Kommentszűrés
’13 okt
7
12:01

Ellenzéki együttlét: ha ugyanaz jön vissza

Írta: rajcsányi.gellért (ergé)

mszp.jpg

„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.” (Juhász Péter válasza az MSZP és a DK képviselőjének 2012 október 23-a előtt)

Ahogy a találomra szétlőtt biliárdgolyók is ütközhetnek az asztalon, úgy a saját belső feszültségeik és különböző centrifugális erők miatt szétszéledt ellenzéki erők is eljutottak addig, hogy egy alkalomra egyesítsék megmaradt erőiket. Addig mentek szanaszét az ellenzéki együttműködés szereplői, amíg végül térben és időben találkoznak egy ponton. Október 23-án együtt ünnepel a baloldali ellenzék, Gyurcsánytól Bajnain és Mesterházyn át a PM-esekig. Amennyire természetes lenne ez a fejlemény laboratóriumi körülmények között, annyira pikáns ez most, látva az elmúlt egy évben az ellenzék belső viszonyainak alakulását.

Az MSZP-nek ez a helyzet persze tök mindegy: az évről évre egyre ravaszabbul politizáló Mesterházy Attila vezetésével az MSZP a baloldali ellenzék vezető ereje maradt, és ennek a helyzeti előnynek a birtokában a szocik továbbra is szinte bárkivel szóba állnak, ha a hatalom visszaszerzésének esélyéről van szó.

Annál érzékenyebb a DK és az Együtt-PM helyzete. A 2010 óta elszabadult hajóágyúként csak és kizárólag saját útját járni hajlandó Gyurcsány Ferenc az MSZP és az Együtt-PM megállapodása után kapcsolt az eddigieknél is magasabb fordulatszámra. A baloldali ellenzék együttműködésében részt venni akaró, a többi politikai szereplőt kéretlen tanácsaival és üzeneteivel folyamatosan bombázó Gyurcsány ez alkalommal is ellopta a show-t: „Sms-t írtam kollégáimnak: »Attila és Gordon! Országjáráson vagyok. Mást se hallok, mint hogy össze kell fogjunk. Nem gondoljátok, hogy az MSZP-nek, az E14-nek és a DK-nak közösen kellene ünnepelni október 23-át? Gyf«” üzente Gyurcsány múlt héten a vetélytársainak.

A nyilván kissé meglepett Attila és Gordon az M1 tudósítása szerint sumákolással reagáltak a gyurcsányi felvetésre: az Együtt-PM szövetség vezetőjének a magyar üzleti vezetők fórumán próbálták feltenni a kérdést. Bajnai Gordon ott nem akart válaszolni, a folyosón pedig nem állt meg a kamerák előtt. A szocialista pártot emailben keresték meg. Az MSZP rövid üzenetben válaszolt: „Köszönik a megkeresést, de nem kívánnak élni a lehetőséggel”.

Ma reggel viszont Bajnai jelentette be, hogy mégis együtt ünnepelhet a baloldali ellenzék, gyurcsányostul október 23-án. Azt mondta: az MSZP-vel választási szövetséget kötöttek, de október 23-án ennél szélesebb körben kell ünnepelni, akár Gyurcsány Ferenccel közösen, és erről már megállapodott Mesterházy Attilával is. Bajnai ugyanakkor a jól ismert óvatosságával Juhász Pétert, az Együtt-PM társelnökét, a Milla vezetőjét kérte fel a szervezésre. Úgy látszik, hiába tudja az előző hétvége orbán-szobros, késes-vudus-bazmegelős szeánsza óta mindenki, mire képesek Bajnai fura szövetségesei a főnök távollétében; Bajnai most megint másra bízza a közérdeklődésre számot tartó esemény szervezését. És pont arra az emberre, aki egy évvel ezelőtt azoktól határolódott el az ATV műsorában, akikkel most mégis közös ünneplésre készülnek október 23-a alkalmából. És mit gondoljunk most a PM-esekről, akik az LMP-ből indulva, abból kiszakadva jutottak el odáig, hogy fel kell vállalniuk Gyurcsány Ferencet október 23-án.

A vezető MSZP mögött az igazi meccs az Együtt-PM és a DK vezetői között folyik. Bajnai Gordon: az ember, aki ott se volt. Gyurcsány Ferenc: az ember, aki minden áron ott akar lenni. Két ellentétes karakter, de nem kérdés, hogy melyik alkalmasabb a politizálásra, a politikusi létre. És még csodálkozunk, ha az ellenzéki szavazók körében az Együtt-PM gyengül, a DK meg erősödik. Az pedig a 2010-2014-es ciklus legnagyobb meglepetése lehet, ha a DK tényleg képes lesz megelőzni az Együtt-PM-et, és ez a jövő évi választási eredményekben is megmutatkozik. Azt senki nem mondhatja majd, hogy nem volt momentuma Bajnaiéknak. De közismert, hogy kettejük közül Gyurcsány a hosszútávfutó.

Címkék: október 23 baloldal ellenzék MSZP Gyurcsány Ferenc DK Bajnai Gordon Együtt-PM

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr645555012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ellenzéki együttlét: ha ugyanaz jön vissza 2013.10.07. 12:26:02

Bajnai Gordon: az ember, aki ott se volt. Gyurcsány Ferenc: az ember, aki minden áron ott akar lenni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2013.10.07. 12:19:35

Ma sem leptél meg gellért:) Ennyi szar után ami kiömlött, persze hogy az ellenzéket kell elővenni!

Volt egy tünti is, arról nem lesz képriport? Pedagógus-életpályamodell bevezetésétől elélvezett arcok a tömegből...

Locassen 2013.10.07. 12:33:16

@Bloodscalp: nem értem, miért kellene a szerzőknek afféle posztmodern flagellánsok módjára folyton Fidesz-ekéző posztokkal előjönni - hát nincs arra vagy kéttucatnyi másik blog? nb. olyanok, ahol még az enyhén hipokrita "no, most egy picit üssük a mieinket is, de úgy, hogy nagyon ne fájjon"-mentalitás sem ismert, hanem csak a szigorú dialektika uralg.

nagyon jó kis poszt lett ez.

rocksztar 2013.10.07. 12:41:49

össze kellene vágni egy ütős videót, hogy mit mondtak 1 éve, sőt párhónapja, és mit most... Karácsony, Jávor stb. letették a nagyesküt, hogy ők pont ezek ellen alakultak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 12:43:54

@Bloodscalp: Mehet a számla? :)
@Locassen: Flagellánsok? Gondolkodj.

Bloodscalp 2013.10.07. 12:49:50

@Locassen: Talán mert van rá ok? Soroljam vagy te nem találsz? Lemaradtál a múlt hétről?Múlt hónapról, évekről?

Most nyilván nem tudnak fizess!imádó posztokkal előállni-nehéz is lenne most ugye-külpolitika? -horvátokkal való szerencsétlenkedés, korrupció? Arról mindig is nagyon csúnyákat írtak, főleg hogy az emeszpé csinálja egyedül. Hosszasan mentek az alacsony színvonalú írások hagyó elvtárs nokiás dobozairól, most viszont? Választási csalás? Dettó.
Lejárt szavatosságú tészta, meg láncszavazás, gulyással megvett cigányok? Ki vádolt meg kit?

Akkor most hogy van ez?A KIM-es srácok néha megfeledkeznek a valóságról?
Nézz atv-t ha ellenzéki körkapcsolásra vágysz.
A mandi meg nevezze át magát pártlapnak.

vizipipa 2013.10.07. 12:53:59

@rocksztar: írjál Gery Greyhoundnak! Igaz, ott hagyta a Fideszt, de ettől még nem balos.

Aki okt. 23-án együtt bulizik Gyurcsánnyal, az számomra magára vette a 2006-os gyurcsányi őszt!
Hát csak tessék, ki-ki ízlése szerint.

Kandeláber 2013.10.07. 12:54:42

Na bumm.
Lesznek pár ezren.
A libás dadog egy kicsit, Fletó meg ordít, Meseházy pedig vigyorog.
A legjobb a cikkben Bajnai és Gyurcsány minősítése a végén: "Az ember, aki ott sem volt", illetve "Az ember, aki minden áron ott akar lenni."
@Bloodscalp: Volt egy tünti a cigók ellen is Soroksáron, arról nem hogy képriport nincs, hanem a média úgy viselkedik, mintha meg sem történt volna.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 12:59:12

Eleinte meghökkentőnek tűnt, hogy a patkányblog ékes szavú nagyágyúi ide szoktak. Aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen jó is ez így, hiszen szemlélhetővé válik az előrehaladó elborulás és ez tanulságokkal szolgálhat. A butaságnak és az erőszakosságnak az a pikáns mellékíze ami minden megmozdulásukat áthatja napnál világosabban megmutatja, hogy miféle világ lesz itt, ha még egyszer hatalomhoz jutnak.

Locassen 2013.10.07. 13:03:09

@Bloodscalp: nem maradtam le semmiről, olvastam róluk más helyeken; de speciel az ellenzék hatalmi dinamikájáról is szeretek olvasni, arra pedig ez a fórum (is) hivatott. Nem értem, miért kéne megszabni, hogy ki, miről írjon - virágozzon száz virág. A Bajnai-Gyurcsány jellemzés meg olyan cuki, hogy kár lett volna kihagyni.

@Holger Hartland: megpróbáltam, de nagyon hétfő van hozzá - mi a gond a hasonlattal?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 13:07:10

@Locassen: A flagelláns önmagát üti. Aki tehát a Fideszt üti, az úgy lehet flagelláns, ha ő a Fidesz. Mandiner = Fidesz? Lehet. De szükségszerű?

Locassen 2013.10.07. 13:15:30

@Holger Hartland: ja vagy úgy! megmondom az őszintét, bennem soha fel sem merült, hogy Gellért és kis csapata nem a Fidesz sárkányfogveteményéből sarjadt ki:) És szerintem nincs is ezzel semmi baj, ahogy Rénaud de Chatillon jegyezte meg a Mennyei Királyságban a muszlim karaván lemészárlása után:
"Vagyok, aki vagyok. Mert kell egy ilyen is."

Bloodscalp 2013.10.07. 13:33:00

@Locassen: ezt ők ezerrel tagadják:) ők a független magyar média utolsó bástyája!
@Kandeláber: aztán mitcsinál ha a gyilkosról kiderül hogy nem cigó?
@aristo: anyád

Bloodscalp 2013.10.07. 13:40:53

@aristo: inkább merengj tovább a kommunistákon, tudod akik miatt nem megy most olyan jól neked.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 13:43:10

@Bloodscalp: Nem kell azokon merengeni, házhoz jönnek.

Bloodscalp 2013.10.07. 13:46:46

@aristo: mármint a pénzre célzol? Gondoltam.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 13:47:17

@Locassen: Nincs ezzel baj, ha deklarálják. De azért sokáig nem tűnt úgy, hogy ez a blog egy párt-kutyaól volna, deklarálva pedig ma sincs. Vagy csak nagyon hosszú a póráz? Attól még póráz. :)

Valaha ezek az ifjúkonzi fiúk-lányok egészen más jobboldal-képet jelenítettek meg, mint amilyet ma láthatunk a Fidesztől. Ha a Fidesz mai ügyeit a ballib oldal követte volna el 2008 körül, az akkori Reakció blog rögtön lecsapott volna a témára. Most meg inkább kínosan kerülgetik. Nemhogy kritika, még reflexió sincs. Pedig lehetne, sőt, az utóbbi egyenesen kellene. Nemcsak az orbanviktor.hu és a KIM-es és hasonló szerzők miatt, hanem hanem elsősorban a fenti ordító különbség miatt.

Mondhatnák ezt:
"Nem ilyen lovat akartunk, sajnáljuk, nagyot csalódtunk." (Kínai Kálmán írt ilyet, és nagyon úgy tűnik, le is lépett.)

Vagy mondhatnák ezt:
"Van sok dolog, ami nekünk sem tetszik, és nagyon szenvedünk ettől, de hiszünk benne, hogy most ez a kormány a lehető legjobb, vagy legalább a legkisebb rossz, vagyis fideszesek vagyunk, igen, vállaljuk, ide lőjetek."

Vagy átmehetnének Magyar Hírlapba, és mondhatnák, hogy minden jó úgy, ahogy van, éljen a békemenet.

De nincs egyik sem, csak sumák hallgatás.

Kandeláber 2013.10.07. 13:50:33

@Bloodscalp: Mortimerről, aki anno megszúrta a nyolcvan kilós Józsikát, éppen az derült ki hogy (szintén) cigó.
De előtte még tüntiztek egy jót a Moszkva téren a "liberálisok" a csúnya rasszista magyarok ellen.
Aztán egyedül TGM kért elnézést, a hungarofób álkeresztény Iványi például nem.
Egyébként már elnézést, ezt a magát "demokratikusként" definiáló ellenzéket miért nem bánthatja egy ici-picit ergé?
Csak Kerék-Bárczynak szabad fikázni őket (persze a dékán kívül) ?

Bloodscalp 2013.10.07. 13:57:18

@Kandeláber: szóval ha ez egyik hülye, legyen a másik is hülye-és akkor te boldog leszel?
Nem érted:)hogy is érthetnéd...nincs ezzel bajom, hiszen jogos>> a gúnyos kifigurázásra a narancs komcsik(nem akarok aristora mutogatni, mert nem illik)élvezettel rejszolnak<<amúgyis ezért fizetik őket, ez egy hírportál mellett van-állítólag az, de már csak az különbözteti meg az egyenlítőtől hogy néha bénán írnak pár művészeti írást is, és kész.

Bloodscalp 2013.10.07. 14:00:40

@Locassen: a szaktárs is jól mondja, bár szerintem Salát úrnak simán bejött a NER, ezért nem ér rá holmi mandinerre írogatni

Locassen 2013.10.07. 14:04:56

@Holger Hartland: szerintem rossz oldalról közelíted meg a kérdést - a bloggazdák politikai szimpátiája, vagy becsatornázottsága másodlagos, amíg a tartalom kellően színvonalas. Ráadásul, ellentétben Véres Skalp törzsfőnök fenti pikírt megjegyzésétől az itteniek sosem állították, hogy függetlenek lennének, és nem is tartom jó ötletnek, ha valaki az ösztönös szimpátiáin erőszakot téve, szemkötővel, karddal és mérleggel kezdene demonstrálni.

Egy full jobbos, meg egy full balos blog együtt jobbak, mint mondjuk két pártatlansággal tüntető oldal - ami egyébként is gyanús dolog (kivéve az egy szem Vastagbőrt). Mer' szívvel csinálják őket, azért. Az anima, az a lényeg, nem az ilyen puritán morális abszolutizálás.

Kandeláber 2013.10.07. 14:06:57

@Bloodscalp: Számomra igenis mulatságos, ahogyan Bajnai meg Mesterházy kapar a vezérürü szerepre.
És az is röhej, ahogyan a taccsvonalon túlra szorított Fletó kétségbeesetten igyekszik ismét a pályára lépni.
Nincs azzal semmi gond, ha egy portál ezt meglehetősen élveztető módon tálalja.
Hogy azért valójában pecsovicsok?
Senki sem lehet tökéletes.

Robinzon Kurzor 2013.10.07. 14:14:17

@Bloodscalp:

aristo a Mandiner saját nevelésű Jimmy Jumpja.
Az első pár alkalommal még szórakoztató volt, de mostanra már csak trollkodásra képes.
Nem kell etetni, szerintem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 14:18:14

@Bloodscalp: "A jelenlegi kormány elkúrt gazdaság-, kül-, bel-, társadalom-, kultúr-, stb.-politikáját teljes joggal lehet szidni. Mi sem ilyen lovat akartunk."
- írta Kínai Kálmán, itt:
mandiner.blog.hu/2012/02/03/nem_csak_a_fidesz_a_haza_es_haladas_hibas_modellje

Emlékeztem a nem ilyen lovat akarásra, a google gyorsan ki is dobta. Emlékeztem egy másikra is, és tessék - a fiktív 2014-es Bajnai-kormányról írt gúnylista végén ez áll: "A szomorú az, hogy egyáltalán nem kizárt: ez a csapat jobban muzsikálna, mint a jelenlegi."

Szerintem egyértelmű. Sebaj, alpárian vicces képes posztokat olvashatunk a valaha itt bemutatkozott gaymobilon is. :) (gaymobil.tumblr.com/)

Robinzon Kurzor 2013.10.07. 14:24:17

@Holger Hartland: "De nincs egyik sem, csak sumák hallgatás."

Bizony.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 14:30:46

@Locassen: Félreértés, pont a szívet és a hitelességet hiányolom. Az pedig nem azonos a párthűséggel. Éppenséggel egy jobbosnak akár oka is lehetne rá, hogy a Fideszt utálja. Mert azt a lovat ő is akarta, csak nagyon nem ilyennek. Mert a Fidesz pont azt csúfolja meg, amiben ő is hitt. Pont azt forgatja ki és torzítja el, amit ő is szeretett volna.

