„Le lehet győzni a rendszert” – A Momentum Mozgalom a Mandinernek
2017. január 11. írta: Redakció

„Le lehet győzni a rendszert” – A Momentum Mozgalom a Mandinernek

momentum.jpg

A semmiből jött a hét elején egy új helyi népszavazási kezdeményezés, ami a budapesti olimpiai pályázat visszavonását célozza. A kezdeményezés elindítója az eddig viszonylag ismeretlen Momentum Mozgalom, akik hamarosan gyűjteni is kezdik az aláírásokat. De kik ők? A Mandinernek nyilatkoztak először az egyesület vezetői, akik nem kevesebbet, mint a rendszerváltás óta kialakult politikai kultúra leváltását tűzték ki célul.

Pintér Bence riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8912118605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerekes pereces 2017.01.11. 16:44:15

Dehogy lehet. A civilek kicsinálásával üzen a Fidesz mindenkinek: NEM LEHET ELLENTMONDANI.

Mert aki ellentmond, azt bedarálják, megsemmisítik, mert aki ellentmond, az ellenség.

Bell & Sebastian 2017.01.11. 20:13:21

Ismét egy neo-SZDSZ. (addig elég olvasni, míg ki nem derül, megint egy háromnevű húzott egy túlzokot a farkára)

Bell & Sebastian 2017.01.11. 20:19:32

@kerekes pereces: Elég megvonni a kiemelten közhasznú státuszt, aztán majd meglátjuk, mennyi a társadalmi munkában meggyőződéses közülük. A többi megélhetési-hivatásos, fizetett forradalmár. Egyszerűbb lett volna be se engedni ide ezeket, akkor nem kellene kiverni őket minden héten, oszt mégis mindig maradnak.

Alapítvány - zsidó ármány.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.11. 20:45:54

Nagyon szeretnék a libbantak, ha ez így lenne, de nem fog menni.
Egy példa:

"
"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége."
(Németh Szilárd)
Az Orbán-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a jelenlegi magyar kormányt és a tahóság, a korrupció és a nepotizmus világát átnyomják a magyar nép akarata fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzeti lehetősége.
(az én véleményem)"
www.facebook.com/kassai.zsigmond/posts/1344704915550416

Bell & Sebastian 2017.01.11. 21:11:31

@Disznóvári: A CÖF tényleg magas labda, ha le is ütötte most, még mindig nem egyenlített.

Ugyanis a know-how nem Orbáné. Sem itt, sem Amerikában.

Veder1 2017.01.11. 21:18:26

@Bell & Sebastian: ettől függetlenül olimpia nem kéne

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 21:48:31

@kerekes pereces:

volt 4k

lett 5k

lesz 6k

meg akárhány k

amíg van pénz és passzió a bulira.

különben is, ez itt most a think-tank háziverseny döntője, team finkelstein vs team soros?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 21:52:25

@Vödör: ha nem akarsz olimpiát, elég telefonálni civil gyuri bácsinak, hogy a mindenkori bohóckommandó helyett a NOB-nak dobjon egy talléros táskát valami budapesttől eltérő helyszín-javaslattal felcímkézve, ennyike.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 22:37:27

@Disznóvári:

a jónép így áll az egésszel:

"A tavalyi kvótanépszavazás előtt a fideszes választókörzetekben kötelezően tartandó lakossági fórumok pártbeli forrásaink szerint például kíméletlen bizonyítékát szolgáltatták az állapotnak. Azon már régóta nem lepődik meg senki a pártban, ha egy felmérés szerint tízből nyolcan nem tudják megnevezni a külügyminisztert, de hogy Szijjártó Pétert fényképen vagy élőben is ugyanilyen arányban keverték össze Zuschlag Jánossal, attól már erősen fogták a fejüket."

leszarják, egykutya.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.11. 22:44:57

@Bell & Sebastian: A kontextus az, hogy egy bizonyos Orbán János Dénes kapott 400 millát vmi íróakadémiára (Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.- aminek már a neve is bántja az ellenzőinek érzékenységét; velük szemben áll mondjuk a József Attilla Kör, egy belterjes, a tagjait időnként különféle díjakkal ellátó társaság; nem Nádasokra, meg Krasznahorkaikra kell gondolni...). Aminek egyik tagja, vmi Szabó Boglárka megpróbált párbeszédbe elegyedni a ballib irókkal-költőkkel. Mondanom sem kell, hogy nem ment, a csajt megpróbálták kinyírni a facebookon olyan személyek, mint Kabai Lóránt, vagy Peer Krisztián, csak hogy azokat említsem, akik valamilyen szinten irodalmilag tényleg érdekesek.
Valójában itt identitások vitája folyik, a libernyál költők-írók semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak a (legalábbis retorikai szinten) nemzeti érzelmű Orbán-kormánnyal.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 22:54:21

@Disznóvári: cuki ez a kulturkampf, csak éppen a résztvevőket leszámítva senkit se érdekel.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.11. 23:20:46

@Disznóvári: ha valamiről a mandin értekezik az alig 2 tucat commentelő, akkor az érdektelen.

Bell & Sebastian 2017.01.12. 00:46:12

@Disznóvári: Láttam erről valamit a Dunán, nem is olyan régen. Mindig az a vége, hogy most sem a népieken múlik, pontosan.

@Vödör: Mivel párhuzamosan jár hozzá a korrupció és garantált, anyagi bukás, szerintem se.

Csakhogy akkor értelmetlen volt ennyit belelapátolni a sportlétesítményekbe.

Ebből gondolom, hogy bár tűzzel-vassal, de csak azért is - lesz.

Bell & Sebastian 2017.01.12. 00:48:36

@Disznóvári: Csengey Dénesre nevezték át a Népfőiskolát, ez azért tetszik. Pimpilimpit a rohadékok popójába.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.12. 05:53:46

@Disznóvári: @Herr Schnapsidee Lieferant: @Bell & Sebastian:

Szabad beleszólnom? Ha csak egy olyan emberkét sikerül ennek a Csengey Dénesről nevezett Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek elindítani vagy pályán tartani, akiben mocorog valami és a tehetsége jellege vagy a jelleme miatt a libsikeltetők ignorálnák vagy csírájában megfojtanák, akkor már megérte ebben a majomképzésbe és hajcihőbe egy csomó pénzt és energiát beleölni. Sajnos, a libsi egymaga gonoszabb, mint a náczi és a kommancs együttvéve és különösen kegyetlen azokkal, akiket nem tud kihasználni s pláne azokkal, akikben ellenerőt vél vagy lát. Nagyon kell hát védenünk és támogatnunk kicsit is tálentumgyanús fiainkat-lányainkat!

maroz 2017.01.12. 06:29:34

@kerekes pereces: Van egy szörnyű, szinte emberi ésszel felfoghatatlan olvasata is ennek a folyamatnak: a szar Orbán-kormány balfasz eszközökkel küzd a magyar társadalomba be nem kötött, jellemzően transzferpénzekből működő, minden tekintetben megélhetésinek nevezhető, a fejlettnyugat által ránkotrojált civilkedés ellen.

Ez egy olyan film, ahol nincs pozitív hős, én speciel nem tudok kinek szurkolni, tehát amelyik pusztul, kész haszon. Az érdekeim miatt most inkább a megélhetési civilkedés pusztulásának örülnék, de ettől még nem fogom megszeretni Orbánt. Bonyolult lett a világ.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 07:49:00

@maroz:

"a fejlettnyugat által ránkoktrojált"

tudja meglátásom szerint ez nem a ránk oktrojálásról szól, ellenkezőleg. a fejlettnyugat ugyanis köszöni simán elbizniszelget orbánnál sokkal problémásabb bácsikkal is. a "civilek" inkább a nyugat saját lelkiismerete megnyugtatása miatt kellenek, hogy moshassák kezüket: tettek a demokráciáért is. de még ekkor is trükkös a fejlettnyugat: jellemzően olyan civileket tömnek ki zsetonal, akik látványos, de választási győzelemre képtelen performanszot adnak elő, illetve programjaik nem ellentétesek a main businessel. így jellemzően a humánus nyitott társadalom fejtegetése óhatatlanul vadkapitalista szabad piac mantrába megy át. a befektetők érdekeivel (olcsó termelés) közvetlenül szembemenő programot se látni, pölö a civileknek sose sürgős a privátszférában szakszervezeteket, jobb béreket szorgalmazni. max feltétel nélküli alapjövedelmet, amit az államkassza (adózók) fizet majd úgyis, nem a fejlettnyugat és befektetői.

szóval várjuk azt a pillanatot, amikor valamelyik multi szalagsora mellett hegesztőknek segítenek a civilek bérsztrájkot szervezni, vagy valamely nyugati eu tagállam követségénél rázzák a kerítést tiltakozásul, hogy diszkriminatívan megvonják vagy szigorú feltételhez kötik a szociális juttatásokat a más tagállamból érkezett állampolgároknak.

Bell & Sebastian 2017.01.12. 09:03:50

@bbjnick: Olyan ez, mint amikor a mindent legyőző erő összecsap az áthághatatlan akadállyal.

Gyakorlati tapasztalataim szerint itthon ki se derül, ki miben tehetséges, ami erős visszalépés a létezett szocializmus szintjéről. Mire kiderült, mert csak a végére jártunk, meg az derült ki, itthon a büdös életben nem futja ki magát a tehetségében. Annyi időnk meg nincsen.
Akkor most mi legyen?

Ahogyan egyre mélyebbre gázoltunk a libsi golyózáporban, úgy rongálódtak meg a gyerekeim a harmadik tényező hatására, ami nem az iskola vagy család, hanem a magyar, társadalmi környezet.

Nem mondanám, hogy jólesett levonni a tanulságot és stratégiát váltani, de ha már küzdelem, akkor legyen harc, vér, szenvedés és könnyek!

A kisiklott vonat visszapajszerolása előtt igenis a libsiket kell először agyonverni, persze képletesen.

Csakhogy ezt nemigen látom-tapasztalom, ezek áttétesen már ott vannak minden sejtben, mint a rák. Ebből lehet következtetni.

TG69 2017.01.12. 11:07:46

@Bell & Sebastian: Ki lehetne próbálni ezt az egyházakkal is :).

IdomitottFoka 2017.01.12. 11:28:41

@bbjnick: "kicsit is tálentumgyanús"

Ez meg mióta kritérium bármilyen NER kompatibilis akármiben?

Jean Sol Partre 2017.01.12. 16:47:55

@bbjnick: mestertolvajra gondolsz, vagy miféle tálentumra, ami ma hasznos lehet?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.12. 18:05:49

Nem kérdés, hogy Soros György és az általa kesztyűbábokként mozgatott illegális bevándorlók próbálják megakadályozni itt, hogy Magyarország büszke és erős legyen.

Az oroszoknak van igazuk, amikor külföldi ügynöknek hívják az ilyeneket. Valutát és pisztolyt nem rejtegetnek ezek a lakásukon?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 19:38:55

@bbjnick:

a trollhitvallás szerint a belekotty természetes dolog és sem engedélyhez, sem illemtanhoz nem kötött, csak rajta

ami a többit illeti, ott már másként látom a dolgokat. a (korai) tehetség megítélése roppant emberi és szubjektív dolog, nem az állam dolga megmondani mi a jó és mi az egyensúly ideológiai alapon. pláne nem az állam dolga a tehetségek felfedezése, túl könnyen lesz a félbalkánon ilyesmiből sógorkoma kontraszelekció érdemek nélkül. az 1945 előtti időkben az első sikereket a művészeknek s egyéb zseniknek maguknak kellett elérniük vérverítékkel, aztán ha felfigyelt rájuk egy mecénás, jöhetett a szélesebb ismertség, a legvégén meg akár immár állami hátszéllel, a folyamat végén hoftauglich/nemzetközi karrier-csúcs. évszázadokon keresztül ez termelte ki a tehetségeinket, nem pedig rákosi módra az ab ovo "csinált hősök".

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 19:51:43

@Doomhammer: jóuram, az igazság valahol a kettő közt van.

egy demokráciában, pláne az ojróáttlánti klubban, jogában áll bárkinek ingyen v. pénzért, részben v. egészben külföldi érdekekért lobbizni, cserébe viszont ezek aztán ne is sértődjenek vérig, ha lobbistáknak nevezik őket, pláne ha döntően idegen kasszából megy a performansz.

kinek a connie mack, kinek a civil mószerolók

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.12. 20:32:50

@Herr Schnapsidee Lieferant:
Mintha a norvégcivileket nem egészen csak megnevezték volna. Erre itt emlékszik?

vs.hu/kozelet/osszes/egesz-napos-razzia-utan-elvittek-a-rendorok-az-okotars-igazgatojat-0908

Ha pedig arról van szó, ki kitől kap pénzt, akkor semmilyen Soros György nem vetekedhet az Európai Unió fejlesztési forrásaival, amelyet a kormánypárt szisztematikusan újracsatornáz úgy, hogy az a hatalmát erősítse. Mindezt jogszerűtlenül, hiszen az elosztást végző ügynökségnek a kormánytól függetlenül kellene működnie, de az elvtársak még erre se vigyáztak.

Úgyhogy szerintem nem kell itt adni a széplelket, küldjék a rendőröket meg a NAV-ot mindenféle Habermas-idézet nélkül, úgyis ez lesz a vége.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 20:39:01

@Disznóvári: virtuális lincselés? ez olyan mint az online keksz? vagy mint a fikázósdi itt a mandin? :)

ugggggyaaan... ilyesmit komolyan venni pffffffff... leszarni, vagy írjon belőle drámát, oszt jónapot

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.12. 20:56:35

@Disznóvári: Jav. Szabó Borbála
@Herr Schnapsidee Lieferant: lehet, hogy írni fog. Én elovastam a vitát amit kiváltott ez a levél...röviden, a csajt betámadó írók egytől egyig alemberek. Persze lehet leszarni, főleg ha valakit nem érdekel a kortárs magyar irodalom. De ha valakit egy kicsit is érdekel, nem árt ha tisztán látja, milyen minőségű emberekről van szó.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 21:12:00

@Doomhammer:

mondok valami meglepőt.

a) a norvégnénis szívózás egyáltalán nem volt rendben;

b) az uniós pénzek csatornázása tekintetében az oettinger vesse az első követ;

c) sorosbácsi meg lassan csinálhatna egy kártérítési alapot az általa kinevelt kalandorok okozta és kalandba kevert országoknak okozott károkért;

d) rendőrségnek/Nav-nak jobb dolga is akadhatna mint nyiszlett hipsztereket vegzálni, ilyesmi - lásd a) pont - nincs rendben;

ééééés, hogy a trademark cinizmus se maradjon ki: jóuram, lássa meg mindebben a lehetőséget. egyrészt hamarosan elválik, mennyire is fontos a demokrácia a drága jó fejlettnyugati barátainknak:

1.) lecsapják megint a vekkert => második győzelmi rovátka a civileknek
2.) nem csapják le a vekkert => utolsó alkalom felfedezni a lenézett (mucsai, bőgatyás stb.) birkanép és a vele való kapcsolattartás szépségét, mert ha ugye a núland néni nem véd meg, akkor a nép az életbiztosítás. civil szervezetnél amúgy is az lenne a normális, hogy a külföldi kormányok helyett elsődlegesen a hazai közemberekre (civilekre) támaszkodnak.

de nyugi, ha a elgurul a vip-páholyban a gyógyszer, fotelból fészbuk lájk helyett simán megyek ki szolidáris-tüntetni ahogy illik (nem lenne első eset), és max akkor koccolok le kocsma irányába idejének előtte, ha a tünti koreográfiája kéretlen termékkapcsolás keretében átmegy fullforsz lmbtabcdqwzt-jogi chartafingreszelésbe (ez sem lenne első eset).

