Putyin, a nemzeti szuverenitás és a független haza védelmezője – Ilyen ország pedig nincs CCCXCVI.
2014. március 02. írta: TuRuL_2k2

Putyin, a nemzeti szuverenitás és a független haza védelmezője – Ilyen ország pedig nincs CCCXCVI.

Vlagyimir_Putyin_szonokol.jpg

„Egyedül Oroszország képes megállítani, távol tartani a régiótól a nemkívánatos nyugati behatolást: a kíméletlen pénzvilágot, a multi cégeket, a bóvli kultúrát, a pusztító liberalizmust. Nem Ukrajnáról, Majdanról, Krim félszigetről van szó, hanem Európa jövőjéről! Putyin elnöknek hálás lehet az öreg kontinens, mert szilárdan védi az emberiség évezredes értékeit: a nemzeti kultúrát, a keresztény értékeket, a szolidaritást, és szembeszáll a világ csendőrségének szerepében tetszelgő Amerikával. Megértjük az Unióba vágyó kárpátaljai és ukrajnai embereket, de felhívjuk figyelmüket: van egy magasabb, távolabbi szempont: a nemzeti szuverenitás és kultúra, a független haza megőrzése.” – adott ki határozott állásfoglalást az ukrajnai fejleményekről a Honfoglalás 2000 Egyesület.

Az egyesület régóta aktív szereplője közéletünknek, az év elején ők üdvözölték Kerényi Imre Magyar Krónikáját, 2013-ban a Thürmer-féle kommunistákkal közösen ítélték el az Európai Uniót és utcai demonstráción álltak ki Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése mellett. A szervezet jelentőségét mutatja, hogy az antikorrupciós civil munkacsoport résztvevőjeként a kormány partnerei.

Mostani Nyugat-ellenes kirohanásukra annak apropóján kerítettek sort, hogy Oroszország gyakorlatilag megszállta a Krím-félszigetet. Lehet azon vitatkozni, hogy a többségében oroszok lakta, eredetileg Oroszországhoz tartozó, 1954-ben azonban Hruscsov által Ukrajnának ajándékozott terület az oroszok vagy az ukránok jussa-e (és hogy pontosan mik is a magyar érdekek a kaotikus ukrán helyzetben), de egészen elképesztő az emberiség évezredes értékeinek védelmét belemagyarázni Vlagyimir Putyin Ukrajna-politikájába.

Putyin egészen magasról tesz a nemzeti kultúrára – az oroszt leszámítva, persze –, a keresztény értékekre, a szolidaritásra. A nemzeti szuverenitás és a független haza valóban fontos neki – ha Oroszországról van szó. Magasabb, távolabbi szempont?! Putyin az orosz birodalmi mentalitás képviselője. Azé a mentalitásé, ami a történelem során még sosem hozott semmi jót Magyarország számára.

Nemkívánatos nyugati behatolás és pusztító liberalizmus nélkül ma a Honfoglalás 2000 Egyesület sem lehetne itt velünk, pláne nem gyülekezhetnének és nyilatkozhatnának kedvükre a tagjaik. Ma is a Szovjetunió egyik csatlós államában tengetnénk szürke napjainkat, az orosz birodalom árnyékában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr255840215

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ukrajna, EU, Putyin 2014.03.03. 18:34:13

Nincs olyan blog vagy politikai erő kis hazánkban ami ne foglalkozna Ukrajna kapcsán az orosz beavatkozással. A Mandiner blogja éppen úgy orosz birodalmi törekvésekről beszél, mint mondjuk a baloldali ellenzék. Egyetlen baj van a jelenlegi érvrendszerü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.02. 22:00:31

Csak Oroszország mentheti meg Ukrajnát az azonosneműek házasságának legalizálásától.
mag.newsweek.com/2014/02/21/ukraine-zakharchenko-euro-maidan-yanukovych.html
"On the ground in Ukraine, Russia's allies have also been at work for some months bolstering the president's support in heavily pro-Yanukovych areas such as the Donetsk Basin and Crimea. Posters have gone up urging locals to "Stop Maidan!" and warning that the "E.U. means legalizing same-sex marriage." The campaign was paid for by Ukraine's Choice, a group associated with Kremlin-connected politician and businessman Viktor Medvedchuk."

LisztFerihegy 2014.03.02. 22:01:08

Édesanyám, borogass!...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.02. 22:02:20

Egyébként pedig beszéljünk csak nyíltan a Nyugat által ránk kényszerített liberalizmus pusztító voltáról.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/04/tul-sok-szabadsag.html

wowerman 2014.03.02. 22:04:21

@Doomhammer: Ha te is "azonosnemű" lennél, lehet hogy ez nem zavarna annyira... Ez (is) baj a bigott konzervatívokkal, egy pillanatra sem tudják beleképzelni magukat más ember bőrébe. Persze ha valaki egy nemlétező okból kifejezetten téged gyűlölne az gondolom neked se tetszene.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.02. 22:06:47

@TuRuL_2k2:

"Nemkívánatos nyugati behatolás és pusztító liberalizmus nélkül ma a Honfoglalás 2000 Egyesület sem lehetne itt velünk, pláne nem gyülekezhetnének és nyilatkozhatnának kedvükre a tagjaik. Ma is a Szovjetunió egyik csatlós államában tengetnénk szürke napjainkat, az orosz birodalom árnyékában." --- írod.

Ez, amellett, hogy egy kurva nagy nagy csúsztatás, kurvára nem igaz!

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Putyinról vagy a Honfoglalás 2000-ről vagy bárkiről, bármiről is, egyrészt, a Nyugat semmivel sem kevésbé agresszíven védi a maga koloncát, vélt vagy valós jussát, mint az oroszok (lásd: Afganisztán, Irak, Egyiptom, Líbia, Szíria stb.), másrészt, ha a nyugati (liberális) demokrácia egyet jelent a kíméletlen pénzvilág, a multicégek, a bóvlikultúra és a pusztító liberalizmus parttalan tobzódásával, akkor tényleg megette a fene az egészet.

MasterMason 2014.03.02. 22:08:15

Egy csatlós csicskára van szüksége, aki kiszolgálja a birodalmat akár a nép kárára is.

Putyinnak nincsen szüksége partnerekre, Putyinnak akárcsak a nyugati nagyhatalmaknak gyarmatra van szüksége. Anglia sem volt más, amikor hatalma volt a világ felett, akkor gyarmattartóvá változott, mindig akkor jut eszébe ezeknek a nemzeteknek kurvára demokratává változni, ha éppen nem ők a legnagyobb hatalom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.02. 22:12:31

és ezeknek gondozod a honlapját turul... most nézd meg.
IGAZ! tisztességes pályáztatáson nyertél de mégiscsak ua az érdekkör

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.02. 22:17:26

@wowerman:
Mi vagy te, valami francia forradalmár, hogy nem tetszenek a tradícionális értékek?
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/08/negy-lovas.html

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.02. 22:24:38

@bbjnick:

védi a maga koloncát=védi a maga koncát

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.02. 22:27:43

@wowerman:

"Ez (is) baj a bigott konzervatívokkal, egy pillanatra sem tudják beleképzelni magukat más ember bőrébe." --- írod.

Osztán a buzernyákok bele tudják magukat képzelni a normális, ép érzékű és érzésű emberek bőrébe?! Kötve hiszem, mert akkor kihánynák maguktól a saját belüket!

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.02. 22:28:57

Ha valaki azt mondja nekem 2010-ben, hogy a Fidesz egy kommunista párt, körberöhögöm. Most már nem. :(

Ezekiel 25,17 2014.03.02. 22:39:46

Remélem Turul úr tiltakozásul lemond minden állami pozícióról és pénzről, és elmegy a versenyszektorba. Ha ennyit nyerünk a Krím lerohanósásával, már megérte :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.02. 22:48:27

@Nyekenyóka:

Mert valószínűleg nem láttál még kommunistát!

pistola 2014.03.02. 22:54:25

@bbjnick:

" ha a nyugati (liberális) demokrácia egyet jelent a kíméletlen pénzvilág, a multicégek, a bóvlikultúra és a pusztító liberalizmus parttalan tobzódásával, akkor tényleg megette a fene az egészet."

Egyáltalán nem jelent egyet. Tény hogy rohadt sok nagyhatalmi szenny és vér tapad a kezükhöz (európának inkább korábbról, amerikának még most is), de ha több időt töltenél el azokon a környékeken, vagy ismerőseid, barátaid lennének ott, akkor tudnád, hogy még mindig az egyik legélhetőbb térsége ennek a bolygónak. Olyan hely ahol a tehetség és a kreativitás érvényesülni tud. Nem pedig az ismeretség és mutyi. Ahol van becsülete a munkának, mert még akár a legegyszerűbb kulimunkából is normálisan fenn tudod tartani magad és családod. (na jó, családot nem annyira) Ahol egy pártot legyen az jobb vagy baloldali általában nem vezeti tovább 5-10 évnél az aktuális választott vezetője, r-go demokratikus. És ahol általában a legkisebb felderített ciki hírre, vagy a legkisebb elbaszásnál is lemondanak a vezetők. Felelősséget vállalnak.

Nem szaporítom a szót, szerintem pontosan érted miről beszélek és hogy a fentiekkel ellentétben nem kell leírni, hogy mi a helyzet kis hazánkban illetve a keleti fronton.

Én semmi mást nem várok el Viktoréktól most már, vagy úgy en bloc a jobboldaltól, csak azt, hogy tegyük azt világossá, hogy melyik irányba szeretnének haladni, mi a cél, mert akkor legrosszabb esetben tudomásul veszem mi a dörgés és szépen elköszönünk egymástól. Csak legyen világos végre, hogy melyik társadalmi berendezkedés felé haladunk. Egy biztos én olyan társadalomban szeretnék élni, ahol a fent leírt értékek és életlehetőségek dominálnak, nem pedig a keleti büdös lábú, velejéig korrupt, mutyisztán sógorkoma világ.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.02. 23:03:32

@pistola:

"Én semmi mást nem várok el Viktoréktól most már, vagy úgy en bloc a jobboldaltól, csak azt, hogy tegyük azt világossá, hogy melyik irányba szeretnének haladni, mi a cél, mert akkor legrosszabb esetben tudomásul veszem mi a dörgés és szépen elköszönünk egymástól. Csak legyen világos végre, hogy melyik társadalmi berendezkedés felé haladunk."

Pontosan. a A hintapolitika soha, senkinek nem jött még be.

Saddlenode 2014.03.02. 23:06:59

"Putyin egészen magasról tesz a nemzeti kultúrára – az oroszt leszámítva, persze"

tévedés. Putyin az orosz nemzeti kultúrára IS "tesz". semmit sem tett a 90-es években totálisan tönkrement orosz tudomány és kultúra rekonstrukciója érdekében.
Putyinnal mindent megkapsz, ami rossz a kapitalizmusban, és mindez még egy diktatúrával van megfejelve.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.02. 23:07:25

@pistola:
"nem pedig a keleti büdös lábú, velejéig korrupt, mutyisztán sógorkoma világ. "

Tessék, ezt tette a globálSZDSZ ontológiai pusztítása. Amiről maga beszél, az a szakrális Rend kristályszépsége.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/08/alap-es-felepitmeny.html

jan 2014.03.02. 23:09:25

annyira kellett mar ez a poszt! napok ota szabalyosan rosszul vagyok attol, hogy a legtobb ismerosom (jobbosok-balosok) Oroszorszagnak drukkol ebben a konfliktusban...:(

calabria007 (törölt) 2014.03.02. 23:20:50

@pistola:

ezzel együtt is hanyatlófélben lévő fertály az

és két világháborút is sikeresen összehozott ez az "élhető" világ 100 év alatt

www.youtube.com/watch?v=q5AbQF1jJ_A

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.02. 23:21:47

@Nyekenyóka:
Dehogynem. :)
Éppen nagy előnnyel vezet a hintapolitika a közvéleménymatatásokban, tehát jó esélye van a folytatásra.
És akkor a Magyar Telekom egyik nap a NÉP ellensége lesz, a másik nap pedig a NER oszlopa.

Alfőmérnök 2014.03.02. 23:26:30

@bbjnick: Láttál már Michelangelo, Leonardo, Caravaggio képeket?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.03.02. 23:29:54

@Alfőmérnök:
Persze, csak nem kapcsolódott össze a fejében az emlék a köznapi buzizás(i) gyakorlatával. :)

Alfőmérnök 2014.03.02. 23:56:46

@Hepci: "Mindennapi buzizásunkat, zsidózásunkat add meg nekünk, Uram!" :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.02. 23:59:28

@Alfőmérnök:

Honnét tudod, hogy ők hogyan vélekedtek vélt vagy valós buziságukról? Mindenesetre az kurvafix, hogy nem csináltak belőle identitáskérdést vagy művészi programot!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 00:10:03

@pistola:

Ez így semmivel sem hangzik sem hitelesebben, sem értelmesebben, mint bármilyen irányultságú vulgárideológiai maszlag!

Alfőmérnök 2014.03.03. 00:27:02

@bbjnick: "a buzernyákok bele tudják magukat képzelni a normális, ép érzékű és érzésű emberek bőrébe?!"

Ez volt a kérdés (és a válaszod: "Kötve hiszem, mert akkor kihánynák maguktól a saját belüket!" ).
A kérdésed szempontjából irreleváns, hogy hogyan vélekedtek a buziságukról, ostoba paraszt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 01:41:01

@Alfőmérnök:

@Alfika, te szopni jársz ide? Ha valaminek, hát épp annak van relevanciája, hogy hogyan vélekedtek a buziságról! Egyikük sem azzal prájdozott, hogy fiúkat visz ágyba (ha egyáltalán történt ilyen!), hanem ehelyett(!) remekműveket alkotott (önazonosságuk gerince nem (vélt vagy valós) buziságuk, hanem művész voltuk volt). Ha (egy gondolatkísérlettel élve) a témáról faggat(hat)nád őket, akkor Leonardo valószínűleg átnézne rajtad, Michelangelo beverné a fejedet a sértés miatt, Caravaggio pedig kigúnyolna, röhögve közölné, hogy ha ennyire nem bírsz magaddal, gyere vissza sötétedés után, csak előtte kend be jól disznózsírral a seggedlyukát...

Alfőmérnök 2014.03.03. 02:25:55

@bbjnick: Buta, gonosz és hitvány ember vagy.

De hogy tisztázzuk, ezt a kérdést tetted föl:
" "a buzernyákok bele tudják magukat képzelni a normális, ép érzékű és érzésű emberek bőrébe?!"

És nemleges választ adtál rá, mégpedig ostoba, önellentmondó érveléssel (mert nem akartál mást, mint az előfeltevésedet igazolni; az, hogy a tények mást mutatnak - mert ezeknek a buzi művészeknek a művei igazolják, hogy bele tudják magukat képzelni "ép érzékű és érzésű" [azaz te szerinted a heteroszexuális] emberek bőrébe is).
"Érvelésed" azért nem helytálló, mert ha kihányják is a belüket maguktól, az az után van, miután beleképzelték magukat "ép érzékű és érzésű" emberek bőrébe. De az is csak akkor, ha miután beleképzelték magukat, magukra gondolnak.
Tudod követni, amit írok, ostoba paraszt?!

Alfőmérnök 2014.03.03. 03:02:51

@Alfőmérnök: jav. "az, hogy a tények mást mutatnak - mert ezeknek a buzi művészeknek a művei igazolják, hogy bele tudják magukat képzelni "ép érzékű és érzésű" [azaz te szerinted a heteroszexuális] emberek bőrébe is -, nem számít"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.03. 06:34:50

@Nyekenyóka: Nem kommunista, hanem bolsevik. A kommunizmus statikus valami, egy értékrend. A bolsevizmus a narratíva kialakításának és fenntartásának módszere, többféle álarcot viselhet.

@Alfőmérnök: Bizonyára észrevette már, hogy bbjnick nem képes megállni a legközönségesebb homoerotikus fantáziáinak közlését sem.
Micsoda erőteljes, ágaskodó vágyakat próbálhat elfojtani el az az ember – és mennyire nem bír velük!

lorantka_a_gall 2014.03.03. 06:35:14

@Alfőmérnök: az érvelése önmagában tekintve helytálló, hiszen azt írja: "kihánynák maguktól a saját belüket". Elég nehéz a gondolatvilágból tartósan kihagyni önmagunkat, vagyis feltételezhetjük, hogy ha valaki beleképzeli magát valaki más bőrébe/helyzetébe, óhatatlanul is fog az eredeti önmagára gondolni.

