Mit kezdjünk az éhes betörővel? − Migráció és mi XX.
2015. szeptember 09. írta: Redakció

Mit kezdjünk az éhes betörővel? − Migráció és mi XX.

migrans_20.jpg

Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók.

*

Mit kezdjünk az éhes betörővel?

Mike Károly közgazdász, egyetemi oktató írása

 

Nincs biztosabb jele a valódi társadalmi válságnak, minthogy hirtelen mindenki a társadalom alapértékeiről kezd el vitatkozni. Ez egészséges reakció, hiszen minél nagyobb a megrázkódtatás, annál fontosabb tisztázni, mik az együttélésünk biztos alapjai. A gyakorlati nehézségek útvesztőjébe csak világos etikai elvekkel felvértezve léphetünk be. Európában a vallási és politikai vezetők, véleményformálók meglepő összhangban találtak rá a keresztény könyörületesség elvére, mint ami világosan kijelöli a helyes cselekvés útját a migránsok kiváltotta krízisben. Az irgalmas szamaritánus, de legalábbis a betlehemi szállásadó példáját kell úgymond követnünk, minden más megfontolás előtt. Természetesen igyekezni kell felszámolni a menekülés okait is, de amíg zörgetnek, addig ajtót is kell nyitnunk.

Bármennyire egybe esik is erkölcsi indulatainkkal, az „irgalmat” minden más elé helyező érvelés sántít. A felhozott erkölcsi példázatok nem adják kielégítő leírását jelenlegi magyarországi helyzetnek, de talán tágabban az európainak sem. A valóságnak nem megfelelő erkölcsi érvelésen pedig nem alapulhat helyes cselekvés, csak tévelygés és zűrzavar.

A Közel-Keletről hozzánk érkezők nagy többsége illegális határátlépő. Tudatosan megszegi az ország törvényeit. Nem kér bebocsátást, menedéket, hanem erőszakkal próbálja azt megszerezni magának. Nem ahhoz hasonlít, aki valakinek az ajtaján zörget és menedéket kér, hanem ahhoz, aki a kerítésen át ugrik be a kertbe és fittyet hány a tulajdonosra. Világos, hogy az utóbbi teljesen más erkölcsi és ebből fakadó jogi megítélés alá esik. József és Mária nem betörtek a betlehemi házba, hanem bebocsátást kértek.

Természetesen a törvénysértésre is létezhet mentség. A ma sokat emlegetett keresztény erkölcs valóban hagyományosan azt tanítja, hogy ha valaki közvetlen életveszélyben van, joga van elvenni a másét. Azonban egyik legfőbb tekintélye, Aquinói Szent Tamás azt is hozzáteszi, hogy például az éhség vagy ruhátlanság még nem feltétlenül életveszély. Akinek van feleslege, annak ilyen esetben (és máskor is) erkölcsi kötelessége segíteni a szorult, nyomorúságos helyzetben lévőt, de az utóbbinak nincs joga a tulajdonát erővel elvenni. Ha az utóbbit teszi, büntetést érdemel. Nem csak azért, mert aláássa a társadalom rendjét, hanem mert a „ne lopj!” erkölcsi parancsát is megszegi.

Az illegális migráns esetében a helyes példázat tehát a szükséghelyzetben lévő törvénysértőé. Az erkölcsi ítéletalkotás kiindulópontja csak a két elem – a szükséghelyzet és a törvénysértés – együttes figyelembe vétele lehet. Ha csak a törvénysértést vesszük észre, a szükséghelyzetet nem, akkor könnyen véthetünk a segítségnyújtás erkölcsi parancsa, esetleg a másik ember élethez való joga ellen. Ha pedig eltagadjuk, bagatellizáljuk a törvénysértést, és csak a szükséghelyzetre koncentrálunk, akkor semmibe vesszük a törvényt betartók erőfeszítéseit, „biankó csekket” adunk a törvényt megsérteni szándékozóknak, és felszítjuk az ezt rossz szemmel nézők indulatait.

A „szükséghelyzetben lévő törvénysértő” megközelítése világossá teszi, hogy valódi erkölcsi dilemmával van dolgunk, amelynek megoldása árnyalt gyakorlati bölcsességet kíván meg. Ez lehetőséget kínál arra, hogy az értelmes párbeszéd medrébe terelje a „naiv liberálisok” és az „idegengyűlölők” erkölcsi indulatait. A „szamaritánus” retorika az utóbbiakat egyszerűen elítéli és szalonképtelennek nyilvánítja, tagadva a törvénytisztelet sérelme miatti aggodalom jogosságát. Az értelmesen meg nem vitatható, elnyomott indulatok azután rendszerint radikalizálódva törnek fel a mélyből.

A menekültügyben folytatandó értelmes vitához fontos lenne még egy további körülményt tényként közösen elfogadni. A magyar határ illegális átlépésére gyakorlatilag senkit sem a közvetlen életveszély késztet. A legális belépésre kényszerítés, de még a belépés erőteljes korlátozása sem okozna életveszélyt vagy direkt módon vészhelyzetet. Más szóval, van valódi mozgástér a törvénytisztelet kikényszerítésére humanitárius áldozat nélkül. Hozzátéve, hogy az utóbbi elkerülésében a menekülteknek és más országoknak is nagy felelősségük van.

Böjte Csaba még a válság kezdetén éleslátóan azt mondta, hogy kell kerítés és kell rá kapu is. Ha véget vetünk a törvénysértésnek, és a migránsok valóban menedékkérőkként jelennek meg, a „jó szamaritánus” egyoldalú logikája életbe léphet. Akkor sem lesz könnyű megvalósítani, és aligha lesz azonos egyszerűen a „befogadással”. Ám előbb el kell oda jutnunk, humánusan, de gyorsan és határozottan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr87770380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mike Károly: Mit kezdjünk az éhes betörővel? − Migráció és mi XX. 2015.09.09. 07:52:03

Az illegális migráns esetében a helyes példázat a szükséghelyzetben lévő törvénysértőé. Az erkölcsi ítéletalkotás kiindulópontja csak a két elem – a szükséghelyzet és a törvénysértés – együttes figyelembe vétele lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.09. 07:03:02

Így van.

Nem szabad hallgatni az eretnek argentín homo-pedo-femino-liberális celebre, aki jelenleg megszállva tartja a Vatikánt.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 07:59:16

Nincsen itt semmiféle erkölcsi dilemma a mi részünkről. Politikai pecsenyesütés van - mások részéről.

Hogy most mindenkiből előbújt a hobbikeresztény, az csak annak a jele, hogy eddig mélyen aludt.

Nemcsak a multikulti életképtelen, a neoliberalizmus is, mert nem harcol, nem dolgozik és nem szaporodik, árok partján a libsi, pikuláján játszik.

Nem szép dolog migráncsot rugdosni, de valljuk be, a nép 95 százalékának reflexből lendült volna a lába.

Virág et. 2015.09.09. 08:07:29

A "törvénysértés" itt a határsértés lehetne egyedül, ami szabálysértés és ami alól a jelenleg hatályos jogszabályaink mentességet adnak a menekült-kérelem elbírálása alatt és a pozitív határozat után pedig örökre.

Arról nem is beszélve, hogy már a GYODA óta folyamatosan tömegek a rendes határátkelőkön jönnek át. Azok, akik Röszkén vagy Keletinél voltak, azok között nagy számban voltak olyan is, akik a határátkelőkön jöttek be eleve és kértek menekültstátuszt.

Nektek a bajotok az emberekkel van, nem azzal, hogy most vajon elkövettek-e egy amúgy nem súlyos szabálysértést vagy sem. A bajotok azzal van, hogy jönni mernek. Ki kéne nyíltan állni és ezt mondani a pepecselés helyett. Oda kell merni állni az olyan sz.r alakok mellé, mint a gyereket rugdosó huszadrangú náci patkány-riportnő (nem szoktam nácizni, ez viszont az). Tessék bátornak lenni, megmutatni, mekkora sz.rháziak vagyunk.

Én azt gondolom ugyanakkor, hogy ekkora tömeggel szemben nem lehet mást tenni, mint valahogy kezelni őket. Ha tovább akarnak menni, akkor engedjük őket tovább, ahogy eddig is tettük már 10 éve, amikor még kevesebben jöttek. A dublint nem fogják alkalmazni, ez világos. A rendelet a végnapjait éli, le fogják cserélni, egyébként a nyomás nélkül se működött soha igazán. 10% volt a maximum, akit visszaküldtek még a párezres években is. Mostanában tizedszázalékok jönnek csak vissza, a nemzetközi sajtóbotrányok után meg kövér 0 fog visszajönni. A László Petrák és Orbán-idézetek Magyarországa kemény munkával Szerbia szintjére fogja visszavetni az ország megítélését és nem vagyok biztos benne, hogy egy német vagy belga bíróság ma biztonságos országnak ismerné el Magyarországot.

Büszkék lehettek rá. Egy válságra a lehető legrosszabb választ sikerült adni. Közben Röszke már Guantanamo szintjén áll a nemzetközi sajtóban. Ami - feltehetően, miután bentről a nyilvánosság még nem láthatta - túlzás, de ha mi csak titkolózni tudunk, akkor ne lepődjünk meg ezen. És igen, ennek lesznek és már vannak is következményei az országra vonatkozóan. Forintosítható következményei. Mindenki érezni fogja.

Virág et. 2015.09.09. 08:09:18

@Bell & Sebastian: Nem migránst, hanem egy gyereket és egy gyereket ölében hordó édesapát rúgott meg az a senki. Ha a 95%-nak lendült volna a lába, akkor az a 95% pszichopata patkány, akikhez nekem semmi közöm és szégyellem magam miattuk.

Az irgalomhoz és az emberséghez nem kell kereszténynek lenni, csak szólok. De ez zárójelben.

Virág et. 2015.09.09. 08:13:15

Aki pedig az orosz maci ölelésétől várja a megváltást a libsibolsi hanyatló nyugat helyett, az csúnyán pofára fog esni. Az oroszoknak ezerszer nagyobb és fontosabb szövetségesük a szíriai rezsim és azok, akiket itt bőszen rugdos a nagy magyar hazafias média (szó szerint és átvitt értelemben is), azok valahol mégiscsak ennek az országnak az állampolgárai. A többség ráadásul nem is annyira Asszádéktól, hanem az előretörő IS-től menekül.

