A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI.
2012. november 28. írta: TuRuL_2k2

A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI.

Revesz_Mariusz_2006_oktober_23_veresen.png

Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a vélemény és a gyülekezés szabadságának utolsó aranykora felett: Herényi Károly és Kerék-Bárczy Szabolcs, Bauer Tamás és Kuncze Gábor, Niedermüller Péter és Vágó István. Az Astoriában egy kicsit újra jó volt demokratának lenni. 

Debreczeni nem érte be a közismert demokrata narráció egyszerű reciklálásával, komoly forráselemző- és kutatómunkával több új dolgot is sikerült feltárnia a 2006. szeptember 18. és október 23. közötti eseményekről, amiket aztán Ormos Máriával együtt vezetett elő az értő közönség előtt. Feketén-fehéren kiderült – bár ezt a beavatottak már eddig is sejtették –, hogy nem spontán felháborodás és tiltakozás, hanem szervezett puccskísérlet történt 6 éve a pesti utcákon. Kiderült, hogy a tévészékház ostroma nem szedett-vedett esetlegességgel, hanem katonai jellegű, operatív irányítás mellett zajlott. Hogy ki irányított? Tudjukki.

Debreczeni annak sem volt rest utánamenni, hogy mi is történt valójában Révész Máriusszal. Egy elkötelezett és kellően tájékozott demokratát nem érhet meglepetésként, hogy Révész követett el törvénysértést, amikor bement a rendőrsorfalba. Verésről viszont szó sem volt, a kórházban még semmiféle külsérelmi nyom nem látszott rajta, csak másnap ment be a feje búbjáig bekötözve a parlamentbe. Amikor a környező utcákban támolyogni látták, az is a részegség miatt lehetett (talán ebben kell keresni az állítólagos „lapockatörés” magyarázatát is?), de sajnos az erre vonatkozó bizonyítékokhoz az orvosi titoktartás miatt nem juthatott hozzá a szerző. Az egész Révész-ügyben egyetlen hiba történt a hatalom részéről: amikor Kuncze Gábor bocsánatot kért a mártíriuszozásért. Ugyanígy nem szabad elhallgatni a másik súlyos hibát, egy rendes, kemény kezű belügyminiszter hiányát sem.

Végre Gergényi Péter profizmusa és Bodoky Tamás hazugságai is a helyükre kerültek, mint ahogy az október 23-i történések valódi mozgatórugói is. Végérvényesen bebizonyosodott, hogy a Fidesz eresztette össze a békés megemlékezőket és a zavargókat, majd nyomta rá az egészet a rendőrökre. A rendőrök hiába próbálták újabb és újabb sorfalakkal megakadályozni, hogy a radikálisok a Kossuth térről eljussanak az Astoriához, tehetetlenek voltak a fő éceszgéber ördögi tervével szemben: a zavargók újra és újra áttörték a közéjük és az Astoria közé vont kordonokat.

Hát így történt, tisztelt bíróság! Szóról szóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr624932519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újra termel az őszödi hazugsággyár – Kósa és Kuncze a gyárban 2014.02.28. 16:01:03

Újra itt van velünk az őszödi beszéd meg az ő útja a néphez. Akit érdekel, hogy mi történt a felvétellel 2006. május 26., a beszéd őszödi elhangzása, és 2006. szeptember 17., a nyilvánosságra kerülés között, az egészen kitűnő politikai krimit élvezhe...

Trackback: A panoptikum titka 2012.11.29. 16:52:51

Bizonyára sokan kíváncsiak rá, mi zajlik a politikai élet hol piros, hol narancssárga színfalai mögött. Titkos búvóhelyeken zajló találkozók, még titkosabb megállapodások és rejtélyes összefonódások. Itt semmi sem az, aminek látszik. Az Elvarázsolt Kas...

Trackback: A részeg Révész Mártíriusz igaz története – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVI. 2012.11.29. 13:27:01

Debreczeni nem érte be a közismert demokrata narráció egyszerű reciklálásával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holding 2012.11.28. 22:55:03

Az biztos hogy a hatalmas tömegpusztítás amit a rendőrökre kentek erős túlzás!!

Az is biztos hogy sokan mentek oda egy nagy balhéra, összecsapásra a rendőrökkel!

És az is biztos hogy sok rendőr indokolatlanul is elvert már embereket, ártatlanokat is majd a bíróság előtt egymásnak falaztak!

A politikus meg mindig politikus marad! Csak fenntartással szabad nekik hinni!! Persze néha azért nekik is lehet igazuk de kételkedjünk bennük!

2006 eseményei nekem a fenti módon egyértelműek de esetekre lebontva már nem ennyire egyértelmű...

hajdú 2012.11.28. 22:57:30

Vicces, hogy ugyanez az ember 2003-ban írt egy egész jónak (viszonylag* objektívnek) mondható Orbán-könyvet...

(*viszonylag = még a másik oldalon elfogulva, de nem túlzottan, az objektivitásra alapvetően törekedve)

Viktus 2012.11.28. 23:01:09

A Fidesz pedig újfent tutyimutyi, mint az elszámoltatásban ...

Révész: Az elvakultság beszél belőle
„Most pereljem be? Inkább sajnálom” - reagált a rendőrök által megvert fideszes Debreczenire.

index.hu/belfold/2012/11/28/revesz_az_elvakultsag_beszel_belole/

Robinzon Kurzor 2012.11.28. 23:04:21

Ha ez a Debreczeni nem lenne, ki kéne találni.

Mihez kezdene a Fidesz-propaganda a Debreczenik, Dániel Péterek meg az Amerikai Népszava nélkül?

A sok baromság mellett azért maradt még kellemetlen kérdés: miért engedte a Fidesz saját rendezőgárdája az embereket arrafelé távozni, ahol tudottan összekeverednek egy oszlatás alatt álló jogellenes demonstráció részben erőszakos résztvevőivel.

Rövid távon jól jött ez mindkét félnek.
Hosszú távon csak a Fidesznek.

Ami persze nem mentség a sokszor brutális, aránytalan és jogellenes rendőri erőszakra és annak előre kitervelt kormányzati eltussolására.
De magyarázat arra, hogy mindez hogyan és miért történhetett.

Robinzon Kurzor 2012.11.28. 23:07:23

@hajdú:

Szerintem Debreczeni nem érdekes, csak gerinctelen.

Akkor is az volt, amikor Göncz Árpádot gyalázta, amikor Antall, Orbán, aztán Gyurcsány ánuszában merült szabad tüdővel, és most is az.

hajdú 2012.11.28. 23:18:47

@Robinzon Kurzor:
Úgy értettem, érdekes megfigyelni a folyamatot.
(Az említett a könyvvel volt személyes tapasztalatom is, anno egyetemi publikáció kapcsán alaposan elolvastam, és azt gondolom, összességében ma is egész vállalható forrás, persze helyiértékén kezelve)

fran7 2012.11.28. 23:41:49

Ami engem leginkább zavart a like-ok számának különbsége. Debrecenis cikk 447, míg a Révész-féle 6 like. Ez még az időkülönbség mellet is durva. Bizonyos dolgokat talán lehet másképp látni, de ezt a részt semmiképp. Erről még bírói ítélet is van. S azt demokráciában nem illik megkérdőjelezni. A demokraták nem tesznek ilyet.
Néha úgy érzem a tvostrom környéke egyfajta választóvona, amiben soha nem lesz egyetértés. S mi ez 56-hoz képest.

marko11 2012.11.28. 23:49:50

Nagyon nagy hiba volt a Lipót bezárása. Most milyen szépen (fr)akciózhatnának ott az igaz demokraták.

Szalai Erzsébet "Narcissus megkísértése" c. (Kritika, 1997/3. sz. ) tanulmányában ír arról, hogy a rendszerváltás mintha mindenkiből a legrosszabbat hozta volna ki.
Arra azonban nem emlékszem, hogy arról is írt volna, hogy sokan meg is bolondultak.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 00:19:06

Révész Máriusszal találkoztam a Rákóczi úton 2006. október 23-án este, akkor még semmi baja nem volt és teljesen józannak tűnt. Bár lehet, h zsidóvért ivott és attól volt megrészegülve. Eztet nem tudhassuk.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 00:27:08

@Robinzon Kurzor: "miért engedte a Fidesz saját rendezőgárdája az embereket arrafelé távozni, ahol tudottan összekeverednek egy oszlatás alatt álló jogellenes demonstráció részben erőszakos résztvevőivel."

Nem engedte. Ez csak abban a balos szubkultúrában terjengő tévhit, amelyik mindezt úgy terjeszti, h egyik tagja sem volt kinn személyesen a rendezvényen. Nem érdekes ez??

Rákay P. kétszer nyomatékosan elmondta, hogy a résztvevők merre mehetnek és merre nem. Elmondta, hogy a Deák felé minden út le van zárva és, hogy a résztvevők a Blaha, Múzeum krt. felé távozhatnak, továbbá külön erre célra a Kossuth L. utcában felállított színpad egy vagy mindkét oldalát (az Erzsébet híd felé) is megnyitották a gyorsabb távozás érdekében.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.29. 00:41:09

pár órája néztem ide, de akkor még nem volt publikálva ez a rendkívül fontos ügy. de most már megnyugodhatok.
örülök hogy az olyan piszlicsáré dolgok, mint az új választási törvény nem túrta ki ezt a posztot az "Ilyen ország márpedig nincs" rovatból.

dpthrt 2012.11.29. 00:44:36

Debreczeni régen tényleg normális volt. Aztán megpróbálták jobbról kicsinálni mindenféle pedofil vádakkal és ez lett belőle.

S=klogW 2012.11.29. 01:04:21

@politicus:

2006 októberében ismertem meg Révész Máriuszt, egy autógyári munkás, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem. Akkor még nem sejtettem, hogy ...

Oblomov 2012.11.29. 01:44:35

Hát, Turul ... támadt olyan érzésem, hogy Te nem Debreczeni könyvét recenzálod, hanem Herczeg Márk tudósítását.
A hozzáadott értékért, miszerint Ilyen ország pedig nincs, dukál egy doromboló cicus-díj.

incze 2012.11.29. 01:54:34

@politicus: Nem mondasz igazat. Hogy merre lehet távozni, azt nagyon-nagyon későn mondták csak be, amikor már tömegek indultak meg a Deák tér felé. Ha bele akarsz szagolni az akkor eseményekbe, ajánlom neked az Index akkori "percről percre" tudósítását.

Orbán 17:34-kor fejezte be a beszédét. "Körülbelül 300 méter lehet a Fidesz-nagygyűlés és az Erzsébet térre terelt tömeg között." A fidesztüntetők tömegével megindulnak a Deák tér felé. "A fideszes szervezők kétségbeesetten próbálják arra kérni az embereket, hogy saját biztonságuk érdekében ne menjenek az oszlatás alatt álló tömeg felé." Nem sok sikerrel. Semmi nyoma amúgy a tudósításban, hogy AKKOR hangosan bármit is bemondtak volna.

17:45-kor indul neki a nevezetes tank a MÉG MINDIG EGY HELYBEN ÁLLÓ rendőrkordonnak. 17:51-kor sikerül egy vízágyús kocsival leállítani, és eztán két perccel (17:53) elindul az oszlatás, nem hiszem, hogy magyarázni kéne, miért. Ez kereken 20 perccel azután történik, hogy a némi tapsikálás után vezér bevágta magát a páncélautójába, oszt jónapot.

20 perc alatt az EGYEZTETETT IRÁNYOKBAN (rendőrség és fidesz szervezők) egyszerűen, kényelmes tempóban el lehetett hagyni a helyszínt, mindenkinek ak EL AKARTA HAGYNI a helyszínt, és magában a tüntetést befejezettnek nyilvánította, ill. nem akart csatlakozni a törvénytelen zavargáshoz..

18:10-kor még mindig csak a zsinagóga vonalában vannak a zavargók. 18:20-kor "tudósítóink szerint rengetegen vannak az Astoriánál" MÉG MINDIG. Ez bő háromnegyed órával a gyűlés után értendő. De még mindig bőséges idő lenne elmenni.

18:26-kor MÉF MINDIG az "Astoria felé szorítják az embereket a Kiskörútról. Az Astoriánál körülbelül 7-8 ezer ember van."

18:35-kor ér össze a két tábor (vö. öszenő, ami összetartozik) és barikádokat kezdenek barkácsolni az Astoriánál, etc.

Summa. Fidesz-legenda, hogy a tüntetőket rátolták volna a "békés, mit sem sejtő" tüntetőkre (ez a békés külön megér egy misét).

házelnök 2012.11.29. 04:25:54

Elég volt csak a tv-t nézni.
Kívánom, hogy orbánékat is ilyen békés tömeg éljenezze minél többször.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 05:41:58

"A sok baromság mellett azért maradt még kellemetlen kérdés: miért engedte a Fidesz saját rendezőgárdája az embereket arrafelé távozni, ahol tudottan összekeverednek egy oszlatás alatt álló jogellenes demonstráció részben erőszakos résztvevőivel."

Vissza-visszatérő mítosz miszerint a deáktérieket teljesen jogosan verték össze. Bullshit. Rendőrpogrom folyt, embervadászat és lincselés.
A deáktéri többtízezres tömeg ugyanúgy zömében középosztálybeli konszolidált emberekből állt, mint a Fidesz-gyűlés közönsége.

Manyi Béci 2012.11.29. 06:13:48

@politicus:
"Rákay P. kétszer nyomatékosan elmondta, hogy a résztvevők merre mehetnek és merre nem"
És az emberek egy része mégis a Deák tér felé ment. Ahol már a gyűlés előtt-alatt is állt a balhé, volt könnygáz is, miegymás. Hanghatások, üvöltözések. Helikopterek körözése. Állandó telefonkapcsolat, sms-ek.
Miért is mentek arra? Természetesen joguk volt arra menni. De miért tették?
@incze:
pontosan így volt.
@TaTa86.:
"Vissza-visszatérő mítosz miszerint a deáktérieket teljesen jogosan verték össze."
Természetesen nem, tüntetők összeverése jogtalan és felháborító.
"Rendőrpogrom folyt, embervadászat és lincselés."
Na, ez a bullshit.
"A deáktéri többtízezres tömeg ugyanúgy zömében középosztálybeli konszolidált emberekből állt, mint a Fidesz-gyűlés közönsége."
Lószart. Egyrészt nem voltak tízezren, csak az érdeklődőkkel lettek esetleg, a gyűlés után. A "deáktériek" már órákkal a nagygyűlés előtt balhéztak a rendőrökkel. Minden tudósítás erről szólt aznap. Élő közvetítések az aktuális helyzetről, összecsapásokról, a vonulásukról.

Az a helyzet, hogy aki ismeri Bp-et, az pontosan tudja, hogy az a történet, amit utólag ráhúztak erre a szerencsétlen eseménysorozatra, hazugság. Aki a Deák felé indult, pontosan tudta, mi zajlik ott.
Nem lehetett nem tudni. Még egyszer: joga volt arra menni.
A rendőrök nyilván hibákat követtek el.
De a Deák felé indulók belementek a balhéba, és tudták ezt.

Wittner Mária új 56ról vízionált az első nagy balhé idején. Navracsics ugyanaznap "veletek vagyunk" típusú üzenetet küldött nekik. Ezek az emberek talán elhitték, hogy forradalom van, részeseivé szerettek volna válni valaminek. Nem tudom. De tudták, hogy mi zajlik a Deák téren.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 06:18:18

@Manyi Béci: A rendőrök hajnaltól kezdve balhéztak teljesen öncélúan a tüntetőkkel/járókelőkkel/ünneplőkkel.

Tudom, az egész úgy kezdődött, hogy a tüntetők visszaütöttek...

tevevanegypupu 2012.11.29. 06:43:26

Azon csodalkozom, hogy nincs Debreczeninek valami olyan jo baratja, aki ugyan ugyanugy utalja a fideszt mint o maga, de azert nem mondta neki, hogy Jozsikam, a konyvednek ezen szakasza azert olyanra sikeredett, hogy a tobbi leirt soraidrol igazolja, hogy mekkora baromsagokat irtal es te magad is mekkora barom vagy..Itt tokeletesen igaz a mondas, hogy kevesebb talan tobb lett volna. A gyulolet soha nem jo tanacsado.Bar h valakit Gyurcsany tart el, annak ugy tunik semmi nem lehetetlen.

Manyi Béci 2012.11.29. 06:56:32

@TaTa86.:
Igen. A tv székháznál. Akkor kezdődött a permanens forradalom.:)

Meg egyébként is, kurvagyurcsány elvette az új 56-ot. A MI lehetséges forradalmunkat. Rohadjonmeg.
Valami ilyesmit sejtek.:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.29. 07:10:25

@Manyi Béci:

nem a gusányi vette el... ha anno a félázsiai nem tereli cuki vekker-rázós performanszba a nép jogos dühét, most egy tényleg tetszettünk forradalmat csinálnival előrébb lennénk a következmények nélküli országocskánkban, a kleptokrácia okulása végett

de ami késik, nem múlik ;)

1bitang 2012.11.29. 07:12:14

1. Amikor olvastam, hogy az egészségügyben több sérült rendőrt láttak el, mint "békés" járókelőt, már nem hittem sem Révésznek, sem a többinek. Ha a védőfelszerelésben lévő rendőrnek kórházi ellátást igénylő sérülést lehet okozni, akkor azokat komoly tárgyakkal lehet csak végrehajtani és nem véletlenül.
2. Ha én rendőr lennék (lettem volna, ott), akkor a "békés" járókelők hosszú provokációja után, amikor azok a tettek mezejére léptek, védekezek, nem kérek fel senkit, hogy "legyen szíves, ne dobáljon rám utcakövet, padot stb.", hanem visszaütök. És egy idő mulva ütök mindenkit, aki "véletlenül" éppen közelemben van.
3. Az a sokat citált eset (kép), amikor (látszólag) magatehetetlen (hasán fekvő) embert gumibottal ütnek a rendőrök, csak azt nem mutatja, hogy a "legyűrt békés járókelő" fekve úgy rúgott sípcsonton vasalt bakancsával egy rendőrt, hogy az annak nyomát és utóhatásait évekig viselte (az illető rendőr egy kollégám fia).
Ennyi.

Manyi Béci 2012.11.29. 07:12:51

@TaTa86.: Még valami.
" hajnaltól kezdve"
Ha nem is hajnaltól (arra nem emlékszem), de bizony reggeltől állt a balhé a városban, igen.
Ez nagyon fontos, különösen a mit sem sejtő babakocsis résztvevők, beteg emberek legendája miatt.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.29. 07:20:18

Debrecezni is összemossa a fabrikációkat az igazságelemekkel, mint a Fidesz-mitológia vagy a Balsay-jelentés. Az szinte egészen biztos, hogy a Fidesz-elnökség tudatosan tervezte és szervezte meg az eseményeket úgy, hogy a lehető legvéresebb gebasz legyen belőle. A helyszínválasztás, a szervezők "töketlenkedése", a futballultrák koordinálása - ez mind része volt Kövér tervének. És ehhez tökéletes partnernek bizonyultak az inkompetens rendőri vezetők, akik rossz helyre állították fel az embereiket és a hiszterizált, bosszúért lihegő rebiszesek. Majdnem sikerült, Viktor, majdnem.

