Magát népbarátnak mondó rezsicsökkentés
2013. szeptember 09. írta: pinter.bence

Magát népbarátnak mondó rezsicsökkentés

Kadar_Janos_emlekeztek_meg_ram.png

Ahogy haladunk az igazi kampány felé, egyre élesebben kirajzolódik, hogy a kormány milyen ügyek mentén vívná meg a csatát, és az is, hogy miért kifizetődő a magyar emberekben élő kádári reflexekre, általánosabban szólva az egyszeri ember azon tulajdonságára építeni, hogyha megkérdik tőle, hogy kell-e ingyen pénz, akkor hevesen fog bólogatni és nagy lendülettel ikszelni arra, aki adja.

Egy: Bajnai/Mesterházy/Gyurcsány rossz. Az MSZP-Együtt-PM-stb. tengely a miniszterelnök-jelölt személyéről való döntés elhalasztásával félig-meddig kivédte ezt a fajta retorikát, a Fidesz nem tud egyszerűen Bajnaira vagy Mesterházyra koncentrálni, bár azt továbbra is mondhatják, hogy egykutya, és hogy mindkettőnek köze van Gyurcsány Ferenchez. Aki pedig ugye maga a sátán. Mindjárt megértjük azt is, hogy miért lehet ez egy releváns üzenet.

Kettő: Magyarország jobban teljesít. Ez a hónapok óta nyomatott szlogen. Nem vagyunk jók, nem vagyunk királyak, de azért jobban teljesítünk. Visszafogott szöveg, de még így sem teljesen egyértelmű a valóságtartalma. Anélkül, hogy mélyen gazdasági témákba belemennénk, érdemes megjegyezni, hogy a növekedési adatok alapján talán igaz is lehet a fenti mondat – végül is ez valamivel jobb, mint jó ideje –, de valójában nem dübörög a gazdaság, jó, ha döcög: a Fidesznek az adott körülmények között, a kétharmados felhatalmazás birtokában sem sikerült látványos eredményeket felmutatnia. A kérdés az, hogy a választó – vegyük azt, aki a szívének kedves pártba vetett bizalmán túl is tud látni és gondolkodni – mennyire érzékeli ezt a jobban teljesítést. Erre talált ki a Fidesz valami egészen döbbenetes jó módszert.

Három, azaz rezsicsökkentés, a népek ópiuma. Egyből a lakosságot célozza, nem kell pöcsölni hosszú távú elképzelésekkel, hanem egy huszárvágással meg lehet oldani rövid távon, egy csoport (ti. a lakossági fogyasztó, más néven választópolgár) segítésével. A rezsicsökkentés propagandának tökéletes: az MSZP is csak túllicitálni tudja, lehet azt állítani, hogy az EU ezért támadja Magyarországot, rá lehet íratni a számlára, hogy önnek most azért hatszáz forinttal kevesebb a rezsi, mert a kormány ilyen kedves volt. Lehet hatalmas eredményként lobogtatni, és közben szép csendben eltávolítani az NGM oldaláról az államadósság-mérő kis cuccot, ami nem a megfelelő irányba mozog. Kellemetlen helyzetbe lehet hozni vele az ellenzéket, mert ha racionális érvekkel próbálja megcáfolni, akkor a nép ellensége, a bankárok barátja, népnyúzó kapitalista lesz; ha nem, akkor meg vagy túllicitálhatja, vagy mondhat valami alternatívát rá, ami senkit sem fog érdekelni. Ez a tökéletes kampányfogás, amíg senki nem gondol arra, hogy ha állam bácsi mondjuk kétezer forinttal kevesebbet venne ki a zsebéből adó formájában, akkor máris nem lenne szükség rá, és aláírásgyűjtést sem kellene rendezni. Az efféle rezsicsökkentés valahol a kommunizmus, a kádári nosztalgia kvintesszenciája.

Orbán Viktor például azt találta mondani péntek reggel, hogy „ez a lépés, amire – tegyük szívünkre a kezünket – még a Kádár-rendszerben sem volt példa, tehát most olyasmiről beszélünk, a rezsicsökkentésről, amire még a népbarát, magukat népbarátnak mondó kommunista kormányok sem voltak képesek. Én úgy nőttem föl, mióta az eszemet tudom, hogy minden januárban emelkedtek az árak, és ezek közül a legfájdalmasabb az energia-áremelés volt.

Miért is történt volna rezsicsökkentés a Kádár-rendszer gazdaságának tökéletesen virtuális valóságában, ahol a rezsi már alapvetően csökkentve volt? Pontosabban: hol releváns a Kádár-rendszer gazdaságpolitikája, amikor annak – mint később megtudhatta mindenki – gyakorlatilag köze sem volt a valósághoz? Népbarát dolognak számít tudatos ön- és közámítással fenntartani egy hamis valóságot, melynek (és még pár dolognak) eredményeként most nyakig ülünk az államadósságban meg a gazdasággal kapcsolatban (is) totálisan elrontott mentális kondícióban? Népbarát-e vajon az a rendszer, mely elhiteti polgáraival, hogy semmit sem kell tennie azért, hogy jobb legyen neki?

Összefoglalva: a kommunizmus rendszerváltás közbeni esküdt ellenségei sorban vonták le a tanulságokat. Az SZDSZ hamar, 1994-ben kapcsolt, és jött rá arra, hogy a magyar nép nem kér az értelmes politikából, hanem erősen kapálózik vissza a kádári rendszer biztonságos anyaölébe, ahol nem kellett törődni semmivel, csak be kellett fogni a pofádat, ha nagy volt a zsemle, ha kicsit. Az SZDSZ be is szállt ebbe a buliba az őszintén poszt-kádári szocik mellé. A Fidesz is ekkoriban kezdte felfogni ezt a tanulságot, 2002 és 2006 tavaszán pedig saját tragédiáin keresztül tanulta meg végleg. A magyar népnek alapból ez a hamis biztonságérzet, ez az ön-elengedés, virtuális valóság kell. Vitatkozni csak Alföldi Róberten, meg egyéb szimbolikus jobb-, illetve baloldali témákon szeret. A rezsicsökkentését, vagy jóléti rendszerváltását nem adná soha, hát még a feltétel nélküli alapjövedelmet. Azt kajálná csak igazán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr275497799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magát népbarátnak mondó rezsicsökkentés 2013.09.09. 08:52:02

Hol releváns a Kádár-rendszer gazdaságpolitikája, amikor annak – mint később megtudhatta mindenki – gyakorlatilag köze sem volt a valósághoz?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2013.09.09. 08:55:02

Gyurcsany-Mesterhazi-Bajnai nem satanok, ez igy hulyeseg, epelmeju ember nem igy gondolja: szimplan eleg csak visszaemlekezni arra a 12 evre amig (jo, tudjuk, Mesterhazi es Bajnai nem vegig csak az utolso legrettenetesebb szakaszban)ok voltak kormanyon. Talan fel kellene sorolni - hatha meg lehet gyozni a zembereket - miert is lenne jo, ha ujra visszajonnenek? De ne a nacifasiztaciganyorban meg a demokraciateljeshianya legyen az erv, hanem ha lehetseges gazdasagi-kulturalis-egeszsegugyi-oktatasi teruleten vegzett munkassagukbol idezhetnenek peldakat. Esetleg most felejtsuk el a 2004-es nepszavazast es a "hazudtunkejjelnappalt" meg 2006. oktoberi esemenyeket is..nyitottak vagyunk mi nep a szepre-jora is, amit ok kovettek el.. Tessek, meg lehet gyozni a nepet, miert lenne jo, ha visszajonnenek ujabb negy evre a liberalisok es szocialistademokratak megspekelve Karacsonyekkal, Fodor Gaborral valamint millaval es egyeb nagyondemokratikus tamogatoikkal egyutt.

Virág et. 2013.09.09. 09:05:26

Sokszor mondják, de most kivételesen tényleg igaz: ezért tartunk itt. Mert ilyenek a választók, ingyen sörrel bármire megvehetők és még védik is, hogy ha az állam azt mondja, hogy a kenyér legyen háromhatvan, akkor annyi lesz és kész, és ez így jó. Aki szerint meg nem, az az extraprofitot realizáló multinacionális tőkések oldalán áll a magyarokkal szemben. Ez kb. szó szerint a válasz, amit Lázár, Rogán vagy bárki mond, bármilyen kritikára. És ez nagyjából ugyanaz, amiről a Kádár-rendszer is szólt. Ezért nevetek a "jobboldal" megnevezésen. Ennek semmi közé a jobboldalhoz.

@tevevanegypupu: Mesterházy nem volt sem miniszter, legkevésbé miniszterelnök. A legmagasabb pozíciója az államtitkárság volt.

A demokrácia leépítése (nem teljes hiánya) igenis érv, csak nem zárja ki, hogy közben a legszarabb populista pénzosztás folyik. A kettő szépen megfér egymás mellett. És egész addig így is marad, ameddig az emberek nem tanulnak meg az eszükkel választani.

A szocik már rá is licitáltak a rezsicsökkentésre, a ringlispíl beindult ...

"Talan fel kellene sorolni - hatha meg lehet gyozni a zembereket - miert is lenne jo, ha ujra visszajonnenek?"

Nyitott kapuk. Az E14 még nem is létezett, a Haza és Haladás már rég közzétette minden területen az elképzeléseit és éppen gazdasági kérdésekkel nyitott. Az LMP (még egységesként) szintén. A vicces az, hogy már azelőtt pontosan tudtuk, hogy milyen politikát kívánnak folytatni, mielőtt még egyáltalán felmerült volna a pártalapítás gondolata.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.09. 09:06:07

"Miért is történt volna rezsicsökkentés a Kádár-rendszer gazdaságának tökéletesen virtuális valóságában, ahol a rezsi már alapvetően csökkentve volt?"

Pontosan így van!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 09:16:36

@pinter.bence:

"A magyar népnek alapból ez a hamis biztonságérzet, ez az ön-elengedés, virtuális valóság kell. Vitatkozni csak Alföldi Róberten, meg egyéb szimbolikus jobb-, illetve baloldali témákon szeret. A rezsicsökkentését, vagy jóléti rendszerváltását nem adná soha, hát még a feltétel nélküli alapjövedelmet. Azt kajálná csak igazán." --- írod.

Tudod, milyen kínos, milyen szánalmas ez?! A magyar nép hamis biztonságérzet-, ön-elengedés-, virtuális valóság-igényéről "cikkezni", abban a szellemben és modorban, ahogy 1945 (pontosabban nagyjából a Kiegyezés kora) óta minden "progresszívpolgári" és "népidemokratikus" értelmisiség tette/teszi. Tessetek már észrevenni magatokat! Milyen ez a nép?! Milyenek vagytok ti?!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 09:20:12

@tevevanegypupu: Látja, maga is csak a másikra mutogat -- mindenki csak a másikra mutogat, ezzel remekül lehet kendőzni a saját tettekért vállalandó felelősséget. Az egyik oldalnak az a teljesítménye, hogy nem a másik oldal, a másiknak meg az, hogy nem az egyik. Nagyszerű, mondhatom. Szavazz rám, mert én nem a patásorbán vagyok; szavazz rám, mert én nem a patásbajnai vagyok. Ezt fogjuk nézni meg játszani tavaszig.
Az ország közállapotai a Pepsi vs. Coca-Cola harc horizontját se haladják meg, sőt.

Egy ideje keresem a Munkáspárt 2006-os választási szórólapját, azon szerepelt nagy, veres betűkkel egy programpont a többől, amely ennyi volt:
"Olcsó húst!". Csak ennyire futotta: index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/thgyhus0214/
Bingó.

Közben találtam egy ilyet:
mkmpbaz.blogspot.hu/2009/11/munkaspart-2010-es-valasztasi-programja.html
Érdemes átfutni a programpontokat, tanulságos gyomrost visz be.

Azért soha nem lesz kár, hogy egyik vagy másik csodacsapat nem jut oda a kormányrúdhoz. Az itt a kártétel, hogy az oda nem juttatás ára egy másik odajuttatása.

maretz 2013.09.09. 09:26:56

Nocsak, a Galamusra tévedtem, vagy mivan?!...

Mi köze van az államadósságnak a rezsicsökkentéshez? A rezsicsökkentésnek a többnyire külföldieknek kiprivatizált közműszolgáltatók külföldre lapátolt profitjához van köze...

Gyerekek, ez harmatgyenge...

Steve the Great 2013.09.09. 09:29:15

Ne feledjük a legújabb (bár ez annyira nem új) ötletet sem, Rogán szerint non-profit közműszolgáltatókra van szükség. Ez - ha csak a szavak szintjén marad is - újabb kiváló eszköz a gonosz, profitéhes multinacionális közműcégek ellen.

zorki 2013.09.09. 09:30:14

Tudatosan próbálom ezt a témát -rezsicsökkentés- környezetemben vitatni, tesztelni, ki mint ítéli meg. Bizony túlnyomó többség, aki ezt teljesen természetesnek tartja, és azt gondolja, ez így helyes.
A baj azért nagy, mert ezután természetesen várnák a többi szolgáltatás, áru árának csökkentését.
Már el is kezdődik a licit.

aszekelyek 2013.09.09. 09:30:15

@bbjnick: ez a kisbence, mondjuk egy pondró. A bicskanyitogató fajtából. nem igaz, hogy csupán lehet mondani, hogy az EU ezért támad minket. Kifejezetten azt kérték ettől a kormánytól, hogy vonja vissza a rezsicsökkentést.
EZ TÉNY.
Ragaszkodnak minden eurocenthez, hátmég a ezereurókhoz, amit a privátba kapásuk által ők gondolnak jónak kivenni a zsebéből a magyar lakossági fogyasztóknak. mert a cégeik itt, ezért kevesebb kedvezményt tudnak kapni. olyan egyszerű, mint egy pofon. Ami jár ennek a kis pondró bencének. nyilván annyira műveletlen, hogy azt sem tudja, egyén és nép önmegvalósításának alapjáról beszél a kis sátán kölök. csúnya kádárkori csökevény az, mi? A fedél, meg a nem megfagyás és a kajára maradó pénz. Hatszát forint ára étel már elég ahhozz, hogy életben maradjon valaki. De ez a kis p..cs nyilván számolni se tud. Annak a 600 nak a hiánya pedig igen nagy bajt tud okozni.
hogyne terjed az a z ökörség, hogy alanyi jogon kapjanak pénzt az emberek. Az volt itt a segélyezés egyébként, még az Orbán 2.0 kormány előtt. Kis p.cs képzeli magát újságírónak de ez se ér fel eszéhez.
Kinek az érdeke volt és mi volt a következménye morálisan? Ahaaa....

Kis p ..csnek azért, amit idéztél, a hamis biztonságérzet, ön-elengedésért járna még néhány pofon. A főszerkesztőtől is. nem hogy ezt leközölni....
magyaroztok mandíneren? gratulálok. Még idejében, mert januártól ez már sokba fog kerülni. Senkiháziak.

mathe.aron 2013.09.09. 09:30:16

Ez a rohadt magyar nép. Nem is értem, miért vesződtök vele, kedves Pintér Bence. Kár, felesleges, inkább hagyjátok oda a boltot.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 09:31:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, ez egy teljességgel értelmezhetetlen koncepció.

@bbjnick: Zavarja őket a bolsevizmus és a bolsevizmus sikere, olyanok.

Magát meg zavarják az ilyenek, mert magát annyira sose zavarták, hogy ne álljon be bolseviknak. Ezt kínos volna bevallani, viszont az ilyen véleményekre csak ráugrik, mert emlékeztetik arra az életútra, amelyet soha nem választott: hogy ne legyen bolsevik. Ez magának a veres posztó, mert ahol ütik a bolsevikot, ott magára ismer.

Hogy a vértolulásos átkozódása közben hányja a keresztet, az lényegtelen. Szerintem az Úristent se érdekli, de biztosan elfogult vagyok a magam véleményével szemben.

freehckr 2013.09.09. 09:38:25

Tehát nyilvánvaló, hogy megint a proliról fog szólni a választási kampány, megint a proli fog dönteni, és megint proliknak való proli kormányunk lesz... Apropó, hol vannak ilyenkor a jobbosok? :)

aszekelyek 2013.09.09. 09:39:11

@zorki: é ílehet, hogy elkerülte a figyelmedet, hogy az mszp követeli az áfa csökkentést mindenre. A kormánypárt óvatos , stabilitásra törekszik. hiába is huhognak a fülükbe a szocik. a tüzifa szén, hatósági árasssssságáról is gondolkodnak. A hús árának szerény csökkentéséről. mert az áfa csökkentése csak kkicsit jelenik meg a fogyasztó árakban. Minden kormány idején elvárták egyébként, tisztelet a kivételnek a " szegény"-? ám nem kellően eszes illetők, hogy nekik ne kelljen pl adót fizetniük. Jövedelem adót. Most is ezzel kampányolnak. Nem, eszük ágában sem volt nem szétszórni a pénzüket. onnan kultúra hiányzik. Pénzügyi és táplálkozási. í Ön elengedés az ott van. Hatalmas kosárral kitolatni a szupermarketből, aminek nagy része kifejezetten káros az egészségükre. teljesen felesleges. Aztán valaki mást hibáztatni azért, amit ők költekeztek és nem maradt pénzük. rengeteg " szegény" ismerős családnál tapasztalom ezt.
Semmi ésszerűség és felelősség nincs a fogyasztásban és a fizetési, adózási moráljukban. nem takarékoskodnak. Kicsit bonyolultabb ez a dolog, mint ez a kacor király itt kádár korozik, meg per magyarok dumál arrról, hogy tényleg vannak ilyen attitűdök, amikre a politika mindkét oldalán rájátszanak. csak az egyik beborítja a költségvetést vele és utánuk a vízözön, míg a másik csak arról próbál gondodkodni, ami elemi létfeltétel. Stabil gazdaságot fenntartva.

aszekelyek 2013.09.09. 09:42:17

@freehckr: A jobbosok kérlek bírnak annyi ésszel, hogy felismerjék, ez egyrészt kampány ígérete is volt ennek a pártszövetségnek, mert kibírhatatalan volt már a rezsi szintje a tényleg alacsony keresűeknél. Másrészt pontosan ismerik az eskü szövegét, amire feleskösznek a kormány, a miniszterek, a miniszterelnök , képviselők. A rájuk bízott teljes lakosság érdekeit fogják képviselni. Az pedig nem azt jelenti, hogy innen annyi pénzt vihetnek ki a külhoni privát izélők , amennyit csak akarnak.

Virág et. 2013.09.09. 09:44:16

Csak perceket kellett várni és megjött az első extraprofitos marha. :) Mert a közmű az olyan, hogy 99% extraprofitból áll, 1% beszerzési ár mellett. Amikor meg az E-On lehozta az áramszámlán, hogy miből jön ki a kisker ár, akkor ment a hiszti, hogy nemzetellenes.

Ami nem ment, az az érdemi cáfolat.

De gondoljuk tovább, mi van még "multikézben". Az élelmiszerdiszkontok. Tesco, Auchan stb. Megoldás: legyen élelmiszerárcsökkentés! Textílipar sincs már nálunk: legyenek a ruházati cikkek is megvágva! Ruha és kenyér pont annyira kell, mint áram. Ha ez megvan, akkor jöhet a kőolaj (ezt is külföldről veszi a Mol) és szép lassan minden. Legyen minden hatósági áras, akkor irányítható és nem kizárjuk a karvalytőkét, helyzetbe sem jönnek, hogy konspiráljanak. Azt megelőzendő, hogy valamelyik vállalkozás akadékoskodni kezdjen vagy átmenjen külföldre gyorsan szüntessük meg őket. A nagycégek állami vállalatok lennének, a kiscégek meg gazdasági munkaközösségek. A mezőgazdaság terén a termelés optimalizálása miatt szövetkezeteket hozzunk létre és a kamarai tagsághoz hasonlóan írjuk elő a csatlakozást.

Ha ez meglépjük, eljön a szép jövő!

zorki 2013.09.09. 09:44:27

@maretz: Hát akkor minden külföldi termék árát csökkentse annyira a kormány -megteheti kétharmaddal-, hogy azon ne legyen profitja a kereskedőnek,gyártónak, aztán majd tessék itt szétnézni!:DDD

Sokkal szívesebben venném, ha az állam a saját bevételei elköltésekor lenne előbb olyan szigorú, és akkor kezdené nevelni a gaz multikat.

Nem mellékesen az energia árának csökkentéséről beszélünk, ami mindenféle gazdasági racionalitásnak ellentmond! (Hisz az alapanyagok ára folyamatosan növekszik.) Ki akar majd itt spórolni, ha az állam azt üzeni: ha drága az áram, akkor csökkentjük az árát, mert megtehetjük.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 09:47:29

@Steve the Great: Méghozzá olyan nonprofit közműcégekre, amelyek a nyereségüket a szolgáltatás színvonalának emelésébe fektetik.

Na most ha összetesszük a két tagmondatot, akkor Rogán szerint azt kell a fejlesztésbe fektetni, ami nincs. Azaz le kell állni a fejlesztésekkel.

@mathe.aron: "Gyanúsan szekus fedőszerv" ez a Mandiner is?

jobbegyenes.blog.hu/2013/06/20/az_otnapig_erdely-fan_avagy_a_tapos_mint_olyan/fullcommentlist/1#c20146903

Magyarázat a nézők számára:
A forradalmi kormányzás néhány év alatt _mindig_ eljut abba a fázisba, amikor az elkerülhetetlen kudarcokat éppen forradalmisága okán sehogy máshogy nem tudja koherensen értelmezni, mint a külső ellenség aknamunkáját. A forradalom alapja ugyanis az az axióma, hogy nekünk (az élcsapatnak, a forradalmat ténylegesen kézben tartó kisebbségnek) mindig csak igazunk lehet.

