Csődöt mondott Magyarország, csődöt mondott Európa
2015. szeptember 03. írta: pinter.bence

Csődöt mondott Magyarország, csődöt mondott Európa

csod.jpg

„A Keleti pályaudvaron lévő helyzetet nem politikusok fogják megoldani” – nyilatkozta szerdán Németh Szilárd fideszes politikus. Nekem csak két kérdésem van: ki fogja megoldani, ha nem a politikusok; és ha nem ők, akkor mégis miért fizetjük őket? Direkt nem lép a kormány vagy egyszerűen csak megbénult? Melyik helyzet a súlyosabb?

Napok óta több ezer menedékkérő táborozik tűrhetetlen körülmények között a Keleti pályaudvarnál. Köztük járva nem azon gondolkodik az ember, hogy mi lesz az európai civilizáció jövőjével, hanem azon, hogyan fajulhatott idáig a helyzet.

Ismétlem: emberek ezrei mindenféle ellátás és tájékoztatás nélkül várakoznak napok óta a Keleti pályaudvaron. A 2015-ös, minden modern rekordot megdöntő migrációs hullám kezelésében egyszerűen mindenki csődöt mondott.

Csődöt mondott Európa: az Európai Bizottság hetek óta nem képes egy működő akciótervvel előállni, de az Európai Unió egyéb szervei is bénán figyelik a helyzet alakulását. Mindenki tudja, hogy a dublini rendszerre alapozott közös menekültügy sosem működött és sosem fog működni; mindenki tudja, hogy megállíthatatlanul érkeznek Magyarország déli határán a menekülők, akiket valahova el kellene helyezni. Németország össze-vissza kommunikál a kérdésben, Ausztria pedig már feladta a harcot: mindenkit továbbengednek Németország felé.

Furcsa módon egyedül a magyar kormány tart ki Dublin irányelvei mellett: napokig tartották lezárva a migránsok előtt a Keleti pályaudvart, mivel onnan továbbutazni mindenképpen csak illegálisan tudnának. Az indok ismeretlen. De eközben hétfőn és csütörtök reggel is minden átmenet nélkül megszüntették a blokádot, a migránsok pedig megrohamozták a vonatokat. Hétfőn sokan Németországig, de csütörtökön már csak Bicskéig jutottak. Magyarország most tehát tényleg Európa bástyája: ebből a szempontból nem mondott csődöt. Keserű érdem ez.

Más szempontból viszont teljes bénultságban van mind a máskor oly határozottan fellépő kormány, mind az állam. Állampolgárként felfoghatatlannak tartom, ami a Keletinél folyik. Senki nem tájékoztat senkit; a rendőrség és a MÁV néha egymástól függetlenül, néha karöltve dönt így, vagy éppen úgy; aztán másnap másképp. A migránsok nem tudják, miért nem mehetnek tovább, senki nem tájékoztatja őket; de érdekes módon a magyar állampolgárokat sem tájékoztatja senki arról, hogy mi folyik az ország fővárosának egyik frekventált pontján.

Direkt nem lép a kormány vagy egyszerűen csak megbénult? Melyik helyzet a súlyosabb?

Miért nincs már nagyon régen válságstáb a kialakult helyzet miatt? Miért nem adja az arcát egy-két politikus, akik máskor oly szívesen tájékoztatják a sajtót Gyurcsány Ferenc legkisebb szellentéséről is? Kié a politikai felelősség? Készül terv a helyzet kezelésére valahol, valamilyen hivatalban? Vagy elfogadtuk ezt a helyzetet? Menekülttábor lesz a Keleti pályaudvar? Miközben a belügyminiszter elmondása szerint tízezreket tudunk elszállásolni akár hetek alatt. Akkor határon túli magyarokról volt szó, de ez mellékes. Praktikus szempontból képesek vagyunk rá, hogy ne ez legyen a helyzet a Keletinél. Akkor meg? Kell a muníció Brüsszelbe?

