Gyors migránsok, lelassult Európa − Migráció és mi XVII.
2015. szeptember 04. írta: Redakció

Gyors migránsok, lelassult Európa − Migráció és mi XVII.

migrans_17.jpg

Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók.

*

Gyors migránsok, lelassult Európa

Körmendy Zsuzsanna, a Magyar Nemzet szerkesztőjének írása

Pár hónapja a szerkesztő még igyekezett színessé tenni rovatát, és arányosan adagolni a menekültkérdést. Ma már a téma úgy önti el a médiát, mint a migránsok a pályaudvarokat. Túlbecsüli a Fidesz hatalmát és befolyását az, aki szerint a kormány azért tematizálja ezt a kérdést, hogy ne kelljen színt vallania a fontos kérdésekről.

Nem a kormánypártok, hanem sajnos a valóság tematizálja ezt a kérdést, mégpedig akkora erővel és olyan széles skálán, amit elképzelni sem tudtunk korábban. Ha egy napilap-szerkesztő mindössze egy héten át blokkolná a migráns-témát, egy hét múlva nem akadna hírekre kíváncsi ember, aki kézbe venné azt az újságot.
A cikkek tele vannak kérdőjelekkel. A jobboldal kérdései az Európai Unió, a nyugati államok, az ENSZ, az amerikai külügyi politika csinálói, a centrum-országok vezetői, s természetesen a magyar kormány felé irányulnak.

A szerénységéről közismert balliberális oldal beéri azzal, hogy többnyire a kormánytól kéri számon a sok százezres menekültáradatot. Ha kerítést tervez, miért tervez, úgysem csinálja meg. Ha megcsinálja, minek csinálta, ennek semmi értelme. Ha betartja a kormány az uniós jogszabályokat, akkor kegyetlen, mert nem engedi vonatra szállni szírek százait a Keletinél. Ha nem tartja be, akkor EU-ellenes, és lám, káoszt okozott szegény osztrákoknak, akik kénytelenek voltak a magyar kormány intézkedései miatt 30 km-es dugót okozni az ausztriai határátkelő előtt.

Mindazonáltal az elmúlt huszonöt évben soha ilyen gyorsan értékelések, álláspontok nem változtak, mint ma. Amiért tegnap még elmarasztalták a magyar miniszterelnököt, az ma már előrelátásnak számít még az ellenzéknél is. Liberális értelmiségiek apró módosításokat hajtanak végre eredendően menekültpárti álláspontjukon, hogy hozzáfésüljék gyér hajzatukat a dús valósághoz. Hatalmas az intellektuális káosz, a letisztulatlanság, tanácstalanság. A politikai korrektség kliséi alól állandóan kilóg a valóság lólába. Egyelőre ne döntsük el, melyik visszataszítóbb: a keresztény polgári attitűd bolsi reflexekkel, vagy a liberális bolsi attitűd polgári reflexekkel. Csak ismerjük el, zavarodottság van mindkét oldalon. Amit jól jellemez, hogy a liberálisok Jézus tanításaival jönnek, baseball-ütőként használva a Bibliát; a nemzeti érzelműek pedig árvalányhajból is NATO-kerítést fonnának, persze egy kicsit magasabbat, mint ami megépült; a keresztényeknek pedig hétfőn arra ébrednek, téríteniük kell, kedden azonban egy másik rémálom nyomán arra jutnak: inkább jó nagy félkörben ki kell térniük a muzulmán testvérek elől.

Ha nem lenne mindez olyan szomorú és közben fenyegető, akkor e káosz láttán iszonyú jól szórakozhatnánk, de sajnos tudjuk: a mai káosz holnap házhoz jön. Nem fog csöngetni. Nem kéri engedélyünket, hogy bejöjjön az életünkbe. Már rég fölszerelkezett kulcsokkal, feszítővasakkal, amelyekkel akár szívünk és elménk minden zárját is kinyitja, a tartalmát pedig ócska kacatként félredobja.

