Megdöbbentő jelentés Magyarországról, I. rész
2009. március 04. írta: spanyol'

Megdöbbentő jelentés Magyarországról, I. rész

Érdekes elemzést tett közé a minap az International Correlation Resource Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként  (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével, a legújabb matematikai kutatások figyelembevételével elemezzenek bizonyos eseményeket, illetve egymástól látszólag független történések között találjanak összefüggést. Az Intézet bravúros elemzései között tartják számon, az ún. „Afganisztán jelentést”, amelyben pusztán katonai tények alapján 1986-ban megjósolták a Szovjetunió gyors felbomlását, valamint a „Case Diamond” jelentést, amely az afrikai gyémánt kereskedelem és az etnikai háborúk közötti bonyolult viszonyt elemezte. (Többek között az Edward Zwick rendezte Véres gyémánt (Blood Diamond) film is ennek alapján készült.) Az Intézet államoktól független, de számos híres politikus, valamint kormány tartozik a megrendelőik közé.

 Nos, ez az intézet a héten tett közé egy terjedelmesebb elemzést, a gazdasági világválságról, és ebben hosszan foglalkoznak Magyarországgal. Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen, de itt még elérhető egy fordítás. A Magyarországra vonatkozó részt az alábbiakban közöljük (bocsánat a hevenyészet fordításért, a gyorsaság volt a legfontosabb szempont):

Magyarország: végső visszaszámlálás

Gyurcsány új urai

Kevesen emlékeznek már arra, amikor 2006 tavaszán a nemzetközi pénzügyi körök jóváhagyásával választották meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki ellenfelével, Orbánnal szemben úgy tűnt, hogy továbbra is hajlandó követni azt a politikát, amellyel az ország pénzügyi és természeti erőforrásait kiszolgáltatja az ún. „Wall Street körnek”. Igen ám, de Gyurcsány már a megválasztásakor tudta, hogy azokat az erőforrásokat, amelyeket ígért, nem tudja ezeknek a köröknek a rendelkezésére bocsátani, hiszen ezek jó részét már zsebszerződések formájában korábban pénzzé tették, valamint az ország teherbíró képessége már ekkor a végéhez közeledett. Amikor ez világossá vált számukra, az MSZP belső köreinek - vezetőjük Puch László - a segítségével tették közzé a híres öszödi beszédet, hogy megbuktassák az őket becsapó Gyurcsányt. Gyurcsányt az emlékezetes 2006. szeptemberi és októberi zavargásoktól az ekkor teljes titokban Magyarországra érkező orosz különleges erők a SpetsNaz egységei mentették meg, amelyek rögtön a TV ostrom utáni napon érkeztek Magyarországra, felváltva a szétzilált magyar rendőri erőket. (Többek között ezért sem hordtak azonosítót a rendőrök, mert akkor hamar kiderült volna, hogy ún. “nem regisztrált” rendőrök hordanak egyenruhát Magyarországon, valamint így történhetett, hogy október 23-án az orosz rendőri erők az számukra ismeretlen ellenzéki tüntetőket - köztük egy ellenzéki parlamenti képviselőt - is keményen szétverték.) A magyar és az orosz rendőri erők közötti feszültség mindvégig megmaradt.

A hintapolitika ára
Ezt követően Gyurcsány veszélyes hintapolitikába kezdett. Egyszerre próbálta helyrehozni  a „Wall Street kör”-rel a 2006 előtt fennálló jó viszonyt, valamint próbálta kielégíteni az orosz fél egyre agresszívebb követeléseit. Így került napirendre az ún. kórház privatizáció, a tandíj bevezetése, a kormányzati negyed megépítettése, a budapestiek számára nevetségessé váló négyes metró projekt is, valamint ezeknek a köröknek a kiszolgálására folytatódtak a botrányos és korrupt autópálya építések. Az orosz fél számára - amelynek ez azóta is stratégiai fontosságú - Gyurcsány megígérte, hogy az EU-n belül támogatja a Déli áramlat projektet a Nabuccoval szemben. Ez a támogatási bejelentés, néhány nappal az ellenzék által szorgalmazott un. szociális népszavazás előtt történt, amelyen már várható volt, hogy a kormány óriási vereséget szenved. Gyurcsány ekkor ismételten az orosz vonallal kívánta bebiztosítani magát, a vesztes népszavazás után vele szembeforduló magyar ellenzékkel és a megállított reformok miatt ingerült „Wall Street kör” haragjával szemben.

