Török Zsolt, a sporttagozat és a zavaros hazudozás
2013. október 31. írta: TuRuL_2k2

Török Zsolt, a sporttagozat és a zavaros hazudozás

Torok_Zsolt_ATV_zavaros_hazudozas.jpg

Török Zsolt kedd esti szereplése az Egyenes Beszédben pillanatok alatt klasszikussá vált. Ha valaki még nem látta volna, érdemes kiélvezni minden másodpercét:

Az MSZP szóvivője azt állította, hogy nem az MSZP-től került a felvétel a hvg.hu-hoz. Ezzel szemben szerdán előbb a hvg.hu kiadója, majd Déri Balázs, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója ismerte el, hogy Déri adta át a portál újságíróinak a videót (illetve annyi eltérés van a két közlemény között, hogy előbbi szerint Gavra Gábor vette át az anyagot, utóbbi újságírókat említ, többesszámban).

Török azt is állította, hogy Kőrös Gusztáv hazudott az MSZP kalocsai sporttagozatának szervezésében nyújtott segítségéről Kálmán Olgának, mivel a pártnak se Károlyi Attila nevű tagja, se Fejér megyei sporttagozata nincs. Ezzel szemben mi áll az MSZP Sporttagozat honlapján, 2013. szeptember 6-i hírként? Egy győzelmi jelentés, Károlyi Attilával (Székesfehérvár) és Király Györggyel:

Kedves Barátaim!

Tájékoztatlak benneteket. hogy 2013 szeptember 6.-án megalakult a Sporttagozat kalocsai szervezete.

Az új szervezet elnöke Sztojka Istvánné.
Az alakuló ülés résztvevőit az MSZP kalocsai elnöke köszöntötte.
Az előkészítő munkát Károlyi Attila a székesfehérvári szervezet elnöke végezte.

A résztvevőknek mindnyájunk nevében sikeres közös munkát kívántam.

Tisztelettel
Király György

Ha valóban Bokros Lajoséknak van igaza, és a Fidesz mozgatja a szálakat a szavazatvásárlós videó ügyében, akkor a kormánypárt olyan minőségű konspirációs munkát végzett, ami a világ legjobb titkosszolgálatainak is becsületére válna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr545607447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóraváltógép 2013.11.03. 16:35:11

maroz, én mindig szeretek más nézőpontokat megismerni. Próbálom őket objektívan nézni, és ha úgy néz ki, hogy van bennük igazság, akkor módosítom a sajátomat. Ha nem, akkor nem.

Viszont a te összefoglalóddal momentán tényleg nem mennék semmire, mert véletlenül szűrtelek, és csak a radaron látom, ha írsz... itt nem. Úgy hogy jó lenne ha azzal kezdenéd, hol a picában kell ezt kikapcsolni.

Valóraváltógép 2013.11.03. 16:36:59

Egyébként nincs kialakult véleményem, csak nekem szimpatikus Gyurcsány. A politikai hisztéria meg nagyon nem szimpatikus.

Pelso.. 2013.11.03. 16:49:50

@Valóraváltógép: Mennyire...., határainkon belül abszolút életszerű, mindennapos, ilyesmitől eltérő jelenségek esetén értetlenül s főleg gyanakodva bámul a nép.
Azt írtad: ne felejtsd el. Nos, Te sem.

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 16:54:58

@bbjnick: " Schmitt nem plagizált: milyen plagizátor az, aki a "kölcsönzött szövegek" pontos listáját csatolja kompilációjához?"

Te el is hiszed, amit itt leírsz?

Érintett voltál egy hasonló ügyben és Plagi bácsin keresztül valójában saját magadat mentegeted?

Schmitt (illetve a néger, aki a nevében a doktorit összedobta) természetesen plagizált: sajátjaként tüntetett fel olyan szöveget, amit egy-az-egyben vett át más szerzőtől.
A "kölcsönzött szövegek pontos listája" meg egyszerűen nem igaz: pont hogy nem volt pontos lista, a "kölcsönvett szövegek" nem hogy meghivatkozva nem voltak, de még idézetként sem voltak megjelölve.

De ezt még Obersovszky is felfogta szerintem, csak te nem.

maroz 2013.11.03. 17:02:50

@Valóraváltógép: Menj a poszt címére, fölötte, jobbra szürke betűkkel ott áll, hogy: kommentszűrés.

Kattints rá és mondd azt, hogy látni szeretnéd a 186793-as júzert.

maroz 2013.11.03. 17:04:40

@Valóraváltógép: De hát nem az volt az alapvetés, hogy neked szimpatikus-e Gyurcsány, hanem az, hogy bukott politikus-e. Most akkor mire lennél valójában kíváncsi? Arra, hogy szimpatikus-e neked Gyurcsány, vagy arra, hogy bukott politikus-e?

Valóraváltógép 2013.11.03. 17:04:51

@maroz: LÁÁÁÁTLAAAAAAK!!!!!!
Köszi. :D

@Pelso..: Hogyan is tehetném... :)

Valóraváltógép 2013.11.03. 17:06:29

@maroz: Az utóbbi. :) Viszont a két dolog valamennyire összefügg, eredendően aljas emberek nem szoktak szimpatikusak lenni. Tehát valahol itt disszonancia van.

tevevanegypupu 2013.11.03. 17:09:43

@maroz:

Maga azert ne essen at a lo tuloldalara..Jezus cselekedeteit az emberekevel nem kell osszehasonlitani, nem szokas..Schmitt pedig ugy tunik megbunhodott, legalabbis reszben, mert a NOB valtozatlanul elfogadja, kiallt mellette..mig a szerzo, akitol allitolag "plagizalt" hagyta a fenebe az ugyet, amiert megfizettek azt megtette..vagyis megvadolta Schmittet.

tevevanegypupu 2013.11.03. 17:12:19

@Valóraváltógép:

Tudja igy ellelevezgetve magaval (magukkal) egesz jol elszorakozik az ember..Oscar tudja, de nem mondja.:)

maroz 2013.11.03. 17:21:04

@Valóraváltógép: Nézd, ha arra vagy kíváncsi, hogy Gyurcsány bukott politikus-e, akkor szerintem legelőször is azt kéne tisztázni, hogy általános érvénnyel mikor mondható rá egy politikusra az, hogy bukott.