Bizonyos szempontból komikus, amikor a "táborok" elvakult hívei a "saját" gazembereiket védik. Pedig például Gyurcsányt utálni elsősorban a baloldaliaknak kellene. Ők szavaztak rá, őket csapta be, az ő bizalmukkal élt vissza, az ő pártjukat tette tönkre. Ugyanez áll a jobboldalra is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 14:37:11

@Locassen: Röviden:
Egy "full balos" blognak, ha szívből írják, epét kellene hánynia az ún. létező magyar baloldalra.
Egy "full jobbos" blognak, ha szívből írják, epét kellene hánynia az ún. létező magyar jobboldalra.
Szívből csinálva, ösztönös szimpátiával, animából, tessék, ez következne. A többi már megalkuvás, disszonancia, méricskélés, taktika, számlatömb.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 14:39:09

@Holger Hartland: És miután így jól összehányták magukat kire szavazzanak 2014 tavaszán? A felmosóvödörre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 14:43:08

„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.”

juhásznak a saját szemszögéből igaza van, ha a saját pártját akarja tolni, de nem tudom tudja-e, hogy bajnai és orbán is gyakorlatilag ugyanazt csinálja mint az mszp, de szerintem a félszerzetek pipafüstje elvette az eszét.

tehát ha különbözne az MSZP meg a Fidesz, akkor nem ölelkezne gráf józsef és budai gyula, nem tartanák leisztinger szállodájában a fideszes kihelyezett kormányülést, sőt, leisztinger nem kapná meg a 3. legnagyobb mezőgazdasági támogatást sem, fideszes kormány idején.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 14:45:37

@Holger Hartland: ez így van! mert a tisztességesen élőnek az fáj a legjobban, ha a saját családtagja lop.
és a tisztességesen élő, nem próbálja ezt eltüntetni, elsimítani, hanem szembeszáll vele, megszünteti.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.07. 14:47:48

Biztos ott fogják egymás kezét szorongatni az ősbolsevik tetvek miközben az ávós nagyszülők rémtetteiről emlékeznek meghatódottságtól könnyes szemmel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 14:51:26

@aristo: olyan primitív vagy, mi lenne ha érdemben szólnál hozzá konkrétumokkal a témához? nemcsak patkányblogozni kéne te komcsi relativizáló
nem megy az érvek ütköztetése ugye? hát gondolom.
nagyon kitűnik ám, csak szólok

Bloodscalp 2013.10.07. 14:52:45

@aristo: te csak ne gondolj rám, gondolj a NER-re, viktorra, és a következő fizetésedre!
@Kandeláber: akkor gondolom te is rejszolva olvastad:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 14:57:16

@Locassen: virágozzon száz virág"

és így alakulnak ki a jól befolyásolható tömegek, kiket címkéztek. a hír tv nem ír fideszes korrupcióról , csak mszp-ről ; az atv csak fideszesről ír, de mszp-sről nem. egyik csoport a másik csoport híreit ignorálja, nem fogadja be, el.

hiába nézed te mind a kettőt, a tömegek szavazata, a proli szavazata ugyanannyit ér mint a tied, és ők többen vannak.
de amúgy sincs mindenkinek
ezáltal a demokrácia, mégha tökéletes lenne is (ma nem az, nincs is demokrácia), nem ér semmit, ugyanis ha az emberek buták, nem képesek jól szavazni.
egy közmédia, és amúgy is minden média igenis számoljon be mindenféle korrupcióról, de a médiát ugyanaz tulajdonolja, mint aki a pártokat finanszírozza, vagy legalábbis ismerik egymást.
ezáltal
nagyon jól kitalálták ezt a rendszert az amerikaiak.

ezért vagyok én csak akkor demokrata, ha értelmes emberek szavazhatnak csak a választáson.

Locassen 2013.10.07. 14:58:53

@Holger Hartland: bah, ez színtiszta idealizmus - kétlem, hogy néhány szerencsés kivételtől eltekintve lenne Káeurópában, de jobban belegondolva az egész világon olyan értékartikulációs szervezet, amely a hatalom birtokában ne távolodna el az eszményképeitől; a forradalom, igazi, vagy fülkés, általában nem felfalja, hanem bazinagy, gyanúsan illatozó komposzthalomba hajigálja a gyermekeit. Ez az emberi gerinc kreativitásából jön.

Sosem lesz olyan, hogy lángszívű, okos, szelíd emberek méltányos és bölcs kormányzása alatt él és gyarapszik majd az ország és a nemzet - a politikai verseny pont az ellentétes jellemű embereket preferálja. Értem én, hogy nem tetszik, de érdemes megfigyelni, hogy, ahogy te is mondod, az ideálokhoz képes mindkét domináns politikai oldal súlyosan diszfunkcionális - ez rendszerhiba, ami az adott pártokat, érdekcsoportokat ilyen pályára viszi. Ezen nem lehet az épp aktuális visszaélések feletti hőbörgéssel, vagy mondjuk valami purista, a politikumot a gonosz bácsiktól megtisztító keresztes hadjárattal javítani.

Konklúzió: a jelen politikai keretrendszerben senkinek ne legyen különösebb lelkiismeretfurdalása az általa preferált politikai oldal disznóságai miatt - nem te csináltad, nem a te bűnöd; ha más lett volna kormányon, az is ugyanezt csinálná.

Így pedig szerintem tökre oké, hogy az ellenoldal téblábolásán vigyorgunk - márcsak közérzetileg is.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 15:01:07

@tesz-vesz: Az érvek ütköztetéséhez akár csak egyetlen érvet is kéne látnom, de ilyen nincs. Azt reméltem, hogy most már legalább megszabadulunk magától, hogy így felvitte az Isten a dolgát és háromnál több mondatban dicsérhette a vudu szertartást. Mit keres most itt? Mi maga vándorpatkány?

@Bloodscalp: Nem gondolnék én, ha nem ütköznék állandóan az ostobaságaiba egy olyan blogon, melyet láthatóan nem a maga szellemi színvonalához szabtak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:02:59

@Locassen: de amúgy sincs mindenkinek lehetősége, ideje, kedve türelme, hogy egész napját hírek olvasásával, nézésével töltse.
egy demokrácia alapvető feltétele, hogy kiegyensúlyozott, igaz, őszinte tájékoztatása, információs rendszere legyen, ez nincs így ,ma nagyon nincs így. ráadásul még kitalálják az olyan gumicsontokat, hogy Tormay utca, és szobordöntés, ezen rágódnak egy darabig, körülágyazva a fontosabb híreket, melyeket nem tárgyalnak ki.
a tájékoztatás nagy szórású, és fordítva csöpögtetett, a hazugságot csöpögtetik puhán hajlított események közé. és ha később hogyhogynem a kézivezérlésű bíróság elrendeli, hogy (mutassa, hogy van "haszna") hazugságot azért mégse kéne híradóba, újságba, nem fog eljutni a köztudatba a sajtójavítása, mert sokkal nagyobbat ütött korábban a társadalomba a hazugság. ez jutott el a köztudatba

Locassen 2013.10.07. 15:05:15

@tesz-vesz: ha jól emlékszem, az egyik Sötét Mersant-regényben (talán a középsőben) van egy felosztása az embereknek. Eszerint:
- van egy kevés okos ember
- van némileg töb buta ember
- és van a többség, akik, hát úgy nagyjából csak taxonómiai szempontból nevezhetők embernek

az ATV, Hír TV, meg a többi, az a középső csoportnak szól, nagyon nem oszt, nem szoroz.

az meg egy meglehetősen vulgáraufklérista felfogás, hogy ha a zemberek maguktól nem képesek a helyes megoldást kiválasztani, akkor majd kézenfogva, marha nagy villogó irányjelzőkkel, meg transzparensekkel kell őket ráébreszteni. Egyrészt ez feltételezi egy olyan választási opció létezését, amit a demokratikus elitrekrutáció eleve nem támogat (ld. fent), másrészt meg azt feltételezi, hogy az emberi döntéseket csak a racionalizmus mozgatja, és a logika kényszerítő ereje előtt mindenki meghajol. Pedig ez nagyon nincs így - gondolj bele, különben már mindenki átlépte volna a hegyeshalmi határátkelőt nyugat felé:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:05:50

@Bloodscalp: az helyi cigányputriban megtalálták az áldozat telefonját

Kandeláber 2013.10.07. 15:06:02

@tesz-vesz: Már elnézést, mi az hogy "az emberek nem képesek jól szavazni"?
Ez engem a szocialista-kommunista "vélt érdek" fogalmára emlékeztet, miszerint az emberek képtelenek felismerni a saját érdekeiket, ezért a társadalom vezető erejének, a pártnak kell őket a helyes útra terelni őket, hogy ne kóboroljanak el vélt érdekeik mentén.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:11:38

@aristo: te egy buta troll vagy
a patkány te vagy, mielőbb vedd elő az egyenes tükrödet és nézz bele, meg fogsz lepődni, persze olyan ostoba vagy, hogy magadtól nem, csak ráhatásra vennéd elő a ferde tükör helyett az egyenes tükröt, reméljük mielőbb ez bekövetkezik

nem érted, nem látsz érveket, az látom, de te állítottad az eddigi kommentelőkre, hogy azok patkányblogosok, miért? kik ők? mit mondtak, hogy az neked nem tetszik? talán ezután mér érveket is látnál, hülye. te kritizálni próbálsz a patkányblogozással, de nem érsz el vele semmit, csupán üresen személyeskedsz.
úgy próbálsz kritizálni, hogy nem látsz érveket, azt tudom hogy vak vagy, és sötét, de feleslegesen ne kommentelj. mert semmit nem érsz el vele az intelligens embernél.

a vudut nem értem, sem azt hogy felvitte az Isten a dolgomat

Locassen 2013.10.07. 15:12:35

@tesz-vesz: igen, csakhogy a tájékoztatási rendszer letéteményesei azok, akik a választók szeszélye folytán aktuálisan a kormányrúdnál vannak. logikailag nem elvárható, hogy egy párt, egy részképviselet elfogulatlan, pontos és szakszerű tájékoztatást nyújtson.

nyilván erre találták ki a sajtót, ami per definitionem független és objektív, ami egy nagyon szép gondolat, csak ott bukik meg, hogy az újságokat is emberek írják, a saját preferenciáik, elfogultságaik, normatív elkötelezettségük szerint.

általánosságban senkitől nem várható el az objektivitás - a max. amit tehetünk, hogyha valaki fullba nyomja a kretént (Magyar Hírlap - Amerikai Népszava tengely), akkor egyszerűen kihagyod, van még ezer másik jobb információforrás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:20:25

@Holger Hartland: jvizkeleti azért mondta ezt:

"A Fidesz, ha le szerette volna zárni a múltat, akkor ügynöktörvényt és lusztrációs törvényt hozott volna, nem a NEM sztálinista alkotmányt cserélte volna le és bohóckodott volna itt a NER-rel. Akárhogy is lesz: annak, hogy én még egyszer valaha a Fideszre szavazzak, szükséges feltétele, hogy ebben a ciklusban megszülessen a megfelelően szigorú és konzekvens lusztrációs törvény és ügynöktörvény."
mandiner.blog.hu/2012/02/28/az_ugynokok_fonokei

azóta se láttuk, lelkylola filmjét is eldugták az m1-en éjfélre

teljesen egyértelmű, hogy nemcsak "üzleti" dolgok kötik a mandit a fideszhez, hanem vérségi kapcsolatok is, tudják nagyon jól, hogy mi megy fent, lassan ébredeznek, hogy apa és a nagybácsi mégse volt harcos keresztény ellenálló az MSZMP-ben, ahogy viktorka se lőtte dobgitárral a szovjeteket a corvinnegyedben, de nem mondhatják ki, pedig ebből egyszer robbanás lesz, az mszp szavazói ugyanúgy prolik, ahogy az mszp, de a fidesz szavazói eddig keresztény, konzervatív, elit emberek voltak. ész kérdése csupán, mikor jönnek rá, hogy a fidesz is ugyanúgy korrupt proli, mint az mszp.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:23:27

@Holger Hartland: ja és egy rendszerváltó pártnak nem kéne itt mszp-vel bohóckodni, csak lusztrációs törvényt hozni, és máris nem lenne itt mszp.
ha okos lenne a törvény, akkor bajnai se lenne, mert apjának nem lett volna már ereje beprotezsálni a fiát politikusnak, annyira lekötötték volna, hogy azért egy panelt még tudjon szerezni a szabadulás után, nem bécsi kastély kellene nekik.

Bloodscalp 2013.10.07. 15:26:37

@tesz-vesz: az nekem még új, kíváncsi vagyok a fatökűek mit nyomoznak összevissza még akkor

@aristo:aha:) a színvonal? Az is esett, de tudod nem is arról van itt szó. Segítek. A gerincről. Nyúlj a hátadhoz és tapogasd ki a helyét. Vegyél a sarc zséből. Valami jófajta műanyagot.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 15:27:59

@tesz-vesz: Nem az eddigi kommentelőket neveztem patkányblogosnak csak egyeseket, akik valóban azok.

Most sem sikerült egyetlen "érvet" sem mondania. Nyilván nem is fog. Miután azt sem érti, hogy mi mellett - vagy ellen - akar "érvelni".

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 15:32:12

@Bloodscalp: Hát, gerinc lehet, hogy van magába, de hogy velő nincs az biztos. Amúgy mi szól a gerincről? Különösen az poszt kapcsán. Ergé igen gerincesen hülyézi az ellenzéket, mert hogy az.

Bloodscalp 2013.10.07. 15:37:35

@aristo: nem mondod hogy eddig nem sikerült megfejtened?:) Hiába írnék bármit is akkor már, úgysem menne át.

Zb74 2013.10.07. 15:37:40

@tesz-vesz: Szerintem aristo annyira sötét, hogy összetéveszt téged Jótündérrel, vagy azzal a másik vincentessel.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 15:40:32

@Locassen: Ismerem a kottát, amiből ez van.

"Hát igen, ez már csak így megy, ne legyünk naivak, nem lehet más a politika, ilyen a rendszer és az emberi gerinc, fogadjuk ezt el, tökéletes úgysem lesz, és akkor már inkább ezek lopjanak és tegyék tönkre az országot, mint AZOK, mert ezek legalább a mi érdekünkben lopnak és tesznek tönkre, és különben AZOK is ugyanúgy loptak volna, és amíg a mieink az ország szemét kilopják és mellette még a szakadékba is vezetik, legalább röhögjünk az ellenoldaliakon."

A halál kottája. Mikor már értelmes emberek is tömegével ebből a kottából dalolnak, akkor van vége az országnak.

Bloodscalp 2013.10.07. 15:42:17

@Holger Hartland: valóban! képesek 1-1 mondatban ilyeneket leírni fényévente! Mondjuk beszédes (MDF) hogy akik nem támogatják se egyiket, se másikat azok mennek a levesbe...és ezzel nem síratom őket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 15:54:12

@Locassen: pont a lélek, az igaz lélek nem engedheti a saját oldali hibákat és bűnöket megbocsáthatónak.

Locassen 2013.10.07. 16:00:52

@Holger Hartland: nem, ez az eszképizmus kottája - ne idegesítsd magad olyasmivel, amin nem tudsz/akarsz változtatni. ha meg tudsz és akarsz, akkor tessék csinálni, összebandázni azzal, aki hasonlóan gondolkodik és nyomni mint a gyönge őrültek. így megy előre a világ.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 16:10:00

@Locassen: A távolságtartás és az elfogadás nem ugyanaz.

Szentpeter 2013.10.07. 16:20:19

„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.”

Se elvenni, se hozzátenni nem tudok semmit.....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:25:33

@Locassen: de hiszen azt beszéljük ki, hogy a mandiner is a középső csoportnak szól, ezáltal nem lehet vigyorogni rajta, mintha minden rendben lenne.

a világ mindig ilyen lesz? akkor ne is akarjunk jobbat?
mindig rossz emberek uralkodnak majd? ha esetleg kicsit több emberből tudunk a kevés okos csoportjába juttatni, akkor kevesebb lesz a sok buta csoportjában, ha ezt kitartóan végezzük, akkor esetleg felállhat egyszer egy olyan lehetőség, hogy képesek vagyunk 300 év múlva felállítani egy olyan parlamentet, amiben majd a jók szavaznak és uralkodnak.
de azt is lehet, hogy most egy önérzetes katonatiszt diktatórikusan megspórol nekünk 300 évet.
az eredmény ugyanaz lehet, mégha előbbi valószínűbb is sokkal.

nem kézen kell vezetni az embert, egyszerűen mindenki csinálja azt ami a dolga, de azt jól, rendesen, a médiamunkás ne hazudjon, ne befolyásoljon, ne hallgasson el.

egy demokratikus elitrekrutációról is el lehetne beszélgetni ezután, pl a költséges kampányok csak hátrányt jelentenek, mert a költségeket megszerezni nem lehet egyenlően, illetve ingyen sincs semmi, a korrupció melegágya. ezért ma nem a választók irányítanak, hanem azok akik a kampányokat fizetik. ott van a köztévé, ott kellene mindenkinek bemutatkozni, ezért van, nem azért hogy idióta sóműsorokat sugározzon.

nem azért maradnak itt az emberek, mert nem racionálisak, hanem emocionálisak. a többség nem a hazaszeretet miatt marad itt, nagyon is racionális szempontok vezetik őket.

