Papcsák Ferenc meg az internetek – Ilyen ország pedig nincs CCCXLIII.
2012. november 11. írta: TuRuL_2k2

Papcsák Ferenc meg az internetek – Ilyen ország pedig nincs CCCXLIII.

Papcsak_Ferenc_biztonsag_fejlodes_nyugalom.png

Sok politikust hoznak izgalomba a különféle internetes hozzászólások, amik korábban elsősorban fórumokban, néhány éve inkább blogokon születnek. Egy-egy ilyen megnyilvánulás aligha bír túl nagy jelentőséggel, egyes közszereplők mégis hajlamosak jelentős energiákat fordítani akár a kommentharcra, akár a hozzászólók valós kilétének felderítésére.

Hogy Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere érzékeny, igazságkereső ember, aki nem fél az igazságszolgáltatás szigorát segítségül hívni, ha valami bántja, azt már eddig is tudtuk. Korábban írtunk róla, hogy a Mandiner egyik munkatársa ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, mivel Papcsák minden orgánumot feljelentett, aki idézte az LMP helyi önkormányzati képviselője, Várnai László egyik blogbejegyzését. Papcsák először helyreigazítást kért egy ügyvédi iroda útján, aminek helyt is adtunk. A helyreigazítás botladozó magyarsággal megfogalmazott szövege olyan dolgot ismert el a polgármester részéről, amivel az eredeti írás nem is vádolta. Néhány órán belül megérkezett az újabb ügyvédi kérelem, amiben saját korábbi helyreigazításuk helyreigazítását kérték. Ennek is helyt adtunk, ennek ellenére heteken belül jött a rendőrségi megkeresés egy rágalmazási feljelentés miatt – a nyomozás azóta is folyik, tanúkihallgatásokkal, ahogy kell.

Ezek után nem különösebben bátor feltételezés, hogy a Népszava és a Hír24 feljelentett kommentelői esetében is maga a polgármester keresheti az igazságot. Hogy nem kell sokat keresgélni, ha sértő hozzászólásokat szeretnénk olvasni közéleti témában, azt mindenki tudja. Ha valaki őt személyesen bántó kommentekkel találkozik, minden további nélkül szóvá teheti ezt ugyanott, kommentben, durvább esetben akár kérheti is az adott blogtól vagy online orgánumtól a problémásnak talált hozzászólások eltávolítását.

De rendőrségi eljárást indítani ilyen piszlicsáré dolog miatt egyértelmű aránytévesztés. Gondoljunk csak bele: hány munkaórát fog felemészteni a nyomozás és a bírósági eljárás? (Ne csak a rendőri és bírói munkaórákkal számoljunk, hanem azokéval is, akiknek tanúskodni vagy egyéb módon foglalkozni kell az üggyel.) Hány száz oldalnyi nyomozati meg bírósági dokumentáció születik majd?

Ezek az eljárások ráadásul nem tesznek jót a szólásszabadság ügyének sem, főleg mivel teljesen kiszámíthatatlan a bíróságok ítélete – legutóbb a náluk megjelenő hozzászólásokban írt csúnyaságok miatt a tartalom szolgáltatókat marasztalták el. „Mivel az I. és a III. r. alperesek teret adtak a felperesre nézve súlyosan sértő hozzászólásoknak, híreszteléssel valósították meg a jóhírnév sérelmét. Az objektív jellegű jogsértés megállapítása körében nem volt annak jelentősége, hogy a kommentek eltávolítása, a honlapról való törlés mikor és milyen körülmények között történt.” – áll az ítélet indoklásában.

És még valami: bárcsak az ellopott autók (személygépjárművek), pláne biciklik (kerékpárok) előkerítésében, elkötőik felelősségre vonásában mutatna fel olyan szép eredményeket a magyar igazságszolgáltatás, mint a kommentbűnözők elleni harcban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr744901373

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kommentbűnözés 2.0 2012.11.11. 18:34:21

Rájár a Népszavára a rúd.  Amikor életbe lépett a médiatörvény, rögtön megpróbálták alkalmazni a legpiszlicsárébb módon, és kormányzati szintről feljelentették a Népszava kommentelőit egy nevetséges indokkal. Az eredmény: pár nap bizonytalanság, ...

Trackback: A Giró-Szász–Lakatos Ernő-tengely 2012.11.11. 15:38:04

Papcsák Ferenc véleményszabadság elleni ámokfutása sajátos fénybe vonta Giró-Szász András kormányszóvivő minapi kijelentését. És ebben a megvilágításban az egykori kiváló politológus mindinkább hasonlatossá válik nagy elődjéhez, az előző pártállamban h...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.11. 12:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 08:43:32

Ki a f*sz az a Papcsák Ferenc? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?

Elég volt!
Itt az idő!

Steve the Great 2012.11.11. 08:49:06

Különösen erős időszak volt az elmúlt pár nap, sorban születtek az érdekesnél-érdekesebb (ha úgy tetszik abszurdabbnál-abszurdabb) hírek, a teljesség nélkül:
- Papcsák vs. a zinternet
- Rogán "az ÁSZ-ért" kitüntetése
- a Szerencsejáték zRT titkosított negyedmilliárdos támogatása a Fradinak
- Kerényi "mindenki spirituális kapcsolatban van Orbán Viktorral" Imre továbbra is köztünk él

És ezek csak a "frusztráló, ám egyébként lényegtelen" kategóriába esnek...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 08:58:21

@Steve the Great:

a műsor még másfél évig tart, telis-tele mókával, kacagással és egyéb unortodox csavarokkal a forgatókönyvben

a produkció költségeit Ön állja, tehát ne késsen le egy percet se a mutatványból

reklamáció 2014-ben, de készüljön fel arra, hogy a Tulaj vonakodni fog rendelkezésre bocsátani a panaszkönyvet

Steve the Great 2012.11.11. 09:02:46

@Herr SturmLikudnik: Ez így van, csak hát az előző brigád is futószalagon szolgáltatta a hasonlóan mókás sztorikat. (Bár talán orrhosszal a fidesz vezet ebben a versenyszámban)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 09:07:28

Jó, hát akor elmondom sokadszor is:-)

...Nem úgy védenénk-e a szólásszabadságot (és a személy méltóságát) a leginkább, ha rendesen szabályoznánk ezt a kérdést, világosan, tételesen meghatároznánk, hogy milyen tartalmak minősülnek törvénysértőnek és ezek eltávolítására köteleznénk a médium szerkesztőjét (...)?... ...Ha tartalmi korlátozást/szabályzást alkalmazunk és azt egyértelmű törvényi keretbe foglaljuk, akkor nincs apelláta --- a szerkesztőnek a törvénysértő tartalmat (és csak azt!) el kell távolítania:-) Pld. ha egy komment obszcén kifejezést tartalmaz, ha egy személyt (amennyiben a kommentben a személy neve szerepel) becsmérlő kifejezésekkel illetnek, ha egy kommentben szeméremsértő megjegyzések találhatók stb., a szerkesztő köteles a kommentet eltávolítani. Így a véleménynyilvánítás szabadsága nem sérül, csak mindenki jobban figyel arra, mit hogyan fogalmaz meg:-)... ...Vagy a személy szabadságát vesszük el vagy a korlátlan(!!!) véleménynyilvánítás szabadságát --- ha nekem választanom kellene, én az utóbbit adnám oda (mert így a méltóságom megmarad)... ...Azt nem látjátok, hogy a szabadságért a szabadságotokkal fizettek (...). Ahol egyértelmű szabályozás van, ott mindenki tudja, hogy mi a vektor és kénytelen-kelletlen vagy önként-dalolva alkalmazkodik, de ahol »nevegyékelaszabaccságotmeraznácifasizmus!!!« van ott a hatalomtól a médiumokig mindenki ott él vissza ezzel az ex lex állapottal, ahol csak tud... ...Olyan nincs, hogy mindent lehet --- ahol nem a közösségi értékrend a meghatározó, ott a manipuláció, a visszaélések, a hecc és a balhé az úr, ahol nem a tradíció és a törvények uralkodnak, ott (akár nyíltan, akár rejtve, de) a direktívák fognak uralkodni...

bbjnick.blog.hu/2011/07/09/olyan_nincs_hogy_mindent_lehet_a_komment_kerdesrol

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.11.11. 09:14:35

@bbjnick: És ezt mégis hogy gondolta a gyakorlatban, szószedet formájában, bevásárló-listaként, első, második és harmadik kategóriás fordulatok zárt, taxatív felsorolásaival?

A gyakorlati működtetését Lendvai Ildikó nacsasszonnyal beszéljék meg – de ha a sors úgy hozza, én mindkettejükre lőni fogok. Közösségi értékrendért nyavalyog meg korlátlan véleménynyilvánítást hallucinál, piszkos egy komcsi maga (mint mindegyik).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 09:32:32

@Steve the Great:

ma túl finnyás, inkább örüljön, hogy a hazai színpadon évtizedes hagyománya van a tragikomédiának

Marcellusca 2012.11.11. 09:35:41

@bbjnick: Attól még, hogy azt írom, hogy "köztéren, főútvonal mentén, az ácsorgástól, sétálgatástól megfáradt lábú, pénzért testét áruba bocsájtó szülőjét" az akkor is azt jelenti, hogy "útszéli, repedtsarkú, kurva anyját". :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 09:49:41

@Marcellusca:

A mocskolódás, szidalmazás mióta érdemi kritika? Ellenben véleménye mindenkinek lehet. Ha én azt írom --- mondjuk --- P*linkásról, hogy már 1990-ben is egy h*z*g, k*rr*pt, g*r*nct*l*n zs*bc*z*r volt, akkor (talán) mondhatják rólam, hogy becsületsértően nyilatkoztam róla, de ha azt írom, hogy már akkoriban is túltengett benne a sötét anyag, azt nincs az a tartalmi szabályozás, ami büntethetőnek minősíthetne. Megfelelő tartalmi szabályozás mellett mindenki elmondhatná a véleményét, max. rákényszerülne, hogy árnyalt(abb)an fogalmazzon.

ü
bbjnick

Alvarez 2012.11.11. 09:54:43

A végkielégítés típusú ügy első felvonása. Ott a nemes cél nem a pénz megfogása volt (azóta eltörölték és most már ők is adnak), hanem az Alkotmánybíróság kicsinálása.

Jelen esetben folyik néhány hónapos bruszt eredmény nélkül, ezért a fülkeforradalom kénytelen lesz szigorú szabályozást bevezetni Papcsák jó hírnevének védelme érdekében. Ez összecseng az előző "Ilyen ország pedig nincs" témával, hiszen minek betiltani a netes kampányt, ha kommentekben pótolni lehet a kimaradást. De nem sokáig.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 09:56:50

@Counter:

Ó, szóval már lőne is rám?:-D

Fél a korrekt, tisztességes közéleti játékszabályoktól, ugye, mint ördög a tömjénfüsttől? Mihez kezdene akkor magácska, ha oda lenne (vagy ha csak be is szűkülne) a manipuláció, a visszaélés, a hecc és a balhé, a zavarosban halászás, a sz*rkavarás lehetősége?

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.11. 09:57:59

A picába, én eddig úgy tudtam, hogy Papcsák freechkr néven kommentel a mandineren. ;-)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.11.11. 10:07:38

Nem a mandineres ifjúkomm...ööö ifjúkonzervatívok voltak, akik az ilyen papcsák-féle senkiháziaknak szurkoltak a választásokon....?

zsaruvér 2012.11.11. 10:19:16

Ez a papcsák nevezetű szarkupac olyan hülye önnel együtt tisztelt @Counter hogy ülve nyalhatják a hold seggét! Talán ön is ennek a tetűnek a samesza?

bolá 2012.11.11. 10:22:58

Inkább ezzel kellene hatékonyan foglalkoznia a jogszolgáltatásnak: "2005-ben indítottuk a pert, azóta eladták az összes lakást, érdemi panaszuk a lakóknak nem volt. 2012 végén még elsőfokú ítélet SINCS, mert közben új eljárás indult. Az adós cég persze már strómanok nevén van, az eredeti tulajdonosok kiszálltak. Csak a rend kedvéért visszük végig a pert, nem reménykedünk benne, hogy a pénzünket megkapjuk" vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121101-evtizedekig-loptam-csaltam-hazudtam-megis-tonkrementem-vallalkozok-az-epitoipar.html

Jack Torrance 2012.11.11. 10:27:21

"CCCXLIII"

végülis római számból van még sok

Jack Torrance 2012.11.11. 10:31:32

@bbjnick: de ha a jelentésben nincs különbség, akkor minek a korlátozás? Egész más a két állítás stílusértéke, és ez néha fontos is. Használhassuk a helyzethez illő szavakat is, és kész.

Marcellusca 2012.11.11. 10:33:36

@bbjnick: Ok, most tekintsünk el attól, hogy ez esetleg tény is lehet, amit ilyen formában nem lehet(ne) megírni.
Arra kívántam célozni, hogy attól még, hogy valamit szépen, körülírtan fogalmazok meg, még lehet sértő. És igaz is.
Azt le lehet írni papcsákkal kapcsolatban, hogy voks felvásárló, választási csaló?
Mert arról bírósági ítéletben tesznek említést.
Vagy már az is rágalmazás?

farcsika67 2012.11.11. 10:50:35

ők még a szólásszabadságot is megvédik. na ezt már ismerjük. csak ezt ne tegyék

Viktus 2012.11.11. 11:12:56

Elszámoltatás kis aránytévesztéssel.

Vidéki 2012.11.11. 11:22:41

TuRuL_2k2 a sajtószabadságot úgy értelmezi, hogy

szabad hazudozni, rágalmazni, besározni ártatlan embereket,

sőt szabd gyilkosságokra buzdítani és szervezkedni is

a TuRuL_2k2 által idealizált úgynevezett „szabad sajtóban”.

