Arról, hogy miként mutogassuk a seggünket az ablakból
2015. január 16. írta: Novák Tamás (spanyol)

Arról, hogy miként mutogassuk a seggünket az ablakból

charles_le_drole.jpg

Egyszer régen, nagyon régen, valamikor az ancien régime végén, a messzi-messzi Franciaországban élt egy nagyon fura gróf, akit mindenki csak úgy hívott, hogy Charles le Drôle, vagyis Vicces Károly. Családja valamikor a százéves háborúban kapott vitézségéért előbb bárói, majd grófi rangot VII. Károlytól, és persze a ranggal együtt a család megkapta Languedoc-Roussillon grófságát is. Itt építette fel a család a környék, de talán a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb erődjét a carcassonne-i erődöt. Telt-múlt az idő, ahogy a középkorban lenni szokott, csigalassúsággal, sok lovagi tornával és körmenettel, lakodalommal és temetéssel, vasárnappal és sok-sok unalmas hétköznappal. Aztán amikor pontban 1700 szilveszterén megszületett a trónörökös, a kis Charles, hatalmas boldogság töltötte el a grófi családot. Előtte állt az új évszázad, minden fényével és lehetőségeivel.

De persze  semmi sem úgy alakult, ahogy eltervezték. Testvérei mind meghaltak a korban divatos betegségekben, vírusban, lázban és mindenféle fertőzésekben. A szülei a Sorbonne-ra küldték tanulni, ahol a legjobb professzoroktól tanult ógörögöt és udvari etikettet, de sajnos édesapja korai halála miatt korán haza kellett térnie Párizsból. Volt egy balul sikerült házassága egy nagymellű béziers-i nemes lánnyal, aztán egy viharos szerelme a nîmes-i bíró feleségével, amit még a korabeli újságok is megírtak. Szegény Charles-t emiatt egy évre el kellett küldeni egy afrikai kolóniára, hátha lenyugszik és elfelejti a kékszemű Annabelle-t. Az asszonyt ugyan elfelejtette, de annál többször lelte örömét az udvarnép legszebb ringyóiban. Végül is mindegy: nem házasodott újra, gyerekei nem születtek, és mikor meghalt az édesanyja is, udvarnépével maga maradt a hatalmas erődben.

file1460a.gif

És, hogy unalmas óráit viccel üsse el, számtalan csínyt eszelt ki a környékbeli parasztok terhére. Vásárnapokon szívesen mutogatta a seggét az erőd ablakából a parasztoknak, közben kurjongatott, hogy ezt nyaljátok, ne a fagyit. Rendszeresen belevizelt a szenteltvíztartóba, amikor senki sem látta; aztán otthon az udvarnéppel hatalmasokat röhögött azon, hogy a fél falu hugyos kézzel simogatja otthon a gyerekeket meg veszi be a szentelt ostyát. Körmenet idején is szívesen szórakozott azzal, hogy a legnagyobb áhítat idején elkiabálta magát, hogy „Egyedem-begyedem zabszalma, én vagyok a Jézuska!”

194xacz0ag3hzjpg.jpg

A parasztok egyszerre gyűlölték és tartottak tőle, mert azért néha-néha a katonáival deresre húzatott egyet-egyet közülük; és szívesen kobozta el a parasztok borát, ha azok az átlagnál jobban sikerültek.

Már nyolcvanon túl volt az öreg gróf, amikor nagyon nagy aszály köszöntött a vidékre. A nyári termést elvitte a szárazság, ősszel nem volt mit vetni, és miután a kutyákat is megették, hogy éhen ne haljanak és a folyóból is kifogták az utolsó halat, végül egy Jacques nevű paraszt vezetésével elindultak, hogy megostromolják az erődöt. Nem tartott sokáig, talán ha két napig védhették a katonák az öreg grófot, aztán akik nem haltak meg, hogy mentsék az irhájukat, átálltak a feldühödött parasztok oldalára.

