Igazuk van. Befejezem. – Bayer Zsolt lovagkeresztről, trágárságról, indulatról
2016. augusztus 26. írta: Redakció

Igazuk van. Befejezem. – Bayer Zsolt lovagkeresztről, trágárságról, indulatról

bayer_zsolt.png

Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állítja Bayer Zsolt. A lovagkereszttel kitüntetett újságíró a Mandinernek elmondja: itt az ideje, hogy felnőjön a kitüntetéssel járó felelősséghez. Kérésünkre azért beavat minket a legvaskosabb bayeri szidalmak kultúretimológiai hátterébe, valamint beszél a zsidósághoz való viszonyáról. Bayer most először vall felmenői múltjáról, nyilas, majd III/III-as nagyapjáról. A Fidesz-alapító publicistának 1988-ban egyáltalán nem olyan ország lebegett a szeme előtt, amilyet 2016-ban maga körül lát − Bayer szerint ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Nagyinterjúnk.

„Már csak azt mondja meg akkor: ez az ország, ez a jobboldal hat év Fidesz-kormányzás után olyasmi, amilyet anno szeretett volna?

Semmit nem tudok mondani, ami 1988-ban, amikor a Fideszt alapítottuk, a szemünk előtt lebegett és most megvan. Semmit.

Hoppá.

Jó, vegyük ki az egyenletből a primer materiális dolgokat, hogy mondjuk nem néz bele a hátsómba a határőr, amikor át akarok menni Ausztriába – habár már ez sem igaz. Mert most újra belenéz. Vegyük ki akkor, hogy most már lehet kapni hideg sört és meleg virslit, ami azelőtt ugye fordítva volt. És tegyük bele a mérleg serpenyőjébe a határon túli magyarok ügyét, amelyben végre kézzel fogható eredmények vannak. De ezen kívül tényleg semmi.

Mert mire gondolt, amikor a Fideszt alapították?

Először is arra, hogy bizonyára letartóztatnak. Sokáig nem fognak bent tartani, mert azért ez már mégiscsak a langyos kádárizmus, tehát azzal számoltam, hogy egy-két hónap után kint leszek, aztán disszidálok. Ennyit modelleztem. Amikor ez a kis csapat először bekerült a parlamentbe és Deutsch Tamás elhívott a Kurírtól, hogy legyek a frakció sajtófőnöke, akkor kezdtem elhinni, hogy van értelme álmodni. Hogy építünk egy új országot! Hogy Tina Turner és Csoóri Sándor egyszerre elfér a mi polcunkon, hogy mi most lezárjuk, meghaladjuk az öregek rengeteg kreténségét, szembenállását, gittrágását, meghaladjuk a népi-urbánus szembenállást, ami idestova száz éve mérgez bennünket. Aztán lett belőle ez, ami ma van. Nézzen körül! Rágjuk Németh László és Hatvany Lajos gittjét mi is. Itt hagyták nekünk jó nyálszagúan, de abban a nyálban lubickolunk, tempózunk mellen, háton, mindenhogyan.

Mára mintha a szocializmus pártállamisága is vissza-visszaköszönne. Nem III/III-mal persze, de a »teljesítmény helyett lojalitás mindenek felett, ha velünk vagy, mindegy, mit tettél«-elvvel, amellyel a gazdasági, nagyköveti vagy akár a médiapozíciókat osztják...

Lehet. Ha így van, az szomorú és azon változtatni kell. Személyes tapasztalatom ez ügyben nincs, mert hamar eldőlt, hogy politikus nem leszek. Amilyen hirtelen vagyok, biztosan elkezdtem volna pofozkodni. Csináltam volna itt remek kis ukrán parlamentet. Annyit meg hadd hízelegjek magamnak: talán sosem azért vettek fel sehova, mert jó politikai hátszelem van. Amit említ, az pedig mélyen kelet-közép-európai. Sok évszázad alatt alakult ki és nem függetleníthető történelemtől, néplélektől. Nézzük meg Kohlhaas Mihályt. Sérelem, igazságtalanság éri és mit tesz? Végigjárja az összes hivatalos fórumot, s csak akkor borít lángba mindent, amikor már az utolsó hivatalosságnál is kudarcot vall. Mit csinál ezzel szemben a mi Lúdas Matyink? Fogja a furkósbotot és elégtételt vesz maga, mert tudja, hogy nincs kiépített, legális útja annak, hogy számon kérje a hatalmasabbat. Két ellentétes mentalitás ez. A polgári világé és nem polgári világé. Évszázadok óta a génjeinkbe ivódva.

Önök eredetileg elvileg azért harcoltak, hogy itt is polgári világ legyen, hogy ne csókos bizalmik, nagyurak, Döbrögik uralják a terepet. Hiábavaló küzdelem?

Nem tudom. Nem vitatnám el nemzedékemtől a harc dicsőségét, a Kádár-rendszer eltüntetését és legalább ennek a felemás szabadságnak megteremtését. De nemzedékem egyebekben csődöt mondott. Kudarcot vallott. Talán egy arasznyit haladtunk, de nem tudtuk eljuttatni az országot a vágyott polgári miliőbe. Igaz, az a polgári miliő már nyugaton sem létezik, csupán emlék. Nézzük meg, az utánunk jövők majd mire jutnak. Illúzióim mondjuk nincsenek.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr511653502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.26. 12:32:03

Sokkal jobb egy ilyen Bayer Zsolt. Nem kell úgy gondolni rá, hogy "igen, alapjában véve jókat ír, csak ne rontaná el folyton azzal, hogy kommentelői stílust visz a publicisztikába". Még azt kellett volna megígértetni vele, hogy több saját szöveget ír, és kevesebb idézetet használ. Mostanában túl sokszor nézett ki úgy egy-egy Bayer-cikk, hogy egy bekezdés Bayer-szöveg, nyolc bekezdés idézet valami híres szerzőtől, a végén pedig egy kurvaanyázás. Bayernek nem is a másik oldal, hanem a saját oldala miatt kellene jobbnak lennie. Sok sikert ehhez.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.26. 13:07:21

Ugye, nem én vagyok az egyetlen, akinek föltűnt, hogy Bayer nem mond semmit? Pontosabban (vélhetően tudatosan és nagyon következetesen) semmit mond. Válaszai teljesen általánosak, ha értékalapú kijelentést tesz, azt következő mondataiban egy ellenpéldával idézőjelbe teszi. Klasszikus, mindenki azt érti a szavaimból, amit szeretne-szöveget tol.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.26. 13:13:10

@Holger Hartland:

Hát, ja. Ady is alapvetően jókat írt, csak ne rontotta volna el folyton azzal, hogy dekadens elemeket vitt a költészetébe és a publicisztikájába.

Conchobar 2016.08.26. 14:02:46

Jöhetne már GNDL az elfogult és egyoldalú kirohanásaival, ellensúlyozandó Bayert és az eddigi kommenteket

Bell & Sebastian 2016.08.26. 14:56:26

@bbjnick: Lóban már kijárna neki a kegyelemlövés. Ha én mosdatlan szájú padisah lennék, leginkább azt mondanám, a költő szavaival: baszódj meg, hitetlen kutya!

Attól, hogy egy zsizsik hávérjá se nincsen, még nem kell feltétlenül kapitulálni. Mondhatta volna azt is, elment a kedvem az egésztől, mert erre még én sem gondoltam, hogy Demszky kutya után másik eb nemzette jószág luxusjachtot mer venni - közülünk.

A Főnöknek elment a maradék józan esze is, mert egyedül a csehek beszéltek a mai sajttájon a saját népük boldogulásáról, ellenben a mi Adolfunk már megint azt az Uniót akarja megmenteni, amelyik nem kér belőle.

Vagy valami ilyesmit: - Nem ez volt megbeszélve!

Érzelem nélkül semmit nem ér egy jegyzet, ez tény. De ha csak és kizárólag emóciókból, az se sokat.

Olyan szempontból jutott Ady sorsára, hogy lett vállalható korszaka is, egy megváltozott tudatállapotú, szifiliszes vég mellett.

Vajon kivel feküdhetett össze?

2016.08.26. 15:13:34

@bbjnick: Ez is egyfajta művészet, akár egy festmény. Abból is mindenki azt néz ki, amit csak akar.

Bell & Sebastian 2016.08.26. 15:29:47

@Diorella Queen: Emlékeim szerint a klasszikus föstészet nem éppen a semmitmondás művészete. Endi Vórhólra ugyanez már nem biztos, hogy igaz. Nézegessen konzerveket a falán az, akinek két apja van, anyja meg nincs, mert a teszkóban ugyanez megvan panoráma vásznon, három dében és dolbi szörranddal - teljesen ingyen.

Jean Sol Partre 2016.08.26. 15:45:59

@Bell & Sebastian: Warhol mester konzervdobozai nagyon is sokat mondanak, de valóban nem arra valók, hogy otthon a falon nézegessük.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 17:08:51

@bbjnick: Azért van ebben a riportban újdonság is, az a rész, amikor a családjáról beszél. Amúgy egyetértek azzal, amit a másik poszt alatt írtál, miszerint hogy nincs igazán olyasmi, ami miatt ne érdemelné meg a kitüntetést. Virágnak annyit mondtam csupán, hogy az ő álláspontját is meg lehet érteni, az értékítélet elég szubjektív és megbízhatatlan :-)

GNDL 2016.08.26. 17:56:59

@Conchobar: Hiányzom, nyuszifül?! Valakinek dolgoznia is kell néha, ha már ti teljesen alkalmatlanok vagytok rá... :) De olyan jó olvasni ahogy körbenyaljátok a nácijaitok valagát, igazán nem akarom megzavarni ezt az intim pillanatot... :)

GNDL 2016.08.26. 18:00:21

De legalább öregbítitek az ország hírnevét, mindig akad amivel bekerültök a nemzetközi sajtóba.

Egyszer ezzel: www.bbc.com/news/world-europe-21834834

Most ezzel: www.bbc.com/news/world-europe-37178328

Remek fideszes országimázs... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 18:06:29

@GNDL: Remek! Na, és ezek a jól tájékozott újságírók mind végignézték-olvasták a Zsolt életművét, esetleg a Viktorét, vagy mind a majdnem tízmillió lakosét, vagy jóindulatúan segítettek valakik nekik a helyes értékítélet meghozatalában, amelynek ilyen mértékadó véleménycikkekben(muhaha) öltöttek testet? :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 18:11:04

@GNDL: Van egy régi mucsai, gumicsizmás-bőgatyás átok: épíccsen neked országimázst a bíbíszí! :)

GNDL 2016.08.26. 18:14:48

@Mihint: A szerző egy bizonyos Nick Thorpe, több mint három évtizede Budapesten él. Igen, elég jól képben van mi megy itt, minden bizonnyal ismeri Bayer „munkásságát” is. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 18:17:13

@GNDL: Az mind semmi, én egy csomó embert ismerek Budapesten, akiknek gőze nincs arról, ki az az Orbán Viktor, nemhogy Nick Thorpe, ezúton is nagyrabecsülésem a tisztánlátásáért :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 18:23:23

@GNDL: Te már megint szórakoztatsz ember :) Ez most a belépő zseton volt, vagy az országimázs része az, hogy valakit Szaniszlónak vagy Bayernek neveznek, és az évszám is mindegy? Van erről egy régi vicc:
- Szevasz Emil, de megöregedtél, kopasz is lettél, meg szemüveged is van már!
- de kérem, engem nem Emilnek hívnak!
- Nahát, már a neved sem a régi!

Jean Sol Partre 2016.08.26. 19:15:36

@Mihint: számít az valamit? karikás ostorral is ritkán pattogtatunk manapság, aztán mégis ez az imázs

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 19:33:21

@Jean Sol Partre: Valamit kéne számítson a distinkció. Elméletileg ez idealista megközelítés, azonban a mai világunk vezetői leginkább a tényekre büszkék :) amúgy nem. Valóban igaz az, hogy szinte mindegy, mit gondolnak rólunk. Pláne olyanok, akik azt gondolják magukról, hogy milyen fontos az, hogy mit gondolnak rólunk :)

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 19:53:28

Az emberarcú Bayer.

Apró szépséghiba a szerecsenmosdató forgatóskönyvben, hogy a Népszabi-évek valahogy kimaradtak.
Az itt előadott sztori szerint Bayer akkor már pontosan tudta, hogy kikhez, hová áll be, belépőként belerúgni egy ordas nagyot előző kenyéradójába. (1994. szeptember, Népszabadság, a kolumbia-alsós kámingout)

Bayer túl gyenge jellem ahhoz, hogy egy ilyen átpozícionálást végigcsináljon.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.26. 19:55:26

@Mihint: Félreértés. Nem kell mosakodni. Egyáltalán nem baj, ha a nemzetközi globalista liberális elit médiájában akár külföldön, akár itthon csúnyákat írnak rólunk. Tegyék csak. Nem is tehetnének mást. Ez a dolguk. A miénk meg az, hogy ne hagyjuk magunkat. Nagyon keveset tehetünk, de aki nagyon keveset tehet, annak nemcsak nehéz a helyzete, hanem könnyű is: megteheti a keveset. Október 2.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 19:58:16

Az, hogy Bayer Zsolt milyen jellem, azt nem Te fogod megmondani Kurzor. Persze, ha ezirányú tapasztalataidat megosztod velünk, az nagyon sokat segít, és előre is megköszönjük, nemhogy utólag :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 19:59:17

@Holger Hartland: Ez bizony így van. Csak remélem, hogy nem gúnyolódik :)

Jean Sol Partre 2016.08.26. 20:12:28

@Mihint: nem így értettem, azt akartam kérdezni, számít-e, hogy aki Bayerről ír, ismeri-e Bayert.
Nekünk persze számít, de a hírünk mégiscsak olyan lesz, amilyet írnak.

