Bajnai: „Egy év múlva miniszterelnök leszek”. Nem lett.
2014. november 11. írta: pinter.bence

Bajnai: „Egy év múlva miniszterelnök leszek”. Nem lett.

10539212_10202836244924319_678680814_n.jpg

Pontosan egy éve az Origo címlapján megjelent egy interjú Bajnai Gordonnal, amelyben magabiztosan kijelentette: egy év múlva ő lesz a miniszterelnök. Ez volt az interjú címe is. Az interjú kinyomtatott nyitánya azóta szerkesztőségünk szépen gyarapodó politikai relikviagyűjteményében szerepel, lásd fent.

tumblr_mw3910ngpf1qzezsko1_1280.jpg

Ez egy Bajnaihoz illő totálisan unalmas interjú volt. Ekkor még úgy nézett ki, hogy az Együtt-PM és az MSZP megoldotta a baloldal problémáját, és egyéniben koordináltan, listán külön indulnak. A miniszterelnök az lesz, akinek a listája több szavazatot kap. Túl voltunk már október 23-án, ahol a hatalmas tapsot kapó Gyurcsány és Kuncze is az összefogás fontosságárólról beszélt. Fodor is ott volt, vicceltünk is vele, hogy mi lesz, ha ezek visszatérnek a politikába. Mint tudjuk, őket később végül mind bevették az összefogásba. Gyurcsányt is, Fodort is, Kunczét is. Meg is lett az eredménye.

A tavaszi választáson ugyanis ez a pártszövetség semmire sem jutott: a csökkent támogatottságú Fidesz az új választási rendszer segedelmével kétharmados többséget szerzett a parlamentben. Ekkor, khm, nagyon úgy nézett ki, hogy Bajnai Gordon nem lesz miniszterelnök 2014. november 11-én; de vártunk még, hiszen távoli volt még a nagy nap. Amikor az Együtt-PM EP-listájának első helyére tették, akkor kicsit aggódhattunk, hogy jóslata végleg elbukik, de végül nem ő ment ki Brüsszelbe, hanem Jávor Benedek. A Remény tovább élt. Egészen a mai napig vártuk, hogy mikor érkezik meg a nép hátán, esetleg ennek hiányában külföldi segedelem keretében a dicsőséges Bajnai, hogy ígéretét beváltva miniszterelnök legyen. Nem érkezett meg.

Nem érkezett meg, hanem inkább a francia Meridiam-csoport ügyvezető igazgatója lett. Valószínűleg jobb ott neki. Egyébként sem túl izmos pártszövetsége éppen a miniszterelnökségi ígéret első évfordulóján, a napokban oszlott fel: vagy belátták, hogy a két párt gazdasági elképzelései homlokegyenest különbözőek; vagy a PM-es politikusok csak kétéves ciklusokon át képesek egy helyben maradni.

Egy biztos: az ország miniszterelnökét ma Orbán Viktornak hívják.

primeminister.JPG

Azt mondjuk nem tisztázta Bajnai, hogy melyik ország miniszterelnöke lesz egy év múlva. Ha esetleg valaki tudni véli, hogy Bajnai Gordon bármelyik országban miniszterelnök lenne, kérjük jelezze kommentben! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr686885995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.12. 18:28:13

Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA szemében a nem amerikai állampolgárságú földlakók nem egye...

Trackback: Mesterházy betojt, hogy őt is kitiltották? 2014.11.12. 18:24:16

Nagyhirtelen fontos lett neki, hogy sebtiben igényeljen egy amerikai vízumot. Most meg mint a véres kardot hurcibálja körbe a médiában. Tegnap este a TV2 híradójában haknizott a beutazási engedély megadását bizonyító sajtpapírral a Simon Gábor korrupc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.11.11. 13:15:09

Végre egy internetes lap, amelyik nem hallgatja el a jó híreket!

freehckr 2014.11.11. 13:16:41

Az ezer milliárdos nagyságrendű fideszes adócsalási botrányok; a trükkök százaival, a „hazudtunk reggel, éjjel meg este” és a „nem bontottuk ki az igazság minden részletét” hozzáállással újra megnyert választások, valamint a közpénzek milliárdjaiból finanszírozott „jobban teljesít” kampányok ellenére már nyilvánosságra hozott jövő évi megszorítások; valamint az adóhatóság legfőbb vezetőjének „legmagasabb szintű képzettségéről” (khm) nyilvánosságra került információk közt a Mandiner fideszes lakájbloggerei megint megtalálták a számukra legfontosabb témát: nem is Bajnainak hívják a miniszterelnököt, hanem Orbánnak...

