Michael Walsh: A politikai korrektség az elme fasizmusa
2015. január 18. írta: Redakció

Michael Walsh: A politikai korrektség az elme fasizmusa

politikai_korrektseg.jpg

A politikai korrektség azt akarja, csak egy oldala legyen az igazságnak és ne legyen róla vita. Pedig versenynek kell lennie a valóságértelmezések között – mondja Michael Walsh amerikai jobboldali-libertárius újságíró, médiakritikus, író, aki nagyon nem szereti azokat a véleményeket, amelyek úgy kezdődnek: „természetesen a szólásszabadság pártján vagyok, DE...”. Walsh a Danube Institute vendégeként érkezett Budapestre.

Michael Walsh balos barátaival egyetért abban, hogy bármivel lehet viccelni, bármiről lehet beszélni. De most mégis úgy látja: egyre inkább terjed az öncenzúra a sajtóban, egyre inkább elvárások jelennek meg, miről hogyan illik írni. A médiakritikus 18. századi angol esszéistáktól is idézett, akik szerint ha az ember nem nevezheti sajátjának a nyelvét, semmije sem marad, semmit nem tud megnevezni. Walsh szerint probléma, hogy a fiatalok számára jelenleg a politikailag korrekt környezet a default üzemmód, ehhez van szokva. A kritikus ennek ellenére úgy látja – és azt tanácsolja –, „ha kiállsz az igazadért, tisztelni fognak érte”. Walsh úgy fogalmazott: „Ahogy az iszlám, úgy a baloldal is behódolást akar, csak utóbbiak a szavaidat akarják elvenni. De ha elveszik a szavaidat, mi marad neked?”

Walsh úgy látja: minél közelebb van egymástól a hivatalos és a valós beszédmód, annál boldogabb és egészségesebb egy társadalom. Ha a két beszédmód elkezd eltérni egymástól, elveszíthetjük a kapcsolatot a valósággal. Az újságírónak csak egy feladata van: a valóságról tudósítani.

Szilvay Gergely tudósítását Media.mandiner oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr207080171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.18. 09:28:48

szilvai miért nem kérdezte meg hogy miért találkozott a faszi goodfrienddel?

gyalog.galopp 2015.01.18. 11:16:44

" „A politikai korrektség azt akarja, csak egy oldala legyen az igazságnak és ne legyen róla vita. Pedig versenynek kell lennie a valóságértelmezések között, hogy az emberek megismerhessék a lehetséges magyarázatokat.” "

Hogyan lehetne egy PC mentes véleményt megfogalmazni a sárliról? :

Európa kulturális fővárosában létezik egy blaszfémikus lapocska pár ezres példányszámban.

A lap alapvetően zsidó elkötelezettségű, a főszerkesztőjét családon belül is cionistának tartják, egyik alapítóját, szerkesztőjét pár éve azért rúgták ki mert egy a zsidókat érintő, dehonesztálónak ítélt mondatot fogalmazott meg.
A lapocska már több fenyegetést is kapott muszlim oldalról, ami csak fokozta a muszlim vallást alapjaiban sértő, ezáltal az iszlámokat heccelő gúnyolódásait.

A bekövetkezett vérengzéssel kapcsolatban felmerülnek kérdések:
Egy zsidó elkötelezettségű lapocska mért a keresztény Európában hecceli az iszlámokat, mért nem Jeruzsálemben?
A történteknek mi köze van a szólásszabadsághoz?
Mért jó a muszlimokat milliószámra befogadó Európának egy muszlim ellenes hangulatkeltés?

Mert azt ne tagadjuk, hogy hiába halt meg muszlim rendőr, hiába határolódtak el a muszlim szervezetek, a végeredmény az általános terror ellenes mozgósítás, aminek célpontjai a muszlimok.

