Csalfa, vak remény – Az ellenzékről és a civilek kihasználásáról
2016. április 04. írta: Redakció

Csalfa, vak remény – Az ellenzékről és a civilek kihasználásáról

civilek1.jpg

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása

„Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
bókol úntalan.” (Csokonai)

Fekete Nővér – istenem! Szegény Sándor Mária! Vele is elhitették, hogy nagypolitikát csinál, és most keserűen adja föl – a mit is? A korrupció legyőzéséért meghirdetett harcot? Az egészségügy teljes reformjáért indított küzdelmet? A kormánybuktatás hatalmas tervét? Hát komolyan gondolhatta, hogy ő majd mindezt megcsinálja? Igen, komolyan gondolta – hiszen ezt mondták neki. Színpadra állították, írtak róla, tévében szerepeltették, a menet élén meneteltették, róla szólt, őt zengte minden ellenzéki médium – és mint annyi elődje már, ő is elhitte, hogy ez a sok figyelem személy szerint neki, az ő bátor, sőt hősies tetteinek szól, hát hogyne vinné győzelemre a nagy ügyet.

Becsapták. A politikát ugyanis a politikusok csinálják. Az a fajta demokrácia, amelyben mi itt Európában élünk, így működik. Kormányozni a kormánypártoknak kell, kormányt buktatni az ellenzéki pártoknak kell. Utóbbit, ritka eseteket kivéve a választások megnyerésével. Ez a módja. A többi csak fecsegés.

A hazai ellenzéki pártok azonban hosszú ideje tökéletesen alkalmatlannak mutatkoznak egy választás megnyerésére. Híveik és barátaik ezért egy illúzióba kapaszkodnak: majd a civilek. Majd a Milla, majd Gulyás Balázs, majd a Fekete Nővér, majd Pukli István, majd valaki, végre elvégzi helyettük a munkát.

És indul újra és újra a nagy önbecsapás: a kormány hibázik valamiben, ezzel szemben fölbukkan valamilyen civil tiltakozás; de az ellenzéki média nem arról tudósít, ami történik, hanem arról, amit szeretne, hogy történjen. Elhitetik a közönségükkel, hogy ez most végre igazi nagy megindulás, hogy százezrek és milliók, hogy most már aztán tényleg, de igazán. Minden számot megszoroznak tízzel, aztán már ezt szorozzák, az ország 67 százaléka őmellettük áll, már el is hiszik, hiszen a lapok írták, bemondta a tévé.

Ennek a nagy önámításnak, ennek a csalfa, vak reménynek a vágya teremt újabb és újabb boldogtalanokat, akikkel rövid időre el lehet hitetni, hogy egy nemzet hősei – amíg a valóság a maga rideg könyörtelenségével le nem darálja őket. Sándor Máriát most darálta le, ő most már csalódott emberként élhet tovább.

A ma embere, Pukli István még nem tudja, hogy rá is ez vár. Az ő számait még tízzel szorozzák, őt még hívják a tévébe, vele komoly emberek tárgyalnak. Akár egy hónapja is van még a rivaldafényben, mielőtt visszahullik a jelentéktelenségbe, és keserű szájízzel, az egész világban csalódva átadja a helyét egy új civil hősnek.

Egészségügy már volt, oktatásügy is, most talán egy közlekedési ember jöhetne, ott is van bőven elégedetlenség, amire rá lehetne szervezni egy tízezres tüntetést a Kossuth-téren. Ki tudja, az is lehet, hogy valami váratlan helyről jön az új hős, a kormány hibázik eleget, sértett embereket mindig lehet találni.

A rendszerváltás után aggasztóan lassan kel életre Magyarországon a jól szervezett, működőképes civil társadalom. De kevés rosszabb történhet vele, mint hogy az impotens ellenzék hazug reményeinek kiszolgálójaként járatódjék le. Az ellenzék a civil társadalomra való rátelepüléssel nem nyer semmit, a civil társadalom viszont rengeteget veszít. A továbblépéshez ezzel a ténnyel kell szembenéznie.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr718558800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bencsik Gábor: Csalfa, vak remény – Az ellenzékről és a civilek kihasználásáról 2016.04.04. 13:39:01

Kevés rosszabb történhet a civil társadalommal, mint hogy az impotens ellenzék hazug reményeinek kiszolgálójaként járatódjék le.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szindbad 2016.04.04. 14:20:29

"De kevés rosszabb történhet vele, mint hogy az impotens ellenzék hazug reményeinek kiszolgálójaként járatódjék le. "

Kibaszott bölcsészek.

2016.04.04. 14:21:59

ti csináltok mindenből politikai kérdést

pukli ennél okosabb, nem sikerült bedarálnotok
(ó, minő pofára esés, felsír az értő lélek!).

a következők még okosabbak lesznek

te meg elfelejtődsz, könyveiddel kitámasztják a billegő cipősszekrényt, egy nemzethi prolival kevesebb a vérszívók listáján.

Tehéntőgy 2016.04.04. 14:28:36

Mindig a mandinert olvasom, ha arra vagyok kíváncsi, hogy kéne az ellenzéknek jól leváltania a kormányt, és mindig a Magyar Krónikát főszerkesztő Bencsik Gábort olvasom, ha arra vagyok kíváncsi miről lehet felismerni az igazi, szublimált, pártpolitikamentes civilséget, úgyhogy most különösen hálás vagyok ezért a remek cikkért.
Remélhetőleg hamarosan Dobray ír valami jópofát arról, hogy hogy működik egy hatékony abortuszklinika, Máthé Áron pedig leközli itt Schmidt Mária munkásságának mélyreható kritikai értékelését.

Jean Sol Partre 2016.04.04. 14:30:55

" nem arról tudósít, ami történik, hanem arról, amit szeretne, hogy történjen. Elhitetik a közönségükkel, hogy ez most végre igazi nagy megindulás"

hehe, szép dolog az önkritika, a Fidesz és ez a seggnyaló is ezt csinálja évek óta.

maroz 2016.04.04. 15:20:08

@Jean Sol Partre: Azértbazdmeg érdekes ember vagy te. Hat évvel az orbánváltás után is élményt találsz abban, hogy odaírod a hetvenkettedik "kiafaszomazabencsik" mandiner semmitmondás alá, hogy dedede bibibí a fidesz is cúúúúnya!!!

Ennél szerintem sokkal nagyobb probléma az, hogy a neoliberális populizmus sikeresen meggátolta azt, hogy a volt szovjet blokk államaiban érdemi civil politika alakuljon ki. Helyette mindenhatóvá tettük a hivatásost, értsd alatta a hivatásos politikát és a hivatásos civilkedést, és akkor most ne azzal foglalkozzunk ugye hogy ez miért és hogyan történt, hanem öltsünk nyelvet, hogy bibibí, a fideszkének is kilóg a valamije. Hű, de kibaszott nagy fába vágtuk a fejszénket, ugye.

Jean Sol Partre 2016.04.04. 15:38:13

@maroz: "Ennél szerintem sokkal nagyobb probléma az, hogy a neoliberális populizmus sikeresen meggátolta azt, hogy a volt szovjet blokk államaiban érdemi civil politika alakuljon ki. "

Ebben tökéletesen egyetértünk.

De azért hadd élvezkedjek kicsit ezeken a seggfejeken :)

maroz 2016.04.04. 15:43:35

@Jean Sol Partre: De áldjon már meg az istenke, legalább bézbólütővel élvezkednél!!!

Jean Sol Partre 2016.04.04. 15:55:54

@maroz: legszívesebben azzal tenném. De ha már súlyos testi sértés, nem erre a tetűre pazarolnám.

Conchobar 2016.04.04. 15:58:53

"A rendszerváltás után aggasztóan lassan kel életre Magyarországon a jól szervezett, működőképes civil társadalom." - Nyugat-Európában vajon a Fekete Özvegyek, meg az ottani Puklik alakítják a belpolitikát? Ők buktatják a kormányokat? Nekem nem úgy tűnik. Az biztos, hogy az ottani tüntetések, sztrájkok jóval sűrűbbek és jóval hevesebbek az ittenieknél. És valahogy az tűnik ki Trump triumfálásából, hogy valahogy Amerikában se működik a civil társadalom

gyalog.galopp 2016.04.04. 16:00:01

@Jean Sol Partre:
de most kin is élvezkedsz, kik a seggfejek?

Bell & Sebastian 2016.04.04. 16:10:33

Az imént még elégedetten nyalogattam a szájam szélét (a csülök az türül) a madárcsicsergést hallgatva és a kezdősor jutott az eszembe: "Földiekkel játszó, égi tünemény".

Meg az is, Gyurcsány a XXXIV. KISZ Kongresszuson szeret beszédet mondani, amiben építőtábori jelentkezésre buzdítja az ifjakat és Erdős Péter kedvenceire. Kóser pop: nyááháár van, alighh fürdőőruháában...

A Kiskakas meg búbolná az Öreg Tyúkot, amihez már felröpült a disznóól tetejére és veszettül kutykorékol, de ezt már csak az összehasonlítás kedvéért mondom.

Erre kinyitom a Mandragóra blogot és mi van ide írva?

Jean Sol Partre 2016.04.04. 16:12:19

@gyalog.galopp: per pillanat Bencsikről van szó, de vannak sokan.

Bell & Sebastian 2016.04.04. 16:20:11

Csodagyökerek, csak eszembe jutott.

imres 2016.04.04. 16:21:11

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: elvtárs!
Azt a kérdést próbáld megválaszolni magadnak, hogy Pukli elvtárs miben különbözik Sándor elvtársnőtől, azon kívül, hogy Sándor elvtárnőnek van egy-másfél év közéleti szereplés fórja és amortizációja.
Megvan?
:)

Bell & Sebastian 2016.04.04. 16:22:57

@imres: Nem lóg ki a géppisztoly a szoknyája alól, mert nadrágot visel. Eltaláltam?

2016.04.04. 16:29:57

@imres:

eltévedtél, olvasd el még egyszer.

Bell & Sebastian 2016.04.04. 16:31:26

Nézem az oldalsávon, hogy Kohl megvédi Orbánt és találkozni akar vele. Ez német fordításban úgy hangzik (mivel hamarabb hallottam), hogy: józan belátásra bírni, mint Merkel uniós ellenlábasát. Ha ezt lefordítjuk magyarra, csak az jön ki, hogy Kohl megvédi Orbánt (önmagától) és találkozni akar vele (józanul).

A hír igaz, csak hát ugye, vannak bizonyos, nyelvi kompatibilitási problémák.

gyalog.galopp 2016.04.04. 16:56:00

@Jean Sol Partre:

hmm, azt hittem a nép a seggfej, mer már vagy tucatszor dől be ugyanannak az ócska trükknek.

Egyébként, Mariska jó ki volt találva, de az óriási tévedés, hogy a politika miatt bukott meg, az csak cserben hagyta.
Mariska a főnökei az orvosok miatt bukott el, ezt a maffiát egyik kormány sem tudta még leverni.

GNDL 2016.04.04. 16:58:39

„hazai ellenzéki pártok azonban hosszú ideje tökéletesen alkalmatlannak mutatkoznak egy választás megnyerésére”

Hát valljuk meg őszintén, nem is sok lehetőséget hagytatok nekik...

Betiltottátok a politikai hirdetéseket miközben a kormányzat közpénzek lopott milliárdjaiból folyamatos kampányüzemmódban van. Reklámadóval fenyegetitek a nem túl kormánypárti médiát, miközben ugyancsak lopott közpénzek milliárdjaiból saját állami médiát építetek. Elfoglaltátok a ma már csak nevében közmédia minden hullámhosszát, és 24/7 nyomjátok a kommunista agitprop szemeteteket az ellenzék és politikusaik véleményének szinte teljes kizárásával. Nagyjából betiltottátok a népszavazás intézményét, ha véletlenül mégis összejönne egy fontos kérdés megfelelő támogatottsággal, akkor a kopaszaitokkal csaltok választást.

Az meg ugye már csak hab a tortán, hogy itt siránkozol bazmeg hogy „aggasztóan lassan kel életre Magyarországon a jól szervezett, működőképes civil társadalom”, de a legtöbbet ti teszitek és tettétek ellene a civil szervezetek elleni putyinista támadásaitokkal, valamint a másik oldalon ugyancsak lopott közpénzek milliárdjaiból saját álcivil gittegyleteket hívtok életre, amelyek csodák csodája folyamatosan Orbán mellett kampányolnak.

Hogy nem ég le a pofátokról a bőr...

Jean Sol Partre 2016.04.04. 17:17:15

@gyalog.galopp: a nép az nép, sajnos bedől bárminek, de soha nem seggfejezném le, pláne, hogy jómagam is része vagyok.

Hát igen, az orvosok egy érdekes társadalom.

Jean Sol Partre 2016.04.04. 17:18:43

@Bell & Sebastian: jó neked, hogy tudsz németül :)

Jean Sol Partre 2016.04.04. 17:19:59

@GNDL: "valljuk meg őszintén, nem is sok lehetőséget hagytatok nekik..."

valljuk meg őszintén, mi sem örülnénk túlzottan, ha a jelenlegi parlamenti ellenzék közül bárki nyerné a választásokat.

GNDL 2016.04.04. 17:30:28

@Jean Sol Partre: Abban a helyzetben ahová Orbánék ámokfutottak az utóbbi években, még Thürmer kommunista pártja is jobb megoldás mint a jelenlegi korrupt közpénztolvaj gecik... röviden... :) Ráadásul jelenlegi is a kommunisták vannak hatalmon, szóval a kontinuitás is adott lenne. :)

Nem az a legfőbb baj, hogy a hülye magyarok amióta lehetőségük van rá mindig a legrosszabbra szavaznak, hanem az az egyik, hogy utána akár több cikluson át is hagyják a rossz választásukat kormányon.

Kétévenkénti, vagy akár évenkénti választásokkal az elmúlt két évtizedben azért alaposan lemorzsolódott volna a posztkommunista korrupt és inkompetens politikai elit, lásd mondjuk ha az MSZP 2008-ban nem a népszavazásba fut bele hanem előrehozott választásokba, amelyet biztosan elveszítettek volna de nem olyan mértékben mint 2010-ben, akkor Orbánnak kellett volna megoldania a 2008-as válságot, akkor nem jött volna 2010-től a kétharmados putyinista ámokfutás, és talán 2012-ben már Orbánék is takarodtak volna a repedt sarkú kommunista anyjukba... :)

Elég nyilvánvaló, hogy ezen a fajta „politikai stabilitáson” csak veszítenek a hülye magyarok... mondjuk úgy tűnik, ez őket egyáltalán nem érdekli, csak legyen osztogatás, segély meg kádári nosztalgia... :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.04. 17:32:56

Jó cikk. Nem értem az alatta összehordott fikahalmot.