Még alig van délután, de már úgy érzem megérte felkelni ma reggel... :D

Urfang 2014.11.11. 13:45:07

Végül is amikor épp átverik a devizahiteleseket és kötelezően átváltatják velük a hitelüket dupla áron annak mint amennyivel a tehetős végtörlesztők átválthatták, akkor tényleg szenzációs hír az, hogy nem Bajnainak hívják a miniszterelnököt.

A mandinert tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy elhallgatja a jó híreket :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.11.11. 13:45:20

Miért ír a Mandiner egyik legjobb szerzője ilyen lapos, unalmas, értelmetlen vacakot? Kit érdekel Bajnai? Lehet, hogy őt igen, de minket nem. Akkor pedig ezt intézze inkább a négy fal között.

Urfang 2014.11.11. 13:56:09

@Holger Hartland:

Biztos nem talált jobb aktuális témát. Társadalmi elégedetlenség az internetadó miatt? Felejtős. A devizahitelesek pofátlan átverése? Felejtős. Kormányzati hazudozás kitiltás ügyben? Felejtős. Bűz árad a NAV-ból? Felejtős.

Miről írjak akkor, hogy jó hír legyen ami lemehetne akár az MTV-ben is? - elmélkedik Pintér Bence - Megvan! A miniszterelnököt nem Bajnainak hívják! Még a zinternet is megmondja!

Én már csak azon csodálkozom, hogy kimaradt a liba.

legeslegujabbkor 2014.11.11. 14:08:08

De jó, hogy Orbán megnyerte a választásokat! Folytathatja az ország versenyképessé tételét, mindenki számára élhető, támogató környezetet teremtve, figyelembe véve és összefogva a különböző igényeket.

I_Isti 2014.11.11. 14:26:32

@Urfang: "Miről írjak akkor, hogy jó hír legyen"
Miről, miről, arról, hogy 7,4%-kal nőtt a turizmus, mert ez a fontos, a petőfi tegnap minden órában bemondta hírek gyanánt...

Helyes Írás 2014.11.11. 15:27:18

Azért ez aranyos. Egy meglehetősen balliberális szerzőt ellenzéki kretének fikáznak a konzervatív Mandineren. Kinek kell gratulálni?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 15:27:38

földön fekvő emberbe nem stílusos belerúgni.

Virág et. 2014.11.11. 15:33:30

@Kettes: @doggfather: Nem értem, mi a problémátok. Ez egy bátor cikk volt. Bencének meg igaza van, a fene akar a mandineren bohóckodni morzsákért, amikor lehetne mondjuk főosztályvezető is az új kommunikációs hatóságnál pl.

Tessék már az ő egzisztenciális érdekeit is figyelembe venni. Bajnaizással egy kis simit biztos el lehet érni. Meg amúgy sincs fontosabb téma, ki a fenét érdekel a NAV elnöke, hát ki a fene az egy visszavonult politikushoz képest?

Virág et. 2014.11.11. 15:37:51

@doggfather: Nem ismerem a részleteket, de látatlanban biztos vagyok két dologban. Bajnai a földön fekve is:

1. többet keres, mint amennyit Orbán lop,

2. több nemzetközi politikussal beszél, nagyobb befolyása van a nemzetközi közéletre, mint Orbánnak hivatalban. Mármint Moszkvától nyugatra. Bár még az is lehet, hogy keletre is.

Virág et. 2014.11.11. 16:00:39

@doggfather: Ez egy lobbicég volt miniszterekkel, kormánytagokkal, meghatározó politikai szereplőkkel. Orbánt már csak ott fogadják, ahol muszáj.

Én kicsit az 1-es ponton gondolkodtam inkább. Elvégre az egyik strómanja is milliárdos.

Pelso.. 2014.11.11. 16:09:07

Nem lett, így elcseszni; pedig már stadion állhatna a kertje végében.

@Virág et.: A berlini fal leomlása évfordulójára rendezett megemlékezésre meg sem hívták.

Virág et. 2014.11.11. 16:45:11

@Pelso..: ?