Illetve fordítva is igaz, kár, hogy Pelso mostanság nincs velem beszélgetős viszonyban, mert az ő felvetése is kapcsolódna a tiedhez. Tehát azt kéne előbb tisztáznunk, hogy mikor sikeres egy politikus. Melyek azok a feltételek, amelyeknek a teljesülése esetén azt mondhatjuk, hogy sikeres, és értelemszerűen a nemteljesülése esetén azt, hogy sikertelen, és hol a határ a sikertelen és a bukott között.

Ha sikerülne egy ilyen fogalmi keretben megegyeznünk, akkor már nem is lenne problémánk, hiszen lenne viszonylag konkrét mércénk amihez hozzámérnénk és a politikusokat és már löknénk is a diagnózist: sikeres, elvan, bukott. Vajon sikerülne megegyeznünk egy ilyen általános keretben?

Valóraváltógép 2013.11.03. 17:29:39

@maroz: Arra vagyok kíváncsi, hogy mi indokolja vagy váltja ki azt az esztelen és parttalan gyűlöletet Gyurcsány felé, amit rendszeresen tapasztalok mindenfelé.
(Erre persze szerintem azt fogod írni, hogy kérdezzem meg tőlük.)

Ezt nem tudom mennyire fog sikerülni indirekt módon összefoglalni, de jó, próbáljuk meg. :D

Nagyon ügyesen beszélsz mellé, úgy egyébként. Mindig öröm, ha valaki valamit jól csinál, akármi is legyen az. :)

maroz 2013.11.03. 17:38:11

@Valóraváltógép: Az előbb még azt mondtad, hogy arra vagy kíváncsi, hogy mitől bukott Gyurcsány. Döntsd már el, hogy miről szeretnél beszélgetni, mert nem könnyű téged követni.

Tehát akkor most valójában mire is vagy kíváncsi?

1. Hogy mitől bukott politikus Gyurcsány?

2. Hogy szimpatikus-e neked Gyurcsány?

3. Vagy hogy mi indokolja/váltja ki az ellene irányuló gyűlöletet?

Hogy érted, hogy mellébeszélek? Mi a mellébeszélés abban, amiket mondtam? Sajnálom, ha számodra annak tűnik, egyáltalán nincs ilyen szándékom, én csak egyszerűen tudni szeretném, hogy miről is beszélgetünk éppen.

Valóraváltógép 2013.11.03. 17:45:37

Drága maroz, te pontosan tudod, hogy hogy értem hogy mellébeszélsz, de ne hagyd abba, nagyon szórakoztató, tényleg. Mindig meg akartam ezt tanulni, csak nem volt hol... Te hol tanultad? :)

"Tehát akkor most valójában mire is vagy kíváncsi?

1. Hogy mitől bukott politikus Gyurcsány?

2. Hogy szimpatikus-e neked Gyurcsány?

3. Vagy hogy mi indokolja/váltja ki az ellene irányuló gyűlöletet?"

1. + 3.
(2. opcionális :D )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.03. 17:53:27

@Robinzon Kurzor:

Szerinted honnan tudta a hvg, hogy merre kereskedjen?

"A két dolgozat összevetésekor a hvg szerint jól látható, hogy Schmitt kicsit módosítva vett át hosszú mondatokat, bekezdéseket az eredeti szövegből, továbbá egy oldalt egy másik könyvből. A Magyar Olimpiai Bizottság akkori elnöke mindkét művet feltüntette dolgozata irodalomjegyzékében..."

index.hu/belfold/2012/01/11/plagiumgyanus_schmitt_pal_doktori_disszertacioja/

"...Schmitt Heinemann tanulmányát magának a kötetnek a címével és rossz kiadási hellyel tünteti fel az irodalomjegyzékben..."

hvg.hu/itthon/20120119_Schmitt_Heinemann_doktori_masolas

"...A brosúrát Schmitt szintén felhasználta és beépítette disszertációjába. Az államfő a disszertáció szövegében sehol nem hivatkozott a kiadványra, és idézőjelek sem találhatók – mint korábban megírtuk, a dolgozatban nincsenek forrásfeltüntető lábjegyzetek. Kétségtelen ugyanakkor, hogy a mű szerepel a dolgozat végén közölt irodalomjegyzékben..."

hvg.hu/itthon/20120306_Schmitt_olimpiai_mozgalom_brosura

Ha nem írta volna be Schmitt a forrásait doktorija irodalomjegyzékébe, többször letölthette volna elnöki hivatali idejét, mire azokat megtalálják. Ennyit a plágiumról!

maroz 2013.11.03. 18:01:32

@Valóraváltógép: "de ne hagyd abba, nagyon szórakoztató, tényleg"

Nézd, ha te ezt a fórumos játékot szeretnéd játszani velem, akkor van egy rossz hírem. Ne érts félre, nincs benne semmi személyes, egészen egyszerűen engem nem érdekel. Nem köt le, a legcsekélyebb mértékben sem. Sorry, talán majd legközelebb.

Valóraváltógép 2013.11.03. 18:07:16

@maroz: Szóval ott vagyunk, ahonnan elindultunk... Gyurcsány a mumus, csak éppen oka nincs, hogy miért. :
)

Hát jó, másvalaki?

maroz 2013.11.03. 18:08:30

@bbjnick: Ha nekem valamit mindenáron hinnem kellene, akkor az az lenne, hogy Schmitt kábé soha egyetlen büdös sort nem írt abba a dolgozatba. Akik megírták helyette azok meg minek is számoltak volna azzal, hogy néhány évtized múlva egy kicsinyég összemegy a világ és könnyebben kiderülnek disznóságok?

