Akikre büszkék, s amikre nem – Mandiner2012 II.
2012. december 28. írta: pelikán*

Akikre büszkék, s amikre nem – Mandiner2012 II.

test4.png

Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Pelikán* válasza.

*

Teljesen átlagos év volt: ragadtak a nők, egymást váltva dőlt a pénz és az elismerés. E sorok írása közben banánszoknyás lányok fél kókuszhéjban szolgálják fel a – blaszfémia! – Villa Sandahl-ból csapatott nagyfröccsöt. A gépelési képességeim elvesztése előtt szeretném elmondani azon magyarok (sőt: Magyarok) nevét, akikre elmondhatatlanul büszke voltam az idén: például a matematikai Nobelnek számító Abel-díjat nyert Szemerédi Endre; valamint a Masat-1 miniműholdalt fellőtt és az Odoo-házat létrehozott BME-s srácok/lányok. 

Aztán a nyolc aranyat begyűjtő 2012-es olimpikonjaink egyenként, kiegészítve a 4 ezüstöt és 6 bronzot lőtt fiataljainkkal; a freestyle-bajnok Szász Kitti; a csillebérci CERN-beruházáson ügyködő tudósok és befektetők; és mindenki, akit most kihagytam, pedig megérdemelné. Például a világ másik végéről megkerült Rakonczay Gábor.

Mindezen túl az év nyertesei vitathatatlanul a fapados légitársaságok voltak; vesztesei pedig azok, akik a megelőző öt évben jó ötletnek tartották a frankhitelből való Malév-részvény vásárlást.

Az év legfontosabb eredménye, hogy végre nincs a kevlarmellényen is áthatoló ótvar cigiszag minden nyüves kocsmában, és többek között ennek köszönhetően több függő haverom is eldobta a dohányt.

Az év szégyene az Európai Unió Bíróságának döntése, mely szerint 2009 augusztusában jogszerű volt Sólyom László kitiltása Szlovákiából.

Az év megbocsáthatatlan tette, hogy a kormány faszkodásaival helyzetbe hozta a minimum két éve megérdemelt kényszerpihenését töltő, amúgy már többszörösen odakozmált, süllyesztőben eltűnt politikusokat és megmondóembereket, akik ma egymásnak adják a kilincset a különböző tévéknél és szerkesztőségekben, Fodor Gábortól Herényi Károlyon át Kuncze Gáborig. És hogy alappal ugathatnak az utcán a hökös suhancok.

Mivel tudom, hogy minden kormánytag és államtitkár a Mandiner előtt kuksol két ünnep között, innen üzenem: ezért még számolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr814984195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.28. 12:08:38

a kormány nagyon nem hozta helyzetbe az odakozmáltakat. inkább világossá tette, hogy az ellenség nem tud másokat felmutatni. a közvélemény kutatásokon ez azonnal meg is látszik.

Apeiron (törölt) 2012.12.28. 12:21:38

"Az év megbocsáthatatlan tette, hogy a kormány faszkodásaival helyzetbe hozta a minimum két éve megérdemelt kényszerpihenését töltő, amúgy már többszörösen odakozmált, süllyesztőben eltűnt politikusokat és megmondóembereket, akik ma egymásnak adják a kilincset a különböző tévéknél és szerkesztőségekben, Fodor Gábortól Herényi Károlyon át Kuncze Gáborig. És hogy alappal ugathatnak az utcán a hökös suhancok."

Tegyél hozzá még néhány bekezdést az olyan odakozmált arcokról, mint Fekete György, Hoffmann Rózsa, Simicska Lajos, Zsiga Marcell és még sokan mások.

Fodor Gábornak annyi hatása van az eseményekre, mint egy fingnak a globális éghajlatváltozásra, te meg ettől fintorogsz, nem a .....

Apeiron (törölt) 2012.12.28. 12:29:21

Egyébként eszetekbe juthatna Pali bácsi is, személyének eltakarítása az egyik legnagyobb közéleti eredmény volt ebben az évben.

maskep 2012.12.28. 13:03:20

Sólyom László "kitiltása" Szlovákiából nem az év szégyene, hanem személyesen Sólyom Lászlóé. Úgyis, mint "magánember", úgy is, mint államfő, szégyellheti magát az ilyen szemforgatása miatt, hogy ha akarja, vemhes, ha nem akarja, akkor meg magánember. Ez amolyan radikális jobber - fideszes összekacsintás, a szabályok furfangos kijátszása.

Lett volna...

Sajnálom, hogy mind Magyarországgal, mind Sólyom Lászlóval szemben ebben a kérdésben a teljesen antipatikus Fico-féle szlovák kormánynak kell igazat adnom. Ezért külön is haragszom Sólyom Lászlóra!

