Kivénhedt komcsik és nácik – Mi lenne velünk a Jobbik vagy Zuroff nélkül?
2012. augusztus 01. írta: bakó.bea

Kivénhedt komcsik és nácik – Mi lenne velünk a Jobbik vagy Zuroff nélkül?

csatarylaszlo.jpg

Sorra kerülnek elő a kivénhedt nácik és kommunisták, akiket aztán szép sorjában fel is jelentgetnek. Mi lenne velünk a Jobbik vagy Efraim Zuroff nélkül? Párosával találják meg őket, hogy aztán egymáshoz lehessen méregetni a tetteiket. De mégis, mit lehet itt méregetni? Amit az egyik oldal „jogos elégtételként” üdvözöl, azt a másik oldal egy „szerencsétlen aggastyán meghurcolásának” minősíti. Abszurd. Az aljas gyilkos az aljas gyilkos, függetlenül attól, hogy milyen ideológia nevében és kiket kínzott, ölt vagy öletett meg. Sem egy náci, sem egy kommunista gyilkost nem fogok megsajnálni azért, mert kilencven-akárhány éves, annál is inkább, mert úgysem fogják egyiküket sem lecsukni, meghurcolásuk legfeljebb a nyilvános bírósági eljárásból áll. A felelősségre vonás célja az ő esetükben már korántsem az, hogy megbánják a tetteiket (egész életükben nem bánták meg), és többet ne csináljanak ilyet (szerencsére már nem is tudnának). Sokkal inkább a társadalom igazságérzetének helyretételéről van itt szó. De hogyan lehet helyre tenni az igazságot, ha a kettős mércére nagyon is erős igény mutatkozik?

Első felvonás: Képíró és Biszku. Képíró épp csak megérte a felmentő ítéletet, Biszku ellen pedig nevetséges módon először a kommunista bűnök tagadása miatt indult eljárás. A rendszerváltást követő húsz évben – miközben hasonló kaliberű bácsikák (lassan fogyatkozó számban) vígan élvezték békés nyugdíjas éveiket – odáig tudott eljutni a magyar törvényhozás, hogy büntetni rendelte a holokauszt meg a kommunista bűnök  tagadását. Ez még pótcselekvésnek is szánalmas. Valószínűleg ilyesmire gondolt az ügyben eljáró bírónő is, amikor a vonatkozó törvényhely kapcsán (másfél éve!) Alkotmánybírósághoz fordult, és annak döntéséig az eljárást felfüggesztette.

Kemény dió lehet ez a Btk. 269/C §, hogy így beletörik a bicskája az alkotmánybíróknak. Ha már legutóbb a bírák nyugdíjazása ügyében ellent mertek mondani a kormánynak, nem értem, ehhez a szimbolikus jelentőségű ügyhöz miért nem fűlik a foguk. Pedig megmutathatnák végre, hogy milyen szólásszabadság van itt. Hadd mondjon mindenki a holokausztról vagy a kommunizmusról amit akar; a szájkaratésok helyett a csendben lapító valódi bűnösök valódi bűneivel kéne foglalkozni.

Biszkunak nyilván nem a kommunista bűnök tagadása a valódi bűne, szóval meg is értem, ha ebben a tragikomikus ügyben döntéshozás helyett inkább szeretné megvárni a bíróság, míg Béla bácsi távozik az élők sorából. De hogy az ügyészség miért vár ugyanerre, azt nem tudom hova tenni. Miután húsz éves késéssel végre megszületett az emberiesség elleni bűncselekmények elévülését kizáró és a kommunista bűnök üldözését lehetővé tévő törvény, a jobbikos komcsivadászok nem haboztak feljelentést tenni Biszku ellen a valódi bűnei miatt. Az ügyészségen azóta is egyre csak nyomoznak és nyomoznak, de vádemelés sehol. De milyen bizonyítékokat kereshetnek ilyen sokáig? Közismert például az a dokumentum, amelyben Biszku szigorúbb büntetéseket követel a forradalmárokra.

Második felvonás: az újabb előkerült páros, Mátsik és Csatáry. Nemzetközi visszhangot váltott ki, hogy az egyik legkeresettebb náci bűnös vígan éldegél Magyarországon. Úgy tűnik, Efraim Zuroff – aki Képíró felmentése után még igazságszolgáltatásunk függetlenségét is megkérdőjelezte – adott még egy esélyt a magyar bíróságoknak; feljelentette Csatáryt, aki egyébként bizonyítékok tömege alapján tényleg jóval biztosabb fogásnak tűnik, mint Képíró. Kérdés, megéri-e még az ítéletet? A biztonság kedvéért házi őrizetbe helyezték, hogy meg ne szökjön. Így legalább szélsőjobbos szervezetek szégyenszemre szimpátia-vigyázbanállást szervezhettek a „szegény meghurcolt hazafi” lakása előtt. Az öreg talán még egy könnycseppet is elmorzsolt a szeme sarkában.

Mátsikra is kíváncsi lennék, mennyire hatódna meg, ha az ügyész olyan kíméletlen vádbeszéddel tisztelné meg, mint amilyeneket ő adott elő '56 után. Már ha eljut a dolog egyáltalán a tárgyalásig, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint valahogy a kommunistákat nem olyan könnyű bíróság elé állítani Magyarországon, mint a nácikat. Van is egy valóságshow-ötletem a döglődő közmédia számára: zsuppolják be Mátsikot és Biszkut egy villába, ahol szépen elvitatkozhatnának arról, hogy Mátsik csak parancsot teljesített, Biszku pedig kikérné magának, hogy ő beleszólt volna a „független magyar bíróságok” munkájába. Kíváncsi vagyok, melyikőjüket szavazná ki előbb a közönség – mindenesetre ez még jobb lenne, mint a házi őrizet.

Hogy hány felvonása lesz még a drámának? Nem tudjuk, de már biztosan nem sok: a felelősségre vonás késve kezdődött, és nem úgy néz ki, mintha meghozná a katarzist.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr564688943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hullanak a "szentek" - potyognak az angyalok 2012.09.11. 09:03:21

Úgy tűnik, hogy most végre elővesszük a fél lábbal a sírban lévő egykori vadállat katonáinkat, akik nagy bizonyossággal okoztak fájdalmat kortársaiknak. Csatáry László és Biszku Béla méltán a legrohadtabb korban élt kiváltságosként, s mindkettejük alko...

Trackback: viktor Esztergomban segít 2012.08.01. 12:41:55

    Szeretném kérni azt a kisgyermekes Anyukát, akinek sikerült párbeszédet folytatnia a demonstráción O. Viktorral, hogy érzéseiről, véleményéről egy nyílt levélben adjon hangot, ami esetleg a nagyobb médiákban is megjelenhetne!!!! Kérdezze m...

