Tumbászok szerint a magyar – Nekünk a magyar II.
2012. augusztus 24. írta: Redakció

Tumbászok szerint a magyar – Nekünk a magyar II.

mi_a_magyar_1.jpg

Érdeklődve olvastuk, hogy érdeklődve olvasták a mikroblog-labirintus tumblren az augusztus 20-ai Nekünk a magyar posztunkat. Úgy gondoltuk, érdemes lenne egy újabb kört bevonni a körkérdésbe: a tumblr mikrobloggereit. Ugyanazt kértük tőlük, mint a szerzőinktől: írják meg röviden, lazán, nekik mi a magyar. A tumbász mikroblog-válogatott pedig válaszolt.

Lásd alább.

*

Tbg Channel:

A magyar az egyik legnagyobb európai félreértés: a magyar az, aki nem magyar. Magyarország az, amit a Habsburgok raktak össze, mert nem voltak magyarok, akik összerakják. A nem magyarok végül teljesen elhitték magukról, hogy magyarok, mert elfelejtették magukról, hogy kicsodák. Érthető tehát, hogy basszák a csőrüket azok, akik nagyjából tudják magukról, hogy micsodák: zsidók, cigányok, kínaiak és a többiek. Magyarok tehát nincsenek is, nem vagyunk, csak egy nyelv van, amit viszont bárki, még a négerek is (!) megtanulhatnak. Ettől olyan magyar ez az egész.

*

Nemigen Muki:

a magyarok ufók

*

smalladam:

1. püspöky grácián
2. deák ferenc
3. a göcsej
4. a balatoni bringakörút
5. a folyton mások magyarságát méricskélők
6. a hurrápotimizmus-túl nagyot akarás-csalódás-nihil szekvencia
7. az ózdi kohászat romjai
8. pierre búcsúmonológja a megáll az idő végén
9. az mti-nyelv (szögezte le, fűzte hozzá)
10. a sziget fesztivál

*

szelli:

az örökké előficcenő szalonna-hagyma-kolbász szentháromság a MÁV-on, buszon, vagy bárhol; a rézfánfügyülő rézangyalát, a macska rúgja meg a pék faszát - az ízes káromkodások; sírva vígadás, vígadva sírás - pálinka sunrise; Balaton - a sárguló szocreál padokon olvadó sajtostrappistás lángos, fecskés csokibarna horgászó bácsik, Badacsony, rozéfröccs; RIA RIA Hungária, Puskás, Egérke és a Kemény-csapat, hősok akkor és most + kesergő himnusz, ami akkoris a legszebb. és persze Pataky Attila turulos trónusa mindörökké.

*

bujtogató:

József Attila
Erdély
svábok, szerbek, cigányok és mások
Dunakanyar
töltött káposzta
apám bajsza
pörkölt
lángos
kadarka

*

Uj Péter

*

Csak egy alkalmat mondj, mikor úgy lett volna:

paplanalatt.jpg

*

CairoCapeCasablanca:

Goldziher Ignác

*

pfhö:

Magyar az üvöltve zsidózó zsidók, meg a kenyérre sütött címke.

De mégis mekkora baromság belesütni a kenyér héjába egy darab papírt, ki volt az az észlény aki ezt kitalálta? Teljesen értelmetlen baromság, tényleg.

*

Halász Dávid:

Ebből kiindulva az, aki annak mondja magát.

*

Fagozoid:

az internet legmagyarabb szokása: az elképesztő mélységeket elérő indokolatlan OKOSKODÁS, amit a mindenféle kommentekben meg a reblogokban kurvajól meg lehet figyelni. legjobb példa erre a HÉNR kifejezés létezése, ami feltételezi hogy minden hozzáadott személyes vélemény ÉRTÉK, miközben a helyes kifejezés HONR kéne hogy legyen. az okoskodás miatt természetesen.*

*tudom hogy most én is éppen okoskodom, de ez is csak plusz bizonyíték.

*

Fénykurva:

1. Apám, aki negyven éve erőlteti ezt a népzene dolgot, és még nem unja, és még én sem unom, és még senki sem unja, aki hallgatja. Még az a több száz gyerek se, akit megtanított zenélni, meg arra is, hogy miért jó a népdal.

2. Nagyapám, aki volt Hofherr-traktoros téeszmunkás, felhúzta Sztálinvárost Dunaújvárost és épített pár kilométernyi utat Budapesten is, meg házakat. Akinél hangosabban senki nem horkolt magyarul, de akinél jobb sült szalonnát és tejlevest senki nem csinált magyarul, és akinél több pajzán négysorost (magyarul) fejből senki nem tudott.

3. Agota Kristof: Trilógia

lecsó (újvilági hozzávalók, külvilági eredet, sváb, szerb egyéb hatások-   végül mégis eredeti és egyedi magyar íz)

zsíroskenyér (a legmagyarabb étel, népszerűségben - és magyarságban is - megelőzi a halászlét, gulyást, és igen, még a lecsót is)

ulti (komplex ütéses kártyajáték - szerintünk a legjobb, de más nem is ismeri - lehetne akár gombfoci is, de nem lehetne például a bűvösRubik-kocka)

Kirakni a Rubik-kockát 5 sör/Zwack unikum kombó után (és belesűríteni két világhírű magyart és a kreatív magyar alkoholizmust egyetlen pontba)

Zoltan Kocsis plays Bartók: Allegro Barbaro (ezt talán tényleg szinte mindenki ismeri - és ezzel verjük is a legtöbb országot az egy főre eső magaskulúrában:p)

*

A taksonyi Coelho:

a magyar nyelven kivul ( bele ertve az irodalmat) semmi sincs ami magyar lenne. a tobbi dolog sokkal inkabb mas (ember,kaja, kozep-europa, stb)
ha jartatok szlovakiaban vagy szerbiaban talan ertitek mire gondolok.

*

Albertgazda:

bő gatya, barackpálinka

*

ez. ez az örökös nyafogás, pampogás, szájhúzás, és igen, a mindentjobbantudó hipszterek is hungarikumok.

*

Demokrácia és Dilemma Intézet:

2 magyar van csak. A gyurta es en.

*

Be cool, be hip, never pay anything:

pálinka, meg az, hogy megoldjuk okosba.

- Szorongás. Szorongunk, mert mindig ellenséget vizionálunk magunk köré, minden helyzetre úgy tekintünk, mint egy versenyre. Szorongunk, mert állandó megfelelési kényszer van rajtunk, amiről azt hisszük, hogy ránk teszik. Szorongunk a jövőtől, mert abban a tévhitben élünk, hogy úgysem tehetünk érte semmit. Szeretnénk közösséghez tartozni, ám szorongunk a ránk váró kompromisszumoktól, feladatoktól, kötelességektől és rettegünk az önfeladástól.

- Rongyrázás. Szeretünk teljesen feleslegesen többnek látszani. Érthetetlen módon többnek igyekszünk láttatni magunkat, annál, mint amennyire szükséges. Felszínes dolgokkal kápráztatjuk el magunkat különböző hasznok reményében és lenézzük azokat, akik nem így tesznek. Nagyképűen viseltetünk azokkal szemben, akiknek semmi köze a magyarsághoz, sőt, rasszisták vagyunk, mert mondvacsinált regék eszmeiségétől vezérelve erre feljogosítva érezzük magunkat.

- Tehetség. Tehetséges emberek vagyunk, mégsem tudunk élni vele, sokan a fentebb említett két dolog egyike, vagy azok kombója miatt. Azon tehetséges emberek akik erre rájöttek, külföldön tudták érvényesíteni azt. Sajnos tehetségünk lustasággal párosul, ezért inkább elkezdünk kiabálni és magyarnak titulálni dolgokat, amik jóllehet a mi agyunkból pattantak ki, de ténylegesen megvalósítani restek voltunk. Irigyen tekintünk arra is akinek sikerül, és arra is aki csak próbálkozik.

- Mulatozás. Mulatozunk amikor csak tehetjük, különleges alkalom nem kell hozzá, elég ha felkel a nap. Ha felhős az ég akkor azért. Rongyrázós mulatozással nyomjuk el szorongásainkat, s közben azt képzeljük hogy más népek nem tudnak úgy mulatni, mint mi. A mértékletesség nem fér bele ebbe az össznépi dínom-dánomba, mert a mértékletesség nem virtus, azzal nem felelünk meg a saját magunkra kényszerített képpel, miszerint mi vagyunk a mulatozás olimpiai bajnokai, és még a végén valami más vallású/bőrszínű/etnikumú/nyelvet beszélő ember letaszít minket a trónról.

- Nyelv. A nyelvünk valóban különleges, egyedi és szép. Kész csoda, hogy megérdemeljük a használatát. A magyar nyelv különleges mert rugalmasan alkalmazható, második nyelvként nehezen megtanulható, és mert régi. De ne higgyük nagyképűen azt, hogy csak nekünk van jogunk így gondolkodni a saját nyelvünkről. Számtalan különleges nyelv van még a földön amit még 15 millióan sem beszélnek.

*

Egy birka rácsodálkozik:

Pénz

millp.jpg

Pia

pia.jpg

Puskás

puskas.jpg

*

Emésztő:

Közelről, mr1, délután -

Hogyan vágódjunk be kínai főnöknél,

(névjegykártyát két kézzel, szívmagasságban átadni)

egyre többen tanulnak kínaiul,

egyre több Konfucius intézet nyílik,

egyre több helyen választható nyelv a kínai

igenis becsülnek minket a kínaiak,

egy ilyen kis országot, hallgatókat

és munkaerőt várnak Kínába,

(közgazdászt, bölcsészt nem)

Kína két nagyobb projectet is idehozott -

még volt is egy cikk a központi pártlapban (sic!)

a fejlődő kínai-magyar kapcsolatokról.

Erről volt szó ma a rádióban, egy hang,

egy elejtett hangsúly sem,

a gyanú és az aggodalom árnyéka sem

merült fel a riportokban, interjúkban arról,

hogy egy diktatúra végbelébe törekszünk,

hogy megint egy nagyhatalom alá akarunk feküdni.

Közvetlenül ezután riport az eurozóna

közeledő felbomlásáról, összeomlásáról.

Déjá vu - Török szövetséggel a Habsburg ellen,

Német szövetséggel mindenki ellen,

orosz szövetséggel a német ellen,

EU-s szövetséggel az orosz ellen,

hogy megint egy nagyhatalom alá

akarunk feküdni,hogy felkeljünk

a másik ellen, hogy kikeljünk aktuális

magunkból. -  ez, ez a déjá vu.

*

Szokjatok le mind!

