Menekültügyben ekézi Magyarországot hazánk főfeljelentője
2015. augusztus 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Menekültügyben ekézi Magyarországot hazánk főfeljelentője

migrans_1.jpg

Újra aktivizálta magát Kim Lane Scheppele, az elmúlt fél évtized legaktívabb külföldi magyarügyi szakírója. Scheppele mostanában egyre inkább az egyszerűbb és hatásosabb orbánozásra cseréli korábbi alkotmányügyi fejtegetéseit. 2014 tavaszán például úgy nyilatkozott a nemzetközi sajtónak, hogy a Jobbik körül  „miriádnyi rasszista milícia” működik (alig pár évvel maradt le a gárdaügyi fejleményekről); a magyar kormány és a bankok közötti vitákról pedig ezt fantáziálta: „Orbán a bankokat hibáztatta. És ezt azzal a kódolt »mind tudjátok, kik a bankok, ők a zsidók« retorikával teszi”. Csakhogy Scheppele munkássága ellenére a magyar kormány nem méltóztatott megbukni, a gazdaság is reménytelibb adatokat produkál, mint bármikor az elmúlt hét szűk esztendőben, és az amerikai baloldali és liberális körök eszmei, sajtóbeli és dollárban mérhető segílyezése ellenére sem sikerült épkézláb ballib ellenzéket (nem hogy ballib kormányzatot) létrehozni Magyarországon.

Scheppele azonban nem merül alá és nem bekkel ki: az egyre forróbb menekültügy kapcsán talál alkalmat arra, hogy belerúgjon az országba.

A Politicóban megjelent cikkében Magyarország szorult helyzetére, a szituáció összetettségére tekintet nélkül, csúsztatásokkal és tévedésekkel megspékelve mazsolázta ki mindazokat a híreket és részinformációkat, amivel újra le lehet leplezni a magyar rémállamot a nemzetközi nagyközönség előtt. És nem, nem akarja észrevenni, hogy mi vagyunk az első ország a menekültek útjában, amely valami rendet akar vinni a teljes káoszba, és ezért éppen hogy elismerést vagy legalábbis türelmet érdemelnénk, nem pedig újabb pellengérre állítást.

Scheppele szerint Magyarország kifejezetten azért építi a határzárat, hogy Horvátország és Románia felé terelje a menekülteket. A cél ezzel szerinte az, hogy Magyarország kihúzza magát a dublini rendszer kötelezettségei (vagyis a bevándorlók regisztrálása és ellátása) alól. Arról, hogy egyébként ez a határszakasz a schengeni határ része, amit jogunk és kötelességünk megvédeni, már csak az EU miatt is, Scheppele nem ír. És arról sem ír, hogy kevés természetesebb dolog van annál, hogy egy ország őrizni és kontroll alatt akarja tartani saját határait. És arról sem ír egy mondatot sem Scheppele, hogy a szárazföldön, a Balkán felől Magyarországra érkező illegális menekültek szinte bizonyosan beléptek már az EU területére Bulgáriában vagy a schengeni zónához is tartozó Görögországban, csak hát a balkáni országok menekültpolitikája jobbára csak a migránsok minél gyorsabb keresztülutaztatásának megszervezésében merül ki.

Arról viszont írt Scheppele, hogy Orbán idei, tusnádfürdői beszéde a „Magyarország a magyaroké” (Európa meg az európaiaké) kitétellel a szélsőjobb szimpátiájára játszott rá. Nos, egy országnak, egy nemzetnek, egy kontinensnek magától értetődő joga van arra, hogy úgy gondolja, érdemes megőriznie saját identitását, ebben nincsen semmi szélsőjobboldaliság. És nekünk kellene egy amerikai alkotmányjogászt arra emlékeztetnünk, hogy élt két évszázada egy amerikai elnök, bizonyos James Monroe, aki meghirdette az „Amerika az amerikaiaké” elvet, megalapozva ezzel az akkor még ifjú Egyesült Államok aktív nemzetközi szerepvállalását (melynek egyik folyománya, hogy például egy Scheppele is oktathatja a magyarokat demokráciára)? Talán a Monroe-doktrína is a szélsőjobbos szimpátiákra játszik rá?

A szerző előveszi azt is, hogy a magyar börtönökben egy strasbourgi bírósági döntés szerint embertelenek a magyar börtönállapotok. Ez rossz fejlemény, a magyar börtönök állapotán nyilvánvalóan javítani kell; csak ironikus, hogy ezt egy olyan nemzet állampolgára hánytorgatja fel, amely világverő a százezer főre jutó börtöntöltelékek számában, és ahol a tagállamok jelentős részében régóta túlzsúfoltak a börtönök. A téma egyébként úgy kerül Scheppele cikkébe, hogy a szerző felemlegeti, elítéltek is részt vesznek a kerítés építésében (a börtönlakók dolgoztatása széles körben elterjedt az Egyesült Államokban is). Scheppele beleszövi a közmunkások ügyét is a cikkbe, hogy akár nekik is dolgozniuk kell a kerítésen, és ha visszautasítják a munkát, akkor elveszíthetik csekély járandóságukat. Ez is nagyon szomorú, de hát így működik a közmunka rendszere. Scheppele a migránsokat érő „kegyetlenségnek” írja le azt, hogy a kerítés szögesdrótból épül. De ez miért kegyetlenség? Nem a szögesdrót mászik rá a migránsra, hanem a migráns a szögesdrótra, bár erre senki nem kényszeríti, és továbbra is beléphetnének az országba a létező határállomásokon is, rendezett és legális formában folyamodva a menekültkérelme elbírálásáért.

S ha már kerítés: Scheppele egész egyszerűen nem tér ki arra, hogy egy országnak joga van akár kerítéssel vagy szögesdróttal is megvédeni a saját határait, nem ütközik sem hazai, sem nemzetközi jogba, és még Brüsszel sem szól ebbe bele. A szerző arra sem tér ki, hogy a magyar határzár egyáltalán nem példátlan: mint már talán mindenki tudja itthon, Görögország és Bulgária is alkalmaz kerítéseket, Spanyolország pedig régóta high-tech kerítést és őrző-védő rendszert üzemeltet afrikai külbirtokai körül, amiket évtizedek óta rohamoznak az illegális menekültek. És még egyszer: nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy Kim Lane Scheppele amerikai: felemelte már valaha a szavát az ellen, hogy saját hazája, az Egyesült Államok végtelenbe futó kerítésekkel és szintén high-tech ellenőrző rendszerekkel zárja le Mexikóval szomszédos határát, pontosan a folyamatos illegális migráció miatt? Vagy hogy ha Amerikába érkezel, még érvényes vízummal is visszafordíthat a határőr, ha nem tetszik neki az arcod? Vagy hogy a szintén angolszász Ausztrália az illegális migránsoknak régóta annyit üzen: „ha illegálisan érkeznél Ausztráliába, nem fogsz menedéket kapni az országban”; az illegális menekültek csónakjait pedig szépen visszafordítja a nyílt vizekre a parti őrség?

Nem, nem, csak Magyarországba kell belerúgni, ami az EU és a schengeni zóna belső tömbjének határországaként elsőként próbálja egyrészt megvédeni saját és a közösség határait, elsőként próbálja regisztrálni a végeláthatatlanul érkező illegális migráns tömegeket, elsőként próbál emberhez méltó ellátást biztosítani (vagy legalábbis valami minimumot tényleg adni) nekik arra a pár napra, amíg az országban tartózkodnak. 

Már csak arra lennék kíváncsi, mit írna Kim Lane Scheppele, ha a magyar állam a déli szomszédokhoz hasonlóan egyszer csak feltartaná a kezét, felnyitná a sorompókat és azt mondaná a migránsoknak: „feladjuk a próbálkozást, menjetek, ahová akartok, oldjátok meg az ellátásotokat, ahogy tudjátok”?

Nyilván akkor is Magyarország lenne az elrettentő szörnyállam, ami semmibe veszi az uniós szolidaritást, a menekültek emberi jogait, a nemzetközi jogi és európai uniós kötelezettségeket. Ennyit tudnak a hivatásos aggódók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr217732798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P1sty 2015.08.25. 13:13:45

Mindig "bírtam" az ilyen "szakírókat" ...

Mennyit lát, él meg Magyarországból? Van legalább valami felmenője innen?

Mint ha én akarnék a latínó bevándorlókról írni Floridában néhány CSI rész alapján...

Szindbad 2015.08.25. 13:27:41

Durva, már megint mit meg nem tesz ez a szerencsétlen asszony Orbán bukásának érdekében. De szerencsére mindig vannak, akik megvédik az igazságot.

IdomitottFoka 2015.08.25. 13:29:15

"a magyar kormány és a bankok közötti vitákról pedig ezt fantáziálta: „Orbán a bankokat hibáztatta. És ezt azzal a kódolt »mind tudjátok, kik a bankok, ők a zsidók« retorikával teszi”"

Az első rész igaz, a többit meg rábízta a táborra, akik meg is ugrották a lécet.

"nem akarja észrevenni, Scheppele nem ír. És arról sem ír, És arról sem ír, nem tér ki arra, arra sem tér ki "

Nos lehetséges, hogy az említett szerző vesszőparipája Mo., vagy a Fidesz kormány ekézése, de vhogy sokadrangú ez abból a szempontból, hogy végülis Mo kormányának nincs valódi politikája menekültügyben. Az alapvetés, hogy a kerítés PR fogás, nagyon is áll. Eltérített menekülteket ez a vacak? Nem. Segített a menekülteken ez a vacak? Nem. Pedig mintha már januárban is lett volna menekültprobléma a kormány szerint. (És van is, mielőtt ebbe kötnének bele) De történt olyan lépés ami akármilyen irányban befolyásolta volna az egész problémát? Nem történt. Ezen kéne rugdalózni kedves mandi és egyéb sajtótermékek, és majd ha valóban lesz menekültügyi politikai irányvonal, akkor szembe menni bárkivel a másik oldalról. Addig ez csak köldöknézés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.25. 13:30:37

Ergé, miről szól a poszt? Scheppele igazat ír. Csak ő úgy írja, hogy ejnye, milyen csúnya dolgok ezek, a magyar közvélemény többsége pedig feltehetően úgy gondolja, hogy igen, így kell ezt, vagy még talán kevésnek is tartja. Lehet, hogy szép csöndben ti is úgy gondoljátok, hogy pl. igen, ki kell bújni a dublini rendszer kötelezettségei alól (és hát igen, ki kell bújni, amennyire lehet), csak ti ezt nem írhatjátok le, mert még idézni fogják mint kormányközeli forrást. :)

Ebédidő van, mindenki nyugodjon le és fogyasszon el egy "Yes, pork!" szendvicset. :)

hacsaturján 2015.08.25. 13:34:25

mán régen szerettem vóna mekkérdezni, hogy az a jamie oliver, az főz-e ennek a spinének a kottájábul?

Virág et. 2015.08.25. 13:37:20

"Feljelentő". :) "Hazánk ellen" :) Viccesek vagytok. A haza az nem a párt és még kevésbé a kormány. A nagy feljelentő meg az a vidám fideszes facebook harcos, akiről annak idején a 444 is írt. A feljelentés ugyanis a büntetőeljárás része, amit KLS csinál, az maximum bejelentés lehet. Csak ez ugye jobban hangzik, szebben fog tőle a toll a számlákönyvön is, igaz?

@Holger Hartland: Hát igen, szomorú, hogy valakinek van véleménye az országról. Hogy merészel véleményt alkotni és azt leírni?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.25. 13:47:16

Scheppele egy áljogász. Butaságokat ír jogi kérdésekben is.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.25. 13:48:46

"Scheppele szerint Magyarország kifejezetten azért építi a határzárat, hogy Horvátország és Románia felé terelje a menekülteket."

Ez véletlenül igaz, de mi ezzel a gond? Semmi.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.25. 13:49:29

"Spanyolország pedig régóta high-tech kerítést és őrző-védő rendszert üzemeltet afrikai külbirtokai körül"

Nem külbirtokok.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.25. 13:50:40

@Virág et.:

Nem, nem ez a gond, hanem az, hogy ferdít és csúsztat.

Helyes Írás 2015.08.25. 13:51:30

Egy amerikai állampolgárnak nincs erkölcsi alapja a szájára venni azt a kérdést, hogy mit csinálnak vagy mit nem csinálnak az európai államok a migránsokkal, addig, amíg előbb nem beszél az USA felelősségéről. A hazája kivonult két megszállt országból úgy, hogy erős államhatalmat és rendet nem hagyott maga után, s ezzel egy időben háborút provokált a térség egyik stabil államában és hagyta szétverni azt. Ennek nyomán egyik napról a másikra tízmilliók kerültek veszélyeztetett helyzetbe és váltak földönfutókká. Azóta is úgy tesz, mintha neki ehhez az egész helyzethez nem lenne semmi köze. Az állampolgárai egyikének másikának pedig még van bőr a képén más társadalmakat lejáratni és kioktatni.

GNDL 2015.08.25. 14:04:09

„a gazdaság is reménytelibb adatokat produkál, mint bármikor az elmúlt hét szűk esztendőben”

Valóban?! Akkor már rég ideje lett volna eltörölni a 2010-es kormányváltás óta bevezetett félszáz válságadót, nem?! De erre 2017-ig egészen biztosan nem kerül sor, tehát nem úgy tűnik, hogy lenne bármiféle alapja a fenti idézetnek...

„mi vagyunk az első ország a menekültek útjában, amely valami rendet akar vinni a teljes káoszba”

Hja, rendet, azt... Orbán-kormány első intézkedése a menekülthullám kezelésével kapcsolatban: „nemzeti” konzultáció, egy milliárdért. Második intézkedés: magyar nyelvű suttyó plakátkampány több százmillióért (a piaci ár több mint duplájáért). Következő intézkedés: kerítés. Persze mindjárt kettő, egy „előkerítés”, majd a végleges. Ez sem jött be, ablakon kidobott tízmilliárdok, újabb terv: „határvadász” századok. Persze belügyi törvénymódosítás nem lesz, ugyan úgy rendőrökről lesz szó mint eddig. Előkészületben: hadsereg bevetése.

Ez így ebben a formában nektek a „rend”?! Akkor biztosan csak véletlenül néz ki fejveszett kapkodásnak és ostoba ötletezésnek... meg persze több tízmilliárdos pénzkidobásnak...

„ez a határszakasz a schengeni határ része, amit jogunk és kötelességünk megvédeni, már csak az EU miatt is”

Jól láthatóan ez sem megy Orbánéknak... hiába, no, a korrupt lojális haverokkal és a futsalos kispaddal túl messzire nem juthatunk, ez már minden normális (értsd: nem fideszes) embernek világos nagyjából 2012 óta.

„elsőként próbál emberhez méltó ellátást biztosítani”

Most jól összekeverted a civileket a kormánnyal.