A politikus az erőből ért: "csináld ezt, ne csináld azt, mert különben a másikra szavazunk, téged meg leváltunk." Ha nincs "mert különben", akkor nincs változás. Az emberek többsége hiába tartja rossznak a Fidesz-kormányt, ha az alternatíváit még rosszabbnak tartja. A jelenlegi ballib ellenzék nem alkalmas rá, hogy ő legyen a "mert különben." Egyelőre talán a Jobbik sem. "Civil társadalom" pedig nincs, illetve tetszhalott.

gyalog.galopp 2016.04.04. 17:33:01

@GNDL:

Má mikor nem kapott az ellenzék lehetőséget és mire, és mikor, és hogy vették el a lehetőségét, fejtsd már ki bővebben úgyis unatkozok.

gyalog.galopp 2016.04.04. 17:35:20

@Holger Hartland:
A vicc az, hogy a fikahalom valójában egyetért vele.:)

GNDL 2016.04.04. 17:36:20

@gyalog.galopp: Szerintem elég világosan fogalmaztam, pont abban a hozzászólásomban amelyre éppen válaszoltál.

Majd ha végre végig is olvastad, és lesz még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor keress bátran. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.04. 17:39:46

@gyalog.galopp: Lehet. Nem akartam annyira elmerülni benne. A fikahalomban. :)

maroz 2016.04.04. 18:13:28

@gyalog.galopp: Mindegy, a Magas Értelem elhatárolódik a fikától, akkor is, amikor egyetért. Szigorú osztály, szigorú szabályokkal, az elhajlókat saját kérésükre, érdemeik elismerése mellett ahogyan azt szokásos. Hálát kellett volna rebegj a leereszkedésért, az "úgy egyáltalán"-ért.

2016.04.04. 18:23:28

@Holger Hartland:

mert neked minden politika, oszt csak a fikázáson jár az eszed.

rákérdezhetek?

gyerekkori sérülés, úttörő tábor, mint a mókus fent a fán, oszt mégse lettél kisz titkár, tsz elnök.

gyalog.galopp 2016.04.04. 18:27:06

@maroz:
Kapja be...
Ha má civil mozgalom, a nácik azok ugye civil keménymotoroznak hegyen-völgyön át, az intellektuális elit, hát az meg a nagykörúton izmozik a 15 kilós cajgával.

Inkább a motor.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.04. 18:47:49

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Most látom, te vagy az egyik, aki magadra veheted. :) Mondom, hogy jó cikk ez!

lavór 2016.04.04. 18:49:28

Szégyen, gyalázat, hogy ez a blog megíródott.
Csak bízz benne, hogy a Sándor Máriák nem hagyják ott a betegágyakat.

2016.04.04. 18:53:24

@Holger Hartland:

persze hogy jó cikk, hiszen egyet értesz vele.

- röf.
- röf röf.

gyalog.galopp 2016.04.04. 18:58:52

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

Elmagyaráznád, hogy mi nem stimmel vele, de úgy, hogy én is megértsem, légyszi.

pamut 2016.04.04. 19:48:03

Ritka aljas, hazug, lenéző, cinikus hasbarúgás ez a poszt, de hát mit is várunk a fideszes pártkatonától.

1. Senki nem hitetett el vele semmit. Magától csinálta. Ha mégis ezt hazudod, legalább írd oda névvel hogy ki.

2. A fideszes pártkatona szerző nyilván magából indul ki, ezért hiszi azt hogy más nem önként, magától megy el színpadra, tv-be, hanem oda "állították", meg "szerepletették.".

Mennyire aljas, mennyire fideszes :) lesajnálva, bábként kezelni a másikat....
Sándor Mária önálló akarattal bíró független ember, akit nem rángatnak drótón a nem létező gazdái - és már csak emiatt is milliószor különb a szerzőnél. Pont ezt nem tudja neki megbocsátni, pont ezért küzd tíz körmmel hogy lerántsa maga mellé a maga szintjére.
Mellesleg mikor lesz olyan valaha is hogy majd nem mocskol egy fideszes bárkit is aki a fidesz ellen szól? Soha.

3. "ő is elhitte, hogy ez a sok figyelem személy szerint neki, az ő bátor, sőt hősies tetteinek szól"
Újabb szánalmas hazugság, ami csak a poszt szerzőjét minősíti.

Tényleg csak ilyen hitvány stílusban megy a karaktrgyilkosság fideszeském?

4. "Becsapták."
Hazudsz ismét. Nem ígért neki senki semmit, és nem is akart nagypolitikát csinálni, pláne nem egyedül. Te akarod becsapni az olvasóidat, te akarod lejáratni Sándor Máriát.

5. "a valóság a maga rideg könyörtelenségével le nem darálja őket."
Ebben az országban embereket a fidesz, és a fidesz médiapatkéányai, karaktergyilkosai szoktak a maga rideg könyörtelenségével le nem darálni embereket. Most is folymaatban van pár ilyen aljadék rágalomhadjárat. De speciel Sándor Mária esete összetettebb, sikerült annyira megfélemlíteni a nővéreket, hogy azok nem mernek mellé állni, így nyírja ki a fidesz a civil mozgalmat.

6. "Pukli István még nem tudja, hogy rá is ez vár."
Ha a fidesz, azaz ti eléritek a célotokat, akkor valóban rideg könyörtelenséggel fogjátok kinyírni. Már dolgoztok is rajta jó ideje ÁVo-zással, szocizással, egyebekkel.

Utóirat:
Ma is elment a magyar egészségügyből legalább 3 orvo és 3 nővér, az átlag alapján ma is üres lett egy háziorvosi praxis és ma is meghalt valaki kórházi fertőzésben.
Ma is tíz- és százezrek szenvednek (betegek, rokonok, orvosok, nővérek) a fidesz egészségügy-ellenes politikája miatt.
Ez a ti szégyenetek, nem is kevés.

Boka1 2016.04.04. 19:48:05

@gyalog.galopp: engem pl. gyíkká változtatott...de már elmúlt.

2016.04.04. 19:56:52

@gyalog.galopp:

cikk eleje:

"Fekete Nővér – istenem! Szegény Sándor Mária! Vele is elhitették, hogy nagypolitikát csinál, és most keserűen adja föl – a mit is? A korrupció legyőzéséért meghirdetett harcot? Az egészségügy teljes reformjáért indított küzdelmet? A kormánybuktatás hatalmas tervét? "

Csak kesztyűt akart meg kifizetett túlórát, meg kevesebb lopást, meg emberi szót. De a kommunikátorok ráhúztak minden mást, aztán ellene fordították a rendszerben érdekelteket. (attól még nincs lefutva az ügy, taktikai visszavonulás)

pukli rafkós, meg mindig elég támogatást kap, ellene ez a módszer nem megy, és most vergődnek.

cikk vége:
"Az ellenzék a civil társadalomra való rátelepüléssel nem nyer semmit, a civil társadalom viszont rengeteget veszít."

A civil szféra nem pártfüggő, egy mondatban leírható a reakciója:

a változásra van-e igénye és mit akar?

a pártoktól megszabadulni nem lehet(usa), így velük együtt fogják megtenni, mszp/lmp megkerülhetetlen. Szóval tárgyalások lesznek, meg puhuló diktatúra, ....

maroz 2016.04.04. 19:57:18

@gyalog.galopp: Valójában ma már nincs civil mozgalom, és ez nem véletlen. Többen is felismerték, hogy ez valójában a Nyugat "sikere", hiszen ők voltak azok, akik "az 1989-es események főszereplőit „megszelídítették”, és beterelték őket az utcákról a civil szervezetek egyre kényelmesebb irodáiba".

Mára az lett a közelfogadott gondolkodás, hogy a politika az hivatás, amint hogy a civilkedés is. Az, hogy a politika az valójában az érdekek érvényesítése lenne ma már nem elfogadott, illetve azzal a megszorítással, hogy csak és kizárólag akkor, ha hivatásos formában zajlik.

Nyilván, ennek látjuk az eredményét, olyan hivatásos politikai elitünk van, amelyik a nyugati transzferpénzektől olyan közvetlenül függ, mint egy lélegeztetőgéptől, valamint azt is látjuk, hogy a "progresszív" oldal civiljei egytől egyig hivatásosak, Nyugatra bekötöttek, nekik tartoznak elszámolással, és ez a két réteg közös erővel agyonver bárkit, aki ebből a csapdából ki szeretné rántani magát.

Nem fog itt életre kelni semmi civil miegymás, le kéne már jönni erről a szerről, mert nem vezet sehová, csak elodázza azt a végén úgyis szükségszerűvé váló felismerést, hogy mégiscsak az osztályhelyzet az, ami meghatározó, és a társadalmi osztályok mentén van törés, nem az eleve halva született nyugati civil felzárkóztatási projekt siklott ki a mi hibánkból.

nyünyüge 2016.04.04. 20:24:04

én kérek elnézést :((

Larry Silverstein 2016.04.04. 20:34:42

'A rendszerváltás után aggasztóan lassan kel életre Magyarországon a jól szervezett, működőképes civil társadalom. '

Ha fontos ügy van, pl. el kell kergetni a kommunistákat a kormányból, százezrek verik szét a várost.

nincs itt semmi probléma

Larry Silverstein 2016.04.04. 20:39:53

@maroz: Jó nagy hülye vagy ha elhiszed hogy téged bárki fel akar zárkóztatni.

NYEUban az elmúlt 10 évben kb. 0 volt a GDP/fő emelkedése. Na, te azt hittted hogy majd Jürgen meg Dolores a nem növekvő bérét neked adja hogy neked jó legyen, a nagy büdös lófaszt.

Azért vettek minket fel az EUba hogy keressenek rajtunk, ami be is jött, csak kelet európa fejlődik egész európában, ami persze profitként nyugaton landol, mert az ő cégeik csinálják nálunk occsó melóssal.

Olyan hogy téged felzárkóztat egy idegen NINCS. A keletnémet tesvíreket zárkóztatták fel a nyugati németek azt is a német nacionalizmus és az európai vezető szerep indokolta. Ennyi, te nem kapsz semmit felejtsd el.

GNDL 2016.04.04. 20:46:44

@Larry Silverstein: "el kell kergetni a kommunistákat a kormányból"

Hát igen, ideje lenne... ugyanis ennyi kommunista utoljára 90 előtt volt hatalmon...

Larry Silverstein 2016.04.04. 20:48:40

@GNDL: Nem kéne Népszabit olvasni ÁVÓsgeci

amúgy a kurva anyádat

Mark Bolt 2016.04.04. 20:54:09

Szerintem inkább naiv volt, mint becsapták. Józan paraszti ésszel végig lehet sakkozni, hogy maximum mi várható. Ha nagyon verik a tamtamot, akkor esetleg lassú változások, egyébként semmi. Ez a max. Pukliék sem törekednek kormánybuktatásra, ellenzék szerintem sokkal józanabb annál, hogy civilektől ilyet várjon. Itt a lakosság kritikus tömegeire van szükség, és egy olyan pártra, amibe kapaszkodni tudnak. Amíg ez nincs, addig csak csatákat lehet nyerni, Pukli és a józanok erre törekednek, Sándor Mária esetleg háborút is nyerni akart.

Larry Silverstein 2016.04.04. 20:56:57

@Mark Bolt: 'Pukliék sem törekednek kormánybuktatásra, ellenzék szerintem sokkal józanabb annál, hogy civilektől ilyet várjon.'

Gec mi lett volna ha törekednek nem? Orbán Panamáig futott volna..:)

Amúgy az együtt asszem kormányváltó erőként löki a demokrata dumát jobb napon a 1,5% lehet összejön nekik meg a többi baller csatornatöltelék csírának

ehehe

Trackers 2016.04.04. 20:59:11

Sándor Mária és Pukli között óriási a különbség.

Sándor Mária az ellenzéki tüntetések rivalda fényében is megpróbált civil maradni.

Pukli soha nem volt civil.
2007-ig MSZP-s volt, majd a NER hátán igazgató lett, majd miután tüntettek ellene tanárok, diákok hónapokig, mezt váltott.

Gyeremkeink hátán próbál politikai tényezővé vállni.
Sikerülni is fog neki.
De abban nem lesz köszönet se baloldalinak, se jobboldalinak, se civilnek.

GNDL 2016.04.04. 20:59:18

@Larry Silverstein: „azért vettek minket fel az EUba hogy keressenek rajtunk, ami be is jött”

Egyrészt nem „felvettek”, hanem a kedves magyar választópolgárok megszavazták 2003-ban az uniós csatlakozást... négyötöddel... aminek a csatlakozási feltételeit egy bizonyos Orbán nevezetű, a tárgyalásokon hivatalban lévő miniszterelnök, és egy bizonyos Martonyi nevezetű főtárgyaló vajazott le nagyjából 99%-ban... :)

Másrészt nézd meg a magyarországi átlagkereseteket, és hasonlítsd össze a Nyugat-európai átlagkeresetekkel... majd próbáld meg kicsit bővebben felvázolni, hogy szerinted mit keresnek ezeken a csóró balkáni magyarokon?! Azokon a magyarokon akiknek a bérét maga a magyar kormányzat adóztatja közel 50%-os mértékben (fogyasztási adókkal együtt közel 66%-ot von el az állam a keresetekből).

Harmadrészt jelenleg uniós források nélkül enyhe recesszió lenne Magyarországon, de a legjobb esetben is stagnálna a magyar gazdaság. Elég egyértelmű, ki tart el kit... :)

„Nem kéne Népszabit olvasni”

Az pont nincs bent az RSS olvasómban... ha hivatkoznak rá néha elolvasom, de nálam nem kiemelt hír- és véleményforrás. :)

„amúgy a kurva anyádat”

Ez megint valami fideszes „keresztény” és „polgári” bizbasz lehet, sajnos nem értem ezt a fajta kommunista rezsiharcos konyhanyelvet... azt azért sejtem, hogy egy fideszes talponálló kocsmában egy ilyen kijelentésért szilánkosra törnék az arcod. :)

ogli dzsí 2016.04.04. 21:07:46

@GNDL: mit keresnek? hülyéknek minek magyarázzak?

NYEUban nincs GDP növekedés, nálunk keleten van. Nem most, nem tavaly, hanem mióta tagok vagyunk 12 éve. Na most, a nincsből nem adnak, hanem a vanból elvesznek, ilyen egyszerü.

Szóval nyugat nem tud adni semmit se, mert nincs neki csak ha elveszi a zemberektől, olyat meg egy politikus se mer megcsinálni. De mondjuk a német munkást nem lehet kirúgni, mert olyan végielégítés jár neki hogy belevakul a munkáltatója. Erre a pénzt a magyar(és egyéb occsó) telephelyen keresi meg ugyanez a cég, és természetesen ő kapja az EU támogatást is.

Nem mintha jelenleg lenne az EU tagságnak alternatívája, csak mindig röhögök amikor a csírák az Eu-t vmi télapónak hiszik.

Veder1 2016.04.04. 21:08:25

Sándor Mária jó. Pukli nem jó. A cikket nem olvastam.

HaCS 2016.04.04. 21:14:14

@Larry Silverstein:

"Ha fontos ügy van, pl. el kell kergetni a kommunistákat a kormányból, százezrek verik szét a várost."

Na arra aztán büszke lehetsz baszki.

GNDL 2016.04.04. 21:19:45

@ogli dzsí: „NYEUban nincs GDP növekedés, nálunk keleten van”

Erre azért így eben a formában ne vegyél mérget, mert az adatok egészen mást mutatnak...

