„A csorda után mindig szaros a fű” – Both Miklós a Dalról és a magyar kultúra kisugárzásáról
2016. március 02. írta: Redakció

„A csorda után mindig szaros a fű” – Both Miklós a Dalról és a magyar kultúra kisugárzásáról

both_miklos.jpg

Ha a nyomor ajtaján kopogtatsz, mögötte mindig találsz valódi zenét és nagy zenészeket – mondja Both Miklós, aki ezúttal nem a nyomor ajtaján, hanem a Dal című köztévés versenyben keresgélt, zsűritagként. A Napra és a Folkside vezetőjének is köszönhető, hogy a műsorban nem kizárólag a gagyipop szerepelt jól, habár még így is a jellegtelen Freddie képviselheti Magyarországot Stockholmban az Eurovíziós Dalversenyen májusban. A gyakran „gitárprímásként” emlegetett Both Miklós nem hadakozik ugyan a globalizáció ellen, de szerinte a baj azzal van, amikor a sajátunk már idegennek hat. Interjúnk.

„A globalizáció ellen épp a globalizáció által kitermelt műsorban hadakozni – nem hamvába holt ötlet?

Nem hadakozom. A globalizáció olyan tény, mint hogy növünk. Nagyobbak vagyunk mint gyerekkorunkban. Alapvetően nem a globalizáció tényével kell szembemenni, hanem azt kell tudnunk megoldani, hogy a világ korábbi, teljesen más körülmények között létrejött értékeit milyen minőségben tudjuk magunkkal vinni az új világba. Az a kalaptervező, aki ismerheti az emberiség elmúlt 400 évének összes kalapkollekcióját, nagyobb eséllyel képes izgalmas kollekciókat létrehozni, mint aki csak a svájci sapkával találkozik. Egyáltalán nem azt mondom, hogy biztosan a másik lesz izgalmas, de a potenciál teljesen más szinten van. Európai fiatalként ezt a potenciált szeretném a közösségemben növelni.

Önmagában nincs baj azzal, hogy értjük az Amerikában szárba szökkent, ma uralkodó kultúrát is. Baj azzal van, amikor a sajátunk már idegennek hat. Mi, önmagunk számára. Ennek az országnak márpedig addig van jövője, amíg van kulturális kisugárzása. Kína is azért tud létezni több ezer év óta, mert többek között elképesztő erős kulturális kisugárzása volt. Elfoglalták a mongolok, aztán mi történt? A harmadik nemzedéküknél már elkínaisodott az uralkodó elit. Hiába igázták le az országot, végül az kebelezte be őket. Európa is és Magyarország is addig tud erős és egyben izgalmas maradni, amíg azonos a területen évszázadok alatt létrejött szellemi javakkal. Ha már nagy arányban importálni kell az alapanyagot, összeszerelő üzemmé válik, szürkévé, mindenki földjévé.

Van még bennünk erő bármilyen kulturális bekebelezésre?

Most érkezik hozzám vendégségbe néhány ukrán népzenegyűjtő a kijevi zeneakadémiáról. A népzenegyűjtés, a hagyományok rendszerezése, a táncházmozgalom például országunk egyik nagy sikere. A szlovákoknál is magyar alapokon jelent meg például a táncház, ezt ráadásul a szlovákok is elismerik, sőt, hálásak érte. Ha pedig Ukrajnát a magyar szakértelem alapján sikerül segíteni abban, hogy a saját kultúrájukat megismerjék, szerintem az is komoly kulturális kisugárzást ad nekünk Közép-Európában. Ez persze csak egy elem, de minél több ilyen sikerünk van, a kisugárzásunk annál erősebb. Egy biztos: sikerélménye ennek az országnak abból sosem lesz, ha máshol kitalált dolgokat jól-rosszul leutánzunk. Bocsássanak meg a pásztorok hasonlatáért, de a csorda után, mint tudjuk: mindig szaros a fű.”

Stumpf András interjúját híroldalunkon olvashatják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr418434256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2016.03.02. 10:09:27

Eből egy hangot nem láttam, ezért nincsen jogom beszólni, de aki megnyerte az megint elég gayl (oda, a cicavízióba), ez a megmondó fiú pedig attól szimpatikus, hogy ráérzett a lényegre, ha a zene nem "szakrális", akkor szar. Érzelmek nélkül semmi sincsen, kivéve a kereskedelmi adók repertoárját, amibe direkt úgy válogatják be a mindösszesen 8 darab popdalt, amit 24 órán keresztül nyúznak, hogy érzelmi visszhangot még véletlenül se verjenek, mert attól egy Suzuki előzni kezdene a pályán és még fennakadna egy kamion bozótrácsán.

Jean Sol Partre 2016.03.02. 11:33:54

@Bell & Sebastian: én se láttam belőle semmit, nem is hallottam, szerintem szar volt

Bell & Sebastian 2016.03.02. 11:38:06

@Jean Sol Partre: Nem annyira, ezen legalább nincsen tüllfátyol és mirtuszkoszorú, mint repedtsarkú, labanc elődjén.