Itt az látható, hogy a megbecsült, önkényuralmi rendszerekkel foglalkozó hzzászóló egyrészt forradalmi kormányzásban gondolkodik, másrészt az élcsapat tagjaként az elsők között kezdi el lebuktatni a külföldi ügynököket, akik Paks melletti csőszkunyhókban, ugye.

Ha a forradalom töretlenül halad tovább, akkor mintegy 2-3 éven belül érkezünk el abba a szakaszba, ahol az egyre szaporodó kudarcokért kívülről látszólag érthetetlenül kiválasztott, addig forradalmi vezetőnek hitt személyek kell, hogy vállalják a felelősséget. És abszurd, de logikus módon vállalni is fogják!

freehckr 2013.09.09. 09:48:17

@aszekelyek: „ez egyrészt kampány ígérete is volt ennek a pártszövetségnek”

Nana, a jelenlegi kormányunk magasról sz*rja le egyébként a választási ígéreteit. Lásd ugye az elszámoltatásra, a radikális adócsökkentésre, a korrupció és bürokrácia felszámolására, a munkahelyteremtésre és a közbiztonságra vonatkozókat, többek közt... Ezekből jó néhány igencsak jobbos programpont lenne, miért ezeket hanyagolják az elvtársak, és miért a balos marhaságokat erőltetik?

aszekelyek 2013.09.09. 09:49:05

@maretz: kisp.cs nagyon meg akart felelni... egyébként semmi köze hozzá. olvasom sok helyen, hogy ezekkel kardoznak az ellenzékiek. ollózhatta vagy megmondták neki. annyira sem tehetséges, hogy egy rendesá átvezetést tudott volna kreálni.

Pelso.. 2013.09.09. 09:51:56

Széleskörben vagyonvizsgálatok, s az utáni adózás.
Milyen érdekes, hogy egyik párt sem szorgalmazta komolyan az elmúlt 20 évben. Néha persze a médián keresztül dobnak a népnek egy kis koncot (beáldoznak valaki közepest), ennyi.

Pelso.. 2013.09.09. 09:52:47

Elnézést, nem ide.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 09:57:38

Nincs érdemi különbség a Fidesz és az MKKP választási ígéretei között.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 10:02:04

@Counter:

Megható, hogy így rám van izgulva!:-) Utánanézek, hátha a ládafiában maradt még valamilyen bbjnick-fanklubos vicikvacak (egészalakos, fürdőruhás dekikált bbjnick-fénykép, kis műanyag bbjnick-figura, bbjnick-es kitűző, esetleg bbjnick-es póló) és ha emilben megírja hová, küldök magának belőlük:-)

zorki 2013.09.09. 10:02:32

@aszekelyek: Nem figyelsz. Kádárt maga Orbán hozta elő példának, a poszt írója csak megkérdőjelezi, hogy valóban ezzel kellene példálózni, és ha ezzel kell, annak mi is lehet az oka.
Nem emlékszem, hogy a szocikról bármit is írtam volna, így hát nem is értem az üzenetet. Egy gazdaságot érintő -és a rossz üzenete miatt, elég súlyosan érintő- kérdésről -rezsicsökkentés- mondtam véleményt, és ez a vélemény akkor sem változna, ha a szocik csinálták volna.
Történetesen azt sem tartottam jó ötletnek, mikor a fogyasztás nagysága alapján próbálták belőni az árakat, illetve támogatni a fogyasztókat.
Az energia árak csökkentése egy olyan világban, ahol az egyre szűkösebben érhető el, és gyakorlatilag nem rendelkezünk saját forrással, hatalmas butaság.
A saját forrás, ami bővíthető lenne az alternatív forrás, ami tudvalevő még drágább, tehát ki a fene fog vele foglalkozni? Jahh, hogy az állam fogja támogatni?
Mindent egybevetve, a dolog odavezet hosszabb távon, hogy az állam az adóból fogja megfizetni a rezsicsökkentés árát.

aszekelyek 2013.09.09. 10:05:22

@freehckr: nemmegalapozottak az állításaid. A jövedelemadót csökkentette és azt nagyon erősen támadják, a balos marhaságaikat valóban erőltetők. A családi adókedvezmény is erősen csökkentette a valóban adózók gyermeknevelési terheit. Azt most kiterjesztik.

Az elszámoltatást pl kinyírta az EU. de ne zavarjon. Már az első, igen népszerű, )( %-os megadóztatását is a mindentelqróék maguknak kiutalt nagy jutalom pénzeire kiróttat, hadd emlékeztesselek. neeem, hár tőlük nem lehet semmit elvenni. gyurcsányt megrángatni. Védi őket erősen és van hozzá eszköze ois a ma még többségben lévő EP -ben és abizottságban ható elvtársi erő. ballibek, ha nem világos. üres lózungok vannak egyébként, pontosan le kée írnod, mit jelente a nálad az elszámoltatás. nekem tetszett hogy a járműveken olvashatta őket mindenki. Akik tönkretették EGYÜTT az országot.. de kenik ár a saját xarukat, erősen.
Akkor is zorbántehetett róla, mindenről, amit elqrtak elloptak,. mikor ők kormányoztak. Bízhatnak a feledékenységében a táboruknak. Akik nagyon elégedetlenek, mert nem az ő szájuk íze szerint kormányoz a kormány.
Olyan alakulatokat senki nem kér, amiket a közbiztonságot kajabálók akarnak. Köszi. Még azok sem, akik pedig a problémás illetők környékén laknak. Nincs önkényes igazságosztás a jobbiknak sem a kisebbségnek sem. Pont.
A korrupció a legkönnyebb az ellenzéknek, mert az csupán bemondásra tejeszthető, gyakorolják is szorgalmasan.
nem adnék egy fillért sem azért, hogy a leghangosabbak erről , nem éppen a legkorruptabbak.

Jobb közép kormány van. Azért elégedetlen vele mindkét szélsőség. A bal is és a jobb is.

A többség pedig nem szíveli a szélsőségeket.
Ki , ki a másikét persze.

A munkahelyteremtést kifejezetten segítik. Csak nem minden áron. BAjnaiéknak pl az a bajuk. Támogat a széljobb olyat, hogy kevesebb minimálbér és költségvetési bevétel? mert azok, akik nem jönnek és nem teremtenek, azok azért nem jönnek. Egyébként előbb a romeltakarítás, utána az építkezés. Épelméjűek így csinálják. Épp csak megvamn a romeltakarítás. Azért akar minden fityfiritty, semmi produktuma, vagy pocsék most ahatalomba kerülni. learatni, a kormány munkájának termését. NYolc év kell hozzá, hogy beérjen az a termés. Ennek a kormánynak is . A ballibeknek is beért... Pocsékul eladósodtunk és csehül álltunk de inkább görögül, amikor eltakarították őket a választáson. MA sokkal jobb a helyzete az országnak. Főleg ahhoz képest, ahonnan ki kellett mászni. NYilván politikai érdeke ezt tagadni ateljes ellenzéknek. Azt nem is szabad komolyxyan venni. Egyiket sem.

Steve the Great 2013.09.09. 10:11:29

Részben ide kapcsolódik és valamiért nem lett hír a Mandineren: Rogán azt is mondta, hogy a frakció javasolja a kormánynak (tehát ez alighanem eldöntött tény) a tranzakciós illeték szabályainak átalakítását úgy, hogy kétszer ingyenesen lehessen készpénzt felvenni.
Ez is egy gyönyörű, a széles néptömegek szívének kedves javaslat, csak éppen szembemegy mindennel, amit a bankrendszer fejlődése során elért. Az üzenet úgy hangzik: "Ne takaríts meg, ne használd a kártyát vásárlásra, mert ezekért még a szart is kiadóztatjuk belőled. Vedd föl a fizetés után a pénzt az ótomatából, aztán azzal fizess. Jobb helyen van az a párna alatt."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 10:16:50

@Steve the Great:

"Jobb helyen van az a párna alatt." --- írod.

És nem?:-)

aszekelyek 2013.09.09. 10:19:04

@zorki: nos azért én megemlíthetem, hogy ki hülyíti azzal a népet, hogy nem kell adóznia... hanem jó drégán kapja inkább az energiát.
A cikkre reagáltam, ott kádároznak is.
nem is vitatom, létező attitűd de nem a kárhoztatott kormánypárt rajongóinál. van egy súlyos érdekellentét. A szolgáltatók és a fogyasztók között. A kormány meg ezt köteles kezelni. Mivel ők is tudják , a piac teljesen érzéketlen a szociális dolgokban. na és ki látott márr garantált hasznot, piacgazdaságban? ne elgyünk már nevetségesek. Szerintem meg az nem volt jó ütlet. garantálni a hasznot a privatizációs szerződésben. de leginkább kiszedni azt apénzt, ami ebből befolyt , az állami bevétekből és az állam hatásköréből. Nálunk sokkal fejlettebb kapitalista országokban nem is tették meg azt.
Mivel kapitális ostobaság.
Indokold meg légy szíves, hogy miért jó MAgyarországnak, hogy legutóbb még a lakossági ár feletti rendelkezést is elidegeníteték a gyurcsány kormány kedves tagjai? gáztározóstul. Az állam bevételit csökkenteni csak vagy nagyon korruptak , vagy nagyon tökfejek tartják jónak.

ők hivatkoznak versenyképességre, piaci szabályozásra, építik le az államot. Kösz, nem. Már nagyon régen nem kérek belőlük.

vannak persze, akik nem ismerik fel saját érdekeiket. No én nem az vagyok. Még ha kell kicsit gondolkodni is tovább, mint azt a legkevésbé arra hajlamosak teszik.

Ezt a végén, ki kéne fejteni. Hogy gondolod, hogy adóból állnák a rezsicsökkentést? Sztem pedig abból állták a szociális alapon juttatott kedvezményeket a lendvai naccsasszony idején.... De lehet, hogy én fizettem ki. nos azt is adónak tekintem.... Szociális hozzájárulás volt. Az van ma is. Az a 4 és fél milliárd bizonyosan, amit bíróság ítélt meg a túlszámlázásért áram ügyben és az mszp magához vonta a pénzünket és kiosztotta aválasztási pénznek. Az is egy különadó fajta volt. Az én pénztárcámnak.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 10:21:32

@aszekelyek: "Jobb közép kormány van"

Még csak hétfő délelőtt van, de tuti, hogy ezzel már megvan a hét vicce.

zuuu 2013.09.09. 10:22:06

mik ezek a szánalmas kampánybeszédek a mandin?

aszekelyek 2013.09.09. 10:22:34

@zorki: nem a lakosság fogyaszt túl , abból a szűkösből. A nem lakosságiak eddig jól jártak, ők kapták olcsóbban. most takarékoskodjanak ők a szűkösség miatt. A fogyasztók már megtanulták. volt rá idejük. nem fognak azért többet fogysztani, hogy eliminálják a rezsijük csökkenését.
ne nézzük hülyének a lakossági fogyasztót! . Köszönöm.

Steve the Great 2013.09.09. 10:24:19

A jobbik közben tovább pörgette a rezsicsökkentő számlálóját: Már nem csak a még nagyobb rezsicsökkentés a cél, hanem az elmaradt rezsicsökkentés miatt is kárpótlásra számíthatnak a szavazók. Kíváncsian várom, lehet-e ezt újabb szintre emelni.

zorki 2013.09.09. 10:24:29

@aszekelyek: Saját magad adod a számba a választ.:DDD
Az állam bevételit csökkenteni csak vagy nagyon korruptak , vagy nagyon tökfejek tartják jónak.
(Nem is értem mit nem értesz, azon, hogy az állam állja az adókból a rezsicsökkentést, kicsit gondolkodj tovább.)

aszekelyek 2013.09.09. 10:26:12

@Steve the Great: akik nem ismerik a Szentrást sem, oly műveletlenk, azoknak közlöm, hogy Jézus mondta, add meg a császárnak , ami a császáré, és add meg a királynak , ami a királyé. egyszerűbbek kedvééért, akik ezt sem értenék: Az a jó üzlet, amiben mindkét fél kap valamit. A kormánynak ez a dolga. ha nem tenné, ugyan nem önkorlátoznák magukat a mi drágalátos bankjaink.
Minden csak nekik jár. szerintük. A córesz meg az adósnak és a kormánynak.

aszekelyek 2013.09.09. 10:28:04

@zorki: nem áálja. Éppen ezt harsogta szanyi kapitány atv-ben pár napja. Minek az MVM-nek akkora haszon.. inkább adja olcsóbban a szolgáltatóknak. értem én ezt, legyél te nyugodt. Ő csökkentené, ők, az állam, MVM bevételeit.

aszekelyek 2013.09.09. 10:30:00

@Steve the Great: nekem tetszik. A bankok az elmaradt hasznuk miatt nyivákolnak... simán lehet az elmaradt rezsicsökkentésért is. Van olyan etikus.
Meg groteszk is.

Steve the Great 2013.09.09. 10:31:36

@aszekelyek: Attól tartok, nem nagyon értetted meg, amit írtam. Amúgy meg "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené!" (ha már idézgetünk)

zorki 2013.09.09. 10:32:34

@aszekelyek: Nem a lakosság fogyaszt túl? Ne beszélj már marhaságot, a versenyszféra rá van szorítva az energia fogyasztás csökkentésére, a lakosság nincs, mert csökken az ára.
Ezelőtt húsz évvel hány lakásban láttál klimát? Ma már a nyári csúcsfogyasztás ugyanolyan magas, mint a téli. Mosogatógéppel mosogatunk, szárítógéppel szárítunk, elektromos gépekkel aprítunk,főzünk. Szal, a fogyasztásban szeretnénk valóban európaiak lenni, miközben nem kerülünk közelebb gazdaságilag.
Ezt így, hogy?

aszekelyek 2013.09.09. 10:32:49

@freehckr: egyrészt ne prolizzál, másrészt meg miért ne lenne arról szó? Hiszen elég nagy része nem milliárdosodott meg a magyarokanak, a csodás rendszerváltás alkalmából. hanem vegetálást róttak rájuk és nagyon alacsony béreket. Szintén akkor.
csak milliárdosok nem működtetik ám az országot. Szavazzanak csak a maguk érdekeire nyugodtan.

zorki 2013.09.09. 10:36:24

@aszekelyek: Jó lenne ha nekem válaszolgatnál, és nem az olvasóközönségnek.

aszekelyek 2013.09.09. 10:40:19

@zorki: húsz éve nem a osztályú gépek voltak. sem mindenhol mindenféle gép. a klíma elég kibírhatataln kezd lenni. Az ipar, azzal, hogy kapott klkedvezményt, a lakosság kárára, MOTiMKÁÉK , angebotban.. emlékszel? jogosulatlan előnyre tettek szert. Minium. valamint kevésbé voltak rászorítva az energia takarékos innovációkra.
Nem , a lakosság agyonterhelése nem lehet úgy , hogy ugyanakkor a külhoniak meg ebben is nagy kedvezményeket tudnak kialkudni maguknak.

ha mondjuk 3 és fél éve nem ez a kormány lenne, valószínűleg összeköltöznénk télre az idősebbekkel és vagy fiatalabbakkal ,nem fűtenénk két lakást.
Mert nem bírnánk kifizetni. Meg értelme sem lenne.
Már legalább évi egy emlés lett volna, ahhoz képest, ami 2010-ben volt. az a minimálbérhez már nagyon cudar összeg lenne. nem minusz hatszáz egy lyukra, hanem plusz 4 ezer , alsó hangon.

marko11 2013.09.09. 10:44:11

Volt itt egy rendszerváltásnak becézett Kész Átverés Show (szobor döntögetéssel, utca-név-változtatással és tömeges lecsúszással). Ezt a jól kivitelezett hazugság-áradatot mintegy húsz évig - kómában - kajálta a jó magyar nép.
Aztán felébredt a kómából és nagyon elzavarta a demokratákat. (Demokrata = az élősködő, hazug, népbutító szavak helyett használja a rendszerváltás utáni newspeak.)
Most itt tartunk. És közben ilyen kis Bencénknek a marhaságait (is) olvashatjuk, még a Mandineren is.

aszekelyek 2013.09.09. 10:44:36

@zorki: jól van zorki elvtárs, ha ezt követeli a párt , akkor így lesz. Hogy tetszik a válaszom neked ?

További uká z? Napiparancs ?

Dobtak engem már ki az index egyik blogjából , mert nem arról beszéltem és nem úgy , ahogyan a hozzászólás joga feletti 3 /3 -dal rendelkezőnek tetszett volna.
Némely honfitársaim furcsán értelmezik a szólás szabadságát. Is. Láttam , hogy ez sajnos az EP-ben sincs másként.

gyalog.galopp 2013.09.09. 10:48:58

Hajdan volt a szocializmus politikai gazdaságtana c. tantárgy aminek mottója " a szocializmus is árutermelő társadalom, de a piaci viszonyok nélkül" vagyvalami ilyesmi. A lényeg, a Kádár rendszerben legfeljebb hozzávetőlegesen lehetett megállapítani, hogy mi mibe kerül, az elvtársak nem strapálták magukat a gazdasági ok-okozati összefüggések keresgélésével , mindig tüneteket kezeltek.

A helyzet a rendszerváltás után semjavult, mi több annyi előrelépés történt, hogy Gyurcsányék egyszerűen a lovak közé dobták a gyeplőt ....

Én nem állítom, hogy a poszt szerzője szintén ebből a tankönyből tanult, de aki őt okította , az minden bizonnyal.
Pintér Bence ugyanazt az idelógikus, politikai szemléletet mutatja, ugyanúgy keveri az okot az okozattal.
A vicc az, hogy ehhez az alaphangot maga a kormány adja meg az idióta forradalmista retorikájával az Orbán köré épített kultusszal.

Konkrétan, a rezsicsökkentés, és a bankok bajszának ráncigálása nem politikai hókuszpókusz, hanem gazdasági szükségszerűség.
Ugyanis, míg a polgár a beérkező jövedelmének 80%-át hitelek és rezsik kifizetésére költi, addig nincs fogyasztás, fogyasztás nélkül nincs növekedés.

aszekelyek 2013.09.09. 10:49:44

@Steve the Great: köszönjük. Az idézetben igazad van. A jelentését esetleg nem kommentálnád? Az Isteni nép, ugye megkapja a két ingyenest. A bankok meg azt, amit ők követelnek erőfölényükből adódóan.
Amit sokan nem képesek felfogni.
Mit nem értettem meg ?
Ha lennél oly jó , hogy meg is értsem. ...Törekszem erre.
Nos?

aszekelyek 2013.09.09. 10:52:55

@gyalog.galopp: más piacgazdaságokban pedig eszükbe sem jut olyasmiket megkísérelni sem bankoknak és szolgáltatóknak, telecom, energiai... amit itt lezseren elkövetnek. Az említett bedobott gyeplők okán is.

zorki 2013.09.09. 10:52:55

@aszekelyek: New beszélj mellé. Elismerted azt, ami tény, a lakosság folyamatosan többet fogyaszt a szűkös forrásból, tehát nincs racionális oka, hogy csökkenjen az energia ára.
Ha például az állam azt mondaná, megadóztatom úgy a szolgáltatókat, hogy ne legyen semmi hasznuk, akkor azon még lehetne gondolkozni, hogy annak van-e haszna vagy nincs?
Meg kell érteni, hogy ha valami szűkösen van az drága. Ezt már több ezer éve tudják az emberek.
Ráadásul már többször meg akarták ezt haladni, de eddig soha nem sikerült.

aszekelyek 2013.09.09. 10:58:58

itt nem látom zorki válaszát, csak fent és részben.
Miért?

Steve the Great 2013.09.09. 10:59:26

@aszekelyek:
Azt nem értetted meg, hogy nem arról írtam, hogy kinek mi "jár". Hanem arról, hogy normális helyeken az adórendszer egyik feladata, hogy támogasson bizonyos társadalmi, gazdasági folyamatokat. Ez esetben a pénzügyek intézése lenne ez a folyamat. Azt gondolom, hogy a készpénzhasználat csökkentése ill. a megtakarítások ösztönzése jó dolog. Ezzel szemben a tranzakciós adó ennek mindenben ellene megy: támogatja a készpénzhasználatot és bünteti, ami ez ellen hat.

zorki 2013.09.09. 10:59:58

@aszekelyek: Valamit félre értettél. Én azt írtam: jó lenne. Ez amolyan kérésféle -ha hallottál már ilyesmiről-, amit jogodban áll teljesíteni vagy nem teljesíteni. Ha nem teljesíted, akkor legfeljebb nem vitázunk. Remélem ez belefér a szabadságeszményedbe?

aszekelyek 2013.09.09. 11:02:48

@zorki: ez netto hazugság. nem ismertem el, hogy a lakosság folyamatosan többet fogyaszt. nem is fogom. ezzel az árral már régen rá vannak kényszerítve atakarékosságra.
te beszélsz mellé, hogy nagyon finom legyek.
tudnám durvábban is. Hol a grafikon erről? hiteles kimutatás? okostojás, ahol nem tudtak fizetni, , ott már rég kátyás mérők vannak... biztos nem takarékoskodnak..ááhh.. na elég volt belőled. Most dolgom van, Pá!