Persze ez a fiaskó eltörpül legnagyobb érdeme, az Orbán rezsim létrejötte körüli tevékeny bábáskodása mellett...

maskep 2012.12.28. 13:10:15

@Apeiron: Pali bácsit igyekszenek elfelejteni... Ne is bolygassuk, se Zsiga Marcellt, se Hoffmann Rózsát, se Semjén Zsoltot! Bántó volna a kontraszt Fodorral, Kuncéval, Herényivel...

Kábé olyan ez, mint kábé egy hete, mikor egy barátom, évek alatt jól beidomítva fennhangon elmebeteg-Gyurcsányozott a társaságben. Egészen addig, míg halkan annyit mondtam, hogy "Matolcsy". Annyi bőr már az ő képén sem volt, hogy ezután folytassa...

Kandeláber 2012.12.28. 13:37:40

A szerzőnek: ha neked a jenkik által kezdett és a világ többi részére oktrojált dohányzás ellenes hadjárat honi lecsapódása eredmény - vagyis hogy sörözők vesztik el a vendégkörük nagy részét, mert sokaknak derogál óránként kicaplatni az utcára és ott páriaként rágyújtani - lelked rajta.
Persze ha iróniának szántad - amit nem hiszek - akkor bocs.

Kandeláber 2012.12.28. 13:47:07

Én azokra vagyok legkevésbé büszke, akik a nyáron hisztérikusan savazták az olimpikonjainkat és a kinn lévő sportriportereket.
Gyurtát lesovinisztázták, és még győzelmén is fanyalogtak (Aczél), a nagyfülű Szántó Dávidot istenítették, aki feltette a netre a tv előtti "közvetítését", de a csúcspatkány a nevéhez méltóan bunkóskodó Bochkor volt a beszólásával.

Viktus 2012.12.28. 14:32:01

Megemlíthetné már v.ki Gyuri bámulatos adónem teremtési kapacitását. Ennyiféle adót létrehozni-emelni még a szocik sem tudtak nyolc év alatt.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.12.28. 14:40:53

@maskep: "Kábé olyan ez, mint kábé egy hete, mikor egy barátom, évek alatt jól beidomítva fennhangon elmebeteg-Gyurcsányozott a társaságben. Egészen addig, míg halkan annyit mondtam, hogy "Matolcsy". Annyi bőr már az ő képén sem volt, hogy ezután folytassa..."

Nyugi, Eltolcsy, Bogár meg Drábik ugyanabba a kórterembe kerülnek az IMEI-ben...a mellettük lévőbe kerül a túlmozgásos pápai hülyegyerek meg a bonsaiduce...képzelheted mi lesz ott:))

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.12.28. 14:49:23

A kormány tevékenységére a "faszkodás" körülbelül ugyanolyan jelző, mint a gyaloggaloppban a fekete lovag sérüléseit csak felszíni karcolásoknak tekinteni.

Amúgy meg Pelikán*, jó keményen megmondtad nekik: "ezért még számolunk!" De ettől még természetesen örömmel vagy a NER része, és 2014-ben rohansz, hogy még négy évig sz.phasd a fidesz f.szt.

Kandeláber 2012.12.28. 14:50:22

@Prof. Dr. Simon Templar: Gondolom, neked Róna Péter is snassz, mert lefikázta Bokrost, és az egész Megyó- Gyurcsány- Bajnai érát is.
Nyilván Veres Jani és Kóka pénzügyi és közgazdasági zsenik voltak, csak őket is félreértették.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.12.28. 14:56:55

@Kandeláber: "A szerzőnek: ha neked a jenkik által kezdett és a világ többi részére oktrojált dohányzás ellenes hadjárat honi lecsapódása eredmény - vagyis hogy sörözők vesztik el a vendégkörük nagy részét, mert sokaknak derogál óránként kicaplatni az utcára és ott páriaként rágyújtani - lelked rajta."

Senki nem köteles eltűrni, hogy egyes deviáns, akaratgyenge személyek az ő kárukra gyakorolják közterületen vagy a köz által látogatott helyeken - az étterem ilyen - az addikciójukat. És teljesen mindegy, hogy dohányzásról, alkoholizmusról vagy drogozásról van szó. Én még az utcáról is kitiltanám őket, mint New York-ban. Cigizz otthon, a négy fal között - ha engedik...
Aki meg másodjára, harmadjára is megszegi, mert akkora akaratgyenge szar, azt meg beutalnám kényszergyógykezeltetni a Péterffybe Zacher mester kezei alá...

Prof. Dr. Simon Templar 2012.12.28. 15:03:35

@Kandeláber: "Nyilván Veres Jani és Kóka pénzügyi és közgazdasági zsenik voltak, csak őket is félreértették."