2016.03.02. 13:16:24

Hiányzik a szakralitás?
A migráncsoknak még az is van:
soundcloud.com/mahmoud-zaki-50/sets/sh3byat

Jean Sol Partre 2016.03.02. 15:38:43

@Bell & Sebastian: volt elődje? azt se láttam.

Bell & Sebastian 2016.03.02. 18:51:27

@Jean Sol Partre: Dehogynem, egy hímnős egyed enmagában alakított esküvői csoportképet.

5353 2016.03.02. 20:11:33

" kivéve a kereskedelmi adók repertoárját, amibe direkt úgy válogatják be a mindösszesen 8 darab popdalt, amit 24 órán keresztül nyúznak" Ez tetszik, és igaz! :)

annamanna 2016.03.06. 03:30:13

@Jean Sol Partre: Csakis a kedvedért, neked nagyon fog tetszeni. Az egyik dal: www.youtube.com/watch?v=JeOnXxPRLrA

Az előadó: www.youtube.com/watch?v=krc2jqnESvk

Az előadó bátyja: kuruc.info/r/6/127813/

@Bell & Sebastian: neked is a fentebbi cikk, szó esik benne a repedtsarkú labancról is, meg egyéb érdekességekről: kuruc.info/r/6/127813/

Jean Sol Partre 2016.03.07. 13:53:28

@annamanna: nem tetszett annyira :) nem rossz, de középszerű. Az ilyen vetélkedőket pedig rühellem, full manipuláció az egész.

annamanna 2016.03.08. 03:00:07

@Jean Sol Partre: Ehh, nem a dal a lényeg, hanem hogy a csávó nyíltan homokos, a bátyja pedig egyenesen Conchita Wursttal élt együtt. A két magyar buzi, íme a liberális álomcsalád. Az idei Pride fő attrakciói lehetnek, minden felvonuló a tíz ujját is megnyalná utánuk. A magyar csokifiúk. Habár Both Miklós után szabadon, a Pride-ra is ráhúzható, hogy „A csorda után mindig szaros a fű”.
Erről ennyit, nem fejtem ki jobban a véleményemet, hogy a csokifiúk apjáról és a szálkás deszkáról mit gondolok.

Jean Sol Partre 2016.03.08. 09:41:09

@annamanna: valami félreértés van, egy ember vagy egy produkció nem csak rosszabb, de jobb sem lesz attól, hogy valaki meleg. Egész egyszerűen indifferens, milyen a szexuális beállítottsága.

annamanna 2016.03.09. 02:02:49

@Jean Sol Partre: az engem sem érdekel, hogy ez jó dal vagy rossz. Csak a figyelme(tek)be ajánlottam, mint liberális álomcsaládot. Íme a magyar buzik; nem csak egy eltévedt "gén"-ről van itt szó kérem szépen, hanem egy egész famíliáról! És milyen színesek! Mushu Izrael! Ki ne hagyjátok őket a Pride műsorából, nyilván jól jön nekik a fellépésért kapott gázsi, és még Conchitát is idevonzzák.

Jean Sol Partre 2016.03.09. 10:03:18

@annamanna: "liberális álomcsaládot"

???
szerintem valamit nagyon félreértesz.

annamanna 2016.03.10. 02:42:52

@Jean Sol Partre: Mit értek félre? Olvasd el a mellékelt kurucinfós cikket, te is láthatod belőle, micsoda multikulti álomcsaládról van szó. Bár talán helyesebb volna álomcsalárdot említeni. A kurucinfós újságíró olyan szinten van megtévesztve, hogy nem hisz a szemének. A csávó együtt élt Conchita Wursttal? Á, abból nem következik, hogy buzi! Ez lehetetlen!
Szegedi Csanád jobbikos ámokfutása lópikula volt ahhoz a kifinomult hamiskártyázáshoz képest, amit ez a multikulti nagymester véghezvitt. A kurucos cikk hosszan ömleng arról, hogy Palmerék az Isten szent emberei.
Na de vajon mi köze lehet a kereszténységhez annak a családnak, amelyiknek az egyik gyereke Conchita Wursttal élt együtt, a másik pedig még "világi" szemmel is tenyérbemászóan pökhendi, pimasz, istentelen lázadó?

De a liberalizmushoz meg a multikultihoz azért sok közük van. Miért mondod, hogy nem liberálisok?
Te talán nem tartod jópofának a Conchita Wursttal való együttélést? Ellenzed a homoszexualitást?
Nézd meg ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=s_cFYP5hfF Talán nem elég multikulti?

Nahát, "Nem rejtethetik el a hegyen épített város", ahogyan Jézus mondta volt; kiemelt hely illeti meg ezeket a jómadarakat a Pride-on, csak mutogassák ott magukat, a következő társaságban:

thepetrifiedmuse.files.wordpress.com/2014/05/10256182_703609149680471_2409472717747911971_n.jpg

pannon-info.hu/images/stories/meleg_felvonulas_biblia.jpg

m.cdn.blog.hu/so/sonyo/image/homokosok.jpg

Ez mind klassz liberális csávó, hát csak nőjön össze az, ami összetartozik.

