Hunyadi Orbán De Gaulle Viktor − Ilyen ország pedig nincs CDVIII.
2015. augusztus 06. írta: TuRuL_2k2

Hunyadi Orbán De Gaulle Viktor − Ilyen ország pedig nincs CDVIII.

hunyadi_janos_szobra.png

Ha ezt szerkesztőségi macskánk megérhette volna! Úgy tűnik, a nyári politikai holtszezonban (na jó, félholt-, mivel a migrációs krízis érdemben mérsékli a híraszályt) könnyebben megszaladnak a publicistai-elemzői jelzők. Mi másnak tudhatnánk be, hogy a miniszterelnököt előbb Csúri Ákos hasonlította Hunyadi Jánoshoz, majd Mráz Ágoston Sámuel Charles de Gaulle-hoz? (Kétségtelen, a nagy párhuzamoknak van némi hagyománya a magyar közéletben, volt már Orbán Viktor Lionel Messi, Medgyessy Péter meg egyenesen a XXI. század Deák Ference, hogy csak két olyan példát említsek, ami rögtön beugrik.)

Csúri a következők miatt látta meg Orbánban Hunyadit:

„Orbán azt csinálja most, mint 559 évvel ezelőtt Hunyadi János. Védi a népét, a hazáját és ezzel együtt Európát. 

Nem tudom, hogy a pápa meg fogja-e köszönni. Nem tudom, hogy az európai politikusok leállítják-e magyar (sajtóbéli és civil) csahosaikat, hogy ne csesztessék már annyit Orbánt, mert addig jó nekünk Európában, amíg egy hazafi van Magyarország élén. Nem tudom. Nem hiszem.

De legalább mi, itthon, a hazánkban élők örüljünk annak, hogy valaki kimondta: a király meztelen és Európa az iszlám térhódításának küszöbén áll. S a lófarkas zászlót helyettesítő eszközökkel szemben felhúzza a kerítést.”

Mráz pedig ezért emleget új de Gaulle-t:

„A tavalyi beszédet jogos kritika érte, hogy az illiberális jelző félreérthető, mert annak van egy, a kormányfő által szándékolttól eltérő nemzetközi jelentése. Orbán ezúttal a globális érdeklődőket és magyarázókat ismét egy közérthető jelzővel lepte meg, amely azonban közel sem kapott akkora figyelmet. Európa-politikája önképe szerint »mi, magyarok a földrész gaulle-istái« vagyunk. Ezzel a példaképpel sokkal érthetőbb a centrális politikai pozíció, a »nemzetek Európája« víziója, de levezethető a francia mintából az erőskezű kormányzás igénye, az oroszokkal való pragmatikus együttműködés keresése, a szövetséges Egyesült Államok esetleges kritikája, ha sérti Európa érdekeit, vagy akár még az olcsó energiát biztosító atomerőművek építése is.

Persze ha Orbán a 21. századi, új De Gaulle, a nemzetek közötti kibékülést is szolgálnia kell, ahogy a névadó létrehozta a német–francia barátságot. A szlovákokkal ritka jó a viszony, a szerbekkel is történelmi léptékű kibékülés zajlott az elmúlt években, s mára rájöttek, hogy a schengeni határra állított kerítés a hozzájuk érkező bevándorlókat is megfékezheti. Beszéde után Orbán azt is jelezte, hogy ő készen áll a román–magyar viszony javítására is, a 2012-ben elhagyott fonal újrafelvételére. Konrad Adenauer nélkül azonban De Gaulle is magányos hős maradt volna.”

Kortárs közszereplőket értékelni mindig sikamlós terep, legyen szó akár politikusokról, akár üzletemberekről, művészekről vagy tudósokról. A grandiózus történelmi jelzőket épp ezért érdemes meghagyni a történelemnek – utólag rendszerint sokkal okosabb az ember, mint amikor a bozótharc közepéből kommentálja az eseményeket.

