Nehéz búcsú Novák Előd zsidó barátjától
2012. július 30. írta: TuRuL_2k2

Nehéz búcsú Novák Előd zsidó barátjától

Szegedi_Csanad_Magyarorszag_a_magyaroke.jpg

„Mert nem nő gyümölcs a hazugság fürtjén, és nagy a bűnöm halálomig ülném.
Ez nem üres beszéd, nem okoskodás, ez az Új Magyar Honfoglalás.″
(FankaDeli feat. Szegedi Csanád: Új Magyar Honfoglalás
)


 

  Van zsidó barátom, Szegedi Csanád – ez volt egy hónapja Novák Előd első reakciója, amikor Szegedi Csanád zsidó felmenőiről kérdezték. Nos, úgy tűnik, akár ez a szép barátság is rámehet a Szegedi zsidósága és az EP-képviselő zsidóság-kezelése körüli jobbikos vitákra.

  Egy, a napokban nyilvánosságra került hangfelvétel alapján nem igaz Szegedi korábbi védekezése, miszerint csak a közelmúltban szembesült zsidó származásával. Szegedi vitatta a hanganyag valódiságát (a Mandinernél is helyreigazítást és a felvétel eltávolítását követelte), azonban a beszélgetés másik résztvevője és más jobbikos politikusok is megerősítették, hogy nem hamisítványról van szó. Végül az EP-képviselő a múlt héten minden jobbikos tisztségéről lemondott – brüsszeli mandátumát kivéve. Novák szerint ez kevés:

  „Csanád továbbra is a nemzeti ellenzékre hozná a bajt azzal, hogy legfontosabb, legfőképp vitatott tisztségéről, az – egyedül jövedelmező – EP-képviselőségről nem mondana le. Mai közleményének már a címe is megint hazugság (»Lemondok minden Jobbikban betöltött funkciómról«), miként tartalma szintén még mindig valamiféle rágalomhadjáratról szól, s nem fájó, de jogos, igaz vádakról.

  Brüsszelbe való kiköltözése, a magunkfajták hátországának hiánya, a belpolitikától való tartózkodása nem teszi alkalmassá a jövőben EP-képviselőnek, hiszen oda nem pl. az afrikai bevándorlók érdekképviselete miatt küldtük, hanem hogy a belügyeinkbe avatkozó EU minket érintő döntéseire hatással legyen. Ezért a Jobbik Országos Elnöksége hétfői ülésén reményeim szerint visszahívja Csanádot mandátumából, hogy aztán esküje szerint eleget tegyen a képviselőségről való lemondásnak.″

  Novák nincs egyedül a véleményével, a Jobbikban mások is úgy látják, hogy az EP-képviselő teherré vált a párt számára. Azonban ez olyan teher, amitől egyáltalán nem lesz könnyű megszabadulni. Éppen a közelmúltban szorították ki a párt egyik fő bázisát adó Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szegedi ellenfeleit a Jobbikból. Csoportokat oszlattak fel, képviselőket zártak ki, közgyűlési frakciójukat is elveszítették – a rendteremtés végén Szegedi lett a párt megyei elnöke. A nagy tisztogatás után most újrakezdődhet a harc az utódlásért.

  Az EP-képviselő ugyancsak fontos szerepet játszik a Jobbik körüli gazdasági holdudvarban, hogy mást ne mondjunk, Vona Gáborral (illetve május óta már Vona feleségével) közös cége, a Magyar Hírek Kft. adja ki a Jobbik lapját, a Barikádot. Sőt, a kiadó cégjegyzésre jogosult képviselője a májusban benyújtott mérleg alapján nem más, mint maga Szegedi. Ha a hétfői elnökségi ülést követően még jobban elmérgesednek a dolgok, akkor biztosan sok nehéz percet tud szerezni lemondását követelő párttársainak. Például kellemetlen kérdéseket tehet fel: Írogatunk, Előd, írogatunk? De ki van addig a szerkesztőségben?

  Végül tekintsük meg együtt a fejlemények ismeretében egészen új és izgalmas értelmet nyerő Új Magyar Honfoglalás klipet:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr954683208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: szegedi csanád korrupt uniós pénze? (revideálva) 2012.07.30. 11:29:23

Európai Uniós pénzt ígért Szegedi Csanád az őt zsidóságával szembesítő Ambrus Zoltánnak azon a 2010-es felvételen, amelyet szombaton a Kettős Mérce a szélsőjobboldali mozgalmakat figyelő Athena Intézet cikke alapján publikált. Amint írják, a felvétel e...

Trackback: Nehéz búcsú Novák Előd zsidó barátjától 2012.07.30. 10:36:01

A szép barátság is rámehet a Szegedi zsidósága és az EP-képviselő zsidóság-kezelése körüli jobbikos vitákra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bloodscalp 2012.07.30. 13:27:55

háh:) ez ugye úgy röhej ahogy van...a jobbik seggbekúrta saját magát.

nekem spec. rögtön kun béla népköztársasága jutott eszembe, ahol ugye a szemét zsidók a magyarokat letaposva jutottak a politikai helyekhez...és most 2012ben itt egy zsidó a nemzeti oldalon:) egyre törnek előre:) szerintem vicces.

a mandinerről annyit, hogy ömlik a szar a fideszre, a kormányra, viktorra meg az országra...mégis mélyen kussolnak a témáról. amint kijön egy téma a konkurenciáról előállnak vele...:) lefogok szokni a mandizásról. férgeket nem olvasok. a szint úgyis alacsony.

nem értem ezt a csurkázást:) annyira elvolt lehetetlenitve amig élt, és a jobboldalon! lásd 2010 választások, amint meghalt megy az istenitése...tipikus magyar szokás.

sztrelnyikov 2012.07.30. 13:28:39

@tesz-vesz: de én nem is ezt nehezményeztem, hanem azt, hogy emiatt kár ajvékolni.

sztrelnyikov 2012.07.30. 13:30:09

@Bloodscalp: mindannyian nagyon várjuk a percet, amikor elhúzol innen a picsába. Csak könyörgöm, nehogy meggondold magad!

sztrelnyikov 2012.07.30. 13:36:26

@Unionist_: Te valamit nagyon keversz! A honfoglalók nem magas, szőke, kékszemű árják voltak, hanem alacsony, köpcös, barnabőrű, vágottszemű emberek. De nem cigányok!!!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 13:55:41

@sztrelnyikov: "honfoglalók nem magas, szőke, kékszemű árják voltak, hanem alacsony, köpcös, barnabőrű, vágottszemű emberek"

A mongolid népesség az ősmagyarok esetében (Árpád népe) legfeljebb 30%-nyi, László Gyula kutatásai szerint. Többségében turán-medencei europidokról van szó.

A heftalita hunokról leírják pl. a krónikák, hogy sötét, hajú, kék szemű nép. a legközelebbi genetikai rokonaink, az ujgúrok közt pedig még ma is sok a kékszemű.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.30. 14:00:32

@TaTa86.: az embernek érdemes még a korrupcióba is belemennie, csak hogy a származása ki ne derüljön"

hát ja, mivel kizárták, mégse érdemes.
amúgy novákék nem veszik figyelembe csanád nyilatkozatát, azzal mondjuk egyetértek @Vhailor: - ral ha belegondolok: szinte kizárt, hogy ne tudott volna a zsidó ágról, nem tudom elképzelni ezt, de a felvételen is mintha igazat mondhat volna, de az is lehet, azért beszél mellé a felvételen, mert tudott a származásáról

de lehet ezt csinálja novák, már írtam: @tesz-vesz:

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.07.30. 14:17:45

@tesz-vesz:

Amúgy, ha már itt vagyunk, miféle magyar név az a Novák?