Namármost, a logika a következő: mivel nem látunk/hallunk tömeges önbélkihányási esetekről, ezért valószínűsíthető, hogy a ratyik nem tudják (vagy legalábbis nem gyakorolják) beleképzelni magukat
normális, ép érzékű és érzésű emberek bőrébe.

lorantka_a_gall 2014.03.03. 06:37:36

@Alfőmérnök: Lenézni a földműveseket pedig nagyon hitvány emberre vall. Maga az ostoba. És tapló.

Alfőmérnök 2014.03.03. 06:48:43

@lorantka_a_gall: Nem a földműveseket nézem le, hanem az ostoba és hitvány földműveseket.

Az érvelés pedig nem helytálló - valaki más helyzetébe beleképzelni magunkat, annyit jelent, mint önmaguktól, önmagunk helyzetétől eltávolodni egy időre - és a következtetés ellentmond a tényeknek (lásd az általam felhozott példákat).

Maga meg egy buta fasz.

lorantka_a_gall 2014.03.03. 06:56:04

@Alfőmérnök: Logikája nincs, jelleme nincs, értelmes kommunikációt folytatni nem tud, a nevét is nyilvánvalóan bitorolja.

A részemről lezártam a beszélgetést, értékesebb vitapartnerekhez vagyok szokva.

("Soha ne verekedj disznókkal. Mindketten mocskosak lesztek, de a disznó még élvezi is.")

tevevanegypupu 2014.03.03. 06:57:39

@bbjnick:

A nyugati demokrácia tönkretette Észak-Afrika minden országát, kivéve (eddig) Algériát és Marokkót..Irakban beavatkozásuk óta tökéletes a káosz, az ország kirablása..Szíriában 7 mulatságos de hála Putyinnak - egyelőre nem tudták elkezdeni felszabadító munkájukat..Az egész demokrácia féltés nevetséges, saját érdekeiket védik az EU és Amerika is..Ukrajnának pedig az lenne az érdeke, tetszik vagy nem tetszik, hogy elsősorban szomszédaival legyen jó gazdasági kapcsolata..Szimpla logika..az ukrán felkelők pedig nem éppen azok, akikre rá lehetne bízva egy országot.

Alfőmérnök 2014.03.03. 07:12:34

@lorantka_a_gall: Milyen maga szerint egy értékes, logikusan érvelő vitapartner? Pl. ilyen?

"@Alfika, te szopni jársz ide? Ha valaminek, hát épp annak van relevanciája, hogy hogyan vélekedtek a buziságról! Egyikük sem azzal prájdozott, hogy fiúkat visz ágyba (ha egyáltalán történt ilyen!), hanem ehelyett(!) remekműveket alkotott (önazonosságuk gerince nem (vélt vagy valós) buziságuk, hanem művész voltuk volt). Ha (egy gondolatkísérlettel élve) a témáról faggat(hat)nád őket, akkor Leonardo valószínűleg átnézne rajtad, Michelangelo beverné a fejedet a sértés miatt, Caravaggio pedig kigúnyolna, röhögve közölné, hogy ha ennyire nem bírsz magaddal, gyere vissza sötétedés után, csak előtte kend be jól disznózsírral a seggedlyukát..."

Virág et. 2014.03.03. 07:17:16

@bbjnick: " (lásd: Afganisztán, Irak, Egyiptom, Líbia, Szíria stb.)"

Az utolsó három országba nincs nyugati katona, egy lövés nem dördült el és semmilyen idegen hadsereg nem vonult be. Lehet arab tavasz - CIA kapcsolatozni, főleg mert kb annyira bizonyíthatatlan, mint a Kennedy gyilkosság, de sejtelmeskedni, meg okoskodni lehet vele. Ez a tényen nem változtat, hogy Putyin emelte a tétet: bevonult egy szuverén ország területére és lecsatolt egy részt belőle magának. Korábban ő is csak a háttérből kavart: a narancsos forradalom ellen és Janukovics pozícióba hozásával. Az titkosszolgálati játszma volt, mint az arab tavaszt sejtik sokan, ez már messze nem az.

Afganisztánban és Irakban is olyanok voltak kormányon, akiket az USA tett oda korábban. A tálibokat nehéz sajnálni, amikor erőszakosan tartották megszállás alatt a saját országukat, tiltották pl. a nők, lányok iskolába járását, robbantgatták fel a nem iszlám vallási történelmi romokat, képezték ki az öngyilkos merénylőket és közben termelték a világ heroinjának a 70%-át.
Irak pár évtized alatt 2 nagy, a térséget destabilizáló háborút indított. Az ő elmozdítása nyilvánvalóan inkább üzleti, hatalmi, mint nemzetbiztonsági kérdés volt, de az afgán táliboknál ez a téma fel sem merült.

Egyébként mindkét országból folyamatosan vonulnak ki, illetve már ki is vonultak a katonák és sehonnan sem csatoltak el részeket egyik nyugati országhoz sem.

Ja, és mellesleg nem olyan ország volt egyik sem, amelyik előtte 20 évvel írásban vállalta volna, hogy a megszállt ország területi szuverenitását tiszteletben tartja. Az akkori határaival, amelyek megegyeztek a megszállás előttivel.

Ha pedig a kapitalizmusban a pénzvilágot utálod, akkor is rossz helyre dörgölőzől az oroszoknál: a világ legnagyobb cégei között számos orosz is van. Ott sem kevésbe szemét a kapitalizmus, mint bárhol nyugaton.

Virág et. 2014.03.03. 07:59:00

És a végén hadd legyünk egy picit önzőek is: sem Afganisztánban, sem Irakban, sem Egyiptomban, sem Líbiában, sem Szíriában nincs magyar kisebbség. A nyugati hatalmak nem támadtak meg olyan országot, amelyikben magyar kisebbség lenne, nem csináltak háborút nekik a saját földjükön.

Ellentétben az oroszokkal. Érdekes lesz nézni, hogyha elkezdődik a fegyverropogás, akkor az eddig oroszoknak tapsikoló Jobbik mit fog csinálni. Fordul gyorsan 180 fokot vagy majd megéljenzi a határon túli magyar katonák halomralövését? Azt, hogy a fidesz mit csinál, azt már tudjuk, amit szokott, ha nem belföldi üres pofázás a téma: kussol és bátran lapul. A szavazói meg alig várják, hogy Putyin végre megszállja Magyarországot is, nehogy megálljon az ukránoknál.

Hihetetlen országban élünk, hihetetlen hülyékkel együtt.

fidesz 6 tagkönyv 2014.03.03. 08:18:20

Ez a politika mocskos volta.Mi tiltakozunk a környező országokban a kisebbségek jogaiért,de ha az oroszok megvédik azt a régiót ahol 60 százalék orosz és 24 százalék ukrán rögtön nagy probléma.Az új kormány első teendője volt a kisebbségi jogok eltörlése.Az oroszoknak már van tapasztalatuk,mit csinálnak önálló országok első volt az orosz ajkuak minden jogát eltörölték,pl Kalinyingrád ahonnan nem engedték volna csak útlevéllel az anyaországba az oroszokat.Na ez fog történni Ukrajnában is,aki már előre lát biztos lehet benne.Ahogy a Magyarok is mindig nyavalyognak a külhoni magyarokért az oroszok is ezt teszik.Hát ez nem helyes csak az a jó amit mások csinálnak.Legyen úgy ahogy a Magyarokkal művelnek ütik verik minden környező országban.A Magyarok pont meg se szólaljanak.

pollio 2014.03.03. 08:19:24

Magyarországon sok az olyan szolgalelkű, aki elkurvult szukaként dobja hanyatt magát széttett lábakkal, megalázkodó tekintettel, amint valamelyik potens kan nagyobbat mordul. Megvannak itt a szukái mindkét nagykutyának. És a magyar megosztottság is csak arról szól, hogy melyik kannak hízelegjünk. Undorító.

fidesz 6 tagkönyv 2014.03.03. 08:23:40

Itthon mind a két tábor politikusai jókat röhögnek,milyen sok hülye lakik az országban.Észre sem veszik,hogy mindenkit hülyének néznek.A fidesz-jobbik majd elintézi az országot,amit még nem rontottak el azt is elfogják.Majd megy a cöf(cigány összefosás)és bátorítják ezeket az ökröket.

Virág et. 2014.03.03. 08:25:17

@fidesz 6 tagkönyv: Az ukrán államfő nem írta alá a nyelvtörvény eltörlését, az ezért hatályba sem lépett. A krími oroszokat senki nem fenyegette semmivel, konkrétan teljesen kimaradtak a kijevi eseményekből.

Ne keverjük az ürügyet az okkal. Az oroszoknak kell egy biztonsági zóna az országhatáruk előtt és a legkevésbé sem szeretnének egy NATO-tag szomszédot.

Virág et. 2014.03.03. 08:52:00

@tauglich: Orbánnak vagy úgy általában bárkinek a jobboldalon Gyurcsány lenne a mérce?

tevevanegypupu 2014.03.03. 08:58:19

Az emlékezet rövid, a hülyeség nagy..Mintha mindenki felejtené Gyurcsányék barátságát Putyin felé..bár az idők folyamán ez úgy tűnik egyoldalú szerelemmé vált, Putyin mintha komolyabban venné Orbánt..Egy-két éve még Mesterháziék is dörzsölgették a kezüket és össze-vissza hazudtak, hogy Putyin csak velük áll szóba, Orbánt nem is fogadta.."hol a fotó" harsogta minden baloldali csatorna..Bezzeg Gyurcsány-Klári-Putyin és Toto együtt a szemlőhegyi villában..:) Ukrajna nagyon csúnyán próbált és próbál elbánni az ott élő magyarokkal, ahogy az ott élő oroszokkal is..Most ugye nem számítanak a nemzetiségek, hogy nem beszélhetik saját nyelvüket, nincsenek jogaik..most az számít, hogy nem az amerikai és európai uniós demokrácia foglalja el Ukrajnát..és viszi oda az Irakban és Görögországban már annyira megismert szabadságot.

vantaan2 2014.03.03. 08:58:56

@tauglich: ...legcukibb????? ...amikor "nem leszünk gyarmat"-ozunk s kb 100 évre kötjük magunkat Oroszországhoz? S idézd be Orbán orosz és Putyin ellenes kijelentéseit is! .... vagy az üléspont megváltoztatja az álláspontot is?
KORRUPT banda!

tevevanegypupu 2014.03.03. 09:00:20

@Virág et.:

Nem Gyurcsány a mérce, de tekintettel arra, hogy gyurcsány és pártja kormányra akar kerülni, kénytelenek vagyunk figyelembe venni mit mond.

tevevanegypupu 2014.03.03. 09:01:58

@vantaan2:

Nem magánbarátkozásról van szó Orbán esetében mint tudjuk,m hanem szerződés kötésről..arról a paksról amit egyébként is oroszok építettek. Egyébként Grúzia kezdte, Putyin válaszolt..Most is Ukrajna kezdte..

vantaan2 2014.03.03. 09:04:11

@tevevanegypupu: Takonygerincűség már megint terjed a hazába s lenne olyan aki behívná az orosz tankokat! Ezek után csoda Trianon vagy 56 bukása???? Nem! Sajnos a mindenkori politikai elit 10 fillérért a saját anyját is megbszná .... igaz most Orbánt jobban megfizetik az oroszok.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.03. 09:05:55

@Virág et.: kormozunk, kormozunk? :))
Gyurcsány, valamint a valagából kibújt mai ballib pereputty kizárólag számotokra mérce. Azért is tartotok ott, ahol - a béka segge alatt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.03. 09:07:35

@vantaan2: téged sem az eszed miatt szerethetnek a csajok.

Virág et. 2014.03.03. 09:10:04

@tevevanegypupu: Gyurcsány kijelentette, hogy amennyiben győz is az Összefogás, ő nem akar pozíciót Mesterházy kormányában, tehát nem, személyében nem akar kormányra kerülni.

Ellenben a másik szélkakas, aki még annyira hangosan ellenezte az orosz grúz agressziót, meg Medgyessy és Gyurcsány orosz útjait, a Déli Áramlattal kapcsolatos tárgyalásait, az konkrétan ma is regnáló miniszterelnök, és -jelölt az áprilisi választásokra és a legfőbb esélyes is egyszemélyben. Ugyanez az ember ma már homlokegyenest az ellenkezőjét mondja ugyanezekről a kérdésekről. Gyurcsány ma egy talán a küszöböt elérő párt vezetője, őt 2009-ben, pártját 2010-ben megbüntették a választók, egyike a legmegosztóbb politikusoknak ma is. Orbán népszerűsége ugyanezekért töretlen, pártja támogatottsága szárnyal.

Ezen kéne elgondolkozni.

Virág et. 2014.03.03. 09:11:10

@tauglich: Nem én idéztem őt ide, hanem te. Ezek szerint neked mégiscsak számít valamelyest.

vantaan2 2014.03.03. 09:16:06

@tauglich: .... de engemet legalább valamiért szeretnek! S Te mit tudsz elmondani .... se ész ,se méret?

aszekelyek 2014.03.03. 09:24:13

@bbjnick: erről, ami felsorolt több ízben, ránk döntött , szó sem volt egyébként akkor, amikor édesgettek minket, hogy rendszerváltás így, meg úgy. Nagy szabadsággal,, hülyítettek minket. De ma a nemzeti szuverenitástól kitöri őket a frász.
felhívnám a figyelmet erre a nem figyelmen kívül hagyható tényről.
(9-ben játszották el nekünk ezt a műsort, amit most az ukrajnai népnek akarnak beadni..
keserves lesz, ha meg tudják csinálni ott is. Milliószám rögtön munklanélküöli tömegek, legelőszöris.. és az állami vagyon nagytőkés lesbenállók számátra átadva.. Mi tudjuk, mi mindenünket szedték el és azóta is hogy kell minden fillérért küzdeni, hogy azt már nem tudják elszedni a nyugati " barátaink"....

fidesz 6 tagkönyv 2014.03.03. 09:25:26

@Virág et.: Igazad van nem írta alá,de a megalakuló új kormánynak az első dolga volt ilyen törvényt hozni.Amúgy sokban igazad van,lényeg mindenki a saját érdekét védi,ki így- ki úgy.A világban már oly sok a rossz példa,hogy nem csodálkozok az oroszok politikáján.Jobb megelőzni mint később cselekedni,mert az már biztos agresszió lenne,most csak védik a saját érdeküket.

aszekelyek 2014.03.03. 09:27:21

@tauglich: a liberálisok teret vesztettek ezzel a humbuggal, egész európában. úgy látszik, most felszántanák maguknak anaiv lakosságú Ukrajnát.
Akiktől van mit elszedni... orosz pl nem szedte el tőlük és nem mondta, hogy azért, mert jót akar nekik...

Virág et. 2014.03.03. 09:31:38

@fidesz 6 tagkönyv: "most csak védik a saját érdeküket"

Az összes háború arról szól, hogy valaki védi a saját érdekét.

@aszekelyek: "orosz pl nem szedte el tőlük és nem mondta, hogy azért, mert jót akar nekik... "

Az ukránok emlékeznek az oroszok nagylelkűségére:

hu.wikipedia.org/wiki/Holodomor

Ezt nehéz lesz az elnyomó nyugatnak überelnie.

tevevanegypupu 2014.03.03. 10:02:44

@vantaan2:

Kapcsoljon ki minden elektromos berendezést meg a gázt is a lakásában. És élvezze a szabadság édes ízét.:)

tevevanegypupu 2014.03.03. 10:12:11

@Virág et.:

Igen, Gyurcsány éppen úgy viselkedik mint aki nem akar semmit..pusztán az mszp segítségével bekerülni a Paréamentbe. A miniszterelnök akkor természetesen Mesterházi Attila lesz..legalább negyedévig. A többit nem is kommentálom, mivel annyira rá vagyunk utalva Oroszországra és annyira nem jött be az Európai Unió, ahol úgy gyűlölik Magyarországot és a jobboldali kormány gondolatát mint egér a macskát. Egyébként Nyugatnak köszönhetjük Trianont, 1948-at, 1956-ban hazudozva biztatták a szerencsétlen hiszékenyeket, és 1989-ban zsákmányszerzési céllal azonnal idepofátlankodtak Mark Palmer, Tom Lantos és Charles Gáti személyében..Persze hozzá kell tennönk, hogy először a bolsevikok, aztán pedig a liberálbolsevikok szíves segítségével..És meg lehet nézni, hogy az EU milyen szerencsétlen hülye Európában, és hogy mit művelnek az amerikaiak a világban..Na és persze az ukrán nyelvtörvény, a vereckei emlékmű állandó tönkretétele..stb..stb..