Magasról teszek rá, hogy mi a kormány, Orbán Viktor, Rogán Antal vagy éppen bármelyik ellenzéki paprikajancsi véleménye Európa jövőjéről meg arról, hogy ki a hibás; de az is szinte teljesen mellékes, hogy milyen jogi csűrés-csavarásokat vezetnek be menekültügyben. Nem tudnak érdekelni a Jobbik hamvába holt kísérletei sem, hogy radikálisabbak legyenek a Fidesznél. Akut válsághelyzet van a Keleti pályaudvarnál, sürgető szituáció, melynek megoldásán egy széles stábnak kéne dolgoznia az EU illetékes szerveinek bevonásával. Most kéne a nagy felhatalmazásból fakadó nagy mellény.

Hol vannak a sajtótájékoztatók és a nagy huszárvágások mesterei, a máskor oly sokat nyüzsgő kormánypárti politikusok? Rogán Antal kalifátusozik, Lázár János a németekre mutogat. „A Keleti pályaudvaron lévő helyzetet nem politikusok fogják megoldani” – nyilatkozta szerdán Németh Szilárd fideszes politikus. Nekem csak két kérdésem van: ki fogja megoldani, ha nem a politikusok; és ha nem ők, akkor mégis miért fizetjük őket?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr277758506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 17:31:37

Nyilván arra gondolt, hogy a rendfenntartók, másképpen: erőszakszervezetek, Eszesemmitamás.

Béverzijó, esetleg a DK -sok hazavinnék mindet, majd ők is eltűnnének.

gyalog.galopp 2015.09.03. 17:42:01

de most tényleg, mi a faszé fizetjük ezt az impotens bagázst?
Az egyik kerítést épít, a másik baromarc ezt átvágja a szabadság jelszavával, amivel embercsempészek karjaiba, hullaszállító kamionokba tereli a felszabadultakat.

access denied 2015.09.03. 18:22:42

>>Magyarország most tehát tényleg Európa bástyája: ...<<

Eddig izrael volt a bástya, 4000km-t buktunk a nyáron, tényleg végünk van.

>>Orbán Viktor, Rogán Antal vagy éppen bármelyik ellenzéki paprikajancsi...<<
Azért az etető kézbe nem haraptál bele, jó kutya, leül, kéri szépen, na itt van a megérdemelt jutifali.

@gyalog.galopp:
>>de most tényleg, mi a faszé fizetjük ezt az impotens bagázst?<<
Én azért hogy ne ők vegyék el.

Virág et. 2015.09.03. 18:28:53

Kicsit lemaradtam a délutáni hírekről, valaki képbe hozna? Hadat üzentünk már Németországnak vagy majd csak reggel?

Valaki tud egy jó elmeorvost a Vezérnek, mert azt gondolom, ha valamikor, hát most szüksége lenne rá.

Zb74 2015.09.03. 19:00:42

@Virág et.: Most vált világossá, hogy ezek nem utólag, hanem *előre* emeltek emlékművet a német megszállásnak!

Bell & Sebastian 2015.09.03. 19:07:27

@Virág et.: Hámondjuk a muternak előbb kellene, mert mindent tagad, amit maelőtt mondott.

Több plecsnyi nem esik le neki a német-amerikai páholytól, amiben Ovi csücsül, az tuti.

Úgy tűnik, másik zsidóra tettek, ezért elmarad a vásár.

Virág et. 2015.09.03. 19:26:29

@Zb74: Berlin nem Moszkva!

Kéne már egy Békemenet a Bundestag elé.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 19:34:22

@Virág et.: Kétkamarás, vaze, átszöknek a másikba.

Toportyán Zsóti 2015.09.03. 19:34:28

Csuti orálmuzsik csődöt mondott sokadszor,ajrópát felesleges lerángatni az érett birkaszart is ellopó analfabéta tákmatyik szintjére.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 19:38:58

@Toportyán Zsóti: És most mihez kezdünk? Megint levesznek kétharmadot?

Bell & Sebastian 2015.09.03. 19:42:32

Nyöhehe, a németek rájöttek, hogy ott baszták el, amikor 12 havi (!) ellátmányt odaadtak minden egyes kérelmezőnek (!).

