Kunhalmi és a kétharmad – milyen szavazatok lehetnek a kalapban?
2014. április 12. írta: TuRuL_2k2

Kunhalmi és a kétharmad – milyen szavazatok lehetnek a kalapban?

kucsak_laszlo_kunhalmi_agnes_valasztas.jpg

A vietnami szavazatok megérkeztével minden voks együtt van ahhoz, hogy néhány órán belül megismerjük április 6. (nem jogerős) végeredményét. A Nemzeti Választási Iroda közzétette, hogy melyik választókerületekben mekkora az első és a második jelölt közötti különbség, illetve hány szavazat érkezhet még a meg nem számolt szavazókörbe. Ezek a számok azonban csak erősen elméleti maximumok, amit a sajtó – például ebben a cikkében a Népszabadság – hibásan használ, mivel már tudható, hogy jóval kevesebb megszámlálatlan voksról van szó.

Háromféle kupacból állnak össze a szombaton megszámlálandó szavazatok:

- az adott választókerület egyik szavazókörében leadott voksokból,
- az átjelentkezéssel, más belföldi választókerületben leadott szavazatokból,
- és az átjelentkezéssel, külképviseleteken leadott szavazatokból.

Ezek közül az első kupacról pontosan tudjuk, hogy mennyivel kisebb az elméleti maximumnál, hiszen megvannak a szavazóköri részvételi adataink, tehát a névjegyzékben szereplő, de nem voksoló emberekkel nem kell számolnunk (úgy látom, időközben az NVI-nél is észrevették ezt, és közöltek egy korrigált maximumot is). A második és a harmadik esetben még csak az ismert, hogy hányan kérték felvételüket a névjegyzékbe, a leadott szavazatok száma mindenképpen el fog maradni ettől az elméleti plafontól.

Ezek ismeretében a következő választókerületek esetében mondható el, hogy az aktuális szavazatkülönbség kisebb, mint a potenciális szavazatmennyiség 20%-a:

Budapest 15. oevk (XVIII. kerület)
Kucsák László (Fidesz-KDNP) vs. Kunhalmi Ágnes (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP)
22 szavazatos különbség (a lehetséges szavazatok 1,38 százaléka)

Budapest 5. oevk (VII. kerület)
Oláh Lajos (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) vs. Rónaszékiné Keresztes Monika (Fidesz-KDNP) 
360 szavazatos különbség (a lehetséges szavazatok 15,05 százaléka)

Budapest 12. oevk (XV. kerület)
László Tamás (Fidesz-KDNP) vs. Móricz Eszter (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP)
253 szavazatos különbség (a lehetséges szavazatok 16,67 százaléka)

Borsod-Abaúj Zemplén megye 2. oevk (Miskolc)
Varga László (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) vs. Sebestyén László (Fidesz-KDNP) vs. Pakusza Zoltán (Jobbik)
1. és 2. között 360 szavazatos különbség (a lehetséges szavazatok 20 százaléka), 1. és 3. között 470 szavazatos különbség (a lehetséges szavazatok 24,8 százaléka)

Az adott szavazókörök eredményeiről vannak többé-kevésbé használható historikus adataink, az átjelentkezők és a külképviseleteken szavazók preferenciáiról csak hipotéziseink lehetnek. Feltételezéseim szerint a jóval nagyobb súllyal bíró belföldi átjelentkezők között erősen felülreprezentáltak a felsőoktatási hallgatók – ebben a körben a Jobbik és az LMP jóval az országos átlaga fölött teljesíthet, a Fidesz pedig vélhetően erősebb, mint a baloldal. A külképviseleteken leadott voksok esetében a Fidesz gyengébb teljesítményét feltételezhetjük a többi riválissal szemben.

A XVIII. kerületben a 34. szavazókörben nem számolták még meg a szavazatokat – 2010-ben a 31. szavazókör volt az, ami nagyjából lefedte ezt a területet. Akkor egyéniben az MSZP, listán a Fidesz nyert valamivel. A Havanna-lakótelep többi szavazókörének 2014-es és 2010-es eredményeit összevetve azt látjuk, hogy most olyan szavazóköröket is simán nyertek a szocialisták, amiket 2010-ben még tudott hozni a Fidesz. Ezek alapján feltételezhetjük, hogy a helyben leadott 496 szavazat Kunhalmi számára lesz előnyös. A legfeljebb 708 átjelentkezett és legfeljebb 390 külképviseleten szavazó voksára korábban megfogalmazott vélelmeink alapján az a sejtésünk, hogy Kunhalminak érdemi esélye van átbillenteni a körzetet, de annyira szoros lesz a végeredmény, hogy a felek ki fognak használni minden újraszámlálási és jogorvoslati lehetőséget.