Jean Sol Partre 2016.08.26. 20:15:17

@Holger Hartland: ez gyönyörű volt, lángolóan lelkesítő.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 20:17:22

@Jean Sol Partre: Szerintem nagyon is számít az, hogy akiről ír az ember, azt kellőképpen ismeri-e, vagy sem.
Mindezektől függetlenül, a hírünk elég rossz.
Össze tudod rakni ezt, vagy magyarázzam :)

Jean Sol Partre 2016.08.26. 20:20:26

@Mihint: hogy Zsolti milyen jellem, azt persze nem is tudhatjuk. De sajnos ha az ember minden kijelentését tévedhetetlenül teszi, akkor eléggé hiteltelenné lesz, legkésőbb az első ellentmondásnál.

Jean Sol Partre 2016.08.26. 20:25:09

@Mihint: értem, persze :) de az eredmény szempontjából mindegy, akik olvassák, nem tudják, ismeri-e vagy sem, ebből lesz a véleményük, hiába állapítjuk meg mi itthon, hogy de hát nem ismeri.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 20:25:34

@Jean Sol Partre: Az újságírás nem empirikus tudomány :) Amúgy nem emléxem rá, hogy mikor fémjelezte magát a Zsolt tévedhetetlennek :) Ne vacakoljunk már a kelleténél tovább ezzel, mert még a végén meginog a saját tévedhetetlenségemben való hit :)

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 20:28:25

@Mihint: "hogy Bayer Zsolt milyen jellem"

"Rendes ember az uram, amikor nem iszik ... csak hát, mindig iszik."

Zsóti is remek jellem, kivéve, amikor éppen aktuális kenyéradó gazdái (mikor melyik) aktuális ellenségeit (mikor melyiket) ugatja veszett szenvedéllyel.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 20:34:08

@Robinzon Kurzor: És, mi következik ebből? Azon kívül, hogy egy nagyon heterogén közösség tagjaiként másképp látunk embereket? Van esély közös értékekben való megegyezésre, vagy mindörökre azt hajtogatjuk, ami megkülönböztet minket egyszer, s mindenkorra?

GNDL 2016.08.26. 21:01:58

@Holger Hartland: "nemzetközi globalista liberális"

Kádárék is így gyűlölt(ett)ék a nyugatot... jól mondta Kövér, belőletek sosem lesz demokratikus szalonna. Beleértve őt is... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 21:06:04

@GNDL: Nem bizony, legfeljebb egy autokratikus csülökpörkölt :) Vagy még inkább egy teokrata pástétom :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.26. 21:13:15

@Bell & Sebastian:

a politika manapság ilyen sajátos észjárást követ: egyesek a kisvasutat csakazértis meghosszabbítják bicskéig, mások a migránsokat csakazértis meghívják berlinig.

Imrebá 2016.08.26. 21:16:26

@Holger Hartland:

Érdemeire való tekintettel kezdeményezni kéne, hogy már életében boldoggá, majd szentté avassák.

Pillanatnyilag "a szentté avatást bárki (jogi vagy természetes személy) kezdeményezheti a halál helye szerinti illetékes főpásztornál, feltéve, hogy a jelölt („Isten szolgája”) már legalább öt éve halott."

Ő lehetne ez alól az első kivétel, akivel már életében gyakorolhatnák ezt a kegyet, mellyel precedenst teremthetne, majd követhetné Őt a többi, aki arra érdemes, mármint, már életében.
Segitene nekem ehhez összegyűjteni a kellő számú aláirást?
Előre is köszönöm támogatását.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 21:22:03

@Herr Stacheldraht Leger: És akkor minden fasza? A takarítónő-ügynök dichtihomáját kifejthetné, hacsak nem tőlem vár ötleteket.
@Imrebá: Maga meggárgyult öregségében, de azért szeretem. Ama rózsánál másabbat nem láttam még, úgyhogy a nyugdíja is rendben van :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.26. 21:26:49

@Mihint: jelenleg azon filózom, mekkora szanatóriumban férne el az önmagára annyira büszke modern világ vezetőinek jelentős hányada. a takarítónős talányt ha nem érti, nem baj, nem magának szólt.

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 21:29:37

@Mihint:

Bayer lenne a közös érték?
Aki a saját (éppen aktuális) monomániáján kívül soha senkit és semmit nem volt képes még megtűrni sem?

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 21:34:40

@Mihint:

Zsóti jelleméből meg annyi következik, hogy úgy egyébként ez egy nagyon érdekes interjú lenne egy friss lovagkeresztessel, akit a közvélemény eddig nem ismert.
Csak hát, ismert.

A híres-nevezetes Gulág-kutatásról, amiért (naná, hát mi másért?!) a kitüntetést kapta, például egy büdös szó nincs.
Ez a sunnyogás lenne a közös érték?

Jean Sol Partre 2016.08.26. 21:47:13

@Mihint: szó szerint nem mondta, hogy tévedhetetlen. De amikor nem kijelentésekkel vitatkozik, hanem élből az embert (bárkit, politikust, pápát, írót, művészt...) minősíti, ítéli el, az nem jelenthet mást, mint hogy a saját véleményét abszolutnak, magát tévedhetetlennek gondolja.
Én a díját leszarom (a többiekét is), szóval nem erről van szó :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 21:48:18

@Robinzon Kurzor: Értem, amit mondani akarsz, és igazad van ebben.
Mégis azt mondom: ecce homo, ebben a témában ő lépett előre társaival együtt.
Ha ilyen lesujtó véleményed van róla, akkor ez mindannyiunkat minősít.
Miért nem lehet világosan beszélni arról, hogy kik és mit csináltak velünk 1944-1989 között?
Sunnyogás==túlélés. ezt számonkérés==alakoskodás.
Valódi kérdéseket mikor tesznek fel?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 21:50:04

@Jean Sol Partre: Szóval, a tévedhetetlenség látszatát keltette szerinted? Szerintem nem.

Jean Sol Partre 2016.08.26. 21:51:21

@Imrebá: szerintem inkább aranyozzák be a jobb kezét

menjünk a moziba be 2016.08.26. 21:51:55

Ezt az ígérete is annyira kell komolyan venni mint a HETI VÁLASZNAK adottat?

"A 2010-es választások után felhagyok az üzemszerű újságírással." (Heti Válasz, 2007.10.11.)

Jean Sol Partre 2016.08.26. 21:53:07

@Mihint: látszatkeltésről nem lehet vitatkozni, ezek szerint másképp értelmeztünk dolgokat.

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 22:00:46

@Mihint:

Hová lépett előre, milyen társaival együtt?

Miért, nem lehet világos beszélni arról, hogy kik és mit csináltak velünk két tetszőleges időpont között?
Beleértve akár azt is, hogy nem mások csinálták?

Most éppen ki csinálja és Bayernek csak nem azoknál van 5. számú párttagkönyve?

Bayer tényleg most csodálkozik rá, hogy semmit nem értek el abból, amit 1988-ban akartak?
Hát, Zsótikám, baszod, egyszer már legalább félúton voltunk, még Fidesz-kormánnyal is ... akkor hogy lehet, hogy most hirtelen meg semmi nincs?

Ezek nem elég valódi kérdések?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.26. 22:15:45

@Jean Sol Partre: Ez könnyen meglehet, de ebből nagy baj nem lehet(ahogy apám is mondta volna :))
@Robinzon Kurzor: Semmi más megbeszélnivaló ebben a kontextusban nincsen, csak az, hogy ki(k) miért hibáztatnak másokat. Én, azt ajánlom, ne hibáztassuk egymást olyan dolgokért, amelyek elkerülhetetlenek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.26. 22:37:41

@Mihint: Nem, ezzel most nem viccelek. Komoly.

@GNDL: Pont a lényeget nem értetted. Nem érdekes, hogy a liberálisok "demokratának" tartanak-e vagy éppen fasisztának.

@Imrebá: Az nem fog menni ezzel a komcsi pápával.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2016.08.26. 22:45:14

@Mihint:@Robinzon Kurzor:

Nem a közös értékek hiányoznak, hanem a közös nyelv. A nyelv ugyanis meghatározza a gondolkodást és a közös nyelv (szükségszerűen) közös értékeket is eredményezne. De az (mármint közös nyelv) nincs.

Bell & Sebastian 2016.08.27. 01:04:56

@Jean Sol Partre: Tényleg nem arra való sok konzervdoboz képe, hogy otthon nézegessék. Gondolom én, pedig voltam már olyan ügyvédnél, aki Dalival rakta tele a falat, olyan válogatásban, ami azt sugallta: az idő pénz! Mármint az övé, amit én fizetek.

Miért is ne lehetne Neoliberális Winnetou -éknak Warhol a falán, ha azt szeretik. Csak nem kéne róla messzemenő következtetéseket levonniuk, révült állapotban.

Bell & Sebastian 2016.08.27. 01:08:26

@Herr Stacheldraht Leger: Szép lassan itt mindenki megbolondul, aki nem, az már eleve az volt.

Bell & Sebastian 2016.08.27. 01:11:44

@Imrebá: Produkálni kellene még egypár hiteles tanút, akik csodákat igazolnak. Például a süket eldobta a mankóját és látni kezdett.

Bell & Sebastian 2016.08.27. 01:22:50

@hazafias blog szerk.: A nyelv a nemzet egységét reprezentálja. Vagy két-ségét, hármasságát és így tovább. A reformációt, elszakadást, hogy finom legyek, sosem a tömegek igénye hívja életre.

Mensevik bolsevikok, minden esetben. A modern, német nyelv például Martin Luther Nemking bibliafordításán alapul.

A magyar újbeszél vajon min alapulhat? Tom és Jerry kalandjain? Fogalmam sincs.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.27. 04:44:17

@Mihint:

"Én, azt ajánlom, ne hibáztassuk egymást olyan dolgokért, amelyek elkerülhetetlenek."

tételes felsorolást javaslok, maszat misikém

Pelso.. 2016.08.27. 07:00:43

@Mihint: Amennyiben ajánlásod kiterjesztve értelmezem a mindennapi élet minden zegzugára, az elkerülhetetlen jelző így felmentést ad bármire. Ennek light változata már sokszor üzemelt történelmünkben, mint ugye a nép, az ország, magyarok stb érdekében elkerülhetetlen.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.27. 09:35:40

@Herr Stacheldraht Leger: Az én végtelen naivitásom, avagy ami félreérthető, azt félre is értik. Arthur C. Clark: A gyermekkor vége című könyvére utaltam, a konkrét részlet:
(..)– És nem nehezteltek azért, hogy a Főértelem eszközként használ benneteket?
– Ebben a felállásban akadnak előnyök is; egyébként értelmes lény nem neheztelhet azért, ami elkerülhetetlen.
Ezt a tételt az emberiség soha nem fogadta el igazán,(..)
Mi az ördüngöt lehet azon felsorolni, hogy akinek van hozzá hatalma/eszköze, az bármit megtehet azokkal, akiknek mindez nincs? És akiknek mindez nincs, azok mire fel hibáztassák egymást, a véleményükért talán?

A konszenzus arról, hogy akármilyen hatalommal miket nem szabad(na) tenni, az már számtalanszor tető alá került, és eddig mindig megszegték. És igen, olyan is volt szép számmal, hogy magát a konszenzust rotyogtatták kicsit arrébb olyan módon, hogy egyszer csak hipp-hopp bűnös lett az is, aki néma.
Szóval, milyen felsorolás?

@Pelso..: Igen ám, de én nem terjesztettem ki :) És nem is gondolom úgy, hogy az elkerülhetetlennek kikiáltott dolgok felmentést adhatnának bármire is.
Napi életünk során úgyis a legtöbb dolog elkerülhetetlen, nem kell ehhez még valami izometrikus lelkigyakorlatokat is társítani ;-)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.27. 10:10:42

@Mihint: le lehet jönni a nebula ködből.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.27. 10:33:59

@GNDL:

neked szól a nóta:

A "nyílt társadalom" evidenciája is csak valamiféle "toleranciáról" árulkodik -- a toleranciáról értékek egy bizonyos konstruált skálája iránt, de nem más iránt. Akik "nem szeretik" a muszlimokat, azok minősülhetnek rasszistának a hivatásos, fekete öves toleránsok körében, de aki nem hülye, az már úgy engedi el ezt a szót a füle mellett, mint a karcagi bakter a berlini gyorsot. Az egész egyetlen politikai harc, amelyben vannak ütőkártyák, van lassú folyamata az intézményesülésnek, és vannak (kevesen) könnyel és vérrel kivívott tanulságok az emberiség múltjából. A "nyílt társadalom" speciel nem tanulsága semminek, hanem egy radikális újbalos politikai projekt, amelyet még senki sem próbált ki, fogalmuk sincs a propagandistáinak, hogy mi lép a nyitottság nevében felszámolandó társadalmi kötelékek helyébe (illetve dehogy is nem: mindössze egy hatalmas állam, a gazdasági érdekek és mellesleg a felvilágosulatlan többség utcai harcai -- elég nyitottnak hangzik?), viszont a felé való engesztelhetetlen törekvés megteremti a maga trumpjait, orbánjait és lepenjeit. Semmi baj, ez utóbbiak is elmúlnak, miközben az előbbiek is újraszületnek. Fontolva haladunk pulzálva erősödő és gyengülő szélsőségek között, amelyek sakkban tartják egymást, miközben a többség ide-oda csapódik. Hogy "sors" lenne-e a "nyílt társadalom"? Attól tartok, igen. Abban a formában, ami a vége: oligarchikus globális elit és utcai harcok (az FNÁ-ért). A "nyílt társadalom" egy bizonyos ellenőrzési forma egy bizonyos elit kezében. /béndek/

szóval akkor:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

ppprrruuuuttty!!!