Charles le Drôle-t, a vicces grófot a kamrából rángatták elő, ahol félelemtől reszketve várta a halált. Nem kellett sokáig várnia, mert még aznap este karóba húzták. Sokat röhögtek, miközben nézték, ahogy elhagyja az utolsó fing is a grófi segget.

Az erőd falára a felkelők hatalmas betűkkel felírták az új jelszót: Szabadság, testvériség, egyenlőség.

1024px-empalement.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr987067801

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidók felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.17. 14:45:03

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Kinyíratnád az alkalmazottaidat 5 milliárd forintért? 2015.01.17. 14:39:32

5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo. Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ...

Trackback: Arról, hogy miként mutogassuk a seggünket az ablakból 2015.01.16. 11:26:01

Egyszer régen, nagyon régen, a messzi-messzi Franciaországban élt egy nagyon fura gróf, aki addig provokálta gúnyos vicceivel a parasztokat... amíg azok karóba nem húzták.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.16. 11:07:06

na ez egy derék cikk egy roppant jellemű alaktól.
bizony így van. a franciák az idők kezdete óta aberrált, gonosz, idióta, sátánian gúnyolódó nép.
aztán karóba rántják a sárlikat

I_Isti 2015.01.16. 11:20:28

Gyermekágyi lázban a frissen szült asszonyok szoktak volt meghalni, nem a gyerekek...

Urfang 2015.01.16. 11:32:44

Je suis Charlie Drôle!

Bell & Sebastian 2015.01.16. 11:53:15

@rajcsányi.gellért (ergé): @I_Isti: Erről jut eszembe, a műveltebb népség valamikor azt, hogy "lebetegedett", csak ágynak esett, terhes nőre mondta.

Petrus Saxonus 2015.01.16. 12:18:39

"Rendszeresen belevizelt a szenteltvíztartóba, amikor senki sem látta; aztán otthon az udvarnéppel hatalmasokat röhögött azon, hogy a fél falu hugyos kézzel simogatja otthon a gyerekeket meg veszi be a szentelt ostyát."

Khmmm.... Nem volt még akkoriban a hívek kézreáldoztatása...

Bell & Sebastian 2015.01.16. 12:26:08

@Petrus Saxonus: De mi van akkor, ha a jelen visszavetítése a múltba? A dörzsölt médiafogyasztó azt gondolná, mondanom sem kell, hogy térugrás is van benne.

Virág et. 2015.01.16. 12:27:59

Lopakodó jakobinus propaganda már a mandin is!

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.01.16. 13:06:54

"... azért néha-néha a katonáival deresre húzatott egyet-egyet közülük; és szívesen kobozta el a parasztok borát, ha azok az átlagnál jobban sikerültek."

Pont erről szól a történet, hogy a fizikai erőszak =/= szabad vélemény-nyilvánítás.

picur3ka 2015.01.16. 13:08:03

Van egy baj ezzel a tanmesével, akárki találta is ki. Nagyon hasonlít maga is Charles Hebdóra...

mrZ (törölt) 2015.01.16. 13:50:12

@stoic79:

Vagy pedig arról szól hogy a fegyveresek védelmében azt csinál amit akar, például szemtelen tolvaj is lehet. De ez sem tart örökké. Példabeszéd. Csak kevesen értenek belőle. Az erőszakmentes társadalom nem létezik, csak most brutálisan el van fojtva.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.16. 13:59:05

@Bell & Sebastian: engem a szerző szándéka nem érdekel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.16. 14:12:20

Charles le Drôle=Charlie Hebdo

hoplita 2015.01.16. 14:13:13

Mi ez a faszság?

Lófasz(=karó) a szerző seggibe.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.01.16. 15:04:52

Jó kis történet, gratulálok.

Többféleképpen lehet olvasni és nem szájbarágós, az olvasóra bízza, hogy mit gondol. Nem is emlékszem, hogy ettől a szerzőtől ilyen jót olvastam volna. Több ilyet a Mandinerre!

picur3ka 2015.01.16. 15:14:47

@bbjnick:

Megvan az a probléma, hogy az igazi szereplők nem azonosíttattnak. Rálehet ezt az egészet tolni a franciákra, csak az amolyan charlie-hebdos kereszténygyalázás.