A VII. kerületben a 2014-es 11-es szavazókör 2010-es (hozzávetőleges) megfelelőjét hosszas keresgélés után sem sikerült megtalálnom a valasztas.hu labirintusában. Annyit sikerült kideríteni, hogy a Blaha környékén a VII. kerületben négy éve a Fidesz egyéniben és listán is 80-100%-kal több szavazatot kapott, mint az MSZP. Azonban csak 414 helyi szavazat van a megszámlálatlanok között, míg az átjelentkezettek akár 1575-en, a külképviseleteken szavazók 948-an is lehettek, így ők sokkal nagyobb súllyal bírnak majd, összességében a 360 szavazatos különbség ledolgozása nem túl valószínű.

A XV. kerületben a megszámlálatlan 51. szavazókör gyakorlatilag megegyezik a 2010-es 52-essel. Akkor egyéniben és listán is a Fidesz kapott valamivel több szavazatot. A 492 helyi voks mellett maximum 740 átjelentkezett és 286 külképviseleti voks érkezhet még, a 253 szavazattal vezető László Tamásnak számításaink szerint nincs veszélyben a mandátuma.

Miskolcon 421 helyi, és legfeljebb 1219 átjelentkezett, 255 külképviseleti megszámlálatlan szavazat van. A 2010-es adatok alapján a helyi szavazatokból – feltételezve, hogy a Jobbik ebben a szavazókörben sem erősödött sokkal nagyobb mértékben, mint a város többi körzetében – a legtöbb a Fidesznek juthatott. Az átjelentkezettek nagy száma miatt extrém esetben van ugyan esély arra, hogy a Jobbik fordítson, de a 24,8 százalékpontos különbség óriási (pláne úgy, hogy közben még a Fidesz jelöltjét is be kéne hoznia a jobbikos jelöltnek, de például egy 40:33:15 Jobbik:Fidesz:MSZP-s szavazati aránnyal még ez is megtörténhet). Az is valószínűtlen, hogy a Fidesz jelöltje meg tudja fordítani ezt a körzetet.

Mindezek alapján az tűnik a legvalószínűbb eredménynek, hogy egyedül Kunhalmi Ágnes fordít a körzetében, de ez – a ValMat blog szimulációja szerint – nem csökkenti a baloldal országos listán megszerzett mandátumainak számát, azaz 132 mandátummal végeznek a kormánypártok, egy képviselői hellyel elmaradva a kétharmadtól.

Frissítés: Tévedtem, a szombaton megszámolt szavazatokból Kucsák László szerzett meg többet, így övé a XVIII. kerületi mandátum.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr26015068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanarienvogel 2014.04.12. 10:43:35

A két diplomát, amit beírt az önéletrajzába, de valójában nincsen a birtokában, sikerült már megszerezni??

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.12. 10:53:54

jó lenne ha nem lenne meg a kétharmad, talán akkor több esélyünk van nyerni a pályáztatásokon.

Kandeláber 2014.04.12. 11:13:08

A diplomátlan szoci.
Bár sulcpapa Brüsszelben nyolc elemivel nyomja szociként.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 11:45:25

Teljesen fölösleges számolgatni. A matematikai kétharmadhoz közeli végeredmény is több, mint elég.
Ugyanis az esetleg hiányzó, pár szavazatot vagy megveszik kilóra, vagy kialkudják egyéniben, nem kell hozzá pártpaktum.

Ha nemes a cél, még mindig ott a Jobbik vagy az igazi Trebitsch, akarom mondani LMP.

A szimbolikáján túlmenően nincsen már valódi jelentősége annak, hogy meglesz-e kétharmad? Tök mindegy.

Robinzon Kurzor 2014.04.12. 11:55:28

@Kanarianvogel:

Érdekelne engem ez az önéletrajz, kifejezetten az, amiben a két diploma van.

Tudnál adni egy linket?

