Az országról és imázsáról − Mandiner2016 I.
2016. december 29. írta: bukovics

Az országról és imázsáról − Mandiner2016 I.

bp_dron.jpg

A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Bukovics Martin írása.

 

Szerintem az országimázst rám kellene bíznia a kormánynak.

Két harminc alatti német baloldali-feminista csajt hoztam el Budapestre és kalauzoltam őket hét napon keresztül a városban, minden háttérinfóval, amit csak lehet.

Láttak Várat, Parlamentet, Aurórát, Mandiner-szerkesztőséget, élő mandinereseket, Nemzeti Galériát, Széchenyi fürdőt, Educatio-kiállítást, Spinoza éttermet, Jelent, Csigát, Macskát.

Láttak kézműves sört, forgalomba még nem kerülő tokaji borokat, már eladott, de pincénél még félretett etyeki borokat, magyar borászokat, Saul fiát, fogasházas bulikat, Szimplát, Telepet, fonódó villamost, Fény utcai lángost, séf utcáját, vásárcsarnokokat, Nanushka-boltot, Népszínház utcát.

Látták Szent István öklét, taxisokat, ubereseket, Népszabadságot, Magyar Nemzetet, napsütést, havat, latyakot, Blaha aluljárót, ferihegyi repteret.

Meglepődtek, hogy Magyarországon mennyien milyen jól beszélnek németül. Távozáskor mindketten telepakolták a bőröndjeiket tokaji borokkal és Dúzsi-birtokborral.

Miután leszálltunk Frankfurtban, közölték, hogy egyikük ide akar költözni, mert Németországban „rossz lesz”.

Másikuknak pedig első dolga volt hazaérkezéskor venni az Amazonról egy magyar nyelvkönyvet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr10012080293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.12.29. 17:15:20

Szerintem ne importáljunk 30 alatti német, baloldali-feminista nőket.
Inkább a hazai ilyeneket küldjük ki Berlinbe...

F. A. Hayek 2016.12.29. 17:40:52

A habókos entellektüel paródiája akar lenni ez a cikk?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.12.29. 18:15:34

Aztán nehogy mezítláb, vékony kabátban találjanak azokra a lányokra az út szélén, ahogy Michelle Annegret T.-vel történt.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/rajtautes-fordulattal
"A Készenléti Rendőrség járőrei, Tápai Ákos törzsőrmester és Konkoly Ferenc őrmester határvédelmet megerősítő szolgálatot láttak el január 11-én Röszke térségében. Az 5-ös főút mellett 22 óra 40 perckor láttak meg egy fiatal nőt, az árok mellett guggolt. Reszketett, egy könynyű kiskabát volt rajta, cipőjét a kezében tartotta. Sírt, csak németül beszélt. A zsaruk beültették a szolgálati autóba, pokrócot terítettek rá, majd német tolmácsot kértek az ügyelettől. Papp Péter Dániel őrnagy, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Frontex-koordinátora a zsaruk rádióján németül beszélt a lánnyal, aki Michelle Annegret T. néven mutatkozott be, 17 évesnek mondta magát. Azt állította, pár napja akarata ellenére hozták el Düsseldorfból, egy környékbeli tanyán fogva tartották, nem tudja, mit akarnak tőle, megszökött. Kérte, vigyék haza Németországba.
...
A lányt visszavitték oda, ahol rátaláltak, hogy megmutassa, honnan szökött meg. Egyik tanya mellett meglátott egy piros Fiatot, és kijelentette, azzal hozták ide. A zsaruk 0 óra 35 perckor körbevették a tanyát, majd felszólították a bent tartózkodókat, adják meg magukat.

– Bentről udvariasan válaszolt egy nő, mondván, azonnal jön – idézte fel Papp őrnagy. – Nyugodtan nyitott ajtót, igazolta magát. Amikor megtudta, miért mentünk, elmondta: egy, veszélyeztetett környezetből kiemelt gyerekekről gondoskodó német alapítvány helyezte el nála, mint nevelőszülőnél a lányt. Annegret két napja megtudta, németországi barátja elhagyta, haza akart menni rendezni a közös dolgaikat, ezért szökhetett meg. A nő elmondta, a lány eltűnését jelezte az alapítvány magyarországi vezetőjének, aki arra kérte, ha a lány nyolc órán belül nem ad hírt magáról vagy nem tér haza, értesítse a rendőrséget.

Annegret lehajtott fejjel kért bocsánatot a zsaruktól."

Tanyán nem voltak azok a lányok?

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.29. 18:26:09

@Doomhammer:

tanya? az népszerű német-csapda a nem létező pirézbűnözés keretében:

...ismeretlen tettesek Jánoshalma külterületén egy német házaspár tanyájánál a hazaérkező 57 éves férfit azzal az ürüggyel állították meg a kapuban, hogy cigarettát kérjenek tőle. A férfi jelezte, hogy nem dohányzik, erre már a nála lévő pénzt követelték, majd azonnal ütlegelni kezdték. A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthon tartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, lefogta és erőszakkal közösült vele a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint.

annamanna 2016.12.29. 19:15:16

@Doomhammer: Az 5-ös főút melletti tanyára, illiberális magyaroknak adják ki megőrzésre a veszélyeztetett német lányokat?

