Magyarország kávéház
2011. január 05. írta: Doktor Kottász

Magyarország kávéház

 

„Magyarország kávéházi ország, jól fejlett kritikai szellemmel és kuruc ösztönökkel.  (…) A demokrácia pedig leginkább egy kávéházhoz hasonlít, mindenkinek mindenről van véleménye, hangzavar uralkodik, nem mindig lehet tisztán hallani a mondatokat, csörömpölnek a csészék, és rendszeresen előfordulnak heves szóváltások.”

(Orbán Viktor, Magyar Nemzet, 2010. december 24.)

 

  Igen. Magyarország mindig, minden körülmények között olyan volt, mint egy kávéház. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy számos történelmi eseményünk origója egy kávéházban, vagy egy kocsmában találjuk. Kávéházban szövegezték a 12 pontot, kávéházban születtek a magyar irodalom legjobb tárcái, viccei és novellái, sőt: állítólag van olyan írónk, aki innen küldözgette teleírt papírjaival a rikkancsot a szerkesztőségbe, hogy ki tudja fizetni a svejci kiflijét, meg a kávéját. Magyarország egyébként annyira kávéházi ország, hogy még az a veszedelem is egy kávéházból (na jó: az Astoriából, de abban meg van kávéház) indult el, amire támaszkodva később teljesen megváltozott ez a kávéházi jelleg.

  Hogy hogyan? A legegyszerűbb az lesz, ha innentől magát az országot kezdjük magához a kávéházhoz hasonlítani. Ennek a presszónak (lám, már a neve is megváltozott) pedig az a lényege, hogy: kedves vendégek, egyfajta kávé van csak. Ha ugyan jobban megnézik, rájönnek, hogy ez közönséges cikória, de ez van. Ne menjenek át a körút másik kávéházába se: ott is ugyanezt fogják kapni, úgyhogy az ajtót, ablakot nyitogatni felesleges. Az pedig eszükbe se jusson, hogy valahol messze vannak (vagy hogy itt, ezen a helyen voltak) olyan helyek, ahol igazi, pörkölt kávét lehet inni. Még mit nem.

  „Na de zacctársak, nem csak tiltás van itt” - csippentett szemével olykor a pultos -,  eltűrjük ám, ha szép csendben tetszenek fogyasztani a sarokban, és támogatjuk, ha a vásárlók könyvébe beírnak valami szépet a mi kis népi demokratikus presszónkról. Sőt: egy évben két nap is rendelkezésre állt, amikor mindenki elmondhatta, hogy mennyire és hogyan szereti a kávét. Ilyenkor mindig kiderült, hogy mindenki ugyanannyira, ugyanúgy szereti. Ez így is ment vagy negyven évig. Néha kicsit kiborult a cikória, ilyenkor a rendetlenkedőknek megmutatták a kávégőz segítségével, hogy milyen forrón is lehet szeretni a hazát, de különben nem volt baj. A műbőr ülőgarnitúráról egy nedves szivaccsal le lehetett törölni. Nem maradt utána se folt, se lyuk.

  Sokaknak ez tetszett, vagy mondjuk inkább úgy: elég volt nekik ennyi is. Mások viszont szerettek volna végre igazi kávét inni, és örültek volna annak is, ha bejön egy kis friss levegő. Elkezdték hát írogatni ötleteiket a habosabb feketéről mindenre, amit csak találtak: szalvétára, söralátétre, árlapra és az asztal alatt adogatták egymásnak. Aztán az egész körúton elfogyott a cikória, az öreg pultos meghalt, zacctársai pedig levették a kötényt és leültek az asztalokhoz. Jó ideig sűrűn váltogatták egymást a felszolgálók, kávé is volt ugyan, de sokszor még mindig kevertek bele cikóriát, hogy mindenkinek jusson. Ennél is idegesítőbb volt azonban, hogy a legjobb asztaloknál még mindig rosszul öltözött alakok ültek, akik folyton arról oktatták ki a kedves vevőket, hogy ne tegyünk sok cukrot abba a kávéba, mert elhízunk. Vagy: nem kell nekünk tej, jó lesz a tejpor is, mert attól nem lesz büdös a szánk. Ott ültek az ablaknál ezek az alakok a rosszul szabott, divatjamúlt kardigánjaikban, a lehetetlen színű garbójukban, a kopott térdű kordnadrágjukban és az aktuális tulajoktól kapott ingyenkonyakot rázogatva mondták, hogy mi is van odakint a körúton. És hogy az milyen jó, ellentétben azzal, ami idebenn van.