Trackback: Kivénhedt komcsik és nácik - mi lenne velünk a Jobbik vagy Zuroff nélkül? 2012.08.01. 10:36:01

Mégis, mit lehet itt méregetni? Amit az egyik oldal „jogos elégtételként” üdvözöl, azt a másik oldal egy „szerencsétlen aggastyán meghurcolásának” minősíti. Abszurd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo+ 2012.08.01. 07:39:43

Egyik politikai oldal sem képes sine ira et studio meghallgatni, megfontolni és legalább részben elismerni a másik igazságát. Így csak a kölcsönös frusztráció, elégedetlenség és gyűlölet nő. Nyoma sincs annak, hogy bármelyik kormányon levő csapat (volt része már mindegyiknek a hatalomban, ez a mostani pedig szinte korlátlanul gyakorolhatja) megpróbálna rendet tenni e téren. A "nagytakarítás" már a hajdani rendszerváltók ígéretei közt első helyen szerepelt, aztán mégis a "nyugodt erő" tesze-tosza mismásolása következett. Hiába tépte a száját Csurka, mint most a Jobbik. Soha, senki nem volt képes közel se kerülni valamiféle konszenzushoz, mindenki számára elfogadható megoldásnak még csak a felvetéséhez sem. A kettős mérce igénye valóban fennáll. A többé-kevésbé objektív történészek érveit, elemzéseit mindenki lesöpri, empátia egy szál se. Mondanám, hogy lassan kihal a negatív érzelmeket mélyen magában hordozó generáció és béke lesz. De úgy tűnik, a gyűlöletet előbb még tovább örökíti naív, tájékozatlan utódaiba mindkét fél. A fiatalok meg, mivel fogalmuk sincs azokról az évekről, körülményekről, melyekben a bűnök megfogantak és kiteljesedtek, neofita bugalommal teljesítik túl a maguk gyűlöletnormáját.

Virág et. 2012.08.01. 08:07:13

Ahhoz, hogy a kommunista döntéshozókat, illetve az olyan kiszolgálókat, akik maguk nem követtek el közvetlenül bcs-t (értsd: nem vertek vagy kínoztak meg senkit, nem lőttek le senkit saját kezűleg) csak jogszabály-módosítások után lehetne felelősségre vonni. Ez a legfőbb akadály.

A náciknál ezeket a szükséges módosításokat megtette a komcsi rendszer, villámgyorsan, meg persze vissza is élt vele.

Felmerül a kérdés, hogy kinek van 2/3-a, kinek lenne lehetősége, hogy a felelősségre vonás feltételeit megteremtse? És hogy miért nem teszi? Mert az egy-egy Biszku meg Mátsik mellett bizony odaveszne egy-két narancsos kommunista is, aki most jó polgártárs. Ezt a fidesz nem kockáztatja meg, inkább fusson az összes bűnös.

Putyilov gyári melós 2012.08.01. 08:22:53

"De hogy az az ügyészség miért vár ugyanerre, azt nem tudom hova tenni. "

Na vajon miért nem?
Polt Péter apja is 56os ügyész volt.
Aztán lehetne sorolni a Fideszben vagy a Fidesz hátterében ülő kivénhedt komcsikat, kezdve pl. Stumpf István apósával, Horváth István belügyminiszterrel, akit olyan 16O zöldhatáron lelőtt ember halála miatt terhel felelősség.

waze 2012.08.01. 08:54:55

Gondolom ezek az öreg komcsik sok kínos dolgot tudnának a bírósági tárgyaláson előadni a mostani "elitünk" számos tagjáról így aztán altatják az ügyeket, az idő meg szépen megoldja a kérdést, még kb.10 év és nem lesz kit kérdezgetni/mutogatni.
Álszent bagázs, sajna ezeket kaptuk/érdemeljük.

Viktus 2012.08.01. 09:39:03

A hír tv jobbikos lett közben? Mátsikot ők találták meg Biszkut meg előtte a mandineresek.
Beácska nincs igazán képben. Melyik szerkesztő szedte fel a leányzót? :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.08.01. 10:06:23

A kettőt össze sem lehet hasonlítani. A nácik megbűnhődtek. Mindegyik. Az is amelyik "megúszta". Háborúban, fogságban, deportálásban elpusztult barátok, rokonok, a rendszer összeomlása, társak elítélése, és az egész világ haragos erkölcsi ítélete felettük.
Ezek után egyszerű bosszú az amit Zuroffék csinálnak.

Ellenben a komcsi sosem szenvedett. Senkit nem csuktak le, öltek meg, hurcoltak meg, még a haverok között sem. Hatalmukat szépen átmentették, hogy aztán akár a miniszterelnöki székből nyomhassák az "én a törvényes rendet védtem" mantrát.

Csatáry a többmilliomodik lenne Magyarországon akit elér a megtorlás. (Igazságszolgáltatásnak ezt sosem lehetett nevezni.)
Biszku, ha nem számoljuk a komcsik egymás közti leszámolásait, az első.

Kandeláber 2012.08.01. 10:13:24

Egyik kutya, másik eb, de a mérce kettős.
Képíró perében Zuroff úgy trónolt a bíróságon, mint az ügy ura, bratyizott az ügyésszel, aki helyett majdnem ő jelentette be a fellebbezést.
Könyörgöm, legalább a látszatra kéne adni egy kicsit!

Omár mollah 2012.08.01. 11:12:36

Elhiszem, hogy egyszerűbb és szemléletesebb a komcsi-náci ellentétpárok használata, de a tény az hogy míg Biszku és Mátsik is valóban kommunista volt (a párt tagja), addig Képíró magyar királyi csendőr, Csatáry pedig egy egyszerű rendőr volt, tehát semmi közük a nácizmushoz, sem a magyarországi vadhajtásához.

Kandeláber 2012.08.01. 11:16:50

Mátsik idejében az ügyészek nagy részének nem is volt jogi diplomája (illetve semmilyen diplomája), pár hónapos gyorstalpalón képezték ki őket mondjuk suszterből. Nezvál, az akkori igazságügyi miniszter is suszter volt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:19:45

jézusom milyen beszédes ez a kép:

w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/zuroff110718b.JPG

ez a tetű gellért ádám, hogy sompolyog zuroff árnyékában, hogy lesi a kamerát, erkölcstelen, ostoba, sunyi meztelencsiga

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:30:41

olyan helyes lány ez a Bakó Bea a kisképe alapján, kár hogy egymás mellé teszi a jobbikot és züroffot, ez olyan butaság, és olyan kis divatos, üresfejű "méregetek és középen állok" sablon, mint ahogy novák egymás mellé tette Horthyt és kádárt.
a jobbik itthon van, ők magyarok; zuroff nem. a jobbik igazságot akar biszku megbüntetésével (te nem Bea?), zuroff meg lehet hogy rágalmaz, ahogy szoktak a beteg zsidók. "de mégis, mit lehet itt méregetni?"

