Önjelölt faszakértőket így még nem aláztak meg
2016. augusztus 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Önjelölt faszakértőket így még nem aláztak meg

ligetvedok2.jpg

A szezon legterjedelmesebb közleményével vágott vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert az ökobiciklit túltoló ligetvédőknek. Az önjelölt aktivisták 7, azaz hét darab állatkerti fa kivágásába kötöttek bele, hiszen az eset nyilván jól illett a Városligetet kiirtani és lebetonozni kívánó orbáni terrorállam túlhiszterizált rémképébe.

Bár ne tették volna. Tizenhétezer karakterben kapták meg a választ, mi miért történt, milyen eljárásokkal és szakmai háttérrel az Állatkertben.

Az Állatkert ugyanis − ahogy a hivatalos neve is mutatja egyben Növénykert is. És ha valahol nehezen festhető fel a fazabáló narancsördög a falra, azok mégis csak a botanikus kertek és társaik, ahol el lehet hinni, hogy van szakértelem a fák gondozásához.

Így van ez a városligeti intézmény esetében is: ahogy a közleményük is felhívja a figyelmet, az Állatkertben más szakterületek képviselői mellett 5 fő természetvédelmi ökológus, természetvédelmi mérnök, illetve környezetvédelmi mérnök, 13 fő biológus illetve biológiai szakos tanár, 10 fő agrármérnök, 4 fő kertészmérnök és 1 fő erdőmérnök is dolgozik, akik közül többen tudományos fokozattal (PhD, kandidátus) is rendelkeznek; így az intézmény nincs híján a megfelelő szakembereknek.

S hogy egyáltalán milyen fairtásról van szó? Az intézmény kezelésébe tartozó mintegy két és félezer fatermetű növényegyed közül összesen hét darab, a megszűnt Vidámparktól örökölt területen, annak kerítése közelében álló fa kivágása történt meg.

Az Állatkert aktuális műveletei összesen 15 fát érintettek. A 15 fa közül nyolcat átültettek, a maradék hetet pedig a közlemény szerint a következők miatt kellett kivágni: elöregedettek; sérült és pudvásodó törzsűek, illetve sérült gyökérnyakúak; odvasodó, illetve erősen odvasodó törzsűek; erősen, illetve rendkívüli mértékben megdőltek; felnyurgultak, féloldalasak, töredező ágrendszerűek, formátlanok; nem tervszerűen ültetett, hanem magról kelt faegyedek, gyomfák; illetve inváziós fajhoz tartoznak. „Állapotuk miatt a szóban forgó faegyedek némelyike még veszélyes is, illetve egy részüket a tervezett munkálatoktól függetlenül is ki kellene vágni” közölte az intézmény.

A városligeti intézmény ezután hosszasan felsorolta, hogyan is történt a kivágásokat megelőző hivatalos eljárás, mi történik egyébként az Állatkert növényvilágában és fagondozásában. Végül közölték azt is: „A Fővárosi Állat- és Növénykert nem híve azt esztelen fakivágásnak. De nem híve más esztelenségeknek sem. Éppen ezért − szakmai alapokon − mindenképpen ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy vannak olyan esetek, amikor helye van a fák kivágásának”.

És ez így is van.

E sorok írója a fák barátja és rajongója, aki elborzadva szokta nézni, ha egy telken van köztéren agyatlan módon letarolják a növényzetet, hogy netán viakoloros, árnyéktalan, kihalt kősivatag kerüljön a helyére. Sajnos ilyen elrettentő példákból is van elég ma Magyarországon.

De ha önjelölt ligetvédő aktivisták minden létező fás szárú növény mindenáron való megmentéséért küzdenek, akkor óhatatlanul futnak bele hasonló kellemetlen pofonokba, amelyek csökkentik az esélyét annak, hogy a valódi kritika szüksége esetén meghallhassák a hangjukat. A faállomány gondozása a civilizációnk szerves része. Budapest helyén soha nem lesz és ne is legyen őserdő.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr69877174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Önjelölt faszakértőket így még nem aláztak meg 2016.08.08. 13:26:02

A szezon legterjedelmesebb közleményével vágott vissza a Fővárosi Állat- és Növénykert az ökobiciklit túltoló ligetvédőknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andris89 2016.08.08. 13:18:46

és vajon akkor is kivágták volna ezeket az elöregedett, pudvás fákat, ha nincs a Liget projekt?

Robinzon Kurzor 2016.08.08. 13:28:45

Fontos győzelem ez, igaz, ergé?

2016.08.08. 13:35:41

mi volt ebben a pofon?

az állatkert végre összeszedte magát, és összetolt egy választ. két hét alatt sikerült.

az első percben így kellett volna, nem pedig arról hazudozni hogy van szakvélemény de nem mutatják meg.

majd most szétszedik ezt a közleményt is, arról már úgysem fogsz írni, volt már néhány ilyen korai kárörömöd több, azoknál is lapítottál utána.

rg, ez már komoly személyiségi problémának látszik.

GNDL 2016.08.08. 13:58:31

Hetedik éve egyik dilettáns intézkedését hozza a másik korrupt és ostoba intézkedése után a Fidesz-KDNP, így nem csoda ha ma csak fingik egyet Orbán valamelyik hasznos idiótája, már annak is megkérdőjelezhető a „szakmai háttere”. Mindenesetre ha a Fidesz-KDNP intézkedései kapcsán előre feltételezzük a rossz szándékot (mondjuk kizárólag a közpénzek két kézzel való fosztogatása) és a nagyfokú inkompetenciát (a Fidesz-KDNP kormányzását jellemző nepotizmus miatt), akkor szinte minden esetben megóvhatjuk magunkat egy későbbi komoly csalódástól... :)

A hangsúly egyébként nem ezen van, hanem azon, hogy ahol feltűnnek a hungarista kopaszaitok, ott elég nyilvánvalóan olyasféle korlátokba ütközött az Orbán-rezsim, amit már képtelenek a demokratikus jogállam látszatának fenntartásával megoldani, így ilyesféle illiberális eszközökkel próbálják elhárítani az útjukba kerülő akadályokat. A Liget-mutyi környékén pedig hemzsegnek a hungarista kopaszaitok, így elég nyilvánvaló, hogy a Városliget szétcseszése kapcsán hangoztatott kommunikációtok szöges ellentétben áll a valódi, ma még csak feltételezhető, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján előreláthatóan rossz szándékaitokkal.

Szóval nem túl megnyugtató az, hogy szerinted „az intézmény nincs híján a megfelelő szakembereknek”, mert akkor ez lenne hetedik éve az első eset, hogy valami szakmai alapon történik Orbán közpénztolvaj mutyijai környékén, és pont hogy pezsgőt kéne bontani a jeles esemény tiszteletére... :) De ahogy fent említettem, ennek még komoly csalódás is lehet a vége, mint eddig minden esetben...

Tudod egyáltalán nem bízni a magatokfajta szervilis és korrupt fideszes idiótákban csak egy egyszerű, de igen hasznos önvédelmi reflex. :)

Jean Sol Partre 2016.08.08. 14:16:22

Még sok ilyen győzelmet, hasonló alapos indoklást minden kérdéses ügyben! Szeretném a földügyekben, a trafikügyekben, az MNB alapítványok, a Rogán, a mobilgát és a Liget (meg az összes többi) ügyekben is ugyanezt a nyíltságot. És akkor felőlem ergé a fenekét is verhetné a földhöz örömében, hogy hogy "megalázták" az embereket, ha neki ez a boldogság.

k.z.m. 2016.08.08. 14:37:19

@GNDL: Mit szívtok? adjatok már nekem is?

paisano 2016.08.08. 14:40:05

@andris89: "egy részüket a tervezett munkálatoktól függetlenül is ki kellene vágni" ennek melyik része nem érthető?

Lesből Támadó Szárítókötél 2016.08.08. 14:44:17

És most azért kellene hehereszni a faolelgetok luzersagan, mert ennyi cirkuszba került kiharcolni(uk) azt, hogy egy valódi szakmai véleményt olvashassanak, nem pedig egy hazudozassal, mellebeszelessel vastagon megkent, adoforintokkal pufira kibelelt propaganda helyett? Nem esetleg talán ezzel kellene kezdeni bármiféle, fák kivagasat is érintő építkezés tervezeset?

Gratulálok az oromodhoz.

U.i.: Valami nagyon el van cseszodve benned, kedves poszter.

paisano 2016.08.08. 14:45:45

@GNDL: gratulálok! ilyen hosszan, ilyen keveset mondani... :D egyetlen olyan állítást sem sikerült megfogalmaznod, amelyet ne lehetne - bizonyítható- tényekkel cáfolni... komolyan nem veszitek észre, hogy már alig van "közönsége" az ilyen demagóg és valótlanságoktól hemzsegő propagandának?

GNDL 2016.08.08. 14:55:32

@k.z.m.: „Mit szívtok?”

Valószínűleg amit Deutsch Tomi... bár ő közelebb van a „tisztább forrásokhoz”... :) Habony valószínűleg „szinti”, így olyat én ma már biztosan nem. :)

@paisano: „ilyen hosszan, ilyen keveset mondani”

Nem tudom mit érthet meg egy ilyen - szerintem egyáltalán nem hosszú, sőt - terjedelmű szövegből egy olyasvalaki, akinek kedvenc pártja egyetlen szavas választási programot írt a legutóbbi választásra, figyelembe véve a velük szimpatizálók jellemző és nagyfokú szellemi korlátait, de igazság szerint nem is érdekel... :)

„már alig van "közönsége" az ilyen demagóg és valótlanságoktól hemzsegő propagandának”

Ezt nektek kéne lassan észrevennetek, hogy fogy a közönség...