Ismerjük el, Obama kivételesen helyesen döntött, amikor a röhejes, képmutató felvonulás helyett egy focimeccset nézett meg.

annamanna 2015.01.18. 13:05:18

"Az újságírónak csak egy feladata van: a valóságról tudósítani." Erről jut eszembe lastdaysoftenyek.tumblr.com/

@gyalog.galopp: "célpontjai a muszlimok."
Szerintem mindannyian célpontok vagyunk, és ezt az USA-ban is meg lehetett figyelni a WTC után. Az egész társadalom célpont lett.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 13:25:29

@gyalog.galopp: Jah, ahhoz képest, hogy a lap zsidó elkötelezettségű, kurva sok zsidós karikatúrájuk van.

www.google.co.uk/search?q=charlie+hebdo+juif&espv=2&biw=1360&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=waW7VNO8BIjXaqr8gbAP&ved=0CAYQ_AUoAQ

Azt, hogy cionista családja szerint is, na az meg honnan veszed? (Szerintem alapvetően nem tudod, hogy mit jelent a cionista szó)

gyalog.galopp 2015.01.18. 14:16:14

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Egy riportból veszem, hogy cionista, de a linket már nem találom.
Az, hogy kinek mi a sértés, és azt a sértést hogyan reagálja le az egyén és kultúra függő. A keresztények , zsidók már megszokták, ha sértegetik őket a muszlimok nem. A különféle iszlámok a nemtetszés nyilvánítástól a véres terrorcselekményekig reagálják le a sérelmeiket, ezt egy magát művelt, fejlett kultúrával rendelkező, felelősség tudattal bíró embernek, "újságírónak " tudnia kell.
Az nem szólásszabadság, hogy könnyen heccelhető embereket véres cselekményekre hergelünk, ezzel ártatlan emberek tízezreit sodorjuk áldozati státuszba.

mrZ (törölt) 2015.01.18. 14:19:02

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

A problema hogy nincs a hebdonak sok zsidoellenes karikaturaja. A napokban a zsidokritikak igazolasara felkerultek szkennelt kepek a net elotti idokbol, termeszetes csupa zsido/cion oldalakra, de ez csak bizonyitja hogy az alapvetoen szatirikus ujsag hogyan valtott iranyt es lett kereszteny/muszlim ellenes.
Ha ranagyitasz a zsido karikaturakra lathatod az evszamot is. Es meg mindig nem sok, a tobbibol ezrek vannak. Finoman fogalmazok ha azt mondom hogy ongol.

Az hogy nagyon hazudos vagy nekem mar feltunt elotte is, amikor bizonygattad hogy nincs a ukiknak kontact5 pancelzatkiegeszito a tankokon, mikozben mar honapok ota ezernyi felvetel bizonyitotta az ellenkezojet. Olyan modon vedted a buta angol eredetu oroszellenes propagandat ami ketsegesse teszi a becsuletedet. Aztan most ez is. Nalam vegkepp bekerultel az mopm kategoriaba.

gyalog.galopp 2015.01.18. 14:33:53

@annamanna:
Na, ezen nem fogunk összeveszni.
Serse la fam, ez szabad gyakorlatias fordításban, kövesd az érdeket.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 14:43:42

@mrZ:

Van valahol egy táblázad, vagy kritérium, ami megszabja, hogy pontosan hány zsidóellenes karikatúrát kell csinálnod, és milyen időközönként ahhoz, hogy ne számíts cionistának? (Gondolom 10 percenként 2-t minimum).

Bocsánat, a Kontakt-5-ös ukrán T-72-esekkel kapcsolatban ugye az T-72AG modellről beszélsz, ugye? Mert valóban, azok tényleg rendelkeznek Kontakt-5-el, csak éppen kurvára nem úgy néznek ki, mint azok az orosz T-72-esek, amiket a donyecki/luhanszki "felkelők" használnak.

De szerintem ez nem igazán ehhez a bejegyzéshez tartozik, nemde. ? :P

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 14:47:41

@gyalog.galopp: Na most a helyzet az, hogy ennek a vérengzésnek semmi köze nincs a karikatúrákhoz, vagy az iszlám hithez, ez csak egy kifogás.

Van másfél milliárd muszlim a Földön, ezekből csak nagyon kevésnek szállt el annyira az agya, hogy ezért öljön. Akinek meg elszállt annyira az agya, az pedig akkor is öl, ha tilos Mohamedet ábrázolni. Nigériában sem rajzolgatott senki zsidókkal smároló Mohamedet, mégis földig romboltak egy falut. Afganisztánban pláne nem viccelődnek Mohameddel, ott a szélsőségesek azért ölik a többi muszlimot, mert alkoholt isznak nők társaságában szórakozóhelyeken.

