Tomcat vs Rózsa Misi – Szabad szólást mindenkinek!
2012. április 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Tomcat vs Rózsa Misi – Szabad szólást mindenkinek!

  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most láthat szép példát rá, hogy a magyar közbeszéd online végein hogyan próbálják egymást ellehetetleníteni (fél-)civil megmondóemberek. Illetve inkább csak az egyik a másikat, mint Tomcat és Rózsa Misi ügyében.

  Rózsa Misi hosszú éveken keresztül egy hardcore SZDSZ-es, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet. De perre soha nem ment vitapartnereivel, kritikusaival szemben, és ez így normális. Tomcat hosszú éveken keresztül egy hardcore radikális, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet. És ha alkalma nyílt rá, perre ment vitapartnereivel, kritikusaival szemben, és ez nem normális. Immár négy éve húzódik például a Reakcióval-Mandinerrel folytatott ügye.

  Az őt és különböző akcióit keményen kritizáló Rózsa Misit is feljelentette. A liberális blogger beszámol az ügyről a Facebookon: „Az első beírásom után, büntetőeljárást indított mint magánvádló ellenem. Erről a tárgyalásról szól a második bejegyzés. Majd utána a második bejegyzésem alapján, illetve az első cikkem miatt polgári peres eljárást is indított, ahol kártérítési igénye 900 ezer forint volt velem szemben. (...) A büntetőügyben bírói megrovást kaptam végül, amit igazságtalannak tartok, mert az igazat mondtam ki ezzel az alakkal szemben ezekben a kérdésekben. A polgári perben nem kaptam meg az értesítést, hogy a tárgyalást egy későbbi időpontról, ha jól emlékszem 12.30 lett volna, átrakták 9.30-ra. Sem én sem az ügyvédem ezen nem tudott akkor ezért részt venni, távollétünkben tartották meg a tárgyalást és a bíró arra hivatkozva, hogy nem adtam elő védekezést, elfogadta a kárigényt, amit 700 ezer forintban állapított meg a káromra. Én az eredeti időpontra bementem a bíróságra, de ezt sem vette figyelembe most a másodfok. Ma volt a másodfokú tárgyalás, ahol jogi képviselőm, Dr. Desics Péter képviselt engem és a másodfok helyben hagyta az első fok ítéletét. Ez azt jelenti, hogy a bírósági végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül meg kell fizetnem Polgár Tamásnak 700 ezer forintot. És van még egy másik azonos tárgyban indított pere velem szemben, ahol 500 ezret követelne. Nincs pénzem. Négy gyerek eltartásáról kell gondoskodnom, miközben munkahelyemről is azért akarnak éppen kirúgni, mert ellenzéki vagyok és a jogállam, demokrácia mellett állok ki vállaltan. Nem tudok fizetni.”

  Számomra a jelen ügyben nem Rózsa Misi nézetei érdekesek: gondoljon és írjon a demokrácia jelen állapotáról azt, amit akar. És gondoljon és írjon egy Tomcat szintű közszereplőről azt, amit akar. Ha minden úgy történt, ahogy Rózsa leírta, akkor ki kell mondanom: nem normális, hogy sok százezres büntetésre ítélnek civileket csak azért, mert egy közismerten közszereplést, feltűnést és konfliktusos helyzeteket kereső (és akkor finoman fogalmaztam) bloggerről, azaz közszereplőről megírják a maguk éles véleményét.

  „Hát ilyen a véleménynyilvánítás szabadságával összefüggő joggyakorlat Magyarországon. Bízom benne, hogy mindazok akik egy jobb világ reményében a holokauszttagadás törvényt megszavazták, azok átérzik a helyzet fonákságát (semmivel sem csökkent szelídült azóta a gyűlöletbeszéd, sőt!) , s ha anyagilag tehetik (közülük ez elég sokaknak menne) akkor szolidaritást vállalnak Veled!” – írja Rózsa bejegyzése alatt Gulyás József, tudják, az a volt SZDSZ-es képviselő, aki hiteles liberális tudott maradni, és aki egyedüliként (!) szavazott nemmel a parlamentben a holokauszt és a kommunizmus bűneinek tagadását büntetőjoggal korlátozó jogszabályokra. 

  Kedves Rózsa Misi: szinte semmiben nem értek veled egyet. Mégis, hol és miként tudok neked ez ügyben segíteni? Szabad szólást mindenkinek, nem csak a patvarkodó provokátoroknak!

*

  PS: időközben megtudtuk a szükséges információkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr954462780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:55

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:32

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:00

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:16:26

hát igen szólásszabadságot szeretjük, de a felelősséget azért amit mondunk/írunk azt már kevésbé, mi??

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.04.20. 12:20:13

@doggfather:
Szerinted egy közszereplőről mi olyat lehet írni, amiért 700 ezer forintos kártérítés járna neki? Az 9 havi minimálbér.

Alfőmérnök 2012.04.20. 12:21:08

Kit érdekel ez két hülye?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:24:24

@TuRuL_2k2: semmit.
Én nem írnék senkiről ilyeneket, mert volt gyerekszobám, de ha írnék biztos nem sírnék, hogy bepereltek, megbüntettek.

Milyen felfogás az, hogy én azt csinálok amit akarok, és ha valakinek nem tetszik, tesz ellene, akkor azzal takaródzom, hogy "de hát gyerekeim vannak".

Amikor írt akkor nem voltak??

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 12:24:44

nézd, a liberális (fúj) demokrácia azzal jobb a tomketek által óhajtott világnál, hogy nem az az ilyen ítéletek az alapértelmezettek, és téged nem lőnek tarkón egy ilyen post után.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.04.20. 12:25:53

@doggfather:
Az írásodért vállalni kell a felelősséget, ezt nem vitatom. Viszont egy közszereplőnek sokat, nagyon sokat kell tűrnie, mert a popszakma már csak ilyen.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2012.04.20. 12:26:07

az ellenségen ellensége a barátom?
nevetségesek kezdtek lenni

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 12:27:31

@Alfőmérnök:

csak annyiban érdekel, hogy tomket szabadon pofázhat a (többek közt) rózsa misi által is preferált vadliberális magyarellenes diktatúrában, míg a tomket által preferált világban a rózsamisik örülhetnének, ha még élnének

Viktus 2012.04.20. 12:27:59

Rózsa Misi még tevékenykedik azt hittem már Dániel Péter régen kiszorította a hülyeségeket beszélő vad liberális posztról ...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:28:15

@TuRuL_2k2: ez így van, tűrjön is, nem is az ellen írtam.

én is azt írtam, hogy felelősséget nem szeretne vállalni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 12:29:50

@doggfather:

ha tudnád, ki ez a tomket, tudhatnád azt is, hogy saját magát nem rongyos hétszázezrekre perelné, hanem milliárdokra

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:32:59

@mavo: hí ez az utolsó, most nagyon bonyolultra sikeredett.
És Jézus szóla: mi?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 12:34:25

@Viktus:

látod, ezért lenne jobb a tomket-féle világ. abban legfeljebb az lenne életünk rettenetes problémája, hogy az efféle magyarellenes köcsögöket egyből az árok szélére lökjék-e a tarkólövés után, vagy előbb lehugyozzák-e.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 12:36:41

@doggfather:

jézus legfeljebb szomorúan legyintene, amikor a sajtó és egyéb szabadságok esküdt ellenségei az általuk gyűlölt jogokat használják ki haszonszerzés céljából.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:38:51

@mavo:

hát igen, érdekes kérdés ez, hogy lehet e amerika ellen harcolni amerikában gyártott fegyverrel??

tarackos 2012.04.20. 12:39:52

Nem ismertem ezt a sztorit. De az állandó pereskedésről kapcsiból a besúgók ugrottak be...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 12:40:48

Egyetértek!

(Csak már megint ez a megfelelési kényszer. Tomcattal miben nem értesz egyet? Ahogy én olvasom a posztjaidat kb 80-90%-os az átfedés. Tomcatnak a stílusa és a kisstílűsége az ami vállalhatatlan, nem maga a véleménye egyes kérdésekben.)

"Gulyás József, tudják, az a volt SZDSZ-es képviselő, aki hiteles liberális tudott maradni"
Gulyás Józsefet, Tomcattal és veled ellentétben nem különösebben zavarta a D-209es, sem a rendőrterror, sem a határontúliak etnikai alapú diszkriminációja, sem Drazsé ámokfutása. (Az elqrásról, korrupcióról ne is beszéljünk.)
Ebben az egy kérdésben(, megint asszem Tomcattal egyetértésben) éppen liberális volt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 12:43:55

@TuRuL_2k2: "A közszereplő fogalmát - bírói joggyakorlati előzmények után a 2003. évi III. tv. (ügynöktörvény) 1.§ (1) bekezdés 13. pontja vezette be a magyar jogba. Ezek szerint közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította."

Tomcat mi alapján közszereplő?

Engem itt csak maga a sunyi perelgetés irritál, de amit te írsz, tényszerűen nem igaz.

Robinzon Kurzor 2012.04.20. 12:45:10

A totális véleményszabadság (amivel egyetértek, tiszta szerencse, hogy a mohácsi vész tagadása nem lett bűncselekmény) egy dolog, a személyiségi jogok meg egy másik.

Nem tudom, hogy mit írt ez Rózsa Misi (életemben először hallok róla), de például UP-t sem sajnáltam (pedig nagy kedvencem), amikor elmeszelték a tokaji "borkritika" miatt.

Lehet, hogy a közoktatásban nagyobb hangsúlyt kellene kapnia a tényállítás és a vélemény (minősítés) közötti különbségnek.

Az viszont már a magyar bíróságok szégyene, hogy a saját belső adminisztrációjuk hibája miatt így dőlhetnek el ügyek.
Ezért Strasbourgban megint jól megbüntetnék a magyar államot,ha lenne pénzük és türelmük odáig vinni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.20. 12:47:15

@TuRuL_2k2:

És ez mi? A Mandineren olvasom:

"Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelet el az ügyészség az egyik jobbikos képviselő múlt heti, Tiszaeszlár 130 éve című felszólalása ügyében.
Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamentben múlt héten elhangzott, Tiszaeszlár 130 éve című felszólalás ügyében. Az ügyben Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője tett feljelentést, álláspontja szerint a televízión keresztül közvetített beszédében Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője az ország nyilvánossága előtt a magyar zsidóság ellen uszított, és ezzel közösség elleni izgatás bűntettet követett el."

"A nemzetbiztonsági bizottság pénteki ülésén megállapította, hogy az atv.hu-n csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvételen elhangzottakkal kapcsolatban felmerül a bűncselekmény gyanúja.
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága megállapította, hogy az atv.hu-n csütörtökön nyilvánosságra került hangfelvételen elhangzottaknak nemzetbiztonsági kockázatai is vannak és az ügyben felmerül a bűncselekmény gyanúja — mondta a testület pénteki ülését követően a bizottság szocialista elnöke.
Molnár Zsolt hozzátette, egyelőre nem adhat részletes felvilágosítást, mert egyrészt zárt ülésen tárgyaltak, másrészt pedig annyira új az anyag, hogy a szolgálatok és a rendőrség még csak most fogják elkezdeni a vizsgálatokat. Az érintett felvételen az atv.hu csütörtöki közlése szerint többek között Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester hangja hallható egy 2011 májusában lezajlott beszélgetésben, amelynek résztvevői egyebek mellett egy polgárháború várható bekövetkeztéről szólnak, és arról, hogy annak akkor kell megtörténnie, amikor az az ő győzelmükkel végződhet."

Visszatér a Rákosi-korszak?

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 12:53:53

"tomkettel Talán soha semmiben nem értettem vele egyet."

még a lánchídi hollán emléktáblával sem? azt mondjuk elhiszem.
mindenesetre így írni, mímelni a középenálló függetlent, olyan bután néz ki,
arról most ne beszéljünk, hogy tomket valójában mi lehet, itt csak az egyetérteni valamiről-ról van szó

kkbk.blog.hu/2012/02/01/a_lanchidi_hollan_emlektabla_2

Alfőmérnök 2012.04.20. 12:57:46

@mavo: Köszönöm, hogy összefoglaltad a cikk lényegét, mert amúgy nem olvastam.
Én továbbra is azt mondom, ez két hülyegyerek, ignorálni kell őket.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 12:57:46

@tesz-vesz: RG most éppen szalonképesmérsékelkonzervatív.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 12:57:57

@tesz-vesz: "mímelni a középenálló függetlent"

írja is, hogy van húzódó ügyük vele, így nem hiszem, hogy mímelné a középen állót...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.20. 12:58:27

@Dr. TaTa86: Gulyás a titkosszolgálatokról, Őszödről, rendőrattakokról:

index.hu/belfold/gulyas6292/

határon túliak: Gulyás igennel szavazott a Trianon-emléknapra:

www.deol.hu/main.php?c=10150

tcpip (törölt) 2012.04.20. 13:01:54

Nem értek egyet, Rózsa leírta, amit leírt. Nem elég pofázni, vállalja is a következményeit. Nagyon helyes ez így.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:02:31

Kedves Rózsa Misi: szinte semmiben nem értek veled egyet. Mégis, hol és miként tudok neked ez ügyben segíteni?"

Jézusom, az szdsz-esekenek kötél kell a nyakába, nem segíteni nekik, te káder kiskutya.

ergé megtagadja ezzel az emberi értékeket és magyarságát. akkor kell velük így beszélni, ha már nem ők uralkodnak, és a kisebbség, ténylegesen kisebbséggé válik. akkor kell szeretetünket kimutatnunk feléjük, ha már ártalmatlanok és nem fenyegetik létünket.

akkor lehet szeretni az ellenséget, ha bármikor legyőzhetjük.

ahogy az apa játszik gyerekével.
most az szdsz-mszp-fidesz játszik a magyarsággal.

kkbk.blog.hu/2012/04/19/a_keresztapa_9

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:04:58

@Alfőmérnök:

szeretnék abban a kibaszott világban élni, ahol a hülyegyerekséget hétszázezer forintra büntetik. már persze ha én kapnám meg, mert akkor multimilliárdos lennék

Virág et. 2012.04.20. 13:05:21

@Dr. TaTa86: Ne wikipediából próbálj érdemi infromációt szerezni. Az a közszereplő definíció részben helyes, de a gyakorlat közben azon tágított már.

Közszereplőnek számít a Ptk. kommentár szerint aki "befolyásolja a szűkebb vagy a tágabb társadalom életét, a helyi vagy az országos viszonyok alakulását", itt differenciál politikai közszereplő és pl. művészeti, irodalmi közszereplő között (vö. "celebek").

Hogy Tomcat az vagy sem, azt bíróság feladata meghatározni. Nincs egzakt fogalma a közszereplőnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:07:23

@tesz-vesz:

hol a kurva anyádban létezik még szdsz, te ostoba szarjankó? a tetves kurva anyátokért nem elég nektek, hogy megszűnt? még erre sem tudtok recskázni, basszátok már meg? hahó, nincs szdsz, tökéletes lett a világ! bírjátok meg élvezni bazmeg!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 13:09:06

@rajcsányi.gellért (ergé): Ohh milyen cuki! Amikor már tét nélkül közli, hogy ő bezzeg semmilyen csúnyasággal nem értett egyet, ugyanakkor minden jó dolgot nagyon támogatott.

2006 okt 23áról egyébként nem szól semmit. Annyit mond, hogy megfelelő rendőri fellépéssel a tévénél meg lehetett volna akadályozni az erőszak elfajulását. (Ez igaz.)

