Az egyik gyülekezhet, a másik nem?
2008. április 24. írta: TuRuL_2k2

Az egyik gyülekezhet, a másik nem?

 Feloszlathatja a rendőrség a Jobbik mára meghirdetett villámgyülekezését. A Fővárosi Közgyűlés ma tárgyalja a XII. kerületi turul-szobor ügyét, a párt tegnap jelentette be a BRFK-n az ennek apropóján tartandó megmozdulását. A rendőrség a bejelentést elutasította, mert a gyülekezési törvényben előírt határidő után érkezett.

 Két hete voltak a Hollán Ernő utcai demonstrációk. Ezek közül a másodikat Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke jelentette be (az első egyáltalán nem volt bejelentve), szintén túl a törvényben előírt határidőn - a rendőrség ennek ellenére tudomásul vette, a több utca lezárásával járó rendezvényt biztosította is. A gyülekezési törvény a következőképpen fogalmaz: 6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni. A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli. Régebben a 72 órás határidőn belül bejelentett rendezvények megtartását a rendőrség visszautasította, a legfrissebb gyakorlat viszont azt mutatja, hogy más-más elbírálás alá esik egy rendezvény, attól függően, hogy a kormány szívének kedves (pl. egy Gazprom-érdekeltség vezető tisztségviselője) vagy nem kedves állampolgárok gyülekeznének-e, ez pedig nagyon nincs rendben. A rendőrség eljárása nem csak szerintem problémás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, Szabó Máté mondja: „Azzal, hogy a rendőrség a demonstrációk bejelentésénél a 72 órás határidőt eltérően értelmezi, visszalépett 1989-es, vagyis a rendszerváltás előtti időszakba, ugyanis saját elképzelései szerint dönti el, hogy mit vesz tudomásul és mit nem. Hozzátette: a mérlegelés nem a jogszabályok szerint történik, és ezt aggályosnak tartja.”

 Szerintem egyébként a bejelentési kötelezettségre sem lenne szükség. Miért zavar az bárkit, ha húsz ember összegyűlik valahol és azt kiabálja, hogy „Vesszenek a fasiszták!” vagy „Gyurcsány, takarodj!”? Miért kell feloszlatni egy ilyen megmozdulást, ha nem történik semmi erőszak? Álljon ott néhány rendőr biztosítani, oszt' jónapot! Semmivel nem kerülne többe, mint az oszlatás, így mindenki jobban járna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr14440085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.06.01. 20:28:08

Flashmobot szervezünk GyőrbenNagyobb térképre váltás Szándékos értelmetlenséggel a szándékos hülyeség ellen - ez a mottója szerkesztőségünk figyelemfelkeltő akciójának, melyet június 10-én, kedden 14 órakor tartunk a győri vasútállomástól a vidéki buszpá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 13:30:58

a rendrőség csupa fasztarisznyából áll (már a vezetőkre gondolok), nagyon elbaszták a hollán utcai tünetésnél, mégha ettől függetlenül is valszeg lett volna ellentüntetés. Strasbourg szerint sem lehetne feloszlatni, de ezt még nem ültették át a magyar jogba, sajnos. Amíg nincs erőszak nem kell oszlatni.

eHUNaduma 2008.04.24. 13:34:21

Én felqrom a BRFK-t.

Közigazgatási úton és "Szolgálati visszaélés" miatt is.

smalladam 2008.04.24. 13:44:52

"Szerintem egyébként a bejelentési kötelezettségre sem lenne szükség." ezt nem tudom hogy érted, mert 6 gójmotorosnál még ok, de mondjuk egy 100 ezer fős fidesz nagygyűlés az erzsébet hídnál viccesen nézne ki bejelentés nélkül.

úgy lenne helyes, hogy egy mimimális technikai időhatár legyen a bejelentésre, mivel a várható forgalom-akadályozások, a rendőrségi biztosítás mozgósítása stb igényel némi időt.

ezen kívül olyan eseteket kellene elkülöníteni, melyek fennállásakor megtiltható a megmozdulás, a többi meg hadd szóljon. pl azoknak, akik x alkalommal visszaéltek már a gyülekezési joggal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 13:46:50

ez szerintem úgy van értve, hogy ha nem erőszakos, akkor ne lehessen feloszlatni. Amúgy meg a fidesz tüntiről a rendőrök amúőgy is tudnának, szóval ez nem érdekes.

smalladam 2008.04.24. 13:58:16

calam,

1. arra nem lehet alapozni, hogy úgyis tudnának róla. a hivatalos érintkezési formákat igénybe kell venni, pláne, hogy pl egy akkora rendezvénynél a szervezőknek egyeztetniük is kell a rendfentartókkal, pusztán technikai okokból is.

2. az erőszakosság önmagában még nem ok. egy teljesen békés tömeg is akadályozhatja indokolatlanul a forgalmat,

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.24. 13:58:54

Mi ez a gusztustalan demagogia?
A Haladas eroi gyulekezhetnek, a nemhaladas eroi pedig nem.

Nem tudom, mit kell ezen ragodni.