Már akartam érdeklődni ezelőtt is, hogy a mandineresek konkrétan leszopnák-e Orbánt ha ezért több lopott közpénzből részesülnének, de a fenti poszt elég meggyőző lett ebben a tekintetben... :)

TG69 2015.08.25. 14:13:31

@ergé:

Scheppele monnyon le!

Egyébként, ha értenél egy kicsit a gazdasághoz, akkor nem örülnél ennyire : www.mfor.hu/cikkek/makro/Tiszavirag_eletu_lesz_a_magyar_ellovas_szerep_Europaban.html

A csehekkel együtt csak úgy sikerült a "nagy kiugrás", hogy előtte mindketten mélyponton voltunk (2012). 2015-re helyreáll a rend a visegrádi országok közül megint utolsók leszünk. Lsd a GDP növekedés üteme ábrát.

GNDL 2015.08.25. 14:28:20

@Helyes Írás: Nem gondolom, hogy egy korrupt posztkommunista politikai bűnszervezet ájulásig hű szimpatizánsának bármiféle erkölcsi alapja lenne mások erkölcsi alapját bármivel kapcsolatban is megkérdőjelezni.

Steppenwolf 2015.08.25. 14:54:59

@Szindbad: Még mindig nem tanulták meg, hogy minden ilyen aljas kirohanás nemhogy gyengíti Orbánt, erősíti. 5 éve képtelenek ezt felmérni aggyal.

varisztor 2015.08.25. 15:06:25

Jézusom! Ez a cikk rosszabb ízt visz az ember szájába, mint amikor bájer elvtárs ürít a száján keresztül, pedig az tényleg szar ügy, a szó igazi értelmében véve!

Ez a rajcsányi ritka nagy faszkalap és mivel nem először fossa tele a képernyőt ilyen módon, nos, ma okozta azt, hogy a mandiner kikerül az olvasott oldalak listájáról nálam. Azért arra kiváncsi lennék, hogy orbán elvtársnak hogy esik, hogy ilyen szégyentelenül, ennyire nyilvánvalóan térdel elé egy orális orgiára egy azonos nemű rajongója! :D

Most olyan apróságokon ne lovagoljunk, hogy a nagy számok, amikkel villantani vél rajcsányi elvtárs, nem léteznek, hiszen magyar gazdaság is alig létezik már. :) A kitartott dicsekvése meg taszító. A többi mellett meg menjünk el szó nélkül, mert ha rajcsányi elvtársra hallgatunk, akkor itt a kánaán csak nem vettük észre...meg is kérdezem a közmunkásokat erről, biztos többet tudnak a semjéni tanítás ellenére átdolgozott, kerítésépítő vasárnapi iskola után! :D

Rajcsányi fiam, inkább a pride-ra járjál, ott nem szembeszökő, ha térdelsz egy férfi előtt! Te marha! :D

murcielago 2015.08.25. 15:09:45

@Szindbad: @Steppenwolf:
»mind tudjátok, kik a bankok, ők a zsidók«

Én nem emlékszem ilyen kijelentésre. Ha nem volt, akkor viszont Scheppele zsidózott.

Szindbad 2015.08.25. 15:22:24

@varisztor: Hát én is nagyon remélem, hogy direkt lett ilyen szar ez a post.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 16:02:25

@hacsaturján: Nem. Fordítva se. Sehogyse, mindenhol segg.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 16:04:49

@Szindbad: Egy legény van talpon a halmozottan hátrányos helyzetű ünnep után. Nem leszólás, örülés.

murcielago 2015.08.25. 16:18:20

@Bell & Sebastian:
Milyen jó ez a Google, hogy van. Mert jól látszik, hogy ha nem beszél (vagyis nem gyalázza, akit), akkor is folyamatosan nyitva tartja a száját (így tud távozni, aminek távoznia kell).

Szegény, Priceton-i diákok…

Eli Gold 2015.08.25. 16:36:16

Ez egy idióta klimaxos macskatartó aggszűz

vokalpatriota 2015.08.25. 16:40:26

"Scheppele mostanában egyre inkább az egyszerűbb és hatásosabb orbánozásra cseréli korábbi alkotmányügyi fejtegetéseit."

"A menekültek elveszik a magyar emberek munkáját."

Ha egy kormány, mint a magyar, nem is egyszerű, hanem hóttprimitív populista kommunikációval operál, akkor mi a náthás faszért veted ugyanezt az őket elemző szemére?

Adjonisten, fogadjisten. Amilyen.

És ebből a szempontból tökmindegy, hogy Scheppelének igaza van e, vagy se.

vizipipa 2015.08.25. 17:06:08

Úgy tűnik Scheppele összeveszett Halmaival és most ezzel próbálja engesztelni.

apanna 2015.08.25. 17:19:05

@TG69: "Lsd a GDP növekedés üteme ábrát. "- Egy véges világban végtelen növekedésről beszélni.... Az vagy idióta vagy közgazdász.

Veridicus76 2015.08.25. 17:38:19

Nyomorult okádék féreg ez a "nő".

Robinzon Kurzor 2015.08.25. 17:40:58

Ej, hol vannak már azok a régi, szép, daliás idők, amikor még a Fidesz volt Magyarország elsőszámú feljelentője az EU-ban ...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.08.25. 17:44:57

@vokalpatriota:

"Ha egy kormány, mint a magyar, nem is egyszerű, hanem hóttprimitív populista kommunikációval operál..." --- írod.

A magyar kormány kommunikációja bevándorlásügyben nemhogy populista, nemhogy keresztényietlen volna, de egyenesen szervesen illeszkedik a hagyományos keresztény európai szemléletmódba. Miben mond ellent a magyar kormánykommunikáció a Katolikus katekizmus témával kapcsolatos tanításával?

„(…)

1909 Végül a közjó magában foglalja a békét, vagyis az igazságos rend állandóságát és biztonságát. Föltételezi tehát, hogy a tekintély tisztességes eszközökkel biztonságot nyújt mind a társadalom, mind tagjai számára. Biztosítja a jogot a törvényes, személyes és kollektív önvédelemhez.

(…)

2241 A lehetőség határain belül a gazdagabb országok tartoznak befogadni az idegent, aki biztonságot és alapvető megélhetést keres, amit szülőföldjén nem találhat meg. A közhatalom tartsa tiszteletben a természetes jogot, amely a vendéget a befogadó oltalma alá helyezi.

A politikai hatóságok a rájuk bízott közjó érdekében a bevándorlási jog gyakorlását különböző jogi feltételekhez köthetik, különösen azáltal, hogy a bevándorlókat kötelezik bizonyos dolgokra a befogadó országgal szemben. A bevándorlónak hálával tiszteletben kell tartania a fogadó ország anyagi és szellemi hagyományait, engedelmeskedjék törvényeinek és járuljon hozzá a terhek viseléséhez.

(…)

2265 A törvényes önvédelem nemcsak jog, hanem súlyos kötelezettség is lehet azok számára, akiknek mások életét kell védeniük. A közjó védelme megköveteli, hogy a jogtalan támadót ártalmatlanná tegyék. Ezen a jogcímen a közhatalom törvényes birtokosainak joga van a fegyver használatára is, hogy a gondjaikra bízott polgári közösség jogtalan támadóit visszaverjék.

2266 A közjó védelme követelményének megfelel az állam erőfeszítése annak érdekében, hogy az emberi jogokat és a polgári együttélés alapvető szabályait sértő magatartásformák terjedését megfékezze. A törvényes közhatalomnak joga és kötelessége a vétség súlyosságával arányos büntetés kiszabása. A büntetésnek elsősorban a bűn által okozott rendzavarás helyreállítása a célja. Amikor a büntetést a vétkes önként elfogadja, a büntetés engesztelő értelmet is nyer. A büntetés azonfelül, hogy védi a közrendet és óvja a személyek biztonságát, gyógyító célzatú is: amennyire lehetséges, hozzá kell járulnia a vétkes megjavulásához.

(…)”

Toportyán Zsóti 2015.08.25. 18:15:14

Birkaszartolvajok szeretnék stadionokba feccölni a pénzt amit kapnak a menekültek átutaztatásáért,ezeknél soha nem ez a legalja mindig van lejjebb...

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 18:32:29

jajj, ergé, jajj.

ha a seppli spiné magas labdákat adogat, akkor azt tiszta kézzel és nem szaros nyelvvel szokás lecsapkodni.

pedig épp kezemben volt az előterjesztés, ergé fijjam, hogy te leszel a független skócia első magyar nagykövete, még a vincsenzó jótündi is hozzájárult, erre géefgés ámokfutásba kezdesz.

nagyon szomorú vagyok, efftársak. a forradalom eme kritikus fázisában senki sem eshet ki a szerepéből.

Toportyán Zsóti 2015.08.25. 18:34:31

Szatyorban él akinek nem tűnik fel egyre kevesebben vannak akik a csuti orálmuzsikkal és tolvaj analfabéta tákmatyijaival azonosítják a magyar hazát ergé.

GNDL 2015.08.25. 19:12:55

@bbjnick: „hagyományos keresztény európai szemléletmód”

Még azokból az időkből, amikor máglyára vetették az eretnekeket?! :)

Bell & Sebastian 2015.08.25. 19:21:12

@GNDL: Hát ecsém, te elég buta lehecc, ha csak ennyire tellett.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 19:22:57

@Robinzon Kurzor: Elmúltak, de már az EU sem régi.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 19:24:55

@murcielago: Legfeljebb átugorják, ha lehetetlen megkerülni.

GNDL 2015.08.25. 19:29:33

@Bell & Sebastian: A Fidesszel és retardált szimpatizánsaikkal kapcsolatban nem túl tiszta, hogy miben is képviselnének „hagyományos” keresztény értékeket... de legyen szó bármilyen keresztény értékről... Mondjuk amikor elvörösödött fejjel, nyakukon kidagadt erekkel üvöltve rázzák az öklüket a háború elől menekülő szerencsétlenekre, köztük nagy számban keresztényekre, közpénzek milliárdjaiból szítják a gyűlöletet és acsarkodnak ellenük?! Vagy amikor milliárdosával lopják a közpénzeket?! Esetleg amikor hazudnak reggel, éjjel meg este?! A kommunista fideszes attitűdről nem is beszélve...

Bell & Sebastian 2015.08.25. 19:48:16

@GNDL: Márpedig itt keresztény-szociális elosztás van. Ez a gazdaság transzfer része, a hozzá kapcsolódó ideológia pedig olyan, amilyen, de leginkáb nemzeti-radikális. Erre lehet csomót kötni.

Vitatkozni meg a termelésen.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 19:51:09

@GNDL: mi, igaz demokraták és humanisták szerencsére mindössze csak 23 millió románozunk és kormánypropagandát folytatunk a külhoni magyarok kettősállampolgársága (nemhogy befogadása) ellen. a külhoni magyarkák vegyék csak szépen tudomásul, hogy pechükre fizimiskában és kultúrában nem különböznek eléggé a bűnös többségi társadalomtól ahhoz, hogy sokszínűsítő multikulti integrációs tutujgatás alanyai lehessenek, vagy hogy megsajnáljuk és segítsük őket bármiben is mi, igaz demokraták és humanisták.

varisztor 2015.08.25. 20:11:38

@bbjnick:

"A magyar kormány kommunikációja bevándorlásügyben nemhogy populista, nemhogy keresztényietlen volna, de egyenesen szervesen illeszkedik a hagyományos keresztény európai szemléletmódba. Miben mond ellent a magyar kormánykommunikáció a Katolikus katekizmus témával kapcsolatos tanításával?"

De kit érdekel a katolikusok elmebaja? Magyarország nem a katolikus egyház szervezete, hanem köztársaság, ergo igazodjon a katolikus egyház a magyar törvényekhez, a magyarsághoz ebben az országban és ne fordítva. A hívek számát ne feszegessük, nem érdemes.

varisztor 2015.08.25. 20:13:02

@Herr Schnitzel Lutscher:

Az megvan, hogy orbánék most vették észre, hogy a külhoni magyarok rizsa zátonyra futott és a külhoni magyarok egy jelentős része pénzért vette a magyarságát, ezért éppen felülvizsgálják a külhoni magyarok magyarságát? :D

GNDL 2015.08.25. 20:23:12

@Bell & Sebastian: „Márpedig itt keresztény-szociális elosztás van”

Ez most egy fura definíciója a nincstelen és iskolázatlan proliknak való „hangulatjavító” szocialista osztogatásnak?! Azaz a szavazatvásárlásnak?! :)

„hozzá kapcsolódó ideológia pedig olyan, amilyen, de leginkáb nemzeti-radikális”

Amikor a multik, a bankok, a külföldi befektetők, az Európai Unió, a vállalkozások (kádári nevén maszekok) ellen hergelik a rezsiharcnak ujjongó szavazótáborukat? Akkor ezek szerint a kommunista MSZMP is nemzeti radikális volt? :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 20:27:20

@varisztor: az megvan, hogy a menekültek jelentős része egyáltalán nem háborús országból jön, ergo felülvizsgálatra szorul a státuszuk?

bónusz kérdés: ha már a menekültügy vallási empátiás vonzatait is feszegetjük, meg számon kérjük miért nem gördít piros szőnyeget a sok klerikális fasiszta a jövevények elé, akkor adja magát a kérdés: mi a francért nem a dúsgazdag szaud-arábia, dubai és hasonló békés, gazdag mozlim ország felé veszik az irányt a menekültek? hát hol marad az iszlám testvéri szeretet?

GNDL 2015.08.25. 20:28:59

@Herr Schnitzel Lutscher: Egyrészt ki nem szarja le, hogy a Fidesz-KDNP posztkommunista testvérpártjai mi a faszt csináltak anno... bár sokatmondó, hogy egyeseknél a hozzájuk való méricskélés egyfajta alap, ezek szerint a Fidesznél is az MSZP a mérce, még mindig. :) Másrészt nem az MSZP-SZDSZ lehetetlenítette el, gyakorlatilag kizárta a választásokból a külföldön dolgozó, magyarországi lakcímmel is rendelkező magyar állampolgárokat, hanem Orbán elvtárs és korrupt három per akárhányas posztkommunista haverjai... kicsit súlyosabb nemzetárulás ez, mint valamiféle bizniszállampolgárság ellen kampányolni.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 20:50:45

@GNDL: kizárta? a magyar lakcímmel rendelkezőknek fenntartott követségi szavazást mintha 2004 és nem 2014 óta alkalmazná a magyar választójog, ez spéci nem sufniforradalmi finessz találmány. de felőlem igazán nyugodtan ki lehet terjeszteni számukra is a levélszavazást, no prob, ámde készülj fel lelkiekben, hogy a javarészt 30-40 alatti fiatalok körében külföldön sem a humánprogresszió a legerősebb haneeem... de ismétlem no prob, let the people decide.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 20:55:37

@GNDL: Az a furcsa, hogy a Jobbik nem reklamált, pedig őket érte a veszteség java. De helyettük itt vagy nekünk te. Indulni kéne, míg nem késő.