A válság válsága

A Wall Street kör, az időközben az Egyesült Államokban kitört ingatlanválság miatt kevesebb figyelmet tudott fordítani Magyarországra, de az ekkor már súlyos beteg Tom Lantos segítségével azt elérték, hogy a Wall Street körhöz egyébként is közelebb álló SZDSZ kilépjen a kormányból. Így próbálták zsarolni a magyar miniszterelnököt. Aki viszont az ugyancsak ellenzéki MDF és néhány képviselő megvásárlásával továbbra is biztosítani tudta a többségét a parlamentben. Sőt, a kitört gazdasági világválságnak köszönhetően még az ellenzékit játszó SZDSZ is parancsot kapott a Wall Street-i köröktől, hogy a kritikus pillanatban, 2008 végén szavazza meg a költségvetést. A hintapolitikus Gyurcsány, aki mindeközben teljesen tönkretette a korábban a térségben éllovas Magyarország gazdaságát, kapott még egy mentőövet. 2008 október végén, amikor a az ország derivatíva indexe történelmi, 605 pontos magassága emelkedett, a wall street-i körök még megmentették Magyarországot. Persze nem véletlenül, hiszen ezeknek a köröknek óriási pénzeik feküdtek magyar állampapírokban, amelyek államcsőd esetén teljesen elértéktelenedtek volna. Így az IMF gyors hitele és a 300-ra lecsúszó forint még ideig-óráig megmentette az országot.
Az utóbbi egy hónapban viszont felgyorsultak az események ebben a picinyke kelet-európai országban...

 (Az International Correlation Resource Center elemzése itt válik hirtelen hajmeresztően izgalmassá és tragikusan valóságossá.)
 Az elemzést holnap folytatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr71978802

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.05. 13:08:58

Sötétség délben 2.   Tegnap kitettünk egy levelet, amit a neten találtunk.  A benne foglaltak mindenképpen megérnek egy posztot. Talán többet is.   Mikori a levél? Akárki is írta, 2009. február végén születhetett.   Anonym-us azt í…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.05. 15:46:57

Megdöbbentő jelentés Magyarországról, II. rész - A Raisz-ügy A tegnap közölt megdöbbentő jelentés második, befejező része: A Tanár úr színre lép  Obama beiktatása, gyors reformintézkedései, a dollár erősödése, valamint a Financial Timesnak adott…

Trackback: Gulyásdemokrácia 2009.03.05. 12:39:30

Gyurcsány is ráklikkelne!Egy politikai spam terjed mailben.from    zoltan zoltan <eastcasablanca@gmail.com>to    date    Wed, Mar 4, 2009 at 7:30 PMsubject    Itt ez a szöveg. Én ráklikkeln…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pat bateman 2009.03.04. 15:54:01

béna a cikk, és hatásvadász. orosz rendőri erők? neeee... mel gibson conspiration theoryja jut eszembe. mintha ő is csinált volna a filmben ien konspirációs kiadványokat...

Kerti Öröm 2009.03.04. 15:54:39

Nyugalom emberek!

Holnap (márc. 5.) összeül a Kormányzati Tanácsadó Jósda, és megoldja a válságot. Annyit előre elárulhatok, hogy a dolgok nyitja az Omega 72 akciócsoport.

Téma lesz az utánpótlásképzés is. Remélem, hogy tanfolyamot is fognak hirdetni, amire bizonyára majd sokan jelentkezünk, amennyiben nem lesz túl drága.

Egy ilyen továbbképzést a posztírónak is javaslok, hogy még több hasonló színvonalú írása jelenhessen meg.

Forrás:
www.x-party.hu/lki/KTJ/ktj1.html

cooper (törölt) 2009.03.04. 15:54:41

Ez nagyon gyenge, inkább ne folytassátok, maradjon titok

-d(-_-)b- 2009.03.04. 15:54:50

Kár, hogy a folytatást nem fogom elolvasni.

tevevanegypupu 2009.03.04. 15:57:10

@is:
Nyugi. Te fizethetsz vizitdijat es tandijat is.

piroshetes 2009.03.04. 15:59:57

Specnaz mi? Egy foga nem maradt volna senkinek.

Bal A Tone 2009.03.04. 16:00:55

Érdekes: a Google az "International Correlation Resource Center (ICRC)", kifejezésre semmit nem talált, a rövidítés a Nemzetközi Vöröskereszté.

Ez az egész kamu, kitaláció, hazugság, de legjobb esetben is egy médiahack. Vagy egy fideszes baromság, mint a szociális népszavazás 300Ft-ért.

Ebből egy szó sem igaz, persze, hogy nincs meg angolul az eredeti, soha nem is volt, egy arab vagy perzsa cikk van a link alatt is.

Hülye, aki elhiszi, vagy fideszes.

Carnivora (törölt) 2009.03.04. 16:04:01

@Bal A Tone:

kapcsolat.hu -n milyen néven nyalizol popit?

Orbán vezér (törölt) 2009.03.04. 16:04:36

.....cigányok királya. Kavarja a szart....

teddyde 2009.03.04. 16:07:44

Nemá, most akkor nem is a zsidórendőrök kravmagázták le a békés forradalmárokat, hanem a ruszkik? Most egy kicsit csalódtam a zsidókban...

a cikk: szanalmas.hu

Joszif Visszarionovics Dzsugasvili (törölt) 2009.03.04. 16:09:59

@Carnivora:

Te olyanról még nem hallottál, hogy mocskolódás helyett esetleg érveket.... Mert, ha nem akkor itt a helyed ezen a kamu-blogon valóban.