1. A partikularitás. Egy nyelvében, származásában, vallásában, sorsában, érdekeiben viszonylag homogén nemzet bármelyik rétegét olyan könnyen a többség, a közösség ellen lehet fordítani, és a közösség ezt szótlanul tűri, inkább keresve azt, hogy ő miben (dinnyetermelésben, minimálbérenbejelentésben, leszázalékolásban, közgépnekdolgozásban) nyúlhatja le a közösséget.

2. A képmutatás. A sírvavígadástól Szíjjártó Péterig.

3. A nyelv. Nehéz magyarabbat találni annál, amiben a legjobban különbözünk másoktól. Velem Esterházy Péter szerettette meg igazán.

4. A 89-90es Alkotmány. A gondolkodók kudarca szövegben 10 évvel meghaladni a jelenünket, hogy utána úgy benne ragadjunk, hogy elölről kelljen kezdeni.

5. Az obligát Cseh Tamás.

*

Felvidék Népe Front:

Gyors előszó: az, hogy mi a magyar, sokkal súlytalanabbul hangzik Magyarországon, mint mondjuk Szlovákiában, ahol egy kissé elméletibb síkon folyó párbeszéd zajlik pár hónapja, létkérdéseket feszegetve. Míg a határ túloldalán teljes komolysággal felmerülhet, hogy a szlovákul iskolázott, az északra vándorló, a gyermekeit szlovákként nevelő “magyar” az nem is magyar, ahogy a párki, a treszka és a csínyanki is eléggé kérdőjelesen az. Magyarországon ennek nincs akkora súlya. Semmilyen. Mert magyar a jobbikos magyar, a balos magyar, a progresszív és a regresszív magyar. Magyar a paprika, a szalámi, a Balaton.

Személyes lista, az előző felsorolásokhoz képest kicsit másként tálalva:

- Extrovert alkat: Ha van olyan tulajdonság, ami itt nem jellemző, és azonnal kiszúrni a délről jövőket, akkor ez az. Ha a magyarnak valami nem tetszik (jogosan vagy jogtalanul, mindegy) azt tudtára adja a külvilágnak. Hangosan. Nem tűr, hanem lázong - és vagy szenved, vagy éppen eléri, amit akar, de mindenki rossz szemmel néz rá. A magyar állandóan szervez, hirdet, kinyilvánít, megjegyzéseket fűz valamihez, vagy éppen elégedetlenkedik. Ez a fajta mentalitás abszolút idegen a szlovák lelkülettől.

- Olvasottság, (pszeudo)ismeretek: Egy magyar szinte minden esetben azt hiszi magáról, hogy rettentően jól tájékozott, teljesen függetlenül attól, hogy a kurucinfót, az Élet és irodalmat, vagy éppen a Story magazint követi rendszeresen. Tudatlannak lenni bűn, az információ arany, és azt mind össze kell gyűjteni. Ennek a következménye, hogy butának lenni nem sikk, a könyvek pedig az európai átlaghoz képest remekül fogynak.

- “Ez is csak Magyarországon történhet meg” ez a szlogen ugyan nem feltétlenül csak és kizárólag magyar jellegzetesség, de nem lehet kihagyni a listáról. Ha valami rossz, akkor rettentően rossz, méghozzá azért, mert Magyarországon, a magyar viszonyok közt kellett alkalmazni és értelmezni. Máshol természetesen kolbászból van a kerítés.

- Régen minden jobb volt. A meggyőződésről beszélek természetesen. Magyarországon a jó dolgok mind néhány száz éve születtek, esetleg akkor, amikor gyerekek voltunk. A jó dolgok nem most vannak, és pláne nem a jövőben, amikor minden még a jelenleginél is rosszabb lesz. Ez a pesszimizmus egyértelműen hungarikum.

- Túró Rudi. Mert csakazértis be kell mutatni a tumblinak, az értékek fontosak! Mint például a Túró Rudi, ami finom.

*

Publikus:

korfolyosok es rantotthus szag vasarnap delutan

tanarok akik okosak es ugyesek es foglalkoztak velem

csalad ami olyan amilyen de az enyem

a szabadsag ter reggel nyolckor az ev barmelyik szakaban ha sut a nap

nagyon kozeli baratsagok amik elbirnak mindent

*

mesüge & écesz:

minden amire mar alig vagy nem is emlekszunk (Polanyi Laura, Lorsy Erno, Fulep Lajos, Perlmutter Izsak, Sarkozi Marta, Feleky Geza, Rassay Karoly, Csecsy Imre, Szentkuthy Miklos)

Arany Janos: Az elveszett alkotmany, Csokonai: Tempefoi, Mikszath: Gavallerok, Fekete varos. Ady es Szabo Dezso, Osvath, Ignotus, Faludy osszes, Csontvary, Madarasz Viktor, Bartok Bela, Illyes Gyula, Konrad, Esterhazy, Ma’rton La’szlo’. Jaszi Oszkar, Esterhazy Janos, Nagy Ferenc. Korunk/kor a ket vilaghaboru kozott. Magyar Dezso, es Body Gabor filmjei esetleg nehany Sandor Pal.

Bango Margit, husleves, makosteszta (utalom), rantotthus (soha meg nem unom) nalam is jatszik. Specialis, lefodithatatlan szavak, es kifejezesek: felhomaly, megmartozik, fusizas, okosba’, “a semmiert”, koszones utan idojaras helyett komolytalan panaszkodas. Kivul becsiesen diszes belul puritan egyszerusegu szazadfordulos tegla berpalotak. Ja es a kockaformahazak falun.

A melybol jovo megmagyarazhatatlan duh, indulat, ami barmilyen szeliranyba elfordulhat, a “harcoljunk vagy meghalunk” mentalitas, a sajat monomaniaim es rogeszmeim.

*

1. ciganyok

2. irigyseg, kispolgarisag

3. gecimod butanak leve’s, de okosnak/joltajekozodottnak/globalis-igazsagot-hirdetonek hive’s

4. 150 brutto atlagber

5. aranyaso kurvak (liszt ferencen egy also kategorias rolex/breitlinggel => fasz kekre valo szopatasa)

+1: beszukult/konzervativ/homogen

*

Webropi:

Hmm. Ilyet irni kulfoldrol a legjobb. A szuksegbol talalekonysagos jeg hatan megeles, a valahogy majd lesz erzes mindig levegoben logasa (Orkeny: Budapest). A szabalyokkal szembeni ellenallassal kevert allando jogaszkodas. A Kerepesi temeto, aminel jobban nem lehet elmagyarazni Magyarorszag tortenelmet es jellegzetessegeit ezer oldalon se. A mallo falu, de meg midig gyonyoru gangos hazak, ahol oregnenik karalnak a vilag dolgairol,az abszurd tortenetek, amik naponta jonnek, az ismeroseimtol, vagy blogokrol, tumblirol,esetleg a sajat eletembol. A Duna valahonnan a partrol nezve ejjel, az uveg bor utolso kortyanal. A Pecsa bolhapiacan, vagy lomtalanitaskor ertektelen targyakra alkudozas, csak azert, mert szepek,es egy letunt kor emlekei. A rengeteg majdnem, az elmulasztott, vagy csak a megvalosulashoz nem kozeledo lehetosegek.
Kidullesztett mellu buszkeseg, mikor kulfoldieket viszek korbe a varoson, es a vegen elmondjak mennyire gyonyoru. Igen, sokkal inkabb vagyok lokalpatriota, mint patriota, bar vannak helyek, amiket szeretek Pesten kivul is, de egyikhez se kotodom igazan.

*

the road is where i belong:

Arcom, amikor nem tudok fölsorolni öt pozitív dolgot, amivel szívesen jellemezném az országot. Amik vannak, azok óriási közhelyek (Balaton, Börzsöny), másrészről univerzálisak.

*

konzervatívanarchista:

De miért kell pozitív dolognak lennie? Lehet negatív is, abban királyok vagyunk amúgy is.

1. Gyorshetes egy novemberi hétfő reggelen.

2. Négyes metró.

3. Gyöngyöspata.

4. Autópályán dugóban leállósávban előző, tilosban parkoló, villamos útját elálló, bringást leszorító, álrokkant, álszlovák SUV-os.

5. A magyar nemzeti össznépi nyígás.

*

in trash we trust:

csajok, bor, kaja. és itt ki is fulladt a lista.

*

knowyourmushrooms:

peca

fesztiválok

soproni

pálinka

sebő

csík

lajkó

muzsikás

parno graszt

konyha

bambi

*

the punk hippi:

Pilis, és nem, nem a szívcsakra mítosz miatt. az viszont elvitathatatlan hogy a népzene és a népművészet az saját. és szép. és nem, nem a nótákra és túristamatyóra gondolok. remélem jön valaki aki elmagyarázza, hogy a motívumkincsünket is csak összelopkodtuk. :>

*

Richi from policity:

a sok önjelölt sommelier országa, de ők inkább csakszomeliék

olimpia idején szövetségi kapitányok és szakedzők, labdarúgó selejtezők idején szövetségi kapitányok, sosem csak szurkolók

persze, miniszterelnökök is vagyunk mind, és nem, régen nem volt minden jobb

Magyarország a debreceni virágkarnevál is a számomra, amit soha nem láttam még élőben, de jövőre van egy meghívásom

és Magyarország nekem Santa Cruz de La Palma is a számomra, mert életemben először és utoljára ott volt honvágyam, amikor egy évig ott voltam cserediák.

*

algebraic.png

*

advantage @ inn:

mandiner = hahota

amúgy miért a tunbászoknak kéne megoldani a mandineren keresztül átszűrődő, beszarásig görcsölő magyar identitáskeresést?

*

in gdp i trust:

Prezi.com, C-vitamin, Soros Gyorgy, Adrian Brody, Kodaly Zoltan.

Ebben az ot nevben az osszes hiresseg pozitivum benne van, a vallalkozoi szellem es kreativitas, a tudomany, a kulfoldre emigralt es ott sikeres lett magyar, a celeb, es az esztetika. 

OH WAIT, MARIA ORSZAGAT KIHAGYTAM MEG A SZENTISTVANT!

in gdp i trust:

Nekem azt jelenti a magyar, hogy a mandiner postot szerkeszt szinte barmibol!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr984727713

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bullshit-generátorral írták Áder tisztavatási beszédét 2012.08.24. 09:32:41

Száztíz mondatból állt a szónoklat, ebből öt mondat megszólítás, kilenc mondat idézet, öt mondat töltelék és kilencvenegy mondat bullshit volt. A kilencvenegy bullshit mondat összesen százhuszonhárom darab közhelyet tartalmazott. * Íme a beszéd szövege...

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.08.24. 09:31:40

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen, nem konzultál, hanem értesít, és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy me...