Locassen 2013.10.07. 16:27:25

@Holger Hartland: a saját szempontodból talán; de a végeredménye ugyanaz, a dolgok mennek tovább a maguk útján.

feketeesfeher 2013.10.07. 16:28:23

Nagyjából pontos elemzés.
Liberális baloldaliként is egyet tudok érteni a legtöbb megállapításával.
Mondjuk nem ezek az ellenzéki oldal legnagyobb problémái, de ezek az apróságok azért jól jellemzik a helyzetet.
Az, hogy egy meglehetősen fragmentált ellenzéki közegben sokan sokfélét beszélnek, az nem meglepő. Nem volt ez anno másképp akkor sem, amikor a jobboldal hullott szét mindenféle csoportokra, és elképesztő bizalmatlansággal méregették egymást.
Azután részben mégis csak azok jöttek vissza, akik el se mentek.
A politikában nem lehet csak úgy a szegről leakasztani egy új garnitúrát, még akkor sem, ha a választóknak az a mániájuk, hogy négyévente cseréljék újra az utálatosképet.
Fura egy menet lesz ez 2014 tavaszáig az biztos.

Kandeláber 2013.10.07. 16:36:51

Nincsen ezzel a poszttal semmi gond.
Különben közeleg az egy éves évfordulója annak, amikor Bajnai mint Messiás sűrű pislogások közepette elmondta a szűzbeszédét, mire olyan ováció következett, mintha már meg is nyerte volna a választásokat.
Hónapokig úgy kezelték, mint egy eleven szentet, aki a nép között járva kézrátétellel gyógyít.
Aztán kiderült, hogy nem több egyszerű libásnál, most már azt is tudjuk, hogy nem közgazdász (kösz, Medgyessy), hanem Soros Gyuri bá' meg Clintonné pincsije.
Miért is nem lehet cikizni?

Locassen 2013.10.07. 16:37:18

@tesz-vesz: a világ mindig ilyen volt, és mindig ilyen is marad. amit mi fejlődésnek látunk - jelesül, hogy látszólag túlléptünk azon, hogy minden különösebb erkölcsi ok nélkül lerohanjuk, kiraboljuk, felkoncoljuk és rabláncra fűzzük a szomszédainkat, egyedül annak köszönhető, hogy a technológiai fejlődés révén sokkal több vagyon és erőforrás áll rendelkezésre, amit egyszerűbb internálisan megtermelni, mint másoktól elvenni.

Ettől az ember nem lett jobb, sem intellektuálisan, sem morálisan - és ha beütne egy krach, olyan gyorsan mállana le rólunk a civilizációs máz, hogy azt nézni is borzalmas lenne.

Ezen nem fog javítani sem az oktatás, sem a politikai normák, sem a kultúra, sem a művészet, sem semmi. Példának ott vannak a németek, ugye.

Ebből következően a demokrácia sem azért népszerű, mert az az emberiség politikai evolúciójának legkorszerűbb lépcsőfoka, hanem azért, mert a puszta tény, hogy időnként az emberek leváltják a hatalmi elitet, az utóbbiakat óvatosságra inti az alávetettektől történő erőforráselvonás mértékét illetően (még a Fideszt is) - következésképp a demokrácia hagyja az embereket sütögetni a saját pecsenyéjüket. És egész addig meg is felel a rendszer, amíg van mit sütögetni.

Brecht nagyon okos ember volt, amikor leírta, hogy "előbb a has, aztán az erkölcsök". Kb. az egész emberi kultúrtörténet egymondatos összefoglalása.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:37:31

@Kandeláber: miért szerinted aki az mszp-re szavaz az jól és okosan szavaz? elfogadható morálisan egy olyan pártra szavazni, aki egy hazaáruló, diktatórikus bábállam hivatalos, jogi utódszervezete, ugyanazokkal van baráti, rokoni, "üzleti" kapcsolatban , akik 56-ban a szovjetek mellett a magyarokra lőttek Magyarországon.
elfogadható racionálisan egy olyan pártra szavazni, amelyik milliárdokat lop ki a köz zsebéből és hihetetlen nagy méretű médiabirodalmával, állami szerveivel (bíróság, ügyészség, rendőrség) ezt képes törvényessé, elfogadottá tenni, mítosznak, hazugságnak beállítva az igazságot?
elfogadható ilyen pártokra szavazni? nem! tehát ezek nem jó szavazatok. ezek ostoba emberek ostoba döntései, butákra meg nem építhetünk szellemi tevékenységet. kecskére nem bízhatjuk a káposztát, aki mégis ezt teszi, alkalmatlan a pásztor posztra.

ma egyedül az LMP és Jobbik a két elfogadható párt, aki nem ezekre szavaz, az még olvasgasson egy ideig, nézelődjön, míg ue a következtetésre nem jön.
bár szerintem az lmp egy nemzetellenes libsi párt, mely a
a jobbik is simán lehet hazug párt, de mindkettő csak 2/3-nál mutathatja meg az igazi arcát. ezért kell rájuk szavazni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:39:32

bár szerintem az lmp egy nemzetellenes libsi párt, mely a magyar nemzetet felszámolná, helyette pedig csak a cigányokat és a zsidókat simogatná, ez Magyarországon 1000 éves tudati fejjel, elfogadhatatlan. lehet izraelben meg indiában, de nem itthon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:46:28

@Locassen: ha logikailag nem is elfogadható, de erre találták ki nem sokkal az állati létünk után az ősemberek a morált. az erkölcsöt.
a bajtársat nem verjük agyon kedvtelésből, nem lopjuk el a lándzsáját, mert az nem szép dolog, ha lándzsát akarunk, csinálunk magunktól, vagy agyonverjünk az ellenséget és elvesszük tőle.

az újságíró munkáját a ellenőrizheti egy állami szerv, az ORTT, vagy aki ellen vétenek, az jogorvoslatot kérhet , aki alkalmatlan eltávolítják a felelősségteljes posztjáról.
a tény szent, a vélemény szabad. nem ezt tanítják minden újságíróiskolában?

a véleményforrások végesek, ma szerencsére az internet elmozdíthat valamit a jobb irányba, márcsak 300 év kell és egyértelmű jele lesz a változásnak, alig tudom kivárni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:54:05

@Bloodscalp: azért a magyar rendőrség tud ha akar, és hagyják. most olvastam hogy minden gyilkosságot felderítettek tavaly bp-en vagy ilyesmi, már nem emlékszem. nem biztos hogy igaz, de a magyar kommandósok is nyertek már az usában versenyeket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 16:58:22

@aristo: jóember, te nagyon össze vagy zavarodva, itt én kérem ki, hogy te nem mondasz érvet. csak trollkodsz,
utálom, amikor mégegyszer ki kell másolnom az előző kommentemet:

"te állítottad az eddigi kommentelőkre, hogy azok patkányblogosok, miért? kik ők? >>> mit mondtak, hogy az neked nem tetszik? <<< talán ezután már érveket is látnál, hülye."

ezért jó, hogyha ilyen sokat kommenteltek, látod, itt jobban látszik a sötét arcod. nem véletlen hogy ergé is meg laknerka is keveset kommentel, érdemlegesen meg pláne, csak ilyen "menő" szmájlikra futja, turul régen még korrekten nyomta, ma már csak a cechet számolja :)

Kandeláber 2013.10.07. 16:59:15

@tesz-vesz: Ilyen nincs hogy jól vagy rosszul szavaz valaki. Attól még nem lesz hülye hogy x vagy y pártra szavaz.
Egy volt komcsi pártkáder logikus hogy az MSZP-re szavaz, de ugyanígy logikus ha a Fidesz-re, ha már átöltözött, mint anno a "kisnyilasok", akiket simán fölvettek az MDP-be.
A birkázás is kiakaszt, ezt a MIÉP hozta be '94-ben, most meg a bajnaisták meg a dékások böfögik percenként.
Tudomásul kell venni, hogy ez a plurális demokrácia lényege: több párt indul a választáson, a "népi demokráciában" csak egy.
Bár annak idején az NDK-ban és Lengyelországban tudomásom szerint az egész úgynevezett szocialista rendszerben a látszat fenntartása érdekében működött még egy-egy szatellitpárt.
És általában az nyer, amelyik a legtöbbet ígéri, és az veszít, amelyet a legtöbb ember utál.
Kétségtelenül zavaró körülmény, hogy a két általánost végzett analfabétának ugyanannyit ér a voksa, mint az egyetemi tanárnak, de hát mit tegyünk.
Harcoljunk a cenzusokért?
Reménytelen.

Locassen 2013.10.07. 16:59:47

@tesz-vesz: igazából az ősemberek a vallást találták ki, az erkölcs, mint az isteni akarat attribútumait nélkülöző társadalmi rendezőelv az egy elég modern (ókori görög) találmány. és én amúgy sem kedvtelésről beszéltem, hanem szigorú egzisztenciális motivációkról, már ami a másokkal szembeni erőszakot illeti.

Az újságírók ellenőrzése azok által, akiket az újságírók hivatottak ellenőrizni? És hogy újságírókat el lehessen tiltani a hivatásuktól? Már nem azért, de ezek nagyon fülkeforradalmi gondolatok, biztos, hogy jó koncepció a sajtórendészet? Egyébként a tétel úgy szól, hogy a HÍR szent, a vélemény szabad - aprónak tűnő, ám mégis hatalmas különbség.

mindenesetre az optimizmusod nagyon is szívderítő:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 17:02:36

@Zb74: nem, mert én még nem is voltam ott, amikor ő már patkányozott. :) amúgy lehet hogy összetéveszt(i őket).

természetesen az örülünk vincent az tényleg patkányblog. erről nincs vita.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.10.07. 17:07:13

"Kutyából
nem lesz szalonna,
a suszterból
primadonna,
szalmalángból
nem lesz kráter,
nyúlból nem lesz
hózentráger."

Bell & Sebastian 2013.10.07. 17:11:14

A Fidesz keresztény-szociális politikát hegedül, aminek szöges ellentéte; ha Bokros Lajcsi beledurrant a nullás lisztbe. De ez biztosan nem lesz. Hogy mi lesz, azt nem tudni, de csak az állhat a listára, aki olyat szeret.

Bell & Sebastian 2013.10.07. 17:15:12

Szerintem a centripetális erő szórta szét ezeket, mivel a többség kívülről szemléli a szoci bolhások cirkuszát.

Aki érintett, annak persze centi fúga.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 17:41:18

@Locassen: én nem hinném, hogy mindig ilyen lesz a világ, ahogy azt se, hogy mindig ilyen volt a világ, igenis van különbség a rákosi-kor és 1867 kora között. igenis van különbség a mostani kor és Horthy kora között.

vannak fénykorok az emberi szellem, emberi morál fejlődésében, és vannak hanyatlások. egyelőre ez úgy látszik független a technikai fejlettségtől, eddig.
1848-ban nem volt elfogadott szerintem még a cári hadseregben sem a nők elleni erőszak, 1945-ben sztálin még bátorította is a katonákat a tömeges erőszakra, vannak erkölcsi hullámvölgyek, a cél: hogy felvitorlázzunk egy hullámra és a gerincén táncoljunk a csúcson a civilizáció élvonalában folyamatosan hanyatlás nélkül, mert most a hullám alján vagyunk. nem lehet tapsikolni.

talán a civilizáció olyan hogy hullámvölgyekben képes csak haladni előre az időben, lehet hogy szükségszerű a hanyatlás, de a gyakorlat mást mondhat.

"Ezen nem fog javítani sem az oktatás, sem a politikai normák, sem a kultúra, sem a művészet, sem semmi. Példának ott vannak a németek, ugye."

melyik kor németei? a mostani? eléggé el vannak butítva szegények, de a gazdaság az szárnyal.
az oktatás és művészet, pol. környezet igeni számít, a legtöbb magyar nobel-díjas a Horthy-kor szigorú iskolájában tanult, tán maga Teller említi ezt, ha jól emlékszem, hogy ezeknek az iskoláknak köszönheti az eszét. ahogy 56 magyarjai is még a Horthy, akkor nem szemeteltek az emberek az utcán, a közösség közösen nevelte a gyereket, ha az utcán a gyerek rosszul viselkedett, akkor az első járókelő ütötte arcon, és a szülő később szánakozva megköszönte, nem feljelentette.
a mostani kontraszelektált, korrupt posztkommunista művészet sem az értékek és a jók előretörését segíti elő, talán ezért is olyan fontos a barátok etetésén kívül ez a terület:
kkbk.blog.hu/2011/09/16/a_kommunista_muveszet

és most különbséget kell tenni a magyar "demokrácia" és a nyugati között. nyugatra igaz amit mondtál, ott jobban lehet pecsenyét sütögetni, de itthon, a has se telik be, csúszik lefelé a középosztály, akármi is a pillanatnyi propaganda. és ha nem is anyagilag csúszik, de morálisan mindenképp.

a fideszt még semmi sem inti óvatosságra, lehet látni milyen magabiztosan lopnak, de elfog jönni az idő, hogy ugyanúgy kiesik a parlamentből, ahogy az szdsz és mszp. majd ha megközelíti a mostani mszp szintjét, majd akkor fognak egyesek pánikolni a pártban, ahogy tette az mszp is, lett is dk, együtt. de jópár milliárdot ők is elloptak a megélhetésük biztosítva van a nagykutyáknak

igen, éhes hassal nem lehet himnuszt énekelni, nagyon okos mondatok ezek, alap minden embernek.

2013.10.07. 17:57:49

"DK tényleg képes lesz megelőzni az Együtt-PM-et"

Karakán jobboldali wishful thinking ez a DK beelőzi Bajnait típusú ábrándozás, bár kétségkívül élvezetesebb lenne a show egy ilyen forgatókönyv mellett.

Az Együtt gyengélkedése inkább a jelen bénázásának szól, végül ha kicsit megrázzák magukat majd be fog mögéjük állni a classic libsi közönség (kb. 10%).

A DK "erősödése" hibahatáron belüli, ha van is, legfeljebb attól van, hogy most a hígagyú gyurcsányista mamák és papák az átlagnál egy kicsit jobban felizgulták magukat, a parlamenti küszöbtől még így is messze vannak, az lesz a szenzáció, ha nemzedéki pártként bejutnak a parlamentbe mint nyuggerpárt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 18:00:32

@Kandeláber: nem mondtam azt , hogy aki rosszul szavaz az nem képes egy finom süteményt sütni, autót szerelni, vagy ellátni egy beteget, tanítani diákokat. ezekre a feladatokra alkalmas.

de aki autót tud szerelni, az rosszul gyógyít beteget, aki jól tanít, még süthet rossz süteményt. gyakorlatilag a politikai ismeret ennyire komplex, hogy egy újabb szakmának számít. aki nem képes alapkövetelményeknek megfelelni, az nem jól cselekszik.
ami logikus, az nem feltétlen jó. logikus, hogy a bűnöző megöli a túszát, ha nem kap váltságdíjat; logikus, hogy a volt káder az mszp-re szavaz. de a káder akkor is rosszul szavaz, ha nem kap juttatást, pályázati pénzt, meg hogy ha kap. hiába logikus. lásd előző komment.

én boldog lennék, ha e két párton kívül másra is lehetne szavazni, ha más is JÓ döntésnek számítana 2014-ben, de nem az, mert e két párton kívül mind a nagybirtokosokat, gazdagokat és áruló érdekeket szolgálja. ez nem plurális demokrácia, ha a gazdagok megveszik a pártokat, és neked a közül kell választanod, amit ők ajánlanak, ez nem demokrácia, ez gyakorlatilag hazaáruló diktatúra. nincs különböző törekvés, egy cél van, egy érdek, persze a kommunikáció, a propaganda más. de az nem számít, csak az érdemi tett.
az már csak hab a tortán, hogy az ilyen csányi-féle gazdagok, kik pártokat irányítanak itthon, nem önszántukból cselekszenek, de erről már kevés a biztos infó.
annak idején itthon is tartottak megyei szinten a népi demokráciában a 80-as években az elvtársak között választást. az is plurális demokrácia volt? két elvtárs között választhattál, csak a külsejük különbözött, de az állampárt büszkélkedhetett , hogy milyen jó szabad választásokat tertanak ők, nagyon fejlettek voltak, innen és az amerikai tanácsadóktól vették a mi rendszerváltó demokráciánk ötletét, mit gondolsz mi a dk és mi az együtt? mi a mostani jesz?
m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/000/magyar%20partok333.JPG

úgyvan, szatelitpárt.