"Amit az egyik oldal „jogos elégtételként” üdvözöl, azt a másik oldal egy „szerencsétlen aggastyán meghurcolásának” minősíti."
lényegtelen, nyilván azokra kell figyelni, akik mindkét bűnt megtorolnák. mert azok hitelesek. zuroff nem fogja a barátait felköttetni, a jobbik meg hiszem hogy ellenezné a bűnt, ha minden kétséget kizáróan kiderül, hogy Csatáry bácsi ártatlan. (vö biszku bácsi)
ezért is különb a jobbik. és mérhetetlen züroffal.
és ezért is bűnös maga gellért ádám is, aki egy kommunista bíróság ítélete alapján kijelenti, bele a nagyvilágba, hogy bűnös lehet, hogy " Csatáry személyesen irányíthatta a zsidók bevagonírozását"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:31:49

@tesz-vesz: a jobbik meg NEM hiszem hogy ellenezné a bűnt, ha minden kétséget kizáróan kiderül, hogy Csatáry bácsi ártatlan. (vö biszku bácsi)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:36:48

A 97 éves férfi cáfolta, hogy kegyetlenkedett volna a kassai gettóban. Ügyvédje szerint elképzelhető, hogy a tanúk a védencét összetéveszthették valakivel. Példaként említette, hogy a tanúvallomásokban szereplő fekete egyenruhát a német hadsereg katonái és nem a magyar rendőrség tagjai hordtak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:53:38

a nagy 2/3-os elszámoltatás: még a kommunista bűnök tagadásáért se lehet elítélni biszkut
nyilván ha nem lennének komcsik a fideszesek előbb az igazságszolgáltatást kéne megtisztítaniuk, de ez se megy, vajon miért.
tehát nem a bíróság várja meg hogy meghal a vén gyilkos proli, hanem a politikusok, itthon nincsenek szétválasztva a hatalmi ágak, de nem mindenbe nyúlnak bele: zuroff ezzel nem az igazságszogáltatás függetlenségé kérdőjelezi meg:

"Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője botránynak nevezte Képíró Sándor felmentését. „Az ügyész tájékoztatott bennünket, hogy fellebbezést nyújtanak be az ítélet ellen” - tette hozzá Zuroff, megjegyezve, hogy Képíró Sándor továbbra is a háborús bűnösökről vezetett listájuk első helyén szerepel.
A Fővárosi Bíróság hétfőn nem jogerősen felmentette a háborús bűntett vádja alól Képíró Sándort"

Bea, azért annyira nem mer elmenni zuroff, hogy lerántsa a leplet, a linked alatt ez volt, simán botránynak nevezi, tehát a nyilvánosság előtt tévedést mondana, nem függőséget.

miért szégyenszemre tartanak szimpátiatüntetést? nem nézted meg az eddigi munkásságát zuroffnak bea? nem te linkeltél? mit gondolsz róla? nem tudod feltérképezni a munkáinak a minőségét ezután?
inkább mondhatnád a szégyenszemrét egy jogerős bírósági ítélet utáni szimptüntire. mi az hogy bizonyítékok tömege? az ilyen @tesz-vesz: bizonyítékok? az a bíróság aki Esterházy Jánost is halálraítélte, az jó bíróság?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 11:56:19

Mátsikot és Biszkut egy villába, ahol szépen elvitatkozhatnának arról, hogy Mátsik csak parancsot teljesített, Biszku pedig kikérné magának, hogy ő beleszólt volna a „független magyar bíróságok” munkájába. Kíváncsi vagyok, melyikőjüket szavazná ki előbb a közönség"

haha, ez jó, a szöveg többi része egész jó, nem találtam hibát bennük.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 12:00:13

@trendo+: a kettős mérce igénye nem áll fenn, a kettős mércét fenntartják fentről, hisz a mércét a tetejénél fogjuk.
csurka és a jobbik volt 2/3-ban? nem? akkor be kell rakni őket, hogy kiderüljön elítélik-e a komcsikat, nem hiába drukkoltam a fidesz 2/3-áért.
csurka meghalt, amúgy is hülye volt, de itt van még a jobbik

Samott 2012.08.01. 12:29:03

En azon lepodtem meg amikor Mátsik ugyeben Mansfeld testvere megszolalt. Neki konkretan 22 eve volt a rendszervaltas ota, hogy a testvere halalanak feleloset szamonkerje... mi tartott idaig?

Egyebkent nagyon helyes, kapjak el oket egytol egyig.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 12:29:10

és mi van jvizkeletivel?:)
szabin van? felfüggesztettétek?:)

"A Fidesz, ha le szerette volna zárni a múltat, akkor ügynöktörvényt és lusztrációs törvényt hozott volna, nem a NEM sztálinista alkotmányt cserélte volna le és bohóckodott volna itt a NER-rel. Akárhogy is lesz: annak, hogy én még egyszer valaha a Fideszre szavazzak, szükséges feltétele, hogy ebben a ciklusban megszülessen a megfelelően szigorú és konzekvens lusztrációs törvény és ügynöktörvény."
mandiner.blog.hu/2012/02/28/az_ugynokok_fonokei

2012.08.01. 12:47:43

miről a francról beszélsz ?
Ott a 2/3, annyi komcsit hozhatnátok nyilvánosságra amennyit akartok? annyit ítélhetnétek el, amennyit akartok. kettős mérce, a túrót.
@Putyilov gyári melós:

"Polt Péter apja is 56os ügyész volt.
Aztán lehetne sorolni a Fideszben vagy a Fidesz hátterében ülő kivénhedt komcsikat, kezdve pl. Stumpf István apósával, Horváth István belügyminiszterrel, akit olyan 16O zöldhatáron lelőtt ember halála miatt terhel felelősség"

hol van erről valami, hogy fidesznyik Polt apja mit csinált? talán idedörgölhetnénk a fidesznyikek orra alá

WhyCantITouchIt? 2012.08.01. 13:06:02

Amíg nem történik meg a 40 éves kommunista hatalom feldolgozása, és a bűnösök elszámoltatása, addig a náci bácsikák az emberek szemében meghurcolt áldozatok.
Ez van, így működik a nép, így működünk mi.

2012.08.01. 13:26:09

@WhyCantITouchIt?:
csak a magad nevében beszélj. az hogy a mandiner törzsközönség antiszemita, az egy dolog, elvégre nekik szólnak mol támogatással. de az, hogy a nácik meghurcolt áldozatok a komcsik bűnök(a fidesz tele van volt komcsikkal, a mandinernek meg minden egyes melósa fidesznyik, tehát nincs bajuk a komcsikkal, ergo ez a cikk is egy túró) miatt, na az tényleg röhej

Kandeláber 2012.08.01. 13:42:22

Na, itt egy DK-ágens, vagy bajnaiváró, végül is egyre megy.

2012.08.01. 13:56:02

@Kandeláber:
oly vicces kis fidesznyik, hogy kétpofára tolod be az orbánisták minden sz...t, és közben hörgöd, hogy dk, liba, emútnyócév. mert ennyit tudsz. ez ugyanaz, mint az itt tobzódó félhülyék, náci és komcsi bűnöket méricskélve. amúgy senki nem várja vissza a dk-t, se bajnait, ha legalább közvélemény kutatást tudnál értelmezni, de ettől független ez a két év ámokfutás ugyanaz, mint az elmúlt8. Normális ember ezt már látja. de ha komcsizól, esetleg írj valamelyik fidesznyik vezérednek, hogy jó lenne virítani az ügynököket

Kandeláber 2012.08.01. 14:04:11

@Belpo: A Fidesz gyengekezű párt. Még a bolsi múmiáktól sem tudták megvonni a 200 ezres nyugdíjakat, és még ott sunyítanak a gumibotozó zsaruk és smasszerek is a háttérben.
A hozzád hasonló agyatlan ballernak mindenki fidesznyik, akinek nem fröcsög a pofájából a proliszöveg.