Bell & Sebastian 2014.04.12. 12:16:07

@Robinzon Kurzor: Már kijavították, mint Rogán a szütyője tulajdonjogát. Van magának Hello Kitty! -s hátizsákja? Orozza el egy kislánytól, ha be akar vágódni Mágnes asszonynál, hátha fejlesztene a finom-motoros képességein. Az nem állítom, hogy például képes lenne egy cigót megtanítani síelni, de pulóver kötögetéshez azért elégséges lenne az új, emelt szintű tudása. :)

Kandeláber 2014.04.12. 12:55:57

@tesz-vesz: A következő választásokon nagy esélye van a Jobbiknak.
Azaz nekünk.
Az úgynevezett "baloldal" pedig...
@Bell & Sebastian: Valami Sós nevű prominens cucinak is visszavonták a doktoriját, mint Schmitt Pajának.
Persze ez nem hír manapság.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 13:09:14

@Kandeláber: Nagyon helyes, egészen közelről ismerek olyat, aki kettőt is írt, magának még sincs. Ezért hát nincs is min izgulnia. Furcsa is lenne, ha címmel mérnék az emberséget.

Ha egy borderral odébb (például nekem) helyből járna, már ennek tudása is elégséges.

Kandeláber 2014.04.12. 14:04:19

@Bell & Sebastian: Ágika viszont a maszop oktatási szakpolitikusaként adta el magát jó ideig.
Nem tudom, milyen területeken tevékenykedett eddig, de időnként nagyon magabiztosnak és fölényesnek tűnt.
Hát ez kevés.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:16:36

@Kandeláber: Tegye a szívére a kezét és vallja be, egy attraktív nőnek maga is többet hisz el, mint egy öregecskedőnek.

Már a hatéves zigóták is a csinos tantónérire hajtanak, aki aztán csak írni képtelen megtanítani őket, a pofozkodós Mármindentlátottat meg kerülik, mint a saját bűneiket.

Az nem mindegy, hogy megfogdosni szeretnénk-e a művésznőt vagy akcióban látni azt, hogyan fedezi a mi hátunkat.

Kanarienvogel 2014.04.12. 14:17:55

@Robinzon Kurzor: Mielőtt elkezdték firtatni a diplomáit, az szerepelt az önéletrajzban megszerzett "egyetemi diploma" és a másiknál "diplomavédés 2011.január", majd hirtelen átjavították.
Most ez az aktuális:
mszp.hu/parttag/kunhalmi_agnes

Engem az is érdekelne, hogy miért nevezi magát oktatáspolitikusnak, amikor ehhez sem tapasztalata, sem végzettsége nincsen.

Robinzon Kurzor 2014.04.12. 14:22:05

@bbjnick:

Ebben ("Előtte") sincs ott, hogy diplomája lenne.

De alapvető szövegértési készségeket elvárni teljesen irreális, ez ismét bebizonyosodott.

Ha egy politikus nem a megszerzett végzettségét írja le, hanem azt hogy mely képzésen vett részt, akkor az tuti, hogy nem végezte el.

Aki ezt nem tudja, annak ott a békemenet és a rezsiharc.

(Ágikának azért beírok egy fekete pontot, mert tőle többet vártam.)

Robinzon Kurzor 2014.04.12. 14:22:54

@Kanarianvogel:

Na, akkor mutasd már ezt a "megszerzett diplomát"!

Robinzon Kurzor 2014.04.12. 14:24:07

@Bell & Sebastian:

Ezen a szinten tényleg nem szükséges reagálnod arra, amit írok.

Kandeláber 2014.04.12. 14:29:46

@Bell & Sebastian: Azért ez a diplomátlan Ági nem annyira attraktív. Inkább olyan tenyeres-talpas kisvárosi első generációs értelmiséginek (?) tűnik.
Persze a druszájához és elvbarátjához, Vadaihoz képest ő egy B'52-es.
Nekem speciel Szabó Timi jobban bejön, még ha táskás is a szeme alja.:D

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:35:01

@Kanarianvogel: Számba veendő lehetőségek

№1. - Mert ideológiailag fejlett és igénye, az lenne rá. A kommunizmusban márpedig az igények nyernek legvégső kielégülést, a lehetőségek csak az átmeneti szocializmus időszakában mérvadóak.

