„Gyűlöletlista”: csodálkozik a 444, hogy jobbos szervezetek támogatják a jobbos kormányt
2015. január 13. írta: dobray

„Gyűlöletlista”: csodálkozik a 444, hogy jobbos szervezetek támogatják a jobbos kormányt

csaladvedok.jpg

Gyűlölet-szervezetek állnak a magyar kormány mellett – így foglalható össze a 444 hírkommentelő portál egyik munkatársának minapi „oknyomozása”, mely szerint „csöppet homofób civil szervezetek támogatására büszke az államtitkár”. A 444 egy obskúrus amerikai szervezet gyűlöletlistájára hivatkozik. Szerintem minden jobboldali álma, hogy felkerüljön az ilyen listákra. Én például nagyon adnám. A 444 azt a látszatot akarja kelteni, hogy az ilyen állítólag radikális jobbos civilek az oroszokhoz vannak bekötve, míg egy EU-ra szakosodott portál inkább a neokon kapcsolataikon lamentál.

Veresné Novák Katalin családügyi államtitkár azt nyilatkozta a Kossuth Rádiónak a Political Network for Values nevű konzervatív ernyőszervezet decemberi amerikai tanácskozása kapcsán, hogy „volt szerencsém az Egyesült Államokban egy komoly családügyi konferencián részt venni, ahol a magyar kormányról rendkívül elismerő módon nyilatkoztak. Számos olyan civil szervezet és kongresszusi képviselők ismerték el a magyar kormánynak családokért tett erőfeszítéseit és munkáját, ami azt gondolom, hogy nekünk egy fontos visszajelzés.”

A 444 rendkívül bátor és hős munkatársa utána mert menni pár kattintás erejéig a vonatkoztatható szervezeteknek, és elszörnyedve állapította meg, hogy Balog Zoltánon és Ján Figel szlovák kereszténydemokrata politikuson kívül „főleg dél-amerikai országok katolikus, konzervatív politikusai vettek részt az eseményen. És persze egyesült államokbeli civil szervezetek, amelyek közül nem egyet inkább szélsőjobboldalinak, sőt, gyűlöletcsoportnak tartanak.” Ugyanis „a Political Network for Values egy ernyőszervezet, amely konzervatív, családvédő csoportokat fog össze. A családvédelem fogalomkörébe náluk bőven beletartozik az abortuszellenesség és homofóbia is.”

A misztikus szervezetek leleplezése előtt keveredjünk fogalmi vitába, illetve tisztázzunk pár dolgot: lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott, de kifejezetten családvédő baloldali szervezetekről nem igazán hallottam még. Emellett valóban, a családvédelem fogalomkörébe az ilyen konzervatív szervezeteknél bizony beletartozik az abortuszellenesség és a melegházasság ellenzése is, ami, uncsi leírni, távolról sem homofóbia még önmagában. Csak a melegházasság pártolóinak egy része szeretné homofóbiának beállítani, hogy szabad, nyílt viták helyett megbélyegzéssel zárhassák ki a velük egyet nem értőket a „demokratikus közbeszédből”. Olyan, családvédelemre szakosodott jobbos-konzervatív szervezetet sem láttam még, amelynél a családvédelem fogalomkörébe ne tartozna bele az abortuszellenesség és a melegházasság ellenzése, márpedig a 444 cikke azt sugallja, vannak ilyenek. Egyébként egy magát jobboldalinak tartó (és legalább ezen vonatkozásokban ténylegesen jobboldali) kormány mire legyen büszke? Baloldali szervezetek támogatására?

A 444 leközölte a konferencia támogatóinak logóit, azzal a felirattal: „Támogatók: radikális civilek és a magyar ENSZ misszió”. A lógók közt ott van az eddigi legsikeresebb, 1,8 millió aláírást gyűjtő európai polgári kezdeményezés, az Egy közülünk (One of us) lógója is, ahogy például a konzervatív petíciós szervezetnek is, a CitizenGO-nak, aminek magyar munkatársával nemrég készítettünk interjút. A hírportál a cikk végén bemártja ezeket a szervezeteket azzal, hogy „az oroszok is szeretik a családvédőket”, „az orosz nacionalista csoportok, Putyin-elnök köre, egyes európai politikusok, és az említett amerikai családvédő szervezetek együttműködnek. Az orosz vezetés részben azért támogatja ezeket a csoportokat, hogy azok segítsék a Kreml geopolitika törekvéseit.”