Azonban Orbánt a nagy törökverő hadvezérhez, illetve de Gaulle tábornokhoz hasonlítani nem csak erős és ízléstelen túlzás, de az alapjai is erősen kérdésesek. Itt nem a bevándorlással kapcsolatos miniszterelnöki álláspontra és intézkedésekre gondolok, abban az ügyben a kormány – különösebb gátlások nélkül ugyan, de – nagyon eltalálta a pillanatot. A Jobbik és vidéke hiába emlegette évek óta a migrációs problémákat, még saját szimpatizánsait sem hozta különösebben izgalomba a kérdés, a kormány viszont a népáradat dinamikáját látva pont akkor jött elő ezzel a témával, amikor a probléma beköltözött a magyar hétköznapokba (miközben a baloldal meg a liberálisok még görcsösen ismételgették egészen az elmúlt hetekig, hogy nincs bevándorló-kérdés, nincs bevándorló-kérdés). A kormányzati intézkedések, az ideiglenes határzár ugyan nem biztos, hogy működni fog, de jobb megoldással eddig még senki nem állt elő. Mármint működővel, mert nem működő megoldásokból elég impozáns az európai repertoár, elég csak a lángoló franciaországi zsinagógákról meg külvárosi autókról szóló híradásokat felidézni.

Más miatt áll gyenge lábakon a Hunyadi- és a de Gaulle-párhuzam: el tudjuk képzelni bármelyikükről is, hogy egy bizonytalan nemzetközi környezetben a katonai kiadásokon spóroltak volna? Márpedig Magyarországon sajnos ez történt, ciklusokon, kormányokon és pártokon átívelően. 2003-tól 2010-ig a GDP-nk 1,7%-áról annak 1,1%-ára csökkent a honvédelmi költségvetésünk, de az elmúlt-nyolc-évet követő II. Orbán-kormány alatt nemhogy megfordult volna ez a folyamat, hanem tovább csökkent, egészen a gazdasági teljesítményünk 0,8 (más számítások szerint 0,7) százalékáig, ami elképesztően kevés.

magyarorszag_honvedelmi_koltsegvetes_tablazat_2001-2012.png

Különösen lehangoló a látvány, ha a Fidesz első kormányzati ciklusának 1,6-1,7%-os átlagával vetjük össze az elmúlt öt év nagyjából feleekkora ráfordításait. 2010 óta sok minden fontosabb volt, mint a haza védelme: a rezsicsökkentés, a stadionok, a nyugdíjemelés, az apparátusbővítés. Talán ha a Simicska-birodalomnak lett volna érdemi hadipari pillére, másként alakul a honvédelem költségvetési mozgástere – de nem volt.

*

Fotó: Lisztes megmondja a tutit

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr177639254

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balogh Ákos Gergely: Hunyadi Orbán De Gaulle Viktor − Ilyen ország pedig nincs CDVIII. 2015.08.06. 15:13:01

Kortárs közszereplőket értékelni mindig sikamlós terep, legyen szó akár politikusokról, akár üzletemberekről, művészekről vagy tudósokról. A grandiózus történelmi jelzőket épp ezért érdemes meghagyni a történelemnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.06. 15:08:58

De Gaulle volt a francia Orbán: igyekezett lazítani országa nemzetközi függőségén.

freehckr 2015.08.06. 15:40:26

„az ideiglenes határzár ugyan nem biztos, hogy működni fog, de jobb megoldással eddig még senki nem állt elő”

A fene egye meg ezt a mindenkori ellenzéket, már megint nem kormányoznak rendesen... :) Ráadásul csak összezavarják a rezsiharcos fideszes prolikat, beszélnek itt bevándorlókról, kivándorlókról, menekültekről... terrorveszélyről... holott a fideszes elvtársak kommunikációja jóval egyszerűbb: bevándorló = köcsög. Ezt érti a kádárista proli, ez teszi népszerűbbé a Pártot is... így kell ezt. :)

rasztaszív 2015.08.06. 16:38:40

orbán a magyar meciar.semmi több.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.08.06. 16:45:46

@TuRuL_2k2:

Szerintem meg ez a poszt egy klasszikus uborkszezoni foshabosítás.

Csúri nem azt írja, hogy Orbán az új Hunyadi, hanem azt, hogy azt csinálja, mint Hunyadi öt és fél évszázaddal ezelőtt. És nem? És de.