Kandeláber 2013.09.09. 11:04:17

Sztem ezt a rezsicsökkentést nem tudja űberelni sem Meseházy, sem a libás.
A Jobbik simán leveri Bajnait, ha az egyedül indul, a déká be sem jut, talán az elempé sem, nagyjából marad a mostani helyzet kétharmad nélkül, aztán ágyesz-bugyesz.

aszekelyek 2013.09.09. 11:04:40

@zorki: az elvárásod, JÓ lenne értelmezése nálam... konfliktust gerjesztő. korlátozó. de megnéztem azt is, mire írtad. pontosan neked válaszoltam de tagadtam, amit állítottál. nem állja a dókból az állam a rezsicsökkentést. nem is fogja. Viszont már volt ilyen, más kormány idején.
NA Pá.

freehckr 2013.09.09. 11:08:26

@aszekelyek: „nemmegalapozottak az állításaid”

...illetve még az államadósság csökkentésével is kampányoltak a fideszesek a 2010-es kormányváltás előtt, ezt elfelejtettem említeni. :) Az általam felsoroltak közül egyik sem teljesült.

„jövedelemadót csökkentette”
„családi adókedvezmény is erősen csökkentette”

Alig változott valami, sőt mára inkább negatív a mutató, mivel egyrészről a jövedelemadó eddig is csak egy kis része volt a munkabért terhelő adóknak a többi rekord számú és mértékű egyéb járulék mellet, amelyek nem csökkentek semmilyen formában; másrészt az áthárított különadók, bankadók, tranzakciós- és telefonadók erősen tovább kopasztják a bukszát; harmadrészt engem személy szerint k*rvára nem érdekel az ilyen-olyan családi adókedvezmény, mert nincs olyan családom hogy igénybe tudnám venni, nem is akarok egyelőre családot, és komoly pazarlásnak tartok bármiféle családi adókedvezményt a számtalan per főre járó gyermek- és szociális kedvezmény mellett. Legyen egy kedvezmény, de mellette „megfizethető” adórendszer.

„elszámoltatást pl kinyírta az EU”

Az csak egyetlen visszamenőleges hatályú törvényről szólt. Ha csak és kizárólag erre építettek „elszámoltatás” címszó alatt, akkor mondhatjuk, el sem kezdték a beígért elszámoltatást.

„gyurcsányt megrángatni”

Gyurcsányt, és tágabb értelemben az egész posztkommunista ex MSZMP-s és KISZ-es holdudvart meg lehetne rángatni, egy halk pisszenés sem hagyná el az EU politikusainak száját, csak egyvalami tartja vissza a jelenlegi kétharmadot ettől a fajta elszámoltatástól, és így tulajdonképpen a rendszerváltás befejezésétől: jó pár vezető fideszes politikus is a szocialistákkal bukna érintettség miatt. Hát ez itt a probléma.

„Olyan alakulatokat senki nem kér, amiket a közbiztonságot kajabálók akarnak.”

Tehát azt állítod, hogy a kétharmad azért nem képes a beígért két hét helyett már több mint 171 hét alatt rendet tenni közbiztonság szempontjából, mert a Jobbiknak túl radikálisak a javaslatai? Muhahaha... :D Ezt gondold át még egyszer, találj ki valami kevésbé szánalmas magyarázkodást...

„korrupció a legkönnyebb az ellenzéknek, mert az csupán bemondásra tejeszthető”

Elég nyilvánvaló bizonyítékok szólnak amellett, hogy a Fidesz-KDNP korruptabb mint a „nokiás dobozos„ MSZP-SZDSZ, és ez azért ugyancsak rekord. :)

„Jobb közép kormány van.”

Posztkommunista politikusokkal és inkább balos programmal és propagandával. Egy jobboldali a büdös életben nem szavazna erre a baloldali liberális Fideszre.

„A munkahelyteremtést kifejezetten segítik.”

Ez sem jellemző, lásd az adórendszer hiányosságait, amelyek nem csak a munkahelyteremtést, de bármiféle vállalkozás beindítását vagy nyereséges működtetését hátráltatja. Ráadásul az SZDSZ-től ismert rasszista elemekkel operál a jelenlegi kormányzat is ezen a téren, nevezetesen akkor kapsz bármiféle kedvezményt ha ennyi vagy annyi cigányt alkalmazol. Puff neki, numerus clausus, megint... érdekes módon ez nem böki a posztkommunista turbóliberálisaink csőrét. :) Valamint az teszi nyilvánvalóvá a jelenlegi kormányzat sikertelenségét ezen a téren, hogy a szocialistákhoz hasonlóan trükköznek a munkavállalók számával, hozzájuk csapva a többségében alibi melót végző közmunkásokat is. Így ebben a formában tulajdonképpen kevesebben dolgoznak ma, mint 2010-ben.

Nyilvánvalóan semmit jelentőset nem ért el a jelenlegi kormányzat, figyelembe véve azt is, hogy kétharmaduk van, tulajdonképpen teljes kudarc a kormányzásuk minden tekintetben...

„egyrészt ne prolizzál”

Hát akkor találjunk ki más szót erre a szerencsétlen, kádári nosztalgiában szenvedő söpredékre, amely több mint két évtizede ülteti nyakunkba az MSZMP utódpártját MSZP vagy Fidesz formájában, és ma már Romániától és Bulgáriától szakadunk le folyamatosan miattuk...

Bell & Sebastian 2013.09.09. 11:19:58

@Counter: Maga egyre arcátlanabbul hazudik! Az elején még megfontoltam Pintér Bence véleményét, ám mióta beszállt az adok-kapokba kicsit sem bolsi, nemkeresztény, nem vidéki sejtjük többi tagjával, már határozottan érzem, hogy ez jó helyre ment.

A büdös, disznó szolgáltatók kaki-pisiért privatizéltek garantált nyereség mellett, a fejlesztéseik nagyját meg közvetlenül a lakosság és az önkormányzatok fizették, miközben a ráfordításaikat, beszerzéseiket a kutya nem ellenőrizte.

Magának fogalma nincs, hogy ugyanezek a szarháziak mit számláznak anyukájuk országában? Kevesebbet, elárulom, miközben nagyobb a fajlagos költségük!

Vége a jó világnak, mehetnek vissza oda, ahonnan jöttek. Ugyanis pont arra várunk, hogy bedobják a törölközőt, végre!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 11:32:33

Az milyen meglepő volna, ha egy kétharmados izé letenne az asztalra valami átfogó közmű-koncepciót, és úgy csinálná a fincsit. Hogy teszem azt a dologban óhatatlanul jelen lévő monopóliumok (vezetékhálózat, effélék) szépen mennek közösségi (állam, önkori) tulajdonba, és ott nonprofit a játék, ellenben energiát, internetet, apámfaszát szolgáltatni (termelni, kereskedni vele) valami tiszta piaci versenyben, szektorsemlegesen csak tessék, csak tessék. És ebbe még az is beleférhetne, hogy aki olyan lényegtelen fogyasztó, hogy kereskedelmi alapon lófaszt se kap, azt egy szintén nonprofit, közösségi szolgáltató kötelezően ellátja. Nyilván nehéz ez, nekem is vagy három percbe telt kifundálni, és leírni. Belátom, kevés ehhez a NER, úgyhogy nincs más ésszerű megoldás, mint több NER-t a dolgozó népnek!

Kandeláber 2013.09.09. 11:36:12

@Bell & Sebastian: Horn és Kuncze elvtársak az első maszop-szadesz kormány idején nyolc százalékos profit garantálása (!) mellett kótyavetyélték el bagóért az energiaszolgáltatókat. A másoknak ciántablettákat ajánlgató Kuncze permanensen mantrázta, hogy "az állam rossz tulajdonos", ennek jegyében aztán a következő két maszop-szadesz ciklusban mindent eladtak, ami még maradt.
Még a csúcsnyereséget hozó Szerencsejáték RT-t is megkísérelték elpasszolni, de erre nem maradt idejük.
Nem rajongok a Likud-testvérpártért sem, de inkább azok maradjanak, mint hogy a kufárok jöjjenek vissza.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 11:46:34

@Noferheperuré Uaenré: Ez pontosan 719-szer haladja meg az aranyhalakra optimalizált kormányzás komplexitását, ezért: nem.

Valamint ebből bárkinek nyeresége lehetne. Azt már nem. Nyeresége Magyarországon csak a magyaroknak lehet, a magyar pedig Orbán Viktor és barátai, mint azt GFG-től tudjuk.

Sokkal egyszerűbb tehát ugrani egy jó nagyot, fél év múlva megnézni, hogy kinek törtük el a bokáját az ugrással, majd ehhez mérten ugrálni még egy kicsit, a fájós testrészt szorongatva. Ezt az emberek kajálják, mert az elején megmutatjuk, hogy bátrak vagyunk, utána meg megmutatjuk, hogy okosak is.

@Bell & Sebastian: Fejlesszenek és tartsanak magának közműhálózatot a Rogán Antal nonprofit nyereségéből :-P
Ehhez képest a fából vaskarika maga a Realpolitik.

Azt mindjárt gondoltam, hogy a komcsi fajtájuk csak arra vár, hogy beüljön valahova, amit nem ő rázott gatyába, épített fel és hozott üzembe.
Ahhoz a komcsi csürhe nem ért, nem is fog, marad maguknak a zabrálás és a lerohasztás (amiért persze mindig más lesz a hibás).

Hát akkor zabráljanak. Üljenek be a teológusok meg pályázati földművesek áramot szolgáltatni, gázvezetéket tervezni, hadd írogasson majd egyszer egy aristo rossz, modoros cikkeket a teológus- és beamterivadékok sötét korszakáról.
(Persze ha nincs maguk mögött hadsereg, akkor még a zabrálás se megy rendesen, csak "arra várnak", hogy végre "önként itthagyják" maguknak a javakat.)

Bociga 2013.09.09. 11:48:40

@tevevanegypupu: ez mind szép és jó, csak nehéz lenne találni bármit is , amit fel lehet pozitívumként hozni a 2002- 2010-es időszakban. De ha még lenne is valami, akkor az a sok szar , amit amellett csináltak teljesen kioltja ezeknek a pozitív lépések hatását.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 11:55:48

@freehckr: Bár egészen döbbenetes módon a pontok egy részével hellyel-közzel egyet tudok érteni, megjegyezném, hogy a rendszerváltás már be van fejezve: eldőlt, hogy tévedés volt, visszamegyünk kb. 1986-ba és onnan folytatjuk, de ezúttal már a HNF irányvonalán. Ezt akarják a zemberek, méghozzá hatalmas többséggel. Lesz tervhivatal, szocialista típusú teljes foglalkoztatottság, állami vállalatok (akár látszólagos magánkézben, üsse kő), lesz agyonkorlátozott magánszektor, no meg a Centrális Erőtér Pártja, amely a többi pártot fölöslegessé teszi, mert internalizálja a közéletet.

Szar ügy? Az. De kit érdekel?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 12:13:29

@Bell & Sebastian:

A történelem ismétli (ki tudja hanyadszor) önmagát. Vannak, akik nem képesek (s valószínűleg nem is akarnak) sem tanulni, sem felejteni. S mindez @Counter kommetjeiről jutott eszembe:-]

freehckr 2013.09.09. 12:13:53

@Counter: „De kit érdekel?”

Mivel ez a szocializmus dolog nyilvánvalóan nem működik, főleg nem az EU gazdasági környezetén belül, engem érdekel, már csak azért is mert az EU-ban rekord módon terhelt adófizetőként én finanszírozom ezt a többször bukott kísérletet...

tevevanegypupu 2013.09.09. 12:16:48

@Virág et.: @Counter:

A rendszervaltasnak a fel orszag - vagy tobb - vesztese volt. Munkaosztaly, parasztsag, ertelmiseg egy resze. Oket valamivel probaljak mar ket evtizede kompenzalni, eddig szinte zero sikerrel, egyedul talan Horn Gyulanak sikerult a 65 even felulieknek oromet szerezni az igyenes kozlekedessel, de aztan kesz..Ipart es mezogazdasagot nemigen tudtak es tudnak teremteni, beinditani..Hat most akkor mit lehet csinalni azon kivul, hogy demagog szoveget nyomnak jobbrol es balrol, es hogy az eppen aktualis kormany - a fidesz - kifacsarjon-csikarjon az idegenbol hazankbaszakadt szolgaltatoktol egy kis rezsicsokkenest, sot valamennyi arcsokkentest az elelmiszereknel is..Munka nincs, a sikeres szakmak - informatikus-kozgazdasz-jogasz tulcsordulnak, gyarainkat folddel tettek egyenlove es behintettek helyuket soval vagy kulfoldi gyarak dolgoztatnak nehany kivalasztottat. Az oktatas ideologiai alapon ment es megy, az egeszsegugy csodben, Budapest iszonyuan nez ki meg evekig..hat mit tudnanak mast tenni mint adnak egy kis olcso hust es csokkentik a rezsit? Azt hiszik ha rendben lennenek a dolgok, torodnenek az emberek azzal, hogy Gyurcsany vagy Orban vagy zsido bankok meg mit predikalnak a papok a templomokban? Eszukbe sem jutna..De igy?
A magyarok semmivel nem ostobabbak mint a tobbiek, nem lehet hulyiteni oket semmivel, nagyon jol tudjak, hogy hosszu evtizedekig megint nem lesz semmi..Hogy valaki erre vagy arra szavaz az szinte semmit nem jelent nalunk erzelmeken kivul.. egeszen addig, amig valamelyik part vagy kormany nem mer kikerulni abbol az ordogi korbol, hogy csakis es kizarolag valasztast akar nyerni, aztan majd meglatjak. Hat meg.

tevevanegypupu 2013.09.09. 12:23:37

@Bociga:

Az az oszodi igazsagbeszed tulajdonkeppen mindent elmondott a szocialista es liberalis partrol, ezen vitatkozni is kar volt, ezzel ok kikeszitettek magukat. Gyurcsany azert mert elomondta, a partok pedig mert ennek ellenere bizalmat szavaztak neki. A baj ott van, hogy nagyon sokan ezt a beszedet valamifele pozitiv biztatasnak fogtak fel, nem hittek el, hogy ez azt jelenti amit jelent, nem kell atvitt ertelmet, bocsanatkerest es foleg nem majd a jovobeni hozzaertest keresni benne..Szoval az osztalyharc folytatodik tovabbra is, mert meg mindig, hatvanvalahany ev utan sem jottek ra sokan, hogy a kommunistak es liberalisok nem ertenek egy orszag vezetesehez, es vagy szabadsa-egyenloseg-testveriseg maszlaggal kedveskednek vagy kifejezetten terrorista modszerekkel kenyszeritik az embereket arra, hogy csondben elfogadjak oket.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.09.09. 12:25:40

@Bell & Sebastian: Persze, hogy egyre arcátlanabbul hazudnak, nem maradt más nekik. A politika eredményei mindig a "valamihez képest" horizontján értékelhetőek. Amúgy meg tök mindegy, hogy mit tesz a kormány az úgyis rossz, a fóbiáik foglyai. Ennek sajnos az a következménye, hogy mindenféle lényegi és értelmes kifogás is eltűnik ebben a gyűlölködő katyvaszban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 12:30:25

@freehckr: Ez a demokrácia. Most demokratikusan lesz az a szocializmus, amiről korábban azt hittük, hogy nem demokratikusan volt. Holott, noha nem túl demokratikusan indult, pár évtized után egészen nagyon találkozott is a Nemzet igen emelkedett igényeivel, úgy is mint olcsó hús, biztos állás, csend, rend, fegyelem, igazodj, és lesz biztos jövőd. Aztán jött a rendszerváltás és mindent tönkretettek az imprilisták, a nép meg még nem volt elég érett, hogy kitartson a szocializmus mellett. Egészen új pártba kellett átvinni a mozgalmat és sok elvtársat meg is kellett tagadni, hogy esély legyen restaurálni, de most végre nagyon nyertünk.

@tevevanegypupu: Annál már csak a rendszertnemváltásnak lesz több vesztese, és mivel most épp az folyik, ezt meg is látjuk 10-20 éven belül.

Hogy mit lehet egy lerobbant országgal tenni demagóg szövegeken és dolgok olcsításán túlmenően? Ez egy igen jó kérdés. Szerintem ott kezdődik, hogy egyrészt elismerjük, mi, magyarok (nem a gfg-i értelemben véve), hogy lerobbant ország vagyunk, másrészt elismerjük, hogy erről más nem tehet, és hogy ezzel valamit nekünk (még mindig nem gfg-i T/1.) kellene kezdeni.

Azt viszont könnyű kitalálni, hogy ha egy lerobbant országban dolgokat olcsítunk és demagóg szövegeket nyomunk, akkor az az ország lerobbant ország marad, bármi, beleértve az Albániába tartó gazdasági menekülthullámot, történjen is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 12:33:18

@aristo: Bizony, nem maguk tehetnek arról, hogy semmiről se vesznek tudomást. Erre úgy kényszerítik rá magukat, pedig becs'szóra szeretnének maguk meghallgatni másokat, na de hogy pont _ezeket_?

Hát ezeket nem. Gondolom, már vannak elképzeléseik, hogy milyeneket _szeretnének_ meghallgatni, netán már tudják is, kik lesznek azok és mit fognak mondani. Felkészül a Csizmadia-népfront.

Kandeláber 2013.09.09. 12:36:43

@Counter: Akkor most meg kéne kérni az Uniót és az IMF-et, hogy oktrojálja az országra Bajnait, ahogyan Olaszországgal tették, a nyakukra ültetvén Montit?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 12:38:12

@Kandeláber: A démonaiddal viaskodsz, bérrettegőkém.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 12:42:45

@aristo: Mondom, hogy elkezdtek nyüszíteni és vagdalkozni! Mert milyen lenne mán az, ha kiképzett CIA ügynök / a cigány gyilkosságok felbujtója / esetleg egy se hűs - se hal Jolly Joker lenne itt főminiszter?

Vert helyzetből hozni 5-10 százalékot (még ilyen Fidesz -kormányzás mellett is) embert próbáló feladat.

gyalog.galopp 2013.09.09. 12:43:52

@tevevanegypupu:

Az öntudatos francia pógár, a camembert, vagy a vörösbor árának emelkedésekor az utcára vonul és kormányt akar dönteni, a francia paraszt ugyenezen cikkek árának csökkenésekor ugyanezt csinálja.
Látom magam előtt a félanalfabéta harlemi, szineseket, új-mexikói latinokat, amint szavazás előtt Obama gazdaságpolitikáját értékelik.
És látom magam előtt a Putyilov gyári munkásokat, amint az empíriokriticizmus kritikáját elemezgetik Lenin elvtárssal.
Hiába no képtelen ez a magyar nép megérteni, hogy a politika nem a gazdaságról, hanem a politikusról szól. Ez a foldhöz ragadt népség nem tud a gyomrán túl látni.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 12:45:03

@bbjnick: Bezony. Minden gondolatuk Egyiptom aranya körül forog, nehogymá anélkül kelljen menniük. A csipkebokor is megmondta.

Kandeláber 2013.09.09. 12:48:50

@Counter: Tévedés, nekem nincsenek démonaim, sem becsomagolt bőröndöm.
A hivatásos rettegés pedig felétek szokás.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 12:51:31

@Kandeláber: Ha nem démonokat látsz, akkor ugyan honnan vetted a félelmetes mumus Montit meg az oktrojt?

Arról beszélgettünk freehckr-rel, hogy mi az, ami pillanatnyilag az országban folyik, neked meg máris a kofferodba ugrott az útleveled, mert jön az uniós puccs. Unalmas a fajtád :-)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.09.09. 12:55:55

@Counter: Szó sincs "ezek"-ről. Egészen egyszerűen egy idő után megunja az ember a gyűlölet-áriákat, meg a "fidesz a legnagyobb bolsevik" -szerű hülyeségeket (ezeket a marhaságokat addig hajtogatják amíg maguk is elhiszik) és nincs kedve kiválogatni közülük az érdemi kifogásokat.

Továbbá nem mindenkinek van kedve vitázni olyanokkal, akiknek a sértegetés és anyázás elfogadható érvelési mód.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.09.09. 13:02:12

@Bell & Sebastian: Sajnos képtelenek megszokni, hogy a tömegdemokrácia a tömegeknek való. Azt szeretnék, ha a jobboldalnak nemes eszméi lenének kizárólag, amit ők helyeselnének örökké, ám cserébe ők kormányoznának örökké.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 13:03:52

@aszekelyek: " más piacgazdaságokban pedig eszükbe sem jut olyasmiket megkísérelni sem bankoknak és szolgáltatóknak, telecom, energiai... amit itt lezseren elkövetnek"

Ez így van.

Más piacgazdaságokban az állam ezt nem engedi.

Nálunk pedig engedi, aztán a végén elveszi a pénzt és odaadja a Lajoséknak.

Ez egy kiszervezett adószedés, ha nem vetted volna észre.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 13:17:53

@Counter:

@Kandeláber legalább viaskodik velük és nem engedi szabadon a démonait, mint magácska!