A valódi történésben mindenki szerepel, csak keresztények nem. Azt gondolni, vagy hazudni, hogy ez valami osztályharc, elég nagy baromság.

picur3ka 2015.01.16. 15:15:31

@Holger Hartland:

Tehát, nem tanmese. Nincs erkölcsi állásfoglalás, maszatolás van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.16. 15:24:50

@picur3ka:

Számomra ez egy tanmese: ha te szakmányban a mások érzékeny pontjaira játszol, sanszos, hogy előbb-utóbb ők is megtalálják a tiédet. Úgyhogy csínján!

Most olvastam, hogy a pápa is megmondta: aki anyázik, számíthat rá, hogy pofán vágják.

I_Isti 2015.01.16. 15:39:05

@bbjnick: A hülyeség határtalan! A szólásszabadság korlátozásának a vége nem az lesz, hogy a keresztényeket nem fogják gyalázni, hanem az, hogy a keresztényeknek meg fogják tiltani, hogy erkölcsi kérdésekben állást foglaljanak.

Konkrétan, ha le mered írni, vagy ki mered mondani, hogy "homoszexuális" bármilyen szövegösszefüggésben azzal, hogy "bűn" akkor már be fognak perelni és be fognak börtönözni.

Én szóltam. Előre szóltam.

(Az USA-ban már ez megy, ha egy keresztény cukrász azt mondja egy buzinak, hogy ő személy szerint nagyon szimpatizál a melegekkel, de melegek nem tudnak házasodni, mert házasság csak egy férfi és egy nő között köthető életre szóló szövetség, akkor ezt a cukrászt úgy meghurcolják az lmbtq aktivisták, amihez képest egy bármely szoci politikus bilincses kísérgetése szimpla piskóta.
Ez egyébként a múlt században még elképzelhetetlen lett volna.)

mrZ (törölt) 2015.01.16. 15:42:56

Ki emlékszik még Bächer Iván hasonlóan brilliáns meséire?

".....Nóra cipőkkel kezdett, cipőket festett, szép színes cipőket, melyekben ott volt benne az ember, a lábas ember is, csak éppen nem látszott, oda kellett kinek-kinek magának látnia azt. A cipők maradtak ma is, majd minden képen van cipő, általában sarokkal felénk, úgy tűnik leginkább menés van, elmenés, távozás, búcsú...."

Bell & Sebastian 2015.01.16. 15:57:12

@I_Isti: Tipikus, nagyvárosi problem. Ha a falusi cukiba beméne egy buzerant nyalakodni, mindenki tisztában van azzal, hogy bármit szóba lehet hozni, csak ezt az egyet nem! Majd mi után elment békével, akkor.

Ebből az következik, hogy aki belepiszkál a jóba, az csak újabb és újabb problémákat gyárt, amit valahogyan kezelni kell. Ha végképp nem megy, majd jól pofán vágják.

Az igazsághoz tartozik az is, hogyha mások provokálása a szabály (másságával kérkedő más), akkor azt általában gyorsan helyreteszik a nem olyanok. Ennek ellenszeréül találták ki a csoportos vonulgatást, lehetőleg rendőri kísérettel.

Ebből az következik, hogy általánossá válik a közösség elleni izgatás, ami természetszerűen ellenreakciót szül.

Ki szeletet vett, pofájába kapja az egész tortát.

picur3ka 2015.01.16. 16:01:13

@bbjnick:

A tanmese világos példázat. Ez itt két hitetlen keresztény harcáról szól. Mint olyan, világos.

Semmi köze azonban a jelen eseményhez, ami vallási, kulturális háború.