2012.08.01. 14:11:30

@Kandeláber:
haha, én baller :D:D:D. látod, már kezded, ahogy egy igazi fidesznyik :D:D:D te nem vagy proli? haha. nézd már meg azt a zsidózó, cigányozó prolitempót, amit itt nyomnak a mandin(pedig valóban, volt ez másképp anno). persze semmire nem tudtál válaszolni, de nem baj. prolizz, emútnyócévezz. a fidesznyik az egyébként, aki 8 évig üvöltözött, hogy "ezek" lopnak, most meg ugyanarra azt mondja, hogy oksa

Kandeláber 2012.08.01. 14:12:52

@Belpo: A stílusod után ítélve inkább kendermagos lehetsz.
Már kora délután tolod az anyagot?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 14:16:27

@Belpo: dr. Polt Péter legfőbb ügyész édesapja az a dr. Polt Miklós, aki a Kádár-rezsim Legfőbb Ügyészségében a bírósági főosztály örökös vezetője volt, és mint ilyen a halálbüntetés eltörléséig nyilván maga is többször tett indítványt halálbüntetés kiszabására. Birtokunkban van az az irat, amelyben a Legfőbb Ügyészség elismerte, a vérügyész, egészen két évvel ezelőttig, még nyugdíjasként bejárt a Legfőbb Ügyészség könyvtárát rendezgetni. Tiszta családi vállalkozás! Azért érthetetlen az a maszopos és szadaszes magatartás, amivel dr. Polt Péter parlamenti megnyilvánulásait rendre leszavazzák, mert a legfőbb ügyész maga is egy-gyökerű velük. Ezt leginkább az domborítja ki, hogy éppen a maszopos közpénzügyi államtitkár, Keller László által tett és elhíresült agancsos feljelentés alapján szerzett tudomást a közvélemény arról, hogy dr. Polt Péter legfőbb ügyész együtt vadászgat dr. Bártfai Jánossal.

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_freezed&SID=0&AID=1&Direkt=21021

1993-ban belépett a Fideszbe. Az 1994-es országgyűlési választáson a párt képviselőjelöltje volt, de mandátumot nem szerzett.

1995-ben megválasztották az állampolgári jogok országgyűlési biztosa általános helyettesévé

hu.wikipedia.org/wiki/Polt_P%C3%A9ter

Kandeláber 2012.08.01. 14:29:26

@tesz-vesz: Állítólag '94-ben ő készítette a Fidesz programját.
Ugyancsak állítólag 2001-ban azért zsarolták meg Györgyi Kálmánt a nejével, mert Poltnak kellett a hely, illetve a Fidesznek kellett egy legfőbb ügyész.

Dr. GGG77 2012.08.01. 14:31:51

index.hu/belfold/2012/08/01/zsido_faju_egyenek_nem_lehetnek_az_utcan/

Elég lesz bizonyítéknak!?
Remélem elég hosszú ideig fog élni Csatáry, hogy rárohadjon a lakat.
Már csak abban bízom, hogy egy Mátsik- vagy egy Biszku-féle komcsi szarrakást is mellé zárnak.

Tipp: érdemes lenne végignézni a II. és XII. kerületi nyugdíjasok múltját, szerintem magas lenne a találati arány...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.01. 15:02:33

@bakó.bea:

Ha nem lenne hölgyszemély a kedves szerző, akkor azt írnám, hogy ostoba, primitív és gyalázatos a poszt, de mivel hölgyszemély írta, így csak annyit mondok: hmmm, hmmmm!

Nyilvánvaló, hogy az igazság itt senkit nem érdekel. Múltunk (lehetőség szerinti) hiteles feltárása, a bűnök felfedése és bűnösök megnevezése és elítélése, nagyjából, senkit nem izgat. Hazugság, gyűlölet és a legalantasabb, legátlátszóbb és legmocskosabb manipuláció zajlik minden szinten. Nyilván, meg lesz ennek a böjtje.

ü
bbjnick

2012.08.01. 15:05:50

@tesz-vesz:
igazán gyönyörű, köszi. és itt van az, miről is beszél a mandineres hölgy(B.Bea)?????????

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 15:16:16

@Dr. GGG77: de itt az oldalon tökre úgy néz ki, mintha számítógéppel írták volna rá a lapra a betűket - a múlt héten
persze, ha igazi, akkor az elég durva

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 15:25:16

@Kandeláber: z ügyészség vezetésében csupán annyi változott, hogy előrehaladott idült alkoholizmusa miatt eltávolították dr. Szíjjártót és a helyére ültették az ELTE jogi karának volt MSZMP titkárát, Györgyi Kálmánt.

Györgyi Kálmán személye nem jelentett világrengető fordulatot az ügyészség működésében. Nem vitatható, hogy sokoldalúan képzett, tudós ember került az ügyészség élére, magánélete és hivatali tevékenységének néhány mozzanata azonban ellentmondásossá tette személyét. Dr. Györgyi Kálmán egyetemi oktatóként feleségül vette tanítványát, dr. Kardos Évát, aki ügyvéd lett. A jogi hivatás művelői körében számos esetben felvetődött, dr. Kardos Éva ügyvédi praxisát, különösen az általa elvállalt büntető ügyek sikerességét mennyire befolyásolta az a körülmény, hogy férje maga a legfőbb ügyész.

Györgyi Kálmán szakmai tevékenységével kapcsolatban különösen a debreceni főügyész esete váltott ki nemtetszést. Mint emlékezetes, menesztette dr. Szeszák Gyula debreceni főügyészt, amiért az vizsgálatot folytatott az olajpancsolás gyanújába keveredett debreceni főkapitány ellen. Hogy mennyire nem volt változás az igazságszolgáltatás terén, jól példázza az az eset, hogy egészen a fordulat hajnaláig ítélkezett a Legfelsőbb Bíróságon az a Dr. Vágó Tibor tanácselnök, aki az ötvenhatos mártírt, a kiskorúként halálra ítélt Mansfeld Pétert a bitófára küldte. Dr. Vágó Tibor lánya a '90-es években is ügyvédként praktizált mindaddig, amíg lakás panama ügye miatt rendőrségi eljárás indult ellene.

Az igazságszolgáltatás három területén, az ügyészség, a bíróság és az ügyvédség szakmai ágában változatlan a régi kádárista uram-bátyám kapcsolatrendszer továbbélése.

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_freezed&SID=0&AID=1&Direkt=21021

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.01. 15:28:03

Dr. Szíjjártó Károly (1975–1990) legfőbb ügyész, már értem miért keres a fiacskája havi kétmilliót a fideszben, tudtam én hogy nagykutya volt az apja a komcsivilágban :)
term csak remélem, h ez apja

Bryan élete 2012.08.01. 16:59:42

@Dr. GGG77: most látom, már te is belinkelted csatárit.