Czesław Miłosz a magukfajtára gondolhatott, mikor az alábbi sorokat leírta:

"Melyik észlény óhajtana lakóhelyévé válni démonoknak,
kik benne otthonosan mozognak, ezerféle nyelvet beszélnek,
s az sem elég, hogy száját s kezét ellopják,
maguk kedvére akarják alakítani végzetét."

marko11 2013.09.09. 13:21:45

@tevevanegypupu: Igen, a magyarok többsége a rendszerváltás vesztesének mondható. (Nem így a többi volt szoc. ország lakói. Nekik már az élelmiszerekkel teli élelmiszerbolt, a nyugati utazási lehetőség is frenetikus élmény volt.)
Aztán, ha valaki magyarja még mer emlékezni Magyarország kiváltságos helyzetére a szovjet blokkon belül, az rögtön nosztalgiázik. (Aztán, ha esetleg valaki nem értené, hogy milyen bűnös dolog nosztalgiázni, oda kell biggyeszteni még, hogy ez bizony "kádári" nosztalgia. Szegény mai fiatalok, ők már nosztalgiázni sem fognak!)

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:24:06

@aristo: Tartok tőle, nem eszmékről van itt szó, hanem a gazdasági háttér varázsszőnyegéról. Ha nem tudnak rá fölpattanni, hiába jutnak kormányra, kénytelenek parírozni, ugyanis egy normális világban a gazdaság jeleníti meg a politikát, amely megállapítás egyébként a marxizmus alaptétele.

Ha a bolsi klikk kezéből minden átkerül a semleges mensevikek kezébe, ezeknek harangoztak egy jó időre.

Csak sokadszorra idézni tudom tanult cimborámat, ott szúrták el, hogy elfelejtették a jövedelmeket emelni.

Márpedig a bérszínvonalat a mágnesmultik határozzák meg. Mennyit keres egy TESCO -pénztáros? Hetvenezret? Maguktól azért nem sajnálták sohasem. Ha állami csecsen lógtak, még akkor is megoldották a síszünetet és afrikai szafarit maguknak - tényleges teljesítmény nélkül.

Megérdemlik a sorsukat, ki velük, mint egy rákosi daganattal.

vantaan 2013.09.09. 13:24:20

Magát népbarátnak mondó .....
De hát drága elvtársak a világ nagy népbarátainak sorában .... Rákosi elvtárs, Kádár elvtárs, Brezsnyev elvtárs, Kim Ir Szen elvtárs, Kim Jong Un elvtárs, Mao elvtárs, Ho elvtárs, Csauseszku elvtárs ....Orbán és Semjén elvtársak is beférhetnek vagy nem?

A rezsi csökkentést meg folytatni kell!! ...mi az, hogy 20% s miért nem 80%? Elvtársak azért már ez a léhaság jele! Megelégszünk 20-szal amikor határ a csillagos ég?

S remélem a közmédiás elvtársak rendezik soraikat és teljes mellszélességgel állnak ki Orbán elvtárs fényes jövőt felrajzoló nemzetünket a paradicsomi állapotokba juttató korszakalkotó elképzelései mellett. ....mert aki velünk az velünk van!
Hajrá magyarok!
Hajrá Magyarország!
Hajrá magyar elvtársak!
Le a Zimperialista Gyurcsány-Bajnai-Mesterházi-Finánctőkével!
Le a népnyúzó Népnyúzókkal!
Le a gatyával mielőtt a WC-re ülünk!

Előre ne hátra!!!!

marko11 2013.09.09. 13:25:25

@tevevanegypupu: Igazságbeszéd, ha jól emlékszem, ez Nádas Péter "találmánya" volt.
Mindenesetre az tény, hogy Nádas, Konrád, Esterházy nagyon dicsőítették ezt a böszmeséget.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.09. 13:30:52

a szerzőbe és fanklubjába vascsővel kell beleverni a ner igazságait

Kandeláber 2013.09.09. 13:31:41

@bbjnick: Pontosan.
Nem is tudom kik azok, akik szerint a velük egyet nem értők nyíltan vagy kódoltan antiszemiták, bármit mondjanak is.
Legutóbb Megyesi Guszti antiszemitázta le Tarlóst, aki arra vetemedett, hogy idézett a Bibliából.
@marko11: A Rákosi-, valamint a Kádár-rendszerekben pedig a rezsimek szócsövei szerint mindenki nosztalgiát érzett a Horthy-rendszer iránt, aki nem üvöltött együtt a farkasokkal.
Amennyiben valamely honpolgár valóban kifejezésre merészelte juttatni azt a véleményét, hogy ő Horthy-rendszerben jobban érezte magát mint a vörös paradicsomban, akkor az ötvenes évek elején könnyen Kistarcsán, a Hortobágyon, Tiszalökön vagy ne adj' Isten Recsken találhatta magát.
A puha diktatúra idején esetleg a nyakába varrták az "izgatást".
Most pedig a "tömegek" nosztalgiáznak Kádár, a rezsim pedig Horthy iránt.
Így van ez.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:36:13

@Kandeláber: Összedobták Megyesi laptopját, amitől egy nemfehérbőnöző szabadította meg a hospitalban?
Vagy az egy másik Lenin -fiú volt, aki pórul járt?

vantaan 2013.09.09. 13:36:27

@Bell & Sebastian: Hócipő mi az???

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 13:37:05

@Counter: Na mostan a szezont sikerült a faszommal. A nonprofit, az éppen azt jelenti, hogy ami profit keletkezik, az nem vihető ki, hanem visszaforgatandó. Közmű esetében karbantartásra, hálózatfejlesztésre. Rogán csak ott tolja félre a biciklit, hogy ezt a teljes közműszektorra érti, ami persze faszság és nettó tervgazdaság, meg államszocializmus. Ellenben, mint minden monopóliumra, a közműhálózatokra nagyon is szükséges a köztulajdonlás és a nonprofit üzemeltetés.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:38:37

@vantaan: Demokratata-tenyészet, a maga színvonala.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:42:31

@Noferheperuré Uaenré: Szállítóvezetékek üzemeltetése nagyobb felkészültséget igényel és jóval drágább is, mint holmi elosztó hálózatoké.

Akkor már miért ne mindjárt az oroszlánt is?

vantaan 2013.09.09. 13:49:58

@Bell & Sebastian: Valamikor olvastam a Demokratát, de mióta átmentek/visszatértek Munkásőrbe azóta nem! No a tenyészet meg gondolom a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet vagy a Heti Válasz/Théma. no azzal a színvonallal versenyezni nem akarok! Ezeket nem is olvasom.

Kandeláber 2013.09.09. 13:51:03

@Bell & Sebastian: Olyan lehetett, akinek az óvodában színesfém volt a jele, és a legkisebbik középső fiát már nem Gazsinak hívják, hanem Alejandrónak.
Bár ezt plagizáltam a showder klubos Dombóváritól.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:56:57

@vantaan: Akkor maga a humor területén valódi, ösztönös tehetség, ne kerteljünk, egy valóságos self-made-man. Aztán, hogy mit művel magával, azt inkább ne firtassuk.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 13:59:25

@Kandeláber: Csakis egy másik demokrata lehetett. Mivel neki nem volt, hát elvette.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 14:04:12

@Kandeláber: "Legutóbb Megyesi Guszti antiszemitázta le Tarlóst, aki arra vetemedett, hogy idézett a Bibliából."

Nem a Bibliából való idézés miatt, hanem ezért a mondatért (HírTV): "Most egy dolog, hogy nekik, ha felcsapják időnként a Bibliát, miért mindig az Ószövetségnél nyílik kizárólag ki"

Hogy ez most antiszemita megnyilvánulás-e vagy csak úgy mellékesen tette Tarlós a zsidókra utaló (kizárólag az Ószövetséget olvassák) megjegyzést, az másik kérdés -- az tény, hogy nem a Bibliából való idézés volt Megyesi Guszti problémája, hanem az idézett mondat.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 14:10:07

@Noferheperuré Uaenré:

A nonprofit közműcég fából vaskarika.
Ha nem célja a profit termelése, akkor nem is lesz többlet, amiből fejleszteni lehet.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 14:12:15

@Noferheperuré Uaenré: OK, ha úgy értjük, hogy legyen köztulajdon a távvezeték, persze. Rogán nem úgy érti, mert ő meg kommer.

Csak ez persze az EU-s piacliberalizáció modellje, a bérbevehető és bérbeadandó köztulajdonú gerinccel meg minden.

@bbjnick: Maga ilyen szellemi fekete lyuk vagy mifene, hogy maga másról a legjobban tudja, az mire gondol, de magáról soha senki még csak el sem gondolhatja, maga mire gondol?

tevevanegypupu 2013.09.09. 14:25:06

@marko11:

Hat ez a legerdekesebb, hogy az un. ertelmisegi liberalis tarsulat Gyurcsany beszedet felmagasztalta es megprobalta igazsagbeszednek eladni, annak olyan pozitiv tartalmat tulajdonitani ami nem volt. Nezze meg, van folytatas is, most filmezni kezdett, es Uj Peter az aki elkezdte reklamozni..pedig o akkoriban ugy fejezte be cikkeit, hogy Gyurcsany Ferenc mondjon le..es akkor ezt komolyan is gondolta. Akkor is kozeledtek a valasztasok es most is kozelednek..:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.09. 14:31:55

@Counter:

"Maga ilyen szellemi fekete lyuk vagy mifene, hogy maga másról a legjobban tudja, az mire gondol, de magáról soha senki még csak el sem gondolhatja, maga mire gondol?" --- kérdezi.

Szó sincs róla! Csak művelt vagyok. Nem nagyon, egy kicsit. [................................/.]

Bell & Sebastian 2013.09.09. 14:33:51

@Robinzon Kurzor: Ez nem igaz. Bármelyik vállalkozás fejleszthet a költség oldalon a bevétel oldalról, ami csökkenti az adózás előtti eredményt.

Eddig is így ment, csak nem 360 db Land Rovert kell venni (helyette például Betojotát), hanem mondjuk távlekérdezéses mérőt és máris egy problémával kevesebb.

tevevanegypupu 2013.09.09. 14:34:00

@gyalog.galopp:

A rezsicsokkentes, az elemiszeraraknak csokkentese a letezo legjobb valasztasi kampany, mas nem is nagyon kell, ezzel a demokratikus ellenzek nemigen tud mit kezdeni. Igy hat licital es kritizal es irigykedik. Ami pedig a tunteteseket illeti, ki tudja, hogy ki szervezi ezeket a hirtelen megmozdulasokat es miert..marmint nalunk..Azert ne becsuljuk le a tomeget, ha eszukbe jut valami, az eleg nagy katasztrofaval jart mindig..nalunk..

Bell & Sebastian 2013.09.09. 14:36:35

@Counter: Magának ez is homályzóna lássa be. De ha gyorsan elvégez egy Google -tanfolyamot, akár valami relevánsat is vakkanthat.

tevevanegypupu 2013.09.09. 14:38:25

@Counter:

Mit mondhatnek? A rendszernemvaltas mar csak igy marad..hogy ne legyen igy, ahhoz valoszinuleg be kellene hivnunk a..milyen csapatokat is?:)

Bell & Sebastian 2013.09.09. 14:43:27

@tevevanegypupu: Európai Csendőrséget ne, mert egyben elviszik a teljes Riszájkling- és Égálité családot.

Pelso.. 2013.09.09. 14:49:58

@Robinzon Kurzor: Nincs azzal gond, papíron nincs profit, - azt nem költségelnek el, amit nem szégyellnek. Ha meg még mindig sok a bevétel, lehet bővíteni a létszámot, sógor-anyós-szomszéd.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 14:55:10

@Bell & Sebastian:

Na de ehhez nem kell "nonprofit" társaság.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 14:58:19

@Bell & Sebastian: És ez most hogy is vág ide? Az államgépezet is nagy és felkészültséget igényel. Privatizáljuk?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 15:00:30

@Robinzon Kurzor: Dehogyis az. Csak nem sikerül értelmezned a nonprofit vállalat fogalmát. Sem. Pedig voltam kedélyes, és leírtam.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 15:03:13

@Counter: Én nem csak távvezetékekről beszélek. Minden hálózati elemről. Merthogy ezek, épeszű rendszerben szükségképpen monopóliumok. Ilyesmit meg értelmes ember nem ad gebinbe.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 15:09:55

@Noferheperuré Uaenré: Ú. m.?

@tevevanegypupu: Nem árt a dolgokat a nevükön nevezni. Kezdetnek ez is jó.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 15:14:10

@Noferheperuré Uaenré:

Legyél erős: tőled függetlenül ismerem a nonprofit vállalat fogalmát.

Viszont a nagy kedélyeskedés közepette valahogy elfelejtetted kifejteni, hogy mitől lenne profit (többlet) egy nonprofit vállalatban.
Csak úgy magától úgy alakul?

hoplita 2013.09.09. 15:24:07

@aszekelyek:
Mi van tokásgeci libafos székely ildi...?
Bebasztál, te fitymahiányos faszt szopogtó csúnya jószág?
Takaroggy vissza török blogjára, te hülye pina....

Virág et. 2013.09.09. 16:09:49

@tevevanegypupu: Én nem az emberektől sajnálom azt a kis megtakarítást, csak ez épp ugyanaz a zsákutca, ahol a szocik jártak a 100 napos idején. Ha áttolom a költséget másokra, attól az még költség marad és a nap végén úgy is én állom majd a cehhet. Ha adókiesésben, akkor abban, ha áthárított költségekben vagy megszűnt munkahelyek miatti fogyasztás-kiesésben, akkor abban, mindegy. A cél elvileg nem lenne több, mint amit ezek is vállaltak 2010-ben: hogy ti. rendbe teszik a gazdaságot, valós piaci munkahelyeket teremtenek. Hatósági árral és államosítással még nem tettek rendbe gazdaságot, az biztos. Ahogy az egyik véglet, a teljes anarchia sem jó, pont úgy nem jó a másik sem, a totális centralizáció. Ezt nekünk, Kádár országának kéne a legjobban tudnunk, de mi magyarok olyanok vagyunk, hogy egy hibát legalább háromszor szeretünk elkövetni, mielőtt tanulnánk belőle.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 18:31:22

@Counter: Mi a tökömet úgymint? Pölö a villanyhálózat az erőműtől a villanyórádig tart. El kell magyaráznom ezt gázzal, vízzel, mindenszarral külön is?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 18:38:02

@Robinzon Kurzor: Szóval szerinted egy nonprofit Kft attól nonprofit, hogy bekerülési költségen szolgáltat, ad el valamit? Édes jó istenkém, hát én nem tudom kijavítani, amit a magyar oktatási rendszer elkúrt benned. Legfeljebb megismétlem, hogy a nonprofit működés azt jelenti, hogy a keletkező profitot nem viheted ki, vagyis az alapműködésedre kell fordítanod, máshogyan mondva vissza kell forgatnod a vállalkozásba: fejlesztés, beruházás etc.

gyalog.galopp 2013.09.09. 18:52:07

@Noferheperuré Uaenré:
Hiába no, aki a tudományos szocializmuson nevelkedett, az nem tudhatja, nem értheti hogy pl Rockefeller és hasonló dinasztiák nonprofit alapítványokba fekteték a vagyonukat és ezeken keresztül gyakorolják a hatalmat.

Ilyen a tudományosdemokratikus ellenzék.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 19:02:30

@Noferheperuré Uaenré: S mi a jó abban, hogy se egy napelem-farm, se egy háztetőre szerelt napkollektor vagy szélkerék a tanyán (ezek ugye a helyben fölös áramot el szokták adni szabott díjért) de még egy mérőóra sem lehet más, csak köztulajdon?

Pedró27 2013.09.09. 19:33:35

A választás egy olyan focimeccs, ahol nincs bíró, hanem a közönség dönti el szavazással, hogy ki győz. Lehet szabálytalankodni, csak a nézőket győzd meg. Ezért van populizmus.

Egyetlen ellenszer van, ha a csapatok önként betartják a szabályokat. Az első szabálytalanság elindítja a lavinát, mert rögtön kiderül mindenki számára, hogy megéri szabálytalankodni.

Nos, emlékezzünk csak, mi is volt az első szabálytalankodás?

A TAXISBLOKÁD 1990-ben!

Tehát ki a hibás azért, hogy Magyarországon populizmus van?

Mindenki, aki 1990-ben támogatta a taxisblokádod!

Bell & Sebastian 2013.09.09. 19:34:17

@Noferheperuré Uaenré: Ez úgy vág ide, hogy itt soha, a büdös életben nem lesz magyar óriásvállalat, amely alternatívája leketne egy francia / német multinak.

Ezek háborűs körülmények közt szedték meg magukat és gyakran egy bank fiókvállalkozásai erős, politikai hátszéllel, míg egy magyart lenyúznak, mielőtt gyapjat növeszthetne. Itt egyszerűen nem akkumulálódhatnak legálisan a vagyonok.

Orbánék tetteiben is az a visszataszító, hogy mivel elfogyott préda, az uniós pénzeket fosztogatja a párt, ami persze nem tetszik a brüsszeli kutyáknak és csahosaiknak. Ebből szépen a farkincájukra tűzik az alumíniumot, a kohászatot, a fogadást (foci), az energiaelosztást, vagy ami éppen megtetszik.

Ami a jó benne, hogy nem a cociké lesz. Ami a rossz, hogy másé sem, megtartják maguknak.

Az eredeti tőkefelhalmozás véres és undormányos szakasza még nem ért véget, kezdődik elölről a laposztás.

Ez az egyik fontos oka annak, hogy miért állunk? Mert újratervezés van, azért.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 19:40:42

@Robinzon Kurzor: Azért kell, mert a nonprofit társaságokra más szabályok vonatkoznak. Ha már szóba került, olyan kvázi-alapítvány -félét képzeljen el.

Végső soron kifizetőhely a cimbiknek, eddig stimmel. Persze lehetne ezt jól is csinálni, csak ahhoz itt mindennek meg kellene változnia. Az meg nem ennek az ördögnek az idejében lesz.

gyalog.galopp 2013.09.09. 20:37:54

Jó pár évvel ezelőtt olvastam egy riportot , ami a 100 leggazdagabb magyar egyikével készült. Pályafutását úgy kezdte, hogy áruházak előtt, összecsukható asztalon árulta a könyveket, aztán nagy kiadó lett belőle.
Kérdezték tőle , hogyan csinálta? Válasz: aki ilyet kérdez, az menjen el egy multi céghez, jól fizető beosztásba és ne akarjon vállalkozni, a vállalkozó nem kérdez, hanem csinálja.

A rendszerváltás nagy szlogenje a vállalkozás, csak akik hirdették, azoknak se volt még fingjuk se ennek mibenlétéről.

tevevanegypupu 2013.09.09. 20:41:01

@Bell & Sebastian:

Ajve, na akkor aztan az utcara kellene am vonulni..csak nem tudom eldonteni oromunkben vagy banatunkban. Kulonben az EU sokkal jobban csinalja a dolgat mint a Szovjetunio..nincs koncentracios tabor, nincs gumibot csak eppen fizikailag-moralisan es gazdasagilag tesznek tonkre bennunket, es kozben batran hivatkozhatnak a demokraciara. A szovjeteknek valahogy ugy sikerult rabolni, hogy azert maradtak gyarak meg tszcs es az uldozott nemzetiseg is tudott kicsiket dolgozni elsejetol elsejeig..KGST gyere vissza!:)

tevevanegypupu 2013.09.09. 20:46:07

@Virág et.: @Counter:

Tudjak errol a rendszervaltas utani helyzetrol egy gyerekdal jut az eszembe:
"szaraz tonak nedves partjan doglott beka kuruttyol
hallgatja egy suket ember ki a vizben lubickol..stb..stb.."

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 21:26:29

@Counter: Azt én nem tudom. Ti. ilyet nem mondtam. Még valamit?

krepler 2013.09.09. 21:29:32

@aszekelyek:
omg!
Jézus azt mondta, h "adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené"
hol van itt király?
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=22&v=21&vs=21#v19
basszus!
brrr (csak ne a Szentírás olvasásával kezdené a kommentjét)

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 21:32:05

@Noferheperuré Uaenré: "Szóval szerinted egy nonprofit Kft attól nonprofit, hogy bekerülési költségen szolgáltat, ad el valamit?"

Írtam én ilyet?
Nem.
Akkor miről beszélsz?

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 21:43:20

@Bell & Sebastian:

Vicces vagy, amikor olyan dolgokat magyarázol, amit két perce szedtél fel valahonnan.

Az alapítvány az baromira nem vállalkozás, hanem egy -- közérdekű -- célhoz rendelt vagyon.

És0 hogy ez a egész nonprofit kérdés miért is lényegtelen, azt még le is írtad...

Mitzimackó 2013.09.09. 21:46:04

aszongya a Varjú az ATV-ben, teljes joggal: hogy van ez? a szolgáltatónak ne legyen 8% haszna, mert az extraprofit (adott korábban a fidesz többet is), de a saját trafikosainak meg legyen 10% (sőt volt 12%-os javaslat is)? több százmilliárdos szegmensről van szó...
na, itt bújik ki a szög a zsákból a néphülyítéssel, de a birkák ezt rendben találják.
mikozben a trafikok teszik tönkre a sok magyar kisvállalkozót....

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 21:49:12

@Noferheperuré Uaenré: "Minden hálózati elemről" beszélsz.

@tevevanegypupu: Elég kilátástalan.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 22:02:21

@Counter: Én azt írtam: "az erőműtől a villanyórádig tart". Ez a magyar nyelv alapján az erőművet és a villanyórádat pont nem jelenti. Csak minden mást a kettő között. Kicsit unlak.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.09. 22:10:22

@Robinzon Kurzor: "Viszont a nagy kedélyeskedés közepette valahogy elfelejtetted kifejteni, hogy mitől lenne profit (többlet) egy nonprofit vállalatban."

