A Kommunizmus Bűnei Munkacsoport és a terror – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXIII.
2013. március 12. írta: TuRuL_2k2

A Kommunizmus Bűnei Munkacsoport és a terror – Ilyen ország pedig nincs CCCLXXIII.

voros_terrorbrigad.png

A tegnapi alkotmánymódosítás elleni tiltakozássorozat láttán nem hallgathatott tovább a KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja, mivel bujkáló, ámde nagyon veszélyes tendenciákra ismertek rá a kérdés – a kommunista bűnök – szakértőiként:

A KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja az elmúlt napok sorozatos balliberális tüntetései kapcsán, melyeket a hatalmukat és befolyásukat vesztett balliberális és szocialista körök szerveznek, és amelyek mögött véleményünk szerint külföldi pénz és szervezők állnak, a következőkben foglal állást.

Kiállunk az alkotmányos rend és a jogállamiság mellett és támogatjuk az ezt elősegítő alkotmánymódosítást, amely összhangban áll az Alkotmánybíróság ajánlásaival.

Tiltakozunk mindenfajta anarchista támadás ellen, amely a törvényes rend felforgatására és a köznyugalom megzavarására irányul. A mai nap, a terrorizmus áldozatainak emléknapja hangsúlyozottan felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket.

Kérjük a diákságot, ne engedjék, hogy követeléseik melletti kiállásaikat baloldali pártok választási céljaikra kihasználják.

Kérjük a rendvédelmi szerveket, hogy a sorozatos rendzavarásokat higgadtan, de demokratikus jogrendünk teljes szigorával kezeljék.

Már önmagában is abszurd, hogy éppen a Kommunizmus Bűnei Munkacsoport érezte úgy, hogy szólnia kell a kormányellenes demonstrációk ügyében, miközben saját meghatározásuk szerint azért jöttek létre, mert „több fényt szeretne szellemi műhelyünk az újkori történelmünk sötétségébe vinni″. A kormánypártok negyedik alkotmánymódosítása elleni tiltakozás aligha újkori történelmünk sötétségéből fakad, egyszerűen a kormánnyal egyet nem értők élnek a jogukkal, gyülekeznek meg véleményt nyilvánítanak – és ez így is van rendjén. A székházfoglalós megmozdulás vagy a Parlamenthez vezető út elállása – nem túl súlyos – jogsértés ugyan, de aligha anarchista támadás

Egyébként is, mit tehet az ellenzék, ha a kormány magasról tesz bármilyen ellenvéleményre, és akár érdemi érvelés nélkül, csakazértis az alkotmányba emel olyan intézkedéseket, amiknek egészen biztosan nincs ott semmi keresnivalója? Ráadásul az sem volt az olyan régen, hogy a Fidesz meg a KDNP, ugyancsak jogot sértve tiltakozott az akkori kormányzati politika ellen, amikor elbontotta a Kossuth téri kordont. Nagyon helyesen. Aggódott-e akkor a KDNP a köznyugalom megzavarása miatt? Vizionált-e terrorcselekményeket?

Az egész közlemény hangvétele egyébként is olyan, mintha nem egy kereszténydemokrata párt Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja adta volna ki 2013-ban, hanem egy szocialista munkáspárt Kommunizmus Bűnösei Munkacsoportja 30 vagy 40 évvel korábban (esetleg a Vadai Ágnes Operatív Törzs 2006 sajnálatos őszén): „Kérjük a rendvédelmi szerveket, hogy a sorozatos rendzavarásokat higgadtan, de demokratikus jogrendünk teljes szigorával kezeljék″„a törvényes rend felforgatására és a köznyugalom megzavarására irányul″„az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket″. Ezek a fordulatok jóval nagyobb töménységű kommunizmust tartalmaznak, mint egy 168 órás, megszakítás nélküli HaHa-fórum.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr345129255

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Kommunizmus Bűnei Munkacsoport és a terror 2013.03.12. 13:00:02

A KDNP munkacsoportja által használt fordulatok jóval nagyobb töménységű kommunizmust tartalmaznak, mint egy 168 órás, megszakítás nélküli HaHa-fórum.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2013.03.12. 11:34:12

Már csak "a dolgozó nép védelme a beszivárgó ellenforradalmi, imperialista erők áskálódása ellen" fordulat hiányzik belőle. Szégyen, hogy Magyarországon ők képviselik hivatalosan a kereszténydemokráciát.

freehckr 2013.03.12. 11:42:00

„a kormánnyal egyet nem értők élnek a jogukkal, gyülekeznek meg véleményt nyilvánítanak”

Na azért álljunk meg egy kicsit, elvtársak... jó vicc, jókat nevetgélünk a szedett-vedett csőcseléken, meg minden, megint vannak csöves „kossuthtériek”, de... A Mandiner híroldalán ecseteltem az előbbiekben, hogy volt már hasonló a történelmünkben, amikor ilyesféle köztársaságpárti, magát baloldalinak valló agresszív csürhe lázongott az országban: patkányforradalom, vörösterror, patakvér és Trianon lett a vége.

Nem biztos, hogy el kellene viccelni a helyzetet, nem ez lenne az első eset az elmúlt egy évszázadunkban, amikor a magyarországi baloldal (és a 90 utáni magát liberálisnak valló judeonáci söpredéke) rátámad a nemzetre.

Szerintem pont ideje lenne két pofonnal hazazavarni ezeket a Bajnai-fiúkat, mielőtt helyrehozhatatlan károkat okoznának...

Rokker 2013.03.12. 11:51:07

@freehckr: Helyrehozhatatlan károkat legfeljebb az olyan agyatlan trollok okoznak, mint te. :)

freehckr 2013.03.12. 11:54:54

@Rokker: Ha ezt a mondatot egyedül képes voltál megfogalmazni és elposztolni, akkor gratulálok. Legközelebb megpróbálhatnál egyedül felöltözni, vagy egyedül megmosakodni, én csak biztatni tudlak, lélekben veled vagyok... :)

Bloodscalp 2013.03.12. 12:00:04

hjaj, amikor a mandit eléri a valóság nem teljesen kibontott zászlaja, az mindig könnyfakasztó mosolyt csal az orcámra:)

A KF írta jól, még mielőtt olvastam volna pont arra gondoltam én amit írtak:) ők szeretnék a fiatalokat a saját céljaikra használni:D

Ennek a Munkacsoportnak meg igazán nem kéne messze mennie ha bűnősöket keres.

unionista (törölt) 2013.03.12. 12:03:02

a magyar közélet jelentős részben utódvédharc a politikai bizottság és a hazafias népfront másodvonala között. az ifjú pártmunkások ugyanennek a két csapatnak a szellemi örökösei.

unionista (törölt) 2013.03.12. 12:06:12

@freehckr:
inkább írd azt, hogy szerelmes vagy orbán viktorba. hitelesebb lennél.

freehckr 2013.03.12. 12:11:34

@unionista: Érdemi reakció? Elvtársak?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 12:17:00

Sok hülyeséget csinál a fidesz-kormány. Én minden gondolkodás nélkül lámpavasra húznám őket. De tényleg, bennem nincs részrehajlás ezt illetően. Ugyanakkor kik ezek a tüntetők? - Egytől egyig magyargyűlölő zsidók. Lehet ezt eltagadni, finomkodni, de egyre kevésbé működik ez a metodika. A magyaroszági zsidók egyszerűen nem tűrik, hogy az alávetett nép, a magyar lázong, önrendelkezik, tenni próbál sorsáért. Jól vagy rosszul, ezt most hagyjuk. Az sem érdekel, hogy afidesz is súlyosan fertőzött zsidóvérrel, de legalább levegőt venni hagy. A baloldali, vagy inkább szélsőséges zsidócsorda viszont kifejezetten a magyarok vérére szomjazik. Elállatiasodott korcsfajzatok, akiket le kell vadászni, mint a veszett rókát.

Karcolt lendület 2013.03.12. 12:30:20

@freehckr:
Arra a faszságra, amit összehordtál? Minek?

Persze a történelem téged fog igazolni, de nem azért, mert "ezek a kurva balosok mindig vérfürdőt rendeznek", hanem azért mert Orbánék lassan kiírtanak minden olyan lehetőséget, ami biztosítaná, hogy az agyament hülyeségeiket békésen és jogszerűen meg lehessen akadályozni illetve békés eszközökkel - választásokkal - meg lehessen tőlük szabadulni. Ennek így tényleg vidám lincselés lehet a vége.

Orbánék azért lettek megválasztva, hogy a jogállami intézményrendszert megerősítsék, a tekintélyét helyreállítsák és működőképessé tegyék. Nem azért, hogy szétverjék. Nektek, rajongóknak, mindegy lett volna, teljes mellszélességgel védenétek őket akkor is - mondjuk kevesebbet is kellene -, mindenki másnak viszont jobb lenne, azaz ez egy élhető ország irányába indult volna el, nem ilyen hazugságokra épülő depressziós fos.

Virág et. 2013.03.12. 12:37:26

@freehckr: A 60 kilós egyetemisták erőszakmentes demonstrációjából mindjárt Tanácsköztársaságot vizionálsz. Ehhez nehéz érdemben bármit is hozzátenni. 2006-ban, amikor a valóban agresszív és jóval nagyobb tömeg rátámadt a rendőrökre, akkor valahogy nem emlékszem, hogy nyilas hatalomátvételt emlegettél volna. De lehet, hogy csak az én emlékezetemmel van a baj.

Nem lehetne a dolgokat a saját súlycsoportjukban kezelni? Ahogy 2006 sem volt nyilas hatalomátvétel (de forradalom se), úgy a fidesz-székházas performansz sem volt Nagy Októberi Szocialista Forradalom, de még egy pici Tanácsköztársaság sem. Egy kis realitásérzéket!

freehckr 2013.03.12. 12:44:51

@Karcolt lendület: „illetve békés eszközökkel - választásokkal - meg lehessen tőlük szabadulni”

A lehetőség mindenesetre adott, ha nem lesznek választások 2014-ben, majd lehet hőbörögni...

Orbánék és a Fidesz kétharmad a következménye mindannak, ami történt ebben az országban 2002-2010 között, fogyasszátok jó étvággyal, remélem azért a savanyú pofa ellenére ízlik: ugye nem kellett volna görcsösen ragaszkodni a hatalomhoz 2006-tól, eleve nem kellett volna 2006-ban pofátlan hazugságokkal választást nyerni, nem kellett volna azonosító nélküli terroristákat a békés megemlékezőkre uszítani, nem kellett volna a végletekig eladósítani az országot, feladni nemzeti érdekeinket, és sorolhatnám napestig a kedves baloldal újabb mérhetetlen károkozásait.

Ha a judeonáci Bajnai-fiúk mindenképp háborogni akarnak, javaslom kezdjenek tüntetni az MSZP, DK, vagy Bajnaiék székháza környékén, azt rohamozzák meg, őket próbálják megkérdezni, hogy mégis elvtársak, mi a f*szt műveltetek ebben a szánalmas k*rvaországban nyolc teljes éven át?!

Természetesen ugyancsak napestig lehetne sorolni az Orbánék balfogásait, mert ahol lehet, ott nyilvánvalóan szarvashibákat követtek és követnek el. De mi a f*szom ez az újabb internacionalista magyarellenes támadás? Mi a lóhere, hogy mindenféle jöttment csúnya zsidóarcú politikai hulla diktatúrát ordít? Mi ez a napi szintű bégetés valamiféle demokráciáról, köztársaságról, mikor valljuk meg őszintén: a 89-90-es homályos átmenet, de leginkább az előző judeonáci MSZP-SZDSZ kormányzatok óta a jelenlegi kormányzat látványosan, és nagyságrendekkel jobban teljesít? Figyelembe véve, hogy a balliberális söpredék hazai és nemzetközi kapcsolatait megint nem az ország, hanem politikai ellenfeleik lejáratása és a hatalom újbóli megszerzése érdekében tudja csak mozgósítani...

freehckr 2013.03.12. 12:48:42

@Virág et.: Nehéz úgy a 2006-os eseményekről vitázni, ahogy a balfékek hozzáállnak a dologhoz: nekik az 56-os eseményekkel kapcsolatban is több mint három évtizedre volt szükségük, hogy revideálják álláspontjukat, ugyan így a 2006-os eseményekkel kapcsolatban sem látják még a fáról az erdőt. Talán 2036-ra elismerik vétkeiket a kedves baloldaliak, addig én személy szerint türelmes vagyok gyengébb értelmi képességeik miatt... :)

cutcopy 2013.03.12. 12:52:42

A Kossuth-téri kordonbontást én is hallottam példaként a Lendvay utcai székházra, de azért hatalmas különbség hogy az utóbbi nem közterület..

Kandeláber 2013.03.12. 13:08:32

@freehckr: Tömény hülyeség volt a KDNP részéről véleményt nyilvánítani néhány tucat melegjogi aktivista, tizennyolc éven aluli gimnazista kölyök, hahás és egyéb marginális csoportból verbuválódott burzsujcsemete hőbörgése kapcsán.
Nyilván már elunták a netezést és a romkocsmák bújását a fiúk-lányok, és másfajta akolmelegre vágytak.
Az állandó médiajelenlét vitte be a köztudatba őket.
Európa nyugati felén már évtizedek óta megszokott és unalmassá vált mindenféle csoportok állandó tiltakozása, itt a periférián úgy látszik ez újdonság.
Hiába, fáziskésésben vagyunk.
Nyugaton a bankok uralma ellen tüntetnek százezrek, nálunk meg a piacokat dicsőítik és a rezsicsökkentést ekézik százak.
Hát ez (is) a különbség a centrum és a periféria között.

Kandeláber 2013.03.12. 13:15:07

@Mr Falafel: Az a lényeg, amit kifejtettél. Ott a pont.
Igen, erről van szó. Csak rájuk kell nézni.

Karcolt lendület 2013.03.12. 13:19:04

@freehckr:
A 2006 környéki eseményeket, a szocik hazudozását hasonlóan látjuk. Csakhogy az én értékrendem, ami alapján megítélem a politikusaink tevékenységét 2006 óta (inkább úgy 2000 környékétől) nem változott. És a tiétek, csak azért mert most a kedvencek vannak hatalmon?

(Ez a Bajnai jugendezés pedig szánalmasan nevetséges, főleg miközben Kubatov egy haveri gengszterrel védette a székházat.)

freehckr 2013.03.12. 13:20:41

@Kandeláber: „Európa nyugati felén...”

Európa nyugati felén léteznek olyasféle fogalmak amelyekről itthon sajnos lövése sincs a posztszocialista politikai elitünknek, ilyen például a versenyképes adórendszer, a megélhetést biztosító tisztességes átlagbér és az ezért végzett átlag munkaidő, a megérdemelt nyugdíjas évek, nemzeti érdek, nemzeti konszenzus, és a többi...

Csakhogy mi nem Európa nyugati felén élünk, és sajnos történtek már a maihoz hasonló események hazánkban, aminek a vége tragédia lett... Ahhoz képest, miféle ostoba nyilatkozatok látnak napvilágot évek óta napi szinten különböző politikai szervezetektől hazánkban, azért a fenti mindenképp figyelemfelkeltő, és elgondolkodtató. Nem csak a vasággyal hatvan kilós beteges testfelépítésű liberó buzigyerekekről van szó, hanem azokról is, akik ezeket uszítják, szervezik, és nem utolsó sorban anyagilag is támogatják.

Ne legyen igazam, de a magyarországi baloldal egy évszázados történelme alapján a mai eseményeknek ideje lenne gátat szabni, mielőtt újabb tragédiát idéznek elő az elvtársak...