Ja, Révész Máriusznak egy tanács: ne vizeljen a konnektorba feltartott képviselői igazolvánnyal.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.29. 07:21:19

@tevevanegypupu: Kéne már egy igazi magyar antiszemita párt. A Fidesz túl puha, a Jobbik meg cionista befolyás alá került. Ugye, vén ribanc?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 07:23:16

@Manyi Béci: Túl vagyon én már rajta, hogy a magadfajta pribékfanokon felhúzzam magam. :)

Annyit azért figyelmedbe ajánlanék, hogyha tényleg lett volna csőcselék 2006ban, és tényleg elsöpörjük Gyurcsányékat, akkor most Orbán is bizony óvatosabban duhajkodna. (Rákosi-Kádár párhuzam ugye.)

De hát te nyugodtan tekintsd ellenségnek a közéletben résztvevő, alapvetően értékorientált középosztálybelieket, akik tenni is hajlandóak azért, hogy más legyen a politika. Ez biztos segít majd a Zorbán ellen és a "köztársaság újjáépítésében".

Gl hf!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.29. 07:33:47

@Kettes: Bizonyos szavak jelentéstartalma az idők során képes megváltozni. Amennyiben további évtizedekig nem lesz egy valamirevaló háború, az antiszemitizmus szó szinonimája lesz a hazafi szavunknak, vagyis a ma még pejoratív értelmű szó pozitív jelentést kap. Erre garancia, hogy a zsidók jellemzően olyan elviselhetetlen természetű, gyűlölködő népség, mint amilyen te is vagy, te szottyadt esztertáska.

tevevanegypupu 2012.11.29. 07:39:15

Itt a temaban arrol van szo, hogy Revesz Mariusz reszegen tantorogva serult meg ugyebar..Maradjunk a tenyeknel, amit Debreczeni leirt: Revesz bement a rendorok sorfala koze, ot azok nem bantottak, a korhazban semmifele kulserelmi nyom nem volt rajta, ha pedig volt is, az reszeg randalirozasabol keletkezhetett (nyilvan hullapiasan nekimehetett egy ajtonak), de sajnos az orvosi titoktartas ugye fedezi, szoval hazudik a kepviselo ur amit akar..

Hogy a vasaltbakancsos foldonfekvo, akit eppen rendorok utottek-vagtak, megrugott egy rendort sipcsontjan az lehet, hogy felhaborito, amde cseppet sem meglepo..Vedekezett ahogy tudott, es ahogy lehetosege volt. Vagy ha rendorok vernek valakit, akkor azt allampolgari kotelessege az illetonek mozdulatlanul turni? Vagy talan csak ugy odasetalt egy rendorhoz (aki azert megis csak beoltozotten alldogalt) es szo nelkul a vasalt bakancsaval sipcsonton rugta? Ebben az esetben valoszinuleg elmebeteg lehet..

Pesti Fekete Dobozaban megszolaltak sok mindenrol beszelnek, de nem pont ugy, ahogy azt a demokracia bekes hivei szeretnek..Es ki tudja miert, ok valahogy becsuletesebbnek latszanak mint a Debreczeni-Niedermuller-Kuncze-KerekBarcy-Bauer taggyules.

tevevanegypupu 2012.11.29. 07:39:15

Itt a temaban arrol van szo, hogy Revesz Mariusz reszegen tantorogva serult meg ugyebar..Maradjunk a tenyeknel, amit Debreczeni leirt: Revesz bement a rendorok sorfala koze, ot azok nem bantottak, a korhazban semmifele kulserelmi nyom nem volt rajta, ha pedig volt is, az reszeg randalirozasabol keletkezhetett (nyilvan hullapiasan nekimehetett egy ajtonak), de sajnos az orvosi titoktartas ugye fedezi, szoval hazudik a kepviselo ur amit akar..

Hogy a vasaltbakancsos foldonfekvo, akit eppen rendorok utottek-vagtak, megrugott egy rendort sipcsontjan az lehet, hogy felhaborito, amde cseppet sem meglepo..Vedekezett ahogy tudott, es ahogy lehetosege volt. Vagy ha rendorok vernek valakit, akkor azt allampolgari kotelessege az illetonek mozdulatlanul turni? Vagy talan csak ugy odasetalt egy rendorhoz (aki azert megis csak beoltozotten alldogalt) es szo nelkul a vasalt bakancsaval sipcsonton rugta? Ebben az esetben valoszinuleg elmebeteg lehet..

Pesti Fekete Dobozaban megszolaltak sok mindenrol beszelnek, de nem pont ugy, ahogy azt a demokracia bekes hivei szeretnek..Es ki tudja miert, ok valahogy becsuletesebbnek latszanak mint a Debreczeni-Niedermuller-Kuncze-KerekBarcy-Bauer taggyules.

buckafej 2012.11.29. 07:41:53

@1bitang:
És hol olvastad?
A Népszavában?
Aki nem vak, látta a rendőri túlkapásokat, ráadásul éppen azokat verték a leginkább, akik semmiről sem tehettek.
Szeptember-október hónapban a vandáloknak hagyták felgyújtani a TV-t, majd napokkal később és október 23-án gimis kiscsajokat, utcán sétálókat vertek össze.
Te egy kretén Gyurcsány-fan vagy, gyógyíthatatlan, mint Debreceni.
Egy fideszes politikus sem állt a tüntetők élére, éppen ezt kérte rajtuk számon a szélsőjobb.
Tartottak a nemzeti ünnepen egy rendezvényt, népszavazási kezdeményezést tettek (amit 1,5 évig blokkolt a hatalom), és senkit nem szólítottak fel erőszakra.
Erre a szoci kormányok sem találtak bizonyítékot 4 év alatt sem.
Szóval hülyeségeket írsz.

tevevanegypupu 2012.11.29. 07:45:03

@Kettes:

O, hat eleg, ha csak maga megszolal, a tobbi jon magatol, szervezni sem kell.

buckafej 2012.11.29. 07:46:39

@Kettes:
"Az szinte egészen biztos, hogy a Fidesz-elnökség tudatosan tervezte és szervezte meg az eseményeket úgy, hogy a lehető legvéresebb gebasz legyen belőle."
Ha biztos, akkor bizonyítani is tudod?
Vagy csak nyomod a hülye komcsi vakert?
Érdekes 4 szoci év alatt sem bizonyítottak semmi ilyesmit.
Te tudsz valamit, amit más nem?
Vagy akkor miért írsz ilyen baromságokat.
A konnektorba vizelésről pedig annyit, hogy az ilyen kis cinikus pöcsök valószínűleg otthon a fotelban ücsörögnének, ha történne valami, vagy az ágy alatt bújnának el.
Szóval szerencsétlen Fideszgyűlölő, liberálfasiszta puhapöcs vagy, szerencsére a magyar társadalom legnagyobbb része már leszarja, hogy miket hánysz ide.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.11.29. 07:49:55

okt. 23-án egy szándékosan felhergelt, a szept. 18-án koncként odadobott kollégáik miatti bosszúvágytól feltüzelt rendőri állományt küldtek a parancsnokaik az utcára. és elengedték őket a pórázról.

bolondok közt viktor a király 2012.11.29. 07:54:57

@TaTa86.: " A deáktéri többtízezres tömeg ugyanúgy zömében középosztálybeli konszolidált emberekből állt, mint a Fidesz-gyűlés közönsége. "

Hát igen, fradi sállal körbe tekert arcú faszkalap vandálok tényleg konszolidáltak voltak. Na elmész te a büdös picsába. Ha nem ott azon a kettő négyzetméteren mentél volna neki a rendőröknek, hanem a tv-n keresztül nézted volna, akkor még láttál is volna.
Ekkora baromságot, csak ilyen amputált agyú, szellemi nyomorék tud írni.

MézesRozi 2012.11.29. 07:56:44

nagy élmény látni, hogy hogyan nyomulnak rá a ballibbantak a gyrucsány-bajnai-szdsz kombóval szemben létrejött konszenzus szétzúzására.

2006. október 23-án a magyar rendőrség a kormány együttműködésével rátámadt az 1956-ra emlékező polgárokra. lovasroham, kardlapozás, gumilövedék. akik ott voltak az astorianál, ill. a madách téren pontosan tudják, hogy történt. isteni ez a percszámolgatás is. elmehibbantak figyelmét felhívám arra, hogy szép, langyos, ünnepi délutánon békeidőben történt az atrocitás. sem szükségállapot, sem kijárási tilalom nem volt életben. a sok mocsok kis ünneplő, megemlékező meg hát nem ott grasszált a filmmúzeumnál, hát nem kényelmesen sétálgatott körömcipőben, kiskosztümben vagy öltönyben, ünnepi ruhában a metró felé? hát ez valóban vért kívánt. ezért kellett a metróból gyanútlanul kijövő nagymamát torkon lőni, az egész belvárosban - nem csak a környéken - gyalogosokat begyűjteni, megverni, kocsmákban, vendéglőkben üldögélőket utcára kihajtani, megrugdosni, megverni, menekülő embereket hátba lőni, földön fekvő férfiakat és nőket szakasznyi rendőrnek rugdosni. majd még napokig vadászni az utcákon és diákokat, fiatalokat begyűjteni, igazoltatni.

na mennyenek az annyukba. (kiköp)

bolondok közt viktor a király 2012.11.29. 07:58:25

@TaTa86.: Te most tényleg ilyen hülye vagy , vagy csak meg játszod.
A rendőrök öncélúan rá támadtak a járókelőkre.
Ne keverd már össze a rendőröket magatokkal te agy barom.

bolondok közt viktor a király 2012.11.29. 08:00:51

@tevevanegypupu: Te már csak, tudod, mert téged Orvbán tart el. A saját hülyeségeteket ne másra akarjátok már kenni. Ami nálatok működik, az a másik oldalon nem biztos, hogy úgy van. Ja azt elhiszem, hogy azt akarjátok látni.

tevevanegypupu 2012.11.29. 08:09:58

@bolondok közt viktor a király:

Bocs, ki kell igazitanom: En tartom el Orbant (meg a tobbi fidesz szavazo), mivel ra szavazok, tehat miniszterelnok lehet, es kezdodik az arany elete. Foleg az elmult ket eve lehetett nagyon jo. En (es a tobbi fidesz szavazo) nem sok mindent kapunk erte csereben, dehat azzal tisztaban vagyunk, hogy ez nem (csak) az o bune, elotte mukodott masik kormany is, amit viszont maguk valasztottak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.29. 08:16:21

@tevevanegypupu: Hirtelen nem jut eszembe az a CÖF-ös marha, aki a következménynélküliségről szokott hablatyolni, de tulajdonképpen igaza van. Magyarországon a tetteknek sosincs következmény, sem a helytelen, sem a helyes tetteknek.
Például itt van a rendpártiság kérdése: Hogyan lehet rendet tartani olyan személyzettel, amelyik elvesztette a társadalom bizalmát, a közbizalmat? Hogyan képes a kormány azokkal a rendőrökkel együtt dolgozni, akik emberiesség elleni bűnöket követtek el? A rendőrség egy parancsuralmi rendszer, ott mindig mindennek van közvetlen felelőse. Ha egyszer kimondták, hogy történtek kínzások, jogellenes fegyverhasználat, jogellenes intézkedéssorozatokban súlyos, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértések, még egyszer mondom, emberiesség elleni bűncselekmények, akkor a magyar jogrend szerint az illetékes rendőri vezetők felelősségre vonása minden további nélkül megoldható lett volna. Az általuk elkövetett bűncselekmények, tekintve, hogy folytatólagos és bűnszervezeti alakzatban követték el, életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható. Innentől aztán mindegy, hogy az őrmesterek egymást védve tanúskodnak hamisan, s ezért bizonyítottság hiánya lép fel, mert a főtiszteknek nem volt maszk az arcán.
Igen ám, de a rendpártiság nevében a legaljasabb bűncselekményeket elkövető rendőröket megvédi a mindenkori államhatalom, mert szüksége van egy olyan szervezetre, amelyik kérdés nélkül bármit megtesz neki.

Sohase mond, hogy soha! Régi mondásom. Tartom, hogy bármi megtörténhet, a legextrémebb körülmény is beállhat. Néhány éve kimondtam, hogy soha többé a baloldalt. Mára eljutottam oda, hogy Magyarországnak tök mindegy, milyen oldali kormánya van, az kizárólag az ország elveszejtésében érdekelt. Tévedtem, amikor azt mondtam, Orbánnak nincs alternatívája, mert valójában Orbán maga az alternatíva, mégpedig a judeobolsevik országrombolóké. Pontosan ott folytatta, ahol a baloldali zsidópártok abbahagyták. S ami igazán undorítóvá teszi ezt a férget, hogy közben veszettül lengeti a nemzeti zászlót. A magyar nemzetre hivatkozva törli el a magyarságot a föld színéről.
2014-ben én már nem leszek magyar állampolgár, egyébként sem terveztem szavazni soha többé. Mégis, most ott tartok, ha áprilisig nem tölthetem ki az állampolgársági tesztet, és tehetek esküt, hazamegyek, és a Fidesz ellen voksolok. Szemét, aljas komcsik, leninfiúk, az ELTE-kibucban (Bibó szakkollégium) kiképzett provokátorok egytől egyig. Harminc éve felkészítették őket, hogyan szabotálják el a nemzeti önrendelkezés minden pozitívumát, rohadt mocskos terroristák mind.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.29. 08:20:16

@MézesRozi: És ez a mostani zsidó kormány mi a kurva istent tett szerinted azért, hogy az ilyen tettek ne maradjanak következmények nélkül, te szerencsétlen szellemi éhenkórász?

maskep 2012.11.29. 08:32:07

@Oblomov: Azért aggasztónak tartom, hogy a vélt/valós legnagyobb tévedése-torzítása Debreczeninek a 2006. őszi eseményekben Révész Máriusz esete,a többit úgy zanzásítva, lábjegyzetben...

Nem olvastam Debreczeni könyvét (még), de amiket hallottam-olvastam belőle-róla (leszámítva Révész Máriusz esetét) kísértetiesen egybevág egyrészt az én emlékeimmel a részletekről, másrészt Orbán azóta már egyre nyíltabb cinizmusával, és senkire-semmire, még Magyarországra és a polgáraira is tekintet nélküli, technikai mindenáron-győzniakarásával.

Örülök, hogy a jövő történelmi elemzéseihez legalább egy ilyen átfogó leírás is megmarad, mint Debreczeni könyve - ha másért nem, legalább ellensúlyozásképpen.

(Jövő alatt a három napnál nagyobb távot értem - a magyar választó aktív politikai emlékezete eddig terjed jellemzően...)

Kandeláber 2012.11.29. 08:41:26

A magyarországi úgynevezett jobboldalnak óriási szerencséje van Debreczenivel, Gyurcsánnyal és a többi hasonszőrű fazonnal.
Hozzájuk csaphatjuk Kunczét is, akinek az állítólagos remek humora a ciántabletták bevételére biztató felhívása óta valahogy megkopni látszott.
Mindenesetre a posztban közölt névsor magáért beszél: ex-szdsz és ex-mdf arcok borultak össze egy kis közös nosztalgiázásra, vihorászásra a régi szép idők emlékére.
Azért megnyugtató, hogy ezek a nímandok mostanában igencsak a margóra kerültek, ha az ATV nem citálná be egy kis beszélgetésre havonta őket és a hozzájuk hasonlókat, vagy példának okáért most a Mandiner nem tenne említést róluk, a kutya sem tudná, mit csinálnak éppen.

maskep 2012.11.29. 08:42:22

@tevevanegypupu: Tisztességesnek mondható az állásfoglalása, leszámítva persze azt, hogy egyrészt a Fidesz, Orbán és a támogatóik ellenzékben mindig arra hivatkoztak, hogy az MSZP kormányoz, ők tehetnek mindenről. Miközben persze a Fidesznek megvolt a bármit-blokkoláshoz szükséges ellenzéki hatalma (hogy hogyan alakult ez a hatalma, ne firtassuk - lényeg, hogy megvolt).

Másrészt a Fidesz nem Önöknek, Fidesz-szavazóknak ígért bármit is, hanem mindannyiunknak. Méghozzá azt, hogy ezt a csődtömeget, amit az elmúttnyóccév termelt, azt fájdalommentesen tudják menedzselni (sikerre vinni).

Azt már csak mellékesen említem meg harmadrészt, hogy minden averzióm ellenére, mondjuk a Fidesz és Orbán ellenzéki rombolása után és ellenére kész lettem volna mögé állni, hogy végre induljon el ez az ország valamerre, ha nem azzal kezdi a kormányzást, hogy megaláz (az általam preferált politikai szereplők, valamint elveim megalázása és semmibevétele által), nem azzal folytatja, hogy kinyírja a jogállamot, és nem jut el odáig, hogy még nagyobb csődbe kergeti az országot, mint amibe ellenzékben segítette - pl. azzal, amit Debreczeni fejteget a könyvében. Vagy legalább annak a tizedével - ha annyi igaz, az is több a soknál...

bolondok közt viktor a király 2012.11.29. 08:45:10

@tevevanegypupu: Igen cimbora megszólaltak a pesti fekete dobozban. Felolvasták azt amit a balasy féle emberkék leírtak nekik. Némelyik arc azt sem tudta, hogy hol van, vagy minek van ott. Ja, hogy ez nem részre hajlás, csak az ügyvéd urak védték őket.

Baszd meg, minket miért nem vertek össze a rendőrök?
Mi nem mentünk nekik, ilyen egyszerű.
Ti oda rongyoltatok, lécekkel, vascsövekkel támadtatok rájuk, bazalt kővel dobáltatok, bakanccsal rugdostátok őket, és itt van bőr a pofátokon hazudni, hogy ti ártatlanul kaptatok.

bolondok közt viktor a király 2012.11.29. 08:48:04

@tevevanegypupu: Na én ezzel nagyon nem értek egyet. Hol van a többi fidesz szavazó akik eltartják ezt a bandát. Az egy kulcsos adóval röhögnek a markukba, mi csórók meg fizetünk mint a katonatiszt. Paraszt vakítás ez a javából.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.29. 08:54:56

@buckafej: Azt írtam, hogy "szinte egészen biztos". Ha bizonyítani tudnám... nos, akkor sem lenne semmi. Kinek bizonyítsam? Neked? Polt ügyészeinek? Tollas a hátam? :-D

A négy szoci év alatt az NBH fele Kövérnek jelentett, a másik fele meg Szilvásynak _nem_. Ennyit arról, hogy valaha bizonyítani lehet-e, mi történt azon a bizonyos elnökségi ülésen, ahol döntöttek a tüntetés helyszínéről.

Semmi értelmes indoka nem volt annak, hogy az Astoriát választották. Sem 56-os, sem rendszerváltáskori kapcsolata nincs, sem előtte, sem azóta senki nem szervezett oda semmit, méghozzá azért nem, mert az a kereszteződés alkalmatlan tömegtüntetésekre. Miután minden mást kizártunk, marad az, amit Debreczeni (és mások) is gyanítanak, hogy Orbán élő pajzsnak küldte oda a "konszolidált középosztálybeli" híveit és azok családját a Kövér által mozgatott futballhuligánok számára. Emberiesség elleni bűnök történtek? Akkor kezdjük a felelősségre vonást az értelmi szerzőkkel, a Fidesz elnökségével.

Oblomov 2012.11.29. 08:55:17

@maskep:
Nézem a kitett illusztrációt. Nyilván be van szakadva a feje. De nekem szokatlan, hogy fotózkodik valaki egy rendelőben, a baleseti sebész meg türelmesen kivár.