Jean Sol Partre 2016.08.27. 15:54:39

@Bell & Sebastian: Dali esztétikai érték is, simán való falra, mondjuk az ügyvéd célzása kicsit pofátlan :)

Persze, Warhol is lehet bárki falán, de szerintem ő maga sem arra szánta.

Jean Sol Partre 2016.08.27. 15:58:07

@Mihint: amúgy szerinted "mindenki ostoba/gazember akinek nem az a véleménye mint nekem" nem tartalmazza implicite azt, hogy az az egyedüli helyes amit én gondolok, azaz én nem tévedhetek?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.27. 18:18:29

@Jean Sol Partre: De, az tartalmazza. Már csak azt kellene a Zsoltról bebizonyítani, hogy ez a véleménye, ami nehéz lesz :) Én úgy olvastam eddig tőle, hogy akiket rendszeresen gazemberez, azokra igen haragszik, és többnyire meg is indokolja, hogy miért. Az egy másik kérdés, hogy mennyire várja el ezt másoktól, hogy ők is ugyanúgy haragudjanak, ennek eddig nem sok jelét vettem. Ezzel szemben a kritizált személyek nagy súlyt fektetnek arra, hogyha ők haragszanak, akkor mások is ezt tegyék, a kitüntetés-visszaadó hullám elég szignifikánsan mutatja ezt. Vagy a sokszor idézett Kornis-os kis történet.

Jean Sol Partre 2016.08.27. 18:35:18

@Mihint: "és többnyire meg is indokolja, hogy miért. "

mondjuk a pápa (aki ugye egy "demens vénember") esetében mi ez az indok azon kívül, hogy valamiről másképp vélekedik mint Zsolti?

Jean Sol Partre 2016.08.27. 18:38:05

@Mihint: az "ezzel szemben a kritizált személyek..." nem érv Zsolti megítélésében :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.27. 18:50:47

@Jean Sol Partre: Jó felvetés. Mivel nem vagyok pápista, mindazonáltal tudom azt, hogy a pápa politikai tévedhetetlensége nem játszik, mert nincs ilyen. A pápa politikai megnyilvánulásai legalább is kétségeket keltenek, de simán magyarázhatók. Bizonyos szemszögből nézve Zsolt véleménye szelídebb is, mint az enyém, ugyanis aligha nyilvánulhatna meg Ferenc a Vatikán tudta és beleegyezése nélkül politikai kérdésekben. De tudod mit, olvasd el, ott az indoklás:

badog.blogstar.hu/2016/08/01/a-papa-esze/29105/

Nem azért "demens", mert más a véleménye, mint a Zsoltnak.

Imrebá 2016.08.28. 12:45:18

@Mihint:
Ezt a reakciót kicsit elkapkodta.
Remélem azért akadt olyan is aki nem értett félre.
Remélem a következõ sorokat már nem érti félre:

Bayer Zsolt áll a tükör elõtt diadalittasan.
- Visszaadták.
- Megszólalt a lelkiismeretük.

Imrebá 2016.08.28. 12:54:07

@Holger Hartland:
Miért ne?
Aki a melegeket is ilyen nagy becsben tartja?
Ahhoz képest ez már nem is lenne nagy botrány.
Ez a pápa lazább mint a rigalánc.

Imrebá 2016.08.28. 13:27:36

@Bell & Sebastian:
Igen.
De ennél is nagyobb csoda, hogy megtalálták az értéket ott ahol nem volt.
Már a díjazás elõzményei is paranormálisak voltak.

Jean Sol Partre 2016.08.28. 13:41:36

@Mihint: Zsolti elég szabadon kezeli a tényeket, ami alapján bizonyít, pluszban Ferenc véleményével is elég lazán bánik. Ha úgy tetszik, csúsztat és ferdít. Nem tűnik ez nekem semennyire meggyőző bizonyításnak, az állítás viszont határozott.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.28. 14:12:39

@Imrebá: Hm.

@Jean Sol Partre: No igen, van abban egy csavar, ahogyan a társadalmi helyzeteket háttértanulmány nélkül emprizálja, azonban ez még érthető. Még az is érthető, ha emiatt határozott véleményt nyilvánít. De hol van ebben az, hogy ezt mindenkinek így kell gondolnia, különben irgum-burgum?

Jean Sol Partre 2016.08.28. 14:27:25

@Mihint: "De hol van ebben az, hogy ezt mindenkinek így kell gondolnia, különben irgum-burgum? "

csak ott, hogy nem ad más lehetőséget, mint hogy aki nem így gondolja, az demens vénember, avagy gazember. Hiányzik a lehetőség, hogy esetleg van más szempont, amit Zsolti nem ismer, vagy másként értelmez. Ahogy gyakorlatilag minden cikkében így tesz, fel sem merül, hogy igaza lehet bárki másnak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.28. 14:50:10

@Jean Sol Partre: De hát végül is egy író-publicista, vagy hogy nevezzük. Ebben a "műfajban" mindenki így ír. Az igény teljesítése arra, hogy a valóságot megismerjük, az a tényfeltáró-újságírásban jelenik meg, akinek az tetszik, olvassa azt. A vélemény-témában úgysem lehet igazságot tenni.

Jean Sol Partre 2016.08.28. 14:57:42

@Mihint: persze, én csak azt mondtam, ez így nekem hiteltelen. Néha konkrét uszítás lesz belőle, néha csak ostoba nagyképűség, persze ettől még szeretheti valaki.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.28. 15:02:38

@Jean Sol Partre: Na, ez a lényeg.
Konkrét uszítás: "feszítsd meg!"
Ostoba nagyképűség:"csak nekem lehet igazam" akár implicite is
Szeretni valakit viszont az újságcikkeiért nem lehet, mint ahogy utálni sem. Vagy igen?

Jean Sol Partre 2016.08.28. 15:10:03

@Mihint: mint hogy személyesen nem ismerem, csak a cikkeit, minden érzésem irányában csak ezen keresztül lehet. Se nem szeretem, se nem utálom, de nem tartom jónak. Jól bánik a szavakkal, csak minek, a véleményére ugyanis nem adhatok.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.28. 15:31:36

@Jean Sol Partre: "Se nem szeretem, se nem utálom, de nem tartom jónak. Jól bánik a szavakkal, csak minek, a véleményére ugyanis nem adhatok."
Ez az, ami a legfontosabb. Ez is része a szabad akaratnak :)
(Egyébként vagyunk egy páran így ezzel. Csupán annyi a dolog, hogy éppen ezért nem foglalkozunk nagyon vele, nemhogy .. izé, kitüntetéspárbaj, meg ilyenek. Mondtam én, hogy zárjuk rövidre, de ez most meg is történt.)

maroz 2016.08.29. 06:15:23

@Mihint: A gyakorlat az, hogy lehet. Én például a cikkeim segítségével ismerék meg annak idején nagyon kedves és nagyon szerető embereket, akik nők voltak, és mivel ez a megismerés bibliai értelemben történt engem erősen motivált a további szorgalmatosságra az írást illetően. ;)

maroz 2016.08.29. 06:39:26

@Mihint: Nézd meg ezt:

www.origo.hu/nagyvilag/20160828-foldrenges-maffia-ujjaepites.html

"megemlítette a régi falazatú házak cementgerendáit és az építőanyagokban lévő több homokot, mint cementet is."

Ma már elolvasni sem szabad semmit, mert a cikkeket tajvani szótárgépek írják, ráadásul mivel elég sokszor levizelték őket részegen ezért zárlatosak is, és simán ki bír jönni belőlük olyan kategória, mint ez a "cementgerenda" is. Google translate? Nem tudom. De mintha régen lett volna az újságíróval szemben egy olyan elvárás, hogy egy egészen picit, legalább a szavak helyes használatának a szintjén értsen dolgokhoz.

Ma már ez a tajvani szótárgéppel szemben nem elvárás, hiszen örülünk, hogy milyen olcsó (tíz deka párizsival és két vizeszsemlével akár egy napig is elműködget), ezért szó nélkül elfogadjuk tőle a "cementgerenda" nevű kreálmányt, és azt, hogy hatalmas anomália ha az építőanyagban több a homok, mint a cement.

Ma már nem azért nem érdemes a sajtóval foglalkozni, mert a Bayerek így meg úgy, és a véleménycsinálók ezt meg azt, hanem azért nem érdemes vele foglalkozni, mert nincs. Nem létezik. Semmilyen formában. Lepisált, zárlatos tajvani szótárgépekről beszélgessünk? Inkább írjunk dadaista verseket, annak is több értelme van.

gyalog.galopp 2016.08.29. 09:16:28

@maroz:
Egy eus tagországba, feleségnek elszerződött ismerősöm fordítást vállal 2Ft/karakterért.
Nem használati utasítást fordít, sokkal rosszabb, kulturális terméket.

Nem kell szidni a tajvani kütyüt, az ember jóval aláment, mindenhol, minden tekintetben.

Nyers Fa 2016.08.30. 21:20:54

@Mihint: a BBC-nek van budapesti tudósítója, aki itt él, nem kell neki sugni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.05. 18:11:59

@maroz: Ez nem ér :)
Az, meg hogy a szavakat nem arra használják/új szavakat csinálnak/egyszerűen nem használják/más értelemben használják, az majdnem húsz éves történet. Sokat mesélhetnék erről, de minek, teljesen jogos a meglátásod.

@Nyers Fa: Ha nem, hát nem. Írjon, amit akar, igaz? Az tökmindegy, hogy van-e a valósághoz köze, a lényeg, hogy itt él, tehát látja. Fasza.

gyalog.galopp 2016.09.05. 18:23:43

@maroz:
jut eszembe, állítólag, valamikor a középkorban, vagy még előtte a "baszás" kifejezés igen fennkölt, kifinomult kifejezésnek számított. Amelyik hölgynek ezzel a kifejezéssel udvarolt egy lovag, hát az elalélt a gyönyörűségtől ....

Ez természetesen nem menti a tajvani fordító szoftvert, meg a 2 forintos humán erőforrást sem, csak úgy megjegyeztem.

maroz 2016.09.05. 19:23:30

@gyalog.galopp: Csak aztán a népies-urbánus ellentét szétfinomkodott mindent. A folyamat egyik sarokpontja elég jól dokumentált:

A béreslegény levelet ír a városból frissiben importált kikupált pesztonkának:

"Julcsa!

Legyél éjfélkor a pajta mögött, mert meg szeretnélek baszni!

Jóska"

Amire érkezik is az adekvát válasz:

"Jóska!

Értettem a finom célzást, ott leszek!

Julcsa"

annamanna 2016.09.07. 01:40:20

@maroz: És azt te mégis honnan veszed, hogy a "városból frissiben importált kikupált pesztonka" majd ugrik, mint a bolha, ha Jóska a pajta mögött meg akarja baszni?
Ezt nézd végig: vimeo.com/55298455 aztán álmodozhatsz tovább, Móricka.

maroz 2016.09.07. 06:22:48

@annamanna: Élettapasztalat. Megkérdőjelezed a hiteles forrásaimat? Dugtam én már tiszteletesnét is, szóval hidd el, ugranak. A másik elbeszélést ismered? Abban Jóska kocsisként a bakon ülve mereng: Micsoda világ ez, az apám gróf, a fiam gróf, csak én vagyok kocsis!

annamanna 2016.09.07. 11:42:09

@maroz: Gondolom, a kisfilmet is megnézted, mielőtt válaszoltál. Azért vesztegettél rá ilyen sok szót.

maroz 2016.09.07. 13:23:00

@annamanna: Ritkán szeretek kisfilmet nézni. Neked mibe kerülne fél mondatban elmondani a lényeget? Mintha nem az lenne rád jellemző, hogy beosztással élnél.. ;)

annamanna 2016.09.07. 13:51:17

@maroz: Szánj a magyar filmes kultúrára 15 percet az életedből. Ez most véletlenül meg is éri.

Robinzon Kurzor 2016.09.07. 14:17:27

"Ezek a nyomorult, szélsőbalos, anarchista tetvek ... "

Zsóti gyerek eddig bírta.

Mondjuk egyrészt ez is szép teljesítmény egy gyűlöletfüggő szenvedélybetegtől.

Másrészt meg akik szeretik őt(et), azok pont ezt szeretik benne, tehát gyakorlatilag megcsalás lenne nem tetvezni.

Bell & Sebastian 2016.09.07. 15:31:40

Skandalló, ellenszegültek a 3B* elvárásainak, mert nem tartották oda a másik orcájukat is.

*bibsi-libsi-bolsi

Összeverekedtek, mint cigók a szülészeten, kinek jusson a sápadt?

annamanna 2016.09.07. 15:50:34

@maroz: Mit honnan tudok? Te miről beszélsz?
A kisfilm pontosan azt a szituációt dolgozza fel, amiről írtál: a népies Jóska gyerek meg óhajtja baszni a pajta mögött a városból frissiben importált kikupált Julcsát. Egész konkrétan erről szól a sztori, még a Jóska név is stimmel. Érdemes megnézni, tanulságos.

annamanna 2016.09.07. 16:00:53

@maroz: Ha nem nézed meg, akkor legalább találgass, szerinted mi történik. Vagy inkább nézd meg, tényleg nagyon jó kisfilm.

maroz 2016.09.07. 18:08:54

@annamanna: Egy kulturális termék elfogyasztására buzdítottál azzal, hogy megéri a befektetett negyedórát. De honnan tudod, hogy megéri? Ismered a kulturális preferenciáimat? Ha nem, akkor mi van akkor, ha nekem mégsem tetszik, tehát nem érte meg?

