Kint is Jávor, bent is Jávor?
2013. január 24. írta: Lakner Dávid

Kint is Jávor, bent is Jávor?

javor_benedek1.jpg

Jávor Benedek mellett mintha elszaladt volna a történelem. Miközben arról érkeznek a hírek, hogy az Együtt 2014 tagjai talán inkább három új pártként folytatják tevékenységüket, és már az MSZP is javában tárgyal egykoron hozzá tartozó ágensekkel („családias a hangulat” – jegyezte meg Szanyi Tibor) – akkor az LMP egykori frakcióvezetője még mindig ott tart, hogy haladéktalanul meg kell kezdenie az LMP-nek a tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel, és adott esetben közösen kell majd elindulni a választásokon. Jávor és a vele egy platformra helyezkedő párttársai már novemberben is ezt akarták. Akkor épp aktuális is volt az LMP betérése Bajnai utcájába, de a bázisdemokrácia sajnos nem ezt hozta ki eredményként. Az önmagukat a „demokratikus ellenzékbe” soroló platformisták azóta is gyakran felemlegetik nagy nyilvánosság előtt a hibás döntés tarthatatlanságát, melyet ugyan elfogadnak, de azért mégsem fogadnak el.

Az egykori frakcióvezető most kompromisszumos javaslattal állt elő: eszerint aktívan vegyenek részt 2014-ben a kétharmados baloldali győzelemben, segítsék hozzá az MSZP-t és társait az új alkotmány megírásához, de a kormányzástól majd határolódjanak el, ne vegyenek részt tevőlegesen az ország irányításában. Az ötlet elsőre persze aranyos, a politikaellenes tömegek nyilván lelkendezhetnek is, hogy milyen jó, itt egy politikus, aki nem akar kormányozni – de azért a dolognak ezen túlmutató aspektusairól is érdemes beszélni.

A „kint is vagyok, bent is vagyok”-politizálásnak nagy hagyománya van nálunk és más országokban is. Főleg napjainkban, amikor európai politikusok garmadája próbál az euroszkepszisből tőkét kovácsolni – miközben az európai uniós támogatásokat megkérdőjelezhetetlennek tartják, az Európai Parlamentben végzett munkáért járó fizetést felveszik, egyáltalán, az előnyöket kihasználják, a visszásságokért pedig nagy hangon rámutatnak a szomszédra.

Az összefogáshívő LMP-sek eddigi álláspontja bizonyos értelemben legitim és érthető volt. Féltek, hogy önállóan nem kerülnek be a parlamentbe, Bajnaiék meg úgyis ingyen helyeket kínáltak számukra, adott volt hát az összeborulás szükségessége. Az egészet nyakon lehetett önteni az „Orbán tönkreteszi az országot!”-kampányszöveggel (LMP-s változat: „ha Orbán marad, az ökopolitikának reszeltek”), és már meg is volt az Együtt 2014 fügefalevele. Ez ugye elbukni látszik, kellett hát egy B-terv, ami már tisztességesnek nehezen nevezhető: az LMP hozzásegíti a régi baloldalt a győzelemhez. Jávor kompromisszumosnak szánt javaslata viszont naiv. Az egyetlen tényleges kérdés, hogy legitimálják-e az MSZP hatalomra kerülését avagy sem. Jávorra már egy életre ráégett, hogy ő megtenné; így pedig felettébb vicces lenne, ha ő határolódna majdan el az MSZP és Bajnai hibás döntéseitől.

Jávorék azt is kimondanák, hogy a Fidesszel semmi esetben se lépjenek koalícióra – még akkor se, ha csak ezzel lehetne elkerülni a Jobbik hatalomra jutását. Tehát a helyzet a következő: a Fidesz semmi esetben sem kerülhet kormányra, az MSZP-nek segítséget kell nyújtani a kétharmadhoz, a Jobbik pedig kormánypárt lehet, ezt az LMP semmi szín alatt nem fogja megakadályozni. Ha tehetné, akkor sem. Gratulálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr885040324

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Második lehetőség 2013.01.25. 13:08:36

Tavaly novemberben az LMP hatalmas lehetőséget szalasztott el. Megtehették volna, hogy ők kezdenek el elsőként tárgyalni az E14-el, így helyzeti előnyre tehettek volna szert, már belülről, egy nagyobb szövetség részeként - nem feltétlenül abban felold...

Trackback: reszkess LMP, reszkess Schiffer, a következő elnök BAJNAI LESZ – ez meg van írva! 2013.01.24. 21:39:07

A Népszabi hozza a kötelezőt, SZT Lajos belecsap a húrokba, hogy a NOL felületén aztán az egész Bajnaista „baloldal” egy személyben Schiffer ellen indíthasson gyűlölet-rohamokat, mint az 1984-ben az ellenzéki filozófus ellen a tudatmódosított tömeg. „I...

Trackback: Ivády az LMP-ről 2013.01.24. 16:49:51

Ivády Gábor, az LMP egyik alapítója csütörtöki hatállyal kilép az LMP parlamenti frakciójából és a pártból is - jelentette be a képviselő szerdai, parlamenti sajtótájékoztatóján. A politikus hite megrendült abban, hogy lehet más a politika. Mandátumár...

Trackback: Kint is Jávor, bent is Jávor? 2013.01.24. 15:13:01

Az egyetlen tényleges kérdés, hogy legitimálja-e az LMP az MSZP hatalomra kerülését avagy sem. Jávorra már egy életre ráégett, hogy ő megtenné.

Trackback: Ez az LMP-s belső harc lesz a végső? 2013.01.24. 14:12:21

Nem csatlakozik az Együtt 2014-hez az LMP. A hosszas vita után 87:77 arányban meghozott döntéssel az LMP a nehezebb és bátrabb utat választotta, amivel ráadásul a párt egy jelentős része, köztük a lemondását azonnal bejelentő Jávor Benedek és Karác...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 14:21:48

Jávor és a vele egy platformra helyezkedő párttársai már novemberben is ezt akarták. "

nem csupán a párttársak, hanem a párt vezetői, az élemberek, az élcsapat, ki helyezte őket a pozíciójukba? ki döntötte el, hogy csak őket lássuk a tévékben, csak őket olvassuk az újságban?

az lmp a legújabb szdsz, teljesen nyilvánvaló, már gyöngyöspatánál is láttuk, ezek nem tudnak elszaakdni a vérüktől, mégis mi köze van egy "zöld pártnak" a "kisebbségvédelemhez", ami valójában cigányfasizmus, semmi más
kaltenbach lmp-s senki már a Hét Olajfa rendezvényén közösen állt ki Horváth Csabával a FIFA döntése mellett a magyarok ellen.

kkbk.blog.hu/2010/10/20/ivady_az_lmp_rol

kkbk.blog.hu/2013/01/17/lanyi_az_lmp_nem_erdemli_meg_a_voksukat_450

egyetlen esély, ha a vidékiek kirúgják a pártból a mostani elit árulóembereket.

kkbk.blog.hu/2013/01/24/ez_az_lmp-s_belso_harc_lesz_a_vegso

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 14:27:45

ahogy az szdsz liberális, ahogy az mszp szocialista, ahogy a fidesz és az mdf nemzeti-keresztény, úgy zöld az lmp is

semennyire, mégse mondhatják azt, hogy csak az a hatalom és csak az áruló helytartó szerep kell nekik, amit kommunista apáik szereztek árulással és gyilkossággal.
a rendszerváltást sose késő elkezdeni, ahogy az elszámoltatást se

rognork 2013.01.24. 14:32:13

ettől a "demokratikus" szótól agyfaszt kapok, mégis mi a bánatos picsának kell ezeknek a faszoknak mindenhez hozzátenni? én meg akkor egy demokratikus adófizető vagyok?

on: én biztos vagyok benne, hogyha kirúgják az demokratikus ellenzék mszp-vel kollaboráló demokratikus ellenzékét ( minusz szor minusz az most akkor plusz? így lesz valakiből diktatórikus ellenzék?) a fideszben csalódottak simán odaszavaznak. az lmp pont az életben maradását alapozta meg.

pierre bayle 2013.01.24. 14:33:45

Tegyük hozzá - a varánuszon olvastam - hogy az LMP tagságának túlnyomó többsége IS Jávoréknak ad igazat (ezt valami mediános-felmérés alapján mondja) abban, hogy feltétlenül tárgyalni kell Bajnaiékkal, sőt, közösen kell fellépni velük.

Nekem mint LMP-szimpatizánsnak erről az a véleményem, hogy amennyiben nem csak moralizálni akar a párt a politikai senkiföldjének tekinthető centrumpozícióból, hanem valamit csinálni a fidesz ellen, akkor bizony le kell ülni minimum az Együttel és egy baloldali összefogáson BELÜL megmutatni, hogy lehetmás.

Félreértés ne essék, nekem voltaképpen szimpi a schifferi elmúlthúszévezés is, de az nem politikai álláspont: onnan beszélve tényleg csak arról lehet meggyőzni a polgárokat, hogy hű de becsületesek vagyunk, arról nem, h a pártra szavazzanak.