Yossarian1 2013.03.12. 13:22:09

@Mr Falafel: Sürgősen keresd fel gyógyszerészed és / vagy az orvosod.

freehckr 2013.03.12. 13:25:22

@Karcolt lendület: „mert most a kedvencek vannak hatalmon”

Ha a kedvenceim lennének hatalmon, akkor Orbán és társai már börtönben ülnének, a baloldali és liberális politikai elit vezetői pedig a 301-es parcellában lennének hátrakötött kézzel, arccal a földnek eltemetve, ahogyan ők és ideológiai elődeik tették a szabadságharcosainkkal... :)

Nem a kedvenceim vannak hatalmon, de azok közül, akiknek egy szabad választáson esélyük lenne hatalomra kerülni, még mindig a jelenlegiek a „kisebbik rossz”...

Szindbad 2013.03.12. 13:30:47

@Mr Falafel: Így van, én is láttam tegnap a képeken. Sőt, azt is láttam, hogy egy arra tévedő magyar srácnak hirtelen pajeszt növesztettek az undorítók!

Kandeláber 2013.03.12. 13:35:06

Na ezeket az arcokat kell megnézni/meghallgatni hogy rájöjjünk, kik is ők, és miért nincs tömegbázisuk.www.youtube.com/watch?v=nWR--9VZVqo

greybull 2013.03.12. 13:46:00

Hát szerintem mégiscsak Magyarország a világ leghülyébb országa.
Fletó megmondta anno: "Hadd tüntessenek. Majd megunják, 'oszt hazamennek!"

greybull 2013.03.12. 13:46:43

@freehckr: ennyi. Ez így van. Egyetértek. Üdv!

2013.03.12. 13:48:19

mr. falafel hozzászólása gyöngyszem :) neked is tetszik turul? esetleg kérdezd meg mit gondol róla aristo kolléga :):)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.12. 13:59:16

Nem tetszik nekem, hogy itt egyesek a kommunizmus buneivel viccelodnek.

Az elfogadott Alaptorveny-modositas szerint:
"(1) Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog
uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra
összeegyeztethetetlenek . A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a
kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek
bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak
a) az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, az elkövetett jogsértésekért és a nemze t
elárulásáért ;
b) a második világháborút követő esztendők többpártrendszerre épülő demokratikus
kísérletének szovjet katonai segítséggel történő felszámolásáért;
c) a kizárólagos hatalomgyakorlásra és törvénytelenségre épül ő jogrend kiépítéséért;
d) a tulajdon szabadságán alapuló gazdaság felszámolásáért és az ország eladósításáért;
e) Magyarország gazdaságának, honvédelmének, diplomáciájának és emberi er őforrásainak
idegen érdekek alá rendeléséért ;
f) az európai civilizációs hagyomány értékeinek módszeres pusztításáért ;
g) az állampolgárok és egyes csoportjaik alapvető emberi jogaiktól való megfosztásáért vagy
azok súlyos korlátozásáért, különösen emberek meggyilkolásáért, idegen hatalomnak val ó
kiszolgáltatásáért, törvénytelen bebörtönzéséért, kényszermunkatáborba hurcolásáért ,
megkínzásáért, embertelen bánásmódban részesítéséért ; a polgárok vagyonuktól történő
önkényes megfosztásáért, a tulajdonhoz fűződő jogaik korlátozásáért; a polgárok
szabadságjogainak teljes elvételéért, a politikai vélemény- és akaratnyilvánítás állami
kényszer alá vonásáért; az emberek származásukra, világnézetükre vagy politikai
meggyőződésükre tekintettel történő hátrányos megkülönböztetéséért, a tudáson, szorgalmo n
és tehetségen alapuló el őremenetelének és érvényesülésének akadályozásáért ; az emberek
magánéletének törvénytelen megfigyelésére és befolyásolására törő titkosrendőrség
létrehozásáért és működtetéséért;
h) az 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc szovjet megszállókkal
együttműködésben történt vérbe fojtásáért, az azt követő rémuralomért és megtorlásáért,
kétszázezer magyar ember hazájából való kényszer ű elmeneküléséért;
i) mindazokért a köztörvényes bűncselekményekért, amelyeket politikai indítékból követtek
el, és amelyeket az igazságszolgáltatás politikai indítékból nem üldözött .
A demokratikus átmenet során a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként jogi elismerés t
nyert politikai szervezetek a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztozna k
elődjeik felelősségében."

Ez most mar Torveny. Ehhez tartsa itt mindenki magat.

Hol van az Alkotmanyvedelmi Hatosag, amikor a hazanak szuksege lenne ra?

bömböcz 2013.03.12. 14:03:56

@Mr Falafel:
Most akkor fej, vagy írás?!
"Németh Zsolt: Mesterházy eredetileg a Fideszben szeretett volna politizálni..."

További részletek: kuruc.info/r/6/109195/#ixzz2NKXNiYPp

TG69 2013.03.12. 14:04:43

Mindig mondtam, hogy a kdnp az új szdsz :).

greybull 2013.03.12. 14:10:08

@Doomhammer: Ezzel nem lehet vitatkozni. Ne haragudj, de azt kell mondjam, hogy ez a szöveg majdnem egy-az-egyben igaz a 45 előtti politikai rendszerre is. Tehát a jelenlegi jobboldalinak nevezett erők - ha abból a rendszerből merítenek példát -, ugyanolyanok, mint az mszp és társaik - most. Gyorsan hozzá kell tenni, hogy a KDNP, FKGP stb. 45-ben úgy lettek jobboldaliak, hogy 45 előtt az akkori rendszer politikai baloldalát alkották.
Ha helyesen szeretnénk látni: példát maximum a 45-47 közötti időszak politikusairól lehet venni, mármint a nem-kommunista politikusairól. De sem Horthy-ról, sem a 45 előtti kormányoldal egyetlen tagjáról sem, talán még esetleg Bethlen Istvánról igen, meg Klebersberg-ről?

greybull 2013.03.12. 14:12:15

@bömböcz: a politikus ars poeticája: "Keress egy egyirányban vonuló tömeget és állj az élére!" Mesterházi azért nem lett fideszes, mert nem kapott azonnal elég jó sarzsit. Keresett hát egy másik tömeget...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.12. 14:18:52

@greybull:
"Ezzel nem lehet vitatkozni. "

Valoban nem lehet: ez mar az Alaptorveny resze. Tulajdonkeppen a Btk.-ba ez alapjan be lehetne illeszteni a kommunista rendszerrel szimpatizalok megbunteteset.

Nem javaslom, hogy sokat kommentelj errol a temarol, az IP cim alapjan egy pillanat alatt megtalalnak.

bömböcz 2013.03.12. 14:21:29

@greybull:
De hát a faszi is csak egy tehetségtelen karrierista...!
Meg vagyunk átkozva...
(Szerencsénkre Mi csak a Nemzetért dolgozunk éjt-nappallá (és megfontoltan) téve: lásd a(Nemzetmentő) rezsicsökkentési intézkedéseinket, kontra globalocionista ellentámadást!)
Az ellenség keze mindenhová betette a lábát!

Alvarez 2013.03.12. 14:39:31

Annyira izgulok, hogy a A KDNP Katolikus Egyház Bűnei Munkacsoportja ugyanerre az eredményre jut-e a vizsgálata végén:)

bömböcz 2013.03.12. 14:44:14

Nóta indul:
Ős Bikini...Tréfás népi játék...
www.youtube.com/watch?v=ONgI_brH4Xs

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.12. 15:27:31

@freehckr: " hogy volt már hasonló a történelmünkben, amikor ilyesféle köztársaságpárti, magát baloldalinak valló agresszív csürhe lázongott az országban"

Jelenleg ez a balos csürhe 2/3addal ( + a Jobbik mint Hazafias Népfront) kormányoz.

bömböcz 2013.03.12. 15:36:53

@TaTa86.:
Maga valami lázálomjános féle definista:
Jó ember gazdag, rossz ember szegény?
Mondok én magának valamit:
A kurvasok szegény pikk-pakk szétbassza a kiharczolt jogállami demokrácziát, ha elpattan a húr...
(Mi, a 3/2-es demokráciát kívánjuk!)

vizipipa 2013.03.12. 15:38:13

Ami a kordonbontásra vonatkozó utalásokat illeti:
a kordon folyamatos fenntartását néhány év bírósági huzavona után jogellenesnek ítélték, mert szükségességét a zsaruk nem tudták (vagy akkor már nem akarták) igazolni.
www.origo.hu/itthon/20101116-indokolatlan-volt-a-kossuth-ter-2006os-kordonjanak-fenntartasa.html

@Virág et.: " a valóban agresszív és jóval nagyobb tömeg rátámadt a rendőrökre"

Jó tanítvány vagy csak rossz helyre jöttél. Itt hiába mondod el újra és újra ezt a hazugságot, túl sokan tudják errefelé az igazat is.
Szeretett rendőrséged is 100-150 fős aktív magról beszélt a tv székháznál, miközben a tv mögött már több mint 500 rendőr várt egy értelmes parancsra. Ja, hogy az nem volt? Beszélj nekünk egy kicsit az okokról!
Október 23-án pedig pedig akkor lett nagy a tömeg, amikor az okos rendőreid a 3-400 fős csoportot belenyomták a Fidesz tízezrekbe!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 15:39:11

@TuRuL_2k2:

Hát, nem t'om! Én többször is elolvastam ezt a közleményt és semmi kivetnivalót nem találtam benne.

Aki ismeri egy kicsit is a magyar történelmet, az pontosan érti, hogy miről szól: ami itt mostanában kibomlik "ellenzéki oldalról" abban semmi új nincs, legalább száz éves dramaturgia szerint zajlanak az események. Demokratikus hivatkozásokkal antidemokratikus követelések hangoztatása, módszeres destrukció, zavarkeltés, uszítás, bomlasztás, anarchisztikus viszonyok előállítására törekvés, lebegtetett vagy (lehetőség szerint) nyílt terror és így tobább --- "ismerem, ismerem ezt".

Lehet, hogy katolikusnak és/vagy mélymagyarnak kell lennie valakinek ahhoz, hogy már szagról felismerje ezt? Nem hiszem. Aki leélt Magyarországon (mondjuk) három, négy vagy több évtizedet, annak, ami itt zajlik, nyilvánvaló. Akinek pedig nem/mégsem, az sem tudja nem érzékelni (hacsak nem ragadta magával és nem magából, belőle is ez árad) , azt a már messziről bűzlő és sütő, egyszerre elvakult és ugyanakkor számító gonoszságot, ami ezeket a "cselekményeket" hajtja, fűti.

Alvarez 2013.03.12. 15:44:57

@vizipipa: csak vigyázz, nehogy a bácsi neked is sósavat töltsön a pipádba!

bömböcz 2013.03.12. 15:59:05

@bbjnick:
Egy jó római- katholikus keresztény csak tagja a nyájnak.
Elsődlegesen JHV báránya , másodsorban zsidó-keresztény, harmadsorban adófizető.
Nem is értem. hogy mit akar maga...?!

Rokker 2013.03.12. 16:07:58

@freehckr: Anyukám segít minden reggel, úgyhogy nem kell aggódnod miattam.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 16:09:30

@Kandeláber: 2006-ban ugyenezek a "diákok" nem féltették a demokráciát. Akkor csupán nőket vetkőztettek meztelenre és kínoztak meg, válogatás nélkül tettek nyomorékká embereket. Bárki, aki akkor kussolt, de most demokráciát félt, az nem magyar. Ha szerinted nem zsidó, akkor mi? Bármiben kiegyezhetünk, de én ragaszkodom hozzá, hogy ezek nem magyarok. Ha te meg ahhoz, hogy nem zsidók, akkor legyenek mondjuk pirézek.

bömböcz 2013.03.12. 16:10:30

Egyébként Rogán Antal -a mindenszempontból képzett római katholikus- jól mondta: a gáz ára 100, a villanyé 50%-kal nőtt a libsibolsik alatt!
A nagyipari desznyózsír ára meg 400%-kal...

Rokker 2013.03.12. 16:17:57

@bbjnick: Nem mindegy, ki szervezi őket? Mit változtat ez azon, hogy a Kedves Vezető az utolsó jogi korlátját is lebontotta az önkényuralom kiépítésének?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 16:30:42

@Rokker:

" Mit változtat ez azon, hogy a Kedves Vezető az utolsó jogi korlátját is lebontotta az önkényuralom kiépítésének?" --- írod.

Hol? Mikor?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.03.12. 16:46:23

@Mr Falafel:

"2006-ban ugyenezek a "diákok" nem féltették a demokráciát."

2006-ban ugyanezek a "diákok" 11-18 év körüliek voltak, te nagyon ostoba.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 17:14:40

@mavo: Van sejtésed az idézőjel funkciójáról?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 17:22:11

@bbjnick: Tényleg nem tudni, hogy ezek mik is valójábana. Ugyanis a nácizmus idején zsidókat deportáltak Magyarországról, és nem magyarokat, azonban a vörösterror kiagyalói és végrehajtói magyarok voltak, noha egyenes ági rokonaikat zsidóságuk miatt vitték el a nácik. Tehát, ha gazemberek, akkor magyarok, és antiszemita, aki vitatja, amikor áldozatok, akkor meg zsidók, és úgyszintén antiszemita, aki ezt firtatja.

A facebook-on egy zsidó ismerősöm öröködött, hogy milyen emberi már, amint Victor Ponta összeborul a szocikkal, és csak a nácikok nem örülnek ennek, mert még mindig a joggal elcsatolt országrészek miatt puffognak. Most ez acsóri mitől magyar? A személyi igazolvány tesz azzá? Szerintem nem. Szerintem az magyar, akinek a magyarságánál semmi nem előbbre való. Sem az EU, sem a világ, sem a barátság más népekkel, semmi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 18:00:53

@Rokker:

"Tegnap..?" --- írod.

Tegnap mi?

Esetleg valami konkrétumot is tudnál mondani?

Nézd, én megnéztem, milyen módosításokat tartalmaz a negyedik alkotmánymódosítás-csomag és nem szavaztam volna meg. De nem azért, mert akár egyetlen antidemokratikus elem is lett volna a módosításokban, hanem azért, mert két ponton ellenkeznek katolikus hitemmel és elveimmel az abban foglaltak (konkrétan: az egyházi státus megadásának országgyűlési jogkörbe való utalását és a gyűlöletbeszéd tilalmát nem tartom meggyőződésemmel összeegyeztethetőnek). De, hogy ebben az alkotmánymódosítás-csomagban bármi antidemokratikus is volna?! Hol? Demokratikus ez, mi az hogy, nagyon is, túlságosan is!

Sz'val, szerinted, konkrétan mi antidemokratikus is ebben az alkotmánymódosítás csomagban?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 18:05:51

@TuRuL_2k2:

Most jártam a kdnp.hu-n és a kdnpsopron.org-on és minkét helyről levették a közleményt.

Mit is szoktak erre mondani? Talán, valami olyasmit, hogy:

Büszkék lehettek magatokra, @TuRuL_2k2:! :-[

Ezt viszont ott (a kdnp.hu-n) találtam:

www.oneofus.eu/hu/

kunzoo 2013.03.12. 18:35:03

@Mr Falafel:
2006 ban ugyanezek a diákok 14-15 évesek voltak. Basszus ezek középiskolások, egyetemisták! Sőt a tiltakozó középiskolások 11-13 évesek lehettek 2006 ban! Mi a túrót vársz általános iskolásoktól?

Nem kaptak az óvodában ideológiai oktatást? Alaptörvénybe vele!

Alvarez 2013.03.12. 18:46:22

@bbjnick: egy csomó helyen betiltották a dohányzást. Hát még a bagósok sanyarú helyzete sem érdekel? :D:D:D:D:D

kunzoo 2013.03.12. 18:47:42

@bbjnick:
Tudod akárhogy is forgatjuk a dolgot a közlemény íze -ha akarták ha nem- a "békeharcos" stílust hozta.

Érdekes történet Libéria esete. Libériát Amerikából visszatelepült egykori rabszolgák népesítették be és mit hoztak létre?....Rabszolgatartó társadalmat! Ebben nőttek fel, ebbe szocializálódtak.

