Folytatnunk kell! (Schmidt Mária) − Mandiner négyévértékelő XXVII.
2014. április 06. írta: Redakció

Folytatnunk kell! (Schmidt Mária) − Mandiner négyévértékelő XXVII.

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöltük, sorozatunkat Schmidt Mária írásával zárjuk.

*

schmidt_maria.jpgSchmidt Mária: A cselekvésről

Az elmúlt négy év a cselekvésről szólt. Végtére is azért nyerte el Orbán Viktor és kormánya 2010-ben a magyar választópolgárok meggyőző többségének a bizalmát, hogy cselekedjen. A megszerzett erős felhatalmazás birtokában haladéktalanul neki is állt, hogy a válságba jutott nyugati modellt maga mögött hagyva új válaszokat keressen az előttünk álló kihívásokra. Abból a helyes felismerésből indult ki, hogy a válság előtti világhoz nem vezet vissza út, tovább kell tehát lépnünk, hogy a 21. század feltételei között is helytállhassunk. Miután közel és távol senki nem rendelkezett olyan kipróbált és bevált receptekkel, amelyeket egy-az egyben átvehettünk volna, nekünk kellett kitaposnunk a magunk számára azt az utat, amin elindulhattunk.

Orbán Viktor kormánya kétharmados parlamenti felhatalmazásából fakadó felelősségének és lehetőségeinek figyelembevételével, a magyar nemzeti érdekek elsőbbségének szem előtt tartásával kezdte el az előtte álló feladatok megoldását. Ehhez széles látókörre, felkészültségre, intellektuális bátorságra és eltökéltségre, kitartásra és állhatatosságra egyaránt szüksége volt. És nem lehetett tekintettel a régi, csődbe jutott modellhez kötődő személyek, szervezetek megannyi támadására, amelyeket a legtöbbször álságos módon „demokráciaféltésnek ”próbáltak beállítani.

Hab a tortán, hogy az állam megerősítésének és a közszolgáltatások állami tulajdonba vételének programja ellen pont az úgynevezett „baloldal” politikusai és szószólói kampányoltak és kampányolnak nálunk. Jóhiszemű feltételezés szerint azért, mert nem tudják, hogy a szociális piacgazdaság legeredményesebb időszakában, a jóléti társadalmak alapjainak megteremtésekor, vagyis egészen a nyolcvanas évtizedig mindenhol ez volt, sok helyen még ma is ez a gyakorlat. Aki nem nagyon jóhiszemű, az a mi kontónkra magukat degeszre kereső multicégek érdekeinek nem biztos, hogy egészen önzetlen képviselőit ismerheti fel bennük. Megmosolyogtató, hogy a kétezres évek közepe óta ez a magyar baloldal milyen lankadatlan lelkesedéssel képviseli a külföldi pénzemberek érdekeit hazánkban, sokszor hazánkkal szemben.

2006-tól, az MSZP-SZDSZ kormány és ennek következtében a hatalom elveszítette a tekintélyét, az állam és szervezetei működésében a kapkodás, a pótcselekvés és a tanácstalanság uralkodott el. Magyarországot legyengítette a széthúzás, a tétovaság. A válság óráiban a gyenge, igazi támogatás nélküli kormányzás terhét is viselnünk kellett.

És most újra itt van a „nagy csapat” és bizalmat kér tőlünk. Kivétel nélkül újra felsorakoztak, és azzal fenyegetnek bennünket, hogy azt akarják folytatni, amit a választópolgárok nagy többsége négy évvel ezelőtt elutált.

2010-ben a magyar választópolgárok megértették, hogy válságos időkben határozott vezetőre van szükségük.

Most, hogy határaink mentén a nagyhatalmak újra egymás erejét próbálgatják, még fontosabb, hogy olyan vezetőnk legyen, aki a magyar érdekeket és csak a magyar érdekeket képviseli, és akivel együtt megtaláltuk azt az utat, ami kifelé és felfelé vezet. Elindultunk. Most már végig kéne menni rajta.

Az elmúlt négy évben megteremtődtek azok a feltételek, amelyek esélyt adnak nekünk a továbblépéshez. Erőfeszítéseink közösek voltak. A sikereink is azok lesznek. De folytatnunk kell.

A szerző történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr175888787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Folytatnunk kell! − Mandiner négyévértékelő XXVII. 2014.04.06. 09:52:03

Olyan vezetőnk legyen, aki a magyar érdekeket és csak a magyar érdekeket képviseli, és akivel együtt megtaláltuk azt az utat, ami kifelé és felfelé vezet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.06. 09:09:33

"hogy a válságba jutott nyugati modellt maga mögött hagyva "

A következő téveszmék miatt száguld a szakadék felé a Nyugat:

Materializmus
Fejlődés
Tudomány
Demokrácia

További részletek a Professzornál.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/08/negy-lovas.html

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.06. 09:42:09

A kedves édesanyátokon kísérletezzetek. :-( És ez a banda nevezi magát konzervatívnak.

"Ehhez széles látókörre, felkészültségre, intellektuális bátorságra és eltökéltségre, kitartásra és állhatatosságra egyaránt szüksége volt." Na ehelyett voltak simicskák, stadionok és trafikmutyi.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2014.04.06. 09:51:26

„a magyar érdekeket és CSAK a magyar érdekeket képviseli” (kiemelés tőlem)

Így kell ezt, elvtársak. A világ egy nagy nulla összegű játszma, magyarán, ami másnak jó, az nekünk csak rossz lehet és fordítva. És különben is, báncsákamagyart.

freehckr 2014.04.06. 09:52:23

„azért nyerte el Orbán Viktor és kormánya 2010-ben a magyar választópolgárok meggyőző többségének a bizalmát, hogy cselekedjen”

Nagyjából a kisujját sem mozdította Orbán generalissimo és posztkommunista utódpártja a 2010-es nagyarányú választási győzelemért, ezzel kapcsolatban minden „dicséret” a Gyurcsány-Bajnai kormányokat illeti.

„a válságba jutott nyugati modellt maga mögött hagyva új válaszokat keressen az előttünk álló kihívásokra”

Lol, hát igen, a „válságba jutott nyugati modellben” sínylődő Írország, Spanyolország vagy Portugália még mindig nagyságrendekkel jobban áll mint Magyarország, Orbán generalissimo „új válaszai” pedig nagyjából további egy évtizedre biztosították, hogy egy tyúklépésnyit sem tudunk majd felzárkózni a „széthulló” nyugathoz...

„a 21. század feltételei között is helytállhassunk”

Mindezt különösen vicces annak tükrében olvasni, hogy a Fidesz-kormány nagyrészt technikai analfabéta inkompetens pöcsökből áll. Lásd mondjuk a 21. századi választási rendszerüket... vagy az eddigi legnagyobb ívű informatikai projektjüket, az online pénztárgépek bevezetését... és utóbbi módját.

A fenti luvnyánál ostobább kevés található a közéletben, nagyjából a Selmeczi-Kunhalmi szint...

freehckr 2014.04.06. 10:05:28

@Doomhammer: Kinézetre cuki... :) Selmeczi is dögös szöszi, korához képest kifejezetten... de könyörgöm, ne szólaljanak meg... :)

Yossarian1 2014.04.06. 10:06:17

Szervilis és ostoba seggnyaló.
Mit csinált 4 évig, a cseh 2-t nézte a tv-ben?
Abban a tv-ben amit az ország nézett,nem ez volt a műsor.

Yossarian1 2014.04.06. 10:10:56

@freehckr:
Ha már cukiság akkor inkább ő :-)

www.google.hu/search?q=demeter+m%C3%A1rta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gwtBU66jFcf8ywOizoGYBQ&ved=0CDwQsAQ&biw=1280&bih=620

Bevallom semmit se tudok róla és annyira nem is érdekel, hogy guglizzak.
Viszont a képek alapján cukibb, mint a Selmeczi vagy a Kunhalmi :-)

freehckr 2014.04.06. 10:15:25

@Yossarian1: Index is gyűjtött párat: index.hu/belfold/2014/04/06/szavazzon_a_legszebb_lepviselojeloltre

Azt mondjuk nem értem, hogy Brand Tara nevezetű, inkább transzvesztitának tűnő versenyző kinek nyerte el a tetszését az Index turbóliberálisai közt...

Szindbad 2014.04.06. 10:17:00

"Abból a helyes felismerésből indult ki, hogy a válság előtti világhoz nem vezet vissza út, tovább kell tehát lépnünk"

De hát ez totálisan hibás kiindulás, keziccskolom.

Szindbad 2014.04.06. 10:25:53

@kesztió: Hát bazmeg, ezek genetikailag utasítanak el bármilyen együttműködést.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.04.06. 10:27:25

@Schmidt Mária:

Ha én lennék a Schmidt Mária, én is így látnám.

Izo 2014.04.06. 10:35:10

"a válságba jutott nyugati modellt"
Hagyjuk már ezt a bullshitet! Szegény megtévedt magyarok is, ha nem tetszik, ami itt van, nem Moszkva vagy Peking felé veszik az irányt, hanem Nyugat Európába.