Aztán az első reakciója is furi: most jelentse fel Debreczenit? Naná, hogy jelentse fel. Nem kicsi a tét, ha az ő képviselői munkájáról semmi más nem jut az emberek eszébe, csak az, hogy egyszer eljátszotta zagyvagyörgygyulát, és ez rossz ötletnek bizonyult az ő fizikumával.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 08:56:41

@buckafej: "A konnektorba vizelésről pedig annyit, hogy az ilyen kis cinikus pöcsök valószínűleg otthon a fotelban ücsörögnének, ha történne valami"

Pontosan. Hazamennék, bekapcsolnám a tévét és kényelmesen végignézném, ahogy agyonverik újra a fajtádat. Az utóbbi két évért még azt is megérdemelnétek fideszbirkák, hogy élessel lőjenek a magadfajtára.
SEMMILYEN szánalmat nem éreznék...

Alfőmérnök 2012.11.29. 09:08:10

@Manyi Béci: Lehetett volna forradalom 2006-ban, ha magyar nem birkanép. Én is kint voltam a Kossuth téren párszor, és reménykedtem benne, hogy végre elküldjük a kurva komcsikat a picsába. Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés nem volt elmebeteg ötlet.
Amúgy a TV székház ostrom provokáció volt.
Eleve röhej, hogy a rendőrség nem tud elbánni pár tucat futballhuligánnal.

piezo 2012.11.29. 09:10:00

Akinek volt egy csöpp esze, már az események idején tudhatta, mi folyik. Elvégre 2002 óta másról sem szólt az élet Magyarországon, mint a hatalomból kibukott Orbán durcijáról. És nem lehetett nem észrevenni a a szervezettséget. a "megírtságot". Ez volt Magyarország Reichstag-pillanata.

Kandeláber 2012.11.29. 09:16:13

Baromi ciki ez a birkázás. Mindenki nyugodtan szavazzon a lelkiismerete szerint arra, akire akar.
Úgy tűnik, egyesek a mai napig nem fogták fel azt, mi is a plurális demokrácia lényege. 2010 előtt ugyanezeken a blogokon, de máshol is az MSZP-s szavazókat minősítették minimum retardált barmoknak.
Széchenyinek tökéletesen igaza van: minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a mindenkori kormányoktól szenvedő, jobb sorsra érdemes polgártáraknak egymásra kéne tüzet okádniuk, és kiirtandó ellenségnek tekinteni a másik párt szimpatizánsait.
Rengeteg látens közgazdász-zseni osztja névtelenül az észt napról-napra a blogtéren, az ember nem is érti, hogyan lehet, hogy ez a hatalmas szürkeállomány-mennyiség parlagon hever.
Róna Péternek igaza volt: el innen, ahol azok a barmok, akik 2010-ig kormányoztak, habozás nélkül elölről kezdenek mindent, ha hatalomra kerülnek, azok a barmok, akik most vannak hatalmon, szintén folytatnák.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.11.29. 09:20:42

aki rendőrverő ultrák közé áll, az ne csodálkozzon ha megbasszák - teszem hozzá nagyon helyesen.

már kívülről fújjuk a jobbos narratívát, hogy a templomból békésen hazafelé sétáló babkocsis nőket vertek halálra a rendőrök meg hasonlók, csak a tényszerű bizonyítékokat nem látjuk sehol.
Turul sem igen tudott cáfolni egyetlen kijelentést a fenti posztban, csak a köreikben viccesnek tartott gúnyos demokratázásig jutott.

Kandeláber 2012.11.29. 09:24:12

@.Pierre Bezuhov.: Mások pedig kívülről fújják Kuncze intelmét a nekem egyébként nem túl szimpatikus Révésszel kapcsolatban: miért ment oda.
Mert ugye október 23-án a jól nevelt eszdéeszes még véletlenül sem ment a Belvárosba.
Kuncze-Debreczeni: mdf-szdsz hibrid.

Wolff 2012.11.29. 09:33:16

@politicus: Csak tudnám akkor miért van tele a net ártatlan fideszes tüntetők történeteivel arról, hogy őket a Deák felé menve agyonverték a rendőrök?

tevevanegypupu 2012.11.29. 09:33:59

@Mr Falafel:

Ez nem elsosorban anyagi kerdes, akarmilyen kepmutatoan is hangzik ez a kijelentes.(Ezt a tobbieknek irom..) Elvekrol lenne szo, ha mondjuk kovetkezetes kormanyzasrol lenne szo. A magam reszerol mindig ugy gondoltam, hogy hajlando vagyok szerenyen elni, ha van egy kormany ami rendezi a rendezendoket, legyen eros, nekem meg az is mindegy, ha baloldali lenne, csak rendezze. Jobb lenne ha konzervativok tennek, de vegulis attol meg maradhat az ember konzervativ es elhet ugy mint egy konzervativ, ha baloldali a kormany. Ha jol mennek a dolgok, akkor ennek nem kell szamitani. A fidesz ket eve van kormanyon, teljesen atalakit mindent..hogy ez jo-e vagy rossz, azt ket ev utan eleg nehez eldonteni.

De azt nagyon jol tudja maga is, hogy mi tagjai vagyunk egy erdekcsoportnak, ami mindent megtesz azert, hogy Magyarorszag erdekei - ugy mint nemzet - ne ervenyesuljenek. Ez az unio - a balliberalis kormanyt tamogatva hazugsagok es csalasok batoritasaval, esztelen meretu es kamatu kolcsonok felvetelevel - minden egyes lepesunket kontrollalja, amiben lehet hatraltat, megalaz es olyan tartomannya akar zulleszteni bennunket - ehhez a balliberalisok jo hat eves segitseget nyujtottak - ami csak bologat, alair es fizet utolso leheleteig. Ezt jelenleg Orbanek nemigen tudjak megakadalyozni, talan kicsit kesleltetni igen. De ne kepzelje, hogy a Jobbiknak sikerulne..sot! Nezze meg, hogy Gyongyosinek egy egyszeru, bar nagyon hulyen fogalmazott kerdese milyen vihart kavart..egy olyan kerdesben, ami valoban nemzetbiztonsagi kerdes. Hogy a kormany mit muvelt aztan bocsanatkeresek formajaban, azon mar csodalkozni sem csodalkozik nagyon senki, mivel kiszolgaltatottak vagyunk. Ha politikus lennek ebben a jelenlegi helyzetben, fognam magam es odadobnam a gyeplot, mert mindennek van hatara. Csakhogy kinek?

A rendszervaltasnal Orbanek eleg kisfiuk voltak jo nagy pofaval, de sok mindenhez azert nem volt joguk, legfeljebb ott ugralhattak az szdsz sarkaban, vihettek a "rendszervaltok" palastjat. A nagy jatszma Antallek, az szdsz es az mszmp kozott dolt el. Hogy aztan ez a tarsasag vegulis egy es ugyanaz, a nagy szabadsagmamorban ugyan ki gondolta? Aki gondolta es megmondta, azt jo, hogy a szolasszabadsag neveben be nem csuktak. Lathatja most ennel a posztnal is mi folyik, ami a szemunk lattara tortent, azt is le akarjak tagadni, es jo sokan vannak, akik le akarjak tagadni..a nemzetkozi helyzet pedig ugy fokozodik, hogy azoknak adnak igazat (penz beszel, kutya ugat) akik gatlastalanul, rohogve es pimaszul hazudnak. Nem feltetlenul Orban az, aki az orszag ellensege, o csak bekerult egy spiralba - jo, nagyreszt onszantabol - es most nem tud kikaszalodni belole. Azt ne kepzelje, hogy nem latom mi tortenik, es hogy az egesz politikai "arisztokracia" saros. De ha nem hiszi az ember, hogy azert csak van valaki - nekem egyelore meg mindig a fidesz es a kdnp - aki megprobalkozik valamivel, ami talan, egyszer majd segit, akkor ez az orszag megsemmisul. Azert azt nem szeretnem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 09:34:42

@bolondok közt viktor a király: Végig néztem minden fellelhető videófelvételt, körbekérdeztem összes ottlévő ismerősömet, elolvastam három jelentést és a kormányjelentéseket az ügyről, megnéztem szemtanúk vallomását.

A kormány szerint 100-200 zavargó volt. Sry. Amit mondasz az sajnos hazugság. Néhány fradisálas huligán miatt nem lehet pogromot rendezni a városban. ;)

(És téged is kérdezlek pupák: nem kéne Orbánt már elzavarnunk? Biztos, hogy neked a magyarok az ellenségeid, nem pedig a változó színű kétfejű maffiapárt, a FidMSZP?)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.11.29. 09:35:30

Hát ide most akkor megint le köllene írni a félszívű módszerváltást, a lusztráció elmaradását, az állampárti szolgálatok föl nem számolását, stb. Hogy ti. így ez lesz az országból. Hogy ezt a szerencsétlen faszt mivel zsarolják, vagy mitől ilyen magabiztosan cinikus és hazug, vagy csak szimplán mibe háborodott ennyire bele, talán nem is érdekes. Az érdekes az, hogy ha lett volna itt rendszerváltás, akkor ez a könyv meg nem jelenik, Debreczeniről - hál istennek - azt se tudnánk, kicsoda. Persze akkor 2006 ősze sem volna különösebben érdekes...

tevevanegypupu 2012.11.29. 09:36:01

@Prof. Dr. Simon Templar:

Maga ugy tunik lone elesben. Azert ennyire ne ragadtassa el magat.

vantaan 2012.11.29. 09:36:43

...már több mint 6 éve ,hogy nem tudjuk ki pénzelte Budapest fölgyújtását???? Kiszervezte a gyújtogatásokat, a tömeges lopásokat, boltok trafikok kifosztását és a rendőrök megtámadását? EZ ITT A KÉRDÉS!
Révész Máriusz szervező volt talán????

vadkelet 2012.11.29. 09:37:09

Az azért nem rossz h libajnaizni nem lehet mert bírósági ítélet van róla h minden rendben volt. Gyurcsány vagyongyarapodását se nagyon mert bíróság mondja ki h minden rendben volt, de ha egy fideszes képviselő véresre veréséért elítélnek rendőröket, akkor még utána gond nélkül kétségbe lehet vonni az egészet.

Hmmm ezek után lehet rinyálni jogállamról tisztelt Debreczeni úr.

(Az Antallról és Orbánról szóló könyvét szerettem, az a két könyv hozta meg az érdeklődésemet politika vonalon. A Gyurcsányos még érdekes volt, de a többi...pfff)

MézesRozi 2012.11.29. 09:41:48

@Kandeláber:
gondolja, hogy sarokba szorítja ezzel a kérdéssel? hát ezek itt ugyanezt mondják. miért mentek a deák térre az ünneplők.

"jönnek a dúlt-keblü mélyliberálisok megint,

füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,

csönd van. Senki se pisszen. Alantról

kevéske hűlt költő csontujja int.

Ó, ha gyilkolni szabadna újra,

csámcsogva, hersegve szívnák a vért - "

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 09:43:07

@Kandeláber: "Széchenyinek tökéletesen igaza van: minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel."
Ezt nem Széchényi mondta. Ettől függetlenül Széchényinek persze nagyjából mindenben igaza volt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 09:48:03

@Kettes: "Az szinte egészen biztos, hogy a Fidesz-elnökség tudatosan tervezte és szervezte meg az eseményeket úgy, hogy a lehető legvéresebb gebasz legyen belőle. "

Lol! :D
Téged, hogy nem vettek még fel a NERbe? Szerintem az országban, Matolcsyn kívül, te vagy az egyetlen, a dk-s kezeltekkel együtt, aki valóban elhiszi, hogy a Fidesz bármit is képes megszervezni!

pityipalkó 2012.11.29. 09:51:07

Debreczeni már elég sok segget végignyalt,hogy kellőképpen hiteltelen legyen ! Én nem nagyon vállalnék vele közösséget.

kispufi 2012.11.29. 09:51:36

azért elnéznék egy , a fentihez hasonló fotót a, mondjuk így, bebaszott debreczeniről is.
(igaz is, eszembe jut boldogult nagyapám sok bonmot-ja közül egy: rosszabb a részeg bolondnál a józan bolond, mert a részeg holnapra kijózanodik).

Alvarez 2012.11.29. 09:53:30

Máriusznak a rendőrökre békésen támadó tank alatt kellett volna kúsznia, és akkor megússza egy kis nedvesedéssel. Most őszintén, hogy lehet ekkora balfék az a csávó?

Kandeláber 2012.11.29. 10:01:24

@TaTa86.: Nagyjából annyian állítják, hogy Széchenyi mondta, mint amennyien azt, hogy nem ő.
Ha Széchenyi, ha nem: tökéletesen igaz.
Ismerek olyan fazont, aki 22 éve az első egy évben mindig nagy pofával dicsérte az aktuális kormányt, aztán nagyjából egy év múlva ő fikázta a legjobban.
2006-ról: a fiam 15 évesen ott volt a Corvin-közben egy megemlékezésen, aztán a Deák térig jutott, ott lefújták könnygázzal, aztán hazament. Én egész nap a barátnőmmel voltam, részben a Margitszigeten, részben Budán, aztán este tévén néztük a közvetítést.
Inkább hiszek olyanoknak, akik ott voltak, mint egy olyan ocsmány többszörös renegátbak, mint Debreczeni.

vantaan 2012.11.29. 10:01:41

KI PÉNZELTE BUDAPEST FÖLGYÚJTÁSÁT 2006-ban????

MézesRozi 2012.11.29. 10:02:55

@TaTa86.:
maradjunk annyiban, hogy surányi adja széchenyi szájába ezt az egyedül vagyunk című életrajzi regényben. ebből persze meredek azt állítani, hogy széchenyi ilyet nem mondott. tisztességesebb azt írni, nem tudni mondta-e.

vantaan 2012.11.29. 10:11:40

@MézesRozi: A francia nagykövet mondta Szentpéterváron 1806?-ban.

Friedman 2012.11.29. 10:15:38

Ezek komolyan nevetségesek...

thetriggerhappy 2012.11.29. 10:20:47

@Mr Falafel:

és te mi vagy, kicsi öngyűlölő zsidó?

thetriggerhappy 2012.11.29. 10:25:45

a fideszhívőknek minden, ami nem fér bele 2006. október 23-nak a hősi mítoszába, az baloldali hazugság. nem számít a tv ostrom, nem számít a bajcsy-alkotmány sarkon a rendőröknek és kordonnak menő csőcselék, elfelejtjük a tankot, a kukaborogatást és mindent, csak arra emlékezünk, hogy a rendőrök ütöttek.
nem tudom, hogy ez miben jobb debreceni narratívájánál, de ti biztosan el tudjátok magyarázni.

a sok sipákolónak meg javasolnám, hogy szépen lassan nézze végig a 2012-es madridi demonstrációkról és az azokon tapasztalt rendőri erőszakról szóló videókat a neten. tanulságos lesz, főleg ha mondjuk azonosító számot szeretnénk találni, ami különben kedvelt időtöltése a forradalmároknak. ja, és ott valamiért nem lett világbotrány ebből az eljárásból. aki rendőröket dobál, vagy aki rendőröket dobálók közelében van, az erre számíthat arrafelé. szégyen gyalázat!

thetriggerhappy 2012.11.29. 10:31:34

@Alfőmérnök:

hát persze, amit már ti sem tudtok megmagyarázni és pirulás nélkül a magatokénak vallani, az mindig provokáció. véletlenül sem elképzelhető, hogy az oldalatok jelentős hányada ilyen hülye, az biza provokáció.

Kandeláber 2012.11.29. 10:38:38

@thetriggerhappy: Ezek szerint Olaszországban nem viszonyulnak úgy a rendőri brutalitáshoz, mint Spanyolországban. hvg.hu/vilag/20121117_Rohamrendori_tulkapasok_olaszorszag

vantaan 2012.11.29. 10:39:39

@MézesRozi:

a Széchenyinek tulajdonított idézet első mondatát Joseph de Maistre (1753-1821) francia konzervatív-katolikus filozófus írta “leveleiben”.

«Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.»
[ Joseph, comte de Maistre ] – Considérations sur la France

...a dátum 1811.

tevevanegypupu 2012.11.29. 11:10:05

@thetriggerhappy:

Mr. Falafel mint ongyulolo zsido? Ne vacakoljon, hiszen nem gyuloli sajat magat, sot, es azert meg plane nem, hogy zsido. A stilusa, homorerzeke, szokimondasa es bizonyos foku kimeletlensege eppen olyan mint a zsido ertelmisegi kortarsaie, csak o vilagos, jozanul es objektiven szemleli az esemenyeket. Nem hasznalja a zsidosagat hanem eli, meg ha nem is vallasosan.

MézesRozi 2012.11.29. 11:29:01

@Alfőmérnök:

tudom, hogy a google a maga jobbkeze, de gondoljon merészet és nézzen az első néhány találat alá, kattintson ide-oda. és megtalálja.

vagy mégsem.

MézesRozi 2012.11.29. 11:32:07

@vantaan:

így persze nehéz lesz megtalálni, de nyilván így van. ettől még persze széchenyi nyugodtan átvehette és kiegészíthette. mert itt egy hosszabb idézetről van szó. de az is lehet, hogy csak surányi huncutkodott velünk.

Alfőmérnök 2012.11.29. 11:39:23

@MézesRozi: Te szerencsétlen szellemi nyomorék, az interneten nyilván a googleval keresek. Ebből arra következtetni, hogy mindent az internetről szedek, kibaszott nagy ostobaság. De neked az se elég, ha elküldök pdf-ben egy könyvet, ami bizonyítja, amit állítottam (Thomas Mannal és Nietzschével kapcsolatban van.) Mert az nem nyomtatott, hanem digitális, gondolod, te hülye picsa.

Karcolt lendület 2012.11.29. 11:40:48

@incze:
"20 perc alatt az EGYEZTETETT IRÁNYOKBAN (rendőrség és fidesz szervezők) egyszerűen, kényelmes tempóban el lehetett hagyni a helyszínt, mindenkinek ak EL AKARTA HAGYNI a helyszínt, és magában a tüntetést befejezettnek nyilvánította"

Ugye ennek a hülye mentegetésnek a kitalálóival együtt nem láttatok még tömeget oszlani. 20 perc alatt nemhogy elhagyni nem lehet a helyszínt, a tömeg belseje gyakorlatilag el sem indul.

A Deák irányába az Astoriától pedig nem csak a Deák van, hanem - elég közel - a Dohány, a Wesselényi és a Dob utca is - ezek egyikében sodorta el majdnem a lovasroham a békésen hazafele baktató és telefonáló (nem, nem a Fradi-sálas huligánoknak telefonáló) ismerősömet.

Orbánék pont azért futhatnak most ilyen ámokot, mert az erkölcsi kettősmércétekből nem tudtatok korábban és most sem tudtok kilépni.