Még egyszer: D-209 nem zavarta. KISZ-titkár nem zavarta(, nem tudom hogy a pufajkás alatt képviselő volt-e). Megszavazta az elqrást, nem zavarta a rendőrpogrom stb.

De valóban a hk-tagadás gumicsontját liberális módjára rágta.

Gulyás egy igazi hős! Én már várom a kurvajó könyveit a magyar liberalizmusról!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:09:08

@doggfather: most akkor bemásoljam neked a két semmiben nem értek velük egyet mondatot?????
vagy mi a macifüle van?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 13:10:15

az kiderül valahol, hogy mit írt róza, tomketről?

egyébként a "közszereplő" egy jogilag körülírt dolog. nem mind közszereplő az aki a közösség előtt szerepel.

egyébként meg akinek négy gyereke van, tartsa a pofáját. és tomketnek meg joga van a pénzkeresetre :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:10:25

@Virág et.:

tomketnek, aki ha rajta múlna megverne mindenkit, akinek más a véleménye, joga van véleményt alkotni.

érdekes, akik védik tomkektet, azok cenzúráról hörögtek, meg épp csak nem szartak maguk alá a felháborodástól, hogy egy mocskosliberális vásárhelyi mária perelni merészelt.

hát a kurva anyjukat. tomkettel az élükön.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:11:16

@mavo: miért nem működik a szűrés nálam soha? hatszor kattintok rá egy hónapban és mindig látom azt a rusnya, undorító pofádat, hogy kötnéd fel magad, kedves kis vermisem

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 13:11:30

@Virág et.: Elfogadom, tehát Tomcat közszereplősége bizonytalan. De akkor sem szép dolog kijelenteni, hogy TC közszereplő, mert én ismerem, és volt a tévében, meg amúgy is csak balhét akar.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:11:47

@jose maria padilla:

még rémlik, ahogy ugyanígy csápoltál, hogy vásárhelyi mária rulez, mert perelt

vagy csak a kettősmércés kurva anyád bújt elő sokadszorra is, kis zsebnácikám?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 13:12:43

@tesz-vesz: ott a pont, tényleg mímeli, de akkor elég bénán, mert nekem ez fel se tűnt. :D

Alfőmérnök 2012.04.20. 13:12:45

@mavo: Én a kettő közül egyedül Tomket munkásságát ismerem úgy-ahogy. Nem tartom közveszélyes őrültnek csak hülyének.
Molnárgörénnyel pl. egész normálisan el tudott beszélgetni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.20. 13:13:20

Csillapodást kérnék mindenkitől, köszönöm.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:13:29

@tesz-vesz:

neked is a parádés kurva anyádat, legalább ez kölcsönös, kis hülyém. beperelsz, vagy ettől az örömtől megfosztasz idiótám?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:17:12

@Alfőmérnök:

az, aki az általa gyűlölt szabályokat kihasználva nyerészkedik az nem közveszélyes őrült, és nem hülye.

hanem egy pénzéhes, erinctelen tetűláda. de ez egy más kérdés. az is, hogy ez a tomket kevés híján a magyar jobber szubkultúra első számú ikonja lett pár szaftos zsidózás, cigányozás, meg libsiverés miatt, és ettől csak az óvta meg kis hazánkat, hogy összeveszett a valóban közveszélyes őrült jobbik vezérkarral.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 13:17:16

érdekes a poszt egyébként. jó liberálisokról szól és a vélemény szabadságáról.
a hétszázezer sok. valóban.

de, kedves ergé, mak, mennyi keresettől esett el, hogy szíves közreműködéstekkel, kibaszarintották az egyik munkahelyéről, egy béna vélemény miatt. arról, miért nem zokogtok? gondolom a tükröt már összetörted otthon. meg is értem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:17:21

@TuRuL_2k2: "Már bocs, de azért ítélték el a debiljét, mert arra se vette a fáradságot, hogy elmenjen a bíróságra, hanem azt hitte, ha majd sunnyog, akkor megússza.

Hát nem úszta meg, a "jájjhátnemkaptammegazértesítést" cigánykodásra "hátakkorhétszázezerrel" válaszolt a bíróság."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:18:12

@mavo: nem lehetne kitiltani már egy hétre? mi az hogy anyámat szidja már ez a kis fonálfejű farizeus?

Alfőmérnök 2012.04.20. 13:19:08

@mavo: Tomcat veri a nőjét? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:20:09

@doggfather: szerinted mi a manót jelent, hogyha leírja az szdsz-esnél meg a tomketnél, hogy egyikkel se ért egyet a közéleti véleményükben?
hogy tőlük véleményben középen áll, mert ő nyilván neki a két szélsőség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:21:20

@Dr. TaTa86:

a megszavazta az elkúrást pontért ugye a komplett fideszt is elküldöd a kurva anyjába. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:21:55

@Alfőmérnök:

honnan tudjak ilyen érdektelen dolgokat? :)

Virág et. 2012.04.20. 13:22:02

@Dr. TaTa86: Egy blogger lehet közszereplő. Ahhoz viszont Tomcat már rég a periférián van, hogy ma is az legyen szerintem.

Az egészből nekem inkább az jön le, hogy a magát "szabadszájúként", keményen odamondogatóként bemutatni igyekvő Tomcat szalad a bíróság talárja mögé rendszeresen.
Ez nekem vicces. Ebben a történetben nem Rózsa Misi (akiről életemben nem hallottam) hiteltelenedett el.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:22:43

@jose maria padilla:

ne reménykedj, hogy az arcodra verem. nem érdemled meg ezt a kegyet

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 13:23:02

@tesz-vesz: miért csak ez a 3 lehetőség van, jobbszél balszél közép???

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:24:21

@Virág et.:

a per abból az időből származik, amikor még a csapból is tomket folyt. ezt kéretik nem elfelejteni.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.20. 13:24:28

@Dr. TaTa86: "Tomcatnak a stílusa és a kisstílűsége az ami vállalhatatlan, nem maga a véleménye egyes kérdésekben.)"

Például (de tényleg csak például) Tomcat 2008-ban:

"Vonánál az dobta le az ékszíjat, amikor azt mondtam, hogy ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni. Ugyanis ők szívbaj nélkül irtják máris a mi gyerekeinket, lásd például "egészségügyi reform". Erre mondta Vona, hogy neki is van gyereke, és ez számára vállalhatatlan. Jó, akkor nem vállalja, és akkor a gyerekének is ugyanaz lesz az ellensége, mint nekünk."

És ez nem egy pillanatnyi elmebaj, hanem egy korábbi kijelentésének írásbeli megerősítése, tehát volt ideje reflektálni arra, amit mondott.

Ha ez sem elég ahhoz, hogy valaki nálatok szalonképtelenné váljon - nyilván nem (pl: mandiner.hu/cikk/20110318_koszonjuk_tomcat) - akkor kíváncsi lennék, hogy mi kell hozzá.

Egyébként gratulálok a szerzőnek is: nagyon szépen sugallja, hogy egyenlően távol áll tőle Tomcat, aki szerint gyerekeket kell akasztani, és Rózsa Misi, aki szerint itten ilyen liberális demokrácia és piacgazdaság kell, mint mondjuk példának okáért Németországban van. Eddig azt gondoltam volna, hogy ha nagyon sok kérdésben nem is ért egyet az ergé féle jobber egy Rózsa Misivel (ahogy én sem, pedig ballib vagyok), azért sok átfedés van abban, hogy milyen világot szeretnének (vö. kapitalizmus és demokrácia). Legalábbis abban reménykedtem, hogy nagyobb az átfedés, mint egy Tomcattel, akinek a világképe jelentős mértékben erőszakra épül (és ez nem véletlen, személy szerint is azzal oldja meg a vitáit). Tévedtem. Mondjuk Rózsa Misi világképének totális elutasítása magyarázat a Fidesz népszerűségére.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:26:00

@jose maria padilla:

családban??? még az hiányozna, hogy egy hozzád hasonló aberrált náci legyen a rokonom. huh.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 13:27:11

most már tényleg árulja el valaki, hogy ki a fene ez a rózsamisi???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:27:19

@doggfather: hoygha így írja le, hogy semmiben nem ért velük egyet, de bemásolom tessék:

"Rózsa Misi hosszú éveken keresztül egy hardcore SZDSZ-es, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet. Tomcat hosszú éveken keresztül egy hardcore radikális, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet."

neki közép, nekünk nem, érted? leírja, szélsőségek, hardcore

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 13:27:21

@ulloiut:
mennyire beteg szerinted, aki ezt a sugallatot olvassa ki a posztból? :))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:27:45

@mavo:

(várom, hogy. hadd röhögjek)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:29:35

@mavo: miért kell nekem ilyen primitív pornószereplő köpködéseit itt látnom? azért ilyen moderálás jó lenne, ebben semmi tartalom nincs, csak káromkodás, annak értelme nincsen.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.20. 13:30:07

PS: Nem ismerem az ügy részleteit, nem is érdekel. Nem tudom, hogy ki mit mondott, kinek mennyire volt igaza. Személyes méltósága mindenkinek van, mint ahogy az is mindenkinek joga van, hogy ne terjesszenek róla hazugságot. Még egy közszereplőnek is vannak ilyen jogai, csak korlátozottabbak. Ez nem azt jelenti, hogy egy adott esetben a bíróság nem tévedhet. Úgyhogy tényleg az lenne a kérdés, hogy konkrétan miről van szó, és nem az, hogy már elvileg is elfogadhatatlan, hogy Tomcat perel (sokkal jobb, mint amikor verekszik). A szólásszabadság csodálatos dolog, de vannak racionális korlátai. Megismétlem: nem a konkrét esetről beszélek, mert nem ismerem a részleteit, hanem arról, hogy senkinek ne kelljen lenyelnie, ha hazugságot terjesztenek róla.

Alfőmérnök 2012.04.20. 13:31:04

@jose maria padilla: Szerintem most egy ideig nem fog reagálni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:31:17

@ulloiut:

azt írta, hogy egyes kérdésekben. ilyenkor jó libsi nyel egyet, és igyekszik magának bemagyarázni, hogy aki ilyet ír az nem tomket agresszívan terjesztett nézeteit nem tartja geci kínosaknak, hanem a ... na, szóval azokat, amik nem is olyan közismertek. azokkal, amik nekem sem jutnak így hirtelenjében az eszembe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:31:51

@ulloiut: tomket csak provokál, azt remélte Vona erre azt mondja, hogy iagaz van, erre az egész sajtó lehozta volna, szerintem tomket zsebében ott volt a hangfelvevő.
ő mszp-s szavazó bácskfi diána

Virág et. 2012.04.20. 13:33:29

@mavo: Nem ismerem az ügy részleteit, sajtóhírek alapján meg nem akarok okoskodni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:33:41

@Alfőmérnök:

ideje lenne végre utána nézed az ügynek. tölgy elvtárs saját maga vallotta be pát hónap mártírium után, hogy valójában a büdös életben nem volt alkalmazott ott, ahonnan állítólag kirúgták. induljunk ki innen, ha lehetséges.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:34:00

@jose maria padilla: lehet hogy így kompenzál a mandiner, vagy veletek pimaszkodik ezzel is :)
a közreműködésükkel?
mert ha törölték volna a kommentjét tölgynek, akkor nem rúgják ki? mi volt ez az ügy? lemaradtam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.20. 13:35:36

@ulloiut: "hogy Tomcat perel (sokkal jobb, mint amikor verekszik)"

az biztos, mert verekedni nagyon nem tud...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 13:35:37

@ulloiut: Igen, emlékszem. A Bombagyáron akkor meg is írtam a véleményem erről. Mint mondtam 80-90%ban( de lehet akár kevesebb is). Az 5éves gyerekek akasztása ebben nincs benne.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:35:39

@tesz-vesz:

ja, ez a baj a radi jobber ikonokkal. mindegyikről kiderül, hogy valójában liberálbolsevik ügynökök.

kár, hogy mindig olyan későn.

Alfőmérnök 2012.04.20. 13:35:51

@mavo: Nem kell utánanéznem, elejétől a végéig (?) követtem az eseményeket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:36:52

@TuRuL_2k2: @tesz-vesz: aztán lehet, hogy ugyanúgy mártírkodik ez az szdszes primkó rózsamisi, mint a klubrádió.
ti meg bedőltetek neki

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:37:33

@mavo: mikor volt ikon bácskfi diána vermis?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 13:40:40

@mavo: Igen. Ez meg szokott történni rendszeresen. Sőt, úgy általában a szociális demagógiáért.
Egyéb kérdés?

@Virág et.: Egyetértünk. (Ahogy írtam a legelső kommentemben is...) Tomcat egy kisstílű megélhetési perelő, aki viszont a saját írásait letagadja, ha perre kerül a sor. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy 60 kiló alatt rendkívül harcias. Rózsa Misinek is ez lehetett a peche, egyébként megúszta volna egy sunyi maflással.

És igen elhiteltelenedett, már elég rég.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:42:10

@Alfőmérnök:

mondjuk érdekelne, mi lenne, ha egy vérballer arc olyanokat írna, hogy az ávós pincékben csak férfias szívatás folyt. hogy amikor az ilyet basznák ki a gecibe, akkor is folyna-e ez a jobber mártírlegenda. vagy mondjuk ha arról írogatna valaki, hogy a nők igazából élvezték az őket véresre baszó keleti faszt.

tényleg érdekelne. csak a mihez tartás végett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:44:45

@tesz-vesz:

te ennyire be vagy baszva korán reggel, vagy tényleg nem tudsz olvasni? mondjuk leszarom. aki nekem adott tíz válasz közé random beszúrja az aktuális óbégatást, hogy miért kénytelen engem olvasni, attól minek várjak konzisztenciát?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:45:32

ezt azért érdemes elolvasni mégegyszer:

"Nincs pénzem. Négy gyerek eltartásáról kell gondoskodnom, miközben munkahelyemről is azért akarnak éppen kirúgni, mert ellenzéki vagyok és a jogállam, demokrácia mellett állok ki vállaltan. Nem tudok fizetni."

:D a galamuszi csoport most elégedetten csettint a nyelvével, jólmegaszontad nekik! :D
ki akarják rúgni, mert a demokrácia mellett foglal állát, hát hogyne! és ti ennek a hazudós patkánynak adtok még 700-ret is, ti balekok, ti rosszabbak vagytok hitlernél :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:45:58

@Dr. TaTa86:

valahogy lemaradtam arról, amikor a száznapos osztogatásért a fideszt felelősnek tartod. de majd idézed.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:47:25

@tesz-vesz:

tedd hozzá, hogy az abortusz támogatását is követeli a rohadék, úgy még hitelesebb leszel :)

szemkilövetés! szemkilövetés!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:49:15

@tesz-vesz:

off

valaki elmagyarázhatná nekem, mit akar ez a nyáladzó idióta ezzel a vermisezéssel.

on

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 13:50:42

„Bencsik András döntését, miszerint műsorát a televíziónkon nem kívánja a továbbiakban fenntartani, az ECHO Televízió nevében tudomásul vettük.”

na, ilyenek a tomketfélék. pont ilyenek. bencsik andrás úgy döntött, hogy kirúgja magát.

gyz 2012.04.20. 13:54:34

@mavo: férget jelent, latin szótárból kereste elő. Tudod, ettől művelt. Meg attól, hogy Latinovits-ot hozza megalázó helyzetbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:54:44

@Robinzon Kurzor: uj péter nagy kedvenced? hát mi vagy te?