Más. Sokan, sokszor hivatkoznak a "magyar érdekekre", de hogy mi is ez az érdek, arról nem sok szó esik? Sőt, vajon minden magyarnak ugyanaz-e az érdeke?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.04.06. 10:43:00

@freehckr:
Selmeczi nem tetszik, sajnálom. Úgy néz ki, mint valami lestrapált biztosítási ügynök.

Kunhalmi ezzel szemben úgy néz ki, mint a dögös tanárnéni, akit minden apuka szeretne a gyereke osztályfőnökének (hogy aztán lelkesen járhasson szülőire).

tevevanegypupu 2014.04.06. 10:48:35

Szerintem is..és akinek nem tetszik nyugodtan menjen a következő négy évben szerencsét próbálni a fejlett nyugati demokráciába vagy esetleg Bissau-Guineába, azt mondják az mszp-nél van a páncélszekrény, szívesen adnak belőle ilyen hasznos célokra.

freehckr 2014.04.06. 10:51:21

@tevevanegypupu: „akinek nem tetszik nyugodtan menjen a következő négy évben szerencsét próbálni a fejlett nyugati demokráciába”

Igen, ez ismerős, az „el lehet menni” politika... sajnos mennek is, ahhoz képest túl sokan, hogy egyes előrehaladott állapotban lévő elmebetegek „kalandvágynak” jellemezzék...

Pelso.. 2014.04.06. 10:56:48

A többi értékelőhöz viszonyítva is nagyon gyenge seggnyalás, a legcsekélyebb érdemi mondanivalót is mellőzve.

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 10:59:39

"Az elmúlt négy évben megteremtődtek azok a feltételek, amelyek esélyt adnak nekünk a továbblépéshez."

Tetszőleges MSZMP-kongresszus záró gondolatai.

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 11:05:47

Amúgy ez a nő a mintapéldánya a kritikátlan seggnyaló "jobboldali" értelmiséginek.

Erre a szintre a túloldalról talán csak Debreczeni vagy Bauer tudott lesüllyedni 2010-ben, de az ő mentségükre legalább felhozható annyi, hogy részben azért végül igazuk lett.

A "nemzeti érdek" (vö: a Roszatom legvidámabb barakkja), a "hanyatló nyugat" (vö: London a második legnagyobb magyar város), az "intellektuális bátorság" és a "széles látókör", amivel az Orbán-kormány intézte az ország ügyeit.

Bell & Sebastian 2014.04.06. 11:06:03

@bbjnick: Maga is így látná? Nem hiszem, mert általában oda lövünk, ahová nézünk.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.06. 11:18:21

Ooo, bazz, ez tul magas labda. Maradjunk annyiban, hogy ez a no nem komplett. Nem rokona o Matolcsy mesternek? Szemuk allasabol gondolom, meg mindketten pont ugyanolyan okosakat tudnak bofogni.

@Izo:

Hanyatlo nyugat... Ja, majd a Karpatok Svajca, Magyarisztan kuld hitlerszalonnat az ehezo amerikai, sved es nemet melosoknak.

Komolyan ezek el is hiszik, amit mondanak? Vagy ez ilyen raolvasas, hogy ha sokat szajkozzak, akkor ugy lesz?

Fideszesnek lenni olyan, mint a vallas. Nehezen gyogyithato elmebaj. A kulvilag eszleleset teljesen eltorzitja.
Amugy szep kozhelygyujtemeny ez a poszt, egy az egyben mehetne modoros blogra.

Bell & Sebastian 2014.04.06. 11:18:39

@Doomhammer: A jó biztosítási ügynök két, legfontosabb ismérve a rövidlátás és aranyér. Selmeczi inkább a szoliban felejtett (crisp -üzemmód), mondabeli szöszi.

Különben is, milyen parlament mán az olyan, ahol alig beszélnek nyelveket? Héberül meg konkrétan egy se. Hát a magyar.

Ne kívánja Kunhalmit osztályfőnöknek, Kiskunmajsáról inkább tehenet vegyen, hosszútávon jobban jár vele.

tevevanegypupu 2014.04.06. 11:19:00

@freehckr:

Na erről tudnék mesélni magának, hogy az elvonuló magyarok mostanában milyen sikerrel kalandoznak..sajnos. De hát rosszul érzik itthon magukat, szerintem akkor meg kell próbálniuk máshol, ma már az Unió egy nagy család ugyebár..a magyarokat pedig különösen nagyon szeretik mindenhol..:)

Bell & Sebastian 2014.04.06. 11:21:02

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Megérintette a dzsihád szelleme? Dörzsölgetett volna inkább mást, nem az a nyomorult olajlámpát.

Bell & Sebastian 2014.04.06. 11:25:07

@tevevanegypupu: Nincs baj, az első szállásadó nagy valószínűséggel egy magyarul tudó román cigány lesz, aki havi 300 -ért még ingyen képzést is biztosít élelmesség -ügyben. Edénybemutató, ingyen ebéd és szóróajándékok mellőzésével.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.04.06. 11:46:51

"... a szociális piacgazdaság legeredményesebb időszakában, a jóléti társadalmak alapjainak megteremtésekor, vagyis egészen a nyolcvanas évtizedig mindenhol ez volt, sok helyen még ma is ez a gyakorlat."

Ezt komolyan leírja egy magát konzervatívnak valló történész?

Bell & Sebastian 2014.04.06. 12:18:20

@stoic79: Közszolgáltatások állami tulajdonban.

Nálunk ez így volt, nagyrészt nyugaton is és sok területen, sok országban így is maradt. Mi köze a tényeknek a politikai beállítottsághoz?

Az állam rossz gazda, mi? Multit ide, ezeret!

Szindbad 2014.04.06. 12:39:39

@Bell & Sebastian: Az emúlt négy év nem nyilvánvaló példája, hogy milyen rossz gazda az állam?

tevevanegypupu 2014.04.06. 12:47:24

@Bell & Sebastian:

Aki azt hajtogatja, hogy menjen mindenki nyugatra mert ott bezzeg..annak halovány fogalma nincs arról, mit beszél és mire bíztatja a fogyasztástól kissé meggárgyultakat. Tényleg nagyon sajnálok mindenkit aki csak úgy nekiindul, hogy ott van a Kánaán..mert rettenetesen nagyot fog csalódni..Borzasztóan nehéz helyzetben van Nyugat-Európa is, nem olvasnak ezek újságot??

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.04.06. 13:18:33

@Bell & Sebastian: "Közszolgáltatások állami tulajdonban. "

A szociális piacgazdaság nem ezt jelenti. Ez arról szól, hogy a nyugdíjat, a segélyt, a munkát, az oktatást, az egészségügyet stb. mind az állam biztosítja. És ez a rendszer csak hitelből tartható fent, aminek következtében hosszú távon becsődöl (mint a Kádár-rendszer).

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.04.06. 13:21:09

@Bell & Sebastian: "Közszolgáltatások állami tulajdonban. "

A szociális piacgazdaság nem ez, hanem hogy az állam biztosít nyugdíjat, segélyt, munkát, egészségügyet, oktatást stb. Ez a rendszer csak rövid távon működik, hosszabb távon becsődöl (lásd Kádár-rendszer).

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 13:29:42

@tevevanegypupu:

Pedig a Magyar Nemzet minden áldott nap megírja, hogy aznap is mennyit hanyatlik a nyugat, de ezek a buta emberek mégsem a vezércikknek hisznek, hanem a már külföldön élő-dolgozó rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek.

Ez tényleg érthetetlen!

tevevanegypupu 2014.04.06. 13:59:20

@Robinzon Kurzor:

Nekem nem a Magyar Nemzet írja meg. Ha valaki úgy megy ki, hogy már előre megbeszélt állása van akkor maradhat..de ha csak valaki úgy találomra, akkor sok sikerre nem számíthat. Ugyanis mindenhol munkanélküliség van, először mindenki saját polgárát alkalmazza vagy alkalmaz idegent is, de jóval alacsonyabb bérért..És már kezd elegük lenni az idegenekből..

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 14:54:58

@tevevanegypupu:

Fogalmad sincs a világról.

Egyébként a legtöbb kivándorló nem találomra megy ki, és nem hiszi azt, hogy ott kolbászból van a kerítés.
Azt ellenben tudják, hogy ugyanannyi erőfeszítésből sokkal jobb életet tudnak teremteni.

Azért mondok egy kivételt is: dolgozott nálam egy gyakornok srác, fel is vettem volna, de a diplomaosztó másnapján indultak Angliába.
Előtte már itthonról elkezdte az álláskeresést, de amikor eljött az utazás napja, még nem volt állása.
Kb. egy hónappal később lett, a szakmájában (amit nálunk is csinált).
Amikor bejelentette, hogy elmegy, annyit mondtam neki: megértem, és bár nekem ez gond, de az ő helyében én is ezt tenném, és hogy ha bárhová referencia kell, hivatkozzon rám nyugodtan, jót fogok róla mondani.

