Kincs, ami nincs – Tóta W. rasszizmusa
2015. március 16. írta: Stumpf András

Kincs, ami nincs – Tóta W. rasszizmusa

„Tóta W. Árpád menjen a p...ba.” Liberális elemző ismerősöm Facebook-falán ennyi volt a közlés tegnap este. Se több, se kevesebb. Tyű, mondtam magamnak, itt aztán tényleg történhetett valami nagyon komoly, ha az amúgy körülrajongott kollégát most nagy hirtelen oda irányítják.

Kár, hogy efféle megérzéseimre nem osztanak pénzt, mert amúgy rögtön derengett, hogy mi lehet a dolog mögött. Nyilván valami dogmasértés. Két tippem volt. Rasszizmus. Vagy szexizmus.

Bingó! Előbbi. A kommentekből gyorsan kiderült, mi a gond.

„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!” – ezt a két mondatot írta le Tóta W., és mivel Orsós Róbert kolléga cigány, hát akkor most Tóta W. rasszista! Vagy ha nem is ő, hát a mondatai olyan hatást keltenek, ezért megegedhetetlenek stb.

Nos, ez természetesen baromság. Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért. Mert nem tudott bejelentkezni a helyszínről normálisan. Mondjuk azért.

Röhöghetnék persze: hadd akasszák csak a hóhért! Nézhetném most kéjjel a kivégzést, hiszen Tóta W. és a hvg.hu szerzői gyakran futkosnak a megalapozatlan és ostoba rasszistázás, szexistázás patkányjárataiban.
Most olyan hvg.hu-s kollégái is élen járnak abban, hogy bebizonyítsák az igazat, hogy ugyanis ebbe erőltetett belelátni a rasszizmust, mert különben tényleg nincs benne, akik örömmel látják azt bele bármibe, ha az „ellenséget” kell lebunkózni ezzel a buzogánnyal.

Ez most mindegy. Sem tőlük, sem ellenük nem fogadom el a megalapozatlan píszí-hülyeséget. Sem a zsigeri, sem pedig az álságos rasszizmus- és szexizmushisztit.

Az MTVA-t vezető Szabó László Zsolt is olvashatna figyelmesebben, mielőtt a minden bokorba barnaingeseket és antiszemita kódokat deliráló Marsovszky Magdaléna tempójában kezd közleményezésbe, amint tette azt tegnap.

Ha valakinek, hát neki most tudnia kellene: ilyesmire nincs idő, nincs energia. Ami van, azt mind a köztévé-hírtévére kell fordítania. Talán akkor kijön még belőle valami, ami szolgálja tulajdonosát, azaz engem meg az összes többi adófizetőt. Nagyon-nagyon sok meló kell még a mi kis BBC-CNN-ünkbe, amíg elégedett lehet majd vele maga Ádár János is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr677265949

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tóta W. Árpád: Kincs, ami nincs – Tóta W. rasszizmusa 2015.03.16. 10:39:02

Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2015.03.16. 10:33:09

Azért vicces látni, hogy akik eddig "megélhetési rasszistázókról" beszéltek, azok most rasszistáznak, megélhetésből. :) Ennyi értelme volt a háromnevű közleményének.

Amikor először olvastam Tóta W Orsósról szóló sorait itt a mandineren, akkor nem is értettem, minek lett ez kiemelve. Naponta mondanak ennél cifrábbakat a közmédia pártpropagandistáira, egyikből se lesz hír. Nekem valahogy nem jött le, hogy roma = közmunkás. Most sem vagyok meggyőződve, hogy a közmunkások többsége roma lenne - sőt, inkább az ellenkezőjére fogadnék nagy pénzben.

Pelso.. 2015.03.16. 10:50:07

A köztévé-hírtévé benneteket szolgál, azaz talpnyal, de nem az adófizetők széles körét.

Virág et. 2015.03.16. 10:50:49

A nap aranyérmes trollkodása egyértelműen a mandineré. :)

Az előbb Tóta W-ként került ki ez az írás a .hu-ra és a sok rajongó elkezdte a szokásos k anyázást, aztán visszaváltott Stumpfra. :) Csodálatos!

3dom'f'speech 2015.03.16. 11:10:50

András, ez azért nem így van! A cigányozás (mert igenis tótaw cigányozott!) akkor került elő, amikor közmunkára küldte a bakizó riportert! És azt is tudjuk, hogy miért: tótaw úgy véli, a közmunkások jellemzően cigányok!

sztahanovista 2015.03.16. 11:17:34

Bizony András, Tóta nagyot hibázott, pontosabban ártott a fészkének, ez van. Mert sajna a közmunka, az most Magyarországon leginkább a cigányokról szól, ez ment át, ez van. Te viszont a mundér és a kolléga rég eljátszott becsületét védendő, ettől elegánsan eltekintesz. Bizony. Jobban tetted volna, ha hallgatsz.