Alfőmérnök 2012.04.20. 13:55:12

@mavo: Amit erről az ügyről gondolok, leírtam a kz posztnál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 13:57:26

@gyz: nem ismered a Latinovits-pletykákat?
nekem a család barátja mesélte.
érdekes, hogy a történetek előtt figyeltem fel a tehetségére, és nem emiatt raktam ki azt, őt.

gyz 2012.04.20. 13:59:15

@tesz-vesz: ha én kitennék ide egy gyönyörű női popsit, attól az ennyém még szőrös lenne és rusnya. Már ha érted.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 14:07:16

@Alfőmérnök:

én is leírtam, tudod. amíg nem derült ki, hogy tölgy elvtárs valójában soha nem dolgozott ott, ahonnan kirúgták, többször is leírtam, hogy kirúgatni a szólásszabadság megcsúfolása.

a jelek szerint tölgy elvtársnak kábé ez volt a célja. hogy szólásszabadságért tudjon vernyákolni, és mártírt faragjon magából. amíg nem derült ki, azt hittem, az ominózus hozzászólását nem lehet alulmúlni. hát de. lehet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 14:08:01

@tesz-vesz:

ismételgesd, hátha igaz lesz, szarjankó :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 14:12:32

@mavo: Mióta is van nekem beszámolási kötelességem feléd? ^^

Valakivel összetéveszted magad. :D

caralho voador 2012.04.20. 14:17:05

Ja, persze. Néha a mandis szerzők ideiglenesen hazánkban is állomásozhatnának, megszakítva nyugatszopkodó európai körútjaikat. Még mindig azt hiszik, hogy a mi kedves libsijeink ártalmatlan szabadelvűek, nem pedig kőkemény bolsevikok, akik, ha gépfegyver és hatalom lenne a kezükben, gondolkodás nélkül lőnék Dunába a másképp gondolkodókat, ahogy azt tették az elmúlt 100 évben mindig.
Gyűjtsetek csak nekik, ráadásképp pedig jelentkezzetek be a négy gyereket biliztetni, segget törölni ésatöbbi. Egy szdsz propagátor faszfej felett sajnálkozni? Ez megint kezd mindennek az alja lenni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 14:18:05

@Dr. TaTa86:

te meg azzal, aki először védekezik, hogy de ő már kétezer-kettőben is, majd amikor idézetet kérnek tőle, hirtelen rájön, hogy igazából nincs beszámolási kötelezettsége.

a kor elvben nem inkonzisztenciával járna, hanem inkontinenciával, de hát istenem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 14:18:05

@gyz: értem, de nyugodtan írd le mi a problémád velem. elolvasom, meghallgatom. én ízléstelennek tartalak már ezek után is, úgyhogy nem értem pont te miért finnyáskodsz rajtam.
a latin szavaktól meg nem leszek művelt, már kifejtettem a mandiner blogon a kötelező nyelvtanulások kapcsán, hogy a nyelvek ismerete nem tesz okosabbá, tehát ez az én véleményem. ismerek közelebbről, 2-3 nyelven folyékonyan beszélő embereket, akik sikeresen motoros magolással tették magukévá a nyelvet, nem buták, de ettől még nem lettek okosabbak se.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 14:19:58

@gyz:

és tényleg. kukac. na tessék, mindig tanul az ember. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 14:21:51

@gyz:

egyébként meg miért hozná ő latinovitsot megalázó helyzetbe? kevés ő ahhoz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 14:27:51

@tesz-vesz: (azt mondjuk erőteljesen lehetségesnek tartom, hogy karbantartja az agyat az idegenmondat-alkotás, így idősebb korban tovább lehet okos az ember, ha beszél nyelveket, de fiatalkorban nem lesz okosabb tőle az ember talán)

Alfőmérnök 2012.04.20. 14:29:51

@mavo: Tölgynek az volt a célja, hogy a szólásszabadságért vernyákoljon. Nagyon hihetően hangzik, aha.

thetriggerhappy 2012.04.20. 14:31:40

@tesz-vesz:

hát, te biztosan nem lennél tőle okosabb, az hétszentség.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 14:33:05

@mavo: Te vádolsz azzal, hogy hazudok, nosza bizonyíts!

Továbbá úgy látszik a saját kommentedet is képtelen vagy értelmezni.
"a megszavazta az elkúrást pontért ugye a komplett fideszt is elküldöd a kurva anyjába. :) "
Ez a jelenre vonatkozik. MOST elküldöm-e a Fideszt a kurva anyjába. Erre miután mondom hogy igen bizonyítékot kérsz 2002ből? (14 éves voltam akkor.)

Szóval szövegértelmezés Mavókám, legalább a saját szövegeidet! Aztán jöhetnek a többiek.

Bár tényleg nem tudom miért "vitatkozom" Tóta Intervenció Árpád egyik leghűségesebb seggnyalójával?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 14:36:30

@thetriggerhappy: én nem is beszélek 3 nyelvet :)
tőled is indoklást várok, ugye kapok?

thetriggerhappy 2012.04.20. 14:53:58

@tesz-vesz:

és még büszke is vagy. én jól elszórakozom rajtad.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 14:56:24

@thetriggerhappy: nem büszke vagyok, te retardált, hanem rajtad élcelődöm, hogy nem érted, mit írtam.
miért amúgy? szégyellnem kéne, hogy nem beszélek 3 idegennyelvet? nem fogom, de nem is örülök neki se, tehát büszke se vagyok rá, ez nálam nem egy fontos dolog

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 14:59:14

@Dr. TaTa86: mi volt ez az intervenció árpád?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 15:00:00

@Dr. TaTa86:

a kurva isten bassza már meg, nem vádoltalak hazugsággal. szívatlak, mert megérdemled, ennyi.

további szép napot

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 15:07:20

@Alfőmérnök:

oké, nem a szólásszabadságért, hanem annak karikatúrájáért. ami egyébként abszolút nem idegen a hozzá hasonló a fasisztoid rohadékoktól. és ha ehhez el kell adnia azt, hogy megszüntették a nemlétező munkaviszonyát, hát akkor azt csinálja.

a magukat az ázsiai fasszokkal kéjjel szétkúrató csajokkal még mindig nincs problémád? kérdés, nem vád, nem számonkérés.

Alfőmérnök 2012.04.20. 15:12:43

@mavo: "a magukat az ázsiai fasszokkal kéjjel szétkúrató csajokkal még mindig nincs problémád?"

Majd ha valaki ilyet ír, akkor megvizsgálom a körülményeket és ítéletet alkotok az illetőről.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 15:15:16

@tesz-vesz: Nem olvastad a Mester legújabb írását? :)

Alfőmérnök 2012.04.20. 15:19:08

@ulloiut: Az megvan, hogy a mandiner/reakció évek óta harcban áll tomcattal?
mandiner.blog.hu/tags/tomcat

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 15:19:19

@Alfőmérnök:

remélem, abban a hitben vagy, hogy elegánsan kitértél a válaszadás elől.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 15:29:51

@mavo: @Alfőmérnök: Olvasom az eszmecserét. Mavo hülyeségeket ír. Ha valaki nem alkalmazott, hanem "csak" szerződéssel foglalkoztatják hosszú éveken át, aztán ennek egy "ügyre" hivatkozva véget vetnek, arra a magyar nyelvben még mindig a "kirúgás" a legjobb szó. És hogy mavo ne őrlödjön kétségek között, ha balost vagy liberálist rúgnának ki hasonló módon egy ócska kis komment miatt, az ugyanennyire csúnya dolog lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 15:32:17

@Dr. TaTa86: nem szokásom, szerintem tóta korrupt és buta farizeus :)

Alfőmérnök 2012.04.20. 15:38:55

@Holger Hartland: Ja, én is így gondolom + még szerintem mavo összevetése sem állja meg a helyét. De nem volt kedvem ebbe belemenni.
Bár kétségkívül érdekesebb, mint ennek a két hülyegyereknek a kakasviadala.

Atisz 2012.04.20. 15:42:41

Azért nem értek egyet a leírtakkal, mert aki valóban szűkös anyagi körülmények között nevel 4 gyereket, az egy "kicsit" felelősségteljesebben is viselkedhetne és gondolkozhatna előre, miszerint is nem érdemes mindenkit lenácizni, aki a számára nem szimpatikus, mert biztosan akad előbb-utóbb egy jóember, aki emiatt beperli (mert ugye mára a nácit, mint szót kiforgatták és teljesen más jelentéssel bír).
Hát most talált. Mission accomplished.

(úgyanígy nem bírtam elfogadni Verebes magyarázatát sem, miszerint is azért irányította éveken át a gyűlölethadjáratot a Heti Hetes című agit-prop show-ban, mert nagy a család és el kellett valahogy tartania... gondolkozni is kell néha, esetleg néhány évvel előre)

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.20. 15:57:35

@Alfőmérnök: "Az megvan, hogy a mandiner/reakció évek óta harcban áll tomcattal?"

Ha a magyar újságírók felkészületlenségét példázandó anekdotát akarok mesélni, akkor a mai napig ezt említem:

antagon.blog.hu/2008/04/16/jakupcsek_gabriella_es_az_ujsagiroszakmai_osszetartas

Priceless. Más szóval igen, persze, a Reakció/Mandiner maximálisan korrekt volt ebben, tehát nem kell meggyőzni arról, hogy a Mandiner szerzőinek jelentős része ugyanazt gondolja Tomcat szélsőséges felfogásairól, mint jómagam.

Ha még egyszer elolvasod a kommentemet, akkor kiderül számodra, hogy nem vontam kétségbe azt, hogy Tomcat hülyeségeit elutasítja ergé. Azt tettem szóvá, hogy ergének fontos volt kiemelni, hogy sem Tomcattel, sem a libi Rózsa Misivel szinte semmiben nem ért egyet.

Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy gondolom, hogy ha részletekre lebontjuk az érintettek véleményét a világról, akkor kiderülne, hogy ergé sokkal több mindenben ért egyet Rózsa Misivel, mint Tomcattel (lásd a nyugati demokrácia, mint követendő modell). Sőt, azt is gondolom, hogy ergé ezzel tisztában van, csak nem meri az olvasóinak egy részét azzal provokálni, hogy ezt felvállalja. Ezért egyenlő távolságot sugall a kettőhöz.

Két lehetőség van: Vagy ergé valóban úgy gondolja, hogy az ő felfogása a világról a nyugati demokráciától ugyanolyan messze esik, mint Tomcat gyermekakasztgatós ideális világától, vagy pedig valójában az egyik sokkal közelebb áll hozzá, csak ezt nem meri felvállalni. Mindkettő gáz, akkor is, ha nagy a különbség a kettő között. Az első persze sokkal kínosabb lenne.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.20. 15:57:49

@Alfőmérnök: "Az megvan, hogy a mandiner/reakció évek óta harcban áll tomcattal?"

Ha a magyar újságírók felkészületlenségét példázandó anekdotát akarok mesélni, akkor a mai napig ezt említem:

antagon.blog.hu/2008/04/16/jakupcsek_gabriella_es_az_ujsagiroszakmai_osszetartas

Priceless. Más szóval igen, persze, a Reakció/Mandiner maximálisan korrekt volt ebben, tehát nem kell meggyőzni arról, hogy a Mandiner szerzőinek jelentős része ugyanazt gondolja Tomcat szélsőséges felfogásairól, mint jómagam.

Ha még egyszer elolvasod a kommentemet, akkor kiderül számodra, hogy nem vontam kétségbe azt, hogy Tomcat hülyeségeit elutasítja ergé. Azt tettem szóvá, hogy ergének fontos volt kiemelni, hogy sem Tomcattel, sem a libi Rózsa Misivel szinte semmiben nem ért egyet.

Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy gondolom, hogy ha részletekre lebontjuk az érintettek véleményét a világról, akkor kiderülne, hogy ergé sokkal több mindenben ért egyet Rózsa Misivel, mint Tomcattel (lásd a nyugati demokrácia, mint követendő modell). Sőt, azt is gondolom, hogy ergé ezzel tisztában van, csak nem meri az olvasóinak egy részét azzal provokálni, hogy ezt felvállalja. Ezért egyenlő távolságot sugall a kettőhöz.

Két lehetőség van: Vagy ergé valóban úgy gondolja, hogy az ő felfogása a világról a nyugati demokráciától ugyanolyan messze esik, mint Tomcat gyermekakasztgatós ideális világától, vagy pedig valójában az egyik sokkal közelebb áll hozzá, csak ezt nem meri felvállalni. Mindkettő gáz, akkor is, ha nagy a különbség a kettő között. Az első persze sokkal kínosabb lenne.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.20. 16:07:47

@Dr. TaTa86: "Igen, emlékszem. A Bombagyáron akkor meg is írtam a véleményem erről. Mint mondtam 80-90%ban( de lehet akár kevesebb is). Az 5éves gyerekek akasztása ebben nincs benne."

Értem, ok, ez egy ilyen egyéni, valszeg aberrált érzékenység nálam. Ha valaki úgy gondolná – és ezt végiggondoltan, korábbi véleményét később megerősítve foglalná írásba – hogy a nácik gyerekeit fel kell akasztani, akkor onnantól fogva teljesen mindegy lenne nekem, hogy amúgy ugyanazt gondoljuk a progresszív adózásról vagy a rasszizmusról, semmilyen közösséget nem vállalnék vele, és biztos hogy ódzkodnék attól, hogy a kettőnk gondolatvilágának hasonlóságait hangsúlyozzam, vagy hogy elmagyarázzam valakinek, hogy amúgy ennek a csávónak a világképe pár kivételtől eltekintve tökre rendben van. A hipotetikus példámnál nyilván nem a progresszív adózást minősítené, hogy az elmebeteg illető mit gondol a nácik gyermekeinek akasztásáról, de nekem mégis nagyon kellemetlen lenne hangsúlyozni, hogy bármilyen tekintetben van értékközösség köztünk. Téged ez nem zavar annyira, van ilyen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 16:15:11

@ulloiut: milyen érdekesen nő össze az áruló hírszerző és a "konzervatív" mandiner-reakció, a fidesz és az szdsz-mszp.
mint habony-jáksó és orbán viktor. mint soros-tanítvány orbáncs és soros-tanítvány mohácsi-daróczi-csóli.
mostanában azon gondolkozom, hogy ki a beavatott és ki nem, politikusok közül kovács lászló, lendvai , l. simon lászló biztos hogy beavatott, török zsolt nem. újságírók közül havas henrik biztos hogy beavatott, de pl turul nem hiszem. eddig azt hittem, turulék nem beavatottak, és csak liberalizmus miatt barátkoznak a hírszerzővel, de nem. ezek egy gyékényen is árulnak:

antagon.blog.hu/2007/11/19/mi_ez_itt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.20. 16:17:47

@ulloiut: milyen érdekesen nő össze az áruló hírszerző és a "konzervatív" mandiner-reakció, a fidesz és az szdsz-mszp.
mint habony-jáksó és orbán viktor. mint soros-tanítvány orbáncs és soros-tanítvány mohácsi-daróczi-csóli.
mostanában azon gondolkozom, hogy ki a beavatott és ki nem, politikusok közül kovács lászló, lendvai , l. simon lászló biztos hogy beavatott, török zsolt nem. újságírók közül havas henrik biztos hogy beavatott, de pl turul nem hiszem. eddig azt hittem, turulék nem beavatottak, és csak liberalizmus miatt barátkoznak a hírszerzővel, de nem. ezek egy gyékényen is árulnak:

antagon.blog.hu/2007/11/19/mi_ez_itt

Alfőmérnök 2012.04.20. 16:19:26

@ulloiut: Meglehet, hogy nem olvastam figyelmesen a hozzászólását, de még inkább az lehet az oka, hogy félreértettem, hogy nem olvastam ergé posztját. :)
Az elemzése egyébként szerintem helytálló: a második eset áll fönn, azaz ergé közelebb áll Rózsa Misihez, mint Tomcathez.
Én személyszerint megengedőbb vagyok tomcattel, a gyermekakasztásos beszólását vállalhatatlannak tartom, viszont voltak akciói, amiket viccesnek találtam (pl. mikor tojásdobáló ostromlógépet épített március 15-ére.) Állítólag már mérséklődött valamennyire, de az új honlapját nem nagyon olvasom.