A nagy magyar jogász, Dániel Péter ügyvéd úr Gyurcsány köréhez tartozik.

Az ő blogján csócsálgatták azt lelkes hozzászólók, hogy mikor és hogyan fogják elővenni fegyvereiket és legyilkolni Orbán Viktort és hogy ezzel mekkora jót tesznek majd az országnak.

Nemrég rendőrségi eljárás indult egy nem túl öreg nyugdíjas tűzoltó ellen, aki az interneten Lázár gyermekeinek kiirtásával fenyegetőzött.

Ez az, ami TuRuL_2k2 úrnak tetszik és a szólásszabadság nélkülözhetetlen részeként állít be.

A nem túl öreg nyugdíjas tűzoltó számára, aki Lázár gyermekeinek kiirtásával fenyegetőzött

az aljas fenyegetőzés legitimálása a korkedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos vad gyűlöletkeltő propagandakampány segítségével történt,

amelyet az MSZP pártlapja, a Népszava folytatott óriási kitartással.

Embercsoportok közötti gyűlöletkeltés begyakorolt módszere amikor az egyik embercsoport elismeri ugyan, hogy a másik, gyűlölt, lenézett embercsoport is az emberi fajhoz tartozik,

de saját magát felsőbbrendűnek, a másik, gyűlölt, lenézett embercsoportot pedig alacsonyabb rendűnek tartja.

Ennél sokkal alantasabb és a háborús propagandában előbukkanó módszer, amikor a másik embercsoportot már nem emberek, hanem állatok csoportjaként mutatja be a propaganda.

Az ismeretterjesztő TV csatornákon lehetett látni dokumentum filmeket, ahol a II. Világháborúban amerikai háborús propagandisták nagy plakátokon a japánokat majmokként ábrázolták.

Ezt az alantas gyűlöletkeltő propagandát folytatta az Amerikai Népszava is, amikor a”szocialista” Kertész Ákos írásában a magyarokat „röfögő, moslékot zabáló disznókként” jellemezte.

Az MSZP és Gyurcsány elvtárs és követői nem határolódtak el ettől a jellemzéstől.

A hallgatás beleegyezést, egyetértést jelez.

Nem csoda, hogy híveik, akiknek a lelkét így megmunkálták, nem tartják bűnnek, ha az újbudai Fidesz-iroda két idős munkatársát agyba-főbe verik.

A lelkigyakorlat után, amit vezéreiktől kaptak azt gondolhatják, hogy ők nem embereket, hanem disznókat vertek.

Disznót verni (sőt ölni) pedig nem bűn.

Ez az, ami TuRuL_2k2nek tetszik.

Akinek pedig ez az aljas és veszélyes propaganda nem tetszik, azt TuRuL_2k2 a sajtószabadság eltiprójaként festi le merész ecsetvonásokkal.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.11.11. 11:32:48

@bbjnick: Szóval kerekperec szószedetet akar sajtószabályozásnak, mindeközben pedig azt hiszi, hogy most korlátlan a véleménynyilvánítás szabadsága. Lenyűgöz és megrémiszt.

Az ellen kifogása sincs, hogy maga és Lendvai Ildikó között a különbség legfeljebb biológiai? Ugyanúgy ücsörögnének a szó- és kifejezéslistáik fölött egy piros plajbásszal, ugyanúgy hinnék, hogy jobb világot teremtenek, és ugyanúgy az "értelmes korlátok között igenis van szabadság, a korlátot meg én húzom meg" archetípus jeles, de korlátolt képviselői.

(Belegondolt egyébként, hogy a maga hozzászólásaiból hány évnyi ügyteherrel lehetne ellátni a bíróságokat ebben a maga vágyálmában?)

@zsaruvér: He?

2012.11.11. 11:41:13

"Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsődei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb. után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!

ez a komment, amit feljelentettek

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.11.11. 11:57:22

@Belpo: Mondjuk tényleg vérlázító azt kívánni egy fideszesnek, hogy fizessen. Hát hol él ez?

Robinzon Kurzor 2012.11.11. 12:13:04

"De rendőrségi eljárást indítani ilyen piszlicsáré dolog miatt egyértelmű aránytévesztés"

Súlyos szavak ezek, aggódom is értetek!
Még a végén valami bajotok esik, mert ilyen kemény kritikával illetitek a NER harmadik vonalát.

Robinzon Kurzor 2012.11.11. 12:19:29

@bbjnick:

Mondod te, az egyik legmocskosabb szájú, leggyakrabban személyeskedő kommentelő ... tényleg egy Lendvai Ildi néni veszett el benned.

LHedvig 2012.11.11. 13:18:35

Aha. És ki fizeti a révészt? Az adójából, az elveszített munkaórákat? Természetesen te+én...:-D

thetriggerhappy 2012.11.11. 13:21:33

turul (és természetesen gellért)! ti szavaztatok ezekre és ti fogtok engedelmesen leszavazni 2014-ben is, ugye?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.11. 14:01:16

@bbjnick: Szerintem meg inkább értelmi szint kritériumot kéne bevezetni. Fájdalom, akkor maga nem blogolhatna.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.11. 14:05:18

@Belpo: Ebből is látszik, hogy Papcsák nem komplett. Sajnálatos módon az úgynevezett rendpártiság jellemzően korlátozásokban jelenik meg. Pedig az nem rend, ha mindenki kussol, hanem diktatúra.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.11.11. 14:55:02

Papcsák egy köcsög. Hülye kis demokrata köcsög. Az ilyeneket kell összezárni a kartaaláírókkal és kibaszott tömény finggázt nyomni nekik hogy megfájduljon a fejük.

Samott 2012.11.11. 15:16:34

Csak ugy altalanossagban kerdeznem: miota van egy politikusnak ugynevezett "johirneve"? Es ha azt leadta a portan, amikor politikusnak jelentkezett, akkor hogyan is serulhetne ez?

2012.11.11. 15:21:11

anyádat papcsák basszad meg! most pedig vihettek a dutyiba!

Bell & Sebastian 2012.11.11. 15:25:03

Inkább fogdosott volna össze pár zsák komenistát kommentelés helyett. Meglesz húzkodva a kockakövön, mert most mondta a fővince, hogy disszíjájé jeszty.

Qrvkmny 2012.11.11. 15:25:10

HAZAÁRULÓ !!!
SOHA TÖBBET FIDESZ !!!
(tudom, hogy kimoderáljátok, de jól esett kinondani!)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 15:29:44

@Viktus:

nem arány, céltévesztés

a nyócévista mutyik elszámoltatásáról volt szó, nem az elkeseredett kerületi polgárok üldözéséről

PAPCSÁK EGY DILETTÁNS SZEMÉT ALAK

lehet perelni

sanyix 2012.11.11. 15:31:36

TOR-ra fel, új email cím regel, erre az emailre és hozzászólós accra csak tor-ról belépni, aztán keresgélhetnek a fijjúkák :)

global001 2012.11.11. 15:37:54

Nagy ötlet volt a szavazóktól, hogy egy ilyen barom, állatra bízták Zugló irányítását ...

HAJRÁ NÉP, CSAK ÍGY TOVÁBB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

biobender 2012.11.11. 15:42:30

Mit kell itt csodalkozni? Erre szavazott a ketharmad es azon belul a mandineres garda. A ketharmadnak pedig mindig igaza van.
Ha meg nem akkor emuttnyocev gyurcsanahibas! Osztan megis.

biobender 2012.11.11. 15:44:35

@Shyad-Khourongai: na, na, csak ovatosan! Ne diktaturazz itten mert feljelentenek.

Yemete 2012.11.11. 15:53:44

"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát." - Orbán Viktor

Mit lehet még ehhez hozzátenni? Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk minden egyes nap. Épül a Fidesz diktatúra, már eljött az egyszerű emberek megfélemlítésének ideje, a hatalom mindenkire lesújt - amíg még megteheti.

Szerencse, hogy ezt a diktatúrát ostoba hülyék építik, akik azt se veszik észre, hogy minden egyes lépésükkel a szakadékhoz kerülnek közelebb, nem az álmaikhoz. Szerencsére minden "ilyen" húzás, segít ráébreszteni újabb és újabb tömegeket arra, hogy 2014-ben véget kell vetnünk annak ami ebben az országban folyik és az ilyen Papcsák, Lázár, Orbán, Kövér, Matolcsy, Hoffman féléket örökre el kell zavarnunk és ki kell mondanunk:
SOHA TÖBBÉ FIDESZ!

Utána megkezdődhet az új magyar jobboldal felépítése. Egy olyan jobboldalé amit nem volt MSZMP tagok meg KISZ tiktárok alkotnak, ami nem a kisemberek tönkretételére, megfélemlítésére, hatalom-maximalizálásra, szabadrablásra és az oligarchák zsebeinek teletömésére használja a rábízott hatalamat.

scsaba1 2012.11.11. 16:05:15

Vagy 40 komment, és még senki sem linkelte Jayt és Néma Bobot?
www.youtube.com/watch?v=9treWc2SOrM

un.no.1. 2012.11.11. 16:26:36

Papcsák Ferenc hazaáruló, féreg. Elárulta a demokráciát és a szólásszabadságot. Most ezért lehet engem is feljelenteni, gondolom olvassák a sameszai. Ja, Papcsák! Üzenem, ha feljelentesz, és felmentenek, az okozott kényelmetlenségből adódó káromat és az ügyvédem költségét az utolsó fillérig leverem rajtad.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.11. 16:27:02

Szóval a lényeg, hogy NEM írhatom le, hogy a mélyen tisztelt képviselő urak, és hölgyek hülyék, ugyi??

De gondolni még szabad?!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 16:38:13

@un.no.1.:

és természetesen lehet nyilatkozni a bel- és külföldi sajtónak a létező NER gyönyörűségéről, főleg kampányidőszakban

béla a görög (törölt) 2012.11.11. 17:03:46

Képviselő urak és hölgyek!
Mindazok akik nevüket és voksukat adják ahhoz, hogy az ország 80%-át rugdossa a hatalom. És ez igaz helyi szinten is csókolom.
Mégis mit gondoltak, hogy akkor ez majd szépen csendben elviseli az ember és azt gondolja, hogy nincs más választása? De van.
El kéne továbbá gondolkodni, hogy mi a jobb, ha azt irom a neten hogy 'tripperes köcsög' vagy ha elmegyek és azzá is teszem - függetlenül attól milyen nemű.
Önök ennek a határát feszegetik. Van törvény és van erőszak és van sok-sok ember. Egy-egy emberre még jó a törvény az erőszak ellen, de sok erőszakos ember übereli a törvényeket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 17:06:24

@Jack Torrance: @Marcellusca:

Itt már válaszoltam ezekre a kérdésekre: @bbjnick:

ü
bbjnick

Netuddki. 2012.11.11. 17:07:24

@bbjnick: "Megfelelő tartalmi szabályozás mellett mindenki elmondhatná a véleményét, max. rákényszerülne, hogy árnyalt(abb)an fogalmazzon."

Ja B+, Amit te szeretnél az a múlt rendszerben volt. Annyira működött, hogy a zemberek max. suttogva, haveri körben mondták el a véleményüket a hatalom kiváltságainak élvezőiről.

Ha ezek a megélhetési kretének egy pillanatra elgondolkoznának a nem éppen szalonképes negatív kritikán, akkor lehet előrébb tartanánk.
A feljelentettek helyében meg szépen viszontperrel élnék a szólásszabadság korlátozása miatt. Persze ettől még a túl trágár hozzászólásokat lehetne szűrni B+.
De addig coki amíg előbb a cigányozást, zsidózást nem szűrik, ami szerintem sokkal károsabb mint a trágárság...

szita szita péntek 2012.11.11. 17:19:57

Az alapvető kérdés szerintem az, hogy a blogok és fórumok kommentjeit (vagy magát a postot is akár) miként tekintjük: sajtóterméknek, vagy személyes beszélgetésnek? A szabályozás az előbbi felé akarja azt vezetni, míg az én személyes igazságérzetem az utóbbit kívánja.

A jog alapvető célja, hogy a társadalom erkölcsi normáit írásba foglalja - elkerülhetővé téve ezzel a vitákat. Az, hogy a blogok, fórumok tartalmát a professzionális kommunikátorok (hagyományos sajtó) által készített tartalmakkal hasonlóan akarják megítélni szerintem hiba. Amennyiben ezzel a véleményemmel többségben vagyok, akkor a vonatkozó törvények rosszak, s bár jogi értelemben valószínűleg legitimek egyébként nem azok. Márpedig ahhoz, hogy betartsuk a jogot nem lenne egy utolsó dolog, ha egyetértenénk vele.

Más kérdés, hogy a jog időnként nem csak 'leköveti' a társadalom erkölcsiségét, de időnként felvállaltan formálja is azt - mit tudom én attól hogy a többség utál egy kisebbséget nem kéne ennek jogi formát öltenie, sőt. Az ilyesmi nem sok jóra vezet, azt már láttuk. Adott esetben ugyanakkor nem érzem azt, hogy az államnak be kéne avatkoznia ebbe a kérdésbe.

Mondjuk tegyük fel megengedőek vagyunk és a blog kommentjeit magánbeszélgetésnek tekintjük. Ekkor is felmerülhet a rágalmazás gondolata. Ugyanakkor az én jogérzékem szerint onnantól rágalmazás a rágalmazás, ha tudatosan és rosszhiszeműen valótlant állítok. No de mi van akkor, ha én tényleg úgy tudom, pl. hogy kecskékkel hál? Magánszemélyként nem mondhatom ki amit tudok, vagy tudni vélek, csak ha azt komoly dokumentumokkal tudom alátámasztani? Akkor bezony a kommunikációnak vége.

Szerintem.

