Aczél Endre, a lánchídi csata és a népi demokratikus Híradó
2012. december 22. írta: TuRuL_2k2

Aczél Endre, a lánchídi csata és a népi demokratikus Híradó

rendor_gumibottal.png

Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító hazugságot, azt egyszerűen nem tudom elképzelni:

„hogy utoljára 1986-ban, a »lánchídi csatában« vittek el rendőrök középiskolásokat és egyetemistákat, és”

Nem kell hozzá különösebb politikai műveltség, hogy az embernek eszébe jussanak a 2006-os események. 2006 őszén a rendőrök nemcsak elvittek, hanem össze is vertek egyetemistákat, nem is beszélve azokról, akik teljesen jogtalanul kerültek előzetes letartóztatásba (a demokrácia fénykorában futószalagon döntöttek az előzetesről, mások mellett például a Tilos Rádió egyik műsorvezetője is belekerült a szórásba). 

De azon túl, hogy nem igaz, hogy utoljára '86-ban vittek el rendőrök egyetemistákat, a lánchídi csatás párhuzam önmagában is egészen elképesztő. Érdemes elolvasni a Beszélő I. évfolyamának 17. számában megjelent, Az 1986-os március 15. című beszámolót: 

„Diószegi Olga bölcsészhallgatót, aki ismerőseitől pénzt gyűjtött Nagy Jenő, az ABC Kiadó vezetője számára, valaki beszélgetésbe elegyedve vele a sor végén marasztalta, s mikor a tömegtől leszakadtak, két nagydarab civil lépett hozzájuk, megragadták a lányt, és a földre lökve vonszolták egy rendőrautó felé. A lány sikoltozására odarohanók már nem érték el őket, a kocsi ajtaja rácsapódott Diószegi Olgára. Az egyik emberrabló az utcán maradt; a pillanatokon belül érkező motoros rendőrök szedték ki a felháborodott fiatalok gyűrűjéből. (...)

Este 7 órakor ismét gyülekeztek fiatalok a Petőfi-szobornál, fáklyával, mécsessel, ahogy tavaly is tették. Megint menet indult, énekelve a Vörösmarty tér érintésével a Lánchíd felé. A Roosevelt teret minden irányban rendőrök zárták le, csak a Lánchíd felé vezető utat hagyták szabadon. A menet egy pillanatra megtorpant, de aztán felment a hídra. Szemből nem jött forgalom. Mikor mindenki a híd úttestjén volt már, a Roosevelt téri rendőrök a nyomukba eredtek, és nyomni kezdték a 400-500 főnyi tömeget Buda felé. Mikor a menet vége már az előző sorok sarkába ért, a rendőrök gumibottal ütni kezdték a hátakat. Az első sorok elérték a budai hídfőt: s sűrű rendőrsorfallal találták szemben magukat. Senkit nem engedtek el, amíg a személyi igazolványát oda nem adta. Az újabb rendőrök újra és újra személyit kértek, fenyegetőztek és gumibotjaikkal bökdösődtek. Így kellett gyakorlatilag egyesével, kínkeservesen áthaladni a hídfőn mindenkinek. Aki menekülni próbált, azt üldözőbe vették, aki elesett, rugdosták, aki ellenkezett, azt elvitték megverni. Néhány fiatalt beültettek az URH-kba. A gyalogos és autós forgalmat a budai hídfőnél várakozó rendőrök már jó előre elterelték a hídtól, egyértelmű, hogy az akcióra a menet viselkedésétől függetlenül készültek. Jelentős zsákmányt ejtettek: mintegy 500 személyi igazolványt gyűjtöttek be.″

Ezt a népi demokratikus eljárást kell összevetni a rendőrség szerdai magatartásával.

És még csak most érünk a történet legszebb részéhez. Mert mit is csinált a ma megvetően kádáristázó Aczél 1986-ban, a lánchídi csata idején? A Magyar Televízió Híradójának főszerkesztője volt. Annak a Híradónak, ami a Múlt-kor történelmi portál írása szerint be sem számolt a Lánchídon történtekről. Hihetetlen. Mint ahogy az is hihetetlen, hogy Aczél Endre idén, 22 évvel a szocializmus bukását követően Pulitzer-emlékdíjat kapott

Az a Galamus dolga, hogy olyan ember publikál náluk, aki egy diktatúra monopolhelyzetben lévő állami televíziójának főszerkesztőjeként hamisította és hallgatta el a híreket (amit láthatóan azóta meg is bocsátott magának). Az is az ő dolguk, hogy ezt hogyan egyeztetik össze a sajtószabadság iránti érzékenységükkel. De az igazán elvárható, hogy az efféle, többszörösen hazug írások legalább a szerkesztői rostán fennakadjanak.

Frissítés: Aczél Endre egy facebookos hozzászólásban reagált a posztra. Ebben többek között ezt írja: „Az 1986-os lánchídi csatáról nem hogy a tévéhíradó nem »tudósított«, az egész magyar sajtónak - lapok, rádió, tévé - TILOS volt az eseményeket egyetlen szóval is említeni. Még csak egy »minuszos hír« se jelenhetett meg róla. Ilyenformán annak, aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről.″

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr544976986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utalom a politologusokat 2012.12.22. 08:51:07

szar dolog ha a kenyerado gazdatokrol kiderul hogy egy retkes komcsi bagazs mi?

Kandeláber 2012.12.22. 08:54:33

Aczél-Acsádi a "baloldali" újságírók egyik reprezentánsa, díszpéldánya, őskövülete - ahogy tetszik.
Ugyanakkor ő a Kádározó (egykori) kádárista mintapéldánya is.
Ő az, aki a kádári "konszolidációban" szocializálódott szocialista emberré, újságíróvá, besúgóvá, és ugyancsak ő az, aki felismervén az idők szavát, beleharapott a fenékbe, amely enni adott neki, és szocialistából hirtelen "európaivá" változott a nyolcvanas évek végén.
Neofita európaiként hasonszőrű társaival együtt azonnal magának vindikálta a jogot, hogy mindenről megfellebezhetetlen véleményt alkosson, és mint a magukat a "szürkeállomány" kizárólagos birtokosaiként aposztrofáló "véleményformálók" egyike, azóta is szorgalmasan címkéz, tiltakozik, aláír, egyszóval éli a "baloldali" tollnokok életét.
Az ilyenek miatt fordul fel az ember gyomra még huszonkét évvel az úgynevezett rendszerváltás után, ha meglátja az újságosnál a Népszavát, Népszabadságot, Magyar Narancsot, 168 órát, ÉS-t.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.12.22. 09:20:13

Turulmadár, az gondolom nem zavart ennyire, amikor Császár Attila az '56-os forradalmárokhoz hasonlította a TV-székházat leamortizáló "nemzeti" csőcseléket.

Kandeláber 2012.12.22. 09:27:56

@immortalis: Császár Attila hülyesége egy dolog, Aczél-Acsádié, aki a '86-os "Lánchídi csatát", ahol agyba-főbe verték a gyerekeket, legalább százat előállítottak közülük, és elvették a személyijüket, a három kölyök bekísérésével rokonítja viszont már meghaladja a hülyeség fogalmát, egyszerűen visszataszító, aljas összemosás.

Hispan07 2012.12.22. 09:38:40

@immortalis:

- immortalis, rossz ízű a leves amit főztél - mondja a vacsoravendég immortalisnak.
- az gondolom nem zavart ennyire, amikor Valakimás szar fasírtot készített, ugye? - tromfol immortalis.

És minden el van intézve.

héjakútmácsonya 2012.12.22. 09:56:02

Másik példa: 2002 nyara, Kapolcs, Művészetek Völgye. Innen vitték el az ügybuzgó rendőrök a 19 éves egyetemista Loppert Dánielt, majd a tapolcai rendőrkapitány rendzavarás vétségének alapos gyanújával jelentette fel, az ügyészség vádat emelt, a bíróság első fokon elítélte, és csak másodfokon menekült meg a jogállam, és mentette fel a 19 éves egyetemistát a „felségsértés” vádja alól.

Aczél hazudik, de ez nála nyilván rutin, szakmai beidegződés.

Még valami, ahogy 2002-ben elvitték a rendőrök a hídfoglalókat, úgy elviszik tíz évvel később is, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ez a törvény. Hidat lezárni minimum szabálysértés, a rendőr dolga pedig, a nevéből következően is, hogy rendet tegyen.
Lehet, Aczélnak ez most, 2012-ben, csípi a szemét, tíz évvel ezelőtt nyilván nem, sőt, ahogy 2006-ban sem, sőt, csak most. A törvény viszont mindenkor és mindenkire, státusztól függetlenül, kötelezően érvényes.

bélakirály 2012.12.22. 10:09:44

Amíg csak a heti termés, hogy a házelnök a Békemenetet Nagy Imre újratemetéséhez hasonlítja, a gazdasági miniszter magyarország elleni nemzetközi összeesküvésről fantáziál, takonygerincre vall keresni egy cikket, amiben egy baloldali újságíró hord össze hülyeségeket, aztán sápítozni rajta.

Steve the Great 2012.12.22. 10:13:33

Egészen szánalmas. Jó-jó, szar a fidesz kormány sok szempontból, de hát nézzünk az alternatívára. Ő már a sokadik ballib véleményformáló, akinek sok minden kiesett az elmúlt mondjuk 65 évből, és azzal jönnek, hogy "utoljára a Horthy rendszerben volt ilyen".

drDankó · http://sportization.blogspot.com/ 2012.12.22. 10:20:10

Talán ki lehetne hagyni a továbbiakban a galandférget a mandineres blogketrecből. Ha abban nem láttam volna időről időre, nem is tudnék a létezéséről. Kurucinfó kategória.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.22. 10:25:57

@immortalis:

Személyesen gyűlölöm a 2006-os forradalmárokat, de alapvetően Császár nem tudhatta, hogy azok akkor minek fognak minősülni másnap. Mindig csak nézőpont kérdése, hogy ki nemes forradalmár és ki hőzöngő csőcselék.

Kandeláber 2012.12.22. 10:36:04

@héjakútmácsonya: Mondjuk Loppert Dani most egy Nemzeti Sóhivatal vezetőjeként szokott nyilatkozgatni a közmédiában, neki aztán nagyon is megtérült az eksön.
Lehet, hogy a mostani diákführerek szeme előtt is az ő példája lebeg, arra gondolnak, hogy akit elsőnek pofoznak le a jardok, az predesztinálva van egy jövőbeli zsíros állásra egy szoclib kúrmány alatt.

utalom a politologusokat 2012.12.22. 10:37:38

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Császár nem tudhatta, hogy azok akkor minek fognak minősülni másnap. "

az eroszakos kodobalo csurhe, felenk masnap is csurhe. hat feletek?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.22. 10:45:00

@utalom a politologusokat:

Nem erőszakos forradalmár nincs. Az pedig, hogy ki csürhe nézőpont kérdése. Annak csürhe aki a hatalom mellett áll, s annak forradalmár, aki a hatalom ellen van.

karpackie 2012.12.22. 11:28:10

"A Joseph Pulitzer-emlékdíj azzal a céllal jött létre a kelet-közép-európai rendszerváltozást követően 1989-ben, hogy a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyarországi újságírók méltó elismerésben részesüljenek"
Az , hogy Aczél ilyen díjat kapott , gondolom nem az alapítás előtti munkásságának elismerése. Ha a most regnáló rezsim díjazási szokásait nézem , abban viszont jócskán van kivetnivaló. Egyébként az írás megállapításaival egyetértek.

utalom a politologusokat 2012.12.22. 12:01:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Nem erőszakos forradalmár nincs. "

hmm. asszem te egy masik galaxisbol jottel.
ajanlom figyelmedbe a torikonyveket.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.22. 14:25:19

@TuRuL_2k2:

Aczél Endre nem hazudik. Csak a "maga igazsága" szerint csoportosítja tényeket. Ehhez liberálisdemokratikus joga van.

Ahogyan pld. az orulunkvincent.blog.hu sem cenzúrázza Hamvas Bélát, csak a "saját igazságukhoz" igazítják a hamvasi oeuvre-t.

mk27.blog.hu/2012/12/21/no_de_mi_az_az_orulunkvincent_blog_hu

Gondoljunk bele, mi lenne velünk, ha nem lennének olyan elszánt, meggyőződéses demokratáink, akik akár a tényekkel vagy Hamvassal szemben is hajlandóak (meg)védeni a demokráciát?!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.22. 14:26:35

Jav.:

csoportosítja tényeket=csoportosítja a tényeket

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.22. 15:21:06

amúgy turul érdemes volna reagálnod a reagálására.

Bell & Sebastian 2012.12.22. 15:36:44

Eddig úgy tudtam, hogy a tévéostromot hálózati provók generálták és a lánchíd lezárását is hálózati személyek provokálták, vezényelték.

Ha ugyanezek állnak korunk lázadozói mögött is, akkor Aczél az egyik beavatott, ha nem maga is hálózati személy. Elmondja, hogyan kell értelmeznünk az előadást, amit a többi, hálózati személy el is hisz és kitüntetik egymást, pénz osztanak, új kapcsolatok szövődnek, életre kel a tetszhalott hálózat, the show must go on.

Óh, a ciklikusság elméletének atyja, most ne hagyj el! Íme rád a bizonyíték!

rezvez 2012.12.22. 16:22:01

Én egyáltalán nem várom el a Galamustól, hogy "A célt"ne szentesítse. Szánalmas társaság.
"Nagyszerűségük" bizonyítéka saját maguk, ahogyan körbe dicsérik egymást.

wowerman 2012.12.22. 16:22:27

jaj megint megy a sírás 2006-on... Aki kurvának áll az ne csodálkozzon ha seggbe basszák, szokták mondani.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.22. 16:25:21

Távol álljon tőlem, hogy a Fideszt meg a "zállamrencert" védjem, de nem értem mi a nagy szám abban még mindig, hogy három embert bevittek, amikor egy egész tömeg foglalt hidat.

Csak azért, hogy exkuzálja magát a rendőrség 2006-ért, forró levest, kekszet és baráti jótanácsokat kellett volna osztaniuk a tüntetőknek, miközben külön sorfalat állnak nekik, szalutálnak és fehér galambokat röptetnek?

wowerman 2012.12.22. 16:25:23

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ghandi nekem eléggé békés forradalmárnak tűnik. Amúgy pedig elég távol állok a hatalomtól, nekem mégis csürhének tűnt a 2006-os tömeg. És a mai is csürhének tűnne ha nem lennének ilyen békések és kulturáltak.

topi15 2012.12.22. 16:26:14

Ez nem vigasz,de ezek az elvetemült régi kommunista,zsidók nemsokára nem lesznek.Hála Istennek.Sajnos törekszik fel új nemzedékük,de én az ő "elmenetelüket" is kivárom megérem...

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.22. 16:29:35

Olyan izgalmas ez a blog... hol egy vérkommancs, hol - mint most is - egy nyilaspalánta óbégat...
Azért Aczél Endrébe még mindig több kultúra szorult öcsi, mint beléd. :D

gézukácska 2012.12.22. 16:31:05

A "VÉRLÁZÍTÓ"-ról jut eszembe: A magyarnemzet cikkeit szoktad olvasni?
Esetleg összevetni a valósággal???

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.22. 16:32:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ezt beszéld meg az orvosoddal is! A csürhe az csürhe, akármelyik oldalról nézed. Felőlem mehetnek a mostani komcsik (=fidesz) oldalán vagy ellen, ha kukákat, buszokat, autókat gyújtogatnak, rongálnak, akkor csőcselék és pont.
Ha meglincselik viktorékat, de egyéb kárt nem okoznak, akkor elgondolkodtató, hogy csürhe vagy forradalom...

Gogol 2012.12.22. 16:34:16

Ki-ki a maga módján magyarázza a diákok mozgalmát. A lényeg, hogy hosszú ideje ők ez elsők, akik igazán be tudták szaratni a fideszt. Így tovább!

EMU 2012.12.22. 16:37:07

Hú, a jobberek hazugságra bukkantak, mit kereshették, amire végre leltek egyet! Mert a rezsimük ugye, az aztán olyan egyenes és őszinte, hogy egy aczélendrét kell citálniuk, ha valami hazugságot akarnak fogyasztani. Nehéz idő ez a nemzeti együttműködőknek, már egy kis hazugságért is a szomszédba kell menniük, annyira patyolat ez a jobbos kurzus.

kvadrillio 2012.12.22. 16:39:40

@héjakútmácsonya: A fINESZ MEG RÖGTÖN VEZÉRIGAZGATÓT CSINÁLT lOPPERTBŐL ! Januárban már járható lesz az elfelejtett M3-as - FIGYELŐ ONLINE
www.figyelo.hu/.../382210_januarban_mar_jarhato_le... - Tárolt változat
9 órával ezelőtt – Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Nyíregyháza-Őr közötti, 34 kilométer ...

...AKÁRCSAK ORBÁN VITÉZY DÁVIDKÁBÓL ! :o)

M_R 2012.12.22. 16:40:33

Olyan szórakoztató olvasni ezt a blogot, ahogy szinte vért izzadva próbálják a fideszdroidok megmagyarázni hogy Orbanescu és (bűn)társai orbitális farokságai tulajdonképpen biztosan valahol mélyen remek ötletek, csak az kb. 9 millió liberálbolsi nem érti meg a NAGY IGAZSÁGOT :) Ráadásul gazdaságilag is annyira fejletlenek, hogy inkább hisznek a saját szemüknek és zsebüknek mint Kusza Szem Szent Kinyilatkoztatásainak...

drkovax 2012.12.22. 16:42:45

@wowerman: Ghandi nem is volt "forradalmár". Az evolúció az nem revolúció ...

balambher 2012.12.22. 16:44:33

Gondolom, Bayer Zsótiról is hasonló vehemenciával szoktad lerántani a leplet, hogy mit csinált 86-ban, és mit most.
Félreértés ne essék, egyik disznóságával nem akarom takargatni a másikat, csak valahogy a jobb oldal mindig azt mondja magáról, hogy ők erkölcsileg feddhetetlenek, ami kissé hazugság.
Nem mellesleg a régi rendszer leghaladóbb és nézhetőbb híradóját Aczél csinálta, tehát szakmai kvalitásaihoz nem férhet kétség. Az erkölcs más kérdés, de mint írtam, egy kis hajlékony gerincért senki nem megy a szomszédba.

reccs 2012.12.22. 16:46:10

Oké, londineres srácok, ez így rendben van. A felsőoktatástól két hete elvett 11 millárdból ti is megkapjátok a részeteket.

Piktor

drkovax 2012.12.22. 16:46:10

@M_R: A tények mellett mégis neked kell megértés nélkül elmenni, hogy megvédd magad kognitív disszonanciától ...

2012.12.22. 16:47:35

Forradalmár az, aki az aktuális hatalom ellen küzd békésen vagy fegyveresen. Csürhe az, aki pusztítani, rombolni, gyújtogatni, balhézni megy ki az utcára. 2006-ban csürhe volt, 56-ban sok forradalmár és kevesebb csürhe volt az utcákon.
Mert bizony a tömeges tüntetéseket sokan csak a gyors meggazdagodás eszközének látják.

drkovax 2012.12.22. 16:48:46

@balambher: "Aczél csinálta, tehát szakmai kvalitásaihoz nem férhet kétség" - Valóban, ha a szakmája a manipuláció és a hazudozás. A "reformfasiszta", aki nézhető "holokauszt-show"-t készít, pont ugyanolyan, mint aki csak halomra lövi a rabokat ...

Sárga Király 2012.12.22. 16:48:53

A Fidesznek jelenleg egyetlen hibát nem szabad elkövetnie, és az a 2006-os események megismétlése lenne. Minden más mehet, de ha erőszakkal vitetnek el diákokat, akkor az utolsó, hajszálvékony különbség is megszűnik Gyurcsány és Orbán rendszere között - a választásnak pedig bukta.

Gondolom, ezt a mandineresek is számításba vették, még ha nem is írnak róla.

öszödi mém 2012.12.22. 16:49:29

Felemás érzésekkel tekint az ember Aczél Endre munkásságára. A kétségkívül -elsősorban külpolitikai újságíróként -tehetséges tollforgató őrült alattomosságokra képes, ha a Fideszt kell ekézni, és a baloldalt dicsőíteni. Nem értem ezt a fajta hozzáállást, hiszen valószínűleg egzisztenciális függés nem köti a baloldalhoz és nem is látom azt, hogy baloldali kormányzások idején különösebben honorálta volna az Mszp Aczél erőfeszítéseit. Kár érte. Londoni tudosítóként imádtam.

HowAreYouOneAVetésün? 2012.12.22. 16:52:54

Acél agyilag sötét, ez nem újdonság. Az ominózus Facebook-reagálása a náci "parancsra cselekedtük" gondolatmenetet követi. Ez nem tud mérlegelni.

Ludovikás Levente 2012.12.22. 16:57:30

"aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről.″

Aczélnak meg sejtelme sincs a mostani időkről. Régi bolsi agitátorként addig terjed a horizontja, hogy jó az, ami rossz a ellenségnek

Hálistennek az ilyenek már csak a Galambketrecből turbékolnak elő

jennings1 2012.12.22. 16:58:09

Ez a poszt egy ekkorka írásra született válaszul:

"Fiúk,
Akik kevés kivétellel akár a fiaim is lehetnének,

gondolkodjatok el azon, hogy ha időközben bajszot, szakállt növesztettetek, ha súlyos kilókkal szaporodtatok is, nemcsak gyerekekkel, ha pucér seggűekből gazdag világpolgárrá lettetek is, ha a zsebetekben érzitek is az egész országot,

hogy utoljára 1986-ban, a „lánchídi csatában” vittek el rendőrök középiskolásokat és egyetemistákat, és

hogy – copyright Bródy Jancsi – ezek (mármint ti) „tényleg ugyanazok” (vagytok). Kádár gyermekei, akár akarjátok, akár nem. Büszkék lehettek magatokra. "

Ennek fényében egészen kínos ekkora feneket keríteni a dolognak. Amúgy Aczél igazat mond, szerzőnek meg meg kellene tanulnia "érteni" is a magyar nyelvet, nem csak írásra használni: 2006 nem egyetemista tüntetés, lázadás volt, ahogy 1986 bizony az volt. Aczél egyértelműen egyetemisták és középiskolások tüntetésére utal. Inkább az írás fontosabb gondolatán kellene elmerengeni, hogy mennyire Kádár gyerekei a hatalom jelenlegi birtokosai...

Pas de probleme 2012.12.22. 17:00:33

Meghogy 2006, hogy sose faradtok bele...

Ha ezerszer is ujrakezditek: 2006 oktobere arrol szolt, hogy a Fidesz, szovetkezve a futballhuliganokkal es a jobbikos naci csurhevel eroszakosan at akarta venni a hatalmat. Ok tamadtak a rendorokre, nem forditva. Ugyhogy a rendorveres miatti obegatas a hazugsag.

Diak megmozdulas meg nem volt akkor. Ugyhogy Aczelt is beken lehet hagyni.

masszív 2012.12.22. 17:02:00

@Kandeláber: olvasni kéne inkább az említett lapokat mert lehet hogy a kommunizmusban ezek voltak az elérhető sajtótermékek de ez igaz a magyar nemzetre a magyar hírlapra is. csak az a különbség hogy a mai jobbos lapok mind a fidesz -oligarchák kizárólagos tulajdonai és a kormány szócsövei. tahó stílusukról ,nem pedig kiegyensúlyozott tájékoztatásukról híresek. sokkal jobb egyébként ha valaki a kádár -rendszerben elismert újságíró volt-szakmai alapon mert bármennyire fáj Aczél egy hihetetlenül művelt és nagy tudású ember-és utána is baloldali maradt, mint ha valaki a kádár-rendszer harmadvonalbeli seggnyalója volt aki csak a népszabadság pártrovatáig jutott majd a rendsz.vált. után hirtelen vérjobbos fizetett uszító lesz aki a birkamenet után kínában vakációzik az adófizetők pénzén majd kitünteti a KORMÁNY!!!!!! te hol élsz? látod ezért utáljuk a bunkó ostoba """""magyar"""""" jobboldalt mert ez a szellemi szintetek. csak uszítani és gyűlölködni tudtok és szentül meg vagytok győződve hogy csak ti vagytok magyarok mindenki más hazaáruló. csak sajnálni tudlak ne haragudj

Lumumba 2012.12.22. 17:02:01

Aczél Endre puszta létezése is gáz. Jobban tenné, ha inkább kussolna. Ami igazán biztató, a mostani diáktüntetőket nem lehet összehasonlítani egyetlen korábbi megmozduláshoz sem, ennek egész egyszerűen stílusa van. Békés és szórakoztató felvonulás, de érezhetően óriási fenyegető veszély a kormányra. őket már megvezették, ezt többé nem hagyják, ha máskor nem, a választásokkor. Ezért különösen furcsa a rendőrség mostani törvénytelen fellépése. Semmiféle rendbontás, veszélyhelyzet nem volt (ellentétben 2006-tal), és minden felszólítás nélkül egyszerűen kihalászták a szónokokat. Ami azt jelzi, Orbánéknak viszont nincs stílusuk, sőt, óriási pánik van.

baba jaga 2012.12.22. 17:04:10

Aczél-Acsádi bizony jónéhány ember szakmai és /magánéleti / karrierjét tette tönkre a jelentgetéseivel, amit "külföldi tudósító"-ként küldözgetett az állomáshelyeiről.
Pedig ezek csak ugyanolyan szabadon gondolkodó emberek voltak, mint amilyen ő nem, vagy csak mostanában akar látszani.
A pulitzer-díj volt a hab a tortán.
Úgy látszik ez valami elhárítós csúcsdíjjá vált az idők folyamán.
Ezzel együtt Böröcz et. vezetői posztja is érdekes.
Nincs új a nap alatt...