Valahogy ez lehet a KDNP-s honatyák baja is.
Orbán mintha egyszer elszólta volna magát hogy nem a rendszer ellen harcolt hanem a képviselői ellen...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 19:02:21

@Alvarez:

No, látod, például amit a bagósokkal művelnek az pld. kib*szott antidemokratikus!

bbjnick.blog.hu/2012/03/11/tullep_a_jelenseg_egeszsegugyi_vonatkozasain_es_erkolcsi_kerdeseket_vet_fel_s_tulajdonkeppen_dont_el

De arról semmi sincs a negyedik alaptörvénymódosítás-csomagban. Vagy igen?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 19:10:15

@kunzoo:

Gondol! Gondol! Gondol!

1) S az meg sem fordul a fejecskédben, hogy anno a kommunisták éltek vissza ezzel a hanggal, ők kenték össze hazugsággal, ők degradálták békeharcos-stílussá?

2) Ezekkel a "ki honnan jött, ki mit miért tesz"-analógiákkal vigyázz! Mert ez, bizony, ugyanaz a szemlélet, mint ami a "zsidóvirtcsaftban" a gettóból kiszabadult zsidók azon kísérletét látja, hogy a gettóerkölcsöket ráerőszakolják az egész világra. Csakszólok!

Alfőmérnök 2013.03.12. 19:20:05

@Mr Falafel: Mikor megláttam ezt a szoci-Victor Ponta találkozót, rögtön elfelejtettem a Fidesz összes balfaszkodását (nyeresebben fogalmazva, bűnét).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.12. 19:37:36

@Alfőmérnök: Nehezedre eshetett...

Valld csak be: porig éghet az egész ország, csak találj egy indokot, amivel felmentheted a szerelmedet, Viktort.

Ha Házmestery valaha is újra a hatalom közelébe kerül, annak egy oka lesz: a Fidesz kormányzása, aminek ugyanúgy egy oka lesz: a gyáva (vonakodó) seggnyalók, akik mindig megtalálták a kifogásukat, miért kell elnézni az erkölcstelenséget, dilettantizmust, nettó lustaságot és az ezt kompenzáló agressziót.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 19:37:44

@Alfőmérnök: Nagyjából én is így voltam vele. Nem akartam hinni a szememnek. Tényleg ennyire dilettáns lenne az MSZP? Úgy tűnik, igen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.12. 19:42:13

@TaTa86.: Tudsz már héberül, faszikám? Hamarosan szükséged lesz rá. Vagy azért, mert itt lesz izrael, vagy ezért, mert ti takarodtok izraelbe.

kunzoo 2013.03.12. 19:42:55

@bbjnick:
Szerintem ugyanaz a stílus.
Nyugati karvalytőke....harcolunk a/az....ellen (itt elvont fogalmak is lehetnek)
....külső és belső ellenség leselkedik ránk.....támadnak a/az......de mi győzünk/győztünk
...Moszkvai barátaink.....kelet felé.....halódó, hanyatló dekadens nyugat.....a nyugat nem tudja mit csinál....de majd mi megmutatjuk az UTAT......
......harmadik út (mikor már szarban vagyunk)....
.....barátaink/testvéreink (itt általában elmaradott diktatúrák, lepukkant országok jönnek).....gazdasági csoda....

Békeharcos rákosi időket idéző stílus. Főleg ez a plakátháború. Anno legalább jobb volt a plakátok megjelenése. Nem engedünk az...IMF/imperialisták/bankok/monopolkapitalisták-nak/nek.

Persze a pénzük akkor is és most is jól jön.

Alfőmérnök 2013.03.12. 19:56:52

@TaTa86.: Miért, te kit szeretnél a miniszterelnöki székben látni, a vezéreteket, Herr SturmLikudnikot?

bömböcz 2013.03.12. 20:02:49

@Mr Falafel:
Az optimista: angolul,
A pesszimista: héberül,
A realista: lőni
tanul...

legeslegujabbkor 2013.03.12. 20:24:26

A KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportjának tagjai nyilván nem maguktól írták ezt a szöveget, hiszen tudjuk, hogy Isten vezeti a kezüket. Így már teljesen rendben van, hogy a fennálló hatalmat támogatják minden kétely nélkül, a pápaválasztás után majd megnyugszanak a kedélyek, és igényelnek inkvizítorokat is Rómától.

Bell & Sebastian 2013.03.12. 21:44:23

@Mr Falafel: Tulajdonképpen Bbjnické az aranyérem, de a második díj sem rossz, a legtöbb, ami adható és a magáé lehet, az aranyerem. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.12. 21:51:38

@Mr Falafel: nos, a házmestery-ponta performansz elsőre nekem is hagyományos balos önsorsrontásnak tűnt, aztán böngésztem pár ponta nyilatkozatot és itt szerintem valami más van a dolog mögött: az mszp összejátszik pontával az erdélyi magyar szavazatokért, melyeknek ugye nagy szerepe lesz 2014-ben: ponta elhúzza az autonómia vagy valamivel több kisebbségi jog mézesmadzagját, hogy imhol, nem a gonosz jobbosok nyomásgyakorlása, hanem a haladó bal támogatása révén lesz mesésebb székelyföld. már be is lengette a helyi szimbólumok használati jogának kiterjesztését.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.12. 21:53:14

@Alfőmérnök: senkinek sem vagyok a vezére, pár feles után önmagamon sem uralkodom :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.12. 22:17:46

@Bell & Sebastian: szelet a vitorlából kifogás tipikus esetének tűnik. pontának nyilvánvalóan nem érdeke semmilyen markánsan hazafias, ergo erdélyig hullámokat verő magyar kormány. tehát becsatornázza a székely szavazatokat, személyes jelenléte az mszp kongresszuson hazafelé szól: ha jót akarnak maguknak az erdélyi magyarok, az mszp mellett ikszelnek

Bell & Sebastian 2013.03.12. 22:27:36

@Herr SturmLikudnik: Nem hinném, hogy bejön neki egy ilyen körmönfont elképzelés. Jól lenullázzák az RMDSZ -t, az MSZP -t és végül Ponta is megy utánuk.

Ez az én tippem,
De maga már három éve vizionálja egyfolytában, hogy Obama és Merkel kapával-kaszával kergetik Indiáig (párdon, a Közel-Keletig, a legújabb kutatások szerint) ezt a vajákos cigánylegényt.

Voltak már egyáltalán a gazdaboltban, szerszámot nézni? És meglátták magát?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.12. 22:43:36

@freehckr: Neked nem nagyon lesz választásod, kispöcsös, sem szabad, sem másmilyen. Réztábla fogja jelölni az Andrássy úton azt a lámpavasat, ahol utolér a dühös tömeg, és a nyakadba akasztják azt a szép fekete-vörös avatárodat.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.12. 23:24:25

@Bell & Sebastian: most csapták rá az ajtót kövér efftársra a közismerten ballib gyurcsányista bajorok. a kisebbik német konzi koalapárt eme gesztusa a diplomácia nyelvén aztat jelenti, hogy a következő sörözésre már merkli mama sem akarja látni a felcsúti fáraót, hacsak nem kezd duma helyett tettek szintjén is demokratisch performanszolni. ezt vagy felfogja, vagy nem és persze nincs kizárva a szokásos forradalmi dacreakció se, hogy izé, kiafaszamerkli és az ungárise vircsaft ökrös szekere hamarosan úgyis lehagyja a széteső nyugatista bömit! ...aztán jönnek a grazi bácsik a kényszerzubbonnyal.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.12. 23:35:13

@Kettes: dühös tömeg? frusztrált az már a végsőkig. "nemzeti" vagy "haladóbal" mind keserves csalódásnak bizonyult, 40+22 év "majdminnyájobblesz" után már nem hisznek a magyar mikulásban, bármilyen címke is van a sapkáján.

Prien-u47 2013.03.12. 23:36:33

A KDNP egyáltalán fel tud mutatni annyi tagot/szimpatizánst, hogy összejöjjön egy munkacsoport?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.12. 23:51:17

@freehckr: "Ha a kedvenceim lennének hatalmon, akkor Orbán és társai már börtönben ülnének, a baloldali és liberális politikai elit vezetői pedig a 301-es parcellában lennének hátrakötött kézzel, arccal a földnek eltemetve, ahogyan ők és ideológiai elődeik tették a szabadságharcosainkkal... :)"

Nem véletlen azért, hogy a jobbik is a fideszes polgári körökből nőtte ki magát. A kedvenceidet Orbán és kreatívjai találták ki neked, és nagyon helyesen teszed, hogy ilyen hálás vagy érte.

Rob67 2013.03.12. 23:53:16

@freehckr: Anyadat a pofozas helyett rugdoshatnad is te tajparaszt.
Ki vagy te hogy sallereket osztogatva barkit is hazazavarnal??
Ott voltal 89-ben amikor a gumibotok ellenere sem mentunk el? Nem hiszem, ahhoz te gyoker es gyava vagy.
Pedig akkor is anarchistak randaliroztak. Orban, dajcs es kover vezetesevel.
Jo rendben, koverlaca elotte hazaugrott lerakni a parttagkonyvet csak utana jott...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.12. 23:54:39

@Kandeláber: szerintem ez a rezsicsökkentés-emlegetés a mai helyzetben van annyira súlyos, hogy egyértelműen azonosítsa azt a szűk kört, akik vagy kitalálják a sajtóanyagot a pártnál, vagy annyira rajongók, hogy elhiszik.

Ez eddig talán a legszánalmasabb terelés, ami a fidesztől fennállása alatt a pártsajtóba kiment.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.13. 00:03:09

@flugi_: ezek 22 év kontraszelekció után már önmagukat hergelik röhigcsélve a párhuzamos dimenzióban. a kényelmetlen realitásokkal való szembesülés hisztis reakciót és kislányos sértődöttséget vált ki. reméljük megmarad ennyiben, különben a kényszerzubbony is kevés lesz.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.13. 00:09:39

@Mr Falafel: " Szerintem az magyar, akinek a magyarságánál semmi nem előbbre való. Sem az EU, sem a világ, sem a barátság más népekkel, semmi. "

Ezzel az az egyik baj, hogy ha mindenki zászlót lenget, akkor ki fog dolgozni?

Persze a nagyobbik baj az vele, hogy a magyar népnek elsődleges érdeke jóban lenni a nagyvilággal, mert se hadseregünk, se svájci jellegű tőkehátterünk nincsen (és nem is lesz, természetesen), tehát minden magát magyarnak érző embernek épphogy az országra való tekintettel kéne értelmesen viselkednie, és nem egyszerűsíteni a világot orángután szintre, amiben van a mi törzsünk meg a büdös nagy többiek akiket utálni kell.

Persze te azt tartasz magyarnak, akit jónak gondolsz, ez a fele nem tartozik rám, csak szeretnélek megkérni, hogy a bősz magyarkodás közben néha gondolj az ország érdekeire is a kedvenc politikai erőd pártérdekei helyett..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.13. 00:19:04

@Herr SturmLikudnik: ezt hívják diplomáciának. Win-win helyzetek kialakítása, egyezkedés, engedmények és gesztusok engedményekért és gesztusokért.

Nem azt mondom, hogy a szocik meg Ponta párban fogják kikiáltani Erdély függetlenségét, de az mindenképpen üdítő tapasztalat, hogy egy román vezető a magyarok kedvéért akár csak belengessen valami pozitívat. Ahhoz vagyunk szoktatva, hogy ekézik egymást a képviseleti fősuttyók.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 00:32:31

@flugi_:

Magyarország nem részvénytársaság:-)

Nézd, én a Hortobágy szélén, egy tiszai ártéri tanyán nőttem fel, magyarok között. Leginkább a nagyszüleim (idős magyarok) neveltek. A környezetemben kizárólag népi (völkisch) magyarok éltek (sajátos, mondhatni félig-meddig patriarchális viszonyban, néhány, az elmagyarosodás útjára lépett cigánnyal együtt). Én ott azt tapasztaltam, hogy létezik (méghozzá nagyon karakteresen létezik) olyan, hogy magyar (úgyis, mint ethnosz és úgy is, mint ethosz).

Aztán, ahogy cseperedtem (és nem cserepedtem, mint egyesek:-)), olvasni kezdtem és olyasfélékkel találkoztam olvasmányaiban, hogy:

„A Kisebbségben első bírálóinak kedves szokásuk volt, hogy a 'mélymagyar' szót hallva: összehunyorították a szemüket, s olyan képet vágtak, mintha a germán ősköd köldökébe kéne az ő kristályos latin pillantásukkal letekinteni. Nem volt szerencséjük: ha valamit, hát ezt a francia szellemnek köszönhetem. Proust regénye nem az arisztokrácia bomlásáról szól, mint mondani szokták. Mély-Franciaországról szól. A laterna magica képei után induló polgári gyerek két úton tapogat ki, meseszomját követve, osztályából. Cselédjükön, Francoise-on át a parasztságba, s Guermantes hercegnő szalonjain át Saint-Simon itt csökevényedő arisztokrata világába. A nagy fölfedezés, hogy a kettő tulajdonképpen egy. Mint Combray terén az ősi székesegyház: a polgári Franciaország mélyén is ott áll egy tízszázados katedrális, melyben az üvegablakok szentjei és hercegei s a parasztok hozta galagonyagallyak ma is egymásba keverik tarkaságukat. Proust minden látszólagos sznobizmusa és asztmás túlérzékenysége ellenére azért csinált akkor forradalmat bennem (Ady és Szophoklész mellett talán a legnagyobbat), mert létünk alapjaiban ezt az ősi, patriarkális világot fölfedezte. Így hatott-e a franciákra is? Egyáltalán nem csodálnám, ha mint Féja Gézától hallom, a Mély-Franciaország kifejezés germán ködül az újabb francia tanulmányirodalomban is fölmerülne.

Arra, hogy ehhez a prousti elsüllyedt és mégis jelen lévő Franciaországhoz hasonlóan nekünk is van, idő alatt, idő fölött, egy kopárabb, inkább román 'mélymagyar' székesegyházunk: az erdélyi emlékiratírók olvasása közben gondoltam először. Egészen furcsa élmény volt XVII. századi erdélyi főurakban az én dunántúli parasztrokonaim modorára, mondhatnám, etikettjére ismerni. Bánfi Dénes és Béldi Pál mintha csak Péter bátyám és Erdélyi bíró módján ligáznának; nagyanyámban pedig egy paraszt Lórántffy Zsuzsanna ülne imájával a férfiak dolgai alatt. Bethlen Miklós-tanulmányomat ezzel fejeztem be: 'Talán az élet osztályok fölötti vagy alatti azonossága is igazabb volt abban a pálcás, kalafás világban, mint ma. Nekem legalább, ha azt keresem, hol találom meg Bethlen Miklós természetét, az ő rendjének modorát könyvén kívül, falusi atyámfiaira kell gondolnom, a jómódú parasztcsaládra, mintha az a régi úri élet a kisnemességen át ideszivárgott volna, le a helyükbe növő jobbágyságba. Ha nagybátyáin János-napon összekaptak, nemcsak vitatkozásuk módja emlékeztetett jobban a Teleki Mihály és Bethlen Miklós párbajaira, mint ma országló virzsiniás utódaiké, de a használt nyelv s a szemben álló bölcsesség is.' A fölfedezés különben nem új. Kemény Zsigmond ezzel okolta meg közel kilencven éve Szalárdi krónikájának a kiadását.”

polak 2013.03.13. 00:39:58

@freehckr: elég nehéz egy napon említeni a most tüntetőket a 2006os kossuth téri debilek gyülekezetével.. ott voltam, szerintem átlagban legalább kétszeres az iq-szint és az iskolázottság is. érthető, akkor az akasztotta ki a népet hogy valaki bevallottan hazudott, a mostaniaknak viszont el kellett olvasniuk az alkotmánymódosítás szövegét és összehasonlítani az előző verziókkal, hogy rájöjjenek a turpisságra. lássuk be, ehhez több ész kell mint a 2006os szerű felháborodáshoz.