Google 2009.03.04. 16:13:28

Értik a humort (legyen az sötétebb is) a baloldali polgártársaink. Csak azt nem tudják még, mikor kell kacagni.
Bár most már egyfolytában lehet.

Bal A Tone 2009.03.04. 16:14:09

@Carnivora: Hallgass rám és kezdd a Google-val.

A kapcsolat.hu-t kétszer láttam, SOHA nem olvasom, nekem az egy semmi. Nincs haszna se, még az időjárást se tudom meg belőle.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.04. 16:14:14

ez a post inkább a képviselő funky-ra való, nem-e?

Bal A Tone 2009.03.04. 16:16:36

@teddyde: Most a hivatalos Fidesz agitprop oroszellenes éppen ma, az antiszemitizmus szerdánként együtt alszik Wittner Máriával és Magyar-Für Lajossal. Zsidózni holnap fognak Szíjjártóék.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.04. 16:19:10

@Bal A Tone:

ezexerint te sem vetted még észre, hogy ez egy szatíra?
elsőre én is azt hittem, a kurucinfó meghekkelte a reakciót :-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.04. 16:23:02

ez épp akkora hoax, gyermekek az úrban, mint hogy
"Eltörlik a déli harangszót!"
hordotmindenkinek.blogter.hu/61397/eltorlik_a_deli_harangszot :P

tevevanegypupu 2009.03.04. 16:23:31

@Bal A Tone:
penteken pedig Gyurcsany es Koka Janos valtanak csokot. Igy a het minden napja ki van hasznalva.

Pelso.. 2009.03.04. 16:26:12

Végre, megtudhatjuk, hogy működik a Moszkva-Bp-Tel-Aviv tengely....

Ezért érdemes volt koptatni a billentyűzetet.

Walter Melone (törölt) 2009.03.04. 16:26:42

fake....


de nem rossz próbálkozás. ;-)

Google 2009.03.04. 16:30:15

Bal a Tonenak nem viccei, érvei vannak. Ha ezek is belekerülnek a jelentésbe...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.04. 16:30:34

@Google: már megint az ún. jobboldali humor

nevetséges.:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.04. 16:31:30

arra is jó, hogy Lovast Amerika-baráttá tegye... (ő majd megint, ezt is elhiszi, ugye...)

Káposztakukac 2009.03.04. 16:34:54

hahahahahahaha:D most ez komoly? most ez tényleg komoly?:D:D:D
sületlen hazugság, mindenki tudja, hogy ez a spetznaz-os dolog fikció, ilyen nem fordulhatott elő magyarországon. már csak azért sem, mert köztudott, hogy az utcai zavargásokat a sayeret matkal, az izraeli hadsereg kommandósai verték le. akik utána 4500 katonát küldtek magyarországra érdekeltségeik megóvására. ez nem kamu, még a máriarádio.hu-n is megírták!!!:D:D:D:D

babarczyeszter 2009.03.04. 16:35:25

vicces. kÍváncsi vagyok, hány trackback lesz.

sandorn (törölt) 2009.03.04. 16:36:07

Nevetséges. Sosem hallottam még erről az ICRC-ről de biztos nagyon komoly arcok ülnek ott:)

Pistike100 2009.03.04. 16:42:42

Elképesztő zagyvaság... Lehetne vicces is, de még az sem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.04. 16:46:37

@teddyde:
Többes szám harmadik személyben beszélsz magadról, nyomek?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.04. 16:46:57

@A Hannibal Lektűr-attitűd: te Hanni itt most mellényúlsz... vagy megint becsípödött nálad a téma? :D

Gera 2009.03.04. 16:48:06

Megdöbbentő. Megdöbbentően szar :)

Nash vs. Keynes 2009.03.04. 16:52:07

hoax hoax, de elég siralmas, hogy a szpecnazos részig az ember még csak figyel és nem röhög..

Transylvanianmixedgrill 2009.03.04. 16:52:28

Állati jó ez a ICRC elemzés: két dolgot azonban hiányolok belőle : hiányoznak valahogy a sztoriból a földönkívüliek továbbá Szijjártó Péter aláírása az elemzés végéről... :)

Bár lehet, hogy a holnapra beharangozott hajmeresztően izgalmas és tragikus valóság éppen ez lesz? ;)

parttalan 2009.03.04. 16:54:51

egy újabb antiszemita írás...

hiszen a Wall street-i kör zsidó közgazdászok és tőzsdeguruk gyülekezete, mint tudjuk.

Hattory Hanzo 2009.03.04. 16:55:48

Lovas István telefonja mit össze csöröghet ma...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.04. 17:00:41

ha így is beszopták sokan, hányan lennének az orosz kommandósok nélkül?!

nehéz műfaj a kacsa...