Aki nem hiszi, annak tényleg ajánlom az amúgy a témában nagyon szűkszavú orosz külügy múltheti nyilatkozatát. Ami eléggé leplezetlenül nekünk lett címezve.

Virág et. 2015.09.09. 08:30:26

Egyébként meg ennek a tükrében:

index.hu/belfold/2015/09/09/nagy_sokk_lesz_a_menekulteknek_orban_uj_idoszamitasa/

a dilettantizmus csúcsa ez az írás. A jövő héttől hatályos új szabályozás lényegében kivonja Magyarországot a genfi egyezmény hatálya alól. Ez nyilván sokáig nem lesz hatályban, de amíg nemzetközi fórum megsemmisíti, addig akár egy év is eltelhet. Ezzel kalkulálnak Orbánék.

Kemény dolgok lesznek és a CNN, az AL Jazeera, a BBC, az NBC és minden más fontos világcsatorna majd élőben tudósít róla. Az lesz igazán kemény. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a végén lesz-e mondjuk ENSZ szankció Magyarországgal szemben. Elsők lennénk az EU-ban. Schengenen belül maradunk-e a végén? És az EU-n? Az Emberi Jogok Európai Egyezménye lényegében alapját képezi az EU emberi jogi szabályainak is. Egy ország sem vonhatja önkéntesen ki magát a menekültekkel kapcsolatos kötelezettségei alól. Mi sem.

access denied 2015.09.09. 08:35:45

@Virág et.:

"Az oroszoknak ezerszer nagyobb és
fontosabb szövetségesük...."

.... a kínai.

Akik már sokadszorra segítették fel az elbotló oroszokat.

T.Jani 2015.09.09. 08:39:44

"Mit kezdjünk az éhes betörővel??"
Együk meg így növelve a túlélési esélyeket, mert ha az ember nem egy élősködő hivatalnok, akkor maga is éhezik.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 08:43:18

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szerintem nem kellene pálcát törni felette, ha saját bevallása szerint is beteg. Mert mi van akkor, ha az áttétek már a fejében vannak? Itt van nekünk Antall példája, aki hasonló helyzetben kitartott a végsőkig, becsületből és hűségből. Hogy jól jártunk vele vagy sem, az már egy másik dimenzió.

access denied 2015.09.09. 08:48:42

@Bell & Sebastian:

A cia ügynök antallra gondolsz?

Furore Carcosa 2015.09.09. 08:51:09

@Bell & Sebastian: "Nem szép dolog migráncsot rugdosni, de valljuk be, a nép 95 százalékának reflexből lendült volna a lába."

Ahol éppen tömeges rendőri intézkedés folyik, ott a kibicelő civil ne villogjon és ne akarjon beavatkozni, mert nincs kiképezve rá és semmi jó nem sül ki belőle.

@Virág et.: "Közben Röszke már Guantanamo szintjén áll a nemzetközi sajtóban. Ami - feltehetően, miután bentről a nyilvánosság még nem láthatta - túlzás, de ha mi csak titkolózni tudunk, akkor ne lepődjünk meg ezen."

Az ott dolgozó ismerőseim szerint a táborban rosszak az állapotok - de semmivel nem rosszabbak, mint teszem azt a hamburg-harburgi központi gyűjtőállomáson. Szóval most, hogy a nyakukba szakadt az ár, a németek sem képesek jobban kezelni a helyzetet, mint mi. Egyre kevésbé van rá alapuk, hogy ezen az alapon kritizáljanak minket. Viszont Röszkén nem vernek és kínoznak senkit, szóval az önhiszterizált média elmehet a búsba a Guantánamo-párhuzammal.

"Schengenen belül maradunk-e a végén?"

Orbitális móka lenne, ha azért basznának ki minket Schengenből, mert megpróbáljuk megvédeni a schengeni határokat. Kérdés egyébként, hogy egyáltalán van-e rá elegendő kapacitásunk.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 08:59:47

@Virág et.: Ne leckéztessen, ha megkérhetem, főleg ne a Bibliát citálja ide, mert ahhoz nem ismeri elég mélyen, hogy agyonverjen vele.

Elegem van a kibaszott hobbikeresztényekből!
És úgy általában a ferde okosságaiból is.

A libsi nem rugdal, inkább a pöcsével játszik, ezt akarta mondani?

Bell & Sebastian 2015.09.09. 09:01:57

@acces denied: Szerintem angol-francia volt, de azok meg Washingtonba vannak bedrótozva, úgyhogy: igen.

I_Isti 2015.09.09. 09:05:56

@Virág et.: Ezek már nem menekültek, hanem megszállók. Kíváncsi vagyok, mikor jössz rá.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 09:12:43

@Furore Carcosa: Mint ahogyan a fegyverviselés sem operett-vitézeknek való, mert ha izgága, hamar süti el, ha pedig bamba, elveszik tőle és a saját fegyverével lövik agyon.

El tudom képzelni, hogy stresszes helyzetben a rendőrökkel azonosult a hölgy és csak a képkivágást látta, reflexből gáncsolt. Nem kellene odaengedni a nyomorult firkászokat, oszt tegye a dolgát mindenki.

Pelso.. 2015.09.09. 09:17:41

@I_Isti: Hogyne, s ez a cég segít nekik a megszállásban, ki van ez találva, ugye.

index.hu/gazdasag/2015/09/09/a_cba_is_szivesen_felvenne_menekulteket/

Bell & Sebastian 2015.09.09. 09:28:23

@Pelso..: Borsodi cigót vegyen fel, az nagyobb truváj.

F. A. Hayek 2015.09.09. 09:38:59

@Virág et.: A "törvénysértés" itt a határsértés lehetne egyedül...

Tévedés:

2007. évi LXXX. törvény a menedékjogról

5. § (2) Az elismerését kérő köteles

a) a menekültügyi hatósággal együttműködni, így különösen: feltárni a menekülésének körülményeit, személyes adatait közölni és személyazonosságának tisztázását elősegíteni, okmányait átadni;

b) nyilatkozni vagyonáról, jövedelméről;

c) a menekültügyi hatóság által számára kijelölt szálláshelyen - az e törvényben meghatározottak szerint - életvitelszerűen tartózkodni és a kijelölt szálláshelyen a tartózkodásra irányadó magatartási szabályokat megtartani;

d) jogszabály vagy az egészségügyi hatóság elrendelése alapján magát egészségügyi szűrésnek, gyógykezelésnek, jogszabályban kötelezően előírt, valamint az egészségügyi hatóság által megbetegedési veszély esetén elrendelt, hiányzó védőoltások pótlásának alávetni...

48. § (3) A kérelmező a befogadó állomásról, közösségi szállásról, szerződés alapján fenntartott más szálláshelyről 24 órát meghaladóan csak különösen indokolt esetben, a menekültügyi hatóság engedélyével távozhat el, feltéve, hogy távolléte az eljárási cselekmények lefolytatását nem akadályozza.

Pelso.. 2015.09.09. 09:44:36

@Bell & Sebastian: Biztos van e célra megfelelően képzett komisszárjuk, aki a humánpolitikusi feladatokat is betölti egyben.

egyetmondok 2015.09.09. 09:51:13

" A magyar határ illegális átlépésére gyakorlatilag senkit sem a közvetlen életveszély késztet. "

Azt,hogy kit vagy kit nem fenyeget közvetlen életveszély úgy kell eldönteni, hogy a Genf szabályait magára kötelezőn elfogadó állam kivizsgálja az életveszély fennállásának a lehetőségét, személyenként egyenként.

jaaskinnen (törölt) 2015.09.09. 09:52:22

nagyon tisztességes, logikus írás, de nem a valós helyzetből indul ki.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 10:38:52

@Pelso..: Az eszkábált, innen-onnan összeollózott ideológiákkal az a legnagyobb baj, hogy éles helyzetben csődöt mondanak.

Aki rajta tartja az ujját az idők pulzusán tisztában vele, hogy a keresztény egyházak és közösségek már évek óta mentenek keleti keresztényeket, mint Nyugaton, mint nálunk vagy Keleten, vagy akár az oroszok.

De ez nem hír, nem verik nagydobra, mert egyrészt nem kívánnak a kirakatba kerülni és hasznot húzni belőle, másrészt ez ellentétes lenne a Fundamentummal és kivívná a libsik ellenző óbégatását.

Szerencsés esetben az állam is eltűri vagy támogatja ezeket a törekvéseket, amelyek -mégegyszer mondom- nem a CNN kamerái előtt zajlanak és ez így van jól.

Problémát a Németek jelentenek, amiért és valamiért úgy döntöttek, hogy bevásárolnak a söpredékből, valószínűleg azért, mert nem jól áll a szénájuk.

Ugyanez igaz az Unióra. Nem tarom elegánsnak, Orbán tányérjára kiporciózni mások szavazatszedő partizán-akcióját.

A CBA vehet fel tehénszemű idegent, a saját, központi raktárába vagy lovatdájába istállófiút, legfeljebb, esetleg az agysebész- és egyetemi oktató -szekciójába, ha van, de a friendchize-partnerei nyilván nem élnek a kínálkozó, rendkívül vonzó és előnyös lehetőséggel.

Furore Carcosa 2015.09.09. 10:49:45

@egyetmondok: "Azt,hogy kit vagy kit nem fenyeget közvetlen életveszély úgy kell eldönteni, hogy a Genf szabályait magára kötelezőn elfogadó állam kivizsgálja az életveszély fennállásának a lehetőségét, személyenként egyenként."

