Tehetetlen a pápa? Ratzinger az iszlámról, zsidókról, pedofíliáról és a toleranciáról
2012. március 17. írta: dobray

Tehetetlen a pápa? Ratzinger az iszlámról, zsidókról, pedofíliáról és a toleranciáról

 

- Használja a szobabiciklit, amelyet korábbi orvosa, doktor Buzzonetti állított fel önnél?
- Nem, egyáltalán nem jutok hozzá – és Istennek legyen hála, pillanatnyilag nincs is szükségem rá.
- A pápa tehát úgy véli, mint Churchill: no sports!
- Igen!


  XVI. Benedek pápa szereti Don Camillo és Peppone történeteit is – derül ki Peter Seewald német újságíró Joseph Ratzingerrel készített harmadik riportkötetéből, melynek címe: A világ világossága. Az interjúkat 2010 nyarán, Castel Gandolfo pápai rezidenciáján vették fel, egy hét alatt. Az előző két riportkötet idején Ratzinger még a Hittani Kongregáció prefektusa, bíboros volt – most pedig pápa.

  „Ön az egyház legnagyobb hatalmú pápája. A katolikus egyháznak soha nem volt még ennyi hívője, ekkora kiterjedése” – veti fel a riporter. A pápa azonban leinti: neki nincs hatalma a számok felett, és különben is, az 1,2 milliárd katolikus „között sokan vannak olyanok, akik bensőleg nem is tartoznak ide”. És idézi Szent Ágostont: sokan vannak kívül, akik belül lévőknek látszanak, és sokan vannak belül, akik kívül levőknek tűnnek. A pápának nem csak hadosztályai nincsenek, akiknek parancsolni tudna, hanem „nagy vállalkozása sincs, amelyben az egyház minden hívője egyszersmind az ő alkalmazottja vagy alattvalója lenne. Ennyiben a pápa egyrészt teljességgel tehetetlen ember. Másrészt azonban nagy felelősség nehezedik rá.” Azonban „egyedül az Úrnak van hatalma arra, hogy meg is tartsa a hitben az embereket”.

  Széles körben elterjedt tévképzet, hogy az egyház pápájának minden szavát tévedhetetlennek hirdeti, és ezzel hallgattatja el az ellenvéleményeket. Nos, XVI. Benedek első kézből cáfolja ezt (egyébként a pápa tévedhetetlenség ritka eseteit és korlátait minden valamire való hittantanár megtanítja): a tévedhetetlenség fogalma évszázadok során tisztázódott, és az alapvetése az, hogy van-e egy végső fórum, ami lezárja a vitás kérdéseket. A pápa viszont meghatározott körülmények és feltételek mellett hozhat csak ilyen teljesen végleges döntést. „Ez nem jelenti azt, hogy a pápa szüntelenül tévedhetetlen kijelentéseket tud produkálni” – szögezi le a szentatya. Sőt: „a pápa magától értetődően rendelkezhet helytelen magánvéleménnyel”. Amikor azonban az egyház pásztoraként nyilatkozik, figyelembe véve a hagyományt és meghallgatva mások véleményét, már nem magánvéleményt mond.

  Pedofil papok: meg kell tanulni újra büntetni

  Hosszasan taglalja a könyv a pedofil papok botrányát (a pedofil botrányokról és a pápa ellenintézkedéseiről ezt ajánlom). XVI. Benedek hangsúlyozza: „igen súlyos bűn”, ha valaki visszaél papi mivoltával, ami által „a hit mint olyan hiteltelenné válik, az egyház nem tud többé úgy fellépni, mint az Úr hiteles hirdetője”. S hogy mi az oka ezeknek a visszaéléseknek? Például az, hogy az egyházjogot, amit az ötvenes évekig alkalmaztak, a hatvanas évektől nem alkalmazták többé. „Az a felfogás uralkodott, hogy az egyháznak nem jogegyháznak, hanem szeretetegyháznak kell lennie; nem büntethet. Kizárták annak a lehetőségét, hogy a büntetés szeretetből fakadó cselekedet is lehet.” Ma pedig újra kell tanulnia az egyháznak azt, hogy „a bűnöst oly módon kell megbüntetni, ami lehetséges és megfelelő”. A szeretet fogalma mostanára leszűkült, pedig az nem csak „kedvességből és jólneveltségből” áll, hanem „az igazságban valósul meg. Az igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy meg kell büntetni azt, aki az igazi szeretet ellen vétett.”