Erre céloztam, hogy a Jobbik is tele van olyan emberekkel, akiknek, enyhén szólva, nem magyar a származásuk. Ez természetesen igaz az egész magyar társadalomra, de általában azok szoktak a leghangosabban üvöltözni, meg "magyarkodni" akik valamiféle bizonyítási kényszerben vannak.

Egy picit más téma - a zsidóság, nem (csak) vallási közösség, de nem is faji kategória, hanem nemzetiséget jelent, annak minden előnyével és hátrányával. Teljesen függetlenül attól, hogy a magyarországi zsidók magukat inkább magyaroknak, vagy inkább zsidóknak, esetleg mind a kettőnek egyszerre tekintik. A történelmi tapasztalatok mind a két oldalon megmutatták, hogy a kettős identitás egy történelmi zsákutca. A zsidóság nem tud maradéktalanul azonosulni a magyar kultúrával, a magyarság pedig irtózik a magyarországi zsidó vagy zsidó származású értelmiség modernizációs/aufklärista kísérleteitől, amelyek az egész magyar társadalom átformálására irányulnak. Szerintem itt van a kutya elásva. A természetellenes házasságokat fel szokták bontani, ideje lenne már, hogy a zsidók zsidók és a magyarok magyarok legyenek.

Unionist_ (törölt) 2012.07.30. 14:26:16

@sztrelnyikov:
csakhogy a gárdisták között nincs túl sok vágott szemű kun, vagy hun. ahogyan árja sincsen. a bevonuló ősmagyarokra sem hasonlítanak. már amennyire tudjuk hogy ők néztek ki. nekem úgy tűnik (de ez csak egy megfigyelés, nem kell komolyan venni), hogy a gárda jelentős részben asszimilálódott cigány családok gyerekeiből, unokáiból áll össze. akik nemzeti érzülettől vezérelve kivonulnak a cigánysorra azért, hogy a leszakadó testvéreiket rendre utasítsák. mindezt persze öntudatlanul teszik. manipulálják őket.

de én nem gondolom, hogy ezek az emberek alávalóak lennének. ha rajtam múlna, akkor kifejezetten igazgatásrendészeti céllal időszakos megyegyűlések lennének az "uruszágban". és ott verhetné az asztalt a széljobb. ha rajtam múlna, akkor az európai tanácsba közvetlen választanánk szenátort (ahogy a finneknél). az uniós szenátori posztért indulhatna vona gábor. feltéve, hogy a nemzeti érdekeket nemzetközösségi keretek között akarja képviselni. és nem csak feudális ökölrázást akar, mint a putriban. nekünk ne mondják meg. a közösség pénze kell, de a közösség normái nem kellenek hozzá. ez még egyetlen nemzetiséget se emelt fel. csak a maffiát erősítette meg. és orbán viktor pontosan ezt mondja.

félre értés ne essék nem az a probléma, hogy ők ránézésre cigányok. vona is. orbán papa is. és a kis viktor is. a kádár rendszerben elég sok asszimilálódott roma lépett be párttitkárnak a hazafias népfrontba. az ő gyerekeik ott vannak a jobboldalon. a probléma az, hogy az orbán-féle hazafias kommunizmus, a vona-féle soft fasizmus gondolkodás kívül esik a civilizáción. nem csak a nyugatin, hanem a keletin is.

mert akkor most szegedi "klein" csanádot nem kizárni kellene. hanem a kezét le kellene fűrészelni. csakhogy a jobbik felső vezetése alig várja, hogy szatellitként külső támogatói lehessenek egy kisebbségi orbán kormánynak. alig várják a harmadik orbán kormány eljövetelét. mert úgy képzelik, hogy akkor nekik is jutna a koncból.

nekem nem lenne problémám a szélsőjobboldali ideológiával. azzal, hogy azt mondják: a civilizáció alapjait nem feltétlen európában kell keresni. nem feltétlen kell mindenben a római jogot, vagy valamilyen zsidó-keresztény kánonjogot követni. ez mind rendben van. de vona egy napközis tanár, és nem képzett orientalista keletkutató. ha a jobbik vezetése gyakorló néprajzosokkal lenne, akkor az teljesen rendben volna. de csak bunkó parasztok vannak. ez a probléma. ez egy ötlettelen, gondolattalan társaság. a tanult emberek sem okosok, inkább csak stréberek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.30. 14:30:16

@Vhailor: nem szoktak üvöltözni, üvöltözni az szokott akinek fáj vmije, vagy buta, vgy ideges, én még nem láttam afféle , én még nem láttam semmiféle kompenzálást részükről

a novák teljesen magyar név.
a kettős identitással egyetértek, viszont a zsidók már nem törekednek megváltoztatni a magyar kultúrát és társadalmat, mert ez teljes egészében sikerült nekik. most szeretnénk visszavenni az országunkat, de a konklúzióval is egyetértek: a zsidók zsidók és a magyarok magyarok legyenek. a magyarok Budapestre, cionista Izraelbe

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 14:34:14

@tesz-vesz: Szegedinek első adandó alkalommal valamiféle hírt kellett volna róla adnia, hogy zsidó származású. sajtótájékoztató, sajtóközlemény. Ha tudta hogy zsarolni fogják vele, (és ezt meg is tették, 2010 őszén), akkor mi értelme tovább titkolni? Ostoba módon azt hitte, hogy valahogy "megúszhatja". A politikában ilyet nem szoktak megúszni.

Novák az egyedüli lehetséges jó variációt csinálja a történetben. Kárminimalizálás. Borsod megye kap egy új lehetőséget, hogy végre megfelelő(bb) emberek kerüljenek vezetőnek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.07.30. 14:34:54

@tesz-vesz: "hát ja, mivel kizárták, mégse érdemes."
Dehogy nem. Nem keveset keresett rajta. Ha "bevallja", hogy zsidó, valszínűleg sosem lesz EP-képviselő.

Rémisztő Pénisztő 2012.07.30. 14:40:45

Mibe', hogy nem mond le az EP-képviselői mandátumáról?

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.07.30. 14:41:35

@tesz-vesz: Hát a Novák inkább szláv, konkrétan cseh név... na de ezt most hagyjuk.

Nem "a zsidók" hanem zsidók akarják megváltoztatni a magyar társadalmat sőt, halachikus értelemben még talán nem is zsidók mindnyájan ezek közül. Nem mondanám, hogy sikerült nekik megváltoztatni a magyar társadalmat, hiszen az eredménnyel nincsenek megelégedve. Sokkal inkább sikerült szétzülleszteniük, atomjaira bontaniuk azt.

Többek között ezért is van a magyarságnak mint olyannak egy óriási hátránya a környező nemzetekkel szemben - egyrészt erősen individualisták vagyunk, másrészt a magyar (gyakran megalapozottan) rendkívül bizalmatlan mindenkivel, még saját felebarátaival szemben is. Most foglalkoztunk egy picit a szlovákiai népszámlálás eredményeivel, és pár régi ismerőssel együtt, és éppen erre a következtetésre jutottunk. Mert hiába van magyar magaskultúra, hiába kiválló magyar iskolák vannak a Felvidéken, ami nincs, azok a magyar közösségek, ezek teljes egészében hiányoznak, mert képtelenek vagyunk összefogni, a szlovákok (velünk szemben) képesek erre, ezért is asszimilálnak bennünket olyan sikeresen.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 14:54:37

@TaTa86.: Valószínűleg más volt az életcélja. mint hogy 30 évesen politikailag, emberileg megsemmisüljön.

Várd ki a végét. Szerintem lemondatják. Ha meg nem, akkor gazemberré válik. Olyan nagyot egyébként nem szakít vele, és ezen állítás még még akkor is igaz marad, ha esetünkben te két fillérért megtömnéd a kecskét is.

