„Kezdtek tőlem tartani...” – Mandiner-exkluzív Németh Szilárddal
2017. március 14. írta: Redakció

„Kezdtek tőlem tartani...” – Mandiner-exkluzív Németh Szilárddal

nemeth_szilard_nagy.jpg

Megvizsgáltuk Németh Szilárd fülét! Mindkettőt. Hogy miért volt erre szükség? A rezsibiztosként elhíresült, ma Fidesz-alelnökként és a Magyar Birkózó Szövetség vezetőjeként is vitézkedő politikus birkózó múltja miatt. Azt firtattuk először, hogy aztán mélyre ássunk 9 négyzetméteres albérletben indult életének részleteiben. Csepelen beszélgettünk, oda köti minden: ott alapította meg a helyi SZDSZ-t is 1989-ben. Most a Fidesz jó katonája, nem is kíméli Soros Györgyöt, az ellenzéket, az „álcivileket”. Nem akarja tudni, mi az a snüssz, de szerinte snassz. Nagyinterjúnk.

„Imént említette, hogy azt szerette a birkózásban, amikor félni kezdtek öntől. Politikusként is ez motiválja?

Hú, miket mondok... A félelem cseppet sem jó kifejezés. Az volt jó a birkózásban, hogy kiemelkedhettem, hogy előbbre kerülhettem.

A politikában is ezt szereti?

Persze. Ki ne szeretné? Fontos motiváció, hogy az ember ismerje a saját képességeit, és azokkal élni is tudjon. Pablo Casals mondta egyszer, hogy csak arra lehetünk büszkék, amiért megdolgoztunk, a talentum önmagában semmit sem ér. De a politika első sorban nem az egyéni ambíciókról szól. Leginkább a közösségről. Ezért tisztelem nagyon a miniszterelnököt.

Orbán találta ki az előző ciklusban, hogy ön legyen a rezsicsökkentés arca?

Ő a rezsicsökkentést találta ki, nem az annak az »arcát«. Ez nem így jött, hogy keresnek egy arcot, aztán ott ez a csepeli polgármester, a Németh Szilárd, ő majd jó lesz.

Kommunikációs szempontból jöhetett volna így is.

Mindenki tudja, hogy nem egy kommunikációs blöff volt a rezsicsökkentés, mert ön erre céloz, nem? A rezsicsökkentés megvalósult és folyamatos. Egyébként olyan embert kerestek, aki végig tudja vinni az egészet. Nagy tolongás nem is volt a rezsibiztosságra. 2012 decemberében beszéltem róla először a miniszterelnökkel, de még egy évvel később sem volt kapós a pozíció. Nekem nem volt egyszerű feladvány sok ezer e-mailt, levelet, sms-t végigböngészni, eljárni az emberek közé, meghallgatni őket, megoldásokat keresni, csatázni az ellenérdekelt szolgáltatókkal, bürokratákkal, birkózni a baloldali kijárókkal... A miniszterelnök részéről pedig nemcsak tudás, akarat, hanem bátorság is kellett hozzá.

Tudjuk, merjük, tesszük.

1990-ben az szuper jelmondat volt! Csak aztán kiderült, hogy ők mást tudtak, mást mertek és mást tettek.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6012337045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2017.03.14. 12:16:00

Fantasztikus, miután elpufogtatta az összes lóóózungot, csak arra felejtett el kitérni, mitől drága és szar itt minden? Például a benzin, gáz, banki szolgáltatások, telefon, usw..., a bérek meg..., inkább hagyjuk.

Ők, Háromszáz Tezsvírek, hősiesen tartják a szorost, vállt vállnak vetve, ki ne szökjenek a görögök. Komolyan mondom, lekonyul a kokárdám.

Bell & Sebastian 2017.03.14. 13:05:57

Jaja, thermopülai az is.

Veder1 2017.03.14. 13:31:10

Pfejj de antipatikus ember ez

Mariann19 2017.03.14. 14:45:08

Németh Szilárd nyilatkozatában a legbizarrabb, hogy Pablo Casals bölcseletét beépítette az életfilozófiájába:
"A talentum önmagában semmit nem ér."
Rezsi Szilárd ezt az elvárást könnyedén teljesíti, mivel hogy neki nincs olyan.

GNDL 2017.03.14. 17:34:04

Azt kérdeztétek ettől az igénytelen téeszelnök megjelenésű korrupt pöcstől, hogy ismer-e vidéki napilapokat vagy tudja-e mennyi a tej ára?! :) Vagy most nem ez volt az utasítás...

Pelso.. 2017.03.14. 19:10:43

Ez a mandi aktív szamizdat rovata?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.14. 20:02:35

fordítsuk magyarra a cikket: gyünnek a választások, ismét emberarcúvá kéne tenni a finesszt, tökös népiesch-plebejus arczúvá, hogy azonosulni tudjon vele a Párt népe (és a nép Pártja) a satnya fizikumú sorospubikkal szemben. Vagy talán a Furcsány kéne vissza, miiiii?!!!!

Torkotokon akad a síp, rohadt civilbűnöző kételkedők!

Jakab.gipsz 2017.03.14. 20:19:53

A nyílt tisztességes igaz beszédtől csak egy valaki tart, a nyíltan hazudozó és gyűlölködő libsi bagázs és a fő sátán Soros Gyuri, ezért nincs nyugi.

Ugye milyen egyszerű.

Jakab.gipsz 2017.03.15. 08:56:28

@annamanna:

Igen körülbelül, (ha bár, kicsit szájba rágós).
süti beállítások módosítása