Bell & Sebastian 2016.09.07. 19:08:50

@annamanna: Ezt a linket ugye nem a napi jó cselekedet fejében követte el? Szerencsétlenségemre megnéztem, ezért most ellenpontozok, hogy fehéredjen a lelke.

www.youtube.com/watch?v=6aJ3uJ1SlvE

annamanna 2016.09.08. 00:56:48

@Bell & Sebastian: "örökös hűsége a férfinak jutalma" - mondja Novák, majd elkapja a menyasszonyt, és szétválasztja a párt. "Én szerelmem téged, soha el nem hagylak" - és ott kering a két nő a két férfi között. "Csak téged kívánlak örökös mátkámnak" - ezt hátulról lihegi az a nő, aki nem a menyasszony.
És ezt azért kellett megnéznem, hogy fehéredjen a lelkem? :) Novák Péter kifehéríti? :) Nyehe.

A Valami kékről kritika: www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20110508-a-menyasszony-bosszuja-valami-kek-kritika-zomboracz-virag-teby.html Ez azért érdekes, mert a menyasszony szemszögéből láttatja a történetet.

@maroz: Akkor majd utólag elmondhatod, hogy nem érte meg. De először nézd meg.

maroz 2016.09.08. 07:37:34

@annamanna: És ha nem érte meg akkor hogyan kárpótolsz? Végső soron te pazarolod el az időmet, hiszen a te tanácsodat kéne kövessem, tehát a felelősség a tied.

Szoktak tőlem távoli ismerősök olyant kérdezni, hogy tudok-e a hozzám többé-kevésbé közeli városban egy jó éttermet ajánlani nekik. Én teljesen őszintén megmondom, hogy nem, nem tudok. Szokatlan reagálás, vissza is kérdeznek: -Miért? Nem ismered a város éttermeit? És én elmondom mindig türelmesen, hogy de, azokat ismerem, téged nem ismerlek, barátocskám. Hogyan ajánljak éttermet egy olyan embernek, akit nem ismerek, akinek nem ismerem az ízlését, a preferenciáit? Kövessem a szokványos önző stratégiát, amikoris bárki másnak is azt ajánljuk, amit mi szeretünk? Hánaná, azt kéne, hiszen mi azzal vagyunk, hogy nem azért kedvelünk valamit, nem azért követünk stílusokat, divatokat mert úgy fittyedt kedvünk, hanem azért, mert az az egyedüli helyes út!

Lám, te is a saját preferenciádat tukmálod, azért verjem magam költségekbe (negyedóra az nagy idő), mert neked tetszett, és mivel neked tetszett az csak jó lehet, abszolút értelemben is, tehát én vagyok a pöcsjutka, amiért nem habzsolom be én is vigyorogva.

maroz 2016.09.08. 07:49:24

@annamanna: Ez a Zomborácz Virág egy kábé harmincéves fiatal, aki az eddigi életét zömmel az elit kebelén belül élte le. A filmje nem a valóság, hanem az, ahogyan ő értelmezi a valóságot.

Egy tökig belvárosi értelmiségi mit tudna nekem mondani egy olyan világról, amiben én felnőttem, de ő talán még vendég sem volt, vagy ha igen, akkor ő csak annyit tapasztalt meg, hogy milyen _vendégként_ megélni ilyen élethelyzeteket. Ő a tőle elvárt kulturális harcot vívja, amikor a számára idegen, "más" kultúrát nem "más"-ként mutatja be, hanem valami ostobán karikírozott univerzális rosszként, ami ugye a sajáthoz képest rossz, tehát a látás- és láttatásmódja ideologikus.

Mit is kéne tőle vegyek szerinted? Látásmódot? :)

Bell & Sebastian 2016.09.08. 08:49:10

@annamanna: Átértelmezés, előadott formájában nagyjából annyira autentikus, mint egy klezmer banda, de beleláthatná akár az eredetit is. Kikérem magamnak, hogy a _tanyasi parasztok_ -úgy általában- sudribunkók lennének és máson sem jár agyuk, mint a dugáson. Amikor meg önmegvalósítanak, azt így teszik.

Indul a bak(hehe)terház szimpla utánérzés.

(Maga linkelte azt a "vicces" űrharcolós baromságot is magyar konferálással, jelentem, plágium, ezen a héten kerül adásba a német tévén. /Schlefaz/)

Ezek szerint élvezettel kapja ki a másolat másolatait, a hittel hogy áll? :)

Tele vagyunk bőcsész- és médiás picsákkal, legutoljára az érdekel, mi forog a csökött agyukban született tehetségeséknek. Amire -lássuk be- semmi szükség nincsen, különösen azért, mert nyomába nem ér a valódi tehetségnek.

Bell & Sebastian 2016.09.08. 08:57:32

Nu, itt van két példa, mindenki találja ki önállóan, melyik a pozitív / és melyik a negatív - és mire?

www.youtube.com/watch?v=L5lU10PcCLc

www.youtube.com/watch?v=o_oZlDiSfCA

Fogós a kérdés, mi?

annamanna 2016.09.08. 12:48:49

@maroz: Te szentséges disznószaharin, mecsoda cikornyás magyarázkodás ez itten.

Az egészből a lényeg, hogy erre a felszólításra: "Legyél éjfélkor a pajta mögött, mert meg szeretnélek baszni!" Nem ez az "adekvát válasz": "Értettem a finom célzást, ott leszek!"

Hogy mi játszódik le egy nő fejében, hogyan viselkedik, hogyan reagál, azt egy nőtől fogod megtudni, itt éppen Zomborácz Virágtól, aki nő, és ezt nem tudod elvitatni tőle. Egy férfi talán másképp oldotta volna meg ezt a szituációt, egy férfi rendező talán heves szexjelenettel fejezte volna be a filmecskét, pláne Kovács Kovi István, Vad Katalinnal a főszerepben.
Az általad vázolt szituáció egészen pontosan és konkrétan megfeleltethető a filmbeli jelenetsornak; és ha Jóska felveti a baszást, akkor Julcsa (a filmben Mari) így fog reagálni rá. Az a valóság, amit Z. V. bemutat; amit te írtál, az viszont Móricka fantáziája.

Üdv a valóság sivatagában!

Morpheusként kénytelen vagyok felnyitni a szemecskédet. Egy normális nő a büdös életben nem fogja azt mondani, hogy "Értettem a finom célzást, ott leszek!" Aki így reagál, az egy lelketlen kurva. Zomborácz Virág viszont nem az, nem lelketlen és nem kurva. Amit ő bemutat, az a valódi női viselkedés, nem a repedtsarkú szajhák lihegése, akik talán tényleg alig várják, hogy úton-útfélen szétbasszák a picsájukat.
Ha azt tartod normális viselkedésnek, akkor sajnos nagyon sokat veszítesz az életben, ezt tudom mondani.
Ezt olvasd el és próbáld megjegyezni: biblia.hu/biblia_k/k_20_7.htm

Már korábban is írtam neked, hogy szerintem valamitől függsz. Alapvetően nőre, nőkre gondoltam, és valószínűleg igazam is van. Valami lyukon keresztül elfolyik az életerőd, az egész agyad arra állt rá, hogy neked (és veled együtt az egész emberiségnek) szűkölködnie kell, mert a szűkölködés a normális életrend. Folyamatosan erről írsz, szinte ez az egyetlen témád, ami mellett megállás nélkül képes vagy érvelni, és ezen nem tudsz túllendülni. Eléggé olyan vagy, mint akit leláncoltak egy karóhoz, és nem tud mást tenni, mint a karó körül pörögni. Nem tud tovább lépni, számára a karó a világ, ezért a karóról beszél, és azt kívánja, hogy mindenki más is fogadja el, hogy a karóhoz való leláncoltság a norma.
Egy alapvető hazugság foglya vagy, ez kívülről jól észrevehető, de belülről persze nem látható. Belülről senki nem látja, hogy milyen "mátrix" foglya.
Akik monomániásan ugyanazt hajtogatják, azok biztos, hogy egy hazugságot hittek el; és mivel érzékelik, hogy a világ nagy része tesz arra, amit ők elhittek, így azt kívánják, hogy az egész világ idomuljon át, és fogadja el igazságnak és valóságnak azt, amit ők elfogadtak. Csakhogy ez soha nem fog bekövetkezni, mert amibe beleragadtak, az egy hazugság, és az egész emberiség képtelen elfogadni ugyanazt a hazugságot. Úgyhogy egységes hazug világot képtelenség létrehozni, bár nyilvánvaló, hogy nagy erőkkel törekednek rá. És az is nyilvánvaló, hogy a hazug életrend egyik sarkköve az, hogy fogadjuk el, hogy kisemmizett, szűkölködő rabszolgák vagyunk, és amit kitermelünk, az a félisteni urainkat, illeti meg. Fogadjuk el, hogy ez nekünk jó.
Pedig sokkal inkább jó az, ha kitépik a karókat a földből, levágják a láncokat és szabadon engedik a foglyokat. Az a kár, hogy fogalmam sincs, ezt hogy lehetséges megtenni.
De arra kérlek, fogadd el, Zomborácz Virág belülről tudja átélni, mit gondol, mit érez, hogyan viselkedik valójában egy nő. Aki másképp viselkedik, az vagy kurva, vagy H A Z U D I K. Nagyon sokan hazudnak, hazugságra építik az egész életüket, pláne nők! Kígyók, viperák, élősködő piócák, akik másra sem vágynak, minthogy kiszívják mások (pláne egy férfi) életerejét. Kibaszott sok ilyen nő van, sajnos, és iszonyú könnyű beleesni a hálójukba, és lehetetlen belőle kiszabadulni.
De Zomborácz Virág nem ilyen, ő nem élősdi viperafajzat.

Mellesleg egy interjúrészletből kiderül, mi köti a vidékhez:

"- Te pesti vagy?
- Igen.
- Többször előfordult, hogy amikor budapesti rendezők vidéken játszódó történetet dolgoztak fel, megkapták, hogy mégis miről beszélnek.
- Egy fórumon én is megkaptam nemrég, hogy csak akkor látok vidéket, amikor Ozorára megyek. De ez nem igaz. A Valami kék-et (Zomborácz Virág egy korábbi kisfilmje egy falusi lagziról) például a szüleim szülőhelyén forgattuk, ahol ma is él mindkét nagymamám, és ahol az összes nyarat, őszi, húsvéti és karácsonyi szünetet töltöttem gyerekkoromtól kezdve. Engem meghatározó élmények kötnek a magyar vidékhez, főleg az Alföldhöz."
"Ez nem ilyen kávéházban kitalált dolog, hogy játszódjon vidéken, hanem belső kötődés. Köt a magyar vidékhez egy élményanyag, akár vizuálisan, akár más szempontból."

annamanna 2016.09.08. 13:13:26

@Bell & Sebastian: Pedig Z. V. valóban tehetséges, sajnálom, ha ez nem látszik. Ez egy másik kisfilmje, ami talán még jobb (és rövidebb is): www.youtube.com/watch?v=0n5Brm1DO70
Előre lelövöm a poént - az egész a nyomasztó, frusztráló, bénító szorongásról szól. Azt hiszem, azok a normális emberek, akik képesek szorongani. Akik nem tudnak szorongani, azok nem tudnak szeretni sem. Azok számára a szeretet helyett baszás van; csábítók, mohók, kielégítethetlenek, agresszívek, sunyik, hazugok, összeférhetetlenek. Mások megfélemlítéséből élnek, mások eltiprásából nyerik az életenergiájukat, zsarnokok (és tolvajok, rablók). Gonoszságra születtek.
A földön kétféle ember él - aki tud szeretni és félni, szorongani, és aki nem. Az első típusú embert bele lehet hajszolni a szolgaságba, megalázkodik és behódol, mert fél; mivel képes a kompromisszumra és együttműködésre, ezért folyamatosan enged és alárendelődik annak, aki minderre nem képes. A másik típusú ember a hódító. A szorongásra építve lebénítja azokat, akik szoronganak, azok könnyű prédáivá válnak, mert nem cselekvőképesek és nem tudnak ellenállni. Aki szorong, szinte képtelenné válik önmagáért cselekedni, legfeljebb értelmetlen pótcselekvésekbe menekül, így aztán még inkább szorong, és még inkább behódol annak, aki megfélemlítette. Mostanra a hódítók sajnos totál felzabálták az egész világot, és nagyon remélem, hogy az Isten mielőbb közbeavatkozik, hogy véget vessen ennek, mielőtt mindannyian ki nem nyiffanunk.
Ez persze nem Z. V.-ről szól, de szerintem az egyik biztos jele annak, hogy valaki nem hazug zsarnok, az, ha szorong. És Z. V. eléggé szorong, erről szól a kisfilmje.