Zsola777 2009.03.04. 17:02:52

Specnaz? háááháááháááá

Google 2009.03.04. 17:03:17

Hannibál, a nevetségestől a nagyszerűig csak egy lépés van. Megtesszük?

snakekiller23 2009.03.04. 17:10:01

Mi most röhögünk; máshol, mások viszont kigúvadt szemekkel bámulnak a képernyőre, csörren pár telefon és holnapra még a google cacheből is eltűnik az írás Spanyollal és a Reakcióval együtt. :)

changebug (törölt) 2009.03.04. 17:14:43

Még ha igaz is az fáj a dologban, hogy már az erőszakot is importáljuk. Miért nem lehet 30-50 ezer embert idehaza kiképezni katonának, rendőrnek? Igen ütni-verni az embereket. Nahát. Magyar embernek magyar pofon! :) Meg lelőni az adócsalókat. vagy valami (Volt egy film azt hiszem az volt a címe: A rendőrség megköszöni - valami ilyesmit idehaza is el tudnék képzelni Tiszta Bizánc!)

mangorlo 2009.03.04. 17:15:48

én jól beraktam az arab szöveget a gugli fordítójába :)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.03.04. 17:16:08

@szamárfül: Én is kacsában utazom, és még mindig meglep, hogy többen a nyilvánvaló hülyeséget is elhiszik.

cutthroat bitch (törölt) 2009.03.04. 17:16:39

könnyesre röhögtem magam rajta, köszönöm hálásan xD

rexter 2009.03.04. 17:16:55

wow jokis cikk :)
varom a folytatast!!

rexter 2009.03.04. 17:27:57

joisten micsoda kommentek. meg mindig ennyi ember van ebben az orszagban aki nem harakolja fel a turhat es kop felre egy ordasat ha gyurcsany nevet hallja es olvassa???? emberek bazeg oriasi szarban vagyunk, lehet h meg par honapig kitart nagy eldugott penze, a panelprolik gazartamogatasa, a rokkantnyugdijas fizetes, de ez csak par honap, ugy fog osszehullani az egesz orszag mint a kartyavar. es akkor mivan kozben? az ilyen alliberalis poffeszkedo ballibsi alakok pkhendien mosolyognak meg rohognek, hogy marpedig az nem ugy van.. de tenyleg itt mindenkinek az apja, nagyapaj, vagy o maga ott volt a tuz kozeleben, a nagy PARTBAN, ti vagytok akik elprivatizaltatok az orszagot, elloptatok az orszag vagyonat, es poffeszkedtek a kibaszott milliardjaitokon??? Mert akkor igazatok van, tenyleg nincs itt semmi baj. Huznatok mar vegre le magatokat a rotyin, elkurt orszag elkurt vezetojevel egyutt!!!

osborne 2009.03.04. 17:41:32

egyébként a CIA oldala szerint is már 2006 óta vigyáz ránk az IMF és nem csak az EU követelte a konvergencia-progit:

The government's IMF-mandated austerity measures, imposed since late 2006, have reduced the budget deficit from over 9% of GDP in 2006 to 3.3% in 2008. Hungary's impending inability to service its short-term debt - brought on by the global credit crunch in late 2008 - led Budapest to seek and receive an IMF-arranged financial assistance package worth over $25 billion.

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/hu.html

Carnivora (törölt) 2009.03.04. 17:42:37

@Bal A Tone:

Szintet hozod látatlanban is :D:D:D:D

A jobboldal legalább kreatív szpecnaz ilyen tengely, olyan tengely a baloldal meg ... vastagbor.blog.hu/2009/02/27/gyurcsany_miskolcon még mindig a patástalpú azorbán a hibás mindenért lemez :D

abetyárúristenit · http://abetyaruristenit.blog.hu 2009.03.04. 17:45:48

Lehet éppen röhögni ezen az orosz vonalon, de, hogy valami bődületesen nagy disznóság volt ott 2006-ban az szinte biztos.
Gondolkodjunk már emberek, miért titkosították többek közt a rendörségi kommunikáció hanganyagát 80(!!!) évre? Itt bizony valakik iszonyatosan be vannak szarva attól ami ott elhangzott. Annyira naiv nem lehet senki, hogy azt elhiggye, hogy ott két oszlatás közben biztos fontos Államtitkokat osztottak meg egymással rádión a kivezényelt rendőrök. Ez nyilván baromság.
80 év. Ez azért elég döbbenetes nem?
Mi lehet az amitől ennyire fosnak?
Esetleg tényleg nem magyar nyelvű parancsok röpködtek az éterben? Vagy esetleg tényleg szándékosan tolták rá a randalírozó tömeget a nagygyűlésre?
Hogy valami nagyon nagy disznóság volt ott az szinte biztos.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.04. 17:46:21

@homoródkarácsonyfalvi:

Nem igaz! Pont erre gondoltam, és utána megláttam, hogy nem egyedül.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.04. 17:49:09

Emberek!

Hagyjátok az ostoba képzelgéseket! Magatoknak árttok velük.

A valóság:

www.kibulizottorszag.net

Csak persze nem elég kellemes mert felelősséget ró mindenkire. Az önáltatás kényelmesebb igaz? Az ára a rendszer amiben az ország él.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.04. 17:52:43

Nem tévesztettétek el a házszámot? Ezt inkább a konteó blogra kellett volna kirakni, vagy még inkább a kurucra, ott vesznek komolyan ilyeneket...