Valóraváltógép 2013.11.03. 18:14:23

@maroz: Ezzel vigyázz, innentől csak egy lépés az, hogy lehet hogy nem is ő volt az, aki nem tudott írni. :))

Alfőmérnök 2013.11.03. 18:17:33

@Valóraváltógép: Kb. tíz indokot tudnék kapásból felsorolni. De most nincs kedvem trollokat etetni.

Valóraváltógép 2013.11.03. 18:20:03

@Alfőmérnök: Ühüm. Beszéld meg marozzal, ő is így van vele.
De ő legalább szórakoztatóan csinálta.

Valóraváltógép 2013.11.03. 18:22:26

További versenyzőket várok, ketten már elvéreztek...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.03. 18:47:43

@maroz:

Én feltételezem Schmittről, hogy van fogalma arról, amiről "írt". Hogy kiadta-e a feladatot valakinek, aki a schmitti instrukciók alapján elkészítette vagy maga pötyögte-e le egy táskaírógépen a dolgozatot:-), azt nem tudom. De szerintem ez mellékes is: ami viszont nem mellékes, hogy a plágium szándéka egészen bizonyosan nem motiválta dolgozatkészítés közben. Szüksége sem lett volna rá, mert ha egy ív összegyűrt csomagolópapírt adott volna be disszertációként, azt is simán elfogadták volna tőle, jártas is volt a témában, s valószínűleg az önbecsülése sem engedte volna:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.03. 18:56:10

@Valóraváltógép:

Az a kérdés, hogy Gyurcsány bukott politikus-e?

Gyurcsány nem bukott politikus, mert máig van komoly támogatói háttere és szavazói tábora.

maroz 2013.11.03. 19:16:25

@bbjnick: '92-ben MOB-elnök volt és akadt valami NOB-funkciója is.

Nekem úgyszintén '92-ben volt egy cimborám, egy tizedéves bölcsész, aki egész komoly egzisztenciát alapozott a négerkedésre. Schmitthez képest nagyon sokadrangú kuncsaftjai voltak, legalábbis azok, akikről én is tudtam, de nagyon úgy emlékszem, hogy még az iraki vendégdiáknak se volt se ideje, se kedve azzal szarakodni, hogy legalább elolvassa azt, ami alá az ő neve került.

Tudom, hogy ez jó eséllyel már soha nem fog kiderülni, de én egészen komoly tétbe le merném fogadni, hogy Schmitt legfeljebb csak éppen belelapozott a saját dolgozatába, valahogy úgy, amint az az ember, aki kap ajándékba egy olyan könyvet, ami a legkevésbé sem érdekli, soha elolvasni nem fogja, de fél perc erejéig képes úgy tenni, mintha érdekelné. Nem látok semmi okot arra, hogy ne ezt higgyem, hanem valami mást.

Pelso.. 2013.11.03. 19:18:02

@bbjnick: Nálunk bárkinek lehet komoly szavazó tábora, egészen az akut eszelősségig, aki gyűlölködésre, hazudozásra épít, mondandója meg kimerül a hallgatóság számára tetszetős tartalomban. A bárkinek szó szerint.

@maroz:
Kapcsolódna, de én már bekapcsolódni sem merek)
Egy politikus megítélésének dolgában viszont igazat adok. (Talán emlékszel: egyszerűsítettem régebben többször: mindet megvetem s gazembernek tartom,slussz.)

Valóraváltógép 2013.11.03. 19:33:20

@Pelso..: "mindet megvetem s gazembernek tartom,slussz"

Pedig éppenséggel tarthatnád őket hősöknek is, akik az ország boldogulása érdekében felvállalják a megvetést. ;)

@bbjnick: Nem tudom... miniszterelnökként megbukott (nem választották újra). De ha nem bukott, miért engedik meg maguknak vele szemben az emberek azt, amit megengednek maguknak?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.03. 19:41:33

@maroz:

Egy MOB-elnök-NOB-korifeusnak mi szüksége volna négert fogadni, mikor ott a saját apparátusa? Egyébként, ha jól emlékszem, a vád nem az volt ellene, hogy mással íratta a doktoriját, hanem az, hogy plagizált. S, lássuk be, az sem azért, mert bárki komolyan gondolta, hogy valóban plagizált volna, hanem azért, hogy jól összekenjék sz*rral.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.03. 19:42:50

@Pelso..:

Ha nálunk bárki lehet valaki, akkor Gyurcsány miért ne lehetne?:-)

Pelso.. 2013.11.03. 19:45:09

@Valóraváltógép: Tényleg elkerülte a figyelmed , hogy nálunk minden gazember hős s fordítva szintén, egy időben, persze.)

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 19:51:46

@bbjnick:

Ne tetézd: Schmitt a saját neve alatt, saját munkájaként tüntette fel azokat a szövegeket, amelyek kb. 80%-át egy-az-egyben mások műveiből vette át.

Ez akkor is, most is, minden létező tudományos műhelyben (még a TF-en is) plagizálás.

Az irodalomjegyzék nem azt jelenti (akkor sem azt jelentette), hogy "ezekből másoltam az egészet, csak nem adok meg tételes hivatkozást".

És továbbra is csak valami (közvetett) személyes érintettséget tudok feltételezni részedről, mert ennyire hülye nem lehetsz, hogy ezt ne tudd felfogni.

De Plagi bácsi az igazi hibát nem huszonéve követte el, amikor - mint addigi életében is mindig - a könnyebbik utat választotta.

Hanem azzal, hogy elég ostoba volt ahhoz, hogy az ügy kipattanása után bele is álljon ebbe a sztoriba.
Amikor pedig tisztában kellett volna lennie azzal, hogy kurvára nem ő írta azt a doktorit. (Hogy személyesen ő maga ollózta össze, vagy ezt megcsinálták helyette, az ebből a szempontból részletkérdés.)

Valóraváltógép 2013.11.03. 19:53:27

@bbjnick: Csak a szokásos agyrémeim. Tudod, tartsuk tiszteletben a másik véleményét, viselkedjünk vele kedvesen, ha nem értünk vele egyet, akkor se állatiasodjunk el teljesen, ilyesmik.