Jean Sol Partre 2016.03.10. 10:20:10

@annamanna: "Mit értek félre?"

azt, hogy lenne olyan, hogy "liberális álomcsalád". Egy liberálisnak az álomcsalád annyi, hogy mindenki legyen boldog.
Az a NER meg az egyház meg a tököm tudja kinek a mániája, hogy az "ideális család" az valami fix, meg kell határozni az összetételét, standardizálni kell, preferálni kell egy kívánatos modellt és akkor mindenkinek baromi jó lesz. Ólszaft, az max annak lesz jó, aki a standardot megcsinálta.
Én konkrétan leszarom, hogy milyen neműek, szexuális preferenciájúak, hány gyereket akarnak. Mindenki másmilyen, éljen ahogy akar.

annamanna 2016.03.12. 04:02:31

@Jean Sol Partre: A következő cikket ajánlom figyelmedbe: www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201601/allami_gyerekrablasok_norvegiaban

Az egész cikk nagyon érdekes, de kiemelek belőle egy részletet:

"nemrég bemutattuk az 1995-ben, egy kanadai–francia újságíró által nyilvánosságra hozott ún. Torontói jegyzőkönyveket. (...) A dokumentum – bár eredete vitatott – összegyűjti azokat a programpontokat, amelyek alapján a társadalmi globalizmus felgyorsítható. Egyik legfontosabb feladatnak a családra épülő társadalmi szerkezet megváltoztatását tekinti, mondván, ha ezt sikerül megrendíteni, akkor felszámolhatók lesznek a tradicionális vallási felfogások is. „A nyugati társadalom alapjai lényegükben a zsidó-keresztény örökségből eredeztethetőek.” (...) A család megváltoztatását már a 19. század végi és 20. század eleji „forradalmi” írók elkezdték, majd a „nonkonformista filozófusok” folytatták azzal a céllal, hogy az egyén érdekeit és fontosságát előtérbe helyezzék a család felett. A változásokat mint progresszív, a modernitás és a demokrácia kiszélesedését szolgáló folyamatokat igyekeztek beállítani. Az individuális jogok abszolutizálásával eredményesen alá lehet ásni a nemzeti, etnikai, vallási közösség érdekeit (...) Ennek az alapvetésnek a megvalósítását szolgálja a hagyományostól eltérő szexuális viselkedésformák – mint egyéni alapjogok – törvényi védelme, valamint olyan gyermekvédelmi jogszabályok és intézmények felállítása, amelyek az állam számára lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek feletti felügyeletet könnyedén ki tudják vonni a családi keretek közül, ha ezt indokoltnak látják. (...) Így elérjük, hogy a zsidó-keresztény gyökerekkel rendelkező hagyományos, vallásos oktatást a gyermekek elleni visszaélésként kezeljék.” Tévedés azt gondolni, hogy csak a kommunista vagy náci állam akarta kisajátítani a gyermekek nevelését. A progresszív társadalmakban is cél az, hogy a gyermek egyéni jogaira – például a nemi identitásának szabad eldöntésére – való hivatkozással korlátozzák a szülők jogait a nevelés során. Ha ezt sikerül általános, globális „gyermekvédelmi alapokmányban” rögzíteni, akkor nemcsak az óvodákban lehet majd megtiltani a gyerekek nemek szerinti megkülönböztetését – amint arra már ma is több példa van skandináv országokban –, hanem ezt a követelményt ki lehet terjeszteni a családokra is. Ha pedig a szülők ragaszkodnak ahhoz, hogy újszülött koruktól kezdve a biológiai nemüknek megfelelően neveljék, öltöztessék és szólítsák gyermeküket, akkor a „gyermekvédelmi hivatalok” közbeavatkozhatnak, és kiemelhetik a „veszélyeztetett” gyerekeket a családból, ahogyan azt ma a bántalmazott vagy ellátás nélkül hagyott gyerekekkel teszik."

Mindez azért különösen pikáns, mert a fenti testvérpár szülei az ún. "Keresztény Család Gyülekezet" vezetői. A magam részéről ezt mindig blőd egyháznévnek láttam. Nade mostanra szépen kiderült, hogy az illető lelkipásztor mit ért "keresztény családon". Ez valójában a keresztény csalárd gyülekezet.

Ha itt biológiáról lenne szó, abból nem következne, hogy a gyermekek olyan világi zenei karriert építenek fel, ami egy keresztény gyülekezet felől nézve botrány. Abból még nem következne a Conchita Wursttal való együttélés, nem következne "Mushu Izrael" gusztustalanul öntelt, pimasz, pökhendi viselkedése, nem következne a fenti dalszöveg és még sok minden más nem következne.