Bell & Sebastian 2013.03.13. 00:42:58

@flugi_: Divat még ez a winwinezés? Nem elsőéves hülyegyerek maga.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.13. 00:43:25

@flugi_: no igen, csakhogy mivel ponta régebbi beszólásai mérsékelten magyarbarátak és eleve mérsékelten leplezett összromán konszenzus van az erdélyi magyarság akár agresszív asszimilálására, ennek az egésznek a kárvallottja a székelység lesz. ugye nem láttunk még ígéreteit megszegő politikust, pláne nem a balkánon :)

bár szívesen tévednék

Bell & Sebastian 2013.03.13. 01:06:51

Sturmi, maga el is hiszi ezt a sok zőccséget, vagy csak olvasta valahol? Vátesznek se menjen, még 50 ázalékos sincs az eddigi találati aránya, azaz még egy vak tikmony is jobban zongoráz.

bioLarzen 2013.03.13. 01:07:23

@Mr Falafel: "Ugyanakkor kik ezek a tüntetők? - Egytől egyig magyargyűlölő zsidók."

Tehát egytől egyig ismered őket?

Gyanús vagy te nekem...

bio

bioLarzen 2013.03.13. 01:10:14

@flugi_:

Kollega, huszadannyi energiával, mint amennyi a szél elleni zabhegyezéshez kell, írhatnád (végre...) a műremekeket a lyoniba (csütörtök éjfélkor az aktuális határidő) - és annak lenne is eredménye, nem úgy, mint ennek ;)

bio

UI: Akik nem értik: ez egy ilyen judeobolsevista-vérvádas-viaszbábszurkálós-összeesküvéses dolog, nem érthetitek.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.03.13. 01:28:26

@Bell & Sebastian: hmmm... miben is tévedtem? azt megadom, hogy a felcsúti brigádot a böszme bandánál jobbnak hittem az unortodox kísérletezés meghirdetéséig, más érdemi tévedésre mérsékelten emléxem, pláne nem világpolityikai vonzatban.

Rokker 2013.03.13. 01:33:17

@bbjnick: Ha szigorúan, körülményektől függetlenül nézzük, akkor az, hogy az alkotmánybíróság ezentúl az alaptörvény bármilyen módosítását csak formailag bírálhatja, mintegy minőségbiztosítási szervezetként, de vétójoga nincsen, nem antidemokratikus. El lehet fogadni, hogy az egyetlen népképviseleti szerv, az Országgyűlés legyen a legmagasabb autoritás.

Ha viszont a jelen Magyarországának kontextusába helyezzük a döntést, ahol gyakorlatilag semmi gát nem maradt a mindenkori 2/3-os hatalommal szemben, csak az alkotmánybíróság, ez az alaptörvény-módosítás utat nyit a parttalan önkénynek, és csak a Kedves Vezető belátására van bízva, hogy él-e vele, vagy visszaél.

Ha szerinted elfogadható, hogy valaki korlátlan hatalmat gyakoroljon a népe felett, mégha demokratikus választásokon nyerte is el azt, akkor nincs miről vitatkoznunk, áthidalhatatlan elvi különbségek vannak közöttünk. Csak az elmúlt két évszázad bőven szolgáltat példát arra, miért kell korlátozni a nép feletti hatalmat.

És igen, akkor még nem esett szó a szólás- és véleményszabadság korlátozásáról, a szintén a parlamenti többség önkényének kitett egyházi státuszokról, stb.

Atisz 2013.03.13. 01:40:32

Tudom, hogy szokás az "Ilyen ország pedig nincs" sorozatban általános hülyeségeket írni, de azért ez még innen is kilóg.
A Kossuth téri kordonbontást (figyelem: éveken keresztül, műveleti területnek aposztrofált közterület kordonokkal való lezárása) összehasonlítani egyszerű birtokháborítással poénnak jó, de a felületes szemlélődőt félrevezetheti.

komplikato 2013.03.13. 01:50:37

@freehckr: "Ne legyen igazam, de a magyarországi baloldal ..."

A magyarországi baloldalt úgy hívják FIDESZ.

Mike36 2013.03.13. 02:40:58

@freehckr: te büdös náci! Sok mindent a komcsik nyakába lehet varrni de Trianont ti basztátok el. Csőcselék meg akkor volt az utcán amikor 2006-ban kimentetek gyújtogatni, fidesz legények.

Mike36 2013.03.13. 02:54:59

@freehckr: ember, teli szájjal komcsizol de b+ amiket írsz annak alapján igazi vérkomcsi vagy. Miért kell mindig a saját szarjaidat másokra kenni? Mindenki látja h a te szarod

Khonsu 2013.03.13. 02:58:03

Igazi anarchistát és terroristát ezek még képen sem láttak, nemhogy a tüntetéseken. Csak ezzel jól meg lehet félemlíteni az embereket, az meg sose jön rosszul a hatalomnak. Aki fél azt könnyebb manipulálni.

Szúrófény 2013.03.13. 03:50:51

@Steve the Great: Nicsak ki beszél?
: „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az”. A holland gyarmati gazdálkodás története — és Hollandia a XVI. Század tőkés mintanemzete volt— „az árulás, megvesztegetés, orgyilkosság és aljasság felülmúlhatatlan képét tárja elénk

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 04:39:00

@Szúrófény:

Te tudod, hogy ki volt, akit itt (és mindenütt) olyan bőszen idézgetsz?:-D Nézz csak utána!:-)

röhögő 2013.03.13. 04:48:03

@freehckr: "Szerintem pont ideje lenne két pofonnal hazazavarni ezeket a Bajnai-fiúkat, mielőtt helyrehozhatatlan károkat okoznának."
- Igazad van. A Kossuth térieket is időben el kellett volna zavarni 2006-ban.

röhögő 2013.03.13. 04:50:03

@cutcopy: Ahogy vesszük. A Lendvay utcai épületet a Fidesz az államtól kapta.

cutcopy 2013.03.13. 05:09:07

@röhögő: Aha, akkor ha így vesszük akkor az MTV ostrom is csak jogos polgári engedetlenség volt..

nu pagagyí 2013.03.13. 05:56:54

Vén szaros kommunisták kommunistáznak. Rohadtul elegem van már ebből a képmutató bagázsból. Ennek az áljobboldalnak nem is a kommunisták az ellenségei, hanem a liberális gondolat, az egyéni szabadság és felelősség elve. Az összes valódi kommunista már rég valamelyik templomban ájtatoskodik, miközben ugyanúgy lopja a közvagyont, mint fénykorában és most már a hatalom sáncai mögül pofázik. Remélem rövidesen vége lesz az úri-murinak és megy majd mindegyik vissza szépen dolgozni, ahol majd a tehetségével és szorgalmával szépen éhendöglik, vagy megtanul értéket létrehozni, amit kétlek.

nu pagagyí 2013.03.13. 06:03:15

@cutcopy: Mégis hol kéne tiltakozni az állampárt disznóságai ellen, ha nem állampárt székházánál? Nyilván a hangyabolyt kell széttaposni, onnan másznak bele minden létező intézménybe.

regress 2013.03.13. 06:17:48

ennek a sötét tömjénzsóóóóóóóóóóóóti féle csapatnak szívesen vernék némi világosságota fejébe.amig nincs ügynöklista ,nem nagyon kellene kommunistázni.

csavari 2013.03.13. 06:18:56

Az biztos, hogy elég nagy barom a cikk szerzője! A kdnp csak az egyik nevet váltó bolsevik söpredék utódpárt! tehát a kommunizmus bűnei változatlanul tovább generálodnak az országban!

cutcopy 2013.03.13. 06:32:12

@nu pagagyí: Még ha a székházánál tiltakoznak az egy dolog, de ha benn a székházában..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.03.13. 06:54:10

@Atisz:

"éveken keresztül, műveleti területnek aposztrofált közterület kordonokkal való lezárása"

2006 október - 2007 február = éveken keresztül? :)

még egy két év, és a 2006. októberi sajnálatos eseményeknek ötmillió halálos áldozata lesz, a diákok pedig atombombát robbantottak a lendvai utcában.

nu pagagyí 2013.03.13. 06:55:16

@cutcopy: Nincs már demokrácia, nem kell betartani semmilyen szabályt. A hatalom sem tisztel minket. Nem tiszteli a magánvagyonunkat, nem tiszteli a magánéletünket. Az állam összebútorozott a párttal, nem látok különbséget a közintézmények és a Lendvay utai székház között.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.03.13. 07:00:01

@flugi_:

és ami a legnagyobb baj, hogy az ilyen vérmagyarok pontosan ezért valójában kárt okoznak magyarországnak. :(

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 07:09:29

Mikor beszélünk már arról,hogy miért is lett a kommunizmus bűnös,miért is lett valójában a kommunizmus és miféle burzsoá bűnök előzték meg a kommunizmust?

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 07:14:39

Ki is a valódi bűnös,hogy létrejött egy kommunizmus nevű eszme?

cutcopy 2013.03.13. 07:17:00

@nu pagagyí: Ezt valamelyik milla tüntetésen már hallottam..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.13. 07:19:01

Bizony mondom néktek, kéne már egy békemenet. Vagy inkább kettő, biztos, ami biztos.

Húsleves 2013.03.13. 07:25:56

Ha már létezik ilyen "KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoport" akkor kezdhetnék azzal, hogy a teljesség igénye nélkül felsorolják Orbánnak az első harminc vörös alsónadrágját narancssárgára cserélt volt MSZMP-s párttitkárt aki most buzgón komcsizik.
Bónuszként megnevezhetnék azt is, hogy ki az a kis buzi köcsög, aki úgy játszotta a nagy rendszerváltót a 80-as évek végén, hogy közben az vörösgatyás apucija zavartalanul építhette a párttitkári karrierjét, és zavartalanul lophatta a közvagyont a saját zsebébe.

Kandeláber 2013.03.13. 07:34:30

@Mr Falafel: Nem írom le azt a szót, mert meggyőződésem, hogy besúgók figyelik a blogteret.
Egyébként azok.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.13. 07:36:36

@flugi_: Mi ez a hülyeség már, hogy Falafel mondja meg, ki a magyar? Falafel nem is magyar, csak egy nemzetközi bűnöző, közepesen súlyos alkoholizmussal, depresszióval és rögeszmékkel.

Kandeláber 2013.03.13. 07:45:26

@Mr Falafel: No igen, a kettős mérce szerint: az egyszerűség kedvéért "jobboldali" tüntetők 2006-ban focihuligánokból és lumpenekből álló, agresszív, gyújtogató csürhe volt, akik csak a balhé kedvéért mentek az utcára.
Az úgynevezett "baloldaliak" 2013-ban: rózsás arcú, intelligens fiatalok, akik féltik a jövőt, a demokráciát és a köztársaságot. Lényegtelen, hogy nagyon kevesen vannak és nincs tömegbázisuk, hiszen ők az élcsapat, amely majd világosságot gyújt a sötét agyakban.

2013.03.13. 07:48:09

A Katolikus Egyház Bűnei munkacsoport nem tiltakozott a tiltakozás ellen?

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 07:52:10

Továbbra is áll a kérdés>
Miért volt szüksége az orosz tömegeknek Leninre és a kommenizmusra?
Miért?

regress 2013.03.13. 08:02:35

@Kandeláber: a te "agyadban"nagyon nehéz lesz.azok az inteligens fiatalok a te jövőd is ,te oxigénhiányos

almahaboru 2013.03.13. 08:03:26

:D a Mandiner kritizálja a szellemi testvérét s "KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja"-t. Wow :D Ezen jót röhögtem...

@hot-spot: épp azért amiért előtte a kereszténységre, meg a cár atyuskára kellett egy akol és egy csengő... megkapták.

mojszipupi 2013.03.13. 08:11:28

Az összes kdnp-s nek azt kívánom szülessen jó sok meleg fiú unokájuk

Atisz 2013.03.13. 08:12:50

@mavo: A balliberálisok köztudottan vonzódnak a kordonokhoz (hogy a szlovák terroristákkal való riogatást már ne is említsük), ezért gondolom nem árulok el újdonságot azzal, ha elmondom, hogy 2009-ban mindenki kedvenc libaszekértője visszarakatta a kordonokat:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-267957

Régen volt, hogy is volt rovatunkat látták.

Atisz 2013.03.13. 08:15:57

@mojszipupi: Hmm, neked meg testnyílás nélküli kecskéd.

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 08:19:04

Hihetetlen de igaz a mondás;Lenin él,Lenin élt,Lenin élni fog.D
Most látni hogy milyen igaz!

redriot77 2013.03.13. 08:25:39

"Tiltakozunk mindenfajta anarchista támadás ellen"

Igen? És '06-ban mit csináltatok? Mikor a rendőrség heteken át fogócskázott a kukagyújtogató, autófelborító, tv-székházfoglaló bandákkal? Akkor miért nem tiltakoztatok a köznyugalom megzavarása ellen?
Ott állt a patkányarcú semjén a Kossuth téri színpadon, diadalittas pofával, és forradalomról szónokolt. A derék KDNP szerint akkor az sem lett volna anarchista rendbontás ha a fél várost felgyújtják. Zselégerincű, szarházi banda.

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 08:27:50

@redriot77: Az jó kis bumli volt.
Emlékszem amikor a híd egyik oldalán a kordonok mögött a tömeg rémült arccal állt a másikon meg a rendőrök.D
Bennem ez a kép maradt meg és amikor elkötötték a tankot.
Forradalomnak semmiképp sem lehetne nevezni a történteket,inkább csak állampolgári engedetlenségnek.

redriot77 2013.03.13. 08:28:32

Egyébként is, miféle kommunista bűnök után kutatnak ezek, mikor hemzsegnek a saját pártjukban is a régi MSZMP apparátcsikok, és ki sem látszanak a klasszikus bolsevik módszerekkel operáló Fidesz seggéből?

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 08:30:56

@redriot77: Hát ezt a mondás.Lenin élt,Lenin él és Lenin élni fog.DDD

És miért volt szükség egy Leninre egyáltalán?
Ha már áskálódunk a múltban,akkor ássunk már jó mélyre!
Miért kellett az oroszoknak a kommunizmus?
Nem voltak tán elégedettek a burzsoá bérekkel ?

redriot77 2013.03.13. 08:31:02

@hot-spot: én arra emlékszem hogy az MTV székház elleni támadásnál a HírTV riportere meghatottságtól el-elcsukló hangon hazafiaknak és felkelőknek nevezte zavargókat.

Kandeláber 2013.03.13. 08:35:47

@regress: No future for you, wanker.

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 08:35:52

@redriot77: Azért ha belegondolunk 56 milyen durva lehetett,ha ez a 2006 ilyen felfordulással járt.
És 56-ban több ezer egyetemistát öltek meg.

Netuddki. 2013.03.13. 08:47:54

"Kommunizmus Bűnei Munkacsoport"

Már a név is abszurd. Mivel nem volt sehol még kommunizmus ezért bűnei sem lehettek. Az, hogy egyes emberkék kisajátították maguknak és a nevében követtek el disznóságokat ugyan ne zavarja már ezt a kicsi de nem pártot, amelyiknek mellesleg semmi joga nem lenne a parlamentben üldögélni.
De ez így kerek, hogy pont 2ezek2 vállalták fel ezt a lázas semmittevéssel járó feladatot...

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 08:52:21

@kovi1970: Még lehet hogy lesz olyan is a Nácik Bűnei munkacsoport is.
Vagy a rómaiak bűnei munkacsoport.
Esetleg Gilgames Bűnei Munkacsoport is kellene.

Netuddki. 2013.03.13. 08:53:07

@hot-spot: Soha nem volt itt kommunizmus, de még a szu-ba se. A kommunizmust mint eszmét és szót propagandacéllal sajátították ki maximum. Mint most az orbánék a magyarkodást és a kereszténységet. Mindig kell valami eszme amivel minél több embert be lehet terelni az akolba aztán terrorizálni velük a többieket akik nem értenek egyet. Ezek a valódi bűnök, tök mindegy minek nevezzük, és a történelem ismétli magát ha hagyjuk...