GNDL 2015.08.25. 21:14:10

@Herr Schnitzel Lutscher: „a javarészt 30-40 alatti fiatalok körében külföldön sem a humánprogresszió a legerősebb”

De nem is a posztkommunista korrupt Fidesz-KDNP, ők az ultrabalos populista retorikával, valamint a szocialista kormányzással és osztogatással simán lenyúlták az MSZP testvérpártjuktól a kádári nosztalgiába szenvedő nyugdíjasokat és az iskolázatlan prolikat, ezért nem tudja magát összekapni a másik posztkommunista söpredék támogatottságban évek óta... két kádárista dudás egy krimóban, azt hiszem van is hasonló mondás. :) Nem véletlenül nem adták meg a lehetőséget a levélben szavazásra a bár külföldön dolgozó de magyarországi lakcímmel is rendelkező magyar állampolgárok számára, ez azért remélem előtted is tiszta. A Fidesz-KDNP kékcéduklás választási rendszerében minden egyes paragrafus a korrupt bűnszervezetük szavazatmaximálását szolgálja.

@Bell & Sebastian: „az a furcsa, hogy a Jobbik nem reklamált”

Az a furcsa, hogy furcsának véled, hogy a Jobbik nem száll szembe erőteljesebben a Fidesz-KDNP-vel, holott ma már nyilvánvaló, hogy a Jobbik a Fidesz-KDNP ostobaságainak felülmúlásával próbál „néppártosodni”, nagyjából Fidesszé válni. Ha a Fidesz kommunista rezsiharcot hirdet, a Jobbik még többet adna. Ha a Fidesz nyugdíjkedvezményt ad a nőknek, a Jobbik a férfiaknak is követeli. Ha a Fidesz ingyen tankönyvet osztogat, a Jobbik ingyen tankönyvvel plusz ingyen étkezéssel kontráz. Fidesz = kerítés, Jobbik = kerítés + határőrség. Fidesz = határvadász század, Jobbik = hadsereg, bazmeg. :)

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 21:24:42

@GNDL: én úgy emléxem, hogy a levélszavazás bevezetésekor ment a siránkozás, hogy ez komplett tutira csalás és egyáltalán nem kéne, vagy csak ahol másképp nem lehet, aztán amikor ezek szerint csak újonnan belépő határon túliaknál lett alkalmazva, míg a külföldön lévő hazaiaknál maradt minden a régiben, akkor hirtelen átesés a ló másik oldalára és hirtelen az a csalás, ha nem lehet levélben szavazni. hát istenem...

azt sem egészen értem, hogy a már 2009/10 környékén sem éppen kis számú külföldön dolgozó magyarság választójogának külképviseleti ikszeléshez való kötését akkor bezzeg miért nem értékelte olyan húdedurva világvége korlátozásnak a progresszió és nemzetközi csatolmányai, 2014-ben meg hirtelen igen, de hát istenem...

sebaj, mint említettem no prob, most hogy már mindenki egymásra licitálva szeresse mégis a levélben szavazást, csak tessék, mehet a buli fullban, pörgetheti a lemezt DJ OSCE & the Crew.

Bell & Sebastian 2015.08.25. 21:34:52

@GNDL: Nyugodjunk meg együtt, most fújjunk / szívjunk nagyokat a hányászacskóba / -ból, egy-kedő-egy-kedő.

Minden hajó húz mentőcsónakot maga után. A Fidesz kettőt. De ha az ország legnagyobb hitelezőjévé válik, minden párt egyként csáresz tu lábengeszku kár.

Eddig érthető, követni bírod?

egyetmondok 2015.08.25. 21:56:52

" Már csak arra lennék kíváncsi, mit írna Kim Lane Scheppele, ha a magyar állam a déli szomszédokhoz hasonlóan egyszer csak feltartaná a kezét, felnyitná a sorompókat és azt mondaná a migránsoknak: „feladjuk a próbálkozást, menjetek, ahová akartok, oldjátok meg az ellátásotokat, ahogy tudjátok”? " --

az egy dolog, hogy mit írna Scheppele, ő jót nem fog írni a NER-ről, amivel nem áll egyedül, ám azt csak a tényleg nagyon hülyék gondolhatják, hogy a kerítés nem pont ezért épül:
" menjetek, ahová akartok, oldjátok meg az ellátásotokat, ahogy tudjátok " .

Ez a magyar kormányzati politika lényege ebben az ügyben. Nincsen több, nincsen más.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 22:09:01

@egyetmondok:

" menjetek, ahová akartok, oldjátok meg az ellátásotokat, ahogy tudjátok "

pedig mehetne a sok mozlim menekült szunnita/siita hajlamai szerint a közeli szaud arábiába, vagy iránba a hittesókhoz (nem ateista kultúra egyik sem), erre föl mégis a jóval messzebb lévő gyaur kutya hitetlen ajrópába mennek, de ott is csakis azokra a helyekre, ahol havi párszáz euro zsebpénzt kaphat a menekült.

fene azt a válogatós gusztusukat, pedig kivétel nélkül csakis a biztos halál elől menekülnének, vagy mi a fene. hát most akkor ezt így hogy?

egyetmondok 2015.08.25. 22:18:02

@Herr Schnitzel Lutscher:
Mehetnének oda is éppen,de a magyar kormánynak már az is tökéletesn megfelel, ha pl.Romániába mennek, úgy a szokásos tök-mindegy- csak- ne- ide alapon.

Feljebb a Max jól látja:
"Scheppele szerint Magyarország kifejezetten azért építi a határzárat, hogy Horvátország és Románia felé terelje a menekülteket."

Ez véletlenül igaz, de mi ezzel a gond? Semmi."

Bell & Sebastian 2015.08.25. 22:18:44

@egyetmondok: Nem gondolom, hogy fikarcnyi önállóságunk lenne az áradat kezelésében. Itt is százszor mondtam, eszük ágában sem volt drótakadályt húzni, az utolsó pillanatig bíztak egy átfogóbb megoldásban, ezért vonták az időt addig, ameddig csak bírták.

Aztán elérkeztünk oda, hogy lepergett a homok és mégsem történt semmi.

Lépni kellett bármit vagy valamit, mert egyrészt az uniós elvárások (nagyobbrészt a németek) kívülről, másrészt a fölfűtött magyarok belülről szorongatták a dohányzacskójukat.

A forgatókönyvet Amerikában írták, még Merkel sem tudja lekövetni, nemhogy másodkézből Orbán.

Európában halvány fogalma nincsen senkinek arról, hová fog ez a népvándorlás kifutni?

Újabb parancsra várunk, ami késik.

GNDL 2015.08.25. 22:20:36

@Herr Schnitzel Lutscher: „a levélszavazás bevezetésekor ment a siránkozás, hogy ez komplett tutira csalás”

És lőn, végül is teljesen igazuk lett. :) Egyébként ha kicsit jobban emlékeznél, akkor az is felrémlene, hogy legyen szó bármilyen tervezett kormányzati intézkedésről, a három per akárhányas egykori besúgókkal tömött posztkommunista Fidesz-KDNP elsőként mindig a szakmai és/vagy civil szervezetek javaslatait, ellenvetéseit söpörte le az asztalról, bármennyire is igazuk volt vagy végül igazuk lett az ellenzőknek. Lásd aktuálisan az új vasfüggönyt: amint beböfögte valamelyik retardált fideszes majom az ötletet, onnantól azonnal jöttek az ellenvetések, hogy nem hatékony, nem érdemes, nem működik ha nem őrzik/nincs tűzparancs, felesleges pénzkidobás... de az orbánista kretén balfékeket nem lehet kizökkenteni, csak elvertek rá pár tucatnyi milliárdot. Ma meg azon az AP videón röhög fél Európa, hogyan engedik át a határrendészek a kerítésen a menekülteket. :) Remek országimázs a hülyemagyarokról, megint...

GNDL 2015.08.25. 22:25:21

@Bell & Sebastian: „Eddig érthető, követni bírod?”

Nem igazán, de ennyire nem kell túlmisztifikálni a dolgot, a Fidesz-KDNP céljai ennél jóval egyszerűbbek és világosabbak: lopott közpénzekből feltőkésíteni a korrupt haverokat és így fideszes emberszabásúakkal megteremteni a középosztályt, ennek érdekében pedig a lehető legtovább hatalmon kell maradniuk. Minden intézkedésük, minden lépésük, minden kampányuk ezt szolgálja: a) a lehető legtöbb lopott közpénzt kiosztani a korrupt haveroknak; b) a lehető legtöbb szavazatot és szimpatizánst összeszedni populizmussal, szocialista osztogatásokkal, szavazatvásárlásokkal; c) az a) és a b) pontokhoz a közpénz előteremtése. Ez megy ötödik éve...

egyetmondok 2015.08.25. 22:29:13

@Bell & Sebastian:
Milyen "átfogó" megoldásban bíztak ? És kitől is létezhetne egy tényleg átfogó megoldás ? Csak nem valami politikai megoldás, ebben a tényleg drámaian súlyos politikai ügyben ? És csak nem az Uniótól ?
Na, ne, olyan politikailag nincsen, nem is létezik,az egy közös gazdasági tér, csak az, semmi több.
Ki az a hülye, aki ebben bízott ?

murcielago 2015.08.25. 22:38:48

@Bell & Sebastian:
A dolog kezd Európán túlnőni, kb. ENSz BT-nek kellene kimondania, hogy az EU-nak nem kötelessége önsorsrontó politikát folytatnia tűzen-vízen keresztül, csak mert valaha voltak gyarmatai...

Persze ez is Obamáékon múlik.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 22:42:33

@GNDL: csalást azt 2002 óta divat felemlegetni (akkor épp jobbra volt nagy divat), az ebesz nevű bigyula meg csak nem talált sehol kékcédulát azóta se. biztos alkalmatlanok, sebaj, majd talán a sepplinek összejön 2018-ban.

a kerítés, nos, ammeg ebben a formában télleg witz a javából, pedig szegény ergé végre örömködhetett, hogy a Csodálatos Ember mégis tud vízen járni és maholnap ajrópa hős megmentőjeként ünneplik, erre bazzeg megint csak fújolnak rá, brühü.

megjegyzem, a helyzet tökéletes megoldása humánus és patrióta szemszögből is az lett volna, hogy csirkedrót helyett a tömeg kezelhetetlenségére hivatkozva görögösen átengedjük őket, majd foglalkozzon csak szépen a mai napig nem részletezett összeurópailag megfelelő megoldással a brüsszeli sóhivatal, tartóztattuk már föl elégszer a bécs felé menetelő török/orosz hadakat is elégszer fölöslegesen, abban sem volt hála soha.

picur3ka 2015.08.25. 22:44:57

Ez a banya a Woodrow Institute-nál van, azok baxtatják Putyint is folyton. Hozzájuk tartozik az NGOk, a LMBTQKLMk, s egyéb aktivisták világserege.

picur3ka 2015.08.25. 22:48:37

@murcielago:

Az ENSZ ezzel szemben épp most monta, hogy a szerbek, makedrónok, a görögök s törökök nem biztonságos népek. Olyast tűnik, minha mink lennénk az egyetlen alkalmas diktatúra, ahol nem kell nekijek félniük.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.25. 22:54:13

@picur3ka:

"Olyast tűnik, minha mink lennénk az egyetlen alkalmas diktatúra, ahol nem kell nekijek félniük."

ez én sem értem. az összes progresszív jelentés szerint sehol az eu-ban se tombol úgy a kirekesztés, rasszizmus meg az antiakármizmus, mint ehonban, erre FURCSAMÓD mégis mi nyerjük az első biztonságos menekültállomás megtisztelő címét

érdekes dolgok ezek.

GNDL 2015.08.25. 22:59:03

@murcielago: „dolog kezd Európán túlnőni”

Európának 550 millió lakosa van, számos európai tagállam egykori gyarmatáról folyamatosan érkeztek eddig is a bevándorlók az elmúlt évtizedekben. A pár éve kirobbant „arab tavasz” és ennek nyomán széthulló Közel-keleti államokból eddig csupán pár százezer menekült lépett be az unióba (a csóróbbak a törököknél, libanoniaknál és jordánoknál vesztegelnek milliószámra), de tegyük fel, hogy a „népvándorlás” keretein belül mondjuk több mint 5 milliónyi menekült „lepi el” Európát a következő években: ez még mindig csak egy százalék a teljes lakossághoz mérten.

Az már megint más dolog, hogy nem pont a Magyarországhoz hasonló leszakadó balkáni cigánytelepeken szándékoznak letelepedni, de egyébként teljesen érthető okokból (már akinek érthető): a magyarországi havi 200 eurós minimálbér vagy havi 150 eurós közmunkabér, de akár a 400 eurós átlagbér még a magyarok egy nagy részének sem túl vidám, magyarok százezrei is menekülnek Magyarországról. Tehát az „új” menekültek inkább a jobb módú, magasabb életszínvonalat biztosító Nyugat-európai országokba tartanak. Érdekes módon a Magyarországhoz hasonló cigány koszfészkek politikusai jobban ajvékolnak mint a svédek, németek vagy franciák, holott nem is vagyunk célország. :)

A menekülttéma még jelenleg is inkább csak a médiában „kezd túlnőni”, politikai hullák az indulatok felkorbácsolásával próbálják elérni politikai céljaikat, jelenleg semmi másról nem szól a dolog.

murcielago 2015.08.25. 23:05:05

@picur3ka: @GNDL:
Nem az ENSz, hanem a BT, Lavrov pl. nem ellenzi.

Aki már belépett az EU területére, annak reálisan nagyon kicsi az esélye, hogy valamikoris kitoloncolják. A tömeges visszatoloncolások nagyon ritkák, drágák és nem hatékonyak.

Ahol volt politikai szándék pl. USA rabszolga-felszabadítás után Libéria létrehozásával, ott is egy idő után feladták, mert reménytelenné vált. A mai USA is kezd megenyhülni a gyökeret eresztett mexikanerekkel szemben.

Ezért a megoldás csak valamilyen előgyűjtő tábor lehet, lehetőleg az EU-n kívül, ahol megvárhatják a kérelmük elbírálását. Fel is röppent egy javaslat, amiről azóta is mély hallgatás van – nincs politikai szándék. Sajnos az uniós vezetőktől nem várható túl sok, amikor a dél-szlávok egymást ölték, hasonlóan tehetetlenek voltak.

murcielago 2015.08.25. 23:12:16

@GNDL:
Milliószor felmerült már, hogy nyugatra tartanak. A Dublini Szerződésben viszont a regisztrációs hely számít, ami általában a mediterrán térség, ill. Balkán és Mo. Ha a németek ki akarnának szúrni velünk, nem kellene mást tenniűk, mint visszairányítani az itt reg. menekülteket/migránsokat. Teljesen jogszerű volna és még deportálásnak sem minősülne.