Kandeláber 2012.07.30. 14:56:29

@Rémisztő Pénisztő: Miért, Bokros lemondott?
Kéthetente bájolog az ATV-n Olgival, aki majdnem a kamera előtt bukik rá, nyomja a főkönyvelő-szöveget a "pénzügyi-közgazdasági zseni", akit Panamában nem ismernek ugyan, de állítólag ott is tanult.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.07.30. 15:12:16

@Schwerer Gustav: Ha tetszik a kecske még egy fillérért is! :D

Nem tudom mi volt a célja, de a már azzal is emberileg megsemmisült, hogy a Jobbik tagja. Sírgyalázás hazafias tettnek való beállítása, magyarellenes totalitárius eszmékért való rajongás, öncélú kamaszos durci a magyarság érdekeinek totális semmibevételével a világ ellen, intellektuális lustaság, a csőcselék hergelése stb stb.

Zsanád barátunk legalább egzisztenciát teremtett magának.

hoplita 2012.07.30. 15:25:14

@Schwerer Gustav:
".... remélem itt nem a rosszul elfojtott irigység tör ki az illetőkből :).....'

Légy erős, az.:)

hoplita 2012.07.30. 15:29:17

@Unionist_:
".....a gárda jelentős részben asszimilálódott cigány csávókból áll. nem nagyon van köztük szőke kék szemű árja. sokkal több az alacsony köpcös...."'

Uhúúúúúúú, mekkora egy marha vagy te...vagy inkább egy sunyi kis geci..?

Kandeláber 2012.07.30. 15:53:20

@hoplita: Ez nem tudja, hogy a cigók nem asszimilálódnak.

tevevanegypupu 2012.07.30. 16:24:07

@Counter:

Nem egyezik. Orban nagy valoszinuseggel sokkal naivabb meg most is, mint Csurka volt.

Unionist_ (törölt) 2012.07.30. 16:41:47

@Vhailor:
de miért kellene minden magyarnak kulturálisan összefogni. szükség van nemzeti érdekképviseletre, de nincs szükség nagy nemzeti összeborulásra.

a civilizált világban mindenhol (nem csak nyugaton, hanem keleten is!) térségi összefogás van. nem etnikai, hanem területi alapon. nem azt nézik, hogy ki ki a magyar, a magyar, ki a zsidó, ki a szász, ki a cigány, ki a hottentotta. hanem azt, hogy a kis közösségek tartsanak össze. és olyan nagyobb projekteket szervezzenek, amire egy-egy tájegység fókuszál. ezek célja az, hogy tömegesen megjelenjenek az az idegenek. mintha az összes nacionalista szellemi fogyatékos volna.

neked fontos a felvidék? akkor közjogi értelemben miért nem akarod megszervezni? miért nem mondod, hogy legyen egy szlovák-magyar eurorégió. miért nem hirdetsz térségi összefogást. a jobbik miért nem akar a határszélen uniós megyéket. a szlovák és a magyar nacionalisták rögtön barátok lennének. mert utálják egymást, de a putris cigányokat még jobban.

miért nem fog össze miskolc, eger, kassa és besztercebánya. miért nem épít térségi vasutat. osztrák mintára miért nem szerveződik meg felső pannónia (vö. felső ausztria). a magyar és szlovák kisalföldet kell kulturálisan egyesíteni ahhoz, hogy a nemzetiségek békében éljenek. ezt a szlovák nacionalisták hívhatnák akár alsó-moráviának. de akkor győr és nyitra összefogna. komárom és komarno újra lehetne egy város.

és ettől még lehetne országgyűlés budapesten és pozsonyban. csak az iskola nem pártpolitikai alapon szerveződne. a nacionalista tótok is örülhetnének. mert informálisan létrejönne egy "nagy-morva" makrorégió. meg nagy-román, nagy-szerb és persze nagy-magyar. csak ezek persze metszenék egymást. mert errefelé az etnikai keveredés az évszázados tradíció.

és ha ezt nem fogadják el a nacionalisták. akkor annak a következménye, hogy a kisebbségeknek az utolsóig be kell olvadniuk. mert a magyarok többsége biztos nem fog a kisebbségekért háborúzni. ha nincs térségi összefogás, akkor majd többségi alapon szépen kimondják, hogy magyarország a magyaroké. és pont. szlovákia a szlovákoké. és pont. románia a románoké. szerbia a szerbeké. punktum. csak azt nem értem, hogy ez mitől lesz jó. el ne hidd már, hogy túl sok jobbikos gárdista élesben harcolna bármiért. kirakják a nagy-magyarországos matricát, és utána beleszarnak a világba.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 17:32:38

@Unionist_: hahó!

írtam a másik posztban, hogy habár jónak tartom, de alapvetően van egy-két probléma a gondolatmeneteddel.

mandiner.blog.hu/2012/07/28/tarsadalommernokosites_hova_tart_a_felsooktatas

Akkor jókat írtál, de most ezzel a cigány-gárdázással eléggé elvétetted a lépést:)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 17:37:24

@TaTa86.:

először írod: az a felháborító hogy ilyen megtörténhet, hogy valaki elhazudja hogy zsidó, és európarl képviselő lesz, aztán meg "de legalább egzisztenciát teremtett magának".

akkor most el kéne döntetni erről, hogy fölháborító, vagy elismerésre méltó. szerintem egyik sem egyébként.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.07.30. 18:07:21

@Schwerer Gustav: Akkor itt félreértés van.

Nem az felháborító, hogy valaki "elhazudja", hogy zsidó. Egyrészről az felháborító, hogy el kell tagadnia, másrészről az, hogy ezzel őt zsarolni lehet.

Az egzisztenciás rész pedig szarkazmus volt.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 18:40:52

@TaTa86.:
pont azért lehet zsarolni, te ökör, mert elhallgatta... senki sem kényszerítette, hogy hallgassa el. Szerintem tényleg 2010-ben értesült a múltjáról. arra az esetre, ha mégsem: hát akkor meg balfasz volt, ha azt hitte, hogy bevallatlan zsidó háttérrel neki bármiféle keresnivalója van a Jobbikban.

A gárdában is van zsidó, de ő be is vallja. Na ez a különbség. Az őszinteség. Akinél ez hiányzik, azt jobb is, ha kibasszák.

Én azt mondom, ez a pofon rég érett már neki. 2010 ősze óta hány nap volt a naptárban, amin odaállhatott volna szimplán elmondani az igazságot? És akkor - most figyelj- senkinek egy szava sem lehetett volna, mert eredményként ott lett volna, amit letett az asztalra addig.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.07.30. 19:12:30

@Schwerer Gustav: Nézd, szerintem nálam és nálad is jobban ismeri Csanád a Jobbik belső viszonyait. Ő tudja jobban, lehet-e zsidó származású a párt erősembere. Szerinte nem lehetett.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.07.30. 19:34:39

@tesz-vesz: "nagyvonalakban mondjuk egyetértek azzal, hogy a zsidó és a cigány identitású ne szóljon bele a magyar politikába"

Pitiáner, senkiházi szaralak vagy. Remélem, nem bántottalak meg.

P.s.: ja és nem dobta fel a gép, hogy elérted az egy poszthoz fűzhető maximális kommentszámot?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.30. 19:40:46

Ez egy kettő, de talán három emberöltő óta példátlan esemény a magyar belpolitikában. Valakit a származása miatt nemhogy hátrány vagy előny ér (ilyen azért lássuk be, előfordul), hanem a politikai halál, megsemmisítés.