Lóvé ment haza és jött a kisz calád is a következő, menetrendszerű traktorbelsőn.

Mától ez ninc.

Jean Sol Partre 2015.09.03. 19:42:47

@gyalog.galopp: tévedés, pont az illegalitás élteti a csempészt.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 19:54:30

Kiegészítés

Amikor az idézett tény (12 hónapra előre fizetik a segílyt a németek) elhangzott, valami nagy robajjal leesett a stúdióban és a moderátor kinézett az adásrendezőre, ég-e még a piros lámpa, vagy már lekeverték?

Komolyan mondom, ilyet én még propaganda-tévében nem láttam.

Toportyán Zsóti 2015.09.03. 20:55:36

@Bell & Sebastian: Kérj 1 kávét és szórakozz tovább a nagytudású elit ujabb bukásán,szerencsére már van atomfegyver és nem próbálkoznak háborúval pénzt keresni.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 20:59:40

@Toportyán Zsóti: Az enyém még talpon van. Hát a tiéd?

Virág et. 2015.09.03. 21:25:05

"Az orosz külügyi szóvivő arról is beszélt: Moszkvát aggasztja, hogy az Európai Unió egyes tagállamai szavai szerint elsietve használják a kitekert „illegális migránsok” kifejezést az Európába menekülő emberekkel kapcsolatban. Szerinte a közel-keleti és észak-afrikai régiókban uralkodó helyzet megalapozza az onnan Európába érkező emberek menekültnek nyilvánítását."

Hát már Putyin se látja a NER nagyságát?

Egyedül vagyunk, Tibor... izé, János.

Bell & Sebastian 2015.09.03. 22:04:53

@Virág et.: Ha csak jön a pénzéért, akkor micsoda? Kifektető, vagy mit kell rá mondani?

Csakhogy apad a lóvé és még sokan várják el, különben is dájcsemárkban ígérte a Mama, nem rénusforintban.

2015.09.04. 00:16:59

@Virág et.:

Azon gondolkodom, hogy ha egy német, francia, lengyel, szváziföldi politikus bátorkodik valamiről mást gondolni, mint a magyar miniszterelnök, akkor a német, francia, lengyel, szváziföldi blogokon is megjelenik-e egy német, francia, lengyel, szváziföldi Virág et., aki felteszi a szellemesnek szánt kérdést, hogy "Hadat üzentünk már Magyarországnak vagy majd csak reggel?".

pervie but hot (törölt) 2015.09.04. 04:45:33

@Virág et.: A németeknek továbbra is ömlik a fosch szájából. A Merkel barnaingesei, a náci karhatalom pribékjei lerángatták a vonatról Azizt, az életmentő afgán srácot! Hát mégis hazudott Merkel? Nem fogadnak be menekülteket?

Pedig Aziznak volt Koppenhágáig vonatjegye, de rasszjegyei alapján felfigyeltek rá és beindult a németek náci ösztöne! Elhurcolták szegényt a gestaposok.

index.hu/kulfold/2015/09/03/az_eletmento_aziz_alma_hogy_svedorszagba_jusson/

Már a menekültnyaló magyar ballib is nekiesett a németeknek. Öröm és boldogság! Dúl az ordas eszme a nagy multikulti Tante Angela Bundesführer háza táján is.
Ajvé, hát ide jutottunk.

annamanna 2015.09.04. 06:52:32

"„A Keleti pályaudvaron lévő helyzetet nem politikusok fogják megoldani” – nyilatkozta szerdán Németh Szilárd fideszes politikus. Nekem csak két kérdésem van: ki fogja megoldani"

Szerintem teljesen egyértelmű, mire utalt Németh Szilárd: a hadsereg bevetésére, arra, hogy lőni fognak.
Annak ellenére, hogy ez emberiség ellenes bűncselekmény, ami soha nem évül el.
De majd ők kimagyarázzák.
Ennek persze elszabaduló terror és háborúsdi lesz a következménye. Aki akar, innen is eltakarodhat, legalább kiürül az ország az újmagyaroknak, a még eztán meginduló "legális" népvándorlóknak.

"Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez teljesen megengedhetetlen, ezért a Fidesz az "illegális népvándorlás" megállítását, a határok megerősítését tartja a legfontosabb feladatnak. Ennek érdekében több törvény módosítását is javasolták, ezek a csütörtök-pénteki rendkívüli ülésen kerülnek a Ház elé – jelezte, hozzátéve: az a politikus, aki nem fogadja el az indítványaikat, az egyértelműen bizonyítja, hogy a magyarok érdekeivel szemben az illegális bevándorlókét helyezi előtérbe."

"Arra a kérdésre, hogy a tervezett határ menti tranzitzónákból szerb beleegyezés hiányában nem lehet majd visszaküldeni senkit, a kormánypárti politikus azt felelte: "nem mi küldjük, ő fog menni"."

Virág et. 2015.09.04. 07:56:25

@grundigg: Mást gondolni? :) Understatement of the century.
BEKÉRETTÉK az osztrák nagykövetet. Merkel és Orbán egyenes adásban üzengetnek egymásnak. A legmagasabb politikai szinten megy az odamondogatás.

Te, figyelj. Olyan narancsban látod a világot, hogy erről a pontról nem lehet érdemben elmozdulni. Vedd már észre: ha a politikában a legfőbb vezetők, sajtónyilvános eseményeken egymásnak üzengetnek, nem túl kedves dolgokat, az a legalja. Annál tovább nem tud eszkalálódni az ügy.

Ez neked "mást gondol". Hát persze.

Amikor Vida miatt ment az amerikai adok-kapok, akkor nem volt ilyen szintre emelve a konfliktus. Az megállt Kerry helyettesénél, Obamáig el sem jutott. Merkel fölött már nincs senki. Orbán fölött sem.

Jó reggelt!

De azért csak magyarázd magadnak. Ártatlan félreértés, nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni, meg amúgy is mindenki Gyurcsány kottájából látszik. Néha saját magatok karikatúrái vagytok. Nem néha.

Virág et. 2015.09.04. 07:57:52

@pervie but hot: A helyzet az, hogy ha ezt még legalább három helyre bemásolod, akkor kapsz valami jutalmat a főnöktől. Egy simit, egy kacér kikacsintást a vidi páholyból, még nem tudni.

Szóval, munkára fel! Miközben megy a ctrl+c és a ctrl+v, elolvashatod, amit az egyik helyen írtam válaszként. Vagy nem, nekem az is jó.

Virág et. 2015.09.04. 08:03:12

Ritkán idézek Lendvai Ildikót, de ez:

mandiner.hu/cikk/20150904_lendvai_ildiko_ha_89_ben_orban_a_miniszterelnok_az_ndk_sok_meg_ma_is_itt_lennenek

Ez minden szavában és bötűjében pontos. Orbán akkor is csak a nemzetközi szabályokat tartotta volna be, mint most.

Azokat a szabályokat, amiket 5 évig minden nap megsértett a szabadságharca alatt. Ezeket most nagyon igyekszik betartani, amikor akiktől várná a jó pontot, meg a buksisimit, azok épp most hivatják be a nagykövetünket vagy küldik el melegebb éghajlatra, esetleg oktatják emberségből Moszkvából ( :))) ), kereszténységből Varsóból.

Virág et. 2015.09.04. 08:07:54

Egyébként van még egy megoldás: tessék kidobni az országot a schengeni zónából. Orbán talán erre játszik, nem tudni. Mondjuk ezzel az általuk bevezetett letelepedési kötvényes biznisz azonnal elpusztulna, de legalább játszhatnánk Szerbiát, Bulgáriát. A gazdasági szempontok meg ezeket úgyis csak az ő 20%-ukig érdekli. A Rolex meg a gyémántbolt már megvan, szóval lehet, hogy egy picit vissza is vesznek az igényekből.

A közkeletű tévedéssel ellentétben a magyar állampolgárok nem schengen, hanem az EU-s állampolgárság miatt utazhatnak szabadon az Unión belül. Anglia nem schengeni tag, mégsem kell vízum Londonba egy magyarnak, sem fordítva.

