Idegenrendészeti eljárás – Ilyen ország pedig nincs CCCXCIII.
2014. január 17. írta: TuRuL_2k2

Idegenrendészeti eljárás – Ilyen ország pedig nincs CCCXCIII.

Kamenyec-Podolszk_zsidok_kivegzes_elott.png

Erősen indított az idei évvel felálló, a kormány által alapított VERITAS Történetkutató Intézet. Az intézet vezetésével megbízott Szakály Sándor ugyanis az MTI-nek adott interjúban néhány, a történelmi köztudatunkban valóban tévesen szereplő esemény között úgy beszélt az 1941-es kárpátaljai deportálásokról, mint idegenrendészeti eljárásról.

Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra).

Az 1944-es német megszállás kétségkívül választóvonal a magyarországi zsidó közösségek életében, hiszen addig a magyar állam nem telepítette ki őket, miközben a térség többi országában már javában zajlottak a deportálások. Nem véletlen, hogy – zsidótörvények ide vagy oda – Magyarország a német befolyási övezetben a menekülő zsidóság migrációs célországa volt, 10-20 ezren is menedéket kerestek az országban. Az 1941-ben Kárpátalján, majd Kamenyec-Podolszkban történtek szomorú kivételt képeztek ez alól, nem véletlenül nevezte egy visszaemlékező magyar kisholokausztnak az akkori eseményeket. Ezt letudni annyival, hogy idegenrendészeti eljárás volt: aljas hazugság.

Szakály szavai újra rávilágítanak arra a sajnálatos állapotra, hogy sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban. Sőt: az 1910-es népszámlálás szerint a Magyar Királyság területén élők 54 százaléka vallotta magát magyar nemzetiségűnek – a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon. Amikor a Trianonban a szomszédos államok fennhatósága alá került magyar közösségek népességfogyatkozásán kesergünk, nem szabad elfelejteni azoknak a magyar zsidóknak a hiányát, akik az elcsatolt területeken éltek. Egy részüket a nácik meg a környező államok hatóságai, másik részüket a magyar állam szállította a halálba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr135763846

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mazsihisz – kormány 2:1 (Holokauszt 2014 emlékév-bojkott) 2014.02.09. 15:18:40

Döntött a Mazsihisz: bojkottálja a Holokauszt 2014 emlékévet – egyelőre. Hogy milyen súlyos következményekkel jár a zsidó hitközségek szinte egyhangúan meghozott döntése, arról ergé már írt a napokban, most csak a három vitatott ügyről, a felek ...

Trackback: Szakály Sándor és Kamenyec-Podolszkij gumicsontja 2014.01.23. 15:02:26

"Erősen indított az idei évvel felálló, a kormány által alapított VERITAS Történetkutató Intézet. Az intézet vezetésével megbízott Szakály Sándor ugyanis az MTI-nek adott interjúban néhány, a történelmi köztudatunkban valóban tévesen szereplő esemény k...

Trackback: martonyi és a Nemzet tragédiája 2014.01.17. 14:27:43

  Martonyi: A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra, jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett nem...

Trackback: martonyi és a Nemzet tragédiája 2014.01.17. 14:26:17

  Martonyi: A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra, jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2014.01.17. 13:53:01

Egyetértek.

Ugyanakkor ezzel a véleményeddel itt nem leszel népszerű.

Guild 2014.01.17. 13:57:55

Én is csak egyetérteni tudok.

Urfang 2014.01.17. 14:01:19

Hát igen, ha a kormány azért alapította ezt a Veritast, mert ennek "kicsit más szellemiséget kell képviselnie mint az eddigi történettudományi műhelyek", akkor biztos kapunk még tőlük dögivel ilyen elhallgatott, meghamisított történelmi igazságokat, amiről majd lerántják a leplet.

Gondolom a fő vezérfonal az lesz minden új felfedezésnél, hogy "nem is mi voltunk", "nem is úgy volt", "azért is azok meg amazok a felelősek", "nem csak ők bántottak minket, hanem ők is", lehet majd tapicskolni az eddig elhallgatott mártírtettekben, kiderül hogy a gonoszok még gonoszabbak voltak mint eddig hittük, mi még jobbak voltunk mint azt valaha is gondoltuk, de tetőpont az lesz, amikor végül ez is kifut oda, hogy minket mindenki a felsőbbrendű szakrális létmódunk miatt támad, mert irritálja őket a mi erkölcsi tisztaságunk és le akarnak rántani magukkal a deszakralizált materiállétbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 14:12:32

mi a probléma?

"A Kárpátaljára a zöld határon át bemenekült, hivatalos iratokkal nem rendelkező úgynevezett hontalan zsidókat - mintegy 15 ezer embert - azonban a határon túlra visszatoloncoltatta. Jelentős részüket a német SS Einsatzgruppe az ott élő zsidókkal együtt később Kamenyec Podolszkijban (a mai ukrajnai Kamjanec-Pogyilszkijban) leöldöste. Ehhez a tömeggyilkossághoz a rágalmakkal szemben Kozmának semmi köze nem volt, a kitelepítés nem a zsidók kiirtásának céljával történt, és a németekkel sem volt egyeztetve. 1941-ben, 57 éves korában bekövetkezett korai halálában közrejátszhatott az a lelkifurdalás, amelyet a zsidók sorsa miatt érzett, amikor tudomást szerzett a tömegmészárlásról."

hu.wikipedia.org/wiki/Kozma_Mikl%C3%B3s

"...Az általa Kárpátaljára küldött diverzánsok egyebek mellett szerinte „katonákat és békés polgárokat gyilkoltak meg”. Továbbá Kozma Miklós naplójából „tudja” a szerző, hogy „Perecsenyben személyesen jelen volt fogoly Szics-gárdisták kivégzésénél, és engedélyt adott e barbár tett lefilmezésére is, illetve 1941-ben engedélyezte 18 ezer zsidó ember kiadatását a németeknek, akik barbár módon lemészárolták őket Kamjanec-Pogyilszkijban. Havros emiatt nehezményezi, hogy ennek ellenére az ukrán állam képviselői kirakják a megyeházán a portréját.

Brenzovics László történész, a KMKSZ alelnöke adta ki könyv formájában Kozma Miklós fennmaradt naplóját, megkérdeztük véleményét az írással kapcsolatban:

Különben a zsidók deportálását engedélyező utolsó magyar kormányzói biztos, Vincze András portréja nincs kitéve a megyeházán. A Kamjanec-Pogyilszkijban meggyilkolt zsidó emberek átadása a határon valóban sajnálatos esemény volt. Viszont ma már a történészek nagyobb része egyetért abban, hogy azt sem Kozma, de még a magyar miniszterelnök és a kormányzó sem tudhatta 1941-ben, hogy a megszállt lengyel területekre visszatoloncolt, onnan korábban menekültként érkezett, rendezett magyar okmányokkal nem rendelkező, zsidó származású embereket a németek – ukrán szabadcsapatok segítségével – bestiális módon meggyilkolják.

A történészek körében az is általánosan elismert, hogy a Horthy-érát nem tekinthetjük fasiszta rendszernek, bár autoriter rendszer volt, de semmiképpen nem totális diktatúra. Kozma Miklós emlékirataiból is nyilvánvaló, hogy nem volt sem az olasz fasizmus, sem a német nemzeti szocializmus híve. Ellentétben az abban a korban élt, és ma egekig magasztalt ukrán vezetővel.”

Olekszandr Havros írása viszont a szovjet propaganda-újságírás stílusában íródott, megtudhatjuk belőle, hogy a magyarok „megszállók” és „fasiszták” voltak. Egyébként Kozma Miklós portréjáról sokadik alkalommal írt már a Zakarpattya.net hírportál, például múlt év áprilisában a következő címmel jelent meg egy hosszabb cikk: A Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal épületében kirakták egy fasiszta és antiszemita portréját. A idézett internetes portál köztudottan Viktor Balogához köthető, amely rendszeresen teret biztosít az ukrán lakosságot magyarok ellen hangoló propagandaírásoknak"

www.karpataljalap.net/2013/02/22/nem-fernek-kozma-miklos-portrejatol

tableno 2014.01.17. 14:14:13

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen "idegenrendészeti eljárások" más európai országokban is történtek akkoriban (Svájc, Vichy-Franciaország). Ott is kiadták a nem helyi állampolgárságú zsidókat a németeknek. Svájcban Carl Lutz-ot, aki illegálisan adott papírokat zsidó menekülteknek, még le is csukták. A különbség az, hogy ott máig is nemzeti szégyennek tartják azt, ami akkor történt, és nem próbálják mentegetni azt, amire nem lehet mentség.

Alpharius 2014.01.17. 14:20:52

"a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon" - Muhahahahahahaha, röhög a vakbelem. "Magyar" zsidóság nélkül max. Tanácsköztársaságról, meg vörösterrorról nem beszélhettünk volna.

De mit is beszélek, már nagy erőkkel monitorozzák az "antiszemitizmusot", úgyhogy, jaj, csak vicceltem.
Hisz tudjuk, nem is mi, hanem ők lovagoltak be a Vereckei hágón anno, és Árpádtól (de lehet, hogy már Álmostól) kezdve itt mindenki zsidó volt, aki bármit is elért, sőt még azok is, akik nem. Nélkülük semmi sem lenne itt, csak bőgatyát, meg árvalányhajat lengetne a szél a fütyülős barackok fölött. Ők találták ki a nyelvünket, a kultúránkat, a mindent. Hozsanna, hozsanna, hip-hip-hurrá, mázoló!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.01.17. 14:22:32

1956-rol mikor rantja mar le a VERITAS a leplet? Az M1-ben lehetne a musor, ami elmondja az igazsagot.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2012/10/nemzetstrategiai-es-torteneti.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 14:23:46

"nagy részük azonban magyar zsidó volt"

turul ott volt, kérdezte őket, és statisztikát készített. ezért tudja.
és kerekítsünk, legyenek már akkor 20 ezren. bár szerintem 1000 is sok, elképzelhetetlenül sok 1000 ember egy mezőn.

"Ezt letudni annyival, hogy idegenrendészeti eljárás volt: aljas hazugság."

miért is?

"sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban"

így van, fütyülős barack és bőgatya, a zsidók nélkül még a honfoglalás se sikerült volna, sőt, ők már itt voltak a honfoglalás előtt is.
mennyire fontos szerepük volt pl a károlyi-korban és a tanácsköztársaságban? nehogy már leragadjunk csak a "jóknál" elvtársak!

jó kis történelem hamisítás, ugyanis elfedik miért is lett numerus clausus, nem azért, mert 1919 után gonosz manók elvarázsolták a magyarokat a három nagy 19. századi zsidóemancipáló törvény után, régen minden jobb volt, a 19. században nem voltak gonosz varázsolgató manók., ezért emancipálták a zsidókat, a 20- században meg voltak magyarokat elvarázsoló manók.
kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet

Urfang 2014.01.17. 14:30:30

@Alpharius:

Az tény, hogy a Kazár Birodalomban a zsidó vallás volt a meghatározó, úgyhogy a honfoglalók között is akadhattak szép számmal zsidók. De akadtak köztük muszlimok is meg egyéb sámános ősmagyarok.

Kandeláber 2014.01.17. 14:36:23

Persze, nyilván Krausz Tamás az autentikus történész, aki jó hetven évvel a történések után kiderítette hogy a Magyar Királyi Honvédség a második világháborúban kegyetlenebbül viselkedett Ukrajnában mint a németek,és kiirtotta a fél lakosságot.
Hogy erről miért hallgattak szemérmesen közvetlenül a háború után majd a Rákosi-időkben, amikor pedig ezerrel ment a mantra a"bűnös népről" és az "utolsó csatlósról" (ami egyébként megint nem igaz, mert a horvát usztasák májusig húzták), arról nem szól a fáma.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 14:40:59

az ilyen kompenzálós, májerkedős filoszemita írásokat lehet amúgy írogatni magyar nyelven, de emellett ugyanilyen lendülettel kéne irogatni a magyarok elleni népirtásokról is, mert voltak. időben közelebb hozzánk:

kkbk.blog.hu/2013/08/15/magyar_nepirtasok_szekelyfoldon_delvideken

kicsit én rossz szemmel nézem ma már a zsidósajnálkodási krokodilkönnyeket, mert aránytalanul nagyobb számban emlékeznek meg a holokausztról, mint a magyarok elleni népirtásokról, na most ha ezt egy ún. nemzeti oldalon látom elég gyakran, akkor valamilyen rossz érzet kerít engem hatalmába, ez a szélsőségesen túlzott reprezentálás a magyar médiában már visszatetsző, és kontraproduktív, csak szólok. főleg ha nem is igaz, mint pl most is

sajnálom őket, ez a kép engem mindig meghat:
www.facebook.com/photo.php?fbid=507643515951966&set=a.403661863016799.88591.403654546350864&type=3&theater

De ez az ország mégsem izrael ahol naponta, hetente hozzuk ezt szóba. míg a maygarok népirtása évente kerül csak elő az összes médiumban, emellett a szerbeknek, románokn ak rendezetlen számlái is vann ezügyben.

szánalmasnak találom, hogy ezen "fideszes "ifjúkonzervatívok" számára csak azért, ill nagyrészben amitt nem elfogadott teljesen a nemzeti Horthy-korszak, mert az izraelitákat sérelem érte, persze nincs reakció akció nélkül (főleg a korábbi emnacipációval vesd össze), dehát idáig már nem jutnak el az intellektüeljükben.

"Egy ország hírneve attól függ, hogyan viszonyul a zsidóihoz. Minden más csak másodlagos."

egy nemzeti, történelmi alak szerepét, egy történelmi korszakot, nem lehet megítélni KIZÁRÓLAG egy kisebbség szemszögéből! ez nem tudom eléggé hangsúlyozni.

tehát magyarul: kit érdekelnek a zsidók?

persze ártatlan embereket ölni bűn. de Horthy nem is ölt ártatlan embereket, hanem még mentette is őket, amikor már egyértelművé vált teljesen, hogy nem munkatáborba mennek.

aki zsidó(érzelmű), aki filoszemita, annak fontosak a zsidók, a legfontosabbak, értem, de akkor ne szóljon bele a magyar nemzeti dolgokba, el lehet költözni izraelbe, ha nem tetszik hogy szobrot állítunk nagyjainknak, Churchill is antiszemita volt, mégis felnéznek rá a mai napig az angolok, akárcsak Napóleonra a franciák, Wagnert is hallgatjuk, mondjuk Wagner tiltólistán van Izraelben, ezért küldöm én is oda a filoszemitákat, senki nem rója fel a zsidóknak, hogy miért nem hallgatnak wagnert, miközben mindenki felrója hitlernek, miért nem hallgatott kálmán imrét. érdekes nem?

tehát nem lehet köpködni a nemzeti nagyjainkat a vendégeinknek itthon, olyanoknak, akik nem tartják magukat magyarnak, képtelenek a magyar sorsot, magyar mentalitást, magyar szerepet, magyar látókört magukra húzniuk.
ez a poszt pedig olaj az idegenszívű-kozmopolita köpködöknek. minimum ferdít, de szerintem hazug poszt.

Kandeláber 2014.01.17. 14:41:23

@Urfang: Vallásilag igen,ez de csak a vezető rétegre igaz, és a kazárok nem voltak sémik.
Mint ahogy azok az erdélyi magyarok sem voltak sémik, akik Bözödújfaluban laktak, és először szombatisták voltak, majd izraelita hitre tértek.
Ne keverjünk fogalmakat.

Alpharius 2014.01.17. 14:41:59

@Urfang:

Felvilágosult gondolkodóként tisztában vagyok vele, hogy magyar magyarok nem voltak, mert azok nem voltak sohasem. Most sincsenek, akkor sem léteztek, mert olyan, hogy magyar, nem van. Se biológiai, se nyelvi, se kulturális, se semmilyen értelemben.
Csak zsidó, muszlim, kazár, kínai, bantunégus, szláv, eszkimó, amerikai, csehszlovák, nagymorva, óromán, szerb-horvát, jugoszláv, neobunyevác, kriptoosztrák, ingyom, bingyom, tálibe... stb. származású magyar van, de olyan, hogy magyar, nyista.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 14:43:59

ennyit a keresztényi szeretetről turul:

Horthy június végén le akarta váltani a deportálásokat szervező Baky László és Endre László belügyi államtitkárokat és a koronatanácson június 26-án javasolta a transzportok leállítását.

Ezek azonban folytatódtak, amíg a kormányzó parancsára a hozzá lojális katonai erők – Koszorús Ferenc vezérkari ezredes vezetésével – 1944. július 6-án meg nem akadályozták Baky úgynevezett „csendőrpuccs”-át; Horthy ekkor tiltotta meg a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat.

(miközben a szlovákok fizettek a náciknak a zsidók deportálásáért, személyenként ötezer koronát, ezért a szlovák zsidók Magyarországra menekültek, ha tudtak; a románok ugyan megtagadták a deportálást, de maguk láttak neki a zsidók és magyarok irtásának: "Romániából Ion Antonescu marsall megtagadta a zsidók deportálását, viszont a román hadsereg és a Vasgárda brutális kegyetlenséggel maga kezdett neki a népirtásnak. Emiatt kb. 70 000 zsidó menekült a szomszédos országokból Magyarországra". Magyarokat, székelyeket többek közt a Maniu-gárda irtotta brutális kegyetlenséggel.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 14:53:47

@tableno: "Ott is kiadták a nem helyi állampolgárságú zsidókat a németeknek"

itt nem a németeknek és az ukránoknak adták ki, csak visszaterelték az illegális bevándorlókat, menekülteket a határon.
mi nem adtunk ki semmit a németeknek. a német megszállásig.

ja persze munkaszolgálat az volt a zsidóknak, katonai szolgálat HELYETT, mehettek volna a Donra is. csak éppen a rendszer nem bízott bennük a tanácsköztársaság után, hogy fegyvert adjon a kezükbe. bizony lehet, hoyg átálltak volna ilyen osztagok a dicsőséges felszabadító vörös hadsereghez.

Urfang 2014.01.17. 14:54:47

@Kandeláber: Azt nem is mondtam, hogy sémik lettek volna, török nyelv a kazár, csak azt mondtam hogy átvették a zsidó vallást és hogy a honfoglalók között is biztosan voltak zsidó vallásúak. Ez szerintem tartható állítás, vagy nem?

@Alpharius: Mi van? Ha nem hiszel a magyarok létezésében, akkor ideállok bizonyságul, én is az vagyok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.17. 15:02:44

Hogy már megint rosszak azok a tanácsadók...!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2014.01.17. 15:09:47

Na, majd a kommentelőid helyretesznek. Kár. Disznó meg a korpákok, megvan?

tableno 2014.01.17. 15:11:08

@tesz-vesz: "ja persze munkaszolgálat az volt a zsidóknak, katonai szolgálat HELYETT, mehettek volna a Donra is." - a munkaszolgálatosok is a Donra mentek, csak éppen még fegyvert sem kaptak. Jóval magasabb is volt közöttük a halálozási arány, mint a magyarok között. Akit meg elkaptak az oroszok (vagy megpróbált átszökni), azt egyenesen Szibériába vitték hadifogolyként. Ezt onnan tudom, hogy az egyik nagyapámmal pontosan ez történt. 2 év munkaszolgálat, majd 6 év Gulág.

Kandeláber 2014.01.17. 15:13:41

@Urfang: Oké.
@tesz-vesz: Igen, ez a legújabb módi, a németek hirtelen gáláns és kulturált úriemberekké váltak a barbár és kegyetlen magyarok ellenében.
Kíváncsian várom olyan írások megjelenését amelyek bebizonyítják hogy az Oradour szinte teljes lakosságát lemészároló 2. Das Reich SS Panzerdivision titokban magyar irányítás alatt állt, és a katonák zöme is magyarországi sváb volt, akik a kegyetlenséget otthon tanulták. :D

Kandeláber 2014.01.17. 15:16:33

@tableno: Örkénnyel is, nagyjából.
Aztán amikor hazajött és megírta a "Lágerek népét", a kommunisták azzal támadták hogy hazudik mert olyan nem fordulhatott elő hogy a hős szovjet katonák étlen-szomjan hajtották a hadifoglyokat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 15:22:08

@tableno: nemcsak a donra mentek a munkaszolgálatosok

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 15:26:41

@Kandeláber: hitler mögött a magyar horthysta nagytőkések álltak, ez mára már köztudott tény az értelmiségi fogyatékosok között a belvárosban

tableno 2014.01.17. 15:27:46

@tesz-vesz: de oda is, mégpedig nagy számban. Úgyhogy az általam idézett mondatod legalábbis félrevezető.

tableno 2014.01.17. 15:33:52

@Kandeláber: ez is azt mutatja, hogy a legtöbb zsidó ugyanúgy szívott a kommunisták által, mint bármelyik más magyar. Hiába volt a komcsi vezetésben sok zsidó származású (persze ateista), náluk a lényeg az "osztályellenség" megsemmisítése volt - származásra, vallásra való tekintet nélkül. Ebben különböztek a komcsik a náciktól, nem a kegyetlenségben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 15:36:08

@tableno: igaz, dehát te idézted :)
és én úgy értettem, hogy harcolni a donra.

Kandeláber 2014.01.17. 15:43:18

@tableno: Ez nagyjából így van.
A Moszkvából hazatérő pártvezetés, Rákosi Gerő meg a többi, "osztályharcot" vívtak, és ennek keretében származásra való tekintet nélkül államosították a magántulajdont, és telepítettek ki "burzsoákat".
A magyar külpolitikában úgy '90-ig az Izrael-ellenesség érvényesült.
Amúgy nem tudom kinek/kiknek az érdeke folyamatosan fenntartani a feszültséget a téma körül.
Persze a normális vita nem gond, sőt.

Kandeláber 2014.01.17. 15:44:17

Persze nem Rákosi Gerő, hanem Rákosi, Gerő. :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 15:45:47

@tableno: részben igazad van, hisz egyes kulturált gazdag zsidók támogatták Horthyt is Portugáliában, meg a Pester Lloyd budapesti főszerkesztője is támogatta zsidó létére Tormay Cecile-t, ahogy Tormay "a nagy antiszemita" le is írja könyvében, nade lukács-löwinger györgy és hatvany-deutsch lajos és vas-weinberger zoltán gazdag, vallásos zsidó családból jön. utóbbi miatt lett a rákosi-négyesfogatból néha ötösfogat.

az nyilvánvaló hogy a zsidóság körében, akkor is és most is, az internacionalizmus, kozmopolitizmus, kommunizmus,neoliberalizmus szeretete átlagon felül volt-van reprezentálva, nézzük csak a mítoszt, hogy az ávó-ávh-ba is voltak, nézzük vitray tamást, akit invitáltak az ávóba, egy nagy kalandnak tűnik ez ma a zsidóknak, nem pedig egyértelműen elítélik.
mazsihisz.hu/vitray,-akit-gyerekkent-kisneufeldnek-hivtak-240.html

a felszabadítás megtörtént, felszabadították a kommunista párttagokat, meg a zsidókat, a holokauszt után még inkább magyarellenesek lettek a zsidók a revans miatt, ne felejtsük slomo morell és Tóth Károly Antall történetét:

"Már nagyfiú voltam, gimnazista, és Anyám megtiltotta, hogy valaha is betegyem a lábamat az iskolaorvoshoz. Egy alkalommal két haveremmel az orvosi szoba elott mentünk el, és a fiúk valamiért be akartak menni. Velük tartottam. Se azelott, se azután nem láttam Anyám arcán olyan felháborodást engedetlenségem miatt, mint akkor, amikor megemlítettem ezt a látogatást. Ezután mondta el, mi a tiltás oka.

Apám könyvkereskedonek tanult, és a háború elején sikerült állami kölcsönnel üzletet nyitnia. A háborúban katona volt, majd fogságba esett, és ezalatt Anyám vezette a boltot. Már béke volt, amikor egy napon bement hozzá a könyvkereskedés épületének társtulajdonosa, egy gyermekorvos, aki valamelyik haláltáborból szabadult. Grósznak hívták. Kijelentette, hogy mindazért, ami történt, minden keresztény és minden magyar felelos. És vegye Anyám tudomásul, hogy amennyiben a testvére gyermekei nem jönnek vissza (neki nem volt gyermeke), akkor o gyilkolni fog, és majd összetépheti az orvosi diplomáját. Tanúja nem volt ennek a beszélgetésnek. Nem sokkal késobb a szatmárnémeti városi kórházban tizennégy csecsemo halt meg egy napon. Tea helyett tévedésbol valami egyebet itattak velük. Grósz volt a szolgálatos orvos. A szándékosság nem volt bizonyítható, de gondatlanság címén három évre ítélték. Az orvosi diplomáját azonban nem veszítette el, és o volt az az iskolaorvos, akihez nekem nem volt szabad betennem a lábamat. Azt hiszem, a holokauszt áldozataiért folytatott gyászmunka errol a tizennégy csecsemorol sem feledkezhet meg."

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 15:51:59

Idegenrendészeti eljárás:

www.reuters.com/article/2013/08/29/us-israel-migrants-africa-idUSBRE97S18Z20130829?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201401

Israel said planning to deport African migrants to Uganda

Izrael afrikai bevándorlók Ugandába deportálásának tervét jelentette be

Alpharius 2014.01.17. 15:52:54

@tableno:

"2 év munkaszolgálat, majd 6 év Gulág. " - Micsodaaaaaa? Nyilvánvaló hazugság, hiszen a felvilágosult, toleranciával, európaisággal, és az emberi jogok iránti elkötelezettséggel mélységesen átitatott Szovjetunió sosem tett volna ilyet! Még hogy 6 év gulág! Piha! Aljas neonyilas propaganda, rágalom, sőt, összeesküvés-elmélet (a hamarosan felálló háttér-Negyedik Birodalom bontogatja szárnyait, és mételyez!4!)!

@Urfang:

:D

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 15:53:07

Naeim Giladi : “Ben Gurion botrányai: Hogyan gyilkolt a Hagana és a Moszad zsidókat”

A szerző maga is cionista volt egykor.

" “Ben Gurionnak a “keleti zsidók” azért kellettek, hogy megműveljék a sokezer hektár földet, amit az izraeli csapatok által 1948-ban elűzött palesztinok hagytak hátra.
És kezdtem megtudni, milyen barbár módszerekkel szabadították meg a születő államot annyi palesztintól, amennyitől csak lehetséges. A világ ma hátrahőköl a baktériumhadviselés gondolatától, de valószínűleg Izrael használta ezt először a Közel-Keleten. Az 1948-as háborúban a zsidó csapatok kiűzték az arab falvak lakosságát, gyakran fenyegetéssel, néha egyszerűen lelőve egy féltucat fegyvertelen arabot, elrettentő például a többiek részére. Hogy az arabok ne térhessenek vissza újrakezdeni az életüket ezekben a falvakban, az izraeliek tífusz- és vérhasbaktériumokkal fertőzték meg a kutakat.
Uri Mileshtin, az Izraeli Hadsereg hivatalos történésze írt és beszélt a baktériumfegyverek használatáról. Mileshtin szerint Moshe Dayan, akkoriban hadosztályparancsnok adott parancsot 1948-ban az arabok kiűzésére falvaikból, házaik lebulldózerezésére és kútjaik használhatatlanná tételére tífusz- és vérhasbaktériumokkal.
Acre olyan fekvésű volt, hogy gyakorlatilag egyetlen géppuskával meg tudta magát védeni, ezért a Hagana baktériumiokkal fertőzte meg a forrást, amely vízzel látta el a várost. A forrás neve Capri volt és északról, egy kibuc mellől folyt a vize. A Hagana elfertőzte a vizet, a lakosság megbetegedett és a zsidó csapatok megszállták Acre-t. Ez olyan jól ment, hogy egy Hagana-osztagot arabnak öltözve beküldtek Gázába, ahol egyiptomi csapatok voltak, és az egyiptomiak elkapták őket, amint két doboz tífusz- és vérhasbaktériumot juttattak a vízellátó rendszerbe, mit sem törődve a civil lakossággal. “Háborúban nincsenek érzelmek” mondta az egyik elfogott Hagana-tag.” "

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 15:56:35

turul ezt se hagyd ki a cikkből:

"... azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki.

Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra - mondta."

www.origo.hu/itthon/20140117-idegenrendeszeti-eljaras-volt-a-zsidok-deportalasa-kamenyec-podolszkba.html

kelti megint a feszültséget ez a filoszemita, árokásó mazsomgyerek

Kandeláber 2014.01.17. 16:11:59

@tesz-vesz: Ez csak természetes.
Mindenért az egyébként nem is létező magyarság a felelős.
Mert azt is gondosan szokták hangsúlyozni, hogy olyan mint magyarság tulajdonképpen nem is létezik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 16:29:24

NA! az index már 20 000-ről beszél!
ezt már szeretem! az én forrásom mégcsak 15 ezerről ír, turul 18 ezerről beszél a degob alapján, de az index odavágja a 20-at! nesztek parasztok! számoljatok! mekkora veszteség!

index.hu/belfold/2014/01/17/idegenrendeszeti_problema_a_zsidok_deportalasa/

a galamuszi-csoport nem vok szórakázni, 50 ezer! hadd szóljon!

Kandeláber 2014.01.17. 16:37:10

@tesz-vesz: Döbbenet.
Találtam ezt a cikket, bizonyos Deportáltakat Gondozó Országos Bizottságtól származik.
Ők mint autentikus forrás 15-16 ezerre teszik az áldozatok számát!
Tehát mind TuRuL, mid az index megfejeli ezt a számot.
www.degob.hu/index.php?showarticle=19

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 16:55:09

@Kandeláber: így van. mondjuk nem mindegy hogy deportáltról, vagy halottról beszélünk.

"A mintegy 18 ezer deportált közül legfeljebb 2-3 ezer embernek sikerült visszavergődnie Magyarországra. 15-16 ezren kerültek a kamenyec-podolszkiji, sztanyiszlavi, csortkovi tömegsírokba, és a belzeci haláltábor gázkamráiba."

degob

index:
"20 ezer zsidó 1941-es Kamenyec-Podolszkba történt deportálása – a zsidókat rögtön lemészárolták a németek "

Tehát szerinte mindet

Alpharius 2014.01.17. 16:56:28

@tesz-vesz:

Mire a Vizentál Központig jut az információ, addigra kiderül az igazság! Az incidensnek - amit eddig sikeresen titkoltak a háttérben összeesküvő, a világot vasmarokkal máig irányító nácik - valójában 2 millió zsidó (és biztos források szerint félmillió cigány) áldozat volt!
Mindegyiket a genetikailag alattvaló magyarok gyilkolták le, mert irigykedtek a németekre (akik amúgy ártatlanok voltak, hiszen őket a magyarok kényszerítették a háborúba), aztán rákenték az egészet a mit sem sejtő ejnzaccgruppékra, akik csak virágot szedtek a réten (utólag a német állam minden letépett virágért 1 millió márka kárpótlást fizetett a rétnek).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 16:57:46

@Kandeláber: és itt:

"hivatalos iratokkal nem rendelkező úgynevezett hontalan zsidókat - mintegy 15 ezer embert - azonban a határon túlra visszatoloncoltatta. "

hu.wikipedia.org/wiki/Kozma_Mikl%C3%B3s

ez nem a halottak száma, de forrást se ad mondjuk,

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 17:01:08

@Alpharius: nevetségesek, turul is kelti itt a feszültséget, naivan, mert ő biztos azt hiszi az igazságért áll ki, egy lelkes, hasznos -ember-, miközben nincs is igaza, és ez csak egy újabb árokásás.

Kandeláber 2014.01.17. 17:08:16

@tesz-vesz: Sztem is döbbenet, ahogyan az index nagyvonalúan bedobja a 20 ezres számot.
A degobos cikkben27 lábjegyzetet van, forrásmegjelöléssel, az indexesben egy sem.
Turul-Balogh meg ráharapott az indexes firkálmányra, kicsit megcsócsálta, talán még valahol utána is nézett a dolognak aztán iderittyentett egy Szakályt fikázó cikkecskét.
Még jó, hogy az indexes fehérterrorozást meg Ságvári-imádást nem emelte át.

Steve the Great 2014.01.17. 18:12:13

@tesz-vesz: "csak visszaterelték az illegális bevándorlókat, menekülteket a határon."

Azt gondolom, hogy a magyar hatóságok súlyos hibát követtek el, amikor nem kezelték megfelelően idegenrendészetileg a határon át beszivárgó illegális lengyel menekülteket. Ha már.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.17. 18:20:25

"az 1910-es népszámlálás szerint a Magyar Királyság területén élők 54 százaléka vallotta magát magyar nemzetiségűnek – a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon."

És akkor mi van? a zsidó azért vallotta magát magyarnak hogy magyar kultúrát elzsidósítsa. A háború előtt ezt még lehetett írni, a történelmi tudás része volt.

Ma már össze kell szarni magunkat, csak mert a zsidó magyarnak vallotta magát, számításból. Így akart meggazdagodni, így akart nevet szerezni, ezért cserélte le idegen nevét magyar hangzásúra, ezért hajtotta uralma alá a magyar kultúra lélekformáló műhelyeit.

Iszonyatos szellemi nyomor van Mo-n, hogy erről szinte senki nem tud semmit. Pedig Szekfű Gyula mindezt pontosan leírta.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.17. 18:31:10

Hogy a "magukat magyarnak valló zsidók" mily szerepet játszottak a magyar közéletben, arra jó tanúság a "Patkányforradalom" (1919), amely irányítóinak 98%-a zsidó volt.

Később a kommunista erőszakszervezetekben töltöttek be számarányuknál sokkal nagyobb szerepet, és a politikai valamint kulturális irányítás (cenzúra) élén.

De ez mind semmi, lényeg hogy egyszer "magyarnak vallották magukat", akármit is jelentsen ez, és ezért örökre hálásnak kell lennünk feléjük, mert egy tehetségtelen senki belpesti urbánus firkász ezt írta.

Sárga Király 2014.01.17. 18:41:12

@tesz-vesz: Majd ha téged toloncolnak a biztos halálba, bólogass: igen, ezt kellett tenniük.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 18:53:31

@tesz-vesz: Másik topikban érv híján kínodban letrolloztál. Nem mintha szíven ütött volna, de: itt semmi másról nem beszélsz csak a 15 vagy 20 ezres áldozatról, miközben bőszen linkeled a buzi blogod buzi posztjait. Csak kérdem, a tizenötezres kizsuppolás, majd legyilkolás szebb. mint ha húszezer lett volna? Vagy 15 jogos, 20 nem? Mielőtt a kórusnak előadnád szokásos idióta pampogásodat, jelzem, a mindegy milyen számarány adataiban túlnyomórészben a "visszafoglalt" területek zsidó lakosai szerepelnek, kik el sem hagyták lakóhelyüket, nem hogy menekültek lettek volna. Felszabadítóként üdvözölték a bevonuló magyar hadsereget. A hatóságok magyarként vették számításba, mikor a lakosság arányairól volt szó, de állampolgárságot basztak nekik adni, így mint menekülteket a tömegsírokba zsuppolta őket a kibaszott nagy befogadó nemzet.
Te meg seggarc vagy be-be-be!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 19:09:46

@Steve the Great: igen nekem is eszembejutott a lengyelek sorsa. bizony nem lett volna ilyen ellenszenves a zsidóság, ha nem belőlük állt volna a tanácsköztársaság és a károlyi-kor.

@Sárga Király:

Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra - mondta."

@biboldó: igen, szépen felmondod a bolsevik leckét. ügyes vagy.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 19:18:13

@tesz-vesz: Buzika, minősíthetsz bolsevik leckének hiteles levéltári adatokkal alátámasztott tényeket, ettől még faszkalap maradsz. Ezen a magától adódó tényen még önmagad mindentudóvá képzelgésed sem segít. Ráadásul itt még a spicli házmesteri pozíció is elérhetetlen a számodra.

Steve the Great 2014.01.17. 19:45:13

@tesz-vesz: Nagyon jól látod, a galíciai és a kárpátaljai zsidóságból állt a tanácsköztársaság. Ellenben kár jönni az olyan álságos kijelentésekkel, hogy ez egyszerű hivatali eljárás volt, nincs itt semmi látnivaló. Egyszerű hivatali eljárás, aminek célja konkrétan a zsidók és nem pl. a hasonlóképpen "illegális" "bevándorló" lengyelek kitelepítése volt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 19:59:59

@Steve the Great: Mi köze Kamenyec-Podolsznak a tanácsköztársasághoz? Gyökértelen szolgalelkűségre vall az a kibaszott nagy magyarságtudat, ami csak a zsidókhoz viszonyítva képes meghatározni önmagát. Ez a tesze-tosza-vona féle faszfejek sajátja, hagyd meg nekik. A tanácsköztársaság az első világháború következménye volt, az idegenrendészeti eljárás meg egy egészen más történet.

Steve the Great 2014.01.17. 20:01:10

@biboldó: Öööö... ez egy úgynevezett irónia lett volna.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 20:04:12

@Steve the Great: Bocs, akkor félreértettem. Mentségemre szolgáljon, nem olvastam mindent vissza.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 20:12:39

@Steve the Great:
nem így látom, és tudták ezt a kor magyar vezetői is, ezért Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra

ez menekültek, bevándorlók visszatoloncolása volt, szerinted ha tudták hogyha kivégzik őket, visszatoloncolják?
akkor Keresztes miért tette, amit tett?

a fáma ezt mondja Kozma Miklósról:
"1941-ben, 57 éves korában bekövetkezett korai halálában közrejátszhatott az a lelkifurdalás, amelyet a zsidók sorsa miatt érzett, amikor tudomást szerzett a tömegmészárlásról."