"a két általánost végzett analfabétának ugyanannyit ér a voksa, mint az egyetemi tanárnak, de hát mit tegyünk.
Harcoljunk a cenzusokért?"

hát minimum érettségihez kötni a választást, és szigorítani az érettségit. az oktatást is színvonalasabbá tenni, és a médiával is kéne kezdeni valamit, ahogy a bíróságokkal is, akkor már haladnánk valamerre

vantaan 2013.10.07. 18:00:48

@tesz-vesz: "...a fideszt még semmi sem inti óvatosságra, lehet látni milyen magabiztosan lopnak, de elfog jönni az idő..."

Alighanem 2010-ben senki sem gondolta hogy ezek nagyobb tolvajok , nagyobb gazemberek mint a Zemútnyócév-beliek.
Ilyen pofátlanul csalni ,lopni, hazudni ...s választást elcsalni talán csak 1948-ban és utána volt.
S nehéz elhinni ezeknek a felelősségre vonásához elég-e a sima egyszerű győzelem amikor az igazságszolgáltatás az romokban, az ügyészség a zsebükben.
Sok tenni való lesz de abban meg kell egyezni hogy a sok mutyi miatt, lopás miatt felelősségre vonás kell!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 18:01:59

@Locassen: "előbb a has, aztán az erkölcsök". Kb. az egész emberi kultúrtörténet egymondatos összefoglalása.

jó, csak akkor nem értem, mit keress a kereszt (+ alfa&omega) az avatárodban. Merthogy a világ minden részén és korában voltak, akik a szellemi-lelki dolgokat a testieknél előbbe tartották.

@tesz-vesz: "ebből egyszer robbanás lesz, az mszp szavazói ugyanúgy prolik, ahogy az mszp, de a fidesz szavazói eddig keresztény, konzervatív, elit emberek voltak. ész kérdése csupán, mikor jönnek rá, hogy a fidesz is ugyanúgy korrupt proli, mint az mszp."

A helyzet logikája valóban ez. de érzésem szerint addig még elég sok idő el fog telni (2-3 év biztosan, az én meg te meg mindenki életéből) mire ezt fölismerik.

Két fő tényező, és egy kisebb, ami hátráltatja a fölébredést:
1) a fidesz folyamatos "ostromlott vár"- propagandája: ha nem szavazol ránk, visszajönnek a komcsik (vagy: gyurcsány, mint a cikk is sejteti, vagy bajnai, vagy az mszp, persze a fideszben van a legtöbb komcsi)

2) az elköteleződés és következetesség, vagyis aki 1998 vagy 2002 óta fidesz-szavazó, az már egyszerűen annyi időt töltött 'a szekta fogságában', hogy már az egész világot a fidesz szemüvegén át nézi.
10-15 évnyi agymosásból már elég nehéz felébredni,, a helyzetet súlyosbítja a fidesz szinte teljes véleménymonopóliuma, illetve tematizálási képessége: a médiában az jelenik meg, amiről a fidesz azt akarja, illetve engedi, hogy megjelenjen.

3) A pozsgay elvtárs hegesztette 2011-es alaptörvény olyan jellemzőket tartalmaz, amivel egy demokrácia egyszerűen nem tud mit kezdeni. 6-9 évekre, néhol több cikluson átnyúló időre odarakott emberkék, néhol az is szerepel, hogy megbízása lejártával ha nem tudnak helyette mást választani _kétharmaddal_, akkor ő marad ott, további 6-9 évre, stb..........vagyis ha más nyerne mint a fidesz, tökmindegy kicsoda, egyszerűen meg lenn kötve a keze, minden lényeges kérdésben, valószínűleg a ciklus feléig sem húzná (Költségvetési Tanács -fidesz által odarakott- elnöke nem ellenjegyzi a költségvetés, a fidesz -káder Közt. Elnök új választásokat ír ki, oszt csókolom), gyakorlatilag ez már nem demokrácia.

Itt most gyakorlatilag arról van szó, hogy meg kell várni, amíg a passzív elégedetlenség átlép egy szintet, túlcsordul. És ahogy a 2006-os események résztvevői lettek kinevezve csőcseléknek meg huligánnak, úgy lesznek majd a 2016-os(?) események tagjai is elmondva mindennek. Az alulról jövő elégedetlenség nagyon ritkán ér el konkrét eredményeket, általában sikerül kordában tartani.

ami a mandiNERt illeti: amíg generálódnak a kattintások meg pörögnek a reklámok, addig megéri a buli. Néha választások után egy-két csinos megrendelés is becsúszik, a haveri kutyáktól.

Az un. "rendszerváltó elit" 20 év alatt sikeresen balkánt csinált Magyarországból.

vantaan 2013.10.07. 18:17:10

@Török, Gábor!!!: DK megerősödése az E--2014-től független. A DK -nak simán meg lesz a 8-10 %, az E.2014-nek meg a 12-14%.
....hogy kitől vesz el? A jobbiktól és a Fidesztől ... kisebb mértékben az MSZP-től.
A Jobbik a reménytelenség pártja. Szerepe annyi lesz mint most valós kormányzati szerep és ennek a szerepnek a lehetőség nélkülisége fölmorzsolja.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 18:25:10

@Locassen: az ateistáknak is lehet erkölcsük.
és szerintem már megjelent a magántulajdon az ősembernél, de voltak biztos akik őskommunizmusban éltek és minden lándzsa közös volt. szóval az erkölcs alapjai már ott megjelentek, az ókorban meg leírták. aki deviáns volt és eltörte passzióból a magán vagy közös lándzsát, azt agyonverték a többiek.

tehát az erkölcs, nemcsak kézzel foghatatlan levegő, hanem racionális szempontok alapján jön létre. ha nem ölik meg a korrupt deviánsat, akkor legközelebb is eltöri a lándzsákat; bizony ma is, aki lopja a közpénzeket, azt a közösség jogosan és erkölcsösen agyonverhetné. persze logikus is lenne, meg racionális is.

az újságírók függnek a pénztől, igaz, ezért kellenek feddhetetlen vezetők, ezért kell 300 tisztító év (amelyben nem nézzük el a sajtóhazugságot, elhallgatást), vagy egy jó diktátor. most is van sajtórendészet, aki figyeli pl a besorolásokat, régen a céheknek is tiltották más termékének ócsárlását, valahogy gondolom azt is betartották.
jó, csak azért vannak az oknyomozó újságírók, hogy benézzenek a hír mögé, hátha találnak ott tényeket is.

nincs okom optimizmusra, mert korántsem biztos, hogy a hullám alján vagyunk, bár innen úgy tűnik. merem remélni, hogy jobb lesz, de a legjobb-ban kell bízni és efelé kell menni, nézni, különben nincs értelme élni.

2013.10.07. 18:42:32

@vantaan: Ahhan, a DK a Fidesz/Jobbiktól vesz el szavazókat, az Együtt pedig a Magyar Hajnaltól, az MSZP meg egyenesen a Marsról szállít magának. Te se vagy belecsavarodva a politikába, ömbör!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 18:50:25

@vantaan: és most képzeld el, ezek, a fidesz 98-től képes volt elhitetni emberekkel, hogy sikeres, polgári kormányzás volt az, miért? mert nem volt internet (elterjedve), szerintem. mindenki a pártlapból, párttévéből, pártrádióból szerezte az infót, mert csak az volt.
az egy dolog, hogy a hírtévében lekeverték azt a betelefonálót, aki azt mondta, hogy "volt már orbán 1x kormányban, akkor miért nem zavarta el a komcsikat? miért nem hozta fel az ügynökaktákat"

és sokaknak ezt a kérdést nem is kell, nem is kellett megválaszolni. szomorú.

a horvátok 10 évre ítélték az előző miniszterelnököt, a cseheknél is volt vmi ügyészségi aktivitás, meg az ukránoknál lejla hercegnőt is bebörtönözték.
itthon is dübörög az elszámoltatás:

gergényi, bene, dobozi józsef (a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori parancsnoka) ítélete majd a választás előtt lesz 2014-ben: Az ügyészség csak felfüggesztett börtönbüntetést kér a vádlottakra, sőt azt is indítványozza, hogy elítélésük esetén is mentesüljenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Az új büntető törvénykönyv szerint ugyanakkor az említett bűncselekményért akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lenne.
hagyó és szilvási sem számít bele az elszámoltatásba, hagyónak 6 millió forint kártérítést fizet az állam, szilvásyéknak meg a két év letöltendőbe beleszámít a ún. házi őrizet is.
laborc felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügy iratait 2040-ig titkosították.
ezután a kis gumicsont után lefogadom, a bizalmi emberek kaptak, kapnak egy kis trópusi nyaralást kárpótlásban A Párttól ésvagy pár nullás utalást az ofsorba

várom hogy valaki feltegye már a netre az a bencsikes propaganda plakátot, ami a demokratában volt, hogy "van elszámotlatás", nagyon vicces.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 19:02:11

@Nemzetstratégia: az is lehet, hogy 20-30 év, míg az apologéta nyugdíjasok kihalnak. ők sajnos csak politikai zombik, akik rá vannak kattanva a hír tévére, echora.
orbánt annyira megmisztifikálták, és olyan aranyos csipkednivaló kerek képe van, hogy mással nemigen lesz a fidesz ilyen erős. pedig nagyon könnyen ki lehetne zökkenteni a pártot:
azt beszélik a testőre, a későbbi TEK-vezér lekamerázta, mikor orbán egy luxusprostival volt. egy ilyen nyilvánosan a fidesz halálát jelentené, vagy orbán komcsi jelentései is akár. de arra még lehet mondani, hogy hamisítvány.

elég durvának hangzik ez az új alkotmány. elkezdtem olvasni, de idáig még nem jutottam.
egy forradalommal az is a baj, hogy itt vannak ezek a bogárok, kőrösik, tóth zoltán józsefek, csomó "rendszerkritikus" szakembernek tűnő tégla.
kkbk.blog.hu/2012/11/17/dr_toth_zoltan_jozsef_pomazon

2013.10.07. 19:09:26

@tesz-vesz: "a fidesz 98-től képes volt elhitetni emberekkel, hogy sikeres, polgári kormányzás volt az"

Ma már a baloldal magát szókimondónak gondoló része is bőszen bezzegazelősorbánkormányozik, akkor az ő agyukat is kimosta a fideszes párttévé, meg a pártújság? (Amúgy az egy jobboldali szocdem kormány volt inkább, csakúgy mint a mostani, csak ez most még radikálisabb.)

vantaan 2013.10.07. 19:17:04

@Török, Gábor!!!: Fidesz csak reménykedik ,hogy a buta jobbikos szavazót betudja cserkészni! A jobbik szavazóinak jelentős része a párt radikalizmusa miatt szavazott rájuk , de mivel nem lettek valós kormányzati tényezők ezért a jobbik radikalizmusa ma már nevetséges!
Ráadásul a Jobbik radikalizmusa féloldalas ..csupán csak sima komcsizás-libsizés-cigányozás! S ez a radikalizmus érezhetően megjelent a DK-nál és az E-2014-nél is. (Szolidaritás) Ami persze nem komcsizás hanem válasz lehet arra a pofátlan ,mindent lenyúló fideszes mutyis gazdasági ténykedésre
A Fidesz teljesítménye ezt a komcsis-libsis-cigányozós radikalizmust se nem elégítette ki s ehhez ma már érezhetően társult a közgondolkodásban egy gazdasági-számonkérős gazdasági radikalizmus is
Rövid távon jelenleg a DK és az E-2014 az aki potenciálisan kormányzó erő lehet akik ennek a radikalizmusnak eleget tudhat majd tenni.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.10.07. 19:18:53

@tesz-vesz: Abból amit bemásolt, melyik volt érv? mert érvekkel csak érvekre lehet válaszolni. Amit bemásolt azok nem érvek, hanem értelmetlen, nyegle kérdések voltak.

vantaan 2013.10.07. 19:27:19

@Török, Gábor!!!:" Ma már a baloldal magát szókimondónak gondoló része" ... azok meg kicsodák? Azok a "szókimondónak gondolt része" az ugyan abból a tenyérből eszik ..... durvábban ugyan azt a segget nyalja mint a "jobboldali" rész! Lásd: 444 vagy a Cink!
Az valóban nagy ötlet volt ,hogy a Fidesz megcsinálta a saját hivatalos ellenzékét is ...de a köz ezt hamar?-későn? de fölismerte! ... ugyan ez van a közvélemény kutatók esetében is!
Mikor lenne olyan "böszme" egy Századvég de akár egy Medián is hogy az aranyat tojó kormányzatot kényelmetlen adatokkal bombázza?
....érdemes összehasonlítani az elmúlt időközi választások adatait a közvélemény kutatókéval!

vantaan 2013.10.07. 19:31:28

@tesz-vesz: Még a magyarok is elítélhetnek miniszterelnököt 10 évre! Itt van ez az EON -ügy ez kb húsz-szorosa a horvát kenésnek!

picur3ka 2013.10.07. 19:45:19

Na, ez uj. Eloszor ellenforradalom, megtorlas, aztan nepfelkeles, mar meg unneplik is.

Vigyazni kell, nehogy szetlojek az elvtarsakat unneples kozben.

legeslegujabbkor 2013.10.07. 19:52:01

@Nemzetstratégia:
"Itt most gyakorlatilag arról van szó, hogy meg kell várni, amíg a passzív elégedetlenség átlép egy szintet, túlcsordul. "

Mi lenne, ha ezt a szavazás időpontjára időzítenénk?
Aki nem akar tovább Fidesz-hatalmat, és annyira elege van, hogy le is akarja váltani őket 2014-ben, az keresni fogja tudatosan, hogy kire adja a voksát. Gondolom sokan fogják közülük megérteni, hogy az egyesült ellenzékre kell szavazniuk egy érdekes választási törvény miatt, még akkor is, ha más körülmények között ezt soha nem tennék meg.
És ott vannak azok, akik inkább a szívükre hallgatnak, és csak a jobbra cserélnék le ezt a kormányt, nahát nekik kellene nyújtani valami biztatót ennek az ellenzéknek, először talán azzal, hogy nem levitézlett embereket tolnak előtérbe.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 19:57:15

@tesz-vesz: "azt beszélik a testőre, a későbbi TEK-vezér lekamerázta, mikor orbán egy luxusprostival volt."

:) Ezt még nem hallottam. Ennél szerintem valószerűbb a grazi "betegszabadság", max nem magától ment, hanem vitték.:) Igaz ezt a baloldal terjeszti, de szintúgy (főleg) ők terjesztik hogy orbánban van vonó, aztán mégis úgy van. Orbánban tuti száz hogy van cigó beütés. A kicsi Ráchelke (aki apjára ütött) elég fajtajelleges.

Nagyon jelentőségteljes, hogy Mo miniszterelnöke félig cigány származású. Czike László is írt erről egyébként, ha jól tudom.

vantaan 2013.10.07. 20:06:37

@legeslegujabbkor: "a passzív elégedetlenség átlép egy szintet, túlcsordul. "
Azért az elgondolkodtató ,hogy a "rezsiharc" kellős-közepén egy kis helyi választáson csak csalással tud "nyerni" a Fidesz!!!!
Ilyen média túlsúllyal, "rezsiharccal",pénzzel, pesti-Kubatov emberkékkel sem sikerül tisztán nyerni!!
...+-ba még kell egy láncszavazós specialista is! Az az elégedetlenségi szint nincs is olyan messze.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 20:08:20

@legeslegujabbkor: addig rendben van hogy "elég orbánból", amíg volt nagyjából egy alternatíva + kétfordulós választás, amikor is 2. fordulóban át lehetett szavazni, erről te is írtál.

"egyesült ellenzékre kell szavazniuk"

Őszintén, te mit látsz Bajnai Gordonban? ugyanúgy az mszp-ből jött emberek adják neki is a hátteret. Egy technokrata végrehajtó. ugyanúgy tévút, mit orbán. Ha nyer(né)nek, meglenne az esélye, hogy a fidesz-mszp váltógazdaság betonozódna be. Az lenne a legrosszabb, ami Mo-val történhet.
Mindkét verzió hamis, tehát most a legjobb, ha megint a dakota nyer, és végleg szétbarmol mindent. Mindent összevéve ez tűnik az egyedüli kiútnak.

legeslegujabbkor 2013.10.07. 20:14:47

@Nemzetstratégia: Egyszerűen nincs mozgásterük, kénytelenek jól csinálni, ha ők kormányozhatnak.