Netuddki. 2013.03.13. 08:54:09

@hot-spot: Ja, aztán lehet a tagoknak felmarkolni érte a zsét, akarom mondani közpénzt...

a Zamboni nem egy tészta 2013.03.13. 08:54:48

Nem a bejegyzésben említett kritika a legfontosabb szvsz, hanem a nyelvezet... a stílus maga az ember... KDNP helyett MKP, Alkotmány bíróság helyett Forradalmi munkástanács és máris kész Kun Béláék kiálltványa a fehér terror ellen.

Döbbenet. Ime:

"Az MKP az elmúlt napok sorozatos tüntetései kapcsán, melyeket a hatalmukat és befolyásukat vesztett körök szerveznek, és amelyek mögött véleményünk szerint külföldi pénz és szervezők állnak, a következőkben foglal állást.

Kiállunk az alkotmányos rend és a jogállamiság mellett és támogatjuk az ezt elősegítő alkotmánymódosítást, amely összhangban áll az Forradalmi munkástanács ajánlásaival.

Tiltakozunk mindenfajta anarchista támadás ellen, amely a törvényes rend felforgatására és a köznyugalom megzavarására irányul. A mai nap, a terrorizmus áldozatainak emléknapja hangsúlyozottan felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket.

Kérjük a diákságot, ne engedjék, hogy követeléseik melletti kiállásaikat választási céljaikra kihasználják.

Kérjük a rendvédelmi szerveket, hogy a sorozatos rendzavarásokat higgadtan, de demokratikus jogrendünk teljes szigorával kezeljék.

Netuddki. 2013.03.13. 08:57:10

@hot-spot: Mert minden a pénzről szól és a pénzen megvehető átlag feletti életszínvonalról és hatalomról. Csak az a nem mindegy, hogy ezt valaki milyen módon éri el...

room_101 2013.03.13. 09:01:44

"demokratikus jogrendünk teljes szigorával "

Az újbeszél szótárban így híjják a fejbelövést?

redriot77 2013.03.13. 09:03:14

@a Zamboni nem egy tészta: tényleg érezni a sokéves rutint ezeken a sorokon, lehet hogy aki ezt fogalmazta már a nyolcvanas években is ilyesmivel foglalkozott. :)

Netuddki. 2013.03.13. 09:03:15

"A mai nap, a terrorizmus áldozatainak emléknapja hangsúlyozottan felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket."

Ez a mondat különösen üt. Oszt' mitől fél a tömjénzsóti? Beszáll az ótóba aztán bumm? Vagy a hideg futkos a hátán ha elmegy egy lámpaoszlop alatt?
Egyáltalán milyen demokratikus államrendről karattyol? A fideszkdnp diktatúrát nem nevezném demokratikusnak. Vannak országok ahol egyenesen az "alaptörvény" tartalmazza, hogy ilyen esetek ellen az állampolgárok bármilyen eszközzel felléphetnek. Nálunk sem ártana beleírni...

Netuddki. 2013.03.13. 09:09:36

"A mai nap, a terrorizmus áldozatainak emléknapja hangsúlyozottan felhívja mindannyiunk figyelmét arra, hogy az anarchista zavargások könnyen terrorcselekményekbe torkolhatnak, veszélyeztetve demokratikus államrendünket."

Ez a mondat különösen üt. Oszt' mitől fél a tömjénzsóti? Beszáll az ótóba aztán bumm? Vagy a hideg futkos a hátán ha elmegy egy lámpaoszlop alatt?
Egyáltalán milyen demokratikus államrendről karattyol? A fideszkdnp diktatúrát nem nevezném demokratikusnak. Vannak országok ahol egyenesen az "alaptörvény" tartalmazza, hogy ilyen esetek ellen az állampolgárok bármilyen eszközzel felléphetnek. Nálunk sem ártana beleírni...

Búza blogmotorírók!

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 09:10:42

@kovi1970: Bár csak szembetalálná már magát egy Dózsa György féle "terroristával", a sötét és kihalt utcán,ez a majomparádé.

Kandeláber 2013.03.13. 09:13:44

@Mr Falafel: Gondolom a rabbiképzősök azért nem szállnak be a buliba, mert ők is látják mennyire szánalmasak a résztvevők.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 09:14:00

@hot-spot:

Lenin puccsal került hatalomra, nem a nép akaratából.

FireFly111 2013.03.13. 09:18:44

Azért ez óriási! Most jövök a hírgyűjtőportálokról (hirklikk.hu, hirkereső), ahol minden kicsit is független napi és hetilap a külföldi felháborodásokkal van tele, 300 felett az euró, de a KDNP "Kommunizmus Bűnei Munkacsoport" legfőbb problémája persze még csak véletlenül sem ez. Na mindegy.

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 09:19:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nálunk Mo-n nem volt kommunizmus csak szocializmus.
Az oroszoknál is épp csak elkezdődött ,amikorra vége is lett.

hot-spot (törölt) 2013.03.13. 09:21:01

@FireFly111: Nem kell foglalkozni a 350-s euróval sem,csak egy kicsit kaszálnak a fijjjjúk,azt ha béfolyt a sok áfa miegymás,majd vissza erősítik a forintot kb év végére.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 09:23:29

@hot-spot:

Nem éppen.

Marx a kommunizmus 2 fokozatáról beszélt. Lenin aztán az 1. fokozatot átkeresztelte szocializmusnak.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 09:30:40

Remélem 2014 után megalakítják az orbán és a fidesz bűnei nevű bizottságot és mehetnek a történelem szemétdombjára.

vantaan 2013.03.13. 09:32:47

@FireFly111: A kommunizmus Bűnei Munkacsoport" .... na ez marha jó!!!!!
.....még utóbb lecsukják Kövér Laca elvtársat, mert nála nagyobb élő kommunistája most per pillanat nincs a hazának.
Esetleg a Zorbán elvtárs de az meg már volt minden (kislibsi, nép-nemzeti-nagyparaszt, konzerv/árus vagy atív, most éppen keresztény katholicus) ....persze volt már metodista is. -ahol ép a hasznát látta!
Na a Zejuro az tényleg szar, de jövőre lesz ......
na mi is lesz ??? 1 millió vagy 100 millió amit akartok munkahely, REZSICSÖKKENTÉS! ....meg a Zemberek, meg a jólét egy kis szódával esetleg egy kis rövidet a háziból.

redriot77 2013.03.13. 09:35:32

@kovi1970: "Ez a mondat különösen üt. Oszt' mitől fél a tömjénzsóti? "

Elképzelem ahogy a semjén sietve átmegy az út másik oldalára ha szembejön a járdán egy félelmetes, 16 éves gimis fruska. Lehet hogy a bajnaista terrorbrigádok tagja, és távirányítású bombát rejteget a kardigánja alatt, amit Tel-Avivból hoznának működésbe! :)

Atisz 2013.03.13. 09:36:56

@Kandeláber: Nem, mert egyidőben volt a ballib dzsemborival és már nem értek oda az öregdiákok (20 fölött már nem olyan jók azok a fránya izületek).

Netuddki. 2013.03.13. 09:39:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Sajnos ebben tévedsz. Sajnos volt kommununizmus."

Oszt' hol? Én arra emlékszem, hogy a koleszban azt hívtuk kommunizmusnak amikor valaki megette más kajáját a hűtőből. De ezen kívül sok mindenre ráaggatták, amitől az még nem volt az.
A múlt rendszert is "csak" szocializmusnak hívták és azzal etették a népet, hogy kommunizmus kb. 300év múlva lesz csak, de jó úton haladunk feléje. De attól, hogy szocializmusnak hívták még szocializmus sem volt. Egy sima, puha diktatúra volt. Így egyszerűen, bármilyen jelző nélkül...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 09:42:34

@kovi1970:

A marxizmus per definitionem diktatúra. Az volt a kommunizmus/szocializmus, amiben éltünk. Más nincs.

sjános 2013.03.13. 09:48:28

Kedves megtévedt....eltévedt bárányok gyülekezete!
Kedves KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoport!
Kedves Híveim!
Igen...Ti 3-an!
Tudjátok....nem ezt beszéltük meg a templomban!
A szándék jó...de az időzítés és a rendezvény értékelése volt rossz!
A mocskosgyurcsánybajnai rendezvények esetében a NER24es betétlap használandó! Röviden, elmúltnyolcévloptakhazudtak.
A diákokcivilek esetében a NER 33as! Röviden, csak a haza mindenek felett.
A törvények és alkotmány esetében meg a NER12!
A megvédjük, az ország érdeke, a nem leszünk zsidónyugatbankokésÁJMF gyarmat, csak szigorú Fél-Ázsiai gyarmat!
Hááát kedves Híveim....ezt várja hármatoktól a Haza...ne és persze ÉN a Főnök!
( A pénz majd a szokott alapítványon keresztül, de még egy hiba és oszoltok mint a váciak! Önként!)

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 09:52:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
nem ártana, ha valóban utána néznél bizonyos dolgoknak...Sehol a világon nem volt se kommunizmus, se szocializmus. Max. építgettük...

Atisz 2013.03.13. 09:57:36

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Úgy érted azt is elcsesztétek?
Attól még volt.

sjános 2013.03.13. 09:57:37

KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoport!
(brrrr....olvasni is már olyan félelmetes)
Ha célszemélyt kerestek...tegnap nyilatkozott egy meg nem nevezett "ember"....idézem:
"A szakképzésről szóló viták hátterében antropológiai kérdések állnak, emberfelfogásbeli különségek vannak. Az a kérdés, hogy mérnökként, vagy bölcsészként állunk hozzá a kérdéshez. Bizonyos embereknek meg kell mondani, hogy fiam, te a kezedből fogsz megélni, és nem valami "ködös, jóisten tudja, milyen papírt kapsz", amiért majd a fizetésedet kéred. OXXXX VYYYY úgy vélte, ez egy becsületbeli ügy, a kommunista rendszer szakmunkásképzési rendszeréből lehet meríteni."

Hoppp...
Hajrá!
"Netudddky Nertárs."

Fejesrob 2013.03.13. 10:08:20

Persze, röhejes ez is, de ezek legalább az ország számára nem kártékonyak, mint balliberális külföldről pénzelt megfelelőik. (TASZ, Helsinki Társaság, stb).

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 10:10:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Marx a 19. században élt és fingja sincs mi történt 1919-1989 között.
Én viszont benne éltem...sokadmagammal...

Kandeláber 2013.03.13. 10:15:22

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Hát hogy te mit építgettél amikor a fekete vonattal fölbumliztál a sötét Szabolcsból Pestre maltert kevergetni, azt csak te tudod.

Netuddki. 2013.03.13. 10:16:20

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Legalább a fáradtságot vedd, és olvasd el a wikipédiát a kommunizmussal kapcsolatban, B+ (nem hosszú):

"1918-ban az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt bolsevik szárnya felvette az Orosz Kommunista Párt nevet, amit más országok velük szövetségben álló pártjai szintén követtek. Ezt követően a Szovjetunió, illetve más szovjet mintájú párt által irányított országokat kommunistának, hivatalos doktrínájukat kommunizmusnak kezdték el nevezni, bár ezen országok egyikében sem valósult meg a kommunista társadalom."

vantaan 2013.03.13. 10:17:51

@Fejesrob: .... hogy ezek nem kártékonyak?

Nézz már rá pl.az Euró árfolyamára! A 2013-as költségvetés 285Ft euróval számolt!
...esetleg ha utána néznél mennyi igaz magyar embert is üldöztek el az elmúlt 2,5 évben?

Ezeknél kártékonyabb alakulat még nem volt az elmúlt 23 évben.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 10:19:04

@Atisz: A kisembernek kb. annyi beleszólása volt, mint most...,de a kisember is viszonylag jól érezte magát '75-89 között.
Most viszont csak orbán és seggnyalói...

Nem volt!

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 10:21:55

@Kandeláber: Ha nincs érved, akkor személyeskedsz...ez már olyan fideszes, de jó tanuló vagy:)

is 2013.03.13. 10:25:54

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: "de a kisember is viszonylag jól érezte magát '75-89 között."

1972-ig Magyarország külföldi hiteleinek összege 0 volt. 1989-ben a GDP ~70%-a. Ebből könnyedén jól érezhette magát akárki. 2001-2006 között is de jól éreztük magunkat a hitelekből (mert a kétéves költségvetés az már hitelből ment ám!), és hogy megsértődtünk, amikor Gyurcsány Őszödön közölte, hogy ennyi volt, lehet azon a szinten élni, amiért megdolgozik a magyar, és még a hitelt is vissza kell fizetni.

@poszt: Turul, nem ismerek rád. Sajnos ez nem ment fel a 2010-ig történtekkel kapcsolatos felelősséged alól. Te az elcseszett harmincas generációnak nem egy tagja, hanem egy hangadója vagy. Ezreket tévesztettél meg bő évtizedig. Egy erről szóló posztot is szívesen olvasnék, ha valaha megszületne.

vantaan 2013.03.13. 10:28:02

@vantaan:

"Külföldi elemzők: gyors összeomlás előtt áll Magyarország" 2013 március 13.

....majd megköszönjük a KDNP-nek és a Fidesznek. Megköszönjük?????
.... mert a kommunizmus bűnei azok elévülhetetlenek!

is 2013.03.13. 10:29:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: huszonötödször is csak mondod a hülyeséget. értjük, ez a létalapod, ha ezt kihúzzák alólad, akkor nincs több mondanivalód. de már huszonötször elmondták, hoyg ez nem igaz, és csak buta ökör módjára ismételgeted. még csak véletlenül sem kezdesz el gondolkodni, hogyha huszonötször már elmondták, hogy nincs igazad, akkor talán nincs igazad.

maxval, te egy segghülye paraszt vagy és ezen már semmi nem vátoztat. javaslom lecserélni a nickedet, mert az egészen félrevezető.

tomwar 2013.03.13. 10:29:45

@Mr Falafel: Hat b+, en nem vagyok zsido, kicsit se.

Egyszer talan ra kellene jonni: ezt mi kurjuk el, mi mindannyian! Te, en, ok, mi mind, akik itt elunk: magyarok, ciganyok, nemetek, gorogok, az osszes nemzetiseg, az osszes parttag, es partonkivuli, dolgozo es nyugdijas. Mi kurjuk el ezt a gyonyoru orszagot a hagymazas kenyszerkepzeteink es onzosegunk miatt.
Jobb helyeken Viktor a hatalom kozelebe se lehetne, es Gyurcsanynak nyilvanosan, a lemondasa napjan kellett volna elmondania az oszodi beszedet...de leginkabb az a baj, hogy a sajat szarat mindenki illatosabbnak kepzeli a masikenal.

Ezert tartunk itt, nem a karvalytoke meg imperialistak vagy kommunistak miatt. (valasszatok ki kedvetekre a legfobb ellensegeteket ...)

Kandeláber 2013.03.13. 10:30:30

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Na, szíveskedj érvekkel alátámasztani, hogy 1948 és mondjuk 1989 között milyen társadalmi berendezkedés volt Magyarországon, és mondjuk a KGST-tagállamokban, ha nem szocializmus.
Kíváncsian várom a választ.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 10:36:51

@Kandeláber: Ne várd a a válaszom...tudod, én csak maltert kevertem...

dean23 2013.03.13. 10:37:36

Az ügynökvédő fidesz-kdnp osztja az észt a komcsi bűnökről! Muhhahhaa!!!

Netuddki. 2013.03.13. 10:41:01

@Kandeláber: Diktatúra. Egyéb hülye kérdés?

Void Bunkoid 2013.03.13. 10:48:37

Én nem akarok sem elvi sem másmilyen vitába bonyolódni, hogy helyes-e a "Munkacsoport" megnyilvánulása, vagy hogy zsidók-e a tüntető egyetemisták, vagy hogy komcsi-e a jelenlegi vezetés.

Én max annyit találok furcsának az egészben, hogy kissé hülyén veszi ki magát az állandóan harcosan pattogó KDNP az ilyen helyzetekből, tekintve azt, hogy ha nem koalíciózott volna a Fidesszel, akkor bizony még a Jobbik is megette volna reggelire, lehet a parlamenti küszöböt sem érte volna el.