2015.09.04. 10:33:23

@Virág et.:

"Annál tovább nem tud eszkalálódni az ügy."

Ha ennél tovább már nem tud eszkalálódni, akkor nem értem, miért aggódsz. Mindenesetre ezt a gondolatot felírtam magamnak a következő hetekre.

"Merkel és Orbán egyenes adásban üzengetnek egymásnak."

Ezek szerint Merkel is üzenget. Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért nem Merkelen gúnyolódva teszed fel azt a kérdést, hogy "Németország hadat üzent már nekünk vagy majd csak reggel?" és miért nem Merkel elmeorvosát emlegeted. Úgy látom, neked is azon a szinten sikerül értelmezned a nemzetközi eseményeket, mint a 444-nek és társainak: ha Orbán "beszól" egy külföldi politikusnak, akkor Orbán egy szotyiköpködő mucsai bugris, aki elszigeteli, sőt háborúba sodorja az országunkat, ha viszont külföldről "szólnak be" Orbánnak, akkor "jól megkapta a csúti, most aztán ki lett oktatva európaiságból".

Nekem úgy tűnik, hogy épp te vagy az, aki narancsban látja a világot, egész Európa minden problémáját Orbán Viktor okozza.

"Ártatlan félreértés, nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni, meg amúgy is mindenki Gyurcsány kottájából látszik. Néha saját magatok karikatúrái vagytok. "

Nem tudom, feltűnt-e, de egy szóval nem emlegettem Gyurcsányt, a kottáját meg végképp nem. Azt se tudom, van-e neki kottája. Még csak pártokat sem emlegettem, ellenzéket szintúgy nem. Gyurcsány kottájáról minden bizonnyal a fejedben lévő hangok meséltek. Valószínűleg ezért használsz többes számot is, amikor kommentelsz.

Virág et. 2015.09.04. 10:54:12

@grundigg: "Ha ennél tovább már nem tud eszkalálódni, akkor nem értem, miért aggódsz."

Az élet rendszerint rám cáfol, amikor azt gondolom, hogy ennél lejjebb már nincs. Javíthatatlan optimista vagyok.

"Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért nem Merkelen gúnyolódva teszed fel azt a kérdést, hogy "Németország hadat üzent már nekünk vagy majd csak reggel?" és miért nem Merkel elmeorvosát emlegeted."

Mert nem német választó vagyok, hanem magyar.

"Európa minden problémáját Orbán Viktor okozza"

Orbán Viktor Magyarország problémáinak tetemes részét okozza, Európának nem okoz nagy problémát, nekünk okoz.

"Azt se tudom, van-e neki kottája."

Mi az hogy, nagyon is.

I_Isti 2015.09.04. 15:30:43

@Bell & Sebastian: Ó, ez piskóta! Ui. mi van akkor ha otthó' van a pasinak mondjuk 3 felesége törvényesen?

Elmondom: akkor Németbe' van egy felesége törvényesen, meg kettő "gyermekeit egyedül nevelő anya" státuszú törvényileg ugyan nem felesége, de gyakorlatilag igen. És a drága jó németek vajon mennyit fizetnek a gyermekeiket egyedül nevelő anyukáknak szociális támogatásként?

(Én nem tudom, ez most tényleg kérdés volt.)

De hogy többet, mint egy családosnak az zicher...

Úgy meg már 3 feleség, meg 5-6 gyerek és minden megélhetési porbléma megoldva...

access denied 2015.09.04. 16:09:34

@I_Isti:
Ezt hívják magyaros gondolkodásmódnak. Egy muszlimnak az önállóság hozza meg a környezete tiszteletét. Dolgozik mind, de minimum üzletel. Csak az olajmonarchiákban van pénzosztogatás.

Természetes hogy az elején segíteni kell őket, családdal nulláról indulni nagyon kegyetlen.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 18:03:57

@I_Isti: Az ausztriai törökökből kiindulva: sokat. A hazai cigók támogatásából kiindulva: nagyon sokat.