Rózsa Misi 2012.04.20. 16:49:54

Különben én ezer fórumon, blogon ezer emberrel vitatkoztam. Olykor anyázós vitákban is. Soha fel se merült bennem, hogy azt akivel vitázom pofán akarjam verni , bíróság elé akarjam rángatni. Mert a fórumos vita nem arról szól, hogy utána verekedjünk, vagy árulkodjunk a másikra bíróságon.

Nagyon sokakkal a legnagyobb viták után találkoztunk személyesen is és megittunk egy sört röhögve. Nem győztük meg egymást, más alkalomkor már újra egymásnak estünk, de mindig képes voltam érteni, hogy mi a normális és mi nem az.

A feljelentgetőket pedig mélyen megvetettem és lenéztem mindig. A megélhetési feljelentő pedig elég undorító egy élőlény szerintem. Miközben persze mindig is voltak és sajnos lesznek is ilyen lelki nyomoroncok a társadalomban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 16:50:37

@Holger Hartland:

állítasz bizonyítasz: szépen bemutatod tölgy elvtárs felmondólevelét, és ha az megvan, akkor kezdhetünk vitát a lassan idegesítő mértékű jobbant kettős mércéről.

gyz 2012.04.20. 16:51:11

@tesz-vesz: @tesz-vesz: nem finnyáskodtam, tényt közöltem.

Latinovits a magyar színjátszás történetének szerintem legkiemelkedőbb, de objektíve is az egyik legkiemelkedőbb alakja, kulturális örökségünk fontos része

Te meg egy primitíven gyalázkodó nethuszár vagy, aki klasszikus nyelveket is igénybe vesz (szótár segítségével), hogy férgezhessen.

ezt a kontrasztot szerettem volna érzékeltetni.

gyz 2012.04.20. 16:53:34

@Rózsa Misi: Misi, bár az ügyben kivételesen egyetértek veled, megkérdezném (mert kopik a memóriám): te voltál az a marha, aki anno 91 körül a Vörösmarty téren (vagy vhol máshol) nyomtál vmi performanszt a pápalátogatást ellenezve?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 16:57:06

@ulloiut:

ez a hihetetlenül fájdalmas egyébként. egy ergétől a korrektség csúcsa, ha kijelenti, hogy azonos távolságot tart egy megélhetési nácitól, mint egy rózsa misitől, de én két percenként üvöltsem a világba, hogy köcsöggyurcsány, és akkor talán emberszámba vesznek

Rózsa Misi 2012.04.20. 17:15:02

GYZ! Én voltam az a marha meg a Kérdőjel zenekar. De nem a pápalátogatás ellen, hanem az ellen, hogy a pápalátogatás költéségét az állam fedezze közpénzekből.

Rózsa Misi 2012.04.20. 17:16:18

Be aakrtam ide rakni, amit az ügyről írtam a facen, hogy lássátok és értsétek tényleg a történetet meg olvashassátok az előzményeket, de nem engedi berakni. Ezért aki fent van a facen, az itt olvashat erről:

www.facebook.com/note.php?note_id=10150721702084494

gyz 2012.04.20. 17:16:44

@Rózsa Misi: akkor még Pozsonyi Bucóval voltál egy platformon :)

Rózsa Misi 2012.04.20. 17:19:41

Szerintem Ergétől ez az írása nagyon is korrekt tényleg. Hogy rengeteg mindenben nem ért velem egyet, az meg engem nem zavar, lemeccseljük vitáinkat különböző fórumokon, blogokban azokról. Én köszönöm neki, hogy megírta a cikkét és köszönöm a Mandinernek, hogy teret adtak neki hozzá.

Rózsa Misi 2012.04.20. 17:21:03

Gyz! Én mindig jobboldali liberális voltam. Ma is az vagyok. Nagyon keveset változtam az évek során. Eztán meg már nem hiszem, hogy túl sokat fogok, arra a kis időre ami még hátra van, már felesleges lenne változtatás fáradalmát bevállalni. :-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 17:22:30

@mavo: Nincs kedvem linkeket adni ehhez a ronda történethez, keresd meg magad: kz poszt, facebook, google. Ami a felmondólevelet illeti: fogd föl, hogy ha mondjuk én éveken át folyamatosan bízlak meg valami munkával, de nem az alkalmazottam vagy, hanem időről időre szerződést kötök veled, és aztán egyszer csak közlöm, hogy valakik följelentettek téged a kommentjeidért, és ezért mostantól nem hosszabbítok veled és nem a tiéd a meló, azt magyarul és hétköznapian kirúgásnak nevezik. Akkor is, ha nem kell hozzá felmondólevél. (Ráadásul tölgy főnöke mindezt a feljelentőkkel is közölte, felhatalmazva őket, hogy hozzák nyilvánosságra a levelét - amit meg is tettek).

Veridicus2012 2012.04.20. 17:23:13

Értem én, hogy a mandineres fiatalok megsértődtek Tomcatra, amiért merészel jogi úton elégtételt venni az őt ért sérelemért (hamellélőtt, akkor nem kell aggódni, ha meg igaza van, akkor igaza van), de ez a szöveg akkor is penetráns.
Ez a Rózsa egy közismert magyargyűlölő, aki az interneten előszeretettel rágalmaz és mocskol másokat, sárba tiporva az emberi méltóságot. Ez a Rózsa volt az, aki példának okáért a 2004-es népszavazáskor gyűlölködve gyalázkodott, magyarellenes kampányt folytatott, hazudozott, rágalmazott. Jóérzésű embernek az efféléktől felfordul a gyomra. Most végre rajtavesztett. Nagyon ideje volt már. Az nem úgy van ám, hogy felelősség nélkül írogatunk hazugságokat, aztán megsértődünk, ha eljő a felelősségvállalás ideje. Késő most már telesírni az internetet, előbb kellett volna gondolkodni! A szólásszabadságba nem fér bele a rágalmazás és mások személyiségi jogainak, emberi méltóságának semmibe vétele.
Tomcat olyan közszereplő, amilyen, de a gyalázkodásokat ő sem köteles tűrni. Ami pedig a sorozatos pereskedéseit illeti, az nagyon is példaértékű. Végre akadt valaki, aki a megfellebbezhetetlenül gyalázkodó takonyarcú ballib bagázs némely megmondóemberének nyakára lépett. Nagyon elpimaszodtak már, úgy gondolták, rájuk nem vonatkoznak a törvények. Hát de.
Rajcsányi Gellért nem is tudom, hol él.

2012.04.20. 17:26:55

"Szabad szólást mindenkinek"

Ja, kivéve annak aki nem Fidesz-MSZP-DK-LMP szavazó, balliberális, zsidó, vagy cigány.

A Fideszesség ismérve mióta lett az, hogy ki tud mélyebben benyalni a hazátlan mocsadék ballibsi tetveknek?

sodika · http://youtube.com/66masodperc 2012.04.20. 17:28:23

Tomcat nekem sem a szívem csücske, de ettől függetlenül a magyarság értékeire mocskolódva támadó ballib arcokat ilyen példamutató módon kell megbüntetni, mint ahogy Rózsa Misivel tette.

tiburi 2012.04.20. 17:29:13

Amindenit, ilyen van még???

Ugyanilyen perem volt nekem is: hvg.hu/hvgfriss/2011.10/201110_pereskedo_tanar_es_diak_into azt leszámítva, hogy az idiótájának nem jött össze a kártérítés...

Ez van, ha a törvényeket egyes gerinctelenek egyéni érdekeink eszközévé silányítják...

2012.04.20. 17:30:23

@Veridicus2012: @sodika:

Maximálisan egyetértek.

Ez a blog, vagy legalábbis egyes tagjai egyre jobban elhülyülnek.

Mikka-Makka 2012.04.20. 17:30:35

mindenben egyetértek az írással
ki nem állhatom a ticcsákbe mentalitású embereket

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 17:38:56

@sodika:

te tényleg csak kényszer hatására szoptad le tomketet annak idején, vagy mégsem véletlen, hogy buzik verik a videódra a faszukat?

nu pagagyí 2012.04.20. 17:41:01

Engem az a mellékszál bosszant fel, de rohadtul, hogy Rózsa Misit ismert véleményei miatt akarják kirúgni, feltételezem, egy közpénzből fenntartott munkahelyről.

Ez már egy tetű, nyamvadt diktatúra. Megjelent a túlteljesítő, minden emberi tulajdonság nélküli seggnyaló had, amelyik maga is retteg, megfelel-e a felsőbb elvárásoknak. El kell ezt nekünk tűrnünk?

Amúgy, tisztelet a Mandínernek. Véleményükkel sokszor nem értek egyet, de értékelem a tényleges demokrácia és az emberi jogok melletti kiállásukat és főleg bátorságukat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 17:41:33

@ulloiut: Imádom mikor a vincentesek belekapaszkodnak egy kommentbe, idézetbe aztán verbálisan lincselik heteken keresztül az illetőt. Olyan megható. :) Kár, hogy baloldalival ritkán csináljátok.

"Talán soha semmiben nem értettem vele egyet."
Ezt írta RG. Ez nyilván nem igaz.
Nem kell közösséget vállalni Tomcattel, én sem teszem, egyszerűen csak pontosan fogalmazni.

sivatagi n. 2012.04.20. 17:47:31

@nu pagagyí:

Látjátok Mandineresek? A büdös komcsik most értékelnek benneteket. Persze csak addig, amíg ilyen jó kiskutyaként megfeleltek nekik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 17:49:27

@Holger Hartland:

kéjjel olvasom, ahogy most éppen arra billen az a pártatlan paraszthajszál. egy szerződéssel sem rendelkező embert ki tudtak rúgni, az azért szép. és tölgy elvtárs, ahogy csendben végigrejszolta, hogy emberek egyre és egyre csinosították a mártíriumát, az gyönyörű volt. amikor a végén a rajongóklubnak elismerte, hogy a valóságban nem rúgta őt ki senki sehonnan, az már csak a hab volt a tortán. de az szerencsére hozzátok az a rút izé már nem jutott el, ez van, egy legendával gazdagabbak vagytok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 17:54:12

@Alfőmérnök:

hm, elképzelem, amint én vagyok megengedőbb valakivel, aki amúgy egyébként megélhetési joggyakorló, ÉS gyermekek felaksztását hiányolja.

az a baj, sokadszor tapasztalom, hogy én valóban jobboldali vagyok. ellentétben ezzel az újbalos söpredékkel, amelyik jobboldalinak akarja magát eladni.

rockjano 2012.04.20. 18:02:31

@Rózsa Misi: Kedves Misi

Lélekben veled vagyunk, ha tudnék segítenék is. Csak éppen az én cégem is a tönkremenetel felé megy mint megannyi más ezalatt a mostani zseniális rezsim alatt.

Alfőmérnök 2012.04.20. 18:03:44

@mavo: Én külön tudom választani egy személyiség szélsőséges megnyilvánulását a személyiség egészétől. Valamit úgy gondolom, hogy az egyén képes a változásra, fejlődésre. Ilyen egyszerű.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:14:38

@Alfőmérnök:

hát, végül is tomket is fejlődött. már ha a náci köcsögöknek bohócruhában blútundérézős vicces bácsihoz képest egy zsidózó, cigányozó, buzizó, humortalan megélhetési jogértelmező fasz fejlődésnek számít. de hát kinek mi a karrier, ugye.

magyar nemzett 2012.04.20. 18:17:32

Tomcat egy borotvált mellű buzi.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 18:18:09

@mavo: Kirúgás szempontjából nem különbség, hogy valaki alkalmazottként, szerződéssel, esetleg bt-n vagy kft-n, vagy akármin keresztül dolgozott. Ha korábban övé volt a meló és pénzt kapott érte, majd közlik vele, hogy mostantól nem az övé, és ki sem fizetik, akkor azt úgy nevezik, hogy kirúgás. Ha közlik vele (és a nyilvánossággal), hogy mindezt egy komment miatt, akkor az komment miatti kirúgás. Ez nem legenda, ezek tények. Tölgy nekem senkim, a vele azonosított IRL személlyel az én IRL-em még csak soha nem is találkozott személyesen. Egyszerűen csak undorítónak tartom az IRL-ezést és hogy valakit egy komment miatt rúgassanak ki. Az külön ízléstelen, hogy ezen kik és milyen stílusban örömködnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:26:42

@Holger Hartland:

na, próbáljunk meg abból kiindulni, hogy tölgy elvtárs saját maga jelentette ki a fanjainak, hogy őt nem rúgták ki, mert nem rúghatták ki. természetesen a fanjai vannak olyan intellektuális lángoszlopok, hogy körülbelül a második vagy a harmadik hozzászóló kezdett el hisztérikusan rikácsolni a rohadt libsibolsi rektorról, de ez megint csak egy olyan dolog, hogy magyarországon az emberek egy része extra jogokat képzel magának az állítólagos jobboldalisága mellé.

na, szóval ezt infót egy cseppet rágicsálod, emésztgeted, próbálsz vele megbékélni, aztán ha túl leszel rajta, és lecseng nálad tölgy elvtárs mártíriumának legendája, akkor beszélgethetünk arról, mi merről hány méter.

további szép napot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:28:49

@magyar nemzett:

óriási tévedés. tomket két borotvált mellű buzi.

Alfőmérnök 2012.04.20. 18:32:57

@mavo: Nem érdemel meg annyit a gyerek, hogy vitát nyissak róla.

Alfőmérnök 2012.04.20. 18:34:21

@mavo: Nem érdemel meg annyit a gyerek, hogy vitát nyissak róla.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:35:37

@Holger Hartland:

well, egyébként a nemlétező kirúgásán körülbelül gyök két ember örömködött, élen azzal szerencsétlen idiótával, aki fácse oldalt volt képes szentelni ennek. sajnos értelmes emberek is jónak tartották volna, ha tényleg kirúgják. nota bene, ahonnan ki lehetett volna rúgni, onnan nem rúgták ki - nagyon helyesen. egy férget sem lehet kirúgni csak mert féreg, a szólásszabadságnak vannak az ilyen torz tréfái, ez van, ahogyan tomket is a demokrácia torz tréfája.

de ellenben valóságos szentkultusz alakult körülötte, az ún. jobboldalon, és én mondom, ennek az áljobboldali söpredéknek valóban tökéletes ikon az olimpiai bajnokunk aljas és kegyetlen meggyilkolását férfias mókának tekintő tyúkmellű lófaszjóska.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:46:31

@Holger Hartland:

well, egyébként a nemlétező kirúgásán elég kevés ember örömködött, élen azzal szerencsétlen idiótával, aki fácse oldalt volt képes szentelni ennek. sajnos értelmes emberek is jónak tartották volna, ha tényleg kirúgják. nota bene, ahonnan ki lehetett volna rúgni, onnan nem rúgták ki - nagyon helyesen. egy férget sem lehet kirúgni csak mert féreg, a szólásszabadságnak vannak az ilyen torz tréfái, ez van, ahogyan tomket is a demokrácia torz tréfája.

de ellenben valóságos szentkultusz alakult körülötte, az ún. jobboldalon, és én mondom, ennek az áljobboldali söpredéknek valóban tökéletes ikon az olimpiai bajnokunk aljas és kegyetlen meggyilkolását férfias mókának tekintő tyúkmellű lófaszjóska.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:48:40

@Alfőmérnök:

akkor mit keresel itt? tudod, a cím nem véletlenül tartalmazza tomketet

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 18:50:10

@mavo: Ha valaki átkerül az "enyém a munka és fizetnek érte" állapotból a "másé lett a munka és engem ki sem fizettek" állapotba, és ez a megbízó döntése, azt kirúgásnak nevezzük. Mindegy, hogy alkalmazottként, vagy szerződéssel, vagy gazdasági társaságon keresztül volt az övé a meló, és mindegy, hogy főállásról vagy mellékesről van szó. Ez nem legenda, ez tény. Rágcsálod, emészted, a butaságod miatt sikertelenül, okádsz. Jobbulást!