@1bitang:
Szóval azért, mert több sérült rendőr volt, ezért nem verhették meg Révész Máriuszt? A logika nem az erősséged, a (kórházi ellátást igénylő) kisebbség szerinted honnan volt?
Miután a rendőrségnél van az erőszak-monopólium, így ha nem jogosan - túlkapásokkal - használja ezt, az igen súlyos bűn.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.29. 11:48:34

@thetriggerhappy: Te erre a kis időre már semmiképpen ne növessz agyat! Nagyszüleimet felmenőik alapján vitték el, noha vallásilag katolikusok voltak, és mindig magyarnak tartották magukat. A proto-genetikaelv akkor felülírt minden normalitást. A nácik ilyenek voltak. Ma meg ti vagytok ilyenek, rohadék nácik, akik még mindig genetikai alapon szeretnétek megkülönböztetni embereket. Én Magyarországra születtem, magyar nemesi családba (Garay - a bárói ág kihalása utáni oldalágon, Dél-Magyarországi-Erdélyi térség. "y"-os Garayak. Vannak még "i"-s Garaiak is.). Identitásom magyar, nincs kettős identitásom. Vagyis minden érzelmi szál a magyarságomhoz köt. Ráadásul én még antropológus is vagyok, úgyhogy egészen pontosan tudom, mit jelentenek a vonatkozó fogalmak.
A te fajtád, én azt pontosan tudom, szintén nem zsidó, csak olykor szeretitek annak előadni magatokat, de valójában bolsevikok vagytok, elvek nélküliek, nihilisták, káoszpártiak, az emberi faj elkorcsosult mutálódása, amelyet ki kellene irtani mielőbb. Pusztán azért zsidózlak titeket, mert ettől habzik a szátok legjobban, és ez engem mindig szórakoztat.

debreceni.blog 2012.11.29. 11:53:55

"Amennyiben ez a 22 ezer szavazóköri delegált nem lesz ott minden egyes urna mellett, akkor a választást el fogják csalni."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3400_a_sotetseg_listaja

thetriggerhappy 2012.11.29. 12:09:49

@Kandeláber:

jé, a digóknál sincsenek azonosító számok?
btw, nem írtam, hogy nem lehettek túlkapások, nem írtam, hogy az ilyenek felett el kellene siklani. az bosszant, hogy erre a fals mítoszra lassan vallást épít a fidesz tábor. nem, 2006-ban nem flowerpower demonstrálókra támadtak a vérszomjas beekizett rendőrök, hanem történt valami, amiben mindhárom (ne felejtsük el az ott lábatlankodó focihuligánokat....) oldalnak megvan a saját sara.

thetriggerhappy 2012.11.29. 12:10:57

@tevevanegypupu:

hehe, bazdmeg. mr falafel és a megélt zsidóság.

kívánom neked, hogy úgy éld meg a magyarságod, ahogyan ő a zsidóságát.

Kandeláber 2012.11.29. 12:19:50

@thetriggerhappy: Csak éppen a digóknál valószínűleg nem történhetett volna meg az, ami nálunk a TV-ostromnál: a Nádor u-ban álló rohamrendőrök végig ácsorogták, hogy a vidékrő tanfolyamra vezényelt irodista kollégájukat szívatja néhány fociszurkoló. Rossz nyelvek szerint arra ment ki a játék, hogyha meghal vagy életveszélyesen megsérül egy rendőr, akkor be lehessen vezetni a rendkívüli állapotot.
Ez szerencsére nem jött be, mert még a futballhuligánok sem voltak ilyen elvetemültek.
A legjobb volt, ahogyan Sváby pajtás röhögve végignézte, hogyan gyulladnak ki a köztévés gépkocsik.
Egyébként a spanyol tv-ben bemutattak olyan képsorokat, amikor a százkilós, állig beöltözött rohamrendőr gumibottal szarrá vert egy kb. ötvenkilós lányt.
Büszkék lehetnek magukra ezek az állatok, parancsra a saját anyjukat is szétvernék.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.11.29. 12:26:08

@MézesRozi: számos ártatlan embert összevertek, ezt csak a hülye (= ballibbant idióta) tagadja.

Nem nagyon értem, miért nem lehetett már felelősségre vonni a főrendőröket, illetve nagyon is értem: az első kb. Görényi tábornok, a bililpléh-prefektus kellene, hogy legyen, aki ugye, Pintör táborszernagy kebelbéli barátja...

tevevanegypupu 2012.11.29. 12:27:10

@thetriggerhappy:

Ha tokeletesen tokeletesen kulonbozunk is egymastol Mr. Falafellel - o ferfi en meg no - azert megis valamelyest hasonlitunk. Abban, hogy mindketten magyarok vagyunk. Egyebkent letezik am olyan is hogy magyar zsido. Gondolom nemigen ismer ilyet.

tevevanegypupu 2012.11.29. 12:27:10

@thetriggerhappy:

Ha tokeletesen tokeletesen kulonbozunk is egymastol Mr. Falafellel - o ferfi en meg no - azert megis valamelyest hasonlitunk. Abban, hogy mindketten magyarok vagyunk. Egyebkent letezik am olyan is hogy magyar zsido. Gondolom nemigen ismer ilyet.

Kandeláber 2012.11.29. 12:28:28

Ormos Mária teljesen szenilis lett vénségére. Azt állítja, hogy a futballszurkolók "kiképzett harcosok" voltak, akik a "földre vitték az állam szimbólumait, a rendőrséget", és hogy "nem volt elég rendőr". Biztos be kellett volna vetni a honvédséget is, szerinte. nol.hu/belfold/az_elmult_evtizedek_legjobb_krimije

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.29. 12:28:42

szomorú, hogy még mindig van olyan kiadó aki egy Debreczeni (és még lehetne sorolni, hogy kik) könyvet kiad.

A még ennél is szomorúbb, hogy vannak akik megveszik!

Robinzon Kurzor 2012.11.29. 12:33:42

@politicus: "Nem engedte. Ez csak abban a balos szubkultúrában terjengő tévhit, amelyik mindezt úgy terjeszti, h egyik tagja sem volt kinn személyesen a rendezvényen. Nem érdekes ez??"

Hanem?
Akkor hogy kerültek oda?

Nekem ezt fideszes barátaim is mondták, akik a Deák felé indultak el, aztán egyszer csak szembejött a lovasroham.

Ők azzal mentették fel a saját rendezőgárdát, hogy a biztos a fejük felett repkedő helikopter miatt nem hallották, hogy ne arra menjenek.

A lényeg az, hogy ahol meg akarták oldani az elkülönítést (pl. kordonokkal), ott mindig meg tudták.
Itt nem akarták.
Sem a Fidesz, sem az MSZP.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.11.29. 12:45:22

Debreczeni nagyon elszúrta ezzel a Máriusz dologgal, mert ezzel azt is hitelteleníti, amiben igaza van, és felmentést add vele a jobbosok számára, hogy elgondolkodjanak egy kicsit a dolgon. Nem is értem őt igazán.

Robinzon Kurzor 2012.11.29. 12:45:59

@Karcolt lendület: "Ugye ennek a hülye mentegetésnek a kitalálóival együtt nem láttatok még tömeget oszlani. 20 perc alatt nemhogy elhagyni nem lehet a helyszínt, a tömeg belseje gyakorlatilag el sem indul."

Majdnem teltházas Barcelona-meccs (kb. 90 ezer ember) lefújása után 20 perccel már a szállodában voltam.
Ennyi idő alatt a Puskás-stadion is kiürül koncert után, pedig ott nagyon szűk átjárón lehet kimenni a küzdőtérről.

Aki el akart menni, az el tudott.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 12:56:09

@Kandeláber: "Ormos Mária teljesen szenilis lett vénségére. Azt állítja, hogy a futballszurkolók "kiképzett harcosok" voltak"

Szerinted ezek mi a f@szok, ha nem utcai harcosok?
www.youtube.com/watch?v=JoHAiPfjckE

Merthogy ilyen "team"-ek voltak kint aznap az utcán...csaxólok.

thetriggerhappy 2012.11.29. 12:59:49

@Kandeláber:

figyelj, összeesküvés elméletekkel, rossz nyelvekkel nem tudok mit kezdeni. ez pont az a kategória, mint debreceni elmélete arról, hogy valójában orbán áll minden mögött...

a focihuligánok meg nem emberségesek voltak, hanem egyszerűen még ahhoz is sötét parasztok, hogy ezt jól csinálják.

thetriggerhappy 2012.11.29. 13:01:39

@tevevanegypupu:

ja, alább is olvastam ahogyan mr falafel éppen megéli a maga zsidóságát. tudom, hogy felétek ilyen zsidót kívánnak, meg engedelmesen cipőt puceváló niggert, esetleg a lagziban talpalávalót húzó cigányt, de el kell keserítselek.....

thetriggerhappy 2012.11.29. 13:03:18

@Fedor:

kellenek egymásnak, mit egy falat kenyér. csak az a baj, hogy az ide írók, kommentelők még ahhoz is hülyék, hogy észrevegyék a párhuzamot.

Kandeláber 2012.11.29. 13:05:00

@Prof. Dr. Simon Templar: Jézusom. Ez egy hülye videóklip, a háttérben bokszolókkal.
Az átlag fociszurkoló, még ha valamelyek csoportba tartozik is, nem kiképzett utcai harcos.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.29. 13:18:02

@TuRuL_2k2:

Ez egy nagyon f*szinkós poszt, mert mindenkiből azt hozza elő, ami valójában benne lakik, ami lényege!:-D

ü
bbjnick

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 13:18:13

@Kandeláber: Egy lóf@szt. Ezek kiképzett MMA harcosok, a legtöbbjük még a Jobbiktól is jobbra álló szervezetekbe tömörülve.

www.paxhungarica.org
www.arcvonal.org
www.nfp.hu

Ezek alkotják az Újpest Ultráit és a Ferencváros Huligánjait IS.
fanatics.blog.hu/tags/%C3%BAjpest

További infók:
athenaintezet.hu/terkep/olvas/9

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 13:19:09

@Prof. Dr. Simon Templar: Ja, és ezek voltak kint AKKOR az utcán nagy számban.

Kandeláber 2012.11.29. 13:27:04

@Prof. Dr. Simon Templar: Aha. És ezek páran majdnem megdöntötték a kormányt 2006 őszén.
Tudod mit, olyan kormányért nem is kár, amelyik beszarik pár szurkolótól.

tevevanegypupu 2012.11.29. 13:29:54

@thetriggerhappy:

Tancolt mar maga lagziban vagy balon cigany altal huzott zenere? Ebedelt mar olyan etteremben ahol cigany zeneszek zeneltek? Nem? Gondoltam..
A cipotisztitas nem megalazo munka, penzt lehet vele keresni, es ha valakinek nincs mit enni, nem tud maskeppen elhelyezkedni, akkor elmegy cipot tisztitani - meg akkor is ha eppen nem fekete (nigger??? ez meg micsoda megnevezes, latom kitort magabol a Rotschild), bar ketsegtelenul a feketek es az arabok kozott gyakoribb. Kerdezze csak meg toluk, hogy inkabb ontudatosan ehen halnak vagy kitisztitjak azoknak a cipoit akik akarjak, es egesz jol megelnek belole? Hogy milyen zsidot kivannek? Hat talan nem bannam, ha mind olyan lenne mint Woody Allen. De ugy tunik kenytelenek vagunk beerni helyettuk egy csomo Ariel Sharonnal.

tarackos 2012.11.29. 13:31:37

"Megszavazták az előzetes regisztrációt"
2012.11.26

Ilyen ország pedig van! Olyan is ahol ez nem hír. Jó mi Turul?

kirsten 2012.11.29. 13:33:28

Minden értelmes ember pontosan tudja, hogy ez orbán előre eltervezett stratégiája volt, hisz addigra már elvesztette az önkontrollját a hatalom elvesztése miatt. Nem akart tovább várni, minden áron hatalomra akart kerülni. Kerül amibe kerül.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.29. 13:41:39

Én örültem az eseményeknek, csak azt sajnáltam, hogy nem folyik elég vér. A Fidesz-támogatók de facto light nyilasok voltak, láttam a pofájukat! Büdös tanyai szürkemagyar parasztok + budai nyilas értelmiség, azaz véglények. Oké, voltak megtévesztett normál alakok is, ezt hozzá kell tenni az igazság kedvéért. Akkoriban a Keletinél laktam, s a kutyákat sétáltattam a demonstráció előtt, így jól láttam a magyarkodó csürhét. Amikor magyarkodót látok, az önvédelmi gumibotomhoz nyúlok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.29. 13:43:13

@thetriggerhappy:

:-D (...) :-D (...) :-D ....

"Módos vagyok én,
csinos vagyok én,
esztendőre vagy kettőre
férjhez megyek én.

Faterom nagy úr,
lova, szekere,
övé híres Gömör, Sáros
Zemplén vármegye.

Három vármegyében
rongyot szedni jár.
Van-e toll? Van-e bőr?
Utcán kiabál.

Uram kapja Zemplént,
ez a hozomány.
Apám marad Gömörben és
Sárosban király."

:-D (...) :-D (...) :-D ...

+

www.youtube.com/watch?v=mfv1zHdtg6E

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

baby123 2012.11.29. 13:43:31

A 2006-os témához kapcsolódva - miért is nem hozzák nyilvánosságra az egész rögzített képanyagot, mondjuk egy kormányzati portálon - vágatlanul?
Akkor lehetne elemezni - nem népmesékből véleményt nyilvánítani.

baby123 2012.11.29. 13:45:04

@baby123:
Ja nem csak a Máriusz setét, hanem az egész napi - no meg a pár nappal előtte történtekét.

Zb74 2012.11.29. 13:59:13

@Robinzon Kurzor: "Ennyi idő alatt a Puskás-stadion is kiürül koncert után"

Lófaszt ürül ki. Több koncerten is voltam ott. @Karcolt lendület: jól látja a helyzetet; egy ekkora tömegben 20 perccel a vége után még egy csomóan vannak, akik el sem indulnak.

Úgy egyébként a nevezetes október 23-án nem volt érvényben kijárási tilalom, tehát akik szándékosan maradtak az utcán, azokat sem lehet hibáztatni.

Robinzon Kurzor 2012.11.29. 14:12:27

@Zb74:

Én is voltam ott több koncerten és bizony kiürül.

De a lényeg, hogy az Astoriától is el tud menni a tömeg 2 irányba ennyi idő alatt.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 14:26:06

@kirsten: "Nem akart tovább várni, minden áron hatalomra akart kerülni. Kerül amibe kerül. "

Nem lennék meglepve, ha vmikor kiderülne, hogy Orbán lepaktált akkor ezekkel a csoportokkal és személyes hatalomvágya miatt felhasználta őket.

Prof. Dr. Simon Templar 2012.11.29. 14:33:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Büdös tanyai szürkemagyar parasztok + budai nyilas értelmiség, azaz véglények."

Mártíriuszról azonnal ez jut az eszembe, mármint az első - meg ez:
www.youtube.com/watch?v=ZIGpfaXYPEo

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.11.29. 14:40:10

A puccskísérlet igaz, csak egy kicsit másként: nem lőttek, hanem magukat lövették le, és nem igazival, hanem gumilövedékkel. És most az időjárásról: Jereván fölött az ég felhős, 11 fok van...

thetriggerhappy 2012.11.29. 15:26:50

@tevevanegypupu:

szerintem nem a női mivoltodból következik, de ismét bizonyítottad mennyire ostoba is vagy. a szövegértés nem igazán az erősséged. fuss neki még egyszer, hátha másodszorra megérted, amire kötelezőnek érezted a reagálást.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.29. 15:51:39

Nyáladzó idióták figyelmébe: a puccsot a hadsereg szokta végrehajtani, nem pár futbalhuligán.

@Holger Hartland: Pedig milyen jól mulatott volna a sáncon az őrnagy, a főhadnagy, az őrmester és Vaszilij Mihajlovics.

Kandeláber 2012.11.29. 16:04:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija: No igen. Milyen szép lett volna, ha másnap azt írja valamelyik napilap: "Az egyesült ferencvárosi-újpesti seregek zöld-fehér és lila-fehér zászlókat lengetve megdöntötték a kormányt."

tevevanegypupu 2012.11.29. 16:14:14

@thetriggerhappy:

Dehogynem ertettem kis csacsi. Falafel maga szerint nem olyan jo zsido mint kellene, kovetkezeskeppen ugy kivanna, hogy en se legyek olyan jo magyar..korulbelul nyilatkozzam en is a magyarokrol olyan hofokon, mint Mr. Falafel azokrol a zsidokrol akikrol rossz a velemenye..De en nem igy fogom fel a dolgokat., ugy fogom fel, hogyMr. Falafel meg jomagam is magyarok vagyunk, aztan jon a tobbi. Nem azert mintha kulonosebben olyan nagy csoda lenne magyarnak lenni, dehat annak szulettunk es vannak bizonyos dolgok ebbol kifolyolag amiket politikatol fuggetlenul is kedvelunk. Vagy nem erre gondolt velem kapcsolatban, szimplan csak csunyakat akar mondani? Mondja am meg csak nyugodtan, fejtse ki, en raerek.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.29. 17:00:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Mármint egy olyan országban, amelyiknek van hadserege. Találós kérdés: miért volt olyan múlhatatlanul fontos Orbánnak, hogy felállítson egy csak neki engedelmes testőrséget, kitömje pénzzel, technikával és titkosszolgálati jogosítványokkal?

tudi 2012.11.29. 17:21:19

Debreczeni József is azon emberek sorába tartozik, akik mindenek voltak már, csak akasztott emberek nem. Ha már így elmerengett azon, hogy a 2006. október. 23.-i események meg a tv székház ostroma mögött a Fidesz áll, akkor azon is el kellett volna merengenie, hogy mik voltak a kiváltó események, mert ugye mindenhez események hosszú láncolata szükséges.

Manyi Béci 2012.11.29. 18:33:20

@TaTa86.:
"Túl vagyon én már rajta, hogy a magadfajta pribékfanokon felhúzzam magam. :)"

Pribékfan...:)
Miért is?
Egyrészt ugye adott az események kronológiai sorrendje. Cáfolhatatlan, makacs tényekkel.
Én két dolgot állítottam ehhez ebben a beszélgetésben:
- a tüntetők összeverése jogtalan és felháborító, és a rendőrök mindenféle hibákat is elkövettek.
- aki a Deák tér felé ment, tudta, hogy a kemény balhéba megy bele - bár joga volt arra menni.
Pontosan mi ezzel a problémája?
Ha esetleg maga is a Deák tér felé ment, vagy csak ott maradt az Astoriánál, elmondhatná, miért tette.
Mert ezt csak találgatni tudom, bár abban is elég jó vagyok.

"Annyit azért figyelmedbe ajánlanék, hogyha tényleg lett volna csőcselék 2006ban"
Volt, láttam.
"és tényleg elsöpörjük Gyurcsányékat, akkor most Orbán is bizony óvatosabban duhajkodna."
Hm, talán megérte volna.:)
De maguk még mindig óriási tévedésben vannak. Nem tudták volna elsöpörni a kormányt. Ez az ország nem akar forradalmat. Még most sem.
És szerintem ez jó - addig, amíg a választással el lehet zavarni az aktuális kormányt. Remélem, 2014-ben is így lesz. Dolgoznak nagyon a fiúk ez ellen,
de remélem, sikerül majd elzavarni őket.

Az utolsó mondata nagyon gyengusra sikerült.:)

MézesRozi 2012.11.29. 18:40:17

@Hepci:

igen, szégyen, ami történt. mármint a semmi.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 19:02:52

@Wolff: Leszel szíves ezt velük megbeszélni.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 19:06:38

@incze: Őszintén mondom, nem nagyon kedvelem, ha valaki kétségbe vonja a szavaimat, gondolom, így vagy ezzel Te is.