S=klogW 2014.04.06. 15:20:38

@tevevanegypupu:

Látja, habibi, legfeljebb szép lehet, de okos nem. Itt csak szabórebekáknak meg kunhalmiágneseknek jár a kvótanői nagy libi egyenjogúság. Magácskának meg legfeljebb a szája - amíg hagyják a liberális legények és meg nem találják a nagypapi manikűröskészletét vagy gumibotját.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.04.06. 15:26:06

@tevevanegypupu: Hát nem olvasnak ezek MTI-t? Nem néznek közszolgálati híradót? Tv2 Tényeket? Helyi Témát? Hát mit tudnak ezek a világról? Oszd nekik az észt, mami, a protekciós állami állásodból. :)

S=klogW 2014.04.06. 15:33:32

@Kettes:

Van, aki az ATV-t szereti, szekunda.
Nem lehet mindenki egyforma, a jobboldal képes tolerálni, hogy vannak más vélemények is.

teleorman 2014.04.06. 15:48:15

Hát igen, ilyen a magyar "független értelmiségi". Kormányértékelés címén kormánypropagandát szállít, amire pedig ott vannak főállású a párt- és kormánypolitikusok. Sajnos megerősíti a több, mint feltételezést: ehhez a kormányzathoz való viszony olyan, mint egy olcsó utazási iroda "package-tour"-ja: nem lehet mazsolázni belőle, együtt lehet csak az egészet megvenni. Nem lehet mondjuk a közmunka-programot szeretni, a trafikmutyit vagy a dühödt stadion-építési lázat viszont egyúttal nem szeretni: az már árulásszáma megy. Ezért olyan a közmédia, ill. a két pártüggő napilap, mint amilyen, és ezért írnak így a formálisan független, de azért talán mégsem (főigazgatóság stb.) véleményvezérek. Szomorú, hisz ezen már szinte a 80-a évek közepén is részben túljutottunk.

S=klogW 2014.04.06. 16:16:28

@teleorman:

mitől független bárki is, akinek véleménye van?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.04.06. 16:20:08

@kesztió: Nem tetszik valami, köcsög zsidó? Lehet alijázni.

tevevanegypupu 2014.04.06. 16:26:03

@S=klogW:

Nem szeretnek, maga is észrevette? Pedig tényleg nem akarok rosszat..:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.04.06. 16:26:09

@Robinzon Kurzor: Ostoba egy zsidó vagy, hallod-e! Most túl azon, hogy 2008-ban KSH adatok szerint többen vándoroltak ki, mint 56 után, tehát a te fajtád miatt menekül a magyar, mégsem ez számít. A világ megismerése csak hasznára lehet bárkinek, kivéve a zsidókat, mert ti képtelenek vagytok megérteni az emberi fajt. A nyugat hanyatlása viszont éppen abban mutatkozik meg, hogy az alávetett népek rabszolgamunkája nélkül összeomlana a gazdaságuk. Ezért lett franciaország niggerország, anglia is fekete, mint az üszök, és a németek szintén. Közben ezzel olyan problémát vettek a nyakukba, aminek a megoldásáról fingjuk nincs.

tevevanegypupu 2014.04.06. 16:30:36

@Robinzon Kurzor:

Örülök neki. Különben már többször írtam, hogy egyáltalán nem helyteleníteném, ha a fiatalok elmennének tapasztalatot szerezni ki a világba, nem árt az senkinek sőt..És meg is teszik elég sokan 2010 óta, mióta szabad munkaerővándorlás van. Ha valakinek szerencséje van és sikerül, sok szerencsét..de nagyon nehéz és sokszor inkább csalódással jár..

tevevanegypupu 2014.04.06. 16:35:13

@Mr Falafel:

Körülbelül ez van..kisebb munkákra vagy nagyon nehéz munkára felveszik a keleti országokból szerencsét próbálókat..de kevesebb fizetéssel, ami persze nyilván itthonról soknak tnik, de kint nem az..Nem is beszélve arról a gyanakvásról ami egy a keleti tömbből érkezettet fogad. És már kezd elegük is lenni, hogy a fejlődő országok, a volt gyarmatok után most a kiszabadult uj europai uniós népek is le akarják rohanni őket..

S=klogW 2014.04.06. 16:48:13

@tevevanegypupu:

Nálam maga már szerzett egy jó pontot anno Chomskyval.

tevevanegypupu 2014.04.06. 16:49:27

@S=klogW:

Kedvelem az öregurat..hát kétségtelenül megosztó személyiség.:)

S=klogW 2014.04.06. 16:58:54

@tevevanegypupu:

Itt Európában, ahol a baloldalnak komoly diktatórikus hagyományai sőt eredettörténete van, talán nem véletlenül nem sikerült karriert befutnia a gondolataival.

S=klogW 2014.04.06. 17:17:31

@tevevanegypupu:

Mondja, van magának nargileje?

Bell & Sebastian 2014.04.06. 17:26:52

@stoic79: De nem is arról, hogy monopolhelyzetbe segíti a Rinaldo Rinaldini Rt. -t.

@Szindbad: Másnak már elmondtam, hogy a kombinált rendszert preprapriperálom.

@tevevanegypupu: Észmunkához ott sem elég a pókember -jelmez, a pályázgatás sem kecsegtet sok jóval. Egy jó telefonszám és szerencse kell.

(A legjobb egy friss, amcsi céget kinézni, de ezt hivatalosan letagadom.)

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.04.06. 17:59:00

@Bell & Sebastian: "De nem is arról, hogy monopolhelyzetbe segíti a Rinaldo Rinaldini Rt. -t."

Nem az a két lehetőség van, hogy valami vagy állami tulajdonú, vagy államilag támogatott multi.

S=klogW 2014.04.06. 19:19:22

Megcselekedtem, mit megkövetelt a Haza.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2014.04.06. 19:39:13

@Mr Falafel:

1. Igen, nem tetszik valami.
2. Nem vagyok köcsög.
3. Nem vagyok zsidó.
4. Így értelmszerűen nem tevődik fel az alijázás (Románia amúgy is valamivel elviselhetőbb hely, mint Magyarország).
5. Elsöprő az iróniának álcázott humorod.

S=klogW 2014.04.06. 19:54:00

@kesztió:

rommagyar díszpéldány

tevevanegypupu 2014.04.06. 19:56:09

@S=klogW:

Nincs nargilém, eszembe nem jutott soha..nem muszáj mindent utánozni. :), ahogy gondolom a magyarok legtöbbjének sincs bő gatyája meg hímzett rokolyája..:) Európában egyébként - mármint nyugaton - gőzük sincs arról, mi az, hogy baloldal..egyébként úgy meg tudta őket vezetni Sztalin és még most is annyira meg tudják vezetni őket a maoisták például az EU-ban..Normális, szociálisan érzékeny gondolatokra bezzeg úgy reagálnak mint egy fatuskó..nem is csodálni, mind gazdag..

tevevanegypupu 2014.04.06. 19:59:39

@Bell & Sebastian:

Igy van..ha valakinek van már kint valami pereputtya és hajlandó egy ideig tángálni a kitántorgottat, akkor talán..de egyébként ugyan olyan nehéz mint itt. Sőt mi több..borzalmasan..kikészíti az embert, örökös létbizonytalanság és az egyedüllét meg a gyanakvás sem teszi könnyebbé a dolgot. Sikerülhet persze, de sikerülhet itthon is..

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:32:38

@tevevanegypupu: Kicsit nosztalgiáztam, a 2010-es kommentfolyamot olvasgattam a választások kapcsán. Ilyeneket találtam.

"tevevanegypupu 2010.04.26. 11:39:16
@Doomhammer:

A Jobbik - foleg Marcius 15 ota - rettentoen elqurta a renomejat, Vona sziven szurta sajat magukat..Csakis es kizarolag a fideszen mulik, hogy meddig letezhetnek meg. Par szazalekos partocskanak azert valoszinuleg megmarad, mindig voltak nalunk - ahogy az a bizonyos varosi ertelmiseg (foleg budapesti) is letezik - olyanok akik felreertik a nemzeti erzest es inkabb kulsosegekben szeretik megmutatni, hogy "nagy magyarok vagyunk es mindenki mas vonuljon masodik sorba". Ha a biztonsag kerdese megoldodik,az eleve olyasmi lesz, ami meg a gazdasagilag kellemetlen intezkedeseket is enyhiteni tudja. Valoszinuleg csodat epeszu ember nem var Orbanektol az elso idokben (sem), jelenleg egy kis ideig mar az is eleg, hogy vegre ujra polgari kormany van, es akik mar a valsag elott tonkretettek az orszagot nagyon sulyosan megbunhodtek csak a valasztas eredmenyetol is.

Az mszp valoszinuleg akkor fog noni, ha a regieket eltunteti es nem utolso sorban elsokent Gyurcsanytol szabadul meg.Gyurcsany alakitson uj partot ha tud.Viszont talan lesz felelossegre vonas, ebben az esetben lehet, hogy mas gondjai lesznek.(:"
mandiner.blog.hu/2007/01/01/unio_erdellyel?fullcommentlist=1#comments

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 20:33:39

@Mr Falafel:

Gyerekes kis pöcs vagy, párbajképtelen.

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:34:28

@Alfőmérnök: "tevevanegypupu 2010.04.26. 13:34:11
Kimeletes elszamoltatas? Dehat ezekkel szemben hogy lehetne barki is kimeletes? Hatvan evet kellene szamonkerni, erre nem eleg meg kormanyzati ciklus sem, annyian vannak es olyan bunoket kovettek el.Csak az utolso nyolc ev remalom, nem is beszelve a rendszervaltas elotti evekrol. Mifele kimeletet varnak azok akikben soha semmi szanalom, jo erzes es becsulet nem volt?