Ebből kifolyólag én speciel balra fogok szavazni 2014-ben: ha az lmp ott lesz rájuk, ha nem, akkor nem rájuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 14:33:58

amúgy lenyűgöző, hogy a nyugati típusú országok élére, mindegyikre sikerült helytartókat ültetni, akik úgy táncolnak ahogy a nyugati multik, bankok
fütyülnek.
összeesküvés igen, amit nem látunk, de megtörténik a kárunkra, az mind összeesküvés ellenünk.
egyedül a harmadik világ országai kétesek még, ideig óráig sikerül egy-egy amerika-barát, áruló vezetőt ültetni egy-egy banánköztársaság élére, de a nyugati típusú "demokráciákban" stabilan irányítanak. még a Kolosszeumot is elsötétítik, ha kell, olyan jól működik a rejtett kapcsolat.

nyilván rengeteg mennyiségű pénz kell ehhez, amit csak bankok képesek kitermelni magukból, a királyok bankárai.

vizipipa 2013.01.24. 14:41:30

Jávorék azt mondják: Orbánt meg kell dönteni, bármi is jön utána. Miben különbözik ez a körmös Bauertől?

Schiffer szerint is meg kell dönteni Orbánt, de nem mindegy mi jön utána. Bármi Áront ő nem akarja megfizetni.

Meg egyébként is, a DK-nak is most lesz a kongresszusa. Elfogadják a programot! "Vadai Ágnes szerint sem a 2006-os őszi események, sem a határon túli magyarok ügyében nem kell bocsánatot kérnie a pártnak."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 14:43:43

@pierre bayle: minek neked lmp?

elég nem, a komcsi bajnai neked? a politika nem lehet más, ha összefognak egy már meglévő burkolt párttal.
mennyi szervezet és mind egy célt szolgál, ehhez is rengeteg pénzmennyiség kell.
és a poén, hogy a "majdnem beszervezett" orbán is komcsi kölyke, és ellene mennek Együtt a szakadékba, vagy a kétharmadba, ember nem tudja megmondani, Magyarországon mennyire ostoba az átlag választópolgár, vagy mennyire csalnak a kékcédukás demokraták a választáson.
micsoda gumicsont, nade a colosszeum még nem a fidesz miatt sötét, annyira azért elfogadják az olasz zsidók őket is, mégse akkora "demokrácia"irtók ők.
majd ha az eiffel-torony elsötétül, de lehet az is ugyanolyan gumicsont lehet mint torgyán és petri duója

pierre bayle 2013.01.24. 14:47:19

@tesz-vesz: egyáltalán nem jogtalan a kérdésed: minek nekem az LMP? Mert a kormányváltásra alkalmas pártok közül számos okból ők a legszimpatikusabbak. De ha nem kormányváltó párt, hanem "középről" moralizáló próféták, akkor szerethetem őket továbbra is, oké, de miért szavazzak rájuk? Moralizáláshoz nincs szükség szavazatokra. Akkor is bólogathatok Schiffer okos szavain, ha nem a parlamentben ül, hanem a számítógépe előtt.

2013.01.24. 17:34:45

Az LMP-t a kormányzó politikai elittel szembeni elégedetlenség hívta életre és juttatta a parlamentbe. Ha összeborulnak azzal a Bajnaival, akit pont ők vittek bíróság elé Sukoró miatt, akkor ideje nevet váltani, mert nem lehet más a politika.

Praktikusan nézve pedig Bajnai nem lett Messiás, jól indult, de eléggé elpunnyadt az elmúlt hónapokban. Gyurcsány miniszteréről alighanem kevesen hiszik, hogy kapnia kell még egy esélyt. Ennek a generációnak már le kellene lépnie, elég volt belőlük, jöjjön a friss vér. Ehhez a választók szemében érdektelenségbe fúló szanyitibis társasághoz csatlakozni öngyilkos hajlamot mutat.

Robinzon Kurzor 2013.01.24. 17:35:53

Az LMP-nek egyetlen esélye van: közjogi-alkotmányossági rehabilitációban együttműködik minden MSZP-származékkal, de kormányzásban nem.

Ha túlzottan finnyás azzal kapcsolatban, hogy kivel közösen hajlandó leváltani az Orbán-kormányt, akkor sem az Orbán-kormány nem lesz leváltva, sem az LMP nem fogja túlélni 2014-et.

Ha teljesen összefekszik velük, akkor meg azért lesz végük.

Nem olyan nehéz feladvány ez, még kommunikálni is egyszerű: petting van, de dugás nincs.

Vagyis, mivel a választási rendszer olyan, amilyen, közös indulás lesz, de közös kormányzás nem, csak az alkotmányosság helyreállítása. És akkor ebben még alkupozíció is van, mert nem kell minden a 2010-es állapotokra visszaállítani a közjogi rendszerben sem.

Parajpuding 2013.01.24. 17:56:39

Ez a bejegyzés egy minden értelmet nélkülöző zagyva marhaság. De legalább a pont ilyen gondolatokra képes tesz-vesz típusú kommentelőknek okot ad a betűhányásra.

is 2013.01.24. 17:58:37

Alig három logikai csúsztatás van, persze szándékosan, és hát burkoltan, de nem azért van az embernek esze, hogy ne használja:
1. "az LMP hozzásegíti a régi baloldalt a győzelemhez" - már miért segítené? az alkotmányozáshoz segíti hozzá. ha az LMP és az együtt jól alkudozik, akkor az MSZP-nek egyedül még feles többsége sem lesz (az E2014+LMP több, mint egyhatod), és ha felállnak mindketten az alkotmány után, akkor nincs tovább, semmilyen hatalom. ha az E2014 nem áll fel, akkor az már az ő bajuk, nem az LMP-é, nem Jávoré.
2. A Jobbik hatalomra jutása csak a FIDESZ kényszereként jöhet el. Tehát a FIDESZ-LMP v. FIDESZ-Jobbik koalíciós döntési helyzetben. Ez talán legyen Orbán Viktor erkölcsi döntése (lásd 1998 "nem lépünk koalícióra a Kisgazdákkal"). Az MSZP garantáltan nem fog a Jobbikkal koalícióra lépni, még ha így kisebbségben is marad. A FIDESZ erkölcsének kérdése, hogy megteszi-e ezt? Ne tessék ezt a dilemmát már másra lökni, tessék az új választás elé állni, ha ez a patthelyzet alakul ki.
3. A kétharmad az nem segítségnyújtás senkinek, lásd 1. pont. A kétharmadnak egyetlen szempontja van, és az az, hogy az alaptörvény helyére ismét egy alkotmány kerüljön, amit büszkén lehet is vállalni, mert nem családellenes (tudod, ahogy a család fogalmat a 21. században és nem a 13-ban szokás használni), nem szexista, nem ideologikus és nincs háromhavonta A/3/c/52 pontokkal folyamatosan módosítgatva.

Végülis tényleg ennyi kell, pár ilyen csúsztatás, hogy a leves pár csepp pisivel keveredjen, ha nem veszik észre, simán benyelik. És máris rá lehet tolni az LMP-t (Jávorét) az MSZP-re. Ide érezni az izzadságszagot, meg a küzdést, hogy a sok kopogtatócédula és egyéb befektetések el ne vesszenek a FIDESZ számára, és Schiffer továbbra is lojális ellenzéke maradjon Orbánnak.

czjanos 2013.01.24. 18:00:15

Vsúsztata a szerző, mert Bajnaiék kifejezetten cáfolták a külön-utas megoldást. Az Indexen egyre gyakrabban jelenik meg ilyen jellegű, csúsztató-valótlant állító írás, ami igencsak lerontja a hitelességüket.

is 2013.01.24. 18:00:44

@nemorino: "elég volt belőlük, jöjjön a friss vér."

konkrétan? nekem is elegem van mindenkiből, de legalább 4 nevet mondjál egy legalább 10 tagú kormányba, légy szíves! addig csak hangember vagy, és össze-vissza beszélsz.

czjanos 2013.01.24. 18:01:13

Csúsztat.... innen már ok.

2013.01.24. 18:18:37

@is: Bocsásd meg nekem, hogy egész napos munka után (ami eddig sem volt egyszerű, de januártól kurva kemény lett köszönhetően a "közigazgatási reformnak") nem tudom egy hozzászólásban megoldani az évtizedes permanens kormányzati válságunkat. Jogalkalmazóként vért izzadok, hogy emberi nyelvre lefordítsam a parlamentben törvényként elfogadott katyvaszokat, hogy minden eszement adatszolgáltatási-bejelentési kötelezettségnek eleget tegyek. Én nem tudom szerdáig megcsinálni a felsőoktatási reformot, csak annyit tudok, hogy a politikának villámgyorsan vissza kellene vonulnia és átadni a helyét a szakembereknek a jogszabályok előkészítésében. A hatvanas években született politikai generáció süllyedt ide, koncepció nélkül csapkodnak, azt se tudják mit akarnak. Ezeknél még a kommunisták is jobbak voltak, mert legalább adtak időt alkalmazkodni.
Szóval neveket nem fogok tudni adni, ez a színvonaltalan politika nem tud lekötni és azt hiszem minden értelmesebb ember messzire kerüli. Az LMP-ben az tetszik, hogy még nem egybites a kommunikációjuk, hogy Schiffer képes úgy megnyilvánulni, ahogy egy normális ország politikusának kellene. Kormánytagnak igazából csak magamat tudom ajánlani, a saját területemen kompetens vagyok, nincs küldetéstudatom és jóindulatú is vagyok :-)

Guillaume sous guillotine 2013.01.24. 18:29:35

Jávornak mindegy csak hatalomba segítse az Mszpt hátha csurran-cseppen neki is egy bársonyszék. egy kutyák ezek ennyire lehet más a politika

nevetőharmadik 2013.01.24. 18:36:49

A posztnak annyiban van igaza, hogy az LMP lehetősége tényleg elszállt novemberben, innen Jávor hiába akar közösködni. Egyszerűen késő, nem tudja lefutni az MSZP-t.