Évente kisvárosnyian menekülnek előletek az országból, lassan tényleg nem marad „értő közönség”, akik egyetlen szavas választási programnál azért jóval hosszabb írott szöveget is képesek megérteni és helyén kezelni, nem tekintve azt mondjuk demagógnak csak azért, mert nem tetszik nekik a tartalma, vagy esetleg alapvetően nem értenek vele egyet... :)

Conchobar 2016.08.08. 14:58:47

Fenét se érdekli ez az egész ligetes-faszoskodás, de legalább jól beszóltunk a posztolónak és ettől boldogabbak lettünk

apanna 2016.08.08. 15:13:03

@andris89: Te is egy önjelölt szakértő vagy? Esetleg funkcionálisan analfabéta? Le van írva miért lettek kivágva. Ennél érthetőbben nem igazán lehet fogalmazni.

pitcairn2 2016.08.08. 15:35:59

@GNDL:

sokkal hasznosabb lenne ha a ligeti "istentuggya-mit-védő" társulat átvonulna
a másik ligetbe

ott ugyanis nagyságrendekkel nagyobb gáz van...

Elhagyatva Magyarországon 28. - Nagyvendéglő, avagy drogtanya a Népligetben
www.youtube.com/watch?v=9_LUS8l7JAA

a Városliget valószínűleg nagyon szép lesz - persze arról érdekes vitákat lehet folytatni, hogy érdemes e ebbe ennyi temérdek pénzt ölni, ill. hogy érdemes e ennyi múzeumot egy helyre bezsúfolni (speciel szerintem jobb lett szétszórni ezeket a városban)

ezzel szemben a Népliget csak szép csendben rohad a város peremén...

és úgy tűnik, hogy ez lényegében senkinek sem fáj...

pitcairn2 2016.08.08. 15:43:53

@GNDL:

"hogy a Városliget szétcseszése kapcsán "

ha szétcseszett ligetet akarsz látni akkor inkább a Népligetet javaslom

mandiner.blog.hu/2012/03/25/nepliget_ganyorszag_vi

GNDL 2016.08.08. 15:50:02

@pitcairn2: Szerintem meg az lenne sokkal hasznosabb, ha Orbán visszalépne a Liget-projekttől, és mivel a Városliget valóban felújításra szorul, egy új projektet létrehozni ebből a célból, de már a városlakók, a civil- és szakmai szervezetek részvételével, véleményeik meghallgatásával és javaslataik összehangolásával, befogadásával együtt. Akár még helyi népszavazást is ki lehetne írni, úgy tűnik február óta Orbán már nem is annyira irtózik a népszavazásoktól... bár egyelőre csak a saját kezdeményezései állnak közel a szívéhez, de hátha meg lehet vele kedveltetni mást is. :)

Egy kormány dolga egyébként pont ez lenne, hogy felmérjék a problémákat, az igényeket, majd ezekre az érintettek közreműködésével is hatékony válaszokat adjanak. Nem pedig arroganciával, erőszakkal és bolsevik agitprop kampányokkal lenyomni mindenki torkán azt, amit Orbán egy pálinkagőzös vacsora után a minden bizonnyal erős antidepresszánsai hatására megálmodik... :)

A Népligetről is lehetne beszélni... az elcseszett Széll Kálmán térről is, a nyomott hangulatú és ilyen időben grillsütővel felérő Kossuth térről is... meg ha már beszélünk akkor akár az egészségügyről is lehetne, hogy például valóban van-e az államnak pénze Liget-mutyira akkor, amikor alapvető higiéniai hiányosságok miatt hullanak a még csak nem is krónikus betegek az állami kórházakba... sok mindenről lehetne beszélni... sokan szívesen is beszélnének minderről... de egyelőre Orbán és korrupt haverjai zárkóznak el ezektől a beszélgetésektől. :)

GNDL 2016.08.08. 16:00:02

@pitcairn2: „Városliget valószínűleg nagyon szép lesz”

Fogd az eddigi állítólagos kész terveket a kezedbe, menj ki szépen a Városligetbe, most úgyis szép az idő (legalább azt is meglátod hogy mennyien használják egyébként a Ligetet ilyen időben és pontosan mire), és nézd meg hová kerülnének ezek az épületek... próbáld valahogy elképzelni, milyen lesz a környezet, milyen napszakban éppen hol és mit fognak ezek az épületek beárnyékolni... abba is próbálj belegondolni, hogy ilyen mértékű építőipari projekt esetén hogyan fog kinézni az adott környék, hová teszik majd a mélygarázsnak kiásott több millió köbméternyi földet, hol fogják tárolni a nem kevés építőanyagot, milyen útvonalon járnak majd több tonnás munkagépek, óránként többször is... aztán ha már így ebben vagy, tedd fel a kérdést magadnak, hogy szerinted lehet-e a továbbiakban parknak nevezni egy olyan területet, amelyen több száz négyzetméternyi alapterületű, több szintes betonépületek állnak, a megfelelő és egyéb infrastruktúrával, úthálózattal, több szintes mélygarázzsal, egyéb épületekkel és építményekkel...

Mert hiába mondanám most neked, hogy ha a jelenlegi állítólagos kész tervek alapján akarják beépíteni a Városligetet, akkor annak annyi, tökéletesen elveszti közpark jellegét... menj ki, nézd meg, csak hogy tudd, hogy mi akik ismerjük a Ligetet, miről beszélünk neked. :)

maroz 2016.08.08. 16:04:28

Az már volt, hogy egy önjelölt faszakértőről posztot írt egy önjelölt fasz szakértő?

pitcairn2 2016.08.08. 16:13:28

@GNDL:

a Városliget fejlesztése sohasem volt "népszavazások" függvénye...

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rosliget#T.C3.B6rt.C3.A9nete

pitcairn2 2016.08.08. 16:13:28

@GNDL:

a Városliget fejlesztése sohasem volt "népszavazások" függvénye...

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rosliget#T.C3.B6rt.C3.A9nete

pitcairn2 2016.08.08. 16:16:12

@GNDL:

éveken át napi rendszerességgel jártam át (gyalog) a ligeten, leginkább a Városligeti Fasor és Teleki Blanka gimnázium közötti részen

a szubjektív véleményem a következő

ez a rész meglehetősen alul-hasznosított és jellegtelen volt

pitcairn2 2016.08.08. 16:21:59

@GNDL:

ettől függetlenül persze azt továbbra is fent tartom, hogy hiba ennyi múzeumot egy helyre összezsúfolni, a zöldfelület-fetisizálásban azonban nem hiszek

néhány nagy park nem pótolja a gyalogosbarát-közterületek hiányát

ergo

a parkmánia a városépítészet kapcsán inkább csak pótcselekvés

a legszebb példa erre egyébként a tök üres Népliget, ami egyébként nagyobb mint a Városliget és sokkal értékesebb faállománnyal rendelkezik...

GNDL 2016.08.08. 16:31:19

@pitcairn2: „Városliget fejlesztése sohasem volt "népszavazások" függvénye”

De egy modern demokráciában egy ilyen nagy ellenállást és vitákat kiváltó intézkedés miatt már szoktak népszavazásokat rendezni, nem is elvétve... azért valljuk meg őszintén. :)

„éveken át napi rendszerességgel jártam át (gyalog) a ligeten”

Nem erről volt szó... mondtam, hogy fogd magad, menj ki most, kezedben az állítólagos kész tervekkel, és nézd meg milyen pusztítás várható, valamint nézd meg hogy most konkrétan mire használják a városlakók a Ligetet, és Orbán pálinkagőzös rémálmának kivitelezése után lesz-e lehetőségük ilyesmire egyáltalán... akár beszélgethetsz is velük, barátságos emberek, kérdezd meg mi a véleményük a Liget-mutyiról... meg fogsz lepődni, hogy a Ligetet használók mennyire ellenzik hogy beépítsék minden szarral... :)

GNDL 2016.08.08. 16:34:05

@pitcairn2: De egyrészt ki beszél díszkertről??? :D Közparkról lenne szó... már amíg Orbánék szét nem kúrják. :)

Másrészt mi lenne ha összeszednéd a gondolataidat, és azt egyetlen hozzászólásban küldenéd el nekem? Ne nyomj azonnal a „Komment küldése” gombra, jól gondold meg hogy kiöntötted-e a szíved nekem, és csak akkor küldd ha már nem nehezedik semmi elviselhetetlen teherként rá... :)

pitcairn2 2016.08.08. 16:41:48

@GNDL:

egy felettébb alul-hasznosított közparkról (éveken át napi rendszerességgel mentem át rajta, szóval tudom...)

pitcairn2 2016.08.08. 16:47:04

@GNDL:

a korábbi "ideális" állapotok sem népszavazás eredményeképpen alakultak ki...

mi több

nem nagyon hiszem, hogy lenne olyan valamire való díszkert vagy valóban sikeres közpark a világon, ami népszavazás mentén jött volna létre...

ettől függetlenül továbbra is fenntartom azt, hogy nem kéne ennyi múzeumot egy helyre összezsúfolni a zöldfelület fetisizálás azonban részemről felejtős pótcselekvés...

évtizedek óta szórakoztatják ezzel a népet...

nem ezen áll vagy bukik az, hogy egy város élhető lesz vagy sem

egy csomó nagyszerű városban alig van zöldfelület (pl. eklatáns példa Velence), egy rakás iszonyatos városban pedig rengeteg zöldterület van (pl. városnak csúfolt szovjet lakótelepek az egykori SZU területén)

GNDL 2016.08.08. 16:48:15

@pitcairn2: „felettébb alul-hasznosított”

Közpark bazmeg, fák nőnek, bokrok vannak, fűre lehet leheveredni, lehet sport- és szabadidős tevékenységeket folytatni,... hogy akarsz hasznosítani egy közparkot? Beépíted múzeumi negyednek? Akkor ennyi volt a közpark... :D

paisano 2016.08.08. 16:54:44

@GNDL: " egyetlen szavas választási programot írt..." :D azért mert sokan csak annyit értettek meg belőle?
"fogy a közönség..." ??? legalább ekkora kapitális ostobaságot ne állíts már... magasabb a kormányt támogatók létszáma, mint 2014-ben ember!!!
"Évente kisvárosnyian menekülnek előletek az országból..." azért mert te azt hiszed? a kalandvágyók többsége rövid időn belül vissza is tér, csak erről nem szól a statisztika... egyébként meg Magyarországról lényegesen kisebb arányú az elvándorlás, mint pl a németeknél... onnan is Orbán elől menekülnek?