Yossarian1 2014.03.03. 10:23:50

@tauglich:
És mit mondjunk rád, te orbán seggéből kukucskáló agyhalott?

lorantka_a_gall 2014.03.03. 10:25:18

@Virág et.: magának vagy úgy általában bárkinek az országban hiteles amit Gyurcsány mond bármivel kapcsolatban?

Yossarian1 2014.03.03. 10:25:35

@tauglich: őt legalább valamiért szeretik, na de téged ki szeret pincsike?

Pelso.. 2014.03.03. 10:27:03

@Virág et.: Saját érdek ok, csakhogy elsősorban a politikusok a ténylegesen saját érdeküket védik, nem ritkán rögeszméiktől vezérelve, nép s ország érdekek a fasorban se. Mivel a tömegek tetszés és aktualitás szerint bármivel megetethetők, ez így is marad.

vantaan2 2014.03.03. 10:31:23

@tevevanegypupu: Huuu azannya vagy mi? Má miért ??? A franciáknál nem használnak gázt vagy villanyt? Ó szegény franciák! .... vagy a németek gyertyával világítanak és teveszarral fűtenek????

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.03. 10:40:42

@Yossarian1: nah, személyedben még egy Orbánra gerjedő véglény már nem oszt, nem szoroz. Jelenleg nagyjából annyit értek, mint egy kupac guanóban a vitamin. Jó, jó, tudom: erről is a Zorbán tehet. :)

2014.03.03. 10:42:45

@Virág et.:

egy fideszes úgy biszkuzik hogy közben az oroszoknak drukkol. :) mint az egypúpúteve. ezek tényleg olyanok mint a zombik :) mondom én népszavazás az EU-ról azt kilépés aztán a sok baromarcú rájönne mi is a pálya az eun kívül

Virág et. 2014.03.03. 10:47:14

@tevevanegypupu: Ja, 1948 és 1956 is a nyugat hibája nyilván. Mert biztatták szerencsétleneket, amúgy az lett volna a követendő, hogy mindenki kussol és nyeli amit az oroszok főznek, mint most Ukrajnába kéne, igaz?

Miközben olvastalak, mintha valami dallamot hallottam volna, zenélnek a soraid: "Szövetségbe forrt szabad köztársaságok /A Nagy Oroszország kovácsolta frigy /A Szovjet hatalma és egysége éljen /Sok nép így akarta s megalkotta így!"

"annyira nem jött be az Európai Unió, ahol úgy gyűlölik Magyarországot és a jobboldali kormány gondolatát mint egér a macskát"

Először is az egér nem gyűlöli a macskát, maximum fél tőle. A példád pont olyan rossz, mint az egész gondolatmeneted.
Másodszor meg abba már tényleg semmi kedvem n+1. alkalommal belemenni, hogy az EU-tagság mekkora lottó ötös volt ennek az országnak és hogy most hol tartanánk nélküle. Nem véletlenül akar mindenki bekerülni a térségből. De téged a számok nem győznek meg, neked hited van, amivel meg én nem tudok mit kezdeni.
A jobboldali kormányt meg nem gyűlöli senki az EU-ban, a legnagyobb EP-i párt is jobboldali, annak elnökhelyettese Orbán. Az Orbán-EU vitát Orbán indította a szabadságharcával és a keleti politizálásával és itt most nem a keleti nyitást értem, hanem a keleti stílusú, centralizáló politikáját. Ha valaki úgy indít 2010-ben, hogy ledobja a sz.ros csízmát az asztalra, az ne várja el, hogy a klub úriemberként viselkedjen vele a továbbiakban is.

@tauglich: A riposzt feltétele egy legalább értékelhető csapás-kísérlet.

@lorantka_a_gall: tauglich-nek nyilván igen, mert iderángatta. Meg a teve is, ők kezdtek el lovagolni rajta.

Virág et. 2014.03.03. 10:48:15

@Belpo: Jönne a fenét. Annak is a zsidók lennének a felelősei, vagy a nyugaton áskálódó ballibsik. Kellően hülye néppel ezt a játékot a végtelenségig lehet űzni.

2014.03.03. 10:51:50

Bizonyos fideszes érdekkörök és a híveik következetesen terjesztik azt a téveszméjüket - akarom mondani szándékos hazugságukat -, hogy az "...Európai Unió, ahol úgy gyűlölik Magyarországot és a jobboldali kormány gondolatát mint egér a macskát.".

Vajon miért nem gyűlölték például 1990 és 1994 között a jobboldali MDF vezette magyar kormányt? Másrészt direkt összemossák azt, ha egy ország kormányzatával vitába szállnak azzal, hogy gyűlölik az országot. Nem, itt teljesen másról van szó: az ország belépett egy szövetségbe, amelynek vannak bizonyos írott és íratlan szabályai, amelyeket joga van számon kérni pl. az EU-nak az országot éppen iránító adminisztráción. Mindösszesen erről van szó, ami fenemód nem tetszik az Orbán rezsimnek és folyamatosan átvert, elbutított híveinek.

2014.03.03. 10:52:36

Bizonyos fideszes érdekkörök és a híveik következetesen terjesztik azt a téveszméjüket - akarom mondani szándékos hazugságukat -, hogy az "...Európai Unió, ahol úgy gyűlölik Magyarországot és a jobboldali kormány gondolatát mint egér a macskát.".

Vajon miért nem gyűlölték például 1990 és 1994 között a jobboldali MDF vezette magyar kormányt? Másrészt direkt összemossák azt, ha egy ország kormányzatával vitába szállnak azzal, hogy gyűlölik az országot. Nem, itt teljesen másról van szó: az ország belépett egy szövetségbe, amelynek vannak bizonyos írott és íratlan szabályai, amelyeket joga van számon kérni pl. az EU-nak az országot éppen irányító adminisztráción. Mindösszesen erről van szó, ami fenemód nem tetszik az Orbán rezsimnek és folyamatosan átvert, elbutított híveinek.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 10:55:11

A mindenit, de bátran odamondogat ez a Mandiner ... de kinek is?
Ja, hát senki által komolyan nem vett futóbolondoknak.

Ebből a posztból is csak az az érdekes, hogy mennyire fostok (t.i.: a Mandiner) kiállni az elveitek mellett, amikor épp Orbán hágja meg őket nyílt színen.

Ha Gyurcsány/Bajnai kussolna így (hasonló helyzetben ők is pont ilyen gerinctelenek lennéknek mint most Orbán), akkor nem ilyen gittegyleti futóbolondokról írnátok, hanem a kormányon kérnétek számon ugyanezt.

És jól tennétek.

Csak sajnos az eltaknyosodott gerinc nem fog megcsontosodni újból.

2014.03.03. 10:55:42

@fidesz 6 tagkönyv:
"oroszok megvédik azt a régiót ahol 60 százalék orosz és 24 százalék ukrán"

Hát igen, mindegyik rezsim csak megvédi a sajátjait, ill. az érdekeltségeit tankokkal és harci repülőgépekkel...

2014.03.03. 10:56:10

@Virág et.:
ja tényleg, mindig kifelejtem a new york - tel av tengelyt. Hát ez van, fideszesnek Putyin kell! ( Amúgy olvsta a Prezit ekéző facebook arcokat a 444-en mert Obamával találkozott Árvai. na az a kemény. ) dehát az a megrendezett családlátogatás is Nyíregyen, és ezt kajálja a hívő.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.03. 10:59:29

@Virág et.: az, hogy neked Fletó egykor seggnyalásig űzött Putyin-imádatáról és néhai Oroszország-politikájáról (különösen mostani megnyilvánulásai fényében) is Orbán ugrik be, jelentősen korlátozza a veled történő kommunikáció lehetőségeit. Hát, így jártál, én viszont most lépek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.03.03. 10:59:38

Komolytalan a birodalmi mentalitást szidni, amikor az egy geopolitikai törvényszerűség. Már a vidéki kisvárosi önkormányzatot korrumpáló csatornaépítő vállalkozó is e logika alapján működik. Egész egyszerűen a hatalom logikája az, hogy addig terjeszkedik, amjg bele nem ütközik egy őt megálljtani képes ellenerőbe. Ha tehetné, hogy kiterjeszti befolyását, de nem teszi, alulmarad, lenyomják más birodalmak. Ezért kényszerültek a cárok elfoglalni a Kaukázust és Közép-Ázsiát, ezért foglalták el a lengyelek pár évre Moszkvát és ezért terjeszkedett ki a Magyar Birodalom egy időben a Balkán egyre nagyobb részére.
Hogy a világban így működik a hatalmi mechanizmus, azon nem szánalmasan siránkozni kell, hanem a mechanizmust megérteni és a saját államszervezet érdekében ezt a tudást hasznosítani.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:02:10

@tauglich:

LOL, Gyurcsány mint hivatkozás alap!

Ha valaki szerzőből troll lesz a Mandinderen az nálatok büntetés vagy jutalom?

Virág et. 2014.03.03. 11:11:04

@Belpo: A Prezis facebook hozzászólások nagyon kemények voltak. Ijesztő, hogy ilyen szinten ostoba honfitársaink vannak, de azért annyira nem meglepő. Valahonnan kijön az a 400 ezer békemenetes is.

És nem is a véleményük volt szánalom, hanem a teljes ismerethiányuk (azt se tudják, mi az a támogatás és hogy ki és mit támogat, támogatott) és az ostoba agresszió, amivel azt közlik. Meg a szokásos zsidózás, ami már annyira unalmas. Más ország mondjuk büszke lett volna, esetleg elgondolkodik azon, hogy ez a 100 milliós "adomány",ez inkább befektetés, mert ezzel növekedhet a cég ismertsége, megnyílhat a cég előtt olyan piac is, amely eddig zárva volt.

@tauglich: Nehéz nem Orbánra asszociálni a fentiekről, amikor az általad beszúrt linkek mindegyikében (ahol volt szöveg) ott nyilatkozott Orbán korabeli alteregója, aki nem győzte elégszer leírni, hogy "pfuj Putyin".

Egyébként meg ő a jelenlegi miniszterelnök. Nagyobb súlyú figura, mint Gyurcsány és igenis mindenhez köze van, ami most történik az országban.

Virág et. 2014.03.03. 11:16:44

@ArmaGedeon: Amit leírsz, az a XIX. sz-i birodalmakra igaz. Illetve még inkább a korábbiakra, a kolonizáló világhatalmakra.

A logikád ott bukik, hogy a legnagyobb birodalom, az USA nem terjeszkedik, az ország határa lényegében állandó. Sem Kanadát, sem Mexikót, sem Kubát nem foglalták el. Puerto Rico is inkább szeretne teljes jogú állam lenni, mint amennyire az USA szeretné Puerto Rico-t.

A te definíciód a keleti birodalmakra igaz, mivel azok - legalábbis fejben - megálltak valahol a XIX. században.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:16:46

hvg.hu/velemeny/20140303_Deutsch_RUSZKIK_HAZA

Srácok, amikor már egy Deutsch Tompika is gerincesebb nálatok, akkor már kemény helyzet van.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.03.03. 11:20:26

@Robinzon Kurzor: mivel a baloldalon - és a teljes választási kampányban - jelenleg Fletó a fáklya, ráadásul ebben a témában ugyanazt az érvkészletet toljátok, hát kénytelen voltam frissíteni a szelektív emlékezetet.

Most már tényleg tiplizek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.03.03. 11:21:45

@Robinzon Kurzor: Nem kell az olaj, nem kell a gáz, legyen Dajcs Tomi a miniszterelnök, adjunk neki nyakkendőt is, hogy legyen mit rágni, ha a ruszkik, vagy az ukrán partizánok hazavágják az energiaszállításokat...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.03. 11:24:43

@Virág et.:
" te definíciód a keleti birodalmakra igaz, mivel azok - legalábbis fejben - megálltak valahol a XIX. században. "

Majd a Nyugat jól pofáraesik, mivel a jövőben is az őselemek számítanak majd, a föld meg a víz.

Őselem-nemzetstratégiát a magyarságnak!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2014/02/oselemek.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.03.03. 11:25:28

@ArmaGedeon:
Az olaj és a gáz tekinthető őselemnek? Hajlok rá, hogy igen, de még nem volt megmondás a témában.

Virág et. 2014.03.03. 11:28:26

@tauglich: Szelektív emlékezet? Te olvasol újságot, ember? Ugyanezeket a cikkeket linkelte minden baloldali újság csak nem az első kettő, hanem a második kettő mondatáért, amiben Orbán (egy ikertestvére vagy dublőre nyilván) sietve állást foglal Putyinnal szemben. Ezt tették aztán a mai Orbán-szövegek mellé.

A Putyin-pincsit ki találta ki? És kire mondta?

Csak veled ellentétben, itt már nem téma Gyurcsány. Persze, szerepel, hadd szerepeljen. A támogatottság az, ami számít és Gyurcsány baloldalon sem számít támogatott politikusnak. A DK szavazóin kívül lényegében nincs hátországa, az pedig egy kispárt.

És akkor abba bele se mennék, hogy Grúzia az mennyire nem Ukrajna, mert hogy Grúziában nincs Kárpátalja és nem is határos velünk.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.03.03. 11:29:50

@Virág et.: Nehéz téged komolyan venni, de mégis, az USA hány országban hány támaszponton hány katonát állomásoztat? (Hány tyúk hány nap alatt hány tojást...)
Hány országben védte meg a demokráciát bombáival? (néha esküvői menetektől...)
Nem terjeszkedik... :-)
A birodalomépítési logika nem keleti és nem nyugati, univerzális. Egyébként elkerülhetetlen.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:33:53

@ArmaGedeon:

Akinek kalapács van kezében, az mindent szögnek lát.

Aki csak alá- és fölérendeltségi viszonyokban tudja érzékelni az emberi kapcsolatokat (a személyes szinttől a társadalmak-országok szintjéig), az mindenhol csak birodalmi logikát fog látni.

És az ilyen emberek persze így is működnek: nincsenek egyenrangú társaik, csak ellenségeik és alárendeltjeik.

Virág et. 2014.03.03. 11:37:43

@ArmaGedeon: Szerinted pl. a NATO államokban állomásozó amerikai katonák (Olaszország, Németország stb.), azok megszálló erők? Szerinted hány perc alatt kapna mondjuk Dél-Korea sikítófrászt, ha az USA kivonná onnan a katonáit?

Ahová az USA beavatkozott, ott az országot az USA területéhez csatolta? Afganisztán ma az Egyesült Államok része? Irak hanyadik állam? És Bosznia vagy Szerbia? Esetleg Szomália?

Clinton legnagyobb politikai kudarca és a Lewinsky-botránynál sokkal nagyobb szégyene volt a ruandai tétlenség. Hogy lényegében végignézték, ahogy 1 millió embert lemészárolnak és nem avatkoztak be. Akkor nagyon sokan örültek volna az amerikai bombáknak, kb minden jóérzésű ember. Hol a határ?

Amerikában a közvélemény úgy gondolja, hogy a tétlenség bűn és az erővel jön a felelősség is. A politika persze ott is, mint máshol, szeret mindenen keresni, ezért nyilván hajlandóbbak egy olajban gazdag országgal szemben fellépni, esetleg okokat kreálni, mint mondjuk egy szegény afrikai országgal szemben. De enne ellenére van példa mindkettőre.

Az oroszok viszont nem ezt tették. Ukrajna nem Afganisztán és legkevésbé sem Irak. Fogták magukat és a stratégiailag fontos krími területekre egyszerűen bevonultak és ki tudja, hol állnak meg. Ha a már előmászott hazaáruló Janukovicson múlik, akkor nyilván Kijevnél. Nem véletlenül hasonlítják ezt a lépést a hidegháborús konfliktusokhoz, azokhoz áll a legközelebb.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 11:37:44

@Robinzon Kurzor:

Mint mondani szokás van politikai koordináció és gazdasági koordináció

A politikai koordináció értelemszerűen mindig hierarchikus kapcsolatokról szól

Virág et. 2014.03.03. 11:40:17

@calabria007: Ez hol is cáfol engem? Pláne, hogy leírtam, hogy a "legerősebb birodalom", ami eléggé egybecseng a legtöbbet a hadseregre költő birodalommal, nem?

Te most lényegében mit szeretnél mondani?