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 21:14:47

@Disznóvári:

az írónak a műve érdekel, lehet akármilyen rakás szar emberileg, nem számít, pláne h az irodalomban eléggé elterjedt jelenség, hogy kiállhatatlan fráterek csinálnak jóságos műveket. a könyvét olvasom, nem a f*szát szopom.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.12. 21:30:21

@Herr Schnapsidee Lieferant:
"a norvégnénis szívózás egyáltalán nem volt rendben"

Nem értem, mit finnyázik itten, a norvégcivilekre való lecsapás pontosan ugyanolyan hatalmi logika alapján zajlott, mint most a sorosgyuri megrendszabályozása. A kulcsszó a pénz. Nem lehet olyan döntés pénzről, amelynek politikai hatása van és nem ül ott a kormánypárt egy samesze, akit személyesen Viktor vezérel rövid pórázon. Tudja mindenki, hogy ha enni akar, akkor azt kell csinálnia, amit a Viktor kér tőle, visszaduma nincs. A jogászok meg majd gyártanak hozzá utólag papírt.

Álságos, amit maga mond a néphez fordulásról. A pénz pontosan azért van egy csatornába öntve, hogy a nép tudja, kitől kell szépen kérnie. Tök fölöslegesen fordul a néphez bárki is, ha minden pénz a Viktornál van és a nép ezt tudja is.

Ez annyira köztudomású, hogy már a Professzor is értekezett róla:

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/10/penz-szaga.html

Aztán egyszer elfogy a pénz és a nép megharagszik. Na, majd akkor fog csodálatosképpen egy fiatal, jósvádájú politikus előtűnni a semmiből, aki majd újra létrehozza ugyanezt a rendszert. Még ha 20 évbe kerül akkor is. Ez a magyar szakralitás.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.12. 21:38:21

@Doomhammer: ön egy született optimista, de ez nem ritka jelenség a lajtától keletre. szedjen több prozac-ot, vagy szedje a lábát disneylandig. aztán csak heppi-heppi.

a mögöttes logika valós természete megér külön posztot, ki is lett vesézve számtalan szemszögből már többször, a lobbizós vonzatról meg fenntartom a fenti meglátásaimat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 04:30:26

@Bell & Sebastian: @Herr Schnapsidee Lieferant: @Disznóvári:

Szerintem itt sem többről, sem kevesebbről nincs szó, csak arról, hogy néhány arra többé-kevésbé érdemes fiatal valahol kapjon néhány biztató jó szót és (ami a legfontosabb) publikációs lehetőséget. Mert a kulturálisan domináns "volt egy liberális évtized"-éktől bizonyosan nem fog.

Ha már eszembe jutott, elmondom: idén van Arany János születésének bicentenáriuma és ha valaki, akkor ő bizonyosan szemléletes példa arra, hogy a tehetség (még az olyan géniusz is, mint az övé), mennyire könnyen törik és kallódik. Arany nagysága egyáltalán nem volt nyilvánvaló a kortársak számára, hogy '49 után nem hagyott fel az írással és nem veszett el az magyar irodalom számára egy-két ember baráti noszogatásán és (bizony) a politikán múlott. Az, hogy Szalontáról Kiskőrösre került gimnáziumi tanárnak, már az is "baráti alapon" történt, majd hogy Vörösmarty halála után, a Deák köré szerveződő nemzeti politikai ellenzéknek kellett egy "nemzeti költő" Vörösmarty helyébe és jobb híján Arany lett az, szintén nem a hivatalos irodalmon múlott (például maga szegény Vörösmarty is többször totál leírta Aranyt).

A liberálnyik pesti buzi/alkesz/drogos/zsidó/stb. (a nem kívánt rész törlendő) takonyarcok pontosan tudják, hogy az irodalmi körök-csoportosulások-műhelyek-iskolák egyik fő funkciója a "kölcsönös tehetség- és dicsőség-garanciabiztosítói" szerep, ezért üvöltenek és rúgnak, marnak,ezért támadnak ilyen tébolyultan erre a kezdeményezésre is. Minél jobban üvöltenek annál nyilvánvalóbb, hogy milyen nagy szükség is van erre a Csengey Dénesről nevezett Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-re.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 05:05:08

@bbjnick: változatlanul úgy gondolom, hogy tegye meg csak az első lépéseket a tehetség saját maga, ettől az ami. ne egy bizottság (se libsi, se nemzeti, se semmilyen), hanem valamiféle közönség legyen az első szűrő. csináljon akár slam-poetryt a placc közepén, publikáljon jobb híján facebook-on és gyűjtse a lájkokat, mittomén. vagy előlegezze meg egy pár száz példányban az első verseskötetét és ha elkapkodják, majd akkor visszatéríti az állam és kisegíti a következőt, biztosít színpadot, miegymás. plusz ha egyrészt deklaráltan új nemzeti iparbáró kaszt építése folyik, akkor azok is felfedezhetnék mecénási vénájukat a "megérdemelt" luxusban dőzsizés helyett/mellett.

ez a "minél jobban üvöltenek, annál inkább kell csakazértis csinálni" dolog kissé megkopott logika, ennek alapján rákosit is hatalomban kellett volna tartani, hisz üvöltöttek ellene 56-ban elég hangosan, vagy minél jobban rázza a kardját vekker brüsszel ellen, annál jobban kéne azoknak a junckers-bombázókat küldeni stb. nem-e? :)))

különben is, mijjafax van, ha üvöltenek és rúgnak a valós/nem valós turbólibsi művészek? traumatizáltan zokogva futsz mamikához buksi-simiért, jajjnemszeressenek engemet, üssükagyonmind? örülj az ingyen publicitásnak, vagy tegyél rá magasról, ettől még semennyire se tilos megszerezni a saját első közönséget, szerény sikert. ehhez persze tehetség kell, de hát erről szól a sztori, nem-e?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 06:03:19

@Herr Schnapsidee Lieferant:

"változatlanul úgy gondolom..." --- írod.

Mert változatlanul fingod sincs az irodalomról.

maroz 2017.01.13. 06:32:06

@bbjnick: A libsik ettől nyertek, azért ezt se feledjük el. Pénzt, erőforrást bármibe, ami nemlibsi, aztán meg a belgák hová álljanak. Mintha az irodalom meg a magaskultúra változtatna bármin is...

annamanna 2017.01.13. 06:47:16

@bbjnick: Milyen szépen mondtad, kis lovag. Tiszta magyar irodalmiassággal, csak semmi libsi elhajlás a fogalmazásban.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 07:04:35

@bbjnick: hooooogyne, te persze értesz hozzá, mint révai elvtárs :DDD

vegyük az arany jóskás példádat, ami pölö mintha inkább az én mondókámat támasztaná alá:
- hosszú évekig saját erőből alapozhatta az első sikereket
- első komoly pályázatát valóban lehurrogta vörösmarty, node kérem sírni kezdett arany, hogy őt nem szeressék a gonoszmásikok, segíccsenazááááállam? frászt, faragta tovább a rímeket
- és ugye mikorra deák felkarolta fullos nemzeti költőként, már meg volt alapozva az ismertsége stb.

szóval pont az a fejlődési út, amiről regélnék, tegye csak meg az első lépéseket a tisztelt múúúvész maga.

cáfolatképpen persze sorolhatod, hogy a hazai, vagy külföldi irodalom gigászai közül hányan kerültek ki kapásból állami tehetséggondozó intézetből, de rövid lesz a lista és kommonista

mondjuk még mindig értelmesebb projekt, mintha ürességtől kongó stadionokra menne a közpénz :)

hovatovább megjegyzem, a már befutott, bizonyított művészek külföldi megismertetésének, fordításainak elkészítésére stb. állami pénzt költeni sem lenne megvetendő, pláne, hogy ott már a nagybötűs élet kirostálta a tehetséget, van kiérdemelt alapja a ráfordításnak.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 07:06:45

@annamanna: ááá, csak nem volt meg bibinikk napi első csomag cigije és kicsit ingerlékeny még.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 07:17:16

@maroz:

"Mintha az irodalom meg a magaskultúra változtatna bármin is... "

petőfi és pilvaxos reppelés?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 07:42:51

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Ostoba vagy, troll, és még dicsekszel is vele!

Szerinted a Kisfaludy Társaság mi volt, ha nem a kor Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-je? Hol próbálkozott volna Arany, ha nem a Kisfaludy Társaságnál? Hányan ismerték és olvasták Aranyt, mielőtt az 1850-es évek második felében a Deák-ellenzék lapja, a Pesti Napló, nem kezdte el futtatni? Hogyan lehetett volna ő a Kisfaludy Társaság titkára, majd a Tudományos Akadémia titkára, ha nem kapja meg Deákéktól az országos ismertség lehetőségét? Az irodalmi életet már akkor is (mindig is) műhelyekben szervezték, a neveket csinálták (maga Arany is ezt művelte a Kisfaludy Társaság titkáraként, alkotókat és műveket kutatott fel, hogy publikációs lehetőséghez juttatta őket).

Ez van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 07:47:04

@bbjnick:

hogy publikációs lehetőséghez juttatta őket=hogy publikációs lehetőséghez juttassa őket

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 07:51:40

@maroz:

"Mintha az irodalom meg a magaskultúra változtatna bármin is..." --- írod.

Minden épeszű kurzus nagyon sok energiát és pénzt öl a magaskultúrába. És ez a mi szerencsénk, mert már rég felperzselt földdé tették volna a magyar szellemi és művészeti életet a liberálbolsi kulturális marxisták, ha az elmúlt kétszáz évben nem lettek volna kultúrpolitikusaink-kultúraszervezőink olyan állhatatosak.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 09:09:27

@bbjnick: Erre mondta néhai Alfi, hogy a hálózat a kulcsszó. Így működnek a szakmák, minden művészet, politika és a többi.

Aki kipottyan a hálóból, az meghal.

A legjobb példa a kiegyensúlyozatlanság anomáliájára a magyar felsőoktatás. Szomorú látni, hogy az alapításakor eredetileg jobbosnak (inkább kettőst mondanék, de ez vert gyökeret) szánt fészekbe is gyorsan belerondít a libsi bűzborz, nehogymá' konkurenciája támadjon.

Ezért fordul elő itthon sűrűn, hogy bead a suliba egy normális gyereket, hogy később visszakapjon egy "féllábút".

Ezek még csak az alapok, a tehetséggondozás ettől még Eónokra van.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2017.01.13. 09:10:45

@Disznóvári: egyetértek. ezekkel csak a vascső nyelvén lehet.
egyébként ha nincsenek vascső közelben, ki kell röhögni őket. úgy kell velük bánni -jogosan- mint az idiótákkal.

maroz 2017.01.13. 09:34:48

@bbjnick: "És ez a mi szerencsénk"

Itt mindenki többes. Mitől rettegsz, hogy ennyire eszelősen menekülsz az ernyő alá?

Vagy úgy érzed, hogy önmagában nem állna meg a gondolatod, feltétlenül úgy kell tenned, mintha nem a te, Kovács XIII. János kicsinyke vélekedése lenne, hanem a nemzet ügye? Te dübörögtök itt ilyen erősen?

Pelso.. 2017.01.13. 09:49:30

@bbjnick:- minél jobban üvöltenek nagy szükség is van...
E nagyszerű gondolatot tökéletesítsük pl egy Möbius szalag segítségével, pl így: csináljuk meg, akkor még jobban fognak üvölteni, erre hozzunk létre még néhányat, s így tovább. Közben reméljük, hogy amazok nem üvöltik rekedtre magukat, nem szakad meg a lánc, hogy aztán akár tucatnyi nonprofit (muhaha) kft.-t kreálhassunk közpénzen.

S=klogW 2017.01.13. 10:22:08

@Vödör:

az olimpiarendezés ötketének ésszerűtlensége és képmutató aljassága (korrupcióban fogantsága)

már senkit nem érdekel

és épp ez a cél

azt ne gondolja senki, hogy egy ekkora buli nem fog tejelni az ellenzéknek is

(ezért nem is hallani hivatalos ellenzéki kritikát)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 10:57:37

@Bell & Sebastian:

"Erre mondta néhai Alfi, hogy a hálózat a kulcsszó. Így működnek a szakmák, minden művészet, politika és a többi. Aki kipottyan a hálóból, az meghal." --- írja.

A néhai Alfi ezt nagyon jól mondta, mert ez egészen pontosan így van.

Tündér_Lala 2017.01.13. 11:23:48

A vélemény monopolium másik hálót nem tűr.
Ha megpróbálkoznak létrehozásával, támadják és megpróbálják ellehetetleníteni. Rosszabb esetben áljobberek által elfoglaltatják és később a saját hálójukhoz csatolják.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 11:34:39

@maroz:

"Itt mindenki többes. Mitől rettegsz, hogy ennyire eszelősen menekülsz az ernyő alá?" --- írod.

Ne pörörgjél, gondolkodjál!

Mivel Magyarországról, a magyarságról írtam történelmi távlatban így a többes szám első személy a nyelvileg helyes személyes névmás.

"Vagy úgy érzed, hogy önmagában nem állna meg a gondolatod, feltétlenül úgy kell tenned, mintha nem a te, Kovács XIII. János kicsinyke vélekedése lenne, hanem a nemzet ügye? Te dübörögtök itt ilyen erősen?" --- írod.

Bizonyára különbözően szocializálódtunk. Én soha nem voltam egyedül. Gyerekkoromban, nagyszüleim tanyáján, ahol felnőttem, folyamatos volt rokonaim jövése-menése, hozták a problémáikat és segítséget kértek azok megoldásához, illetve ajánlották közreműködésüket nagyszüleim gondjainak megoldására (nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni; egy példa: rokonaim között sokan foglalkoztak kertészettel, nagyapám juhász volt; mivel egyes speciális gondozást igénylő növények elsődleges trágyája a juhpor, a száraz juhtrágya, ezért nagyapámhoz jártak juhporért, cserében folyamatosan ellátták nagyszüleimet spéci palántákkal, dugványokkal, stb.-kel, amire szükségük volt. Ez az élet majd minden területén így zajlott, megszoktam, hogy az emberek (főleg, ha közük van egymáshoz) egyeztetnek, együttműködnek.

S ha már így szóba hoztad, eszembe juttattad, hogy épp nemrég mondtam a gyerekeimnek, hogy rádöbbentem, amióta nős vagyok és annak már több, mint egyed százada, egyetlen egy olyan gondolatom nem volt, még a legprivátabb, legszemélyesebb aspektusúak között sem, aminek ne lett volna mást is érintő vonatkozása. Bármit gondolok, nem úgy fogalmazódik meg bennem, hogy milyen hatásai, következményei lesznek RÁM nézve, hanem úgy, hogy milyen hatásai, következményei lesznek RÁNK nézve.

maroz 2017.01.13. 11:54:14

@bbjnick: Gondolkodom.

"És ez a mi szerencsénk"

Ebben az esetben egészen konkrétan ki az a "mi"? Írd körül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 11:56:01

@Pelso..:

"minél jobban üvöltenek nagy szükség is van...
E nagyszerű gondolatot tökéletesítsük pl egy Möbius szalag segítségével, pl így: csináljuk meg, akkor még jobban fognak üvölteni, erre hozzunk létre még néhányat, s így tovább. Közben reméljük, hogy amazok nem üvöltik rekedtre magukat, nem szakad meg a lánc, hogy aztán akár tucatnyi nonprofit (muhaha) kft.-t kreálhassunk közpénzen." --- írod.

Láttam az ATV-ben egy beszélgetést egy Ijjas és egy Bartók nevű fiatal íróval-költővel, akik annyira felháborodtak a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. megalapításán, hogy úgy döntöttek, ők is alapítanak egyet. Hosszan magyarázták, hogy mennyire jó ötlet és milyen komoly hiányt elégít ki, mekkora szégyen, hogy az eddigi írószervezetek nem foglalkoztak célirányosan tehetséggondozással is. Amikor a műsorvezető megkérdezte, hogy akkor mi a bajuk a kormány tehetséggondozó szervezetével hirtelenjében nem is tudtak válaszolni, majd némi műsorvezetői rásegítés után csak kinyögték, hogy az, hogy velük nem egyeztettek és a pénzt nem ők kapták, hanem a tehetséggondozó nonprofit kft. Arról már nem adtak számot, hogy amikor felajánlották nekik a közreműködést, a mentori állást, akkor miért utasították el... [........../.]

maroz 2017.01.13. 11:57:31

@bbjnick: Kipróbáltam a módszered: mondom a páromnak (harminc év könyvelten együtt, de annál több), hogy ma körmöspacal lesz az ebéd, és ez a mi szerencsénk.

