Felszabadulás
2013. április 04. írta: aristo

Felszabadulás

felszab.jpg

„Mindenesetre mondjuk ki: az emberek alapvető joga, hogy meghaljanak és öljenek az országért, amelyben élnek, és hogy kivételes szigorral büntessék meg azokat a fajtájukbelieket, akik a betolakodók tűzhelyénél melegedtek.” (Sir Winston Churchill)



Történt, hogy a brit szigeteken a rómaiak, leigázva az icenusok törzsét, Boudica királynő lányait megerőszakolták, őt magát pedig megkorbácsolták; az ügy hátterében Dio Cassius szerint – nem szokatlan módon – valami adósság és kamatok is álltak. Ezután az icenusok fellázadtak, és más törzsekkel összefogva lemészárolták a római kereskedőket, tisztviselőket és a velük kollaboráló briteket is. Az affér a Watling Street-i csatával ért véget, ahol a britek vereséget szenvedtek a tehetséges hadvezér Suetonius által vezetett római légióktól. A fenti, idézetül választott veretes gondolatot Churchill az „Angol ajkú népek története” című munkájában veti papírra tanulságként, amikor Boudica történetét meséli el.

Hazugságok és hamis vélekedések függönye rejti a világháború végének magyarországi történetét és az azt követő eseményeket is. Már április 4. – az események szimbóluma – maga is hazugság, mint történelmi „tény”; hiszen tudjuk, nem akkor és nem ott hagyták el az utolsó német csapatok az országot, pusztán ezt hazudták Sztálinnak, aki ezt az időpontot tűzte ki cél-dátumként. Szükségképpen lett április 4. szimbólum, hiszen a történelem e kiemelt szelete nem csupán az idő sodrában felbukkanó és eltűnő esemény, hanem egy egész hosszan fennálló társadalmi rend és a hozzá tartozó gondolkodásmód létalapja; egyben annak minden képviselőjének és társutasának is gondolkodási, mi több, önigazolási alapot jelent. A megszállókkal kollaborálni nagyon csúnya dolog, ám a felszabadítókkal egyenesen kötelező, nem mindegy, minek nevezzük tehát. Ez fontos körülmény, ugyanis része egy olyan szemléletkülönbségnek, amelyik radikálisan megosztja a magyar társadalmat.

Április 4. a baloldal önmaga építette hősi emlékművévé vált. Formálisan igaz ugyan, hogy az orosz hordák megjelenése egyesek számára felszabadulás volt, ez azonban kisebbség a magyar társadalmon belül. Az ország döntő többsége rettegett az oroszoktól – joggal –, és ugyancsak joggal rettegett a szuronyaik hegyén hozott kommunizmustól is, hiszen abból kapott már ízelítőt ’19-ben. Az örök hivatkozási alap a „szabad” választások mítosza és a szabad „II. köztársaság”, amelyek nyilvánvaló hazugságok. Magyarországot 1947-ig, a békeszerződés ratifikálásáig és szövegének letétbe helyezéséig a Szövetséges Ellenőrző Bizottság (SZEB) irányította orosz dominanciával. Például a SZEB jóváhagyására volt szükség az időszakos vagy egyéb irodalmi termékek kiadásához, behozatalához és terjesztéséhez, színházi előadások megrendezéséhez, mozifilmek bemutatásához, az országból történő ki- és beutazások engedélyezéséhez, de még pártok alapításához is; a bizottság egyúttal mindenről tájékoztatást igényelhetett a magyar kormánytól. Ez gyakorlatban azt jelentette, hogy mindenről tudtak és mindent domináltak a megszálló hatóságok, végső soron az oroszok, akiknek már konkrét elképzeléseik voltak az eljövendőről. Eközben a népbíróságok ontották a halálos ítéleteket, az államfői székbe ültetett Tildy – a „palástos gyilkos” – és a baloldali értelmiség lelkes asszisztenciájával. Megkezdték a következetesen antikommunista politikusok internálását, ’45. áprilisában Bethlent elhurcolják a Szovjetunióba. Aki úgy gondolja, hogy ilyen körülmények között „szabad” választásokat lehet rendezni, annak ugyancsak érdekes fogalmai vannak a szabadságról. Megjegyzendő, hogy ilyen körülmények között, az orosz csizmák talpa alatt is vereséget szenvedett a baloldal.

A megszállók mellett felsorakoztak az általuk nyakunkra ültetett quislingek és a „hasznos idióták”, a baloldali értelmiség. A hazaárulás és az írástudók árulása így esik nálunk egybe; Julien Benda sírna a gyönyörűségtől. A társadalmi támogatottság hiánya okozta azután azt, hogy csak a cselédek és disznópásztorok legalja csatlakozott hozzájuk és vállalta a végrehajtó szerepet. Az általuk hatalomba emelt csőcselék, az új „elit” azután hálátlanul elűzte őket a hatalom asztalától, és előbb egy újságíró, majd pedig egy kőművessegéd előtt kellett megalázkodni a mindennapi betevőért. A megalkuvásért megvetést kaptak cserébe, mert az árulókat mindenütt megvetik. Az értelmiség kénytelen volt belátni, hogy senki és semmi új urainak szemében, önmagában életképtelen, ezért azután megkezdődött az „első generációs” értelmiségiek beszivárgása a hatalom szervezeteibe. A '80-as évekre – mire az első „nagy” generáció csirkefogói, akik még saját kezűleg gyilkoltak, halálra itták magukat, vagy nyugdíjba mentek – a pártbizottságok, tanácsok, minisztériumok középvezetői posztjait jellemzően már ezek az első generációs értelmiségiek töltötték be, megtartva a kommunista univerzalizmus szabályait, tehát a képzettségtől és a szakértelemtől teljesen függetlenül. Nekünk, akik éltünk akkoriban, csak az a vigaszunk maradt, hogy jellemzően még annál is butábbak voltak, mint amilyen gonoszak. Ez volt az „Értelmiség útja az osztályhatalomhoz” – ahogyan a Konrád-Szelényi szerzőpáros a rablók civakodását a zsákmány fölött szofisztikáltan elkeresztelte.

Háborút veszíteni nem leányálom, ezt mi magyarok pontosan tudjuk, nagy gyakorlatunk van benne, nem is lepődött meg különösebben senki az oroszok viselt dolgain. A rablások, erőszakoskodások, gyilkosságok a baloldali humánum ismert kísérőtünetei voltak szerte Kelet-Európában; és mindenki tudhatta, hogy mi fog történni, akinek volt szerencséje szétnézni a dicső Szovjetunióban. Ami meglepő volt, az a baloldali kollaboránsok nagy száma és agresszivitása; ennek hatástalanítására találták ki, hogy nálunk kapta a legtöbb feljelentést a Gestapo – nem csak mi vagyunk szemetek.

Így április 4. környékén gyakran fellángol a vita a felszabadulás és a megszállás fogalmai körül és arról, hogy mi is történt ekkor. Április 4-én – mint látható – az égvilágon semmi nem történt. Nem akkor mentek ki a németek, és nem akkor  jöttek be az oroszok. Április 4-e – a szimbólum – jóval később született lelkes baloldali történészi munka eredményeként és lett a kollaboráció ünnepe, amit egyébként a szocializmus és a magyar baloldal győzelmének kereszteltek el. Ezt ünnepelték negyven évig vörös zászlók alatt gyülekezve az elmaradhatatlan sör-virsli kombináció kíséretében. Április 4-e ma már – főleg a fiatalabbak szemében – csak egy nap a naptárban, pontosan olyan mint a többi. Pedig nem jó ez így. Emlékezni kéne rá, emlékezni arra, hogy kikkel élünk együtt és mik is az alapvető jogaink Sir Winston Churchill szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr495194260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felszabadulás 2013.04.04. 10:52:01

Április 4. szimbólum, hiszen a történelem e kiemelt szelete nem csupán az idő sodrában felbukkanó és eltűnő esemény, hanem egy egész hosszan fennálló társadalmi rend és a hozzá tartozó gondolkodásmód létalapja volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samott 2013.04.04. 08:57:37

"Formálisan igaz ugyan, hogy az orosz hordák megjelenése egyesek számára felszabadulás volt, ez azonban kisebbség a magyar társadalmon belül."

Ez igy ebben a formaban nem biztos hogy igaz. Vegulis a haboru, a bombazasok a nemet megszallas veget is jelentettek. Nyilvan a szovjet megszallas nem egy leanyalom de a haboru se volt az. Hogy kik voltak tobben ez ma, mi nem tudjuk meghatarozni.

TG69 2013.04.04. 09:00:29

'Ez fontos körülmény, ugyanis része egy olyan szemléletkülönbségnek, amelyik radikálisan megosztja a magyar társadalmat.
'

' Formálisan igaz ugyan, hogy az orosz hordák megjelenése egyesek számára felszabadulás volt, ez azonban kisebbség a magyar társadalmon belül.'

Ha ez radikálisan megosztja a magyar társadalmat, akkor nem egy kisebbség érezte felszabadulásnak, hanem egy jelentős része. És valóban. Ezt kell feldolgozni, amikor nem fekete-fehér a dolog, a haza épp egy náci rezsimet szolgál ki, tényleg erre vonatkozna Chuchill idézete? Na ugye :).

Alvarez 2013.04.04. 09:04:42

A regnáló hatalom oszlopos támogatójaként te miben tartod különbnek magad a 45-ös értelmiségtől, Aristo?

vantaan 2013.04.04. 09:20:33

Azért ne feledjük az "orosz hordák" azután jelentek meg itt miután a magyar hordákat kiüldözték a hazájukból.
Azt a magyar hordát akik a kutatások szerint "csak" a voronyezsi körzetben mintegy 100ezer civilt és mintegy 24 ezer hadifoglyot mészároltak le!

...s ne feledjük megszüntették a nyilasok népirtását Magyarországon!

2013.04.04. 09:33:09

Ugye Jézus se makkor született amikor ünnepeljük és a II. vh. sem akkor ért véget, mert még voltak elszigetelten harcoló csapatok.

A szovjet hadsereg meg úgy működött, hogy elöl mentek a büntetőszázadok a megbízhatatlan elemekkel a darálóba, utánuk jöttek a gárdaezredek, akik levadászták a maradék németeket és kergették tovább őket, hátul meg a szintén nem megbízható ázsiai alakulatok, akik hosszabb idei elidőztek a megszállt terülteken.

vantaan 2013.04.04. 09:41:11

@Hadrian77: Minden hadsereg így épül fel! Amikor katona voltam az alakulatnál volt egy lángszórós század. A leírt harci feladatuk az volt, hogy a saját erő tűzfedezete alatt 20-30 méterre megközelítik az ellenséges tűzfészket/lőrést és irányzott (nem célzott) lövéssel megsemmisíti azt!

Ez azt jelentette elölről és hátulról is lőttek rájuk. A században csak megbízhatatlan börtönviseltek voltak.

sabrinho 2013.04.04. 09:42:27

@TG69: Elfeledkezel arról, hogy a két időpont között majd' 70 év telt el. Tehát annak, hogy 45-ben hány százalék várta az oroszokat, meglehetősen kevés köze van a mai magyar társadalom vélemény megoszlásához...

sabrinho 2013.04.04. 09:43:12

@vantaan: Ha a Krausz-féle kötetre célzol, akkor javaslom, nézz utána a dolgoknak...

Paranoid Android2 2013.04.04. 09:44:17

@vantaan:
És ki segitett leverni a szabadságharcot? Az oroszok!
És kik csinálták 19-ben az addigi emberemlékezet legdurvább diktatúráját? A bolsevisták, akik akkor egyet jelentettek a Szovjetunióval. (irónia, ha nem menne át az üzenet)
Amúgy krausz tamás "történészi munkásságából" ne hivatkozzál, mert marha ciki forrásnak tekinteni.:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.04. 09:48:02

Izgalmas kérdés, hogy most akkor mi volt 1945-47 között.

Első lépésben vagy megkérdőjelezhetetlen szovjet alávetésben volt az ország, vagy nem.
Na most: ha igen, akkor mivel magyarázza szerző, hogy mégis választási vereség lett a kollaboráns pártok sorsa a (nyilván nem szabad) választásokon? Ekkora amatőrök voltak a szovjet tanácsadók, hogy nem tudtak – majdnem azt írtam, hogy választást nyerni – győztes eredményt kihozni?
Ha nem volt az alávetés teljes, tehát a választások eredménye erősen torzítva, de még valamennyire kifejezhette a magyarság véleményét, akkor meg mire föl írja szerző, hogy "érdekes fogalmaink vannak a szabadságról"? Hiszen épp úgy érvel, mint egy libi: ha a szabadságának korlátai vannak, akkor az már nem is szabadság.

Holott Szolomayer Balázs veretes szavaival élve: "ennek az egész [...] hóbelevancnak sok értelme nincsen. Ugyanis nincs olyan Rubicon, amelynél ki lehetne azt mondani, hogy 'Na itt van vége!'. Nincs értelme méricskélni, mivel nincsen mérce."
E gondolatmenetet követve pedig kimondható: végülis voltak választások, azon a megszállók és kollaboránsaik – szabadságunk ellenségei, de tényleg – vereséget szenvedtek; s mivel bizton tudhatjuk, hogy a korlátlan szabadságelvonás állapotában ilyen malőr nem fordult elő velük, azt hiszem, kimondható, hogy 45-47 között a szabadságelvonás nem volt teljes, tehát: volt szabadság (valamennyi).

Mellesleg megsejthetnénk, miből állítja szerző, hogy a Gestapóhoz címzett feljelentések mennyiségét az általános alany (vagy a baloldali kollaboránsok, grammatikailag kicsit konfúz a szöveg, sajnos) csak úgy kitalálta? Hiszen úgy tudom, ezek a feljelentések kutathatók, s úgy tudom, a feljelentésre és vagyoni igények bejelentésére lefolytatott vagyonátadások pedig gyorsan és nagy számban végigmentek Magyarországon a zsidó magyarok jogfosztásának, üldözésének évei során.

TG69 2013.04.04. 09:49:38

@sabrinho: Azért valami összefüggés csak van, mert ezek az attitűdök öröklődnek családon belül.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 09:52:37

@vantaan: Gondolom, te aknavetős voltál, buta és erős.

sabrinho 2013.04.04. 09:56:01

@TG69:
Néminemű, de nem egyenes arányosság. Ne felejtkezzünk meg a 40 évnyi "puha diktatúráról", mikor az emberek többsége óvatosságból otthon sem beszélt "kényes" politikai-történelmi dolgokról. Így nagyon sokak mai viszonyulása nem a családtól, hanem az akkori (és sok mai médiaszereplő által is) képviselt álláspontból eredeztethető.

TG69 2013.04.04. 09:57:43

@Counter: Érdekes, hogy ez a része a leginkább elfogadható aristo-tól. Idézek a HVG-ből:

"Sehol sem kapott a Gestapo annyi feljelentőlevelet, mint 1944-ben Magyarországon – ezt a „köztudott tényt” történeti tanulmányok, harcos publicisztikák és politikai beszédek egyaránt visszhangozták, jószerével 1945–1946 óta – mutat rá keretes anyagában Murányi Gábor. A tömeges spicliskedésről szóló városi legenda forrásaként Karsai László történész Stern Samu emlékiratát jelöli meg. Noha a közvetlenül a háború után papírra vetett visszaemlékezés teljes terjedelmében csak fél évtizede látott nyomdafestéket, a benne foglaltakra a magyar zsidóság hányattatásainak első krónikása, Lévai Jenő már 1946-ban „megbízható adatként” hivatkozott. A könyvről könyvre vándorló állításnak azonban hiányoznak a tárgyi bizonyítékai, a hatóságokra zúduló feljelentőleveleknek csak töredéke maradt fenn a levéltárakban. „Persze, az első napokban elárasztottak bennünket feljelentésekkel (…) De ami a mennyiséget illeti? Nos, ez a szokásos volt” – cáfolta a „közkeletű tévedést” 1981-ben a svájci emigrációban élő Gosztonyi Péter történésznek adott nyilatkozatában a budapesti Gestapo-különítmény parancsnoka. Magyarország helyezése tehát a „feljelentőversenyben” források híján ma még eldönthetetlennek látszik."

vantaan 2013.04.04. 10:06:51

@Bell & Sebastian: Biztossan nem voltam veled egy alakulatban!

TG69 2013.04.04. 10:09:52

@sabrinho: Ez igaz, de akkor sem tartható, hogy nem sokkal a háború borzalmai után az akkor nagyon elszegényedő magyar társadalom egy jelentős része fokozatosan ne tekinthette magától pozitívnak a korábbi elnyomotti státuszának emancipációját igérő új társadalmi rendet. Sőt azt kell mondjam nem ismertem senkit környezetemből, aki ne felszabadulásként tekintett volna 45-re ez pedig egy puha diktatúrában elég furcs 'végeredmény'.

vantaan 2013.04.04. 10:19:09

@Paranoid Android2: Nem Krausz hanem a 105-ös és a 201-es gyalogos hadosztály!

vantaan 2013.04.04. 10:21:18

@sabrinho: ... és akkor nem is mi mentünk a Szovjetunióba a Don kanyarig? Lehet, sőt ...... Előre a közös magyar - japán határig!

Kandeláber 2013.04.04. 10:24:49

A régi vicc szerint a tatárdúlás és a törökdúlás után jött a felszabadúlás.
A felmenőim sokat meséltek a dicsőséges Vörös Hadsereg rendkívül kulturált katonáinak hőstetteiről.
A történetek között akadt muris - nyakba akasztott vekker, ivás a WC csészéből - és akadt szomorú, mint a zabrálások, az erőszaktétel, gyilkolás.
Javallom elolvasásra Polcz Alaine témáról szóló könyvét.

sabrinho 2013.04.04. 10:26:59

@TG69: Én sokat ismerek/ismertem. Mindazokat, akiket rögtön 44/45-ben kifosztottak, megerőszakoltak az oroszok. Akiket málenkij robotra hurcoltak (természetesen ezek családtagjait is). A kitelepített svábokat, soroljam még? Mélyen egyetértek a szerzővel, hogy illene végre leszámolni a "II. köztársaság" hamis mítoszával. Egy adalék: hu.wikipedia.org/wiki/1945-ben_Magyarorsz%C3%A1gon_betiltott_k%C3%B6nyvek
Ez a lista (ill. az alapjául szolgáló rendelet) 1945-ben kelt. Nem 49-ben... Ez volt a demokrácia. Pártok terén is. Kivétel nélkül csak az azt megelőző rendszer ellenzékére lehetett szavazni. És a rögtön megjelenő és nagyhangú moszkovita kommunistákról, egyéb emigránsról se feledkezzünk meg. A minden jogi alapot nélkülöző népbírósági perekről. A társadalom egy része valóban felszabadulásként érhette meg a szovjet megszállást, az aki személyében is fenyegetve érezte magát. Valószínűleg voltak közömbösek is. Azonban a háborús vereséget, s a barbár hódítók térnyerését, az azt követő megtorlást nagyon-nagyon sokan tragédiaként élték meg, csak mivel a sajtó, s a közélet nem "szabad-demokratikus" módon működött eztán 45 évig, a mai közvéleményben ez nem csapódhatott le.

sabrinho 2013.04.04. 10:32:07

@vantaan: Meglehetősen primitív egyszerűsítés a ki hova ment kérdése... A szovjetek 39-ben miért mentek Lengyel o-ba? A Molotov-Rib. paktumról hallottál? Trianonról netán? Az meg valószínűleg elkerülte a figyelmemet, hogy a britek és az amerikaiak 1937-ben szövetséget ajánlottak nekünk, melyben garantálták, hogy ha Németország megtámad minket, minden eszközükkel megvédik államunkat. Egyébiránt a 100000-es "adatodra" reflektáltam, mely Krausz kötetéből származhat, mely kötet önmagában történész-szakmai vicc, s újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar tudományban még nem történt meg a rendszerváltás, s sztalinista "szakemberek" vezethetnek tanszékeket.

vantaan 2013.04.04. 10:36:04

@sabrinho: No persze! ..... a magyar viccre adtak választ az orosz viccelők! S mindenki halálra röhögte magát vagy ..... vagy lelőtték!

Sőt pl a nyilasok is viccből lőtték a Dunába a budapesti polgárokat! Biztosan "jót" röhögtek a vízben úszó gyermek és női holtesteken!

sabrinho 2013.04.04. 10:39:25

@vantaan: Társalogni/eszmét cserélni azzal lehet, aki betartja ezen érintkezési formák alapvetéseit, pl. vita esetén a másik felvetésére válaszol. Te ezt nem teszed, hanem demagóg hülyeségeket szajkózol. Részemről a veled való kommunikációt ezennel befe.

vantaan 2013.04.04. 10:42:27

@sabrinho: .... mert nem lőttek a nyilasok a jeges Dunába gyerekeket?? No?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 10:51:05

@Counter: Csak a baloldali pártok indulhattak. Mint írtam Bethlent már '45-ben internálták, ez utatja, hogy a konzervatív nézeteket erővel fojtották el. Antikommunista pártok egyáltalán nem indulhattak. A történelmi pártoknak is csak a balszárnya, tehát a választók a rossz és a rosszabb között választhattak. Az eredmény azt mutatta, hogy ilyen körülmények között a választók a lehető legjobboldalibb opciót választották.

