A legnagyobb kisebbség − Migráció és mi IX.
2015. szeptember 01. írta: Redakció

A legnagyobb kisebbség − Migráció és mi IX.

migrans_9.jpg

Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók.

*

A legnagyobb kisebbség

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistájának írása

 

Kezdjük a közepén. In medias res. És lesz még itt enumeráció is…

Merkel bejelentette: Németország befogad minden Szíriából érkező migránst. A kancellár bejelentését értetlenség fogadta, pedig ez a bejelentés csak a hetekkel ezelőtti bejelentés folyománya. Gyakorlati megvalósítása.

Németország már hetekkel ezelőtt közölte, hogy szelektálni kíván a migránsok között, és a „használható” szakembereket hajlandó befogadni.

Nos, a migránsok közül messze a legképzettebbek a szírek. Ráadásul közöttük legtöbb a keresztény, akikről joggal feltételezhető, hogy nem akarnak majd szent háborút, dzsihadot folytatni a keresztények ellen, illetve tágabban értelmezve, a nem muszlimok ellen. És joggal feltételezhető, hogy majd tizenöt-húsz év múlva a gyerekeik sem akarják elpusztítani a Nyugatot. (Miképpen Michael Adebolajoról és Michael Adebowaleról sem feltételezte senki sem.)

Merkel tehát tudja, mit csinál. Legalább ötven éves stratégiában gondolkodik. Hiszen így most hozzájuthat talán kétmillió képzett szakemberhez is (az egykorvolt szír középosztály legjavához), akiknek kiképzése minimum ötvenmillió forintba kerülne fejenként. Tehát Merkel most zsebre vág kétmilliószor ötvenmillió forintot. Ez 100.000.000.000.000 forint. Vagyis 333.333.333.333 euro. Nagyjából. Ez azért megér egy kis ajtócsapkodást. Ráadásul Németország az amúgy is siralmas európai termékenységi rátában katasztrofális eredményekkel „büszkélkedhet”. Egyes tartományaiban, például a volt NDK-hoz tartozott Szászországban ez a mutató 0,9, vagyis az ott élő nők átlagban egyetlen gyermeket sem szülnek ma már.

Tehát Merkel tudja, mit csinál.

De Merkel nem tudja, mit csinál. Mégsem tudja.

Ahogy egész Európa sem tudja.

Legkirívóbb példája ennek a Juncker bácsi panasza. Ő arról értekezett a minap a hálón, hogy nem ilyen Európában akar élni. Az enyhén sör és fos szagú (Istenem, Hrabal mester! Hol vagy?) picsogás szerint ő nem ilyen Európát képzelt el. Mert hát hol marad a nyitottság, a befogadás nemes gesztusa, stb., stb.

Igen, ő az enumeráció második tétele. És egyelőre csak annyit: mi sem képzeltük, hogy De Gaulle Európáját egyszer egy demens, vén hülye vezeti majd. Jelcin tökéletes reinkarnációja.

Európa nem tudja, mit cselekszik.

Az ENSZ legutóbbi demográfiai előrejelzésében megdöbbentő számokat olvashatunk. E szerint a század végére (ha megérjük emberként egyáltalán) az emberiség lélekszáma ismét megduplázódik. (Az én születésem óta, vagyis ötven év alatt egyszer már megduplázódott.)

Ez a duplázódás pedig úgy megy végbe, hogy az emberiség általános termékenységi mutatója nem haladja meg az „ideális” 2,5 mutatószámot.

De ebben a „két és félben” hatalmas a szórás.

Ázsia és Afrika termékenységi mutatója az egekben, Észak- és Dél-Amerikáé normális, míg Európáé tragédia.

Csak hogy világos legyen: Afrika termékenységi mutatószáma 4,53, vagyis egy afrikai nő átlagosan majd’ öt gyereket szül. Így Afrika népessége a következő 50-70 évben meg fog négyszereződni (!), a jelenlegi egyről négy milliárdra nő. Ez a tény egyszersmind zárójelbe teszi Thomas Malthus egész munkásságát, valamint zárójelbe teszi az emberiség elmúlt pár ezer évének legalapvetőbb törvényszerűségeit. Mert hát mégis csak úgy volt az, hogy népesség robbanások mindig ott és akkor következtek be, ahol és amikor annak megvoltak a feltételei. Vagyis amikor az életfeltételek és a körülmények ezt lehetővé tették. Amikor a homo sapiens a gyűjtögetésről és a vadászatról áttért az élelemtermelésre, azonnal demográfiai bumm következett be. Aztán, amikor például Mezopotámiában az élelemtermelésben minőségi ugrás következett be, ezt az ugrást követte a népesség ugrásszerű növekedése is. És így tovább. De – miként erre Malthus felhívta a figyelmet , az egyensúly mindig beállt. Mivel miközben a népességnövekedés mértani haladvány szerint nő, az élelemtermelés és az egyéb létfenntartási javak termelése csak számtani haladvány szerint képes növekedni. Így aztán időről-időre éhínségek, járványok, háborúk „gondoskodnak” arról, hogy az emberiség ne legyen képes túlszaporodni.