És szabad lesz az út azok előtt, akik – a kereszténység megtagadásához nem rest Európai Unió polgáraival ellentétben – nem tanácstalanok. Akik nem tesznek föl harminc kérdést, miközben százharmincra nem tudják a választ. Szabad lesz az út azok előtt, akik tudják, mit akarnak. Akiknek nagyon is határozott elképzelésük van az életükről, van vallásuk és van bennük egymás iránti szolidaritás (személyes beszámolóik nyomán tudjuk: nem tartanak maguknál túl sok pénzt, viszont megszervezték, hogy nyugaton élő ismerőseik segítsége révén menekülésük állomásain mindig föl tudnak venni megfelelő mennyiségű eurót a bankkártyájukkal). Ötvenhat decemberében a magyar menekültek az ausztriai lágerekben örültek, hogy a kommunisták most már nem lőhetik le őket. Hogy ha szomjasak, kapnak vizet, ha éhesek, kenyeret. Eszükbe sem jutott, hogy tömegesen skandálják az általuk elképzelt gazdag célország nevét dicsérőleg említve, miközben az őket regisztráló, adataikat felvevő ország nevének közös-hangos említésekor lefelé tartják hüvelykujjukat, ami ugyebár, a római cirkuszi gladiátorok küzdelmei óta tudjuk, mit jelent.

De nekünk ez sem számít. Mi befogadó ország vagyunk.

Elveidet csak úgy közöld a migránskérdésről, hogy előtte kiszállsz a légkondis autódból és elsétálsz a Nyugati mellett, és belenézel a messziről sötét arcokba, közelről sötét sorsokba. Ha a tekinteted találkozik az övékével, ne félj attól, hogy hol részvétet érzel, hol pedig félsz. Ismered a történelmet: tudod, van rá lehetőség, hogy akinek ma adtál egy pohár vizet, az egy év múlva feljelent, hogy neki langyos tej vagy hideg sör kellett volna, te meg vizet löttyintettél neki, mert élelmiszer-rejtegető voltál.

De nyugalom, mert gyorsított eljárásra az egész lelassult Európa számíthat.

Addig pedig nézzük a lelátóról, hogy Merkel Németországa hogyan kíván szemezgetni a Nagy Bevándorlókosárból, odébb pöccintve az analfabéta afgán pásztort és fölcsippentve a közép-európai egyetemen kitanult arab orvost. A liberális kórus pedig addig is döngicséljen bátran Merkel demokráciájáról, és véletlenül se vesse össze a nagynémet ipar felvevőképességét Magyarország ellopott, elsinkófált, tönkretett, bezárt gyáraival. Végtére is egy magasan kvalifikált színesbőrű és egy Gretchen nászából náluk még születhet sok kis Übermensch.

Mi pedig maradunk az eritreai, kenyai, szír, kurd, afgán és marokkói gyerekekkel túlzsúfolt magyar óvodák és iskolák ellenére Európa főfasisztái.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr147758102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 07:45:04

Ez egy jó írás.
Mert bárhogyan is van-lesz, a lelkünk már minden reggel egy picit feketébb.

annamanna 2015.09.04. 08:18:39

@Bell & Sebastian: nekem nem tetszik, mert pontosan olyan reménytelenséget sugall, mint Megadja. Nincs mit tenni, káosz van és lesz, jaj.

Szerintem pedig az ügy jórészt mesterségesen felfújt hisztéria, ahogy a gazdasági összeomlást is mesterséges papírokkal csinálják. Szép finoman, kedvesen is el lehetne érni, hogy kidurranjon az egész menekültlufi. Nem kell nekik megadni azt, amiért idáig zarándokoltak; azt kell megadni, amit elvileg kérnek. Menedéket a háború elől. (Persze tisztességesen, rendesen). De mivel az valójában nem kell, úgyhogy inkább elmennének haza.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 09:04:46

@annamanna: Elképesztő heccelés megy ellenünk a német sajtóban, miközben Cameron ma reggel felvetette, hogy akinek kell menekült, az menjen értük, neki az idei évre 1.000 db bőven elég.

Minden este felgyújtanak egy szállót a német radikálisok, ma már súlyos sérült is van.

A németek eddig egy összegben kiadták egy évre előre a kérelmezőnek minden juttatását, mire az hazaküldte és jött a család utána. Ennek a gyakorlatnak csak tegnap vetettek véget.

El kell dönteni, hogy ki honnan kívánja szemlélni az eseményeket? A nemzetvezető nézőpontjából vagy a keresztény polgáréból, mert a kétféle szemléletmódot összecsúsztatva nem jön ki használható eredmény.

Be kell látni, kinek meddig ér el a keze? Úgy álljon hozzá, hogy viselje a személyes felelőssége terhét.