Szűrés
Válasz erre
Grift · gozdom.blogspot.com/ 2010.04.26. 13:38:35
kíméletes elszámolás? hát persze. sötétzárka, napi verés, körömtépés.

Szűrés
Válasz erre"

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:36:28

" tevevanegypupu 2010.04.26. 16:17:02
Ha a fidesznek lennek nepszerutlen intezkedesekkel kezdenek: megengednem a gardat, az egyenruhat, eltorolnem a holocauszt-tagadast bunteto torvenyt, nem hoznek torvenyt a kommunizmus buneit tagadok ellen, es a szovjet felszabadulasi emlekmuvet elvinnem valamelyik temetobe jo hatra. Szobortatnek Telei Pal szobrot, esetleg talan Bethlen Istvant vagy Tisza Kalmant is, es tobb turult a varos kulonbozo pontjaira, ez utobbiakat csak ugy, mert miert ne? Kamionokat nem engednek Budapest teruletere de traktorokat igen, sot lovas kocsit is..es igy tovabb, egyi fontosabb dolgot a masik utan.(: "

Robinzon Kurzor 2014.04.06. 20:38:02

@tevevanegypupu: "Ha valakinek szerencséje van és sikerül, sok szerencsét..de nagyon nehéz és sokszor inkább csalódással jár.."

Ez a tipikus "merjünk kicsik lenni" hozzáállás.
Csak a szerencsén múlhat, jaj, inkább ne csináljunk semmit, hátha csalódás lesz a vége.

Ez elől a mentalitás elől menekülnek azok a fiatalok, akiket még nem fertőzött meg ez a kór ...

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:38:49

" tevevanegypupu 2010.04.26. 19:15:18
@Grift:
Ne legyen mar ilyen kategorikus, mindenki attol fel akitol akar es mindenki arrol fantazial es kombinal amirol kedve van. A jobbikot egyebkent tenyleg a fidesz hivta letre, de ki gondolta roluk, hogy eppen majd a fideszt tekintik elso szamu ellenseguknek? Hogy annyira elmergesedik az orszag keleti feleben a helyzet, hogy kifejezetten radikalis megoldasok szuksegesek, es erre a szavazok megtalaltak a nekik megfelelo jobbik programjaban a megoldasokat?Ha a fidesz okos es nem torodik folyton azzal, mint mondanak kulfoldon, es mit siparog Lendvai meg az alairok, akkor ujra engedelyezne a gardat is, meg az egyenruhat is, arpadsavos-szeru zaszlo detto. Nem nacik, es amennyiben fasisztak, hat lelkuk rajta, ezzel az erovel Amerika fel lakossaga is az.

Az igazi veszelyt a demokraciara az lmp jelenti. Lathattuk, hogy par szazalekos partok mit muveltek az orszaggal husz ev alatt. Meg ilyen husz evet mar nem birnank ki,meg egy zsarolo kis partocskaba az orszag vegleg tonkremegy. "

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:48:57

" Elpet · nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.27. 07:57:51
Majd nézzék meg az m1 Ma Reggel műsorából Finszter Géza kriminológussal és Tálas Péter biztonsági szakértővel készített beszélgetést, ahogyan előre fanyalognak az új kormány rendteremtési elképzelésein, és az alulról építkező közbiztonság elveiről áradoznak, elutasítva ugyanakkor a gárdaszerű megoldásokat. A politikai indíttatású, pártos értelmiségi mellébeszélés tipikus esete. A szakértők valószínűleg elfelejtették felemelni a szavukat, amikor a szocialista-szabaddemokrata kormányok hagyták szétrohadni a vidék közbiztonságát.
Központosított, kemény rendvédelmet akarok. "

tevevanegypupu 2014.04.06. 20:49:13

@Robinzon Kurzor:

Hát nekem ezt ne mondja..tudom miről beszélek, nem gondolja, hogy csak úgy tapasztalatok nélkül mondom azt, hogy nagyon nehéz.

tevevanegypupu 2014.04.06. 20:50:52

@Alfőmérnök:

cicám négy év telt el azóta..eddig azt hittem, hogy csak griftbe szerelmes, ki hitte volna, hogy engem is ilyen nagy figyelemre méltat..:)

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:57:39

"
tevevanegypupu 2010.04.26. 18:16:21
@bz249:
Azokat, akik ilyen nemzetkozi szerzodeseket kikenyszeritenek valoszinuleg nem a szovjetek szabaditottak fel, es ultek a nyakukon evtizedekig. 1956 ota meg duplan is gyuloletes az az emlekmu. Mindenkinek kotelessege tiszteletben tartani halott katonak sirjat, sok temetoben latom, hogy nemet es szovjet katonaket is gondozzak, de a "felszabaditasi" emlekmuvekkel minden orszagnak joga lenne eldonteni, mit is tegyenek vele. "

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:58:11

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2010.04.26. 18:23:47
@bbjnick: google folyamatos obstrukciója egy átgondolt viselkedésre utal. Ő valójában egy echte liberális arc, aki mindent megtenne, hogy a fideszben az ún. liberális vonal kerekedjen fölül.

Ezért szemrebbenés nélkül képes hazudni, és visszataszító csicska módra majmolja a doomhammeri antifaszta krédót . ) "

Alfőmérnök 2014.04.06. 20:59:38

" gloire · alkaloida.blogspot.com/ 2010.04.26. 21:17:58
@Loxon: Jó nem? A kamukéró nickkek olyan átlátszóak lettek így a választás után, mintha röntgen sugár alatt néznénk . ) "

Alfőmérnök 2014.04.06. 21:07:26

" Loxon · konzervativok.blogspot.com 2010.04.27. 07:48:03
@elGabor: „Mivel nincs tévém és csak homályosan tudom, mivel foglalkozott Kondor és Fricz az elmúlt években (utóbbitól időnként olvastam a következmények nélküli országot), elég tanácstalan vagyok, hogy ez mit jelenthet.”

Mondok egy jóslatot, ami szélsőjobboldali körökben közszájon forog: a Fidesz judeokratikus diktatúrája keményebb és igazságtalanabb lesz, mint az MSzP-é volt, körülbelül a Rákosi-korszakhoz hasonló. (Nota bene: nem a szocikkal egybehangzó szempontról van szó, hanem a széljobb szerint a Fidesz lett az új, mega-SzDSz.)

Én ezt a fura jóslatot távolságtartással kezelem ugyan, de megfontolandó és minden látszat ellenére nem lehetetlen, ezért figyelni kell rá.

Mindenesetre Kondorról elég sok zűrös hír kering (nem szélsőjobboldali, hanem inkább állítólagos kommunista múltja és összefonódásai miatt — igaz ami igaz, Thürmerrel beszélgetni a könyvéről nálam sem fér bele a „nyitottságba”), Fricz esetében nem vagyok tájékozott. A CÖF számomra a sokat hallott néven kívül nem sokat mond.

A honlapjukat sem nézegettem:
civilosszefogas.org

Orbánék bizonyára olyan információkkal rendelkeznek, amelyekkel indokolni tudnák (ha akarnák) a fenti személyek eltávolítását.

Elpet meg majd úgyis elmondja a politikai osztályról, hogy ez csak mogyiosztás-kérdés, amiben nem lehetünk érdekeltek.

Kuruc-értékelő:
kuruc.info/r/6/58716/

*

Ezt az EU-csendőrségről:
szolnok.jobbik.hu/content/%C3%A9s-j%C3%B6n-h%C3%B3d%C3%ADt%C3%B3-hadsereg-az-eur%C3%B3pai-csend%C5%91rs%C3%A9g

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4713

http://www.eurogendfor.eu/ "

Alfőmérnök 2014.04.06. 21:08:12

" Elpet · nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.27. 07:57:51
Majd nézzék meg az m1 Ma Reggel műsorából Finszter Géza kriminológussal és Tálas Péter biztonsági szakértővel készített beszélgetést, ahogyan előre fanyalognak az új kormány rendteremtési elképzelésein, és az alulról építkező közbiztonság elveiről áradoznak, elutasítva ugyanakkor a gárdaszerű megoldásokat. A politikai indíttatású, pártos értelmiségi mellébeszélés tipikus esete. A szakértők valószínűleg elfelejtették felemelni a szavukat, amikor a szocialista-szabaddemokrata kormányok hagyták szétrohadni a vidék közbiztonságát.
Központosított, kemény rendvédelmet akarok. "

Alfőmérnök 2014.04.06. 21:10:07

" Doomhammer · tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.04.27. 09:33:12
@gloire:
"Amint látja, a terelés itt is megy a mai napig."

Sajnalom, a gardazas nem tereles. Van egy birosagi itelet a gardazas ellen. Erre ez a politikusbunozo Vona kijelenti, hogy o tesz erre es lekopi a torvenyeket.

Mar miben lenne ez kulonbozo attol a tyuktolvajtol, aki ugyanezt mondja? A hocipom tele van azzal, hogy BMW-rol es Armanirol almodozo senkihazik a torvenyeken felul allonak kepzelik magukat. Magyarorszag arra IS szavazott, hogy ennek vege legyen.