Vagyis azt írtad, hogy egy nonprofitnak nem lehet profitja(többlet, erre voltam bátor visszakérdezni, hogy "szóval szerinted egy nonprofit Kft attól nonprofit, hogy bekerülési költségen szolgáltat, ad el valamit?"). Márpedig ez hülyeség. Lehet neki a bekerülési költségen túli árrése, vagyis többlete, mindközönségesen: profitja. Csak nem lehet kivenni. Így pénzügyi értelemben persze nem lesz, nem lehet belőle profit, hanem fejlesztés, beruházás, stb. Téged is unlak kicsit.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 22:38:02

@Noferheperuré Uaenré:

Nem az a kérdés, hogy elvileg lehet-e, és hogy ez számvitelileg hogy jön ki.
Hanem hogy mitől lesz neki olyanja.

Elvileg a magyar válogatott is kijuthat bármilyen világversenyre, mert a selejtezőn is a győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár.
De ettől még önmagában nem fog kijutni.

Szóval egy "nonprofit" közműcégnek mitől lenne profitja? (Amit esetében nem profitnak hívnak, hanem többletnek, de ez most mindegy.)

Miféle motiváció készteti arra a tulajdonosokat, hogy valami olyanért hajtsanak (és motiválják a dolgozóikat), ami aztán nem lehet az övék?

Bell & Sebastian 2013.09.09. 22:52:18

@Robinzon Kurzor:

"A nonprofit gazdasági társaságok olyan gazdasági társaságok, melyek a társaság tevékenységéből keletkezett többletet nem osztják szét a részvényesek és a tulajdonosok között, hanem bizonyos közösségi célok elérésére használják fel.[1]
Az országok többségében adómentességet élveznek."

Van még kérdés, vagy csak a nyelvét köszörülte?

"Az alapítvány vagyoni értékek felajánlását jelenti az alapító által megjelölt törvényes célra. A mai magyar jog szerint magánszemély, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság (a továbbiakban együtt: alapító) – tartós közérdekű célra – alapító okiratban alapítványt hozhat létre. Alapítvány elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából nem alapítható. Az alapítvány javára a célja megvalósításához szükséges vagyont kell rendelni. Az alapítvány jogi személy."

A kiemelten közhasznú alapítvány adókedvezményekben részesül, hogy mik ezek, azt majd megnézi.

Mi tehát a közös a kettőben? És mik a különbségek?

Bell & Sebastian 2013.09.09. 23:01:20

@tevevanegypupu: Ez van, ha unió lopik, vagy egy kormány teszi, csak szigorúan törvényesen teheti (naná, ő csinálja a törvényt), ezért ez nem lopás, hanem minőségileg valami más.

Az esti hírek szerint kiegyeztek, megnyitják a pénzcsapokat, hogy mit adtunk cserébe, azt sosem fogjuk megtudni. Valahogy elosztották a zsákmányt.

Tragikomikus szituáció, ebben igaza van. Három év (fölösleges) huzakodás a világegyetem történetében még egy pillanat sincs.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.09. 23:10:25

@Counter: Értsen már szöveget! Az a mathe.aron-komment nem a jobbegyenes blogra vonatkozott, mert ők egyelőre még az "összenő, ami összetartozik"-fázisban vannak (persze szét is választható, ha ezt követeli a történelmi szükségszerűség, ld. szabadon alakítható hagyomány). A "szekusblog" minősítés az erdelyimagyar.wordpress.com-nak szólt. A holdkórosokat a Fidesz egyelőre nagyon is megbecsüli.

Robinzon Kurzor 2013.09.09. 23:18:26

@Bell & Sebastian:

Ügyesen kopipésztelsz.
Tán csak nem ECDL-vizsgád is van?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 23:20:55

@Holger Hartland: Azért szekusozta le a wordpresses blogot, mert őket hitte szerzőnek.
A szerző valójában a jobbegyenes. Na most, ha a szerző a szekus, és a szerző ténylegesen a jobbegyenes, akkor a jobbegyenes a szekus. (Nekem legalábbis úgy tűnik, hogy Máthé aszerint osztotta ki a szekus minősítést, hogy kit vélt szerzőnek, a másodközlőt szándékozta óva inteni.)

A jobbegyenes szerzői egyáltalán nem holdkórosok mondjuk egy Bogár-Raffay-Boros trojkához képest. Igaz, őket is megbecsülik :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.09. 23:35:24

@Counter: Nem. Azt írta, hogy "fenti blog...", és ezzel egyértelműen az erdelyimagyar...-ra gondolt, a jobbegyenest pedig óva intette a "szekusblog" anyagának közlésétől, mit sem sejtve arról, hogy valójában a "szekusblog" másodközli a jobbegyenest.

Érdekes, hogy M.Á. ilyen féltéssel viseltetik a jobbegyeneses "srácok" iránt. Ezek szerint ő vagy nem tud róla, hogy a jobbegyeneses Balogh Gábort a kurucinfó szerkesztésével vádolták meg, vagy úgy tudja, hogy nem igaz. Ugyanez a B.G. az Atilla Király Népfőiskolán is adott már elő, ez viszont már egyértelműen pozitívum a mai hatalom szemében.

Nincs határ a Fidesz és a holdkórosok közt. Folytonos az átmenet, és az sem mindig egyértelmű, hogy melyik a kutya és melyik a farok.

Bell & Sebastian 2013.09.09. 23:45:51

@Robinzon Kurzor: Mit tud maga rólam? Könnyen lehet, hogy tettem már alapítványt és vezetek egy önkormányzati nonprofitot. Kérdezte?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.09. 23:53:10

@Holger Hartland: Hm. Nem kizárt, hogy igaza van...

Arra nem gondolt, hogy M. Á.-t nem zavarja, ha Balogh szerkeszt?
Az AKNF nevű pártfőiskola viszont valami egészen penetráns, magtudin-M. Hyperion-Evola szintű holdkórosság, úgyhogy visszavonok mindent, amit ez ügyben jóindulatúan mondtam volt a jobbegyeneses "srácokról".

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.10. 00:15:16

@Counter: "Arra nem gondolt, hogy M. Á.-t nem zavarja, ha Balogh szerkeszt?"

Most nem tudom, utólag mennyire hihető, de ezt direkt azért hagytam ki, hogy fölveti-e... Szóval gondoltam rá. Szerintem egy igazi fideszest azért ez mégis csak zavar, kivéve ha múlt idejű, már lezárt ifjúkori botlásról van szó.

Az AKNF pártfőiskola egyébként jobbikos. Viszont a Fidesznek van egy olyan jobbszéle, ami nehezen különböztethető meg a Jobbiktól. Mint egy színskála, a fideszes és a jobbikos végén különböző színek vannak, de köztük folytonos az átmenet. Vagy csak késő van. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 00:25:45

@Holger Hartland: Hihető, miért ne volna az :-) A logika szabályaiból következik, hogy ez is fölmerül. Milyen az "igazi fideszes"?
Egyébként a kuruc a felszínen sokat szelídült a 2005-2008 közöttihez képest. Mostanában már nem jelennek meg Stürmer-szintű cikkek, csökkent az autentikus náci tartalmak aránya is.

Tudom, hogy az AKNF jobbikos, utaltam is rá a Magyar Hyperion jobbikos folyóirat felemlítésével. De van benne egy jó adag szakrális tradicionalizmus-ezotéria (Hamvas & mások) és neopaganizmus is (az antidogmás, evolás irányzat) is. Azt nem tudom, hogy az izgalmas személyiségű érpataki polgármesternek van-e hozzá közvetlenül köze.

Persze hogy van átjárás, de miért említi ennyiszer? Most jött rá, vagy valamiért fontos lett?
A Fidesz ezer éve úgy áll a Jobbikhoz, hogy jóféle nemzeti gyerekek azok, csak néha nagyon forrófejűek, hevesek, ami árthat az ügynek. Ez volt M. Á. hozzászólásának is a lényege.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.10. 01:03:54

@Counter: Hogy milyen az "igazi" fideszes? Jó kérdés, attól függ, mit tekintünk "igazinak". Én olyan "úri középosztálybeli, polgári" (vagy ilyesmire aspiráló) keresztény-konzeratívra gondoltam, akinek az önigazolási képességétől függően többé vagy kevésbé vagy egyáltalán nem rossz a lelkiismerete. Akinek vannak zsidó ismerősei, saját magának pedig elég vesztenivalója, hogy zavarja őt a jobbikosság.

Az átjárást kétszer említettem, fogalmam sincs, hogy miért, de mostanában valahogy érdekel ez a fajta jobboldali gondolkodásmód. Jó, többet már nem fogom emlegetni.

tevevanegypupu 2013.09.10. 06:52:56

@Bell & Sebastian:

Harom ev egy ember eleteben (meg egy kormanyeban is) meghatarozo idoszak. lehet jo es rossz donteseket hozni, mindent elvesziteni, mindent nyerni, haborut kezdeni meg vereseget szenvedni..A vilagtortenelemben egy-egy nap sokszor egesz foldreszek evtizedekre (szazadokra) valo eletformajat hatarozza meg..Csak eppen per pillanat nem mindig tudjuk. Hogy most a fidesz mennyire hat ki az eletunkre azt nehez lenne megmondani, mert nem egyontetu a dolog..Viszont visszanezve husz evvel ezelottre, az nagyon egyon-tetunek latszik. A komcsik a spajzban maradtak, kiszurkaltak a celofant a befotteken es eleg gyorsan felfaltak mindent, talan egy-ket uveg ha maradt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 08:08:18

@Holger Hartland: Hát, ez tüzetes vizsgálat alapján ábrándozásnak tűnik. Semmi gond, biztos, hogy mindannyian teszünk ilyet, befolyásolnak minket a vágyaink és előzetes várakozásaink.

@tevevanegypupu: Tudja, van egy rakás olyan film, amelyben a főhős sok-sok borzongás és rejtély után megsejti, hogy a gonoszságokat elkövető titokzatos másik szereplő nem más, mint önnönmaga.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.10. 08:54:05

@Robinzon Kurzor: Vazz', mifaszom köze a cég profitjának, amit a tulajdonos nem vehet ki, a dolgozók premizálásához? Az utóbbi költség, vazze, eredmény előtt. És akkor tőled is megkérdezem, ha a nonprofit jelleg enyire szar, akkor az államigazgatást is ki kell adni gebinbe? Mi a rákos lóalkatrészt nem lehet azon megérteni, hogy egy monopólium magánkézben legföljebb a tulajdonos számára hatékony, és nem a köz javára? Gázhálózat meg egy van, villanyos is, víz-csat is. Miért kellene ezeknek magánkézben, profitorientáltan működni? És miért volna ezek működésének az a valid értékmérője, hogy mennyi nyereséget hoztak?

tevevanegypupu 2013.09.10. 09:12:45

@Counter:

Erre akkor jott ra mikor a spajzban alldogalt?:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 10:20:43

@tevevanegypupu: Maga is akkor fog, képletesen, persze.

gyalog.galopp 2013.09.10. 10:47:51

@Counter:

"S mi a jó abban, hogy se egy napelem-farm, se egy háztetőre szerelt napkollektor vagy szélkerék a tanyán (ezek ugye a helyben fölös áramot el szokták adni szabott díjért) de még egy mérőóra sem lehet más, csak köztulajdon?"

A kérdés jó, bár nem sok értelme van.
Akkor kérdezzünk tovább, Merkel mért tehet i meg, hogy lekapcsolja az atomerőműveit, nekünk meg bővíteni kell Paksot? mért tehetik meg, hogy a jóval kevesebb napfényes órák ellenére teljes gőzzel napelemeznek, meg szélkerekeznek, állami támogatás mellett, minálunk ezzel szemben hosszas engedélyesés, kedvezmény semmi, viszont füstöltetjük az 60- 100 éves erőműveinket.

Ha nem sikerül a kérdésekre válaszolnod kérdezd meg szocikat, mért kellett privatizálni az el szektort? Ugyanis ezeket a kérdéseket már nem mi döntjük el.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 10:57:05

@gyalog.galopp: A kérdésed az alábbi bizonyítatlan állításokat sugallja, hogy a felsorolt energiatermelési struktúraváltás nekünk tilos, illetve a paksi bővítés viszont kötelező, és ez a helyzet az "el szektor" privatizálása okán állt be.

Alá tudnád ezt támasztani valamivel?

gyalog.galopp 2013.09.10. 11:42:55

@Counter:

Nézd át:

www.eon-hungaria.com/vallalat/eon/cegtortenet

A napelem kurva jó üzlet a németeknek, rengeteg munkahely, tiszta , a polgárnak nagyon olcsó. Egy baj van vele, ha nem süt a nap akkor az energiát máshonnan kell biztosítani, erre valók pl a mi erőműveink. Az eon nem azért fejleszget, hogy a te napenergiádat megvásárolja. A hagyományos erőműveket nem lehet ki-be kapcsolgatni, azoknak állandóan űzemelniük kell, akkor is mikor hétágra süt a nap és neked nemhogy nem kellene az EON, vagy más erőmű árama, hanem még te adnál el nekik.

Érthető?

tevevanegypupu 2013.09.10. 11:47:09

@Counter:

Ha nem is tul sokat, de azert megiscsak vartunk valamit. Nem jott ossze.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 12:03:46

@gyalog.galopp: Ühüm, de hogyan is tilos Magyarországon napelem-farmot vagy szélerőművet létesíteni, és ha tilos, ez hogyan is következik abból, hogy az e.on német tulajdonban van?

Tényleg nem értelek. Amikor legutóbb megpróbáltuk szabályozni ezt a dolgot, állami támogatást tolni a szektorba, akkor a németek halomra lőtték az országgyűlést, vagy hogy?

Láttam ilyesféle ügyeket kicsiben, a legtöbb próbálkozás a magyar állam helyi építési hatóságánál fulladt le, nem az e.on kötelező átvételénél. Ez utóbbi viszont éppenséggel flottul megy, ha az önkorikon átvergődött valahogy az ember.
Na most az e.on a német, az önkori a magyar a sztoriban...

Robinzon Kurzor 2013.09.10. 12:10:13

@Bell & Sebastian: "Könnyen lehet, hogy tettem már alapítványt és vezetek egy önkormányzati nonprofitot."

Ha így van, akkor annál rosszabb ...

gyalog.galopp 2013.09.10. 12:17:45

@Counter:

Nagyon nehéz veled kommunikálni, Egy szóval nem mondtam, hogy tilos, azt mondtam nem támogatják. Nagyon profi telepítő cégek vannak, 1-2 milkából beépítenek egy családi házat, számolhatod mikor térül meg.
Nézd meg ugyanez mennyibe kerülne egy csóró németnek.
Egyébként nálunk a geotermikus és biogáz erőmű lenne az igazi megoldás, de hát...... valami oknál fogva nem akar összejönni.
A fantáziádra bízom , miért.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 12:24:13

@gyalog.galopp: Azt mondtad, hogy nem tehetjük meg ("Merkel miért teheti meg... mi viszont..." szerkezet, azaz ő megteheti + ellentétes kötőszó, tehát a mi állítmányunk a "nem tehetjük").

S hogyan következik az e.on német tulajdonoltságából az, hogy a magyar kormányok nem támogatják a napelem-telepítést? Az e.onnak vétójoga van a költségvetésre?

Robinzon Kurzor 2013.09.10. 12:25:28

@Noferheperuré Uaenré: "Vazz', mifaszom köze a cég profitjának, amit a tulajdonos nem vehet ki, a dolgozók premizálásához?"

Szocializmusról hallották már?

"És akkor tőled is megkérdezem, ha a nonprofit jelleg enyire szar, akkor az államigazgatást is ki kell adni gebinbe?"

Az államigazgatás vállalkozási tevékenység szerinted?
Vagy hogy jön ez ide?

"Mi a rákos lóalkatrészt nem lehet azon megérteni, hogy egy monopólium magánkézben legföljebb a tulajdonos számára hatékony, és nem a köz javára?"

Állítottam valaha is, hogy ez nem így van?
Te is -- mint sokan mások -- egyszerűen képtelen vagy megkülönböztetni azt amit leírtam, attól amit hozzáképzelsz. És persze az utóbbiról kezdesz vitatkozni.

"Gázhálózat meg egy van, villanyos is, víz-csat is. Miért kellene ezeknek magánkézben, profitorientáltan működni?"

Langyos, végre közeledünk a lényeghez.
Ha magánkézben van, akkor profitorientáltan tud eredményesen működni. Magánkézben, de nem profitorientáltan, na ez a fából vaskarika, ez így nem megy.
Ha viszont állami (hogy ez a kormány egy tisztességes közösségi tulajdonra miként tekint, azt láthattuk a takarékok állami irányítás alá vonásánál), szóval ha állami, akkor meg a tulajdonos -- elvileg -- a tulajdonosi pozíciójából dönthet úgy, hogy márpedig minden nyereséget visszaforgat fejlesztésbe. Tehát állami a tulajdon, akkor egyrészt okafogyott még nonprofitnak is lenni, másrészt még ha az is, akkor kifosztják a cégeket költség ágon.

A kör bezárult: a nonprofit közműcég fából vaskarika.

"És miért volna ezek működésének az a valid értékmérője, hogy mennyi nyereséget hoztak?"

Ha a nyereség az eredményességtől (szolgáltatás minőségétől) függ, akkor ez pont jó értékmérő. Mivel itt nincs piac, ezért itt az államnak kell belépnie és ezeket a minőségi paramétereket meghatároznia.

gyalog.galopp 2013.09.10. 13:00:39

@Counter: Ha egy átlagos családi háznál kb 2 millió Ft a bekerülési költség, amivel ugye még nem szakadtál le a hálózatról, akkor szerinted a beruházásod mikor fog megtérülni?
Én pl. nem tehetem meg, mert nincs kidobandó 2 millám.
A többit a fantáziádra bízom.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 13:15:47

@gyalog.galopp: És hogy járul hozzá az e.on német tulajdonoltsága ahhoz, hogy a végfelhasználó számára 2 millió forint egy átlagos napelem?

Egy tankönyvraktárból lelövöldözik azt a magyar miniszterelnököt, aki alacsonyabb áfát fizettetne a napelemek után?
Felgyújtják a magyar napelem-gyárakat?
Valahányszor rendelet készülne a napelem-felszereléshez nyújtandó állami támogatásokról, elvesznek a dokumentumok és tönkremennek a szavazógépek?
Minden balfasz építési előadó, aki fél évet kotlik az ilyen ügyeken, az e.on fizetési listáján van?
Portyázó csapatokat finanszíroznak, akik az utcákat járják, és ahol napelemet látnak, leverik?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 13:17:16

@gyalog.galopp: Várj csak... megvan!

Rezsicsökkentést vernek át a kormányon, hogy a napelem megtérülési ideje növekedjen! Hogy erre nem jöttem rá...

gyalog.galopp 2013.09.10. 14:10:20

@Counter:
:) na látod, hagondolkodsz, jutsz is valahová

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 14:20:40

@gyalog.galopp: Természetesen a rezsicsökkentésnek elég kártékony mellékhatása az, hogy a takarékoskodásnak, hatékonyságnövelésnek és az új technológiák terjedésének ellene hat.

Viszont láthatóan az határozza meg a világlátásodat, hogy mindenből minden következik. Az e.on német tulajdonú, tehát <ide bármilyen állítást betehetünk>. Szerinted az e.on azért törekszik a rezsicsökkentésre, hogy Mo-n üzemben maradjanak a széntüzelésű erőművek, ne legyenek napelemek, és ezáltal Németország fejlettségi előnye megmaradjon, sőt növekedjen?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.10. 14:53:27

@Robinzon Kurzor: Nem sikerül olvasnod, ez mondjuk csak akkor baj, ha elmúltál 8. Én azt soha nem írtam, hogy a nonprofit közműhálóüzatnak magánkézben volna a helye.

Hogy idézzek egy klasszikust:egyszerűen képtelen vagy megkülönböztetni azt amit leírtam, attól amit hozzáképzelsz. És persze az utóbbiról kezdesz vitatkozni.

Egyebekben akkor az államigazgatás helyére tegyük a kérdésembe a közútfenntartást, ha már nem tudsz mit kezdeni a szándékosan túltolt bicajjal.

Az első kérdésre meg hogyan is válasz a szocializmus, he? Na hess...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.09.10. 16:28:07

mi történt a Mandiner szerkesztőségében? elfogyott a varázsgomba?

Robinzon Kurzor 2013.09.10. 17:16:24

@Noferheperuré Uaenré:

Ebből a kommentemből indultunk:

"A nonprofit közműcég fából vaskarika.
Ha nem célja a profit termelése, akkor nem is lesz többlet, amiből fejleszteni lehet."

Ezzel, illetve ennek apropóján kezdtél el vitatkozni.

Bell & Sebastian 2013.09.10. 23:34:56

@Robinzon Kurzor: Az öncélú baszakodásnak csak addig vagyok híve, amíg jólesik. Egészségére!

@tevevanegypupu: Mivel Counter legújabban már a komcsira is izgul, nemcsak a keresztre, a mestere meg felcsapott cigányfaj-védőnek, pontosan behatárolható, ki zabálta meg a befőttet, de kérne még.

