A grillezés is rasszizmus? − Szebb új világ IV.
2015. július 11. írta: dobray

A grillezés is rasszizmus? − Szebb új világ IV.

cameronobamasut2.jpg

A grillezés gyökerei a szabadságért küzdő feketék és indiánok együttműködéséig nyúlnak vissza, így aztán a grillezés a „politikai hatalom egy formája” – írja a Guardian, ami már a teázásról is egy kedvelt szószról, a HP-szószról is leszedte a keresztet: a teázók ugyanis a „legrosszabb angol szokást” követik, ami a kolonializmushoz kapcsolódik. A Houses of Parliamentről elnevezett barnaszósz, a HP-szósz pedig „az establishment szósza”, amit a brandyző és szivarozó viktoriánus urak ettek. Vajon mit gondolna a Guardian a négercsókról és a cigánypecsenyéről?

Mulasson együtt velünk Szebb új világ sorozatunk újabb részében azon, mi izgatja a Haladást!

Támogatja a melegházasságot? Azt hiszi, ettől progresszív lesz? Felejtse el, ez már régi ügy, aminek rég diadalra kellett volna jutnia. A haladás a maga részéről már sokkal előrébb tart. Norvégiában olyan törvényjavaslat van a kormány asztalán, amely szerint hét éves kortól szülői beleegyezéssel a kilétüket igazoló dokumentumokban megváltoztathatnák a nemüket. Az indoklás szerint Norvégia régen le van maradva az ügyben élenjáró országokhoz képest. Ha a szülők beleegyeznek, pszichológiai vizsgálat nélkül joga van a gyermeknek személyijében, útlevelében, diákigazolványában és más dokumentumaiban nemet változtatni, s később visszaváltoztatni is.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság melegházasságról szóló döntése után, amellyel minden tagállamban kötelezővé tette annak bevezetését, egy bizonyos Sofia Vazquez-Mellado megírta az egyik legtragikomikusabb esetet, ami történt vele az életben pár évvel korábban. Miközben Guadalajarából a kaliforniai San Joséba repültek egy gyermekekkel teli gépen az édesapjával, megkérték az utaskísérőt, hogy ha lehet, tegyen be egy másik filmet, mivel az éppen vetített Modern Family-ben azonos nemű pár szerepel az általuk nevelt gyermekkel egyetemben, amit problémásnak éreztek a repülőn utazó gyermekek szempontjából. Az utaskísérő közölte, hogy diszkriminációt követtek el kérésükkel, majd a pilótával megbeszélve a dolgot hozzátette, hogy ha nem maradnak csendben a továbbiakban, kiteszik őket Hermosillóban és letartóztattatják őket „diszkriminációért”.

Diane Abbott, a brit Munkáspárt fekete politikusa pedig nemrég azt fejtegette: nem volna jó, ha egy újabb, fehér, középosztálybeli férfi lenne London következő polgármestere. Nem fogják kitalálni, kire volna szükség az ilyenek helyett: természetesen őrá, mint fekete nőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr57607142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2015.07.11. 10:31:09

A liberális demokráciák megérettek a pusztulásra.

Herr Schnitzel Lutscher 2015.07.11. 11:09:32

mégse a balatonhoz mennek grillezni... se a vendég, se a pincér

Bell & Sebastian 2015.07.11. 11:40:56

Ha mindenki egyforma, mi lesz a különbség?

Olyan ez, mint a divat (lásd a fenti emlős állatokat), egyening, -nyakkendő, -nadrág és -cipő, csak hát ugye, az egyik fekete, a másik meg sötét.

WhyCantITouchIt? 2015.07.11. 11:44:09

Ezek a dolgok egyrészt röhejesek és nevetségesek, és az ember elintézi egy laza kézmozdulattal, miszerint őrültek mindenhol vannak, nagy kaland.
Másrészt viszont pont azért félelmetes, mert ez az őrület olyan helyen nyert magának teret, ahol megvannak az eszközök arra, hogy ezek a nevetséges, elborult dolgok valósággá váljanak, a törvényhozásban.
Ezek a politikusok és az őket behálózó erőszakos érdekszervezetek szálljanak le a társadalomról, és takarodjanak vissza oda, ahova valók, a cirkuszba.