Alfőmérnök 2012.04.20. 18:51:33

@mavo: Ennyit hozzászólást szántam ide:

" Alfőmérnök 2012.04.20. 12:21:08
Kit érdekel ez két hülye? "

Erre te elkezdtél kötözködni. Majd legközelebb nem reagálok rá.

gyz 2012.04.20. 18:57:18

@Rózsa Misi: nem mondtam, hogy te változtál :)

(azt a tiltakozást amúgy akkor is baromságnak tartottam, de ez most nem ide tartozik)

gyz 2012.04.20. 18:58:19

@Rózsa Misi: nem mondtam, hogy te változtál :)

(azt a tiltakozást amúgy akkor is baromságnak tartottam, de ez most nem ide tartozik)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:59:35

@Holger Hartland:

szegény mártír fizetése saját bevallása szerint sem az ominózus kijelentést követően kezdett elmaradni, hanem már korábban sem kapta meg. és hát a kauzalitásnak vannak ilyen aljas, bolsevik vadhajtásai, miszerint ha tölgy elvtárs már az előtt sem kapott rendesen pízt, hogy olyan roppant vicceseket írt volna a egy tetves zsidóról, akkor sajna a kettő között nincs összefüggés.

ismétlem: néhány hónap örömittas mártírkodás után maga tölgy elvtárs bökte ki, hogy nem rúgták ki.

szóval az a baj bélybi, hogy nem azzal vitatkozol, amivel lehetne. na mindegy. ha neked az az óhajod, hogy tölgy elvtárs már azelőtt szankcionálva volt, mielőtt lehetett volna, hát istenem, kinek mire áll fel a farka.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 18:59:37

@Holger Hartland:

szegény mártír fizetése saját bevallása szerint sem az ominózus kijelentést követően kezdett elmaradni, hanem már korábban sem kapta meg. és hát a kauzalitásnak vannak ilyen aljas, bolsevik vadhajtásai, miszerint ha tölgy elvtárs már az előtt sem kapott rendesen pízt, hogy olyan roppant vicceseket írt volna a egy tetves zsidóról, akkor sajna a kettő között nincs összefüggés.

ismétlem: néhány hónap örömittas mártírkodás után maga tölgy elvtárs bökte ki, hogy nem rúgták ki.

szóval az a baj bélybi, hogy nem azzal vitatkozol, amivel lehetne. na mindegy. ha neked az az óhajod, hogy tölgy elvtárs már azelőtt szankcionálva volt, mielőtt lehetett volna, hát istenem, kinek mire áll fel a farka.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:03:04

@Holger Hartland:

szegény mártír fizetése saját bevallása szerint sem az ominózus kijelentést követően kezdett elmaradni, hanem már korábban sem kapta meg. és hát a kauzalitásnak vannak ilyen aljas, bolsevik vadhajtásai, miszerint ha tölgy elvtárs már az előtt sem kapott rendesen pízt, hogy olyan roppant vicceseket írt volna a egy tetves zsidóról, akkor sajna a kettő között nincs összefüggés.

ismétlem: néhány hónap örömittas mártírkodás után maga tölgy elvtárs bökte ki, hogy nem rúgták ki.

szóval az a baj bélybi, hogy nem azzal vitatkozol, amivel lehetne. na mindegy. ha neked az az óhajod, hogy tölgy elvtárs már azelőtt szankcionálva volt, mielőtt lehetett volna, hát istenem, kinek mire áll fel a farka.

RowiwClub (törölt) 2012.04.20. 19:03:52

Rózsa Misiék szólásszabadságában Tomcat lehúzott néhány hónap börit olyan vádak alapján, mely egy óvodást is gyanakvásra késztették volna és azóta sem született ítélet.
Baszódj meg, Rózsa Misi.

Nemetsek Tibor 2012.04.20. 19:06:04

respect a posztért - ide sem írok ilyet gyakran

Alfőmérnök 2012.04.20. 19:11:45

@mavo: Az ok-okozati kapcsolatot Botos Máté főpatkány teremtette meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:14:35

@RowiwClub:

mekkora egy görény vagy bazmeg ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 19:14:56

@mavo: Van ám az úgy, hogy előbb végzi el valaki a munkát, és csak utána jön a papírok kitöltése, meg a pénz. És van úgy, hogy ha közben kirúgják, akkor ezek elmaradnak. És most magadra hagylak a hányásodban.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.04.20. 19:18:20

Én úgy utálom a véresszájú liberálisokat, mint pattanást a seggemen.
Amikor bekerült az LMP, azt hittem cukrot kapok! Nyugodtan vissza lehet olvasni.

Ez a blog is csak egy apró fogaskerék a Fidesz seggnyaló gépezetében.

R. Misiről életemben nem hallottam, ellenben Tomcat írásait sokat olvastam és legalább annyi igazság volt benne, mit Tóta W szösszeneteiben.

És utalni fogok!!

Mert amit Tomcat csinál, az a gyűlöletről szól. A bosszúról.
Nem éheztetünk gyerekeket, még követetten se, akármekkora seggfej az apja. És akkor sem, ha nagy valószínűséggel a gyerekek is azok lesznek.
Bár az akasztást is preferálta már...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.20. 19:19:35

Már meg is lehet a következő, hasonló témájú posztotok. :)

mandiner.hu/cikk/20120420_anonymous_a_jobbik_ellen

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:23:10

@Alfőmérnök:

egy pillanatra eltűnődtem, mi lenne, ha egy aljas mocskosrohadék libsi merészelne ilyet írni a keresztény főiskola keresztény vezetőjéről.

Mizantró Pista 2012.04.20. 19:23:24

@sodika:

A Velvetes cikk után amit írtak rólad én a helyedben csendben maradnék...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:25:45

@Holger Hartland:

na. szóval. pár hónap mártírság után bizonyos molnár attila károly saját maga vallotta be a rajongóinak, hogy nem rúgták ki a pázmányról, mert nem rúghatták ki.

és még te undorkodsz geci előkelően, te szerencsétlen fasz ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:27:41

@RowiwClub:

hát, neked bizony a kurva anyádat.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 19:30:46

@Rózsa Misi:
lelki nyomoronc. hm. maga szerint nem lelki nyomoronc, aki négy gyerekkel, misinek hívja saját magát? :)

town 2012.04.20. 19:33:57

Egyik 19 a másik 1 hijján... megérdemlik egymást. T. olyan amilyen, a másik meg olyan mint kb a Bartus.

Azt nem értem, hogy az egyik miért közszereplőbb mint a másik.

"Jááájj biró úr há' nekem 4 pulyám van, nekem nincs erre pizecském"

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 19:35:24

Egyszer kíváncsi lennék, vajon mavo hazudik, vagy tényleg ennyire buta. Netán troll, vagy elmebeteg. Nem mintha sokat számítana. :)

town 2012.04.20. 19:38:37

@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik:

"És utalni fogok!!"

Tedd azt, én még meg sem hatódom. Dobja össze neki az a liberális közösség, akinek a nevében- és felhatalmazásával évekig fasisztázott le rendes embereket csak azért mert nem vele voltak 1 véleményen.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 19:39:03

@Holger Hartland:
elmebeteg. természetesen.

azt viszont még mindig nem tudjuk, hogy ez a kis csíra misi mit írt tomketről

town 2012.04.20. 19:39:42

@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik:

"És utalni fogok!!"

Tedd azt, én még meg sem hatódom. Dobja össze neki az a liberális közösség, akinek a nevében- és felhatalmazásával évekig fasisztázott le rendes embereket csak azért mert nem vele voltak 1 véleményen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:41:20

@Holger Hartland:

egyszer kíváncsi lennék, miért van az, hogy ha valami nem illeszkedik az általad valóságnak tartott valamihez, akkor miért mész el eddig.

no mindegy.

tényleg, azt már írtam mostanság, hogy molnár attila károly saját maga írta le, hogy nem rúgták ki? vagy legalábbis egy rendkívüli mértékben molnár attila károlynak látszó tárgy.

pardon. ezt hazudom. valami nagyon fontos érdekem fűződik hozzá, majd a hazugozás mellé azt is kitalálod, hogy mi.

nem mintha nem szarnám le a véleményedet egy ideje.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.20. 19:44:18

@mavo:
úgy a hatodik sörödnél járhatsz, alember. az üvegeket mind felpróbáltad?

RowiwClub (törölt) 2012.04.20. 19:45:23

@mavo: Olvasván eddigi kommentjeidet, most, hogy hozzám szóltál valami síkos, undorító érzés szállt meg, mint mikor meztelencsigára tenyerelek. Kérlek, ne kommunikálj velem. Le is tiltalak, tehát értelme sincs.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 19:45:39

@gyz:

azzal, hogy rózsa misi bármikor is egyetértett bucóval.

utólag egyébként belegondoltam, és igazad van, ez megtörténhetett. bucót nagyon sokan támogatták abban az időben. aztán persze, amikor szép sorban belerúgott mindenkibe, már kevésbé.

szemtanú 2012.04.20. 19:58:47

Még mondja valaki, hogy a blogolásból nem lehet jól megélni!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 20:02:47

@jose maria padilla: A kicsit értelmesebbje még azzal jön, hogy szerinte jogos volt a kirúgás, vagy hogy nem számít, vagy a vincentesek esetleg azzal, hogy ők csak ki akarták hőbörögni magukat, a kirúgás már nem az ő művük, mossák kezeiket. De hogy valaki egy kirúgást nemkirúgásnak nevezzen? Mert a kirúgottat történetesen egy gazdasági társaságon (nyilván a bt-jén) keresztül fizették? Matt fekete sötétség.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 20:12:38

egyébként ahogy az ominózus levelében molnár attila károly elvtárs sértetten visszarúg a ppke-nek, na az aztán a nyalifali.

botos megoldása kurvára nem volt sem jó, sem hasznos, sem szép. ha elég erősen akarom, akár még kirúgásnak is hívhatom, holott mindössze annyi történt, hogy egy kényelmetlen emberrel nem tudott mit kezdeni, ezért nem csinált vele semmit.

sajnos nem tudott ezzel a feladattal megbirkózni. persze értem, ha tényleg kirúgja akkor a mártírcsinálók szedik szét, ha megtartja, akkor meg a mások. az elte illetékese ugyanezt a feladatot simán megoldotta, és lám, a fácsés troll tehetetlen volt vele szemben.

hát ez van. van egy olyan gyanúm, hogy botos pont azért nem tudott ezzel mit kezdeni, mert mégis csak egy keresztény ember.

Alfőmérnök 2012.04.20. 20:18:46

@Holger Hartland: Vannak szinonímái a kirúgásnak ( nem hosszabítják meg a szerződését, stb) szóval el lehet játszani a szavakkal. Egyébként szvsz mak már úgyis röpűlt volna, csak Botosnak kapóra jött ez az eset. Ez az igazi patkányság. Hogy nem azt mondta, hogy bocsika, már nincs rád szükségünk, hanem mellé még be is feketítette.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 20:23:17

@Holger Hartland:

"Szemben Botos dékán állításával, sem most, sem a korábbiakban Molnár Attila Károly nem állt szerződéses viszonyban a Karral. A magyarázat egyszerű: a PPKE nagyvonalúságáról ismert intézmény, így az oktatói jelentős részét nem alkalmazza, hogy megspórolja a vizsgaidőszakra és a nyári szünetre eső béreket és a közterheket szociálisan érzékeny módon. Velem 1995 óta azonban még ilyen szerződést sem kötött. Mivel szerződéses viszonyban nem álltam a PPKE-vel, ezért etikai vizsgálatot sem folytathattak velem kapcsolatosan. Egy gazdasági társaságot vizsgálhattak volna, de nem azt tették. Így a Kar velem kötött szerződést sem felbontani, sem a meg nem hosszabbításáról dönteni nem tudott.

Ugyanakkor, a PPKE BTK Etikai Bizottságának értesítésére postafordultával közöltem, hogy oktatási feladataim (vizsgák) miatt megjelenni nem tudok, amit utólag is meglehetősen könnyű ellenőrizni."

elég skizoid saját magunkról egyes szám harmadik személyben nyilatkozni, továbbá ritka gerinces dolog visszarugdalni az egyetemnek, hogy adót csalt ugye, de ez van.

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.20. 20:27:01

@Veridicus2012: Itt csak egy dolog penetráns, te csüngőhasú fertelem: a bűz, amit árasztasz! Hiába váltogatod alakod, hol csigafattyú, hol Veridicus, a jó lovagot nem vered át, képzett füle messziről meghallja már a röfögésed!

Rég találkoztunk már, alvilági süldő, itt az ideje egy új kocafuttatásnak. Hadd csiklandozlak meg picit, itt, a dagadó alatt... Így, ezt már szeretem, kapdosd csak dagadt csülkeid! Visít a sertés, barátom, fogd be hát a füled, mielőtt a tartaroszi kakofónia megborítaná az elméd: ezt elviselni tapasztalt ártányölőknek is kihívás.

Alfőmérnök 2012.04.20. 20:30:41

(Nem könnyű mostanság elküldeni egy kommentet.)
Vannak szinonimái a kirúgásnak ( nem hosszabbítják meg a szerződését, stb) szóval el lehet játszani a szavakkal. Egyébként szvsz mak már úgyis röpült volna, csak Botosnak kapóra jött ez az eset. Ez az igazi patkányság. Hogy nem azt mondta, hogy bocsika, már nincs rád szükségünk, hanem mellé még be is feketítette.

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.20. 20:31:15

@Veridicus2012: Itt csak egy dolog penetráns, te csüngőhasú fertelem: a bűz, amit árasztasz! Hiába váltogatod alakod, hol csigafattyú, hol Veridicus, a jó lovagot nem vered át, képzett füle messziről meghallja már a röfögésed!

Rég találkoztunk már, alvilági süldő, itt az ideje egy új kocafuttatásnak. Hadd csiklandozlak meg picit, itt, a dagadó alatt... Így, ezt már szeretem, kapdosd csak dagadt csülkeid! Visít a sertés, barátom, fogd be hát a füled, mielőtt a tartaroszi kakofónia megborítaná az elméd: ezt elviselni tapasztalt ártányölőknek is kihívás.