No de így, hogy ott áll mögötte a kigyúrt Fidesz, az egész párt, meg a hatalmas súllyal vagdalkozása leginkább a Harry Potter-beli Draco Malfoyra emlékeztet, akinek hatalmas a pofája, amíg mögötte áll a két samesza, magában mindjárt csendesebb lenne, sőt inkább meg sem szólalna, csk csendben nyelné a kamupályázatokkal megpályázott lóvét.

Kandeláber 2013.03.13. 10:48:52

@kovi1970: Annak mondd, aki szerint nem volt szocializmus és diktatúra Magyarországon.@is: Így van. Mivel Kádárék rettegtek attól, hogy az életszínvonal és a fogyasztás csökkenése következtében megmozdulások lehetnek, rábólintottak arra, hogy Fekete elvtárs bevigye Magyarországot a Nemzetközi Valutaalapba és a Világbankba, természetesen szovjet jóváhagyással.
Érdekes, hogy ennek ellenére a hitelek nagy részét magánbankoktól vették fel, amelyek egy centet sem engedtek el belőle '90-ben, míg például Lengyelország esetében ez nem így volt, ezért ők jelentős előnnyel indultak.

Larry Silverstein 2013.03.13. 11:06:13

@vantaan: "Külföldi elemzők: gyors összeomlás előtt áll Magyarország" 2013 március 13.

- Ez azért jó mert senki sem hisz már a külföldi elemzőknek. A bankadókor ugyanezt mondták. Minden szlogen elkopik, meg egyébként fogalma nincs senkinek kik a külföldi elemzők és milyen külföldi elemzők vannak az ellenkező véleményen.

sjános 2013.03.13. 11:10:51

@Fejesrob: Ezt az egyet fejtsd ki már nekem....mi a baj a külföldi pénzzel????
Mi a baj azzal ha valaki pénzt ad?
És azzal mi a baj ha valaki elfogadja?
Demagóg verzió következik..:)...akkor ne fizessünk a közértben...az állami trafikban...az Apeh-nál......sehol???
Egyébként mintha nagy Vezérünk és csak azért préselné magát a 3%os hiányba veszettül....hogy megkapja a külföldi zsozsót! FúúúúújgyarmatosítókarvalytőkésEUspénz!
(mert, hogy többet kapunk mint amennyit befizetünk)
Szóóóóval...mesélj!
Miért mindig a másik kertje érdekes??? Miért abban jó kutakodni? Miért az a nem erkölcsös??
Miért nem előbb a saját kertben néznek körül?
Miért mindig a másikra mutogatnak a politikusok?? Is.
Nem véletlenül volt ez az ország mindig is a leglelkesebb feljelentgetők országa!
A fehér a vörös és a narancs korszakokban is!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 11:32:00

@tomwar: Tipikus visszataszító hungarofób libbant duma. Ha mindenki hibás, akkor senki sem hibás.

Kandeláber 2013.03.13. 11:32:34

@vantaan: Az bejön, hogy az USA kormánya beperelte az S&P-t, mert olyan szuper elemzéseket adtak a válság előtt:
És a Goldman Sachs?
Különben nem kell messzire menni, Petschning Mária Zita (a gatyaváltás előtt csak Mária) szuper közgazdász-elemző 23 éve mindig megjósolta, hogy az adott évben összeomlik a magyar gazdaság.

tomwar 2013.03.13. 11:47:22

@Mr Falafel: Megazanyadpicsajagyoker! (indoklasd lasd alabb)

Hungarofob, en!?!?

Nem b+, hanem pontosan tudom, hogy MINDANNYIAN hibasak vagyunk, hisz az elitnek csufolt emberek kozulunk szarmaznak, a vezetoinket nem importaljuk, hanem mi magunk neveljuk oket azza.
Az en bunom az, hogy a kezdeti rendszervalto izgalmak utan jo masfel evtizedre kivontam magam a politikabol, nem figyeltem elegge, es mindenfele jottment fergeket hagytam a nyakamra, a nyakunra ulni. Ezert hibaztathatsz, de masert nem! Ez az elmult evekben mar nem igy van.

Es regi magyar mondas: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.

campobaszo 2013.03.13. 12:01:56

"Sok az enyhe ítélet és viszonylag kevés a fizikai megsemmisítések száma."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 12:03:04

@Rokker:

"Ha viszont a jelen Magyarországának kontextusába helyezzük a döntést, ahol gyakorlatilag semmi gát nem maradt a mindenkori 2/3-os hatalommal szemben, csak az alkotmánybíróság, ez az alaptörvény-módosítás utat nyit a parttalan önkénynek, és csak a Kedves Vezető belátására van bízva, hogy él-e vele, vagy visszaél." --- írod.

Gondold végig higgadtan, logikusan!

1) A demokrácia védelme címén antidemokratikusan korlátozható a demokrácia? Ha ezt tesszük, akkor nem ugyanazt tesszük-e, mint amit (állítólag) meg szeretnénk (vele) akadályozni? Nem ugyanoda jutunk-e ilyen lépésekkel, mint amit ezek meglépésével (épp) el szeretnénk kerülni?

2) A demokrácia nem ízlés- és érdekviták kérdése. Mennyivel volt demokratikusabb gyakorlat, amit az Alkotmánybíróság az elmúlt huszon évben folytatott, mint amit ezután folytatni tud/fog? Nem épp az a gyakorlat volt-e antidemokratikus, amely (tkp. önkényesen) korlátozta a népképviselet demokratikus jogalkotását? Ha egy olyan AB-i gyakorlat élt volna az elmúlt huszon évben, ha a "láthatatlan alkotmányra", az "alkotmány szellemére" hivatkozva olyan határozatok születtek volna az elmúlt huszon évben, amelyek a te ízlésednek, a te érdekeidnek nem megfelelőek, ugyanígy a demokrácia letéteményesét védelmezőjét látnád bennük?

3) Ami most az AB-vel történik, az a demokrácia logikájából szükségszerűen következik be: mi értelme volna egy demokratikus intézmény (mára) retrográddá váló működési módjához ragaszkodnia a demokráciának?

3+1) Szerintem könnyen belátható, hogy azok, akik az AB eddigi működési gyakorlatának megváltoztatásában a demokrácia elleni támadást látnak (vagy, legalábbis, ezt állítják), azok nem a demokráciát féltik, hanem az eddigi AB-gyakorlat révén, ahhoz a gyakorlathoz kötődően megszerzett, élvezett (ilyen-olyan) előnyeiket. A demokrácia, köszöni szépen, jól van! És, szerintem, egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy antidemoratikus módszerekkel akarják egyesek (állítólag) megvédeni önmagától:-)

sjános 2013.03.13. 12:04:26

@Kandeláber: Idézet?? Vagy csak úgy blöffölgetünk??
Egyébként, mást nem hallok hetek, hónapok, évek óta kormány oldalról....hogy még a görögöknél is rosszabb állapotban volt az ország...többször is a csőd határán táncoltunk....de ŐK...hősiesen a hajánál fogva rántottak minket vissza a szakadékból....vagy mi....vagy nem??
Döntsd már el akkor, hogy most akkor volt, van, lesz összeomlás vagy összeomlás közeli helyzet vagy sem...:)
Tessék jobban forgatni a NER kommunikációs utasítások kézikönyvét!

Kandeláber 2013.03.13. 12:15:32

@sjános: Parancsolj, itt van Zituka legújabb víziója."Tartjuk magunkat az államcsőd kockázatát kifejező CDS-felárak tekintetében Európában a harmadik helyen."Forrás: Népszava. www.nepszava.hu/articles/article.php?id=626762&referer_id=ezt_beszelik

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 12:18:12

@Kandeláber: Fogalmam sincs, mi vagy. A dumád hungarofób libbant duma. A felelősség szétkenése libbantéknál menő.
Nem volt rendszerváltás. Volt valami, amit így hívunk, de ez súlyos tévedés. A jelenlegi elitek nem közülünk származnak, hanem amazok közül. Egyetlen olyan ember sincs ma sem politikai hatalmi pozícióban, akinek valamely családtagja, egyenesági rokona korábban ne lett volna tűzközelben már az átkosban is. Azt hiszed, szavazgatással bármi változik? Azt hiszed, bármit tehetsz? A lapokat leosztották 89-ben. Amíg az új típusú székekbe rendesen befészkelték magukat, addig volt némi mozgástér a nem közéjük tartozóknak is. Ez a tér úgy szűkült be, ahogy kezdték magukat komfortosan érezni úrnak is. Aztán minden úgy csináltak/csinálnak, mint amikor még elvtársak voltak. Akinek nem tetszik, az széljobbos, antiszemita, hungarista, stb. A hatalom pontosan azoké, akiké volt 1949 után. A felelősség is az övék, csak az övék, senki másé. A "mi" felelősségünk csupán annyi, hogy nem gyilkolásszuk őket halomra, hanem 4 évente szavazgatunk rájuk. Speciel én már nem, de majd' mindenki. Tudomásul kell venni, változás csak akkor lesz, ha senki, ismétlem: senki nem megy el szavazni. Akkor lesz ügyvivő kormány jogosítványok nélkül, tehetetlenül, valódi hatalom nélkül, és jól megbaszhatják az anyjukat. Vagy marad a fegyverek szava. Én utóbbira szavaznék.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 12:19:18

@Kandeláber: Bazmeg, bocs, nem rád akartam előzményezni!

@tomwar: Véletlenül Kandeláberre előzményeztem helyetted.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.13. 12:22:29

@Mr Falafel: "hungarofób" - megint egy takonygerincű nácipalánta...

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.13. 12:23:50

@sjános: ha jót akarsz, akkor ignorálod. Szellemileg valahol a poszt témáját adó csürhe szintjén áll.

Lasombra 2013.03.13. 12:23:51

segítsetek már, ezt a kdnp nevű izét honnét kellene ismerni? miért érdekes, mit munkacsoportoznak? valahol a Munkáspárt körül lehet a támogatottságuk.
ha a csuti szauron nem szórna nekik morzsákat, már rég éhen haltak volna. (kivéve talán tömjénzsótit, aki azért lőne néhány énekesmadarat magának.)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.13. 12:24:18

Aki bolsi dumát tol, az bolsi. Ilyen dumákat utoljára a szemkilövetők pszichikai bűnsegédei engedtek meg maguknak.

sjános 2013.03.13. 12:27:03

@Kandeláber: "Tartjuk magunkat az államcsőd kockázatát kifejező CDS-felárak tekintetében Európában a harmadik helyen"
Na de hát ez tény!
Vitatkozol vele???
Vitatkozol a nemzetközi mérőszámmal??
Az a baj hogy Ő mondja???
Mi a baj??

Void Bunkoid 2013.03.13. 12:27:23

@Lasombra: szauron, lol :))))) ez kurvajó volt :)

bgp 2013.03.13. 12:29:38

@cutcopy: Cicuka, a különbség csak annyi, hogy a fidesz székházat nem gyújtotta fel senki. A köveket se tépte fel senki a az útburkolatból és senki se szarta tele a Kossuth teret.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.13. 12:30:02

nincsenek is annyian, hogy csoportosuljanak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 12:32:56

@kovi1970:

Butaság. Ez egy kommunista szemléletű mondat. A magyar Wikipédia megbízhatatlan. Az angolban pl. ilyen nincs.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.13. 12:33:48

@is:

Senki sem tudott megcáfolni eddig, ez a helyzet. Pedig te is és más komcsik is igyekeztek cáfolni.

Sanyi az alvégről (törölt) 2013.03.13. 12:34:46

Mikor fogunk foglalkozni végre a dicső hazaáruló, fasiszta, népirtó, Horthy Miklós és rendszere, a tömeggyilkos Szálasi, a Hungarista mozgalom, a nyilasok
rémtetteivel és bűneivel?

regress 2013.03.13. 12:37:22

@Negyvenértelmiségi: aki meg olyat mint te az elmebeteg

Kandeláber 2013.03.13. 12:39:33

@sjános: Te, Zitu 1990 óta évente megjósolta az államcsődöt.
Most 2013-at írunk, és még mindig nem történt semmi.
Ez a nő olyan, mint az Esti Hírlap Bernáth László nevű filmkritikusa az átkosban.
Általa dicsért filmet soha nem volt érdemes megnézni, amit viszont a sárba tiport, az mind jó film volt.
Azt írta a Betty Blue-ről többek között: "Magára valamit is adó rendező nem fényképeztet sárga Mercedest naplementében...".
Neki a "Lopakodó hold" c. egyébként unalmas western, valamint egy nézhető olasz "nindzsafilm" egyaránt "reakciós giccs" volt, mert mindkettőben színes (indián illetve japán) volt a negatív hős.
Na, Zitával is így vagyok, soha egyetlen jóslata sem jött be.

Kandeláber 2013.03.13. 12:40:55

@Sanyi az alvégről: Nosza. Indíts blogot, és vitasd meg önmagaddal a dolgot. Talán közös nevezőre is juttok.

windex 2013.03.13. 12:42:37

@freehckr: ne keverd össze a félelmeidet és a valóságot. nem vicc, amit a posztban olvastál - és amit idéztél is - az van, volt, és helyes is, akárcsak a kordonbontás. nem mondom most, hogy "bezzeg akkor nem szirénáztál", mert ostobaság lenne - érthető, hogy ugyanolyan súlyú és ugyanolyan helyes dolgokat (állampolgárok véleményének kifejezését és sok más otthonmaradt képviseletét) nem tudsz egyazon értéken kezelni, mert nem ismered fel, hogy ezek azok. megbénítja a gondolkodásodat, hogy nem látsz tovább annál, hogy ezt most nem az elvbarátaid, hanem a politikát általában kritikával illetők tették, így úgy tudod csak értelmezni, hogy az ellenfelek provokációja volt mindez. pedig ideje felismerni, hogy ők, akiket ma megszólsz, téged is képviseltek, ha tetszik neked, ha nem, lévén a manipulatív erőszak és cinikus hatalomgyakorlás a kritika tárgya, amit most épp a soron levő - véletlenül fidesz, de ugyanezt tette az előző bagász is - "kormányzat" (de nevezzük inkább adminisztrációnak) követ el.

sjános 2013.03.13. 12:48:31

@Kandeláber: Zitu téma lezárása..:)
Sosem mondta hogy csőd van!
Azt Kósa Úr mondta!
Azt, mondta, mondja mindig...és ezt mondja a közgazdászok túlnyomó többsége is oldalfüggetlenül...a pénz oldaláról....a magyar út rossz!
Tipikusan a rosszkor...rossz helyen....rossz eszközök rossz intézkedések!
Vagyon felélés van (manyup) és újabb és újabb hitelfelvételek és azoknak a felélése is! (állampapírok).

tomwar 2013.03.13. 12:49:23

@Mr Falafel: Latod, megis csak kiderult, hogy mi vagyunk a felelosek, megsincs az allaspontunk messze egymastol...hiszen azokat a fegyvereket valakinek fognia kellene....valakiknek otthon kellene maradnia....
Es egyik se tortenik meg, figyeld meg!

S lassan nekem mar nem lesz idom, kivarni, mig meghal a sok ven geci, mert mar itt van a fiatal gecik, akik az epp aktualisan divatos gunyaban szopatjak a nepet: regebben pufajka, most Armani. A lenyeg valtozatlan, es MI hagyjuk. Te, en, es mi mindannyian. Ez nem a felelosseg szetkenese, hanem a megallapitasa.

Amugy liberalis demokrata volnek, es cseppet sem szegyellem. Mert ez nekem mast jelent, mint azoknak, akik ezt a szot lejarattak, vagy sztokka silanyitjak. En 89-ben harcolni mentem volna Erdelybe, ha apam nem ver le ket nagy sallert szoval a hungarofob meg a libsizes kisse erzekenyen erint, plane, ha nem ismersz.