Ez az írás azért tetszik, mert belátja, hol a határ. Vannak helyzetek az életben, amikor kicsit el kell hallgatni és imádkozni, a Szentlélek világosítsa meg elménket és Isten vegye le rólunk ezt a legújabb csapást.

Ezek után mars vissza az Igaz Útra, mert:

- Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.04. 09:39:28

"Túlbecsüli a Fidesz hatalmát és befolyását az, aki szerint a kormány azért tematizálja ezt a kérdést, hogy ne kelljen színt vallania a fontos kérdésekről."

Azért én csendben arról is kérnék cikket, hogy mikor fogunk népszavazni a vasárnapi boltzárról. Mert az a mi problémánk, a menekültek meg nem.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 11:05:33

Az isteni rendről mióta tartunk népszavazást, Doom? Esetleg magáról, Istenről? Van-e olyan hatalom, aminek alávetné magát, mint világpolgár? Pedig ha nem tetszik, akár el is húzhatna, amellett, hogy tovább bomlaszt, hiszen erre való a net.

Látok összefüggést a maga hülyesége és a menekültáradat közt. Szalonnából sosem lesz kultúrfölény, legfeljebb money, money, money.

Virág et. 2015.09.04. 11:19:43

"Túlbecsüli a Fidesz hatalmát és befolyását az, aki szerint a kormány azért tematizálja ezt a kérdést"

:)

"többnyire a kormánytól kéri számon a sok százezres menekültáradatot"

Szegény kormány. Mindig csak bántják, de szerencsére itt a bátor tollforgató, hogy megvédje. Van ám másik út is: le lehet mondani, el lehet takarodni. Ha ezt nam akarják, akkor tessék dolgozni. Azt meg hadd legyen szabad elvárni, kritizálni. Ha nem tetszik a drága rezsimtollnoknak, akkor is.

"akik kénytelenek voltak a magyar kormány intézkedései miatt 30 km-es dugót okozni az ausztriai határátkelő előtt."

Az osztrák rendkívüli ellenőrzést a 71 halott menekült miatti botrány okozta. Ezt konkrétan be is ismerték. Az a 71 szerencsétlen nem a vonaton, hanem egy kamion rakterében fulladt meg. Attól, hogy mi leállíjuk a vonatokat, attól drága Zsuzsa szerint nőni vagy csökkenni fog a kamionok platójára bezsúfolt menekültek száma?

"és van bennük egymás iránti szolidaritás"

Igen, a Közel-Kelet arról ismert, hogy szolidárisak egymással az emberek. A szaúdiak milliószámra fogadják be a szíriaiakat, a perzsa zsidót ölel, az emiratáusi meg afgán testvére hátát lapogatja. A Közel-Kelet egy ilyen hely, a szolidaritás melegágya. Egy nagy, puha szeretetközösség.

"mindig föl tudnak venni megfelelő mennyiségű eurót a bankkártyájukkal"

Kint parkol mindnek a Bentley a Keleti előtt. Én például a múltkor már úgy éreztem a Dubai Mall előtt megyek el, annyi volt a Ferrari. Meg csak úgy lógtak az 500 eurósok a szélvédőkről.
Urizálnak ezek a mocskok, pedig mi a lelkünket is kitesszük, Zsuzsa. Kemény, igazságtalan világ ez. Csak azt nem értem, hogy ezek az utazó milliárdosok miért nem vesznek inkább 300 ezer euróért államkötvényt. Biztos nem szeretik a business class az Emiratesen. Nagyon hideg van fent, igazuk van.

"Eszükbe sem jutott, hogy tömegesen skandálják az általuk elképzelt gazdag célország nevét"

Aztán valahogy mégis odajutottak. Amerikába, Svájcba, Hollandiába, NSZK-ba, Ausztráliába. Akkor nem nagyon volt rossz választás. Egyértelműbb volt a világ. Voltak az imperialisták, akik dekadens liberalizmusukban mind nagyon jól éltek. Kivétel nélkül. Meg voltak az erős állam hívei, a béketábor, akik aztán betartották akkor is a határőrizet szabályait keményen. Ők nem éltek olyan jól. Volt még az ún. harmadik világ (innen is a kifejezés, a hifegháborús időkből), azok meg azért nem játszottak, mert fel sem merült, hogy valakit Európából Polinéziában helyezzenek le mondjuk.
Ma kicsit más a helyzet.