Trackback: Tumbászok szerint a magyar 2012.08.24. 09:24:01

A tumblr mikrobloggereitől ugyanazt kértük, mint a szerzőinktől: írják meg röviden, lazán, nekik mi a magyar.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.08.24. 07:53:19

"CairoCapeCasablanca:

Goldziher Ignác"

Ez má' mekkora flash, éppen tegnap fotóztam Náci emléktábláját!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.08.24. 08:12:00

És amiről azt hinnénk, hogy csak magyar (jó vagy rossz), az ugyanúgy megtalálható máshol is :) Panaszkodásban meg a németeket úgyse érjük be, bármennyire is büszkék vagyunk állítólagos elsőségünkre.

Ad Dio 2012.08.24. 08:12:15

"2 magyar van csak. A gyurta es en."

DeDi - demi(ért)?

Vááááááááá...

is 2012.08.24. 08:20:57

Ha egy Magyarországon született magyar állampolgár, magyar anyanyelvvel, magyar iskolákkal olyan kérdéseken agyal, hogy kinek mit jelent a magyar, ott már kisebbrendűségi érzés, irigység, féltékenység és kirekesztés van. Mert ez a kérdés azt jelenti, hogy ki a nem magyar. Az meg egyenes út a sárga csillagig.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 08:25:26

"Magyar az üvöltve zsidózó zsidók, meg a kenyérre sütött címke."

Nyehehe :)))

Továbbá:

rántott párizsi,
zacskós tej törlő rongy a bótba,
rokihelyre parkolni a plázában,
ittasan nagyhatalmi álmokon rágódni,
a magyar lányok a legszebbek de sutyiba néger nőkre recskázni a neten,
itt minden szar, bezzeg a nyugati,
itt minden szar, bezzeg a góbéságos stuffok,
zóna perkelt nokedlival,
majd én megmondom ki a magyar,

és

elübb a piroat, azután kihagyon, végül a zöld, de középre egy nagy likat, de nem mégsem, kiscímert oda

bónusz:
hazafias és nagyon nemzeti tüntetőknek perecet árulni

Monnyakle!

vénkujon 2012.08.24. 08:31:48

akárcsak a híradók végén leadott pandabébisszületett-hír, a magyarnaklevés-verseny is rettentő fontos lett a médiában. eladható. és haszontalan.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 08:33:26

Ja és legmagyarabb...

bármi világhír, rögvest magyart találós, de ha mégsenem - pl. Titanic - külön megmondás, hogy magyar áldozat nem volt

OftF 2012.08.24. 08:40:05

egyébként minek azt tudni?

Anselmo 2012.08.24. 08:44:43

az agyonszolizott szőkített hülyepicsa is magyar
a pesti galériák
idős nénik a piacon
gáncsoskodás
közöny

külvárosi 2012.08.24. 08:47:07

elég vicces amikor az osztrák azt mondja, hogy a magyar nép csak egy nyelv :)

pizzaboy 2012.08.24. 08:47:45

@is: bravo, ez aztán a vaslogika. Neked lehet valamilyen komplexusod, akarsz róla beszélni?

Anselmo 2012.08.24. 08:48:28

@is: a nácizás is magyar :)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.24. 08:49:12

Egy csehnek a magyar az, ami a magyarnak a szerb: szeret mulatni és tüzes ételeket eszik.

nemecsek ernő áruló 2012.08.24. 08:49:31

"rézfánfügyülő rézangyalát"
Ez nem tudom, hogyan jött, de szerintem illene tudni, hogy fűzfán fütyül az a rézangyal! ;)

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 08:50:47

Kérdezze meg kedvenc gyógyszerészét!

"NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel. Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. "Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal. Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni! Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni. Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam." És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni."

írta Örkény István úr műve

Leonard Zelig 2012.08.24. 08:55:54

A filmek elején Bozai József. Bozai József 1.312.431 film címét, rendezőjét stb. olvasta fel 40 év alatt, és nincs a Guinness Book of Recordsban???

Shinigami Daiko 2012.08.24. 08:56:14

egy kis, közeli rokonok nélküli, vegyes, kevert nemzet K-Eu közepén, amelyet a 2vh idején az akkori helyzet egy időközben semmivé vált nagy álmot megvalósítani készülő nagy birodalom alá rendelt a sors (meg JDR elnök jóhiszeműsége - bár valszeg nem volt választása). Egy sokat meg- és túlélt nemzet/népség, amelyet egy véreskezű és/de zseniális vezető kimentett a meggondolatlan, bár nagyon szimpi felkelés utáni megtorlás keményebb részétől és korszakos alkuk árán kivásárolt az éhenhalás veszélyéből. Egy nép, amely nem veszi, nem akarja észrevenni az idők változását (nem beszélve a felkent vezetőiről), amely - megérthetően - ragaszkodni szeretne a korábbi alku számára kedvező oldalának előnyeihez. Egy nép, amely nem akarja tudomásul venni, hogy az a pillanat, amikor megszabadult a korábbi ránehezedő nagyhatalomtól, az a pillanat egyben minden korábban zseniálisan kialkudott előny és engedmény megszüntét is jelentette.

Egy nép, amelyet több évtized és nemzedék alatt a körülötte lévő hasonlóknál kedvezőbb helyzetbe juttatott a zseniális és egyben kétélű alku, és amely hozzászokott ehhez a "kiemelt" helyzethez: nem a teljesítmény számít, hanem az összeköttetés, nem kell (sokat) dolgozni, hiszen "fent" mindent úgyis elrendeznek, nem kell becsületesnek lenni, mert mások se, fent se becsületesek, mindent és mindenkit le kell nyúlni ("tiéd a gyár", és "a kalandozások kora").

Egy nép, amely képzését, oktatását a vezetői évtizedek óta, egyoldalúan elhanyagolják - még a kiemelkedő teljesítményű egyéni sikerek ellenére is -, egy nép, amely jóhiszeműségből és bizalomból és tudatlanságból hagyta magát egy évszázadon belül 2x (3x) is kirabolni, földönfutóvá tenni ...

Egy nép, amely szellemi vezetői (az "értelmiség") akármilyen okból nem látja, nem tudja, nem akarja betölteni a ráruházott szerepet és nem beszél, nem szólal meg, nem tanít, nem tiltakozik amikor erre lenne talán a legnagyobb szükség (kivéve egy nagyon szerény bár hősies egykori felkelést) - így közvetetten felelős a nép elszegényítésében és ezt nem látja, nem vállalja, így hiányzik a nép éléről az a réteg, amely látná és mutatná az előre irányt. Egy nép, amely vezetői az előbbiek miatt minőségben bőven hagynak kívánnivalót, így a vezetési teljesítmény nagyon elmarad az optimálistól ...

dr kíváncsivagyok 2012.08.24. 08:57:34

Magyar az a sok Szlovák , Szerb , Német , Olasz , Szláv, stb aki vagy már itt volt amikor "honfoglaltunk " - vagy különböző népirtások ( Tatár , Török ) betelepítették Őket ! Vagyis mindnyájan : Sch -k , csovicsok , ov - ok , stb .... ( Nagyapám még umlauttal írta a nevét..... )

Anselmo 2012.08.24. 09:01:12

@Csehszlovák Kém: "Egy csehnek a magyar az, ami a magyarnak a szerb"

Vagyis a csehek szerint átmenet vagyunk a cseh és a szerb között?

Shinigami Daiko 2012.08.24. 09:06:15

... tisztelet a mindenhol meglévő kivételnek ...

Chicano 2012.08.24. 09:12:41

Mindig gyanús volt hogy én nem is vagyok, vagy ha mégis akkor egy beszédhibás identitászavaros cseszlovák kell hogy legyek. Végre itt a bizonyosság. Thumbler rulez.

VT Man 2012.08.24. 09:13:04

Én csak azt nem értem, ha a sok álliberális ennyire gyűlöli a magyarokat, akkor miért él magyarországon?

Mazochisták?

Kíváncsi lennék egy "Nekünk mi a liberalizmus?" című posztra is.

nu pagagyí 2012.08.24. 09:15:03

Amíg birodalom voltunk a magyarkodással előre lehetett jutni. Azok magyarkodtak jellemzően, akik nem voltak magyarok. Már nincs meg a birodalom, a nem magyar identitásúak lepattantak és önálló országokban élnek. Szembe kell nézni a realitásokkal, a kiszakadt nemzetállamok sikeresek, sikeresebbek, mint a megmaradt Magyarország, talán azért is, mert nem vitték magukkal a birodalom ballasztját, a saját népét is lenéző vezető réteget, a parazita dzsentriket, a pöffeszkedő álmagyarokat. Nem hiányzunk nekik.

Nekünk az önállóság veszteségérzetet jelent, nekik nyereség volt. Ők nemzetet építettek, mi meg azt hittük nekünk van olyan. Űzzük a népmesék világába a birodalmi múltat és teremtsünk igazi szolidaritást ebben az országban, ami ránkmaradt. Mert egy ország nem elsősorban színes csikok közti területet jelent egy térképen, hanem az ott élő emberek közös alkotását. Ez az alkotás akkor lehet maradandó, ha mindenki hozzáteheti, amire képes. Olyan világot kell teremteni, ahol mindenkinek lehetősége van, hogy képessegei szerint boldoguljon, ahol a másik sikerének is tudunk örülni, mert gazdagodni csak társadalmilag hasznos teljesítménnyel lehet. Ahol szegényből is lehet gazdag és a gazdagból is szegény, de legszegényebbet sem hagyjuk felfordulni. Ahol nem firtatjuk, hogy ki milyen származású, honnan jött, csak a teljesítmény számít. Ahol Simicska szegényeket támogató alapítványt jelent be, ahol a magyar tőkés/fölbirtokos nem éhbérért foglalkoztatja szerszámnak tekintett dolgozóját, ahol az állam a gazdagoktól beszedett nagyobb adóból teremt esélyeket a szegényeknek (oktatás, egészségügy, kultúra). Ahol a jog mindenkire nézve egyenlő, ahol egy közalkalmazott, köztisztviselő a népet és nem az aktuális hatalmat szolgálja. Szóval, nekünk is el kell kezdeni a történelmi okokból elmaradt nemzetépítést.

merre 2012.08.24. 09:17:40

Nem hinném, hogy lenne még egy ország, ahol ennyi buzeráns köcsög merné gyalázni saját nemzetét.
Foglalkozzanak inkább Izraellel, ahhoz több közük van.

is 2012.08.24. 09:21:28

@pizzaboy: hát kössél bele a logikába, mondjuk történelmi alapon. hogy ott, ahol felvetették, hogy ki a német, az orosz, a francia, a római, az athéni, az amerikai, az nem vezetett mindenhol oda, hogy ki nem az. _tudsz_ te ilyenekről beszélni, vagy csak hangember vagy?

@Anselmo: ha neked ennyi az értelmi szinted, hogy nem tudsz a sárga csillagról másra gondolni, mint a nácizmusra, akkor hagyd a fenébe, akkor neked azt mondom, hogy Állatfarm, ahol vannak még egyenlőbbek is.