GNDL 2015.08.25. 23:21:19

@murcielago: „a megoldás csak valamilyen előgyűjtő tábor lehet”

Az nem megoldás, az csak bizonyos következmények kezelése. :) A jelenlegi menekülthullámot előidéző okokat kellene megszüntetni, hiszen a szírek és valamikor az irakiak is jobban éltek amikor nem volt háború és iszlám radikálisok mint a magyarok bármikor, és eszükbe nem jutott volna ilyen számban népvándorolni. Igazság szerint egy közös európai haderőt kellene végre szervezni, megszállni a balhésabb arab államokat és az iszlám radikálisokat meg egyéb fundamentalista pöcsöket cafatokká bombázni. Modern keresztes hadjárat, csak most nagyságrendekkel jobbak lennének az esélyeink mint anno... :)

De egyébként utána járt már valaki annak, hogy mekkora probléma valójában ez a menekülthullám Európában, és jó néhány európai állam kormányának probléma-e egyáltalán?! Mert igazság szerint nem kevés gazdasági haszna lehet pár európai tagállamnak abból, ha megjelenik a munkaerőpiacukon pár százezer viszonylag jól képzett és erősen motivált fiatal munkaerő... :)

GNDL 2015.08.25. 23:26:52

@murcielago: „nem kellene mást tenniűk, mint visszairányítani az itt reg. menekülteket/migránsokat”

De ez eddig sem volt jellemző, pedig már tavaly is a tízszerese volt a Magyarországon áthaladó menekülthullám az előző évinek, csak akkoriban éppen nem értek rá ezzel kampányolni a fideszes elvtársak... :)

Bell & Sebastian 2015.08.25. 23:38:03

@GNDL: Én maradnék az első verziómnál, legalábbis téged illetően.

@murcielago: Lassan értelmet nyer, miért cseréltette le a Goldman az összes főmuftit Európában a saját embereire. Ha Kína benyújtja a számlát, kő kövön nem marad. Továbbra is azt állítom, a háborűs felkészítés része az ágyútöltelék-import. Nekünk Putyint szánták ellenfélnek - ha tetszik, ha nem.

picur3ka 2015.08.25. 23:47:10

@Herr Schnitzel Lutscher:

Még az, az egyik szagértő meg aztat szólta, hogy Szíriából nem lehet útlevél nélkül kijönni. NA?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.26. 00:18:10

@picur3ka: az autó benzinnel megy, vagy jogsival?

picur3ka 2015.08.26. 00:19:19

@GNDL:

Ez a sok süket duma. 1% és egyéb harmatos ökörségek. Ahogy van, Európában van vagy 10% muszlim. Meg vagy 10-12 millió cigány. Ha meg tudják őket számolni, mer mire a végére érnek már lehet, hogy elavult az adat.

'Háborús menekültek'. A németekhez az év első felében érkezetteknek vagy 40%-a koszovói meg albán cigány.

Nálunk hirtelen meg bangladesiek tűntek föl.

A nagy munkaerő bázis. Meg az afgán egyetemi végzettség.

Persze, hogy a szegényebb országokban sírnak jobban, s előbb, mert nekik van a legkevesebb megosztani való koncuk. Egyébként a németek meg annyira nem sírnak, hogy örömtüzeket raknak a fogadásukra országszerte.

A svédek pedig gyakorlatilag holnapután kalifátus lesznek, nekik már ásó, kapa.

picur3ka 2015.08.26. 00:22:27

@Herr Schnitzel Lutscher:

Tudom én azt, viszont annak, aki Szíriából jön, mint háborús menekültnek, garantált a maradási joga, s a menekült státusz. Mi a csudának dobálja el az iratait?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.26. 00:37:04

@GNDL:

jajj.

"Igazság szerint egy közös európai haderőt kellene végre szervezni"

ez már az eurocorpsnál is megbukott nyugisabb időkben is. cserébe a világ legdrágább nyelviskolájának lehetett csúfolni. oszt még van egy olyan gond, hogy a szabványosításnál kezdődik az egységes hadsereg, de a sok tagállam egyenkénti fegyverlobbija ennek keresztbe tett és tesz, mint ahogy a nato alatt is a mai napig. günter más tankot hajt mint jean és egy csavar sem egyezik bennük.

"megszállni a balhésabb arab államokat"

ebből lesz az intifáda és még több önkéntes dzsihádista

"és az iszlám radikálisokat meg egyéb fundamentalista pöcsöket cafatokká bombázni"

levegőből reguláris katonai célpontokat, nem a civilekkel egybenőtt aszinkron hadviselős alakulatokat tudsz leszedni (hacsak nem szőnyegbombázol drezdai módra, de az ugye nem humánus).

eeeeeh... nem a gyaur klerikális fasiszta európa dolga az igaz és még igazabb hitű mozlim irányzatok belső háborújában problémamegoldót játszani.

szépen fel kell osztani a történelmileg mesterséges konstruktum irakot a vallási/etnikai vonalak mentén a szomszédos államok közt, aztán figyeld meg, hogy rekord idő alatt pacifikálja mindenki az ISIS olajmező magára eső részét.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.26. 00:41:03

@picur3ka: hát izé, mert meglehet hogy valójában nem is szíriai, csak annak adja ki magát, hogy megkapja a menekült státuszt. vagy szíriai, de könyökig gázolt a szomszéd törzs/klán vérében még pár hónapja és most nem szeretné magával cipelni a személyazonosságát.

tehát "elveszti" az iratait

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.26. 00:49:09

@murcielago:

"Sajnos az uniós vezetőktől nem várható túl sok, amikor a dél-szlávok egymást ölték, hasonlóan tehetetlenek voltak."

csakhogy most nem a távolban ütik egymást ezek a bojjzacctó déli emberek, hanem a nyugatiak takaros kis jóléti világába csöveznek egy jót premier planban

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.08.26. 05:24:46

@GNDL: @varisztor:

No de, malackáim! Nem én gyűjtöttem közadakozásból a kormányzat keresztényietlen bevándorláspolitikáját bíráló óriásplakát-kampányra, nem én vezettem félre, csaptam be tájékozatlan embereket, csaltam ki súlyos pénzeket naiv polgároktól.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.26. 05:40:28

@GNDL:

Ahhoz, hogy ne legyenek "kizárva" a külföldön élők, TELJES KÖRŰEN kellene bevezetni a leveles szavazást, azaz belföldön.

A "kizárás" mítosz a valóságban azt jelenti: az szavazhat levélben, akinek nincs bejegyzett magyarországi lakcíme.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.26. 05:52:53

@GNDL:

A német megoldás: gazdagon megjutalmazni minden álmenekültet.

A görög megoldás: engedni őket menjenek csak Németországba. Direkt úgy tenni, hogy Görögország ne minősüljön biztonságos országnak. Így csak az áthaladó hordákra kell vigyázni, ne lopjanak túl sokat útközben.

A bolgár megoldás: az EU-szabályok maximális betartása. Azaz regisztráció és minden más annak aki bejutott a kerítés ellenére. Viszont olyan körülmények teremtése a "menekülteknek", hogy azok maguktól mennek tovább a fenébe. Jellemző elszállásolás: 50 éves, 25 éve lakatlan volt munkásszállók az erre jellemző adottságokkal, pénzügyi ellátás havi 10 ezer Ft körül, stb. Így aztán aki be is regisztrált az országban, az gyorsan megy tovább, eldobva papírjait. Az EU meg nem tud kifogást emelni, hiszen Bulgária betart minden szabályt.

Volt is interjú "menekülttel" a bolgár tévében, aki őszintén elmondta: ő azt hitte, az egész EU-ban skandináv szinten látják el a menekülteket. Most, hogy rádöbbent, hogy ez nme így van, megy is tovább Svédországba. Ott berendezett lakás jár, ingyen étkezés, munkanélküli segély, családi pótlék, szociális segély, összesen nagyobb összegben, mint egy magyar banki középvezető jövedelme. S cserébe nem kell csinálni semmit, még a nyelvet se kell megtanulni. Az egyetlen baj: télen hideg van. De az emiatti sztresszt meg le lehet küzdeni egy kis utcai hőzöngéssel, gyújtogatással, svéd lányok megerőszakolásával.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.08.26. 06:12:07

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Én csak egyet nem értek! Ha a németeknek vagy a svédeknek arra van igényük, hogy ők mindenféle színes bevándorlót pénzeljenek, etessenek, tutujgassanak, amiért azok cserébe felgyújtják, megerőszakolják, lefejezik stb. őket, akkor miért nem hoznak létre bevándorlótoborzó-irodákat a krízisországok mentén létrejött menekülttáborokban? Ott, helyben, nyélbe üthetnék az adminisztrációt, küldhetnének értük repülőgépet, ami egyenesen Németországba, Svédországba szállítaná a bevándorlókat, mindenki megkapná, amit akar, minket, akiknek semmi közük az egészhez, pedig nem hoznának lehetetlen helyzetekbe. Vajon, miért nem teszik ezt?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.26. 06:52:50

@bbjnick:

Na igen, valahogy így. Dehát azért még ők is tudják, hogy nem meget oda az egész világ, ezért igyekeznek visszaszorítani a mozgást, csak ezt nem merik nyíltan bevallani, ez ugyanis nácizmus lenne.

kilincs ami nincs 2015.08.26. 07:05:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, semmi gond, ilyen az igazi európai együttműködés.

Virág et. 2015.08.26. 07:52:12

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Elolvastad egyáltalán a cikkét? A saját véleményén túl (amit amúgy is nagyon szűkszavúan fogalmaz bele, illetve lehet kiolvasni a sorok közül) csak a tényeket írja le. Rövid írás és pontosan leírja a magyar kormány céljait: kikerülni a dublini kötelezettséget,ezért más EU-s ország felé terelni a tömeget. Bónusz cél: elérni, hogy a görögök mellett mi is nem biztonságos besorolást kapjunk és ezért ne jöjjön senki.

A jó öreg "toljuk át a sz.rt a szomszéd kertjébe" taktika. Ennyiről szól az egész.

Ehhez képest vedd a németeket. Többek között ezért vezetik ők Európát, mi meg mosogatunk Londonban és kalapozunk Pekingben.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.26. 08:17:27

@Virág et.:

Mivel nincs készség közös politikára, így minden állam kénytelen megvédeni magát.

sztrelnyikov 2015.08.26. 08:40:53

A szerző téved a Monroe-elvet illetően. Ugyanis az nem azt jelenti, amire használta (Magyarország a magyaroké), azaz nem arra gondolt Monroe, hogy az USA az usa-iaké, hanem arra, hogy Amerika (dél-, közép- és észak) az USA-é. Egyfajta új-kolonizációs jelszó volt. Ennek teljesen logikus következménye, hogy bármelyik USA-állampolgár megmondhatja a világ bármely országának, hogy merre hány méter. És ha már megteheti, miért ne tenné?

Bell & Sebastian 2015.08.26. 09:21:46

@sztrelnyikov: Nem egészen. Alapvetően az európai beavatkozás ellen irányult amerikai, kontinentális ügyekben, ekkor még semleges álláspontot felvéve, ami érthető, hiszen eszköztelenül mit ér a harag?

Olyan ez , mintha most mi javasolnánk Obamának: ülj rá és forogj!

sztrelnyikov 2015.08.26. 09:58:31

@Bell & Sebastian: Olyan értelemben volt beavatkozás ellenes, hogy azt a célt tűzte ki, hogy a Központi hatalmak megregulázása helyett, inkább délamerika magukhoz láncolására kell anyagi ráfordítást tenniük.

Végül aztán kiderült, hogy anyagiakban olyan gazdagok, hogy mindkettő bőven belefért. Mondjuk ha arra céloztál, hogy délamerikából gazdagodtak meg annyira, hogy aztán beszálltak európa átformálásba is, akkor igazad lehet.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 10:23:58

@sztrelnyikov: Inkább arra, hogy rájöttek, erős hadsereg nélkül egyik sem fog menni.

Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, feltalálták a megelőző csapást. Mint a Különvélemény -ben, a látók előrelátnak és a prekogníció szellemében lecsapják a potenciális bűnelkövetőt, még annak megvalósulása előtt.

Egyikből következik a másik, amiből a harmadik és így tovább.

Míg végül világméretű szarkavarássá nem nőtte ki magát az egész. Ami onnan indult: márpedig mi önrendelkezni fogunk!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.26. 10:47:16

Aki nem értené: Scheppele igazat ír, de attól még ellenség. :)

Fő félgyarmattartóink, a németek már kezdik előcsomagolni a fehér zászlót, csak az a baj, hogy nemcsak a saját várukra tűznék ki, hanem a miénkre is:

444.hu/2015/08/26/a-nemetek-rendet-vagnanak-menekultugyben/

Nem árt nyitva hagyni az utat az Eurázsiai Unió felé.

Conchobar 2015.08.26. 11:05:39

@Virág et.: "ezért más EU-s ország felé terelni a tömeget" - Ez más ország felé, ez nettó marhaság. Vagy inkább csak rosszindulat. A kerítés leginkább a kerítésen lévő kapuk felé hivatott terelni a migránsözönt (arról már nem beszélve, hogy Orbánék kerítését a szerb-román-magyar hármashatárpontnál vígan meg tudják kerülni). Sehogyse akarjuk tudomásul venni, hogy tisztességes ember tisztességes szándékkal a kapun át, engedéllyel kell, hogy közlekedjék

2015.08.26. 11:14:47

Azt mondja már meg valaki, hogy miért nem tud az ország profitálni ezekből a menekültekből ?
Egyrészt az eutól is kap egy rakás dellát a kormány, másrészt a franacért nem hagyja hogy a csempészek mielőbb elszállítsák ezt az embertömeget innen ?
Ennyire fél az orbán hogy pár szerencsés furgonnal rendelkező állampolgár meggazdagszik egy kicsit ezekből a népekből ?
Én biztos hogy hagynám a fenébe a szállítást titokban azt hadd menjenek a tömegek a szöszikhez .D

2015.08.26. 11:16:20

Sőt basszus ha nem lennének ekkora kommunisták mint ahogy, hagynák hogy a határ mellett élők ahányan csak vannak és akarnak, mind profitálhasson a menekültekből. Akár szállásadással pénzért akár szállítással, akár élelem árusításával akár manikűrözéssel !
Bármivel !

2015.08.26. 11:19:53

A határon már kempingtáboroknak, szálláslehetőségeknek, fürdési lehetőségeknek, egy rakás lángososnak, kolbászosnak, gyros sütödének palacsintázónak kellene fogadnia ezeket a tömegeket bájos szeretettel és kizárólag pénzért !
Aztán egy két napos pénzköltés után és pár szuvenír vásárlását követően gyorsban elszállítani őket a nyugati határra .
A kurmány meg addig becsukhatná kicsi szemét, elvégre mi is ezt tesszük nekik már jó ideje .
Élni és lni hagyni !
Ezt kéne már megtanulniuk a fiúknak !
Fele ennyi gondjuk sem lenne a menekültekkel mert a lakosság megoldaná helyettük!

2015.08.26. 11:22:28

Már lassan 10 millió menekült ment át rajtunk mint kurván a kliensek, de az ország még lópöcsnyit nem profitált mert a kurmány minden extraprofitot elfojt csírájában , nehogy a lakosságnak véletlen legyen egy jó karácsonya .

