Gnúcsorda a szavannán – Migráció és mi XXII.
2015. szeptember 11. írta: Redakció

Gnúcsorda a szavannán – Migráció és mi XXII.

gnu.jpg

Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók

*

Gnúcsorda a szavannán

Zárug Péter Farkas politológus, egyetemi oktató írása


Rémisztő. A nagyrészt muszlim népvándorlók hada szó szerint átgyalogolt a magyar állam, a magyar kormány és a magyar nép akaratán. Az akarat pedig nem is volt más, csak az, hogy tartsuk be a Magyarországra vonatkozó schengeni szabályokat. Európa erre, feladva „az első biztonságos országban” való regisztrációs kötelezettségét, kapukat nyitogat és nemzetközi egyezményeket, schengeni szabályokat old fel önként a nagy menekült-kívánságshow-ban. A kormány és Orbán Viktor – nagyon helyesen – két hete, akkor, amikor élénk vita alakult ki Magyarországon arról, hogy mit is tegyen a kormány egy felé is közelgő macedón-görög határon kialakult konfliktus kapcsán, még eltökélten tette le a nagyesküt, hogy a feltartóztatás-szelektálás politikáját mindenképp követni fogja. 

A kérdés rendkívül éles volt, mert arra kellett választ adni, hogy mit tegyen a magyar kormány és annak rendvédelmi ereje akkor, ha már sem hanggránát, sem vízágyú, sem fénygránát, sem rendőr-, sem kerítéskordonnak nem akar engedelmeskedni a népvándorló tömeg. Elkövethetik-e azt vele, amit az Európa kultúráját megteremtő, de annak elmúlásához ugyanolyan nagymértékben hozzájáruló Görögországgal vagy Macedóniával és Szerbiával megtesznek naponta, semmibe vehetik-e a magyar szuverént, feltartóztathatatlanul tudnak-e majd tovább vonulni az áhított Németországba?

És bizony a népvándorló, határokat áttörő hordákra nem készült fel a kormány és a magyar állam, amint azt egyébként Orbán Viktor a hétfői nagyköveti értekezleten nyíltan el is mondta. Pedig Magyarországnak volt egy óriási fórja mindenkivel szemben, amiről eddig még senki nem beszélt. A magyar honvédség legjobb felderítői kapták a NATO déli egységén belül a feladatot, hogy az egész nyugati szövetség felé tárják fel Koszovó állapotát és az újdonsült állam szerepét az embercsempészetben. Felderítőink kiváló munkát végeztek. A magyar kormány miért nem látta azt, amit saját magyar katonáink még a nyugati szövetségesekkel is megosztottak, a legmagasabb szinten? Amikor a Belügyminisztérium tavaly novemberben szerencsétlen ásotthalmiaknak mindössze 14 millió forintot adott a menekültek koordinálására – nevetséges! –, már rég kellett volna épüljenek a NATO-drótos kerítések. Nem így történt. Miért nem? Talán a honvédelmi miniszter lemondásában – a pillanatnyi kerítésvitán kívül – ez is benne volt. 

Mindegy. Higgyük el, hogy senki nem látta ezt az áradatot! Higgyük el, hogy a műholdak nem látták a vonulást és higgyük el, hogy erre nem lehetett felkészülni, még akkor sem, ha véletlenül pont szerencsénk volt és magyarok adták a déli mozgásokról az első érdemi információkat. Maradjunk tehát a hivatalos, nyilvános verziónál, amely nem ismerheti a tényt, hogy az embercsempészek balkáni mozgását, kapacitásjelentéseit és autóik százainak a rendszámát már 2014 novembere során pontosan tudta a magyar katonai felderítés.

Mindezek mellett a magyar kormány és a miniszterelnök alapállása legalább helyes volt: a magyar szuverenitás és az európai szuverenitás tiszteletét egyszerre kell betartatni a magyar-szerb határon! Nos, nagy nemzeti szuverenitás deklarálás ide, nagy nemzeti szuverenitás oda: ez eddig nem sikerült. A népvándorló hordák az elmúlt héten, mint gnúcsorda a szavannákon, átrohantak Magyarországon, méghozzá oly' erővel, hogy nem volt oroszlán, amelyik elébük mert volna állni. A gnúk patáinak tíz- és százezrei a biztos halált jelenti még az állatok királyának is. 

Az első gátszakadás már a határon megtörtént, a Keleti pályaudvaron kialakult kezelhetetlen helyzet ennek volt az eredménye. Ekkor Angela Merkel még nem tette meg végzetes, a magyar kormány számára részben mentséget is adó őrült nyilatkozatát, amit később – eső után köpönyeg jelleggel – korrigálni kívánt. Ekkor még csak a magyar döntéseket és a magyar válságkezelő állapotokat tükrözte a túlzsúfolt Keleti.

Aztán sutyiban jött az első nagy hiba: Magyarországról elindultak vonatok a kormány és a kormányfő engedélyével. Ez azt jelezte, megtörni látszik a hordák első attakja alatt a kormány eddig vallott feltartóztatásra, szelektálásra épülő politikája; és a létszámnyomás ugyanarra kényszeríti, mint amire a macedónokat késztette – hogy a be- és áteresztés politikájára váltsanak. Egyik percről a másikra, minden jogalap nélkül, a válságra hivatkozva hirtelen légüres térbe került a magyar és az európai jog.

Másnap jött a két ellentmondó, de mindenképp kioktató és a teljes európai civilizációs veszélyt semmibe vevő nyilatkozat a német és az osztrák kancellár részéről. Merkel azt kérte számon, hogy miért is akarja Orbán betartani oly szigorú módon az európai menekültügyi eljárást, míg az osztrák kancellár a menekültek körében nagy reményeket keltő, sunyiban elengedett vonatok alapján azt bírálta, hogy Magyarország miért nem tesz eleget regisztrációs kötelezettségének. Közben a hordák újra öntudatra ébredtek és Merkel meghívója után már követelték: biztosítsák a feltételeit annak, hogy tovább menjenek. Mi van? Igen, az illegális, regisztráció nélküli menekült diktálni kezd! 

Ezért pedig Merkel és a sunyi magyar vonatindítás együttesen felelős. A magyar miniszterelnök retorikailag néhány óráig tartotta magát a feltartóztatás és szelektálás meghirdetett politikájához és nagyon helyesen a német konzulátusra irányította a menekülteket vízumért, de aztán jött a népvándorlók kívánságshow-jának következő epizódja. A magyar-román EB selejtező napján, amelynek délelőttjén a parlament megszigorította az embercsempészetre és az illegális határsértésre vonatkozó Btk.-szabályokat szeptember 15-i hatállyal.