A szimpatizánsok azért elgondolkodhatnának, hogy ezt miért találják vonzónak.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.07.30. 19:42:26

@hoplita: valóban.

kihagyta, hogy mindig ráizgulnak a fegyverekre és az egyenruhákra :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.07.30. 19:51:10

@politicus: ha igazán jó fej akarna lenni a blog.hu, akkor a blogokhoz használt sablonjait beépített tesz-vesz szűrővel látná el

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.07.30. 20:12:52

@Counter: Ezzel most nem tudok maximálisan nem egyetérteni. Most volna dolga minden pártnak kiállni a nyilvánosság elé és elítélni ezt az alávaló tempót.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.30. 20:19:05

@politicus: Van elképzelésed, hogy miért nem teszik?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 20:19:45

@politicus:

Nem akartam ehhez a foshabosításhoz hozzászólni, de te elérted, hogy végülis megtegyem...

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy egyetértek @tesz-vesz-szel: azzal a megjegyzésével is, hogy kinek milyen felmenői vannak, az indifferens és azzal is, hogy zsidó vagy cigány identitású (tehát, nem származású, hanem identitású) ne szóljon bele a magyar politikába.

Szerintem az ilyen típusú ügyek, csak a faji (és/vagy törzsi/klán) gondolkodású csoportokat/fajtákat hozzák tűzbe. Az pedig külön pikantéros, hogy pld. úgy a "cigánygyilkosságok"-ügyben, mint ebben a "szegedicsanádnagymamájazsidóvolt"-ügyben is az elkövetők, ill. kipattantók titkosszolgálati, ill. rendőrségi kötődésű (vádalkuval szabadult) figurák voltak.

ü
bbjnick

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.07.30. 20:24:03

@Counter: Racionális magyarázatom sajnos nincs.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.30. 20:33:07

@politicus: Nekem volna pár écám, egyesek a magyar politika egészére jellemző negatív meghatározottságra támaszkodnak:

Pl.
1. A pártok feltételezik, hogy az események – azaz hogy épp a Jobbikban éppen származásilag zsidó ne legyen pozícióban, sőt tag se legyen – a választók döntő többségének helyeslésével találkoznak. Akkor is, ha esetleg nem tartják magukat (a választók) antiszemitának; akkor is, ha esetleg tényleg nem azok.
2. A pártok saját szimpatizánsaikról feltételezik, hogy a fellépés esetében ezt pro-Jobbik (mert Szegedi a kinyírása ellenére is jobbikosnak számít, szerintem) megnyilvánulásnak értékelnék, amit szeretnének kerülni.

@bbjnick:
Ha valakinek van magyar identitása, másmilyen már nem is lehet? A magyar identitás kakukkfióka az emberi személyiségben és kitúr minden mást?
Más identitások is kizárják a beleszólást, nem csak a cigány és zsidó?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 21:01:07

@Counter:

"Ha valakinek van magyar identitása, másmilyen már nem is lehet?" --- kérdezi.

Egy embernek csak egy identitása lehet. Ha valaki több identitással él, az vagy kém vagy bűnöző vagy elmebeteg:-)

"Más identitások is kizárják a beleszólást, nem csak a cigány és zsidó?" --- kérdezi.

A magyarcigány, a magyarzsidó vagy a magyarsokác (vagy ami tetszik), az nem magyar és cigány, zsidó vagy sokác identitás, hanem sajátos magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác identitás. Egy magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác (vagy ami tetszik) képvislehet magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác érdeket (mint kisebbségi politikus), de az nem magyar érdekképviselet.

ü
bbjnick

==T== 2012.07.30. 21:05:19

Szegedi Márton, Csanád tesója pont annyira zsidó, mint Csanád. Őt nem zárták ki. Pedig ő is benne volt a borsodi dolgokban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 21:05:51

@bbjnick:

Egy magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác (vagy ami tetszik) képvislehet=Egy magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác (vagy ami tetszik) identitású személy képviselhet

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.30. 21:09:37

@bbjnick: Hadd idézzem magát: "Vagy a Magyarország területén élő nemzetiségek, etnikumok, vallási kisebbségek stb.-k nem a nemzet részei? :-)"!

Tehát valaki a nemzet része lehet úgy, hogy az identitásban nem osztozik? És akkor ez az illető egyszerre része a nemzetnek és van kizárva az ügyei intézéséből, ha tudom követni?

==T== 2012.07.30. 21:15:21

@bbjnick: ezt csak azoknak írtam, akik szerint a származása miatt zárták ki...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 21:22:36

@Counter:

No, megint kezdi a zombi hazudozást!

Pontosan ismeri (és, nyilván, alkalmazza) a politikai és a kulturális nemzet közötti különbséget, de könyékig kavarja és dagasztja a hazugságsz*rt, habosítja a f*st...

Le is fújom magát egy kis szabódezsőféle zombiirtóval!:-D

bbjnick.blog.hu/2010/10/17/szabo_dezso_adaleka_a_politikai_nemzet_kerdesehez

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.30. 21:26:31

@bbjnick: Magyarázza szépen, példákkal el a ma érvényes fogalmakat gyűlölködés és idézetekkel vagdalkozás helyett.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.30. 21:35:05

Az roppant jellemző viszont a rohadtnarancs mandarinra, hogy a Jobbik minden vélt vagy valós hibáját egyaránt szinte azonnal megpróbálja kihasználni.

Az első kép nem volt elég kompromittáló, beraktak egy másikat.

A rohadtnarancs mandarin nyugati-polgárias álarca mögött egy kőkeményen hideg logikájú propagandaszerv húzódik meg.

Azt elmondom mindenkinek, hogy előbb lesznek lesznek jegesmedvék a sivatagban, minthogy a rohadtnarancs mandarin az igazi problémákról beszéljen:
a korrupcióról, közgépről, meg lajos bácsiról, meg a megbundázott százmilliárdos tenderekről.

Annyira szánalmas pitiáner zugfirkászok vagytok, hogy az már nevetséges.
az orbanviktor.hu "üzemeltetési díján" kívül még milyen fideszes mutyikból kaptátok/kapjátok a pénzt? Szerintem sok embert érdekelne.

bz249 2012.07.30. 22:03:21

@bbjnick: azert ezzel vigyazzon, mert a katolikus identitas* is kepes olyat produkalni, hogy Roma es Budapest egymassal erdekellentetbe keruljon. ;)

Vagyis, ha jol ertem eppen most biztositotta tamogatasarol Bismarck kancellar Kulturkampfjat.

*nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb szo

brabant89 2012.07.30. 22:29:28

@Counter:
Ha követted az eseményeket, te is láttad, hogy a Jobbik vezetősége először, amikor még az Ambrus-féle felvétel nem került nyilvánosságra - bár nyilvánvalóan zavarban volt - de kiállt Szegedi Csanád mellett. Aztán miután az Ambrus-féle felvétel nyilvánosságra került, Novák Előd lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot arra hivatkozva, hogy Szegedi hazudott a Jobbik vezetőségének. Ma, amikor a Jobbik vezetősége felszólította Szegedit, hogy adja vissza EP képviselői mandátumát, már arra hivatkoztak, hogy Szegedi EU-s pénzből meg akarta vesztegetni Ambrust.

A kérdés, a Jobbiknak sikerül-e azt elhitetnie a szimpatizánsaival - akiknek feltételezem a többsége örül annak, hogy "kikerült a vezetőségből a zsidó" - hogy Szegedi lemondatása a Jobbik "tisztaságának" a bizonyítéka, vagy ez nem sikerül, és az emberek inkább úgy gondolják, hogy a Jobbik rasszista párt, és Szegedinek zsidósága miatt kellett távoznia.