Azért megpróbálom kideríteni, hány a mennyi, de az ismerőseim szerint az UK -ban még jobb üzlet henyélni, mint a németeknél.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 19:14:23

Isti!

A _gyermeknevelési támogatás_ 320 - 500 euró havonta és gyerekenként, életkortól függően.

_Bevándorlók_ pénzbeli _juttatása_
Itt a zsebpénz, amit idáig odaadtak 12 hónapra és előre a németek.

www.fluechtlingsinfo-berlin.de/fr/asylblg/Leistungssaetze_AsylbLG_ab_Maerz_2015.pdf

Az egész cirkusz (egyébként) onnan indult, hogy kiszámolták: összeomlik a nyugdíj-rendszerük új munkavállalók nélkül.

Bell & Sebastian 2015.09.04. 19:19:01

Ez éppen a düsseldorfi gyerektámogatási rendszer, de tartományonként lehet némi eltérés.

www.welt.de/finanzen/verbraucher/article144538685/So-viel-Unterhalt-ist-ab-sofort-pro-Kind-faellig.html

2015.09.05. 04:29:28

@gyalog.galopp: Leleplezi az egész semmirekellő, semmirevaló politikai elit alkalmatlan impotenciáját!
"Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1902! beszoptuk!
Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb. Szabó Dezső 1921!
Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom... csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó! Márai Sándor

gyalog.galopp 2015.09.05. 07:34:07

@Jean Sol Partre:

Na, látod ez az, amikor az ember nem a fejével, hanem a zsigereivel olvas.
A kerítés az illegálist tereli a legális felé, ez a funkciója, ergó,aki ezt átvágja, vagy bármilyen formában a negligálására törekszik, az az embercsempészek karjába hajtja a migránsokat.

Kerítés ügyben nincs helye semmilyen mellébeszélésnek, és ez ép úgy érdeke a migránsoknak, mint a hazai polgároknak, ha el akarsz végezni egy feladatot, azt nem lehet csinálni is meg nem is.

Nincs értelme azoknak a narratíváknak, amely ekézi a baloldalt, de belerúg Orbánba is, hogy meglegyen a függetlenség látszata.
A migráns helyzetből nem Orbán csinál belpolitikát , hanem Európa, a migránsokat nem ő csábitgatja ide kétértelmű nyilatkozatokkal.

Aki ,5 perccel előbb jön rá valamire másoknál , azt 5 percig mindenki hülyének nézi...

gyalog.galopp 2015.09.05. 07:46:09

@lényeglátó:

Én úgy látom a magyarországi helyzet kialakulása mögött egy zsaroló potenciál van.
A németek le akarják nyomni Kelet-Európa torkán a kvóta rendszert.
Amennyiben a magyarok kidőlnek a migráns nyomás miatt, akkor már vihetik is a migránsokat a lengyelek felé, addig pedig , van kalapja, nincs kalapja, orbándiktátornáciintoleránsrasszistaországfpúúj.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 11:08:56

@gyalog.galopp: ilyen az, amikor az embernek nincs hosszú távú memóriája, csak az utolsó információt bírja megjegyezni.
A kerítés eredeti célja az áradat csökkentése volt, kedves vezetőnk úgy kalkulált, hogy a hatodára fogja csökkenteni. Miután lófaszt se csökkentett, próbálták kitalálni ezt az illegalitás felől legalitásba marhaságot.

De ugye ez még mindig nem old meg semmit, amíg nincs normális, gyors és hatékony adminisztráció és amíg túlzsúfolt táborokban helyezik el a menekülteket, és ameddig ennyire szar ez az ország, pláne amíg azt látják, hogy a kormány átbassza a fejüket és hazudik, addig bizony inkább az illegalitás felé mennek. És nem, nem a liberálisok vágják ám át a kerítést, ezt csak Szíjártó Petike dugja a fejedbe, a kerítést nem kell átvágni, mert lukas.
Alkalmatlan arra, hogy megállítson bárkit is, csak annyi a funkciója, hogy sérüléseket okozzon.