"és véletlenül se vesse össze a nagynémet ipar felvevőképességét Magyarország ellopott, elsinkófált, tönkretett, bezárt gyáraival"

Zsuzsa! Ki akarja itt tartani a menekülteket? Akik azt mondják, hogy hadd menjenek tovább nyugatra vagy akaik erővel cipelik és zárják be őket táborokba? Aki leszállítják őket a vonatról? Melyik végén kell a fenti összehasonlítást elvégezni majd?

Itt tetszik élni ebben az országban?

"sötét arcok", " magasan kvalifikált színesbőrű és egy Gretchen nászából náluk még születhet sok kis Übermensch"

Kellett ez a végére.

annamanna 2015.09.04. 11:37:04

@Bell & Sebastian: "El kell dönteni, hogy ki honnan kívánja szemlélni az eseményeket?"

A saját szempontomból. Az én helyzetemből elképzelhetetlen, hogy egész évnyi juttatásokat dobálgatnak idegen embereknek, akik emiatt a retyerutyájukat is maguk után vonják.

A saját szempontomból már az is elképzelhetetlen, hogy eldobáljam a cuccaimat a határon, eldobjam a kaját és vizet, ruhát, amit jószándékú segítők nekem adtak; elképzelhetetlen, hogy pofátlanul hazudjak arról, hogy a görögök elvették az irataimat (persze az almás mobilt nem), elképzelhetetlen, hogy rányomuljak egy országra, ahol vastag segílyeket osztogatnak, elképzelhetetlen, hogy gazembereket pénzeljek, hogy azok Európába szállítsanak, majd ha itt rendőrökkel találkozom, velük üvöltözzek, mert még nekem áll följebb.

"kinek meddig ér el a keze? Úgy álljon hozzá, hogy viselje a személyes felelőssége terhét."

Ameddig a civileknek elér a kezük, azt bőven megteszik értük. Eddig terjed egy-egy emberi kéz.

De nagyon úgy tűnik, hogy nem érik be ennyivel.
Kíváncsi vagyok, hányan mentek oda közülük az önkéntesekhez (vagy a hivatalos szervekhez) azzal, hogy nekem ez meg az a képzettségem, kaphatok-e ebben az országban munkát.
Fel sem merül bennük, mert fuck Hungary.

Ők állami segélyben gondolkoznak; de az államok a segélyt kitől gyűjtik be? Mégiscsak az egyénektől.

"imádkozni, a Szentlélek világosítsa meg elménket és Isten vegye le rólunk ezt a legújabb csapást."

Imádkoztál érte? Biztosan akarod, hogy a Szent Lélek megvilágosítson?

"ezt a legújabb csapást."

Ez csapás? Ki csap vele kit?
Becsapás legföljebb, de annak alapos.
Mindenki be van csapva vele, leginkább a migránsok.

"Ezek után mars vissza az Igaz Útra, mert:

- Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam! "

A kedvenc filmemben (Ghost world) van egy jó párbeszéd.
Egy rajtanárnő idegeskedik amiatt, hogy egy tanítványa művét eltávolítják az iskolai kiállításról, mert felháborítónak tartják.
- Először kérdezzük meg a művészt, mielőtt cenzúrázzuk a művet!
A nő, aki leemeli a falról a képet, azt mondja:
- Nagy szavak ezek a maga szájából, Roberta!

Hát ez jutott eszembe. Nagy szavak ezek a maga szájából, Roberta. Nem áll jól vallással, Bibliával, Jézussal pózolni, ha az csak póz.

Conchobar 2015.09.04. 12:33:38

"Ötvenhat decemberében a magyar menekültek az ausztriai lágerekben örültek, hogy a kommunisták most már nem lőhetik le őket." - Azért érdekes lenne tudni, hogy hányadrészüknek volt valóban menekülnivalója, hogy közülük hányan tettek valamit a szabadságért (úgy értve Magyarország szabadságáért), és hányan voltak azok, akik csak a határ megnyílásának hírére, nomeg mások távozásának hírére indultak útnak. Nem kéne minden '56-ban távozót egységesen menekültnek nevezni. Egy neves zenész mondta a minap, hogy nem a távozáshoz kellett a bátorság, hanem az itthonmaradáshoz

Bell & Sebastian 2015.09.04. 12:45:02

@annamanna: ha ez csak póz

Mindenki vidámkodjon a saját vasárnapján.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 12:48:16

@Virág et.: Maga mit nevezne náci tempónak, ha az embertenyésztés nem az? Vagy csak nem a jó öreg kettős mérce és ma lokálisan szombat van?

vizipipa 2015.09.04. 13:10:32

@Virág et.:

Akkor ha jól értem, te most (épp, itt) arra voksolsz, hogy rúgjuk fel szeretett eu-d szabályait, oszt hagy menjen mindegyik amerre neki tetszik.