Mercel 2012.11.11. 17:21:45

Tanulságok:

Ha politikust akarsz elküldeni a jó krva anyjába akkor használj valamilyen anonimizáló eljárást.
Google a barátod - te még mindig jobban jársz, mert neked legalább egy barátod van, míg egy politikusnak jellemzően egy sem:)

Ha már megtörtént a baj akkor még mindig csak ott tarthatnak, hogy van egy IP cím, és egy ehhez kapcsolódó előfizető.

Tehát valaki vezette az autót - De Ki?
Nyilván ha feltörték a wifi routert akkor ez sajnos kideríthetetlen..
Nyilván ha van a családban kiskorú gyermek aki szerint az adott politikus egy büdös féreg, akkor megint kapufa..

Minden esetre a bepereltek helyében én beszélnék egy nem fideszdroid informatikai szakértővel.

Már csak azért is mert én még fideszdroidból okosat és hozzáértőt nem láttam (Sem kukásból, sem államtitkárból, nemhogy szakértőből)

Ez így mindenesetre szánalmas.
Lehet mindenkit perrel fenyegetni de attól még a vélt méltóság nem fog helyre állni.
Sőt ezzel csak a kisszerűséget sikerült bebizonyítani - ismét.

"Frigyes"

is 2012.11.11. 17:23:10

Akkor hogy is van ez a szólásszabadság dolog? FIDESZ alatt is van, csak így?

Mercel 2012.11.11. 17:24:08

@doggfather:

HÜLYE!

És a gondolat rendőrség?!
:D

"Frigyes"

Delamos 2012.11.11. 17:32:28

Papcsák Ferenc Úr nem szereti ha sértegetik, ez érhető. Sajnálatos módon azonban Papcsák Ferenec Úr közszereplő, így kénytelen elviselni az ilyen otromba, trágár sértéseket.

Ez tarthatatlan!

A magam részéről mindent meg fogok tenni azért, hogy Papcsák Ferenc Úr lehetőleg minél hamarabb megszabadulhasson a rá bélyegként vetülő közszereplői jogállásától és így már soha többé ne sértegethesse őt szabadon senki!

Így tehát most mindenki mást is erre buzdítok: Tisztelt Hölgyeim és Uraim, közeleg az alakalom mentsünk meg egy embert a sértésektől: 2014-ben mindenki szavazzon úgy, hogy Papcsák Ferenc Úr többé ne legyen közszereplő! És ha már vele jót teszünk, párttársait se hagyjuk ki a jóból, mentsük meg őket is a közszerepléssél (és a közpénzekkel) járó kínoktól!

Mária 2012.11.11. 17:35:24

36/1994. (VI. 24.) AB határozat

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

Az Alkotmánybíróság jogszabály alkotmányellenességének utólagos vizsgálatára irányuló indítvány tárgyában - dr. Tersztyánszky Ödön és dr. Zlinszky János alkotmánybírók különvéleményével -, meghozta a következő

határozatot.

1. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy nem ellentétes az Alkotmánnyal a hatóság vagy a hivatalos személy becsületének vagy jó hírnevének büntetőjogi védelme. A szabad véleménynyilvánításhoz való jog által védett, alkotmányosan nem büntethető véleménynyilvánítás köre azonban a közhatalmat gyakorló személyekkel, valamint a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb, mint más személyeknél.

2. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) 232. §-a alkotmányellenes, ezért azt a határozat közzétételének napjával megsemmisíti.

3. A Btk. 179. és 180. §-ainak alkalmazásánál alkotmányos követelmény, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz való jog által alkotmányosan védett, így nem büntethető véleménynyilvánítás köre a közhatalmat gyakorló személyekkel és intézményekkel, valamint a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb legyen, mint más személyeknél.

A hatóság vagy hivatalos személy, valamint a közszereplő politikus becsületének csorbítására alkalmas - e minőségére tekintettel tett -, értékítéletet kifejező véleménynyilvánítás alkotmányosan nem büntethető; a becsület csorbítására alkalmas tényállítás, híresztelés, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezés használata pedig csak akkor büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tényt állító, híresztelő, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló személy tudta, hogy a közlése lényegét tekintve valótlan vagy azért nem tudott annak valótlanságáról, mert a hivatása vagy foglalkozása alapján reá irányadó szabályok szerint - az adott állítás tárgyára, a közlés eszközére és címzettjeire tekintettel - elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztotta.

Az Alkotmánybíróság elrendeli a Btk. 232. §-a alapján lefolytatott, és jogerős határozattal lezárt büntetőeljárások felülvizsgálatát, amennyiben az elítélt még nem mentesült a hátrányos jogkövetkezmények alól.

Az Alkotmánybíróság e határozatát a Magyar Közlönyben közzéteszi.

Forrás:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=994H0036.AB

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 17:39:30

@Counter:

Nem ostoba magácska, csak aljas: pontosan érti, hogy miről beszélek, csak a maga torz ízlésének (pogány/prekeresztény erkölcseinek) sokkal jobban megfelel a jelenlegi, "a szabadságért a szabadságotokért fizettek" módi (a szabad manipulációk terepe), mint egy méltányos(abb) és állhatatos(abb) rend.

Most is hazudik, hazudik és hazudik! Maga ne tudná, hogy a lendvaiildikózásnál hamisabb vádat nem hogy előhúzni, de még koholni is nehéz volna, hiszen a szocialista cenzúra lényege éppen az volt, hogy nem volt normatívan szabályozva (épp, mint ma: nem azt cenzúrázták, ami törvénybe ütközött, hanem azt, ami az eszmének --- vagy méginkább az eszmét képviselő, érvényrejuttató, megvalósító "élcsapatnak" --- vélhetően ártott).

Milyen igaza van az egyik hozzászólónak a blogomon, aki azt írja (lényegében), hogy: jobb helyeken kommenteket törölnek és nem embereket! S, igen, a maguk korlátlanszabaccságosdija lényegében a fogalmakkal (s így a törvényekkel) való visszaélés, a vélemények szabad megfojtásának, egymás szabad levadászásának szabadsága (nem ezt teszi-e most P*pcs*k is?!)

És: "(Belegondolt egyébként, hogy a maga hozzászólásaiból hány évnyi ügyteherrel lehetne ellátni a bíróságokat ebben a maga vágyálmában?)" --- írja.

Egy percnyit sem, mert az én "vágyálmomban" nem jutnának a bíróságig az ilyen jellegű ügyek.

ü
bbjnick

Netuddki. 2012.11.11. 17:39:40

@szita szita péntek: Múltkor amikor volt egy hasonló eset már kifejtettem, hogy a blogok hozzászólása semmi más mint haveri körben történő beszélgetés. Ugyanolyan mintha a buszon vagy a vonaton beszélgetnél valakivel. Még az sem kell, hogy ismerjed a beszélgetőpartneredet. Sőt, a beszélgetést olyan is hallja aki nem elegyedik beszélgetésbe, ha nem akar. Sőt, még akkor is hallja ha nem akarja és nincs éppen kéznél a füldugója. Az internetes blognak legalább az az előnye megvan, hogy ha nem akarod akkor nem olvasod el.
Szóval szerintem aki ilyen miatt feljelentést tesz az súlyosan sérti az emberek gyülekezéshez és szabad vélemény nyilvánításhoz fűződő jogait. Ettől függetlenül jó lenne egy próbaper ahol végre a helyére raknák ezt a kérdést és a köcsög politikust. Még annyit az ilyen megélhetésieknek, tűrjed B+, tűrjed csak! Cserébe azért a nem kis életszínvonalért amit biztosítok neked B+...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 17:42:18

@kovi1970:

Ez a válaszom számodra is: @bbjnick:

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 17:45:34

@Robinzon Kurzor:

@Kurzorka! Ellenőrizd, ha nem hiszed: én mindenkinek pontosan abban a hangnemben és stílusban válaszolok, ahogyan ő megszólít engem:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 17:49:34

@Shyad-Khourongai:

"Szerintem meg inkább értelmi szint kritériumot kéne bevezetni." --- írod.

És te ítélnéd meg, hogy ki felel meg a kritériumnak? Nem lenne nagyon alacsonyan az a léc?!:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

komplikato 2012.11.11. 17:50:49

@Somló November: " Hülye kis demokrata köcsög. "

Ne sértegesd a Papcsákot! Még, hogy demokrata ...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 17:51:27

Nem hinném, hogy a Fidesz ügyének használ, ha ilyen idiótákkal képviselteti magát, mint Papcsák. Az információhoz való szabad hozzáférés ma már alapjog. Az információ legfontosabb közvetítő közege jelenleg az internet. Aki az internetes kommunikációt korlátozni akarja, az az egyik alapjogot korlátozná. Amilyen egy ocsmány féreg ez a Papcsák, azt is betiltatná, hogy az emberek akár csak gondoljanak arra, hogy a politikusok mekkora gennyládák.

bagir 2012.11.11. 17:53:33

Fülkedivat lehet a dolog, mert az egyik egri fő tüskeborítású kisemlős citált bíróság elé egy kommentelőt, akit a bíróság/?????/ pénzbüntetésre ítélt. A vádlott gondolom megfogadta, hogy legközelebb betör, fát lop, vagy kinyír valakit, mert azt ejnyebejnyével megúszhatja arrafelé. Ezt a rossznyelvek mondják, én is úgy hallottam valakitől.

This_is_Sparta (törölt) 2012.11.11. 17:56:08

Vajon mi másra lehet jó egy ilyen feljelentés, ha nem arra, hogy így meg lehessen szerezni a kommentelő személyes adatait!? A nevét, címét, majd ez követően utána lehet nézni annak is, hogy miből és, hol dolgozik...most még.

Úgy is el lehet hallgattatni embereket, hogy kiválasztanak néhány "nagypofájút" és ha jogi értelemben esetleg nem is lehet elítélni őket, egzisztenciálisan még mindig akad néhány lehetőség az ellehetetlenítésükre. Ebből pedig majd a többi "nagypofájú" tanulni fog.

Egyébként ez még mindig sokkal humánusabb és kifinomultabb eljárás ahhoz képest, ahogy 1933 után elhallgattatták a másként gondolkodókat Németországban.

Putyilov gyári melós 2012.11.11. 17:56:23

Papcsák elvtárs egy jó nagy méretes fasz, akárcsak Péterfalvi elvtárs vagy a többi Tekintetes Igen Fontos Bástyaelvtárs!

Pereljen csak be, ha kell tucatszor elismétlem a bíróság előtt, sőt, a nemzetközi sajtó előtt is :o)))

Amúgy köszönjük meg Papcsák elvtársnak és a Párt többi Igen Fontos Méretes Fasz Tekintetes Bástya elvtársának, hogy folytatásos szappanoperában élőben játszák el nekünk a Tanú III-at :o))))

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:00:17

@Mr Falafel:

step up the game:

no és ha nem simán az önjáró ostabaság mintapéldája ez, hanem ne adj isten céltudatos teszt a nagybötűs netcenzúra bevezetése előtt?

interesting times, indeed

This_is_Sparta (törölt) 2012.11.11. 18:06:59

Egyébként meg javaslom a tisztelt politikus uraknak (világnézettől függetlenül), hogy figyelmesen tanulmányozzák az arab tavaszhoz vezető okokat és következményeket, hogy hová vezet az alacsony életszínvonal, a magas munkanélküliség, a korrupció és a szólásszabadság korlátozása.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.11. 18:09:50

És mi van azokkal az egyenlítős hazugságokkal, miszerint Papcsákot jogszerűen elítélték választási csalásért? Ott arccal-névvel osztogatták a posztot a facebookon...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 18:11:42

@Herr SturmLikudnik: Erre is van esély, és akkor még rosszabb a helyzet. Mindenesetre a hatóságok hozzáállása is különös. Néha tényleg úgy érezheti magát az ember, mint egy diktatúra kiépítésének kezdeti szakaszában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 18:12:19

@Herr SturmLikudnik:

Hé, káuboj! Szerinted jelenleg nincs netcenzúra? Jelenleg nem távolítanak el minden tartalmat a szolgáltatók --- a hosszadalmas és nyűgös jogi procedúrát elkerülendő ---, ha valaki kéri tőlük?

ü
bbjnick

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.11.11. 18:12:28

@Vidéki: pár apróság:

Az általad említett tűzoltós eset és a most kirobbant botrány köszönőviszonyban sincs egymással. A tűzoltót teljes mértékben elítélem emiatt, főleg, hogy a gyerekeket is belekeverte, a mostani esetben se fenyegetés nem volt, se káromkodás, a legcsúnyább szó a "népnyúzó" volt. Az említett esetben nem volt besározás, fals információ, ezen az egy jelzőn kívül semmi.

Mindenesetre akkor ezek szerint "gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló" nicken futó egyén is megérdemli a pert, mert ez viszont kimeríti a valótlan rágalmazás fogalmát. Mert gondolom azt te se gondolod, hogy a törvény úgy legyen, hogy fideszezni ne lehessen, libsi-bolcsi-komcsizni meg igen.

Putyilov gyári melós 2012.11.11. 18:13:11

@Herr SturmLikudnik:

És mire mennek a netcenzúrával, a nagy kínai túzfallal Papcsák elvtárs kínai méretes fasz elvtársai?

Recseg-ropog az egész elkorhadt velejéig korrupt kommunista rendszerük, hetente többször vetik be a katonaságot a különféle rendszerellenes tüntetők ellen.