Drömögödömötör 2008.04.24. 14:02:00

uff Doom jól szólt vannak a Jók és a Rosszak és pont .

dowNLoad 2008.04.24. 14:02:23

Az olaszliszkai FLASHMOB-ot kellett volna oszlatni, amikor Szögi pont rosszkor volt egy elég rossz helyen.
Az nem számított engedély nélküli lincselésnek?
EZZEL A TRANSZPARENSSEL LEHET-E TÜNTETNI, vagy ezt már büntetik?
(a cionista "rend" éber héber őrei)
www.rense.com/1.imagesH/tazebook_dees.jpg

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 14:04:27

smalladam, azért ebben nehéz megtalálni a közös nevezőt, hiszen a gyülekezési jog kb. az egyik legalapvetőbb demokratikus alapjog. most amikor forgalmi okokra utasítják ez, az mindig gyanús, nekem legalábbis

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.24. 14:08:30

"az erőszakosság önmagában még nem ok. egy teljesen békés tömeg is akadályozhatja indokolatlanul a forgalmat,"

faszfej!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 14:14:49

az erőszakosság miért nem ok?

dr. Wilbur Swain 2008.04.24. 14:15:05

szerencsétlen turult azért kell lebontani, mert rossz korszakra emlékeztet?
akkor ezeket is be lehetne tiltani, mer' ott a turul!!!: www.hm.gov.hu/files/9/7103/mhohp_logo_n.jpg
old.honvedelem.hu/files/9/672/Logo_p.jpg

smalladam 2008.04.24. 14:15:40

hhm, ez szép volt. pláne, hogy félreértettétek, amit írtam.

calam ugyanis azt írta, hogy "ha nem erőszakos, akkor ne lehessen feloszlatni."

erre írtam azt, ami miatt lefaszfejeztél.

magyarán azt gondolom, hogy engedélyezni lehessen elég sok mindent, minimális bejelentési időhatárral (ez fent le is írtam) de ne csak akkor lehessen feloszlatni valamit, ha erőszakos.

smalladam 2008.04.24. 14:17:17

wilbur, ez a turulnál is régebbi vita, szerintem ne kezdjük el újra.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.24. 14:28:19

"Én csak arra gondoltam.... csak azt akartam mondani..."

2008.04.24. 14:29:09

Semmiféle jelentési kötelezettség ne legyen.
Ha valaki előre bejelenti (nem kéri, bejelenti), akkor kap rendőri biztosítást. Ha nem jelenti be, akkor nem kap. Akkor ő felel a rendért a megmozduláson.
Ha pedig olyan helyen gyűlnek, ahol aránytalanul akadályozzák a forgalmat (pl 20 ember az Erzsébet-hidon, de 2000-en), akkor kimegy a rendőrség oszlatni. Sajnos ez utóbbiban van rendőrségi mérlegelés, de jobbat nem tudok.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.04.24. 14:34:12

én úgy emlékszem, hogy mintha a lelkiismeret 88 csoport straszburgban nyert volna egy ilyen pert, miszerint nem is kell bejelenteni, illetve bejelentés nélkül is lehet csoportosulni...de majd jól kiderítitek, hisz' újságírók vagytok! ;)

Káposztakukac 2008.04.24. 14:40:14

egyértelmű a kettős mérce, de sajnos, ezt valljuk be, nem alaptalan. miközben az antifasiszták egy megmozdulás után, legyen az akár bejelentett, akár nem, általában hazamennek füvezni, sörözni, zöld pardonban bulizni, addig a szélsőjobbosok kedvenc időtöltése feldúlni a fél várost társadalmi munka címszó alatt.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.04.24. 15:00:28

ufftopik, de:

Lopott is, meg nem is.
vajon miket vallottak Zuschlag-ék, hogy hirtelen még a pénz is megadódott?

SchF · http://blog.fschnell.net 2008.04.24. 15:05:20

Lendvai Ildikót is be kellene tiltani, mert bennem nagyon rossz emlékeket ébreszt a megjelenése, még abból az időből, amikor cenzorkodott az MSZMP-ben.

SchF · http://blog.fschnell.net 2008.04.24. 15:07:00

Káposztakukac: a rombolást megakadályozhatná a rendőrség (vajon miért nem tette?), de most nem erről, hanem a turul előtti GYÜLEKEZÉSRŐL van szó.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.24. 15:14:57

Smalladam jellemző megjegyzése:
"ezen kívül olyan eseteket kellene elkülöníteni, melyek fennállásakor megtiltható a megmozdulás, a többi meg hadd szóljon. pl azoknak, akik x alkalommal visszaéltek már a gyülekezési joggal."

Nos, ő már a közelmúltban elismerte, hogy liberális (én meg azt értem alatta, hogy a rossz értelemben vett, mások jogait relativizáló, sajátjait abszolútként megélő szadeszos áldemokrata). Ez a megjegyzés beismeréssel felér.

Elemezzünk (nagy sumák spíler ám ő, de elég buta ahhoz, hogy átlátszó legyen):

"úgy lenne helyes, hogy egy mimimális technikai időhatár legyen a bejelentésre", mondja előszőr smalladam, a demokrácia bajnoka - vagyis voltaképpen egyetért Turullal, aki szerint a 72 órás határidő egyszer fontos, egyszer nem fontos volta súlyosan demokráciasértő. Nem direktben ért egyet - vagyis azt nem hajlandó kimondani, hogy igen, most a jobboldal elleni kettősmérce pofátlan alkalmazása van soron - de a problémát továbbtolva úgy oldaná meg, hogy mindenkinek megszüntetné a 72 órát.