A kérdés, hogy ebben másoknak mi a jó, most éppen Gyurcsánnyal szemben. Vagy Orbánnal. Vagy úgy általában bárkivel, főleg olyannal, akit nem is ismernek személyesen.

@Pelso..: Jaja, fordítva is. Előlről is, hátulról is. :D

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 19:59:18

@bbjnick: " S, lássuk be, az sem azért, mert bárki komolyan gondolta, hogy valóban plagizált volna"

Rajtad kívül ezt mindenki komolyan gondolja, legfeljebb vannak olyanok, akik mindenféle mentséget próbálnak találni rá.

Csak ennyit kellene megértened: ha az Anyám tyúkja fölé szerzőként odaírod a saját nevedet, az akkor is plágium ha utána a végére zárójelben odaírod, hogy "irodalomjegyzék", és ott megemlíted valami Petőfi nevű szerző "Összes költemények" című művét.

maroz 2013.11.03. 20:02:15

@Pelso..: Ettől még lehet olyan értelmezési keretet találni, amelyikben a politikus sikeressége/bukottsága viszonylag konszenzussal eldönthető.

Talán két szempont is lehetne, amelyek mentén el lehetne indulni. Az egyik a politikusság ideáltípusát venné és megnézné, hogy mi egy ideáltipikus politikusnak a jutalma, mi a befektetett munkájának a nyeresége. Számomra eléggé egyértelműen az, hogy minél több hatalmat szerezzen és azt minél hosszabb ideig megtartsa. Aki tehát komoly hatalmat képes szerezni és azt hosszabb időn keresztül megtartani az egy sikeres politikus, aki csak úgy elvan az csak úgy elvan, ezzel szemben az, aki egy megszerzett hatalmat viszonylag rövid idő alatt úgy veszít el, hogy egyúttal a hatalom megszerzéséhez szükséges szervezetek és struktúrák is majdhogynem felszámolódnak azt szerintem nyugodtan lehet bukott politikusnak nevezni.

Valamint a másik szempont az lenne, hogy a konkrét politikusnak megpróbáljuk a kommunikációjából visszafejteni, hogy mi is lehetett az ő célja, mi az, amit el szeretett volna érni. Ha elérte, vagy legalábbis nagyon közel került hozzá, akkor sikeres, ha kialibizte bukás nélkül, akkor semleges, de ha kábé semmit nem volt képes elérni a saját deklarált céljai közül, akkor mi mást lehetne rá mondani, mint azt, hogy egy bukott politikus?

Nézzük akkor Gyurcsányt. Apránként megszerezte a hatalmat, 2006-ban választási győzelmet szerzett az oldalának. És körülbelül ezzel véget is ért ő, mint politikus, mert 2006-tól már csak egy ötlettelen, tehetségtelen akarnokot látunk, aki se kormányozni, se pártot vezetni de se lemondani és hátrahúzódni nem képes. Nézd meg a pártja támogatottságát, móricka-rajz, de nagyon jól mutatja azt, hogy mi történt itt a baloldallal Gyurcsány alatt:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/tarkiossz.JPG

2006-tól szépen elkezdett beleállni a földbe és azóta ott van. 2010-re a szocik elveszítették a stabilnak tűnő választóiknak a több, mint a felét. 2010-ben a jobboldal 70%-os választói támogatottságot tudott elsöprő többségű mandátumra váltani. 2013 késő őszén, három évnyi olyan, amilyen jobboldali kormányzás után ha ma lennének a választások akkor a jobboldal jó eséllyel még növelni is tudná a támogatottságát. Könyörgöm, ha ez nem bukás, akkor mit nevezzünk annak?

De akár ezt is megnézheted:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/baljobb.jpg

A ballib kormányzás nyolc éve alatt a politikai közép gyakorlatilag eltűnt, akkora jobboldali túlsúly lett, hogy alá kell dúcolni a grafikont. És mindez kinek a nevéhez fűződik a leginkább, ki volt az, aki ezt a korszakot a legmarkánsabban meghatározta? Most komolyan, mi a fenét lehetne egy olyan politikusra mondani, aki vezetőként effektíve is megbukik és lemondani kényszerül, aki vastagon megfelezi a pártja amúgy stabilnak tűnő támogatói táborát, és akinek a kormányzása alatt eltűnik a politikai közép és látványosan megerősödik a jobb, valamint a szélsőjobb? Olyan nagy méltánytalanság erre az emberre rámondani, hogy ez kérem egy bukott politikus?

Valóraváltógép 2013.11.03. 20:02:39

@Robinzon Kurzor: Én nem olvastam a szakdolgozatát. Azt sem, amiből plagizált, vagy nem plagizált. Te igen?

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 20:10:31

@Valóraváltógép:

Én írtam a doktoriját, szóval kérdezz bátran.

maroz 2013.11.03. 20:11:24

@bbjnick: Szerintem nem is ő fogadta. Ő csak annyit tudott, hogy lesz neki egy doktorija, a többit pedig intézték a megfelelő emberek. És ez nem vád a részemről, hanem Occam beretvája. Ez az, amit a leginkább hihetőnek tartok.

Tudod mi ebben az egészben a legviccesebb? Szerintem nagyon könnyen előfordulhatott volna az is, hogy Schmitt a végén a szoci táborban köt ki. Olyan, de olyan könnyen el tudom azt képzelni, hogy a szocik csinálnak belőle valami cukorborsót és a Hírtévé nyomozza ki, hogy nem annyira kóser a disszertációja, és akkor a ballerkák relativizálgatnának míg a jobberkák ráznák az erkölcsi lángpallost, és az ország bő fele ugyanúgy nem értené, hogy bazze, hát ezeknek nincs jobb dolguk? :)

Valóraváltógép 2013.11.03. 20:14:49

@Robinzon Kurzor: Mennyit fizettél azért, hogy megírhasd? :)

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 20:18:15

Kétmilliót.
Akkor!
Mondjuk játékpénzben, de Plagi bácsinak nem tűnt fel.