Ennél ugyebár mi sem egyszerűbb, amikor mindennap százával érkeznek a magukat háborús menekültnek valló egyének a határon át. Mivel a többségnek nincsenek iratai, a személyazonosítás bemondásos alapon történik: név, etnikum, ország, végzettség az, amit a migráns közöl a hatósággal. Hogy nem beszél az ország nyelvén, ahonnét állítólagosan származik, az másodlagos tényező; a hatóság nem vonhatja kétségbe, ha egy fekete bőrű migráns szírnek vallja magát. És ilyen adatokból kiindulva kéne elbírálni naponta több száz menekültkérelmet. De ha a delikvenst egy-két napig váratják (granted, borzalmas körülmények között, amiben egyébiránt a rendőrök meg a tolmácsok is osztoznak), akkor máris feljogosítva érzi magát, hogy kitörjön a kukoricásba és ellepje az autópályát.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.09.09. 10:51:26

provo.blog.hu/2015/09/07/a_galambok_etetese_tilos

Ezeket az embereket valakik tönkre tették. Az országukat leigázták, a természeti erőforrásaikat elrabolták, korrupt diktátorokat ültettek a nyakukra, és terroristákat képeztek ki, hogy ne lehessen béke a földjükön.
Ezeket az embereket valakik elüldözték. Családjukat és őket fenyegették, bántalmazták, megkínozták vagy megölték. Vallási okból, nemzetiségi okból, törzsi viszályok miatt vagy politikai okból.
Ezeket az embereket valakik megtévesztették. Azt üzenték nekik, hogy ne elégedjenek meg a krízisországból való kijutásukkal, a határ menti menekülttáborokkal, hogy az európai jóléti államok majd befogadják őket, új hazát biztosítanak számukra, és elfogadható életszínvonalat biztosítanak nekik. És hogy Magyarországon keresztül bárhová eljuthatnak, ha elég sokan vannak és elég kitartóak.
Ezeket az embereket valakik kihasználták. Dollármilliárdokat kértek el tőlük különböző bűncselekmények (elsősorban embercsempészet) végrehajtásáért cserébe, ezzel őket is bevonva a szervezett bűnözés iparágába. Egyeseket rabszolgamunkára köteleztek, amíg a bűnszervezeteknek le nem dolgozzák a kapott szolgáltatások árát.
Ezek az emberek szerencsétlenek. Segítségre szorulnak.
Kérdés, hogy Magyarország segít-e azzal, ha részt vesz a fenti bűnök elkövetésében. Ha szóval és tettel megerősíti azt a hazug üzenetet, hogy Európa szívesen látja az általa is tönkretett világ szerencsétlenjeit. Ha szemet huny a bűncselekmények felett, amelyek révén ezek az emberek idekerültek. Ha enged az erőszaknak.

Furore Carcosa 2015.09.09. 10:57:46

@Bell & Sebastian: „El tudom képzelni, hogy stresszes helyzetben a rendőrökkel azonosult a hölgy és csak a képkivágást látta, reflexből gáncsolt.”

Tökéletesen valid helyzetmegítélés, ám a végeredményt nem menti: ilyen helyzetben a jardnak nincs szüksége önbuzgalmas civil segítőkre. Reflexből rugdosódni, pláne triplán, durva önértékelési zavarra vall: a sajtómunkás hölgy nyilván akcióhősnek képzelte magát egy nyolcvanas évekbeli piff-puff-filmben. Rapid megröptetése abszolút indokolt volt, nyilván nem alkalmas a feladata elvégzésére. A 444-en ellene kibontakoztatott gusztustalan boszorkányüldözés viszont már-már kurucinfós magaslatokba emelkedik.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 11:01:36

Egyébként a matematikai alapjai roppant egyszerűek a kiókumlált mechanizmusnak: a bizonytalanokra és fásultakra hajt, majd jelentéktelen számú szavazat eldönti a kimenetet, erős média-kampánnyal megtámogatva.

Az ellenzők nácik, azokra nem ildomos, ugyebár, az ellenzők nem igaz keresztények, lám, Ferenc atya is jól megmondta, aki lapít, az nem demokrata, az a pár százezer jövevény meg alapból ide számít népes famíliájával és még biztonsági tartalék is marad.

Ennyire digitális lenne a gondolkodás? Bizony, ennyire, ezért pofonegyszerű kiszámítani hol áll majd meg a rulett.

Bőven elég, ha a németeknél (és csatolmányaiknál) bejön ez, onnan kezdve a többi bekaphatja.

Virág elvtárs nem buta elvtárs, szereti a mohás oldalt támasztani, mert ha itthon nem is nyer, majd csak akad valaki, aki fizeti onnan az ámokfutását.

Hogy esetleg egyszer tényleg futnia kell majd neki is? Nos, ez nincsen belekalkulálva, pedig nem lehetetlen.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 11:09:59

@Furore Carcosa: Maga még ilyen helyzetben sosem volt, mint ahogyan a többség sem. Ezért kénytelen lesz olyannak hinni, aki állt már ki hasonló rohamot.

Ekkor a felsőbbrendű lény ki van kapcsolva, amit embernek hívunk. Két eset van: vagy beszarsz és még össze is pisiled magad, vagy _ezt_ teszed, esetleg valami hasonlót.

Egy profi is csak arra ügyel ilyen esetben, hogy senki se jöbessen a személyes terébe, mert onnan kezdve már nincsen irgalom a támadónak.

Ennyi a történet és nem az, amit belemagyaráznak.
Amatőr meg végképp ne próbálkozzon, mert úgy eltapossák, mint egy kutyát.

egyetmondok 2015.09.09. 11:20:55

@Furore Carcosa:
Ennél szerintem nincsen is nehezebb feladat, igazad van.

gyalog.galopp 2015.09.09. 11:27:14

@Furore Carcosa:

Ülsz a monitorod előtt, esetleg sörözgetsz, borozgatsz, időnként megcsóválod a fejed, csettintesz, káromkodsz, majd iszol egy kortyot és pötyögni kezdesz.

Minden esetre nem látod, az érzékszerveiddel nem érzékeled azt a kilátástalan helyzetet, amit csak azok látnak és érzékelnek, akik már napok, hetek, hónapok óta ott vannak, nem látod a szeméthegyeket, a pofátlan követelőzőket, a végig fosott utakat, járműveket, nem látod az önfeláldozást, amiért a hála a megalázás, aljas rágalmazás, nem látod be mért kell neked udvariaskodnod azzal a pofátlan migránssal, akinek a zsebében több pénz van, mint az évi fizetésed, nem érted mért neked kell a piszkos munkát elvégezned az agyalágyult, nagypofájú friccek helyett

Hova rohansz azzal a gyerekkel te barom, nem érted, hogy nem arra kell menni, franc a pofádba, már most ezzel kezded?

Furore Carcosa 2015.09.09. 11:30:23

@Bell & Sebastian: Valamelyest hasonítható helyzetben voltam már, tolmácsként egy ifjúsági rendezvényen (jó régen), amikor megindultak a rajongók a kuncsaft felé. Bevallom őszintén, semmi másra nem tudtam gondolni, csak hogy minél gyorsabban kijussak onnan, szóval aláírom, amit maga mond a beszarásról-összepisilésről. A lényeg meg ez:

"Amatőr meg végképp ne próbálkozzon, mert úgy eltapossák, mint egy kutyát."

access denied 2015.09.09. 11:45:02

@Bell & Sebastian:

>>Ekkor a felsőbbrendű lény ki van kapcsolva, ....
Ezeknél sohasem volt bekapcsolva, agyhalott zombik. Kommunikálni küldenek komplett idiótákat, gyávákat katonának, komplexusost rendőrnek, .... Ilyen a rendszer. Egyik sem akar nála értelmesebbet kollegának, így a fluktuáció során teljesen lerongyolódik az állomány. Már meg sem nézem a felvételeket, a kopók ellenséges testbeszéde, utálkozó pofája, a suttyó kiállás. És mindez egyenruhában, szégyen rám, a prosztó engem is képvisel.

gyalog.galopp 2015.09.09. 12:16:41

@Jean Sol Partre:

a szar mióta szép?

@Furore Carcosa:

amit neked címezve írtam az nem személyeskedés, mindenki annyit vesz magára , amennyit nem szégyell

Jean Sol Partre 2015.09.09. 12:27:50

@gyalog.galopp: a szar nem szép, de lehet róla szépen írni

Bell & Sebastian 2015.09.09. 12:31:30

@acces denied: Annyiban jogos, hogy a mieink traffipaxozásra vannak kiképezve, nem agresszív civilek terelgetésére. A tömegoszlatás szóba sem jöhet - egyelőre.

De megnizi a nyugati, duplafekenű kollégéikat, akik még 50 métert sem képesek futni, ilyen esetekben (normál eljárásban) hívják a SWAT -ot és meglapulnak a fűben.

Abnornális helyzetet normál eszközökkel uralni - szintén tipikus, libsi lázálom.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 12:33:43

De ha megnézi a nyugati, duplafenekű kollégáikat...

vizipipa 2015.09.09. 13:07:52

A jövő héttől kezdve - ha igaz - a rendőrök nem kérni, hanem kényszeríteni fognak. Ki fogják kényszeríteni a bevándorlókra vonatkozó törvények betartását.

Lesz suhin-puhin, ihaj-csuhaj. Könnygáz, rendőrbot, vízágyú, gumilövedék. Benne a rendőrökben az elmúlt hónapok alatt felhalmozott túlszolgálat, kimerültség, tehetetlenség, indulat.

Rosszabbak leszünk - a libsi sajtóban - mint Sztálin, Szaddam és az IÁ együtt (a szabadságharcos FSA-t nem is említem, azt lásd mondjuk itt: www.youtube.com/watch?v=9KXXUzWARtk ).

Ez kb. 1 hónapig fog tartani. Két hét alatt a szervezők megértik, útvonalat kell váltani és a pár ezer km-es láncon is végigfut, ez már nem egy jó irány. Újabb 2 hét múlva Röszkén nagyjából csend lesz, helyére lép valami más. Mondjuk a horvátországi Tovarnik.

És kezdődik elölről minden. Csak az már nem a mi műsorunk lesz.
Kálmán: Csárdáskirálynő. Új műsorhoz új férfi kell.

GNDL 2015.09.09. 13:10:43

@I_Isti: A jelenleg Magyarországon történteknek nincs olyan magyarázata, amely alapján ki lehetne jelenteni, hogy az állam stabilan helytáll és maradéktalanul teljesíti feladatait, a kormányzat szakszerűen kezelné a helyzetet.

Ha úgy tekintünk az „illegális határátlépőkre” mint „megszállókra”, akkor mondjuk elég csak a „no comment” híradásokat megnézni Röszkéről, a rendvédelmünk elég nyilvánvalóan feladta állásait... nagyjából pár óra alatt, ennél még a Don-kanyarban is többre voltunk képesek.