Virág et. 2015.03.16. 11:20:36

@3dom'f'speech: @sztahanovista: Ne kerteljetek fiúk! Mondjátok ki bátran: rasszista! :)

(már várom, amikor a kuruc kezd majd el rasszistázni, már a mostani műsor is elég jó)

P.Guszti 2015.03.16. 12:02:27

A folyamatos gyűlölködéstől eltorzult lelkületű Tóta mostani megnyilvánulása természetesen durván rasszista. Mentségére legyen mondva - és ezt elvtársai bizonyára javára írják és gyorsan elfelejtik a történteket - hogy mostani rasszista kisiklása is nemes célt, a gyűlölt ellenség megalázását szolgálta.

Helyes Írás 2015.03.16. 12:07:13

Stumpf Andrásban egy kicsit túlteng az újságíró szolidaritás. Nem kellene mindjárt felmentést írogatni, mert ez a Tóta meglehetősen gennyes "kollega", aki demagógiáért nem megy a szomszédba. Ráadásul ebben az esetben alighanem valóban elszólta magát. A nem cigány származású kormánypárti tévések esetében szóba sem hozta volna a közmunkát, Orsós "kollegával" kapcsolatban azonban ez szaladt ki a száján, amikor szokása szerint övön alul bele akart gyalogolni. A gyűlölt oldalon álló zsidó és cigány, származására asszociálva is gúnyolható. A zsidó zsidózhat, a "politikai korrektség" aktivistája felmentve érzi magát a politikai korrektség alól, ha az "ellenségnek" ad egy tockost.

Virág et. 2015.03.16. 12:18:04

@Helyes Írás: Tóta W a politikai korrektség aktivistája, hát ez nagyon jó. :)
Erre akkor jöttél rá, amikor Afrikát épp lebombázni akarta az egyik évekkel ezelőtti cikkében vagy mikor?

Most már tényleg ne hagyjátok abba a kommentelést, mert ez egyre jobb lesz.

Virág et. 2015.03.16. 12:20:43

@Helyes Írás: A PC-ség bástyája akcióban:

w.blog.hu/2007/02/27/a_modest_proposal

(Figyelmeztetés NERlakóknak: ez az írás 2007 előttről való. Néhány NERisztánit összezavarhat a tény, hogy Tóta W élt és működött Orbán előtt, azon túl is.)

Helyes Írás 2015.03.16. 12:38:59

@Virág et.:

Hát ahhoz csöppet széplelkűnek kell lenni, hogy valakinek ne jöjjön le, hogy roma=közmunkás. És némileg átlátszó az indoklás, hogy a közmunkások többsége vélhetően nem roma. Mert, ha így is van - én nem vennék rá azért mérget - az sajnos igaz, hogy a romák nagy többsége közmunkás.

Hogy rasszista-e Tóta úr? Annyira feltétlenül, amennyire antiszemita az, aki Izrael politikáját bírálja vagy negatív megállapításokat (is) tesz zsidókra a zsidótörvényeket megelőző időszakok elemzése során. Normális megközelítésből nyilván nem, mert rasszista, az, aki vállalja is, vagy ha a címkét le is dobná, az általánosítást vállalja.

Mindenesetre nem elegáns egy cigánynak közmunkára hivatkozva bevinni egy övön alulit.

Virág et. 2015.03.16. 12:56:27

@Helyes Írás: Akkor én széplelkű vagyok, mert nekem a romából nem jön egyenesen a közmunkás. Sőt. A közmédiából (vagy inkább közmédiamunkásból) viszont jön a közmunkás nagyon könnyedén - főleg, hogy mindkettő (propagandista közmédia és a közmunkás) ennek a rezsimnek a gyermeke. De ezek szerint különbözőek vagyunk.

"a romák nagy többsége közmunkás."

Ezt honnan veszed? A romák nagy többsége szerintem hivatalosan nem dolgozik egyáltalán, hanem alkalmi munkákból, vasazásból stb tartja el magát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.03.16. 13:17:52

Tóta se'nem rasszista, se'nem antirasszista, ő egyszerűen csak egy hivatásos uszító, kútmérgező.

István Tamasi 2015.03.16. 13:33:26

A Mandíner gyakran futkos a nácizmus patkányjárataiban.

Helyes Írás 2015.03.16. 13:42:36

@Virág et.:

Köszönöm a felvilágosítást. Nem követem ennek az undoknak az életművét. Az afrikai(!) feketékről könnyen szövegel ilyen ocsmány módon, de vajon az amerikai feketékről, illetve a zsidóságról és a cigányságról van-e hasonló szintű megnyilatkozása? Csodálkoznék, ha lenne, mert felnégyelné a saját tábora.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.03.16. 13:43:00

@István Tamasi:

Azok "a nácizmus patkányjáratai" valami olyasmik, mint például "a gettók bűzhödt és sötét mélységei"?:-D

István Tamasi 2015.03.16. 14:04:20

@bbjnick:
Nem. A nácizmus patkányjáratai azok ahol te közlekedsz.