én nem olvastam kozma naplóját, te igen?
a lengyelek nem voltak ellenségesek, gyanúsan, pont ellenkezőleg, baráti népek voltak, ellenben a zsidósággal, kik megmutatták a szeretetüket a tancskozátsasgában, 3 nagy zsidóemancipáló törvény után, ami a 19. században volt.

ha te nem tudsz különbséget tenni ártatlan emberek visszatoloncolása és lemészárlása között, akkor erről én nem tehetek. és hogy igazi kis cirkulusz vitiózusom legyen, megint beilleszthetem ide Keresztes tettét, ugyanis ő se tett egyenlőségjelet a tanácsi zsidók és a kárpátalja bevándorló zsidók között, hisz amikor kiderül, visszaengedte őket.

@biboldó:
ezek hivatalos iratokkal nem rendelkező hontalan zsidók voltak voltak, a Kárpátaljára a zöld határon át menekültek be, nem lepődnék meg azon, miket hamisítottak a bolsevikok, hogy ezt is Kozmára és Horthyra kenjék
de nyugodtan mutathatsz vmi hiteles linket. hátha a bolsevikok mégis találtak náluk személyi igazolványokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.17. 20:31:51

Turulból kibújt az öntudatos, a magyarokat nem különösebben kedvelő zsidó. Az egész poszt ostobaság, okádék.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 20:46:14

@tesz-vesz: Persze, hogy nem rendelkeztek hivatalos magyar okmányokkal, hisz mint "felszabadított" lakosok, ezt kérték a magyar hatóságoktól. Basztak megkapni, ki lettek zsuppolva az elfoglalt területekről. Keress te linket ha tudsz arra, hogy a "zöldhatáron szivárogtak be és a jogállásuk bolsevik propaganda műve" Ismétlem, hiteles, cáfolhatatlan levéltári adatokra hivatkozok, nem szokásom a te barom kinyilatkozásaidhoz hasonló világmegváltó megnyilvánulás. Ha az önképed mindentudónak képzelt téveszmétől el tudnál vonatkoztatni, egy elemi iskoláshoz hasonlóan tudnod kéne, hogy levéltári dokumentumok nem linkelhetők. Kutathatóak, de nem nyilvánosan, nincsenek fenn a neten.
Továbbá magasról szarok a balfaszságodból és gyökértelenségedből adódó identitászavarodra, csak magadat teszed-veszed-toszod nevetségessé ezzel az átlátszó érvhiányt pótló minősítgetéseiddel.

Alfőmérnök 2014.01.17. 21:03:01

Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 21:05:20

@biboldó: ezek nem felszabadított lakosok voltak, hanem mindenféle papír nélküli bevándorlók.

"a senki földjére telepíthetik át a nem kívánatos zsidókat."

írja turul linkje, de ha nemkívánatosak voltak mégis miért engedték vissza őket?
ezt írja még (figyeljük milyen ügyesen, hazugan használja az indézőjeleket, milyen manipulatív):

"Júliusban megkezdték a "hontalan" (azaz magyar állampolgársággal nem rendelkező) és a "rendezetlen állampolgárságú" zsidók összegyűjtését. Az akció célja az volt, hogy "...az országba főként az utóbbi időben beszivárgott lengyel és orosz zsidók minél nagyobb számban és minél előbb elszállításra kerüljenek". Az indoklás szerint a kitelepítettek továbbra is magyar fennhatóság alatt maradtak volna, hiszen Galíciába magyar megszálló csapatok érkeztek."

mennyire életszerű az, (turul is tudja mennyi zsidó volt akkor az országban), de volt pár zsidó, aki hiába élt több nemzedéke a faluban, nem voltak semmiféle papírjai, akkor mégis mi alapján mondja turul " a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon" ?

"ezt kérték a magyar hatóságoktól" ja vesztegetéssel kérték, mert más egyébjük nem volt. itt arról van szó, hogy semmilyen papírjuk nem volt, még a régi magyar királyságból se.

én már mutattam linket az oldalon:
www.karpataljalap.net/2013/02/22/nem-fernek-kozma-miklos-portrejatol

" nyugodtan mutathatsz vmi hiteles linket"
ezt mondtam te idióta, amúgy ha szkennelik akkor nyugodtan lehet linkelni levéltári dokumentumokat

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 21:06:09

@biboldó: itt van a nagy antiszemita kozma az első világháboróból:

Kozma az első világháborúból:

Május 25
Tegnap este nyolc muszka jött a vonalunk elé.
Integettek és így nem lőttünk.

Délután Zaivaleból egy sereg menekülő zsidó családot segítünk át a vonalon.

mtdaportal.extra.hu/books/kozma_miklos_egy_csapattiszt_naploja.pdf#page=303&zoom=133,85,740

Steve the Great 2014.01.17. 21:09:36

@tesz-vesz: Itt egy elég részletes tanulmány a témában: www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert Az biztos, hogy sok tisztázatlan kérdés van még és érdemes lenne prekoncepciók nélkül kutatni a témát. De számomra elfogadhatatlan kiindulópont, hogy "idegenrendészeti kérdésként. Még akkor is, ha nem kiirtási célból dobták át őket a határon, hanem hogy lesz velük, ami lesz.

Steve the Great 2014.01.17. 21:12:50

@Steve the Great:
Néhány dolgot kihagyott a blogmotor, szóval:

De számomra elfogadhatatlan kiindulópont, hogy idegenrendészeti kérdésként kezeljünk egy rasszista alapú tisztogatást.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 21:20:34

@tesz-vesz: Örömmel konstatálom fejed pirosodásával együtt járó amúgy is alapból meglévő logikátlanságodat. Fingod nincs arról sem, hogy a szkennelés pusztán egy bármilyen papír számítógépbe vitele. Köze nincs nyilvánossághoz, kutathatósághoz, bizonyítékhoz. Ezzel most pont rossz helyen kereskedsz, épp vitában állok egy magát hatóságnak képzelő levéltárossal. A linked is ezt igazolja.
A "vesztegetéssel kérték" faszság meg téged igazol. Mármint, hogy mekkora érv nélküli gyűlölködő gyökértelen gyökér balfasz vagy.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 21:29:53

@tesz-vesz: Nem vitatom a Kozma gyerök első világháborús irodalmi értékét, de hogy jön bizonyítékként bármihez Kamenyec-Podolszkkal kapcsolatban? Hacsak nem az érvhiányos terelés a célod. Az meg hiába szokásod, akkor is csak marad a buzi ovis szinteden. A blogodon talán megáll, hisz ott te vagy a házmester.

egyetmondok 2014.01.17. 21:34:44

Remélem, hogy a Mandiner,és más jobboldali véleményformáló együttesek mielőbb eljutnak addig,hogy a Nemzeti Hitvallás állítása a magyar állami szuverenitásról teljesen tarthatatlan.
Olyan ellentmondás feszül a magyar állam ( és nem a magyar nép, a magyar társadalom, az ország, stb.!! ) holokausztért való felelőssége és a Hitvallás szövege között, amely nem tartható fenn,csak a legsúlyosabb közösségi zavarok, téveszmék és hamisságok mentén.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.17. 21:35:24

@tesz-vesz: Relativizálással, kidumálással nem lehet elfogadhatóbbá tenni, ami történt. Én sokkal inkább a zsidók saját bajukkal kapcsolatos szuperlatívusz-mániájukat állítanám szembe a tökéletes érzéketlenséggel a magyarok baja iránt. Tekintve, hogy Magyarországon nincs bal, - meg jobboldal, csak magyarok és zsidók, a másik iránti érzéketlenség mindkét fél részéről, soha véget nem érő konfliktusok forrása. A Tanácsköztársaság összes tömeggyilkosa zsidó volt. Az embereket ledaráló ÁVH-ban csak zsidó gyilkosok voltak. Tudjuk, hány embert öltek meg a Tanácsköztársaság idején? - Megközelítőleg sem, mert a gazemberek eltüntették a nyomaikat. A ma is élő gazemberekre gondolok. Tudjuk, hány ember életét követelte az ÁVH? - Nem, mert az ÁVH 20 ezer dossziéjából mindössze néhány száz maradt meg. 2%!!!! És ebben mégis van olyan, hogy húsdarálóval darálták le a megkínzottakat. Mi lehetett még, amiről nem tudunk? A holokausztról nincs értelme sokat beszélni, minden részlete tökéletesen ismert. Az ember lealjasodásának szégyenteljes időszaka volt. Nem lehet semmilyen kifogással enyhíteni a tettek súlyát.
Na, hát ezért nem lesz megbékélés, és nem is lehet. Én a legmegfelelőbbnek az egymás kiirtását látnám. A túlélők majd néhány évtizedre el lesznek foglalva mással, nem marad idejük gyűlölködni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 21:39:02

Egy olyan országot állítanak a vádlottak padjára, amelyik történelmi csapás következményében belesodródott egy mások által szervezett tömeggyilkosság közreműködői epizódszerepébe , de ez történelmében egy múló rossz pillanat. Olyanok vádolják, akik állama tömeggyilkosságra és véres "idegenrendészeti akciókra" épül és azok nélkül nem maradhatna fenn.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 21:47:00

@ArmaGedeon: Nem "olyanok " vádolják, hanem a történelmi tények.
Háj, Gedeon, jól vagy?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 22:08:02

@biboldó: Hogy te miért maradtál le a kamenyec-podolszki vonatról...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 22:11:45

@ArmaGedeon: Talán mert nem tőled függ a jogom az élethez. Szenvedsz emiatt?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 22:22:53

@biboldó: Szenved a fene. Persze ha tőlem függne, de te ezt tudod, ezért provokálod a közönséget.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.17. 22:24:11

És persze most is egyszerre jelent meg a két sziámi iker. Jin és jang. Falafel, te jin vagy, vagy jang?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 22:25:48

@Steve the Great: "Még akkor is, ha nem kiirtási célból dobták át őket a határon"

számomra elfogadhatatlan az a prekoncepció, hogy vki azt gondolja, kiirtási célból dobták át őket.

"itt Kozma Miklós kormányzói biztos önálló, jóval szigorúbb rendelkezései alapján kitoloncoltak minden olyan idegen állampolgárságú vagy őshonos magyar zsidót is, akik nem tudták bizonyítani magyar állampolgárságukat. "

még véletlenül se térne ki a linked, mennyiből mi volt, és hogy hogyan jöttek rá erre.
amúgy ha teszem azt 1/4-e tényleg 2-3 generációnyival itt élt az országban , akkor is mennyivel kulturáltabb kitoloncolni őket, mintha 5000 koronát fizetnénk érte hogy a nácik átvegyék, ill mintha Kozmáék maguk láttak volna nekik az irtásuknak, ahogy a szlovákok és a románok tették. azért kezeljük már a helyükön a dolgokat, legalább látnám rajtatok, hogy az akkori szlovákokat és akkori románokat jobban utáljátok, mint az akkori magyarokat, melyek jóval emberibbek és kulturáltabbak voltak, mint mindenki más, de nem látom ezt.
mondom, Keresztes-fischer visszaengedte őket, koszorús-akció, esterházy jános.

"A hatályos magyar törvényeket lábbal tipró akció során több ezer olyan személyt deportáltak, akinek megvolt a magyar állampolgársága, vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt."

több ezer? az mennyi? egyezer? vagy ötezer?
tehát a 20 000-ből 2 000 tudta bizonyítani hiv . iratokkal magát, ez azt jelenti, hogy mégse 1/4, hanem a deportáltak 10 %-a. ez nyilván bemondás alapján derült ki.
mennyivel kulturáltabb áttoloncolni ezt a 2000 embert, mint kiirtani? a'la vasgárda

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 22:29:46

@biboldó:
írtam nem?, te marha, kozma a nagy "antiszemita", aki az első világháborúban zsidó családokat ment, a második vh-ban meg a "biztos halálba" toloncolja őket.
mennyire valószínű?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.17. 22:29:54

@TuRuL_2k2:

És most olvasd vissza, amit írtál!

Ha a Szabad Népben írod 1950-ben, akkor is a becsületedre vált volna. Egy @TuRuL_2k2: nevű újságíró-blogger kiigazít-rendreutasít (történész-szakmai kérdésben) egy történészt, mert az ideológiailag nem elég képzett-érett.

How does it feel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 22:35:49

@Mr Falafel:
Magyarországon nincs bal, - meg jobboldal, csak magyarok és zsidók"

ügyesen adod fel nekem a labdát :) de/mert ez eléggé nincs így, attól függ mi alapján csoportosítjuk őket. persze van filoszemita, meg antiszemita, meg vannak a belgák, de ez nem fogalja le a jobb-balt.

ma már a lebutább náci is tudja, hogy nem érdemes bántalmazni a zsidóságot, végignéz az utóbbi 70 éven.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 22:37:07

@ArmaGedeon: Naná, hogy én provokálok. Elfogytok minden logikusnak nevezhetőből, aztán még egy valóban ökörködésnek szánt kérdésre is gyilkos ösztönnel jössz. Görcsölj nyugodtan önpusztító gyűlöleted mocsadékában, rám max. mint ezen röhögőre számíthatsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 22:38:33

@bbjnick: turul történész is, igazi politikai babérokra tör. ki tudja, talán még médiahatósági elnök is lehet belőle!
hisz tudja mit kell mondani: zsidóság nélkül a magyarok ma sehol se lennének!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.17. 22:45:59

@ArmaGedeon: Anyádat kérdezd, ő már részesült a jangomból.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 22:53:56

@tesz-vesz: Debilke, nekem guglira sem lenne szükségem, hogy tucatszámra hozzak valóban megtörtént hiteles sztorikat, mikben doni pokolból hazatérő szerencsétlen parasztgyerekek még szerencsétlenebb muszosokkal találkozva egymást segítették vagy basztatták, majd a háború után mindezt hogyan viszonozták vica-versa. Mindezeknek mi köze a témához? Képzelt mindentudó világmegváltó mivoltodban a magyarság képviselőjének képzeled magad, holott azzal sem vagy tisztában, hogy mi a különbség magyar nép és magyar államgépezet között.

picur3ka 2014.01.17. 23:05:42

@tesz-vesz:

Igaza van. Ez mindenutt igy van: terrorista, tomeggyilkos zsidok vs helyi lakossag.

Nincs bal es es jobb ma mar.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.17. 23:08:33

@Mr Falafel: most látom, gedeon ismét bedobta az általa mindent elsöprőnek vélt érvkészletének non plus ultráját. Nevezetesen, hogy azonosak vagyunk. Becsszó, számomra megtisztelő a feltételezés, de el nem tudom képzelni, mitől lehet annyira sötét valaki, hogy összemosson akár két teljesen különböző karaktert pusztán azért, mert egyik sem illik bele a sivár világképébe. teszeveszetosza már kezd leszokni erről, de úgy látszik, gedeon még nála is primitívebb. Pedig az sem semmi síkagy....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.17. 23:24:40

@biboldó: Aránylag kevés olyan ütődött van, mint Arma. A fickó totál elmeroggyant. Az összeesküvés-elméleteinek rabja.
Viszont gondolj bele, ha mi ketten vagyunk egy, ha mi vagyunk egy egész, akkor még van remény.

picur3ka 2014.01.17. 23:29:10

@bbjnick:

Ne butaskodjek! Mindenkit betiltanak valahogy, csak nem mondjak ki,

Az, hogy mit irnak, mar csak hab a tortan.

Ez egy zsido blog, ahol Biboldo, "legnagyobb troll a magyar interneten nick" tulajdonos is lehet eppen, ilyesmi szarlyukrol beszelunk.

egyetmondok 2014.01.17. 23:36:02

" Szakály szavai újra rávilágítanak arra a sajnálatos állapotra, hogy sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban. " ---

a poszt szerzője jó szándékkal aranykornak nevezi azt az időt (pont az előző századforduló idejét),amikor egyre világosabb, egyre feszítőbb volt az a felismerés, hogy Magyarországon a polgárosodás sajnos, nagyon is sajnos a zsidó,német és sváb közösségek sajátja, de nem a magyar közösségeké,ha tetszik a magyar fajé.

Lehet így fogalmazni, ahogyan a szerző teszi, de attól tartok, ezzel újra és ismét leginkább önmagunkat csapjuk be, hiszen azt az asszimilációt ünnepeljük, amelyről csak a legbátrabbak (pl.Bibó) merték és voltak képesek olvasható, tisztességes, nem bántó, stb. szóhasználatokkal leírni, hogy az mennyire hamis volt, s hogy ez a hamisság micsoda tragédiához vezetett Trianon után.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 23:39:49

@picur3ka: már hogy a fenébe ne lenne? nem szoktál te poénkodni, úgyhogy komolyan veszem: én pl gazdasági balos vagyok és nemzeti, turul meg gazdasági jobbos és filoszemita

Alfőmérnök 2014.01.17. 23:42:34

@biboldó: Kezdetben én is azt hittem, hogy te és Falafel azonosak vagytok, mert Falafel köztudottan használ másodnickeket, és hihetőnek tűnt, hogy biboldó nicken is szerepjátszik, a zsidó Énjét prezentálva ilyeténképp.
Aztán egyszer leírta, hogy te meg ő mások vagytok és honnan ismeritek egymást. Azóta nem gondolom, hogy azonosak vagytok.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.01.17. 23:46:50

@Steve the Great: "Ellenben kár jönni az olyan álságos kijelentésekkel, hogy ez egyszerű hivatali eljárás volt, nincs itt semmi látnivaló. Egyszerű hivatali eljárás, aminek célja konkrétan a zsidók és nem pl. a hasonlóképpen "illegális" "bevándorló" lengyelek kitelepítése volt."

Ácsi. A lengyelek _menekültek_ voltak, hivatalos státus szerint. Az más mint az "illegális bevándorló".

A kettő közti különbségről a Kanadába "menekült", (majd onnan hazatoloncolt) cigányok tudnának sokat mesélni.

A kettő élesen különbözik egymástól.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 23:50:43

"rávilágítanak arra a sajnálatos állapotra, hogy sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban. "

én nem tudom hogy írhat le ilyet értelmes ember amúgy, mintha konrád györgyöt olvasnám. mindjárt jön turul a génkoktéllal

mondjatok már nekem híres zsidókat a 17. 18. 19. századból. ha 10-nél többet tudtok mondani, megemelem a kalapom, nagyon nem fog sikerülni, akkor meg miről beszélünk?miért kell ilyen ócska hazugságokkal jönni?
a századfordulóról meg csak

a zsidó bankárok szerepét meg nehogy betegyük már a polgárosodási folyamatban

"Sőt: az 1910-es népszámlálás szerint a Magyar Királyság területén élők 54 százaléka vallotta magát magyar nemzetiségűnek – a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon"

ha ez igaz is, kit érdekel? mire akar ezzel rávilágítani a szerző? ez teljesen irreleváns adat. kb 5 %-nyi volt a zsidó vallású hivatalosan, most akkor sokkal rosszabb, hogy csak 50%-nyi a magyarok aránya?
mek.oszk.hu/02100/02185/html/171.html

kit érdekel? mi a jelentősége? nem kapunk pluszpontokat az élet játékában így?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.17. 23:52:08

@Alfőmérnök: mondani bármit lehet, elhinni is akármit lehet

Alfőmérnök 2014.01.18. 00:01:23

@tesz-vesz: Így van.
Intelligencia kérdése, hogy ki kinek mit hisz el és mit nem.

ucsacsu 2014.01.18. 02:06:14

turulka,most letetted gerincedet a zsidók lábához, a te dolgod,h tudsz e nélküle élni.

hoplita 2014.01.18. 07:54:57

@tesz-vesz:

"...egy lelkes, hasznos -ember..."

A faszt.
Egy hasznos idióta.

Amúgy meg zsidókat fingattak?
Kit érdekel, nem vagyok zsidó. Ahogy akkor sem sírtam tele a párnámat, amikor a tutszik hutukat, a hutuk meg tutszikat fingattak. Kábé ennyi közöm a van a zsidrákokhoz is.

hoplita 2014.01.18. 08:01:50

@biboldó:
Az a magyar, akire én azt mondom...és kuss.

Egyébként meg immáron szilárd meggyőződésem, hogy a nácik elévülhetetlen bűne abban áll, hogy kiirtották a nagy holokamuban az összes rendes zsidót, mert láthatóan csak a szarja maradt a nyakunkon.

hoplita 2014.01.18. 08:06:00

@Mr Falafel:
Ez szokott lenni azokkal, akiknek a pedigréje, hm...izé nem egészen foltmentes.:)))

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.18. 08:16:06

Mit mondott "csak idegenrendészeti eljárás" vagy "idegenrendészeti eljárás"? Nagyon nem mindegy. Az előbbi hülyeség, az utóbbi igaz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 08:23:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

...ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető...

"Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra..."

mandiner.hu/cikk/20140117_megalakult_a_veritas_tortenetkutato_intezet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 08:24:19

@hoplita: ja én is "hasonlóra" gondoltam, azért van ott ez: "-"

azért ártatlan embereket ölni, öletni elég nagy bűn, a zsidók többsége is ártatlan civil volt, még jó hogy a magyarok nem tettek ilyet, sajnos a poszt nem ezt mondja, hazudik, téved, és csak árokásást csinál ,a legundorítóbb filoszemita fasizmus érveivel, hazug propagandájával.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.18. 08:33:38

@bbjnick:

Ez így gázos. Nem tekinthető "inkább" annak, ez így hülyeség.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 08:43:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nincs ebben semmi gázos:-)

Szakály arról beszél, hogy vita van a történészek között Kamenyec-Podolszk megítélésében: vannak akik deportálásnak minősítik, amik akkor ott történt, ő inkább azon az állásponton van, hogy idegenrendészeti eljárás volt a magyar állampolgársággal nem rendelkezők kiutasítása. Ebben a szövegösszefüggésben, amelyben Szakály az "inkább"-at használja, azt jelenti: több más történész álláspontjával szemben ő úgy véli hogy...

Steve the Great 2014.01.18. 09:31:25

@tesz-vesz: Na van itt minden...
"legalább látnám rajtatok"
Mi az hogy "rajtatok"? Te most velem beszélgetsz, vagy egy vélt (alighanem hibásan vélt) csoporttal? Én nem utálom sem a szlovákokat, sem a románokat, sem a zsidókat, a magyarokat meg különösképpen nem. Ellenben ha valaki rohadék volt, az rohadék volt. Esterházy Jánost kiemelkedő alaknak tartom, Keresztes-Fischer pedig mindenképpen jobb arcnak tűnik az akkori vezetők átlagához képest.
Ugyanakkor pl. a forrásokból nem egyértelmű, hogy miért is állították le a deportálásokat: Van olyan forrás, amely szerint emberiességi okokból (értesültek a kivégzésekről, egyes jószándékú politikusok nyomására), mások szerint meg a németek szóltak, hogy ez itt hadműveleti terület lenne, ne zsidókra pazarolják már a logisztikát. Lehet válogatni.

Még egyszer: Én soha sehol nem állítottam, hogy a "magyarok" direkt kivégezni szállították ki a zsidókat. A fent hivatkozott tanulmányból is jól látszik, sok kutatható részlet van még a témában (pontosan ki mit és miért tett). Azt viszont állítom, hogy nemzetiségi alapú deportálásokat nem lehet "idegenrendészeti lépésként" értelmezni. Mert nem látom, hogy mennyivel voltak kevésbé menekültek a galíciai zsidók, mint a lengyelek. Arról nem beszélve, hogy ha a visszavett/elfoglalt területen élőkből is telepítettek ki (az arány kb. mindegy), akkor az idegenrendészkedés is igen álságos fedősztori.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 09:55:10

@Steve the Great:

A menekülő pld. lengyelek és a környékről Kárpátaljára menekülő pld. zsidók közt kb. az a különbség, mint a menekültstátuszt kérő és a zöldhatáron át érkező és elrejtőzni igyekvő között.

Kárpátalján sok zsidó élt és a környékről (ahol mindenütt rosszabb idők jártak a zsidókra, mint nálunk) tömegesen szivárogtak át idegen zsidók, hogy itt saját közegükben "észrevétlenül" elvegyüljenek. Nyilván, a hatóságok nem kívánták, hogy fél Európa valamennyi menekülő zsidója Kárpátalján kössön ki, ott kószáljon papírok nélkül, ellenőriz(het)etlenül. Ezért hoztak szigorú idegenrendészeti rendelkezéseket.

Lehet erre azt mondani, hogy ez egy embertelen lépés volt, de amikor Romániában a Vasgárdisták úgy vadásztak a zsidókra, mint a nyúlra, Szlovákiában pedig effektív deportálások folytak, Lengyelországban rég gettósították a zsidókat stb., akkor a magyar viszonyok ugyancsak kellemesek voltak (ugyan mi másért menekültek volna ide olyan sokan?!). Lehet köpködni is a korabeli magyar államot, hogy így lépett, de, kérdezném szeretettel, hasonló helyzetbe bármelyik más állam lépett volna-e másként?

Kandeláber 2014.01.18. 10:29:02

Tegnap az atv-n Kálmán Olgi is bőszen huzigálta a száját György Péter "esztéta" társaságában, bedobták a Szakályról készített fotót is, amelyen egyesek szerint Gömbös Gyula fényképe is szerepelt, és nyáladzva náciztak.
Ilyeneket elnézve/olvasva egyre inkább erősödik bennem az utálat ezek iránt a magukat "demokrataként" aposztrofáló, valójában azonban ócska kis hungarofób-kriptoeszdéeszes niemandok iránt, akik már csaknem négy éve visítoznak itt, mint a patkányok.
Nem szavazok a fideszre, hanem a Jobbikra, de ezerszer inkább Orbán, mint a Gyurcsányt szopó "demokraták", akiknek Tóta Weiszek, Dopemanok, Hellerek alkotják a segédcsapataikat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 11:07:21

"rávilágítanak arra a sajnálatos állapotra, hogy sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban"

áruld már el nekem turul, a társadalom 5%-a, hogyan képes hatni a társadalom 95%-ára? vagy hány százaléka volt városlakó (polgárság) akkoriban? dehát ez nem számít, mert egy polgárosodás nemcsak a városlakókat érinti, hanem a társadalom egészét, akik bejárnak pl a városba, aztán beköltöznek, tehát nyilván nem a meglévő polgárokat érinti.
a zsidók diktálták a trendeket? a divatot? ők mutattak utat?
az egy dolog, hogy a mazsihiszék szellemi kútmérgezők, de attól még nem kell átvenni az ostobaságot még az asszimilált mazsommagyaroknak sem

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 11:08:21

@Kandeláber:

"...bedobták a Szakályról készített fotót is, amelyen egyesek szerint Gömbös Gyula fényképe is szerepelt..." --- írod.

Az a fénykép nem Gömbös Gyula, hanem Kéri Kálmán fényképe:-)

egyetmondok 2014.01.18. 11:14:59

@bbjnick:
Ha azt mondod, erre "lehet azt mondani", hogy "embertelen lépés" volt, akkor a kérdés az, hogy miképpen vélekedjünk azokról (a honfitársainkról), akik azt mondják, hogy ez bizony embertelen lépés volt;
akik azt mondanák, hogy igaz, nagyon is igaz, amit a románok vasgárdistáiról írsz, a lengyelek gettóiról, a szlovákok effektív deportálásairól, stb.,stb, majd arra jutnak, hogy bizony a Magyar Királyság állama éppen ilyen embertelen volt ?

Ha a "magyar viszonyok ugyancsak kellemesek" voltak, amely állapot nyilván nem valami kedv kérdése, hanem maga a magyar politika, akkor jó lenne azon is elgondolkodni, hogy miért is lett volna baj, ha ide menekül fél Európa "valamennyi menekülő zsidója" ? A nácizmus rémségei elől menekültek, erősen valószínű, hogy az életüket féltették, és a Magyar Királyság nem volt náci, ezért bíztak benne.

Kandeláber 2014.01.18. 11:19:29

@bbjnick: Olvastam tegnap, de Olgi és György Péter feltehetően nem. Képtelen voltam két-három percnél tovább nézni/hallgatni őket, egyszerűen undorodtam tőlük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 11:20:17

A magyar "polgár" szó német eredetû, XIII. századi átvétel. Kezdettõl fogva valamely város teljes jogú lakosát jelentette csakúgy, mint a Bürger , vagy a bourgeois . A "polgárosodás" folyamata kisebb-nagyobb késéssel, de követte a nyugat-európai fejleményeket.

A magyar "polgárosodás" hagyományaiban, "külön útján" világosan felismerhe-
tõek a középkori eredetû községi szervezet igen erõs európai hagyományai. Hasonló jelentõséget kell tulajdonítani azonban a nemesség különleges szerepének is. Emlékeztetni kell arra, hogy a nemesek a lélekszám több mint 5 százalékát tették ki a magyarországi lakosságban a XVIII. század végén, ami igen magas arány, igaz, a lengyel nemesség részaránya még ennél is nagyobb volt és európai rekordot jelentett. De a magyar "külön út" sajátosságának tekinthetõek azok a határozott kísérletek is, amelyeket az 1848-49-es forradalom során tettek a civil társadalom kiépítésére. Ezek vezettek a magyar parlamentarizmushoz, s egyébként bizonyos vonatkozásokban inkább németes jelleget kölcsönöztek a magyar "polgárosodásnak".

A "polgárosodás" hosszú folyamata szempontjából ilyen volt például a középkori eredetû községi szervezeteknek, helyi autonómiáknak egészen a falvak szintjéig terjedõ kiépülése és fennmaradása a közelmúltig, vagy az említett, 1848-49-ben megvalósított reformok sorozata, amely modernizációs kísérlet volt.

www.c3.hu/scripta/nagyvilag/98/1112/13grasz.htm

Kandeláber 2014.01.18. 11:33:44

@egyetmondok: 1983-ban a Magvető kiadott egy kétkötetes könyvet, "Hitler hatvannyolc tárgyalása" címmel.
Ebben az 1939-1944 között kelet-európai államférfiakkal - Horthy, Antonescu, Tiso, Pavelics stb..- folytatott tárgyalásai vannak.
Szembetűnő, hogy Antonescu és Tiso milyen módon támadták Horthyt és Magyarországot úgymond a zsidókérdés "megoldatlanságáért", vicceket meséltek arról, hogy Magyarország az utolsó menedékük és hasonló.
Horthy nem egyszer védte meg Hitler előtt a magyarországi zsidókat, amikor H. követelte a deportálásukat.
A könyvet Andreas Hillgruber német konzervatív történész munkája alapján fordították le, hiteles jegyzőkönyveket tartalmaz.
Ezt kéne elolvasni annak a sok wikipédia-műveltségű senkinek, akik össze-vissza firkálnak a neten, és össze-vissza beszélnek a médiában.

egyetmondok 2014.01.18. 11:40:56

@Kandeláber:
Értelek, a könyvről hallottam, magam nem ismerem, de nincsen okom semmi, abban kételkedni amit írsz.

Engem azonban az egészről való közbeszéd minősége érdekel, a mai politikai közbeszéd minősége, tudod, az, hogy, mit kezdjünk azzal, ha valaki erre a mondatodra, hogy
"Horthy nem egyszer védte meg Hitler előtt a magyarországi zsidókat, amikor H. követelte a deportálásukat."

annyit mond, hogy no,de hát nem védte meg, hiszen a Magyar Királyság kiadta őket.

Kandeláber 2014.01.18. 11:50:10

@egyetmondok: A "közbeszéd" semmivel sem különbözik attól, amit más témákkal kapcsolatban megszokhattunk: mindkét fél (az egyszerűség kedvéért jobb- és bal oldal) körömszakadtáig ragaszkodik a sarkított álláspontjához.
Jelen esetben a balosok szerint a Horthy-rendszerben semmi sem volt jó, valamennyi politikusuk náci, vagy legalábbis náci szimpatizáns volt (bár érdekes módon id. Antall Józsefről még a LEMP által uralt Lengyelországban is utcát neveztek el, talán Varsóban).
Ezzel szemben a jobboldal azt állítja, hogy Horthy idejében az élet móka és kacagás volt.
Kompromisszumra nincs lehetőség.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 12:02:11

@Steve the Great:

te egy csoport része vagy, amelyik olyan kijelentéseket tesz, amit te is tettél, mit kell ezen pattogni?

a németek leszóltak a lengyelek kapcsán is, hoyg ne engedjük be őket, megtettük; mondták azt is hogy több embert küldjenek a magyarok a donra, Kállay direkt másított az adatokon, rosszabbnak tűntette fel a helyzetet, mint amilyen volt, hogy ne kelljen többet küldeni, Horthy a koszorús-akcióban a hadsereggel állította le a deportálásokat. nem valószínű, hogy a németeknek olyan nagyon engedelmeskednének ilyen nüanszokban, mert zsidókat áthajtani gyalog a határon, mert kiválogatni azt amelyiknek nincs papírja, nem olyan nagy logisztika ám.
emeleltt mutattam már Kozma egyik naplóját: a nagy "antiszemita", aki az első világháborúban zsidó családokat ment, a második vh-ban meg a "biztos halálba" toloncolja őket. mennyire valószínű?

tehát akkor te milyen rohadékokról beszélsz? mindegyik olyan volt, mint Esterházy jános, kiemelkedő alak, aki gyanúsan tekintett a zsidóságra, meg is volt rá az okuk a vörös terror után.

" Én soha sehol nem állítottam, hogy a "magyarok" direkt kivégezni szállították ki a zsidókat"

te állítottad ezt, mit gondolsz honnan idéztem?:

"De számomra elfogadhatatlan kiindulópont, hogy "idegenrendészeti kérdésként. Még akkor is, ha nem kiirtási célból dobták át őket a határon, hanem hogy lesz velük, ami lesz. "

tehát utalsz rá, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy kiirtási szándékkal, "még akkor is" tehát nagylelkűen megengeded ezt az opciót is, de nem tartod valószínűnek.

" nemzetiségi alapú deportálásokat, nem lehet "idegenrendészeti lépésként" értelmezni. "

legalább a kommentemet olvasnád el, amire reagálsz.
kb. 10 %-nyi volt állítólag, (ami simán befér a hibahatárba, mert nyilván vallomásokra épül, ami meg nemigen hiteles, főként, hogy a bolsevik történetírás nem az igazságról híres.) kb 90%-nyi volt az, akinek nem volt semmilyen papírja. nem mindegy az arány, ugyanis
hogyan nyilváníthatasz egy egész műveletet tehát nemzetiségi alapú deportálásnak, hogyha csak töredéke volt a deportáltaknak rendben a papírja?

egyetmondok 2014.01.18. 12:02:14

@Kandeláber:
Ezért tartom nagyra az olyan írásokat,mint ez a poszt. Helyes,ha felhívja a figyelmet arra, amit egy magyar állami intézmény felelős embere nagyon is vitathatóan mond, mert a Te közbeszéded,meg az enyém, az majdnem lehet akármilyen: egyikünk lehet műveltebb,mint a másik, tudhat adott témáról lexikálisan többet,mint a másik, Te pontosabban fogalmazhatsz,mint én, én lehetek ikndulatosabb,mint Te,stb.

Szakály azonban más. A poszt nagyon is indokolt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 12:15:17

@egyetmondok:

A történelem nem véleményműfaj! A történész dolga, hogy a múlt eseményeit --- amennyire lehetséges --- rekonstruálja. Nyilván, nincs (abszolút módon) objektív történetírás, hiszen a történész is ember, szubjektum és a lehetőségei és képességei is korlátosak, de van tisztességes történetírás, amely a rendelkezésére álló tényeket komolyan veszi és korrekt módon kezeli.

Mindenkinek lehet véleménye a múltról, ennek hangot is adhat, de nagyon el van tévedve az, aki azt hiszi, hatalma van a múlt felett, "visszaírhatja" a történelmet a saját szájaíze szerint. Ami megtörtént, megtörtént, s úgy történt meg, ahogy megtörtént, függetlenül attól, hogy én mit gondolok arról. A múltat sem megváltoztatni nem lehet, sem számonkérni nem lehet rajta semmit (illetve, lehetni lehet, csak teljességgel értelmetlen). Ami fölött "hatalmunk" van, az a jelen, s így, bizonyos mértékig, a jövő.

Hogy '41-ben Kárpátalján mi történt, azt milyen megfontolásokból tették, akik tették, az (hellyel közel) rekonstruálható. A legtöbb, amit a történelemtől kaphatunk, hogy (viszonylag) tiszta képet alkothatunk róla. S ez nem kis dolog! Mert a múltnak "életértéke" van. De a jelenből nem változtathatjuk meg a múltat és a múltban nem nyerhetjük meg a jelent!

Remélem, érthetően fogalmaztam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 12:19:00

szóval áruld már el nekem turul, mit csináltak a zsidók, ha nem divatos francia (!) ruhákban mutattak példát a mucsai városlakóknak, akik még nem polgárok, de még parasztok.
élénkítették a gazdaságot? a társadalom 5%-a hatással volt a maradék 95%-re? ez nem összeesküvés-elmélet? nélkülük nem lett volna olyan jó a GDP akkor? érdekes az államháztartás 1929-ben szufficites volt mondjuk, a numerus clausus ellenére, dehát biztos öreg zsidókat használta Horthyék pénzügyminiszternek, akik már régen kijárták az iskolát. merthogy a magyar az nem polgárosodik rendesen, az nem okos.

a humanizmust, meg a demokratizálódást ne nevezzük már polgárosodásnak, mert erre van egy másik szó: a demokratizálódás, meg a humanizmus.
a polgárosodás azt jelenti, hogy beköltöznek a városokba emberek, az amúgy miért is jó? ott nem lehet vitorlázni, jaj, turulom.

de legyen: a középkori céhvárosok elértek függetlenségeket, kedvezményeket, de mit tett az 1900 eleji zsidóság?

nézzük csak meg pl a Nyugat című lapot, igaz 1908-ban alapították, de tipikus filoszemita, prebolsevik lap volt, MINIMÁLIS PÉLDÁNYSZÁMÚ, hiába hazudoznak ma róla, hogy milyen fontos volt , és hogy csak ez volt, ez nem igaz, hogyan befolyásolta tehát ez a magyar polgárosodást?

egyetmondok 2014.01.18. 12:23:10

@bbjnick:
" Hogy '41-ben Kárpátalján mi történt, azt milyen megfontolásokból tették, akik tették, az (hellyel közel) rekonstruálható. A legtöbb, amit a történelemtől kaphatunk, hogy (viszonylag) tiszta képet alkothatunk róla. S ez nem kis dolog! Mert a múltnak "életértéke" van. De a jelenből nem változtathatjuk meg a múltat és a múltban nem nyerhetjük meg a jelent! " --

egyetértek, hogyan is lehetne ezzel vitázni ?