  És csörömpöltek a tányérok, mindenki ordította hogy mit kér, amit sokszor meg sem hallottak a pultban. Az az igazság, hogy sokszor nem is akarták, mert teljesen mindegy volt. Ugyanis hiába kezdték el újra kávéháznak (vagy egyenesen cafénak) hívni a presszót, kedves vendégnek a zacctársat, nem volt más, mint cikória. Öt éve ez világos lett minden vendégnek, mikor a pultos hátul ordibálni kezdett a beosztottakkal. Csak azt felejtette el, hogy nyitva maradt az ajtó. Aki ezután ki akart menni az utcára, azt gumilövedékkel, vagy viperával fogadták.

  A kedves vendégek ezt piszkosul megunták, új pultost, teljes személyzetcserét akartak és meg is kapták. Sejtették ugyan, hogy lehetnek ebből gondok, és lettek is: például a pultos szórakozott nagybácsiját bízták meg azzal, hogy ellenőrizze a vendégkönyvet; ezt sokan nehezményezték. Annak viszont örültek, hogy az ablaknál ülő, gyatrán öltözött huhogókat is ki akarták dobni. De mivel folyton csak civakodtak és amúgy sem figyelt már rájuk senki, ezért a vendégek úgy voltak vele, hadd hajtogassák a magukét ott a sarokban ezek a szerencsétlenek.

  A teljes személyzetcsere bizony azzal járt: az ajtót szélesre kellett tárni, hogy mindenki beférjen. Mire eljött a tél, azon kapta magát a kávéház, hogy telefújta a szél hóval a helyiséget. A pultos most azzal nyugtatja magát, hogy a hó hamar elolvad. Lehet. De a hólevet, a sarat is majd neki kell feltakarítania. Ráadásul a vendégek azt is közölték: nem kell cikória, nem kell tejpor, nem kell édesítőszer. Csak egy jó kávé, úgy és akkor, amikor ők szeretik, tiszta csészében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr352556428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matt fényű Rubint 2011.01.05. 11:29:25

Újra bulvárvizekre eveztem. Egyik „kedvenc” megélhetési sztárpárosom, újfent megjelenítette magát a kereskedelmi médiumok világában. Tudom, megkapom majd, hogy savanyú a szőlő, stb. de azért csak leírom. Kedves Schobertné Rubint Réka! Örö...

Trackback: A médiatörvénynek tapsol az Értékközpontú Újságírók Szövetsége (ÉKUSZ) 2011.01.05. 10:53:19

- Végre valaki tesz azért, hogy a magyarság ne legyen összezavarodva! - csapott az asztalra szenvedélyesen Toportyán Álmos az Értékközpontú Újságírók Szövetségének (ÉKUSZ) elnöke a szervezet Öntőház utcai székházában ma hajnalban megtartott sajtótáj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2011.01.05. 08:54:52

Ez egy igen jól sikerült írás.

Ringlósztár 2011.01.05. 09:21:00

Hány ember sérült meg gumilövedéktől 2006-ban?
Csak egy számra lennék kíváncsi, azzal ne is foglalkozzunk, hogy ki szervezte oda a gyújtogató, randalírozó kávéházi közönséget.

Bell & Sebastian 2011.01.05. 09:26:23

Na ja, ha lehetne választani a kilátástalan nyomot + pofázás és a tisztes megélhetés + gondolatrabszolgaság közt, vajon a többség mit akarna?
(Figyelembe véve a Maslow-piramis szükséglet hierarchiáját?)