De ha úgy tekintünk az „illegális határátlépőkre” mint „menekültekre”, akkor viszont már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a magyar állam se hazai, se nemzetközi jogból eredő kötelezettségeit nem teljesíti (a kedvenc „schengeni határok védelme” is elbukott), sőt, nagyjából emberiesség elleni bűncselekmények sorozatát követi el.

Szóval ha a füstös kocsmáitokban az lenne az elvárás, hogy a kereszténység utolsó bástyájaként védjük meg Európát az allahista hordáktól, akkor bár szerintem nincs rendben ez a hozzáállás uniós tagállamként, de kérdés: hogy halad ez a projekt? :)

Furore Carcosa 2015.09.09. 13:10:53

@gyalog.galopp: "...amit neked címezve írtam az nem személyeskedés..."

Nem vettem személyeskedésnek. Több kollégám dolgozik most a déli határon (nem civil aktivistaként), elég rendszeresen kapok tőlük híreket, és minden tiszteletem az övék. Ha annak idején történetesen a keleti nyelvekre szakosodom, most valószínűleg én is ott lennék köztük, és testközelből tapasztalhatnám meg mindazt, amiről írtál.

Furore Carcosa 2015.09.09. 13:13:58

@vizipipa: "Rosszabbak leszünk - a libsi sajtóban - mint Sztálin, Szaddam és az IÁ együtt..."

A libsi sajtóban már így is rosszabbak vagyunk náluk, úgyhogy sok vesztenivalónk nincsen. Elkövették azt a hibát, hogy egyből a felsőfokon ragozással indítottak. Mivel akár van sapka, akár nincs sapka, úgyis mi vagyunk a hunyók, a legcélszerűbb ignorálni őket és tenni, amit kell. (A mostaninál _kicsit_ szervezettebben és hatékonyabban.)

Bell & Sebastian 2015.09.09. 13:38:47

@Furore Carcosa: Abból ítélve, hogy Merkúció kollegina visszakozott és Jean-Claude Nemvan Damme lényegében hosszasan fostotta a szót (amíg a betét kitartott) a nagy semmiről, most már azt csinálunk, amit csak jónak látunk, de a sakálok vonyításától kísérve. Bajunk már nem lesz belőle.

Furore Carcosa 2015.09.09. 13:53:09

@Bell & Sebastian: A grószmutter klasszikus kiplingi mesealak, egy szájból fúj hideget és meleget, az ebből egyenes adódó bizalmi konzekvenciákkal; a nagyonnemporosz junker pedig közepes esélyekkel indulhatna a Pál utcán a gittegylet vezetői posztjáért. Időközben pedig újabb zsidó autoritás ver szép nagy szögeket az európai tolerancia és multikulturalitás koporsójába, ezúttal egyenesen Izraelből:

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4698778,00.html

Nagy lehet a kognitív disszonancia Bede Mártonék háza táján.

gyalog.galopp 2015.09.09. 14:14:59

@Bell & Sebastian: @Furore Carcosa:

Azé úgy elképzelem, amint kibasznak bennünket a jóból és mi elkezdünk határellenőrizni, nem csak a pórnépet, hanem a multik ki-be szállításait is ...

gyalog.galopp 2015.09.09. 14:24:51

@Furore Carcosa:
kognitív disszonancia?
nem mindegy, hogy valaki wc papírra rajzoltatta a vagyonát, vagy üzemcsarnokba fektette

Bell & Sebastian 2015.09.09. 15:31:44

@Furore Carcosa: Igaza van Noé naszádjából partra lépettnek: szégyen ez. Különösen a hazai kollaboráncsokra nézve, hogy ne legyünk határtalanok.

Bell & Sebastian 2015.09.09. 15:34:35

@gyalog.galopp: Többnyire behozzák az árut és kiviszik a pénzt. Ezt még orvmányunk is tudja - félig.

access denied 2015.09.09. 15:38:39

>>Igaza van Noé naszádjából partra lépettnek:.....
Mondtam én hogy olcsó zsidó ármány, most már aztán előre, az a kapu ott a menyország, ne tévesszenek meg a röhögő böllérek.

Marhák.

Virág et. 2015.09.09. 15:59:55

@Furore Carcosa: De Hamburgba beengedik a sajtót és a jogvédőket. Röszkére meg nem. Ott dolgozó ismerősök modhatnak, amit akarnak, ha az állam nyílt lapokkal játszana, akkor nem lenne ilyen sajtóhír sem.

Ennyi eszük lehetne. Ha nincs, akkor vessenek magukra és jön még Gitmo-hasonlat ezer. Meg is érdemlik, vastagon.

@Bell & Sebastian: Én citáltam a Bibiliát vagy te, akinek válaszoltam? Ha neked leckéztetés, hogy valaki gyerekeket rúgdos és ez szerintem nem oké, akkor de, leckéztetlek.

@F. A. Hayek: A menekültügyi törvény megsértésének nincs szankciója, legfeljebb elutasítják a kérelmét. Vagy megszüntetik az eljárást. Ahogy egyébként írtam is.
A 24 órát meghaladó távozáshoz kell engedély, 24 órán belül oda megy, ahová akar. Akár a határra is. Ezrek csinálták ezt a dömping előtt és senkit nem érdekelt, minket sem. Most, hogy már kezelhetetlen a tömeg, most hirtelen elkezdtünk aggódni.
Főleg, hogy a 160 000 férőhelynek kb 2-3%-a áll jelenleg rendelkezésre. Mondd már meg, mégis hova menjenek ezek az emberek, amikor 2-3000 férőhelyünk van összesen és ott is többszörös a tömegnyomor? Ki a veteményesbe? Csak aztán ne legyenek láb alatt egy nagyon hazafi riporternek, mert még a végén kettőt beléjük rúg.

Pelso.. 2015.09.09. 16:13:16

@Bell & Sebastian: De hát hol vannak ilyenkor az ideológusok? Netán a díszcsomagolásukban semmi hasznos termék nem volt eddig, hát ezért tartották (tartottuk) őket? Hiába ontja a szállítószalag csomagjaikat, ha a csúnya valóság kreálta helyzetek fittyet hánynak.
Lassan mindenki áruló lesz ebben az országban.

gyalog.galopp 2015.09.09. 16:16:44

@Bell & Sebastian:
ja, mikor a határőrmester megszámolja a merciket kifele :)

Furore Carcosa 2015.09.09. 16:33:08

@Virág et.: „De Hamburgba beengedik a sajtót és a jogvédőket. Röszkére meg nem. Ott dolgozó ismerősök modhatnak, amit akarnak, ha az állam nyílt lapokkal játszana, akkor nem lenne ilyen sajtóhír sem.”

Én egy szóval sem dicsértem az ügy kapcsán a magyar állam intézkedéseinek szervezettségét, ésszerűségét és koherenciáját. Ellenkezőleg, azt hangsúlyoztam, hogy minden vonalon teljes a káosz, a migránsok körül tényleges munkát végző emberek (nem a civilekről beszélek) lebegnek a levegőben, ellentmondásos és rapszodikusan változó utasításokat kapnak. A helyzet skizofréniáját remekül jelzi, hogy a nyílt gyűjtőponton – ahol sokkal rosszabbak a körülmények – sáskarajként hemzsegnek az újságírók, senki nem akarta még elzavarni őket. A táborba ezzel szemben nem mehetnek be, pedig onnan nem tudnának ennyire hajmeresztő felvételeket sugározni. Másfelől viszont nem is karatézhatják le odabent a migráns kiskölköket, szóval némi pozitívum azért van a dologban.

Egyébként egyetlen magyar újságírónak sincsen megtiltva, hogy a hamburgi NDR-es Jabarine kisasszony nyomdokaiba lépjen, magát migránsnak álcázva felvételt kérjen Röszkére, majd tudósítson minket a tapasztalatairól. Kakukk úr már példát mutatott a Balkánon, tessék szépen követni! (Már amennyiben nem pereli be a vállalkozó kedvű aspiránsokat, mintha copyrightja lenne neki az ötletre.) Persze ez elég nyűgös meló, sokkal kényelmesebb behúzódni a kukoricás árnyékába, álmatlanság ellen feltolni fél csík spurit, aztán telesiránkozni a liberális hírportálokat, hogy jajdekérem, nincsen itt se tolmács, se tájékoztató anyag szegíny menekülteknek! Miközben az előbbi ott áll mellette három méterre, az utóbbiban meg térdig járnak a mezőn, bár a fárszí nyelvű változat még pont nem érkezett meg.

Furore Carcosa 2015.09.09. 17:03:53

@Virág et.: Jut eszembe, tényleg nagy kár, hogy nincsenek a táborokban sajtósok. Legalább beszámolhatnának róla, hogy miből támadnak ott a balhék: kizárólag abból, hogy a migránsok _egymással_ verekednek össze, aztán a jardnak kell szétválasztani őket. Bár az asszonyt-gyereket Bicskén a sínekre teperő atomtudós esetéből ítélve az erről készült felvételeket is többnyire úgy tálalnák, mint az elborzasztó rendőri brutalitás példáit.

access denied 2015.09.09. 17:21:45

@hazafias blog szerk.:

De ki akarja itt őket megállítani?

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 17:26:24

@Bell & Sebastian:

Ha már kereszténység!

Ha áldozatot keres ma egy keresztény, akkor a szabad lincselésre odadobott operatőrnő valóban áldozat, ha valaki egy kiszolgáltatottal való együttérzésre vágyik, akkor vele együttérezhet. A lincskultúra szennysajtója által a sötét, narcisztikus, hedonista, gyűlölettől és izgaloméhségtől tomboló tömegnek odavetett nő, akinek fészbukcsoport alakul a tönkretételére, ad absurdum, megsemmisítésére. No, ő áldozat!

Furore Carcosa 2015.09.09. 17:43:12

@hazafias blog szerk.: Az a boszorkányüldözés, amit a 444 szított László Petra ellen, valóban undorító. De továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy ha egy túlbuzgult operatőr botcsinálta jardnak képzeli magát és kilencéves gyerekeket rugdos a rohanó tömegben, zavarva ezzel a szabályszerű rendőri intézkedés menetét, annak bizony a szakma berkein kívül tágasabb. Ez a fajta kéretlen vigilantizmus a hülyék jellemzője, nem az áldozatoké.