Mráz sem azt állítja, hogy Orbán akkora formátum lenne, mint anno de Gaulle volt, hanem csak annyit, hogy "Európa-politikája önképe szerint »mi, magyarok a földrész gaulle-istái« vagyunk". Ennek pedig kb. annyi a hírértéke, hogy Orbán már 2010-ben Kötcsén tolta ez a gaulle-ista témát, afféléket mondott, hogy "párhuzam vonható az 50-es évek végi franciaországi és a mai magyar helyzet között" stb.

Virág et. 2015.08.06. 17:01:34

A szervilis pártsajtó előbb-utóbb csak el ér az Élő Istenhez, de legalábbis a Messiáshoz az Orbán-hasonlatok vonalán. Ilyen perspektívában a Hunyadi - Orbán párhuzam még elég szerény.

Csak azt nem tudom, hogy a fenti példákban is esetleg a személyes khm... vonzalom játszhatott szerepet vagy csak nagyon kéne már egy jó kis állami megrendelés a két érintettnek. Nehéz eldönteni.

@freehckr: Az ellenzék mondjon le.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 17:26:59

Mennyi idő kell ahhoz, hogy egy kontinensfoglaló a szerb határtól elérje az Alpokat és feltűnjön az ott lakozó lakoságnak?

Csak mert elérte a németeket is a bajság, tudok példát hozni arra, milyen az, amikor a zsémédia ellentámad.

www.tagesschau.de/inland/kommentar-fluechtlinge-101.html

Nem kell rohanni beszólni, mert a kommentárokat már lezárták, mielőtt még végeltesen eldurvult volna az adok-kapok.

Vajon mit szólnának ahhoz Germániában, ha kiderülne az, hogy Vitéz Orbán vitéz Frau Merkel asszony parancsára tekergeti a csapot, amiből ömlik az áradat?

Hogy kire hasonlít Orbán?
Nekem erről fogalmam nincs, ilyenünk nincs a családban, mégcsak hasonló sem, illetve egy távoli, szerzett szerzet, aki főállású rabsic.
Majd megkérdezem tőle, ismeri-e az illetőt?

Bell & Sebastian 2015.08.06. 17:29:17

jav.: lakosság, végletesen, meg amit nem vettem észre

Pelso.. 2015.08.06. 17:45:52

Ezt Mráz sem gondolta komolyan, írása feltehetőleg szószám alapján díjazott, kifizették, kész.
Persze hasznos lett volna, ha valaki szól neki, írjon inkább pitypang témában.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 18:56:43

@Pelso..: Nem szószám, nem fáj a feje.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.08.06. 19:34:40

@Bell & Sebastian:
"Vajon mit szólnának ahhoz Germániában, ha kiderülne az, hogy Vitéz Orbán vitéz Frau Merkel asszony parancsára tekergeti a csapot, amiből ömlik az áradat?"

Valószínűleg titokban gratulálnának Frau Merkelnek, nyíltan meg felháborodnának, hogy micsoda veszélyes populisták tenyésznek Kelet-Európában. Tennék pedig ezt nem csak Frau Merkel alattvalói, hanem M. Hollande-é és Mr. Cameron-é is.

Mondjuk arról a nevezett államhölgyek és férfiak valószínűleg álmukban sem gondoltak, hogy a Kárpátok politikai zsenije a menekültek visszatartásáról szóló parancsot egy jóízű menekültellenes hisztériával oldja meg.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 20:09:07

@Doomhammer: Mivel külügyminiszterünk mindenben megerősítette az osztrákoknak a maga verzióáját, én biztosan nem fogom megcáfolni.