Papcsák elvtárs is jobban tenné, ha meghúzná magát és számolgatná az összeszajrézott zsét, mielőtt oda nem állítják egy lámpavas alá egy csinos csomóra kötött kenderkötéllel a nyakában.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:16:08

@This_is_Sparta:

sem mubarak, sem kadhafi, sem assad nem volt hajlandó tudomásul venni a 21. századi világ realitásait, avagy a saját út téves voltát

egyedül a teljesen elzárt é-korában működik rutinosan a rendszer, de ahol van rés a gáton (kína, irán) ott biza erősödik a zemberek öntudata feltzartóztathatatlanul

nálunk nemhogy rés kéne, gátat sem lehet építeni, nem olyan a vizek sodrása ajrópa közepén... de lásd a fent felsorolt úriembereket, a Kiválasztott itt se fog eltérni a Látomástól, mert akkor nem önmaga lenne

józan ész mentén semmi értelme küldetéstudatos egománok várható cselekedeteit elemezni

egy kis jóslat a múltból:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-307902

kirsten 2012.11.11. 18:18:36

@Steve the Great: Nem is egy orrhosszal hanem egy egész lóval.

tiborc2008 2012.11.11. 18:21:59

Ezektől a pöcsfej fityeszidiótáktól minden kitelik.

dr yetee 69 2012.11.11. 18:24:05

@OrangeOrder: Abban mi a hazugság?Papcsáknak gyüjtött pénzért valamelyik csicskása,őt itélte el a biróság!

kirsten 2012.11.11. 18:24:10

@Vidéki: Mi az már megint kiengedtek az elmeosztályról. Te szerencsétlen kotródj vissza és vedd be a gyógyszeredet ahelyett hogy szemétkedsz.

csárli hárper 2012.11.11. 18:29:40

ez a papcsák majom és fidesznyik mamelukjai hülyébbek mint aminek kinéznek...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:31:09

@Putyilov gyári melós:

ofkorz saját maguk sírját ássák

kb. másfél ezelőtt bepötyögtem egy kommentet, hogy mindenképpen megéri a kétharmad. vagy azért, mert legalább egy-két esedékes intézményi reform jó irányba megvalósul, vagy azért, mert a korlátlan hatalom = korlátlan felelősség mentén megmutatkozik a császár új ruhája, oszt a tévedhetetlen jajjdejóember zorbán mítoszát úgyis önmaga tudja csak lerombolni

most már semennyire kétséges, hogy kár volt abszurdisztánban reménykedni, the shit hit the fan és a második opció nyert, hasznos tanulópénz, de legcinikusabb perceimben sem hittem volna, hogy ekkora lesz a végösszeg (már ha nem lesz ennél is nagyobb)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:33:13

@bbjnick:

adók is vannak, de attól még nem kéne fokozni :)

royslade 2012.11.11. 18:33:55

@Vidéki: fasza, egyre kevesebben maradtok, lassan mindenkit kizártok magatok közül

@Somló November: a fenti ide is szól. öröm nézni az osztódást

TARTYOMeister (törölt) · http://isaw.blog.hu 2012.11.11. 18:35:26

Papcsák egy kretén fasz úgy ahogy van a többi fidesz-kdnp-s köcsöggel együtt.

Gyerünk cuncimókus jelents fel!

Pszt! 2012.11.11. 18:37:24

Úgy csinál a Mandíner, mintha nem asszisztáltak volna Orbán ámokfutásához.

sovesztomesz 2012.11.11. 18:41:32

@scsaba1: :-) Na, az karaj vóna, ha Papcsák mindenkihez bekopogtatna!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 18:41:47

@Herr SturmLikudnik:

Nem fokozásról van szó! A jelenlegi szabályozás rossz. És a Fidesz, jól láthatóan, abban érdekelt, hogy a jelenlegi rossz szisztémában rejlő lehetőségeket a végletekig kihasználja. P*pcs*k is csak ezt teszi. Ahogy mondjuk a liberálbolsik, a holohitűek vagy a megélhetési kisebbségijogi jogvédők és az összes hozzájuk hasonló sz*rkavaró. Ha nálunk valódik szólásszabaság volna, mint mondjuk az USÁ-ban, akkor ezzel nem lehetne játszani. Vagy ha normatív tartalmi szabályozás. Akkor szintén nem lehetne játszani. Így lehet.

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:43:17

@Mr Falafel:

aki itt egyszemélyes előadást akar csinálni a népszínházból, az elkerülhetetlenül le lesz csapva

Berlusconi is "furcsa" gyorsasággal lett félreállítva, aztán ahogy bejelentette visszatérési szándékát, "furcsa" gyorsasággal nyakába varrtak pár évet és közügytől eltiltást

a Pálinkacézárnak időközben zéró a külföldi támogatottsága és még ha lenne is legalább ajrópán kívül, azzal se menne sokra (kína és putyin is kevés volt az arab diktátorok megmentéséhez)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 18:46:18

@bbjnick:

volt valamikor egy vicc, hogy szólásszabadság az már van, de a szólás utáni még nincs

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.11. 18:54:38

Kell a név, cím, hogy megtudják, hol dolgozik az illető, majd ellehetetlenítsék.

Ennyi.

Nem kell ezt túllihegni!

Hertelendi 2012.11.11. 18:55:11

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Figyu! A "vidéki" féle fajzatokat nem igen érdeklik az ilyen apróságok, ugyanis csípőből Gyurcsányoznak, aztán jön a szemkilövés és Bajnai libái. Na kb., ennyi az érvrenszerük. Nem is nagyon érdemes velük foglalkozni.
Ha orbánék bűneiről kérdezed akkora kuss lesz, hogy ne tudd meg, vagy akkor átváltanak a szemkilövésre.

2012.11.11. 19:00:58

orbán meg milliárdokat talicskázik felcsútra:

www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=5965

"Már akkor megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy a társaságiadó-kedvezményekből (a hat látványsportág támogatására kitalált, úgynevezett "TAO-pénzekből") idén több jut az Orbán Viktor bábáskodása mellett létrehozott felcsúti futballakadémiának négy olyan sportági szakszövetségnél, mint a kosárlabdázóké, a kézilabdázóké, a jégkorongozóké és a vízilabdázóké. De ha csak a futballistákat nézzük, akkor is óriási az aránytalanság: az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK csapata éppen tizedannyi pénzt kapott az államtól, mint a Felcsút. A Fradi, a Honvéd és a Győr pedig még annyit se. Hab a tortán, hogy a felcsútiak az általuk kapott 2,8 milliárd forint túlnyomó többségét stadionépítésre kívánják költeni. Ismételjük meg: egy stadion felépítésére. "

amikor már a focitippél :D:D: kicsapja a biztosítékot az ügy, az már tényleg jelez valamit. amit a fidesz csinált ebben a2,5 évben, az tényleg túltesz mindenen. ez maffia, nem párt. ráadásul ez csak a jéghegy csúcsa.

2012.11.11. 19:03:35

@Belpo:

ja, felcsút 1800 trollos település. és stadion kell nekik :D:D:D:D:D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.11.11. 19:05:09

@bbjnick: Ugyan fejtse már ki, mit jelent a "normatív tartalmi szabályozás"!

A szabályozás milyen lehetne, ha nem normatív? Pleonazmus.
Szintén milyennek látja a mostanit, ha nem tartalminak? Alakinak?

Minek tevéskedik azzal, hogy művelt embernek való szavakkal handabandázik?

Hertelendi 2012.11.11. 19:05:51

@Herr SturmLikudnik: Na látod ezért hadakozik orbán az EU-val, mert onnan látja a nagyobb veszélyt, persze az itthonitól is retteg, de ezt ideig óráig a választási törvények foltozgatásával egyensúlyozni tudja. Neki Berlusconi volt az Isten. Az első ciklusukban szinte naponta volt Olaszországban, csak aztán valamiért kiszeretett belőle. Azért a párhuzamokat se feledjük. Berlusconinak ott a Milan, számtalan TV-je, rádiója van. Akárcsak orbánnak. A médiák mellett az övé a vidi.

különvélemény 2012.11.11. 19:07:38

@szita szita péntek: "Mondjuk tegyük fel megengedőek vagyunk és a blog kommentjeit magánbeszélgetésnek tekintjük."

Ezen ne gondolkozz, mert nem így van.
Akármekkora fax ez a papcsák, attól még perelhet.

78. § (1) A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is.
(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.

A blogkomment tökéletesen kielégíti a "híresztel" kitételt.

Nem véletlenül nem ment bele a blogger a törvényi szabályozás taglalásába.
Itt új dolog a blogszféra, még nem követte le a törvénykezés, bár nem tudom hogy lehetne, mivel a kommentelést propaganda célokra is lehet használni.

Putyilov gyári melós 2012.11.11. 19:11:46

@sovesztomesz:

És a bíróság előtt hetekig több százszor lenne elismételve, hogy Papcsák elvtárs egy méretes fasz :o))))

A bíró megkérdezné:
- Állította maga, hogy Papcsák elvtárs egyméretes fasz?
Vádlott:
- Igen,állítottam, hogy Papcsák elvtárs egy méretes fasz.
Aztán az ügyvédek is megkérdeznék:
- Tudja bizonyítani az állítását, hogy Papcsák elvtárs egy méretes fasz?
Vádlott:
- Ügyvéd úr, Pacsák elvtárs a ráutaló magatartásával bizonyítja, hogy egy méretes fasz.

És ez menne több száz alkalommal, hetekig :o))))

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 19:15:36

@Hertelendi:

márpedig ha a naaagy olasz silvio se ment végül sokra a jóval nagyobb háttérbirodalmával, itt se kötnék fogadást az elhülyülő rezsimre

kicsit nehezen fogja fel a Félázsiai, hogy az EU saját imázsának őrzése végett nem oszt neki _még_ erősebb maflásokat a képére

hovatovább ez az ország mérsékelt súlyánál fogva sajnos se ezelőtt, se ezután nem önmaga dönti el, hogy hova tartozik, csak szerencsés esetben egyezik akaratunk a NAGYOK alkuival

amíg az EU/NATO házon belül akar tudni minket katpol, vagy felvevőpiaci megfontolásból, ott is maradunk

mivel egy házszámmal délebbre éppen rakétavédőrendszert épít a nato a románoknál, nos, mennyi esélye is lenne annak, hogy félúton odáig megtűrnek egy kockázati tényezőt?

állítólag vannak halálos focibalesetek...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 19:18:58

@Pszt!: Amikor ilyet mondasz, Papcsákot igazolod. Normális vagy, bazmeg?

Geo_ 2012.11.11. 19:22:53

Turul, korrekt a komment!

(Papcsáki alapon persze a Mandinert is le lehetne állítani :-))

Korábban sokat filóztam azon, hogy mi a sértőbb - a lekurvázás vagy a nemzetárulózás - de amíg a politikusok nem jutnak el a normális beszédhez, addig a kommentelőktől sem lehet azt elvárni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.11. 19:25:11

@Herr SturmLikudnik: Az a gond, hogy miközben a gazdaságban is megszorításokat érezhet a nép, ha másképpen is hívják most, addig a gőz leeresztésére is egyre kevesebb hely van. A kormánynak minden tekintetben az emberek torkán a keze, és szorítja egyre erősebben. Nem biztos, hogy jó stratégia.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 19:29:17

@-szerk-:

Érvelésed lehengerlő!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 19:37:01

@Counter:

Ahogy az lenni szokott!:-)

Ahogy fentebb írtam: ...Milyen igaza van az egyik hozzászólónak a blogomon, aki azt írja (lényegében), hogy: jobb helyeken kommenteket törölnek és nem embereket! S, igen, a maguk korlátlanszabaccságosdija lényegében a fogalmakkal (s így a törvényekkel) való visszaélés, a vélemények szabad megfojtásának, egymás szabad levadászásának szabadsága (nem ezt teszi-e most P*pcs*k is?!)... ...a maga torz ízlésének (pogány/prekeresztény erkölcseinek) sokkal jobban megfelel a jelenlegi, "a szabadságért a szabadságotokért fizettek" módi (a szabad manipulációk terepe), mint egy méltányos(abb) és állhatatos(abb) rend...

Most is maradt magának a karaktergyilkolás, a személy törlése, ez a maga terepe, ebben érzi magát elevenében:-]

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 19:39:15

@Mr Falafel:

ez nemhogy nem rossz stratégia, hanem rossz beidegződés

egy párt hajszál pontosan annyira demokratikus a parlamentben, mint a saját háza táján

és szvsz itt lett istentelenül elkúrva a módszerváltás, hogy egy demokraták nélküli demokráciát tett lehetővé, egyenes leágazás weimar felé

nem attól lesz jobb a rendszer, hogy többségi vagy arányos a mandátumelosztás és egyéb sallangok, hanem milyen minőségi szűrő érvényesül a résztvevők felé

lusztráció híján csont nélkül átcímkéződtek az efftársak és lényegében az összes párt az átkosból ismert főtitkár efftársos belső struktúrákkal operál

a pártok saját tagjainak nincs érdemi beleszólása a vezetásük összetételébe, max csápolhatnak és kaphatnak csontot

a szavazóknak nincs lehetősége a listán lévő jelölteket sorrendbe rakni, vagy preferenciális szavazattal súlyozni

nincs minőségi kényszer, így aztán nincs is minőségi kínálat

igény, az viszont lenne, türelme meg egyre fogy a zembereknek

rázós lesz ez kérem, nagyon rázós

preddy 2012.11.11. 19:41:46

@különvélemény:

Valós tényt híresztelni mit jelent?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.11. 19:43:12

@bbjnick: Szóval, ami korlátlan szabadságosdi prekeresztény etikánk az oka, hogy Pacsák egy segg...

Értem!

Mária 2012.11.11. 19:46:23

@különvélemény:

Fentebb olvashattad:

36/1994. (VI. 24.) AB határozat

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

Az Alkotmánybíróság jogszabály alkotmányellenességének utólagos vizsgálatára irányuló indítvány tárgyában - dr. Tersztyánszky Ödön és dr. Zlinszky János alkotmánybírók különvéleményével -, meghozta a következő

határozatot.

1. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy nem ellentétes az Alkotmánnyal a hatóság vagy a hivatalos személy becsületének vagy jó hírnevének büntetőjogi védelme. A szabad véleménynyilvánításhoz való jog által védett, alkotmányosan nem büntethető véleménynyilvánítás köre azonban a közhatalmat gyakorló személyekkel, valamint a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb, mint más személyeknél.

2. Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (a továbbiakban: Btk.) 232. §-a alkotmányellenes, ezért azt a határozat közzétételének napjával megsemmisíti.

3. A Btk. 179. és 180. §-ainak alkalmazásánál alkotmányos követelmény, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz való jog által alkotmányosan védett, így nem büntethető véleménynyilvánítás köre a közhatalmat gyakorló személyekkel és intézményekkel, valamint a közszereplő politikusokkal kapcsolatos véleménynyilvánítást tekintve tágabb legyen, mint más személyeknél.

A hatóság vagy hivatalos személy, valamint a közszereplő politikus becsületének csorbítására alkalmas - e minőségére tekintettel tett -, értékítéletet kifejező véleménynyilvánítás alkotmányosan nem büntethető; a becsület csorbítására alkalmas tényállítás, híresztelés, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezés használata pedig csak akkor büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tényt állító, híresztelő, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló személy tudta, hogy a közlése lényegét tekintve valótlan vagy azért nem tudott annak valótlanságáról, mert a hivatása vagy foglalkozása alapján reá irányadó szabályok szerint - az adott állítás tárgyára, a közlés eszközére és címzettjeire tekintettel - elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztotta.

Az Alkotmánybíróság elrendeli a Btk. 232. §-a alapján lefolytatott, és jogerős határozattal lezárt büntetőeljárások felülvizsgálatát, amennyiben az elítélt még nem mentesült a hátrányos jogkövetkezmények alól.

Az Alkotmánybíróság e határozatát a Magyar Közlönyben közzéteszi.

Forrás:

net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=994H0036.AB

b@szus 2012.11.11. 19:46:26

Ítélet várható a magánokirat-hamisítással vádolt Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos perében. Az érintettek tagadták bűnösségüket.

Várhatóan ítéletet hirdet hétfpn a II-III. kerületi bíróság a magánokirat-hamisítással vádolt Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, valamint Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos és Ormos Zoltán ügyvéd büntetőperében. Az ügy előzménye, hogy az előző kormányzati ciklusban a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztossága ügyvédeket bízott meg a hírközléssel, az elektronikus aláírással és a távközlés liberalizálásával kapcsolatos jogalkotási feladatokban való közreműködésre.

A vád szerint 2001-ben Ormos Zoltán és az akkor még szintén ügyvédként tevékenykedő Papcsák Ferenc a megbízások kapcsán valótlan tartalmú teljesítési igazolásokat nyújtott be az informatikai kormánybiztossághoz. Az ügyészség szerint Sík Zoltán akkori kormánybiztos felbujtóként bírta rá Ormos Zoltánt a valótlan tartalmú okiratok benyújtására. Az eljárás adatai szerint az informatikai kormánybiztossággal kötött megbízási szerződések alapján Papcsák Ferencnek összesen 200 millió forintot utaltak át, Ormos Zoltánnak pedig több mint 70 milliót.

Miután Papcsák Ferenc 2002-ben a Fidesz színeiben országgyűlési képviselő lett, ellene csak azt követően indíthatott nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezésére a parlament felfüggesztette mentelmi jogát. A büntetőper első tárgyalásán mindhárom vádlott tagadta bűnösségét.

(MTI)

Már itt is megpróbálták rágalmazni az ügyvéd "urat"

Alonee 2012.11.11. 19:55:56

@Vidéki: Annyira meglepőt írtál, hogy senki sem reagált rá, vagy rá sem hederít. Mmmm, inkább az utóbbi.

baloo112 2012.11.11. 19:58:17

Papcsák egy egyszerű tolvaj, csak sajnos buta is szegény.
A társai között vannak sokkal elegánsabbak, pl Rogány Tónyi vagy maga a főuristen OV, de még Demszky is sokkal elegánsabb tolvaj volt. Csak hát szegény Papcsáknak ennyi észt adtak, nem ott állt sorba a legtöbbet az látszik..

Kommentelőket feljelenteni meg vicc.
Jön a feketeautó? Vagy kirúgnak?

különvélemény 2012.11.11. 20:03:41

@preddy: "Valós tényt híresztelni mit jelent? "

Majd a bíróság kimondja.
Nem tudom mi volt a kommentekben, de ha pl. szokás szerint választási csalással vádolták, amiben született jogerős ítélet, akkor azonnal megnyerte a pert.

Ha csak lefaxozták akkor egyértelmű a helyzet, talán még a korrupt is belefér, azt szerintem be kell nyelje, amennyiben ez általános kifejezés és nem konkrét ügyre vonatkozik.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 20:04:33

Mi lesz itt, fehér tavasz, hogy mindenki a barikádon áll a benzines flaskával?

Miért pont _ezt_ a szerencsétlent pécézték ki, amikor csak odalökték golyófogónak.

Nincs lóvé, mindenki ideges. Megjegyzem, a Fikusz tud hitelbe is lopni. Dicsőséges Közgép féléves csúszásban van a kifizetéseivel, de most már időpontot sem mond.

Min nekünk egy Papcsák, ide nekünk a zseboroszlánt! Hogy Sturmi esetleg magánál Hitlernél is reklamálhatna, vagy az amerikai kiképzőinél, az bezzeg eszébe sem jut.

Itt nem annyi cocit vágtak áristomba, amennyit szerettek volna, hanem pont annyit, amennyit Miss Tzatziki hagyott, azaz egyet sem.

Csak hogy örüljünk, bazmeg! Ha azokat se', akkor ezeket se.

"A fenevad, amelyet láttál, volt és nincs és a mélységből jön fel és megy a veszedelemre. És a Föld lakosai csodálkoznak, akiknek neve nincs beírva az Életnek Könyvébe e világ alapítása óta, látván a fenevadat, amely volt és nincs, és (újra) lesz. "

/A nagy parázna és a fenevad - Jelenések könyve 17,8/

különvélemény 2012.11.11. 20:08:13

@Mária:
Olvastam az előbb is, de én a PTK-ból idéztem, nem a BTK-ból.

Amennyiben te tudod, hogy mik voltak a kommentek, és az alapján idézel, akkor oszd meg velem is, mert én még nem olvastam a konkrét kommenteket.

873ujr3rk 2012.11.11. 20:22:01

az ilyen névtelen mocskolódást kádár elvtár sem szerette. ő sem cselekedett volna másképp.

örökké éljen Kádár János !

Mária 2012.11.11. 20:28:43

@különvélemény:

Ebben a cikkben a Népszava idézi az áprilisi két kommentet, amit nem moderáltak ki a beíráskor:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598700

Nyuggervadász 2012.11.11. 20:30:31

@Vidéki:
Drága "vidéki"! Remélem, ez a zsigerekből jövő mély humanista gondolkodásmódod (lézerjani kiskorú gyermekeinek fenyegetettségére gondolok) OBJEKTÍV és pártsemleges. Azaz, akkor is felháborodtál, és hasonló tartalmú kommentet nyomtál, amikor a csürhétek Gyurcsányék háza előtt - a kiskorú gyermekek füle hallatára- hosszú időn keresztül olyan obszcén tartalmú szöveget óbégatott, amit nem merek leírni, mert még fel fogtok jelenteni. Akkor -érdekes módon- Gyurcsány nem jelentett fel senkit (mert szerinte ez is belefért a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába) .
Mi több, a rendőrség sem zárta le az utcájukat, miként azt most teszik a híres Cinege utca kapcsán! Akkoriban más volt a demokrácia értelmezésetek?!?
Szóval, ha akkoriba -féltve Gyurcsány kiskorú gyermekeit- hasonlóképpen nyilatkoztál, mint most, akkor jogodban áll kritizálni, ha nem, akkor KUSSSSS!

Nyuggervadász 2012.11.11. 20:38:32

@Alonee:
Most vettem csak észre, hogy mit írtál Vidékinek.
Háááát, én reagáltam, mert még mindig fel tud bosszantani...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 20:41:02

@Bell & Sebastian:

eddig csak egy made in china dvd lejátszó miatt reklamáltam kifizetődően, ne adjon ötleteket

porosz kiképzést inkább japánnal folytatok, a revolverhez mocskosul drága lett a .357 lőszer (is)

különvélemény 2012.11.11. 20:41:19

@Mária:
Köszi.

Ezek alapján bukja a pert.
Teljesen általános trollkodások, ezeket simán be kell nyelnie az alapján, hogy közszereplő, sőt politikus.

Kérdés mi a másik kettő. Bár, ha ezek tényleg benne voltak a négyben, akkor elég nagy idióta ez a papcsák.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 20:46:49

@Nyuggervadász: A szívem megszakad Gyurcsányért és az ő hang-, hő-, ultraibolya sugárzás és 7,62 -estől védett ablakaiért. A DK legyen veled utolsó órádon!

Robinzon Kurzor 2012.11.11. 20:49:01

@bbjnick: "Ellenőrizd, ha nem hiszed: én mindenkinek pontosan abban a hangnemben és stílusban válaszolok, ahogyan ő megszólít engem"

Ellenőriztem, például így szóltál hozzám (előzmény nélkül):

"bbjnick · bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 17:33:55
@Robinzon Kurzor:
Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!"

pár kommenttel alább pedig már:
"egy liberális mérgező véresf*s, tele bélféreg lárvákkal"

Egy hazug, neveletlen bugris vagy.
De azért igényed lenne rá, hogy másokat vitakultúrában.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 20:50:44

@Herr SturmLikudnik: Nem egy rendszerszemléletű parafa fenomén, ha csak addig jutott, hogy Orbántakaroggy!

És utána még ki, ha lesz szíves neveket mondani! Pár bilderbergista gecivel ha kezdené, azzal csak bizonyítaná, hogy nem szorult a lovába.!

Bell & Sebastian 2012.11.11. 20:55:02

@Robinzon Kurzor: Ne húzza fel magát, Bébéjé koherens világképén sosem fog lyukat ütni. Mindenhová fokhagymával mászkál.

dr kíváncsivagyok 2012.11.11. 20:55:46

Akkor Én most nem írhatom ide , hogy : Papcsák Ferenc egy szemét tetű ?!
Nem is írom , mert feljelent ...

balkáni 2012.11.11. 20:56:26

Én nem szidom sem Orbánt sem a fideszt, de ez a dr. papcsák egy hazaáruló, csaló, egy nulla, impotens, pedofil, terrorista és transzvesztita. (az utóbbiról mókás lenne a bíróságon vitatkozni)

Robinzon Kurzor 2012.11.11. 21:00:09

@Bell & Sebastian:

Kifejezetten jól szórakozom bbjrozin.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 21:00:10

@Bell & Sebastian:

tudja a trükk lényege éppen az, hogy nem kellenek se nagy nevek, se nagy emberek, se nagy tervek, mindössze egyszer az életben jól végig gondolt alapszabályok, amik sokfelől lophatóak szabadon, csak aztán gránitba és nem gyurmába kéne vésni őket

svájc is egész jól elvan a józan középszerrel

kezdetnek, körültekintő helyzetfelmérés alapján, a sarki közértes nénit ajánlanám a trónterembe. Az sose szemétkedett, sose vágott át senkit. a bilderbergről azt hiszi, hogy egy új milka csoki fajta.

jó lesz, higgye el

különvélemény 2012.11.11. 21:00:54

@balkáni: "(az utóbbiról mókás lenne a bíróságon vitatkozni)"

Szerintem, ha lezsidózod azt sokkal mókásabb cáfolni a bíróság előtt. :D

Bell & Sebastian 2012.11.11. 21:02:40

@balkáni: Írjon inkább transzversztitát, mert olyan itt még sose nem volt, hogy több versztára az igazságtól.

Nyuggervadász 2012.11.11. 21:05:19

@Bell & Sebastian:
Mi van Tünci-Bünci? Te is fél-demokratikus vagy? Ha a te bandádat sértegetik, akkor jogorvoslatért vonyítasz, ha a másik oldalt, akkor "megérdemlik a mocskok!" elvet vallod?
Vagy csak irigyled a Gyurcsány hang-, hő-, stb. szigetelt ablakait?

Merlot 2012.11.11. 21:07:08

@különvélemény:
"nagy idióta "?

Neeeem!
Ez egy vidékről a fővárosba költözött zugügyvéd, aki először megvetette a lábát Solymáron (ügyvédi irodát nyitott), majd 2006-ban a Fidesz Budapest 21. számú országgyűlési egyéni választókerületi (Zugló egyik fele) elnöke lett. Ez ám a tipikus fideszes nyomulás, először csak Bp. környéke, majd Zugló. Orbán elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosnak nevezte ki. Amikor ezt a piszkos munkát megkapta, egyben ígéretet is nyert arra, hogy innen beülhet a polgármesteri székbe. Sima karrier egy nevenincs ügyvédnek, akit Nyíregyházáról felhozott a szél a főváros egyik patinás (a pesti gazdagok zömmel Zuglóban laknak) kerületének polgármesteri székébe.

Jellemző a pitiánerségére, hogy nem komoly ügyekben, hanem piszlicsáré kommentelések miatt képes feljelentéseket tenni ez a nímand.

2014-ben legkésőbb eltűnik majd a színről a főnökével együtt. Az megint Grazba, emez meg Nyíregyre vissza...

Shopping 2012.11.11. 21:09:00

Ez az ember egy kisebbségi komplexusban szenvedő, idióta barom, akinek valszeg kicsi a pöcse, és fel sem áll.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 21:09:50

@Herr SturmLikudnik: Svájcot csak hagyjuk ki, mert kissé bonyolultabb, hogy mi van ott.