  A pápa sorolja a pedofil ügyek kapcsán tett intézkedéseket is: az amerikai ügyekre azonnal megújított és szigorított normákkal válaszoltak. Emellett javítottak a világi és egyházi igazságszolgáltatás közötti együttműködést. Felteszi a kérdést: „Esetleg Róma feladata lett volna egyenként szólni minden országnak: nézzetek utána, nincs-e ez ugyanígy nálatok is? Talán ezt is meg kellett volna tennünk. Számomra mindenesetre meglepetés volt, hogy ilyen mértékben sor került visszaélésekre Németországban.”

  Persze Ratzinger megjegyzi azt is: „nem lehetett nem észrevenni, hogy nemcsak az igazság utáni vágy vezérelte a sajtót a felvilágosítás során, hanem örömet okozott neki az egyház lemeztelenítése és lehetőség szerinti hiteltelenítése”. Ugyanakkor minden felvilágosításért hálásnak kell lennie az egyháznak. Hiszen végső soron a média sem tudósíthatott volna így, ha a rossz nem lett volna jelen az egyházban. „Csak azért tudták mások kijátszani a rosszat az egyház ellen, mert az már ott volt benne.” Az ügy kapcsán azonban a pápa elismeri: „a sajtómunkánk csődöt mondott”. Szükséges „annak megbüntetése, aki elbukott, és mindenekelőtt a gyermekekkel való kapcsolatteremtése lehetőségének kizárása”. Ugyanakkor megérti, ha sokan a visszaélések hatására kilépnek az egyházból.

  Seewald rákérdez: mit tart azokról a hangokról a pápa, akik szerintő hallgatásba burkolózik? XVI. Benedek úgy válaszol: mindent elmondott, ami gondolt ezekkel a visszaélésekkel kapcsolatban. Elsőként azonban az illetékes püspököknek kell nyilatkoznia, ezért várt egy kicsit. Kérdésre hozzáteszi: lemondásra nem gondolt, amikor ugyanis nagy veszély van, nem lehet elfutni előle. Lemondani csak békeidőben és akkor lehet, ha már tényleg úgy érzi: nem képes semmire.

  A pedofília ilyen felbukkanásához a pápa szerint hozzájárult a hetvenes évek – ötvenes évek óta bontakozó – légköre is, amikor elkezdték hirdetni, hogy nincs semmi önmagában rossz, és a pedofília jó. Csak relatív rossz van, ami a körülményektől függ. És ez átvezet egy másik témakörhöz, a pápa által gyakran hangoztatott „relativizmus diktatúrájához”.

  A tolerancia nevében felszámolják a toleranciát

  „Új türelmetlenség van terjedőben, ez teljesen nyilvánvaló” – mondja a pápa. Ez a „negatív tolerancia”, például amikor nem lehet kihelyezni a falra a keresztet középületekben. „Alapjában véve a tolerancia felszámolását éljük meg, hiszen arról van szó, hogy a vallás, a keresztény hit többé nem nyerhet látható kifejeződést”. A pápa szerint amikor a hátrányos megkülönböztetés címszava alatt arra akarják kényszeríteni a katolikus egyházat, hogy változtassa meg a homoszexualitás vagy a nők pappá szentelése kapcsán vallott nézeteit, akkor ez azt jelenti, hogy az egyház nem élheti meg többé identitását, s ehelyett egy elvont negatív vallás válik zsarnoki mércévé, amelyet mindenkinek követnie kell. Látszólag ez a szabadság – már csak azért is, mert ez az eddigitől való megszabadulás.