Szegedi óriási hibát követett el ott, amikor "segítséget" ajánlott Ambrusnak, és nem gondolt arra, hogy a beszélgetésről hangfelvétel is készülhet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 23:10:37

@Counter:

Magácska már nagyon rég eltaknyolta, elhazudozta, elzombiskodta, hogy én magácskának bármit is szépen, példákkal elmagyarázzak. Ha reagálok is, azt csak azért teszem, hogy ha esetleg mások is olvassák a hazugságait, csúsztatásait, akkor azokat ne tudja olyan könnyedén megvezetni.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.30. 23:26:09

@bz249:

Maga valamit nagyon félreért:-)

Az ember identitásának része a hite, tehát nem kerülhetnek szembe egymással (az identitás és a hit), hiszen a hit maga is formálja az identitást (remélem, érthetően sikerült megfogalmaznom a jelenséget:-)). S ahogy (s valamint) a katolicizmus sem a mindenkori Róma, úgy a magyarság sem a mindenkori Budapest. Lehet valaki úgy jó katolikus és jó magyar, hogy nem ért egyet a napi római vagy budapesti "irányvonallal" (még a katolicizmus is csak hit és erkölcs dolgában vár el feltétlen igazodást Rómához, ami ezekkel nem érintkezik, az a személy lelkiségére, józaneszére, belátásra vagy ízlésére van bízva).

Nekem még soha életemben nem jelentett problémát, hogy katolikus keresztény és ugyanakkor magyar vagyok. Még olyan történeti példa sem jutott eszembe, pedig gondolkodtam:-), ahol a katolicizmus és a magyarság feloldhatatlan ellentétbe került volna egymással.

ü
bbjnick

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.07.30. 23:33:50

Akkor most majd alakul a jobbikon belül zsidó és cigány tagozat is? Csak úgy kérdem...
Még a végén a libsik babérjaira törnek... A vége azoknak is mi lett...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.07.30. 23:37:22

@bbjnick:
"Még olyan történeti példa sem jutott eszembe, pedig gondolkodtam:-), ahol a katolicizmus és a magyarság feloldhatatlan ellentétbe került volna egymással."
1848-as szabadságharcunk?
A katolikus egyház pozitív példáit össze sem lehet hasonlítani az általuk elkövetett bűnökkel a magyarság ellen. Kár szépítgetni, elárulták akkor a hazát a Habsburgoknak... Történelem...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 07:29:55

@bbjnick: S mit gondol, azokat a másokat a páratlan trágársága vagy az egyenes válaszok megtagadása győzi meg jobban?

A maga taktikája leginkább a görényéhez hasonlatos. Ha belekavarodik a dolgokba, nagyon gyorsan nagyon büdöset csinál, hogy mással már ne lehessen foglalkozni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 07:34:12

@brabant89: Követtem. Felmerül a kérdés, hogy vajon a kiálláskor tudott-e már a vezetőség a hangfelvételről? Hiszen az már évek óta létezett.

Ha igen, akkor a kiállás lehetett színlelt, hogy a kevésbé antiszemita szimpatizánsok előtt is vállalhatóak maradjanak. A felvétel és a felvétel körüli maszatolás, hogy most zsarolást vagy vesztegetést hallunk, az pedig ürügy, amiben lehet hinni és amire lehet hivatkozni, hogy nem, nem is fajvédők.

Kérdés, hogy a Zemberek (nem csak a Jobbik-szimpatizánsok) mit is gondolnak igazából: hogy a Jobbikban tulajdonképpen tényleg semmi keresnivalója egy zsidó származású politikusnak, vagy hogy azért de, igen.

bz249 2012.07.31. 08:00:55

@bbjnick: Tortenelmileg a katolikusellenes intezkedeseket, a katolikusok kirekeszteset es mas hasonlo nyalanksagokat azzal volt szokas indokolni, hogy a katolikusok egy nemzetek feletti szervezet tagjakent amely egy idegen allam befolyasa alatt all nem megbizhato alattvalok. Lehet, hogy On szemelyesen megbizhato lenne, de jobb ugye biztosra menni.

Szoval nem kell nekem semmit jol vagy rosszul erteni, hanem annyi a dolgom, hogy bedobjak a mikroba egy gyorsfagyasztott elmeletet.

brabant89 2012.07.31. 08:01:52

@Counter: "Felmerül a kérdés, hogy vajon a kiálláskor tudott-e már a vezetőség a hangfelvételről?"

Én arra hajlok, hogy nem. És hogy maga Szegedi sem tudott róla. Számomra elképzelhető, hogy tényleg megkérdezték Szegedit, hogy akkor most mi a helyzet, aki azt mondhatta Vonáéknak, hogy csak most szerzett tudomást a nagyszülők származásáról. És ezért pont erre hivatkozva szólította fel Novák lemondásra.

Ezért is írtam, hogy Szegedi az eltussolási kísérlettel óriásit hibázott, mert azért az érdekes lenne, ha most arra kellene a Jobbiknak hivatkoznia, hogy azért kell a korábbi alelnök, jelenleg EP képviselőt lapátra tenni, mert amikor az megtudta magáról, hogy az anyja zsidó, ezt nem jelentette azonnal a pártvezetőségnek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 08:48:13

@brabant89: Én viszont elképzelhetőnek tartom, hogy Ambruson kívül más jobbikos is tudott a létezéséről. Ambrus sokakkal tartott kapcsolatot, a borsodi Szegedi-ellenes hangulat pedig nagyon erős volt. Most akkor vagy a zsidó származás önmagában kiváltott egy ilyen erőteljes ellenkezést (ami az ellenkezők részéről hiba volna, mert tudhatják, hogy ezt a párt nem vállalhatja, nem is vállalja, tehát tudhatták, hogy mindenáron belebuktatják őket), vagy tudták, hogy van ott más is. Akkor viszont az egész ügy alkalom a faji antiszemitizmus elutasítására is, meg a zsidó jobbikos kicsinálására is, és ez a tudomás igazolná a borsodi ellenzék és a vezetés fordulatait is.

Szegedi utólag nézve valószínűleg tényleg hibázott a próbálkozással, mert akkor már pozícióban volt, tehát ha megmakacsolja magát, a származásán kívül mást nem fordíthattak volna ellene. Viszont árulkodó, hogy önmagában ezt az információt is veszélyesnek találta, hiszen neki mindenképpen tudnia kellett, hogy valójában mennyire nem antiszemita a Jobbik.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.31. 11:40:54

@Counter: "Viszont árulkodó, hogy önmagában ezt az információt is veszélyesnek találta, hiszen neki mindenképpen tudnia kellett, hogy valójában mennyire nem antiszemita a Jobbik."

Persze hogy veszélyesnek találta, hiszen veszélyes is volt. Alig 30 évesen megtudni a dolgokat eléggé mellbevágó élmény. Rosszul reagálta le. A politikában ez is számít. Egyébként itt már megjegyezték, hogy szegedi öccse ellen nem indult semmiféle támadás a származása miatt, a zsidó gárdistára pedig én hívtam föl a figyelmet.

Érdemes lenne ambrus titkosszolgálati kapcsolatainak is utána menni. Ez már a cigánygyilkosságoknál fölmerült, mint probléma, hogy mit keresett a titkosszolgálat arrafelé. a teljes képhez hozzátartozik ez is.

Na ez ami soha nem fog kiderülni. A "szakma" őrzi titkait.

Valószínűleg Ambrus (és a titkosszolgálat) arra játszottak, hogy minél nagyobb zavart kelteni a Jobbikban, aztán lesz ami lesz. Az ő szerepük úgyis homályban marad, tehát csak nyerhetnek az ügyön.