Ha holnaptól 300 év börtönre ítélünk mindenkit Európában, aki gúnyolja az iszlámot, a terroristák akkor is gyilkolni fognak, csak akkor azért, mert fedetlenül járkálnak a nők, vagy mert nem olvassák minden iskolában a gyerekek a Koránt.

Az ilyen embereknek ezért nem szabad engedni.

annamanna 2015.01.18. 14:55:07

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: egyrészt kösz a linket. Ott nem volt "kurva sok zsidós karikatúra", de rákattintottam erre a cikkre: www.jewishjournal.com/jesuisjuif/article/nous_sommes_charlie_this_week_we_are_jewish_hebdo
Azért tényleg döbbenetes, amilyen gyakorlottsággal telepednek rá bármire, ami Európában történik, és sajátítanak ki a maguk számára bármit. Megint őket kell sajnálni, hát ez hihetetlen.

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 15:04:00

@annamanna: Kisajátították? Hogy?

Még mindig a szólásszabadság és a terrorizmus párharcáról szól a CH-sztori, a zsidók egy percre nem telepedtek rá, max. azok szerint, akik még a reggeli kávé után a zaccba belenézve is zsidókat látnak.

Az, hogy a zsidó újság a zsidó olvasói számára sajnáltatja a zsidókat a támadás kapcsán, a világon senkit nem érdekel, max. azokat, akik egészségtelenül sokat foglalkoznak a zsidókkal.

Sir Galád 2015.01.18. 15:04:44

Uncsi. Elenyésző különbség lenne, ha eltűnne a polkorretség. Mint már mondtam, a konzervek ezzel próbálják elfedni a tehetetlenségüket.

annamanna 2015.01.18. 15:07:23

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

Ilyesmi tömegesen fordul elő, mégsincs belőle hisztéria, velük senki sem azonosult, értük senki sem tüntetett.
Különös, hogy most viszont szinte azonnal a zsidókra terelődött a beszélgetés, megerősítik a védelmüket (főleg Svédországban! Ott nagyon rettegnek, mert www.hir24.hu/kulfold/2015/01/15/izrael-tiltolistajara-kerult-a-sved-kulugyminiszter/ )
És a linkedben is van egy csomó utalás arra, hogy ez meglehetősen zsidó ügy, pl www.labanlieuesexprime.org/wp-content/uploads/2015/01/charlie-hebdo-publisher-charb.jpg
és egy rakás ilyen kép i0.wp.com/www.jewishpress.com/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-juif-e1420980995698.jpg?w=477

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 15:15:45

@annamanna:

Svédországban sincs sokkal több nemi erőszak, mint máshol, csak ott nem az áldoztat hibáztatják érte, ezért az be merik jelenteni, ha esetleg tudományos igényűbb cikkeket olvasnál sokkolásra szakosodott portálok helyett, akkor talán ezt meg is tudnád érteni.

De köszi, hogy már megpróbálod terelni a témát.

Na, akkor térjünk rá a zsidókra:
Nem lehet, hogy ez azért van esetleg, mert netalántán nem is tudom, a kóser bolt az kicsit zsidókhoz köthető célpont, és az ott lelőtt négy ember is kicsit zsidó volt?

Ha vallási fanatikusok megtámadnak egy zsidó boltot, és zsidókat lőnek le, akkor ajánlatos nem a buddhista szentélyek, vagy a keresztény templomok védelmét megerősíteni, ha újabb támadásoktól tartunk.

Mellesleg középületek, pályaudvarok, egyes hírlapok is védelem alá lettek helyezve, csak ezen nem könnyezi el magát senki.

Ettől még továbbra is a szólásszabadságról van itt szó, és nem a zsidókról. Attól még, hogy direkt keresel olyan cikkeket, amelyek a zsidókat hozzák össze a támadással, még nem fog megváltozni az a tény, hogy a Charlie Hebdo támadások és azok utóhatásai körüli párbeszéd nagy része rohadtul nem a zsidókról szól, csak egyes emberek kikeresik a zsidós cikkeket, csak azokkal foglalkoznak, aztán meg hűledeznek, hogy már megint a zsidó.