A pápa sajnos, elég feleslegesen nyilatkozgat, mert a keresztényeket éppen orrba-szájba lehet. Ezért nem is Benjáminról és Juszufról szól talán a történet. De ezzel el is veszti a lényeg jelentős részét, pontosan annyira, amit maga ír: Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. Viszont, túl megy ezen: a gonosz földesúr és a forradalom. Teljesen másról beszél.

picur3ka 2015.01.16. 16:05:23

@I_Isti:

"Konkrétan, ha le mered írni, vagy ki mered mondani, hogy "homoszexuális" bármilyen szövegösszefüggésben azzal, hogy "bűn" akkor már be fognak perelni és be fognak börtönözni."

Ne maszatoljon maga is. Dehogy fogják. Csak akkor, ha keresztény.

mrZ (törölt) 2015.01.16. 16:24:35

@picur3ka:

Már az osztályharcot sem értettem, most meg forradalommal jössz.

"Az erőd falára a felkelők hatalmas betűkkel felírták az új jelszót: Szabadság, testvériség, egyenlőség."

Ezek a köztársaság alapjai. Aki előjogokat igényel, vagy nem egyenlően vesz részt a közteher viselésben, vagy korlátozza a másik szabadságát az pusztuljon. Univerzális jogok, lehetőségek, kötelezettségek, büntetések.

picur3ka 2015.01.16. 17:09:16

@mrZ:

Hiszen most se érti. Aszondom, mi köze ennek ahhoz, am történt?

mrZ (törölt) 2015.01.16. 17:23:50

@picur3ka:

Arra utal hogy a keresztények(=nácik) fogják karóba húzni a zsidókat és a katonák meg nem védik meg őket. És az egészet majd a köztársaságra hivatkozva(jogosan), mert nincsenek kivételes jogok, amiket most a nato-usa-ensz fedezékében kikövetelnek maguknak a zsidók.

TG69 2015.01.16. 17:24:30

Így van a cikkíró bebizonyította mért voltak jogosak a forradalmak. Köszönjük :).

Bell & Sebastian 2015.01.16. 17:34:28

@mrZ: Nagy tisztelettel mekkérdeném, hun vannak összekapcsolva a jogok a kötelezettségekkel, például a szívünknek annyira nem kedves Alaptörvényben?

Ha mindenki csak kapni akar, ki ád majd?
Miféle szabadosság ez, miféle testvériesség, miféle egyenlőség? Külön-külön is marhaság, nemhogy így, együtt! Hol vagyunk ettől? He? Miféle köztársaság ez?

Magára ki kíváncsi? Szabadnak érzi magát? Testvére minden, büdös gyökér? Egyenlő elbírálásban részesítik mondjuk származásúval? Naugye.

Herr Schwarze Liste 2015.01.16. 17:36:16

@Holger Hartland: több ilyet? most, amikor hűségnyilatkozatok szükségeltetnek jobbra/balra?

ha charles:

a) csárli, akkor neofasiszta díj balról
b) csutika, akkor kokisaller kasszamegvonás jobbról

nem azért ásott bölcs elitünk 25 éves fáradságos munkával lövészárkokat, hogy holmi spanyolnáthások finoman köhécselve a senki földjén kószálva fertőzzék a rohamra kész csapatokat.

nem ér a párnába fingani, vagy belefosol teljes hasizomból a propellerbe, vagy kocccccccccccccc!!!

Herr Schwarze Liste 2015.01.16. 17:37:32

@TG69: köszönd a tek-nek. már mennek érted, felforgatóistaszimpatizáns, pfeeej!

mrZ (törölt) 2015.01.16. 17:54:03

@Bell & Sebastian:

Énszerintem magyarország nem köztársaság, csak papíron. Az alaptörvény hibás. Magyarországnak a valóságban nincs államformája, kalózfészek vagyunk, egy maffia irányít. Különös szerzet tudom, de nekem az elemzés és végiggondolás után ez jött le.

Gondoltam hogy lesz balhé a keresztény=náci -ból, de ez a zsidó propaganda lényege, ezzel (is) magyarázzák az igényelt előjogokat, hogy miért ők vezessenek, felügyeljék az erőszakszervezeteket. Ha megnézed minden antiterrorista, de ki a terrorista? Aki a zsidókat bármiben korlátozni akarja. Azért van gyűlöletbeszéd, azért van holotörvény, azért van tiltott jelkép, tiltott szervezetek, betiltott emberek. Minden tiltott ami sérti az érdekeiket. És az egyik legnagyobb sérelem a lopott istennel tetszelgő keresztény!!!!