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 11:44:12

@Robinzon Kurzor:

Okos emberek egyébként a decentralizált európai modellt az invesztitúra háborúkig, azaz a világi és az egyházi hatalom látványos konfliktusáig vezetik vissza

Keleten, pl. Bizáncban és a moszkovitáknál, ilyen nem volt az un. „cezaropapista” rendszerben az állam érdemi ellenpólus nélkül fungált

lexikon.katolikus.hu/C/cezaropapizmus.html

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 11:44:57

@Virág et.:

azt, hogy naiv böszmeségeket irogatsz

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:46:36

@tauglich: "mivel a baloldalon - és a teljes választási kampányban - jelenleg Fletó a fáklya, ráadásul ebben a témában ugyanazt az érvkészletet toljátok"

Azért arra az apró körülményre felhívnám a kissé szétszórt figyelmedet, hogy ha valaki nem egy magadfajta rezsimszolga, az még nem jelenti azt, hogy Gyurcsány vagy a "baloldal" (aki rezsit csökkent, és multik ellen harcol, nem az baloldal? na mindegy) "érvkészletét tolja".

Én speciel Orbán érvkészletét tolom.
Igaz, nem a mostanit, hanem az 5 évvel ezelőttit.

Ha nem vennéd észre, éppen egy ex-KGB-s keleti despota seggét nyalod, ez pedig nem egy olyan pozíció, ahonnan -- legalábbis a nyugati keresztény kultúrkörben -- felemelt mutatóujjal okoskodni lehet.

Virág et. 2014.03.03. 11:47:10

@calabria007: Ki is akarod fejteni, vagy ennyi? Mert az előző linked nemhogy ellent nem mond nekem, hanem erősít is, ez meg lényegében egy személyeskedő vélemény.

2014.03.03. 11:48:29

Naiv széplélek aki azt hiszi, hogy az USA nem ugyanúgy birodalmi hatalmi logikát követ. De amíg a hidegháború idején nyilvánvaló volt, hogy SZU a "rossz", a diktatórikus, és USA a "jó", a szabadságpárti, ma már az iraki háború, a lehallgatási botrány, "terrorellenes" törvények, Guantanamo, és egyebek után már egyre kevésbé hiteles az "euroatlant" rosszallása Putyin ellen, és az emberi jog megsértésének elítélése, vagy a demokráciáért aggódás Magyarország esetében.
Sajnos, az EU és USA nem elvek, hanem érdekei szerint politizál, kettős és hármas mércét alkalmazva. Ezt Magyarország hatványozottan érzi a bőrén (lásd: Benes dekrétumok, ami liberális jogelvek szerint nyilvánvalóan nem lehetne hatályban az EU-ban; de ugyanígy a kisebbség jogok iránti teljesen süketség, szemben a háziállatok tartásának egész EU-ban érvényessé tett aprólékos szabályozásával).
Ezt már sokan látják, látják a képmutatást, így egyre kevésbé hiteles a Nyugat.
Ettől persze még távolról sem Putyin és rendszere a követendő példa. Az EU pl. "csak" kötelezettségi szegési eljárást indít vagy legrosszabb esetben visszatartja fejlesztési pénzeket, addig Putyin börtönbe csukja politikai ellenfeleit és bevonul a hadsereggel egy másik állam területére.
Azonban ezeket a tüntetéseket Putyin mellett hiba lenne pár öreg hülye akcióiként értelmezni, ezek valójában az ún. "Nyugat" civilizációs válságának tünetei.

Virág et. 2014.03.03. 11:52:26

@SontPent: Ki hiszi vagy állítja, hogy az USA nem birodalmi politikát folytat? A különbség a birodalmi politika fogalom-felfogásában van. Az oroszoknak ez azt jelenti, amit 200 éve is jelentett, hogy megy a tank, azt' bevonulnak.

Amerika ennél finomabb és minden lépése előtt szeret nemzetközi felhatalmazást szerezni. ENSZ, NATO vagy ezek hiányában legalább egy Coalition of the Willing Irakban. Nem csatol el részeket, csak befolyást szerez.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:53:16

@calabria007: "A politikai koordináció értelemszerűen mindig hierarchikus kapcsolatokról szól"

Nem feltétlenül mindig.

A klasszikus "fékek és ellensúlyok" rendszerének is pont az a lényege, hogy egyenrangú hatalmi ágak egymás mellett működnek.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 11:55:09

@calabria007:

Ahogyan az iszlám világban is, ahol lényegében az egyház szervezte meg az államot.

Ezért nem működnek ott sem a klasszikus demokratikus modellek.

Ott sincs rájuk igény.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:02:02

@Virág et.:

sekélyes propagandát nyomsz, pl. fentebb ötletszerűen kiragadott propaganda ízű példákkal sztároltad az USA intervenciós politikát

azt, ami – teljes gőzzel - 1917-ben indult el, a pacifista kampánnyal megválasztott rasszista Wilson pálfordulásával,

kb. egy komplett katasztrófasorozat kezdete volt ez…

pl. további 2 év vérfürdő, komcsi forradalmak, katasztrofális békediktátumok, újabb vérfürdők, további komcsiterjeszkedés USA segítséggel (lásd lend lease program), stb.
en.wikipedia.org/wiki/Lend_lease

egy szűk elitet kivéve valószínűleg mindenkinek – még az usákok 99%-ának is jobb lett volna ha George Washington útmutatását követve kimaradtak volna azokból a dolgokból amihez nincs érdemben közük

„Washington goes on to urge the American people to take advantage of their ISOLATED position in the world, and avoid attachments and entanglements in foreign affairs, especially those of Europe, which he argues have little or nothing to do with the interests of America.”

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington's_Farewell_Address

PS.: az USA szövetségi kormány előbb vagy utóbb, de csődbe fog menne a globális ábrándjaival együtt

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 12:02:55

@Virág et.: "Fogták magukat és a stratégiailag fontos krími területekre egyszerűen bevonultak és ki tudja, hol állnak meg."

Ott meg is fognak állni, nem lesz háború.
A Krímben lényegében megszűnt az ukrán államhatalom; méghozzá magától.
Az oroszok csak kihasználták ezt a helyzetet és formalizálnak egy de facto régen fennálló állapotot.

Ukrajna nem fog háborút indítani ezért a területért, viszont olyan véráldozat árán tudnák csak elvenni tőlük Ukrajna már részeit, hogy azért meg az oroszok nem fognak háborúzni.

Lesz még egy kis szájtépés, aztán mindenki lenyugszik a picsába.

A kérdés nem is ez.

A kérdés az, hogy Magyarország melyik értékközösséghez akar tartozni: a Putyin-féle keleti keresztény világhoz, vagy a nyugati (latin) keresztény civilizációhoz.

Aki Putyint védi (megmagyarázza), az arra voksol, hogy ez a keleti-despotikus rendszer az, ami neki tetszik -- nem pedig az euroatlanti világ(kép).

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 12:05:30

@calabria007:

Ebben nyilván sok igazság van, de ha az USA maradt volna a saját dolgánál, akkor nem lenne ez a blog sem, mert internet sem lenne.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:07:26

@Robinzon Kurzor:

erről max csak spekulálhatunk, szerintem passzív USA mellett sokkal boldogabb lett volna a XX. század

mindenkinek, még az usákoknak is

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:11:36

@Virág et.: @Robinzon Kurzor:

és arról sohase feledkezzünk el, hogy anno Wilson bácsi egy külön pontot szentelt a monarchia, azaz áttételesen a történelmi magyar állam szétverésének

Roosevelt bácsi meg horrorisztikus támogatásokkal olyan jól felkokszolta a komcsikat, hogy fél Európát lenyelték jó 40 évre…

ennyit ezekről a remek intervenciókról...

Virág et. 2014.03.03. 12:12:51

@calabria007: Ez a stratégia egész jól működött a II. vh-ig. Ott látszott, hogy nem lehet bezárkózni és fejet a homokba dugni.

"erről max csak spekulálhatunk, szerintem passzív USA mellett sokkal boldogabb lett volna a XX. század"

Hát Hitlernek pl. biztosan, mert USA nélkül NYE elesett volna, lényegében az Angolok maradtak állva egyedül és ők se maradtak volna úgy, ha nincs eleinte csak fegyver- és hadianyag-támogatás az USA-ból. Aztán meg tényleges támogatás a partraszálláskor. Franciaország lényegében elesett, Anglia pedig csak a saját légtere védelmével tudott foglalkozni. Az így felszabaduló német hadsereg pedig eredményesebb tudott volna lenni az orosz fronton és a Japánok is hátba tudták volna támadni az oroszokat, akik így a németek helyébe kerültek volna és két fronton lettek volna kénytelenek csatát vívni.

Azt meg ne gondold, hogy ha győz a náci Németország és a tengelyhatalmak lényegében két globális birodalmat hoznak létre, akkor Amerika sokáig őrizhette volna a saját békéjét.

Ki a naiv kettőnk közül?

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:17:40

@Virág et.:

a wilsoni kaland nélkül valszeg II vh, ill. komcsi/náci ámokfutás se lett volna...

ja és minket már Wilson bácsi is kinyírt...

lásd 10. pont

en.wikipedia.org/wiki/Fourteen_Points#Fourteen_Points

tevevanegypupu 2014.03.03. 12:20:56

@vantaan2:

Látom kicsit tényleg tudatlan..mit gondol mivel fűt meg világít? Paks mond magának valamit? És az erőmű milyen szisztéma szerint van? Tudja olyanokkal vagyok körülvéve akik ugyan nem rajonganak Putyinért de értenek az energiához és ahhoz, hogy honnét jön, nekünk mennyi van és milyen lehetőségeink lennének ..Gyurcsány is tudta, Mesterházi is..bár ez utóbbi kicsit próbálkozott a franciáknál is Józsa elvtárs hathatóós segítségével..úgy tűnik most, hogy Orbán szerződést kötött Gyurcsánynak meg Józsának is ugrik elég jelentős jövedelem..Kiabál is Gyurcsány ahogy a torkán kifér.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:21:06

@Virág et.:

egy kissé komikus a II vh-t Hitlerrel tandemben kirobbantó Sztálin (lásd Molotov–Ribbentrop paktum) feltétlen usák támogatása

en.wikipedia.org/wiki/Lend_lease#US_deliveries_to_USSR

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:24:39

@Virág et.:

anno a wilsoni intervenció lehetővé tette a lenini paradicsom kialakítását, majd a roosevelti intervenció a sztálini ás a mao-i paradicsom masszív expanzióját eredményezte…

nagy látnok volt az az "izolacionista" George Washington...

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington's_Farewell_Address

Virág et. 2014.03.03. 12:30:03

@calabria007: Egyrészt, az I. vh. lezárását kár az amerikaiak nyakába varrni, volt ott még pár másik nyugati állam is és pl. a franciák a megalázó lezárásért sokkal felelősebbek - ezáltal sokkal inkább hozzájárultak a náci Németország megalakulásához. Másrészt kezdhetnénk azzal is, hogy az I. vh. nélkül nem lett volna wilsoni kaland sem, meg II. vh. sem. Aztán visszamehetünk időben a középkorig vagy még tovább, hogy sérelmeket és okaikat kutassuk.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:31:54

@Virág et.:

No, ihol lenne a 2014-es árakon számítva 350 __milliárd__ dolláros (vagy még több…) ajándék…

“While repayment of the interest free loans was required after the end of the war under the act, in practise the US DID NOT EXPECT TO BE REPAID by the USSR after the war”

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington's_Farewell_Address

igy kell háborús __agresszor__ __sztálinistákat__ kokszolni

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 12:35:02

@Virág et.:

be se kellett volna lépniük...

ihol lennének a wilsoni kampányszlogenek

" "He kept us out of war" — Woodrow Wilson 1916 U.S. Presidential campaign slogan
"He proved the pen mightier than the sword." — Woodrow Wilson 1916 U.S. Presidential campaign slogan
"

en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._presidential_campaign_slogans#1916

Virág et. 2014.03.03. 12:35:27

@calabria007: A SZU az USA szövetségese volt a II. vh-ban, 1941-ben már eléggé nyilvánvaló volt, hogy a német-orosz konfliktus elkerülhetetlen. Mi ebben a furcsa? Az USA támogatta a többi szövetségesét is - lényegében, hogy helyette harcoljanak az európai fronton, mivel ő maga vagy nem is lépett még harcba, vagy nem az európai hadszíntéren.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 12:38:46

@SontPent: "A történelmünk is azt mutatja, hogy akkor voltunk a legsikeresebbek, amikor sikerült (viszonylagos) függetlenséget megtartani mind a Nyugattól, mind a Kelettől."

Ezekben az időkben nem volt kérdés, hogy a nyugati keresztény civilizáció részei voltunk.
Ettől még lehettünk független(ebb)ek ... de ez csak a nyugati térfélen működik: a Putyin-félék csak alá- és fölérendeltségi viszonyokban tudnak gondolkodni.

A sem ez, sem az pedig csak úgy működik, hogy folyamatosan ütközőzónában vagyunk és a fejünk felett, részben konkrétan rajtunk megy az adok-kapok.
Ez a nyugattól mindenképpen tartós lemaradást jelent, a dolognak ezt a részét már "élvezhetjük" is.

Bloodscalp 2014.03.03. 12:41:36

@tauglich: átszaladva a kommenteken te fletozól habzószájjal

@SontPent: ez a korszak nekem kimaradt, miről beszélsz?

Virág et. 2014.03.03. 12:41:41

@calabria007: Érdemben nem válaszoltál arra, hogy miért is lett volna jó, ha nem lép be az USA? Hogy a németek táskahordói lehettünk volna? Leszámítva azokat a honfitársainkat persze, akiknek halált szántak. Ráadásul nem is volt igazi opció, mert ha nincs partraszállás, ha nincs válasz Pearl Harbourra, akkor Európa elesik a német-japán kettős nyomás között. A SZU is. Aztán természetes folytatás lett volna egy mindennél erősebb német birodalomnak az USA felé való terjeszkedés. Ki tudja, mi lett volna a vége. Ki tudja, hogy egy amerikai-szovjet hidegháború alakult volna-e ki a nácik és Amerika között vagy inkább valami nukleáris világégés.

Jobb lett volna? Hát nem.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 12:44:49

@calabria007:

Ha követjük a logikádat, akkor az "izolacionista" USA esetén nincs hidegháború sem, márpedig az internet műszakilag annak a mellékterméke.

Szolgáltatás (üzlet) szintén nem lett volna belőle, ha az USA nem keres olyan (új) iparágakat, amelyeken keresztül dominálhatja a világgazdaságot.

De ezek a kérdések a poszt szempontjából teljesen érdektelenek.

Nem az a kérdés, hogy az USA máskor és máshol helyesen tette-e, hogy beavatkozott, hanem az, hogy számunkra mi sül ki ebből az ukrán konfliktusból.

Bloodscalp 2014.03.03. 12:47:21

@SontPent: méghogy a SZU volt a rossz?:) Komolyan nem lepödnék már meg azon se ha Okt.23-án putyin lenne a díszvendég, wittner fogadná vonával közösel.És ezzel ütnék el a dolgot, a vendég fogadásával.

DOBÓ 2014.03.03. 12:50:20

Az oroszok majdakkorfognak kivonulni ukrajnából,ha az izreli barátaitok kivonulnak gázából és felhagynak a palesztinok gyilkolásával . Amit márfélévszázada tesznekk büntetlenül. Na ezzel foglalkozzatok és ne az oroszokkal.

Bloodscalp 2014.03.03. 12:53:50

Akinek még nem esett le:hungarista-náczi-jobbikos körökben terjedt el "ellenségem ellensége a barátom" nézet, ezért lájkolják annyira a palesztínokat/írániakat(ahmadinezsádot)-mert kizárólag a főellenséggel az izraeliekkel vannak rosszban. Egyébként szarba se vennék őket.

Úgyanez nagyban-a Gonosz USA/Brüsszel tengellyel szembe ment most a JÓ Moszkva, hát csak ezért szeretik putyint, nem azért mert szép mosolya van.
Gerinctelenség? Az. De nem elsőre fordul elő hogy sokan gazsuálni akarnak az egyik oldalnak hogy legyőzzék a másikat.

Virág et. 2014.03.03. 12:54:43

@DOBÓ: Igen! Mert a palesztinok fontosabbak nekünk, mint azok az izék ott Kárpátalján, a hogyishívjákok, valami magyarok vagy mik.

Izraellel kell foglalkozni, nem egy szomszédos országgal, ahol magyar kisebbség él. Hanem a zsidókkal, az ám a fontos.

Bloodscalp 2014.03.03. 12:55:43

@Belpo: a mandiner lényeglátásáról:
444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja/

Eközben Magyarországon.

vantaan2 2014.03.03. 13:01:50

@DOBÓ: Hazaáruló vagy? ...esetleg orosz katona az apád vagy nagyapád?

vantaan2 2014.03.03. 13:07:15

@tevevanegypupu: "értenek az energiához" Akkor rőzseszedők? A németek meg hülyék az energiához, meg az osztrákok is!
...még szerencse, hogy vannak olyan emberek. Mivel mosták ki az agyadat, hogy elárulod a hazádat?????