Hát kérem, mást is kéne olvasni.

huKKK 2015.01.18. 16:50:39

@Disznóvári:
Bezzeg maga két egymást követő kommentben is érdekfeszítő tudott lenni.

annamanna 2015.01.18. 17:01:44

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:
Ahah, értem. Összefoglalom: ha másokról beszélek, nem a zsidókról, akkor terelek.
Ha a zsidókról, akkor pedig rájuk terelem a szót.
Tehát szerinted én mindenképpen terelő juhász vagyok, te pedig a birka. Vagy még inkább - te szeretnél lenni a terelő juhász, és azt kívánod, én legyek a birka.
Hát hogy is van ez? www.youtube.com/watch?v=fKaUhy8Gdr0

Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke 2015.01.18. 17:13:07

@annamanna:

Nem tereled a zsidókra a szót, hanem kiválasztasz néhány cikket, és ezek alapján azt a látszatot próbálod kelteni, hogy a zsidókról szól már csak az egész. Ami hülyeség, mert akárki megnyitja akármelyik internetes hírportált, láthatja, hogy max. hébe-hóba esik csak szó a zsidókról az ügy kapcsán.

Kivéve persze a Kurucot, ott mindig a zsidókról van szó.

Ezt a fajta érvelési hibát "cherry picking"-nek hívják, azaz hogy kimazsolázod azt, ami téged támaszt alá, és a többi, hatalmas tömegű, a zavarodott marhaságaidat alá nem támasztó információval meg nem foglalkozol.

A Svédországi nemi erőszakos témánál viszont tényleg tereltél, mivel annak semmi köze nincs az eredeti témához, nem is értem, hogy mit akartál vele bizonygatni.

mrZ (törölt) 2015.01.18. 18:34:57

Amikor a nigeriai meszarlasrol olvastok, itt van valami ami kimaradt:

Ez a jan2 kep, nagyfelbontasban, erdemes zoomolni a reszletekert, itt meg minden rendben van, khmm...

mediad.publicbroadcasting.net/p/shared/npr/styles/x_large/nprshared/201501/377425364.jpg

ez pedig a nem tudom mikori, de a legnagyobb felbontasu a mar elpusztitott falurol:
d1.stern.de/bilder/stern_5/politik/2015/KW03/Boko_Haram_Satelit1_maxsize_2048_1536.jpg

Kinek van kedve osszehasonlitani?
Milyen furcsasagot talaltok?

profilo 2015.01.18. 19:00:18

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Így van,igazad van!
Nagyon unom már,hogy mindenki a köcsög bibsikkel foglalkozik.

profilo 2015.01.18. 19:06:18

@mrZ:

Pirosak a fák,ami nagyon furcsa...,bár még nem jártam Nigériában és akár lehet is.
Ami még furcsa,hogy a haramiák több házat romboltak le,mint piros fát. Ezek szerint környezettudatosak és zöldek is. De ez a képen nem látszik.

mrZ (törölt) 2015.01.18. 19:12:58

@profilo:

A muholkepeket tobbspektrumon keszitik, aztan softver osszeilleszti es beszinezi. A piros fa normalis.

profilo 2015.01.18. 19:21:31

@mrZ:

Azért a szoftverfejlesztőket jól segggbe kellene rúgni,mert az mégis csak sok,hogy 2015-ben olyan buta szoftvert használunk,amely még a fát sem tudja a megfelelő színre szinezni.
Nem csodálom,hogy itt-ott iskolákat és korházakat rombolnak le,mert az egyszeri F akárhanyas pilóta lehet,hogy célmegjelöléskén azt kapta:
Lődd ki a nagy sárga épületet a nagy piros ház mellett.

annamanna 2015.01.18. 19:34:21

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:
"A Svédországi nemi erőszakos témánál viszont tényleg tereltél, mivel annak semmi köze nincs az eredeti témához, nem is értem, hogy mit akartál vele bizonygatni."
Miért, mi az eredeti téma?
Segítek, ez: Michael Walsh: A politikai korrektség az elme fasizmusa
„Ahogy az iszlám, úgy a baloldal is behódolást akar, csak utóbbiak a szavaidat akarják elvenni. De ha elveszik a szavaidat, mi marad neked?”
Ha a két beszédmód elkezd eltérni egymástól, elveszíthetjük a kapcsolatot a valósággal. Az újságírónak csak egy feladata van: a valóságról tudósítani.