Elvarom, hogy Vona ellen, sot, a Magyar Garda minden nyilvanos felbukkanasa ellen azonnali rendori fellepes tortenjen. A Gardanak vege. Aki ezt nem erti meg, az tapasztalja meg, milyen az a berrettegok altal annyira szidott rendpartisag. "

Alfőmérnök 2014.04.06. 21:16:33

@tevevanegypupu: Senkibe nem vagyok szerelmes, csak szemezgetek. :) Az mondjuk mókás, hogy éppen Griftet tartja szívem választottjának, miközben a gyermeki eszével a liberálisok közé sorol.

S=klogW 2014.04.06. 21:23:22

@Alfőmérnök:

Az ellentétek vonzzák egymást, Alfi úr. :)

tevevanegypupu 2014.04.06. 21:24:22

@Alfőmérnök: @S=klogW:

Na pont ezt akartam mondani, S megelőzött.:)

Ppix 2014.04.06. 21:34:21

"A megszerzett erős felhatalmazás birtokában haladéktalanul neki is állt, hogy a válságba jutott nyugati modellt maga mögött hagyva új válaszokat keressen az előttünk álló kihívásokra."

Kedves Mandíner, kedves Mária!
Nem halálosan ciki ezt a soha nem igazolt propagandát kritika nélkül átvenni?
Mit értünk nyugati modell alatt?
A demokráciát? A szabad piacgazdaságot?
Csak szólok, hogy a nagy nyugati válság kb. 2011-ben véget ért, az orbáni modell meg csak az utolsó negyedévben tudott egy minimális GDP növekedést összehozni, azt is csak a minimális tavalyi bázisnak, a kedvező időjárásnak és a ránk öntött temérdek EU pénznek köszönhetjük...

Aztán megy tovább a többi mellébeszélés:
Miután közel és távol senki nem rendelkezett olyan kipróbált és bevált receptekkel,
"
Aha. Mert nem. Mert a FED beavatkozás, vagy az EU perifériákat mentő akciói hatástalanok voltak...

Ex cathedra igazolás nélkül ilyen sületlenségeket írni ugyan jellemző fideszes módi, de ettől még ez a legalja.
Lehetne azzal érvelni, hogy a magyar magánszektor megerősítése és a külföldi tőke visszaszorítása a cél.
Jó cél. Nem kell mindig kamuzni.

Csak egész más történik.

A folyamatos háborús propagandával csak itthon lehet a gazdasági eredménytelenséget, a nemzetközi szintű kudarcokat, a hatalmi visszaéléseket palástolni...
Lehet egysíkú, a XIX. századba révedő központosított oktatáspolitikát csinálni, száz egyéb reformnak hazudott hatalomépítést elkövetni, mindent narancssárga színű törvénybe írni. Korrupt, versenyképtelen magyar focit rendszerszinten zülleni hagyni, de úri hobbiból százmilliárdért stadionokat építeni (közben a felsőoktatást sokkal kevesebb pénzből vergődni hagyni, a társadalmi mobilitást felszámolni). 10 oldalon lehetne sorolni az elkövetett bűnöket, idióta lépéseket.

Lehet itt a hazai posványban hazudozni sőt választást is lehet nyerni pár populista húzással.

De ettől még a világ menetét nem a fidesz PR osztályán írják és Magyarország sikerét a nemzetközi versenyben nem fülkeforradalom dönti el.
Lehet próbálkozni az argentín úttal, az is visz valahová...
Kérdés megéri-e nekünk hogy százezerszámra menekülnek ebből a romlott rendszerből a képzett fiatalok.
Kérdés, hogy hol van az a pont, ahol a személyes haszon és küldetéstudat megbicsaklik a rögös valóság kövein.
Erkölcsös gondolkodó embernél hamar eljön a pillanat, csukott szemű rajongóknál, párbeszédre képtelen akarnokoknál, pitiáner tolvajoknál, hazaárulóknál később.
A 2/3-ad birtokában nincs mentség, az eredményekben nem csak hinni kellene, hanem el is kellene érni őket...

Alfőmérnök 2014.04.06. 21:42:20

@tevevanegypupu: Akkor lenne igaza, ha Grifttel/padillával komolyabb vitáim lennének.
De nincsenek, max. nézeteltéréseim.

Ppix 2014.04.06. 22:03:15

"Most, hogy határaink mentén a nagyhatalmak újra egymás erejét próbálgatják, még fontosabb, hogy olyan vezetőnk legyen, aki a magyar érdekeket és csak a magyar érdekeket képviseli, és akivel együtt megtaláltuk azt az utat, ami kifelé és felfelé vezet. "

Most erre mit mondjak?
Az a magyar érdek, hogy egy közép távon halálra itélt hanyatló diktatúra mellett kötelezzük el magunkat és adósodunk el?
Gyurcsány írja alá titokban az orosz atompaktumot, az hazaárulás lett volna? Szerintem igen!

"Az elmúlt négy évben megteremtődtek azok a feltételek, amelyek esélyt adnak nekünk a továbblépéshez. Erőfeszítéseink közösek voltak. A sikereink is azok lesznek. De folytatnunk kell."

Agit prop főiskola, első osztály.
2010 óta minden évben azt hallgatjuk, hogy a következő a fordulat éve lesz. Hogy is mondta Hofi?
- "Csak a JÖVŐ elvtársak!"

Boncolgassuk még egy kicsit:
"Erőfeszítéseink közösek voltak."
Aha. A felső tizezeré is, aki 500+ bruttóból vissz sokkal többet haza, meg a közmunkások, nyomorgó közalkalmazottak erőfeszítései is? A sok tizezer trafik vesztes és a párezer nyertes erőfeszítései is?
Közös. Persze.

Én már éltem a kádár rendszer utolsó éveiben. Gyerekként is megtanultam, hogy amikor egy hatalomnak ki kell jelentenie magáról, hogy ő demokratikus és felülről szervezve kell az önkéntes részvételt "kiharcolni", akkor az hazug rendszer.
Mint a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Amely együttműködés érdekében a kormány egy büdös lépést sem tett, csak egyből kinyilatkoztatta és törvénybe írta az együttműködést.
Ilyen szavakat csak óvodások és diktátorok találnak ki. Sajnálom gyerekek, de ez a cucc büdös, elavult és hazug. És épp ezért vesztésre van ítélve. 2010 óta ezt gondolom, ez van. Az elmúlt 4 év nem ingatott meg ebben.

Alfőmérnök 2014.04.06. 22:15:19

" elGabor · doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.04.21. 12:57:02
@bz249: Annyit látok, hogy ha idén tesznek vállalásokat a jövő évre, az még kibírja a hitelesség próbáját. A társadalom teljes joggal türelmetlen, és ugyan ma még pozitív, de ezt a hihetetlen tőkét el is lehet fecsérelni, és a bizalomhiány miatt erre fog rámenni minden kommuni -- kációs guru. Idén kellenek még a Lépések és jövőre már az Eredmények. Nem Csoda, de Eredmények igen."

tevevanegypupu 2014.04.06. 22:34:32

@Alfőmérnök:

Csak vicc volt, persze hogy nincsenek vitáik, szimpatizálnak egymással, nem baj.:)

Alfőmérnök 2014.04.06. 22:38:11

@tevevanegypupu: Azt nem tudom, hogy én szimpatikus vagyok-e neki, de néhányszor találkoztunk már és jót beszélgettünk. Ráadásul fizette a számlámat. :)

tevevanegypupu 2014.04.06. 23:09:45

@Alfőmérnök:

Akkor nagyon szimpatikus..tudja pénz beszél..ha hajlandó volt anyagilag áldozni magára, biztos lehet. Az öreg hapsik általában fukarok mint a rosseb. .bár talán fiatal fiúkkal nem annyira.:)

Bell & Sebastian 2014.04.07. 00:02:29

@S=klogW: Helyes, a maga lova jól futott?

tevevanegypupu 2014.04.07. 00:09:22

Gyurcsány megtébolyodott..Schiffer egyszerre gratulált íorbánnak és Mesterházinak, Bajnai nem..hát ilyet egyetlen európai országban egyetlen valamire való politikus soha nem csinált, hogy ne gratulált a győztesnek..

S=klogW 2014.04.07. 00:09:41

én annak szurkoltam leginkább, hogy az egyik hátha megbotlik, bár az elejétől tudtam, hogy ez minden bizonnyal naiv várakozás

a kötelezőt megfutotta, bár úgy látom borsodban nem köszönték meg neki cigánysátras uniós lázálmot

S=klogW 2014.04.07. 00:12:26

@Bell & Sebastian:

magának ment @S=klogW:

no meg megnyert néhány pesti körzetet is az ballibnek a jobbik: barmok

Bell & Sebastian 2014.04.07. 00:15:43

@S=klogW: Helyes, mert én is elégedett vagyok. Miután a kezembe került a kerületi jelentés, rádöbbentem arra, hogy a nyakatekert (-nek gondolt) logikám alapján nagyon sokan ikszeltek.