Csak egy kis dolog, ami engem a legkevésbé érdekel, de már nem az első eset, hogy zeneileg lopással gyanúsítják meg:
index.hu/kultur/zene/2016/03/11/lopta-e_a_quimby_az_elmult_evek_legnagyobb_slageret/
"Egészen véletlen egybeesés, hogy pont a Far Away felbukkanása után nem sokkal egy másik hasonló esetbe futottunk bele. Dukai Regina és a magyar lakossági popzenében eléggé aktív Johnny K. Palmer énekel a szegedi Medikus Kupához készült dalban.
Már a klip is elég sok helyen hasonlít Justin Bieber Sorryjának táncos videójára, de ha fel merjük tekerni a hangerőt, és meghallgatjuk a hozzá készült dalt, sokkal több hasonlóságot vélünk felfedezni, mint amennyit őszintén bevallanánk magunknak.
A hangszerelés, harmóniák, de leginkább a refrén esetében nyilvánvaló a hasonlóság, és némileg joggal kérdeztük meg Iamyank producert és az ImPro School zenei képzés egyik oktatóját, hogy most akkor ez lopás vagy sem."

Vajon ez hogy lehetséges, ha a családjuknak az erkölcs többet számít, mint a karrier?
Vajon hogyan dicsőíti a fiúk élete azt a Jézust, akinek hirdetéséből a papa (és az egész család) él?
Kiderül bármiből, hogy ők (elvileg) Jézusnak rendelik alá az életüket?
Szerinted boldogok? Hogy lehetnek boldogok az, akik ennyire kettős életet élnek?
Szerinted mi a boldogság, kik azok az emberek, akik boldogok?
Szerintem ehhez minimum hozzátartozik az őszinteség, egyenesség; az összhang a gondolataim, szavaim és cselekedeteim között. Hozzátartozik a jóindulat, az, hogy nem akarok másokat becsapni, nem hazudok, nem ámítok másokat.

Jean Sol Partre 2016.03.12. 23:01:10

@annamanna: bocs, nekem ez nagyon zavaros, ellenőrizetlen adatokból összeesküvéselmélet, nem vagyok rá vevő.
Hogy a gazemberek vagy a csalók mitől azok, nem tudom, hogy a magukat kereszténynek mondók között rengeteg a nem keresztény azt már megszoktam, az meg soha nem meglepő, ha valaki akinek bujkálnia kell az emberek elől és akinek titkolnia kell az élete jelentős részét az azután személyiségzavaros lesz.

A melegek nem azért élnek kettős életet mert ez a hobbikuk, hanem azért, mert az ostoba homofóbok üldözik őket. Ha nem boldogok, akkor miattuk nem boldogok.

annamanna 2016.03.13. 00:20:55

@Jean Sol Partre: Aki összevissza hablatyol, az te vagy, és nem én.
Ha ez neked zavaros, akkor kérj meg egy tanítónénit, hogy gyakorolja veled az értő olvasást.
A hazug, hamis, álnok embereknek, férfifertőzőknek, boszorkányoknak, pedofiloknak, és minden egyéb gonosztevőnek az örök kárhozat a fizetsége.
Pláne akkor, ha pontosan tudták, mi az igazság, de minden erejükkel ellenálltak neki, minden erejükkel hazudtak, minden erejükkel megtévesztettek másokat, és igyekeztek másokat is magukkal rántani a fertőbe, a szellemi sötétségbe. Ezek olyan tüzet gyújtottak, ami őket égeti meg.

A Bibliának szellemi hatalma van, világot teremtő erő van benne. Aki olvassa, behódol neki. Például Pajor Tamás www.youtube.com/watch?v=4wh5NXN-ZKc amit Pajor átélt, azt sok millió ember átélte már a világon. A Bibliában óriási hatalom és erő van, ami akkor hat valakire, ha nem áll ellen neki.
Persze dacolni is lehet vele. Egy egész örökkévalóságon keresztül lehet lázadni a Teremtő ellen.
Nagyon elszántan küzd Isten ellen az, aki hamis apostolként, hamis pásztorként éli az életét. Aki belülről, tudatosan rontja meg az Isten templomát, Jézus Krisztus gyülekezetét.

"Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.
Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen."
(2. Kor. 11: 13-15)

"Mert belopózkodtak valami emberek, a kik régen előre beírattak ezen ítéletre, istentelenek, kik a mi Istenünknek kegyelmét bujálkodásra fordítják, és az egyedüli Urat, az Istent, és a mi Urunkat, a Jézus Krisztust megtagadják.
Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el.
Ezek szennyfoltok a ti szeretetvendégségeiteken, tartózkodás nélkül veletek lakmároznak, magokat hízlalják; víztelen, szelektől hányt-vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tőből kiszaggatott fák;
Tengernek megvadult habjai, a magok rútságát tajtékozók; tévelygő csillagok, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre."
(Júd 1:4; 11-13)

"Monda: Ó minden álnoksággal és minden gonoszsággal teljes ördögfi, minden igazságnak ellensége, nem szűnöl-é meg az Úrnak igaz útait elfordítani?"
(Csel 13:10)

"Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek."
(Róma 1:24-32)

"vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek"
(2. Pét. 3:16-17)

Jean Sol Partre 2016.03.14. 00:35:09

@annamanna: a cikk zavaros, nem amit te mondasz.