2015.08.26. 11:27:16

Talán stratégiát kellene váltani a kormánynak ha már ennyire utáljuk ez eu-t is, és folyton csak kibabrál velünk és nem ad elég pénzt a szálláshoz meg a menekültek eltartásához . Akkor talán hagyni kellene a szabad piaci gazdálkodást és versenyt, csak egyetlen egyszer . Továbbá hanyagolni kéne a bürokráciát de nagyon nagy ívben , bár az jó lenne maximum arra, hogy egy hétig itt nyaraljon jó pénzért minden menekült . Addig is költenének erre arra .
Eh!
Kommunistáknak hiába is papolok a profitról !

Bell & Sebastian 2015.08.26. 11:34:56

@Holger Hartland: Pont annyira ír igazat, mint amennyit mutat egy szövegkörnyezetéből kiragadott részlet. Ez a baj ezekkel az expertekkel, hogy asztalnál meghalnának.
___

Miután a németek magukhoz édesgettek mindenkit, adott a feladat, hogyan osszák szét őket azoknak, akiknek a háta közepére nem kellenek. Jó hatvan százalék meg megy vissza a feladónak, kirándultak egy jót. Lesz itt sírás-rívás, fogak csikorgatása és a bujkálók előrángatása az erdőből / barlangból.

Ezt nevezzük politikának, egy ereszdmeg után jön a húzdmeg.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 11:36:08

Diorella Queen!

Zenei fesztivál örvén akár ki is foszthatnánk őket - álmukban.

2015.08.26. 11:39:08

@Bell & Sebastian: Remélem ha visszaküldik őket a németek, legalább adnak nekik egy kis költőpénzt, amit újra elkölthetnek az útjuk során .:)
Mondjuk Magyarországon :)

2015.08.26. 11:40:42

@Bell & Sebastian: Nem kifosztásról volt szó, hanem profitról !
Hagyják a lakosságot profitálni a tömegből !
Kicsit irigylem az ott lakókat azért, biztos sokan tudtak nyerészkedni hülyekormányunk hülyesége ellenére is, ezekből a nem túl csóró vándorlókból .

2015.08.26. 11:42:08

Baszus !
Kék Óceán !
Koránt kell árulni a határ mellett meg Bibliát !
Kinek mi kell, lehet sokan elhagyták útközben !
No meg angol -német szótárakat !
Arra is szükségük lesz !
Mecsoda ötlet !

2015.08.26. 11:45:37

@Bell & Sebastian: Úgy lenne a legjobb ha a németek adnának fejenként 2-3 ezer eurót a hazaútra nekik, majd egy gyorsvonattal ami nem állna meg csak itt Mo-on ideküldenék mindet, itt megint költhetnének egy kicsit, aztán hagyjuk újra megszökni az összeset :)
Hát nem zseniális ?:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.26. 11:48:13

@Bell & Sebastian: Na de a magyar kormány tényleg azt akarja, hogy ne küldjék ide a migránsokat. (Nagyon helyesn.) A magyar kormány tényleg azt akarja, hogy Magyarország magyar maradjon. (Nagyon helyesen.) A kerítést valóban rabokkal és közmunkásokkal is építtetik. (Nagyon helyesen.) Scheppele igazat írt, csak mi hozzátesszük a zárójeles megjegyzéseket is. :)

A Hegedűs hadnagynékat pedig sújtsa a nemzet megvetése. :) Hogy létezik, aki lángossütőt nyitna Jumurdzsákéknak az egri várban, eszem megáll. Ha Magyarországnak nem a fiai és lányai lesznek többségben, hanem a "lakossága", akkor végünk lesz.

2015.08.26. 11:52:48

@Holger Hartland: Ez az ország nincs hozzászokva ennyi emberhez és ilyen turistaáradathoz. Nem is értem hogy gondolták az olimpiát, majd nyilván csak 3 ember jön a nagyvilágból .
A kormánynak meg tömegiszonya van amúgy is :)

2015.08.26. 11:54:05

Istenem add!
Hogy megjöjjön a kurmány esze !

Robinzon Kurzor 2015.08.26. 11:57:10

@Bell & Sebastian: "Elmúltak, de már az EU sem régi. "

Sőt, már a nosztalgia sem a régi.

Mondjuk az EU bizony a régi, legalábbis ami a lakógyűlés elvén történő működést illeti.

Böhm bácsi és Kutya úr sincs már, így nincs is miben reménykedni.

murcielago 2015.08.26. 12:04:47

Szvsz a nem mediterrán európaiak megértették a jóslatokat, fenyegetéseket, stb., hogy "Európában nincs helye etnikailag tiszta országoknak" (W. Clark, de vissza lehet utalni akár Coudenhove Kalergi grófra is), de egyszerűen nem képesek ezt etnikai keveredéssel megvalósítani.

Mindent elkövetnek, hogy tiszteljék, tolerálják az idegen kultúrákat (sőt túlkompenzálnak, lásd. Skandinávia), de nem tudják feladni magukat, inkább el fognak tartani fejenként két „idegen kultúrájút”, semmint hogy megvalósítsák a világtervezők által előirányzott teljes keveredést.

Akár nevezhetnénk ezt neandervölgyi hatásnak is (a neandervölgyiek 200 ezer év után inkább kipusztultak, semmint, hogy a hss-el közösködjenek, mivel az élet dolgaiban nincs olyan, hogy lehetetlen, génkészletük egy része mégis átkerült - ugye a szex. vágy felülír sok mindent), de nem ez a lényeg.

Tulajdonképpen az USA-ban is egymás mellett élnek a fehér és afro-amerikai közösségek, nem egymással keveredve. Ezt meg kellene értenie a világelitnek (állítólag intelligens szociopaták), ha nem értik meg, akkor tovább menekül/tűnik el a fehér rassz, és tényleg Róma végnapjai jönnek.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 13:52:13

Diorella Queen!

Aztán itt mire költenék a súlyos, német euróikat? Ha rosszul váltják és minden drágább?

@Holger Hartland: Személy szerint már az étkezési szokásaival sem értek egyet, nem hogy az információs hálójával, aminek a közepén ül és lengeti a szél tünde lényét. Neki az a dolga, hogy feltegye a kérdést: ez a kreaúránk elég hasznos kutyámájmá-e Amerikának?

Ha nem, igaztalan demokrata és mi csak az igaz demokratákat támogatjuk. De olyan is van, hogy pont fordítva, hogy mikor melyik, azt nem ez az óriástörpe dönti el. S ennyit is ér szava.

nu pagagyí 2015.08.26. 16:43:14

Magyarország teljesen szükségtelenül járatta le magát. Tényszerűen a menekültek kezelése itt humánusabb, mint Bulgáriában, mégis rosszabb a hírünk. Ezt az uszító hangú nemzeti konzultációnak köszönhetjük elsősorban, amit megfejel a "kétharmados" kormánypárt egyes vérbunkó képviselőjének alkalmi megnyilatkozása. Nemzetközi szinten csak a hatalom kéviselőinek viselkedése számít.

Retorikailag tehát kiélheti magát minden fasiszta nálunk, nekik ennyi elég is, egyébként meg Orbánék nagyon vigyáznak arra, hogy el ne apadjon az EU-s pénz, mert a 2023-ig bejövő összes zsetont már előre elosztották egymásközt.

2015.08.26. 17:31:36

@nu pagagyí: Olvasva a kommenteket a bevándorlós cikkek alatt, én simán elhiszem hogy a II.VH-ban Magyarország egy igazi fasiszta állam volt .
Elképesztő az idegengyűlölet ebben az országban .
Oké hogy én sem komálom a beduinokat de a halálát nem kívánom egyiknek sem.
Nem úgy a sok nyugdíjas kommentár.

picur3ka 2015.08.26. 17:53:13

@Diorella Queen:

rosszul tetszik tévedni. azok jártak jobbul, akik azok voltak.

murcielago 2015.08.26. 18:30:14

Legalább van egy német javaslat. Igaz, a minden papírok nélküli, arab külsejű migráns szíriainak fogja vallani magát és hiába alkalmaznak majd Közel-Keletre specializálódott nyelvészeket, asszírok, kurdok, arabok, stb. nem csak egy országban élnek, sőt ismehetik egymás nyelvét is valamennyire. De ha az uborka görbületének mérését meg tudta oldani az Unió, valószínűleg ez sem fog ki rajta.

N.o.-ban a mostani hullámig is magas volt a bevándorlók aránya (1950-től beköltözöttekre számítva 20 % körüli), ami teljesen hasonló a brithez. Kedvezőbb viszont, hogy ezek 70 %-a európai hátterűnek számít. Ha az idegen állampolgárok arányát nézzük, akkor az a németeknél 8 %, az angoloknál 14 %- szintén a németeknél volt kedvezőbb. Ezidáig.

lékek és ellensúlyok 2015.08.26. 18:48:26

Itt látom sokan elfelejtik, miről szól a poszt.

Scheppele hülyeségéről.

Szubjektiv csőlátásos idióta. Ennyi.

Ha az USA építhet a déli határa mentén kerítést, mi miért ne tehetnénk. pl.

Dr.Korász 2015.08.26. 19:27:55

@varisztor: fröcsögsz a gyűlölettől, ember. Nem fáj neked, hogy egy gyűlölt kormány által vezetett gyűlölt országban kell élned a gyűlölködő életed? Sajnállak, gyógyulj meg.

Helyes Írás 2015.08.26. 19:53:40

@GNDL:

Bravó! Jó érv. Hangszórót nyert!

DezInf 2015.08.26. 20:17:25

Jó írás.
Vannak benne betűk is, meg talán számok is, de ebben nem vagyok biztos.
Ergé, inkább írnál mesekönyvet!
Azért úgy 10 év múlva kíváncsi lennék, hogy akkor hogyan vélekednél a mostani önmagadról:)))

Jean Sol Partre 2015.08.26. 20:29:48

@bbjnick: valami ilyesmit terveznek épp

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.26. 20:49:26

@Holger Hartland: és az eurázsiai uniónak nyilván nincs saját koránnal kelő népességrobbanása, amit végképp nem költöztetne idővel egy ellenállhatatlan kérés keretében lelkes új tagjaihoz. vot eto agyin csecsen szomszéd, komrád holgi, balalaikán énekeld az intyernacijonálét, pozsalszta! csöbört cserélünk vödörre, ocsen harasó biznic :D

varisztor 2015.08.26. 21:07:14

@Dr.Korász: Nem megy ez neked. Egy darab gyűlölet sem volt az írásomban, mindössze egy vélemény erről a gyökérről, aki a bájer elvtársat is alulmúlta sikeresen, pedig az lehetetlennek tűnt eddig. :D

Figyeld a jeleket: :) :D stb.

ózdi cigány 2015.08.26. 22:10:21

@ogli dzsí: Egy ilyen löttyedt faszt mint te, szerintem senki sem akar leszopni.

vajdasagi 2015.08.26. 22:15:47

Én is azt kérdezném a Mandinertől, és pláne ergé-től, amit fentebb valaki: leszopnák-e Orbánt, ha ettől még több pénzt kapnának? Vagy leragadnának csupán a seggnyalásnál?

Szégyelljétek magatokat. Egyébként a Scheppelét ki nem szarja le?

picur3ka 2015.08.26. 22:18:59

@vajdasagi:

Leszarni őt nagyobb hiba, mint Orbánt nyalni.

picur3ka 2015.08.26. 22:24:22

S hova lett José diktátor úr merész, ámbár buta kommentje, épp most akartam reagálni rája, oszt nem tanálom.

vajdasagi 2015.08.26. 22:26:35

@picur3ka: Nem egészen értem :-)
Miért lenne hiba leszarni Scheppelét?
Miért nem ignorálható? Hiszen nem oszt-nem szoroz.

2015.08.26. 22:55:05

@Bell & Sebastian: Én, veled szemben elolvastam az eredeti cikket. Nem ekézi Magyarországot. Arról ír, hogy a fidesz kromány hogyan kerüli ki a dublini egyezményt, úgy, hogy az ne ütközzön ellenállásba. Végkövetkeztetése: ha ez átmegy, akkor más országok is követni fogják a példát.
Az én következtetésem: te nem olvastad, mert nem tudsz angolul, vagy nem olvastad, mert a párt szava a nép szava. Valamint ERGÉ egy idióta, ellenségkereső NER kompatibilis nyalonc.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 22:58:56

@vajdasagi: Lakmuszpapírnak jó lesz, másra nem. Kiválóan lehet belőle tájékozódni, hiszen ezt teszi a komplett baloldal is. Olyasmi ez a spiné, mint a hajdonvolt Szabad Európa, csak negatívban.

Aki pont az ellenkezőjét teszi annak, amit mond, már nem tévedhet nagyot. Elég szomorú, hogy a szarházi amcsik eddig süllyedtek.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:02:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Jónak találom a felvetést, mert természetesen nem tudok angolul és a cikket sem olvastam, továbbá Orbán Viktor a keresztanyám.

Így megfelel?

2015.08.26. 23:06:03

@lékek és ellensúlyok: Te is olvasd el a cikket. Nem erről szól. Kurvára nem kritizálja Magyarországot.
Amit ír, hogy hogyan cselezi ki az ország a megállapodást. Akerítés is erre példa, egyáltalán nem vonható párhuzam az USA bevándorláspolitikájával, mert, bár nehezen jut el kicsiny agyadhoz, de mi egy megállapodást írtunk alá, több európai (mégegyszer mondom, európai) országgal, hogy a bevándorlást hogyan fogjuk kezelni. Ezt a megállapodást játsza ki Orbán, egyáltalán nem elítélhető módon, a cikk nem is ír ilyenről. Tehát kurvára nem vonható párhuzam. Az meg, hogy az amerikai ne szóljon bele, amíg ő is, nettó hülyeség. Mert ugye mi se szóljunk bele, amíg nem magyar érdekeltség....
ugyan, mi jogon citálja bárki az ausztrál és amerikai példát? Avagy te milyen jogon ítéled el az ISIS/Izrael kegyetlenkedéseit? Ott élsz? Arab vagy? Zsidó?

picur3ka 2015.08.26. 23:07:32

@vajdasagi:

Ez őnagysága egy hivatalos ügynök. Nem is akárkié.

2015.08.26. 23:08:14

@Bell & Sebastian: Legalább beismered, hogy úgy alkotsz véleményt, hogy elfogadod kétségek nélkül a cikkíró állításait. Nem kéne. Hülyét csinál belőled.
Apropó, Orbán nemet váltott, átoperáltatta magát, vagy keresztanyád vett fel új nevet?

2015.08.26. 23:09:43

@Bell & Sebastian: Lakmuszpapírnak jó lesz, másra nem. Kiválóan lehet belőle tájékozódni, hiszen ezt teszi a komplett baloldal is."
Nem kell, hogy ergé hülyét csináljon belőled. Megteszed te magad is.

picur3ka 2015.08.26. 23:11:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne bohóckodjék ennyit, mer még bolondnak nézik!