GNDL 2016.08.08. 16:57:38

@pitcairn2: „nem nagyon hiszem, hogy lenne olyan valamire való díszkert vagy valóban sikeres közpark a világon, ami népszavazás mentén jött volna létre”

Ja, már emlékszem, te vagy az a kurva nehéz felfogású szerencsétlen, akinek mindent többször is el kell magyarázni, és még akkor is csak valamiféle szerencsén vagy a bolygók állásán múlik, hogy legalább negyed részben megérted. :D

Arról írtam fentebb, de elég nyilvánvalóan nem jutott el a jellemzően fideszes, így igen nagy mértékben korlátolt elmédig, hogy (és most idézem hogy tényleg ne nagyon zavarjalak össze): „egy modern demokráciában egy ilyen nagy ellenállást és vitákat kiváltó intézkedés miatt már szoktak népszavazásokat rendezni, nem is elvétve”.

Koncentrálj ezekre: modern demokrácia, nagy ellenállás, vitákat kiváltó. Ne csak egyikre másikra, hanem az összesre. :)

„zöldfelület fetisizálás azonban részemről felejtős pótcselekvés”

Te vagy György Péter? Ő használta ezt a „fák/zöldfelület fetisizálása” kifejezést, amiért páran pár fórumon már megelőlegezték neki, hogy szilánkosra törik az arcát... :)

„csomó nagyszerű városban alig van zöldfelület”

Oké, majd Orbánt és korrupt haverjait oda száműzzük, miután el lesz kobozva a közpénzekből harácsolt vagyonuk... és persze letöltötték több évtizedes fegyházbüntetésüket... :)

De Budapesten azért nem kellene ledózerolni a már meglévő zöldterületeket, csak azért, mert Orbán a Várba akar költözni, és a Liget-muttyi keretein belül akarja újabb több tízmilliárdnyi lopott közpénzzel tovább hizlalni korrupt holdudvarát...

Pelso.. 2016.08.08. 17:05:21

@paisano: Nem csak annyit, az egészét értették meg, illendő érteni az ilyesmit is manapság. Optimális helyzet, hisz így mindenki azt gondol a szó mögé, amit szeretne. Mondom, mindenki.
Talán túlzás is volt ennyit pazarolni a jónépre, szimpla kacsintás bőven elég, legközelebb már az jön.

GNDL 2016.08.08. 17:09:25

@paisano: „magasabb a kormányt támogatók létszáma, mint 2014-ben”

Az arányuk, nem a számuk...

Egyrészt lassan tényleg csak fideszes proli rezsiharcosok és képzetlen eltartott közmunkások maradnak az országban, a képzettebb és rátermettebb fiatalok tízezrével menekülnek előletek, évente.

Másrészt azért valljuk meg őszintén, ahhoz képest nem is olyan nagy a Fidesz-KDNP támogatottsága... évi 100+ milliárdos kampánybüdzséjük van lopott közpénzekből, további lopott közpénzek 100+ milliárdjaiból pártállami agitprop médiát gründoltak maguknak és tartanak fenn, kisajátították a ma már csak nevében közmédiát, még az olimpia ideje alatt is negyed-fél óránként tolják az idegengyűlöletet szító kampányaikat és a bolsevik agitprop szemetet, emellett ugye fideszesítették az ügyészséget, a rendőrséget, így rekord korrupciós ügyei miatt nem mostanában lesz rács mögé juttatva például Voldemort nagyúr, vagy Lázár, esetleg Orbán, a jogállamiság és a demokratikus intézményrendszer leépítéséről nem is beszélve... szóval ilyen bolsevik eszközöket vetnek be, és még mindig nem éri el a 80-90%-ot a népszerűségük?! Méltó ideológiai elődeik, Kádár és Rákosi ezt azért hatékonyabban csinálták... :)

„a kalandvágyók többsége rövid időn belül vissza is tér, csak erről nem szól a statisztika”

Viccelsz... már rég hamisítottak volna ilyen statisztikát a fideszes elvtársak, ha csak egy kicsit is jellemző lenne az hogy „rövid időn belül visszatérnek”... :) De nyugtassátok csak magatokat azzal, hogy majd úgyis visszatérnek... majd ha nem lesz ki eltartson titeket lehet rájöttök, hol kurtátok el... de lehet még akkor sem. :)

„Magyarországról lényegesen kisebb arányú az elvándorlás, mint pl a németeknél”

Vagy ha nem azzal nyugtatjátok magatokat, hogy „majd úgyis visszajönnek”, akkor legyen a másik retardált fideszes bullshit, hogy „máshonnan is mennek”... ha ez számotokra a megoldás, akkor hajrá, ügyet se vessetek rá, hogy ma már a nyakatokig ér a szar. :)

pitcairn2 2016.08.08. 17:09:29

@GNDL:

további kellemes őrjöngést!:)

marko11 2016.08.08. 17:44:53

Kaptunk már választ arra, hogy
1. a Budavári Palotában miért nincs jó helyen a múzeum?
2. És, ha nincs jó helyen, akkor miért éppen a Városligetet kell lebetonozni?
És, aki esetleg nem tudná, a sokat emlegetett régi Expo épületek szépen meghúzódnak a fák alatt,
míg a helyükre tervezett az új múzeum (vagy zenepalota) majd' tíz emelet magas beton lesz!
És a csendes pihenő parkból meg turista centrum.

Aki ezt a kormányzati Liget projectet támogatja, az mind, nagyon szégyellje magát!
Helyesbítek: hazug kormányzati projectet. Mert pl. az autók kitiltása csak álom-szintű terv.
varosliget.info/index.php/component/content/article/85-cimlap/576-egyelore-csak-alom-a-kos-karoly-setany-lezarasa?utm_

GNDL 2016.08.08. 17:50:54

@marko11: „Budavári Palotában miért nincs jó helyen a múzeum?”

Orbán költözne oda meg a miniszterelnökség az összes pereputtyával együtt... kormányzat épület lesz a Vár fele, a megfelelő biztonságtechnikai megoldásokkal és szolgálattal, beléptetéssel, ellenőrzéssel, satöbbi... ha Orbán odaköltözik a Vár tökéletesen elveszíti mindenféle közfunkcióját, senki nem fog múzeumba menni, mert senkit nem engednek oda... már úgy nemzetbiztonságilag... :)

„ha nincs jó helyen, akkor miért éppen a Városligetet kell lebetonozni?”

Mert oda több épületet is fel lehet húzni... :)

Egyértelműen szinte csak a korrupcióról és a közpénzek fideszes holdudvarhoz csatornázásáról szól a dolog, ez megy hetedik éve. Lásd ha a kormányzat valami egészségügyi-, oktatási-, akármilyen fejlesztést hirdet meg, annak túlnyomó része építőipari beruházás lesz a vége... nagyjából azért, mert ilyen projektekre lehet tíz- és százmilliárdokat nagyobb összegben elverni, szinte lehetetlen utána járni a pofátlan felülárazásoknak és az egyéb lenyúlásoknak, vagy éppen a kivitelezés minőségének, és így lehet komoly mértékben feltőkésíteni a korrupt holdudvart. Meg persze a GDP-hez is odateszi magát ez a fajta állami beruházás, így azzal is vagánykodhatnak, Béla elemezheti... :)

andris89 2016.08.08. 17:50:58

@apanna: ha már funkcionális analfabetizmus, akkor lefordítom neked a kérdésem: a fák vajon akkor is pudvásak lennének, ha nincs a Liget projekt?

pitcairn2 2016.08.08. 17:53:31

@marko11:

a liget multifunkcionálissá tételét sokkal olcsóbban is meg lehetne oldani

anno jóformán spontán ment ez

Vurstli
varosliget.info/index.php/vurstli

és valósággal ömlött a szórakozni vágyó nép a ligetbe:)

persze a "művelt értelmiség" heves fanyalgása mellett:)

pitcairn2 2016.08.08. 17:57:29

@marko11:

megjegyzem a Népligetet is a zöldterület fetisizáló "művelt értelmiség" végezte ki, mivel az egyszerű nép inkább efféle dolgokért ment oda:)

"A Mutatványos tér volt a Népliget egyik legnépszerűbb része, itt gyorsan megszülettek a színesre festett, lampionos díszített __szórakozóhelyek__: volt mozi, __vendéglők__, dodzsem, cirkusz, céllövölde, barlangvasút, kör- és hajóhinta.[4][m 1] Itt állt Kemény Henrik Bábszínháza és Közép-Európa legnagyobb és leghosszabb hullámvasútja is, „A Kárpátoktól az Adriáig” szlogennel.["

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pliget

ez se volt vmi ménkű nagy panama:)

GNDL 2016.08.08. 18:06:16

@pitcairn2: „zöldterület fetisizáló”

Azért társaságban ezzel a kifejezéssel óvatosan... fent írtam, építészek, urbanisták és környezetvédők emiatt arcod fogják átrendezni, jobban mint ahogy Orbán akarja a Városligetet... :)

pitcairn2 2016.08.08. 18:10:13

@marko11:

a Városliget különben igen keményen be volt építve a fénykorában:)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/14/Ezred%C3%A9vi_ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s_t%C3%A9rk%C3%A9p_1896-19.JPG

PS.: még mielőtt félreértenél vmit nem rajongok több száz milliárd forintért összegründolandó múzeumi negyedért

pitcairn2 2016.08.08. 18:12:30

@GNDL:

a kifejezés Jane Jacobs-tól ered, kb. ő röhögte körbe először a de facto városrombolásban utazó ortodox várostervezők zöldfelület-mániáját:)

en.wikipedia.org/wiki/The_Death_and_Life_of_Great_American_Cities#The_role_of_parks

GNDL 2016.08.08. 18:18:13

@pitcairn2: Csak említem, de ahogy érzed... bár ha nincs ilyen társaságod akkor mindegy. :)

pitcairn2 2016.08.08. 18:29:56

@GNDL:

elmebetegekkel csak az interneten szoktam társalogni:)

marko11 2016.08.08. 20:44:44

Persányi bátor kiállása a hatalom mellett gyümölcsözőnek ígérkezik (Persányi számára): zöldügyi kormánybiztos lehet belőle!