  „Valójában azonban ez a fejlődés mindinkább egy új vallás intoleráns igényéhez vezet, amely vallás úgy tesz, mintha általánosan érvényes volna, mivel ésszerű, igen, ő maga az ésszerűség, amely mindent tud, és ezért azt a teret is kiszabja, amelynek aztán mindenki számára mércéül kell szolgálnia.” Az értelem igényt tart a totalitásra, és így szabadságellenessé válik – mutat rá Róma püspöke. Egy-egy viselkedés- és gondolkodásmintát úgy állítanak be, mint egyedül ésszerűt. Igaz, hogy voltak vallásháborúk, de az új ideológiák az ember korábban elképzelhetetlen mértékű semmibe vételéhez vezettek, mivel korábban megvolt az Isten képmása iránti tisztelet. E tisztelet nélkül az ember önmagát abszolutizálja, és akkor tényleg mindent megtehet.

  Ratzinger elismeri, hogy sokszor visszaéltek az igazság igényével a történelem folyamán, melynek nevében intolerancia és kegyetlenség lépett fel. Ezért aztán már félünk, ha valaki azt mondja: igazam van. Azonban „az igazság sohasem a mienk, legjobb esetben mi vagyunk az igazságé”. Az igazságra való igénnyel elővigyázatosnak kell lennünk, jegyzi meg a szentatya, azonban az, ha egyszerűen elérhetetlennek nyilvánítjuk, pusztító hatással jár. Ha az ember nem lenne képes az igazságra, nem lennének mércéi sem, ettől kezdve pedig csak a többség viselkedése lenne az egyetlen számító kritérium. Azt pedig, hogy a többség mennyire pusztító tud lenni, már „megmutatta a történelem az olyan rendszerekben, mint a nácizmus és a marxizmus, amelyek különösen is kiálltak az igazság ellen”.

  Tűnhet úgy, hogy a kereszténység kimerült, ám ha Afrikára és Dél-Amerikára nézünk, látni fogjuk, hogy ez nem igaz. Nyugaton is megvannak az alulról és belülről, nem pedig a bürokrácia részéről jövő új kezdeményezések. „A kereszténység talán új arcot, új kulturális formát ölt magára” – véli a pápa. „Optimista vagyok: a kereszténység új dinamizmus előtt áll”. XVI. Benedek a katolikus egyházzal kapcsolatban az új zsinatot igénylő hangokra reagálva hozzáfűzi: húsz zsinat volt eddig, tehát egyszer biztos lesz még egy újabb is, de jelenleg nincs erre szükség.

  Iszlám

  A pápa leszögezi: az iszlámnak tisztáznia kell az erőszakhoz és az értelemhez való viszonyát. Másrészt viszont a katolikus egyház közös harcot vív az iszlámmal, mivel „nagy vallásos értékeket védünk”. Itt felmerül a kérdés, hogy miként viszonyul egymáshoz igazság és tolerancia. A toleranciához hozzátartozik-e a vallásunk megváltoztatásának joga? Az iszlám szerint nem, aki egyszer muzulmán lett, már nem léphet vissza többé.

  A riporter régi háborúkra utaló kérdésére XVI. Benedek úgy felel: változnak a történelmi helyzetek. A török invázió idején „tényleg az volt a tét, hogy fennmarad-e Európa identitása, vagy Európa gyarmattá lesz”. Európának tehát össze kellett fognia, és meg kellett védenie történelmét, kultúráját és hitét. A mai világban azonban máshol húzódnak a határvonalak: a radikális szekularizmus áll az egyik oldalon, a másikon pedig az  istenkérdés, a maga különbözőségeivel. Fekete-Afrika területein már hosszú ideje él egymás mellett az iszlám és a kereszténység. Az ottani püspökök beszámolója szerint együtt tartják ünnepeiket.