A magyar hatóságok nem akartak még egy hibát elkövetni, és a lezárt, nemzetközi vonatokat nem indító Keleti pályaudvar népének ismét azt próbálta üzenni, hogy márpedig itt érvényesülni fog a magyar jog és az európai regisztrációs kötelezettség. Nem érvényesült! Sőt, jött a német, osztrák és magyar kormányfők újabb brutális, közös hibája. A horda emberi jogi öntudattal, Magyarországot pocskondiázva, s immár vele minden kötelező együttműködést megtagadva megindult a magyar ugaron, annak is az M1-es autópályáján, Bécs felé.

Épp amikor az MLSZ tiltása miatt a székely zászlókat vették el a magyar és székely szurkolóktól a belépéskor, hogy ne sértsük a románok érzékenységét… Ja, ezt nem tetszettek tudni? Bizony! Szír, afgán, és pakisztáni zászlót szabad volt bevinni – videofelvétel igazolja – ám a székely zászlót mindenkitől elvették. Nekem is csak a jóérzésű őrök szóltak kint: „Zárug úr, dugja el a székely zászlót, mert bent már el kell vegyük!” Szégyellje magát mindenki, aki ehhez hozzájárult!

De azok is, akik miatt a magyar feltartóztatási és szelektálási politika eddig megbukott. Ők pedig nem mások, mint a német és az osztrák kancellár, akik telefonon kizsarolták Orbán Viktortól, hogy minden korábban hirdetett politikájával szembe menve ő maga szállíttassa el 104 busszal a 4500 fős hordát az M1-es autósztrádáról.

A menekültek állami ingyen furikáztatására reagálva, a magyar-román meccs előtt és után zúgtak is a metróaluljárók a szurkolóktól: „In-gyen u-ta-zunk, sálálálá! Me-ne-kül-tek vagyunk, sá-lá-lá-lálálá! In-gyen u-ta-zunk…” És az ellenőrök szemlesütve úgy tettek, mintha ott sem lennének! A feltartóztatás, szelektálás politikáját számon kérő osztrákok pedig egyik-napról a másikra szintén átálltak a be-, és átengedés politikájára, mert látták, hogy ők is képtelenek lesznek ellenállni a határokat nem ismerő hordák vonulásának – persze ezzel a tutyimutyi, elpuhult, civilizációs veszélyt nem látó politikával.

Ebben a kanyarban már látszott, hogy Magyarország csak vesztes lehet. Miközben szegény Orbán Viktor az uniós tárgyalásról a prágai V4-csúcsra, majd a kötcsei kúriára szaladgált, nyilván érthetően elmondva elvi alapállását és érthetően magyarázva, hogy miért is nem ennek alapján haladnak az események, nos, az osztrákok még egy aljas húzással álltak elő. Miközben idehaza épp szigorítják az embercsempészetért kiszabható szankciókat, nos, osztrák liberálisok autókonvojt szerveztek azoknak a második hullámban vonulóknak, akik buszok hiányában bizony ugyancsak gyalogszerrel vágtak neki a Hegyeshalomig vezető útnak.

És a konvoj megérkezett, közben a táborokból is mindenki elszökött, közben a vonatokat is elindították regisztrációk nélküli népvándorlókkal, közben a konvoj el is ment, közben a Keletiből mindenki mehet már Isten hírével, amerre lát, közben Röszkénél egyre feszültebb a helyzet, néha kitörnek, néha nem. Néha vonulnak az M5-ösön, néha nem, és özönlik, csak özönlik az áradat, át ezen a nagy európai szavannán! 

Szép?! 

A rendőrségnek pedig valóban köszönet, hogy ebben a teljes fejetlenségben állta a sarat. 

Mindeközben Görögország mellé immár Törökország is becsatlakozott. Az a Törökország, amelyik 2011-től tartja a frontot, védi Európát, mint a világ első számú menekültbefogadója. Angela Merkel végzetes nyilatkozatára – miszerint minden szírt befogad, majd bár visszakozott, de egy napra rá azt mondta, hogy a menekültek befogadásának nincsen felső határa – Törökország sem tudja tartani a frontot. S Leszboszon már nem a feltartóztatás ellen tiltakoznak a muszlim honfoglalók, hanem azért, hogy miért csak két darab, kétezer-ötszázas kapacitású komp viszi őket – ingyen – a kontinensre.

„In-gyen u-ta-zunk, sá-lálálálá…” 

Az első meccset elvesztettük. Szeptember 15. után visszavágó. 

Hajrá, Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr697775278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2015.09.11. 14:46:29

Mondjuk az egyértelműen a magyar oktatással kapcsolatos átfogó és igen radikális reformok egyre csak kínzóbb szükségességét tükrözi, hogy ez az ostoba bájgúnár „egyetemi oktató” lehet... gondolom a napszemcsi is azért figyel mindig hajráfként a feje tetején, nehogy az a fideszesek közt is kirívóan magas intelligenciája (IQ 70-80, max) szétfeszítse a fejét. :)

panelburzsuj 2015.09.11. 15:00:52

@GNDL:
Nem olvasol?

Ez a jómunkásember "vezető magyar véleményformáló".

És hogy mitől "vezető magyar véleményformáló"? Hát hogy a mandi felkéri erre a szerepre. Vagy hogy "vezető" helyet ad neki.

Így aztán ez a jeles kultúrceleb "fentről" oszthatja az észt - te meg innen alulról makoghatsz neki vissza.

korupisti 2015.09.11. 15:06:43

Kezdésnek kicsit fura, de ez van. Ki, mint él, úgy ítél.
Csak azok a fránya, már az USA-beli kiscsoportos ovisok által is megúnt hangulatjelek ne lennének! Annyi sok magyar kifejezés lenne helyettük. Igaz ahhoz meg kell magunkat erőltetni szellemileg is vagy hogyan.

GNDL 2015.09.11. 15:07:33

@panelburzsuj: „vezető magyar véleményformáló”

Láttam már a HírTV-n úgymond „vitázni”... hirtelen elfogytak az érvei, aztán nyakán kidagadt erekkel elvörösödött fejjel elkezdett szinte üvöltözni, a napszemcsi csak úgy táncolt a feje tetején. :)

I_Isti 2015.09.11. 15:07:35

"A nagyrészt muszlim népvándorlók hada szó szerint átgyalogolt a magyar állam, a magyar kormány és a magyar nép akaratán."

Ez még hagyján! De gyakorlatilag a népvándorlók rá tudták kényszeríteni az akaratukat Magyarországra, a magyar rendőrségre, az összes magyar hatóságra, és a magyar polgárokra is.

Na, és ez az igazi gáz!