Alfőmérnök 2012.04.20. 20:33:06

(Nem könnyű mostanság elküldeni egy kommentet.)
Vannak szinonimái a kirúgásnak ( nem hosszabbítják meg a szerződését, stb) szóval el lehet játszani a szavakkal. Egyébként szvsz mak már úgyis röpült volna, csak Botosnak kapóra jött ez az eset. Ez az igazi patkányság. Hogy nem azt mondta, hogy bocsika, már nincs rád szükségünk, hanem mellé még be is feketítette.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 20:39:05

@Alfőmérnök:

„Egyébként szvsz mak már úgyis röpűlt volna, csak Botosnak kapóra jött ez az eset.”

na, ezt inkább ne tételezzük fel, mert cseppet sem illene bele a molnár attila károly mártírságáról szóló mítoszba.

nem látok bele botos fejébe, ezért veled ellentétben nem bírom csuklóból lepatkányozni, de helytelenül döntött, az biztos. ha de facto kirúgta volna, akkor a szólásszabadságot csúfolja meg, de legalább az egy valódi döntés lett volna. egyértelműen folytatnia kellett volna vele a munkát. már ha jól végezte.

molnár attila károly egy gusztustalan féreg, akinek azonban jogai vannak. és ez így is van rendjén.

abszolút mellesleg, miközben azon megy a vita, hogy a közepesen szürkén végzett másodállásából kibaszták-e szegény mártírt, vagy sem, jelenleg is megvan a munkája az elténél, csak hát ugye ezt a tényt elég nehéz lenne a mártírságába belepászítani, ezért erről szemérmetesen hallgatunk.

zuhirózsa 2012.04.20. 20:41:53

sodika, aki a saját recskavideóját feltölti meleg társkereső oldalakra, az liberális?

gyz 2012.04.20. 20:42:50

@mavo: annyit akartam ezzel mondani, hogy emlékszem Pozsonyi akkori kijelentéseire.

gyz 2012.04.20. 20:44:18

@jose maria padilla: neked a jose maria padilla a nicked, vagy így is nevezed magad?

Alfőmérnök 2012.04.20. 20:48:36

@mavo: Kezdetben én is védtem Botost, a jósda blogon utáltak is e miatt, de különböző információk birtokába jutottam, amik alapján már nyugodt lelkiismerettel lepatkányozom. Ezek egyike az általad idézett szöveg következő bekezdése.
"Botos dékán meglehetősen gyorsan döntött a piliscsabai oktatásommal kapcsolatosan, mivel már január elején megvoltak az utódok az óráim átvételére. Azaz a döntés megelőzte az EB ülését."

Égbekiáltó 2012.04.20. 21:03:39

Lehet, hogy a 211 előttem szóló valamelyike már írta de érdekes Tomcat viselkedése. Köztudott, hogy eléggé rendszerellenes, rendőröknek, hatóságnak keményen beszóló, droidozó, rendszert szinte mindig durva kritikával illető személy, másik oldalon viszont ennek az általa elítélt rendszernek és hatóságnak a védelmét keresi ha jogaiban megsértették, és az általuk megítélt kártérítést elfogadja. Következetes akkor lenne, ha a rendszerkritikája addig terjedne, hogy az általa elviselhetetlen rendszertől semmit sem fogadna el, a hatóságtól segítséget nem venne igénybe és tiltakozásul mint Thoreau kivonulna a társadalomból az erdőbe. Egyébként valamelyik Markó utcai bíróságon már találkoztam vele, illedelmesen köszöntünk egymásnak, szóval szimpatikus volt. Bár én bíróságra kötelességből járok.

eN 2012.04.20. 21:11:05

Ez a Misi nem ugyanaz a véresszájú szdsz-troll, aki éveken keresztül hazudozott minden fórumon? Ezt véletlenül nem egy állami intézményben lévő munkahelyéről és munkaidőben tette?
Megérdemelte amit kapott.

De aggodalomra semmi ok, majd az általa annyit istenített Piac és Verseny által biztosított terepen megmutathatja magát.
Az állam rossz gazda, nem Misi?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 21:16:21

@Alfőmérnök:

hát, nem kicsit szarakodott ez a szar

d'Alember 2012.04.20. 21:18:31

@eN: De az, szóval gellért egyik példaképe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 21:20:03

@gyz:

őszintén bevallom, én már nem nagyon. utólag persze könnyű okosnak lenni, hogy ez a szerencsétlen hülye már akkor sem volt igazán jobb, mint most, de akkor tényleg mellette álltak a többiek. mondom, amíg szépen sorban bele nem rúgott mindenkibe, aki ezzel vagy azzal segítette. aztán nemrég az echo tévén feltette a koronát az életművére a kicsi huszár.

angyalföldi partizán 2012.04.20. 21:20:46

rózsa vs tomcat. , sokan hátra dőlnének. ja,még egy korsót!

town 2012.04.20. 21:20:46

@Égbekiáltó:

"Bár én bíróságra kötelességből járok."

Akkor te talán tudsz nekem segiteni. Miért érzem úgy a poszt-ból (Tomcat most nem játszik), hogy aki biróságra jár 1-1 vita miatt az "besúgó, felrúg egy játékszabályt" stb (erre Misi is utal), és a poszt is errefelé hajlik?
Szerintem a demokrácia szerves része, (és nem kigúnyolandó) hogy akit megsértenek, megrágalmaznak, és nem tud párbajon elégtételt venni, az a biróságra megy.

Azt nem neked jegyzem meg, hogy a mandiner perben-és haragban áll az "életvitelszerűen" pereskedő csávóval, tehát a poszt minden csak nem tárgyilagos.

town 2012.04.20. 21:23:18

@eN:

De az. A pártja kormányzati hátszelével nácizott mindenkit aki szóbaállt vele, és nem egyezett a véleményük.

Most kiderült (megtudhattuk) hogy Misike "egy szegény civil", aki összeakadt a közszereplővel. :-)

town 2012.04.20. 21:29:40

"miközben munkahelyemről is azért akarnak éppen kirúgni, mert ellenzéki vagyok és a jogállam, demokrácia mellett állok ki vállaltan."

2 éve Fideszdiktatúra van, és nincs szólásszabadság. Ebben a diktatúrában, idáig húzta? :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 21:30:20

@Alfőmérnök:

én nem védem botost, a patkányozást nem tartom helyénvalónak.

valamint felhívom a figyelmedet ismételten, hogy ha mocskoslibsik beszélnének így egy keresztény egyetem keresztény vezetőjéről, már rég túl lennénk a keresztényholokauszton.

ha eddig nem tűnt volna fel, botos döntését baromira nem helyeslem. ostobaság volt. gyengeség, amit egy egyetem vezetője egyszerűen nem engedhet meg magának. főleg, ha valójában már korábban meg akart szabadulni tőle.

molnár attila károly viszont nem hazudtolta meg önmagát, az idézett levélke gyönyörűen ábrázolja, milyen emberke a pázmány (volt) legjobb oktatója - hogy a rajongóit idézzem.

Égbekiáltó 2012.04.20. 21:36:04

@town: a közszereplőknek el kell és illik is többet viselni, mint az átlagembernek. Ezt az Alkotmánybíróság is kimondta. Tehát Tomcatnek is nagyobb tűrőképességgel kellene rendelkezni. Aki nem közszereplő az természetesen nyugodtan fordulhat bírósághoz ha a feltételek fennállnak. Szerencsére azért a legtöbb ember annyira irtózik a bíróságtól, mint a kórháztól, így inkább lenyelnek egy sértést és nem szaladgálnak jogot érvényesíteni, főleg nem büntetőjogit, amiből neki semmi hasznuk nem származik.
Szerintem Tomcattől függetlenül mindenki akkor járna el etikusan, ha úgy fordulna jogvédelemért, hogy ő is elfogadja a rendszer egyéb játékszabályait, és nem csak azt ami neki jó. Persze ezt az elvet már a kormány maga túllépte, de ez más kérdés.
A Mandíner valóban lehet elfogult, és ezért egy perben a vallomását nem vennék kellő súllyal figyelembe, ez azonban egy blog, és a véleményét akár elfogult akár nem leírhatja :) Egy blog sem törekszik objektivitásra.

2012.04.20. 21:38:06

Rózsa Misi régi jó barátom.
Épp ezért érzem szégyenemnek hogy ez a kezdeményezés nem tőlem indult. Ettől függetlenül megosztanám ezt a kezdeményezést amit a cikkben említett SZDSZ indított útjára.

www.facebook.com/events/339173432809402/

Alfőmérnök 2012.04.20. 21:40:01

@mavo: A rajongói szerint nyilván a legjobb oktató, ez nagy valószínűséggel túlzás. De te mire alapozod azt a véleményedet, hogy "közepesen szürkén végezte" a munkáját?

town 2012.04.20. 21:43:50

Ennek is utánanézhetne majd a Mandiner, ha már szegény "civil" Misi sorsát elrendezte.

index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/

Itt meg egy régebbi cikk, ahol még a HVG is hitetlenkedve hallgatja a hölgy "rettegését". Az informátorai persze, ez nem is volt kétséges.

hvg.hu/itthon/20120202_scheppele_fidesz_kormany

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 21:48:19

@town:

szegény kicsi tomket, jaj, szegény.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 21:55:34

@Alfőmérnök: Vannak szinonímák, de a "kirúgás" pont illik ide, végül is az addigi munkáját sem fizették ki. Az "elbocsátás" nem jó, mert nem munkaviszony volt, a "nem hosszabbítottak"-ba pedig más is belefér, pl. hogy pénzhiány miatt. Azt pedig már nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha.

town 2012.04.20. 21:55:45

@Égbekiáltó:

"Szerintem Tomcattől függetlenül mindenki akkor járna el etikusan, ha úgy fordulna jogvédelemért, hogy ő is elfogadja a rendszer egyéb játékszabályait, és nem csak azt ami neki jó"

Igen, a demokrácia egyik nagyszerű élménye az önkorlátozás. Nehéz is betartani.
(Ettől még a biróságra járkálókat nem szoktuk megbélyegezni ahogy a poszt teszi, kivéve ha perben-és haragban állunk velük éppen):)

A T. közszereplő, a másik civil, ez nekem nem igy áll össze, de megérdemlik egymást, egyiket se sajnálom, amikor beleáll a másik kaszájába.

Alfőmérnök 2012.04.20. 22:02:52

@mavo: Ja, azt hittem a minőségére célzol. Nem eléggé anyagias a gondolkodásom.

vlacko 2012.04.20. 22:07:33

Mandíner. Emberek vagytok, respect. Kár, hogy a mélymagyarok innen kezdve besorolnak Titeket ballib elhajlóknak, de örülök, hogy ilyen korrektet a kedvenc jobber blogomban!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 22:14:56

@Alfőmérnök:

az oktatói munkájának a megítélése nem az én dolgom, nem vagyok benne kompetens.

az, hogy egyfajta jogviszonyban volt az egyetemmel, amit ő is elfogadott, majd most, hogy ez már nincs, gusztustalanul rugdos visszafelé, és gúnyolódik az egyetem úgymond nagyvonalúságán. teszi ezt az az erkölcsi fárosz, aki az online karaktere eltulajdonításáról talál ki meglehetősen elbaszott mesét csak azért, hogy ne kelljen kiállnia, és azt mondani, hogy igen, ezt és ezt írtam, mert bosszantani akartam a cúna, gonosz ballereket (speciel pont egy a dologban kissé kellemetlenül, érintett személyt is), nem kellett volna, de gerinces keresztényként felvállalom, hogy túl léptem egy határt, spongyát rá és lépjünk már tovább az istenért. ennyi kellett volna. ehelyett vígan nézi, ahogy az ostoba bbjnick és a többi hasonszőrű idióta a jobboldal mártírját faragja belőle.

mondjuk jól mutatnak ott kettecskén smitpajával.

Sárga Király 2012.04.20. 22:23:03

Aki másokat kamera előtt, előre tervezetten pofán vág, ne indíthasson már nyakra-főre becsületsértési eljárásokat. Ha már ítélet, akkor az Tomcat közügyektől való eltiltása legyen - garázdaság miatt. Akkor is, ha senki sem jelentette fel.

Alfőmérnök 2012.04.20. 22:40:47

@mavo: Botos akkor is kibaszta volna. Lehet, hogy tölgy nem viselkedett katolikushoz méltó módon (nem tudom megítélni, nem vagyok katolikus), de az biztos, hogy Botos mégannyira se úgy viselkedett.
Schmitt Pali bá ügyével meg nem nagyon összehasonlítható a dolog, ez csak bbj egyik hülye analógiája a sok közül.

town 2012.04.20. 22:45:20

@vlacko:

Ha esetleg nem jönne össze a pénz a "civilnek", vigyétek be a MÉH-be a kurva drága, de soha nem működő

Időkereket

turulpina 2012.04.20. 23:14:47

Az már volt, faszfideszesek, hogy éppen internetadót tervez a drága törpétek?

turulpina 2012.04.20. 23:17:06

Még annyit kérdeznék csak már, hogy mennyi ideig visítanátok, ha gyurcsány csinálta volt meg TEK-et olyanra, amilyenre a törpilla?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 00:19:43

@mavo: bocs hogy így belekérdezek, de kirakták tölgy-et a ppke-ről?

csak mert a ppke szerződésben (amilyen nekem is van, én is oktatok, csak az itk-n) bennevan ám, hogy a magánéletben sem tanúsít az ember olyan viselkedést, ami rajta keresztül az egyetemre rossz fényt vet.

Fogalmaztam már finomabbra kommentet is emiatt :)

fremskritt (törölt) 2012.04.21. 00:31:22

@Sárga Király: közügyektől eltiltás garázdaság miatt? :D hát ez nagyon jól hangzik, gondolom a csendháborítókat meg 15 év fegyházra küldenéd.

fremskritt (törölt) 2012.04.21. 00:41:44

rajcsányi "kedves rózsa misi" gellért, ha elolvasná polgár tamás 1-2 újabb blogbejegyzését, elszégyellné magát. ez a fickó, a százszor elkoptatott imidzsével és szélsőjobbos kitérőivel még mindig színvonalasabb jobboldali cikket ír, mint bármelyik mandarin fiú. ha a polgári underground helyett nem alakult volna itt bolgár úr baráti kör és kuncze gábor asztaltársaság, itt is lehetne olyat olvasni, amitől nem ég az ember arca, ha valaha is a fideszre szavazott.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 00:44:48

@flugi_:

molnár attila károly (miért fél itt mindenki leírni?) nem munkaszerződésben volt a ppke-vel. egyébként meglehetősen pofátlanul ír erről kedves levelében (mandiner.hu/cikk/20120308_nem_alltam_szerzodeses_viszonyban_a_karral ). olvasd végig, az a legkevesebb, hogy fikázza az egyetemet és botost, az esetben mindenki vétkes, csak pont ő nem. cinikusan közli, hogy igazából etikai vizsgálatot vele szemben nem folytathatott le a ppke, csak úgymond egy gazdasági társaságot vizsgálhattak volna. nem kell aggódni, van ott megfelelő vastagságú bőr.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 00:47:57

@Alfőmérnök:

talán illene megkérdezni erről botost magát.