Már miért hívták volna? Az egy protokolláris szerep. A döntéseket nem ünnepségeken szokták meghozni.

Bajnai által irányított lobbicég ezerszer nagyobb befolyással rendelkezik a nyugati politikára, mint Orbán, ami nem nagy szó, mert Orbán 4 év alatt olyan sikeresen szigetelte el Magyarországot nyugattól, hogy lényegében nagyítóval kell keresni azokat a politikusokat, akik adnak még a véleményére, akiknél el tud még érni valamit.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.11.11. 17:46:38

@Urfang: Most nem azért (de, azért :)), de én már több, mint egy éve megmondtam, hogy Bajnai nem lesz miniszterelnök:

hartland.blog.hu/2013/10/24/nyolc_ok_amiert_jovore_is_a_fidesz_nyer

Nem tudom, miben reménykedett (? :)) Pintér Bence.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.11.11. 17:53:40

@doggfather:

Bajnai, mint földön fekvő ember? Ugye, ez valami speckó zsidó humor, csak bennfenteseknek?

mrZ (törölt) 2014.11.11. 18:05:03

Bajnai az atlantisták falova volt.

Engem nagyon meglepett amikor kigolyózták, ennyire szemtelenül még senki sem mert szembeszállni a cirkusz vezetőségével. Azóta sok mindenre válasz lett, elég csak figyelni a redakciók gellértek és a teljes ószövetségi névsor propagandáját. A legszembetűnőbb a o'sullivan féle hápogás, valahogy így képzelem el amikor szarás közben felrúgnak valakit, nem egy fair play, viszont hosszú időre blokkol.
Hogy mit igért az orbán a hatalomért meg itt van előttünk, követhető a napi fejleményekben.
Azért nem kell azt hinni hogy nincs támogatónk nyugaton. A kettészakadó usa, brit, német vezetésben mindig lesznek kapaszkodók, az atlanticionisták őrjöngése ellen fellépő merkantilcionista segítségre számítani lehet.

ornán lépett, talán időben és talán helyes irányba.

Hogy a natot se hagyjam ki, az operett katonáknak is jobban tetszik, az arab-néger céllövölde, mint egy "hé ezek visszalőnek" kaland.

Szóval illik kitárgyalni a dolgot, az egyik legnagyobb csavar az elmúlt 25 évben.

Pelso.. 2014.11.11. 18:09:34

@Virág et.: Imád efféle szerepekben tetszelegni, valaki lenni. Az pedig immár számára teljesen mindegy, hol születnek a fontos döntések.

Bell & Sebastian 2014.11.11. 18:59:56

Ami azt illeti, hanyagolja a birtokát és nem nyírják a füvet a helikopterleszállóján. Rosszul megy a felszámoló -biznisz, vagy még titkosabb ügynökképzésre jelentkezett?

Szerintem már Svejcban lehet ez is, előbb utóbb mindegyik megy a pénze után.

bömböcz 2014.11.11. 20:43:28

@Bell & Sebastian:
A 'Pisla' is védett személy, mint ahogy a többi szarházi is.
Majd a mórok és a niggerek fogják felfalni őket!
Utánunk...

Bell & Sebastian 2014.11.11. 23:04:16

@bömböcz: Csupasz pöcsű korában még becsületes, magyar neve volt (György), azon ragasztották ki az érettségi tablóra. Lehet egy pont, amikor megszólal bennük a Hang és attól megőrülnek.

picur3ka 2014.11.11. 23:11:34

Mellényúlt, istenem. Akkor még nem látta, hogy a másik, Libajnai nevét kellett volna elhagynia. Csellóra és nem gordonkára.

Virág et. 2014.11.12. 07:48:18

Azért megkérdezném, hogy akkor ebből most sorozat lesz? Mármint, hogy egy jelölt a kampányban optimista volt, aztán nem jött be. Mert akkor tessék 2002-től idézni, azok is pontosan ennyire érdekesek és informatívak.

Nyilván az egésznek semmi köze ahhoz, hogy a kampányban az esélytelennek is esélyesnek kell mutatnia magát, mert a "tisztes helytállásra" senki nem fog voksolni. Ha az emberek előre látják, hogy 0 esélye van a jelöltnek, akkor az lesz, ami a minap Ózdon.