Bryan élete 2012.08.01. 17:03:20

@Belpo: azt csak szeretné a mandi közönsége, ha zömük antiszemita lenne.
De nem így van, szerencsére felhígult és már-már kisebbségben vannak a vakon hívők.

Dr. GGG77 2012.08.01. 17:43:21

@tesz-vesz: Az "elég durva" kicsit kevés, ahhoz, amit ezek a rohadékok műveltek 6 millió emberrel.

Ez remélem mindenkinek megvan. A szlovák sajtó nem kicsit végez jobb munkát az ügyben.

dotoho.blog.hu/2012/08/01/merenylet_csatary_ellen#comment-form

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.01. 18:48:54

@Dr. GGG77:

Téged elvakít a vérszomjad, beteg állat vagy.

Ha nem így volna, akkor nyomban felismernéd, hogy a szlovák sajtópropaganda pőre magyarellenes gyűlöletkampány... (Egy 1948-as(!!!) népbírósági (!!!) ítélettel hadonászni, amely alapján fasiszta megszállás(!!!) és kollaboráció(!!!) miatt ítélték halálra Csatáryt egy egynapos perben (!!!): szerinted, mennyivel korrektebb, ez a kommunista ítélet, mint bármely más diktatúra koncepciós pere? (Benes-dekrétum, szovjet megszállás, magyarüldözés, kommunista hatalomátvétel... --- rémlik esetleg valami?))

A bűnöket tárjuk fel, a bűnösöket ítéljük el. No, de ez, ami itt most folyik, az mi, szerinted?

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.08.01. 21:01:11

@bbjnick: Gondolom ezek a liberálbolsik vitéz Szombathelyi Ferenc vezérezredes népbírósági (Volksgerichthof, muhaha) ítéletét is ilyen lelkesen lobogtatják. Meg gróf Esterházy Jánosét.
Azonban ideje lenne, hogy abbahagyja Csatáry mentegetését, úgy néz ki, hogy a '44-es ügyben tényleg erősen sáros.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.08.01. 21:50:41

A reakcióról idézek, interjú Kahler Frigyessel, 2009.

"Reakció: Milyen felelősségre vonást tartott volna helyesnek a rendszerváltás után?

Kahler Frigyes: Nehéz megmondani, milyen felelősségrevonás lett volna helyes. Jogilag
kimondhatjuk, hogy minden olyan cselekményért jogállami felelősségrevonás szükséges, amely a magyar vagy nemzetközi büntetőjogba ütközik. Az más kérdés, hogy mire volt politikai akarat, de ez már nem az én szakterületem."

Vegyük már észre: ma sincs Magyarországon politikai akarat egyik vagy másik háborús bűnös elítélésére. Csatáryt ki hajtotta fel? A magyar titkosszolgálat? Bullshit! Egy angol bulvárlap két újságírója, ugye-ugye. Vagy kérdezzek rá, hogy áll most az ügynöktörvény ügye? Eh. Ráadásul mindkét részről magyar állampolgárok ellen történtek törvénysértések, de valahogy nem érzem a lelkesedését a jobboldalnak Csatáry-ügyben, miért?

Ez a poszt sem más, mint megint egy mandiner-féle relativizáló szarkenegetés, ahelyett, hogy kiállna egy vélelmezett véreskezű nyilas ellen. Pedig micsoda lehetőséget hagy ki a Schmitt-ügynél már egyszer, igaz későn időzítve, morális babérokra törő neokon-csapat! Akkor majdnem összejött, de nem. Micsoda remek alkalom lenne elhatárolni magatok az antiszemita-nyilas, EU-ellenes jobbikos csürhétől! Várom a közös mandi-konzi-stb. nyilatkozatot Csatáry ügyben, talán ezúttal gyorsabbak lesztek, srácok.

Biszku bazmeg... forduljatok a Főnökhöz, miért nem.

winerprince 2012.08.01. 22:31:49

@evil overlord: Sárosnak sáros,mivel rajta a neve a hirdetményen.Az viszont közel nem biztos hogy bűnös is.

evil overlord (törölt) 2012.08.01. 22:41:22

@winerprince: Nehéz gettóparancsnoknak lenni és bűntelennek maradni.
Amúgy vicces, hogy egy fogalmazóból (a jelen ktv. szerint ez 1-3 év közszolgálati jogviszony esetén történő besorolás, bizonyára akkor se nagyon lehetett másként) csináltak gettóparancsnokot. Idősebb kollegái nem vállalták?

winerprince 2012.08.01. 22:54:43

@evil overlord: Persze hogy vicces,sőt gyanús is az apró betűs névfeltüntetéssel kezdve.Kinevezték rip-rop ,Csatáry beijedt hogy valami retorzió éri,aztán aláírt bármit.Ráadásul ez egy gyűjtő tábor volt,nem haláltábor,számtalan ilyen lehet.Gondolom a vidéki zsidóságot se egy nagy vonatra tették fel.

evil overlord (törölt) 2012.08.01. 23:06:11

@winerprince: Nürnbergben sem működött a "parancsra tettem" védekezés (egyébként jogosan nem).
Azonban miért egy nímandot neveztek hi? 44 májusban még Horthy volt a kormányzó, nem történt még meg a nyilaspuccs, ergo elvileg ilyen posztra magasabb rangú rendőrt kellett volna jelölni.
A "keresztény fajú" kifejezésen pedig még mindig röhögök.

winerprince 2012.08.01. 23:25:47

"Azonban miért egy nímandot neveztek hi?"Valószínű azért,mert a feljebbvalók sejtették hogy mire megy ki a játék.De az is lehet hogy se ők se Csatáry nem tudtak semmiről.Végül is '44 márciusáról beszélünk,amikor még be sem indultak Magyarországról a deportálások igazán..

winerprince 2012.08.01. 23:26:54

a"Keresztény fajún" én is röhögtem

WysiWyg 2012.08.01. 23:38:30

A "Jobbik" rosszabbik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 00:01:41

@evil overlord:

"Azonban ideje lenne, hogy abbahagyja Csatáry mentegetését, úgy néz ki, hogy a '44-es ügyben tényleg erősen sáros." --- írja.

Hol is, mikor is és miért is mentegetnék én bárkit is?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 00:03:13

@evil overlord: @winerprince:

A "faj" a korabeli szóhasználatban a "fajta" szinonimája volt.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.08.02. 00:21:59

@bbjnick: Téged tényleg ütni kell, másból nem értesz.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 05:40:31

@Alfőmérnök:

H*lyegyerek, miért nem kezelteted magad?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 05:57:41

"...Ha 1948-ban jogerősen elítélték, akkor ugyanabban az ügyben még egyszer nem lehet ellene vádat emelni, már csak azért sem, mert az akkor érvényben lévő legsúlyosabb ítéletet, a halálbüntetést kapta, tehát sulyosbítani nem lehet.
Mivel jelenleg ez a büntetésforma Magyarországon nem létezik, nem lehet végrehajtani.Börtönbe sem lehet zárni, mert a két büntetésforma nem konvertibilis, azaz nem váltható át.
Itt legfeljebb perújrafelvételt lehetne kérni, de mi alapján? A vád képviselői enyhítést kérnének, hogy az végrehajtható legyen?
Azt hiszem, hogy az a kretén Zuroff most tizenkilencre ászt húzott.
Nem tudom az okos jogászok miért nem figyeltek fel még erre a jogi képtelenségre.
Nem védeni akarom ezt az embert, de a hülyeségnek is van határa..."