Afrika e tétel cáfolata.

Afrikában nincs mit enni, Afrikában nincs egészséges ivóvíz, Afrikában folyamatosak a háborúk, ám a népesség soha nem látott mértékben növekszik.

Eközben Európa termékenységi mutatója az ENSZ aktuális jelentése szerint 1,53. Vagyis az európai nők még a fehér „rassz” önreprodukciójához szükséges két gyermeket sem szülik meg. Történik ez azon a földrészen, ahol az élelmiszerek millió tonnáit kotorjuk a szemétbe, ahol pusztán a mocskunk lehúzásával annyi vizet pocsékolunk naponta, amennyiből egy afrikai ember egy hónapig élne, s ahol minden szempontból ideálisak a feltételek a szaporodásra.

S még csak abba az önfelmentésbe sem menekülhetünk, hogy mindez a jelen, pusztán a pokolra való liberalizmus következménye. Mert bár a liberalizmus  illetve ami lett belőle tényleg a pokolra való, de a gyermekek nem vállalásának mélyen gyökeredző hagyományai vannak az európai társadalmakban. Gondoljunk csak a magyar parasztok „egykézésére”. S ugyanilyen mély, kulturális hagyományai vannak az önpusztításnak is, gondoljunk csak az orosz férfiak életformájára. De ez sem változtat a tényen: lassan irreverzibilissé válik a fogyásunk.

Így nézünk szembe az előttünk álló néhány évtizeddel. Ez pedig nem a ködös jövő. Ez a gyermekeink és az unokáink élete.

És bár az ő életükről van szó, képtelenek vagyunk felfogni a legelemibb tényeket is. Ma a világ több, mint hétmilliárd emberéből alig több mint hétszázmillió a fehér ember. Tíz százalék. A fehér ember, aki nem szaporodik. Ma a világ legnagyobb és legveszélyeztetettebb kisebbsége a fehér rassz.

És ez a legveszélyeztetettebb fehér rassz permanensen aggódik a világ 6,5 milliárdos többségéért.

Teszi ezt a rossz lelkiismerete okán, és azért, mert elment az esze. Elvette a jólét. És az unalom. (Apropó! A Pinta legénysége, amikor eljutott az Újvilágba, biztosan nagyon elcsigázott volt. És az indiánok biztosan nagyon megsajnálták őket. Már csak azért is, mert az hitték, Quatzlcoatl, a Tollas Kígyó hírnökei tértek vissza végre. Ahogy Vona is meg van győződve, hogy éppen az istenség küldöttei lepik el a világunkat. Hogy is mondta a pártelnök úr Törökországban?

„Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében.” Így mondta. És nyilván komolyan gondolta, mert a pártelnök úr tiszta és becsületes pártelnök úr, róla fel sem tételezhető, hogy csak csinált egy mélytorkost Ankarában a vendéglátóinak. De akkor miért akar most lövetni a határon, és miért akar kereszteket állítani ugyanott? Hiszen éppen az utolsó reménység törtet befelé…

Mindegy ez is. Sőt, ez a „legmindegyebb”.

Az a lényeg, hogy Európa nem tudja, mit cselekszik.

Északtól délig egyetlen káosz és önfeladás és ostobaság minden. A fehér rassz elvesztette legalapvetőbb ösztöneit. Képtelen a fajfenntartásra, képtelen arra, hogy megvédje territóriumát és kultúráját. Ide vezetett a szabadság és a jólét. És ne legyenek illúzióink: bár az emberi faj egyik alaptörvénye – mint láttuk  visszájára fordult, de azért néhány törvény még érvényes. Például az, hogy a szaporodásra képes, életerős tömeg betölti a rendelkezésére álló teret, és azokat a tereket is, amelyek kiürülnek.

E „kitöltés” elindult.

Közben a mainstream európai politika gügyög, és újra beleszeret liberális és jóságos önmagába. Persze azért módjával…

Két történet:

Kedves barátomék egy magyar gyökerekkel rendelkező, de már Kanadában született lányt hívtak meg a nyárra, hogy ő ismerkedjen ősei hazájával, nekik pedig legyen bébiszitterük. A lány érvényes papírokkal, tartózkodási engedéllyel meg is érkezett Németországba. A tartózkodási engedélye három hónapra szólt. Azonban a rend éber német őre kiszúrta, hogy a visszaútra érvényes repülőjegyének dátuma négy hónap múlva esedékes. Igen, szegény lány úgy gondolta, hogy majd három hónap múlva hosszabbít egy hónapot. A szigorú német határőr viszont másképpen gondolta. Ő úgy gondolta, ez az egy hónap diszkrepancia súlyos bűncselekmények előjele. S tudják mi történt ezután? A németek kitoloncolták a lányt az Unióból! Feltették egy Londonba tartó gépre, az angolok meg tovább toloncolták haza.