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.03.04. 17:54:00

ha Magyarország adatait betáplálnák abba a számítógépbe, akkor oprendszertől függetlenül egy kék halál lenne az eredmény :)

Na jó, ebben az esetben egy vörös-narancs halál lenne.

rockjano 2009.03.04. 17:56:41

EZt a tömény faszságot.

Azt hittem ez a Reakció valami valamennyire hiteles hírforrás de ezt a tömény ostobaságot remélem senki nem veszi be.

Nincs jobb dolgotok???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.04. 18:04:24

Basszus, ez egy médiahack. "Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen" Na vajon miért? És mi ez a belinkelt arab rizsa? Mert van rá egy húszasom, hogy nem erről szól...

Google 2009.03.04. 18:08:53

Piros halál ez, Ludas.
Piros, tudod, a buli színe.
Megcsinálták. Most a köszöneten a sor.

cato fong 2009.03.04. 18:21:25

@teknős:
nekem is egyből a Matula hoax jutott eszembe, az tényleg lazán kenterbe veri ezt. rámozdult az egész magyar média, és mindenki annak rendje és módja szerint beszopta, ha jól emlékszem, az Index is.
matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.04. 18:35:18

@szamárfül:

látom te is valamiért itt próbálod begyűjteni a kifinomult irodalmi olvasóidat...

vagy csak a remény hal(l) meg utoljára?

oá-oá

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.04. 18:40:48

kedves Reakció!

Érdekelne, hogy a Reakció szerző szerint van-e egy olyan abszolút mélypont, aminél Magyarország állampolgárai végül összefognak, hogy együtt huzzák ki az országot a gödörből?

Vagy pedig előbb hajlandók elpusztulni, minthogy feladják egymás testi és lelki sérüléseinek rendületlen okozását.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.04. 19:06:17

@oázis:

Mert szerinted most kellene legalább, ugye? És ezt úgy képzeled, hogy mindannyian felsorakozunk Feri mögé?

Az összefogás kulcsa az MSZP kezében van. Ha eltávolítanák Gyurcsányt, akkor lenne értelme összefogásra buzdítani. Akkor lenne miről beszélni.

Na nehogy már most megint a jobboldal legyen a hibás. Összeröhögöm magam.

Google 2009.03.04. 19:30:38

Miután hét évet összeszenvedtünk, akkor derül ki, a baloldal egy napot sem akar/tud a hatalmon kívül tölteni. Jó.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.04. 19:40:29

Tulajdonképpen mi ez a Hari Seldonos pszichohistória utánérzet?

peterman 2009.03.04. 19:49:57

Erről posztról egyből a klasszikus Homoki-Szabó cikk jutott eszembe :)

matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615

Anno vagy 10-en küldték el emailben, h "nézzed má mi van"... Csak fogtam a fejem

heima (törölt) 2009.03.04. 20:53:18

@is: dolgozd már fel hogy kikaptatok.
ekkora bukó után is embernek kell maradni!

hiba 2009.03.04. 21:04:24

@cato fong: csak a történelmi hűség kedvéért: az index nem szopta be, mivel saját körei csinálták, de terjesztette a cuccot.
Ez azért tényleg sokkal gyengébb, mert egyből az orosz rendőrös résznél kibukik, hogy hazugság. Izraeliek voltak ugyanis, de tökéletes magyarsággal beszélgettek Révész Máriusszal mielőtt megverték.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.04. 22:53:34

OFF, vagy nem OFF, mindegy.

Nekem az a legizgalmasabb ebben az egészben, hogy az a világhíres magyar baloldal, amelyiknek annyi az esze meg szakértelme, hogy majd szétdurran tőle a feje, és amelyik `90 óta valami különös kéjjel alázott bennünket, jobboldaliakat, hogy milyen hülyék vagyunk mindenhez, hogy ásatag ideológiákkal dolgozunk és emiatt képtelenek vagyunk az igazi fejlődés sodorvonalába kerülni, na ez a korszerű és világszínvonalú magyar baloldal ilyen szánalmasan berühedt, amikor is a gyakorlatban kellett volna bizonyítani. Gut Wetter Kapitän, ezt szokták mondani az ilyenekre. Amíg az időjárás és a szél kedvező, addig semmi baj nincs. A legnyomorultabb hitványság pedig az, hogy a semmi hatalommal nem rendelkező ellenzékre mutogatnak, mint a bajok forrására. Nekem egyáltalán semmi kedvem nincs összefogni velük. Tudom, hogy kényelmes dolog a felelősséget teríteni, de én most biztos nem kérek belőle. Amikor futott a szekér, nem voltatok kíváncsiak a véleményünkre. Most is meglesztek nélküle valahogyan. Nincs semmi összeborulósdi. Egyétek, amit főztetek. Mi is enni fogjuk, pedig nem így akartuk.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.04. 22:58:16

@szamárfül:

elnézést, lehet, hogy a saját, nyiltan alulfekvő motivációimat vetítettem ki rád, és neked egyéb indokaid is vannak az itt időzésre...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.04. 23:09:36

@is:

Aha. Tudod, mi volt az igazi hülyenépszavazás? A 2002-es választás. Azzal kapcsolatosan csodálatosképp egyik haladó értelmiséginek sem jut eszébe a demagóg ígérgetéseket kárhoztatni. Valamivel jelentősebb költségvetési hatásai voltak pedig.

tevevanegypupu 2009.03.04. 23:18:30

Nem kell a baloldal. Mehetnek mind egy szalig a proletar internacionalizmusba.