Stb.

Tanulságos czikk és kommentek itt: www.mult-kor.hu/20120718_csataryt_1948ban_kotel_altali_halalra_iteltek

ü
bbjnick

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 05:58:45

@bbjnick: "Hol is, mikor is és miért is mentegetnék én bárkit is?"

Például itt:

mandiner.blog.hu/2012/07/25/gellert_adam_csatary_szemelyesen_iranyithatta_a_zsidok_bevagonirozasat/fullcommentlist/1#c17397898

"Csatáry bűnösségét olyan népbírósági perekben(!) elhangzó vallomások igazolják, amelyek (nyilván) vádlottaktól hangzottak el??? Pld.: Horváth György, a rendőrkapitányság vezetője terhelő vallomást tesz Csatáryra. (Horváth a deportálásokat végrehajtó hatósági szerv egyik vezetője volt(!):-)) Horváth ott áll a bíróság előtt, Csatáry ki tudja merre, a világ mely részén van, nyilván Csatáryra lapátol mindent sz*rt, talán, a Csatáry elleni vallomásokért, még könnyítést is ígértek neki)."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 06:10:57

@tauglich:

Tudod te hogyan született az az ítélet és miről szól? (Ha nem, lásd a múlt-kor-os linket egy kommentemmel fentebb!) Ha téged megkínálnának egy ilyen "minőségű" ítélettel és én szót emelnék az eljárás ellen, akkor téged is mentegetnélek?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.08.02. 06:39:34

@bbjnick: Bazd meg anyádat, te erkölcstelen tahó paraszt.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 06:40:39

@bbjnick: basszus, de itt nem az általában valóban necces népbírósági ítélkezési gyakorlat a lényeg, hanem az, ahogyan Csatáryt körömszakadtáig véded. Minimum meg kéne várni a fejleményeket és alapvető ismeretek birtokában beszállni ebbe az egész hisztériába. Már ha van hozzá gyomra az embernek.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 06:42:42

@tauglich: amúgy meg masszívan mentegeted az öreget, ez szerintem nem is kérdés. Nem is értem, miért tiltakozol ez ellen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 07:19:02

@tauglich:

"de itt nem az általában valóban necces népbírósági ítélkezési gyakorlat a lényeg, hanem az, ahogyan Csatáryt körömszakadtáig véded." --- írod.

Logika?:-)

"amúgy meg masszívan mentegeted az öreget, ez szerintem nem is kérdés. Nem is értem, miért tiltakozol ez ellen." --- írod.

Talán, mert a Numerus Clausus antiszemita törvény:-)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2012.08.02. 08:55:53

@TaTa86.: Tökéletesen leírta.
Szó sincs semmiféle mentegetésről.

Arról van szó, hogy ha bűnös, akkor bizonyítani kell. Az nem normális állapot, hogy valakit háborús bűnösnek tekintenek, mindenféle valóban hiteles bizonyítás nélkül. (Az állítások egy része például kis tájékozódás után azonnal megdőlt.)
Másrészt ha emberiességi alapon vizsgáljuk a tényállásokat, akkor nála százszor nagyobb (bizonyított) bűnösök nek a haja szála nem görbült, névleg sem ítélték el őket. (ÁVO.sok, tömegbe lövetők, vérbírók, stb.) Ugyanez a felelősségre vonás a háború után már megtörtént a másik oldalon (néha olyan esetekben is amikor ez nem volt jogos.)
Vagyis a lényeg: Egy embercsoport, amelyik elég erősnek és hatalmasnak érzi magát, bosszúért liheg és ehhez tárgyat is igyekszik találni. A bizonyítási kényszer nem érdekli, ez esetben az ártatlanság vélelme sem és bizonyítékok nélkül ítélkezik.

Így hát - miközben egy valódi háborús bűnöst nyilvánvalóan elítélendőnek tartom - ezt az esetet így, ebben a formában és bizonyítottság mellett, csak hatalmi tobzódásnak tudom tekinteni.

evil overlord (törölt) 2012.08.02. 09:20:19

@bbjnick: Ld. a lenti kemmentek.

Mivel 44-ben a zsidókat etnikumként, és nem vallásként definiálták, így a keresztény (fajta) itt értelmetlen.

Ad 1.
"Mivel jelenleg ez a büntetésforma Magyarországon nem létezik, nem lehet végrehajtani.Börtönbe sem lehet zárni, mert a két büntetésforma nem konvertibilis, azaz nem váltható át."
Már miért is nem? Azok az országok, amelyek megszünettték a halálbüntetést, a halálsoron levők büntetését automatikusan életfogytiglanira változtatták.

Ad 2.
"Ha 1948-ban jogerősen elítélték, akkor ugyanabban az ügyben még egyszer nem lehet ellene vádat emelni,"
Érvényeteleníteni kell a népbírósági itéletet, ekkor újra le lehet folytatni az eljárást.

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 09:24:26

@bbjnick: nézd, te az nc-vitában is ha jól emlékszem arra a következtetésre jutottál az egyik kommentedben, hogy tulajdonképpen az a törvény egy méltányos rendelkezés volt a zsidók számára, hiszen maximálisan biztosította a lélekszámuknak megfelelő egyetemi férőhelyek számát. Ahogy akkor, abban a vitában, úgy most is képmutató vagy.

@Tündér_Lala: nézze, undorító az egész kampány, ahogyan igyekeznek újra és újra Magyarországra húzni a náci kényszerzubbonyt. Ráadásul már eleve az gáz, hogy alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában az emberek: ki a náci, ki a nyilas, ki volt csendőr, vagy éppen rendőr, mi a különbség a nemzetiszocializmus és a fasizmus között stb stb. Ezzel együtt az a véleményem -például a Csatáry-ügy kapcsán is- hogy itt pro és kontra többnyire dilettáns érvekkel folyik a vita, aminek a kimenetele alapvető ismeretek hiányában az égvilágon sehová sem vezet. Mondjuk iszapbirkózásra kurvára alkalmas, ezt elismerem

evil overlord (törölt) 2012.08.02. 09:26:31

@winerprince: A gettóparancsnok bizonyára rendelkezett beosztott rendőrök (vagy csendőrök) felett. Elég furán hat, hogy egy tojáshéjjal a seggén mászkáló fogalmazóból csináltak parancsnokot.

evil overlord (törölt) 2012.08.02. 09:39:42

@tauglich: Az NC egy klasszikus pozitív diszkriminációs tv. volt, amitől a libi megmondók el szoktak csöppeni :)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 09:54:05

@evil overlord: szerintem bbjnick dohányzásügyben is kísértetiesen azonos követ fúj a kis belpesti kendermagosokkal. :)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 09:55:44

@bbjnick: "Logika?:-)"

Egy lófaszt! Te most a retorikát tolod igen magas szinten. :)

evil overlord (törölt) 2012.08.02. 10:20:32

@tauglich: Touché! Ön pont olyan gonosz, mint én :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.08.02. 13:02:53

@Dr. GGG77: Csatáry azt vette el apjától, akit a legjobban szeretett, édesanyját. Itt van a kulcs, mert egy egyébként normális ember nem akar senkit sem megölni. Édesapám esetében ez százszázalékosan igaz."

hmm

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 18:51:31

@evil overlord:

B*sszus, elszállt a szép, hosszú, okos kommentem:-(

Akkor újra röviden:

"Mivel 44-ben a zsidókat etnikumként, és nem vallásként definiálták, így a keresztény (fajta) itt értelmetlen." -- írja.