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 20:29:31

@maroz: "és a Hírtévé nyomozza ki, hogy"

Azért az szerintem egyértelmű, hogy ezt nem a HVG "nyomozta ki", legfeljebb -- akkor még volt ennyi eszük -- ellenőrizték az információt.

A tipp nyilván olyan embertől származott, aki akkoriban elég pontosan tudta, hogy Plagi bácsi miként doktorált, ÉS mostanra komoly érdekellentétbe kerültek, ezért az információját eljuttatta olyanokhoz, akik örültek neki.
Aztán egy kellően hozzáértő ember utánajárt az ügynek, ennek költségét valaki állta.

A HVG-t már tuti sztorival kereshették meg: egy ellenzéki médiumnak nincs arra "kockázati tőkéje", hogy bizonytalan sztoriknak olyan szinten utána menjen, ahogy ennek kellett.

De ettől függetlenül a fáma szerint Plagi bácsi először a szociknak ajánlotta fel magát népgazdasági hasznosításra, tehát simán lehet, hogy ugyanez a sztori a HVG helyett HírTV-vel (MaNem-mel) megtörténik.

Ez viszont már így alakult, csak azt sajnálom, hogy így lemaradtunk arról, hogy bébéjé az MSZP plagizáláson kapott főpolgármesterét védi erkölcsi alapon.

Valóraváltógép 2013.11.03. 20:30:53

@Robinzon Kurzor: Milyen tiszteletlen is vagy Te. És mondd csak, mennyit értél el őhozzá képest az életben?

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 20:34:05

@Valóraváltógép: Milyen képmutató is vagy Te. És mondd csak, legalább megéri?

Valóraváltógép 2013.11.03. 21:17:45

@Robinzon Kurzor: Gondolkodj el ezen. Ha sikerült rájönni, kérj tőle gondolatban bocsánatot. Ha nem, nem baj.
Legalábbis rajtad kívül senkinek.

Robinzon Kurzor 2013.11.03. 21:28:53

@Valóraváltógép:

Obersovszky Péterhez van szerencsém?

Pelso.. 2013.11.03. 21:32:14

@maroz: Bukott, de hozzátenném, a hazai tízmillió fajta-féle értelmezési keret vonatkozásában.
Önállóan is veszített volna, de jókora s folyamatos külső "segítsége" önmagában is meghatározta sorsát.

maroz 2013.11.04. 07:26:56

@Pelso..: Hogy érted ezt a külső segítséget?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.04. 10:40:19

@Robinzon Kurzor:

Ha én kiadok egy verseskötetet, amelyben vendégszövegként alkalmazok Petőfi-idézeteket, beépítve azokat saját munkáimba, és a végére odabiggyesztem, hogy "Felhasznált irodalom: Petőfi Sándor költeményei", akkor nem tekintenek plagizátornak. Esterházy rendre alkalmazza ezt a módszert és nagy posztmodern mesterként tartják számon: kifogást sem a módszer ellen emeltek soha a "vendégszövegek" szerzői, hanem az ellen, hogy Esterházy műveiben sehol (művei végén sem) nem hivatkozott vagy utalt rájuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.04. 11:06:21

@maroz: @Robinzon Kurzor:

A Schmitt-ügyben nem Schmitt személye --- vagy pártállása --- az érdekes, hanem a módszer, amellyel megpróbálták (lényegében sikerrel) kinyírni. Ha a Schmittet kikezdőknek valóban erkölcsi aggályaik lettek volna Schmitt doktorijának születési körülményeivel kapcsolatban, akkor a módszert/eljárást kezdték volna ki és nem a személyt --- ami, nyilván, lavinát indított volna el a magyar közéletben, hiszen számos "jeles közemberünk" hasonlóan (vagy még hasonlóbban) szerezte anno diplomáját vagy doktoriját. Ám nem ezt tették! A személyre, adott esetben, Schmittre gyártottak egy lejárató kampányt. S, ha valami, ez valóban aggályos, mert veszélyes precedenst teremt(ett)!

Kandeláber 2013.11.04. 11:12:03

Állítólag a koronatanú-leleplező cigó dékás volt, nem?
Tegnap láttam gréczyzsótit a Fletónak juttatott Soros-pénzek kapcsán nyalatkozni, hosszú másodpercekre elakadt a szava. Lehet hogy kifarol az alkusz Bajnai mögül?
A déká itt a legnagyobb fekália kavaró, ezt még a vakoknak is látniuk kéne.

maroz 2013.11.04. 11:25:58

@bbjnick: Na várjál, megpróbálom ezt a precedens-teremtést értelmezni. Ööööö, basszus, nem megy. :)

Illetve menne, de akkor a Heti Hetest, amelyik emlékeim szerint az első Orbán-kormány alatt úgy körülbelül semmi másból nem állt, mint Orbán személye körüli szarkenésből minek tekintsem?

Én abban, amit a hvg művelt nem látok semmi újszerűt. Olvastad Theodore Roosevelt 1906-os beszédét? Már ő is a ganajtúró újságíráson van kiakadva, ostorozza is lelkesen a muckrakereket. Vagy abban látnál precedens-teremtő eseményt, hogy egy újság gátlástalanul pártérdekeket szolgál?

Pedig azt hinné az ember, hogy bármennyire is bonyolult ez a mi világunk, de azért időnként akadnak benne egyszerű magyarázatok is. Számomra ilyen ez a Schmitt-ügy is. Az egyszerű magyarázat: nem kellett volna a "könnyebbik utat" választani. Ennyi, szerintem kár ezt túlbonyolítani.

