Schmuck Andor: Ezek a fiatalok hittek Bajnai Gordonnak
2013. november 25. írta: Redakció

Schmuck Andor: Ezek a fiatalok hittek Bajnai Gordonnak

Életét adná az összefogásért, de minden potenciális szövetségeséhez van egy-két kedves szava: október 23-án például szerinte a teljes baloldali ellenzék belehazudott a támogatóik arcába. Havi százötvenezerből működik és mozgat meg tömegeket a Tisztelet Társasága, a Szocdemek fél éve is csak 800 ezer forintba került – mégis ezer százalékig biztos benne, hogy szervezettebbek, mint az Együtt-PM, aminek a 31 egyéni jelölt megtalálásához is másfél hónap kellett. A Szocdemek elnökével, a Tisztelet Társasága ügyvivőjével beszélgettünk.

„Ami a belátást és a bölcsességet illeti, az már a kezdetek kezdetén sejthető volt, hogy a nagy összefogást nem fogja előmozdítani, ha munkatársai – Bajnai Gordonékat megelőzve – bejegyzik az Együtt 2014 pártnevet.

A munkatársaim nem jegyezték be az Együtt 2014 pártnevet.

Azt mondja, hogy semmi köze a szocdemeknek azokhoz, akik ma az Együtt 2014 Pártot jegyzik?

A szocdemeknek nincsen, legfeljebb magánszemélyeknek.

Nincsenek személyi átfedések?

Nincs személyi átfedés az Együtt 2014 Párt vezetése és a Szocdemek vezetése között. De beszéljünk nyíltan! Ha azt kérdezi, hogy Bódás Bianka, aki nálunk aktivistaként a sajtószóvivői szerepét ellátja, egyébként az Együtt 2014-ben tevékenykedik-e, azt mondom, igen. Ez szíve joga.

Ötletadóként sem játszott szerepet a genezisben?

Ötletadóként? Mégis hogyan játszottam volna? Az azért elég furcsa lenne, hogy ülök a szobámban, és összeszedek tíz embert, akik közül egyet, bocsánat kettőt ismerek, és azt mondom, hogy tök jó, akkor csináljatok egy Együtt 2014 Pártot?

Mégis, akárcsak a Tisztelet Társaságát, ezt is Önhöz kötik, és joggal gondolhatják úgy az érintettek, hogy ez a lépés nem az összefogás érdekében történt.

Ne haragudjon, ezt én nem így látom. Ezek a fiatalok összejöttek – én akkor értesültem erről, amikor már létrehozták a szervezetet –, és hittek Bajnai Gordonnak, aki azt mondta, hogy nem akar pártot csinálni. Ilyen egyszerű. Ha a fiatalok azt gondolják, hogy a szárnyaikat szeretnék próbálgatni, ki vagyok én, hogy ezt megtiltsam bárkinek is?”

Balogh Ákos Gergely interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr175654906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2013.11.25. 11:40:47

Nem érdemlünk

Nem érdemlünk, hat almát!
Eltűrtük, a hülyék hatalmát!
Nem jutottunk, ötről hatra,
Nem gondoltunk, ötven hatra!
Örültünk, hogy megúsztuk!
Felejtendő, lett a múltunk!
Mikor akartunk, ember lenni!
Tovább uralkodott, a senki!
Mások aljas, szolgálója
Szép jövőről, szólt a nóta!
Megtölthettük, a bendőt
Feléltük a „múltat, jövendőt!”
Nem kellett más, csak a jólét!
Mindenkinek, kölcsön lóvét,
Zsebébe csurgattak!
Gyerek ellen, volt az attak!
Vót telked, papír autód!
Csak önérzeted, nem vót.
Elűztek faludból,
Otthonos világodból.
Új hited hazudva neked!
Vak lóként, gödörbe vezessenek!
Csipásan bámulod,
Mi lett mára a sorsod!

2013-11-25

Bell & Sebastian 2013.11.25. 11:53:07

Beharangozták a kampányt, szépen-sorban előkerülnek az emberarcú politikusok, kiderül, hogy őket is anya szülte, gyerekük van, imádják a cicákat, a hétvégén mosogatnak és enkezükkel hasogassák a tuskót a kandallóba.

Meleg kutyaszemeikben könyörgés, félmosolyba botoxálódott ajkaik közt a kimondatlan sóhaj; csak engem válassz! Ikúval gazdagon áldott, Te Magyar Állampolgár!

Senki mást, csak egyes-egyedül engem, mert én Te vagyok, Te akár én is lehetnél, ha kicsit másképpen keveri a kártyát a karmikus cuclifix.

Talán még Schmuck a legkártékonytalanabb az összes közül, eónokon át még morzsákon is eléldegél. Ahogy elnézem azt a joviális képét.

Mr Hockey 2013.11.25. 14:44:54

Andor, inkább énekelj valamit! Mondjuk az Internacionálét...

Hidvégi Mihály 2013.11.25. 21:36:23

hm...hm... de sok gerinctelen ember van a magyar politikában...hm...hm...
süti beállítások módosítása