№2. - Végső soron minden kiskutya menet közben tanulja meg az ugatást, ennek ellentmondóan a szociknál inkább az oktatáspolitikus -származás -mint a portfólió legértékesebb része- figyelembevétele a gyakoribb metódus, ettől olyan sikeresek.

№3 - Vagy ő a koronaőre Kovács László Szent Alsógatyájának, ez a legvégső tippem.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:40:21

@Robinzon Kurzor: Abszolutóriumnak hívják a záróvizsgáról az indexbe bevezetett dokumentumot.
Ha van diplomája, azaz készített diplomamunkát, megvédte, csak a nyelvvizsgája hiányzik, akkor az valamelyik páncélszekrényben várja sorsa jobbra fordulását, dékáni pecsét és aláírás nélkül, azaz nincsen neki, így meg sem mutatható.

Kanarienvogel 2014.04.12. 14:41:16

@Robinzon Kurzor: Vegyél vissza ebből a stílusból. Egyik oldalhoz sem csapódom, még csak nem is élek Mo-on, pontosan az ilyen Kunhalmi és hozzá hasonló emberek miatt, akik semmihez nem értenek, de olyan magabiztossággal nyomulnak és hazudnak, hogy felfordul tőlük a gyomrom.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:44:30

@Kandeláber: Na most erre mit mondjak, főleg a feleségemnek, ha bejön. :)

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:49:23

@Kanarianvogel: Ez egy terápiás központ, mindenki orvosi javallatra irkál ide. Az első és a végső stádiumban lévők az oldalbokszban tartózkodnak, itt meg azok, akikről nem lehet eldönteni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.12. 14:51:20

@Kanarianvogel:

Szerintem pedig teljesen mindegy; Kunhalmi Ágnes esetében különösen. Ismerjük Kunhalmi Ágnes politikai arcélét, teljesítményét, ugyan, mit változtatna azon (az), ha befejezné tanulmányait?:-)

Bell & Sebastian 2014.04.12. 14:53:56

@bbjnick: Mennyi most a nyelvpótlék? Pont annyit.

Kanarienvogel 2014.04.12. 14:56:39

@Bell & Sebastian:

Ha nem ismerném, akkor azt hihetném, hogy egy szupertehetség, mert alig 20 évesen már a Miniszterelnöki Hivatal egyik titkárságvezetője, míg mások ebben a korban még egy gyakornoki pozícióban sem nagyon reménykedhetnek. Ágnes karrierje innen már meredeken ívelt felfelé. Döbbenetes hogyan kerülnek emberek bizonyos pozíciókba és mennyire elhiszik magukról, hogy arra a feladatra alkalmasak.

"2004-2006: Miniszterelnöki Hivatal – Miniszterelenöki Kabinetiroda. Társadalompolitikai Főosztály, titkárságvezető"

Alfőmérnök 2014.04.12. 15:05:28

@Kanarianvogel: Biztos van benne néhány méter fasz.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 15:07:47

@Kanarianvogel: Akkor az egyes és kettes pont automatikusan összeadódik. Származása a történelem homályos múltjába vessző, nagyon ősi Díványy család sarja.

Kanarienvogel 2014.04.12. 15:12:40

@bbjnick:
Ilyen értelemben tökéletesen igazad van.

Viszont még mindig nem tudok szótlanul elmenni amellett, hogy mekkora arccal nyomulnak a politikai életben olyan emberek, akik a képességeik alapján valójában az érettségit sem szerezhették volna meg. Nem tudom K.A. pl. honnan meríti azt a penetráns magabiztosságot, amivel szemrebbenés nélkül beszél bármiről amiről halvány fogalma sincs.
Mindemellett Kunhalmi gyakran olyan dolgokra ragadtatja magát, hogy pl. nyilatkozataiban gyakran "kollégának" nevezi a pedagógusokat (nem tudni milyen alapon), és erre a stabil alépítményre építi aztán a további semmitmondó ostobaságokat, ami még kiesik a száján.