Amúgy, ha jól értem, most egy olyan ember akar velem eszmét cserélni, aki - velem szemben - személyesen nem volt ott a helyszínen, csupán a sajtóból értesült az eseményekről, így ismereteit csak sajtóbeszámolókra alapozza. Nem szeretek ingyen tanácsokat osztogatni, de ez eléggé egyenlőtlen küzdelem lenne, a helyedben nem vállalnám.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 19:09:44

@Robinzon Kurzor: "Akkor hogy kerültek oda?"

Ez ugye már egy teljesen másik kérdés ahhoz képest, amit én cáfolni próbáltam (nem szóltak a rendezők, nem figyelmeztették a résztvevőket). Fontos kérdés, de azon nem változtat, hogy a résztvevők megkapták a szükséges tájékoztatást.

Amúgy mi is megpróbáltunk elmenni a Deák irányába, de nem tudtunk, minden mellékutca el volt kordonnal zárva.

Wolff 2012.11.29. 20:32:21

@politicus: "Amúgy mi is megpróbáltunk elmenni a Deák irányába, de nem tudtunk, minden mellékutca el volt kordonnal zárva. "

De gondolom ha mégis sikerült volna és kilövik a szemed gumilövedékkel, akkor nem magad hibáztatnád, noha váltig állítod megmondták neked, hogy ne menj arra, hanem Gyurcsányt.

Ahogy az ezek szerint mindennek tudatában az összecsapás felé távozó demonstrálók is teszik- csak nem értem miért? Elvégre ha ennek tudatában mégis arra mentek akkor mit vártak? Majd a rendőrök egyenként kifaggatják őket, hogy "jaj, a Fidesztől tetszik jönni, hát nem mondták ott, hogy erre ne? De, mondták? És mégis? Áh, menjen csak, addig én egy kicsit lefogom itt ezt az uriembert, látja, aki már egy órája dobál mindenfélével." N. B. ha véletlenül ennek a közleménynek a tényét még jelezték is a rendőröknek (tudod, valahogy úgy, hogy réádión átszóltak, "főnök, főnök, itt van az a fószer a tévéből, valami olaszos vagy angolos neve van - az, az a Philip -, és azt mondja, hogy ne menjenek a Deák felé"), akkor hirtelen egészen legitim feltételezésnek tűnik, hogy aki mégis ott van az nem lehet a Fidesz demonstráció résztvevője.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.11.29. 20:37:57

@Wolff: A saját démonaiddal vitatkozol, de ebben nem tudok jó beszélgetőpartner lenni, nagyon sajnálom.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.11.29. 20:41:33

@Manyi Béci: "Pontosan mi ezzel a problémája?"
Semmi. Gondolom a Betyárseregnek is joga van kibérelni Új-zsélandot egy kis pogromra, aztán te döntöd el, hogy odamész vagy sem.

Esetleg adjunk a bérléshez fegyvereket, bombabiztos hátteret, kiképzést is közpénzből.

Mert ha balhé van, akkor balhé van.

Tudod mit jelent az, hogy ALAPjog?
Gondolom nem, hiszen egyéb esetben nem kérdeznél ilyeneket... Jó lenne már kinőni a proletárdiktatúrából. Hahó! Demokrácia van! Manapság a rendőrt azért fizeted, hogy szolgáljon és védjen, nem azért hogy ne csapjon pofán Kádár-kolbásszal.

(Btw: Mi a helyzet a balhéktól tök független embervadászattal, lincseléssel? A bv-intézetekben történt kínzásokkal? A jelentésekben és a bíróságon történt okirathamisítással, hamis tanúzással, hatalommal való visszaéléssel? Mi a helyzet a futószalagon hozott koncepciós ítéletekkel? Vagy ha balhé van a Deákon, akkor igazából ezekkel nincs is probléma?)

"Hm, talán megérte volna.:)"
Ennyi. Talán akkor nem engem, mint a "tomboló csőcselék" tagját kéne ellenségnek tekinteni, hanem a hazánkat cinikusan leamortizáló FidMSZP-t.

"Ez az ország nem akar forradalmat."
Hát tényleg sok a kádárista. De ha változást akarsz, a változás légy te magad. Hajrá! Annyival is előrébb leszünk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.29. 21:00:48

@Manyi Béci: Lustán indult az a nap, végre nem kellett korán kelni! Délelőtt aztán hívtak koránkelő gyerekeink, hogy a Corvin-köz-ben alakul valami, mindenki jöjjön. Összeszedvén magunkat mentünk is, így időben érkeztünk, hogy lássuk a csepel-teherautót, mondhatom szívszorító volt. Mivel én '56-ban nem éltem még, nem sokkal később születvén meg tudott lebbenteni az esemény hangulata, és ez nem volt kellemes. Hamár arra jártunk, nosza sétáljunk el az Astoriához, mit mondanak a fideszek(rendszeres, váltott-műszakos kosúttériek voltunk akkoriban, holmi alvajáró, reménykedő demokraták - ahogy manapság szelíden leszólnak), sosem lehet tudni. Sétánkat akkor már helikopter vigyázta. A helyszínre érve semmi érdekes nem volt, szokásos naggyűlés-népi-izé. Nem vegyültünk, nagyjából az Urániával szemben álldigáltunk, egyszer csak beöltözött, felzászlózott, kiabáló bohócok kezdtek vonulni előttünk, ordibálva, provokálva. A fidesz-rendezvény még tartott. Ronda arcok voltak, és elfogott az aggodalom a kölkeink miatt, akik már a Kossuth-tér felé tartottak közben(amit már addigra lezártak), ezért heveny mobilozás közepette mi is nekiindultunk arrafelé, a Szabadság-teret jelölve meg találkapontnak. El sem értük még az Arany J. utcát, mikor láttuk a könnygáz kékes füstjét elül, úgyhogy lesunnyogtunk balra. A gyerekek meglettek, és leszivárogtunk az Alkotmány utcáig, nem volt könnyű. Mivel "hátulról támadtunk", volt mozgásterünk, de nem sok. A csípős, könnyezős szagot, a lövöldözés hangját közben, a megalázó terelgetést, meg hogy végtére is nem jutottunk szinte semerre, azt nem igazán lehet felejteni. Megúsztuk, mert senkit nem érdekelt az a pár ember, aki így kicsúszott a gyűrűből, zsenge másfél óra múlva metrót fogtunk, és irány haza.
Asszem, azt találtam akkor mondani a népeknek, hogy ha legközelebb jönni kell, akkor csak puskával, szóval elkeserítő volt, mindezt úgy, hogy lényegében kimaradtunk.
Szóval, csak óvatosan azzal a nagy találgatással :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.29. 21:02:34

Uránia == régi Filmmúzeum, bocsi.

Alfőmérnök 2012.11.29. 22:31:40

@Manyi Béci: "Ez az ország nem akar forradalmat. Még most sem."

Még egyszer leírom: A L K O T M Á NY O Z Ó
N E M Z E T GY Ű L É S.
Ez egy 1-2 éves procedúra, ideiglenes kormánnyal. Ha ez 2006-ban elkezdődik, talán már lenne egy normális kormányunk. Így meg sose nem is lesz.
Én megmondtam 2010-ben, hogy ha elkúrják a fiúk, Kossuth tér visszatér. Nekem már a tököm kivan velük, úgyhogy lassan benne lennék egy ilyen buliban. Komcsikra és hazaárulókra viszont nem fogok szavazni soha.

JohnnyLillibrogida 2012.11.29. 23:26:11

Én úgy emlékszem hogy az akkori miniszterelnöktől valami trágár, alpári megvágott beszéd került nyilvánosságra.ez a nem igazmondasáról híres politikus aki egy nyilasok majd sztalinistak altal rekviralt villaban él azt mondta a felvétel a saját pártjából szivárgott ki.ha visszagondolok még a gyurcsany szavazók is le voltak döbbenve.a szekhaznal a csurkatüntetések régi vágya teljesült be, elfoglalták a tv-t. Ne feledjük rosszul felszerelt kevés rendőrt dobtak a nemcsak az egyesult fradi-ujpest taborbol allo tomeg elé ugy h alig nehany meterre rendorok szazai acsorogtak.okt 23 a revans napja volt. Az ócskavasprefektus, a lóistallóban 100 rendőr/1wc hetekig elszállásolt rendörök es bajnai akkori fönökének bosszúja.
ezutan az Együtt2006 évekre körbegordonozta a Kossuth teret.

JohnnyLillibrogida 2012.11.29. 23:56:01

@Prof. Dr. Simon Templar: Mivel kis túlzással állíthatom, hogy a mildenberger kanyarban (drprof téma szakértőként gondolom tudod hol volt)nőttem fel elég jó rálátásom volt a huliganizmusra.bár a hallgatás törvénye kötelez, de bizton àllíthatom, hogy tömegesen kiképzett szervezett utcai harcos szélsőjobbos szurkolói csoportokról beszélni túlzas.az biztos arra sok gyurcsányista nem volt de sokkal heterogénebbek ezek a társaságok mint ahogy látszik.a rasszizmus erős de inkàbb az örökös deviancia a mozgatórugó.aki azt hiszi ez egy huligán balhé volt az felül egy olyan hamis narratívának ami az események lényegi okait és megértését kendőzi. A kezdetben sikeresnek latszo politikai puccsot a hatalomert gyurcsany kovette el 2006 tavaszan amikor szandekosan hazug kepet festett az orszagrol, h megorizhesse hatalmat.emlekezz a januari afacsokkentesre majd majusi emelesre vagy a trukkok szazaira es a nem teljesen kibontott igazsagra.ma is fizetjuk ennek az arat, nem mellekesen az oszodi beszed kiszivargasanak napjan kezdett megagyazni gyurcsi a fulkeforradalomnak es a parlamenti part jobbiknak.ezert is halas lehetsz neki

kamerasmobil 2012.11.30. 01:33:14

Ez tok komolyan vitatema tovabbra is hogy a Fidesznek volt-e koze az egeszhez?

Az Astorian rendezett gyulesrol mar a bejelentesekor meg lehetett mondani hogy keresik vele a bajt. Tobben meg is tettek en konkretan egy Indian nevu nickre emlekszem az Index forumrol aki meg terkepet is mutatott hozza.

Vagy ott van az a fidesz-rajongok altal kitartoan ignoralt eset hogy Orbannak pancelozott limuzin allt rendelkezesere. Ezt zsebbol kellett finanszirozni mert ellenzeki frakciovezetokent bizony nem jart neki. Megis se elotte se utana nem nagyon kerult elo ilyen auto. Aznap viszont a beszede utan egybol belevagta a segget es eliszkolt a helyszinrol.

Azt meg elfogadom hogy akkor a nagy izgalomban esetleg nem allt ossze valakinek a kep. De ezutan a ket es fel ev amokfutas utan mar a leghulyebbeknek is ra kellett volna jonniuk hogy Viktort csak a hatalom erdekli es azon a napon vegtelen cinikusan dobta oda a nagygyules resztvevoit predanak az egyertelmuen szervezett zavargok koze. Beloletek csinal majmot ez az ember es nemhogy hagyjatok de kifejezetten elvezitek is...

Manyi Béci 2012.11.30. 05:36:07

@TaTa86.:

Maga fárasztó, és komolytalan ember, az újzsélandos szöveggel pedig egyértelműsítette, hogy nem vitaképes.
Nyomatékosan kijelentettem többszöros, hogy mindenkinek joga volt arra menni, amerre akart, erre az alapjogokról kiabál, ráadásul nem velem, hanem saját magával beszélget, ez engem nem érdekel.
Viszont az kiderült, hogy magánál jól beletrafáltam a motivációba: forradalmi hős szeretett volna lenni, de sajnos hazazavarta a csősz, azóta ezen szenved. Nőjön fel.

@Mihint:

Ne is haragudjon, de simán beleillik ez a történet a találgatásomba. Vállon is veregettem magam.
"a Corvin-köz-ben alakul valami, mindenki jöjjön."
Aztán mi alakult a Corvin közben, kedves Mihint?:) Aminek mindenképp a részese kívánt lenni?
"Asszem, azt találtam akkor mondani a népeknek, hogy ha legközelebb jönni kell, akkor csak puskával"
Maga békés, virággyerekes forradalomban gondolkodott? Kicsit mosolyoghatok ezen?
Örülök, hogy nem lincselték meg magukat a vérszomjas rendőrök.

Pontosan lehetett tudni, hogy balhé lesz aznap. Amikor maguk nekiindultak, már el is kezdődött. Tudták, hogy "valami alakul", és ott akartak lenni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.30. 05:51:40

@Manyi Béci: A mosolyát természetesen elfogadom, sőt megköszönöm. Hála a jó égnek, nem sokat élt az átkosban, így hát nem olvasott a sorok közt, és remélem erre már soha nem is lesz szüksége.
"békés, virággyerekes forradalom" csak elkerülte a figyelmét, hogy a "virággyerekeink" okán mentünk egyáltalán oda. Tényleg lehetett sejteni, hogy "valami lesz", és ha lesz, akkor ott akartunk lenni, azonban "balhénak" ez kicsit erős volt, többeknek pedig sokkal erősebb.
Nézze, végtére is mi nem puskával mentünk. Azok mások voltak, akik erre puskával készültek, annyi biztos, hogy szépszerével megtanultuk ezt a leckét is.
Amúgy pedig zseniális találgató :)

Manyi Béci 2012.11.30. 06:02:21

@Mihint:
Nehéz ezt bevallani, de már elmúltam húsz éves. Igazság szerint már harminc is. Ha az igazságnak még több szeletét szeretnénk kibontani...szeretné a franc.:)
A korai demenciám miatt azért elmondhatná, mit üzent a sorok között.

"Tényleg lehetett sejteni, hogy "valami lesz", és ha lesz, akkor ott akartunk lenni"
Ennyi. Kicsit fáj már a vállam.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.30. 06:10:15

:)
Az üzenet rém egyszerű, mint Winnetou végrendelete:
"..indián testvéreim javára...a nyomor enyhítésére...bosszú helyett béke.."
Virággyerekesen szólva a végletekig "békésen" szerettük volna azt a "valamit", kár, hogy nyilvánvalóan ez nem sikerült.
Nem szabadna annyit vállalnia, nem fájna akkor a válla. Bűbáj-macskaháj-majmeggyógyul-hanemfáj :)

2012.11.30. 11:14:32

Ezt a Debreczenit már fejbe kellett volna lőni a többi elvtárssal.

2012.11.30. 11:39:17

@hajdú: Ha megfizetem rólam is ír egy király csináló könyvet! Amúgy ez az embör már minden pártot megjárt csak sehol sem vették komolyan

Pelso.. 2012.11.30. 15:58:57

@Mihint: "lehetett sejteni, hogy "valami lesz"
Ugye nem babazsúrra számítottak?

Ajtony 2012.11.30. 19:09:48

Kinek jött jól a TV székház előtti balhé?
A népszerűségét vesztett Gyurcsányi pártnak. Az önkormányzati választások ijesztően közeledtek, míg a népszerűségük sosem látott mértékben csökkent. Fel kellett rázni a saját szavazóikat. Elég volt néhány "ultrát" megvásárolni(vagy beépíteni néhány embert), akik az egyébként balhét kereső "kemény magot" kivitték. A Magyarországon sosem látott balhé rengeteg olyan szavazót mozdított meg, akiket a demagóg módon nácizó Gyurcsány és Demszky már nem tudott megszólítani. A rendőrség közel egy hónapos "összetartása", ahol valóban embertelen körülmények között tartották a fiatal rendőröket - megszüntették a privát szférát hetekre, igen rövid időt engedtek még a családi telefonokra is, zsúfoltan és egy térben tartottak százakat - olyan pszichikai hatással volt a szinte "fogvatartott" állományra, hogy elég volt annyit mondani: most törleszthettek a geciknek! Szinte minden ember "beleőrül" abba, ha tartósan gátolják a nyugodt pihenését, megszüntetik a privát szféráját, gátolják a szeretteivel kapcsolattartást és négy oldalról lógnak az "aurájába" idegen emberek. Megszűnik a világ valós érzékelése, és a támpontokat a velük közölt információk jelentik.
Ez tudatos történet volt, mint a kiinduló alapot jelentő "kiszivárogtatás", mint a megtorlás. Ez nem "stratégiai hiba", vagy vezetői mulasztás volt. Egy előre lekoreografált balhé volt, ahol a Deákon összegyűlő radikálisok csak ingyen statisztaként és talán akaratlanul szolgálták a sátáni tervezőt, Gyurcsányt. Az a hülye érv meg, hogy Bajnai és Gyurcsány sorra nyeri a pereit, majd akkor lesz valódi érv, ha a egyszer egyáltalán elítélnek valakit - mondjuk a "privatizáció" idején ellopott állami vagyon, vagy a privatizőrtől kapott baksis miatt. Szeretnék itt emlékeztetni mindenkit arra, hogy egy néhány hete közzétett (nem magyar) felmérés szerint az offshore paradicsomokba menekített pénzek (246 milliárd Dollár) listáján dobogósak vagyunk. Ennek az összegnek kisebb része az adóelkerülés, nagyobb része viszont konkrét lopás. A jelenlegi magyar államadósság felét 2002-2010 között sikerült összehozni (cirka 40 mrd Euro). A 2006-os balhé másodlagos hozadéka lett, hogy rengeteg időt, energiát és figyelmet köt le még ma is.

Ajtony 2012.11.30. 19:28:57

@Manyi Béci: Baromarcú! Ha balhéra készülő emberek mentek volna az Astoriához, akkor ez a tömegoszlatásban gyakorlatlan rendőrség végét jelentette volna. Szerény becslések szerint minimum 12-18:1 volt az arány. Az Astoriánál megjelenők maximum a jelenlétükkel protestáltak. A rendőri hülyeségre meg jellemző volt az, hogy néhány arrafelé tébláboló turistát is összevertek.
Az viszont "érdekes", hogy az Andrássy úton törő-zúzó bandából egy darabot se sikerült bevinni, mint ahogy a viszonylag hosszú balhésorozat alatt is rendre csak a kirobbantók úszták meg az előállítást - hazafelé tartó tanárnőtől a pincérig mások viszont nem.

Pelso.. 2012.11.30. 21:06:15

@Ajtony: Hol a logika abban, hogy egy éppen hatalmon lévő társaság (akiknek a politikai stabilitás lenne elsődleges érdeke), utcai zavargásokat szervezzen, valóban pl az önkormányzati választások előtt?
"Konkrét lopás", ok, de mitől konkrét?

DFK 2012.11.30. 23:23:45

@incze: Tényleg, a balos index hitelesebb, mint az, aki ott volt?
A szaros rendőrök direkt az Astoria felé terelték a csürhét.
Egyébként, pont az ilyen baloldali alakok miatt, akik elhazudják a történteket, még a szemtanúk szemébe is, vagyok a baloldallal 2006 óta úgy, hogy nem tekintem őket sem tisztességesnek, sem olyannak, akik véleményt alkothatnak. 2006 okt 23 az Astoriánál fordulópont volt: a baloldali kormány embereket veretett meg, és ehhez a baloldali szimpatizánsok tapsoltak. Fellebbent a fátyol a baloldal igazi arcáról: aggreszív, vérszomjas, az ötvenes éveket visszasíró. Nem volt egy se, aki elhatárolódott volna.
Debreczeni meg pontosan tudja, hogy hazudik.