  Szóba kerül a burka is, ezzel kapcsolatban a pápa leszögezi: nem látja megalapozottnak a burkatilalmat. Ha valaki tényleg kényszerből hordja, akkor azzal természetesen nem érthetünk egyet, „ha azonban szabadon hordani akarják, nem tudom, miért kellene megtiltani nekik”.

  XII. Piusz

  Nagy tiltakozást váltott ki sokakból, amikor a pápa elismerte, hogy elődje hősies fokon gyakorolta az erényeket, ami egy lépcsőfoknak tekinthető a boldoggá avatás felé. A pápa leszögezi: ez az elismerés nem értékeli az ő politikai vagy történelmi teljesítményét általában. Ugyanakkor XII. Piusz „több ezer zsidó életét mentette meg, például amikor megnyittatta a római zárdákat és kolostorokat – amit csak a pápa tehet meg – és területen kívüli helyekké nyilvánította őket, ami jogilag nem volt teljesen bebiztosított lépés, ám a németek eltűrték”.

  Az biztos XVI. Benedek szerint, hogy ha elődje nyilvánosan tiltakozott volna, a megszállók azonnal figyelmen kívül hagyják mindezt, és deportálták volna a kolostorokba menekülő ezreket. „Tudta, hogy igazából szólnia kellene, ám a helyzet ezt nem tette lehetővé számára.” Rámutat a pápa arra is: XII. Piusz még Pacelli bíborosként, vatikáni államtitkár korában, 1938-ban levelet intézett a világ összes püspökéhez, amiben „felszólította őket, hogy fáradozzanak azért, hogy a Németországból kivándorló zsidók vízumot kapjanak országaikban”.

  Peter Seewald emellett emlékeztet arra is, hogy XI. Piusz 1937-es Mit brennender Sorge kezdetű enciklikája, aminek megfogalmazásában Pacelli is részt vett, és nemhiába íródott németül, Bernard Henry-Lévy zsidó filozófus szerint napjainkig az egyik „leghatározottabb és legerőteljesebb megnyilvánulás a nácik ellen”, és Golda Meir, későbbi izraeli miniszterelnök is úgy nyilatkozott 1958-ban: „amikor a nemzetiszocialista terror évtizedében népünk rettenetes vértanúságot szenvedett el, a pápa felemelte szavát az áldozatok érdekében”.

  AIDS , Afrika, koton

  A pápa 2009. márciusi afrikai útjából annyi maradt meg a közvéleményben, hogy továbbra is ellenzi a kotont. A pápa a kötetben ezzel kapcsolatban leszögezi: „nem foglaltam állást általánosságban az óvszerprobléma kapcsán, hanem csak azt mondtam, és ez sokakból nagy bosszúságot váltott ki: ezt a problémát nem lehet óvszerek osztogatásával megoldani. Sokkal többnek kell történnie. Közel kell mennünk az emberekhez, vezetnünk és segítenünk kell őket; és erre a megbetegedés után is szükség van. Valójában úgy van, hogy bárki, ha akar, akárhol hozzáférhet az óvszerhez. Azonban ez önmagában nem oldja meg a kérdést.” Hozzáteszi: a szekuláris világban is elterjedt az ABC-elmélet, azaz az önmegtartóztatás-hűség-óvszer hangsúlyozása. „Ez azt jelenti, hogy a puszta rögzülés az óvszerre a nemiség elsekélyesedését jelenti”.

  A szentatya viszont arra is rámutat: világszinten az AIDS-betegek 25 százalékát katolikus intézményekben kezelik. Afrikában pedig az egyházi intézmények annyi AIDS-beteget és különösen AIDS-beteg gyermeket kezelnek, mint senki más.