Mindenki változik, legalábbis három év távlatában egészen biztosan. Lecsöpög a cukormáz és előtűnik alóla a rút, szibarita váz.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.11. 08:13:11

@Robinzon Kurzor: Lehet, fasz se keresi vissza, mindenesetre ez ostobaság. Kifejtettem negyvenszer, hogy a nonprofit, nem azt jelenti, hogy ne lehetne többlet (mindközönségesen: profit, vagyis a szolgáltatás, áru bekerülési költségét meghaladó ár), lehet, miazhogy, nagyonis. És éppen hogy csakis fejlesztésre, beruházásra mehet. Mint szintén negyvenszer írtam: nyilvánvalóan fingod sincs a nonprofit vállalkozás mibenlétéről. Nagyon unlak, és nagyon sajnállak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 08:36:54

@Bell & Sebastian: Vegye már ki a heroinos infúzióját és mondja meg, hol ütöttem én a "keresztet", illetve hogy kell érteni, hogy "csak újabban" ütöm a komcsikat? Összetéveszti a Fideszt az egyházával.

tevevanegypupu 2013.09.11. 09:13:00

@Bell & Sebastian:

Hat igen..most jo nagy bajban vannak a liberalisok - Counter talan az - mert rettentoen szetszabdalodtak es veszekednek egymassal is helyekert, pozicioert..meg ha a miniszterelnoksegert nyiltan mar nem is mernek..
De tudnek javasolni olyan partot ami meg nem volt igazan hatalmon, es vegulis miert ne ujitanank? A Jobbik megfelel sokfele izlesnek es vegulis minden interjunal ugy latom, hogy ok a legjobban felkeszultek.;Nem igaz, hogy nincs ertelmisegi szavazojuk, eppen ellenkezoleg, egyre tobb jobboldali gondolkodasu fordul felejuk, reszben mert rettegnek a gondolattol, hogy valahogy megiscsak gyoznek liberalisek valami furfanggal, reszben mert Orbanekban csalodtak..Eltekintve ideologiajuktol - ami kozel sem artana annyit Magyarorszagnak mint egy szelsobalos liberalis eszme - ami mondjuk kiverne a biztositekot az EU-nal (bar az EU is kiverte eppen elegge szinte egesz Europanal) meg lehetne probalni..
Ami pedig a keresztesnyseget illeti, azon nem erdemes vitatkozni, Magyarorszag kereszteny orszag es kesz. A hittantanitassal kapcsolatban pedig lehet kompromisszumot kotni ugy, hogy kotelezo legyen oktatni valamilyen ora kereteben a harom nagy vilagvallast - az sem lenne baj, ha ez kulon orakent szerepelne az orarendben - es aztan lehet valasztani..
A befottesuvegek meg uresek..:)

Bell & Sebastian 2013.09.11. 14:59:10

@Counter: Ezek után milyen példa kell még?

@tevevanegypupu: Igen kínos bevallani, de a fociführer pontosan azt hozta, ami várható volt. A beígért csodák helyett békeharcot. Hogy a Jobbik -tojásból mi kel ki, az majd kiderül. Ha mögé áll(na) a némethlászlói értelembe vett értelmisiség, annak a következményei rövid távon megjósolhatatlanok. Hosszú távon meg úgyis kihalnak Soros mérgezett egerei, mindkét oldalon.

Bárki meglássa - ha megéri.

bömböcz 2013.09.11. 15:48:30

@Noferheperuré Uaenré:
Nonprofit vállalkozás az is, ha a "működési költségek" nullára hozzák az évvégi szaldót...
Érti: Működési költségek!
Pártkassza: Mukoggy, mukoggy!

gyalog.galopp 2013.09.11. 16:03:05

@bömböcz:
a régi vicc: hétfőtől péntekig veszteség, abból élek, hogy szombaton zárva tartok....

bömböcz 2013.09.11. 16:20:29

@gyalog.galopp:
Vásárnap meg templomba is megyünk...
Cudálatiasz az életmódunk, sálóm!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.09.11. 16:21:53

@bömböcz: Nahát, tényleg, ahol köztulajdon van, azt el is lehet lopni. Nahát! És ennek vajon mi a fene köze volna bármiféle vállalat működési formájához, he? Korrupt pártfinanszírozáshoz egyebekben bőven elég a közbeszerzés. Érdekes, ott egy rakás profitéhes magáncég csurgatja a lóvét a puchlászlóknak. Nahát!

bömböcz 2013.09.11. 16:37:45

@Noferheperuré Uaenré:
"Korrupt pártfinanszírozáshoz egyebekben bőven elég a közbeszerzés"
Abból nem lehet médiakampányt is csinálni, meg ügyesen visszaosztani a "közösbe"!
Egyébként a magyarisztáni átlagbér-közműterhek kissé tényleg elszaladtak az utóbbi 30 évben, a normális ajrópai viszonyokhoz képest...
Most abból a több 100 %-os emelkedésből van eddig 10% mínusz...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.11. 16:38:17

@Bell & Sebastian: Milyen "ezek"? Túrja fel a hozzászólásaimat visszamenőleg, hóttbiztos, hogy sose szerettem a komcsikat és ennek hangot is adtam.

tevevanegypupu 2013.09.11. 18:21:55

@Bell & Sebastian:

Ezzel a focival tokeletesen megorult szegeny..sajnos a Puskas-korszak ugyanugy nem hozhato vissza mint a Hrthy-korszak legszebb evei sem..A Jobbik kormanyzasara, vagy egyaltalan egy kenytelen-kelletlen koaliciora nagyon kivancsi lennek. Vajon sikerulne Orbannak eltavolitania Vonat ugyanugy ahogy Torgyant sikerult? Vagy esetleg forditva? Igeny mindket megoldasra lenne az biztos..

bömböcz 2013.09.11. 19:26:59

@tevevanegypupu:
Mondok magának valamit, maga franciául tudó:
1982- ben Párizsban nem volt iható a vezetékes víz, ellenben drágább volt a palackozott víz, mint a cocacola...
Heló!

tevevanegypupu 2013.09.11. 19:34:20

@bömböcz:

Nekunk meg van..marmint Magyarorszagnak. Remelem meg is marad. Ha valamelyik kormany el akarja adni az ivovizet valakinek aki sokat iger erte..gondolja, hogy nalunk van-volt-lesz ilyen? A penz azt mondjak boldogit..bar szomjat nem olt, de erre mindig utolag jonnek ra, mint az, aki a meseben azt kivanta, hogy minden amihez nyul arannya valtozzon. Jol meg is kapta.

bömböcz 2013.09.11. 19:51:38

@tevevanegypupu:
Látja, de nem érti a lényeget:
Párizs ivóvízellátása kormányzati döntés (adófizetők pénze)kontra integráció,( megafszomtudjami) és ott is arat a a bal-libsi-bibsi anachia!
Na ehhez tartsa magát!

Alfőmérnök 2013.09.11. 20:01:12

Ma megint bömböcz nap van?

tevevanegypupu 2013.09.11. 20:14:49

@bömböcz:

Hat iten, a franciak a francia forradalom ota nem birnak magukkal..annak ellenere, hogy tudtak kicsoda-micsoda Hollande es ki jon vele, megvalasztottak..majd jol megszivjak illetve tovabb szivjak. Egyebkent mert neha objektiv igyekszem lenni, azert meg maradok nacifasiszta.:)

bömböcz 2013.09.11. 20:25:06

@tevevanegypupu:
na jó de nászismuson kívül:
egyébként az Evola (vagy miafaszom) nevű cég meg fhanszia állami többségi tulajdonú firma!
Hát mi a faszom folyt itt lassan 30 éven át?!

Alfőmérnök 2013.09.11. 20:34:27

@tevevanegypupu: Maga nem náci, de még nem is fasiszta, hiába erőlködik. Csak egy ostoba liba.
Náci Bell&Sebastian, aki faji tisztaságról ír és Zyklon-B gázt ajánl "gyógyírül", meg picur3ka, aki szerint érdemes volt kiirtani a zsidókat.

tevevanegypupu 2013.09.11. 20:38:12

@Alfőmérnök:

Alfi maga nem szereti sem Bellt sem engem..Ezt mar nagyon regota es szomoruan tudomasul vettuk, nem muszaj allandoan ismetelgetni.:)

Alfőmérnök 2013.09.11. 20:45:16

@tevevanegypupu: Félreérti a szituációt. Nem a szeretés vagy a nem szeretés a kérdés. B&S-t egy kártékony féregnek tartom, és csodálkozom, hogy mások ezt nem látják be. Gondoltam magát, aki írt már alá a népszavában nyilasok elleni petíciót, meg lehet győzni.

bömböcz 2013.09.11. 20:46:18

@tevevanegypupu: A lioni takácsok lázadása legalább bekerült a kommenista tankönyvekbe...
Azéraznemsemmi!

Bell & Sebastian 2013.09.11. 20:48:23

@tevevanegypupu: Csak a régi félnóta, hadd fújja a gyagyás. Kőrbe forog, mint a ringlispíl.

tevevanegypupu 2013.09.11. 20:55:38

@bömböcz:

Bezzeg a magyar szovo es fonogyarak nem lazadtak mikor kiarusitottak oket..

@Bell & Sebastian:

:)

bömböcz 2013.09.11. 20:57:20

@Bell & Sebastian:
narkós művész-buzi is tán...

Bell & Sebastian 2013.09.11. 21:10:09

@bömböcz: Szerintem 3 év média szak, pedagoogle, fajilag elég gáz, nyelvvizsga nyista, diplom páncélban.
Láttam már nővel, barátok közt.

Alfőmérnök 2013.09.11. 21:12:37

@tevevanegypupu:
Na, te ostoba liba, mit szólnál hozzá, ha neked írnának ilyeneket? Vagy mit szólna hozzá a népszavát aláíró éned?
Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Bell & Sebastian 2013.09.11. 21:14:55

Elég jó vers. Nem a Lombroso írta, izé... Adorno?

bömböcz 2013.09.11. 21:21:11

@Bell & Sebastian:
Haggya a picsába a kis (kezdő-harmincas) zsidó filmkultúrahuszárt, nem ér az egész annyit.
Ha maga náczi, akkor náczi...
Egyébként csak a mostani kis buzik családjában volt divat fasisztázni, meg nácizni vasárnap délután a... mindenkor...

Bell & Sebastian 2013.09.11. 21:23:48

@bömböcz: Ha már megszólított a kis bolhás, mindig szívesen elmondom, nem oda buta.

bömböcz 2013.09.11. 21:35:10

@Bell & Sebastian:
makimajom-makiverem

bömböcz 2013.09.11. 21:50:50

@Bell & Sebastian:
Még mielőtt félre értene:
Ezeket a művészetben jártas semmirekellőket nem kell komolyan venni, amíg nem szegregálnak.
Hát most már tényezőknek hiszik magukat...

Bell & Sebastian 2013.09.11. 21:57:34

@bömböcz: Öt perc hírnévre hajt, legyen meg az öröme neki is. Egyebe sincs.

Alfőmérnök 2013.09.11. 21:59:21

@tevevanegypupu: Mi van anyuci, beléd fojtottam a szót?

bömböcz 2013.09.11. 22:04:52

@Bell & Sebastian:
Kölök még... pénzért zsidókkal, életbenmaradásért cigányokkal üzletel...nap-mint nap.
De!
Egy igazi REGISZTRÁTOR!
Valami nyomi.

Alfőmérnök 2013.09.18. 22:14:43

@tevevanegypupu: Mi van anyuci, beléd fojtottam a szót?

Bell & Sebastian 2013.09.19. 00:57:59

@bömböcz: Úgy tűnik, a Nemzet Pszichopatája. Kell egy ilyen is, de legalább nem tenyészik.

Alfőmérnök 2013.09.19. 09:20:00

@tevevanegypupu: Mi van anyuci, beléd fojtottam a szót?

Bell & Sebastian 2013.09.19. 10:39:28

@Alfőmérnök: Koncentráltál máma, szépséges Desdemona? Gyere csak velem, pont tudok egy ilyen tábort.

Alfőmérnök 2013.09.19. 11:14:22

@Bell & Sebastian: :DDDDDDDDDDDDDD
Aztakurva, hogy magának micsoda humorérzéke van!
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
Jaj, leesek a székről.
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D
:D (...) :D (...) :D

Alfőmérnök 2013.09.19. 11:16:48

@tevevanegypupu: Na, te ostoba liba, mit szólnál hozzá, ha neked írnának ilyeneket? Vagy mit szólna hozzá a népszavát aláíró éned?
Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Bell & Sebastian 2013.09.19. 11:53:28

@Alfőmérnök: Beütötted a kis buksidat? Ejnye.

Alfőmérnök 2013.09.19. 12:03:20

@tevevanegypupu: Na, te ostoba liba, mit szólnál hozzá, ha neked írnának ilyeneket? Vagy mit szólna hozzá a népszavát aláíró éned?
Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

tevevanegypupu 2013.09.19. 12:36:08

@Alfőmérnök:

Machbet, Machbet..elobb utobb megindul az az erdo..:)

Alfőmérnök 2013.09.19. 12:48:06

@Leskelődő: Esztike, miért gondolod, hogy ezzel a pontozással mented a menthetetlent?

Alfőmérnök 2013.09.19. 12:59:39

@tevevanegypupu: Ezt reagálná erre?
"Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Alfőmérnök 2013.09.19. 16:34:18

@Leskelődő: Esztike, saját magatokat húzzátok a mocsárba, ha ilyen férgekkel vállaltok közösséget.
Csak szólok. Titeket a ballibekkel szembeni jogos gyűllet, és az köt össze, hogy sokszor lenáciznak titeket ok nélkül. Ezért tévesen azt hiszitek, hogy minden nácizás oktalan.
Gyávák vagytok, mert nem meritek a falkatársatokról kimondani az igazat. Ugyanolyan gyávák vagytok, mint akik egy komcsira nem merik kimondani, hogy komcsi, egy zsidóra, hogy zsidó, stb.
És kibaszott álszentek és képmuatatóak vagytok, ha egy kurvaanyázás, vagy másféle ütős káromkodás nagyobb vétek nálatok, mint amiket B&S megenged magának - és ti neki.

Alfőmérnök 2013.09.19. 16:48:56

@Nem_tudod_a_neved?: Nem ismerős.
De mitől is basztad fel annyira az agyadat, te véglény, hogy a patkányblogosok szintjére süllyedjél?

Alfőmérnök 2013.09.19. 16:54:17

@Nem_tudod_a_neved?: És, ha már teve nem akar válaszolni rá, hátha te válaszolsz: mit reagálnár rá, ha ilyeneket írnának neked?
""Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Nem_tudod_a_neved? 2013.09.19. 17:15:33

@Alfőmérnök:

Letagadod magad, Marcika? Öcsisajt, így nem leszel hiteles.

Alfőmérnök 2013.09.19. 20:51:40

@Nem_tudod_a_neved?: Látom, kerülöd te is a kérdést. Pedig nem olyan bonyi, és nem elhatárolódást kértem, csak véleményt. Miért titkolod? Nem kell szégyellni.
Amúgy milyen hitelre célzol Katuska, diákhitelre, vagy jelzáloghitelre?
De térjünk vissza az IRL-kiteregető patkányjellemedhez. Egy gondolatkísérlet kedvéért tegyük fel, hogy a mániás, perverz, bosszúvágyból és gyűlöletből fakadó nyomozói hajlamoddal véletlenül eltaláltad, hogy ki mozgatja Alfőmérnök nicket, a nagy varázslót. Kérdem én, ha ezt az általad igaznak vélt információt nyilvánosságra hozod, mennyiben vagy különb az általad jogosan megvetett jótündi nicktől? És mennyivel különb a jósda a patkányblogtól? Nem ideológiailag, mert abban különböznek, például a vincentesek a hazaáruló komcsikkal, bolsikkal elnézőek, a jósdások meg az elmebeteg nácikkal. De ezek esetleges dolgok, általában – a te esetedben egészen biztosan – attól függnek, hogy kit hova szart az anyja. Hogy valaki szarember-e vagy sem, az nem ettől függ.

tevevanegypupu 2013.09.19. 21:52:08

@Alfőmérnök:

Mit beszel annyit, azt hiszi pszichologusnal van?:)

Bell & Sebastian 2013.09.19. 23:21:07

@tevevanegypupu: Maga tudta, mi az a BIZSUZDAM?

hu-hu.facebook.com/BIZSUZDAM

Most képzeljen el egy mesterszakost ilyen kösöntyűkkel.

Bell & Sebastian 2013.09.19. 23:28:17

@Alfőmérnök: Kapcsolhattál volna már az All in the Mind -nél. Nyomtad ezerrel a lábpedált tovább, hát így jártál.
Egy ELTE liberó bugyissal több nagy kevesebb, mit számít? Ha-Ha-tázhatsz tovább.

Alfőmérnök 2013.09.19. 23:41:26

@Bell & Sebastian: Természetesen semmi közöm a hahásokhoz.
A bizsuzdam inszinuációjáért viszont meg fogsz fizetni ezerrel, ostoba féreg. Ne várj könyörületet! Néhány nap és vérben fogsz fürdeni.

tevevanegypupu 2013.09.19. 23:56:06

@Bell & Sebastian:

Hany eves a mesterszakos, negy?:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 00:32:27

@Hepci: Ilyesmiknek a parodizálásával kezdtem blogolni pár éve. Hej, ha ezt akkor láttam volna! "A bizsuzdamért meglakolsz" a nap kommentje. Lehet, hogy egy vicces online performansz tanúi vagyunk?

Alfőmérnök 2013.09.20. 01:13:06

@Bell & Sebastian: Te szarházi féreg, ha különleges ingerenciám lenne a nácizásra, a jósdások 90%-át lenácizhattam volna. De nem tettem, még Loxon és gloire esetében sem. Talán nem véletlen, hogy a te eseteben tettem meg.
Az, hogy „öcsipöcsnek” tartasz, jól mutatja alemberi természetedet. Ugyanis a hozzád hasonló hulladékemberek mindig azt szemelik ki bűnbaknak, akiket gyengébbnek tartanak maguknál.(Valójában, tudat alatt, persze csak irigyek valamiért a célszemélyre.) Nem véletlen, hogy gloire is „alfikázott” miközben ördögi terveit szőtte.
Egy dologban te viszont kurvára elszámítottad magad. Azt hitted, hogy ha kinyomozod a valós személyemet, és annak címzel olyanokat, hogy „fajilag elég gáz”, „bolhás”, „Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám?”, „Hú de randa pofád van”, stb. azt nem a te valós személyed fogja visszakapni. Ha tudod ki vagyok, akkor azt is tudnod kell, hogy ennek a tizedéért már egy sallert lekevernék, ennyiért meg a porban rugdosnám a bakancsommal a véres pofádat, büdös náci. Tévedtél, mikor azt hitted, hogy csak neked vannak zseniális nyomozói képességeid, és más nem fogja kinyomozni, hogy te ki vagy. Elbasztad, mert leírtad a cégek nevét, amikkel pereskedsz és leírtad a város nevét, ahol élsz. Azt hitted, hogy a névtelenség mögé bújva nyugodtan gyalázhatod a személyemet.
Úgyhogy számíts rá, hogy a közeljövőben néhány fajilag teljesen gáz 120 kilós állat meg fog látogatni téged. És – szerencséjére – nem lesz ott tevemami sem, hogy megvédjen, vagy megpróbálja kidumálni, amiket írtál. Abban se reménykedj, hogy megúszod egy bocsánatkéréssel. Azzal már elkéstél, szégyentelen.

Alfőmérnök 2013.09.20. 01:28:10

@Holger Hartland: Tudod, mi lesz a nagy poén, tanársegéd úr? Ha MézesRozi, vagy valamelyik másik féreg leleplez téged, mókamiki. Akkor megtapasztalod, amire gloire vágyott, hogy milyen az, mikor egy tehetségesnek indult ember karrierjét kettétörik.

tevevanegypupu 2013.09.20. 06:56:19

@Bell & Sebastian:

Meg csak kismester.

tevevanegypupu 2013.09.20. 06:58:37

@Alfőmérnök:

Fekezzen mar, nagyon cuki ekszerek, oruljon a reklamnak, gondolhatja, hogy sokan kedvet kaptak hozza, akik megneztek. Ingyenreklam nagy nezettsegu feluleten.:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 08:15:01

@Alfőmérnök: Ugyan, Alfi, a "leleplezés" a legtöbbünk esetében annyi, mintha közzétennének egy intim helyzetben készült fotót az emberről és a házastársáról. Vagyis egyfelől kellemetlen, és nagy szemétség ilyet csinálni, de amúgy semmi olyasmi, amivel bármiféle karriert ketté lehetne törni. "Leleplezted" Mézes Rozit, aztán látom, téged is valaki, de szerintem egyikőtök karrierje sem fog kettétörni. Most már mindenki tudja, aki erre járt, hogy kicsoda Mézes Rozi és ki vagy te - NA ÉS. Többen eddig is tudtuk, egyébként meg nincs az irl-etekben semmi botrányos vagy különleges. Tölgy esete különleges volt. Na, ugorgyunk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 08:52:21

@tevevanegypupu:
Nem követem eléggé a történéseket... szorri... mi/ki a fax ez a bizsuzdam?

tevevanegypupu 2013.09.20. 09:02:51

@Hepci:

Egy ekszerblog, konnyed kis viragos es madaras ekszereket, klipszeket, fulbevalokat gyart, szoval bizsukat. Nem az en vilagom, jobban szeretem a kobol-maratott fembol meg borbol keszult ekszereket, de fiatal - erzelmes-romantikus lanykaknak nagyon jol all, a faszbukon is aruljak..ugy tunik sikerrel.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 09:05:52

@tevevanegypupu:
S ez miért bőszíti fel Alfit annyira, hogy elönti a vér Budapestet?

tevevanegypupu 2013.09.20. 09:17:05

@Hepci:

Ezt tole kellene megkerdezni, de persze csak ugy, hogy kozben ne kelljen feltve orzott inkognitojat feladni..:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 09:19:45

@tevevanegypupu:
Ajvé, nem hiányzik a bézbólütő a seggemre... még a végén annyira lelassulnának a reflexeim, hogy csak második kísérletre tudnám lecsapni. :)

tevevanegypupu 2013.09.20. 09:26:35

@Hepci:

Alfi fenyegeteseibol ugy tunik bizony nem ertelmisegi korokben mozog, sot messze keruli oket..:)

Alfőmérnök 2013.09.20. 09:45:17

@Holger Hartland:
Valóban más tölgy esete, mivel én nem vagyok tölgy.
De a lényeg itt a SZÁNDÉK - ezek az emberek ártani akartak az Alfőmérnök mögött álló valós személynek. Okuk nem igazán volt rá. Röviden és végletekig leegyszerűsítve: gonosz, kicsinyes, szánalmas véglények. A saját kudarcos életükért akartak bosszút állni valakin.