DFK 2012.11.30. 23:27:06

@Manyi Béci: Azt tudtuk, hogy balhé van a városban. Azt nem tudtuk, hogy akkor is támad a rendőr, ha még jogalapja sincs.
És azt sem tudtuk, hogy a baloldali szimpatizánsok aljassága nem ismer határokat és mélységeket.

DFK 2012.11.30. 23:34:51

@Robinzon Kurzor: Nem igaz. 250ezer ember mikor hagyja el a területe ennyi idő alatt. Ja, lásd a Pap-jelentést: az oszlatási parancsot a rendezvény befejezésétől számítva kevesebb, mint egy percen belül adta ki az illetékes parancsnok.

DFK 2012.11.30. 23:41:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hm, érdekes hozzáállás egy olyantól, aki Kubában szerzett jogosítványt 1986-ban (maxval1967.wordpress.com/2012/05/24/hogyan-szereztem-jogositvanyt/) ezt pont te írtad le egy blogon. Vagyis te és családod a cucializmus jó kis haszonélvezője voltál, ezért értem, miért fújsz a "magyarkodókra". Talán pont neked kellene a legnagyobb csendben lenni.

Robinzon Kurzor 2012.12.01. 00:27:43

@politicus: "azon nem változtat, hogy a résztvevők megkapták a szükséges tájékoztatást."

Mélyedjünk el egy kicsit az általános iskola harmadik osztályának tananyagában, különös tekintettel a "van olyan eleme, amelyikre igaz" és a "minden elemére igaz" megfogalmazások közötti különbségre.

Nem azt vitatom, hogy te megkaptad-e a "szükséges tájékoztatást".
Abból, hogy igen, még nem következik, hogy mindenki vagy a többség megkapta.
Az én ismeretségi körömben 2 egymástól független kisebb társaság volt kint, egyik sem kukát hajigálni ment.
Mindkettő rossz irányba indult, mert nem tudták, hogy a Deák felé nem kéne menni.

Ha előbb nem, de legkésőbb délelőttre a legmálészájúbbak számára is világos volt, hogy itt mi készül.
Ha a Fidesz ezt mindenképpen el akarja kerülni, akkor fizikailag (és nem "szükséges tájékoztatás" eszközével) akadályozza meg, hogy az emberek a Deák tér felé menjenek.

Robinzon Kurzor 2012.12.01. 00:29:42

@DFK:

Gratulálok, sikerült megcáfolni valamit, amit nem állítottam (1 perc, 250 ezer ember.)

incze 2012.12.01. 01:30:14

@DFK: "Tényleg, a balos index hitelesebb, mint az, aki ott volt?"

Ez nem balosság kérdése. Tessék végigolvasni azt a tudósításláncot, ma is kinn van. Semmi balos-jobbos nincsen benne, igazán szűkszavú, eseményekre koncentráló rövidhír folyam, amely akkor és ott kelt, ugyanúgy jelenlévőktől (megkockázatom, hogy elfogulatlanabb jelenlévőktől) származik.

Aznap egyébként ilyen jellegű hírfolyamot több portál is közölt, de azok sajnos ma már nem elérhetőek, és ezért nem tudom most az indexé mellé tenni, de azt elmondhatom, hogy az időpontok és a tényyek tekintetében teljesen egybehangzók voltak.

És igen, sokkal hitelesebb, mint egy résztvevő VISSZAEMLÉKEZÉSE. Pláne, amikor a visszaemlékezést szép lassan teljesen átformálja (személyesen Révészét is, pl.) a politikai érdek, egy sugallt narratíva, amely ráadásul a kialakult formájában nem egyeztethető össze a vitathatatlan tényekkel.

incze 2012.12.01. 01:42:41

@DFK: "Nem igaz. 250ezer ember mikor hagyja el a területe ennyi idő alatt. Ja, lásd a Pap-jelentést: az oszlatási parancsot a rendezvény befejezésétől számítva kevesebb, mint egy percen belül adta ki az illetékes parancsnok."

Ebből pl. szinte semmi sem igaz. Nem akarok számháborúzni, de ha a térképre pislantasz, láthatod, hogy a fideszgyűlés szűk 80 ezres lehetett. Az oszlatás a tankos epizód után indult be, a gyűléss vége után (per definitionem a vezé angolos távozása) után 20 perccel kezdődött. Jó messzire a gyűléstől, és csak egy óra alatt jutott el az Astoriához. Senki fidesz tüntetőnek hajszála sem görbülhetett, ha nem a Deák tér felé vette az irányt, vagy nem volt az Astoriánál még egy óra múltán is.

A Deák térnél felgyűlt zavargók NAGY TÖBBSÉGE nem az Alkotmány utcából lett kiszorítva, hanem a Corvin közből és a Fidesz gyűlésből ment oda. Ezt a két forrást nehéz lenne szétválasztani.

MézesRozi 2012.12.01. 08:22:02

@incze:
a szar akkor is szar marad, ha folyamatosan azt ismételgetik, hogy arany. számolgathat, amennyit akar, szánalmasak maguk.

az astorianál nem tüntetés volt, hanem ünnep. békés emberek vettek részt rajta. a nap sütött, az idő langyos volt. miért is kellett volna az embereknek sietve, kijelölt útvonalakon elkotródniuk? persze, ha a kormány nyilatkozatot ad ki reggel, hogy szükségállapot van, aki az utcán tartózkodik, azt potenciális zavargónak tartjuk. de erre nem került sor, az emberek a szokásokból, tapasztalataikból kiindulva úgy gondolták, természetes dolog közterületen jönni-menni, tartózkodni. és ezt oszthatják, szorozhatják percekkel, résztvevők számával.

tehát vegyék a duda agyukba, hogy az a természetes békeidőben, hogy az emberek szabadon mozognak közterületen, ha törvénybe ütközőt nem követnek el ezzel. a fidesz rendezvényeken résztvevők ilyet nem követtek el.

s miután ezt sem maga, sem debreczeni nem látszik érteni, na ezért nem szabad még egyszer sem gyurcsányt, sem bajnait a hatalom közelébe engedni.

külön szexepil gyurcsányon, amikor kitűzi a sárga csillagot egy olyan eset miatt, ami verbális erőszaknak ugyan tekinthető. persze ő maga nem listázott: mindenkit válogatás nélkül megcsapatott.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.01. 08:38:16

@DFK:

Nem látok a 2 között semmilyen kapcsolatot.

A kommunizmusban benne éltem, semmi egyéb. Nem voltam más módon haszonélvezője, mint a jelenlegi rendszernek.

tevevanegypupu 2012.12.01. 08:39:32

@MézesRozi:

Ki a fene gondolhatta azt, aki az unnepsegrol hazament, hogy ket utcaval arrebb megverik a rendorok, lovasroham miatt kell menekulnie es ha lekerul a foldre mert fellokik, a rendorok rugdossak es orditjak, hogy megdoglessz rohadt fideszes..Az az idos holgy gondolom nem sejthette, hogy mikor feljon a metrobol tizenvalahany dartvodornek beoltozott szorny varja a feljaratnal..nem is csodalom, hogy nekik ugrott es jol megagyalta mind a tizenkettot. Vagy azok akik a kavehazban uldogeltek, biztos mindenre szamitottak csak arra nem, hogy egyszer csak berohannak haborura oltozott vadallatok es kikergetik oket..Akiket igy megalaztak, felig agyonvertek, eliteltek, ok ugyan mit tuzzenek ki tiltakozuk jeleul? Hiszen sem bocsanatkerest, sem jovatetelt nem kaptak a meglehetosen egyoldaluan erzekeny Gyurcsanytol es Debreczenitol, de gunyolodast, hazudozast annal inkabb. Nem egyszeruen rosszul fogalmaztak ezek a vorosok-proletarok, hanem szandekosan megalaztak es becsmereltek a megvert embereket, es erre meg buszkek is. Micsoda troger banda..Es ezek kantalnak Nagy Imre sirjanal, akit eppen ezeknek a csaladtagjai nyomoritottak meg, vertek veresre es gyilkoltak meg. Egy kozuluk valo kommunistat..aki szinten mindent megtett ertuk evtizedek hosszu soran at. Mindent, gondolkodas nelkul..talan egeszen az akasztofaig.

Pelso.. 2012.12.01. 09:09:27

@MézesRozi: Jól értem, az aznapi események miatt nem szabad Bajnait a hatalom közelébe engedni?

Robinzon Kurzor 2012.12.01. 09:29:22

@MézesRozi: "miért is kellett volna az embereknek sietve, kijelölt útvonalakon elkotródniuk?"

Rozikám, mindig ámulatba ejt, hogy milyen mérhetetlen büszkeséggel vállalod tudatlanságodat.

Gyülekezési tv: 12. § (4) "A rendezvény résztvevői a rendezvény bejelentésben megjelölt befejezésének időpontjában kötelesek a rendezvény helyszínét elhagyni."

MézesRozi 2012.12.01. 11:04:31

@Robinzon Kurzor:
és? maga tud arról, hogy ott letáboroztak volna? van olyan a tv-ben vagy a végrehajtási rendeletben, hogy ha ezt nem teszik meg, lovasrendőr, kardlap, könnygáz, gumilövedék azonnal bevetendő?

na. ez is éppen 4 sorral több volt a kelleténél.

MézesRozi 2012.12.01. 11:07:21

@MézesRozi:

kimaradt: nem teszik meg futólépésben,...

@Pelso..:
igen. bár úgy teljesebb, hogy azért mert a gyurcsány-kormány alatt meghatározó politikai szereplője volt a kormányzásnak. most aztán próbálja magáról levakarni, hogy aszondja, csúnya dolog volt, ami okt. 23-án történt.
szarügy.

Pelso.. 2012.12.01. 11:50:04

@MézesRozi: Politikus -bármelyik!-, mi mást mondana ma? Egyébként nincs arról infó, hogy közvetlen ráhatása lett volna aznapi eseményekre, ellentétben a később OTP-be ejtőernyőző Gergényivel. Mondom, OTP-be.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.01. 14:32:21

@Robinzon Kurzor: Nem kell ez a kioktatóhang egy olyan embertől, akinek - velem szemben - másodkézből származó információi vannak. De legalább most már azt nem vonod kétségbe, h volt felszólítás/tájékoztatás. Ha én hallottam a Múzeum krt-on tisztán és világosan a bemondó szavait, akkor mindenki más is hallhatta. Ennél többet nem tudok segíteni.

MézesRozi 2012.12.01. 14:54:54

@Pelso..:

közvetlen ráhatás? a nevét adta hozzá, amikor utána is együtt mutatkozott velük.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.12.01. 15:23:52

Ennek a postnak mi értelme volt?! Beszámol egy könyvről, érezhetően gunyorosan. De ellenérve nincs.

Belekapaszkodik a részeges mondatba. az tényleg szerencsétlen volt, de ennyiről ítél meg egy könyvet? Igazán szánalom.

Egyébként még azt se lehetne mondani, hogy az a gúny nagyon ki lenne domborítva. Ez a Debreceni utálóknak elég az élvezetre?! Debreceninek reklám, növeli a jelentőségét. Ennyi.

Nem kéne Turultól megszabadulnia a Mandinernek?! Sose alkotott valami nagyot.

incze 2012.12.01. 15:35:21

@MézesRozi: "az astorianál nem tüntetés volt, hanem ünnep. békés emberek vettek részt rajta. a nap sütött, az idő langyos volt"

Kedves Rozi. készséggel elfogadom, hogy ön így emlékszik, és akkor így látta, így gondolta. És nincsen is ezzel egyedül. A többi között pontosan emiatt gondolom az eset kapcsán azt, hogy az általában (és az ön esetében elég nyilvánvalóan) elfogult részvevők visszaemlékezései a tényleges események rekonstrukciójakor csak nagyon erős fenntartásokkal vehetők tekintetbe.

Amit ön ír, hogy ez a tüntetés amolyan bukolikus békés napsütéses polgári piknik lett volna külső szemlélő számára riasztó ellentétben áll a történtekkel.

MézesRozi 2012.12.01. 15:42:12

@incze:
külső szemlélő voltam. tudja egy németországi rokonom éppen a madách téren nézelődött kamasz fiával. gondolták, ha itt vannak 23-án, megnézik az ünnepet. rokon egyébként no-ban liberálisnak számít, a magyar belpolitikát alig ismeri. szerintük a rendőrök lerohanták a békés embereket.
aztán hazament, és azt mondta, a német sajtóban megjelentek alapján itt fasiszta lázadás volt. ha nincs itt, ő is elhiszi.

hill billy 2012.12.01. 16:25:42

@Robinzon Kurzor: Te nagyon liberális.
51 másodpercet kapott a tömeg, hogy hazamenjen. Az volt a baj, hogy túl megengedő volt a verető brigád.

"Október 23-án 17.45 órakor a FIDESZ-MPSZ rendezvény rendőri biztosításának
parancsnoka – Erzsébetváros 01 – jelentette, hogy a FIDESZ rendezvény befejeződött.
Október 23-án 17.45:51’ órakor a Hungária 705-ös továbbítja a Rendező 01-es
utasítását a tömegoszlató kötelék parancsnokának, hogy „kezdjétek meg a tömeg elleni
támadást vízcsapásokkal, könnygázgránát csapásokkal, mert a FIDESZ nagygyűlés
befejeződött, és a Kálvin tér irányába menne el a normális, és tisztességes emberek".
Október 23-án 17.46:47’ órakor a Hungária 100-as az oszlatóköteléknek kiadja a
parancsot az oszlatásra, és a kényszerítő eszközök alkalmazására. A Hungária 300-as is
utasítást ad állományának a megindulásra.
Október 23-án 17.48 órakor a lovas alcsoport a tömeg irányába a Károly körúton
lovasrohamot hajt végre a Dohány utca torkolatáig, majd visszafordul, és újra beáll a
tömegoszlató kötelék mögé. A lovasroham során az alosztályvezető saját elhatározása alapján
kardlapot alkalmaznak kényszerítő eszközként. A lovasrohamot kihasználva a tömegoszlató
kötelék gyorsított ütemben megindult az Astoria irányába a tömeget oszlatni."

www.police.hu/data/cms473003/papp_jelentes_nevekkel.pdf

Voltak abnormális emberek, akik az Astoriától a Deák térre mentek volna a metróhoz vagy a földalattihoz. Az ilyennek a könnygáz a pofájába a minimum.

incze 2012.12.01. 16:26:44

Ha napsütés, akkor viszonylag kora délután, mindenképp öt óra előtt (október végéről beszélünk).

Akkor még jó messzi volt egymástól a fideszgyűlés, és a zavargás. Állhattak önök a Madách téren olyan helyen, ahonnan nem látszódott, hogy az Andrássy útnál a zavargók a szétszedett dízzburkolattal szórják meg a fidesz szervezőkkel való egyeztetés miatt felfüggesztett oszlató rendőröket, a békés őszi délután fílinghez valamelyest ki kellett akkor is kapcsolni a halló és zsagló szerveeket.

Amiről beszélünk viszont beszélünk, az már sötétedés után volt jócskán, csaknem hétkor.

Hol látott az ön német rokona a Madách téren a napsütéses délutánban olyat, hogy a rendőrök lerohanják a békés tüntetőt?

Pelso.. 2012.12.01. 17:27:06

@MézesRozi: Nem tudtam, hogy az együtt mutatkozás valamiféle elkövetési kategória politikusi körökben, ugyan mitől lenne egyenértékű az elkövetővel.
Hogy ki-mihez adja a nevét, e vonatkozásban ma elég nagy lelki teher nehezedhet fidesz frakcióra.

MézesRozi 2012.12.01. 17:29:59

@Pelso..:
nálam elkövetési kategória.

MézesRozi 2012.12.01. 17:31:49

@incze:
maga tényleg ilyen fafejű, vagy csak csinyájja? tudja, ez olyan metafómiaf..m volt. (by tewton)

incze 2012.12.01. 17:58:15

@MézesRozi: Én tényleg ilyen fafejű vagyok, hogy

- feltételezem, hogy ön nem hazudik,
- és valahogy egyeztetni próbálom amit mond a közkeletű tényekkel,
- amihez a szíves segítségét kérem.

incze 2012.12.01. 18:21:04

@hill billy: Amit idézel teljes szinkronban van az index akkori helyszíni tudósításával, azzal, hogy a fidesz-gyűlés végét (17:34) némi késéssel (17:45) jelentették a rendőrök.

Összhangban áll azzal is, hogy aki fideszes nem ment be a harcmezőbe maga, az nyugodtan távozhatott, egészen fél nyockor (19:35) érte csak el az oszlató ék az Astoriát. Ez 2 (két) órával a gyűlés után van.

Az általad is idézett dokumentumból:

Október 23-án 18.02 órakor a tömegoszlató kötelék a Károly körúton a Gerlóczy utca – Károly körút kereszteződésében áll meg.

Október 23-án 18.30 órakor éri el a tömegoszlató kötelék a Károly körút – Dob utca kereszteződését.

Október 23-án 19.35 órakor a tömegoszlató kötelék a vízágyúval a Rákóczi út – Astoria kereszteződéséhez érkezik.

Október 23-án 19.52 órakor a Hungária 300-as alegységével kifordult két irányban a Rákóczi útra.

Akit ezidő alatt bármi rendőri támadás, atrocitás ért, az per definitionem egy többször távozásra fölszólított, a rendőrséggel csatában álló föloszlatandó zavargó tömeg részese volt. Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie, és a folyamatos fölszólításoknak nem engedelmeskedett.

Amúgy a lovasakció nem az oszlatás, hanem előkészítés, szétrebbentik a népet mielőtt eltolnák. A lovasakció a befejeződött fidesz tüntetéstől 150-200 méternyire a Dohány utcáig tartott, így a fideszgyűlést nem érintette.

Google 2012.12.01. 18:49:13

Jól mondják, hogy aki nem tudja, tanítja. Jelen esetben könyvet ír róla. És a sok ember, aki ott sem volt - ahogyan az író sem - lelkesen helyesel neki.

Google 2012.12.01. 18:52:34

@incze:

"Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie"- ja, mint a kisgyerekek.
Ha Orbán mondaná, hogy itt vagy ott kinek nem szabad lennie, ugyanígy elfogadnád, helyeselnél, ugyi?

incze 2012.12.01. 19:07:15

@Google: Nem mint a kisgyerekek, hanem mint a felnőttek. Ott volt, ahol nem szabadott volna lennie, ha

- nem vállal közösséget a zavargókkal;
- közösséget vállal azzal a szervezettel (fidesz), amely megállapodott a rendőrséggel arról, hogy a rendezvényéről (tüntetés-gyűlés) hogyan távoznak majd a részvevők úgy, hogy ne kavarodjanak semmibe bele, amibe nem akarnak.

Itt tehát nem a gyermeki, hanem éppenséggel felnőtt magatartás hibádzott. Abból amit mondasz, én pontosan egy kiskorú és felelőtlen dacot érzek ki, ami miatt sokan talán úgy keveredtek bele az egészbe, hogy közben a zavargókkal tán nem is rokonszenveztek. Ha AZOKÉ a rendőrség, akkor még a pirosban is átmegyek.