Egy kanadai, fehér, szőkésbarna, középiskolás lány érvényes papírokkal nem nyert bebocsáttatást az Unió területére 2015-ben! Bezzeg ha illegálisan jött volna, kerítést átugorva, papírok nélkül, és ha fekete lenne! Már ott melegedne Mutti Merkel tűzhelyénél…

A másik történet Wilhelm Fruzsina története.

A fogyatékos magyar lány egyetlen élő rokona a Svédországban élő nagynénje. Aki szeretettel befogadta a lányt magához. Befogadta volna. Ugyanis hosszú-hosszú huzavona után eldőlt: a svéd bevándorlási hivatal nem lát semmilyen, sem jogi, sem politikai, sem pénzügyi megoldást arra, hogy a sérült, árva magyar lány Svédországban maradhasson egyetlen rokonánál. Ráadásul a svéd bevándorlási hivatal úgy nem talált lehetőséget erre, hogy a magyar kormány közölte: átadják a svédeknek azt az összeget, amelyet a magyar szociális ellátó rendszer biztosít Fruzsina ellátására. A svédek visszautasították az ajánlatot, és kiutasították Fruzsinát, aki most hazatért Magyarországra, ahol egy szociális otthonban fog élni.

Remélem, a svéd nagykövet olvassa ezt a kis írásomat, vagy valahogy eljut hozzá. Úgyhogy ezúton üzenem: az önök kormányzata és egész bürokráciája, amely számolatlanul és kérdés nélkül befogad minden színes bőrűt, jöjjön az bárhonnan a világból, nem egyszerűen önsorsrontó idióták gyülekezete, de mint Wilhelm Fruzsina fehér, fogyatékos magyar lány esete ékesen bizonyítja, egyszersmind aljas, érzéketlen, gonosz és embertelen tahók gyülekezete.

Persze, az összképet tekintve ez is mellékes. Ez csak egy magyar lány tragédiája.

De Európa ennél hatalmasabb tragédia küszöbén áll.

Európa képtelen racionálisan gondolkodni, Európa ideológiai rögeszméinek foglya.

A fehér rassz elveszítette képességét a fajfenntartásra – holott ez az egyik legelemibb ösztön. S úgy tűnik, a fehér rassz elveszítette másik elemi ösztönét is, a territoriális védelem, védekezés ösztönét. Illetve, ez nem egészen pontos így. Hiszen az USA védekezik. Mexikóval közös határán kerítést húzott fel, és kiadta a tűzparancsot. Oroszország is védekezik. Próbálna meg akárhány illegális bevándorló áttörni az orosz határon!

Ausztrália is védekezik. Egyszerűen visszavontatja a migránsok hajóit az ausztrál felségvizekről a nyílt tengerre, vagy kiteszi őket valamilyen szigetre. Embertelen? Az hát. De hatékony.

Egyedül Európa nem védekezik.

És mélyen hiszi, hogy ez a helyes, ez a humánus, ez a liberális magatartás.

A migránsok szemszögéből kétségkívül az is. Csak a fehér, keresztény, európai őslakosság szempontjából embertelen.

Így leszünk lassan Wilhelm Fruzsinák mindahányan. Ha hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr817748206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 07:53:16

Nem egészen naprakész, mert tegnap Merkel már azt mondta, hogy nem fogad be automatikusan minden szírt, szét lesznek osztva, jut belőle ide is, gondolom.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.01. 08:14:30

"Afrikában nincs mit enni, Afrikában nincs egészséges ivóvíz"

Ez csak Afrika kis részére igaz, a kelet-afrikai sivatagos részre.

Délebbre ez NEM igaz. Élelem van bőven, ivóvíz is többnyire.

Ha megnézzük a legtöbb afrikai országot, onnan a "menekülés" nyugatra kisebb, mint Mo-ról vagy Lengyelországból.

Virág et. 2015.09.01. 08:18:32

"Kezdjük a közepén. In medias res."

Ó, Istenem ...

"Michael Adebolajo"

Aki Angliában egy keresztény családban született. Később tért át az iszlámra, úgy hogy NEM voltak muzulmán gyökerei. Adebolajo épp arra példa, hogy lehet itt szelektálni származás meg ki tudja, mi alapján, de a nap végén az iszlám egy vallás, a radikális iszlám pedig egy ideológia marad, amit bárki felvehet. Fehér, fekete, arab, kínai, akárki. Az ISIS-ben harcol fehér bőrű, vörös hajú amerikai is. Mert felvette a vallást és azonosult a radikális iszlámmal.

Valahol meg kéne érteni, hogy ideológia ellen nem lehet úgy küzdeni, hogy ránézünk valakire és eldöntjük, ez jó ember vagy rossz ember.

"Merkel tehát tudja, mit csinál. Legalább ötven éves stratégiában gondolkodik."