Török, Gábor!!! (törölt) 2013.10.07. 20:16:32

@vantaan: Nehéz követni a logikai bakugrásaidat, mondjuk már az is sokat elárul, hogy nagyrészt csak felkiáltójellel bírod a mondataidat lezárni, no meg a sok '...' alkalmazása se jelent túl sok jót.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:16:56

@aristo: jóember, te nagyon össze vagy zavarodva, itt én kérem ki, hogy te nem mondasz érvet. csak trollkodsz,
utálom, amikor mégegyszer ki kell másolnom az előző kommentemet:

"te állítottad az eddigi kommentelőkre, hogy azok patkányblogosok, miért? kik ők? >>> mit mondtak, hogy az neked nem tetszik? <<< talán ezután már érveket is látnál, hülye."

vantaan 2013.10.07. 20:22:38

@Török, Gábor!!!: Valóban sokat jelent a ! jel? Nézd már mennyit találtam egy-rakáson! "@Török, Gábor!!!:"

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 20:22:55

@Locassen: Erre majd a Fidesz bukása után lesz érdemes visszatérni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:26:02

@Török, Gábor!!!: húha! a mostani radikális nagyon - a korrupcióban meg a propagandában.
amúgy link van a baloldali bezzeg az első orbánkormányra? mit csináljak? hülyék mindenhol lehetnek. ezért egy fecskéből még ne csináljuk nyarat, nem mintha bármit is jelentene, az hogy a vöröskomcsik szerint jó volt az 1. orbán-kormány, akkor lépjenek át a fideszbe g*có

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 20:28:37

@legeslegujabbkor: "Egyszerűen nincs mozgásterük, kénytelenek" ellenjegyeztetni a költségvetést a Költségvetési Tanács (fidesz által 9 évre odarakott) elnökével, aki közli hogy nem írja alá, amire a káder Jani széttárja a kis kezecskéjét, sajnálja nem tehet mást, új választást kell kiírnia.... persze nem feltétlenül írja is ki, elég ha a fidesz pár követelését megszavazzák a szocik +együttesek. és máris nem az együtt-mszp kormányoz. Ilyen kis trükkökre képes az új alaptörvény, bizony...

egyébként az egész rendszer halálra van ítélve, az államadósság már most visszafizethetetlen, (+ az ECB által ránkerőltetett "jegybanki függetlenség") a fidesz is csak növelni tudta, még a Bokros-cs. háromszorosának megfelelő MEGSZORÍTÁS révén is.
Minél előbb dől be, annál jobb.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:31:45

@vantaan: most miért nevetséges ez?
" mivel nem lettek valós kormányzati tényezők ezért a jobbik radikalizmusa ma már nevetséges!"

a dk meg az együtt hoz egy újabb gárdamellénytörvényt, ahogy a fidesz, akkor meg már bakancsban sem lehet az utcára menni, mert félelmet kelt a libatolvajokban, ahelyett hogy a közbiztonságot drasztikusan javítanák.
remélem nem kormányzati tényezők, azt fogják csinálni, hogy mind: a dk, mszp, együtt és még pár aprószemét párt összeáll a választások előtt és koalíciót alkot. vagy visszalépnek annak a javára aki a legtöbb szavazatot kapta, mer "demokratikusak és szolidárisak"

legeslegujabbkor 2013.10.07. 20:35:55

@Nemzetstratégia: "egyébként az egész rendszer halálra van ítélve, az államadósság már most visszafizethetetlen,"

Megoldás mindig van, de most csak annyit erre, hogy a visszafizethetetlen görög adósságra megint megoldást keresnek. Persze megint a rossz oldalon állunk, és minket senki sem akar megmenteni.
A bebetonozott emberekre találták ki a törvényalkotást, sőt az alkotmánymódosítást. Ehhez először nyerni kell.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:37:27

@vantaan: ez csak gyurcsánytól függ, hogy mennyit vállal be.
Amilyen bolond, lehet eljátssza a hattyúk halálát, majd kap gondosan egy kis morzsát, és jogosan szajkózhatja a DK hogy koncepciós per. egy mártírminiszterelnök, egy táncsics aki levetette a láncait. letépte a korrupcióvádat magáról.
ügyesen kidolgozhatják a színjátékot. a választások előtt lesz majd a tűzijáték, akkor még a kommunisták is sírva fognak könyörögni, hogy jóságos és megbocsátó viktor ne küldje őket máglyára.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:40:28

@vantaan: összetörték az mszp-t és szétesett apró darabokra.
persze attól még képesek ugyanúgy szavazni a parlamentben, de ez mellékes.
a fő: színesebb lett az élet emberek! a színvakok számára mindenképp.

vantaan 2013.10.07. 20:46:25

@tesz-vesz: A jobbik ténykedése most úgy néz ki mintha vizet gereblyézne. Első látásra érdekes de 4 éven keresztül?
A gárda mellény meg bocs de le van szarva ... főként akkor amikor az emberek megélhetése, napi étel megszerzése, a gyerek iskoláztatása, az orvosi ellátás van veszélybe. Mit gondolsz annak akinek ma október 7.-én február akár-hányadikára adnak időpontot egy szemvizsgálatra mi fontosabb a gárda mellény vagy az orvosi ellátás? S milyen esély van arra ,hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön ha a jobbikra vagy ha az Együtt-re szavazok?
Sőt még a libatolvaj sem zavar ,ha megoldja azokat az égető problémákat amiket felsoroltam.
Gondolj bele "2 hét alatt rendet teszünk" talán emlékszel, s most gyilkosok grasszálnak fradi meccsen, lelépett az ároktői banda 2 tagja, kiadtunk egy baltást .... soroljam?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:48:31

@Nemzetstratégia:
a TEK-et a testőr kedvéért hozták létre, annyi biztos.

"...ezek a feladatok átkerültek a 2010. szeptember 1-jével létrehozott Terrorelhárítási Központhoz (TEK), melynek élére Orbán Viktor korábbi testőre, a Fidesz volt biztonsági igazgatója, Hajdú János került."

szerintem lehet vmi grazban, kéne egy jó infó, és le kéne kamerázni a kórház kapujában.

hogy cigány-e félig, lehet, nem tudom, ő maga tagadja.
állítólag anyja zsidó, sipos erzsébet, hankiss is a család része volt, lehet benne vmi.

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/000/orbanrokonsag.jpg

czike bolond kissé, nem lehet minden szavára adni

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 20:51:08

@legeslegujabbkor: ja, de a görögök tagjai az euróövezetnek. Ha ők dőlnek, bukik az euró is.

persze ha mi jelentenénk csődöt, abba is valószínűleg belebukna Európa, szóval végsősoron mindegy.

A Görög adósság egyébként 150%-on van, kb 80% fölött válik matematikailag is lehetetlenné az adósság visszafizetése, valamelyik IMF-tanulmányban (most meg nem mondom melyikben) olvastam.

Egyébként a "mentőcsomagot" sokan úgy képzelik, mint az égből hulló karácsonyi ajándékot, mikor a valóságban az is _hitel_(= növeli az államadósságot), amit vissza kell fizetni...íme a görög "mentőcsomag"...

alkotmánymódosítás= kétharmad, amit a fidesz eredménye tuti megakadályoz...mindenhol már fidesz-katonák vannak, még a választási bizottságban is (ha valaki népszavazással próbálkozna).

vantaan 2013.10.07. 20:54:07

@tesz-vesz: Az a baj még mindig egy gyurcsányozos indulat cunamival le lehet söpörni dolgokat, pedig ha csak a mindennapok korrupciója (nem a Zemút-nyócas), a mindennapok megélhetési nehézségeit nézem NEKEM már gyurcsányozhat bárki! Ennek a rezsimnek az ember és nemzet ellenessége már rég überelte ,felülírta Gy.F összes bűnét!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 20:56:29

@legeslegujabbkor: Egyszerűen nincs mozgásterük, kénytelenek jól csinálni"

jól, mármint: "jól"

maguk számára jól, ahogy már írtam összetörték az mszp-t és szétesett apró darabokra. ilyen darab bajnai gordon is, szerinted hogy került ő ilyen nagy médiafelhajtás közelében, mikor 200 darab párt van hiv. itthon?
miért számolnak be ennyit a híradók, aminek nincs is gyakorlati támogatottsága. ki szavazott rájuk? vagy a facebook lájkok elegek? akkor számoljanak be a kuruc.infó munkásságáról is. ne válogassunk elvtársak. mindenesetre a kilenc öngyilkos ember családja biztos nem szavazna bajnaira, aki teljesen idióta dolgokat beszél, szerencsétlen, akaratgyenge komcsi majom a bajnai.

nem hallottad még Ángyán véleményét bajnairól?

"Pécsett az összes ellenzéki párt képviselte magát a fórumon, ahová előadást tartani hívták meg Ángyánt, legutóbb pedig a Milla vezetője jelezte a szakpolitikusnak az együttműködési szándékát. Ángyán József szerint azonban ez utóbbinak Bajnai Gordon személye is a gátja. A Hajdú-Bét ügy felemlegetésével kapcsolatban a volt államtitkár azt mondta: „Ezt nagyon nehéz lesz helyretennie, és én személy szerint nem is kívánok együttműködni vele. Csak erkölcsi alapon lehet együttműködéseket felépíteni és itt ez nem lehetséges”.
hvg.hu/gazdasag/20121027_Angyannak_Bajnai_vallalhatatlan

vagy videón:
www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4

vantaan 2013.10.07. 20:59:28

@Nemzetstratégia:"... tehát most a legjobb, ha megint a dakota nyer, és végleg szétbarmol mindent."
Már szét barmolt! ...csak még nm vetted észre.

legeslegujabbkor 2013.10.07. 21:05:15

@Nemzetstratégia: Igen, én számítok a most sunyító, csalódott jobboldaliak megszólalására is.
Az adósságtól nem fogunk tudni megszabadulni, most ezért még ne kezdjük elásni magunkat.

Ha mégsem sikerülne kormányozni az országot, akkor nem lesz jobb a helyzet, ha mindenki utcára vonul, és megbénul az ország. Ezt a mostani kormány egyes intézkedései ellen kellett volna bevetni, de késő bánat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 21:10:51

@vantaan: A jobbik ténykedése most úgy néz ki mintha vizet gereblyézne. Első látásra érdekes de 4 éven keresztül?"

te szerintem nemigen vagy tisztában a parlamenti munkával, most nincs többségben a jobbik, nincs kormányon. így nem tudja saját törvényeit elfogadtatni, ha nem lesz 2/3-ban akkor se tudja a törvényeit elfogadtatni, hiába van kormányon, ha kisebbségben van a szavazásokkor.

"A gárda mellény meg "
engem se érdekel, de érdekes módon a fidesz nem a közbiztonságot erősítette, hanem megtiltotta hogy fehér ingben és fekete mellényben grasszáljanak emberek, merthogy a cigányokban ez félelmet kelt.
persze a bűnözés emiatt nem csökkent, gyanítom ez csak olaj a tűzre, még inkább elkapatják a cigányokat, még erősebben simogatják a fejüket. csak kár hogy ez nem india

tény hogy katasztrofális az egészségügy, de ez most nemigen jön ide, írj a képviselődnek. nem is tudom ki a jobbik egészségügyi miniszterjelöltje.
jobbik.hu/programunk/egeszsegpolitika

ha az együttre szavazol az mszp-re szavazol. bajnai azért lesz minibáb az msznél, miniszterelnök, mert megbízható káder volt. még az internacionálét is elénekelte a lelkem.

"még a libatolvaj sem zavar ,ha megoldja azokat az égető problémákat amiket felsoroltam."

pedig jó lenne ha zavarna, sajnos most még nem látható ez a posztom, de ha akarod a kedvedért láthatóvá teszem
kkbk.blog.hu/2013/04/25/bajnai_es_a_kilenc_hajdu-betes_ongyilkos_emleke

17.-ére van időzítve. gondolom nem várod ki :(

a lényeg hogy tolvaj, és vagy 300-600 (?) családot tett tönkre és a helyreigazítási perek nem a lényeget érintették, ezt még a milliás interjúztató nő is mondta.
apja meg egy komcsi, aki szintén tolvaj, ahogy orbán és apja.

"2 hét alatt rendet teszünk"
ugyanilyenek ígér bajnai is, a német bérekkel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 21:15:34

@vantaan: na.
azért mert valaki lop, attól még nem lesz a másik tolvaj szent, vagy nálad igen?
a te pénzedet is ellopták, már ha dolgozol és adót fizetsz

Locassen 2013.10.07. 21:17:02

@tesz-vesz: amit írtál a hullámvölgyekről és -hegyekről, azzal nem vitatkozom, hisz nagyjából ugyanazt implikálja, amit én állítottam korábban, vagyis, hogy nincs erkölcsi fejlődés, legfeljebb időnkénti rekapituláció.

re az erkölcs geneziséről szintén jól írod, csak annyit jegyeznék meg, hogy ha az erkölcs a racionális döntések függvényében alakul ki (és nem mondjuk valami kőtáblákra rótt, változhatatlan kinyilatkoztatás eredménye), akkor a keretfeltételek megváltozása miatt (értsd pl. kitör a Mad Max-világ) megváltozó racionalitás azt simán újraírja. ezért lehet, hogy az ateistáknak van erkölcse, csak ahogy a valláserkölcs a fanatizmus miatt, úgy a racionalitás morálja az állhatatlansága miatt nem túl vonzó.

Locassen 2013.10.07. 21:24:50

@Nemzetstratégia: aha, csak egy darab Jézus Krisztusra / Assisi Szent Ferencre / Teréz anyára koronként jutott két Hannibal Lecter, két Dzsingisz kán, három Rénaud de Chatillon, és négy Soros György, a maradék 88 meg akik ezt kénytelenek voltak valahogy elviselni.

Nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt mondom, hogy ez így van. Ez egyébként fullra kompatibilis a katolikus teológiával - eredendő bűn, szabad akarat, meg ilyesmi.

vantaan 2013.10.07. 21:26:21

@tesz-vesz: Tudod a parlamenti munkából a Jobbikéból ma már csak az látszik ,hogy hetente -2 hetente Vona kinyalja Orbán seggét közben meg egy kicsit komcsizik és libsizik meg cigányozik. A 3 és fél év alatt most volt az első és értelmes megnyilatkozása pl Zagyva Gy Gy-nek amikor rákérdezett hogy lehet a fradinál biztonsági-őr egy gyilkossággal gyanúsított.

Aki még mindig libatolvajozik akkor amikor annak ezerszeresét lopták el trafikban, földben, stb az számomra valahol megrekedt! az ilyen csak asszisztál a jelen gazságaihoz. Sajnos a Jobbikkal kapcsolatos reményeket megette a pillanatnyi jobbikos politikai haszon szerzés erről szólt-szól az Endresik, a Szegedi Csanád ügy vagy a Pöcze féle affér. S azért látható akár Gaudi-Nagy akár Vona vagy akár még Volner árulása is. Ahogy a háttér jobbikosok állami statust kaphattak a kritikai él kicsorbult a kormányzattal szemben.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.07. 22:18:36

@legeslegujabbkor: meglátjuk. én remélem be sem kerülnek, mivel a 10%-ot sem érik el.

@tesz-vesz: jó lenne lekamerázni, amint grazban épp viszik a dühöngőbe:)

@Locassen: "Nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt mondom, hogy ez így van."
te is a maradék indifferens 88-hoz tartozol, ugye? gondolom (feltételezem) nem vagy akkora kaliber mint az általad felsoroltak, akár pozitív, akár negatív értelemben. akkor kizárásos alapon marad a maradék. Akik jórészt arra mennek, amerre a sztálinok-sorosék stb terelik őket.

tisztapista 2013.10.07. 23:08:10

Ki az a Gyurcsány? Támogatja valaki? Mérhető is ez?

Október 23-án mit is ünneplünk? A baloldali összefogást napját? Csak szólok, hogy az MSZP az MSZMP-ből nőtt ki, az E14 és a DK pedig az MSZP-ből.

A közös ős, a komcsi MSZMP, és ezek most együtt akarnak valamit ünnepelni? Amikor őseik a tömegbe lövettek 1956-ban és 2006-ban is?

Török, Gábor!!! (törölt) 2013.10.07. 23:13:10

@tesz-vesz: " radikális nagyon - a korrupcióban meg a propagandában."

Abban - is. De ha nem figyeltél volna, azért volt itt jó néhány más kemény ügy is az eemútháromévben, a rapid alkotmánytól és a közigazgatás újraszabásától kezdve az államosító/piac-újraosztó lépéseken át mondjuk az oktatás/kulturális élet finoman szólva átalakításáig sok sok minden amik módszerükben bőven kimerítik a radikális jelzőt.