Dolgozónép 2013.03.13. 12:53:52

A KDNP létezése önmagában vicc. Senki meg nem választotta őket, mégis a parlamentben ülnek. Agresszív, álszent gazemberek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 13:04:29

@tomwar: Libsinek tűntél, én meg tévedhetek is. Viszont nem lehet felelős az, aki csak abban bűnös, hogy nem kezdett el gyilkolászni. Én Antall Imrét kihantolnám, és hagynám, hogy a kóbor kutyák széthordják a csontjait. Kóhn Béla, Károlyi és Csermanek után a legnagyobb hazaáruló volt.

Kandeláber 2013.03.13. 13:04:33

@sjános: Érdekes, a remek jenki közgazdászoknak pedig sikerült egy szép kis világválságot generálniuk, eszem a szakértelmüket.
Abban egyetértünk, hogy a "magyar út" - ha van ilyen - rossz.
Hívhatják a pénzügyminisztert Rabárnak, Békesinek, Bokrosnak, Matolcsynak, Draskovicsnak, Veresnek, teljesen mindegy.
Nincs pannon puma, sem gyorsnaszád, csak reumás házi macska és süllyedő hajó.
A vezető közgazdászaink kivétel nélkül a Marx Károlyon tanultak, persze Bokros állítólag még Panamában is.

leonito77 2013.03.13. 13:11:38

@Kandeláber: Valahogy az jut az eszembe, hogy amikor kiesik a delikvens a felhőkarcolóból és zuhanás közben a 30. emelet környékén arra gondol:

Eddig nem történt semmi baj, akkor nincsen miért aggódni...

Silent Bob 2013.03.13. 13:11:55

@Mr Falafel: Antall Imre mi, te fasz...
Te voltál az Eötvös József Tudományegyetemes ellentüntető? :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 13:17:10

@Silent Bob: :-))))) Faszom, Imre vagy Jóska, nem mindegy?

tomwar 2013.03.13. 13:25:01

@Mr Falafel: Ha tevedhetsz is, akkor tuti nem vagy fideszes, ez mar lehet beszelgetesi alap. Robotokkal nem szivesen beszelgetek.
Nyilvan az exhumalast Antall Jozsefre ertetted, szegeny Imret, akin egykor jokat kacagtam, tiszteltem, s vegul szantam, inkabb ne keverjuk bele. O olyan halott, akirol a mondas szol: jot, vagy semmit.

John F. Kenedy hires mondasa: "Ne azt kérdezd, mit tehet érted a haza, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazáért"

Nos, a gyilkosok kozt cinkos aki nema. Idezhetnek Niemollert is, Einsteint, de mindnek ugyanaz a lenyege, amit az elobb irtam. S ezert bunosok vagyunk, mert hagytuk. Hogy ki, es miert, az mindenki a sajat lelkiismeretevel targyalja meg.

A nevsorodbol par nevet kihagytal a masik oldalrol, pedig sok jo magyar ember halala szarad a lelkukon.

A libsizest meg, ha kerhetem, mellozd, hacsak nem akarod Kossuth-ot is libsizni, igy a nemzeti unnep elott ket nappal.

sjános 2013.03.13. 13:28:27

@Kandeláber: Na látod..:)...megy ez....ebben konkrétan....majdnem egyetértünk...:)
Bááár, a Bokros csomag, ami egyébként népnyúzó volt...ez tény,...nagy nehezen kibírtuk, de megteremtette egy felfelé ívelő gazdaság lehetőségét....na és ki nem élt vele akkor?? Ki volt a következő kormány? Azóta meg az összes kormányunk rosszul és rosszkor reagál...

tomwar 2013.03.13. 13:29:15

@Negyvenértelmiségi: Van egy amerikai mondas: ami ugy uszik, mint egy kacsa, es ugy hapog, mint egy kacsa, az kacsa.

Aki ugy beszel, mint egy komcsi/bolsi, ugy viselkedik, mint egy komcsi/bolsi az az is. No, Orbanszkaja Viktorova (szigoruan nonemben, mert hisztis picsa) pont ilyen. A tetteirol nem is szolva.

Peterpapo 2013.03.13. 13:30:50

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy elmennek a ......

És kiegészítésként csak annyit, hogy:

-Erzsébet-híd elfoglalása, TV székház felgyújtása, 2006. október 23-ai kuka gyújtogatások, autók felborogatása. Kossuth téri piknik, happening.

Hogy nyúlna meg mindnek a nyaka mint a turistakolbász!

Kandeláber 2013.03.13. 13:55:57

@sjános: Na azért Horn akkor olyat tett, amit addig és azóta sem egyetlen miniszterelnök: március 15.-e előtt a vasárnapi Hét c. tv. műsorban élő adásban magyarázta meg az embereknek, hogy milyen a helyzet.
Nem is voltak tüntik, csak a végtelenül arrogáns, nagyképű Bokrost küldték el a p.csába az egyetemisták.
Attól függetlenül hogy ki nem állhatom a szocikat, magasan Horn volt eddig a legkorrektebb min. elnök az elmúlt 23 évben.
Beszólt a cigóknak is, magára haragítva a szadeszt.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.13. 13:59:56

F: Mi megtehetünk bármit, köcsögök!
AB: Hát az alaptörvénybe írtak alapján nem tehettek meg bármit.
F: Akkor beleírjuk, hogy de! (Köcsögök.)
Pár álmatlan kószáló: Mi van?!
F: Hát mi csak az AB ajánlását teljesítjük. Ők mon'ták. Mocskos komcsik. Amerika. Tudjátokkik! (És a rohattbajnai százszorozni akarja az adókat. Bizony.)

Ó, a klasszikus gyáva mélykomcsi retorika. Végre láthatjuk 'élőben' mi is, akik eddig csak könyvekben, filmekben piszkálgathattuk undorodva.

tomwar 2013.03.13. 14:10:12

@Kandeláber: "Az alkotmánybírákat jelölő bizottságról szóló törvénytervezetbe a Fidesz belevett egy teljesen más módosító javaslatot is: kivették az alkotmányból a Horn Gyula által betett négyötödös szabályt, amely szerint az új alkotmány előkészítésének szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges. Már nem."

2010, junius 14.
forras: www.vg.hu/kozelet/politika/kivettek-az-alkotmanybol-a-horn-gyula-negyotodos-szabalyat-318855

windex 2013.03.13. 14:10:31

@freehckr: lehet azon hőbörögni - de még szappant is nyalhatsz, hogy jobban habozzon a szád - hogy a baloldal, vagy amit ebben az országban annak neveznek, mit hogyan szúrt el - amiben teljesen igazad van -, de azért, mert őket rühelled ezért, miért van rajtad szemellenző? azért, mert a fidesz a hulladék "baloldal" ellenfele, nem feltétlen hibátlan, sőt, sajnos már jobbnak sem nevezhetjük. és aki ellenük fellép ma, az se mind a "baloldal" jóbarátja, bár te össezmosod ezeket rendesen, mert nem tudsz tovább számolni kettőnél. 1: az ellen, akiket utálsz, 2: a fidesz. és neked valahová oda kell állnod. pedig ideje lenne, ha legalább háromig menne a számolás, miszerint 3: én. a te érdekedeidet jobban szolgálja, ha mindenkit elszámoltatsz, nem pedig valamelyiknek - mikor kinek - tolod a szekerét. az meg majd hálából jól megszívat :-) mint rendesen

Atisz 2013.03.13. 15:42:27

@tomwar: Nono, Kossuth liberális volt, nem a mai értelemben vett balliberális (libsi).
Legalább olyan necces összekeverni a kettőt, mint a Ludmillának Petőfi képét használni cover-ként :)

tomwar 2013.03.13. 15:48:23

@Atisz: MIndig azt hittem, a libsi az a bibsi liberoban....mindig tanulok.
En liberalis demokratanak tartom magam, egeszseges nemzeti onerzettel, korombol fogva mar tul az ifjonti radikalizmuson.
Amugy meg Kossuth-rol valojaban nincs tul ko velemenyem...:-))

tomwar 2013.03.13. 15:49:23

@Atisz: Amugy meg ki az a balliberalis?

Rokker 2013.03.13. 16:02:14

@bbjnick: Az alkotmánybíróság tagjai ugyanolyan legitimitással rendelkeznek, mint pl. a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök. Mindegyiket a választások útján az Országgyűlésbe került képviselők választották. Ha már itt tartunk, ha jól rémlik, az alkotmánybírákat kétharmaddal, a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt feles többséggel is meg lehet választani...

Ha a kormány célja valóban a demokrácia kiterjesztése lett volna, akkor nemcsak magát az alaptörvényt bocsátotta volna népszavazásra, de abban kikötötte volna, hogy a mindenkori parlamenti 2/3-nak (vagy akár sima többségnek) népszavazással kell megerősítenie minden további alaptörvény-módosítást.

Rögtön nem kerülhetne bele olyan, mint a teljesen a Fideszre szabott választási törvény, a szólásszabadság "emberi méltóságra" vagy a nemzet "jóhírére" való hivatkozással történő korlátozása, a röghöz kötés vagy a politikai reklámfelületek Fidesznek kedvező szűkítése.

Kandeláber 2013.03.13. 16:10:18

@tomwar: Nem emlékszem, hogy 2010. júniusában óriási lett volna a felháborodás.

tomwar 2013.03.13. 16:22:43

@Kandeláber: Hat, en kurvara felhaborodtam, es rabasztam az asztalra. Ennyit tettem:-(( es ez nem volt eleg.
A 2010-es valasztasoknak csak egy igazi tetje volt, a ketharmad. Amikor az meglett, mar tudtam: sok jora nem lehet szamitani. Az mondjuk kisse mellbevagott, hogy a fiuk rogton beleszartak a ventilatorba, mert azt a rohadt nagy szukseget, hogy uj Alkotmany legyen, nem ereztem...de meg ez se lett volna problema. A "hogyan" mar az lett.
A 2010-es ev elment ugy, hogy lofaszt se csinaltak, kiderult, a ketszavas kampany: CSAK A FIDESZ! az egesz, amit fel tudnak mutatni. Es ez nagyjabol azota is igy van, egy-ket kivetellel.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.13. 17:03:53

@tomwar: Én örültem az új alkotmánynak, mert vélem, a magyarság megújulása nem gazdasági kérdés, hanem morális. Az új alkotmány a morális alapokhoz kiváló kötőerő. Aztán kiderült, hogy ezek is idióták. Mindettől függetlenül továbbra is vallom, a Fidesznek nincs alternatívája. Tetszik vagy sem, ők az egyetlen, akivel egy magyar ember számolhat. A balodlali és libbant pártok gyakorlatilag egytől egyig etnobiznisz szintjén működnek. A Jobbik jelenleg nem volna képes kormányozni. Ahhoz ugyanis kevés, hogy rohadt zsidók és cigányok, meg éljen Irán és a független Palesztina. Az én megoldásom a NEM SZAVAZÁS 2014-ben. Az egyetlen fegyver ellenük. El kell venni a pilitikai elittől a legitimációs eszközt, a droidok választási hajlamát. Szépen maradjon otthon mindenki, és várjuk a másnapi pofára esést.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 17:22:28

@Rokker:

"Az alkotmánybíróság tagjai ugyanolyan legitimitással rendelkeznek, mint pl. a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök." -- írod.

Nem egészen. A pártok a miniszterelnök-jelöltek megnevezésével indulnak a választásokon, tehát, a szavazó pártválasztásával tkp. a párt miniszterelnök-jelöltjére is szavaz. A köztársasági elnök választásának módja pedig (nem találkoztam még olyannal, akivel ebben vita alakult volna ki közöttünk) a demokrácia egyértelmű megcsúfolása.

És: nem az alkotmánybírók legitimációja körül folyt/folyik itt a cirkusz (hisz megválasztásuk módja nem változott), hanem az Alkotmánybíróság feladati és hatáskörei körül. Ami az elmúlt huszonévben folyt az AB-ben, az a demokrácia szemszögéből, tarthatatlan volt. (Fentebb már leírtam, hogy miért.)

"Ha a kormány célja valóban a demokrácia kiterjesztése lett volna, akkor nemcsak magát az alaptörvényt bocsátotta volna népszavazásra, de abban kikötötte volna, hogy a mindenkori parlamenti 2/3-nak (vagy akár sima többségnek) népszavazással kell megerősítenie minden további alaptörvény-módosítást." --- írod.

Értem én, hogy "mindig éppen az a demokratikus, amit én aktuálisan annak gondolok, ami vélt vagy valós érdekeimet jobban szolgálja":-) De! A konkrét üggyel kapcsolatban, vajon, mit mondott volna s mit mondana ma az ellenzék, ha a kormány valóban népszavazást tartott volna a zújalkotmányról?!

Sanszos, hogy simán megkapta volna a többség támogatását a zújalkotmány egy népszavazáson (akkor, ott, még szinte bizonyosan). Én (innét) valószínűsítem is, hogy (ha valóban kiírták volna a népszavazást) az ellenzék bojkottra szólított volna fel:-) (Akkor a bojkott lett volna a demokratikus:-)) S a továbbiakban is, az alkotmánymódosítások népszavazás elé vitelében is épp a szavazás, a bojkott vagy a felesleges szavazásdömping (és pénzszórás) elleni tiltakozás lett volna ellenzéki szemszögből demokratikus, annak függvényében, hogy milyen eséllyel kap(hat)ja meg egy-egy módosítás a többségi támogatást:-) A vége csak az lett volna, hogy közönybe fullad a népszavazósdi, amire a kormányzat (nyilván) eltörölte volna a népszavazásokon a részvételi küszöböt. Ez a játszma tényleg nagyon demokratikus lett volna!

"Rögtön nem kerülhetne bele olyan, mint a teljesen a Fideszre szabott választási törvény, a szólásszabadság "emberi méltóságra" vagy a nemzet "jóhírére" való hivatkozással történő korlátozása, a röghöz kötés vagy a politikai reklámfelületek Fidesznek kedvező szűkítése." --- írod.

Látod, én nem lennék ebben sem olyan biztos! Szerintem mindketten tudunk legalább tíz olyan "ügyet" mondani, ami simán megkapná a többségi támogatást, de egyikőnk sem lenne tőle boldog:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 17:25:20

@bbjnick:

simán megkapná a többségi támogatást, de egyikőnk=simán megkapná a többségi támogatást egy népszavazáson, de egyikőnk

tomwar 2013.03.13. 18:30:40

@Mr Falafel: En orultem VOLNA egy uj Alkotmanynak, cserebe ezt a vackot kaptuk, silany minoseget rozzant asztalokon, egy idiota kikialtoval.
Etnobiznisz!?!? Komolyan nem ertem, mire gondolsz, bar teny, a jelenlegi baloldal eleg silany, liberalisbol se nagyon akad emlitesre melto. Egy-egy embert minden oldalrol ossze tudnek szedni, de partot bajosan. Ettol fuggetlenul szamomra a Fidesz semmilyen formaban nem elfogadhato.
A szavazas bojkottja sem megoldas, csak ha mindenki azt teszi, amire kicsi az esely, raadasul az uj szabalyok miatt leszarnak. Ha 10-bol 7-en rajuk szavaznak, ott a ketharmad!:-((( Ahogy a matekjuk szerint a 2.7millio az a 8millionak a ketharmada.

A Jobbikrol a velemenyunk egyezik. A sok hozongesbe elvesz a neha egyebkent ertelmes gondolat is.

Tehetetlen Dodó 2013.03.13. 20:49:23

@Mr Falafel: A nemszavazás rossz taktika.
Egyetlen előnye, hogy utána mentegetheted magad, hogy te nem járultál hozzá a katasztrófához.

cutcopy 2013.03.13. 21:16:19

@bgp: Nocsak kicicukázzuk magunkból a felsőbbrendűt..? Amúgy semmi gond nem volt amíg rendőröket nem küldtek a petíció felolvasás helyett a tüntetőkhöz és csak annyira lett felgyújtva a tvszékház hogy másnap reggel már gond nélkül ment onnan az adás..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.13. 22:12:49

@bioLarzen: sajnos az arány fordított. Míg az alkotáshoz valódi energiára lenne szükségem (ami meló utánra elfogyott), itt csak leírom a trivit, amihez szinte ébren sem kell lennem.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.13. 22:18:11

@Kettes: Falafel azt tart magyarnak akit akar. Ez nem azt jelenti, hogy ő _mondaná_ meg ki az és ki nem, mert ahhoz az kéne, hogy számítson mit gondol.