Amikor szombaton(!) délután 5 órakor(!) ballagtak haza a kis elsősök a hóban sárga lámpák fénye alatt és szokás szerint megálltak, hogy orrukat a vegyesbolt kirakatának üvegéhez nyomják, az egy szem félig rohadt banán_t_ (így tudtuk) megbámulása közben egy valamire biztosan nem gondoltak:
- Az emberi agy az első években felvett fejlődési sebességet igyekszik megtartani a későbbiekben is.

(Próbálok visszaemlékezni, mire gondolhattam, amikor egy Brezsnyev-viccért leszedtek a villamosról Moszkvában. Arra, hogy ezt nem ússzuk meg egy ötös lapka rágógumiból, mert ketten vannak.)

És most, mennyi egy gazdasági bíró? Hány tonna rágógumi ára egy kedvező ítélet, amikor megint 1976 -osak az átlagos jövedelmi viszonyok?

És ezért hová, melyik elvtárshoz lehet menni panaszra, hogy a Jóisten rogyasztaná rá az eget a szabadságharcos fajtájukra!

Bell & Sebastian 2011.01.05. 09:27:12

@Ringlósztár: A Feri titkosszolgálata, ki más?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 09:30:51

A hó a hibás. Nem olvasta el a törvényt.

Ringlósztár 2011.01.05. 09:31:00

@Bell & Sebastian:
Tényleg. Ez hogy nem jutott eszembe, amikor a focicsapatokhoz kötődő bandák híresek a szocialista kapcsolataikról.
Ok. Hány ember lett gumilövedék által legéppuskázva?

2011.01.05. 09:35:53

És legyen Wifi a kávéházban!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.05. 09:39:16

Az egésszel egy gond van: nincs kávé.

Robinzon Kurzor 2011.01.05. 09:45:13

Szép gesztus a Mandinertől, hogy felsőtagozatos önképzőköri dolgozatokkal is színesíti a palettát.

Gazza Úr 2011.01.05. 09:48:34

Lehet jó kávét inni, csak az meg is kell fizetni, ugyebár, mert a jó kávé nálunk nem terem. Ki kell fizetni a termelőt (adók) a szállítást (tandíj, vizitdíj, kórházi napidíj) és előre le kell foglalni a jövő negyedévi készletet is (nyugdíj, öngondoskodás) és valamiből ki kell egyenlíteni a számlát (GDP növekedés). Plusz adni kell vizet azoknak, akiknek a cikória is csak álom, mert véletlenül ránk gyújtják a cafét (micsoda idegenszívű elnevezés). A pofátlan, udvariatlan, felkészületlen pincéreket pedig el kell zavarni (a csokornyakkendő színétől függetlenül).

Bell & Sebastian 2011.01.05. 09:53:26

@Ringlósztár:
Valahol ötven és száz közt lehet a nyolc napon túl gyógyulók száma. Lecsukott rendőrről nem tudok.
Ketten lőttek fejre és közelről.

A Fidesz szervezte! -rossz dumától meg kímélj meg, ha lehet.

MEDVE1978 2011.01.05. 09:58:24

Az a baj, hogy az új pultos még akkor sem ad kávét a korábbi törzsvendégeknek, ha azok tisztességesen viselkednek és rendesen fizetnek. Sőt, ha valaki nem dícséri a kávét, akkor morogva igyekszik kidobatni vagy egyszerűen odaküld két pincért, hogy hallgattassák el.
A szórakozott nagybácsi pedig véletlenül mindig egy bizonyos vendégkör foglalását felejti el felírni, akik számára mostantól mindig teltház lesz, még akkor is, ha senki nem lézeng az asztalok között...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.01.05. 10:13:02

Az új kávéházban a kávé fele kötelezően magyar cikória (ha kolumbiait kérsz vagy ha brazilt, akkor is); a kávélapot a pultos nője szerkeszti, aki a kapucsínón kívül mást nem ismer, de akinek ez nem tetszik, az nem is kávészerető és nincs helye a Kávéházi Együttműködés Rendszerében; a zenegép csak magyarnótát, magyaroperettet és magyarockot játszik...