Kandeláber 2013.04.04. 10:56:40

@sabrinho: Nem érdemes foglalkozni vele, szimpla kis megélhetési rettegő vagy provokátor, esetleg a kettő kombinációja.
Normális embernek mindenről a kefélés jut eszébe, neki vízben úszó hullák.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 10:56:57

Ha annyira népszerűek lettek volna az új hódítók, akkor nem fordulhatott volna elő az, hogy a mesterségesen (tudatosan & ideológiára jellemző módon) leredukált választási rendszerben sem futottak be elsőnek.

sabrinho 2013.04.04. 10:59:47

@Kandeláber: Köszi!
Kb. erre jutottam magam is. Az a szomorú, hogy nagyon sok ilyen "kétbites" csak fekete-fehérben gondolkodni tudó ember van ebben az országban, így pedig nagyon nehéz lesz a "nagy ároktemetés"...

2013.04.04. 11:08:52

@vantaan: na igen, csak az embereknek senki nem mondta, hogy a keleti nyitás azok felé van akik anno olyan "kulturáltan" viselkedtek a lakossággal.

Alvarez 2013.04.04. 11:11:25

@Kandeláber: ezek alapján az orosz kiskatonák is csak normális emberek voltak, hiszen a kefélés jutott eszükbe mindenről.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 11:23:59

Jópofa, hogy azt a Churchillt idézed valami erkölcsi tekintélyként, aki Jaltában eladott többek között minket is és még durvábban lengyel szövetségeseit Sztálinnak. 1956-ban Hruscsov a magyarországi támadás előtt telefonon kért és kapott garanciát Eisenhovertől, hogy Jaltát a nyugati hatalmak természetesen érvényesnek tartják továbbra is.
Tehát április 4 után a kollaboránsok az USA- Anglia és a Szovjetunió szövetségével működtek együtt, melyek közül az utóbbiak biztosították a megszálló csapatokat.

TG69 2013.04.04. 11:24:11

@sabrinho: De ebből hogy jön ki, hogy melyik volt a kisebbség és a jelentős többség? Ha sorba vesszük kik lehettek az egyik és a másik oldalon, akkor igen jelentős tömegeket láthatunk mindkét táborban.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 11:27:41

Az orosz Wiki mit sem tud a magyarok által területükön tervszerűen, felsőbb parancsra, állati kegyetlenséggel tömegesen elkövetett népirtásokról. Nem kóser, pfúj!

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B9_%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B_(1939)

A megszállás (okkupácija) meg a sztendert orosz terminológia hazánk elfoglalására.

thiswas.ru/novejshee-vremya/vengriya-vo-vtoroj-mirovoj-vojne.html

"... Два с половиной месяца спустя, остатки немецких сил в Буде сдались, а 20 января 1945 года в Москве, представители венгерского правительства подписали перемирие. Большая часть военных действий в стране завершилась в феврале 1945 года, но последние немецкие части были выбиты с венгерской земли только в апреле 1945 года. Страна избавилась от немецкого военного контроля и перешла под советский."

Elég világosan fogalmaz; csöbörből vödörbe.

Az ilyen @vantaan -féle, magyar bolseviknál nincs undorítóbb férge a földnek, mert hazudik mindhalálig, méghozzá szilárd meggyőződésből, őt a tények mit sem zavarják.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 11:30:34

@TG69: "Felszabadulás" csak a pesti gettóban élő zsidók számára volt és a kommunista párt mind a 20 nem zsidó tagja (optimista becslés) számára. A többieknek nem.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.04. 11:34:19

@vantaan:
gyereket? kiscipőt nem láttam bronzba öntve a parton.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 11:36:45

@ArmaGedeon: Churchill szemében hasznos hülye volt mindenki, akit csak gátlástalanul ki tudott használni a Korona érdekében. Pontosan úgy törekedett hegemóniára, mint a franciák vagy szlávok.

Ő sem volt különb a Deák nejénél, egy kétszínű malacpofa, az volt csak.

Alvarez 2013.04.04. 11:40:30

@jose maria padilla: szerencséd, hogy nem akkor éltél, mert példaképed a drogosokat is elfüstölte.

sabrinho 2013.04.04. 11:42:26

@TG69: Összességében sehogy. De ha pl. csak a málenkij robot, kitelepítések (belsők, pl. Hortobágy is) népbírósági perek, állás nélkül maradtak és családtagjaik számát vesszük, már erős a gyanú a többségre. Pláne annak kapcsán, hogy a személyes fenyegetettsége okán potenciálisan a másik oldalon álló vidéki zsidóság jó része elpusztult, így véleménye nem is jelenhetett meg a közvéleményben. S ugye ezekkel kapcsolatosan ma az a közvélekedés, hogy elpusztításukat a vidéki magyarság szenvtelenül szemlélte... Tehát adva van egy ország, melyet megszállt egy nagyhatalom, aki bizonyos kisebbségeit elpusztította. Ezen pusztítás a mai közvélekedés szerint nem váltott ki a többségből nagy felháborodást. Majd ezeket a megszállókat követték a másikak, akik viszont szinte mindenkit bántottak. Most akkor ennek miért örült volna a többség? Korabeli felmérés erre nem volt, de a jelen lévő szovjet csapatok miatt nem is lehetett!!! Valószínűleg pontos arányokat már nem fogunk megtudni. A fentiek mentén én azonban egy erős, a történteket megszállásként felfogó túlsúlyt feltételezek. De a téma nem kutatott, illetve a többször leírt torz állapotok miatt valószínűleg jelentős forráshiánnyal is küzd. S akkor még nem cizelláltam az esményeket: a háború végének örülő katona és családja érzéseit, stb...
De - és ezt fontos látni - ezek az örömök nem jelentették azt, hogy az illetők a szovjet megszállásnak örültek volna és azt "felszabadulásként" élték volna meg. Semmilyen épeszű nemzet nem cselekedett volna így.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 11:47:24

@Bell & Sebastian: Mindenki törekszik hegemóniára, aki teheti. A mi elitünk balfasz volt hozzá, hogy ne csak törekedjen...

De hogy lett e bejegyzésben a vén piás erkölcsi tekintély? Amúgy Churchill és Hitler lényegében lyuksógorok voltak. A történelem nagy színjátékai...

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2013.04.04. 11:48:40

@aristo: Szokatlanul szókimondó vagy.

Az én véleményem szerint nem is megszállás, hanem egyenesen háborús vereség volt 1945 áprilisa Magyarország számára, ennek minden következményével. A párizsi békét is úgy írták velünk alá, mint vesztesekkel. Háború után pedig a győztes diktál - a vae victis elv alapján. Ez számunkra nézve talán igazságtalan, de ez a világ rendje már évezredek óta.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 11:57:52

@Vhailor: És próbáltunk volna nem kollaborálni. Történelmi példa mondjuk II. Rákóczi György ellenszegülése a Portával. Mire a helyére tették Apafit, Erdély lakosságának úgy egyharmada veszett oda. Annyiból rossz példa, hogy Rákóczi magának kereste a bajt, de a lényeg, hogy sokkal erősebb győztessel szemben értelmetlen ugrálni, és valakinek muszáj kollaborálni. És akkor jön a kérdés: mi jobb az országnak, ha kizárólag disznópásztor Cinege Lajosok kollaborálnak, vagy ha a korábbi középosztály gyermekei is?
Természetesen megtették az utóbbiak is, életszerűtlen még a feltételezése is, hogy lehetett másképp.

TG69 2013.04.04. 11:58:24

@sabrinho: Így van nem eldönthető, de nézd csak meg aristo véleményét erről (nem sokkal feletted írt), én az ilyen másik fajta történelem hamisítás miatt vitatkozom a poszttal.

A másik oldalon vannak egyrészt persze a komcsik és a megmaradt zsidók, de ott vannak a Horthy rendszer és a gazdasági válság "nincstelen" milliói. Ezenkívül a jobboldaltól a náci rémuralomba vezető, attól elidegenedő csendes tömeg. És vegyük figyelembe, hogy a választói akaratra 45-ben még hathatott a Horthy rendszer baloldal ellenes "agymosása", ha már felhoztad érvként, hogy mért lehetett később nagyobb elfogadása a felszabadításnak, akkor én is felhozom :).

Kandeláber 2013.04.04. 12:07:07

@Alvarez: Hát ha normális dolognak tartod, hogy még hetven éves nőket is megerőszakoltak, lelked rajta.

olddoki 2013.04.04. 12:09:33

A blogger ugyan honnan tudja, hogy csak a társadalom kisebbik része élte meg felszabadulásként, a német hordáktól való megszabadulást, A Horthy rendszer 3 millió koldúsa. Igenis, milliók, 100 ezrek élete változott meg. Megszűnt a megalázó cseléd, napszámos, zsellérsors. Útjára indult 100 ezrek tudáshoz való hozzáférése. Megszülettek az első generációs értelmiségiek. Hogy elvettek azoktól akiknek sok volt(azok korábban vették el, kizsákmányolás révén) és odaadták azoknak akik éheztek, fáztak? Akkor ez volt az évszázados igazságtétel. Ami később történt, az nem válik dicsőségére sem a SzU-nak, sem a magyar kommunista mozgalomnak. Mindenesetre, most, 2014-ben kormányunk sok vonatkozásban aljasabbul nyomorít meg bennünket, mint tették azt a felszabadulás utáni rendszerek. Soha nem loptak annyit a közből kormányon lévők, mint most. és ne feledjük. akkor egy országot kellett a romokból újjá építeni és ez megtörtént. Bloggerünk felmondja a 20 éve ilyenkor szokásos egyendumát.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.04. 12:11:00

@Samott: Ez azért butaság, mert te a háború végéről, mint eseményről beszélsz.
Ez a szovjet hordák atrocitásai nélkül is eljött volna.

olddoki 2013.04.04. 12:11:17

@Vhailor: Miért, Talán nyertesek voltunk?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:12:22

Ez a bejegyzés mindenféle fogalmat kategóriát névértéken komolyan vesz, miközben többnyire csak propagandatermékek.
pl. hogy kinek volt tényleg felszabadulás "ápr. 4", azt elég árnyalni pár ténnyel.
Vitán felül a zsidók ugranak be első helyen. Csakhogy az új helytartórezsim, mely közismerten zsidó felső vezetésű volt és a "párt ökle", az erőszakszervezetek a vezető szinteken és lejjjebb is zsidó dominanciájúak voltak, kezdettől bevittek, kitelepítettek, kínoztak, megöltek nekik nem tetsző zsidókat is.
A zsidó vezetésű erőszakszervezetek zsidóellenes pogromokat szerveztek halálos áldozatokkal, pl. Diósgyőr, Kunmadaras, stb. Még zsidó rendőrkapitány is esett áldozatul a zsidó kommunista titkosrendőrök akciójának...

Akinek ilyen felszabadítói vannak, annak nincs szüksége fasiszta elnyomókra...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 12:14:28

@Vhailor: Mit lehet mondani? Nyilvánvaló, hogy a zsidók - akik létükben voltak fenyegetve Pesten, őket felszabadították. A többiek - köztük azok is akik a német megszállás végét várták - nem akarták az oroszokat. Mítoszként terjedt az "amerikai ejtőernyősök" és a "balkáni szövetséges offenzíva". Az egy tipikus baloldali ordas hazugság, hogy mindenki aki a németeket nem szerette, vagy Szálasi politikai ellenzéke volt, az az oroszokat "felszabadítónak" tartotta. A legtöbben, mint elkerülhetetlen sorscsapásba beletörődtek, de ez nem a "felszabadulás" érzése, hanem az elkerülhetetlen pokolra szállás kétségbeesése volt.

olddoki 2013.04.04. 12:15:00

@Bell & Sebastian: Churchill sok disznóságot követett el hosszú élete során, de neki köszönheti a világ, hogy Hitler ördögi terve, a minden nem árja népet igába hajtó terve nem valósulhatott meg. Ez, minden vétkét zárójelbe teszi Csurchillnek.

sabrinho 2013.04.04. 12:16:53

@TG69: "A baloldal ellenes agymosás" azért nem hullott terméketlen talajra... Nagy hiba megfeledkezni a Tanácsköztársaságról, amit a társadalom döntő többsége elutasított, s melynek egykori potentátjai visszajöttek az oroszokkal.

A nincstelen milliók messzire vezető kérdés. Véleményem szerint ebből a szempontból nagy tévedésben vagyunk. Magyarországon nem voltak olyan nincstelen milliók, akik nem a térség geopolitikai és történelmi helyzete miatt, tulajdonképpen természetes módon voltak azok. Ha összehasonlítjuk egy brit polgárral a nincstelen városi munkást, vagy falusi zsellért, lehet rosszul fest a kép. (Bár a "Csengetett Mylord?" Mabelje se volt Csekonics). Ha ugyanezt egy román vagy bolgár, vagy ukrán (ahol már megvalósult a progresszivitás Krausz szerint, igaz pár millióan éhen haltak) paraszttal tesszük... Úgyhogy véleményem szerint ezt is kicsit árnyaltabban kellene látni, nem feltétlen csak Ady munkásságára támaszkodva.

Egyébiránt pedig a nincstelen tömeg apolitikus. Lesz@rja az ideológiákat. Viszont nem szereti, ha elhurcolják, kifosztják, hozzátartozóit megbecstelenítik, meggyilkolják. Ezért kicsi a valószínűsége, hogy a II. ukrán frontot felszabadítóként üdvözölte volna.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.04. 12:17:09

@vantaan: A szovjetek miért használták ki az anarchiát és miért támadták meg Finnországot és Lengyelországot (köztudottan egyik sem szorult felszabadításra) amíg a világ a gonosz németekkel volt elfoglalva?
Ez előre visz?

olddoki 2013.04.04. 12:17:09

@bene_nota: Buta beszéd. Persze a 100 éves háború is befejeződött.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:17:31

@olddoki: ezek legendák, propaganda. A rezsimváltások ellenére a társadalmi változások sokkal folyamatosabbak voltak, mint ez a propaganda álljtja. Mikor lehetett első generációs értelmiségi József Attila és sokan mások? A Horthy-időszakban is volt társadalmi mobilitás, volt modernizálódás (nem biztos, hogy ez pozitív dolog), a kommunisták idején csupa olyan történet, aminek volt előzménye korábban, a nagybirtok-megszüntetést és az államosításokat kivéve. Ha az ország kimarad a háborúból, akkor a nagy veszteségek nélkül zajlott volna le sok minden hasonlóan.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:18:09

@Alvarez:
csörcsil szivarozott, nem drogosokat szívott le, mint anyád

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:19:16

de tényleg nem tudom, hogy lőttek e gyereket a nyilasok a budapesti dunába, vagy ez is csak olyan mint a szappanfőzés

sabrinho 2013.04.04. 12:19:38

@TG69: Egyébiránt azt nem írtam, hogy nem eldönthető, hanem csak azt, hogy a rendelkezésünkre álló adatok alapján nem eldönthető.

Várom a kutatást támogató szándékot, projektet.

Samott 2013.04.04. 12:19:51

@bene_nota: sajnos tortenelmileg ugy alakult, hogy hozzank a szovjet hordak hoztak el a haboru veget. Ezert viszonylag nehez elvalasztani a kettot.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.04. 12:21:03

@olddoki: Miért buta, ha láthatóan érted amit leírtam?
A 100 éves háború pont rossz példa egyébként mert 2 közel azonos erejű szemben álló hatalom között zajlott és a béke úgy jött el, hogy a vesztest nem döngölték bele a földbe.

Egyéb észrevétel?

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.04. 12:23:01

@Samott: Ja igen, történelmileg úgy alakult. A holokauszt is úgy alakult.
De attól azért még lehet kritizálni és nem ördögtől való ha szétválasztom a kettőt, ugye?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:23:30

@aristo: Érdekes kérdés, hogy vajon miért volt a német rezsim zsidóirtása. Mit tett a cionista szövetség a náci zsidótörvény meghozatalakor, amikor még a világ befolyásos zsidó körei sokat tehettek volna, sok évvel a népirtás előtt? Lelkesen üdvözölte a törvényeket, mondván, ők is a német-zsidó keveredés ellenzői! A cionista vezetés szabotálta a zsidó bevándorlási kvóták felemelését Amerikában.
Hogy a szovjeteket felszabadítóként várják a pesti zsidók, az egy kegyetlen idomjtási program része volt saját elitjük részéről, az amerikai, stb. cionista vezetők részéről. Pl. hogy lelkes káderállományát alkossák az új helytartó rezsimnek.
Hitlert meg lehetett volna fékezni az elején, de hatalomba se jut, ha a bankárok nem akarják. És milyen származású bankárok???

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2013.04.04. 12:24:04

@TG69: , "de ott vannak a Horthy rendszer és a gazdasági válság "nincstelen" milliói."

Részemről nem tiltakozok az ellen, sőt, megértem, ha valaki személyes vagy családi sorsa miatt felszabadulásnak hívja a nácikat követő szovjet megszállást. De az, hogy a front átvonulását alig pár hónappal követő 1945-ös választásokon 93 százalékos (!) részvétel mellett 57 (!) százalékot kapott az egyetlen polgári, a szovjetektől-kommunistáktól legtávolabb eső párt, az nagyon erősen jelzi a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek eredendő irtózását a kommunizmustól. Nem is bocsátották meg az utóbbiak ezt a népnek '49 után.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:26:02

@jose maria padilla: Szálasi külön rendőri védelmet biztosított Wallenbergnek, ezek után legendagyanús.

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.04.04. 12:30:23

@olddoki: Az a 3 millió koldus, amely egyébként sohasem létezett, csak kommunista propagandákban (amit az erre fogékonyak remekül benyeltek).
Az a nagyjából 2-3 millió szegény zsellér volt, aki elment napszámosnak, amiből ha nem is jól, de megélt. Koldusnak semmiképpen nem lehet őket nevezni, tehát nem biztos, hogy szerencsés párhuzamot vonni köztük és a mai - valóban koldus - aluljárólakókkal között.

Értelmiségiek már korábban is léteztek, akiket az a rendszer kényszermunkatáborokba száműzött. Helyükre a hasznos idióták kerültek, akiket ugyan lehet értelmiséginek nevezni, csak jó gyomor kell hozzá.

Az elvételek emlegetését pedig azért tartom furcsának, mert ennyi erővel a zsidók által felhalmozott vagyon szétosztogatását is propagálhatnád, hiszen az is a rászorulóké lett (ez mondjuk nem igaz, hiszen '45-ben ez is repült Szovjethonba).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.04.04. 12:33:21

@Alvarez: Én is ilyesmit akartam írni, de azért azt a mellékes tényt nem árt észben tartani, hogy a Fidesz demokratikus választásokon jutott hatalomra.

Kandeláber 2013.04.04. 12:40:01

@olddoki: Ez a duma melyik brosúrából származik?
Egyébként '56-ban a magyarság színe-java megmutatta, hogy mennyire odavannak a "szocialista" átalakulásért, az oroszokért és az oroszok itteni helytartóiért.
Tizenegy év után megint orosz lánctalpak taposták Budapest utcáit, és ismét szétlőtték a várost.
Amellett az életszínvonal nem érte el a háború előttit, a parasztok padlásait lesöpörték, tízezreket telepítettek ki a Hortobágyra, koncentrációs tábort működtettek Recsken és Tiszalökön, '53-ban még jegyrendszer volt, százezreket hurcoltak a gulágokra "málenkij robotra".
Szép eredmények. Villamoskalauzból Állami Egyházügyi Hivatal elnök lett (Kossa István), suszterből gyárigazgató.
A csőcselék úgy tobzódott, mint a patkányforradalom idején.
Szóval ki mond itt fel leckét?

TG69 2013.04.04. 12:47:25

@sabrinho: Jó de ez fordítva is igaz, a jobboldali ellenpropagandára ott volt a végső érvként a nácizmus. Én ismerem azt a világot, a kicsiny valószínűség nekem egy nagyon nagy közösséget takart. Mivel pár elemivel rendelkeztek nem várható el ezektől a nincstelenektől, hogy szétválasszák a hortimus vs gazdasági válság vs geopolitika helyzet egyes komponenseit. Élethelyzetük kilátástalansága teljes egészében visszahullot a horthy rendszerre, papokkal, nemesekkel, politikusokkal egyetemben. Olyan értelemben nem apolitikus, hogy amikor minden elveszik, akkor megtanulják, hogy csak horthyékat soha vissza. Egyébkélnt meg igazolva látták magukat, mert az új rendszerben MINDEN megvolt ami kell. Ez egy másik világ, de nem taszítható ki a nemzetből és jelentős tömegbázissal rendelkezett.