Ez tehát vitán felül egy radikális kormány, kérdés, hogy milyen radikális. Polgári radikális? Nemzeti radikális? Kommunista? Nyilván önmagában egyik sem, valahol fél-, harmad-, tizedúton van ezek között.

telekkonyv (törölt) · www.olvasomozgalom.extra.hu 2013.10.07. 23:29:45

" És mit gondoljunk most a PM-esekről, akik az LMP-ből indulva, abból kiszakadva jutottak el odáig, hogy fel kell vállalniuk Gyurcsány Ferencet október 23-án."

Azt, amit minden csoportról, amelyik az Orbán rezsim után ismét demokratikus kormányzást akar.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.07. 23:41:41

@telekkonyv: Ugyanazt, amit a fideszesekről, akik nyuggerezéstől és lejárt szavatosságú száraztésztán vett szoci voksok emlegetésétől jutottak el a nyugdíjak megvédéséig és a bajai cigányok szavaztatásig.

Foxtrotty 2013.10.07. 23:43:33

- Mindenki utánam! - kiáltotta el magát Bajnai Gordon, majd gyorsan beállt a sor végére

Foxtrotty 2013.10.07. 23:50:48

- Hogyan tudnánk elfogadtatni Gyurcsányt az aggodalmaskodókkal - ráncolta aggodalmasan a homlokát Juhász Péter

- Ne aggódjál Péter, először liberalizáljuk a drogot, aztán már ő is jó lesz nekik - nyugtatta meg Kónya, és határozott mozdulattal felcsapta a Lenin sapkát a fejére

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.07. 23:50:50

@Locassen:

én úgy vettem ki hogy azt írtad, hogy "a világ mindig ilyen volt, és mindig ilyen is marad."
tehát állandó, mert "Ezen nem fog javítani sem az oktatás, sem a politikai normák, sem a kultúra, sem a művészet, sem semmi. "

"sokkal több vagyon és erőforrás áll rendelkezésre, amit egyszerűbb internálisan megtermelni, mint másoktól elvenni."

egy így van, de elveszik, ellopják a munkaerőt, és a munka hasznát, a bankok is elviszik a kamatokat, tehát sok embertől irreálisan sokat vesznek el, úgy hogy érdemi munkát nem végeznek.

ahogy a hullámvölgyből jövünk fel, az fejlődés, akár 500-1000 évig is tarthat egy ilyen hullám, mégha ismétlődő is, de szerintem nem sok görbe volt eddig a történelemben, és egy idő után már nem lehet az ember jelleme jobb, úgyhogy nem végtelen nyilván ez a fejlődés :) nem növeszthet a végére már angyalszárnyakat a politikus :)

a racionalitás morálja nem túl vonzó a hatalomban lévő embernek mad max világában?
ahhoz képest most jólét van, és mégse vonzó a hatalomban lévőknek, de nem a választóknak, mert a politikusok tudják, hogy színleg azért meg kell felelni néhány dologban. nyilván a mostaniak lelkületét nagyban befolyásolja a rekrutálásuk. hogy nem igazi homo politicusok ők, csupán nepotista, korrupt, kontraszelektált posztkommunisták, többségük pontosan tudja, hogy hazudnak, a csendes gombnyomogató majom képviselők meg szólni se mernek soha, mert elég jó pénzt kapnak, és nem akarják elveszti a forrásukat - így nincs értelme a képviseleti demokráciának.

Foxtrotty 2013.10.07. 23:55:18

- Lehet hogy kicsit már öregecske vagyok, de a táncos lábamat még a riói karneválon is irigyelik - súgta oda Fittelinának Gyurcsány, mire az gyorsan csődöt jelentett hogy ezzel is támogassa

Foxtrotty 2013.10.08. 00:03:31

- Kegyecskéddel leginkább a szakdolgozat köt össze bennünket - borzolta meg Gyurcsány Vadai Ágica boszorkányfrizuráját, majd gyorsan összestencilezte a "Magyar rajzfilm finanszírozási kérdései a Balaton felvidéki borászat tükrében" című kibővített opuszt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 00:03:42

@vantaan: én elégedett vagyok a jobbik a parlamenti munkájával.

vona puncsol orbánnak? hát ezt meg honnan vetted ? link?
zagyvának más értelmes hozzászólása volt.

"Aki még mindig libatolvajozik akkor amikor annak ezerszeresét lopták el trafikban, földben, stb az számomra valahol megrekedt! "

mi rekedt meg? hogy írja felül nálad az egyik bűn a másikat?! ezen még dolgozzál magadban, mert nem vagy még ép ember. ha két gyilkosság történik az elsőt megússza az elkövető, csak a másodikat büntessük? vagy hogy van ez?

"Sajnos a Jobbikkal kapcsolatos reményeket megette a pillanatnyi jobbikos politikai haszon szerzés erről szólt-szól az Endresik, "

endrésik aki a jobbikos tagként kalasnyikovval lövöldözött, kicsit se tűnik beépített provokátornak.

"endrésik mellesleg vélhetően pont Ambrussal való kapcsolattartása miatt és annak fegyverügyletei okán nem ment át a C-típusú vizsgálaton. Ezért Endrésik pár hónapig nem kapott a parlamenti bizottság után juttatást, amin annyira felháborodott, hogy már jóval Pősze előtt ki akart lépni a Jobbik országgyűlési frakciójából, tehát Endrésik a képviselői mandátum megszerzése után már 3-4 hónappal faképnél akarta hagyni a Jobbikot."

a Szegedi Csanád ügyet jó kezelte a párt, vagy nem? perelni kellett volna?

" vagy a Pöcze féle affér. "
mi? pősze? az egy mocskos komcsi, jézus, magyarázni kell? azt állítja fogalma nem volt arról milyen pártba lépett be, és került be a parlamentbe! még a végén elhiszem! és kikérte magának, hogy a párt nem akarja simogatni a zsidókat és cigányokat, ezt teljesen hülye, minden lehetséges alternatívában, variációban sikerült pőszének hülyét csinálnia magából. ő az aki, nem számít milyen lehetséges történeti fonalat képzelsz el, ő mindenképp hülye marad.

"S azért látható akár Gaudi-Nagy akár Vona vagy akár még Volner árulása is. "

te troll vagy, milyen árulás? mit látsz te? hol? linkek vannak?
www.youtube.com/watch?v=nGHlIjapr6U

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 00:10:28

@Török, Gábor!!!: te egy alternatív "valóságban" élsz , te egy másik dimenzió gyermeke vagy.

"kemény ügy a rapid alkotmánytól és a közigazgatás újraszabásától kezdve az államosító/piac-újraosztó lépéseken át mondjuk az oktatás/kulturális élet finoman szólva átalakításáig bőven kimerítik a radikális jelzőt."

igen? volt változás? hát akkor nincs mit tenni, fényre derült a haza

"egy radikális kormány, kérdés, hogy milyen radikális. Polgári radikális? Nemzeti radikális? Kommunista? "

te sikeresen beszoptad a propagandát, gratulálok.
vastagbor.blog.hu/2013/10/03/ennyi_maradt_a_magannyugdij-vagyonbol

vasmargitt 2013.10.08. 00:15:59

amit a jobboldali sajtó művel, az a szakma legalja. utoljára rákosi alatt okádott ki magából ilyen vérfagyasztóan színvonaltalan és gonosz propagandát a magyar sajtó. de azt jobb erők művelték. ezek sajna nagyon primitív alakok - akár a főnökeik, a csüngő pocakú diktátorral az élen.

a fideszes propaganda a sajtó hármas lenini elvét érvényesíti: a sajtó kollektív agitátor, kollektív szervező és kollektív agitátor. mindezt a fiúk a pravda színvonalán teljesítik.

nagyon sok pénzért művelik ezt az ocsmány műfajt a fiúk, de ettől még göbbelsi-sztálini dolgot művelnek.

Kámasuka 2013.10.08. 00:24:17

Összenőttek ezek, na. Arra kell figyelni hogy ne legyen meg az 1/3uk.

Kámasuka 2013.10.08. 00:29:28

@vasmargitt: Akkor minek olvasod? Szemetet itt az Indexen is olvashatsz.

Kámasuka 2013.10.08. 00:34:42

@telekkonyv: Úgy elképzelem hogy az SZJA csökkentés, családi adókedvezmény, olcsó hitel, rezsicsökkentés, 2s állampolgársággal kampányoló Orbán ellen kiállnak ezek a szarfaszúak azzal, hogy

De mi demokrták vagyunk....

Ritka nagy égés lesz alig várom. Nektek amúgy az utolsó.

Szúnyog 2013.10.08. 00:57:14

@vasmargitt: Margitka, magácskának javasolom a Népszavát, sőt az Amerikai Népszavát, meg a Vincent, Egyenlítő és egyéb blogokat. Sokkal boldogabban fog élni.

vasmargitt 2013.10.08. 01:01:11

ezek a jobboldali újságírók a szakma legalja. sajtójuk olyan primitív, mint rákosié volt.
a jobboldali sajtó a lenini elvek szerint készül: a sajtó kollektív agitátor, kollektív propagandista és kollektív szervező.

sok pénzért kavarják a primitív fost ezek a gyerekek, de ettől még megvetendő, amit művelnek

Demis Castro 2013.10.08. 01:06:10

Elszabadult hajóágyú? Ez az allegória éppenséggel a Fideszre illik :) Olyan dolgokat csinálnak kormányra kerülve, amire senki nem kérte meg őket - mikor éppen mi jut az eszükbe.

Gyurcsány nem nevezhető elszabadult hajóágyúnak, ő per pillanat nem tud semmit letarolni - nincs hozzá hatalma...

vasmargitt 2013.10.08. 01:08:58

@Szúnyog: én jól szórakozom ezeken a taknyokon.

kik orbán szaros seggének a nyalását összetévesztik az alkotómunkával. pedig csak a nyelvük lett tőle szaros. eszük nuku

csodálkozom, hogy bizonyos lényeknek tetszik, amit ezek a primitív nímandok művelnek. nyilván azért lehet így, mert a fogyasztók valójában nem gondolkodó lények, hanem zombik

áasdklfjáasn 2013.10.08. 02:32:17

@rocksztar:
Hát mondjuk a mini-Hitlerről is össze lehetne vágni egy olyat, hogy mikor mit mondott.

Mondjuk legutóbb pékdául arról, hogy ő sosem mondott olyat, hogy 2010-ben fülkeforradalom volt.

Szóval azért az, akinek a seggétől mindig szaros a nyelved, a hazugsági versenyt is magasan nyerné.

nu pagagyí 2013.10.08. 04:53:23

Az ellenzék sokféle csoportból áll, nincs min csodálkozni, ha nem értenek egyet mindenben. A választás fő kérdése mégis az, hogy a jelenlegi tolvaj banda maradjon-e, élhetetlen terméketlen ugarrá változtatva az országot.

vantaan 2013.10.08. 05:23:27

@nu pagagyí:
"A választás fő kérdése mégis az, hogy a jelenlegi tolvaj banda maradjon-e, élhetetlen terméketlen ugarrá változtatva az országot." ... ez a lényeg!
Aki szabadulni akar ettől a tolvaj bandától az nem lehet finnyás. Akár rugdalják Sztálin-Viktor turulcell fejét vagy sem. Össze kell fogni a HAZÁÉRT, az EMBEREKÉRT, MAGYARORSZÁGÉRT, a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGÉRT!

jog-ász 2013.10.08. 06:37:41

a kérdés ugyanaz, a pártok, a szereplők ugyanazok, már csak annyinak kell eldőlnie, hogy a bizonytalan 50%ból ki fog többet elhódítani, új erő nincs, de sztem ez a banda aki 23 éve itt van a nyakunkon nem is engedné hogy legyen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.08. 06:50:49

van valami vicces abban, ahogy az mszp tárgyal az mszp-vel hogy akkor hogyan is legyen.
gondolom most elmegy az összes büdös kommunista 23án, magukat demokratának nevezve tüntetni egy demokratikus kormány ellen, miközben évtizedeken keresztül, hopp-ellenforradalomnak hívták 56ot.
takonygerincű fostalicska komcsi-bolsi-libsi bagázs.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.08. 06:51:56

@vantaan: összefogni? a magadfajtával? aki megteszi az meg is érdemli.

gmower (törölt) 2013.10.08. 07:22:12

Október 23-án Gyurcsány Ferenccel együtt ünnepelni remek ötlet, remélem a 7 évvel ezelőtti események néhány felvételét is levetítik, különösen olyanokat, amikor a rendőrök földön fekvő embereket rugdosnak, kapualjba menekült külföldi turistákat vágnak arcon, vagy éppen amikor egy országgyűlési képviselőt vernek véresre. Mert ezek remekül mutatják mit is gondolnak ők a demokráciáról, mennyire nagy demokraták.

Tulajdonképpen örülök ennek a fejleménynek, a bizonytalanokat mindig emlékeztetni kell, hogy mi fán terem a "demokratikus ellenzék", és azért mégiscsak hitelesebb, ha nem a politikai ellenfél teszi ezt meg, hanem heti rendszerrességgel bizonyítják, hogy semmihez sem értő, hatalommániás agresszív barmok.

vantaan 2013.10.08. 07:24:16

@FILTOL: no ez az! A magadfajtával. De ez a magadfajta ami nem a Te fajtád! ....mert a Te fajtád csal? lop? hazudik? ...néha napján drogozik? állandóan mutyizik? trafikot, földet, fát, stadiont. A Tefajtáddal csak akkor ha megbánta a nemzet a magyarság ellen elkövetett bűneit és visszaadta az elmutyizott össznemzeti vagyont s az elcsalt adókat stb, stb.

vantaan 2013.10.08. 07:28:58

@gmower: szarni a 7 évvel ez előtti dolgokra! Most a hazáról, a nemzetről van szó! Igenis összefogni mert a mutyi elöntötte az országot! A bűzös tolvaj mutyi amely nem embereket rugdal a földön hanem embereket öl! Otthon, a munkahelyeken, a kórházakban a köztereken a mindennapokban.

Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány] 2013.10.08. 07:46:03

@gmower: Reméljük az őrjöngő, törő-zúzó, gyújtogató elemekről is láthatók majd jelenetek, akiket Orbán a Fradi B-középben ülve biztatott fel, majd velük őrizteti a székházát.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.08. 07:49:25

nem is ugyanazok :(
Kuncze, Demszky, és Fodor Gábor hiányoznak ebből a remek csapatból, akik biztosan 4/4-el nyernek 2014-ben...

xd

vantaan 2013.10.08. 07:51:17

A mutyi elöntötte az országot! ÖSSZEFOGNI!

"180 Margitszigetnyi föld juthatott Simicskáéknak pályázat nélkül

Néhány igazi nagyágyú is akad a 34 ezer hektárnyi állami föld haszonélvezői között, a teljes listát hamarosan nyilvánosságra hozza a földalapkezelő. Simicskáéknak 582 millió forint területalapú támogatás járt idén az első félévben, de az egyéb jogcímeken történt kifizetésekkel együtt 1,6 milliárdot tettek zsebre."

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2013.10.08. 07:58:20

@wmiki: Mi van miki? Más nickeken is feltűnsz? De azonnal lebux ám!

Peterpapo 2013.10.08. 08:17:35

"Bajnai Gordon: az ember, aki ott se volt. Gyurcsány Ferenc: az ember, aki minden áron ott akar lenni."

Orbán: az ember, aki azt hiszi, mindenhol ott kell lennie, mert nélküle megáll a világ.

Matolcsy: az ember, aki azt hiszi, hogy jó ha ott van valahol.

Lázár: az ember, aki azt hiszi, hogy ember.

is 2013.10.08. 08:22:06

@tesz-vesz: "ugyanazokkal van baráti, rokoni, "üzleti" kapcsolatban , akik 56-ban a szovjetek mellett a magyarokra lőttek"

látod, erről a mondatról kellene beszélgetni. akik 56-ban a magyarokra lőttek, azok már a 80-as években sem voltak érdemi szereplői az MSZMP-nek. nincsenek táblák róluk sehol. Kádár Jánost jelenleg a FIDESZ jobban a keblére öleli, mint az MSZP. az MSZP-nak 1990 óta már 5 elnöke volt. a FIDESZnek? ja, volt egy ideig a Pokorni is, amikor Orbán miniszterelnököködött.

csak a dédapám bicskájára tudok utalni, melynek a nyelét hatszor, a pengéjét meg már kilencszer cserélték, de azért ez még a dédapám bicskája. halálpontosan ez az egy félmondat bénít meg minden értelmes gondolkodást Magyarországon.

Peterpapo 2013.10.08. 08:24:36

@FILTOL:

"takonygerincű fostalicska komcsi-bolsi-libsi bagázs."