Gondolkodik a fenét. Fogalma sincs mit csinál, ahogy senki másnak sem. A lelkiismerete küzd a realitásokkal és egyelőre az első áll nyerésre. Nálunk az első soha nem is létezett, ezért nálunk ilyen konfliktus sem volt. Nem, nem a kerítés, hanem a nyomorult átszervezett menekült-politika miatt. A szíriaiak olyanok, mint bárki más: vannak köztük képzettek és képzetlenek. A felsőosztály már rég az Emirátusokban van tartózkodási engedéllyel, aki otthon maradt az a középosztály és lejjebb. Nekik nincs évi 100-200 ezer dollárjuk a dubaji életre. A törökök gazdaságilag bejöttek a németeknek, de senki nem tudja, mi lesz a szíriaiakkal. A különbség az, hogy ott a német választók empatikusabbak, mint itt a magyarok.

"A másik történet Wilhelm Fruzsina története."

Wilhelm Fruzsina története a magyar diplomácia kudarca. Az 5 év szabadságharc, a nemleszünkgyarmat, a különutazás, az orosz-dörgölőzés, a nyugatra beintés politikájának a kudarca. Ha átnézünk a nyugati szövetségeseinken, ha nem kezeljük őket partnerként, ha kilógunk minden sorból, bomlasztunk minden szövetséget, akkor a szavunk és az érdekérvényesítő képességünk 10 ft-ot nem fog érni a nap végére.

Ez TELJESEN Szíjjártó és Orbán kudarca, Zsolt. Egy emberről van szó. Pénz itt nem játszik. Svédországon és Magyarországon is jogosult a szakminiszter saját hatáskörben tartózkodást engedélyezni AKÁRKINEK, nincs tehát jogi akadály. Szándék nincs. Szándék pedig szerinted miért nincs? Svédországban, főleg.

"Hiszen az USA védekezik. Mexikóval közös határán kerítést húzott fel, és kiadta a tűzparancsot."

A mexikói fal nem fedi el csak töredék részét a határnak - ellentétben a szerb kerítéssel. A tűzparancs a drogfutároknak szól, mivel - ellentétben a szerb határral - itt érkezik be É-Amerikába a kábítószer 70%-a. Ezt valahogy mindenki kifelejti.

Ahogy azt is, hogy mindezek ellenére 10+ millió illegális bevándorló él jelenleg is az USA-ban, többségük pont latin- vagy dél-amerikai. Évente 5-600 ezer érkezik és ők maradnak is, nem sietnek a müncheni gyorshoz.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.09.01. 08:33:40

A töketlen bürokraták azt üzenik, hogy mindenki gondoskodjon magáról, védje meg magát úgy, ahogy tudja - ahogy engedik.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 08:50:02

Tettem egy rendhagyó megfigyelést a német sajtóval és közbeszéddel kapcsolatban, amit bárki könnyen leellenőrizhet tetszőleges, írott szövegben vagy élőbeszédben.

Feltűnően gyakran használják a Kündigung, kündigen -fogalmát, ami megszüntetést / felmondást jelent vagy bejelentést, nagyjából. Nekik erre csomósodik az agyuk, míg jómagam az életemben nem használtam ezt a szót.

www.duden.de/rechtschreibung/kuendigen

Ha mindent felmondunk, megszüntetünk és bejelentünk, akkor mi marad?
Nyilván a buzilagzi, mondaná az őskaján.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 09:05:30

@Virág et.: Minek ennyit összeirkálni, Virág néptárs, mert elvtársa a sánta ördög. Ha egy angol muki már frappánsabban megoldotta: tubi órnot tubi?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.09.01. 09:19:40

Túl sok magyar él Magyarországon. Ideje lesz szelektálni. Talán már tavasszal elkezdhetjük. Bízzunk a bevándorlókban!

access denied 2015.09.01. 09:45:08

@Virág et.:

>> Fogalma sincs mit csinál, ahogy senki másnak sem.
Nem azért vannak ott.
Hanem hogy rázzák a kolompot a nyakukban, így tudja a nyáj merre kell menni.

Hoppá, leírtam úgy hogy nem barmoztam le senkit.

bispora 2015.09.01. 09:54:32

"Csak hogy világos legyen: Afrika termékenységi mutatószáma 4,53, vagyis egy afrikai nő átlagosan majd’ öt gyereket szül. Így Afrika népessége a következő 50-70 évben meg fog négyszereződni (!), a jelenlegi egyről négy milliárdra nő. Ez a tény egyszersmind zárójelbe teszi Thomas Malthus egész munkásságát, valamint zárójelbe teszi az emberiség elmúlt pár ezer évének legalapvetőbb törvényszerűségeit."