Annyira büszkék vagytok rá, hogy Orbán 5 perccel előbb látta a helyzetet mint mindenki más. És szerinted akkor 5 perccel előbb a plakátkampány volt a jó megoldás? Arra is büszke vagy ugye, hisz annak hatására most már nincs probléma, megoldottuk, nrm?

Nagyon hülye helyzet amikor valaki egyszerre veri a mellét hogy ő milyen kurva okos, ugyanakkor hisztizik mint egy ovis. Szánalmat kelt és nevetséges, és pont ezt a reakciót váltotta ki most a világból is.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 11:20:06

@Jean Sol Partre: Lesz itt annyi kódorgó és bujkáló, hogy nagyon fontosnak tetszik a lakossági együttműködés a hatóságokkal.

Azért tartom bocsánatos bűnnek, mert Amerika eddig három (ezek csak a legnagyobbak), nagyszabású, sok-sok emberéletet követelő provokációt szervezett a közvélemény manipulációja céljából, mindháromnak be is ugrott a jó nép és háború lett belőle, leginkább a média jóvoltából.

A magyar, libsi propagandát valahogyan ellensúlyozni keell, ebben -gondolom- egyetértünk. Ugyanez fordítva: a Kétfarkú Kutyák.

Melyik a nagyobb baklövés? Ha nem számítjuk a tömeggyilkos amerikaiakat.

gyalog.galopp 2015.09.05. 11:24:05

@Jean Sol Partre:

" tévedés, pont az illegalitás élteti a csempészt. "

akkor ez a mondatod pillanatnyi elmezavar, vagy pillanatnyi megvilágosodás?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:13:16

@gyalog.galopp: miért is lenne az? A kormány egészen tegnapig az illegalitás felé tolta a menekülteket. Hol mond ellent ennek az amit írtam?

Jean Sol Partre 2015.09.05. 13:18:55

@Bell & Sebastian: csak az a baj, hogy ha a kormányban nem lehet bízni (ebben gondolom egyetértünk) akkor nehezebb lesz együttműködnie a lakossággal.

A hülye libsi propagandát leginkább úgy lehetne ellensúlyozni, hogy őszintén és értelmesen vázoljuk a problémákat és láthatóan a megoldásra törekszünk. Ha ehelyett látványosan hülyeségeket csinálunk, átverünk mindenkit és gerjesztjük a hisztit akkor a lakosság értelmes része a saját feje után megy és legkevésbé a hatóságokkal fog együttműködni.

Jelzem, ha ezzel végre sikerül kicsit feltámasztani a valódi civil társadalmat akkor én nagyon fogok örülni, de ettől még patkányság ami történik.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 14:49:04

@Jean Sol Partre: A létszámfölötti kommunikációs experteket kirúgni, egy maradhat.

Amúgy se sokat érnek, mert polifóniában kornyikálnak, arról nem is beszélve, hogy a hazudozásnak mindig lebukás a vége.

Amint már mondtam, ebből a slamasztikából csak kétféleképen bírunk kijönni, úgy már sose lesz, mint tegnap. Ha ránk szárad még pár tízezer ingyenélő, az sajnos nemcsak Orbán kudarca, mindannyiunké.

Nagyon hiányolom az offenzívát a nyugati médiában, mert ott a mai napig csak egyre mocskosabb tudózsídásokat tesznek ki a tudózsidók - rólunk.

A kergetőzés az asztal körül csak akkor jön be, ha elviszi Merkel asszonyságot a belpolitikai vihar, amit kavart.

Van rá esély, mert már a németek se olyan vidámak, mint az elején. De mivel kőkemény redőr- és propaganda-állam, szívják még tüdőre.

Az őszinteséget mindenki többre tartja, mint a ravaszkodást, csak hát ugye a politika a hazudozás tudománya. Hiába tudjuk, látjuk, nem tehetjük.

SZDSZ kell ide! :)

Jean Sol Partre 2015.09.05. 17:32:49

@Bell & Sebastian: a politika a hazudozás tudománya, de ha valaki nem cselekszik, akkor csak a hazudozás marad, és az egymagában rohadt kevés.