Mert ha ez precedens, akkor mi lesz a vége?

panelburzsuj 2015.09.11. 15:12:43

@GNDL:
Trendi gyerek, na.

A politológia bulibárója.

Nem kopott kardigános tojásfejű.

GNDL 2015.09.11. 15:15:02

@panelburzsuj: „Trendi gyerek”

Vagy volt valamikor... talán még jó 15 éve laktam albérletben (szerencsére egy rövid ideig) panellakásban egy budapesti lakótelepen. Ott láttam ilyen arcokat, vagánykodtak a tuningolt csotrogány verdájukkal a téren. :)

Bell & Sebastian 2015.09.11. 15:18:37

Hát igen, de hol marad a júdó média felelősségének fingatása, Zárug úr?

Mert ez így szép is jó, de ha tudtuk, hogy jön az ár, jó kormányunk mire várt? Nemzeti Konzultációra, vagy mi a aszra?

Zb74 2015.09.11. 15:19:01

Valaki magyarázza el ennek az egyetemi oktatónak, lassan és türelmesen: a magyar nyelvben nincs olyan főnév, hogy "népvándorló".

panelburzsuj 2015.09.11. 15:22:01

@GNDL:
Nemcsak a húszéveseké a... a... - a fark-as...

www.youtube.com/watch?v=ox9yltt_lZg

A giccs örök és elpusztíthatatlan! :)

Virág et. 2015.09.11. 15:22:11

Valóban, hogyan merészeltük továbbengedni a 160 ezres tömeget nyugatra, a nyugatiak engedelmével és sokszor szervezésében (osztrák konvoj), ahelyett, hogy erővel itt tartottuk volna őket a nem létező szálláshelyeken, napokig "regisztráljuk" őket, addig szabad aludni a veteményesben a földön - illetve, ha mázlijuk van, akkor a UNHCR vesz nekik sátrat, mert az államtól ilyet ne várjunk már. Tényleg tragédia, hogy ezt a terhet átvállalták tőlünk nyugatra.

Miért tették ezt és miért mondták akkor korábban, hogy tartsuk be a szabályokat? Mert megbuktunk, ember. 100%-osan. Képtelenek voltunk kezelni a helyzetet - és ami ennél is sokkal rosszabb, meg se próbáltuk. A kormány fél-egy éve zengi a menekült-tirádát. Plakátkampányra és közvéleménykutatásokra volt idő, pénz és fáradság. Egy nyomorult konténertábor felépítésére az Alföld kellős közepén, na arra nem. Erre pedig még EU-s pénzt is kaptunk volna, a hülye kerítésre meg nyilván nem. Az osztrákok és a németek azt szerették volna, ha Magyarország legalább kettes alá szinten képes emberi körülmények között betartani a menekültügyi kötelezettségeit. Ehhez képest a pofa volt nagyon nagy, de minden este falfehér arccal és izzadt tenyérrel mentek aludni a döntéshozók, nehogy véletlenül az a 160 ezer ember tényleg komolyan vegye és betartsa azokat a szabályokat, amikre a sajtóban (magyarul, persze) felszólítgatjuk őket. Mert ha megjelennének 160 ezren Debrecenben, Bicskén meg Vámosszabadin, akkor nem tudom, mihez kezdenének velük. 5000 embert nem tudtak Röszkén elszállásolni, mi lenne 160 000-rel?

És még valami. Ez a pökhendi "mit képzel a menekült" hozzálláshoz. A menekültnek nem azért kell segíteni, vagy mert aranyos meg mert emberek vagyunk és ő is az. Ez utóbbit én már rég nem várom el tőletek. Ennél kevesebbet se. Nem ezért kell nekik segíteni, nem ezért jogosultak ingyen utazásra, megfelelő ellátásra stb. Hanem azért, mert a szuverén magyar állam ezt saját maga elvállalta. Elvállalta a genfi egyezmény ratifikálásakor. Elvállalta a módosítás 89-es ratifikálásakor. Elvállalta az Emberi Jogok Európai Egyezményének 92-es ratifikálásakor (nem, az nem a Gyurcsány volt). Elvállalta végül az Uniós csatlakozási szerződés aláírásakor. Akik itt ugatnak (nincs szebb szó erre) hetek óta, hogy "de csak a joszabályt akarja szegény Viktorka betartani és csúny Merkel meg bántja érte", azok egy percre gondolkozzanak már el ezen is. A genfi egyezmény az lószar? A római szerződés, az semmi?

Mi a valóság? Orbánnak esze ágában sem volt befogadni ezeket az embereket. Botrányt akart és azt az állapotot, hogy a görögökhöz hasonlóan hozzánk se jöhessen senki többet vissza. Ezt talán el is érte.
Tökfalvitól lopva: nem megoldani akarják a válsághelyzetet, hanem csinálni.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 15:30:30

@Zb74: Ezért jutott magasabbra a német kultúra (nagy vezetője, Mertkell alatt), mert ott van.

Két szót csak összetesznek, amenyibben ragad, máris mehet.

GNDL 2015.09.11. 15:31:58

@Virág et.: Pontosan ezt próbálom én is itt magyarázni, hogy azt egyelőre csak a magyar kormány találta ki, hogy meg kell védeni Európát a menekültáradattól, erre egészen konkrétan senki nem kérte Orbánékat. Azt már bizony számon kérték, nem is egyszer, hogy a menekültek ellátása (a vállalt nemzetközi kötelezettségeink szerint) gyakorlatilag nem létezik Magyarországon, és nem pénzhiány vagy uniós segítség elmaradása miatt.

Aztán jön egy Szijjártó-kaliberű fideszes „értelmiségi”, néz azzal a hihetetlenül magas intelligenciaszintet tükröző boci szemeivel, és nem érti, miért szólnak be neki és Viktor nevezetű szívszerelmének külföldről, mikor csak a „jogszabályokat akarják betartani”.

Nem tartják be. Egyiket sem. Elég nyilvánvaló.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 15:32:18

@Virág et.: Magának több perifériája is van és mindegyik végén egy Mancika?

Nem is kell dolgoznia néha, vagy ez a rábóta?

Bell & Sebastian 2015.09.11. 15:33:50

@GNDL: Elfogyott a szabid? Ha nem mész mostanában sürgősen a picsába, még megüt a Guttmann.

GNDL 2015.09.11. 15:34:28

Emlegetett szamár: 444.hu/2015/09/11/szijjarto-peter-felhaborodott

„Mi minden bevándorlót a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően ellátunk Magyarországon.”

Valaki hozzávághatná a genfi egyezmények szövegét, úgy, ahogy a vacsorát szolgálták fel a „szakemberek” Röszkén...