Ez így nem igaz. Először is a szubszaharai afrikai TFR jelenleg 5,1, ami az igazi gond. Az arabok reprodukciós rátája lassan 2 körüli, a 2100-ra jósolt afrikai négymilliárdból valamivel több mint 200 milliós népesség jut rájuk. Tehát a feketék négyszerezik meg a létszámukat.
Malthus pedig csak annyit mondott, hogy az innovációk következtében bekövetkező termelékenységnövekedés soha nem okoz élestszínvonal emelkedést, mert a humán populáció létszáma a termelékenység növekedését követve beáll egy magasabb szintre, minek következtében az egy főre jutó javak ugyanott lesznek mint a nagy innováció előtt. Afrikában az elmúlt száz évben a nyugati országok tudás- és technológiai transzferének hála korszakokat ugrott át a kontinens. A hatvanas évek végéig a fertőzőbetegségek, járványok miatt a népességszám nem nőtt az elvárt mértékben. Az azóta megtörtént egészségügyi fejlesztések miatt a járványok visszaszorultak így már semmi sem áll a népesség exponenciális növekedésének útjában.
Ha Zsolt malthusi anomáliát akar látni, akkor szemét Japánra vesse. Ott ugyanis a bevándorlás teljes tiltásával és a termelékenység növekedésével ellentétes demográfiai folyamatokkal (TFR:1.0) egy fogyó és elöregedő társadalom képe bontakozik ki, amiben paradox módon az életszínvonal egyre nő. No ha ezt szegény Malthus megérhette volna!

cca. 2015.09.01. 10:09:30

Az a vicces az egészben, hogy akik 10-20-50-100 éve írtak ilyeneket, azokat a Zsolti fiú nem is olyan rég még idiótáknak, barmoknak, rasszista mocskoknak nevezte. Mi az, Zsoca, te is kezdesz eszmélni, te ostoba birka?

bispora 2015.09.01. 10:34:23

@Virág et.:
A törökök gazdaságilag lehet hogy bejöttek a németeknek (inkább a német vállalkozóknak), de társadalmilag nagyon nem. Elég csak Sarrazin 2011-es "Németország felszámolja önmagát" című művére utalni, amit majd 3 millió példányban adtak el eddig, és ami hozzájárult ahhoz, hogy Merkel asszony egy gyenge pillanatában azt nyilatkozza: a multikulti halott.
Saját élményem is van ezzel kapcsolatban, a müncheni Westparkban hétvégente sütögető, piknikező lakosok kapcsán. A park egyik szegeltében vagy négyszáz török sütögette a pecsenyéjét- szigorúan elkülönülve, míg kétszáz méterre tőlük a sörkertben csak német családokat (+turisták) lehetett látni. A két tábor között nem volt átjárás...
A török (és szerb) vendégmunkások beáramlása sikeresen maszkolta el két évtizedre, hogy mekkora a baj az őslakosok reprodukciós rátájával. Ha a bevándorlás helyett tényleg átfogó reformokkal operálva, milliárdokat öltek volna a háromgyerekes családmodell kialakításába, most nem lenne bevándorlókérdés. Az európai lakosság gyermekvállalási kedvének tűzzel vassal való előmozdítása különben egyik eddigi migráns cikkben sem szerepel felvetésként- ami számomra azt jelenti, hogy egyetlen érdemi alternatíva sincs a migráció jövőbeni kezelésére. Az arabok elfogyásával ugyanis (náluk is drasztikusan csökken a reprodukciós ráta, különösen az európai migránsoké) 2100 körül majd jöhetnek a feketék, akik addigra évi 300 milliós népességnövekedést fognak produkálni a modellek szerint, ami az akkori Európa lakosságszámának a fele lesz.

Virág et. 2015.09.01. 11:01:46

@bispora: A belső szaporodást nem lehet mesterségesen fokozni. Illetve a mai, jóléti társadalmakban nem lehet. Orbánék minden ilyen lépése kudarcos, ez már nem a Ratkó-korszak, ez meg nem egy háború utáni kommunista állam.
Az emberek egyénileg döntik el, hogy akarnak-e több gyereket vagy sem. Sokakban inkább egyéni ambíciók vannak: ugyan nyugaton egy keresetből is képesek lennének - szerényebben - megélni, de a duplakereset akkora életszínvonal-növekedést jelent, aminek sokan nem tudnak nemet mondani. Erre nem tud mit mondani egyik kormányzat sem. Adókedvezményből nem lesz havi 3-5-8-10 akárhány ezer euró, azt nem tudja kiváltani. Büntetni a gyermekteleneket meg nem lehet, mert számos oka lehet annak, hogy valaki nem akar vagy nem tud gyermeket vállalni. Például mert mert 40 évesen sem találja a párját (van ilyen, nem is kevés, férfiba és nőbe is) vagy mert meddő. Egyes arab vagy afrikai kultúrákban is inkább a női jogok semmibe vétele és az erőszakos (gyermek-) házasságok miatt ekkora a termékenység. Nem gondolom, hogy ez a követendő út.

A törökök gazdaságilag jöttek be az országnak. Integrációjuk probléma, de a mai német gazdagságban erősen kivették a részüket a szerbekkel együtt. Nem ez az egyetlen oka, de ez is egy fontos ok.

Robinzon Kurzor 2015.09.01. 11:03:57

Bring out the gimp! - vetette oda turul2k ergének, aki írt is gyorsan egy felkérést, hogy az Ötös Számú Tagkönyv is emelhesse itt a színvonalat.

Zsótit nagyon fűti az indulat, de azt a praktikus kérdést csak nem válaszolja meg, hogy akkor lőni kell-e a szerb határon (előtte a szegedi püspök megáldja a skulókat, mert mégiscsak keresztény ország vagyunk) vagy ha nem, akkor minek ez az egész bohóckodás.