Szegediért egyébként nekem azért nem fáj a szívem, mert a borsodi helyzetet eléggé szerencsétlenül kezelte. Persze itt én is csak annyit tudok, amit az újságok írnak. Lehet hogy Endrésikkel és a helyi vezetéssel szemben csak így lehetett. nem tudom.

Lényeg hogy a probléma megoldódott, tiszta helyzet állt elő Borsodban. Ez a lehető legjobb variáció, ebben helyzetben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 11:54:00

@Schwerer Gustav: Én is alig várom, hogy 2014-ben a miskolci polgármesterjelöltjük ismét Szegedi Márton legyen.

Miért veszélyes zsidónak lenni a Jobbikban?
Egy (1) zsidó gárdista egészen más, mint egy jideau az elnökségben.

S mi volt a probléma, aminek meg kellett oldódnia? Az, hogy egy vezető jobbikos zsidó származású? Ez probléma?

Kandeláber 2012.07.31. 12:43:13

Egyértelműnek tűnik, hogy megkezdődött a Jobbik titkosszolgálati eszközökkel történő szalámizása.
Tekintve, hogy Szegedi azért nem egy mezei párttag volt, hanem alelnök, nyilvánvalóan rengeteg információval rendelkezik a belső ügyekről, amelyeket alkalomadtán fel is fog használni.
Félő, hogy a Jobbik is a jobb sorsra érdemes Kisgazdapárt, illetve MDF sorsára jut majd.
Mindenesetre figyelemre méltó, hogy az említett pártok eróziója az első Fidesz kormányok idején kezdődött.
Elképzelhető, hogy ez már összeesküvés-elmélet, de: feltételezhető, hogy a Jobbikról a szoci kormányok regnálása idején kezdődött a titkos információk gyűjtése, melyeket most a Fidesz kormány használt fel, így az "összenő, ami összetartozik" vélelem lassan bizonyossá válik.
Vagyis lesz itt Fidesz-MSZP nagykoalíció 2014-ben?

brabant89 2012.07.31. 12:50:32

@Kandeláber: "Elképzelhető, hogy ez már összeesküvés-elmélet"

Elképzelhető :))
A szélsőjobbon belül ugyanolyan személyes féltékenység, utálat, versengés van, mint máshol. Viszont a Jobbik önképe azt mondja, hogy ők mások, mint a többi párt. Szerintem ez az oka annak, hogy Vona a titkosszolgálatokat hibáztatta az Ambrus ügyben.

Én nem látom, miért lenne a titkosszolgálatoknak _most_ érdeke a Jobbikon belül szítani a feszültséget. Ha én rendelkeztem volna az Ambrus-féle anyaggal, és a célom a Jobbik ellehetetlenítése, akkor ezt a választási kampányra, vagy röviddel az elé időzítettem volna.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 12:58:39

@Kandeláber: A kisgazdák eróziója 1990-94 között kezdődött, az MDF-é pedig 1994-98 között. Tárgyi tévedés.
A Jobbikról nyilvánvalóan akkor kezdődhetett meg a titkos információk gyűjtése, amikor megalakult. Ez akár a párttá alakulást, akár az egyesületi működést nézzük, 2002 utánra tehető emlékeim szerint, tehát máskor nem is nagyon kezdődhetett, mint szocialista kormányok alatt.

Ez így semmitmondó, téves vagy gyenge, de az igyekezetedet mindenesetre lehet értékelni ;-)

Kandeláber 2012.07.31. 13:00:13

@brabant89: Szerintem pedig - az ő szemszögükből - megfelelő időpontot választottak. Egy párt lerombolása, erodálása időbe telik, mint ahogyan a felépítése sem egy hét alatt zajlik le.
Nézd meg a Bajnai-körüli felhajtást: lassan, óvatosan kezdik beültetni a köztudatba a megfontolt személyiség képét, akire (szerintük) szüksége van az országnak.
A botrányhős Dániel Péter is hirtelenjében gyurcsányimádóból bajnaiváróvá változott.
A Jobbik megbontása a Fidesz érdeke, ők igazából csak onnan remélhetnek újabb szavazatokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.31. 13:02:05

@Counter:

"S mit gondol, azokat a másokat a páratlan trágársága vagy az egyenes válaszok megtagadása győzi meg jobban?" --- kérdezi.

Én ezt a "másokra" bíznám (ill. bízom). :-)

"A maga taktikája leginkább a görényéhez hasonlatos. Ha belekavarodik a dolgokba, nagyon gyorsan nagyon büdöset csinál, hogy mással már ne lehessen foglalkozni." --- írja.

Ugyan, ugyan!:-)

"(...)

Dunába rondít a sirály
a fecskék a tornácra fosnak
dzsiggel egy hettita király
képe alatt Kossuth Lajosnak

balzsam jut minden lakosnak
így készül az illatos tag
múmia kit masztaba zár
ön is hettita ugyebár

a hettita a hettita
különös nép a hettita
azt hiszi minden hettita
mindenkiről hogy hettita

furcsa madár a sirály
azt hiszi minden sirály
ha jön egy másik sirály
az nem igazi sirály

(...)"

ü
bbjnick :-)

brabant89 2012.07.31. 13:04:36

@Kandeláber: Most még rengeteg idő van a Jobbik borsodi szervezetének újjászervezéséhez a választásokig. Szerintem sokkal rosszabb lett volna a Jobbiknak, ha kopogtatócédula-gyűjtés előtt robban a bomba a Szegedi által vezetett borsodi alapszervezetben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.31. 13:09:19

@bz249:

Okkkééééééé!!! Nem erőszak a disznótor. Valószínűleg nem való mindenkinek a házikoszt. :-)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.07.31. 13:16:48

@bbjnick: Otto von Bismarck Kulturkampfja egész pontosan az általa megbízhatatlannak tartott katolikusok ellen folyt. Angliában pedig rengeteg katolikust kinyírtak, felségárulás vádjával.

Kandeláber 2012.07.31. 13:17:13

@Kandeláber: Az első Orbán-kormány formálisan Fidesz-Fkgp-MDF koalíció volt, a kisgazda képviselőjelöltek visszalépése nélkül a Fidesz nem nyerhetett volna. Utána aztán Torgyánt megpuccsolták, lemondatták pártelnöki tisztségéből, képviselők léptek ki a frakcióból.
Ebben a ciklusban mondatták le Györgyi Kálmán legfőbb ügyészt is.
A kisgazdák ebből a gödörből soha többé nem tudtak kimászni.
Dávid Ibolya pedig azzal hálálta meg a miniszteri bársonyszéket, hogy 2002-ben a választások idején hátba támadta a szövetségeseit, utána pedig gyakorlatilag kívülről támogatta a szociálliberális kormányt, majd Almássy Kornélt és híveit eltávolította a pártból, amely 2010 után lényegében megszűnt létezni.@brabant89: Meglátjuk, mi lesz ott.
Gondolom, Endrésik nem lép vissza a pártba.

Kandeláber 2012.07.31. 13:20:18

@Counter: Bocs, az első rész neked szól, véletlenül elnyomtam.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 13:25:47

@Kandeláber: És? Ettől még nem lesz igaz, hogy "az említett pártok [FKgP, MDF] eróziója az első Fidesz kormányok idején kezdődött", hiszen nem akkor kezdődött.