Tehéntőgy 2015.07.11. 20:52:33

"Vazquez-Mellado megírta az egyik legtragikomikusabb esetet, ami történt vele az életben pár évvel korábban."

Szinte sír a sok anglicizmustól ez a borzalmas szöveg. Attól, hogy republikánus netszemetet gereblyézel össze, még lehetne értelme a fordításnak. Tanulj már meg magyarul, hogy a kaporszakállú öregisten basssza már meg.

Pelso.. 2015.07.11. 21:23:48

Kinyílott a pitypang. Megírom.

I_Isti 2015.07.11. 22:40:43

Valaki elgondolkozott már azon, mi a túrót jelent az ELEMBÉTÉQ-ban, (LMBTQ) a Q betű?

Wikus Van De Merwe 2015.07.12. 00:14:20

@I_Isti:

Várószoba...,azaz "evolúciós" lehetőség a bizonytalanok számára,hogy a későbbiekben eldönthessék melyik alfajhoz akarnak tartozni.
:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.12. 19:20:48

Az utaskísérő közölte, hogy diszkriminációt követtek el kérésükkel, majd a pilótával megbeszélve a dolgot hozzátette"

nem lehetne a titkosszolgálatoknak felkutatni ezt az utaskísérőt és a pilótát?
persze csak ha ideális világban élnénk, és magyarok lennének.
olyan jó lenne, ha már itthon is lennének olyan civilizált politikusok, akik bevezetnék hogy tilos legyen nagynyilvánosság előtt propagálni a devianciát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.12. 19:24:08

@I_Isti: queer? ami biszexuális , tehát tök felesleges egy külön név rá, dehát a magamutogató üresfejű senkiháziak nem az eszükről híresek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.12. 19:28:06

@I_Isti: illetve a queer lehet simán homokos is...
teljesen felesleges.

inkább azt derítsétek ki, hogy milyen szervezet mennek egy melegfelvonulásra, vannak esetleg olyanok (mint régen a május 1-jén), akiknek kötelező elmenni? pl antifasiszták szervezete alapból már homóbarát is?
mert?
vannak esetleg olyan antifasiszták, akik nem szoktak úgy ánblokk örülni egy homótalálkozónak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.07.12. 19:32:15

@WhyCantITouchIt?: de nem fognak, mert a politikusokat támogató nagytőkések, végeikkel (homobarát google, facebook) nem engedik.

ez terjedni fog, és ami a legszörnyűbb, már itthon is lemegy 2-3 generáció a modernnek gondolt eszmékkel táplálkoznak a divatos holivúdban, és már ők is támogatják a melegházasságot, ergó nem lesznek olyan férfiasak. puhányak , nőiesek, befolyásolhatóak.

a korcsok meg soha nem fogják meg a kalasnyikovot, ha kitörne a forradalom.

Virág et. 2015.07.13. 08:47:18

No igen, az a hülyeség egyik véglete. A másik meg, nos, azt a fantáziátokra bízom, hogy hol van. :)

A különbség annyi, hogy ezen kint is röhögnek és viccekbe foglalják az értelmes (mandiner olvasóknak értsd: libsibolsi) újságírók, bloggerek, humoristák. Ez nyugaton is egy fura kisebbség, ami a tengerentúlon a SF bay area környékére szorítkozik (hippi környék volt mindig is), Európában meg csak Skandináviában lett mainstream. Szerencsére.