  Williamson és holokuszttagadás

  Ha tudta volna, hogy a püspökök között, akiknek feloldotta a kiközösítését, van, aki tagadja a náci gázkamrák létét, aláírta volna a kiközösítés alóli feloldozást? – kérdezi Seewald. Nem – szól a válasz. A Williamson-esetről e sorok szerzője anno írt blogon: a pápa feloldotta négy engedély nélkül szentelt, a II. Vatikáni Zsinatot tagadó püspök automatikusan beálló kiközösítését. Azért oldotta fel, mert elismerték a pápát. Ettől még a négy püspök nem tölt be semmiféle aktív szerepet az egyházban, azaz gyakorlatilag szimpla hívőknek számítanak, ám Williamson, mivel anglikánként lépett át egyből a szakadár, zsinatot tagadó szervezetbe (X. Szent Piusz Papi Testvérület), „soha nem volt katolikus a szó tulajdonképpeni értelmében”.

  Nem sokkal később utazott  a pápa Izraelbe. „Izraellel mindvégig megvolt a kölcsönös bizalom. Tudták, hogy a Vatikán kiáll Izrael, a világ zsidósága mellett, és hogy atyáinkként és testvéreinkként ismerjük el a zsidókat”.

  Döntésalapú kereszténység

  A pápaságot gyakran gyanúsítják azzal, hogy egy már nem keresztény civilizációt tekint kereszténynek. XVI. Benedek rámutat: a világ sok részén soha nem is létezett népegyház. És ugyan Európában talán fogyatkozik a keresztények száma, egyfajta kulturális identitás mégis jelen van. „Sok nyugati ország általános kulturális légköréhez még mindig hozzátartozik a kereszténységtől való származás. De egyre inkább közeledünk egy olyan kereszténységhez, ami személyes döntésen alapul.” Ez a döntésalapú kereszténység. A kereszténység pedig nem azonos sem a kultúrával, sem a nemzettel, mint olyannal.

XVI. Benedek: A világ világossága. A pápa, az egyház és az idők jelei. Beszélgetés Peter Seewalddal. Új Ember kiadó-Duna International Kft., 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr24312060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.17. 08:39:30

Öröm tapasztalni, hogy a Szentatya is olvassa a magyarido.blog.hu-t.-); hiszen megnyilatkozásai, állásfoglalásai szinte betűre egyeznek az abban a blogban olvashatóakkal:-) [..................................../.]

ü
bbjnick

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2012.03.17. 09:58:57

Köszönöm szépen a bejegyzést, fordítást!
Nem nagyon szeretem ezt a blogot - talán emlékeztek is rám korábbról - de ennek az írásnak nagyon örülök. A Facebookon mindenképpen megosztom. Talán a blogomon is.

Bell & Sebastian 2012.03.17. 10:42:31

A teljes riportkönyv (2010 év végi) hangoskönyv változata közel hat óra hosszú és 5 CD -re fért fel, 20 euró körül kapható. A kiragadott szemelvények értelmezése -már a különböző felekezetek által ráaggatott hangzatos címekből ítélve- enyhén szólva nem eltérő, attól függően, hogy ki milyen szándékkal mazsolázgatott belőle és mit akart vele bizonyítani.

Hogy mondjak valami szubjektívet is, a lefordított, zanzásított változatból nagyonis olybá tűnik, a Szentatya minden szalonkát egyetlen lövéssel puffantott le, egyszer sem duplázott, sőt még a vakolaton sem esett egyetlen karcolás sem.

A szobai céllövészet sportágában ez igencsak magas szintű teljesítmény, de kíváncsi lennék rá, két év után meg tudja-e ismételni ennyire hibátlanul, idősebb testvéreink leplezetlen közmegelégedésére?

takács bálint (törölt) 2012.03.17. 11:21:15

világegyház dolgot el kellene felejteni.

amerikának saját pápája van. úgy hívják: barack obama. keresik a republikánus kihívóját. latin-amerikában rengeteg a hívő. de a riói karneválból sose lesz úrnapi körmenet.