Jól értettem?

Virág et. 2015.09.04. 13:18:14

@Bell & Sebastian: Miről beszélsz?

@vizipipa: Először is: az EU szabályait hetente rúgjuk fel. Soroljam a legnagyobbat szóltakat csak az elmőlt évekből? Ugye, hogy nem kell. Brüsszel nem Moszkva.

Az EU olyan kötelezettséget egyébként meg nem telepít ránk, hogy

1. visszaállítsuk a nyugati határon a belső, schengeni határellenőrzést
2. bezárjuk a menekülteket a táborokba (ennek pont az ellenkezőjét mondja)
3. mindenkit ellenőrizzünk, aki a nyugati határ irányába tart

Ezekből kettőre van jogunk, de ilyen kötelezettségünk nincs. Most jelenleg túlteljesítünk. Olyan többletfeladatokat vállaltunk fel, amivel csak magunknak okozunk problémákat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.04. 13:27:51

@Bell & Sebastian:
"Az isteni rendről mióta tartunk népszavazást, Doom? Esetleg magáról, Istenről? "

Bizonyára tudja idézni a Bibliát, ahol le van írva ott a vasárnapi boltzár kötelezettsége. Esetleg valami kőtáblán, ha már az isteni kinyilatkoztatásról beszélünk?

A vasárnapi boltzár kizárólag a katolikus egyház katekizmusában van benne.

"2185 Vasárnap és a kötelező ünnepeken a hívek tartózkodjanak az olyan munkáktól és tevékenységektől, melyek az Istennek kijáró tiszteletet, az Úr napjának sajátos örömét, az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlását, valamint a test és a lélek szükséges pihenését akadályoznák. [107] Családi kötelezettség vagy fontos közösségi munka törvényesen fölment a vasárnapi munkaszünet alól. A hívek azonban ügyeljenek arra, hogy e törvényes fölmentések ne vezessenek a vallás, a családi élet és az egészség szempontjából káros szokásokhoz. "

és

"2187 A vasárnap és az ünnepek megszentelése közös erőfeszítést igényel. Minden kereszténynek el kell kerülnie, hogy szükségtelenül olyan dolgokkal terhelje a másikat, ami megakadályozza abban, hogy megtartsa az Úr napját. Ha a helyi szokások (sport, vendéglő stb.) és a társadalmi szükségletek (közszolgálatok stb.) megkövetelik a vasárnapi munkát, mindenkinek saját felelőssége, hogy elegendő szabadidőt biztosítson magának. A hívők türelmesen és szeretettel ügyeljenek arra, hogy elkerüljék az esetleges túlzásokat és erőszakot, melyekre a tömegrendezvények alkalmat adhatnak. A gazdasági szükségletek ellenére a közhatalomnak is törekednie kell arra, hogy polgárainak elegendő időt biztosítson a pihenésre és az istentiszteletre. A munkaadóknak hasonló kötelességük van alkalmazottaikkal szemben. "

Ez azonban nem az isteni rend, hanem csupán egy egyházé.

I_Isti 2015.09.04. 13:39:25

"egy hét múlva nem akadna hírekre kíváncsi ember, aki kézbe venné azt az újságot."

Aki a hírekre kíváncsi, az úgy se az agyar Nemzetet veszi a kezébe...

vizipipa 2015.09.04. 13:57:11

@Virág et.:

Nagyon összetett volt ez a válasz, segíts nekem, hogy mégis tudjam értelmezni!

Igen vagy nem?

Virág et. 2015.09.04. 14:06:39

@vizipipa: Aktívan sértsünk-e EU-s szabályt? Nem, mert még erre sincs szükség. Mert nincs olyan szabály, ami konkrétan előírná azt, amit ma a rendőrök csinálnak.