Z. V. nagyjátékfilmje is a szorongásról szól (sajna nem láttam):
"- Röviden összefoglalnád, miről szól az Utóélet?
- Az Utóélet főhőse egy erősen szorongó fiú, aki nem jön ki az apjával. Annyira nem, hogy amikor az apa váratlanul meghal, a fiú egy kicsit meg is könnyebbül. Ettől persze bűntudata lesz, és a helyzetet tovább rontja, hogy elkezdi látni az apja szellemét. Ahogy próbál megszabadulni a kísértettől, sok furcsa helyzetbe keveredik, meg szerelmes is lesz... Ilyesmi."
"- Többször mondtad, hogy önéletrajzi ihletésű a történet. Miért lett mégis fiú a főhősöd?
- Ez eszköz volt arra, hogy eltávolítsam magamtól a sztorit. Nem akartam, hogy rólam szóljon, nem a saját családomról akartam írni. Másfelől pedig azt gondoltam, hogy több embert fog érdekelni, ha fiú a főszereplő.
- Megszenvedtél azzal, hogy amatőrt választottál a főszerepre?
- Nem, ez nagyon jó döntés volt. A szorongást nehéz jól eljátszani. Kristóf Marcinak pedig nagyon erős kisugárzása van."

Amúgy Bayerrel kapcsolatban is érdemes elgondolkozni azon, ő vajon megfélemlít másokat, vagy fél. Szorongat vagy szorong. Alárendelődik és behódol, vagy másokat maga alá rendel és hódoltat. Zsarnok vagy rabszolga. De inkább ne beszéljünk erről.

maroz 2016.09.08. 13:43:23

@annamanna: Odahúsvétolt vidékre, és ettől már szerinted ő az, aki a világon a legeslegjobban tudja, hogy mi lehet "a" nő fejében.

Ha te egy viccből ennyi mindent kiolvasol mihez kezdenél akkor, ha eléd borítanék úgy négy kiló csirkebelet? ;)

annamanna 2016.09.08. 13:59:45

@Bell & Sebastian: Az előbb rossz linket adtam meg, ez a jó: film.indavideo.hu/video/f_a_macska_szerepe
Megint megnéztem, és csak most vettem észre, hogy valójában ebbe a pici mikrotörténetbe is belelátható az a szereposztás, ahol az egyik fél elszeparálja, magának kisajátítja, leuralja, megbénítja, megalázza a másikat, aki ebből semmit sem vesz észre, pontosabban még ha észleli is, képtelen kiszabadulni és képtelen felismerni, hogy számára mi lenne a helyes döntés. Az mindegy, hogy milyen neműek a szereplők, az elnyomás forgatókönyve ugyanaz; az elnyomott egyszerűen nem fogja fel, mi történik vele, csak belezuhan egy totális zsibbadtságba. Z. V. nagyon pontosan képes ezt a lelkiállapotot bemutatni, nem hollywoodi maszlagot gyárt, ezek pontos jellemrajzok, úgyhogy Z. V. nagyon is tehetséges.

@maroz: A vidékiek csirkebelet szoktak baszni?

gyalog.galopp 2016.09.08. 14:07:41

@annamanna:

Pedig ZV hitelesebb lett volna, ha a kisfilmjét a nyócker egy lepukkadt bérházában forgatja.
A menyasszony a puszta helyett a graffitis körgangot bámulja, a lagzi az alagsori házmester lakásban, a barátnőt a kukatárolóban kapják el, majd villamossal távozik, ahol szintén molesztálják.

Az az ember, aki ezt a történetet egy tanyasi lagziba teszi, annak semmi köze nincs a vidékhez, nem ismeri, nem szereti, legfeljebb rácsodálkozik, mint egy gombostűre tűzött lepkére.

annamanna 2016.09.08. 14:31:18

@gyalog.galopp: A lényeg, hogy hogyan reagál valaki arra, ha meg akarják baszni. Ebben gondolom, egyetértünk. Hogy Józsi nyóckeres vagy tanyasi, az csupán körítés.
A tanyasi lagzi arra kellett, hogy a menyasszony fullasztón reménytelen helyzetét objektív akadályozó tényezőkkel lehessen érzékeltetni. Bárhol érezheti valaki úgy, hogy fullasztón reménytelen a helyzete; és még csak meg sem tudja indokolni, hogy miért. Ha terhesen férjhez megy a tanyán, akkor legalább a külső, látható körülményekkel meg lehet indokolni, hogy miért ragad bele egy olyan helyzetbe, amibe nem akar, és amiben számára biztosan nem terem babér.
De ha már vidéki erkölcsök, akkor legyen mondjuk Simek Kitti, aki egy határmenti pici faluban élt, nem a nyóckerben. Ma már amszterdami kurva, miután elnöki kegyelmet kapott. A kislányát a pasija neveli, egyedül, nyomorban: rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/videok/360295 A srác valóban nagyon rendes, nem egy lófaszjóska. Kitti nevelőapja viszont nem volt ilyen rendes. Persze ettől még nem kellett volna országos hisztit keríteni köré, ami például ebben csúcsosodott ki: www.youtube.com/watch?v=5XE8Lgm9BdY

Jean Sol Partre 2016.09.08. 14:48:14

@annamanna:
1., minden nő egyforma, de nem ennyire :)

2., az Utóélet tényleg jó film, aranyos, kedves, de nem "annyira" :)

annamanna 2016.09.08. 15:02:17

@Jean Sol Partre: Mit jelent az, hogy egyforma? Meg hogy ennyire?
Az egész innen indult: @maroz:
Olvasd el a fantáziálását. Aki azonnal ugrik egy baszási ajánlatra, az szétrohadt lelkű lotyó, és attól egy normális férfi is óvakodik. Normális emberek (férfiak és nők) nem basznak bárkivel. Hagyjuk már az egyformaságot, ez alapvető.
Az Utóéletet nem láttam, csak ezt a két kisfilmet, ezek nagyon tetszettek. Persze nyilván könnyebb egyben tartani egy negyed órás sztorit, mint egy másfél-két órás mozit.

gyalog.galopp 2016.09.08. 15:10:27

"A tanyasi lagzi arra kellett, hogy a menyasszony fullasztón reménytelen helyzetét objektív akadályozó tényezőkkel lehessen érzékeltetni. "

No, ebbe beleszaladtál rendesen, hozod, amit maroz is mondott.
A tanya nem fullasztó, nem reménytelen, de a városi nyomornegyed az bizony az.
Egy tanyán megtalálhatod a szabadságot, a szépséget, mert az nem egy kukatároló.
Tudod, hogy született városiak vesznek tanyát és "le"költöznek, szabadulnak a városból?

Ezért mondom neked, aki az általad látott mondanivalót egy tanyasi lagziba teszi, az nem tehetséges, hanem hülye.

Azt mondod ZV szorong, ezt elhiszem. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a várostól szorong, amibe nem tud beilleszkedni, nem a tanyán szopatják, hanem a városban.

maroz 2016.09.08. 15:34:19

@annamanna: Ami repül, bármit. És ha nem, az se baj.

De mivel annyi a csirkebél, mint a nyű szívesen küldünk belőle a látóknak is, állítólag az egyik kedvelt szöveggyűjteményük, lásd még: haruspicium.

maroz 2016.09.08. 15:38:16

@annamanna: Ó, de szép, amikor egy viccet ragozunk ekkora intenzitással! ;))

(Onnan indult, hogy nyelvészkedtünk egy kicsit, gyalog galopp kolléga felvetette, hogy a középkor végefelé még nem volt negatív konotációja a "baszás" szavunknak, elfogadottabb volt, mint Latabár alatt a kisztihand, és én erre válaszul poénkodtam azt, hogy dokumentálni tudom a lingvisztikai változás folyamatát egy viccel. Na, ebből lett a durva trip, de hát ez mindig így van, ha valaki nem érti, hanem mindenáron magyarázni akarja a viccet.)

gyalog.galopp 2016.09.08. 15:43:13

@maroz:

eddig bírtam megállni röhögés nélkül, de most kell 10 perc, hogy lecsillapodjak.

maroz 2016.09.08. 15:55:57

@gyalog.galopp: Finomítanám, ha megengeded, ugyanis azt sem tartom jó dolognak, ha eltoljuk a másik irányba. A népies/urbánusnak szerintem nem jó feloldása az, ha megpróbáljuk az egyiket a másikkal szemben felértékelni.

Mindkét helyen emberek élnek, akik különbözőek és hasonlóak, tehát szükségszerűen sem a város sem a vidék nem lesz mentes a konfliktusoktól. És igen, sajnos manapság objektív okok ezrei miatt szar a városinak, szar a vidékinek és szar a tanyasinak is, aztán kérdés, hogy ki hogyan tudja megélni ezt a szart, sikerül-e belőle valami mégiscsak használhatót kihozni, tud-e egy olyan kisvilágot konstruálni magának, amiben ha nem is jól, de legalább valahogyan érzi magát.

Ez a konstruálás viszont sajátosan zajlik, hiszen más erőforrás áll egy fővárosi vagy nagyvárosi és más egy vidéki, vagy egyenesen tanyasi előtt. Az én falumban például mindenki ivott. Háromévestől a sírig, reggeltől estig. Többnyire bírták, mert muszáj volt, tehát az ivás mellett a rengeteg munkával is pusztították magukat. De úgy mégis, mi a bánatot tehettek volna mást? Csináltak volna irodalmi kávéházat, ahol megvitatják az Előre nevű pártújság aktuális tárcáit? És segget akkor mivel törlünk, kérdezték volna.

Viszont ehhez a szűkös életformához is tartozott egy megélés. Az emberek búslakodtak, amikor azt kellett és vígan voltak, amikor lehetett. A cigánysoron például zenés halottvirrasztás volt, ami átment ivászatba és a végén olyan fergetegesen ropták a táncot, hogy a halottra rászegelték a koporsófedőt, majd koporsóstul beállították a sarokba, hogy nagyobb legyen a parkett. Az ilyesmihez hozzá lehet nyúlni a művészet eszközével, de nálunk az a jellemző, hogy egy értő, beleérző bemutatás helyett egy felületes, cinikus, karikaturisztikus, roppant leereszkedő , "hát nézd már, ezek milyenek!"-szerű interpretációt kapunk.

Szóval nem az a baj, ha valaki arról szeretne beszélni, hogy a vidéken/városban szorongó ember szorong, mert tényleg nagyon sokan szoronganak, hanem az, ha ezt hiteltelenül, ideologikus meghajtással teszi. Tessék szépen hitelesen bemutatni azt, hogy hogyan és mitől szorong, és ennek mi az oka, mert ha nem, akkor visszük a művészelvtársakat a bányába! ;)

annamanna 2016.09.08. 16:08:47

@Jean Sol Partre: Nem minden nő egyforma, vannak aljas hisztérikák, mint pl www.origo.hu/teve/20160902-hiszterikak-hisztis-szinesznok-lindsay-lohan-jennifer-lopez-jennifer-aniston-teri-hatcher-sharon.html
Nem minden színésznő egyforma, vannak köztük rosszindulatú dögök, de nem mindegyik az. Különös módon az ilyen nők "fehérmájúak", és talán válogatás nélkül képesek baszni bárkivel. Ilyen nő Madonna is, ilyen volt Joan Crawford (az ő hisztériáira a lánya így emlékszik: www.youtube.com/watch?v=KgUONbwslwo )
A bárkivel való baszás képessége együtt jár a mérhetetlen önzéssel, rosszindulattal, aljas sunyisággal. Nincsenek szentéletű kurvák, akik baszással gyógyítanak. Aki kurva, az minden téren rohadék.
Az egyik legsötétebb példa Karinthyné Böhm Aranka, aki végigdugta az életét mindenféle faszokkal (ő volt pl Ady egyik "kis női csukája") és a kínzó viselkedésével halálba kergette Karinthyt. Egy röpke bepillantás a lelkébe: www.nlcafe.hu/szabadido/20150625/karinthy-frigyes-hazassaga/
Persze hogy nem minden nő egyforma, Böhm Aranka is nő, meg Gyarmati Fanni is nő (ráadásul mindkettő középosztálybeli, budapesti, értelmiségi magyar zsidó, nagyjából egy korosztály, ráadásul mindkettő elég szép), de ezen túl semmi közös nincs bennük.

@gyalog.galopp: Nyilván tanyán élted le az egész életedet, most is onnan netezel. De ha tényleg vonzónak látod, itt egy képsorozat: www.szeretlekmagyarorszag.hu/mi-lett-a-vilaghiru-ikerparral/ A cikkben lejjebb van egy link, ami a teljes sorozatra mutat. A cikk azért érdekes, mert állítása szerint ezt a fickót is be akarták szervezni (ld 444-es G. sztorija), és inkább disszidált.

Ez a kép pedig érdekesen hozza a romlatlan, egészséges lelkű tanyasiakról szőtt romantikus ábrándokat: 444.hu/2016/09/08/vasvillas-magyarok-uldoznek-iphonos-menekulteket-ezen-a-plakaton

@maroz: Leírtam, hogy a szorongó mitől szorong. Azért, mert képes rá; és azért, mert vannak, akik leuralják (és kizsebelik). Ez utóbbiak nem félnek, hanem megfélemlítenek.

maroz 2016.09.08. 16:16:31

@annamanna: Írd le kétszer és akkor igazad is lesz!

maroz 2016.09.08. 16:18:20

@annamanna: Kemény mácsó vagy, egy férfiról minden további nélkül el tudod hinni, hogy a baszás kedvéért baszik, míg egy nőről ugyanez kizárt. Hát, én veled ellentétben ebben a kérdésben feminista állásponton vagyok. :)

annamanna 2016.09.08. 16:24:53

@maroz: Vannak férfiprostik is, meg dzsigolók, meg házasságszédelgők, és vannak, akik a hatalmi fölényüket fejezik ki a megbaszással, azaz nemi erőszakkal. Lehet, hogy nem erre gondoltál.

gyalog.galopp 2016.09.08. 16:34:12

@maroz:

Nem kell finomítani, én konkrét dologról, egy kisfilmről és az alkotójáról beszéltem.
A hosszú beállítások, hosszú snittek a Szegénylegények óta beleégett a magyar filmbe, mint ahogy a puszta a kilátástalanság, reménytelenség jelképeként maga. Ezt hasznosítja újra és újra minden titánunk, ez a magyar fim védjegye.
Jancsó meg odaát is röhög rajta, mert ő ezeket az eszközöket egyszerű költséghatékonysági célzattal alkalmazta.