Shinigami Daiko 2012.08.24. 09:24:28

@nu pagagyí: írod: "Ahol Simicska szegényeket támogató alapítványt jelent be, ahol a magyar tőkés/fölbirtokos nem éhbérért foglalkoztatja szerszámnak tekintett dolgozóját, ahol az állam a gazdagoktól beszedett nagyobb adóból teremt esélyeket a szegényeknek .."

ez a megvalósult szocializmus, vagymi nem?

Wl 2012.08.24. 09:25:33

A fenti sorokat olvasva bizony az fogalmazódik meg az emberben, hogy tényleg valami probléma lehet az oktatási rendszerünkkel, ha ennyire nem sikerült megtanítani a történelmet.

Amióta mindenki megkapta a lehetőséget a tanulásra, azt gondolná az ember, hogy ha nem is sokkal, de azért műveltebb lett a társadalom. Aztán tessék. Sorra kerül ki a sok félművelt ember az iskolapadból.

A félművelt embernél meg rosszabb nincsen. A tudatlant nem érdekli az egész, a művelt ember inkább szerény (ő eljutott addig, hogy azt is tudja, hogy mit nem tud), a félművelt viszont marha büszke arra a pár dologra, amit megtanult. Az utóbbi kategória sajátossága, hogy egyfajta küldetéstudattal rendelkezik, hogy a maga egyszerű módján (meg azzal a féltucat dologgal, amit megtanult) megpróbálkozzon megmagyarázni a "világ nagy dolgait". Amíg ezt a sör mellett teszi a kocsmában ("az volt a nesenel dzseografikban is, hogy amikor még a Marson volt a Zemberiség, akko' kivonták a Zoxigént..." :D ), addig szórakoztató, egyéb esetben inkább sajnálatos...

Shinigami Daiko 2012.08.24. 09:25:45

@is: írod: " sárga csillagról másra gondolni, mint a nácizmusra,"

lécci, monjál már néhány más példát ... lécciii

nu pagagyí 2012.08.24. 09:27:41

@dr kíváncsivagyok: Mindegyik nép sokféle származású ember keveredéséből jött létre. Genetikailag a magyarokat nem lehet megkülönböztetni a többi Közép-Európai néptől. A közös kultúra, nyelv és a közös sors alakítja a nemzetet, amelyhez mindenféle, eredetileg nem magyarnak tekintett származású ember is hozzáteszi a magáét, így lesz közös a kultúránk. Ha olyan országot építgetünk, ahol újabb és újabb rétegeket lökünk ki a magyarságból, akkor előbb-utóbb elfogyunk.

nu pagagyí 2012.08.24. 09:38:07

@Shinigami Daiko: Tévedsz. A szocializmus egyenlő elosztást jelent, teljesítménytől függetlenül. Én megállnék az egyenlő esélyeknél. Egy mobil társadalom az álmom, ahol szegényből is lehet gazdag, vagy gazdagból szegény, mint Amerikában. Az oktatási rendszernek kell mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie, aki tehetséges, az egy szegény családból indulva megszerezhesse a tudást, amivel labdába rúghat. Értelemszerűen a minőségi oktatásra gondolok, nem szegényiskolákra. A gazdagok érezzék a feltörekvők "hideg leheletét", hogy kénytelenek legyenek az általuk birtokolt vagyont (ami a társadalom vagyonának része) a leghatékonyabban forgatni. Aztán, ha nem sikerül, hát veszítsék el.

stevejobsandbillgates 2012.08.24. 09:41:21

" Üvöltve zsidózó zsidók " :D :D

Itt már szélsőjobb, antiszemita , rasszista párt is impotens zsidók nélkül :)

Id. Lencsés István 2012.08.24. 09:44:11

@VT Man:

Szerintem itt sok ember zavart.

Példa:

USA-ban találkozik két ember. Rögtön tisztázzák.

1.
Az én egyik ősöm egy spanyol kalóz volt, annak felesége egy néger, akik Kubában telepedtek le, majd Castro után átúszott az apám Miamiba, ahol elvett egy erdélyi születésű, de német ajkú hölgyet, majd Utah-ban telepedtek le, ahol is születtem.
Magyar vagyok!

2. Nagymamám Bayer Ráchel, nagyapám Vona Vajk, apukám Vona Buda, anyukám Kolompár Sára.

Magyar vagyok!

öt görög 2012.08.24. 09:44:43

ez mi? arcoskodó köcsögök szerint? félművelt majmok szerint? szellemtelen fajankók szerint? felnőtt-testű kamaszagyúak szerint?

Shinigami Daiko 2012.08.24. 09:44:52

@nu pagagyí: " mint Amerikában" mármint az USA-ban?

Az összehasonlítás azér gyenge sztem, mert ott még mindig kimeríthetetlen erőforrás van, amiből lehet (megfelelő körülmények között és feltételek megléterkor) felemelkedni. Itt "nálunk" az erőforráshiány az egyik legnagyobb probléma van volt és Lenin et. szerint lesz.

skaven 2012.08.24. 09:45:55

@is: identitaskereses barhol lehet. az hogy te ebbe a kerdesbe kapasbol ezeket a dolgokat latod bele, csak teged minosit.

belekotty 2012.08.24. 09:59:21

@öt görög: "ez mi? arcoskodó köcsögök szerint? félművelt majmok szerint? szellemtelen fajankók szerint? felnőtt-testű kamaszagyúak szerint? "
- Felesleges neked magyarázni, ha még ezek is értik veled ellentétben.

külvárosi 2012.08.24. 10:00:08

úgy sem lesztek britek :P ti már magyarok maradtok. lol

belekotty 2012.08.24. 10:02:06

@VT Man: Nem keletkeznének ilyen posztok ha egy bizonyos réteg nem vergődne állandóan a magyarságával.

Leonard Zelig 2012.08.24. 10:05:07

@merre: Foglalkozzál Izraellel, ki gátol benne?

VI. Béla 2012.08.24. 10:08:18

sok-sok hitetlen tumblász, ehh!

belekotty 2012.08.24. 10:11:07

@merre: "Nem hinném, hogy lenne még egy ország, ahol ennyi buzeráns köcsög merné gyalázni saját nemzetét. " - Te rohadt magyar gyalázó!

veerses 2012.08.24. 10:16:03

Történelmi ismeretek hiányában, bárki képes hülyeséget beszélni. De ez csappet sem érdekes, max hat általánost végztett segédmunkásoknak, ha az IQ-ük nem éri el a nyolcvanat. A többinél nem játszik.

veerses 2012.08.24. 10:17:00

@belekotty: Más meg a magyargyűlöletével.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.08.24. 10:21:23

Én piréz vagyok. Lehetek még magyar?

Serenic 2012.08.24. 10:22:57

Aki magyar, sziggya a zsidókat, sziggya a cigókat, sziggya a libsiket, sziggya a szocikat, sziggya az ájemefistákat, sziggya az úristent, mittudoménmékkit, mindenkit szid, mert ő maggyar. Szittya. Szittyázni kell, ez van a véribe, halál a máskétgondokodókra, éjjen a bajtársiaság, nyócvannyóc!

jozicsenko 2012.08.24. 10:23:34

@is: igazad van tovaris, vigyük tovább az internacionalitás szellemét: patriótának lenni azonnal náculás

(anyám, hogy a magyarság meghatározása után valakinek azonnal nácit kelljen kiáltania: ez is magyar: azonnal felcímkézem, elhelyezem a másikat: te komancs vagy (mert nácinak hivsz) én meg náci (mert kiröhöglek a fenti hülyeségért))

magyarnak lenni: szidni a másikat a másik véleményéért, mert ha ellenünk van, dögöljön meg

belekotty 2012.08.24. 10:25:23

@veerses: A tyúk vagy a tojás volt előbb?

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 10:27:27

A legeslegszebb magyar mondat sztem:

"Csókolom, a néni a Bagaméri bácsi?"

Ebben minden benne van.

Vén Csataló 2012.08.24. 10:30:04

Tulajdonképpen vicces, hogy egyesek trendinek hiszik saját nemzetük fikázását. Ám hiába is erőlködnek, az beteges, gyűlölködő identitászavar sosem lesz divatos. Sem itt, sem sehol máshol a világon.
Úgyhogy legfeljebb annyi derül ki az ilyen posztból, hogy a tumblren erősen túlreprezentált a libsi gittegylet. De hát ezt eddig is tudtuk.

jozicsenko 2012.08.24. 10:33:51

@VT Man: "Nekünk mi a liberalizmus?" című posztra is:

hazaárulás bármikor, a szólásszabadság címe alatt (avagy amikor felgyújtottak egy keresztet "fiatalok", azt is betudták a szólásszabadságnak: megnézném egy virginiai afro arcát, amikor elmagyarázzák az itthoni "demokraták", hogy a lángoló kereszt valójában liberális véleménynyilvánítás az elnyomó klerikálfasiszták ellen)

Shinigami Daiko 2012.08.24. 10:34:22

@Rosszindulatú Vászka: télleg szép mondat. És még gyerekek voltunk ... talán ez a legfőbb bája

mrgumby1 2012.08.24. 10:35:40

@jozicsenko: még a magyarság meghatározása, oké oké, de az kérdés lehet, hogy ki a magyar? meg kell határozni? neked meg nekem, vagy csak neked, vagy egy magyarmegállapító bizottságnak? nem elég, ha magyarnak vallja magát valaki?

S=klogW 2012.08.24. 10:41:58

a mikroblogger a net alja
(akinek meg nem inge, ne vegye magára)

NA YA! 2012.08.24. 10:44:44

A kenyérre, főleg a serclire sütött címke, az tényleg olyan fokú faszság, mint a pecsét a malac bőrkéjén!;)

Mitya Ivanov 2012.08.24. 10:48:00

leírom mikroblogger stílusban, hogy szerintem:
az a magyar, aki mindig kiváncsi arra, hogy valakik szerint, mások szerint mi a magyar, milyennek találják mások a magyar konyhát, tudják e ki az a puskás, egészségedre meg ilyenek.
a magyar az, akinek számít az hogy mit gondolnak mások, akinek nem az persze világpolgár

Korhely 2012.08.24. 10:49:11

A legnagyobb magyarok: Deutsch, Navracsics, Kubatov, Risztov, Bayer, Pokorni....