MCock 2012.12.22. 17:07:06

Funkcionális analfabétáknak:

Hát persze, hogy szoktak egyetemistákat elvinni a rendőrök, hiszen az egyetemistáknak sincsen felmentésük a rendőri intézkedések alól.

Hanem arról van szó, hogy békés megmozduláson tüntető egyetemistákat (ugyanis erről van szó) mikor vittek el.

Lehet persze túlzásnak gondolni ezt a felvetést, de párhuzamot vonni akkor sem hamis a két esemény között.

A lényeg nem ez, mert Aczél cikke arról szól, hogy: "Fiúk, nézzetek magatokba!" Hát, nézzenek!

Egyébként meg

masszív 2012.12.22. 17:08:11

@Sárga Király: gyurcsány és orbán rendszere között megnyugtatlak hogy nem csak hajszálvékony a különbség. gyurcsány bármennyire is fáj nem rendőr hanem politikus tehát nem felelős a rendőrök tetteiért.(hozzáteszem hogy a világon nincs olyan ország amelyiknek a rendőrsége ne így tett volna gyújtogató csőcselékkel szemben akiket az ellenzék fizetett(kubatov) hogybalhé legyen.Hiszen az öszödi beszéd önmagában pár hét alatt lecsengett volna ezért kellettek az utcai balhék.
orbán rendszere ezzel szenben egy király nélküli királyság semmi köze a demokráciához ezt mindenki tudja Lukasenkótól Obamáig. az pedig hogy te egy elfogult beszűkűlt agyú jobbos orbán-fan vagy az megint más kérdés

gomorra 2012.12.22. 17:13:34

Ó, b...d meg, hát az a baj, hogy a mostani híradó is hazudik, b.+, b.+, nem tudom szebben kimutatni érzéseimet, lehet, hogy Aczél is hülye, de hogy a mostani híradósok gazemberek, az biztos, úgyhogy kedves turul, a helyedben én ebben a témában nem pofáznék!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.12.22. 17:13:42

pár száz faszfejű futballhuligán feloszlatását szabadságharcnak beállítani, illetve a garázda, erőszakos hőzöngésüket a mai diáktüntetésekkel párhuzamba állítani, ez aztán teljesítmény :)

a hírdetők már egyeznek... innen már csak ugrás az mno.hu

gomorra 2012.12.22. 17:16:21

Diákok, diákok, bennetek van az egyetlen reménye ennek az országnak, nektek kell cselekednetek sok félő és eltunyult ember helyett, csupán nektek lehet igazatok ebben az országban már, ne csüggedjetek soha, csak előre, kergessétek el ezt a gazembert, meg a hozzá hasonló előző gazembereket!

Én is itt vagyok 2012.12.22. 17:17:32

Ez a blog most olyan, mintha arra hívná fel a figyelmet, hohy Kádár sem volt ám jó ember!
Aczél egy senki. Nem mindegy, hogy mit mond? Döglött lovat rugdosol pajtás.
Beszéljunk inkább Pozsgai et-ről Sumpfról békamenetes kitüntetésekről. Inkább főcímet érnének mint egy vedlett pártmunkás.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.12.22. 17:22:55

@gomorra: ilyen múlttal, mint ami jó turulnak van, azért nem kis pofa kell az aczélelvtársozáshoz. ebben mondjuk sosem volt gond náluk :)

2012.12.22. 17:26:32

Egy hazug kommunista, nahát ilyet se láttunk még.

Inkább az a meglepő, hogy abban a Galamus nevű talmudista patkányfészekben héber helyett magyar nyelven írnak.

J.W. Booth 2012.12.22. 17:29:42

A kádári rendszert tényleg nem kéne párhuzamba állítani az orbánival. Az utóbbi sokkal lejjebb van, és a haszonélvező elit is sokkal szűkebb.

Kádárt általában szerették akkor az emberek, Viktort néhányan istenítik, de a többség lenézi és utálja.

Sárga Király 2012.12.22. 17:32:50

@masszív: Hogy én Orbán-fan lennék? Öreg, vedd le a szemellenződet, és olvasd át újra, amit írtam - ha így sem érted, akkor jelzem, egyik rendszert sem tartottam tűrhetőnek. Az pedig, hogy nyálazva- acsarogva rontasz rá egy véleményre, megint csak téged minősít.

"gyurcsány bármennyire is fáj nem rendőr hanem politikus tehát nem felelős a rendőrök tetteiért."

Gondolkozz, mielőtt írsz. A tényleges parancsokat akkor is a miniszterelnök, illetve a vele együttműködő belügyminiszter adta ki - gondolom, rájöttél, hogy ezek politikusok. A karhatalom ugyanolyan kézi vezérléssel működött, mint most - bár a végrehajtó, szemkilövő rendőrt tényleg nem mentesíti, hogy utasításra tette, amit.

Masszívan összekevered a Fidesz-demonstrációt, illetve a tévészékház ostromát és a tényleges csőcselék agresszióját. Ez csúsztatás. Hetven év körüli rokonaim, de családok, gyerekek is kint voltak az okt. 23-i megemlékezésen - ha azt akarod róluk hinni vagy elhitetni, hogy ők gyújtottak fel autókat, vertek szét utcákat, akkor menthetetlenül hülye vagy. Az akkori hatalomnak persze ez bőven érdekében állt - egy kalap alá venni a csürhét és az felvonuló ellenzékit, aztán ütni őket.

Gulyáslikőr 2012.12.22. 17:33:46

@héjakútmácsonya: olvasgasd még kicsit a gyülekezési törvényt! hidat lezárni még szabálysértésnek sem minősül, egy tüntetést sem lehet feloszlatni (akár bejelentett, akár nem), amíg az másokat nem korlátoz jogaiban (vagy a parlament, bíróságok működését lehetetleníti el), spontán tüntetés esetén pedig senki sem vonható felelősségre.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 17:34:31

Ráadásul 1686-ban a Lánchídra kifejezetten a megveretés miatt csalták beépített KISZ-es provokátorok az embereket a Lánchídra.

Aczél György akkor is és 2006-ban is benne volt a brancsban.

Orbánról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy megvereti az ellenzékieket, vagy az ellenük tüntetőket azt csak az MSZMP-ről, majd később az MSZP-SZDSZ-ről lehet elmondani.

Ez mindig is komcsi, libsi tempó volt.

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 17:37:05

Acsádi egy idegenszívű aki gyűlöli a magyarokat.csak azt adhatja ami a beteg zsidó lényéből fakad

baba jaga 2012.12.22. 17:38:28

@balambher:
Aczél-Acsádi - nak nem a szakmai kvalitásaival vannak problémák. Még csak az intelligenciájával sem.
Az már viszont nagyon komoly gond, ha ezt az intelligencát arra használta fel, hogy védje azt az ostoba, sehova sem vezető rezsimet, s a hasonlóan intelligens, gondolkodó fazonokat meg kiirtsa a rendszerből.
Van még egy pozitív tulajdonsága is: kiválóan teniszezik.

Megfigyelo 2012.12.22. 17:38:56

Hát mocskolódni itt tudnak... (Mindenesetre Aczél Endre híradójában senkinek a fejére nem húztak elektronikus zsákot. És járási főnök sem lett akkor az, aki képet hamísított Hajdudorogon -- ezek az 50-es évek tempói, én még emlékszem arra az időre.)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.22. 17:40:24

@MCock: Javíts ki légyszíves, ha tévedek, de konkrétan egy "be nem jelentett hídfoglalásról" vitték el őket, ami nettó módon is szabálysértés minimum.

Azért az mégsem ugyanaz, mintha a bejelentett tüntetésen az előre kijelölt/engedélyezett helyen masírozó/állomásozó nép közé bemennek a rendőrök és embereket visznek el.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 17:40:53

@Sárga Király: Már bocs, de az nem volt érdeke a szociknak, hogy a fideszes megmozdulásra rá legyenek tolva a focihuligánok, és mindenki meg legyen répázva.
Ez a szociknak pont nem volt érdeke, ebből egyedül a fidesz profitált.

Megfigyelo 2012.12.22. 17:40:59

@Anti Anyag: A Wikileaksból tudjuk, hogy Orbán volt a TV ostroma és a többi erőszak mögött...

EsteeSatmary 2012.12.22. 17:41:47

@Kandeláber: Aranyom: továbbá ne olvass Magyar Hirlapot, Magyar Nemzetet Heti Választ stb.stb.
Egyik kutya , másik eb. Rengeteg megvilágosodott újságiró van a készletben, csakúgy mint volt párttitkár, volt besúgó / mai megnevezése külső független tanácsadó/- szóval bizd magad a józan eszedre és ne csak itthon szerkesztett hireket nézz. Beszélgess néha
hozzád nem túl közállókkal és tisztulni fog a kép-

sanyix 2012.12.22. 17:42:46

@Anti Anyag: a libsit érdemes idézőjelbe rakni, hiszen a magyar maszop szadesz imádó "demokratikus" "bal" oldal csak felvett egy menő címet. Olyan távol állnak a liberálistól, mint makó jeruzsálemtől. A magyar "liberálisok" sztálin elvtárs és a nácik szelllemi utódai úgy váltogatják a látszólagos nézeteiket, hogy melyik éri meg jobban, melyik a menőbb. Most a demokráciáért, és az antiszociális kisebbségekért sírni a menő.

Lumumba 2012.12.22. 17:44:03

@Anti Anyag: Láthatóan az Orbanisztánnal szemben ellenérzők gondosan ügyelnek arra, hogy alkalmat se adjanak az ellencsapásra. Egyszerűen: kulturáltan teszik azt, amit tenni kell, nem úgy, mint a Fidesz által szervezett had korábban. Azért azt, hogy Orbán nem vereti meg az ellenzéket, ez csak a szó szerinti értelemben igaz, tudjuk milyen terror folyik a közintézmények vezetőinek a kontrolljában, a fontos pozíciók élére történő kinevezésekben stb.

Megfigyelo 2012.12.22. 17:46:31

@Kandeláber: Hát úgy látszik hasonlítasz a verebekre: azok is a lósz@rt szeretik...

Fatal Error! System Halted! 2012.12.22. 17:48:28

Nem a 4chan az internet segglyuka, hanem ez a blog.
Élén a Turul főszardarabbal.

Sárga Király 2012.12.22. 17:50:39

@kolbászoszsömle: így is fel lehet fogni, de ha azt nézed, hogy a többség egy idő után simán összemosta a rendbontókat a felvonulók körével - pláne, mikor már a pestieknek elegük lett a mindennapos balhéból - akkor ez a szociknak is megérhette. Lásd a közmegelégedésre kitüntetett Gergényit.

A Fidesznek pedig mindig megérte áldozatokat hozni, ha egy kis haszon van a láthatáron. Pl a 2004. december 5-és népszavazás, ami csak a szavazótáboruk felmérésére volt jó - Gyurcsányék meg ráépítettek egy olyan lejáratókampányt, hogy öröm volt nézni (23 millió román munkavállaló, stb.) Ebbe erdélyi magyar családok ezrei rokkantak bele, érezték elárultnak magukat. Orbán, gondolom, már akkor is azon filózott, hogy az állampolgárság megadásával hány határon túli voksot gyűjthetne be.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 17:53:46

@Lumumba: Hogy te mennyire naív vagy. A fontos és kevésbé fontos poziciókban akkor is teljes csere történik, ha marad a politikai kurzus, de X,Y helyett az ugyancsak ballibsi X,Z kerül a helyi kiskirálynak.

Párat már megéltem.

Azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy a Demszky éra alatt lehetett pld. jobboldali gondolkodású színházigazgató, művelődési házvezető, stb. A haveromat (kis csoportvezetői állás) azért rúgták ki a rádióból, mert "hallották", hogy az MDF-el szimpatizál. (Mondjuk, tényleg arra szavazott, be is súgták és a téren magukat demokratázó libsik úgy vágták ki mint a taknyot).

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 17:55:53

@sanyix: Szerintem a baloldalitól is messze állnak, de végül is magukat nevezik libsinek, baloldalinak.

Ez legyen a liberális szavazók problémája.

Lumumba 2012.12.22. 18:02:14

@Anti Anyag: Nehéz ezt a te oldaladról belátni, de egyszer talán eljutsz egy olyan objektív nézőpontra, ahonnan világos lesz, hogy azért a hatalmi kényszer különbsége mérföldekben mérhető. Ennél sötétebb káderpolitikát, mint mostanában, kb. 60 éve tapasztaltak eleink.

rockjano 2012.12.22. 18:03:07

A Mandíner majd akkor lesz mértékadó hírforrás ha tudósítanak arról is miszerint a békamenet ugyanolyan jelentőségű mint a Nagy Imre újratemetés és emiatt milliókat osztogattak.

Addig kuss...

Aczélnak megvan a maga múltja kétségtelen de van ilyen bőven a másik oldalon is.

Viszont a Klubrádiós műsorai és a könyvei remekek.
Egy tehetséges ember aki egy időben kiszolgálta a fenálló hatalmat, viszont akkor senki nem számíthatott arra hogy az a hatalom valaha is az ő életében megbukik most azért hálistennek nem ez a helyzet,

A mai nyaloncok ezért egész más megítélés alá esnek...

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:03:08

@kolbászoszsömle: Nem focihuligánokat toltak rá a fideszre, hanem kb. 200 fő nyugdíjas Kossuth térit, akiket parancsszóra kezdtek el felhajtani a Kossuth térről az Astoriáig. A Deák téren ütköztek ezek egy keményebb magba, de még mindig messze a fidesz gyűléstől.

A rendőrök "déli" szárnya kezdte el lőni a fidesz gyűlés résztvevőit, akik egyébként mit sem tudva az eseményekről, éppen elkezdtek feloszlani és mivel zárva volt a metró Astoria megállója, jórészük a Deák tér felé indult el.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 18:03:15

@Anti Anyag: és ez mind szóról-szóra igaz és így is volt...

Hiszen a Műcsarnok vezetője is csak egy liberális volt!-mint azt tudjuk a presbitertől.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:04:49

@Lumumba: Nézd Lumumba, én nem azt írtam, hogy amit te állítasz az nem igaz, hanem azt, hogy mindenki ezt csinálja, még az azonos pártállásúak is, egymással szemben.

Ez ugyanis nem politika, mindenki a saját kapcsolatrendszerét hozza és az gyűrűzik egyre lejjebb.

fidesz = házmesterek pártja 2012.12.22. 18:06:13

@Anti Anyag: lassan még az is kiderül, hogy vegyi fegyvert vetettek be a csőcseléketek ellen! Fantáziálj csak nyugodtan, de az akkor is a ti művetek volt.

aszekelyek 2012.12.22. 18:06:47

@J.W. Booth: ki szerette kádárt ? A mszp-vé vedlett utódpárt , akik megtartották a hatalmukat , azok szerethették , de nem kádárt , hanem az hatalmukat és a kiváltságaikat. Ők utálják annyira Orbánt és verették a jobboldalt és uszítanak folyamatosan ellenük.

Netuddki. 2012.12.22. 18:07:45

A párhuzam talán ott van, hogy akkor sem volt tényekről tényszerűen tudósító közmédia és most sincsen. Amíg egy újságírónak, szerkesztőnek attól kell félni, hogy ha a valóságról tudósít akkor elveszítheti az állását, addig sose lesz itt demokrácia. Most olyan idők járnak, hogy el kell döntenünk mit akarunk? Hazugságban élni és szó nélkül nézni, az általunk választott vezetők ahogy elárulnak minket vagy olyan vezetőket keresni akik nem teszik, és nem is tehetik, mert figyelünk...

Putyilov gyári melós 2012.12.22. 18:07:57

Tele van a sztálinista "jobboldal" neofita kommunista újságírókkal(hagy ne soroljam a neveket tucatszám), most mandinkáék találtak egy "balost" és rajta keresztül mossák Orbán Gazda kádárista szennyesét.

Szánalmas.hu

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 18:09:11

@Anti Anyag: Gondolom, azt azért belátod, hogy nem volt érdeke az a cécó Gyurcsánynak!

balfék 2012.12.22. 18:10:35

Én csak annyit mondok : Böröcz István , a többit gondoljátok hozzá. Onnantól kezdve Aczél már nem játszik.

Netuddki. 2012.12.22. 18:12:25

@aszekelyek: Csak halkan szólok, hogy a régi mszmp-sek már régen a fideszben üldögélnek.
Mellesleg Magyarországon nincsen se jobboldal, se baloldal. Mindegyiknek a vezetői az átlagon felüli életszínvonalért hajtanak. No nem az állampolgárok életszínvonala izgatja őket, hanem a sajátjuk. Az meg, hogy ők saját magukat hova sorolják be az sem jelent semmit, max. melyik szavazóréteget célozzák meg...

Putyilov gyári melós 2012.12.22. 18:13:54

@Anti Anyag:

Keresd ki a youtubeon a Fideszes pártfunkcik és a csürhe vezérei közti telefonbeszélgetéseket.
No a csürhe vezérek egymás közti beszélgetéseit.

Köcsög Orbán beszált a páncélautóba, miközben tudta, hogy jön a rendőrattak.

Leszarta a fejeteket, mint mindig.

Lumumba 2012.12.22. 18:16:08

@kolbászoszsömle: Ez a Műcsarnok ügy itt elég off, de érdekel, és a többiektől bocs: hogy kapcsoltad ezt a szálat ide? Ki volt liberális? Ugye, nem a korábban a debreceni Fidesz vezérkar (Kósa) seggét nyal Gulyásra gondolsz?

J.László 2012.12.22. 18:16:24

Aczél Endrétől mit lehet elvárni?
A 80-as években londoni tudósító volt, onnan fikázta az akkori "nyugatot". Most a "nyugat" seggnyalója. Jellegzetes kommunista karrier. Vagy nem is kommunista, hanem genetikailag determinált karrier?

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:20:18

@kolbászoszsömle: Ezen én is elgondolkodtam.

Nem érdek kérdése ez, Gyurcsány egyszerűen szerintem csak bosszút akart állni a TV székház ostromáért és úgy általában elriasztani az embereket az utcától. (A komcsik nem nagyon szeretik, ha nem a saját szimpatizánsaik vannak az utcán, a liberálisok pedig köztudottan még kevésbé toleránsak más "gondolatok" iránt).

Nekem a Fidesz gyűlés szétverése a gyanús, mert azt semmi sem indokolta és technikailag is nagyon könnyen el lehetett volna kerülni. A metróállomás lezárása is indokolatlan volt, a négyszer akkora Kossuth téri gyűléseken pld. soha nem zárták le.

Valójában az egészet elejét lehetett volna venni úgy, hogy a 200 fő Kossuth térit hagyják az eredeti helyükön, az Országház utcában.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 18:21:12

@Lumumba: Fentebb az Anti Anyag írta, hogyaszondja:

"Azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy a Demszky éra alatt lehetett pld. jobboldali gondolkodású színházigazgató, művelődési házvezető, stb. A haveromat (kis csoportvezetői állás) azért rúgták ki a rádióból, mert "hallották", hogy az MDF-el szimpatizál. "

Erre találtam mondani, hogy pl. most kellett a Műcsarnokból kirúgni azt a kis liberális gecit, azt a Gulyást...
Meg mondhattam volna, hogy Kondor, meg Auth is indexen volt, soha a rádió közelébe sem mehettek.
Csak Anti Anyag MDF-es haverja, az volt sok.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:22:02

@Putyilov gyári melós: Mondjuk Aczél György "picit" több volt mint kommunista újságíró.

aszekelyek 2012.12.22. 18:24:43

@Putyilov gyári melós: szeretted volna , ha őt is szét tudjátok lövetni... ismerjük ezt a bla ,blát , sőt én unom is.

mokkaczuka 2012.12.22. 18:24:44

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Megbaszhatodaz olyan nézőpontot, ami szerint a nemes forradalmár kukákat és autókat gyújtogat, zsidózik és majomhorda módjára bassza tönkre a várost. Az ilyen bizony nem forradalmár, hanem állat. Most a gyerekek úgy mentek az utcára, hogy egy kirakat nem tört be, pedig nekik aztán, szemben a béközéppel, lett volna miért hőbörögniük.

sanyix 2012.12.22. 18:24:51

@kovi1970: "Csak halkan szólok, hogy a régi mszmp-sek már régen a fideszben üldögélnek."

nem mind, azért szép nagy részük maradt az eredeti helyén ;)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:25:06

@kolbászoszsömle: Azt hangsúlyozom, hogy mindenki ezt csinálja, de leragadtok egy névnél.

Hertelendi 2012.12.22. 18:25:32

@Anti Anyag: Mekkora barom vagy megint!!!
Összekeversz neveket, dátumokat...:(((
Meséld már el orbánnak milyen alkalma lett volna megveretni az ellene tüntetőket??? Ezek kulturáltan tüntetnek és nem úgy, mint az orbán által szerződtetett hordák....

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:26:43

@mokkaczuka: Mokka. 2006 október 23-án senki nem tört sem autót, sem kukákat.

sanyix 2012.12.22. 18:27:02

@Hertelendi: ugyan olyan alkalma lett volna mint a maszopnak. Lezárták a hidat, megagyalhatták volna őket mint 2002-ben. Nem tették.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:27:58

@Hertelendi: Hertelendi, belátod, hogy neked nem mesélek semmit, te guglizzál B+, vagy halj meg, amikor eljön az időd, a ballibsi verzióval:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 18:28:18

@Anti Anyag: Ha Gyurcsány bosszút akart volna állni, akkor egyszerűen nem hagyja annyiban azt, amikor a szocik szerverét feltörte a fidesz, és ráuszítja a Magyar Nemzetre azokat a kreatívokat, akiknek az ellopott anyagát leközölte, és behajtatja rajtuk annak az ötven-száz milliós -utólag megírt, visszadátumozott- szerződésnek az elmaradt hasznát.

Gyurcsányból az ilyen veretést nem lehet kinézni.
Az egy kretén, és inkább szúr hátulról mellbe, mint egy ilyen biztosan negatív kimenetelű dologra utasítást adjon.
Egyszerűen nem az ő pályája a veretés.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:28:39

@sanyix: Egyértelmű, de ezt egy Hertelendi nem igazán fogja fel.

Hertelendi 2012.12.22. 18:30:14

@Anti Anyag: "Mondjuk Aczél György "picit" több volt mint kommunista újságíró. "

Baromka fogalmad sincs mit beszélsz! Gondolom Aczél Endrét akartál írni, csak a seggnyalás megint elvitte az egysejtű agyadat.
Baszki te még hülyének is hülye vagy!
Orbán ki fog rúgni, mint a szart!

aszekelyek 2012.12.22. 18:30:34

@kovi1970: csak ott ? na neee , jó..
Írtam , hogy az mszp-vé vedlett elvtársak.

Putyilov gyári melós 2012.12.22. 18:30:41

Nessze Turul, a köcsög sztálinista ortodox kommunista elvtársaid, hazudozásokkal, listázásokkal, fenyegetőzésekkel, megfélelmlítésekkel, ötvenes évekbeli mocsok agitproppal az elmúlt 2 hétben bőven túltettek a későkádárkori Aczélon!

atlatszo.blog.hu/2012/12/22/a_kozradio_ujsagiroi_a_kormany_igazarol_gyozkodik_a_diaktuntetot

cellular 2012.12.22. 18:31:03

@rockjano: Ez is érdekels gondolat. Mármint, hogy más volt akkor nyaloncnak lenni, és más most.