Na de ekkor jön a vörös farok: amit először idéztem.

Vajon hogyan lehetne AZT objektíven eldönteni, hogy "mely esetek" fennállásakor lehetne megtiltani a megmozdulást (pl.: melyik publicista volna jogosult nácivá nyilvánítani másokat?), és ami még szebb: kik lennének azok, akik "visszaéltek" a gyülekezési joggal? Beleférnének-é a Hollán utcai, 72 órán belüli bejelentő ellentüntetők, akik nem csak a joggal, de ha úgy tetszik, a hatóság polarizált rokonszenvével is visszaéltek? Vagy megint csak azokra kéne gondolni, akikre smalladam vagy Andrassew Iván???

Ceterum censeo: a Hírszerző tényleg egy nagy kalap szar. Mégpedig azért, mert ilyen ósdi furfangokkal élő áldemokraták működtetik.

sogo 2008.04.24. 15:16:25

nem olvastam végig a kommenteket, de azért basszameg, mert világosan le van írva több helyre is, hogy a gyülekezéseket előre BE KELL JELENTENI. más oka nincs. ennyi.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.04.24. 15:23:48

Én még sose voltam tüntetésen, és soha nem is fogok elmenni. Inkább dolgozom, eszem, iszom, alszom.

Azért még ugye lehetek magyar?

heima (törölt) 2008.04.24. 15:26:14

Hoppácska így vagy csak igazán magyar...

Drömögödömötör 2008.04.24. 15:28:58

Uff naponta megyek el a Turul mellett mert arra felé lakom akó ma hogy megyek haza ? Egyébként az a szobor szimplán ronda más gond vele nincs

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.04.24. 15:35:01

Simán elmehetsz mellette mert a jobbikosok épp az ülésteremben vannak. mivel nyilvános az űlés.

zoli27 2008.04.24. 15:38:07

Itt most nem arról van szó, hogy mi lenne a helyes szabályozás, meg mi nem...
Arról van szó, hogy nem működik a jogállam. És erre a jobboldali médiumokon kívül senki nem kapja fel a fejét, és senki nem tiltakozik ellene!

Amit az ombudsman mond, az teljesen egyértelmű: a Kádár-rendszerben engedhette meg a rendőrség magának, hogy a törvények fölé helyezze magát. Demokráciában ez elfogadhatatlan!

És most nem arról van szó, hogy a Jobbiknak igaza van-e, vagy sem. Arról van szó, hogy a rendőrség gyakrolatilag állam lett az államban.

Ez elképesztő!

ctrl 2008.04.24. 15:39:15

ha törvény rendelkezik róla, hogy miként lehet tüntetgetni akkor ezt miért olyan nehéz elfogadni? Vagy egyes ideológiát követőknek nehezebb a felfogásuk?

zoli27 2008.04.24. 15:41:37

ctrl, ezt most kinek mondod, és minek a kapcsán?

rolika 2008.04.24. 15:44:30

ez egy flashmob, nem?
minek kéne bejelenteni?
mire a rendőr belehadarja a megafonba, hogy oszolj, már sehol senki!
de most komolyan, lassan már egy osztálykirándulást is be kell jelenteni?!

vujicsics trutymo 2008.04.24. 16:11:39

Halál a turulokra ! 1. Turul a köztársasági elnök palotája előtt. 2. Turul a Szabadság hídon. 3. Turul Tatabányán. 4. Turul rengeteg helyen. A KISZ KB hatására vezessük be görényt, mint ősi jelképet.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.24. 16:14:46

"3. Turul Tatabányán"
Azt még anno GÖNC GÖNC GÖNC ÁRPÁD adta át. Akkor még nem volt baj vele.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.04.24. 16:17:11

Ő adta át? Kicsit régebbi az a madár.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.24. 16:21:15

Kedves Gyurcsány Ferenc, Magyarország legális-illegitim miniszterelnöke!

Nem győzőm örök és soha el nem múló hálám leróni azért, hogy Ön még mindig kitart, és jöhet bármilyen megalázó népszavazási vereség, vagy az Ön becses személye körül kirobbant koalíciós válság, nem hátrál meg, szilárdan kapaszkodik a mentális egészségét életben tartó bársonyszékbe. Ön nagyon sokat tehet a demokráciáért azzal, hogy kitart a következő – remélhetőleg előrehozott – választásokig, hisz ezzel garantáltan helyére kerül az Ön és exkoalíciós pártjának parlamenti képviselete. Fáradtságos Don Quijote harcához további jó egészséget, és sok sikert kívánva, maradok tiszteletlenül:

malacka69, az ön politikájának legújabb híve

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.24. 16:22:00

Hát régebbi persze, konkrétan Boldog Békeidők, de gondolod otthagyták a bányászvárosban Rákosiék?

zoli27 2008.04.24. 16:24:06

malacka69 Boldogok a lélekben egyszerűek, mert... · szenzor.freeblog.hu 2008.04.24. 16:21:15

:)

borsikm 2008.04.24. 16:24:16

Hmmm, kicsit fáziskésésben van a Reakció ezzel a témával.