Vincenzo90 2012.04.21. 01:05:28

@nu pagagyí: Akkor ezek szerint az elmúlt 22 évben nyamvadt diktatúra volt. Ráadásul nem is csak a közszférában. Legalábbis az elmúlt 10-ből nyolcban mindenképpen...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.04.21. 01:12:51

jójójó

de mit keres a simicskó a vizzér, izé, a közgépben?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 01:12:55

@Alfőmérnök:

pedig bizonyos szempontból igencsak összehasonlítható. szar lehet, ha valakinek ilyen hősei vannak. bár a kettő közül tényleg a valahai megbízható káder a bizarrabb.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.04.21. 01:15:01

na, a simicska, no

gestapó-télapó, könnyű összekeverni az öregeket

lopják a zemberek pízííííít!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 01:24:07

@mavo: értem.

mellesleg tomcatről akkor terelődött el a figyelmem, amikor Novák beelőzte az ország legkártékonyabb embere szerepében. Érdekesség, hogy tomcat annyira szeret perelni, hogy egy javascript alapú túlterheléses támadás (amikor egy weboldal megnézésével a netező gépe lekéréseket indít a szerverhez) logjának összes IP címét leadta ismeretlen tettesek elleni feljelentés mellé, magyarul mindenkit feljelentett, aki megnézett egy weboldalt, és tudtán kívül lekéréseket indított. Személyesen ismerek embert, akinél emiatt házkutatást tartottak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 01:46:40

@flugi_:

ehhez a finom kis történethez szorosan hozzá tartozik, hogy tomket többek közt szereti magát it szakembernek is képzelni. mert ha nem tenné, az efféle esetek nem lennének olyan aljasul kínosak, mint amennyire azok.

novák egyébként azon kevés ember egyike, akiről elhiszem a külseje alapján, hogy debil

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 02:09:26

(Eme linken vidám történetek olvashatók a köztörvényes sertésbűnöző, valagfejű vérártány Polgár Tamás mindennapjaiból :

tomcateladta.blogspot.com/

Csak hogy mindenki értse, milyen pokoli vadat űz a Lovag!)

suski 2012.04.21. 02:57:04

A posztban nem lehetne megírni, hogy mi a rossebet írt Rózsa Misi Tomcatről...?

Alfőmérnök 2012.04.21. 06:59:25

@flugi_: "Fogalmaztam már finomabbra kommentet is emiatt :)"

Ja, csak te, ha jól sejtem, beazonosítható vagy az avatarod alapján, ami a te döntésed.
Tölgyet meg mások leplezték le. Persze béna, óvatlan volt a fickó, ebben megállapodhatunk.
És itt jönnek be a képbe vincenték, akik kiírták a nevét a blogjukon (majd mindjárt jön szempontpuska és elmagyarázza, hogy azonnal törölték is az irl adatokat, ami nem igaz, vagy valaki más, hogy amúgy is köztudott volt, hogy kicsoda, ami szintén nem igaz), másnap meg megírták a patkányos posztot, ami, túl azon, hogy elfogult és szerintem rosszindulatúan értelmezi a kommentet (ez még belefér a játékba), elég sok infót szolgáltatott azoknak, akik be akarták azonosítani a fickót.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 07:40:31

@Alfőmérnök:

elfogult és rosszindulatúan értelmezi a kommentet. :) lol.

mert még ha minden előzmény nélkül baszta volna oda molnár attila károly, hogy petschauer mindössze egy ártatlan, férfias szívatásba halt bele, még az mondanám, hogyne, ilyen gecik ezek, ezt a férfias szívatást férfias szívatásnak merészelik olvasni, hát ezek aztán mindenféle aljasságra képesek. például olyanokat is állíthatnak, hogy hát szegény olimpikon ugye már csak azért sem lehetett katonák között megszokott szívatás áldozata, mert petschauer nem lehetett katona a jóságos, elkötelezetten zsidóbarát rendszer jóvoltából, és hogy halála nem a kellemetlen, de a mókával járó kivétel, hanem a napi rutinnak megfelelő átlag volt az akkori popszakmában.

nem tudom, mi fasz történt veled, hogy elkezdted védeni ezt a patkányt, de kurva szarul áll

és egyszerűen elmebaj, hogy amikor molnár attila károly mártírszerepésről van szó, akkor rendben van, hogy kiírjuk a valódi nevét, ám ha a patkánykodása a téma, akkor következetesen tölgynek hívjuk, mintha titok lenne a kis huncut neve. van ez olyan mókás, mint amikor a kis patkány sunyin azon viccelődik, hogy hát őt nem is lehetett volna etikai eljárás alá vonni, mert nem ő tanított ott, hanem egy cég. nos, akkor nem is őt rúgták ki, hanem egy céget.

de nem mondhatom, hogy ez nem trend. lám, kövér is szépen beállt a sorba, ami valami miért kötelezővé kezd válni magára valamit is adó úgynevezett jobboldalinak, és ha némi késéssel is, de elkezdi előadni a valójában az újságírók voltak a hibásak, hogy le merték adni sztorit szegény schmitt pálról.

molnár attila károly egy férfias szívatás áldozata lett kérlek alássan. és normális európai országban nem a patkány apológiája és mártírrá emelése a default. ugyanúgy, ahogyan normális európai országban a schmittek maguktól takarodnak el szégyenükben, nem pedig színes szagos illusztrációi annak, hogy az évek óta tartó őszödi beszédes hirig állítólagos célja valójában szemenszedett hazugság volt az utolsó betűig.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 07:50:33

@Alfőmérnök: látom jóban van ezzel az őrjöngő alemberrel. kérem, segítsen neki, értesse meg vele, hogy semmi jó nem születik abból ha tovább halogatja az öngyilkosságát.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 07:55:53

@jose maria padilla: Nem gyakran értek egyet aristóval, de alemberünk tényleg mutogatnivaló iskolapélda. Ha van gyereke, azt azért sajnálom. Cudar sors.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.04.21. 08:04:39

@ulloiut: (az utolsó bekezdéshez) Ha jól sejtem, nem nagyon olvastál rózsa misit az elmúlt években, ugye?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:10:24

@Holger Hartland:

talán ott indul a téma, hogy a gyerekemhez pontosan nulla közöd vagy, te erkölcsi hulladék. ettől a szalonnáci gazembertől megszokott, és már csak legyint az ember, ha jó két kis alemberezés között alemberként viselkedik, de ő nem tetszeleg a semleges, nempatkány édes bús szerepében, mint te.

Alfőmérnök 2012.04.21. 08:12:49

@mavo: "nem tudom, mi fasz történt veled, hogy elkezdted védeni ezt a patkányt"

Csupáncsak annyi, hogy éveken keresztül olvastam a kommentjeit, meg a posztjait, és, bár soha nem volt a szívem csücske, de méltatlannak érzem, ahogy bántak vele, sérti az igazságérzetemet. És ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyetértek azzal a kommentjével. Cinikus hülyeségnek, bunkóságnak tartom, de ezt már többször leírtam.

Alfőmérnök 2012.04.21. 08:13:25

@jose maria padilla: Megpróbálok kommunikálni vele. Szeretem a kihívásokat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:15:34

@politicus:

repesve várom a rózsa misi idézeteket gyerekek kivégzésének szükségességéről. esetleg arról, hogy személyes adatokat nem kifejezetten törvénytisztelő módon kezelt, amiről ugye tudjuk, hogy arra ennek a blognak a szerzői és olvasói borzalmasan kényesek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:26:12

@Alfőmérnök:

"Cinikus hülyeségnek, bunkóságnak tartom, de ezt már többször leírtam."

ez akár még igaz is lehetne így önmagában például egy olvasztártól vagy egy projectmanagertől. a ppke legjobb oktatójáról nehezen.

még mindig ott tartunk, mintha molnár attila károly csak úgy a semmiből odabaszta volna a kijelentését. nem ez történt. és még ettől függetlenül is azt mondom, normális helyen egy normális ember ilyenkor a gőz kieresztése után bocsánatot kér, ha mástól nem is, legalább attól, akinek a felmenői elveszítését a kis ámokfutása közben legendának volt kedves minősíteni, és akkor egyszeri kisiklásnak minősíthetjük az esetet.

és az a mókás, ahogy ennek az embernek a védelmezői aggódnak az én gyerekemért. de kezdem megszokni. na jó, nem, a felsőbbrendűséggel súlyosbított rongyemberség elég nehezen megszokható és tolerálható.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:51:27

egyébként meg azt kell mondjam, valahol még akár szórakoztatható is lehetne, hogy egyesek a vad őszödi beszédezéstől saját úgymond integritásuk pillanatnyi feladása nélkül képesek eljutni a fenevad újságírók által kinyírt szegény köztársasági elnök úr könnyfakasztó történetéig.

a következetesség, az az átkozott következetesség, az ne lenne. lásd, ha szegínártatlan molnár attila károlyt nem lehetett etikavizsgálni, csak egy céget, akkor sajnos molnár attila károlyt nem lehetett kirúgni sem. ez van, nem molnár attila károly az ún. jobboldal mártírja az ügyben, hanem az oakeshott és vattacukor bété. és az is valami, nem?

Alfőmérnök 2012.04.21. 09:01:53

@mavo: Fárasztó vagy.
Nyilván azt várod el, hogy kezdjem el védeni tölgy kommentjét. Nem fogom. Máshogy értelmezem, mint jt-ék, de nincs kedvem tölgy szövegelemző kiselőadást tartani.
Aki meg jm padillát teljesen komolyan veszi, az valszleg nem túl intelligens.

MézesRozi 2012.04.21. 09:03:32

b@szodergé. ez a képmutatás csúcsa. nam baj, igyekezhettek, előbb-utóbb vagy örülünkmandíner.hu lesz a blog neve vagy titeket is úgy fognak kicsinálni, hogy csak "véleményt" írnak rólatok. és már előre a következő poszthoz kövér terroristázásához: igaza volt. sajnálom, hogy nem ő lett a ke. bár bízom áderben is:))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 09:40:25

@Alfőmérnök:

„Nyilván azt várod el, hogy kezdjem el védeni tölgy kommentjét. ”

látod, ezért nehéz VELETEK kommunikálni. az állandó kisebb-nagyobb paranoid tünetek miatt. természetesen tőled is elnézést kérek, ahogyan aristótól is, hiszen nyilvánvalóan az én kurva anyámat, hogy állandóan félreértitek amit írok.

a másik dologban: tudod ki mivel "viccel", az erősen árulkodó dolog. és az is, kinek mi a vicces. ha neked ez, hát akkor sajnállak, és ha én lennék az ultra független roppant vicces hartland, akkor egy kicsit aggódnék is az esetleges gyerekedért.

Alfőmérnök 2012.04.21. 09:54:53

@mavo: Nem mondtam, hogy jmp vicces. Azt mondtam, hogy nem kell teljesen komolyan venni.

szempontpuska 2012.04.21. 10:10:58

@Alfőmérnök: :-)
Szó sincs róla, hogy azonnal.
Hanem amikor észrevettem akkor. Nem ülünk állandóan a gép előtt, mi sem láthatunk mindent.

A mandineren és a netszerte különböző blogokon is vannak fenn irl adataink (most is) ennek megfelelően tölgy IRL adatait jt sem a moszadtól kapta hanem ugyanonnan (gyk. a netről) ahol a sajátjai mind a mai napig kinn vannak csak ő nem csipog miatta...

(igaz, nem nincsenek is olyan patkány megnyilvánulásai, amit le kéne tagadnia, mint a jellembajnoknak)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 10:18:42

@Alfőmérnök: nem teljesen értem. Amíg valami nem derül ki, addig meg sem történt? Ez az a logika, ami alapján Kövér a minap leterroristázta a hvg-seket, mert megtalálták SP disszertációját.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.21. 10:34:07

@Rózsa Misi: szóval akkor ki akarnak rúgni a munkahelyedről, mert "hiszel a demokráciában"? te hazudós patkány :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.21. 10:37:52

@gyz: de finnyáskodtál, mert miközben ízléstelen, prímitív vagy, leprimitívezel engem.
ha jogos a gyalázkodás, nem hinném, hogy lehetne primitív, mellesleg hasonlítsd össze az én gyalázkodásomat a haverodéval, mavoével, nem érzel különbséget? ha nem, szintén azt bizonyítja, hogy szolid képességű elme vagy
én is tényt közöltem.

Alfőmérnök 2012.04.21. 10:39:16

@flugi_: Amíg valami nem derül ki, nem tudjuk, hogy mi történt. Pl. azt a mai napig nem tudjuk, hogy ki írta a kérdéses kommentet. Mert nincs rá bizonyíték.

town 2012.04.21. 10:39:30

@suski:

"Rózsa Mihály
Tomcat azt állítja magáról, hogy ő nem náci, nem rasszista, nem megélhetési feljelentgető. Nos ha ez igaz lenne, akkor ugye nem lehetne semmi kifogása az ellen, hogy a neki megítélt kártérítési összeget hátrányos helyzetű roma gyerekek étkeztetését segítő alapítvány számára ajánljuk majd fel!"

town 2012.04.21. 10:44:19

" a neki megítélt kártérítési összeget hátrányos helyzetű roma gyerekek étkeztetését segítő alapítvány számára ajánljuk majd fel!" "

És aki a kártéritését nem roma gyerekeknek ajánlja fel, az náci és rasszista, hiába is tagadja.
R.Misi logika. Ezt csinálta mindenkivel, aki nem értett vele egyet.

gyz 2012.04.21. 11:14:50

@tesz-vesz: nekem innen senki nem haverom, legalábbis nem tudok róla.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 11:22:04

@Alfőmérnök:

kezdek gyanakodni, hogy molnár károly attila valójában nem is létezik, és a ppke-re valóban az oakeshott és vattacukor bété járt be előadásokat tartani.

na de hová tűnt damon hill?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 12:06:36

@mavo: Azért sajnálhatom. :(

Egyébként majdnem azt akartam írni, amit @Alfőmérnök: , de megelőzött.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 12:38:32

@Alfőmérnök:
én valamikor régesrégen egy disznóval próbáltam kommunikálni, sikerrel. ahányszor a felé nyújtott ételért nyúlt, az orrára vertem. azt este mikor a moslékot öntötte elé a gazdasszony, hát rítt, hogy nem eszik a disznaja.

Veridicus2012 2012.04.21. 12:48:23

Ergé alapvetően ott téved, hogy a Rózsa által Tomcatről leírtak NEM a vélemény kategóriába tartoznak (ami ugyebár szabad), hanem olyanokat állított, hogy Tomcat lopott, Molotov-koktélt dobott arra a jegyirodára, stb. Ezek konkrét tényállítások, bűncselekmények elkövetésével vádolta meg, még szép, hogy Tomcat beperelte. Nagyon jól tette. Remélem, a gatyája is rámegy a hazudozásra. Ideje volt, hogy végre valaki helyrerakja ezt az SZDSZ-es zseb-Göbbelset.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 12:55:40

@Holger Hartland:

ismétlem, semmi közöm hozzá.

az esetet meg vegyük szépen kétfelé. ha egy patkányról leírják, hogy patkány, akkor így járt, az ellene irányuló ellenszenvet az utolsó hangig kiérdemelte, ha ellenben egy facebookos idióta ki akarja baszatni (ami ugye nem sikerült a fő kenyéradója esetében), akkor nem fogom magamat ismételgetni, aki akar utána néz, hogy mi a véleményem.

molnár attila károlyt kapott egy férfias szívatást, ennyi, rövid időre ő került a fasz rosszabbik oldalára, és azért azt mondjuk ki, ő férfias szívatása egy pöttyet kevésbé sikeredett férfiasra, mint a néha olimpiai bajnoké. az eltén továbbra is taníthat, egzisztenciális problémái meg ugyan ne legyenek már attól, hogy az oakeshott és vattacukor bété nem állhat ki többé a ppke-n tanítani. rendkívül méltatlanul viselkedett, és ha ezért kivételesen méltánytalanságot kapott cserébe, hát mit mondjak, nem ez fog engem a sírba vinni.

egyébként itten kicsit feljebb olvasható, milyen az, ha valakit valóban férfiasszívatnak, meg méltánytalanok vele egy cseppet. ráadásul kedvenc hősünkkel ellentétben valóban némiképpen méltánytalanul.

tényleg, politicus azóta is keresi, hol és ki gyerekének akasztásáról írogatott mostanság ez a rózsamisi?