Ez nem egyszerű népi, urbánus vita hanem projekció, a saját frusztráltság, kilátástalanság kivetítése a városból a pusztába, a tanyára, a vidékre , a senki földjére.

Igen, szorongás, félelem általában az emberben van , tökmindegy hol él, de aki ezt ábrázolni szeretné, akkor ott ábrázolja, ahol az keletkezett.

Jean Sol Partre 2016.09.08. 16:46:46

@annamanna: annyira nem egyformák, hogy van akit zavar az ilyen közeledés, van akit meg nem. Az ajánlat pedig (maroz példájában) nem akárkitől eredt, hanem Jóskától, simán lehet, hogy a leány pont szeretne vele baszni, miközben mással persze nem.

Az Utóélet egyben van tartva, a színészek is jók, tényleg jó film, a "nem annyira" azt jelenti, hogy azért nem egy sorsfordító film, nem ebből tanuljuk meg az élet nagy dolgait.

Bell & Sebastian 2016.09.08. 17:05:47

@gyalog.galopp: ECU. Szerintem meg beégett értékrend-különbségről van szó. Kutyából szalonna.

maroz 2016.09.08. 17:08:36

@annamanna: Nyilván, amint hogy vannak még kőfaragók és balett-táncosok is, de én konkrétan a baszásra gondoltam, és arra, hogy vajon tényleg az ördögtől való é, ha egy nő is szeret baszni és emiatt baszik is. L'art pour l'art. Ami ellen ha jól értettem neked az az érdemi kifogásod, hogy ne tegye, mert szerinted kurva. Szerintem meg még mindig jobb, mint ha kommentírással baszná el az idejét.

maroz 2016.09.08. 17:09:37

@gyalog.galopp: Így már értem, kösz a pontosítást!

annamanna 2016.09.08. 17:18:55

@maroz: "És hazudnak megfontoltan,
Behízelgő modorban,
Éppen ugyanúgy ahogy régen,
'Érd be a kicsivel szépen!',
De mégsem fárad belé a szíved,
Aki megöl azt is ölelnéd"
www.youtube.com/watch?v=aQWQk7Jcd5M

"Ráznám a rácsot,
De nem merem,
Majom a ketrecben,
De nem szabadulhat
Börtönöm őre sem,
Majom a ketrecben,
Szívem,
Annyiszor vádolsz,
Hogy elhiszem
Majom a ketrecben."
www.youtube.com/watch?v=h9JUcvY7OyY

"Hangokat hallok
Megfagy a vérem
A hangszóró így szól
"Figyelünk régen!

Elbánunk veled
Ürügy se kell
Az egy-nulla-egy-be
Zárunk majd el!"

Én bevallok mindent
Csak ne vigyetek oda
A legrémesebb álom
A 101-es szoba (...)

Nézd, milyen gyilkos
Nézd, milyen szép
Dolgozik, csillog
A politikus gép

A hatalom célja
A hatalom maga
Mindenkinek mást rejt
A 101-es szoba

Hiba vagy a mintán
Egy selejtes darab
Hát hiába kértünk
Hogy javítsd meg magad? (...)

Álmom az állam tulajdona
Vár rám a 101-es szoba

Önmagában a fájdalom
Nem mindig elég
A hatalom magjai kilúgoznak
És új tudatot töltenek beléd.

Pribékek, gyerünk!
Vigyetek oda!
Ha nem megyek, hát értem jön
A 101-es szoba"
www.youtube.com/watch?v=zWAhqC8ZM7o

"16 tonnát raksz és mennyi a bér
Meghalni kéne, de nem lehet
A vállalat nem engedi a lelkemet (...)

Ha szombat este indul a parti
A malacnak reggel ki fog enni adni
A színpadon három majom
Hülyének néznek minket
Azt gondolom (...)

Kedvesem, jöjj velem
Az égbe visz ez a lépcső
Innen más út ki már nem vezet

Aki most lent van a föld alatt
Aki most lent van, lent is marad
Aki most fent jár a föld felett
Örül nagyon, hogy ott lehet"
www.youtube.com/watch?v=iZLslR335ps

Akik ilyeneket írnak, azokról egyértelmű, hogy a barikád melyik oldalán állnak - szoronganak vagy szorongatnak, félnek, vagy megfélemlítenek.

@Jean Sol Partre: Értem én, hogy nem mindenkit zavar, de akit nem zavar, az olyan is. Ha egy nő (vagy férfi) ezt a dalt kezdi el dúdolni, mint kedvenc számát: www.youtube.com/watch?v=kEfPcxBx0_A attól úgy menekülj, mintha rakétából lőttek volna ki. Ez a vérszívók egyik himnusza, akik a maguk sarát másra kenik, magukat sajnálják, mert szerencsétlen párák, még őket teszik tönkre! De persze azért jól tudják, hogy: Szeretőt azt bárhol kapok! Miért is? Mert kész bárkivel baszni, egyszerűen nem számít neki, és nem kell neki a másik, mint ember. Nem érdekli a partner, így aztán kész bárkivel közösülni. Nem tudom, ezen mi bonyolult. Akit nem érdekel a másik, akinek nem kell az egész csomag, all inclusive, aki nem hajlandó elköteleződni, csak baszni akar, az egy undorító rohadék, és attól szabadulni kell. Az ilyen lények maximum saját magukba szerelmesek, önimádók, másokat megvetők. Ez kurvára egyértelmű.

annamanna 2016.09.08. 17:20:09

@maroz: "tényleg az ördögtől való é, ha egy nő is szeret baszni és emiatt baszik is. L'art pour l'art."

www.youtube.com/watch?v=URHFBhukycM

annamanna 2016.09.08. 17:45:24

@maroz: Aki l'art pour l'art hajlandó baszni veled, azt te nem érdekled, mert megvet, és ha megvet, akkor nem szeret.

"Csak bámul és etet
A könnyeken nevet,
Ő arctalan lehet,
Ő gyűlölve szeret."

"Micsoda hely, micsoda hely,
Az legyen az utolsó nőm,
Akit innen viszek el
Az legyen az utolsó nap,
Ami itt majd rámvirrad,
Az legyen az utolsó perc,
Ha itt találsz, és
Szégyenszemre rámismersz (...)

A világot mutatnám meg Neked,
De csak simogatom a melledet,
Most az is jó, hogy olcsó vagy,
És nem kell kérni, hogy add magad (...)

Csak vetített, festett, hazug kép
Minden nap
Bűneimtől tisztulnék
Minden nap,
Mostantól csak a Mindenség elég,
Minden nap,
Minden áldott nap."
www.youtube.com/watch?v=ioWCi_PLT1I

gyalog.galopp 2016.09.08. 18:00:54

@annamanna:

Na, kerestem neked Jancsó híres huszárosch pusztapornóját, de már sehol se találtam. A lényege, a pusztában nemcsak szenvedni, reménytelenkedni, meg kilátástalankodni lehet, vannak ott jó dolgok is, szemmel láthatóan a nők örömére.

Egyezzünk meg abban, hogy a puszta, a vidék az nem kilátástalanság szinonimája. Aki ezt így lája és láttatja, az nem egyszerűen tehetségtelen, hanem aljas is.

annamanna 2016.09.08. 18:09:59

@gyalog.galopp: What? A nők öröme a meztelen korbácsolás? Én csak azt a jelenetet láttam valahol, mint pusztai romantikát.

És mégis miért volna aljas? Tanyán éltél egész életedben, onnan netezel? Nyilván van, aki alkalmas az ilyen életre, annak biztos tetszik is, de te ott élsz? Te a saját tapasztalatodból kiindulva tudod, hogy az milyen?
Mindenki élhet tanyasi önfenntartó parasztként, csak nem mindenkinek való, nincs mindenkinek tehetsége az ilyen élethez. Tudok olyanokról, akik biofaluba költöztek, aztán visszahúztak Pestre. Nem bírtak átállni, pedig megpróbálták. Persze vannak, akiknek sikerül, olyanról is hallottam már, aki az informatikus állását hagyta ott a szabad tanyasi élet kedvéért.

gyalog.galopp 2016.09.08. 18:22:03

@annamanna:
nem mond má, hogy nem láttad Jancsónak azt a filmjét , amikor nyalka huszárok a pusztában vágtatva , lóháton kefélik a csajokat?

annamanna 2016.09.08. 18:48:09

@gyalog.galopp: Ha láttam volna, nyilván emlékeznék rá.

Még visszatérve a szorongásra, ami az elnyomás (azaz depresszió) miatt alakul ki. Az elnyomó egyik trükkje az elszigetelés, a saját maga számára való elkülönítés. A nyíregyházi gyilkos román orvos még az udvarra sem engedte ki a feleségét.
Érdekes az alábbi kis musicalrészlet, ahol a kávéházban arról fecsegnek, hogy Ferenc József mennyire elszigetelt, sőt félreállított. Hiába császár névleg, ha mások bábja, akinek nincs önálló döntési lehetősége: www.youtube.com/watch?v=YtqPjZpUfZE
Van, aki félreállít másokat; és vannak, akiket félreállítanak.
Van, aki elszigetel, és van, aki elszigetelt.
Van, aki elnyom, és van, akit elnyomnak.
www.youtube.com/watch?v=LFP0z8RDgwk

maroz 2016.09.08. 19:16:17

@annamanna: Baszni szeressen, ne engem. És akkor mi van, ha megvet? Lehet, hogy a vibrátorát is megvetné.

maroz 2016.09.08. 19:19:36

@annamanna:

Van, aki megmond és van, akinek megmondanak. Te melyik vagy?

Van, akit kategorizálnak és van, aki kategorizál. Te melyik vagy?

"Kikeféltem magamból a depressziót."

Joseph Heller

"Hm!"

Micimackó

annamanna 2016.09.08. 19:38:19

@maroz: Azért beszélsz így, mert te is megveted őt. Ha így van, neked se kell egyéb a nőből, mint egy lyuk. Ha így van, eltiprod az emberséget, félredobod a személyiséget, valamivel provokálod, zsarolod a partneredet. Ha így van, te magad is zsarnok vagy.

Az elnyomó szisztéma legdöbbenetesebb következménye az együttműködés elérése, azaz a Stockholm-szindróma kiváltása, amiről Orwell is írt: Winston végül megszerette a Nagy Testvért. A Stockholm-szindrómások támogatják a zsarnokot, egyetértenek vele, igazolják, védik, és minden erővel ellenállnak a szabadulásnak. Ez persze nem az ő hibájuk, ez az elnyomás legelképesztőbb következménye; a behódolás a túlélés egyetlen záloga.

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, õt növeszted,
gyermeked neki nemzed,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belõled bûzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
a dal is, az ilyen hû,
akármilyen mû,

mert ott áll
eleve sírodnál,
õ mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

+ Van, aki gondolkozik, és van, aki nem. Gondolkozz, Micimackó! www.youtube.com/watch?v=4FEZXirbr6M

annamanna 2016.09.08. 20:41:32

@maroz: Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

www.youtube.com/watch?v=78c3dJ304aY

www.youtube.com/watch?v=11AIJwmyXds

www.youtube.com/watch?v=CIE-cIHaDxY

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.21. 03:00:52

Jó helyre ment az a kereszt:

magyarhirlap.hu/cikk/66696/Boritekok

És jó, hogy azok a liberális értelmiségiek visszaadták az övéket. Így jó: hogy Bayernak van, és nekik nincs.

Bayer > liberálisok.

picur3ka 2016.09.21. 03:22:58

@Holger Hartland:

Én mindig mondtam. Persze. Minőség. Mégegy ilyen van: Aristo. Kb. ennyi a magyar, minőségi, olvasnivaló újságírás ma.

Elnézést kérek attól, akit kihagytam. Ugyanis, következésképpen kerülöm a magyar újságolvasást.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.21. 09:11:03

@picur3ka: A Mandiner hatalmasat hibázott, amikor elengedte aristót, és a helyére mindenféle Bencéket meg Andrisokat hozott.

picur3ka 2016.09.22. 00:46:17

@Holger Hartland:

Tudatosan ilyen profilt építettek. Kitiltogattak is, és el is tűnt megannyi ember, akivel beszélni érdemes volt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.23. 12:43:21

@picur3ka: Azt még én is értem, hogy direkt csinálták. Azt nem tudom, hogy maguktól-e, vagy azért, mert rájuk osztották ezt a szerepet. Vagy a kiosztandó szerep találkozott az önként jelentkezéssel.

Nem valami jó szerep, mert manapság egyre nehezebb "konzervatívnak" lenni, ahogy egyre több esetben derül ki, hogy a "konzervatív": öltönyös liberális.

Szindbad 2016.09.23. 13:10:51

@Holger Hartland: A mai magyar konzervatívokat túszul ejtette Orbán Viktor, nem könnyű ma konzervatívnak lenni itthon, le kell nyelniük ezeket a férgeket. Ez van, akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.23. 14:00:06

@Szindbad: Bla-bla-bla. A konzervatívokat a liberalizmus ejtette túszul. Akiket itt ekézni próbálsz, azoknak a nagy része rég nem konzervatív.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.09.23. 15:19:00

@Szindbad:
Azok a konzervatívok, akikre maga gondol, lefeküdtek a Birodalomnak. Ők a labancarisztokraták.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/08/valasztas-10.html

A francia forradalom miatt van az egész. Valójában a francia forradalom örökösei mozgatják a magyarság ellenségeit a legváltozatosabb jelmezekben.