MézesRozit és az ügyvédjét figyelmeztettem, hogy nyilvánosságra fogom hozni, hogy ki az, akit a mögötte álló személynek gondolok. Pusztán annyit kellett volna mondania, írnia, hogy "bocsika, hülye voltam". Aki erre képtelen, az megérdemli, amit kapott. Persze lehet, hogy melléfogtam vele kapcsolatban, és nem az akinek gondolom ( www.facebook.com/matyasi.katalin www.osbp.hu/neu/neueseite/lehrer_schuler_eltern/lehrer/lehrer_h.php ) -- ahogy én sem az vagyok, akinek gondol, de ez lényegtelen, a lényeg, hogy egy aljas, kisstílű féreg --, mivel személyesen nem találkoztam vele, csak privátban leveleztünk. Egyébként pontosan nyomon tudtam követni a szellemi-morális leépülését, kb. hetven emilt kaptam tőle.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 09:57:24

@tevevanegypupu: De erő szakon.

@Alfőmérnök: Önismétlés. Lándzsarázás. Sértettség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 10:04:31

@Bell & Sebastian:
Vér lesz itt, vér, térdig...
Te nem a Politicus nevű egykori szerző apja vagy? Akkor tudhatja Alfi, hol keressen, már hegyezi a bézbólütőt...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 10:13:42

@Alfőmérnök: Hagyjuk ezt a "tényleg igaz-e" kérdést, magamtól is tudom, hogy mit gondoljak arról, ki kicsoda. :) Tölgy esete azért más, mert ő ismert jobboldali értelmiségi, ráadásul egy eléggé ballib helyen van a főállása, vagyis az irlezéssel tényleg be lehetett fűteni neki. (Az csak látszólag meglepő, valójában legalább két okból teljesen logikus, hogy végül pont a ballib főnöke védte meg, és a jobbos rúgta ki a mellékállásából.)

Ha neked valaki tényleg be akarna fűteni, följelentene néhány, a BTK-ba ütköző kommentedért. De az "ellenségeid" eddig úgy tűnik, mégsem tették ezt meg, sőt, időnként vissza is fogták magukat, eltűntek innen, de te nem vetted a lapot, nem álltál le. Rozi is eltűnt, nem irlezett, te viszont igen, aztán most meg rólad valaki más, aki talán Rozival azonos. Ártó szándék lehetett, de kölcsönös volt, célt meg aligha ért. Szerintem hagyd az ügyet a fenébe. Most tényleg igaz, hogy "okos enged, szamár szenved".

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 10:19:41

@Hepci: "Politicus nevű egykori szerző"
Egykori? Tényleg, hogy eltűnt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 10:27:05

@Holger Hartland:
Lehet, hogy nem emlékszem jól, nem mások családfájának a feltérképezéséért járok ide.
Kommentelni talán láttam még Politicust pár hónapja...

tevevanegypupu 2013.09.20. 10:29:20

@Bell & Sebastian:

Mindig meglep, hogy akadnak emberek akik sertettsegukben vagy mert visszautasitottak oket, kepesek foldbe taposni azt, aki nem ohajt veluk fecsereszni vagy talalkozni..raadasul egy virtualis terben, ahol nem szemelyek vannak, hanem csak velemenyek..
Ez vegulis szorakozas, nem kellene, hogy verre meno es minden tisztesseget felresopro eroszaktetel legyen.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 10:41:49

@Hepci: Nem vagyok az apja, mert inkább megpofoztam volna vacsora helyett, nem a itt kötök bele.

Alfőmérnök 2013.09.20. 10:45:38

@Holger Hartland: Egészen biztosan tudom, hogy a titokjósdán még tüzelték is néhányan gloiret, hogy jelentsen föl. IRLezni Rozi kezdett, mint már többször írtam.
Tölggyel kapcsolatban egyetértünk, a többi dologban tévedsz és/vagy csúsztatsz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 10:47:41

@Bell & Sebastian:
Akkor bocsánat, rosszul értelmeztem bizonyos utalásokat, vagy rosszul emlékszem.

Alfőmérnök 2013.09.20. 10:55:51

@Holger Hartland: És nem volt BTK-ba ütköző kommentem, féreg.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 10:57:35

@Alfőmérnök: Éppenséggel gloire föl is jelenthetett volna, végül is tényleg fenyegetőztél. Az más kérdés, hogy ki veszi ezt komolyan, de ha valaki komolyan veszi... Nagy hülyeséget műveltél azért is, mert ha tényleg megvernek valakit, akit megfenyegettél, akkor bajba kerülsz, még akkor is, ha nem is te küldted a verőembereket. Nem láttam, hogy Rozi irlezett. Lehet, hogy lemaradtam róla, vagy kimoderálták.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 10:59:11

@Alfőmérnök: Most mondtam, többeket azzal fenyegettél meg, hogy megvered őket (ez muhaha), vagy verőembereket küldesz rájuk (szerintem ez is muhaha, de a bíróság lehet, hogy másképp látná). BTK 277., ha jól emlékszem.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 11:01:45

@tevevanegypupu: Az egy jó régi mondás, ha minden rossz gondolatunk valóra válna, tele lennének az utcák meggyilkoltakkal és megerőszakolt nőkkel.

Hogy ez mégsem így van, arról csak kultúra és szocializáltság tehet. De ha mégis, a genealógia is hibás.

Ha mindez együtt áll, még mindig ott a szabad akarat, ami a gondolatot tetté transzformálja. Hogy ezt mi mozgatja, pontosan ez a kérdés, esetünkben.

A megöntözött öntöző is alapmű - filmes körökben, legalábbis.

Maga csodálkozik, mint világlátott ember? Min? A lelketlenségen? Csak létezik, mutassam?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 11:03:36

@Holger Hartland:
Az BTK 222, ha valaki azt írja, atombombát robbant a másik valogában?
Hány évet lehet kapni ilyenért?

Alfőmérnök 2013.09.20. 11:04:32

@Holger Hartland: Kurva geci anyád, aljas patkány.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 11:07:52

@Alfőmérnök:
Egymás anyját lehetőleg hagyjátok ki a dologból, ő nem tehet semmiről...

Alfőmérnök 2013.09.20. 11:10:55

@Holger Hartland: Majd meglátod, hogy mennyire muhaha, te kis geciláda.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 11:12:51

@Hepci: Semmi gond, mert valamikor Gabrilo és Megadja volt szimpatikus. Ebből csak az a tanulság, hogy semmi sem állandó. Nem gondolom, hogy zsebemben a bölcsek köve. (Megpróbálom bizonyítani.)

Ha elvernek, úgy jártam, annak is van tanulsága.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 11:15:45

@Hepci: Amennyiben a megfenyegetett személynek akkora valaga van, hogy elfér benne egy atombomba, a fenyegetőről pedig feltételezhető, hogy hozzájut atombombához, akkor igen. Erre a maximális büntetés 2 év szabadságvesztés. De ha belegondolunk, hogy egy atombomba felrobbanása - még ha óriásvalagban történik is - valószínűleg rengeteg további emberéletet is követel, valamint jelentős anyagi kárt is okoz, akkor az eset akár terrorcselekménnyel való fenyegetésként is értelmezhető, ami sokkal súlyosabb.

Ha tudomásodra jut ilyesmi, akkor ajánlom, hogy tegyél feljelentést, mert a terrorcselekmény előkészülete esetén a feljelentés elmulasztása is bűncselekmény.

@Alfőmérnök: Szívesen a jó tanácsot.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 11:19:31

@Holger Hartland: Ne adja Aristo alá a lovat, mivel a "megismerni a kanászt" eredetileg az ő tézise.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 11:20:00

@Alfőmérnök:
Ezt szíved joga így gondolni, még az is lehet, hogy igazad van, csak kettőtök problémáihoz semmi köze a mamájának.

Aztán könnyen úgy járhatsz, mint a B. Mátyás nevű faszkalap, aki bőszen kurvázta szegény édesanyámat valami pol. nézeteltérés miatt, majd amikor javallottam, hogy ezt beszéljük át személyesen, betojt.
Ott, Párizsban.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 11:22:16

@Hepci: Oszt mi lett, tejsodóba fojtotta bánatát?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 11:26:00

@Bell & Sebastian:
Mit tegyek, ha nem robbanthattam atombombát a valogában, mert lusta voltam felkeresni a Rue de Besarte 32. alatti szállásán?

Bell & Sebastian 2013.09.20. 11:38:29

@Hepci: Na ja, úgy nehéz gyilkolni, ha a szemébe néz az áldozatának. Ezért lődözünk minél messzebbről. A lényeg, hogy ordítson a benne lakozó. :)

tevevanegypupu 2013.09.20. 11:51:08

@Bell & Sebastian:

Egyre kevesbe vagyok meglepett csak ertetlen. Soha nem tudtam megertni, miert gondolja valaki azt, hogy goromba fenyegetesekkel meg lehet gyozni valakit arrol, hogy a fenyegetozo tulajdonkeppen kedves, tolerans es lelkeben liliomok nyilnak. Nem csak a vadkapitalizmus hanem a vademberek korszakat is eljuk jelenleg. A demokracia es liberalizmus korszaka..

Bell & Sebastian 2013.09.20. 12:12:56

@tevevanegypupu: Ettől még nem törvényszerű, hogy eljussunk egymás anyikája hobbijához. Leírva azért nem egyértelmű, hogy mit lehet komolyan venni -az impulzív és választékos, magyar nyelvnek köszönhetően-, általában a képzetes személyiség hitelesíti a mondandót. A legegyszerűbb megoldás az ontológiai lemészárlása (ha hagyja magát) ennek a személyiségnek, ha zavaró, valamilyen okból. Az egy jó kérdés, hogy vajon mi okból?

"Valójában négyféle igazság létezik ... : logikai, ontológiai, erkölcsi és kinyilatkoztatott. ...
A negatív norma azt jelenti, hogy a tudományok hierarchikus rendben vannak (amit ma interdiszciplinaritásnak csúfolnak, pedig nem inter-, hanem sub-) aszerint, hogy milyen okokat kutatnak (ok szerinti felosztása). Léteznek tökéletesebb és tökéletlenebb okok a szerint, hogy mennyire biztos igazságokra jut az. ..." /Nuntiulus Noster/

Alfőmérnök 2013.09.20. 12:17:59

@Hepci: Én nem tojtam be, mikor gloire benga négerekkel fenyegetett, mikor MézesRozi verőlegényekkel, majd mikor gloire viszontfenyegetett vascsővel.

Alfőmérnök 2013.09.20. 12:18:43

@Holger Hartland: Mit írtál gloire-nak, te féreg?!

Alfőmérnök 2013.09.20. 12:19:29

@tevevanegypupu: Értetlenségednek köztudott ostobaságot az oka.

Google 2013.09.20. 12:59:35

Egy ideje már a Mandinert is minősíti ez a hangnem, ami itt eluralkodni látszik.
Kellemes beszélgetések helyett anyázásba ment át a dolog; érdekelne, hogy: qui prodest?
Még jobban az, semmilyen eszköz a kezükben, mellyel elejét vennék ennek a semminek, mely lassan minden poszt alatt zajlik -elűzve sokakat azok közül, akik valamit még hozzátehettek volna a dolgokhoz, ugyanakkor tolerálva azokat, akik itt rendezik le és meg a ribilliójukat.
Szándékos a színvonalrontás?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 12:59:44

@Alfőmérnök: Azt hittem, Rozira hajtasz, de ha gloire érdekel, miatta sem kell féltékenykedned rám. Egyiküknek sem áll szándékomban udvarolni, szabad a pálya.

@Hepci: Ugyan, én nem fogom megverni Alfit, nem vagyok bűnöző. De még edzőteremben sem volna sportszerű, az egyenlőtlen erőviszonyok miatt.

@Bell & Sebastian: A kanász és az elkanászodott nem ugyanaz.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 13:03:02

@Google: Eszközük volna, moderációnak hívják. A mandiner nem használja, látható eredménnyel. Egy blogra előbb lesz igaz, mint az országra, hogy "el kell innen menni". Lassan tényleg.

tevevanegypupu 2013.09.20. 13:17:30

@Bell & Sebastian:

Itt Alfinak van kinyilatkoztatott igazsaga (azt hiszi), nekunk - nagyon szerenyen jegyzem - inkabb talan csak erkolcsi lenne. De furcsa madar az igazsag, olyan rettentoen szines, hogy vegulis nem tudjuk megallpitani az alapszint..

Alfőmérnök 2013.09.20. 14:02:41

@Holger Hartland: De itt a mandineren segítettél neki megtalálni a kommentet, ami - szerinted - "perképes".
ÍGY VOLT-E, TE OSTOBA FÉREG?!

Alfőmérnök 2013.09.20. 14:08:09

@tevevanegypupu: Maguk azok, akiknek erkölcsről jobb lenne hallgatniuk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 14:38:18

@Alfőmérnök: Alfi, te tisztelsz engem. Túlzottan is. Azt hiszed, gloire vagy Rozi - ügyvéddel! - nem képesek maguktól eldönteni, hogy mit lépjenek, hanem az én iránymutatásaimat lesik áhítatosan? Hogy a fizikai erőszakkal való fenyegetés nem tűnik fizikai erőszakkal való fenyegetésnek, hacsak én nem mutatok rá? Hogy ha én nem mondom, akkor senkinek nem jut eszébe a BTK, amikor verőembereket ígérsz más kommentelőknek?

Oké, elsőre valami viccesebb jut eszembe nekem is, főleg amikor te magad hajtanád végre az akciót. A verőemberek meg szerintem kiröhögnének. De mit lehessen tudni, hátha feltöröd a családi malacperselyt, és találsz benne annyit, hogy legalább megpróbáld - ami pedig Rozit illeti, egy nő ellen talán lehet esélyed egyedül is. Én ugyan föl nem jelentelek, de nem ítélem el, ha más igen.

Alfőmérnök 2013.09.20. 14:43:02

@Holger Hartland: Te egy nyomorék szarházi féreg vagy, tanársegéd úr.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 14:55:38

@Alfőmérnök: Ennyi? Hartland elvtársat már meg sem akarod verni?

Alfőmérnök 2013.09.20. 15:05:19

@Holger Hartland: Dehogynem, vascsővel, te kis ostoba nyomorék patkány.

Alfőmérnök 2013.09.20. 15:48:34

@Holger Hartland: Én meg 6-ig vagyok a melóhelyemen és a vascsövem is otthon van. :(

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.20. 16:18:07

@Alfőmérnök: Ejj, de kár. Legközelebb kéredzkedj el délutánra, a vascsövet meg eleve vidd magaddal reggel. Ha nem engednének föl vele a BKV-ra, vegyél teleszkóposat. Vagy fesd be vidám színekkel, és mondd azt, hogy bizsuzdam.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 16:25:38

@tevevanegypupu: Láttunk már ilyet, hogy szomszédos szobából metélték egymást miszlikbe valami blogon, aztán az egyiknek eszébe jutott, hogy akár át is mehetne megbeszélni. Úgy tudom, nyolc napon belül gyógyult az önérzetükön esett mély seb.

Elismerem, a Mortal Kombat roppant szórakoztató. De az erőszak kultusza in real time, az nettó cigány tempó. Rajban szoknak gyünni, egyedül sosem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 17:56:31

@Holger Hartland: Sem neked, sem Google-nak nincs igazatok. A mandicset gőzerővel működik, pedig ott kizárólag anyázás van. A blog kicsit elhanyagolt területté vált. Nyilván azért is, mert a jósda-tagok kivonultak, meg azért is, és talán főleg azért, mert alig van érdemleges poszt.

tevevanegypupu 2013.09.20. 20:28:14

@Bell & Sebastian:

Biztos latott mar kutyakat, ahogy egyik a keritesen kivul, a masik belul mint az orult ugat, rohannak vegig egymas mellett.aztan egyszercsak vege van a keritesnek, a ket kutya ott all szemben egymassal tatott szajjal..meregetik egy kicsit egymast, aztan hatat forditanak es elballagnak..Ugyanez van a macsekokkal is, a kandurok orak hosszat allnak egymassal szemben orditva..aztan megunjak es elmennek..Itt csak egy valaki rohan a kerites mellett, es nyavog vegeerhetetlenul..csak legalalabb lehetne tudni, hogy vegulis miert?? Illetve mondvacsinalt urugyekert..

Alfőmérnök 2013.09.20. 21:29:06

@tevevanegypupu: Minimum két kutya van, de inkább egy falka + egy, akivel szemben állnak. Maga ezt azért nem látja, mert maga is tagja a falkának és ostoba.

Bell & Sebastian 2013.09.20. 22:05:36

@tevevanegypupu: Kitapasztaltam, hogy ugyanabból a kutyafajtából párt kell tartani és béke, nyugalom költözik a ház köré. Se udvarló, se koslatás, se tutulás, se éjjeli médiaháború, csak a tiszta, száraz érzés marad és még a hajam ugyanúgy áll.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.20. 22:56:22

@Alfőmérnök:
Valahogyan áthidalhatnátok a logisztikai problémákat... de ha jól értem, HH válláig se érsz... ilyenkor a parittyára emlékszem, mint megoldás, a vascső véleményes... :)

Tán az lenne a legjobb, Alfi, ha lehiggadnál.
Az ellenségek nagyrészt kivonultak az itteni közéletből, ha ezt annak lehet nevezni.

Alfőmérnök 2013.09.20. 23:08:59

@Hepci: Nem tudom, kicsoda HH, csak annyit, hogy nem szociológus és tanársegéd úr és egy takonygerincű tahó. Egyszer elküldtem neki egy szociológus ismerősöm - aki távozni kényszerült az MTA kisebbségkutató intézetéből - tanulmányát, amit ő nemszociológusként szakmailag értékelt. Nem teljesen értem, hogy ha nem szociológus, hogyan tud egy szociológiai tanulmányt szakmailag értékelni. Valószínűleg polihisztor-zseni.
(Persze először azt írta, hogy nem érkezett meg a csatolt file, pedig biztos vagyok benne, hogy de, csak kellett neki egy kis idő, amíg konzultált a munkatársaival, hogy mit írjon a blog.hu-ra.)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 08:24:24

@Mr Falafel: A blogról beszélek, a mandicsetet alig látom. Itt meg egyre több a gyenge poszt, és a moderáció hiánya miatt a kommentelők is elkanászodtak.

@Hepci: Szerintem bőven felér a vállamig, de csak a meccs elején, mert a végén a bokámig. :) De nem lesz verekedés, mert az hülyeség, ha nem sportszerű a párosítás. Aki verekedni akar, járjon klubba és bunyózzon egyenlő ellenfelekkel.

@Alfőmérnök: Na figyelj, Alfi, úgy vagyok én szociológus meg tanársegéd, ahogyan aristo Botos. Azaz nem kell mindent elhinni, amit mondanak. Delgado barátom leszólt egy cikket, amit egy számodra kedves ember írt. Ettől te rohamot kaptál, pedig itt véleménye bárkinek lehet, és akinek nem tetszik, leszarhatja, nincs jelentősége. Szard le, menj tovább Isten hírével.

Alfőmérnök 2013.09.21. 09:04:44

@Holger Hartland: Ostoba féreg.
1. Miért másodnicken kérted a publikálatlan részeket is tartalmazó cikket?
2. Miért nem reagáltál arra, amit a privát levélben írtam, amiben a csatolt filet küldtem?
A többit majd személyesen, vascsővel.

tevevanegypupu 2013.09.21. 10:44:15

@Bell & Sebastian:

Nem biztos, hogy ugyanabbol..itt latok sokszor setalni egy fiatalembert ket kutyaval. Egy gyonyoru nemet juhasz es egy nagyon aranyos kis yorkshire-i terrier a ket kutya..nagyon jol megvannak egymassal, a terrier az ur termeszetesen.:) A lenyeg csak az, hogy harci kutyat ne tartsunk..mindenkinek nekiugrik pusztan csak azert, mert a szerencsetlent ilyenre tenyesztettek. Na persze a gazda a hibas ez nyilvanvalo, megis a kutyat utalja mindenki, pedig szegeny csak teljesit, azt hiszi szabad akaratabol..

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 14:49:47

@Alfőmérnök: A hörcsög bosszúja:
- olyan sérelmekért, amelyek nem valódiak;
- és nem is a te "sérelmeid", hanem a másokéi;
- olyanon állnál értük bosszút, aki nem okozta őket;
- de igazából nem is, mert kevés vagy hozzá.
Ez így pont jó. Szép online játék lenne, de nem vagyok benne partner. B&S igen, vele jól is nyomjátok. Bizsuzdam! :)

Alfőmérnök 2013.09.21. 14:59:34

@Holger Hartland: Húzzál már el az anyádba, te takony. Vagy válaszolj a kérdésekre.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 15:23:48

@Alfőmérnök: Vascsövi, nekem semmi közöm hozzá, hogy a kicsodádat kirúgták az akárhonnan. És nem is érdekel. Reklamálj a volt főnökénél.