Ugyanaz a cukorka többféle ízesítéssel is kapható.
A német változata is, ami ettől sokkal nagyobb disznóság. De az amcsi a hányásízű mind között.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 20:18:16

Egyébként itt mai felvetés volt, hogy -többek között- kapjanak ingyenes úszásoktatást. Egészen addig lehetett kommentelni, míg be nem írta valaki: - Miért, visszafelé nem lesz hajó?

picur3ka 2015.08.06. 20:25:24

@Bell & Sebastian:

Egy más helyen, a román, ukrán stb. nyugdíj egyezmények merültek fel, mire valaki:

Meg kéne kérdezni Kovácsékat, hogy kötöttek-e ilyet az akkor szociálisan baráti Szíria, stb.-vel is?

gyalog.galopp 2015.08.06. 20:50:29

@Doomhammer:

Döntsd már el, kit utálsz jobban az zorbánt, vagy a migránsokat.
Itt utálkozol jobbra-balra, aztán ha egy arab leteríti a szőnyegét a nappalidba fel vagy háborodva.

Pelso.. 2015.08.06. 20:59:00

@Bell & Sebastian:
a szerzett szerzet, ez jó. Tehát valakik az illetőt beszerv-, akarom mondani beszerezték?
Szóval, ha valamire, a mráz-féle írásokra pont a gazdáknak nincs szüksége. Vagy, alig merek belegondolni, valaki ráígért a lére?:)

Bell & Sebastian 2015.08.06. 21:00:21

@picur3ka: Mondjuk egy jó nyugdíjhoz először is egy elfogadható munkaviszony kellene.

Ami nem feltétlenül egy TESCO-pénztárosi állás (70 e. /hó), Magyarországon.

Ugyanez az ígérgetések földjén túl: heti 400 euro alap és az egyéb juttatások; utazás, vásárlói kártya, ruha, egyebek.

Érzek itt némi análmániát.

picur3ka 2015.08.06. 21:05:43

@gyalog.galopp:

Hazudik össze-vissza, akarod mondani. Olyan okos kis anti-immigráns mesét kerített megint a bűnügyi rovatába: egy pofon facebookos története.

Tombol a rasszizmus.

picur3ka 2015.08.06. 21:06:47

@Bell & Sebastian:

Épp arról szólnak ezen államközi szerződések, hogy nem kell, hazai legalábbis.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.08.06. 21:13:17

@gyalog.galopp:
"Döntsd már el, kit utálsz jobban az zorbánt, vagy a migránsokat. "

Én senkit se utálok. Azért meg kell dolgozni, hogy én valakit utáljak. Utálom mondjuk az egész Jobbikos bagázst, akiket gusztustalan politikusbűnözőknek tartok.

A bevándorlókat nem utálom. Miért is utálnám, 1956-ban a mi hazánkat kúrták szét, akkor 200 ezer magyar kelt útnak ugyanígy. Az araboknak nem szokásuk szőnyeget teríteni a nappalimba, szokott nekik sajátjuk is lenni. Továbbá tudnak azok a saját mecsetjükbe is menni, nincs szükségük a keresztény templomokra.
hu.wikipedia.org/wiki/Jakov%C3%A1li_Hassz%C3%A1n_dzs%C3%A1mija

Orbánt sem utálom. Szavazni sose fogok többé olyan pártra, amiben ő bármilyen vezető szerepet játszik, de értem, hogy mit és miért csinál. Csak a gyomrom nem veszi be. Amit ő csinál, azt már a Kádár-rendszerben is utáltam, most sem fogok hozzászokni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.08.06. 21:19:11

@Bell & Sebastian:
És ahhoz mit szól, hogy elmondjuk a magyar népnek őszintén, hogy vannak ezek a bevándorlók, de Nyugat-Európában nem akarják befogadni őket és hát mégis nálunk van a határ. Az ára annak, hogy határellenőrzés nélkül utazzunk Ausztriába a kerítés, amit a szerbek felé építünk. Van esze is az embereknek, nem csak zsigerei, megértik, miből mi következik. Ezek után akár még be is fogadhatunk közülük néhány ezret. Mindenki sír, hogy nincs szakmunkás, közülük biztos akadna néhány, aki hajlandó néhány évet lehúzni ebben a földi paradicsomban, csak hogy egyszer továbbállhasson boldogabb országokba.