Laikus Érdeklődő 2016.08.08. 21:09:34

@marko11: Én úgy olvastam, hogy kizárólag az állatkert és a régi vidámpark területét érintő fejlesztések mellett állt ki. Oda nem tervznek múzeumot...

Ad Dio 2016.08.08. 21:48:07

Jesszusom de érdekes vita ez... megyek is aludni. J'cakát!

Tamas Zsolt 2016.08.08. 22:51:27

@GNDL: Ilyen kibaszott aktív voltál a Gyurcsány-kormány intézkedései idején is? Légyszíves linkeld be pár kommentedet az akkori elcseszett intézkedésekkel kapcsolatban is, ha kérhetem. Ha sikerül, elhiszem, hogy nem egy felbérelt troll vagy ;)

annamanna 2016.08.08. 23:03:04

@GNDL: megnéztem, tényleg nagyon vicces. A Balog-beszédet is, és mindkettőnél az a benyomásom támadt, hogy vagy a szájmozgás lett a szöveghez igazítva, vagy a szöveg az eredeti szájmozgáshoz.

Kalmár 2016.08.08. 23:15:02

@GNDL: Milyen rafináltak ezek a menekülők!
Elmenekülnek a Fidesz elől, majd a többségük rájuk szavaz.....
Nem kamuzol te egy kicsit?

midnight coder 2016.08.09. 06:47:09

@GNDL: "Vagy ha nem azzal nyugtatjátok magatokat, hogy „majd úgyis visszajönnek”, akkor legyen a másik retardált fideszes bullshit, hogy „máshonnan is mennek”... ha ez számotokra a megoldás, akkor hajrá, ügyet se vessetek rá, hogy ma már a nyakatokig ér a szar"

Azért ennek a szarnak a 90%-át a szocik hordták össze. Az ő elődpártjuknak illetve moszkvai testvéreiknek volt anno köszönhető, hogy abban a 40 évben amikor a mostani Nyugat-Európa is megszedte magát, mi a béketábort építettük.Aztán ügyesen csődbe vitték a rendszert, mi pedig itt álltunk egy olyan gazdasággal, amiben alig volt olyan cég, ami versenyképes volt a nyugati piacon. Aztán a mafla Antallék alatt, illetve utána ügyesen szétlopták ezt is. Alapvetően ezért nincs az országnak saját gazdasága, és ezért keres negyedannyit egy magyar mint egy német, és ezért mennek ki a fiatalok külföldre.

MidlifeCrisis 2016.08.09. 07:21:42

@GNDL:
"Évente kisvárosnyian menekülnek előletek az országból..."
A számokkal - kellő ismeretek hiányában - nemigen tudok vitázni. Itt, Felső-Bajorországban, szubjektíve néhány éve látványosan nő, nem csupán a magyarok, hanem úgy en bloc a kelet-európaiak száma...
Viszont... dőreség lenne azt gondolni, hogy aki elhagyta Magyarországot, ezt csakis a mostani okostojások miatt tette volna, és ebből kifolyólag automatikusan baloldali szavazó lenne... a frusztráció kb. 2008 óta nő drasztikusan az emberekben, és miután lezajlott a "fülkeforradalom", majd kb. egy fél év alatt kiderült, hogy még mindig "egy kutya kölyke mind", politikai nézetektől függetlenül, a legtöbb, azóta elvándorolt emberben egyszerűen elszakadt, megtört valami... amíg nem látni azon változás lehetőségét, amely egy valós alternatívája lehetne az elmúlt 26 évnek (márpedig erre, a magyar belpolitikai viszonyokat figyelembe véve még vagy 10-15 évig esély nincs) addig az, aki ugyanúgy hupililát hány a paletta teljes szélességében mocorgó pártoktól és egyéb formációktól, ergo a teljes, magyar politikai elittől, mint ahogyan én is (ennek oka egyébként, hogy 2007-2013 között egy állami, autópályaberuházásokkal is foglalkozó cégnél dolgoztam, úgyhogy Kókától és Bajnaitól Lázárig, Gyurcsánytól Orbánig, Csillagtól, esetleg Puchtól Simicskáig sokféle szereplő "munkásságát" volt alkalmam testközelből szemlélni), azoknak nem marad más opció, mint kiszállni és a szomszéd hajóról szemlélni, hogy mi is történik odaát.
(Off topic: még mielőtt megindulna a shitstorm, igen, lesz elég pénzem, eltartani a szüleimet, meg lehet nyugodni, e terén nem leszünk terhére a magyar államnak - esetleg az adófizetőknek, ha akad akkortájt még néhány... A napjaim sem mosogatással töltöm, mérnök létemre, szerencsés módon hasonló a munkám az otthonihoz. Szintén állami cég, szintén autópályák... hogy is mondjam... bár itt is kurvul el minden, szép lassan, de azért van még mit tanulni tőlük... On)

"a másik retardált fideszes bullshit, hogy „máshonnan is mennek”...
Németországban ez tényleg egy valós probléma. Hogy mennyire, arra példa a következő cikk. Mivel a hozzászólásaid alapján kialakult egyfajta sztereotípia bennem, a politikai nézeteid kapcsán (amiért ezúton is bocsánatot kérek, mert nem szép dolog így, látatlanban), a forrásom is a paletta bal, pontosabban a németországi értelemben vett (!) liberális oldaláról származik:
www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/auswanderung-aus-deutschland-neue-studie-zeigt-gruende-a-1022743.html
Majd másfél millió ember, jó tíz év alatt... és valóban vannak olyanok is, akik ráadásul Magyarországra mennek... beszédes válasz a "Wir schaffen das!" szlogenre...

A helyzet az, hogy mindkét oldalon oltári módon kezdik egyre komolyabban túltolni a bicót... és mindennek csak mi, valódi hatalom nélkül gágogó, a politikai és gazdasági elitek által kőkeményen megvezetett (korrupció mindenütt van, de ahol az embereknek jut is, marad is, ott ugyebár nem mindig veszik észre), egyszerű adófizető polgárok ihatjuk meg a levét... Amíg a kis világunk félig meddig egyben van, addig még ezzel sincs baj... hangsúlyozom, még... a szemek már nyílnak lassan...

gabpocok 2016.08.09. 07:23:58

@Tamas Zsolt: Erős azzal érvelni vmi kretén dolog mellett hogy az előzőek is megcsinálták... tiszta óvoda kérem szépen... Mikor fogsz felnőni még vagy 1.5 millió honfitársaddal?? Mikor fogod azt mondani hogy bassza meg az nem mentség hogy az előző kormány is lopott,az nem jogosít fel senkit hogy továbbra is lopjon. Vagy akkor ennyi erővel most kimegyek kirabolok 2-3 állami takarékpénztárat és amikor lecsuknak az ultimate érv: h hát de vityáék is ezt csinálják .Ja hogy instant 5 év börtön mert nem fogyatékosok vannak ott mint ti

Barbaarb 2016.08.09. 08:36:26

@Lesből Támadó Szárítókötél:

Inkább az a furcsa, hogy ezzel ennyit kell foglalkozni, néhány önjelölt marha miatt. Finoman szólva tényleg túlmotiváltnak kell lenni ahhoz, hogy 7 db ismeretlen állapotú fa kivágásába belekössenek.

$pi$ 2016.08.09. 08:44:23

@MidlifeCrisis: "frusztráció kb. 2008 óta nő drasztikusan az emberekben"

Hát nem tudom, mintha 2006-ban úgy kellett volna szétverni a tüntetéseket, hogy arra még nem nagyon volt példa 56 óta. Volt azért ott frusztráció 2008 előtt is.

informatikusnal nincs butabb leny 2016.08.09. 09:03:13

Háááát, nagyon egyszerű vagy. Szakszavak és titulusos muksók sorba szedése nem jelenti azt, hogy a történet automatikusan igazzá válik.

fél(re)értelmiségi 2016.08.09. 09:17:18

Nem kell ahhoz PhD vagy kandidátusi fokozat sőt, még "szívni" (sic!) sem semmit, hogy alapvetésként kezeljük: egy erősen szennyezett levegőjű főváros évszázados közparkjában (de bárhol másutt) lévő kifejlett fákat meg kell óvni és gondozni kell a végsőkig. Nagyon helyes ha az erre hivatott szakemberek kellő gondossággal járnak el, nem kell ezért gúnyolódni az "önjelölt" fa- és Ligetvédőkön u.i. ők vitathatatlanul a köz érdekét védik jelen esetben, egy arrogáns viselkedéssel, hazug propagandával és egyre palástolatlanabbul korrupt magatartással szemben. Az nem közérdek, hogy elsősorban jelentős méretű ÉPÍTŐIPARI beruházásokat hajtanak majd végre egy parkban! Még csak nem is korszerűsítés, és nem is helyreállítás. A zöld terület és felület közötti különbségről meg már nem is érdemes szót ejteni, annyira evidens az óriási különbség e két fogalom között. Az is egy alapvetés, hogyha én fát ültetek, zöld területet hozok létre, akkor személyes jó érdekem fűződik ahhoz, hogy az minél tovább éljen, virágozzék, terebélyesedjen. Vajon, az ellentmondást nem tűrően betegnek kikiáltott fák ilyen állapotba kerüléséért a felelősséget nem állapíthatják meg azok a nagyon magasan képzett állatkerti szakemberek? Legalább annyit kommunikálhatna ez az alapjaiban véve szimpatikus intézmény: bocs, a rossz szomszéd elhanyagolta a fáit, most megpróbáljuk rendbe tenni azokat. Kivágunk ennyit meg annyit, de ültetünk azonnal helyettük, nyugi. Nem, ehelyett végkicsengésében hasonló arroganciával mint a kormány vezérelte projektemberek teszik, egy feleslegesen hosszú értekezéssel megpróbálják ugyanúgy lejáratni a Ligetvédőket, mint a kenyéradóik. Egyébként, az is beszédes, hogy ha ennyi jeles szakember van egy a Városligetben működő intézményben, akkor miért nem vesznek részt a Liget projektben, mint környezetvédelmi, és öko szakemberek? Nagy kár, ha már az Állat és Növénykertben sem érzik és értik, miért aggódnak elsősorban a Ligetvédők. Ezek szerint: doktorált favágókat sehol másutt nem lehet találni, mint egy patinás növénykertben.

pitcairn2 2016.08.09. 09:30:11

@fél(re)értelmiségi:

a "ligetvédők" jobban tennék ha átvonulnának a másik ligetbe...