Bell & Sebastian 2014.04.12. 15:16:16

Évi egy kilométer a kötelező minimum és most mindenki számoljon csak gyorsan utána! Akinek csak pár méter jutott, az gyorsan lépjen ki a szocialista pártból, mert nem neki való. Számottevő magömlést csak a Fidesz mezőgazdasági szekciójától várhat el a jövőben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.12. 20:46:06

na most az a lényeg, hogy a választópolgárok 45%-a szavazott a fideszre, hogy lesz ebből 2/3? nem szégyellitek a pofátok, így átírni a választási törvényt?
mivel 660 ezer emberrel kevesebb szavazott a fideszre mint 2010-ben, 2010-es szabályokkal nem lett volna meg a 2/3

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.12. 21:35:29

@tesz-vesz:

Nem a választópolgárok 45%-a szavazott a Fideszre, hanem a szavazó választópolgárok 45%-a. A választójogi törvény átírása (pedig) semmiben nem változtatta meg az esélyeket, hiszen ha az MSZP & Co.-ra szavazott volna a szavazó választópolgárok 45%-a, akkor most nekik is 2/3-uk volna.

:-)

bz249 2014.04.13. 08:05:06

@bbjnick: "hiszen ha az MSZP & Co.-ra szavazott volna a szavazó választópolgárok 45%-a, akkor most nekik is 2/3-uk volna"

Ez igy ebben a formaban azert nem teljesen igaz... a mostani 2/3-hoz kellett:
- egy kis jatek a regi rendszerrel
- hatarontuli szavazatok
- 44.5:25.5:20

Igazabol a mostani rendszer egy kicsit jobban erositi a gyoztest, de a lenyeg a centralis eroter nevu ize.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.13. 11:49:40

@bbjnick: @bz249: így van. azért azt lehetett tudni, hogy magukra írják a törvényeket

engem amúgy hót nem érdekel mennyien szavaznak, sőt azt mondom, inkább maradjon otthon az összes hülye.

Bloodscalp 2014.04.13. 19:34:31

@tesz-vesz: @bz249: @bbjnick: ezt a választást ahogy évek óta mindent - törvényesen csalták el(anno a mandiner lelkesen kiállt az új rendszer mellett). Szomorú hogy a határon túliak döntő része odaszavazott, szerencsétlenek csak a médiából/másodkézből tájékozodnak. Hiba volt szavazati jogot adni.

Robinzon Kurzor 2014.04.14. 12:08:30

@Kanarienvogel:

Kicsi huszár, azt állítottad, hogy egy korábbi cv-jében "megszerzett diploma" szerepel.

Erre kellene adni egy linket.

Ha nem megy, azzal sincs nagy gond ... van, hogy az ember rosszul emlékszik.

De amíg se link nincs, se el nem ismerted, hogy nem tudsz forrás mutatni, addig neked kéne visszavenni a stílusból, kanárimadaram.

Robinzon Kurzor 2014.04.14. 12:15:38

@Bell & Sebastian:

Te tényleg szellemi fogyatékos vagy?

A kérdés arra vonatkozott -- és egy alsós szövegértési készségeivel ez felfogható --, hogy hol állította Kunhalmi (vagy az MSZP), hogy "megszerzett diplomája" van.

Erre jössz a felsőoktatási alapismereteiddel.
(Első generációs értelmiségi vagy, akinek ez nagy újdonság volt?)

Bell & Sebastian 2014.04.14. 12:35:12

@Robinzon Kurzor: A törölt portfóliójában, te majom! Amit kijavított, miután rácsapott a sajtó. Az MSZP -s profilján, például. Még a Híradó is mutatta.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.14. 13:05:24

@Robinzon Kurzor: Parancsolj:

web.archive.org/web/20120224031421/http://mszp.hu/parttag/kunhalmi_agnes

A Wayback Machine szerint 2012. február 24-én még "egyetemi diploma" szerepelt, aztán 2012. április 20-án már nem:

web.archive.org/web/20120420005910/http://mszp.hu/parttag/kunhalmi_agnes

Vagyis a dolog régebbi keletű, mint ahogy a kampányban elővették, ez nem volt fair. De KÁ sem tett meg mindent, még 2012-ben egyértelműsíthette volna, hogy miről van szó.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.14. 13:13:00

@Robinzon Kurzor: Egyébként figyeld az életrajzot, 2002-ben érettségi, 2004-től már titkárságvezető a Miniszterelnöki Hivatalban, 2006-tól önkormánzati képviselő. "Életében egy percet sem dolgozott" - szokták mondani az ilyen politikusokra. Ha egy konzervatóriumos vagy mandineres lyány fut be ilyen karriert, az mit kap a kommentelőktől? :)

Robinzon Kurzor 2014.04.14. 20:34:45

@Holger Hartland:

Köszönöm!
(De miért segítettél nekik? Még elszórakoztam volna egy darabig ...)