Nem kedvelem a keleti nyitást, de tulajdonképpen logikus, ha a volt KGB-s Putyin kihasználja az ilyen kezdeményezéseket, de azért nem kell túlbecsülni ezt a ráhatást. A balos EUobserver éppenséggel nem az ilyen szervezetek orosz bekötésén szokott lamentálni, hanem azon, hogy az amerikai neokonokhoz kötődnek. Konkrétan a 444 által is feltüntetett European Dignity Watch-ról leplezi le, hogy az Intercollegiate Studies Institute (ISI) nevű amcsi neokon think-thankhez van bekötése.

A 444 emellett felsorol pár szervezetet (a fenti konferenciához való viszonyuk tisztázása nélkül), amelyeknek „a visszajelzése az emberminisztérium számára fontos iránytű lehet”. Ilyen például szerintük a World Congress of Families, a Catholic Family & Human Rights Institute (C-FAM), a Alliance Defending Freedom, a National Organization for Marriage és a Family Watch International. Ezek mind „homofób” társulatok, amelyek közül több ráadásul a Southern Poverty Law Center nevű izé „gyűlöletlistáján” is szerepel. Jelezném, hogy az Alliance Defending Freedom ügyében a 444 igazán szólhatna például az ENSZ-nek meg az EU-nak, a szervezetnek ugyanis konzultatív státusa van az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa mellett, valamint teljes jogú akkreditációt élvez az EU Alapjogi Ügynökségénél, az EP-nél és az EBESZ-nél is.

Megnéztem amúgy ezt a „gyűlölettérképet”, amelyen a Ku-Klux-Klán, az Iszlám Nemzet és mindenféle neonáci, militáns fekete és egyéb szervezetek mellett olyan jogcím alatt szerepelnek többek közt „radikális tradicionalista katolikus” és zsidó szervezetek is, mint „általános gyűlölet”. Egy rakat egyház (például a baptisták) és konzervatív szervezet gyűlöletlistázásának oka az, hogy „anti-LMBT” agendájuk van. A Southern Poverty Law Centert egyébként az amerikai jobboldalon „szélsőséges keresztényellenes gyűlöletcsoportként” tartják számon, ami mindenkit, aki Obamától jobbra áll, radikális jobbosnak nevez. Magyarán egy balos propagandacsoportról van szó. 2010-ben vezető republikánus párti politikusok ítélték el a szervezet karaktergyilkos taktikáját a gyűlöletlista összeállításával kapcsolatban.

Nos, konzervatív szempontból inkább az abortusz-eutanáziapárti baloldali szervezetek azok, amelyek radikálisak (a szélsőjobb II. világháború utáni radikálisozása előtt a radikális jelzőt szinte kizárólag baloldali csoportokra alkalmazták, illetve baloldali csoportok alkalmazták magukra). A fenti „gyűlöletlisták” módszertana láthatólag komolyan vehetetlen, a magamfajta old school konzervek meg őszintén szólva még elismerésnek is veszik, ha ilyen, nyilvánvalóan a politikai kiszorítósdiban való felhasználásra készült listákra felkerül a nevük, az ugyanis azt jelenti, hogy jól végezték a dolgukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr487053119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kellene ezeket a folyamatos hazaárulás miatt betiltani? 2015.01.14. 19:32:55

Támadást hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá akarják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatk...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.14. 19:31:14

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Trackback: „Gyűlöletlista”: csodálkozik a 444, hogy jobbos szervezetek támogatják a jobbos kormányt 2015.01.13. 17:00:03

A 444 egy obskúrus amerikai szervezet gyűlöletlistájára hivatkozik. Szerintem minden jobboldali álma, hogy felkerüljön az ilyen listákra. Én például nagyon adnám.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.13. 16:23:29

Aki nem ballib, az fasiszta. Ideje megtanulnod ezt az alapszabályt.