Vagy netán nem csak arról van szó, hogy két hete, amikor a hollán utáni esti tüntetéssorozatot tartották tomketék épp emiatt az égbekiáltó gazemberség miatt, a "gyurcsányt vagy a nácikat szeressük" áldilemmában történt csúfos összjobblib meghasonulás keretében túlságosan is "nácipárti" lett volna ezt a kérdést ragozni?

Szerintem egyébként nyugodtan akadályozhatja a forgalmat bármilyen 20 fős csoportosulás is. Ha olyan célokért tennék ugyanis, amivel a társadalom jelentős része nem ért egyet, akkor majd nyilván igen hamar önbíráskodásra kész elszánt autósokkal és kamionosokkal találnák szembe magukat, a humanitárius rendőrség meg ezt látva szépen letessékelné őket az úttestről. Az ilyen "jujj nem lehet közlekedni" duma tipikusan azon baloldaliak megnyilvánulása, akik miniszterelnököstül, tévéstül schröderestül sem voltak képesek több embert összeterelni, mint egy polóboltos.

Képzeljük el, hogy mondjuk a jobboldaliak meddig tűrnék, ha az antifák meg akarnák bénítani a várost.

Egyébként is, a fejlett nyugaton a kamionos blokádok, többnapos sztrájkok, utcai tüntetések a véleménnyilvánítás bevett és hatékony eszközei. Ha egy jobb demokráciáért cserébe el kell viselni évente 7-8 nap káoszt, csinálják azt civilek, bringások, balosok, jobbosok, hát azt hiszem megéri.

zoli27 2008.04.24. 16:34:05

borsikm,

A Reakció akkori és mostani állásfoglalása egyáltalán nem áll ellentmondásban egymással. A félelemkeltést és a kettős mércét (lásd: TC megtagadhatja, hogy pólót készítsen bizonyos személyeknek, de tőle nem tagadhatják meg, hogy jegyet vásároljon egy koncertre), akkor is elítélték, és most is.
Azzal, hogy rendőrség bizonyos csoportokra alkalmazza a törvényt, másokra nem, akkor sem értettek egyet, és most sem.

Amúgy meg abba kéne hagyni a jobboldal és az antifasizmus szembeállítását. A jobboldal nagy része ugyanúgy elítéli a rasszizmust és az antiszemitizmust, mint ahogy a kommunista rendszer bűneit is.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.04.24. 16:38:21

borsikm:
Fáziskésésben? Ezt a Hollán Ernő utcai első happeningről írtam:
"Hamar kiderült, hogy sok kormányellenes tüntetésen részt vett már és azt mondta, igazságtalan, hogy itt kevésbé erélyesen lépnek fel a rendőrök a be nem jelentett demonstráció résztvevőivel szemben, mint máskor szoktak. Nem nagyon vitatkoztam vele, nekem is úgy tűnt, hogy a rendőrség nem a tőle megszokott gyakorlat szerint jár el, már bő egy órája állt ott több száz ember előzetes bejelentés nélkül, mégsem szólította fel őket a biztosítás parancsnoka a jogsértő magatartás befejezésére, a műveleti terület elhagyására."
reakcio.blog.hu/2008/04/08/szubjektiv_flash

Bőnyeg 2008.04.24. 16:43:54

itt van a strasbourgi ítélet szövege: cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=Bukta&sessionid=7219115&skin=hudoc-en

a németeknél két kategória van ilyen esetekre:
Spontanversammlung - spontán gyülekezés, amikor nincsen semmilyen szervező, hanem az emberek erős felindulásból kimennek az utcára (lásd madridi robbantások)

Eilversammlung - gyors gyülekezés, van szervező, csak nincs idő időben bejelenteni a gyűlést. Ilyenkor is be kell jelenteni, csak nem a szokásos határidő az irányadó.

Mindkét kategóriát a német alkotmánybíróság vezette be, nálunk az AB igencsak le van maradva, pedig 2001-ben bőven megléphette volna ugyanezt, amikor a gyülekezési törvénnyel foglalkozott.

A finneknél pl. a közterületen tartott gyűléseket elég hat órával korábban bejelenteni, de még itt is lehet késni: www.legislationline.org/upload/old/56be0b99a9e9dc034dce1173f466de7a.pdf (section 7)

A spanyoloknál legalább 10 nappal, de legfeljebb 30 nappal korábban kell bejelenteni a tüntetést. Ha sürgős demo van, akkor ez 24 órára csökken:
noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo9-1983.html#c4
(Artículo Octavo)

borsikm 2008.04.24. 16:44:05

Nem is állítom azt, hogy ellentmondásba keveredtek volna a reakciósok, ennél ők sokkal profibbak, én meg sokkal pontosabban fogalmazok. Csupán a hangsúlyok vannak máshol.

Az antifa kifejezés a szélsőbal önmeghatározó jelzője, azt hittem ez világos.

zoli27 2008.04.24. 16:51:37

borsikm,
Persze, hogy máshol vannak a hangsúlyok, de mi ezzel a baj?
Azzal, hogy a Reakció "flashmobot" tartott TC boltjánál, nem mondta azt, hogy egytért azzal, ha az állam szervei nézeteik alapján különbséget tesznek az állampolgárok között.
Azzal pedig, hogy most Turul megírta ezt a cikket, nem állítja, hogy egyetért a Jobbik nézeteivel.