De tudod mit? Akár még sértsünk is, ha szükséges. Ha mások is megteszik, osztrákok, csehek, akkor mi miért legyünk pont ebben eminensek? Egy rakás szabályt nem tartunk be rendszeresen, itt most miért akarunk egyedül mi jogkövetők lenni?

Közben röhög rajtunk fél Európa. Senki nem lesz hálás, ha magunknak csinálunk menekülttábort az országból. Amit Orbán csinál most, az ide vezet. Ennek elment a maradék esze is.

Virág et. 2015.09.04. 14:09:05

@vizipipa: De jobban körül írom, hogy világos legyen.

Kötelezettségeink:

- schengeni küső határ védelme
- beérkező menekültek ügyében az eljárás megindítása (regisztráció néven híresült le a sajtóban)
- dublini transzporttal visszaküldött kérelmezők ügyében az eljárás lefolytatása, a kérelmező átvétele
- embercsempészekkel szembeni eljárás

Nincs olyan kötelezettségünk, hogy a belső határokat ellenőrizzük. A határsértés ténye a másik oldalra való belépéssel valósul meg: ott járjanak el az osztrákok.

Látjuk mit csinálnak: engedik őket tovább már 3 napja.

graycivil 2015.09.04. 14:10:55

Észvesztően kapkod a kormány. A legnagyobb probléma, hogy amikor még "csak" a híre volt a várható menekültáradatnak, akkor foglalkoztak mindennel, csak a megelőzéssel nem. Orbán szinte minden együttműködést (kivéve pénz) elutasított, hogy majd "ő megcsinálja egyedül", s közben pörgette a médiát ezerrel.

Bármilyen kormány gondban lenne. De ha a látszat (de drága) erőszak-intézkedések többségét ügyintézői-logisztikai- elbírálási-ellátási feladatokra fordították volna, akkor sokkal nyugodtabb lenne a helyzet. Eddig a "kampány" mesterségesen szította a "helyzetet", de most már maga a kialakult helyzet fokozza önmagát.

De legalább most már sikerült kiprovokálni a kormány részéről az "ezerszer megálmodott rendkívüli állapotot". Hozzáteszem, egy normális országban még a jelenlegi helyzet sem képezné ilyen mértékű lépések megtételének alapját. Azért kíváncsi leszek, Orbánék még milyen, akár minket is érintő "békehelyzethez" képesti jogszabálytúllépéseket fognak "belecsomagolni suttyomban" ezekbe a törvényekbe.

I_Isti 2015.09.04. 14:15:38

"Mi pedig maradunk az eritreai, kenyai, szír, kurd, afgán és marokkói gyerekekkel túlzsúfolt magyar óvodák és iskolák ellenére Európa főfasisztái."

Ehhez a mondathoz vajon sok cigit kellett elszívni, droghasználat nélkül, séróból jött?

Ma az óvodák a kretén kormány által kitalált törvények miatt _vannak_ túlzsúfolva, mert három éves kortól kötelező az óvoda.

A fenti kultúrákból érkezettek NEM adják a gyerekeiket oda az államnak három évesen.
(annyira még ők se hülyék.)

I_Isti 2015.09.04. 14:17:35

@graycivil: normális országban egy egyszerű havazás nem jelentené azt, hogy emberek ezrei maradnak egy autópályán az autójukba zárva,
meg egy egyszerű (kb 1000 éve menetrendszerű) árvíz sem, hogy a fél országnak lapátolni kell a homokzsákokat, ha nem akarja megtanítani úszni a kanapéját...

apanna 2015.09.04. 15:03:13

@Virág et.: Nincsenek zárt táborok. Te is csak csúsztatni tudsz..

Virág et. 2015.09.04. 15:10:14

@apanna: Ééértem. Akkor tehát, ami most Röszkénél zajlik az mind egy nagy félreértés és majd jót nevet rajta mindenki, ha vége lesz:

"További rendőröket vezényelnek a környező városokból Röszkére, mivel feltehetően ki akarnak törni a menekültek a táborból."

Kitörni... kitörni... Hát hülyék ezek? Nincs zárt tábor, miért nem sétáltak szimplán ki? Kellett nekik kitörni, még ezt se tudják.
Menjél már oda és oktasd ki őket is, te nagyon okos, jól tájékozott, jól értestült, te.