Hogy beszélsz a fideszről? Mondjuk igazad van.

Peterpapo 2013.10.08. 08:28:44

@BenFranklin:

"2s állampolgársággal kampányoló"

Ez gondolom nem azt jelenti, hogy kettős, hanem azt, hogy kétes.

Hazudós, mocskoskisbélféreg Orbán ne kampányoljon hazugságokkal, hanem takarodjon ki a politikai életből és tegyen valami hasznosat, ha egyáltalán képes rá ez az ostoba, tudatlan köcsedék.

Kókadt-szegfű 2013.10.08. 08:47:59

@feketeesfeher:
„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.” (Juhász Péter válasza az mszp és a dk képviselőjének 2012 október 23-a előtt)

mandiner.blog.hu/2013/10/07/ellenzeki_egyuttlet_ha_ugyanaz_jon_vissza

Kókadt-szegfű 2013.10.08. 08:48:47

„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.” (Juhász Péter válasza az mszp és a dk képviselőjének 2012 október 23-a előtt)

is 2013.10.08. 09:12:01

@FILTOL: szerintem is elmegy az összes büdös, államosító, rezsicsökkentő kommunista demokratának hazudva magát a Hősök terére, hogy az új Kádárnak csápoljon.

is 2013.10.08. 09:13:02

@Kókadt-szegfű: hál istennek az már nem is jöhet vissza, még ha akarna sem. tök jól hangzik ez a mondat, csak ma már a nagy semmiről szól.

Kámasuka 2013.10.08. 09:16:12

@Peterpapo: Majd eltakarodik egyszer ő is, nem kell aggódni. Igaz akkor az mszp már ugyanúgy történelem lesz, mint az szdsz.

Peterpapo 2013.10.08. 09:19:49

@BenFranklin:

Az már késő lesz. Most rögtön mennie kellene. Főleg, ha azt vesszük, amit ő mondott, hogy egy miniszterelnöknek azonnal le kell mondania, ha 300 forint fölé megy az euro árfolyama. Mint a Big Brother-ben anno.

"Viktor! Hagyd el a házat! Most!"

Netuddki. 2013.10.08. 09:49:37

Imánk meghallgattatott, van végre szűrés gomb!

„Nem érdemes leváltani az Orbán-kormányt, ha ugyanaz jön vissza, aminek a következménye lett az ő kétharmados hatalomszerzése.”

Majd ezt talán a választók eldöntik. Az meg senkit ne zavarjon, hogy a balfaszkámat erős érdekek fűzik ahhoz, hogy ne váltsák le a zorbán rezsimet...

Kámasuka 2013.10.08. 09:50:25

@kovi1970: 'Majd ezt talán a választók eldöntik.'

- megtörtént.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.08. 09:53:46

Juhász Péter hülye.

Évekig nyomatta itt az LMP azt, hogy új párt kell. Meg lehet nézni a támogatottságát. A DK új párt (jó, régi emberrel). Az E14 új párt, résznem új emberekkel. Mennyi a támogatottságuk?

Baromság elmélkedni, amikor tény: azok az emberek, akik le akarják váltani Orbán, nagyrészt Mesterházyra, kisebb részt Bajnaira szavaznának. Juhászra meg Schifferre annyian, mint a munkáspártra.

Ez van bazdmeg, itt évekig lehet ezt nyomatni, de egy idő után észre kéne venni, hogy bukott dolog.

A Mandiner is hülye természetesen, de hát ezt már ősrég óta tudjuk.

Peterpapo 2013.10.08. 09:54:15

@BenFranklin:

Erre csak azt tudom mondani, hogy sok ember van, aki szolgáltatót vált, mert nincs megelégedve azzal, akihez tartozik. Majd pár hét, hónap után sírva menekül vissza, mert akihez ment az rosszabb, mint az eredeti.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.08. 09:54:50

Juhász Péter menjen az LMP-be, és essenek jól ki a Parlamentből. Mert megérdemlik!

Kámasuka 2013.10.08. 09:57:33

@Peterpapo: Na most ez az amire nincs semmi esély. Eddig 2x volt 23 év alatt kétesélyes választás 2002ben és 2006ban, az összes többi sima ügy volt.

maroz 2013.10.08. 09:58:53

Vicces, hogy Gyurcsány legalább megmondta őszintén, hogy a "demokratikus ellenzék" térfelén mire megy ki a játék:

"Azt gondolom, hogy a DK képes 7-8 százalékot szerezni. De ha mégsem jutunk be, akkor a Demokratikus Koalíciónak valószínűleg vége van, négy évet aligha lehet kibírni parlamenten kívül. Ha a DK-nak vége van, akkor valószínűleg nekem is, de ennek kicsi az esélye."

Erről van szó. Olyan ez, mint a székes játék, ahol mindenki sétálva kampányol, majd egy adott jelre gyorsan leülnek. A játék attól lesz izgalmas, hogy egy székkel kevesebb van, mint ahány segg, és minden újabb körben újabb széket vonnak ki a képletből. Most azt látjuk, hogy a "demokratikus ellenzék" egyre hisztérikusabban járkál körbe-körbe, mert lassanként felismerik, hogy nekik már alig maradt néhány szék, valakik hirtelen nem egyet vontak ki a játékból, hanem sokat, és hát az bizony tényleg frusztráló, amikor az évtizedes, megszokott jó kis székecske hirtelen kiugrani látszik a seggecske alól. A 2014-es választás a balliberális biliárdgolyóknak erről fog szólni, semmi másról. A szurkolókat kérjük, hogy a pirotechnikai eszközöket, az ütő-szúrófegyvereket és a túl hangos tamtamdobokat a bejáratnál leadni szíveskedjenek.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.08. 09:59:33

Ja és Rajcsányi Gellért is hülye, ezt is tudjuk évek óta. A cikkből csak az derül ki, hogy utálja Gyurcsány és Mesterházyt, tehát bármit is csinálnak, azt is utálja. Ha nem fognak össze, azt is, ha összefognak, azt is. Ha Gyurcsány SMS-t küld, az Rajcsányinak maga a szodómia.

Mindehhez Rajcsányi simán felhasználja Juhász Pétert, de az ördögöt is, ha kell, csak rúgjon egyet Gyurcsányba és Mesterházyba.

Kámasuka 2013.10.08. 10:04:29

@maroz: Szerintem meg tökre élvezetes lesz ahogy Bajnai majd Gyurcsány ellenében akarja kikaparni az 5%-át(ami Bajnainál egyelőre 10). Mert mind2 nem jut be az biztos, de ha van Isten akkor egyik se.

Nagy show lesz.

Kim Jong Un 2013.10.08. 10:09:34

Addig oruljunk amig porog a boszme, addig a fidesz nem veszithet.

Peterpapo 2013.10.08. 10:09:43

@BenFranklin:

Ne legyél ebben annyira biztos. A hátralévő fél év még elég sok idő. 2002-ben is sima Fidesz győzelmet jósoltak. 1998-ban meg sima Mszp-t. A végeredményekt tudjuk.

Balt 2013.10.08. 10:19:17

Sok sikert nekik! (Sok: DK<=4,9%, E14-PM<=9,9%)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.08. 10:20:18

@vantaan:

Az E14 nem fogja elérni az 5 %-ot. A szerencsétlen balek Bajnai folyamatosan csalódást okoz. A korábbi hívek mennek át az MSZP-hez és - kisebb részben - a DK-hoz. Így nem kizárt, hogy a DK eléri az 5 %-ot. A folyamat fő nyertese az MSZP.

Alapvetően azonban ez a "ballib" tábor belső átrendeződése, "kívülről" nem tudtak új embereket toborozni, pedig Bajnai eredeti célja ez volt.

Kámasuka 2013.10.08. 10:24:48

@Peterpapo: Nem, 2002ben nem jósoltak sima fidesz győzelmet, hanem kétesélyes volt. Most nem az, most egyelőre ugyanaz van mint 2010ben.

maroz 2013.10.08. 10:35:16

@Peterpapo: Akkoriban azért annyiban más volt, hogy akkoriban még nem számolta fel önmagát szinte teljesen a ballib.

Nézd meg ezt a móricka-rajzot:

m.cdn.blog.hu/ka/kakukkfeszek/image/tarkibiztos.JPG

De még látványosabb a másik, ahol a teljes választójoggal rendelkező sokaságra vetítve rajzolódik ki a ballib támogatottsága. Igen, kicsit csalóka, hogy a grafikon csak a szocikákat mutatja, de gyanítom, hogy azért annyira nem is, hiszen a játszma szempontjából úgyis teljesen mindegy, ha a szocik mellett lesz még vagy három-négy olyan, akik az 5%-os küszöb miatt vidáman kiesnek.

Az látszik, hogy a ballib 2006-ban Gyurcsánnyal felszámolta saját magát, és mivel azóta semmi korrekcióra sem voltak képesek az is látszik, hogy maradtak ott, ahol 2006-ban padlót fogtak. És ugye ha jól emlékszem, de javíts ki, ha tévednék, Orbán már 2010 óta kormányoz, tehát ha három és fél év nem volt elég arra, hogy az emberek rájöjjenek, miszerint nem jól kormányoz, akkor miben lehet reménykedni? Hogy majd most, amikor beindul a fideszes kampánygépezet, hogy majd most rá fognak jönni és sűrű, tömött sorokban rohanni fognak a szocikákhoz? :)

Balt 2013.10.08. 10:36:34

@Bloodscalp: "ezt ők ezerrel tagadják:) ők a független magyar média utolsó bástyája!"

Ne má'! Nyíltan vállalják, hogy a UFi (Utolsó figyelmeztetés, a Fidelitas egykori papíralapú kiadványa) elektronikus utódai. Bár hirtelen az impresszumban nem találtam. De talán leginkább azért, mert magát az impresszumot sem. :)

Kandeláber 2013.10.08. 10:37:10

@Peterpapo: Te szoktál firkálni a pepsifociba is ugyanezzel a nicknévvel, ugye?
Hasonló ostobaságokat, mint ide.

Balt 2013.10.08. 10:41:13

Megvan:
mandiner.hu/impresszum
www.ufi.hu/index.php?site=szerkesztoseg

(Magunk közt szólva: nagyobb kontinuitás véltem, de mindkettő korrekt társaság.) :)

Peterpapo 2013.10.08. 10:43:49

@BenFranklin:

Értem.

"A 2002-es választások elsõ fordulóját, amikor a közvélemény-kutató inté-
zetek egyhangú várakozása ellenére a Fidesz nem tudta megnyerni a választást, sokan a „magyar közvélemény-kutatás fekete napjaként” aposztrofálták.
Ekkor érezhetõen megrendült a közvélemény-kutatásba vetett bizalom,"

www.valasztaskutatas.hu/kiadvanyok/uj-keplet/lakatos-zsuzsa-valasztasi-elorejelzesek

"Bár az elmúlt bõ másfél
évtizedben a magyar elõrejelzések alapvetõen sikeresek voltak, a legtöbbeknek talán mégis leginkább a 2002-es kudarc jut az eszükbe ezek hallatán"

www.median.hu/kepek/upload/2010-01/karacsony_lakatos_2006.pdf

Peterpapo 2013.10.08. 10:46:33

@maroz:

Persze. Az ellenzék nyilván ölbe tett kézzel nézi majd a fidesz kampányát mi?

Peterpapo 2013.10.08. 10:49:51

@Kandeláber:

Nem. Ott sosem jártam még. De most ránézek majd. Hol keressem? Tudnál linket adni?

vasmargitt 2013.10.08. 10:56:18

elképesztő, hogy ezek jobbos médiamunkások milyen primitív hazugságokkal tömik a többi fideszes zombi agyának a helyét. utoljára rákosi alatt működött magyarországon ilyen primitív agymosó zuhany. ezekbe a jobboldali médiákba a szakma legalja zúdult be a fidesz-kormánnyal. a fiuknak fogalma sincs, mi az az újságírás.

sok pénzért dolgoznak fiúk, megtehetnék, hogy jobb színvonalon működjenek. de hát nincs eszük. tartják magukat lenini sajtóelvekhez- egy sajtótermék legyen kollektív agitátor, kollektív propagandista, kollektív szervező.

szegény kis zombik, azt hiszik, mindenki olyan ostoba ebben az országban, mint ők. pedig csak a fideszes gecik azok, akik a csüngő hasú diktátoruk seggét nyalják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 10:59:26

@is:
" akik 56-ban a magyarokra lőttek, azok már a 80-as években sem voltak érdemi szereplői az MSZMP-nek. "

hol állítottam az ellenkezőjét? amúgy ez is eléggé kétes mondat tőled, ahogy a többi. horn gyuszkó pl miniszterelnök lett 94-ben.

"Kádár Jánost jelenleg a FIDESZ jobban a keblére öleli, mint az MSZP"

kétlem, de én nem teszek különbséget az mszp és a fidesz között, sem tettekben, sem származásban, annak ellenére, hogy az mszp HIVATALOSAN az MSZMP jogutódja.

nem számít hány elnöke volt az mszp-nek, ugyanaz az érdekcsoport, belső kör, szürke eminenciás irányítja a pártot, az elnökök bábok csupán mindkét pártban

"csak a dédapám bicskájára tudok utalni, melynek a nyelét hatszor, a pengéjét meg már kilencszer cserélték, de azért ez még a dédapám bicskája."

hogyha mindent kicseréltek rajta, hogy lehetne ugyanaz? vagy áll még másból is a bicska?

"halálpontosan ez az egy félmondat bénít meg minden értelmes gondolkodást Magyarországon. "

melyik is?

Kandeláber 2013.10.08. 11:00:42

@Peterpapo: Írd be a gugliba, hogy "pepsifoci", vagy "csakfoci".
De itt van egy link is: www.csakfoci.hu/node/149886

Peterpapo 2013.10.08. 11:03:23

Köszi, de nem erre gondoltam, hanem egy olyanra, ahol "hozzá szóltam". :) Én soha nem regisztráltam erre az oldalra és facebookom sincs.

maroz 2013.10.08. 11:11:05

@aristo: Mi is a tétje annak egy blogger számára? Hogy befigyelhet egy kis helycsere? Államigazgatásból nagyonfüggetlen blogba az egyik, nagyonfüggetlen blogból az államigazgatásba a másik? Ráadásul utóbbi: vissza? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 11:20:20

@rabelais: Gyurcsány és Mesterházy meg is érdemli hogy utálják őket, ők szorgosan dolgoztak ezért eddig, akármit csinálhatnak a jövőben, nekik is van egy reaális mozgásterük.
ugye nyilvánvaló, hogyha hitler is megnyeri a vh-t, akkor nem fog hirtelen változtatni a politikáján , és nem fogja betelepíti a zsidókat németországba, meg simogatja a fejüket utána.
ezzel vesd össze, talán megérted.
mindkettő olyan mélyen benne van a bűnben, hogy onnan nem fognak hátraarcot csinálni, gyurcsány a pártnak köszönheti hogy gazdag lett, az apró-klán szerintem az mszp háttérvezetői között vannak, gyurcsány meg ide beházasodott

maroz 2013.10.08. 11:32:24

@Peterpapo: Nem, a szociknak még van egy pici esélyük, ha belátják, hogy nekik a személyi állományuk csak arra való, hogy Orbánt alulról előzzék (bal)demagógiában. A Szanyi-jelenségre akad fizetőképes kereslet, csak az a gyanúm, hogy nem ebben a mostani, finomkodó stílben. Szorozd meg Szanyi bunkóságát százzal és megkapod azt a receptet, amivel a szocik a mostani adottságaikra támaszkodva elvileg képesek lehetnének megszorongatni a jobboldalt.

Peterpapo 2013.10.08. 11:40:20

@maroz:

Lehet igazad van, a borzasztó csak az, hogy az emberek többsége nem vevő sem az Orbán, sem a Szanyi jelenségre, bunkóságra. Sőt. Ma már odáig jutottak az emberek, hogy a politikusokra nem kíváncsiak. Egyikre sem. Unják már ezt a hazug, képmutató politikai életet, ami nálunk zajlik.

maroz 2013.10.08. 11:54:39

@Peterpapo: Mert mikor kedvelték? :)

Igen, egyikre sem, illetve annyi megkötéssel, hogy a "demokratikus ellenzékre", azaz a balliberális maradványokra sokkal, de sokkal kevésbé kíváncsiak az emberek, mint a jobboldalra. Teccettek volna a kedves ballibéknek jobban csinálni, akkor most nem fájna annyi embernek a feje, hogy 2014-től mehetnek vissza a balettbe ugrálni. Ó, de szomorú is vagyok, majdhogynem vigasztalhatatlan, most mondd meg, 2014-től eltűnik a magyar közéletből Gyurcsány, nem is zsebkendőt, hanem egyenesen egy lepedőt fogok telesírni! ;)

Peterpapo 2013.10.08. 12:01:30

@maroz:

Eleinte még igen, csak aztán szép lassan kiderült, hogy a hazudozás és képmutatás oldalfüggetlen.