Jé, mi. Srácok, nem késő még abbahagyni ezt a közéleti blogolást és belekezdeni mondjuk egy gasztronómiai sorozatba.

mrZ (törölt) 2014.11.12. 09:22:41

@Virág et.:

Az 500milliós gazdasági szövetségnek(eu), az 1 milliárd fős nato szövetségnek, és a 1,3milliárdos "NYUGAT"-nak vagyunk tagja.

A szövetség kötelezettségekkel és szabályokkal jár.

Íratlan szabályokkal és kötelezettségekkel.

A nyugat egy kupleráj, a többszáz éves kamarilla politika totális káosza.
Vannak fővonalak mint monetarizmus, cionizmus, imperializmus, olajizmus. De még ezek is instabilak, nincs abszolút kohéziós erő bennük.

A kommik elvágták az informális kapcsolatainkat. A Habsburg Ottó Zwack Péter George Pataki kör elfogyott. A soros-charlesgati-tomlantos fajtát pedig a bosszú hajtja.
Itt állunk hozzánk kötődő védelem nélkül. Nemcsak mi, a teljes kelet-közép európa.

Ózd nem számít, helyi politika. Akár a munkáspárt megnyerheti. Se pénz, se ipar, se kereskedelem, se becsület, se ideológia, se hatalom, se fegyver. Ugat a bolha.

"Ha az emberek előre látják, hogy 0 esélye van a
jelöltnek, akkor az lesz, ami a minap Ózdon."
Most csak dicséred a gumigerincet vagy hordod is?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.12. 12:57:45

@bbjnick: miért talán politikai értelemben nem az?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.11.12. 13:29:02

@doggfather:

A földön fekvő ember kiszolgáltatott --- Bajnai mitől volna, bármilyen vonatkozásban is, kiszolgáltatott?

Bajnait földön fekvő emberként emlegetni ugyanolyan dupla vagy triplacsavaros (rossz) poén vagy (szennyes) csúsztatás, mint amikor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Magyarországi Cionista Szövetség, a Nácizmus Üldözöttjeinek Bizottsága és a B'nai B'rith Budapest Páholy közleményben úgy tiltakozott Kertész Imre, a magyar irodalomtörténetből történő kivetése ellen (mivel Kertész a Nemzeti Alaptanterv irodalmi díjasok-fejezetében szerepel:-)), hogy közben (egyúttal) követelték Sinka, Wass, Nyírő, Szabó Dezső, a Nemzeti Alaptantervből való mellőzését.:-)

Úgy földön fekvő ember Bajnai, ahogyan Kertész Imre kivan vetve a magyar irodalomtörténetből:-)

saci02 2014.11.12. 17:28:23

'Egy biztos: az ország miniszterelnökét ma Orbán Viktornak hívják.'
Ami meg nem biztos, hogy holnap hogy fogjak hivni....

J.W. Booth 2014.11.12. 17:40:35

Kár, hogy nem Bajnai lett.
10 millió magyar szop a Viktor miatt nap mint nap, mínusz néhány ezer közvetlen kegyeltje a hatalomnak.

Dehát, ez egy elbaszott ország.

subtotal 2014.11.12. 18:00:52

Remélem Viktornak is olyan nyugodt az álma, mint Gordonnak mostanában :D

gigabursch 2014.11.12. 18:18:51

Szerencsére nem lett.
Sajna Viktor is maradt...

micsoda? 2014.11.12. 18:25:13

Az biztos Bajnai kormánya volt az, aki többre tartotta az időseket. Kivételes nyugellátásban részesítette azokat akik 91 és 96 között mentek nyugdíjba. Ezek az idős emberek járulékot fizethettek, de egy igazságtalan kormányrendelet miatt a járulék alapja nem számított a nyugdíj kiszámításánál. A rendelet ma is él, és ha Bajnainak hívják a kormányfőt, nem csak az Alkotmány modositásával törődik.

dont be such a jew 2014.11.12. 18:34:27

ki nem szarja le a libást

ha lesz más miniszterelnök az is jobbikos v. fideszes lesz

ennyi

sga 2014.11.12. 18:58:22

Hű, ennek aztán baromi sok értelme volt. Mi több: a NAV botrány közepén nem is lehet ennél aktuálisabb témát találni. Mintha a Mandiner vesztett volna némiképp a lendületböl...