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.03.05. 00:43:07

Természetesen úgy íródott a poszt hogy viccnek tűnhessen, de az a szörnyű az egészben, hogy csaknem minden szava igaz. Örülök, hogy a poszt írója tisztán lát a kérdésben. Így történt (kivéve talán az azonosító nélküli orosz különleges erőket).

Ekkora bajban vagyunk emberek, jobb, ha felfogjátok végre. Várom a folytatást, ami biztos nem lesz meglepő: a globális birodalom célja: néhány milliárdnyi ember elpusztulásával a megmaradt kevésnek esélyt kapni a túlélésre. Pontosan tudják hogy vége, a bolygó nem tud ennyi embert eltartani. A hitelválság okozta kezelhetetlen társadalmi katasztrófák megoldják ezt a kérdést. Éhséglázadások, polgárháború, stb, stb.

Gyurcsány eszköz a monetáris birodalom kezében. Az egész történetet leírtam egyébként a blogomban, négy posztban, akit érdekel, majd elolvassa.

elfogult 2009.03.05. 01:10:11

Navracsicsnak szólt valaki?

titkom 2009.03.05. 06:17:52

"a picinyke kelet-európai országban"

...csendben belekötök: én itt élek, KÖZÉP-Európában...

civilkontrol 2009.03.05. 07:43:58

Kedves bedőlők, aki hitelességet feltételez a fenti írásnak, javaslom írja be a google-ba:
International Correlation Resource Center (ICRC)
Lesz 1950 találat reakcio.blog.hu linkekkel az élen, a többiben ez a szókombináció csak külön található meg.
Erre lehet elkövetni a következő keresést:
"International Correlation Resource Center"
5 találat, reakcio.blog.hu-val az élen, értsd úgy, KAMU!

Drága Reakcio, kérlek ne süllyedjetek már le odáig, hogy ilyen jól szerkesztett HOAX-okat valóságnak láttatva közöltök le!
Boxzsákot csináltok magatokból, belőlünk, a jogosan kiakadó kormányoldal számára. Hiteltelenné váltok, meg ilyesmik, pedig baromi jók vagytok!
Szedjétek már le létsz, vagy tégyétek oda mellé, hogy HOAX, vagy vélemény, tanulmány, akármi, csak ne próbáljátok már valósnak bemutatni!

zsebforradalom.blog.hu/

tevevanegypupu 2009.03.05. 09:27:46

Azert ahogy olvastam hirtelen eszembe jutott Simon Peres hirhedett beszede is Magyarorszaggal kapcsolatban. Az is nagyon vicces volt.

OftF 2009.03.05. 09:58:27

@civilkontrol: Ugyan már, aki a létező ezernyiből egy bejegyzés alapján dönti el egy publi blog hitelességét, annak úgyis mindegy...
Szerintem jó kis tréfa volt ez.

megmondomatutit 2009.03.05. 10:08:30

Eljött a holnap, az izgi folytatás meg sehol...

civilkontrol 2009.03.05. 10:25:30

@OftF: Boccs, félreérthető lehettem. Az írás állati szinvonalas és még azt is készséggel elhiszem, hogy vannak benne elemek, melyek akár igazak is lehetnek. A bajom csak azzal van, hogy mindezt VALÓS eseményként tálalták.
És azért van ezzel bajom, mert ezt a blogot egy állati szinvonalas, jó oldalnak tartom és az ilyen jellegű megnyilvánulások rongálják egy nagyszerű oldal megitélését.

zsebforradalom.blog.hu/

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.05. 10:44:03

International Correlation Resource Center

Nemzetközi Korrelációs Forrás Központ

próbáljuk meg kitalálni, mivel foglalkozhatnak:

ideírom a korreláció pár meghatározását témakörtől függően:

1.
Korrelációs együttható
Maximum likelihood módszer
Populáció (Population) Alapsokaság, olyan vizsgálni kívánt egyedek, objektumok, tárgyak vagy más tetszőleges elemek véges vagy végtelen összessége, amelyeknek közös megfigyelhető jellemzői vannak.

2.
korreláció
(új-lat.) a. m. kölcsönösség, viszonyosság. - K. a logikában oly fogalmak viszonya, melyek egymást föltételezik, ilyenek: hegy - völgy, ok - okozat, atya - anya; ily fogalmak korrelatok.