Nincs itt semmi ellentmondás, csak az zavar téged, hogy nem mindenki, aki jobboldali, gondolkozik olyan ostoba sablonokban, mint te

borsikm 2008.04.24. 17:14:59

Jajjmár, ne ostobázzál. A sablonokban gondolkozás ostoba sablonvádját kikérem magamnak. Éppen azzal van a baj, hogy máshol voltak a hangsúlyok. Szerintem hiba. Mást nem akarok mondani, kapcsojjaki.

Csörszike 2008.04.24. 17:53:19

semmi különös nem történt, csak az ami az elmúlt 18 évben folyamatosan, a komenisták meginz a jól bevált kettős mércét alkalmazzák...egyébként az összes turulröptető unatkozó munkanélkülit-diákot-szellemi szabadfoglalkozásút jól seggberúgnám, h állandóan csinálják a fesztivált, ami jó muníció a komcsiknak a fasiszta-fegyver újratöltéséhez...hagyják már csöndben, h pártunk és kormányunk szépen megássa a sírját, aztán nyugodtan belefeküdjön, és eltemesse magát!
egyébkénz pedig a gyülekezési jogról vadliberális véleményem van. szerintem bárki bármikor bárhányan ott szidja a kormányt/ellenzéket/anyósát ahol ahányan és amikor akarja. feltéve ha vannak hozzá elegen. mert 6 elmebeteg miatt ne kelljen már lezárni a fél várost. ezért a rövid határidejű technikai bejelentést tartom énis jó megoldásnak.
amúgy meg hajrá magyarok, tessék tüntetni, tiltakozni, kurvaanyázni, meg sztrájkolni!!!végre kezdjük megtanulni a társadalmi tiltakozást, a véleményformálást, és a közösségi érdekérvényesítést-azaz a demokrácia működési mechanizmusait! mostmár csak a választási participációt kellene 70% fölé tornászni, h szociológiai értelemben is demokrácia legyünk, ne csak hatalomtechnikai szempontból...

smalladam 2008.04.24. 20:18:50

nos, a turulos ügyhöz annyit, hogy az index tudósítása szerint 900 milliárd forint buszsávra pályázható pénztől esett el budapest, a magyar feltámadáson fáradozó jobbikosok zavargása miatt.

ráadásul épp nem volt koalíciós többség, szóval akár meg is szavazhatták volna a turul fennmaradását, ha hagyják. igaz ugyan, hogy ikvai az ülés berekesztése helyet ki is vitethette volna a kossuth téri árpádsávos nénit, meg a haverjait.

ez már montipájton

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.04.24. 20:27:54

borsikm!
idén még csak 30 km-nél tartasz?

Tassadar 2008.04.24. 21:44:37

smalladam úgytűnik elkerülte 1-2 dolog a figyelmedet véletlenül(egész biztos).
"közgyűlési folyosón több ellenzéki politikus is vitatta. Arról beszéltek, hogy a közgyűlés szervezeti és műkdödési szabályzata nem ismeri az ülés berekesztés fogalmát, a tanácskozást határozott idő megjelölésével félbeszakítani lehet. Arra viszont lehetőséget ad az szmsz, hogy a közgyűlés munkáját akadályozó swzemélyeket kivezetessék a teremből, arre azonban kísérletet sem tett a levezető elnök, Ikvai-Szabó Imre."
nekem úgy tűnik hogy nem is akarták azt 900MILLÁT(nem milliárd),feláldozták a pénzt, hogy jobbikosozhassanak...remélem megérte

Tassadar 2008.04.24. 21:47:40

Ezzel nem akarom felmenteni azokat a tüntetőket akik ott voltak.Simán lehetett volna szolidan jelezni ,hogy ott vannak,ha azt szavazzák meg, hogy elbontják a szobrot akkor lehetet volna csinálni a fesztivált.

eHUNaduma 2008.04.24. 22:33:00

"Smalladam" egy közismert pederaszta, droglibációs, zsidóbéren PolCap-os ál-libsi, akitide telepített a Laborc-Seres páros.

De erről őt magát is tájékoztattam már...

Ádi, készülsz már a traveszti-felvonyításra??

S AZ törvényes??

Mert MÁSOK is készülnek, cicamadár...

dowNLoad 2008.04.24. 22:35:42

KUKAC :
Ellepték a :
füvezni, sörözni, zöld pardonban bulizni, (vagy inkább BUZULNI) "szokó" antifasiszták a fórumot???
LEBONTJÁK-e a TATABÁNYAI TURUL SZOBROT??? Ha az egyik Turul fasiszta, akkor a másik is az. PONT. BONTANI, vagy inkább robbantani kellene, a helyére mehetne egy MENÓRA, vagy egy hatalmas DÁVIDCSILLAG, esetleg 5ágú csillag! Milyen jól kifejezné, hogy mennyire toleránsak vagyunk. Esetleg egy ÓRIÁSI BIRKA, mint országjelkép???
Off: A HELIKOPTER FIGURA SIKERÜLNI FOG???
(mármint, hogy az egész ország körbe-körbe forogjon, mint a hülye)
www.youtube.com/watch?v=9PEDgkJ8rVY&NR=1

eHUNaduma 2008.04.24. 22:40:48

A TURUL pedig marad !!