Bell & Sebastian 2014.04.07. 00:17:55

@S=klogW: Rájöttem. Az összefosottak postlúdiumai (köszönő beszédek) hányingert keltőek és ez így van jól.

Ppix 2014.04.07. 00:28:44

@tevevanegypupu:
Ja, mert Viktorka a párbeszéd királya, szóba áll bárkivel, boldogan interjút ad ha kérik és a miniszterelnöki vitában is emlékezeteset alakított.
Én a helyedben nem hisztiznék azon, ha a fötahónak nem gratulálnak...
Majd ha letesz valamit az asztalra, ahogy ö szokta mondani. Mondjuk a fordulat vagy az elrugaszkodás éve után. Mikor is lesz az?
2012?
Vagy 2013?
Na mindegy.
Tudod, a gratulációval a vesztes elismeri, hogy sportszerü versenyben szabályos keretek között kapott ki, ezzel növeli a gyöztes legitimitását.
Na ez az, amit józan ember nem tesz meg ennek a rezsimnek. Hogy miért?
Erre Selmeci Gabriella logikai érvként felhozott szavaival fideszmódra válaszolnék:
"Csak."

S=klogW 2014.04.07. 00:29:07

@Bell & Sebastian:

az kicsit zavar, hogy még mindig van 25 százalék erkölcs nélküli gyomorember, de hát ne legyünk telhetetlenek

valahogy meg kellett volna egyezniük, hogy a fidié bp a jobbiké borsod: nyilvánvaló volt hogy bp-en a jobbik egyénik csak harmadiknak jók, ami lényegében a ballib nyerését jelenti: ennek szerintem még a jobbikos szavazók se örülnek

Ppix 2014.04.07. 00:33:16

@tevevanegypupu:
Egyébként jól mondod, Európában ilyesmi nem szokott elöfordulni. Csak olyan balkáni helyeken ahol harcban álnak az EU-val.
Bár azért azt az évi 4 milliárd eurót jó szabadságharcos gerinces ember módjára elteszik...

Alfőmérnök 2014.04.07. 00:34:15

@tevevanegypupu: "bár talán fiatal fiúkkal nem annyira"

Na, sikerült megnevettetnie (valszleg padillát is). :)

Bell & Sebastian 2014.04.07. 00:42:40

@S=klogW: Utólag már nekem is lennének jobbnál-jobb ötleteim.

S=klogW 2014.04.07. 00:44:26

@Bell & Sebastian:

no igen :)
meg a másik helyett is könnyebb okosnak lenni

Bell & Sebastian 2014.04.07. 00:57:43

@S=klogW: Mindenki azt gondolja, hogy pont ő az egyedi, pedig mindenki ugyanezt mondja, ezért egyformák. Ugyanúgy formálódik a divat és a tömeglélektan.

Következtetés >>> a politikai állásfoglalás maga: divat.
Józan észhez ennek köze nincs, az egészen biztos.

S=klogW 2014.04.07. 01:13:29

@Bell & Sebastian:

Én azért felteszem magamnak azt a kérdést is, hogy a legjobb a hazámnak, és ezt pl. magáról is feltételezem.

Arról a 25%-ról viszont egyáltalán nem, legfeljebb úgy hogy közben már a kérdésfeltevéssel is maguknak is hazudnak.

S=klogW 2014.04.07. 01:18:32

@S=klogW:

jav.: hogy mi lenne a legjobb a hazámnak

Bell & Sebastian 2014.04.07. 01:29:02

@S=klogW: Nem gondolom, hogy ott csak csupa gazember van, akik rárontanak a nemzetükre az első, adandó alkalommal.

Most mondom harmadszor, hogy mire nagy nehezen kidobálták a szemetet a vonatból, addigra a menetszél pont visszafújta a másik oldalon.

Én meg azt nézem, mi tetsző Istennek és csak utána jönnek a többiek. És ebben az sem zavar össze, hogy egypár khm... szabadkeresztény éppen hol csóválja a... füstölőjét.

S=klogW 2014.04.07. 01:36:24

@Bell & Sebastian:

Én sem gondolom csupa gazembernek, nem is ezt állítottam: akik önmaguknak is hazudnak azok inkább ostobák.
A vonatos hasonlatát nem pontosan értem, ezek soha senkit nem dobtak ki maguk közül, legfeljebb ha akadt köztük"lopók között szegény ember".

Bell & Sebastian 2014.04.07. 01:53:56

@S=klogW: A Feritől mindenesetre jó ütemérzékkel megszabadultak, erre Orbán nem visszaküldte nekik!

Azt még én is tudom, mint cégvezető, hogy olyan mérleggel álljak ki, amilyennel csak akarok. De ha el kell küldenem a melóst, vagy nem tudok négy évig semmit sem lecserélni, a legkisebb beruházás is álom marad és a fizetések stagnálnak (vásárlóértékük csökken), akkor vegetálunk, szebb jövőre, sült galambra várunk.

Szóval, ha eközben még a céget is kopasztom a magam hasznára, akkor rossz tulaj és rossz vezető vagyok, még embernek is gyatra.

Ez nem sikersztori, ámbár még erre is képtelenek a szocik.

Ettől az új felállástól nem remélek semmit. Elleszünk, mint a befőzött nagymama, akit eltett a lekvár.

Igazából a Földtörvény és a NAV -ügy izgat fenemód, az előbbi Jobbik -téma, az utóbbi Schifferé.

Utolérik-e a sánta kutyát? Most mennyi odsszal tenne rá?

tevevanegypupu 2014.04.07. 07:13:39

@Ppix:

Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy a szavazók döntöttek..mindazok ellenére vagy éppen azért amit írt.

S=klogW 2014.04.07. 08:11:39

@Bell & Sebastian:

Feritől megszabadultak? Nekem ez annyira nem tűnt fel. Ferinek maradt annyi befolyása/támogatottsága/pénze,hogy csak annyira tudtak megszabadulni tőle, amennyire azt Feri is hagyta. Mivel azt Feri is látta, hogy ha marad a Pártban, akkor lassan eltűnik, ezért előremenekült frakciózásba majd pártalapításba. (Ami biztos nem kevés pénzébe került: találhatna ez a személyiségzavaros milliárdos valami más hobbit a pénzköltéshez.)
Abban persze igaza van magának, hogy a 2010re lesántult mszpnek úgy hiányzott a feriszakkör mint egy púp.

A NAV-ot ki kellene teríteni, de ehhez az LMPnek valakivel együtt kellene működni és ebben egyedül a Jobbikra számíthat, ami elég vicces és ugyanez a helyzet visszafele a földtörvény kapcsán.

Nem tudom, jelenleg mi többet remélhetnénk a befőttléten kívül. Ahhoz 2002-t (de legalább 2006-ot) nem lett volna szabad elveszíteni. A világgazdaságspájzban Feri-féle pszichopaták grasszálnak csak épp sokkal tőkeerősebb kiadásban. Az a szerencsénk, hogy úgy inog a polcrendszer, hogy nem mernek hozzányúlni, ez ad nekünk esélyt. Egyelőre vigyázzunk a saját üvegünkre és legyen benne minél több szem gyümölcs. Az az új rend, ami majd újra hosszabb, legalább generációnyi távon futja majd ki magát, még mindig formálódik: amíg Ázsia nem nő fölébe a zsidó-angolszász erőnek, ehhez pedig az Kína népességcsökenése, Afrika tartalékai illetve a mélytengeri bányászat gazdaságos megoldása lesz a kulcs.

Ahogy az USA felhízott Európán majd elsősorban Ázsián, Ázsia (Kína) Afrikán tudja ugyanezt megtenni - ami nem olyan jó alapanyag, mint Ázsia dolgos népei voltak, hacsak nem telepítik át népességfeleslegük egy részét Fekete-Afrikába dolgozni. Ami talán nem is lenne hülyeség, mert ezzel nem gőggel, fehér kesztyűben, hanem közvetlenül látható példával elöljárva civilizálni lehetne azokat a szerencsétleneket.

A folyamatok ezen szintjén kishazánk aligha tudna bármit alakítani: mit itt Közép-Keleten :) mocoroghatunk, itt ugrásra készen kell lennünk területszerzésre is, ahhoz viszont több gyümölcs kell a befőttbe - és ezzel nemcsak a népességre gondolok. Nem látom a következő 100 évre is életképesnek a magyar népet jelenlegi határai között. Azt, hogy még itt vagyunk, két vesztes vh után még az is lehet, hogy épp a vasfüggönynek köszönhetjük: ha az tőlünk keletre húzódik, akkor Erdélyben ma már nem lenne magyar, a mi nyelvünk meg lehet németül kattogna-zakatolna a szánkban.

Amit maga tehet cégvezetőként hogy külföldi kapcsolatokat, kooperációkat keres vagy megismerkedik közelről a visszaosztás gyakorlatával.
A játékelmélet is azt tanítja, hogy a kéz kezet mos a hosszú távon leghatékonyabb taktika. :)

en.wikipedia.org/wiki/Tit_for_tat

amit szeretnek szemet szemért ... -ként fordítani, még a szócikk is ezzel kezdődik pedig inkább az "egy kicsit nekem egy kicsit neked"-ről van szó (mintha lenne erre valami hasonló német kifejezés, szófordulat is).