IdomitottFoka 2015.09.09. 17:45:36

@hazafias blog szerk.: Családtag vagy, mi? Elég irreális azt várni az ennyire szembefordult magyar sajtótól, hogy ne csapjanak le ekkora magaslabdát. Mellesleg a libsisajtó sose volt mellette, a sajátjai fordultak el tőle, na ki a szarabb arc?

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 18:06:10

@Furore Carcosa:

Dolgoztam operatőrként, így nézem a szitut. Durva szakma. Pozíciót kell foglalnod és azt tartanod kell, hogy el tudd készíteni a felvételeidet.

A konkrét esetben az operatőrnő épp felvételt készített, félig elfordulva a tömegtől, a környezetét nem érzékelte, mert a képpel volt elfoglalva, ekkor szaladt neki, lökte meg az első tömegből kitörő migráns. Ekkor fordult a tömeg felé, de akkor már ott volt előtte a következő kitörő, rohanó alak. Megfordulni, elszaladni nem volt ideje, félreugrani nem volt hová, védte magát, a technikáját és a felvételét, elrúgta maga elől a feléje szaladót. A második rúgásába szaladt bele a kislány, amikor visszahúzta az operatőrnő a lábát a sípcsontja a kislány térdével ütközött. Kíváncsi volnék a folytatásra, mert azt egyetlen felvételen sem láthatjuk!

Legyünk már egy kicsit észnél, higgyünk már jobban a szemünknek, mint a 444 kommentárjának!

Furore Carcosa 2015.09.09. 18:26:55

@hazafias blog szerk.: Szakmai érvekkel adott esetben meggyőzhető vagyok, és én is álltam már felém tóduló tömeg útjában, szóval valamelyest át tudom érezni a dolog pszichológiai oldalát is. A konkrét helyzetelemzésed nem tűnik logikátlannak vagy erőltetettnek. Az viszont biztos, hogy a nő utána belejött a rugdosásba, mert később a gyerekével szaladó szakállas fickót már ziher, hogy szándékosan gáncsolta el.

Ezzel kapcsolatban az én nézetem az, hogy vannak nekünk hivatalos állami erőszakszervezeteink, és gázos helyzetben az erőszak alkalmazása az ő feladatuk. Többek között azért, mert ők ki vannak képezve rá, a civilek viszont nem (hacsak nem katonaviseltek). A jard nem kérte László Petra segítségét a fickó feltartóztatásában, szükségük sem volt rá; a beavatkozásával meg is zavarhatta volna az intézkedés menetét. Nem tudom, mit szólt volna fordított esetben, ha egy rendőr odamegy hozzá és elkezd helyette filmezni.

Odalent a szitu egyre feszültebb, mindenkinek mennek szét az idegei. Az ilyen illetéktelen beavatkozásoknak nagyon rossz vége is lehet. Képzeljünk például el egy olyan forgatókönyvet, hogy néhány közelben tartózkodó migráns fölfigyel az esetre és a civil beavatkozó ellen fordul - aztán innen eszkalálódik tovább a helyzet. Hiányzik ez bárkinek?

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 18:42:57

@Furore Carcosa:

www.youtube.com/watch?v=i5_4PNrJQyk

Nézd meg ezt a felvételt figyelmesen! Szerinted mi történik itt? Felbuktatja az operatőrnő a futó férfit vagy félreugrik előle és az egyensúlyát próbálja megőrizni azzal, hogy kinyújtja a lábát? Én nem tudom eldönteni. Te igen?

Furore Carcosa 2015.09.09. 19:19:16

@hazafias blog szerk.: Megnéztem, újra. Szerintem őszintén szólva gáncsolt, és a gyerekekre irányzott két rúgás közül a második is szándékosnak tűnik, de persze nincs kizárva, hogy tévedek.

Fölmerül viszont bennem egy kérdés. Szép számú operatőr került a kitóduló tömeg útjába, nyilván mindannyian igyekeztek tartani a pozíciójukat, közben meg filmezni, lehetőleg úgy, hogy el ne sodorják őket. Nem tudok róla, hogy ennek során László Petrán kívül bárki belerúgott volna - nem többször, csak egyszer - a migránsokba. (Ha lett volna más ilyen eset, ebben a nagy felhajtásban biztosan előállt volna vele valaki.) Mit sugall ennek fényében a valószínűség?

Nem óhajtom én démonizálni ezt a nőt, ahogy a libsi sajtó teszi. Szerintem kiverte a plafont az anedralinszintje és pár pillanatra Rambónak hitte magát. De az is elképzelhető, hogy neked van igazad: ebben az esetben viszont kriminálisan béna volt, mert háromszor is belement egy olyan szituba, amit az összes többi helyszínen tartózkodó operatőrnek sikerült elkerülni. Így vagy úgy, kockázati tényezőt jelent és nincs helye a terepen.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 19:34:38

@Furore Carcosa:

Tehát, fogalmad sincs, hogy mi történt, de egyértelműen ítéletet tudsz alkotni a történtekről? Értem.

Furore Carcosa 2015.09.09. 19:38:55

@hazafias blog szerk.: Két lehetőség van, a nőnek vagy elszállt az agya, vagy elbénázta a dolgát. Teljesen mindegy, hogy ez történt vagy az, mindkettő ugyanarra konkludál: hogy alkalmatlan a feladata elvégzésére.

Furore Carcosa 2015.09.09. 19:43:18

@hazafias blog szerk.: Továbbá, akár egy forrófejű hülye a szóban forgó hölgy (amit speciel én valószínűbbnek tartok), akár egy csetlő-botló kétbalkezes, semmiképpen nem alkalmas alapanyag rá, hogy mártírt faragjanak belőle. Az inkompetenciát nem kéne hazafias alapon mitizálni, mert akkor előbb-utóbb a Betyárseregnél lyukadunk ki.

Virág et. 2015.09.09. 20:20:22

@Furore Carcosa: Mondjuk László Petra-szempontból nézve még nem vizsgáltam, de van benne valami. Tényleg nem lenne jó az N1Tv-t beengedni, még a végén gyerekeket rugdosna a fél jobbik fan club. Tisztán nemzeti szempontból. A lábát előtte a szeged-csanádi megyéspüspök megáldaná, természetesen.

Vagy esetleg arra járna egy Nagyon Hazaffy a szlovák rendszámos fehér 911-essel (kapuzárási pánik) és lekézigránátozná őket.

(Ó, ha van Isten beteszik pár emberevő közé előzetesbe. Remélem a Jóisten visszaadja neki, amikor majd bent vonatba fogják azt az érzést, amit a kisbaba és a családja érzett abban a furgonban.)

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 20:21:03

@Furore Carcosa:

Te lyukadtál ki a Betyárseregnél.

De, ugyan, ha ez az operatőrnő egy kitörő futballhuligán csoport egy tagját rúgta volna el maga elől (ahogy sanszos, hogy már volt ilyen helyzetben is), akkor is ez volna az ítéleted? Egy operatőrnő, ha érvényesülni akar, ha hatékonyan akarja végezni munkáját, más technikákkal éri el a céljait a maga 170 centijével és 50 kilójával, mint egy 195 magas és 110 kilós férfi. (Én egy operatőrnőt ismerek személyesen, ő is olyan erőszakos, hogy akár egy kocsmai verekedésben is rendet vágna.)

Ki az előítéletes?

Ami pedig az áldozatiságot, a mártíromságot illeti: ha téged dobna oda a szennymédia lincselkedni a sötét tömegnek, ha a te tönkretételedre, megsemmisítésedre alakult volna fészbuk-csoport, akkor te vajon minek éreznéd magad?

access denied 2015.09.09. 20:27:54

@hazafias blog szerk.:

Ki korpa közé keveredik megeszik a disznók.

Furore Carcosa 2015.09.09. 20:35:39

@Virág et.: „Ó, ha van Isten beteszik pár emberevő közé előzetesbe..”

A koedukált cellákat még nem harcolták ki nálunk a liberálisok, különben kerülhetne a szír nő mellé is, aki ma Röszkén egy betondarabot vágott az egyik rendőrhöz.

@hazafias blog szerk.: Megint megnéztem a videót, és én bizony úgy látom, hogy a kislányra irányzott rúgás meg a szakállas férfi elgáncsolása szándékos volt. És az mindenképpen biztos, hogy László Petrán kívül más operatőr ugyanott, ugyanabban a helyzetben nem rugdosott migránsokat, se szándékosan, se véletlenül. Szóval annak a nőnek nincs helye a tudósítóként a menekültfronton.

Más kérdés, hogy nincs helye a bíróság előtt sem (mert tudtommal a baltörpék feljelentették), és végképpen nincs helye egy liberális hate group célkeresztjében. De erről nem engem kell meggyőznöd, hanem őket.

Virág et. 2015.09.09. 20:41:01

@Furore Carcosa: Ha mindeközben azt szajkózta volna a szíriai nő, hogy Gyurcsány, takarodj, akkor ezért minimum tisztikeresztet kapna.
Miután Balsai doktor saját kezével ír neki egy semmisségi törvényt, persze.

Egyébként rendőr elleni erőszak nem szép dolog, gyerek elleni erőszak - még az azzal fenyegetés is, na az egy egész más történet. Az valami olyasmi, amiért nincs elég mély bugyra a pokolnak. Mindez egy sz.ros frusztrált zsebnáci trógertől, akinek annyi pénze nincs, hogy a regisztrációs adót befizesse a nyomorult tartósbérelt kocsiján, az különösen bicskanyitogató.

Ideális világban nem találna olyan ügyvédkollégát, aki védené és a kirendelt is éppen soha nem érne rá. De olyan világban élünk, ahol ilyen normák már nincsenek sajnos.

Furore Carcosa 2015.09.09. 20:56:59

@Virág et.: Én már kiabáltam, hogy "Gyurcsány, takarodj!", de tisztikereszt helyett csak némi könnygázt kaptam érte. Az lehetett a gond, hogy nem dobáltam közben senkit, se kővel, se kenyérrel.

Sz. Attila biatorbágyi lakos védelme elől magam is elzárkózom, mármint itt a diskurzusunkban, mert ügyvéd amúgy nem vagyok. Vele kapcsolatban a fogalmazásodat érzelmileg kissé túlfűtöttnek vélem, de ez csak stíluskérdés, tartalmilag nincs ellene kifogásom.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 20:58:57

@Furore Carcosa:

"Megint megnéztem a videót, és én bizony úgy látom, hogy a kislányra irányzott rúgás meg a szakállas férfi elgáncsolása szándékos volt." --- írod.