Az egyetlen, aki láthatóan nem csak, hogy nem csinál semmit, de nem is áll szándékában, az pont Zsóti főnöke, a Nagy Egyes.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 11:06:01

Elég érdekes helyzet alakult ki, a németek egyszerűen nem tudnak mit kezdeni ennyi emberrel, mennek a tömegszállásokra és kies sportcsarnokokba, rogyadozó üzemekbe, mert az önkormányzatok nem hajlandóak együttműködni a kormányzattal, nincsen fogadókészség.

Erre utasítják a magyar hatóságokat, hogy fogják fel az áradatot és lassítsanak az ütemen.

Mindennek teteje, hogy az esti híradóban megint mi leszünk a fekete seggűek, akik sanyargatják szegény migráncsokat.

Miért nem mennek el értük repülővel, esetleg kerítenénk be magunkat teljesen, vagy már az aszom se tudja, mit kellene itt csinálni, hogy a kövér kecske jóllakjon?

Helyzet van, mire még fenyegetőzni is kezd egy csigazabáló büdösbunkó.

Rabszolgavásárt rendeznek Európa közepén és még ők pofáznak!

Bell & Sebastian 2015.09.01. 11:08:22

@Robinzon Kurzor: Szeged-Csanádi Megyéspüspök, te kommancs ökör.

access denied 2015.09.01. 11:19:40

@bispora:

Ha a török-jugó hullámot túlélte a német miből gondolod hogy a nigák lesznek a vesztük?

merkantilista felfogásúak, felhasznál és kihasznál mindent a maga előnyére.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 11:33:40

@access denied: Nem nagyon láttál te még németet, legfeljebb jugó partizánfilmben. Ez amcsi tempó.

Robinzon Kurzor 2015.09.01. 11:39:59

@Bell & Sebastian:

Látom, annyira szar a helyzet, hogy már csak kommancsozásra futja, meg a szegedi püspökbe tudsz csak ebbe tudsz belekötni.

Ráadásul abba is rosszul, mert hivatalosan nincs olyan, hogy "Megyéspüspök" (nagybetűvel).

access denied 2015.09.01. 11:48:23

@Bell & Sebastian:

Napi dolgok nem érdekesek, 30éves távlatban meg nincs sok változás.

Vagy csak nem értelek.

bispora 2015.09.01. 12:13:12

@Virág et.:
A reprodukciós ráta célzott emelésére a 20 század fejlett társadalmaiban valóban nincsen példa. A legszebb ilyen történet az egyik Rockefeller nevéhez fűződik, aki a húszas évek amerikájában az eugenikai divat idején az általa az emberiség krémjének tartott pilóták gyerekszámát akarta növelni. Nos a beígért jelentős anyagi ösztönzők ellenére a projekt érdeklődők híján abbamaradt.
A közkeletű vélekedést, hogy anyagi ösztönzőkkel nem lehet operálni, Szingapúr is szépen példázza: a megszületett gyerekenként folyósított 6 ezer dollár semmiféle hatást nem keltett- igaz egy egyetemig ennek tízszeresét fordítják ott a szülők a csemetéjükre. Oroszországban azonban halovány eredmény csak látszik, hiszen a 200-ben mért 1,24 reprodukciós ráta a közelmúltban bevezetett, azt hiszem 8 ezer euros babatámogatás hatására is 1,74 volt a tavalyi évben. Ebből nekem az látszik, hogy a gyerek valós bekerülési költségeit biztosító projektnek lehet létjogosultsága.
Az én programom- a fotel mélyéről, így nézne ki: mivel a demográfia terén háborús helyzet van Európában, az ezt kezelő programoknak is rendkívülieknek kell lenniük. Azaz nem mindenki kapna ilyen támogatást, hiszen pl nálunk is az 1,34-esTFR a cigányok 3,3-as értékével alakul ki, hanem csak az a csoport, ahol a legkifejezettebb a gyermekszám csökkenés és ahol a gyerekek adófizetőkké válása valószínűsíthető.
Az én programom alapeleme a legalább érettségizett házaspárok első lakáshoz jutása lenne, ahol 18-35 éves korig úgy kapnának lakást a jelentkezők, hogy a lakás törlesztését tíz év késéssel kell csak kezdeni. Egy gyerek születése esetén harmadával, két gyereknél kétharmaddal csökkenne a tartozás, míg három gyereknél ingyen az övék lenne a lakás. A program további elemei a három gyereknél teljes adómentesség, adóból leírható gyermektámogatás és a nyugdíjaknál a felnevelt gyerekek adójából számolt bónusz lenne. A projektnek lennének vesztesei is- ilyenek a szinglik és az önhibájukból meddő párok, de egy adoptációs lehetőséggel ők is élvezhetnék a rendszer előnyeit.
Nem tudom mennyire lenne életképes egy ilyen rendszer nyugat-európában, de Magyarországon, ahol a fiatalok legalább két gyereket terveznek, biztosan lenne reprodukciót növelő hatása.

bispora 2015.09.01. 12:30:59

@access denied:
"Ha a török-jugó hullámot túlélte a német miből gondolod hogy a nigák lesznek a vesztük? "

Onnan, hogy és rasszistaként látok nem kúrálható különbséget humán populációk és rasszok között. A kérdésedre a választ amerikában találod- nézd meg a feketék hozzájárulását a gazdasághoz, vagy az iskolai eredményességet, esetleg az ott hajszálpontosan vezetett bűnözési etnikai statisztikákat.

access denied 2015.09.01. 12:54:19

@bispora:

Nem érdekelnek a nekem nem tetsző statisztikák.