Azért jó nekem, mert nem vagyok politikus, és nem kell hülyéket meggyőznöm semmiről ahhoz, hogy eléldegéljek. Tőlem azt hisz amit akar. Ha politikus lennék, akkor biztosan görcsölnék az ilyesmin.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.13. 22:24:16

@bbjnick: nem állítom hogy értem mire akarsz kilyukadni, már amennyiben azt feltételezem, hogy ezzel arra a hozzászólásomra reagálsz amelyikre a link mutat itt. Az általad leírtakban merre van szó a nemzeti érdeknek hazudott hergelésről?

Vagy csak szavakba kapaszkodsz bele, mert triggerel a "magyarkodás" szó, hogy egy meg nem sértett eszmét megvédeni siess?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.13. 22:48:17

@flugi_:

Arra próbáltam utalni, hogy a magyarság egy létező ethnosz és ethosz, nagyonsokszáz éves tradíciókkal, ha úgy tetszik, berögződésekkel; az érdeken túl, bizony, nem árt számolni ezzel is, ha magyarságban/magyarságról gondolkodunk/beszélünk.

Jack Torrance 2013.03.13. 22:57:56

@bbjnick: ajjaj, ez ennél kicsit bonyolultabb, de ezt nyilván te is tudod :)

Rokker 2013.03.14. 10:06:40

@bbjnick: A választásokon a pártok által megnevezett miniszterelnök személyét is nyilván figyelembe veszi a tisztelt szavazópolgár, de a pártokat semmi nem kötelezi arra, hogy ténylegesen a kiplakátolt jóembert jelöljék miniszterelnöknek. Ha akarnak, mást jelölnek, ha akarják, leváltják a ciklus közepén.

Válasszuk el, ha lehet, az én véleményemet attól, hogy "az ellenzéknek mi lett volna jó"! Én a magam nevében beszélek, és számomra egy népszavazás mindenkor nagyobb legitimitással bír, mint bármilyen választott testület a megválasztói akaratától független döntése. (Merthogy a Fidesz sem az Alaptörvényével kampányolt.)

A fent leírtak alapján semmiképpen sem tekinteném önkényuralmi lépésnek, ha a nép ízlésének megfelelő változtatások kerülnének az alaptörvénybe - ellentétben azzal, ha ugyanezt a Kedves Vezető szavazódroidjai teszik bele -, mégha azok tartalmával nem is értenék egyet. Legfeljebb lehülyézném a saját polgártársaimat. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.14. 10:31:13

@Tehetetlen Dodó: Ez nem így van. A nem szavazás az egyetlen logikus lépés. Legitimáció nélkül egyetlen kormánynak sincs mozgástere. Nem véletlen, hogy a kurva nagy demokrata fidesz éppen ez érvényességi küszöböt támadja. Alkotmányossági szempontból egyébként tök mindegy, hogy lesz-e érvényességi küszöb, vagy sem. Egy kormány sem tekintheti magát legitimnek, amelyikre a családtagokon kívül senki nem szavaz. Egy 200 ezres részvétel mellett legfeljebb jogi csűrcsavarral lehet győztest hírdetni. Egy ilyen illegiti kormány sosa nem fog tudni egyetlen szerződést sem kötni, mert a másik felet semmi nem köti majd a szerződés betartásához. Aki ilyen körülmények között akar győztesként kormányozni, az kiírja magát a magyar és a nemzetközi politikai életből nagyon hosszú időre. A példa pedig ragadós lehet, vagyis az ilyen kormányokkal való kapcsolatot minden más állam nem kívánatosnak tartja majd.

Számomra egyértelmű, mindenki, aki 2014-ben elmegy választani, buta droid. Majd lehet mutogatni, hogy én csak azért mentem, mert az is ment, de nem lesz mentség, hogy továbbra is nyomorban, áldemokráciában szolgaként éltek majd. Csakis ti lesztek a felelősök, senki más.

bioLarzen 2013.03.14. 12:37:25

@flugi_: Viszont annyival többet is nyer vele az emberiség ;)

bio

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.14. 17:30:27

@Jack Torrance:

"ajjaj, ez ennél kicsit bonyolultabb, de ezt nyilván te is tudod :)" --- írod.

Nem tudom. A bizalom nem bonyolult, a bizalomnál mi sem egyszerűbb, ugyanakkor, mi sem sérülékenyebb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.14. 17:31:15

@flugi_:

"és?" --- írod.

Na és?! --- akartad mondani?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.14. 17:43:05

@Rokker:

"egy népszavazás mindenkor nagyobb legitimitással bír, mint bármilyen választott testület a megválasztói akaratától független döntése" --- írod.

Aha, szóval te a közvetlen demokrácia híve vagy! Akkor végképp nem értem, miért érzed veszteségnek, hogy az Alkotmánybíróság elveszíti az alkotmányszöveg tartalmi kérdéseibe való beleszólási jogát (hiszen, a te logikád szerint, az Alkotmánybíróságnak, már jóval kisebb a legitimitása, mint az Országgyűlésnek --- ezek után, hogyan is formálhatna jogot arra, hogy tartalmi kérdésekben foglaljon állást?!).

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.14. 22:20:57

@bbjnick: nem, egyszerűen elfogadva tényként amit írtál, érdekel, hogy hogyan tudod úgy folytatni hogy az nekem szóló válasszá váljék.

Rokker 2013.03.15. 00:42:29

@bbjnick: A közvetlen demokrácia egyelőre álom, vannak köztes megoldások is, amik támogathatóak.

Mint korábban írtam: nem lehet eltekinteni attól a politikai környezettől, amiben ez az alaptörvény-módosítás történt. Az ország már így is ki van téve az egypárti (vagy még inkább: egyszemélyes) önkénynek, és ezzel a húzással az utolsó ellensúly is leesett a Justitia mérlegéről.

A Kedves Vezető az elmúlt majdnem 3 évben folyamatosan növelte a hatalmát, ma már gyakorlatilag rendeletekkel kormányoz, a Parlamentnek, az ellenzéknek, a szakmai szervezeteknek, a nem lojális médiának és cégeknek, az elégedetlen állampolgárok millióinak semmilyen lapot nem osztanak. Az új választási törvénnyel - bár az elképesztően antidemokratikus regisztrációtól elálltak - és a bebetonozott, különféle fidesznyikek által vezetett hatóságokkal, "független" állami szervekkel gyakorlatilag megbuktathatatlanná tett állampárti establishment az utolsó olyan szervezetet is ellehetetlenítette, ami még keresztbe tehetett a végtelen hatalommániájának. Egészen addig, amíg többségbe nem kerültek volna benne az állampárt által delegált alkotmánybírók - de még ezt sem bírták kivárni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.15. 08:07:31

@Rokker:

Ez a te véleményed. Én is elmondhatom a véleményemet, de ez mit sem változtat a tényeken; ma reggel néztem meg a közvéleménykutatásokat: a Fidesz (a teljes lakosság körében magasan húsz százalék fölött áll, a Jobbik tíz százalék körül és az összes bal-ballib ellenzéki pártnak (parlamentinek és parlamentenkívülinek együtt) nincs (együttesen) annyi támogatottsága, mint a Fidesznek önmagában. Ez a politikai környezet, kérem szépen.

Most mi legyen? Védjük meg a népuralmat a néptől?

Rokker 2013.03.15. 09:38:06

@bbjnick: Nem. :) Természetesen meg kell hajlani a nép akarata előtt, csak nekem nem tetszik, amit az eredményez. Szerencsére már kevéssé érint, mennyire cseszi el az ország a saját jövőjét, én a sajátomat és a családomét már a hanyatló Nyugatéhoz kötöttem, és már csak a hazafii hevület munkálkodik bennem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.15. 09:57:57

@Rokker: Hülyeségeket beszélsz. Orbán nem kormányoz rendeletekkel. Azt 98-02 között tette, mert nem volt kétharmada. Most van neki, tehát törvényalkotással operál. A törvény a rendeletnél magasabb rendű jogszabály, tehát a kötőereje is nagyobb.

Viszont egyet ne feledj, zsidó! Amikor a ti érdekeiteket maximálisan kiszolgáló kormányok voltak hatalmon, és az emberek utcára mentek (lényegesen nagyobb számban, mint mostanában), akkor a te gyilkos fajtád a magyarokat megkínozta, megcsonkította, és mindenféle aljas jelzőkkel látta el. Ehhez képest, amikor ti most kimentek az utcára, sajnos esélye sincs, hogy legyilkoljanak titeket, pedig a magyar érdek egyértelműen ez lenne. Nélkületek ez az ország több lenne. Tehát a kedves vezető még mindig fényévekkel demokratikusabb államot tart fenn, mint a fajtád tette.

Dzsentrisvihák 2013.03.15. 10:05:25

"Most mi legyen? Védjük meg a népuralmat a néptől? " - Egyesek nagyon ezt szeretnék. Mert amint nem úgy táncol az istenadta nép, ahogy ők fütyülnek, az máris nem demokratikus, az máris szemben áll az európai/haladó/felvilágosult/civilizált... stb. normákkal, és egyből fasiszta diktatúra van :)

Rokker 2013.03.15. 10:22:36

@Mr Falafel: Azt én nem nevezném törvényhozásnak, amikor 1 nap alatt, mindenféle vita vagy kritika nélkül átnyomják a Parlamenten a Kedves Vezető bármilyen hülye elképzelését.

A zsidózásoddal nagyon messze jársz az igazságtól, arra inkább nem is reagálnék.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.15. 11:47:26

@Rokker: Lényegtelen, hogy minek nevezed. Orbán semmivel nem diktatórikusabb, mint a fajdát bandája volt. Hogy egy faszkalap? - Hogyne, természetesen az. Hogy hülyeségeket csinál? - Persze, ezt látom én is. Mégis azt kell mondjam, nincs alternatívája, nála csak rosszabb van a másik oldalon. Hol elmennék-e szavazni rá? - Soha! Sem másra, sem rá. A káoszból a kiút a nem választáson keresztül vezet. Te ezt nem fogod érteni, mert droid vagy. Esetleg származását tagadó zsidó, faszom tudja.

Rokker 2013.03.15. 12:14:44

@Mr Falafel: Jaj, lebuktam, tényleg droid vagyok! Megbuktattál a Turing-teszten, ezért most visznek az olvasztóba...

bömböcz 2013.03.15. 12:22:16

@Mr Falafel:
Ennyire destruktív hozzáállást a Magyar Nemzeti Felemelkedés Kormánya eddigi tevékenységéhez keveset láttam.
Talán csak a mindenkori bozgoroktól...

bömböcz 2013.03.15. 12:49:07

@Mr Falafel:
Ismerem a magafajtát!
Fogadjunk, hogy ott áll a behavazott sorban (a csomagtartóban párzsis szendvics helyett menóra, buddha, ikonok, ereklyék, satöbbi...) de sem a pintéri, sem a bakondi féle szervezezetek által felkínált maceszgombóc levest nem fogadta el, mert hogy: langyosnak találta...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.15. 13:18:04

@bömböcz: Íg akartam, de nem így lett. Tegnap a hóvihar elzárt a külvilágtól, ezért kénytelen voltam meginni néhány pohár alma, bodza, birs, szilva és szőlő pálinkát. Hozzá némi tarcali félszáraz bort, meg apámféle félédes rozét. Természetesne lekísérve némi akciós Kozel és Löwenbraui sörökkel. Macesz helyett tejfölös gomba-filézett csirkecomb pörköltet ettünk. spagettival.

bömböcz 2013.03.15. 13:31:12

@Mr Falafel:
Képzelem a végeredményt...
Ilyenek maguk világdemokraták!
Tort ülnek egy ország közlekedéshálózati-összeomlása felett az elfüggönyzött rituális helységeikben...
Miközben a Nemzet Vezetősége (régi kipróbált szakemberek) a felmentésen fáradoznak!
Maguknak már
Fel is csút, le is csút!

Jack Torrance 2013.03.15. 13:32:27

@bbjnick: amit a bizalomról mondasz az igaz (illetve azzal egyetértek). Ami a kettős mércét illeti, az sokkal bonyolultabb.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.15. 14:50:38

@Mr Falafel: Köszi a jótanácsot.
Cserébe én is adok egyet: Hozd rendbe az elqrt magánéleted, mert komolyan befolyásolja a józan ítélőképességedet. Száraz tény, hogy nem vagyok zsidó, te is tudod jól, de tagadod a valóságot.
Agresszív vagy, szétszórt, a kognitív disszonanciától pedig annyira félsz, hogy inkább primitív vagy, semhogy a vállald a hibáidat.
Nagy kár érted, hiszen intelligens vagy, művelt, tudsz újat hozzáadni a társalgáshoz.

@Alfőmérnök: Vicces lenne annyi szent. :D
Jelenleg be kell vallanom, hogy nincs jelöltem. Mondtam volna, hogy Navrasics, de ő is egy kis pöccsé vált a NERben.

Ha valakit mindenképpen mondani kell: Tarlós István.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.15. 18:35:41

@TaTa86.: A magánéletem rendben. Az egyetlen szélcsendes kikötő, ahol életem hajója lágyanr ring. Persze, nem tudom, hogy ben garay magánéletére gondolsz-e, vagy Mr. Falafelére. Sajnos utóbbinak nincs magánélete. S ha van, az itt zajlik. Sosem vagyok agresszív, csak provokatív. Nem azt zsidózom, aki szerintem zsidó, hanem mindenkit, ha éppen úgy tartja kedvem, vagy mert olyat szólt, ami zsidós. Zsidós=orbitálsi faszság. Én így szórakozom, ez a perverzióm. Viszont sosem keverem össze a virtuálist a valósággal. A kettő között áthatolhatatlan fal áll.

Tehetetlen Dodó 2013.03.15. 18:45:46

@Mr Falafel: Egészségedre!
Az ilyen rendkívüli helyzetek valóban eltérítik az embert a megszokott életvitelétől: én is eltértem jól megszokott Becher-Prazdroj duómtól és végigkóstolgatom a sifonérban rejtező tartalékot a görög konyaktól a szerencsi szilván és a koantrón át a portóiig.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.15. 19:17:34

@Tehetetlen Dodó: Köszönöm! Rám fért a lazítás. Mostanában elég nagy a hajtás. Azt hittem, a februás és március már csak henyéléssel telik, de nem. Helyette reggeltől estig projekteken dolgozom. Az időjárás és a 3 napos ünnep most kapóra jött. Szerencsére nem lehet sehová menni, így lazítás ezerrel. Remélem, hétfőn is égszakadás-földindulás lesz!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.16. 13:24:41

@Mr Falafel: Zsidó != orbitális faszság.

Van az orbitális faszságnak egy részhalmaza, ami a zsidók orbitális faszsága, de ez spec nem az. Vagy szerintem nem.

Egyébként pedig igen látványos, ahogyan a fideszeseket tényleg semmi más nem érdekli csak, hogy a pártjuk győzzön, hogy lehessen szurkolni az ellenség ellen. A haza egy huszadrangú kellemetlenség, semmi több.

"A kettő között áthatolhatatlan fal áll."
Ez azért nehéz dolog... ^^

De akkor rendben, mindenkinek kell egy hobbi.

Alfőmérnök 2013.03.16. 13:32:55

@TaTa86.: Tegnap láttam Tarlóst a Hörrtv-n. Tulajdonképpen minden mondatával egyet tudtam érteni. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy alkalmas lenne min. elnöknek. Nem olyan alkat. (Persze egy megyónál, vagy fletónál, vagy bajnainál nyilván alkalmasabb, de alkat tekintetében Orbánnál pl. nem.)
süti beállítások módosítása