Jó neked, hogy ilyen biztos vagy a dolgodban. Nekem ez az egyik szakmám, de elég hosszan el kellene kockázgatnom, nagyítgatnom egy profi technikán ezeket a felvételeket, mielőtt még csak azt is ki merném jelenteni, hogy "valószínűleg".

gyalog.galopp 2015.09.09. 21:20:45

@Furore Carcosa:

A nő magatartását két szempont szerint lehet megítélni, egyrészt mint operatőr, másrészt mint magyar állampolgár.
Az operatőri tevékenységét nem tudom megítélni, fogalmam nincs mi az az N1TV vagy mifene.
Mint magyar állampolgár ő is jogosult a jogszabálysértésen tetten ért elkövető feltartóztatására, nincs jelentősége, hogy egy tyúktolvajt, focihuligánt, illegális határsértőt gáncsolt el..

Furore Carcosa 2015.09.09. 21:29:08

@hazafias blog szerk.: Kezdünk körbe-körbe járni. Először is, a véleményemet kérdezted, hát megmondtam: szerintem háromból legalább kétszer szándékosan rúgott a nő. Ez nem egyezik a te véleményeddel, te jobban értesz hozzá, oké, de attól én még ezt látom. Elképzelhetőnek tartom, hogy az első rúgásra megáll a helyzetelemzésed, de a másodikra és a gáncsra nem. Mivel nem kifejezetten tartom szép dolognak a gyerekek rugdosását, László Petra ezzel nem lopta be magát a szívembe, de ez igazából úgysem érdekel senkit, legkevésbé őt.

Másodszor: akár szándékosan, akár nem, a három rúgás megtörtént, filmfelvétel tanúsítja. Ugyanott, ugyanolyan körülmények között ez egyetlen más operatőrrel sem esett meg, mind el tudták kerülni, hogy ilyen helyzetbe keveredjenek. Tehát ha nem szándékosan rugdosott, akkor László Petra béna volt. Akár így, akár úgy, ésszerűtlen a terepen hagyni őt, mert kockázati tényezőt jelent.

Furore Carcosa 2015.09.09. 21:38:52

@gyalog.galopp: Mint magyar állampolgár ő is jogosult a jogszabálysértésen tetten ért elkövető feltartóztatására, nincs jelentősége, hogy egy tyúktolvajt, focihuligánt, illegális határsértőt gáncsolt el.

Más a jog és más a gyakorlat. Ha a civilek csak úgy rigófüttyre beavatkoznak a rendőri intézkedésekbe, mert nekik éppen olyanjuk van, hogy segíteni akarnak, azzal potenciálisan óriási bajt okozhatnak. Különösen egy olyan pattanásig feszült helyzetben, mint ami most van a déli határon. Az operatőr forgasson, az a dolga, ahhoz ért; a rendőr meg tartóztassa fel a kitörő migránst, hasonló okokból. Itt nem egy tyúktolvajról vagy egy bandányi focihuligánról beszélük, hanem határsértők százairól, ezreiről. El tudod képzelni, mi lenne belőle, ha egy-két ilyen példán felbuzdulva a civiliek önhatalmúlag nekilátnának feltartóztatni a zöldhatáron átkelőket? Ha van valami, ami most rohadtul nem hiányzik nekünk, az az öntevékeny vigilantizmus.

gyalog.galopp 2015.09.09. 21:43:14

@Furore Carcosa:

A jogsértő feltartóztatása nem önbíráskodás, ha az lenne, akkor az összes polgárőr potenciális vigilantista :)

Furore Carcosa 2015.09.09. 21:52:34

@gyalog.galopp: "A jogsértő feltartóztatása nem önbíráskodás, ha az lenne, akkor az összes polgárőr potenciális vigilantista."

Ezért nem több nyilvános meghurcolásnál a baltörpék feljelentése László Petra ellen: kötve hiszem, hogy a bíróság elmarasztalná, bármekkora médiacirkuszt csapnak belőle. De gondolkodj egy kicsit! Mi van, ha a következő kitörésnél ezen az eseten felbuzdulva még pár civil beszáll a migránsok feltartóztatásába? Mi van, ha a migránsok vagy az aktivisták ezt úgy reagálják le, hogy ellenük fordulnak? Mi van, ha ezek a csetepaték, ahogy a menekültek szétszóródnak a környéken, a gyűjtőpont területén kívülre is kiterjednek? Mi van, ha legközelebb a civilek már rendőri felügyelet nélkül indulnak el a határra, mondjuk kitessékelni a földjeiken gázoló migránsokat? Mi van, ha a migránsok erre úgy reagálnak, hogy csapatokba verődnek és felkészülnek az ellenállásra?

Ugye nem kell tovább ragoznom, hová vezethet ez?

access denied 2015.09.09. 21:53:22

@Furore Carcosa:
>>....vigilantizmus.
Szerintem pont ez hiányzik. Példaképek kellenek, egyszerű kis mindennapi emberek, spontán reakciók, meggondolatlan egyéni cselekedetek. Majd az emberek eldöntik hogy követik vagy elvetik.

A social engineering hatása alatt vagyunk, minden megtervezett, előre látható. A birodalom kezd leállni, a hit hogy minden jól halad leállítja a javítási iránti kényszert. Emlékszel mit írtam az államba vetett hitről?

Áldozatok így is úgy is lesznek.

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.09. 21:54:37

@Furore Carcosa:

Nem körbe-körbe járunk, hanem nem értünk egyet.

Valószínűsítem, hogy az operatőrnő sok éve operatőr. Ugyanilyen volt a habitusa évekkel ezelőtt is, mint most, különben nem marad a pályán. Ezzel a habitussal koránt sincs egyedül, az híroperatőrök többsége kifejezetten "határozott". Azt is valószínűsítem, hogy többször került már hasonló helyzetbe (ahogy hozzá hasonlóan sok más operatőr is), csak a 444 vagy a hozzá hasonló szennymédiumok nem találták alkalmasnak azokat a felvételeket, hogy manipulációs, uszító célra felhasználják. Kb. ennyi.

P. S.: ha egyszer véletlenül egy tumultuózus helyzetbe kerülsz és egy hírfotós vagy híroperatőr úgy taszít durván odébb vagy úgy tipor át rajtad, hogy észre sem vesz, akkor majd meg fogod érteni, miről beszéltem.

gyalog.galopp 2015.09.09. 22:01:36

@Furore Carcosa:

Igen, erre van szükség, nem akarjuk a németek szarát takarítani, ezt vegyék tudomásul a migránsok is, akinek kellenek, menjenek értük az élőhelyükre.

Furore Carcosa 2015.09.09. 22:09:02

@hazafias blog szerk.: Nincs tapasztalatom a médiában, de amit mondasz, az nem nélkülözi a logikát. Ha valóban minden híroperatőr ilyen határozott, akkor nyilván a liberális sajtó képviselői is. Ez esetben idővel talán róluk is fognak készülni hasonló felvételek. Ami érdekes billenéshez vezethetne.

@acces denied: Elvben vágom, mire gondolsz, de a gyakorlatban nem túl vonzó a gondolat, hogy a libertariánus átmenetre egy migrációs válság apropóján kerülhet sor…

Imrebá 2015.09.09. 23:34:12

" A Közel-Keletről hozzánk érkezők nagy
többsége illegális határátlépő. Tudatosan
megszegi az ország törvényeit. Nem kér
bebocsátást, menedéket, hanem erőszakkal
próbálja azt megszerezni magának. "

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.10. 06:36:28

Látom, egyetlenegy máról holnapra keresztény teológiai doktorátust szerzett liberálbolsevik sem nyitott vitát a poszt alapállításával: aki rám tör, az nem befogadást kérő, hanem rabló. Bizonyára nem érnek rá teológiai tudásukat itt csillogtatni, mert épp valahol máshol kövezik a lincskultúra szennysajtója által szabad prédaként odadobott operatőrnőt. Úgy tűnik, friss doktorátusuk már nem terjed ki arra a jézusi tanításra, hogy: az vesse rá az első követ, aki bűntelen.

annamanna 2015.09.10. 07:02:04

"A ma sokat emlegetett keresztény erkölcs valóban hagyományosan azt tanítja, hogy ha valaki közvetlen életveszélyben van, joga van elvenni a másét."

Miféle kereszténység tanítja ezt? Hol van ez megírva az Újszövetségben, vagy egyáltalán a Bibliában? Nem ártana elolvasni a Bibliát, mielőtt valaki a keresztény erkölcstanról irkál.

"Akinek van feleslege, annak ilyen esetben (és máskor is) erkölcsi kötelessége segíteni a szorult, nyomorúságos helyzetben lévőt, de az utóbbinak nincs joga a tulajdonát erővel elvenni. Ha az utóbbit teszi, büntetést érdemel. Nem csak azért, mert aláássa a társadalom rendjét, hanem mert a „ne lopj!” erkölcsi parancsát is megszegi.

Az illegális migráns esetében a helyes példázat tehát a szükséghelyzetben lévő törvénysértőé."

Az illegális határsértőkTŐL eddig sokkal több mindent elloptak, mint amennyit ők loptak másoktól.
- Például az embercsempészek többezer eurójukat kizsarolják, kvázi ellopják,
- de ez semmi, mert időnként az életüket is ellopják tőlük,
- itt Magyarországon sokszor becsapják őket a pénzváltók, tehát meglopják,
- a MÁV elad nekik olyan jegyet, amit nem tudnak érvényesíteni, tehát meglopják őket,
- sőt előfordult olyan eset is, amikor a MÁV pénztáros a pénzért cserébe csak valami ficnifecni papírdarabot adott a migránsnak, nem valódi jegyet,
- cigányok hatalmas pénzekért adnak el nekik a határ mentén vizet és egyebet
- néha szó szerint is kirabolják őket
- a határ mentén eldobált ruháikat és értékeiket eladják a bolhapiacon (bár ez végképp nem lopás, hanem újrahasznosítás)
- az állam kvázi meglopja a civil segítőket, mert arra kényszeríti a civil társadalmat, hogy az emberek a saját anyagi erejüket, idejüket, egészségüket áldozzák fel azért, hogy ellássák a migránsokat és ezzel fenntartsák a közbiztonságot, elejét vegyék a fosztogatásnak;
- miközben az állam olyan "táborokat" csinál, ahová nem engedik be a nemzetközi emberjogi szakértőket, a nyugati sajtó pedig nem tér magához attól, amit a magyar állam részéről tapasztalt, noha a magyar állam megkapja az uniós támogatásokat, amiket nem fordít arra a célra, amire adják, tehát kvázi meglopja az uniót.