gyalog.galopp 2015.01.18. 21:18:51

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke:

Jól adod!
A karikatúrák miatt már a rómaiakat megszégyenítő tempóban gyilkolásszák a keresztényeket, tucatszám gyujtogatják fel a keresztény templomokat, erre te azt mondod nem számít, nem szabad engedni. Gondolom egészen az utolsó keresztényig.
És természetes rendkívül büszke vagy azokra a bátor európai polgártársaidra, akik halált megvető bátorsággal törik egymást a szennylapocska egy példányáért, ezzel is kifejezve a szólásszabadság iránti elkötelezettségüket.

Ügyesen alátámasztod a cikket és még anyázni sem kell.

mrZ (törölt) 2015.01.18. 21:37:38

@gyalog.galopp:

A keresztenyeket ugyanugy gyilkoljak mint ahogy a fenti hozzaszolasomban elemezheted a nigeriaiak legyilkolasat. A nyugatnak most az isis a foellenseg. Eddig minden isis meszarlas, lefejezes, akcio videorol kiderult hogy hamis, beallitott szereplokkel, vagott es editalt felvetelek.

Talan segit a tovabbiakban megertened a torteneseket:
public.isishq.com/public/SitePages/Home.aspx

picur3ka 2015.01.18. 22:15:58

@gyalog.galopp:

"zsidók már megszokták, ha sértegetik őket"

Mondja, hogy viccel! Rosszabbak mint a muszlimok. Maga mit gondol, miről szól az egész világ meg a PC?

Anyám, borogass.

picur3ka 2015.01.18. 22:17:56

@mrZ:

ez a tag már azt is elmagyarázta, hogy mennyire cenzúrált és hiteltelen az orosz média a Putyini diktatúrában, bezzeg a nyugati szabad sajtó.

gyalog.galopp 2015.01.19. 05:42:34

@picur3ka:
Ok. félreérthető, a megszokás itt ez nem azt jelenti, hogy nem reagálnak, hanem azt , hogy másként reagálnak.
Nem veszítik el a fejüket sem egyénileg, sem csoportban, nem erőszakkal reagálnak, hanem összehangolt, szervezett PC-vel.
Az észrevétel jogos.:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.19. 06:07:19

Hogy mit művel a polkorrekt téboly a szólás- és véleményszabadsággal (és általában a kultúrával) jó összehasonlítási alap Arany János esete. Arany János 1849 után kb. tíz évet tanított a nagykőrösi kollégiumban, mint magyar irodalom- és latintanár. 1853-ban Bécs igazolóvizsgálatot indított a tanári karokban és Aranyt, aki 1848-ban nemzetőr felkelő volt és a Nép Barátja című radikális lap szerkesztőhelyettese, minden további nélkül az ifjúság tanítására alkalmasnak találta. Abból sem volt probléma, hogy Arany az ötödik és hatodik évfolyamban a kortárs irodalmat (értsd: 1770 és 1850 közötti irodalmat) tolta a kölcöknek, mivel, úgy vélte, annak modern nyelvezete alkalmasabb az irodalmi műnemek, műfajok stb. elsajátíttatására: jónéhány olyan szerző műveit olvastatta, memorizáltatta, akik néhány évvel korábban nyakig benne voltak a rebellióban. De a Habsburgokat ez hidegen hagyta. Képzeljük csak el, minek lenne ma kitéve az a tanár, aki nem a polkorrekthez igazodva tanítaná az irodalmat, történelmet stb.!

gyalog.galopp 2015.01.19. 06:16:47

@mrZ:

Háború van és káosz, amiben a keresztények egyelőre vesztésre állnak.
A háború részben nyílt fegyveres, részben elszórt terrorcselekmények, valamint kommunikációs téren zajlik.
Nehéz eldönteni melyik a sunyibb, alattomosabb, a közvetlen ártatlan áldozatokat követelő terrorcselekmény, vagy a közvetetten , de nagyságrendekkel nagyobb áldozatokat követelő kommunikációs hadviselés.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.19. 09:58:22

@bbjnick: "minek lenne ma kitéve az a tanár, aki nem a polkorrekthez igazodva tanítaná az irodalmat, történelmet stb."