Ja. Tudjuk, merjük, tesszük. Majd Kóka megoldja, elad nekik egy tonna modemet.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 20:37:25

@Jean Sol Partre: Az itten a probléma, hogy a hazudozást Goldmanwomanék profibban csinálják és százszoros hangerővel.

Már ott tartunk, hogy Kerényi Imre, emlékezetes Hír tévés szeánszainak stílusában egy színész azt szavalja a pofánkba (a németek pofájába, mert őket nézem), hogy mindenki náci, akinek csak a legkisebb ellenvetése is van a kontinensfoglalók ellen! És nem keresztény, mert az inkább megdöglik, de az elveit föl nem adja.

Azért egymillió (szorozva hattal) megszerezhető szavazaton túlmutat ez az önfeladás.

Nem szeretem, ha Dollármama szócsöve oktat ki kereszténységből, Adolfra hivatkozva. Arról nem is beszélve, hogy továbbra is minden Merkel utasítására történik (ma délelőtt is beszélt Orbánnal, tegnap is és holnap is fog), mégis mi maradtunk az utálatos szentek, akiket gátlástalanul kiprédikál mindezek után az irgalmas Nyugaton.

De mit ér a haragunk, hatalom nélkül? Ennyit.

Bell & Sebastian 2015.09.05. 20:59:22

Tehát,

a körülmények -figyelembevételével- kijelenthető, hogy minket csúnyán átbasznak, elsősorban a saját kormányunk.

Azért, mert ha Merkel anyó reggel parancsba adja, hogy több buszoztatás nincsen, de mi tudjuk, hogy az összes híradó leadja este azt: a gonosz magyarok hogyan sanyargatják a szegény, szír mérnökök és agysebészek ártatlan és üldöztetett családját, akkor raknám őket Röszkénél dömperre és lebillenteném az osztrákoknak az egész bagázst Mosonmagyaróvár után.

Részt veszünk mi ebben a gonosz játékban, ezért vagyunk nyakig szarosak és maradunk szarosak a végére.

Ezért leszünk kénytelenek átvenni a resztlit.

Miután ezt mindenki jól ki tudta előre számolni, csak pont mi nem, adódik a kérdés, ki itten a becstelenebb? Ezen lehet vitatkozni.

Jean Sol Partre 2015.09.05. 23:13:41

@Bell & Sebastian: pedig milyen jó kis koalíció lennénk :D

Bell & Sebastian 2015.09.06. 10:37:52

@Jean Sol Partre: Nekem logikusnak tűnik, hogy Szíriát foglalják vissza a szírek, a hátországban biztonságban tudva a családjukat.

Jean Sol Partre 2015.09.06. 12:00:15

@Bell & Sebastian: ez lenne a legjobb

Bell & Sebastian 2015.09.06. 12:02:53

@Jean Sol Partre: Így lesz, mert a déli hírekben már bemondták: igen motiváltak.

Bell & Sebastian 2015.09.06. 13:27:31

A német hadsereg is mára csupa macskajancsiból és gyógyegérből áll, valós probléma, hogy elsőre sokan nem tudják, melyik a bal kezük? Elfelejtettek harcolni.
Területfoglalósdi városi harc nélkül nem megy, amihez kell az ember, elégtelen a fejlett technológia.

A libsik nem fognak meghalni a semmiért, hiszen nekik már nem létezik az, ami valaha szent volt.

Ezek a férfiak még igen: családért, hazáért és Istenért!

Mi..., talán, de ez még nem biztos.

access denied 2015.09.06. 14:24:29

@Jean Sol Partre: @Bell & Sebastian:

Álmodik a nyomor. Szíria már a mienk, már belekapaszkodtunk, nem eresztjük.

>>...családért, hazáért és Istenért!
Dugd fel a hármaskeresztedet! Ebből csak a család fontos, nem kell a másik kettőt mellé sunnyogni. A haza ott van ahol élsz/befogadnak. isten meg hátrébb van a wc papírnál, inkább isten nélkül mint szaros seggel szaladgáljak.
süti beállítások módosítása