Bell & Sebastian 2014.04.07. 09:37:09

@S=klogW: Einmal hin - einmal her,
rundherum, das ist nicht schwer.

= Oda - vissza, körbe -körbe, nem nehéz.
Attól eltekintve hogy nem gender -alapú ovisnóta (van benne frivolság, mert ugye népi), itt a lány hívja táncba a fiút, ami teljesen rendben van.

tevevanegypupu 2014.04.07. 09:49:21

@Ppix:

Fordítva látom a helyzetet, az EU áll harcban a magyarokkal..Egyébként olyan nagyon sokat nem nyertünk a tagsággal, túl sok a nekünk kedvezőtlen megkötés és szabály. Nem is beszélve arról az ellenségeskedésről amit a hazai baloldal és sajnos Schiffer Andrásék is keltettek ellenünk..képtelenek elfogadni egy állítólagos demokratikus unión belül, hogy a többség szavazata győz.. EZ a balkáni..Egyébként a maga szerint nagyon kulturált európai országok között is akad aki nagyon elégedetlen az Unióval, többek között Anglia, ahova diíszdemokratáink menekülnek bőröndjeikkel együtt..bár sok szükség ott sincs rájuk.

tevevanegypupu 2014.04.07. 09:50:59

@S=klogW:

Feritől nem tudnak megszabadulni, csak ha Feri megbolondul, amit már tulajdonképpen megtett, de a környezete még nem tudja lefogni.

S=klogW 2014.04.07. 10:10:27

@Bell & Sebastian:

Tegnap este már lekókadt a fejem a gép előtt, bocsánat, ha még várt tőlem reakciót.
Mint látja, igyekeztem sokszorosan bepótolni.:)

S=klogW 2014.04.07. 10:11:14

@Bell & Sebastian:

Tegnap este már lekókadt a fejem a gép előtt, bocsánat, ha még várt tőlem reakciót.
Mint látja, igyekeztem sokszorosan bepótolni.:)

Bell & Sebastian 2014.04.07. 10:20:46

@tevevanegypupu: Feri megrendült, azóta, mielőtt bármit mondana, legalább háromszor megforgatja a fejében.

Az egy érdekes helyzet volt, amikor kiosztotta a Hír tévét. Mint Orbán terroristája, megelégelte az amúgy jogos, baráti toszogatást, alig tudta türtőztetni magát, hogy ki ne mondja, ha tudjátok, aljasak vagytok, ha meg nem, buták. Ha pedig mégsem vagytok buták, akkor tudjátok, hogy ugyanabban a zsoldban állunk, csak ti Miki egerek vagytok hozzám képest.

Végül is az a lényeg, hogy mindkét fél el van tiltva az önálló véleményalkotástól, elmondhatja a ráosztott szerepét, felveheti érte a fizetését és otthon -ha senki sem látja- telesírhatja a párnáját.

Mi a különbség Gyurcsány és a propagandatévé között? Érdemileg semmi.

Bell & Sebastian 2014.04.07. 10:22:43

@S=klogW: A reggel az értelemé, az este az érzelemé. Fontos szabály.

Ppix 2014.04.07. 10:54:03

@tevevanegypupu:
"Fordítva látom a helyzetet, az EU áll harcban a magyarokkal"
Érdekes háború az amit pénzágyúval vívnak ellenünk. Alig bírunk elugrani a lövések elől...
A magyar GDP 2%-a az konkrétan EU pénz, nélkülük recesszió és 2-3 éven belül összeomlás lenne...

" túl sok a nekünk kedvezőtlen megkötés és szabály."
Konkrétan?

tevevanegypupu 2014.04.07. 14:35:52

@Bell & Sebastian:

Hát mindenesetre Gyurcsány rosszabbul játssza a szerepét..kiesett belőle. A franciák politikusait szoktam figyelni, és ott Ferinél százszor nagyobb formátumú, intelligenciáju és kultúráju politikusok vannak akik sznte évtizede vesztenek már választásokon. Ujra és ujra indulnak, de soha nem jut eszükbe másokat hibáztatni azért, ha vesztettek..és minden egyes alkalommal nagyon udvariasan gratulálnak annak aki már vagy harmadszor legyőzte őket..mindig bekerülnek a Parlamentbe, mert vannak szavazóik, és valóban képviselik is a szavazóikat..Vannak aztán olyanok, akik nagy bukás után - szintén nem lehet Ferivel egy planétán emlegetni sem őket - veszik a kalapjukat és visszavonulnak a birtokukra gazdálkodni, lovagolni, jótékonykodni..És vannak olyanok, akiket a törvény valamin rajta kapott..na azokat saját pártjuk vágja ki irgalom nélkül és azonnal vagy szólítja fel, hogy tisztázza magát és addig függjön fel..Ferit már x alkalommal ki kellett volna dobnia a szocialista pártnak..Ami pedig a közmédiát illeti, olyat nem hallottam még, hogy egy francia politikus megsértődik és nem nyilatkozik nekik..pedig aztán nem kímélik őket..

Alfőmérnök 2014.04.07. 14:45:16

@tevevanegypupu: Rájöttem, hogy maga automatikus írással ír, mint a szürrealisták.

S=klogW 2014.04.07. 14:58:27

@Alfőmérnök: Maga egyre elegánsabban bókol. :)

picur3ka 2014.04.07. 17:17:19

@Doomhammer:

Pont ugy nez ki,, mint D Tomi.

tevevanegypupu 2014.04.07. 17:32:58

@Alfőmérnök:

Ha most még azt is mondaná, hogy srófra jár az agyam..és tulajdonképpen egy gép vagyok és futuristák készitettek..

Bell & Sebastian 2014.04.07. 18:07:58

@tevevanegypupu: Ez nem a Szovjetunió, ide törpéből nem jut óriás, helyette óriásból is inkább törpe.

Alfőmérnök 2014.04.07. 18:41:29

@tevevanegypupu: Á, dehogy, maga már átment a Turing-teszten. :) ( hu.wikipedia.org/wiki/Turing-teszt )

Bell & Sebastian 2014.04.07. 19:49:52

@S=klogW: Alap.

Lake Of Tears - Black Brick Road
www.youtube.com/watch?v=yMrAz-MDbGg

Török Ádám és a Mini - Körbe-körbe
www.youtube.com/watch?v=uOjHZmAQVfc

S=klogW 2014.04.07. 20:36:48

@Bell & Sebastian:

tetszett, az elsőt nem ismertem
bár metálból 1-2 elég is egyszerre, nem túl vidámak, pláne ha még a szöveget is érti az ember

tevevanegypupu 2014.04.07. 23:23:31

@S=klogW:

Én igen.

@Alfőmérnök:

Itt egy automata beszél. Meg ott is.:)

tevevanegypupu 2014.04.07. 23:24:48

@Ppix:

Már maga az, hogy tartozunk valahova..és nem vagyunk magunk.

Alfőmérnök 2014.04.07. 23:35:20

@tevevanegypupu: "Turing azt feltételezte, hogy legkésőbb 2000-re lehetségessé válik egy olyan program megalkotása, amelynél öt perc „beszélgetés” után az átlagos felhasználó már csak 70%-os eséllyel tehet különbséget ember és gép között. Az a tény, hogy ez az optimista jóslat nem vált valóra, a mesterséges intelligencia úttörőinek elbizakodottságát mutatja.

Mindeddig egyetlen program sem teljesítette sikerrel a Turing-tesztet. Olyan programok, mint az ELIZA vagy az AOLiza kis ideig képesek voltak „emberszerűen” megjelenni a kísérleti személyek előtt, a Turing-teszt formális teljesítésére viszont mégis alkalmatlanok, mivel válaszaikkal csak látszólagos kapcsolatot tudtak kialakítani, a kísérleti személyek pedig nem voltak tudatában annak, hogy egy géppel társalognak."
hu.wikipedia.org/wiki/Turing-teszt

Bell & Sebastian 2014.04.08. 00:44:50

@S=klogW: Na jó, itt a reálnájá vászkriszénye vészelo, kissé igényesebben megoldva, mint a Sanyinál. Van itt vagy ötven belőle, például:

www.youtube.com/watch?v=YFaaodeKUog&list=RDldlnTI649Ig

www.youtube.com/watch?v=CTH7NrFK8kI&list=RDldlnTI649Ig

www.youtube.com/watch?v=tilVU79x-kw&list=RDldlnTI649Ig

S=klogW 2014.04.08. 01:17:23

@Bell & Sebastian: a csetnik énjével nem nagyon tudok mit kezdeni :)

S=klogW 2014.04.08. 07:23:36

@A 3 per hármas nyúl:

Eltekintve az ilyen felharákolt köpetek (valóság)tartalmától, a stílus egyedisége és kifinomultsága szinte szinte művészivé emeli a náci zsurnalizmus aljasságát.

Erre a kommunista propaganda nem volt képes, a szovjetek ezt kompenzálandó, karakterüktől várható módon, a hangerőt fokozták.

Alfömérnök 2014.04.08. 07:43:35

@A 3 per hármas nyúl:

Sértett, beteg lelkű alember vagy:
"A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

ostoba náci

tevevanegypupu 2014.04.08. 07:58:53

@Alfőmérnök:

Hát..a gép sosem olyan jó mint az ember, legfeljebb tökéletes lehet. Vagy fordítva, a gép tökéletes az lehet, de olyan jó mint egy ember, soha.