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.05. 10:24:22

@Bell & Sebastian:
Forrás?

Sajnos a mostani kávé zaccos kissé. És ami majd visszaüthet az, hogy a törzsközönség most azt hiszi, hogy a "mi" kávénk jobb, ízletesebb. Aztán mikor kaparja majd a torkát neki is, rájön, hogy ez megint nem az ő kávéja.
Csak a begyűjtéshez volt rá szükség.

RoFä 2011.01.05. 10:27:51

En bementem es fair trade columbiait kertem, olasz porkolesut, ristretto. A drabalis segedpincer kozolte, hogy ezzel kizartam magam a kozossegbol.

Ringlósztár 2011.01.05. 10:32:39

@Bell & Sebastian:
Szerintem ez hit kérdése jelenleg, bár te sem kíméltél a feri szervezte rossz dumától, amit vagy alátámasztanak wikileaks dokumentumok, vagy nem.

egy nik a sok közül 2011.01.05. 10:33:08

Tévedés.

"Magyarország mindig, minden körülmények között olyan volt, mint egy kávéház."

Magyarország még mindig nem kapaszkodott ki a kocsmából.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 10:36:29

"Annak viszont örültek, hogy az ablaknál ülő, gyatrán öltözött huhogókat is ki akarták dobni. De mivel folyton csak civakodtak és amúgy sem figyelt már rájuk senki, ezért a vendégek úgy voltak vele, hadd hajtogassák a magukét ott a sarokban ezek a szerencsétlenek."

Azért annyira nem szar a helyzet, hogy ne lehessen nyíltan szidni az ellenzéket.. Több civil kurázsit, doktor Kottász, ennyiért még nem vitet el a Szalai jesszusmária.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 10:44:46

Magyar ember kocsmába jár meg kifőzdébe, nem kávéházba.

Bell & Sebastian 2011.01.05. 10:49:27

@Megszívtuk-Waze:
Százan pereltek, hetvenen nyertek, szétosztottak vagy százmilliót, a legtöbb 3M volt, egy hónap jogtalan előzetesért..

Szemsérülést 14 -en szenvedtek, 45 rendőrt fogtak perbe 3 jogerős elítélt van, 3 nem jogerős.

Ügyészségi feljelentésre hétből kettő elítélt rendőr, 6-6 hónapra felfüggesztve.

Rendőri felső vezetőt katonai bűncselekményért (jogtalan fegyverhasználat, nem rendszeresített fegyverrel, több ezer lövés, elégtelen kiképzés, Szolgálati Szabályzat megsértése, több ezer lövés, ...) nem vontak felelősségre, Gyurcsányt kimosták, külföldi instruktorokról szó se esett.

Gergényi új és régi ügyeit nem firtatták, a Fidesz-gyűlés oszlatásának jogtalanságát kimondta a bíróság.

Miben segíthetek még?

egy nik a sok közül 2011.01.05. 10:50:40

@Elpet:

nana, a kocsma nem magyar- inkább prolitempó

aki kocsmába jár és nem proli az a kocsmatulaj

Bell & Sebastian 2011.01.05. 10:52:26

@Ringlósztár:
Mit szeretnél mondani? Ha már idefingott valaki.

tewton 2011.01.05. 10:58:38

@egy nik a sok közül:
lol. csak pesti cigó meg proli lépcsőskocsmákat tetszik ismerni?
horizonttágítási céllal megjegyzem, léteznek kocsmák nagy udvarokkal, udvaron diófával, hátul a fal mellett kuglipályával.