TG69 2013.04.04. 12:52:22

@rajcsányi.gellért (ergé): Igen de a balosok meg 35%-ot szereztek, ami azért nem jelentős többség vs kisebbség dichotómia, illetve főként nem az, amit aristo legutóbbi beírásában sugall. Sőt ezt 35 év (horthyzmus) illegalitása/kriminalizálása után érték el, ami nem is olyan rossz eredmény.

sabrinho 2013.04.04. 12:58:24

@TG69: Én anyai-apai ágon szegényparaszti családból származom. Egyik nagyszülőm sem örült annak, hogy még a Horthy alatt legalább szabadon tartható háziállatokat is be kellett vinni a tszcs-be, illetve hogy lesöpörték a padlást...

A családomban akkor élő - hívő(!) - lányok sem nagyon örültek az erőszakolásokról érkező híreknek. Ahogy a fiúk sem a málenkijnek, vagy a KatPol-nak: hu.wikipedia.org/wiki/Katonapolitikai_Oszt%C3%A1ly Sajnos ilyenben is volt részük, egészen hajmeresztő indokok alapján.

Ez összesen közel 30 fő véleménye a két családban, melyet megtámogatott egy dunántúli apró (kb. 6-700 fő a korszakban) és egy nagyobb falu (2-3000) lakosságának a véleménye is, ahol éltek. A helyzetet súlyosbította, hogy az apai településen, a nagyobbon, németek éltek, így ők külön retorzióra számíthattak (be is vált a számításuk).

olddoki 2013.04.04. 13:00:24

@aristo: Hogy te milyen okos vagy. irodalmi jegyzéket is tudnál produkálni, hogy honnan szedted eszement véleményedet:

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2013.04.04. 13:00:32

@aristo: "Bizonyos körökben" nem illik kimondani, hogy csak a zsidók számára hozták a felszabadulást az oroszok, pontosabban szovjetek, mert mindjárt lenácifasisztáznak, teljesen függetlenül attól, hogy tényszerűen ez így igaz.

Szerintem ez azért is egy fájó pont, mert a zsidóság a XX. század során nem tudott vagy nem akart elkülönülni el a magyarságtól. Ők, pontosabban a pesti zsidók, valamilyen fura oknál fogva "magyarnak" hiszik magukat, de kikérik, ha valaki bizonyos kérdésekben más véleményen van, mint ők. Egy ilyen kérdés éppen a második világháború végének értelmezése.

TG69 2013.04.04. 13:04:46

@sabrinho: Szerintem annak a 200 ezer magyar katonának a nagytöbbsége, aki bakaként megjárta a Don kanyart nemigen lehetett opció a Horthy rendszer. Én azokról a nincstelenkről beszélek, akiktől már nem lehetett mit elvenni, a gazdasági válság, a vesztes háború elvette stb azt. Ezt a számlát is horhtyékkal "íraták alá".

Bell & Sebastian 2013.04.04. 13:07:15

@olddoki: Nem mintha most jobban állnánk, az leszámítva, hogy ez a legújabb reinkarnáció nem bajszos. Na jó, beretválja.

Churchill -ról, vagy a Brit Birodalomról beszélünk? Merthogy a tengerparti rablónépek és vezéreik közt nüansznyi különbséget látok.

Egyébként Hitler megértéséhez az Ottó -mániájának tudása (Szent Lándzsástól) is szükséges. Mielőtt német-római császárrá koronázták volna az utazó királyt, éppen hogy a német törzsek egyesítésében jeleskedett, pont a kalandozó magyarok ellen, akiket Augsburg (Lech -mező, 955) mellett ki is irtott a német, dzsidás-páncélos lovasság.

Ha összehasonlítjuk a két térképet, sok hasonlóságot találunk.

Nem emlékszem rá, hogy Első Ottót kiretusálták volna ezért az óvodai csoportképekből, talán azért, mert akkoriban még _gyerekcipőben_ járt a zsé propaganda.

Kandeláber 2013.04.04. 13:07:17

Maguk az oroszok sem beszéltek kezdetben semmiféle "felszabadításról", hanem elfoglalást (okkupacija) mondtak.
Volt az a régi vicc, hogy a törökök nem tették kötelező ünneppé a mohácsi vész évfordulóját és a török nyelv tanulását.

sabrinho 2013.04.04. 13:08:10

@TG69: Ha el is fogadjuk a véleményedet, még abban az esetben sem tekinthetjük az eredeti állítás cáfolatának, miszerint emiatt ezek szovjet megszállást szerettek volna, s azt "felszabadulásként" élték volna meg.

Alfőmérnök 2013.04.04. 13:08:51

@jose maria padilla: Szerintem csak a számuk kérdéses.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 13:09:30

@olddoki: Nem kell irodalomjegyzék, elegendő a józan ész. Ki az aki orosz megszállásra vágyott azokon kívül akiknek az élete forgott veszélybe? Csak az elmebetegek és a hataloméhes csirkefogók. legyen bármilyen rossz véleményünk is honfitársainkról, az azért feltételezhető, hogy ezek elenyésző kisebbségben voltak.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2013.04.04. 13:09:55

@olddoki: Nem voltunk, csak már az agyamra megy, hogy a nemzeti oldalon mindenki Trianon revíziójáról, a hátárok felülvizsgálatáról papol, és úgy gondolja mintha a háború eredményei nem számítanának. Újra szeretnének játszani egy olyan meccset, amit már kétszer elveszítettünk. A nemzeti oldal szellemi-lelki energiáját meddő nosztalgiába és/vagy értelmetlen papírok ("nemzetstratégiák") gyártásába öli, amit a jelenlegi kormánypárt megtámogat egy teljesen értelmetlen szabadságharc-komédiával, ahelyett, hogy végre komolyan szembenézne a tényekkel.

A halottakat meg kell gyászolni, és el kell temetni. Nagy-magyarország egy ilyen halott. Vége. Akár tetszik ez nekünk, akár nem. Nem vagyunk többé nagyhatalom, sem középhatalom, hanem egy kicsi ország Európa félperifériáján. Ha ebből a helyzetből ki akarunk törni, akkor ezt csak hosszú időn belül és kemény munkával tehetjük meg. Más megoldás nincs.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 13:10:03

Pontosabban a Német-Római Birodalom és a Reich térképét.

TG69 2013.04.04. 13:11:08

@sabrinho: Annyit közöltem, hogy az én tág környezetem így élte meg. Az ő társadalmi státuszuk milliós réteget képviselt, ebből nekem az következik, hogy milliós elfogadottsága lehetett a felszabadításnak. Azaz nem tekinthető egy jelentős kisebbségnek.

Samott 2013.04.04. 13:12:26

@bene_nota: de megis hogy? Attol ert itt veget a haboru, hogy bevonultak a szovjet hordak. Ok hoztak el a haboru veget es a szovjet megszallas kezdetet, nem?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 13:25:34

@TG69: Azok a vagyonilag és mentálisan nincstelenek, akik valamiféle gyűlölködéssel tekintenek a felettük levőkre, az elitre, pontosan ugyanígy fognak viszonyulni a rezsimváltás utáni új uraikhoz is. Tehát ezért sem lehettek milliós tömegben olyanok, akik "felszabadulásként" élhették volna meg a hatalomváltást. Akiket kiemeltek és bekerültek az elitbe, azok száma messze nem milliós, akik maradtak lent, azok nem szerették jobban új uraikat, mint az előzőket. Persze a társadalom alsóbb rétegeiben se mindenki hitvány alak. Aki nem az, az az előző rezsimet is tudomásul vette, meg a felszabadúlás utánit is. A társadalom hierarchikus, valakinek lenni kell fent is, ennyi.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 13:36:24

Naagy, magyar bolsevik-szellem -irtás

<Nem lehet állítani, hogy a nyugati szövetségesek, első sorban Anglia nagyon segítségére sietett volna a háború alatt a bajbajutott zsidóságnak. Palesztina angol mandátum volt s 1939-től kezdve az angolok nem engedtek zsidó emigránst Palesztinába. "Megtörtént a háború idején, hogy egy zsidó emigránsokkal teli hajó hónapokig kóborolt a Földközi-tengeren, mert egyetlen kikötőben sem engedték a zsidókat partra szállni. A helyzet még a háború után sem javult, amikor pedig az egész világ az antijudaista hitlerizmus elátkozásától visszhangzóit. 51.500 zsidó szökött meg Európából, hogy Palesztinába jusson, ám az angolok nem engedték be őket, hanem Cyprus szigetére internálták valamennyit, sőt kb. 4.000 zsidót Palesztinából vittek vissza Németországba.>

<Magyarországról a zsidók deportálása 1944 május 3-án kezdődött Endre László államtitkár irányítása mellett. Nem vitás senki előtt, hogy a zsidóság egész tömegében az ellenséghez húzott, azt várta. Az ország területén való maradása veszélyt jelentett az egész hadsereg és a nemzet számára, mert az orosz már a Kárpátok előterébe jutott. A deportálások tehát a magyarság háborús érdekei közé tartoztak. Az USA a háború alatt táborokba deportálta a kaliforniai japánokat, Kanada pedig a német és olasz származású állampolgárait.>

<A Sztójay-kormány idején aránylag kevés budapesti zsidót deportáltak, 7.500-at. Ezek nagy része a kistarcsai internáló táborból került Németországba. Zömüket 1944 október után deportálták, összesen 81.000-et. Lévai adatai szerint 1946 elejére visszatért a deportációból 80.000 zsidó és várható volt még akkor 20.000. Ha az auschwitzi tábor októberben már befejezte működését, mint Lévai írja, nem lehet vitás, hogy a 100.000 visszatért között legnagyobb részt a Szálasi kormány idején deportált zsidóság szerepelt.>

<A csőcselékezés aztán néha komikussá is válik. Sulyok például miután szintén kijelenti, hogy a nyilasok pártját a csőcselék alkotta, elismeri más helyen, hogy a Budapest-környéki munkásság, főleg a csepeli, nyilas volt. Természetesen, ezek a háború után mind kommunisták lettek, állapítja meg diadallal. Ám mi nem történt! Sulyok ellenzékbe került. 1947-ben elindította a "Holnap" című újságot, amelyből csak tíz szám jelenhetett meg, mert aztán betiltották, de ennek a tíz számnak a legjobb vevői a csepeli munkások voltak. Ördög érti ezeket a csepeli munkásokat. Először nyilas söpredék, aztán kommunista csőcselék s végül sulyokista derék demokraták tíz lapszám erejéig. Ismét csak Szálasi Ferencnek volt igaza, aki Nagykanizsán 10.000 ember előtt tartott beszédében a következőket mondotta: "Tudom, hogy ez a csőcselék mindjárt megnemesedne, ha elhagyna engem és a zászlót.' ' amíg nyilas volt valaki, addig szemét, csőcselék ember volt, ha valami miatt kilépett a pártból, mindjárt derék, tisztességes, okos ember lett belőle.>

<Még Kállay is elismeri, hogy a bombázások nagy mértékben voltak felelősek az antiszemita kilengésekért. Jaj volt tehát annak a zsidónak, aki nem ment a gettóba, hanem mint bujkálót elfogták. A fanatikusok dühe különös, de érhető elsősorban a védett zsidók ellen irányult. Miért védettek azok? Éppen olyan zsidók, mint a többi, éppúgy a bolsevisták barátai és a védők ellenségei mint a gettóbeli zsidók. Sőt ezek a gazdagabbjai, mert ezeknek volt még mindig 1015 ezer pengőjük egy menlevélért, vagy útlevélért. A tömeg és a fanatikus előtt nincs okoskodás, meggondolás, diplomáciai kötelezettség, hanem érzelmei szerint cselekszik. Ez a magyarázata, hogy a védett házak rosszabb sorsra jutottak, mint a gettó.>

<A franciaországi magyar kommunistáknak későbben betiltott lapja a "Magyar Szemle" írta egyik 1948-as számában, hogy a "magyar ellenállók" hőstetteket vittek véghez Budapest ostroma idején, amennyiben őrségen álló nyilasokat éjjel meggyilkoltak. Az esetleg aggályoskodó lelkű olvasókat azzal nyugtatta meg a lap, hogy ezeknek a patkányoknak" a meggyilkolása nem volt bűn. Hogy ezek a magyar ellenállók a legnagyobbrészt zsidók voltak, azt mondanunk sem kell, viszont az is világosan kitűnik, hogy a túloldal sem volt különb. A háború után a hatalom birtokában teljességgel be is bizonyította.>

< Egyébként 1944-ben sem féltette Horthy az egész magyarországi zsidóságot. Bakynak azt mondta, hogy "Útálom a kommunista és galíciai zsidókat, ki velük az országból, ki, ki!'' Neki csak a gazdag zsidók voltak fontosak, mint Corin és Vida Jenő. A többi, azt csak vigyék." >

<Ami pedig a legfontosabb, a budapesti gettó egy nyilaskeresztesnek köszönheti, hogy elkerülte a megsemmisítést és nem jutott a varsói gettó sorsára. A németek ugyanis el akarták pusztítani a gettót a visszavonulás során. Lévai Jenő ezt a tervet a nyilasok nyakába akarja varrni. Hogy az ötlet a németeké volt, abból is látható, hogy először a levegőből akarták szétbombázni a gettót, majd pedig Mumi német kapitány vezetése alatt ötszáz S.S. legény készült az akcióra, amelyhez csupán a VII. ker.-i pártszolgálatosok egy része és kétszáz rendőr csatlakozott volna állítólag. Ilyen alapon a rendőrséget is gyanúsíthatná a terv kovácsolásával. E tervet Szalai Pál a párt rendőrségi összekötője akadályozta meg Schmidthuber tábornoknál való közbenjárásával, aki megígérte, hogy csapataival akadályozza meg ezt a szörnyű vérfürdőt. Azt nem lehet letagadni, hogy Szalai Pál a párt megbízottja volt azért Lévai azzal próbálja sötétre festeni ezt a pártra nézve kedvező tényt, hogy kijelenti, Szalai már előbb kilépett a Nyilaskeresztes Pártból elvi okok miatt. Ez persze nem igaz.>

kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/a-zsidouldozesek

TG69 2013.04.04. 13:45:05

@ArmaGedeon: Azért ne felejtsük, hogy ez az elit vitte egy vesztes háborúba a nemzetet, tehát volt egy fontos megkülönböztető jegye a többitől :). Ezért elég sokan képesek lennének ma is gyűlölni.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 13:46:59

@TG69: Miért, volt másik opció is, te félkegyelmű?

TG69 2013.04.04. 13:50:32

@Bell & Sebastian: Akkor mentsük fel az összes komcsit is, rendben?

sabrinho 2013.04.04. 13:52:23

@TG69: Ezt már írtam korábban is, csak nem neked. Nem ez az elit vitte vesztes háborúba a nemzetet, hanem a történelem. Többek közt a '30-as évekre már az antant által is elismerten elhibázott Párizs-környéki békék. A geopolitikai helyzet, stb... Két választásunk volt. Önként dalolva részt veszünk a háborúban, vagy megszállnak minket a németek úgy, hogy közben az utódállamok szövetségesi státuszban vannak, tehát akár még több területünkből részesülhetnek. A "nyugat" nem akart velünk szövetkezni, gondja viszont volt elég ahhoz, hogy még akkor se tudjon megvédeni minket, ha akart volna. Gondolj a jóval nagyobb Fr.o-ra.

És minden ellentétes hazugsággal szemben az első világháborút se mi robbantottuk ki, nem is voltunk kül - és katonapolitikailag önálló nemzet.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 13:53:00

@Bell & Sebastian: Az a vicces, hogy nem fogják fel: ha nem lépünk háborúba a németek már sokkal hamarabb megszállják az országot és például az antiszemitizmus manapság igencsak okafogyott lenne és a "felszabadulást" is kevés baloldali ünnepelte volna...

Bell & Sebastian 2013.04.04. 13:56:21

@TG69: Ne keverd, a háborúba belépésről volt szó. Sztálinhoz kellett volna húzni az elejétől, vagy mi?
A revízió valós cél volt és valamit valamiért.
(Mivel az angolok csak végig játszottak, taktikáztak velünk.)

TG69 2013.04.04. 13:58:16

@sabrinho: Félreértés van itt nem velem vitatkozol, hanem azokkal akik Felszabadításnak tartották 45-öt. Én sem tartom annak, nem így fogom tanítani fiaimnak, holott én másként tanultam. Ezek az emberek azokat büntették, akik akkor hatalmon voltak és ezt akkor teljesen joggal tették. A mi lett volna ha, avval egyébként sem érdemes vitatkozni, mert értelmetlen.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 14:00:03

@aristo: Tipikus példa az etető kézbe harapásra, avagy, ide nekünk az orosz lányt is!

Mi ez, ha nem az Übermensch -szemlélet kvintesszenciája? The last man standing, német dudások a magyar csárdában.

TG69 2013.04.04. 14:00:18

@Bell & Sebastian: Az un. történelmi szükségszerűség és az elkövetett baklövések viszonyáról van szó. Ha egyszer az egyik menti a másikat akkor másszor is. Itt 45 után bizonyosan komcsi rezsim épült ergo nincs mit szemükre vetni a hazai komcsiknak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:00:32

@TG69: A geopolitikai helyzet és a történelmi helyzet vitte háborúba az országot. A brit tömegek Churchillre haragudtak, amiért belevitte őket a győztes háborúba, le is váltották a végén egyből... :-)
Aki zsigerből gyűlöli a felsőbbséget, az mindet gyűlöli.

gyalog.galopp 2013.04.04. 14:06:44

Bécsben is van egy szovjet emlékmű, nagyon hasonlít a Szab. térihez.
A bécsiek azért emelték és tartják mind a mai napig, mert hálásak az orosz felszabadítóknak?
Azért mert az oroszok nem lőtték szarrá őket hálásak lehetnek, egyébként meg ezzel demonstrálják, hogy ők is felszabadultak a fasiszta elnyomás alól, ami egy nagy baromság.

Aki az igazát keresi, az azért keresi, mert nincs neki, vagy nem adtak neki, tök mindegy.
Nem mindegy, hogy átkeresztelünk dolgokat, vagy átértelmezünk. Felszabadulás út, Moszkva tér átkeresztelése pl. marhaság, politikai analfabétizmus. Ha tagadjuk a felszabadulást, tagadjuk a náci megszállást és annak következményeit.
Átkereszteljük a Moszkva teret, aztán keleti nyitásért kuncsorgunk Moszkvába.

Felszabadulás? Igen, felszabadultunk a nácik alól, a fasizmus alól, az más kérdés, hogy úja megszállókat kaptunk, de a másik főgonosztól való megszabadulás tagadása politikai öngyilkosság.
Moszkva tér? Magyarország nyugati export lehetőségei a XIX sz. után lényegében megszűntek, most sincs más, mint kelet és dél.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 14:10:01

@TG69: Eszem megáll, a Donnál ott állt német, magyar, olasz, finn, román és mégsem sikerült.

A másik oldalon meg tengernyi orosz, alaposan megtámogatva amcsi hadisegéllyel.

Aki ebből meg tudja mondani, hogy kié az igazság, annak dobszó mellett a főtéren, közvetlenül nagymise után...

Amerika ismét megragadta az ölébe hulló lehetőséget, ennyi volt, nem több. Kiirtatta a konkurenciát, a többi csak mese.

sabrinho 2013.04.04. 14:16:04

@TG69: Az nem mindegy ebből a szempontból, hogy ki mit akart, s merre volt kénytelen sodródni.

A Horthy-rendszerben a társadalmi igazságosság mai szemmel(!) nem volt a legtökéletesebb. De nem akartak a vezetők népirtást, abba belesodródtak. Horthyék alapvetően, saját felfogásuk szerint a teljes nemzetnek jót akartak. Bár a tömegdemokráciában nem hittek, arra a népet nem tartották érettnek (amire '19 miatt volt is okuk).

A kommunisták pedig semmi mást nem akartak, mint terrort, diktatúrát. Erre jöttek létre. Természetesen Jalta miatt törvényszerűen.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 14:19:00

@Bell & Sebastian: A tetejébe a szerencsétlen Churchill nyakába varrt disznóságok nagyobb része is annak volt köszönhető, hogy egyedül maradt az oroszokkal szemben. Roosevelt szabályosan beleszeretett Sztálinba és mindenben igazat adott neki. Az amerikai balosok odavoltak az Oroszokért.