Fintorgott, én meg próbáltam meggyőzni: de hát pajti, nem örülsz, hogy RÁNK gondolok? Hogy jó legyen NEKÜNK? Kibaszott közösség, junó!

Még mindig fintorog. Nem örül eléggé a szerencséjének. Mit tegyünk, mi?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 11:59:23

@maroz:

Világosan körülírtam. Ismételjem meg? Tessék: "...Magyarországról, a magyarságról írtam történelmi távlatban így a többes szám első személy a nyelvileg helyes személyes névmás..."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 12:03:02

@maroz:

Komolyan kérdezitek a véleményünket? Ha tényleg érdekel benneteket a véleményünk, akkor csak azt tudjuk mondani, hogy pszichológus segítségégre szorultok.

maroz 2017.01.13. 13:01:08

@bbjnick: A megismetles a bebizonyitashoz kell, ezt Milo Minderbinder ota tudjuk. Fejtsd ki, mit jelent ebben az esetben az a bizonyos -sag. A magyar az vilagos, es azt is ertem, hogy van egy allam, amit ugy hivnak ahogyan leirtad. Engem az a csoport erdekelne amelyikkel te ennyire azonosulsz, hogy mar a nevukben beszelsz. Kik ok? Tenyleg olyan nehez ez a kerdes? Szivesen segitek, ha elakadnal.

maroz 2017.01.13. 13:04:10

@bbjnick: Ezt a faszom is tudna mondani, plane ennyi ev forumozas utan. Latod, ha nem a libsibibsi-ellenes esszerutlenul es ideologikusan megkonstrualt szajharcodat vivnad akar meg erdekes ember is lehetne beloled, aki ennel azert megiscsak jobb sutkakkal teszi elviselhetobbe az elviselhetetlent.

Jut eszembe, a parttitkar elvtars is mindig tobbesszamban beszelt. Furi, na.

S=klogW 2017.01.13. 13:15:35

@maroz:

(intelligens) ember nem egy csoporttal, hanem egy szupercendens szellemiséggel azonosul, amit jelen esetben a magyarság szóval illetünk

a kérdés az, hogy akiitt született és itt él, de nem kapcsolódik ehhez a magyarsághoz, az miért nem

és akkor mihez kapcsolódik

maroz 2017.01.13. 13:41:37

@S=klogW: És mi legyen a nemintelligenssel?

S=klogW 2017.01.13. 13:46:35

@maroz: annak ott a fidesz, mszp, jobbik, béközép, zsidónyárifesztivál

maroz 2017.01.13. 13:49:11

@S=klogW: Szóval a -ságba már a nemintelligens nem fér bele. Velük már nem is kell azonosulni?

Jean Sol Partre 2017.01.13. 13:50:41

@bbjnick: "Szerintem itt sem többről, sem kevesebbről nincs szó, csak arról, hogy néhány arra többé-kevésbé érdemes fiatal valahol kapjon néhány biztató jó szót és (ami a legfontosabb) publikációs lehetőséget. Mert a kulturálisan domináns "volt egy liberális évtized"-éktől bizonyosan nem fog."

Pontosan tudod, hogy semmi másról nincs szó, mint bármi áron ellehetetleníteni a másik oldalt, pont leszarva, hogy a NER által pénzelt és a nevével Csengey Dénest meggyalázó nonprofit kft kitermel-e bármiféle tehetséget, vagy sem. Kizárólag a pénzről és a hatalomról szól, hogy az csak azoknak jusson, akik behódolnak.
Ennek a rezsimnek már embere sincs erre, hogy eldöntse, tehetséges-e bárki, mert aki most ott van a tűz körül, az már mind reménytelenül ostoba és ha maradt volna agya, akkor se lát már mert a feje beleszorult egy seggbe.
Az utolsó ember, aki elég magasan volt és mégis volt esze, voltak elvei és még hitt is azokban és tartotta magát hozzájuk, az a Granasztói volt, őt tavaly eltemettük. Aki maradt, azokra szót is kár fecsérelni.

És ezt te is pontosan tudod, csak a kognitív disszonanciád erősebb, nem akarsz beletörődni, hogy át vagy verve, hogy csak ürügyül használnak téged (titeket), hogy még több embert tudjanak átverni, így magadnak is hazudsz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 13:56:31

@maroz:

Én így is nagyon érdekes ember vagyok. [........../.]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 14:19:59

@Jean Sol Partre:

"Kizárólag a pénzről és a hatalomról szól" --- írod.

Ha ragaszkodsz hozzá, én készséggel elhiszem, hogy neked kizárólag arról szól.

Pelso.. 2017.01.13. 14:21:13

@bbjnick: : Kapjon lehetőséget Csengeyről elnevezett csapat, legyen tehetség kutatás és gondozás, aki pedig kimarad, kifejezheti nemtetszését. De, hogy azért nyilvánvaló a szükség, mert valakik üvöltenek, enyhén elszomorító és elgondolkodtató.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 14:33:18

@Pelso..:

Valóban elszomorító és elgondolkodtató, hogy üvöltenek, ahelyett, hogy tehetségkutatnának és tehetséggondoznának. Ne feledjük, föl volt nekik ajánlva, hogy vegyenek részt a Tehetséggondozó munkájában! Erre ők úgy reagáltak, hogy arra (mármint a Tehetséggondozóra) semmi szükség és nyilvánosan vegzálták, lekurvázták, legörényezték azokat a pályatársaikat, akik vállalták a részvételt a szervezet tevékenységében.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 15:26:42

@bbjnick: ha én osztanám, vagy kapnám a pénzt, nyilván ez is egy lehetőség lenne.
Áltatod magad, hogy ez egy mekkora lehetőség, esély, bármi, de akik ezt a pénzt adják, azok pont leszarják ezt, azoknak a hatalomról és a pénzről szól.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 15:28:53

@bbjnick: "Ne feledjük, föl volt nekik ajánlva, hogy vegyenek részt a Tehetséggondozó munkájában!"

Ne feledjük, a NER terminológia szerint a "vegyél részt" azt jelenti, "add a neved a mi döntésünkhöz, hogy hivatkozhassunk rád, miközben a véleményed leszarjuk".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 16:25:30

@Jean Sol Partre:

Érdekes, én az agresszív föllépést és a nyomásgyakorlást nem a Tehetséggondozó Kft. részéről tapasztalom, hanem az azt támadó művészkék részéről.! Nézd csak, miket művelnek(!): @Disznóvári:

Jean Sol Partre 2017.01.13. 16:48:23

@bbjnick: mondtam én valamit agresszív fellépésről?

Jean Sol Partre 2017.01.13. 16:50:08

@bbjnick: kérdés, ha mondjuk Pablo Escobar ad neked pénzt, úgy, hogy nem kell a drogozást dicsőítened, írhatsz amit akarsz, szerinted elfogadható az ajánlat?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 16:55:25

@Jean Sol Partre:

Pablo Escobar pénzéből működik a a Csengey Dénesről nevezett Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.?

Jean Sol Partre 2017.01.13. 16:58:23

@bbjnick: szerintem pokoli nehéz kérdés ez, sajnálatos módon ugyanazok a dilemmák jönnek elő, mint a Kádár rendszerben. Lehet-e mocskos pénzből kulturát csinálni, besároz-e, ha elfogadsz ilyet de közben szabadon alkotsz, legitimálod-e az adományozó bűneit azzal, hogy elfogadod...

Én nem tudok rá jó választ, nem ítélem el se Szabó Borbálát (sok igazság van abban, amit ír), se a kritikusait. Sajnos a rendszer olyan már megint (még mindig), hogy ilyen kérdésekkel kell foglalkozni.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 17:00:31

@bbjnick: nagyon hangoztatod, hogy Csengey Dénesről lett elnevezve, szerintem forog a sírjában, hogy ilyesmire használják a nevét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 17:04:15

@Jean Sol Partre:

Semmi bonyolult nincs benne. Melocco Miklós sem fogadta el a Kossuth-díjat Gyurcsánytól (neki ez volt a fixációja, hogy Gyurcsánytól ő nem hajlandó átvenni), mégsem állt oda a Parlament elé, hogy lekurvázza, legörényezze azokat, akik elfogadták. Ez a különbség az öntudatos művészember és az őrjöngő, lincséhes söpredék között.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 17:05:03

@Jean Sol Partre: Szerintem meg nem. Ő az első, közismert áldozata a politikai Kulturkamfpnak. És mellette még vagy 30.000 ismeretlen. Vértelen rendszerváltás, meg az anyjuk picsája.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 17:14:09

@bbjnick: de ha elfogadta volna, akkor lehet, hogy a többi elvtársa köpködte volna.

(öntudatos művészember, haha, aki anno feljelentette a szobrász társát, hogy előnyhöz juthasson egy megrendelésnél. a sors iróniája, hogy most együtt ülnek az MMA-ban :D )

Jean Sol Partre 2017.01.13. 17:15:44

@bbjnick: és persze nem az a bonyolult, hogy szabad-e lekurvázni (nem, azt szerintem sem szabad), hanem maga a döntés.

@Bell & Sebastian: " Ő az első, közismert áldozata a politikai Kulturkamfpnak. "

Pont azért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.13. 17:21:17

@Jean Sol Partre:

Jó, ha csengeyzni szeretnél, akkor elmesélem neked, hogy készült egy dokufilm Csengeyről, amiben Balassa Péter fölényesen elmebeteg-szerencsétlenezi le Csengeyt, majd néhány év múlva készült egy dokufilm Balassáról, amiben az özvegye elmeséli, hogy hogyan csinálták ki az elvbarátai úgy, hogy belehalt. A két dokufilm között eltelt néhány év és Balassa (a posztmodern irodalomelmélet pápája) katolizált és írásaiban is nyíltan kezdett beszélni hitéről, amiért büntetésként egykori tanítványai és hívei a legkegyetlenebb módon megtámadták, lesajnálták, leelmebeteg-szerencsétlenezték. Én a mostani, a Csengey Dénesről nevezett Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. elleni támadásokban ezzel a történettel látok párhuzamot és nem Pablo Escobarral.

maroz 2017.01.13. 17:25:19

@bbjnick: Én a szűkösségből jöttem, ahol a kényszer megtaníttatta velünk, hogy nincs az a rakott szekér...

De ma már ótomata tengelysúlymérőket telepítenek, szóval értem én, más világ.

maroz 2017.01.13. 17:31:03

@bbjnick: Szóval a lényeg: engem manapság sokkal, de sokkal jobban érdekel az az ember, aki azt mondja el, hogy mit szeretne _magának_, és nem azt, hogy mi lenne jó szerinte egy Magyarország nevű, kellően körül nem írt entitásnak, vagy annak a még homályosabbnak, a magyarságnak.

Például a magaskultúra, az irodalom. Fain dolog, de nem magyarságügy, nem Magyarország-ügy, hanem hatalmi ügy és osztályharc-ügy. Van úgy húsz százaléknyi polgártársunk, aki azt hazudja, hogy érdekli az irodalom és van vagy egy-három százaléknyi, akiket tényleg. Rétegigény, rétegprobléma. Aki felplankolja az valójában a saját státuszát igyekszik hegyesre szopni, az elit vagy a wannabe-elit státuszt azzal, hogy magát mint irodalomrajongót mutatja be. Én meg ponnleszarom, és vagyunk így még ezzel olyan 97-99%-nyian ebben az országban. Szóval ennyit a te többesedről.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 17:33:03

@Jean Sol Partre: Van az a (lengyel) plakát, amin a nagyhal megeszi a kishalat, majd a kicsik a még nagyobb hal -formáció felvétele után visszaharapnak.

Ha a libsik előjogai elvesztéséről van szó, még Heller Ágnes is benácul adott esetben. A Maslow (az Ábrahám) -piramisuk csúcsán csak ők maguk vannak, senki más.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 17:39:57

@bbjnick: "Én a mostani, a Csengey Dénesről nevezett Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. elleni támadásokban ezzel a történettel látok párhuzamot"

Teljes joggal. Pont ezért, nem hiszem, hogy Dénes ilyenhez adná a nevét.

Megismétlem, nem a fikázókat mentegetem, semmi közöm hozzájuk és elítélem őket. De ez nem menti fel azokat, akik ezt a kft-t csinálták.

Jean Sol Partre 2017.01.13. 17:42:56

@Bell & Sebastian: ez így van. Nem is az előjogokat siratom (nem tőlem vették el), hanem az zavar, hogy ami a helyébe lép, az még rosszabb.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.13. 19:08:48

@Jean Sol Partre: Nyilván a hazugság zavar téged is, mint ahogy bennünket. Attól tartok, hogy egy ilyen intézményt csak súlyos hazugságok árán lehetett létrehozni. Ugyan én nem szereplek az alapítók között, de csak támogatni tudom őket, főként gondolatban :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.13. 19:58:02

@bbjnick: Azé ne temessük még el Alfit!
(Mesélik, hogy gonosz emberek egy időre lesittelték, de már szabadlábon van.
blog.hu/user/166725/tab/activity )

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 20:28:08

@bbjnick:

bubuskám, a trollkodás egyik fő mozgatórugója épp az, hogy kiakaszd a vitapartner, nálad ez egész jól halad :DDDD

egyébiránt még mindig önmagad ellen hozod fel az arany-kisfaludy ügyet, mert:

a) bármennyire pampogsz, de biza nem abszolút nulláról indult arany a kisfaludy társaságnál, ott már csak az országos áttörés volt a tét
b) azt se felejtsd, hogy a kisfaludy társaság az egy - kapaszkodj - CIVIL SZERVEZET volt, ójaj, nem adópénzből kegyúri jogot gyakorló, pártösztönzésű műhely. a kt tagjai maguk is művészek voltak, akik saját zsebből karolták fel a tehetséget.
c) végül pedig a "publicitás" témában javaslom hogy nézz a naptárra (XXI. században lennénk) utána pislogj egyet a monitorra és erre a fórumra... úgy bizony... isten hozott a digitális korszakban. akinek publicitás kell, az itt van INGYÉRT. nem tilos az induló művésznek egy kis ízelítőt feltenni blogra, youtubera stb, aztán hátha felfigyel rá valami komoly kiadó. vagy akár bárminemű hagyományos kiadóval való vacakolás helyett kapásból letölthetővé tenni fizetősen a fő művet. aztán vagy veszik, vagy nem. ha nem, akkor sajna vagy szimplán szar a produktum, vagy peches módon túl jó és korát megelőzve még nincs értő közönsége. kemény a pop biznisz :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 20:29:35

@Tündér_Lala:

A vélemény monopolium másik hálót nem tűr.
Ha megpróbálkoznak létrehozásával, támadják és megpróbálják ellehetetleníteni. Rosszabb esetben álcivilek által elfoglaltatják és később a saját hálójukhoz csatolják.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 20:39:57

@Disznóvári:

vascső? múltkor a kopaszok a népszavazási beadványukat is elejtették, azóta is bujkálnak :)

de lássuk ebben a lehetőséget!

1.) alapítunk 400 millióért egy Nemzeti Kinizsi Libsiverő Képzőintézetet, majd ott megtanulják rendesen fogni a rudat és nem csak pörögni rajta szopva a végét. természetesen a továbbiakban kizárólag itt végzettek verhetnek agyon kényelmetlenkedőket, kérdezősködőket, vagy közembereket, csak úgy.
2.) a biznisz maximális felfuttatása érdekében a veréshez használt vascső is csak a haver&sógor kft. gyártmánya lehet.

belevágunk?

Bell & Sebastian 2017.01.13. 20:47:01

Herr Schnapsidee Lieferant!

Álommanókám, ha homokot szór, le fogják buzizni.