Ráadásul a történet nem ilyen egyszerű mint te vagy, például hasonlítsd össze mondjuk a svéd vagy német egy főre eső GDP-t a magyarokéval. Magyarországnak azért lenne hová felzárkóznia, a jelenleginél akár háromszor nagyobb ütemben is... már ha mondjuk úgy a század végéig ki akarna törni Magyarország ebből a balkáni nihilből... :)

„a nincsből nem adnak, hanem a vanból elvesznek, ilyen egyszerü”

Te még a végén jegybankelnök leszel Fidesz-kormányban, annyira vágod ezt a témát. :) Nem...

„mindig röhögök amikor a csírák az Eu-t vmi télapónak hiszik”

Hát akkor majd jó szórakozást azokra az időkre, amikor elfogynak, vagy jelentősen elapadnak az uniós források... úgy évi pár ezer milliárd fog hiányozni a gazdaságból, de oda se neki... majd a fideszes elvtársak biztosan visszateszik, amit addig loptak... aha... :)

Trackers 2016.04.04. 21:19:57

@maroz:

A CIA és a ballib véleményformálók megszállták a sajtót, és az egséz EU-t nyomás alatt tartják.
Erről szóltak a MErkeli cenzúra ellen kifakadó újságírók, riporterek.

Gyakorlatilag ballib véleménydiktatúra tombol az EU-ban.
Ezért nézik rossz szemmel hazánkat, ahol részben van másféle, Orbán által uralt média is.

Itt van ez az index cikk, ami leírja, hogy az oroszok hogyan próbálták manipulálni a sajtót:
index.hu/kulfold/2016/04/04/omlik_az_orosz_propaganda_es_sokaig_eszre_sem_vettuk/

De eközben egy sor nem sok, annyit se írnak arról, hogy a Nyugat-Európai és Amerikai érdekeltségek kétszeres erővel teszik, és tették ugyanezt.
Nem véletlen.
Hisz az indexet is ők irányítják, kézivezérlik.

GNDL 2016.04.04. 21:45:43

@Trackers: A liberalizmusban egyébként az a szép, hogy egy magadfajta suttyó parasztnak ugyan annyit ér a szavazata, mint egy olyan polgárnak akit tisztességesen kitaníttattak a szülei...

Szóval a helyedben inkább kiállnék a liberalizmus mellett, mert egyébként neked sok lapot nem osztanának... :)

Jean Sol Partre 2016.04.04. 21:46:08

@maroz: "valójában a Nyugat "sikere", hiszen ők voltak azok, akik "az 1989-es események főszereplőit „megszelídítették”, és beterelték őket az utcákról a civil szervezetek egyre kényelmesebb irodáiba". "

hát, lehet, hogy ez lett volna, ha lett volna kit beterelni, de én nem nagyon láttam civil tömegeket az utcán. Az az igazság, hogy ha nem lettek volna a rendszerváltó kis mozgalmacskák (akik egy része be akart kerülni a hatalomba, más része naív harcos, a harmadik része meg a hatalom ügynöke volt) akkor nem is történt volna semmi, a nép simán hagyta volna az egypártot a helyén.

"mégiscsak az osztályhelyzet az, ami meghatározó, és a társadalmi osztályok mentén van törés, nem az eleve halva született nyugati civil felzárkóztatási projekt siklott ki a mi hibánkból."

a két mondatrész között nem látom a logikai összefüggést, ettől még az elsővel egyetértek, a másodikról meg szívesen vitatkozom.

maroz 2016.04.04. 22:03:25

@Larry Silverstein: Én ugyan nem hiszem el, de akkor mi van? Ettől még ez az uralkodó ideológia, ezt kell hinni, és a hegemón is azt mondja, hogy ez van. A média és a tömegbefolyásolás egyéb eszköze a hegemónnál van, ő mondja meg az ideológiát és én megtehetem ugyan, hogy nem hiszem el, de baszik ez egy vonásnyit is?

ogli dzsí 2016.04.04. 22:03:49

@Trackers: Ja, az komoly cikk...:)

Ilyet szól a Zindex: 'A második védelmi zóna a közel-külföld, vagyis az orosz szomszédságba eső, egykori szovjet tagállamok területe. Nincs könnyű sorsa a zóna országainak. A Fehéroroszország, Ukrajna, Moldova, Kaukázus és közép-ázsiai országok övezetében az a cél, hogy olyan helyzeteket teremtsenek, amelyek ellehetetlenítik a nyugati együttműködést ezen területekkel – ami orosz szempontból úgy is értelmezhető, hogy megakadályozzák a NATO és az EU további keleti terjeszkedését. '

Orosz szempontból úgy is értelmezhető....köhömm, hogy a picsába lehet ezt másképp értelmezni, minthogy a nyugat be akarja fúrni magát a mindig is orosz érdekszféra országokba? .....oroszország ostrom alatt van. Nem mintha kéne nekem az orosz pénzén kívül bármi, de nyilvánvalóan fullra amerikai nótát fúj a teljes fősodratú média kivétel nélkül, aztán ha van más vélemény is akkor rögtön veszélyben a demokrácia.

By the way, az amerikai elnökök 2 családból jönnek az elmúlt 30 évben a makit leszámítva, szóval miről beszélünk? Az oroszoknál nincs ilyen szintü trónöröklési rendszer.

Larry Silverstein 2016.04.04. 22:05:53

@maroz: Hát a komcsizmus is úgy bukott meg, hogy a végén a 80as években már a funkcik sem hitték az ígét.....persze vannak más fontosabb mélyebb dolgok az ideológiánál mint a pl. a pénzek mozgása.

maroz 2016.04.04. 22:21:58

@Jean Sol Partre: Az általam olvasott irodalom elég szépen megokadatolja, hogy miért is volt szinte teljesen jelentéktelen a de iure átmenet. A '87-es lopakodó piacnyitás, a spontán privatizáció, és persze az IMF-hitel, meg az ahhoz vezető út. '89-re akkora pályafüggőség lett, hogy egy hirtelen kanyartól eltörtünk volna, mint a macska Csíkszeredában egy erős januári hajnalon. Amúgy meg Romániában kimentek a tömegek, rengetegen spontán, és akkor, 1990-ben még jelszó volt az is, hogy nem akarunk ugyan kommunizmust sem, de a neoliberalizmust sem kérjük. Na és mire mentek vele? Jöttek a bányászok, és elmagyarázták, hogy mi merre. Magyarország ezt legalább megúszta.

A felzárkóztatási narratíva egy utópikus-ideologikus történet. Arról szól, amiről az egyházak üdvtana is szokott: most még rossz, de ne ezt nézd, hanem azt, hogy egy kicsit még küzdesz, pár megszorításocska, és hoppá, idővel te is eléred azt a szintet, ami a centrumországok elvárásai szerint is európai életszínvonal. Az állításom az, hogy ez a felzárkóztatási ígéret nagyon erősen elleplezi azt, ami most van, és nem enged meg olyan diskurzusokat, amelyek azt tételezik fel, hogy a felzárkózás nem fog megvalósulni, ezért tehát ne az üdvtant nézzük, ne azt, hogy mi lesz majd a mennyországban, hanem azt, hogy mi van most.

Mert most az van, hogy az évtizedek óta lopakodó társadalmi kettészakadást úgy felgyorsították zömmel a világpolitikai események, hogy a lassan kezelhetetlen egyenlőtlenségek miatt nem hogy a felzárkózási álmok húznak el a retkes picsába végleg, hanem a nemzetkénti, országkénti, társadalomkénti létezésünk kerül komoly veszélybe. Ma van egy szűk réteg, amelyik jól vagy nagyon jól él és van a túlnyomó többség, akik rosszul, vagy nagyon rosszul, és utóbbiak ráadásul kilátással sem igazán bírnak. És ugye ezek a rétegek együtt, egymásra hatva élnek, látják egymást, megtapasztalják, hogy hogyan él a másik hozzájuk képest és szétfeszíti őket a relatív depriváció.

Az ilyennek könnyen lehet valamiféle osztályöntudat megképződése az eredménye, nem tudom, olvastad-e, hogy az usában is egyre erősebb a munkásosztály-öndefiníció, szóval könnyen meglehet, hogy hamarosan zárójelbe kerül ez az egész civil, polgári, nyugatos, felzárkózó és hasonló, kellően elcsépelt és lejáratódott fogalom. Majd lesz a "munkát! kenyeret!"-hez hasonló, kevésbé elvont megközelítés, és ennek a mentén fog tagolódni a társadalom, amitől persze nem lesz nekünk jobb, de legalább valamivel őszintébb lesz, mint a mostani választóvonalak.

maroz 2016.04.04. 22:27:04

@Larry Silverstein: Hát, mit mondjak, vigasztaló. A fiatalságom ráment, hogy kibekkeljem a kommunizmust, az öregségem (ha lesz) rá fog menni a neoliberalizmusra.

Az ideológiát szerintem hiba lenne alábecsülni, a pénz mozgását az ideológia támogatja meg, én még pénzt gyarapodni ideológiamentesen nem láttam. Ilyen, vagy olyan, de ideológia, az speciel kihagyhatatlan.

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 22:55:04

@Jean Sol Partre: "valljuk meg őszintén, mi sem örülnénk túlzottan, ha a jelenlegi parlamenti ellenzék közül bárki nyerné a választásokat."

Ez igaz.

@GNDL: "Abban a helyzetben ahová Orbánék ámokfutottak az utóbbi években, még Thürmer kommunista pártja is jobb megoldás mint a jelenlegi korrupt közpénztolvaj gecik..."

Ez is igaz.

Most nagyon magamalatt vagyok.

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 22:59:18

@GNDL: "akár több cikluson át is hagyják a rossz választásukat kormányon."

Ezen többször elgondolkodtam. Mi a jobb, ha váltják egymást, vagy ha sokáig vannak hatalmon? Ha váltják egymást, az a remény, hogy egymás tolvajlásását valamennyire kordában tartják a kölcsönös elrettentés végett. Ha meg sokáig maradnak, az a remény, hogy meglopják magukat, és nem kell többet lopniuk. Na, az elmúlt 2 év bebizonyította, hogy az utóbbi feltételezésem téves.

Larry Silverstein 2016.04.04. 23:03:15

@maroz: van közös dolog a neolib multikultiban, és a kommunizmusban

1. mind2-t zsidók találták ki és 2. zsidók vezetik

közös vonások 1) keresztényellenesség
2) internacionalizmus
3) nemzetellenesség, integráció, internacionálé
4) családellenesség (kommunizmus alatt a nők munkába állítása, most genderizmus = születésszám drasztikus csökkenése = hollókauszt)

na ennyi, a célok maradtak, irányítható értékek nélküli közös elvek és hit nélküli gyenge massza fogyasztó proli az kell a zsidrákoknak - nem hülyék

Robinzon Kurzor 2016.04.04. 23:27:23

Mintha nem a pont a Fidesz (és lakájmédiája, benne a Mandinerrel is) kiáltana egyből gyurcsányt, ha bárki (tanár, nővér, akárki) csak fel meri emelni a fejét.

Ha lenne egy minimális tisztesség az ilyen Bencsik-félékben, akkor nem rátolni akarná Sándor Máriát, (tanárokat stb.) az egyébként impotens és menthetetlen ellenzékre, hanem támogatásával pont kihúzná a karmaikból.

De nem ezért kapják a pénzt.
Rákosi időket idéző titkolózás van a kórházi fertőzésekben meghaltak számáról, kb. afrikai szinten állhatunk ebben, de az a fontos, hogy jól rábaszott a Sándor Mária, úgy kell neki, miért hitte el, hogy elérhet bármit is.

HaCS 2016.04.04. 23:50:14

@Robinzon Kurzor:

"Ha lenne egy minimális tisztesség az ilyen Bencsik-félékben..."

Hátrább az agarakkal! A Magyar Érdemrend Lovagjához intézed szavaid.

Ha nem tudnád a szerző egy valóságos Nemzeti Hős.

HaCS 2016.04.04. 23:52:00

@Robinzon Kurzor:

Ja bocs, ez egy másik Bencsik!

Annyi van ezekből.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 00:25:30

@Robinzon Kurzor: Szegény Sándor Máriát senki sem kényszerítette, hogy a Schilling Árpád rendezte balliberális tüntetésen szónokoljon, ugyanazon az emelvényen, ahonnan Pukli a nevetséges ultimátumát intézte. (Ami után aztán "sztrájkoltak" az oktatási intézmények kb. 1-3%-ában, a szokásos balliberális bajkeverőkkel és az MSZP-DK nyuggerszekcióval kiegészítve - ami egy vicc, vagyis kinek lett igaza már megint? Orbán Viktornak.)

Pedig a felmérésekből a hülye is látja, mi a helyzet: az emberek többsége szeretné, ha változnának a dolgok, de nem azon az áron, hogy az ellenség jusson újra hatalomhoz. :)

röf 2016.04.05. 06:15:58

Kellett ez neked, Bencsik...?
Nem tudtad, hogy az Indexre beidézett blogokban csak Orbánozni lehet?
Hát idegyűlik az a pár tucat szaroslábú zöld döglégy, amit még nem sikerült lefújni légyirtóval...
2018-ban kipusztulnak...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.04.05. 08:01:51

Puklinak abból volt elege, hogy az oktatást ellepték mindenféle kdnp-s mamelukok. A rezsifórumos cöffös lófaszjóskák. Hogy személyzeti kérdéseknél a kubatovlista a mérvadó, az oktatási rendszer meg szétrohad.

Baromira egyettértek a migránspolitikánkkal, de ettől még az országot szétlopják, a legalacsonyabb szintű kis pitiáner pártkatonák is tortátszeletelnek, sáskaként lepik el az országot a pecsenyesütő komisszárok, és behányok, ha egy kórház illemhelyiségébe tévedek. Rohad az egész ország, és mínuszba teljesítünk. Az EU-s pénzek nélkül byromi nagy mínuszban vagyunk. Bármi ami új ebben az országban, annak a forrását nem mi teremtettük elő. Önmagunkban fejlődésképtelenek vagyunk. Ennek oka az, hogy a gazdasági életet átvették a mutyizók, akiknek minden produktuma a lopáson alapul. Beteg, korcs ez az ország, menekül innen aki teheti.
Pukli ez ellen lépett fel a saját területének a problémáiból kiindulva.

bgp 2016.04.05. 08:08:00

@lavór: Mit érdekli az? Nekik biztos megvan a külföldi kezelés lehetősége.

lavór 2016.04.05. 08:10:18

@bgp:

Annyit nem fizetnek a gazdái.

Izo 2016.04.05. 08:36:21

Bencsiknek tök igaza van. Orbánnak is vajmi kevés köze volt a szovjetek kivonulásához, az akkori politikusok zsírozták le (vö. kommunisták). Sőt, az ellenzéki kerekasztal is egy színjáték volt. Magától is összeomlóban volt a szocializmus, a békés átmenet a pénz, a hatalom átmentését szolgálta.
És hát az összes forradalom (48, 56) is fényesen bizonyítja, hogy ha forrófejű ifjak kezdenek politizálni, az jó eséllyel elbukik. Csak azt tudnám, hogy akkor minek ünnepeljük ezen eseményeket?
Különben szerintem a pártonkívüliség bizonyítja, hogy alapvetően nem kormányt akarnak buktatni, hanem a kormánytól várják a helyzetük javítását.