Google 2013.11.04. 12:30:29

@maroz:

Isten mentse ezt az országot, ha Gyurcsány nem egy bukott politikus benne!
Tökéletesen egyetértve veled, a te mondataidba kapaszkodom, innen tudok a legkönnyebben elrugaszkodni, ha nem bánod:
Apránként megszerezte a hatalmat - ezt a mondatodat úgy is fordíthatnánk magyari magyarra: Apróként szerezte meg a hatalmat. És akkor ebben a szerzésben benne van az összes piszkos módszer, a titkosszolgálati módszerektől a puccsolásig, zsarolástól a lejáratásig, 2004 december ötödikétől, a Köteles-sztori kreálásán át az egyik legnehezebb témáig: alatta látványosan megerősödik a jobb-, és a szélsőjobb. A fájóbb ez utóbbi, azt hiszem. És nem tudom, nem-e köthető a mai napig hozzá.
Ez az ember egy percig nem volt politikus, bárhogyan is szeretne annak tűnni, és bárhogyan is takarná, mindig előbújik belőle az intrikus. És a kiismert intrikusnál van, mi rosszabb? Azt hiszem, ez már számára is rossz hír. Hogy kiismerték, mint a rossz pénzt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.11.04. 12:33:04

@maroz:

Amit te képviselsz, az erkölcsi relativizmus!

Mielőtt valakiről kimondjuk a verdiktet, azelőtt tisztán, világosan, egyértelműen meg kell fogalmaznunk, miben is áll a bűne. S ha azt az ő esetében bűnnek mondjuk ki, akkor azt általános érvénnyel is bűnként kell kezelnünk. Ha nem így járunk el, akkor kiszolgáltatottá tesszük magunkat és egymást a legalantasabb manipulációkkal és heccekkel.

2010 előtt ezerrel ment a szöveg az erkölcsi válságról. (Milyen érdekes, hogy akik leginkább sírtak miatta, ma azok is hogy kussolnak!) Az erkölcsi válság lényege pedig ebben áll: ha nincs tiszta, világos és egyértelmű értékítéletünk, amely alapján alapvető közösségi kérdésekben döntéseket tudunk hozni, akkor annak a közösségnek annyi!

Véleménye mindenkinek lehet, pofázni mindenki azt pofázik, amit akar és tud, de ha ítéletet hozunk, akkor annak az ítéletnek megalapozottnak (itt: általánosnak és következetesnek) kell lennie. Nem állítom, hogy ez egykönnyen megvalósítható (még azt sem, hogy hibátlanul megvalósítható), de azt igen, hogy erre kell törekednünk, máskülönben belefulladunk az értékrelativizmusba és a(z ebből logikusan következő) véleményterrorba, nemhogy erkölcsi, de jogi értelemben is kiszolgáltatottakká válunk.

maroz 2013.11.04. 13:57:25

@Google: "És a kiismert intrikusnál van, mi rosszabb?"

Hát persze, hogy van. Az az intrikus, aki ráadásul a végére még pofára is esik. Tragikus hősnek indul, aztán a végén egy bohózatból oldalog ki, sűrű paradicsomdobálások közepette. :)

maroz 2013.11.04. 14:05:16

@bbjnick: Öööö, de hol relativizáltam én???

Morálisan számomra ez egy eléggé egyszerűen megítélhető szituáció: nem választjuk a könnyebbik utat, illetve ha mégis, akkor vállaljuk az ezzel járó következményeket pisszenés nélkül. Pont. Semmi egyrészt-másrészt, jöhet a Smoke on the water.

Mi ebben az erkölcsi relativizmus? :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.04. 14:10:10

@bbjnick: Erről már beszéltek magával sokan, de próbálom lassan mondani, hogy megértse:

Bárki készít úgy disszertációt (szakdolgozatot, tanulmányt, értekezést stb.), ahogyan Schmitt Pál tette, az plagizátor. Akkor is, ha nem Schmitt Pálnak hívják és nem az ország köztársasági elnöke; és akkor is, ha tényleg abban a hiszemben jár el közben, hogy ő most éppen szellemi alkotómunkát, tudományos kutatást végez. (Bár ha ez utóbbinak hitelt adunk, akkor adódik a kellemetlen következtetés, miszerint aki ezt el képes hinni magáról, az egyáltalán nem tudja, mi az a szellemi alkotómunka, tudományos kutatás, s ilyet soha nem is végzett.)

Ha történetesen Gyurcsány Ferencnek hívják, akkor is. És akkor is lehet valaki plagizátor, ha a dolgozata elveszett, csak hát úgy felettébb nehéz ezt bizonyítani a még oly nyomós valószínűsítést meghaladóan.

Egyet nem lehet: a rendelkezésre álló szövegek megismerésének lehetőségében handabandázni és tagadni a valóságot, a szolgai, szó szerinti, terjedelmileg vitán felül döntő arányú másolás és az eredmény sajátkénti beállításának tényét.

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 17:31:39

@bbjnick:

"Vendégszöveg", you know.
Ez egy gyengécske terelés volt, és ezt te is tudod.
Egyrészt ugye a vendégszöveg irodalmi és nem tudományos kategória, az utóbbi világában ismeretlen fogalom. Illetve nem ismeretlen, csak úgy hívják: plágium.
Másrészt még az irodalomban sem "vendégszöveg", ha az Anyám tyúkját saját név alatt akarod publikálni úgy, hogy az első meg az utolsó versszak helyett írsz valami sajátot.
Ez bizony az irodalomban is plágium; ezzel csak Bruckner Szigfrid próbálkozott (már ha megvan neked a sztori).

Az meg teljesen értelmetlen, hogy nem a módszernek szólt a kifogás, hanem a személy ellen a támadás.
Ha nem a módszer ellen lett volna kifogás, akkor a személy (aki a kifogásolt módszerrel készítette a doktoriját, majd amikor ez kiderült, még hazudott is) nem is jöhetett volna a képbe.

Ha tudomásod van arról, hogy ezzel a módszerrel más is "készített" doktorit, akkor mi akadályoz meg abban, hogy hozzájárulj a nemzet erkölcsi tisztulásához azzal, hogy feldobod az ügyet?

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 17:33:33

@bbjnick: " ami, nyilván, lavinát indított volna el a magyar közéletben, hiszen számos "jeles közemberünk" hasonlóan (vagy még hasonlóbban) szerezte anno diplomáját vagy doktoriját. Ám nem ezt tették!"

Mi akadályoz téged abban, hogy ezeket nyilvánosságra hozd?