Pelso.. 2017.01.13. 20:59:16

@bbjnick: Az abszolút egyértelműség miatt nem cizellálok: igen, föl volt nekik ajánlva, hogy szophatják a f@szt, addig is szem előtt meg csendben vannak.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:01:01

@Herr Schnapsidee Lieferant: Történelmileg nem helytálló ábrázolás, a piramisok csúcsdísze aranyból volt, egészen addig, míg a Kivonuláskor nyoma nem veszett. Ám azóta már feltűnt, legalábbis nekem.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 21:04:20

@Bell & Sebastian:

eeejjjj, ha már kedélyesen buzulunk, akkor nem mindegy, hogy arany, vagy aranyér? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.13. 21:10:51

@Herr Schnapsidee Lieferant: Felőlem....
de tegyük félre a tréfát.
Akik kibuktak ezen a 400 millón, azok a FISZ-esek, meg a JAK-osok. Magyarán az a bajuk, hogy nem ők kaptak pénzt.
Erre én azt mondom, hogy nem is érdemlik meg. Volt, amikor kaptak - igaz nem ennyit - az eredmény:
- kb. 100-as nagyságrendű belterjes, agymosott libernyál társaság, akik egymást díjazgatják és politikailag hergelik a facen
- többszáz kiadvány (pl. JAK-füzetek), amikre a kutya se kíváncsi, és ennek talán színvonalibeli okai is vannak.

Egyébiránt 400 millió az állami költségvetésből nem túl nagy összeg és semmi kivetnivalót nem találok a céljaikban, működésükben (azt csak a paranoid libbantak képzelik, hogy itt valami fideszcsicska-képzés lesz. az lehet, hogy a népi-urbánus tengelyen a népihez közelebbiek jutnak szóhoz, nyilvánossághoz, de ez talán nem is olyan nagy baj).

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:20:59

@Pelso..: Itt valami tévedés van, a Vagyonkezelő alapított egy Kft. -t tehetséggondozásra, ügyvezetővel, gazdasági tevékenységi körrel, nyereségfelosztással, felügyelő bizottsággal és könyvvizsgálóval, úgy, ahogyan ezt kell. Tehát: nem civil szerveződés!

Az indulatokat a felkért előadók váltották ki, akik nyilván havi fixért bárdolják a tehetségeket.

Hívtak balosokat is, csak vagy a pénzt kevesellték, vagy a társaságot rühellték, akik ugye transmagyarok, hogy így mondjam.
___

Miről is tetszik itt beszélni, kérem szépen?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 21:24:19

@Disznóvári:

na asszem itt az ideje, hogy az irodalmi téma helyett az alapfokú szövegértés mezejére lépjünk.

fentebb kerek-perec több comment során azt fejtegetem, hogy a tehetség az kaparja csak ki maga legalább az első gesztenyéit, ez nem állami feladat normál esetben. azaz mehet a levesbe a fisz, jak meg a csengey is MIND. pont azért, mert tapasztalat szerint az ilyesmi vége úgyis az általad megregélt belterjes pénzsápolás lesz (hol jobbra, hol balra, ugyanúgy pazarlás)

no és a bibinikknek legutóbb commentemben írtak is érvényesek, internet korában publikálást biztosítani ott van ingyért a net maga, aztán ha valaki ott mérhetően olvasottá válik, lehet döglött fára is tintát ereszteni.

mert ami a jobb-bal vitában két szék közé esik, az TA-DAAMMM maga a közönség, a publikum: esetleg nem nekik kéne eldönti ki tehetség és ki nem, vazzeee?

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:24:55

@Disznóvári: Ha ugyanarról beszélünk, akkor csak 3 + 147 milliót feccöltek bele, legalábbis a cégbírósági papírok szerint.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:28:21

@Herr Schnapsidee Lieferant: Maga most kidumálja Katiból a gyereket. Mert "bevezetés" nélkül semmi sem lesz a tehetségből.

Gondoljon csak az RTL által menedzselt pacsirtákra. Akiknek a java varnyú, mert levelezőn szerzett diplomát.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:31:46

A kormány nyitott egy alternatív ösvényt a Parnasszusra, de a libik megkerülésével.

Ennyi a lényeg. És a legfőbb hasfájása a libsiknek.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 21:41:19

@Bell & Sebastian:

embör-embör. gondoljon "bevezetés" témában egy percre a szó szerinti popbizniszre.

van egyfelől a managerek által első perctől kezdve megtervezett mai dzsásztinbíber-britniszpírsz vonal, meg van másfelől pl. a maga által imádott békebeli nightwish, akik szárnybontásként garázskoncertekkel prüntyögtek, malacperselyt törtek fel az első stúdiófelvételért és 1-2 évig házaltak a demóikkal, hátha kell valakinek.

na ugye.

szóval ha irodalmi britney spearseket akar, akkor tutujgassa csak tehetségintézetben.

Bell & Sebastian 2017.01.13. 21:53:10

@Herr Schnapsidee Lieferant: Ne bomolj már, nincs igazad. Recepció nélkül lófasz, picsa, cintányér, csak esti fény.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 21:57:43

@Bell & Sebastian:

álljon be akkor maga, tekerős szirénával együtt

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.13. 22:01:03

@Herr Schnapsidee Lieferant: Gőzöd sincs, hogy működik az irodalmi világ. Vannak író imerőseid? Ha van, kérdezz rá, hogyan működnek a folyóiratok, kiadók stb. Ráadásul hülye is vagy mint a segg (vagy agyhalott anarchista). A kultúra (pl. irodalom) istápolása ÁLLAMI feladat (is). Itt le van írva a kft célja, na most akinek ezzel elvi bajai vannak, az elmehet a picsába.

"A KMTG első projektje szépirodalmi, de a jövőben az intézmény képzőművészeti, színházi és zenei projekteket is kíván indítani. A KMTG célja az anyaországi és határon túli magyar tehetségek (irodalom, képzőművészet, zene, előadóművészet terén) felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése – nem csak anyagi szempontból, hanem a professzionális menedzsment vonatkozásában is.

A KMTG célja tehát a magyar nyelvterület tehetségeinek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése.

Küldetésünk, hogy a fiatal kortárs művészet teljesítményeit ne csak Budapest és a nagyobb magyarországi városok, hanem minél több magyarlakta település közönsége megismerje.

A KMTG ösztöndíjak révén, valamint a nyertes pályázók szellemi termékeinek megvásárlásával biztosítja az anyagi feltételeket fejlődésük és alkotómunkájuk kibontakoztatása érdekében.

Mindenek előtt szakmai oktatást, továbbképzést biztosít az alkotóknak. Menedzseli őket a magyar és nemzetközi médiában és kulturális piacon. Az alkotók munkásságát bemutató, valamint az intézmény előrehaladását, megismertetését és népszerűsítését szolgáló rendezvényeket (médiafellépéseket, közönségtalálkozókat, konferenciákat, előadásokat, kiállításokat, koncerteket stb.) szervez, kiadványokat és médiaprodukciókat állít elő."
kmtg.hu/rolunk/

Úgy kell elképzelni, mint egy irodalmi Fölszállott a pávát.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 22:04:37

@Disznóvári:

shakespeare is tudta, hogy tehetséggondozó intézetben kellett volna elindulnia? mert másképp irodalmi élet nincs, nemdebár.

most elbizonytalanodtam...

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.13. 22:35:08

@Disznóvári:

na mesélj, a bözske rámutatott az ifjú seggszpírre, hogy no ezt elküldjük tehetséggondozni, aztán idővel kapott szép oklevelet és elkezdett írni? vagy fordítva ment a sorrend és felfigyeltek a tehetségére és apránként ismertté válva eljutott munkássága az udvar fülébe is?

megint elbizonytalanodtam... kibaszott anarchy in the uk, vagy mi.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.13. 23:32:53

@Herr Schnapsidee Lieferant: Nem, Erzsébet beütötte a gúgliba, hogy "dráma" és az kiadta neki a legnagyobb látogatottságú (SEO-szakemberek által feltúrbózott) oldalakat.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.14. 00:20:22

@Herr Schnapsidee Lieferant: vagy épp ellenkezőleg (szintúgy)

Nem te írtad magadról, hogy valami HÖK-ös voltál egykor? Mert az mindent megmagyarázna.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.14. 02:37:24

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Nekem nem sport, hogy egy ostoba troll zagyvaságait korrigáljam, de megtenni sem esik nehezemre, hacsak azért is teszem, hogy az itt kommentelőket ne vezesd félre dezinformációkkal, zagyvaságokkal.

1) Arany János irodalmi munkássága az Elveszett alkotmány című vígeposszal kezdődött, amit a Kisfaludy Társaság pályázatára küldött be és nyomtatásban is megjelent a Társaság évkönyvében 1846-ban. Előtte semmiféle munkája nem jelent meg nyomtatásban sem folyóiratokban, sem önálló kiadványokban. Nemhogy országosan nem volt ismert, de regionálisan sem. Addigi nyilvános irodalmi tevékenysége alkalmi versek (születésnapi, keresztelői, házassági évfordulói stb.) megírásában és felolvasásában merült ki szalontai családi és baráti ebédeken és vacsorákon, ill. ha jól emlékszem 1944-ben lefordította németből (mert angoluk akkor még nem tudott) Shakespeare Szentivánéji álmát, amit a helyi úri társaság Szalontán műkedvelő előadás keretében be is mutatott. Azaz valótlanságot állítasz, amikor azt állítod, hogy Aranynak volt számottevő irodalmi előélete, mielőtt a Kisfaludy Társaság "költővé avatta", országos publikációt biztosítva számára, mert nem számottevő nem volt, de semmilyen.

2) A Kisfaludy Társaság ugyanúgy volt civil szervezet, mint ahogyan például a Magyar Tudományos Akadémia. A reformkorban nem létezett független magyar kormányzat, így a magyar politikai elit az Országgyűlés keretin belül vagy az ott szerveződő politikai csoportokban intézte halaszthatatlannak érzett közügyeit. Széchenyi is politikusként, főrendként, politikai lépésként, az Országgyűlésben tette felajánlását a Tudományos Akadémia megalapítására. Egy alapítványt hozott létre, amely az anyagi és szervezeti alapjait biztosította az Akadémiának. A Kisfaludy Társaság hasonló elvek alapján jött létre, alapító tagjai legalább felerészben főrendek és követek (országgyűlési képviselők) voltak, akik akadémiai tag irodalmárokat szerveztek maguk mellé az ügyhöz, első igazgatója Fáy András is országgyűlési követ volt, Széchenyi politikai munkatársa. Annak idején így hozták létre a független magyar állami (nemzeti!) intézményeinket politikusaink. (Fáy nevéhez egyébként nemcsak a Kisfaludy Társaság kapcsolódik, hanem az Első Takarékpénztár is, mint az első független magyar (nemzeti!), nem magán és nem osztrák állami pénzintézet Magyarországon.)

Ez van.

annamanna 2017.01.14. 03:52:02

@bbjnick: Aki fizet, az muzsikáltat. Amibe az állam beleszól, ott Tilt, Tűr, Támogat. Ezt meg lehet ideologizálni, de akkor is így van és kész. Arany a fiók mélyére dugta a Walesi bárdokat.
(Ah, most látom, nem egészen, de ez a lényegen nem változtat: hu.wikipedia.org/wiki/Arany_J%C3%A1nos#A_walesi_b.C3.A1rdok_keletkez.C3.A9se "1863-ban az általa ugyanebben az évben indított Koszorú című lapban jelent meg először A walesi bárdok. A verset a cenzúra miatt nem sajátként, hanem mint egy óangol ballada fordításaként írta alá.")
A lényeg: www.youtube.com/watch?v=4RhKpXGK88s
Neked könnyű lehet, de azért nekem se rossz -
Arra gondolok, amire akarok!

Már biztosan említettem egy számomra meghökkentő ókori esetet az irodalom és az állam kapcsolatáról; ez a meghökkentő eset Szókratész pere. Az idős filozófust azzal vádolták, hogy istentagadó, és erre csábítja az ifjúságot is. Pedig valójában csak annyi történt, hogy Szókratész azt állította, hogy az isten vagy istenek jó(k); nem lehetnek olyan gonoszak, amilyennek Homérosz leírja őket az eposzaiban. Mivel a korabeli görög mitológiának nem voltak kanonizált iratai, hát mindenki Homérosztól vette azt, amit az istenekről tudni lehet. Szókratész pedig ezt helytelennek találta, és azt hirdette, hogy Homérosz eposzait be kellene tiltani. Erre kivégezték.
Mégis miért? Mert a korabeli állam annyira kultúrapártoló volt? Nyilván nem; csak annyi történt, hogy Homérosz erkölcstelen panteonja megfelelt az állam céljainak, az erkölcsfilozófus tanítása viszont zavarta őket. Úgyhogy eltakarították az útból, és "jóság van".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.14. 05:17:30

@annamanna:

Mondtam már, hogy szerintem téged a Tavistock Intézetben programoztak? [........../.]

maroz 2017.01.14. 05:19:45

@bbjnick: Ezt nézd meg:

"A Sziget Kulturális Szervezőiroda ma bejelentette: megállapodás született arról, hogy az egyik globális tőkealap, a Providence Equity Partners megveszi a Szigetet. A vételárról nem közöltek információt.

A Providence 47 milliárd dolláros befektetést kezel a klasszikus tőkebefektetéstől a hitelezésig 1989 óta, eddig több mint 150 vállalatban hajtott végre befektetéseket, és a média, a kommunikáció, az oktatás és az IT iparágak egyik vezető tőkealapja, részesedésük van egyebek mellett a Warner kiadóban és az Ironmanben is.

A Forbes.hu úgy tudja, a Sziget új többségi tulajdonosa formailag egy luxemburgi cég, a LuxCo Ltd. lesz, a Providence pedig egy brit befektetőcégen, az Edition Capitalon keresztül jelenik meg."

Ez a lényeges, és nem az, hogy ki hogyan áll az irodalmi kánonban. Ez a lényeges, mert ennek komoly hatása van a -ságra, és persze nem mellékesen nekem ez a folyamat ha közvetetten is de mégiscsak árt. Nekem rossz, a magyar társadalomra pedig olyan hatással lesz, hogy egy elvileg a hülye által is végezhető munka haszna már megint egy külföldi, arctalan tőkés kezébe kerül, amint hogy az irányítás is. Ja, olvastam, megtartották a kisebbségi résszel együtt a menedzseri jogokat, tehát van még két évük, utána kivásárolják őket végleg.

annamanna 2017.01.14. 06:20:19

@bbjnick: Még nem mondtad. Mivel nem írtad le, az micsoda, megnéztem: mek.niif.hu/01500/01560/html/03.htm de ez szörnyen hosszú szövegnek tűnik. Konkrétan miért gondolod rólam, hogy bármi közöm lenne ilyesmihez? Elég különös feltevés. Kíváncsi vagyok, hogy jutottál erre a vélekedésre, úgyhogy feltétlenül írd le, milyen kapcsolatot látsz köztem és a háttérhatalom között? Mostanában ez különösen vicces elmélet, úgyhogy írd le, kérlek, szerinted engem hogy programozott be a háttérhatalom?

gyalog.galopp 2017.01.14. 07:09:16

@maroz:

már ideje lenne szétbombázni azt a mocskos adóparadicsomot, RTL, LuxCo Ltd, meg a többiek.
Egyébként úgy tudom az államnak eddig se volt túl sok haszna a majdnem veszteséges, támogatott szigetből.

Jöhetnek majd a Rihannák, a futószalagon gyártott bádog haknik.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.14. 07:36:36

@bbjnick:

volt ott némi vándorszínészi kitérő is önerőből

oszt ma nyilván tilos a nagyon nemzeti honatyáknak meg a gázszerelő kft tulajoknak a kisfaludizókhoz hasonlóan saját zsebből gründolni ilyesmit. majd alapítok államkasszából én is fasza nonprofit nemzeti-anarchista punkrocker képzőt, megtanulják hogyan lehet odahányni a színpadra és üveggel dobálni a páholyban ülőket. (a katarzis és a műélvezet kedvéért).