GNDL 2015.09.11. 15:38:05

@Bell & Sebastian: Te csak ne aggódj az én zen mestereket megszégyenítő lelki nyugalmam miatt... :)

korupisti 2015.09.11. 15:39:12

@GNDL: Nos úgy tűnik igaz lehet, hogy a panel egész életére kihatással van az ott akár csak rövid ideig is lakókra. Bizony ilyen a velünk élő történelem, ellenszer eddig még nincs. Talán a tudomány előrehaladtával, a gyógymódok fejlődésével mégis sikerülhet. Addig pedig a remény és a tinta hal meg utoljára.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.11. 15:43:00

Egyéáltalán nem volt hiba Orbán lépése, hogy engedte a segélyvadász tömeget Ausztria felé. Ha ez nem történt volna meg, még ma is minden a magyar kormányt hibáztatná.

Furore Carcosa 2015.09.11. 15:43:49

@Virág et.: A konkrét helyzet az, hogy azok közül az uniós országok közül, amelyeket elért a menekülthullám, egyik sem képes betartani se a dublini, se a genfi egyezményt. Ausztria, Németország és Dánia éppoly kevéssé, mint Magyarország. Mivel _senki_ sem készült fel erre a válságra normálisan.

Hadd ne hozzam megint a példákat a külföldi sajtóból, hogy az első Willkommen-áriát követően nyugaton milyen viszonyok közé kerülnek a menekültek. Ott is zsúfoltság van, kapkodás és információhiány és puszta kövön alvás és fertőzésveszély. Tovább, a regisztrációt ott is megtagadják, a gyűjtőhelyekről ott is megszöknek, az autópályákat ott is ellepik. Akkor mi is a különbség egész pontosan, és miért éppen Magyarország a feketepéter?

(Ha erre a plakátkampányt meg a konzultációt hozod fel, előre jelzem, egyetértek veled: mindkettő az idő, pénz és energia vétkesen ostoba elpocséklása volt. De objektíve nézve nem lettek olyan katasztrofális következményei, mint Merkel hülye bejelentésének, amitől varázsütésre mindenki szírré változott a zöldhatáron, csúnyán kitolva az _igazi_ szírekkel.)

TG69 2015.09.11. 15:49:07

@Bell & Sebastian: Ezt akartam én is kérdezni :). Plakátolás és konzultáció helyett lehettek volna azonnali intézkedések (ebbe a felkészülés a kerítésre is belefért volna) és egy tényleges tájékoztatás arról, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe és mit vár tőlünk a schengeni határvédelem. Esetleg nem 0 menekült vállalása úgy, hogy most derült ki van esetleg már 1000 kopt keresztény. Most én lennék az első aki védené ezt a csürhét, de a habonyizálódott a dolog és Zárug nem érti, hogy mitől lettünk mi megint vesztesek. Ennyi már hazai pályán sem elég.

Tündér_Lala 2015.09.11. 15:49:18

Ja kérem a kétfrontos harc nem vállalható.
A nyugati és hazai neoliberálisok árulása, vezetőinek hátba támadása miatt erőt alkalmazni nem lehet, fogócskázni pedig 175 km-en napi 3000 emberrel hatékonytalan. A törvényeken és országokon akkor lehet átgázolni, ha a törvények és országok mögött nem áll és nem állhat hatékony erő, amely kikényszerítheti azok tiszteletét.

GNDL 2015.09.11. 15:55:01

@TG69: „most derült ki van esetleg már 1000 kopt keresztény”

Család! Azaz alaphangon ~4-5 ezer ember, bár ha tágabb értelemben vesszük a családot, és ismerjük a Közel-keleti családmodellt, ez akár 15 ezer, vagy még több embert jelenthet.

De ha maradunk is a 4-5 ezernél: mindezt fű alatt, a 2013-14-es választási kampányban intézték, mikor a Jobbik 2-3 cigány család betelepítését is kiszagolja és hetekig verik az asztalt miatta?! :)

Balog sztorija óriási kamu. Főleg annak tükrében, hogy egy politikus vagy egy állami vezető sem mondhatja hitelesen, hogy ezt meg azt csináltam de titokban, és bizonyítéka na az nincs. :)

mackensen 2015.09.11. 15:59:27

Akinek nincs kedve elolvasni az egész szart, annak itt a lényeg.

"A kormány és Orbán Viktor – nagyon helyesen"
" Orbán Viktor a hétfői nagyköveti értekezleten nyíltan el is mondta"
"hogy miért is akarja Orbán betartani oly szigorú módon"
"akik telefonon kizsarolták Orbán Viktortól"
"Miközben szegény Orbán Viktor "

Virág et. 2015.09.11. 16:18:23

@Bell & Sebastian: Alkalmazok embereket és ez felszabadít egy csomó szabadidőt nekem. Gondolom a teljes mandiner-gárda nagy örömére. :)

@Furore Carcosa: Valóban ott is vannak problémák, de nálunk a nem megfelelő ellátás mellé még a botrányos, konfliktuskereső, szabadságharcos retorika is párosul. Ha az osztrákoknál nem volt elég férőhely, azt elég jól árnyalta, hogy kint sürgött-forgott a belügyminiszter és mindenki arról beszélt, hogy nagyon segíteni akar.
Nálunk ilyen nem volt. Egyszerűbben: a látszat, a PR legalább olyan fontos, mint a tett maga. Orbánék csak befelé beszélnek és aztán meg vannak lepődve, hogy kint is meghallják és nem tetszik nekik.

Ezért mondom, hogy helybe mentünk a pofonért.

access denied 2015.09.11. 16:59:37

@Virág et.:

Szerintem orbánék nem akarták a botrányt, a hétkerben egyszerűen beszartak a keletinél felbukkanó muzulmán!!! tömegtől, és a zsiványok robbantották a médiabombát, tovább rontva a helyzetet.

(Azért megnéztem volna az eredményét amikor meghekkelik a tömeget hogy ott egy zsinagóga ott osztanak vizet, kaját, vonatjegyet, talán majd legközelebb.)

chrisred 2015.09.11. 17:50:06

"A nagyrészt muszlim népvándorlók hada szó szerint átgyalogolt a magyar állam, a magyar kormány és a magyar nép akaratán. Az akarat pedig nem is volt más, csak az, hogy tartsuk be a Magyarországra vonatkozó schengeni szabályokat."

Pedig az kellett volna csupán, hogy a genfi egyezményt tartsuk be. A magyar állam ehhez csatlakozott, a magyar kormánynak a feladata, hogy ezzel kapcsolatos kötelezettségeit teljesítse, a magyar népnek pedig el kellett volna magyarázni, hogy ez most nem svédasztal.