Pajort birom, de az ő megtérése nem általános.

annamanna 2016.03.14. 04:02:33

@Jean Sol Partre: a cikk mellékes. A lényeg az a keresztény lelkipásztori család, akinek két fia is "világi" zenész lett, és tadámtadám, mindkettő homokos. Pont miattuk tudom, hogy a Biblia igazat ír, amikor azt állítja, hogy a szellemi romlottságból fakad a homoszexualitás.
Katy Perry: "Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt." Nála ugyanúgy a szellemi rohadás vezet ilyen dalokhoz: www.youtube.com/watch?v=tAp9BKosZXs
Meg ahhoz, hogy ilyen díszes kompániában szerepeljen: www.youtube.com/watch?v=mYT6rdXQNmY#t=07m47s

A keresztény lelkipásztor gyermekének bandája ilyen logót használ: www.youtube.com/watch?v=4j2Od2PBd14
Erről ő maga állítja (a klip alatt): "az M pedig egy Crowley-féle Hexagramba van belevésve."

Az Izsák név elfelejtve, őt Mushu Izraelnek kell szólítani (mostantól hívjatok Lorettának).
Emiatt valaki ezt írta a klip alá: "Ti rendes zsidó srácok vagytok, de a szabadkőművesség szerintem nem nektek való..."
A nővére erre ezt válaszolta: "Tudomásom szerint nem zsidó vallásu egyik Mushu tag sem, és a szabadkömüvesekkel meg végkep nem affiliálódnak."
TUDOMÁSOM SZERINT! Mintha az apja (sőt már a nagyapja is) nem keresztény lelkipásztor lenne. Úgy hazudik a drága, mint a vízfolyás.

Ennél mélyebben nincs értelme taglalni, miért vagyok benne biztos, hogy részükről a szellemi gonoszságot követte a "felmelegedés". A homokosság nem a fáról pottyant rájuk. Nem evolúciós genetikai oka van.

Ezt írtad: "ha valaki akinek bujkálnia kell az emberek elől és akinek titkolnia kell az élete jelentős részét az azután személyiségzavaros lesz."

A Borsban reklámozták a Conchita Wursttal való együttélést, "Mushu Izrael" pedig szinte azzal startolt, hogy ő buzi.

"A melegek nem azért élnek kettős életet mert ez a hobbikuk, hanem azért, mert az ostoba homofóbok üldözik őket. Ha nem boldogok, akkor miattuk nem boldogok."

Ezek a fiúk egész életükben körül voltak rajongva, dédelgették és kényeztették őket a magyar hívek. Talán a kurucinfós újságíró ömlengése elég bizonyíték rá. Nem a szorongás, depresszió miatt lett ilyen pimasz és pökhendi a kis üldözött, brühühű, hát mindjárt megszakad a szívem érte.

A pokol viszont tárt karokkal várja ezeket az istenverte öntelt lázadókat.
Sajnálom, hogy ezt kell írnom, és még egyszer hangsúlyozom: nem a buzulás az alapvető problémájuk, hanem az aposztázia. A buzulás pontosan úgy következik belőle, ahogyan azt a Biblia is jelzi.

A norvég cikkre visszatérve, még elolvastam ezt: reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-03-12/vad-kereszteny-radikalizmus-es-indoktrinacio

"Így születik meg a semleges állam ideája, amely arra a hitre épül, hogy a hagyományos világnézeteken kívüli, vagy azok feletti világnézet már nem világnézet. Holott az. Így jön létre a semlegesség tévhite, amely miközben azt feltételezi, hogy valóban semleges, valójában önmagát tekinti az egyedüli igaz, s ezért az egész társadalomra kiterjeszthető, sőt kiterjesztendő világnézetnek. Mindezt természetesen egy új erkölcsi világrend létrehozása érdekében. Ez a szélsőséges liberalizmus a szekuláris messianizmus egyik formája, amely meg akarja teremteni állami segédlettel a „jó” társadalmát, ha az belepusztul is.

Így jön létre a félreértett liberalizmus doktrínája alapján a totalitárius állam, amely miközben állítólag küzd az indoktrináció ellen, az indoktrinácó jogi nyelvbe bújtatott, s még a magánszférába is behatoló erőszakszervezetévé válik."

És ezt: konzervativcsalad.blog.hu/2016/01/27/az_europai_parlamentben_is_tema_lesz_a_bodnariu_csalad

"Miután már 42 EP képviselő is kezdeményezte, rövidesen napirendre tűzik az öt gyermekétől megfosztott pünkösdi család és a norvég gyermekvédelem vitás kérdéseinek ügyét az Európai Parlamentben."

"Mióta egyre nagyobb a felzúdulás a különböző keresztény felekezetekben - többek között a teljes Román Ortodox Egyház is mozgósította híveit a pünkösdi család érdekében - a norvég fél elkezdte hangoztatni, hogy nem a szülők keresztény meggyőződése miatt kobozták el a gyerekeket, hanem azért, mert azokat otthon elfenekelték."