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.14. 07:39:46

@maroz: ne aggódj, majd egy hirtelen és váratlan törvénymódosítás keretében a hazai könnyűzenei fesztivál rendezési jog kizárólagosan átkerül a Rasi Riszálja Úgyis-Úgyis Nonprofit Popbutik kft. kezébe

gyalog.galopp 2017.01.14. 09:03:40

@Herr Schnapsidee Lieferant:

nézd meg Rohannát, attól még egy gázszerelő karaoke is jobb , de legalább olcsóbb.
A sziget túlnőtte önmagát, Gerendaiék jó időben léptek le róla, néhány év múlva el fogja veszíteni az egyéniségét, el fog laposodni és valóban, más helyen, valami más fog kialakulni.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.14. 10:07:34

@Disznóvári: HÖK? ja igen, a Haveri Öntámogató Klub, tehetséges suttyóképző, körbejárt a gólyalány meg a faszpumpa a manapság derék nemzeti tisztes emberek közt, ihaj. Jókat röhögtünk minap a gudfrenddel a nosztalgia fotókon.

maroz 2017.01.14. 12:23:50

@gyalog.galopp: Próbálkozások mindig vannak:

www.bpgo.hu/36689/i-kolorado-fesztival

Ennél azt hitték a szervezők, hogy majd jó láblógatós lesz, alig fognak lenni fesztiválozók, aztán amikor a várt százak helyett ezrek lettek csak néztek ki nagy megilletődötten a fejükből. Ilyen mindig volt, mindig lesz, de nagyon úgy tűnik, hogy ezek meg is maradnak a párezer fős, szubkulturális jellegnél. Én soha nem értettem ezeket a dolgokat, finoman szólva sem vagyok az a fesztiválfogyasztó típus, tehát semmi olyasmit nem tudok megmondani, hogy jó-e az ilyen vagy rossz, meg különben is, a lényeg, hogy fogyott-e elég sör... :))

maroz 2017.01.14. 12:33:10

@Herr Schnapsidee Lieferant:

off
Ez a tied?

www.herrgottschnitzerhaus.at/

Herr Gott Schnitzerhaus. Mintha testvérek lennétek...

gyalog.galopp 2017.01.14. 13:20:52

@maroz:

Voltál már motoros találkozón?
Én igen, ráadásul az asszonnyal , igaz már régen.
Az annyira volt szerintem szubkultúra, mint furulyaszó a Hortobágyon.

Pelso.. 2017.01.14. 18:02:38

@Bell & Sebastian: Rendben, rendben. Nagyon lehúzták hazai közéleti epizódjaink tündöklő morális átlagát, máglyára. Különben is, transmagyarok.

@gyalog.galopp: Milyen volt, tényleg érdekel. Én autoson voltam, az még annyira se szub.

Jean Sol Partre 2017.01.14. 20:30:04

@Mihint: támogatni a hazugságot? még ha csak gondolatban is? miért?

Jean Sol Partre 2017.01.14. 20:35:43

@Disznóvári: az a helyzet, hogy senkinek a vernyákolása nem menti fel a másik oldalt. Attól, hogy általad utált emberek hisztiznek, attól nem lesz tisztességesebb az a 400 millió.

Jean Sol Partre 2017.01.14. 20:38:47

@Disznóvári: azért "kell úgy elképzelni", mert amúgy nem az.
És mielőtt megkérdezed, van író ismerősöm. Nem is egy, jól vannak köszönik szépen, és szarnak az állami támogatásra.

Jean Sol Partre 2017.01.14. 20:40:12

@Disznóvári: "Küldetésünk, hogy a fiatal kortárs művészet teljesítményeit ne csak Budapest és a nagyobb magyarországi városok, hanem minél több magyarlakta település közönsége megismerje."

erre azért kibaszott kíváncsi leszek, majd mennek haknizni falunapra, vagy mi?

gyalog.galopp 2017.01.14. 21:24:22

@Pelso..:

.98-ban Sirok Kútvölgyben. Riga blokk dobó verseny, iszapbirkózás, leszbi só, Vaszlavik és sok egyéb finomság. Összesen kettő db egyenruhás rendőrt láttam, azt is felvonulás felvezetésekor. Egyszer láttam, amint egy meggyötört fiatalembert kísér a kijárat felé három szelíd motoros, állítólag a fiatalember megbotlott az egyik sátor előtt lévő bukósisakban...

www.youtube.com/watch?v=GQUMJ0_SX6w

Jean Sol Partre 2017.01.14. 22:22:57

@Disznóvári: nyilván, ha te nem tudsz megélni az állami csecs nélkül. Száni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.14. 22:45:18

@Jean Sol Partre:

Nézd, te tényleg konfabulálsz vagy hazudsz, mert Magyarországon nincs olyan folyóirat vagy könyvkiadó, ami így vagy úgy, többé vagy kevésbé, de ne az állam csecsén lógna! Különböző pályázati pénzek, adókedvezmények stb.-k tartják életben a magyar irodalmi életet, de a komplett kulturális sajtót és könyvkiadást is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.14. 23:04:16

@maroz:

"A Sziget Kulturális Szervezőiroda ma bejelentette: megállapodás született arról, hogy az egyik globális tőkealap, a Providence Equity Partners megveszi a Szigetet. (...) Ez a lényeges, és nem az, hogy ki hogyan áll az irodalmi kánonban. Ez a lényeges, mert ennek komoly hatása van a -ságra, és persze nem mellékesen nekem ez a folyamat ha közvetetten is de mégiscsak árt." --- írod.

Hogy a multik a sárga földig lerabolják Magyarországot, annak tragikus következményeit látványosan és direkt módon érzékeljük, de a kulturális pusztulás korántsem ilyen látványos, viszont annál elementárisabb jelenség. Fentebb már írtam, hogy ha az elmúlt kétszáz évben nem lettek volna számosan, akik, a mainál akár tragikusabb körülmények között is, azon rugóztak, hogy így az irodalmi kánon meg úgy az irodalmi kánon, akkor most sanszos, hogy már a multikkal szembeni avezióinknak sem tudnánk hangot adni, mert már az a kulturális közeg és hivatkozáskészlet sem létezne, amin ezt megtehetnénk.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.14. 23:06:31

@Jean Sol Partre: Nem vagyok író. Alkalmi/időszaki munkákból élek, ha érdekel, de ez mellékes.
Viszont ismerek írókat, szerkesztőket jobb- és baloldalon is. Nem ismerek olyat, aki nem pályázott volna még mondjuk az NKA-hoz.
Persze ott a lehetőség, ahogy Szabó Borbála írta, írni mondjuk a Barátok köztbe, de egyetértek vele, az a művészi lealacsonyodás legmagasabb foka.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.14. 23:27:47

@Herr Schnapsidee Lieferant:

"oszt ma nyilván tilos a nagyon nemzeti honatyáknak meg a gázszerelő kft tulajoknak a kisfaludizókhoz hasonlóan saját zsebből gründolni ilyesmit" --- írod.

Ismételjem meg, hogy a Reformkorban Magyarországon nem létezett nemzeti kormányzat és a nemzeti elkötelezettségű magyar politikusok az önálló magyar állami intézmények pótlására hozták létre a maguk "civil intézményeit"? (Amelyek aztán 1967 után szépen állami intézményekké is váltak.)

Egyébként azok, akik akkor gründolták ezeket az intézményeket minden vonatkozásban összehasonlíthatatlanok azokkal, akik ma módosak vagy kőgazdagok. Egyrészt a vagyonuk összehasonlíthatatlanul nagyobb volt még a leggazdagabb mai magyarokéval is. Másrészt nem adóztak. Harmadrészt örökletes jogon politikai kötelezettségeik voltak. Ők (már közülük azok, akik ennek tudatára ébredtek) így teljesítették a nemzet iránti kötelezettségeiket. Voltak köztük, akik ezt nagyon magas szellemi és erkölcsi nívón tették (rájuk ma is nagy tisztelettel emlékezünk) és voltak, akik kevésbé. Amit felvetsz, abban az a groteszk, hogy ezek a nagyjaink épp azért dolgoztak, küzdöttek, hogy olyan független nemzeti kormányzati rendszer jöhessen létre, ahol az állam ezeket a feladatokat (amelyeket ők, jobb híján, magánkezdeményezésekként hoztak létre és tartottak fenn) magától értetődően ellátja.:-)

annamanna 2017.01.14. 23:45:07

@gyalog.galopp: Na akkor megkérdezem, mert régóta a bögyömben van - mi a jó a mátrai hajtűkanyarokban motorral száguldozni? Miért pont ott? Egyszerűen nem fér a fejembe, azon túl, hogy totál kiakasztó. Ha valaki ott hegyitúra-élményre vágyik, akkor miért nem gyalogol? Azért az nem egy kalandpark, és mások számára iszonyat idegesítő a töméntelen motoros.

gyalog.galopp 2017.01.15. 08:15:31

@annamanna:
Soha nem voltam vadmotoros, már szelíd sem a térdeim miatt, de azt tudom, hogy gyalogosan nem szökik fel úgy az adrenalin, mint motorral. Valószínűleg azért ott , mert elég szűkös a választék a galyatetői elágazó és Parádsasvár között viszonylag gyérebb a forgalom , a hivatalos hegyi versenyeket is itt szokták rendezni.

maroz 2017.01.15. 09:00:44

@bbjnick: Írtad, de te valamiért azzal vagy, hogy ha te leírtad, akkor az pusztán attól, hogy leírtad már úgy is van. Ha azt tapasztalod, hogy a beszélgetőtársad ezt nem fogadja el, akkor meg is argumentálod: "de hát egyszer már leírtam, nem?!?".

Majd szólj, ha már nem kinyilatkoztatsz, mert érdekelnének az érveid is.

gyalog.galopp 2017.01.15. 09:01:23

@annamanna:

jut eszembe, te honnan tudod, hogy idegesítő, gyakran jársz arra?
Már ritkán de azért autóval előfordulok, engem nem idegesítettek soha. Sokkal idegesítőbb, ha 50-60-al gurul előttem a kalapos.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 10:43:23

@bbjnick:

"Egyébként azok, akik akkor gründolták ezeket az intézményeket minden vonatkozásban összehasonlíthatatlanok azokkal, akik ma módosak vagy kőgazdagok."

valóban? vagy csak kurvára ciki, hogy a mai nyerészkedő csürhe a régi, felelős elittel szemben egy nagy büdös nulla és csak mások, a zemberek pénzéből "jótékonykodik" nagy kegyesen, sajátjából egy tál levest sem ad. tilos lenne? na mesélj...

"Egyrészt a vagyonuk összehasonlíthatatlanul nagyobb volt még a leggazdagabb mai magyarokéval is."

kerek perec nem igaz, a mai földbirtok oligarchák túltesznek a régieken és még sorolhatnám

"Másrészt nem adóztak"

ahogy a mai politikus vagyonnyilatkozatokat nézem most sem divat

"Harmadrészt örökletes jogon politikai kötelezettségeik voltak."

és? mi köze hozzá, hogy választott, vagy örökölt pozíció révén veszi magának valaki a fáradságot, hogy SAJÁT pénzből adjon a közjóra, művészetekre stb.? na mesélj.... más faszával a csalánt verni nem nagy kunszt, ugyi? :DDD

gyalog.galopp 2017.01.15. 11:37:06

@bbjnick: @maroz:

Siroki motoros találkozón 2-3 alkalommal voltam, ami mindig meglepett az a profizmus és az amatörizmus egyensúlya, az íratlan szabályok betartása.
A motorosok vendégként viselkedtek a faluban a falusiak vendégként viselkedtek a katlanban a motorosok területén. Egy szinte valószínűtlenül széles spektrum érezhette jól magát.
A falun átvezető felvonuláson a felvezető rendőr intésére kiállt a sorból egy motoros és biztosította a kereszt irányú forgalmat, a rendőrök nem basztatták a motorosokat se kint, se bent, a motorosok meg nem adtak okot semmilyen rendőri intézkedésre ( a marhákat saját hatáskör alá vonták) , történt mindez egyszerű szóbeli megállapodás alapján.

Ez nem szubkultúra, hanem maga a kultúra.

Hasonlóan indult a sziget is, de a profit eltolta az arányokat, az amatőrség bája kiveszett, győzött a profizmus, ami ki fogja nyírni önmagát.

A kulturális pusztulás nem attól fog bekövetkezni, hogy egy multi kezébe kerül, hanem attól, ha nincs korlátja és alternatívája. Az alternatíva pedig nem koncentrálódhat réteg érdekekre és réteg ízlésekre, annak a társadalom mind szélesebb spektrumát kell érintenie.

Jean Sol Partre 2017.01.15. 12:29:01

@bbjnick: hát én még kiadót is ismerek, aki nagyon kevés (vagy semennyi) állami támogatást kap, de az író barátaim meg úgy vannak vele, hogy van más munkájuk is és abból finanszírozzák magukat. Jobb nekik így, szabadabbak és függetlenebbek, mintha betagozódnának bárhová.

Jean Sol Partre 2017.01.15. 12:30:37

@Disznóvári: nem, hanem dolgozni kell mellette mást is. Senki nem mondta, hogy egy írónak kizárólag az írásból kell megélnie.

Jean Sol Partre 2017.01.15. 12:34:29

@Disznóvári: " az a művészi lealacsonyodás legmagasabb foka"

Nem, az egy munka. Ha valaki mindenáron az írásból akarna élni, írhat olyat is, aztán szabadidejében meg megírja a főművét. Ha nincs tehetsége, vagy kedve szappanoperát írni, akkor meg elmehet BKV ellenőrnek, vagy pincérnek. De akinek büdös a "kétkezi" meló, az pláne ne az én adómból akarjon megélni, ezúton is külön csókoltatom Szabó Borbálát.

tireless treehugger 2017.01.15. 12:37:50

@bbjnick:

ez nem averzió hanem perverzió. a nacionalista vágyálmok már a 10. nemzedék életét teszik tönkre.

ha 300 éve betagozódtunk volna az osztrákokhoz/németekhez/szlávokhoz/románokhoz akkor 200millió ember élete lehetett volna boldogabb, de legalábbis esély lett volna rá. viszont így maradt az agresszív görcsös erőlködés és az elvesztegetett életek. és ne csodálkozz ha kutyába sem vesznek, az embernek vannak gyerekei unokái ismerősei rokonai, természetes és épített környezete, saját életük, és kurvára nem örül amikor ti ezt valami szakrális bütyökmag okán akarjátok elvenni tőlük., legfőképp ne várd el tőlük hogy hogy majd részt vesznek harczaidban.

elnézegetem a kivándorlókat és a régebbiek utódait. boldogan élnek az új identitásukkal, miközben tudják és őrzik gyökereiket, természetesnek veszik hogy a világ mozgásban és alkalmazkodnak hozzá,

_élik az egyetlen életüket._

>>Hogy a multik a sárga földig lerabolják Magyarországot,....

minden idióta országot lerabolnak..
ahogy a nacionalizmus megjelenik, a világpolgárok lelépnek és az ország ott marad nemzetközi kapcsolatok nélküli szabad prédának. közben a legnagyobb ellenségeitek a hasonlóan nemzetieskedő szomszédaitok lesznek, kifáradtok elszegényedtek és elbuktok, egyetlen fő terméketek

"a nemzethy irodalom és kultúra"

megint megy a szemétdomdra.

a te ideológiád már sokszor és mindig megbukott, és eddig minden esetben csak a győztesek kegyelme mentett meg a teljes kipusztulástól..

de mi van ha most nem lesz kegyelem???, mert a tervek már megvannak hozzá., ne mond hogy nem tudsz róla!!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 17:11:20

@Jean Sol Partre: Ez indokolatlan összevonás :) Nem a hazugságot, hanem az intézményt támogatom. Azért gondolatban, mert másképp jelenleg nem tudom.
A hazugság ahhoz kellett, hogy ilyesmi egyáltalán létrejöjjön. Nincs más épeszű argumentum, hogy ennek az okát jelezzem, mint az, hogy jó sokat és sokmindenkinek kellett hazudozni azért, hogy egy - voltaképpen természetes - képződmény egyáltalán létrejöjjön. És sok-sok másfajta hazugsággal munkálkodnak sokan jelenleg is azért, hogy tűnjön el mindörökre, de ha nem megy(az eltüntetés), akkor alaposan sározzuk be.
És ez nekem nem tetszik :-) (egy hazug vigyor :))

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 17:17:42

@nix ugribugri: "minden idióta országot lerabolnak..
ahogy a nacionalizmus megjelenik, a világpolgárok lelépnek és az ország ott marad nemzetközi kapcsolatok nélküli szabad prédának. közben a legnagyobb ellenségeitek a hasonlóan nemzetieskedő szomszédaitok lesznek, kifáradtok elszegényedtek és elbuktok, egyetlen fő terméketek

"a nemzethy irodalom és kultúra"

megint megy a szemétdomdra."
Ennyit nem köllene inni, ilyenkor - a helyedben - én már nem szólnék hozzá közösségi oldalon, csak a kicsi takarómat kérném :)

Jean Sol Partre 2017.01.15. 17:28:55

@Mihint: "Nem a hazugságot, hanem az intézményt támogatom."

az intézmény maga a hazugság, sajnos. a mód, ahogyan létrejött, a célja, minden.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 17:31:08

@nix ugribugri:

dilibogyóka, ebben a hidegben az internáci nyávogás helyett egy finom macskagyökér tea szürcsölése csodákat tesz a gülü-bülü-lülü és ügyürü-bügyürü gondolatvilágodnak.

tedd félre a nooszkópot, helyette korai lefekvés, egy kis pihenés... cuppanós puszi a tébolyult kobakodra

prrrrrrrrrruutty!!!! :DDDDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 17:38:00

@Jean Sol Partre: Az a szörnyűséges az egészben, hogy maga az intézmény rendben van, és kell is, ugyanakkor egy ilyen dolgot több tonna hazugság árán lehet csak csinálni.
A célja(az intézménynek), az miért rossz szerinted?