By "Tűz Csiholója",
forgeteg.blogter.hu/?post_id=201300

eHUNaduma 2008.04.24. 22:43:13

"káposztakukac" egy db. kekeckedő utcai közrendőr, már VALLOTT !

2008.04.24. 23:52:32

smalladam
"nos, a turulos ügyhöz annyit, hogy az index tudósítása szerint 900 milliárd forint buszsávra pályázható pénztől esett el budapest, a magyar feltámadáson fáradozó jobbikosok zavargása miatt."

adam, csak azt ne mondd, hogy ezt így ebben a formában el is hiszed. hogy ez így megy. hogy odamegy 5 balfasz, és emiatt nincs buszsáv.
kicsit elvakít a balfaszok iránti ellenszenv.

2008.04.24. 23:59:58

eHUN
smalladam nyilván hálás neked, hogy tájékoztattad, hogy minek tekintse saját magát. de jobb lenne, ha ilyenkor saját magaddal foglalkoznál.

smalladam 2008.04.25. 02:55:41

nehéz dolog az olvasás ugye? beleírtam a kommentembe, hogy a meg lehetett volna oldani máshogy is a dolgot.

közösen összehozták. amúgy meg ezt írta a zújság. lehet, hogy nem teljesen így volt, nem voltam ott. csak nem kéne minden komment mögé valami ravasz hátsó szándékot látni.

ugye ügyvéd úr? elhiszem, hogy spion vagyok, de akkor mi után kémkedek egy olyan blogon, ahol az összes tartalom nyilvános?:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.25. 08:55:51

"hogy az index tudósítása szerint 900 milliárd forint buszsávra pályázható pénztől esett el budapest"
Itt a számokkal van a baj smalladam, tipikus trükk, lecserélni a milliót milliárdra.
Az indexen millió volt.
Igaza lenne MG-nek?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.04.25. 09:22:11

Arra azért felhívnám a figyelmet, h a Turul madár egy árpádsávos pajzson áll (tük ugyanaz, mint a lebontásra ítélt) az NBH címerében!!!!!!!
*
Kéne egy poszt az "Orbánt megfigyelték" témában! Vagy ez nem fontos? Görög a lavina, a MN napi adagokban görgeti, már Kellert is elérte a hószarkupac...

smalladam 2008.04.25. 09:55:41

őrnagy áh. milliárdot írtam, millió helyett. tényleg, ebben igzad van. DE BIZTOS "AZÉRT" ÍRTAM. örülök, hogy te is leérkeztél a népszava-168 óra "mer a zorbán" szintjére...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.04.25. 10:03:27

Azért fura, mert én inkább bevágtam volna az indexből az egész mondatot. Szóval gyanús a dolog, már bocs :) De elhiszem, hogy nem AZÉRT volt, egye fene :)

ÁrPi 2008.04.25. 10:50:48

smalladam 2008.04.24. 20:18:50

"ez már montipájton"

hah hah azám már én is kacagok: És ezért fogalmazhatunk figyelmetlenül úgy is hogy

0.9 mrd ,nempedig Kilenc-száz Milliárd. :-)

A turul az oka mindezeknek! (zárójelben, toleránsan)

Google 2008.04.25. 12:24:03

Nem kell azért annyira nekimenni Small Adamnak!
Ha ég, azt ő is érzi, gondolom. Néha leszáll a vörös köd, de ennyi.
Jó cikkek jelennek meg az utóbbi időben Seress, Gavra, vagy most éppen Kőszeg tollából!Mi bajunk lenne velük most? Velük?

smalladam 2008.04.25. 14:19:05

kapkodtam, na. siettem. az a38-ra mentem perfect name - amber smith koncertre, csakúgy, mint pörzse sándor:D

ha hülyeséget írok (vagy ír más) azért ér cseszegetni, a véleményekkel sem kell egyetérteni.

de könyörgöm, ne süllyedjünk le folyton erre a minden mögött liberális/zorbánista/schmidtmarista/komenista összeesküvést/hátsószándékot látó szintre...

smalladam 2008.04.25. 14:27:37

milyen ti? én csak a magam nevében beszélek.

ÁrPi 2008.04.25. 14:55:59

smalladam 2008.04.25. 14:27:37

"milyen ti? én csak a magam nevében beszélek."

Ezaza mi:

"...ne süllyedjünk le folyton erre a.."

Majd igyekszünk ezentúl :)

smalladam 2008.04.25. 15:04:25

árpi, szerintem tassadar nem erre gondolt. de ő tudja, hogy mit értett "ti" alatt.

bájdövéj a "ti" az többesszám második személy, a "süllyedjünk" meg többesszám első. utóbbiba a megfogalmazó is beletartozik, míg előbbibe nem.

remélem érthető vagyok.