No,akkor még inkább arra juthatok, hogy amit a kormányzat által alapított történeti intézet főnöke mond, s amit a poszt szerzője erősen kifogásol, az tényleg elfogadhatatlan, mert arra tesz kísérletet, hogy a jelenből változtasson múltat. Ebből már volt elég , pont túl sok is, vagy egy fél évszázadon át a háború után.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 12:25:36

@egyetmondok:

A poszt hülyeség. És szégyenletes. Keveri a szezont a fazonnal: teljességgel történelmietlen. Annak megítélésében, hogy '41-ben mi történt Kárpátalján --- közvetlen módon --- semmi köze ahhoz, hogy pld. az 1910-es népszámláláson kik és hányan vallották magukat magyar nemzetiségűnek (annál is inkább, mivel nem is volt 1910-ben nemzetiségi alapú összeírás, csak anyanyelvi és felekezeti!!!). A történettudomány viszonylag jól körülírható fogalmisággal dolgozik, ha '41-ben Kárpátalján nem deportálások folytak, hanem tömeges kiutasítások, akkor azon mit sem változtat az, hogy én mit szeretnék látni (most, innét) bennük.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.18. 12:29:39

@egyetmondok:

Jó, akkor elmondom mégegyszer: ha dokumetumok bizonyítják, hogy '41-ben idegenrendészeti célzatú tömeges kiutasítások folytak és nem deportálások, akkor akármit is delirál vagy handabandázik @TuRuL_2k2: vagy bárki más, attól az még nem lesz deportálás.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.18. 12:55:54

Gyün a választás; a fidesz és a sajtója nemantiszemita, sosenemvót,vivaájrópa 1.0 verzió by turul

kár rá szót vesztegetni, nem is az acéllja

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.18. 12:56:44

Idegenrendészet. Aha.

Akkor az 56-os megtorlások meg "Rendészeti eljárás" volt?

egyetmondok 2014.01.18. 12:57:43

@bbjnick:
Írtam feljebb valahol, hogy a mai politikai közbeszéd minősége érdekel, mert a minőség nem vehető el a tartalom hitelességétől, szerintem ez a tisztességesnek nevezhető politizálás lényeges ismérve.

" A poszt hülyeség. És szégyenletes. " --- de,hát, ez nem minőség, már elnézést.
----------
"Idegenrendészet", ugye a témánk. Tudod,én azóta szégyellem magam (hogy hova tettem voksot a múltkori szavazáson), amióta a kínai elnök itteni látogatásakor a kormány ügyesen pont arra a napra szedte be az utcáról az itt menedékes (!) tibeti ellenzékieket, amikor tüntethettek volna a kínai elnök ellen. Lehet erre azt mondani, hogy semmi más nem történt,mint valami idegenrendészeti eljárás. Lehet, de minek, amikor ez maga volt a gyáva gyalázat.

Papageno68 2014.01.18. 13:06:11

@Alpharius: Radnóti Miklós, Karinthy Frigyes, Gárdonyi Géza és Tömörkény István, csak az elsők, akik eszembe jutnak, közismerten vörös, magyar vért ivó "magyar identitású" zsidók. A pokol túl jó hely nekik, ugye? Baszki!

Kandeláber 2014.01.18. 13:09:49

@Papageno68: Te beteg vagy? Ja, csak tudatlan, akkor elnézést.
Gárdonyi és Tömörkény sváb származású volt.

Alpharius 2014.01.18. 13:25:50

@Papageno68:

Nem lehettek magyar vért ivó zsidók, hiszen olyan, hogy "magyar" nem létezik, nem is létezett (ha létezne, akkor is csak mucsai pusztabunkók lennének, akiket a zsidók civilizáltak, hogy legyen kin jogosan uralkodniuk), csak Izráel felsőbbrendű fiai/lányai éltek e tájon (amíg a gonosz nácik mind egy szálig ki nem irtották őket)!
Az pedig, hogy egyes zsidók, nyilvánvalóan hóbortból, übermensch passzióból, fölvették az ún. "magyarok" identitását (azt, hogy mi számít "magyarnak", nagyon helyesen, úgyis ők mondják meg, mai napig, hiszen a "magyarok", és minden, ami "magyar" az ő zseniális elméjükből pattantak ki, kivéve a bőgatyát, az egy hiba volt a rendszerben, de már korrigálás alatt áll), semmit sem jelent, mert nekik szabad, és annyi identitásuk lehet, amennyit csak elbírnak.
Úgyis a szentséges-szeplőtelen zsidóságuk az első, mindenekfelett, még akkor is, ha ezt ők nem így gondolják, mert de.

zobod 2014.01.18. 13:29:42

@Kandeláber: Gárdonyi Gézának apai ágon generációk óta Sopron környékén élő szász eredetű, anyai ágon pedig elszegényedett magyar kisnemes felmenői voltak.

Kandeláber 2014.01.18. 13:33:45

@zobod: De nem azok, amiket az a zakkant írt.
Egyébként én Karinthyt és Radnótit - a származásuk ellenére - jobban bírom, mint a vérbajos Adyt, akit egyesek az egekig magasztalnak.

Megfigyelo 2014.01.18. 13:38:10

Néhány apró megjegyzés:

1. A "Történelmi Magyarországon" soha nem volt magyar többség. Már a Monarchia idején (pl. a Révai Lexikonban) is szisztematikusan hamisították az adatokat: ugyan a "Történelmi Magyarországnak" Horvátország integráns része volt (l. bármelyik autómatricát), de a nemzetiségi adatokat Horvátország nélkül adták meg. Úgy éppen több volt a magyarajkúak száma mint 50%, de ha korrekten, Horvátoszággal együtt számoljuk, akkor csak valami 43%. Az persze kétségtelen, hogy a magyarajkú zsidók nélkül még a Horvátoszágon kívüli részben is messze kevesebb lett volna az 50%-nál.
2. A Trianonban idegen országba került magyar zsidók közül a túlnyomó többséget nem a szomszéd országok hatóságai, hanem a visszacsatolások után épp a magyar hatóságok deportálták. A román kézen maradt Dél-Erdélyből pl. nem deportálták őket.
3. Szakály Sándor otromba megjegyzése pontosan illeszkedik a magyar kormány irányvonalához. Őt az a rezsim nevezte ki, amelyik felvéteti az irodalmi oktatásba a búnösen antiszemita uszító Tormay Cecillét, a nyiltan Hitler- és nyilaspárti képviselő Nyírő Józsefet, és a (valóban, és minden szerecsenmosdató híreszteléssel ellentétben nem csak koncepciósan elítélt) háborús bűnös gyilkos Was Albertet. Similis simile gaudet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 13:41:45

@Kandeláber: Ady egy filoszemita idióta volt, aki a pénzét is a zsidóktól kapta, node ettől még írhatott jó verseket, és írt is.

Vén Csataló 2014.01.18. 13:42:07

Kicsit túltoltad a bringát Turulkám. Persze nem új info, hogy jó ideje nagy előszeretettem kúszol fel a forró szarig kis hazánk liberális valagaiban, de az azért mégiscsak szemet szúr, hogy micsoda „indulatot” bírt generálni benned Szakály szövege. (Tegyem hozzá, mindezt úgy, hogy halvány fingod nincs róla, hogy mi történt 41-ben a Kárpátalján csak azt büfized vissza saját véleményként, amit gyorsan összegereblyéztél az indexről meg az ATV-ből.) Arra viszont nem emlékszem, hogy pl. Krausz Gulag-relativizálása akár csak egyszer is a billentyűzetedre bírta volna csalni az „aljasság” szót, de hát te tudod hol és kinél akarsz piros pontokat gyűjteni. Más kérdés, hogy rém szerény intellektusról árulkodik, hogy szemlátomást azt hiszed, hogy számít vagy számítani fog, hogy te ilyeneket firkáltál, amikor majd egy napon felmerül a kérdés, hogy eltapossanak-e téged, mint valami csótányt vagy sem. Megsúgom, szart se fog számítani. Hiába erőlködsz ilyen bitpocsékoló firkálmányokkal, akik ma kiraknak téged az index nyitólapjára mint a libsi felfogás szerinti mutogatnivaló bezzegkonzervatívot, érdemeid elismerése mellett is szemrebbenés nélkül el fogják vágni a torkodat.
És tudod mit?
Te meg is fogod érdemelni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.18. 13:45:57

@Megfigyelo:
1. kit érdekel? miért fontos?
2. vasgárda
3. szakály lehet néha nem korrekt mindig, de attól még nem kell gátlástalanul és filoszemitán hazudni a történelemben

Tormay nem volt antiszemita, hisz barátja volt a Pester Ll. főszerkesztője. akár még több idézetet is tudok hozni.
az hogy vki tisztában van a zsidókérdéssel, még nem jelenti azt hogy antiszemita. Wass albert gyilkos háborús bűnös? menj már a fenébe, ne is lássalak többet te ostoba, ne merészelj többet magyar nyelven írogatni

tábormegsemmisítő 2014.01.18. 13:52:14

@egyetmondok:
A poszt egy nagy sz@r. Erős érzelmi töltettel, politikai szempontok alapján száll szembe egy higgadt fejű történésszel, aki megpróbálja helyére rakni az eseményeket. Higgadt érvelés az egyik oldalon, ostoba hőzöngés a másikon

De hogy túllépjünk ezen a hazai ketrecharcon, egy dolgot figyelembe kell venni: a nácik elől menekülő zsidókat sehol nem fogadták be, legfeljebb megválogatva (csak a nagyon gazdagokat) és kis számban. A britek például minden eszközzel akadályozták a Palesztinába menekülésüket, pedig ezt még a nácik is megengedték volna

Másrészről Magyarország sok zsidót beengedett a világháború alatt, akik vagy továbmentek vagy elrejtőztek, a "szlovákiai" zsidók egyetlen nagyobb csoportja aki túlélte a Tiso korszakot például így menekült meg

martineden 2014.01.18. 13:55:49

@tesz-vesz: Igen okos jobbikos baratom.A 8, torzsrol azert nem kene elfeledkezni a honfoglalasnal.Tudod,a kazaroki.Milyen vallasuak is voltak nagy reszt?Jeee,csak nem zsidok?.

tábormegsemmisítő 2014.01.18. 13:57:50

@Megfigyelo:
"a Monarchia idején (pl. a Révai Lexikonban) is szisztematikusan hamisították az adatokat: ugyan a "Történelmi Magyarországnak" Horvátország integráns része volt (l. bármelyik autómatricát), de a nemzetiségi adatokat Horvátország nélkül adták meg. "

A Monarchia idején, 1868-tól Horvátország társult ország volt, nagyrészben függetlenedve Magyarországtól. Egyedül Fiume városa volt magyar felségterület

Kandeláber 2014.01.18. 13:58:57

@tesz-vesz: Prózában meg még a cigányoknak is nyalt, lásd a dánosi családirtást.
A kenyéradóit meg egyenesen istenítette.

tábormegsemmisítő 2014.01.18. 14:00:31

@Megfigyelo:
"A "Történelmi Magyarországon" soha nem volt magyar többség. "

A török időkig, nagyjából a XVI század közepéig 80 %-ra becsülik a magyar etnikum arányát

zobod 2014.01.18. 14:00:33

@Kandeláber: Ady emberként valóban nulla, művészi és prózai ténykedése viszont elég jelentős. Nem vagyok egy lírai alkat, a versek nem érdekelnek, sem Adytól sem mástól.

Viszont A.E. közéleti szereplőként elég jókat írt, az "S ha Erdélyt elveszik" című cikkét érdemes elolvasni, 1912-ben elég pontosan látta, mi fog történni Trianon után Erdélyben a magyarokkal.

hoplita 2014.01.18. 14:03:59

@Megfigyelo:
Eccerűen csak az anyádat. A bárcabitorlót.

@Vén Csataló:
Pontos...és még visszafogott is vagy.

Én még egyszer kérdem...
Ki a fenét érdekel 15 ezer zsidrák?
Egy délvidéki magyar egyetlen lehullott vércseppje többet ér, mint 15 ezer bibsi élete.
Pont.

Kandeláber 2014.01.18. 14:11:33

@tesz-vesz: @tábormegsemmisítő: Nem kell törődni vele, elvakult szemellenzős.
Aki Wass Albertet "háborús bűnösként" interpretálja, az sima ballibbant.
Az 1868-as horvát-magyar kiegyezésről és annak következményeiről, Horvátországnak a Monarchián belüli státusáról nyilván nem is hallott.
A humánus románoknak az ottani zsidósággal kapcsolatos cselekményeire vonatkozóan ajánlanám a figyelmébe Curzio Malaparte "Kaputt", továbbá Howard Blum: "Bujkáló bűnösök" című könyvét, hogy csak kettőt említsek. Ezekben plasztikus leírásokat olvashat a civilizált román eljárásról.

Kandeláber 2014.01.18. 14:18:26

@zobod: Én sem szeretem a lírát, Adyt pedig különösen nem.
Jellemző, hogy a magyarságot gúnyoló írásait szívesen idézgetik holmi balliberálisok.
Például ezt:
nol.hu/velemeny/20111231-menjunk_vissza_azsiaba
Karinthy meg ezt írta a "Vérző Magyarország" című könyvbe:
alfahir.hu/node/30388
Amúgy nem vagyok filoszemita.

capacete 2014.01.18. 14:31:57

Látom, rácuppantak a témára a nácik.

Nem hinném, hogy bárki is elolvasná, de azért belinkelek egy cikket, ami jól összefoglalja a deportálások hátterét. Az egyik szerzője Gellért Ádám, akit itt a Biszku-feljelentés miatt még szeretni is szoktak...

www.betekinto.hu/sites/default/files/2012_2_gellert_gellert.pdf

Húsleves 2014.01.18. 14:34:37

@Mr Falafel:
"Turulból kibújt az öntudatos, a magyarokat nem különösebben kedvelő zsidó. Az egész poszt ostobaság, okádék."
Én is így látom. Az ilyen Turul féle jaj de nagyon szittya névvel nyomuló házipockok szerepe az, hogy álproblémákkal hergeljék a közvéleményt.
A te írásod viszont viszont tetszik ( ez: menekulttabor.blog.hu/2013/11/23/a_heller-jelensegrol ), mert pro és kontra érvek vannak benne. Én is így látom, a valóság nem olyan egyszerű, a zsidók és magyarok közül az egyik fekete, a másik fehér.

aciduzzu 2014.01.18. 14:36:31

olyan érdekes ez a retrospektív történelemszemlélet...

mintha akkor tudnia kellett volna bárkinek is, hogy mi lesz később:P

Alpharius 2014.01.18. 14:40:07

@aciduzzu:

Isten hozott a baloldali/marxista/neoliberális (tehát az egyetlen, és üdvözítő) történelemszemléletben, miben segíthetünk?

Vén Csataló 2014.01.18. 14:52:05

@hoplita: Nem vagyunk egy platformon mert nekem viszont számít 15000 zsidó élete is és tragikusnak tartom, ami velük történt. Épp úgy, ahogy tragikus Coventry, Drezda és Hiroshima ártatlan és élve elégetett lakóinak a sorsa is.

Más kérdés viszont, hogy undorodom az ártatlan áldozatok gyalázatos és méltatlan gazember utódaitól, akik nyomorult kis politikai haszonszerzésből naponta váltják aprópénzre az akkori áldozatok vérét.

Magyarország az egyetlen Kelet-Közép-Európában, ahol számottevő zsidó közösség maradt életben. A többi, környező kisebb-nagyobb államban gyakorlatilag teljesen kiirtották a zsidókat, nem mellesleg pogromok százaiban edzett helyi erők igen aktív közreműködésével.

Ehhez képest ma Magyarország a lehető legnácibb, legantiszemitább a megfelelő sajtóorgánumokban és jól látható az a törekvés, hogy a magyarság, (a mai magyarság is!) legalább annyira felelős a holokausztért, mint a németek.
Hát ez azért nagyon elgondolkodtató.

Spacecake 2014.01.18. 14:54:34

Ez is egy nézőpont.

sőt ,van aki szerint ez nem is idegenrendészeti kérdés,hanem inkább szimplán kizárólag vasúti kapacitás(mai kifejezéssel:logisztikai) kérdés.

na ezt ki mondta?

Steve the Great 2014.01.18. 14:55:35

@tesz-vesz:

"hogyan nyilváníthatasz egy egész műveletet tehát nemzetiségi alapú deportálásnak, hogyha csak töredéke volt a deportáltaknak rendben a papírja? "

Baromi egyszerű: A korábban linkelt tanulmány 2. bekezdésében egy korabeli jelentésben is "orosz és lengyel származású zsidókról" beszélnek.

A németek szerepéről szintén ugyanitt: "A német katonai szervek intézkedésére a zsidó kitelepítéseket 1941. augusztus 12-én be kellett szüntetni,"

martineden 2014.01.18. 15:03:18

@tesz-vesz: ne merészelj többet magyar nyelven írogatni ........Te ostoba naci..Mit gondolsz ki vagy te budos kocsog .Azert pruszkolsz mert amit a nyilas hazmester faterod zabralt ,mar eluszott,mi?Raadasul a munkasorseg is megszunt.Nehez idok jarnak rad mi csicska?Jo volna most is a mas vagyona ,mert tehetseg az nincs ugye?

bontottcsirke 2014.01.18. 15:10:00

A múlton egy könnyed lépéssel túl kell lépni. Ki is mondta ezt? Ja igen, a horn gyufa.

Alpharius 2014.01.18. 15:15:04

@biboldó:

Így van, hisz a zsidókhoz senki sem viszonyítható, ők felette állnak mindennek! Aki ilyesmivel próbálkozik, annak csúnyán beletörik a bicskája! A zsidó önérzet nem eladó!!!

Húsleves 2014.01.18. 15:29:02

@bontottcsirke:
"A múlton egy könnyed lépéssel túl kell lépni. Ki is mondta ezt? Ja igen, a horn gyufa."
Igaza volt, de ehhez előbb bíróság elé kellett volna állítani a többi "rendszerváltó"-val együtt. Ha ez megtörtént volna, akkor a továbblépés is.

vantaan 2014.01.18. 16:41:13

Szakály Sándor egy utolsó szemét szar ember. ....ehhez mivel kétség sem fér a mondat végére elég egy pont!
Szemét szar ember mert azzal a kijelentésével , hogy Kamenyec-Podolszk az "idegenrendészeti eljárás" volt azzal mintegy felmentést ad több százezer magyar meggyilkolásáról ,elüldözéséről a Felvidékről, Bácskából, Erdélyből a történelem folyamán. Ugyanis ezek után a szlovák történészek csak közigazgatási eljárásnak nevezhetik a felvidéki magyarok elüldözését , az osztrákok a mádéfalvi vérengzést elnevezhetik "katonai éleslővészetnek", a szerb partizánok utódai felmentést kaphatnak a bácskai-bánáti vérengzésekről mert elnevezhetik akár idegen rendészeti eljárásnak, akár közegészségügyi megelőző intézkedésnek ..... bárminek!!!!
Ez a szar ember aki a Szakály Sándor nevet viseli ezzel a magyarságot ,a magyar történelmet köpte le s ő utána már vadnál vadabb indokokat mondhat ,írhat a magyarok lemészárlására a környező országok történész társadalma!

A nemzet egészének kell ezt a szar embert kivetnie a magából.

vantaan 2014.01.18. 16:57:25

@csentecsa: Szakály nem értette sehogy! Szakály egy szar ember.
Ennyi!
Akinek fáj a madéfalvi vérengzés vagy madéfalvi veszedelem (régebben „mádéfalvi” formában is, latinul a Siculicidium, azaz székelygyilkosság a székelyek egy csoportja ellen elkövetett tömeggyilkosság, aki nemzeti gyásznapnak tartja az aradi 13 kivégzését, ..... de mind azok akikben van szemernyi nemzeti önbecsülés az mélységesen megveti és elítéli Szakály Sándort!
S ez az ember egy magát magyarnak valló kormányzattól nem kaphat semmire sem felkérést, pénzt ..... semmit!

Steve the Great 2014.01.18. 17:05:22

@csentecsa: "Szakály nyilván úgy értette" - Fogalmazhatna pontosabban, a tudása nyilván megvan hozzá.

egyetmondok 2014.01.18. 17:28:26

@tábormegsemmisítő:
Mi a poszt írójának politikai szempontja ?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2014.01.18. 17:49:26

Terror időszakok alatt készített magyargyűlőlő történelem mese, biztos nem arról szólt, hogy a parlament kétharamada zsidó volt, hogy a gettó területéről 12 ezer magyar nőt és gyereket lőtek a dunába hogy helyet csináljanak az oda deportált zsidóknak, vagy bakiék lemészárlásól...

Most meg bajban vannak... mert a tények magukért beszélnek, a hazugságok meg összeomlanak...

Kártérítésért pedig bármikor pert indíthat a magyar...

Papageno68 2014.01.18. 17:56:34

@Kandeláber: Mitől vagyok beteg, mert olvastam a magyar embertekről írt szép és empatikus írásaikat ? Amúgy a sváb származás, egy zsidó nagymamával súlyosbítva senkit sem mentett meg a negyvenes években egy kelet-lengyelországi utazástól (sajnos). gárfonyi és Tömörkény esetén lehet hogy negyed művelt vagyok (és akkor elnézést), és tévedek, de szerintem ha megérték volna, a nürnbergi törvények rájuk is vonatkoztak volna

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.18. 18:33:07

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Így igaz. De nem ez a lényeg. Attól, hogy valami törvényes, még nem feltétlenül jó is.

Hozzáteszem: az 1944-es deportálás is teljesen törvényes volt.

Megfigyelo 2014.01.18. 19:56:08

@tesz-vesz: Mocskolódoknak nem válaszolok. Aki szerint Horvátország nem tartozott Magyarországhoz a dualizmus idején, az nézze meg az autókon lévő matricákat. Egyébként az Osztrák-Magyar Monarchia államjogilag 3 (és csak 3) részből állt -- "A birodalmi tanácsban képviselt országok és területek" (közönségesen Ausztria), Magyarország és Bosznia-Heregovina. Horvátországnak Magyarországon belül volt speciális státusza, de -- a nemzetiségi adatok "megszépítésétől" eltekintve -- mindig mindenben Magyarországhoz számították. Pl. volt osztrák postabélyeg, magyar postabélyeg és bosznia-hercegovinai postabélyeg (KuK Militarpost), de nem volt horvát postabélyeg...

Bolgyirev 2014.01.18. 20:40:16

@vantaan:
Te vagy egy agyatlan cestoda, vagy egy utolsó mocsadék, hungarofób szarhegy vagy, ami tömeggyilkosságot akar ártatlan emberek nyakába varrni, ocsárólja az azokat igaz színben feltüntető, becsületes munkát végző kutatót.

Kárpátalján igenis jogszerű idegenrendészeti eljárás folyt az oda Kamenyec-Poldolszkból és környékéről illegálisan beáramlókkal szemben. Ezek közül sokan később a kamenyec-podolszki UKRÁNOK ÁLTAL INDÍTOTT pogrom áldozatai lettek.

Bolgyirev 2014.01.18. 20:41:58

@vantaan: Ha te magyar vagy akkor én meg rabbi!

Kandeláber 2014.01.18. 21:19:01

@Papageno68: Nem negyed-művelt vagy, hanem tökéletesen műveletlen.
Tömörkényt és Gárdonyit simán lezsidóztad, bár nem voltak azok.
Szász és sváb származásúakra miféle nürnbergi törvények vonatkoztak?
Egyébként ha olvastad volna az egyéb kommentjeimet, láthattad volna hogy például Karinthytől belinkeltem a "Levél kisfiamnak" c. írásának a részletét.
Igen, sajnos Karinthyra valóban vonatkozott volna, de nem a nürnbergi bármilyen törvény, hanem az itteni.
Eléggé szégyen, mert szerintem Karinthy magyarabb volt, mint a vérbajos-idióta Ady.

vantaan 2014.01.18. 21:22:06

@Bolgyirev: Rabbi vagy . ...és? Tisztelettel tekintek rád ha ember vagy. ...persze akkor is ha Te valójában rabbit vagy! Írásodból ítélve az utóbbit jobban eltudom képzelni. A rabbitok közt köztudomású, hogy nem dívik az értelem. ...persze most hivatkozhatsz az általad látott sok sok rajzfilmre ....de tudod azok többségét zsidók készítették. (pl Wiliam Hanna és Joseph Barbera) ..... s szerinted akkor hiteles lehet a mondanivalójuk s nem egy világméretű összeesküvés miatt hitetik el a veled és a hozzád hasonlókkal hogy a rabbitok értelmesek?
Én csak szólok!
Te hiszel pl a Törp papába vagy a : Foxi Maxiba, Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szakiba, Turpi úrfiba, Tom és Jerrybe, Magilla Gorillába? Ez mind mind a nemzetközi zsidó összeesküvés része!!!!
...és az is hogy Te értelmes vagy. Jó lesz vigyáznod! Légy résen ,ne hogy már pont nálad törjenek át!!!! Szebb jövőt rabbit!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 21:24:48

@Alpharius: Nyugi, a te viszonyítási mértékegységed a béka segge.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 21:33:40

@hoplita: nabazmeg!

@Alfőmérnök: Végülis a virtuális imágók mögötti személy akár lehetne azonos is, attól még a véleménye(i) adják a vitaalapot, nem pedig a személye. Ezért is butyuta érvpótló rögeszme firtatni. Érvként próbálkozni meg csak a teszvesz és arma féle faszok próbálkoznak ilyesmivel.

vantaan 2014.01.18. 21:39:21

@jose maria padilla: ...és ez most Technocoltól van vagy bolgár kale-től?
Esetleg ha bővebben kifejtenéd ....

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 21:50:41

@Bolgyirev: Ühüm, látom. Veled már meccseltünk ebben a témában, azért itt is megjegyzek egy apró adalékot. A kibaszott korrekt "idegenrendészeti eljárás" keretén belül bevagonírozták Békéscsaba összes zsidóját is. Igaz, visszafordították, de 41-ben azért ez több volt a magyar hatóságok túlbuzgóságánál.

Bolgyirev 2014.01.18. 22:05:32

@biboldó:
Erről nem tudok, a részleteket nem ismerem. Ilyen módom, hogy egy magyar város tősgyökeres lakosságát zsidó származása miatt 1941-ben más országba deportálják, nem is hiszem el! A megfejtéshez valószínűleg az "Igaz, visszafordították..." mellékesen odabiggyesztett megjegyzésed segíthetne hozzá...

vantaan 2014.01.18. 22:11:27

@Bolgyirev:" Erről nem tudok, a részleteket nem ismerem"
Ó egy rabbit-tól nem is várja el az ember! Ne pironkodj!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 22:11:32

@Bolgyirev: Nem keresek forrást, utánanézhető.
Egy város tőzsgyökeres zsidó lakosságát elvitték a Kőrösmezőre a gyűjtőtáborba. Rohangálás, ügyintézés után hazaengedték őket.

Bolgyirev 2014.01.18. 22:15:58

@biboldó:
Én utánajárással nem foglalkozom, mert szerintem nincs minek. Ez az "utána hazaengedték őket" is engem igazol. Egyébként Kőrösmező akkor Magyarországhoz tartozott.
Ez is egy túllihegés.

Bolgyirev 2014.01.18. 22:19:04

@Bolgyirev:
Egyébként megint trükközöl. "Nem keresek forrást, utánanézhető..."

Vagyis keressem meg én azt ami nekem hátrányos (volna) és szerintem nincs is, aztán cáfoljam meg, ha tudom!
Ügyeees! :-)))

Nna jóccak!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 22:20:25

@Bolgyirev: A kórösmezei gyűjtőtáborból indultak a transzportok Kamenyec-Podolszkba. Basszus, frászt kapok a gugliból fórumozó okostojásoktól, de a kedvedért nézek valami linket.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.18. 23:09:53

@Bolgyirev: Waze, benéztem keresőbe. Annyi mocskot találtam, hogy Te kedvedért sem fogok gugliból fórumozni. Higgy, tudj amit akarsz, saját akaratod szerint nézz utána amihez kedved tartja. Sok újdonságot nem találtam, de hányingerem támadt a tömény szennytől. Nem vagyok mazo.............

Alpharius 2014.01.18. 23:58:14

@biboldó:

Mocskosantiszemitafasisztanácirasszista-evagy?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 06:49:34

@egyetmondok:

Mi köze a történettudománynak (de akár a történetírásnak is) a politikai közbeszédhez? Szakály történész, neki történész-szakmai hitelességre kell törekednie és nem a politikai közbeszéd ilyen-olyan mozgásaihoz igazodnia.

vantaan 2014.01.19. 07:01:38

@bbjnick: Szakály egy szar ember.
Ennyi!
Akinek fáj a madéfalvi vérengzés vagy madéfalvi veszedelem (régebben „mádéfalvi” formában is, latinul a Siculicidium, azaz székelygyilkosság a székelyek egy csoportja ellen elkövetett tömeggyilkosság, aki nemzeti gyásznapnak tartja az aradi 13 kivégzését, ..... de mind azok akikben van szemernyi nemzeti önbecsülés az mélységesen megveti és elítéli Szakály Sándort!

"Mi köze a történettudománynak (de akár a történetírásnak is) a politikai közbeszédhez? Szakály történész, neki történész-szakmai hitelességre kell törekednie és nem a politikai közbeszéd ilyen-olyan mozgásaihoz igazodnia."
Hol van ,mikor volt történész szakmai hitelesség Magyarországon? ...egyáltalán lehet-e? Engedheti-e a magyar politikai elit, hogy legyen?
Nem -e pont az a célja a mai politikai elitnek hogy ne is legyen szakmailag hiteles történész az országban? Elég csak visszanézni pl Orbán nyilatkozatait az oroszokkal kapcsolatban az elmúlt 25 évben! Ezt egy szakmai hitelességgel felruházott és általános emberi tartással rendelkező történész hogy írná le???

Szakály szar ember. Szakmai hitelessége már eddig is megkérdőjelezhető volt, emberi tartását meg jól prezentálja hogy a regnáló rezsim benne találta meg egy állami intézmény vezetőjét.

vantaan 2014.01.19. 07:10:12

@bbjnick: No igen! Milyen egyszerű az élet! LOL.

Alpharius 2014.01.19. 09:33:03

@vantaan:

Ne ferdíts, történelemhamisító! Nincs olyan, hogy székelyek, Gyurcsány Ferenc világosan megmondta anno, hogy ők 23 millió román!

Az aradi 13-ról pedig tudjuk, hogy mind osztrákok, vagy zsidók voltak, szóval az legfeljebb a holokauszt tragédiájához kapcsolódhat, ők is részei a hatmilliárd áldozatnak, és a tomboló fasizmusnak!

tevevanegypupu 2014.01.19. 10:00:22

Nem sokkal érdekesebb lenne-e, ha azon töprengenénk, hogy ezeket a valóban tragikus sorsú embereket miért nem engedték be mondjuk Svájcba..vagy Angliába vagy mondjuk Amerikába..Ezt a témát magyar-zsidó viszonylatban már agyontárgyaltuk, de ugye az, hogy miért nem leltek menedéket a zsidók a valóban szabad világban..azt nem: Fantasztikus lehetőségek lapulnának itt..érthetetlen, hogy a zsidóságot ez a téma nem izgatja..vagy elég válasz erre a valóban létkérdésnek mondható problémára az, hogy Amerika tömi pénzzel Izraelt? Lehetséges. Magyarországnak sajnos nincs annyi pénze..pedig ahogy a világtörténelmi eseményeket szemléljük és tudjuk, ez az egész anyagi rendezéssel megoldható..Németország is zsebébe nyulva adja a suskát, nincs vele semmi baj..A franca ezzel a szegénységgel!

Kandeláber 2014.01.19. 10:27:17

Gondolom erről is kellett terelni a ballibeknek ezzel a visítozással: 2012-ben parlamenti döntés született arról, hogy január 19-én, méltó módon emlékezzünk meg a magyarországi németek elhurcolásáról és elűzetéséről. Az idei évben második alkalommal adózunk a II. világháború végén, valamint az azt követő időszakban a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztetést, kisemmizést elszenvedő magyarországi német közösség emberi jogokat súlyosan sértő és igazságtalan elűzetésének emléke előtt. 1946-ban ezen a napon indult el az első vagon Budaörsről, így kezdetét vette a magyarországi német kisebbségek kitelepítése.

Valóraváltógép 2014.01.19. 11:10:20

Hello mandi, rég írtam már ide... kicsit elegem lett az aktív blogolásból, viszont támadt egy úgymond mandisjellegű problémám.

A probléma lényege, hogy Alfi barátunk figyeli az aktivitásomat, jön utánam, és amikor olyanja van, odakellemetlenkedik egyet. Amikor csak a szokásos hisztijéről van szó, hagyján lenne, de néha olyankor is odahány, amikor nagyon nem kellene.

Van erre valami Alfira szabott bevált recept, vagy kezelési módszer? Vagy vegyem tudomásul, hogy a srác egy kiszabott pszichopata, és váltsak nicket, aztán szarjam le? :)

vantaan 2014.01.19. 11:22:11

@Alpharius: Ó Te hányadéka becses fajunknak! Hát ki kérdezett tégedet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 11:24:05

@martineden:
így van, nélkülük nem sikerül a honfoglalás se, mondtam én, jól tudtam:
kkbk.blog.hu/2010/12/31/a_zsidohitu_magyar_a_magyar_torvenyekben

1092. évből Szent László 1. decrétuma, 10. cikkely:

«Ha a zsidó keresztény asszonyt vészen társul magához, vagy valamely keresztény személyt szolgaságban tart az ő házánál, vegyék el tőle és adják vissza annak szabadságát...»

én nem vagyok apologéta

egyetmondok 2014.01.19. 11:41:47

@bbjnick:
A történelem tudományos vizsgálata, majd e vizsgálatok után annak megírása akkor képes a szakmai-hitelességi körben "maradni", ha a történész, miután megírta, szépen elhelyezi a fiókjában, majd soha egy szót sem szól róla senkinek,s főképpen soha nyomtatásban meg nem jelenteti. Hála Istennek, ilyen történelem tudomány és történetírás soha az emberiség történetében nem volt, nincsen, s nem is lesz.
(De az is lehet, hogy ilyen elméleti fizika sincsen, nem hogy társadalom tudomány:-)))

Sem Te, sem én, sem e poszt szerzője nem szakmai-hitelességi történész-vitát csinálunk.

vantaan 2014.01.19. 11:41:57

@tesz-vesz: Azért kellő tisztelettel felhívnám becses figyelmedet IV. Béla 1261. évi kiváltság levelére. ...sőt mivel szüksége volt a zsidók pénzére ezért a pápa engedélyével még a közjövedelmek egy részét is a zsidóknak adta bérbe.
A zsidók nélkül IV. Béla nem tudta volna újjáépíteni a tatárjárás során az országot. .... ebből logikailag az következik ,hogy a zsidók finanszírozták a "második" államalapítást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:06:33

@vantaan: így van, zsidók nélkül nem lenne itt más csak fütyülős barack. még szerencse, hogy a zsidók pénzére IS szüksége volt, mert a magyar nemesség pénze nem volt elég, kb mennyit is tett ki a magyar nemesség anyagi fáradozása ekkor, és mennyit a zsidóság fáradozása? egy olyan 90 % volt a magyar nemesség vagyona az újjáépítésben és 10 a zsidóké? vagy fordítva? forrásod van-e?
bizonyára egy filoszemita talál forrásokat arra, hogy ez nem is igaz:

" A király a továbbiakban konfrontáció helyett megegyezésre törekedett az ország nagybirtokos nemeseivel. Az új birtokvizsgálatok már nem a királyi birtokok erőszakos restaurációját szolgálták, hanem biztosították kinek-kinek a maga jogos tulajdonát. "

a zsidók mentek le a bányába az aranyért meg a kőért, a zsidók termelték meg az élelmiszert és határozták meg a gazdaságot, valójában ők a második honalapítók! így van!
úgy! hogy 1910-ben 5%-nyi volt a zsidók aránya a társadalomban, mennyi lehetett akkor 1240-ben a zsidók aránya?
logikus következtetés-e tehát, hogy, ahogy akkor, úgy ma is a zsidók irányítják a gazdaságot?

ma is annyi jót adnak nekünk a zsidók, hogy mindenki imádja őket, kis cukipofa összes, olyan okosak, olyan értelmesek!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 13:14:10

@egyetmondok:

Történész-szakmai vitát nehezen is nyithatna a poszt szerzője Szakállyal, mivel közgázt, marketinget és kommunikációt tanult és nem történelmet. Ő ideológiai vitát nyit, a legdurvább marxista tempó szerint, fölérendelve az ideológiai megfontolásokat a történész-szakmaiaknak. Úgy viselkedik, mint egy virtigli bolseviki komisszár.

Mint fentebb írtam, mindenki azt gondol és azt mond a történelemről, egyes történelmi eseményekről, amit akar vagy amit tud, de ehhez semmi köze sem a történelemtudománynak, sem a történetírásnak, sem a történészeknek. A történésznek nem ideológiákra, nem társadalmi elvárásokra (vagy egyéb retkes lóf*szokra) kell figyelemmel lennie, hanem a történelmi forrásokra. Mi köze egy történésznek @TuRuL_2k2 :, a te vagy az én vagy bárki ilyen-olyan rögeszméihez, érzékenységeihez vagy bármijéhez? Semmi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:16:30

@Steve the Great: "egy korabeli jelentésben is "orosz és lengyel származású zsidókról" beszélnek."

kiknek nem volt rendben a papírja, így van, tehát idegenrendészet nem nemzetiségi alapú.

ez a katonai szervi intézkedésre van-e valami hivatalos parancs?
kicsit nekem ez olyannak tűnik, h mikor Horthy leállította a deportálást, akkor szerintük nem azért tette, mert addigra már nem ellenséges propagandának, hanem ténynek tartották a gázkamrákat, tehát nem jószívből tette, hanem azért tette, mert az amerikaiak partraszálltak.
még véletlenül se lehet jó ember a Horthy-korszakban, az ősszes mocskos rohadék volt, vagy hogy is mondtad.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:22:05

@martineden:
hát mitagadás, jó jönne most egy kis zsidó zabrálás, még szerencse hogy most akciós a mobil gázkamra a teszkóban.
még a hülyének is megéri. adolf hitler ajánlásával, ez van ráírva a termékre.

amúgy én elég képtelen ötletnek tartom, hogy akik a dunába lőtték a zsidókat, hirtelen egy oldalra kerüljenek azokkal, akik rokonait a dunába lőtték, persze lehet hogy a dunába lövés se így történt, vagy ezeket el is tették láb alól.