Annak, hogy a diákjai megbuknának az érettségin, mivel ott azt kérik számon, ami a tankönyvekben írva vagyon.
Amúgy számos esetről tudok, hogy az órákon nem PC véleményüknek adnak hangot tanárok - én nem nagyon tudok olyan esetről, hogy emiatt valakit kirúgtak, vagy ellehetetlenítettek volna. (Ha volt ilyen eset, azt sajnálatosnak tartom.)
Persze lehet, hogy egy olyan alapítványi iskolában, mint pl. az Osztrák Iskola, amelynek fenntartója külföldi, nagyobb a PC-terror. Nem csoda, ha onnan valaki szélsőjobboldali blogokra jár kompenzálni...

I_Isti 2015.01.19. 11:08:45

@bbjnick: A magyar újságírás legnagyobb gondja, hogy a legtöbb újságíró Ady Endrének érzi magát -természetesen Ady Endre tálentumai nélkül - és ezért úgy írnak véleménycikkeket, mintha _az_ lenne az újságírás, TE meg összehasonlítod az 1.0-ás magyartanárokat az egyik legnagyobb magyar költő tevékenységével?

Jean Sol Partre 2015.01.19. 11:54:39

A politikai korrektség ellentmond a szólásszabadságnak. Ennélfogva baromság.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.19. 11:55:28

@I_Isti: Kibontom bbjnick hozzászólásának lényegét:
A Habsburgok nem nyomtak el annyira, mint a zsidók.

I_Isti 2015.01.19. 12:06:58

@Jean Sol Partre: A politikai korrektség azt jelenti, hogy nem írod le azt, hogy "barom állat", hanem azt írod róla, hogy "kihívásokkal küzd értelmi téren".
Ha el tudod olvasni azt, amit PC-ül írnak, és értelmezni tudod, akkor semmi baj nincs a PC-vel.

A probléma a PC túlhajtásával van, amikor már nem az a lényeg, hogy a másikat emberi méltóságában ne sértse a szöveg, hanem hogy a másiknak ne lehessen elmondani, hogy már nincs emberi méltósága, mert annyira kinullázta magát.

Bell & Sebastian 2015.01.19. 13:12:04

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Fajvédőnek tetszel lenni? Rád is fér. Érdekes módon az izraelita valláson nem nagyon köszörülik a nyelvüket, csak úgy tessék-lássék, hébe-hóba, a polkorrektség jegyében.

Bell & Sebastian 2015.01.19. 13:19:50

@Bath és Wells gyermeksajtoló püspöke: Asszem te folyékonyan és pofátlanul hazudol, ezért már megint mindannak az ellenkezője igaz, mint amit te mondol.

Jean Sol Partre 2015.01.19. 14:01:44

@I_Isti: az nem PC, hanem udvariasság. Nincs szólásszabadság, ha a szöveget csak az érti, aki "tudja olvasni és értelmezni". És nem PC, ha csak azért nem írod le egy barom állatról, hogy az, mert nem írhatod le őszintén amit gondolsz.

picur3ka 2015.01.19. 19:34:42

@I_Isti:

Ugyanazt jelenti és ezért mindkettő sértő. Stilisztikai értéke különböző. E kettő közül éppen egyik sem neutrális. A második még talán sértőbb.

A PC tabu, cenzúra, nem csak kifejezésben, hanem tematikailag is létezik.

Az értelmezési helyzet felveti pl. a mai politikai nyelvhasználat tolvajnyelv jellegét. Csak az utóbbi szellemesebb. És funkcionális nála ez, lényege, hogy csak a beavatott értse.

picur3ka 2015.01.19. 19:38:39

@Disznóvári:

Ebben nem sok meglepő van szerintem. Képzelje csak el, hogy hatalomba teszik a cigányokat. Csak nem gondolja, hogy demokráciát fognak csinálni? Rabszolgatartást. Teljesen természetes.

picur3ka 2015.01.19. 21:09:52

@Disznóvári:

Provokálhatnékja van? Maga is tudja a választ.

