Migránshelyzet: köszönet a rendőrségnek
2015. szeptember 04. írta: pinter.bence

Migránshelyzet: köszönet a rendőrségnek

rendorseg_migrans.jpg

Ha már itt ostorozok mindenkit tegnap óta, emlékezzünk meg azokról, akik igazán jól teljesítenek az egész krízis alatt.

Egyrészről természetesen a hetek óta helyszínen ételt osztó, segítséget nyújtó civilekről és civil szervezetekről, egyházakról, az ő raktáraikat feltöltő adományozókról van szó, plusz a munkaidőn túl segítő önkéntes orvosokról és nővérekről. Nekik nagyon jár a köszönet.

Másrészről pedig a magyar rendőrségről.

Miközben Vona Gábor azt követeli, hogy a 2006-ban alkalmazott eszközöket vesse be a rendőrség szükség esetén (!), addig a valóságban azt látjuk, hogy Budapesten és Bicskén az általam vártnál sokkal, a 2006-os színvonalnál pedig sokkal sokkal jobban, emberségesebben áll a szervezet a krízishez. A határ menti események más jellegűek − a NYT tegnapi videóján láthattuk, hogy lehet túlkapás.

A saját szememmel látott, illetve kamerákra rögzített kényszerintézkedések azonban az esetek többségében indokoltak voltak; a Keletinél tartott tüntetéseken sem szabadult el a káosz és Bicskénél sem próbálják (egyelőre) erőszakkal leszállítani a menekülteket a vonatról.

A tehetetlenség pedig nem a rendőrség, hanem a politikai vezetés hibája.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr337760122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2015.09.04. 12:22:31

Tegyük hozzá hogy a határ-menti incidens esetén sem biztos, hogy rendőrök voltak. Toroczkai mezőőrnek álcázott keretlegényei rendszeresen mennek a határra szaremberkedni... Akár ők is lehettek.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 12:56:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Semmit, mert így van.
Jól is néznénk ki, ha egy jobboldali kormány amatőrökkel dolgoztatna kamerák kereszttüzében, ha rendet akar. Ha létezik ilyen, az húzza le magát. És még a TEK -et és katasztrófavédelmet, hadsereget, anyámkínját elő sem vették.

De az is megfigyelhető, hogy valahol a rendőr is ember, nem pedig feldíszített gyökér.

Virág et. 2015.09.04. 13:23:02

"Vona Gábor azt követeli, hogy a 2006-ban alkalmazott eszközöket vesse be a rendőrség "

Ha még csak Vona követelné ezt ... Tessék a szerzőnek elmélyedni jobban a jobbos fórumokban.

Jean Sol Partre 2015.09.04. 13:46:53

2 helyen pontosítanék. Az egyik az egyházak, különösen Erdő Péter mondatai után, nem érdemelnek dícséretet. Lehet, hogy csendben tesznek valamit, de azok nem az egyházak, hanem néhány lelkes tagjuk, az Egyház lapít mint szar a fűben, illetve hülyeségeket beszél.

A másik, hogy szerintem elsősorban nem a rendőrség, hanem a rendőrök érdemelnek dícséretet. A rendőrség sok hülyeséget csinált az elmúlt napokban, és csak a rendőrökön múlt, hogy ezekből nem lett katasztrófa.

És azért kiemelném, most jól látszik, hogy a civilek milyen jól teszik a dolgukat. Ha más pozitív nincs az egész dologban, arra mindenképp jó, hogy megmutassa, kikre lehet igazán számítani baj esetén.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.09.04. 14:32:51

Ha már úgyis előszeretettel rugóznak a jobboldalon a menekülteknél levő telefonokon, akkor a válsághelyzetben már bizonyítottan hatékonyan és olajozottan működő magyar állam igazán küldhetne a menekülteknek/migránsoknak/kalifátusi előfutároknak SMS-t, hogy üljenek át másik vonatba vagy valami hasonló.

Zb74 2015.09.04. 17:18:43

"a 2006-os színvonalnál sokkal sokkal jobban, emberségesebben áll a szervezet a krízishez"

...amiben nyilván semmi szerepe sincs annak, hogy eddig még sem viperával, sem Molotov-koktéllal, sem pedig T-34-es harckocsival nem mentek nekik azok, akik miatt utcára rendelték őket.

Hunyadi Péter 2015.09.05. 07:54:43

Nagyon fontosnak tartom, hogy észre vegyük és méltányoljuk, megköszönjük azt a hatalmas teljesítményt amelyet a magyar rendőrségtől láthattunk. Hihetetlen nyomás, kulturális nehézségek közepette, a szabadságolás lehetősége nélkül, rengeteg túlórával, jogszabályi változások, a média zaklatása közepette, az EU politikai baklövéseit elszenvedve kellett helytállniuk!
A magam részéről kifejezetten büszke vagyok a rendőrség munkájára és minden tagjára!
Isten áldja őket!!

rinaldo-rinaldini 2015.09.05. 08:16:00

@Hunyadi Péter:

"... szabadságolás lehetősége nélkül..."

Azert ez nem mindenkire vonatkozik.

index.hu/belfold/2015/09/04/pinter_sandor_pont_most_ment_nyaralni/

Imrebá 2015.09.05. 23:23:07

" 2006-os
színvonalnál pedig sokkal sokkal jobban,
emberségesebben áll a szervezet a
krízishez."

Még a migránsok többségénél is emberségesebben?

" A tehetetlenség pedig nem a rendőrség,
hanem a politikai vezetés hibája."

Ezt a hertelen következtetést meg ki rendelte meg?
süti beállítások módosítása