TG69 2013.04.04. 14:33:39

@sabrinho: ". De nem akartak a vezetők népirtást, abba belesodródtak". Ismerve némelyik antiszemitizmusát és a németideáljukat (Hitler imádat + Mein Kampf ismeret), ez nem túl meggyőző állítás.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:37:01

@aristo: Roosevelt nem volt olyan naív hülye, amilyennek tettette magát. Azt tette, amire utasítása volt.
------------------------

modernhistoryproject.org/mhp?Article=WorldOrder&C=3.0#Conflict

"Roosevelt hatalmának bebiztosítására támogatói a tipikus VIlágrend-sémát használták: létrehozták az "ellenzékét". 1934 augusztusában New Dealjének fő építészei és finanszírozói megalakították az Amerikai Szabadság Ligát, azonnal "szélsőjobboldali" szervezetként karakterizálva. Pierre és Irenee DuPont $325,000-t adott erre. A Ligát finanszírozta még J.P. Morgan, a Rockefellerek, J. Howard Pew, és William J. Knudsen (akit később FDR fontos posztra nevezett ki!).

A Szabadság Liga támogatói, akik szorgosan "kommunistázták" Rooseveltet és stábját (és sokuk az volt...), egyúttal megszervezői voltak az American International Corporation,-nak, amelyet a Szovjetunió gazdasági összeomlásának megakadályozására hoztak létre. A Szabadság Liga sikeresen zárta karanténba FDR ellenzékét és címkézte őket "szélsőjobboldali idiótáknak". Roosevelt megkapta a lehetőséget, hogy ellenzékét "gazdasági rajalistáknak" "A Régi Gárdának" és "kivételezett gazdag hercegeknek" nevezhesse. Ezután behozták a képbe Gerald L.K. Smith-t, hogy Roosevelt ellenzékét "antiszemitának" bélyegezhessék.

A taktika 1934-től az 1936-os választásig üzemelt, amikor hatékonyan meghiúsította London kampányát. Roosevelt hátralevő életében nem szerveződött ellene többé hatásos ellenzék. Ez volt az amerikai történelem egyik legsikereseb politikai szemfényvesztése. Ezután Rooosevelt összeházasította a fiát a DuPont-dinasztia egyik örökösnőjével. Miközben Eugene DuPont, Pierre unokatestvére a Szabadság Liga egyik legaktívabb tagja volt, az ifjabb F.D. Roosevelt Ethell lányának udvarolt ! 1937. júnus 28-án esküdtek, amit a Time magazin "Az Évszázad Lagzijának" nevezett..."
------------

Lásd még Anthony C. Sutton könyveit, melyekben bizonyjtja, hogy a szovjet hadiipari potenciált 1917-től kezdve az USA bankár és nagyipari tőkés körei épjtették fel.

en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton

In 1973, Sutton published a popularized, condensed version of the three volumes called National Suicide: Military Aid to the Soviet Union and was thereby[citation needed] forced out of the Hoover Institution. His conclusion from his research on the issue was that the conflicts of the Cold War were "not fought to restrain communism", since the United States, through financing the Soviet Union "directly or indirectly armed both sides in at least Korea and Vietnam"; rather, these wars were organised in order "to generate multibillion-dollar armaments contracts".[1] The update to this text, The Best Enemy Money Can Buy, looked at the role of technology transfers up to the 1980s. Appendix B of that text contained the text of his 1972 testimony before Subcommittee VII of the Platform Committee of the Republican Party where he summarized the essential aspects of his overall research:
“ In a few words: there is no such thing as Soviet technology. Almost all — perhaps 90-95 percent — came directly or indirectly from the United States and its allies. In effect the United States and the NATO countries have built the Soviet Union. Its industrial and its military capabilities. This massive construction job has taken 50 years. Since the Revolution in 1917. It has been carried out through trade and the sale of plants, equipment and technical assistance.[2] ”

Sutton's next three major published books — Wall Street and the Bolshevik Revolution, Wall Street and the Rise of Hitler and Wall Street and FDR — detailed Wall Street's involvement in the Bolshevik Revolution (in order to destroy Russia as an economic competitor and turn it into "a captive market and a technical colony to be exploited by a few high-powered American financiers and the corporations under their control"[3]) as well as its decisive contributions to the rise of Adolf Hitler and Franklin Delano Roosevelt, whose policies he assessed as being essentially the same, namely "corporate socialism" planned by the big corporations.[4] Sutton concluded that this was all part of the economic power elites' "long-range program of nurturing collectivism"[1] and fostering "corporate socialism" in order to ensure "monopoly acquisition of wealth", because it "would fade away if it were exposed to the activity of a free market".[5

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:41:54

@sabrinho: Úgy érted, 1919-ben tömegdemokrácia volt? Kun Béla általános, titkos választást megnyerve került kormányra?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:43:24

@TG69: Ha nincs náci rezsim, és annak zsidódeportáló-irtó programja, Mo-on sincs zsidódeportálás, ez vitathatatlan.

sabrinho 2013.04.04. 14:49:28

@TG69: Ilyen vezetőt én nem ismerek a Horthy-korból. Azokat a másodvonal-béli politikusokat, akik valóban ilyenek voltak, Horthy és támogatói-tanácsadói (pl. a végig nagyon befolyásos Bethlen) következetesen kiszorították a politikai játszótérről. Ezek aztán csak az önállóság megszűntével térhettek vissza.

Az antiszemitizmus nem kétséges. Viszont nagy hibának tartom e fogalom általánosító használatát. Elenyésző számú olyan magyar antiszemita vezető(!) ismert, aki megoldásként az endlösungot szorgalmazta volna.

olddoki 2013.04.04. 14:50:11

@ArmaGedeon: József Attila a világirodalom egyik legnagyobb költője volt. Egyébként Horger antal jóvoltából nem lett diplomás. A számtalan segítőről(Mint hatvani is9 ne beszéljünk. Azt kérdezem:napszámos, zsellér, kubikus ember gyerekéből lett -e orvos, ügyvéd, mérnök a Horthy rezsim alatt. Nem lett. Minimum magasan kvalifikált szakmunkásnak, vagy kisiparosnak kellett lennie annak a szülőnek. na és ott voltak a papok. A nagyon hívő ifjakat támogatták, de elsősorban papi pályára szánták őket. A HÁ-VAL KEZEDŐSŐ MONDATOK PEDIG ÉRTELMETLENEK. a TÖRTÉNELEMNEK CSAK ARRÓL E RÉDSZÉRŐL VITATKOZHATUNK, AMI MEGESETT. a TÖBBI GYERMEKMESE.

olddoki 2013.04.04. 14:53:47

@ArmaGedeon: "
Lásd még Anthony C. Sutton könyveit, melyekben bizonyjtja, hogy a szovjet hadiipari potenciált 1917-től kezdve az USA bankár és nagyipari tőkés körei épjtették fel. " mI EBBEN AZ ÚJDONSÁG. MÉG JÓ, HOGY NEM EMLÍTED MEG, HOGY AMERIKA MI MINDENNEL LÁTTA EL A sZu-T, ÉLELMISZEREKTŐL KEZDVE, HADIAESZKÖZÖKÖN ÁT. aMERIKA hITLERT sZTÁLINNÁL IS VESZÉLYESEBBNEK TARTOTTA A VILÁGRA. mINTAHOGY cHURCHILL IS. mINDKETTŐJÜKNEK IGAZA VOLT.

TG69 2013.04.04. 14:54:31

@sabrinho: Azért Gömbös pl felettébb gyanús:

" 1924-ben néhány elvbarátjával (pl. Eckhardt Tibor, Bajcsy-Zsilinszky Endre) kilépett az EP-ből, mert szembekerült Bethlennel a bethleni konszolidáció, a Népszövetséghez való csatlakozás és a népszövetségi kölcsön ügyében. Ekkor megalakította a Magyar Nemzeti Függetlenségi (Fajvédő) Pártot, mely ezután a kormánypárt jobboldali ellenzékeként volt jelen a Nemzetgyűlésben. Továbbra is vezető szerepet játszott a MOVE-ben és más, a korra jellemző titkos szervezetekben, így például az Etelközi Vérszövetségben (EX). Szoros kapcsolatot tartott németországi szélsőjobboldali mozgalmakkal, jelentős szerepe volt abban, hogy Magyarországon menedéket kaptak a müncheni Kapp-puccs vezetői, például Wolfgang Kapp, Erich Ludendorff és Trebitsch-Lincoln."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:55:11

@olddoki: Ezt a Horger-sztorit rég cáfolták. Szegény JA túlérzékeny volt, ha nem hagyja ott az egyetemet, bizonyára levizsgázhatott volna. Egyébként a verse tényleg riasztó lehetett, megmagyarázhatta volna, hogy nem gondolja komolyan. (remélem, nem gondolta... - valami cigánynóta átírása volt amúgy)

"Azt kérdezem:napszámos, zsellér, kubikus ember gyerekéből lett -e orvos, ügyvéd, mérnök a Horthy rezsim alatt. Nem lett."

Tudsz statisztikát hozni? Szerintem is nőtt a mobilitás ilyen téren a háború után, de komcsik nélkül is nőtt volna, mert a Horthy korszakban is nőtt. Ha van ha, ha nincs ha. A politikai felépítmény nem olyan döntő a társadalmi folyamatokban, mint a tévhitekben él. Pl. Horthy is egy egészen kisbirtokosként került a csúcsra. Volt mobilitás... :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 14:56:53

@olddoki: HItlert is ugyanazok a körök finanszjrozták a hatalomba, akik a bolsevikokat. Vagyis nem volt igazuk, kegyetlen komédiát játszottak az emberiséggel a mesterséges konfliktusokkal.

sabrinho 2013.04.04. 14:58:55

@TG69: Gömbös sokkal inkább volt Mussolini fan, mint Hitler imádó. Egyébiránt Hitler 1933-ban jutott hatalomra, az általad idézettek pedig majd' 10 évvel korábban történtek, mikor a III. birodalom még sehol sem volt. Tehát nem, nem gyanús. Endlösungról szó sincs. Az, hogy kapcsolatot keresett német szélsőjobboldali alakokkal, természetes.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:01:45

@aristo: Na hallja, maga se lenne másként a szakadt zabigyerekével, akit közösen hozott létre a német és amerikai, galíciáner emigráció. :)

Hitlernek is végig az motoszkálhatott a fejében; olyan nincs, hogy a kelták összeállnak a békazabálókkal, amikor az amcsi többség az oldalán áll és a nagyipar pénzeli.

Alaposan alábecsülte a szabadkőműveseket, mert azoknak soha semmi sem lehet elég magas ár, ha a pozícióik megőrzését kell kifizettetni - másokkal.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:06:11

@ArmaGedeon: Ugyanmá, ha csak a Klébersberg -féle akciókra gondol, már megnyerte a vitát. ONCSA, iskolaprogram, Hangya... Egyértelmű.

Akkor még tudott 3-4 minisztérium is integráltan fellépni. Vajon a mában is? Hát nem.

unionista (törölt) 2013.04.04. 15:07:46

@Bell & Sebastian:
az alternatíva nyilván a kárpát-medence védelme lett volna. a "nagy-magyar" honvédő háború.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:14:53

@olddoki: Oh yeah, szerencsétlen Tockij (Amerika küldötte a szovhozba) mintha kissé megmurdelt volna, Lényin meg akkora németbarát volt, hogy ebben még Sztálin sem ingott meg.

Aztán szóltak neki, hogy nesze fiam, itt van pár ezer tank és ne habozz használni őket!

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:16:32

@unionista: Egyetlen villámgéppuskával védeni egy szorost, azt még tudtuk, ráadásul megbízhatóan és stabilan, ha székely legény fűzte a hevedert.

unionista (törölt) 2013.04.04. 15:17:14

@ArmaGedeon:
ez ügyben érdemes elolvasni a magyar alaptörvény bevezetőjét. a "nemzeti hitvallás" elég egyértelműen fogalmaz: magyarország a zsidótörvények meghozatalának idején teljes mértékben szuverén volt. azt ugyanis a német megszállással vesztette el az ország. a zsidó diszkrimináció eltörlését viszont a szovjet hadsereg kényszerítette ki. azért, mert a szuverenitást az antall kormány szerezte vissza. (a nemzeti együttműködés nyilatkozata szerint a második orbán kormány.) ez a hatályos alaptörvény és a nemzeti együttműködés rendszerét megalapozó országgyűlési határozat normaszövegéből következik.

TG69 2013.04.04. 15:21:27

@sabrinho: A Mein Kampf első kiadása 1925.
A karlendítős Imrédy ?

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:23:51

@unionista: Na és akkor mi van? Tán ördögtől valóak a zsidótörvények, vagy mi? Ha a kibaszott Hapsburgok nem engednek be minden bundás-bolhást a Monarchiába, hogy innen a németeket boldogítsa a fölösleg, ez a mese sem ilyen véget ért volna.

Ám Tevjééket meg Cáratyuska invitálta szekérre vagy talicskára, rövid úton el is intézte a hálás utókor.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:26:28

@TG69: Te sem vagy egy kampfológus, az tuti. Sokkal meredekebb könyveket is kiadtak, oszt mégsem hirdettek programokat a hatásukra. Más is kellett ám még, de azt nem árulom el.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 15:30:29

@unionista: ifj. Bush fakadt ki egyszer a Fehér Házban, amikor az alkotmányra figyelmeztette egy hivatalnok, hogy "az alkotmány egy istenverte papírdarab!".

Természetesen a szuverenitás nem attól függ, hogy egy Istenáldotta papírdarabra mostanában mit firkálnak, milyen elméleti írott malasztokat nyilvánítanak ki. A magyar vezetés enyhén szólva nem volt teljesen független a némettől a zsidótörvények meghozatalakor, minden papjrtól függetlenül sose deportálhatta volna senki a magyar zsidókat és fel sem merült volna, ha nincs náci rezsim a németek nyakára ültetve. A náci faji törvényeket a cionisták üdvözölték. A zsidómentést szabotálták, a nácikkal együttműködtek Palesztina fejlesztésében - lásd Haavara egyezmény.
A zsidóirtásban a cionizmus szerepe messziről bűzlik. Miért a biztos vereség tudatában kezd egy rezsim zsidóirtásba, miért nem akkor, amikor előrenyomulóban van? Fokozni akarja a vereség utáni büntetést a népének?

sabrinho 2013.04.04. 15:33:14

@TG69: És Bajcsy-Zsilinszky, akiről ma utcák vannak elnevezve? A vélemények változhatnak. Imrédy sem volt vezető 1925-ben. Ezek olyan cizellált történelmi kérdések, melyeket nem hozzászólásokban kell megvitatni, mert mint a mellékelt példa is mutatja, durva általánosítások keletkeznek ezáltal.
Egy szónak is száz a vége, az eredeti kérdéshez: meglehetősen anakronisztikus és gusztustalan 20 évvel a rendszerváltás után ápr. 4-re emlékezgetni, pláne az, ha ezt pártok követelik. Az ilyen pártok nem is hiába vannak a süllyesztőben...

TG69 2013.04.04. 15:34:22

@Bell & Sebastian: Nem tudom nekem nem kell magam nagyon megerőltetni, hogy elhiggyem Gömbi 33 után már tisztábban láthatta a hitler dealt mint mások. Itt most megint az van, hogy mit akarhatott és mire volt lehetősége és azért próbálkozott a jóember rendesen (pl 35-ös választások).

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:34:45

@ArmaGedeon: Bush tán még a seggét is kitörölte vele, belőle kinézem, ahogyan forgatta a szemét az óvodában, amikor hírét vette, hogy a WTC grundját meg lehet hirdetni.

TG69 2013.04.04. 15:37:19

@sabrinho: Én végig "némelyikükről" beszéltem és azért ezek az emberek (Gömbös, Darányi, Imrédy) eléggé bizarr, tévutakon járó figurái a Horthy rendszernek. Egyébként, igen ne ünnepeljük.

Bell & Sebastian 2013.04.04. 15:41:58

@TG69: Legfeljebb sejthette vagy kikövetkeztethette. A meccs csak addig volt egyesélyes, amíg Pearl Harbor -nál el nem süllyesztették a fölösleges ócskavasat.

Mert ott fordult meg az amerikai trend és alkonyult be a teutonoknak. Akkor kellett volna Hitlert is rákötni egy V2 -re, mert onnan kezdve ott tartott be, ahol csak tudott a Végső Győzelemnek.

Nyertünk volna vagy 60 évet, és egy csomó fáradságot.

bömböcz 2013.04.04. 15:49:40

Ha nem lett volna holokaszt, akkor a fradistáknál is nagyobb lenne az mtk tábora!
De mivel időben megalakítottuk az ávéhát, így máma is jelentős tényezők vagyunk a fociban...

sabrinho 2013.04.04. 15:53:07

@TG69: Horthy mindet le is váltotta, illetve Gömbös halálos betegsége miatt "kegyelmet" kapott.

TG69 2013.04.04. 16:05:37

@sabrinho: Így van, itt most már csak az a kérdés, hogy nevezettek részei voltak-e a horthy rendszernek és nevezhetők-e első számű vezetőknek :).

bömböcz 2013.04.04. 16:08:57

@vantaan:
Bezonyám!
A magoriak genetikailag vágynak a jeges Dunába és ezt kivetítették -kényszeralkalmazták- más, náluknál sokkal demokratikusabb polgárokra is:
www.youtube.com/watch?v=T7nm3yRm1G8

vantaan 2013.04.04. 16:11:36

@jose maria padilla: Pedig bizony gyerekeket is lőttek a nyilasok a Dunába! Salkaházy Sárával együtt is például! Az Árpádsávos karszalag meg ott virított a karjukon. Amugyn a Dunába lővetés az magyar sajátosság, specialítás volt. lásd az Újvidéki mészárlásokat (a hideg napok) . Ott sem számított a kor. Volt ott csecsemő és vén is!

vantaan 2013.04.04. 16:16:30

@bömböcz: ... no igen! Akkor ezzel már meg is lehet magyarázni az orosz atrocitásokat is, mert bízony van olyan orosz népdal, hogy aszongyahogy ...

sabrinho 2013.04.04. 16:20:24

@TG69: Nem, nem ez a kérdés. Ezen az alapon minden rendszer, ahol nem jó politikusok jutnak hatalomra, rossz.

Ezek alapján a mai magyar demokrácia elég gyengén szerepelne...

Válaszom a kérdésbe burkolt állításodra: mindhárom politikust, elsősorban a te általad a Horthy-rendszernek tulajdonított visszásságok miatt, maga Horthy, illetve köre mondatta le. Tehát a rendszertől legtávolabb állt, hogy ilyen irányba forduljon. Az más kérdés, hogy a korban Hitler sokakat megtévesztett (nem csak K. Európában, de bizony Fr. o.-ban, vagy Brit. is (!)), sokan bűvkörébe kerültek.

De ezek amint kiderült róluk, nálunk le kellett hogy mondjanak...

bömböcz 2013.04.04. 16:29:07

@vantaan:
A magyarországi zsidók legendás úszók voltak:
Hajós Alfréd például tonaludatus visaus megatus fokozatú hidegtávúszó volt.
Egyébként Székely Évát is többször lötték befele a befagyott Dunába az antiholokasztos rossz nyelvek szerint...
Mi ebből a tanulság?
Az, hogy (általában) minden ember egy seglyukkal születik, és annyival is hal meg.
Kivéve jhv kiválasztottjait, mert ők a szájukból is azt csinálnak.

TG69 2013.04.04. 16:30:51

@sabrinho: Ezek az emberek a horthyzmus nagyon is beágyazott figurái voltak, annak nyílt antiszemitizmusa és irredentizmusa elengedhetetlen feltétele volt, hogy egyáltalán ilyen magasra kerüljenek. Nem keverném ide a demokrácia működésének sok-sok buktatóját. Lemondásukra pedig akkor került sor, amikor Horthy úgy itélte meg, hogy veszélybe kerülhet a hatalma.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.04. 16:54:05

@aristo:

komcsi legenda ellen antiszemita legendával harcolni igen dícséretes. :)

Fejesrob 2013.04.04. 17:02:14

Ezekkel a magyar nyilasokkal értelmetlen jönni, ha egyetlen zsidónak sem esik baja, az oroszok akkor viselkednek másképp.

"„Mindenesetre mondjuk ki: az emberek alapvető joga, hogy meghaljanak és öljenek az országért, amelyben élnek, és hogy kivételes szigorral büntessék meg azokat a fajtájukbelieket, akik a betolakodók tűzhelyénél melegedtek.” (Sir Winston Churchill)"

Ezt pedig ma is érdemes megjegyezni.

bömböcz 2013.04.04. 17:02:24

@mavo:
igazságdoktorúr!
Csak egy apróság:
A maga ismeretei szerint be volt-e fagyva a Duna '44 novemberétől '45 februárjáig?
Mert ha igen, akkor cudálatiasz történésekről van szó.
Vérgejzír!

Fejesrob 2013.04.04. 17:42:02

@unionista: Az akkori zsidótörvények pontosan olyan volt mint most a holokauszttörvény.

Senki nem akart a németeknek ellentmondani.