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:08:42

@Robinzon Kurzor:

Illogikus az érvelésed…

Az is lehet, hogy évtizedekkel korábban lett volna internet egy izolacionista, piaci fundamentalista USA mellett

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:10:17

@Virág et.:

dehogynem válaszoltam, egy izolacionista USA mellett Hitler képeslapokat retusált volna Münchenben...

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:11:53

@Virág et.:

és azért se feledd el, hogy amikor az usákok a háborús agresszor sztálin karjaiba omlottak hitler szépreményű amatőr kezdő volt a vértől csöpögő kezű sztálinhoz képest

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 13:16:31

@Alfőmérnök:

Ne zsibbassz, @Alfi! Ugyan, mi köze a művészi tehetségnek (akár) az ép érzékhez és érzéshez vagy (akár) a buzisághoz?!

Bloodscalp 2014.03.03. 13:16:56

@tevevanegypupu: Csernobilban is értettek az energiához, foglalnák azt vissza!

Virág et. 2014.03.03. 13:18:24

@calabria007: I. vh. nélkül feltehetően nincs októberi szoc. forr. sem, hanem marad a cár és ezért Sztálin sem lett volna.

Mondom, lehet visszamenni a világ kezdetéig, semmi értelme. A lényeg: egy passzív XX. sz-i USA nem befolyásolta volna az I. vh. kitörését. Az I. vh. elsősorban európai háború volt, ha az USA-t kivonjuk a történetből, akkor sem lett volna jelentősen más az eredmény. A sérelmek főleg a franciák részéről érték a németeket: ennek az eredménye Hitler és rendszere.

Nem, nem hiszem, hogy az USA I. vh-s politikája termelte volna ki Hitlert.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:20:29

@Virág et.:

Dehogy nincs értelme: kizárólag így lehet folyamatában látni ezt a ménkű nagy „sikertörténetet”

a vég kezdete 2014.03.03. 13:21:09

@tevevanegypupu: A NYUGAT GYÖZTE LE A FASIZMUST ÉS A KMMONIZMUSZ ,MIRÖL TETTESZIK ITT KÖHÖGNI

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:22:33

@Virág et.:

A Wilson-i hitszegés nélkül (nem erre kapott választói felhatalmazást…) sohasem lett volt Párizs környéki békediktátum…

Hitler elégedetten retusálgatta volna a képeslapjait Vilmos császár alattvalójaként…

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:22:48

@vantaan2:

Aha, szóval ez érvelés volt..:) Egyébként hova is ment Genscher dolgozni mikor vége lett a kancellárságnak.?

@Bloodscalp:

Ez Paks..

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:23:35

@Virág et.:

"Az I. vh. elsősorban európai háború volt, ha az USA-t kivonjuk a történetből, akkor sem lett volna jelentősen más az eredmény."

ez most vmi vicc?!

Bloodscalp 2014.03.03. 13:25:09

@tevevanegypupu: ja jó. Ezúttal az orosz technika nem robban fel.

Yossarian1 2014.03.03. 13:26:05

@tauglich: nem pajtikám, a véglény te vagy, aki abból él,hogy ov seggében leledzik a mandis cimbikkel együtt.
én hányok a fidesz-mszp-jobbik stb társaságtól.
de tőled és a csicska fajtádtól sokkal jobban,kis szánalmas pincsike

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:26:16

@Virág et.:

egy békepárti programmal kampányoló Roosevelt mellett Pearl Harbor sem volt vmi véletlen esemény...

How U.S. Economic Warfare Provoked Japan's Attack on Pearl Harbor
mises.org/daily/6312/

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:26:33

@vantaan2:

Schröer, pardon..de magának ez úgyis mindegy..

@a vég kezdete:

A kommunizmust nem..azok még ugyanis itt vannak..csak éppen álruhában.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 13:27:14

@calabria007: "Illogikus az érvelésed…"

A te "logikádat" követem.

Te azt állítod, hogy bizonyos történelmi események azért következtek be, mert azt megelőző események úgy történtek, ahogy.

Márpedig az internet egy hidegháborús katonai projekt eredménye. Ha nincs hidegháború, nincs internet.

Ha itt behozod, hogy de más körülmények között is lehetett volna, akkor az minden másra (Hitler, Sztálin stb.) is érvényes, tehát nem ér semmit az okfejtésed az "izolacionista" USA-val kapcsolatban.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:28:59

@Robinzon Kurzor:

"Ha nincs hidegháború, nincs internet."

ez nettó hülyeség

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.03. 13:29:15

@tevevanegypupu: Genscher az angol wiki szerint ügyvédnek állt, illetve a saját tanácsadó irodájába ment dolgozni, miután befejezte a politikát.

Orosz vonatkozású érdekesség, hogy ő szervezte meg Hodorkovszkij kiutazását szabadon bocsátását követően.

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:29:28

@Bloodscalp:

Nem, remélhetőleg nem is fog, mert szükségünk van rá.

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:31:46

@Counter:

Igy van, tévedtem, Schrödert akartam írni. Ami pedig Hodorovszkijt illeti..hát annyira sajnálom azt a szegény, szegény milliárdost..

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 13:31:48

@Robinzon Kurzor:

1918-ban az USÁ-ban mintha _államosították_ volna a telekommunikációt...

"In 1918 the federal government nationalized the entire telecommunications industry, with national security as the stated intent"

en.wikipedia.org/wiki/History_of_AT%26T#Monopoly

attól tartok, hogy ez inkább __Lassította__ a fejlődést...

2014.03.03. 13:32:44

@Robinzon Kurzor:
ugyan, Deutsch direkt erre van. ahogy a mandiner is. bent tartani azokat akik már rég kételkednek, csak nincs kire szavazni ha félhülyékből álló összefogást nézzük. egy kis belső morgolódás. a jelenlegi választás: félhülye volt mszpsek tehetség nélkül vagy a tehetségesebb de bornírt rablóbanda + 1 eu ellenes náci jobbik. slussz. ennél még romániában is nagyobb a választék

DOBÓ 2014.03.03. 13:33:54

Már neharagudjatok, de miittéljük nyomoruságos mindennapjainkat kárpátalján.És jobban tudjuk hogy miajó nekünk és milyenkormányra van szükségünk. Ajelenlegire bisztos hogy NEM!!! Ticsak kivülről szemlélitek a dolgokat.

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:38:07

@Virág et.:

Szóval a szovjet himnuszt hallja..Hm..próbaljon áthangolni az amerikaira..

Virág et. 2014.03.03. 13:41:45

@calabria007: "ez most vmi vicc?! "

Az USA 1917 áprilisán (pont most 6-án lesz az évfordulója) lépett háborúba. Az utolsó évben, igen. 110 000 fős veszteségéből 43 000-rel az influenza-járvány végzett. Az összesen 67 000 fő amerikai katona esett el a háborúban és nem azért, mert olyan jól harcoltak, hanem mert lényegében a végére értek oda.

@DOBÓ: Kárpátaljáról nézve a legfontosabb neked, hogy mi történik a kócos fejű arab gyerekekkel 3000 km-rel arrébb?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 13:42:48

@Counter:

Ha valaki a bűn ellen szót emel, azt csak azért teheti, hogy saját bűnét takargassa, elrejtse? A maga kultúrájában így tanítják?

vantaan2 2014.03.03. 13:42:49

@tevevanegypupu: Na Te aztán érvelsz!!! ...hát komám akkor nagyon hülye Te szerinted az átlag magyar, mert 500ezer nem Moszkvának vette az irányt!
A sok hülye magyar meg nyugaton, az unióban keresi boldogulását, mint az orosz oligarchák nagy része is oda menekíti a pénzét! Lásd Abramovics és a többi .....

Száz szónak is egy a vége : Aki Magyarországot 30-40 vagy száz évre az oroszokhoz köti az HAZAÁRULÓ!

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:44:32

@Virág et.:

Az atombombát egyébként a szabad világ használta harcászati célra először..Hirosima és Nagaszaki..ezt az amerikaiaknak lehetett köszönni,pedig Einstein, Szilárd Leo és a többiek békés célokra találták fel. Az atomerőművek erre a békés célra szolgálnak akárhol is vannak a világban.

Virág et. 2014.03.03. 13:44:52

@calabria007: Egyébként csak Verdunnél kb. 500-750 000 fő esett el. Tessék ennek tükrében szemlélni a 67 000 fős amerikai veszteséget. Egy európai csata tízszer annyi áldozattal járt.

Virág et. 2014.03.03. 13:49:03

@tevevanegypupu: Igen, azt is tudni kell, hogy amikor Einstein megírta a híres levelét, akkor a németek már rég kutatták az atom harcászati felhasználásának lehetőségeit. Itt volt egy fegyverkezési verseny, amit az amerikaiak nyertek: nem kicsit a nácik miatt elüldözött tudósoknak köszönhetően.

"Einstein, Szilárd Leo és a többiek békés célokra találták fel"

Ez csak részben igaz. A Manhattan project-ben ugye szerepelt Teller Ede is, az pedig már egyértelműen harcászati célra tervezte az atomot felhasználni.

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:49:28

@vantaan2:

ne idegeskedjen, nyugodjon meg, üljön le és szinezze ki a maga előtt lévő kifestőkönyvet és aztán válaszoljon. Jó sok magyar egyébként Kina felé is vette az irányt..Nyugat-Európában nagyon nagy a munkanélüliség..nem nagyon örülnek a magyaroknak, mert nincs munka. Persze a legtöbben azt hiszik, hogy egy márkás farmerért érdemes cselédlánynak állni valahova, vagy internetes áruházban csomagolni órabérben darabszámra..Válság van tudja, és az ott is meg itt is érezhető.

Virág et. 2014.03.03. 13:52:29

@tevevanegypupu: Egyébként, amikor 39-ben Wigner Jenő, Teller Ede és Szilárd Leó beszélt Roosevelt elnökkel (három magyar tudós egyébként) és tájékoztatták őt a német atomkutatásról, akkor abba bele volt kódolva, hogy a német atombombát csak úgy tudják megelőzni, ha ők készítek el először. A békés cél tehát már a tervezőasztalon meghiúsult, a háború ilyen helyzetet teremtett.

tevevanegypupu 2014.03.03. 13:52:46

@Virág et.:

igen..persze..az amerikaiak nem szerették a nácikat..csak Werner von Braunt..:)

Virág et. 2014.03.03. 13:53:33

@tevevanegypupu: Az Teller "gyermeke", de ne felejtsük, hogy Oppenheimer a chicago-i egyetem kutatóival dolgozta ki az atombomba alapjait. Ezek egyike Teller volt.

vantaan2 2014.03.03. 13:55:30

@tevevanegypupu: ...békés célra! Persze. Teller Ede a hidrogénbomba atyja is csak azért fejlesztett.

Az ötvenes években mondták a magyarokról: A magyar az egy extragalaktikus nép amely azért jött,hogy elpusztítsa a földet! Wigner Jenőre, Teller Edére, Szilárd Leo-ra utalva. Nem békés célokra találták ki , még a kutatás is katonai volt!!! Te szerintem vagy szándékosan hazudsz vagy tudatlanok önteltségével alázod magad.

Virág et. 2014.03.03. 13:58:23

@tevevanegypupu: Kicsit csapongunk, de nem baj. Von Braun mellé lehetne tenni egy halom komcsit is, akik végül az USA-ban kötöttek ki. Ez nem teszi pl. a hidegháborút meg nem történtté.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 13:59:04

@Robinzon Kurzor:

"...ha az USA maradt volna a saját dolgánál, akkor nem lenne ez a blog sem, mert internet sem lenne." --- írod.

Ki vagy te, Phillip K. Dick, hogy alternatív valóságokban utazol?:-D Az efféle kijelentéseknek kb. annyi az érvértékük, mintha azt állítanánk, hogy ha Hitler megnyerte volna a háborút, akkor már volna fúziós reaktorunk:-D

vantaan2 2014.03.03. 13:59:36

@tevevanegypupu: Te tényleg agy-mosott vagy! .... Kínába tömegek vándorolnak Magyarországról??? .... miért nem Indiába? .... sóért! Na b+ Te föl sem tudod fogni, hogy HAZAÁRULÓ a vezéred.

tevevanegypupu 2014.03.03. 14:04:41

@Virág et.:

Hogyne, volt hidegháboru, ez kétségtelen és gondolom egyikünk sem örült a szovjet megszállásnak és frászt kaptunk ha Brezseny és Kádár szájcsókot váltottak. De ez már Oroszország..és ha jól emlékszem Jelcin (ő is nagyon érdekes alak volt) választotta ki Putyint arra, hogy az utódja legyen. Putyin sem kellemes ember, de kétségtelen, hogy olyan hatalma van amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, oroszország létezik és itt a szomszédunkban. Nagyon jó lenne szél vagy napenergiával füteni vagy vizienergiának is jobban örülne mindenki, de sajnos nekünk nincs..

tevevanegypupu 2014.03.03. 14:06:07

@vantaan2:

Nem tömegek de sokan..nézzen csak utána. Dolgozni mennek, a maga Gyurcsány barátjának is vannak ott érdekeltségei.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.03. 14:06:21

@tevevanegypupu: "Milliárdos, tehát nem érdemel tisztességes elbánást"?

Csak hatott magára az osztálytudatos nevelése, lám, hiába hiszi, hogy polgári konzervatív – valójában proli.

tevevanegypupu 2014.03.03. 14:08:19

@vantaan2:

Az atombombát az amerikaiaknak dolgozták ki amerikai pénzzel, Amerikában történt kísérletekkel..és tudósok voltak, új dolgot fedeztek fel. Aztán a Rosenberg házaspár eladta az atomtitkot a szovjeteknek..stb..stb..

tevevanegypupu 2014.03.03. 14:11:01

@Counter:

O..maguk annyira de annyira adnak a törvényességre..ha jól tudom bíróság ítélte el Hodorovszkijt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.03. 14:11:18

@bbjnick: Maga takargatásnak hiszi azt, amit csinál?

Hát ezen jót mulattam. Dehogy takargatja azt maga, éppen hogy ország-világnak odakiáltja, "ide nézzetek, mekkora buzi lennék, ha hagynám".

S nem a bűn ellen emel szót, hanem a sajátjával (amit annak hisz) kérkedik úgy, hogy mindenki láthassa, de önnönmaga hadd hihesse, hogy nem is. Szurkolok, hogy egyszer jöjjön már össze, nagyon lenyugodna tőle :-)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.03. 14:15:05

@tevevanegypupu: Természetesen. Sokakat másokat is bíróság ítélt el Oroszországban és máshol is.

A "bíróság ítélte el" és a "tisztességes eljárásban bíróság ítélte el" közti különbségnek könyvtárnyi irodalma van, s a különbséget a polgári értékrend szerint nem abban kell felfedezni, hogy milliárdosról van-e szó.
Maga abban fedezte fel: maga egy osztálytudatos proli, aki valamilyen felfoghatatlan okból konzervatív úrinőként páváskodik. Hasznos hülye, mondaná magára Lenin.

tevevanegypupu 2014.03.03. 14:20:36

@vantaan2:

Maga nagyon haragszik Tellerre..kétségtelenül nem szerette a komcsikat..

@Counter:

Tök mindegy mit gondol rólam, de azért ne keseredjen el.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 14:21:30

@Virág et.:

"However, the manpower boost and morale boost to the seasoned troops gave the allies a decisive edge over the Germans. Victory over Germany was achieved on November 11, 1918 after German morale had collapsed on both the Western and Home Front"

en.wikipedia.org/wiki/United_States_in_World_War_I#Impact_of_US_forces_on_the_war

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 14:22:49

@Virág et.:

+ a nagy gazdasági világválság magvait is a Wilson-i hadi-szocializmus vetette el...

greshams-law.com/wp-content/uploads/2012/02/Screen-shot-2012-02-12-at-21.29.57.png

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 14:33:51

@calabria007:

Ha ez nettó hülyeség, akkor mégsem működnek a történelmi események közötti, általad felvázolt összefüggések.

Mert ez bizony abból egyenesen következik.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 14:36:03

@bbjnick:

Jaj, minek kell beleszólni olyasmibe, amit nem is értesz ...

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 14:40:13

@Robinzon Kurzor:

kőkeményen maszatolsz azaz, kb. a szezont kevered a fazonnal

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.03. 14:42:19

ukrajna önálló államiságra képtelen, jogosulatlan valami. az ukránok csak oroszország segédnépeként értelmezhetőek.
azok voltak, azok is maradnak.