MézesRozi 2012.12.02. 07:40:25

@incze:

nézze, világos, hogy nem fogunk egyetérteni.

tőlem olyan időpontokat hoz, amilyeneket akar. teszek rá nagyívből, mert ez a vita nem erről szól. arról szól, hogy békés ünneplő tümegbe nem lövünk, akkor sem, ha rosszkor voltak rossz helyen. hiszen tudhatták volna. békeidőben ilyen nincs.

az, meg hogy a rendőrség és a belügyminiszter képtelen volt az - állítólag vandál - tüntetőket szétoszlatni (nem az ünneplőket), az két dolgot mutathat:
1. a rendőrség tökéletes inkompetenciáját,
2. szándékos volt, amit csináltak.

mivel itt az mszp-ről van szó, ez utóbbi egyáltalán nem lett volna idegen tőlük a praxisuk alapján.

aki ezzel a kormányzással ezek után politikai kinevezést kapott, politikai közösséget vállalt, azt vasvillával kell kihányni a közéletből.

nem olyan komplikált ez. és akkor még szó sem esett gyurcsány performanszairól.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.12.02. 08:39:05

@MézesRozi: "békés ünneplő tümegbe nem lövünk"

Nem lőttek békés, ünneplő tömegbe. Ez egy pofátlan hazugság.

MézesRozi 2012.12.02. 08:48:08

@Kettes:
na látja, ez a különbség. maga lőne.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:09:08

@politicus: "Ha én hallottam a Múzeum krt-on tisztán és világosan a bemondó szavait, akkor mindenki más is hallhatta."

Azért nem kellene egy három éves gyerek, valamint Pintér Sándor szintjére süllyedni:
"Én nem láttam őt, tehát ő sem láthatott engem."

Egyrészt kérj meg egy felnőttet a közeledben, hogy ezt a paradoxont segítsen neked megfejteni.

Másrészt a figyelmeztetés ténye (ami egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem) csak alibi.
Egy több tízezres tömeget nem hangszórókkal, hanem kordonokkal szokás egy másik tömegtől elválasztani, ha kifejezetten cél, hogy ne találkozzanak.

Ez így volt kitalálva, napokkal korábban tele voltak vele az internetes fórumok, hogy ez lesz, mert mindkét félnek ez az érdeke. (Az már más kérdés, hogy Gergényinek sikerült 300%-kal túlteljesíteni a tervet.)

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:17:18

@incze: " elfogult részvevők visszaemlékezései a tényleges események rekonstrukciójakor csak nagyon erős fenntartásokkal vehetők tekintetbe"

Arról nem is beszélve, hogy az emberi emlékezés baromira nem úgy működik, ahogyan az ámítógép a merevlemezről betölti az ott tárolt adatot.

Az emberi emlékezés szó szerint rekonstrukció, újbóli megalkotás ... és az ehhez az agy által felhasznált támpontok nagyon is befolyásolhatók.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 11:21:11

@Robinzon Kurzor: Hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen.
"Másrészt a figyelmeztetés ténye (ami egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem) csak alibi."

Nem értem. De te ezt is biztosan meg tudod magyarázni (mint olyan ember, aki nem volt jelen). Tehát hogy lehet az, h a figyelmeztetés egyesekhez eljutott, másokhoz meg nem? Egyeseknek befogták a fülét a szervezők? Esetleg olyan hangsávon jött az üzenet, amelyet bizonyos emberek tudnak érzékelni, mások pedig nem? Döbbenet, amit művelsz, nem érzed?

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:24:11

@MézesRozi: "és?"

Na, csak kibújt belőled a Horn Gyula!

A rendezvény végén a részvevőknek el kell hagyniuk a helyszínt. Ez a törvény, 2006-ban is már 17 éve az volt a törvény.

Hogy nem tudod, mert nincs rá igényed, az egy dolog.

De hogy ennyire nyíltan kitörjön belőled a szabályszegésen kapott bolsi ösztönös reflexe ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:33:46

@politicus: "De te ezt is biztosan meg tudod magyarázni (mint olyan ember, aki nem volt jelen)."

Ja, továbbá apukám kamionos és ő mondta.
Ez most komoly?
Aki nem volt jelen a muhi csatában, az ne is mondjon róla semmit?

Aki ott volt és érzékelte egy szeletét (mondjuk kb. 20 méter sugarú körben), továbbá érzelmileg erősen elkötelezett, tehát a történtek tárgyilagos megítélése nem várható el tőle, az pedig a megfellebbezhetetlen és teljes igazság birtokában van?

Ne már ...

Sok száz korabeli és utólagos szubjektív visszaemlékezés, élő tudósítások és rendőrségi jegyzőkönyvek, a teljes politikai kontextus áll rendelkezésre erről a napról.

Gondolod, hogy majd a te békaperspekítvád szelektív emlékei adják a kizárólagos értelmezést?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 11:45:21

@Robinzon Kurzor: Hangosbemondó Kurzor, hangosbemondó. Rákay pont ugyanabba a mikrofonba mondta a figyelmeztető mondatokat, mint az összes szónok őt megelőzően. Ennek semmi köze az érzelmekhez, ez szimpla tény. Még ha te ezt nem is akarod elfogadni. Melyikünk is az érzelmileg vezérelt akkor?

Mindenki hallhatta a figyelmeztetést, a mikrofon, a kihangosítás ugyanis nem szelektál.

Ja, és ha már példákat hozol, legalább ne sántítsanak olyan ordítóan. A Muhi csatában egyikünk sem volt ott, mindkettőnknek közvetett információi vannak/lehetnek. 2006. október 23-án én ott voltam az Astoriánál, te NEM. Na, minden jót.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 11:56:31

@politicus:

Kettőnk között nem az a döntő különbség, hogy te ott voltál, én meg nem.

Hanem az, hogy te ebből levonod a következtetést, hogy mindent tudsz, és minden úgy és csak úgy történhetett, ahogyan te emlékszel rá, miközben fogalmad sem lehet, hogy tőled 20 méterre mi zajlik egy ekkora tömegben.

Én meg tudom, hogy egyrészt én is elfogult vagyok, másrészt nem lehet 1 db szubjektív élményből objektív valóságot farigcsálni.

Ez a nagy különbség.

Egyébként meg:
mandiner.hu/cikk/20111025_utv_sajtoszabadsag_nezoi_kommentek_oktober_23_a_alkalmabol#comment703873

"A helikopter pedig igaz, mert én például semmit nem hallottam a beszédekből, mert a gépek ott kőröztek felettünk egyfolytában"

Ennyit arról, hogy csak azért, mert te hallottad, mindenkinek hallania kellett.
Szólíthatlak ezután Pintér Sándornak?
Megdolgoztál érte ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 12:02:43

@DFK: " az oszlatási parancsot a rendezvény befejezésétől számítva kevesebb, mint egy percen belül adta ki az illetékes parancsnok"

Csak nem a rendezvény helyínén, hanem onnan több száz méterre, és egy olyan információ birtokában, arról a rendezvényről az oszlatás irányába nem fog jönni senki.

aszekelyek 2012.12.02. 12:05:56

@Robinzon Kurzor: lezárják-e a menekülőutakat , a metrót , a Barcelona meccs után ?
Amit összehordott ez csődtömeg , debreceni és tsai , az röhej. Lenne , ha nem lenne vérlázító.
Hiba , hogy bocsánatot kért kuncze ?
A tömegoszlatás nem is volt szabályos , csak szólok.

Az Erzsébet téri parancsnokot le kellett cserélniük , mert megtagadta a törvénytelenséget , amit parancsba kapott. Abban van némi igazság , hogy kiképzett valakik voltak az utcákon. De biztosan tuggyukki volt az , aki éjjel kiüríttette a parlament előtti teret , rendvédelemmel , hisz ő kormányzott és irányította is a rendőrséget ? peetye... meg befagyasztottja nyugdíjat is...

aszekelyek 2012.12.02. 12:07:33

@Robinzon Kurzor: ki adott neki ilyen értelmű információt? Akárkinek csak nem hitt?

aszekelyek 2012.12.02. 12:11:12

@Robinzon Kurzor: mindazok , akik valahogyan akadályozva voltak az elhagyásában a helyszínnek, az egyedül hiteles források. Ugyanis az volt teljesen törvénytelen. A többi hablaty és szerecsenmosdatás.

aszekelyek 2012.12.02. 12:12:44

@Robinzon Kurzor: már a beszéd alatt osztogattak írásban figyelmeztetést, hogy az Erzsébet térnél cirkusz van. Mindenki hülye vagy nem tudtak másfelé menni?

aszekelyek 2012.12.02. 12:16:16

@MézesRozi: A törvényben van háromszori felszólítás és rendőrsorfal és kiszorítás de nem azért, mert valaki erre, vagy arra, szeretné , neki megfelelő irányban elhagyni a teret. Azt ugyanis nem határozhatják meg, merre mehet. Megakadályozni viszont megakadályozták, hogy más irányba mehessenek. nem, nem a bajkeverőket korlátozták , hanem a békésen elhagyni készülőket a rendezvény helyszínét.

aszekelyek 2012.12.02. 12:20:02

@Kettes: hanem? Csapdába került , menekülni próbálókba lőttek , akik próbálták volna elhagyni a helyszínt. Talán a másik oldala járható az utcának feltételezéssel. Nem is a rendőrök felé tartottak , ezt lehet látni a felvételeken. El szerették volna gyorsan hagyni azt a menekülőút nélküli csapdát, ami fel volt állítva nekik.

MézesRozi 2012.12.02. 12:31:08

@Robinzon Kurzor:

klasszikusokat csak pontosan: na és? így hangzott a bizonyos mondat.

ha jól értem, maga azóta nem használja az és kötőszót. szíve joga. nagyobb hiátusok is vannak magánál, emiatt ne keseredjen el.

békében békés, ünneplő emberekre a rendőrség nem lő. ennyi. és ha a feje tetejére áll, én így látom, maga meg a ballibbant úgy, hogy lőni kell. meglehet, hogy nem bolseviki maga csak náci. a felállás ez az idők kezdete óta. mindig van, aki lövet. hát maga azon az oldalon áll. és ez a súlyos, nem az, hogy buta.

aszekelyek 2012.12.02. 12:34:32

@kamerasmobil: képzeld el, hogy van aki megfinanszírozza neki és a hírtv-t is és a kkor is, ha épp mindent magához harácsolt is a gyurcsány alá rendelt párt. Ha megyó bácsi tanéácsadója is volt csak, még 2002-ben gyurcsány. No és demokráciában ez természetes, hogy az ellenzék vezetőjének van páncélozott járműve. Mivel sokan törnéneek szívesen az életére, amint azt itt is lehet érezni. Meg ugye néhányat már likvidáltak is, gátlástalanul, még szomszédos országban is. Ez a hathetes lábszagú érvelés, mindent elárul arról , miféle demokrácia képed is van neked.

ferikénk még soká furikázott a miniszterelnöki páncélozotton , miután nem volt már régen hivatalban és őrizték is közpénzen , mert a törvény ezt írta elő neki. Az nem probléma , ugye ? Magánember pénzéhez meg mi köze bárkinek is? Tajtékoztak bolgárék, mert médiát is vettek, hogy legyen az ellenzéknek, mert ők akkora demokraták ... ? Hol van abban a demokrácia , hogy puffogunk, mert másnak is lehet eszköze a politikában? Ha mi ki is rekesztjük ?

aszekelyek 2012.12.02. 12:43:43

HAt évvel azután, ami történt és sok elmarasztaló ítélet után, pofátlan alak süti ki, hogy nem is volt baja és részegen támolygott. A kép is ezt bizonyítja , itt fent. Ami a kórházban készült. MEg aztán ezt aznap este a hírtv közvetítőkocsijának jóvoltából már láthattuk , - máraki tudta , mit kell nézni....
A többieket akarják megvezetni, akiknek debreczeniék gagyognak és gondolom ragyognak is... Sztem kunczénak azért kellett volna bocsánatot kérnie, hogy azt mondta, hogy őt nem éri ilyesmi, mert nem megy ilyen helyekre.

Egy békés, bejelentett és befejezett, rendbontás nélküli rendezvény, ellenzéki, az miért kerülendő , ha demokrácia van, teszem fel????
Mert az akkor regnáló hatalom ócska trükkjeivel tönkretette. Nem is tette ki a FIDESZ többet a támogatóit annak a durva erőszaknak , amit akkor elkövetett a gyurcsány-szdsz hatalom ellenük.
Azt megelőzően, október első napjaiban pedig azóta kiderült hazugságukkal az önkormányzati nagggyűlését is megakadályozták- szlovák terroristákkal fenyegetve- a FIDESZ-nek.

Csupa demokratikus és rendes trükk , százával. KIZÁRÓLAG A HATALMUK MEGTARTÁSÁÉRT.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 12:45:18

@Robinzon Kurzor: Az eredeti kérdésfelvetés nem arról szólt, h hogyan zajlottak az akkori események (vö.: én mindent tudok, hisz ott voltam). Erről én nem beszéltem, mert több tízezer ember, több tízezer nézőpont. Sosem venném magamnak a bátorságot, hogy más nevében/helyében beszéljek. Állítottál valamit (nem volt figyelmeztetés), amelyet én cáfoltam. Te gyorsan túllendültél az eredeti állításodon, és most már azzal jössz, h a figyelmeztetést nem hallotta/hallhatta mindenki. Erre hozod példának a helikoptert. Ha én hallottam, más is hallotta. Ill. aki nem, az süket.

aszekelyek 2012.12.02. 12:55:13

@MézesRozi: Tudományos tény , az agresszív , akinek bűntudata van. Volt nekik bőven miért lennie bűntudatuknak. Ergo lövettek. Nem olyan bonyolult ez. Ne feledjük, az utosó percekben jelentette be a végén a népszavazást Orbán, a letagadott vizitdíj , meg tandíj mindenkitől - amiket reformoknak becézgettek de a tévévitában , még áprilisban , hazugságnak minősített gyurcsány.
Ez is elég bűntudat ok lehetett de ezen felül még ott volt , hogy " nagyon kellett vigyázni, ki ne kerüljenek olyan adatok ", közérdekúek! , KSH nem adta ki!,... és ők sem , a választás előtt , amik a valódi állását az országnak tudomására hozták volna a választóknak.

Ennyi bűntudat már okoz akkora frusztrációt , hogy a nagyivó hírében álló gyurcsányi az irányító központból nézze páholyból az erőszaktételt az igazságon. Ugyanis ott volt.

aszekelyek 2012.12.02. 12:57:06

@politicus: no és még merre lehetett szabadon távozni?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 12:58:52

@aszekelyek: Múzeum krt, a Fővám tér felé, Rákóczi úton a Blaha felé, plusz miután a moderátor bemondta, hogy a Deák felé nem lehet, a színpad egy vagy mindkét oldalát megnyitották az Erzsébet híd felé.

incze 2012.12.02. 13:35:06

@politicus: én Debreczeni könyvét nem ismerem, maga más emberektől azt hallottam, hogy nem mondták be, hogy nem szabad a Deák tér felé menni. Ezt pedig nagyon-nagyon nyomatékosan és sokszor el kellett volna ismételni AZONNAL, miután orbán kivastapsikálta magát és kámforrá vált. Valemennyi hozzáférhető abból, amit D. ezügyben állít (revolucio.blogin.hu/2012/11/14/egy-konyv-eloelete-avagy-haduzenet-a-duplafeneku-kommunikacionak-iii/), ebben például ez áll (a fideszes Gulyás Gergelyt idézve):

"A rendezvény végén ezt még senki nem mondta be. Eltelt körülbelül negyed óra, és utána valóban ezt közölték, de csak jóval később. Tehát addigra a tömegnek már jelentős része… a Deák tér irányába távozott. A rendezvény végén… egy levezető zene volt; a Fidesz elnökének a beszédét követően… a tömeg nagy része eltávozott, volt egy háttérzene, majd ezt megszakítva, 15 vagy 20 perccel később mondták azt be, hogy milyen irányba… ajánlja a rendőrség az eltávozást."

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.12.02. 13:42:05

@incze: "maga más emberektől azt hallottam"

Ez a kulcs. Most pedig hallottál egy másik embert mást mondani. Aki OTT volt. A Deák felé nem lehetett menni, mert le volt zárva minden út arrafelé. Tudom, mert megpróbáltunk arra menni. Nem balhéból, kíváncsiságból, még mielőtt...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:12:03

@politicus: " Állítottál valamit (nem volt figyelmeztetés), amelyet én cáfoltam."

Akkor megkérnélek tengermély tisztelettel, hogy idézd tőlem ezt az állítást (nem volt figyelmeztetés).

Ha esetleg mégsem ezt állítottam, akkor ... nos ezt rád bízom ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:21:23

@MézesRozi: "én így látom, maga meg a ballibbant úgy, hogy lőni kell"

Beégtél a butaságoddal, erre most terelsz, hazudsz és vagdalkozol.

Ha esetleg nem tudsz idézni tőlem olyat, miszerint "lőni kell", akkor felköpsz és aláállsz?
Ugyan, ahhoz gerinc kellene ...

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 18:30:14

@incze:

Na, akkor Gulyás Gergely hazudik, hiszen politicus OTT volt, tehát csak ő tudhatja jól.

MézesRozi 2012.12.02. 18:56:57

@politicus:

ezzel szemben nagyon sokan beszorultak a filmmúzeumnál. vagyis arra is el lehetett menni. persze lehet, hogy néhány perccel korábban elindultak nagyon sokan, hogy a tumultust elkerüljék. azért lássuk be, a rendezők olyat nem mondtak be, hogy ne menjenek a deák tér felé, mert ott zavargók vannak, akik ellen bevetik a készenlétiseket. legfeljebb útvonalakat ajánlottak.

MézesRozi 2012.12.02. 19:04:28

@Robinzon Kurzor:

ó nem. a maga feje fölé köpök. buta maga ehhez a shylocki vitatechnikához:)

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:30:01

@politicus: Riszpekt, kend egy úriember.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:31:45

@MézesRozi: "ó nem. a maga feje fölé köpök"

Te pedig ellenben ... mondjuk egy bébéjérozitól mi mást is lehetne várni.

Robinzon Kurzor 2012.12.02. 21:33:30

@aszekelyek: "Tudományos tény , az agresszív , akinek bűntudata van."

Nem mondod ...

MézesRozi 2012.12.03. 07:38:08

@Robinzon Kurzor:

nézze, maga itt folyamatosan a mellett érvel, hogy a fidesz ünnepségen résztvevők rosszkor voltak és tudatosan voltak rossz helyen, ezzel kiprovokálva, magukra húzva a kardlapozást, lovasrohamot, gumilövedéket, könnygázt.

ugye hallott már konnotációról. itt ebben a vitában ennek a konnotációja, hogy a megvertek voltak a gonoszak, a rendőrség helyesen cselekedett. vagyis maga egyetért a rendőrség cselekedetével.

innen már csak két lépés kibontanom, hogy bolsevik, jakobinus vagy náci. tudja, ezt magukkal is el lehet játszani.

Robinzon Kurzor 2012.12.03. 11:12:09

@MézesRozi: "nézze, maga itt folyamatosan a mellett érvel, hogy a fidesz ünnepségen résztvevők rosszkor voltak és tudatosan voltak rossz helyen, ezzel kiprovokálva, magukra húzva a kardlapozást, lovasrohamot, gumilövedéket, könnygázt."

Neked is felajánlom, hogy idézz tőlem ilyen tartalmat.
Segítek: nem fogsz tudni.