"a velünk utazók, akár a kiskorúak se szembesüljenek az útszélén néha bugyiban, vagy anélkül ácsingózók látványával."
ocsa-varos.blogspot.hu/p/ocsa-menten-utszelen-utszeli-napi-lotyo.html

"Az országút forgalmának növekedése a településre csalta az alvilágot is – ügyeskedők és prostituáltak jelentek meg az 5-ös út szélén a tanyavilág közvetlen szomszédságában. és a Balástya körzetéhez tartozó Kisteleki Rendőrkapitányságra egyre-másra érkeztek az eltűnt nőkről szóló bejelentések. A rendőrség egy idő után az összes eltűnést ugyanúgy kezelte – azt feltételezték, hogy prostituáltakról van szó, akik elszöktek otthonról vagy a stricijük elől és valahol külföldön új életet próbáltak kezdeni. "
egyperceskrimi.blog.hu/2016/02/14/a_balastyai_rem_szabo_zoltan

"A gyermeknek tápszerre volt szüksége, az anya elkeseredettségében kiállt az út szélére, hogy pénzt keressen, s végül évekig utcanőként dolgozott az 5-ös út mellett."
www.sosinet.hu/2010/11/20/%E2%80%9Eujrakezdes-a-mult-arnyekaban%E2%80%9D/

"Kecskemétre menet az 5-ös út mellett állnak kint a lányok, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne."
www.origo.hu/hirmondo/filmklub/blog/kritika/www.imdb.com/title/tt1441373/20160928-trokan-nora-kurta-nike-interju-kut-gigor-attila.html

"Az 5-ös főút szépen bővelkedik kurvákban, hiába tilos főút mentén a strichelés."
"Nembeszélve a rablókról és útomnállókról, akiknek szintén ez a környék a kedvenc terepe, annyi tízezresem legyen, ahány hullát rejtenek az ócsakörnyéki erdők"
e-tanu.blog.hu/2012/08/20/viragzo_prostitucio#more4722164

annamanna 2016.12.29. 20:48:37

"Meglepődtek, hogy Magyarországon mennyien milyen jól beszélnek németül."

www.youtube.com/watch?v=wfFfruxMcp8

"Dr. Lázár János Hódmezővásárhely polgármestere, a térség országgyűlési képviselője szerint a Hartung műve befelé és kifelé is igen fontos üzenetet tartalmaz.

- A székkutasiak számára elsősorban közös identitást, közös kulturális gyökeret jelent ez a mű és természetesen az általa közvetített világ. Kifelé azonban ez a korabeli országimázs. Hartung könyve és annak utóélete, a hozzá kapcsolódó kultusz - bármilyen furcsa is - páratlanul sikeresen alakított ki kedvező képet Magyarországról. Két nép közös mítoszává vált. Egy átlag német polgár számára a két elvesztett háború, Hugo Hartung könyve, és az 1989-es határnyitás az a három dolog, amiben hazánkról alkotott képét le tudja írni – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: azt gondolom, hogy ma Magyarországnak nagyon sok Hugo Hartungra és Hartung műre volna szüksége, hogy a világban újra pozitív kép alakuljon ki rólunk."
hodmezovasarhely.hu/cikkek/szekkutason-szobrot-allitottak-hugo-hartungnak-3210

Bell & Sebastian 2016.12.30. 00:19:48

@Herr Stacheldraht Leger: A jánoshalmi közbiztonság _hiánya_ legendás, ettől olcsók a telkek, bel- és külterületen. A vadállatok már a tanyákra is kimerészkednek a városból.

Robinzon Kurzor 2016.12.30. 00:22:02

Most akkor tényleg megint lesz ilyen, hogy az NDK-s lányok mennyire szeretik Magyarországot?

Bell & Sebastian 2016.12.30. 00:42:18

Vagy a rasszközi, heves közeledést.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.12.30. 06:42:29

@Herr Stacheldraht Leger:

Ha rajtam múlna már rég csendőrség és statáriális bíráskodás volna a magyar vidéken; az ilyen nyuggergyilkolászó, -ütlegelő, -erőszakoló nagylegényeket a helyszínem kellene felaggatni az első fára, mint Farkas Csapó Gyurkát, hadd fütyüljön a talpuk alatt a szél. (Egyébként ezt a problémát egyszer már megoldotta a magyar állam 1867 után és akkor sem fehér glaszékesztyűben nyúlt hozzá a kérdéshez.)

maroz 2016.12.30. 07:26:00

@bbjnick: "és akkor sem fehér glaszékesztyűben nyúlt hozzá a kérdéshez"

Viszont könnyen meglehet, hogy akkor a probléma megoldását sem csak ilyen hozzád hasonló glasszékesztyűs műfelháborodoncok követelték... Puhapöcsöknek, hangembereknek puha közbiztonság jut, lásd még a legnagyobb magyar mondását a témában: "mindenkinek olyan pandúrja van, amilyent megérdemel".