Ballib cenzúrázók réme 8 2016.04.05. 08:37:38

@GNDL:

Talán járj utána hogy hány lakást vásároltak Budapesten zsidók, és írek (ez a kettő vezeti a toplistát), strómanokon keresztül mennyi földet birtokolnak.

Éppenhogy azért vettek be minket az Unióba, hogy bagóért felvásárolhassák az erőforrásokat.

Nem véletlen hogy a szocik alatt mi fizettük Európa legnagyobb rezsijét, többek között a Francia és Angol állam tulajdonába levő közmű cégeknek, akiknek elprivatizálták.

Ballib cenzúrázók réme 8 2016.04.05. 08:41:26

@Trackers:

Ez így van..

A ballibek irányítják az egész EU-ban a fősodratú médiát.

Ezért rettegnek a jobboldali kormányoktól, ezért szapulják ezeket (pl magyar lengyel kormányokat), mert nem férnek bele a Merkeli cenzúrába a renitenskedőek, akik mást is merészelnek írni, mint a mainstream ballib fősodor.

GNDL 2016.04.05. 08:49:06

@Ballib cenzúrázók réme 8: „mi fizettük Európa legnagyobb rezsijét”

Az hogy mi a „legnagyobb” teljesen relatív... én sokat tanultam és egész eddigi életemben dolgoztam, sosem volt gondom a lakásfenntartás és megélhetés. Egy balkáni csóró parasztnak viszont a havi 2-3 ezer forintos „spórolást” eredményező kommunista rezsiharc már élete megtakarítása... hát én azt mondom, sose legyen több megtakarítása a balkáni csóró parasztnak. :)

Ráadásul a gyökér pöcsfej észre sem veszi, hogy hiába a kommunista rezsiharc, azt is megfizeti a paraszt, de most nem közvetlenül, hanem közvetve világrekord áfán, egzotikus fogyasztási adókon és világrekord számú- és mértékű, a lakosságra teljes mértékben áthárított szektoradón keresztül. De hát ha tájékozódni képtelen a balkáni suttyó paraszt, akkor számolni miért tudna... igaz?! :)

Ballib cenzúrázók réme 8 2016.04.05. 09:12:22

@GNDL:

Az a helyzet, hogy az ÁFA a legigazságosabb adó.
A gazdag többet vesz, több adót fizet.

A kétkulcsos meg a legszarabb volt.
140 bruttó felett mindenki fizette.
Az összes gzadag meg csalt, fekete jövedelmek virágoztak, minimálbér után adóztak.

Sajna ez van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.04.05. 09:26:40

@GNDL: Írd azt inkább,hogy fideszbarom.
Kérlek!

miketbeszéltek 2016.04.05. 10:04:16

@Larry Silverstein: "az kell a zsidrákoknak"

Ehhez képest az USÁ-ban, ahol a legjelentősebb a zsidók befolyása/szerepe. 1: Legerősebb a bibliai kijelentések jelenléte a köztudatban. 2: A fejlett országok közül (a bevándorlók nélkül is) egyedül önnfenntartó a gyermekszám. 3: A lakosság százmilliói élnek tisztességes életszínvonalon.
4: Nem volt rendőrségi ügy a hit gyakorlata, mint nálunk, ahol még a baptistákat is képes volt letartóztatni a példaképnek tekintett Horthy rendszer....
(A kommunista gyűlölettel szemben ne gondold, hogy az az alternatíva, ha mást lehet gyűlölni.)

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.05. 10:21:05

@Ballib cenzúrázók réme 8: "Az összes gzadag meg csalt, fekete jövedelmek virágoztak, minimálbér után adóztak."

És ez most se változott :D

@röf: 2018-ban most már ténylegbiztosanbecsszó kipusztulnak? Mert már 2010-ben meg 2014-ben is kipusztultak már, meg a múlt hét kedden is... kétszer.

Jean Sol Partre 2016.04.05. 10:28:56

@maroz: "az évtizedek óta lopakodó társadalmi kettészakadást úgy felgyorsították zömmel a világpolitikai események"

Időnként nem tudom követni, hogy Magyarországról vagy a világról beszélsz. Ha Magyarországról akkor milyen világpolitikai események gyorsítottak? A válságra gondolsz, vagy van valami más is?

Jean Sol Partre 2016.04.05. 10:35:47

@atpijkamo125: az a gyanúm, hogy ha most a jelenlegi ellenzék leváltaná a fideszt, akkor a fidesz által lebontott struktúrákat kihasználva óriási ámokfutást rendeznének, ami lehet, hogy még rosszabb lenne. Mindegyik kicsit másképp, "rosszasági" sorrendet is fel tudnék állítani köztük, de jó egyik se lenne, de még jobb se. Némelyik pedig annyival rosszabb, hogy az eredményhirdetés pillanatában már csomagolnék is, gyorsan.

Jean Sol Partre 2016.04.05. 10:38:56

@Holger Hartland: és szerveztél-e te neki egy "tiszta" ellenségmentes tüntetést? Mert te is látod, az embereknek tetszene, jó lenne, gondolom neked is, nem?

miketbeszéltek 2016.04.05. 10:43:07

@Larry Silverstein: Családellenesség: A családhoz, az anyaszerephez való hozzáállásban a nácik egészen hasonlóak voltak a komunistákhoz.

Hattáb 2016.04.05. 10:51:03

Ha ez a némber tényleg a korrupció ellen akar küzdeni akkor kezdhetné rögtön a saját szakmájában. Kíváncsi lennék hány kollégájára szólt rá, hogy nem kellene elfogadni a zsebbe dugdosott tízezreket.

GNDL 2016.04.05. 10:53:16

@Ballib cenzúrázók réme 8: „ az ÁFA a legigazságosabb adó”

Nincs olyan hogy „igazságos adó”, ezt jobb ha tudod... :)

Másrészt nem csak a világrekord mértékű áfáról, hanem a többi világrekord számú és mértékű szektor- és fogyasztási adóról van szó, amelyek tekintve hogy a béreket alapvetően 50%-ban adóztatja az állam, így összesen közel 66%-os elvonást jelentenek.

Amikor minden megkeresett 100 ezer forintból 66 ezret elvesz az állam (majd elverik korrupt baromságokra), akkor teljesen lényegtelen, hogy most az az egy szem szja egy- vagy kétkulcsos. Vagy hogy csökkentik egy százalékponttal, ami csak a röhejesen ostoba fideszes kampány, de ettől nem lesz Magyarország versenyképes, sőt... :)

TizenötmiIIió Magyarok 2016.04.05. 11:17:37

"Sándor Máriát becsapták "

Ez nem jatek, Soros Gyorgy eredmenyt var a penzeert. A Puklit is, ezert rugta ki a picsaba, mert szart sem ert el. Most meg vissza is akarja perelni a penz egy reszet a Puklitol.

high up! 2016.04.05. 11:26:05

A szerzőhöz hasonlóan én is majd kiugrok a bőrömből az örömömben, hogy egy újabb becsületes MAGYAR EMBER bukott el. Ángyán, Horvát András után már hiányzott az újabb szerencsétlen áldozat, aki ehitte, hogy mápedig nem igaz, hogy 90%-nyi lumpen Átlaghülyemagyar országában élünk.

Oszt jól megkapta a nétől, hogy de igen!!!

Most majd mingyá jön Pukli, oszt őt is lassan kivégzik az Átlaghülyemagyarok, oszt utána talán végleg a békés hétköznapok jönnek el Birkanisztán cselédnépségére.

Jaj, és még annka is örülök, hogy 2015-ben rekordot döntött a végleges kivándorlás Bóvlisztánból. Különösen örülök, hogy a fiatal, IQ gazdag generáció menekül el erről a Birkatelepről. Oszt legalább ezek se lesznek ellenforradalmárok, oszt Orbaneszku nömzöti gyökérparasztoknak szóló diktatúrája békésen haladhat a rothadás évtizedeibe.

És hát legjobban annak örülkök, hogy a Sándor Máriák bukása és az IQ gazdag magyarok lelépése után a kivénhedt kádári generáció immáron önmagában marad a szögesdrót mögé önmagára bezárva, oszt ott rohadhat magában az EU legkrónikusabb betegeként a saját moslékjában.

Ez Sándor Mária bukásának a legjobb üzenete!

FOLYTASSUK!

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.05. 11:29:34

@TizenötmiIIió Magyarok: nem fogja tudni, mert soros főnökei, a szíriuszról érkező gyíkemberek előbb elrabolják, és kínvallatásra viszik a Krkbrogluvx 25B holdra, és közben sorossal is megfizettetik a kárt, amit a galaktikus Ben Gurion bank menachem begin különítménye visz véghez.

maroz 2016.04.05. 11:57:03

@Jean Sol Partre: Te tudsz romanul? Mert sajnos en igen. Egyreszt kovetem a roman kozeletet masreszt pedig roman nyelven es roman nyelvteruleten sokkal tobb elolvasasra erdemes baloldali vagy ahhoz kozeli irasok jelennek meg, jellemzoen olyan temakrol es tersegekrol (pld Bulgaria, ami a romanoknak megiscsak szomszed, de emlithetnem Ukrajnat, Moldovat, etc) amelyekrol magyar nyelven vagy esetleg angolul, de magyar nyelvteruleten nem nagyon olvashatsz.

Ilyen elethelyzetbol viszont nekem nagyon nehez kulonbseget tennem, mert amit a csak a mainstream informacioforrasokat koveto emberkek gondolnak, hogy a magyar problemak komolyabb mertekben egyediek es sajatosak lennenek en nagyon nem gondolom. Nyilvan, az is sulyos hiba, amikor gatlastalanul mindent egy kaptafara veszunk es az egyedi sajatossagok totalis figyelmen kivul hagyasaval ertekeljuk a helyzetet, szoval igen, csapongok, hol Magyarorszagrol beszelek hol pedig a vilagrol, de ez nem veletlen, hanem annak a kovetkezmenye, hogy bis zum tovig globalizalodtunk.

A valsag az mar csak egy kovetkezmeny volt, a vilagpolitika neoliberalis fordulata idezte elo azt a helyzetet, amelyikben a valsag elvegezte azt a tarsadalom-szetszakito munkat, amit szuksegszeruen el kellett vegeznie. A polarizacio globalis trend, barhogyan is szoljon az ideologia a lenyeg akkor is az, hogy a szegeny szegenyebb, a gazdag pedig gazdagabb lesz egy olyan vilagban, ahol aki nem gazdag az nem is ember. Ebben a globalis foszivatarban Magyarorszag onmagaban nem tud semmit tenni, mi csak elszenvedni tudjuk az egeszet.

Ballib cenzúrázók réme 8 2016.04.05. 12:12:31

@high up!:

Tök mindegy te minek örülsz.

Aki a ballib hazárulókat támogatja, mint te és Pukli, azok leszarhatóak magasról.

Majd a magyar nép dönt 2018-ban, te pedig mész a levesbe a diktatúrázásoddal együtt, ahogy szoktál.

fidesz maszop dk egykutya 2016.04.05. 13:02:35

@Ballib cenzúrázók réme 8: aki a ballib hazaárulók testvéreit, az orbánista hazaárulókat támogatja (mint te az elvtársaid, azok is leszarhatóak magasról.

Azt meg honnan tudod hogy mi lesz 2018-ban? Megint kékcédulázni akartok komcsikáim? :D Végül is akkor lesz a 70. évforduló, amikor átvettétek a hatalmat.

gyalog.galopp 2016.04.05. 13:57:29

@Jean Sol Partre:

ha így haladsz még polgár lesz belőled, olyan igazi citoyen

@maroz:

A politika utálja a civil mozgalmakat. Kezdetben voltak a polgári körök, amiről mindenki tudta, hogy a fidesz civilnek álcázott hatalmi bázisai, alvó ügynökei. Ám láss csodát a fidesz hatalomra kerülését követően szépen elsorvadtak, ki emlékszik már rá.

A nagyobb látványosabb összefonódásokat pedig mindkét oldal igyekszik címkékkel ellátni, legyen az motorozás, biciklizés, táncház, vagy maceszgombóc evő verseny.
A valóság pedig, az, hogy az embereket kurvára nem érdekli az egyik politikai őrület sem, azt szeretné, ha békén hagynák a jelképeit, a hobbijait és úgy általában a magánéletét.

Sándor Mariska küldetése az első pillanattól kezdve nem volt, nem lehetett civilnek tekinthető mert az ő ügye alapvetően munkaügyi, munkajogi természetű, így a "civil mozgalom" kifejezés az esetében értelmetlen , értelmezhetetlen.
Aki munkaügyi kérdéseket civil mozgalomként próbál feltüntetni, az már eleve politizál, ez a Pukli esetében vált teljesen egyértelművé.
Sándor Mariska a saját kollégáiba ütközött, bennük akadt el, nem pedig a kormányban, a kormánynak ehhez pont semmit kellett tennie.
Amíg nálunk nincs fizetőképes kereslet a magánpraxisok eltartására , addig marad a paraszolvencia, a magánbetegek kórházi eszközök igénybevételével történő ellátása saját zsebbe, ..... stb.....

Jean Sol Partre 2016.04.05. 14:40:10

@maroz: sajnos nem tudok románul.

Nem gondolom, hogy a magyar problémák egyediek lennének, sőt, azt viszont gondolom, hogy kicsit több gondolkodással egyedileg jobbá lehetne tenni, de jelenleg ez fantazmagória persze.

2016.04.05. 14:43:24

@Holger Hartland:

propagandaszöveg. a jobbik nem jobb de nem is rosszabb, az mszp hajszállal jobb, akárcsak szinte minden ismertebb párt.

Jean Sol Partre 2016.04.05. 14:55:11

@gyalog.galopp: ennél sajnos rosszabb a véleményem, Sándor Mária nem csak a kollégáiban akadt el.

Az embereket ugyanis nem csak a politikai őrületek nem érdeklik, de a civil élet se nagyon. Mármint az igazi civil élet, az önszerveződő bármi. Nagyon hozzászoktunk a kádári beidegződésekhez, a problémáinkat oldja meg a kormány, a tanács, a népművelő, hiszen ez a dolguk, nekünk meg semmi, csak dolgozzunk becsülettel.

Ebből következően még ha örülünk is Sándor Máriának, tüntetni már nem megyünk vele, a szavunkat maximum a facebookon emeljük fel mellette, nem szervezünk támogató sztrájkot (ja, az a szakszervezetek feladata, nekünk semmi közünk hozzá), nem kezdünk veszekedni a kórházban se, a hivatalokban se, az iskolában se.
Biztos van ebben félelem is, de szerintem alapvetően a kényelem, a "másvalaki problémája", és legfőképpen a szolidaritás hiánya.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 15:19:07

@Jean Sol Partre: Ilyen alapon ha neked nem tetszik a Fidesz-kormány, akkor szervezz pártot és váltsd le. Te.