TG69 2015.01.16. 17:58:30

Orbaneknak sem josolok szebb jovot ;-).

Pelso.. 2015.01.16. 18:12:18

Tamás, nem azt gondolom fentiekről, amit te szeretnél, hogy gondoljak, bármely verzióban értve. Persze, ez a te hatékonyságod nem befolyásolja.

@Herr Schwarze Liste: A senki földje, az egyszer valakié lesz, aki onnantól már annyit is ér. Pont annyit, nem?

picur3ka 2015.01.16. 18:29:09

@mrZ:

Magának túl sok fantáziája van, vagy beszívott. És még tőlem kérdi, hogy jön ide, ami szó szerint benne van.

'Utal' arra a túrót.

Herr Schwarze Liste 2015.01.16. 18:33:17

@Pelso..: ja. de aki biszex, az középen lavírozva jól ellesz mindig, akár homo, akár hetero lesz a gulyásos osztriga bár új tulaja. (szerencsére én nekrofil vagyok, tehát jól elvagyok a politikai hullákkal, utánpótlásban nincs hiány, romantikus tavasznak nézünk elébe oh lá lá)

Szindbad 2015.01.16. 19:26:17

Deresre húzott egy-két parasztot? A köcsög provokátor.

Kibaszott bölcsészek.

Szindbad 2015.01.16. 19:33:45

Én ezt az írást nem hiszem el bazmeg.

Ha egy büdös cigány hetente ellop tőlem egy csirkét, és én ezért pofán baszom egy szívlapáttal, akkor az a cigány nem provokátor, és én nem terrorista vagyok.

Herr Schwarze Liste 2015.01.16. 19:55:40

@Szindbad: kérdezzük meg a mekkéjnt, mi a csirkebirtokátütemezési szakértőkkel szembeni demokratikus eljárás lényege a revolverek földjén.

mrZ (törölt) 2015.01.16. 20:24:47

@Szindbad:

@Herr Schwarze Liste:

Hetente törvényesen ellopnak tőletek többtucat csirkét, azzal mi lesz?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2015.01.16. 21:03:00

@I_Isti: Akkor várható, hogy fundamentalista cukrász terroristák előbb utóbb kiirtanak egy fél buzibárt, vagy gay-rights-lapszerkesztőséget??? :-)

annamanna 2015.01.16. 23:53:32

Nem azért az egyhúszért, de a francia forradalom idején teljesen mindegy volt, hogy egy gróf széplelkű vagy szadista, okos vagy ostoba, mindenképpen ellenségnek számított. Volt valaha osztályharcos forradalom, ami az elnyomókat erkölcsi alapon osztályozta? Ha az egyik forradalmár kiállt volna az elnyomó mellett, vele együtt nyuvasztják meg a többiek.

"Hát a gyanúsak? - Hisz aki gyanús,
Már bűnös is, megbélyegezte a
Népérzület, ez a nem tévedő jós. -
Halál, halál az arisztokratákra! -
Jerünk, jerünk a börtönüregekbe,
Tegyünk törvényt, a nép törvénye szent."

" Imé, itten hozunk
Ismét két ifju arisztokratát,
E büszke arc, finom fehér ruha
Világosan mutatja bűnöket! "

huKKK 2015.01.17. 09:38:51

@Bell & Sebastian: 2015-01-16 15:57:12

"Ha a falusi cukiba beméne egy buzerant nyalakodni, mindenki tisztában van azzal, hogy bármit szóba lehet hozni, csak ezt az egyet nem! "

Nem biztos, hogy be merne menni, mert tartana attól, hogy nem jönne ki.
Mivel én falun olyan elmaradott vagyok, messze elkerült a felvilágosodás, viszont nem csorbította ki se a kaszám, sem a bicskám élit.