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.12.30. 08:56:30

@maroz:
A NER-ben ez a probléma is megoldódik hamarosan.
Ezek a - khmmm - honfitársaink nyilván unatkoznak, azért tesznek ilyen nemszép dolgokat. Ha majd lesz elég stadion és uszoda, ott töltődnek fel a másnapra a szokásos 12 óra munka után.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.12.30. 08:57:43

@Herr Stacheldraht Leger:
Ha már németek, rend és Magyarország: a túronyi német nyugdíjas gyilkosa meglett már?

www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/a-szomszedja-talalta-meg-a-turonyban-meggyilkolt-nemet-nyugdijast-665596

Én nem emlékszem, hogy elkapták volna, bár a nagy rendteremtés közepette lehet, hogy elsiklottam felette.

Addig is azt gondolom, hogy van félnivalójuk a Magyarországon élő vagy azt látogató németeknek és a posztban említett német lányoknak csak azt tudom javasolni, hogy a tokaji bort a biztonságos Németországban fogyasszák, mert Magyarországon nincs rend.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.12.30. 09:02:21

@Robinzon Kurzor:
Istenem, azok a régi szép idők, amikor például ki akartam ülni a balatoni stégre pontyozni éjjel, de ez akadályba ütközött, mivel ott éppen cumizott 1 hetyke magyar legényt 1 régiesen szőrös pinájú karlmarxstadti leány. :)

AussieBloke 2016.12.30. 09:43:20

Felületes, csak-hogy-írjak-valamit poszt, a néphülyítő hatása (gondolom ez számít) viszont nem rossz. Így is folyik a "menekülnek a németek Magyarországra" konteo. Most a hívők kapnak egy kis megerősítést. Hiszen erről szól ez a ti kis blogotok, nem? A hívők vakon tartásáról.

Netuddki. 2016.12.30. 10:41:29

Aztánek Martin komám, volt édeshármas is?

Netuddki. 2016.12.30. 10:45:50

Magyarként még elárulom mi az irritáló a bejegyzésben. Német fizetésből (zsebpénzből?) könnyű Budapesten vigéckedni.

Netuddki. 2016.12.30. 10:46:44

@Tibi !: De eztet egy fidesz szimpatizáns firkász nem értheti.

conchita wurst 2016.12.30. 12:02:43

A magyarok jó vendéglátók, és kedvesebbek mint a németek.

Utóbbiaknak vannak olyan tulajdonságaik, ami miatt mo-n szívesen látott migránsok, úgyhogy költözzenek ide nyugodtan. A feminizmust mondjuk jobb ha otthon hagyják, mert itt ehhez nem fognak a férfiak asszisztálni (hacsak nem eleve a leszbiségük v. a rondaságuk miatt lettek feministák)

tireless treehugger 2016.12.30. 16:28:38

ezt én is így szoktam csinálni, jön valaki egy eldugott középnyugati faluból, körbeviszem a menő helyeken aztán lesz is hú meg ha szájtátás.

de pl jászapátiba már nem, kunmadarast még fényképen sem, mert még a végén félévente kapnák használtruha csomagokat tőle.

"Két harminc alatti német baloldali-feminista csajt",
szóval két csóró zsidó picsánál elért sikeredre alapoznád az idegenforgalmunkat?, mi van már itt?, a mandi a kisegítő iskolákból szerződteti a fogalmatlan prókátorokat??

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.30. 17:23:15

@Doomhammer:

könnyen meglehet a gyilkosok most éppen szírnek adják ki magukat és utasokat rúgnak le a berlini metro lépcsőjén, dikmááá

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.12.30. 21:49:52

@Herr Stacheldraht Leger:
Hát én azt gondolom, hogy a túronyi német nyugdíjas gyilkosa nem lehetett helyi, mert akkor már régen megtalálták volna. Ez az eseti cigánybűnözőket gyakorlatilag kizárja.

Lehetett utazó bűnbanda, mint az ároktőiek voltak, de lehetett német honfitárs is, mint a mohácsi német nyugdíjas párt élve eltemető brémai hentes és sleppje.
www.pecsma.hu/pecs-aktual/elve-temette-el-aldozatait-a-bremai-hentes-es-segedje/

Ez is azt mutatja, hogy brutális németbűnözők használják ki azt a tényt, hogy Magyarországon nincsen rend és ezért brutálisan megölhetik a honfitársaikat az elszámoltatás veszélye nélkül. Jobb a német lányoknak Németországban.

Herr Stacheldraht Leger 2016.12.30. 21:57:15

@Doomhammer: biztos kesznyétenről mentek át az uborkaszakértők. 220 feszkós drót nem volt a veteményesben, cserébe ennek a néninek sem volt cigarettája. főbenjáró bűn bizonyos kultúrkörökben.
süti beállítások módosítása