Pattaya 2015.01.13. 17:02:17

Nem igaz, hogy nem látjátok! Ezek UGYANAZOK...!
Vona és Orbán ugyanabból a polgári körből valók..!
Schiffer Orbán ügyvédje volt..
Semjén arra kellett, hogy a keresztények is rájuk szavazzanak...
Orbán az egész "jobb oldali" szavazóbázist lefedte..! Minden idióta rá, azaz ŐRÁ, szavaz..! A jobbikos is, az LMP-s is..
Melyik része nem világos?...

empoftla 2015.01.13. 17:23:03

@maxval bircaman szerkesztő: Ezt a szabályt nem a ballibok találták ki? Akkor meg miért lenne szabály?

Virág et. 2015.01.13. 17:51:54

Várjál, tehát akkor a balos portál hülye, mert természetes, hogy a jobbos kormány jobbos szervezeteket támogat, de az meg mekkora vicc már, hogy egy balos portál egy balos szervezet listája alapján dönti el, hogy mi a hate group és mi nem.

Értem. Ez olyan mandi-logika. Nekik is nyilván jobbos szervezetek gyűlöletcsoport-listáját kéne alapul venni és nem okvetlenkedni ilyen cikkecskékkel. :)

De azért soroljuk már fel, milyen szuper jobbos szervezetekről van is szó:

1. World Congress of Families. A már említett két téma (abortusz, melegházasság) mellett pl. a pronográfiát is elítélik, valamint konkrétan aktív részesei voltak a szuperprogresszív orosz meleg-törvények megalkotásában. Ez azért az "ellenzem a melegházasságot" témán picit túlmegy. Azt hiszem, ezekre a homofób jelző az vastagon rámegy, a pornó miatt meg a bigott is. Nem kicsit, nagyon.

2. Alliance Defending Freedom. A homoszexualitást 10 évvel sújtó belize-i törvények hatályban fenntartása az egyik agenda-ja a csoportnak. Ez sem homofób, dehogy.

3. Family Watch International. Szerintük az ENSZ a homoszexualitást és a gyerekek szexualizálását popagálja. Az ENSZ. Ezek tényleg nem homofóbok, ezek szimplán hülyék.

Egyébként az SPLC-t leírni úgy, hogy muhaha egy balos kis szervezetecske, ami marginális meg hihihi izé. Az eléggé unortodox, NER-konform hozzáállás, mondhatni minisztériumi főosztályvezetői szint. Szellemileg legalábbis. Talán már államtitkári is, ki tudja. A valóság ehhez képest az, hogy az SPLC az ország egyik legnagyobb jogvédő szervezete, konkrétan a NatGeo is forgatott róluk és 1981 óta évente listázza a hate groupokat, az egyik legismertebb, hanem a legismertebb ilyen szervezet. A KKK-val egy listán lenni meg nem dicsőség senkinek.

mrZ (törölt) 2015.01.13. 19:09:22

Alan B. Howard(Ashkenazi Jew) – Director ... Poverty Law Center (SPLC), was co-founded in 1971 by Joe Levin, a Zionist Jew.

Így kell ezt: a zsidó mandiner ír a zsidó 444-ről ami a zsidó splc-ről. Modern média.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.13. 19:29:29

@dobray:

Abban semmi meglepő, azzal semmi gond nincs, ha egy szél/bal/lib szennylap, mint amilyen pld. a 444 vagy a HVG, listázgatja azokat a szervezeteket és személyeket, amik, akik szerinte pld. vallási kötődéseik miatt alkalmatlanok a közalkalmazotti státuszra vagy pld. családvédő és abortuszellenes voltuk miatt szélsőségesek, homofóbok, fasiszták, azok, amik. Ezek a szél/bal/libbantak ennyit tudnak. A probléma az, hogy ez a szél/bal/lib szemlélet/ethosz kezd mainstreammé (mi több, uralkodóvá) válni a liberális demokráciákban: lásd pld. a francia gúnylap elleni terrortámadással kapcsolatos hivatalos megnyilatkozásokat.

bbjnick.blog.hu/2015/01/13/_eljutott_oda

Bloodscalp 2015.01.13. 20:15:12

csodálkozik a 444, hogy jobbos szervezetek támogatják a jobbos kormányt

Mitől jobbos ez a kormány?:) Attól hogy posztkomcsi!