MagyarZizzi (törölt) 2011.01.05. 11:03:04

És ha valaki a cikóriakávét szereti? Nem kell ahhoz a sarokban ülni, és rosszul öltözöttnek lenni, hogy valaki úton-útfélen megpróbálja lebeszélni a zacctársakat a kávéból készült kávéról... "Ha negyven évig jó volt nekünk a cikória, miért nem elégszünk meg vele továbbra is?"

egy nik a sok közül 2011.01.05. 11:03:49

@tewton:

nos

minden attól függ mit tekintünk a kocsma definíciójának

amiről maga beszél, az inkább csárda tán - még ha nem is a pußta közepén áll

Totof 2011.01.05. 11:06:03

Az a baj, hogy most megint ugyanaz a szar cikória van, csak most narancssárga csészében, valódi cukor helyett édesítőszerrel. Közben a pincérek a zsebekben turkálnak (ugyanúgy, persze mint korábban), és ha valakinek ez nem tetszik, azt beb@sszák a sarokba és leöntik vörös festékkel.
Akik közül sokan már 25-30 éve is az ablaknál ültek, csak a piros kardigánt narancsra cserélték.

plastik02 2011.01.05. 11:10:18

jól értem hogy a cikk vége a magyar kettős állampolgárság ellen érvel?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.01.05. 11:14:27

Ha meg valaki véletlen meg találja jegyezni, bátortalanul, hogy valahogy nem ízlik neki most a kávé, akkor óriási handabandázás kezdődik az új pultos rajongóinak körében. Elhordják a reklamálót mocskos teaivónak, rásütik, hogy a régi pultos szekértolója, és szorgalmazzák, hogy ezentúl a King Georg (Rehov HaMelekh George) kávéházban kávézgasson.

világoszöld 2011.01.05. 11:17:57

Még az átkosban ???? volt egy rendelet, ami tiltotta reggel 9 előtt a szeszes ital felszolgálást. Na mit csinált a dogozó?????? bement a vendéglátóipari egységbe rákancsitott a kávéfőző-kislányra, jelezve, hogy tripla borravaló érkezik, és megrendelt egy " bélelt kávét", ami azt jelentette hogy a ma pultosnak nevezett ifju vagy hölgy hátat forditva a pultnak lefőzte a kávét és beleöntött egy " szokásos" mennyiségü rumot vagy konyakot. Mingyá jobban indult a dogozó napja. Na most má, sok bélelt kávét fogunk inni a következő rendszerváltásig.

egy nik a sok közül 2011.01.05. 11:21:41

@El Topo (Sgt. Elias):

"Ha meg valaki véletlen meg találja jegyezni, bátortalanul, hogy valahogy nem ízlik neki most a kávé,"

az bizony elég hiteltelen lesz, mert - érdekes - az egy évvel ezelőtti kávét itta mint az anyatejet

Mitya Ivanov 2011.01.05. 11:22:12

@loláb: helyesírási hibával együtt is az

plastik02 2011.01.05. 11:26:25

@egy nik a sok közül: és ha nem? vagy a kettő kizárja egymást?

2011.01.05. 11:28:32

fekete a kávé, fekete a leves :)

thepiratebay.org/
ezek is beszálltak a buliba

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 11:37:45

@plastik02:

Nektek egy évvel ezelőtt is Orbánnal volt bajotok, meg a szalonnazsíros bajszú nemeurópai magyarokkal.

egy nik a sok közül 2011.01.05. 11:39:50

túl lett ez kicsit spilázva:

most akkor ki a tulaj, ki a pultos, ki a nagybácsi

és kia vécésnéni?

Totof 2011.01.05. 11:43:04

@Elpet: Hát persze, mindig is bajom volt a köpönyegforgató, hazug, hatalommániás faszkalapokkal.
De nyugodj meg, én se tudok olyat mondani az elmúlt húsz évből, aki a kormány közelébe került és nem volt az.

Bell & Sebastian 2011.01.05. 11:45:38

@plastik02:
Valóban nem zárják ki egymást.
Az eddigi purparlékból Átlagjóskának az jött le, hogy a külső és belső ellenállás -ha összefog-, sokkal nagyobb falat a vártnál.

De lássuk be, a 4M/fő adósság nem nőhet tovább, az állami vagyon ellopott 97% -ából annyit kell visszaszerezni, amennyit csak lehet, drasztikusan emelni kell a jövedelmeket a különböző pénzbehajtási rendszerek visszafogásával.