Én csak azt nem értem, hogy ezek az ifjú pajtások és pajtásnők miből gondolják, hogy ez nem fog kiderülni; hogy az ellenoldalnak nincs egy komplett különítménye arra, hogy a legszélesebb körű környezettanulmányt végezzék el az összes jelöltön, különös tekintettel az ilyen könnyen ellenőrizhető részletekre.

Na mindegy, ez legyen az ő bajuk.

Robinzon Kurzor 2014.04.14. 20:38:38

@Bell & Sebastian: "Még a Híradó is mutatta."

Sőt, apukád meg kamionos és ő mondta.

Aki a Híradóra mint érdemi forrásra hivatkozik, az még az élet alapvető, mindennapos ügyeinek önálló vitelére is alkalmatlan.

Ettől persze még lehet aranyfokozatú, önmagával kitüntetett élkommentelő itt a Mandineren.: a kettő nem zárja ki egymást.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.14. 20:49:47

@Robinzon Kurzor: Ja, hogy ez egy játék volt... bocs. Az még a szép, hogy Kunhalmi oldalát valamikor két éve frissítették, akkor szedték le onnan az "egyetemi diploma" szöveget, de a másik oldalról csak most, a kampányban olvasták a fejére. A "Lőrinci blog" az oldal két évvel ezelőtt megváltoztatott állapotát vetette össze a most frissített állapottal, ahol már egyértelműsítve van a helyzet. Közben volt két év, amíg a végzettségnél a "... szak" szerepelt, de a "diploma" már nem. Amatőrség, ennyi idő alatt le kellett volna tenni azt a nyelvvizsgát... A Lőrinci blognak viszont negatív kampányból diploma jár.

Alfőmérnök 2014.04.14. 21:45:00

@Robinzon Kurzor: B&S nem önmagát tünteti ki, van egy bizonyos rajongótábora, aki kitünteti őt. Teve, MézesRozi, bbjnick és még néhányan; azok, akik humorosnak tartják, ha valaki olyanokat ír, hogy más "fajilag elég gáz", vagy "jó példa a fajkeveredés hátulütőire", vagy ha Cyklon B gázt ajánl gyógyszerül. Ők adják alá a lovat.
Közben az alember persze projektál és azt hiszi, hogy valakik "alám adják a lovat" (azok, akiket többé-kevésbé normálisnak tartok és ezért normális "hangnemben" beszélek velük).

picur3ka 2014.04.14. 21:45:31

@Holger Hartland:

Dehogy volt jatek. Jol elmagyarazta fennebb, hogy mert nincsen ugy, ahogy azt alsotagozatos olvasasertessel nem rendelkezok allitjak.

Robinzon Kurzor 2014.04.14. 21:51:56

@Holger Hartland: "Amatőrség, ennyi idő alatt le kellett volna tenni azt a nyelvvizsgát... "

Nézzük a pozitív oldalát: a fél frakció (bármelyik) konkrétan vette a nyelvvizsgáját.

Mert hát mi szükség van a nyelvtudásra egy kabinetfőnöknek ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.04.14. 22:46:13

@picur3ka: Kunhalmi adatlapján 2012 áprilisától már nem szerepelt az "egyetemi diploma" kifejezés, csak a szak. A fideszes kampányblognak látszó weboldal viszont két évvel később egy olyan képpel támadta be, amely még az "egyetemi diplomát" feltüntető oldalról készült. Elő volt ez készítve. Hogy miért nem tudom ennek ellenére sajnálni KÁ-t, már megírtam. Vannak történetek, ahol nincs pozitív hős.

@Robinzon Kurzor: Tényleg, azt el is felejtettem. :) Mi kell a diplomához, egy alap C plusz egy közép C? Egy oktatáspolitikus ugye amúgy is olvas idegen nyelvű szakirodalmat, neki elvileg a kisujjából kellene kiráznia...

picur3ka 2014.04.14. 22:56:47

@Holger Hartland:

Megertettem elsore is. De koszonom.
süti beállítások módosítása