3.
saját felfogás:
eddig én abban az értelemben használtam, amikor együtt jelennek meg (a megfigyelésünk tárgyában) ilyen olyan mértékben bizonyos jelenségek, tulajdonságok, vonások, ám ezek nincsenek ok okozati viszonyban...

matkó 2009.03.05. 13:05:47

Az az "azóta a netről eltűnt" jelentés honnan tűnt el? És hova tűnt a "International Correlation Resource Center"? Miért nem találni a neten sehol nyomát, csak itt meg a fidesz.hu-n?
Qrva nagy kamu ez az egész. De akkor honnan a faxból lehet tájékozódni, ha már ti is hazudtok?

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.05. 13:39:10

@Pásztortáska:

Jaj Pásztortáska, csak kicsit szórakoznak a fiúk...

Viszont Reakciós fiúk!

Mondjuk kitehetnétek egy icipici irónia jelet a cim végére, ha valamit nem gondoltok egészen komolyan, így sok felesleges idegeskedést spórolhatnátok meg az olvasótáborotoknak.

irrelevant 2009.03.05. 13:51:13

Kérjük a második részt :)

civilkontrol 2009.03.05. 14:05:09

Egyébként tényleg jöhetne a kettedik, mert qujvajó :o)

zsebforradalom.blog.hu/

2009.03.06. 21:17:44

srácok miez a szar?

spikki 2009.03.06. 22:35:12

@is: Ebben a valamiben amiben most vagyunk, ebbe is a kedvenceid vezették ezt az országot. Erről azért ne feledkezz el! Hiába is akarják másra kenni, nem igazán lehet. Amúgy meg tényleg, Te fizethetsz vizitdíjat ja gondolod. Azt is lenyúlják úgyis a partizán bajtársaid...

abaB 2009.03.11. 13:38:27

Ez a folytatása az első résznek, de álítólag semmi sem igaz belőle!
"...
A Tanár úr színre lép

Obama beiktatása, gyors reformintézkedései, a dollár erősödése, valamint a Financial Timesnak adott februári Orbán-interjú tették világossá a wall street-i kör számára, hogy el kell hagyniuk Magyarországot. Amikor elkezdték eladni a magyar államkötvényeiket, a forint megint gyors zuhanásba kezdett, ezt csak úgy tudták megakadályozni Gyurcsányék, hogy titkos tárgyalások eredményeként, a legnagyobb magyar pénzintézettel, az OTP-vel kezdték felvásároltatni ezeket a piacra dobott államkötvényeket. (Az alku értelmében a következő kormányátalakításkor az EU-pénzek feletti rendelkezést egy, az OTP-hez közelálló miniszter fogja megkapni. Spéder és Lantos neve is felmerült a tárgyalásokon.) Ez ugyan megállította a forint teljes bedőlését, de cserébe a kockázatos magyar tőzsde és a még kockázatosabb OTP kezdett pokoli zuhanásba.

Gyurcsány, hogy a kivonuló pénzügyi körök miatt megingó pozícióit otthon megerősítse, párton belüli ádáz ellenfelének, Puch Lászlónak adta a megüresedő baranyai elnöki széket, valamint a közeljövőben elbírálásra kerülő negyedik mobilliszenszet - a több millió eurós üzletet - ígérte végső kétségbeesésében a Puch László-i körnek, valamint abban is megállapodtak, hogy Gyurcsány egyik pártbeli riválisát, a házelnök Szilit Pécsre, polgármesternek száműzik. Január végén került a nyilvánosságra egy magyar tudós, a miskolci Raisz Iván találmánya , akinek az év feltalálója is lett, mert ötlete révén kommunális hulladékból nyerhető hatalmas mennyiségű energia. Egyes számítások szerint több, mint amennyi Magyarország egész éves energiaigénye, úgyhogy a kicsinyke Magyarország még a szomszédait is el tudná látni energiával. Amikor a találmány híre eljutott Moszkvába Putyin azonnal utasítást adott Raisz Iván elrablására.

A még Magyarországon tartózkodó SpetsNaz egységek ezt azonnal végre is hajtották volna, de a miskolci rendőrök elfogták őket véletlenül. Hogy a konspiráció nehogy kiderüljön és az oroszokat csendben futni hagyják, el kellett mozdítani a miskolci rendőrkapitányt a helyéről -aki egyébként Puch embere - , és ő nem volt beavatva a titkos akcióba. Gyurcsány erre a feladattal az egyik legbizalmasabb emberét Draskovics Tibort bízta meg. Draskovics terve pofonegyszerű volt, összehívott egy helyi fórumot, ahol egy fedett újságíró kérdésére, a rendőrkapitány cigányozva válaszolt, Draskovics nem volt tétlen, egy napra elmozdította a kapitányt a helyéről, és így az orosz kommandósok feltűnés nélkül kiszabadultak.