Magyar az, aki annak vallja magát. Pont. Onnantól semmi közös nincs bennünk. A rendszerváltás óta még az életélményeink sem. Mindenki abban az országban magyar, ahol épp van. Külföldön egyre többen. Nekem például Benigni jobban tetszik bármelyik magyar színésznél. Olaszul hallgatom, de magyarként értem. És akkor mi van?

teknős 2012.08.24. 10:50:51

Magyar vagyok. Kötelezőnek érzem, hogy június 4-én népviseletbe öltöztessem a gyerekeimet, ahogyan minden nem télr eeső ünnepen, és részt vegyek a megemlékezésen. Aztán menetrendszerűen rosszul leszek a nyáltengeren és a szentimentalizmuson, ami mindenki más számára széppé teszi az eseményt. Én pedig tót és cipszer őseimre gondolva elhessengetem a gondolatot, hogy szlovák állampolgárságért kellene folyamodnom. Mert magyar vagyok. Mert ez a magyar, vérében valami más, nyelvében, gondolataiban magyar.

NA YA! 2012.08.24. 10:52:10

@Vén Csataló: "Úgyhogy legfeljebb annyi derül ki az ilyen posztból, hogy a tumblren erősen túlreprezentált a libsi gittegylet."

Ja ja, felháborító! Tííícsssák beja libsikeket! Magyar gittet mindenhová!;)

jozicsenko 2012.08.24. 10:55:36

@mrgumby1: a fenti logika alapján, ha azt mondom magyar vagyok (ennyi, nekem elég), akkor is kolléga szerint ez már egyenes út a gettóba, a sárgacsillagokhoz meg hitler második felemelkedéséhez
(e logika alapja a II. Vh utáni magyarországi kommunista gondolkodás: a szomszédos népeket ugye érzéseikben megbántani nem szabad, a magyarok a németek mellett a vh legfőbb bűnösei, majd jön az internacionalizmus, ahol mindenki elfelejti a nemzetiségét /és oroszul fog beszélni/ meg egyébként is, aki kérkedik magyarságával vagy büszke rá, az csak náci lehet: nem ragozom: 89 elötti mszmp gondolkodás, semmi több)

örület, hogy ha a magyarságomon gondolkodok, akkor jön a sárga csillag

magyar az, aki annak vallja magát? igen,
elég lenne-e? igen

(bár Juhász Gy. szerint ugye magyar az, akinek fáj Trianon)

ui: is-nek, és minden ezt olvasó liberálisnak, baloldalinak: ajánlom figyelmetekbe a szomszédos népek baloldali vagy liberális pártjait: ők patrióták: elöbb hazafiak (szerbek, románok, szlovákok) és csak utána pártkatonák: TI valamiér fordítva ültök a lovon, fontosabb a párt (az internacionalizmus), mint magyarország: vajon az szdsz megmerte volna-e lépni, hogy takarékosság miatt pl a békéscsabai román/szlovák tanítóképzést felszámolja "takarékosság" címén, mint tették a román liberálisok a MOGYE magyar képzésével? naugye: ők hazafiak és csak utána liberálisok

a mieink max magyarállampolgárságú liberálisok, semmi több...

Mikola56 2012.08.24. 11:04:42

Mi az, hogy magyar???

Egy lusta, irigy, genetikusan alattvaló csürhe

Úgy tömören. És valóü igaz, hogy ami a magyar kultúrában egyáltalán érték, azt zsidók, németek, szlovákok alkották!
Lehet büszkének lenni...

NA YA! 2012.08.24. 11:07:40

@jozicsenko: "örület, hogy ha a magyarságomon gondolkodok, akkor jön a sárga csillag

magyar az, aki annak vallja magát? igen,
elég lenne-e? igen"

Hát bizony néha nem volt elég. Ugye érzed az ellentmondást, amibe keveredtél?

"a mieink max magyarállampolgárságú liberálisok, semmi több..."

Itt csak nem a FIDESZ-re utalsz?

Ja, csak hogy tisztán láss, a jobboldal (pártjai) ma nem létező dolgok Magyarországon!

Styxx 2012.08.24. 11:10:37

@Modor Tibi:
A tumbász a hipstermagyar a blogger meg a mélymagyar.
Az itt a nemzettragédia kéremszépen, nem a Triatlon, hogy a tumbász meg a blogger annyira eltávoldotott egymástól, mint a neándervölygi meg a krómanyoni. Nem lesz itt már többé magyar-magyar világbéke.

Chicano 2012.08.24. 11:11:42

@jozicsenko: "örület, hogy ha a magyarságomon gondolkodok, akkor jön a sárga csillag"

Bizony ez őrület, de ne spilázzuk túl a dolgot mert szerencsére egy jól körülhatárolható kisebbség az aki így gondolkodik. (És nem, nem a zsidókra gondoltam, ez egy kulturális/politikai minoritás, semmi köze vallási vagy faji hovatartozáshoz.) Kicsit túl vannak itt a blogtérben reprezentálva, de nem kell velük foglalkozni mert egyébként teljesen marginálisak.

nu pagagyí 2012.08.24. 11:11:46

@Shinigami Daiko: Nincs erőforrás hiány. Az egész világ az erőforrás, ha tudunk alkalmazkodni és persze akrunk is a világhoz. Senki nem tiltja pillanatnyilag, hogy az USÁ-ban, EU-ban, Ázsia nyugatos részén a magyarok is folytassanak üzleti tevékenységet, ha a hazai lehetőség kevés. Azokra a cégekre kell büszkéknek lennünk, akik ezt meg is teszik (MOL, OTP, Demján), nem kell őket pátyolgatni, mert csak elromlanak, de nem is kell lerabolni őket, mint például az OTP-t a bankadóval. Magyarországnak arra kell törekednie (kis ország, kevés erőforrás lévén), hogy az embereket felkészítse arra, hogy ha tehetségük engedi, akár jelentős játékosok is lehessenek a világban. Ennek első lépése az lehetne, hogy már az oktatás is tartalmazza a jogi és vállalkozási ismereteket. Az érték, az önerőből való boldogulás legyen. Az állam ne vonja el a vállalkozások jövedelmét azért, hogy visszaossza haveroknak, szorítkozzon a becsületes verseny biztosítására. A valódi teljesítmény legyen a mérce, amit csak a becsületes verseny tud mérni, a politika nem. Az állam vonuljon ki a piaci szférából, nem termelnie kell, hanem korrekt feltételeket kell biztosítania, a termelés a polgárok dolga, saját cégeik révén.

Vén Csataló 2012.08.24. 11:12:55

@NA YA!: Bocsika, félreértettél. Tőlem azt nyavajogtok a Tumblren, amit csak akartok.
Tudod: értem én, csak leszarom.

dr kíváncsivagyok 2012.08.24. 11:14:17

@merre: "Foglalkozzanak inkább Izraellel, ahhoz több közük van. "
Te még a Hófehérke és a hét törpét is náci szemmel nézed ?

nu pagagyí 2012.08.24. 11:17:44

@jozicsenko: A szabad fajgyűlölés ára a szabad keresztgyújtogatás. Mit kell ezen fennakadni. Örüljünk, hogy szabadság van (még).

dr kíváncsivagyok 2012.08.24. 11:18:30

@nu pagagyí: "Mindegyik nép sokféle származású ember keveredéséből jött létre. Genetikailag a magyarokat nem lehet megkülönböztetni a többi Közép-Európai néptől. A közös kultúra, nyelv és a közös sors alakítja a nemzetet, amelyhez mindenféle, eredetileg nem magyarnak tekintett származású ember is hozzáteszi a magáét, így lesz közös a kultúránk. Ha olyan országot építgetünk, ahol újabb és újabb rétegeket lökünk ki a magyarságból, akkor előbb-utóbb elfogyunk. "

Ne nekem magyarázd - hiszen ezt írtam röviden - hanem a sok magyarkodó nácinak !

dr kíváncsivagyok 2012.08.24. 11:22:00

@Mikola56: " ami a magyar kultúrában egyáltalán érték, azt zsidók, németek, szlovákok alkották! "
Nem jó a logikád, hiszen már Ők is magyarok....

Id. Lencsés István 2012.08.24. 11:23:50

Magyar származású királyunk 1526-tól tudtommal nem volt.

Magyaroknak magyar királyt?

Nekünk most egy svájci miniszterelnök kellene?

Chicano 2012.08.24. 11:35:56

@Id. Lencsés István: Rosszul tudod, az árpádház kihalása óta nem volt magyar királyunk. Sőt, már az árpádháziak is kevertek voltak, szinte mindnek külföldi volt az anyja.

Amundsen73 2012.08.24. 11:43:43

Dr. Nagy Sándortól idéznék...

...Felallíthatom tehát a nagy nyelvalakulási igazságot, amely szerint az a nyelv, amelyet mi most beszélünk, és magyar nyelvnek nevezünk, tulajdonképpen az az ősi nyelv, amely a Duna-medencében már ősidőktől egymásra rakodott néprétegek nyelvéből alakult ki és ez az a nyelv, amely a Duna-Tisza tájára került összes népelemek nyelvet az idők folyamán végeredményben magába olvasztotta. Tehát ott alakult ki a Duna-medencében és nem vitték oda készen sem a vogul őserdőből, sem máshonnan.
Minden odakerült népelem hagyott nyomot rajta,
a nyelv jellege megmaradt annak es olyannak, amilyenre a legnagyobb számú telepesek formálták
ki. Nyelvkeveredés esetén ugyanis mindig a többség
nyelve marad meg és a kisebbségé szívódik fel. Nevet
legutoljára ez a nyelv és az ősi nép is attól a hazatérő, hóditó katonanéptől kapott, amelyet Árpad fejedelem vezényelt a Kárpát-medencébe, mert nevet egy meghódított országnak, népnek, vagy nyelvnek mindig az a hóditó nép ad, amely felettük véglegesen hatalmat es uralmat szerez.

még idézhetnék sokat, de a lényeg, hogy itt élünk kb 40.000 éve /csontleletek/. Régi városaink, szavaink sumir eredetűek, rovásunk kb 7000 éves. Ezt a kultúrális folytonosságot megőriztük, nem lettünk semmilyen árja nép beolvasztott tagjai. Mára valóban teljesen elkeveredtünk, de nyevünk, kultúránk a bizonyíték minderre.
Ez nem vita tárgya, már tények.
Lehet "akkorsemígyvan"-t kiáltozni, szembeköpni magunkat /máraki/, de ezek beigazolódtak.

Id. Lencsés István 2012.08.24. 11:47:05

@Chicano: Lényeg, hogy őseink elfogadták a külföldieket. Ej, de jó lenne, ha mi is választhatnánk megfelelő embert.