Bell & Sebastian 2015.01.13. 20:25:05

A minap hallottam a think-tankot magyarítva gondolat-tanknak mondani. Mivel vizuális típus vagyok, meg is jelent előttem egy libsicek által irányított, harcoló tank. És itt zavart éreztem az erőben.

Mondott volna köcsögöt.

Bell & Sebastian 2015.01.13. 20:29:12

@bbjnick: Sabbatkor vettem (nekem szabad) egy hamulapátot (hézagpótló, kisipari gyártmány, ára: 2.009 forint) és adtak hozzá egy HVG -t. Felcsillant a szemem, de már nincsen meg.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2015.01.13. 22:23:27

@Virág et.: ettől még, hogy nagyok, bullshitelnek. Ennyi. Nem kell nekik jobbos szervezeteket figyelembe venni, vagy azok listáját, csak ők se csodálkozzanak, ha mi nem a balosokat vesszük figyelembe. Szövegértés, tudod.

toportyánzsóti 2015.01.14. 08:01:03

Ezt a bűnözőkből és analfabétákból összetákolt csapatot "jobboldali kormánynak" nézni csak fociszurkoló intellektussal lehet,ha a cél a jobboldal teljes lejáratása akkor az irány jó.

Virág et. 2015.01.14. 08:16:22

@dobray: Miért, csodálkozott részükről bárki is?

Egyébként ez a "bullshitelnek", ez nagyon érdekes kijelentés, amikor olyan szervezetek vannak ezen a listán és a fenti vicc-rendezvény támogatói között, akik az ugandai, belize-i, orosz melegtörvényeket fogalmazták vagy azok védelmében aktívan lobbiznak.

Ezeket úgy hívják, hogy homofóbok. Nem melegházasság-ellenzők, bár nyilván azok is, de nem ez az elsődleges ismertető jelük. Ha valaki szexuális orientációja miatt börtönbe vagy átnevelő táborba akar küldeni mást, esetleg a jogosítványát akarja elvenni, arra van szó, az a homofób. Ennyit írt a 444 és ezt érdemben nem cáfoltátok.

Attól, hogy egy szervezet jobboldali, még nem kell feltétlen hülyének is lennie. Vannak normális, értelmes jobboldali szervezetek is, az ilyen bigott, Amerikában is körberöhögött gittegyletekkel való dörgölőzés akkor is vicces, ha húsz ilyen blogposztot írtok még róla.

centenárium 2015.01.14. 10:54:41

Sok rasszista szervezet is támogatja a magyar kormányt.
Ezek magyarellenes rasszista szervezetek.

centenárium 2015.01.14. 10:57:30

@toportyánzsóti: Kun Béláék ivadéka vagy.
De még ők is szégyellnének téged.
Andrássy a ""vörös gróf"" azt mondta volna az ilyen
gondolatokkal teletűzdelt alakokra,hogy hazaáruló.

centenárium 2015.01.14. 10:58:46

Azért visítanak a libsik mert ahogy múlik az idő
úgy csúszik ki a talaj a lábuk alól.

IdomitottFoka 2015.01.14. 12:49:44

@Virág et.: "A KKK-val egy listán lenni meg nem dicsőség senkinek."