Alfőmérnök 2012.04.21. 12:56:23

@jose maria padilla: Mindenkinek van valami takargatni való a múltjában...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 12:59:55

@mavo: Pliccs-placcs. Tocsogj benne, de nélkülem. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 13:04:16

@Holger Hartland:

ahogyan pedig kedélyesen próbálsz egy zsebnácival összekacsintgatós duettben a magánéletemben turkálni, mínvájdling arról sápítozol, hogy jaj, szegény molnár attila károly irl, az konkrétan priceless

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 13:07:18

@Holger Hartland:

egy választ azért még tudnál nekem adni? olyan őszintefélét?

van neked bármi bajod azzal, ahogy bbjnick schmitt pált védi?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 13:29:24

@mavo: alember! régebben tényleg feltételeztem, hogy meghúzod a lányodat és ezt le is írtam. jóideje nem teszem. akkor most miért akarod kiprovokálni, hogy mégis?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 13:32:50

@mavo: Majd ha egyszer kiteregetik a személyes adataidat, följelentenek és megpróbálnak ellehetetleníteni vagy kirúgatni a kommentjeid miatt, onnantól kezdve soha többet egy rossz szavam nem lesz rád. De addig...! :)

Bbjnick szerintem hajmeresztő lükeségeket írt Schmitt Pállal kapcsolatban. Ismeri a véleményemet, én is az övét, nem vitatkozunk, mert beláttuk, hogy nincs értelme.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.21. 13:50:20

@politicus: "(az utolsó bekezdéshez) Ha jól sejtem, nem nagyon olvastál rózsa misit az elmúlt években, ugye?"

Talált, süllyed. Nagy összegben fogadtam volna, hogy ez soha nem merülhet fel hendikepként egy Mandineren folytatott vitában, de úgy látszik minden megtörténhet:-) Régen nem olvastam Rózsa Misi blogját. Korábban is csak rendkívül ritkán, de nem emlékszem, hogy mikor volt utoljára. Valami olyan dereng az egyik posztjából, hogy ő nagyon kritikus volt az SZDSZ politikájával kapcsolatban. Feltételezem a régi SZDSZ kritikája inkább közelebb áll hozzátok, mint távolabb. Kimaradtam valami lényegesből? Misi sztálinista lett?

szempontpuska 2012.04.21. 14:03:54

@Alfőmérnök: Semmi gond. Nekem így megfelel :-D

Alfőmérnök 2012.04.21. 15:58:00

@Ártányölő Vitéz Szent György: Volt valahol, valamikor egy videó, amiben Ártány egy bloggert, vagy valakit fizikai erőszakkal kényszerített, hogy olvasson fel egy általa írt levelet.
Nem tudna segíteni, hogy hol találom meg?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:36:21

@Holger Hartland:

wow. további kellemes összekacsintgatást a zsebnácival

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:40:05

@Holger Hartland:

brutális egyébként, hogy mennyire nulla az értési képességetek.

ha legalább örömtáncot jártam volna molnár attila károly irl basztatása miatt, még érteném. de így?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:50:41

@ulloiut:

én most olyan 6 év elmúltával újra ránéztem, mit lehet az a szörnyűség, de azon felül, hogy egy kicsit diktatúráról írogat, én semmi extrát nem fedeztem fel.

valóban van valami csúnyán fals abban, hogy ezzel az emberrel ugyanúgy lehet egyet nem érteni, mint tomkettel, de szerintem nem éri meg erre kihegyezni a postot.

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 17:32:36

@Alfőmérnök: A sertésbűnöző törvénytelen cselekedetei szerencsére jól dokumentáltak lovagrendünkben, az Ön által keresett videó többek között itt is megtalálható:

http://video.xfree.hu/?n=oswald_andras|a78ff8e9bacc2abf6c6f48e4fde6525c&vcim=Tomcat%20%E9s%20Loydi%20illemtan%F3r%E1ja#videoloc

A Novák Elődöt bántalmazó videót felteszem, mindenki ismeri, viszont a topikbeli megszólalása miatt külön aktualitása van annak a hangfelvételnek, ahol a jobb sorsra érdemes, jólelkű gyagyás meleg digitális segédmunkás SoDI-bloggert fejeli meg a tisztátalan mangalica párnázott arcával:

www.youtube.com/watch?v=7h09PcA6-3k

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 17:41:36

A hangfelvételen hallható harmadik személy egyébként a hírhedt budapesti csöves-lomis Pál Marcsi, SoDI régebbi szeretője, aki felejthetetlen éjszakákon szerzett a Gyagyásnak örök élményeket legendás vízisikló mozgásával. A fiatal pár egy önfeledt napját házivideón is megörökítette, az alábbi klasszikust mindenkinek ajánlom:

www.youtube.com/watch?v=tVoZ0kugkcQ

A sors iróniája, hogy a videóban SoDI a panellakókat 'borgoknak' titulálja, hamarosan viszont gazdasági életképtelensége miatt ő is panelba kényszerül költözni, más szavakkal: borg lesz.

Alfőmérnök 2012.04.21. 17:52:07

@Ártányölő Vitéz Szent György: Köszönöm, erre a videófelvételre gondoltam.
Azt nem lehet tudni, hogy mi van Dragon64-gyel és a Bombagyár Ökotanyával?

Alfőmérnök 2012.04.21. 18:09:02

@Alfőmérnök: "Az ökofarm becsődölt, ha jól tudom Dragon és a telek tulajdonosa közötti vita miatt. Jelenleg a "befektető" - aki az állatok vásárlásához és a gombatermesztéshez szükséges tőkét adta volna - és Dragon64 új helyszínt keres. Kíváncsi leszek a fejleményekre."
www.hunhir.hu/forum.php?rsid=640&max=10&start=850

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 19:12:44

@mavo: Dehogy jársz örömtáncot. Okádsz, beletapicskolsz. Az őrminek igaza van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 19:53:26

@Holger Hartland:

mostanra már pont leszarom, mi a véleményed. és a véleményed értékét éppen te magad amortizáltad le. hát ez van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 20:09:24

@mavo: Brühühü! :)

(Na végre! Már azt hittem, sose rázom le.)

Alfőmérnök 2012.04.21. 20:48:01

@mavo: Nem mintha hiányozna, de nem nagyon látom, hogy ebben a bombahírekben hol van tomcat és blogina?

www.bombahirek.hu/blog/szerkblog/20120331-hirgyalazo-1-kiserleti-adas

Hejj, azok a régi szép bombagyár rádiós beszélgetések... :)

2012.04.21. 21:52:02

Igazi mandineres megnyilvánulás ez a poszt. Nem baj, hogy Rózsa rendszeresen rágalmaz, a rossz csávó az, aki feljelenti. (Egyébként tényleg rossz csávó, de nem ezért.)
Különösen szép történet ez, hiszen a saját furkós botjuk csapja fejbe azokat, akik azt a legserényebben lóbálták. 20 éven át hányszor hallottuk, hogy milyen vélemények tolerálhatók, és milyenek nem. Ki kaphat nyilvánosságot, ki nem. Kit kell a közösség erejével, és kit a törvény erejével elhallgattatni, stb-stb.

Hát most a közösség erejével gyűjtögetheti a kártérítési pénzt a rágalmazó-bajnok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 23:30:27

@Alfőmérnök:

látod, ezzel megfogtál. az biztos, hogy a bombahír tomket brandjének indult, és megnyilvánulásai alapján az irány ugyanaz ezen a bombahíren, akárki is tartja fent és szerkeszti.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 23:32:03

@Holger Hartland:

és akkor végre zavartalanul beteljesülhet szerelmetek a markánsan férfias arcú csendőrtiszttel, ah, szív repedj meg

teknős 2012.04.21. 23:45:19

Azért összefoglalnék pár dolgot Tomcat-el kapcsolatban.

1. Ő úgy érzi, hogy nagyon sokat tett a komcsik/gyurcsányi ellen és nagyon meghurcolták érte. Ha gyűlöli a ballib oldalt, az teljesen érthető. A börtönben töltött hónapokért és koholt vádakért még senki nem kért bocsánatot.

2. Nem tudok róla, hogy a Fidesz pl eljárási kegyelmet adott volna neki, kártérítést fizetett volna neki. Semmi olyat nem tett, ami meghaladja egy szabálysértés mértékét.

Szóval igazán nem akarom védeni, de vissza az arccal. Viszont tényleg nem jó válasz, amit csinál, de egy sértett ember.

Alfőmérnök 2012.04.22. 07:56:36

@teknős: Teknőc anyó, van igazság abban, ami írsz.
Már csak azért is, mert azelőtt liberálisnak mondta magát a hülyegyerek. Mondjuk liberálisnak is pont olyan hülye volt, mint radikáljobbosnak, de ez részletkérdés.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.04.22. 11:16:41

@mavo:
ez a két hisztis picsa minden poszt alatt eljárja a mak-féle mártírtáncot. ez olyan rituális dolog, ilyenkor nem szabad őket zavarni.

LMP=SZDSZ 2012.04.22. 19:43:09

"Tomcatnek gyűjtenek pénzt Andrassewék - jobban fáj nekik egy ezres, mintha egy század gárdista venné ki a veséjüket"

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=52760

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.22. 22:07:17

@Alfőmérnök: mármint most bizonyíték alatt azt a jogászos-bírós bizonyítékot érted, vagy a simát? Sima úgy tudom van :)

Alfőmérnök 2012.04.22. 22:22:50

@flugi_: Nem nagyon értem, mi a különbség a jogászos-bírós meg a sima között?
Hacsak a sima nem azt jelenti, hogy pletyka.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 00:54:24

@Alfőmérnök: hát hogy a bíróságon lehet azt mondani, hogy feltörték a gépemet és az én szóhasználatommal a nevemben írtak egy hozzászólást, ami ugyan olyan mint a többi, de ez most nem én voltam, bizonyítsa be a vád hogy nem így történt.

A valóságban meg röhögünk az ilyen védekezéseken, ahogy azon is, hogy az illegális szemétlerakónál lefényképezett vádlott a védekezésében éppen elszállítja a szemetet, és felfelé pakolja a sittet, bizonyítsa be a vád, hogy nem így történt.

Alfőmérnök 2012.04.23. 08:07:10

@flugi_: Először azt kéne bebizonyítani, hogy valóságos a fénykép és nem photoshoppal manipuált.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.04.23. 09:19:11

@ulloiut: Thx, majdnem biztos voltam benne.
Szerintem érdemes beleolvasgatni néhány évvel ezelőtti írásaiba, h lásd azt a penetráns, agresszív, visszataszító stílust, amit ez az "úr" képvisel(t). És utána érteni fogod Ergé önbesorolását is.

teknős 2012.04.23. 09:27:54

@nu pagagyí: A környezetemben, az ismerőseim körében a balliberális kormányzat alatt történtek ilyen dolgok. Nyilvánvalóan azért, mert az én környezetem deklaráltan jobboldali. Csak a mi meghurcoltatásunkból nem lesz, lett hír. Ennek is meg van az oka, de ne tegyünk úgy, mintha a görénység csak az egyik oldal sajátja lenne.

Én egyébként azt sem értem, hogy a kormányzati körök belső kiszivárogtatásai miért mindig az ellenzéki sajtóban jelennek meg. Ha meg ennek folyamodványaképpen kirúgnak valakit az állásából, akkor nehogy már sajnálkozzunk miatta. Miért is kellene bárkinek is olyannal dolgoznia, akiről eleve tudja, hogy nem érdekelt a munka sikerében.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 13:34:03

@Alfőmérnök: gyönyörű kitérő válasz :D

Mindenesetre az tény, hogy a bizonyság és a jogi bizonyítottság, sőt, a tudományos bizonyítottság egymástól mind különböző dolgok. Mindannyian tudjuk, hogy mak írta a kommentet, de a jog előtt lehet úgy tenni, mintha nem ő lett volna. A bírósági érveléseket a közbeszédbe visszahozni nagy marhaság, ebből volt anno a sok hótkomoly kommentelő, hogy dehát az új magyar gárda nincs betiltva, semmi probléma nincsen vele - miközben csak azt izgatja a bírósági ítélet meg a jogászi csűrcsavarás, aki a kákán keresi a csomót.

Ugyanígy lettek a fidesz-cégekből fidesz-közeli cégek is, meg a taggyűlés - nemtaggyűlés is egy ilyen kérdés volt: a lényeg helyett olyan jogi csűrcsavarással állnak neki emberek foglalkozni, aminek _valójában_ nincs értelme, csak jogilag.

Alfőmérnök 2012.04.23. 13:49:37

@flugi_: "Mindenesetre az tény, hogy a bizonyság és a jogi bizonyítottság, sőt, a tudományos bizonyítottság egymástól mind különböző dolgok."

Én ezt vitatnám. Nem nagyon van bizonyság, max. a matematikában.
Amit maga sima "bizonyság"-nak hív, azt nálam úgy hívják: hiedelem.
Attól tartok, nem értünk egyet episztemológiai kérdésekben.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 16:11:00

@Alfőmérnök: én inkább úgy fogalmaznék, hogy a jog nem tükrözi tökéletesen a meggyőző erejű bizonyosságot, főleg az ártatlanság vélelme, és például a digitális eszközök bonyolultsága miatt.

Volt egy rendszergazda, akit miután kirúgtak, a rendszer elromlott. Bizonyítani annyit lehetett, hogy az ő gépéről az ő munkaidejében az ő jelszavával léptek be és rontották el a rendszert. Nem ítélték el, de mindenki tudta, hogy ő volt, és természetesen ő volt, csak letagadta. Erre nem az a válasz, hogy nem tudjuk mi történt, mert pontosan tudjuk mi történt, csak annyit, hogy nem volt jogilag bizonyítható a dolog, mivel nem "kétséget kizáróan" van bizonyítva a vád, csak meggyőző erejű.

Ezért mondom, hogy a jogban alkalmazandó bizonyosságkezelést a mindennapokra kiterjeszteni hiba.

Alfőmérnök 2012.04.23. 19:36:24

@flugi_: "de mindenki tudta, hogy ő volt, és természetesen ő volt"

És mi van, ha mégse ő volt?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 22:20:49

@Alfőmérnök: tényleg, mi van akkor? Gondolom először is azzal érvelne, hogy miben tér el az inkriminált hozzászólás attól, amit ő mondott volna. Ez a jogban természetesen felesleges, mivel a bizonyítási kényszer nem rajta van, tehát nem neki kell meggyőznie minket az igazáról..

Ugyanennyire érdektelen, hogy taggyűlés volt-e vagy sem, emlékezz, ott sem azt támadta a fidesz, hogy elhangzott-e az inkriminált mondat, csak annyit, hogy nem taggyűlés volt. A fidesz cégekről is csak annyit állapíttatott meg, hogy a cégek egyikének sem hivatalos tulajdonosa a párt, tehát az ÉS hazudott.

Mak esetében engem nem az érdekel, hogy ő írta-e vagy sem, hanem az a tény érdekes, hogy mindenki pontosan tudta, hogy ez a tölgy nevű felhasználó simán leír ilyesmit, mert szokott ilyesmit leírni. Ennek a zöme természetesen nem büntetőjogi kategória, csak bicskanyitogató agresszió, és ugye az általános ingerküszöb itt elég magas, könnyen beesik egy-egy már akár perelhető-büntethető hozzászólás. Mindenesetre teljesen felesleges _valójában_ olyasmit dumálni, hogy az egyik a sok egyformából pont nem ő volt, hanem az éppen valaki más. Ez kizárólag jogilag érdekes.
süti beállítások módosítása