A 3 per hármas nyúl 2014.04.08. 07:58:55

@S=klogW: Nincsenek nácik, így nincs náci zsurnalizmus sem, ezt csak a libsik terjesztik.

Alfömérnök 2014.04.08. 08:35:50

@A 3 per hármas nyúl:

@Alfőmérnök=@A 3 per hármas nyúl

@Alfőmérnök ostoba náci:
A gyerekeiden teszteld a Cyklon B hatását! B&S-től biztos tudsz beszerezni. Muhahahahaha. :-D :-D :-D Jaj, szétszakadok a röhögéstől, annyira humoros vagyok! Cyklon B-t a gyerekeidnek! :-D :D :-D :-D :-D :-D Érted? Ez az igazi humor! :DDDDDD ) "
mandiner.blog.hu/2014/03/16/haz_a_magasban_igy_pusztul_egy_klasszicista_budai_villa/fullcommentlist/1#c21942518

@A 3 per hármas nyúl ostoba náci.

Ppix 2014.04.08. 08:56:01

@tevevanegypupu:
Az a megkötés hogy tartozunk valahová?
Mert magunk jobbak lennénk?

Bell & Sebastian 2014.04.08. 10:08:37

@S=klogW: Kezd megrendülni a magába vetett bizalmam, nem arra kértem, hogy vegyen feleségül. A szép az, ami -még tökéletlenségében is- érdek nélkül tetszik. Ha tud űberelni egy szimfonikus zenekart vegyes karral és szólistával, csak szóljon bátran.
Ha mindennek a tetejében talál olyan szakrálist, ami népi gyökerű, extra bónuszra is számíthat.

Azt hittem, hogy konyít a témához valamicskét, de belátom, tévedtem. Rossz zene van és jó zene, a többi mellékes.

S=klogW 2014.04.08. 11:21:47

@Bell & Sebastian:

Ma begurult a humora az ágy alá?
Ezt a csetniket talán kicsit erősebbnek vette, mint szántam/túllőttem vele. Csupán a szlávságra utaltam vele, amiből magához nyilván nem a vörös fajta áll közel.

Sajnos a továbbiak már nem félreértésből fogják szájhúzásra ingerelni:

"Rossz zene van és jó zene, a többi mellékes."
Ezzel egyet tudok érteni, de önmagában ettől még nem fog valami tetszeni vagy nem tetszeni, pláne zenében, ami élvezetének erős ízlésbeli, érzelmi, pillanatnyi hangulati tényezői is vannak, továbbá kulturális beágyaz(ód)ottság függvénye is.

Nekem nincs szláv kulturális beágyaz(ód)ottságom. Az orosz cirillből ki tudok betűzgetni ezt-azt, de ennyi, hogy miről énekelnek a videókban, azt nem értem. Így értelem nélkül, pusztán az énekelt szöveg hangzása meg egyszerűen nem tetszik. Hangzás tekintetében a szláv nyelvek amúgy sem a kellemesebb hangzásúak közé sorolhatók, mondhatni rossz zene a számszerűen is nyilvánvaló erős mássalhangzótúlsúlyuk miatt.
Gondolom maga érti a szöveget, ez jelentsen befolyásolhatja a tetszést.

A szintetizátorral összehegesztett, felvételről alájátszott, elektromos gitárral összekevert kompjúterszimfónikusok pedig erre mág rá is csapnak egy szívlapáttal.

Egy hangzó szöveg tetszésére a szöveg jelentéshordozó szerepének tett szubjektív és a szöveg zeneiségének tett objektív befolyását alátámasztandó utalnék a költészetből ismert halandzsa (illetve részben a jazzben alkalmazott hasonló scat) műformára, alkotói módszerre, amelyben jelentés nélkül is lehet tetszetős hangzást alkotni - ami szintén elsősorban a kiegyensúlyozott mássalhangzó-magánhangzó aránytól függ.

S=klogW 2014.04.08. 11:23:30

@S=klogW: @Bell & Sebastian:

pl itt van ez az énekelt halandzsa

www.youtube.com/watch?v=jdL-K9EgSwE

S=klogW 2014.04.08. 11:28:06

@S=klogW: @Bell & Sebastian:

pl itt van ez az énekelt halandzsa

www.youtube.com/watch?v=jdL-K9EgSwE

Bell & Sebastian 2014.04.08. 11:36:33

@S=klogW: Na jó, ezek után moziba elvihet, de állatkertbe nem megyek. Az ötvenben van ilyen is -olyan is. Belenézett egybe, hurrá!

Az túlzás, hogy elsőre megértem, mert nem a szó a fontos, hanem az, hogy honnan-e?
(Maga a jejejét sem értette, mégis lájkolta embergyakornok korában, vagy nem?)
Amit halandzsának gondol, azok vagy idézetek, vagy részletek különböző passiókból, esetleg trad. templomi énekek feldolgozásai.

Mondjuk a villanycigányban igazsága vagyon, én sem szeretem. Orgonával vagy legalább Hammonddal jobb lett volna.

Mondja, énekelt maga már életében kórusban? Mert úgy tippelem, hogy mostanában nem, ahogyan régebben sem. (Katonadal is számít.)

S=klogW 2014.04.08. 11:49:45

@Bell & Sebastian:

A halandzsa részt félreértette:

1. Azzal azért tisztában vagyok, hogy a maga videóiban nem halandzsáznak, csak én nem értek oroszul. (Ez esetben értelmét tekintve számomra nyilván halandzsa, bár egy-egy nyelv hallgatásában szerzett gyakorlattal értés nélkül is megkülönböztethető a kettő.)

2. "a jejejét sem értette, mégis lájkolta embergyakornok korában"
A halandzsa diszkussziójával többek között épp ezt igyekeztem elmondani, hogy attól mert valami nem hordoz jelentést, még lehet annak élvezhető zeneisége.

duettben szoktam nyögdécselni :D

S=klogW 2014.04.08. 11:55:32

@Bell & Sebastian:

A halandzsa részt félreértette:

1. Azzal azért tisztában vagyok, hogy a maga videóiban nem halandzsáznak, csak én nem értek oroszul. (Ez esetben értelmét tekintve számomra nyilván halandzsa, bár egy-egy nyelv hallgatásában szerzett gyakorlattal értés nélkül is megkülönböztethető a kettő.)

2. "a jejejét sem értette, mégis lájkolta embergyakornok korában"
A halandzsa diszkussziójával többek között épp ezt igyekeztem elmondani, hogy attól mert valami nem hordoz jelentést, még lehet annak élvezhető zeneisége.

duettben szoktam nyögdécselni :D

Bell & Sebastian 2014.04.08. 12:10:07

@S=klogW: Rendben. Itt senkit nem zavart sokáig, hogy a Bitlic szövegeiből csak az ingyom-bingyom jön le, ókori viccre utalva. A szabadság levegője, yeah! Tele a tüdőnk vele.

Bizony mondom magának, tényleg csak komplexen az igazi egy produkció. De ha nem beszéli a nyelvet, ismeretlen a dallam, nem mozdul a lába és idegen a dallam, még akkor sem harangoztak.

A speciális, metakommunikációs technika (be ne dőljön, eufemizmus) még így is átviszi az üzenet nagyját.

Legalább a csajokat megnézte? :))

Bell & Sebastian 2014.04.08. 12:11:54

A duplán idegen dallam azért túlzás volt a részemről.

tevevanegypupu 2014.04.08. 12:15:35

@Ppix:

Nem a mostani magunk, az már nem mi magunk vagyunk. A régiek szerintem igen, jobbak voltak..most meglehetősen felhígultunk és nem a nemzetiségekre gondolok, ők szerintem sokkal jobban őrzik identitásukat mint a magyarok. Mármint akik magyarnak gondolják magukat, tudom, hogy sokat keveredtünk..de most általánosságban beszélek. Mi mindig átesünk a ló túloldalára. A magyarok magukat befogadó nemzetként tartják számon, de sok éves tapasztalatom inkább úgy módosítaná ezt a hiedelmet, hogy meglehetősen utánzó országgá váltunk.

Bell & Sebastian 2014.04.08. 12:35:51

Na még három dolgot!

- A közösségi rítusokról.
Ez pontosan az az erő, amely az elidegenedés ellen hat.
- Amatőr kórusok, színjátszás, táncház, aktív sport.
A szexfilmnél, még a legrandább, buta pártner is ezerszer jobb.
- Az idegenekről.
A természetes kíváncsiságon felül rá is kell hasalni más kultúrák (nyelv nem elég) megismerésére, nemcsak azért, mert szorozható vele önmagunk, hanem azon praktikus oknál fogva, hogyha ezt oda-vissza csináljuk, kisebb eséllyel vágjuk el egymás torkát.

Bónusz. A rasszizmus.
Mitől nagyobb bűn rasszistának lenni, mint kultúr-rasszistának, amikor végső soron ugyanarról a tőről fakadnak. Mindenki rasszista, de ettől még tenni kell ellene és nem direkt törekedni rá.
süti beállítások módosítása