Bár hozzátenném, hogy nagyon sokan voltak akkor is nyaloncok, és ugyanők most is azok. Ott vannak a kormányban is, egyikük Kköztársasági elnök is volt.

A blogbejegyzéshez meg annyit, hogy valóban hülyeséget beszélt Aczél, hogy 2006-ot kihagyta. Kiváncsi lennék, miért. Viszont ő nincs hatalmon, nem vezeti az országot, így csak egy véleményt jelent, se többet, se kevesebbet.

A Mandiner meg hálás lehet neki, mert ha nem mondott volna ilyet, mi jelent volna meg a Mandineren?

Bár midig érdekes dolog az ellenzék ellenzékének lenni.

andzsin 2012.12.22. 18:31:14

Ez egy jó nagy öngól volt Mandiner. Elég csak annyit mondanom: M1 hírműsorok. És most demokrácia van, ezért sokkal súlyosabb, amit csinálnak. Nem tudom hány éves, aki ezt írta, de tényleg fogalma sincs. Sajnos.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.12.22. 18:31:27

@Dr. Zerge: "Tetszettünk volna... "

tokeletessen igazad van. Ide vezetett a nagy bekes rendszervaltas.

ez aranyos:
„Az 1986-os lánchídi csatáról nem hogy a tévéhíradó nem »tudósított«, az egész magyar sajtónak - lapok, rádió, tévé - TILOS volt az eseményeket egyetlen szóval is említeni. Még csak egy »minuszos hír« se jelenhetett meg róla. Ilyenformán annak, aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről.″

hat csokolom, akkor minden oke? :D a nurnbergi perek ota tudjuk, a "parancsra tettem" az nem valasz. Miert nem mondott le Aczel elvtars? jaaaa .... ;)

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 18:31:30

@Anti Anyag:
csalódott is voltam.a Fidesznek 2006 október 24 általános sztrájkot kellett volna hirdetni a judeobosi irányítású véres rendőrattak miatt

Hertelendi 2012.12.22. 18:33:01

@sanyix: Hülyegyerek, 2002-ben pont hogy a fideszesek zárták le az Erzsébet-hidat...Nem tudtatok beletörődni a zakóba...:)))

Más?

J.László 2012.12.22. 18:33:55

@babám szeme mint a kökíny:
1990-ben kellett volna kemény jobboldali diktatúrát bevezetni. Túl lennénk már az egészen.

sanyix 2012.12.22. 18:36:11

@Hertelendi: Na valaki ellenmondott neked, rögtön kitört belőled a kultúra, és persze aki ellenmond csak is az ellenség vagyis fideszes orbánista lehet :)

Okoska és ki mondta hogy nem a fideszesek zárták le? Éppen erről volt szó. Ott akkor a maszop szétverette a lezárást, most a fityisz nem, mert tudták mi lenne a vége ;)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:36:15

@kolbászoszsömle: Abban én sem hiszek, hogy egyértelműen Gyurcsány.

Gyurcsány egyszerűen keményebb fellépésre utasította a rendőröket, ami a TV székház után érthető volt.

Gergényi viszont elvethette a sulykot, szerintem utána vita tárgya is lehetett, hogy most kitüntessék, vagy elzavarják a fenébe.

Gyurcsányék és az SZDSZ hülyesége ott jött elő, hogy fontosabb volt a vélt tekintélyük, így kitüntették.

Ezzel azt akarom írni, hogy sok volt a spontán, amihez Gyurcsányék "alkalmazkodtak". Azt sem hiszem, hogy Gyurcsányék parancsolták volna a bíróknak a kamu ítéleteket, egyszerűen úgy működtek a bírók, ahogy a kádár rendszerben is működtek, akkor ez teljesen elfogadható eljárás volt ilyen helyzetekre.

A balliberális pártok ott kúrták el, hogy mindehhez a nevüket adták, mert nem gondolták azt, hogy ezek a dolgok árthatnak nekik. Lám itt is páran azt mondják, amit a ballib média megírt, a fideszes tömeg megrohanta a rendőröket.

Ez szvsz. működött is volna, hiszen az MTV nem volt ott, de amivel nem számoltak, a feltörekvő HírTV egyenesben adta az egészet és mindenhol ott volt.

aszekelyek 2012.12.22. 18:36:47

@Hertelendi: ezt például sosem fogom megérteni , hogy az ellenzék kommentelői , baloldalak miért érzik szükségét az ordenáréságnak lépten, nyomon. Oké , hogy szenvedélyes igazságbeszéd de állandóan??? :D

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:37:05

@Hertelendi: Ja, Endre kis hülyém, látom, ismered az elvtársaidat:)

abdelkader 2012.12.22. 18:38:50

Akik a forradalmárok gerincét képezték 2006-ban körbehugyozva a Kossuth-teret, azok is a söpredékből kerültek ki, akiken jobb esetben csak röhögni, rosszabb esetben csak dühöngeni lehetett, mert a tisztességes ember ránézésből viszolygott tőlük.
Orbán nem, ő eszköznek tekintette őket.
Viszont az Astoriánál belátta, hogy megbukott és nem merte tovább feszíteni a húrt, mert tudta, féllépésnyire van a börtöntől, de csak azért, mert Gyurcsányba kevés pragmatizmus szorult és nem csukatta le, amikor élére állva a zavargásoknak ultimátumot adott a kormánynak.
De a Vezérnek ez nem vette el a kedvét a puccstól, előszedte Hitler élettörténetének Kerényi által szerkesztett díszkiadását, áttanulmányozta, hogy mit is tett a nagy előd a sörpuccs után, aztán döntésre jutott.
Rájött, mi a teendő, így aztán nem támadta a Gyurcsányéhoz hasonlatos vehemenciával Bajnait, mert akkor igencsak kilógott volna a lóláb, inkább csak ímmel-ámmal nyektette a konfrontációtól egyébként is viszolygó kormányfőt, ellenben rákészült a választásokra és meg is nyerte azokat.
Méghozzá éppen akkora többséggel, ami elég volt számára ahhoz, hogy végrehajtsa második puccsát, az alkotmányos puccsot.
Nem hatalomrakerülése volt államcsíny, hanem az, amit utána művelt.
Mint ahogy Hitler is a Weimari Köztársaság szabályai szerint került hatalomra egy világválság után, ő is egy szabad és szabályos választás során kaparintotta meg a hatalmat, mert a nép tőle várta a jólét azonnali megvalósítását.
Helyette felszámolta a jogállamot, a fékek és ellensúlyok demokráciákban kötelező rendszerét, ellehetetlenítette az ellenzéket, megszerezte az uralmat a média felett, felállította saját fegyveres testületét, az állam minden pozíciójába vazallusait ültette és visszahozta a félelem légkörét Magyarországra, fél évszázad után, ismét.
A probléma az, hogy a nép még mindig nem veszi tudomásul, hogy állampolgárból alattvalóvá degradálták, és semmit nem tesz a kialakult helyzet ellen.
A nép kussol és tűr, miközben lehunyt szemhéja mögött egy dicsőséges, jellemes, bátor és okos magyart lát, aki nem tűri az elnyomást, a megalázásokat, a szolgasorsot.
Isten mentse meg őt, hogy kinyissa a szemét, mert amit lát, az is …- szóval csúnya, ugye.
Persze semmi sem tart örökké és azért el fogjuk takarítani Orbánt is, mint eltakarítottuk Szálasit és Rákosit is, vagy, ahogy a románok eltakarították Ceausescut.
Mert megint egyel szaporodni fog azoknak a történelmi eseményeknek a száma, melyekkel nem fogunk tudni szembenézni, merthogy a saját gyengeségeinkkel, hibáinkkal és bűneinkkel soha nem szerettünk szembetalálkozni.
Még nincs késő, még lehetne javítani valamicskét az önbecsülésünkön, de ez is úgy van, mint a libapörkölt – amelyik madár már belekerült a lábosba, az már nemigen fog az égen szárnyalni.
Viszont el kell majd számolnunk a leszármazottainknak, jobb és baloldaliaknak egyaránt, ha megkérdezik: miért tűrtétek ezt?
Ostobák voltatok vagy csak gyáva, megalkuvó szarkupacok?
És nem lehet majd megkerülni a választ.

J.László 2012.12.22. 18:39:31

@Hertelendi:
Az Erzsébet hidat nem a Fidesz, hanem Budavári zárta le, akit azóta is baszogat a kommunista "jogszolgáltatás". Már a jogszolgáltatás szót is idézőjelbe kell tenni, sajnos.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.22. 18:42:18

@fidesz = népirtó csőcselék:

Csürhe = forradalmár. Nézőpont kérdése. Mint a partizán és a terrorista.

Hertelendi 2012.12.22. 18:43:58

@J.László: Ja! És Budavári követelte a szavazatok újraszámlálását is? Miért érdekelte volna? Az csak orbán érdeke volt!

profilo 2012.12.22. 18:44:20

„Az 1986-os lánchídi csatáról nem hogy a tévéhíradó nem »tudósított«, az egész magyar sajtónak - lapok, rádió, tévé - TILOS volt az eseményeket egyetlen szóval is említeni. Még csak egy »minuszos hír« se jelenhetett meg róla. Ilyenformán annak, aki az én főszerkesztői felelősségemről beszél, sejtelme sincs az akkori időkről.″

WTF?!

A Galamust olvasva eddig úgy tudtam,hogy Orbán Viktor diktatúrája kenterbe veri a kádári idők szigorát.
Márpedig ha akkor nem lehetett írni,szólni a rezsim gazságairól most pedig igen,akkor szar van a palacsintában.

Vagy úgy is fogalmazhatnék,hogy legyen már szíves valaki fent a Központban valamilyen direktívát kialakítani,hogy mi bérkommentelők most megvédjük az Endrét vagy áldozzuk be az Együttműködés Igazságának Tisztán Demokratikus Oltárán.

turulpina 2012.12.22. 18:44:59

@babám szeme mint a kökíny: melyik volt az a véres rendőrattak, kollaboráns patkány?

Ez:

www.hirado.hu/Hirek/2011/09/~/media/Images/Hirado/2011/09/26/13/D_AS20060919002.jpg.ashx

vagy ez:

nepszava.com/files/2011/09/zavargasok-2006-qpr.jpg

Minden jobbos hazug szar, vagy csak itt vagytok felülreprezentálva, hazaárulók?

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:45:08

@J.László: Igen, most az kínos is lehet azoknak a ballibsiknek akik "emlékeznek". (A legtöbb persze nem teszi)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.22. 18:45:17

@mokkaczuka:

A mostaniak nem is forradalmárok. Ez egy szimpla tüntetés, melynek nem célja a hatalom megváltoztatása, a rendszer megdöntése, s kormány eltávolítása.

Hertelendi 2012.12.22. 18:45:33

@aszekelyek: Akkor olvass bele időnként a párttársaid kommentjeibe is...

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 18:45:54

@abdelkader:

Orbán politikai zsenialitásának egyik csúcsa volt a 2006 október 6 ultimátum. Kurcsányit végig hozzá kötötte a judeobolsi (mszp-szdsz) politikai söpredékhez.se lenyelni se kiköpni nem tudták már

eredmény:2/3 és a z idegenszívű zsidó Szdsz eltakarítása a magyarok közül

J.László 2012.12.22. 18:48:21

@Hertelendi:
Igen. Aljas merénylet a demokrácia ellen a szavazatok újraszámolását kérni.
2002-ben a kommunisták 0,9%-kal előzték a Fideszt. 5,5%-kal jutott be a bolsevik párt. 4,5%-kal esett ki a MIÉP. Három necces eredmény. 1%-on, a hibahatáron belül. Mindannyiunk megnyugtatására nem ártott volna az az újraszámlálás.
A komcsikról - nálam legalábbis - azóta sem mossa le senki a csalás igen erős gyanúját.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:48:47

@Hertelendi: Haver, ilyen mint te, csak azt kapja vissza, amit ő is ad.

Nem tűnt még fel neked?

profilo 2012.12.22. 18:48:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

No ezért a mondatért valószínűleg most kapsz majd hideget-meleget igaz demokratáinktól.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:49:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A 2006-os Fidesz gyűlés meg csak nem is tüntetés volt, hanem okt. 23-i megemlékezés.

aszekelyek 2012.12.22. 18:49:54

@Anti Anyag: ja , és akkor mindig úgy kell, mint a kádár rendszerben. Érdekes lenne , ha a bírók ezt adnák okául , 89 után annyi évvel , a szabadságjogok kihirdetése után ennyi évvel... na ne már....
Ha ez rendben lett volna , a másodfok annyi esetben nem hozott volna felmentő ítéletet. Szerintem itt nem voltak véletlenek. Senki részéről.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:51:07

@babám szeme mint a kökíny: Ezek szerintem még ma sem igazán fogják fel, mekkorát szívtak és szívnak Feri miatt. Na meg az SZDSZ miatt.

hhh. 2012.12.22. 18:51:08

Kedves Bloggertársak!
Lehet azon vitatkozni, melyik volt a nagyobb csőcselék, a 2012-es, 2006-os, 86-os, vagy esetleg az 56-os. A probléma nem ez. Probléma gyökere, mondhatni szimbóluma leginkább az, hogy ma, Magyarországon még mindig egy Aczél Endre-féle, Aczél Endre súlyú ember "tényező", aki megmond, kinyilatkoztat, irányt és útmutatást ad sok honfitársunknak - pro vagy kontra.
És ki tudja, hányan vannak még ilyenek.
Akik képesek szemrebbenés nélkül, lekezelően és kioktatóan "parancsra tettem" szintű kommenteket közölni a fészbúk oldalaikon.
És ő, illetve a hozzá hasonlók, nem kárpótlást fizetnek még legalább 50 évig Magyarországnak, hanem Pulitzer díjjakkal jutalmazva éldegélnek, kérkedve elvtelenségükkel, szolgalelkűségükkel, gerinctelenségükkel. Sőt, még büszkék is rá.
Nem, itt nem kommunistákkal, ilyen vagy olyan "oldaliakkal" van a gond. Mert Aczél félék mindenhol vannak. A baj az, hogy a hazug, őszintétlen, kifacsart, mesterséges, nyakatekert, káros és egészségtelen rendszer évtizedek óta termeli ki magából az Aczél féléket, akik a létező összes módszerrel szorítják ki a magyar közéletből, közgondolkozásból a józan, demokratikus hangokat, akaratokat. Ők, az ő fiaik és leányaik, unokáik és unkatestvéreik azok, akik gyakorlatilag megbénítják, és folyamatosan a tönk szélén táncoltatják Magyarországot.
Amit sokáig nem lehet kibírni. Mert aki a tönk szélén táncol, előbb-utóbb megbillen. És ki tudja, merre esik.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 18:51:29

@J.László:
A fidesz rendezte azt a választást, te mégis azt meséled, hogy a komcsik csalták el.

Nem érzel valami furcsaságot? Valami zavart az erőben?

profilo 2012.12.22. 18:51:38

@babám szeme mint a kökíny:

Ez nem igaz.
Az igazság az,hogy ha nincs a politikailag és mentálisan az ország vezetésére teljesen alkalmatlan Ferenc testvér,akkor a Fidesznek önerőből sosem lett volna kétharmadja....sőt...

poor 2012.12.22. 18:54:16

Lehet hazudozni ezerrel, egy a biztos hogy a fidesz egy bolsevista párt.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 18:56:41

@aszekelyek: Most te úgy csinálsz, mintha a másodfok saját magától.

Valójában a rögtön utána beindult jogsegélyszolgálat (Fidesz, Jobbik) hatására történt ez.

Gondolom, a Fidesz nem véletlenül akarta később nyugdíjazni a bírókat, pontosan tudták, hogy a demokrácia nem fér össze a kádár ítélkezési gyakorlattal.

A dolog bizonyos értelemben még csak nem is politikai, a 90-es években rengeteg közrendőrt azért nyugdíjaztak, mert kiképzésük a kádár rendszer viszonyai szerint történt, a buta egyszerűen nem értette volna meg, miért nem szabad megverni azt, aki pld. otthon hagyat a személyijét. Olcsóbb volt a nagyon tahókat leszerelni és helyettük érettségizetteket kiképezni.

J.László 2012.12.22. 18:58:10

@kolbászoszsömle:
Az OVB és a belügyminisztérium telistele volt büdös kommunistákkal. Senkit ne tévesszen meg, hogy egy nyeretlen kétéves, tejfelesszájú párt úgymond kormányoz.
Sok jel mutat arra, hogy azóta megtanulták, hogy kell ezt csinálni. Hála Istennek.

profilo 2012.12.22. 18:59:03

@poor:

És ezt ki tudná jobban Aczél elvtársnál,hisz hosszú éveken át szolgálta őket hűségesen.(...mármint a bolsevikokat...)
Szerintem nyugodtan támaszkodhatunk az ő útmutatására,véleményére ebben és más kérdésben is.

Szerintem.

K.Toth 2012.12.22. 18:59:08

@jennings1:

Gratulálok! Ön az egyike azoknak, akik értik is azt, amit olvasnak. Sajnos többen képtelenek az elvakultságukon túltenni magukat, és meg sem kísérlik az önálló gondolkodást. (Ebben lehet, hogy része van a közoktatás színvonalának is.)

poor 2012.12.22. 18:59:30

@sanyix:
Ez egy figyeszes bolsi írja? A vezéred hetente változtatja a véleményét és még sohasem hazudott. Na az ilyet a tökéletes droidok elhisznek mint TE.

vajdasagi 2012.12.22. 19:00:53

@EMU: A mondandód tartalmával akár egyet is lehet érteni. De azért el kell ismerni: mégiscsak ül a mostani kritika.

Talán azért, mert Aczél Endrének illene elhúznia a picsába? Még akkor is így gondolom, ha amúgy elég művelt embernek tartom.

De mégis: egy dolog a műveltség, és más az egyenesség. Aczél Endre nem egyenes ember. Talán nem is lehet senki egyenes ember, aki az állami TV egyik vezetőjévé válik nem demokratikus időkben...
(És természetesen nemcsak az akkori TV-re, hanem a mostani állami TV-re is gondolok itt.)

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:01:27

@profilo: Ez attól még igaz. Emlékszem, a HírTV-ben nagyságrendekkel többször volt Gyurcsány, mint Orbán.

Teljesen hétköznapi helyzetekben, hiszen Feri "gondoskodott" magáról, csak arra kellett ügyelniük, hogy utána mindig valami hasonló SZDSZ-es jöjjön. (A pofátlanul agresszív és magabiztos Horn Gábort és az akkor már zombiszerű Demszkyt nagyon szerették).

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 19:01:41

1990 csesződött el ez az egész.itt maradtak a nyakunkon( majd minden pártban) azok akik gyilkoskádárjani alatt is osztották az észt

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 19:01:55

@J.László:

Azt mondod, tehát, hogy Orbán egy választást rendezett, azon is el lett csalva a végeredmény.

Gondolom, folytatja a hagyományt.

balfék 2012.12.22. 19:02:07

@hhh.: Neked is csak annyit mondok Böröcz István! Aczélnak már semmi köze a közmédiához. Magánember , magán blogján azt ír , amit akar. Az , hogy mekkora hatásfokkal az már nem rajta, hanem a befogadó közegtől függ. Az viszont szégyenteljes, hogy a közszolgálati média élén egy III/III -as áll.

aszekelyek 2012.12.22. 19:03:25

@Hertelendi: párttag nem vagyok és mások trágársága nem alibi.

poor 2012.12.22. 19:04:14

@profilo:
Nem erről van szó, hanem a kedves vezetőd állandó hazudozásán. Ettől vagyok kiakadva. A sohasem hazudtam hetente más álláspontot képvisel. A seggnyalók pedig védik rendületlenül. A gazdaság romokban a társadalmat megosztják. És a bolsevik figyisz még mer pofázni. Nem erre szavaztunk!!!! Egy nagy lehetőséget elszalasztottak!!!

dimitrij 2012.12.22. 19:04:41

@hhh.:

A probléma nem ez. Probléma gyökere, mondhatni szimbóluma leginkább az, hogy ma, Magyarországon még mindig egy Aczél Endre-féle, Aczél Endre súlyú ember "tényező", aki megmond, kinyilatkoztat, irányt és útmutatást ad sok honfitársunknak - pro vagy kontra."

nagyon nagy igazság, de ez sem a probléma.

a probléma az, hogy az ilyen cikkeket (mint ez) író lófaszjóskák azt hiszik újságírók, titkon tényfeltáró újságírónak gondolva magukat. az ilyenek, mint ez nem vas problémákkal, hanem más publicisták faszságaival, vélt vagy valós csúsztatásaival foglalkoznak, ahelyett, hogy fajsúlyos kérdéseket boncolgatnának. komolyan, ki nem szarja lesz, hogy a a másik lófaszjóska, aki eléggé marginalizálódott, kínjában mit írogat? ezzel kell foglalkoznia egy magát újságírónak, publicistának gondoló személynek. tényleg csak arra futja, hogy egy ellenzékbe szorult lófaszjóska nyomában loholj? szánalom...

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:04:55

@vajdasagi: A Fidesznek épp az a mázlija, hogy ilyen Aczélfélék csordában az összes ellenzéki tüntetésen ott vannak.

Ezektől persze a legtöbb állampolgárra enyhe hányinger jön rá és szerencsétlen ma született LMP-s vezér rögtön megkapja "na ez is az ő emberük lesz" jelzőt.

J.László 2012.12.22. 19:06:19

@kolbászoszsömle:
Kisfiam.
Magyarországon nincs politikus, aki Orbánnál többször meg lett volna méretve szabad választásokon.
Azok nevezik diktátornak, akik kamarillapuccsal kerültek oda, ahova kerültek és életükben egy darab ember nem szavazott rájuk. Nem semmi.
A választásokat nem Orbán rendezte, hanem törvény írja elő. Biztos tudsz róla.

profilo 2012.12.22. 19:06:31

@K.Toth:

Gratulálok!

Önök azok,akik nagyvonalúan elsiklanak egy mondat,mondatrész felett és gyönyörű nyelvünk pajzsával védik a védhetetlent.

szemtanú 2012.12.22. 19:06:59

Aczéltól mást várni lehetetlen küldetés, amikor maga ismeri be: "Azt gondolom, hogy a memóriám meglehetősen szelektív, úgy értem, hogy politikailag szelektív."

aszekelyek 2012.12.22. 19:08:37

@balfék: hogy jön ez ahhoz , amit a szerzője ennek az írásnak is kifogásol, hogy lehet ekkora ordító hazugságot mondani, írni , közölni ? Amit ez a derék , volt aczélelvtárs írt.
Miért óhajtják letagadni, hogy bizony bántalmaztak mindenféle korú , nemű és vétlen embert ?

poor 2012.12.22. 19:09:18

@J.László:
Orbán hazugságok tömegével jutott hatalomra. Pl Háromszor törölte el a tandíjat. Gondolom téged jól fizetnek a pártközpontból.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:10:06

@hhh.: Nem tudom ki vette észre, de a jobbosok a diákokat nem csőcselékezték le. Nincs jobboldalon olyasmi hisztéria most, mint volt 2006 októberében.

Tüntetni, demonstrálni a demokráciából fakadó jog.

Csőcselékezni ezért balliberális "dolog", de ha elolvassuk a kommenteket, tényleg a ballibsik csőcselékezik a a kormányuk ellen tüntetőket. A Kossuth tériek annak idején max. a fenyőfák alá hugyoztak, mégis csőcselékezték őket folyamatosan.

2012.12.22. 19:10:22

@dimitrij:

+1

Én sem teljesen értem ezt.
Vezető politikusaink akkorákat hazudnak gyakorlatilag a szemünkbe nap mint nap 180 fokos fordulatokat téve generális témákban, amire nincsenek jó szavak.
Erre a vezető blogok ilyen marginális idiótákkal foglalkoznak, mint ez az Aczél.....

poor 2012.12.22. 19:11:05

@J.László:
Orbán hazugságok tömegével jutott hatalomra. Pl Háromszor törölte el a tandíjat. Gondolom téged jól fizetnek a pártközpontból.

profilo 2012.12.22. 19:12:36

@poor:

Megosztanak minket?

Te hagyod?Hisz ez csak rajtad múlik!!(Gondolom,ha azt mondják a tévében,hogy ugorj a kútba,nem rohansz egyből...)
Te melyik lövészárokban harcolsz?
Te ástad a lövészgödrödet,vagy csak elfoglaltad egy hivatásos árokásó által felkínált helyet?