Elhagyatva Magyarországon 28. - Nagyvendéglő, avagy drogtanya a Népligetben
www.youtube.com/watch?v=9_LUS8l7JAA

vagy talán ez lenne az áhított cél? :)

youtu.be/9_LUS8l7JAA?t=171

Muad\\\'Dib 2016.08.09. 09:32:44

@fél(re)értelmiségi:
"... Vajon, az ellentmondást nem tűrően betegnek kikiáltott fák ilyen állapotba kerüléséért a felelősséget nem állapíthatják meg azok a nagyon magasan képzett állatkerti szakemberek? ..."
ÚR-IS-TEN!
Ezt most megmutattam egy kertészmérnöknek családi körben, még mindig ezen röhög. Mivel én technikai ember vagyok vagyok, úgy fogalmazta meg: olyan ez, mintha engem lebas*na a főnök, hogy biztos azért ment tönkre egy számítógép, mert én nem megfelelően tartottam karban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.09. 09:37:11

@fél(re)értelmiségi: Jól van! Beteg szépen lenyuxik, küldöm a nővért a haloperidollal. A nővérpult gépétől pedig tűnés, mert mindjárt kezdem a vizitet. Addig tessék szépen visszbújni a hátulkötősbe!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.09. 09:40:06

A ligetvédők inkább lennének szívesek felmenni a 3as6árh1gyre és írtanák a bálványfákat, amelyek ott borzalmasan szaporodnak és kipusztítják az őshonos erdőséget.

hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lv%C3%A1nyfa

MidlifeCrisis 2016.08.09. 09:45:37

@$pi$:
"Hát nem tudom, mintha 2006-ban úgy kellett volna szétverni a tüntetéseket, hogy arra még nem nagyon volt példa 56 óta. Volt azért ott frusztráció 2008 előtt is."
Ebben igazad van, ott a pont... Ráadásul ilyen markánsan akkor derült ki először, hogy miként is definiálja, a magát Magyarországon haladónak aposztrofáló oldal a "demokrácia" fogalmát...
Itt mutatkozott meg az is (ami aztán másodszor 2010 végén ismétlődött meg), hogy nincs új a nap alatt, és hogy a magyarországi politikai elit színe-java velejéig egyszerű, önző, cezaromán gazemberek szedett-vedett csoportosulása...

$pi$ 2016.08.09. 09:47:09

@fél(re)értelmiségi: "korrupt magatartással szemben"

Épp kiderült, hogy ebben az esetben nem volt korrupt magatartás a favédők pedig feleslegesen akadékoskodtak és keltették a gyűlöletet. Most kiderült, hogy butaságokat beszéltek, de persze sokszor nem derül ki.

Megint korrupcióval vádoltak valakit, megint nem fog senki bocsánatot kérni, megint csak annyi maradt meg az emberekben, hogy a rohadt korrupt fidesz ártatlan fákat vág ki.

Az erdőgazdálkodás fakivágással jár, ráadásul ez egy szakma, amiről a fevédők semmit nem tudnak. Szerencsésebb lenne, ha olyanok védenék a fákat, akik tudják mit beszélnek.

Sajnos nem tudják, pont úgy, ahogyan te sem tudod mit beszélsz, amikor korrupciórol beszélsz.

khell 2016.08.09. 10:29:41

"5 fő természetvédelmi ökológus, természetvédelmi mérnök, illetve környezetvédelmi mérnök, 13 fő biológus illetve biológiai szakos tanár, 10 fő agrármérnök, 4 fő kertészmérnök és 1 fő erdőmérnök is dolgozik, akik közül többen tudományos fokozattal (PhD, kandidátus)"

Cccc. Hol vannak ezek a ballibant, drogos hippik felkészültségéhez? FAsorban sem, ugye...

Kelly és a szexi dög 2016.08.09. 10:44:15

Az allergén szar nyárfákat kellene eltüntetni végre a parlagfűvel együtt!

2016.08.09. 11:00:03

@khell:

>>10 fő agrármérnök,

nem rossz ahhoz képest hogy semmiféle agrártevékenységet nem végeznek

>>4 fő kertészmérnök

ez már megint világrekord, per terület arányban

>>1 fő erdőmérnök

erdőmérnök annyi szétszórt fára, ez sem rossz.

konrada 2016.08.09. 11:05:41

@$pi$:
"Szerencsésebb lenne, ha olyanok védenék a fákat, akik tudják mit beszélnek."

Azokkal csak probléma lenne, mert nem tudnának öszinte hittel hülyeségeket beszélni!;)) (Pláne olyant védeni, melyet szakmai szempontból nem lehetne...)

...és ez elég sok mindenre igaz. nem véletlen, hogy valamihez hozzáértő kevés van a politikában...

Gazz 2016.08.09. 11:21:32

ergé, kicsit túltoltad a bicajt. Most komolyan, ez lenne a hatalmas győzelem, amit beharangoztál a cikk címében?

$pi$ 2016.08.09. 11:23:14

@konrada: "öszinte hittel hülyeségeket beszélni!;)) "

Nos, ez így van. :) Tiltakozni csak tiszta szívvel érdemes, abban csak zavar, ha ismered a témát. :D

Jean Sol Partre 2016.08.09. 12:03:02

@$pi$: "Most kiderült, hogy butaságokat beszéltek, de persze sokszor nem derül ki."

Mert most közzétették az indokokat. Szerinted a többi esetben (amikor nem derül ki) miért nem teszik ugyanazt?
És most is miért csak utólag? Normális országokban normális városokban az ilyet előre közlik az emberekkel, ha építeni akarnak akkor közzéteszik a terveket, véleményezni lehet, ad abszurdum szavazni lehet róla (nem biztos, hogy hivatalos népszavazás, de minimum valami városházi véleménynyilvánítás).
Szerinted nálunk miért vették ki a Liget projektet _minden_ törvény hatálya alól?

Szerinted amikor nem derül ki, hogy "butaságokat beszélnek" akkor is butaságokat beszélnek? Ez lenne a konklízió?

konrada 2016.08.09. 12:11:48

@Jean Sol Partre:
...máskor is közzéteszik, csak az nem üti meg a bulvár érdeklődését, és az önjelöltek ismeretek hiányából fakadó magabiztosságát.
(Persze igaz: bennünk, magyarokban tapasztalati szinten kialakult az az atitüd, hogy add 1. A hatalom mindig hazudik, így ha mégsem, akkor is automatikusan az első pont marad érvényben...;))

Jean Sol Partre 2016.08.09. 12:22:27

@konrada: "máskor is közzéteszik"

ó, tényleg? hol? mondjuk a Liget fáiról, a Dagály fáiról, a Kossuth tér fáiról...? Volt valami közzététel előre ahol vmegnézhettük a terveket? Voltak egyáltalán tervek? Véleményezhette bárki? Te láttad? Ismersz bárkit aki látta?
Szerintem ez nem egyszerű attitűd, az sajnos tény és manapság különösen.

maroz 2016.08.09. 12:32:40

@Jean Sol Partre: A leopardharapastol nem felsz? ;)

Jean Sol Partre 2016.08.09. 12:37:55

@maroz: nem félek én semmitől :D
van leopárdod?

GNDL 2016.08.09. 12:57:56

@Tamas Zsolt: „Ha sikerül, elhiszem, hogy nem egy felbérelt troll vagy”

Igen, mindig is sokat adtam arra, hogy ilyen nyilvános fórumokon a magadfajta, általános iskolai szintet sem elérő primitív fogalmazási készséggel és vérforraló helyesírási hibákkal író szerencsétlenek mit gondolnak rólam... :D Nem, egyébként ezt most csúnyán benézted, töki...

Nekem (és szerintem a lakosság nagy része is így véli) teljesen elegem van ebből a több mint két évtizedes Fidesz-MSZP, Orbán-Gyurcsány árokásásotokból és posztkommunista cirkuszaitokból, amivel szétbasztátok és leamortizáltátok az országot... én mindkét posztkommunista kádárista gittegyleteiteket elutasítom, a Fideszt éppúgy mint az MSZP-t, nagyjából ugyan azon okokból: inkompetencia, korrupció, suttyókádárizmus, nagyfokú MSZMP érintettség és kormányzáshoz való teljes alkalmatlanság.

Azt viszont nem értem, hogy egyrészt a hetedik éve kormányon lévő Fidesz gyalázatos ügyei miatt miért az MSZP-t vagy Gyurcsányt kellene kritizálnom? Nem ők vannak kormányon, gondolom azért ennyire legalább képben vagy... :) Másrészt ha ti folyton Gyurcsányhoz méritek Orbánt, és azzal söpritek le a Fidesz korrupciós ügyeit hogy az MSZP is lopott, akkor végeredményben pontosan miért is szerettetek volna kormányváltást 2010-ben? Mert egyre inkább úgy tűnik, ti nem az MSZP-SZDSZ kormányzat inkompetenciája, vagy korrupciós ügyei miatt akartatok kormányváltást, hanem csak azért, hogy végre ti és elvtársaitok lophassatok, ráadásul pofátlanabbul mint egykor a szocialisták... :) Így ebben a formában meg egyébként semmi szükség nem is lett volna kormányváltásra... ráadásul így ebben a formában ez mindent elmond erkölcsi tartásotokról is, vagyis inkább annak teljes hiányáról.

maroz 2016.08.09. 12:59:49

@Jean Sol Partre: Nincs, de en terveket sem szoktam kiallitani. ;)

"Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!"