Nem hinném, hogy Milkacsoki felkérné a nénit népnyúzásra, előzetes átprogramozás nélkül. Meg aztán itt van nekünk Gordon, aki már a közértben is megbukott.

A szerelő 2012.11.11. 21:12:40

Ki a faszom az a papcsák?

Bell & Sebastian 2012.11.11. 21:12:58

@Nyuggervadász: Nem, én vállaltan nemzeti radi vagyok, és patkányirtás a hobbim, cseh csodakristállyal.

clegane 2012.11.11. 21:17:19

nektek is feltűnt már hogy a Papcsákra rímel a "szarzsák"?
csak úgy mondom, nem akarok vele utalni a világon semmire.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 21:17:36

@A szerelő: Talán mérges gomba lehet, hogy ennyien okádnak tőle.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 21:19:12

@clegane: A Jumurdzsák is, meg aranygyűrűje is van, meztelen gyerekeket fogdos a pataknál.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.11. 21:22:54

@Bell & Sebastian: Inkább használjon Gepárdot!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.11. 21:26:21

@Bell & Sebastian:

nomármost a koncepció ott bukik, hogy ehonban úgyse valakire, hanem valaki ellen szokás szavazni, mindig sorban áll valami periklész, akit aztán majd idővel dettó meg lehet dobálni agyagcseréppel

ergo a ki jön utána mérsékelten releváns, addig nem szokás elgondolni, nem is fognak a thermopülai szorosban rekedtek

hovatovább az is előfordult az ókori görögöknél, hogy annyira tele lett a tökük a saját bebüdösödött Girosszal, hogy inkább beengedték a kapun a perzsa szőnyegkereskedőt, még ha az meg is hágta finoman a szőrös lábú hellénát, legalább nem kellett dubai-ig ödüsszeiáznia

aztán a végén úgyis a római légiók szerezték meg a kócerájt, mert többen voltak

látja, a történelem ismétli önmagát, törődjön bele, avagy hajózzon ki kolóniát alapítani, nem egyszer azok élik túl az anyaországot

villamos alóli kacaj 2012.11.11. 21:26:56

Nem kell őt sértegetni!
Elég hallgatni a parlamenti felszólalásait.
Tökéletesen minősíti.
Mindenkit kiszolgál:
- aki akar: röhög
- aki akar: bosszankodik
- aki akaratlan: bólogat

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 21:28:35

@Robinzon Kurzor:

Az interneten azért h*lyeség így hivatkozgatni, mert (általában) vissza lehet keresni a hivatkozgatások forrásait.

Az általad idézetteket is:

"Robinzon Kurzor 2012.03.22. 17:13:08
@RavenLord:

Ez egy illesztési probléma: alapvető civilizációs-kulturális szokások közötti (függetlenül attól, hogy ezek a szokások értékek vagy kényszerek alapján, illetve nem is feltétlenül cigány - nem cigány alakultak ki), sokszor a többség által elfogadott normák szerint élők mindennapi életét alapjaiban ellehetetlenítő különbségek okozzák a problémát.

Egy illesztési problémának kétféle megoldás van: vagy kompatibilissé lehet tenni az illesztést vagy teljesen meg kell szüntetni az érintkezési felületet.

Előbbi az integrációt, a szocializációt jelenti, utóbbi a társadalmi érintkezés (és ezzel az érintkezéskor keletkező problémák) megszüntetését, hogy kellően eufemisztikusan fogalmazzak.
Ez utóbbi szerintem morálisan vállalhatatlan egy keresztény civilizációban.

Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen.

A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja).

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 17:33:55
@Robinzon Kurzor:

Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!

Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat a többségi társadalom ellen ("az idegen szép", "te is más vagy, te sem vagy más", "szabad identitásválasztás joga", "megélhetési bűnözés", "a megélhetési szülés, mint a kulturális identitás része", "a rásszizmus szívás" stb.), képes vagy leírni, hogy "Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen. A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja)." Tudod, mekkora patkányság ez?! Ugye, nem? No, látod, ez a baj!

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 18:08:57
@bbjnick:
"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!
Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat .."

Tudsz idézni tőlem bármi olyat, amit itt fröcsögtél?
Ráadásul többes számban, ami az első és legnagyobb trollkodás ...

Segítek: nem tudsz.

Elfogadok egy bocsánatkérést, ellenkező esetben, továbbá bármilyen mellébeszélés esetén saját magad állítod ki magadról a tahó bugris bizonyítványt.

Na, mi lesz?

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 18:37:19
@Robinzon Kurzor:

"Tudsz idézni tőlem bármi olyat, amit itt fröcsögtél?" --- írod.

Parancsolj: "Minden "a cigányok", "a magyarok" stb. kezdetű mondtad csak egy sommás és ezért ostoba vélemény." mandiner.hu/cikk/20120321_balogh_akos_gergely_a_milla_az_uj_szdsz#comment1030652

Ez egy liberális mérgező véresf*s, tele bélféreg lárvákkal.

"Elfogadok egy bocsánatkérést, ellenkező esetben, továbbá bármilyen mellébeszélés esetén saját magad állítod ki magadról a tahó bugris bizonyítványt." --- írod.

És a t*köm nem kéne-e?!

Aki olyanokat leír, hogy "Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen. A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja).", az nekem ne rinyáljon, minr egy fürdődk*rva, hanem süllyedjen el szégyenében a föld alá és onnan suttogjon sűrű bocsánatkéréseket, azoknak a nyomorultaknak, akiket felelőtlenségből vagy aljasságból uszított!

ü
bbjnick"

És így tovább; itt: mandiner.blog.hu/2012/03/22/valahol_salgotarjanban#comments

Végig lehet olvasni a kommentsort, hogy mit produkálsz végig a "vonalon":-[

ü
bbjnick

zembertelen 2012.11.11. 21:34:45

Pedáns ember.
Szereti a rendet. Na nem a fejében, henem a hajléktalanoknál. Különösen a nem zuglói fennhatóság alatt álló - spec. MÁV - területen felállított hajléktalan "hajlékok" ingerlik rendcsinálásra. Majd, ha reinkarnálódik és a zuglói polgármester elszállítatja az utólsó rongyait......

Steve the Great 2012.11.11. 21:44:35

@kirsten: Hát azért sok minden érdekes történetet lehet előszedni az elmúlt évekből, lásd pl: vastagbor.blog.hu/tags/visszatekint%C5%912009 vagy a korábbi évek archívumát.

MoxNox 2012.11.11. 21:44:36

Na, ez a rettentő hiú, öntelt faszfej sem hallott még a Streisand effektusról. Amúgy a környezetében köztudott, hogy csalja feleségét és keményen tolja a kólát. De hát ilyen egy korrupt és hazug politikus, ahelyett, hogy a saját háza körül seperne inkább, és szembenézne a sötét és beteg lelkével, inkább játsza a pökhendi kiskakast, és nekiáll izomból lenyomni az internetet. Csak gratulálni lehet...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 21:48:46

@kolbászoszsömle:

"Szóval, ami korlátlan szabadságosdi prekeresztény etikánk az oka, hogy Pacsák egy segg... Értem!" --- írod.

Ha érted, akkor jó! P*pcs*k is csak él a jogaival, mint pld. azok, akik holokauszttagadásra hivatkozva ítéltetnek embereket (felfüggesztett börtönnbüntetéssel fenyegetve) kényszerátnevelő tevékenységek végzésére.

ü
bbjnick

Moan 2012.11.11. 22:00:47

Erre a mizériára a megoldást a Harry Potter már rég leszállította: Bárki bármit mondhat, csak a név helyett ilyeneket kell írni, hogy "tudjuk ki". :)

makacs szennyeződés 2012.11.11. 22:12:57

ó de cuki, a turul fedőnevő párttitkár háborog, hogy a köztörvényes elvtársa lehetne elnézőbb az idegenszívűekkel szemben.
szánalom.
:))

Pékszakállú Henceg 2012.11.11. 22:13:05

Felmerül bennem a kérdés, hogy akinek papírja van arról , hogy csaló, annak mennyi a becsülete, amit meg lehet sérteni?

Bell & Sebastian 2012.11.11. 22:13:48

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Ott még kapható a legendás instant gáz.

Bell & Sebastian 2012.11.11. 22:15:17

@Herr SturmLikudnik: Előbb a nők, gyerekek, kutyák, utolsónak a kapitány.

különvélemény 2012.11.11. 22:16:56

@Pékszakállú Henceg: "Felmerül bennem a kérdés, hogy akinek papírja van arról , hogy csaló, annak mennyi a becsülete, amit meg lehet sérteni? "

Ez nagyjából mindegy jogilag.
Ha hitlerről azt állítod, hogy gyermekeket molesztált, ő is beperelhetne ezért.
Ennek csak az esetleges kártérítés összegénél van jelentősége.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.11. 22:30:18

@bbjnick: Hívtak már téged seggszájnak?
Itt van 1 tipikus kommented:
"és ezzel az egy kinevezéssel engem (személyesen engem:-)) a Fidesz véglegesen meggyőzött, hogy soha a ki*szott, k*rva életbe ne szavazzak rájuk. Pedig már kezdtem megingani, a sok mocskos, undorító, aljas közéleti és vituálhuszár ballibbant troll csesznyesége miatt, fideszellenszenvemben:-) "
mandiner.blog.hu/2012/11/08/korlatozott_kampanykornyezet_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxlii?fullcommentlist=1#c18247867

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.11. 22:34:40

@bbjnick: Ezt meg Bajnairól írtad kedves seggszáj:
"Épeszű ember számára felfoghatatlan, de ha egy kicsit megforgatjuk, akkor megérthetjük, hogy miért gerjed a csürhe B*jn*ira.

A Sz*r*lő egy olyan bűnöző, akin nem üt ki egyértelműen és látványosan a gonoszság és a romlottság. (Persze, a kontakthibásszemafor-pislogás és a h*lyegyerekes szájhúzgálás mögött tapasztalt szem felfedezi az alja' szélhámost, de azért mégsem olyan ránézni, mint egy összekaszabolt pofájú gyilkosra.) Nyilván, a csőcselék is keresi a maga eszményeit (amik egyben saját rohadtságuk igazolásaként is szolgálhatnak), s ők ebben a karakterben találják meg az ideált (akiért meg lincselkedni is hajlandó)."
mandiner.blog.hu/2012/10/24/bajnai_van_nalunk_es_nem_felunk_hasznalni_mandiner_tv?fullcommentlist=1#c18132051

pölpapa 2012.11.11. 22:37:59

A jó hirnév megsértése, s annak védelme? Erre korábban kellett volna gondolnia, az illetékes illetőnek! S nem akkor, mikor azt, már réges rég elvesztette. Őseink, úgy tartották: Ki, korpa közé keveredik, Megeszik a disznók! Vagy a "libások"? :) Szabadon választható lehetőségek! Hát szivem, ez a demokráciátok! Mindenképpen sz.r a végeredmény!

baloo112 2012.11.11. 22:42:35

@MolnarErik: rohadtul nem érted a NER-t. Az azt jelenti hogy nekik szabad. Mindent..... Mert az a hazáért van amit ők lopnak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.11. 22:47:04

@bbjnick: Tehát ő egy segg, ami azért derült ki, mert a prekeresztény szabadságpártiság ezt lehetővé tette.

A probléma gyökere vajh melyik?
Az, hogy Papcsák egy segg, vagy az, hogy olyan a környezet, hogy ez kiderülhetett?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 23:02:20

@MolnarErik:

"Hívtak már téged seggszájnak?" --- kérdezed.

Nem. De, gondolom, téged igen, amikor lerobbant talponállók mellékhelyiségeiben fizetővendégeid kékeresén furulyáztál.

Egyébként pedig: mi érthetetlen számodra, azokban a kommentekben?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.11. 23:16:08

@kolbászoszsömle:

A probléma az, hogy a prekeresztény szabadságpártiság rendszerében a seggeknek áll a világ.

ü
bbjnick

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.11.11. 23:34:36

@bbjnick: A segg. a jövő pinája, kormányunk pedig a politikát pávatáncként fogja fel, a pávatánc vége pedig a baszás.

A történet így kerekké válik.

Lacdelo 2012.11.11. 23:45:06

Azèrt ez durva, hogy fideszes emberek mit meg nem engednek maguknak.

A mèg durvább az, hogy a "független" magyar rendôrsèg aszisztál ehhez.

Ezèrt is kell az antidemokratikus Fideszt eltakarítani 2014-ben.

Nem kell mèg egy "elmùltnyócèv"! Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy eltèkozoljon mèg 4-et.

Mercel 2012.11.12. 00:01:02

Jól érzékelem, hogy a kommentelők nagy része beszari gerinctelen féregnek tartja a nevezettet?:)

Mert ha igen kedves ferikisbetűvel akkor jelenleg a fél Magyar internet népét ( A zembereket) kezdheted perelni..

"Frigyes"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 00:13:16

@kolbászoszsömle:

"A történet így kerekké válik." --- írod.

A seggeknek talán igen:-[

ü
bbjnick

P.Freddy 2012.11.12. 00:39:11

Beszarás, bepereli:) Papcsák!!!:) Ennek már a neve is olyan, hogy legszívesebben tökönrúgnám:) Szerintem ennek a kreténnek fingja nincs róla, hogy az internet már régen nem fér el egy cd lemezen. Pendrájvon esetleg, de csak ha letörli róla azt az sms-t amit Orbán végre meg tudott írni a faxpapírra:)

owlkin 2012.11.12. 00:43:19

kicsit legalább kijózanodtatok, vannak nektek is érdekeitek nem csak másoknak ,mandiner.

P.Freddy 2012.11.12. 01:17:13

@Vidéki:

Túlbonyolítod. Ti, Fideszesek, azt hiszitek, hogy nektek mindent szabad, másnak meg semmit.