Te gyűlölöd esetleg valamely honfitársadat azért,mert:
-fideszes
-szocialista
-liberális
-stb...stb...?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 19:12:36

@J.László: Kisfiam, a tények következők:

Orbán egy választást vezényelt le, és te azt mondod erre a választásra, hogy gyanús, hogy annak a választásnak a végeredménye csalással született.

J.László 2012.12.22. 19:12:41

@poor:
Ebben az esetben szavazzátok le 2014-ben.

turulpina 2012.12.22. 19:14:03

@J.László: "A választásokat nem Orbán rendezte, hanem törvény írja elő. Biztos tudsz róla."

Tuskókám, szerinted a 2002-es választásokat melyik kormány által irányított közigazgatás szervezte meg és vezényelte le (a törvény előírásai alapján)?

Igen, faszkalap, az Orbán-kormány a megfejtés.

Mit állítasz, te hazug hazaáruló szar:

1. Orbán nem tartotta be a törvényeket, és elcsalta a választást? (csak akkora segg volt, hogy elbaszta)

2. Orbán betartotta a törvényeket, és az emberei csalták el a választást?

Vagy mi a faszt hazudozol?

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:15:05

@hhh.: Nem tudom ki vette észre, de a jobbosok a diákokat nem csőcselékezték le. Nincs jobboldalon olyasmi hisztéria most, mint volt 2006 októberében.

Tüntetni, demonstrálni a demokráciából fakadó jog.

Csőcselékezni ezért balliberális "dolog", de ha elolvassuk a kommenteket, tényleg a ballibsik csőcselékezik a a kormányuk ellen tüntetőket. A Kossuth tériek annak idején max. a fenyőfák alá hugyoztak, mégis csőcselékezték őket folyamatosan.

sanyix 2012.12.22. 19:16:31

@poor: nekem nincs vezérem, persze ismerem az 1 bites működéseteket, ha nem veletek van valaki akkor az tuti fideszes lehet :) Persze meg vannak az ilyen egyszerű gondolkodásnak is az előnyei.
Tudok róla amúgy hogy az orbán hetente változtatja a véleményét, hiszen politikus, és a politikus általában ilyen szar ember mint az orbán ;)

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 19:16:59

@turulpina:

higgadtabban zsidó.még agyvérzést kapsz

poor 2012.12.22. 19:17:17

@profilo:
Én elfogadom akármilyen elvet vall ,valaki csak ne akarja rákényszeríteni mindenkire. A bolsevik figyesz nem ilyen. Meg akarja határozni az egész éltemet. Nem ezt ígérték, nem ezért szavaztunk rá!!! Hazudnak éjjel-nappal!!!

J.László 2012.12.22. 19:18:26

@kolbászoszsömle:
Te naivus maximus.
Nem az MSZP osztogatta a lejárt konzerveket és vásárolta a szavazatokat a szavazólap-cserés trükkel. Nem az MSZP szállította szervezetten szavazni a cigányokat. Nem az MSZP kommunistáival volt tele az OVB és a belügy. Nem az MSZP őskövületei ültek az önkormányzati helyiségekben, ahol a választások zajlottak. Nem az MSZP faszistázott le mindenkit, akinek eszébe jutott valamiféle újraszámolás. Egyszerre három 1%-on belüli eredmény mellett.

sanyix 2012.12.22. 19:20:02

@turulpina: szóval a 2002-es választásokat is a zorbán rendezte, de még is a másik nyerte meg... jáj ez még a vízautós összeesküvés-elméleteket is alulmúlja :D

Róma bukását nem akarod a zorbánra kenni? :D

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:20:25

@poor: Azért az ilyet soha nem értettem.

Megtiltják, hogy túrázz?

Én pld. épp a Gurcsány kormány idején féltem kimenni egy pártgyűlésre. Úgy voltam vele, minek veressem meg magam, úgy sem az számít, hogy ott vagyok vagy sem, hanem az, hogy hová szavazok.

Ringlósztár 2012.12.22. 19:22:02

Szerintem is minden problémáért Aczél a felelős, és tűrhetetlen, amit a velejéig objektív tájékoztatás csimborasszója, a közútálati tévé kapcsán megenged magának!

Pelso.. 2012.12.22. 19:22:05

@hhh.: "egy Aczél Endre-féle, Aczél Endre súlyú"
A féle itt milyen halmazt takar? Kik az aktív szereplői?
A sejtetést gyanítom, de megjegyzem, ma számos közéleti személyiség, politikus hasonló ismérvekkel rendelkeznek, ugyan helyzetüknél és koruknál fogva nem illeszthetők oda, mégis ugyanazon módszerekkel és "gerinccel" hazudnak a képünkbe.

J.László 2012.12.22. 19:22:43

@turulpina:
Kedves Menórafasz
Szerintem otthon blogolj, ne itt.

profilo 2012.12.22. 19:25:04

@poor:

Naná,hogy hazudnak.
A politikus,ha megmozdul lop,ha megszólal hazudik.

balfék 2012.12.22. 19:25:13

@aszekelyek: Úgy, hogy Aczél politikai súlya nem mérhető Böröczéhez. Semmivel nem esik nagyobb súllyal a latba , mint bármelyikünk megnyilatkozása. Túl van itt lihegve Aczél és elbagatellizálva a közmédiumoknál folyó becstelenségek.

aszekelyek 2012.12.22. 19:27:22

@J.László: persze , hogy tudja , de mostantól ilyen és még ócskább hazugságokkal fogják elárasztani az egész médiát , blogteret és mindent. Suttogót is , hogyne. Szégyentelenek , gátlástalanok , mint azt már tapasztalhattuk.

3dom'f'speech 2012.12.22. 19:28:37

@fidesz = népirtó csőcselék: "nyilas" az aki nem komcsi? te büdös proli

poor 2012.12.22. 19:31:33

@profilo:
A Fidesz egy nagy lehetőséget elszalasztott 2010-ben. Akkor kellet volna társadalmi támogatást kialakítani az elképzeléseihez. Ez így nem működik, hogy tíz ember álmodik valamit és másnap törvény van róla. Az emberek véleménye nem érdekel senki. Pedig tíz embernél, ezer, tízezer vagy millió sokkal okosabb.

profilo 2012.12.22. 19:31:34

@Pelso..:

Mi a túrót akartok,még csak huszonkevés év telt el az úgynevezett rendszerváltás óta.
A bűnösök,a cinkosok,az áldozatok és az ártatlanok is velünk vannak még.

ugyanaz a parti megy,csak új a leosztás és némileg változtak a szabályok....
...de ugyanazzal a cinkelt paklival és ugyanazokkal a svindlerekkel játszunk.

es2300 2012.12.22. 19:32:03

poszt: igen aczél egy kiöregedett szenilis komcsi, 2006 gyalázatos volt

de kérlek úgy őszintén, ennek most mi relevanciája van 2012-ben?

aszekelyek 2012.12.22. 19:33:26

@balfék: pedig erősen próbálták azt felnagyítani. kevés sikerrel. Most meg ezzel próbálkoznak. Ki tud minél nagyobbat hazudni erről, hogy mit is csináltak a rendvédelem irányítói akkor, és ezt csupán azért, mert előállítottak de nem bántalmaztak , testüregmotoztak , mint a gyurcsánytakaroggyért is. Azon kívül , amit elkövettek, az 50. évfordulón.

A rndvédelem fellépése a téma kedves balfék. Mindig másról akar beszélni , látom. BAgatellizálni éppen azt igyekeznek ami 2006-ban történt, felnagyítani pedig ezt a z előállítást, és hazaengedést. Ami szerintem nem volt törvénytelen. Úgy, mint a rendőrattak számos részlete és a Kossuth tér sunyi kiürítése. Az 50. évfordulóra virradóra.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:33:49

@3dom'f'speech: A komcsinak, legalábbis a butábbjának igen, az. Ezek ugyanúgy rühellik az eltérő álláspontot mint a libsik. A kormányuk ellen tüntetők a csőcselék. Az nem ellenzék, hanem ellenség, márpedig az ellenségük a nyilas.

Írom ezt, kb. 20 évi fórumozás után, azaz eléggé megalapozva.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 19:34:22

@aszekelyek: Én egy szóval sem mondtam, hogy Orbán elcsalta a 2002-es választást.

Azt az egyik elvtársad állítja, hogy el lett csalva.
Én csak bátortalanul megjegyeztem, hogy az a választás Orbán felelőssége, lévén ő volt hatalmon, ő volt a felelős kormány vezetője.

Erre te jössz a suttogó propagandával.
A faszom ki van veletek!
Hogy a kurva anyátokba lehet elmesélni nektek, hogy ha össze-vissza fröcskölitek a szart, akkor óhatatlanul is fröccsen rátok?

Az elvtársad épp azt magyarázza, hogy Orbán nem tud megszervezni és levezényelni egy választást!
Azt meséli, hogy nem képes rá, mert alkalmatlan a feladatra.
És én vagyok a hülye?

Fasz román...

profilo 2012.12.22. 19:35:18

@poor:

Társadalmi támogatás?Összefogás?
Miben?
Nem tudsz két különböző társadalmi csoportot mutatni,akiknek egy adott kérdésben ne ütköznének érdekeik,elvárásaik.

Vagy így is mondhatnám:

"A demokrácia vitákkal teli kormányzást jelent, de csak akkor hatékony, ha be tudod fogni az emberek száját. "

poor 2012.12.22. 19:35:36

@Anti Anyag:
Azért ezt nem hiszem el, hogy akkor félned kellett volna. Most elérték amit nem gondoltam, hogy az emberek félnek véleményt nyilvánítani. Na ezért bolsevik szerintem a figyisz, mert a párt főtitkár irányít.

profilo 2012.12.22. 19:37:15

@balfék:

Egyforma gazember mindkettő.
Nem látok különbséget.Nincs is....

tesztmacska 2012.12.22. 19:37:38

86-87 között a MÚÓSZ Bálint György újságírósikolán adott elő egy alkalommal Aczél.
A pulpituson ült, előtte a névtábla, mögötte kis kupicák - több volt, de nem tudom pontosan mennyi. A víz külön üvegben volt, külön pohárral.
Szorgosan ürítgette, és mire végét ért az előadás, az összes kupica kiürült.
A kísérete azt mondta, vodka, mert annak a szaga nem érződik...

poor 2012.12.22. 19:37:53

@profilo:
Jelenleg a társadalom megosztása történik. Ennek vége lesz mert már mindenki rájött a kommunikációs hadseregük működésükre.

aszekelyek 2012.12.22. 19:38:34

@es2300: ez erősen példázza azt, hogy nem történt rendszerváltás . lehet, hogy akkor muszáj volt letagani , amiről nem volt szabad tudósítani. Igen, mi is úgy tudju. De most miért muszáj ennek drága úrnak hazudni arról , amit a poszt kifogásol ?

Pelso.. 2012.12.22. 19:39:31

@profilo: Azt hittem, mint mindenki, hogy jobb (tisztább?) lesz minden. Az eredmény ismert, hát mit akarhatna bárki?
Nem az a gond önmagában, hogy a társadalom, a közélet stb. nem tisztult meg, hanem új szereplőkben még nagyobb mértékben s soha nem gondolt cinizmussal kísérve újra termelődik a mocsok.

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 19:39:57

@tesztmacska:

biztos a nyugtalan lelkiismerete miatt.de az is lehet hogy másért

profilo 2012.12.22. 19:40:32

@poor:

Félnek véleményt nyilvánítani?
Én nem úgy látom.

Diákok tüntetnek,megmozdulások,tiltakozások....újságcikkek,és még te is elmondhatod a véleményed.

Még Aczél Endrei nyugodtan hazudhat,ha akar.

Szar egy diktatúra a miénk.Még nekünk ebből is csak selejt jut.

tlvajferi 2012.12.22. 19:41:37

pulitzer díjas aczél endre
hát,alma nem esik messze a fájától, minden egybeesés csak a véletlen műve
Egy makói magyar zsidó terménykereskedő, Pulitzer Fülöp és a pesti születésű Berger Elize fia volt. Öccsét, Albertet – aki Józsefet Amerikába is követte – papnak nevelték, de nem jutott a felszentelésig. A család nyolc gyermekéből csak négyen élték túl a gyermekkort. A középiskolát József már Pesten végezte, ahová apja költözött (egy forrás, a magyar Literatura cikke [1] szerint Bécsben). A család az apa korai halála (1858) után elszegényedett.

profilo 2012.12.22. 19:43:05

@Pelso..:

Idő!
Adjatok időt ennek az országnak,hogy felnőjön egy olyan nemzedék melyet nem rontott el a kádári megalkuvó,beletörődő mentalitás.

aszekelyek 2012.12.22. 19:43:41

@poor: ha ezt akarod hinni, azt is lehet. nekünk azért nem kell ezt hinnünk. Mi inkább tudjuk, amit tudumk. de most, hogy mondod, tele van itt a félőkkel a komment tábor.... Ki fél, hol? Mi ocsmányságot nem ontottak már ide is és máshová is, akik állítólag félnek.? nevetséges ez a dumád is.

poor 2012.12.22. 19:43:53

@profilo:
Engem nem érdekel Aczél. Az érdekel, hogy a figyiszesek miért hazudoznak nap mint nap. És a félelem nagy úr akinek családot kell eltartani. Na a diákok nem ilyenek, ezért mernek nyíltan kiállni.

mokkaczuka 2012.12.22. 19:44:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: De szépen fejlődik. Mert egyre több mindent kezdenek számon kérni.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:44:16

@poor: Azt hiszed el amit akarsz, hiszen nincs jelentősége. De amelyik pártjelzőben benne van a baloldali vagy liberális szó, arra én tuti nem szavazok még úgy 20 évig.

Miért félnének? A véleménynyilvánítás miatt soha nem a kurzus, hanem általában egy segg miatt lehetett bajod, ez viszont pártfüggetlen.

Kivéve az MSZP-SZDSZ, mert akkor a tüntetés is kockázatos volt.

poor 2012.12.22. 19:46:42

@aszekelyek:
Na látod ilyen a figyeszes kommunikáció!!! Tudom bérrettegő és egyéb kitalált dolgok. Gondolom több száz embert ezért fizetnek.

profilo 2012.12.22. 19:48:21

@poor:

Miért hazudnak?
Miért hazudik egy politikus?
Szakmai ártalom...elvárás...előírás.

Az elmúlt száz évben melyik magyar politikus nem hazudott népének?

aszekelyek 2012.12.22. 19:48:57

@babám szeme mint a kökíny: szereti például.... :) de az is lehet , hogy most is kértek tőle valamit , virág elvtársék és azt azért le kell öblíteni... , a rávalót meg meg köll keresni valamivel. Gondolok pl. erre a hazugságára , hogy 86-óta nem volt ilyen.... Kinek az érdeke ezt állítani ? Mindig azt figyelem. No az éppen nem a FIDESZ-é. :D

hhh. 2012.12.22. 19:49:40

@Pelso..: nehezen meghatározható, és nem is homogén halmaz. Azért van néhány ismérvük.
Aczél Endre egy jó példa - minden tekintetben.

Makker Berci 2012.12.22. 19:50:02

Mégis, ki írta ezt a cikket? Gondolom, a személyi igazolványában nem a TuRul szerepel. Aki így nekimegy Aczél Endrének (vagy bárki másnak), az méltóztasson aláírni a nevét.

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 19:50:28

Aczél Endre zsidó műsorvezető *1943. dec. 31., Budapest. Eredeti szakmája matematikai nyelvész. A nemzeti hírügynökségnek munkatársa, szerkesztője, tudósítója (1968-85). Szabadúszó szerkesztő, publicista, rádiós műsorkészítő és műsorvezető. 1985-ig az MTI londoni, majd pekingi tudósítója.

A bolsevista hírszerzésnek Acsádi néven dolgozott. Aczél Endre nyíltan beszélt arról, hogy a távirati iroda pekingi és londoni tudósítójaként rendszeresen írt jelentéseket a kommunista titkosszolgálatnak. – A szervek engedélye nélkül senki sem vállalhatott tartós külföldi munkát, ez minden szocialista országban így volt, több százezer ember került ilyen helyzetbe – mondta Aczél. Lovas István szerint Aczél "a kommunista diktatúra egykori, kritikátlan kiszolgálója".

Pelso.. 2012.12.22. 19:50:30

@profilo: Mennyit, mégis, s kiknek az életéből továbbra is? Nem gondolod, hogy 22 év után van alapja némi türelmetlenségnek?
Még egyszer: újra termelődik a mocsok. Nézd meg, a mai felnőtt társadalom példamutatását a fiatalság számára és a részeredményeket most borítékolhatod.

J.László 2012.12.22. 19:50:46

@aszekelyek:
Igen, ez egy meglehetősen szembeszökő önellentmondás. A rettegők, akiknek köztudottan 1990 óta ki van készítve a bőröndjük, a legmocskosabb szájú uszítók. Ki mint él, úgy ítél, ahogy mondani szokták.

profilo 2012.12.22. 19:53:02

@Pelso..:

Ilyet már láttam,hallottam....valami falfirka,graffitinek hívják vagy mi...:

No future!

turulpina 2012.12.22. 19:53:24

@babám szeme mint a kökíny: íme, egy magyar konzervatív. Izé, hontalan szobanáci csicskapöcs.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.22. 19:53:47

@poor: Erről a bérrettegőről annyit, hogy én nem fideszes vagyok.

A szavazatomat 2 ok alapján képzem:

1. Mekkora a demokratikus biztonság. (Magyarul, kimehetek e biztonságban tüntetni, ha valami gondom van).

2. Hogyan kezeli a gazdaságot. (államadósság, államháztartás, adók, stb).

Szerintem ez a csoport a legnagyobb, azaz a legtöbben ezeket nézik.

Persze te attól fideszezhetsz bárkit, hívhatod bérrettegőnek, nincs jelentősége, mert ez viszont egy abszolut egyéni vélemény, azaz nem magyarázhatod el minden egyes embernek, aki 2006 októberében elszörnyedve nézte az eseményeket és utána még jobban elszörnyedt a kamu bírósági pereken, illetve attól, hogy a rendőrségeken és a börtönben alázták, verték azokat, akiket csak úgy bevittek a rendőrök, hogy bocsesz, révedés volt, nem ezt akartuk mi demokraták.

turulpina 2012.12.22. 19:54:13

@sanyix: "szóval a 2002-es választásokat is a zorbán rendezte, de még is a másik nyerte meg... jáj ez még a vízautós összeesküvés-elméleteket is alulmúlja :D"

És bazmeg nem érti. Te bazmeg még jobbosnak is hülye vagy.

aszekelyek 2012.12.22. 19:54:36

@poor: azt is csak te gondolod. meg fideszes kommunikációzol. Na ki találta ki és hirdette ki, hogy aki arra megy, ahol balhé van, az pszichikai bünségéd? Mi emlékszünk ám mindene, amit a drága baloldaliaknak magukat titulálók összehordtak..., fenyegetésül.

balfék 2012.12.22. 19:55:09

@aszekelyek: Nézz körül és érdeklődj , ki is volt akkor a BRFK műveleti igazgatója!

turulpina 2012.12.22. 19:55:33

@J.László: egy újabb konzervatív szobanáci hazaáruló.

Hja, kérem, akinek orbán/vona/hitler a vezére, az már csak ilyen silány rongyember szok lenni.

J.László 2012.12.22. 19:56:34

@turulpina:
Kedves Menórafasz
Süket vagy? Otthon. OK?

sanyix 2012.12.22. 19:56:49

@turulpina: Lehet nem értem, de hát ezt az összevissza fröcsögést nehéz, hiszen te sem tudod mi bajod ;)

Pelso.. 2012.12.22. 19:58:40

@J.László: "köztudottan" -az egyenlő a kétsejtes szürkeállománnyal?

profilo 2012.12.22. 19:59:21

@Makker Berci:

Szerintem egy olyan baromság után,melyet Aczél "papírra" vetett örüljön,hogy csak így névtelenül,egy piszlicsáré blogbejegyzésben mentek csak neki.

aszekelyek 2012.12.22. 19:59:22

@turulpina: azt állítja, hogy a mindenkori regnáló kormány kötelezettsége , törvényi , hogy megrendezze a választásokat. Joga és kötelezettsége. Ahogyan a választási rendszer törvénybe foglalása is. Zorbánozók kíméljenek:)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.22. 19:59:28

@hhh.: Írásodhoz talán csak egy linket teszek hozzá. Nem ártana a "képzelt" mindkét oldalnak elolvasni:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

aszekelyek 2012.12.22. 20:00:19

@poor: ki osztja meg a zembereket akkor ? Aki fityiszesezik , netán? :D

aszekelyek 2012.12.22. 20:01:20

@profilo: no és a fácsén is.... , kapott rendesen...

tesztmacska 2012.12.22. 20:02:33

@turulpina:
Pontosítanék: babám szeme mint a kökíny: nem egy magyar konzervatív. Viszont, valóban hontalan szobanáci csicskapöcs.
Veled együtt. Izé, bocs, újra helyesbítek: te egy hontalan szobakomcsi csicskapöcs vagy.

1:1

aszekelyek 2012.12.22. 20:03:17

@balfék: akkor hazudhat ex aczél elvtárs ? Még mindig nem ok ez arra.... , úgy értem, elfogadható.

kaczynski 2012.12.22. 20:04:26

Aczél Endre abban a bizonyos átkos rendszerben is kíváló újságíró volt. Elsősorban külpolitikai újságíró. Az akkori élmezőnyben szerepelt. Ma is ott szerepel. A politikai nézetei sem változtak. A régi időkben is liberális gondolkodású volt, akkor is feszegette a hatalom korlátait. Az általa készített hiradó korának legjobb ilyen teméke volt, és sajnos minden idők legjobb hiradója is maradt, ami már nem csak az ő érdeme, hanem a maiak szégyene is. Megírta a véleményét a jelenlegi politikai kurzuisról, amivel TuRuL_2k2 nem ért egyet, és különösen azt fájlalja, hogy az a bizonyos vélemény Aczél Endrétől származik. Sajnos a helyzet az, hogy még sok víz lefolyik a Dunán, mire lesz olyan tehetséges és olyan nagy szakmai felkészültségű újságírónk, mint Aczél. Reméljük van elég ideje erre az országnak. Egymás gyalázása és zsidózása helyett inkább azon kellene gondolkodni, hogy jó-e, ami most történik, igaza van-e azoknak, akik bírálják a mai politikai kurzust, vagy nincs. Mit tehetnénk közösen, hogy kilábaljunk ebből.

aszekelyek 2012.12.22. 20:06:11

@kolbászoszsömle: hahaha, akkor nem az OVB felelőssége is és nem a nyertesnek kihirdetetteké , akik sietve megsemmisítettek mindent.... ahaaaaa. Mindenrőlazorbántehet,,, most egyszerre, mindenki, három-négy , Mindenről a zorbántehet... , tillárom haj!

aszekelyek 2012.12.22. 20:08:13

@Makker Berci: meg akarják keresni az elvtársak?

santo 2012.12.22. 20:08:15

Aczél Endre és Sándor István 1989-ben ellátogattak a KEK-re. Ott feltették nekik a kérdést, hogy a Híradó/Hét miért nem tudosított (megfelelő terjedelemben?) a március 15-ei tüntetésről (benne Csengey Dénes szerintem zseniális beszédével). Akkor Aczél valami szörnyen reakciósan válaszolt, hogy az ő feladatuk nem az ellenzék, hanem a hivatalos kormány ténykedésének, álláspontjának bemutatása. Lehet, hogy nem pontosan idézem, de arra emlékszem, hogy már akkor nagyon fel voltam háborodva, hogy hogyan tud ilyen "pártos", régi időket idéző szöveget nyomni. És akkor már nem '86-ot írtunk, hanem '89-et!

babám szeme mint a kökíny 2012.12.22. 20:11:46

@santo:

Aczél Endre zsidó műsorvezető .A bolsevista hírszerzésnek Acsádi néven dolgozott. Aczél Endre nyíltan beszélt arról, hogy a távirati iroda pekingi és londoni tudósítójaként rendszeresen írt jelentéseket a kommunista titkosszolgálatnak.

aszekelyek 2012.12.22. 20:13:11

@J.László: ilyen agresszíven félni!:)
A kérdésre még nincs válasz , bár már idehordtak tücsköt bogarat.
Miért közölnek ekkora hazugságot , amikor nem muszáj már ?

Vagy muszáj? Már a galamuson ezt állítónak....