A tatárjárás után jól lecsökkent egyébként is a magyarság.

zorki 2012.08.24. 11:47:06

1966-ban Gyergyószentmiklóson nyaraltam, nagyapám (aki ott született és tizenkilenc évet ott élt) meséi életre keltek. De még ezeknél is élvezetesebb mese részese lehettem. Egy este (július 15.) a tévé előtt ültünk, és a magyar himnuszt hallgattuk. Már ez csoda számba ment Gyergyóban akkor. Bene, Farkas, Mészöly, Albert, meg a többiek. A brazilok elleni 3-1-et az utcán ünnepelték Gyergyószentmiklóson, és még magyar zászló is került...

hopptarisznya 2012.08.24. 11:54:30

a válaszokból megtudtuk, hogy kik a zsidók

pizzaboy 2012.08.24. 11:55:42

@is: nem kötök bele a "logikádba történelmi alapon", több okból is. Kevered a szezont a fazonnal, mert ebben a cikkben semmi ilyesmire nem kellett volna gondolnod, csak te már annyira agymosott zombi vagy, hogy ha valahol meglátod azt, hogy "magyar" egyből sárga csillagokat látsz. Ezen kéne elgondolkodnod, és nem belekeverni a történelmet egy olyan dologba, aminek semmi köze sincs hozzá.

Komolyan mondom szégyen, hogy ha pl itthon kirakod a házadra nemzeti színű lobogót "szégyelheted" magad, máshol meg tök természetes, sőt még büszke is lehetsz rá. (És ennek megint csak SEMMI KÖZE a sárga csillagokhoz.)

Alf (törölt) 2012.08.24. 11:56:14

bőgatya, fütyülős barack.

igény lenne rá.

Frizuravarjú 2012.08.24. 12:00:47

Rugdossátok csak a magyart. Lesz ez fordítva is hamarosan.

staropramen 2012.08.24. 12:06:23

Ahogy azt szegény félig horvát, félig magyar nagyapám mesélte az első világháborúról az olasz frontról:
Egyszer kaptunk egy nagy támadást és csak ketten maradtunk magyarok.
Én meg egy sombereki sváb gyerek.

VI. Béla 2012.08.24. 12:13:19

@Chicano:

Bezzeg mások, akik csak belülről házasodtak.

Amundsen73 2012.08.24. 12:16:12

@VI. Béla:...meg is lehet nézni milyen szépek a Habsburg gyerekek... :)

Gyárfás 2012.08.24. 12:28:41

eZek szerint jól látom : MAGYAR

Utálja mindazt ami körülötte van
Lenézi mindazt ami körülötte van
Csak a szart látja, mert ettől kritikus
Lenéz mindenkit aki szeretni próbálja amiben él
Lesajnál mindenkit aki nem gyűlöli az országot.

És persze a szűklátókörűségére azzal teszi a koronát , hogy azt hiszi, máshol sokkal jobb.

Ezt az országot a saját ostoba extrovertált véleményformálói teszik tönkre.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.08.24. 12:28:58

Mi a magyar? Például Orbán Viktor, akinél magyarabb miniszterelnököt el se lehetne képzelni. Minden egyben, ami magyar. Ő a néplélek és minden más. ;-)

Ambiorix 2012.08.24. 12:37:52

Kérdik, mi a magyar? Hát az állatkertből megszökött lajhár. Értik ezt? Egy lajhár! Aki megszökött. Kész. Ennél magyarabb magyar nem létezik. Az évszázad legszebb metafórája.

Sírköves Slomó 2012.08.24. 12:38:00

@Gyárfás: Ezt az országot a saját ostoba extrovertált véleményformálói teszik tönkre.

Nagyon igaz, bár ezek a véleményformálók legalább 100 ée nem magyarok.

belekotty 2012.08.24. 12:44:31

@teknős: "Magyar vagyok. Kötelezőnek érzem, hogy június 4-én népviseletbe öltöztessem a gyerekeimet, ahogyan minden nem télr eeső ünnepen, és részt vegyek a megemlékezésen" - június 4.-én miért is?

Gyárfás 2012.08.24. 12:46:52

@belekotty:

Gondlom, mert akkor írták alá a békediktátumot.

Oblomov 2012.08.24. 12:49:14

Richi from policity: "... Magyarország a debreceni virágkarnevál is a számomra, amit soha nem láttam még élőben, de jövőre van egy meghívásom ..."

Elmondom, hogy addig se izgulj. Olyan, mint amikor egy cirkusz szekerestül, elefántostól átvonul a városon. Csak ez nálunk maga az előadás.
Másnap megnézzük a helyi hírharsonában, hogy a neves zsűrinek az "arany bika", a "lúdas Mátyás", a" pulyka-kakas", vagy a "gördülőcsapány", esetleg a "TV-maci", a "Flinstone-család" szalmavirág-fantázia tetszett-e a legjobban.

pimpalini 2012.08.24. 12:58:36

Tévedés.

Nem voltam hajlandó ezt az egész marhaságot elolvasni, de a cím már önmagában tévedés.

A magyarságot, a középkori Magyar Királyságot a habsburgok szedték szét gátlástalan hatalomvágyuk kiélése során. Ehhez persze asszisztáltak szűkagyú magyar előkelők is, de az eredendő ok a határ nyugati oldalán keresendő.

pimpalini 2012.08.24. 13:00:52

Európa történelme során kevés olyan gátlástalan és hatalomvágyó, ezek következtében sikeres is, família volt, mint a habsburg. A semmiből érkeztek, s nem válogattak az eszközökben. Közép-Európa sokat "köszönhet" nekik...

ezanicknevem 2012.08.24. 13:01:25

Hát ez roppant nyomasztó. Van egy-két ötletesebb (pl. aki a Google-t adta válasznak), de egyébként látszik, hogy a fejekben zavar van.

Nézzük, mik a válaszadók jellemző hibái.

(1) Sok válaszadó beleesett abba a csapdába, hogy önmagát akkor hiszi eredetinek, ha kritizál. Kamaszokhoz méltó dolog. Egy definíciót kértek tőle, erre mit csinál? Felsorolja, ami a mindennapokban piszkálja a csőrét. Eredeti, de nem az volt a kérdés, hogy "miért érzed szarnak az életed". Hogy jön ez ide?

(2) Szintén sok válaszadó keveri a magyarkodást a magyarsággal. Ők a magyarkodás definícióját adják.

Ebben az az aggasztó, hogy ha szerintük a magyarság (egy kultúrához tartozás) megélése = magyarkodás (azaz a saját kultúra indokolatlan hangsúlyozása, esetleg más kultúrák fölé emelése), akkor ezek az emberek vagy nem értik a kérdést (felületesek), vagy nem tekintik értéknek a kultúrájukat (öngyűlölők).

Mivel ezek a válaszadók a nemzet írástudói közé tartoznak (akár tetszik, akár nem, a netes írásaikkal véleményt formálnak), csak abban reménykedhetünk, hogy még fiatalok, és kinövik ezeket a hibákat.

(3) További hiba: más nemzetek magyarságképét előcibálni. Tisztázzuk: ahogyan egyik nemzet egy másikat látja, abban sok minden összegződik. Markáns, de felszínes benyomások, meg a két nemzet viszonya (ami ritkán szeretetteli; a magyar-lengyel az üdítő kivétel).

De egy másik nemzetet felhasználni akármelyik kultúrájának megértéséhez, pláne definíciójához - ennek nincs értelme. Azon a szellemi szinten van, mintha azt mondanám, hogy az angolok teaivó konzervatívok, a franciák bagettzabáló pantomimesek, az olaszok gesztikuláló kabarészínészek, a csehek náci érzelmű pincérnép jó filmekkel és gejl mézeskalács-fővárossal, a szlovákok pedig cseh pásztorok, akik titkolják magyartudásukat és kultúrájuk két csúcspontja a kiszolgáltatott magyar kisebbség vegzálása és a sípályán elmajszolt Deli csoki.

A fentiekben persze mind sok igazság van, de mégis rosszindulatú leegyszerűsítései egy-egy kultúrának. Torz karikatúrák. Akkor minket mit érdekel más nemzetek véleménye - pláne a kevésbé kultúrnépeké?

(4) Rokon hiba az, amikor valamilyen szomszédnéppel mérjük össze magunkat. Megtehetjük, de ez nem lehet önmagunk meghatározásának alapja. A kamaszok viselkednek így, akik úgy alakítanak ki saját "egyéniséget", hogy másokkal való egyezésen és különbségen keresztül határozzák meg magukat.

Nem akarok senkit magasztalni, de tessék mondani, ki látott már angolt, aki a skótok/írek véleményére alapozva élte meg az angolságát? Ki látott már franciát, aki a francia kultúrát a belgák benyomásaira alapozva definiálja? Ugye senki? Mi is meghallgathatjuk pl. a csehek vagy szlovákok véleményét (miért is ne, biztos ők is meghallgatják a miénket), de ne ez alapján határozzuk már meg magunkat. Mindent a helyén kell kezelni.

1100 éve vagyunk itt. Komoly és sok tekintetben dicsőséges történelmünk van. Párszor kiporolták a seggünket, de megtettük mi is másokkal; és egy nemzetet nemcsak a hadtörténet határoz meg.

Mi _nem_ a magyar?

A magyar _nem_ az, aminek kamaszos dacú, felszínes, szellemeskedő vagy öngyűlölő kommentelőtársak kijelentik. El lehet rajtuk gondolkodni, de ez nem korrekt definíció.

Mi akkor _igazából_ a magyar?

Ha meg akarjuk határozni, ki a magyar, akkor a nyelvünkhöz, a történelmünkhöz és a kultúránkhoz kell fordulni. Aki ezeket magáénak érzi, aki ezzel közösséget vállal, az magyar. Aki nem, az nem. És ez nem származás vagy aktuálpolitikai állásfoglalás kérdése, hanem kultúráé és értékrendé.

A magyarság nem jelenti más kultúrák automatikus elutasítását, ahogyan az angolság és a franciaság sem. Aki másképp hiszi, téved.

Ha magyar vagy, akkor magyar a nyelved, a kultúrád, a történelmed.

Akinek a magyar nyelvet, kultúrát, történelmet külön definiálni kell, annak pedig ott van az általános iskolai tananyag, lapozza át még egyszer.

ezanicknevem 2012.08.24. 13:08:29

@ezanicknevem: "Ha magyar vagy, akkor magyar a nyelved, a kultúrád, a történelmed."

Annyit tennék hozzá, hogy létezik többes identitás is. Elképzelhető, hogy valaki több nyelvet, kultúrát, történelmet is magáénak érez. Ezzel nincs gond, a lényegen nem változtat.

pimpalini 2012.08.24. 13:14:18

@ezanicknevem:

Addig olvastalak, amíg meg nem ütötte a szemem a "magyarkodás" szó. Aki ezt használja (egyáltalán mi ez????? sokan használják itt a virtuális térben, de korrekt definíciót még nem adot rá senki - nem véletlenül, pont azért, hogy mindenre rá lehessen húzni, ha úgy akarja valaki), azzal nem vagyok hajlandó még beszélgetni sem.