Dehogynem, a cikkírónak az. Egyébként nem baj, hogy kezdenek láthatóvá válni az ilyen szinergiák, attól hogy a II. VH után ciki volt nácinak lenni, nem tűntek el, csak behordták mindenhová a pszichózisaikat, ezért teljes pszichoanalízis kell, hogy eldönthető legyen ki kivel van. Számomra koherensebbek a tökös, bevallottan neonácik, mint a zsidózó-buzizó de nem homofób és rasszista izék.

koala kóla 2015.01.14. 19:32:58

Csak homofób és sátánista civilek vannak.

Örükök hogy a homofóbok támogatják a rezsimet, nem a másfajták.

Pszt! 2015.01.14. 19:58:03

megy a szerecsenmosdatas a mandineren ezerrel :-)
csak az a baj, hogy közben fogy a tábor
menekülnek a süllyedő hajóról

Jolka40 2015.01.14. 22:10:42

M.o-on egyetlen módja egy párt lejáratásának: be kell szavazni a hatalomba. Már csak a jobbik hiányzik ebből a sorból. Remélem, erre azért mégsem kerül sor.

Szélmalomharcos 2015.01.14. 22:28:30

Gyűlölködö kis senkik óvnak a gyűlölettől. Megértem a motivációjukat, hiszen az állítólag elnyomott magyar médiában komoly versengés folyik a külföldi szponzorpénzekért szélsőbaloldalon

És mindeközben be kell bizonyítani hogy valójában ők a centrum. Ne ez az, amitől a jó Isten óvjon bennünket

petraeus 2015.01.14. 22:58:24

Nekem azert azt valaki magyarazza meg, hogy miota sajatitotta ki az egyhaz a hazassagot es foleg milyen alapon? Ok talaltak fol, mert elottuk barbarok voltunk akik meg csak nem is hazasodtak? van egy allami hazassag meg van egy egyhazi, az egyhaz reszemrol azt ad ossze es olyan alapon ahogy ok jonak latjak, vedjek meg a hazassagukat meg a katolikus csaladokat es a katolikus iskolaikat, ugy nagyjabol bele szarok mit csinalnak a sajat intezmenyeikben, joguk van hozza, elvezzek.
Az allami hazassag viszont egy jogi aktus nem valami szentseg, innetol kezdve az egyhaznak sok koze nincs hozza, hogy ki es hol hazasodik, a szolgaltato allamnak viszont kotelessge a polgarai kivansagait figyelembe venni es ha azok esszeruek es nem jarnak valamifele durva erdekserelmmeel akkor nem
nagyon van okuk megtagadni a hazassag intezmenyet a melegektol, ja es az orokbefogadast se.
Az egyhaz persze annyit es ugy kampanyol a hazassag intezmenyenek kisajtitasa es korlatozasa melett ahogy akar, csak ne csodalkozzanak ha ezert a tarsadalom egyes csoportjai utalni fogjak oket, foleg hogy nyugaton azert vannak a mi elbaszott egyhazainknal nagysagrendekkel befogadobb es progresszivabb egyhazak.

kvadrillio 2015.01.14. 23:15:49

"Sem a sajtó-, sem a szólásszabadság nem terjedhet ki a vallásgyalázásra"

- mondta Harrach Péter szerdán. A KDNP frakcióvezetőjének a párizsi terrorról jutott eszébe, hogy kirohanást intézzen a sajtó- és szólásszabadság ellen.

...HARRACHHHH......EGY VÉN HÜLYE !!!...AKI DEGENERÁLT FIJJÁT IS BENYOMTA A MAGYAR PARLAMENTBE MEGÉLHETÉSI POLITIKUSSNAK, MERT MÉLYEN HISZ A CSALÁDI DINASZTIJÁK VÉGLETEKIG TARTÓ URALMÁBANNNNNN...:o)))))

vaitouda 2015.01.14. 23:28:51

A télapó, a húsvéti nyuszi és a konzervatív újságíró bemegy a kocsmába.
A csapos nézi őket, nézi őket:
- Konzervatív újságíró nincs is, basszátok meg!!!