@WiteNoir: Mondod te. És?

Ballib: 25,5% - nem ballib: 74,5% a pártot választók között. Akkor én már csak egy kávét kérek, nektek meg mehet a feketeleves. :)

Robinzon Kurzor 2016.04.05. 15:25:08

@Holger Hartland: "Szegény Sándor Máriát senki sem kényszerítette, hogy a Schilling Árpád rendezte balliberális tüntetésen szónokoljon"

Így van.
Például kussban is maradhatott volna, ahogyan tette és teszi azt a magát polgárinak gondoló értelmiségi elit jelentős része.

Ha nincs más tüntetés, nincs más fórum, mert az ún. polgári oldal csak lapítani tud, akkor mi legyen?
Lapítson mindenki, mert a lapítás konzervatív erény?

Jean Sol Partre 2016.04.05. 15:27:43

@Holger Hartland: csak én közben nem kritizálom azokat, akik tesznek valamit azért, amiről nem is nagyon tehetnek. Amúgy meg teszem, amit tudok, hidd el.

Robinzon Kurzor 2016.04.05. 15:31:58

@gyalog.galopp: "Kezdetben voltak a polgári körök, amiről mindenki tudta, hogy a fidesz civilnek álcázott hatalmi bázisai, alvó ügynökei."

A polgári körök Orbán személyes hatalmi bázisának lett kitalálva arra az esetre, ha valaki esetleg úgy gondolta volna a Fideszen belül, hogy legyenek személyi következményei egy nyerésre álló választás elvesztésének (2002).

Robinzon Kurzor 2016.04.05. 15:34:14

@Jean Sol Partre:

A többség lapít.
Aki pedig nem tud másból megélni (mint az ilyen Bencsik-félék, de a Mandiner is), azok pedig aktívan karaktergyilkolásznak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 15:40:50

@Robinzon Kurzor: A Schilling Árpád rendezte tüntetésen szónokolásnál még a kussolás is jobb. Már ha az én rokonszenvemre pályázik valaki - persze nem konkrétan az enyém az érdekes, hanem azé a pár millió emberé, akik azt gondolják, hogy a kormánynak változtatnia kellene, de a ballibeket azért nem kérik vissza.

A jobboldalon egyébként a Heti Választól a Magyar Nemzeten át a Pesti Srácokig (? nem tudom, pont az volt-e, de valamelyik online kormánymédium) elég sokan írták, hogy bajok vannak, változtatni kell - és tessék, ott vannak a tárgyalások. Ahogy azt ilyenkor kell. Tüntizni is lehet, ballibeskedni szintén, miért ne? Csak hát akkor vállalni kell, hogy oda már nem olyan sokan követik a szónokot.

@Jean Sol Partre: Kritika? Nem figyeltél. Ha valaki az ellentáborba megy (sodródik?), én meg azt mondom, hogy oda már ha tudnám, se akarnám követni, sőt - az nem kritika. Megállapítás.

Jean Sol Partre 2016.04.05. 15:53:45

@Holger Hartland: akkor marad neki a lapítás. Azt ugye nem mondod komolyan, hogy ha Sándor Mária, meg az iskolák nem kezdenek lázadozni, akkor a jobboldali médiák akár csak egy sort is írnak a bajokról. Azaz még ezek a "tárgyalások" (ahogy azt ilyenkor kell, haha) se lennének.

maroz 2016.04.05. 15:56:44

@gyalog.galopp: A civil mozgalom az maga a politizálás, és pont az a lényege az egésznek, hogy ezt lúgozta ki a fejlettnyugat. Ami más, ami egyéb, például a hobbiszakkör, a hagyományőrző íjászklub és a kismamák véd-és dacszövetsége az hobbi, szórakozás, vagy hétköznapi élet, de nem civil mozgalom. A civil mozgalom pont arról szólna és arról szólt eredetileg, hogy van, megjelenik valamiféle politikai akarat és mivel nincs kitaposott útja az akarat érvényesítésének ezért mozgalmi jelleggel valakik új utat taposnak ki. Márpedig az új utak kitaposása az egy radikális dolog, az nem arról szól, hogy jajj-jajj, nem sztrájkolunk, mert a galambtenyésztésről szóló miniszteri rendelet azt mondja, hogy sztrájkolni csak akkor szabad, amikor a pina dalolva masírozik a főutcán, hanem arról, hogy dűtök-borítok és leszarom, hogy mi az addig bevett eljárásrend, hiszen a problémám pont az, hogy az addig bevett szokásos utakon nem tudom érvényesíteni az akaratomat.

Például én nagyon jól el tudnék képzelni egy civil mozgalmat, amelyik azért küzd, hogy a kiskereskedelemből a multinacionális szereplőket kiszorítsuk, és olyan eszközökkel, amelyekről nem nagyon szeretnék itt írni, mert még valami dilinyós feljelent, de valami hihetetlen mértékben nem aláírásgyűjtésre meg petícióra gondoltam.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 16:08:17

@Jean Sol Partre: Amit előadsz, az a hülyének nézés felsőfoka. Tehát aki nem rohan a gesztenyét kikaparni az ellenségének, az "lapít"? Felőlem legyen, de akkor hajrá Magyarország, hajrá lapítók. :)

Pont most olvasom, hogy tárgyalás helyett esetleg mégis sztrájk lesz. Meglátjuk, mekkora. Nagyon nem mindegy, hogy tanárok mozgolódnak pártállástól úgy-ahogy függetlenül, vagy csak már megint a ballib felforgatók.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 16:13:21

@Jean Sol Partre: Na kérlek szépen, ez itten klasszikus sztrájknak tűnik:

www.facebook.com/events/1140577485993164/

A negyedik követelés mellett lehet, hogy el van ásva egy kutya, de amúgy ránézésre ilyen az, amikor egy sztrájk nem ballib ármány, hanem valóban csoportos munkavállalói érdekérvényesítés.

maroz 2016.04.05. 16:16:04

@Jean Sol Partre: Mintha te is sűrűn a más lázadódorongjával vernéd a csalánt, és amikor megkérdezem, hogy miért nem nagyon tudsz elfogadható magyarázatot adni rá... Bizonyítsd, hogy a kicsit több gondolkodás eredményezhetne igazságosabb és egyenlőbb, a többség számára is élhetőbb világot. Állítani könnyű...

Robinzon Kurzor 2016.04.05. 16:34:41

@Holger Hartland:

Tehát szerinted azért vannak tárgyalások, mert "a Heti Választól a Magyar Nemzeten át a Pesti Srácokig (? nem tudom, pont az volt-e, de valamelyik online kormánymédium) elég sokan írták, hogy bajok vannak, változtatni kell".

A pedagógusok pedig csak ingyenélő potyautasként felugrottak a kormánypárt sajtó vezette éles kritikai hullámra.

(Egyébként "tárgyalások" úgy vannak, hogy semmilyen érdemi változtatási javaslatot nem fogad el a kormány. Parasztvakítás folyik.)

Jean Sol Partre 2016.04.05. 16:35:15

@Holger Hartland: nem, te nézel minket hülyének.
Megállapítod, hogy káros, hogy a baloldalra csapódik, úgy teszel, mintha lenne bármi is a jobboldalon amihez csapódhatna, pedig a jobboldalon csak az általa bedobott kő után fodrozódik a víz, az is csak nagyon gyengén.
Valahová viszont nyilván csapódnia kell, mert ma a kormány olyan erővel pattint le mindent ami mögött nem érez tömeges erőt, hogy egyedül semmire se jutna (illetve de, a kirúgásáig, ahogy az történt is).

A jobboldalon nem az ellenségnek nem rohannak kikaparni a gesztenyét, hanem konkrétan kussolnak, vagy ha mégis mondanak valamit, akkor az csak a bősz migránsozás.

Annak örülök, hogy Gallóné végre a sarkára állt, bár szerintem ő is csak előre menekül, ha nincsenek Pukliék, nem lenne semmi. Felőlem Pukli amúgy mehet a kukába, ha annyit elért, hogy a szakszervezet erőre kap és elér valamit, már megérte.

Robinzon Kurzor 2016.04.05. 16:40:22

@Holger Hartland: "Ha valaki az ellentáborba megy (sodródik?), én meg azt mondom, hogy oda már ha tudnám, se akarnám követni"

Mondta-e az a híres kormánypárti sajtó, hogy ezeknek bizony igazuk van, nem kellene hagyni, hogy az ellenzéknél kössenek ki.

Vagy esetleg az volt a zsigeri kormánypárti reakció (még Schilling előtt, az első pillanatban), hogy a Soros-bérenc ballib tanárok zavarkeltése folyik csupán.

A koreográfia ugyanis nagyon egyszerű: a témával foglalkozó tíz cikkből kell egy (amire utóbb lehet hivatkozni), amiben egyrészt-másrészt hümmögéssel el lehet ismerni, hogy van némi alapja a tiltakozásnak, ... és kell 9 másik, amiben rá kell tolni a "ballibre" a szakmai alapú tiltakozást.

Jean Sol Partre 2016.04.05. 16:47:52

@maroz: mire gondolsz?

"igazságosabb és egyenlőbb, a többség számára is élhetőbb világot"

Eh, ilyen magasságokról nem beszéltem, csak kicsit jobbról. Csak azt gondolom, ha kicsit jobb kormányunk lenne (ez a rész a fantazmagória, hogy lenne kit választani és azt választanánk), akkor lehetne kicsivel jobb mindenkinek.
Meg azt is gondolom, ha olyan kormányunk lenne, amelyik esetleg tényleg a szolidaritást, az igazi civil szférát helyezné előtérbe és esetleg idegengyűlölet, irigység, önzés és másra hárítás helyett valami mást sugározna és más példát mutatna (ez már utópiának is sok persze) akkor szép lassan a világ (Magyarország) is igazságosabb, egyenlőbb és élhetőbb lenne.

Azt nem mondom, hogy erre bármekkora esélyünk is lenne, de azt igen, hogy az ennyire szar kormány nem volt szükségszerű, csak nagy pechünk van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.05. 17:13:43

@Jean Sol Partre: Csapódni kell valamerre? A balra csapódást a kormány köszöni szépen. A kormányt pont az kényszeríti a tárgyalóasztalhoz, ha már az egyébként inkább jobboldali tanárok (és szülők) is tömegével mondják, hogy ez így nem jó.

@Robinzon Kurzor: A Simicska-sajtót szoktam rendszeresen olvasni: ott is, de a kormánypárti sajtóban is írtak olyasmit, hogy igen, igazuk van, de az már kevésbé szimpatikus, ahogy a ballib ellenzék erre rászáll. (Persze, hogy rászáll, az a dolga, aztán ezt ki szimpatikusnak tartja, ki nem.) "Soros-bérenc ballib tanárok zavarkeltése folyik csupán" - azt gondolom, igen, ez is a teljes igazság egyik nem elhanyagolható részlete.

maroz 2016.04.05. 18:14:05

@Jean Sol Partre: Hülye kérdés, a baszásra gondolok, mi másra? ;)

A szükségszerűséget illetően egyet nem értés van köztünk. Akármilyen kormány alatt az általam lényegesnek tartott szempontok ugyanúgy alakultak volna. A strukturális keretet ugyanis nem mi alakítottuk, csak elszenvedtük. Nem mi reszeltük össze azt a rendszert, amelyikben ma egy transzferpénzen lógó tetszhalott társadalom vagyunk, hanem egy így ide lett nekünk oktrojálva, és ez a fontos, mert ez írja le a szabadságunkat, nem a politikusaink úgymond morális miacsudája is.

gyalog.galopp 2016.04.05. 20:14:38

@maroz:
No, helyben vagyunk.
Nem lehet civil mozgalom civil életérzés nélkül. A civil életérzés, pl. , amikor a hajadaniszdéeszesdemártagadja körzeti orvos együtt polgárőrködik a jobbikos szobafestővel, a fideszes akárki az emeszpés bárkivel, évente egyszer tartanak egy bulit családostul és együtt jól eleresztik a hajukat. Civil életérzés a hobbi, a horgászkodás, füstlapátolás bármi, ami az embereket valami közös élmény alapján összehozza.
Szolidáris azzal tudok lenni, akit ismerek, akinek a munkáját ismerem. Tudod, hogy a 90-es években nem a mosónők haltak korán, hanem a tsz traktorosok, érdekelt az valakit?
Mondjál valakit, aki szolidáris a tejtermelőkkel. Megkérdezi bárki is, hogyan lesz az 50-60 Ft -ért felvásárolt nyers tejből vaj, tejföl, meg 200 Ft-os 2,8-as tej? Dehogy kérdezi, föl van háborodva mért 200 , mért nem csak 150.
@Jean Sol Partre: kifogásolta, hogy a polgárok nem szolidárisak Mariskával. Hát a polgárok az egészségügy teljesítményét ismerik, sőt szenvedik, és ahogy Mariskát nem érdekli a tejtermelők nyűgje, úgy a tejtermelőket sem érdekli Mariska problémája, mindkettő csak a kimenetet látja.
De mért is kellene Mariskának foglalkoznia a tejtermelőkkel és fordítva, egyik sem érti másik munkáját, nincsenek közös hobbijaik, nincs közös civil életük. Mivel nincs közös civil életük, könnyen manipulálhatóak, minden marhaságot elhisznek a másikról, mivel nincs közös civil életük nem ismerik fel a közös érdekeiket sem.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 00:53:03

@Holger Hartland: " igen, igazuk van, de az már kevésbé szimpatikus, ahogy a ballib ellenzék erre rászáll"

Sőt, annyira nem szimpatikus, hogy ezek után már az sem számít, hogy igazuk van.

Az sem számít, hogy az iskolás gyerekeink képzése a tét, az sem számít, hogy a kórházba kerülő szüleink élete a tét.

Csak az számít, hogy legalább a "ballib" jól megkapta, megint.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 00:58:06

@gyalog.galopp:

Ebben a civil életérzés dologban nagyjából egyetértünk.
Raktam én homokzsákot árvíz idején egy szcientológus "önkéntes lelkész" pólós és egy "Szebb jövőt!" jobbikos pólós között állva a láncban.

Ami viszont lényeges: a civil nem politikamentest jelent.
Csak azt, hogy nem a hatalmi kontextus szerint foglalkozunk az üggyel, hanem a közös célok elérése érdekében, együttműködve.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.06. 01:51:39

@Robinzon Kurzor: Nyugi. Két szálon fut a történet. Az egyik, hogy a tanárok és a szülők (ballibek, fideszesek, jobbikosok, elempések és pártot nem választók együtt) mit tudnak elérni. A másik, hogy a ballib közben sütögetné a saját pecsenyéjét. Nézd meg a számokat: igen, a többség egyetért azzal, hogy több pénzt és több észt az oktatásba, de közben a pártszimpátiákban a helyzet nagyjából változatlan:

www.origo.hu/itthon/20160324-fidesz-kdnp-mandatumbecsles-jobbik-lmp-mszp-egyeni-valasztokerulet.html

Több intézet eredményeiből összesítve. Sajnos nem a teljes népesség, hanem csak a pártot választók megoszlását közli, de azon belül Fidesz 47%, ballibek 25,5%, Jobbik 20%, LMP 4,5%. Magyarán: bármiféle mozgalomnak akkor lehet sikere, ha a Fidesz (esetleg a Jobbik) szavazóit is meg tudja szólítani.