Hertelendi 2012.12.22. 20:14:24

@kaczynski: Tudod az a baj, hogy én hiába adok neked igazat és értek mélységesen egyet veled, ha ezeknek az újságírás bayerzsoltnál kezdődik. Persze lehet szidni az átkost, de rengetek kiváló újságírót, művészt adott a társadalomnak. Hol születnek ma Págerek, Básti Lajosok, Törőcsik Marik, Gobbi Hildák...a teljesség igénye nélkül... Ma az egyetlen szempont, hogy egy művész sikeres lehessen az, hogy behódoljon az aktuális politikának.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 20:16:24

@aszekelyek: Az előbb még az elvtársad azt magyarázta, hogy a szocik konzerven vették a szavazatokat, meg száraztésztán, meg láncszavaztak.

Ez azt jelenti, hogy a szavazólapok jók voltak, megvoltak, és benne voltak az urnában.

Te meg azt mondod, hogy abból látszik, hogy csaltak, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően megsemmisítették a szavazólapokat.

lol

J.László 2012.12.22. 20:22:49

@kolbászoszsömle:
A szavazatok megsemmisítése gyanúsan gyors volt. Bocsánat, hogy közbeszóltam.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 20:33:44

@J.László: ok, de ha a szocik vették a szavazatokat, akkor átszámolhatták volna még egyszer, hogy megmutassák, milyen sokat sikerült venniük.

Egyszerre nem lehet az is gyanús, hogy vették a szavazatot, meg az is gyanús, hogy időben megsemmisítették a szavazatokat.

Vagy azt akarod mondani, hogy nem elég, hogy felvásárolták a szavazatokat, de még ez is kevés volt, csak az OVB-ben ülő komancsok (meg a pártok által delegált szavazatszámlálók, akik között kisebbségben voltak a szocik, meg a szadeszosok, lévén a miép-fidesz-mdf az három párt, a szoci-szadesz meg kettő), szóval ezek ketten, kijátszva a másik három éberségét stikába' elcsalták a választásokat, mind a kb kétezer szavazókörben!

nu pagagyí 2012.12.22. 20:36:47

Hadd ismételjem meg poszt ürügyét: a jelenlegi hatalom rendőrsége minden ok nélkül diákokat inzultált. Azt hiszem, erről kellett volna szólnia az írásnak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 20:39:21

@nu pagagyí: "Minden ok nélkül" vs. "Lezárták a Lánchidat"

turulpina 2012.12.22. 20:40:33

@tesztmacska: ez ám a világnézet, aki a t. náczikat nem bírja, az már csak komcsi lehet.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.12.22. 20:40:49

@Hertelendi: Nem mint ha számítana de a felsoroltak közül egyik sem az átkosban született, és max Törőcsik lett akkor híres...

Muad\\\'Dib 2012.12.22. 20:41:02

@Hertelendi: @kaczynski:
Az egy dolog, hogy nem kell senkit a múltja miatt egy életen át megbélyegezni.
De azért a pofátlanságnak is van egy határa!
Ilyen ordenáré és gusztustalan módon védeni valakit, és nyalni seggét, miközben egy diktatúrában, egy egyértelműen politikailag érzékeny pocizó birtokosa volt, elég bicskanyitogató. NEM azért szenvedték végig szüleim és nagyszüleim a diktatúrát (a a nagyszüleim szám szerint kettőt), hogy utána azt kelljen olvasgatnom a demokráciában (illetve nem baj, ha olvasgatnom kell, végül is hazudni mindenkinek szíve joga, de legalább reagálok rá), hogy lelkesen mosdatják az elnyomó rendszer fenntartóit...

turulpina 2012.12.22. 20:46:15

@J.László: "A szavazatok megsemmisítése gyanúsan gyors volt. Bocsánat, hogy közbeszóltam."

Ő, faszparaszt szobanáci, mennyire volt gyors, és mennyire volt gyanús. Mikor kellett volna megsemmisíteni, és ehelyett mikor tették meg.

Tényeket, dátumokat, vagy kussoljál.

J.László 2012.12.22. 20:48:54

@turulpina:
Nem érted. Pedig megpróbáltam. Ezzel a nick névvel takarodj az anyádba. Haza. OK? Fogd már fel, köcsög.

J.László 2012.12.22. 20:52:04

@kolbászoszsömle:
Egy tiszta eszközökkel győzelmet aratott úri felfogású párt maga kéri a szavazatok újraszámolását, ha háromszorosan necces a végeredmény és mások is ezt kérik. Nem lenáciz mindenkit, akinek ilyesmi eszébe jut. Ez ilyen egyszerű. A logika görög szabályait alkalmazva, legalábbis.

kaczynski 2012.12.22. 20:52:38

@Muad\\\'Dib: Kedves Hertenendi az én szüleim és nagyszüleim is megszenvedték (mint kulákok) az akkori rendszert, de nem gondolom, hogy ehhez köze lett volna Aczél Endrének és még rajta kívül néhány millió magyar embernek, akik akkor éltek. Ő már akkor volt aktív újságíró, amikor abból a rendszerből a kiutat keresték. Egyébként meg is találták, a kerekasztal, majd az első szabad választásokon át, békésen. Nem emlékszem, hogy Aczél ez ellen lépett volna fel, vagy partizánháborút folytatott volna a rendszerváltás ellen. Sokan nem gondolták, hogy a renszerváltás után olyasmiket kell olvasni, amilyeneket olvashatnak, akár ezen a blogon, vagy Bayer Zsolttól, esetleg olyanokat kelljen hallaniuk a parlamentben, mint például Gyöngyösi felszólalása. Így tehát a csalódottak többen vagyunk, de azt hiszem az Öné a kisebb.

turulpina 2012.12.22. 20:59:43

@J.László: megpróbáltál hazudozni, hontalan kollaboráns, ezt értem. De a ZS(!)index blogján talán pont az ilyen szobanáciknak nincs keresnivalójuk. Kommentelj a kurucon, azt szevasz.

Vagy a zsidó addig azért jó zsidó, amig blogot ad a büdös kurva ocsmány pofád alá, hogy kedvedre hazudozz?

kaczynski 2012.12.22. 21:01:16

@Muad\\\'Dib: Még valami. Az édesapám édesapja még csak egyszerű paraszt ember volt Zemplénben (ahogy írtam, középparaszt), de nem használt volna ilyen szavakat ismeretlen emberekre, mint Ön. Én édespámat haláláig magáztam. "Ilyen ordenáré és gusztustalan módon védeni valakit, és nyalni seggét, miközben egy diktatúrában, egy egyértelműen politikailag érzékeny pocizó birtokosa volt, elég bicskanyitogató." Írja Ön rólam. Bár én csak jó újságírónak tartok valakit, akit Ön - ugyan mint újságírót nem minősít - de mint a régi rendszerben sikert elérőt - utál, de nagyon. Meg kellene gondolni, hogy konzervatív, jobboldali polgárként hogyan fogalmazzuk meg a gondolatainkat. Már ha vannak.

turulpina 2012.12.22. 21:01:41

@J.László: úgyérted, ha néhány simicska által pénzelt, orbán által irányított kukaborogató szobanáci toporzékol, akkor nem érvényes a választás?

J.László 2012.12.22. 21:03:05

@turulpina:
Figyelj Mózesfasz
Hidd el, nem szívesen zsidózom, hiszen nem vagyok elmebeteg liberális állat. De valami egészen utolsó gané askenázi szemét lehetsz, ahogy itt olvasom a hozzászólásaidat. Nagyfater még mérgezett pálinkát árult a kisinyovi főpiacon, le merem fogadni. Te meg itt okádsz, ahelyett, hogy szolgálnád az élethalálharcot vívó hazádat. Te szemét.

turulpina 2012.12.22. 21:11:05

@J.László: leakadt a lánc, hazaáruló?

Túl lett terhelve mind a 2 agysejted, szerintem nyiss ablakot, hátha visszahűl az a kibaszott hülye ostoba fejed szobanácira, izé, szobahőmérsékletre.

turulpina 2012.12.22. 21:13:07

@J.László: "Hidd el, nem szívesen zsidózom"

A magyarkonzervativ, na az szegény nem szívesen zsidózik. Csak muszájból.

Priceless.

Muad\\\'Dib 2012.12.22. 21:22:14

@kaczynski:
Rohadtul nem érdekel a mellébeszélés ebben a kérdésben. Nekem édesapám kaphatott volna mags, jó pénzt érő poziciót, de helyette azt találta mondani, hogy ő nem lesz a kiszolgálója ezeknek. Meg is lett az eredménye. Ezek után hadd ne kelljen könnyeznem az újságírói tehetség láttán. Volt választás, lehetett azt mondani, hogy lemondok a sikerről, ha ennek az lenne az ára, hogy egy politikailag érzékeny pozícióba kerülök. Aki pedig azt a döntést védi, hogy valakinek a siker megérte a diktatúra kiszolgálását, ne várjon kedves szavakat. Nem kívánok semmi rosszat neki, minden joga megvan mindenkinek a véleményéhez, de azért ne kelljen már aranyosan fogalmaznom, és még nekem elnézést kérnem...

csapos1 2012.12.22. 21:23:29

aczél endre úgy nagyjából nem érdekel senkit. ritkán hallani róla.
ellenberger bayer zsóti mögött százezrek sorakoznak fel
na ez a gyalázat.

okostojgli (törölt) 2012.12.22. 21:27:23

Ez a blog egy kalap szart sem ér.

Kurtánfurcsán 2012.12.22. 21:28:57

Szarházi Aczél, szarházi kommunista banda. A poszt hibátlan.

campobaszo 2012.12.22. 21:31:49

Én arra emlékszem,hogy annak idején,március 15. után hétfőn,az általános iskolai történelem órán a lánchídi csata volt a téma,mert az egyik osztálytársam is arra járt.Ennyit arról,hogy annak idején mi volt tilos,meg szar embernek sem volt kötelező lenni.

R.T. Flakfizer 2012.12.22. 21:40:03

mondjuk aczél tényleg egy nímand, nagy kérdés, mivégre kell meghallani? őrá fogtok hivatkozni a diáktüntetéses blogvitákban?
de nekem nem is ez szúrt szemet, hanem hogy a Beszélőből idéztek! wtf? egy libsi lapból?! az SZDSZ szülőszobájából? ami szamizdat is csak úgy lehetett, hogy a kádári titkodrendőrség pénzelte? hát igaz akkor, amit valaha is ott leírtak? mi lesz így?! egy libsi lap! atyavilág!
:D

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.22. 21:43:00

@M_R:

" kb. 9 millió liberálbolsi"

A 2010-es választáson kellett volna megmutatniuk, milyen sokan vannak.

bgp 2012.12.22. 21:43:31

@Anti Anyag: van egy kis különbség 2006 és 2012 között. Mégpedig az, hogy a mostani tüntetők (egyelőre) nem gyújtogatnak, törnek-zúznak. A csőcselék definíciójába pedig ez beletartozik. Tehát, ez a mindenkori tüntetők érdeme. Nem a mindenkori kormányé.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.22. 21:47:29

Acsádi egy mocsok....
ennyi. többet kár a szót rá vesztegetni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.12.22. 21:48:14

@J.László: A logika görög szabályai nem mondanak semmi ilyesmit.
A fidesz pedig nem kérte a szavazatok újraszámlálását.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.22. 21:50:57

@roli101:

"Forradalmár az, aki az aktuális hatalom ellen küzd békésen vagy fegyveresen."

Ebből az is következik hogy Pinocheték forradalmárok voltak amikor megpuccsolták Allendét?

turulpina 2012.12.22. 21:53:38

@kolbászoszsömle: lehet, hogy keveri és a logika albán szabályaira gondol.

Szociknak vége 2012.12.22. 21:58:48

@bgp: A fő különbség hogy most pl. nincsenek se tüntetők, se tüntetések..:)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.22. 22:03:17

@masszív:

"gyurcsány bármennyire is fáj nem rendőr hanem politikus tehát nem felelős a rendőrök tetteiért."

Nem egészen: a miniszterelnök felelős a minisztereiért, a belügyminiszter felelős a rendőrség vezetőiért, azok pedig a rendőrökért.

A rendőrség nem önálló hatalmi ág, hanem a végrehajtó hatalom része.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.22. 22:13:48

@J.W. Booth:

"Kádárt általában szerették akkor az emberek, Viktort néhányan istenítik, de a többség lenézi és utálja."

Milyen igaz: a kádárista kormányzatok rendszeresen ~90%-os választási győzelmeket arattak, Viktor és pártja csak ~53%-osat (2010-ben).

dimitrij 2012.12.22. 22:15:03

@santo: remélem a köztévé és közrádió műsorai is hasonló érzést keltenek kegyedben. :) különösen obersovszky tevékenysége...

villamos alóli kacaj 2012.12.22. 22:15:04

Kétség kívül fontos problémák ezek!
De!
Minden megoldódik 2012. december 23-án!
Amikor Orbán Viktor a Frizbiben Hajdú Petyánál feltárja a valót!
2/3 ! TV 2-t nézz!!
( olvassunk magyarnak látszó Örkényt, hallgassunk magyarnak látszó Hofit )
Jöhet a békemenet!

dimitrij 2012.12.22. 22:23:34

kicsit izzadtságszagú a - maradjunk annyiban hogy, - bejegyzés. azzal próbálja bagatellizálni a diákok mozgolódását, hogy nem kaptak könnygáz, nem lövettek közéjük, ezzel egyrészt az egész akció sikerességét próbálná minimalizálni, másrészt a hangadók kiemelésének megmagyarázhatatlanságát próbálná mégis magyarázni. ha törvénytelen a megmozdulás, akkor fel kell oszlatni, ha nem, akkor biztosítania kell a rendőrségnek. olyan nincs, hogy a megafonos embert ki kell emelni, akkor majd megoldódik a törvénytelenség kérdése.

fuccsot mondott a kormányzati kommunikáció, jönnek a barkács megoldások, mint ez a fos. :)

Szociknak vége 2012.12.22. 22:28:48

@dimitrij: Mit lehet még bagatellizálni az 500 fős felvonuláson? Ennél még a Milla is messzebbre jutott...

dimitrij 2012.12.22. 22:32:15

@MetroGoldwinMayer: ezt a bejegyzést íróval egyeztesd... egyébként az egy időben tucatnyi helyszínen folytatott néhány száz fős demonstrációkat is komolyan kellene venni, a diákok élen járnak a jelentős politikai fordulatok előkészítésében és előidézésében. gondolom tanultál történelmet... :)

Szociknak vége 2012.12.22. 22:36:52

@dimitrij: Milyen jelentős politikai fordulatra gondoltál? A legidősebb választókkal rendelkező mszp-re vagy a legfiatalabbal rendelkező jobbikra?

Vagy az Ufók pártjára ami még nem bújt elő de egy év alatt kormányképesre szervezi magát? Ehhez csak egy dolog hiányzik, a forradalmi hangulat.

hhh. 2012.12.22. 22:36:54

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: érdekes, eddig még sosem olvastam ezt az írást, de gyakorlatilag ugyanarról írunk. Köszi!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.12.22. 22:38:48

@abdelkader:

"el fogjuk takarítani Orbánt is, mint eltakarítottuk Szálasit és Rákosit is"

Úgy érted az oroszok fogják eltakarítani Orbánt?

dimitrij 2012.12.22. 22:42:11

@MetroGoldwinMayer:

alapvetően múltbélire, azt gondoltam egyértelmű. :)

csak a további csacska kérdések megelőzése végett: érdemes komolyan venni a diákság akcióit, mert számos példa mutatja (igen, múltbéli, nem csak hazai), hogy komoly politikai fordulatok alapját teremtették meg. ez most még nem történt meg, ahogy arra igazán éles elméjűen rámutattál.

tudok még valamiben segíteni?

collateral collector (törölt) 2012.12.22. 22:46:08

Amin ennyire felháborodnak a fidesz-szopók, azt még jobban kéne nyomatni.

Jim Raynor 2012.12.22. 22:46:44

@kaczynski:

"de nem gondolom, hogy ehhez köze lett volna Aczél Endrének és még rajta kívül néhány millió magyar embernek, akik akkor éltek."

a néhány millió közül csak azoknak a jómadaraknak volt hozzá köze, akik ilyen-olyan előnyökért, szakmai előmenetelért stb., vagyis összefoglalva pénzért nagy bátran nyalták a rendszer seggét, lsd. pl. aczél elvtárs. szóval azért az ilyen arcoknak azért bölcs lenne erősen kussolniuk.

gomorra 2012.12.22. 22:58:30

@Anti Anyag: a diákok megverése komcsi dolog? Tévedsz antuska, nem komcsi, hanem diktatórikus dolog. Várd csak meg, mi lesz ennek a vége?! A diákok nem fogják abbahagyni, Orbán is veretni fogja őket (már most is eléggé ki van bukva), s majd akkor jön a Kadhafi sztori...vagy ha nem a diákok, akkor majd az éhes emberek végzik el a piszkos munkát :-( (de valakinek el kell azt is)

Szociknak vége 2012.12.22. 22:58:39

@dimitrij: És nem is fog. Jelenleg a diákok talán 5%-a tüntetett, és a lakosság nem valószínü hogy melléjük állna.

89 - ben nem a diákok ügye volt a módszerváltás.

dimitrij 2012.12.22. 22:59:49

@neoteny:

"Úgy érted az oroszok fogják eltakarítani Orbánt?"

azoknak elég rendesen bepucsított... kevéssé valószínű. :)

dimitrij 2012.12.22. 23:06:20

@MetroGoldwinMayer:

"Jelenleg a diákok talán 5%-a tüntetett, és a lakosság nem valószínü hogy melléjük állna."

ostobaságokat beszélsz.

egyrészt lövésed sincs, hogy országosan hányan mozdultak, a média egy jelentős része nem igazán tudósít róla, de ha igen, akkor is bagatellizál, ahogy kegyed is próbálkozik.

másrészt a békemenetes siserehad lehet nem áll melléjük, de ez nem is annyira fontos, pont elég, ha a szülők, a rektori konferencia igen.

ennél is sokkal fontosabb, hogy a kormányzat és személy szerint orbán kommunikációs technikája teljes csődöt mondott, és képtelenek egyelőre a megfelelő megoldást megtalálni. innentől nem is a diákokról szól a történet, hanem orbánék hiteltelenedéséről. annak az iránynak a végén meg a 2009-es fletó járt már, tud mesélni. ez vár vikire is. hogy is mondják? a béna kacsa... komoly esély van rá, hogy a diákságnak sikerül elérnie azt, amit semmilyen politikai formáció nem volt képes.

de te csak hajtogasd ezt az 5%-ot, magadat talán meggyőződ. ideig-óráig...

:)

Szociknak vége 2012.12.22. 23:10:28

@dimitrij: egyrészt lövésed sincs, hogy országosan hányan mozdultak, a média egy jelentős része nem igazán tudósít róla, de ha igen, akkor is bagatellizál

- a legellenzékibb index sem mert országos számokat hozni viszont jelentősen túlbecsülte a legnagyobb hidas banzájt, így majdnem 1% jön ki. Ezt hogy kell értelmezni?

ennél is sokkal fontosabb, hogy a kormányzat és személy szerint orbán kommunikációs technikája teljes csődöt mondott

- és még ennél is fontosabb hogy nem tüntet per pill. senki, szóval mégiscsak elhitték amit mondott + az ellenzéket távol tartották a tüntitől

kaczynski 2012.12.22. 23:11:35

Azok egy része, akiknek Ön szerint kussolniuk kellene, azok a Fidesz kegyeltjeiként ma is ott ülnek a vazallusi pozíciókban, mint egykoron és tényleg nem kussolnak. Nem fogom a hosszú listát elismételni, hiszen a neten bárhol megtalálható. Aczél Endre nem a rendszer kegyeltje volt, aki a rendszer kegyéből lett újságíró és szerkesztő, hanem egy tehetséges ember, akinek a tudására annak a rendszernek szüksége volt. A mostani renszernek nincs szüksége a tudására. Egyáltalán nincs szükséges a tudásra. A kádárizmus annyiban (is) különbözik az orbánizmustól, hogy ott volt igény a tehetséges emberekre, a tudásra, míg ma csak a hitre a lojalitásra. Kádérék az ellenségből is szövetségest akartak fabrikálni, ha kellett a tehetsége. Orbánék a szimpatizánst is elriasztják, mert nem érdekli őket semmi más, mint a lojalitás. (Ön szerint: "akik ilyen-olyan előnyökért, szakmai előmenetelért stb., vagyis összefoglalva pénzért nagy bátran nyalták a rendszer seggét", azok......előbbre jutotak. Voltak azonban olyanok is, akiknek a rendszer nyalta a seggét, hogy a rendszer jusson egyről a kettőre. Ha a "nyalós" képnél akarunk maradni, akkor Aczél a második csoporthoz tartozik. Neki nem kellett nyalni, hogy elismerjék. Ma, úgy látom, ilyenekre nincs igénye a renszernek. Kádárék azért ismertek el bizonyos teljesítményeket, mert látták a rendszer teljesítményhiányosságát. A mai kádár-legények, annyira hisznek magukban, a saját rendszerükben, hogy úgy vélik, senkire nincs szükségük, ebből a második csoportból. Pedig lenne.

kaczynski 2012.12.22. 23:15:29

@Kurtánfurcsán: Na ezzel meg is győztél. Bravó! Egyéb érvek?

Szociknak vége 2012.12.22. 23:21:43

@kaczynski: Aczél Endre nem a rendszer kegyeltje volt, aki a rendszer kegyéből lett újságíró és szerkesztő, hanem egy tehetséges ember, akinek a tudására annak a rendszernek szüksége volt.

- Nyehehe. Egy londonban és pekingben dolgozó bolsevik zsidó tudósító, ez volt Aczél és ez is maradt. Teljes párthüségeskü nélkül senki nem dolgozhatott tartósan külföldön, ezt mindenki tudja. Egyébként a tehetségét nem érdemes vitatni, biztos voltak nála butább emberek is de embernek egy szardarab.

dimitrij 2012.12.22. 23:47:24

@MetroGoldwinMayer:

"- a legellenzékibb index sem mert országos számokat hozni viszont jelentősen túlbecsülte a legnagyobb hidas banzájt, így majdnem 1% jön ki. Ezt hogy kell értelmezni?"

ahogy akarod, engem nem érdekel, hogy mit gondolsz róla. az meg pláne nem, hogy mit akarsz elhitetni. :)

"- és még ennél is fontosabb hogy nem tüntet per pill. senki, szóval mégiscsak elhitték amit mondott + az ellenzéket távol tartották a tüntitől"

ez a höok eredménye, nem a kormányé. ők gondolják úgy, meg a megmozdulásokon korábban jelen lévők, hogy karácsony van/lesz. de ha ezt is kormányzati sikernek gondolod, akkor még komolytalanabb vagy, mint eddig hittem.

a diákok alapvetően nem politikai célokért küzdenek, hanem a saját jövőjükért. éppen ez a baklövések sorozatának oka, hogy nem abban a koordináta rendszerben mozognak, mint azok, így az ellenzékkel szemben részben hatékony eszközök itt nem működnek.... most megy is a nagy fejvakarás. hogy mit kellene tenni, a fenyegetés, lejáratás nem jött be, lefizetni ezeket nem nagyon lehet, gondolom a TEK tovább dolgozik, egyenként próbálnak majd fogást találni rajtuk, amihez sok sikert kívánok. minél több energiát (és pénzt) fecsérelnek erre, annál állhatatosabban fognak ellenállni, annál biztosabb a 2014-es bukott választás.

nyihihi. :)

dimitrij 2012.12.22. 23:52:43

@MetroGoldwinMayer:

"Egy londonban és pekingben dolgozó bolsevik zsidó tudósító, ez volt Aczél és ez is maradt."

ezek közül melyik bassza a leginkább a buta csőröd? :)

"Egyébként a tehetségét nem érdemes vitatni, biztos voltak nála butább emberek is de embernek egy szardarab."

ja kérem, ha kegyed azt mondja szardarab, akkor további érvekre nincs is szükség, pont elég gondolatok helyett a kinyilatkoztatásod. :)

vitaképtelenség a köbön.

dimitrij 2012.12.22. 23:58:03

@MetroGoldwinMayer:

" a legellenzékibb index..."

fúú, de nagyon ellenzéki, a tulaja és az igazgatsóág elnöke az a Spéder Zoltán, aki erősen nem baloldali beállítottságú. nem baloldali politikai és gazdasági kapcsolatokkal bír...

szedd már össze magad.