Amit Orbán kiharcol, azt másnak már nem kell (EU -szinten).
A géppuskára rávetődni nem egy hálás szerep.
Különösen akkor, ha éppen hátulról próbálják fejbe lőni, a sajátjai.

A folyamatot lassítók felelőssége lassan igencsak felmerül.
Belecsúszik lassan a hazaáruló -kategóriába.

New Deal, az rémlik?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.01.05. 11:47:15

@egy nik a sok közül:

Esetleg már akkor is mondta, hogy nem ízlik, csak akkor nem kúrogatták érte.

tewton 2011.01.05. 11:54:42

@Elpet:
vigyázzon, fütyülősbarackból csak zwack-féle az európai

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 12:00:37

@El Topo (Sgt. Elias):

Az igazi független megmondás már egy éve is az volt, hogy lehet, hogy szar, de az Orbán még szarabb lesz, és a hangsúly mindig az utóbbi megállapításon volt.

Vagy nem tán azt mondod: nem láttad előre, hogy ez lesz.

pannonfunk 2011.01.05. 12:05:50

@Elpet: És aki azt mondja, hogy ez most sz@r, de a táncoslábú meg még sz@rabb volt? Az meg rögtön fidenc-bérenc, nem?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 12:13:55

@pannonfunk:

A táncoslábú, az igen, de a szerelő!

Bell & Sebastian 2011.01.05. 12:17:48

@pannonfunk: Nem, csak mérges és/vagy türelmetlen.
Négy plusz négy évet kiseggelni egy örökkévalóság.

pannonfunk 2011.01.05. 12:37:54

@Bell & Sebastian: nem lesz az jó, ha négy plusz négy évig csak ülünk a seggünkön, és nem csinálunk semmit...

Persze, várhatunk még februárig a nagy csodatévő gazdasági csomag bejelntéséig, csak mivel baromi nagy a csend, és nem látom, hogy bárki bármit csinálna, nem igazán hiszek annak a csomagnak a csodatévő erejében. És elvileg olyan helyen/pozícióban vagyok, hogy hallanom kellene róla, ha történne valami. :S

reality 2011.01.05. 12:50:36

@pannonfunk: Nem _hisz_? Nahát, meglepő!

tewton 2011.01.05. 12:59:39

@Elpet:
6000 forint egy liter vilmosaromás szeszesitalért? a hülyének is megéri, kérem, a brandot meg kell fizetni :)

Bell & Sebastian 2011.01.05. 13:00:42

@pannonfunk: Alátámasztom az infót. Illetve annak nem létezését. :(

Bloodscalp 2011.01.05. 13:26:28

@Bell & Sebastian: szépen betanultad a szöveget, egy helyen bukik el a történet, ha a titkosszolgálat szervezte
utólag is visszalehetne keresni a bizonyítékokat, ennyi idő alatt már megtehették volna, és Fletót nem holmi sukoróért probálnák!!! vádolni
de ha esetleg mégis viktorközeli emberek kavarták...megtudjuk?neeeem

Veder1 2011.01.05. 13:44:34

Az a baj, hogy a régi és az új pultos is folyamatosan átfestegeti a könyvelését, a bevétel nagy részéből meg nem jó kávét vesz, hanem szétosztja az alkalmazottai között. A cikória még nem lenne probléma (ezen még lehet később változtatni), de olyan veszteségesen üzemel a kávéház, hogy rövidesen ki kell tenni az eladó táblát, és akkor szépen ledózerolják és mekit építenek a helyére. A régi törzsközönség meg nosztalgiával gondol majd a hangzavarra, csésze csörömpölésre, meg a heves szóváltásokra...

Bell & Sebastian 2011.01.05. 13:50:41

@Bloodscalp:
Ennek alaposan ellentmond Fletó dumája, amit előtte engedett el, továbbá az események összességének lefolyása.

Kombinatorika órák helyett sokat betegeskedhettél.
(Nálatok ezt kompetenciának keresztelte el egy bajai szakállasbácsi. Ami elég eredeti oximoron, ugye?)