Ehelyett tífusszal riogatnak meg nappaliba terített imaszőnyeggel. Mindezt úgy terjesztik, ahogy a Kádár-rendszerben tették a hasonló agitkákkal: fülbe súgással, jó emberek által. Nem gondoltam, hogy újra ide jutunk.

gyalog.galopp 2015.08.06. 21:25:36

@picur3ka:
Zavart a lelke, nem találja a helyét.

gyalog.galopp 2015.08.06. 21:27:39

@Doomhammer:

"Én senkit se utálok. Azért meg kell dolgozni, hogy én valakit utáljak. Utálom mondjuk az egész Jobbikos bagázst, akiket gusztustalan politikusbűnözőknek tartok."

Akkor ezt megbeszéltük.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 21:36:24

@Doomhammer: Szívesen egyetértenék magával, de valamiért azt gondolom, a szelet mások vetették, amit aratunk.

Lássuk be, virtuózan nyomják a szerepüket, fenntartják a rendet a szakadék felé rohanó a vonaton, a sikoltozó utasok közt.

Ehhez sajnos egyre nagyobbakat kell lódítaniuk, amibe törvényszerűen belesülnek.

Robinzon Kurzor 2015.08.06. 21:57:39

"volt már Orbán Viktor Lionel Messi"

Kenesei Krisztián.
Ami (aki) egyébként a "szódával elmegy" és a "vidékre jó lesz ez is" kategória, a magyar futball provincializmusának szótári illusztrációja.

TG nem is Orbánt alázta ezzel a hasonlattal, hanem az ellenzékét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.08.06. 22:26:22

@Bell & Sebastian:

"Együtt szavazott a Fidesz, a DK-val és az MSZP-vel az európai parlamentben és elfogadta a TTIP- ről készített jelentést, és ezzel zöld utat adott az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmények."

mandiner.hu/cikk/20150806_ungar_peter_europai_ertekek_transzatlanti_szabadkereskedelem_vii

:-)))

Bell & Sebastian 2015.08.06. 22:41:36

@bbjnick: Olvastam, bele is akartam szőni az előző hozzászólásba, csak váratlanul letargiába estem tőle és inkább kimentem egy sörért, ami nagy szó. Mert a betétdíja több, mint maga a komlólé, ha látott egyáltalán.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 22:56:07

@picur3ka: Kovácsról a műbörkalapos-skodás, falusi párttitkárt mintáznám, csak nem kettő tökfödővel, mint Lenint az urban legendben, hanem két alsógatyában.

Spongya Bobot képzeljen (kubista alkotás lenne), mint joviálisan magyarázza, milyen is volt az, amikor még az ilyen Orbán-féléket tarkón lőtték. Valutaüzérkedésért.

Bell & Sebastian 2015.08.06. 23:02:33

@Pelso..: Szűkül a megmondászati piac, attól még, hogy nagyobb baromságot ötlött ki, mint a másik, még nem biztos, hogy ő a nagyobb barom. Mindenesetre a főétekkóstoló megkerülésével kerülhetett az asztalra, csak abból ítélve, hogy még életben van - a kutya.

picur3ka 2015.08.06. 23:10:27

@bbjnick:

Ugyi, hogy nincsen is uborkaszezon? Jól időzítenek.

Semmilyen komoly össznépi vita nincs erről.

Baj dövéj: hogy lett ez a kurkackiás Schultz az elnök megint, egész véletlen, ez nekem kimaradt.

-----

Elképzelem, amint az LMP a kormány, André és pártok elleni tüntetést szervez ez ügyben, oly hitelesek Ungárék is. höhö.

annamanna 2015.08.07. 00:18:29

"A kormányzati intézkedések,"

Vannak civil intézkedések (a lakossági önszerveződéstől kezdve a fővárosi önkormányzatig) és feltűnő állami passzivitás

"az ideiglenes határzár ugyan nem biztos, hogy működni fog, de jobb megoldással eddig még senki nem állt elő."

Már hogyne álltak volna elő, a csehek és szlovákok, ahol katonailag őrzött ZÁRT TÁBOROKBA viszik a migránsokat, és még a mobiltelóikat és pénzüket is elveszik tőlük.
Ez piszkosul hatékony, biztos vagyok benne, hogy nem veszik az irányt tömegesen Csehország felé, hanem nagy ívben kikerülik.