@Kandeláber: aki a mai világban háborús bűnösnek tartja Wass Albertet, annak semmi köze a magyarsághoz. és nem azért mondom, mert olyan húdenagy írónak tartom. csak egy könyvét olvastam.

Anna Major 2014.01.19. 13:29:12

@tesz-vesz: Szégyelld magad!
Egyébként hány éves vagy, hogy ennyire tudod, hogy "Nem nem így történt"? Ott voltál?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:33:21

@vantaan: Ugyanis ezek után a szlovák történészek csak közigazgatási eljárásnak nevezhetik a felvidéki magyarok elüldözését"

miért ? a felvidéki magyaroknak nincsenek papírjaik?
még annak az egy-kettő kettős állampolgárnak is volt szlovák állampolgársága, akinek amúgy a szlovákok elvették a szlovákot.

éleslővészet? na ne humorizáljunk kérem.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: amúgy meg mondhatja a komcsi, hogy rendészeti eljárás volt 56, és mondta is, kérdés, elhiszed-e ezt a verziót, mikor egy primitív és hazug bábkormány volt, szembeállva egy függetlenséggel harcoló néppel.

a példád szintén nem jó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:36:25

@Anna Major: ahhoz hog szégyelljem magam, többet kéne letenni az asztalra.

mi nem úgy volt? ez? mert erre reagálsz:
"áruld már el nekem turul, a társadalom 5%-a, hogyan képes hatni a társadalom 95%-ára?"

vagy a kitoloncolás? ne mvolt egyeztetve a németekkel, mindenki bevallja azt, hogy a többségnek, nagytöbbségnek nem voltak rendben a papírjai
akinek meg rendben voltak? mennyivel civilizáltabb kitoloncolni, mint leöldösni, vagy szabályosan, hivatalosan átadni a németnek?

Anna Major 2014.01.19. 13:38:05

Jézusom! Ha ebben az országban ennyi rasszista van, akik bármilyen ide nem illő dologgal előhozakodnak (Pl hogy jönnek ide a székelyek?) csak azért hogy tagadhassák a holokausztot, akkor itt nagyon nagy baj van!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 13:38:06

@csentecsa: milyen írásai vannak Móricznak a zsidókról?

Bolgyirev 2014.01.19. 13:54:50

@Anna Major:
Itt bizony nagyon nagy baj van! Van szájkosártörvény, ami bünteti a szólásszabadság gyakorlását.

Vannak akik büntetlenül lerasszistázhatnak másokat, amiért azok kimondanak nekik nem tetsző dolgokat.

Ez a nagyon nagy baj

Bolgyirev 2014.01.19. 14:11:04

@biboldó:
Hogy mit hiszek, az lényegtelen.
Tudni annyit tudok, hogy állítottál valami számomra hihetetlent, de Te sem tudod, hogy honnan vetted, mert a gugliban kellett keresgélned. Ott állításod szerint érzelmi okokból elakadtál.
Rendben, tudomásul veszem.

Így most azt gondolom, hogy az a "tömény szenny" amitől hányingert kaptál, az lehet akár ugyanolyan kiszínezett, túlzó, légbőlkapott, hazug, torzult, módosult, kitalált, vagy ezek kombinációjának eredményeként alkotott "történelmi dokumentum" is lehet, mint a Krausz-Varga könyv, ami a hiteles történészi kutatás dicsőségére ELMONDÁSOKAT emel dokumentumi rangra. Érdekes, hogy az azoknak ellentmondó, külön-külön tett, egybehangzó beszámolóknak nem jutott hely a könyvben.
A szerzők zsidók.

vantaan 2014.01.19. 14:23:14

@tesz-vesz: Már megint az előítéleted s nem a történelmi tények.
.... de szerinted mitől van ez mélységes lelki és szellemi leépülés a nemzet egy jelentős részében, hogy fóbiáit nem képes kezelni?

Mint ember, mint Krisztusban hívő ember mondom Szakály egy szar ember. Egy aljas szar ember s tisztelettel kérlek ne menj az Ő szintjére s ne próbáld megmagyarázni a magyarázhatatlant.
...még a Horthy korban is szégyen fogta el a keresztény embert ilyen ocsmányság után mint a Kamenyec Podolszkot megelőző deportálás volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 14:32:26

@vantaan: milyen fóbiája vannak a nemzetnek?
nem ismerem szakályt, nem mondok róla véleményt, csak arról amit írt,
most alakult ez az intézet, ugye? már gyanús
ezt is talán csak a gumicsontgyáráts miatt mondta.

én nem bírom a zsidókat, nincs mit szeressek rajtuk, nem utálok valakit azért mert zsidó, tehát egyéni szinten se vagyok antiszemita, de ha zsidókról beszélünk, mint tömegről, hát nem fogok értük lelkendezni. ahogy a cigányokat se szeretem, mert nincs mit szeretni rajtuk.
így hiába ítélem el az ártatlanok elleni népirtást, gyilkosságot, ha a magyarok ilyet itt nem tettek.
ahol meg tettek, hideg napok, ott a Horthy bírósága halálra ítélte a 4 tisztet jogosan, megszöktek az SS-hez, tehát milyen németbarátságról beszélük? a nácik bizonyára ellenezték az ítéletet, de nem foglalkoztak velük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 14:46:09

@Megfigyelo: analfabéta vagy, aki erre felhívja a figyelet, nem mocskolódó.

jött a csősz és mindenkit hazazavart 2014.01.19. 14:50:19

@Megfigyelo:

Horvátország a magyar korona része volt, de nem volt része Magyarországnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 14:57:40

@Bolgyirev: ez egy idióta, fiktív profilú troll.

ugyanarról van szó, a békéscsabát meg maga találta ki részegen, vagy bedrogozva:

" Itt Kozma Miklós kormányzói biztos önálló, jóval szigorúbb rendelkezései alapján kitoloncoltak minden olyan idegen állampolgárságú vagy őshonos magyar zsidót is, akik nem tudták bizonyítani magyar állampolgárságukat. "

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=37490

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 15:27:18

@Anna Major: ebben az országban 9 millió rasszista van.
olyan nagyon nem vagy képben a gondolkodással, mint olyannal, ugye? zsidó vagy? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 15:35:41

így kell ezt csinálni turul:

mandiner.hu/cikk/20140119_mazsihisz_szakaly_sandor_mondjon_le

még véletlenül se olvasd el a kommenteket, hogy tanulj belőle.
jó kis gumicsontgyártónk akcióban, hát bástya elvtársat már meg se akarják ölni?

Veridicus76 2014.01.19. 16:32:57

Vártam, hogy a cionista-atlantista-neokohn mandineres csapat lelkesen nekitámad Szakály Sándornak.
Márpedig Szakály Sándornak igaza van. Idegen állampolgárok kitoloncolása idegenrendészeti eljárás. Ahogy az olasz vagy a francia csendőrség is idegenrendészeti eljárás keretében toloncolja ki az idegen állampolgárságú cigányokat.
Ami meg a polgárosodást illeti, ez egy tipikus korlátolt liberális narratíva. Ami éppen csak azt hallgatja el, hogy eközben a magyar birtokos réteget az uzsora kiforgatta birtokából, és létrejött a földönfutók milliós tömege, akiket senki és semmi sem védett meg a piac és a tőke érinthetetlensége nevében a zsákmányszerző hiénáktól. Kitántorgott Amerikába másfélmillió emberünk - ismerős? Súlyos demográfiai és szociális és erkölcsi megroppanást is eredményezett ez a nagy polgárosodás. A dualizmus mérlege kettős. Hűségesküszámba menő elkes nyelvcsattogtatás helyett a magyar valósággal kellene foglalkozni.

Alpharius 2014.01.19. 18:14:30

@vantaan:

Holokauszttagadó! Követelem, hogy azonnal törjék rád az ajtót, és vigyenek el a Tett és Védelem Alapítvány remek emberei!!!

Dzsentrisvihák 2014.01.19. 18:22:13

@tesz-vesz:

Például a Kivilágos kivirradtig (igazán remek olvasnivaló, érdekes módon nekünk tanították az ELTE-n, igaz már nincs is ott a tanár, aki meg merte ezt lépni: mek.oszk.hu/00900/00990/00990.htm ), de akadnak tőle olyan naplórészletek is 1918-19-ből, amelyekben nem túl hízelgően nyilatkozik a zsidókról (ezeket a kommunisták később kicenzúrázták).

Bővebben: kuruc.info/r/6/112988/

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.19. 19:34:15

@Dzsentrisvihák:

hát a 1926-os Kivilágos kivirradtig regénye Móricznak elég filoszemitára sikeredett. ahhoz képes, hogy a kuruc szerint átélte Móricz a tanácsköztársaságot és vörös terrort. ugyanarra jut a regényben a szereplők, mint turul, a magyarok buták. a zsidók okosak. semmi a vörös terrorról. semmi a tanácsköztársaságról benne, mintha 1918 előtt írta volna, pedig nem. akkor?

"Köztudomású tény, hogy a zsidóság 1919-ben játszott szerepének megítélése a vörösterror alatt negatív előjelűvé változott. "Egy-két napja tűnt fel nekem, hogy most az történik alapjában, hogy a zsidóság egyszerre a fölszínre kerül és elfoglalja az összes vezető pozíciót..." Móricz megfigyelő tükre 1919 júniusában a megváltozott közhangulat képét mutatja. Móricz véleményalkotásának ellentmondásos voltáról ma sem adható jobb összegzés, mint 1926-ban Schöpflin Aladár tollából: az író Kivilágos kivirradtig című regényében "öszszefoglalta, különböző szereplők szájába adva, a zsidókérdés magyar fogalmazását, csaknem hézag nélkül. Nem tudom, fog-e ez tetszeni a zsidóknak és nem tudom, fog-e tetszeni a keresztényeknek." Az író ugyanis keményen szókimondó a nemzeti oldal felé is e jegyzetekben: "Ha a zsidókat kiemeljük a magyar életből: borzasztó parasztság, műveletlenség, tunya tehetetlenség marad itt." A Kommunizmus után nem jelent meg, Móricz a fehérterror időszakában már nem szándékozott azt kiadni. A naplójegyzetekben igen árnyalt és változó hangsúlyokkal megfogalmazott sorok gondolatai nem feleltek volna meg maradéktalanul a Horthy-korszak politikájának sem. Móricz 1920 októberében, megint csak a visszaélések ellenében, a kisebbségben lévő megtámadottak pártjára állt s nem fogadta el az ellenforradalmi rendszer bűnbakpolitikáját: "annyira kicsinyes és nevetséges úgy tüntetni fel a helyzetet, hogy egy idegen faj egyszerűen elvágta a lehetőséget az uralkodó magyarság előtt"."

regi.sofar.hu/hu/node/55333

" Eleinte reményeket fűzött a Tanácsköztársasághoz, bízott a válzotásokban, azonban májusban a kommün diktatórikus módszereit látva kiábrándult belőle. Ebben az időszakban hadijelentéseket írt, megjelent egy füzete a somogyi földműves-szövetkezetekről és egyúttal több újságnak is a munkatársa volt (Világszabadság, Vörös Lobogó, Fáklya stb.). Az írói direktórium is tagjává választotta. Emiatt a Horthy-korszakban folyatosan zaklatták, az irodalmi társaságokból is kizárták (1919. december 10-én szűnt meg tagsága a Kisfaludy Társaságnál.)[3], műveit pedig hosszabb ideig csupán a Nyugat publikálta, majd később az Estlapok. Csehszlovákiában tartotta felolvasó körútját követően ismét támadások érték, de más formában."
wiki

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 19:35:48

@Bolgyirev: Igen, hányingert kaptam a sok mocsoktól. S mint említettem, a tököm kivan a gugliból fórumozókkal. Ha hoz valaki egy linket, az ellen oldal azonnal kétségbe vonja a szerző hitelét, kapásból lezsidózza. Ezt főleg olyanok teszik, kik elolvasnak valami nekik tetsző faszságot és azonnal belinkelik mint megdönthetetlen igazságot. A totál balfasz - lásd tesz-vesz haverod - belinkeli a saját buzi blogjából az idióta posztját, oszt el van ájulva magától.
Ennél siralmasabb a görcsös igyekezet, ami valami szarságról minden áron be akarja bizonyítani, hogy tulajdonképpen jó szagú parfüm. Akit hátrány ért, az tehet róla, különben is megérdemli. De közben hangsúlyozni kell, hogy ááá semmi gyűlölet, etc.
A kamenyeci sztori alapból egy mocsokság volt úgy ahogy van, a túlkapásokkal meg egyenesen hányinger.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.19. 19:54:48

Nem értem a felhajtást a téma körül. Mi a holokauszt? Legyen kedves valaki definiálni, mert az itt folytatott vita alapján azt kell gondolnom, hogy nem tudom. Azt például tudom, mi az emberölés. Amikor valakit késsel megszúrnak, pisztollyal lelőnek, bottal agyonvernek, autó elé lökik, stb. Embert ölni sokféleképpen lehet. Például idegenrendészeti akcióval is. Tagadja azt valaki, hogy lehet így is embert ölni? Az akkor érvényben lévő jogszabályok, és szép magyar anyanyelvünk jelentéstana szerint is valakik idegenrendészeti akcióval valósították meg a holokausztban foglalt bűncselekményt. Annak a fasz történetkutató intézetnek a vezetője azt mondta netán, hogy nem volt holokauszt? Vagy egyszerűen kifejtette, hogyan is valósult meg a holokauszt a konkrét esetben? Jó lenne pontosan tudni. Vagy pontosan tudni sem szabad, mert tabu?
A végére marad egy kérdésem: Az embereket megkínzó, meggyilkoló, majd ledaráló ÁVH-sokat mikor közösíti ki a Mazsihisz?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 20:07:18

@Mr Falafel: Kamenyec-Podolszk és a holokauszt között lehet összefüggést találni, a darálós ÁVH-hoz semmi köze. A MAZSIHISZ-t akkor lehetne basztatni, ha az ávh-s pribékeket szerecsenmosdatná.

Alfőmérnök 2014.01.19. 20:48:20

@biboldó: A MAZSIHISZ azzal szerencsenmosdat (vagy ha így jobban tetszik: relativizál), hogy az ávh pribékekről kussol.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 20:54:48

@Alfőmérnök: Mit kéne csinálnia? Mielőtt bárki valami fejtegetésbe kezd, jelzem, a Dont muszosként majd Mauthausent megjárt édesapám ült az ávh hokedlijén, szemben vele a kihallgató asztal túloldalán egy volt nyilas a karosszékben.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.19. 21:31:58

Hihetetlenül naív volt ez a Szakály, mintha most jött volna a falvédőről, vagy a Holdról. Azt hitte, a zsidókérdésről lehet a nagy nyilvánosság előtt korrektül, tényszerűen beszélni???

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 21:35:17

@ArmaGedeon: Nem lehet? Ezek szerint elismered, hogy tényszerütlen faszságokkal fosod tele a netet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 21:38:23

@ArmaGedeon: Rossz korban születtél. Tényszerűen most elmehetsz a picsába a hülye ideáiddal együtt.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.19. 21:39:49

@biboldó: A Holót a cionisták szervezték. Ha te jó biboldó vagy, jelentkezz egy kis önkéntes holóra, ezzel előmozdítod a Szent Ügyet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 21:42:05

@ArmaGedeon: Mondod ezt, miközben állítod, hogy nem lehet tényszerűt mondani a holóról.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.19. 21:44:15

Lenni Brenner: 51 dokomentum. Cionista együttműködés a nácikkal.

pl.scribd.com/doc/29492826/51-Documents-Zionist-Collaboration-With-the-Nazis

“Miután 1942-ben elkezdődött a Holokauszt, Eichmann rendszeresen üzletelt Dr Kasztner Rezsővel, egy magyar zsidóval, akit “egy fanatikus cionistának” tartott. Kasztnert később merényletben megölték Izraelben, mint náci kollaboránst. A tét azonban akkor a magyarországi zsidók sorsa feletti alkudozás volt, akikre a nácik által üzemeltetett haláltáborokban való megsemmisítés várt. Eichmann mondta ezt Kasztnerről, a cionista megbízottról: “Meggyőződésem, hogy feláldozna ezret, vagy százezret a vérei közül, hogy elérje politikai célját. Nem érdekelték az öreg zsidók, vagy azok, akik asszimilálódtak a magyar társadalomba. ‘A többiek a tieid lehetnek’ mondta, ‘de ez a csoport legyen az enyém.’ És mivel Kasztner nagy szolgálatokat tett nekünk azzal, hogy segített a rendet fenntartani a deportálótáborokban, hagytam a csoportját elmenekülni.”

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2014.01.19. 21:47:38

"Robert H. Williams őrnagy számolt be 1950 februári "Williams hírszerzési összefoglaló"-jában, James P. Warburg részvételéről a kereszténység elleni összeesküvésben. Ezt írja: "Múlt év novemberében a néhai Ludendorff tábornok özvegye a nürnbergi perben elmagyarázta, miért szakított a férje Hitlerrel, a jelentéseket meggyőző részletekkel igazolta.
Azt állította, hogy '...James P. Warburg már 1929 nyarán elvállalt egy feladatot amerikai pénzügyi köröktől, melyek kizárólagos befolyást akartak gyakorolni Németországra egy nemzeti forradalom elindítása terén. Warburg feladata volt egy megfelelő ember megtalálása Németországban, ő pedig Adolf Hitlerrel lépett kapcsolatba, aki ezután 1932 január 30-ig összesen 27 millió dollárt kitevő pénzösszegeket kapott, majd később még hétmilliót, amely lehetővé tette számára mozgalma finanszírozását.' "

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 21:48:30

@ArmaGedeon: És? Kasztner szervezte a holót? Vagy cionista volt? Vagy Eichmann a tényszerűség etelonja nálad? Mondom, rossz korba születtél. Akkoriban hős spicli is válhatott volna belőled.

Veridicus76 2014.01.19. 22:14:47

Szakály megkövette a hisztizőket, a cionista hvg.hu szerint a "holokauszt relativizálásáért" kért elnézést.
hvg.hu/itthon/20140119_Szakaly_Sandor_bocsanatot_kert_a_Holokaus

Ideje lenne, hogy elnézést kérjenek a holokauszt abszolutizálásáért azok, akik ezt kiemelik a történelem nagy népirtásai közül, ezáltal a zsidó áldozatokat fontosabbaknak, jelentősebbeknek, magasabb rendűeknek minősítve más áldozatoknál. Ezeknek az erőszakos rasszistáknak semmi keresnivalójuk a közéletben - legfőképp azért, mert lehetetlenné teszik a zsidó áldozatok előtti méltó és kegyeletteljes főhajtást.

Alfőmérnök 2014.01.19. 22:16:29

@biboldó: Talán azt, amit elvár a MAZSIHISZ magyaroktól a házuk táján.
(Még mielőtt... nem gondolom, hogy zsidó származású, sőt, vallású ember ne lehetne magyar. De ha valaki a "magyar" címkével ellátott halmaz tagjaitól elvárja, hogy dobja ki magából a férgesét, akkor miért nem várja el ugyanezt a "zsidó" címkével ellátott halmaz tagjaitól?
Én amúgy magyarként ugyanúgy küzdök a nácik és a magyarellenes komcsik, libik ellen is. Hogy ezért kiközösítenek birka- és rongyemberek a saját miniuniverzumukból? Szarok bele magasról.)

Veridicus76 2014.01.19. 22:18:35

Ja, és Szakály nem azt mondta, hogy emberséges vagy helyes eljárás volt kitoloncolni azokat a zsidókat. De az idegenrendészeti eljárás nem arról szólt, hogy embereket zsidó voltunk végett összefogdosnak és deportálnak valahová, hanem arról, hogy idegen állampolgárokat kitoloncolnak. A kettő nem ugyanaz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 22:34:42

Ha már érzékenység... Én pedig azt szeretném, hogy minden zsidó származású ember a világon naponta kérjen tőlem háromszor bocsánatot és fizessenek nekem havonta 1 millió dollár kártérítést, azért, amit a Tanácsköztársaság alatt műveltek a magyarokkal a zsidók, mert az nekem erősen sérti az érzékenységen. Megteszik? Nem. Hát akkor, mit várnak ők tőlem?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 22:41:08

@Alfőmérnök: Rossz megközelítés. A MAZSIHISZ semmit nem vár el a magyaroktól. Már csak azért sem, mert nem tartja magát a "magyar" ellentétének, még csak kívülállónak sem. Nem gondolod, hogy zsidó származású, vallású ember ne lehetne magyar. És ezeknek valamiféle ernyőszervezete? A topik témájával is az a gond, hogy keveri az embereket az államigazgatással, az államigazgatást a néppel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 22:45:46

@bbjnick: Azt várják el tőled és a hozzád hasonló seggfejektől, hogy ne hangoztass olyan propagandát, ami jogosnak véli a gyűlöletet. Ne terjeszd azt a hisztériát, ami népirtáshoz vezetett.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 22:53:33

@biboldó:

Elmebeteg barátom! Ha valaki gyűlöletkeltő, mert történelmi tényeket közöl és azok a történelmi tények nem a te önképedet simogatják, akkor ki nem az? Mármint rajtad kívül?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 23:05:19

@bbjnick: Elmebeteg a történelemhamisító nénikéd. A történelmi tényeket fel kéne dolgozni, elismerni ami szarság volt és levonni a tanulságot. Amíg pl te is azon lovagolsz, hogy helyes megfogalmazás az "idegenrendészeti eljárás", addig a történelmi tényeket próbálod félrevinni. Senki nem vádol téged, a magyar népet, de Kamenyec mindenképp geciség volt. Elég lenne ebben megegyezni és meginni egy pofa sört. Ha viszont a jogosságát próbálod mindenáron igazolni, ne csodálkozz ha leseggfejeznek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 23:16:40

@biboldó:

Azzal vádolsz másokat, amit te magad teszel!

A történelem nem erkölcsi kérdés. Egy történésznek nem az a feladata, hogy erkölcsi tanulságokat vonjon le a múltból, hanem az, hogy, amennyire lehetséges, föl- és elénktárja a múlt eseményeit. Hogy te ezekből milyen erkölcsi (és egyéb) következtetéseket/tanulságokat vonsz le, az a te magánügyed, de nem várhatod el sem azt, hogy egy történész a te szád ízéhez (a te érzékenységedhez) igazítsa a történelmi tényeket, sem azt, hogy más is ugyanazt vonja le következtetésként/tanulságként a történelmi tényekből, amit te.

Épp a Mazsihisz az, ami hangulatot kelt, ha úgy tetszik, uszít, amikor érzékenységkérdést csinál Kamenyec-Podolszkból.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 23:25:11

@bbjnick: Na, ebből sem lesz közös sörözés:)
A történész tárja fel a múltat. Rendben, de ne minősítse, hogy szarság volt-e vagy csupán egy idegenrendészeti eljárás. Az erkölcsi konklúziók levonását hagyja meg a sörözőknek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.19. 23:31:48

@biboldó:

Épp ezt magyarázom! Az "idegenrendészeti eljárás" nem erkölcsi kategória, hanem államigazgatási szakkifejezés. Azok csinálnak ebből hisztériát, akik rárepültek erre és Szakályra.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.19. 23:50:22

@bbjnick: Nem követtem a kezdetektől a diskurzust, de azt hangoztattad, hogy jogos a definíció, ezért jogos volt az eljárás. Szakály is ezt próbálta sugalmazni, hiába mosakszik a zsíros állás megtartása érdekében.
Szólj, ha te nem így értelmezted, a pilsner típusú sörök jöhetnek számításba. De ahhoz le ki kellene nyilvánítani, hogy Kamenyec geciség volt, de nyugi, ez már a huszonegyedik század.
Nehéz?

sárga bögre görbe bögre nyald a seggem körbe körbe 2014.01.20. 00:09:48

@biboldó:

Akik a pragmatizmust sőt opportunizmust emelték "erkölccsé" és "vallássá", azok milyen alapon várnak mást?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.20. 00:11:03

@biboldó:

"azt hangoztattad, hogy jogos a definíció, ezért jogos volt az eljárás" --- írod.

???

Ez így teljesen történelmietlen. Ha a tatárjárásról leírom, hogy egy hódító és zsákmányszerző hadjárat volt (mert tényszerűen az volt), akkor ezzel én egyúttal jogosnak ítélem a tatárjárást? A történelemben értelmetlen felvetés a jogosság kérdése, mert megtörtént. Ha egy történészt nem hagynak tisztességesen dolgozni, azzal csak azt érik el, hogy (mint az a szocializmus évtizedei alatt történt) manipulációk áldozatává válik és ideológiai trágyalébe fullad a történelemtudomány és a történetírás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 00:14:53

@bbjnick: Rendben. A tatárjárás definícióktól függetlenül geciség volt. Kamenyec?

vantaan 2014.01.20. 02:07:42

@Mr Falafel: Kedves fogadott testvérem!
...nem baj ha nem érted. Ne rágódj Te ilyen bonyolult erkölcsi ,történelmi tényeken.
Te szerintem a tirisztoros bukó félhomálymérő működését sem érted. Bonyolult világ ez.

vantaan 2014.01.20. 02:43:54

Kár kár kár inkább ezt írom neked,minthogy bemásoljam egy katolikus pap, rendfőnök, egyetemi tanár 1938-39-es naplójának sorait a 38-as zsidó törvényekről. .... valószínű nem értenéd. S nem értené Szakály sem. .... érthetné-e Szakály (aki történész?)?

"... a törvény politikailag is végzetes tévedés hiszen örökre elveszíti a nemzet erkölcsi jogosultságát, hogy tiltakozhassék ha valahol ugyanígy bánnának a magyar kisebbséggel. ...."

Ugye nem érted s nem értené Szakály sem. S nem értenéd s nem értené Szakály sem, amit ír ez a katolikus pap, rendfőnök, egyetemi tanár .... hogy a "kereszténységet megbecstelenítő" törvényhez való viszonyuk miatt át kell értékelnie egyházához való viszonyát.
"Külön gyalázat a magyar katolicizmusra, hogy a protestáns püspökök bátrabban szóltak. ... szégyenlem magam a magyar katolicizmusért. És százszorosan fáj, hogy ehhez Schütz Antal és társa Zimányi Gyula segédkezet nyújtanak. .... és az egyház hallgat. Mindenki gyáva. Ez a borzasztó: oly kicsiknek bizonyulnak az emberek. A nagy emberek is! Nagy keresztények is!"

Kár kár kár. Nem értesz Te semmit sem. ..... és a mai magyar történész társadalom sem! Kár kár kár.
Szakály az érti .... érti a pénz szavát . .... No ezért írt Szakály idegen rendészetről.
Erkölcstelen banda.

vantaan 2014.01.20. 02:45:15

@bbjnick: .... az előző neked szólt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.20. 07:07:37

@biboldó:

Itt most (vitánk szempontjából) nem az az érdekes, hogy geciség volt-e Kamenyec-Podolszk, hanem az, hogy geciség-e, amit ma Szakállyal művelnek?!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.20. 07:23:09

@vantaan:

Jóember!

1) Honnan tudod, hogy én hogyan vélekedem a zsidótörvényekről?

2) Ugyanabban a naplóban, ahonnét idézel, néhány mondattal odébb, ez áll: "Semmi, de semmi közösséget a zsidósággal érezni nem vagyok képes. Sajnálom szörnyű sorsukat, amelybe ma jutottak, de pontosan úgy, ahogyan sajnálom a négerek amerikai üldözését vagy a szovjet áldozatait: emberi együttérzésből. Tökéletesen látom, hogy pogányság és erkölcstelenség, ami velük történik, de éppen ilyen tökéletesen látom azt a rengeteg bűnt is, amellyel kihívták maguk ellen ezt a végzetet. Semmivel sem sajnálom őket jobban, mint a maguk és mások bűneinek más áldozatait és (nagy általánosságban) mindenesetre kevésbé, mint azt a "3 millió koldust", akikkel magam is megismerkedtem Átokházán: a rettenetes szociális igazságtalanság magyar áldozatait. Ezek kétszer közelebb állnak hozzám: 1. mert magyarok; 2. mert nem tehetnek nyomorukról, ezek csak a mások bűneiért szenvednek, noha nem bűnösök velük." (A százgyökerű szív. Levelek, naplók visszaemlékezések Sík Sándor hagyatékából. Magvető Kk., Bp., 1993., 206. p.)

Csak hogy tisztán lássunk!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.20. 08:41:12

@biboldó: A bolsevikok munkatáboraiban is volt bőven zsidó, mivel a kulákok egy része zsidó volt. A bolsevikok nem tettek különbséget magyar és zsidó közt, csak jó és rossz elvtárs volt. Most is egy ilyen világ kéne.

A Mazsihisz erkölcsi kötelessége lenne, hogy az olyan tömeggyilkosokat, mint Zoltai is, kiközösítse. Legalább. Mivel nem teszi, a Mazsihisz elfogadhatatlanná válik a magyar magyarok szemében, ha ez a szándéka, ha nem. Néha nem ártana a másik fejével gondolkodni.

A kamanyeci buli a holokauszt része, ez tény. Miért baj azt mondani, hogy a holokauszt idegenrendészeti akcióban valósult meg? Miért sértő ez? Szakály tagadja a holokausztot? Mert akkor én is azt mondom, hogy egy ökör.

vantaan 2014.01.20. 09:02:09

@bbjnick: "Erkölcs (keresztényi és valamennyi filozófiai erkölcs)szempontjából alapvető bűne a törvénynek, megsérti az erkölcs alapelvét. amit nem kívánsz magadnak,te sem tedd embertársadnak"
"Magyar szempontból is itt van a javaslat végzetes tévedése : Örökre elveszti a nemzet jogosultságát,hogy tiltakozhassék, ha valahol ugyan úgy bánnának a magyar kisebbséggel. Ha az oláhok ki mondják a magyar vér nem tud asszimilálódni a románnal és ugyan úgy tesznek vele, akkor nem lesz jogunk ezen erkölcsileg megütközni."

Szakály aljassága pont az, hogy történészként ismerve pl a zsidótörvények a következményeit - kijelentésével visszahozza annak szellemiségét.
Persze ennek a rezsimnek erre van szüksége. S itt semmisül meg Szakály történészi mivoltja s lesz történészből ,tudósi mivoltját föladva rezsim-szolga. S az ilyen erkölcsi skrupulusok nélküli rezsim szolgák taszították romlásba a magyart.

vantaan 2014.01.20. 09:06:55

@Mr Falafel: Ó Kedves fogadott testvérem!
Az a "tirisztoros bukó félhomály mérő" ....mintha pozitív irányba mozdult volna ki. S ez engem nagyon nagy örömmel tölt el! De tényleg.

egyetmondok 2014.01.20. 09:56:20

@bbjnick:
Szakály azt mondja, lehet, hogy tévedett. S attól lehet tartani, hogy nem csak ebben.
Ha elolvasod az vele készített interjút, Szakály azt mondja, hogy
" Kiemelte: arról is beszélni kell, hogy a Magyarországról kialakított képpel ellentétben az itteni zsidóságot igazán attól kezdve érte jelentős veszteség, amikor a német haderő bevonult Magyarországra, s így az ország szuverenitása erősen korlátozottá vált 1944. március 19. után. " ---

miközben az Alaptörvény Nemzeti Hitvallása szerint az ország szuverenitása megszűnt. Az erősen korlátos szuverenitás és a megszűnt szuverenitás között óriási a különbség, ha az állam felelősségéről esne szó,nemde.

De mintha nem csak Szakály beszélne össze-vissza.
A belvárosi új emlékmű kapcsán Rogán azt mondta, hogy " Magyarország szuverenitása elveszett, amit csak a háború utáni választás nyomán megalakult kormány állított vissza " ---

Rogán talán nem olvasta a Hitvallás szövegét ? Mi van itt ebben az alapkérdésben, hogy tehát mi történt 44 március 19.napján a magyar állami szuverenitással ?

vantaan 2014.01.20. 10:48:39

@egyetmondok: Szakály egy rezsim-szolga és nem történész s mint ilyennek a kijelentéseit nem kell komolyan venni.
Rogán meg a Belvárosban maga az Orbáni-Orwelli rezsim.
Rogánnak a belvárosban, Orbánnak az országban Szakályra, szakályokra van szüksége.

Bolgyirev 2014.01.20. 11:00:30

@biboldó:
Kamenyec-Podolszk jogos és szükségszerű idegenrendészeti intézkedés volt!
A kitoloncoltaknak Magyarországhoz semmi közük nem volt. Galíciából szöktek át nagy számban, minden fogadási szándéknyilvánítás nélkül. Milyen elgondolás alapján szöktek ELŐLÜNK - HOZZÁNK??? Mi a MEGSZÁLLÓIK voltunk! A természetes és logikus menekülési útjuknak éppen az ellenkező irányba, tőlünk elfele kellett volna vezetnie!

1. A magyar hatóságok senkit nem küldtek a halálba, hanem jogalap és fogadószándék nélkül idetódult idegeneket toloncoltak ki.

2. Mivel a jövőbelátás képességével még ma sem rendelkezik egyik állam sem, a kitoloncoltak későbbi sorsát előre látni nem lehetett.

Megint aljas és sunyi rágalomhadjáratot indított a libsi média.
"Az csak egy idegenrendészeti eljárás volt, amikor a magyar hatóságok zsidókat küldtek a halálba", harsogja.

Igen, örököltünk sok mocskot. De azért azt nem kell eltűrnünk, hogy másokét is a mi nyakunkba öntsék!!! Remélem lesz az országnak olyan törvénye, amelyik az ilyen aljas, bizonyítatlan, sőt bizonyítottan hazug mocskolódást szigorúan bünteti fogja!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 11:00:50

@vantaan: mit nekem?

ezt kihangsúlyoznám újra:

így hiába ítélem el az ártatlanok elleni népirtást, gyilkosságot, ha a magyarok ilyet itt nem tettek.
ahol meg tettek, hideg napok, ott a Horthy bírósága halálra ítélte a 4 tisztet jogosan, megszöktek az SS-hez, tehát milyen németbarátságról beszélük? a nácik bizonyára ellenezték az ítéletet, de nem foglalkoztak velük.

mandiner.hu/cikk/20140120_szakaly_elnezest_ker_de_nem_mond_le

Bolgyirev 2014.01.20. 11:05:26

@vantaan:
Ez is egy vélemény.

Meg az enyém is:
Szakály egy tisztességes, nagy tudású történész. Karsai, Krausz és társaik, már egy pillantássall megállapíthatóan is elfogultak, a génmanipulált történelem kutatás emberei.

Bolgyirev 2014.01.20. 11:09:06

@Mr Falafel:
NEM!!! Éppen az az alapvető mocsok, hogy az ilyen, "semmiközünkhozzá" eseményeket is a mi bűnünknek próbálják beállítani.

Kamenyec-Podolszk NEM (SEM) a magyarországi holokauszt része.

egyetmondok 2014.01.20. 11:11:29

@vantaan:
Engem picit se érdekel, hogy szerinted Szakály, Rogán, vagy éppen Orbán kicsoda-micsoda, és kinek kicsodája-micsodája.
Engem az érdekel, hogy erről, hogy mi történik 1944 márciusában az állam szuverenitásával, nagyon is komoly (beosztásban) emberek miféle egymásnak ellentmondó állításokat fogalmaznak meg, miközben van egy alaptörvényi szöveg erről.

vantaan 2014.01.20. 11:14:14

@Bolgyirev: ...már egy pillantással"

Hát igen , már ha rád nézek .....

Szakály egy szar alak s nem egy pillantással állapítottam meg.

vantaan 2014.01.20. 11:16:52

@egyetmondok: .." mi történik 1944 márciusában az állam szuverenitásával, nagyon is komoly (beosztásban) emberek miféle egymásnak ellentmondó állításokat fogalmaznak meg, miközben van egy alaptörvényi szöveg erről."

Pedig mind az abból következik hogy Rogán, Orbán és Szakály is az ami.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 11:21:31

ez a szakály ez teljesen impotens, nem kér ki a "bizonyítékokra", hogy mi alapján gondolják egyesek, hogy mennyinek volt rendben a papírja. az interjú konklúziója hogy tévedett Szakály, és elnézést kell kérnie, ennyi.
legalább a kommentjeimet olvasta volna el az interjú előtt!
nem bűnös, csak tévedett - mondja maga szakály, hát megáll az eszem.

mandiner.hu/cikk/20140120_szakaly_elnezest_ker_de_nem_mond_le

nem is történész! nem is kutakodott, csak graham könyvét nézte meg, meg tán elolvasta gellértéket, ungvárit, azt mondja "nem a téma szakértője", akkor meg minek ugrál? mi ez a gerinctelenség? és se vagyok a téma szakértője, mégis meg tudom védeni a témát gerincesen , nemzeti módra, anélkül hogy lehajolnék a zsidókhoz és hamisítanám a történetet.

nagyon kemény, hogy a hír tv-be el se megy, nem is hívják, ebből látszik a kommunista gumicsont, még mindig a bolsevikok uralják a közmédiát, közéletet. az ő narratívájukat kell elfogadni mindenkinek.
még véletlenül se kerüljön értelmes ember a tévébe, újság közelébe!