Jean Sol Partre 2016.08.09. 13:08:32

@maroz: tényleg, basszus, pedig az egyik kedvenc könyvem.

Szóval Zürichben meg Londonban konkrét tapasztalatom, hogy csinálnak ilyet, nem a pincében az alfa kentauri csillagképben, hanem a városházán az előtérben, hogy aki arra jár mindenképp láthassa.

Amúgy meg mindegy, mert nálunk még utólag sem igazolják (bármit mond is konrada), nem is tudják, hiszen nem is lehet.

Mindegy, csak dohogok, tudom, menjek Zürichbe.

GNDL 2016.08.09. 13:13:13

@midnight coder: „ennek a szarnak a 90%-át a szocik hordták össze”

Ennek ellenére több területen 2010 után kezdődött az egyre erőteljesebb leszakadás, ami problémát jelentett 2010-ben az ma is probléma, több területen nagyobb mint volt.

Nem tudom meddig próbáljátok még fideszes elvtársaitok alkalmatlanságát és inkompetenciáját visszamutogatással lesöpörni, de az ország problémái elég szépen kezdenek eszkalálódni, lásd csak az egészségügy szétesését, az oktatás hanyatlását, a munkanélküliség mellett ma már a szakképzett munkaerő hiánya is súlyos problémákat okoz, a korrupció most van rekord szinten, az adók most vannak rekord szinten, a kivándorlás most van rekord szinten... Semmiféle mértében nem menti a Fidesz-KDNP ámokfutását az, hogy az MSZP-SZDSZ is hasonlóan hitvány módon kormányzott... vagyis hát, próbáltak, ugye. :)

Azzal nyugtathatjátok magatokat, hogy de máshol is van korrupció, máshonnan is kivándorolnak, máshol is vannak gondok egészségügyben, oktatásban... de ez csak politikai vakság, nem pedig az ország súlyos problémáinak megoldására tett intézkedések.

Ha nem oldjátok meg a problémákat, akkor teljesen függetlenül attól, hogy most a fideszesek szerint az MSZP csinálta, vagy a szocialisták szerint a Fidesz, bár szerintem meg a Fidesz-MSZP egyébként együtt tették tönkre, a ti nyakatokba fog borulni a saját szarotok... és akkor majd cibálhatjátok egymás haját, de ugyan úgy együtt lesztek a szarban, fideszesek és szocialisták, mint eddig... :)

„ő elődpártjuknak”

Ezt hagyd el, töki, a Fideszben ma már több egykori MSZMP apparatcsik van mint bármelyik más politikai szervezetben, akár az MSZP-ben is. Ahogy írtam fentebb, titeket nem a kommunisták zavarnak, hanem kizárólag csak a „másik oldal” kommunistái. :)

„Aztán a mafla Antallék alatt, illetve utána ügyesen szétlopták ezt is.”

A „mafla Antallék” alatt egy Matolcsy nevezetű fickó volt a privatizációért felelős államtitkár, aki nem mellesleg az MSZMP idején is az MNB privatizációért felelős osztályvezetője volt... :) Lásd fent mit írtam: kizárólag csak a „másik oldal” kommunistáitól készültök ki...

„ezért keres negyedannyit egy magyar mint egy német”

Alapvetően nem ezért, nézd meg csak a Magyarországgal csatlakozott más uniós tagállamokat, ők érdekes módon mérföldes léptekkel képesek felzárkózni Európa felé. Senki nem mondja, hogy ez egyszerű dolog és máról holnapra megtörténik, de ők elkezdték, a balti államok is bevezették az EUR-t, a szlovákoknál és cseheknél harmadával többet lehet keresni, sőt, Csányi elől már eszéki húsüzem szívja el a szakképzett dolgozókat... a románok is maholnap lehagyják a magyarokat az átlagbér tekintetében... a románok, öreg!! :) És ezt nem pejoratív értelemben emelem ki, de nézd meg hol voltak ők a 90-es évek elején és hol volt Magyarország...

Magyarország akkor lesz egy picit jobb hely, ha végre rájöttök, hogy itt igazság szerint a Fidesz és az MSZP a méreg, mindkettőtől meg kellene szabadulnotok.

Addig is jó szórakozást ehhez a posztkommunista cirkuszotokhoz, de akinek esze és lehetősége van, az szélsebesen fog elhúzni az országból úgy, hogy vissza se néz...

maroz 2016.08.09. 13:16:34

@Jean Sol Partre: Ja. Teljesen esszeru odamenni, kovetni a munkank hasznat. ;)

Mintha sogoreknal is beindult volna a "rolmik minden". Par nagyon csunya tarvagast lattam olyan helyen, ahol eddig nem. No meg frissen epult kitermeloutakat a meg allo fenyok fele.

Jean Sol Partre 2016.08.09. 13:23:25

@maroz: mennék én, csak az elég bonyolult családi háttér miatt nem egyszerű. Szóval csak végszükségben (ami sajnos simán eljöhet).

GNDL 2016.08.09. 13:23:45

@MidlifeCrisis: „dőreség lenne azt gondolni, hogy aki elhagyta Magyarországot, ezt csakis a mostani okostojások miatt tette volna, és ebből kifolyólag automatikusan baloldali szavazó lenne”

Akkor ne gondold ezt, mert én személy szerint egy szóval sem állítottam ilyesmit. :) De az tény, hogy a kivándorlás 2011 után kezdett rekord méreteket ölteni, és nem a 2009-es válság hatására. Ebben az is benne van, hogy az osztrákok és németek ekkor nyitották meg munkaerőpiacaikat is a keletiek előtt, de ez csak kis részben befolyásolhatta a kivándorlást, hiszen azelőtt is simán lehetett munkát vállalni ezekben az országokban.

A kivándorlás mértékéről idézhetnék bármelyik híroldalról cikkeket, de szerintem magad is utána nézhetsz, és akkor olyan forrásból tájékozódsz amit elfogadsz, és nem megyünk bele olyan vitákba, hogy miért HVG-t idézek, azok zsidók, és miért nem Kurucinfót, az legalább hiteles... neked... :) Szóval Google a barátod.

„Németországban ez tényleg egy valós probléma.”

Arra próbáltam utalni azzal amire reagáltál, hogy össze lehet szedni számos olyan problémát, ami Magyarország mellett más uniós tagállamban is jelen van... de ettől a probléma még nem lesz megoldva, legalább kezelve és enyhítve Magyarországon. Nem igaz?! :)

„a hozzászólásaid alapján kialakult egyfajta sztereotípia bennem, a politikai nézeteid kapcsán”

Szerintem háromból sem találnád el, milyen pártra szavaznék...

„mindkét oldalon oltári módon kezdik egyre komolyabban túltolni a bicót”

Szerintem meg nem két oldal van. Magyarországon jelenleg a legnagyobb tábora a közömböseknek, bizonytalanoknak, és a pártot nem választóknak van. A 18-39 korosztály nagy része az elvándorlásban hisz, van aki családostul is tervezi a kivándorlást. Nem is kell feltétlenül elmenniük Magyarországról, már ez a negatív, lemondó morál is mérgezőbb mint a német és szovjet megszállás, valamint az utána következő több mint két évtizedes Fidesz-MSZP ámokfutás együttesen...

GNDL 2016.08.09. 13:28:56

@$pi$: „Volt azért ott frusztráció 2008 előtt is.”

Hát izé... tekintve hogy a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra kerülve ezzel a fajta „rendőrterror elszámoltatással” sem nagyon foglalkozott, tulajdonképpen ez az ígéretük is kudarcba fulladt, pedig hát nagyjából teljes mértékben fideszesítették az igazságszolgáltatást is így nem lett volna akadálya akár koncepciós pereknek sem; valamint látva a választási iroda előtti és a Liget-mutyiban „közreműködő” és a Fidesz által vezényelt hungarista kopaszokat, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a 2006-2007-es erőszakos és vandál utcai megmozdulásokat a Fidesz szervezte... ami így már egy egészen más büntetőjogi kategória, ugye... :)

Jean Sol Partre 2016.08.09. 13:29:16

@konrada: és hol lehetett hozzászólni? és emlékszel, hogy egyszer csak 1 nap alatt, a szükséges engedélyeket sem beszerezve vágták ki a Kossuth téren az összes fát?

Tudod, pont nem arra gondoltam, hogy "megmutatjuk aztán kuss, ez lesz".

A Liget tervei meg nincsenek is kész, de már vágták a fákat. A Dagálynál is azt ígérték, csak a legszükségesebb mennyiséget vágták ki, hát végül az összes legszükségesebb lett.
Beleélheted magad a kellemes illúzióba, hogy beleszólhatnál, de ez olyan, mind bevizelni, először kellemes meleg, csak később lesz rossz.

$pi$ 2016.08.09. 13:33:06

@Jean Sol Partre: "Mert most közzétették az indokokat. Szerinted a többi esetben (amikor nem derül ki) miért nem teszik ugyanazt?"

Sokszor van, hogy közzéteszik, de túl bonyolult. Mint például a MNB működésének a szigorú feltételei.

Hányszor hallom, hogy az MNB milliárdjait inkább kórházak finanszírozásáre kellene fordítani? Hát ez az, amit szigorúan tilos. Persze attól még hetekig hörögte a fél indexes közösség, mert a fát értik, a bankrendszert meg nem.

$pi$ 2016.08.09. 13:35:56

@GNDL: "„rendőrterror elszámoltatással” sem nagyon foglalkozott,"

A rendőrök parancsra cselekedtek, nem voltak azonosíthatók és a bíróságon hazudtak egymás védelmére. A főbűnösöknek pedig mentelmi joguk volt.