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 17:45:44

@Mihint:

"egy ilyen dolgot több tonna hazugság árán lehet csak csinálni."

mert másképp még betölthetné a célját becsületesen, ilyesmi pedig ab ovo összeegyeztethetetlen a sufniforradalom szellemiségével?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.15. 17:56:13

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Most már te is ugyanúgy tolod, mint azok, akiket eddig gúnyoltál.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.15. 18:01:43

@maroz:

"Írtad, de te valamiért azzal vagy, hogy ha te leírtad, akkor az pusztán attól, hogy leírtad már úgy is van." --- írod.

Nem attól van úgy, hogy leírtam, hanem attól, hogy így történt. Azoknak a magyaroknak, az elmúlt századokban, nem volt alaptalan az aggodalma. Nézd meg, mondjuk, egy olyan nagy kultúra sorsát, mint az ír! Szóval, bőségesen van mit köszönhetnünk nekik a balfasz irodalmi kánonozásaikért!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 18:03:38

@Herr Schnapsidee Lieferant: Zavar téged, hogy véletlenül igazat mondtam? :) De tudod mit? Mondjál jobbat, a családi olvasókörön túl, amit a szuperigazésbecsületesmódon, ésazigazfunkcióitbetöltve, megazegyszarvúazvancsaktinekteknincsképzelőerőtök íven, valójában le is lehet játszani. Schnapps :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 18:21:01

@bbjnick: a túl sok cigi elvette a zzzoxigént a zagyadbúúl, azért nem látod át a szitut, de majd leszoksz és akkor tisztul a kép.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 18:25:15

@Mihint: orrod előtt pölö a prima primissima este, ami lassan azt a szerepet tölti be, amit a kossuth díjnak kéne

Jean Sol Partre 2017.01.15. 18:48:04

@Mihint: "A célja(az intézménynek), az miért rossz szerinted?"

mert hazug

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 19:07:18

@Jean Sol Partre: Jogos. A létrontás egyik veleje a hazugság, csakhogy ez nem mindig nyilvánvaló. Leginkább az ember sajátmagának hazudik, észrevétlenül, ámde folyamatosan, azonban a külső hazugságokra roppant mód érzékeny.
Az intézmény azoknak kell, akik - akár a túlélésért - tudatosan hazudnak, éspedig azoknak, akik számára az őszinte szó nem jelent semmit.
Tekintsed ezt védekezésnek, nem a legjobb, momentán azonban jobb nincs.
Sajnos. Aki tisztában van azzal, hogy nap-mint-nap sajátmagát is becsapja, az képes a hazugságot másfajta eszköznek tekinteni, a túlélés eszközeként. Nincs ez így jól, de nem tudok jobbat. És most nem hazudtam :)
Ha igazságot szeretnél tudni, vedd egy napodat, és írd le magadnak, hogy miről mit gondolsz, másnap pedig olvasd el. Ott van az igazság, a módszer pedig egyszerű, és olcsó :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 19:10:37

@Mihint: na de. persze ha a gázszerelő&guccitáska kft-nek a yachtozás fontosabb a nemzeti kultúra támogatásánál, akkor nem csoda, hogy nincsenek rajta a listán :DDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 19:36:04

@Herr Schnapsidee Lieferant: Na ne. Épp elég az, akik rajta vannak a listán. Ők oszt tuggyák, merre van az az eggyorrú - akarom mondani egyszarvú. Ne kényszeríts, hogy naivnak nevezzelek :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 19:48:03

@Mihint: ismétlem: ez azokat minősíti, akik nincsenek rajta a listán. akik persze a csatlakozás helyett csinálhattak volna még prímább primissima díjat is, ha finnyás izlésüknek nem tetszik nekik a társaság, de neeem, erre is sajnálták a lovettát. ál-nemzeti tolvaj csürhétől valóban naiv dolog is lenne mást várni :DDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 19:59:49

@Herr Schnapsidee Lieferant: Te most ugye karikírozod magad? Mert ebben az esetben ez így rendben van, az van minősítve, aki nincsen ott, fasza :-DD

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.15. 20:17:04

@Herr Schnapsidee Lieferant:

Lehet. De rajtad már a zzzoxigén sem segítene.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:17:23

@Mihint: jól olvastad. azok beleadtak saját zsebből a művészetekbe, te meg röhigcsélsz versenyben vajcsitimcsivel. ide karikatúra se kell :)

Jean Sol Partre 2017.01.15. 20:17:42

@Mihint: "Az intézmény azoknak kell, akik - akár a túlélésért - tudatosan hazudnak, éspedig azoknak, akik számára az őszinte szó nem jelent semmit."

azt hiszem, ezt nem értem, vagy ha igen, az se jobb.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:19:17

@bbjnick: kettőnk közül nem én nézem a félkegyelmű kommunista szatyor hofirózsit oktatáspolitikai géniusznak :DDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:23:28

@Jean Sol Partre: Igen, mi kádárkoriak ebbe a paradoxonba szocializálódtunk, és azt hiszem, hogy ezzel most nagyon korszerűen fejeztem ki magam. És, igazad van abban, ha nem érted, az nem jó, de ellentmondok Neked a második részben: ha érted, az mégis jobb. Nem miattam, dehát az élet sosem volt könnyű.
Nahát, mit bazseválok itten, most kérem a kicsi takarómat :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:24:59

@Jean Sol Partre: ez mihint szokásos taktikája, agyonspiritualizálja a cuccot, hogy

a) izé azért nem lehet sikeresen/szépen/becsületesen megoldani ezt-meg-azt, mert sejtelmes erők működnek, b) azért nem lehet ezt-meg-azt, mert hát ilyen ez a hazúg világ, stbstbstb.

lényegében a "cár atyuska jó, csak a tanácsadói rosszak" című sztori számtalanszor újracsomagolva, ahol csak a mondat második része kerül újra-átköltésre és újra-ködösítésre.

de a lényeg, hogy a cár atyuska, az jó. ennyike.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:25:02

@Herr Schnapsidee Lieferant: A saját zsebükből... muszáj engem vasárnap este szénné röhögtetni :-DDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:26:20

@Herr Schnapsidee Lieferant: Jó is lenne, vagy húsz éve kipróbáltam a családomon, nem működött. A részletekben van a lényeg, muzsik :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:27:14

@Herr Schnapsidee Lieferant: Adok én neked sejtelmes erőket azoktól, akik nincsenek a listán :)

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:29:31

@Mihint: igen, a saját zsebük. amit a cégeiken keresztül beszedtek profitot, abból többet v. kevesebbet, őszintén vagy a PR kedvéért, de beletolják a művészetekbe. a gázszerelő&guccitáska kft meg a saját zsebbe csurgó profitból nullát. ciki? szar ügy.

tireless treehugger 2017.01.15. 20:32:39

@Mihint:

a magyar kultúra sohasem volt, olcsó zsidó ármány, kellett a galíciai bevándorlóknak valami identitás, összekotyvasztották a bocskort és szépasszonyt, lett belőle vursli meg ludas matyi.

most még ugribugriztok mert egyenlőre tele a spájz, de néhány év alatt teljesen felélitek aztán megint húszkötetes nagymagyart adtok egy abba kazettáért.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:33:43

@Mihint:

"Adok én neked sejtelmes erőket azoktól, akik nincsenek a listán :)"

a bözske utalvány kipostázása is meghaladja a szellemi képességeiket... egyebek közt... mondjuk a tragikomédia műfajhoz ezzel kétségen kívül sikeresen hozzájárulnak :D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:37:29

@Herr Schnapsidee Lieferant: Mióta érdekelnek engem gázszerelők szerinted? Kurva mérges voltam vagy hat éve, amikor egy tizenkétlakásos társasházban elzárták a gázt, mert valami faszomfütty cső szerintük nem volt olyan, ami nekik jó, télvíz idején. Érted, nem megcsinálták, hanem elzárták, ennyit a gázszerelőkről.
Lehet, hogy Te másvalakire gondolsz? A felcsuti gázszerelőről beszélsz, rájöttem. Az a bajod, hogy nincs rajta valami listán, és ebből azt szűröd le, hogy baszik a közre? Hát, nem tudom. Manapság ez divatos nézet, de azér' nem leszek rezsimkutya, ha ilyenekben nem hiszek?
Mert 'oszt dőlhetek majd a kardomba :-DDD

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:39:26

@nix ugribugri: Na, majd ha feléltük a spájzat, majd akkor erre visszatérünk, addig nix ugribugri :) Bizony, így beszél egy buta rezsimkutya, vak-vak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 20:40:43

@Herr Schnapsidee Lieferant: Az én szellemi képességeimet felesleges minősíteni - nincsenek. Itt bukott a mutatványod, fogalmazd újra :-DD

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:53:56

@Mihint:

off topic tipp: nem kell elhanyagolni a gáz műszaki-biztonsági felülvizsgálatot, nem feketén kell gányoltatni a kazánt/kéménybélelést, minden márkaszervíz és hatósági papír legyen lefűzve és akkor nincs szívózás tél közepén, ennyike a fűtési művészet alapiskolája.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 20:55:38

@Mihint: nálam nem lehetsz hülyébb, erre gondosan ügyelek és ez presztízs kérdés. trollala

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:08:28

@Herr Schnapsidee Lieferant: OFF: még ha minden rosszaság igaz is, akkor sem télen köll a retorziókat megtenni, hacsak nem azér' mert akkor kényszerítő a szükség, ugye. Meg talán legyen kifizethető a szabvány, és ne tűnjön védelmi pénznek, pedig az. ON
Tudok én nálad hülyébb lenni, igaz, kicsit erölködnöm kell rajta, de időnként nem esik nehezemre :-DDD

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.15. 21:19:03

@Mihint: kifizethető a szabvány, csak hetekbe kerül korrekt kivitelezőt találni. cserébe ezek számlával és pöcséttel együtt sem kerülnek többe, mint a lehúzós mekk elekek. pláne, ha azokat a zsiványokat maga a közmű "ajánlja", ugye.

ne akarjon velem versenyezni. tudatos hülyeként az "ösztönös zseni" a természetes ellenségem.

maroz 2017.01.15. 21:21:29

@gyalog.galopp: Picit megcsúszhattunk a "szubkultúra" jelentésén. Én az eredeti, Kohn bácsi-féle értelemben használom, tehát nem minőséget jelez a "szub", hanem csak annyit, hogy más és hogy a mainstreamhez képest kevesen vannak.

A szubkultúra adott esetben lehet nagyon erősen véleményes is, hiszen például a drogos szubkultúrákat kevesen tartják szerethetőnek vagy akár csak elviselhetőnek is. Ezzel ellentétben a motorosokkal szemben legalább megvan az ambivalencia, van, aki kedveli őket és vannak, akik nagyon nem, de hát pont ettől szub az a kultúra.

maroz 2017.01.15. 21:26:05

@bbjnick: Nem attól igaz, hogy leírtad, hanem attól, hogy azt is leírtad, hogy "így történt".

Na mindegy, ha ennyire nincs kedved a semminél többet mondani, akkor haggyuk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:28:01

@Herr Schnapsidee Lieferant: Kösz a tanácsot. Ilyen kellemesen már régen basztak le, még egy jó a mai napon. Mármint ezáltal tudni, hogy van még normális. Maroz, ez neked is szólt.
Higgyétek el, nagyon nehéz normálisnak lenni. Ez az én keresztem, ne vegyétek magatokra, de köszönet minden percért, amit veletek tölthetek, ez az én maradék "szabadságom", és minden jót Nektek. A percek számlálva vannak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:32:44

@maroz: Érdemes lenne pedig a bbj-vel szót váltanotok - bár én ezt helyettetek nyilván nem dönthetem el - mert számomra, mint külső szemlélő, rendkívül sok közös pontotok van. Ez nem a végrendeletem, ilyen könnyen nem szabadultok :-D

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.15. 23:27:31

@annamanna: Ezekkel a motorosokkal úgy kell eljárni, ahogy unabomber ( unabomber.hu/ ) tette: kifeszített az úton két fa közé nyakmagasságba egy drótkötelet. :)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.15. 23:40:53

@Jean Sol Partre: Vannak ellenpéldák, mint pl. a könyvmolyképző kiadó, de nem ez az általános. Amúgy a te szemléleted szerint az ÖSSZES állami finanszírozású művészeti képzést (a képzőművészetitől a színművészetiig) be kéne szüntetni. (Néhány intézményt spec én is bezáratnék, de más okokból, mint te.)

annamanna 2017.01.16. 04:57:56

@gyalog.galopp: " viszonylag gyérebb a forgalom"

Mihez képest? A nagykörúthoz képest biztosan, de ami van, az épp elég ahhoz, hogy lehessen tudni: aki itt közlekedik, az közlekedik, nem pedig extrémsportol.
A két műfajt nem lehet összehozni ugyanarra az útszakaszra, pláne nem egy veszélyes helyen. Nem is értem, miért nem tiltották ki onnan teljesen a motorosokat, szerintem az kellene.

"Sokkal idegesítőbb, ha 50-60-al gurul előttem a kalapos."

Komolyan mondod, hogy hajtűkanyarokban idegesítő, aki 50-60-nal gurul? Ezt egyszerűen nem hiszem el.

Máshol is lehetne motorozni, vannak Magyarországon ennél sokkal elhagyatottabb útszakaszok. Amik tényleg elhagyatottak. Persze értem én, hogy az miért nem elég jó: egy kátyús, gödrös, nyomvályús út még életveszélyesebb.
De akárhogy is, egyszerűen nem fair egy útszakaszra összeereszteni azokat, akik adrenalinemelés céljából vadulnak, meg azokat, akik szeretnének épségben keresztülhajtani a Mátrán.
Szerintem szegregálni kellene a motorosokat. Ha az nem normális, hogy kutyák szarják tele a játszótéri homokozókat, akkor az se legyen normális, hogy "adrenalinbetyárok" veszélyeztetik a közeledésbiztonságot. Az országút nem sportpálya, ez baromi egyszerű.
Amikor versenyeket tartanak, akkor is lezárják az utat a forgalom elől; azt egyszerre nem lehet különböző célokra használni. Vagy extrémsportolnak az úton, vagy közlekednek rajta.

És hát ugye, még az erdei földutakon is bőgetik a motort. Mert még nincs eléggé tönkretéve a vadállatok élőhelye azzal, hogy utak szabdalják fel a hegyet. Nyomuljunk utánuk a fák közé is, oszt hadd szóljon. Nem lehetne a motorsporttal egy adott útszakaszra, egy adott területre korlátozódni? Miért kell mindenütt ott lenni, ahová motor egyáltalán nem való?

Elhiszem, hogy baromi izgalmas dolgokat lehet vele művelni, és pörgeti az adrenalint www.youtube.com/watch?v=HHaF0IOVgGQ de egyszerűen nem fair másokra rátehénkedni.