Pont azért csinálják hogy mindenki azt olvassa ki belőle ami igazodik a kényelmes önálló gondolattól mentes világába.

Hoppá, ezt meg leírtam "hülyézés" nélkül. Fejlődök.

Pantagruel 2015.09.01. 13:08:20

Összefoglalva: van már itt import nigger, ingyenélő muzulmán, tenyészcigány, bajkeverő zsidó épp elég; semmi szükség a balkáni söpredékre, koszos arabokra, idióta muszlimokra, pajeszos cigányokra, mafla küszöbmajmokra.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 13:28:13

@Robinzon Kurzor: Nem harap a hal? Már hogyne lenne Megyéspüspök. Még ehhez is fogalmatlan vagy.

@access denied: Ahány, annyiféle. A merkantilista szárny Merkel, aki alnémet-zsidó Mischling.

Inkább az a helyzet, mint az oroszoknál. ahol szintén idegen faj települt az őslakosságra, akiknek tökmindegy, milyen küszöbmajmoknak dirigálnak.

Conchobar 2015.09.01. 13:29:57

"Legalább ötven éves stratégiában gondolkodik. Hiszen így most hozzájuthat talán kétmillió képzett szakemberhez is" - Valamiféle gyarmatos szemlélet hiteti el, hogy az arab (aki lehetakár keresztény is) németes szorgalommal és lendülettel veti majd magát a munkába, azért, hogy az általa teremtett jólétben a légycsapócsecsű német mamókák a magas nyugdíjuk révén az olasz és görög tengerparton áztathassák magukat. A társadalmi szolidaritás hiánya, a 'nyugger' vs. aktív dolgozó ellentét így is előbukkan olykor, és még inkább előfog, ha a nyugdíjasok és az aktív dolgozók között nemcsak generációs, hanem etnikai, kultúrális különbségek is lesznek

Bell & Sebastian 2015.09.01. 13:40:39

@Conchobar: Inkább a fejlődés fenntarthatatlansága a bibi. Véges a fogyasztás, meg le is kelleni úgy faragni az előállítási költségekből úgy, hogy az eredményesség nőjön.

Végsoron a szelvényvagdosó rendszer (azaz a tőkejövedelem-alapú) kudarca, amit munkával és fogyasztással szeretnének orvosolni.

Nemsoká' kidöglik alóluk a lovuk, nincs kinek a vérét szívják - röviden.

Conchobar 2015.09.01. 14:06:22

@Bell & Sebastian: " Inkább a fejlődés fenntarthatatlansága a bibi." - Ebben az esetben egyáltalán nem a fejlődés a tét, hanem a szinten tartás, a német dolgozók fogyása okozta zuhanás megállítása

vizipipa 2015.09.01. 14:22:57

Bayer valójában Jobbikos, csak még nem tud róla. És ezt nem csak ezen írása miatt gondolom.

Őt is fogva tartja a szokásos, ismert csordaszellem.

Pantagruel 2015.09.01. 14:25:53

Ami szerintem egyáltalán nem mellékes: "Ide vezetett a szabadság és a jólét."

Ez a tételmondat szerintem azért elég nagy mellé. Kapufától messze, messze.

Miféle "szabadság"? Németországot legutóbb elfoglalta az USA és a Szovjetunió, a németséget feldarabolták. Miközben és miután a történelem legnagyobb etnikai tisztogatását elvégezték rajtuk, ahogy kell - koncentrációs táborokban és halálmenetekben kivégzett milliókkal -, az országot kapásból kettészakították, aztán még tovább csonkították. A lengyeleknek és orosznak juttatott területek máig sem egyesültek Németországgal, az NDK szabadsága szovjet típusú szabadság ugyan miféle? Ausztria továbbra is "önálló": csak az önrendelkezése elfogadhatatlan. A megszálló Szövetséges főerők közül csak a szovjetek vonultak idővel az új határok mögé, az amerikai megszállók a mai napig gyakorolják a kontrollt: 2099-ig felügyelik a médiát, a közoktatást, a nemzet aranykészletét, szóval mindent. Lehallgatnak mindenkit. Németországban nincs szólásszabadság, nincs önrendelkezés, nincs véleményszabadság, nincs politikai szabadság. Mindenütt tabuk. Azt állítani, hogy Németország, vagy Nyugat-Európa szabad volt az elmúlt fél évszázadban a Hidegháborús feszültségek szorításában... nekem meredek állításnak tűnik, kivált így, egy tételmondatban. Persze, ha valaki szerint etnikai tisztogatásból, megszállásból, az ország és a nemzettest feldarabolásából, megcsonkításából, kifosztásából, az elit értelmiség elrablásából születik meg egy adott nemzet szabadsága, írja meg, hogyan.

access denied 2015.09.01. 17:45:50

@Bell & Sebastian:

Merkel zsidósága csak a szokásos üzletmenet.