Mikor határozzuk mi meg az usraeléknek, hogy mit csináljanak? Hm? Miket hasonlít össze?

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:14:26

Well, I fucked this: find it a good idea, because of course I can not speak English and did not read the article, and Viktor Orbán is my godmother.

Thus qualify?

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:16:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: Indeed, there's the full portfolio, it may be to read, who already has two mothers.

2015.08.26. 23:19:00

@bbjnick: Szépen összeszedted. Kár, hogy semmi köze a témához.....

picur3ka 2015.08.26. 23:22:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ja. Hát igen.

Ez csak az internetes cset korában derül ki igazán, hogy ki mennyire érti az írást.

2015.08.26. 23:23:48

@picur3ka: Kicsit olvasson előre (vagy vissza ) az úr! Nem én vetem össze, pont azt mondom én is, mint maga, hogy a két dolog nem összevethető. Ráadásul a cikk, az eredeti, nem kritizálja a kerítést, tényként közli, hogy van, épül, következtet, hogy az áradat elterelése a célja (egyébként bevallottan az), valamint arra jut, hogy az Orbán kormány a migránsok ellátását, befogadását akarja elkerülni, az újabb jogszabájokkal, úgymit kriminalizálása a határátlépésnek. Végső következtetése, ha ez átmegy az EU toleranciáján, az más kormányokat is bátorítani fog. Hol ekézte a kormányt? Hol uszít a bevándorláspolitikánk ellen?

2015.08.26. 23:26:49

@Bell & Sebastian: Nem, ha képes volnál venni a fáradtságot, kiderülne, hogy a legutóbbi cikkéről szól ez a kis ergé szösszenet. Elég azt elolvasni. Persze, ha két anyád van, apa nélkül, elhiszem, hogy nem tanultál meg olvasni....

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:30:28

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem bírsz fölhúzni, ha magad idézted, akkor az úgy is van. Bármelyik elemzését nyitom meg, csöpög a jóindulattól, ugyebár.

A saját kibaszott kormányát dugja fel magának, elbírná.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:31:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tudod mit, te is dugd fel magadnak a négusbabát.

2015.08.26. 23:31:45

@Bell & Sebastian: What's the Theme?"

A theme jelentése iromány, dolgozat, tehát a válasz, az a cikk, amit ergé írt.
Ha arra gondolsz, hogy én miről beszélek, akkor inkább subject, méginkább matter.

2015.08.26. 23:34:39

@picur3ka: Ne bohóckodjék ennyit, mer még bolondnak nézik!

Mikor határozzuk mi meg az usraeléknek, hogy mit csináljanak? Hm? Miket hasonlít össze? "

Erre azt írtam, hogy ez a csaj sem mondja meg, mit csináljunk. Tényként sorolja fel, aztán levon egy következtetést.
Önnek üldözési mániája van?

2015.08.26. 23:37:36

@Bell & Sebastian: Nézd, azt nyitottam meg, amit te belinkeltél. A cikkekből egyetlen volt releváns a fenti ergé cikkel kapcsolatban. Azt elolvastam. Semmi köze az ergé féle kirohanáshoz. Az, hogy korábbi cikkeiben mennyire volt elfogult az Orbán kormánnyal szemben ,it nem releváns.
Nem védem a spinét, és nem támadom a kerítést, legkevésbé a menekültügy megoldására tett kísérleteket.
De ergé cikkje félrement....

2015.08.26. 23:39:18

@picur3ka: ja, és a legkevésbé sem hasonlítottam össze.

2015.08.26. 23:40:01

@picur3ka: Nem válasz, kérdés.

Bell & Sebastian 2015.08.26. 23:40:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: A dallama számít, nem a szövege. Mehetünk aludni?

2015.08.26. 23:41:47

@picur3ka: Ja, és én értem. Maga el sem olvasta. De azért véleménye az van.

2015.08.26. 23:42:23

@Bell & Sebastian: Legyen líra?

2015.08.26. 23:42:59

@Bell & Sebastian: Én még megnézem az uefa összefoglalót.

picur3ka 2015.08.26. 23:44:30

@Könnyen elkaptuk, uram!:

(Maga nincs tisztában a jelenlegi politikai helyzettel, annak működési mexhanizmusaival, meg azzal, hogy ki a spiné. Valamint azzal, hogy mit is ír.

Egyébként király vagyol.)

Felejtse el! Egyen kekszet!

2015.08.26. 23:44:36

@Bell & Sebastian:" Mehetünk aludni?"
Velem ugyan nem.
Ahogy egy magyar barátom szok fogalmazni: buzi-e vagy?

picur3ka 2015.08.26. 23:48:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Magának magyar barátai vannak? Ne csinálja!

2015.08.26. 23:51:12

@picur3ka: is. szokatlan, ugye? Mert magának nincs....

2015.08.26. 23:59:57

@picur3ka: uram, maga kivetít. Én az adott ergé cikkre valamint a hozzászólások szélsőséges voltára reagáltam. Nem áll szándékomban sem a spiné, sem a faszkalap szakmai és lelki elemzését elvégezni. Továbbra is állítom, ergé olyan dolgokat lát bele a cikkbe, amikre az nem is utal.
A kerítést pedig a dublini egyezmény fényében vizsgálja, nem csak úgy, amerikai szempontból kritizálja.
Amúgy mindenben igaza van. Kerítés épült, azzal a céllal, hogy ....új törvény lép életbe,.....

Erre maga belém köt, hogy nem kéne párhuzamot vonni a kerítések körött. Nem tettem....
Csak Rejtőt tudnám idézni....

apro_marosan_petergabor 2015.08.27. 00:00:51

A Scheppele szerü figuráknál (bértollnokok) mindig feltesziaz ember a kérdést, van enné lejjebb?
A kérdés költői, nincs.

2015.08.27. 00:01:58

@picur3ka:" jelenlegi politikai helyzettel, annak működési mexhanizmusaival"

Ó! működnek a mechanizmusok? Sose voltam vele tisztában! Azt hittem, a politika naponta változik.

picur3ka 2015.08.27. 00:03:47

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Höhö. Most mán rosszabb helyen van, mint Kun Béla.

picur3ka 2015.08.27. 00:05:03

@apro_marosan_petergabor:

Ez így igaz. A téglánál patkányabb féreg nincs. Az is megveti, aki használja.

picur3ka 2015.08.27. 00:07:07

@picur3ka:

Elnézést kérek, rossz helyen kerestem.

2015.08.27. 00:12:04

@picur3ka: Magának ugyanúgy prekoncepciói vannak, mint a Sebastian Bell haverjának.

2015.08.27. 00:14:25

@Bell & Sebastian: Mondjuk elolvastam más cikkeit, is. Semmi támadót nem találtam benne, ha valamit levon következtetésként, akkor feltételes módban teszi. Az is lehetséges, hogy....
Egyébként a csokibabád fehér és szőke....nem kevered Obamával?

2015.08.27. 00:15:51

@picur3ka: Ja, tényleg rosszabb helyen vagyok, egy pártnak semvagyok a híve. Így aztán se húsosfazék, se alamizsna....

picur3ka 2015.08.27. 00:18:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Egyen kekszet, mondtam, mér nem nézi a futit inkább mégis?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.27. 01:17:27

@Herr Schnitzel Lutscher: Nincs neki. A csecseneket az oroszok már leápolták a nem éppen Európa-kompatibilis, de kétségkívül hatásos módszereikkel. A többiek pedig ronda, de (számukra) tűrhető, az olaj és a földgáz révén gazdasági fejlődést is felmutató Pusztaságisztánokban élnek mindenféle Nazarbalijevek uralma alatt. Tudja, mint amikor a Mediterráneumban és a Közel-Keleten is megvolt még Asszad, Kadhafi, Szaddam. Akiket a rendszereiket elnézve jó ötletnek tűnt eltüntetni, a következményeket látva már nem.

Ami Magyarországot illeti, persze, hogy Európához kellene tartoznia, de ha Európa kinyírja magát, akkor hogy is mondta Kövér László? El kell gondolkodni, hogy szép óvatosan kihátrálunk?

picur3ka 2015.08.27. 01:28:16

@Holger Hartland:

Téved, itt élnek, Európában.

ózdi cigány 2015.08.27. 05:18:50

@picur3ka: Mi van te egymondatos fasz? Sokat ittál az este? Ezek a semmitmondó okádásaid mire jók?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 06:14:41

@Holger Hartland: egyáltalán nem vennék mérget a keleti pacifikáció (tartós) sikerére, a demográfiai görbe eurázsisztánban sem éppen a szlavizáció irányába mutat. ha maga meg tolatni akarna kifelé nyugatról, összeütközik a keletről kifaroló ukrajnába, földrajzi kapcsolat nélkül meg nagy bravúr lenne istállót váltani. arról az apróságról nem is beszélve, hogy roppant naiv azt hinni, hogy a paci maga mondja meg kinek a szekerét húzhatja, ezt leboltolják a jaltai vásáron a gazdik egymás közt.

Pelso.. 2015.08.27. 06:59:51

@Holger Hartland: Amíg az EU-s források jönnek, teljesen mindegy, mit mondott e témában KL. Egyébként is, de így meg főleg. Az eltartó rendszer sehol nem tűri, hogy az egyik muszájból eltartott veszélyeztesse az üzletet.

Bell & Sebastian 2015.08.27. 07:42:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Rendben, akkor nézzük a Mádám végkövetkeztetését:

>>>
The Hungarian government’s strategy shows other EU governments how to evade their Dublin responsibilities. It also demonstrates to conservative governments nervous about far-right challengers how to make the most of the migrant crisis for political gain. If the EU says nothing about the Hungarian approach to asylum-seekers, its silence will look like a green light.
<<<

Miért kerülné el a kerítéssel a dublini felelősséget?
Mitől provokátorok a konzervatív kormányok?
Politikai haszonszerzésre használják a migránsokat?
Miért szólna Merkel, ha ő az értelmi szerző?
Majd vérszemet kap a többi is?

Ez a nő egy hülye picsa!

Bell & Sebastian 2015.08.27. 07:53:12

@picur3ka: Doom idejében figyelmeztetett mindenkit, hogy a bábszínházban rókán és nyúúlon túl bármi előfordulhat, ózdi cigányig bezárólag.

Bell & Sebastian 2015.08.27. 09:02:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azon kívül persze, hogy a political hasbara tirade speech -et míveli és oktatja, mímelve a észszerű (<- új hejesírás!) gondolkodást.

2015.08.27. 09:18:17

@Bell & Sebastian:
A kerítéssel azért kerülné el, mert akkor nem itt regisztrálna, hanem Horvátországban, vagy Romániában.
Nem állítja, hogy a konzervatív kormányok provokátorok. Azt mondja, hogy idegesek a szélsőjobb kihívóik miatt.
Politikai haszonszerzésről sem beszél, persze a válasz a kérdésedre az lehet, hogy ezzel Orbán jó pontokat szerz belföldön, és a szélsőjobb vitorlájából vonja ki a szelet, valamint külföldön is szimpatikus a nacionalista körökben.
Merkelről nem volt szó.
Egyébként szólt, befogadnak menekülteket, ellátják őket.
Természetesen, ha Magyarországnak sikerül a dublini megegyezés aalól kihúznia magát, akkor más országok is követhetik a példáját. Miért elfogadhatatlan ez számodra?
Nézd, ez a hülye picsa, aki nem fekete, szépen levezeti, hogy a Jobbik melyik ötletét hogyan valósította meg a fidesz. Ez mondjuk nem csak neki tűnt föl. A Jobbik is bírálta már ilyenért a fideszt, de nyilván mind hülye picsa. Csak te vagy villamos.
megjegyzés: a kérdéseidre adott válaszok nem feltétlen tükrözik az én véleményemet.

2015.08.27. 09:21:43

@picur3ka: Inkább kekszet, mit lószart. Bár tízmilliárd légy nem tévedhet.

2015.08.27. 09:26:01

@Holger Hartland: El kell gondolkodni, hogy szép óvatosan kihátrálunk? "
De hova? majd orosz piacra gyártunk, orosz gyárak betelepülésével leszünk versenyképesek?
Tisztán kell látni, Kína, Oroszország, az arab országok mind a nyugat piacából élnek. Lásd kínai összeomlás. Épp most zajlik. Csak tessen figyelni!

Bell & Sebastian 2015.08.27. 10:03:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egy jobboldali kormány legelőször és utoljára is rendpárti. Semmiképpen sem rendetlenség-párti.

RG tolla hegyére tűzte a spinét, mert nagyon érett már neki egy farba rúgás, ha nem ezért, az előzményekért.

De maradjunk a summa subájánál. Ebben a konkrét ügyben az lenne az üdvös (S. szerint), ha mozgó buszokkal szednénk össze a jó népet, amin felvennénk a hamis adataikat, megetetnénk-itatnánk őket, gyerekeknek Tibi csoki és 6 óra műltán átadnánk őket hiánytalanul az osztrák csendőrségnek, ami már nincs, mert beleolvadt a rendőrségbe.

Ezzel szemben szűrnünk kellene, kiutasítani, elszállítani és bilincselni, oszlatni és fefújni gázzal, ha más Sch. akármennyi, amit ugyebár csak rajtunk, nem demokratákon kér számon.

Orbánnak van egy szűk játéktere arra, hogy teljesítse az elvárásokat (aminek az elsődleges forrása a Goldman-ügynök Merkel) úgy, hogy tükörbe bírjoj nézni és / vagy ne lógassák fel elsőként, ha elszabadulnak az indulatok.

Teljesen rosszul értelmezi a szituációt a nőt, tévesek a következtetései és hamis a jövőképe.

Az egy kurva nagy tévedés, hogy a Jobbik vagy ennek megfelői az összfegyvernemi mumus. Eljutottunk oda, hogy ezek a centrum-közép, akikhez képest a többi _mind_ balra áll, látástól Mikulásig.

Ennyi minden egy amerikai hamburger sütödésnek már bőven sok, ezt belátom. Senki sem az eszéért szereti őket, ez tény.

Úgyhogy, nem tudtad te sem megvédeni a nőt, de Holger még ennyire se.

RG győzött, így mehecc vissza az égig érő uborkafádra, nagyképű májomkutyá.

ogli dzsí 2015.08.27. 10:05:06

@Könnyen elkaptuk, uram!: A megállapodást fel kell rúgni.

A megállapodás egy helyzetben szüleztett, ma meg más helyzet van.

Legalábbis gondolom nekem még mindig az az érdekem h ne legyenek itt tömegével arabok, nem az, hogy betartsam amit seppele szerint be kéne.

ogli dzsí 2015.08.27. 10:09:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: Kihátrálni? Hahaha. A szlovákok is a német piacra gyártanak ugyanoda ahova mi leszarják a menekülteket.

Lenácizta a szlovákokat az ET elnök ők meg elküldték a sajtóban a picsába, ahova való.

Igy megy ez.