Szindbad 2016.09.23. 22:17:00

@Holger Hartland: Nekem úgy tűnik, mintha 2010 óta a konzervativizmus visszavonulóban lenne idehaza. A mandiner is csak szenved, elveszik a piacát, elveszik az embereit, és nem éppen a liberálisok. Az a helyzet, hogy autokráciában bármilyen, nem aljas ideológia szenved.

Orbán a konzervatívokkal azt művelte, mint Trump a republikánusokkal, csak a magyar konzervatívok a saját túszul ejtésükhöz még tapsikoltak is. Jó sztori.

picur3ka 2016.09.23. 23:36:46

@Holger Hartland:

Én végképp nem tudom erre a választ. Valaki akkor itt azt írta, hogy a tulaj profilt akar váltani. Akár igaz, akár nem, azt sem tudom.

picur3ka 2016.09.23. 23:40:59

Általában: nem is igen vannak konzervatívok egyáltalán ebben a poszt-kommunista gyarmati országban. Minden misznómer.

Demokrácia sincs. A liberálisok meg anarchista terrorista diktátorok. Tehát a vita, misznómerekkel súlyozva, értelmetlen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 01:31:55

@Szindbad: Felejtsd már el Orbán Viktort. Ez nem róla és nem Magyarországról szól - ez valami nagyobb. Mondanám, hogy dugd ki a fejed a magyar valóságból, de magad is hivatkozol Trumpra. Csak rosszul. Ami az amerikai republikánusokkal történt, azt nem Trump művelte velük.

A konzervativizmus az egész nyugati világban visszaszorul, mert a konzervatív politikusok suttyomban liberálissá váltak és elárulták a szavazóikat. Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod. Lehet, hogy pár év múlva már ezt nevezik majd "konzervatívnak" - végül is ezek csak szavak.

picur3ka 2016.09.24. 02:11:46

@Holger Hartland:

"Bla-bla-bla. A konzervatívokat a liberalizmus ejtette túszul. Akiket itt ekézni próbálsz, azoknak a nagy része rég nem konzervatív."

"A konzervativizmus az egész nyugati világban visszaszorul, mert a konzervatív politikusok suttyomban liberálissá váltak és elárulták a szavazóikat. Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod."

Segítek: putinversteher. Ez a középkori boszorkány fordítása modernre. Szinonímái: terrorista, orosz, magyar.

Az ún. baloldal kiírt minden ellenvéleményt. Ennyi.

Szindbad 2016.09.24. 08:44:29

@Holger Hartland: Mintha Mussolini is így érvelt volna, ha jól emlékszem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 14:26:47

@Szindbad: "Csak" Mussolini? A Hitler-kártya már elveszett? Pedig minden Igaz Demokrata TUDJA, hogy Trump = Hitler!

2016.09.24. 18:49:35

@Holger Hartland:

Így most újfajta jobboldal születik. Reakciós, populista, nacionalista, netán "fasiszta" - nevezd, ahogy akarod. Lehet, hogy pár év múlva már ezt nevezik majd "konzervatívnak" - végül is ezek csak szavak. "

de erre csak a hülye szemetek a vevők, vagy azok akik annyira gyűlölik a liberáils elitet hogy hitlerre is szavaznának azok ellenében

Pelso.. 2016.09.24. 19:37:27

@Holger Hartland: A mi konzervatívunk vs. az ő konzervatívjuk.
Árokásásban Mo. kiválóan teljesít.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.24. 20:43:40

@WiteNoir: Annyira megszoktuk már, hogy nektek mi hülye szemetek vagyunk, hogy szinte már hiányozna, ha nem így lenne. Jól van így, semmi baj ezzel.

@Pelso..: Óriási tévedésben vagy. Épp az előbb írtam, ez nem magyar jelenség. Nézd meg: Brexit, Clinton vs Trump, Merkel vs AfD, majdnem az összes osztrák párt vs Norbert Hofer. Az árkokat nem biztos, hogy ásták, inkább tektonikus mozgások eredményei. :)

Szindbad 2016.09.24. 21:19:51

@Holger Hartland:

"The keystone of the Fascist doctrine is its conception of the State, of its essence, its functions, and its aims. For Fascism the State is absolute, individuals and groups relative."

"The Liberal State is a mask behind which there is no face; it is a scaffolding behind which there is no building."

Ne mond, hogy ezek nem ismerősek, és nem tűnnek igaznak.

Szindbad 2016.09.24. 21:21:14

@Holger Hartland:

Ez is zseniális, mintha ma mondaná:

"The truth is that men are tired of liberty."

Szindbad 2016.09.24. 21:30:48

@Holger Hartland: "We do not argue with those who disagree with us, we destroy them."

Ezt is kinyilvánítottad már, hogy elmúlt a viták ideje.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.24. 21:47:13

@Szindbad:

Mussolini vérbeli politikus volt. Nagyon értett ahhoz, hogy egy közhelyet úgy fogalmazzon meg és mondjon ki, mintha valami eszméletlen nagyot mondana. Ehhez már akkor is értet, amikor az Olasz Szocialista Párt elnökségi tagja volt és az Avanti c. pártszócsövet főszerkesztette.

Bell & Sebastian 2016.09.24. 21:56:11

@Holger Hartland: A hét megmondása, erre ihatnak ricinust.

Szindbad 2016.09.24. 22:00:31

@bbjnick: A helyzet az, hogy egyre aktuálisabbak a szavai.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.24. 22:11:35

"Ehhez már akkor is értet, "="Ehhez már akkor is értett,":-)
Bizony, jogos. Kár, hogy akiknek céloztad a hozzászólást, pont azoknak nem esett le a papírhúszfillér. Lehet, hogy egyesek úgy képzelik, hogy ezáltal Mussolini-pártiak vagyunk ideologikusan, miközben mi meg arról beszélünk, hogy pont ezt kellene ebben a formában elkerülni?
Így aztán nálunk az ellenzék Mussolini-beszédekben talál igazságot, mink meg foghatjuk a fejünket :-)
De lehet, ha minden írásod mögé egy "orbántakaroggy"-szerű dolgot illesztenél, te lennél a legnagyobb barátjuk :-)
p.s. Ne haragudj, de még mindig nem tudom, mivel bántottunk meg. Vagy esetleg én.

Szindbad 2016.09.24. 22:48:41

@Mihint: "hogy pont ezt kellene ebben a formában elkerülni?"

Ezt hogy érted?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.24. 22:52:46

@Szindbad:

Attól függ, hogy mely szavai, mert mondott ő sokfélét.

Ami konkrétan a fasizmust illeti, az egy lényegét tekintve vérprogresszív találmány. A szocialista Mussolini találta fel, amikor 1914-ben törés keletkezett a szocialista párton belül a háborúba való belépés kérdésben. 1918 után a nem bolsevik orientációjú szocialisták, szakszervezetisek és a futuristák voltak a fasizmus fő bázisa. Lehetett volna ennél progresszívabb egy mozgalom akkoriban? A liberálisok is támogatták a fasisztákat, mivel a fasizmus antibolsevik és egyben antikeresztény mozgalom volt.

Hatalmukat a liberális demokrácia látványos működésképtelenségének köszönhették, mivel a háború utáni liberális kormányok képtelenek voltak az egyre inkább anarchiába süllyedő Olaszországot működtetni. A szocialisták bolseviki szárnya földeket és üzemeket foglalt, szovjet típusú forradalom kirobbantásán munkálkodott, a parasztság (már akik nem a kommunistákhoz húztak) a katolikus néppárthoz csatlakozott és földreformot és szociális reformokat követelt --- aki nem akart sem szovjetforradalmat, sem alapvető társadalmi és szociális változásokat és a társadalom és a gazdaság működésében érdekelt volt, az a nem bolsevik munkásságtól, a módos parasztságon és a kispolgáron át a bankárig és a földbirtokosig Mussoliniben látta a helyzetre a megoldást.

Hogy ez mennyire aktuális most, annak eldöntését rád bízom.

2016.09.24. 23:26:32

@Holger Hartland:

te régen konzlib voltál.
most már, értelmiségi létedre, széljobb lettél?

neked a fidesz és a jobbik tetszik, ezt szereted, nem normális konzervatív pártokat szeretnél?
miért?

2016.09.24. 23:40:08

@picur3ka:

ja, nektek bayer és aristo a minőség...
úristen.

picur3ka 2016.09.24. 23:49:09

@Szindbad:

Ha így volna is, minek kellett gerjeszteni? Ja, mert a háborúból bizonyos emberek, akiket az ún. liberálisok kiszolgálnak, marha jó pénzt csinálnak?

picur3ka 2016.09.24. 23:53:14

@WiteNoir:

A "liberális elit" egy utolsó, aljas bűnözők gyüledéke. Hitler egy úriemberi minőség hozzájuk képest. Meg mindenki és bárki.

picur3ka 2016.09.24. 23:56:14

@WiteNoir:

Neked meg ott van soap-opera.

2016.09.25. 00:20:58

@picur3ka:

de aki ezt komolyan gondolja, az beteg.
miért lepték el ilyen beteg emberek a netet???
a legaljasabb széljobbnak is odadobnátok az országot, európát, csak azért mert nem szeretitek a liberális elitet...

picur3ka 2016.09.25. 02:10:53

@WiteNoir:

Fordítva ülsz a lovon. Ennyit tudok segíteni. Ha buta vagy, azon nem lehet.

maroz 2016.09.25. 07:36:23

@picur3ka: Többek között a baloldali ellenvéleményeket is. Már ugye azokat, amelyek nem "úgynevezett" baloldali vélemények, hanem ténylegesen is azok. A neoliberális hegemónia csúcsra jár, és hiba lenne azt gondolni, hogy például Oroszország ne lenne úgyszintén neoliberális. Sokan sajnos engedelmesen félreértik a neoliberalizmust, azt hiszik, hogy annak a kulturális aspektusai az érdekesek és meghatározóak, holott nem, hanem a gazdaság, illetve a termelési mód. Ez mindennek az alapja, a többi csak következmény. Az alapról viszont alig fogalmaz meg kritikát bárki is, konzervatívok pláne nem.

maroz 2016.09.25. 07:46:37

@WiteNoir: A neoliberális elit gyakorlatilag elpusztítja a Földet abban a formában, ahogyan az élhető volt az emberek számára. Azért Hitler ilyent nem csinált.

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:04:15

@bbjnick: Jó kis összefoglaló, mert abból lehet választani ugyebár, ami van. Tudtommal az olasz minta akkoriban nálunk nagyobb visszhangra talált, mint a spanyol vagy a német.

Ezért máig foglalkoztatja a németeket a mi lett volna, ha..., aminek persze nem sok értelme van. És persze a magyarokat is.

/ Fentebb megszólították, érdekelne a válasza. Vagy vegyük úgy, hogy megválaszoltam maga helyett? ;) /

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:10:05

@maroz: Hitler higgadt értékelésébe nagyobbrészt egy szám zavar bele.

Erre szoktam mondani, hogy mára nagyvonalúan elfelejtette mindenki a kettő, szín zsidó SS -divíziót és azt a tényt, hogy Berlint 30.000, felfegyverzett zsidó is védte.

Bell & Sebastian 2016.09.25. 10:22:09

@Bell & Sebastian: No meg, a háború nem ért véget véget '45 -ben, az osztrák és német hegyivadászok még két évig kergették a partizánokat az olasz- és görög hegyekben, amerikai irányítás alatt, saját egyenruhában és fegyverzetben az elején.

No meg, a nyugatnémet utódállam becsületesen fizetett járadékot hősi a halottai családtagjainak, a vasfüggönyön túlra is - többi, horribilis összegű kártérítések mellett. És a kommunisták mit adtak a Donért?

Kötelet, bazmeg!

2016.09.25. 13:01:09

@maroz:

nem is fog, épp ezért nem kell vele foglalkozni.
a szűkebb értelemben vett kapitalizmus marad, azon belül kell a kisebb rosszat megtalálni, a többi egyelőre hobbi, nem politikai-gazdasági realitás

oroszország egy titkosszolgálatok uralta diktatúra, ami próbál egyben tartani problémás területeket, nevezhetjük neoliberálisnak,de sokat nem mondunk vele.

maroz 2016.09.25. 13:15:03

@WiteNoir: De, pont ez az, amivel mindent elmondunk, hiszen amit te mondtal az teljesen igaz pld. az usara is es a centrumallamok zomere. Fogalmam sincs, hogy miert gondoljak annyian azt, hogy nem a gazdasagi berendezkedes hatarozza meg azt a par, eloszeretettel kiragadott kulturalis aspektust, hanem forditva. Nekem meg egyre kevesebb kedvem van magyarazni azt, hogy nem a kondenzcsik tolja a repulot.

2016.09.25. 13:25:35

@maroz:

szűkebben _nem_neoliberális, egyáltalán nem.
abban az értelemben igen, hogy a világgazdaságba illeszkedett kapitalista állam, de ez szinte minden más államra is igaz.

maroz 2016.09.25. 16:33:46

@WiteNoir: Nezd, mivel ebben a tarstudokban elegge kozmegegyezes van, igy nekem az eleg. Semmi hatranyom nem szarmazik abbol, ha te valamiert ugy gondolod, hogy Oroszorszag nem neoliberalis. Tudom, hogy sokan a liberalizmust csak kulturalis ertelemben hajlandoak ertelmezni, de mivel szerintem ennek semmi ertelme ezert nem kovetem oket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:47:14

@Bell & Sebastian:

"Fentebb megszólították, érdekelne a válasza." --- írja.