Robinzon Kurzor 2014.03.03. 14:45:02

@calabria007:

Ez nem cáfolat, csak maszatolás.
Cáfold meg, hogy erre miért nem érvényes az elméleted, más eseményekre meg miért igen.

Az, hogy nem illik a prekoncepciódba, még nem jelent semmit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 14:46:53

@Counter:

Látom, magácska a szájával is pisikakiszexel!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 14:47:42

@Robinzon Kurzor:

Nem vagy te olyan bonyolult, phillipkdick!:-D

vantaan2 2014.03.03. 14:49:11

@tevevanegypupu: Miért haragudnék Én Tellerre???? Tellernek semmi baja nem volt a komcsikkal, Ő a ruszkikat utálta!
A Rosenbergék nem adtak el semmi titkot. .... az oroszok ugyan úgy kutattak s eredményre jutottak. Teller az orosz eredmények miatt is utálta az oroszokat (és nem a komcsikat!)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.03. 14:53:20

@bbjnick:
mit foglalkozol ezekkel az alemberekkel? mit számít mit mondanak? ezek semmit nem értenek. azt sem hiszik, hogy uganda adja ezentúl a világfazont:

hetivalasz.hu/vilag/a-torvenytervezetben-eloszor-halalbuntetes-szerepelt-ezt-enyhitettek-eletfogytig-tarto-bortonre-73807/

:)

Bloodscalp 2014.03.03. 15:03:09

@SontPent: épp azért, majd közösen felejtenek. viktor&viktor.

@tevevanegypupu: értem én, akkor reménykedjünk meg imádkozzunk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 15:26:50

@jose maria padilla:

S nézd meg, a hülye buzeránsait, még börtönbüntetés terhe mellett is csak hazudni képes a buzipropaganda!

Életfogyttal csak azokat sújtja a törvény, akik AIDS-esen buziviszonyt kezdeményeznek, valamint azt is elhallgatják, hogy a buziság eddig is illegális volt Ugandában.

"Az afrikai ország parlamentje decemberben fogadta el a törvényt, amelyben először halálbüntetés szerepelt, ezt „enyhítették" életfogytig tartó börtönre. A törvény értelmében életfogytiglan jár „súlyosbított homoszexualitásért", vagyis azért, ha valaki AIDS-vírussal fertőzött, és ezt tudván bonyolódik szexuális viszonyba, és azoknak is, akik kiskorúakkal kezdeményeznek szexuális kapcsolatot, magyarán, megrontanak kiskorúakat. Hét év börtönre ítélhetik azt, aki „homoszexuális aktust kísérel meg", öttől hét évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják azokat, akik népszerűsítik vagy elősegítik a homoszexualitást, és bevonják a működési engedélyét azoknak a vállalatoknak és nem-kormányszerveknek, amelyeket a „homoszexualitás elősegítésében" találnak bűnösnek, e cégek igazgatói pedig akár hét év börtönre is számíthatnak. (Az azonos neműek egymás iránti vonzalma egyébként korábban is illegális volt, ám az új törvény kiterjesztette a büntethetőséget a leszbikusokra és a homoszexualitást „előmozdítókra", az ezt népszerűsítőkre is.)"

Virág et. 2014.03.03. 15:57:22

@tevevanegypupu: Nem erről van szó. Nem akarok én örökre szakítani az oroszokkal (bár lenne alternatíva mindenre, ezeket az energiahordozókat máshonnan is lehet vásárolni), de van átmenet a szakítás és a megalkuvás között. Az biztos, hogy Putyin most asztalt borított és ez egy olyan helyzet, amilyen 1990 óta nem volt a nemzetközi politikában, legalábbis nem ezekkel a szereplőkkel.

@calabria007: Azért a wikipedia nem feltétlen a legjobb forrás, de azt még ők is beismerik, hogy morale boost volt inkább. Lényegében nélkülük sem nyernek a tengelyhatalmak, talán picit tovább húzódik a konfliktus, de a végeredmény borítékolható volt.

Az I. vh. az nem az USA háborúja volt, majdnem végig kibekkelték az egészet.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:02:47

@Virág et.:

USA hadianyag, hitelek, támogatás nélkül sohasem nyerték volna meg az I vh-t az antant-hatalmak

és azért 4 millió főt mobilizáltak az usákok...

bevezették a sorozást, stb...

valószínűleg ez volt a XX. század legkatasztrofálisabb döntése...

Virág et. 2014.03.03. 16:04:25

@bbjnick: Ne a HV-t olvasd el a teljes képhez, hanem a jogszabály szövegét. Pl. a visszaesés is aggravated homosexuality. Ha valaki tehát leül 7-et, mert meleg, aztán a börtönben sem lesz hetero, akkor ha kijön és még mindig nem tanulta meg, hogy ne legyen meleg, legközelebb már életfogytot kap.

Alfőmérnök 2014.03.03. 16:04:50

@calabria007: bbjnick és padilla szeretnének Ugandában élni, majmok között.

Virág et. 2014.03.03. 16:06:47

@calabria007: Ez világos. Egyébként a legszigorúbb izolációs politika sem tiltotta soha a hadianyag küldését, csak konkrét katonai részvételt nem tartott elfogadhatónak.

De a dolog nem működött, az I. és lányegében a II. vh. is amerikai közreműködés nélkül tört ki, tőlük teljesen függetlenül. A XX. század nem azt tanította az USA-nak, hogy a világ jobb hely, ha nem csinálnak semmit. Mert két nagy világégés volt abban a században és egyiket sem ők kezdeményezték.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:12:00

@Virág et.:

a szitu a kezdetektől kezdve kb. a következő volt:

az antant hatalmak elbattyogtak a Wall Street-re az újonnan (1913, de 1914-ben indult csak el a bolt...milyen furcsa félév múlva indul az I vh....) összegründolt FED által lehetővé tett _hitelekért_ és ebből usák hadi-cuccokat vettek...

ergo az usák bankok és hadiipar igen gyorsan roppant módon érdekelt lett az elhúzódó háborúban, ill. az Antant győzelemben és a __békediktátumokban__, amelyek de facto a _törlesztés_ zálogaként funkcionáltak...

lásd pl. horribilis német jóvátétel, azaz hogyan raboljunk le tövig egy országot...
en.wikipedia.org/wiki/World_War_I_reparations

az usák lakosság csak a debil nyáj és a potenciális ágyútöltelék szerepét kapta meg ebben a történetben

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:14:36

@Virág et.:

pedig mindenki jobban járt volna ha nem csinálnak semmit

az USA lakosság 99%-a is...

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:17:41

@Virág et.:

újra belinkelem ezt a remek grafit
greshams-law.com/wp-content/uploads/2012/02/Screen-shot-2012-02-12-at-21.29.57.png

a FED nélkül a Wall Street-i bankok nem tudtak volna hitelezni az Antant hatalmaknak

ergo, az Antant hatalmak nem tudtak volna usák hadi-cuccokat venni

az Antant hatalmak pedig csak a központi hatalmak __Kirablásával__ tudtak törleszteni

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:20:34

@Virág et.:

ja és persze az 1914-re összegründolt pénznyomda nélkül az usák kormány se tudott volna globális hatalmat játszani

Bell & Sebastian 2014.03.03. 16:23:06

S Ukrán Lilla vót-e mán? Itt Juropba mindenki az ukrán maffiával bótól, aki csak kétszárú gatyába jár. Jajmosmilesz? Megmondom, ugyanez, csak hivatalosan.

Azé az teccik, hogy minden marxista egyben buzi és Putyin -ellenes.

Virág et. 2014.03.03. 16:24:41

@calabria007: Nincs vita köztünk, hogy az USA sokat nyert az I. vh-val, ezután lett világhatalom lényegében. Ettől függetlenül a háborúról a döntést nem ők hozták meg, az érett a levegőben már a XIX. sz. vége óta. Gyakorlatilag mindenki várta már, mindkét oldalon. Amit a törlesztésről mondasz, az már a háború következménye volt, de a németek nem a "kirablást" okolták, nem emiatt volt II. vh., hanem elsősorban a francia bánásmódot, a területi igényeket. Németország a II. vh. alatt nagyon örült volna egy semleges USA-nak.

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:26:35

@Virág et.:

a kontinentális háborúból különben az Egyesült Királyság csinált világháborút

The Pity of War: Explaining World War I
www.goodreads.com/book/show/116866.The_Pity_of_War

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:29:57

@Virág et.:

a kirablás egy humanitárius katasztrófa volt

kb. 700 ezren haltak addig éhen amíg aláírták a békediktátumot

en.wikipedia.org/wiki/Blockade_of_Germany

a sztori pedig szépen ment tovább az államcsőd és a hiperinfláció irányába

onnan már csak egy ugrás adolf bácsi

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 16:30:38

@Virág et.:

az I vh alatt is nagyon örültek volna egy semleges USÁ-nak

Bell & Sebastian 2014.03.03. 16:35:47

@calabria007: Hülye angolbuzi, tanultál volna inkább szakmát, akkor nem vernéd itt a... kommunistákat.

bz249 2014.03.03. 16:37:25

@calabria007: amugy Anglia is egy erdekes tortenet volt ebben az esetben, mert a tortenelmuk korabbi korszakaival szemben ugyesen szovetsegesnek valasztottak azokat az orszagokat (Francia- es Oroszorszag, kesobb az USA) akikkel komoly erdekkonfliktusuk volt es szembeszalltak azokkal, akikkel csak minimalis (Nemet- es Jappaniorszag).

Persze az 1900-as elso szamu vilaghatalombol ugyesen fel is kuzdottek magukat 3. szamu europai szereplove.

Bell & Sebastian 2014.03.03. 16:53:48

@bz249: Szerintem Adolf fejébe sem ütött lyukat a fölismerés, hogy nem állnak az oldalára. Pedig még futni is hagyta az expedíciós seregüket és csak ímmel-ámmal mardosta őket.

Kétszer követték el ugyanazt a hibát, mert nem hitték el, pedig Goebbels pont eleget hirdette, hogy kik irányítják a világot. (Hát az illumináltak, vagy mik?)

Bell & Sebastian 2014.03.03. 16:55:31

Calabria, ne húzza fel az orrát, elég közönséges a humorom. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.03. 17:15:27

@Alfőmérnök:
részemről nem biztos, de még az ugandai nigger is értékesebb a kommunistáknál, liberálisoknál, és a többi buzinál :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 17:32:51

@calabria007:

Ismeri az ugandai aids- és megrontásviszonyokat, hogy ezt ilyen kategorikusan kijelenti?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 17:33:49

@Virág et.:

Hol olvasható a jogszabály szövege?

pocaklakó minimanó 2014.03.03. 17:57:14

Virágozzék száz... rafflesia! :)

Veridicus76 2014.03.03. 18:05:49

A Honfoglalás 2000 Egyesületnek tökéletesen igaza van. Hajrá Putyin!

2014.03.03. 18:32:18

Most nem Ukrajnáról van szó, hanem a Krímről. Már a cárok is oda jártak nyaralni. Hruscsov 1954-ben egy pajkos pillanatában az Ukrán SZSZK-hoz csatolta. Most a cár atyuska visszaveszi, mert megrendült a bizalma a kisorosz tesvérkékben. Fel van fújva ez a válság.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.03.03. 18:33:47

@Veridicus76:
nem kell itten elmélet. izrael már a grúz üggyel is ottan kavart a térségben, most meg itten. és izrael nem szerette volna, hogy a 2017-ben lejáró ukrán-orosz flotta egyezmény az orosznak kedvező folytatást kapjon.
ezt előzte meg putyin. helyesen.

tevevanegypupu 2014.03.03. 18:39:38

@Veridicus76:

Hát igen..még szerencse, hogy tényleg megbízható forrásból van. Külföldi adók már szintén mondták. csak Isten őrizz, hogy az ember ilyet meg merjen említeni csak úgí..

@Virág et.:

Amíg nem lehet tudni, hogy a nacionalisták mit is akarnak, addig a legjobban azért a nyelvtörvény eltörlése adhat elég aggodalmat és mutathat valamiféle bizonyosságot..

2014.03.03. 18:42:39

A Fekete-tenger alatt fog húzódni a Déli Áramlat vezeték, amin Oroszország Európába - köztük Magyarországra - akarja exportálni a gázt. Flotta nélkül nem garantálható a vezeték biztonsága. Jelenleg ez a gáz Ukrajnán keresztül közlekedik, ami az ukránoknak zsarolási potenciál. Ha lesz Déli Áramlat, nem tudják elzárni Oroszországot európai piacaitól. A Déli Áramlat projektet úgy tudnák csak megfúrni, ha az orosz flottát kitúrják a Krímből - mondjuk felmondják a kölcsönbérleti szerződést Szevasztopolra.
Ezt előzi meg most Putyin.

Jack Torrance 2014.03.03. 19:34:30

@bbjnick: igazad van, a fidesz rosszabb

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 19:36:17

@bbjnick:

az aids-hez elsősorban leromlott fizikai állapotban lévő - jelentős részben beteg, alultáplált - lakosság kell

a másik rizikó-csoportot az intravénás kábszerhasználók adják

jó fizikai állapotban lévő, intravénás kábítószerekkel nem élő, ember felettébb nehezen kapja meg ezt a - rendkívül nehezen terjedő - betegséget

ezt az aids-bizniszből élő szervezetek nem nagyon szokták hangsúlyozni

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 19:43:33

@bbjnick:

persze a homárokat is hozzá lehet csapni a fenti csoporthoz, de attól Ugandában inkább az alultápláltság, ill. a lakosság katasztrofális egészségi állapota lehet az alapprobléma

pl. egy szifiliszes vagy más "mezei" nemibetgeséggel megvert egyén - ami jóformán általános állapot afrika legsetétebb fertályain - sokkal lazábban lesz aids-es mint egy egészséges ember, kb. ilyenek mentén keresném a probléma gyökerét

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 19:46:52

@Robinzon Kurzor:

az én "prekoncepcióm" mindössze csak arról szólt, hogy ezek az USA intervenciók általában ijesztő mellékhatásokkal járnak...

calabria007 (törölt) 2014.03.03. 19:55:47

@Virág et.:

visszatérve a kiindulóponthoz:

egyfelől az általad említett "bezzeg"-példák is igen csinos történetté válnak ha megkapargatja őket az ember, másfelől pedig a krími lakosság vhogy igencsak _orosz-pártinak_ tűnik...

(ez tulajdonképpen nem meglepő hiszen túlnyomórészt oroszok és a relatíve sok __pénz__ Oroszországban van...)

summa summarum: felettébb szkeptikus vagyok az USA intervenciókkal kapcsolatban általában katasztrófával végződnek

még a dél-koreás tuti példád is cirka 4 millió ember életébe került anno...

en.wikipedia.org/wiki/Korean_War

a komcsi remetekirályságban kinyírt milliókról nem is beszélve (az a rémtörténet is az USA intervenció nyomán jött létre...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 22:07:52

@Jack Torrance:

Lehet, hogy neked tényleg jobb lenne a szocializmusban!:-)

Jack Torrance 2014.03.03. 22:10:08

@bbjnick: éltem benne eleget, nem akarok mégegyszer.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 22:10:51

@calabria007:

Afrika tízezer éve ilyen; akkor most ne hozzanak törvényt az aids tudatos-szándékos terjesztői és a gyerekmegrontók ellen, mert ezek magas penetrációja csak a történelmi adottságok következményei?

Jack Torrance 2014.03.03. 22:15:03

@bbjnick: csak épp most restaurálják.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.03. 22:19:51

@Jack Torrance:

Csak nem éltél te eleget a szocializmusban vagy nem figyeltél eléggé, mert különben nem mondanál ekkora hülyeséget!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.03. 22:24:12

@tevevanegypupu:

Genscher sosem volt kancellár. - Külügyminiszter és alkancellár volt sokáig.

Akire te gondolsz, az Schröder. - És a Gazpromnál dolgozik.

Bell & Sebastian 2014.03.03. 22:32:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Sokba fáj a németeknek Oroszország feltámasztása (még jó, hogy közeli megfigyelőt delegáltak), mire az amerikai Kunta-Kinte elbaszta az egészet, a német Brünhilda meg szépen bepucsított neki. Hát milyen német az ilyen? Alnémet, de a legaljából.