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 18:03:33

@bbjnick: "S ha azt az ő esetében bűnnek mondjuk ki, akkor azt általános érvénnyel is bűnként kell kezelnünk. Ha nem így járunk el, akkor kiszolgáltatottá tesszük magunkat és egymást a legalantasabb manipulációkkal és heccekkel."

Ezt most nyilván a szenvedélyes igazságbeszéd védelmében mondod.

Alfőmérnök 2013.11.04. 18:56:03

Üsd a parasztot, üsd!

Valóraváltógép 2013.11.04. 20:16:27

@Robinzon Kurzor: Tudja Kurzor, magának az a baja, hogy szomorú. Mint jelenség.

Valóraváltógép 2013.11.04. 20:19:10

Az enyém meg az, hogy nincs vele egyedül. :)

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 20:43:24

@Valóraváltógép:

Oké, ezt beismerésnek veszem, Obersovszky úr.
Egyébként látszik rajtad, hogy élvezed is, amikor nyalsz.

Valóraváltógép 2013.11.04. 21:04:09

Szégyellnéd inkább el magadat, hogy magadnál jóval különb embereket mocskolsz, és még neked áll feljebb, ha rádszólnak...

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 21:29:09

@Valóraváltógép: "ha rádszólnak... "

Oké, akkor nem Obersovszky, hanem egy önkéntes rendőr; az sem jobb.

Tulajdonképpen minek is szóltál hozzám?

Valóraváltógép 2013.11.04. 21:36:44

Persze akár magadra is veheted, elvégre a neved ott volt előtte. De rosszul látod, engem a jelenség zavar, nem te. Az a jelenség, amikor a hozzád hasonlók úgy fröcsöghetnek egy jelentős eredményeket elért, idős úrra (mondom úrra), hogy nem tudják, hol van benne a határ.

Alfőmérnök 2013.11.04. 21:46:35

@Valóraváltógép: Pali bá sportteljesítményét szvsz senki nem vonja kétségbe, azért kijár neki a tisztelet.
Hogy közt elnöknek nem ideális, az már a plágium-botrány előtt is eléggé nyilvánvaló volt. És hát elég szánalmasan viselkedett, mikor kitört a botrány. Áderrel jobban jártunk, az egyik legvállalhatóbb arc a fidesz vezérkarában.

Valóraváltógép 2013.11.04. 21:56:53

@Alfőmérnök: Nekem megfelel Áder. Azt nem értem, hogy valakit, akinek az eredményei tagadhatatlanok, a kvalitásai szintén, miért kell utólag előráncigálni, és rugdosni, meg köpőcsészének használni.
Ehhez ha még hozzáveszem, hogy egy Kurzor kategóriájú állampolgár csinálja, aki ha mást nem néz, legalább azt nézné, hogy körülbelül Schmitt fiakorabeli lehet....

Ennyi jóérzés meg sportszerűség sincs az emberekben?

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 22:46:00

@Valóraváltógép: " Hozzád?:))"

Na, még szenilis is vagy.

Valóraváltógép 2013.11.03. 20:02:39 -- itt esett meg a dolog.

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 22:52:35

@Valóraváltógép:

Ezt beküldöm a modorosblogba, ún. "vendégszövegnek".

Csak hogy értsd: egy olimpiai bajnoki előélettel és MOB-elnöki előélettel rendelkező közönséges csalóról beszélünk, aki miután köztársasági elnökként lebukott a csalásával, még büszkén, hetykén és nyíltan hazudott is róla.

Az olimpiai arany, a sportdiplomáciai stallumok és a legmagasabb közjogi méltóság ebben a kontextusban nem enyhítő, hanem súlyosító körülmény.

Ha nem lennél erkölcsi fogyatékos, értenéd.

Robinzon Kurzor 2013.11.04. 22:56:40

@Valóraváltógép: "a kvalitásai szintén"

A szervilizmust illetően Plagi bácsi kvalitásai tagadhatatlanok.

"egy Kurzor kategóriájú állampolgár"

Na, mi van, a személyeskedésnél többre nem futja?

Ha már szóba hoztad: a Kurzor-kategóriájú állampolgárok saját maguk írják diplomamunkáikat.

picur3ka 2013.11.04. 22:58:02

@Robinzon Kurzor:

Becsinyaltak az anyagok nagy reszet a 80-as evekben. Ez egy olyan Roma-erv, nincs etnikai statisztika, erted?

Mert en buli, sajat hataskoromben, kikapcsoltam a biztonsagi videot a WC-ben.

Valóraváltógép 2013.11.04. 23:15:49

@Robinzon Kurzor: Maga alacsonyról jött, de csak az esze kapaszkodott fel. A többi hiányzik.
Azt hiszem, ez a másik problémám a magafajtákkal. :)

Valóraváltógép 2013.11.04. 23:24:35

Azért szeretem a blog.hu-t, mert itt a legváratlanabb dolgokat is pozitív megvilágításba képesek helyezni. Most például a világvégét.

picur3ka 2013.11.05. 00:24:12

@Valóraváltógép:

Maga Bell/Bibo nem is erti , mik azok a magukfajtak. Nem is tudhatja. Ez nem a maga problemaja. A maga problemaja ebbol a szemszogbol nem letezik.

Robinzon Kurzor 2013.11.05. 09:17:34

@Valóraváltógép:

Tudod a magamfajták azt tanulták otthon, generációkra visszamenőleg, hogy a jobb képességek és a több lehetőség az magasabb mércét és több felelősséget is jelent.

Csak a magadfajta disznópásztor-ivadékok gondolják azt, hogy egy önmagában elismerést érdemlő teljesítmény már alacsonyabb erkölcsi mércére ad okot.
Hogy egy olimpiai arannyal a nyakában és népszerűséggel a háta mögött az ember már megteheti azt, amit az egyszerű emberek nem.
Ez a plebs "erkölcse".

Te felnézel Plagi bácsira, én meg, bár sportbéli teljesítményét elismerem, semmi tisztelni valót nem látok abban az emberben.

És most mehetsz vissza diszónt őrizni.