Közbiztonság Szilárd 2012.12.23. 00:13:19

@Kandeláber:
Bezzeg a Demokrata, amit a komcsi Népszabi egykori párttitkára, Bencsik András főszerkeszt...
Vagy a Magyar Hírlap, amibe a komcsi Népszabi Pártélet rovatának vezetője, Bayer Zsolt írogat kommunistázó cikkeket.

Na, azok igen! Minden szavuk színarany!

Te tényleg ennyire hülye vagy?

cellular 2012.12.23. 00:18:46

@balfék: De legalább téma, mert mostanában elég rosszul áll a széna Fidesz oldalon.

A gimnazistákra például elég nehéz volt rásütni, hogy komcsik, libsik.

Most meg azt olvasom, hogy tavaszig tárgyalnak a diákokkal. Ez az eddigi legígéretesebb hír.

Közbiztonság Szilárd 2012.12.23. 00:21:30

@Gogol:
A hosszú ideje azt jelenti, hogy október 23. óta?
Mert akkor meg Bajnai szaratta be őket.

turulpina 2012.12.23. 00:26:58

@cellular: "A gimnazistákra például elég nehéz volt rásütni, hogy komcsik, libsik."

Gyrosász vagy Rogán rá tudja, hidd el. Selmeczigabika még azt is bebizonyítja, hogy eltőzsdézték az ösztöndíjukat.

"Most meg azt olvasom, hogy tavaszig tárgyalnak a diákokkal. Ez az eddigi legígéretesebb hír."

Kurva ígéretes. Az IMF-el épp 2 éve tárgyalnak, bomba siker az is.

turulpina 2012.12.23. 00:29:06

@turulpina: lesznek még itt "Nem engedünk a diákoknak" óriás plakátok, amit a békamenetes civil hazaáruló fog megrendelni simicskától.

lrobo 2012.12.23. 01:29:27

Az meg vérlázító "csúsztatás", hogy egy, demokratikusan megválasztott kormány megdöntésére szervezett lázadást bárki is össze mer mosni a diákok tüntetésével. Akkor felgyújtották a parlamentet (vagy csak a lépcsőjét-nem mindegy?), garázda elemek tomboltak a fővárosunkban, félelmet keltve MINDEN jóérzésű emberben. Az, hogy egyetemisták és főiskolások is részt vettek abban a megmozdulásban, az marhára sajnálatos. Sőt mi több, együtt érzek azokkal, akik megsérültek. Viszont maguknak keresték a bajt. Ennyi. Viszont ez még nem jelenti azt, hogy egy lapon lehetne emlegetni a két megmozdulást. Most arról van egyszerűen szó, hogy cenzust akarnak bevezetni a felsőoktatásban. Ez ókor! Hölgyek, urak, hogy akarunk így országot, nemzetet építeni???? Nem ez a megoldás!!! A felsőoktatásba ÖNTENI kell a pénzt, ahogy gróf Széchenyi mondta: "Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik." Viszont a felhasználását; na, azt szigorúan ellenőrizni kell. És nem csak elméleti szinten. Konkrétum: például szűnjön meg a puskázás. Sokat jelent. Több lesz a tudás. Tessék elolvasni tanulmányokat, amik ezt a témát taglalják. Élen járunk a simliben. Ez a hatékonyságot rontja. Viszont képzett emberek KELLENEK, aki akar, tanulhasson!!! Ez az egyetlen kitörési pontunk!!! Ne tematizáljunk már, kérem Tisztelt cikkíró! Birkákból még sohasem épült erős nemzet, ország. Hajrá Fiatalok!!!

turulpina 2012.12.23. 01:42:33

@Az Olei Hagardom terroristái: és ki készítette, a nyújork-telavív tengely személyesen?

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.23. 01:48:42

EMBEREK!
Ez megint egy jó példa arra, amikor egymásnak feszül a két oldal, az ETIKA és MORÁL kikezdhetetlen síkján.
Az analógiák kiesnek, tudniillik az is egy hatalmi rendszer, rezsim volt és a mai is az.
Az emberek generál hülyének nézése detto megvan.
Egy rakás mindennapokban értelmes ember, akik 2+2=4 egyenlettel nem vitatkoznak, narancspólóban tuti kihozzák a végeredményt ötre.
Acél "szarember" stb,, vicces, ma szintén ilyen "szaremberekkel" van tele a padlás, ez a fajta viszi VALAMIRE!
A szelektív látásmódot prezentáló szemüveget le kellene venni, vagy legalábbis tudni hogy az mszp és fidesz mennyire örül hogy fenn tudja a "jónépen" tartani...
Ez a két párt egy és ugyanaz, mivel a hatalmat pénzügy technikai fogalommá korcsosította, ahol a választó egy idiótaként kezelendő BIRKA.
S lám még itt a netes világban is bizonyság, hogy ez a módi sikeres lehet, a JÓNÉP érzelmileg túlfütött és tudatos megosztásának következményeként.
Egyétek meg egymást...

szubjektiv 2012.12.23. 01:55:09

Remek írás Turul. Az ilyenekért jó, hogy van mandiner.
A frissítést nagyon jó, hogy betettétek. Magáért beszél.

Közbiztonság Szilárd 2012.12.23. 01:57:38

@Anti Anyag:
1686-ban valami törököket vertek meg a Lánchídon? Amit aztán emiatt csak majdnem 150 évvel később adtak át?

Aczél György, aki 1991-ben meghalt, ott volt 2006-ban csőcseléket verni?
Hogy csinálta?

2006. október 23-án pedig bizony törtek autókat és gyújtogattak kukákat is.
Ne hazudj, mert másoknak nem olyan rövid az emlékezete, mint neked!

"a jobbosok a diákokat nem csőcselékezték le"
Mert a diákok nem adtak rá okot.
A 2006-os csőcselék meg igen.

@aszekelyek:
Kádárt akkoriban az ország népe bizony szerette.
Bármit hazudsz is most.

@profilo:
Szidja is miatta Orbán eleget azt, aki az internetet kitalálta!

(Az a röhej, hogy bár tudnak az internet létezéséről, az orbáni tévékben mégis megpróbálják szembehazudni a népet, lásd pl. az operaházi tüntetést januárban, amikor a kiküldött stáb nem találta meg a százezres tömeget, annak háttal állítva fel a kamerát.)

Tamás Csacsicska 2012.12.23. 02:43:03

Hol voltak 2006-ban egyetemisták az utcán? Sehol! A Fradi B-közép csinálta a balhét a semmiért. Mellesleg a rendbontás egy be nem jelentett megmozdulás volt, a rendőrségnek joga volt feloszlatni. Sima rendzavarás volt, semmiféle politikai háttérrel nem bírt. A Bajcsy Zsilinszky úti balhénál egyedül egy Jobbikos zászló jelent meg, ez volt a maximális "politika" a felfordulásban.

A rendőrök órákon át szólongatták a huligánokat (és nem, egyáltalán nem szabadságharcosokat!), hogy menjenek el. A végén a harcosok beállítottak egy tankkal - itt szakadt el a rendőrök cérnája. Nem nagyon lehetett tudni, hogy a tank mire képes - csak letapossa a rendőröket, vagy lőni is tud talán - a válasz tehát teljesen arányos volt. Sőt! Egy tankkal szemben 50-75 pajzsos rendőr, lőfegyver nélkül? Aki tehát kapott, az megérdemelte: ez egy sima huligán-akció volt, ahol nemcsak adni (pl. köveket dobálni), de kapni is lehetett.

A B-közepes gyerekek pedig megrémültek, mert ez nem egy metró szerelvény volt, amit ellenkezés nélkül lehet rongálni a meccs után: úgysem üt vissza. Ha voltak pofonok, jó helyre kerültek.

A Fidesz kommunikációja csak "ráült" az eseményekre -ha az akkori politikusok nem olyan bénák, a történtek sima utcai rendbontásként kerültek volna a történelembe. Ma pedig már hős szabadságharcosokról, mártírokról és ki f@szom tudja kikről szól a mese…

A történtekről közel 200 fényképfelvételt csináltam, aki nem hiszi, járjon utána!

hacsaturján 2012.12.23. 04:35:30

ez a poszt a szemantikai alulképzettségről szól, oszt jónapot.

gejzabejla 2012.12.23. 07:25:06

A Galamusoknál ez a Cserni János az a Cserni bíró? Mert ha igen, akkor érthető ez az egész. Akkor be sem kellet volna posztolni. Hacsak nem vagytok buddhisták. Azok foglalkoznak még a svábbogárral is.

FIDES AGITÁTOR 2012.12.23. 08:08:23

@babám szeme mint a kökíny:

Bayer Zsolt zsidó műsorvezető .Az orbanista hírszerzésnek Bacsádi néven dolgozik. Bayer Zsolt nyíltan beszél arról, hogy a fidesz beszervezettjeként rendszeresen írt jelentéseket az orbanista titkosszolgálatnak.

kutya vacsorája 2012.12.23. 08:13:20

annak, aki sötétdiktatúrázza a nyolcvanas éveket, jelezném, hogy alulnézetből ez, ami most van kellemetlenebb rendszer. (valszeg az ötvenes évek kommunizmusa még kellemetlenebb volt, de saját tapasztalatom, márpedig én csak annak hiszek, arról nincsen.)
néhány példa:
- a legkommunistább iskolaigazgató sem hivogatta be a diákokat kifaggatni a politikai nézeteiket, ilyesmire a legkommunistább tanfelügyelők sem utasították őt, holott:
- már az általános iskola utolsó éveiben és a középiskolában is voltak közöttünk, akik nem az uttörőmozgalom vagy kisz berkeiben politizálgattak. voltak népiek és urbánusok is, ezek persze azóta megismert kategóriák (akkoriban főképp irodalmi jelentéssel bírtak a számunkra), attól függően, hogy a tiszatájat vagy a beszélőt szerezte meg stencilen effélén, olvasta és esetleg terjesztette. többen szabad európát hallgattak a szüleikkel együtt, és másnap megbeszélték a hallottakat. tanáraink többnyire tudták, kicsodák ők, ám nem lett bajuk.
előbb-utóbb szimatszatyrainkra fölkerültek a politikai jelvények is, márc.15. éjfél után egy 3 cm hosszú piros-fehér-zöld szalagocska is annak számított, de volt még, ha emlékezünk: fehér körben két kék félszalag: a hullámzó duna elvágba bős-nagymaros ellen stb. az államiba járó barátaimét nem vetették le a tanárai, az enyimet, aki felekezetibe jártam akkor, az atyák igen. csak azért mondom, gyk és fk (fiatalok kedvéért:) mert nem minden volt fekete-fehér akkoriban sem. abból pl. hogy papi suliba jártam, következésképpen gyakoroltam a családi hagyományú vallást és (helyi alapsejt hiányában) nem voltam kisz-tag soha semmilyen retorzió nem ért, ellenkezőleg: volt ezeknek a suliknak valami, szerintem ki sem érdemelt tisztelete kommancskörökben,
- és általában: bárki tanulhatott tovább, aki megugorotta felvételi küszöböt. ingyen talulhatott. jogásznak, közgazdásznak is. ma felemelkedhet a legkisebb szegénylegény, ha törekszik?
(off kérés: szerkesztő hölgyek és urak, moderálják/moderáljátok a zsidózást, kérlek benneteket, nagyon szégyen, nem csak a kommentelőé, de ez már a mandineré, sőt, egy kicsit azé, az enyim is, aki elolvasom, kulturközegben ezek evidenciák, köszönöm.)

turulpina 2012.12.23. 08:35:33

@kutya vacsorája: "szerkesztő hölgyek és urak, moderálják/moderáljátok a zsidózást, kérlek benneteket, nagyon szégyen, nem csak a kommentelőé, de ez már a mandineré"

Ugyan-ugyan. A szaros szájú szobanáciknak ugyanolyan cinikus kikacsintó megtűrése folyik itt kicsibe', mint a fideSS részéről zajlik nagyban.

Ahogy fentebb egy míves jobber jelezte, ő 'nem szívesen zsidózik' [de azért ha kell, igény szerint elő tudja venni a rongyembert magából, mert mégiscsak az ő, teljes valójában, hontalan rongy].

Ez a blog remek metszete a magyarjobboldalnak: önámító hülyék, elvtelen gazemberek, és nettó szaremberek ötvözete az egész, tekintélyelvűséggel, szolgalelkűséggel és retrográd egyhelybenjáró ostobasággal helyettesítve mindent, ami valójában ún. jobboldali eszme lehetne.

csahos 2012.12.23. 08:53:04

@Tamás Csacsicska:
Azt a 200 képet nyilván a hatalomnak készítetted munkaidődben.
A hatalom a B közepet bérelte fel hogy provokálja a rendőröket, akik forgatókönyv szerint minden azonosító nélkül végig verték a Fideszes gyűlésezőket.

Acélt meg az bántja hogy nem lehet a Fideszben lévő régi komcsik között, akik pedig nem kevesen vannak!

A rendőrség pedig profin kezelte a diákok megmozdulásait, mert profi felső utasítást kaptak (mert Ők bizony nem profik). Hiba volt bevinni három embert, mert ez csak növeli a diákok erejét, persze ha nem akartak nagyobb balhét provokálni.

okostojgli (törölt) 2012.12.23. 09:21:30

Komolyan mondom, szinte már perverz ahogy idejövök rendszeresen beleolvasni a Mandinert beszopó kretén kommentelők böfögésébe.

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 09:32:52

@okostojgli:
Nem, az a perverz, hogy 2012-re nem jutott el ez a társadalom oda, hogy egységesen utasítson el mindenkit, aki politikailag érzékeny pozícióban volt egy diktatúrában, kizárólag a saját hatalomvágya és önzése miatt. Persze, ha így történne, nem kellene most a fityesszel, vagy a maszopppal bajlódnia senkinek. De szerencsére itt vagy nekünk te, a "demokratikus ellenzékből ," meg a klónjaid fityesz oldalról, hogy véletlenül se lehessen itt egy normális világot felépíteni...

Gogol 2012.12.23. 10:04:59

De vicces, hogy a mandinert Aczél Endre vérlázító hazugságai jobban érdeklik, mint OrbánViktor vérlázító hazugságai, és napok óta tartó ámokfutása. Szerintetek melyik van nagyobb kárára az országnak?

Gogol 2012.12.23. 10:07:26

Na, most olvasom, hogy Orbán Viktor szerinte az oktatás átalakítása a legnagyobb tette. Fantasztikus.

HgGina 2012.12.23. 10:15:19

@kaczynski: érdekes. Amit leírtál, abba Aczél neve helyett akár beletehetnéd Mussolini vagy Hitler nevét is, és akkor az a verzió is érvényes lenne (természetesen a TV-Híradót FIlmhíradóra kellene módosítani).
Csak hát, ha most egy kommunista / szocialista / posztkommunista (választhatod bármelyiket) újságíróról kiderül az, amit már minden ép erkölcsű ember évtizedek óta tud, hogy akkor is hazudik, amikor levegőt vesz, rögtön elkezd valaki libsibibsizni.
És persze érthető, mert igaza is van. Aczél egy felkészült, tájékozott, ügyesen hazudozó kommunista zsidó. Ennyi, és nem több. Egy kukába való szarkupac.

Gogol 2012.12.23. 10:17:20

@HgGina: Ha minden komcsi kukába való szarkupac, a fél fidesz mehet utána.

aszekelyek 2012.12.23. 10:41:19

@dimitrij: hol tüntetnek a szülők? A rektorok meg aszondják, hogy már 5 éve elvonták tőlük a pénzt de én hozzáteszem, hogy a külföldi egyetemeknek is adtak... , magyar közpénzt... Köszönjük, szdsz.! No és szocik. Ezt a likat is be kell foltozni a magyar költségvetésen. lehet akarni külföldön dolgozni de nem itthon szerzett , ingyenes diplomával. Oké, hogy vannak nálunk olyanok, akik megszokták, hogy ők mindent megkapnak ingyen de semmit érte nem adnak. Olyan szerződést sem köt a magyar állam. Többé nem , helyesen.

Az adófizetők annak állják a tanulmányai költségét, aki ad is érte valamit. Nem fosztja ki őket és hagyja a faképnél. Túl sok ilyen rossz üzletet kötött már a drágalátos vezetői által ez az ország. Akik nem szégyellik a zt sem, hogy most óbégatnak, mert jaj nincs elég orvos.... Ami azért tényleg vérlázító. Ők se pénz nem adtak nekik, se lehetőségt itthon, azt is elküldték, akinek meg sem fordult a fejében. Képezzen magának állami pénzén Norvégia, Anglia, mindenki, fejlett nyugati állam diplomásokat. Mi is azt tesszük.

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 10:41:52

@Gogol:
Ha nem vennéd észre a kettő összefügg. Ugyanis, ha ilyenAczél félék nem ronthatnák itt a levegőt megmondva az okosságaikat, miközben egy diktatúrát szolgáltak ki, nem lenne gond a parlamenti pártok nagy részével sem, hiszen a vezetőik nagy része a szocialista rendszerben került bizalmi pozícióba...

aszekelyek 2012.12.23. 10:43:25

@Gogol: kukába menjenek , akik elqrták anno de most mindent ráfognának a FIDESz-re. Rájuk nincs szükség tényleg.

aszekelyek 2012.12.23. 10:46:38

@Pas de probleme: ápolók jól bánnak veled ott , ahol vagy ?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.12.23. 10:54:23

Igaz.Nem Kádáristák,inkább Rákosisták!

aszekelyek 2012.12.23. 11:06:54

@kolbászoszsömle: elvtársaid neked vannak.... és ezek nem zárják ki egymást . konzervért vett szavazat is jó volt nekik de most puffognak... Az újraszámolást meg nem kockáztatták. @Muad\\\'Dib: meghatároznád a politikaialg érzékeny pozíciót? meg azt is, hogy oké, ők el és honnan is jöttek volna a sokkal jobbak ? Ez érdekelne engem. Honnan tudtuk volna, hogy ők sokkal jobbak ? Az MDF -ellen is mit műveltek az állítólag szürkeállomány tagjai... és a hatalomból kiesettek. Miből gondolja azt bárki is , hogy a nagyhatalmak , orosz-amerikai- ezt ölbe tett kézzel nézték volna ?

Amikor most i állandóan csendőrködik amerika ha rólunk van szó. Akkor átadtak nekik minket.
Valami szép álom az , nem a realitáshogy függetlenül hagytak volna minket azt csinálni , ami nekünk tetszik.
Ez az érdekeik szerint történt úgy, ahogyan történt. Mindvégig. Most érdekeiket sérti ez a kormány, azért van ekkora cirkusz. Amit én állítok , ebből is nyilvánvaló.

blah 2012.12.23. 11:09:09

Aki még mindig párhuzamot tud állítani a 2006-os eseményekkel egy ilyen témában... hát javaslom menjen át a szomszédba hugyozzon rá az ünnepi asztalra aztán majd 1 hónap múlva csengessen be és csak lóbálja meg a brét. Majd meglátjuk hogyan reagál a szomszéd.

puffatag 2012.12.23. 11:14:44

@Tamás Csacsicska: ott tévedsz, hogy a fidesz csak ráült az eseményekre... a fidesz a kezdetektől szervezője volt a zavargásoknak... a gonosz törpe életében először beült a fradi b-középbe, majd hetekkel később ez a náci csőcselék ostromolta meg a tv székházát... a záró esemény is meg volt komponálva: 23-án a rendőrség foglalt volt a külföldi delegációk miatt, kérték a törpét, hogy ne az astoriához gyülekezzen stb stb... csak 1 példa még, 23-án 37 telbeszélgetés zajlott ékes ilona és más fideszesek és tomcat közöttolyanokról, hogy a csőcseléklet próbálják az astoriához húzni stb stb

aszekelyek 2012.12.23. 11:22:24

@masszív: amióta csak megvették ezeket a médiumokat , a kizárólagos médiauralmát megszakítandó a ballibnek , azóta a szitkot ontják rájuk. Ez miféle demokrataság ? Az ellenzéknek nem lehet sajtója és az nem kritizálhatja azokat , akik" elqrták" , hogy a szóhasználatukat is híven idézzem ide. Azt a választékosat.

Minden sajtónak ez lenne a dolga. Mi a pronléma a kritika tűrésével a kedves baloldalon? Az miféle demokrata száját hagyja el és asajtó miért nem üvölt érte, hogy " ..a FIDESZ vegyen magának, ha médiát akar" Amikor meg vettek, akkor meg az a baj. Tökéletesen kádárista gondolkodásod van. Ha esetleg nem tudnál róla. Akkor volt ez a metódus és gyökerei élnek itt. Sajtója csak a baloldalnak lehetett. Ellenvélemény , kritika kizárva de leginkább büntetve. Minap hallottam egy úrtól, hogy őt pl azért rúgták ki hornék, mert ellenezte 1995-ben az energia szektor privatizációját. Szakember volt természetesen. Ennek befellegzett. Meg a 16 gázáremelésnek , amiről lendvai közölte , hogy nem lesz és valahogy mégis lett. ami vitte az árammal együtt az összes árakat fel, a nyugati szintre vagy fölé. Nyugati energia árak és keleti bérek. Nem ezt szavazták meg és nem is ezt akarták a magyarok. A baloldalra szavazók sem. Nagyon nem.

Ezt kapták viszont a baloldaltól. Meg a bankuralmat. Melyeknek túlnyomó részt amerikai és angol tulajdonosaik vannak. A szövetségesek gazdasági uralma van , ha valaki nem látná , 89 óta ebben az európai térségben , amit úniónak becéznek. Mi azóta az amerikai-angol rész kezében vagyunk. annak kell történnie, ami az ő érdekük. Minket azért utálnak amerikaiak , mert valamit , amit mi gondoltunk róla , a rendszerváltásból kikanyarítottunk magunknak is. Most. Azért puffognak. " féltik a demokráciát--- már az ő elképzelésüket róla, nálunk.
Ami ellehetetlenítette az életet nálunk. Tömegeknek.

aszekelyek 2012.12.23. 11:29:03

@blah: párhuzamot neeem , nemmm. Az a jó fiú/lány, aki letagadja, hogy miféle brutál -törvénytelen dolgokat műveltek itt és nem kédezték, ki a diák... VAgy az egyetemeken kihirdették, hogy senki nem menjen utcára? irgum, burgum! feriék néze gessél, olvasgassák, hogy reagáltunk, mikor ráhugyoztak már éjjel a Kossuth téren az 50 évfordulóra... és folytatták is.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 11:34:51

@kvadrillio:

Ennek meg mi köze ahhoz, hogy Aczél Endre hazudik? Ja, semmi. Akkor meg minek? Terelés, maszatolás? Vagy mi?

(Egyébként Loppert nem rögtön, hanem 2010-ben lett vezérigazgató. Az ominózus „felségsértési” pert viszont 2002-ben indították ellene. Ez nyolc év. Felénk nyolc év nem számít rögtöninek. Felétek igen?)

gomorra 2012.12.23. 11:40:55

@Gogol: Valóban a legnagyobb tette, ezzel éri el ez a hülye, hogy a nép felrázódjon a Csipkerózsika álmából, s előbb-utóbb a kezébe vegye a sorsát, a demokráciát csinálja is, ne csak elszenvedje.

Köszönjük Orbán, frankó voltál! Csak így tovább!

collateral collector (törölt) 2012.12.23. 11:47:30

@Tamás Csacsicska: így volt, kár, hogy viszonylag kevesen látják tisztán, hogy mi is történt.

Természetesen a rendőrök részéről voltak indokolatlanul kegyetlen, brutális visszaélések, ez tény, de egyrészt nem ők kezdték a balhét, másrészt ők is csak emberek, akiket fel lehet hergelni, akik el tudják veszíteni a hidegvérüket, és akik között szintén előfordulhatnak ugyanolyan szar emberek, mint maguk a fidesz szavazói. Okos ember nem dobál Molotov-koktélt a rendőrökre, illetve hazamegy, ha egy rendőr nyomatékosan felszólítja a hazamenetelre. Ennyi. Aki ennyit nem tud magától, azt szájbarúghatták 2006-ban, de aki nem megérdemelten lett szájbarúgva, annak is inkább azokat kéne okolnia, akik előidézték, kiprovokálták az egész eseményt. (Legfőképpen a mostani miniszterelnöknek köszönhetnek sokat.)

Ha vannak jó képeid, tedd fel őket valahova. Érdemes minél többet foglalkozni a 2006-os esemenyekkel, mert az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi történt.

kúrórudi 2012.12.23. 11:52:42

mekkora hazug geci poszt ez....