Szerintem Mo-on kisebbségi diktatúra van, kb 45-47 óta. Úgyis lehet fogalmazni, gyarmat, megszállt terület, melynek kormányzóságát ambiciózus kisebbségre bízzák, aki lelkesen irtja a többit.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.19. 21:27:18

@Disznóvári: Dehogyis! A hottentották, mint az köztudott.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.19. 21:41:10

@picur3ka: Na, ez világos, egyenes beszéd!
Nem értek vele egyet (nem tudtam, hogy pl. Orbán, Kövér, Áder zsidó), de még mindig szimpatikusabb, mint a bbjnick-, vagy aristo-féle gyáva célozgatás, ködösítés.

picur3ka 2015.01.19. 21:56:21

@Disznóvári:

Gyurcsány se az. Teljesen lényegtelen, kit tesznek a kirakatba. Lásd Kuncze.

a lényeg, hogy az USA neo-kon brigád diktál, aki ellenszegül, az meg megcumizza

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.20. 05:23:37

@I_Isti:

Nem értem, hogy ennek mi a relevanciája témánk szempontjából, de az bizonyos, hogy abban tévedsz, hogy Arany János speciális elbírálást kapott volna a Habsburg adminisztrációtól, mint az egyik legnagyobb magyar költő. Ugyanis Arany ekkoriban, 1853-ban, még korántsem volt az egyik legnagyobb magyar költő. 1845-ban megírta az Elveszett alkotmányt, amit a Kisfaludy Társaság díjazott ugyan, de Vörösmarty kegyetlenül lehúzta, a Toldival 1847-ben szintén díjat nyert a Kisfaludy Társaságnál, beválasztották tagjaik közé, de az ezt követően írt Toldi estéjére már kiadót sem talált. Az 1850-es évek elején az irodalom berkein belül ugyan ismerték Arany nevét, de egyáltalán nem számított különleges, nagy névnek. Az 1850-es évek első felében lassan, fokozatosan vált egyre ismertebb és népszerűbb költővé, igazán közismertté pedig 1856 után, amikor --- Vörösmarty halálát követően ---, a Deák-párt sajtója, ami addig Vörösmartyt ünnepelte nemzeti költőként, új szereplőt keresett a címre és művei témái és stílusjegyei okán Aranyt találta meg és kezdte el hájpolni...

I_Isti 2015.01.20. 08:07:28

@bbjnick: Szövegértés? A mai magyar magyartanárok tehetségbeli színvonalát hasonlítottam Arany János kompetenciáihoz, ahogyan Ady Endre újságírói tevékenységét hasonlítottam a mai magyar újságírók tevékenységével.

I_Isti 2015.01.20. 08:08:18

@picur3ka: Istenem, bárcsak az amerikai neokonok diktálnának!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.20. 08:44:24

@I_Isti:

Pontosan értettem, hogy mit írtál. Ezért is bátorkodtam megkérdezni, hogy, mégis, hogy jön ez ide? De erre továbbra sem kaptam választ:-)

huKKK 2015.01.20. 18:13:06

@bbjnick:

"mégis, hogy jön ez ide?"

Minden ide tartozik.
Így.

picur3ka 2015.01.20. 20:30:54

@I_Isti:

Mire vágysz még? Genocídiumra, mint Ukrajnában vagy Irakban, stb.?

picur3ka 2015.01.20. 20:33:41

@picur3ka:

Még megkaphatod különben, már ha ..., hoppá, te nem Kelet-Európában élsz, ugye?

Az ukrán és etc. nemzeti mozgalmat nem azért támogatják, mert szeretik őket.

I_Isti 2015.01.21. 08:07:25

@picur3ka: olvasd dobray mai postját, és egyből kitalálod!

picur3ka 2015.01.21. 15:53:25

@I_Isti:

Nem nagyon találom ki.

- Te ennek örülsz? (bárcsak...)

- Vagy azt gondolod, semmi közük hozzá? (mer ez ugyanúgy pusztítás, csak más módszerrel)
süti beállítások módosítása