Az viszont, hogy az összefogáshívő LMP-sek álláspontját kizárólag a parlamentbe való bekerülés vágya alakította ki, rendkívül ostoba és gonosz inszinuáció. Szégyelld magad!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 18:51:58

" de azért a dolognak ezen túlmutató aspektusairól is érdemes beszélni." - dehogy érdemes. minden "aspektus" csak a szerző általi rosszindulatú, pártérdek szerinti hozzáadás. a takony fidesz hazudhat bármit, azt kimossátok, de ha valaki előáll egy javaslattal, akkor rögtön leleplezitek az összeesküvést. azt még megérteném, ha vén komcsik és ex-államtitkárok csinálnák ezt, de hogy fiatal emberek hogyan lehetnek ennyire takonygerincűek, az nem fér a fejembe.

gnme 2013.01.24. 19:12:14

szanyi elvtársnál tutira családias a hangulat

ennyi szesz után

www.youtube.com/watch?v=G2a1_2RRuTw

Foxtrotty 2013.01.24. 19:15:02

Bajnai csak addig volt vonzó parti a bennfenteseknek, amíg ott állt mögötte Clintonova asszony teljes mellszélességgel. De aztán hogy sikerült kibuktatni a miniszteri pozícióból a vén phí-csát (ez volt Obama legnagyobb jótéteménye, amióta csak elnök) Bajnai értéke is sokat csökkent a nemzetközi libsibörzén

Persze az olyan fogalmatlanok, mint Jávor, még nyalják tovább kívülről a lekvárosüveget

dr kíváncsivagyok 2013.01.24. 19:35:46

A "tárgyalás " , " egyeztetés" , netán "megegyezés"....az szitokszó a Fidesz házatáján !?
Az eddigi gazdaságpolitikai és társadalmi átalakítások során ezt be is bizonyították !
Csak az erődemonstráció és a megfélemlítés az eszköz...úgy-e ?

Blogger Géza 2013.01.24. 20:52:17

@czjanos: Bajnai kifejezetten cáfolta azt is, hogy 2010 után politikával fog foglalkozni. Azután meg azt is, hogy pártot akarna alapítani. Ezek után ha Bajnai cáfol valamit, akkor az jó eséllyel az be is fog következni...

Blogger Géza 2013.01.24. 20:52:56

@balage_81 reloaded: Túl pici a fejed, hiányzik belőle az intelligencia, ez van.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 21:02:35

@Blogger Géza: te tényleg azt gondolod géza, hogy ha a csubakka-védelmet alkalmazzátok és állandóan másról beszéltek, attól az emberek nem látják majd, hogy milyen szar ez a kormány? ebben lehet hinni? lehet úgy élni egy életet, hogy hazudnod kell, hogy mentsd a gazdáidat?

nápolyi maszti 2013.01.24. 21:21:55

@Blogger Géza: Ahogy egy kortárs politikai bölcselő mondta, nem azt kell nézni, amit mond, hanem amit csinál.
Ami a cikket illeti, teli van csúsztatásokkal. Jávorék nem az MSZP-t , hanem egy új alkotmány létrejöttét akarják segíteni. Reparálandó néhány pofátlanságot (pl. senki se növelheti az adósságot, csak a fidesz), és eltávolítandó az aknákat az alaptörvényből (pl. száz évre bebetonozott seggnyalók, , költsvet. tanács, mint kormánybuktató tényező, kiherélt Alkotmánybíróság, abszurd választási rendszer stb.) Szerintem ezek tarthatatlanságával a lelke mélyén még a fidesz-fanok többsége is egyetért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 21:27:53

@pierre bayle: kormányváltó párt erős és magabiztos.
független, szuverén erő, nincs szüksége más pártok embereire, de akkor kaltenbach nímand mit keres a zsidó manó mellett helyeselni a magyarok elleni jogtalan büntetést?

sportjogasz.blog.hu/2013/01/16/res_a_pajzson_avagy_eljarasjogi_kiskapu_a_fifa_zartkapus_buntetesevel_kapcsolatban

"középről" moralizáló próféták? én az lmp-t még nemigen láttam moralizálni, csak a cigányokat és a zsidókat sajnálják, ezt én nem nevezném valami nagy morfondírozásnak.

Blogger Géza 2013.01.24. 21:28:46

@nápolyi maszti: Ez nevetséges, telen nyilvánvaló hogy nem lesz 2/3-a a baloldalnak, jó, ha az 1/3 meglesz, lehet itt fantáziálni bármiről, de valójában itt a baloldalon belüli pozícióharcokról van szó, amelynek az égegyadta világon semmi köze az alaptörvényhez.

Nem hinném, hogy bárki jónak tartaná, ha kivennék az államadósságos - költségvetési tanácsos részt az alaptörvényből, a baloldal a korált hiányában egyszer már majdnem pénzügyi csődbe vitte az országot, még egy esélyt nem szabd adni neki mert akkor talán tényleg...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.24. 21:30:34

@Parajpuding: nahát, micsoda stílus, viszont érveket nem láttok, miért higgyen neked az olvasó? mi értelme a kommentednek ha nem indokolsz?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 21:33:20

@Blogger Géza: wishful thinking gézám, wishful thinking. tudod mit csinálsz te? hazudsz éjjel-nappal. mentegeted az elkúrók újabb generációját. vigyázz géza, lassan illene a fékre lépni. ha még most, szép szemérmesen elhagyod a süllyedő hajót, talán senki nem kutatja fel a nicked mögött rejtőző embert, és tesz ki a nyilvánosság elé: nini, itt egy újabb kollaboráns, a rendszer aljas kis kiszolgálója. ne akarj a g fodorok és obersovszkyk sorsára jutni géza, nem ér annyit az egész. megpróbáltad, nem jött be, ennyi. keress új foglalkozást. elszámoltatás lesz, ebben egészen biztos lehetsz. és ha kiderül, hogy közpénzből fizettek téged is, megkérünk majd szépen, ahogy a bölcs mondta: legyen szíves, adja vissza.

TetraB 2013.01.24. 21:37:00

mindenki ezzel jön, hogy a Bajnai kifulladt.
aztán mit kéne neki most csinálnia? nyilván nem fog Orbán hazai pályáján lelkesítő szónoklatokkal próbálkozni (nem is jött be neki túlzottan az Erzsébet hídnál). megvannak a jó kis irományaik, terveik, az emberek tudnak róla.
aztán majd szavaznak...

Állam-vizsga 2013.01.24. 21:45:59

Schifferéknek igazuk volt. Az E14-el nem lehet mit kezdeni, tudták ők előre hogy amint megjelenik a sok komcsi dinoszaurusz az E14 vonzereje a béka segge alá megy.
Ha az LMP továbbra sem keveredik az MSZP-vel és a többi leharcolttal akkor tuti rájuk szavazok.
Jávornak előbb-utóbb el kell döntenie hogy mit akar. Nekem az a véleményem ha ő nem adja fel ezt az E14 hülyeséget akkor ki kell lépnie a pártból.

Blogger Géza 2013.01.24. 21:46:18

@balage_81 reloaded: Egészen elképesztő az a primitív sztalinista gondolkodásmód, ami belőled árad, te már a múlt században is egy anakronizmus lettél volna... Egyébként pedig semmiféle közpénzből nem fizet senki, a foglalkozásommal is teljesen meg vagyok elégedve.

Egyébkét reálisan végiggondolva: a Jobbik 2010-ben úgy kapott 15%ot hogy 5-öt mértek neki. Ha most 15 körül mérnek neki, kb 20-ra saccolom majd a végső eredményét. A Fidesz már nagyon rég nem kapott 40% alatt, most decemberben 43%-on állt egy csomó népszerűtlen intézkedés, gazdasági válság és a félidei szokásos mélypont után. Mivel az elkövetkezendő bő egy évben várható némi cukorka-osztogatás is (rezsicsökkentés, miegymás), lesznek átadások, stb. min. 45% körülre számítok. A határon túliak a 23 millió románozás után elégé utálják Gyurcsányt és a neki ehhez lelkesen tapsoló MSZP-t, tehát ott még inkább pocsék a baloldal helyzete. Így reálisan olyan 35%-nál sokkal több valószínútlen nekik (max 40%), de persze a széttagoltság miatt a parlamenti arány ennél jóval kisebb lesz. A belső arányok az érdekesek, ki lesz benn, hogy nekifuthasson 2018-nak, és ki marad kinn (Bajnai?, Gyurcsány?, LMP?, Kuncze? stb),

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 21:54:29

@Blogger Géza: géza, én szóltam.

a számításodból, ami egy újabb álomra épül, csak azt hagytad ki, hogy a baloldali szavazók rejtőzködni szoktak, a fideszesek soha. és ez a helyzet most úgy áll, hogy még közös program, név, brand sincs, amire szavazhatnak, így majd a szeptemberi lekérdezéseknek lesz jelentősége, nem a mostaninak. álmodozol te géza, álmodozol:)

Blogger Géza 2013.01.24. 22:01:35

@balage_81 reloaded: " a baloldali szavazók rejtőzködni szoktak" Igen, ezt láttuk 2010-ben is, úgy elbújtak, hogy azóta sem találja őket senki. :) Mint a mesebeli partizánok.