huKKK 2015.01.17. 09:48:15

@ArmaGedeon:
Műveletlenek ezek a falusi cukrászok. Lehet, hogy tévedésből mekkába vagy medinába mennének, vagy zraelbe a laxamecs etet rombolni. Ezt követően pedig a válaszreakciótól pánikba esve 3 milliárd igazhitű jobblétéről viselnének gondot gombnyomásra.
Ezek a vidékiek javíthatatlanok...

lófüle elemér 2015.01.17. 12:36:59

@Petrus Saxonus:

Ilyen apróságokon nem kell fennakadni. A faszbúkon körbement egy levél amely szerint a pestist főleg olyan fűszerekkel előzték meg, amik vagy 200 évvel később kerültek Európába.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.17. 13:32:18

Ez a Karcsi szimpatikus lenne a mai ballibbantaknak. Belevizelni a szenteltvíztartóba. Ez az igazán pc..

manager2008 2015.01.17. 13:49:23

Amikor elfoglalták az erődöt akkor lett ennivaló? Ez valahogy kimaradt a meséből.

MiKeyRuLeS 2015.01.17. 13:51:39

A 18. században a parasztok fagyit nyaltak? Kétlem, így a történet valóságtartalmát is.

Secnir 2015.01.17. 14:06:29

megkönnyeztem a mesét, nagyon szép volt, kár, hogy fele sem igaz. azt kivéve, hogy carcassone vára létezik és nagyon szép.

2015.01.17. 14:09:59

@A megvalósult amerikai ólom..: Miért van az, hogy aki jobbos, az kurvára nem érti? @Herr Schwarze Liste: @annamanna:
Nem kell szó szerint venni, mindenki azt képzel bele, amit akar. Így már világos? Lehet Charlie Hebdo, vagy Orbán Viktor, Esetleg Obama, Putyin.... tök mindegy. Ja, lehet keresztény, meg zsidó is. Csak a jobbosoknak nem jön le? Ja, akinek meg kell mondani a véleményét, az nyílván nem bír sok fantáziával sem....

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.17. 14:14:50

@manager2008: Nem lett, de legalább egy kis szórakozás jutott. Biztos már régóta a bögyükben volt ez az aberrált gazember..

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2015.01.17. 14:20:37

hát ezé a glófúr csak elélt nyócvan éves koráig, hinnye mijen fránya az élet, az uram szerint a mutogatósokről meg nem kell tudomást venni.

picur3ka 2015.01.17. 15:56:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"@A megvalósult amerikai ólom..: Miért van az, hogy aki jobbos, az kurvára nem érti? @Herr Schwarze Liste: @annamanna:
Nem kell szó szerint venni, mindenki azt képzel bele, amit akar. Így már világos? Lehet Charlie Hebdo, vagy Orbán Viktor, Esetleg Obama, Putyin.... tök mindegy. Ja, lehet keresztény, meg zsidó is. Csak a jobbosoknak nem jön le? Ja, akinek meg kell mondani a véleményét, az nyílván nem bír sok fantáziával sem.... "

Hinnye, meg lehet tök is például.

'Nincs sok fantáziája.' Ezt így mondjuk helyesen. Már nyelvileg. Tartalmilag meg magának mindegy.

szbszig 2015.01.17. 16:13:19

Szép, megható történet.

Bár azért a seggmutogatást és a szenteltvíztartóba vizelést én nem minősíteném a szólásszabadság megnyilvánulásai között egy szinten a sima karikatúrákkal.

A parasztok ételének, italának öncélú elkobzását, illetve a reklamáló parasztok deresre húzatását meg aztán főleg.

HgGina 2015.01.17. 16:37:32

Jellemgazdag kultúrnép ez a francia ma is.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2015.01.17. 21:39:18

baszki, nem hiszem el, hogy tanulatlan hadműveletekben buta parasztok két nap alatt bevették ezt a várat...