Jack Torrance 2014.03.03. 22:47:08

@bbjnick: szerintem meg te csukod be a szemed mostanság. Annyira lefoglalnak a buzik, hogy nincs időd a közéletre :)

tevevanegypupu 2014.03.04. 06:30:28

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Köszönöm, már kijavítottam, eltévesztettem a nevet, a sok sch meg r megvezetett. Csak azt akartam mondani, hogy a németek úgy tűnik elég jóban vannak Putyinnal, Angela Merkelnek is elég sok kompromisszumot kell kötnie, de azért nem ejtették a fejére, tudja, hogy Oroszország jelentős tényező a világban..Putyin vezetésével.

Virág et. 2014.03.04. 08:28:50

@bbjnick: wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/blogs/warrenthrockmorton/files/2014/02/Anti-Homosexuality-Act-2014.pdf

Amúgy meg google.

@tevevanegypupu: Azt nem a magyar kisebbség ellen tették, hanem éppen az oroszok miatt. Mivel hatályba sem lépett, ezért nagyon kongatni a vészharangot nem kell - működött az államfői kontroll.

@calabria007: ???

A koreai háború a szovjetek által felszerelt, anyagilag támogatott, ideológiailag kiképzett és a kínaiak katonai támogatásának ígérete mellett harcoló észak-koreaiak inváziójával kezdődött. Már másfél évvel a választások előtt elkezdtek fegyverkezni, ma már olvasható Mao, Sztálin és Kim tárgyalásainak, levelezéseinek leirata. A nemzetközi beavatkozást egyébként ENSZ BT jóváhagyás előzte meg, az amerikai csapatok erre léptek harcba. Egyébként ha nem teszik meg, akkor most az egész ország egy nagy Észak-Korea, gondolom az csodálatos és kívánatos lenne neked, igaz?

Nagyon megbocsátó vagy a kommunista rezsimekkel szemben.

A kommunista é-koreaiak kb kétszeres túlerőben, modern szovjet haditechnikával és későbbi kínai katonai segítség mellett támadtak a déliekre úgy, hogy pl. a déli hadseregnek 0 db. tankja volt. Ha nincs ENSZ BT határozat és amerikai intervenció, akkor is van koreai háború, csak sokkal rövidebb és véresebb lett volna és ma nincs D-Korea, ahol vicces emberek vicces videoklipeket meg csomó okos elektronikai kütyüt csinálnak, ellenben van helyette egy nagy boldog gulág, éhezéssel, lágerekkel, Kedves Vezetővel és teljes elzártsággal.

Furcsa egy ember vagy te.

tevevanegypupu 2014.03.04. 09:20:26

@Virág et.:

Mindenesetre Ukrajna elég régen kopogtatott az EU ajtaján, és az csak résnyire nyílt ki, valamit mindig ígértek. érdekes módon mikor aztán Janukovits elunta a kérincsélést és Putyinnal egyezkedett, az EU-nak hirtelen nagyon fontos lett Ukrajna. És a mostani ki tudja kicsodák és honnét előkerült ellenzék leül tárgyalni az EU-val és az IMF-fel..ez utóbbiak máris kezdték sorolni feltételeiket, mármint hogy túl sok a szociális támogatás. Ukrajna milliárdokkal tartozik a Gazpromnak, az összes ipari érdekeltségét az oroszok tartják fenn és dolgoznak benne, az energiája Oroszországtól függ, tartozása az oroszok felé óriási és nincs semmi tartaléka..hát nem tudom, mennyire lesz gyümölcsöző nekik egy EU-val és IMF-fel kötött szövetség..ami kizárólag a mostani jó ég tudja honnét jött ellenzéki vezetők zsebeit meg fogja tömni az biztos, de hogy az országnak és a különböző nemzetiségieknek mit hoz..hát azt nem lehet tudni.

calabria007 (törölt) 2014.03.04. 09:28:38

@Virág et.:

Csak következetes, a háborús agresszor sztálinistákat a Roosevelt adminisztráció strafirungozta ki a lend lease program keretében (több mint 350 milliárd USD-t ajándékozott nekik 2014-es árakon…)

+ Roosevelt ajándékozta nekik kongresszusi jóváhagyás nélkül Mandzsúriát (az oda bevonuló SZU csapatok pedig Mao bácsit strafirungozták ki a japán készletekből…)

Tessék összefüggésekben látni a zseniális USA külpolitikát (amit Roosevelt alatt leginkább komcsi-szimpatizánsok irányítottak/inspiráltak…)

calabria007 (törölt) 2014.03.04. 09:33:43

@Virág et.:

Ja és az usák libling rezsim finoman fogalmazva katasztrofális renoméval rendelkezett…

en.wikipedia.org/wiki/Syngman_Rhee#Political_repression

nem szeretem a komcsikat, de azért autoriter __tömeggyilkosokat__ támogatva a demokráciáról papolni egy kissé ciki…

Jeju Massacre, 1948
en.wikipedia.org/wiki/Jeju_massacre

calabria007 (törölt) 2014.03.04. 09:37:48

@Virág et.:

+ a mai sikeres Dél-Koreának jóformán semmi köze sincsen az usák libling __tömeggyilkoshoz__, mivel őkelmét 1960-ban a dél-koreaiak elküldték a búsba…

April Revolution
en.wikipedia.org/wiki/April_Revolution

az usák libling tömeggyilkos diktátort egyébként a CIA repítette a kellemes Hawaii nyugállomány felé…

en.wikipedia.org/wiki/Syngman_Rhee#Resignation_and_exile

calabria007 (törölt) 2014.03.04. 09:49:59

@Virág et.:

és talán arról sem kéne elfeledkezni, hogy a déli diktátor is vadul fantáziált az erőszakos újraegyesítésről...

ez is hozzátartozik az északi invázió előzményeihez...

"Documents demonstrating Rhee’s interest in engaging the North in war predate the earliest record of Kim’s military ambitions by at least one month. On February 8, 1949, the South Korean president met with Ambassador John Muccio and Secretary of the Army Kenneth C. Royall in Seoul. Here the Korean president listed the following as justifications for initiating a war with the North: the South Korean military could easily be increased by 100,000 if it drew from the 150,000 to 200,000 Koreans who had recently fought with the Japanese or the Nationalist Chinese"

Neglected Questions on the “Forgotten War”: South Korea and the United States on the Eve of the Korean War1
www.japanfocus.org/-mark-caprio/3482

Jack Torrance 2014.03.04. 11:12:42

@tevevanegypupu: nehéz lehet az EU-nak is amikor a kopogtató országot épp egy diktátor vezeti és nincs rendben semmi az országban. Magyarország is eléggé megfekszi a gyomrukat, ehhez képes Ukrajna sokkal nagyobb, tehernek is.

tevevanegypupu 2014.03.04. 11:45:24

@Jack Torrance:

Izraellel nagyon jóban vannak..mármint az EU..hozzájuk képest Ukrajna..ugyan már.:)

Jack Torrance 2014.03.04. 16:36:37

@tevevanegypupu: Izraelnek a gazdasága legalább rendben van. Amúgy igazad van :)

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.03.06. 20:35:45

@Bell & Sebastian: "Szerintem Adolf fejébe sem ütött lyukat a fölismerés, hogy nem állnak az oldalára. Pedig még futni is hagyta az expedíciós seregüket és csak ímmel-ámmal mardosta őket."

Adolf nem szándékosan hagyta futni őket, egyszerűen hibás döntést hozott, mert azt hitte, veszély fenyegeti a tankjait.

Bell & Sebastian 2014.03.06. 23:41:31

@Siri Keeton: Ez a népszerűbb változat, a következő az, hogy Göringnek adta át a terepet, viszont az időjárás kevés felszállást tett lehetővé, a harmadik; Hitlernek esze ágában sem a volt a homokba döngölni az angolokat, az eredeti, szövetségi státuszból lazán átsorolta őket a semlegesítendőbe, azaz, esze ágában sem volt a szigetek elleni invázió.

A háború utáni, elképzelt osztozkodásban kiemelten kedvezményezett szerep jutott volna a briteknek.

Csak nem gondolja komolyan, hogy Hitler _csak úgy_ futni hagyott 300.000 ellenséges katonát?

Egyébként nemcsak a páncélosait állította meg (Guderiannak tele is lett a töke a Führerével) , hanem a körbezárás után a tengerbe nyomásukat / teljes felmorzsolásukat, vagyis a teljes támadást, ami azért különbség.

Messziről szét is lövethette volna az összezsúfolt, expedíciós hadtestet és a beszorult franciákat, mégsem tette. Minimális veszteséggel elhúzhatták a belüket, ez a lényeg,, a többi csak utólagos, történészi hozzátoldás.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.03.07. 00:26:40

@Bell & Sebastian: Karl-Heinz Frieser Bundeswehr ezredes könyve (The Blitzkrieg Legend, német eredetiben Die Blitzkrieg Legende) alaposan körüljárja a kérdést. Hitler meg akarta semmisíteni a körülzárt csapatokat, ezt többször említette a jegyzőkönyv szerint.

Ugyanakkor nem bírta elképzelni, mekkora győzelmet aratott (az teljesen világos, hogy Guderian és von Manstein kivételével még a német tábornokok is elhúzódó háborúra számítottak), és csak lassan esett le neki (és ami azt illeti, például von Rundstedtnek is), hogy Franciaország legyőzése nem lesz nagy ügy Dunkerque után. Mivel pedig Dunkerque után is még nagy harcokra és elhúzódó háborúra számítottak, ezért alaposan aggódtak (nem csak Hitler, hanem von Rundstedt is) a harckocsik miatt.

A végső döntést az csikarta ki, hogy Guderian nem akart megállni, a felettese, von Kleist meg igen. Guderian megszegte a parancsot, ezért von Kleist a saját feletteséhez fordult, von Rundstedthez. Aki szintén pihenőt akart elrendelni. Hogy csavar legyen a dologban, von Kleist közben meggondolta magát (vagy Guderian végül csak meggyőzte), és mire von Rundstedt kiadta a parancsot, addigra már leszarta, és védeni kezdte Guderiant, akivel teljes egyetértésben mentek tovább. Végül von Rundstedt az egész ügyet Hitler elé vitte, aki jó alkalmat látott arra, hogy a hadsereg fölött a saját autoritását biztosítsa (vagy valami ilyesmi lehetett), meg egyébként ő maga is többször aggódott a páncélosok miatt, így Hitler kijelentette, hogy von Rundstedt a felelős harctéri parancsnok, és hadbírósággal fenyegetve kötelezte von Kleistot és Guderiant a parancsok betartására. Erre Guderianék megálltak.

Von Rundstedt körülbelül másfél nappal később döbbent rá, hogy hibázott, és újabb támadásra adott parancsot. A franciák addigra megszervezték a védelmet, és védték az angolokat, akik hősiesen kimenekültek, mielőtt a franciákat is elkezdték evakuálni, viszont az angolok hálája sem maradt el, őket fedező francia bajtársaikat azóta is gúnyolják, hogy milyen gyáván megadták magukat. Nem mintha a britek 1940-ben akár csak kicsit is jobb teljesítményt nyújtottak volna, de hát a franciákat lenézni mindig jó móka volt.

A németek próbáltak áttörni, az evakuált erők jelentős veszteségeket is szenvedtek, de a túlnyomó részük átért a Csatornán. Ha akkor von Rundstedt két nappal hamarabb megérti a mozgóháborút, akkor Németország megnyerte volna a második világháborút. (Hitler szerepe marginális volt, ha a tábornokok mind egyetértettek volna, és nem viszik elé az egymás közti vitájukat, akkor soha nem avatkozik bele a kérdésbe, akármennyire is aggódott. Egyszerűen akkor még nem volt ekkora önbizalma.)

Bell & Sebastian 2014.03.07. 01:13:35

@Siri Keeton: A világháborút nem nyerte volna meg akkor sem, hiszen a magasabb rendű cél az volt, hogy a kétféle marxista entitás kinyírja egymást, a népfölösleget Európában és közösen, alaposan visszavessék a nagypofájú segédnépeket.

Nem vonom kétségbe a magyarázatát, egyszer már végighallgattam Hitler beszédeit (a Kongresszusi Könyvtárból) és egyáltalán nem úgy tűnt, az angolokat akarta buzerálni. Minden fordulóponton -szűk körben- higgadtan elemezte a hadi helyzetet, így a békekötés után is. Számomra nem úgy tűnt, hogy bánta volna az angolok kiengedését a harapófogóból, inkább lovagias cselekedetnek igyekezett feltüntetni.

Azon elvitatkozgathatnánk egy darabig, hogy elszúrták vagy így is akarta, egy biztos, _sehonnan_ nem támadták komoly erővel a körbezárt hadtestet, igazából -a körülmetélményekhez képest- alig szenvedett veszteséget.

Első látásra azt mondanám, eladta őket jó pénzért.

vantaan2 2014.03.07. 14:28:26

@Siri Keeton: Hitler sohasem nyerte volna meg a háborút! Túlontúl hülye volt a győzelemhez. Maximum elhúzta volna 46 vagy 47-ig.

Egy vezetőnek nem elég gyógykezeltetnie magát .....

Bell & Sebastian 2014.03.07. 14:40:46

@vantaan2: Meggondoltam magam, csakazértis megnyerte volna, a Szőrnek teljesen igaza van.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.03.07. 14:42:11

@Bell & Sebastian: A náci Németország nem volt marxista, kb. semmi köze nem volt hozzá. Ha Hitler legyőzi Angliát, akkor utána Európa uraként békésen fegyverkezhetett volna tovább, és akkor a SZU legyőzése sokkal könnyebben ment volna a számára. Anglia nélkül az USA se nagyon tudott volna belépni a háborúba, az óceánon át partraszállni nem valami könnyű, az afrikai kikötők meg kis kapacitásúak, így Hitlernek jó sok ideje lett volna a SZU ellen fordítani minden erejét. (Így kevesebb mint egy éve volt, mert 1942 tavaszára már a légierő nagy részét nyugatra kellett küldenie. A légierő és a légvédelem vitte el a német haditermelés 40%-át, ha a haditengerészetet is ide vesszük, akkor a német erőforrások bő egyharmada a nyugatiak ellen fordítódott már 1942-ben.) Azt pedig Sztálin is elismerte, hogy egy az egyben soha nem tudták volna megverni a németeket.

Hitler *utólag* persze magyarázkodott, hogy szándékosan engedte ki az angolokat, de azt nyilván nem mondhatta, hogy "elb...tam, balf...sz voltam". Ami döntő, hogy a döntés meghozatalakor fel sem merült az angolok "kiengedése". Ennek semmi értelme sem lett volna, mivel az alternatíva az lett volna, hogy fogságba hajtja a teljes angol hadsereget, és akkor az angolok békére kényszerültek volna, majd a békekötés után szépen ki lehetett volna engedni őket, és még adni is nekik csokit meg lekvárt a hazaútra. A gesztus ugyanúgy meglett volna...

@vantaan2: 1919-34 között a német belpolitika, 1933-41 között az európai külpolitika arról szólt, hogy mindenki hülyének nézte Hitlert, és ő a végén mindenkit átvágott, akit csak lehetett. A helyzet az, hogy hasonlóan más tömeggyilkosokhoz (Sztálin, Mao, stb.) Hitler is kiemelkedően intelligens volt.

Bell & Sebastian 2014.03.07. 14:56:48

@Siri Keeton: Hogy nem volt marxista azt erősen vitatnám. Olyannyira az volt, hogy személyesen ismerte Lenint, Goebbels az elején még második számú vezetőnek nevezte Hitlert - Iljics után. És bizony együttműködtak jó sokáig, olyannyira, hogy még a munkatábor-szervezést is ott tanulták.

Cserébe Sztálin a Kominternen keresztül utasította az európai kommunistákat, hogy kollaboráljanak Adolffal.

Akkor lett vége a barátságnak, amikor Amerika tápolni kezdte a Szovjetuniót, megelőző csapás mérésére.

(Az előzőekhez annyit, hogy lelke mélyén, hosszútávon mindig is a szövetségeseinek tartotta a briteket ezért tartózkodott az indokolatlan vérontástól, legalábbis a Herrenvolk -ok tekintetében, azaz nyugaton. Churchill érdeme, hogy valamiképpen ki tudta dumálni Katiból a gyereket és megmentette a hadseregét. Nem volt olyan ország ezen a kontinensen, akit Churchill át ne baszott volna. A 36.000 hadifogollyal se nagyon tudtak mit kezdeni, hát még tízszer annyival?)

vantaan2 2014.03.07. 14:58:21

@Siri Keeton:Hitler kiemelkedően hülye volt! .... csak a hülye Hitlert nagyon sok okos ember vette körül mert mind azt látta ,hogy Hitler hülyeségét a saját gyarapodására tudja majd felhasználni.
Persze ez a nagyon sok okos ember nem figyelt arra ,hogy Hitlert a csúcson meg kellett volna puccsolni.