Male39 2015.09.11. 17:55:01

T. Zárug Péter Farkas politológus, egyetemi oktató!

Évek óta inkább csak olvasom a blogokat és a kommenteket.

Vannak rosszabb írások és elemzések és vannak jobbak.
Vannak értékelhetetlen reagálások és vannak megfontolásra késztető érvek is közöttük.

Amit Öntől ma olvastam a következőre reagálásra kényszerített:

T. Zárug Péter Farkas politológus, egyetemi oktató!
Maga egy óriási FASZ .. így .. egyszerűen.

Ezt a "művet", amikor felköhögte magából nem tudom, hogy hol járt, mire gondolt közben.

Azt meg sem merem kérdezni, hogy ha valamelyik tanítványa egy hasonló anyaggal lepné meg, milyen jegyet adna.

Egyszerűen az agyam elhagyom, hogy ilyen színvonaltalan, suttyó írást el lehet adni egy blognak.

Teljesen kész vagyok ..

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:20:49

@Male39: Szerintem hass, alkoss, gyarapíts egy blogot, aztán ha jó lesz, majd leszedjük róla a keresztvizet.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:24:24

@Virág et.: Ha magát a munka szabadította föl, ne is mondja tovább, úgy is tudjuk, kinek köszönheti a szabadidejét.

Ha üzletel, zsidókra vigyázni ám, mert nem szokták kifizetni, amit megrendelnek. Hacsaknem szintén zenész.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:27:36

@TG69: Mondom, hogy a média úgy hatalmi ág, hogy nem is volt a szavazói listán. Nekik anélkül is örök élet, ingyen sör ez a bolhacirkusz, amit mutogatnak.

Majd a HVG eldönti, hogy lőjünk rájuk vagy ne lőjünk rájuk?

Bell & Sebastian 2015.09.11. 19:30:37

@GNDL: De bizony aggódok. Hacsaknem egy elsüllyedt zászlóshajóról migrált ide. Mondja csak, Tipogróf úr, ujjlenyomatot adott vagy megy is tovább, mint a hasmenés? Van pénze, vagy adjunk?

chrisred 2015.09.11. 20:05:22

@Bell & Sebastian: És a bírákra ki szavaz?

Bell & Sebastian 2015.09.11. 20:15:06

@chrisred: Nálunk az nem hatalmi ág, pontosan ezért.

chrisred 2015.09.11. 20:25:46

@Bell & Sebastian: Jó, hát ha így vesszük, nálunk nincsenek is hatalmi ágak.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 20:31:25

@chrisred:

Az bírók nem alkotnak jogot, csak alkalmaznak, ellenben a média a véleményformálás jogával lép fel.

chrisred 2015.09.11. 20:36:51

@hazafias blog szerk.: Úgy érted, a bírák monopóliuma a jogszabályok értelmezése, míg a média monopóliuma a világ történéseinek értelmezése? Az utóbbi azért kevésbé igaz, főleg azért, mert szimultán több értelmezés is létezhet és létezik is a médiában.

Bell & Sebastian 2015.09.11. 20:47:50

@chrisred: Egy van.
___

A médiához képest a bíráknak cicc van. Ebből nem az a tanulság, hogy a nemkicsit zsé bírói ágat kell erősíteni, hanem a nagyon zsé-médiát legyalulni.

Ha egy német kancellárt meg tudnak vezetni (Aristo megmondása a négyéves ciklusról), akkor mit tesznek a tyúkudvarra száműzött kerti törpével? Ha engedi, persze.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 20:50:58

@chrisred:

Úgy értem, ahogy írtam. A bírók csak a törvényhozás által meghatározott jogszabályi keretek között ítélkezhetnek, míg a média úgy hazudik, manipulál, ahogy csak a csövön kifér.

chrisred 2015.09.11. 20:56:51

@hazafias blog szerk.: Csak az égvilágon senkit sem kötelezhetnek rá, hogy figyelembe vegye a médiát. Amíg a bírók ítéleteit nehéz nem figyelembe venni, mert az állami erőszak monopóliuma útján kikényszeríthetőek.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 21:06:06

@chrisred:

A magad aspergeres módján jól megragadod a média patkányfészek jellegét: a média bármit sugallhat, állíthat, felelősséget nem hajlandó vállalni érte.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 21:42:36

@chrisred:

Látom, neked is leállnának az életfunkcióid, ha egyszer nem hazudnál! Mióta vagyok én hírszolgáltató?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.11. 22:19:51

"Néha vonulnak az M5-ösön, néha nem, és özönlik, csak özönlik az áradat, át ezen a nagy európai szavannán! "

Akárhonnan is nézzük, ez lázadás. Ezzel a lázadással a népvándorló migránsok eljátszották az esélyt, hogy európaiságot követeljenek. Lázadóknak nem európaiság jár, hanem erő.

Na majd szeptember 15-e után!

Még 4 napot kell kibírni.

legeslegujabbkor 2015.09.11. 22:27:22

Lehet, hogy a német és az osztrák kancellár lekezelő Orbánnal.
Az viszont biztos, hogy Orbán lekezelő a menekültekkel.
Emberi bánásmód és részletes tájékoztatás lett volna a kulcs, nade aki még a saját állampolgáraival sem áll szóba, attól mit is várunk?

pervie but hot (törölt) 2015.09.12. 04:48:09

@chrisred: "a bírák monopóliuma a jogszabályok értelmezése"

Hát ez nincs így. Nem értelmezhetnek jogszabályt, csak alkalmazhatják. Az Alkotmánybíróságnak volt korábban ilyen szerepe, de az már a múlt és az AB nem is igazi bíróság.

chrisred 2015.09.12. 06:14:17

@hazafias blog szerk.: Semmilyen mértékben sem, ezért a patkányfészek jellegű modoroddal sincs probléma, sem azzal, hogy hirtelen a médiából hírszolgáltatót csinálsz.

chrisred 2015.09.12. 06:24:11

@pervie but hot: Az Alkotmánybíróság feladata az alkotmány értelmezése (volt), illetve az egyes jogszabályoknak az alkotmánynak való megfelelőségét (vagy alkotmányellenességét) vizsgálta. Azonban minden bíró jogköréhez hozzátartozik a a jogszabályok értelmezése, szemben az állami szervekkel, amelyek valóban csak alkalmazhatják a jogszabályokat, de mások számára kötelező értelmezést nem adhatnak ki.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.12. 06:33:35

@chrisred:

No, látom, te szopni jársz ide! És ezt az sem teszi szebbé, hogy üres fölényeskedéssel és eltartott kisujjú modoroskodással próbálod leplezni szándékodat. Mesélj nekem, mi a média (a sajtó), ha nem hírszolgáltató társadalmi intézmény?!

maxval a nem gondolkodó birca 2015.09.12. 06:51:04

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Mindig beleütközök a hozzászólásaidba, és arra jutottam, hogy neked 20 forintért bármikor szanaszéjjel verném a pofádat ;D

Imrebá 2015.09.12. 07:47:09

@legeslegujabbkor:

" Az viszont biztos, hogy Orbán lekezelő a
menekültekkel."

