Kommentszűrés
’13 dec
6
10:01

Katasztrófavédelmi advent – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXXIX.

Írta: nénike

adventi_koszoru_elso_vasarnap.png

Szerintem helyes döntés volt teret adni számára. Több százezer hallgatótársammal együtt vártuk, hogy tájékoztatást adjon. És ma, a Kossuth rádió reggeli hírműsorából végre megtudhattuk: Bakondi György, a katasztrófavédelem országos parancsnoka elmondta, mit jelent számára az advent. Azok kedvéért, akik nem hallották volna: szeretetet, családi együttlétet, az otthon melegét. Ezen kívül pedig tizenkétezer pár hivatásos gumicsizmát, több százezer önkéntest, katasztrófát (lásd dunai), szívből jövő mentést.

A közszolgálati média jó ideje egymást feltételező, szorosan összekapcsolódó fogalmak (Gyurcsány-Bajnai, rezsi-csökken, bukik-baloldal, teljesítmény-jobb) népszerűsítésének fóruma. A szerkesztő talán azzal nyugtathatta felhorgadó szakmai önérzetét, hogy ha az össze nem érő comb fétisének is van értő közönsége, akkor talán az advent-egyenruhás antagonisztikus kapcsolatból is ki lehet hozni valami újszerűt. Mert ki ne látott volna, mondjuk, a Vörösmarty téren szolgálatot teljesítő járőrpárt. Ugye, hogy nem is olyan erőltetett az összefüggés?

Hitbéli meggyőződésemet erősítené, egyszersmind a sokoldalú, kiegyensúlyozott és aktuális tájékoztatáshoz való joggyakorlásomat szolgálná, ha legközelebb mondjuk Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka osztaná meg a körlet ünnepi fényeiről és a fogvatartottak várakozásteli öröméről tudósító gondolatait.

Címkék: média advent Kossuth rádió Bakondi György

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr985678191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.07. 12:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Katasztrófavédelmi advent 2013.12.06. 10:39:04

A Kossuth rádió reggeli hírműsorából végre megtudhattuk: Bakondi György, a katasztrófavédelem országos parancsnoka elmondta, mit jelent számára az advent.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

___________________________ (törölt) 2013.12.06. 10:13:34

Nekem ugye ez a hobbim, hogy főleg katasztrofális hóviharok idején szeretek hazajárkálni, márc. 15-én is megvolt a tatai tornateremben csövezés korrektül, ma este is jövök, de most már vonattal, úgyhogy remélhetőleg hó : Shenpen 1 : 1

De ha mégis úgy jönne össze a dolog, ahogy tavasszal, akkor legfeljebb ismét lesz alkalmam a katasztrófavédelmiseket újra a gyakorlati oldalukról is megismerni.

Meg a Xavért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.12.06. 10:46:46

@nénike

"A közszolgálati média jó ideje egymást feltételező, szorosan összekapcsolódó fogalmak (Gyurcsány-Bajnai, rezsi-csökken, bukik-baloldal, teljesítmény-jobb) népszerűsítésének fóruma. A szerkesztő talán azzal nyugtathatta felhorgadó szakmai önérzetét, hogy ha az össze nem érő comb fétisének is van értő közönsége, akkor talán az advent-egyenruhás antagonisztikus kapcsolatból is ki lehet hozni valami újszerűt." --- írod.

A Mandiner szerkesztői pedig, nyilván, úgy gondolták, hogy az Advent és az össze nem érő comb fétisének kapcsolatából is ki lehet hozni valami újszerűt.

S*ggfej vagy, @nénike!

vantaan 2013.12.06. 11:09:03

@bbjnick: No de kérem, eftárs! ....hááát már féreg rágja szent nemzeti médiánk lottyadt testét is???

S=klogW 2013.12.06. 11:48:27

nyanyusnál beköszöntött a klimax?

Bell & Sebastian 2013.12.06. 11:54:35

@bbjnick: Ha összevonja, világos, hogy azt akarta mondani Virágnéni pajtárs; katasztrofális töketlenkedés.

Maga sem egy indián kódfejtő.

Bell & Sebastian 2013.12.06. 11:55:42

@S=klogW: Talán kaputtzárási pánick, ugyanis férfi.

S=klogW 2013.12.06. 12:07:40

@Bell & Sebastian: azt is nevezhetjük (férfi)klimaxnak.

most először gondoltam arra, hogy jó lenne a jósdán, érdekes témát kotort elő L.

Bell & Sebastian 2013.12.06. 13:07:24

@S=klogW: Írja ide, majd bemásolom, pont kifogytam a töltényből.

Robinzon Kurzor 2013.12.06. 16:00:02

@Bell & Sebastian: "Maga sem egy indián kódfejtő"

Azok nem fejtettek semmilyen kódot, csak használták a saját nyelvüket.

Örülök, hogy segíthettem.

gróf Szopatzky-Weretzky 2013.12.06. 16:07:33

@Robinzon Kurzor: nem navajo nyelvre kódolták az amcsi kommunikációt hanem csak felhaszmálták azt

ergo a navajok igenis kódoltak és fejtettek vissza

Robinzon Kurzor 2013.12.06. 16:31:31

@gróf Szopatzky-Weretzky:

Egyrészt nincs összefüggés az állítás (nem kódoltak) és a következtetés (igenis kódoltak) között.
Mivel a navahoban nem volt szó pl. arra, hogy "zuhanóbombázó", ezért helyette a "sólyom" szót használták. (Repülőkre madár nevet, hajókra halak nevét, stb.)
De hogy Bell ezt értette volna "kódfejtésen", azt kötve hiszem.

Másrészt, főleg az első világháborúban, sokféle indián törzsből való katonát alkalmaztak, navahot talán pont nem. (De lehet, hogy igen, erre most nem is emlékszem.)

Harmadrészt, a második világháborúra azért maradtak a navahók, mert az összes többi törzshöz a németek a huszas-harmincas években "antropológusokat" küldtek.
Kivéve a navahokat, oda nem.

A navaho nyelv pedig azért lehetett a titkosított (verbális) katonai kommunikáció non plus ultrája, mert nem volt írása, így nem volt mit kriptoanalizálni sem.

Robinzon Kurzor 2013.12.06. 16:33:33

@poszt

Óvatos kritika a Pártélet rovatban.