Kandeláber 2012.07.31. 13:39:24

@Counter: Az Fkgp 1998-ban 48, '94-ben 26, '90-ben 44 képviselővel jutott a Parlamentbe, tehát utoljára volt a legerősebb frakciója, még a visszalépésekkel is!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 14:16:22

@Kandeláber: Tehát ha a FKgP '98-ban jut be a legtöbb képviselővel a parlamentbe, akkor ebből következik, hogy a FKgP és az MDF eróziója nem kezdődhetett hamarabb?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.31. 14:54:02

@Counter: mindig a gyanút kell bizonyítani. esetünkben az eseményekből kiderült, hogy értelmetlen faji alapú megkülönböztetésről beszélni.

egyébként:
"mandátuma visszaadására szólította fel Szegedi Csanádot a Jobbik elnöksége

A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot - jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.
A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban.
Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez. Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen "Szegedi Csanád uniós pénzeket ajánlott fel az azóta elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt" - mondta az ellenzéki pártvezető."

(MTI nyomán)

További részletek: kuruc.info/r/2/99356/#ixzz22CibZrT5

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.31. 15:17:23

@evil overlord:

És ebből miként következik az, hogy a nemzeti identitás és a katolikus hit --- a személy szintjén --- szükségszerűen ellentétbe kell, hogy kerüljön?

De ha már a történelmet bolygatjuk: kérdezzen meg pld. egy falangistát vagy egy fasisztát, ő hogyan élte ezt meg anno!

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 15:48:39

@Schwerer Gustav: Ha már mondják, hogy nem azért, akkor az biztos úgy is van. Egész biztos.

evil overlord (törölt) 2012.07.31. 15:52:01

@bbjnick: Ez volt a kiindulás:
"azert ezzel vigyazzon, mert a katolikus identitas* is kepes olyat produkalni, hogy Roma es Budapest egymassal erdekellentetbe keruljon. ;)"
Érdekellentétbe került-e az északi katolikus németek (a bajorokat nem baszogatta az öreg) német és katolikus identitása Bismarck miatt? Elég valószínű.
Az VIII. Henrik és utódai által kinyírt katolikus angolok esetén pedig egyértelműen erről volt szó.

bz249 2012.07.31. 16:18:49

@bbjnick: "És ebből miként következik az, hogy a nemzeti identitás és a katolikus hit --- a személy szintjén --- szükségszerűen ellentétbe kell, hogy kerüljön?"

Nem szuksegszeruen kerulnek ellentetbe. Azonban vegye eszre, hogy a katolikus vallas nem egyszeruen egy hit, hanem egyhazi tagsag, ami ugye egy komoly hierarchikus szervezet. Ezert egy vallasos katolikus (de mondhatnam a Sved Lutheranus Egyhazat is, de ugye annak a sved kiraly a feje, tehat fogalmilag kizart, hogy szembekeruljon a sved allammal) egyertelmuen mas helyzetben van, mint egy szunnita muszlim vagy egy zen-buddhista. Nekik ugyanis nincsen ilyen hatterszervezetuk, tehat ott egyenenkent is meg lehet veluk allapodni.

Amugy meg ott az europai tortenelem, eleg komoly resze arrol szolt, hogy az egyhaz vilagi hatalomra tort cserebe pedig a vilagi hatalom maga ala akarta gyurni az egyhazat. Vagyis a katolikus egyhaz es a (nemzet)allamok konfliktusa eleg tipikus.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.31. 18:08:36

@evil overlord:

Az északnémetnek --- köszönte szépen --- teljesen rendbenvolt a kis északnémet katolikus identitása, a kis- és nagyhatalmi-politikai játszmák és "időjárások" ugyan ellehetetleníthették vagy kényszerpályákra tolhattak az életét, de ez a konfliktus nem az "identitásában" zajlott, hanem a mindenkori hatalommal való kapcsolatában. Az angoloknál szintúgy ez volt a helyzet.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.31. 18:34:10

@bz249:

"...egy vallasos katolikus (de mondhatnam a Sved Lutheranus Egyhazat is, de ugye annak a sved kiraly a feje, tehat fogalmilag kizart, hogy szembekeruljon a sved allammal) egyertelmuen mas helyzetben van, mint egy szunnita muszlim vagy egy zen-buddhista. Nekik ugyanis nincsen ilyen hatterszervezetuk, tehat ott egyenenkent is meg lehet veluk allapodni." --- írja.

Meglep (azzal), amit ír:-) A katolikus, mint egyetemes egyház hierarchiájával, dogmáival éppen hogy kiszámíthatóbbá, átláthatóbbá teszi, úgy a hívek életét, viszonyait, mint mások, az Egyházzal és a hívekkel való kapcsolatát. Míg pld. a muszlimoknál az egyetemesség hiánya azt eredményezi, hogy számanincs szektával, irányzattal, önjáró és öntörvényű közösségekkel találja magát szembe az ember (valószínűsítem, hogy a buddhistáknál is hasonló a helyzet). (Közbevetőleg: a svéd esetnek érdemes utánanéznie, mert tanulságos: a Svéd Államegyház épp a széthullás szélén állott, püspökségek jelentették be kilépésüket, elszakadásukat, mivel kereszténységüket érezték veszélyeztetve a szekuláris svéd állami terror hit- és közösségi életük kereteibe való folytonos beletenyerelése miatt --- elvileg ma már nincs Svéd Államegyház (a szétválasztás folyamata, törvényes rendezése napjainkban is zajlik).)

"...az europai tortenelem, eleg komoly resze arrol szolt, hogy az egyhaz vilagi hatalomra tort cserebe pedig a vilagi hatalom maga ala akarta gyurni az egyhazat. Vagyis a katolikus egyhaz es a (nemzet)allamok konfliktusa eleg tipikus." --- írja.

Meglep (azzal), amit ír:-) Az invesztitúraharc nem az Egyház és nemzetállamok között, hanem az Egyház és a világi hatalom között zajlott (ami azidőtájt uralkodókat, esetleg dinasztiákat jelentett, de semmiképp nem nemzetállamokat). A protestáns eretnekek kavarásaihoz az Egyháznak, ugyan, mi köze volna?

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 18:49:42

@politicus: :)

érintett vagy? :)
ha figyelsz nem származást mondtam, hanem identitást, nyilván ezért ez a heveskedés. mindannyian tudjuk, hogy a származá befoylásolhatja az identitást, de én akkor se mszámrazást mondtam, te kis mszp-s, hogy alakul a DK-s pártbelépés? felvesznek pártoló tagnak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 18:56:14

@Schwerer Gustav: na most , ha elfogadjuk azt hogy tudott róla, akkor persze, nagy ostobaság volt. nem értem miért tagadta le csanád, ma már sokkal nagyobb fegyver ha úgy kritizálja a zsidóságot, ha neki is van zsidó felmenője.

de az ő állítása az, hogy nem tudott róla, és a fenyegetést elmondta nováknak, amit az vagy elfelejtett vagy nem mondta el. nem tudjuk biztosan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 18:57:51

@TaTa86.: keresett rajta, de a párt kivetette magából, már ha minden úgy igaz ahogy mondod, még mindig várom, hogy elmondd, honnan tudták jobbikos ismerőseid a titkokat?
erkölcsileg nem érte meg, és a párt is jól járt így

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:07:16

@Vhailor: a novák származása az, de mára már beitta magát a magyar köztudatba, így értettem

a zsidók "a zsidók", "a zsidók" mind zsidók.

"Sokkal inkább sikerült szétzülleszteniük, atomjaira bontaniuk azt."
egyetértek, szerintem már az egész kulturkampfjuk 20. század elején kezdődött el, világméretű összeesküvéssel.
kkbk.blog.hu/2011/09/16/a_kommunista_muveszet

" erősen individualisták vagyunk"
ezt mire alapozod? mint nemzet? mert akkor egyetértek, de mint személyek nem különbözünk más nemzetektől.