Ennyit a lopásról, röviden.

Mellesleg kíváncsi vagyok arra, Mike úr mit gondol a következő versről: www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_184.html

Amúgy a címben feltett kérdésre, hogy mit kezdjünk velük, és hogyan kerüljük el Szkülla és Kharübdisz dilemmáját, a következő a válasz: ZÁRT TÁBOR.

Senkit sem kell visszaküldeni, mindenkit zárt menekülttáborokba kellene vinni (ahonnan nem mehet sehová, maximum haza). Mindenkit szépen, tisztességesen el kellene látni, csak épp sehová sem engedni.

Ez azért lenne jó, mert egy átmeneti idő alatt meg lehet figyelni mindenkinek a viselkedését. Aki a táborban arra törekszik, hogy ott neki is és másoknak is jó legyen, aki igyekszik fenntartani a rendet és tisztaságot, segíti a tábor működését, az a táboron kívüli világban is megállja a helyét, tehát képes integrálódni Európában, mindegy, hogy eredetileg migráns volt vagy valódi háborús menekült.

Aki viszont a táboron belül balhés, mások terhére van, hátráltatja a dolgokat, beleakaszkodik másokba, koszos és lusta, azt tilos kiengedni onnan, és az is teljesen mindegy, hogy eredetileg migráns vagy háborús menekült.

A válogatáshoz muszáj a ZÁRT TÁBOR, hosszú ideig, több hónapig vagy akár egy évig is, hogy biztosan el lehessen dönteni, az illető megérdemli-e azt, hogy az Unió integrálja.
Aki bent közveszélyes, azt börtönbe kell csukni vagy hazazavarni.

Több hónap vagy egy év alatt valami alap angolt/németet stb is meg lehet tanítani, felmérni, ki mihez ért, viselkedési kultúrát stb-t tanítani, amiket Böjte Csaba javasolt.

Az is teljesen biztos, hogy ha zárt táborokba lennének zárva, az áradat csodálatos módon egyik napról a másikra megszűnne, nem kellene kínlódni az embercsempész bandák felszámolásával sem, mert senki sem venné igénybe a szolgáltatásaikat. Pontosan táborba senki sem akar kerülni közülük, nem azért adják oda mindenüket az embercsempészeknek, hogy lágerbe kerüljenek.
Pedig épp erre lenne a legnagyobb szükségük, mert ahonnan jönnek, ott szétszakadt minden struktúra, és mielőbb egy szigorú, zárt struktúrába kell kerülniük, hogy ne süllyedjenek bele végképp az anómiába.
De mivel ez sokuknak nem tetszene, így se erőszak, se vegzálás nem kell hozzá, egyszerűen megszűnne az áradat, ha elterjedne, hogy az EU-ban mindenki zárt táborba kerül.
És akiknek a táborban végképp nem tetszik az élet, azok már egy hónap múlva is könyörögnének, hogy vigyék őket haza. Anélkül, hogy bárkivel is rosszul bánnánk. Ha mindent megkapnak, de nincs előttük semmilyen perspektíva a német/dán/svéd segélyen való élősködésre, annál már az is jobb, ha hazamennek.
Ehhez nem kell erőszak, szép finoman, kedvesen is el lehetne érni, hogy kidurranjon az egész menekültlufi.

Virág et. 2015.09.10. 08:17:38

@Furore Carcosa: "Az lehetett a gond, hogy nem dobáltam közben senkit, se kővel, se kenyérrel."

Pedig magas karrier várt volna rád ebben a szép új világban.

"Vele kapcsolatban a fogalmazásodat érzelmileg kissé túlfűtöttnek vélem"

Mert az is. Sajnos garázdaságért nagy kövér semmi jár.

Jean Sol Partre 2015.09.10. 09:59:50

@Furore Carcosa: a szakállas fickó helyében én például szétvertem volna a fején a kamerát. Ami természetesen egész más helyzet és tényleg katasztrófát okozhatott volna, részemről respekt a szakállasnak, hogy tűrtőztette magát.

Jean Sol Partre 2015.09.10. 10:03:07

@hazafias blog szerk.: nekem elég biztosnak látszik a szándékosság. Az is furcsa, hogy csak olyanokba rúgott, akik gyengébbnek tűntek, gyerekekbe illetve gyerekkel szaladóba. Szóval bennem felmerült, hogy még sunyi is.

Jean Sol Partre 2015.09.10. 10:05:45

@hazafias blog szerk.: " ha ez az operatőrnő egy kitörő futballhuligán csoport egy tagját rúgta volna el maga elől (ahogy sanszos, hogy már volt ilyen helyzetben is), akkor is ez volna az ítéleted"

jó eséllyel már nem élne

Bell & Sebastian 2015.09.10. 10:07:37

Tökéletes példát sikerült arra találni, hogyan tematizál és manipulál a libsi sajtó. Kiragad egy részletet, ami a feltevését alátámasztja (ha mégsem, kicsit igazít rajta, vágással vagy kikockázással), nagyítja, még nagyítja, majd még egy kicsit, ebből általánosít, kipöki a tanulságot és elkezdi sulykolni. Zutty, zutty... és még tízezerszer!

A végén természetesen nem az egyedi esetről megy a metélkedés, hanem a tanulságról, amit igazolni próbálnak vele.

Ez e kép pont arra jó, mint a halott kisfiúé. (Nem ő ölte meg, mert vízbe fulladt, aminek ezernyi oka volt.)

De a legújabb átértelmezés szerint magyar sajtósok menekült kisfiúkat ölnek. Vagy ha mégsem, szívesen megtennék.

Lófaszt, kedves libsi-bolsi-bibsi elvtársak! És mégegyszer lófaszt!

Jean Sol Partre 2015.09.10. 10:09:57

@acces denied: és akkor majd összecsapnak az önkéntes határvédők az önkéntes segítőkkel? Ez hiányzik?
Szerintem a "militáns" cselekedeteket hagyjuk az erre kiképzett hivatásosokra, a civilek meg tegyék a civil dolgukat, így is elég nagy a feszültség.

IdomitottFoka 2015.09.10. 10:11:13

@acces denied: Így is van, menjen mindenki rugdalózni. Előtte gyakoroljon egy kicsit egy közeli óvodában.Édes faszom, minek egy hülyét ennyire mentegetni?

Jean Sol Partre 2015.09.10. 10:18:08

@hazafias blog szerk.: fura szakma ez az operatőrség. Én is ismerek egy párat, de ők nem ilyenek ahogy leírtad, persze lehetnek ők a kivételek.

Bell & Sebastian 2015.09.10. 10:29:11

A német fogadóponton ugyebár minden rendőr snájdig, kipihent és segítőkész profi. Legalábbis az újságban.

Erre mit hallok? Kérdi az az egyik a mellette állót:
- Szerinted mi a szart kezdünk ezekkel az állatokkal?

Nem egy sajtós hallotta, hanem sokan. Bekerült az újságba? Nem.

Bibionéban minden évben 5-6 kisfiú fullad a vízbe, szülő felelőtlenség következtében. Bekerül az újságba? Nem, mert rontja az üzletmenetet.

Lehetne ezen rugózni napestig, csak ezalatt elhull a virág, eliramlik az élet.

access denied 2015.09.10. 10:55:39

@Jean Sol Partre: @IdomitottFoka:

Miért kell sarkosítani?
Az önkéntes határvédő határt véd a segítő meg segít. Inkább összedolgoznak. Majd ha a segítő túllépi a segítség fogalmát legalább lesz kontrollja. Úgy látom a kopóknak kellene valami kontroll, utasításba kaphatták hogy hagy szaladjon aki tud, ez pedig már anarchia néven fut a lexikonban, na ilyankor lehet/köteles a civilnek beavatkoznia.

A felrúgás például nem militáns, naponta lehet gyakorolni a fociban. Védi a franc a libát, én a felrúgás jogát védem. Ha felrúgta hát felrúgta, ő így gondolta jónak.

Én inkább a kopók helyében azt a sok kamerás marhát tonfáznám, ahogy elnézem mindig az ő irányukba törnek ki.

Furore Carcosa 2015.09.10. 11:45:51

@hazafias blog szerk.: "...ha egyszer véletlenül egy tumultuózus helyzetbe kerülsz és egy hírfotós vagy híroperatőr úgy taszít durván odébb vagy úgy tipor át rajtad, hogy észre sem vesz, akkor majd meg fogod érteni, miről beszéltem..."

Nos, engem kicsit nehezebb lenne elsodorni, mint egy kilencéves kislányt; és ha belém rúgnának, nem nagyon hatódnék meg tőle, hogy egy kamerát buzeráló operatőr tette. Mi több, kifejezetten könnyű ellenfélnek tekinteném a fegyveres rendőrökhöz képest, pláne ha sokadmagammal vagyok. És ezért vétkes ostobaság a menekültzónában az a fajta „határozottság”, amiről te beszélsz. A migránsok között sok a fiatal, elszánt, jó erőben lévő, katonaviselt férfi. A kitöréseket mindig hosszas hergelés előzi meg, a tömeg hiszterizálódik, egy megrugdosott kisgyerek látványa pedig könnyen utolsó cseppé válhat a pohárban. Ebben a helyzetben az újságírók puha célpontok – a tolmácsokkal, ügyintézőkkel, sofőrökkel, mentősökkel, sőt a civil aktivistákkal együtt. Ha elszabadul az agresszió, elsősorban rájuk fog irányulni, és a zűrzavarban a tömeg nem disztingvál majd közöttük. „Egy kamerás megrúgta a kislányt! – Ennek is kamerája van!” „Laptop van nála! – Ez is egy tetves kamerázó!” „Nincs tonfa a kezében! – Üssük őt!”

Nem tudom megítélni, valóban jellemző-e minden tudósítóra az a fajta „határozottság”, amiről beszélsz, de amennyiben igazad van – amit egyáltalán nem zárok ki –, akkor mindenkinek az lesz a legjobb, ha a menekültzónában sürgősen leszoknak erről, mert önmagukon kívül másokat is veszélyeztetnek vele. Továbbá, a hozzászólásaidat olvasgatva egyre jobban értem, miért távolítják el a rendőrök a kritikus térségből az újságírókat, ha kezd puskaporossá válni a levegő.

@Virág et.: "Pedig magas karrier várt volna rád ebben a szép új világban."

Kizárt. Ahhoz az is kéne, hogy ambicionáljam az ilyesmit.

@Jean Sol Partre: "Szerintem a "militáns" cselekedeteket hagyjuk az erre kiképzett hivatásosokra, a civilek meg tegyék a civil dolgukat, így is elég nagy a feszültség."

Egyetértek. Az ellenkezőjéből csak véres káosz lenne, magyar áldozatokkal (is). Ne kerteljünk, előbb-utóbb fogunk erőszakot alkalmazni a határon, ez borítékolható – bár a kormánytervezet egyes elemeitől, például a fegyver nélkül kivezényelt honvédségtől, égnek mered a hajam. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy a kapkodva megszervezett határvédelmünk képes lesz-e feltartóztatni ezt az emberárt, amikor például megfelelő létesítmények híján a váltás jelenleg pihenőidőben harminc-negyven kilométerre szállásol az arcvonaltól, a gépjárműpark állapota pedig finoman szólva szuboptimális. Az viszont kétségtelen, hogy a vigiláns civilek amatőr buzgólkodása nem segítené, hanem akadályozná őket a feladatuk ellátásában.

Furore Carcosa 2015.09.10. 11:50:09

@Bell & Sebastian: "De a legújabb átértelmezés szerint magyar sajtósok menekült kisfiúkat ölnek. Vagy ha mégsem, szívesen megtennék."

És a legnagyobb vicc, hogy az ezt sugalló karikatúra Szaúd-Arábiában készült, amelyik egyetlen árva muszlim menekültet sem fogad be (bár szívesen építtetne Németországban kétszáz mecsetet a hitsorsosoknak).

Jean Sol Partre 2015.09.10. 12:07:55

@Bell & Sebastian: persze, gyengeszívű nyápic mind, talán nem is igazi operatőrök

Jean Sol Partre 2015.09.10. 12:14:32

@Furore Carcosa: se felszerelés, se képzett ember nincs elég szerintem a szakszerű működéshez, de majd meglátjuk.

IdomitottFoka 2015.09.10. 17:01:41

@acces denied: Az a helyzet, hogy nincs jog a felrúgásra, még a fociban se. Persze megteheted, de aztán ne siránkozz.

access denied 2015.09.10. 17:48:00

@IdomitottFoka:

Akkor legyen elég hasonló bánásmód a libával is. Felrúgta? Búúúúúúú, nem volt szép. Csókolom ennyi. De nem lehet hadjáratot indítani ellene. Nem azért ment oda hogy felrúgja. Vagy esetleg legyen elfogadva mint adott helyzetben megoldás, "akkor még jó ötletnek tűnt".
De legyen "joga" megtenni, mert ha nem akkor csak tovább szűkülnek a lehetőségeink, és az bizony a neolib média működésének egyik célja, a konzervatívok saját magukat szivatják amikor bedőlnek ilyen ócska trükknek.

Viszont az ultrák balhéja mellett elmentetek, pedig tudatosan célirányosan szervezetten elkövetett girnyóság. Vagy nekik lehet, mert védett személyek és állami feladatot látnak el? Nem tűnik fel hogy ugyanaz a média mekkorát hallgat róluk? nem nevesíti, nem fényképezi premier plánban, nem tudni mekkora reg adót nem fizetett be, etc....

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.10. 19:05:00

Adalék frissen keresztény teológiai doktorátust szerzett liberálbolsevik megmondóknak L. P. operatőrnő nyilvános meglincseléséhez:

Jn 8.1
Jézus kiment az Olajfák hegyére,
Jn 8.2
majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket.
Jn 8.3
Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre,
Jn 8.4
és így szóltak hozzá: "Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték.
Jn 8.5
Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?"
Jn 8.6
Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön.
Jn 8.7
De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!"
Jn 8.8
Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön,
Jn 8.9
ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal.
Jn 8.10
Jézus fölegyenesedett és megszólította: "Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?"
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"

picur3ka 2015.09.10. 22:04:02

Az a baj a kommentekkel, hogy valamelyest kimondhatják az igazság közelit, amit valójában mindenki az ép eszén gondol.

Micsináljunk vele? Ez kérdés? Akkor már meg vagyunk dögölve.

Ez eccerűen támadás. A mai körülmények között.

1. rendszer túlterhelése

2. gyenge pont(liberalista humanizmus, demokrácia) kihasználása

www.youtube.com/watch?v=EmqbtyfQ3f8

'refugee salary' - mai terminus technikus a harádzsra, vagy adó/fizettség a gyarmatosítónak

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.11. 00:44:44

Ezen a felvételen egyértelműen látszik, hogy nem az operatőrnő buktatta fel a futó férfit:

www.facebook.com/jasonmillmusic/videos/vb.109662802398899/1024979784200525/?type=2&theater

A gyűlölet, a lincselkedhetnék, a kövezhetnék rossz tanácsadó!

Bell & Sebastian 2015.09.11. 07:38:32

@hazafias blog szerk.: Bizony az. Itt sem az a baj, hogy hamar-gyorsan megkövezték, hanem az, hogy egyáltalán _ítélkeztek_.

Attól ne tartson senki, hogy a korrekciót is kiteszik a címlapra egy hétre a sárkányfog-vetemények.

gyalog.galopp 2015.09.11. 07:44:09

@Furore Carcosa: @hazafias blog szerk.:

Ha kockáról kockára nézzük, akkor valószínűleg egyetlen rúgás , gáncsolás sem történt , László Petrát vissza lehet venni a munkahelyére.

A tömeg megindulásakor az önvédelmi reflexek működtek, szerintem nem ért hozzá a kislányhoz sem, ha a rúgás talál, a kislány nem így fut tovább, ügyesen kitért.

A férfiesete egyértelmű, a riporternő kb 1 m-re volt az esés pillanatában.
László Petra jobb vállán a kamerával fordult, az egyensúlyát úgy tudta megtartani , ha a bal lábát kitartja.

Furore Carcosa 2015.09.11. 08:08:08

@hazafias blog szerk.: @gyalog.galopp:

Kösz a linket, I stand corrected, itt valóban nem történt gáncsolás. Rögtön tovább is küldtem, mert éppen egy amerikai ismerősöm hivatkozott nekem felháborodottan a többi felvételre.

gyalog.galopp 2015.09.11. 08:35:14

@Furore Carcosa:

Én most olvastam László Petra nyilatkozatát, az adott szituációban a pánik teljesen életszerű, különösen egy nő részéről.

A férfi fokozatos egyensúly vesztés következtében esett el, ha a nő gáncsolja el, akkor felé fordulva kiabál, de rá se nézett a nőre.

Imrebá 2015.09.12. 06:35:10

Megjelent a hírekben, hogy Petra megbánta "tettét".
Mit bánt meg???
Hogy segíteni akart a rendõrnek?
Hogy nem sikerült elgáncsolnia a férfit?
Hogy védeni merészelte magát?
Hogy megijedt amikor meglökték?

A nemzetnek ki kell állnia Petra mellett.
Egy mindenkiért mindenki egyért.

Joga van védeni magát.

Akik nem tartják be a magyar törvényeket, nem hajlandóak regisztráltatni magukat, azok pedig terroristának minõsüljenek, ne kíméljük õket.
Jobban rettegjenek bennünket, mint akik elõl állítólag menekülnek.
Vegyék tudomásul, hogy a magyarokkal nem lehet kukoricázni.

Imrebá 2015.09.12. 09:45:24

@Jean Sol Partre:

remélem viccel.

@acces denied:

" A felrúgás például nem militáns, naponta
lehet gyakorolni a fociban. Védi a franc a
libát, én a felrúgás jogát védem."

Tudtommal nem felrúgás, hanem szerelés ha nem lábra megy.

Petra nem hivatásos focista, s úgy tûnik nem is lábra ment.
Petra nem liba, hanem egy egészséges önvédelmi reakciókkal rendelkezõ
hölgy.
Feküdt volna a robogó gnúcsorda elé, hogy tapossák agyon?

Ki perelte be? a déká meg az együttahülékkel.

Ha a bíróság igasságos vóna, akkor teljes szigorral példát statuálna Petrán ország-világ elõtt.
Kétmilliárd euró pénzbírság + 250 év letöltendõ szabadságvesztés.
Mivel a dékának meg az együttnek nincs ennyi zsozsója, ezért õk hazafias kötelességbõl átvállalnák, szétosztanák egymás közt a letöltendõt.
A nemzetközi média meg befizetné az államkasszába a pénzbírságot erkölcsi károkozás miatt.
Mivel már az események megtörténte elõtt
készen voltak a hamis beállításaikkal,
miszerint a menekültnek tûnõ tömegek a jók, szemben az agresszív és gonosz magyarokkal.

TávoliTűz 2015.09.17. 01:49:08

@hazafias blog szerk.: ha igaz amit mondasz, akkor szívem szerint az összeset eltiltanám a foglalkozásuk gyakorlásától. Eddig sem szerettem a foglalkozás szerűen űző szenzáció hajhászokat. de most már kifejezetten utálom őket. Azzal együtt, hogy szerintem nem gáncsolt az ominózus estben. Ha valaki önvédelemből agressziv azt meg tudom érteni, esetleg elfogadni. Ha valaki a 'pozicióját akarja tartani' azt elítélném garázdaság miatt. Egyebekben minden tiszteletem a vitapartneredé a türelmes precíz, udvarias érvelése miatt

hazafias blog szerk. · http://hazafias.blog.hu 2015.09.17. 02:45:49

@TávoliTűz:

Szóval, ha jól értelek, azt mondod, hogy igazam van, de nem értesz velem egyet. :-)

TávoliTűz 2015.09.17. 09:30:32

@hazafias blog szerk.: Igen :)
Konkrétan a gáncsolás egy hoax, de a mentalitástól amit felvázoltál kiráz a hideg.
süti beállítások módosítása