Nem, a pénzügyi zseni nálam Jeremiah Smith-nél kezdődik és vhol André Kostolany-nál végződik.

doktori.btk.elte.hu/lit/petereczzoltan/tezis.pdf
hu.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Kostolany

Kandeláber 2012.12.28. 15:14:41

@Prof. Dr. Simon Templar: Szektás egészség-mániással nem vitatkozom a dohányzásról, New York nem érdekel, tiszteltetem Sandyt.
Az általad említett urak szerencséjükre nem Magyarországon tevékenykednek, nekünk csak Békesi, Matolcsy, Bokros Kóka, Draskovics mint jolly joker és a többi hasonszőrű Marx Károlyos marxistából neofita liberálissá avanzsált arc jutott.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.12.28. 15:26:14

@Kandeláber: "Az általad említett urak szerencséjükre nem Magyarországon tevékenykednek"

Jeremiah Smith Magyarországon tevékenykedett 1924 és 27 között, gyakorlatilag ő hozta létre az értékálló pengőt, André Kostolany pedig itt született.

Kandeláber 2012.12.28. 15:40:29

Smith népszövetségi biztos volt, ő felügyelte a Bethlen-kormány által felvett kölcsön felhasználását. azért túlzás egy személyben neki tulajdonítani a pengő megteremtését. Amellett az angolok garantálták a pengő átválthatóságát, azért (is) lett konvertibilis valuta.
Kostolany viszont tényleg nem csinált nálunk semmit.
A mi hulladék közgazdászaink 22 éve egyre mélyebbre süllyesztik az ország gazdaságát, akár pénzügyminiszterként, akár "tanácsadóként" tevékenykednek.

Kandeláber 2012.12.28. 16:00:56

@Prof. Dr. Simon Templar: Ha lenne mellette egy Bethlen-formátumú magyar politikus, akkor még menne is a dolog.
Csak az a gond, hogy nincs ilyen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 17:06:29

Tegnap éjszaka Hegedűs András unokájának filmjét néztem az ő Amerikájáról. Mutatták a nagyfatert és a fatert is. Gyönyörű szép példány mindkettő. A kiscsákó elnosztalgiázott nagyapi rémtettein, és megállapította, hogy tulajdonképpen semmi rosszat nem tett, csak nem mert helyesen dönteni, amikor kellett volna. Hegedűs András egy zsidó tömeggyilkos volt, és az RTL Klubon, - egy országos szórású televízión, amelyik benne van az állam által finanszírozott szociális csomagban - mutogatják, mentegetik, relativizálják az ÁVH rémtetteit, a bolsevista rezsim népnyomorító aljasságait. Ebből lehet tudni, hogy ez az ország már nem az az ország, amiben egy magyar ember tisztes életet élhet.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.12.28. 19:11:23

@Mr Falafel: "Ebből lehet tudni, hogy ez az ország már nem az az ország, amiben egy magyar ember tisztes életet élhet."

Most mondjam?

"A hírnök jön és integet,
Hírek már rég nincsenek,
Rég nem háború, rég nem béke,
Felizzik a vágy a villamosszékre.
Európa kiadó."
(Európa Kiadó: Európa kiadó)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 19:39:56

@Prof. Dr. Simon Templar: Amikor ilyen őskori idézetekkel lehet jellemezni a mai állapotokat, biztosak lehetünk benne, hogy semmi nem változott, és nem is fog.

laci0011 2012.12.28. 20:03:17

Ezek a fiúk ennyit tudnak.Aggasztó az hogy ez már a legalja közeli szint.Ráadásul hisztizve elutasítják a legjobb szándékú kritikát is,már mindenki bolsi aki nem nyalja a talpukat!

Apeiron (törölt) 2012.12.28. 21:03:09

@maskep:

" Pali bácsit igyekszenek elfelejteni... Ne is bolygassuk, se Zsiga Marcellt, se Hoffmann Rózsát, se Semjén Zsoltot!"

Kár, pedig a szerzőgárda tagja, tölgy elvtárs biztosan sokat tudna mondani Zsoltikával való volt intim viszonyáról, "Akikre büszkék, s amikre nem" címmel.

Robinzon Kurzor 2012.12.28. 21:28:18

"Az év megbocsáthatatlan tette, hogy a kormány faszkodásaival helyzetbe hozta ..."

Tehát nem az a gond, hogy szétfaszkodják az országot.
Nem lenne semmi baj a faszkodással, ha nem hoznák helyzetbe ...

Lehúzhatod magad klotyón, pelcsikém!

picur3ka 2012.12.29. 01:08:50

Csak mostanabn merult fel bennem, ideznek maguk ugyanolyan gyakorisaggal jobboldali organumakat is, mint Nepszavakat?

Vagy ilyenek mar nincsenek is, a pluralista demokracia neveben?

maskep 2012.12.29. 13:29:59

@picur3ka: Igen, értem. Pedig azt hittem, hogy az ellenség "odaát" van. Fontos volt ezt tisztázni.

Ellenfelek ugyanis vitatkozni szoktak, nem harcolni. Ellenségeknek viszont nem egymás meggyőzése, hanem megsemmisítése a cél.

Ezért köszönöm, hogy ezt tisztáztuk, a jövőbeli miheztartás végett!
süti beállítások módosítása