Imrebá 2015.08.27. 10:17:18

Hàténezt nemértem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.27. 12:02:18

@Herr Schnitzel Lutscher: @Pelso..: @Könnyen elkaptuk, uram!: Nyilván nem most azonnal, és nyilván csak végszükség esetén. Nyilván a nyugathoz kéne tartozni, és nem a bizonyos szempontból elég ocsmány orosz rendszerhez, de ha a nyugat a mostanában divatos módon lefejezi magát, akkor a nyugathoz tartozás azt jelentené, hogy mi is lefejezett hullák vagyunk, az meg nem olyan jó. :)

Persze lehet, hogy egy liberális elit még ezt is túlélné az elit lakónegyedeiben és őrzött lakóparkokban ("gated community", azaz kerítés mögött, ééérted, kerítés, hahaha!), és ha ti már tudjátok, hogy ehhez az elithez fogtok tartozni, és nem a lapátra kerülő középosztályhoz (aka mucsai, szarszagú, taktaharkányi senkik :)), akkor nem nektek szólt, amit írtam.

murcielago 2015.08.27. 12:25:18

@Herr Schnitzel Lutscher:
No, ne hagyja magát teljesen megtéveszteni az orosz stratégiától, attól, hogy hátrálnak ezerrel, ők ezt egyáltalán nem így látják/gondolják…(még katonai zsenik is beették ezt).

Moszkvában több a muzulmán, mint a keresztény, ott is hanyatlik a fehér rassz. Csak ott nem dobtak kézigránátot a latrinába…

Azt is kell mondanom, hogy sajnos Ukrajna se tartozik az EU dicsőség-tablójára feltehető anyagok közé, tudom, hogy ez nem szép, de ez van.

Persze abban egyet kell értenem, hogy semmilyen alapon nem válthatunk szövetséget (tényleg új-, vagy Ó-?…:))

picur3ka 2015.08.27. 12:33:49

@Imrebá:

Ha egy mondatot ír, még azt is lehet tudni, hogy miért.

murcielago 2015.08.27. 13:36:09

Érdekes ez a félreértés a kerítés lényegét illetően. A kerítés csak annyira képes, hogy hivatalos átkelőhelyen jöjjenek át, ugyanis jogi értelemben a kerítés túloldalát simogatók, közelről nézegetők, vagy vagdosók már uniós területen vannak, tehát az Uniónak/tagállamnak hivatalosan kell foglalkozni az ügyükkel (Dublin értelmében ezeket az átkelőhelyeken mindenképpen be kell engedni).

Ha a magyarok „csibészes/ügyeskedő” attitűdjéből indulunk ki (Scheppele), tulajdonképpen nem érdekünk a kerítés, mert ha nincs, akkor sokukat „nem tudjuk” regisztrálni, így azokat kénytelenek az osztrák/német kollegák regisztrálni. Tény viszont, hogy a kerítésnek lehet lélektani hatása (inkább másfelé kerülnek, úgyis fizetik őket..), valamint a terroristák csak akkor kiszűrhetők, ha valahol kapcsolatba kerülnek a hivatalos szervekkel. (bár lehet, hogy akkor is csak figyelni fogják őket, nem lekapcsolni – több ilyen esetről tudunk a közelmúltból..)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.27. 13:38:19

@murcielago: 'jogi értelemben a kerítés túloldalát simogatók, közelről nézegetők, vagy vagdosók már uniós területen vannak, tehát az Uniónak/tagállamnak hivatalosan kell foglalkozni az ügyükkel (Dublin értelmében ezeket az átkelőhelyeken mindenképpen be kell engedni). '

- valóban magyar területen van a kerítés (2 oldala)
- a tehát utáni rész hülyeség, nem kell őket beengedni se, és foglalkozni se velük (ezt egyelőre megtesszük)

murcielago 2015.08.27. 14:07:37

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Dehogynem, azt a szót kell mondaniuk, hogy "azil".
Ez nem az USA, ott a bevándorlási tiszt nem köteles indokolni: miért vettél repülőjegyet...

murcielago 2015.08.27. 14:12:48

@murcielago:
persza az új, mostanában piszkozatolt szabályozásunkat nem ismerem...

murcielago 2015.08.27. 14:20:43

@picur3ka:
Ne haragudjon a zaklatásért, de időnként volt olyan érzésem, hogy maga jogász.
Maga szerint be kell engedni a menedékjogért folyamodókat Schengenbe, vagy hova, vagy nem?
(nyugodtan lehülyézhet, ha megadja a választ...)

picur3ka 2015.08.27. 14:41:16

Már mért hülyézném le? Nem vagyok jogász.

Laikus értelmezésem szerint ennek Schengenhez semmi köze. A Dublini Szerződés megerősíti Schengenen belül a korábban is létező nemzetközi álláspontot.

1. Genfi Szerződés. Aláírói (összes európai ország Schengentől függetlenül) vállalják menekültek fogadását.

- életük veszélyben van hazájukban

2. Előbbi 67-es kiterjesztése: földrajzi korlátok nélkül (az eredeti csak II. VH-s övezetekre vonatkozott)

A kulcs a harmadik ország fogalma. Menekültnek számít valaki az első biztonságos országban. Ezt erősíti meg Dublin.

Tehát szerintem a magyar kormány álláspontja a helyes jogi értelmezés: ezek az emberek már legalább 4 biztonságos országon átjöttek, mire hozzánk érnek. Nem a mi kötelezettségünk fogadni őket.

murcielago 2015.08.27. 14:54:25

@picur3ka: @Tiszteltetem Brüsszelet:

Köszönöm, csak abból gondoltam, hogy néha körültekintően és lényegretörően is szokott fogalmazni.

Az általános jogfelfogás a menedéket kérő védelmének feltételének látja, hogybeléphessen a védelmet szolgáló ország területére. Ez nyilván teljesül akkor, ha valaki egy nemzetközi repülőtéren áll, vagy egy határállomás épületében.

De magát az elbírálási eljárást le kell bonyolítani. Ha a magyar kormány (Brüsszel tehetetlesége miatt) ezt felgyorsítja és a határállomáson lesz egy tiszt, aki a helyszínen dönt az elméletileg lehetséges, de gyakorlatilag nem, mert jogilag aggályos.

Meg kell ugyanis állapítani a személyazonosságát (nincs papírja), tehát az azonnali döntés aggályos.

Szerintem, de én sem vagyok jogász…

picur3ka 2015.08.27. 15:06:12

@murcielago:

Na de maga feltételez egy olyan helyzetet, ami nálunk nem áll fenn. Ezek az emberek jogilag menekült kérelmet adhatnak be Spanyol-, Olasz-, Törökországban, Máltán, Cipruson, Libanonban, attól függően, hogy honnan menekülnek.

murcielago 2015.08.27. 15:10:40

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Ha megvalósulna mondjuk a Merkel-Orbán féle „biztonságos és egyéb országok”- lista, akkor sem tudna dönteni a helyszínen azonnal mondjuk egy nyelvésszekkel kiegészított bevándorlási bizottság sem, mivel legtöbbjük szíriainak fogja vallani magát, de ott élnek asszírokon kívül kurdok, arabok, stb. sőt ezek a népek könnyen ismerhetik is egymás nyelvét valamennyire…

murcielago 2015.08.27. 15:15:50

@picur3ka:
Na, de ez a korábbi szabályozásunkban nem volt benne, hogy indok lehet az elutasításra az, ha biztonságosnak nyilvánított országon (legalább egyen) keresztülhaladt (ez csak mostanában merült fel).

(úgyhogy számunkra Szerbia biztonságossága a kulcskérdés)

picur3ka 2015.08.27. 15:57:26

@murcielago:

A törvény ugyanez volt eddig is. Szerbia, stb. státusza a kérdés. Már rég vége a Balkán-háborúnak. Egyébként ez csak a Koszovóból indulókat érinti, akiket Németország, mindet, ki fog zsuppolni. Ez nem miattunk, hanem a németek miatt merült föl.

Egyébként:

www.hirado.hu/2015/08/27/szigorubb-osztrak-menekultpolitika-johet/

"Sebastian Kurz szerint, ha egyes államok, mint Görögország, továbbküldik és átengedik a migránsokat, annak logikus következménye lesz a határellenőrzés."

"A tárcavezető szerint, amennyiben nem születik közös európai megoldás, egyre több ország fogja a kérdést önállóan kezelni, akárcsak Magyarország a határ menti kerítés építésével."

"Nem zárta ki a menekülteknek adott szociális juttatások megkurtítását sem, hiszen Ausztria még mindig nagyon vonzó ország a migránsok szemében."

"Nem zárta ki a hadsereg határ menti feladatokra vonatkozó bevetését az osztrák védelmi miniszter, aki szerint, ha a belügyminiszter úgy látja, hogy a rendőrség már nem győzi a feladatok ellátását, segítséget kérhet a védelmi tárcától."

murcielago 2015.08.27. 16:09:21

@picur3ka:
Csak, hogy jól értsük egymást:

határzár: nem jöhet be senki, csak, akinek vannak papirjai + én azt mondom, hogy bejöhet

ellenőrzütt határ: a fentieken kívül bejöhet az is, aki elvesztette a papírjait és menekültnek mondja magát, de csak ideiglenesen, mert egy egy idő után meg fogom neki mondani, hogy bejöhet-e tartósan

Ha tud valami harmadik variációt, akkor feltétlenül mondja.

picur3ka 2015.08.27. 16:21:05

@murcielago:

Tudok, Kanada a 2011-es invázió kapcsán törvényt hozott a menekültjoggal való visszaélésről.

Ilyesmire hajaz az új magyar törvénykezés és narratíva is: dutyi, tolonc, visszafordít a határon. Már számszerűt is mondtak: 59000-nél többet nem tudunk foglalkoztatni. Valamilyen számnál le fogják zárni a határt mindenütt. Ez az ésszerű, csak nehogy későn legyen, mert milliók vannak még ott, ahonnan ezek jönnek.

Pelso.. 2015.08.27. 19:43:21

@Holger Hartland: Kinek, (ugye véletlenül sem a polgári elit) számára végszükség?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 19:56:43

@Holger Hartland: gated community? ez olyasmi, mint a pasa park?

Herr Schnitzel Lutscher 2015.08.27. 20:10:01

@Pelso..: jó hogy mondod, az Élcsapat színe-java már a menekültinvázió előtt is lakóparkokban meg lezárt utcákban dekkolt, minő szélsőlibbant magatartás ez már, pfeeej

murcielago 2015.08.27. 20:29:54

@picur3ka:
Nem hiszen, hogy mostanában hoz az Unió olyan döntést, hogy menedékjog iráni kérelmet benyújtani szándékozók be sem léphetnek az Unió területére.

Valahol fentebb írtam, az Uniónak joghatóságán kívüli területen kellene létrehoznia azt a tábor-rendszert, amiben az állítólagos menekültek tartózkodhatnának kérelmük elbírálásáig. Ez szerintem csak pénz és politikai akarat kérdése (az utóbbi kérdéses szerintem).

Pelso.. 2015.08.27. 20:42:00

@Herr Schnitzel Lutscher: Úgy vettem észre, hogy arrafele nincs mindenféle szél, meg bármi közép, netán mégizébb. Számok vannak, meg telefonszámok, gúnyosan néznek lefele.

picur3ka 2015.08.27. 20:56:45

@murcielago:

Le van maradva. Erre a megoldásra mind Marokkó, mind Tunézia keményen beintett. Azóta próbálnak igen tehetségtelenül improvizálni.

murcielago 2015.08.27. 21:01:26

@picur3ka:
Van az az ár...
-biztos ismeri ezt a fordulatot..
és más szegény ország nincs? Albánia? Koszovó?
Milyen római polgár az, aki biztonságáért nemhogy harcolni, fizetni sem hajlandó?
:)

picur3ka 2015.08.27. 21:19:18

@murcielago:

"Albánia? Koszovó?"

Onnan jött eddig vagy harmada. Visszatolonc.

Senki nem akar egyet se. Ha a saját halálodért kell fizetni, nincs az az ár.

Olaszok: visszatolonc,
spanyolok: lőnek kerítésen,
bolgárok: negatív propaganda a bánásmódról, plusz hadsereg kerítésnél,
máltaiak: lőnek a vízen,
szerbek: csendes csempész etnikai tisztogatásra használják,
görögök: a sajájaikat mentik a genoszíd Ukrajnából.

murcielago 2015.08.27. 21:34:01

@picur3ka:
de épp azért kellene fizetned, hogy ne jöjjenek ide
fizetsz, szép tábor valahol messze (persze nem skandináv styl), és a lakók szorgalmasan figyelik a postát: van azil-nincs azil
közben azért lehet ingyenes nyelvtanfolyam, időszakos vizsgákkal
csak azért mert ezt "védelmi pénz"-nek kellene nevezni, még elnevezhetjük szebben...

picur3ka 2015.08.27. 21:53:17

@murcielago:

nem érted, hogy nem kellenek senkinek?

picur3ka 2015.08.27. 21:56:26

@murcielago:

Figyelj!

Ez egy hadsereg.

"a BÁH főigazgató-helyettese tájékoztatta a főváros vezetését arról: a január elseje óta regisztrált 135 ezer illegális határátlépő 81,3 százaléka, azaz mintegy 110 ezer ember férfi, ebből a fiatal, 18-34 év közöttiek aránya több mint 66 százalék, 73 ezer ember. További 11 százalékuk, 15 ezren pedig 34 évnél idősebb férfiak.

Az is elég érdekes, hogy a liberrált fotósok valahogy mindig a fennmaradó 16%-ból találnak maguknak témát."

híradó

murcielago 2015.08.27. 21:58:30

@picur3ka:
nem érted, hogy ár kérdése minden?
(az oroszok pl vállalnak bérbe fegyenc őrzést, pedig nyilván nem kell nekik az a fegyenc)

picur3ka 2015.08.27. 22:00:28

@picur3ka:

Rossz helyre tettem az idézőjelet. A BAH igazgató nem mondta, hogy liberrált fotósok.

picur3ka 2015.08.27. 22:01:24

@murcielago:

Add el őket te akkor, ha jobban érted!

murcielago 2015.08.27. 22:04:45

@picur3ka:
Én is szervezettnek tartom ezt a migrációs hullámot. De a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis vannak közöttük valódi menekültek. Hogyan döntöd el , ha két hasonló ember áll előtted, és egyiknek sincs papírja, hogy melyiket bérelték fel, és melyik az igazán oltalomra szoruló?

murcielago 2015.08.27. 22:11:22

@picur3ka:
Jaj kérlek, Európa nem tudja eladni azt, amire nincs kereslet, neki kell fizetnie, hogy mások tárolják helyette a számára veszélyes tömeget, amíg kitalál valamit.
Tehát zsebébe kell nyúlnia és finanszíroznia az egészet.

De az egész egy gondolati konstrukció, semmi jel nem mutat arra, hogy ezen komolyan gondolkoznának a döntéshozók.

picur3ka 2015.08.27. 22:26:48

@murcielago:

Körben járunk. Erre nincs szükség. Nem menekültek. Nálunk. Egy se. Próbáld meg ezt átvenni.