Sok szánalmas dolgot láttam már, de az ifjúsági konzi újságírás mindent visz...

kvadrillio 2015.01.14. 23:36:17

@kvadrillio: Szatíra
szatíra (főnév)
Fájl:Szatíra.jpg

1. Szórakoztató műfaj, főleg írás, amely az emberi gyengeségeket irónia és gúny révén nevetségessé teszi.

A szatíra a vidám hangvétele miatt népszerű. A szatíra eszközével sok olyan igazságot ki lehet mondani, amit másképp nem tűrne ez az uralkodó rendszer. A forradalom leverése után a szatíra ostorával vágtak vissza az írók.

2. Irodalom: Gúnyos hangú költemény, illetve költészeti műfaj, amelyben a költő korának társadalmát, embertípusokban megszemélyesített jellegzetes hibáit, a visszás politikai és közéleti állapotokat pellengérre állítja és a gúny fegyverével támadva, erkölcsi megsemmisítésükre törekszik.

A szatíra római eredetű műfaj. A szatíra ábrázolási módszerei között szerepel az ábrázolt dolgok arányainak megváltoztatása, a kicsinyítés, a nagyítás, a túlzás.

3. Irodalom, film, színház: Gúnyos hangú mű, amely ehhez (1) hasonlóan a társadalmi, politikai állapotok gúnyos rajza.

Quentin Tarantino: „Ponyvaregény” című filmje (1994) John Travolta főszereplésével is egy szatíra. A filmbeli szatíra más színészi játékot kíván, mint a más műfajú film. A néző nem mindig nevet a szatíra jelenetein. Karinthy Frigyes „Az így irtok ti” című művében a magyar irodalmi alakok szatíráját írta meg.

4. Irodalom: Ostorozó gúny különösen irodalmi műben, filmben. Gúnyolódó természet, jelleg.

Mikszáth Kálmán humora szatírával vegyül. Eötvös József: „A Falu jegyzője” című művében is van szatíra, amely a vármegyerendszert gúnyolja ki.

Eredet [szatíra < latin: satira (vegyes versek) < satura (egyveleg < vegyes tál) < satur (jóllakott)]

A CHARLIE HEBDO EGY FRANCIA SZATÍRIKUS LAP..........

google meg a barátunk ! :)))

kvadrillio 2015.01.14. 23:37:38

szatirikus meg bárki lehet...

Jean Sol Partre 2015.01.14. 23:37:48

@dobray: elég gáz érvelés, hogy ha ők taplók akkor nektek is szabad... Ennyit a cikkről, egy rakás bullshit az egész a csúsztatásaival.

kvadrillio 2015.01.15. 00:01:29

Soros-pénzek a 444-ben

kvadrillio 2015.01.15. 00:02:22

@kvadrillio:

Soros Györgyhöz köthető az a Media Development Investment Fund (MDIF), amelynek leányvállalata húszszázalékos tulajdonrészt szerzett a 444.hu hírportált kiadó cégben.

A Mandiner.hu értesülései szerint az MDIF egyébként nem számít teljesen új szereplőnek a magyar médiapiacon. 2012-ben a Magyar Narancsot kiadó kft.-be is bevásárolta magát, de már 2010-ben is 250 ezer, míg 2007-ben 67 ezer dollárral támogatta a balliberális hetilapot.

A New York-i központú MDIF – amely 2012 decemberéig Media Development Loan Fund néven futott – egy nonprofit alap. Olyan országokban fektet be, amelyekben a „szabad és független médiához való hozzáférést veszély fenyegeti”. Jellemzően hiteleket és más pénzbeli juttatásokat ad, főleg orosz, ukrán, szerb, de kis részben afrikai vagy latin-amerikai médiumoknak. Támogatói és befektetői között megtalálható többek közt a Soros György-féle Open Society Foundation. A lap információi szerint a befektetőalap munkatársai korábban több országban is Soros alapítványánál dolgoztak.