Nos, ez nem így van, elődeitek a kommuniusták, akik legutóbb ezt hitték, csúnyán megbuktak.

Legközelebb bályerfosi zsoltibácsi mocskos-bűzös trágyaszagú picsapofájára ugassál majd a fenti hangnemben, oszt jónapot, te köcsögparaszt.

windex 2012.11.12. 02:49:29

@Herr SturmLikudnik: hát ez az! az a baj, hogy nem adunk! :-)

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.11.12. 03:42:39

Ha felírom egy A4-es papírra, hogy "papcsák hüje", és kiragasztom, akkor a papírgyár lesz megbüntetve, vagy az áramszolgáltató, akinek a villanyoszlopára ragasztom? Esetleg mindkettő? Mert hogy teret engedtek az ilyen gyalázatnak.

citrix 2012.11.12. 07:21:28

Ez a Doktor Papcsák érzékeny lelkű jóember,az már egyszer biztos.Elbánik mindenkivel a törvény szigorán keresztül aki őt bírálni merészeli,van erre szabad kapacitása az államrendőrségnek bőven.Egy rendes diktatúrában ez már csak így szokás.Szólásszabadság=azt mondhatod amit megenged az állam,a PÁRT.Javaslom a fidesznek hogy a Rákosi rendszer mintájára építsen be spicliket a kocsmákba,szórakozóhelyekre,munkahelyekre,bárhová ahol bírálhatják nagy nyilvánosság előtt a PÁRTOT.Feljelenteni,elítélni,lecsukni,internálni a diverzánsokat,szabotőröket.A bírálók részére jobb ötletem nincs,mint átkeresztelni a jó hírükre oly kényes urakat Dr.Torgyán---> Dr.T. mintájára.Papcsákot ne nevezzék nevén,legyen mondjuk Dr.Papi vagy ilyesmi,na ezzel szaladgáljon feljelentgetni.Üdv a diktatúrában :-)

tiburi 2012.11.12. 07:31:24

Engem 2008 óta folyamatosan perelnek pár kommentem miatt. Az aránytévesztés nem kérdés, ez kicsinyesség, súlyos önértékelési zavar és ami a legfontosabb: magasabb pozíciójuknál fogva azon tévképzet, hogy a jog őket szolgálja és eképpen annak minden eszközét saját érdekeinek eszközévé silányítják...

hvg.hu/hvgfriss/2011.10/201110_pereskedo_tanar_es_diak_into

SzaGyu 2012.11.12. 07:35:36

A FideSS-ben Papcsák lehet az egyik leggyengébb láncszem. Legalább is ami az ingerültségi állapotát illeti. Talán ezért van az, hogy akit tud, azt fel is jelent és mint ártatlan angyalka védi a mundér becsületét. Persze mundér az már régen nincs, vagy legalább is nagyon megkopott. Legjobb védekezés a támadás. Főleg akkor, ha valakinek talán nincs is igaza. A teljes kormánypárti kommentelők elleni támadás még ez után fog bekövetkezni.
Már a FideSS bérkatonái olvassák a kommenteket és jegyzetelnek.

Lehet is kiabálni, sikítozni: Segítség ! AVH

Gluteus Maximus 2012.11.12. 07:39:12

Papcsák Ferenc = Grespik László

pjotr_75 2012.11.12. 07:52:46

Mostanában nem nagyon szoktam kommentelni, ehhez már nincs mit hozzátenni józan paraszti ésszel.

Szerintem indítsunk országos, kölcsönös feljelentőprogramot, mindenki válasszon ki valakit a hozzászólók közül, akit mondjuk nyámnyilának nevez egy kommentben, a másik meg viszont, és lehet azonnal rohanni a rendőrségre, kölcsönösen "feljelenteni" egymást - spórolás címén akár együtt is mehetnek, egy kocsival, már csak a poén kedvéért is, "feljelentés" közben elparolázgatnak, aztán teljes komolysággal jegyzőkönyveztetik a lenyámnyilázás "tényválladékát".
Rendőrség meg béreljen raktárakat, ahol elférnek a jegyzőkönyvek.

Na jó, nem gondoltam komolyan, én nem akarom felesleges leterheléssel elvenni a rendőrség idejét FONTOSABB dolgoktól, mert én pl. ezt belátom, "tisztelt" képviselőúr miért nem?

Költői kérdésem is van, belépek mondjuk a torproject.org-on keresztül és lehordom mindennek, akkor mevan? Hogyan tetszik engemet utolérni he?

royslade 2012.11.12. 08:01:40

az a jó a Papcsákban, hogy vállalhatatlan dolgokba viszi a társaságát, akik persze a mundér becsülete és a mi kutyánk kölyke álláspont miatt kénytelenek vele együtt menetelni a mocsárba.

egyszerű, kiszámítható társaság.

az már csak az ellenzék színvonalát minősíti, hogy még ezeken sem tudnak fogást találni.

idióták marakodása a koncért

babhun 2012.11.12. 08:03:31

Papcsák úr nem érti az idők szavát. Nem perelni, hanem adóztatni kell a blogban megjelenő hozzászólásokat, emileket és a facebook bejegyzéseket is.

Robinzon Kurzor 2012.11.12. 08:18:45

@bbjnick:

Bennem azért még van némi szánalom irántad, ezért az összes trágár személyeskedésedet nem idéztem be.

De ha te még büszke vagy is rá, hogy mekkora útszéli bugris vagy, ám legyen ....

Ezt volt az állításod:
"Ellenőrizd, ha nem hiszed: én mindenkinek pontosan abban a hangnemben és stílusban válaszolok, ahogyan ő megszólít engem"

Tények (persze nem lennék most a tények helyében):
"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!"

Ezzel nyitsz, mert ha szerinted igazad van, akkor te fel vagy erre jogosítva, természetesen az erkölcs nevében (naná, mi más nevében).

Egyebekben nyomod ezt az ájtatos dumát, hogy milyen jó lenne megrendszabályozni a magáról megfeledkezett kommentelőt.

Jelentkezz Lendvai Ildi néninél egy bögréért!

Állítsuk meg a ......... 2012.11.12. 08:55:35

@blah:
"Papcsák meleg."

Akkor, mint sugárzó anyag még veszélyes is lehet!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.12. 08:57:00

Gyermekeim, ahogy Jókai mondotta volt: Egy az Isten, egy a NER. Ne kelljen megint szólnom hogy kritikai hangot hallok bármely Fidesz Isten irányába itten, ők minden esetben tévedhetetlenek, ugye erre IS adott felhatalmazást a kétharmad, tessék szépen tovább imazsámolyként funkcionálni a Fidesz felé és meghagyni a kritikát a hanyatló nyugat ópiumának...

blah 2012.11.12. 08:59:44

@Salemi boszorkány: maradjunk annál, hogy csak simán buzi.

efhábé 2012.11.12. 09:14:57

@bbjnick: Magyarán a PC liberális élharcosa vagy...

ggroland91 2012.11.12. 09:15:10

Azért ez most nagyon durva. Annyi gondja-baja van az embernek és akkor most még ettől is rettegjek, hogy mikor jelent fel valaki, amiatt, amit az interneten írtam? A világ előrefelé halad minden szempontból: Európa egységesül, a TGV két óra alatt teszi meg a Párizs-Marsaille távolságot, 3D-ben lehet nézni az olimpiát, az okostelefonomon olvasom a legfrissebb híreket a hirklikk-en, erre most meg néhány politikus miatt visszamegyünk már az '50-es évekbe, a feljelentések korába? Egyáltalán hogy nyomoztat le egy nicknevet? IP cím alapján?

Peetee 2012.11.12. 09:19:48

Kommentelni olyan, mint egy nagy baráti társaságban hozzászólni a feldobott témához.
A kommentelőket bíróság elé cibálni pedig pontosan olyan, mint a baráti beszélgetés során a témához hozzászólót azonnal és nagy erővel szájba vágni, és nem pedig visszakérdezi, amennyiben nem tetszett a véleménye.

Innen már csak 1 lépés a Gondolatrendőrség Orwell-i mélysége...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 09:24:55

@Robinzon Kurzor: Szegény bbjnicket mindenki csak báncsa! brühű-brühű.

Állítsuk meg a ......... 2012.11.12. 09:33:43

"Hatgyerekes, görög katolikus szabolcsi család negyedik gyermeke[1]. Gyermekkorát a Szabolcs megyei Demecserben töltötte. 1983-ban a tiszavasvári 115. sz. Vasvári Pál Ipari Szakmunkásképző Intézetben végzett mint vegyianyag- és gyógyszergyártó szakmunkás – itt a kollégiumi diákbizottság vezetőjeként végzett munkáját Állami Ifjúsági Nívódíjjal ismerték el[1] –, majd a Chinoin gyógyszergyár szakmunkása lett. 1986-ban az újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban tette az érettségit esti tagozaton. 1987-ben felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, 1988-ban pedig a Bibó István Szakkollégiumba, ahol a választmány elnöke lett; 1993-ban szerzett jogi diplomát[1]. Ezt követően ügyvédjelöltként dolgozott 1996-ig, amikor letette ügyvédi-jogtanácsosi szakvizsgáját. Ekkor nyitott saját ügyvédi irodát Solymáron."

Állítsuk meg a ......... 2012.11.12. 09:36:21

Ezek után felé kell tennem a kérdést:

A Bibó kollégium véletlenül nem a Lipótmező kihelyezett zártosztályaként működött?

Hominidae 2012.11.12. 11:03:12

Ezentúl majd mindenki porxin keresztül kommentel. :) Pfff... :) Aztán lehet keresgélni a nagyvilágban a kommentelőt. Pfff... :)

Robinzon Kurzor 2012.11.12. 11:04:43

@Mr Falafel:

Én is itt morzsolgatok egy apró könnycseppet a szemem sarkában.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.12. 11:06:32

@bbjnick: számomra az az érthetetlen kedves seggszáj, h azok után a kommentek után még van pofád leírni, h bizony, a kommentelők sem engedhetnek meg mindent maguknak. Negyed olyan durva kommentékért jelentett fel Papcsák (amit te helyeselsz, mármint a feljelentést, meg a szankciókat), mint amiket te Bajnairól írtál.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.12. 11:35:44

@MolnarErik: Az más! Libajnai megérdemli, de ez a szegény Papcsák tényleg egy szent, és nem érdemli meg, hogy báncsák őtet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 16:55:06

@efhábé:

ha nem érted az ideológia és az erkölcs fogalma közötti különbséget, ajánlom, nézz utána!

ü
bbjnick

efhábé 2012.11.12. 17:06:25

@bbjnick: Eredményorientált vagyok, husi...

Erkölcs vagy ideológia, nem kurva mindegy, melyik nyomorítja a nyelvet, ha a végeredmény ugyanaz? Gúzsba kötött mondatok és bilincsbe vert gondolatok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 17:08:51

@MolnarErik: @Robinzon Kurzor:

Ó, azok az érzékeny lelkek!:-) Ha nektek ilyen finoman rezegnek pszichétek húrjai, akkor nektek kellene a leginkább támogatnotok egy korrekt világhálós kontrollt és szabályozást! Ehelyett megy a rinya, hogy pld. aki olyat ír, hogy "aki olyat ír hogy..., az überg*czi", az lélekromboló, ellenben pld. a pedofilpapozás, az szabadszólás, hogy aki pld. egy csoportot vagy karaktert (típust) becsmérlően ír le, az gyűlöletbeszél, ellenben, aki konkrét személyeket mocskol nyakló nélkül, azok megsemmisítését vizionálja, az véleménynyilvánítási jogával él és így tovább...

Kamugép, lincselkedhetnék, süket trollkodás, amit műveltek. Ez van.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 17:26:03

@efhábé:

Ja, persze, szeress, ne háborúzz, szabad szerelem, szabad abortusz! Eredményorientált, hogyne!

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.11.12. 17:40:56

@bbjnick:

Rinya csak a részedről megy, mert szembesítve lettél egy ordenáré hazugságoddal.

Saját magad számára fenntartod a trágár személyeskedés jogát, de másokat megrendszabályoznál, tételes listákat gyártva (talán már kész is vagy vele?), hogy _másoknak_ mit szabad mondani és mit nem.

Akkora képmutató vagy, bbjrozikám, hogy te leszel a szótárban az illusztráció.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 18:11:33

@Robinzon Kurzor:

"Saját magad számára fenntartod a trágár személyeskedés jogát, de másokat megrendszabályoznál, tételes listákat gyártva (talán már kész is vagy vele?), hogy _másoknak_ mit szabad mondani és mit nem." --- írod.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Ne nevettesd ki magad! Szerinted ki vagyok én, te szerencsétlen?

ü
bbjnick

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 19:05:24

@bbjnick: Magának a szerelemről rögtön az abortusz jut eszébe? Képzelje, nekem meg magáról.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:19:44

@Shyad-Khourongai:

Féregszellemesség, szellemeskedjen csak!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:30:15

@Shyad-Khourongai:

Mindenkihez úgy szólok, ahogy ő hozzám. Ennyi.

ü
bbjnick

2012.11.12. 19:31:08

Már bocs, de ettől a Papcsáktól vagy ki a f.sztól még a szocik is különbek.
Hiszen mi mindent kiabáltak és írtak róluk, mégis türték, mert tudták hogy azért a pénzért és azért amit tettek, azért el kell viselniük az ellenvéleményt és a kritikákat.
Ez a Papcsák vagy ki a f.sz pedig inkább lapítson, mert a hir az szent a vélemény pedig szabad!
Legyen az akármilyen stilusú, amig nem a családjával foglalkozik, hanem tevékenységét, baromságait vesézi ki, addig el kell türnie. Ha nem tudja, akkor menjen kapálni, vagy kaszálni, mert akkor oda való.
Amúgy meg miért nem folytatták le ellene a nyomozást? Csak nem azért mert fityiszes?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.12. 19:37:29

@bbjnick: Éppen itt idéztek magától kezdeményező mocskolódást. Maga nagyon könnyen feledi a saját kis piszkálódásait.