(Egyébként google - idegenrendészeti őrzött szállás és idegenrendészeti nyílt szállás. Szívesen)

Virág et. 2015.09.04. 15:18:14

@apanna: Meg mi a fenének mennek oda akkor a rendőrök? Hát nyílt a tábor, el szabad hagyni, nincs bezárva. Akkor meg miért kellenek rendőrök? És főleg:

"A röszkei táborból kitört mind a 300 menekültet elfogta a rendőrség."

De miért? Hát nem nyílt? Akkor meg miért nem sétáltak csak úgy ki? És miért kellett visszavinni őket?

annamanna 2015.09.04. 15:36:35

@Bell & Sebastian: Fölösleges szemforgatni, ha mögötte semmi sincs. Mondhatom másképp is: Isten nevét hiába szádra ne vedd.
Ismered ezt az utat? Jártál rajta csak egy lépést is? Ismered az igazságot és az életet, amiről Jézus beszélt?
Mert ha nem, milyen jogon utasítasz rá és kit? Engem? Miért nem egyenesen az Atya Istent oktatod ki arról, hogy viselkedjen jó keresztény módra?

Ha pedig más van a szavaid mögött - mi vagy te? Komcsi pártfunkcionárius, aki betiltja a kereszténységet?

Éppen most, ebben a Nagy Vallások Közti Küzdelemben, Ahol A Haza Atyja Egyben A Kereszténység Apostola Is, Aki Egy Személyben Megvédi Európát A Muzulmánoktól, És Egész Európát Is Kioktatja Kereszténységből?

Bell & Sebastian 2015.09.04. 15:42:38

@Doomhammer: Nézze, egy bizonyos sivatagi népség tett egypár fontos megfigyelést a jövőre nézve, például azt, hogy a disznóhús megromlik a napon, ha egymás mellé tesszük a húst és tejet, a tejbaktériumok csoportosan ugrálnak át és..., a hét egyik napja a pihenésé, ha már egyszer az Úr is így gondolta.

Ezeken kívül még beúszott egy csomó ünnep, népszokás és szabály is. Jézus sosem mondta azt, hogy sutba az egész miskulanciával. helyette: aminek van értelme, az marad, aminek nincsen, lásd farizeusok betoldásai, mehetnek a kvászba.

Zsidóké a szombat, a próféta fiaié a péntek, miénk a vasárnap.

Ezek ám nem mind hülyék, mert ha szombaton a pénzt se számolom meg, ettől még a gójok csak költsék vasárnap.

Így értette, amatőr vallástörténészkém?

graycivil 2015.09.04. 15:42:50

"Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében." (Vona Gábor, 2013)

Bell & Sebastian 2015.09.04. 15:43:27

@annamanna: Ne szívózz, utoljára szólok.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 15:44:46

@graycivil: Jó ez az idézet, hogy legalább tudja előre, hol szúúrázta el.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.04. 16:00:29

@Bell & Sebastian:
"Zsidóké a szombat, a próféta fiaié a péntek, miénk a vasárnap."

Hogyne, miután I. Konstantinus császár rendeletben megparancsolta.
en.wikipedia.org/wiki/Constantine_the_Great#Religious_policy

Konstantinus még mással is hozzájárult az európai eszmetörténethez, pl. élve megfőzte a feleségét.
en.wikipedia.org/wiki/Constantine_the_Great#Executions_of_Crispus_and_Fausta

apanna 2015.09.04. 16:05:19

@Virág et.: Rendőr azért van, mert ez az előírás, mint ahogy orvos is. Pár napja egy afgán megdobott egy szírt, volt hogy az egyik ember ellopott egy másiktól egy koránt, ezekből lett tömegverekedés. A tábor nyitott, kimehetnek a városba, lásd Győr, ahol egész napjukat a belvárosban töltik.Ezek nem zárt táborok. Minden táborban jelen vannak a segélyszervezetek, ők is segítik a menekülteket.

Conchobar 2015.09.04. 16:09:22

@Virág et.: "De miért? Hát nem nyílt? Akkor meg miért nem sétáltak csak úgy ki? És miért kellett visszavinni őket?" - Röszkén nem menekülttábor van, hanem regisztráló állomás (és azért törtek ki, mert hosszúnak találták az időt, amíg regisztrálták őket)

Virág et. 2015.09.04. 16:19:40

@apanna: Mert Vámosszabadinál ún. nyílt szállás van. Röszkén meg nem. Azért. Ezt vö. a nincs zárt szállással, amit írtál. A rendőr egyébként nem azért van ott, hogy egymástól megvédjék őket (illetve nem főként ezért) és a legkevésbé ezért hozták őket vissza.