Ezért nincsenek megbüntetve a bűnösök, kár azon filózni, hogy biztos a fideszesek voltak. Tudjuk kik voltak a bűnösök!

konrada 2016.08.09. 13:38:34

@konrada:
...egyébként meg: minden ilyen jellegű építkezésnél kötelező is nyilvánossá tenni a terveket - s aki ért hozzá, az ki is tudja olvasni belőle, mit terveznek.

...az más kérdés, hogy néha eltérnek a tervtől - ez esetben lehet és kell is tiltakozni - meg az is más kérdés, hogy ezek általában nem ütik meg a bulvár érdeklődési szintjét, így a az egyébként nem érdeklödők számára nem láthatóak...

...az meg, hogy most lett ezen ilyen felhajtás, az csak annyit mutat, hogy keresik a fogást, és az eddigiekkel befuccsoltak.

Az egész fals jellegét az mutatja meg, hogy ugyanezen "környezetvédők" mellett kiírtották a fél Budai-hegységet, az aglomeráció erdeit, fás mezőit, tervek nélkül és nagyságrendekkel nagyobb mértékben, akkor ez a kutyát sem érdekelte, most meg - még ha arányaiban hasonló - esetleg nagyobb is lesz a zöldterület - akár több, nem tájidegen fás növénnyel is - mert politikát akarnak csinálni belőle, balhéznak.

...s én nem a zöldterületek beépítését támogatom, az nekem is nagy bánatom - látva eltűnni gyerekkororom-ifjúságom területeit, csak úgy gondolom, egy város nem őserdő, ott szükséges a tájrendezés, megújítás, hogy ne legyen a közparkból Népliget-szerű kihalt terület...

konrada 2016.08.09. 13:41:20

@Jean Sol Partre:
Nem emlékszem. Linkeld be.
(Gátat építeni élő fára meg nem lehet. A szükségeseket vágták ki, a többi ott van: megszámolhatod.)

GNDL 2016.08.09. 13:42:47

@$pi$: „főbűnösöknek pedig mentelmi joguk volt”

Említettem, ha a Fidesz-KDNP nagyon szerette volna feltárni az igazságot, akkor a legkevesebb, hogy egy képviselőnek visszavonják a mentelmi jogát, a többségük megvolt hozzá az elmúlt években...

Főleg hát Polt elvtárs, ne viccelj, hiszen ezt is megteszik: index.hu/belfold/2016/08/09/rendorseg_taso_laszlo_transparency_international_direkt36_vagyonnyilatkozat

„Tudjuk kik voltak a bűnösök”

Pont ez az, hogy nem... De a huligánok, akik kiprovokálták a balhékat, azok kísértetiesen hasonlítanak a választási irodánál választási csalást elkövető-, és a Liget-mutyi környékén mindenkit (még rendőröket is) terrorizáló fideszes hungarista szabadcsapatokra... :) Voltam akkoriban tüntetésen a kormány ellen, láttam hogy milyen „katonásan” szervezik meg magukat a semmiből előtűnt kopaszok, és hogyan hergelik a szakszervezeti tüntetésen résztvevőket...

fél(re)értelmiségi 2016.08.09. 13:45:04

@pitcairn2: Ez a "drogtanyázás" kezd nagyon szánalmas lenni. Tessék értesíteni az illetékes hatóságokat, és ők meg tegyék a dolgukat. lehet szörnyülködni, szenzáció hajhász video blogokat nézegetni, de ettől nem változik meg semmi. Igen, a Népliget (is) elhanyagolt, de nincs annak egy gazdája? Lehet azt is felelősségre vonni valahogy, nem? Legyen gondos gazdája, mint minden rendes ingatlan tulajdonos, akinek érdeke a rend és a karbantartás. AZ ott (még) nem fontos ilyen-olyan okból senkinek.

$pi$ 2016.08.09. 13:47:25

@GNDL: "a románok is maholnap lehagyják a magyarokat az átlagbér tekintetében... a románok, öreg!!"

Ez mondjuk nagyon messze áll a valóságtól. Romániában jelentősen alacsonyabb a GDP és az átlagbér is mint nálunk és az átlagbérben a különbség éppen nő.

Vagyis romániához képest a bérekben éppen húzunk el. Nem mintha nagyon büszkének kellene lennünk miatta, de azért érdemes megjegyezni, hogy aki ilyet mond az menjen már (1) fel a netre megnézni (2) át a rományokhoz, mert ha a különbséget zongorázni tudnám, akkor én lennék bach.

$pi$ 2016.08.09. 13:50:26

@GNDL: "Említettem, ha a Fidesz-KDNP nagyon szerette volna feltárni az igazságot, akkor a legkevesebb, hogy egy képviselőnek visszavonják a mentelmi jogát, a többségük megvolt hozzá az elmúlt években..."

A miniszterelnököt meg a mnisztereit utólag böribe vágni a kormányváltás után. :D Na, lett volna pár napirajz meg sírós hangon nyilatkozó zsidó filozófusasszony az egyszer biztos. :D Még az Obama is csuklott volna, Merkel meg még hamut is szórt volna a fejére nagy bánatába. :D

fél(re)értelmiségi 2016.08.09. 13:52:19

@Muad\\\'Dib: de a számítógép az nem egy évtizedeken keresztül fejlődő szerves élőlény, ami számos kedvezőtlen külső körülményre reagál. De azért is sántít a vidám kertészmérnök példája, mert bizony rengeteg eszközt karban IS kell tartani ahhoz, hogy megfelelően működjön. (akár egy pc-t vagy laptopot is) Te alapvetően nem értetted meg a hozzászólásomat, úgyhogy kár minden további szóért.

GNDL 2016.08.09. 13:56:56

@$pi$: „aki ilyet mond az menjen már ... fel a netre megnézni”

Megnéztem: www.mfor.hu/cikkek/makro/Orbanek_sikerpropagandaja_es_a_keseru_valosag.html

Bocs, nem Kurucinfó... :)

Ha nem jön már holnap egy 180 fokos gazdaságpolitikai fordulat Magyarországon, akkor ahogy írtam, maholnap a románok fognak előzni titeket, mert a többiek nagy része már utcahosszakat vertek rátok... :)

fél(re)értelmiségi 2016.08.09. 13:58:08

@$pi$: De sajnos, tudom, sejtem, mit beszélek. Te nem értetted meg a hozzászólásom lényegét (lehet, ez az én hibám is, bár eléggé egyértelműen és óvatosan fogalmaztam) Nem az Állatkert a korrupt, hanem az a kétségbeesett próbálkozás, ahogy el próbálják hitetni a (a hozzá persze feltételezetten és itt többször kimondottan soha semmihez nem értő néppel) hogy a Városligetbe tervezett giga beruházás az majd jó lesz az embereknek, és kimondottan az ő érdekükben teszik, semmilyen hátsó bújtatott szándék és akarat nem motivál senkit ebben. Engem, a csökkenő kifejlett fák száma mellett, ez zavar a leginkább ebben az egészben.

Jean Sol Partre 2016.08.09. 14:00:21

@konrada: Az ilyen rossz memóriájú emberek miatt tart itt az ország :)

index.hu/belfold/2012/06/10/jogszerutlenul_vagtak_ki_a_kossuth_teri_fakat/

www.szeretlekmagyarorszag.hu/kivagjak-a-kossuth-teri-fakat/

off, de nagyon vicces: "A tervezők szerint a végeredmény zöldebb lesz a mostaninál, a cserjeállomány megháromszorozódik és nagy vízfelületek is megjelennek."

"Összességében nőtt a zöldfelület."

GNDL 2016.08.09. 14:02:35

@$pi$: „lett volna pár napirajz meg sírós hangon nyilatkozó zsidó filozófusasszony az egyszer biztos”

Hát ezzel szemben viszont nem csináltak semmit, ezen a téren sem, és a 2010-es kampányban beígért ezirányú „elszámoltatás” is teljes kudarcba fulladt.

A zsidózásaitok meg mindig annyira mélypolgári, de tényleg, amikor valamelyik xenofób fideszes pöcs elvörösödött fejjel rázza az ökleit a menekültek felé, akkor miért nem teszitek hozzá, hogy „tessék, ő meg egy keresztény képviselő”?! Esetleg Voldemort nagyúr, mélykeresztényi indíttatásból lopta az „alkotmányos költségeit” a közpénzekből...

Figyelj, egyszer már térdig gázolt az ország abban a hungarista mocsárban amibe most újra készültök, azért annyit tanulhattatok volna legalább a saját történelmetekből, hogy ti fogjátok a rövidebbet húzni... :)

GNDL 2016.08.09. 14:06:50

@$pi$: „miniszterelnököt meg a mnisztereit utólag böribe vágni”

Egyébként meg ha megalapozott a vád, és jogszerű az eljárás, akkor miért ne?! Lásd megint a románok, akik úgy tűnik ebben is fényévekre járnak előttetek... :)

Jean Sol Partre 2016.08.09. 14:07:34

@konrada: "A szükségeseket vágták ki, a többi ott van: megszámolhatod"

hol? https://www.google.com/maps/place/Dag%C3%A1ly+Strandf%C3%BCrd%C5%91/@47.5394124,19.0605551,159m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4741dbdd0495e96d:0x39d6ff26af92f244!8m2!3d47.539357!4d19.0614188

Jean Sol Partre 2016.08.09. 14:09:50

@$pi$: "Sokszor van, hogy közzéteszik, de túl bonyolult"

a fakivágás az fakivágá. ha azt mondják, beteg fákat vágtak ki, arról kell legyen papír. egyik sem bonyolultabb, mint most az állatkert. mégsem teszik, miért?

és nem válaszoltál, miért kellett minden törvény hatálya alól kivenni a Ligetet?