Mutasson nekem egyetlenegy menekültet.

chrisred 2015.09.12. 08:01:53

@hazafias blog szerk.: Média a tömegkommunikáció intézményrendszere, és mint ilyen, az információk továbbítására szolgál. Ennek egy része, valóban, a hírek szolgáltatásával foglalkozik, de messze nem ez a média egyetlen funkciója. Most például ezen a csatornán jelenleg az ismeretbeli hiányosságaid pótlása zajlik, de szerintem ennek nincs semmiféle hírértéke. :)

Imrebá 2015.09.12. 08:03:03

Lennék én is szívesen lekezelõ, ha lenne kivel.
Nincs róla papírjuk, hogy menekültek.
Az meg gyanús, hogy nem áll érdekükben, hogy kiderüljön a kilétük.

Asszem, majd én is elhajigálom a papírgyaimat, bevallom, hogy szíriai keresztény szakmunkás menekült vagyok oszt menek dzsörmenimennyországba tüntetni a jussomér, ha nem adnak aranyéletet kastéllyal, merdzsóval egy napon belül a nagycsaládom összes tagjának.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.12. 08:03:22

@maxval a nem gondolkodó birca:

Mert ostoba balliba vagy, ráadásul tisztességtelen is. Haragszol, hogy Soros nem fizet neked bért. Ennyi az egész. Emberileg megértelek: nem jó dolog munkanélküliként vergődni.

2015.09.12. 08:36:01

Bár csak elvinnék magukkal az Orbánt is a picsába.

Imrebá 2015.09.12. 08:57:34

@Diorella Queen:

Egy brancs maguk, ne is tagadja.

"Húsz forintért megmondom."

Bell & Sebastian 2015.09.12. 09:04:33

@Imrebá: Szomorkodhatna a balszerencséjén, mert a kastély után egy másik árát fizetné örökösödési adó címén, a merdzsó biztosítása meg annyi, hogy március közepén vehetne először kenyeret a kiszcaládnak.

Gót 2015.09.12. 09:14:38

Kedveseim!

Mielőtt elalélnának a genfi egyezménytől had legyen már itt még egy két érdekes dolog belőle:

9. Cikk

Ideiglenes intézkedések

Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.

31. Cikk

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

2. A Szerződő Államok nem korlátozzák az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmaznak, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást. A Szerződő Államoknak az ilyen menekültek számára megfelelő határidőt kell engedélyezni, illetőleg a szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek.

A kérdés tehát nem az hogy kell e a Nk.i egyezményeket alkalmazni, hanem hogy a regisztrálni, illetve kérelmet beadni sem hajlandó tömeg egyáltalán kezelhető e menekültként. Jogilag biztos nem.

Ha pedig nem menekült, mert nem akar itt menekültstátusért folyamodni akkor mi?

Illegális határátlépő--->Schengen.

Mit kell az illegális határátlépővel csinálni? Na mit? Ugyan azt mint az ukrán csempésszel, akitől egyébként attól külömböznek a bangladesi, meg kongói "szírek" hogy az ukrán nem kezd el rinyálni, hogy őt üldözi a Donbasz. Pedig inkább megtehetné.

Úgyhogy óvatosan ezzel a menekültezéssel.

chrisred 2015.09.12. 09:55:34

@Gót: Ezekből a rendelkezésekből nem az derül ki, hogy nem kezelhető menekültként, hanem éppen az ellenkezője. Vagy legalábbis hogyan értelmezed ezt a címet:

A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó MENEKÜLTEK

Az 1. pontból az derül ki, hogy azok a MENEKÜLTEK, akik nem jelentkeznek haladéktalanul a hatóságoknál, büntethetőek. Ez azonban nem mentesíti az államot, hogy a menekült státusz elismerése iránti eljárást lefolytassa.

De ettől függetlenül azok, akik nem adnak be menekült kérelmet, azokkal szemben senki nem köteles lefolytatni a menekültügyi eljárást. Tökmindegy, hogy legálisan vagy illegálisan lépték át a határt, vannak érvényes papírjaik vagy nincsenek.

access denied 2015.09.12. 10:28:12

@chrisred:

Hmmm....
>>akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ...

chrisred 2015.09.12. 10:53:18

@acces denied: Igen, ők nem büntethetők, ha haladéktalanul jelentkeznek a hatóságnál.

Imrebá 2015.09.12. 11:00:08

@Bell & Sebastian:
" Szomorkodhatna a
balszerencséjén, mert a kastély után egy
másik árát fizetné örökösödési adó címén, a
merdzsó biztosítása meg annyi, hogy
március közepén vehetne először kenyeret a
kiszcaládnak."

Engem ne féccsen.
Ha a kastélyosmerdzsót sikerülne kiríni, a többi már pite lenne.
Még arra is jutna, hogy magának is ígérjek valami ínycsiklandó falatot.
Lényegre.
Holnap indul egy 500-as trabi, ami állítólag 70 személyes.
Még van benne 15 szabad hely.
Kicsit szorossan leszünk, de a mecsetbe aszonták megéri.
Gyün velünk a kánaánba vagy nem?
Erre feleljen.

Bell & Sebastian 2015.09.12. 11:14:57

@Imrebá: Én már ott vagyok. Köröttem van.

legeslegujabbkor 2015.09.12. 11:19:05

@Imrebá: Az lehet a probléma, hogy csukva van a szemed. Nyisd ki!

Nosza, indulj el a semmibe családostul, ne csak beszélj

Imrebá 2015.09.12. 12:25:38

@Bell & Sebastian:
Szívesen sajnálom magát.
Órabérbe.

@legeslegujabbkor:
Má megen magát kûtték?
Mondja már meg a többieknek, hogy nem annak szólt amit írtam aki nem érti.
Vagy nem akarja érteni.

Férre ne ércsen, nem baj, hogy belebeszél abba amivel sebi papát próbálom provokálni.
Köszönöm, hogy megtisztel figyelmével.

De nem bánnám ha tudna a soraim közt is olvasni.