Mikrobi 2015.01.17. 23:14:09

Miféle "szentelt ostyát" "vettek be" szentelt vízzel? Ilyen rítus soha nem volt a katolikus egyházban!

annamanna 2015.01.18. 01:14:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: mindenki azt képzel bele, amit akar. Így már világos?"
Hát persze, bármilyen hülyének megvan a joga ahhoz, hogy Napóleonnak képzelje magát, még neked is.
www.youtube.com/watch?v=qo38YYnITYc
Elisabeth császárné a tébolydában találkozik valakivel, aki Elisabeth császárnénak képzeli magát. Joga van hozzá, hogy ezt tegye :)

"Ja, akinek meg kell mondani a véleményét, az nyílván nem bír sok fantáziával sem...."
Ezt most nem értem. Tehát ha én megmondom (értsd leírom) a véleményemet, akkor nincs sok fantáziám?
És ezt te mondod meg nekem, aki szintén leírja a maga véleményét?

De ha már fantázia.
Valóban sok fantázia kell ahhoz, hogy ezt a fickót
http://galeria.velvet.hu/helyszinelo/2015/01/08/charlie_hebdo_merenylet/szitává lőtt halottnak lássam.
Itt van több is: www.independent.co.uk/news/world/europe/charlie-hebdo-shooting-jesuischarlie-hashtag-used-across-the-world-to-show-solidarity-with-shooting-victims-9962943.html

Ezek a nők különös módon tényleg vagy halottak, és/vagy tényleg véresek: www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

De értük egyetlen politikus sem tüntetett, senki nem azonosult velük, nem gyűlt össze miattuk másfél millió ember (dacolva az esetleges öngyilkos merénylők veszélyével, két nappal a "terrortámadás" után - alig feltűnő, hogy ha igazi terrortámadás lett volna, akkor a terrorelhárítás biztosan nem engedélyezte volna a tüntit), szóval őmiattuk senki sem ejt könnyeket, noha a cikk szerint elképesztő mennyiségben fordulnak elő hasonló esetek. Csak ez senkit sem érdekel, pedig ezek TÉNYLEG ÁLDOZATOK, rajtuk különös módon LÁTSZIK IS.

És hogy ne terheljem az agyadat addig, amíg robbanás közeli állapotba kerül, már csak egy linket mutatok: valóban sok fantázia kell ahhoz, hogy elképzeljem, ezek a rendőrök gőzerővel ÜLDÖZIK a terroristákat: index.hu/kulfold/2015/01/13/uj_video_a_parizsi_verengzes_utani_pillanatokrolaz/
Ahhoz is rengeteg fantázia kell, hogy azt képzeljem, a láthatóan kitűnően kiképzett "terroristák" 10-30 m-ről egyszer sem találják el a kocsit, se kerék nem lesz durrdefektes, se a szélvédő nem robban be, és még a "terroristák" nyomát is elvesztették szegények... csak a személyi igazolványukat találták meg. :)

Ó, drágám, akinek nagy a fantáziája, az mindezt lazán elképzeli, simán benyeli, mint gyöngytyúk a taknyot.

Hát nekem kicsi fantáziát adott a Jóisten. Ez a bajom, születési hiba. Érezz együtt velem! Szörnyű a helyzetem!
Ha tudsz egy icurka-picurka alapítványt, ahol a kis fantáziájúaknak osztogatnak támogatást, írd már meg, kérlek, álggyon meg a jóisten! Egy kicsinyke kis kárpitól rögvest megnőne a fantázijám!

Jean Sol Partre 2015.01.19. 00:13:03

@I_Isti: hát ugye, ha a vallást nem szabad gyalázni, akkor az ateizmust sem szabad gyalázni. És senki mást sem, ami valakinek is érzékeny pontja.

Lesz itt csend.

picur3ka 2015.01.19. 01:11:15

@Jean Sol Partre:

"az ateizmust sem szabad gyalázni"

Belepisálnak a budiba, vagy mire gondoltál konkrétan?

I_Isti 2015.01.19. 11:44:15

@picur3ka: mondjuk hogy levetetik a tízparancsolatot ábrázoló domborművet a bíróság elől - mert sérti a világnézeti semlegességet.