"A román sajtó szerint időközben felmerült annak a gyanúja is, hogy a drasztikus eljárás hátterében egyszerű irigység állt. A Barnevernet dokumentumai szerint ugyanis az ügyben eljáró egyik szociális munkás Ruth Bodnariu korábbi kollégája, akinél az asszony rendre jobb szakmai értékeléseket kapott."

Régebben olvastam egy regényt (Frank E. Peretti: Áttörés a sötétségen, elolvasható a MEK-ben). Ebben tökéletesen ugyanez a szituáció van leírva, csak nem Norvégiában, hanem az USA-ban: okkultisták feljelentése miatt egy keresztény tanártól elveszik a két gyermekét. A céljuk az, hogy jogi precedenst teremtsenek arra, hogy a kereszténységet kiszorítsák az oktatásból, és helyette okkultista meditációs oktatási programot terjesszenek el.

annamanna 2016.03.14. 04:47:00

@Jean Sol Partre: "Pajort birom, de az ő megtérése nem általános."

Igen, ebben igazad van. Vallásszociológia előadáson hallottam, tehát szociológiailag tudományos ténynek számít, hogy a "klasszikus" megtérés nagyon ritka. Tehát alig akad olyan ember, aki ateista közegből képes vallásos hitre térni.
A legtöbb ember, aki hívőnek mondja magát, már vallásosan nőtt fel.
Éppen ezért, mondta az előadáson a szociológus, orbitális HAZUGSÁG az a liberális doktrína, hogy a gyerek majd eldönti felnőttként, hisz-e Istenben vagy sem. Erre nincs esélye, mert akit ateistának neveltek, az egész életében ateista marad (nagyon kevés kivételtől eltekintve).

A Bibliában az apostolok sem ateistából lettek hívővé; egész életükben hittek Isten létezésében, csak módosítaniuk kellett azt, amit Jahvéról gondoltak (és még ez is olyan radikális lépés volt, amire a nép nagy része nem volt hajlandó).

Pontosan ebből következik, hogy a norvégok (és általában a liberálisok) eljárása pokolian gonosz. Ők nem a szabadságot biztosítják a gyermekeknek, hanem képtelenné teszik őket az istenhitre.

Lk 18,16 De Jézus magához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jőjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.

Mk 10,14 Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.

Ami Pajort illeti - az alábbi dal a megtérése utáni első albumáról való. Az eredetit a neten nem lehet elérni, ez csak egy feldolgozás, de ebből is érezhető, milyen energia volt az eredetiben: www.youtube.com/watch?v=0SC1WOm2AdY
"Jézus, a Kőszikla van velünk"

Ehhez képest "Mushu Izrael" kinek a dicsőségét hirdeti? "I won’t obey" "Ain’t no Masters, Ain’t no Gods".
És hát véletlenül pont buzika a drága.

Jean Sol Partre 2016.03.16. 23:07:19

@annamanna: "Így jön létre a félreértett liberalizmus doktrínája alapján a totalitárius állam"

A semleges világnézet és a liberalizmus egyetlen "totalitárius" parancsa, hogy semelyik másik világnézet nem kényszerítheti magát rá senki másra. Viszont legalább megengedi, hogy bárki bármelyiket gyakorolhassa.
Ennyiben megengedőbb a többinél, tehát álságos érv, hogy diktatórikus, miközben bármelyik másik, magát kötelező érvényűnek tekintő világnézet diktatórikusabb.

Jean Sol Partre 2016.03.16. 23:11:58

@annamanna: "Éppen ezért, mondta az előadáson a szociológus, orbitális HAZUGSÁG az a liberális doktrína, hogy a gyerek majd eldönti felnőttként, hisz-e Istenben vagy sem. Erre nincs esélye, mert akit ateistának neveltek, az egész életében ateista marad (nagyon kevés kivételtől eltekintve). "

De egy liberális államban nyugodtan nevelheted hívőnek a gyerekedet. Tehát nem az állam, vagy az iskola, hanem a szülő dönti el, milyen legyen a gyereke. Én például ateista vagyok, de a gyerekeim egyházi óvodába és általános iskolába járnak, és tényleg ők döntik el, mit választanak, mert még csak azt sem mondom nekik, hogy szerintem nincs isten.

Jean Sol Partre 2016.03.16. 23:14:14

@annamanna: "Ehhez képest "Mushu Izrael" kinek a dicsőségét hirdeti? "I won’t obey" "Ain’t no Masters, Ain’t no Gods".
És hát véletlenül pont buzika a drága."

Mondjuk ha buzi lennék, én se barátkoznék nagyon se a katolikusokkal, se Istennel úgy általában. Minek törleszkedjen valaki azokhoz, akik utálják?

annamanna 2016.03.20. 01:40:40

@Jean Sol Partre: "De egy liberális államban nyugodtan nevelheted hívőnek a gyerekedet."