Tehéntőgy 2015.07.13. 22:55:52

@Virág et.: Illetve azt is vedd hozzá, hogy ezeknek a Dobray által rendre összekotort rémtörténeteknek egy része félhibbant széljobb portálokon cirkuláló hülyeség. A repülőn Modern családot nézős sztori pl. egy "életvédő" oldalra beküldött mexikói olvasói levélből (!) származik, valami helyi lelkylolától, aki apámurammal együtt úgy érezte, a gépen utazó gyerekek szülei helyett is meg kell védenie a lelküket a sorozat jelentette irtózatos veszélytől. Gondolom szegény fedélzeti személyzet csak így tudta elkussoltatni végre a két harsány hülyét.

picur3ka 2015.07.13. 23:08:36

@Virág et.:

Ki kell, hogy ábrándítsalak, Virág elvtárs, ezeket a hülyeségeket libsi-bolsi újságírók írják, lásd: idézett Guardian. Sőt, a keleti blokkból szalasztották sokukat, régen is. Szó szerint kommunisták, mint te, hogy jobban értsd.

Tehéntőgy 2015.07.13. 23:09:26

@Virág et.: A grillezős cikk meg sehol nem állítja,hogy grillezni rasszizmus. A teás írás vonatkozó passzusaiban meg szerintem ahhoz már tényleg szilvaynak kell lenni,hogy valaki ne érezze a könnyed humort. ("Because this is the fear, isn’t it? Once we examine tea, once we put that central tenet of British culture under the microscope, what else will we start to doubt? Gin? The royal family? Dancing dogs on TV talent shows? Black pudding? An inherent hatred of the French? Once those old cultural keystones are gone, there is nothing but collapse" -most komolyan, a mandineren kívül ki veszi ezt halálkomolyan? Ki?)

picur3ka 2015.07.13. 23:28:04

@Tehéntőgy:

'könnyed humor'

Ne okoskodjék, Tőgyike, nem áll jól magának.

Vagy ne hazudozzék, ossza be.

Tehéntőgy 2015.07.14. 07:45:01

@picur3ka: Te szerencsétlen félmajom, egyáltalán elolvastad a két Guardian-cikket?Aki ezekből azt hámozza ki, hogy a grillezés a gonosz haladárok szerint rasszizmus, az egy egészen súlyos frusztrációkkal megvert balfasz.
A másik szösszenet egy poénos írás arról,hogy miért nem szokás bevallani, ha utáljuk a teát, ennek kapcsán szórakozik a szerző azon, hogy ebben az esetben minden a brit kultúrából átvett érték (mint például a franciagyűlölet) is megkérdőjelezhetővé válna, emiatt retteg ettől az átlag amerikai, pedig hát mekkora egy ocsmány lötty már a tea. Ha valakinek ebben magyarázni kell a tréfát, az mi a túróhoz kezd egy Örkény-egypercessel?

picur3ka 2015.07.14. 11:45:27

@Tehéntőgy:

Egyesek szerint a csimpánz és az ember genetikai egyezése 94%-os, másoknál 67%-ot lehet olvasni, a 'félmajom' tehát mindenképpen szuperhumán, s így túlzónak tűnik, de azért köszönöm a bókot.

'Poénos írás'-kám, semmi vicc nincs. Sőt, nem utálják a teát sem. A rasszizmus és a xenofóbia jelenkori haladár definíciója a nemzetállam, a tradíció. Annak értékeit és jelképeit támadja.

Jó, hogy Örkényt említi. Emlékszik arra, amelyikben feltámad egy nő? Na, így figyeli maga is korunk eseményeit, mint annak a közönsége.

Gery87 2016.04.18. 17:11:32

"Ha a szülők beleegyeznek, pszichológiai vizsgálat nélkül joga van a gyermeknek személyijében, útlevelében, diákigazolványában és más dokumentumaiban nemet változtatni, s később visszaváltoztatni is."

Az ember ilyeneket olvasva szinte érti miért kezd el valaki baloldaliakat gyilkolászni északon...

"Az utaskísérő közölte, hogy diszkriminációt követtek el kérésükkel, majd a pilótával megbeszélve a dolgot hozzátette, hogy ha nem maradnak csendben a továbbiakban, kiteszik őket Hermosillóban és letartóztattatják őket „diszkriminációért”."

Olyan már a világ mintha önmaga szatírája lenne...
süti beállítások módosítása