Jean Sol Partre 2016.08.09. 14:11:38

@$pi$: ó, mert a családnak osztani a pénzt, ez túl bonyolult a köznépnek :D :D :D
bocsi, nem tudtam, kihez szólok hozzá, többé nem fog előfordulni :D

konrada 2016.08.09. 14:40:48

@Jean Sol Partre:
"Az ilyen rossz memóriájú emberek miatt tart itt az ország :)"
Ugyanmár! Ne ostorozd magad ennyire!;)
Nem számítasz te ilyen sokat (persze én se az ország sorsának.;)

Elvégre te ezt írtad:
"a szükséges engedélyeket sem beszerezve vágták ki "
A linkben meg:
"V. kerület jegyzője kiadta a fakivágási engedélyt,"

Ha legalább azt írtad volna, hogy vitatott módon kiadott, akkor nem kértem volna linket - mert erre emlékeztem - és így nem is kellett volna olyant beraknod, amely szerint volt, mert már nem emlékeztél arra, mit írtál...;)

konrada 2016.08.09. 14:42:10

@Jean Sol Partre:
A linkelt tervben 21 fa kivágása szerepelt, te hányat számoltál a kép alapján?

maroz 2016.08.09. 15:01:00

@Jean Sol Partre: Helyes, helyes, igy kell ezt csinalni, mi sem jottunk akkor, amikor meg edes erdelyi vereitek voltunk, okosan megvartuk mig budos romanok lettunk. ;)))

Jean Sol Partre 2016.08.09. 15:14:15

@konrada: "kiadta a fakivágási engedélyt"

de ugye végigolvastad? ez 1 db engedély, jogtalanul kiadva, mivel más engedélyek amik ennek előfeltételei, még nem voltak meg. Valamiért csak jogtalan volt, nem?

"A linkelt tervben 21 fa kivágása szerepelt, te hányat számoltál a kép alapján?"

Nincs mit számolni, nem maradt rendes fa. Remélhetőleg a zöldfelület összességében azért nőtt :)

$pi$ 2016.08.09. 16:05:18

@GNDL: "Megnéztem"

Benyögöd, hogy lassan több az átlagfizetés romániában mint nálunk, amikor kérdőre vonlak akkor meg belinkelsz egy cikket, hogy magyarországon mennyire rossza a "termelékenység". :D

Vicces vagy ezzel a ragaszkodásoddal. :D

"a hungarista mocsárban amibe most újra készültök"

Valakivel szerintem te összekeversz engem.

"tessék, ő meg egy keresztény képviselő"

Mondom. Én ugyanis speciel ateista vagyok és rohadtul nem csípem a keresztényeket.

Jean Sol Partre 2016.08.09. 16:05:25

@maroz: ez a kockázat bizony benne van :)
De a gyerekek készen állnak, ők világpolgárként tervezik már a jövőjüket.

GNDL 2016.08.09. 16:19:02

@$pi$: Tehát szerinted semmi összefüggés a termelékenység és az átlagbér növekedése közt?! Jól gondold meg mit válaszolsz...

„Valakivel szerintem te összekeversz engem.”

Fideszes szimpatizáns vagy eddigi véleményeid alapján... hidd el, nem keverlek, sajnos jellemző az attitűd amit mutattok... :)

„ugyanis speciel ateista vagyok és rohadtul nem csípem a keresztényeket”

Látom sikerült megértened amit írtam... ja, várj, megint nem... :)

Kunhallmi Agnes 2016.08.09. 16:55:30

Nem kell a duma. A fasiszta orbanrezsim ma meg csak a fakat irtja ki, de holnap mar a zsidokat marhavagonban szallitja a halaltaborokba.
Mar csak egy lepesre vagyunk a holokauszttol.

Kunhallmi Agnes 2016.08.09. 16:59:04

Ja es a bevandorlas csak allproblema a naci rezsim a fairtasrol akarja elterelni a figyelmet.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.09. 17:04:43

Az akértőről jutott eszembe ez a régi vicc.
Pistike a nővérétől érkezett képeslapot olvassa: "Nagyon pocsék idő van. Kint szakad az eső, egész nap a szállodai szobában gubbasztunk"
- Anya! Mi az a gub?

nemecsekerno_007 2016.08.09. 18:05:10

@Kunhallmi Agnes: "Ma a tornapapucs, holnap a VILÁÁAAAG!!!!!!

:)

nemecsekerno_007 2016.08.09. 18:45:33

Ez eléggé jól passzol ehhez a cirkuszhoz (is) Meg többihez :)

www.youtube.com/watch?v=Ishh-ed_iVI

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.09. 19:56:51

újabb fényes győzelem. a párt vezeti a népet. nem lennék a setétben gyomláló botanikusok helyében.

Muad\\\'Dib 2016.08.09. 20:46:50

@fél(re)értelmiségi:
Miután ismét konzultáltam, azt az üzenetet továbbítom, hogy egy növény (pl. fa) kismillió okból megbetegedhet. A legjobb karbantartás, ápolás esetében is. Ami pedig nem megmenthető, azt kivágják. Pont.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.08.09. 22:44:37

Azért azt vágjátok hogy az allatketigazgatoja Persányi
Aki nehezen vadolhato Fideszes elfogultsagga.leven ex környezetvédelemi.miniszter...szdsz.es volt am.ha jol emlékszem megyo kormanyaban.szovek kurva szanalmas ez a hiszti.foleg a sok offtopic duma a ligetrol
Pofára esett a sok ultrazold.majom.ennyi történt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.09. 23:17:43

@GNDL: Felesleges vitáznod vele. Nagyon buta a manus. Azt nem tudja, hogy mi az MNB szerepe a devizaforgalomban, mire van a deviza tartalék.
Nem tudja a csávó hogy a Tesco honnan szerzi a valuát hogy importálhasson. A csávónak fogalma nincs a pénzügyekről. Bukott devizahiteles.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.08.09. 23:20:48

@$pi$: "Hányszor hallom, hogy az MNB milliárdjait inkább kórházak finanszírozásáre kellene fordítani?"

Te dumálsz az MNB-ről, amikor nem tudod mi az MNB devizatartalék szerepe? :-))
Ez a mai nap vicce!

272_1 (törölt) 2016.08.09. 23:45:18

@FILTOL:

akkor most rg az szdsz kádertemető önkéntes ügynöke?, vagy nem tud róla hogy a szadesz szekerét tolja? vagy csak származás kötelez alapon?

neked meg nem árt figyelembe venni hogy volt kisz kb munkatárs, meg zsivány is, jól illeszkedik a fidesz vezérkar hasonló eredetű kommunista társaságába.

van még, muppet show must go on:

idézem rg-t a cikkből:

"akik közül többen tudományos fokozattal (PhD, kandidátus) is rendelkeznek;
így az intézmény nincs híján a megfelelő szakembereknek."

persányi péter ----->A politikai tudományok kandidátusa (1986)
nekem aztán ne mondja senki hogy nem ért a fához!!!!

rg, van még néhány "kiváló dolgozó" érmem, kéred az egyiket, vagy vegyek neked egy "szocialista hazáért"?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.08.11. 21:20:29

Budapestből a lakosság teljes kihalása után kb. 100-150 évvel lenne erdőnek nevezhető növénytársulás és még legalább ugyanannyi kellene ahhoz, hogy egy stabil, őserdő-szerű komplett élő rendszer is kialakuljon.

pitcairn2 2016.08.11. 22:20:21

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

a visszavadulás sokkal gyorsabban megy végbe

Radioactive Wolves Of Chernobyl
www.youtube.com/watch?v=2Op2ZIg4JxE

pitcairn2 2016.08.11. 22:22:27

@Kitalátor (másként) gondolkodó:

a medvék pl. kifejezetten élvezik a településromokat:)

5. perc Chernobyl - Life in the Dead Zone (1/5) HQ
youtu.be/zVv1vsZxV00?t=307

272_1 (törölt) 2016.08.11. 22:45:47

@pitcairn2:

behúzott a csőbe, meg közben velem is beszélgettél aztán nem figyeltél oda eléggé.

végig követtem, érdekes volt.

miért hagytad hogy rádtukmálja azt ami nem vagy. ugyanezt csináltad velem egy hónapja amikor rámerőltetted hogy felmelegedés hívő vagyok, de én rutinosan inkább kiszálltam. én például nevettem egyet, te miért nem?

pitcairn2 2016.08.11. 22:53:15

@az igazmodó juhász:

és menet közben alpári hangon, agresszívan sértegettelek?

GNDL kb. a kocsmában szocializálódott (vagy még rosszabb), kb. orbánozni, meg kurvaanyázni lehet vele:)

aki ezt élvezi azzal remekül el fog "beszélgetni"

272_1 (törölt) 2016.08.11. 23:02:54

@pitcairn2:

ez a stílusa. és? számít?

pitcairn2 2016.08.11. 23:28:10

@az igazmodó juhász:

túl szép szó erre a "stílus", a kórkép jobb lenne:)

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 13:19:12

Látom, hogy nem tudod, faügyben van liberális és fasiszta vélemény, 3. út nem létezik.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 13:23:06

@GNDL:

"a városlakók, a civil- és szakmai szervezetek részvételével"

Lefordítom magyarra: Soros döntsön a kérdést. S ha Soros úgy dönt, legyen kivágva minden létező fa, az helyes döntés lesz, s ellene tiltakozni háborús bűn lesz. Ebben az esetben a drogosok a faültetés ellen tiltakoznának.

Szóval kilóg Soros lólába!

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 13:27:08

@GNDL:

Mindig egy új vita és mindig csúf vereség, ez a sorsod, GNDL bérkommentelő... nem lennék a helyedben...

vértes 2016.08.17. 21:06:30

@MidlifeCrisis: Jé egy értelmes ember, ez gyanús és hihetetlen is egyben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.08.17. 21:21:46

@pitcairn2: @vértes: az erdősült bozótos terület esetleg erdővé válik, de nem őserdővé. Ahhoz kellő mennyiségű növényi hulladékok is kellenek. A középeurópai keményfák közül a gyengébbek is legalább olyan 200 évig elélnek, és a lebomlásukhoz is évtizedek kellenek. Ahhoz, hogy őserdő legyen, teljes tápanyagforgalom kell.

vértes 2016.08.24. 17:48:30

Marha okosnak érzed magad,miközben megint sületlenséget írsz.
süti beállítások módosítása