Bethlenről, patríciusokról és plebejusokról – Kommentár 2013/5
2013. december 21. írta: Redakció

Bethlenről, patríciusokról és plebejusokról – Kommentár 2013/5

kommentar5.jpg

Megjelent az idei év utolsó előtti Kommentár folyóirat-száma, benne – többek között  Bethlen Istvánnal, nemzetképekkel, állam és vallás amerikai viszonyrendszerével és egy angliai utazás útirajzával.

Bethlen István emlékezete
Ablonczy Balázs, Romsics Ignác, Tomka Béla, Tőkéczki László

Patríciusok és plebejusok – Változatok nemzetépítésre
Egedy Gergely

Állam és vallási semlegesség Amerikában
Koltay András

Útirajz a vidéki Angliáról
Rajcsányi Gellért

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr765703423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IPetya 2013.12.22. 13:51:58

Érettségin többször hallottam a Bethlen féle konszolidációról.Véletlenül a legjobb tanulók felelték és nagyon részletes, pozitív képet kaptam. Természetesen szakmai segítséggel a szocialista tankönyvek alapján is pozitív képet kaptunk. A trianon utáni politikai csapat méltán hasonlítható IV. Bélához. Sajnos a média adós néhány nagyszerű magyar ember bemutatásával. Id. Antall Józsefről a lengyelek készítettek filmet, de nálunk nem mutatták be.
A nagyszerű, tudós, bár kicsit kalandor Almássy Lászlóról az angolok készítettek Oszkár díjas filmet. Szerencsére ezt bemutatták.
Mintha Teleki Pál valamilyen filmben szerepelt volna.
süti beállítások módosítása