2006ban vandálkodtak középületet autókat gyújtottak fel kirakatokat zúztak be rendőrökre támadtak - ehhez nincs joga senkinek....

most a diákok békésen tüntettek - ehhez joguk van...

aki ezt a különbséget nem érti az agyhalott....

kúrórudi 2012.12.23. 11:54:54

nézzünk inkább tényeket....

elkúrások:
szocik 8 év 9000 mrd (12000 mrd adósságnöv. - 2000 mrd mnyp növ. - 1000 mrd tartalékban maradt imf pénz)
fidesz 2.5 év 5000 mrd (2000 mrd adósságnöv. + 3000 mrd mnyp felhasználás)

két hatalommániás korrupt baloldali maszlaggal népet etető banda...

de a kettő közül a fidesz az aljasabb és károsabb mert mindezt gyűlölködés társadalommegosztás demokrácia lebontása és posztkádárizmus fenntartása mellett teszi...

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 12:00:56

@kúrórudi:
Emlékeztetnélek, mert látom szelektív a memóriád, hogy 2006-ban a tv székháznál senki nem volt hajlandó átvenni a petíciót, kétszer is el lettek zavarva. Ekkor még szó sem volt semmiféle vandálkodásról. Nem kéne kettős mércét alkalmazni...

sisszi 2012.12.23. 12:01:35

egy szó, ami van de mégsincs: ügynökügy. osztjónapot

Dzoltán55 2012.12.23. 12:10:37

2006-ban nem egyetemistákat vertek,hanem a gyújtogató,romboló csürhét.Ha meg volt köztük egyetemista,az magára vessen és szégyellje magát.

kúrórudi 2012.12.23. 12:18:59

@Muad\\\'Dib:

és akkor mi van? akkor már lehet törni zúzni középületet gyújtogatni rendőrre támadni????

kúrórudi 2012.12.23. 12:19:47

@Muad\\\'Dib:

"Nem kéne kettős mércét alkalmazni..."

ezt magadnak mond meg az agyhalott fidesz tapsikoló haverjaidnak...

héjakútmácsonya 2012.12.23. 12:20:06

@Gulyáslikőr: Eleget tettem a felszólításodnak.

Az 1989. évi III. törvény (módosítja a 2011. évi 2011. évi CCI. törvény 22. §, 23.§, 2004. évi XXIX. törvény 147. § (1) a), 2005. évi LXXXIII. törvény 336. §, 2007. évi LXXXII. törvény 2. § 49., 2007. évi I. törvény 90. § (2) és 75/2008. (V. 29.) AB határozat)

2. § 3) A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.
12. § (1) Ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, s a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

Az AB határozat (75/2008, V.29) pedig arról szól, hogy a három nappal korábbi bejelentési kötelezettség csak az előzetesen szervezett rendezvényekre (tüntetésekre) vonatkozik, a spontán kialakuló tüntetésekre nem.

„hidat lezárni még szabálysértésnek sem minősül”

Fentiekből kitűnik, nincs igazad, hidat lezárni minimum szabálysértés. Ahogy 2002-ben is az volt. De majd nyilván a bíróság dönt.

„spontán tüntetés esetén pedig senki sem vonható felelősségre.”

Ha valaki spontán lezár egy hidat, tehát megbénítja, nem korlátozza, megbénítja a forgalmat, az minimum szabálysértés, és aki ezt teszi, az felelősségre vonható. Jogállamban, persze.

Azon persze vitatkozhatunk, hogy nekem például jogom van-e áthajtanom a Lánchídon, vagy sem. Szerintem igen. Joga, sőt kötelessége-e a rendőrségnek a közúti közlekedés biztonságának szavatolása? Szerintem igen.

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 12:21:36

@kúrórudi:
Mondtam én ilyet? Pusztán leírtam, hogy érdekes mód, akkor még az volt a mondás, hogy egy közszolgálati adónak nem feladata petíciókat átvenni. Ugyanazon emberek ma már ellenkező dolgot ordibálnak.

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 12:22:48

@kúrórudi:
Hol vagyok én fityeszes, te nagyon gyökér?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.12.23. 12:25:54

@aszekelyek: A Fideszre sincs szüksség, ugyanonan jöttek. (MSZMP) Az igazság itt van:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

kúrórudi 2012.12.23. 12:26:27

@Muad\\\'Dib:

hogyha te nem veszel át tőlem egy felszólító levelet akkor beverhetem a pofád szerinted?

kúrórudi 2012.12.23. 12:28:08

@Muad\\\'Dib:

és én ilyet hol írtam? csak mert nekem reagáltál....

a poszt összemossa a 2006os abszolút és durván törvénytelen zavargásait a mostani békés tüntetésekkel ami alkotmányos jog...

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 12:33:37

@kúrórudi:
Nem ,csak épp nagyon fura, mikor sokan (esetleg olvasgasd a blogokat) az ellenkezőjét mondják, mint akkor. Márpedig ebből látszik, hogy nem csak fityeszes oldalon van itt igen nagy mentális deficit a demokráciát illetően...

Másrészt pedig nyugodtan leeht olvasgatni a bírosági tárgyalások eredményeit, a feltárt visszaéléseket, és máris lehet látni, hogy bizony rengeteg ártatlan embert vertek össze (aki bizony nem gyújtogatott ,meg rombolt), de ugye ez már nem megy bele azok fejébe, akik előszeretettel alkalmaznak kettős mércét. Mert nekik a bíróság is csak akkor érdekes, ha lehet kicsit háborogni, de ha ezeket az ítéleteket kell nézegetni, akkor már béna bírók...

2012.12.23. 12:34:19

Hazátlan büdös kommunistáktól - ja bocsánat, "liberális demokratáktól" - mit vártok? Ezek csak hazudni tudnak.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 12:46:43

@bgp: „van egy kis különbség 2006 és 2012 között. Mégpedig az, hogy a mostani tüntetők (egyelőre) nem gyújtogatnak, törnek-zúznak.”

Aha, és szerinted 2006-ban, aki az utcán volt, az mind tört és zúzott, tehát csőcselék. Akkor szíves figyelmedbe ajánlom Bodoky Tamás Túlkapások című könyvét és Pesty László Megsebzett ünnep c. dokumentumfilmjét! Tudod, a széles látókör neked is jár.

Kandeláber 2012.12.23. 12:57:59

@Közbiztonság Szilárd: Nyomorult, szemellenzős kis ballibsi.
Olvass utána, mi történt 1986 március 15-én a Lánchídon, aztán döntsd el magadban, hogy a burzsuj kölykök bohóckodása mennyiben hasonlít az akkor történtekhez.
Az általad citált lapokat nem olvasom, ezek szerint te igen.
Kellemes Karácsonyt!
(Vagy hanukázol?)

kúrórudi 2012.12.23. 13:07:13

@Muad\\\'Dib:

"Nem ,csak épp nagyon fura, mikor sokan (esetleg olvasgasd a blogokat) az ellenkezőjét mondják, mint akkor."

ezt pont te mondod?? pont most a tandíj ügy után??

2008ban viktorka parancsára leszavaztátok most meg szinte lecsukatnátok az összes diákot aki fel mer szólalni ellene.....

kúrórudi 2012.12.23. 13:17:32

@Muad\\\'Dib:

"Másrészt pedig nyugodtan leeht olvasgatni a bírosági tárgyalások eredményeit, a feltárt visszaéléseket, és máris lehet látni, hogy bizony rengeteg ártatlan embert vertek össze"

a tények:
- 2006ban a magyar demokráciában példanélküli zavargások voltak.... nyilván ellenzéki felbújtásra de ezt most hagyjuk..
- sok ezer, tízezer emberből kibaszottul nem lehet hiba nélkül kiszűrni az effektív bűnözőt akit le kell csukni...a bűnözöket támogató félvandálokat engedély nélkül tüntetőket...őket oszlatni kell...és a teljesen békés tüntetőket.... nem lehet hiba nélkül ezt megoldani...
- a világon bárhol (nyugateuban is) vannak sérültek sőt akár halálos áldozatok is ilyenkor...
- biztos volt néhány rendőri túlkapás is...
- összességében a fentieket: a rendőrség alapvetően jól végezte el ezt az itthon példanélküli és amúgy is nehéz feladatot... nem hiba nélkül de alapvetően jól...
- a geci rendőrök éppúgy megérdemlik a büntetésüket mint a bűnöző állatok akik miatt volt az egész...

ez a helyzet elfogulatlanul és pártoktól függetlenül...

de most a jelenről beszéljünk ne tereld el a figyelmet az orbán kormányról megint a múltba...

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 13:19:43

@kúrórudi:
Komolyan nem értem, ennyire nehéz AZT elolvasni, amit írok, és nem költeni hozzá kitalált baromságokat? Hol írtam én bármit is arról, korrekt a fityesz, vagy nem. De, ha már annyira elkezded valakinek mondani a magadét, legalább arra vennéd a fáradságot, hogy visszaolvasd a hozzászólásait a témában, ahelyett, hogy kitalációkat gyártasz:
"Rohadtul gáz, hogy egyre jobban szét van cseszve az amúgy is borzalmas felsőoktatás. Az egész kormányzati produkció dühítő, elkeserítő, gusztustalan, pedig sokan azt gondolták, hogy hátha lesz értelmesebb koncepció végre a több évtizedes ámokfutás után." - Muad\\\'Dib 2012.12.17 10:04:40

kúrórudi 2012.12.23. 13:22:58

@héjakútmácsonya:

"Aha, és szerinted 2006-ban, aki az utcán volt, az mind tört és zúzott, tehát csőcselék."

senki nem mondott ilyet h mind az volt... sok ilyen volt... és egy tömegből nehéz kiválogatni ilyenkor...

azért a tévészékház csak kigyulladt valahogy...állampolgárok (!!) kocsijai csak felborultak és kigyulladtak valahogy...a kirakatok csak betörtek valahogy...a kockakövek csak repkedtek valahogy... molotov koktélok szintén... sok a rendőrök felé....

ehhez szerinted joguk volt akkor a "tüntetőknek"?

kúrórudi 2012.12.23. 13:24:06

@Muad\\\'Dib:

te úgy reagáltál nekem h nem arra írtál amiről én beszéltem... olvass csak vissza....

Muad\\\'Dib 2012.12.23. 13:24:40

@kúrórudi:
Remek, akkor ezek szerint elbeszélünk egymás mellett. :)

kúrórudi 2012.12.23. 13:36:29

maradjunk a posztnál: igazi hazug írás ez ami össze akarja mosni a mostani békés diáktüntetéseket (amihez joga van mindenkinek) a 2006os vandálkodással (ami súlyos bűncselekmény)....

Kandeláber 2012.12.23. 13:45:30

@kúrórudi: Illene megtanulnod olvasni. A cikk az 1986. március 15.-én a diákok békés tüntetése utáni rendőrattakot idézi fel, mert Aczél-Acsádi az ekkori történésekhez hasonlította hazug, libbant módon a mostani operett-tüntetést, 2006. érintőlegesen szerepel.
1988. március 15.-én, két évvel a lánchídi csata után a jobboldal iránti szimpátiával nem vádolható Tamás Gáspár Miklós azt mondta az akkori, már a rendőrök békés asszisztálásával lezajlott tüntetésen:
"Majd meglátjuk, hogyan lesz a kommunista kutyából demokratikus szalonna."
Hát így. Ahogyan a besúgó Aczél-Acsádiból, a vonalas Avarból, a demagóg Bolgárból vagy a marxista-lukácsista Hellerből neofita liberális "véleményformáló".

kúrórudi 2012.12.23. 13:48:26

@Kandeláber:

én elsősorban az ideírt posztoló fideszhívők összemosásáról beszéltem...

kúrórudi 2012.12.23. 13:50:03

íme néhány tény... érdekes h erre nem reagál a fidesz trollsereg...

elkúrások:
szocik 8 év 9000 mrd (12000 mrd adósságnöv. - 2000 mrd mnyp növ. - 1000 mrd tartalékban maradt imf pénz)
fidesz 2.5 év 5000 mrd (2000 mrd adósságnöv. + 3000 mrd mnyp felhasználás)

két hatalommániás korrupt baloldali maszlaggal népet etető banda...

de a kettő közül a fidesz az aljasabb és károsabb mert mindezt gyűlölködés társadalommegosztás demokrácia lebontása és posztkádárizmus fenntartása mellett teszi...

Kandeláber 2012.12.23. 13:51:00

Sajnos nem tetszettünk forradalmat csinálni 1989-ben, ezért nekünk 1990-ben csak paktum-demokrácia jutott paktum-kormánnyal és paktum-köztársasági elnökkel, átmentett nomenklatúrával, "spontán privatizációnak" becézett lopással.
Mi is bűnösek vagyunk abban, hogy ez így alakult.

Kandeláber 2012.12.23. 13:56:39

@kúrórudi: Hívők sajnos minden oldalon akadnak.
Ők elhiszik, hogy egyik kormány vagy egyik párt jobb a másiknál, és még azt sem veszik észre, hogy mindegyik kormány és mindegyik párt ugyanazt a szart nyomja le a torkukon: reformoknak becézett megszorításokat egy összeszerelő-üzemmé alacsonyodott országban

kúrórudi 2012.12.23. 13:58:38

@Kandeláber:

ez igaz de eznemmenti fel ezt a rabló hazug politikai elitet....

és a lopásuk mellett a hazugságuk nagyobb bűn... mert ahelyett h felkészítették volna a társadalmat a piacgazdaságra versenyre önellátásra felelős döntéshozatalra...ahelyett folyamatos éltették a kádári komcsi hazugságmítoszt a "majd az állam megsegít"ről...

ez a legnagyobb baj....

kúrórudi 2012.12.23. 14:01:20

@Kandeláber:

jobb oldalon erősebb a hívesedés...az elvakultság...a közös ellenségkeresés... stb.

hoplita 2012.12.23. 14:01:40

@aszekelyek:
Hess innen libafos...!!!!

hoplita 2012.12.23. 14:09:50

@Tamás Csacsicska:
A zanyád retkes picsáját...azt....!!!! Hogy szakadt vóna bele a fejed...

kúrórudi 2012.12.23. 14:17:13

@hoplita:

hú te aztán nagyon eszes vagy...

Kandeláber 2012.12.23. 14:53:48

@kúrórudi: Hát igen, a paktumkormány idején szétcseszték az orosz piacot, és folyamatosan sulykolták, hogy pár év, aztán itt lesz a Kánaán, ausztriai életszínvonallal. Aztán szétbarmolták az ipart, beleértve a színvonalas élelmiszeripart is. Antallék kótyavetyélték el a növényolajgyárakat, aztán Hornék elpasszolták a stratégiai energiaszolgáltatókat.
Az oroszok megépítették volna a 4-es metrót az államadósság fejében, de Demszkynek és a franc tudja melyik kormánynak nem kellett, pedig metrót véletlenül tudnak építeni.
Én azért nem mérném patikamérlegen a hívőséget, a baller hívő ugyanolyan eszetlen, mint a jobbos.

dimitrij 2012.12.23. 15:00:41

@aszekelyek:

"hol tüntetnek a szülők?"

még sehol.

"A rektorok meg aszondják, hogy már 5 éve elvonták tőlük a pénzt de én hozzáteszem, hogy a külföldi egyetemeknek is adtak... , magyar közpénzt..."

ezt hol mondták? és még ha mondtak ilyet akkor predesztinálja a fideszt, hogy 3 naponként újabbnál újabb, butábbnál butább koncepciókkal jöjjenek elő, aminek semmilyen hatása nincs egyébként a költségvetésre és az egyetemek tényszámaira? :) nem kell visszamutogatni, ha az gond, hogy szerinted közpénzt áldoztak külföldi egyetemekre, akkor a kettős állampolgárság és a határon túliak támogatása szintén problémás? gondolkodjunk kicsit.

"Köszönjük, szdsz.! No és szocik. Ezt a likat is be kell foltozni a magyar költségvetésen."

két és fél éve fidesz kormány van gyökér, ideje lenne észrevenni, és nem elmúltnyolcévezni. az ugyanis nem hat érvként, hanem egy ostoba ember vergődését jeleníti meg.

"lehet akarni külföldön dolgozni de nem itthon szerzett , ingyenes diplomával."

ideje lenne elolvasni a diákok követeléseit, és akkor talán nem viharban eleresztett fingok lennének a hozzászólásaid. azt se tudod miről szól a polémia, csak jössz ezekkel a bayerzsoltis szarságokkal. érthető. ahhoz úgy tűnik nincs elég értelmed, hogy felfogd mi történik és miről szól a dolog. de ez ne fogjon vissza semmiben, alázd magad az ilyen ökörségekkel bátran.

"Oké, hogy vannak nálunk olyanok, akik megszokták, hogy ők mindent megkapnak ingyen de semmit érte nem adnak."

jelenleg pont egy ilyen csoport politikai formációja van hatalmon, ha kihúznád a fejed a seggedből talán észrevennéd. bár a fenti monológod alapján erre elég kevés az esély... :)

"Olyan szerződést sem köt a magyar állam. Többé nem , helyesen."

ahogy azt móricka elképzeli... hidd el a káderek rokonyai ingyen fognak tanulni, azok meg akik érdemesek lennének rá, de nincs pénzük, azok mehetnek külföldre.

"Az adófizetők annak állják a tanulmányai költségét, aki ad is érte valamit. Nem fosztja ki őket és hagyja a faképnél. Túl sok ilyen rossz üzletet kötött már a drágalátos vezetői által ez az ország. Akik nem szégyellik a zt sem, hogy most óbégatnak, mert jaj nincs elég orvos.... Ami azért tényleg vérlázító. Ők se pénz nem adtak nekik, se lehetőségt itthon, azt is elküldték, akinek meg sem fordult a fejében. Képezzen magának állami pénzén Norvégia, Anglia, mindenki, fejlett nyugati álla diplomásokat. Mi is azt tesszük. "

bekajáltad a véleményformálók szarságait, kb. ennyire vagy képes, önálló gondolkodásra nem, csak bayerek interpretációinak magadévá tételére. a tények gondolom semennyire nem befolyásolják az álláspontod. azt észre se, veszed, hogy jelenleg éppen a leendő értelmiségiek, az őket felülmúlni képes rétegek ellen indult támadás... hogy mennyire tudatos az még nem egyértelmű.

jöhetsz ezzel a szarral, hogy nem termelünk a nyugatnak orvost, stb., de ez a felsőoktatási reform egy dologról szól: kivonni 20-30 milliárdot a felsőoktatásból, hogy teljesüljön a hiánycél, nehogy bukja Magyarország a kohéziós forrásokat. semmi más nem számít, csak ez... te meg mész a kolomp után, mert olyan buta vagy, ami felér egy hazaárulással.

hoplita 2012.12.23. 15:40:37

@kúrórudi:
Maj' tőled kérek kölcsön...jó, faszfej?

Nyilvánvaló és ordító hazugságokra csak anyázás a felelet.

dimitrij 2012.12.23. 15:42:50

@hoplita:

"Nyilvánvaló és ordító hazugságokra csak anyázás a felelet."

ennél többre nem is futná, mesüge. :)

kúrórudi 2012.12.23. 16:36:25

@hoplita:

te csak anyázni tudsz....

reagálj a tényekre amit irtam baromarcú fidesztroll....

kúrórudi 2012.12.23. 16:41:07

@aszekelyek:

ezt orbánékról írtad? mert 100% igaz:

"Tökéletesen kádárista gondolkodásod van. Ha esetleg nem tudnál róla.
...
Ellenvélemény , kritika kizárva de leginkább büntetve."

kemény kritika egy agyhalott fideszhívőtől... az orbántendszer pont ilyen ahogy írtad...

Gogol 2012.12.23. 16:42:17

@Muad\\\'Dib: Attól, hogy Aczél Endre ír, amit ír, a minielnök még kormányozhatna jól. De sajnos nem tud. és, mivel a polgári életben nem tudja elképzelni magát évek óta szopat minket.

Gulyáslikőr 2012.12.23. 16:52:06

@héjakútmácsonya: ha más útvonalon nem tudnál eljutni A-ból B-be, akkor feloszlathatnák, mivel korlátozza a jogaidat, de így nem korlátoz. a feloszlatás ellenben a szabad gyülekezéshez való jogot korlátozná, ami alap jogállamban...
komolyan, jogállam hiányáról beszélsz akkor ha nem oszlatnak fel egy békés tüntetést? lol
a kormány az amely átlépi (a saját maga által alkotott és kötött) a törvényeket, szerződéseket

kaczynski 2012.12.23. 17:35:58

@HgGina: Amit leírtál, abba Aczél neve helyett akár beletehetnéd Mussolini vagy Hitler nevét is - írod. Válasz: nem lehet, miért lehetne? Mi köze Aczélnak, vagy annak, amit róla írok hozzájuk? Arra utalsz, hogy ők is csináltak jó film hiradót. Ok. Fordítva viszont Aczél nem csinált fasizmust, világháborút, népirtást stb. Ha, tudod, mire gondolok.
Aztán azt írod: Csak hát, ha most egy kommunista / szocialista / posztkommunista (választhatod bármelyiket) újságíróról kiderül az, amit már minden ép erkölcsű ember évtizedek óta tud, hogy akkor is hazudik, amikor levegőt vesz, rögtön elkezd valaki libsibibsizni.
Csakhogy most Aczélról semmi új nem derült ki. Az főleg nem, hogy akkor is hazudik, amikor levegőt vesz. Még akkor sem, ha az általad ép erkölcsűnek nevezett emberek ezt már régen tudják. Mit tudnak az ép erkölcsűek Aczélról szerinted? Megint idézlek:
Aczél egy felkészült, tájékozott, ügyesen hazudozó kommunista zsidó. Ennyi, és nem több. Egy kukába való szarkupac.
Szóval ennyi? Ennyit tudnak mondani az ép erkölcsűek? Annyit, hogy Aczél Endre kommunista lenne és származására nézve zsidó. Továbbá: ügyes hazudozó. Ezért egy kukába való szarkupac. Kedves @HgGina, míg Aczél szerinted is egy felkészült, tájékozott, addig te nem vagy ügyes hazudozó és zsidó sem. Kukába sem vagy való szarkupacnak. Azt ugyanis Aczél már elfoglalta. Láthatóan nehezen találod a helyed itt Európában, de nem vagy egyedül. Sajnos.

kaczynski 2012.12.23. 18:06:49

@Muad\\\'Dib: Tisztelet édesapádnak, meg az enyémnek is, mert ő is így tett. Sajnos megint egyre több embert lehet tisztelni ugyanezért, és.nem annyira tisztelni az ellenkezőjéért. Ma is lehetne azt mondani, hogy ezeket nem szolgálom ki. Hányan mondják, pedig ma el is lehet menni az országból, mint ahogy az édesapád és az én édesapám idejében nem lehetett. Mégis hányan állnak ki az igazukért, a becsületükért? Vajon miért ilyen kevesen? Egy részük fél, a másik részük hisz abban, amit most csinál Orbán Viktor. Esetleg úgy gondolja, hogy javítható az a néhány hiba, amit a Fidesz elkövetett. Az irány jó, a módszerek nem annyira. Kicsit hazudnak, kicsit erőszakosak, kicsit kirekesztők, mégis talán jobbak, mint az elődeik voltak. Ők most nem kiszolgálják az egyetlen létező rendszert, hanem egy olyan rendszert támogatnak, amelyről Európa nagy részének igen rossz a véleménye, a magyarok jelentős része diktatórikus vonásokat lát benne, és akkor még finoman fogalmaztam. Mások pedig egyszerűen dilettánsnak tartják Orbánt és jobb kezét. A mai rendszerhívőknek tényleg van szabad választásuk. Legfeljebb nekik is le kell mondaniuk a zsíros állasokról, rangokról, címekről. Mivel a vita lassan már nem Aczélról, hanem a rendszerekről szól, azért írtam ezt a néhány sort. Végezetül felhívnám a figyelmét mindenkinek arra, hogy - majd, ha megbukik a nemzeti együttműködés rendszere - hányan fognak méltányos elbánásért esedezni. Én remélem meg is fogják kapni, hogy aztán ők verjék el a port egykori sorstársaikon. Lehet, hogy a jó Isten fölöslegesen teremtette a színeket, mert van aki úgy is csak feketét és fehéret lát, és így is gondolkodik.