Blogger Géza 2013.01.24. 22:04:03

@tesz-vesz: Nekem? Semmi. Csak itt ez a korlátolt hülyegyerek, aki szerint ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ő, az csakis egy közpénzből fizetett "kollaboráns" lehet. Pedig sokkal többen vannak, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő, de ez nem hatol el az ő pici agyáig.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 22:08:35

@Blogger Géza: és 2002-ben mi volt a helyzet? feltűnt ugye, hogy akkor rejtőzködnek, amikor fideszes kormány van. direkt nem kérdezek mást, mert szelektíven szoktál válaszolni, ahogy a központ tanította

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 22:11:53

@Blogger Géza: "Pedig sokkal többen vannak, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő, de ez nem hatol el az ő pici agyáig"

medián felmérés cuci

" tavaly júniusi mélypont óta valamelyest enyhül a lakosság pesszimizmusa, ám jelenleg is csak a válaszadók 22 százaléka érzi úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok. "

a 78% gondolom egy kisebbség a te unortodox matematikád szerint ugye? :)

kennyking 2013.01.24. 22:27:10

@tesz-vesz: Ez a paraj az egyik legostobább libbant, ne foglalkozz vele.

Blogger Géza 2013.01.24. 22:28:45

@balage_81 reloaded: Oszt itt miért hagytad abba? Nehéz leolvasni a grafikont? :) Fidesz: 43%, MSZP: 27%, Jobbik: 15%. Hogy lesz ebből baloldali 2/3, aranyapám?

hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_apad_bajnaiek_nepszerusege

Magyarországon az emberek majdnem mindig úgy érzik, hogy nem mennek jó irányba dolgok, állandó a panaszkodás, de ebből nem következik az, hogy kire fognak szavazni. Már csak azért sem, mert egyáltalán nem csak a kormánytól függ, hogy összességében "milyen irányba mennek a dolgok", az csak egy tényező a sok közül.

Blogger Géza 2013.01.24. 22:36:40

@balage_81 reloaded: Nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy rejtőzködtek, a Ron Werber féle hazugságkampány meg a D-209 féle demagóg is végzetes ígérgetések nagyon is előhozták őket, ami önmagában nem lett volna baj, de az MDF meg a kisgazdák csődje miatt a Fidesz kvázi egyedül maradt, pedig kb másfélszerése növelte a bázisát.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 22:46:11

@Blogger Géza: ugyan kérlek, ez még a te nívódhoz is méltatlan. má megin csúsztatol:

"edig sokkal többen vannak, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő"

erre hoztam a 78%-os többséget. nem pártszimpátiáról volt szó, hanem arról, hogy a többség úgy gondolkodik-e mint én. te nagy arccal azt állítottad, hogy nem. pedig de.

"az MDF meg a kisgazdák csődje miatt" - óóó, mekkora hazugság, már megint, géza formában vagy:)

2002-ben az mdf még a fidesszel volt, ez az egyik része. a másik, hogy a kisgazdákat ki a tököm gyűrte le, kinek volt a jelmondata az egy a tábor, egy a zászló? megint gerinctelenül hazudsz.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 22:48:24

@Blogger Géza: " Nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy rejtőzködtek, " - nekem meg úgy tűnt, amikor láttam a vezéred és barátai arcán az őszinte megdöbbenést:)

de azért linket is adok, nehogy olyan legyek, mint te, aki csak állít valamit, oszt hamar kiderül, mekkorát lódított:

www.gallup.hu/Gallup/release/ppref020408.htm

"A tegnapi választási eredmények és a közvélemény-kutatási előrejelzések között jelentős eltérések mutatkoztak. Az összes közvélemény-kutató intézet - köztük a Gallup is - Fidesz-MDF győzelmet prognosztizált. Különbségek csak ennek mértékében voltak. Az egyes előrejelzések 2-8 százalék közötti Fidesz-MDF fölényt jeleztek előre. Mint azóta tudjuk nem így történt. "

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 22:51:23

csak neked géza, mert élvezetes az arcodat egy nagy adag ürülékbe mártani.

"A közvélemény-kutatás arra alkalmas hogy képet adjon az emberek nyilvánosan vállalt vélekedéseiről. Ha az emberek nagyobb csoportjai valamilyen okból nem vállalják nyilvánosan véleményüket akkor a közvélemény-kutatás módszerei csődöt mondanak.

Nagy valószínűséggel ez történt a mostani választás alkalmával is. "

Blogger Géza 2013.01.24. 23:09:16

@balage_81 reloaded: Miféle 78%-os többséget? Szerintem sem mennek jó irányba a dolgok, és? Akkor most mi ketten vagyunk a többség? Az az igazi kérdés, hogy kire fognak szavazni. És ebben nagyon kisebbségben vagy...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 23:16:10

@Blogger Géza: pontosan a választók hány százaléka támogatja a fideszt? 20? 25? ezzel vezeti ő most a közvélemény kutatásokat. ezt nevezed te többségnek? nálad mi a többség fogalma? funkcionális analfabéta vagy, azért nem érted. de segítek, legyen újból idézve:

"csak a válaszadók 22 százaléka érzi úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok."

ebből neked nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor 78% szerint nem jó irányba mennek a dolgok? és én akkor tán mégse vagyok kisebbségben a véleményemmel. tényleg ennyire hülye vagy? és büszkén vállalod is?

most már legalább azt felfogod, hogy 2002-ben rejtőzködtek a választók, ahogy feltehetően most is? elég meggyőző az idézet? biztos vagy benne, hogy védeni kell a védhetetlent? rajta, kommentelj még, hadd lássa mindenki, milyen gyenge képességű vagy, mindent bele! vezesd le, hogy a választásra jogosultak 25%-a a többség, hajrá géza!

Blogger Géza 2013.01.24. 23:16:15

@balage_81 reloaded: Ja, hát a Gallup beégett, az az ő bajuk, a szarukat csak te fogyasztod. :) A Medián 40%-ot jósolt az MSZP-nek, kaptak 42%-ot, nem volt ott semmiféle nagy rejtőzködés, ennyi bizonytalanság mindig benne van, ráadásul ugye ezek min 8 nappal választások előtt készülnek.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 23:17:55

@balage_81 reloaded: "Az az igazi kérdés, hogy kire fognak szavazni. És ebben nagyon kisebbségben vagy... "- ez egy gyöngyszem. mert az a 75%, aki jelenleg sem a fideszre szavazna, az mi a tököm? kisebbség?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 23:19:53

@Blogger Géza: igazad van, csak akkor azt magyarázd meg, hogy a tárki, a szonda (!) és a gallup előtt miért nem mondták meg az igazat? ha 4-ből 3 kutató előtt rejtőzködnek, akkor az mi? nem rejtőzködés? írd át a társadalomtudományokat kérlek, alkoss új fogalmakat, élvezetes látni, ahogy erőlködsz, hogy megvédd az eleve hazug állításaid, carry on!

Blogger Géza 2013.01.24. 23:24:55

@balage_81 reloaded: "ebből neked nehéz kikövetkeztetni, hogy akkor 78% szerint nem jó irányba mennek a dolgok"

Látod, ennyire nem értesz hozzá, Menj fel a Medián honlapjára, ez az arány épp 70% volt. :) Nem megy ez neked, add fel. :) Annyit értesz ehhez az egészhez mint hajdú a harangöntéshez.

De legyél boldog azzal tudattal, hogy akkor most is biztos 2%-nyi vörös partizán rejtőzködik majd valahol Angyalföldön (egy 11 évvel ezelőtti adatból ez nyilván a 100%-os biztonsággal következik a te parányi agyadban) , és hipp-hopp, hozzák azt a 20-25%-ot, ami a többséghez kéne. :) És még te beszélsz wishful thinkingről, nagyon vicces. :)

Ha valakik rejtőzködtek az utóbbi időben választások előtt, azok a Jobbik szavazói voltak, nem a baloldalé.

Blogger Géza 2013.01.24. 23:28:52

@balage_81 reloaded: Ez a 75% hogy jött ki? Az otthon maradó csecsemőket is beleszámítottad? Vagy az állandó hőbörgőet, akiknek semmi sem jó, és úgyse szvaznak soha senkire? 52% szavazott a Fideszre, ez a legbiztosabb adat, kb 5 milliós mintán. Most épp 43%-on áll (ez jóval kisebb mintán). Emészd ezt meg, láthatóan eddig képtelen voltál ezt agyilag és érzelmileg feldolgozni. Próbálj felnőni az óvódás szintről.