Mint fentebb is írtam a "faj, "fajta" szót (általános) főnévként, ill. melléknévként használta azidőtájt a köznyelv. Lásd: Magyar Értelmező Kéziszótár.

"Ad 1.
"Mivel jelenleg ez a büntetésforma Magyarországon nem létezik, nem lehet végrehajtani.Börtönbe sem lehet zárni, mert a két büntetésforma nem konvertibilis, azaz nem váltható át."
Már miért is nem? Azok az országok, amelyek megszünettték a halálbüntetést, a halálsoron levők büntetését automatikusan életfogytiglanira változtatták.
Ad 2.
"Ha 1948-ban jogerősen elítélték, akkor ugyanabban az ügyben még egyszer nem lehet ellene vádat emelni,"
Érvényeteleníteni kell a népbírósági itéletet, ekkor újra le lehet folytatni az eljárást." --- írja.

Fentebb linkeltem a Múlt-kor cikkét a hivatkozott perről. Ha az az ítélet (ami egyébként, mint a cikkből kiderül, nincs meg) ma is érvényes és mértékadó, akkor nem igen van miről beszélgetnünk (úgy általában sem:-)), ha pedig nem érvényes, akkor mi célja a rá való hivatkozásnak?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 18:57:32

@tauglich:

"nézd, te az nc-vitában is ha jól emlékszem arra a következtetésre jutottál az egyik kommentedben, hogy tulajdonképpen az a törvény egy méltányos rendelkezés volt a zsidók számára, hiszen maximálisan biztosította a lélekszámuknak megfelelő egyetemi férőhelyek számát. Ahogy akkor, abban a vitában, úgy most is képmutató vagy." & "'Logika?:-)' Egy lófaszt! Te most a retorikát tolod igen magas szinten. :)" & "szerintem bbjnick dohányzásügyben is kísértetiesen azonos követ fúj a kis belpesti kendermagosokkal. :)" --- írod.

És '44-ben pedig "fasiszta megszállóként és kollaboránsként", nyilván, kutyakorbáccsal vertem a megszállt, népi demokratikus érzelmű, öntudatos csehszlovák állampolgárokat és a beteg zsidókat.

Ok, megbeszéltük.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.08.02. 19:35:42

@bbjnick: "Mint fentebb is írtam a "faj, "fajta" szót (általános) főnévként, ill. melléknévként használta azidőtájt a köznyelv. Lásd: Magyar Értelmező Kéziszótár."

A '92-es kiadásban nincs erre utalás. Lehet melléknévi jelentése is, de az nincs ott, haogy azidőtájt ez volt a jellmző használat. A zsidókkal kapcsolaban a '40-es években gondolom nem ebben az értelemben használták. (Hanem úgy, mint emberfajta, rassz.)

evil overlord (törölt) 2012.08.02. 20:26:46

@bbjnick: A zsidók etnikai vagy vallási alapon definiálták? Ha etnikai, akkor nincs értelme kersztény fajtáról beszélni, hisz abban a kikeresztelkedett zsidók is benne vannak.

Nem voltam elég figyelmes. A 48-as itélet Csehszlovákiában született. Miért is double jeopardy ha Magyarországon új eljárás indul ellene?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 22:06:56

@evil overlord:

"A zsidók etnikai vagy vallási alapon definiálták?" --- kérdezi.

Maga szerint? A Monarchiában csak nyelvi és vallási alapú adminisztráció létezett. A zsidók izraelita vallású (általában) többnyelvű társadalmi csoport voltak.

De hogy ne maradjon tudatlanságban:

(1938. évi XV. tc.) www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8070

(1939. évi IV. tc.) www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8098

(1941. évi XV. tc.) www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8168

(1942. évi XV. tc.) www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8188

"A jelen § alkalmazásában zsidó az, akinek legalább két nagyszülője az izraelita hitfelekezet tagjaként született, úgyszintén - tekintet nélkül származására - az, aki az izraelita hitfelekezet tagja. Az, akinek két nagyszülője született az izraelita hitfelekezet tagjaként, nem esik a zsidókkal egy tekintet alá, ha ő maga keresztény hitfelekezet tagjaként született és az is maradt, s e mellett mind a két szülője házasságkötésük idejében keresztény hitfelekezet tagja volt. " (Részlet a 1941. évi XV. tc.-ből)

"A 48-as itélet Csehszlovákiában született. Miért is double jeopardy ha Magyarországon új eljárás indul ellene?" --- kérdezi.

Magának ez a kérdés? :-) Szerintem meg az, hogy mi is az az 1948-as "ítélet"?

Ismételem magam: Ha az az ítélet (ami egyébként, mint a cikkből kiderül, nincs meg) ma is érvényes és mértékadó, akkor nem igen van miről beszélgetnünk (úgy általában sem:-)), ha pedig nem érvényes, akkor mi célja a rá való hivatkozásnak?

ü
bbjnick

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.02. 22:48:27

@bbjnick: mielőtt még övön aluli módon meg akarnál hazudtolni, egy gyöngyszem, egy olyan igazán szemforgató kis szöveg tőled:

"Egy magyar szempontú antiszemita olvasat nem tekintené a numerus clausust sem zsidótörvénynek, sem antiszemita (zsidóellenes) törvénynek: méltányos törvénynek tekintené, amely minden népfaj és nemzetiség számára biztosítja a lakosságon belül betöltött arányszámának függvényében a felsőoktatási férőhelyeket. Szerintem."

mandiner.blog.hu/2011/09/01/az_alattvalo_nemzet_es_a_szembenezes/fullcommentlist/1#c14557998

És a rekontra:

"A numerus clausussal minden népfaj, nemzetiség lehetőséget kapott a lakosságon belüli arányában a felsőoktatási keretből való részesülésre. Mi ebben a méltánytalan?"

mandiner.blog.hu/2011/09/01/az_alattvalo_nemzet_es_a_szembenezes/fullcommentlist/1#c14558621

Ami pedig a logikádat illeti. Amíg az egyik kommentedben a csehszlovák népbírósági per egyébként valóban elfogadhatatlan gyakorlatát emlegeted, addig egy másik hozzászólásodban idézel a Múlt-korról egy olyan hozzászólást, amely bármennyire is érdekes gondolatmenet, de az 1948-as per esetleges jogszerűsége alapján közelíti meg az egész kérdést.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.02. 23:02:59

@tauglich:

Egy "idegennek" megpróbálnám elmagyarázni, hogy... Veled ezt nem teszem. Tőled ezt méltánytalanságnak veszem. S úgy tekintem, hogy vagy be vagy szívva vagy be vagy szarva.