Ebben nagyon nagy a hasonlóság a jelen Magyarországával. Lásd a sok sok oligarcha hogy kihasználja a vezér böszmeségét (földek ezer Ha-rai vagy a trafikok, állami megrendelések) s csak félre állítják-e már vagy bukni fognak vele?

Bell & Sebastian 2014.03.07. 15:03:05

@vantaan2: Kommunista túlzásokra azért ne ragadtassa magát, mert beleszorul és úgy marad. Más szempontok vezérelték Hitlert, mint a törzskarát, maradjunk ennyiben. A céljait elég világosan leírta, egy jottányit sem engedve ezekből a megvalósítás fázisában.

Bell & Sebastian 2014.03.07. 15:47:31

@Siri Keeton: Azzal nagyjából egyetértek, ami ide van írva*, ha esetleg tovább faggatózna Adolf távlati terveit illetően.

Sziszifuszi munka lehetett a Hitlert támogató közvélemény átformálása Angliában és az Egyesült Államokban, de végül csak sikerült. Hogy a britek különleges státuszt foglaltak el a Negyedik Birodalomról szőtt terveiben, az főtanácsadója látszólag eszement dezertálása bizonyítja, Az USÁ -nak meg el kellett játszania a casus bellit Pearl Harbornál, a fölösleges, ócskavas dreadnought -aik beáldozásával.

* www.igazsagok-gazsagok.info/www/II.%20VILAGHABORU/02.htm

vantaan2 2014.03.07. 16:29:52

@Bell & Sebastian: " Más szempontok vezérelték Hitlert, mint a törzskarát, maradjunk ennyiben. A céljait elég világosan leírta, egy jottányit sem engedve ezekből a megvalósítás fázisában." ...én is ezt mondom, írom! Hülye volt! Hitler hülye volt a vezérkar meg későn eszmélt ,hogy a hülye Hitler lendülete tragédiába taszítja Németországot! Himmler, Göring gyűjtögette Európa kincseit addig Hitler böszme módon még terjeszkedett. Egy idő után már csak terjeszkedéssel tudta fenntartani a tudatlan tömegek imádatát. .... majd jött a csoda fegyver lózungja s persze a tervszerű visszavonulás , a frontvonalak kiegyenesítése s egyéb baromságok (tisztogatás az elvtársak/elvbarátok közt Rommel esete stb, stb, ....persze amíg dörögtek az ágyúk elnyomták a józanabbak hangját s az elesettek helyére is volt még egyideig még "éhesebb" feltörekvőbb)

Bell & Sebastian 2014.03.07. 16:51:42

@vantaan2: Maga titokban még a náciknak szurkol? Nahát. :) Örömmel látom, hogy írni tud, hát olvasni?

Ha jobban belegondol, miféle erők mozgatták Hitlert -tudtával, nem anélkül-, méltányosabb lenne inkább azokat úgy szidni, mint a csipkebokrot. Hogy félre kellett volna állítani? Persze hogy, félre. Mikor legkésőbb, csak ez a kérdés.

Az a helyzet, hogy a Blitzkrieg jelentőségével még ő sem volt teljesen tisztában, a Wehrmacht vezérkara meg egyenesen ugatta a témát.

A Wunderfaffékat meg inkább hagyjuk másra, hiszen a világ még mindig abból él, amit a nemzeti-szocialista munkásállam tudománya kitalált.

És legyártott, csak from time out lett a vége.

vantaan2 2014.03.07. 17:28:23

@Bell & Sebastian: Hitler hülye volt. (pont) Az hogy kinek szurkolok az magán ügy! .... de pl eléggé érdekes ,hogy a finn-orosz háborúban mindösszesen tízen valahány német vett részt a finnek oldalán!!!
Az meg hogy kik voltak akik mozgatták Hitlert arra csak annyi hogy talán majd XII Pius korának kutathatósága választ ad .... ha az egyház szembe mer nézni a múltjával?

Bell & Sebastian 2014.03.07. 19:08:17

@vantaan2: Gratulálok, maga ezennel új alműfajt teremtett a tudománytalan-fantasztikus irodalomban ezzel, hogy kihagyta belőle még a fantázia magóráját is.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.03.07. 19:19:37

@Bell & Sebastian: Szerintem is vantan kolléga magasan képzett fantaszta. Ismerjük őket már régen?
@vantaan2: hajrá! eddig jó, mint el pasóban.

vantaan2 2014.03.07. 19:21:08

@Bell & Sebastian: Mi az ami a Keresztény testvérem lelkivilágát fölzaklatta???

A finn-orosz háború vagy Eugénio Pacelli viselt/vélt dolgai?

vantaan2 2014.03.07. 19:30:09

@Mihint: Ismersz????? Talán egy közösségbe járunk? .... nem Te vagy az a szemüveges 30-as aki mindig a sarokban jegyzetel?

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 19:46:16

@vantaan2:

és te szembe mersz nézni magaddal?

vantaan2 2014.03.07. 19:48:51

@calabria007: Miért nem azt írod hogy mi nem tetszik vagy mit tudsz-vélsz másként?

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 19:56:59

@vantaan2:

vhol vicces az antiklerikális műsorod

Nazi persecution of the Catholic Church in Poland
en.wikipedia.org/wiki/Nazi_persecution_of_the_Catholic_Church_in_Poland

Nazi persecution of the Catholic Church in Germany
en.wikipedia.org/wiki/Nazi_persecution_of_the_Catholic_Church_in_Germany

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 19:58:59

@vantaan2:

adolfék kifejezetten imádták a katolikus egyház nevezetű __multietnikus__, __kozmopolita__ __univerzális__ hittérítő azaz mindenki számára __nyitott__ klubot

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 20:00:17

@vantaan2:

hangulati aláfestésként hallgassunk egy kis __latin__ vulgatat:)

John 1, Latin Vulgate
www.youtube.com/watch?v=e_toTeFr0nk

vantaan2 2014.03.07. 20:09:24

@calabria007: Te tévedésben vagy!!!!! Nem vagyok antiklerikális! Sőt .... csak WE ARE THE CHURCH.
... elég volt a képmutató egyházból, a pornó csatornát finanszírozó egyházból, a kiközösítő egyházból, a szegényeket elzavaró egyházból, az ingatlanpanamázó egyházból, a politikai megrendeléseket teljesítő egyházból!
S remélem Ferenc pápa Szt Malakiás jóslatának beteljesítője lesz. .....s lerombolja a hét dombra épült bűnös várost. .... hogy újjá építse s minden bűntől megszabadítsa.

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 20:46:50

@vantaan2:

akkor miért nyomulsz ilyen primkó klisékkel?

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 20:54:18

@vantaan2:

egyáltalán tisztában vagy az antiklerikális szó jelentésével?

idegen-szavak.hu/antiklerik%C3%A1lis

Bell & Sebastian 2014.03.07. 22:46:30

@vantaan2: Hogyan jön ide a finnek megtámadása? Lényegében az osztozkodás után a Szovjet felségterületére esett, a németek meg ott szereztek rengeteg tapasztalatot és egy későbbi szövetségest.

Maga azt sugallja, hogy a Pápa kollaborált Hitlerrel.
A sejtés ide még nem elég, ám a vád is csak ebben az ideológiai rendszerben kap súlyos felhangokat, amelyben élünk.

Minden szinten és minden időben "kollaborált" minden rendszerrel az Anyaszentegyház, saját értékrendje védelmében. Akkor most mi van? Semmi, haladhatunk tovább.

Bell & Sebastian 2014.03.07. 22:47:52

@calabria007: Inkább a klerikális -szó valódi jelentése szokott problémát okozni.

Bell & Sebastian 2014.03.07. 22:51:11

@Mihint: Nem sportos a mérkőzés, mert könnyű préda, ugyanakkor emberséges szót váltani bárkivel, ha van értelme. (Ezt fűzze tovább, kedve szerint.)

calabria007 (törölt) 2014.03.07. 23:00:10

@vantaan2:

ihol lenne neked egy másik __Eugenio__

azaz Israel Zoller Róma __főrabbija__

aki a II világháborús élményei hatására 1945 február 13-án az Eugenio nevet felvéve __megkeresztelkedett__ és a továbbiakban a Vatikánban folytatta a pályafutását...

"Az üldöztetések alatt Zolli és más zsidó vezetők között feszültség támadt, ezért a főrabbit titokban 1944. februárjában felfüggesztették állásából. Amikor az amerikaiak bevonultak, már tájékozódtak a helyi ügyekről, ezért megkérték Zollit, hogy újra töltse be a főrabbi tisztét. Nagyon jól tudták, hogy a két elnök, Almansi és Foa, akik elérték Zolli leváltását, kollaboráns volt, és egy megbízható embert akartak a helyi zsidóság vezetőjének. Zolli visszautasított minden tisztséget, a meglévőkről is lemondott és sok-sok ima és elmélkedés után 1945. február 13-án Rómában megkeresztelkedett, felvette a katolikus hitet, és a keresztségben az Eugenio nevet választotta XII. Piusz iránti tiszteletből, hálát érezve, hogy annyi zsidót mentett meg."

Israel Zoller
hu.wikipedia.org/wiki/Israel_Zoller#Zolli_.C3.A9lete_Triesztben

vantaan2 2014.03.08. 01:41:48

@calabria007: .... várjuk ki a végét! Ismerhessük meg XII Pius levelezését!
pl. A 45 utáni években XII Pius kiközösítéssel, kiátkozással fenyegette az egyház minden tagját aki a választásokon egy katolikus jelölt helyett esetleg kommunistára szavazott
(a XIX. században gyerekeket is kiközösített ha nem jelentették fel szüleiket ha pl. pénteken húst ettek ..)

.@Bell & Sebastian: valóban jó lenne ha a valódi jelentéssel tisztában lennének a hívők. Azzal ami az évszázadok alatt rárakodott.

vantaan2 2014.03.08. 01:48:14

@vantaan2: (a XIX. században gyerekeket is kiközösített az egyház ha nem jelentették fel szüleiket ha pl. pénteken húst ettek ..)

vantaan2 2014.03.08. 02:02:37

@Bell & Sebastian: ... ha csak Én sugallnám! (nem a pápa - az egyház) s miért vád? Nem inkább történelem?

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 11:41:07

@vantaan2:

az inkvizíciós-keresztesháborús-konkvisztádoros mém mikor fog előkerülni? :)

vantaan2 2014.03.08. 12:03:51

@calabria007: Mégis mire gondolsz??? Az 1574-es vagy az 1644-es netán az 1649-es nagy mexikói autodaféra gondolsz??
....vagy az 1209 julius 22.-ei béziersi (Franciaország) mészárlásra? Arnald Amaury pápai legátus ciszterci szerzetes mondására "öljétek meg mindet, Isten majd kiválasztja övéit!" 15 ezer férfit, nőt és gyermeket mészároltak le.

No????

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:07:34

@vantaan2:

pl. a protestánsok és az ateisták által költött sekélyes legendákra

Timewatch: The Myth Of The Spanish Inquisition (BBC)
www.youtube.com/watch?v=QnAToomzc00#t=188

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:10:43

@vantaan2:

a mexikói inkvizíció 200 év alatt max 50 embert végzett ki

Mexican Inquisition
en.wikipedia.org/wiki/Mexican_Inquisition

az indiánok felett pedig joghatósága sem volt

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:19:18

@vantaan2:

az a kathar izébizé véletlenül nem vmi proto-komcsi banda volt?

" Tanításuk: az emberhez méltó élet kizárólagos alapja a tökéletes szegénység és önmegtartóztatás"

lexikon.katolikus.hu/K/katarok.html

ismerve az antikatolikus/ateista körök __legendateremtő__ képességét a "statisztikádban" se lennék teljesen biztos...

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:25:39

@vantaan2:

+ mintha ez az albigens izébizé a pápai legátus kinyírásával kezdődne...

"In 1207 he was in the Rhone valley and in Provence, where he became involved in the strife between the count of Baux and Raymond, count of Toulouse. Castelnau was assassinated on 15 January 1208, quite possibly by an agent of Raymond. His murder was the immediate cause of Raymond's excommunication and the start of the Albigensian Crusade.[2]"
en.wikipedia.org/wiki/Pierre_de_Castelnau

vantaan2 2014.03.08. 12:34:28

@calabria007: Legenda???? Az egyházi iratok hazudnak???? .... vagy a magyar katolikusok újra írják az egyház történelmét is?
pl. IV. Sixtus pápa a spanyol püspökök panaszaira kibocsájtott egy bullát s így ír :
"Az inkvizició egy idő óta már nem a hit iránti lelkesedés és a lelkek megtisztulásának folyamata kötötte le hanem a gazdagság utáni vágyakozás"

"...sok igaz és őszinte keresztényt ellenségeik följelentése alapján, minden jogos bizonyíték nélkül ...megfosztottak ingó és ingatlan vagyonuktól és átadták őket a világi fegyvereseknek, hogy kivégezzék őket"

No mit találnak ki az ateista négyzetek???

S minő párhuzam az 1944-es zsidótlanítással!!!! Itt a mandíneren is téma volt az elkobzott zsidó ingó és ingatlanokra milyen mohon csapott le még az egyház is!

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:51:24

@vantaan2:

hitelesnek tűnő forrásokat is mellékelhetnél a fantaziálásodhoz

az inkvizíció egyébként nagyon precízen dolgozott jóformán mindent ledokumentált és megőrzött ennek alapján pl. a spanyol inkvizíció max 3-5 ezer ember halálért okolható több mint 300 év alatt...

en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition#Death_tolls

és ebben sok minden benne volt pl. pedofilok, erőszaktevők, stb. is...

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:53:33

@vantaan2:

annyi hülyeséget hordasz össze, hogy az már szinte fájdalmas

Spanyolország ma is tele van _áttért_ zsidókkal...

DNA study shows 20 percent of Iberian population has Jewish ancestry
www.nytimes.com/2008/12/04/world/europe/04iht-gene.4.18411385.html?_r=0

mondhatni egy naagy boldog katolikusnak maszkírozott zsidó ország:)

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 12:55:26

@vantaan2:

néha komplett népcsoportok esetében en block is igazolni lehet a zsidó hátteret pl. lásd az alábbi példát a Baleárokról...

Xueta
en.wikipedia.org/wiki/Xueta

ezek akár bealijázhatnának Izraelbe:)

calabria007 (törölt) 2014.03.08. 13:03:08

@vantaan2:

IV Sixtus kapcsán is mintha megfeledkeztél volna egyről másról...

pl. __zsarolásról__, ill. arról, hogy a a spanyol inkvizíció __állami__ biznisz volt......

"Ferdinand II of Aragon __pressured__ Pope Sixtus IV to agree to an Inquisition __controlled by the monarchy__ by threatening to withdraw military support at a time when the Turks were a threat to Rome."

és a spanyol inkvizíció későbbi __pápai elítéléséről__...

"Sixtus IV promulgated a new bull categorically __prohibiting___ the Inquisition's extension to Aragon, ,"

"In 1484 Pope Innocent VIII attempted to allow __appeals to Rome__ against the Inquisition"

""In 1498 the pope was still trying to...gain acceptance for his own attitude towards the New Christians, which was generally more moderate than that of the Inquisition and the local rulers"

en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition#The_start_of_the_Inquisition

vantaan2 2014.03.08. 17:11:24

@calabria007: ...... hitelesnek tűnő forrásokat is mellékelhetnél a fantaziálásodhoz!!!!!!

" A Wikipédia projekt három alapvonása:

"A Wikipédia elsődlegesen enciklopédia, vagy célja azzá válni (kalendárium és napi hírek adatokkal bővítve);
a Wikipédia egy wiki, és így (néhány kivételtől eltekintve) bárki által szerkeszthető ......"
"a Wikipédia nyílt tartalmú ....."

"A Wikipédia tágra nyitottságának van néhány hátránya. Például azon cikkek esetén, melyek a legtöbb résztvevő számára ismeretlenek, a pontosság és a pártatlanság sokszor megkérdőjelezhető.!!!!!!"

"Egy másik hátrány az, hogy sok szerkesztést olyan emberek végeznek, akiknek nem céljuk az, hogy hasznosan vegyenek részt a munkában, hanem mindenféle értelmetlenséget („fghfhgf”) vagy elfogadhatatlan tartalmat („hüje aki ólvasa”) adnak a cikkekhez."

No ÉRTED-e? Tudom, hogy NEM. ...úgyhogy rajzold magad újra.
süti beállítások módosítása