"a magyar (gyakran megalapozottan) rendkívül bizalmatlan mindenkivel, még saját felebarátaival szemben is"

ez egy tévhit. teljesen megegyezik ez arányaiban más népekkel

"mert képtelenek vagyunk összefogni, a szlovákok (velünk szemben) képesek erre, ezért is asszimilálnak bennünket olyan sikeresen."

ez lehet, az elszakított magyaroknak kitépték a gyökereit, próbáljatok nemzeti érzésű magyarokkal összefogni, mindenhol vannak passzív idegenszívűek, ők hiába rendelkeznek magyar felmenőkkel, nem számítanak magyarnak, mert a szívük se az. ők biztosan nem fognak mozdulni nemzeti ügyekben.
kitermel az a világ is azért nagyszerű magyar nacionalistákat (hazafiakat)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:13:37

@Kemény Miklós: mutatsz nekem anyak-i kivonatot? hogyan lehet neki megnézi? ki van állítva a szent korona mellé? és ha ő is zsidó részben akkor mi van? és ha ő se tudott róla ?:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:19:36

@TaTa86.: jobban tudja, de az is lehet hogy idióta.
amúgy azt mondta, hogy elmondta nováknak. én poligráffal élnék, azután biztosabbak lennénk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:21:19

@.Pierre Bezuhov.: @politicus: na egy platformra került a két korcs, számot cseréltetek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:24:31

@bbjnick: na vágre valaki aki ért, köszönöm.

hát igen bbjnick, tewton, kandeláber, schwerer és tata is, többnyire nagy elmék

evil overlord (törölt) 2012.07.31. 19:28:01

@bbjnick: A korai modern Angliában mi más határozta volna meg valaki angolságát, mint az Angol (akkor még nem Egyesült) Királyságnak való hűség (ez még a nemzetállamok kora előtt volt)? A pógár dönthetett, hogy vagy kitér, vagy disszidál, vagy mártírhalált hal, negyedik opció nem volt.
Abban igaza van, hogy a XIX. században németnek lenni már nem pusztán azt jelentette, hogy a Deutsche Kaiserreich polgára. Azonban Róma és Berlin szembenállt, ami azért csak eljutott az átlag katolikus szintjére is (bz szerintem erről írt).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.07.31. 19:34:01

@evil overlord: De vajon mi a helyzet a XIX. századi olaszokkal, akik éppen serényen annektálták a pápai állam minden fellelhető darabját?

Vagy félreértek valamit?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:40:33

@Kandeláber: nagykoalíció nem lesz, mert a látszatot fenn kell tartani, esetleg majd 10-15 év múlva, mikor már törpepárt lesz mindkettő a dk-val.
de teljesen ugyanazok, habony árpádtól kezdve l. simonig, mindegyik jó elvtárs, vagy annak leszármazottja. én már megbizonyosodtam erről, hogy a fidesz teljesen ua mint az mszp. 4 éve még csak gondoltam erre most már tudom bizonyosan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.31. 19:42:04

@brabant89: folyamatosan teszik, és tartogatnak vmit választás elé is, na aggódj. csanád már célpont régóta, most le is vadászták hosszú idő után.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.08.01. 08:46:52

m.cdn.blog.hu/ma/magyarinfo/jobbikit.png

A Szegedi-affér rövid, diszlexiások számára is érthető magyarázata. Hiába, az ifjú jobbikosoknak nem kenyere a betűvetés.

Kandeláber 2012.08.01. 10:52:07

@tesz-vesz: Ez igaz, de engem az zavar, amikor az echte komcsik komcsiznak - lásd gréczyzsóti és a többiek.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.08.01. 14:19:30

@Vidéki:
Akkor ezek szerint provokátor a Kövér meg az Orbán is?
Mert ugye a szülők akkora kommancsok hogy a Gyurcsány hozzájuk képest kismiska, de ennek ellenére teli szájjal komcsiznak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.01. 14:36:26

@evil overlord:

A maga identitása a mindenkori hatalomhoz való igazodásának függvénye? Ugye, hogy nem?! Ha már a XVI. századi Angliát "kapirgáljuk", például, ott láthatjuk csak igazán, hogy mennyivel komplexebb cucc az identitás, mint ahogy maguk itt megpróbálják megfogni a kérdést. Anglia egy keresztény királyság volt, rendi állam, értelemszerűen erősen hierarchikus társadalmi szerkezettel és viszonyokkal. Hétezer dolog meghatározhatta (és meg is meghatározta) egy személy identitását: a hite, a tradíciók, az uralkodóhoz való hűsége, a társadalmi hierarchiában elfoglalt helye, szerepe, a jogai és kötelességei, még a régió is, amelyhez kötődött... stb. Ha az uralkodó önkényeskedett vagy követett el jogtalanságot, akkor nem az identitása sérült az angolnak, hanem a jogai, nem az identitása került veszélybe, hanem az élete --- remélem, érthetően fogalmaztam meg mondandómat.

ü
bbjnick

bz249 2012.08.01. 14:56:33

@bbjnick: most ezzel egeszen pontosan mit is akart mondani? Mert ugye ez volt az eredeti felvetese:

"A magyarcigány, a magyarzsidó vagy a magyarsokác (vagy ami tetszik), az nem magyar és cigány, zsidó vagy sokác identitás, hanem sajátos magyarcigány, magyarzsidó, magyarsokác identitás."

Amire tettem egy reakciot, hogy ilyen alapon bizony a magyar katolikus is egy erdekes kombinacio a katolikus egyhaz nemzetek feletti jellege miatt, es hogy ez a tortenelem folyaman tobb alkalommal vezetett katolikusellenes lepesekhez.

"Az invesztitúraharc nem az Egyház és nemzetállamok között, hanem az Egyház és a világi hatalom között zajlott (ami azidőtájt uralkodókat, esetleg dinasztiákat jelentett, de semmiképp nem nemzetállamokat). "

Nem veletlen irtam igy (nemzet)allamok.

De azert a XVII. szazadban azert, ha nem is olyan formaban, mint ma, de mar megvannak a modern nemzetallamok elozmenyei, es ugye a francia vezeto reteg ebben a korban legalabbis fontolgatta a gallikan egyhaz megalakitasat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.01. 18:29:06

@bz249:

Az a gond, hogy magának fogalma sincs arról, hogy mit is jelent katolikusnak lenni:-) Fentebb már említettem, hogy a hit az identitás része, s azt is, hogy nem az identitás formálja a hitet, hanem a hit az identitást. Ha van hívő katolikus barátja, beszélgessen el vele erről a kérdésről:-)

A hit és a nemzeti, nemzetiségi identitás nem azonos minőségek. A hit sokkal mélyebben és személyesebben él és hat az emberben, mint identitásának bármely más eleme. Ugyanakkor (látszólag paradox módon) a hit --- a hitbizonyosságok által/révén --- sokkal nagyon szabadságot és mozgásteret biztosít a hívő számára önmaga kiteljesítésére (így identitása kiteljesítésére is), mint egy hitetlen számára bármikor is adathat.

És: ezeket a "katolikus ellenes lépéseket" már többször is emlegette. Tudna nekem példát mondani ilyenről a magyar történelemből? (De azzal is megelégszem, ha olyan példát mond, ahol a magyar identitás és a katolikus hit kibékíthetetlenül szembekerült egymással egy személyben vagy közösségben.)

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.08.01. 21:08:51

@Counter: Szándékosan olyan példát hoztam, amikor keresztény "ideológiájú" állam szivatott katolikusokat. Ateistára több példa volt.

@bbjnick: Hogyan definiálja az angol identitást a nemzetállamok megjelenése előtt?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.08.06. 09:44:26

"Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. "Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt" – közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. "Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi" – mondta."

hvg.hu/itthon/20120805_Szegedi_Csanad_Koves_rabbi

Tudják-e, hogy miért tartalmaz minden hányadék répát is?

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása