Makay Zsolt: Antallék hibája, hogy Kárpátalját nem csatoltuk vissza
2014. március 17. írta: Redakció

Makay Zsolt: Antallék hibája, hogy Kárpátalját nem csatoltuk vissza

makay_zsolt.jpg

Visszacsatolhatták-e volna Antallék Kárpátalját? Konzervatív dolog-e a tandíj vagy a 40%-os reálbéremelés? Miért maradtak ki az Összefogásból, és kormányoznának-e Orbánnal? Nem félnek-e, hogy Il Ferro Párt lesznek az autómatricák miatt? Makay Zsolt, a Jólét és Szabadság elnöke válaszolt a Mandiner kérdéseire.

„Érkezett megkeresés az Összefogás-Kormányváltás bármilyen szintű képviselőitől, hogy csatlakozzanak az együttműködéshez?

Formálisan vagy informálisan?

Bármilyen formában.

Formálisan nem, mert informálisan egyértelmű volt, hogy felesleges.

Pedig biztos szívesen elmondták volna, hogy nemcsak a baloldaliak és a liberálisok, de a »normális konzervatívok« is kormányváltást akarnak.

Nem akarom megbántani a liberális pártot és annak elnökét, mert a liberálisok közül róla pont jó a véleményem, de mi jóval nagyobb támogatottsággal bírunk. Ha a JESZ-MDF nagyon mozgott volna, akkor biztosan ki lehetett volna sírni egy ötödik vagy hatodik helyet ezen az Összefogás-listán. De ez nálunk föl se merült. Nem azért, mert nem akar senki parlamenti képviselő lenni – ha valaki politizálni akar, azt a parlamentben kell és nem az utcán, kövekkel. Mi azt gondoljuk, hogy jobb a parlamentben elintézni ezt, ahogy az olaszok meg a csehek csinálják, mint a bolgárok, hogy ki kell menni az utcára. A JESZ-MDF nem való ebbe az összefogásba: nincs sem olyan program, sem olyan gondolat, sem olyan személyi összetétel, ami miatt késztetést éreznénk erre.

A parlamentbe jutás esetén ellenzékbe készülnek?

Nem, nem, egyáltalán nem. A JESZ-MDF 2014-ben vagy 2018-ban kormányra készül, a kérdés nyilván az, hogy az első Orbán-kormánnyal vagy a második Orbán-kormánnyal lehet-e együttműködni. Az első Orbán-kormány programjával nagyon szívesen kötnénk koalíciót, a második Orbán-kormánnyal nem.”

Balogh Ákos Gergely interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr85866363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.17. 16:08:21

Ez egy mítosz. Mi afenének lett volna Mo-hoz csatolva a 85-90 %-ban nem-magyar Kárpátalja?

T.Jani 2014.03.17. 16:53:09

Most hallottam a Római birodalom visszaköveteli a régi területeit, na szedelődzködjünk.
Ja csak 1000 évre visszamenőleg lehet kérni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.17. 16:58:56

@T.Jani:

Nem, lehet 2000 évre is! Lásd: Izrael állam.

2014.03.17. 17:09:22

Amikor "sógorkámat" kilehet nevezni Külügyminiszternek! Hülyeség sem akadály!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.17. 17:42:18

ez teljesen hülye. meg a címadó is

"Antallék hibája, hogy Kárpátalját nem csatoltuk vissza"

vö:

"Antall József a rendszerváltoztatás utáni miniszterelnökök mércéjével mérve nagy. Nem gondolom azt, hogy nagyobb, mint egy Batthyány Lajos, és nem gondolom, hogy ne lettek volna hibái. Batthyány, aki egy Széchenyit és egy Kossuthot tudott egy kormányban tartani, ő volt az igazán nagy. Vagy Bethlen Gábor fejedelem, aki egy nagyon nehéz világpolitikai helyzetben szinte csodát tett Erdélyben. Ehhez képest Antall Józsefnek nagyon sok érdeme van, de hogy egy aktuális példát mondjak: szerintem Kárpátalja kérdésében az Antall-kormány rosszul, helytelenül és nem jól döntött, nem látta a fától az erdőt. Ezért 2010 decemberében bocsánatot is kértem az MDF elnökeként.

Kárpátalja vonatkozásában a magyar kormány nem vívta ki, hogy az önrendelkezési jog alapján maguk dönthessék el, hogy hol szeretnének élni, hiszen Ukrajna akkor egy új állam volt."

Bell & Sebastian 2014.03.17. 18:01:18

Jogos, 5 millió embert ígért, oszt mennyit hozott? 1 db, nyomorult hóbaglyot.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.17. 19:59:49

"Nem gondolom azt, hogy nagyobb, mint egy Batthyány Lajos"

nem? azt a b f-t!

amúgy én se gondolom!

Bloodscalp 2014.03.17. 21:29:43

magyar reálpolitikusokkal dunát lehet rekeszteni

Rátóti Mutyikos 2014.03.18. 09:59:45

"A JESZ-MDF 2014-ben vagy 2018-ban kormányra készül"

nyihihi... kerem kapcsolja ki..
süti beállítások módosítása