Majd pont te, meg a fajtád fogja eldönteni, hogy ki kveri a magyarságot a magyarkodással... Eleve ösze sem hasonlítható a két dolog. "Kamaszkám..."

hipo 2012.08.24. 13:15:57

Magyarság SMS-ben:
Volt Muhipuszta, Mohács, Trianon, Voronyezs. Budapest van.
Lesz Muhipuszta, Mohács, lesz Trianon, Voronyezs.

Gyárfás 2012.08.24. 13:17:16

@ezanicknevem:

Azt a kommentet el kellene küldeni a műcsarnokbeli mainstream kortárs "művészeknek" is.

Ami ott van az szégyenletes.

873ujr3rk 2012.08.24. 13:21:11

@Vén Csataló: "Úgyhogy legfeljebb annyi derül ki az ilyen posztból, hogy a tumblren erősen túlreprezentált a libsi gittegylet. De hát ezt eddig is tudtuk. "

hvg.hu/itthon/20120823_FideszMSZP_3731

"Az intézet csütörtökön közölt kutatása szerint a Fidesznek 1 százalékponttal emelkedett a támogatottsága, így jelenleg a választókorú népesség 17 százaléka - nagyjából 1,4 millió ember - áll a kormánypárt mögött.

A Jobbik 2 százalékpontos veszteséget szenvedett el, jelenleg 8 százalékos, bő hatszázezres a tábora."

17+8% (2 millió) azt hiszi jobbos. a többi vagy nemjobbos, vagy pontleszarja => nem túlreprezentált, kb ez a valóság.

letmetellyou 2012.08.24. 13:34:47

Pedig 22 éve olyan szépen épül, fejlődik ez az ország, hogy az valami csoda. Élünk az édes függetlenség adta lehetőségekkel és magyar állampolgárokból álló kormányaink szívükön viselik a 20-30 év múlva élő generációk sorsát is. Ingyenes felsőoktatás, mindenki számára biztosított öregkori ellátás, demokrácia, törvény előtti egyenlőség, független, kiegyensúlyozott állami tömegtájékoztatás. Végre a mi kezünkben van a hatalom és példát mutatunk a világnak. Hajrá Magyarország, csak így tovább! A Nyugat meg... pf.

Gyárfás 2012.08.24. 13:43:00

@873ujr3rk:

tehát a valóság szerinted az, hogy 2M választópolgár azt hiszi magáról, hogy jobbos, aki meg meg nem hiszi az liberális? tehát Magyarországon 6M liberális szavazó van.

LOL.

jozicsenko 2012.08.24. 13:49:23

@NA YA!: nincs ellentmondás: a hazai liberális soha nem jelentenék ki magukról (büszkén), hogy magyarok: nem is tekintem őket annak: kártékony hülyék, akik minden megnyilvánulásukban szidnak minket, vagy hogy a piacgazdaság neve alatt pl eladták magyarországot...

(gondolj kérlek az olimpiára és szegény gyurta danira, aki 210m-en belefulladt volna, vagy a strabagdemokraták névre)

@nu pagagyí: ha egy kutyát ingerlek és dühítek, az megharap: a habzó szájú, örjöngő kutya veszélyes: ez igaz a hazai szélsőjobbra: róluk helyből tudom, hogy gyülölik a zsidókat, a cigányokat, stb (előítélet? igen, az)

de hogy a magukat a tolerancia bajnokainak hirdető társaság keresztet égessen? ugyanmár: vállalják fel, hogy nyiltan hungarofóbok: a másik bandáról tudjuk, hogy a zsidókat a dunába lőnék, ezek meg a magyarokat: van különbség?
(Hollán Sándorékat se a jobbik elődei lőtték a dunába, hanem a másik banda "példaképei")

Vén Csataló 2012.08.24. 13:49:29

@873ujr3rk: Nem hiszem, hogy lenne fogalmad a "túlreprezentált" szó jelentéséről. De sajnos nem érdekelsz annyira, hogy elmagyarázzam.

Vén Csataló 2012.08.24. 13:50:31

Viszont ha valamire, hát arra tényleg egész jó ez a poszt, hogy elég szépen összegereblyézi az összes előítéletes, dehonesztáló, fajgyűlölő címkét, bélyeget, toposzt, skatulyát, mocskolódást ami manapság forgalomban van a libsi gittegyletben. Komolyan mondom, lassan érdemi forrássá válik a szkatológusok számára.

NA YA! 2012.08.24. 14:11:03

@jozicsenko: bocs, de a veled való kommunikáció az olyan mint a viccben: én azt mondom: elmebeteg,-erre te azt mondod: elmehetek? Ja, és leszarom a helyesírásodat, de legalább Magyarországot írnád nagy betűvel!;)

NA YA! 2012.08.24. 14:13:36

@Vén Csataló: megakadt a lemez kiscsikó?:)

reccs 2012.08.24. 14:22:11

@Vén Csataló: Nyugi, a tipikus jobbermocsoknak elég szép gyűjteménye dőlt ki belőletek, abban sincs itt hiány.

Silent Bob 2012.08.24. 14:31:22

Hejj, ez a csodálatos eszmecsere olyan szépen tükrözi hogy mi a magyar, hogy én már csak egy kávét kérek. :)

Vén Csataló 2012.08.24. 14:40:07

@Silent Bob: Könyörgöm, ne tévesszük már össze az identitászavarától hülye kis gyűlöletgombóccá vált libsi gittegylet provokátorainak epeömléseit a magyar nemzettel.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.08.24. 14:41:13

Itt aztán látni, a jobboldali hazafias rettegő semmivel nem különb a baloldali, vagy liberális rettegőtől.
Mind hülyék.
És milyen sokan vannak.

is 2012.08.24. 14:43:16

@Shinigami Daiko: a sárga csillag a kirekesztés szimbóluma: te nem tartozol közénk. a nácizmus jelképe a horogkereszt.

és most mehetsz vissza az orrodat piszkálni.

Silent Bob 2012.08.24. 14:46:37

@Vén Csataló: Szerencsére a jobboldaliak olyan mértékadóan és visszafogottan nyilatkoznak. :) Nincs ezzel semmi gond, ezek a magyarok.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.08.24. 14:48:53

@is: a dávid-csillagnál kirekesztőbb és fasisztább nincs. Gondolkodnod kellene, ha lenne mivel. Vagy legalább olvasni. Akkor nem beszélnél ekkora baromságokat.

is 2012.08.24. 14:50:31

@skaven: ezzel aztán nem mondtál nagyot. a te kommented is téged is minősít, meg mindeki kommentje, meg mindenki posztja, meg aki kinyitja a száját, azt is. utoljára 13 évesen hittem azt, hogy egy ilyen "csak téged minősít" beszólásnak értelme van, azóta nem is használom

Vén Csataló 2012.08.24. 14:58:45

@Silent Bob: Aha. Mert mondjuk a egy francia gazda (a kamiongyújtogatós) az rém visszafogott. Egy olasz melós is. Egy brit focidrukker, na az aztán a visszafogottság szobra... De bezzeg a svájciak. Ők különösen higgadtak. Különösen az, amelyik lesárgázta az olimpián a koreai ellenfeleit. Na az aztán tuti visszafogott. Vagy vegyük például a flamand haveromat, akinek egyetemista korában stabil hétvégi szórakozása volt a vallonok összeverése a campus kocsmájában (és viszont). Na hát ők aztán igazán mintaszerű európai módon visszafogottak.

Maradjunk abban, hogy ostoba, rosszindulatú gyökerek vagytok fiam, akiknek nem sok fogalma van a világról. Egyet tudtok: feneketlenül gyűlölni mindent, ami magyar. Szerencsére mindez rátok száll vissza, titeket fog a földdel egyenlővé tenni.
De ez már legyen a ti bajotok.

Silent Bob 2012.08.24. 15:01:58

@Vén Csataló: Én nem gyűlölök semmit, a te szavaidból viszont süt a gyűlölet. Mint ahogy a hozzászólók 90%-áéból, oldaltól függetlenül. Erre céloztam, de nem érted, mert csak fröcsögni tudsz. Na, EZ a magyar. ;)

is 2012.08.24. 15:02:06

@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: ha olvasnál, látnád, hogy a kirekesztőt én írtam. arról nem tehetek, hogy te kevered, meg összemosod a kirekesztőt a fasisztával. nyilván nem tudod, mi az a fasiszta, csak valami ködös képed van róla. szerintem olvasgassál tovább, és akkor nem beszélsz majd ilyen baromságokat, hogy én nem kirekesztőnek írtam le.

is 2012.08.24. 15:04:28

@Vén Csataló: "Egyet tudtok: feneketlenül gyűlölni mindent, ami magyar. "

Nagyon erős ez a monomániád, miközben a valósághoz nem sok köze van. Biztosan szükséges ennek a hazugságnak a fenntartása a világ- és önképedhez?

Vén Csataló 2012.08.24. 15:08:47

@Silent Bob: Fiam! Látom hülye vagy így kénytelen vagyok felhívni a figyelmedet, hogy a "Na EZ a magyar!" mondatodban megtestesülő földostoba libsi fajgyűlölet az, amiről beszéltem. Semmi különbség nincs közted, és bármelyik zsidózó náci között. Ugyanaz a söpredék vagytok.

arckönyv 2012.08.24. 15:11:07

dögöljön meg a libsi, a konzerv, dögöljön meg a cigány, zsidó, tót, román, dögöljön meg az állam az adóival és az adócsaló gazdagok is, dögöljön meg mindenki aki azt mondja dögöljek meg, a többieknek szép napot

Silent Bob 2012.08.24. 15:12:04

@Vén Csataló: Annyira ne feszülj, még a végén szívrohamot kapsz, nem venném a lelkemre. Meghajlok előtted, amiért két hozzászólás alapján így feltártad lelkem bugyrait. :)
Csak halkan jegyzem meg, hogy a fenti hozzászólások alapján nyilatkoztam. Mi tükrözi jobban a magyar mentalitást, mint az erről szóló fröcsögés? :)

Vén Csataló 2012.08.24. 15:14:49

@is: Te fiam, ugye most azt hiszed, hogy írtál valamit.

873ujr3rk 2012.08.24. 15:15:13

azt allitottad joval tobb a libsi tumbleren mint igazabol.
en azt allitottam nem tobb, a hatarozottan biztosan jobbos szavazok 2millanyian vannak, a tobbiek vagy nem jobbosok, vagy pontleszarjak a politikat. a pontleszarok pedig szamodra illetve a tobbi ciganykodo naci szamara pont liberalisnak tunnek, mert megsem sorolnak be sem a fidesz, sem a jobbik moge.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 15:15:27

Eszembe jutott még egy: aki nincs velünk, az ellenünk van!