Virág et. 2013.04.04. 17:46:55

Bájos, ahogy a szerző a kommunistákat és a kommunistákkal kollaborálókat egységesen csak "a baloldalnak" hívja.
Ezek után gondolom nem gond, ha én meg Hitlerre és Szálasira, vagy az SA-ra, SS-re csak "a jobboldalként" fogok hivatkozni, ugye? (Nem fogok, ennél több eszem van.)

( @rajcsányi.gellért (ergé): Tényleg muszáj ezt az aristo-t írni engedni? Miért? )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:05:28

@Virág et.:

"( @rajcsányi.gellért (ergé): Tényleg muszáj ezt az aristo-t írni engedni? Miért? )" --- írod.

Ugye, te skrupulusok nélkül megmondanád, ki írhat és ki nem?:-D

"Bájos, ahogy a szerző a kommunistákat és a kommunistákkal kollaborálókat egységesen csak "a baloldalnak" hívja." --- írod.

Mivel a korban ezek (a személyek és csoportok) így határozták meg magukat (mindenki baloldalinak vallotta magát, aki nem akart vagy mert nyíltan szembehelyezkedni vagy -szállni a "demokratizátor" megszállókkal), így ez a probléma csak a te problémád. Azt értjük, hogy te szívesen átírnád a történelmet a saját szád íze szerint, de, ugye, azt azért nem gondolod, hogy ebben mindenkinek --- önként, lelkesen, dalolva --- követnie kell téged? vagy igen?:-D

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.04. 18:06:14

@aristo:

Féldemokrácia volt az 1945 után, ugyanúgy, mint korábban a Horthy-rendszer. Lehetett választani, de a hatalmat megváltoztatni nem.

contractor 2013.04.04. 18:07:19

"Háborút veszíteni nem leányálom, ezt mi magyarok pontosan tudjuk, nagy gyakorlatunk van benne, nem is lepődött meg különösebben senki az oroszok viselt dolgain. A rablások, erőszakoskodások, gyilkosságok a baloldali humánum ismert kísérőtünetei voltak szerte Kelet-Európában" Ahogy a megszálló magyar hadsereg viselkedett - amikor még neki állt a zászló - az is csoda, hogy nem irtottak ki minket az oroszok mind egy szálig. Mert az is ott van Churchill soraiban megbújva. Csak olvasni kell tudni. Ez a cikk ennek a nagyfokú és szándékos félreértelmezése.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:16:00

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Lóf*szt volt az féldemokrácia! Ugyanolyan megszállás volt a szovjet megszállás, mint a német megszállás: az aktuális megszállók ugyanúgy ráerőltették játékszabályaikat a megszálltakra, mint a németek.

Facehugger 2013.04.04. 18:16:21

Ontották a halálos ítéleteket. Na, nézzük.

1945 és 1950 között 60 ezer ügyet tárgyaltak a népbíróságok. Valamivel több mint 10 ezer börtönbüntetést osztottak ki, és 189 halálos ítéletet hoztak. (Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században. Tudod, a zsidózással bántott szegény Romsics.)

Bazmeg, a 2. hadsereg lemészároltatása, a magyar megszálló csapatok orosz és ukrán lakossággal szembeni brutalitása, ami dokumentáltan többször kiverte a Wehrmacht-biztosítékot (több forrást már nem adok, dolgozz, olvass, járj könyvtárba), a deportálások és Budapest szétlövetése után a 189 halálos ítélet nem számítható tömegesnek.

By the by, a fordulat évéig az erőszakos szovjetizálás ellenére még mindig többpártrendszer működött Magyarországon, egyre kevésbé rosszul, mint jól, de akkor is működött. Lehetett pártokra szavazni. A komcsik a Vörös Hadsereg aktív terrorja és a SZEB nyugati tagjainak tehetetlen balfaszkodása ellenére sem voltak képesek 48-ig felszámolni a demokratikus intézményrendszert A szabadság ígérete volt az a néhány év, a náci, nyilas terror alóli megszabadulás, és felszabadulás a Horthy-rendszer alól.

Buta, ostoba, szűklátókörű faszjancsik vagytok itt mind, írni nem tudtok, de emésztetlenül felböfögni azt, amit valahol valakitől öt sör+ unicum kombó közben hallottatok, azt igen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:17:52

@vantaan:

Tudnál nekünk erről valami forrást tolni?:-)

Nero Bianco 2013.04.04. 18:21:02

@ArmaGedeon:
"HItlert is ugyanazok a körök finanszjrozták a hatalomba, akik a bolsevikokat. "

Ez spec egy méretes marhaság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:24:13

@Facehugger:

"Bazmeg, a 2. hadsereg lemészároltatása, a magyar megszálló csapatok orosz és ukrán lakossággal szembeni brutalitása, ami dokumentáltan többször kiverte a Wehrmacht-biztosítékot (több forrást már nem adok, dolgozz, olvass, járj könyvtárba)..." --- írod.

Márpedig forrásokat csak jó volna adni, mert azok nélkül ezek az állítások csak egy fekáliásszájú anyaszomorító ávóspatkány mocskos fröcsögései!:-)

Facehugger 2013.04.04. 18:32:46

@bbjnick:
Ne sokat járj orvoshoz, mert legközelebb influenza helyett diagnosztizálni fogja nálad a "világ legostobább embere" szimptómát. Ez nem egy schmittdolgozat, ez a zinternet, bazmeg, forrásoljon neked, akinek négy anyja van. Majd utánanézel, ha érdekel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:36:10

@Facehugger:

Hazudsz!:-D Ezért hőbörögsz, fröcsögsz. Ha nem hazudnál, tudnál forrást adni!:-)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.04.04. 18:39:33

@vantaan:
tudtommal salkaházit hat felnőttel együtt lőtték le

Facehugger 2013.04.04. 18:39:33

@bbjnick:
:)))))))))))) le a kalappal, ezzel az érvrendszerrel kiütöttél. Utoljára a 4 éves lányom jött ilyesmivel. Na szevasz, köszönöm a nevettetést, ez jól esett!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:46:23

@Facehugger:

Hát, több, mint valószínű, hogy a kislányod értelmesebb (és mindenképp tisztességesebb) vitapartner volna, mint a beszari, hazudós apukája:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:53:59

@jose maria padilla:

Hát, így tudni:

" (...) XII. 27: a nyilasok körülzárták a Bokréta u. munkásnőotthont, melyet ~ vezetett. Zsidók után kutattak, s őrizetbe vettek 4 „gyanús” személyt és →Bernovits Vilma hitoktatónőt. ~ az itézkedés végére ért haza. Kikerülhette volna a letartóztatást, de nem tette. Mint az otthon felelős vezetőjét, ~t is elhurcolták. Egy szemtanú szerint még aznap este mind a hatukat (mezítelenre vetkőztetve) a jeges Dunába lőtték. A kivégzés előtti percben ~ a gyilkosai felé fordulva letérdepelt, és égre emelt tekintettel nagy keresztet vetett magára. - (...)"

lexikon.katolikus.hu/S/Salkah%C3%A1zi.html

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.04. 18:54:14

Nem volt német megszállás, tehát semmi alól nem kellett minket felszabadítani. Ha lett volna német megszállás, akkor nem horthyt fasisztázná a sok hülye zsidó. Szóval nem volt. Így a szovjet megszállás ellenséges hadművelet volt.

Fénylő április négy
Te a hála ünnepe légy
Míg a szívünk ver
Őrzi hűséggel
Szabadítónk hősi nevét.

Korábbi verzió:

Fénylő április négy,
Te a hála ünnepe légy,
Hisz te vésted be
Ifjú szívünkbe
Sztálin elvtárs drága nevét!

Gyerünk, zsidók, énekeljetek, a kurva fajtátokat!

Nero Bianco 2013.04.04. 18:55:24

Egyébként meg a poszt úgy akar felépíteni egy hamis mítoszt, hogy közben azt játsza, hogy leszámol egy hamis mítosszal.

Asszem még évtizedekig elleszünk ezzel a remek megosztottsággal.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 18:58:00

@Nero Bianco:

Milyen hamis mítoszt akar felépíteni a poszt? Mi a tárgya?

HaCS 2013.04.04. 19:15:34

Tisztelt Szerző!

Szomorúan olvasom írását. Szomorúan, mert valóban szörnyű, hogy emberekkel olyan dolgok történhettek, hogy a harag, az elégtétel iránti vágy még ennyi idő után is elhomályosítja ítélőképességüket. Azonban a korrektség kedvéért ki kell javítsam néhány dologban.

"Április 4. a baloldal önmaga építette hősi emlékművévé vált."

Semmiféle demokratikus baloldalról nem beszélhetünk ez ügyben. Április 4. az akkori kommunista rendszer ideológiájának a Rákosi rezsim által épített hősi emlékművévé vált. Ma nem is emlékezik erre egyetlen modern baloldali erő sem. Fel kell hívjam a figyelmét, hogy ezzel a kérdéssel a mai napon két csoport foglalkozott a Munkáspárt és a Mandiner.

"Eközben a népbíróságok ontották a halálos ítéleteket, az államfői székbe ültetett Tildy – a „palástos gyilkos” – és a baloldali értelmiség lelkes asszisztenciájával. "

Többször előfordul a baloldali értelmiség szófordulat a cikkében, és ez volt az a pont, ahol elgondolkoztam.
Jóhiszeműen feltételezem, hogy nem egy mostanában divatos politikai kommunikációs technika szerint zajlik mondandójában a mostani baloldali értelmiség, és az akkori kommunista vezetés összemosása.
Ez pedig csak azt jelentheti, hogy józan belátását bizonyos körülmények gátolhatják, hiszen egyrészt az akkori rezsim (persze pártállástól függő következményekkel) általánosságban értelmiségellenes volt, mint az elnyomó rendszerek általában. Ha ön valóban élt már akkor, és nemcsak megszületett, akkor ezt tudnia kellene.
Másrészt az értelmiségi embert a politikai elittel azonosítani hibás gondolat ma is. Abban az időszakban pedig különösen így volt ez.
Ezt a jelenséget írásának későbbi részében ön is részletesen taglalja. Ezért zavaros nekem, hogy hogyan keverednek össze ilyen fogalmak:

- rablások, erőszakoskodások, gyilkosságok és a baloldali humánum

- a baloldali értelmiség ill. a cselédek, és a kőművessegédek

Sajnos azt a következtetést kellett mindebből levonnom, hogy érzelmei mai napig elvakítják, és megakadályozzák abban, hogy az akkori eseményeket egy alapfogalmakból, és tényekből kiinduló logikusan felépített keretbe helyezze.

Ebben megerősített az utolsó mondata is:

"Emlékezni kéne rá, emlékezni arra, hogy kikkel élünk együtt és mik is az alapvető jogaink Sir Winston Churchill szerint."

Nem igazán tartom helyesnek, ha olyan dologra emlékeztetünk embereket érzelmeket korbácsolva, "amelyik radikálisan megosztja a magyar társadalmat", én betemetni szeretnék árkokat, nem kiásni, de ez az ön döntése, lelke rajta.

Az viszont Uram, ha ön 70 évvel a történtek után, valamint 24 évvel a rendszerváltás után úgy érzi, a betolakodók tűzhelyénél melegedőkkel él együtt, vagy Churchillre hivatkozva büntetne szigorúan olyan embereket, akik még meg sem születtek akkor, az súlyos pszichés torzulásokra utal.
Mivel azonban én ezen a téren nem vagyok szakember javaslom keressen fel egyet!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 19:17:02

@bbjnick: Megjött a második műszak a patkányblogra. Úgy látszik most a délutánosok a hülyébbek.

Szumi 2013.04.04. 19:20:31

"Április 4-én – mint látható – az égvilágon semmi nem történt"
Cáfolom: akkor születtem. Kevés ilyen fontos dolog történt velem azóta.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 19:24:24

Április 4. annak az ünnepe, hogy a bolsik és a zsidók a bolsi és a zsidó megszállókat ünneplik, kitüntetik egymást, és fasisztáznak egy jót a többnyire tavaszias időben.

unionista (törölt) 2013.04.04. 19:27:15

@Fejesrob:
ugyanígy fel lehet menteni kádárt. nem akart az oroszoknak ellentmondani.

Hefebier 2013.04.04. 19:29:02

@Mr Falafel:

"Én néhány éve rájöttem a technikára, hogyan lehetek kívülálló a saját problémám kibeszélésében is. Kvázi kívülálló státusz, természetesen. Igyekszem elvonatkoztatni attól, mit gondolok, és inkább arra figyelek, mások hogyan reagálnak arra, amit mondok.
Azt kell mondjam, egyelerőe inkább csak olyanok vannak, akik önmagukra koncentrálnak, és a másik szimplán ellenség."

Gáz! De még értelme sincs.

Gattopardo 2013.04.04. 19:29:54

A lgnagyobb csúsztatás hogy az erőszakhullám kelet -euban a "baloldali" humánum ismert kisérőtünetei.Mert a Wehrmacht meg a Waffen SS (Gestapo, stb.) a Vöröskereszt kötelékében irtotta a lengyeleket, cseheket és leningrádban is jókedvében halt éhen Magyarország lakosságának 1/10-e.

Amit az oroszok itt műveltek, azt közvetlenül nekik, közvetve meg az akkori JOBBOLDALI politikai elitnek köszönhetjük, akik kérés nélkül is hadat üzentek a ruszkiknak, ha ezt nem látja be T. Posztoló, az az ő baja.

Hefebier 2013.04.04. 19:32:06

@Negyvenértelmiségi:

Ma munkanap volt. Miről beszélsz?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 19:33:55

Egyébként jó a cikk.

És nem volt semmiféle felszabadulás, még átmenetileg sem, és egyrészt-másrészt sem.

Jöttek a bolsik, és azonnal nekiálltak intézkedni.

Megszállták az erőszakszervezeteket, a népbíróságokon tort ültek a gójok fölött. A civil szervezeteket beszántották, majd nekiálltak több százezer magyar állampolgárt "egy batyuval" nyugatra deportálni, és több százezret batyu nélkül keletre. Gyakorlatilag kétszeresen követték el békeidőben, önként és dalolva azt, mint ami miatt a mai napig ajvékolnak, hozzáteszem, joggal, csak nem jó helyen.

De erről persze nagy a csend, mindkét deportálásról is, az elcsalt választásokról is, a vérszomjas zsidó bandáról is, és arról is, hogy a mostani (szemkilövető) bolsik nemcsak jogutódaik, hanem szellemi örököseik is ennek a hordának.

Április 4.-én emlékezzünk a bolsi-zsidó szarháziak gaztetteire!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 19:35:07

@Hefebier:

Ez a munkája a bolsiknak, hogy az év minden napjára kitaláljanak egy apropót, hogy miért kell még a szokottnál is többet magyarozni, fasisztázni, gazemberkedni, pusztítani, mérgezni.

Gattopardo 2013.04.04. 19:39:15

@Negyvenértelmiségi: a kékcédulás választásokról például akkora csend, hogy benne van minden gimnáziumi tankönyvben.Mint ahogy a deportálásról, meg a gulágról sem született egy könyv, dokufilm, stb. az elmúlt 23 évben, ugye?De szívesen játszok veled olyat is, hogy egy "kártevő" zsidó származású magyarra mondok neked egy olyat, akire büszke lehet az ország- nem te fogsz nyerni, kispajtás, az fix.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 19:40:48

@HaCS:
1. Persze, hogy nem emlékeznek meg róla, hanem hallgatnak, mint fekália fűben, mert az ő elődpártjuk - tudja, amelyiknek a pénzét, infrastruktúráját és befolyását és vezetőségét zökkenőmentesen örökölték - volt az aki évtizedeken keresztül nemzeti ünnepként ünnepelte. A mai "baloldali értelmiség" rájuk szavaz, őket védi és szereti, tehát április 4 örököseit védi és szereti.

2. Az írás természetesen nem a mai, hanem elsősorban az akkori baloldali értelmiségről szól, a mairól csak annyiban, amennyiben annak szellemi rokona, vagy örököse. A baloldali "humanizmus" és a rablógyilkosságok úgy esnek egybe, hogy vezető ideológiájuk a marxizmus humanistának vallotta magát, miközben milliókat gyilkoltak le a nevében. Tudja ez itt un. irónia volt.

3 Nem keverem össze a "baloldali értelmiséget" és a politikai "elitet", mert a kettő egybe esett. A Moszkvából küldött rablógyilkosokon kívül a '45-ös parlament minden tagja "értelmiségi" volt valamiképpen, egyet mondjon a 45-ös parlamentben aki nem volt az.

4 Az árkokat betemetni akkor lehet, ha azok akik mindazok, akik ránk szabadították mindazt amit április 4 jelent, bocsánatot kérnek ettől a néptől. Nincs megbocsátás bűnbánat nélkül.

Hefebier 2013.04.04. 19:42:54

@Negyvenértelmiségi:

"Ez a munkája a bolsiknak, hogy az év minden napjára kitaláljanak egy apropót, hogy miért kell még a szokottnál is többet magyarozni, fasisztázni, gazemberkedni, pusztítani, mérgezni."

Ezt aristonak üzented?

Hefebier 2013.04.04. 19:45:35

@Negyvenértelmiségi:

"És nem volt semmiféle felszabadulás, még átmenetileg sem, és egyrészt-másrészt sem."

Látom te korrekt történész vagy.

Gattopardo 2013.04.04. 19:45:51

@aristo: Április 4-et Horthy és Bárdossy szabadította a magyar népre, ők pedig már halottak. ez egy. A kormányban és környékén több ex-baloldali mszmp tag van, mint a szociknál, ez kettő. a tömeggyilkosságnak meg a népirtásnak nincs "oldala", sztálin ugyanott rohad a pokolban, ahol hitler.ez három.

Gattopardo 2013.04.04. 19:48:21

@Hefebier: a kisgazdák pl. mind egy szálig komcsik voltak, azért is nyertek választást, ugyi? (jobber kollégáknál már megszokhattuk, hogy csak fekete meg fehér van, én ezért se csodálkozom:))

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.04. 19:51:25

Az már volt, hogy:

Fénylő április négy
te a hála ünnepe légy!
Míg a szívünk ver,
őrzi hűséggel,
felszabadítónk hősi nevét!

?

P.bubus 2013.04.04. 19:53:05

Április 4-én megszülettem :) :) :)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 19:53:20

@Gattopardo: Horthy és Bárdossy beléptek a háborúba, mert nem volt más választásuk. Ha nem teszik a németek sokkal korábban bevonulnak és most nincs gondja a magyar zsidóknak velünk. Továbbá a kor baloldaliival sincs probléma - egyaránt lett volna idejük kiirtani őket. Tehát óvatosabban a "minek kellett a háborúba belépni" szöveggel.

Ha "tömeggyilkosságnak meg a népirtásnak nincs oldala", tehát egyformák, akkor miért csak a náci bűnösök jutottak kötélre?

Gattopardo 2013.04.04. 19:54:31

@neoteny: Már volt, többek közt Falafel nyilas testvér idézte, aki szerint nem volt német megszállás sem -ezzel egyébként pártunk és kormányunk hivatalos álláspontjával is szembemegy, akik1944. március 19-vel húzták meg a cezúrát demo és nem-demo között.

Hefebier 2013.04.04. 19:55:20

@Gattopardo:

"a kisgazdák pl. mind egy szálig komcsik voltak, azért is nyertek választást, ugyi? (jobber kollégáknál már megszokhattuk, hogy csak fekete meg fehér van, én ezért se csodálkozom:))"

Bocsánat, de ezzel sem azonosulok.
Csak szürke van.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.04. 19:56:05

@Gattopardo:

OK, kösz, már megint elkéstem...

jobbrolbandita 2013.04.04. 19:58:38

@vantaan: kollaboráns, hazaáruló féreg

unionista (törölt) 2013.04.04. 20:03:34

@Bell & Sebastian:
a kárpát-medencét katonai értelemben egyik nagyhatalomnak sem állt érdekében elfoglalni. feléve, hogy van honvédelem.

egyszerűen meg kellett volna szervezni a véderőt. a tanácskormánynak átadja a 500 méter feletti területeket. a kommunistákat felküldi a hegyekbe. csináljanak ott forradalmat. nagy internacionálé keretében akár egyesülhetnek is az elvtársak. a dunántúli és a budai dombok közé betelepíti a fasisztákat. létrehozza a hazafias buda megyét. pest megyébe deportálja az összes hazafiatlan bitang zsidót. az alföldön folytatja a feudális államkapitalista projektet az uraságokkal és a parasztokkal.

deklarálja, hogy a nemzetközösségi keretekben hisz. ami elsősorban az ungarische volksunion. mellette lehet ez great britain, grossdeutchland és a sovetsky soyuz. majd aki megnyeri a háborút. azokkal fog tárgyalni. addig a környékről az összes zsidót begyűjti és a kárpát-medencét védi.

hitlernek elmagyarázza, hogy a magyarok képtelenek kontinentális támadásra. babonából se érdemes velük együtt harcolni. a kárpát medencén kívül sohasem nyertek csatát.

minden megye kiállít egy vezérezredet és egy dandárt. ebben a háborúban a románokat kellett volna összesen megvernie.