David Riesman Magányos tömegét nagyon ajánlanám.
A CEU -n nincs Zsidó praktikák -szak (mert olyanon végeztem)? Ja nincs, mert egészében az.

:)

pannonfunk 2011.01.05. 13:50:53

@reality: Igazából vitatkozni akarnék a tervekkel, egyetérteni, vagy egyet nem érteni, ha látnék valamit. Mivel nem látok semmit, ezért csupán hit kérdése lehet a dolog. Vagy elhiszem, vagy nem.

Pedig az alap elképzelésekkel egyetértek, de a megvalósítás... még azt sem mondanám, hogy akadozna, mert egyszerűen nincs minek akadoznia.

Bloodscalp 2011.01.05. 14:30:12

@Bell & Sebastian: mert az milyen kombinálás hogy a gonosz és komcsi fletóka néhány provokátorral jól (3000?) randaliroztatt pesten, aztán jól lelöveti őket, utána meg jéééé zuhan a népszerüsége...? dehát miért?
hiszen a titokszolgálat olyan ügyesen csinálta, elbántak a fidesszel is...ahm

Bloodscalp 2011.01.05. 14:50:06

@tewton: mi szőke nők tartsunk össze, hihi

El Topo (Sgt. Elias) 2011.01.05. 15:06:16

@Elpet:
Már hogy a picsába ne láttam volna? Előbb láttam a kétharmadot, mint ti, és azt is tudtam, hogy kegyetlenül szar világ jön. Hát most itt van.

plastik02 2011.01.05. 15:19:51

@Elpet: oké. bocs. most már tudom a helyem.

plastik02 2011.01.05. 15:25:34

@Elpet: most nem azért, de azon kívül hogy elhúztak a szocik olyan sok pozitívum nem történt. vagy?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 16:00:35

@El Topo (Sgt. Elias):

Akkor csak jobbnak tartottad azt a világot, mint ezt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.05. 16:02:10

@plastik02:

Van egy olyan megérzésem, hogy nem épp ugyanazokat a dolgokat tartanád pozitívnak, amiket én.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.01.05. 17:31:22

@Elpet:

Úgy van. Az országot akkor is tehetségtelen, szarházi, bűnöző társaság vezette, de legalább ugatni szabadon lehetett.

Bell & Sebastian 2011.01.05. 20:12:47

@Bloodscalp: Szétszórt vagy mostanában, koncentrálj jobban a feladatra.

@El Topo (Sgt. Elias): Oszt' mire mentünk vele? :)

Bloodscalp 2011.01.05. 22:33:11

@Bell & Sebastian: no, hát erre ennyit tudtál mondani?:)
lesd ki az útmutatóból mi a következő lépés, gyakran elakadsz

Bell & Sebastian 2011.01.05. 23:24:46

@Bloodscalp: Nézd, ha Fletóról -az említésén kívül- bármit is mondok, az pont olyan, mintha vissza kellene menni a dedóba, gyakorolni a cicabetűt.

Mert nincs az az agyament mocskosság, amit el nem követett vagy el ne követne egy kis rivaldafényért.
Törvényen kívüli és közellenség.
Elég szégyen, hogy Amerikának kellett seggbe rúgnia, kilövési engedélyt mégsem adtak rá. Szigorítottban kellene rég' rohadnia, vagy napon száradnia.

Tehetetlen Dodó 2011.01.06. 11:39:51

@El Topo (Sgt. Elias): Most meg az orbánterror alatt szenvedsz minden blogon, igaz, Topo?

Bloodscalp 2011.01.06. 13:01:36

@Bell & Sebastian: igen, az oviban volt olyan ha látványos dolgot láttunk -pl a tévében- akkor arról beszéltünk egy hétig, egy hónapig vagy évekig előkerült a dolog...a szintet most is hozod:)

kilövési engedély?:))))még mindig nincs puskád? pedig az első önkéntesek már szolgálatban vannak....és te?

Gyurcsányt szerintem megvádolni se fogják, és ha igen?lesz belöle vmi?dehogy, esetleg filmeket forgat róla Lolita és kész:)
süti beállítások módosítása