Jean Sol Partre 2015.01.19. 11:57:41

@picur3ka: miért, a vallásokat csak úgy lehet gyalázni, hogy belepisilünk a szenteltvíztartóba?

Jean Sol Partre 2015.01.19. 11:59:42

@I_Isti: világnézeti semlegesség nincs. Illetve amit most annak neveznek, az nem az.

picur3ka 2015.01.19. 19:12:20

@Jean Sol Partre:

Nem, de az ateizmussal elgondolkodtattál, mondjuk késő volt, de nem oly könnyű azér...

Jean Sol Partre 2015.01.19. 22:14:43

@picur3ka: mibne különbözik az ateizmus bármely más vallástól?

Bell & Sebastian 2015.01.20. 00:49:06

Ateizmus nincs, tisztázatlan eredetű hobbivallások, pótlék~ vannak csak.

A (tév)hithez kapcsolódó rítusgyakorlás sokszor segít a zabigyerek gyökereinek kiásában.

Jean Sol Partre 2015.01.20. 10:02:23

@Bell & Sebastian: Shakespeare műveit pedig nem Shakespeare írta, hanem egy másik ember, akit Shakespearenek hívtak.

Bell & Sebastian 2015.01.20. 12:25:00

@Jean Sol Partre: És a szöveg statisztikai elemzésével kideríthető, ki lapul az álnév mögött. A rítus (grafománia) ezúttal is árulkodó. Nem az seggit, az talpát nyaland.

picur3ka 2015.01.20. 22:27:35

Kadirov beszédében elítéli a terrorizmust és részvétét fejezi a francia nép iránt, ugyanakkor hangsúlyozza, 'szomorú és szintén elítélendő, hogy népünket, kultúránkat, vallásunkat gyalázzák, gúnyolják'.

www.youtube.com/watch?v=YSyn2PmxF7E

Bell & Sebastian 2015.01.20. 22:56:46

@picur3ka: против = ellen

Azaz, a karikatúrák ellen. A magyar híradó is erre hegyezte volt. A beszéde legelején Ukrajna ügyében is pozicionálja magát, ha nem hadarna, akár még élvezhető is lenne. Sikeresnek mondható előadás.

picur3ka 2015.01.20. 23:03:05

@Bell & Sebastian:

Ismerem ezt a szót. Is.

Én is annak látom.

Bell & Sebastian 2015.01.20. 23:19:39

@picur3ka: Furcsa volt olvasni, hogy ezek még ellene vannak a Sátánnak. Csak azért emeltem ki, mert nálunk a nemnormális lett a norma. Azé' torokmetszésben ezek sem rosszak.

picur3ka 2015.01.20. 23:34:05

@Bell & Sebastian:

Olvasta a pesti lázadó muszlim történetét: én szeretlek benneteket, mi jobban szeretjük Krisztust, mint ti, ő egy prófétánk, ti nem tisztelitek.

Bell & Sebastian 2015.01.20. 23:47:01

@picur3ka: Nem kizárható, hogy igaza van.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01/13/trauermarsch-der-staatschefs-in-paris-war-inszenierung-auf-nebenstrasse/

Számolja össze a keresztényeket, ha kettőt talál, elszegődöm az ATV -hez, utálatos szentnek.

picur3ka 2015.01.20. 23:56:42

@Bell & Sebastian:

Maga egy szeretett szent. Eddig. Vigyázzék, hova szegődik.

Bell & Sebastian 2015.01.21. 00:05:27

@picur3ka: Mióta a köcsögöket is óvom (elsősorban önmaguktól), betankoltam empátiából. Új idők - megújult módszerek.

picur3ka 2015.01.21. 00:12:35

Az űrhódításnak ki a védőszentje?

Bell & Sebastian 2015.01.21. 00:18:38

@picur3ka: Gondolom, olyasvalaki, aki trebucheten hagyta el környezetét és az árnyékvilágot, amikor töltés közben elsült.
süti beállítások módosítása