Blogger Géza 2013.01.24. 23:32:09

@balage_81 reloaded: Mindig annak bénák, aki rosszul csinálják, amit csinálnak, de ne azok legyenek már mérce. Pl itt vagy te is meg én, most nehogy már a te üldözési mániád, analfabetizmusod és székletes hasonlataid legyenek már nekem vagy másoknak a mérce.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 23:45:26

@Blogger Géza: legyen így, akkor csak 70. és a 70% is kevesebb, mint a 30? nem akarlak én meggyőzni az ellenkezőjéről géza. ha te így ezt elfogadod, és én kisebbségben vagyok továbbra is az elégedetlenségemmel, ám legyen. aztán majd "csavarj le két fülest apádnak..." hogy nem tanított meg számolni:)

egyébként lépésenként viszed a társalgást más és más irányba, de én figyelek, te kis huncut:

"és 2002-ben mi volt a helyzet? feltűnt ugye, hogy akkor rejtőzködnek, amikor fideszes kormány van. "

géza válasza:

"Nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy rejtőzködtek, a Ron Werber féle hazugságkampány meg a D-209 féle demagóg is végzetes ígérgetések nagyon is előhozták őket"

"Mindig annak bénák, aki rosszul csinálják, amit csinálnak, de ne azok legyenek már mérce" - ez lenne a válaszod?:)

elbukott, védhetetlen, ott van az idézet. maguk a közvélemény-kutatók is azt mondják, hogy a választók nem mondták meg nekik, hová szavaznának.

"Ez a 75% hogy jött ki" - úgy, hogy van 8 millió választásra jogosult állampolgár. ennek hány százaléka támogatja a fideszt? amikor te nagyvonalúan "többségről" beszélsz, akkor ugye a relatív többségre gondolsz? csak ezt nem teszed hozzá, hogy nagyobbnak tűnjön? mert a többség egyáltalán nem támogatja a fideszt, ergo itt is bukik az állítás, hogy én lennék bármilyen véleménnyel kisebbségben. az igazság az, hogy TE vagy kisebbségben, és TE képzelegsz arról, hogy a többség veletek van. dehogy van, te kis butus:)

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.24. 23:56:53

@Blogger Géza: "Most épp 43%-on áll " - hát ez az. úgy áll 43%-on, hogy közben csökkent a választói hajlandóság is 2010-hez képest. vagyis vesztett még egy jó adag szavazót.

az 52% pedig eleve nem lehet többség, ha egyszer a választásra jogosultaknak csak úgy kb 60%-a megy eleve voksolni. tehát a többségről alkotott nézeted finoman szólva túlzó:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 01:41:38

@Blogger Géza: abban a kommentben a szerzőről és a fidesz-fiúkról beszél. a mandinerről.
engem is érdekelne jvízkeletin kívül ki szavazna újra le a fideszre, a többi csak porhintés. a pénz innen jön, etájékról, erre is szavaznak, ennyire hitelesek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 01:42:36

@kennyking: nem is nagyon akartam, de ha már megemlít, rákérdezek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.25. 06:13:48

@tesz-vesz: "nem csupán a párttársak, hanem a párt vezetői, az élemberek, az élcsapat, ki helyezte őket a pozíciójukba? ki döntötte el, hogy csak őket lássuk a tévékben, csak őket olvassuk az újságban?"

Kedves barátom, 2010-ben ki látta előre, hogy lesz ilyen törésvonal? Másrészt a frakcióban 8:7 arányban van jelen a platform, nem mondanám azt, hogy egykutya.

sztrelnyikov 2013.01.25. 07:47:28

@balage_81 reloaded: Te tényleg elég sutyerák vagy, ha nem tudod mi a különbség az "elégedetlen" (nem mennek jó irányba a dolgok) és a "baloldaliak" között. :D

Géza, hagyd! Ez egy óvódás, aki ellopta a dadus ipadjét és azon írogat. Fingja sincs a valóságról. Majd az arcára fagy a mosoly, amikor a választásokkor sehol sem lesz a 78%-os többsége.

nu pagagyí 2013.01.25. 07:53:51

Igaza van Jávornak, nem kell a Fidesz kottájából játszani. Az Együtt eredetileg pártsemleges egyesületként alakult, célja a Fidesz leváltása és a demokratikus viszonyok helyreállítása. Nincsenek külön érdekei a választási szövetségre felkért ellenzéki pártokén túl.

Párttá a Fidesz előrehozott választási csalási tevékenysége miatt alakult, de a célja azóta sem változott. Azt fogja képviselni, amiben a csatlakozott pártok megegyeznek. Minél szélesebb ez a szövetség, annál inkább érvényesül egy civil, polgári szűrő, ami kiküszöbölheti, hogy valamiféle deviáns irányt vegyen a Fideszt leváltó akarat.

Kényszerszülte szövetségről van szó. A Fidesz ugyanis szétverte a polgári közepet, ami boldogabb országokba a józan ész letéteményese. Saját soraiban csak lekorrumpált, mutyilovagok képviselik a "polgári" eszményt. Feketegyörgyösödött az egész, egykor jobb sorsra érdemes Fidesz polgári tagozat. Mára a teljesítmény nélküli gazdagodás, zsíros posztokért való tolakodás, undorító önzés orrfacsarú bűze lengi be ezt a réteget. Elveszett a nemzeti érdek a Fideszben, helyére az egyéni önzést leplező gerinctelenség és cinizmus lépett. A Fidesz vöröspettyes seggű "polgáraitól" semmit nem várhatunk.

Az ázsiai alkotmány lecserélése után, az Együtt és az LMP bázisán alakulhat ki egy olyan erős polgári középpárt, amire nagy szükség lenne, hogy nemzetünk visszatérjen a szabadság rendjéhez a rend szabadsága helyett, egy olyan világba, ahol az egyéni képesség és teljesítmény a mérce, ahol az egyéni érdekek összeadódnak és nem egymás ellen hatnak.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 07:59:30

Ez a cikk csak olyan álláspontról érthető, hogy Lakner jobban utálja az MSZP-t és Bajnait, mint a Fideszt. Ami azt jelenti, hogy Lakner egy hülye tuskó.

Ha ezt a zsigeri gyűlölködést kivesszük, akkor ugye tényleg arról van szó, hogy vagy beállunk az ellenzékbe leváltani Orbánt, vagy Orbán marad. Harmadik lehetőség ma már nincs. A Mandiner nem alakított pártot, Lakner nem jelentkezett miniszterelnöknek. A cikknek tehát egy árva érve nincs.

Ha a Fidesz a Jobbikkal kormányozna, az persze nem jó dolog, de nem is olyan tragikus, hogy emiatt a Fidesszel koalícióra kéne lépnie az LMP-nek. A Jobbik hülyesége persze kormányon fájni fog, de a Fidesz inkább a Jobbikot szalámizza le, mint az LMP-t! Meg hát ha az emberek ezt választják, akkor ezt a tanulópénzt meg kell fizetniük! Annyira nem drága ez, egy ciklusig fáj. De a Fidesz-LMP koalíció következménye sok ciklusig fájna.

Lakner egyszerűen elment az esze, ha azt hiszi, hogy ez egy racionális érv a Fidesz-LMP koalícióra.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 08:05:10

@rabelais:

Még egy megfogalmazás:

Ez a cikk csak olyan álláspontról érthető, hogy Lakner jobban utálja az MSZP-t és Bajnait, mint a Fideszt. Ami azt jelenti, hogy Lakner egy Békemenetes agyalágyult.

Ha abból indulunk ki, hogy még mindig inkább az MSZP-E14-LMP -DK koalíció, mind a Fidesz-Jobbik, akkor Jávorék kiállása totál racionális.

Tehát Lakner, tessék választani! Fidesz-Jobbik, vagy MSZP-E14-LMP-DK? Más nincs. A választás pedig egyértelműen elmondja, hogy rohadék vagy-e.

ggroland91 2013.01.25. 08:59:36

Én nem lennék ilyen szigorú Jávorhoz, mint a poszt szerzője. Nagyon is érti ő az idők szavát miszerint: aki nem hajlandó összefogni, az kimarad a buliból, és ott ülhetnek majd kb öten a parlamentben 2014-től. Rosszabb esetben a 6%-ra mért párt majd csak 4,9%-ot szerez és még a parlamentből is kiesik. Míg ha összefognak, akkor kapnak mondjuk Budapesten 5 egyéni nyerő körzetet meg a listáról 10 befutó helyet.
Ugye hogy mindjárt más így a leányzó fekvése? Mindíg meg kell vizsgálni más szemszögből a dolgokat, én ezért olvasok hírgyűjtőportálokat (hírkereső, hirklikk.hu), mert ott világnézetű lap is olvasható, ami szélesebb látókört biztosít.