Tassadar 2008.04.25. 15:34:12

A "ti" az a úgynevezett baloldali de inkább fogalmazzunk úgy, hogy kormány ill szdsz baráti körökre értem akik sokszor fasiszta/náci/progromot hátsószándékot látnak mindenben(csak mert ezt kihagytad)

smalladam 2008.04.25. 15:36:26

értem én, csak én nem érzem odatartozónak magamat. és még ha az is lenne, ezen a blogon általában a saját véleményemet nyomatom.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.25. 16:33:20

igen
az egyik gyülekezhet a másik nem

mit tudsz csinálni pajtás?
bepereled a magyar államot?
(akit még fényképezni is tilos)

ÁrPi 2008.04.25. 16:51:04

wmiki 2008.04.25. 16:33:20
" igen az egyik gyülekezhet a másik nem

mit tudsz csinálni pajtás?"


Megütközik. ...a zsarnoksággal ! :-)

zoli27 2008.04.25. 16:54:05

wmiki,
akkor szerinted ezt nem kellene szóvá tenni?
Egyébként pedig így van, fel lehet jelenteni az államot. Tudod, még az állami szervek is alá vannak rendelve a jogszabályoknak, ez a jogállam lényege. Ha egy állami szerv megsérti az állampolgárok jogait, akkor megvan a lehetőség az igazságszolgáltatásra (pl. Brüsszel).

grupi 2008.04.25. 20:10:03

A rendőrség az elkövetett törvény és jogsértései kapcsán már több milliót fizetett ki az állam, a költségvetés és az adónk kárára. ezért kell műtéteket elhalasztani és életekenek elhalni, mert a rendőrség törvénytelenségeit és kártérítáését dotálja az állam az egészségügy és a nyugdíjkassza, meg a gazdaság kárára.
Nem kell ehhez nemzetközi bíróság. Idehaza is rendre veszíti a pereket az ÁVH, mégis törvénytelen tünteéseket engedélyez és támogat, míg a törvényeseket rendre szabálytalanul és jogellenesen szétveri. cska a gesztenyés kerti eset kapcsán több milliót kapott a Lelkiismeret csoport. Aztán a Kwassai hidnál történő nemzeti lobogós ember és társainak meggyalázása kapcsán szintén milliókat ettek el adónkból, mert azokat is kártalanítani kellet. És azóta még több ilyen set volt. Már a milliárdos nagyságrendű a kártérítés a rendőrséget érintően.
Meddig mehet ez a torz, és az egyiknek lehet, a másiknak meg törvényesen sem dolog?
A rendőrség ma a rabló kormányzati erők politikai kiszolgálója. A gyurcsányista diktatúra megtestesítője és elnyomó szerve.

dowNLoad 2008.04.25. 22:04:55

MIÉRT FIZET A RENDŐRSÉG? Csak azért , mert az EU tagállama vagyunk, vagy mert túl közel van 1-1 nagyváros, ami TÉNYLEG európához tartozik, és felfigyelnének, hogy MI A LÓF*SZ FOLYIK ITT??? Aztán jönnének ide is rejtett kamerás felvételt csinálni, mint a BBC Észak-Koreába.
HOGYAN JUTHATTUNK IDE??
(1992-ben nem csodálkoztam volna, DE EZ A XXI.század!!!!!)
Ennyire gyenge lábakon állnak a törvények? (igaz, a közt.elnök is ezt támasztja alá, azzal is, hogy Ő lehet közt.elnök)
Ez is a PC demokrácia gyengeségét mutatja, ahol 1-1 nagyobb klánvezér szinte azt tesz amit akar. A JÓSZÁNDÉKÚ DIKTATÚRÁNÁL NINCS IDEÁLISABB ÁLLAMFORMA.
(CSAK kell hozzá egy jószándékú diktátor, mint pl. PUTYIN)

grupi 2008.04.27. 08:19:37

Jószándékú diktatúra?
A gyurcsányi-féle diktatúra milyen? Puhának nem nevezhető. Az a Kádár-féle volt. Jószándékúnak sem. Talán ez amolyan öncélú diktatúra. Olyan, ahol a saját és a politikai elit, a csatlósok jóléte és zsákmányszerzése érdekében nyomják el és fosztják ki a dolgozói réteget. Ahol a túladóztatásokból befolyó milliárdokat a luxus gépkocsik és a klientúra, meg az elnyomó rendőrség fenntartására költik, nem pedig a gazdaság fellendítésére, vagy az oktatásra, netán az egészségügyre. És ekkor e az állag megóvásról, az egészséges nemzetről, a nyigdíjról és a népi jólétről, az európai viszonyokról, a korhoz képest elvárható megélhetésről nem is beszéltünk. Ezért nevezném ezt öncélú, kizsákmányoló, vagy petelepülést segítő diktatúrának. Ámbár az utóbbi két szinonima beleillik az öncélú megvalósítás szándékába. Gyurcsány-("szoc-lib") elnyomó berendezkedése, állami gépezete az öncélú diktatúra korszakos megvalósítása.

grupi 2008.04.27. 10:54:43

Most csak 650 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság a yardot, (ÁVH-t,) mert 2006. október 23-án jogtalanul fogtak el és tartottak három napig őrizetben egy tüntetőt.
A férfi ellen másfél évvel ezelőtt szabálysértési eljárás indult, ahol első fokon három nap elzárásra ítélték, a másodfokú bíróság ugyanakkor kimondta, hogy nem történt szabálysértés.
A rendőrségnek ismét fizetni kell.
Kérdés miért nem görényin verik le és hajtják be mindezt, vagy a igazságyügyön, netán gyur-csótányon, aki személyes uatasításokat adott, netán az akkor illetékes gál-junior-zoli kiszbunkó érettségizett elvtárson?