Valóraváltógép 2013.11.05. 09:55:15

@Robinzon Kurzor: Azt mondja, számon tartják magukat, generációkra visszamenőleg? Csodálkozom.
Ha ez igaz, szerintem inkább tagadja le.

Valóraváltógép 2013.11.05. 09:56:28

Az erkölcsi mércéket meg legelőször talán alkalmazza magára...

Valóraváltógép 2013.11.05. 09:59:19

@picur3ka: Hogy jön ide Bell? Bibót meg főleg nem értem. És egyáltalán, HOL van Bell? Hiányzik. :(

Robinzon Kurzor 2013.11.05. 12:49:25

@Valóraváltógép:

Látom, nem is érted, miről beszélek.
Nem is terhellek vele a továbbiakban.

Alfőmérnök 2013.11.05. 22:07:33

@Valóraváltógép: Miért hiányzik? Mert olyan kis decens és elvei vannak, meg erkölcsi tartása? Biztos maga szerint - ellentétben mondjuk Robinson Kurzorral és velem - tisztelettudó is. Ha így van, hadd kérdezzem már meg, maga szerint megengedhető BÁRKIVEL szemben is ez a hangnem?

"Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Valóraváltógép 2013.11.05. 22:20:32

@Alfőmérnök: Kurzorral szemben például simán megengedhető, igen. :)

Te meg legyél egy kicsit rugalmasabb, Bell sem hisztizik állandóan amiatt, hogy kedves vagyok veled.

@Robinzon Kurzor: Pedig nem bántam volna, ha megpróbál visszaélni a türelmemmel. :)) Olyan szép hegyibeszédet tartottam volna a felebaráti szeretetről, a jómodorról, meg a helyes viselkedésről. Legalább hallana ilyet valakitől, ha már otthon nem.

Alfőmérnök 2013.11.05. 22:28:54

@Valóraváltógép: Miért engedhető meg Kurzorral szemben? Mert ő (ahogy B&S szerint én) "fajilag elég gáz", "keverék"? (És maga szerint mit értett "B-terven" B&S?)

Valóraváltógép 2013.11.05. 22:31:30

@Alfőmérnök: Keverék? Ezt nem tudtam róla. Rólad sem, mondjuk. Mi van benned összekeverve?

Természetesen nevelő célzattal engedhető meg vele szemben, hátha mégiscsak elszégyelli magát, és a jövőben helyesen viselkedik.

" (És maga szerint mit értett "B-terven" B&S?)"

Passz. Kérdezd tőle.

Alfőmérnök 2013.11.05. 22:40:48

@Valóraváltógép: Neked hiányzik, te kérdezd meg tőle, hogy miféle keverék vagyok. Ő ugyanis tudja:
"Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám?"

Máshol írta, hogy látott már és "fajilag elég gáz vagyok".

Én ilyen emberekkel nem állok szóba, max. leköpöm őket, de ha te szóba állsz vele, kérdezd már meg, mert azért egy kicsit érdekel. Az is, hogy mit értett "B-terven". (Mondjuk erre vannak tippjeim. Ugyanis, ha nem szeretné, ha a "magamfajta keverékeké" lenne a hazája (ami gondolom Magyarország), azt két módon tudja megakadályozni:
vagy elpusztítja a "magamfajta keverékeket", vagy megakadályozza a szaporodásunkat.
Neked ez tetszik? Szerinted ennek az embernek az "erkölcsi tartása" tiszteletre méltó?

Valóraváltógép 2013.11.05. 22:49:08

@Alfőmérnök: Alfi, nem egészen világos, mit szeretnél tőlem. Haragudni segítsek, vagy védjelek meg Belltől? Az elsőben nem szorulsz rá, a másodikban meg... abban sem.

Valóraváltógép 2013.11.05. 22:51:11

De szerintem ne kombinálj, a haza mindenkié, nem nagyon lehet elvenni, meg odaadni. "Menjetek haza", hogy a ***-t idézzem. Biztos vagyok benne, hogy abba se fog beleavatkozni, ha egymagadban akarod teliszaporodni.

Valóraváltógép 2013.11.05. 22:52:17

Na azt mondjátok meg nekem, hogy a d*o*l*l*á*r*p*a*p*a mi a fenéért tiltott kifejezés.....

Alfőmérnök 2013.11.05. 23:00:32

@Valóraváltógép: Válaszolj a kérdésekre, amiket feltettem. Szerintem nem olyan bonyolultak.

Valóraváltógép 2013.11.05. 23:03:58

Nem tudok rájuk válaszolni, és időm sincs most elgondolkodni rajtuk. Azon kívül okot sem látok rá, hogy miért tenném.

Amit én látok Bellből, az nekem kimondottan tetszik. Vagy 15 éve ő az első, aki kellemesen meg tudott lepni vallási témában.
Ha neked nem tetszik amit látsz, nézz benne valami mást. Vagy ne nézegesd.

Alfőmérnök 2013.11.05. 23:12:10

@Valóraváltógép: Ha neked címezték volna ezt, tetszene?

"Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Valóraváltógép 2013.11.05. 23:15:27

Kezdesz veszélyesen közel kerülni ahhoz, hogy aláírjam bbjnick véleményét rólad...

Alfőmérnök 2013.11.05. 23:45:22

@Valóraváltógép: Neked hiányzik, te kérdezd meg tőle, hogy miféle keverék vagyok. Ő ugyanis tudja:
"Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám?"

Máshol írta, hogy látott már és "fajilag elég gáz vagyok".

Én ilyen emberekkel nem állok szóba, max. leköpöm őket, de ha te szóba állsz vele, kérdezd már meg, mert azért egy kicsit érdekel. Az is, hogy mit értett "B-terven". Mondjuk erre vannak tippjeim. Ugyanis, ha nem szeretné, ha a "magamfajta keverékeké" lenne a hazája (ami gondolom Magyarország), azt két módon tudja megakadályozni:
vagy elpusztítja a "magamfajta keverékeket", vagy megakadályozza a szaporodásunkat.
Neked ez tetszik? Szerinted ennek az embernek az "erkölcsi tartása" tiszteletre méltó?
süti beállítások módosítása