@Disznóvári: Figyusz, ennél még egyszerűbb lenne az egész világot felrobbantani atombombával. Nincs ember, nincs probléma.

gyalog.galopp 2017.01.16. 07:38:20

@annamanna:

Aaa, köszönöm! El is érkeztünk a lényeghez, mégpedig úgy, hogy egyetértek veled, ami valljuk be igen ritkán fordul elő.

Ha kultúráról van szó, általában valamilyen képző, alkotó művészetben gondolkodunk, de ha megnézzük ezek hatását a társadalomra , akkor maroz terminológiája szerint ( meg az enyém szerint is) szubkultúráról beszélhetünk.
Hány magyar filmről tudsz ez elmúlt 30 évben, amit a nemzetközi zsűrin kívül legalább félmillióan, moziban néztek meg, a nyomtatott irodalom a nyomtatási költséget nem hozza be, sorolhatnám.

Nem vagyok foci rajongó, de nagyon beteg dolognak tartom a stadionokat átváltani lélegeztetőgépre, mert amelyik országban ennyi lélegeztetőre van szükség, annak már úgyis mindegy . Cirkusz az kell a népnek a jó foci pedig jó cirkusz, ezt a nyáron megtapasztaltuk.
A senki által nem nézett, de milliárdokba karülő filmek helyett sokkal hasznosabb lenne motoros pályákat építeni amatőröknek, hogy ők is le tudják vezetni valahol az energiájukat.

gyalog.galopp 2017.01.16. 07:40:43

@maroz:

Annyira egyetértek, de annyira, hogy nem is hiszed.
A teljes magyar képző és alkotó kultúra a társadalomra gyakorolt hatása alapján, szubkultúra.:)
Akinek nem inge ne vegye magára.

Jean Sol Partre 2017.01.16. 10:00:50

@Mihint: "Igen, mi kádárkoriak ebbe a paradoxonba szocializálódtunk"

és pont ezeket a reflexeket használják ki. Nem lenne szabad beugrani puszta megszokásból, mert ez már nem a Kádár kor.

Jean Sol Partre 2017.01.16. 10:07:10

@Disznóvári: "a te szemléleted szerint az ÖSSZES állami finanszírozású művészeti képzést (a képzőművészetitől a színművészetiig) be kéne szüntetni"

épp hogy nem. A képzés az remek dolog, képezzenek, sokat, jól. De ez a kft nem képez, hanem managel. Arra pedig semmi szükség, hogy közpénzen futtassanak fel bárkit is. Nekem ne művészeket népszerűsítsenek vidéken, hanem magát a művészetet, ha már.

maroz 2017.01.16. 14:45:56

@Mihint: Én már lassan azt sem értem, hogy miről van szó. :((

maroz 2017.01.16. 14:49:19

@gyalog.galopp: Nemrég volt hír, hogy egy alanyi költő, aki egyúttal festő is azzal fenyegette Budakeszi önkormányzatát, hogy szétvereti őket a barlangász haverjaival. Szubkultúrák ha egymásra találnak... ;))

Bell & Sebastian 2017.01.16. 15:27:55

@Herr Schnapsidee Lieferant: Karácsonyi élmény, de nehezen feledhető. Hosszú sor állt a pénztár előtt, előttem egy nyugdíjas házaspár, mit ne mondjak, szóba elegyedtünk. Éppen az utalványaikat vásárolták le, jól jött ünnepekre, amikor ugye csapatostól támadnak az utódok. Nagyon örültek a húszezer forintnak, igaz, amit vettek érte, alig látszott bevásárló kocsiban.

Ettől még úgy gondolom, a pénzhelyettesítő értékpapír zs.úri huncfutság, ebben a formában is.

@Disznóvári: Nem jó ötlet, mert általában belehalnak, ha nyakba kapják.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.16. 19:37:32

@Bell & Sebastian:

hirtelen ötlet: ha felezzük a nyugdíjakat, utána még jobban örülnek a karácsonyi utalványnak...

MUHAHAHAAA

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.16. 22:04:41

@Jean Sol Partre: " De ez a kft nem képez, hanem managel."

Hazudsz.
"A pályázat nyerteseinek tudás- és kreativitási szintjét egyénileg mérjük fel és egyénre szabott stratégiát dolgozunk ki, ahol elsősorban az alkotó saját elképzeléseit vesszük figyelembe. A szabad akarat és a művészi szabadság jegyében minden tanítvány kijelölheti a saját útját, a tanítványok és oktatók közösen dolgozzák ki a stratégiát, aminek fő nyomvonalához tartják magukat a pályázat futamideje alatt.

Az alapoktatást Íróakadémiánk hat állandó oktatója biztosítja, melléjük a nyertes pályázók igényeinek megfelelően újabb oktatókat szerződtetünk le. Az állandó oktatókon kívül – akik a hosszútávú és rendszeres foglalkozásokat tartják –, a tanítványokkal való konzultálás után szándékunkban áll mesterkurzusok, műhelymunkák megtartására invitálni a magyar irodalmi szakma legjelesebbjeit.

Mindezek mellett rendkívüli előnyt biztosít az Íróakadémia közössége, egymás segítése és őszinte bírálata, a kialakuló, inspiráló barátságok.

Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a tehetségeket fölkészítjük az irodalmi életre. Közönségtalálkozókat, irodalmi produkciókat, médiafellépéseket szervezünk, ahol az oktatók, a mentorok és a pályakezdők együtt jelennek meg, így a fiatal alkotók tökéletesíthetik előadói képességüket, egyben a művelődésszervezés alapjait is elsajátíthatják. Az előadói képességek fejlesztésére külön szakoktatónk van, aki mellé sorra meghívjuk a színpad és a média jeles személyiségeit.

A Kárpát-medencében kizárólag írásból, fellépésekből és alkotói ösztöndíjakból szinte lehetetlen megélni. Akadémiánk nagy hangsúlyt fektet a pragmatizmusra, és olyan tudást is nyújt, melynek elsajátítása révén az író kiegészítheti írásból származó jövedelmét. Az íróakadémia hallgatói megtanulhatják a könyv-, folyóirat- és portálszerkesztést, műszaki szerkesztést, kulturális újságírást, művelődés-szervezést. A szükséges informatikai, szerzői jogi és pénzügyi képzésről is gondoskodunk."
Ebből kb. az utsó két bekezdés szól a managelésről, a nagy része (szakmai) képzés. (Most tekintsünk el attól a kérdéstől, hogy egyáltalán elválasztható-e a kettő?)

De tök mindegy, nektek az agyatok úgy van programozva, hogy amit a fideSS csinál, az csak rossz lehet. Aztán ha kiderül, hogy mégsem az, akkor újabb és újabb érveket kreáltok, hogy miért rossz mégis. Ez egy ideig szórakoztató, de aztán unalmas.

Egy dolgot nem értek, ha ennyire nem bírjátok az Orbán-diktatúrát, miért nem a vincentéknél, vagy Tótaw-nél sírtok egész nap? Mert ott meghallgatásra találna a sirámotok.
Van azért egy tippem. Valahol ti is érzitek, hogy ott kb. 10szeres véleményterror van, mint itt. Hogy a jobboldaliak toleranciában, a másik véleményének meghallgatásában/elfogadásában jobban teljesítenek, mint a magukat toleranciabajnoknak beállító liberálfasiszták.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.16. 22:09:33

@bbjnick: Ezt neked találtam, biztos tetszeni fog. :)

"Az 1970-80-as évek fordulóján lépett fel a revizionizmus: a Holocaust egészének vagy részleteinek kétségbe vonása, illetve teljes tagadása. A nyíltan vagy rejtetten neo-náci irányzat kétségbe vonja, hogy jogos a Holocaust intencionalista magyarázata; tagadja, hagy népirtás történt volna (az általuk használt formula: Auschwitz-Lüge, „Auschwitz-hazugság", értsd: hazugság, amit a zsidók állítanak Auschwitzról); szélsőséges irányzata egyenesen azt hangoztatja, hogy a náci zsidógyilkosságot maguk a cionisták - értsd: a zsidók találták ki, avégett, hogy rá hivatkozva teremtsék meg világuralmukat. A jellegzetesen gyűlölködő antiszemita nézet egyetlen állítása vagy érve mögött sincsenek valóságos történeti bizonyítékok. Szintén revizionista érv az áldozatok számának kisebbítése; nálunk ez a manipulativ érvelés az 1938 előtti Magyarországról elhurcolt zsidók számára hivatkozik, holott a háborús területgyarapodások (1938-1941) folytán ideiglenesen megszerzett területeken is jobbára magyar zsidóság élt, és őket is a magyar hatóságok szolgáltatták ki a náciknak. Több országban (Németország, Ausztria stb.) törvény tiltja - és szankcionálja- Auschwitz tagadását.

Az új antiszemitizmus a Holocaust miatti bosszúvággyal vádolja a zsidókat. Magyarországon Csoóri Sándor- 1990-ben a vezető kormánypárt elnökségi tagja-azt állította, hogy magyarok és zsidók között „a Vészkorszakkal a szellemi-lelki összeforradás lehetősége megszunt", és „fordított asszimilációs törekvések mutatkoznak az országban a szabadelvű magyar zsidóság, kívánja stílusban és gondolatilag, »asszimilálni« a magyarságot" Ez a gondolat tartalmát tekinve éppen nem Auschwitz-tagadás, de talán még végletesebben zsidóellenes a Holocaustra hivatkozva tartja fenn, a napi politika összefüggéseibe helyezve, azt az eredendően antiszemita nézetet hogy a zsidók idegen elem a társadalomban, és romboló hatással vannak a nemzetre, sőt, egyenesen a nemzet fölötti uralomra törnek. Fél évszázaddal korábban a nemzetiszocialista propaganda ugyanezzel az érvvel indokolta meg, hogy miért tartja szükségesnek a zsidóság radikális eltávolítását Németországból, Európából, a világból."

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.16. 22:14:00

@Disznóvári: forrás:
www.mazsihisz.hu/holokauszt-revizionizmus-81.html

Tetszik érteni? Csoóri nagyobb náci, mint akik azt állítják, hogy nem volt holokauszt, azaz zsidó népirtás a II. VH idején.

Jean Sol Partre 2017.01.16. 22:22:42

@Disznóvári: "De tök mindegy, nektek az agyatok úgy van programozva, hogy amit a fideSS csinál, az csak rossz lehet. Aztán ha kiderül, hogy mégsem az, akkor újabb és újabb érveket kreáltok, hogy miért rossz mégis. Ez egy ideig szórakoztató, de aztán unalmas."

Tök mindegy, nektek az agyatok úgy van programozva, hogy amit a fideszcsinál, az csak jó lehet. Aztán ha kiderül, hogy mégsem az, akkor újabb és újabb érveket kreáltok, hogy miért jó mégis. Ez egy ideig szórakoztató, de aztán unalmas.

Én nem sírni járok ide, hanem olvasni a véleményeket és beszélgetni róluk. A cikkek nagyon rosszak, de a kommentelők legtöbbje okos értelmes ember, kíváncsi vagyok a véleményükre. Ha nem egyezik az enyémmel, még inkább, abból igyekszem tanulni. Néha itt is baromi unalmas, de az egyhangú fröcsögés a Vincenten meg elviselhetetlen.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.16. 22:31:38

@Jean Sol Partre: "Néha itt is baromi unalmas, de az egyhangú fröcsögés a Vincenten meg elviselhetetlen. "

O.k. ebben kiegyezhetünk.

Bell & Sebastian 2017.01.17. 01:12:55

@Herr Schnapsidee Lieferant: Mára akkora cionista lett magából, mint levitézlett Kuncze maciból, aki megint ott dörmög az ATV -s panoptikumban, a kriptaszökevény -szekcióban. Magának meg aludttej.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.17. 01:19:56

@Disznóvári:

Nyilván, nem véletlen, hogy ennek a szövegnek csak vakbarát-verziója létezik! :-D (...) :-D (...) :-D...

maroz 2017.01.17. 05:58:22

@Jean Sol Partre: "Nekem ne művészeket népszerűsítsenek vidéken, hanem magát a művészetet, ha már. "

Jó, de ne szerdán, mert akkor a százforintos kirakodóvásár van!

"A kortárs művészeti szcéna talpa alól kicsúszott a talaj. A kormány gazdaságilag függetlenedni akar a nyugattól, ehhez nemzeti burzsoáziát épít, csökkentve az okozott kárt osztályszövetségeket köt és ehhez közös tudatot, kultúrát és ideológiát szolgáltat. Erénynek nevezi azt, amit a korábbi elit utált magában és a népében. Könnyű dolga van, a kulturális elitek szabadon lebegnek, legfeljebb nyugatra vannak bekötve, de az most nem segít, hiszen a saját népükkel nem álltak szövetségben."

studio.c3.hu/alegtobb/szarvas-marton-megnyito-beszede/

Érdekes lehet az önreflexió:

"Az a kérdés, hogy ezt mire használjuk, a hegemóniából kiszorult művészeti eszmény pozíciójának, helyének a legitimálására, hogy aztán ha újra jó idők jönnek ugyanolyan zárt világként üljünk vissza a minket megillető helyekre."

Kérdés, hogy kérdés-e a kérdés. Attól tartok, hogy nem az.

Jean Sol Partre 2017.01.17. 12:06:51

@maroz: az underground azért mozgolódik, vannak jó kezdeményezések, de a mainstream nem tesz fel még más kérdést sem, nem hogy ezt.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.17. 18:19:51

@Bell & Sebastian: SURPRISE! semmilyen nemzettől nem veszem és soha nem is vettem rossz néven, ha patriótaként gondolkodik, ez az egészséges hozzáállás történelmi tapasztalat szerint, persze ennek mentén hol viták, hol szövetségek lesznek, ahogy a dolgok menete megköveteli a felektől.

problem?

maroz 2017.01.18. 06:17:31

@Disznóvári: Nem teljesen értelek, akartál amúgy mondani valamit?

A "kemény hely" alatt mit értesz? Az, ahol jó nagy darab melákoktól kapod meg a seggbekukit vazelin nélkül?

Engem nem zavar az, hogy te valamiért presztízskérdést csinálsz abból, hogy nem értettél meg egy fogalmat. Téged miért zavar?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.18. 08:49:32

@maroz: Nem, azt, hogy nagyjából olyan szellemi éhenkórászok járnak oda, mint te.

De megértettem, csak neked vannak hiányos ismereteid Kortenről.

maroz 2017.01.18. 09:18:32

@Disznóvári: Érdekes viszonyulás ez a részedről. Mondanám, hogy nem értem, de valójában értem, nagyon is értem.

2017.01.21. 01:01:41

@Jean Sol Partre:

milyen vincentblog?
ott van egy igazán aktív ember, meg pár törzskommentlő oszt annyi

2017.01.22. 01:23:49

@Jean Sol Partre:

én nem kommentelek ott szóval nekem édesmindegy.

de általánosságban a legtöbb blogposzt dögunalom mindenhol, nem igazán olvasok végig semmit

maroz 2017.01.22. 05:28:12

@WiteNoir: Viszont a probléma az, hogy az ember alapvetően tradicionalista gondolkodású, aminek következtében mindent, ami új és meglepő (tehát nem dögunalom) alapból fenyegetésnek észlel és elutasít. Lehetne tehát nemdögunalmas posztokat is írni, de minek, mert azokat úgysem olvasnák el.

Kandeláber 2017.01.22. 15:47:16

Le lehet győzni.
Csak nem nyeretlen kétéveseknek.
Amúgy abban tökéletesen igazuk van, hogy az olimpiai álmok jobb lenne, ha tényleg csak álmok maradnának.
Ha kitűzik a népszavazást, nemmel fogok szavazni, de nem azért, mert ilyen hahás-utánérzésnek tűnő ballib-brancsbeli gyerek azt mondja, hanem azért, mert meggyőződésem szerint sem Budapest, sem az ország nincs felkészülve egy olimpia megrendezésére.