Helyes Írás 2015.03.16. 14:11:00

@Virág et.:

A városi romák inkább találnak alkalmi munkát, a falusiak nem, ők ellátás nélküliek, ezért bejelentkeznek, ill. bejelentik őket közmunkásnak. Pontosítva: a munkára alkalmas falusi romák nagy többsége valószínűleg közmunkás. Olyan ember viszont nem sok van, aki a közmédiáról a közmunkára asszociálna. És az iskolázott városi cigányok sem közmunkásként dolgoznak, mert őket felszívja a közszféra. Ezért durva és provokatív Tóta benyögése.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.03.16. 14:27:34

@István Tamasi:

No, most igazoltad a sejtésemet: valóban olyasmik lehetnek. Ezt a fekete, burján (gyűlölet)szimbolizmust ugyanaz a mély gyűlölet táplálja, akárki okádja is ki...

Virág et. 2015.03.16. 16:01:15

@Helyes Írás: Szerintem ilyen felmérés nem létezik. Én nem gondolom, hogy egy valóban rasszista embernek a cigány emberről bármilyen munka jönne elő a fejében. Általában a munkakerülés szokott az ilyeneknek eszükbe jutni a romákról, nem pedig a munka. A közmunka vidéken kapcsolat kérdése, amiben igencsak szegényesek a romák, tehát már csak ezért sem gondolom, hogy a romák csak úgy "bejelentkeznének". Sajnos ma Magyarországon olyan a helyzet, hogy a nyomorult 47 ezer forintos közmunkáért is nagy verseny van.

Tóta W nem rasszista, még szalonrasszistának sem nevezném. Tóta W provokatív és nem PC, talán bizonyos politikai szempontból irritáló is, de nem rasszista. Ebben egyébként Stumpfnak, de még a Tutiblognak is igaza van.

Bell & Sebastian 2015.03.16. 18:18:25

Eddig úgy tudtam, inkriminált seggfej elsősorban keresztényellenes. Aminek sportértéke nulla, mert nem lőnek vissza.

@István Tamasi: De azért vannak kivételek.

Helyes Írás 2015.03.16. 19:17:22

@Virág et.:

Akkor én bizonyára Indiában jártam, nem is Borsodban. Az a fsz Tóta is nyilván oda küldte az Orsós kollégát, hisz, ha bukik a tévé, nem lesz közmunka se.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.03.16. 20:02:32

Tehát, ha azt mondom, hogy egy cigány csak közmunkásnak jó, akkor nem vagyok rasszista. Tóta mondatai ezt jelentik. Buta cigány, tehát menjen közmunkásnak. Számtalan tehetségtelen médiamunkás és munkásnő van, akit Tóta még nem küldött közmunkára, pedig tényleg baszottul tehetségtelenek, csak nem cigányok.
Én leszarom ezt a nagy PC-séget, a rasszizmussal sincs bajom. De nehogy már a folyton nácizó-antiszemitázó faszkalapoknak bármit szabad legyen.

Stumpf, bazmeg, te agyhalott!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.03.16. 20:03:48

@Virág et.: Szerintem, ha a koponyádba egy amőba agyát beültetnék, kisülnél túlterheltség miatt.

poor 2015.03.17. 06:38:38

@Mr Falafel: Folyamatosan hazudozó orbán segnyaló! Milyen érzés sz@rcsimboknak lenni?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.03.17. 07:06:42

@poor: Nulla az empátiám, úgyhogy fogalmam sincs. Ajánlott terápia: próbáld analizálni magad, nyomorult cestoda.

István Tamasi 2015.03.17. 08:57:12

@bbjnick:
Tévedés. Egészen pontosan útálom a régi és új nácikat és undorodom tőlük.

Virág et. 2015.03.17. 09:11:01

@Helyes Írás: Nem tudom, hol jártál, attól még az tény marad, hogy a közmunka sok helyen vidéken az egyetlen munkalehetőség. Az ilyenre "bejelentkezni" nem lehet, mivel véges számban van itt is szükség munkaerőre és aki kimarad, annak nem lesz semmi bevétele. Ebből persze nem az következik, hogy nincs olyan település, ahol többségében romák lennének a közmunkások. Tekintetbe véve, hogy sok olyen kistelepülés van, ahol szinte csak romák élnek, ez furcsa is lenne.

Aki pedig azt állítja, hogy cigány=közmunkás az évtizedek óta szajkózott, minden cigányvicc alapját képező cigány=munkakerülés helyett, az egyszerűen hazudik. Politikai okból, azért mert most a Rogán meg a Kocsis is ezt szajkózza.

Ez ilyen egyszerű.

2015.03.17. 09:14:43

Mindenki szopogasson el egy banánt és akkor felszabadulnak a boldogság hormonok .

közösperonos átszállás 2015.03.19. 15:27:24

@Helyes Írás: "Olyan ember viszont nem sok van, aki a közmédiáról a közmunkára asszociálna."

Ez az ún. szóvicc. Hogy szóvicc csak kevés embernek szokott eszébe jutni? Ahamm, ja, hát ez de meglepő.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.03.21. 10:20:48

@Helyes Írás:

te valami egészen elképesztően gusztustalan kis rohadék vagy. és még te moralizálsz, elképesztő.
süti beállítások módosítása