Konkrétan melyik megszólításra gondol?

Lucius Flavius Silva Nonius 2016.09.25. 19:12:17

@Bell & Sebastian: "a kettő, szín zsidó SS -divíziót és azt a tényt, hogy Berlint 30.000, felfegyverzett zsidó is védte."

Tudnal erre valamilyen linket kuldeni?

Bell & Sebastian 2016.09.25. 19:49:27

@Lucius Flavius Silva Nonius: Egyszer már megtettem, senkit sem érdekelt, de _biztosan_ ki tudod keresni akár az eredeti forrást, megfelelő motorral, keresőszóval és nyelvtudással. Ha valóban érdekel.

Szindbad 2016.09.25. 21:32:40

@maroz: ?? Mitől liberális neked Oroszország?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 21:33:21

@Mihint: @Bell & Sebastian:

Igaza van, @Bell & Sebastian:, ezt a @Mihint:-kommentet, mivel nem volt számomra megcímezve, "benéztem", nem vettem észre, hogy nekem szól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.25. 21:35:19

@Szindbad: Nem ismerősek a szövegek, és nem is tűnnek jónak. Az egyik lehet jó, ha kicsit módosítjuk: "We do not argue with those who disagree with us, we simply outvote them."

@WiteNoir: A konzlib zsákutcába került, az értelmiségi dumát leszarom, a "tetszés" fogalmáról pedig előbb fogunk a női test, mint a politika kontextusában beszélgetni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 21:38:40

@Mihint:

Igazad van és nem vagyok megsért(őd)ve. :-)

Bell & Sebastian 2016.09.25. 21:50:58

@bbjnick: Tudja mit? Magának is igaza van. :D

picur3ka 2016.09.26. 03:09:23

@maroz:

Nincs vitánk. Sok a misznómer. Félrenevezik/szinonímázzák a neoliberalizmust a liberalimssal, sőt a liberális/szabad (hojj!) eszmékkel.

maroz 2016.09.26. 06:34:10

@Szindbad: Nem nekem, és nem liberális, hanem neoliberális. De ismétlem, számomra teljesen mindegy, hogy te ezt nem tudod, nekem bőven elég az, hogy a társadalomtudományokban van egy ilyen konszenzus. Tudom, hogy a kifestőkönyveidben más van, és azt is tudom, hogy neked esélyed sincs másmilyen információ befogadására.

gyalog.galopp 2016.09.26. 07:59:45

@annamanna:

Még egy puszta, reménytelen izévalami.
Már ötven éve rágcsálják és köpik egymás szájába ugyanazt a rágógumit.

est.hu/cikk/120067/kut

Mellesleg egy benzinkút üzemeltetése nem olcsó mulatság, a semmi közepén meg pláne, még kurvákkal is.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 08:33:41

@Lucius Flavius Silva Nonius: mult-kor.hu/cikk.php?id=18827

Ennyit meg mernek mutatni. Még kétszáz év, mire itt minden kiderül.

S=klogW 2016.09.26. 08:51:46

@Bell & Sebastian: ezekből a képekből nem derül ki semmi ...

Bell & Sebastian 2016.09.26. 10:18:25

@S=klogW: Maga még csak kezdő vadász, mindegyik egy oldalra mutat, amelyek alatt hozzászólások, egyéb linkek vannak. A nyeszlett nyúúlért meg is kell dolgozni, kérem.

Az emlegetett divíziókat az arabok ellen szánták, de egy harmadik is szervezés alatt volt állt. 150 ezer zsidó-náci katona azért több a hibaszázaléknál. Nem olyan egyszerű ez, mint sulykolják utólag.

2016.09.26. 11:37:10

@Holger Hartland:

ja, tehát széljobbosnak kell lenni, gratulálok.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 11:39:11

Egyébként magának a ténynek nincsen túl nagy jelentősége, ám, ha elegendő, a vázába nem illeszthető, ilyen cserépdarabot talál, már joggal merül fel a felismerés, itt valakik nagyot lódítanak, lásd Himmler poseni beszéde, ami részleges választ ad arra például, hová lettek a gyerekek, ám mégis valami egészen mást szokás levezetni belőle, még akkor is, ha az nem több a viharlámpa lefosásánál.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 11:40:44

@WiteNoir: És akkor mi van, ha az úgynevezett szélsőjobb a közép, mert nem mindenki jakobinus csecsen cseperedett, mekk.

maroz 2016.09.26. 13:11:41

@WiteNoir: Az mit jelent, hogy széljobbos? Milyen termelési-gazdasági-elosztási modell tartozik ahhoz a bizonyos, általad felismerni vélt széljobbos valamihez?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.26. 13:52:46

@WiteNoir: Nem érted. Hogy minek "kell" lenni, azt nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy ha a hozzád hasonlóak leszélsőjobboznak, azzal nem kell foglalkozni. Szóval _nektek_ akár szélsőjobb, mindegy, fütyülünk rá.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.09.26. 14:10:29

Visszajöttek. Blogmotor-javítás kommenttel.

2016.09.26. 15:15:32

@maroz:

leírhatom neked egész világosan, hogy megértsd.
én téged megvetlek, mert bizony amíg te boldogultál, a gyerekeid felnevelted és valszeg igen jól útjukra indítottad,
addig
bőszen nyaltad a hazai részben jobbosokkal összefüggő ballib seggét, majd mikor erre nem vagy már rászorulva
felismerted
hogy nem-radikális bal kivételével minden párt kapitalista, innentől kezdve hirdeted hogy mind egykutya és bőszen zsidózól-libsizel és jót röhögnél a jobbik-kétharmadon is, csak basszák jól seggbe az általad annyira utált biboldó kamubaloldalt.

hát ilyen.

2016.09.26. 15:16:20

@Holger Hartland:

engem sem érdekel, hogy aljas álértelmiségi patkányoknak tartalak titeket, bár te inkább hesperia férfi megfelelője lehetsz

2016.09.26. 15:20:54

a fideszjobbik két veszélyes szélsőjobboldali párt, még inkább az a tőlük jobbra álló náci és hasonló mozgalmak.
aki ezeket támogatja, vagy hülye, vagy aljas, de mindeképpen árt, akármilyen ember is.

gyalog.galopp 2016.09.26. 15:32:44

@WiteNoir:

A niked egy kamu, te nem liberális, nem ilyen , olyan oldali vagy , hanem szivárványos, ez jön le a szövegedből.

2016.09.26. 15:56:45

@gyalog.galopp:

hát ti mik vagytok?
széljobbosok.
aljas férgek szekértolói.

gyalog.galopp 2016.09.26. 16:27:11

@WiteNoir:

Semmi bajom nincs, nem is volt cigányokkal, zsidókkal, leszbikusokkal, biszexekkel, melegekkel, meg a fene tudja kikkel, amíg nem másznak bele a világképembe, amíg nem akarják azt, hogy úgy lássam a világot, ahogy ők.

A te világod, a te világod, próbáld meg elviselni, hogy másnak ugyanez mást jelent.

maroz 2016.09.26. 17:17:08

@WiteNoir: Hehe, szóval csak a saját démonaiddal küzdöl.

Érdekelne, hogy konkrétan hol nyaltam a ballib seggét, és mi hasznom származott ebből. Írtam blogposztokat egy lényegtelen, semmi hatással sem bíró felületre, aminek annyi volt a hozadéka, hogy pár szerencsétlen útkereső lelkesen szopta virtuálisan a faszom. Látod, még azt is csak virtuálisan, hogy a fene enné meg.

Azt sajnos nem láthattad, mert nem volt honnan, hogy miért is milyen úton jutottam el oda, ahol most vagyok. Pedig érdekes. Ja, és az is érdekes, amit ma a világról gondolok, de te azt sem ismered.

Csak annyit ismersz belőle, amennyit meg enged látni a szemellenződ, jelesül, hogy szétröhögöm a fejem a kultúrliberálisok nyígásán, hogy jajj, zsidókák így meg úgy, és hogy jajj, kimondta, hogy bakfitty, tehát náci!!! Igen, jól látod, vígan megengedem magamnak, hogy a kultúrliberális erogén zónáját ingerlő dolgokat leírjak, és azt is jól látod, hogy élvezem, ha ettől a kultúrliberális bepipul és leírja, hogy megvet. Utálnám ha kedvelne, ez a helyzet, így ebben a formában is védem magam tőle. Jellemhiba? Lehet, de mint már mondtam: piszkosul élvezem.

Te nem élveznéd a helyemben? Megmondod valakinek nyíltan, hogy le fogod írni, hogy bakfitty, és direkt azért írod le, hogy megpukkasszad vele, mire ő mit tesz? Engedelmesen megpukkad. Mondj valamit, ami ennél szórakoztatóbb és szinte alig kerül valamibe.

maroz 2016.09.26. 17:25:09

@gyalog.galopp: A szekértolástól kérges tenyeredet mutasd meg neki, attól boldog lesz.

Bár az mindig is egy érdekes kérdés volt, hogy minek tolni a szekeret. Ott a ló, sőt, lovak, esetleg egyéb négylábú, a szekérnek pont az a lényege, hogy azok húzzák. Mikor kell tolni? Besült a gyertya, nem indul a ló szívatóval sem, vagy mikor? Elakadt a kátyúban és nem bírja kihúzni két ló? De hát akkor meg baszik-e egy vonásnyit is az én tolásom? Nem értem én ezt a szekértolást.

maroz 2016.09.26. 17:26:16

@WiteNoir: Ez elkerülte a figyelmedet:

"Az mit jelent, hogy széljobbos? Milyen termelési-gazdasági-elosztási modell tartozik ahhoz a bizonyos, általad felismerni vélt széljobbos valamihez?"

2016.09.26. 17:48:59

@maroz:

a széljobb szekerét tolod.
csak azért nem nagyon kártékony mert nincs nagy befolyásod

politikai ideológia, szólamvilág nem termelési-elosztási modell, szóval a kérdésed irreleváns.

maroz 2016.09.26. 18:02:45

@WiteNoir: Az mit jelent, hogy széljobbos? Hogyan tolom azt a kurva szekeret?

Láttál te már életedben szekeret?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 18:07:03

@WiteNoir: Tudod, csak teoretikusan, ha tényleg ez történt volna, már ezért önmagában megbecsülést érdemelne :) még akkor is, hogyha az említett kereteket széttoljuk szinte tetszés szerint. Most tényleg majomka vagy, vagy dícséred marozt alattomos módon? :)

maroz 2016.09.26. 18:16:02

@WiteNoir: A szekér fékezése, az sokkal érdekesebb. Mifelénk a kerékkötés dívott, de hát az csak dombvidék volt, ellenben a mócok egy autógumit kötnek az ekhósszekér után amit a lejtő tetején telepakolnak kövekkel. Olyan jó módszer, hogy még ma is ezt használják, tegnap láttam.

2016.09.26. 18:40:00

@maroz:

egy troll vagy nem több.
menj vissza másik nicken a vincentre és beszélgess inkább jótündérrel inczével meg érvsebésszel

2016.09.26. 18:40:29

@Mihint:

te meg hülye vagy

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 18:51:08

@WiteNoir: Kíváncsiságból azért megkérdezem, miért gondolod ezt?

maroz 2016.09.26. 19:49:32

@WiteNoir: Megértelek, nekem is szoktak ilyen időszakaim lenni. Nem tudom, hogy mennyire általános gyógyír, de én ilyenkor lenyomok három nap alatt száz kilométert és háromezer méter szintet gyalog és jobb lesz. Próbáld ki, mit veszítesz?

maroz 2016.09.26. 19:51:00

@maroz: Már ugye az úszógumin túl. ;)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.09.26. 20:13:08

@maroz: Zöldfülű ez is. Csak nem az enyém ;-)

Lucius Flavius Silva Nonius 2016.09.26. 22:13:26

@Bell & Sebastian:

@Bell & Sebastian:
vegigkattintgattam a linkeket: tobb kulfoldieknek letrehozott egysegrol van link (pl. arab, alban, skandinav, stb), de amire Ön utal arra tovabbra sem talaltam semmit. Mi lenne a 2 konkret Divisionsnummer, amire Ön gondol?

Ezenkivul az "Erlass zur Behandlung jüdischer Mischlinge in Wehrmacht" miert vonatkozott volna az SS-re? Brian Rigg könyvet bar nem olvastam, de az Amazon.de-n elerheto tartalomjegyzek/forrasjegyzek is csak a Wehrmachtban szolgalo Mischlingekrol szol es nem az SS-rol (legalabbis nem talaltam SS tagokra vonatkozo reszeket benne).

"Az emlegetett SS divíziókat az arabok ellen szánták" megjegyzesehez mit gondol mit szolt volna a volt jeruzsalemi fomufti ill. Schellenberg?

"Die außergewöhnlich deutschfreundliche Stimmung der Araber ist im wesentlichen darauf zurückzuführen, dass man hofft, ‚dass Hitler kommen möge‘, um die Juden zu vertreiben
Walter Schellenberg, der Chef des Auslandsgeheimdienstes der SS

Bell & Sebastian 2016.09.26. 23:07:08

@Lucius Flavius Silva Nonius: Sajnálatos. Nem kell feladni ilyen gyorsan.

Robinzon Kurzor 2018.03.23. 18:25:25

Nem sikerült, pedig biztos nagyon komoly volt az elhatározás!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.03.23. 21:40:02

@Robinzon Kurzor:
Hadd ne olvassam el a szokásos hányadékot, csak a legjobb részeket kérem!
süti beállítások módosítása