A keserű ironizálásodban szándékod ellenére is van igazság. Amit a ballib művelt és művelne az országgal, az elég sok ember szemében (az enyémben is) rosszabb még a fideszes lopásnál és idiotizmusnál is.

maroz 2016.04.06. 07:34:00

@gyalog.galopp: Nem tudom, emlékszik-e még valaki a Parmalat-botrányra. Nem is volt olyan régen. A Demokrata megírta, hogy jujj, de jó, megbukott a gaz multi, visszakerül magyar kézbe a tejfeldolgozás.

Aztán tavaly csak néztünk, amikor a világ legnagyobb tejfeldolgozó multija, a Lactalis csoport megvette a Kuntej Zrt-t, nincs már kvóta, éljen a liberalizált európai tejpiac! Ezt olvastam a Parmalat honlapján:

"Az elmúlt években alig láttam Parmalat termékeket a polcokon, miért?

Bár egy időre elhagytuk az országot, most visszatértünk, új és jobb termékekkel, például a mikroszűrt tejjel."

Tegnap fellázadtam. Mondok én ilyen éhesen nem dolgozok tovább, álljunk meg és együnk valamit. Jó, mondja a párom, itt vagyunk a kunság fészkes közepén, mindjárt elérünk egy kétezer lelkes községhez, majd szólj, hogy hol és mit ennél. Nyilván, ábécé, valami pogácsa meg egy joghurt. Az egyiken egy svájci, a másikon egy francia multi keres, otthagytam a harapnivalóért kábé egy menü árát, és nem volt alternatíva. De ezt egy budapesti úgysem érti, hiszen neki az a tudása, hogy az országban gasztroforradalom van és a streetfood az úgy jön fel, mint a talajvíz. Ha panaszkodom, akkor meg sem kísérek szolidáris lenni velem, sőt, lehülyéz, milyen egy faszkalap vagyok, hogy nekem semmi sem elég, ott van a körúton az az új kolbászozó is, hát mi a bánat kéne még nekem?

Pelso.. 2016.04.06. 10:05:34

@Holger Hartland: Nem mintha vágynék rá, de: mit művelne a ballib az országgal, tudsz valamit?
Persze megnyugtató, azzal tisztában vagyunk (immár), hogy a fidesz mit. Elégedjünk meg ez utóbbival, jó ez nekünk.

gyalog.galopp 2016.04.06. 12:15:44

@Robinzon Kurzor:
Nézd, vannak természeti csapások, amiket még az állatvilág is felismer, pl. erdőtűz, áradás esetén nem zabálják fel egymást, mi több, aszály esetén a fellelhető itatónál sem eszik meg egymást.
Úgy gondolom a homo erectus ennél többre is képes, a sapiensről meg nem is beszélve.

Ha a politikusoktól várjuk el, hogy megmondják mi a mi - mezei polgárok - közös érdekünk, hát azt várhatjuk.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 12:25:11

@Holger Hartland:
"Sajnos nem a teljes népesség, hanem csak a pártot választók megoszlását közli"

Az annyit is ér.

"A másik, hogy a ballib közben sütögetné a saját pecsenyéjét."

Ennyit tudnak. Nem őket sajnálom.

"a többség egyetért azzal, hogy több pénzt és több észt az oktatásba"

És ezért veszélyes ez a Fideszre nézve, tehát ezért kell a NER bolsevik logikáját követve rátolni a tiltakozást a ballibre. Mert attól szubjektíve vállalhatatlan lesz az, amivel egyébként tartalmilag egyetért a többség.

Ebben a játszmában fontos lapot osztottak a Mandinernek és szemmel láthatóan működik is: te is a hamis dilemma csapdájából nézed ezt a kérdést.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 12:29:36

@Pelso..:

A ballib földig rombolta az országot 1990-2010 között, mindent a nulláról kellett újjáépíteni.
Amikor a Fidesz hatalomra került nem volt egy szem elvetett búza, nem volt egyetlen magzat sem a magyar anyák méhében stb.

gyalog.galopp 2016.04.06. 15:06:17

@Robinzon Kurzor:

Nem állsz messze az igazságtól, eléggé mínuszos volt a mérleg.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 15:21:16

@gyalog.galopp:

Kevesen tudják, de Gyurcsányék Budapest összes hídját a Dunába robbantották a 2010-es választások esetéjén, amikor megtudták, hogy mennyire veszítettek.

Aztán a Várat is ledózerolták, annak helyreállítására sajnos csak most kerülhet sor.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 17:19:40

@Holger Hartland: "Csapódni kell valamerre?"

Persze, hogy nem kell csapódni, a nővér fekete ruhát vesz fel, tiltakozik kicsit egyedül, nyilatkozik párat, aztán kibasszák Magyarország össze egészségügyi intézményéből és le van tudva a dolog, a kormány nyugodt, a Mandiner ír egy ciket, hogy Sorors majdnem pénzelte az ávós nagypapával rendelkező óvónőt és milyen szerencse hogy az orvostársadalom résen volt, te sajnálkozol kicsit, hogy valaki igazán segíthetett volna neki, de azért mégis így a legjobb mert Orbán kurva jól kezeli a migráncsügyet.

A nővér meg elmegy Ausztriába áplónak, kurva jól keres és hamar elfelejti az egészet.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 18:08:13

@maroz: a rendszer szükségszerűségéről nem akarok vitatkozni, ezt kiveséztük már, én csak annyit mondtam, a szerencsésebbeknek ugyanebben a világrendszerben azért jutott jobb is, mi pechesek vagyunk, nme is kicsit.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 18:10:56

@Robinzon Kurzor: figyi, ha a kerítés jól megvéd minket a migráncsoktól, engem még az se zavar, ha HH gyereke hülye marad és a szülei meghalnak a kórházban, akkor is megérte, pont.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 18:19:50

@maroz: az viszont egy érdekes kérdés, hogy eg ykis faluban, ahol lehetne tehén meg mindenféle, miért nem adják a helybeliek legalább egymásnak az olcsó és finom házi termékeket? Még adózni se kellene, barterezhetnének vagy bármi. Az én nagyapám még hajat nyírt meg kertészkedett másoknak, borért, pálinkáért, meg mindenféle termékekért, meg persze azért disznójuk meg csirkéjük nekik is voltak, meg háztáji kert is.
Hogy van ez ma, mitől múlt el? Olcsóbb a multi?

maroz 2016.04.06. 18:59:44

@Jean Sol Partre: Igen, nagyon jol latod, olcsobb megvenni, mint akar sajat reszre is megtermeszteni.

Az is egy erosen velemenyes allitas, hogy a hazi termek finom. Olcsonak nem olcso, es ez egy hosszabb tortenet, ami azt is megmagyarazza, hogy miert nem alapbol finom. Ami finom az roppant draga, mert finomat csak dragan lehet. A termeles ma indusztrialis, noveny, allat, mindegy. Eleve olyan fajokkal dolgoznak, amelyek arra lettek kifejlesztve, hogy gazdasagosan lehessen minel nagyobb mennyiseget eloallitani.

A tomegtermeles miatt ma egy haztaji nem lehet versenykepes arban. Nem tudsz olyan hatasfokkal hizlalni tiz disznot, mint negyezret. Joszagot tartani kulonben is egy kemeny mufaj, tobb evre lehet csak tervezni es ha keves a joszag egy ev hasznat akar egy komolyabb lodoktori beavatkozas is elviheti. Az aprojoszag meg pusztul, a nekunk a mult het vegere igert negy jercet peldaul szettepte a szomszed kutyaja, es gondolhatod mekkora ervagas az, amikor egy haztajizo husz szarnyasabol hetet hazavag egy atszokott kutya. A videken szokasos lopasokat most nem is emlitenem, szoval nagy joszag nagy gond, kis joszag nagy gond, es aki ebben el, az megerti, hogy az evek soran miert megy el a videkiek kedve a gazdalkodastol.

Es akkor ugye ott lenne az, hogy mindezt fel kene dolgozni es elerhetove tenni. Legalabb fu alatt, informalisan. Itt pedig az a csapda, hogy ha jol csinalod akkor csak ido kerdese, hogy lebukj. Akkor pedig szembesulni fogsz azzal a problemaval, hogy ezen a szinten legalisan nem tudod csinalni, mert annak mar keptelen lennel kitermelni a koltsegeit. Nincs palya, nincs lehetoseg. Illetve egy nagyon szuk, elitpalya van, hiszen ha van egy keveske toked es sok-sok muveltseged, akkor megcelozhatod a mislencsillagos ettermeket es a sznob piacokat, de ez egy nagyon erosen elitpalya, es meg annak is roppant szuk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.06. 19:56:43

@Pelso..: Kár a szóért, erről úgysem fogunk megegyezni. Szerintem a ballib rosszabb még a mostani Fidesznél is, edig az nem kis dolog ám. Nem írok még egy tldr-posztot, abban írtam erről is:
hartland.blog.hu/2015/12/31/migransok_strategiak_haboruk_tldr

@Robinzon Kurzor: Nem kellett rátolni, rajta volt az magától is. Március 15. (rendezte: Schilling Árpád), meg a március 30-ai "sztrájk" is (az iskolák 1-3%-ában). Ha a következő tanársztrájkban legalább az iskolák fele részt vesz, arra lehet majd mondani, hogy civil megmozdulás.

@Jean Sol Partre: Mehet.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 21:57:59

@Holger Hartland: anyád meg elpusztul a kórházban. Végülis nem nagy ár. És hiába hiszed, hogy majd te a pénzeddel megoldod, max a Kútvölgyiben lehet védve. Ha oda vagy bejáratos, akkor persze értem, miért vagy ennyire flegma.

Jean Sol Partre 2016.04.06. 22:00:42

@Holger Hartland: "Szerintem a ballib rosszabb még a mostani Fidesznél is, edig az nem kis dolog ám"

Csak épp lehet, hogy ez nem a ballibet jellemzi, hanem téged :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.06. 22:05:47

@Jean Sol Partre: A problémáimat megoldom, a szavazatomat leadom. Tégy te is így.

Robinzon Kurzor 2016.04.06. 23:10:42

@Holger Hartland: "Nem kellett rátolni, rajta volt az magától is. Március 15. (rendezte: Schilling Árpád), meg a március 30-ai "sztrájk" is"

A Hermann-os nyílt levél (2015. november 27.) után volt három és fél hónap a március 15-i tüntiig, ez idő alatt a kormánybarát sajtó részéről folyamatosan ment a rátolás a ballibre és nem ment semmiféle támogatás a magát polgárinak tartó elit részéről.

Aki gyáva volt kiállni mellettük, azoknak kell most utólag az önigazolás, hogy hát ezek a ballibekkel árulnak egy gyékényen (azok meg ugye atomot dobtak Magyarországra), tehát morálisan elfogadható a lapítás.

Így állunk.

A kérdés ugyanis nem az, hogy visszajön-e a ballib. Mert nem fog visszajönni, semmi esélyük, még ha esetleg bukna is a Fidesz, akkor sem.
Ellenben a kormány csak az erőből, a vereség lehetőségéből ért: te pedig ezt nem mutatod feléjük, és inkább beletörődsz az oktatás és az eü totális szétkúrásába.
"Ballib, aki kockásinges!" -- mondja a kormány, te pedig önfeledten beszállsz a játékba.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.07. 00:00:54

@Robinzon Kurzor: Megfogadtam korábban, hogy értelmetlen vitákba nem szállok be. Te nem úgy gondolod, hogy az oktatás az minimum szakpolitikai kérdés?
Szvsz. leszögezhetjük, hogy a klik-rendszer rengeteg hibát tartalmaz, sőt mi több, komoly fenntartási problémákat okoz. Szerinted az a megoldás, hogy "keressünk egy puklit", aki elég nagy huppot ver ahhoz, hogy valami történjen?
Mit gondolsz, hogy ha pl. a jelen kormányt afféle maffiának gondolod, akkor nem tudott volna egy ilyen problémát idejében és hatékonyan kezelni? (tudod, a maffia is haszonérdekelt szervezet alapból)
Csupa izgalmas kérdés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.07. 00:27:51

@Robinzon Kurzor: El vagy tévedve. Senkinek sem kell kiállni a tanárok mellett, legfeljebb esetleg a szülőknek. Pont az a lényeg, hogy pártok nélkül, maguktól álljanak ki, a saját pártpreferencia-különbségeiken túllépve. Ez a legerősebb, ez kényszeríti a kormányt a tárgyalásokra. Tárgyalásnál és józan kiegyezésnél sokkal többre viszont sem esély, sem szükség nincsen.

"A kérdés ugyanis nem az, hogy visszajön-e a ballib. Mert nem fog visszajönni, semmi esélyük"
- De, a liberális oldal nagyon erős. Lépj túl a hazai kontextuson. A nyugati világban a konzervativizmus régóta defenzívában van és vesztésre áll, vagy az önfeladásba menekül és liberálissá változik. Magyarország ennek a világnak a függeléke, kis folt a térképen. Igaz, most mintha elkezdődött volna valamiféle "konzervatív lázadás" nyugaton is, de még nagyon az elején van, és még jócskán leverhető.

"Ellenben a kormány csak az erőből, a vereség lehetőségéből ért"
- Így van, és ezért erősebb egy olyan tanári (szülői) megmozdulás, ami nem ballib. Gondolom, ez megvolt:
index.hu/belfold/2016/03/24/nem_nyilvanos_nezopont-kutatas_tanarok_alkotmanymodositas_afa/
Meg is van az eredménye: tárgyalás.

"te pedig ezt nem mutatod feléjük"
- Pedig hallottam, hogy Viktor mindig a kommentjeimmel kezdi a reggeli sajtószemlét. Kinyomtatják neki. Jól van, akkor innen üzenem, hogy tessék tárgyalni és józan kompromisszumot kötni.

Jean Sol Partre 2016.04.07. 09:52:07

@Mihint: szerinted létezik ma Magyarországon bármi ami szakpolitikalilag kezelhető?

Pelso.. 2016.04.07. 18:28:19

@Holger Hartland: Szélesebb sprektrumban gondoltam, nemcsak migráció ügyben, persze ennek jelentőségét nem kívánom csökkenteni.
Maradva ez utóbbinál: nyilván a szocik (vagy valakik) elfogadnák a kvótát, lehet ezzel egyetérteni vagy sem.
Csakhogy: bármennyire is nem tetszik, ha Brüsszel úgy dönt, szerintem OV-nak sem lesz más választása. Amit nem tudunk meg soha: ezért mit fognak felajánlani neki, akár pozitív, akár negatív előjellel.