S=klogW 2017.01.22. 19:00:24

@Kandeláber:

Orbánnak volt egy anekdotája amit szűk nyolc esztendőben néhányszor elmesélt interjúkban. Első kormányzásának egyik legkellemesebb pillanat az volt, amikor Járai Zsigmond egy nap jelentette neki, hogy az államadósság 50% közelébe esett.

Na, én akkor lennék hajlandó támogatni egy olimpiarendezést, amikor újra ugyanilyen állapotban lenne az államkassza.

Kandeláber 2017.01.23. 15:14:48

@S=klogW: De nincs ilyen állapotban.
Antallék annak idején világkiállítást vizionáltak.
A ballerekkel viszont az a baj, hogy nekik még álmaik sem voltak.
Kovács bácsi megmondta: "merjünk kicsik lenni."
Nekik sikerült kicsinek maradni.

Jean Sol Partre 2017.01.23. 16:19:13

@WiteNoir: én sem kommentelek, sosem tettem, sőt, olvasni se olvasom, régen is csak ritkán.

Jean Sol Partre 2017.01.23. 16:20:43

@maroz: szerintem se a Vincent, se a Mandi nem tudna érdekes posztokat írni már, fogva tartja őket saját maguk.

Bell & Sebastian 2017.01.23. 16:34:35

@Jean Sol Partre: Agóra macska lett a piactérből? Elég erőltetett a párhuzam, mert mi nem írhatunk oda, maga meg írhat ide. Az eszmék terjedése így, hogy is mondjam csak, nem éppen holisztikus, inkább liposzómálisnak nevezhető, hogy maga is ércse.

Szemipermeábilis - tűpontosan.

Jean Sol Partre 2017.01.23. 16:38:35

@Bell & Sebastian: "maga meg írhat ide"
nem értem a párhuzamot, sose voltam vincentes. Eszméket meg pláne enm terjesztek, azt se tudom, mi az :)

maroz 2017.01.23. 17:51:31

@Jean Sol Partre: Sajnos. De ugyanezzel szembesültem komolyabb (annyira, amennyire) helyeken is, például a Magyar Narancsnál. Azt akarták írni, amit az olvasók és a meghatározó szellemi (annyi, amennyi) kör elvárásaként tudnak azonosítani, így ami azzal nem volt passzentos lazán kibaszták.

Amúgy meg ez még érdekesebb, hiszen sorra azt tapasztalom, hogy magánbeszélgetések során sem hallgatnak meg szívesen az emberek olyasmit, ami picivel jobban eltér attól, amit általában hallani szoktak. Ma olyan görcsösen erős a tradicionalizmus a gondolkodásban, hogy szinte lehetetlen az embereknek újat mondani, mert elszaladnak és hol vagyok én már attól, hogy az emberek után futkossak. Nők után, azt igen, bár mire utolérem őket elfelejtem, hogy mit is akartam tőlük. ;)

Jean Sol Partre 2017.01.23. 18:46:25

@Bell & Sebastian: amúgy meg szemipermeábilisan is mi járunk jobban, nem ők. Talán hasznosabb is, de mindenképpen szórakoztatóbb itt.

Bell & Sebastian 2017.01.23. 19:44:38

@Jean Sol Partre: Ez igaz, kevés kivételtől eltekintve itt nincsen térítés. De meghajlás se nagyon, monológ, az van. Kamaradrámák, hehe.
___

Valaha a sárdobálós, szász gyökerű Kolbenheyerben láttam képességet a párbeszédre, amíg rá nem jöttem egy év alatt arra, hogy eltés, neo-libsi propagandát gyárt szakmányban, ha kilépne a szerepéből egy igaz szóra, búcsút is mondhatna az állásának. Szerintem itt is van köztünk a koma, másik álnéven.

maroz 2017.02.02. 09:59:14

@Disznóvári: Tudnal ajanlani valami jo Korten-kritikat? Olyat, ahol kemenyen es olvasmanyosan szetszedik a csokat. Kulon orom lenne, ha ezt egy jobboldalikent azonositott szerzo teszi.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 08:47:36

@maroz: Nem tudok ilyennel szolgálni. Arra viszont emlékszem, hogy a konzervatoriumos jobboldali (neokon) hülyegyerekek fújtak rá, merthogy "balos" (nem eléggé szabadpiac-párti).
Kortent ajánlom.

maroz 2017.02.03. 14:07:03

@Disznóvári: Kár, hogy nem tudsz, azt hittem, hogy te Korten valamiféle mégiscsak ismerője vagy. Esetleg tudsz olyan hazai valakiről, aki ismeri is Kortent? Például olyan valakit, aki bemutatta összefoglaltan Korten teoretikus teljesítményét.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 14:36:30

@maroz: Miért kéne ismernem Korten jobboldali kritikusait ahhoz, hogy Kortent ismerjem, te ostoba korcs?

maroz 2017.02.03. 14:47:17

@Disznóvári: Nem mondtam, hogy kéne, csak annyit mondtam, hogy kár.

Ha nem tudsz semmit a témáról hát nem tudsz, miért leszel ettől ingerült és miért kezdel el ilyen dögunalmasan személyeskedni?

Azt meg, hogy miért kár, ha a kedvenc (és talán egyetlen) teoretikusod hazai percepciójáról fogalmad sincs nem szívesen kezdeném el magyarázgatni. Ha te nem érzed, hogy ez így gáz hát nem érzed, ettől még számomra akkor is az tűnik értelmesebb embernek, aki egy-egy teoretikusnak ismeri a hazai fogadtatását, hatását, kritikai olvasatát is, és efféléket. Te egy kevésbé értelmes, ámde annál indulatosabb embernek tűnsz, és akkor mi van? Ostobázzalak le én is unalmasan emiatt?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 15:03:07

@maroz: "Ha nem tudsz semmit a témáról hát nem tudsz"

A kurva vincentes anyádat, te kis féreg. Már előző posztban is idéztem egy recenziót róla. De ha nem idéztem volna, az se jelentené azt, hogy semmit nem tudok róla, kétszer olvastam, talán az elég. De tudom a hatását, akik alternatív közgazdaságtannal foglalkoznak azokra kb. mind hatott.
Hogy te engen nem tartasz értelmesnek, azt leszarom. Egy ostoba kis frusztrált féreg vagy, ez kiderült már a legtöbbeknek. Nálad jóval értelmesebbek tartnak értelmesnek. A kissebrendűségi komlexusaidat és a frusztrációidat vetíted ki másokra. És a reflexeidben benne van a vincentes patkányösztön.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 15:05:52

@maroz: Ja és ugy te indulatosozol le másokat, te, aki golyólövésekről ábrándozik. Nem szégyelled magad, szarházi paraszt?

maroz 2017.02.03. 16:32:45

@Disznóvári: Nahát, most már lassan azt kell gondolnom, hogy te is valamiféle elit értelmiségi lehetsz, mint Helly Hansen pajtásunk. Cuki, konzervatív, értékorientált, annyi különbséggel, hogy te csak egy könyvet olvastál el. Figyelj, én akkor is tudlak ám szeretni, ha annak látszol, ami vagy, miattam kár feszkóznod.

maroz 2017.02.03. 16:38:46

@Disznóvári: Nézd meg például a baloldal ikonját, Giddenst. Nézd meg a baloldali fogadtatását:

dinamo.blog.hu/2015/05/19/az_uj_globalis_mantra

És akkor ugye nézd meg a hazai fogadtatását is:

www.c3.hu/scripta/buksz/97/03/borocz.htm

Valami hasonlóra lettem volna kíváncsi Kortennel kapcsolatban is, de majd megkérdezek mást.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 16:52:18

@maroz: Újra próbálkozol, férgecske? Ezt az "egy könyvet olvastál"-t már egyszer ellőtted. Akkor idéztem egy recenziót, ez után van pofád azt állítani, hogy "semmit nem tudok a tárgyról" (mellékszál, de nem kell ahhoz ismerni Korten recepcióját, hogy Kortent ismerjük).
De tudod te ezt(nyilván azért kértél jobbost, mert amit linkeltem az balos volt, és így bíztál benne, hogy jobbost nem fogok tudni lineklni) a bolsi ösztöneiddel provokálsz. Vagy mérhetetlenül ostoba vagy.
mandiner.blog.hu/2016/12/14/miert_nem_erti_egymast_budapest_es_berlin/full_commentlist/1#c32134055

Egyébként Bogár, Lóránt Károly, Ángyán is gyakran hivatkozik rá.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 16:55:38

@maroz: Előbb talán olvasd el a könyvet (ha érdekel, vagy véleményt akarsz formálni róla), abból többet megtudsz a könyvről, mint a másodirodalomból, te kis szellemi éhenkórász.

maroz 2017.02.03. 20:03:50

@Disznóvári: Nézd meg például ezt:

tatk.elte.hu/file/dissz_2013_EberMarkAron.pdf

Függelék, Luhmann teoretikus teljesítménye, tizenpár oldal, és már képben is vagyok a lényeggel. Ugyanaz Bourdieuvel, ugyanekkora terjedelemben. Valami hasonlót kértem tőled Kortennel kapcsolatban, mondok hátha ismersz olyan szerzőt, aki érdemben is mond valamit a csókáról.

Amit linkeltél elolvastam, de eléggé buzzword-gyűjteménynek tűnik, nézd meg például ezt a részt:

"Az ott felvetett szervezeti és hatalmi koncentrációs probléma azonban a nyolcvanas–kilencvenes évekre új dimenziókkal bővült. Korten a modern gazdasági világrendszer szélesebb és aprólékosabb elemzését nyújtja, és a transznacionális cégek uralmának következményeit globális összefüggésekben vizsgálja. "

"Új dimenzióval bővült", az elemzés "szélesebb", és hát persze "aprólékosabb" is, valamint "globális összefüggésben vizsgál". Ezek szórágógumik, egészen biztosan van ennél jobb Korten-interpretáció is, még ha te nem is tudsz róla, tegyük fel. Ami, ismétlem, nem baj, kár ezért a tudatlanságod miatt ennyire ingerültnek lenned.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.03. 22:42:19

@maroz: Szánalmas a tekergőzésed, férgecske.
Te nem azt mondtad, hogy mutassak részletesebb, igényesebb interpretációt/recenziót, hanem hogy mutassak egyet, ha lehet jobboldalit.
Direkt nem azon a lapon tetted ezt, ahol már mutattam neked egyet (ami messze több a semminél, még ha nem is doktori értekezés) - még azt a szívességet is megtettem, hogy kivonatoltam a (szerintem) lényeget - hanem itt, hogy úgy tűnjön, mintha még nem linkeltem, idéztem volna neked. És még mindezt megspékeled azzal, hogy indulatomat az állítólagos "tudatlanságomnak" tulajdonítod,nem az ócska provokatív/manipulatív trükkjeiden való felháborodásomnak.
Egyébiránt ha nincs is Kortenről olyan recenzió, ami kielégíti a te teoretikus igényeidet, az sem jelenti azt, hogy nem jelentős szerző, vagy hogy nem mondott újat, illetve nem adekvát leírását adja a mai gazdasági rendszernek. (Pl. az is lehet az oka, hogy a mainstream közgazdászok nem foglalkoznak vele, mert annyira kívül van a mainstream paradigmán.)

Javaslom, komolyan fontoljad meg padilla szavait. Volt már hozzá szerencsém, éles megfigyelő és nem mindig viccel.
"barátom, mindenki világosan látja, hogy maga teljesen dilis. nem is csodálom, a vincentek valagából érkezett, és bűzlik a bélsártól. ebbe bele lehet őrülni. ismerje be életkudarcát, őrületét. és megkönnyebbül. "

maroz 2017.02.04. 07:07:13

@Disznóvári: Komoly ember lehetsz, ha a mandiner kutya által sem olvasott kommentszekciójában képes vagy az ejakulációig izgatni magad azon, hogy egy deklaráltan laikus valaki kérdez tőled.

Na jó, szóval te is egy annamanna vagy. Ő a Bibliával járt úgy, mint te Korten könyvével: neki az pont bőséggel elég, hogy ő olvassa és (meglehetősen egyedi módon, de ezt most hagyjuk) értelmezi, a külső világ pedig le van szarva.

Ahhoz mit szólsz, hogy egy laikus mennyire könnyedén képbe kerülhet például Luhmannal ha van valaki, aki összefoglalta a lényeget? Mert értem én, hogy neked okosember-ambícióid vannak, filozófia kedvelője, aki. Aki? Aki gondolom a kibaszott neolib kapitalizmus miatt használati útmutatók írásával kell megkeresse a kenyerét, és ez frusztrálja. Értsd meg, én, veled ellentétben nem a mandiner kommentszekció okos baller megmondója szeretnék lenni, számomra nem az a fontos, hogy legalább itt komoly filozófnak lássanak ha már a való életben hirdetésszöveget kell írogatnom, számomra ez a hely nem az egyéniségem kibontakoztatásának az egyedüli tere, én egyszerűen csak kíváncsi vagyok.

Viszont a fájdalmadat megértem, még ha nem is tudok rá gyógyírt ajánlani, talán a szerénységet, de hát az nehéz műfaj, felejtsd is el.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.04. 08:03:30

@maroz: Te nem kíváncsi vagy, hanem egy beteg lelkű, jellemtelen, ostoba szellemi éhenkórász.

maroz 2017.02.04. 09:08:04

@Disznóvári: Hát, elnézve azt amit és ahogyan írogatsz te legalább velem ellentétben egy komoly, művelt, konzervatív értékeket hordozó, lelkileg kiegyensúlyozott, asszertív és roppant, de roppant intelligens szellemi jóllakott vagy.

Adjunk hálát az Úrnak az ő apró ajándékaiért.

(Pár évvel ezelőtt még Sandel volt az egykönyvesek istene. Te hogy állsz vele? Anno pár ifjonti hevülő nagyon bedurcizott rám, mert ugyanúgy kérdezni mertem az idoljukról ahogyan tőled Kortenről. Úgy felment bennük a pumpa ettől, mint benned is. Mint a kiskamasz, aki annyira belepistult Justin Bieberbe, hogy tör-zúz, ha valaki leszólja az istene séróját.)

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.02.04. 12:23:49

@maroz: Figyej,szarjankó.Ha hússzor leírod,hogy egykönyves vagyok, vagy hogy nem válaszoltam a kérdésedre,attólmég nem lesz igaz. Ez a ti bolsi taktikátok,lehet,észre sem veszitek, mikor alkallmazzátok,mert annyira beépült a refelxeitekbe.Jóérzésű ember nem áll veletek szóba, messziről elkerüli a bűzös pofátokat. Én elkövettem azt a hibát,hogy párbeszédbe elegyedtem veled.Itt:
mandiner.blog.hu/2016/12/14/miert_nem_erti_egymast_budapest_es_berlin/full_commentlist/1#c32134055
Itt olvashatóak a válaszaim,amiket te hiányolsz innen. De a te ostoba fajtádnak nem válaszokat kell adni, hanem vascső ütéseket.
(Sandelből vizsgáztam anno.)

maroz 2017.02.04. 20:41:56

@Disznóvári: Te azért legalább egy picit ugye röhögsz magadon? Egy internetes fórumon harcolsz, mint disznó a jégen. Olvass el inkább pár könyvet, vagy igyál, az talán hamarább meglátszik rajtad.

Szóval te egy hormonzavaros kiscsákó vagy, aki nemrég még vizsgázgatott. Így azért már értem. Az ejaculatio praecox legalább már legyőzve? Tudtad, hogy már olyan is van, hogy életkezdési pánik? Nehéz lehet mostanság neked.

maroz 2017.02.04. 21:10:07

@Disznóvári: Nézem Márkus Pétert:

"Márkus gyakorlati javaslatai arra intik a baloldalt, hogy a pártcentrikus megközelítések helyett a civil társadalom önszerveződéseit, a közvetett demokráciával szemben a közvetlen demokrácia elemeit részesítse előnyben mind a helyi, mind a nemzetközi küzdőtéren, a politika és a gazdaság szférájában egyaránt."

Hát, izé. Te miért olvasol el akár csak egyetlen sort is egy ilyen embertől? De nem elég, hogy elolvasod, még ajánlod is másoknak. Fizetnek neked ezért?
süti beállítások módosítása