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2014.11.12. 19:53:58

Remélem most boldog az a rohadék, hogy megszopatott egy csomó embert a millával. Ráadásul amilyen amatőr, szerintem ingyen hajtotta orbán malmára a vizet. Ugyanezt tették a szolidaritással is a kónyáék, és most is felkapaszkodott egy politikus a szónoki mikrofon közelébe...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2014.11.12. 20:22:55

"szerkesztőségünk szépen gyarapodó politikai relikviagyűjteményében szerepel"

Vannak vajon 2010-es anyagok is? Sajátok esetleg?

♔batyu♔ 2014.11.12. 20:40:44

Magánemberként olyan baromságokat mondhat, amilyeneket csak akar, leszarom.

Gondolom, ez inkább Sorosnak szólt, aki szépen bele is tolt Bajnaiba 1 milliárdot.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.12. 22:25:17

Kár hogy nem kértünk tőle valami zálogot arra az esetre, ha mégse tudná betartani az ígéretét :D

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.12. 22:27:33

@micsoda?:

"Az biztos Bajnai kormánya volt az, aki többre tartotta az időseket. "

Nem ő vette el a 13. havi nyugdíjat, amit a szockók azért nem építettek be nyugdíjemelésként, hogy ha úgy alakul, el lehessen venni?

huKKK 2014.11.12. 23:22:53

@saci02:

Nincs tudomásom arról, hogy nevet szeretne változtatni Mihály.

Jean Sol Partre 2014.11.12. 23:28:52

És igen, a mandi megint rátapintott a legérzékenyebb pontra, megtalálta a forró aktualitást és egy alapos elemzéssel a gyökeréig hatolt a mindenkit foglalkoztató problémának.

Szerintem ideje lehúzni a rolót, biztos lehet ennél még lejjebb is menni, de már minek.

huKKK 2014.11.12. 23:41:15

@dont be such a jew:

Jobbikos?
Vona úr Orbánra óhajt magyarosítani?

Nem nevet kéne nyernie.
Választást.

huKKK 2014.11.12. 23:48:55

@Jean Sol Partre:
Jájmó csáje.
Még áz Orbán úrnák se teljesült minden ígérete, pedig rólá utcát is neveztek el.
Bevállottá.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.13. 00:31:59

Szerkesztőségünk?

Ma már minden szaros kis blognak szerkesztősége van?
Esetleg a bloggerek még újságíróknak is képzelik magukat?

Hol kell röhögni, baszd meg?

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.13. 00:56:52

@doggfather:
Én ebben azért nem lennék biztos. Bajnai elismert előadó amerikai egyetemeken.
Orbánról meg azt tudják, hogy amikor kérdezni akartak tőle amerikai egyetemisták, olyan bátran megfutamodott, hogy még a bátor Sir Robinnak (tudod, Gyalog-galopp) is égett a pofája.

@bbjnick:
Nem, csak helyesírást ismerőknek.
Szóval nem neked szól.

@Bell & Sebastian:
Bajnai konkrétan Franciaországban van az év utóbbi hónapok nagy részében. Ott biznicel. Van, aki úgy is tud pénzt keresni, hogy nem a közösből lop, mint a gazdáid, kutyuli.

@picur3ka:
Izgi ez a libajnaizás, pláne olyan falkába tartozóktól, akik szerint Vidát ártatlanul vádolják.

@mrZ:
"A nyugat egy kupleráj"
Na ja, mert az oroszoknál, akihez a gazdáid dörgölőznek, minden rendben van, mi?
Tudod, mit, baszd meg? Akkor már inkább a nyugati kupleráj, annak minden szaros anyagi jólétével.

"Ózd nem számít, helyi politika."
Ez azért nem igaz. Ózd Észak-Borsod központja. Szóval bizony, hogy számít.

@micsoda?:
Nem aki, amelyik.

@huKKK:
Nem, az Istenhegyi utat nem Orbánról nevezték el, még ha ő maga azt képzeli is. :-)

huKKK 2014.11.13. 00:57:15

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Ejnye-bejnye.
Vendégségben nem tesszük a sáros bakancsunkat a vendéglátó asztalára.

huKKK 2014.11.15. 20:26:30

Bence, minek ennyit szőrözni?
Miniszterelnök most is.
Jár neki a megszólítás egy év múlva is.
süti beállítások módosítása