Az önfentartó koldusszegény egymást minden szezonban legyilkoló ezernyi germán királyságokat a zsiványok alakították gazdasági alapú birodalommá.

Kereskedelem=gazdaság=hatalom=pinasörvirsli

Ez már nem úr és szolga, ez a kölcsönös egymásra utaltság, összenövés.

Hogy volt időnként némi tányértörés az együttélés során az természetes, de aztán mindig visszaállt a rend. És bizony a zsiványok is menekültek volna már, oszt mégsem tudnak.

Bloodscalp 2015.09.01. 21:51:45

@Mr Falafel: szele ktálás már megy évek óta, hiszen a rezsi csökk ent..a reformok működnek:) 1-2 milla magyar séztem mégis elmenne a szírekk el münchenbe ha tehetné.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.09.01. 22:44:40

@Bloodscalp: Próbálom kisilabizálni, mit is írtál, de nem könnyű. Ha jó veszem ki szavaidból, neked egy magyar ember, egy uniós állampolgár egyenértékű a rühes muszlim niggerrel. A különbséget majd a feleséged elmondja hamarosan. Reméljük!

Bell & Sebastian 2015.09.01. 22:49:38

@Conchobar: Ez nem igaz. Így is legalább húszszor annyi a munkanélküli, mint a munkahely.

Bell & Sebastian 2015.09.01. 22:51:14

@access denied: Amit tányértörésnek aposztrofált, arra mások vallást alapítottak. :)

Bloodscalp 2015.09.01. 22:58:12

@Mr Falafel: hö? nem tudom ezt hogy hoztad össze, akkor nem sikerült kisilabizálnod..egy magyar uniós ember 1x-2x vagy 3x többet a szemedben mint egy rühes muszlim nigger?

F. A. Hayek 2015.09.02. 08:25:32

@Robinzon Kurzor: "Az egyetlen, aki láthatóan nem csak, hogy nem csinál semmit, de nem is áll szándékában, az pont Zsóti főnöke, a Nagy Egyes. "

Erről van itt szó, már megint mindenki a Patásnak falaz. Pedig a valódi független tényfeltáró újságírás most felderíthetné, hogy személyesen ő áll a tömeges tiltott határátlépések, pardon, a menekültek özöne mögött, hogy ezzel is bebetonozza a NER-t.

Kimaradt valami?

Robinzon Kurzor 2015.09.02. 09:12:35

@F. A. Hayek:

Ha én leírom, hogy "nem csinál semmit" és ezt neked sikerül úgy értelmezni, hogy ő csinálja az egészet, akkor vajon mennyire vagy nagyon hülye?

Robinzon Kurzor 2015.09.02. 09:16:45

@Bell & Sebastian:

Megint mellényúltál.
Nincs Megyéspüspök.
Még a saját honlapjuk szerint sincs.
De ők is biztos túl hülyék hozzá, csak neked van a seggedben is eszed.

Amúgy vicces is vagy. Egy kicsit.

F. A. Hayek 2015.09.02. 09:19:49

@Robinzon Kurzor: Az ördög nem alszik. Gyanús, hogy az utóbbi időben nem foglalkoznak a Vezérrel. Éberség, elvtársak!

Robinzon Kurzor 2015.09.02. 09:27:32

@F. A. Hayek:

Úgy látszik, abban mégis egyetértünk, hogy a Vezér nem csinál semmit.

Hogy aztán ezért (vagy ennek ellenére) imádni kell-e, ahogyan te teszed vagy esetleg mégsem, abban eltér a véleményünk.

Robinzon Kurzor 2015.09.02. 09:30:32

@Bell & Sebastian:

Nálatok még a Járásnál is van.
A Hülye Járásnál.

De a lényeges kérdéssel nem mersz szembenézni.
Nyuszi vagy, Sebikém!

Tehát meg kell áldani a skulót, mielőtt halomra lövetnéd az illegálisan határátlépni szándékozókat, vagy a világi mészárlás híve vagy inkább?

Bell & Sebastian 2015.09.02. 09:40:02

@Robinzon Kurzor: Nálunk még Járási Hülyegyerek Választás is van. Vagyis már nincs.

Robinzon Kurzor 2015.09.02. 10:06:45

@Bell & Sebastian:

Ez igazán nagyszerű.

Dobj be egy felest, hátha attól megjön a bátorságod válaszolni is.

Bell & Sebastian 2015.09.02. 10:59:54

@Robinzon Kurzor: Lezárult a szavazás, már nincs mit tenni.
süti beállítások módosítása