Bolgyirev 2014.01.20. 11:22:56

@biboldó:
Kamenyec-Podolszkot magyar geciségnek beállítani a geciség.
Főleg a DEBOG (Deportáltakat Gondozó Országos Bizottság) oldalán olvasható, az eseményeket átélt tanú beszámolójának ismeretében:
"Több ezren kerültek Sztanyiszlavba. Az ukrán lakosság már a Vörös Hadsereg kivonulása után rátámadt a zsidókra, de ekkor a magyar hadsereg még megakadályozta a pogromot. A tömegmészárlások akkor kezdődtek, amikor július végén a németek átvették a város ellenőrzését."

Kamenyec-Podolszk zsidó hülyeség (miért nem az ellenség elől, keletre menekültek?), és ukrán-német geciség volt.

Bolgyirev 2014.01.20. 11:24:22

@vantaan:
Ez is egy vélemény. De csak vélemény.

Alfőmérnök 2014.01.20. 13:09:09

@Valóraváltógép: Van megoldás! Például, hogy semmilyen nicken nem jelentkezel be, és abbahagyod a kommentelést. Nem muszáj részt venni ebben a játékban.
De ha úgy döntesz, hogy részt veszel, akkor benne van a pakliban az is, hogy esetleg lehánynak, vagy a szádba hugyoznak.
Tudod, ha a Doom nevű játékkal játszol, akkor sem csodálkozol rajta, ha lőnek rád. Pláne nem teszel feljelentést, ha valaki kinyírta az avatarodat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.20. 14:02:09

@egyetmondok:

Megnéztem a Szakállyal készült ATV-s beszélgetést. Világosan fogalmaz: ha vannak bizonyítékok arra, hogy a magyar hatóságok úgy utasítottak ki a Kárpátalján tartózkodó hontalanokat, hogy tudták, hogy lemészárolják őket, akkor beismeri, hogy tévedett. Ez történészi hozzáállás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 14:53:15

@vantaan: ha valahol ugyanígy bánnának a magyar kisebbséggel"

melyik magyar állampolgárnak nincs szlovák vagy román állampolgársága?

vantaan 2014.01.20. 15:31:06

@tesz-vesz: "melyik magyar állampolgárnak nincs szlovák vagy román állampolgársága?"

Magyarázd meg mit is akartál ezzel? S ha van egy romániai állampolgárnak magyar állampolgársága akkor logikád szerint a románok jogosan akár egy idegen rendészeti eljárás keretében pl elvehetik ingóságait és kitelepíthetik? ....vagy mi akar lenni felvetésed?

Dzsentrisvihák 2014.01.20. 15:37:01

@tesz-vesz:

Hát, én nem mondanám kifejezetten filoszemitának. Az tény, hogy nem pocskondiázza direkte a zsidókat, de elég jól leleplezi őket. Akárcsak mondjuk Kosztolányi Aranysárkánya. A fő célja egyik regénynek sem a zsidók kipellengérezése, vagy a vörösterror bemutatása, de aki tud olvasni a sorok között, az látja, hogy egyik mű sem pozitív kicsengésű velük szemben.

Bell & Sebastian 2014.01.20. 15:43:38

Ezt a csontot már alaposan leszopogattuk (egypárszor), amiről (a jelek szerint) Turul mit sem tud, ezért most jól megmondta. Csak semmi tényt kérem, elvégre magyarok vónánk, nem is holmi... miegymások.

A faszér nem rajzol felhőcskéket az ilyen a Közmunkás Akadémiján ahelyett, hogy feszt ideírogat. Ajvé!

Az agymosás (kísérletének) is vannak fokozatai, az ennyire primitív más sehol sem dívik. Vannak (boldogabb) helyek a világban, ahol már fordult a trend, próbálják óvatosan visszacsinálni.

De itt (kérem szépen) megállt az idő! Forró vizet a kopaszra!

vantaan 2014.01.20. 15:45:16

@bbjnick: "Világosan fogalmaz: ha vannak bizonyítékok arra, hogy a magyar hatóságok úgy utasítottak ki a Kárpátalján tartózkodó hontalanokat, hogy tudták, hogy lemészárolják őket, akkor beismeri, hogy tévedett. Ez történészi hozzáállás."

Szerinted akkor ezek szerint pl. a németek kitelepítése az természetesen "jogos" volt s még le sem mészárolták őket?! ....vagy a felvidéki magyarok kitelepítése 45 után az is jogos volt?

Ez a "történészi" hozzáállás maga az emberi szarság! Az emberi erkölcs teljes hiánya. Ezért csak egy szar ember Szakály s nem történész.

..... más. Először csak egyéni pillanatnyi elmezavarnak, meggondolatlanságnak gondoltam részedről amit a "Kádár" segglyukából való előbújásról írtál. De bebizonyítod ,hogy igazad van! S nem holmi elszólás volt részedről. Kár, kár, kár.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 15:49:08

@bbjnick: hebeg-habog ez gerinctelen senkiházi. még azt se cáfolja hogy mészáros antónia azt mondja, hogy "egyesek szerint nemcsak ukránok és németek, de magyarok is irtották őket"
még azt is elmondja szakály, hogy "egyesek szerint a magyarok tudtak arról mi lesz a zsidókkal", TUDTAK! hát megáll az eszem, ettől a balektól.
teljesen idióta

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 15:56:17

@vantaan: ezt mondom, hogy pont nem ezt történt, a többségnek nem volt semmilyen papírja, kb 10 % lehetett rendes , de ez is gondolom csak a "hiteles tanúvallomások" alapján rekonstruálódhatott.
ezt a 10 %-ot meg mennyivel kultúráltabb kitoloncolni, mint kiirtani? tudod irtották ám a magyarokat is a románok, a szerbek is a magyarokat, baltával csapták le a fejüket a civil nőknek, gyerekeknek is, csak azért mert magyar, kitaposták a terhes magyar nőkből a gyereket csak azért mert magar, ezt csinálták a szerbek, igen, azt gondolom, sokkal kulturáltabb és humanistább kitelepíteni őket.

egyszer mintha már megbeszéltük ezt nem?
mindenen kétszer kell átrágni magunkat?

Bell & Sebastian 2014.01.20. 15:56:33

@Valóraváltógép: Nem segít, mivel légnyomásos a csávó. Ha sok ideje van, nyúzza meg és terítse ki a bőrét ágyelőnek, bár még döglötten is harap a szemüveges végén.

Irodalmi előképét Dosztojevszkijnél keresse, esetleg Cseh Tamásnál, ha az előbbi már untatná.

Helyi nevezetesség, a katasztrófaturizmus elsődleges célpontja.

közösperonos átszállás 2014.01.20. 16:22:02

@Alpharius: "Nincs olyan, hogy székelyek, Gyurcsány Ferenc világosan megmondta anno, hogy ők 23 millió román!"

Link?

(Csak viccelek, tudom, hogy nem lesz.)

egyetmondok 2014.01.20. 17:39:58

@bbjnick:
Az lenne történészi hozzáállás, hogy bizonyítani illik, hogy ki miről tudott ? Hogy milyen felelős magyar államigazgatási embernek,vezetőnek,stb mi volt akkor a fejében,mint tudás ?

Már bocs, ez nem történészi hozzáállás, ez nonszensz.
Szakály pont hogy erkölcsi ítéletet alkot, az pedig, ha eddig jól értettelek téged, nem a történész feladata.

vantaan 2014.01.20. 18:08:32

"Kellér Andor írja rajongásig szeretett Szomory Dezsőjéről, az író (és sok ezer sorstársa) életének egy nehéz pillanatáról az alábbiakat: És aztán különös idők jöttek: igazolni kellett állampolgárságot, honosságot, benyújtani születési bizonyítványt. Szomory ősei legalább kétszáz év óta éltek Magyarországon, de nem tudta igazolni, mert egyetlen hivatalos papirosa nem volt. ... Vállat vont: "Nincs igazolásom. Mindenki tudja, ki vagyok." Emil [Szomory fivére] kétségbeesett: "Dezsőkém, deportálnak, elvisznek Kamenyec Podolszkba." Nem zökkent ki: "Ott még úgysem jártam. Szép város?"

Kellér Andor írja rajongásig szeretett Szomory Dezsőjéről, az író (és sok ezer sorstársa) életének egy nehéz pillanatáról az alábbiakat:

És aztán különös idők jöttek: igazolni kellett állampolgárságot, honosságot, benyújtani születési bizonyítványt.

Szomory ősei legalább kétszáz év óta éltek Magyarországon, de nem tudta igazolni, mert egyetlen hivatalos papirosa nem volt. ...

Vállat vont: "Nincs igazolásom. Mindenki tudja, ki vagyok." Emil [Szomory fivére] kétségbeesett: "Dezsőkém, deportálnak, elvisznek Kamenyec Podolszkba." Nem zökkent ki: "Ott még úgysem jártam. Szép város?"

Hogy miről is van szó, csupán sokkal később, jó másfél évtizede derült ki számomra. Ekkor került kezembe Szirtes Zoltánnak - Szirtes András filmrendező édesapjának - Temetetlen halottaink / 1941 / Körösmező, Kamenyec-Podolszk címmel 1996-ban magánkiadásban közzétett dokumentumgyűjteménye. A szerző szerencsés túlélője volt annak, amit a kötet írásaiban többen is "magyar kisholokausztnak" vagy "magyar előholokausztnak" neveznek. Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak". Innen aztán, úgymond, "eredeti lakóhelyükre", az időközben "felszabadult" (értsd: német és magyar megszállás alá vett) Ukrajnába, közelebbről a nyugat-ukrajnai Kamenyec-Podolszkij (ez a hivatalos névalak, ez a forma olvasható a budapesti gyűjtőhelyként szolgáló Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga falán elhelyezett emléktáblán is) térségébe toloncolták őket. Itt már javában működtek az SS keretében működő, elsősorban zsidóirtásra profilírozott Einsatzgruppék, mozgó kivégzőosztagok. Ezek végeztek - kollaboráns ukrán "policájok" és !!!! egy honvéd utászalakulat !!! közreműködésével - a "kamenyec-podolszkiji mészárlás" néven hírhedtté vált akció során 26 600 személlyel (ez az adat áll Franz Jaeckeln tábornok jelentésében az augusztus 27-28. során végrehajtott tömeggyilkosságról).
Az áldozatok közül körülbelül 16-18 000 Magyarországról kitoloncolt zsidó volt, a többiek helybeliek.

Szirtes Zoltán könyvéből persze más tanulságok is adódnak. Például az, hogy a szabálytalanul meghalt - legyilkolt - ezrekre a háború után évtizedekig nem volt ildomos emlékezni. De Szirtes igyekezete - nyilvánítsák népirtásnak az esetet, állapítsák meg az ügyben szabadon, mindenféle külső nyomástól vagy kényszertől mentesen eljáró magyar hatóságok teljes felelősségét, nevezzék meg a bűnösöket, és állítsanak emlékművet az áldozatoknak - még a kilencvenes évek elején is zátonyra futott a magyar hivatalosság jogi formulákba kapaszkodó kelletlenségén. (2009-ben végül emlékművet állítottak az áldozatoknak Kamenyec-Podolszkijban - civil kezdeményezés keretében, a Wesley János Lelkészképző Főiskola és a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség igyekezetéből.)"

Bolgyirev 2014.01.20. 18:12:40

@biboldó:
A holoról nem lehet mondani csak azt, amit a törvény előír.
Így könnyű....

Alfőmérnök 2014.01.20. 18:16:55

A történelem"tudomány" szart sem ér, mint tudomány. Itt kezdődnek a problémák.

Bolgyirev 2014.01.20. 18:18:07

@vantaan:
Ez a gumicsont. Elmondhatod százszor, akkor is csak egyet ér. És ezt Szakály nem is cáfolta.

Alfőmérnök 2014.01.20. 19:32:04

@Bell & Sebastian: Buzikám, engem már tanítanak az egyetemen (aristo), neked ehhez még tápolnod kell egy picit.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 19:33:54

Visszaolvastam a termést, remélem nincs kétség, hogy mindenre van válaszom. Viszont visszaolvastam magamat is, és baromira meg vagyok elégedve. Úgy tűnik, az újonnan beszerzett pálesz jó anyagnak bizonyul.
Tehát nem szó szerint, de idézném önmagamat: "a történelmi tényeket fel kéne dolgozni és meginni egy pofa sört"
"senki nem vádolja a mai nemzedéket, sem a magyar népet, de el kéne ismerni, hogy ami szarság volt, az szarság volt, de nyugi, ez már a huszonegyedik század"

Tisztelettel kérdem minden versenyzőtől: van remény valami ilyesminek eléréséhez? Ha igen, mi módon? Ha nincs, miért? Etc?

vantaan 2014.01.20. 19:50:03

@biboldó: "a történelmi tényeket fel kéne dolgozni és meginni egy pofa sört"
"senki nem vádolja a mai nemzedéket, sem a magyar népet, de el kéne ismerni, hogy ami szarság volt, az szarság volt, de nyugi, ez már a huszonegyedik század"

Tökéletes a meglátásod!

S az egész rohadt komcsi Szakály féle történet írással az a baj hogy nem képes elismerni azt ami szarság volt. Sőt néhányan még abból élhetnek hogy a szart próbálják takargatni, besöpörni az ágy alá. .... vagy rászarnak a nagy magyar történelem asztalára (Szakály, Tökéczki, Smidt Mariska és a többi komcsi)

A pálesz igazzá tesz -mondta valaki magába s ezt sajnos nem hallotta meg senki, pedig sok igazság van odaát!

Bolgyirev 2014.01.20. 19:50:14

@biboldó:

Cseroki bölcselete jut az eszembe: A maszturbálás egy formája. :-)))

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 19:52:20

@Bolgyirev: Az hát, miként az összes többi szarrágás is.
De legalább talán nem a már unalomig megszokott:)
Meg talán....

Bolgyirev 2014.01.20. 19:57:36

@vantaan:
Te már ne igyál több páleszt! Szakály, mint komcsi!

vantaan 2014.01.20. 20:00:11

@Bolgyirev: Szakály vérkomcsi! Nem tudsz Te semmit.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 20:00:30

@vantaan: Nem kedvenc elfoglaltságom, ezért nem sokat, de kutattam már levéltárban. Kizárt dolog, hogy az önjelölt jól fizetett történészek mint pl szakály is, ne tudnának utánanézni hiteles forrásoknak. Valóban lehetne némi tisztább kép, de úgy látszik, nem cél. Itt elbaszakodhatunk pro-kontra, de hivatásosoktól nevetséges ez a "ha hiteles forrásokból kiderül, akkor bocsánatot kérek" féle nyavalygás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 20:02:22

@Bolgyirev: A nagy törzsfőnöktől én a "virtuális faszverde" változatra emlékszem. Mindkét verzió bölcs.

Valóraváltógép 2014.01.20. 20:03:19

@Bell & Sebastian: Maga itt az egyetlen emberséges ember, már éppen reklamálni akartam, hogy milyen érzéketlen dögök teccenek lenni a többiek.

Szóval ágyelő? Meg harap? Akkor bizony el kell ásni. Persze csak élve, mert humánusak vagyunk.

Bolgyirev 2014.01.20. 20:05:54

@vantaan: Dehogynem. Például, hogy egy okoskodó, tudatlan kis jesivatojás vagy, akiben a szorgalom a hülyeséggel párosult. Amit itt Összehordtál kicsim.... Az semmi más, mint személyeskedés, saját meglátás dogma szintre emelése, guglibúvárkodás, és ollózás. Kevés...

Bolgyirev 2014.01.20. 20:10:09

@biboldó: Szokásodhoz híven megint fordítva ülsz a lovon. Ráadásul most még csálén is!

Nem Szakálynak van bizonyítási körtelessége, hanem a minket tömeggyilkossággal vádolóknak.

Mindeddig egy szál bizonyíték sincs arra, hogy a kitoloncolás elrendelése és végrehajtása, a később bekvetkező pogrom ismeretének birtokában történt.

vantaan 2014.01.20. 20:11:03

@Bolgyirev: No mit találtál Szakályról? pl. ......

vantaan 2014.01.20. 20:16:58

@Bolgyirev: "Itt már javában működtek az SS keretében működő, elsősorban zsidóirtásra profilírozott Einsatzgruppék, mozgó kivégzőosztagok. Ezek végeztek - kollaboráns ukrán "policájok" és !!!! egy honvéd utászalakulat !!! közreműködésével - a "kamenyec-podolszkiji mészárlás" néven hírhedtté vált akció során 26 600 személlyel (ez az adat áll Franz Jaeckeln tábornok jelentésében az augusztus 27-28. során végrehajtott tömeggyilkosságról)."
No cáfold! Szakály sem cáfolja.
S egy történésznek mi lenne a feladata? ....pl kutatni annak a honvéd utászalakulatnak a ténykedését akik egyes történészek szerint részt vettek ebben a mészárlásban. S cáfolni ha van mit ....de tényekkel!
Szakály nem kutat hanem hamisít, mint a komcsik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 20:17:08

@Bolgyirev: Te meg a döglött lovat rugdosod. Szakály általa is elismerten valós dokumentumok ismeretének hiányában állított valamit, amit bizonyítékok láttán hajlandó korrigálni. Ki a túrónak kellene a bizonyítékról gondoskodni, ha nem a történész szerepében tetszelgő megélhetési okostojásnak?

Bolgyirev 2014.01.20. 20:26:53

@vantaan:
Mi a francot cáfoljak te agyatlan???

Bolgyirev 2014.01.20. 20:36:57

@biboldó:
Majd az Agymenetelőn elolvashatod ki a történész szerepben tetszelgő megélhetési okostojás.

1987-től Szakály is és én is rendszeresem jártunk Kéri Kálmánhoz a lakására hazafiságot tanulni, amikor Karsai, és Krausz még Aczél elvtárs csicskái seggében forgatták a nyelvüket.

Bolgyirev 2014.01.20. 20:40:43

@biboldó:
Szakály azt állította egy sosem létezett helyzetről (a kitoloncoltatók tudták, hogy majd pogrom lesz), hogy annak létezése nem bizonyított.

Szerinted neki kéne bizonyítani, hogy ami nem létezett, az tényleg nem létezett???

vantaan 2014.01.20. 20:45:39

@Bolgyirev: Ugy látszik szegény Kéri Kálmán nem tudta hazaszeretetre tanítani Szakályt. ...pedig ha megtanítja? Pedig még a középiskolai tanár papája is taníthatta volna "hazaszeretetre". ....de hát nem volt egy fogékony ember ezek szerint.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 20:50:07

@Bolgyirev: Rendben, oda is benézek. Szakály ettől még vidáman lehet megélhetési okostojás. Saját maga vallotta be, hogy állított valamit, amire nem volt hiteles forrása. Visszavonta, bocsikázott, "ha.."-ra hivatkozott. Szóval egy hitelesnek látszani akaró valaki nem viselkedhet így. Ha mégis megtette, maradt vagy átvedlett megélhetési okostojásnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 20:52:03

@vantaan: remélem észrevetted, hogy válaszoltam rád.
itt:@tesz-vesz:

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 20:56:06

@Bolgyirev: Szakály azt állította, hogy csupán egy idegenrendészeti eljárásról volt szó...

Túrót, tényleg nem kezdem elölről a szarrágást, ha úgy tetszik virtuális masztit.
Szerinted lehetséges az elmozdulás valami feldolgozásféleség felé?

Bolgyirev 2014.01.20. 20:56:35

@biboldó:
Még semmi új nincs ott. Sőt! Addig variáltam hogy videókat tegyek be, aztán hogy kivegyem őket, hogy a végén sikerült végleg törölnöm a donos, meg a kutasásos posztot.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:01:47

@Bolgyirev: Oké, görcsölj, az is felér egy félresikerült masztival:)

Bolgyirev 2014.01.20. 21:01:55

@biboldó:
Kizártnak tartom hogy én más álláspontra jussak. Tökéletesen azonos a véleményem Szakállyal. Én őt még túl engedékenynek, puhánynak is tartom.
MI AZ HOGY ELNÉZÉST KÉR??? MIÉRT???
Hofival: Aki megsértődik, sértődjön meg!!!
Az Öreg ezért most nagyon lebaszná!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:06:52

@Bolgyirev: Nem az álláspont megváltoztatása a tét, hanem valamifajta túllépés. A "nyugi, ez már a huszonegyedik század" szemlélet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:10:40

@biboldó: Ja, és szakály kért elnézést. Az, hogy őszintén vagy megélhetési okostojás mivoltából, nem az én balhém. Ha megnyugtat, én nem fogok sem elnézést kérni, sem álláspontot változtatni. Egy sörrel lekísért kóserszilva más kérdés, ha .....

Bolgyirev 2014.01.20. 21:14:59

@biboldó:
Ezt éppen te mondod???
Minden héten holokauszt rendezvény van, minden sarkon holokauszt emlékizé áll, a zsidó szervezetek lépten-nyomon tiltakoznak, követelnek, elvárnak....

Lásd, jelen vita témája.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:24:58

@Bolgyirev: A túllépés nem azt jelenti, hogy el kell mindent felejteni. Többek között olyasmit is, ha már az együttérzés lehetetlen, legalább ne provokációként értékelődjék ha bárkik megemlékeznek tragédiájukról. Nem biztos, hogy bűntudatkeltés a céljuk, nem szükséges azonnal túlreagálni olyasmikkel, hogy jogos volt, megérdemelték meg hasonló faszságokkal. Merthogy lehet rágni a szart, de mindenképp geciség volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2014.01.20. 21:32:33

@biboldó: Most megnéztem magamnak ezt a Szakályt. Jézusom! Na, mindegy, a véleményem amúgy sem fog megváltozni a magyar tudományos élettel kapcsolatban. Az MTA-ban nincs egy ember sem, aki odavaló lenne. Nincs már olyan, hogy tudományos gondolkodás, csak dogmatista zsolozsmák vannak.

Bolgyirev 2014.01.20. 21:42:42

@biboldó:
Bazmeg! :-)))
Nem lesz itt, soha semmiféle túllépés!

Elkezdtem írni egy hozzászólást, hogy megemlékezés szabadsága, meg részvét, együttérzés, meg csupa ilyen szivárványos szarságot. Aztán elértem a hozzászólásod végére, és szinte elszégyelltem magam. Miket írok én itt egy engem magyarságomért legeciző zsidónak? (Ne mondd, hogy nem nekem írtad, mert én teljesen egyetértek azzal az intézkedéssel, indokoltnak tartom, az amiatt a meghozóira megfogalmazott vádakat igazságtalannak, az indokaikat aljas, számító hazugságnak tartom, tehát ha nekik, akkor nekem is "jár".)

Hát a lófasztot!

Semmiképp nem volt geciség!!! Geciség, geciségnek beállítani!!!

Megyek jóccakra!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:43:32

@Mr Falafel: A fő gond az, hogy semmi "tudományos" csak aktuálpolitikai szempont. Lehetséges, hogy van néhány jobb sorsra érdemes koponya - felőlem akár Szakály is lehet ilyen - de belekurvultak a nagy büdös megélhetési okostojás szerepbe. Merthogy egyéb lehetőség nem lévén...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 21:47:23

@Bolgyirev: Megafaszomat a mimóza lelkivilágokba. Holomegemlékezésekről beszéltél. De rendben, geciség volt Kamenyec is.

Bolgyirev 2014.01.20. 21:53:52

@biboldó:

A holokauszt geciség, nemzetrombolás volt.
De nem tartozik minden, ma a holokauszt körébe sorolt esemény tartozik valóban oda. Például Kamenyec-Podolszk sem. Ahogy anumerus vlausus sem volt zsidótörvény, és nem is ellenük irányult.

Így jó? :-)))

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 22:06:32

@Bolgyirev: Nem jó.
A holokauszt, Kamenyec geciség volt, a numerus clausus meg egyértelműen a zsidók kirekesztése céljából született.
Más kérdés, hogy volt a geci. A megszállók, a "magyar", a nép, a közigazgatás? És a mai generációk érzékenysége, azonosság vállalása, szerecsenymosdatása, feldolgozási képessége. A tét nagyjából hasonló az itteni baszakodásokhoz. Vagy örökösen ismétlődik a szarrágás, netán van-e lehetőség a túllépésre. Ami nem jelentene feltétlen fejlődést, de legalább nem a már szokásos sémák szerinti...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 22:14:49

@biboldó: Jav. "más kérdés, hogy ki volt a geci"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.20. 22:27:04

@Bolgyirev: hofi most károgna, hogy horthyfasiszták lehetnek történészek

Alfőmérnök 2014.01.20. 22:49:13

@Bolgyirev: Formálisan nem zsidótörvény volt az NC, de a törvény megalkotóinak szándéka szerint a zsidóság ellen irányult (egyébként szerintem sem volt olyan botrányos dolog, de önbecsapás azt mondani, hogy nem az volt a célja, a zsidók arányát csökkentsék a felsőoktatásban).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 05:29:25

@vantaan:

Hogy jön ide a "jogosság"? Össze-vissza beszélsz. Orvos mikor látott utoljára?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 05:40:08

@tesz-vesz:

Szakály ellen embervadászat folyik. Teljesen mindegy, hogy mit mond, a szokásos klisé szerint próbálják ellehetetleníteni. Te leállnál egy M*száros Ant*niával történészvitát folytatni?:-] Persze, hogy hebeg-habok Szakály, mert majd szétkúrja az ideg és még csak helyre sem teheti a vele szórakozó luvnyát, mert épp arra megy ki a játék, hogy (személyében) kompromittálja magát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 06:20:06

@egyetmondok:

Úgy látom, ez a probléma messze meghaladja a te képességeidet!:-(

Amikor Szakály "idegenrendészeti eljárásról" beszélt, akkor azt a terminológiát használta, amivel egy ilyen eljárást illetni szoktak.

Tudod hogyan zajlott "Kamenyec-Podolszk"? A magyar hatóságok összegyűjtötték a hontalanokat, (megfelelő) dokumentumokkal nem rendelkezőket, elszállították a Dnyeszterhez és ott útjukra engedték őket: magyarul kitoloncolták. Olyannyira nem állt szándékukban megsemmisíteni őket, hogy pld. még az őket zaklató, veszélyeztető ukrán milicisták ellen is fölléptek, lefegyverezték azokat. Amikor pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar megszálló erőket felváltó németek módszeresen mészárolják a kitoloncoltakat, akkor nem csak a kitoloncolásokat állították le, hanem a belügyminiszter utasításba adta, hogy vissza kell őket magyar területre engedni. Azaz, a magyar hatóságok idegenrendészeti célzattal tették, amit tettek. Szakály azt mondja, hogy ha egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a magyar hatóságok tudatában voltak, amikor a kiutasításokat végezték, hogy ott (odaát) a módszeres kivégzés vár a kiutasítottakra, akkor eljárásuk túllép az idegenrendészeti kereteken. Ez nem erkölcsi kérdés, hanem fogalmi.

vantaan 2014.01.21. 08:29:39

"Itt már javában működtek az SS keretében működő, elsősorban zsidóirtásra profilírozott Einsatzgruppék, mozgó kivégzőosztagok. Ezek végeztek - kollaboráns ukrán "policájok" és !!!! egy honvéd utászalakulat !!! közreműködésével - a "kamenyec-podolszkiji mészárlás" néven hírhedtté vált akció során 26 600 személlyel (ez az adat áll Franz Jaeckeln tábornok jelentésében az augusztus 27-28. során végrehajtott tömeggyilkosságról)."

Mit keresett ott a honvéd utász alakulat? ...s valóban ott volt-e? Gyilkoltak-e honvéd utászok? Tudták-e a honvéd utászok s így a magyar honvédség vezetői is hogy mi folyik Kamenyec podolszkban? (több napig tartott a mészárlás!)

Szakály ha történész lenne ezekre keresné a választ! ...de Szakály csak egy szar ember aki politikai ráhatásra átírja történelmünket! S ezzel meggyalázza nemzetünket!

Bolgyirev 2014.01.21. 09:24:54

@vantaan:
"de Szakály csak egy szar ember aki politikai ráhatásra átírja történelmünket! S ezzel meggyalázza nemzetünket!"
De dumaaaa!!! :-)))

Az, hogy Magyarországon élsz (ha egyáltalán itt élsz, és nem a sivatagban), magyar állampolgár vagy (ha egyáltalán az vagy), még nem tartozol a magyar nemzethez.
De csak próbálkozz tovább!
Shalom!

vantaan 2014.01.21. 09:29:17

@Bolgyirev: Mi a gondod betelepült?
Nem lophattál még eleget?
Mi a közöd neked a magyarsághoz vagy a magyar történelemhez csicska?

Bolgyirev 2014.01.21. 09:30:37

@vantaan:
Az utászalakulat esetleges ottléte, pláne közreműködésére esetén a Krausz, Karsai féle "történészek" már régen teleájvékolták volna a világot.
De még most se késő! Uccu!!! Keressenek rá bizonyítékot. De ne egymásra hivatkozzanak!!! Mert hogy az a szokásuk.

Bolgyirev 2014.01.21. 09:34:19

Na! Ez aztán az elemző tanulmány értékű érvelés!!!

vantaan 2014.01.21. 09:37:52

@Bolgyirev: Mi a gondod betelepült?
Nem lophattál még eleget?
Mi a közöd neked a magyarsághoz vagy a magyar történelemhez csicska?
No húzz vissza oda ahonnan ide pofátlankodtál lopni bozgor!

egyetmondok 2014.01.21. 10:36:05

@bbjnick:
Az itt a kérdés, és nincsen is több, nem is lehet más,mint hogy ennek a kitoloncolásnak az erkölcsi elítélhetőségéhez állnak-e rendelkezésre bizonyítékok arra nézvést, hogy a magyar állami hatóságok tudták, vagy sem,hogy a kitoloncoltakat a kitoloncolást követően elpusztítják ?

Nem elegendő ennek az eljárásnak a súlyos erkölcsi elítéléséhez az, hogy kitoloncolták őket ? Olyanokat toloncol ki a Magyar Királyság állami adminisztrációja, akik hozzá menekülnek, az életüket féltve. A "Mi lett volna,ha tudták volna ?" kérdés vicc,szóra,vitára sem érdemes.

(Nem elegendő a Magyar Királyság törvényhozása alig elhihetőn súlyos erkölcsi megroppanásának vitathatatlan megállapításához az, hogy egy szuverén állam törvényhozása büntetőjogi tényállást csinál zsidó és nem zsidó szerelmi kapcsolatából,és mindezt a 20.század közepén ?)

" Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. " --- mondja a poszt szerzője, amivel egyetértek, persze úgy, hogy én szívesebben maradnék az elsőnél, az állami felelősség maszatolásánál. Szakály mégse gazember.

És természetesen semmiféle fogalmi vita itt nincsen:-)) Itt csak és kizárólag erkölcsi ítélethozatal zajlik, s ebben tények, adatok, fogalmak, stb, simán "csak" a hivatkozási alapok, de persze igen lényegesek.

Te is,én is, Szakály is, a poszt szerzője is erkölcsi ítéleteket fogalmaz meg. (Ki vádol, ki felment, ki finomabban, ki erőteljesebben.)

Nincsen ezzel semmi baj egyébként, nagyon jó, hogy ez most szabadon mehet, és nagyon nagy baj, hogy egy fél évszázadon át nem mehetett szabadon, s ha akad is baj, az a szóhasználatok, indulatok környékén kereshető, de, hát Istenem, Szabó Dezső azt mondta a két háború közötti korról, hogy " Bethlen-Klebelsberg-Horthy görénykurzus"..., na, hát ha őt is elragadta olykor az indulat, akkor lehet ezen csodálkozni ? Aligha.

Bolgyirev 2014.01.21. 10:52:46

@Alfőmérnök:
Véleményed tökéletes példája a félévszázados, krauszos-karsais történelemhamisítás romboló hatásának.

Valóban, kellő rosszindulat, vagy/és hazug történetírás eredményeként így is lehet látni a numerus clausust.
Igen, a zsidókat hátrányosan érintette, tehát ilyen értelemben tényleg lehet zsidóellenes intézkedésnek beállítani. (Ebből aztán érdekelt médiumokban rögtön a gettósítás, a bevagonírozás, a gázkamra szokott következni...)

A valós helyzet az volt, hogy a törvény célja a Trianon után, a csonka országba menekült nagy számú diplomás által okozott helyzet rendezése volt és mindenkire egyformán vonatkozott. (Az egyetemeken még mindig a háború előtti - tehát túl nagy - számban iskolázták be a hallgatókat.) Tehát nem "zsidókat érintő korlátozások", hanem MINDENKIRE EGYFORMÁN vonatkozó szabályok voltak. (Más kérdés, hogy egyesek szerint ez már antiszemitizmus.)

Egyébként a magyar szélsőjobbos, fasiszta mentalitás termékének tulajdonított numerus clausussal kapcsolatban jó tudni, hogy az első világháború idején a magyar kormányzattal azonos indíttatásból vallási és faji alapú felvételi szabályokat vezettek be a legnevesebb amerikai egyetemeken is, Harvard, Columbia, Cornell, Yale, Boston University stb...
És hogy az ötletgazda nem "széljobbant" magyar politikusok, hanem (nem biztosan csak valószínűsíthetően éppen az amerikai a példán "megokosodó), az akkor már Amerikában élő liberális zsidó Jászi Oszkár volt.

A numerus claususban, (hivatalos néven: 1920 : XXV. TÖRVÉNYCIKK) egyetlen szóval sem történik utalás a zsidóságra vagy bármilyen más vallási, etnikai kisebbségre. A szöveg az “ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszámáról” szól. A törvény a széles körben terjesztett és a köztudatban mára elterjedt hazugsággal ellentétben pedig nem a felső, hanem az alsó határt jelöli ki!!! VAGYIS AZ EGYES SZÁRMAZÁSÚ HALLGATÓKNAK NEM A MAXIMUMÁT, HANEM A MINIMUMÁT HATÁROZZA MEG, az arányszám kilenctizedében. A zsidó hallgatók sokat emlegetett 6%-os aránya (ekkora volt a zsidóság teljes népességhez viszonyított aránya) tehát nem a plafon volt, hanem a kötelező minimum!!! A felsőoktatásban tanuló zsidó hallgatók aránya pedig valamivel 20% fölött volt. Vagyis, 3-4 szer nagyobb részt kaptak a tortából, mégis antiszemita szellemiségű a numerus clausus!!!

"...arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók közt lehetőleg elérje az illető népfaj vagy nemzetiség országos arányszámát, de legalább kitegye annak kilenctized részét."

Na ezért van szükség a történetírás felülvizsgálatára, Veritasra , Szakály Sándorokra!

Alfőmérnök 2014.01.21. 10:55:58

@Bolgyirev: Balfasz, erről már volt itt egy hosszú vita (most nincs kedvem kikeresni, de ha kell majd, megteszem), szénné égtek azok, akik a te álláspontodat képviselték.
Természetesen bizonyítékok is vannak, pl. országgyűlési jegyzőkönyv (forrás: Gyurgyák könyve), másról sem szólt a vita, mint a zsidókérdésről.

Alfőmérnök 2014.01.21. 11:01:57

@Bolgyirev: "A törvényjavaslatot szeptember 2-án kezdte tárgyalni a nemzetgyűlés. A törvénytervezet előadója, Usetty Ferenc azt hangsúlyozta, hogy a törvény elsődleges célja a - társadalmi szempontból veszélyes - "szellemi proletariátus" kialakulásának megakadályozása, de a törvénytervezet nem irányul egyik vallási felekezet ellen sem, s nincs agresszív, csupán defenzív éle. Ennek ellentmondott az előadónak azon kijelentése, miszerint az értelmiség felduzzadásának elsődleges oka a zsidóság egyetemekre "tódulása" volt, továbbá, hogy az egyetemek csak olyan embereknek adhatnak képesítést, akik tradícionális magyarságához semmi kétség nem férhet. Ezek után a beterjesztő miniszter, Haller István kapott szót, s ő azzal kezdte felszólalását, hogy elődei gyakran szem elől tévesztették a "salus rei publicae suprema lex esto" elvét. Azaz, azért, hogy igazi liberálisnak és haladónak látsszanak, gyakorta koncessziót tettek a doktriner liberális elv javára és a magyar szempont rovására. A miniszter elsősorban tudósokat várt az új törvénytől, de - mint mondotta - "nem Piklereket, nem Jászaikat, nem Alexandereket; nem olyanokat várunk, akiknek legfőbb törekvése abban merül ki, hogy lerombolják azt, amin építeni kellett volna tovább, nem olyan tudósok kellenek nekünk, akik a szociológiából közvetítenek, de csak azt, ami dekomponáló, ami romboló, csak azt közvetítik, ami nemzettagadó érzéseket és lázadó hajlamokat nevel, azonban nem közvetítik azt, ami konstitutív erejű, nem közvetítik azt, ami alkotásra képes, nem közvetítik azt, ami a különféle foglalkozású társadalmi osztályok összeegyeztetésére, az ellentétes érdekek kiegyenlítésére, vagyis a társadalmi békének a megteremtésére volna alkalmas. Nekünk tudósok kellenek, tisztelt Nemzetgyűlés, akik elsősorban a magyar talajban, a magyar történelemben, a magyar lélekben kutassanak, akiknek az legyen a céljuk és feladatuk, hogy azt, ami a magyar földben, a magyar lélekben, a magyar históriában kincs és értékes, azt derítsék fényre, azt fejlesszék tovább, azt mutassák meg a külföldnek. Nem olyan tudósok kellenek nekünk, akiknek legfőbb céljuk, hogy idegenben keletkezett elméleteket erőltessenek rá a magyar nemzetre, hanem megfordítva, akik a magyar lélekből kitermelt igazságokat akarnak elismertetni a külfölddel."
A miniszter ezenfelül olyan tanárokat várt a törvénytől, akik magyar kultúrembereket nevelnek, s akik nem akarnak beolvadni egy nagy nemzetközi közösségbe, továbbá olyan írókat, akik "nem magyar nyelven írnak csupán, hanem akik magyarán írnak, akik magyar érzéssel írnak." Ez utóbbi illusztrálására Haller hosszan idézte Goga Octavian ismert könyvének arra vonatkozó passzusait, hogy a magyar irodalomból eltűntek a Jókai, Kemény és Mikszáth teremtette magyar alakok, s helyettük a magyar hagyományoktól idegen "Weltbürgerek", a zsidó nemzeti irodalom jellegzetes alakjai lettek uralkodók. S akik számára még ez sem volt elég világos megfogalmazás, azok számára a miniszter egyértelművé tette, hogy a javasolt törvény nem teszi majd lehetővé új Galilei-körök alakulását.... S akik számára még ez is túlságosan homályos utalásnak tűnt, azok számára Haller világosan kimondta, hogy a "túlprodukció legerősebb coeffiense a zsidóság"...
Gyurgyák János: A zsidókérdés Magyarországon, Osiris kiadó, Budapest, 2001. 119-120.oldal.
A szövegrészletben hivatkozott forrás: Az 1920.évi február 16-ára hirdetett nemzetgyűlés naplója, 5.kötet, Budapest, 1920. Pesti Könyvnyomda, 148.,151.,154., 156.oldal
mandiner.blog.hu/2011/09/01/az_alattvalo_nemzet_es_a_szembenezes?fullcommentlist=1#comments

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 11:35:51

@egyetmondok:

Itt egyedül csak te fogalmazol meg erkölcsi ítéleteket, mert vagy nem tudsz vagy nem akarsz elvonatkoztatni vélt vagy valós érdekeidtől. De ha ragaszkodsz erkölcsi ítélet-megfogalmazáshoz, akkor elmondhatom neked, hogy Szakály semmilyen vonatkozásban nem követett el erkölcstelenséget, az őrá ráuszulók azonban (saját deklarált értékrendjük szerint is) mélyen erkölcstelenül jártak el.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 11:39:36

@Alfőmérnök:

Szerintem, @Alfi, te nem jól emlékszel arra a vitára:-)

vantaan 2014.01.21. 11:49:24

@egyetmondok: " Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. " --- mondja a poszt szerzője".
"És természetesen semmiféle fogalmi vita itt nincsen:-)) Itt csak és kizárólag erkölcsi ítélethozatal zajlik, s ebben tények, adatok, fogalmak, stb, simán "csak" a hivatkozási alapok, de persze igen lényegesek."