Gót 2015.09.12. 12:37:48

@chrisred: Hm. Rosszul gondolja. Ha nem tud elszakadni a nyelvtani ertelmezestol nem fogja megerteni. A szerzodes ilyen ertelmezese eseten az a szemely is "menekult"nek nevezendo akirol a hatosag megallapitja hogy nem az. Ne tevessze meg az se h a szerzodesben nincs bene szo szerint hogy aztaki nem koveti a fenti szabalyokat bizony kivagjakl mint macskat szarni. Ez altalaba a nem zeti jogban van benne.

Bloodscalp 2015.09.12. 17:54:41

@GNDL: jó időben volt fidelitaszos, bezzeg a maiaknak már nem terem ennyi babér

Bell & Sebastian 2015.09.12. 19:52:29

@hazafias blog szerk.: Nem azért mondom, de az Orbánnal készült, legfrissebb interjút (gondolom: a logikus levezetésért), órák alatt elsüllyesztette a nyugati sajtó. Míg ott az önfeladás _ellen_ tüntetnek a „nácik”, minálunk mellette a bolsik, akik -gondolom- ugyanaz az 1.500 gyurcsányista, negyedik-köztársaságista felforgató.

Le kellene 2 millió embernek elállni a határt, oszt hadd mutogassák a tévékbe. Zsö szüz hángroá.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.12. 20:03:37

@Bell & Sebastian:

Ez jár a fejemben, amióta elkezdődött ez az őrület. Néhány ezer vagy tízezer magyar férfi láncban állhatna a magyar határon, ha kapnának egy pajzsot és egy tonfát vagy gumibotot, amivel ütemesen dobolhatnának, még hatásosabb volna, egyértelművé tenné a viszonyokat.

Bell & Sebastian 2015.09.12. 20:37:38

@hazafias blog szerk.: Nem is a Nagykörúton kellene sétálgatni. A dehumanizáltság is egyből csorbát szenvedne, az tuti.

Imrebá 2015.09.13. 04:16:23

A szegény menekültek nem is szegények.
És nem is menekültek.
Szerintem földönkívüliek.
2000 km megtétele után sem fáradtak. A gyerekek sem. Jókedélyüek mintha buliba mennének.
Taxizgatásra is fussa.
Ez kéremszépen invázió.
Ufòk offenzívája.
Alakváltók.
Nemcsak a külsejüket, a természetüket is tudják váltogatni.
Természetfeletti képessêgük van a bûntudat okozásra.

access denied 2015.09.13. 10:49:43

@Imrebá:

ne fossá má.

Van nekünk csodafegyverünk ellenük:

soundcloud.com/djshuayb/my-little-pony-theme-song-beat

És miután kiröhögted magad, gondolkozz egy kicsit, mert nem vicceltem.

2015.09.13. 12:11:33

Én azért nem mondanék olyan butaságot, hogy Törökország tartja a frontot a bevándorlókkal kapcsolatosan. Pláne akkor ha mint állitólag--politológiát tanit a Z P F, mint egyetemi oktató akkor viseledjen.

A Hir tv-ben szinte örjöngött, mint aki elvesztette az eszét. Orditott mint aki félt ! Már azt vártam hogy valaki fogja már meg a kezét és nyugtassa meg vagy dúdoljon neki gyerekdalt. Mert egy gyerek normálisabban viselkedik mint ő viselkedett.

De ha már politológiát tanit, akkor magyarázza már el, hogy miért a kurdok, azok akik védik az ISIS ellen azt
a kis terültet amit hazájuknak tekintenek ?
Miért a kurdok azok, akik nem "rosálnak " az iszlám ellen ? És ha már Törökország a "bástya " akkor miért is bombázta a kurdokat ?

De nem furcsa ? Most azt hallani a jobboldaliaktól hogy az arabok azok csordák. Amikor Izráel nekikment, amikor berohan és rendet tett, a határvidékén, akkor miért is köpködték az zsidókat és hősként éltették az arabokat ? Mi ez a képmutatás ?

És hogy a tisztességes magyar emberek törtek, zúztak és gyujtogattak, az miért is hazafias tett ? És hogy ingyen utaznak a bevándorlók ? Tudja legalább hogy mióta ? Mert ez már lassan 1 éve. de lehet hogy több ideje is így van. Most vette észre ?

De hogy megnyugtassam, nálunk már az 1986-os évben, a Romániából átjöttek viselkedtek körülbelül igy. Akkor is mindenki hős volt, üldözte a "szeku " mondták. Nekik már akkor lakást kellett adni, be kellett rendezni a lakásukat, szines tv-t kaptak és nem mentek ám akármilyen helyre dolgozni, mert öket védeni, óvni kellett. Ennyit a múltról. Mert ezt tapasztaltam.

Ám mielőtt elkezdene kioktatni, szeretném jelezni hogy különbnek érzem magam minden jött mentnél. Az én Apám , akinek '56-ban ki kellett mennie, disszidens lett és életemben 2 alkalommal láttam--amikor hazajött meghalni--most ha feltámadna azokkal akikkel együtt már a másvilágon van, lehet hogy elszégyelné magát .

Mert a haszonlesők, a talpnyalók, a nagyhanguak, a lusták és orditozók lettek a hősök, azok az igazi magyarok. Akik pedig csak teszik a dolgukat, eltartják a sok haszonlesőt, politikust, a sok seggnyalókat, azokból lassan földönfutók és kisemmizettek lesznek .

Nem kell itt beszélni és regélni az elnyomásról, a régi
rendszer olyan volt, amilyen. De gondolom nem járt 12 éves koráig havonta jelentkezni a rendőrségre, nem egyedül nevelte fel az Édesanyja és mi nem adományokból, nem segélyekből éltünk. Mert szegények voltunk, de nem gerinctelenek !

És végül egy mondatot engedjen meg. Ha már azzal kérkedik hogy politológiát tanit, akkor egy értelmes ember nem ordit, nem hörög és nem pattog. Érvel, beszél, alátámaszt és ha kell igyekszik meggyözni a másik felet. De orditani, tajtékozni csak a tehetetlen és a buta ostoba ember szokott.

Imrebá 2015.09.13. 12:15:15

@acces denied:

" ne fossá má."

mért ne?
fáj az magának?
az én liberóm+az én szabadidõm bánja.

mobilom nem nyitja meg a linkjét.
inkább mondja el melyik nemviccén kéne kacagnom.
Tiszteletem.

Imrebá 2015.09.13. 12:22:33

@jános515:

Tisztelendõ úr, van errõl valami jutubos videóanyag?
Erõt, egészséget!

access denied 2015.09.13. 12:24:14

@Imrebá:

Nem fáj csak idáig érződik.

apps: soundcloud.com/mobile

Nem vicc.