2016.04.07. 19:18:03

@Holger Hartland:

te vagy trollkodsz, vagy megzakkantál, ebben az esetben szakembernek kellene látnia

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.04.07. 21:16:18

@Pelso..: A hosszú posztban szélesebb spektrum is van.
@WiteNoir: Neked nyilván az utóbbi, de mindegy.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 11:17:53

@Jean Sol Partre: Ilyen ábrándokba még én sem ringatom magam. Attól tartok, a legtöbb dolog ma Magyarországon kizárólag erőpozícióból kezelhető, de csak akkor, ha nagyobb erők ezt engedik és/vagy van rá mogyi. Az erőpozíció pedig egyáltalán nem garancia sem a hozzáértésre, sem a jóakaratra, a közösségi érdek figyelembevételéről nem is beszélve. Sajna még ehhez képest is értelmetlen ostobaság puklizni szvsz. ugyanis a "nagyobb erők" rokonszenvét/támogatását elég nehéz butaságokkal vagy felesleges arroganciával megnyerni.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 11:31:37

@Mihint: nincs-e értelme annak, hogy egy olyan rendszert ami mindent maga alá gyűr és tönkretesz, akár még butaságokkal is, de a gyenge pontokon támadni, próbálni megzavarni. Segíthet-e ez, vagy nagyobb annak a veszélye, hogy ha az eredmény aztán (a butaság miatt) nem kielégítő akkor a végső helyzet még rosszabb lesz? És ha nagyobb ez a veszély akkor vajon mi mást kellene tenni?
Egyáltalán van-e értelme jóslásnak?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 13:49:59

@Jean Sol Partre: "nincs-e értelme annak, hogy egy olyan rendszert ami mindent maga alá gyűr és tönkretesz, akár még butaságokkal is, de a gyenge pontokon támadni, próbálni megzavarni."
Nincs, mert ha az adott rendszer valóban tönkretesz mindent, akkor saját magát számolja föl eleve(ez akár a jelenlegi világrendszer ismérve is lehet), persze velünk együtt. Ha valaki ez ellen tiltakozik(mármint hogy ne számoljatok fel minket is magatokkal együtt) az már nem butaság, csak akkor azt kell mondani, nem azt, hogy mi tudunk jobbat, mert az meg nem igaz.
"Segíthet-e ez, vagy nagyobb annak a veszélye, hogy ha az eredmény aztán (a butaság miatt) nem kielégítő akkor a végső helyzet még rosszabb lesz? És ha nagyobb ez a veszély akkor vajon mi mást kellene tenni? "
Amit fentebb mondtam az alapján is, ha úgy kerüljük el a bringással a karambolt, hogy a kamion alá ugrunk, az bizony butaság, és a jóakarat meg a tettvágy az eredményen mit sem változtat. Ezért aztán - maradva a példánál - bármilyen kellemetlen is a karambol a bringással, inkább a következményeit enyhítsük, minsem hogy ostobán ugráljunk. Gyakorlatilag például az egyik rendkívül zavaró fejlemény a KLIK kapcsán az volt, hogy az iskolaigazgató kezéből kivették a legelemibb gazdasági döntéseket, azonban a felelősségi köre szinte érintetlen maradt. Hol szerepel ez a 12 pontban, holott ez igazán komoly működési zavarokat okozott? Meg ilyesmi. Az erőpozícióból hozott döntések akkor okoznak gondot, ha közveszélyesek, márpedig - az igazgató nem tud miből visszaosztani - ebben a helyzetben csak valami szakpolitikai érvrendszer képes segíteni, ha egyáltalán valami segít.
"Egyáltalán van-e értelme jóslásnak?"
Nincs, de kiváló szórakozás, pl. fogadásokat lehet kötni, és aki vesztett, az viszi ki a szemetet :)

Jean Sol Partre 2016.04.08. 14:02:43

@Mihint: lehet, hogy akkor egyszerűen segíteni kéne az ugrálóknak, hogy okosabban csinálják :)

Mert az meg jól látszik, hogy ugrálók nélkül nem történik semmi.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 14:12:36

@Jean Sol Partre: Az ugrálók számára maximum jótanáccsal tudok szolgálni, és ha úgy látom, hogy hajlanak az okos szóra, képes vagyok magamat is odatenni. Máskülönben: "Vitam et sanguinem, sed avenam non.." :)

"Mert az meg jól látszik, hogy ugrálók nélkül nem történik semmi." Ebben nem értünk egyet, a legtöbb dolog mindenféle ugrálás nélkül történik, szép csendben. Sőt, legtöbbször még az esetleg kiérdemelt buksisimi helyett is koki a jutalom ;-)

gyalog.galopp 2016.04.08. 14:22:14

@Jean Sol Partre:

A tényszerű, gyakorlati tapasztalat az, hogy az ugrálók csak akkor ugrálnak, amikor úgy látják, hogy már veszély nélkül ugrálhatnak, mert a közhangulat miatt megtehetik.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 14:32:52

@Mihint: jótanácsra gondoltam én is, mondjuk segíteni a 12 pont kijavításában.

@gyalog.galopp: szerintem se a feketeruhás nővér, se az iskolák nem így kezdtek ugrálni. Az más kérdés, hogy a csatlakozók közül sokan már igen.

gyalog.galopp 2016.04.08. 14:35:13

@Jean Sol Partre:

márpedig, de.

Bár, Mariskát nem említeném egy napon Pukival.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 14:40:07

@gyalog.galopp: nem is mérhetőek össze, de hát nem Pukli kezdte, ő már később csatlakozó ugráló, más kérdés, hogy az élre ugrált.

gyalog.galopp 2016.04.08. 15:35:37

@Jean Sol Partre:

Van két ember, két személyiség, van két ügy, ami ezt a két embert közvetlenül, de ugyanakkor közvetve széles tömegeket is érinti.
Mariskát nagyon jól kitalálták, Mariska hitelesen tudta közvetíteni a problémáit, de a producere cserben hagyta és eladta. Puki kushadt a dagonyában, de mikor látta, látta, látták, hogy vidékről indul ki egy hatékony ellenállás, gyorsan összebumlizott egy kis média támogatást és úgy tett, mintha valaki lenne. Természetesen kapott a médián kívül is helyi támogatást, nehogymá a vidék ossza itt az eszet, ezzel jól összezavartak egy érdemi , konstruktív tárgyalást , sikeresen megosztották önmagukat.
Ha én lennék a kormány , én találtam volna ki a Pukit.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 16:21:06

@Jean Sol Partre: Aha, szóval reptében kapjuk el :)
Már az ilyen "ugrálós" 12 pontig sem lett volna szabad eljutni, nincs azon mit javítani, legfeljebb a végére egy "rabok tovább nem leszünk" örökbecsűt odaragasztani, oszt' kész.
Én (ha egyáltalán megkérdeztek volna, de nem tették, és igazuk is volt, mert nem vagyok szakértő) azt tanácsoltam volna még prepukli állapotjában a dolgoknak, hogy elsősorban egy összeszedett elemzéssel és hatástanulmány-izével felfegyverkezve a szolgálati utat próbálják. Második lépés, ha ez nem működik, petíciózás, elemzés+tanulmány kivonattal: azaz további támogatók szerzése. Ha még ez sem megy, nyílt levél a bővített, immáron szakpolitikai anyag kivonatával, és egyben a teljes anyagot közzétenni, akár saját weboldalon, fórumlehetőséggel+faszbúk meg a többi. Ebben a stádiumban már a maffia sem a verőlegényt küldi, hanem inkább enged, de ehhez egyrészt szakmailag támadhatatlan anyag kell, másrészt a vérveresbe kell elzavarni az összes pártpolitikust, és a legtöbb médiát is.
Úgy látszik, most ilyen észosztó hangulatom van, jó nap ez a halálra :)

Jean Sol Partre 2016.04.08. 16:29:47

@gyalog.galopp: ugyanazt mondjuk. A vidéki suli kezdte az ellenállást, akkor amikor még nem volt semmiféle mérhető közhangulat.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 16:37:05

@Mihint: nem rossz forgatókönyv, bár szerintem ha mindenkit elzavarnak, akkor hatástalan. Meg nagyon lassú.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 16:46:05

@Jean Sol Partre: Ha nincs pártellenfél a háttérben, de van egy jó szakmai anyag és szak+tömegtámogatás, attól minden nyílt hatalom úgy fél, mint ördög a szenteltvíztől, és bizony engedni fog, még az ugribugri előtt. Persze a munkát azt bele kell tenni, bizonyos időket meg érdemes kivárni, mert ha igazság van, támogatás is van, és ez csak bővül. A netes anyagokra meg úgyis repül a sajtó, ha kell, ha nem.

2016.04.08. 16:50:47

@Mihint:

a szöveg menet közben alakult, igen facebook meg web, meg fórumok meg hasonlók.

pukli ugrott legmagasabbra ő lett a vezér, meg azért mert befolyásos, még mindig bejáratos a fővárosi fideszhez.
a cél az első perctől kezdve a változás elérése, ehhez pedig a kormány is kell.

@Jean Sol Partre:

a 12 pont az tárgyalási alap, meg széleskörű felhívás. most 4 pont van, abból egy már elfogadva.

gyalog.galopp 2016.04.08. 16:57:26

@Jean Sol Partre:

nem a faszt, már hogyne lett volna. nem attól van közhangulat, hogy az atv bemondja.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 17:07:02

@Mihint: ez a mai hatalom paranoiás, és bármilyen ellenkezésre rátolja a politikát.
Az ellenzék meg mint a pióca, rászívja magát minden ígéretes kezdeményezésre.
Reménytelennek látom ugribugri nélkül.

Jean Sol Partre 2016.04.08. 17:12:04

@gyalog.galopp: de attól lesz kecsegtető és biztonságos.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 17:28:23

@Jean Sol Partre: De ha nem tudja? Mondtam, hogy az ugribugri előtt, nem figyeltél? Amúgy meg minden hatalom szükségképpen paranoid, ezért érdemes vigyázni a megközelítéssel, már ha valamilyen érdemi eredményt szeretnénk elérni. Feleslegesnek látom még pluszban hergelni is a mindenkori hatalmat, hacsak nem az agresszió a fő cél.
Ellenzék? Muhhahaha! A skacok minden lőszerüket ellőtték már vagy tíz éve, a könnygázból még én is kaptam anno :)
Szóval, az ugribugri az nem a vége valaminek, hanem az eleje, mert ha mindezek után még az is kell, a forgatókönyv ismert, úgyhogy semmi sem reménytelen ;-) persze a megfelelő előzmények után. És bizony nem lehet kihagyni az előzményeket, mert akkor az eredeti, esetleg jó terv/szándék is a levesbe mehet. Ugye tudod, hogy nem opportunizmusból tartok itten most kiselőadást? :)

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Kicsit el lett sietve, de szvsz. menni fog, főleg ha a tudorka nem ad még egy ultimátumot. Nem lehet valahogy abbahagyatni vele ezt a marhaságot?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 18:50:09

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Még így sem reménytelen, ha a maradék három pont jól van összeszedve. Dógozzatok egy kicsit tik is, nehogymár csak én :)

2016.04.08. 20:01:16

@Mihint:

azért késő mert 15.-e túl jól sikerült.

a civil közoktatási platform már a népfrontot szervezi, szóval most vagy megtanulunk mások ütemére ugrálni vagy árulók leszünk, nem nagy dilemma.
úgyhogy a maradék három pontból ha őket is beleszámoljuk 14 pont lett, a jövő héten meg már 22 lesz, és hol vannak még a horgászok és lóvakarók meg a többi, na meg még te is, szóval ideje hozzátenned a magadét.

itt a napi hoppá:

Domain Name: TANITANEK.COM
Registrar: WILD WEST DOMAINS, LLC
Sponsoring Registrar IANA ID: 440
Whois Server: whois.wildwestdomains.com
Referral URL: www.wildwestdomains.com
Updated Date: 12-nov-2015
Creation Date: 12-nov-2015
Expiration Date: 12-nov-2016

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.04.08. 20:14:54

@Mihint: Ez viszont nem fog menni. Tancsiórának vége.

maroz 2016.04.09. 05:52:05

@gyalog.galopp: Az elit ugrál, de csak és kizárólag akkor, amikor a saját helyzetét is veszélyben érzi, lásd Törőcsík Marit, vagy kit, aki majd jól felhívja Vajnát, mert kirúgta tévéből a Dezsőt, vagy kit, és ugye az egész Szabolcs megyét le lehet darálni, de a Dezsőhöz ne nyúljon senki, mert az már diktatúra.

Az elit egy része időnként ugrál, aztán kap a pofájába egy fél zsemlét plusz öt deka párizsit (romlanak a csereviszonyok) és onnantól kussol, vagy szépeket ír a szolidaritás szükségességéről.

maroz 2016.04.09. 05:55:54

@Mihint: Angyali naivitás, már ne is haragudj. Illetve na, ki tudja, lehet, hogy félreértelek, azok a fránya fogalmak: mit értesz tömeg alatt? Mind az ötöt, vagy elég, ha kettőt közülük? ;)

maroz 2016.04.09. 05:57:15

@Jean Sol Partre: "hatalom"

Kulcsszavakat nem leírni kell, hanem próbálni megérteni. Kinek van ma hatalma?

maroz 2016.04.09. 08:50:46

@Mihint: Az oktatáspolitika mindig is a társadalompolitika része volt, önmagában teljesen értelmezhetetlen. Szakpolitikáról akkor lenne értelme beszélni, ha lenne egy erős társadalmi konszenzus a társadalompolitikát illetően, amiből következne a konszenzus az oktatáspolitikában is.

Nézd meg közelebbről mi is ez a szakpolitika. Ehhez nézd meg mi az a politika. Ha megnézed, akkor magad is láthatod, hogy a szakpolitika valójában nem politika, hanem egy olyan bürokratikus gondolkodás, amelyik egy már eleve kijelölt úton keresi az eszközöket a haladáshoz. Bővebben lásd Mannheim bürokratikus gondolkodásról írt sorait.

A probléma az, hogy ma úgy érdemben politika sincs. Nincsenek manifeszt divergens érdekek, illetve amik lennének azokat a rendszer (nem az Orbáné, hanem a neoliberális világrendszer) nem hagyja kibontakozni. Ma olyan szintű a hegemónia, hogy ezt harminc-negyven évvel ezelőtt még diktatúrának írtuk volna le. Ma aki szakpolitikáról beszél és a tömegek beállításáról a szakpolitika mögé az sajnos erősen hajaz azokra, akik még a nyolcvanas évek derekán is bíztak abban, hogy az a rendszer megjavítható.

Ma az oktatáspolitikáról csak akkor van értelme beszélni, ha az ember előtte mondott valamit a társadalompolitikáról is. Arról viszont csak akkor tud mondani bármit is, ha kiszakad a hazai (no meg akár a globális) elit narratíváiból, fogalmi és leírási kereteiből és tiszta, kritikai purgáláson átesett fogalmakat használ. Ehhez képest Puklikról beszélgetni körülbelül olyan, mint ha az ember arról értekezne, hogy vajon kellően szépen van-e odakanyarítva a kérdőjel Tolsztoj regényeiben.