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 15:21:56

@Serenic:

Te sem okosodtál sokat a sok index-topicos jelenléted óta. :)

Vén Csataló 2012.08.24. 15:23:01

@Silent Bob: Ne reménykedj, nem engem fog a pokolra juttatni a libsi fajgyűlölet, hanem titeket. Ha megbocsátasz, nem fogok könnyeket hullatni értetek. Még egy szalmaszálat se fogok keresztbetenni az utatokban, csak a helyetekre kerültök.
Amúgy meg aki 4-5 fajgyűlölő, magyargyalázó szöveg után azon csodálkozik, hogy erélyes reakciókat kap, az jó közelítéssel gyengeelméjűnek nyilvánítható. Kivéve, ha a reakciókra mutogatva közli, hogy lám, ez a magyar. Mert akkor nem gyengeelméjű, hanem egy aljas libsi provokátor.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 15:27:44

@ezanicknevem:

Ne fáradj, a Gödörben szocializálódott hipster-suttyóknak nem fog bejönni a gondolkodás.

Őket nem azért tartják.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 15:31:15

@Silent Bob:

"...mert csak fröcsögni tudsz. Na, EZ a magyar. ;)"

Vö.: "Én nem gyűlölök semmit..."

avionics 2012.08.24. 15:33:36

Magyar sosem kérdezi azt hogy "mi a magyar". Csak tudja. Az kérdezi, aki nem tudja. Mert nem magyar.

Shinigami Daiko 2012.08.24. 15:37:33

@Rosszindulatú Vászka: aki nincs velünk, az ellenünk van! = Kádár János

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 15:39:29

@avionics:

"Magyar sosem kérdezi azt hogy "mi a magyar". Csak tudja. Az kérdezi, aki nem tudja."

Bővítve: Magyar sosem magyarázza azt (még kérésre sem) hogy "mi a magyar". Csak tudja. Az magyarázza, aki nem tudja.

Shinigami Daiko 2012.08.24. 15:44:04

@is: hát öreg, piszkálás közben azé megjegyezném, hogy nem sokat láccol tudni a világ dolgai felől. Bár - lehet, hogy Te vagy a nagy MEGváltó - és új erőteret hozol létre, ahol az van, amit mondasz.

De - korábbi dolgok szerint egyik megjegyzésed sem stimmel. (emlékeztetőül: a sárga "Dávid" csillag kifejezetten a zsidókat jelölte többek között egy korábbi Magyarországon, míg a nácikat "nemzeti szocialistákat" akik igazában fasiszták voltak "fascio" - venyigeköteg - látható a korabeli olasz képeken - pedig többek között valóban a horogkereszt, amely egyben birodalmi jelkép is lett (mint a koronás címer, bár az messze van a "birodalmi" státusztól".

Tájékozódhatsz még egy picit, én addig is piszkálom az orromat

avionics 2012.08.24. 15:50:54

@pocaklakó minimanó: Így van. Mivel provokáció maga a kérdésfeltevés is, magyarázza csak az aki provokál. Hogy is szólt az a jó kis dal annak idején? "Hiába provokál, nekem nem imponál"

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 15:51:42

@pocaklakó minimanó: Létezik tudás a tudás kifejezésére való elvi képesség nélkül?

Shinigami Daiko 2012.08.24. 15:54:29

@Amundsen73: " itt élünk kb 40.000 éve /csontleletek/. Régi városaink, szavaink sumir eredetűek, rovásunk kb 7000 éves. Ezt a kultúrális folytonosságot megőriztük, nem lettünk semmilyen árja nép beolvasztott tagjai. Mára valóban teljesen elkeveredtünk,"

végre, végre, megjött a frankó megmondása. Az én csontjaim is itt nyugszanak 40 ezer éve, na. Aki nem hiszi, járjon utána.

Leonard Zelig 2012.08.24. 16:08:04

@Amundsen73: Inkább a farkadat állítsd fel, ne az igazságot, szerintem élvezetesebb (neked is meg nekünk is).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 16:12:34

@Shinigami Daiko: Hogy lehet egy 40.000 éves állkapocs-csontról eldönteni, hogy magyarul beszélt-e?

Mi az, hogy a rovásírás csak 7.000 éves?!

S mely szavaink sumér eredetűek?

Silent Bob 2012.08.24. 16:18:28

@Vén Csataló: Ugye nem érzed mennyire vicces vagy? :D

Silent Bob 2012.08.24. 16:21:32

@pocaklakó minimanó: Nem értem a problémát. csak tényt állapítottam meg. Bizonyíték a fölöttem lévő hozzászólások. :)

Rosszindulatú Vászka 2012.08.24. 16:31:43

@Shinigami Daiko: az örökös ellenségkeresés ellenben nem

Vén Csataló 2012.08.24. 16:39:00

@Silent Bob: Sajnos nem nagyon érdekel, hogy szerinted vicces vagyok-e vagy sem. (Viszont javasolnám, lényegesen több smiley használatát. Az annyira "hitelessé" teszi az efféle megjegyzéseket.)

Alf (törölt) 2012.08.24. 16:56:46

Van, aki szerint a
csajok, bor, kaja
az magyar.

na az ILYENEK menjenek el külföldre, ott mindháromból van, ráadásul több is.

Shinigami Daiko 2012.08.24. 17:00:34

@nu pagagyí: szépeket írsz, nem is lenne ellenvetésem. Csak a nyelvtannal van 1 kis baj: úgy fogalmazol, hogy "kell", én meg azt gondolom: "kellene". Csakhát a magyar átok miatt ...

Amit írsz, ahhoz a jelen pillanatban szvsz egy új honfoglalás kéne (vagy a "shock doctrine" szerint egy nagyobb méretű katasztrófa). Ez pedig valószínűtlen, vagy nem is nagyon szeretnénk.

Shinigami Daiko 2012.08.24. 17:02:35

@Counter: háát, kedves "számláló", nem én mondtam meg a frankót, csak csatlakoztam hozzá a magam csontjaival. Amúgy, amely csont kibírt 40e évet, az biztosan csak magyarul beszélhetett - ld. az előzményeket

Shinigami Daiko 2012.08.24. 17:03:30

@Rosszindulatú Vászka: az a gyávaság (sunyiság, gyengeség és hasonlók) jele. Egyén esetén is, nép esetén is

Shinigami Daiko 2012.08.24. 17:05:05

@pocaklakó minimanó: ja, veleszületett tulajdonság, mint a vércsoportja. Kábé annyi a jelentősége is

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 17:45:51

@Shinigami Daiko: A "counter" szónak számos jelentősége van :-)
www.thefreedictionary.com/counter

Valóban, @Amundsen73: -nek kellett volna címeznem. Megteszem:
Hogy lehet egy 40.000 éves állkapocs-csontról eldönteni, hogy magyarul beszélt-e?
Mi az, hogy a rovásírás csak 7.000 éves?!
S mely szavaink sumér eredetűek?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 17:46:25

@Counter: Jelentése... az előttem lévő "jelentőség" karaktersor megzavarhatott, hülyeségeket írok és meleg is van.

homoródkarácsonyfalváért 2012.08.24. 19:35:59

A 80-as években az volt az underground, ha valaki utálta a kommunistákat.
Ha jól látom most az, ha valaki utálja a hazáját.
Részemről borzasztó volt olvasni.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 20:33:10

@Silent Bob:

"csak tényt állapítottam meg. "

Na, ja. Csakis.

És ez mindig így meg.

A tények azok mindig azok a dolgok, amelyekről azt mondják, hogy tények.

Meg az ellenkezőjük is.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 20:34:32

@Shinigami Daiko:

Nem tudom, melyik beírásomra volt ez replika. Segíts, kérlek. Köszi!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 20:45:00

@pocaklakó minimanó: Kérdezd meg bármely költőt, miért.
Mert az ember dolga, hogy el- és megnevezze, amit lát és amit tapasztal.
"És nevet ada az ember minden baromnak, az ég madarainak, és minden mezei vadnak..."

Viszont kérdeztem valamit, úgy illik, hogy feleld meg, ha én már megfeleltem a tiéd.
"Létezik tudás a tudás kifejezésére való elvi képesség nélkül?"

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 20:48:08

@Counter:

De azt ugye tudod - vagy legalábbis sejted -, hogy a beírás nem arról szólt, amire megpróbálod most kihegyezni?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 20:52:16

@pocaklakó minimanó: Tehát nincs válaszod. Kár, azt hittem, nyílik terep értelmes párbeszédre.

Nekem van válaszom. Az a tudás, amelyet eleve lehetetlen kifejezni, nem tudás.
Ami tudás, az megköveteli, hogy gondolkodni lehessen róla; aminek meghatározó tulajdonsága, hogy nem lehetséges megnevezni, arról gondolkodni nem lehet, tehát nem lehet tudás.

Azaz, ha a "mi a magyar?" nem válaszolható meg, akkor nem is tudható. Ha viszont megválaszolható, hát, akkor tessék.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 20:53:36

@Counter:

Nagyon örülök annak, hogy sikerült teljesen túlbonyolítanod és elméleti szőrszálhasogatássá silányítanod egy szöveget.

Dőlj nyugodtan hátra! :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 20:57:31

@pocaklakó minimanó: Én viszont nem örülök, hogy számodra a legminimálisabb gondolati absztrakció is "silányság, túlbonyolítottság és szőrszálhasogatás".

Az erre való képességnek 12-14 éves korban ki kell alakulnia az egészséges elme fejlődése során.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 21:02:05

@Counter:

"Én viszont nem örülök, hogy számodra a legminimálisabb gondolati absztrakció is..."

Nagy kár, hogy egyszerű szövegből is absztrakciót kívánsz kifacsarni. Biztos izgalmas dolog lehet ez számodra és csilloghatsz is a megszerzett tudásoddal.

De ez vajmi kevéssé érdekel engem.

Ha kívánod, tovább erőlködhetsz, hogy absztrahálj - ha egyszer kellemes az neked.

Majd szólj, ha meguntad. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.24. 21:04:39

@pocaklakó minimanó: Az absztrakció az érett emberi elme természetes közege.

Nincs egyszerű szöveg; még a Szabolcskáké és Dömdödömöké sem az.

A gondolati restségben kéjelegni pedig egyszerűen bűn saját magunkkal szemben.

pocaklakó minimanó 2012.08.24. 21:06:46

@Counter:

"A gondolati restségben kéjelegni pedig egyszerűen bűn saját magunkkal szemben."

Ha már egyszer te mondod... :)

pocaklakó minimanó 2012.08.25. 15:09:16

@Counter:

Sosem volt szokásom, májdír filó-sheriff. :)

caralho voador 2012.08.27. 15:47:28

No, hát ez kábé úgy sikerült, mintha a Lenin-fiúk között készítettek volna egy felmérést "Mi az arisztokrácia?" munkacímmel.
Leszophatja a mandiner is az összes kockásinges, magyargyűlölő tetűládát.
süti beállítások módosítása