Alfőmérnök 2013.09.21. 15:28:18

@Holger Hartland: A kérdésre válaszolj, patkány!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 15:33:02

@Alfőmérnök: Te itt még a senkinél is kevesebb vagy, Alfi.

Alfőmérnök 2013.09.21. 15:34:24

@Holger Hartland: A kérdésre válaszolj, patkány!
Egyébként nem kell reklamálni a főnökénél. Hálát az égnek, hogy megszabadult a kártékony fajtátoktól.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 15:41:16

@Alfőmérnök: Nem vagy abban a helyzetben, hogy követelj. :) Egyébként, ha már az ismerősöd főnöke hálát ad, hogy megszabadult tőle, aki amúgy az én fajtám, akkor mi ez a nagy felháborodás?

Alfőmérnök 2013.09.21. 15:42:51

@Holger Hartland: A pofátlanságotok a felháborító.

Alfőmérnök 2013.09.21. 15:46:15

@Holger Hartland: Azoké, akik egy szociológiai tanulmányról szakmai véleményt tudnak alkotni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.21. 15:56:07

@Alfőmérnök: Hát én olyat nem tudok. A szarról megmondom, hogy szar, de egy szociológiai tanulmányról? Szakmai véleményt? Nem.

Alfőmérnök 2013.09.21. 15:58:15

@Holger Hartland: A szar az te vagy, mégpedig egy nagy adag.

Alfőmérnök 2013.09.21. 16:03:28

@Holger Hartland: 1. Miért másodnicken kérted a publikálatlan részeket is tartalmazó cikket?
2. Miért nem reagáltál arra, amit a privát levélben írtam, amiben a csatolt filet küldtem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.21. 23:26:18

@Alfőmérnök: ...file-t...
A többi okés, meg a vascső.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 08:04:15

Szevasz, Alfél! Kirúgták a cimbinádat az MTA-tól páros lábbal, és ezért Hartlandra meg rám haragszol? De hülye vagy! Nem is mi rúgtuk ki.

Te azt írtad, hogy politikai okokból rúgták ki, valami cikk miatt. Át is küldted. Ugyanazon a blogon válaszoltam neked, hogy a cikk szerintem gyenge volt, és nem volt benne semmi politikai botrány. Vagyis a kirúgás talán szakmai okból történt. A cimbinád azóta befutott pályája is ezt mutatja.

Ez a véleményem, Alfél. Kérted, megkaptad. Vitatkozhattál volna, leszarhattad volna, de inkább hülyét csináltál magadból. Vascsövezzél csak, ilyenkor elképzelem a fészbukon látott pofádat, ahogy kinyitod és mondasz valami fenyegetőt. Jaj-jaj, félelmetes! :DDD

Alfőmérnök 2013.09.22. 08:21:13

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Szarházi, gyáva patkány vagy, tanársegéd úr.

Alfőmérnök 2013.09.22. 08:47:12

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nagyon nem.
Nyilvánvaló, hogy egy senki vagy az ismerősömhöz képest. (Szakmailag, szellemileg, erkölcsileg. Mondjuk téged könnyű felülmúlni.)
Egy buta fasz vagy. Ha értelmes lennél, már bekussoltál volna, de te nyomatod tovább a szar poénjaidat. És a kérdéseimre továbbra is kerülöd a választ.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 09:00:34

@Alfőmérnök: Alfél, mindent leírtam erről a szánalmas ügyről, ami számíthat. Berágtál, ámokfutásba kezdtél, mert más volt a véleményem valamiről. Másokkal is így viselkedtél más ügyekben. Mézesrozit kiszerkesztetted, de most valakitől jól visszakaptad, így rajtad röhöghet az összes ellenséged. A cimbinádról meg annyit: kapott egy lehetőséget az MTA-tól, kapott egy külföldi ösztöndíjat, egyikkel sem tudott élni, nem lett belőle semmi, mehetett vissza helyiérdekű csinovnyinának az Isten háta mögé, ahonnan jött. Amiben semmi rossz nincsen, csak nem kell azt hazudni, hogy azért nem vitte többre, mert kinyírták.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 09:03:10

@Alfőmérnök: A következő becsapódást most nincs időm megvárni, mennem kell. Majd később megnézem, mekkora találat volt. Szevasz, Alfél!

Alfőmérnök 2013.09.22. 09:13:01

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: @Holger Hartland: : 1. Miért másodnicken kérted a publikálatlan részeket is tartalmazó cikket?
2. Miért nem reagáltál arra, amit a privát levélben írtam, amiben a csatolt file-t küldtem?

Alfőmérnök 2013.09.22. 09:13:50

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Rendesen kijött belőled a féreg komcsi éned, tanársegéd úr.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 14:03:01

Zavar, ha röhögünk rajtad, Alfél? Ne adj rá okot.

Alfőmérnök 2013.09.22. 14:15:31

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Még mindig nem tűntél el a bús picsába, te korcs?

Alfőmérnök 2013.09.22. 14:20:15

Csak hogy értsék: ez a nyomorék most ki akarja provokálni, hogy nyilvánosságra hozzam az ügy részleteit. Nem teszem meg.
Az ilyet ütni kell, csak abból ért.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 14:29:12

@Alfőmérnök: Tudod, milyen vicces, amikor az ember elképzeli, ahogy egy sunyi, alamuszi kis pofa vékony hangon elncincogja, hogy "menn a búsz picába, melt vaszcővel foglak szétvelni, te kolc!" ? :))) Hangfelvételem nincsen, csak elképzelem az alapján, amit láttam. :DDD Alfél, ezer esélyed volt, hogy leállj. A jósdások elhúztak innen a francba, békénhagytak volna, de neked kurvafontos volt iderakni valamelyikük adatait, ugye? Miközben a tiédet csak az nem tudta, aki nem akarta, de mégsem rakták ide. Most már igen. De hagyhattad volna őket a francba, és akkor nem. Így röhej tárgya lettél.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 14:32:10

@Alfőmérnök: Hozzad b+! Ügy? Eltért a véleményünk valamiről. Nagy ügy!

Alfőmérnök 2013.09.22. 14:32:54

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Majd meghallgathatod élőben. Nem egyedül megyek, mielőtt újból a képzelt fizikai adottságaimon "humorizálnál".

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 14:37:41

@Alfőmérnök: Hozd anyukádat is! Vele talán szót értek. Egy tea mellett elbeszélgetünk arról, hol siklott félre a fia élete...

Alfőmérnök 2013.09.22. 14:40:33

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem siklott félre. De a tiéd félre fog, ha nem kussolsz, patkány.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2013.09.22. 14:42:56

@Alfőmérnök: Tehát, ha jól értem, azt akarod, hogy ne kommenteljek ide, mert különben a "Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy" nicket használó valós személlyel történik valami? Mi is?

Alfőmérnök 2013.09.22. 14:48:18

@Holger Hartland: 1. Miért másodnicken kérted a publikálatlan részeket is tartalmazó cikket?
2. Miért nem reagáltál arra, amit a privát levélben írtam, amiben a csatolt file-t küldtem?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 14:58:28

@Alfőmérnök: Már rég válaszoltam. Delgadóval ne kezdj, amilyen genya, simán belehúz egy BTK 222-be. :) És sokkal erősebb is nálad, sajnos. Lenyomna.

Alfőmérnök 2013.09.22. 15:05:56

@Holger Hartland: Egy benga niggernél nem hiszem, hogy erősebb. És gondolom vascső ellen sincs felvértezve.

S=klogW 2013.09.22. 15:43:02

@Alfőmérnök: maga nagyon rá van kattanva a korpulens negroidokra és a ferrotubulira

Alfőmérnök 2013.09.22. 16:01:11

@S=klogW: Csak végszükség esetén.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 16:22:21

@Alfőmérnök: Ugyan, hozzám se mertél bejönni pénteken.

Alfőmérnök 2013.09.22. 16:48:20

@Holger Hartland: Sajnos jövő héten sem érek rá, de majd szólok a niggeremnek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 19:04:44

@Alfőmérnök: Annak a kicsinek, akit most szültél a gatyádba.

Alfőmérnök 2013.09.22. 19:07:47

@Holger Hartland: Kopj le rólam, buzi. Próbálkozz mással.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 19:14:32

@Alfőmérnök: Nem én akarlak megkeresni téged, hanem te engem...

Alfőmérnök 2013.09.22. 19:24:50

@Holger Hartland: Ja, mert pofátlan féreg voltál.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 20:41:21

@Alfőmérnök: Akkor viszont neked kéne leszállnod rólam. És mindenki másról is. Téged nem akar senki megkeresni, te akarsz megkeres(tet:))ni másokat. Mostanra mindenki tudja, akivel összebalhéztál, hogy ki vagy. Mindenki. Engem ugyan nem érdekel, és nem érzem tőled fenyegetve magam, és valószínűleg mások sem, bár ha valaki nő, akkor talán, esetleg mégis. És ha belegondolok, milyen gyenge fizikumú emberek követnek el néha erőszakos bűncselekményeket nők sérelmére, akkor lehet, hogy jobb lenne téged most rendőrkézre adni, amíg nem késő. De majd ezt eldöntik azok a nők, akikre szintén rászálltál. Ostobaságot műveltél azért is, mert ha mostantól bárkit megvernek, akit megfenyegettél, akár egyszerű utcai rablás keretében, akkor az illető a rendőröknek arra a kérdésére, hogy állhatott-e valakinek szándékában megveretni, az igazságnak megfelelően azt kell majd válaszolja, hogy igen, neked.

És mindezt olyan piszlicsáré ügyek miatt, hogy Rozinak mégsem kellettél, a jósdáról kizártak, Delgadónak meg rossz véleménye volt egy ismerősöd cikkéről.

Lépj tovább. Én most léptem. Szevasz.

Alfőmérnök 2013.09.22. 20:50:06

@Holger Hartland: Embertelenül ostoba, szarházi ember vagy.

Alfőmérnök 2013.09.22. 21:05:11

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Azért a publikációs listáját ügyesen leszedtétek, szarháziak.

Alfőmérnök 2013.09.22. 21:08:25

@Holger Hartland: És a tények kedvéért, te nyomorék korcs. Nem én fenyegettem MézesRozit, hanem ő engem.

" MézesRozi 2012.10.20. 16:13:20
@Alfőmérnök:

nézze. azt elnézem magának, hogy trágár és ocsmány, mint egy cseléd hélóta. de arra ne merészeljen hivatkozni, hogy magának rólam bármilyen személyes tapasztalatai vannak, mert megkeresem magát, és ne legyenek kétségei, hogy meg is találom, kisebb ez a budapest, mint gondolná. de nem egyedül fogok menni, és olyan sallereket fog kapni, természetesen nem tőlem, hogy kirepül az ablakon, vagy nyálán-taknyán csúszik végig a járdán.
és ha kétségei lennének afelől, hogy ez fenyegetés-e, ne legyenek. ez az. remélem világos voltam. "
mandiner.blog.hu/2012/10/15/osz_972#c18095017

Bloodscalp 2013.09.22. 22:12:43

@Holger Hartland: jó melóhelyed van, ahol ráérsz kommentelgetni:) ráadásul tökfölöslegesen.

Alfőmérnök 2013.09.22. 22:17:33

@Bloodscalp: Él a lehetőséggel, amit az MTA-tól kapott.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.09.22. 23:15:00

@Alfőmérnök: Tyű, ezt egy nő írta, EZT és ÍGY, elvileg egy férfinak, akivel levelezett, és te nem értetted, sőt, sérelemként mutogatod? Akkor és ott kellett volna kiszállnod, elegánsan.

@Bloodscalp: Pont az a melóm, hogy eltussoljam a Nagy Sorosista Háttérhatalmi Tervet, nehogy Alfi leleplezze. Hihetetlenül nehéz, de baromi jól fizet, és a cafeteria... az igen.

Jön a váltás, megyek pihenni egy nagyot a "George the Mason" Titkos Luxusüdülőben. Viszlát később!

Alfőmérnök 2013.09.22. 23:19:39

@Holger Hartland: Húzzál már el végre a bús picsába, te ostoba féreg.

picur3ka 2013.09.22. 23:50:46

Ez cigany? Mar a masodik/harmadik temaban, amit megnyitottam van a vascsonel.

Az ember el is felejti, mi a tema. Bunyo.

Alfőmérnök 2013.09.22. 23:55:20

@picur3ka: Neked szerintem egy olyan 20-30 cms vibráló vascső kéne.

A 3 per hármas nyúl 2013.09.24. 21:53:44

@Nem_tudod_a_neved?: "Botos sértett, személyes elégtételről van szó, csak kihasználta az adódó alkalmat." - írtad ezen az oldalon (már nem elérhető):
www.facebook.com/notes/mak%C3%A9rt-hallgat%C3%B3k-moln%C3%A1r-attila-k%C3%A1roly-mellett/botos-v%C3%A1lasza-a-moln%C3%A1rt-t%C3%A1mad%C3%B3-oldalnak-nyilatkozatunk-sz%C3%B6vege/328847237157947

Miért állt bosszút Botos MAK-on?

A 3 per hármas nyúl 2013.09.25. 21:03:14

@Nem_tudod_a_neved?: "Botos sértett, személyes elégtételről van szó, csak kihasználta az adódó alkalmat." - írtad ezen az oldalon (már nem elérhető):
www.facebook.com/notes/mak%C3%A9rt-hallgat%C3%B3k-moln%C3%A1r-attila-k%C3%A1roly-mellett/botos-v%C3%A1lasza-a-moln%C3%A1rt-t%C3%A1mad%C3%B3-oldalnak-nyilatkozatunk-sz%C3%B6vege/328847237157947

Miért állt bosszút Botos MAK-on?

Alfőmérnök 2013.09.29. 22:20:17

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Csinovnyina volt az anyád a Rákóczi téren, szarházi féreg.

Alfőmérnök 2013.10.03. 20:49:11

@Nem_tudod_a_neved?: Az egyik ismerősöm gyereke a Toldyba szeretne jelentkezni. Nagyon értelmes és tehetséges gyerek, de sajnos egyik rokona sem járt a Toldyba.
Nem tudsz neki protekciót szerezni Poroginál?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.03. 22:30:53

@Alfőmérnök: Szerintem ez vicces. Rozi biztos felöltött a garatra, amikor ezt írta.

Alfőmérnök 2013.10.03. 23:12:33

@Mr Falafel: Szerintem is. :)
Rozi nem rossz ember, csak valószínűleg nem volt semmi tapasztalata ezzel a blogos-kommentelős világgal kapcsolatban, és (nő lévén) nem volt elég karakán ahhoz, hogy korpa közé keveredvén ne egyék meg a disznyók.

Bell & Sebastian 2013.10.04. 00:11:17

Igazi tirpák gyesznyót mond.

ynd 2013.11.30. 10:29:22

"Az SZDSZ hamar, 1994-ben kapcsolt, és jött rá arra, hogy a magyar nép nem kér az értelmes politikából, hanem erősen kapálózik vissza a kádári rendszer biztonságos anyaölébe, ahol nem kellett törődni semmivel, csak be kellett fogni a pofádat, ha nagy volt a zsemle, ha kicsit. Az SZDSZ be is szállt ebbe a buliba az őszintén poszt-kádári szocik mellé. "

Akárhogy is olvasom, ezt azt jelenti, hogy az SzDSz 94-től a "kádári rendszer biztonságos anyaölébe" visszavágyó szavazók pártjává akart volna válni. Ez konkrétan az ellenkezője a tényeknek.

Az igaz, hogy az SZDSZ "beszállt a buliba" abban az értelemben, hogy kormányra lépett a kétségtelenül poszt-kádári MSZP-vel. Nade ebből a fentiekre kilyukadni enyhén szólva nagy ugrás. A Bokros-csomag fényében pedig kifejezetten kínos ilyesmit sugallni.

calabria007 (törölt) 2013.11.30. 10:45:38

@ynd:

sajnos 100%-ban igaz

az SZDSZ totálisan lejáratta a liberális értékeket

calabria007 (törölt) 2013.11.30. 10:46:24

@ynd:

és egy idő után már csak sík hülye álproblémák mentén élte ki magát...

afféle szoclib hablatyot nyomott...

Göntér László 2013.12.05. 19:59:39

1.Bajnai/Mesterházy/Gyurcsány rossz.
2. Magyarország jobban teljesít.
3. rezsicsökkentés
Vita és választás!
Az emberiség történetét jelentős mértékben meghatározzák az évezredek tapasztalatát hordozó vallási szervezetek. Az európai tapasztalatokat a keresztény egyházak halmozták fel, amit nekünk is érdemes tudomásul vennünk és követnünk. A választást (döntést) megelőzően nyilvánosan vitáznia kell a funkcionáló és az aspiráló jelölteknek úgy, ahogy az advokátus dei (isten ügyvédje) vitázott az advokátus diabólival (ördög ügyvédje). Szerintem ebből a szempontból Gyurcsánynak igaza van Bajnaival és Mesterházyval szemben, mert a választás előtt senki sem áll szemben Orbánnal, így pedig a választás érdemben lehetetlen. Amiatt tartom Orbán jelenlegi hatalom gyakorlását antidemokratikusnak, mert a hatalomra jutását nem előzte meg a Bajnaival lefolytatott vitája. Látom, hogy ez a gyakorlat uralkodik az írott és az elektronikus médiában is, vagyis a szerkesztők kerülik az ellenfelek egyidejű vitáit, holott a tisztelt publikum széleskörű tájékoztatása szerintem csak így valósítható meg. Általában elmondhatjuk, hogy nekünk, magyaroknak nem igazán alakult ki a vitakultúránk, mert csak a saját véleményünket szeretjük hangoztatni és igaznak elfogadni, a miénktől eltérő véleményeket szemenszedett hazugságnak, ezek hangoztatóit hazaárulónak, szellemileg fogyatékosnak tekintjük.
Magyarország jobban teljesít!
A szlogent hallva, olvasva sokaknak fel sem tűnik, hogy a jobban megfogalmazás igényli az összehasonlítás „mint” szavát. Így mindenki azt gondol, amit akar, és senki nem reklamálhat az összehasonlítás helytelensége miatt. Nyilvánvaló, hogy a szlogent propagálók fel lennének háborodva, ha a szlogent így folytatnám: „Magyarország jobban teljesít”, mint az első Orbán kormány idején. Feltételezem, hogy a szlogent propagálók a mint után a Gyurcsány, Bajnai, szocialista kormányok idején kiegészítést kedvelnék. A világos és egyértelmű beszéd valószínűleg nem hoz szavazatokat, de későbbi csalódásokhoz sem vezet.
Rezsicsökkentésről!
Mielőtt ebben a témában bármit is mondanék muszáj néhány adatot elmondani. Ezek az adatok, mennyi volt a világpiaci gázár és a dollár forint árfolyam 2010-ben és 2013-ban, és mennyi volt a világpiaci gázár forintban. Az alábbi adatok 1000 m3 földgázra vonatkoznak.
Mikor Gázár $ Gázár $ Árfolyam $/Ft Ft Ft
2010 330 212,29 192,26 63445,8 40814,875
2013 220 124,29 223,23 49110,6 27745,257
Amint látható, mindkét általam talált gázár és árfolyam esetében az ezer köbméterre vonatkoztatott gázár dollárban is meg forintban is jelentősen csökkent. Ez a csökkenés 25 és 40 %-os mértékű, tehát magasabb a rezsicsökkentés mértékénél. A rezsicsökkentés mértékét védhetem a felfelé és a lefelé irányuló elmozdulástól. Miért csökken a földgáz ára? Az USA-ban kifejlesztették azt a technológiát, amivel a palában bezárt földgázhoz hozzá tudnak férni (robbantással repedéseket hoznak létre a homogén és gázzáró palában). Emiatt az USA nem importál folyékony gázt, így Európában túlkínálat keletkezett, ami lenyomta az árakat. Ez a tendencia hosszú távon is fennmaradhat, mert Izrael partjainál hatalmas gázkészleteket fedeztek fel, de ahhoz hogy ezek a készletek eljussanak Európába szükséges, hogy Izrael és az Európai országok is felépítsék azokat a kapacitásokat, amelyek a földgáz cseppfolyósításához (kb. mínusz 160 Celsius fok) és a cseppfolyósított gáz visszaalakításához szükségesek.
Ezt az egész rezsicsökkentési cirkuszt én egy olyan futóversenyhez hasonlítom, ahol a versenyzőket nagyon komoly hátszél segíti. A nézőközönség egy része csak azt látja, hogy ezek a versenyzők nagyon gyorsan futnak, de ezt nem a hátszélnek, hanem a versenyzők erőfeszítésének véli. Én úgy gondolom, hogy a nagy hátszél miatt ez a verseny nem is érvényes.

Szúrófény 2014.08.30. 05:12:50

@Alfőmérnök: Csökkentik a rezsidet!

Csökkentik a rezsidet
Szeresd a rezsimet!
Emelik az adódat,
Mindened nékik add!
Orrod lóg, orr mány,
Ez a legjobb kormány!
Ablakából, hülyének néznek,
Ez jó neked, élvezd!
Hazugság harsona,
Egyre csak harsogja!
Milyen jó ez neked!
Ezért, őket szeresd!
süti beállítások módosítása