Amatőr 2013.01.25. 09:37:02

@tesz-vesz: "az lmp a legújabb szdsz, "

A pártok bukását nem az ideológiájuk hibái, hanem a képviselőik leszereplése okozza. Pl kisgazda pártra szükség lenne, de torgyánék nélkül. Szdsz jellegű párt is kellene, de nem a velejéig romlott pártelitjükkel. Egyébként minden fejlett demokráciában elfér 3-6% komcsi is és náci is. Annyi épp kell, hogy a többi politikus túl gyorsan ne felejtsen. De nincs is több.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 11:06:29

@Member: te nem érted :) nagyon nem érted a világot
de mondj egy ismert lmp-s aki élesen ellenzi a csatlakozást az mszmp-s együtthöz.
ismert legyen, ne karakószörcsögi képviselő

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 11:11:10

@Amatőr: A pártok bukását nem az ideológiájuk hibái, hanem a képviselőik leszereplése okozza. "

ez biztos? ez kőbe van vésve valahol? gondold át mégegyszer
ma mindegyik nagy párt kommunista, csak köpönyegével takarja, komcsi, mint hatalom, nem mint ideó, ugyanis 60 éves komcsi diktatúra után vagyunk, nem náci. nagyon féltek az orosz kivonulás utáni lehetséges népharagtól, de az már régen volt, és meg is oldották amerikai barátaik segítségével.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 11:20:14

@sztrelnyikov: szó nem volt baloldaliakról te sötét kis tahó. géza azt mondta, hogy én kisebbségben vagyok a véleményemmel. erre hoztam neki a statisztikát, miszerint csak az emberek 22%-a szerint mennek jól a dolgok. azt még a te mogyorónyi intelligenciáddal is képesnek kell lenni felfogni, hogy ez annyira alacsony szám, hogy nem lehetek kisebbségben a véleményemmel. géza is elkezdett a szokásos módon terelni, hogy "de hát a fideszre szavaznának többen", ami egyrészt nettó hülyeség, mert ezt ő sem tudhatja biztosan, amíg az ellenzék nem állít 1db közös listát, másrészt mint bizonyítottam is, jellemző a rejtőzködés a balos szavazókra, 2002-ben 4-ből 3 kutatónak nem nyilatkoztak. ő persze ezt is megpróbálta kidumálni, de hát ilyen ez a géza. te viszont még az ő intellektusát is alulmúlod, mert egyből gyalázkodsz, miközben a beszélgetés lényegét sem érted. orbán viktornak ideális szavazó vagy, csak így tovább kis komám

sztrelnyikov 2013.01.25. 11:38:17

@balage_81 reloaded: Én is azt mondom, hogy kisebbségben vagy a véleményeddel. Mert te azt állítod, hogy rossz irányba mennek a dolgok a kormány MIATT. És ez nagy különbség! Az emberek többsége (beleértve Gézát, magamat és még téged is) valóban úgy tartja, hogy "szar van", csakhogy ez a többség nem azt gondolja, amit te, hogy ez a kormány miatt van. Te pedig folyamatosan azt ugatod, hogy ez a 78%-nyi ember majd a fidesz ellen fog szavazni, ami akkora marhaság, mint amilyen hülye vagy.

Kandeláber 2013.01.25. 11:41:40

Ezek aztán az igazi demokraták, mint Jávor, Dorosz, Karácsony: addig szavaztatnák a jobb sorsra érdemes LMP-tagságot, amíg az ő akaratuk érvényesülne.
Eszembe jut róluk Norvégia és Svájc: baromi sok népszavazáson utasította már el az EU-belépést a norvégok és a svájciak többsége, de azért három-négy évente az éppen aktuális kormányok újra és újra próbálkoznak, hátha...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.25. 11:51:38

@tesz-vesz: Mile, Osztolykán, Schiffer, Vágó. Kóbor Veszprémben.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 12:00:19

@sztrelnyikov: "hogy ez a 78%-nyi ember majd a fidesz ellen fog szavazni" - erre kéne tőlem egy idézetet hozni, hol is írtam ilyet te lángész?

Kandeláber 2013.01.25. 12:32:03

@rabelais: Ez vajaskenyér-egyszerűségű népfrontos duma, sőt, a Rákosi-féle "aki nincs velünk, az ellenünk van" szlogen felidézése.
Nálad még Kádári is toleránsabb volt, mert ő azt mondta, hogy "aki nincs ellenünk, az velünk van."

Kandeláber 2013.01.25. 12:43:23

@tesz-vesz: Tökéletesen igazad van, az ún. "rendszerváltó pártok" tele voltak pakolva MSZMP- és KGB ügynökökkel.
Az a mítosz is megdőlt, hogy az MSZMP-ben és az utódpártban nem voltak besúgók, amikor Vankó Magdolna "hívő tagozatos" MSZP honanyáról kiderült, hogy a '80-as években templomokban és rock-koncerteken szimatolt majd jelentett.
Valamennyi mostani párt az ún. liberális demokrácia szószólója, (leszámítva talán a Jobbikot), és mint ilyenek, a neoliberális gazdaságpolitika megvalósítói.
Orbán és a fidesz csak a retorikájában unortodox, valójában az IMF és az EU által kijelölt nyomvonalon haladva húzzák egyre szorosabbra a nadrágszíjat.
Egy esetleges Bajnai-MSZP koalíció esetén ugyanez megy majd pepitában, csak már nyíltan ki is fogják mondani.
Magyarország egy komprádor-burzsoázia által irányított összeszerelőüzem állam a periféria legszélén.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 13:02:53

@Kandeláber: nem igazán. 2010-ben, 11-ben és még 12-ben is felőlem nyugodtan lehetett különutazni. Da a választásokon aki nem szavaz, az nincs, aki nem jut be, az nincs. Most már nincs harmadik út. A választásokig nincs értelme. Lehet itt ábrándozni különutakról, csak a választásokon ennek most kurvára semmi értelme nem lesz.

Teccettek volna kiépíteni egy harmadik utat, és elérni valami támogatottságot hozzá mostanáig!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 13:04:34

@Kandeláber:

"Orbán és a fidesz csak a retorikájában unortodox, valójában az IMF és az EU által kijelölt nyomvonalon haladva húzzák egyre szorosabbra a nadrágszíjat.
Egy esetleges Bajnai-MSZP koalíció esetén ugyanez megy majd pepitában, csak már nyíltan ki is fogják mondani."

Ami ugyebár kurvára előnyös akkor, amikor állampapírokat kell eladni. Évi 150 milliárddal jobb az országnak. Szóval kurvára nem mindegy.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 13:05:59

@Kandeláber: "sok népszavazáson utasította már el az EU-belépést a norvégok és a svájciak többsége, de azért három-négy évente az éppen aktuális kormányok újra és újra próbálkoznak, hátha... "

miért, szerinted az a demokratikus, hogy "azért nem lépünk be az EU-ba, mert nagyanyáink még úgy szavaztak?" hülyegyerek.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 13:07:42

@sztrelnyikov: "a többség nem azt gondolja, amit te, hogy ez a kormány miatt van."

de azt gondolja, és ez igaz is. a szar jó része a kormány szara. 2010 óta a régiós országokhoz képest is nagyon gyorsan szakadunk le.

Kandeláber 2013.01.25. 13:15:59

@rabelais: Szóval hívő vagy, most éppen Bajnai az ügyeletes imádandó szent.
Ne feledd, hogy Bajnaival visszakapod/visszakapjuk az MSZP-t, illetve az MSZP-SZDSZ koalíciót, mert nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy Bajnait az SZDSZ feltámasztásával vagy a reinkarnálásával is megbízták gazdái.
Számokkal dobálózni pedig még egy mérlegképes könyvelő is tud, márpedig a mi ortodox és unortodox közgazdászaink és pénzügyi szakembereink simán lecserélhetők lennének néhány OKJ-s képzésben oklevelet szerzett lüszter könyökvédős könyvelőre, akik talán lényegesen olcsóbban produkálnának ugyanolyan "eredményeket", mint a Marx Károlyon nappalin végzett kollégáik.
Persze minden vallás alapja a hit, és boldogok a lelki szegények.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 13:22:45

@Kandeláber:

"Szóval hívő vagy, most éppen Bajnai az ügyeletes imádandó szent."

hol a faszban mondtam ilyet, te hülyegyerek?!

"Ne feledd, hogy Bajnaival visszakapod/visszakapjuk az MSZP-t, illetve az MSZP-SZDSZ koalíciót, mert nekem nincsenek kétségeim afelől, hogy Bajnait az SZDSZ feltámasztásával vagy a reinkarnálásával is megbízták gazdái."

és akkor engem vádolsz hívőséggel, miközben ilyen összeesküvés-elméletekkel jössz.

aztán meg az is egyértelmű, hogy egy E14-MSZP koalíció, akár DK-val, akár SZDSZ-szel is JOBB, MINT a Fidesz-Jobbik koalíció. Ha neked ez nem egyértelmű, akkor sajnállak, Békemenetes agyhalott vagy.

Ha viszont egyértelmű, akkor már írtam. Most e kettő között lehet választani. Most nincs más. Ha nem tudod a jobbat választani, akkor megérdemelten kapod a rosszabbat. Hülyegyerek.