Figyuszka, drága, te érted is, amit írsz? Érted azt, amit olvasol? Emlékszel még arra, mit olvastál fentebb a norvég gyermekvédelemről? Ha nem emlékszel, olvasd el újból a cikket - a családtól azért vették el az öt gyerekét (köztük a szoptatós kisbabát) mert a szülők (pünkösdista) keresztények, és ezzel veszélyesen befolyásolják a gyerekeiket!!!

"Mondjuk ha buzi lennék, én se barátkoznék nagyon se a katolikusokkal, se Istennel úgy általában. Minek törleszkedjen valaki azokhoz, akik utálják?"

Milyen katolikusokkal, mucika? Te kinézed az afroamerikai niggerekből, hogy katolikusok? Ha igen, akkor tévedsz, Mushu Izrael családja pünkösdista, pontosabban karizmatikus neoprotestáns, hasonlóan a hitesekhez.
És kicsiszívem, megint leírom, mert nehézkes a felfogásod: az apuka is, a nagyapa is lelkipásztor. Már hogy utálná a fiait? Ezek a srácok nem genetikailag buzik, hanem a család szellemi hamissága miatt lettek azok, a hazug kereszténység miatt, az álnok csalárdság miatt, ami nem tartozik ide, de sajnos régóta nyilvánvaló.

Mushu Izrael pofátlanságát James Middletonhoz tudom hasonlítani, aki kijelentette, hogy neki nagyon kárára van, hogy a nővére a királyi család tagja, mert emiatt elesik egy csomó támogatástól (sic!), ezért nem mennek jól a vállalkozásai (!!!) Ez hajmeresztő arcátlanság.
Véletlenül James Middletonról ilyen képek terjedtek el: fairyfever.com/james.html

Ezek az emberek semmirekellő, tolakodó, öntelt, pofátlan élősdik. Leszólnak mindent, magukat sajnáltatják, hatalmasra dagadt önérzettel.
Semmiféle üldözésnek, bántalmazásnak nincsenek kitéve, semmiféle szorongás, depresszió nem nyomasztja őket.
Pökhendi lázadók, akikből hiányzik az alázat.
Még a szexualitást is az öntörvényű lázadásuk kifejezésére használják; ez a "zsarnokság elleni küzdelmük szimbóluma".
Nyilván nem mindenkire vonatkozik ugyanez, de Mushu Izrael és James Middleton pimaszkodására igen.

Jean Sol Partre 2016.03.21. 10:19:28

@annamanna: " Emlékszel még arra, mit olvastál fentebb a norvég gyermekvédelemről?"

persze, ezt:
"annamanna 2016.03.14. 04:02:33
a cikk mellékes."

"Ezek a srácok nem genetikailag buzik, hanem a család szellemi hamissága miatt lettek azok"

ok, ez a te véleményed. hogy tahók vagy sem, az meg független ettől, vannak hetero tahók meg homo tahók, nagyjából ugyanolyanok, nme tudom, mitől lenne egyik jobb, mint a másik.

annamanna 2016.03.22. 04:22:19

@Jean Sol Partre: A cikk mellékesen jött elő. Én csak Mushu Izraelt akartam neked mutatni, erre írtál a liberális nevelésről, erre linkeltem a cikket a norvég állami liberalizmusról, ahol a tömeggyilkos náci Breiviknek több joga van, mint a keresztény pünkösdi családnak.

"hogy tahók vagy sem, az meg független ettől, vannak hetero tahók meg homo tahók, nagyjából ugyanolyanok, nme tudom, mitől lenne egyik jobb, mint a másik."

Értelek, csakhogy ezek ún. keresztények, és a fent említett újságíró is úgy van vele, hogy a csávó akkor kefélhetett Conchita Wursttal, ha a föld hirtelen a másik irányba kezdene forogni, mert egyébként lehetetlen.

Ebből pedig meglátjuk, mi lesz: www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/a-hit-gyulekezeteben-kuzd-gesztesi-karoly-az-alkohol-ellen/1wspxpf

Jean Sol Partre 2016.03.22. 11:20:59

@annamanna: "csakhogy ezek ún. keresztények"

hát ez legyen az ő és a keresztények problémája, intézzék el egymás közt.

annamanna 2016.03.22. 13:02:15

@Jean Sol Partre: Szerintem ez a meleglobbi problémája is. Az olyan, homokosokat támogató naiv vagy álnaiv embereké, mint például te. Úgy teszel, mintha a buzik ártatlan kisgyerekek lennének, akik egyetlen problémája, hogy báncsák őket a cúna klerikálisok meg nácik.
Aztán, amikor egy konkrét példán belül előkerülnek a buzikat bántalmazó (heh!) klerikálisok és nácik, akik tömegesen dédelgették az afro-magyar buzikákat, akkor meg tekeregsz. Épp ideje, hogy a pride díszvendégei legyenek ezek a sorsüldözött angyalkák. Csak sajnálgassátok őket, hogy micsoda szörnyűséges megaláztatásban és bántalmazásban volt eddig részük a cúf klerikus nácik miatt. Hullassatok miattuk krokodilkönnyeket. Ezeknek a szerencsétleneknek eddig barlangokban kellett bujkálniuk, titkolniuk a másságukat, különben a balkáni katolikus nácimagyarok elevenen nyúzták volna meg őket.
De leginkább tegyél erőfeszítést arra, hogy elfogadd a valóságot valóságnak. A valóságban ezek az emberek túlságosan is el lettek kényeztetve, körülrajongva, éppen a buzivérivó náciklerikusok által. Ha van problémájuk, az nem a nácikeresztények általi üldözöttség, hanem a nárcizmus.