ü
bbjnick

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.08.03. 06:50:36

@bbjnick: erre csak legyinteni tudok. Sajnos nagyon durván kicsúszott alólad az utóbbi időben a talaj.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 07:07:53

@tauglich:

Nyilván, csak úgy lehet, ha már egy, a legocsmányabb rákosi-idők legocsmányabb kommunista hecckampányait (és hivatkozásait) idéző, aljassággal szemben nemtetszésemet fejezem ki:-)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.08.03. 09:28:54

@bbjnick: És ez elegendő volt német barátainknak? Ők etnikai alapon definiálták a zsidót.

Ha érvényes, akkor Szlovákia (mint utódállam) kérheti kiadatását, és életfogytiglanira konvertálhatja. Ha nem érvényes, akkor új eljárást indíthatnak (itt is, ott is), bár akkor a tanúvallomások nem bizots, hogy elfogadhatók (de ezt a bíróságnak kell mérlegelnie).

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.08.03. 09:40:07

@tauglich: ne legyen szigorú bbj barátunkkal! a mostani rendszer nem kedvez a népi kommunistáknak. és ez mentális problémákat okoz nála. tudja, hogy a kiművelt népi származékok milyen labilisek. no! :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 09:49:55

@jose maria padilla:

A lóf*sz a s*ggedben, az okoz problémákat, te nagyon h*lye! Jól szórakozol?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 10:01:09

@evil overlord:

"És ez elegendő volt német barátainknak? Ők etnikai alapon definiálták a zsidót." --- írja.

Kénytelenek voltak, ha ez volt a törvény.

"Ha érvényes, akkor Szlovákia (mint utódállam) kérheti kiadatását, és életfogytiglanira konvertálhatja. Ha nem érvényes, akkor új eljárást indíthatnak (itt is, ott is), bár akkor a tanúvallomások nem bizots, hogy elfogadhatók (de ezt a bíróságnak kell mérlegelnie)." --- írja.

Talán, ha elolvasná a fentebb linkelt múlt-kor-os cikket, akkor tud(hat)ná, hogy az az "ítélet" elveszett, jegyzőkönyvrészletek, a tárgyalásinapló és egy korabeli napilap cikke alapján rekonstruálták az egykor történteket és az "ítéletet". Ekörül az egykori "ítélet" körül habosították most azt a mocskos médiakampányt, amivel még a tárgyalás megkezdése előtt kész helyzet elé akarják állítani a bíróságot a hazai és a nemzetközi közvélemény hangolásával.

Mi lenne, ha korrekt jogállami keretek között lefolytatnák azt az eljárást és nem előtte, hanem a végén hirdetnének ítéletet?!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 10:07:14

@bbjnick:

Kénytelenek voltak, ha ez volt a törvény.=Kénytelenek voltak ezzel megelégedni, ha egyszer ez volt a törvény.

Alfőmérnök 2012.08.03. 11:16:37

@bbjnick: BBJNICK TE EGY BÜDÖS NÁCI VAGY!!!

Ugye ezt akartad hallani? Most remélem lenyugodtál.
Szívesen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 11:26:11

@Alfőmérnök:

Hogy én mi vagyok vagy mi nem vagyok, azon lehet vitát nyitni, de hogy te mi vagy, az nem kétséges:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.08.03. 11:28:42

@bbjnick: Jó emberismerő. Látom, máris jobban érzed magad, feloldódtak a görcseid.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 11:43:24

@Alfőmérnök:

Hiába mondom, nem hiszed el nekem, hogy neked nem tesz jót ez a virtuális dzsumbuj!

(fejét csóválja)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.08.03. 11:44:01

@bbjnick: 44 májusában már meg voltunk szállva. Mit érdekelte volna őket a magyar törvény?

Ha elveszett az itélet, akkor nincs gátja az új pernek. Az akkori tanúvallomások viszont így érvényüket vesztették.

Az őrmester bizonyára jól szórakozik :)

Alfőmérnök 2012.08.03. 12:02:24

@bbjnick: Ezt a trükköt pl. a ValóVilágban tanultam: ha valaki csuklik, jól rá kell ijeszteni, ettől általában elmúlik a csuklás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 13:09:05

@evil overlord:

"44 májusában már meg voltunk szállva. Mit érdekelte volna őket a magyar törvény?" --- kérdezi.

A németek bizonyára nem zártak minket a szívükbe:-) Annak ellenére, hogy a megszállás jól előkészített volt (a megszállást követő naptól rendszeresen és módszeresen takarítottak a németek a közintézményekben, a közigazgatásban stb.; listából dolgoztak: a "megbízhatatlan" köztiszt- és köztisztségviselők, ilyen-olyan közszereplők rendre repültek pozícióikból, állásaikból, a javukat még egy kis pihenésre is elvitték ilyen-olyan KZ-táborokba --- félreértés ne essék, ezek nem zsidók, hanem keresztény emberek voltak), semmi sem ment simán: Horthy beakaszt a deportálásoknak, kiugrási kísérletet szervez, "nagyüzemben" megy a különböző menlevelek és hamis íratok gyártása a zsidók számára, még a minisztériumokban is azon bütyköltek, hogy mindenféle mentességeket kreáljanak (nyilván, kik-ki az "övéinek --- olvassa el Szabó Lőrinc Naplóját és a '45-ös igazolóbizottsági vallomásait (amiben annál is inkább valószínű, hogy nem hazudik, mivel azok, akikre hivatkozik, mind visszaigazolták állításait)) stb.

"Ha elveszett az itélet, akkor nincs gátja az új pernek. Az akkori tanúvallomások viszont így érvényüket vesztették." --- írja.

Maga szerint mit pofázok itt hetek óta? Folytassák le tisztességesen a pert, ne próbálják manipulálni a bíróságot, a politikát és a közvéleményt!

"Az őrmester bizonyára jól szórakozik :)" --- írja.

Az egy h*lye!:-)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.08.03. 15:25:28

@bbjnick: Ezt tudom. A dolog onnan indult, hogy a "keresztény fajta" nem az etnikai zsidó komplementer halmaza.

A médiahabverés tényleg undorító, de az elég valószínű, hogy Cs. nyakig sáros.

Az őrmi azért annyira nem hülye.

@jose maria padilla: Tényleg, nyilatkozzon már a fasizmushoz fűződő viszonyáról (a fallangistához valót ismerem)!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.03. 18:02:18

@evil overlord:

A dolog onnan indult, hogy maga kérdezett, én pedig korrektül válaszoltam. Ha ennyi információval sem boldogul, akkor többel sem fog.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.05. 17:14:09

@evil overlord:

Az nem az én dolgom. Maga csak magát győzheti meg --- dolgozzon rá:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.05. 17:17:37

@bbjnick:

Maga csak magát győzheti meg=Magát csak maga győzheti meg :-)
süti beállítások módosítása