A kérdés most már csak az, hogy ha nem fogsz tudni, akkor te mihez kezdesz ezzel a helyzettel.

Amit a konnotációról hadoválasz, az csak a saját szövegértési problémáid és elfogult ferdítésed leplezésére tett gyenge kísérlet.

A tudatod egyszerűen képtelem megbirkózni azzal a kihívással, hogy valami nem fér bele a primitív "négy láb jó, két láb rossz" fogalmi kategóriáidba.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.03. 14:18:36

@Brendel Mátyás: a te közéletműved viszont végleg kimerült egy rakás sértegetésben és az utána következő beszarásban. :)
Bár Turul ellen valószínűleg bátor lennél, ha jól láttam a tévében, nem éppen egy Kinizsi.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.03. 22:11:20

@Pelso..: Nem, babazsúrra nem számítottunk, de lövöldözésre sem. "Sejteni" lehetett, hogy azt, ami szeptember 17.-e óta húzódott, azt valamiképpen kenyértörésre fogják vinni, és - őszintén - nem arra számítottam, hogy még a Parlament környékét is lezárják.
Ami most már látható: a fidesznek nem volt érdeke kierőszakolni az előrehozott választásokat, egy ilyen manőverrel(amit megtettek, és az nem volt sok) a kormányzó erőket sorvadásra ítélték. Nos, nem volt kötelező ezt a kesztyűt fölvenni, "elismerem, lemondok, előrehozott választás" ez benne volt a pakliban, a kormány ennek kijátszásával (mivel ez volt csak a kezében, a nemzetközi "hátszélen" kívül) ha nyerni nem is, de pályán maradni tudott volna.
A következményeket ismerjük. Adja Isten, hogy rosszabb ne legyen - hacsak nem az a cél.

MézesRozi 2012.12.04. 06:32:56

@Robinzon Kurzor:
igaza van. és mivel a kérdés szerintem ma a legfontosabb politikai és emberi vízválasztó, le is írom, hogy tévedtem. most visszapörgettem, nem is magával vitáztam először, maga csak belépett, és úgy érveltem tovább, mintha mi sem változott volna.
maga a fidesz szervezését okolta. s ebben van is nyúlfarknyi igazsága.

bocs.

Alfőmérnök 2012.12.04. 09:06:54

Csípjen meg valaki, hogy nem álmodok-e? Rozi bocsánatot kért valamiért.

Pados Feri 2012.12.04. 11:31:10

@aszekelyek: Azt tudni lehetett, hogy leszámolásra készül a rendőrség, elvileg a "rendbontókkal", de sejteni lehetett, hogy nem fognak nagyon válogatni. A szoci-libsi tábor pedig igencsak vérszomjas hangulatban volt, a rebiszesekhez hasonlóan revansot akartak látni.
Nekem volt olyan ismerősöm is, aki a városházán dolgozott, meg olyanok is, aki kint volt a Fidesz-gyűlésen. Előbbi tudta, hogy balhé lesz, és jóindulatúan figyelmeztette is rajtam keresztül az utóbbiakat, hogy az Orbán-beszéd után tűzzenek minél előbb haza, és ne a Deák felé... valahonnan tudott róla, hogy az "műveleti terület lesz" a fidesz-gyűlés után. Erről ennyit.

Robinzon Kurzor 2012.12.04. 19:50:29

@MézesRozi:

Váratlan fordulat, maximális riszpekt.

Hun Félix 2012.12.05. 18:32:27

Aki ezt a fenti cikket írta, vetekszik az Ördöggel gonoszságban, hazugságban, magyerellenességben, aljasságban, csalásban, gazemberségben. Ha minden bűnéért felakasztanák, kevés volna a büntetése. De legalább megszabadulnánk egy ördöngőstől, aki nem méltó arra, hogy embernek hívjam. Csak Hitlerhez, Sztálinhoz tudom hasonlítani, ha mégis embernek nevezem.

Hun Félix 2012.12.05. 18:35:11

Meg erről a honlapról is csak annyit tudok mondani, hogy pokoli! A pokolból valók írják, működtetik. Oda is fognak kerülni, ha meg nem térnek.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.27. 22:25:58

Így történt! Most miért nincsenek ilyen balhék, érdekes nem?

Menjél el szavazni, most beleszólhatsz az életedbe.

Tüntessük el ezt az aljas bandát!

Hell István 2014.02.28. 12:23:23

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának kísérlete (ennek a bűncselekménynek befejezett alakzata nincs) súlyos bűntett, 10-15 évre is számíthatnak a Wikileaks gyanúsítottjai.

tippan67 2014.05.03. 12:01:10

Jó volt demokratának lenni. Tutit elírás, pontosan így hangzik:

Jó lett volna...

Lajos Markos 2014.06.27. 11:18:00

A tv elött ülve néztem az eseményeket és végig az volt az érzésem ( ma is) hogy egy szervezett pucskisérlet zajlik. Az egyik hircsatorna fiatal forradalmárokról beszélt.Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy az alja népet használták fel az államrend megdöntésére.

Bell & Sebastian 2014.06.27. 11:25:37

@Lajos Markos: Ezzel forradalmunk tisztaságát kérdőjelezi meg. Szibériában, kútból fogja húzni a vizet, mint az a kopasz elvtárs, aki ezt legutóbb szóvá tette.

Lajos Markos 2014.06.27. 11:30:38

@Bell & Sebastian: Mi van ?

Bell & Sebastian 2014.06.27. 11:33:19

@Lajos Markos: Nem mi, hanem mennyi? Eddig 15, tárgyalás mellőzésével.

bakika 2014.06.27. 16:19:44

Olyan spontán volt minden, mint a jó szex, Révész Máriusz pedig színjózan volt, vagy csak egy sört ivott a barátaival-ismerőseivel, és teljesen ártalmatlanul és békésen sétálgatott, épp hazafelé, ha jól emlékszem, amikor a rendőrök egyszer csak minden ok nélkül rája rontottak és össze-vissza verték őt.
Hát, szóról szóra így vol ez, Szűz Mária legyen a tanúm....

bakika 2014.06.27. 16:26:34

A vérszomjas szoci-libsi és bibsi tábor pedig már annyira bosszút akart állni, hogy a rebiszeseket előre küldve, meg személyesen is beöltözve, magukról megfeledkezve, héberül meg angolul verték, akit csak értek, meg akinek magyar szaga volt. A Bajnai Gárda a Fidesz-Magyar Polgári Párt székházát is a szokásos vérszomjával és a Bosszúállás Istenével támadta meg, míg aztán a segítőkész, tiszta lelkű és nemzeti érzelmű hazafiak megtörték a a brutális intervenciót.

bakika 2014.06.27. 16:27:52

@bakika: ilyenek ezek, mindig és mindenhol

Bell & Sebastian 2014.06.27. 16:58:00

@bakika: Nem jó! Esküdjön meg úgy, hogy: Így folyjon ki a szemem, ha igazat mondok!

Darai Ibolya 2014.09.25. 17:21:40

A fórumban mondta el egy szemtanú ,hogy tökrészeg volt Révész Máriusz így nem csoda a saját maga által okozta sérülést amit a rendőrökre fogott,
Ha kell bíróságon is tanúsítja.
A zavargásokat a fidesz szervezte meg ezt akkor is tudta
az emberek nagy része ,ismerve az aljas viselkedésüket.

chiompi 2015.04.06. 16:04:23

Sok hulye agykeregnelkuli narancsködös kommentelonek:
Ha 2006-ban a yard nem visszafogott, meghalt volna 1-2 ember es akkor zoorban puccsolt volna!
Mara aki ezt nem tudja, az mar annyira beszukult agyu, h mar nem is 1 part hive, hanem 1 vallasi szekta megmaradt fanatikusa, aki meg mindig az elo istenet imadja! Meg is latszik az ertelmi szinvonalatokon, a narancsköd pusztitja az agysejteket a leggyorsabban, ezt bizonyitjatok folyamatosan...

Zoltan Hazafi 2015.04.06. 21:17:50

@Ajtony: Gondolom, a "Valaki" által 85 évre eltitkosított Olajügyek olajpénzéből (cca. 1,5 Billió - 1500 Mrd.) is került pár Forintocska offshore-ba? Nem kellene megkérdezni az eltitkosítót erről (is)?

tamás46 2015.04.07. 11:54:42

Debreceninek el is hinném ha valami konkrét bizonyítékkal is.szolgálna. Lehet,hogy 50-60èv múlva ez lesz az esti mese!

kartunboj · http://kartundoboz.blogspot.com 2015.04.07. 13:05:32

A cikken érezhető, hogy szerzője is TuRuL tojásból pattant ki, mint szellemi vezetője. Ironizál azon amit már 2006 októberében a józan elemzők láttak. Nem volt véletlen sem az Astoria helyszínéhez való ragaszkodás és az azt követő jól szervezett eseménysorozat sem. Joguk van másképpen látni de az idő mindent a helyére tesz. A zugfirkászokat is.

Doubledeceker 2015.04.07. 14:14:31

Meg vagyunk áldva, a Fidesz elszabadult, az ellenzék meg ( bal oldalnak mondott valami ) rosszabb önön árnyékánál.

Apropó ha a holokauszt tagadást tiltjuk, akkor talán az ilyen sajnálatos események kedv és oldal szerinti érelmezését is kellene.....

Doubledeceker 2015.04.07. 14:15:58

@bakika:

Szedjed azért be gyógyszered.... :D

Ferenc Szikszai 2015.04.08. 15:25:57

'Az Astoriában egy kicsit újra jó volt demokratának lenni."

Mielőtt még nagyon demokrata akrna lenni Debreceni álszentség mintájára bárki, elmondanék egy korabeli történetet!

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy kurva ország! Élt ennek a kurva ország déli szegletének lesajnált megyeszékhelyén egy megháborodott, magát még csak nem is demokratának valló szerencsétlen flótás, aki ráadásul odáig vetemedett, hogy szegfűt akasztva gallérjába pártalapszervezeti titkárrá lett. A szerencsétlen azt gondolta, hogy most már mindent megtehet és élesen bírálni kezdte pártja istenített táncoslábú istenített vezérét.
Hát hogy jön ez a kis senki pécsi Komáromi Pista ahhoz, hogy I.Fletó császártól elvitassa a tévedhetetlen, az igazmondó, a látnok kiváltságát! Hogy jön ez a szerencsétlen ahhoz, hogy korlátozni akarja a főnök hatalmát! Mert akkoriban jelent meg egy Debreceni József nevű szobaírnok könyve a vezér életművéről, nagyságáról.
Hát Komáromi Pityut bizony elzavarták a hatalom közeléből!
Miután jól kigúnyolták, megcsúfolták, meghurcolták, valakik!!!! (nyilván a hatalomra éhes fülkeforradalmat tervező ellenzék fizetett ügynökei) világos nappal a nyílt utcán úgy helyben hagyták, hogy több napos kórházi ápolásra szorult! Bár ennek Debreceni szobairnok elfelejtett részletekbe menő oknyomozással utána járni és megemlékezni róla a demokraták astóriai buliján.
Végül is mindegy! Tudjuk ki tette!!!!

Galebeb 2015.07.08. 07:15:11

Azért az is felmerül az emberben, hogy az egész Gyurcsány elleni megmozdulás volt, melynek szervezésben az akkori MSZP egyes vezetői is igen mélyen benne voltak. Gyakorlatilag összefogtak a FIDESZ vezetőivel. Az ok a pártfinanszírozás megreformálásnak szándéka volt. Amit leírtam csak egy megérzés, melyet az eddigi események alapján gondolok.

muftilicypos 2015.07.09. 09:46:04

EZEN MÁR KÁR VITATKOZNI. VALÓSZINŰ, HOGY ELŐRE MEGRENDEZETT DOLOG VOLT.AZÓTA TÖRTÉNTEK SOKKAL KOMOLYAB DOLGOK AMIÉRT, LEHETET VOLNA SZÉTVERNI A VÁROST. ÉRDEKES HOVA TÜNTEK AZ IGAZSÁGKERESŐ A JOGTALANSÁGOT NEM TŰRŐ SZABADSÁGHARCOSOKNAK NEVEZETT RABLLÓK AKIK A TV BÜFÉJÉT IS KIFOSZTOTTÁK.

cogito verus 2015.07.09. 10:52:25

Kár azt kétségbe vonni , hogy a Fidesz nyakig benne volt, Orbán maga is 72 órás ultimátumot adott, puccsot próbált szervezni. A Sólyom térítette észre.
Még ha a Mandíner próbálja is egy nagyon primitív iróniával elkenni a tényeket, a tény az tény.
A Hír tévé előre tudta, hogy mi várható... Ez is véletlen volt?

Andras Fabian 2015.07.09. 13:37:42

Sose felejtem el, éppen az intenziv osztály előtt ültünk Debrecenben, ahol 6 hónapos fiamat operálták. Az egyik aggódó nagymama telefonált lelkesen a Fidesz naggyűlés végéről, , hogy még nem mennek haza, mert balhé van a bevárosban, mennek megdönteni a Gyurcsánykormányt. Igy eresztette rá a rendőrség a zavargókra ("forradalmárok" by HirTV) a békés megemlékezőket, tekintetes biróság!

Pattaya 2016.04.11. 22:26:07

Amikor először láttam ezt a mariuszt, meg még 3-4 egyént ugyanilyen maszkkal, rögtön tudtam, hogy ezek KI LETTEK FESTVE! Ugyanis: ha valakinek folyik bármi az arcán, képtelen megállni, hogy ne nyúljon oda. Így el lenne kenődve a vér folyása. De nem! Szépen egyforma intenzitással csurog lefelé, senki nem nyúl hozzá! Mind a 4-en ugyanígy, egyformán lettek kifestve! Senkinek sem vékonyabb, vagy vastagabb a vérfolyása. Pont egyforma! Ez érdekes...

István Tamasi 2016.06.17. 11:52:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Te senkiházi hjazátlan birkaszar!
"Nem voltam más módon haszonélvezője, mint a jelenlegi redszernek." Na és a kubai "kirándulás" annak idején netán büntetésből volt vagy eltitkolod mekkora jutalmakat kapsz a mostani narancsmaffia rendszertől a bérkommentelésért?

István Tamasi 2016.06.17. 11:55:24

@hill billy:
Na persze a normális emberek azok voltak akik két hatalmas akkumulátorral a mellényzsebükben mentek békésen demonstrálni, ugye?

István Tamasi 2016.06.17. 11:57:31

@MézesRozi:
Na persze a békés tüntetők a békesség jegyében vittek magukkal vasrudakat, köveket meg két hatalmas akkumulátort a tank beindításához, ugye?

István Tamasi 2016.06.17. 12:02:50

@Hun Félix:
Igaza van: magyarellenes, csaló, gazember az aki felbérelte a B-közepet, hogy randalírozzon, törjön, gyújtogasson az utcán.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.17. 13:54:23

@István Tamasi:

Kubában azért voltam, mert apám ott dolgozott. Pont.

Anyagi jutalmat még sosem kaptam közírói munkásságomért.

Jean Sol Partre 2016.06.17. 14:53:37

@BircaHang Média szerkesztősége: "Anyagi jutalmat még sosem kaptam közírói munkásságomért."

de valmilyet biztosan

Jean Sol Partre 2016.06.17. 15:53:48

@BircaHang Média szerkesztősége: meg kellene filmesíteni. Barbara Streisandra gondoltam, ő játszhatná az egyik meghatódott csodálót, aki végül még találkozhatna is a rajongása tárgyával, megszorítaná a kezét és a legendás mosolya közben egy hála- és örömkönny is ráhullana a legendás közíró kezére. Ő ezt egy (selyem)kendővel felitatná és a kendőt vitrinben őrizné ezután.

Jean Sol Partre 2016.06.17. 16:15:08

@BircaHang Média szerkesztősége: azt mondod, gázsi nélkül is vállalod a szerepet? Bejön Barbara, mi? :)

Obulus 2016.09.19. 15:25:23

Nyilvánvaló, hogy Orbánnak szándékában állt az utcai rendzavarás eszkalálódása, és az is, hogy odáig fajuljon a helyzet, hogy a békésnek nevezett, és a többségében valóban békés szándékú Fidesz gyűlés résztvevői is belekeveredjenek az utcai erőszakba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az ASTORIA kereszteződésbe szervezte a nagygyűlést.
Vajon miért? Tudta, hogy a rendzavarások, kizárólag Pesten, és kizárólag a belvárosban zajlanak. A rendőrség előzőleg kérte, hogy ne a belvárosba szervezze a nagygyűlést, mert nem biztonságos. Többször figyelmeztették, hogy veszélyes az a helyszín, de nem törődött vele.
Ha békés megemlékezést akart volna, azt Budán bárhol megtehette volna. Azt meg tudták volna a rendőrök védeni viszonylag egyszerűen a hidak lezárásával, amint arra szükség van.
Máskor Orbán többször tartott Budán gyűlést. Most nem. Most a belvárosba szervezte, ahol utcai harcok folytak, több mint egy hónapja. És az is nyilvánvaló volt, hogy október 23.-ára erősítik meg a randalírozók a támadásaikat. Erre titkosszolgálati jelentésektől kezdve, egyszerű logikai gondolkodásig eljutott bárki aki erre képes. Nem hiszem, hogy Orbán képessége nem tette ezt nyilvánvalóvá, tehát csak szándékosság állhatott mögötte.
Direkt azért, szervezte az Astoriához, a belvárosba a tömeggyűlését, hogy megveresse az ártatlan híveit?
Mi más indokolná a helyszínválasztást?

Pattaya 2016.09.21. 20:55:49

Ez a pofa csakis festve lehetett. Képtelenség megállni, ha folyik valami az arcon, hogy akaratlanul is, de nem nyúlunk oda, hisz viszket ahogy folyik. Ez nincs elmaszálva! Ki lett dekorálva!

István Tamasi 2016.10.22. 22:03:44

@MézesRozi:
Igen, egy fideszes képviselő éleslőszerrel lövetett volna.

picur3ka 2016.10.23. 00:54:04

Az akkor éppen 'kényszerből' landoló amerikai katonákat pl. hogy magyarázza?

picur3ka 2016.10.23. 00:56:19

Dereczeni az elmeosztályon kellene, hogy legyen, Gyurcsánnyal együtt. És akkor még megengedő és jóindulatú az ember.

cogito verus 2016.10.24. 18:08:47

Meggyőzőnek hatnak a leírtak.
Csak egy nyelvi megjegyzés: a szerző nyilván nem reciklálást gondolt, hanem recitálást...
Aki nem tud arabusul....

varisztor 2017.06.20. 05:41:11

@politicus: Segítek rendbe tenni ezt az ott volt, nem volt ott ovis dolgot. Én ott voltam és tanúsítom, hogy volt felszólítás, nem is egy, mielőtt kilőtték a könnygáz gránátot. Amikor ez utóbbi megtörtént, akkor fogtam magamat és hazamentem.

A TV székház ügy is stimmel, a Kossuth téren egy békés tömeg demonstrált, és olyan furán szívta el egy kis létszámú csoport az embereket a TV székházhoz, ahol azután - a videófelvételeken is ez látszik - ez a kis létszámú csoport gyújtogat, tör-zúz, míg egy nagyobb létszámú csoport nézi. Szervezett dolog volt ez.

Hogy ki szervezte? Tényeim nincsenek, de ez egyvalakinek állt érdekében és az a fidesz.
süti beállítások módosítása