Ami pedig a hasonlítást illeti, nemrég láttam a neten egy ezoterikus illető felvetését, akit úgy tűnik, a spiritizmuson kívül a politika is nagyon érdekel - azt írta, a politikusok szerinte korábbi politikusok reinkarnációi, és (arcvonások alapján), szerinte Gyurcsány Ferenc Klegelsberg Kunó reinkarnációja, Orbán Viktor meg Kun Béláé. Még képeket is mellékelt hozzá, hogy mennyire hasonlítanak.
Szerintem az illető Szilvásy György spiritiszta testvére lehet, aki Gyurcsány idején kormányzati jósdát működtetett.
Amúgy szívesen meghallgatnám még egy rakás spiritiszta ötletét, hogy melyik politikus kinek a reinkarnációja. Például fogminta, lúdtalpbetét vagy anyajegy alapján, esetleg Nostradamus szövegeiből vagy a Biblia kódjából kiolvasva.

picur3ka 2015.08.07. 00:40:37

@Doomhammer:

Aki magának egy szavt is elhiszi.

picur3ka 2015.08.07. 00:41:56

@gyalog.galopp:

Hogy fog vallani, mikor összeállnak az LMP-vel?

picur3ka 2015.08.07. 00:48:56

@Doomhammer:

"És ahhoz mit szól, hogy elmondjuk a magyar népnek őszintén, hogy vannak ezek a bevándorlók, de Nyugat-Európában nem akarják befogadni őket és hát mégis nálunk van a határ."

Lehet meglepődik, de ezt nagyjából minden hülye magyar tudja.

"Az ára annak, hogy határellenőrzés nélkül utazzunk Ausztriába a kerítés, amit a szerbek felé építünk."

Ezt meg fifikázzák, mint maga, az adott helyzetből. Senki nem ellenzi a kerítést.

Maga a semmit vitatja meg éppen.

"Van esze is az embereknek, nem csak zsigerei, megértik, miből mi következik. Ezek után akár még be is fogadhatunk közülük néhány ezret. Mindenki sír, hogy nincs szakmunkás, közülük biztos akadna néhány, aki hajlandó néhány évet lehúzni ebben a földi paradicsomban, csak hogy egyszer továbbállhasson boldogabb országokba."

Sajnos van, ezzel is tisztában vannak, az újság is megírta már, hogy nagyjából mind az ő adójukból fog élni.

"Ehelyett..."

Nincsen, ha a fentiekkel tisztában van az ember.

picur3ka 2015.08.07. 00:52:44

@Bell & Sebastian:

Jól fest. Csak ha mégis véletlen viccbűl netalántán, netán kötöttek vóna, akkor igazán cumkós lesz a migrálósdi.

De viccnek rendkívül jó volt.

annamanna 2015.08.07. 03:15:08

Másik történelmi párhuzam: Balog Zoltán az új Hitler, mert ő is elszántan küzd a dohányzás ellen:

propeller.hu/itthon/3139105-megmondanak-tanaroknak-mit-vehetnek-fel#v1396312

harcunk.info/index.php/archiv/1120-a-vilag-elso-dohanyzasellenes-kampanyat-adolf-hitler-inditotta

Biztos vagyok benne, hogy még számtalan egyéb, hasonlóan termékeny párhuzamot ki lehet találni.

Matolcsy György az új Attila, mert piros pötty van a fenekén.

Andy Vajna az új Churchill, mert szivarozik.

Lázár János az új Lázár György, mert Lázár.

Szíjjártó Péter az új Göncz Kinga.

Áder János az új Charles Bronson.

Schmidt Mária az új Peter Falk.

Imrebá 2015.08.07. 03:38:38

@bbjnick:
Így van, amikor az idézetet összekeverik a félreértelmezésével.
Mondom, mint XXI. századi Lőrincze.

gyalog.galopp 2015.08.07. 05:27:51

@picur3ka:

Egyébként érdekes ötvözet lenne. A szalonképes hülyeség keveredik a szalonképtelen bunkósággal.
De hát ki a fene gondolta volna, ha a rideg törékeny vashoz szenet adunk rugalmas acél lesz belőle, véletlenül kipróbálták, bejött.

gyalog.galopp 2015.08.07. 07:54:51

@Doomhammer:

Csipán a szövegében fellelhető ellentmondásra szerettem volna felhívni a figyelmét, meg arra, hogy az élet nem egy patika, steril vegytiszta helyzetekkel, mert van amikor nincs más választásunk, mint két rakás szar közül a kisebbet választani.
Az imaszőnyeg nem uszítás, hanem irónia volt.