A svéd kapcsolat

Igen ám, de amíg az orosz kommandósokat kiszabadították, egér utat nyert az idős feltaláló. Történt ugyanis, hogy ezzel párhuzamosan svéd ökoterroristák - az ún nevezett Új Nap (Ny Sol) sejt - tudomására jutott, hogy miben sántikálnak az oroszok és megpróbálták ők is elrabolni a “Tanár urat”. De mivel ügynökeik nem voltak ekkor Magyarországon, ezért Södertalje-ból egy speciális bunkerből, ökoinformatikusok hekkertámadást indítottak a magyarország.hu portál ellen, hogy személyes adatokba bejutva megváltoztassák Raisz Iván személyazonosságát, és így megakadályozzák, hogy orosz kézre kerüljön. Az svédek akciója sikerült, amit az is jelez, hogy az oroszok kicsinyes bosszút álltak a svéd városka szupermarketjeinek felgyújtásával, ahonnan a heckertámadást az orosz kémműholdak bemérték.Raisz Iván eltűnt a külföldi és magyar szolgálatok látóteréből, és ekkor indult meg az őrült hajsza az idős tanárért. Hogy a magyar rendőri erők figyelmét és erejét lekössék, és könnyebben kerítsék kézre a “Tanár urat” az idegen szolgálatok zavarkeltés miatt etnikai feszültség szításába kezdtek. Így került sor a veszprémi és a tatárszentgyörgyi gyilkosságokra. A magyar nyilvántartásokban keletkezett óriási zavart jelezte, Hunvald Györgyöt letartoztatása is, hiszen…

A szerkesztőségünkbe eljutatott e-mail sajnos itt olvashatatlanná válik. De kanadai kapcsolatunk jelezte, hogy a történet még közel sem ért véget. Sőt. Obama keddi nyilatkozata óta mindenki tudja, valami készül ebben az országban. A Sötét Erők végső támadásra készülnek. De hogy ki van kivel, és hogy megmenekül-e egyáltalán a magyar tudós és Magyarország, az hamarosan kiderül…

vladx 2009.03.19. 15:27:25

Minden mindennel összefügg, a sötét erők lecsapnak, a provokátorok teljes gőzzel dolgoznak :) még szerencse, hogy ilyen rossz anyagokat raknak össze

Bástya elvtársat már megint meg akarják merényelni és Virág elvtárs ismét szövi ördogi terveit :)

Mint tudjuk, a nemzetközi helyzet fokozódik és az élet nem habostorta


VISZONT

Tényleg káros mert van aki készpénznek veszi. Az írás része azoknak a káros negatív hullámoknak amik részben okolhatóak azért ahol vagyunk.

zsákutczay 2009.03.29. 17:17:02

- Érdekes, hogy a stepy.blog.hu-n is ugyanez jelent meg. Most ki írta? Ott "stepy".
- Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ICRC intézet nincs, legalábbis a Google nem tud róla.

Ugyan adjátok már meg az eredeti forrást, van aki tud angolul! Addig ez csak kamu, ami nem jelenti azt, nincs benne valami igazság. Persze hiába van "eredeti" forrás, mert az angol is lehet kamu.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.30. 08:28:42

@zsákutczay:

Nincs maguknak humorérzéke?
Ez az egész írás egy poén.
Az összeesküvéselméletek paródiája.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2009.04.04. 17:41:59

Kedves Spanyol!

Mélységes tisztelem, és leborulok nagyságod előtt. :)
Csak most, hogy kerestem, találtam rá erre az írásra, az immár talán vördvájd hoax kiindulási pontjára.
Ajánlom figyelmedbe ezt a posztomat, melyben egy lelkes hívő nem és nem akarja felfogni, hogy bármennyire is szép, mégsem igaz.
gumiszoba.blogter.hu/334279/remek_hoax_

kefet 2009.06.01. 13:32:58

miért, lehet, hogy kamu, de szerintem tök izgalmas. a második részen majd be pisiltem. feszültség teremtésből: 5!!!!

remélem lesz folytatása.

amúgy az arab szöveget is le lehet fordíttatni a
translate.google.hu-n, és tényleg nem arról szól...

serenic_ 2010.07.16. 12:29:48

Mi van fiúk, kevés a pénz, hoaxszal kell operálni?

Ez ugyanaz, mint amikor a női sztár széttárja a lábait a fotósok előtt, hogy növekedjen az ismertsége.

Behajtó70 2010.07.16. 14:13:33

Aki követte az elmúlt 20 év történéseit, az pontosan tudja, hogy ez az anyag alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaz, és abból von le sültelen következtetéseket.

Megértem én, hogy emelni kell az olvasottságot, de ilyen marhasággal nem biztos, hogy riogatni kéne a győzikesón edződött tudatlanokat!

(csak egy példa: a 4-es metró ötlete már 98-ban megvol, sőt a főváros megegyezett a kormánnyal is (Horn Gyula), csak senki nem számított rá, hogy a Fidesz alakíthat kormányt)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.07.16. 14:25:04

Én is lehetnék szuper szakértő, csak az a baj hogy én azt is beírnám, hogy az emberek is hibásak, így hát senkit nem érdekelne a szakértelmem.

lupidu 2010.07.16. 14:35:54

"Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen, de itt még elérhető egy fordítás."

Ennyit a dolgok komolyságáról. Ez egy hisztériakeltés. Valami viszketeg hülye szüleménye.
süti beállítások módosítása