grupi 2008.04.27. 15:39:39

Milliárdokért újrafegyverzik a kékruhásokat. Fizetést persze kevésbé kapnak. Izraeli vízágyut viszont igen.
A társadalom ezt tudomásul veszi, ahogy a rendőr is, a belügyi rendben semmi sem változik, csak egyes személyek. A feladatukat csak félig-meddig értő országos és fővárosi kapitányok, meg egy szűkebb vezetői csapat felcserélődik.
A főkapitány az a korábbi sikeresnek mutatkozó egyenruhás lesz, aki a fináncok élén egy gyanús nemzetvédelmi összefonódásokkal behínározott jótékonysági alapítvány ügyét elkezdte kibogozni. Az ügybe csöndben belebukik a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főnöke.
És aztán mi változik?
Semmi sem változott.
Az egykori vámos-határőr parancsnok beáll és beilleszkedik a sorba. Nála és alatta is folytatódik a kordonozás, a jogtalan tömegoszlatás, a bilincselés helyett a betiltott műanyag kötöző szalag használata, és néhol kihul egy vipera. A verekedő és jogsértő rendőrök helyükön maradnak, miközben egyre több bűnöző kerül ki soraikból. A megbukott rendőr az állomány részéről zsarolható, megfogható és törvénysértésre kötelezhető, a diktatúra érdekében újra felhasználható, elkötelezett hívővé, vagy droiddá formálható.
Ez a dolog rákfenéje.

grupi 2008.04.27. 16:13:57

2002-ben Keller László megbízásából egy magánynyomozó cég vadászatot indított az MSZP ellenségeinek kikiáltott Orbán Viktor, Simicska Lajos és Kalmár István ellen.

Kapolyi László: (…) Keller, aki ugye azt mondta, hogy valami beszélgetést kértetek tőle, és ő ahhoz tartja magát, amiben itt egyszer későn megállapodtunk, hogy idézőjelben, ugye rajtam keresztül történik az ügy, és ő külön nem akar… Tehát ő kvázi félti a politikai helyzetét.

Kapolyi László: (…) Egyszer adtam át neked ötmillió forintot, aztán utána nem tudott menni. (…)

Kapolyi László: (…) Amikor odaadtam azt a Kellernek, akkor már huszonöt példányban nála volt.

Gubuznai Zoltán: A Bankár-anyagot? Nem tudom, honnan. Én nem tudom, ki adta neki a Kellernek a Bankár-anyagot, én biztosan nem.

Gubuznai Zoltán: Csak egyetlen pillantást vessél rá ezekre a nevekre.

Kapolyi László: Milyen nevekre?

Gubuznai Zoltán: És ezek nem mellébeszélhető dolgok. Olyan rendszer van kidolgozva.

Kapolyi László: Ezek a Keller kezében vannak?

Stotz Gyula: Lehet, hogy a Bankár-anyag, amely harminc évre titkosított államtitok, minden egyes lapja, huszonöt példányban ott volt a Kellernél.

Gubuznai Zoltán: Meggyőződésem, hogy ha ott volt, akkor kilopták az APEH-tól. (…)

Gubuznai Zoltán: Kelleréknek nincs rá szüksége?

Kapolyi László: Ő eleve azzal hívott föl, hogy szemrehányást tett, hogy te milyen alapon kerested őt személyesen, amikor megállapodtunk abban, hogy egyáltalán, ha valami történik, csak rajtam keresztül lehet csinálni. Hogy milyen kapcsolatot hozok én, akik a megállapodást felrúgják…! (…)

Kapolyi László: Te mondj egy olyan ajánlatot, amikor egy cég nem fizet, hanem az adózók pénzéből, zsebből fizet, amivel nem kell utána csinálni semmit, nem kell lekönyvelni. Ez az egyetlen megoldási mód.

Stotz Gyula: Jó. Fizesd ki a számla felét!

Kapolyi László: Ennek az 55 milliónak?

Stotz Gyula: Igen, a felét.

Kapolyi László: Jó, hát akkor egyet fogok kérni, hogy valamit azért mutassatok a Kellernek belőle. Tehát úgy, hogy én ide hívom. (…) Én azt tudom megígérni, hogy egy összegben nem fogom tudni kifizetni. Részletenként fogom kifizetni, és legkésőbb decemberig.

Stotz Gyula: Akkor erre adunk kezet egymásnak?

Kapolyi László: Persze.

Stotz Gyula: Akkor köszönöm, akkor úgy lépek tovább, ahogy megbeszéltük, a Keller urat akkor én kiszolgálom.

Kapolyi László: Hétfőn beszélek a Kellerrel, és akkor megbeszélek vele egy időpontot.

Stotz Gyula: Anyagiakban pedig?

Kapolyi László: Elkezdem a törlesztést. Azt kell még megbeszélni, hogy milyen formában, mert nyilván úgy kéne, hogy kézből kézbe kell adni ahhoz, hogy ne szerepeljen sehol semmi. Megbeszélünk egy találkozót.
süti beállítások módosítása