Tudományos libsizmus 2015.08.07. 11:42:55

Egyszer még bele fogtok őrülni az Orbán-fóbiába.

Mail Undelivered 2015.08.07. 12:01:21

ez a szar biztos megér 30000 forint kösz-pénzt!

Mail Undelivered 2015.08.07. 12:03:27

@gyalog.galopp: azért azt a szenet inkább el kellett venni, hogy acél legyen. De itt mindegy!

Netuddki. 2015.08.07. 12:21:31

Hunyadi? Dögól? Ja, ezt úgy mondják, hogy csontig benyalt a gazdájának.
Hazaáruló, nem hazafi...

KUHULIN 2015.08.07. 12:26:41

@freehckr: Most mi a bajod? Nem akadályoz meg senki, hogy menj afrikaiakat cumizni... :D

gyalog.galopp 2015.08.07. 12:31:35

@Mail Undelivered:
a fenébe, igazad van, összekevertem a szezont a nyersvassal :(
De a lényeg az acél mégiscsak használhatóbb , mint az elemi tiszta vas.

freehckr 2015.08.07. 12:34:38

@KUHULIN: Te ugye már az agyoniskolázott fideszes értelmiségi kategória vagy?! :)

KUHULIN 2015.08.07. 12:41:28

@freehckr: Ó, azt nem mondanám, mert csak egy diplomám van, na meg fideszes sem nagyon vagyok.

freehckr 2015.08.07. 12:44:21

@KUHULIN: „csak egy diplomám van”

Hány pálcás volt?! :)

KUHULIN 2015.08.07. 12:48:36

@freehckr: Hát, rossz a szemem, meg a légpuskát se nagyon bírom el, úgyhogy az Ecserin vettem még 91'-ben. De amúgy tök jó, az érettségivel adták akcióba'.

Félázsiai Idióta Degenerált Embergyűlölők Szarhegy 2015.08.07. 13:17:14

Hunyadi meg De Gaulle szobrot kaptak, A felcsúti Kúrbán meg BÖRTÖNT fog.

Hunyadi hazafi volt, Kúrbán meg a hazáját fosztogató gengszter.

De Gaulle polgár volt, Kúrbán meg egy nagy paraszt.

Hunyadi meg De Gaulle európaiak voltak, Kúrbán meg egy Európába betört félázsiai ostoba rabló.

Gyorgy Nagy 2015.08.07. 15:13:10

Orbán 150cm de Gaulle 210cm. A fejben is ennyi a külömbség.

picur3ka 2015.08.07. 17:40:24

174 és 196

de az agyat meg súlyban vagy térfogatban mérik, ennyi a külöNbség

Mr. Waszabi 2015.08.07. 20:21:56

Légyszi Orbán-t cseréld ki Orbanescu-ra. Így még hitelesebb. A kopirájtot ingyen adom.
Kösz, a nemzettest nevében is :)

Bloodscalp 2015.08.07. 21:48:03

már csak egy OAS hiányzik :) persze kádergyerekként viktornak van fogalma arról milyen a katonalét, LOL

Imrebá 2015.08.10. 21:59:07

@picur3ka:
+14 centis sarkú cipőben.
-14 centis sarkú cipőben.

picur3ka 2015.08.10. 22:07:05

@Imrebá:

Imrebácsinak megint humorizálni tetszik próbálni?

Imrebá 2015.08.12. 04:09:25

@picur3ka:
Saccolni tetszettem próbálni.

A 174 milyen forrásból származik?

picur3ka 2015.08.12. 18:38:51

@Imrebá:

haha

Jó, hogy mást nem mértek.
süti beállítások módosítása