De miért maszatol Szakály? .... vagy rosszabb esetben miért cinikus Szakály?

S innentől kezdve már erkölcsi kérdés! Mi visz rá egy "történészt" ,hogy maszatoljon vagy cinikus legyen???

Összefügg-e ez a rezsim elvárásaival?
Alighanem nagyon egyszerű a válasz. ....ha nyitott szemmel jársz egyértelműen igen!
Szakály innentől kezdve nem tudós, nem történész hanem csak egy rezsim szolga (erre mondom Én ,hogy Szakály egy szar ember). Szar ember mert a tudományba vetett hitet ingatja meg ráadásul úgy hogy meghamisítva történelmünket leköpi a nemzetet. ...mert persze egy Széles Gáboron röhög az ember a perpétum mobiliján, de itt a magyarságunkról, nemzeti önbecsülésünkről van szó. S persze föl lehet tenni : miért nem hagyjuk a picsába Szakályt olyan szarnak amilyen? ...mert nem hagyhatjuk ,mert ha elveszik történelmünk akkor elveszik múltunk és múlt nélkül nincs nemzet, nincs jelen sem jövő. ...mert Szakály szarsága amely számára jó zsíros állami pozíciót eredményezett példa lesz a többi szar ember számára, hogy segget nyalva a rezsim elvárásainak megfelelően cselekedni akár erkölcsi korlátokat felrúgva is a nemzet teljes leépüléséhez vezet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 11:53:03

@vantaan:

Szakály sem nem maszatolt, sem cinikus nem volt.

Bolgyirev 2014.01.21. 11:53:04

@Alfőmérnök:
Seggfej! Most te égtél szénné!
Én a TÖRVÉNYRŐL beszéltem, és abból ezzel a szép hosszú copyval semmit nem cáfoltál.

Egy törvény megalkotása, az folyamat. A vitájában érvelnek pro-contra, mindenféle indokokat hoznak fel, túloznak, bagatellizálnak...
Idézhetnék parlamenti hozzászólást például a most érvényben lévő Alaptörvény vitájából, amelyik élesen ellenzi annak elfogadását. Vagyis egy-két, három négy hozzászóló véleménye az egy dolog, a törvény szándéka és szellemisége meg egy másik dolog.

A citált felszólalásokban alkalmazott szófordulatok mai füllel szokatlanul szókimondóak. Mint a mai szemnek a korabeli fürdőruhák.

Egyébként ezek a felszólalások a magyar kultúra védelmét szorgalmázták az idegen behatástól, és megnevezték azt, amelyiket arra legnagyobb hatást gyakorlónak ítélték: a zsidót. Hol a gond?
Majd, ha tudhatóvá válik, hogy a zsidóság fogalmát tulajdonképpen hogyan kell értelmezni (vallás, etnikum, kultúra?), akkor majd okkal lehet számonkérni a pontos, és félreérthetelen fogalmazást. Addig nem, mert nincs is mit!

Persze tudom, hogy ezt te is nagyon jól tudod. Csak most képtelen vagy elfogadni. Nem kifizetődő neked.

szesztű_hányni 2014.01.21. 11:54:05

blogmotoreriggyhalaggy!!!

egyetmondok 2014.01.21. 11:56:18

@bbjnick:
Nem csak én fogalmazok meg morális ítéletet, hanem Te is. Csak míg én elmarasztalok, Te felmentesz. Szerintem a poszt szerzője is elmarasztaló morális következtetésre jut,és szerintem azzal sem érdemes vitázni, hogy Szakály is felmentő ítéletet hoz a Magyar Királyság államára nézvést.
De mi ezzel a baj ?

egyetmondok 2014.01.21. 12:00:13

@vantaan:
A két világháború közötti magyar államról folyik az az erkölcsi vita, amelynek a létezésénél semmi sem lehet logikusabb, értelmesebb és helyesebb. Ezt le kell folytatni, s ebben valami konszenzusra kell jutni.
És én a helyedben elhagynám ezeket a szörnyű szóhasználatokat, már ha javasolhatok valamit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 12:03:45

@egyetmondok:

Szakály nem hoz felmentő ítéletet, neked van elmarasztaló véleményed és mivel azt Szakály kijelentése nem támasztja alá, ezért elmarasztalod Szakályt:-) Amit csinálsz, az épp olyan, mintha a zsidótörvények mellett érvelnél, mivel a zsidók többségének magatartása a te erkölcsi értékrended szerint elfogadhatatlan:-)

vantaan 2014.01.21. 12:04:31

@bbjnick: .... akkor simán csak hazudott? (a maszatolást Én csak átvettem @egyetmondok-tól ...)

A kérdés csak az ,hogy a rezsim elvárásai szerint-e? S erre a válasz igen!

vantaan 2014.01.21. 12:19:13

@egyetmondok: Nem csak a két világháború közti államról! ...sőt! Inkább a mostani rezsimről!
A két világháború köztit már nem tudjuk megváltoztatni s nem is akarhatjuk az a történelem, ha erkölcsi ítéletet is mondunk róla azt a mai tudásunk szerint mondjuk s Szakály ezt a mai tudást negligálja .... a rezsim megbízásából!
S ha ehhez hozzá tesszük pl. a "német megszállás emlékművét" .... a sámánok táncát a parlamentbe ..... a Nyírő hamvak utaztatását .... egy folyamat! Amely akár nemzet megsemmisülését hozhatja el. S ezek után csak egy tartás és nemzeti büszkeség nélküli ember massza lesz itt a Kárpát-medencében. S 4 vagy 8 évente lehet váltogatni az ideát s alkalmazkodni az uralkodó hatalom minden ocsmányságához!
...csak egy hétköznapi példa a mostani Paksi ügylet s indoklása a rezsim részéről! Akik simán letagadják ,jobb esetben csak elhallgatják akár a 3-4 évvel ez előtti tetteiket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 12:48:51

@bbjnick:
jaj már megint jössz a védjük meg smitt pált, védjük meg semjént hülyeséggel?
azt a vitát azóta se fejeztük be, nem rajtam múlott.

ez NEM embervadászat, ez gumicsont. a fidész médiája nem védi meg a fidesz lakáját, aki kedvéért még intézetet is létrehoz. még egy normális interjút se csinál vele a hír tévé, se az echo, miért? mert nem az ügy érdekli, csak a botránykeltés! még véletlenül se akarja "besározni" magát. elhatárolódik. a sár itt az igazság, hogy a magyaroknak semmi közük nem volt a mészárláshoz.

szakály nem tudja magát megvédeni, se az ügyet. nagyon lehetséges, h gumicsontot generáltak közösen egyeztetve a szürke eminenciásokkal

világosan látszik az interjúból, hogy teljesen buta. nem is kutakodott a témában, miről beszélünk akkor?

még azt se cáfolja hogy mészáros antónia azt mondja, hogy "egyesek szerint nemcsak ukránok és németek, de magyarok is irtották őket"
még azt is elmondja MAGA szakály, hogy "egyesek szerint a magyarok tudtak arról mi lesz a zsidókkal", TUDTAK! hát megáll az eszem, ettől a balektól.
teljesen idióta

bolondok és ostobák mellett nemhogy nem kell, de nem is szabad kiálni! mert csak lejáratnak minket, a mondata mellett igen, ahogy én teszem, de én szakályt nem védem, mert nem méltó rá.

"Te leállnál egy M*száros Ant*niával történészvitát folytatni?"

nem azért megyünk tévéműsorba? szegény már az első komoly kérdésnél összeroppant, olyan buta, vagy szerinted ezt mind csak tettette? színleg hódolt csak be, nagyon ravasz!
nagyon dörzsölt ez a szakály, egy nagy taktikus. nyilván.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 12:51:35

@vantaan: most mi van? megállt a tudomány?
miért nem válaszolsz rám?
@tesz-vesz:

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 12:57:00

@vantaan: egy idő után tudtak róla, nyilván, mivel keresztes-fisher visszaengedett 2-3000 zsidót, miután kiderült, hogy lemészárolták őket.

egyetmondok 2014.01.21. 12:57:58

@bbjnick:
" Az 1944-es német megszállás kétségkívül választóvonal a magyarországi zsidó közösségek életében, hiszen addig a magyar állam nem telepítette ki őket, miközben a térség többi országában már javában zajlottak a deportálások. Nem véletlen, hogy – zsidótörvények ide vagy oda – Magyarország a német befolyási övezetben a menekülő zsidóság migrációs célországa volt, 10-20 ezren is menedéket kerestek az országban. Az 1941-ben Kárpátalján, majd Kamenyec-Podolszkban történtek szomorú kivételt képeztek ez alól, nem véletlenül nevezte egy visszaemlékező magyar kisholokausztnak az akkori eseményeket. Ezt letudni annyival, hogy idegenrendészeti eljárás volt: aljas hazugság." ---

írja a poszt, s persze kérdés, hogy Szakály letudni kívánt-e valamit a kijelentésével vagy sem. Erre a kérdésre az én válaszom az, hogy igen, ő letudni akarta, tisztába akarta tenni ezt a 41-es szörnyű eseményt.

Szerintem sem lehet ezt így letudni,vagy ha igen,akkor ahhoz politikai erkölcs-mentesség szükséges.

vantaan 2014.01.21. 13:06:13

@tesz-vesz: Mi a kérdésed?
Mert Én feltettem párat. S a tisztán látáshoz kellenének a válaszok.

""Itt már javában működtek az SS keretében működő, elsősorban zsidóirtásra profilírozott Einsatzgruppék, mozgó kivégzőosztagok. Ezek végeztek - kollaboráns ukrán "policájok" és !!!! egy honvéd utászalakulat !!! közreműködésével - a "kamenyec-podolszkiji mészárlás" néven hírhedtté vált akció során 26 600 személlyel (ez az adat áll Franz Jaeckeln tábornok jelentésében az augusztus 27-28. során végrehajtott tömeggyilkosságról)."

1,Mit keresett ott a honvéd utász alakulat?
2, ...s valóban ott volt-e?
3, Gyilkoltak-e honvéd utászok?
4,Tudták-e a honvéd utászok s így a magyar honvédség vezetői is hogy mi folyik Kamenyec podolszkban? (több napig tartott a mészárlás!)

Szakály ha történész lenne ezekre keresné a választ!

Nem letagadni! ....feltárni!!! S nem mismásolni! Nem hazudni! .... ha volt bűn akkor azzal szembe nézni!

De Szakály nem történész. Szakály az ami .... egy rezsim szolga!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 13:07:21

@egyetmondok: "A "Mi lett volna,ha tudták volna ?"

akkor neked is elmondom, keresztes-fisher miután kiderül, visszaengedett 2-3 000 zsidót.

A többire, zsidókérdés, numerus clausus, megtalálod itt a választ

kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet

milyen felelősség? ha menekülteket, papír nélküli bevándorlókat kitelepítenek, akkor mennyi jogilag a felelősség a mészárlásban HA nem tudtak róla, hogy ez bekövetkezik?

ha az usa kitoloncol kubai illegális bevándorlókat, menekülteket, politikai menekülteket, akiket a kubaiak elkapnak dél-amerikában, és kivégeznek, ekkor az usa mennyiben felelős ezért? el kell ítélni az usát gyilkosságért? pedig az egy idegenrendészeti eljárás volt, nem?

www.origo.hu/itthon/20071104-verekedesben-vett-reszt-nehany-a-kubai-menekultek-kozul.html

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 13:10:20

@vantaan: "Több ezren kerültek Sztanyiszlavba. Az ukrán lakosság már a Vörös Hadsereg kivonulása után rátámadt a zsidókra, de ekkor a magyar hadsereg még megakadályozta a pogromot. A tömegmészárlások akkor kezdődtek, amikor július végén a németek átvették a város ellenőrzését."

www.degob.hu/index.php?showarticle=19

az előző komment úgy látszik neked is ment

Alfőmérnök 2014.01.21. 13:21:57

@bbjnick: Szerintem te meg megint hazudni próbálsz, buta paraszt!

vantaan 2014.01.21. 13:42:17

@tesz-vesz: Ez mind igaz. ....de attól még kérdéseimre nincs válasz!

S arra sem ,hogy kerülhetett egyetlen egy nem bevándorló is a 26-27 ezres tömegbe? S hogy lehetett olyan ,hogy egyes kárpátaljai és erdélyi falvak teljes zsidósága Kamenyec podolszkba került?
S itt van még a honvéd utász alakulat szerepe.
Ha Szakály a böszmeségével már ha feltépte a sebeket akkor lássunk tisztán!

S a probléma hogy Szakály még csak meg sem kísérli a válaszadást. ....jól látható Szakály és a rezsim szándéka, ami csak undort válthat ki egy emberből.

vantaan 2014.01.21. 13:45:07

@bbjnick: A maszatolást TuRul is írja. .... vele is vitatkozol.

bömböcz 2014.01.21. 13:46:08

@vantaan:
Az utászok nem harcoló alakulat, hanem lapáttal ellátott építők, akik a nagytömegű csapattestek mozgását segítik előre/hátrafele.
A magafélék cionista dumája miatt lesz itt nemsokára pikk-pakk...

bömböcz 2014.01.21. 13:48:47

@vantaan:
turul2k az ATV-ben is hiteles...

Bolgyirev 2014.01.21. 13:51:07

@Alfőmérnök:

Ez az érv mindent überel! Lesöpörtél. :-)

vantaan 2014.01.21. 13:57:53

@bömböcz:
"A túlélők visszaemlékezései alapján.
Ahogy a túlélők látták

Bujdostam a padláson, kilenc hónapon át

Egy teljes évet bolyongtunk

A nőknek levágták a mellét, a gyerekeket kettévágták és igen sok embert élve eltemettek

Saját szememmel láttam, amikor édesanyámat és testvéreimet lelőtték

A kitelepítettek egy része került Kamenyec-Podolszkijba.
A honvédségnél sofőrként szolgáló Mermelstein Gábor teherautójával részt vett az egyik csoport deportálásában. Minden teherautóhoz két katonát állítottak, akik Galíciába érve a zsidókat leszállították a kocsikról, és szó nélkül ott hagyták őket az éjszakában.[16]
Egy Kőrösmezőről elhurcolt 12 éves fiút a kísérők a Dnyeszter közelében egyszerűen szélnek eresztettek.[17] Weitzeléket a Dnyeszternél magyar kísérőik teljesen kifosztották, és meztelenre vetkőztették, majd Ukrajnába kergették. Három hónapig vándoroltak faluról-falura, míg visszaértek a magyar határhoz.[18] A Felsőbisztráról elhurcolt 200 zsidó család jelentős része 11 hónapig bolyongott Lengyelországban.[19]

A többség számára a határ átlépése után igazi vesszőfutás kezdődött. A szerencsétlen deportáltak a magyar és a német fegyvereseknek éppúgy ki voltak szolgáltatva, mint a kollaboráns ukrán milíciáknak és a helyi lakosságnak:
"Hol a magyar, hol a német katonák ütötték-verték őket, az idősebbeket mind lelőtték és bedobták a Dnyeszterbe. Bátyám szeme láttára lőtték agyon édesanyámat, neki azonban sikerült a halál torkából megmenekülnie." - ismertette a Schächter-család sorsát az egyetlen itthon maradt lány.[20]
A tiszaújlaki munkaszolgálatos, Frimmer Hermann szemtanúja volt, hogy a frontra tartó magyar katonák hogyan kegyetlenkedtek a zsidó deportáltakkal: "Egy nyíregyházi hadnagy, Király Jenő a Dnyeszternél 1941-ben Magyarországról deportált 17 embert a szemünk előtt vízbe dobatott. Köztük volt egy ismerős házaspár is."[21]

Egy Budapesten letartóztatott 17 éves fiút családjával együtt deportáltak: "Átvittek a határon, és ott azt mondották, hogy mehetünk oda, ahová akarunk. Kőrösmezőn vittek be lengyel területre, visszafordulni nem volt szabad, mert főbe lőttek volna, de befelé az országba lehetett menni. Lengyelországban bekerültünk egy erdőbe, ott SS-ek és magyar csendőrök lövöldöztek ránk. Sajnos saját szememmel láttam, amikor édesanyámat és testvéreimet lelőtték." A fiú ezek után egyedül szökött vissza Magyarországra.[22]"

@tesz-vesz: www.degob.hu/index.php?showarticle=19
Köszi a forrást!

bömböcz 2014.01.21. 13:59:44

@Bolgyirev:
Alfi rájött, hogy szereti a metéltet...

bömböcz 2014.01.21. 14:01:55

@vantaan:
A cigány tanúk is hasonló "visszaemlékezésekkel" nehezítik a 40 napos rendet...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 14:39:41

@egyetmondok:

Szakály nem "letudni" akar, hanem éppen megnyit vitákat. Ezért hozták létre a Veritas intézetet.

mandiner.hu/cikk/20140117_megalakult_a_veritas_tortenetkutato_intezet

Nyilván, azért uszultak rá, akik ráuszultak, mert ők (bármennyire is az hangsúlyozzák) épp ezt nem szeretnék. Nem történészvitákat szeretnének, hanem megmondói hegemónszerepük érinthetetlenségének fenntartását.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 14:42:30

@tesz-vesz:

Mikor voltál legutóbb tévéműsorban? ;-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 14:52:11

@vantaan: milyen 27 ezer??? először csak 15 volt, itt már 18 ezer, az index 20 ezerről ír, te meg már 27 ezerről??

mikor dobja meg a galamuszi-csoport az 50 ezres fedáksárit?
egy háborúban hogy számolják meg ezeket? és a háború után, hogy amikor ezeknek még papírjaik se voltak? egy részük hamu lett, nincsenek testek se.

ezt is már beszéltük. úgy került bele hiv. zsidó a nagylétszámú nem hivatalos bevándolóba (HA belekerült, mert szerintem ez se bizonyított),
hogy abban a korban senki se bírta a zsidókat, mivel potenciális kommunisták voltak, ezért irtották őket a románok és a németek, ezért fizettek kivitelükért fejenként 5000 koronát a szlovákok.

ezt írtam, hogy mennyivel humánusabb ez.

magyarok nem vettek rész népirtásban

körben-körben okoskodunk, én ugyanazt mondogatom csak, de te nem érted.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 14:56:10

@vantaan: nem hiteles forrás, ez a poszt tartalmazza amúgy...
itt még láthatsz holokausztírókat ezen poszt végén:
kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet
azokat a magyarokat ne számítsuk a hiv. magyarokhoz, akik beléptek az ss-be.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 14:57:30

@bbjnick: nem az számít, mert nem is vagyok fidesz által kinevezett intézetvezető.
attól még lehet gondolkodni, nem?

vantaan 2014.01.21. 15:06:44

@tesz-vesz: "kamenyec-podolszkiji mészárlás" néven hírhedtté vált akció során 26 600 személlyel (ez az adat áll Franz Jaeckeln tábornok jelentésében az augusztus 27-28. során végrehajtott tömeggyilkosságról)."
valóban túloztam.?
....de Jaeckeln "csak" a 27-28.-án végrehajtott gyilkosságokat írja 26600-nak. Ilyen ez a hülye német precizitás.

Hiteles vagy sem .... de Te is hivatkozol rá!
S egy történésznek pont az lenne a feladata hogy feltárja a valóságot s akár rámutatni hogy mitől hiteles vagy sem egy forrás.

bömböcz 2014.01.21. 15:24:43

@vantaan:
Makimajom, csörcsill életrajzi regénye is egy tiszta hazugság!
Maga nagyon naív...igazi roma-judeo préda!

egyetmondok 2014.01.21. 15:51:11

@bbjnick:
Hát, ha Szakály vitát szeretne, akkor nem megmondana, mert hogy ez bezony arra sikeredett. Megmondásra.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.21. 16:15:38

@egyetmondok:

Szövegértés játszik nálad?

"Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki."

A "véleményem szerint" mióta megmondás?

egyetmondok 2014.01.21. 16:30:32

@bbjnick:
Azért,mert egy Veritas nevű állami történeti intézet asztala mellől mondja, és egy árva szót sem ejt arról, hogy ez valami szükséges, fontos és lefolytatandó vita kezdete kéne legyen, mert a rendelkezésre álló források, adatok, stb. nem teszik egyértelművé, hogy mi történt.
Az azóta történt megszólalásai sem utalnak arra, hogy ő ezzel valami vitát szeretett volna nyitni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 18:23:44

@bbjnick: akkor miért mond hülyeségeket a műsorban?
mert az hogy lámpalázad, belevilágítanak direkt a képébe reflektorral , még érthető.
nade így megalázkodni, bocsánatot kérni ,asszisztálni a történelem ferdítésében minimális felkészültség nélkül nem lehet betudni csak a lámpaláznak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 18:30:13

@vantaan: hogy hivatkoznék rá? én csak azt mutatom, ami neki ellenérve, tehát akkor most már 30 000 áldozatról beszéljünk?
és kinek becsülte meg ezen adatokat az SS-tábornok? hitlernek?

"
Az SS Kamenyec-Podolszkij közelében, 1941. augusztus 27-28-án, az ukrán milicistákkal együtt közvetlen közelről leadott tarkólövéssel végezte ki a védtelen áldozatokat. A meggyilkolt áldozatok számát Franz Jaeckeln SS-tábornok 23600-ra becsülte, ebből a magyarországi áldozatok számát 10-14 ezerre teszik.

Az események feltárása mind a mai napig hiányos, csak sejtéseink, feltételezéseink vannak arról, kik, mikor és hol hozták meg a végső döntést az akció megindításáról. Máig vita tárgya, hogy volt-e előzetes egyeztetés a német hatóságokkal, és ha volt, akkor milyen szinten. Az évek során számos feltételezés látott napvilágot az említett mészárlás elkövetőinek, a tömeggyilkosságban való közvetlen magyar részvételnek a kapcsán.

Amit még tudunk: a megmenekültek közük néhány túlélő sikeresen visszajutott Budapestre, ahol értesítették a zsidó szervezeteket.

A hír hamarosan Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszterhez is eljutott, aki augusztus 15-én leállíttatta az akciót. Mindez egyben azt is jelenti, hogy míg 1941 júniusában a magyar politikai elitnek nem lehetett tudomása arról, hogy a Szovjetunió megszállt területein mi történik a zsidókkal, a vérengzések után ez már nem volt igaz.

www.mult-kor.hu/20110825_kamenyecpodolszkij_egy_elfelejtett_tragedia

a kubás hasonlatra te is reagálhatsz

vantaan 2014.01.21. 19:51:30

@tesz-vesz: Miről vitatkozunk? Az egyik forrás 26600 áldozatról ír a másik 23600-ról. Ugyan arra a személyre hívatkozva. Nem pont ez lenne a feladata a magyar történelem tudománynak,hogy ezt nagy pontossággal megállapítsa.
De sajnos az a szar ember Szakály nem ezt teszi hanem idegenrendészeti tevékenységgé degradálja 10-20 vagy 23600 netán 26600 ember halálát. s ez az a cinizmus ami megbocsájthatatlan!!!
Ettől szar ember Szakály s ettől válik minden előző ténykedése és kutatása is hiteltelenné! .... s ezért kell elzavarni állami intézmény közeléből.

bömböcz 2014.01.21. 19:58:49

@vantaan:
Maga mekkora egy holotúlélő!
Itt már jópáran cáfolták a faszságait, erre maga kezdi újra, meg újra...
fizetetett retek mazsihiszes.

vantaan 2014.01.21. 20:04:42

@tesz-vesz: S van egy logikai probléma!
Keresztes Fisher Mór állítólag augusztus 15.-én állíttatta le a deportálásokat.

"Az évek során számos feltételezés látott napvilágot az említett mészárlás elkövetőinek, a tömeggyilkosságban való közvetlen magyar részvételnek a kapcsán.
Amit még tudunk: a megmenekültek közük néhány túlélő sikeresen visszajutott Budapestre, ahol értesítették a zsidó szervezeteket.

A hír hamarosan Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszterhez is eljutott, aki augusztus 15-én leállíttatta az akciót. Mindez egyben azt is jelenti, hogy míg 1941 júniusában a magyar politikai elitnek nem lehetett tudomása arról, hogy a Szovjetunió megszállt területein mi történik a zsidókkal, a vérengzések után ez már nem volt igaz."

.... de hát a tényleges vérengzés (a németek Franz Jaeckeln SS-tábornok szerint) az a deportálások leállítása után 11-12 nappal augusztus 26-27.-én történt!
S ezek szerint akkor 1941 augusztus 15.-e előtt is voltak vérengzések???

A nemzet becsülete miatt is tudnunk kellene!!!

vantaan 2014.01.21. 20:08:02

@tesz-vesz: Hogy juthatott el egy 1941 augusztus 26-27.-ei hír 1941 augusztus 15.-én a belügyminiszterhez???????????????????????????

bömböcz 2014.01.21. 20:08:30

@vantaan:
Maga még minimum szövegmásolási-buzi is.
Hazudik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 20:27:34

@vantaan:

leragadtál szakálynál, nem az a baj, hogy idegenrendészeti eljárásnak hívja, amúgy ő azzal védi, hogy azt mondja korabeli kifejezéssel él csupán.
az a baj, hogy úgy nevezi annak, hogy nem kutakodott semmit, nem konzultál Brenzovics László történésszel, aki a téma szakértője lehet simán.

ha az usa kitoloncol kubai illegális bevándorlókat, menekülteket, politikai menekülteket, akiket a kubaiak elkapnak dél-amerikában, és kivégeznek, ekkor az usa mennyiben felelős ezért? el kell ítélni az usát gyilkosságért? pedig az egy idegenrendészeti eljárás volt, nem?

Keresztes-Fischer Ferenc nem állítólag, hanem tényleg leállította a deportálást, ahogy a fenti mult-koros linkem írja.

biztos voltak vérengzések előtte is, csak tanúk nem maradtak, akik vitték volna a hírt.

"A német katonai szervek intézkedésére a zsidó kitelepítéseket 1941. augusztus 12-én be kellett szüntetni"

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=37490

"A hír hamarosan Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszterhez is eljutott, aki augusztus 15-én leállíttatta az akciót. Mindez egyben azt is jelenti, hogy míg 1941 júniusában a magyar politikai elitnek nem lehetett tudomása arról, hogy a Szovjetunió megszállt területein mi történik a zsidókkal"

www.mult-kor.hu/20110825_kamenyecpodolszkij_egy_elfelejtett_tragedia

két külön cikk, két külön író? mert ezekszerint nem álltak le 12.-én.

"Máig tisztázatlan, hogy mely szerv(ek) és kinek vagy minek a hatására, illetve mikor döntött(ek) az 1941. évi nyári kitoloncolások elrendeléséről. Ezekre az igen fontos kérdésekre a témában eddig megjelent magyar szakirodalmi művek gyakran egymásnak ellentmondó, és ami szembetűnő, a forrásokat néha igen csak könnyelműen kezelő válaszokat adtak.

Lévai Jenő szerint a deportálások ötletét Martinidesz Ödön nyilas érzelmű detektívfelügyelő terjesztette elő Kozma Miklós kárpátaljai kormányzói biztosnak. Ő és Kiss Árkád KEOKH-tanácsos azért fordultak Kozmához, mert szerintük Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter nem volt hajlandó teljesíteni a menekült zsidók kitoloncolására tett német követelést, s különben is a zsidóság nagy része úgyis munkanélkülivé vált a Kárpátalján elrendelt iparrevízió miatt.

Az ülésen Keresztes éles tiltakozását a fentebbi hatásköri kifogással szerelték le, majd döntöttek arról, hogy a „szóban forgó munkanélküli zsidókat, akik csak terhére vannak Kárpátaljának”, dolgozni vigyék ki Galíciába.

"nem volt hajlandó teljesíteni a menekült zsidók kitoloncolására tett német követelést"

érdekes, hogy követelik a kitelepítést, és utána követelik a deport leállítását is, döntsék már el a németek hogy mit akarnak...

ormos és ellentmondásai:

"Nem kétséges, hogy 1941-ben õ volt az egyik kezdeményezõje annak az akciónak, amelynek következtében Magyarországról és döntõ részben Kárpátaljáról kitelepítettek több mint 13 ezer "hontalan" zsidót Galíciába, illetve Ukrajnába. Ezeknek a szerencsétleneknek legnagyobb része azután egy német Einsatzgruppe áldozata lett. "
www.historia.hu/archivum/2001/0101ormos_kozma.htm

ezt írja ormos mária:" Megtudta-e és ha igen, mikor tudta meg Kozma e rémtörténetet, nem állapítható meg." milyen nagy az arca, tehát ő nem tudta megállaptani, de a föld dübörög, nem ő kiált.
ezt is ormos mária írta később:

"Kozma Miklósban mint Horthy Miklós harcostársában, utóbb csodálójában egy olyan embert láthatunk, aki ugyan osztozott saját korának szinte minden alapvető tévedésében, sőt bűnében is, de aki - családi hagyományai, ízlése, igényessége és igazságosságra törekvése miatt - ebből a környezetből mégis kimagaslott. Tehetsége mellett elsősorban azáltal emelkedett ki, hogy 1941 őszén képes volt elismerni: a borzalom, ami történt és történik, "a mi bűnünk". "
www.rubicon.hu/megrendelheto/termek_cikkek/kulonszam_ormos_maria_egy_utitars_kozma_miklos/1/1/0#6

bömböcz 2014.01.21. 20:31:37

@tesz-vesz:
Te képes voltál egy zsidó- fasz provokáciojára ennyi időt fordítani?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 20:33:39

@vantaan: biztos voltak vérengzések előtte is, nyilván elég nehéz két nap alatt 20 000 zsidót tarkónlőni.
emellett előtte még szögesdrótokkal fogságban tartották őket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 20:34:12

@bömböcz: aha, mert posztot csinálok belőle, nem akartam, de muszáj rendezni az infókat.

vantaan 2014.01.21. 20:45:13

@tesz-vesz: Szakálynál azért ragadtam le mert Ő "miatta" van újra terítéken Kamenyec Podolszk! ...ha Szakály nem teszi azt az erkölcstelen, manipulatív, történelmileg hazug kijelentését akkor ma nem foglalkoznánk vele.

Egyrészt ez által Szakály emberi erkölcsi alkalmatlansága bebizonyosodott arra hogy történelmi tárgyú dolgokkal foglalkozzon! -ezért alkalmatlan egy állami-tudományos intézmény vezetésére.

Másrészt az itt felmerült ellentmondások miatt is szükséges lenne egy a valós tényeken alapuló mű megalkotása s ezt követelné a nemzet becsülete is!

Ennyi és nem több! Szakály nélkül , ideológiai megrendelés nélkül csak a száraz valós tények!

S utána ki ki maga véleményt alkothat vérmérséklete, erkölcse szerint a történtekről.
Az állam feladata csak annyi hogy szervezetei, tudományos intézetei nem mehetnek szembe az általános emberi-keresztényi felfogással s nem hamisíthatják meg ideológiai megfontolásból nemzetünk történelmét legyen az bármennyire gyászos vagy dicső is! Ennyi.

bömböcz 2014.01.21. 20:45:43

@tesz-vesz:
Csak szólok: el fog sikkadni, jó szokás szerint...
Magát meg bevizsi az orbántek egy kis ungabungára...

vantaan 2014.01.21. 20:59:57

@tesz-vesz: Nem "nyilván"! Tényeket kell felkutatni! Nem feltételezések - tények kellenek.
Miért hazudott volna Franz Jaeckeln SS-tábornok?
Egy olyan ember aki Kamenyec Podolszk után még számos zsidó mészárlásban vett részt irányítóként s akit a német hadvezetés szinte évente tüntetett ki tetteiért.

Ha hazudott akkor azt kell kideríteni .... Rengeteg feladata lenne még a történész társadalomnak!
Lássunk tisztán és lássuk a valót!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 21:00:35

@vantaan: és ez?

hiába ítélem el az ártatlanok elleni népirtást, gyilkosságot, ha a magyarok ilyet itt nem tettek.
ahol meg tettek, Hideg napok, ott Horthy bírósága halálra ítélte a négy tisztet jogosan, megszöktek az SS-hez, tehát milyen németbarátságról beszélünk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.21. 21:01:31

@vantaan: pont azért, mert kitüntették, minél több zsidót öl, annál nagyobb hős lesz a führer szemében

bömböcz 2014.01.21. 21:02:51

@vantaan:
b+,dúm!
nem volt rossz.

vantaan 2014.01.21. 21:16:43

@tesz-vesz: Sajnos vitánk v. eszmecserénk átment feltételezésekbe. Köszönöm az eddigieket. S csak remélni tudom ,hogy lesz olyan történész vagy intézet ami-aki feldolgozza az egészet s egyben nyilvánosságra hozza tényekkel, dokumentumokkal. S mentesül a történészi szakma a Szakály féléktől, az ideológiai megfontolásoktól. (Ez utóbbi mondatom sajnos csak vágy álom, főleg a regnáló hatalom -rezsim ismeretében)
Jó éjt!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 05:22:21

@egyetmondok:

Ugyan, ugyan! Hiszen Szakályra épp azért uszultatok rá, mert kifejtette a véleményét, s az nem fedi a tiéteket (azaz "vitát nyitott")!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 08:15:14

@TuRuL_2k2:

"...fájdalmasan jellemzi a hazai állapotokat, hogy a történész szakma nem állt ki azonnal Szakály mellett, az MTA nem utasítja helyre késedelem nélkül a köznyugalmat megzavaró újságírókat és politikusokat, kinyilvánítva, hogy tudományos vitát ugyan lehet kezdeményezni egy történelmi esemény megítéléséről, de a rendelkezésre álló források és jelenlegi tudományos ismereteink szerint Szakálynak minimum joga volt az álláspontja kifejtéséhez..."

provo.blog.hu/2014/01/21/feszitsd_meg_feszitsd_meg

Tündér_Lala 2014.01.22. 08:30:05

@bbjnick: Természetesen.

Szakályra azért szálltak rá, mert merészelte Karsai förmedvényéről bebizonyítani (amelyben a dóni magyarokról azt állította, hogy röviden "állatok" voltak), hogy forráskritikai szempontból tarthatatlan. (KGB-s iratokra alapozta állításait. Nos merészelte volna valaki azt állítani a Sztálini Szovjetunióban a KGB-s kérdezőbiztosoknak, hogy a megszállókkal semmi bajuk nem volt, sőt esetleg kevesebb mint a saját hatóságaikkal.)
Felháborító a szélsőséges zsidólobbi elvtelen, tisztességtelen és mindenáron ártani akaró magatartása, amelyben a még ellenálló szakembereket is kersztre akarják feszíteni. Mindezt azért, hogy a nekik otthont adó ország korábbi és jelenlegi embereit történelemhamisításukkal a sárba tapossák.

tevevanegypupu 2014.01.22. 08:59:45

Zsidó filozófusok, történészek..alakítják, alakítgatják, alakítani akarják Magyarország történelmét..Nagy kár, hogy a magát nemzetinek mondó kormány, ami ahhoz is odateszi a nemzeti szót ahova nem kellene, nem mer kiállni azok mellé a nemzeti polgártársaik mellé akik megírják az igazat, mégpedig nem is szimplán nemzeti szempontból, hanem csak az igazságot. Választás következik áprilisban..nem kellene legondolkodni rajta, hogy tényleg lehetne történelmi küldetésük??

egyetmondok 2014.01.22. 09:51:02

@bbjnick:
" Vitát nyitni " nem ugyanaz, mint vitát nyitni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 10:52:09

@vantaan: de és ezzel mi van?

hiába ítélem el az ártatlanok elleni népirtást, gyilkosságot, ha a magyarok ilyet itt nem tettek.
ahol meg tettek, Hideg napok, ott Horthy bírósága halálra ítélte a négy tisztet jogosan, megszöktek az SS-hez, tehát milyen németbarátságról beszélünk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 11:01:11

@egyetmondok: én is írtam neked kommentet, nem reagálsz?

egyetmondok 2014.01.22. 12:48:09

@tesz-vesz:
" milyen felelősség? ha menekülteket, papír nélküli bevándorlókat kitelepítenek, akkor mennyi jogilag a felelősség a mészárlásban HA nem tudtak róla, hogy ez bekövetkezik?" --- kérded.