Én sem sajnálom Gyurcsányt, mert elqurta. Orbánt még kevésbé fogom sajnálni. Ha Orbán végre elhúzna a vérvörösbe, örömtüzet fogok gyújtani és táncolni fogok a tűz körül. Életem legboldogabb napja lenne, ha ez a gyökér végre eltűnne a francba. Sose lássam többet azt az önelégült, pökhendi, hazug pofáját.

Balt 2013.10.08. 12:14:03

@Holger Hartland: "az akkori Reakció blog rögtön lecsapott volna a témára. Most meg inkább kínosan kerülgetik. Nemhogy kritika, még reflexió sincs."

Dehogy nincs, nézd meg az "Ilyen ország pedig nincs" sorozatot. Pont ez az, amit keresel. A 382. epizódnál tart:
mandiner.blog.hu/tags/ilyen_orsz%C3%A1g_pedig_nincs

feketeesfeher 2013.10.08. 12:21:00

@tesz-vesz:

Ja, ha a jobbik harcimarci csapata meg kormányra kerülne, dehogyis uszítana mindenki ellen.
:))))

Kandeláber 2013.10.08. 12:22:36

@Peterpapo: Persze, hogy oldalfüggetlen a korrupció.
De ezt hívőknek hiába magyarázod.

vantaan 2013.10.08. 12:23:16

@tesz-vesz: A múltban élő nemzet nem élheti meg a jövőt!
Hol volt a Jobbik ,hol van a jobbik amikor csalnak Baján?
Hol volt, hol van a Jobbik amikor szemünk előtt lopják szét az országot?
Sajnos a Jobbik asszisztál és eltakarja ezeket a nemzet ellenes ocsmányságokat.
Devecserben fölvonul a Jobbik alibiből de hallgat mint szar a fűben amikor uzsorás cigány verőlegények kényszerítik láncszavazásra a szerencsétleneket.

A jobbik csak egy patyomkin párt. S csak azért réved a múltba, mert terel a jelen ocsmányságairól!

Peterpapo 2013.10.08. 12:25:34

@Kandeláber:

Hívőknek meg sem próbálom magyarázni. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 12:25:54

@feketeesfeher: kérdés ki ellen uszítana? 56 is egy uszítás volt fegyverrel, ma mégis ünnepeljük. ma is lehetne ez kívánatos, ehhez képes a jobbik zsúrfiúkból áll.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.08. 12:32:01

@vantaan: A múltban élő nemzet nem élheti meg a jövőt!"

igen? hogy lehet a múltban élni? a gyakorlatban na mondd el szépen, hiába dőlt össze a garázs a múlt héten, még mindig be akar oda parkolni a tulajdonosa?
szedd már össze magad, ne fárassz!

"Hol volt a Jobbik ,hol van a jobbik amikor csalnak Baján?"
nem a fidesz csalt?
alfahir.hu/bajan_is_ciganyok_lancszavaztatasaval_nyert_a_fidesz

"Hol volt, hol van a Jobbik amikor szemünk előtt lopják szét az országot?"

megint be kell másolnom a parlamentáris dolgokat, amikkel korábban se voltál tisztában?

"Sajnos a Jobbik asszisztál és eltakarja ezeket a nemzet ellenes ocsmányságokat."

mikor? hol? melyiket? miért? van rá vmi megalapozott gyanúd?

"Devecserben fölvonul a Jobbik alibiből de hallgat mint szar a fűben amikor uzsorás cigány verőlegények kényszerítik láncszavazásra a szerencsétleneket."

aha
alfahir.hu/feljelentest_tesz_a_jobbik_a_bajai_valasztasi_csalas_miatt

figyelj ide, nem muszáj nekik beszélgetnünk ám, mert olyan távol vagy a valóságtól, mint makó jeruzsálemtől.

vantaan 2013.10.08. 12:39:45

@tesz-vesz: 56' -ra hivatkozni szép dolog, de azért mégis csak meg kellene nézni azokat akik hivatkoznak rá! Mennyire lehet pl hiteles egy Kövér László hivatkozása akinek apja az 56-os ellenforradalom leverésében játszott szerepéért kapott szoc. hazáért érdemérmet?
Mennyire lehet hiteles az a rezsim amely egy Stefka Istvánt képes utólag kitüntetni 56 kapcsán?
Alighanem nagyobb tisztelettel és igazmondással kellene 56-ról nyilatkozni 56-hoz viszonyulni.

feketeesfeher 2013.10.08. 12:45:44

@tesz-vesz:
Nem akarnék itt mélyebb történelmi fejtegetésbe bocsátkozni, de azt azért nem ártana észben tartani, hogy 56-ban még meglehetős diktatúra uralkodott, amikor az elégedetlenség kifejezésére, illetve a hatalmi viszonyok megváltoztatására a polgároknak meglehetősen korlátozott eszközeik voltak.
Hogy ne mondjam, a fegyvereken kívül semmi más eszközük nem volt.

Az a sajnálatos tény, hogy a jobbik a demokrácia eszközeivel nem hogy nem tud, de nem is akar élni, az egy demokrata számára nem épp bocsánatos bűn.

vantaan 2013.10.08. 12:50:10

@tesz-vesz: "nem muszáj nekik beszélgetnünk ám," .... nekünk!

Valóban nem muszáj .... csak ma már a jobbik a nemzettel sem beszélget hanem kiszolgál, kiszolgálja az Orbán rezsimet. Köszi a tartalmas és mélyre ható véleményedet, de számomra a felkészültséged ellenére is csak mismásolás s a jelen állapotok elfogadása részedről. Ennyi és még választ sem várok tőled.

Kámasuka 2013.10.08. 12:52:06

@vantaan: 'Mennyire lehet pl hiteles egy Kövér László hivatkozása akinek apja az 56-os ellenforradalom leverésében játszott szerepéért kapott szoc. hazáért érdemérmet? '

- perszepersze. Forrás? Nem kell mindent beszopni.

Balt 2013.10.08. 13:06:31

@Robinzon Kurzor:
mandiner.blog.hu/tags/ilyen_orsz%C3%A1g_pedig_nincs

Robinzon Kurzor 2013.10.08. 13:57:29

@Balt:

Ezzel az erővel Ludas Matyi ellenzéki lap volt a Kádár-rendszerben.

Az "Ilyen ország ..." sorozat soha nem fogalmaz meg rendszerszintű kritikát.

Csak a Patyolatot szidják (ha 30 alatt vagy, nem biztos, hogy érted, ez mit jelent) és/vagy a tüneteket.
Esetleg aggódnak a kommunikációs baklövések miatt.

Török, Gábor!!! (törölt) 2013.10.08. 15:16:56

@tesz-vesz: "igen? volt változás? hát akkor nincs mit tenni, fényre derült a haza"

Höhö, ja hogy te valamiféle tündérmesében élsz, ahol jön majd a Jó Politikus, elhozza a Változást, ééés a haza Fényre derül, egykéthá-hopp. (Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ki ez a kitüntetett személy.)

A politikus a módszerétől radikális, nem attól, hogy teszerinted eljött-e eljön-e az általad kívánt idea, a "változás". De már eszembe jutott a megfejtés arra, hogy miféle radikalizmusról van itt szó, persze nyilván sokan leírták már: Orbán egy _konzervatív radikális_ politikus.

Bloodscalp 2013.10.08. 16:13:02

@Balt: jobb is hogy nem folytatodik az a szar, valaki nemrég írta, hogy pár sorban megszoktak emlékezni NÉHA ugyan 1-2 fideszes balfogásról is, de csak hogy később döngethessék a mellüket hogy mi bezzeg arról is írtunk...-na azilyenországmárpedignincs pont ilyen volt, 10 sorban le írták mi volt, oszt jónapot.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.10.08. 17:49:27

@Balt: Ebben az "Ilyen ország pedig nincs" sorozatban már nem az az érdekes, ami benne van, hanem az, ami kimarad belőle.

picur3ka 2013.10.08. 21:13:06

@feketeesfeher:

Ezt hogy erti, hogy a Jobbik nem is akar elni a demokracia eszkozeivel? Ha valaki nem ismeri a demokraciat es sz**** ra, ahogy van, azok a kommunista utodpartok.

Maga mit tart demokracianak egyaltalan?

Az milyen demokracia, ahol a politikai ellenzeknek nem adnak sajtofeluletet?

Az milyen demokracia, ahol ujsagirokat vernek, ahol gyalogosokba lovetnek, ahol lopnak-sikkasztanak buntetlenul?

Az milyen demokracia, ahol torvenytisztelo polgarokat kirabolnak, megolnek, megalaznak buntetlenul?

Nem tudom, kovette-e a parlament munkajat 2010 ota, en igen, kb 2 evig: a Jobbik magaviselete peldamutato volt. A posztkommenistakhoz hasonlitani sem lehet. Felkeszultek, informaltak, ko-operativak voltak. Igazan ertik a parlamenti demokraciat.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.10.08. 22:16:45

@tesz-vesz: azért gyűlölöd Gyurcsányt és Bajnait, mert gyűlölöd őket. ennyi. érvet nem mondtál olyannak, aki nem eleve agymosott beteg, mint te. Mesterházyt még ki is hagytad, Bajnaira semmit nem mondtál Gyurcsányra meg, hogy gazdag. húúú, mert Simicska szegény? vagy az Orbán család szegény? Vagy a felcsúti polgármester szegény?!

picur3ka 2013.10.09. 03:27:51

@rabelais:

mondok egy ervet, mind bunozo es bortonben lenne a helyuk, peldaul, semmi joguk meg szavazasra sem lenne egy demokraciaban, nem hogy indulasra

picur3ka 2013.10.09. 03:29:16

@rabelais:

Ez nem gyulolet, hanem demokratikus jogallas kerdese.

picur3ka 2013.10.09. 03:34:17

@tesz-vesz:

Azt hiszem, Nemetorszag tele van zsidokkal tortenelmileg es a mai napig.

Persze, ahol nincsenek zsidok meg ciganyok ott konnyu oket szeretni.

tevevanegypupu 2013.10.09. 09:16:27

@picur3ka:

Nem szeretik oket kulonosebben sehol. Torvenyek kenyszeritik a szeretetre az embereket illetve inkabb az elviselesukre. A Tizparancsolat es reszben allami torvenyek. A baj csak az, hogy ugy tunik az erintettek ezeket a torvenyeket kijatszva hivatkoznak eppen ezekre a torvenyekre, ha rajuk vonatkoztatva lenne esedekes. Nagyon mulatsagos mikor minden biralatnal a keresztenyi felebarati szeretetre hivatkozva gondoljak ugy, hogy barmit kotelesek vagyunk elturni.

picur3ka 2013.10.09. 10:55:20

@tevevanegypupu:

Azert irtam, mert aszonta az ficko, hogy 'Hitler majd betelepiti szerinted a zsidokat, ha megnyeri a haborut?'

Tele volt Nemetorszag zsidokkal, ha jol tudom.

--

Egyebkent igaza van. Van legalabb egy kozos dolog ezekben a nepekben:

Sharia Low
Ben akarmi
Romany Kris

Ez nem a rasszizmusrol szol, hanem az orszag torvenyeirol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 19:55:04

@vantaan:
ki mondta, hogy én nem tartom posztkommunsitának a fideszt? pont írom fenn, hogy nem teszek különbésget az mszp és fidesz között tettekben és származásban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 19:57:49

@feketeesfeher:
most is meglehetőst diktatúra van, nincsen plurális demokrácia, egy fenti kommentemben már kifejtettem.
most még fegyvereink sincsenek.

"Az a sajnálatos tény, hogy a jobbik a demokrácia eszközeivel nem hogy nem tud, de nem is akar élni, az egy demokrata számára nem épp bocsánatos bűn. "

mert? mikor tanuljátok már meg, hoyg ha mondtok valamit, azt támasszátok is alá, nem kell pont linkekkel, de minimum vmi konkrétummal, mert miért mondod most ezt? honnan veszed ezt?
kit érdekel amúgy a véleményed, amit abszolút nem a valóságra építesz?!
én amíg ostobák is szavazhatnak nem tartom demokratának magamat

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 19:59:41

@vantaan: nem muszáj, mert hoygha kérdezek valamit nem válaszolsz, csak szajkózod a hülyeségeidet, megalapozottság, konkrétumok nélkül

"ma már a jobbik a nemzettel sem beszélget hanem kiszolgál, kiszolgálja az Orbán rezsimet"

egyszer már kérdeztem: miből gondolod ezt? az egyik delíriumos révületben szerzett fantazmagória nem számít ám. azokra nem lehet véleményt, álláspontot építeni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 20:03:58

@Török, Gábor!!!:

"Höhö, ja hogy te valamiféle tündérmesében élsz, ahol jön majd a Jó Politikus, elhozza a Változást"

mi van? hülye vagy? te élsz tündérmesében te szerencsétlen, te hiszed azt a propagandára, hogy radikális változás.
nem ezt mondtam, h beszoptad a propagandát?

milyen módszer? a tetteitől radikális valaki. tetteket én a fidesz kormány alatt nem láttam, csak plakátokat, hoyg megvédik a nyugdíjunkat, és hogy szembszállnak az imf-fel.

orbán egy buta, posztkommunsita, ugyanazt csinálja nagypolitikai szinten mint az mszp:
kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen

kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa#more4409291

vantaan 2013.10.09. 20:07:03

@tesz-vesz: Mikor és mire szervezet tömeg demonstrációt a Jobbik? ...."csak" a cigányok és a zsidók ellen! Közben együttmüködnek önkormányzatokban és a parlamentben.
Milyen modon lépett fel pl a választási csalás ellen? ...és mikor? Hányszor asszisztált egy másik ellenzéki párt lejáratáshoz?
Talán nem véletlen hogy Kocsis Máté a Jobbik környékéről érkezett a Fideszbe vagy a Gaudi háttér támogatása a Fidesz által.
Sajnos a Jobbik elárulta a magyarságot s asszisztál csak a Fidesznek a mutyikhoz, a nemzetellenes föld, trafik és egyébb ügyekhez.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 20:08:27

@rabelais: aki mszp-s, szdsz-es azt alapból gyülölöm persze, nem kell mmszp-snek, meg szdsz-esnek lenni.
bajnait is csak akkor kezdtem el gyülölni mikor láttam belépni az mszp-be, meg internacionálét énekelni. addig azt se tudtam, hogy az apja is egy milliomos komcsi, bizony ez önmagában se egy szerethető dolog

gyurcsány olyan rendesen belelövetett a tömegbe 2006-ban, 300 izraeli katona is itt volt pont akkor véletlenül, írta az index is. valahogy teljesen ellentetjét mondta gyurcsány is a választások előtt, mint ami kiderült utána, ezek se szerethető dolgok a normál embertípusnál.

gyurscsány is olyan korrzpt áruló módra szerezte a vagyonát ahoyg simicska.
bajnai egy akaratgyenge komcsi majom, mesterházynak meg annyi esze sincs mint egy darab kőnek. persze mind komcsik. a komcsik meg olyan sok jót tettek ennek az országnak.
mészáros lázár is egy felkötni való korrupt áruló, jól látod

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.09. 20:14:16

@vantaan: még mindig nem tudsz konkrétumokban beszélni, linkeket mutass, tudod, amik www kezdetűek.

"Mikor és mire szervezet tömeg demonstrációt a Jobbik? ...."csak" a cigányok és a zsidók ellen! Közben együttmüködnek önkormányzatokban és a parlamentben."

már hogyan működnének együtt?!

ez is egy tüntetés volt a földtörvény ellen:
hvg.hu/itthon/20130621_parlament_foldtorveny_Jobbik

"Milyen modon lépett fel pl a választási csalás ellen? "

te hüyle vagy? az előző kommetemben két linket is adok, ahol a választási csalás miatt tesznek feljelentést, analfabéta vagy?

"Hányszor asszisztált egy másik ellenzéki párt lejáratáshoz?"

na hángyszor? kit érdekel amúgy?

"Kocsis Máté a Jobbik környékéről érkezett a Fideszbe"

te részeg vagy? ezt meg honnan veszed?

"Gaudi háttér támogatása a Fidesz által."
ja, a bűn és bűnhődést is támogatta a fidesz, meg a eltitkolt erőszako cimű filmet is. amúgy mikor is támogatta gaudit?

"Sajnos a Jobbik elárulta a magyarságot s asszisztál csak a Fidesznek a mutyikhoz, a nemzetellenes föld, trafik és egyébb ügyekhez. "

hoyg asszisztál, el tudod nekem mondani megindokolva? tudsz te értelmes mondatokat megfogalmazni v agy csak papagájkosz?