Gattopardo 2013.04.04. 20:03:41

@aristo: Töriből egyes, leülhetsz. Molotov éphogycsak a térdét nem csókolta meg a magyar nagykövetnek, úgy üzente meg horthynak, hogy nincs területi követelése hazánkkal, és a korábbi bécsi egyezmények fenntartása ellen sincs kifogása. Hitler és tsa. ugyancsak nem kérte a magyar közreműködést, csak a finnekét és a románokét. Az pedig egy kurva nagy jobber mítosz, hogy akkor hamarabb bejönnek a németek, és az mennyivel rosszabb lett volna.A zsidókat így is, úgyis elvitték,magyar honvédből nem halt volna meg több mint a donnál és ha legalább annyi ellenállást tanúősítunk, mint a csehek (ahol pedig nem volt sok) , 1947-ben nem az asztal szopatós végén ülünk párizsban. Azok a kurva románok képesek voltak váltani, a finnek, bolgárok szintén, csak a magyar JOBBOLDALI elit volt olyan kretén, hogy az utolsó percig Adolf farkát szopta.

Gattopardo 2013.04.04. 20:07:35

@aristo: a másik: az, hogy sztálin elvtársat senki nem kötötte fel, valóban nagy igazságtalanság, de ettől még nem lesz az is igazságtalan, hogy a náci elitet viszont felkötötték, a logikád tehát téves.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 20:14:06

@Gattopardo: Náci szakemberek tömegét vette át az USA a Paperclip Művelet keretében, köztük kegyetlen orvoskjsérletek elkövetőit is, hogy náluk folytassák az értékes kutatómunkát - ez igazságos?

jobbrolbandita 2013.04.04. 20:14:46

@olddoki: Te ezt a '78-as szövegezésű, járási párttitkári színvonalú demagógiahalmazt honnan szedted? Belelapoztál egy 40 éves törikönyvet vagy a Bors Máté kalandjain szocializálódtál? Nem voltak rokonaid, akik megélták azt a korszakot vagy nem beszélgettél velük? Mindenki félt az oroszoktól mert a hazatérő katonáktól már hallottak a szovjet nyomorról, primitívségről a vörös katonák ázsiai kegyetlenségéről a hadifoglyokkal, a csajkarendszerről. És tudták milyen az a bolsevizmus, mivel sokan átélték már '19-ben a Lenin fiúk akasztásait, a vörös terror, amikor egy jó kabát miatt bárkit agyönlőttek a pesti utcán a derék vörös katonák. A parasztok pedig hallottak a kolhozrendszerről és nem kértek belőle. És minden rettegésük meg is valósult, amikor a vörös söpredék rabolva, gyilkolva, nőket erőszakolva bevonult az országba. Minek örültek volna?! A német katonák az átlagembert - akik közül a tanulatlanok is tudtak némileg németül - nem rabolták ki, koncolták fel, erőszakolták meg az otthonában, mivel hivatalosan a szövetségeseink voltak és európai neveltetést kaptak. Az szovjeteknek kifosztandó, legyőzött ellenségek voltak a nagyszüleink. Senki nem azon az életidegen, steril, marxista újbeszél módon gondolkodott, mint amiket te leírtál :)

Nero Bianco 2013.04.04. 20:15:13

@aristo:
1,2,3,4..

Mindegyike téves.

Értem én, hogy a jobboldal szeretne magának fölépíteni egy baloldalellenes negatív mítoszt, ahol pusztán ezekre alapozva lehet negligálni politikai ellenfeleket, de most szólok, hogy nem fog menni.

vladimir964 2013.04.04. 20:16:03

Kedves Aristo: cikked végére elfelejtetted odaírni: "Heil Hitler"

Nero Bianco 2013.04.04. 20:17:45

@ArmaGedeon:
"ez igazságos? "

Persze. Mégis mit kellett volna velük csinálni?
Az oroszok persze dettó.

Amúgy az amerikai-orosz űrverseny első fázisa valójában német-német űrverseny volt.

jobbrolbandita 2013.04.04. 20:17:50

@Gattopardo: Töriböl egyes, ülj le. A '78-as törikönyv, már nem érvényes. Olvasgass, művelődj, hátha ezt a sok butaságot elfelejted. Amúgy kívánom neked, hogy az élet minden területén olyan szövetségeseid legyenek mint a németeknek a románok :)

Gattopardo 2013.04.04. 20:17:53

@ArmaGedeon: nem, de attől még az sem lesz igazságtalan, ha egy csomót viszont felkötöttek. egy egyszerűbb példa: nem minden tolvajt ültetnek ma le Mo-n, de ettől a leültetettek büntetése még nem lesz igazságtalan (vagy szerinted igen?)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.04. 20:21:43

@Hefebier: Mit vártál, egy sirámot fender stratocaster gitáron Gerendás Péter stílusában héberül?

jobbrolbandita 2013.04.04. 20:22:10

@vladimir964: Ja, az igazság az nácizmus? Ha valaki nem libsibolsi szemüvegen keresztül látja a világot az náci...?! Te, derék toleranciakirály te... Ilyenkor áruljátok el, milyen kicsinyes, szűklátókörű, gyűlölettel teli kis sz@rháziak vagytok a lelketek mélyén. :)

Gattopardo 2013.04.04. 20:23:05

@jobbrolbandita: sokoldalúan szofisztikált, érvekkel megtámogatott kommentedtől nyilván azonnal meghátrálok, öreg.:) arról nem is beszélve, hogy úgy látom, write only is vagy, mivel a románokkal kapcsolatban pont amellett érveltem, hogy a németekkel igenis szembe lehetett volna fordulni, még 44 októberében sem lett volna késő, ha el nem bassza a drágalátos JOBBOLDALI elit.

Hefebier 2013.04.04. 20:26:36

@Mr Falafel:

"Mit vártál, egy sirámot fender stratocaster gitáron Gerendás Péter stílusában héberül?"

Ez pompásabb.

+1

Még! Még!

Gattopardo 2013.04.04. 20:27:05

@jobbrolbandita: ebből a katyvaszból mit akartál kihozni? hogy 41ben néptömegek akartak hadat üzeni a SZU-nak? ha ennyire beleivódott a vörösterror a magyar népbe, akkor nem az lett volna a logikus, ha nem húzunk ujjat egy ilyen civilizációs fokon álló, és ennyivel nagyobb lélekszámú országgal?Azt meg hadd ne könnyezzem már meg, hogy a németek nem művelték velünk is ugyanazt, mint a ruszkikkal.....

csabakirályfi 2013.04.04. 20:31:49

"Nem akkor mentek ki a németek, és nem akkor jöttek be az oroszok."

Ezzel vége is. Mert a németek nemcsak úgy kimentek, az oroszok meg szintén nemcsak úgy bejöttek.

Hefebier 2013.04.04. 20:34:28

@jobbrolbandita:

"Ja, az igazság az nácizmus? Ha valaki nem libsibolsi szemüvegen keresztül látja a világot az náci...?! Te, derék toleranciakirály te... Ilyenkor áruljátok el, milyen kicsinyes, szűklátókörű, gyűlölettel teli kis sz@rháziak vagytok a lelketek mélyén. :)"

Milyen szemüveg? +2.5 az már libsi?

Április 4.-ről szólt a cikk. Ki emlékezett meg erről?

Nero Bianco 2013.04.04. 20:34:30

@Sonka Neri:
"ki nem szarja le? "

Ja.
Sokan vannak így a magyar történelemmel.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 20:35:03

@Gattopardo: A legpokolibb szaktudást, pl, a tudatmódosítás szakértőit simán tudták hasznosítani az USA titkos programjaiban. Akkor nem az igazságszolgáltatás kötött fel tolvajokat, másokat meg átvett igazságügyi dolgozónak, hanem két rivális banda közti leszámolásban vesztek oda páran, másoknak sikerült megúszni.

Gattopardo 2013.04.04. 20:35:43

@csabakirályfi: az egész posztna nincs sok értelme amúgy sem, mert Thürmeréken kívül már mindenki leszarja április 4-et, nemhogy éltesse, de legalább kellemesen lehet anyázni egymást a jobber kartársakkal(az élmény megfizethetetlen, minden másra ott a mastercard) :)), több klikk, több letöltés, jobb banner-eladási lehetőségek, ergo több lé a posztolónak

Gattopardo 2013.04.04. 20:36:51

@ArmaGedeon: ezt értem, csak mi köze a dolog erkölcsi vonzatához?

Nero Bianco 2013.04.04. 20:40:46

@ArmaGedeon:
"hanem két rivális banda közti leszámolásban vesztek oda páran, másoknak sikerült megúszni. "

Gondolkodj már kicsit.

Azért azt magad sem várhatod el, hogy németek tízezreit öldössék le.

A rendszer főkolomposait elítélték (nagyon helyesen), a rendszert magát széttaposták (nagyon helyesen) a szakembereket meg szeparálták, mert fogalmuk sem volt, hogy németország majd merre megy.

vladimir964 2013.04.04. 20:44:00

@jobbrolbandita: A reakciód alapján a felsorolt jellemvonások téged fémjeleznek. Azért jegyeztem meg, hogy a cikk írója v végére elfelejtette odaírni, hogy "Heil Hitler" mert egyoldalúan és prekoncepciókkal (ha esetleg műveltségedet meghaladná: előítélettel) teli közelíti meg a témát.
Ahogy sohasem léteztek csak jó vagy csak rossz népek, úgy nincsenek csak fehér vagy csak fekete hadseregek sem.
Egyébiránt ajánlom a figyelmedbe az indavideón a II. magyar hadsereg doni karitatív akciójáról készült magyar (!) dokumentumfilmet, amit elkészülte után MTV fideszkézivezérelt haverjaid nem mertek leadni. Nos, ott láthatod majd, hogy hős honvédeink egy része miként vitte el a nyugati civilizációt a doni sztyeppékre, és miként szórtak utánuk virágesőt könnyek között a helybeliek.
A film erénye azonban, hogy a magyar hadsereg mindkét arcát bemutatja, ellentétben jelen cikk írójával.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.04. 20:51:21

@Nero Bianco: en.wikipedia.org/wiki/Antony_C._Sutton

"Sutton's next three major published books — Wall Street and the Bolshevik Revolution, Wall Street and the Rise of Hitler and Wall Street and FDR — detailed Wall Street's involvement in the Bolshevik Revolution (in order to destroy Russia as an economic competitor and turn it into "a captive market and a technical colony to be exploited by a few high-powered American financiers and the corporations under their control"[3]) as well as its decisive contributions to the rise of Adolf Hitler and Franklin Delano Roosevelt, "

Pelso.. 2013.04.04. 21:16:17

@aristo: Mentél volna el inkább az Ismeretlen Katona sírjához, szál virággal, egy percig csendben adózva nekik.

Szindbad 2013.04.04. 21:18:55

@aristo: De azok, akik ránk szabadították ezt a sok szörnyűséget, azok már nem élnek, megöregedtek, tönkrementek emberileg, fizikailag. Kiken kérné számon azt a sok gaztettet? Kiknek kellene bocsánatot kérnie? Egy közösségnek? Egy pártnak? Embereknek?

S=klogW 2013.04.04. 21:25:01

@ArmaGedeon: a náci birodalom mint körülmény pl. lehetőséget teremtett pl. repülésélettani ismeretek szerzését emberi tesztalanyokon - ebből pedig minden katonaság profitált

sok vonatkozásban rengeteg haszna volt a harmadik birodalomnak a győztes államok majd később minden ország számára

Robinzon Kurzor 2013.04.04. 21:31:53

@aristo: "Horthy és Bárdossy beléptek a háborúba, mert nem volt más választásuk."

Már hogy ne lett volna: mindig van választás.
Horthy rá is jött, csak későn és nyámnyila módon lépett. Elkúrta, ez a helyes kifejezés.

Másrészt veszélyes ezzel hadonászni ("nem volt más választása"), csak nincs annyi eszed, hogy észrevedd.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 21:32:26

@Szindbad: Az igaz, hogy a tett elkövetői jórészt már nem élnek, ám szellemük itt kísért közöttünk, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a fenti kommentfolyam. Mert vannak ugye a patkányblog fizetett emberei, mint @Virág.et és társai ők szimplán pénzt akarnak és mivel szociopaták mindegy nekik, hogy hogyan, ám ott vannak a többiek akik - tartok tőle - őszintén hiszik azt a sok ostobaságot és hazugságot, amit beadtak nekik. Az ő érdekükben lenne fontos, hogy fény derüljön az igazságra.

Bocsánatot kérni - minimum - azoknak kéne akik a mai napig élvezik az egykori bűnök hasznát, akik rablott házakban élnek, akiknek szerencséjét azok a régi gyilkosok alapozták meg és akik a mai napig megpróbálják elhazudni ami történt.

S=klogW 2013.04.04. 21:35:22

@Szindbad: ez eszedbe jut a holokauszt kapcsán is?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 21:38:43

@Robinzon Kurzor: Á! Mein Herr Sturmbahnführer Krausz! milyen régen láttam, merre járt? Láttam a @mavo nicket használja újra - tudja az alkeszt - csak nincs valami baj a @Krausszal? aggódom.

Egyébként igaza van. Mindig van más választás. Magam is úgy gondolom jobban jártunk volna, ha nem lépnek be és a németek már '43 - '44-ben megszállják az országot.

Szindbad 2013.04.04. 21:42:07

@aristo: Mindenféle aljasság szelleme itt kísért közöttünk, igen, Thürmeréké is. Teljesen egyetértek, hogy Thürmeréket nem kellene megint hatalomhoz engedni, de ez nem igazán fenyeget. Vagy nem erről beszél?

Nero Bianco 2013.04.04. 21:50:02

@aristo:
"Magam is úgy gondolom jobban jártunk volna, ha nem lépnek be és a németek már '43 - '44-ben megszállják az országot. "

Nem szállták volna meg.
Speciel más problémáik voltak.
A 44-es megszállásnak elsősorban katonai okai voltak, nem politikaiak.
Másrészt meg ha azok, akik a doni katasztrófában vesztették életüket (nem kevesen) a magyar területeken harcoltak volna a németek ellen, és esnek el, azért az nagyobb későbbi haszon lett volna.
De ez annyira történelmietlen.
A történelmet nem egymás orra alá kell dörgölni, hanem tanulni belőle.
Na, ez nem megy még nekünk magyaroknak.
És a jobboldaliaknak különösképp nem megy.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 21:51:11

@Szindbad: Nem, nem erről beszéltem. Thürmerék gyakorlatilag veszélytelenek és csak mint elmegyógyászati eset érdekesek. A probléma a haladó baloldallal van. Azzal a haladó baloldallal, amelyik tradícióként magyarellenes, aki szerint a fütyülős barack és a bőgatya az egyetlen amit magunknak köszönhetünk, a többit nekik, akik nyugatra (azelőtt keletre) járnak panaszkodni és hazudozni, akik nem tudnak és nem akarnak a honfitársaink lenni csak akkor, ha ők mondhatják meg, hogy mi igaz és mi nem, mi bűn és mi nem. Őket kérdezze a bocsánatról, hogy vajon megbocsátották-e nekünk amit nem mi követtünk el?

Nero Bianco 2013.04.04. 21:51:29

@aristo:
"Az ő érdekükben lenne fontos, hogy fény derüljön az igazságra. "

Kár, hogy te egy hazug mítoszra egy másik hazug mítosszal akarsz válaszolni.

Nero Bianco 2013.04.04. 21:52:56

@aristo:
"A probléma a haladó baloldallal van. Azzal a haladó baloldallal, amelyik tradícióként magyarellenes"

Na, csak kibújt az az ostoba szög a zsákból.
:))))

Szindbad 2013.04.04. 21:56:28

@aristo: De létezik ilyen? Én pl. tudom ez a rövid jellemzését Orbánra is értelmezni, ha akarom (magyarellenes, irtózatos károkat okoz Magyarországnak, igen, Orbán mondja meg a tutit, és csak az az igaz, amit ő annak gondol, és járt ő ellenzéki pártként bőven panaszkodni külföldre.), de nem akarom.

Alfőmérnök 2013.04.04. 21:57:04

Papp István szerint Németh László "Úgy vélte, hogy a magyarság szerencsével járt, mivel a világháborúban Hitler győzelme esetén elveszett volna a nép, és a szovjet megszállással legalább megmaradt az esély az újjászerveződésre." (A magyar népi mozgalom története 183. o.)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 21:57:10

@Nero Bianco: Persze hogy nem. Maga csak tudja. megszállták Csehszlovákiát, Ausztriát, Lengyelországot, Jugoszláviát - minket nem. Nyilván annyira különlegesek voltunk. Az is lehet hogy féltek tőlünk - ha maga mondja.

A haladó baloldal tényleg magyarellenes. Néhány évszám '19, '45, '56 - rémlik valami?

Szindbad 2013.04.04. 21:58:59

@aristo: "akik nem tudnak és nem akarnak a honfitársaink lenni csak akkor, ha ők mondhatják meg, hogy mi igaz és mi nem"

Ez pl. marhára Orbánról szól. Mi az ami mégis a baloldalból csinál démont, és Orbánból nem?

Nero Bianco 2013.04.04. 22:06:01

@aristo:
"megszállták Csehszlovákiát, Ausztriát, Lengyelországot, Jugoszláviát - minket nem."

Tessen utánanézni, hogy az adott országokat miért szállták meg.

Ausztria és Csehország politikai okokból lett megszállva, mert hitlernek három ostoba mániája volt, a német egyesítés, a zsidók kiirtása és a keleti terjeszkedés.
Lengyelország és az oroszokkal a konfliktus a hitleri élettér növelése bugyuta elképzelésének a következménye volt.
Magyarország eltörlése csak a háború befejezése utáni tervekben szerepelt.
Nem voltunk kiemelt célpont.
Simán ellen lehetett volna állni, csak addigra a magyar politikai vezetés már beleesett a saját maga által ásott csapdába.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 22:06:13

@Szindbad: Természetesen értelmezheti Orbánra is, amennyiben minden politikusra értelmezhető ez. Bár fogalmam sincs, hogy mi az a nagy kár, amit Vitya barátunk az országnak okoz.

A Baloldal magyarellenessége egy kissé súlyosabb tényekkel támasztható alá, úgyis mint: '19, '45, '56. Azt, hogy nem tűrik az ellenvéleményt mi sem bizonyítja jobban. mint a tomboló Kulturkampf, ami nem más mint az ő vélemény és oktatás-monopóliumuk védelme. A magyar baloldalból sajnos nem kell démont csinálni: démon az magától is.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 22:08:48

@Nero Bianco: Magyarországon több százezer zsidó, és német is élt. Mindenben megfeleltünk a maga által felállított kritériumoknak. Miért is ne szálltak volna meg?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.04. 22:15:05

@Szindbad: Jellemző az ostoba sémita fajtádra, hogy nem vagy tisztában magyar szavak jelentésével.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 22:16:05

@Alfőmérnök:

Ugye, @Alfi, az azért megvan, hogy '44-ben a magyar kormányzat titkos tárgyalásokat folytatott az angolokkal (is)?! Szerinted '44-ben (de akár '43-ban is) hányan hittek, bíztak, reménykedtek német győzelemben Magyarországon? (Korábban reális opció volt egy békével lezáruló háború --- amit maguk a németek forszíroztak a leginkább.)

Bonyolultabb kérdések ezek, mint ahogyan a mórickák azt elképzelik!

to:rppapa 2013.04.04. 22:17:25

Ez az egész oldal tipikus példája a hülye kérdésre hülye választ mondásnak.
Egy elfogult, tényszerűen hibás írásra jönnek a hülye balos sztereotípiák, ami jó alkalom a jobbikosoknak, hogy idezúdítsák ellentétes történelemferditéseiket.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:17:37

@aristo:

"Miért is ne szálltak volna meg? "

Mert ez nem szerepelt hitler katonai és politikai tervei között.

Magyarország nem volt része a nagynémet elképzelésnek, ellentétben Ausztriával és a Csehország egy részével. Csehszlovákia megszállása után hitler leszarta a szlovákokat, neki az nem volt fontos politikailag sem meg katonailag sem.
Ahogyan Magyarország sem.

Szindbad 2013.04.04. 22:17:57

@aristo: Én azt gondolom inkább, hogy a magyar baloldal nem létezik, szétesett, össze nem képes szedni magát. Ezt a közvélemény-kutatások szépen alátámasztják. És olyan egyszerűen sikerül kicsinálni őket, hogy a fejemet fogom, ezek lennének démonok? Semmiféle politikai teljesítmányt nem mutattak fel az emúlt 6-8 évben. Mondja, ha nem így van. Ezek kb Thürmer szinten vannak. Ezért nem értem, miért lát démonokat.