@Conchobar: Ezt én pontosan tudom. Egyébként a menekülttábor az konyhanyelv és mint ilyen nincs definiálva, értendő mindkettőre. Röszkén egy jogilag egyébként még nem definiált intézmény van (vagy pontosabban ma definiált), ez a regisztrációs állomás vagy mi. Ilyen eddig nem volt, a BÁH ügyfélszolgálatán regisztráltak mindenkit. Ez viszont nem nyílt, hanem bizony zárt, azaz nem lehet elhagyni. Van egyébként őrzött szállás menekülteknek is: ebből volt a probléma Strasbourgban. Ennek ellenére még mindig van.

Mindez csak azért fontos, mert a kolléga szerint ilyenek egyáltalán nem léteznek. Nyírbátor pl. nincs is.

apanna 2015.09.04. 16:20:06

@Virág et.: Azért mert bár nyitott a tábor, amíg nem bírálják el a menekültstátuszukat, ott kell lenniük, napközben elhagyhatják. Nyilván ezek az emberek véglegesen szerettek volna távozni. Ne csinálj úgy mintha nem tudnád, mit tehetnek és mit nem. Gyalogoltam én német autópályán.. Úgy 300 métert sikerült megtennem, mielőtt lekapcsoltak. Mit gondolsz náluk mit tehet egy menekülttáborban elhelyezett ember? Nem sokat. Türelmesen várhat. És igen, ott is rendőrök felügyelik a rendet, és nem lehetnék el a pályaudvarokat, nem követelőzhetnének.

Virág et. 2015.09.04. 16:24:07

@apanna: " Azért mert bár nyitott a tábor, amíg nem bírálják el a menekültstátuszukat, ott kell lenniük,"

:)))

Szerencsére nem ilyen rossz a helyzet, mivel a menekültstátusz elbírálása fél - egy év. Tehát nyílt, de egy évig nem mehetsz ki. :)

Ez viszont nem így van, magadat cáfolod, de ismét tévedsz. A nyílt szállások nyíltak, azt bármikor elhagyhatják. Az őrzött szállások zártak, azt nem hagyhatják el egyáltalán. Be vannak zárva, rendőrök vigyáznak rájuk egész nap, mint a bv-ben. A röszkei az ilyen köztes izé, amire most gyártják a jogszabályt: mivel ott még nem adtak be a kérelmezők kérelmet, ezért nem mehetnek el. Ha elmennek, visszahozzák őket. Ha beadták a kérelmet, akkor nem világos ma, hogy mit csinálhatnak és mit nem. A jogszabály szerint akivel szemben nincs idegenrendészeti őrizet elrendelve, az bármikor elmehet a szállásról, nem is kerülhet őrzött szállásra. A mostani hisztéria épp ezért érthetetlen.

Ennyit arról, hogy hazudok meg csúsztatok. Kellenek a jogszabályhelyek a törvényből vagy elhiszed?

Bell & Sebastian 2015.09.04. 16:24:53

@Doomhammer: De ráér máma, csak üsse föl bátran a Katolikus Lexikont a vé, mint vasárnapnál, ott szépen összeszedték, amit innen-onnan összebogarászott.

Nem fokhagymás.

apanna 2015.09.04. 18:50:08

@Virág et.: Ma módosították 8 napra. Egyébként menjenek, várja őket a Kánaán, mert szerencsétlenek ezt hiszik.

Jean Sol Partre 2015.09.04. 19:31:44

@apanna: annál ami itt van, sokkal jobb

apanna 2015.09.05. 20:25:32

@Jean Sol Partre: Persze, hogy jobb. Ha megkapja az engedélyt, maradhat, havonta jó kis segélyt adnak neki, és megtagadja a helyi törvényeket, rá csak a saria érvényes. Minél többen lesznek, ez annál jobban teret is nyer Európában. Nem kell hozzá 10 év és többen lesznek mint az európaiak...
www.youtube.com/watch?v=ioNHqFL47-8

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:10:41

@apanna: őt ez érdekli. Nekünk meg azon kell gondolkoznunk, hogy lehet ezt jobban csinálni. Legyen munkája, illeszkedjen be, ilyenek. Feladat, tudom, nem is hiányzott, ez van.
süti beállítások módosítása