"könyvelő is tud, márpedig a mi ortodox és unortodox közgazdászaink és pénzügyi szakembereink simán lecserélhetők lennének néhány OKJ-s képzésben oklevelet szerzett lüszter könyökvédős könyvelőre"

legyen a te hited szerint. a kérdés szempontjából irreleváns, mivel mindkét közgazdász társaságot lecserélnéd egy harmadikra, aminek, mint már mondtam, nincs realitása 2014 között. 2014-ben választani kell aközött, ami van.

ha te arról álmodozol, hogy azt választod, ami nincs, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy a szarabbat kapjuk. akkor hülye vagy.

Kandeláber 2013.01.25. 13:32:32

@rabelais: Érdekes figura vagy.
Jön majd a Fodor-féle új "liberális párt, ott van még a Jobbik és Thürmerék is.
Miért ne lenne más is, mint a Bajnai-MSZP vagy a Fidesz?
Hülyézni pedig a kedves rokonaidat, elsősorban az anyukádat hülyézd kis szerencsétlen, primitív hívő barom.

Amatőr 2013.01.25. 13:53:35

@tesz-vesz: "..gondold át mégegyszer
ma mindegyik nagy párt kommunista, .."

Nos, nincs a birtokomban a bölcsek köve, tehát lehet, hogy tévedek. Igaz ugyan, hogy a komcsik terjedtek, mint a pestis és mindenhová befészkelték magukat, de véleményem szerint azért nem minden párt áll csak belőlük.
Ebben az országban szinte mindenki fertőzött valamilyen szinten, de egy félévszázados komcsi diktatúrát heveny fertőzés nélkül képtelenség
megúszni.
A baj csak az, hogy azután sem képesek eltűnni a balfenéken, hogy ismét megbuktak. De ez nem is véletlen, hisz az arcbőrük vastagsága a rinocéroszbőrrel vetekszik.

Ha az lmp nem sározódik be a bajnai félék mocskával, akkor talpon fognak maradni. Sőt, beerősödhetnek a jobbik mellé karakteres ellenzéknek. Persze a jávorbenedek nevű fúrógép még üzemel.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 14:58:03

@Kandeláber: "Miért ne lenne más is, mint a Bajnai-MSZP vagy a Fidesz?"

nézzél ki a fejedből! nem tehetek arról, hogy halvány lila fingod nincs a pártok támogatottságáról! a parlamentbe bejutni csak a Fidesznek, MSZP-nek, Jobbiknak, E14-nek és az LMP-nek van. Még a DK, ha nagyon összejön neki.

A választásokig pedig ezen már nem lehet változtatni.

Más nincs. Álmodozhatsz arról, hogy nyári mikulás, meg piros hó, csak hát ezzel annyit reklámozol, hogy hülye vagy.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 14:59:33

@Kandeláber: hülyézni meg a hülyéket szoktam, te rászolgáltál. bemutattad, hogy milyen betonfejű agyhalott vagy.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 15:14:57

@Kandeláber: "hívő barom. "

te álmodozl itt nem létező dolgokról, bazdmeg ez a hit. az olyan hit elég ritka, amikor valakik dolgok nemlétezésében hisznek. általában az a hülye hívő, aki azt hiszi, hogy valami létezik, míg a többség tudja, hogy ez álmodozás.

mint a te álmodozásod a harmadik lehetőségről. azt már elmondták, hogy nincs télapó, te igenhülye?:)

Kandeláber 2013.01.25. 15:40:25

@rabelais: E 2014 majd akkor, ha párttá alakulnak.
Mivel a többség tisztában van azzal, hogy Bajnai Gyurcsány- és MSZP házi öleb volt, most a szende az LMP farkával akarja verni a csalánt azért, hogy azt higgyék róla, ő a ma született bárány.
Te meg baszhatod a grafikonjaidat, Kálmán Golda Meir is azokat lobogtatja naponta az atv-n, mikor győzködi al elempéseket, hogy bújjanak be Bajnai seggébe.
Sajnos, a te szintedre kellett süllyednem, ha közölni akarok veled valamit, szerencsétlen.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 15:46:35

@Kandeláber: miről akarsz meggyőzni, te faszkalap, hogy Bajnai rosszabb, mint Orbán?! akkor menjélk a bÉkemenetes agyhalottjaidhoz!

ha meg nem, akkor meg mi a fasznak győzködsz? NINCS MÁS BAZDMEG, FOGD FEL TE AGYHALOTT! ne gyere nekem itt "ölebekkel" meg ilyen szövegekkel, ezek nem érvek! bazdmeg, a grafikonon legalább van valami szám, de az "öleb" az olyan kifejezés, hogy feldughatod magadnak, semmit nem lehet vele kezdeni, nem objektív, nem érv.

bazdmeg, Orbán ölebe.

Kandeláber 2013.01.25. 15:51:25

@rabelais: Bajnait jobban utálom, mint Orbánt.
Az ilyen politikusok végbelébe a nyelvüket dugdosó félhülyéket, mint amilyen te vagy, még Bajnainál is jobban.
Az a fasz legalább a zsetonért ugat, de a hozzád hasonló politikusimádó retardált állatok élvezni is csak a kedvencük pofáját látva tudnak.
Békemenet = Bajnaiszopás, csak két oldalon.
Azért ilyen az ország, mert tele van perverz párthívőkkel.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 15:58:52

@Kandeláber:

"Bajnait jobban utálom, mint Orbánt."

OK, Békemenetes agyhalott vagy. Sajnállak. Nincs értelme a vitának veled, ezzel jelezted, hogy kétszámjegyű az IQ-d. Nyilván nem tudod felfogni, amit mondok.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.01.25. 16:01:25

@Kandeláber: "Bajnait jobban utálom, mint Orbánt."

még annyit, hogy ami a cikket illeti, az az LMP-ről szól. Namost az LMP-ben mindenki, még Schiffer is azt mondja, hogy inkább Bajnai, mint Orbán. Az LMP szempontjából tehát te irreleváns, elhanyagolható vagy. Nem vagy célközönség, nem vagy viátra képes, mert totál más az alapod.

Ergo a te agyhalott véleményed nem csak hülyeség, de a cikk szempontjából irreleváns is.

Kandeláber 2013.01.25. 16:19:06

Na itt egy grafikon, nagyokos: a Bajnaid 1 %-al vezet az LMP előtt, 7%-on van a biztos pártválasztók között.
A poszt különben arról szól, hogy Jávor és a haverjai bevinnék az LMP-t az Együtt-ernyő alá. A kérdés, hogy miért?hvg.hu/hvgfriss/2013.04/201304_apad_bajnaiek_nepszerusege

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 16:33:49

@Kandeláber: vagyis bajnai 3 hónap alatt több támogatót szerzett, mint az lmp 2,5 év alatt? nem rossz teljesítmény, különösen azok után, hogy nem éppen a 13. havi nyugdíjjal kampányol. akkor az lmp értékét meg is határoztuk, kösz a segítséget!

Kandeláber 2013.01.25. 16:53:43

@balage_81 reloaded: Durván két hónapja azon hozsannázott Kálmán Olgi az ATV-ben, hogy az E 2014 14 %-on áll, megszólítva a bizonytalanokat.
Azért annak tükrében ez a 7 % kicsit gyenge...

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 17:07:06

@Kandeláber: ez egy laza témaváltás a részedről, mert a kommentedben az lmp-t és bajnait hasonlítottad össze. de rendben, ugorjunk, ha a komment ilyen hamar értelmét vesztette, nézzük reálisan a dolgokat. köztudomású, hogy a kampány felrázza az embereket és az is, hogy a balos szavazók rejtőzködőbbek, de én ezt még egyszer nem fogom senkinek már bizonygatni, ott olvashatóbb fent az idézett gallup-vallomás 2002-ből. azóta sem változott nagyot a helyzet, maximum annyit, hogy a balos szavazók két részre szakadtak: egy része orbánra szavazott, ez már sehol sincs, a másik meg otthon maradt, ez még megszólítható. kb így jön ki a fidesz relatív többsége mostanság. de mire szavazzon az említett csoport? nincs egy brand, egy közös lista, a spin doktorok által sokat emlegetett ERŐ, amelyre úgy buknak a választók, mint gyöngytyúk a takonyra. nyilván innentől nem orbán kezében van a sorsa, tudja ezt ő is jól, ezért is megy a karaktergyilkolászás jobbra-balra, ezért kap hideget-meleget bajnai és persze jávor is, ha javasolni merészel valamit, hogy azért a parlamentből kiesni talán mégsem kéne. a fidesz és annak szektatagjai most elemi erővel azon dolgoznak, nehogy bajnai min. elnök jelölt legyen, illetve, hogy az lmp még véletlenül se fogjon össze az e14-mszp duóval, mert akkor ott nekik vége a játéknak. ők ennél sokkal ravaszabb gyerekek, megosztásra törekednek, mindenáron. a terv persze ott bukik, hogy az lmp bármit csinál, a szavazó nem hülye, ha 4 év szopás után ott a lehetőség elküldeni orbánt az anyjába, meg fogja tenni, mindegy milyen listára, mert tudja jól, újabb 4 évig semmit nem tehet majd az ügy érdekében. bajnai meg az elején megmondta, hogy nem min. elnöknek jelentkezik, ergo lesz nagy nézés, mikor bejelentik, hogy mondjuk bod péter ákos, vagy tökömtudjaki lesz a min. elnök jelölt, még az is lehet, hogy bajnai szándékosan állt be céltáblának, hogy 6 hónappal a választás előtt (vagy 3? 2? 1?) már ne lehessen lekaraktergyilkolászni azt a jelöltet, akit oda tesznek pepitába. persze ettől még mondhat bármit a sok hülye troll, pontosan tudható, hogy ez egy törpe kisebbség, amelyik elméleteket vizionál, libázik, percre pontosan minden topikba beírja, hogy hazaárulók, aztán megy tovább, folytatja a haknit más fórumokon, elvégre a meggyőződéses fajta már csak ilyen. ettől még orbánék beszarása és a papagáj-kommandó harci üzemmódra váltása pontosan azt mutatja, tudják a fiúk, hogy nagy a baj.