Ismert, a múlt héten jelentették be, hogy húszszázalékos tulajdonrészt vásárolt a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben egy amerikai befektetési alap, a Digital News Ventures. Az értesülést pénteken megerősítette a hírportál főszerkesztője. Uj Péter csak azt követően számolt be saját oldalán erről, hogy a Kreativ.hu nyomán már több internetes portál is megírta a hírt. A főszerkesztő szerint az MDIF-nek egyetlen ismert médiabefektetése volt a térségben: a SME című szlovák napilap. Úgy látszik, arról nem tud, hogy érdekeltségük van a Magyar Narancsot kiadó cégben is.

A 444.hu és Soros György kapcsolatáról május elején beszámolt a Magyar Nemzet.
A Hahának is jutott

A Magyar Nemzet 2013 áprilisában számolt be arról, hogy több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011–2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány. Bajnai Gordonékat Amerikából támogatták a legbőkezűbben, a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress az adományok több mint felét adta. A bőkezű adakozók közé tartozott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter is.

Amerikai segítséget kapott a kormányellenes fellépéseiről hírhedtté vált Hallgatói Hálózat (HaHa) is. Az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak. A lap leleplező cikkében nyilvánosságra került „amerikai segítséget” a szervezet korábban a Klubrádiónak adott nyilatkozatában elismerte, ugyanakkor megszólaló aktivistájuk akkor azt hangsúlyozta: a segítség elfogadása ellenére szó sincs politikai befolyásról. Ennek ellenére a Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy a szélsőbalos gondolkodó radikális módszereit alkalmazó amerikai szakemberek által felkészített aktivisták igenis politikai megállapodás végett ültek asztalhoz a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014-gyel.

A teljes cikk a hétfői lapszámban.

Bellagio 2015.01.15. 00:38:03

dobray: Critical Reasoning 'D-'

dr Smittpálelnökúr 2015.01.15. 06:39:38

Szánalmas hápogást láthattunk.
Miért nem írtál te erről a borzasztóan fontos eseményről? Miért csak a 444-re reagálsz?
Egyébként valóban nagyon szép társasággal büszkélkedhettek. Pont elférnek az azeriek, és oroszok mellett.

Rudi Kató 2015.01.15. 08:00:54

A gyűlölet lista felsorolásánál magatokon kezd a sort aztán folytathatod az szdsz, mszp, dk, együtt, lmp és a többi terrorista szervezettel akik magukat demokratikusnak hazudják!

Rudi Kató 2015.01.15. 08:03:07

Ja és a leginkább gyűlölet keltőket a zsidó szervezeteket kell az élre állítani!

Pop40 2015.01.15. 08:09:05

A jobbos kormányt.
Ja. Azt.

Amelyik államosítgat, május elsejei menetek módjára birkameneteken élteti önmagát, és a "hanyatló, csúnya, imperialista" nyugatot szidja, miközben szétlopja az országot.

Mellesleg a "jobbos" kormányfő szavait meg sem lehet különböztetni Kádárétól.

444.hu/2014/12/13/ki-mondta-orban-viktor-vagy-kadar-janos/

Ez a kormány maximum az (egyre fogyatkozó) debil hívei meg a mandiner hihetetlenül képzett szerzői számára jobbos.

nu pagagyí 2015.01.15. 08:20:18

Klassz tanácskozás lehetett egy csomó, más életében vájkálni vágyó szervezet képmutató képviselőivel. De legalább sokba került nekünk, hogy közpénzből kupálódhasson az államtitkár asszony.

picur3ka 2015.01.15. 14:38:12

Ezek a terrorista palánták a globál-tőkés úgynevezett baloldalon olyanok, mint valami sátánista szekta.

A neo-kon haverjaikkal az élen. Nyakig állnak a vérben és emberi jogokról üvöltöznek. Talán elmebeteg is mindahány.

huKKK 2015.01.16. 07:20:01

"Emellett valóban, a családvédelem fogalomkörébe az ilyen konzervatív szervezeteknél bizony beletartozik az abortuszellenesség és a melegházasság ellenzése is, ami, uncsi leírni, távolról sem homofóbia még önmagában."

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a "homofóbia" kifejezést önmaguk lejáratására maguk a homofóbok találták ki saját magukra, előre kitervelt szándékkal.
süti beállítások módosítása