Másodszor: nincs nekik hely, fogadó készség. Sőt, ellenség.

picur3ka 2015.08.27. 22:28:01

@murcielago:

Megint körben járunk. Senki nem akarja őket. Nem Európa. Sőt, Szaúd éppen most csöszte ki az összes illegális munkavállalót is.

murcielago 2015.08.27. 22:43:48

@picur3ka:
Merkel minden szíriainak meg akarja adni a menekültjogot. Talán már hazafelé is működnek ott a titkosszolgálatok.

picur3ka 2015.08.27. 22:50:19

@murcielago:

Hol? Hol hazafelé?

Azt mondta, a rendkívül megbízható magyar sajtó szerint (hiszem, ha látom mondani), hogy minden szíriait, afgánt és irakit befogad Németország.

Na, ha tényleg ezt mondta és még mindig él, akkor:

1. kaput

2. mér nem viszi őket haza repcsivel törökből? Hm?

picur3ka 2015.08.27. 22:54:04

Semmi menekültség, jó pénzen túráznak. Belgrád:

imgfrm.index.hu/imgfrm/1/5/3/4/THM_0013161534.jpg

murcielago 2015.08.27. 23:06:43

@picur3ka:
"Hol? Hol hazafelé?"

Célzás a korábbi titkosszolgálati balhéra, amikor kiderült, aszimetrikus kapcsolatot tartottak az amerikaiakkal. Valószínűleg volt azóta egy kis rendrakás és már jobban szolgálják a német érdekeket.

Vagy nem...

picur3ka 2015.08.27. 23:16:49

@murcielago:

Asszimetrikus kapcsolat, agyam. CIA van a titkosszolgálatokban, meg amerikai hadsereg a terepen. Európát a II.Vh. után a Szovjet és az USA felosztotta egymás közt.

Minden más, csak látszat.

murcielago 2015.08.27. 23:34:13

@picur3ka:
De azt tetszett észlelni, hogy azóta újraosztották a paklit, tehát változik a látszat, csak az a baj, hogy egyre rosszabb lesz.

picur3ka 2015.08.27. 23:45:01

@murcielago:

Ne ökörködjünk.

Szóval, menekültileg. Senki nem akarja őket, kivéve állítólag Merkel boszorkányt. Vegye át őket, akkor én amondó vagyok, ha akarja. Ha meg nem viszi őket törökből németbe repcsivel, akkor hazudik. Én eztet gondolom.

murcielago 2015.08.28. 00:09:04

@picur3ka:
Szerintem ne így vegye, hogy akarja valaki őket, vagy nem, hanem, hogyha titkosszolgálati szervezés, akkor mit lehet tenni. Mert ha szervezett, akkor el kell gondolkozni, hogy mi a cél. A cél kb. feszültség, a káosz fokozatos növelése lehet, tegyük fel. Ezt pedig csak fokozná, gyorsítaná a határok lezárása.

Másrészt valószínűleg nem az egész világ esküdött össze ellenünk, hanem egyes érdekkörök. A világ nagy része , akik esetleg elfogulatlanok, nem értenék, hogy a gazdag Nyugat miért zárkózik el. A genfi és dublini konvenciókat ezért sem szabad felmondani. Viszont az áradatot meg kell állítani. Ezért mondom, hogy ezt pénzzel lehet megoldani, sok pénzzel.

picur3ka 2015.08.28. 00:35:19

@murcielago:

Van vagy 3-4 teljesen világos cél(nyilván a Marsra helyezésük kényelmes lenne a nyugatnak, csak meg kéne találja a Marsot, hiába rázza a dollárját, ha senkit nem érdekel a businessje), amely szerint a nyugat egyáltalán nem akarja őket sehol máshol elhelyezni, hanem behozni.

1. TTIP-ről figyelem elterelés

2. bele kényszerítése Európának egy közel-keleti rendtevésbe

3. liberális szavazó importáció - ezt kézen-közön bevallják

4. népesség/munkaerő növelés - ezt hirdetik is

5. a jövő legfontosabb forrása: a víz - hallgatnak, arrafelé nincs, Líbériában pl, pár évtized múlva egy csepp se

6. az USA háborút akar, s olyan konteós fogalmatlan marhát idézhetek, mint Putyin, káosszá akarhatják tenni Európa jó részét. ukránok, cigányok nem működtek, most jönnek a vadak

Na én azt mondanám, ha nem zárjuk le a határokat nagyon sürgősen, iszonyú káosz lesz egész Európában.

murcielago 2015.08.28. 01:04:11

@picur3ka:
A nagy kérdés, hogy Európa meddig odázhatja el a háborút, ami sok szempontból elkerülhetetlennek tűnik a klíma (és az olaj) miatt is.
Én ebből a szempontból nézem az eseményeket.

picur3ka 2015.08.28. 01:36:42

@murcielago:

Mér nem ezzel kezdte akkor?

Időpontot akar rá tenni? Nem tudom, ki tudna.

A klíma és az olaj lényegtelen ebből a szempontból szerintem, a lényeges az, hogy Európa nincs döntési pozícióban.

S a helyzet most már sakk-matt. Ha nem lép be a K-K-en, ő lesz háborús zóna, ha belép, mégtöbb menekültet kreál. Jól ki van ez találva.

annamanna 2015.08.28. 02:23:51

@murcielago: nem kell hozzá sok pénz, minden készen van egy hatékony megoldásra.

Igazad van, a káoszt csak fokozná a határok lezárása. Annak csak az lenne az eredménye, amit Vágó leírt, a vége lövöldözés, aminek a halottai leginkább a civilek, MAGYAR civilek lennének.

Amit lehet tenni: az áradatot elnyelni ZÁRT TÁBOROKBAN.
Ehhez készen van minden infrastruktúra, rengeteg üres laktanya, gyárépület, na és az auschwitzi tábor is kitűnő állapotban van! Ezeken a helyeken ki van építve a víz, villany, nem most kellene megásni hozzá a csatornákat (mint ugyebár a baranyai pici falvakba tervezett táboroknál). A laktanyák és Auschwitz eleve katonai őrzésre vannak tervezve, figyelőtornyokkal, még azt sem kell külön építeni. Vannak dögivel katonák is, akik alkalmasak az őrzési feladatra (éles tűzharcra sokkal kevésbé).

Az áradat azonnal leállna, amint elterjedne, hogy zárt táborba viszik a migránsokat, és mindezt roppant egyszerűen lehetne megindokolni: a járványveszély miatti egészségügyi karanténnel.

A további áradat azonnal leállna, napokon belül megszűnne a nyomás.

Akik már itt vannak, szem előtt lennének, így rengeteg terroristát ki lehetne vonni a forgalomból, és az IÁ előtt el lenne vágva a további beszivárgás lehetősége.

Ha a beszivárgás helyett hadsereggel akarnák az EU-t támadni, akkor útközben lazán szét lehetne bombázni őket.

Ez egyáltalán nem kerül sok pénzbe, roppant egyszerűen megoldható.

És szinte biztos vagyok benne, hogy ha az EU mostani vezetésének derogál, akkor majd megcsinálja más!
Világpolitikai problémát talán még soha nem lehetett olyan könnyen megoldani, mint most. És ha egy helyzet megoldása pofonegyszerű, akkor biztosan lesz valaki, aki meg is csinálja!

annamanna 2015.08.28. 03:21:54

@picur3ka: "6. az USA háborút akar, s olyan konteós fogalmatlan marhát idézhetek, mint Putyin, káosszá akarhatják tenni Európa jó részét. ukránok, cigányok nem működtek, most jönnek a vadak"

Tévedés, az ukránok is jöhetnek, mert kicsi a rakás, nagyobbat kíván: index.hu/kulfold/eurologus/2015/08/27/vizummentesseget_kaphat_ukrajna_az_eu-tol/

"Az Európai Bizottság vízummentességet ígér Ukrajnának. A testület elnöke előre figyelmeztet, hogy ezt senki ne kösse össze a bevándorlási vitával."

"A tervre a tagállamoknak is rá kellene bólintania, de borítékolható, hogy a bevándorlás miatt tiltakozó országokon nem lesz egyszerű keresztül vinni az ötletet, különösen a 45 milliós országban dúló háború és a gyengélkedő gazdaság miatt. Jean-Claude Juncker azzal próbálta elütni az ezt firtató kérdést, hogy ha Ukrajna teljesíti a technikai feltételeket, senki nem fog keresztbe feküdni a tervnek. „Nincs kapcsolat a vízumkérdés és a migránsügy között” – próbálta elejét venni a vitának.
Az ukrán külügyminiszter már a júliusi munkácsi tűzharc után arra figyelmeztetett , hogy a vízummentesség megadásánál az EU-n belül vannak, akik hiányosságokat fognak keresni Ukrajna felkészültségét illetően. Külön kiemelte Magyarországot."

Az ukránok mentalitásához ez fontos háttérinfó: www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk

(Ugyanez a fickó a kárpátaljai magyarokkal szemben is fenyegetőzött).

Szóval Juncker szerint már csak ők hiányoznak az EU-ból, és keresztülviszi a vízummentességüket.

picur3ka 2015.08.28. 03:31:48

@annamanna:

Na jó, de maga gyakorló bolond.

Pelso.. 2015.08.28. 08:20:31

@Holger Hartland: Saját meglátásom szerint pontosítanék: a több tényező, ok-okozat miatt létrejövő végszükség szituáció ugye az, amely az elit immár több évtizedes tevékenységének köszönhető s az azt követő közvetlen döntések is az ő érdekét szolgálják.

murcielago 2015.08.28. 09:54:23

@picur3ka:
„S a helyzet most már sakk-matt. Ha nem lép be a K-K-en, ő lesz háborús zóna, ha belép, mégtöbb menekültet kreál. Jól ki van ez találva.”
Hát igen, bzerzinszkij alapötletét valami 20 év agymunkával csak sikerült egy ütősebb csomaggá formálni…

Lehet, hogy hiba volt, Törökországot nem felvenni az EU-ba. Európa most már ígyis-úgyis muszlim lesz, néhány évtized kérdése (esetleg a sariát elkerülhetjük, de már csak aktív ellenállással)…

Ha T.o. szövetséges lenne, örömmel harcolna helyettünk a K.K.-en, nembeszélve arról, hogy milyen szép táborokat lehetne ott felépíteni…:)

@annamanna:

„Amit lehet tenni: az áradatot elnyelni ZÁRT TÁBOROKBAN.” – pontosan ezt mondom én is, annyival kiegészítve, hogy a táborokat az EU-n kívül kellene létrehozni (aki már belépett az EU területére, annak reálisan nézve elhanyagolható az esélye, hogy innen valaha is kiutasítják, ha pedig gyereke születik, tudomásom szerint nincs törvénykönyv, vagy erkölcs, ami szerint a gyerek ne számítana európainak)

(még az sem mindegy, hogyha egy nő repülőn szül, akkor melyik ország felett repülnek éppen)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.08.28. 13:15:21

@Pelso..: Nem, a végszükség az, amikor máskor egyébként elfogadhatatlan lépéseket (pl. oroszokkal való barátkozást) is meg kell tenni azért, hogy Magyarország megmaradjon és magyar maradjon. Ahogy egy politikus (akit mindannyian ismerünk, és akit egyébként nem kedvelek, de a jelen helyzetben felértékelődik) fogalmazott: Magyarország magyar ország legyen.

annamanna 2015.08.28. 13:30:06

@picur3ka: Erre milyen érveid vannak?
Írd le! Rendkívül kíváncsi vagyok az érveidre! Érveljél, drágám, az igazad mellett!

@murcielago: zárt táborokból önként is haza fognak menni. A legbiztonságosabb, ha itt vannak a táborok.
Bárhol máshol vannak, onnan ide akarnának jönni.
És ha nincsenek ellenőrzött körülmények között, akkor könnyen a martalékává válnak olyan bűnözőknek, amilyen a HYZA-teherautós.

picur3ka 2015.08.28. 15:04:12

@murcielago:

To. szövetséges és harcol az USA-val együtt Szíriában és kb 2 millió menekült van táborokban a területén.

Halotta, hogy Lavrov nem ellenzi a földközi-tengeri hadműveletet? Ha valaki vétózik a BT-ben, nem ő lesz az.

murcielago 2015.08.28. 15:45:25

@picur3ka:
Erdogán Asszad és a kurdok ellen harcol, nem az IÁ ellen. Esetleg imitálja az IÁ elleni harcot. Amerika szövetségesei nem az EU szövetségesei.

Mondtam én, hogy ez már BT téma lesz...

picur3ka 2015.08.28. 19:03:56

@murcielago:

Mert Aszadon és az oroszokon kívül ki harcol még az IS ellen?

murcielago 2015.08.28. 19:56:05

@picur3ka:
Hát Hende Csaba regimentje!

Biztos nem hiszi el, de az IA elleni koalíciónak 62 tagja van, közöttük a Föld legnagyobb katonai hatalmai, iszonyatos katonai arzenállal.

Ennek ellenére az IA köszöni szépen, jól van, most éppen az asszír keresztények és jezidik (keresztény szekta) kiírtásával foglalatoskodik, akiknek képviselői hiába könyörögteg a Nyugathoz, hogy mentsék meg népüket…

Ilyen világban élünk.

picur3ka 2015.08.28. 23:36:55

@murcielago:

Azért figyelje meg, hogy minden ellenkező propaganda ellenére, nem a másik semitákat irtja.

Persze, hogy azt se hiszem el. Hát meg akarják dönteni Assad diktátort, nem? Ezzel a nemes feladattal van elfoglalva a nyugat.

annamanna 2015.08.29. 03:47:00

@picur3ka: Nos, még nem sikerült érveket összeszedned?
Akkor mondok neked valamit. A nagymamám egyik mondását idézem: Nem őriztünk együtt disznót!

A te családodban, kultúrkörödben nyilván megengedheted magadnak ezt a stílust, de én nem tartozom se a családodhoz, se a kultúrkörödhöz, itt pedig elvárom, hogy velem szemben alkalmazkodj a társasági viselkedés szabályaihoz, egyrészt, mert ez egy normális közeg és nem egy kocsmafórum, másrészt, mert nő vagyok, harmadrészt, mert sosem beszéltem ilyen hangon sem veled, sem mással, negyedrészt, mert ezzel végképp bebizonyítottad, hogy nemhogy bolond nem vagyok, de okosabb vagyok nálad. Aki oda jut, ahová te, az az agresszió szintje, akár verbálisan, akár tettlegesen; és ugyebár tudjuk, hogy a buták fegyvere az ököl.
Azt nem várom el, hogy bocsánatot kérj, mert úgyse fogsz, de azt előre is köszönöm, hogy ez még egyszer nem ismétlődik meg!
Ha nem vagy hajlandó normális hangon kommunikálni velem, kerülj ki!
Bolondozd le a haverjaidat, én nem vagyok a haverod!
Köszike!
süti beállítások módosítása