Mire fel az oktatáspolitika? Milyen társadalompolitikai célt szolgál? Kik, milyen csoport, esetleg osztály a hordozói annak a gondolkodásnak, amelyikben ezt a társadalompolitikai igényt megfogalmazzák és érvényre is képesek juttatni? Csomó értelmes, vitára, gondolkodásra alkalmas kérdés, de ti itten szemérmetlenül Pukliztok. Ej-ej. ;)

maroz 2016.04.09. 08:53:33

@Pelso..: Na, látod, ez a neoliberalizmus. Szereted a neoliberalizmust? Edd a kínai makói fokhagymát boldogan! Eszed?

Pelso.. 2016.04.09. 09:05:37

@maroz: Nem eszem, mert az nem fokhagyma, hanem valami.
A forgalmazó KL e szerint neoliberális?

maroz 2016.04.09. 09:07:03

@Pelso..: Mi az a káel? A Spar árulja, nem?

maroz 2016.04.09. 09:23:55

@Pelso..: Hehe, de jó posztot lehetne ebből írni:

"A cég kézbesítési címe: fokhagyma@index.hu
A változás időpontja: 2015/03/19
Bejegyzés kelte: 2015/04/08 Közzétéve: 2015/04/10
Hatályos: 2015/03/19"

Stróman, Botka-ingatlanozás, multi, amit csak akarsz. Neolib látkép, csata után, ballib árnyalatokkal.

Pelso.. 2016.04.09. 09:25:01

@maroz: Elnézést, korrekció: a beszállítóra/importőrre értettem.

maroz 2016.04.09. 09:40:39

@Pelso..: A beszállító/importőr követte a neoliberális fordulat kényszereit. Elkezdett beszállítani, annak, akinek lehetett, aztán amikor jól beépült a multi valagába tette, amire utasították. Németh Lászlónak hívják a csókát, ugye, milyen jónevű? :)))))

maroz 2016.04.09. 11:49:24

@Pelso..: Amúgy meg jó lenne végre értelmesen beszélni: nem a forgalmazó a neoliberális, hanem a rendszer.

2016.04.09. 12:49:35

@maroz: @Pelso..:

kereskedelmi cég, nem termelő

Fő tevékenység 4631. Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem

ha itthon nincs akkor importál, az a dolga, abból él.

...@index.hu, nyilvános ingyenes emilszolgáltatás, hol a gond?

maroz 2016.04.09. 13:42:31

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!: Te aztán tudod hogy megy a hagyma-ágazat a billentyűzeted mögül... mert ugye miért pont ezt ne tudnád, amikor minden mást is tudsz? Szóval csak kíméletesen.

2016.04.09. 14:07:34

@maroz:

bocsi, eltévedtél, mennyiben válasz arra amit írtam?

2016.04.09. 14:23:20

@maroz:

szóval felhúztad a tüskés proli védőpajzsot?

szombat délben?

iszol te eleget?

Pelso.. 2016.04.09. 20:14:49

@maroz: Kinek a rendszere? A mostanié? Persze nem, csak kollaborálni kényszerül szegény rendszerünk.
A stróman kifejezésre pedig mostanában nem Botka ugrik be az embereknek elsőnek és sokadiknak sem, de te majd elmagyarázod nekik, hogy mind antihelikopter.

@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:
OK. Felőlem azt hoz be, amit akar. Majd jól államosítjuk egyszer, s minden újra szép lesz.

maroz 2016.04.09. 20:31:00

@Pelso..: A mostani világrendszer, a neoliberális.

Tudom, neked minden ilyesmiről csak Orbán ugrik be, ezt már párszor megbeszéltük, ez nem érdekes.

Az az érdekes, hogy a neoliberális éned tökéletesen lőjön itt is: te nem eszed a te rendszered termékét, mert az fúj, azt egye az, aki nem fér hozzá a jóhoz, amihez te hozzáférsz. Bendőtóni.

Pelso.. 2016.04.10. 11:10:25

@maroz: Nem személyt említettem, hanem a saját rendszerünket. Sajnálatos, hogy az utóbbinak nincs ideje a hazai termelés védelmével foglalkozni, bár akad remény: az éppen kialakuló hazai nagybirtokok feketén/szürkén foglalkoztatott minimálbéreseire alapozva majd odavágunk a silány külföldi élelmiszer dömpingnek.
Megoldom, eszem vegyesben, az arányokat határozd meg/hónap.

maroz 2016.04.10. 11:15:34

@Pelso..: Úgysem fogod a világ végéig sem megérteni, hogy nekünk nincs rendszerünk. Na, mindegy, a fő, hogy te a leszopott fasz boldogabbik végén vagy, így bátran lehetsz rendszer-apologéta, ez egybeesik az önös érdekeddel is. Amúgy meg helyes, helyes, egyed a nyugati értékek hazai hordozója, a Spar nevű multi kínai fokhagymáját és vágjál hozzá jó képet: kicsit savanyú, kicsit sárga, de neoliberális!

Pelso.. 2016.04.10. 12:46:37

@maroz: Már hogyne lenne, hát a NER.
Persze csak hazudták, de legalább nem neolib, ezért aztán bőven elég idehaza bármire, bármihez.

Jean Sol Partre 2016.04.11. 09:39:21

@maroz: ez ebben az esetben nem érdekes, lehet, hogy rosszul, de a kormány szinonimájaként használtam.

maroz 2016.04.11. 09:46:42

@Jean Sol Partre: Ez a vidékezés is egy érdekes beszédtéma lenne. Rákosszentimre az mi? ;)

maroz 2016.04.11. 09:54:43

@Jean Sol Partre: De, érdekes, mert a mondat igaz, csak a hatalom nem a kormány kezében van. Ezt írtad:

"ez a mai hatalom paranoiás, és bármilyen ellenkezésre rátolja a politikát"

Ez tökéletes, de a hatalom nem a kormányból ered, ők csak végrehajtják amit kell a strukturális kényszerek miatt, hiszen ami kevéske kapott hatalmuk van az csak erre elég. Bármelyik kormányra igaz ez, és bármelyik félperifériás betagozódású országra. A hatalom különösen a spontán, mozgalmi jellegű ellenkezésekre tolja rá a politikát, erről vannak esettanulmányaink, eléggé tanulságosak. Persze türelem kell a megértésükhöz, mert ezt a "hatalom" nevű konstrukciót elég nehéz érteni, sok a félrevezető, meseszerű narratíva, és elég nehéz szabadulni tőlük, hiszen végső soron mindannyian mesékben nőttünk fel, így természetes, hogy vágyjuk a legkisebb királyfit, aki majd jól lenyakazza a sokfejűt és utána jöhet a dínom-dánom.

Jean Sol Partre 2016.04.11. 09:55:06

@maroz: agglomeráció, azaz vidék. Mi a baj a vidékezéssel?

maroz 2016.04.11. 10:01:43

@Jean Sol Partre: Van, amit megmagyaráz és van, amit nem. Például egy megyszékhelyi elitgimnázium a legtöbb szempontból a körúton belüli gondolkodáshoz tartozik, hiába van Budapesttől kétszáz kilométerre. Végső soron a legtöbb kontextusban a főváros/vidék dichotómia lefedi az elit/tömeg kettősséget. Amikor azt mondják, hogy vidéki akkor azt gondolják, hogy nem elit, és ez a megyeszékhelyi elitgimnáziumok esetében hosszú és kitartó megfigyeléseim szerint súlyosan téves. Tehát az az állításod, hogy ebbe a pedagógus-háborgásba vidéki iskolák is bekapcsolódtak abból a szempontból téves, hogy ugyan az iskola nem a fővárosban van, de a gondolkodást illetően nagyon is ott, sőt, a körúton belül.

Jean Sol Partre 2016.04.11. 10:02:36

@maroz: tehát szerinted, ha én vagy te lennénk a király, akkor se tudnánk csinálni semmi jobbat? (én nyilván nem, költői kérdés)

Jean Sol Partre 2016.04.11. 10:06:39

@maroz: nekem a vidék egyszerűen azt jelenti, nem nagyváros, semmi elit/nem elit nem kapcsolódik hozzá. Vidék Szeged is a Lovasival, Pannonhalma is, van sok "elit" (jó) suli vidéken is és szar suli Budapesten is.

De értem amit mondasz és igazad is van.

maroz 2016.04.11. 10:17:28

@Jean Sol Partre: Az esélyünket az határozná meg, hogy mekkora erőforrások fölött diszponálunk. Pillanatnyilag megparancsolhatjuk a Napnak, hogy nyugodjon le, és le is fog, feltéve, ha bölcsen parancsolunk. ;)

Én most még egy utópiát sem tudnék összerakni, nem hogy valamiféle baloldali ideológiát, amiből harci lobogót lehetne szőni. Más se tud, hétvégén pont erről beszélgettünk, és sajnos azt látni, hogy akik fiatalok és értik a helyzetet azok is inkább visszasomfordálnak a mainstreambe, mert vannak helyek, vannak életpályák és az még mindig jobb, mint szenvedni. Sajnos az individualizálódás is tele van hamissággal, hiszen az ideológiai nyomás az individualizálódás irányába hat, de ugyanakkor az egyének túlnyomó többsége nem jut olyan társadalmi pozícióhoz, amelyik megengedné az élet- és a gondolkodási formák individualizálódását. "Ti mind egyéniségek vagytok!", mondják, és hozzáteszik, hogy lépééééésindulj!!!.

Sajnos most még nincs helyzet, ami változást hozhatna, viszont bármikor, akár perceken belül is előállhat egy ilyen.

maroz 2016.04.11. 10:27:24

@Jean Sol Partre: A XIX. század eleji Nagyvárad például annyira túltolta ezt a "nem vagyunk vidék!"-tematikát, hogy Budapestet kikerülve igyenest Párizshoz kezdte magát méregetni. Egy építészeti íráshoz gyűjtöttem anyagokat és akkor bukkantam rá Nagy Endre cuki kis korfestményeire:

www.youtube.com/watch?v=XeiuGhZ3ia4

2016.04.11. 14:40:23

@maroz:

gondolom te is láttad azt a nemrég közzétett közvéleménykutatást a 18-34 közötti fiatalokról.

közel felük apatikus-bizonytalan, az aktívak jobbára jobbikosok, van még lmp meg azért a felső-középosztálybeli fiatalok között fideszes is, mszp-s már alig, más pártok meg lényegében sehol sincsenek.

közöny, kritikusság, inkább jobbos mentalitás---ezek a fiatalok nem fognak forradalmat csinálni...

maroz 2016.04.11. 14:45:39

@WiteNoir: Így van, ráadásul forradalmat csak az elit tud csinálni és még mindig van elég mainstream elit életpálya, nincs akkora kiszorulás, hogy komolyabb mozgolódást eredményezhetne. Vihar előtti csend, szplín, etc.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.15. 12:04:08

Beszéljünk nyíltan: a civilek idegen érdekek szekértolói.

444.hu/2017/04/15/orban-arra-szamit-hogy-az-ertelmiseg-elfordul-a-civilektol-ha-kiderul-hogy-azok-kulfoldrol-kapnak-penzt
„Nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül: külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket.”

maroz 2017.04.19. 07:22:36

@Jean Sol Partre: Azért ez is vicces:

index.hu/belfold/2017/04/19/baloldal_ellenzek_tanacskozas_mszp_lmp_orban_egyutt_pm_momentum_keserges/

Pogátsa elvtárs is végre-végre totálisan hozzáhülyült az elithez:

"Pogátsa Zoltán közgazdász, a beszélgetés moderátora, az egyik szervező Új Egyenlőség társadalomelméleti magazin főszerkesztője elárulta, hogy mivel csak "progresszív pártokat hívtak", a Jobbik és a DK nem ment át a szűrőn. "

Megcsinálta az Új Egyenlőség nevű periodikát, ahol az egyik elitfrakciócska elmagyarázza saját magának, hogy mi is a répa a világban:

ujegyenloseg.hu/mi-a-neoliberalizmus-1-resz-a-neoliberalizmus-eredete/

Hát, körülbelül itt a vége a progressziónak, itt válik körkörössé. Haladnának ők valamiféle irányba, csak éppen elfelejtették megnézni, hogy merre is van előre, és mivel ma már olyan nincs így szépen beültek egy saját ringlispílbe és néhány bélás reményében bárkit elvisznek egy körre. Ajánlom neked is, remek hánytató és szinte ingyen van.

maroz 2017.04.19. 09:45:02

@Jean Sol Partre: Lépcsőház-effektus, csak most látom, hogy ez a cikk csupa móka, kacagás:

"Tóbiás József: A hagyományos pártstruktúrák befagytak, nem működnek. Helyben oda kell menni az emberekhez, "garázsokba" a kis csoportokhoz, különben nem lesz semmi."

Ez is egy alapvetően téves helyzetértékelés, hiszen a "helyben" lévő embereknek, akik valami nehezen érthető okból garázsokban parkolnak azért jól-rosszul, de még akad mosdó, vécé, budi, de legalábbis egy kertvége, így ha mindenáron faszt akarnak látni kimennek, előveszik és nézik. Minek nekik oda egy tóbiás???

Jean Sol Partre 2017.04.19. 17:05:53

@maroz: egy ilyen beszélgetés már önmagában vicces :)

A Momentumra kíváncsi vagyok, mert járja a vidéket is és állítólag kis falvakba is megy, de nem tudok semmit ezekről, hogy kikkel és miről beszélgetnek.

A többieknek rá kellene jönniük, hogy az ő mosóporuk nem kell senkinek és kész, főleg, hogy akiket meg kellene győzniük, azoknak se mosógépe, se mosnivaló ruhája nincs. De hát ők csak azon gondolkodnak, hol rontották el a reklámot.

Jean Sol Partre 2017.04.19. 17:08:36

@maroz: azért ez se rossz: ""Szabó Tímeát összekeverik Szél Dettivel, mert mindketten hosszú hajúak és egy pártban voltak.""

Ha ezen múlik egy párt sikere :D

maroz 2017.04.19. 18:30:08

@Jean Sol Partre: Egy budapestinek tipikusan nem a kisfalu a vidék, hanem a megyeszékhely. Vagy mondjuk Cinkota. No, akkor figyelek és ha elkapom ezt a pillanatot vidéken, akkor meghallgatom jól! :))

Jean Sol Partre 2017.04.19. 21:54:05

@maroz: én is budapesti vagyok, nekem mondjuk Makkoshotyka kis falu (nem a legkisebb, van pl iskolája), de tényleg nem tudom, a Momentum merre jár. Azt mondták, olyan helyekre, ahová a trollok már nem követik őket :)

maroz 2017.04.20. 06:03:40

@Jean Sol Partre: Ha tényleg így van ki lehet a tolmácsuk? ;))

Komolyan kedvem lenne megkérdezni őket, hogy tudnak-e valamit javasolni így hirtelen az árutermelő oligopol kapitalizmus helyett, mert az nekem valami piszkosul nem jött be. Néznének, mint rozi a moziban. :))))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.21. 16:15:52

Vannak civilek és civilebbek.
index.hu/belfold/2017/04/21/cof_kovetsegek_utasitasa_kulfoldi_egyuttmukodes/
"Utasították a magyar diplomáciát, hogy segítse a CÖF külföldi építkezését"

Csak nehogy valahol a CÖF-öt bélyegezzék külföldi ügynöknek.
süti beállítások módosítása