Jean Sol Partre 2016.03.22. 14:30:48

@annamanna: "Úgy teszel, mintha a buzik ártatlan kisgyerekek lennének, akik egyetlen problémája, hogy báncsák őket a cúna klerikálisok meg nácik"

Az, hogy ártatlan kisgyerek valaki, vagy tahó, vagy bűnöző, vagy akármi, független attól, buzi-e vagy sem. Te meg személy szerint külön mérges vagy rájuk, mert állítólag keresztények, ez a te dolgod.
A heterók között is vannak hasonló tahók mint ezek a fiúk, ezzel az erővel utálhatnád a heterókat is.

A valóság az, hogy a buzikat általában negatívan diszkriminálják. Persze, ma már ritka a pogrom, sok minden változott, de még van miért küzdeniük.
De persze van aki ezzel együtt vígan él, nem hiányzik neki több jog, vagy hiányzik, de akkor is.
És van, aki konkrétan a buziságából él, közszemlére teszi és így lesz celeb. És van aki gazember, és ezzel együt (sőt esetleg pont emiatt) celebkedik, ahogy néhány (hetero) bűnöző is vidáman és büszkén flangál a médiában, ilyen társadalomban élünk, a hírnév mindent legitimál, ezzel nem tudok mit tenni.

annamanna 2016.03.23. 05:34:02

@Jean Sol Partre: A "mérges vagy rájuk" ebben az esetben nem elég kifejező. Mit érzett Esterházy, amikor kiderült, hogy az apja besúgó volt? Nyilván dühös volt rá, persze, de ennél azért sokkal több érzés kavargott benne. Nincs szó, amivel eléggé ki lehetne fejezni a megrökönyödést és csalódást.

"A heterók között is vannak hasonló tahók mint ezek a fiúk, ezzel az erővel utálhatnád a heterókat is."
Az "utálat" szintén olyan kifejezés, amit lehet, hogy érzékelni lehetett abból, amit írtam, de valójában ez nagyon bonyolult.
Azt hiszem, az a legviccesebb, hogy egy picit még büszke is vagyok rájuk, miközben alapvetően dühös vagyok. Örülök annak, hogy sikereket érnek el, miközben persze ezek egyáltalán nem olyan sikerek, amiket szerintem el kellene érniük.
Például mutatok egy videót, amit a múltkor nem sikerült belinkelnem: www.youtube.com/watch?v=s_cFYP5hfFg
Ez egyszerre tetszik és tartom borzasztónak, hiszen Fatima se lett keresztény attól, hogy gospel kórussal énekelgetett.
De azért bennem is erősen működik a "mi kutyánk kölyke" effektus, és enyhébben ítélem meg azt, amihez érzelmileg kötődöm. Pedig objektíven azt kellene mondanom, hogy visszaélnek a kereszténységgel, megjátsszák magukat, és az egésznek semmi teteje.
Ez itt például egészen tetszik: www.youtube.com/watch?v=bI0AW1QIqSo noha objektíven el kéne ítélnem. Sőt miattuk még Kolbász Pinát sem tudom eléggé utálni. Mert rajtuk keresztül szűrődik át, úgyhogy csak lehet ebben a "lényben" valami pozitív is, valami kedves, amit ezen szűrő nélkül biztosan nem keresnék benne.
Sok olyan érzelmi kapcsolat van, amit elmondhatatlanul nehéz tisztán látni. És egy keresztény ismeretség legalább olyan szintű, mint egy családi kapcsolat. És ha egy családtag elkövet valamit vagy történik vele valami, az nem olyan, mintha egy idegennel történne. Ilyenkor az ember jobban igyekszik mentségeket keresni, pozitívan látni a dolgokat, miközben persze objektíven el is kell ítélnie a cselekmény. Például Esterházy nem változtathatta meg a véleményét, nem mondhatta az apja miatt, hogy a besúgók tulajdonképpen jó emberek. De hogy rendkívül felkavarta és megbonyolította mindazt, amit a besúgásról addig gondolt, az fix.
Amíg távol vagyok valamitől, addig könnyű eldöntenem, hogy jó vagy rossz. De minél közelebb vagyok hozzá, annál több az egymásnak ellentmondó részlet, ami összezavar.
Például milyen színű a Nap? Első blikkre egyértelmű, hogy sárga. index.hu/tudomany/til/2016/02/20/milyen_szinu_a_nap/
süti beállítások módosítása