Szindbad 2013.04.04. 22:21:37

@Mr Falafel: Hm, egy zsidó felforgatóhoz van szerencsénk? Kelted a feszültséget, mi? Nem kellesz ebbe az országba, menj haza, kérlek szépen.

S=klogW 2013.04.04. 22:22:31

@Nero Bianco:

"Mert ez nem szerepelt hitler katonai és politikai tervei között."

de csak mert számíthatott a határrevíziók fejében együttműködésre

Alfőmérnök 2013.04.04. 22:23:05

@bbjnick: Persze, ezek nagyon bonyolult kérdések.
Csak szerintem aristo is móricka.
De amit felszabadításnak hívtak, azt én is megszállásnak gondolom. Ebben spec. egyetértek. (De elfogadom, hogy bizonyos csoportok felszabadulásként élték meg.)
Abban, hogy az ég kék, a fű zöld, még Thürmerrel is egyetértek.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:24:13

@aristo:
"A haladó baloldal tényleg magyarellenes. Néhány évszám '19, '45, '56 - rémlik valami? "

Rémlik.
Hogy egészen elképesztően tudatlan vagy.
Viszont 100% előítéletes.
És egy idő után meg unalmas, mert ugyanazokat a hülye sztereotípiáidat hajtogatod.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:26:59

@S=klogW:

"de csak mert számíthatott a határrevíziók fejében együttműködésre "

Hitler egészen komolyan számolt egy német-angol együttműködésre a szovjetek ellen. Oszt nem jött össze neki.
És elég tessék-lássék módon kezdte támadni Angliát.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:30:19

@Szindbad:
"Én azt gondolom inkább, hogy a magyar baloldal nem létezik, szétesett, össze nem képes szedni magát"

Hogyne létezne.
Persze szétesett, de meg nem szűnt, csak a politikai érdekképviselete betegeskedik.
Majd összeszedi magát.
Nem azért, mert ezt én akarom, hanem azért, mert ez a társadalom működésének a rendje.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 22:31:55

@Nero Bianco:

@Alfi, tudod, a vélemény olyan, mint a ...; mindenkinek van. @Aristo is lemondja a magáét és érveléssel is megpróbálja alátámasztani: szerintem, elég meggyőzően. (Ellentétben a blogfolyam siserehadával, akik között az "amit nem én hazudok, az nem igaz"-szemlélet a meghatározó: mocskolódás, fröcsögés minden mennyiségben, érv, érvelés semmi).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 22:36:40

@Nero Bianco:

Ez érvelési hiba! Németországnak azért volt olyan a magyarpolitikája, amilyen, mert Magyarországnak olyan volt a németpolitikája, amilyen; ha Magyarország más németpolitikát valósít meg, több, mint valószínű, hogy Németország is más magyarpolitikát folytat.

Alfőmérnök 2013.04.04. 22:37:33

@bbjnick: Épp azt mondtam, hogy speciel ebbe a posztjába annyira nem kötnék bele. Mondjuk amiben egyetértek vele, az számomra trivialitás, közhely. Lehetne árnyalni a képet, de kétbites faszfejek között ez csak szélmalomharc lenne.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 22:38:45

@Nero Bianco:

Esetleg történelmi szükségszerűség; nemde?!:-D

S=klogW 2013.04.04. 22:44:09

@Nero Bianco: az angol birodalom pedig nyilván összevethető a magyar királységgal,

ugye te barom?

barom vagy vagy provó?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.04. 22:47:43

@S=klogW:

Ezek a @nerobiancok (és társaik)nem érvelnek, hanem szétkenik, ez az érveléstechnikájuk. Nem kell benne logikát vagy ésszerűséget keresni, mert az nincs.

Cny 2013.04.04. 22:53:09

"Ezt ünnepelték negyven évig vörös zászlók alatt gyülekezve az elmaradhatatlan sör-virsli kombináció kíséretében."

Sokszor voltam a kivezényelt "spontán tömeg" része az ilyen ünnepségeken, de soha nem találkoztam a sör-virsli kombinációval és mást sem osztogattak. Csak a rendszerváltás utáni "visszaemlékezések"-ben olvastam ilyesmiről.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:54:57

@S=klogW:
"az angol birodalom pedig nyilván összevethető a magyar királységgal"

A Csehszlovák állammal és Ausztriával mindenképp összevethető.

A britt példa pusztán arról szólt, hogy hitler a mániáin túl baromira nem volt konzekvens.

Nero Bianco 2013.04.04. 22:56:20

@Cny:
"de soha nem találkoztam a sör-virsli kombinációval"

A sör-virsli az spec Május 1.

De ennél nagyobbakat is tévedett a szerző.
:))

S=klogW 2013.04.04. 22:59:43

@Nero Bianco:

politikában, háborúban csak egy ökör konzekvens

S=klogW 2013.04.04. 23:02:23

@bbjnick: igen, ez az első kommentből gyanítható, aztán az első válaszból meg nyilvánvaló

söpredék az egész @Nero Bianco: brancs

Nero Bianco 2013.04.04. 23:04:25

@S=klogW:

"politikában, háborúban csak egy ökör konzekvens "

Ez nem változtat azon a tényen, hogy hitler a végsőkig elment az angolokkal való megegyezésben.
Még akkor is, ha egészen pontosan lehetett tudni, hogy nem lesz belőle semmi.

Ebből nagy következtetéseket nem érdemes levonni, csak azt, hogy hitler erősen vágyvezérelt politikus volt.

Mi meg akár ki is maradhattunk volna majdnem az egészből, mert a geopolitikai helyzetünkből nem következett teljesen a német orientáció egy ilyen kiélezett konfliktusban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 23:04:38

@Gattopardo:

Nagy is a csend a kékcédulásról.

Mikola dumája óta nyomják a bolsik, hogy a Fidesz így meg úgy akarja "okosítani" a választásokat.

Újraszámlálást sem engedtek ugye, amikor felvetődött, hogy esetleg nem ártana, mi több, a demokrácia elleni támadásként interpretálták már a felvetést is.

Közben egyfolytában a negyvenes évekről beszélnek.

A kékcédulás bolsi csalást miért nem nyomják hasonló hangerővel, mint a fasisztázást?

Arányok, barátom, az arányok.

A több százezer deportált németről és a több százezer deportált magyarról is írnak itt-ott.

De ugye nem akarod azt mondani, hogy hasonló terjedelemben és hangerővel, mint a szintén több százezer deportált zsidóról?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 23:14:16

@Hefebier:

Az nem felszabadulás, hogy jönnek a bolsi-zsidó hordák, megszállják az országot katonailag, einstandolják az erőszakszervezeteket és az igazságszolgáltatást, gleichschaltolják a polgári szerveződéseket, akasztófára visznek mindenkit, aki valaha is csúnyán nézett egy zsidóra (vagy akire egy zsidó nézett csúnyán), aztán az első választáson beerőszakolják magukat a kormányba, habár közük nem lett volna hozzá az eredményeik alapján, a másodikat meg elcsalják és "megnyerik".

Te nyilván fasza történész lehetsz, ha ezekkel sem vagy tisztában, ti. hogy mi folyt itt 1945 és 1948 között, röpke 3 év alatt.

Neked nyilván az a diktatúra, ami most van, a Rosenfeld-Eisenberger-Sztálin-tengely meg maga volt a 2. Köztársaság.

Cny 2013.04.04. 23:17:04

@Nero Bianco:

Én május elsején sem részesültem ezekből a javakból, nem volt az lakmározás olyan tömeges, mint ahogyan most azt beállítják - igaz, most nem ez a lényeg.

Korábban a Horthy rendszer volt a hivatalos propaganda szerint a poklok pokla, most az 1945 - 1990 közötti időszakról állítanak hasonlókat. Rengeteg disznóság történt az igaz, nem is sírom vissza az akkori időszakot, de felesleges a feketét még feketébbnek mutatni utólag.

Nero Bianco 2013.04.04. 23:20:53

@Negyvenértelmiségi:

"akasztófára visznek mindenkit, aki valaha is csúnyán nézett egy zsidóra (vagy akire egy zsidó nézett csúnyán)"

Ezt jó lenne ha adatolnád. :))

Nero Bianco 2013.04.04. 23:24:49

@Cny:
"igaz, most nem ez a lényeg."

De, valójában ez a lényeg.
Egy ellenmítosz építése.
Buta sör-virsli zabáló oktalan állat baloldal vs. nemzeti felemelkedésben gondolkodó kifinomultan étkező jobboldal.

Ez egy nagyon egyszerű mítosz.

Na, ezt akarja felépíteni a poszt, de nem fog neki menni.

S=klogW 2013.04.04. 23:30:04

@Nero Bianco:

a cselédből és csőcselékből lett párttitkárok népi demokratikus proletárdiktatúrájáról ezt

nem szükséges utólag felépíteni: ugyanis ez adottsága volt a rendszernek

te meg azt hazudozol amit akarsz, ivadék

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.04. 23:34:42

@Nero Bianco: Magát ezért még fizetik? Katasztrófa. Látszik, hogy túl sok pénzük van. Maga barátom oly nagyon igyekezik, hogy egy pillanatra azt hittem valami új fiú, de nem, had találgassak: @kettes? @is? @jotunder? Melyik patkányblogos másod, harmad, sokad nickjéhez van szerencsénk?

Alfőmérnök 2013.04.04. 23:40:28

@aristo: Miért, magát nem fizetik? Az sokkal nagyobb gáz, mert önszorgalomból ennyi ostobaságot, aljasságot összeírni nagyon ciki. És nem erre a posztjára célzok. (Bár a cselédezést-disznópásztorozást ebből sem tudta kihagyni, szarházykám.)

S=klogW 2013.04.04. 23:48:07

@Alfőmérnök: na, csak nem mégis az ávóspince ajtajából kiabál maga?

Nero Bianco 2013.04.04. 23:49:16

@aristo:

Nem érted, és nem is akarod érteni.
Hogy ez baj vagy sem, azt nem tudom.

Ami biztos, az az, hogy a közeljövőben nem lesz mert nem lehet párbeszéd.
És ez nem rajtam múlik.

Nem én patkányoztam, ribancoztam.... stb.

Ma jelenleg nincs, és úgy látszik nem is lehet párbeszéd a két Magyarország között.
Ennyi a topik tanulsága.

Alfőmérnök 2013.04.04. 23:51:29

@S=klogW: Miből jutott erre a következtetésre? Abból, hogy a szovjet megszállást nem felszabadulásnak tartom?

csaba03 2013.04.04. 23:53:53

A felszabadulás, mint a rendszer által teremtett mítosz persze hazugság volt. Azonban azt a pillanatot, amikor megtudták, hogy végre vége, b@zmeg túléltük, szerintem az akkori magyarok többsége - az elvakult nácikat kivéve - valószínűleg egyfajta eufórikus pillanatként, ha úgy tetszik felszabadulásként kellett, hogy megélje. Más kérdés, hogy gyorsan jött a kijózanodás...

S=klogW 2013.04.04. 23:56:56

@Nero Bianco:

nem kell mindenkivel párbeszédet folytatni

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.04. 23:57:34

@Hefebier:

Függetlenül attól, hogy vannak-e "jó zsidók", róluk beszélek például, akik az MKP PB tagjai voltak az említett időszakban, a bolsi-zsidó puccs megkezdésétől az egész ország elrekvirálásáig:

Farkas Mihály (zsidó, szül. Lőwy Hermann)
Gerő Ernő (zsidó, szül. Singer Ernő)
Horváth Márton (zsidó, szül. Schiller Márton)
Kádár János (apa ismeretlen, szül. Csermanek János)
Kiss Károly (magyar)
Kovács István (?)
Kossa István (apa ismeretlen, született Kósa István)
Nagy Imre (magyar)
Rajk László (gój)
Rákosi Mátyás (zsidó, szül. Rosenfeld Mátyás)
Révai József (zsidó, szül. Lederer József)
Apró Antal (zsidó, apa ismeretlen)

Vagyis a 12 főbolsiból 6 biztosan zsidó volt, 3 gój, 3 akár zsidó is lehetett.

Már a Tanácsköztársaság idején is feltűnő volt a zsidó dominancia, ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a történelemhez.

Ennyit az állandóJan elnyomott zsidókról egyébként.

Persze ha nem zsidók, hanem négerek lettek volna, akkor a gyengénlátóknak is nyilvánvaló lenne a bolsik és a tuggyukkik történelmi összefonódása.

De megnézheted a fideszes zsidóról szóló filmet is, tanulságos.

Kiderül belőle, hogy aki nem "baloldali", az a zsidónak már nem jó zsidó.

A zsidónak jó zsidó 1947-ben a bolsikra szavazott, és erre kényszerített még annyi embert, ahányat csak tudott.

Élesebb szeműek persze már azelőtt felismerik ezt a fajtát, mielőtt az aktuális generáció megindítaná első ószövetségi, talmudista hadjáratát a nemzet ellen.

Ők sem nagyon tagadják egyébként a generációkon átívelő örökséget.

Az éterbe a minap váratlanul nagyot fasisztázó Gerendásnak is, na ki volt az apja, akit említett a levelében is (hogy ő 57 évesen bezzeg már a nyugdíjra készült)?

Hát egy ÁVH-s KÍNZÓTISZT. Ki gondolta volna?

panelburzsuj 2013.04.05. 00:09:07

@Szumi: @P.bubus:

És melyiktek az igazi Kóhnbandita? :)

(Szül: 1945. április 4., Montauban, Franciaország)

S=klogW 2013.04.05. 00:11:37

@Negyvenértelmiségi: "a 12 főbolsibó"

volt ennél jóval több nagyfejű, pl. péter gábor, hogy csak a legkiáltóbb hiányt említsem

olvass többet

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 00:16:09

@Nero Bianco:

Említhetném Szálasit például, aki Wallenberggel együtt megmentette a zsidókat Eichmanntól és a deportálástól. (Történelemből kevésbé felkészültek kedvéért itt a forrás a hungarista, nyilaskeresztes elhajlással ritkán vádolható Szabad Nép online-ból egyenesen a fő náciszakértőtől: www.nol.hu/archivum/archiv-486138 )

Ugye tudod, mi lett vele a háború után?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 00:22:20

@S=klogW:

Említettem már Eisenbergert is itt, nem is olyan régen.

Vagyis te olvass többet, mielőtt engem próbálsz bekóstolni.

A 12 főbolsi az ez a 12 bolsi volt, a döntéseket ők hozták, Eisenberger "csak" egy végrehajtó volt.

Közülük persze kiemelkedett ószövetségi, talmudista körökben sem mindennapos vérszomjával, éppen ezért említettem meg, mint a Rosenfeld-Eisenberger-Sztálin-tengely részét.

Az egyik a hazai politika fő csinálója volt, a másik az előbbinek a legjobb végrehajtója, a harmadik pedig a hatalmat biztosította az előbbieknek.

miért 2013.04.05. 00:22:57

@Nero Bianco: En ugy látom, hogy most pont ez a 'buta, sörzabáló...' nemzedék fiai-lányai vannak hatalmon!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 00:28:58

A Szadesz első emberei például azoktól kapták a nevelést, akiket személyesen Eisenberger tanított ki.

Pető Iván elvtársnak (már a keresztneve is mutatja, mifélék voltak a szülei) például mindkét szülője ÁVH-s zsidó volt, nem is akármilyen, YKWIM. 5 éven át volt a Szadesz elnöke, szenvedélyesen érvelt az elszámoltatás ellen, majd koalíciót kötött a bolsikkal.

De említhetném Bauer elvtársat is, akinek ÁVH-s apja mellesleg a szintén szadeszos Eörsi elvtárs üzlettársa volt sokáig.

Nero Bianco 2013.04.05. 00:43:17

@Negyvenértelmiségi:
"Említhetném Szálasit például"

Akit nagyon helyesen felakasztottak?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 00:47:31

Nem tudom, az mennyire van meg a kedves olvtársaknak, hogy említett ÁVH-s elvtársaknak az volt a munkájuk, hogy embereket kínoztak.

Mint Szita Bencét a három szarházi.

Igaz, a bolsiknak az sem fájt, hogy 2006-ban a Magyar Rádió udvarán előállítottakat kínoztak meg Eisenberger Benjámin tanítványainak erkölcsi örökösei.

Sőt, kitüntették a kínzók mai tanítóit, kitüntették egymást körbe, mint április 4-én is szokták.

panelburzsuj 2013.04.05. 00:50:13

@Negyvenértelmiségi:

Te most tulképpen mire gyúrsz itt?

Ki akarod túrni az aristo-t?

Nero Bianco 2013.04.05. 00:52:00

@S=klogW:
"nem kell mindenkivel párbeszédet folytatni "

Ezzel én is pont így vagyok.

A mandi kipottyantott egy kakát, oszt mindjárt körbezsongták a zsebnyilas döglegyek.
:)))
Akar velük párbeszébelni a fene.
:))

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 01:02:38

@Nero Bianco:

Nem hiszem, hogy helyes lett volna felakasztani. Eleve az akasztással, mint olyannal kapcsolatban is vannak aggályaim, nem tudom, te hogy vagy vele.

A háborúba nem Szálasi vezette az országot, egyáltalán nem is készült ilyesmire, pedig már régóta politizált, mielőtt nemzetvezető lett. Ha rajta múlott volna, nem lett volna háború, ő békében akart élni minden más néppel, erre építette fel egész ideológiáját, a Pax Hungaricát.

Talán Hitlerrel kevered, vagy Sztálinnal.

Szálasi hadiállapotban lett nemzetvezető, kétségkívül illegitim módon. Ezzel együtt nem feküdt le egyik totalitárius hatalom nyomásának sem. Talán ez volt a bűne? A bolsik ellen fenntartotta a hadiállapotot a végsőkig, a németeknek pedig egyedül ő mondott felelős pozícióban kőkemény nemet (ráadásul éppen a zsidókérdésben, ellentétben például a városi legenda dán királlyal).

Szóval, miért is kellett volna felakasztani?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 01:10:43

Eisenberger Benjámint (Péter Gábort) viszont alighanem helyes lett volna felakasztani, mivel ő maga törvénytelen, undorító, egyúttal hazaárulásként is felfogható koncepció szerint embereket kínzott, kínoztatott, akasztatott.

Biszku Béla elvtárs nevét is talán érdemes megemlíteni a témával kapcsolatban.

Vagy azt a kopasz "rendőr"kapitányt, akit kitüntettek az elmúltnyolcévben ávós szagú ténykedéséért.

Virág et. 2013.04.05. 06:43:19

@bbjnick: Szerény javaslat volt a színvonal érdekében. A disznópásztorozás - patkányozás az álmoskönyv szerint sem repíti a szerzőt és a neki helyet adó blogot a pegaszosz hátán a Parnasszoszra.

"Mivel a korban ezek (a személyek és csoportok) így határozták meg magukat (mindenki baloldalinak vallotta magát, aki nem akart vagy mert nyíltan szembehelyezkedni vagy -szállni a "demokratizátor" megszállókkal)"

Na, vagy hülyének tetszik lenni, vagy hazudni tetszik. Ebben a korban (értsd II. vh. után, szovjet megszállás alatt), ezek a személyek kommunistaként határozták meg magukat és nem baloldaliként. A mérsékeltek esetleg szocialistaként, szociáldemokrataként. Azt meg már csak zárójelben, hogy teljesen tökmindegy, hogy ki minek hívja magát, a lényeg, hogy valójában micsoda. Hívhatták volna Rákosiék magukat akárminek, attól még kommunisták voltak. A baloldal = kommunisták pedig nettó hülyeség. Aki az ellenkezőjét állítja, az olyan mint a szerző vagy esetleg te magad. A fenti egybemosás szándékos és aktuálpolitikai színezetű, az egyszerűbb embereknek szól, akik ezt elolvassák és máris tudják majd, hogy Bajnai és Rákosi egy tőről fakadnak.

Ne játsszuk a hülyét.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.05. 06:57:57

@Virág et.: Rajtad kívül itt senki nem játsza a hülyét. A mai magyar baloldal pontosan azon a bolsevista metodikán zongorázik, mint Rákosiék. Bolsevik= hardcore kommunista. Mindenki. Az is, aki velük szimpatizál, aki rájuk szavaz.
Bajnai és Rákosi egy tőről fakadnak. Etnokulturálisan behatárolt gondolkodásmódjuk determinálja, hogy bolsevikok legyenek, és papagájként nácizzák a magyarokat. Igen, faszkalap, Bajnai és Rákosi sem magyar. Zsidók mindketten. Ezért is bolsevikok.

Amikor a zsidó Akos Kertesz genetikailag alattvalózott és moslékzabálózott, nem jelentkeztél javaslatokkal a színvonal emelésére.

Virág et. 2013.04.05. 07:02:14

@Mr Falafel: Téged már egyszer szűrőre raktalak, miért nem maradsz ott?