Imrebá 2015.09.13. 14:02:10

@acces denied:

"Opera Mini is not
supported :(
To use SoundCloud, we recommend
Opera Mobile."

ne erõltessük a linket.
a témát se.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 17:19:11

Eddig tartott a német lelkesedés, 1/2 hatkor bejelentik a határellenőrzés visszaállítását, egyelőre Ausztria felé.

Impozáncs mennyiségű migráncs marad így a nyakunkon, libsik felkészülni, ajvé indul: három, kettő, egy...

access denied 2015.09.13. 18:53:53

@Bell & Sebastian:

Folytassuk itt tovább a kettő összeér.

Továbbra is fogadják a szíreket, csak a regisztrációjuk ezentúl a határon lesz.

www.sueddeutsche.de/politik/fluechtlingskrise-fluechtlingskrise-deutschland-will-voruebergehend-grenzkontrollen-einfuehren-1.2646314

>>... mert ha így megy tovább, írmagjuk nem marad.
Épp most szaporítják magukat még tovább, vért frissítenek.

A mi nyakunkon a többi marad, nem kellett volna a muttival összeveszni.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 19:17:27

@acces denied: Vannak most sokan, akik éppen szemmel verik Muttit. Hogy pácban vagyunk, mint valóság, az ne zavarja meg az érzékelésünket abban, hogy a holnapra kidolgozott mesében ismét győzni fogunk.

Hős fórumózóink ha beveszik Bécset, kinyalják a cukrászdájukból mindet.

Bell & Sebastian 2015.09.13. 19:42:41

Bombariadó a müncheni főpályaudvaron. A rendőrség szerint nincsen dolguk a migráncsokkal. A teljes kiürítésen kívül, persze.

Imrebá 2015.09.14. 12:28:01

@Jean Sol Partre:

ki az a David és honnan ismer engem?

Imrebá 2015.09.14. 18:50:21

@Jean Sol Partre:

" David Vincent építészmérnök számára a
rémálom egy kedd reggelen kezdődött,
amikor néhány perccel négy óra után egy
üzleti útról hazafelé sietve rövidebb utat
keresett, melyet végül soha nem talált meg.
Az út helyett idegen betolakodókkal találta
magát szemben, akik emberi alakot is
képesek ölteni. Az idegenek készülő
inváziójának a hírét viszont senki nem hiszi
el neki. Vajon hogyan győzze meg a
hitetleneket arról, hogy veszélyben vannak?"

nem rossz!
egy-két dolog még vonatkoztatható is a szavannánkra berobogó, néha egészen emberi módon viselkedõ gnúcsorda-szerûségre.

Imrebá 2015.09.14. 23:02:29

Szombat-vasárnap 15 ezer bevándorló érkezett.
Ma délig 6 ezren jöttek.

Kérem vigyázzanak.
Záródnak az ajtók.

Baldrick68 2015.09.16. 08:23:15

Nekem ez a kedvenc részem: ".. és Orbán Viktor – nagyon helyesen – két hete, akkor.."

Szinte látom magam előtt a képet:"Főnök ide hamuzzon..."

access denied 2015.09.16. 08:28:06

@Baldrick68:

"Miközben szegény Orbán Viktor...."

jaaskinnen (törölt) 2015.09.16. 10:54:50

azt hiszem most lesz "érdekes" ZFP által felvetett kérdés; lesz-e a jogszabályok mellett kitartás a végsőkig, vagy az lesz, amit Kósa belengetett, hogy addig van "határzár", amíg azt nem kérik, ne legyen védve az eu határai (ezt nem lehet nevetés nélkül megállni, mi az, hogy kérik? Junker ír egy levelet, ne, már)

és még egy, kérlek, kedves Péter, ingyen ne utazzá már, legalább Te ne!

annamanna 2015.09.19. 03:51:17

"Pedig Magyarországnak volt egy óriási fórja mindenkivel szemben, amiről eddig még senki nem beszélt. A magyar honvédség legjobb felderítői kapták a NATO déli egységén belül a feladatot, hogy az egész nyugati szövetség felé tárják fel Koszovó állapotát és az újdonsült állam szerepét az embercsempészetben. Felderítőink kiváló munkát végeztek. A magyar kormány miért nem látta azt, amit saját magyar katonáink még a nyugati szövetségesekkel is megosztottak, a legmagasabb szinten? Amikor a Belügyminisztérium tavaly novemberben szerencsétlen ásotthalmiaknak mindössze 14 millió forintot adott a menekültek koordinálására – nevetséges! –, már rég kellett volna épüljenek a NATO-drótos kerítések. Nem így történt. Miért nem? Talán a honvédelmi miniszter lemondásában – a pillanatnyi kerítésvitán kívül – ez is benne volt.

Mindegy. Higgyük el, hogy senki nem látta ezt az áradatot! Higgyük el, hogy a műholdak nem látták a vonulást és higgyük el, hogy erre nem lehetett felkészülni, még akkor sem, ha véletlenül pont szerencsénk volt és magyarok adták a déli mozgásokról az első érdemi információkat. Maradjunk tehát a hivatalos, nyilvános verziónál, amely nem ismerheti a tényt, hogy az embercsempészek balkáni mozgását, kapacitásjelentéseit és autóik százainak a rendszámát már 2014 novembere során pontosan tudta a magyar katonai felderítés."

Eddig ZPF, és ehhez az index cikke:

"A menekülthelyzet kifejezetten jót tett a Captagonban utazó bűnözőknek: a határokon a menekültekre sokkal kevésbé szigorú ellenőrzések várnak, mint a legálisan beutazókra."

"Szádik története azt mutatja, hogy a Captagon akár Európába is észrevétlenül eljuthat, hiszen ő úgy sem akadt fenn az ellenőrzéseken, hogy Törökországban, Macedóniában és Magyarországon is menekülttáborban volt. Igaz, egy szem tabletta könnyen átcsúszhatna a motozáson, de egyáltalán nem nézték át a holmiját és a ruháját.
A kamaszfiú jól láthatóan nem is érezte a tette súlyát: egyáltalán nem tartotta furcsának, hogy nekem mutogatja a hullámvonalas tablettákat. Eddig szerencsetalizmánként tartotta magánál, mint egy nyúllábat. Csak akkor dobta ki, amikor közöltem vele, hogy ezért azonnal kitoloncolhatják."
index.hu/kulfold/2015/09/15/a_feketekereskedelem_nagy_evet_hozta_el_a_menekulthelyzet/

Valóban nem véletlen, hogy azon az útvonalon jönnek, amit a maffiák már régóta bejárattak.

coub.com/view/4a870
süti beállítások módosítása