Amatőr 2013.01.25. 17:22:58

@balage_81 reloaded: "a terv persze ott bukik, hogy az lmp bármit csinál, a szavazó nem hülye, ha 4 év szopás után ott a lehetőség elküldeni orbánt az anyjába, meg fogja tenni, mindegy milyen listára, mert tudja jól, újabb 4 évig semmit nem tehet majd az ügy érdekében. "

Tehát az a választó, aki nem kívánja orbánt bármi áron elküldeni az anyjába, az hülye? És ha a gyurcsány a cserebogár?

"...még az is lehet, hogy bajnai szándékosan állt be céltáblának, hogy 6 hónappal a választás előtt..."

Beállt szegény, de nem hiszem, hogy tudta! Pedig annak állt! Ő is csak egy cserebogár, csak nem veszi észre.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 17:29:53

@Amatőr: "Tehát az a választó, aki nem kívánja orbánt bármi áron elküldeni az anyjába, az hülye?"- szövegértés egyes.

Amatőr 2013.01.25. 17:40:10

@balage_81 reloaded: Rendben, de esetleg megpróbálnál egy perc erejéig lesüllyedni az én értelmi szintemre és megmagyaráznád? Köszi a megértésed!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.25. 17:45:10

@Amatőr: nem szívesen hozom helyre az oktatásod hiányosságait, de legyen. a téma az, hogy hová mennek a bizonytalan/kormányt váltani óhajtó szavazók. innentől már megfejted szerintem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 20:47:53

@Member: A hétvégi kongresszusi határozat arról szól, hogy az LMP együttműködik a Haza és Haladás Egyesülettel, a Millával és a Szolidaritással, de az Együtt 2014-gyel nem - mondta el Vágó Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

ez ugyanaz, mintha belépne

Tárgyalni lehet az Együtt 2014-gyel, de a csatlakozás ellen komoly szakmai érvek is szólnak – mondta lapunknak Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

miről tárgyalnának? a közös célokról? egy meggyőzőbb ajánlatról?

Nem zárja ki az LMP, hogy csatlakozni fog az Együtt 2014-hez, de előbb tárgyalni kell – kommentálta Mile Lajos az ökopárt átmeneti frakcióvezetője a hétvégi kongresszusukon született döntést

no komment, mile millás teljesen

siffer meg egy hazug kutya, aki jókat mond néha, de ez csak azt mutatja, nem olyan primitív mint komcsi ősei
kkbk.blog.hu/2013/01/17/lanyi_az_lmp_nem_erdemli_meg_a_voksukat_450

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 20:52:18

@Kandeláber: így van, csak azt nem értem miért utálod a jobbikot, amikor te is látod, egyedül ők nem komcsik.
annak indultak ők is, csak kirúgták kovács dávidot a francba
@Member: ezt kéne az lmp-nek is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.25. 20:59:48

@Amatőr: így van, nem mindegyik párt áll csak komcsikból, csak mindegyik pártnak a pártelitje, az irányítója. orbánt "majdnem beszervezték"
kkbk.blog.hu/2012/04/19/a_keresztapa_9

Gerendás Péter Herényi Károly MDF-képviselő veje, a vejének az apja Gerendás Iván ÁVH-s százados.
a többit még nem tudjuk ennyire, de lassan kiderül.

az lmp már besározódott, már írtam erről:
az lmp a legújabb szdsz, teljesen nyilvánvaló, már gyöngyöspatánál is láttuk, ezek nem tudnak elszaakdni a vérüktől, mégis mi köze van egy "zöld pártnak" a "kisebbségvédelemhez", ami valójában cigányfasizmus, semmi más
kaltenbach lmp-s senki már a Hét Olajfa rendezvényén közösen állt ki Horváth Csabával a FIFA döntése mellett a magyarok ellen.

jávorékre és többi nagypofájúra ki kéne adni a kilövési engedélyt

Kandeláber 2013.01.26. 08:16:32

@balage_81 reloaded: Orbán nem fél senkitől, a fidesznek a Likud a testvérpártja, ki is mondta nyíltan.
Ezért nem fogok a fideszre szavazni.
A Bajnai-féle poszt-szocialista/poszt-szdsz katyvaszra pedig még annyira sem.
Gyurcsány minisztere és a szocik miniszterelnöke ne pofázzon arról, hogy ő az új arc, ő a közép, ő a minden ami jó.
Nagyon kell neki az LMP-logo hogy legitimálja a hazugságait, Jávort, Karácsonyt és Doroszt már megvásárolta, Schiffert és Vágót viszont nem tudja.
A közvélemény-kutatás eredményei magáért beszélnek: az E 2014 tavaly november óta, amikor az LMP kongresszus beintett nekik, durván 14 %-ról lecsúszott 7 %-ra.
Ezek a tények, ezért ugatnak az LMP-ben a beépített Bajnai-ügynökök.
Egyébként a politika már csak ilyen, a "karaktergyilkosság-mantrát" nem kéne szajkóznod, a politikában mindent szabad, az USA-ban például előszeretettel lövöldözik le a nekik nem tetsző elnököket, vagy legalábbis megkísérlik.
Nálunk csak verbálisan fikázzák egymást, de ez kell a népnek, ha már kenyeret nem tudnak adni, adnak cirkuszt.@tesz-vesz: Csanádka afférja után azért sokan átértékelték a Jobbikhoz való viszonyukat.

bömböcz 2013.01.26. 16:38:42

Amikor a kamatos kamat haszon szétosztásán összevesznek, a felmenőik miatt:
www.youtube.com/watch?v=6V5XbqvoNGw

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.27. 16:07:38

@Kandeláber: sajnos te sem vagy tisztában a politikai realitásokkal. most szinte egy az egyben ismétlem, amit épp beírni készülök egy másik blogra:
az MSZP támogatottsága tavaly október óta 6%-ot nőtt!
az E14 a teljes népességen belül 6%, az LMP csak 3% támogatottsággal bír. ez 2013 januári felmérés, friss, ropogós. a DK támogatottsága 2%. vagyis az LMP semmiféle legitimációval nem rendelkezik, az E14 röpke 3 hónap, parlamenti jelenlét nélkül dupla annyi szavazóval bír. mondhatod, hogy te nem hiszel a számoknak, de ettől még a tények maradnak: az LMP-ből nem kér a lakosság.

mosolyogva veszem tudomásul, mikor egyesek azt írják le, hogy bajnainak szüksége van az LMP-re. sem rá, sem a szavazóira nincs a világon semmi szüksége. egyszerűen azt hirdette meg, hogy minél nagyobb összefogás kell. erre az LMP nemet mondott. legyen így. de ennek árát az LMP fizeti meg, mert a szavazói nem biztos, hogy hűségesek maradnak hozzá.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.27. 22:19:51

@balage_81 reloaded: a franc tudja, miből kér a lakosság...
Itt van pl. a kormány, meghatározó posztokon idiótákkal. Ebből kér, valószínűleg repetát is, egyelőre úgy tűnik.
Aztán kért az Együttből is, legalábbis első látásra, hehe, azt már nem is említeném, hogy esetleg megvették a közvéleménymatatót, mer' sportember (a lapított orrú kapus) nyilván nem tesz ilyet, mint ahogy a kicsi felcsúti csatár - vagy középpályás, segítsen valami fociszakértő - sose hazudik...
Viszonylag sokan kérnek a Maszopból is, már legalábbis ahhoz képest, hogy a kollektív agyhalál (a pápai táncos) óta nem nagyon látni rajtuk az éledés jeleit.
Szóval nehéz eztet definiálni, mit is kér a nép.
Egy biztos: a nyugdíjemelés és a sorozatos rezsicsökkentés nem lesz a népnek kedve ellenére való.

Alfőmérnök 2013.01.28. 08:06:42

@Hepci: Mint a "nép" egy tagja jelzem, hogy kezd telelenni a hócipőm.
Kezd leolvadni a nemzeti színű cukormáz a fidesz-tortáról. (És kezd kirajzolódni egy szocikkal összefüggő maffiahálózat képe.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.28. 08:18:38

@Alfőmérnök: alfikám, már rég leolvadt, de te csak tátott szájjal nézted a sültgalambot, mire leesett neked az apologétizmusod
vele már le is ment a nap

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.28. 08:19:43

@Kandeláber: ezt már egyszer megbeszéltük, -tem veled, hogy a párt jól kezelte a csanád ügyet
süti beállítások módosítása