Robinzon Kurzor 2012.11.12. 19:38:06

@bbjnick: "Szerinted ki vagyok én, te szerencsétlen?"

Nem az a lényeg, hogy ki vagy (valami senkihelyettes, amúgy), hanem hogy kinek képzeled magad.

"Mindenkihez úgy szólok, ahogy ő hozzám."

Ez a te szenvedélyes igazságbeszéded.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 19:47:04

@Robinzon Kurzor:

Belefulladsz a saját halandzsádba!:-[

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.12. 20:25:46

Kedves hozzászólók, talán elkerülte a figyelmet ez a mondat a postból:
"Ezek után nem különösebben bátor feltételezés, hogy a Népszava és a Hír24 feljelentett kommentelői esetében is maga a polgármester keresheti az igazságot."
Nekem úgy tűnik ebből, hogy nem tudjuk, csak feltételezzük, hogy a komment-feljelentés Papcsáktól származik, de ahogy látom, ezt mindenki axiómának tekinti. A mandi nyilván nem kedveli a zuglói polgármestert, aki bőszen feljelentette őket korábban a Várnai-reblog miatt (tényleg, igaznak bizonyultak Várnai állításai?), de hogy a többiek? No, egy biztos, Papcsákot elég sokan nem kedvelik, ez már látszik. Képzeljék, én meg nem ismerem, fogalmam nincs arról, hogy kicsoda-micsoda.
Ha a társalgás IRL-ek közvetlen gyalázásáról szól egy feltételezett indok alapján, akkor az magáért beszél. És ehhez még Papcsákról sem kell tudni semmit.
A későbbi szóváltásokhoz csak annyit fűznék, hogy amit egyesek szeretnének vagy felvetettek az internetes moderáció kapcsán, az teljesen értelmetlen a fentiek tükrében elölről is, meg hátulról is.
Üdv. Misi

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.12. 20:32:11

@bbjnick: Kedves bbj, elkapott a gépszíj :-) Nekem elhiheted, ez(amit el akartál mondani) senkit nem érdekel(itt), akit meg igen, az úgyis utánajárt/utánaolvasott. És nem is lesz belőle semmi(mármint a valamilyen törvényi úton szabályozott "eszmecsere-korlátozás"-ból vagy "moderáció"-ból), remélem, mert ha mégis, akkor kutya világ lesz: megint valaki majd jól megmondja, mi a jó. Inkább ne legyen semmi, ha kérhetem :-)
Üdv. Misi

Robinzon Kurzor 2012.11.12. 20:57:57

@bbjnick:

Azért látod haladzsának, mert inkább hülyének tetteted magad, csak hogy ne kelljen szembesülni a saját hazugságoddal, ami ráadásul a saját önképedre vonatkozik, ugye.

"Mindenkihez úgy szólok, ahogy ő hozzám."
vs
"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!"

Olvasgasd, ízlelgesd ... ez vagy te.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.12. 21:38:05

@Mihint:

Csak a te kedvedért megpróbálom egy (szerintem) szemléletes hasonlattal megvilágítani a probléma velejét: ez a szólásszabadság-cucc erősen hajaz az ügynökkérdés-cuccra. Ma Magyarországon (kutatási engedéllyel) bárki kotorászhat az ügynökiratok között. Bármit kikukázhat közülük, ezt meg is írhatja (bárkiről bármilyen adatot nyilvánosságra hozhat), de ha az érintett (akiről írt) feljelenti (mondjuk, egy volt tartótiszt), akkor a bíróság (szinte) automatikusan elítéli a nyilvánosságrahozót személyiségi jogok megsértése címén (függetlenül attól, hogy igazat írt-e vagy nem, hogy tényekkel, forrásokkal alátámasztotta-e vagy sem, hogy egy bulvárcikkben vagy egy történeti munkában tette-e közzé (amit közzétett)).

Hasonló a helyzet "szólásszabadság"-vonalon is. Elvileg szólásszabadság van. De ettől még bárki megütheti a bokáját (tkp. bármiért). Ahogy @TuRuL_2k2 is írja a posztban: "teljesen kiszámíthatatlan a bíróságok ítélete". Ennek oka a bizonytalan törvényi környezet. Ez csak a manipulátorok, a zavarosbanhalászók, a visszaélők, a hecc- és a balhégépek, a sz*rkavarók malmára hajtja a vizet. (Nézd meg a közbeszéd állapotát, s láthatod, hová vezet (a jelenlegi helyzet).) Két út lehetséges: vagy valóban szólásszabadságot biztosítunk (mint pld. az USÁban; ahol bármiről nyíltan beszélhetsz, írhatsz, lehet, hogy az FBI még a valagadba is poloskát telepít, de meggátolni nem fognak a povedálásában) vagy jól körüljárva, alaposan mérlegelve a kérdést, átfogóan szabályozzuk a véleménnyilvánítás módjait, kereteit (ez esetben nem csak korlátozzuk a korlátlan véleménnyilvánítás lehetőségeit, de, egyúttal, a véleménnyilvánító személyt is védjük).

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.12. 21:48:37

@bbjnick:
"vagy valóban szólásszabadságot biztosítunk (mint pld. az USÁban; ahol bármiről nyíltan beszélhetsz, írhatsz, lehet, hogy az FBI még a valagadba is poloskát telepít, de meggátolni nem fognak a povedálásában)"
Én erre gondoltam, mert ez a legrövidebb, és legegyszerűbben megvalósítható cél. Más kérdés, hogy a legnagyszeűbb demokráciában is rövid úton hidegre teszik azt, akit valamiért "veszélyesnek" tartanak, legyen az ok bármi.
Ez viszont, amit írsz:
" vagy jól körüljárva, alaposan mérlegelve a kérdést, átfogóan szabályozzuk a véleménnyilvánítás módjait, kereteit (ez esetben nem csak korlátozzuk a korlátlan véleménnyilvánítás lehetőségeit, de, egyúttal, a véleménnyilvánító személyt is védjük)" ez azt hiszem, maga a whisful-izé. Látod, hogy látszólag egyszerű dolgokban is milyen körülményeskedés folyik, majd pont ezt járják jól körül, stb. :-) Szóval értelek én, csak lehet, hogy más a véleményem ;-) Jó lenne reálisan a második verziót szépen véghezvinni, de szerintem ennek esélye most nincs.
Üdv. Misi

kutya vacsorája 2012.11.12. 21:59:26

mondanátok, meg, hogy vajon miért igazítotok helyre, amikor nincsen igaza a helyreigazítónak? (kérte, helyreigazítottuk, megint kérte, megint stb.)

Ropotamo 2012.11.13. 00:20:13

EMBEREK!!!
Ezt tényleg megszavazták? Ez valóban átment egy többszáz fős országgyűlésen? 2012-ben Magyarországon? A 21. században???!!!
NEM JELENHET MEG POLITIKAI HIRDETÉS AZ INTERNETES SAJTÓBAN?!?!?!?!
EMBEREK! TÉRJÜNK ÉSZHEZ!
NE TEGYÜNK TÖNKRE EGY 22 ÉVE MŰKÖDŐ DEMOKRÁCIÁT!!!!!!! NEM VOLT ELÉG NEKÜNK A TÖBB ÉVTIZEDES ELNYOMÁS? AZ ELSŐ KIS VÁLSÁGMUMUSRA AZZAL REAGÁLUNK HOGY ""VISSZA AZ EGYIPTOMI HÚSOSFAZEKAKHOZ""?!?!

HA EZT AZ AJÁNDÉKOT ELVETJÜK MAGUNTÓL, AZ ÚR IRGALMAZZON NEKÜNK!

bolygóközi 2012.11.13. 00:55:45

@citrix:
már megtörtént. Feltámadt a FIDESZ ÁVH-ja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.13. 07:59:39

@Mihint: Bbjnick csupán a jobboldali politikusokat ért verbális inzultusok vonatkozásában ilyen következetesen korlátozáspárti. A baloldali politikusokat maga is szívesen becsmérli. Fentebb ezt az orra alá is dörgölte valaki, ám úgy ment el mellette, mintha ott sem lett volna. Az ilyen elborult elméjű megszállottak képesek megideologizálni bármit.
Szerintem továbbra sem szabad mást szem előtt tartani, mint azt, hogy a XXI. század információáramlásának elsődleges helye az internet. Az információhoz való hozzáférés alapjog. Az információ megosztása nem valamiféle üzengetés, hanem tájékoztatás. A valós tényekhez vezető út valótlan és valós információk összevetésében köveződik ki. Ebben benne van az is, hogy Papcsák Ferencet kecskebaszó zsideszes majomnak nevezik. Mit tudunk ebből bizonyítani? - A kecskebaszót mindenképpen. :-)))
Nem, ez csak vicc volt. Az már nem az, hogy a zsidó ifjúsági nevelőkollégiumnak, a Bi(bold)ó Szakkollégiumnak tagja volt. Innentől kezdve hányhatja a keresztet, bucskázhat akárhányat, az marad, aminek született. Hogy egy sunyi tolvaj-e? - Nyilvánvaló, hiszen minden politikus az. Jogosulatlan előnyöket szerzett azért, hogy abból gazdasági tőkét kovácsoljon. Elítélné akár egyetlen bíróság is? - Aligha. Hunvaldot hamarosan felmentik, és kártalanítást fizet neki majd az állam. Most ugyan állítja, hogy kódis szegény, de a kártalanításnál mindjárt kiderül majd, hogy legalább 500 millió forinttól esett el az ellene folyt eljárás miatt.
Az internet az egyetlen hely, ahol bármit le lehet írni, olyat is, ami máshol nem jelenne meg. Például az erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatban, hogy zömében cigányok követik el. Amennyiben korlátozza a Zsidesz a szólásszabadságot, ezt sem lehet majd leírni, és sok mást sem. Pontosan olyan lesz, mint a rendszerváltás előtt: nem tudhatunk majd semmit vezetőink sumákságairól. Legfeljebb majd egy újabb rendszerváltás után.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 18:48:38

@Mr Falafel:

"Bbjnick csupán a jobboldali politikusokat ért verbális inzultusok vonatkozásában ilyen következetesen korlátozáspárti. A baloldali politikusokat maga is szívesen becsmérli. Fentebb ezt az orra alá is dörgölte valaki, ám úgy ment el mellette, mintha ott sem lett volna. Az ilyen elborult elméjű megszállottak képesek megideologizálni bármit." --- írod.

Ha úgy állítasz valótlant, hogy tisztában vagy annak valótlanságával, az hazugság. Miért hazudsz?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.13. 18:54:17

@Mihint:

Ha lesz egy kis időm és erőm, összeütök (a blogomon) egy bejegyzést, amiben megpróbálom részleteiben kifejteni (a belátásom szerinti) valóság minden elemét, mert valóban (nem egészen) értjük egymást (pontosabban: nem egészen érted, amit mondok).

ü
bbjnick

purplehaze 2012.11.17. 21:34:11

Papcsák úr miért is van felháborodva??? Őszintén? Nem tudom mi lehetett azokban a kommentekben de nem is érdekel.
Egy a lényeg. Papcsák urat és más politikust (párttól függetlenül) azért fikázzák mert POLITIKUSok. Igen! Szitokszó lett nálunk.
Maguk nem dolgoznak meg azért a nem kevés pénzért amit a mi zsebünkből vesznek el.
Na, vallják már be milyen viszonyban állnak önök a munkával? Tudják a szó jelentését?
Papcsák úr és társai jobb ha csöndbe maradnak és elkezdenek dolgozni. Legalább azokért akik önökre szavaztak. Legalább őket ne vegye hülyére.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.05.29. 19:42:34

www.sonline.hu/somogy/kozelet/feljelentettek-egy-kaposvari-koztisztviselot-kommentjei-miatt-499695
"Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést Lamperth Mónika országgyűlési képviselő Gelencsér Péter kaposvári köztisztviselő ellen, jelentette be a szocialista párt politikusa szerdán sajtótájékoztatón.

Elmondása szerint a polgármesteri hivatal adóügyi irodájának munkatársa a Facebook-portálon közöl kirekesztő és trágár bejegyzéseket. A képviselő levelet írt Szita Károly polgármesternek is azt kérve, irányítói jogkörében eljárva szólítsa föl a munkáltatói jogkört gyakorló főjegyzőt a szolgálati jogviszony felmondással való megszűntetésére. A feljelentést tájékoztatásul a megyei főügyésznek is megküldte.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Lamperth Mónikát egy kaposvári polgár kereste meg azzal, hogy a közösségi portálon gyalázkodó, kirekesztő, rasszista és trágár kijelentéseket tesz egy kaposvári köztisztviselő. Ezt a bejegyzést, amit a képviselő fénymásolatban mutatott meg, törölték, de szerinte a nyomozóhatóságnak vannak eszközei a nagy nyilvánosság előtt elkövetett, nemzeti, etnikai közösség elleni gyűlöletre uszító, de már törölt tartalmak felfedésére is. Ez a komment az „mszp és az ő kis kampányfelelősük, ron werber fizetett bérenceiről” tesz említést, akik szerinte többnyire „zsidók és buzik”.

A képviselő által kiosztott fénymásolatok között Cohn-Benditre (Európa Parlamenti képviselő) tett trágár megjegyzések találhatók, szerinte a „kedves elvtársak” ezt a „szar alakot” uszítják és pénzelik saját hazájuk ellen. A Végigverték a rendőrök a cigánysort Kenderesen című információ megosztásában a köztisztviselő „Na végre :-)... kezdettel fejezi ki véleményét, másutt a címerünket ellopó „északi szolganépről” tesz említést."
süti beállítások módosítása