Kandeláber 2012.12.23. 18:09:51

@kaczynski: Aczél ebben a témában visszataszítóan, ocsmányul, megbocsáthatatlanul összemosott és hazudott.
Mit képzel ez magáról egyáltalán? Azt hiszi, hogy a nyilvánvaló csúsztatása nem tűnik föl senkinek, vagy egyszerűen nem törődik vele?
Sajnos, a baller hívők még ezt az undorító hazugságát is védik.
Ugyanúgy, ahogyan a jobberek mondjuk Bayert.
Ebben az országban úgy tűnik, már nincsenek nem agymosott nem párthívó szuverén gondolkodású emberek.

kaczynski 2012.12.23. 18:16:51

@Kandeláber: Kellemes hanukát! Vagy karácsonyozol? Mert, ha igen, akkor kellemes karácsonyt!

kaczynski 2012.12.23. 18:23:29

@Kandeláber: Vannak. Itt vagy te például. Egyesek egyetértenek Aczél párhuzamával, mások nem. Te például nem, és én el is hiszen neked, hogy nem azért, mert a másik táborhoz tartozol, hanem, mert így látod. Viszont akkor, honnan tudod, hogy akik nem értenek veled egyet, azok mind a másik táborhoz tartoznak, tehát nem szuverének. Azt írod: Ebben az országban úgy tűnik, már nincsenek nem agymosott nem párthívó szuverén gondolkodású emberek. Tévedsz. Vannak, csak ők sem értenek egyet egymással esetenként. Ahogy te, meg én sem.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 18:28:25

@kúrórudi: „senki nem mondott ilyet h mind az volt... „

Bgp ezt mondja, azaz írja: van egy kis különbség 2006 és 2012 között. Mégpedig az, hogy a mostani tüntetők (egyelőre) nem gyújtogatnak, törnek-zúznak.

Tehát a 2006-os tüntetők meg igen, azaz csőcselék volt. Ez bgp állítása. De ennek a hazug állításnak a bizonygatására szánt egy egész könyvet Debreczeni József is. És se szeri, se száma a baloldalon az ehhez hasonló, velejéig hazug állításoknak.

„sok ilyen volt... és egy tömegből nehéz kiválogatni ilyenkor... „

Sok. A rendőrség viszont ilyen alapon nem verhet össze mindenkit, akit épp akkor az utcán tartózkodik. 2006 őszén viszont ez történt.

„ehhez szerinted joguk volt akkor a "tüntetőknek"?”

Látod, akarva, vagy akaratlanul te is összemosod a tüntetőket a randalírozókkal. Az akkori hatalom anno ezzel a hazug egyenlőséggel akarta legitimálni az azonosító nélküli, símaszkos, viperával felszerelt rendőrök által csoportosan és nagy számban, vétlen, alapvető állampolgári jogaikkal élő állampolgárokkal szemben elkövetett bűncselekményeket.

Ám nem is ez a témánk, hanem Aczél hazug párhuzama. Az, hogy a ’86-os lánchídi események bármiféle módon párhuzamba állíthatók a mostani eseményekkel, pontosabban az egyetemisták hídfoglalásával, és az ezt követő rendőri intézkedésekkel.

kúrórudi 2012.12.23. 18:35:36

@héjakútmácsonya:

"Bgp ezt mondja, azaz írja: van egy kis különbség 2006 és 2012 között. Mégpedig az, hogy a mostani tüntetők (egyelőre) nem gyújtogatnak, törnek-zúznak.

Tehát a 2006-os tüntetők meg igen, azaz csőcselék volt. Ez bgp állítása. De ennek a hazug állításnak a bizonygatására szánt egy egész könyvet Debreczeni József is. És se szeri, se száma a baloldalon az ehhez hasonló, velejéig hazug állításoknak."

ebben mi is a hazug?
- 2006ban gyújtogattak (középületet, rendőrautót, képviselői kocsikat, állampolgári kocsikat) törtek-zúztak rendőrökre támadtak... és nem egyszer... hanem 2 év alatt sokszor!
- 2010-12 között egyetlen ilyen rendbontás nem történt...

ezek tények..

van még kérdésed?

kúrórudi 2012.12.23. 18:40:05

@héjakútmácsonya:

"Sok. A rendőrség viszont ilyen alapon nem verhet össze mindenkit, akit épp akkor az utcán tartózkodik. 2006 őszén viszont ez történt."

ez a kurva nagy hazugság!!
- történt kb. 1-2 tucatnyi ilyen. max. több tízezres tömegnél ez kurva jó arány...
- nekem kár hazudoznod.. nem tudsz.. kint voltam 2006 okt 23án az astoriánál... a rendőrsorfalat is láttam tehát elég elől.. és repült el mellettünk könygáz... nem verzek meg mem csuktak le stb stb. mert nem gyújtogattam autót nem dobáltam utcakövet a rendörökre stb stb.. egyszerű ez....

Kandeláber 2012.12.23. 18:42:14

@kaczynski: Azért írtam, amit írtam, mert ritkán találkozom szuverén véleménnyel. Sajnos, a többség párthívő.
Aki politikusnak/politikusban, illetve azok szócsöveinek még hisz, az rosszabb a legbigottabb vallási fanatikusnál.
P.S:: Én maradok a karácsonynál.

kaczynski 2012.12.23. 18:45:30

@Kandeláber: Akkor nagyon boldog karácsonyt neked Kandeláber.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 18:55:22

@kúrórudi: „igazi hazug írás ez ami össze akarja mosni a mostani békés diáktüntetéseket (amihez joga van mindenkinek) a 2006os vandálkodással (ami súlyos bűncselekmény)....”

Te vagy az, aki hazug módon összemosod a randalírozókat a békés tüntetőkkel, amikor a 2006-os eseményeket egy kalap alá veszed, és mint „2006-os vandálkodásként” írod le.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 19:05:58

@kúrórudi: „ebben mi is a hazug?”

Az, hogy a randalírozókat és a békés tüntetőket összemossa, és a 2006-os őszi eseményeket erőszakos zavargásként írja le, holott nem a randalírozás, még ha feltűnőbb, mint a békés tüntetés, volt 2006 őszének fő attrakciója, hanem a békés tüntetések.

„- 2006ban gyújtogattak (középületet, rendőrautót, képviselői kocsikat, állampolgári kocsikat) törtek-zúztak rendőrökre támadtak... és nem egyszer... hanem 2 év alatt sokszor!”

Igen, a rendőrök pedig példátlan módon kontrazavargásokat rendeztek, símaszkban, viperával felszerelkezve, csoportosan támadtak vétlen, utcán sétáló emberekre, nem egy esetben felszólítás nélkül alkalmaztak nem rendszeresített tömegoszlató fegyvereket. Jogerős bírói ítélet mondja ki, rendőrök, hogy mentsék egymást és feletteseiket hamisan tanúskodtak a bíróságon, emiatt a nyilvánvalóan rendőrök által vétlen állampolgárok ellen elkövetett bűncselekmények elkövetőit nem lehetett azonosítani, s így elítélni. A bíróság az ügyészség indítványára futószalagon ítélte előzetesre az utcán összefogdosott embereket,a nélkül, hogy a rendőrökön kívül bárkit tanúként hallgattak volna ki, vagy bármiféle bizonyíték a rendőrök vallomásán felül lett volna a gyanúsítottak bűnösségére.
Sólyom László mondotta, a jogállam próbája lesz, miképp birkózik meg ezzel a magyar igazságszolgáltatás. Azt hiszem, ezen a próbán a magyar jogállam elbukott.

„- 2010-12 között egyetlen ilyen rendbontás nem történt..”

Hidat elfoglalni, lezárni rendbontás. 2002-ben az volt, most is az.

héjakútmácsonya 2012.12.23. 19:11:16

@kúrórudi: „- nekem kár hazudoznod.. nem tudsz.. kint voltam 2006 okt 23án az astoriánál... a rendőrsorfalat is láttam tehát elég elől.. és repült el mellettünk könygáz... nem verzek meg mem csuktak le stb stb. mert nem gyújtogattam autót nem dobáltam utcakövet a rendörökre stb stb.. egyszerű ez....”

Ezzel azt állítod, 2006 őszén csak az sérült meg, aki randalírozott. Ez viszont nem igaz, durvábban fogalmazva: hazugság. Ajánlott irodalom: Bodoky Tamás Túlkapások című könyve és Pesty László Megsebzett ünnep c. dokumentumfilmje. Az ezekben ismertetett történetek cáfolják az állításod.

kúrórudi 2012.12.23. 19:13:13

@héjakútmácsonya:

"Az, hogy a randalírozókat és a békés tüntetőket összemossa, és a 2006-os őszi eseményeket erőszakos zavargásként írja le,"

ebben mi a hazugság???

voltak 2006ban békés tüntetők is nyilván... de a tévészékház ostrom az semmi másról nem szólt csak zavargásról és utána is volt még néhány ilyen...

ne akard utólag tompítani...az a hazugság.. utcáról akartatok kormányt buktatni... forradalmároknak hívtátok a zavargókat... most meg úgy teszel mintha nem is lett volna ilyen??

ja persze. mert azóta kiderült h lehet itt békésen is tüntetni... most már gáz a 2006 és nem voltak forradalmárok inkább meg se történt az egész igaz??

össze-vissza hazudoztok... de ezt egyre kevesebben szopják be..

kúrórudi 2012.12.23. 19:15:26

@héjakútmácsonya:

"Hidat elfoglalni, lezárni rendbontás. 2002-ben az volt, most is az."

így igaz. rendbontás.

de van különbség a között hogy kapsz egy pofont vagy megölnek...

2006ban középületet gyújtottak fel!! rendőrökre támadtak!! autójat gyújtogattak!! soroljam??

ez össze sem hasonlítható egy forgalmikag megbénított híddal...

héjakútmácsonya 2012.12.23. 19:17:40

@Gulyáslikőr:

2002-ben feloszlatták az Erzsébet hidat elfoglalók tüntetését, pedig akkor is volt még jó pár híd, melyen keresztül A-ból B-be el lehetett volna jutni.

kúrórudi 2012.12.23. 19:18:23

@héjakútmácsony@héjakútmácsonya:

"Ezzel azt állítod, 2006 őszén csak az sérült meg, aki randalírozott"

nem. nem állítom ezt...

megismétlem: nyilván voltak ártatlan sérültek is.. egy több ezer tízezer fős tömegből nem lehet hiba nélkül kiszűrni csak az elkövetőket...

ez van sajnos.. egy tüntetés veszélyes műfaj.. és meggondolandó h elmész rá pláne ha előtte volt már egy tévészékház szétverés tehát előre tudható h el fog durvulni...

kúrórudi 2012.12.23. 19:20:39

ilyen elfogulatlanul és pártfüggetlenül:

- 2006ban a magyar demokráciában példanélküli zavargások voltak.... nyilván ellenzéki felbújtásra de ezt most hagyjuk..
- sok ezer, tízezer emberből kibaszottul nem lehet hiba nélkül kiszűrni az effektív bűnözőt akit le kell csukni...a bűnözöket támogató félvandálokat engedély nélkül tüntetőket...őket oszlatni kell...és a teljesen békés tüntetőket.... nem lehet hiba nélkül ezt megoldani...
- a világon bárhol (nyugateuban is) vannak sérültek sőt akár halálos áldozatok is ilyenkor...
- biztos volt néhány rendőri túlkapás is...
- összességében a fentieket: a rendőrség alapvetően jól végezte el ezt az itthon példanélküli és amúgy is nehéz feladatot... nem hiba nélkül de alapvetően jól...
- a geci rendőrök éppúgy megérdemlik a büntetésüket mint a bűnöző állatok akik miatt volt az egész...

ez a helyzet elfogulatlanul és pártoktól függetlenül...

de most a jelenről beszéljünk ne tereld el a figyelmet az orbán kormányról megint a múltba...

héjakútmácsonya 2012.12.23. 19:28:47

@kúrórudi: „ebben mi a hazugság???”

Ha ezt még magyaráznom kell, akkor a vitánknak értelme nincs.

„voltak 2006ban békés tüntetők is nyilván...”

Ja, kösz. A többség, a döntő többség az volt, néhány száz, max. ezer randalírozó csinálta a fesztivált, ám az ostor a békés tüntetőkön csattant, őket ugyanis kisebb energiabefektetéssel tudta látványos külsőségek között begyűjteni rendőrség.

„de a tévészékház ostrom az semmi másról nem szólt csak zavargásról és utána is volt még néhány ilyen...”

Az ostrom különösen érdekfeszítő dolog, hisz a rendőrség saját belső vizsgálata is számos szakmai hibát fedett fel. Miért várt tétlenül a székház mögött több száz rohamrendőr, miközben vidékről felrángatott, rosszul felszerelt és láthatóan alkalmatlan, nem erre kiképzett rendőrök védték a székházat? Miközben az akkori kormányfő, saját bevallása szerint, folyamatosan tartotta az országos rendőrfőkapitány helyettesével a kapcsolatot, és utasításokat adott neki.

„utcáról akartatok kormányt buktatni... „

Ne használj többes számot, velem vitázol, én meg egyedül ülök itt a gép előtt. Nem akartam utcáról kormányt buktatni, bár ebben semmi rendkívüli, vagy antidemokratikus nincs.
Mintha most is ezt akarnák.

„mert azóta kiderült h lehet itt békésen is tüntetni... „

2006-ban is lehetett. Amíg hagyták.

kúrórudi 2012.12.23. 19:32:30

@héjakútmácsonya:

"Az ostrom különösen érdekfeszítő dolog, hisz a rendőrség saját belső vizsgálata is számos szakmai hibát fedett fel."

persze h hibáztak.. mert soha nem csináltak ilyet.. először álltak szemben tönn száz/ezer őrjöngő állattal...

kúrórudi 2012.12.23. 19:33:48

@héjakútmácsonya:

"2006-ban is lehetett. Amíg hagyták."

ugyan ki akadályozott meg abban 2006ban h békésen tüntess???

kúrórudi 2012.12.23. 19:36:58

@héjakútmácsonya:

2 kérdés:
1. hányszor voltál 2006-2010 között tüntetésen?
2. hányszor vitt be a rendőrség?

kúrórudi 2012.12.23. 19:37:58

kettő számot kérek...hablaty nélkül..

kúrórudi 2012.12.23. 20:16:34

hát válasz az nemnagyon lesz ahogy látom...

ez a jó a fidesz droidokban...nyomják a pártmaszlagot kikerülik az érveket meg a tényeket a konkrét belekérdezésre meg kussolnak....

Tamás Csacsicska 2012.12.23. 23:22:14

@csahos:

Igazad van B-Közép balhátvéd! A Gyurcsány telefonált, hogy üljek ki az ablakba és fényképezzek - még filmet is küldött. Négy pajzsos rendőr hozott 200 méternyi filmet…

De nincs ekkora szerencséd!

Én egy külföldi pali vagyok, akinek akkoriban a Bajcsy Zs. út 5. szám alatt volt a lakása. Az ablakom az "eseményekre" nyílt. Soha ilyen közelről hasonló dolgot nem láttam! Szóval fogtam a fényképező gépemet, kiültem az ablakba és végig fotóztam 3 órát - egészen sötétedésig. Magamnak, kispofám. De ha kíváncsi vagy a képekre, felrakom neked őket a netre.

Nem volt ott semmiféle szabadságharc - aki ezt állítja, az vagy hülye, vagy hazudik. Ti voltatok ott, a csürhe - és pontosan olyan gyáván viselkedtetek, mint amikor meccs után a metró szerelvényt veritek szét. Tudod, azt, amelyik nem tud visszaütni…

Egyszer fordulna csak elő, hogy találkoznátok néhány kajak gyerekkel, aki nemcsak visszanéz, hanem vissza is üt nektek. Többé nem lennétek ilyen nagy legények.

Ja: és nem voltak ott diákok - egyik madárból sem néztem ki 4 általánost, pedig mind alaposan benne voltak a húszas éveikben. Ti voltatok ott, a csürhe, a mindenre kapható balhézó B-közép, a Fradi nagy-nagy dicsősége.

Tamás Csacsicska 2012.12.23. 23:40:03

@collateral collector:

Itt, ezen a linken vannak a képek

http://edy666.wix.com/2006-oktober-23#!gallery-1

Hát nem vagyok egy fényképész, meg ültem az ablakban (nagyon nagy tériszonyom van) és hát kaptam a könnygázból én is. De azért némi információt mégiscsak adnak a képek.

Tamás Csacsicska 2012.12.23. 23:41:28

@hoplita:

Mi van fiam: elfogytak az érveid, vagy csak ennyi a szókincsed?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.24. 00:01:53

@okostojgli: kár, hogy ritkán jössz.
Sokat dobna az alpári közegen kiművelt pirtyogásod...

hoplita 2012.12.24. 09:13:25

@dimitrij:
Futná, de nem az a fajta vagy, akivel polemizálgatni szeretnék, "mesüge"...

@kúrórudi:
Fidesztroll????

Nyihahahahahaha...!!!!!

Ennyit rólad, bohóc...:)))))

kúrórudi 2012.12.24. 09:24:34

@hoplita:

az internetpenetráció gyors növekedése okozta h már a fasiszta portások is neteznek....

hoplita 2012.12.24. 09:31:10

@kúrórudi:
"....nekem kár hazudoznod.. nem tudsz.. kint voltam 2006 okt 23án az astoriánál... a rendőrsorfalat is láttam tehát elég elől.. és repült el mellettünk könygáz... nem verzek meg mem csuktak le stb stb. mert nem gyújtogattam autót nem dobáltam utcakövet a rendörökre stb stb.. egyszerű ez.... "

A zanyád kankós pinájában voltál te, nem az Astoriánál.
Hazudsz, ahogy az a fajtád sajátja....de ugye ebben semmi meglepő nincs.
Akit akkor nap-este-éjszaka elkaptak, azt végigverték, ha csinált valami, ha nem.
Ha ott lettél volna, akkor ezt tudnád, mert a saját szemeddel láthattad volna...de nem voltál ott, te kis hazug szarjancsi.

kúrórudi 2012.12.24. 09:36:50

@hoplita:

pedig kint voltam... a kossuth utcában voltam.... a hir tv egyik bejátszásában jól kivehetően látszódtam is kicsit magyarázkodhattam is miatta....

"A zanyád kankós pinájában voltál te"

ezt meg tartsd meg a portás haverjaidnak te proli féreg.....

kúrórudi 2012.12.24. 09:40:27

@hoplita:

"Akit akkor nap-este-éjszaka elkaptak, azt végigverték, ha csinált valami, ha nem.
Ha ott lettél volna, akkor ezt tudnád, mert a saját szemeddel láthattad volna..."

ott voltam....

könygázt nyomtak.... de lám se nem állítottak elő se nem vertek meg....

nem állíttomh csak bűnös kaptak el...nyilván tízezreknél könnyű hibázni...de hogy mindenkit agyba főbe vertek az egy nagy kurucos hazugság....

két kérdés:
1. hányszor voltál tüntetni 2006 őszén?
2. hányszor állítottak elő?

hoplita 2012.12.24. 09:40:39

@kúrórudi:
Szarok rá hol voltál.
Proli? Én?
Nyihaha....megnevettettél netcigány.:)))

hoplita 2012.12.24. 09:46:23

@kúrórudi:
Nem mindenkit, csak akit elértek.
Egész ősszel kinn voltam, ahogy rá következő tavaszon, és így tovább.
Sok mindent láttam, olyat is, amiről te nem is hallottál.
Olyanokkal beszélgettem, akiket a tévében láthattál, autentikusak a hírforrásaim.:)

Nem állítottak elő egyszer sem...én személyre szóló meghívót kaptam a Belgrád rakpartra....oda a Szabadság híd pesti hídfőjének a közelébe....igaz, kinyalhatták.:)

dimitrij 2012.12.24. 09:54:37

@hoplita: sajátos szellemi kapituláció. :) büszke lehetsz magadra.

kúrórudi 2012.12.24. 09:56:43

@hoplita:

"Egész ősszel kinn voltam, ahogy rá következő tavaszon, és így tovább."

- hányszor vertek meg?
- hányszor vittek be?

kúrórudi 2012.12.24. 09:59:14

@hoplita:

szóval egész ősszel meg utána minden zavargáson kint voltál....

szerinted akit elértek vertek meg vittek....

téged egyszer se vertek....

egyszer se vittek...

hát az van te fasiszta portás h lebuktattad saját hazugságotokat!!

olyan buta vagy h hazudni is szarul tudsz...

kúrórudi 2012.12.24. 10:00:27

@hoplita:

ja és köszi h igazoltad h a rendőrök nem vertek összevissza mindenkit (akkor te is kaptál volna) meg vittek be mindenkit (akkor téged is bevittek volna)....

hazudtok reggel délben este....

dimitrij 2012.12.24. 10:01:29

@hoplita: juj, de jó...

"Egész ősszel kinn voltam, ahogy rá következő tavaszon, és így tovább."

munka alatt, vagy helyett? vagy a rendszer egyik "potyautasához" van szerencsénk? :)

hoplita 2012.12.24. 10:09:42

@dimitrij:
Általában munka után, öcsi, munka helyett nem megy, nekem 3 szájat kell etetnem és nem hordja a postás a segílykét....:)

Nem ismerlek, nehezen vagyok hajlandó olyan, más oldalhoz tartozókkal eszmét cserélni, akikkel nem futottam még össze elégszer.
Másrészt az önismétléseket sem szeretem, potyán sem szívesen kopogtatom a klavit...

@kúrórudi:
Ha rámutatnál a kommentem logikai bukfencére, akkor esetleg akceptálnám az észrevételed..:)

Engem direktben nem kaptak el...ahhoz kellett a net, meg egyebek, de az már végképp nem tartozik rád, kis faszfej.

kúrórudi 2012.12.24. 10:56:26

@dimitrij:

:)

hoplita egy náci portás...

van ideje autókat gyújtogatni miközben hazafinak képzeli magát mert elolvasott 2 nagymagyarországos könyvet meg jár neki a kurucinfo hírlevél....

dimitrij 2012.12.24. 11:05:32

@hoplita: nem vagyok más oldalhoz tartozó, lévén nem tartozom oldalhoz, egyikhez se... gyanítom ezt nehezen fogod feldolgozni. :)

és azt már sikerült 6 év alatt megfogalmazni, hogy mi ellen demonstráltál ősztől tavaszig? csak azért kérdezem, mert ha akkor fájt valami, akkor annak most a sokszorosa tapasztalható...

@kúrórudi: köszi, majd fejben tartom. :)

kúrórudi 2012.12.24. 11:26:26

@hoplita:

ne várj hoplitatól konkrétumokat....

elmondom a jobbos "gondolkodás" lényegét: orbán bármit tehet az a lényeg h ő JÓ mert igaz magyar.... igy lehet több az áfa meg lehet még magasabb is a tandíj ami miatt autókat kellett gyújtogatni akkor az most mind jó.... gyurcsány (és akárki aki nem fidesz/jobbik) tehet bármit ő ROSSZ mert libsi/bolsi/hazaáruló nemmagyar....

ennyi...

orbán csak azzal h VAN jó.... ezért mindent meg is lehet tenni h ő legyen hatalmon.... gyurcsány csak azzalha van már rossz ezért mindent meg lehet tenni h ne legyen.....

ilyen egyszerű ez...

hoplita 2012.12.24. 12:33:49

@dimitrij:
Ebben lásd igazad van, ezek egy lattal sem különbek azoknál, akik miatt a zuccán vótam.
De leszek még ne aggódj, sok mindent rám lehet fogni, de kettős mércével nem élek.

kúrórudi 2012.12.24. 14:06:21

@hoplita:

most voltál-e az utcán az elmúlt két és fél évben??

ha nem
máris kettős mércéd van...

a jobbik maga is ezen bukja az egészet....
- diktatúráztak holott 2010 előtt több joga és lehetősége volt az ellenzéknek és az állampolgárnak is mint most.... akkor autókat gyújtogattak a "diktatúra" ellen most kuss van...
- népnyúzóztak pedig azóta sokmindenben rosszabbak a körülmények (kivéve a felső 10e).... akkor tévészékházat lehetett szétverni ezért most kussolnak.....
- tolvajoztak pedig azóta még durvábban oligarchák lopnak (lásd "közbeszerzések") csak most orbánék és nem gyurcsányék haverjai.... akkor molotovkoktélokat lehetett dobálni meg utcaköveket ezért most kuss van....
- hazugoztak pedig azóta a hazugság nem választási fogás hanem a napi politika része lett...intézményesítve...pártmédiával támogatva (komcsikat idézően csalnak a hiradóban hazudnak pártlapokban).... akkor belvárost lehetett szétverni meg rendőrökre lehetett támadni ezért most kussolnak....

a te nem kettős mércéd pont ilyen mint akinek a katonája vagy....
süti beállítások módosítása