A poszt ezt írja:
" Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra). "

Amennyit én erről a szomorú történetről olvastam, azt mondhatom,hogy a poszt szerzője nem téved.

Nekem soha nem volt szükségem arra, hogy bárki hivatalos, állami pecsétes papírt papírt mutasson arról, hogy magyar.
Hogyan lehet ez akkor idegenrendészeti eljárás ? Sehogy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 13:21:01

@egyetmondok:
"A hatályos magyar törvényeket lábbal tipró akció során több ezer olyan személyt deportáltak, akinek megvolt a magyar állampolgársága, vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt."

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

több ezer? az mennyi? egyezer? vagy ötezer?
tehát a 20 000-ből kb. 2 000 tudta bizonyítani hiv . iratokkal magát, ez azt jelenti, hogy mégse 1/4, hanem a deportáltak 10 %-a. akkor mi alapján nemzetiségi alapú a deportálás, és nem idegenrendészet, ha a deportáltak 80-90%-a hivatalos okiratokkal nem rendelkezett?
és mennyivel kulturáltabb áttoloncolni ezt a 2000 embert, mint kiirtani? a'la vasgárda.

ugyanis irtották ám a magyarokat is a románok, a szerbek is irtották a magyarokat, baltával csapták le a fejüket a civil nőknek, gyerekeknek is, csak azért mert magyar, kitaposták a terhes magyar nőkből a gyereket csak azért mert magyar, ezt csinálták a szerbek, igen, azt gondolom, sokkal kulturáltabb és humanistább kitoloncolni őket, ezeket a magyarokat. bár választhattak volna!

Ő határozottan azt állította egy másik perben, hogy a deportálást a német vezérkar követelte: „…jobban mondva ők kérték a Magyarországon lakó összes zsidók deportálását, de tárgyalások után megállapodás jött létre, hogy csak a lengyel zsidók telepítendők ki.”98 Feldmann Ernő ügyvéd, ha kissé az általánosság szintjén is mozogva, de szintén hasonlóképp nyilatkozott:

„A háború alatt indult meg a német vezérkar nyomása a magyar vezérkarra, és azon keresztül a belügyminisztériumra és a KEOKH-ra. […] A belügyi kormány meglehetősen ellenállt a német kormánynak. Ennek belső oka a háború elvesztése, külső oka pedig az volt, hogy nem volt olyan közigazgatási területe, ahova a magyarországi lengyel és orosz zsidókat deportálni lehetne. Amikor Magyarország belépett a háborúba, a kormány már nem térhetett ki a német kérés elől, mert most már volt megfelelő közigazgatási terület. Keresztes belügyminiszter kifejezett ígéretet nyert arra, hogy a deportáltaknak bántódása nem lesz. Megkapják az üresen maradt ukrán házakat, mezőgazdasági felszereléseket és ott nyugodtan dolgozhatnak. Mindez azonban nem következett be, becsapták a magyar minisztert, becsapták a magyar kormányt.”99

A KEOKH egyik szlovák előadója a népügyészség számára írt feljegyzésében megerősítette és kiegészítette Feldmann szavait:

„Dr. Feldmann Ernő ügyvéd a deportálásból való visszatérése után azt közölte velem, hogy az 1941. évi deportálások eszméje a német és magyar vezérkarok, valamint az elhunyt Kozma Miklós kárpátaljai kormányzói biztos eszméje volt, mert a németek azt a követelést állították fel, hogy adjuk ki nekik az összes külhonos zsidókat, mert ha nem, akkor a Magyarországon tartózkodó összes, tehát magyar állampolgárságú zsidókat is kikövetelik. Állítólag hosszabb tárgyalás után került csak a lengyel és orosz zsidók átadására megállapodás. Azt, hogy a tárgyalásokat ki folytatta le, megállapítani nem sikerült, sőt arra sincs adat, hogy a magyar belügyminisztérium részéről ki tárgyalt ebben az ügyben és ki adta ki az utasítást a KEOKH-nak a deportálás végrehajtására. Dr. Feldmann Ernő azt állítja, hogy Siménfalvy Sándor minisztertanácsos, a KEOKH akkori vezetője neki mutatott egy levélformátumot, mely Siménfalvy állítása szerint a német követelést tartalmazta, de hogy a levélben mi volt azt nem tudja.”100

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

vantaan 2014.01.22. 14:10:02

Mit ír Márai 1946-47-ben az előző évekről?

"Soha nem szerettem bűneimet. -mondta Gogol.
Ez álláspont! ...de a magyar társadalom nem mondhatja ezt. Szerette bűneit és bűntudat nélkül gondol ma is azokra. Ebből nem gyógyítja ki más csak a műveltség nagy nevelő kísérlete."
Márai Sándor: Európa elrablása.

Szakály szar ember mert ebbe a kísérletbe rondított bele pártcsinovnyik rendszer szolgaként.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 14:18:51

@vantaan:

Márai sokfélét írt '46-'47-ban. Például azt is, hogy "A zsidókkal baj van. Nem az a baj, hogy a sok szenvedésből és nyomorúságból nem tanultak semmit – ki tanult valamit? Senki. Nem, az a baj, amit tanultak. Megtanulták a fasizmust, s a maguk zsidó módján csinálják tovább. Megtanulták, hogy a nihil forradalma, ez az anarchikus életérzés lehet üzleti, társadalmi gyakorlat. Minden szabad és lehet, csak mert lehet. Ennél veszélyesebb leckét nem is tanulhattak. S hajlamuk van erre."

egyetmondok 2014.01.22. 15:27:16

@tesz-vesz:
Nagyon érdekes idézetek. Szakály azt mondja, hogy ő csak a korabeli szóhasználattal fejezte ki magát, amikor az idegenrendészet kifejezést használta, és nem akart ezzel senkit sem megsérteni.
Milyen érdekes, hogy az ügyben illetékes akkori magyar hatóság egyik embere (akit idézel is) viszont a deportálás szót használja.

Akkor Szakály helyesen mondja, hogy talán tévedett. Szerintem is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 15:38:44

@egyetmondok:

Neked valóban nagyon komoly sz9vegértési problémáid vannak! A fenti idézetek '46-os népbírósági(!) perekben elhangzott vallomásokból származnak, azaz nem a '41-es szóhasználatot, hanem a '46-os (népbírósági!) szóhasználatot tükrözik. Ha elolvastad volna a linkelt Gellért Ádám – Gellért János-tanulmányt, akkor azt is tudnád, hogy az ezekben a perekben elhangzott több vallomást maguk a bíróságok sem tekintettek hitelesnek, mivel (mint a bíróság is felemlíti!) brutálisan kiverték a vallatótisztek a vádlottakból. Nyilván, nem a fogalomhasználat volt a legnagyobb problémájuk volt azoknak, akik --- akkor, ott --- vallomást tettek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 15:40:51

@bbjnick:

(mint a bíróság is felemlíti!) brutálisan kiverték=(mint a bíróság is felemlíti!) azokat brutálisan kiverték

egyetmondok 2014.01.22. 16:02:54

@bbjnick:
Valóban: igaz, ez nagyon nem szóhasználati kérdés, hanem az akkori magyar hatóságok eljárása erkölcsi megítélésének egészen egyszerű kérdése: kitoloncoltak akkor magyarokat avagy sem.
Ha igen, az az akkori magyar hatóságok rettenetes elembertelenedésének a jele, ha nem, akkor a történelem, sajnos lehet mondani, egyik szomorúan gyakori esetei közé tartozik.

Az egész - milyen igazad van - nem szóhasználati kérdés, nem is értem, hogy magát komolynak gondoló történész miért megy bele ebbe. Nem is deportálás, hanem inkább idegenrendészet..., ilyen butaságot, hiszen Szakály nem is nyelvész.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 16:28:50

@egyetmondok: szakály ezt azért mondja, mert védeni akarja a hülyeségeit. utólag.

De az idézethez semmi? a több ezer nem azt mutatja, hogy a többségnek rendben lett volna a papírja, hanem azt, hogy a többségnek nem volt rendben a papírja, ahogy a német követelés is a külhoni zsidóságról beszél.

""A hatályos magyar törvényeket lábbal tipró akció során több ezer olyan személyt deportáltak, akinek megvolt a magyar állampolgársága, vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt."

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

ugye érted, hoyg azon múlik, hogy idegenrendsézet-e vagy deportálás, hogy mennyinek volt rendben a papírja?

"vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt."

na. milyen konkrét. nem-e ez is csak egy bolsevik befeketítés?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 16:37:25

@bbjnick: milyen érdekes, szakály erről se beszél az atv-n, tehát olyan, mintha el se olvasta volna gellértéket sem.

pedig fontos megemlíteni, hogy erőszak hatására születtek a vallomások, nem?

A népbírósághoz benyújtott indítványában pedig arra is fény derült, hogy miért váltogatta vallomásait a saját hátrányára:

„Mindezek előtt leszögezem, hogy a Koncz nevű detektív által felvett jegyzőkönyvek a legsúlyosabb testi bántalmazások és kínzások következtében és annak hatása alatt vétettek fel. Nevezett detektívet kegyetlenkedései folytán át is helyezték. A szomszéd szobában Sándor Jenőt [vádlott-társát] ütötték úgy, hogy mint mondani szokás, lepedőben vitték el. A szörnyű kínzások alatt is volt annyi lelki erőm, hogy a legképtelenebb »dolgokat vallottam be«, csak hogy absurdum vigyem az ügyet. Olyan vádakat ösmertem be, melyekről egy perc alatt minden értelmes ember megállapíthatta, hogy azokat én soha el nem követtem, nem is állott hatáskörömben és módomban elkövetni. Így például azt vették jegyzőkönyvbe, hogy a zsidóság deportálását én találtam ki, ezt az ideát én vetettem fel, ez nekem jutott elsőnek eszembe.”90

Érdemes megjegyezni, hogy Kiss vádlott-társát, a KEOKH helyettes vezetőjét, Sándor Jenőt szintén Koncz István hallgatta ki. Sándor a népügyészséghez írt levelében hasonló fizikai bántalmazásokról számolt be. Beadványában határozottan állította – mint írta, „bizonyítani is tudom”, hogy „a két első jegyzőkönyvet súlyos testi bántalmazások hatása alatt, a nyomozó közeg kívánságának megfelelően adtam jegyzőkönyvre”

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 17:05:18

@tesz-vesz:

Szakály többet tud arról a korról, mint mi, hülyekommentálók valamennyien, valaha is tudtunk és tudni fogunk. Ez a kor a szakterülete. És a médiához, a kommunikációhoz, a műsorvezetéshez is milliószor jobban ért, számos nagyszerű történelmi tárgyú ismeretterjesztő műsort és stúdióbeszélgetést vezetett a Duna tévében. Pontosan tudta, hogy mi várja őt az ATV-ben, s azt is, hogy teljesen fölösleges azzal a Zantónijával történész-szakmai vitába bocsátkoznia, mert azzal csak magát járatja le. A Zantónija nem a történelemről szeretett volna többet megtudni, hanem csak provokálni akarta Szakályt. Ez így működik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 17:08:26

@egyetmondok:

Látom, csak eljutsz lassan odáig, hogy nem csak a mondataid között nem lesz összefüggés, hanem már a mondataidon belül a szavaid között sem! Így jár, aki erkölcsi hivatkozásokkal próbál egy erkölcstelenséget igazolni!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 17:24:06

@bbjnick: nem. mivel maga vallja be hogy nem a téma szakértője.
persze, nyugodtan játssza csak a hülyét az atv-n, ha "meg akar minket téveszteni", csak akkor fejtse ki korrekten a hír tv-n, echón, v a honlapján. de nem teszi.

miért olyan nehéz kimondani, hogy ez egy hülye? ill most hülyeséget csinált?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 17:36:45

@bbjnick: amúgy azt nem találom sehol, a németek miért állították volna le a deportálásokat, kitelepítéseket?

már ha elfogadjuk hogy ez igaz. ugyanis más források meg azt mondják, hogy a németek akarták a deportálást

más meg azt mondja, hogy nem is tudtak erről a németek.

de miért állították volna le a deportálásokat, kitelepítéseket? nem találom sehol.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 17:52:57

@tesz-vesz:

1) Szakály azért mondta, hogy nem a téma szakértője, mert konkrétan "Kamenyec-Podolszk"-témában nem kutatott és nem publikált. Ami, nyilván, így van, ő tudja, mint kutatott és mit nem. De, hogy egy konkrét eseményt nem kutatott a korban, attól ő még lehet a kor jeles szakértője, mint ahogyan az is. 1981 óta folyamatosan publikál a Horthy-korszakról és a II. világháborúról, elsősorban hadtörténeti tárgyú írásokat: vm.mtmt.hu/search/slist.php?lang=0&AuthorID=10004969

2) Hogy Szakály nem házal tévéstúdióról tévéstúdióra az igazát hangoztatni, annak számos oka lehet. Például az, hogy úgy véli, teljesen felesleges volna bármiféle érvekkel előállni, mert a támadóit azok úgyis teljesen hidegen hagyják, megnyilvánulásait csak arra használnák, hogy még jobban felhabosítsák a balhét, még inkább fokozzák az ellene indított kampányt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.22. 18:04:18

@tesz-vesz:

"amúgy azt nem találom sehol, a németek miért állították volna le a deportálásokat, kitelepítéseket?" --- kérdezed.

Nem tudom, nem vagyok a téma szakértője:-)

egyetmondok 2014.01.22. 18:08:46

@tesz-vesz:
Talán említettem, hogy egyetértek a poszt szerzőjével, a szóhasználatát illetően is, mert szerintem is aljas hazugság idegenrendészeti eljárásnak nevezni azt az eljárást, amely során olyan magyarokat toloncol ki a Magyar Királyság államigazgatása, akik magyarok azért menekültek ide, mert ahonnan jöttek, ott veszélyben érezték az életüket.
Őket senkinek és sehova nem adhatja ki az állam.
Mi ezen olyan bonyolult ? Hogyan jön ide az, hogy van-e papírja,vagy nincsen papírja ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 20:17:04

@egyetmondok: milyen magyarok? kárpátaljai magyarok?
hontalan zsidók voltak. illegális bevándorlók. ezért mondtam a usa és kuba példát is. a kubaiak is lehetnek menekültek.

még mindig jobb kitoloncolni, mint lemészárolni őket.
bár a délvidéki magyarok is választhatták volna ezt a lehetőséget. hiába lett ez a végeredmény, nem a magyarok bűnösök ebben. és mikor kiderült hogy TÉNYLEG menekültek, hisz vadásztak rájuk, kiirtották őket a határon túl, akkor Keresztes azonnal leállította a deportálást, és sokan vissza is jöhettek.

amúgy lehet hogy német követelésre adták ki őket,
"Keresztes belügyminiszter kifejezett ígéretet nyert arra, hogy a deportáltaknak bántódása nem lesz. Megkapják az üresen maradt ukrán házakat, mezőgazdasági felszereléseket és ott nyugodtan dolgozhatnak.

a németek azt a követelést állították fel, hogy adjuk ki nekik az összes külhonos zsidókat, mert ha nem, akkor a Magyarországon tartózkodó összes, tehát magyar állampolgárságú zsidókat is kikövetelik. Állítólag hosszabb tárgyalás után került csak a lengyel és orosz zsidók átadására megállapodás. A

a deportálást a német vezérkar követelte: „…jobban mondva ők kérték a Magyarországon lakó összes zsidók deportálását, de tárgyalások után megállapodás jött létre, hogy csak a lengyel zsidók telepítendők ki.

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.22. 20:21:24

@bbjnick:
nem látnám, hogy a kor jeles szakértője lenne. ugyanis elég sokat hibázik az interjúban.

ja , értem, a történésznek nem feladata az álláspontjának a megvédése. mondtak, nem kell stúdióba menni, szépen leül a vadiúj intézetében az irodában munkanapon, és utánanéz.
de az, hogy gerinctelenül hazudozik, hogy ő csak a kor szóhasználatában értette természetesen, na az nem megy.

egyetmondok 2014.01.22. 20:32:24

@tesz-vesz:
Fentebb írtam valahol, most megismétlem, hogy amennyit én erről az ügyről olvastam, annak alapján a poszt szerzőjével értek egyet, aki szerintem igazat ír:

" Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra). "

Tehát magyarokról beszélünk, és a magyar állami igazgatást illetően csak és kizárólag ez dönti el az eljárás megítélésének kérdését. Nincsen más szempont.

vantaan 2014.01.22. 20:51:04

Szakály szar ember ebben megegyezhetünk. Egy szar párt csinovnyík aki megrendelésre gyalázza a magyarságot a magyar történelmet.

Kamenyec Podolszk meg szégyen, szégyene a nemzetnek. ....ha csak egy magyar állampolgárságú vagy csak egy olyan zsidó ember volt az áldozatok közt aki családja több évtizede az ország területén élt akkor magyar ellenes förmedvény s mindenki aki ebben részt vett elítélendő .... de ha minden áldozat "idegen" volt de Magyarország területéről lett deportálva akkor a jellemtelenségéért kell elítélni a nemzetet.
Most ne méricskéljünk 10000 vagy 20000 netán 27ezer , maga a tett megbocsájthatatlan ..... S minden olyan személy aki bagatellizálni akarja ezt az ocsmányságot az nemtelen, aljas és képmutató !

Bolgyirev 2014.01.22. 21:04:38

@egyetmondok:

Hatalmas tévedés! (Történészek, Krausz-funok részéről HAZUGSÁG)

1. Ha a kitoloncoltak felmenői valamikor a Magyar Királyságban éltek is volna, akkor sem lettek volna magyarok. Akkor is zsidók lettek volna. Mert más dolog az állampolgárság, és más dolog az identitás.
De még állampolgári vonatkozásban sem számítottak volna magyarnak, mert az a terüket ahonnan származtak (Galícia), soha nem volt magyar terület. A Habsburg Birodalom tartománya volt, és a Monarchia része lett. Magyarországhoz köze nem volt!

2. Hogy az általad leírt helyzet esetén ma mire lennének jogosultak, annak a múltra semmilyen hatása nincs. Visszafelé nem lehet törvénykezni.

3. Tehát, NEM MAGYAROKRÓL BESZÉLÜNK!

"Tehát magyarokról beszélünk, és a magyar állami igazgatást illetően csak és kizárólag ez dönti el az eljárás megítélésének kérdését. Nincsen más szempont."

Te íratd!

Bolgyirev 2014.01.22. 21:11:29

@vantaan:
Az olyan férgek, akik nem magyar identitással, magukat magyarnak hazudva, írnak "magyar" történelmet, szólnak hozzá sunyi módon posztokhoz, mocskos, aljas férgek, szar emberek ebben megegyezhetünk.
Megegyezhetünk? :-)))

Alfőmérnök 2014.01.22. 21:30:14

@Bolgyirev: Saját magadat hugyoztad szájba.

egyetmondok 2014.01.22. 21:31:19

@Bolgyirev:
A poszt szerzője véleményem szerint nem téved, s én vele értek egyet. Maradok ennél az álláspontomnál.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:35:54

@vantaan: Csak, hogy megnyugodj, nem vagy egyedül a véleményeddel: Szakály szarember. Akkor is, ha komolyan gondolta amit és ahogy, ha gerinctelenségből adódóan visszavonja, bocsikázik, ha történészi mivoltában tetszelgése ellenére info hiányra hivatkozik. Legfőképp, ha mindezt megrendelésre teszi. Alapot adva ezzel túlélők, szemtanúk hitelességének kétségbe vonására, kik egyértelműen állítják, hogy a "hontalanok" - egy szintén történészi szaremberségből adódóan számarányait tekintve pontosan nem meghatározható része - a visszafoglalt területek tősgyökeres lakója volt, kiknek a magyar hatóság nem adott állampolgárságot.
A magam részéről elgondolkodtatóbbnak tartom, hogy gyakorlatilag senki nem reagált a "továbblépési lehetőséges" felvetésemre. Biztos benne van a nem igazán "szimpátiahajhász" nickem habitusa, de a Szakály féle szaremberek gerinctelenségének példaértékű véleményformáló hatása is. Oké, hogy ez a kis virtuális faszverde nem az általános közvélemény, de mindenképp egy kis szelet..

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:39:35

@Bolgyirev: Nem az a hiteles történész, aki a szájad íze szerint beszél, hanem aki veszi a fáradságot és utánanéz hiteles dokumentumoknak és azokra hivatkozik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:43:38

@Bolgyirev: Ez akkor sem lett volna elfogadható hozzáállás az akkori magyar hatóságok részéről, ha a népszámlálási adatokba nem fogadták volna el magyarnak a visszafoglalt területeken élő zsidókat. Mindenképp civil lakosság vala.........

Bolgyirev 2014.01.22. 21:43:55

@biboldó:
Én aszért nem reagáltam, mert nem tudom, hogy mit értesz "Továbblépési lehetőségen.

Bolgyirev 2014.01.22. 21:47:40

Én egyetértek Szakállyal, ezért aki őt leszaremberezi, az engem is leszaremberez.
Én ezért őt szaremberezem le!!!

Jó duma ez a továbblépés!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:48:27

@Bolgyirev: Saját bevallásod szerint elkezdtél reagálni, de valamilyen okra hivatkozva nem küldted el, mert nem merted felvállalni.
Engem nem tudsz hasba akasztani ilyen "nem tudom, mit értettél..." nyafizással.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:51:38

@Bolgyirev: Egyetértek pl. Madonna mittudomén milyen kijelentésével, de valaki lekurvázza, attól még nem veszem magamra, hogy én is prosti lennék. Sőt, akár szerintem is lehet kurva.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 21:53:54

@Bolgyirev: "jó duma ez a továbblépés"
Nabazmeg, mégis érted?

Bolgyirev 2014.01.22. 21:55:51

@biboldó:
Nem merem felvállalni? Mikor kaptál hazugságon? De rendben. ezentúl játszunk így!
De ma már nem!

Törölj a Skyperól!

Alfőmérnök 2014.01.22. 22:04:37

@biboldó: Olyan van, hogy kóser aszútörköly?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 22:07:29

@Alfőmérnök: Egy szelíd változata.
Ennél nagyságrendekkel nagyobb meccsek zajlottak olyanok között is, kiket ma azonosnak tart a közvélemény.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 22:11:29

@Alfőmérnök: A szőlő, az asszú kóser, a törköly is, tehát elvileg lehetséges. A többi csak szándék és hozzáállás kérdése.

Alfőmérnök 2014.01.22. 22:30:26

@biboldó: Láttam már kóser aszút valahol, először azt hittem vicc. Mitől lesz az aszú kóser?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.22. 22:48:31

@Alfőmérnök: A kóserságnak semmi köze ízekhez, egészséges, akár bio táplálkozáshoz. Lényege, hogy nem tiszta ételek fogyasztásából származó szellemi és fizikai energiák megkötnek a létszint alacsonyabb formáiban, nem engednek spirituálisan emelkedni. Vannak eleve tisztátlan étkek, miként pl a disznó. A kóser asszú azt jelenti, hogy a gyártás folyamatában ellenőrizve volt, hogy nem érintkezett tisztátlan dolgokkal, mik megköthették volna. Oké, nem akarok mélyfilozófiába lemenni. Egyéb ősi filozófiákban is fellelhető tézis: "azzá válsz, amit megeszel"

vantaan 2014.01.23. 02:45:25

@Alfőmérnök: Az olyan mint a kitalált? fölfedezett? hungarikum!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.23. 07:58:20

@biboldó:

"A magam részéről elgondolkodtatóbbnak tartom, hogy gyakorlatilag senki nem reagált a "továbblépési lehetőséges" felvetésemre." --- írod.

Azért nem reagált, mert arra, hogy

"biboldó · menekulttabor.blog.hu 2014.01.20. 22:06:32
@Bolgyirev: Nem jó.
A holokauszt, Kamenyec geciség volt, a numerus clausus meg egyértelműen a zsidók kirekesztése céljából született.
Más kérdés, hogy volt a geci. A megszállók, a "magyar", a nép, a közigazgatás? És a mai generációk érzékenysége, azonosság vállalása, szerecsenymosdatása, feldolgozási képessége. A tét nagyjából hasonló az itteni baszakodásokhoz. Vagy örökösen ismétlődik a szarrágás, netán van-e lehetőség a túllépésre. Ami nem jelentene feltétlen fejlődést, de legalább nem a már szokásos sémák szerinti..."

nem lehetne másként reagálni, minthogy: ez nem továbblépés, csak a te zavaros agyad önkényes(kedő) produktuma.

Az nem továbblépés, hogy te majd megmondod, hogy érzésed szerint(!) mi micsoda és aki érzésed szerint (szakemberként) ezt nem (úgy) támasztja alá, ahogyan (érzésed szerint) azt kellene vagy nem úgy interpretálja, ahogy (érzésed szerint) interpretálandó, az nem hiteles szakember. S ha megváltoznak az érzéseid, akkor majd az lesz a hiteles szakember, aki először beletrafál, hogy éppen hol tartasz?:-]

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 09:33:00

@bbjnick: Mit szakemberezik meg szakértőzik maga ennyit? Az csak egy ócska bolsi trükk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 10:06:35

@bbjnick: Másrészt, gondolom, legalább ugyanekkora lendülettel védelmezi a Szakályétól eltérő álláspontokat is, ha azokat "szakértők" alakították ki.

Hiszen maga bevallottan nem tudja az álláspontokat megítélni, csak azt ítéli meg, hogy a tulajdonosának rendben vannak-e a papírjai.

Ha mégse védelmezi azokat is, akkor viszont valamilyen eddig nem közölt szempont alapján szelektál.
Szelektál maga, vagy nekiáll megvédeni a szakértő Ungváry, a szakértő Romsics, a szakértő Gerő, a szakértő Karsai véleményeit is az itt bemutatott "én egy kis oktondi laikus vagyok, ezért mindent elhiszek a tekintetes doktor úrnak"-érveléssel?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 10:43:49

@egyetmondok:
nagyon jól tudom hogy mit írtál!
nem kell minden kommentet ezzel kezdeni!

nem érdekel hogy egyetértesz turullal! igen, ovlastam a posztot.
ha idézel, jelöld forrással!

itt egy másik forrás, hogy úgymondjam a legmodernebb forrás:

"A hatályos magyar törvényeket lábbal tipró akció során több ezer olyan személyt deportáltak, akinek megvolt a magyar állampolgársága, vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt."

www.betekinto.hu/2012_2_gellert_gellert

erre próbáljál meg reagálni, ne azt mondd, amit én is tudok.

nem magyarokról beszélünk, esetleg csak magyar állampolgárokról, azért hadd döntse már el a szerencsétlen zsidó, hogy mi akar lenne, az itt élő németek és szlovákok se magyarok, csak magyar állampolgárok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 10:50:45

@tesz-vesz:
1. Ha a magyar állampolgárság és a magyarság ilyen sajátos viszonyban vannak egymással, akkor a határon túli magyarok magyarságához minek kellett állampolgárságot adni?

2. Nem lehet nem észlelni a dolog praktikusságát mindazonáltal, hiszen így a svábok kitelepítése vagy a szlovák lakosságcsere is bagatellizálható. Kit érdekelnek, nem magyarok.

3. Viszont kívülről nézve cigánykodásnak tűnik, mert valahogy mindig egy stikli után derítjük ki, hogy miért is nem mi tehetünk róla, de ha tehetünk is se nagy gond, mert hirtelenjében a magyarság definícióját is úgy gyurmázzuk, hogy a sértett fél pont ne essen bele. Akkor pedig, ugye, más törzsből valót ért a baj, mit számít. De persze mi befogadók is vagyunk, ha arról van szó (ez minden jel szerint annyit jelent, hogy nem mészároljuk le és esszük meg, aki ide talál jönni).

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2014.01.23. 10:55:13

@Alfőmérnök:
ebből látszik, hogy a nemkóser aszút disznózsírral hamisítják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 10:55:54

@vantaan: "maga a tett megbocsájthatatlan"

TEHÁT akkor UGYANOLYAN mintha a magyarok magyar területen mészárolták volna le őket?
mintha korábban azt mondtad volna, hogy ebben igazam van, tehát akkor te bagatellizálod az ügyet, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 11:03:39

@Counter:
1 ugyanazért, amiért az itt élő szlovákok is kaphatnak kettős állampolgárságot szlovákiától

2 a svábok kitelepítésekor nem mészárolták le őket a fogadóországban, ahogy a szlovákokat sem.

3 eddig se esett bele a a 20. század eleji zsidóság a magyarság definicíójába alapból, ezután se fog. nem hirtelen kapkodunk ebben a kérdésben, ezért is nevetséges mészáros antónia ferdítése, hogy kárpátaljai magyarokat is megöltek, és próbálja a magyarokra ráhúzni a vizes lepedőt.
az identitása lehet egy zsidónak magyar, de nem törvényszerű és ne húzzuk rá olyanokra, akik ezt nem kívánják, magyarán ne általánosítsunk se pro, se kontra.

lásd a martonyis posztomat a zsidókérdésről.

elmondom mégegyszer, HÁTHA REAGÁLSZ RÁ!

más törzsből valóakat öltek meg a HIDEK NAPOKKOR. zsidókat, szerbeket. HORTHY BÍRÓSÁGA HALÁLRA ÍTÉLTE a négy felelős magyar tisztet. ezt érted? reagálsz is rá?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 11:30:53

@tesz-vesz: 1. Többször elhangzott, hogy a magyarságukat csakis az állampolgárság megadásával lehet elismerni.
Tehát ez szerinted hazugság volt?

2. Akkor tehát pláne fölösleges az emléknap, hiszen nem csak hogy nem voltak magyarok, nem csak hogy nem mi követtük el, de tulajdonképpen sérelem se történt?

3. A végrehajtással mi lett? A papír sok mindent elbír. A tetteket kell nézni, nem a szavakat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 13:43:09

@Counter: 1 miért lenne az? miért szerintem?
nem, szerintem a területet kell visszafoglalni, vissazszerezni ahol élnek, a magyarok magyar földön élnek, oks? előtte lehet autonómia

2 nem én állítom az emléknapot, én utálom az ilyeneket. de attól még az se jópofa dolog.

sérelem történt kamenyecnél is, csak vessük össze a kitelepítést a kiirtással

3 a bírói végzés, ítélet, határozat egy tett. ugye nem gondolod hogy együttműködtek a nácikkal, úgy hogy sok magyar vezetőt koncentrációs táborba hurcoltak a német megszállás után, és meg akarták őket ölni?

megjegyzés: a te képességeiddel nem kéne következtetned. lásd numerus és nőkvóta.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 15:02:20

@tesz-vesz: 1. Szerinted hazugság-e azt állítani, hogy a határon túli magyarok magyarságát csakis az állampolgárság megadása erősítheti meg, ismerheti el?

2. Az emléknap Magyarországon van, a magyarokkal tartatják meg.
A szovjet emlékmű is Magyarországon van. Azt se te állítottad. Ha a sváb kitelepítések emléknapja nem zavar, mert nem te találtad ki, akkor a szovjet emlékmű miért zavar?

3. Ami papírra írott malaszt marad, az nem tett.

Nem tudom, hogy jön a nőkvóta a következtetési képességekhez. Sem a n.c.-t nem tartom jogosnak, sem a női kvótát. Te ellenben egymással nem egyeztethető érvekkel támogatod az egyiket és ellenzed a másikat. Szerintem ez alapján akinek nem kéne következtetésekkel próbálkoznia, az nem én vagyok kettőnk közül.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 15:17:11

@Counter: 1 a kettős állampolgárság megadása? mert akkor igen. ugyanis akkor nem jött a terület, és zsákutcára futsz. mert azt már megbeszéltük mással:
nem magyarokról beszélünk, esetleg csak magyar állampolgárokról, azért hadd döntse már el a szerencsétlen zsidó, hogy mi akar lenne, az itt élő németek és szlovákok se magyarok, csak magyar állampolgárok.

2 velem aztán nem tartatják meg. senkit nem érdekel.
a szovjet emlékmű egy megszálló hatalom emlékműve, de ez most hogy jön ide? minden szuverén, független embert zavar.

3. malaszt? ugye nem gondolod hogy együttműködtek a nácikkal, úgy hogy sok magyar vezetőt koncentrációs táborba hurcoltak a német megszállás után, és meg akarták őket ölni?

nőkvótához vissza a nőkvótás poszthoz.
még véletlenül se gondold azt, hogyha valaki ellenzi sztálin szobrát, akkor nem minden szobrot ellenez.. tehát szeretheti attól még Horthy szobrát, pedig egymásnak ellentmondanak, ugye...

egyetmondok 2014.01.23. 15:19:44

@tesz-vesz:
" "A hatályos magyar törvényeket lábbal tipró akció során több ezer olyan személyt deportáltak, akinek megvolt a magyar állampolgársága, vagy legalábbis valószínűsíteni tudta azt." ---

ez elképesztő, szó szerint. S erre mondja Szakály, hogy idegenrendészeti akció volt ? Miféle idegenekről lehetne itt szó ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 16:06:56

@egyetmondok: több ezer. a 15-20 ezerből.
nem érzed ezt propagandának?

nem érzed, hogyha csak 10-20 %-nak volt rendben a papírja, akkor inkább idegenrendészet, mint nemzetiségi alapú?
hisz csak 10-20 százalék nemzetiségi alapú.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.23. 16:44:53

@Counter:

Nem a szakértő Ungváryt, a szakértő Romsicsot, a szakértő Gerőt vagy a szakértő Karsait támadták meg nemtelen módon, hanem a szakértő Szakályt. Amikor például a szakértő Romsicsot próbálta alja módon kikezdeni a szakértő Gerő, akkor a szakértő Romsicsot védtem.

p.s.: Azt azért némi megelégedéssel konstatálom, hogy Krauszt már maga sem tekinti szakértőnek:-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 16:55:20

@bbjnick: karsai is egy idióta nemcsak krausz

egyetmondok 2014.01.23. 17:05:31

@tesz-vesz:
10-20% -a kitoloncoltaknak magyar volt ?
Komolyan ? Ez alig hihető el. Hogyan süllyedhetett idáig a Királyság igazgatásának erkölcse ? És még sehol a náci megszállás...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.23. 17:11:39

@bbjnick: Maga nemtelenségből doktorált, hogy a nemtelen módot önállóan meg tudja ítélni?

Egyébként a szakértő Szakályról ölég lesajnáló megjegyzések érkeztek be az index.hu cikkéhez. Szakértő forrásoktól, teszem hozzá, nem szakértetlen újságíróktól. Az intézete iránti szakértői érdeklődés csappan. Ezek szerint annyira nem jó szakértő, hiába van lepapírozva erről az oldalról. Biztos, hogy olyan jó és hasznos sehall-selát Dömötört játszania?

Krausz remek összeállítást készített nemrégiben a Vörös Hadsereg/KGB/Szovjetunió egyéb szervei iratanyagából, csak rossz címet adott neki. :-P

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 17:12:27

@egyetmondok: hát pl már idéztem, hogyan sülyedhetett idáig.

de ezt is elolvashatod:
kkbk.blog.hu/2014/01/23/szakaly_sandor_es_kamenyec-podolszkij_gumicsontja

a deportálást a német vezérkar követelte: „…jobban mondva ők kérték a Magyarországon lakó összes zsidók deportálását, de tárgyalások után megállapodás jött létre, hogy csak a lengyel zsidók telepítendők ki.

Keresztes belügyminiszter kifejezett ígéretet nyert arra, hogy a deportáltaknak bántódása nem lesz. Megkapják az üresen maradt ukrán házakat, mezőgazdasági felszereléseket és ott nyugodtan dolgozhatnak

a németek azt a követelést állították fel, hogy adjuk ki nekik az összes külhonos zsidókat, mert ha nem, akkor a Magyarországon tartózkodó összes, tehát magyar állampolgárságú zsidókat is kikövetelik. Állítólag hosszabb tárgyalás után került csak a lengyel és orosz zsidók átadására megállapodás.

floborm 2014.01.23. 17:32:55

@vantaan: nem értem. az, hogy onnan elvitték őket, per definitionem idegenrendészeti eljárás és nem deportálás. az, ott, az az egy mozzanat.

bármilyen fura, egy történésznek még a legkomolyabb borzalmakat is meg kell tudnia lépésről-lépésre ítélni.

ha nem tennék, a végén még oda jutnánk h a II. világháborúért minden német és magyar együtt felel és azóta is mind náci, és ezen egyes szervezetek meg vígan élősködnének...oh wait!

egyetmondok 2014.01.23. 17:52:21

@tesz-vesz:
Ja, minél többet olvas erről az ember, az egész történet annál inkább szörnyű. Igaza lehet annak, akire a poszt szerzője hivatkozik: magyar kisholokauszt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.23. 18:24:01

@egyetmondok: miért? ők nem öltek senkit. a Hideg napoknál öltek és ott a bíróság még 43-ban halálra ítélte a 4 felelős tisztet. ott szerbeket és zsidókat öltek, 700 zsidót 3500 szerbet és mást.
azt nem kisholokauszt? csak az amikor kitoloncolják a hontalan zsidókat?

