Varufakisz: Most gazdasági válság van. Miért nem arról beszélünk?
2016. szeptember 20. írta: Redakció

Varufakisz: Most gazdasági válság van. Miért nem arról beszélünk?

varufakisz.jpg

„Ma gazdasági válság van. Miről beszélnek a vezetőink? Terror elleni háborúról és migrációs válságról” – mondta Budapesten a PM pártalapítványának rendezvényén Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter, az újbaloldali Diem 25 mozgalom alapítója. Varufakisz szerint válság idején mindig „előjön a xenofóbia szörnye”, ha az EU így folytatja, akkor oda jutunk, ahol a harmincas években voltunk.

Varufakisz úgy latja, a jelenlegi politikai rendszer képtelen arra, hogy megoldja a problémákat, foglyul ejtette ugyanis a kapzsi pénzügyi elit. „A demokrácia borzalmas rendszer, tele hibával, de ahogy Churchill is mondta, nincs nála jobb alternatíva” – mondta. Önkritikusan elmesélte, hogyan került kormányra a Sziriza: nem azért, mert mindenki baloldali lenne Görögországban, hanem abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy a trojka miatt minden addig kormányzó part megbukott, így gyakorlatilag csak ők maradtak elhasználatlanul.

Bukovics Martin tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9011730911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2016.09.20. 19:22:27

Nyakkendős gecinek nem nevezhető.

@Szindbad: A Deutsche Bank kifosztásáról bezzeg egy szó se, amihez a Mámi adta a lakatkulcsot.

Éhes ló 2016.09.22. 19:56:08

Ez a fasz egyike azoknak, akiknél a husvét egész vében tart, csak legyen aki a számláit fizeti.
Ebben a görögök kiválóak.

No meg migrisimizésben.
Ezért maradjanak, ahogy vannak.
süti beállítások módosítása