Virág et. 2013.04.05. 07:06:15

@Mr Falafel: Kertész Ákos a mandineren írt ilyet? Tényleg? Az esetleg nem merült fel, hogy az amerikai népszavát nem is olvasom?

Egyébként az alattvalózás, ha nem is genetikailag, de történetileg teljesen megáll. Erre példa az egész magyar történelem, beleértve a mai történéseket is. Kádár után ugyanúgy vágyunk egy Nagy Vezérre, aki jóságos atyuskaként majd megold helyettünk mindent, cserébe önként és dalolva adunk fel minden szabadságjogot, önrendelkezést, kontrollt. A világ boldogabbik fele picit másképp gondolkozik.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 07:08:31

@Virág et.: Végre egy újszerű hazugság. Már nagyon unalmasak voltak. Tehát a kommunisták nem voltak baloldaliak? Ez az új ötlet? Nagyszerű és gondolom azt is elárulja, hogy ha nem voltak baloldaliak akkor vajon mik voltak?

Bajnai - természetesen - nem fakad egy tőről Rákosival, hogyan is tehetné. Rákosi meggyőződéses, hataloméhes gyilkos volt, de nagy valószínűséggel és tekintettel szellemi képességeire, hitt a kommunista tanokban. Bajnai nem hisz semmiben a saját és elvtársai zsebén kívül. Ebben azonban pontosan olyan kíméletlen - lásd libák - mint Rákosi volt a kommunizmus nevében. Abban azonban tökéletesen egyformák, hogy gyávaságból mindketten nem vezetők, hanem csak helytartók szeretnének lenni - biztos ami biztos.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.05. 07:24:01

@Virág et.: Ne bassz már, naftali, és hogy? Hogyan gondolkodnak a boldogabbik félen? Én elég boldog félen lakom, és nálunk kibaszottul alattvaló szeret lenni mindenki. Úgy választanak elnököt, hogy még a külső is számít. Egy idealizált figurát gyártanak, és aztán rajongana érte. Találgass, hol lehet ez.
A németek például miért választották Merkelt és gyülevész hordáját? Mert keleti posvány felől fúkó szellőcske vitte őket az orruk után. De így van ez mindenhol. Lásd az olaszok is visszasírják időnként Berlusconit, és az IMF-EU tandem is ráerőltette erős embereit az olaszokra és a görögökre is. Ha nem hinnének egyetlen személy karizmájában, miért tették volna? Esetleg az IMF-EU is alattvaló szemléletű?

Nem mindegy neked, hogy milyen sajtóorgánumon színvonaltalankodik valaki? Vagy szimplán csak a Mandit akarod fikázni, biboldó? Legalább légy őszinte! Ez a sunyizás tipikus bolsevista mentalitás.

Virág et. 2013.04.05. 07:24:05

@aristo: "Tehát a kommunisták nem voltak baloldaliak?"

Ezt hol is írtam? A kommunisták =/= baloldaliakból hol jön az le, hogy a kommunisták nem tartoznak a baloldalhoz (annak széléhez egészen pontosan)? A nácik is a jobboldal része (annak széle), ennek ellenére a nácikra sem lehet szimplán "a jobboldalként" hivatkozni, nem igaz? A jobboldal és a baloldal annál picit nagyobb halmaz, hogy csupán a kommunistákkal vagy a nácikkal le lehetne írni.

Tényleg be kell copyzzam azt, amit fent már egyszer leírtam? Tényleg muszáj játszani a hülyét?

"lásd libák"

Azt hiszem öt vagy hét jogerős ítélet van arról, hogy ez a libás dolog nettó hazugság. Persze, a bíróságok is mind a zsidótőke uralma alatt vannak. Kezdünk kuruc szintre lemenni. Lesz vérvád is?

"gyávaságból mindketten nem vezetők, hanem csak helytartók szeretnének lenni"

Sokkoló hírt közlök: egyik sem szeretne lenni Bajnai, maximum miniszterelnök. A fenti soraid ugyanakkor konkrét és pontos igazolása annak, amit Kertész írt az alattvalóságról. Vágysz rá, hogy szolgálhass valakit. Demokráciában nem vezető vagy helytartó kell, hanem politikus, aki a szabályok és a demokratikus kontroll mellett végzi a dolgát.

Virág et. 2013.04.05. 07:26:21

@Mr Falafel: Te lehet, hogy ott élsz, de hogy gondolkodni nem sikerült még, az biztos.

Húzol a szűrőre, de most maradj is ott. A zsidózásod egyébként mellé ment. Most már legalább emlékszem, hogy miért raktalak oda: mert ostoba vagy. Ha kinőtt az agyad, beszélgetünk.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.04.05. 08:33:00

@aristo: Akik "hittek" a kommunista ideológiában, azok sose jutottak fel a hatalom magasabb szintjeire. Oda csak cinikus gazemberek jutnak. Ma is...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 09:19:04

@Virág et.: Nem kell bekopizni, majd én: "Ebben a korban (értsd II. vh. után, szovjet megszállás alatt), ezek a személyek kommunistaként határozták meg magukat és nem baloldaliként." Ez a mondat - maga írta - azt állítja, hogy a kommunisták nem voltak baloldaliak.

A bírósági ítéletek nem arról szólnak, hogy nem igaz a liba-ügy, hanem arról, hogy nem bizonyítható. micsoda különbség.

Miniszterelnök? Mesterházyval együtt, vagy nélküle? először ott van az a fránya parlamenti-küszöb tán azzal kéne inkább foglalkozni. Egyébként attól, hogy valaki miniszterelnök még simán lehet helytartó. Emlékezzen a régebbi gazdijukra Gy.F.-re. Értem én, hogy ő már nem istene maguknak, hiszen nem tud fizetni, a libás annál inkább és hát maguknál a patkányblogon aki fizet az az Isten.

Nero Bianco 2013.04.05. 10:08:07

@aristo:
"A bírósági ítéletek nem arról szólnak, hogy nem igaz a liba-ügy, hanem arról, hogy nem bizonyítható. "

Olvasd el figyelmesebben.

Bár ahogy elnézem, lehet, hogy felesleges.
A mandi mintha a kurucot célozná szinvonalban.

Nero Bianco 2013.04.05. 10:15:25

@aristo:
Ítélet plusz indoklás.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.05. 11:28:15

@Nero Bianco:

A libás azért bebizonyította később, biztos ami biztos, hogy ha kell, egy egész országot is csődbe tud vinni.

Persze, a válság.

Virág et. 2013.04.05. 12:27:09

@aristo: "Ez a mondat - maga írta - azt állítja, hogy a kommunisták nem voltak baloldaliak. "

Ez a mondat tényleg ezt jelentené? Melyik nyelven? Szerintem ez a mondat azt jelenti, hogy azok az emberek nem baloldaliként, hanem kifejezetten kommunistaként (stb.) határozták meg magukat. Ebből nehéz azt a következtetést levonni, hogy a kommunista az nem baloldali, de azért erőlködjünk még rajta picit, hátha sikerül.

"és hát maguknál a patkányblogon aki fizet az az Isten"

Az melyik blog lenne? Csak mert én nem írok sehova.

Robinzon Kurzor 2013.04.05. 12:44:01

@aristo: "Horthy és Bárdossy beléptek a háborúba, mert nem volt más választásuk."
@aristo: "Mindig van választás. Magam is úgy gondolom jobban jártunk volna, ha nem lépnek be"

Na, hülye gyerek, akkor most nem írunk be az indexedbe semmit, de a következő alkalomra készülj fel rendesen.

gyalog.galopp 2013.04.05. 12:46:21

Volt szerencsém beszélgetni több, az orosz hadifogságból hazaérkezett emberrel, szinte mindegyik belépett a kommunista pártba. Nem hinném, hogy kollaboráltak volna, csak nem akartak a Fekete Lovag sorsára jutni, aki ugyan hősies volt, de nagyon idióta.

Én nem szarakodnék a felszabadulással, hanem egyszerűen hosszú ú-val írnám. Aztán fordítsák le a különbséget bármilyen nyelvre.

Jobb lenne, ha Magyarország is leszokna a Fekete lovag szerepről.

Robinzon Kurzor 2013.04.05. 12:48:51

@aristo: "Á! Mein Herr Sturmbahnführer Krausz! milyen régen láttam, merre járt? Láttam a @mavo nicket használja újra - tudja az alkeszt - csak nincs valami baj a @Krausszal? aggódom"

Van is miért aggódnod.
Bár az odáig rendben van, hogy magadból, neveltetésedből, szocializációdból -- mi másból -- kiindulva mindenhol többes nickeket keresel, ezek a kóros tévképzeteid az anamnézis alapján tulajdonképpen indokoltak.
Ezzel együtt szakember segítségét kellene kérned, a modern orvostudomány szinte csodákra képes. (Bár nem biztos, hogy ez esetben elegendőnek fog bizonyulni.)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 13:57:31

@Virág et.: Maga pont annyira felkészült logikából, mint kitűnő kollégája Herr Sturmbahnführer Krausz. Azt írja "Szerintem ez a mondat azt jelenti, hogy azok az emberek nem baloldaliként, HANEM kifejezetten kommunistaként" Mármost a "hanem" szó azt jelenti, hogy valamivel ellentétben, valamitől eltérően, valamitől különbözően. Eddig érti? Az inkriminált mondatban a baloldalitól különböztet meg ez a HANEM, márpedig ha a baloldalitól eltérő, különböző, szembe azzal akkor az azt jelenti, hogy NEM baloldali. Lehet hogy nem ezt akarta írni de - lehet a szorgosan szedett fogalmazásgátló hatására - EZT írta.

Ezen a nick-néven lehet, hogy nem ír oda, de másikon...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 13:59:16

@Robinzon Kurzor:De Mein Herr Sturmbahnführer Krausz! Ez szánalmas. Tartok tőle, hogy rögtön zsidózni is kezd, ahogyan szokott.

Robinzon Kurzor 2013.04.05. 14:22:33

@aristo:

mak-mak, ahogy mondani szokták.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 14:34:37

@Robinzon Kurzor: Mein Herr Sturmbahnführer Krausz ez nagyon szellemes. Tényleg.

Robinzon Kurzor 2013.04.05. 14:51:40

@aristo:

Legalább a 4 betűnél hosszabb német szavakat le tudnád írni helyesen ...

De ne legyünk telhetetlenek: nagyon megdicsérlek, amiért a 4 betűseket hibátlanul le tudtad írni.

A te képességeiddel ez már egyenesen bámulatos!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.05. 14:57:40

@Robinzon Kurzor: Ma már csak zsidók beszélnek németül, vagyis az aljanépek. Nincs olyan, hogy német szavak helyesírása, mert alantas nyelveket nem kell tudnunk.

Virág et. 2013.04.05. 15:40:44

@aristo: Ennyire nem megy? Akkor segítek, fussunk neki még egyszer. Azért mert valakik valaminek határozzák meg magukat, attól még nem azok. Mintha ezt is írtam volna, nem rémlik? Nem attól lesz valaki valami, hogy annak mondja vagy tartja magát. Mintha ezt is írtam volna. De ha már szavakon lovagolunk, akkor talán nem felesleges a "kifejezetten" szóra is vetni egy pillantást. Ez ugyanis azt hivatott jelenteni, hogy a magukat kifejezetten kommunistaként azonosító egyének nem zárták ki, hogy a baloldal része lennének, csak éppen azon belül magukat egy specializált szegmensben helyezték el.

Mindezekből együttesen sem következik az, amit te írsz, hogy a baloldali az egyenlő kommunista. Ez vegytiszta, Falafel-szintű ostobaság. Kertész Ákos pepitában, ha úgy tetszik.

Ja, és nekem nincs másik nickem.

Virág et. 2013.04.05. 15:48:20

@aristo: Nem szoktam nyelvtanba belemenni, de már sokadszorra írod le: az Sturmbann és nem Sturmbahn. Utóbbi valami újfajta gyorsvonat lehet talán.

Virág et. 2013.04.05. 16:02:48

@Virág et.: Példa: "Az utcai harcos Lexus-sofőr magát nem fővárosi, hanem kifejezetten budai lakosnak tartja." Ebből most az következik, hogy aki fővárosi az nem budai vagy, hogy minden fővárosi egyben budai is?

(A valósággal való bármilyen azonosság a véletlen műve.)

Tehetetlen Dodó 2013.04.05. 16:58:51

@S=klogW: Ugyan. Az egyszeri és megismételhetetlen és összehasonlíthatatlan, mint tudjuk.

Tehetetlen Dodó 2013.04.05. 17:03:03

@aristo: Érdekes, hogy mennyien szeretnek ilyenkor értetlen tekintettel nézelődni és tágra nyílt szemekkel ártatlanul kérdezősködni, hogy vajon kik is lehetnek azok a csúnya kommunisták?
Mintha eszmei, vérszerinti és anyagi örököseik nem fújnák ma a passzátszelet ugyanúgy - legfeljebb nem keletről, hanem nyugatról - de a lényeg nem változott.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 17:13:02

@Virág et.: Akkor most a kommunisták baloldaliak vagy sem? Tudniillik már vagy harmadszor mond ellent magának. Mert azon akadt ki, hogy azt mondtam: ez az új hazugságuk, hogy a kommunisták nem baloldaliak.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 17:53:51

@Tehetetlen Dodó: Így megy ez. Amíg kommunisták voltak gyűlölték a magántulajdont, amint elloptak valamit kapitalisták lettek és a magántulajdon szentségének élharcosai..

Google 2013.04.05. 18:25:30

@aristo:

Lehet, hogy a kommunisták baloldaliak és fordítva, de nem mai hahaladó baloldaliak. Érzi, érti-e a különbséget?
Amikor a mennyiségi zsugorodott minőségivé - haladó demokratává. És liberálissá. Ez már esszencia, palackba kell zárni, el ne illanjon!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.05. 18:34:46

@Tehetetlen Dodó: @aristo: @Google:

„(...) A reakciós ember hiába ismeri jó könyvekből a dialektikus Módszert, nem érti, mi a módszer lényege: hiányzik valami rugó az agyából. Ezzel magyarázható például az a mód is, ahogyan megítéli embertársai pszichikumát. A dialektikus elme tudja, hogy az ember értelmi és érzelmi élete állandó mozgásban van, hogy az egyén semmiképp sem tekinthető a minden körülmények között változatlan jellemvonások birtokosának. Az életkörülmények megváltozásával megváltoznak az ember hiedelmei, reflexei is. A reakciós ember meghökkenve nézi az embertársaiban lezajló változásokat. Látva, hogy ismerősei miként válnak lassan a rendszer híveivé, e jelenséget a maga suta módján az »opportunizmussal«, a »gyávasággal« magyarázza, vagy »árulásnak« nevezi; szüksége van az efféle címkékre, nélkülük elveszettnek érzi magát. Mivel gondolkodásmódja a »vagy-vagy« alapelven nyugszik, környezetét felosztja »kommunistákra« és »nem kommunistákra«, holott a népi demokráciákban az efféle megkülönböztetésnek nincs létalapja: ott, ahol a dialektika formálja az életet, az, aki a régi logikát akarja használni, elveszti lába alól a talajt.

A reakciós emberrel nap mint nap furcsa dolog történik: különböző fogalmak vannak az agyában, aztán e fogalmak hirtelen elveszítik tartalmukat, maradnak az üres szavak és mondatok. Ismerőseik, akik egy esztendeje még szívesen használták ezeket a szavakat és mondatokat, ma már elvetik őket, mert túl általánosak, kevéssé meghatározottak, és nem alkalmazhatóak a valóságra. A reakciós ember kétségbeesetten ismételgeti az efféle szavakat: »becsület«, »haza«, »nemzet«, »szabadság«, képtelen megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy a változó (mégpedig naponként változó) helyzetben élő emberek számára ezek az absztrakt fogalmak konkrét és a régitől teljes mértékben eltérő jelentéssel telítődnek meg.

E tulajdonságai miatt a dialektikus elmék értelmileg alacsonyabb rendűnek (…) érzik a reakciós embert. (…)”

Az idézet forrása: Czesław Miłosz: „A rabul ejtett értelem” Európa Kk., Bp., 1992., 282.-283. p.

Google 2013.04.05. 18:43:53

@negyven rabbi:

Neeem. Lehet másba. Millás palackba.

Nero Bianco 2013.04.05. 19:37:40

@aristo:
"Így megy ez. Amíg kommunisták voltak gyűlölték a magántulajdont, amint elloptak valamit kapitalisták lettek és a magántulajdon szentségének élharcosai.. "

Nem, a valóságban ez speciel egyáltalán nem így megy.
Ez pusztán egy lebutított mítosz politikai felhasználásra.
Ennél a valóság kábé ezerszer bonyolultabb.

Tehetetlen Dodó 2013.04.05. 20:03:32

@Nero Bianco: A valóság semmivel sem bonyolultabb.
És pontosan így volt, még messzire sem kell visszamenni az időben mindezt kutatni, a résztvevők nagy része még az élők sorában van.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.04.05. 20:55:04

@Nero Bianco: Miért, maga szerint hová lett a nemzeti vagyon, amelyik meg volt még '88-89-ben? Elvitte a cica?

Alfőmérnök 2013.04.05. 21:25:04

@aristo: Az un. jobboldal ugyanúgy benne volt a nemzeti vagyon szétrablásában, te balfasz.

Szindbad 2013.04.05. 21:26:55

@aristo: index.hu/belfold/2013/04/05/a_keceli_templomban_nem_tamogattak_a_rezsicsokkentest/

Templomban aláírást gyűjteni? Vajon Jézus kizavarta volna a templomból az aláíráskufár fideszeseket?

Hefebier 2013.04.05. 22:09:59

@Mr Falafel:

Ne haragudj, de ez a leggyengébb komment ebben az évben.

Sajnálom, hogy ezt nekem kell mondanom.

S=klogW 2013.04.05. 22:13:42

@Szindbad: szánalmas

hall valamit félfüllel a vidéki tenyerestalpas de máris megmond meg intézkedik utána meg hazudozik

" Mária Ugronné szerint:
2013/04/04 - 6:10 de.

Sok hiba van a tudósításokban ..Valóban a két üveg között gyűjtöttem ,mert országosan meghírdették, hogy a templomokban kezdjük. "

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.05. 22:16:44

@Szindbad:

S neked ehhez mi közöd?! Mennyiben érint? Ez a plébánosra, a hívekre (max. a püspökre) tartozik.

Hefebier 2013.04.05. 22:44:35

@bbjnick:

Nem szabadna ilyen homiliát mondani. Tiszta politika.
És valami személyességet is érzek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.05. 22:56:31

@Hefebier: Hirtelen nem is tudom, mit csináljak: főbe lőjem magam, vagy leszarjalak? Holnapig gondolkodom rajta.

Pelso.. 2013.04.06. 07:16:47

@Alfőmérnök: Így van. Akkor (s azóta is folyamatosan a mai napig) nem voltak "oldalak", hanem közvagyon, közpénz, mint kézzelfogható cél. A köztörvényes elit gyártott a jónépnek valami primitív ideológiát, aztán hajrá.

Hefebier 2013.04.06. 08:14:54

@Mr Falafel:

Inkább szarj le.

De tényleg gyenge volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.06. 08:29:26

@Hefebier: Néha nem kell poénosnak lenni, hanem inkább a gondolatokat zanzázva leírni. A németek germánok, vagyis percnépek. Sehol nem voltak, amikor mi már uraltul fél ázsiát és fél európát. A germánok eddig csak a pusztításban jeleskedtek. Aztán most nem többek, mint az usa lakájai. Értük és nyelvükért kizárólag korcsok rajonganak. Alacsonyabb rendű létformák, ezért egy magyar legfeljebb köp, ha róluk van szó. Mi sem bizonyítja hitványságukat jobban, mint az, hogy nem ismerik a hálát, és saját bűnüket manapság úgy próbálják tálalni, mintha azt a magyarok és lengyelek követték volna el. A német gyűlöletes nép, mindjárt a cigányok és zsidók után következik hitványságban, megelőzve a szlávokat és arabokat.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.04.06. 14:38:21

@Mr Falafel: Csak szólok, a zsidók manapság héberül beszélnek. Igaz, hogy még beszélik a jiddist is, ami ugyan a német nyelv egy kitekert változata, de garantálom, nagyságrendekkel szellemesebb, logikusabb pl a sviccer dücsnél. Ami már csak azért sem meglepő, mert héber írásjelekkel írták, írják.
Sorrendek állítgatása helyett nincs más dolgod?

Robinzon Kurzor 2013.04.08. 09:50:49

@aristo:

Nézd csak, az elvtársaid milyen derék módon megvédenek, legyetek büszkék egymásra:

"Mr Falafel · menekulttabor.blog.hu/ 2013.04.05. 14:57:40
@Robinzon Kurzor: Ma már csak zsidók beszélnek németül, vagyis az aljanépek. Nincs olyan, hogy német szavak helyesírása, mert alantas nyelveket nem kell tudnunk."
süti beállítások módosítása