Alfőmérnök 2014.01.23. 19:15:16

@biboldó: Azt sejtettem, hogy nem bio, hanem valami szakrális dolog, de azt hittem, csak tradicionális zsidó kaja/pia lehet kóser.
De ezek szerint nem, szinte bármi lehet, lehet az aszú is, vagy mondjuk a pogácsa (kivéve a töpörtyűst, mert az be van szennyezve sertéssel).

vantaan 2014.01.23. 19:45:58

@floatleft: Érvelésed olyan mint az öreg paraszté akitől megkérdezték aztán veri-e az asszonyt öreg?
-Nem Én az Isten látja lelkem. ...... csupán csak fölhívom a padlásra aztán lelököm oszt üsse meg magát ahogy akarja.
Ez vicc akart lenni ,

....... de a Szakály féle idegenrendészetinek nevezett dologba 26600-an minimum belehaltak!!! S a 26600 halála ugye nem vicc és ezért nem volt idegenrendészeti eljárás!!!
Talán megérted már. .....ha nem akkor valami nagyon nagy baj van az erkölcsi hozzáállásoddal!

egyetmondok 2014.01.23. 21:03:44

@tesz-vesz:
Én nem történelmet, vagy nyelvészetet, nyelvtörténetet,stb. tanultam az egyetemen, és a délvidéki ügyről nem sokat olvastam. Tudok róla, de nem eleget. Majd igyekszem pótolni.

A poszt tárgyáról biztosan többet tudok, mint erről, s szerintem mint sokan mások, én is Szakály felháborító dumája miatt igyekszem még többet megtudni.

Ameddig eljutottam, az nekem untig elég ahhoz, hogy a magyar állami hatóságok eljárását a leggyalázatosabb magyar állami eljárások közé soroljam.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.23. 22:07:01

Lehet cikizni a forrást, de hiteles szemtanúk leírásai is megtalálhatóak.
hvg.hu/tudomany/20110901_kamenyec_podolszkij_meszarlas_1941

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.23. 22:10:47

@bbjnick: A nickem mélypszichológiai analizálása mindamellett, hogy hátralépés, felesleges okostojáskodó faszság.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.23. 22:13:36

@Alfőmérnök: Mint minden ami valami zsidóssal kapcsolatos, a köztudatban ez is túl van misztifikálva.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.23. 22:19:26

@tesz-vesz: Waze, az okoskodásaid annyira egysíkúak, hogy már nem szórakoztat a basztatásod sem. Csak kérdem, mi a túróért nem vagy képes egy témát önmagában értékelni? Kamenyec az kamenyec, a sváb kitelepítés, hideg napok...más és más dolgok.
Költői kérdés volt, ne görcsölj a válasszal.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 00:36:43

@biboldó: már megint itt vagy? takarodj már el innen, próbálunk értelmesen beszélni - nélküled

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.24. 00:40:23

@egyetmondok: neked nem kell utánaolvasnod semmit se, csak arra reagálj amit ide neked írok.

utánanézhetsz amúgy, de ugyanezt írom, csak röviden

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_%281942%29

elég? akkor hadd kérdezzem már meg, hogyha nem német követelésre tették a deportálást, akkor milyen barakokkba sikerült őket elhelyezni? mert vártak rájuk barakkok, azok mik voltak?

floborm 2014.01.24. 22:02:51

@vantaan: "....... de a Szakály féle idegenrendészetinek nevezett dologba 26600-an minimum belehaltak!!! S a 26600 halála ugye nem vicc és ezért nem volt idegenrendészeti eljárás!!! Talán megérted már. .....ha nem akkor valami nagyon nagy baj van az erkölcsi hozzáállásoddal!"

Mindenkit megráz ez a sok halál. Az ennél sokkal kevesebb is, az a bestialitás, ahogyan velük végeztek.

De ettől egy történész ne moralizáljon, hanem nézze át a tényeket: mivel '41-ben a külföldieket ellenőrző hatóság tuszkolta át (az akkor amúgy még magyar polgári közigazgatás alatt álló) területre ezeket az embereket (nota bene: úgy tünik h 2000 embert jogalap nélkül, mert bizonyítani tudták magyar állampolgárságukat - de persze ilyen messziről nehéz eldönteni), ez, mint első mozzanat, idegenrendészeti eljárás.

a szóhasználat onnan eredhet, hogy ezt népbírósági tanuvallomásban is olvastam, te is megteheted ha elolvasod Gellérék 2012-es erről szóló összefoglalóját.

és mindez nem szívtelenség nem nem szívtelenség kérdése: szívszorító ami történt, tragikus. de megérteni, okulni és tisztán látni csak úgy lehet, ha nem hagyunk helyet az értelmetlen hisztinek.

floborm 2014.01.24. 22:09:01

@biboldó: idézet a forrásodról, ami persze HVG, de most fogadjuk el.

"Német nyomásról ráadásul ekkortájt nemigen lehetett szó – Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter éppenséggel német követelésre állította le a deportálási akciót, amely eredetileg 100 ezer embert érintett volna."

Ez annyiban sántít, hogy

- több visszaemlékezés másképpen tud erről, ezek szerint Keresztes-Fischer állította le. Note bene: koncentrációs táborba vitték a németek

- a magyar hatóságok akkor újratelepítési (elég gusztustalan módszer, sajnos bevett volt a XX. században) szándékkal tuszkolták ki az embereket oda, tudtommal a munkaeszközeiket is magukkal kellett vinniük. Barakkok várták őket - és pont ez lett a gond, h nem volt annyi hely, ezért kérték a leállítást. Aztán jöttek az SS és ukrán állatok és elszabadult a pokol.

- a HVG meg bekaphatja, mi az h "német nyomás"? Az pisziül úgy van, hogy "náci", mert nem szabad ám a németeket csak úgy bántani ám! emlékmű ugye, emlékmű:)

Szó nincs arról h a kormány ártatlan, de lássuk azért pontosan a tényeket.

egyetmondok 2014.01.24. 22:13:08

@tesz-vesz:
Barakkok ? Milyen barakkok ? A barakkok esete, földrajzi elhelyezkedésük, komforfokozatuk nyilván fontos, lehet ez fontos például azoknak,akik a barakkok szakavatott értői, én azonban az egyetemen egyáltalán nem hallgattam barakkokról, nekem a barakkok akkori, különös eseténél sokkal-sokkal fontosabb, hogy a Magyar Királyság állami igazgatása egyáltalán miért teljesítette a nácik kérését.
Mi volt ennek a gyalázatos,aljas cselekedetnek az oka ?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.24. 22:31:03

@floatleft: Nem állítottam, hogy kőbe vésett igazságot tartalmaz a link. Dokumentumokat nem hoz, viszont a még elfogultsággal sem vádolható szemtanúk benyomásai elgondolkoztatóak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.24. 22:33:54

@tesz-vesz: Pöcsike, a házmesteri ambícióid a buzi blogodon is szánalmasak, itt csupán nevetséges.

sujkos 2014.01.24. 23:07:07

@biboldó: De nem cáfolják Szakályt.
A tőled megszokott módon terelsz.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.24. 23:11:45

@sujkos: Cáfolják. Igazolják, hogy geciség volt, nem pediglen sima idegenrendészeti eljárás.

floborm 2014.01.25. 00:49:09

@biboldó: azok a beszámolók borzasztóak, olvastam őket amúgy más forrásból is, hasonlóakat is. láttam fotókat is, egyszerűen nem értem, hogy emberek hogyan juthattak idáig h még pózolnak is a háttérben (ahogyan azt nem értettem Szrebrenyica esetében és sok más helyen sem).

mindez azonban nem érinti az indító kérdést, hogy az eljárás első mozzanata idegenrendészeti eljárásnak minősíthető-e vagy sem. történészek szerint igen. aki nem ért egyet, ezzel vitába szállhat.

ez szerintem érvényes történelmi kérdés. az viszont felháborító, amikor egyes politikusok és segédcsapataik az ott legyilkolt emberek holttestén akarnak felkapaszkodni a hatalomba.

floborm 2014.01.25. 00:50:11

@biboldó: na várj, senki nem az egészről állítja, hogy "idegenrendészeti eljárás". aki ezt teszi, az hazudik. aki azt állítja, hogy _valaki_ ezt állítja miközben nem, az is hazudik. ha érted ugye...

floborm 2014.01.25. 00:53:44

@biboldó: "Alapot adva ezzel túlélők, szemtanúk hitelességének kétségbe vonására, kik egyértelműen állítják, hogy a "hontalanok" - egy szintén történészi szaremberségből adódóan számarányait tekintve pontosan nem meghatározható része - a visszafoglalt területek tősgyökeres lakója volt, kiknek a magyar hatóság nem adott állampolgárságot."

erről lehet olvasni a 2012-es Gellér összefoglalóban, illetve több, forrásmegjelöléseket tartalmazó doksiban a neten (ma olvastam őket, pardon h én viszont nem forrásmegjelölök), ott 2000 fő volt a tippelt szám.

és ez a része valóban felháborító. persze mai szemmel a többiek kitelepítése is, ma akár menekülteknek is hívhatnánk őket, de azt azért nem árt elfelejteni h ez sajnos az XX. század megszokott gyakorlata volt és magyar polgári(!) közigazgatási területre tették át őket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.25. 01:38:43

@egyetmondok: figyelj ide, neked hányszor kell ugyanazt bemásolni?

kkbk.blog.hu/2014/01/23/szakaly_sandor_es_kamenyec-podolszkij_gumicsontja#more5773440

itt megnézheted, gellért ádám beszél barakkokról, ahol bizonyos zsidókat elszállásoltak a németek.
lehetnek ezek katonai barakkok is, régebbi magyar hadseregi marakkok is, nade nagyon úgy néz ki , hogy a németek készültek a fogadásukra, mivel elintézték a helyüket.

a németek azt a követelést állították fel, hogy adjuk ki nekik az összes külhonos zsidókat, mert ha nem, akkor a Magyarországon tartózkodó összes, tehát magyar állampolgárságú zsidókat is kikövetelik. Állítólag hosszabb tárgyalás után került csak a lengyel és orosz zsidók átadására megállapodás.

ha nem teszünk eleget a német kérésnek, akármikor megszállhatnak minket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.25. 11:00:17

Szakály álláspontját Gellért Ádám cáfolja (aki jogász, de itt mint holokausztkutató lép fel!):

www.atv.hu/videok/video-20140122-gellert-adam

Úgy látszik a holokauszttörténelem egy a történelemtől független történelem, a holokausztkutató egy a történészek fölött álló, azok fogalomhasználatának fölülbírálatára, meghatározására hivatott szupertörténész. Érdemes végighallgatni Gellért érvelését: Szakály bűne az, hogy ideológiailag nem elég képzett! Besz*r-beh*gy!

egyetmondok 2014.01.25. 12:22:26

@tesz-vesz:
Kevés tévét nézek, de most délelőtt megnéztem a neten a Gellérttel készült interjút erről az ügyről.
Nos, szomorú módon egyre világosabb számomra ebben az ügyben, hogy a Magyar Királyság akkori államigazgatása felelős vezetői a náci állam szintjére süllyedtek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.25. 12:33:27

@egyetmondok: így van, ezért készítették, hogy szívben hasítsák a gyenge fejet.

gellért mennyire egyoldalú? Keresztes kapcsán? aki koncentrációs táborba került? mennyire egyoldalú Kozma kapcsán, aki megbánta a tetteit? mennyire egyoldalú, hogy nem tér ki a kényszervallomásra? a német követelés? amiről esetleg csak irat nem maradt fenn? ugyanis barakkok várták a zsidókat kamenyecben. nem tér ki a bolsevik történelemhamisításra.
viszont jó, hogy elmondja, hogy ellenérvű történészekkel nem találkozik...

rémisztően magabiztos ez a gyerek, ahhoz képest, hogy a mult-kor is simán ellentmond neki, ami pedig nem a horthyzmusáról híres

@bbjnick: így van, a holokausztkutató a történészék krémje, egy elit történész, olyan mint a Wehrmachtban az SS.

most gellért ádám nemzetközi jogász, vagy történész? vagy mindkettő?
tényleg úgy mondja hogy ideológiailag? én erre nem emlékszem, csak arra hogy úgy mondja, hogy nem járatos ebben a témában

egyetmondok 2014.01.25. 13:07:27

@tesz-vesz:
Figyeltem Gellért munkáját a Biszku-féle ügyben, komoly embernek tartom, nincsen kétségem, hogy igazat mond,amikor azt állítja, hogy évek óta kutatja ezt az ügyet.
Szerintem ha valaki, akkor ő bizonnyal a lehető legtöbb információ birtokában van, ha jól emlékszem,azt mondja a beszélgetésben, hogy német levéltári iratokat is látott.
Amit elmond,abból az derül ki, hogy az akkori magyar hatóságok ebben az ügyben döntéseket hozó felelős vezetői az akkor hatályos magyar eljárási normáknak is ellentmondva működtek. Elképesztő, felháborító.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.25. 14:00:44

@egyetmondok: én is figyeltem, az volt az etetés szerintem.
utána meg efrain züröffal wízentálossal ölelkezik a fényképeken a Képíró-pernél.

ő történész? nem érdekes hogy egy nemzetközi jogász ezzel foglalkozik?
tud különbséget tenni egy bolsevik történetírás és a valóság között? meg van a kor ismerete neki egyáltalán?

szerinted a nürnbergi perben nem próbálták meg védeni a tanúvallomásokkal magukat a nácik? az életükkel játszottak, persze hogy mindent megpróbáltak az életükért.
ezt csak ő mondja (a tévében, írásban mást is mond ő maga), megnéznéd itt az ellentmondó nyilatkozatokat?
kkbk.blog.hu/2014/01/23/szakaly_sandor_es_kamenyec-podolszkij_gumicsontja

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.25. 14:48:55

@tesz-vesz:

"ő történész? nem érdekes hogy egy nemzetközi jogász ezzel foglalkozik? tud különbséget tenni egy bolsevik történetírás és a valóság között? meg van a kor ismerete neki egyáltalán?" --- kérdezed.

Természetesen. A holohitűek különös vágású emberek. Nem közönséges anyagból vannak gyúrva.

egyetmondok 2014.01.25. 16:45:37

@tesz-vesz:
Igyekeztem követni a Képíró elleni eljárást, szerintem az ügyészek vádemelése megalapozott volt.
Az,hogy jogász végzettségű szakemberek látnak neki ilyen ügyek dokumentumainak, véleményem szerint nagyszerű, hiszen gyalázatos, bűnös állami igazgatási eljárások vizsgálatakor lényeges a jogi tudás. Egészen más jogász szemmel vizsgálni pl. normaszövegeket, és azokat összevetni más normaszövegekkel. Ilyenhez adott esetben egy történész nem is érthet, világos módon.

Az különösen üdvözlendő, hogy akadnak fiatal szakemberek, akik egy kézen kezelik a náci és a kommunista bűnöket, szerintem ennek örülni kell, s Gellért nekem ilyen szakembernek tűnik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.25. 18:47:23

@egyetmondok: nekem nem. mert a komcsi ügyről már leállt, de és nagyon kétlem, h visszatérne rá.

az hogy jogászok kutatják a történelmet egy csöppet aggályos nekem, mert nem jogi ítélkezésre van szükség. inkább egy Ormos, vagy egy romsics kutakodjon és írjon, akik történészek, mint egy jogász.

lásd a fenti részem, úgy látszik te ignorálod a lényegi mondataimat.

de mutatok akkor még ami gellért hülyeségeit mutatja be, ezt is ignorálhatod:

Polgár György, a Magyar Izraeliták Pártfogó Irodájának vezetője a következőket írta a népbíróságnak:

„Mihelyt erről a rendeletről és az első őrizetbe vételekről tudomást szereztünk, a KEOKH akkori főnökéhez Siménfalvy Sándorhoz mentem felvilágosításért és panaszra. Tőle azt az értesítést kaptam, hogy az összminisztérium utasítására bocsátották ki, egyébként közelebbi felvilágosításokat Pásztóy Ámontól kaphatok. Utóbbi azt közölte velem, hogy a rendelet minisztertanácsi határozat alapján és katonai intervenció folytán hozták, mert a hadsereg és főképp a németek nem akarták, hogy mialatt Oroszországban a háború folyik, az ún. mögöttes területen lengyel és orosz zsidók éljenek.”94

Polgár ezen kijelentését Pásztóy először cáfolta: elsőfokú bírósági tárgyalásán azt vallotta, hogy nem volt tudomása arról, hogy a rendelet megalkotása német nyomásra történt volna.95 Egy évvel később azonban már ő sem zárta ki, hogy „a rendelet német nyomásra készült, mivel azt Werth Henrik indítványozta”.

---
a saját írásából olvasom gellértnek
ezért kezdték el őket deportálni, egy korabeli vallomás szerint.
gellért a saját írásában lévő dolgokat sem veszi figyelembe, ÖNKÉNT szelektál a tanúvallomások között, pl mi alapján nem veszi figyelembe ezeket:

"Mindezt megerősítette Farkas János, aki 1941-ben a KEOKH és a belügyminisztérium állampolgársági osztálya között volt összekötő tiszt. Ő határozottan azt állította egy másik perben, hogy a deportálást a német vezérkar követelte: „…jobban mondva ők kérték a Magyarországon lakó összes zsidók deportálását, de tárgyalások után megállapodás jött létre, hogy csak a lengyel zsidók telepítendők ki.”98 Feldmann Ernő ügyvéd, ha kissé az általánosság szintjén is mozogva, de szintén hasonlóképp nyilatkozott:

„A háború alatt indult meg a német vezérkar nyomása a magyar vezérkarra, és azon keresztül a belügyminisztériumra és a KEOKH-ra. […] A belügyi kormány meglehetősen ellenállt a német kormánynak. Ennek belső oka a háború elvesztése, külső oka pedig az volt, hogy nem volt olyan közigazgatási területe, ahova a magyarországi lengyel és orosz zsidókat deportálni lehetne. Amikor Magyarország belépett a háborúba, a kormány már nem térhetett ki a német kérés elől, mert most már volt megfelelő közigazgatási terület. Keresztes belügyminiszter kifejezett ígéretet nyert arra, hogy a deportáltaknak bántódása nem lesz. Megkapják az üresen maradt ukrán házakat, mezőgazdasági felszereléseket és ott nyugodtan dolgozhatnak. Mindez azonban nem következett be, becsapták a magyar minisztert, becsapták a magyar kormányt.”99

de gellértet nem zavarja, belemondja szemrebbenés nélkül a kamerába, hogy BIZONYOS hogy nem német követelésre indult meg a deportálás

egyetmondok 2014.01.25. 19:10:52

@tesz-vesz:
Biszku ügye az ügyészek kezében van. Értelmezhetetlen tehát amit írsz, hogy Gellért erről "leállt".
-----
A poszt témáját illetően én maradok annál a véleményemnél, amelyet eddig is kifejtettem, s nagyon örülök, hogy a Mandineren is megjelent az az anyag, amely akkori, nagyon komoly közéleti emberek álláspontját rögzíti, személyes tapasztalások okán:

" Ha egy fegyőr bánna így a gondjára bízott, jogerősen fegyházbüntetésre ítélt rablógyilkossal, biztosan megbüntetnék. (..) Mint emberek fellázad ellene minden emberi érzésünk és egészséges természetes ösztönünk. Mint keresztények Isten és vallásunk parancsainak legsúlyosabb megsértését látjuk benne. Mint magyarok nem tűrhetjük szó nélkül a magyar becsületnek azt a bemocskolását, amit ezek a szörnyűségek jelentenek. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de egy biztos: lesz még idő, amikor ismét a szabadság, a jog, az igazság fognak uralkodni az erőszak helyett. Magyarország jövője és nemzetünk becsülete szempontjából nem közömbös, hogy mi lesz akkor eljárásunkról a művelt emberiség véleménye.

Tudjuk, hogy e pillanatban nem népszerű ügyet képviselünk. De kötelességünknek tartjuk szavunkat felemelni ott, ahol a hallgatás lelkiismeretünk szerint bűn volna.

Budapest, 1941. augusztus 20. Szent István király napján.

Alulírottak:

Slachta Margit, a szociális testvérek főnöknője,
gróf Szapáry Erzsébet,
dr. Szabó Imre pápai kamarás
gróf Apponyi György országgyűlési képviselő”

Ennek a szörnyű esetnek a történelmi, erkölcsi súlyát akkor is érezték tehát , hála Istennek valószínűleg nem is kevesen. Hogyan jöhet itt a képbe, hogy ez ki gondolta ki, ki tervelte el, ki kérte vagy ki nem kérte ?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.01.25. 19:32:23

@egyetmondok:

Ugye, mondtam már magának, hogy erkölcstelenséggel nem lehet megnyerni egy erkölcsi ügyet?

Idézhetjük Slachta Margit, a szociális testvérek főnöknője, gróf Szapáry Erzsébet, dr. Szabó Imre pápai kamarás gróf Apponyi György országgyűlési képviselő levelét az üggyel kapcsolatban, mert releváns. De ha idézzük, akkor nem illik kihagyni belőle épp azt a bekezdést, amely Szakályt támasztja alá!

"Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját."

hvg.hu/tudomany/20110901_kamenyec_podolszkij_meszarlas_1941

egyetmondok 2014.01.25. 19:56:50

@bbjnick:
Kiutasítás, azt követően esetleg kitoloncolás ma is létezik. Nagyon helyesen. Akkor is létezett, s akkor is léteztek rá eljárási szabályok, amelyek simán figyelmen kívül hagytak.
------------------------------
" Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját." ---

nem is lehet mást tenni, mint a legélesebben elítélni, hiszen itt egyáltalán nem olyanokról van szó, akik "semmi közösséggel " sem bírtak az országgal. Ebben nem ma sem pardon, ha most ítéljük meg az akkori eljárást.

" A kitelepítettek többségét kitevő kárpátaljai zsidók – még ha magyar volt is az anyanyelvük, és még ha az 1941. év elején folyt népszámlálási statisztikákban magyarként szerepeltek is – automatikusan galíciaiaknak számítottak. De Budapestről is több családot hurcoltak el azért, mert felmenőik egyike, még a Monarchia idején, az Ausztriához tartozó Galíciából vándorolt be Magyarországra. " --- írja a cikk.

Mit lehet erre mondani ? Semmit.

egyetmondok 2014.01.25. 19:58:02

Ebben nem lehet ma sem pardon, ha most ítéljük meg az akkori eljárást. --- akartam az imént írni.

egyetmondok 2014.01.25. 20:33:45

@bbjnick:
" " A kitelepítettek többségét kitevő kárpátaljai zsidók – még ha magyar volt is az anyanyelvük, és még ha az 1941. év elején folyt népszámlálási statisztikákban magyarként szerepeltek is – automatikusan galíciaiaknak számítottak. De Budapestről is több családot hurcoltak el azért, mert felmenőik egyike, még a Monarchia idején, az Ausztriához tartozó Galíciából vándorolt be Magyarországra. " --- írja a cikk.

Mit lehet erre mondani ? Semmit. Inkább hallgatni illik,de ha már mindenképpen mondani kell valamit, vagy valaki mindenképpen mondani akar valamit, az ne egy ordas hazugság legyen, mint "idegenrendészeti eljárás". Magyar anyanyelvűekkel szemben...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.25. 22:58:31

@floatleft: Azt mondod, nincsenek hiteles adatok, mire számháborúba kezdel. A 2000 az állampolgársággal rendelkezőkre vonatkozik. A visszacsatolt területeken nemzedékeken keresztül élő, ebből logikusan adódóan magyar állampolgársággal nem rendelkező zsidó áldozatok nincsenek benne. Mindegy, tulajdonképpen mit akarsz mondani? Hogy Kamanyec-Podolszk csak bizonyos százalékban volt idegenrendészeti eljárás és a maradék arányban geciség?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.26. 11:04:22

@egyetmondok:
nem az ügy bírósági részében, nyilván.
hanem úgy hogy már nem ostromolja az ügyészséget, nem ír róla a netre, nem érdekli az ügy, szóval leállt, érted.

úgy látom amúgy, megvették, úgy, hogy maga sem tud róla, lefoglalják szépen

te nem reagálsz az érveimre, mondataimra, csak mindig elmondod újra, hogy "én maradok annál a véleményemnél, amelyet eddig is kifejtettem"
node érdemi reagálás nélkül ez egy kicsit szalonképtelen, nem gondolod?

@bbjnick: így van, nem illik ezt kihagyni a drága szdsz-es kollégának, aki most irodalmárkodik passzióból.
azt mondja amúgy, hogy 2x ilyen hosszú volt, és ő felére vágta, hát mik maradhattak még ki belőle?
hogyhogynem tér ki arra a részre, amikor a németek átvették a tábor felett az irányítást?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.26. 11:06:43

@egyetmondok: egy nemzetközi jogász hogy képes különbséget tenni a bolsevik hamisítás és a valóság között?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.26. 11:28:56

@egyetmondok:
nem érzed hogy ellentétben állnak a szavaid a szavaival?

"elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek"

vs:

"itt egyáltalán nem olyanokról van szó, akik "semmi közösséggel " sem bírtak az országgal"

vak-e vagy?

pontosan tudták ezt ők is, hogy papírokkal rendelkezőket is kitelepítettek, hisz írják is, olvastad a "teljes" kivonatot a face-en nyárinál?

ők ezt írják:
"elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek"

a semmi közösséggel nem bíró zsidó elemeknek lehet magyar állampolgársága, ők ezt mondják.

floborm 2014.01.26. 19:22:35

@biboldó: "Azt mondod, nincsenek hiteles adatok, mire számháborúba kezdel."

nem, azt mondtam h olvastam de én most nem tudom linkelni a forrásokat.

a többit meg pontosan így gondolom ja. mert ennek a vitának az egyik fontos pontja szerintem az, hogy ami idegenrendészeti eljárás (akkori szóhasználatban: kitoloncolás), azt nevezhesse egy történész annak. ettől még amúgy az egész is geciség? naná. de mit érinti ez azt, hogy magáról a folyamatról eljárásjogilag beszélgetünk?

és csak zárásként: aki ezt az egész Holokausztra érti, az egy érzéketlen fasz. aki viszont meg akarja érteni az ügyet, az nyugodtan mondhassa el, hogy mi milyen lépésben történt. Hozzáteszem, ehhez messze nem 1941-ben kellene kezdeni ezt a történetet sem, hanem h hogyan kerültek oda és milyen sors várt volna rájuk amúgy.

mert van egy olyan szándék, ezt lássuk be, hogy azt eltussolják: a külföldi zsidók nálunk hosszú évekig biztonságban voltak a haláltáboroktól, nem úgy mint a környező országokban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.26. 20:00:42

@floatleft: Értem, azért vitatkozom. Az "idegenrendészeti eljárás" elnevezés, adatok kétségbe vonása, számháború és legfőképp a "mások rosszabbak voltak" mind a szerecsenmosdatás, a mismásolás érdekében történő kifogások. Egy ilyen virtuális faszverdében még elmegy, de kormány által kinevezett történeti intézmény vezetőjétől necces. Merthogy a hivatalos álláspontot képviseli.

sujkos 2014.01.26. 20:30:19

Hát igen! Az érdekeltek már érzik az igazságveszély szagát, és ezért elemi erővel beindították a nagy bégetőkórust, amibe mindenfelől segítségül hívják a nyájbelijeiket.

De talán végre elkezdődött a diktátumoktól és a hazugságoktól mentes történelemtanítás lehetőségének megteremtése! A Veritas megalakítása, Szabadság-emlékmű, Kövér László ma reggeli nyilatkozata a Lánchíd rádióban (ami miatt lesz még nagy vonyítás!!!) A liberális ideológiát valló, a hazug történelemírást és oktatást, a "bűnös nép" tudatot megkövetelő EU-tól, és az USA-tól való függésünk felszámolása, a Keleti Nyitás.

Ettől kezdve úgy lesz - már úgy is van -, ahogy eddig nem volt! Az eddigi evidenciák kétségbe vonattak, azokról nyilvános vita folyik.

Köszönjük Szakály Sándor!

egyetmondok 2014.01.27. 10:38:45

@tesz-vesz:
"elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek"

" a semmi közösséggel nem bíró zsidó elemeknek lehet magyar állampolgársága, ők ezt mondják. " ---

azt nem ők, hanem Te mondod,hogy lehet olyan állampolgára egy államnak, aki az országgal semmi közösséggel sem bír.
Szerintem ezt abból a mondatból nem lehetséges kiolvasni, és arról sem tudunk, hogy az akkor hatályos törvények, jogszabályok rendelkeznének úgy, hogy a " semmi közösség " kategóriáját kifejtik abban az értelemben, hogy az közigazgatási - hatósági eljárásban használható legyen, mint a kiutasítás alapos indoka. (Szerintem nem is létezett ilyen jogi norma, mert képtelenség a "semmi közösség" környékén ilyet megalkotni. )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 13:34:38

@floatleft: a kitoloncolás=deportálás szerintem teljesen korrekt. de az idegenrendészeti eljárás feltételezi, hogy olyanokat toloncoltak csak ki (jóval nagyobbrészt), akik nem rendelkeztek magyar okiratokkal.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 13:38:33

@egyetmondok:
bocs de rákosi mátyásnak mi köz volt az országhoz? kun bélának mi köze volt?

kun (kohn), pogány (shwartz), erdélyi (ehrlich), landler, varga (weiszfeld), rákosi (rosenfeld), kunfi (kunstatter), böhm, szamuely (Szamueli), kalmár (kohn), lukács (löwinger), ágoston (augenstein), robinovics, szántó (schreiber), hevesi (honig), mind zsidó volt,

ráadásul lukács-löwinger györgy és hatvany-deutsch lajos és vas-weinberger zoltán gazdag, vallásos zsidó családból jön. utóbbi miatt lett a rákosi-négyesfogatból néha ötösfogat.
nekik mi közük volt az országhoz?
pedig volt állampolgárságuk, többségnek biztos

nem vagy tisztában a korral, a kor magyarjainak véleményével, és értelmével:

kkbk.blog.hu/2013/10/21/martonyi_es_a_nemzet

én pl dolgozok egy magyarságtudatos teszten.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.01.27. 13:42:07

@tesz-vesz: És ez a teszt lesz hivatott eldönteni, hogy kit kell deportálni vagy államigazgatási eljárás keretében kitoloncolni?

egyetmondok 2014.01.27. 15:01:06

@tesz-vesz:
Az itt a kérdés, hogy a kérdéseid és kételyeid (" Mi közük volt az országhoz ?") alapján lehetséges- e olyan jogi normaalkotás, amely állami, hivatalos igazgatási eljárásban ok, indok lehet természetes személy kiutasítására.
Ilyen jogi norma akkor nem állt rendelkezésre,ezt tudjuk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.27. 15:03:26

@tesz-vesz: Neked az érettségiden kellene dolgoznod, amilyen hülyeségeket képes voltál összehordani a blogodon. Metoikoszok Rómában? "Harmadgyenge"? Milyen alapon tartod magad alkalmasnak és hivatottnak olyan dolgok eldöntésére, "tesztelésére", amelyek bonyolultabbak egy főtt tojásnál?
Elképesztő :-)

sujkos 2014.01.27. 16:35:54

@egyetmondok:
Ostobaság! Ilyen ma is van.

floborm 2014.01.27. 16:38:48

@tesz-vesz: azokra nem is helyes az idegenrendészeti eljárást használni, akiknél nem ez volt a helyzet.

de azzal nincs mit kezdeni, hogy a kitoloncolás idegenrendészeti eljárás keretében történik. ez igy volt és most is igy van (legalábbis az 1930-as törvény indoklása ekként kezeli a törvényt, és népbírósági ítéletekben is "idegenrendészeti"-nek hívják, lásd a Gellért tanulmányban is idézetteket).

az már egy másik, sztem jogpozitivista vs. jogszociológiai osztatú megközelítés, hogy mitől nevezünk egy eljárást annak, ami? ha 100-ból egy esetben nem az, akkor a maradék 99 sem az? ha a hatóság annak hívja, de egyes rendeletek mögötte hibásak, akkor az az vagy sem? ha akkor úgy hivták, akkor mi is úgy hivjuk? vagy ha meg akarjuk érte(t)ni, akkor mi hogyan hívjuk?

sujkos 2014.01.27. 16:39:28

@Counter:
Milyen alapon tartja bárki magát (bárkik magukat) felhatalmazottnak, hivatottnak arra, hogy magukat kiválasztottnak tartsa (tartsák)? Hogy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 16:50:04

@Counter: jaj menj már a f ne fárassz mást , te korlátolt elme, kérdeztem, miért kéne nekem minden szobrot utálnom?

a metoi-nál nem a róma részére koncentráltam, hanem az ókori részére, rugózhatsz még ezen, de nem érdemes, csinálj statisztikát ki nézi el ezt a tévedést.

a harmadgyengét már elmondtam, bemásolom újra, ha már a blogomon megfutamodtál te gyáva

tudod van első osztályú, másod osztályú, meg harmad osztályú, azért ne akard már nekem megmondani hogy milyen szót használjak, mikor még azt se tudom miért kéne nekem minden szobrot utálnom.
ebbe belekötni, nem érzed milyen szánalmas vagy? harmatgyenge, mondhatod így, engem nem zavar, én is hallottam már így te szerencsétlen, de én nem ezt a szót használtam, fáj? most ebbe akarsz belekötni?
rettentően szánalmas és korlátolt lény vagy.
te numerus clausus

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 16:51:51

@egyetmondok: nem kérdés, mert nem volt ilyen.
összefogták a zsidókat aztán jó napot, Slachtáék meg egyetértenek a numerus clausussal.

egyetmondok 2014.01.27. 16:58:06

@sujkos:
tényleg ? és melyik ez a hatályos magyar jogszabály ?

egyetmondok 2014.01.27. 17:01:15

@tesz-vesz:
Igen, szerintem sem volt ilyen.
Ja,sokan támogatták a numerus törvényt, akik egyébként azt el sem tudták képzelni, nem hogy támogassák, hogy a magyar hatóságok egyszer csak összefogdossák a zsidókat, osztjónapot...

sujkos 2014.01.27. 17:54:10

@egyetmondok:
Rákerestem, megtaláltam, elmentettem.

Van, akinek szívesen segítek, de te nem tartozol közéjük. Keresd meg magad!

Ha képtelen vagy rá, és majd nagyon szépen kéred, vagy ha túl nagy lesz a szád, akkor becopyzom.

egyetmondok 2014.01.27. 21:42:18

@sujkos:
Olyan nagyon szépen kérem, lécccciii, léccciii mondjad el, hogy melyik hatályos magyar jogszabály rendelkezik arról, amit Te írtál a kommentedben, hogy arról rendelkezik.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.01.28. 10:49:14

@Gialdame Pearl: Floodolással az előítéletek ellen?

"Gialdame Pearl 0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Ha nem provó vagy, legközelebb elég lesz kétszer linkelni hét helyett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.29. 00:08:54

@egyetmondok: most levelezek Gellért Ádámmal, egyelőre korrektnek tűnik, neki is azt akarom nyomatékosítani, hogy ehhez a magyar államnak semmi köze nem volt
mert nem is hoztak ilyen törvényeket.

egyetmondok 2014.01.29. 00:42:59

@tesz-vesz:
" ehhez a magyar államnak semmi köze nem volt
mert nem is hoztak ilyen törvényeket." ---

írod, viszont mégis csak a magyar állam igazgatási, hatósági szervezete végezte ezt a feladatot, nemde, így, hogy finom legyek: furcsa lenne azt állítani, hogy a magyar államnak ehhez semmi köze se volt.

calabria007 (törölt) 2014.01.29. 14:09:38

@egyetmondok:

„Nos, szomorú módon egyre világosabb számomra ebben az ügyben, hogy a Magyar Királyság akkori államigazgatása felelős vezetői a náci állam szintjére süllyedtek.”

No és mi köze van a ma élőknek azokhoz az _akkori_ „felelős vezetőkhöz?!

calabria007 (törölt) 2014.01.29. 14:11:14

@egyetmondok:

"ekem a barakkok akkori, különös eseténél sokkal-sokkal fontosabb, hogy a Magyar Királyság állami igazgatása egyáltalán miért teljesítette a nácik kérését.
Mi volt ennek a gyalázatos,aljas cselekedetnek az oka ? "

sokkal relevánsabb kérdés az, hogy miért lett __ma__ ebből __aktuálpolitikai__ __gumicsont__

calabria007 (törölt) 2014.01.29. 14:15:02

@egyetmondok:

"Ja, minél többet olvas erről az ember, az egész történet annál inkább szörnyű. Igaza lehet annak, akire a poszt szerzője hivatkozik: magyar kisholokauszt.
"

akkor borzongj tovább a Tito-féle holokauszttal

ők is több mint egy millió embert nyírtak ki

pl. a dunai svábokat teljesen eltakarították az útból

Ethnic Germans: A Forgotten Genocide
www.youtube.com/watch?v=23pNOPJt93s

de vmi 45 ezer magyart is kinyírtak

+ még jó sok bosnyákot, albánt, horvátot, szerbet, macedont, stb...

egyetmondok 2014.01.29. 14:33:11

@calabria007:
Hála Istennek a ma élőknek ahhoz, amit akkor a magyar állam felelős vezetői cselekedtek, semmi köze.
Köze ahhoz van, hogy értse és helyesen értékelje, amit akkor a magyar állam felelős vezetői cselekedtek. Ehhez van köze egyedül,ehhez azonban nagyon is.
------------
S persze minden népnek a saját állama szörnyűségeit kell helyesen értenie és értékelnie. Nem kis feladat ez,ezt elhiszem, és ebben a munkában mindenki csak magára számíthat, a saját közössége józanságára,és bátorságára.

Az egymásra mutogatás beteges holmi; az nagyon beteg, ha ránk mutogatnak olyanok, akik maguk gond nélkül mentegetik ilyen-olyan nevetséges indokokkal a saját történetük államának, államainak gyalázatos eseteit.

egyetmondok 2014.01.29. 14:36:25

@calabria007:
Abból lesz "aktuálpolitikai gumicsont" a különböző pártok kezében, tök mindegy, melyikről lenne szó, amiből a magára valamit is adó ,politikailag tudatos közvélemény enged gumicsontot csinálni.

A 3 per hármas nyúl 2014.04.08. 01:00:32

@biboldó: A numerus clausus törvény nem a zsidók kirekesztése céljából született.

A 3 per hármas nyúl 2014.04.08. 01:02:07

@biboldó: A numerus clausus törvény nem a zsidók kirekesztése céljából született.
süti beállítások módosítása