ázsiában a népesség döntő többsége metropoliszokban él. és mellette létezik a pogányságtól eltérő tradíció. a katolikus egyház ezzel nem tud mit kezdeni.

afrika. itt egy vidékies (rural) egyház arathatna. arattak is. mindaddig, amíg nem találták ki a hülyeségeket. például azt, hogy az óvszer ördögtől való. írva vagyon:

Therefore a man shall leave his father and mother and hold fast to his wife, and the two shall become one flesh.’ So they are no longer two but one flesh.

ebből az következik, hogy a házasságon kívüli testi érintkezésnél az óvszerhasználat kötelező. óvszer azért kell, hogy a két test ne váljon eggyé. capiche?

a vatikáni think tank arra jutott, hogy családtervezéshez csak természetes dolgokat szabad használni. például higanyos hőmérőt. erre jutottak teoretikusan. értem én, hogy egy tradicionális premodern egyházat akarnak csinálni. de ebből nem lehet hegemónia. megérkeztünk:

európa. errefelé lúdtollal és kalamárissal, mártott papírral is lehet írást tanítani. tradícionális nyomdával felszerelt járási iskola (kommuna) teljes jó. nem feltétlen kell digitális tábla. de egy posztmodern világi szárny is kell ezek mellé. azért, hogy ha valaki úgy képzeli, hogy neki mégis inkább az kellene. nem összekeverni kell ezt. hanem a premodern vallási és a posztmodern világi intézményeket átjárhatóvá kell tenni. a régió és a religió ügyeit kell összekapcsolni. ami a modern állam (a pártok) és az egyház ügyeinek szétválasztásával (a szekularizációval) tökéletes összhangban van. csak ehhez világi régiók kellenek. a választókerületekre úgy kellene tekinteni, hogy azok világi (ökumenikus) egyházkerületek. ti. a világi gondolkodás az, ami az egész földkerekségre jellemző. nem a római katolikus hit. hanem annak majdnem az ellenkezője.

a politikai támadások miatt alighanem olasz pápát fognak választani. olyan ember kell, aki pontosan ismeri a vatikán belső viszonyait. de ezzel a római katolikus vallás be fog szorulni itáliába. egy pillanatra azonos lesz a nemzettel és a kultúrával. reálisan egy mediterrán vallás lehet ebből, ami a végeken kapcsolatokat épít a kalifátussal.

ehhez képest a magyar katolikus egyház egy vicc. az újpogány vona gábor jobban érti ezt, mint erdő péter.

takács bálint (törölt) 2012.03.17. 12:08:37

@Bell & Sebastian:
ez a benedek azt nem érti, hogy minden európai régiónak meg van a maga vallása. a libertárius gondolkodás nyugat-európában egy vallás. a libertárius vallás célja, hogy a római katolicizmust szubkultúrává tegyék. de ez nem nóvum. a reformáció célja is ez volt. ahhoz nem kell 5 cédé, hogy észrevedd: itt nem a vatikán, hanem a skandinávok gondolják komolyan az evangéliumot. észak és nyugat európának a pápaságtól különböző vallása van. a középeurópai protestantizmus is erősödik. errefelé csak politikai katolicizmus (ortodoxia van). a római katolikus egyháznak a mediterrán térség kulturális újraegyesítésében lenne kiemelt (történelmi) szerepe. de ezt benedek abszolút nem érti. erre egy latin tud ráérezni, nem egy tökfej fritz.

feddog_w 2012.03.17. 12:47:12

és senkinek nem tűnik fel semmi

pierre bayle 2012.03.17. 18:24:06

Majd biztos ezért is bocsánatot kér.

index.hu/kulfold/2012/03/17/fiukat_kasztraltatott_a_holland_egyhaz/

Nem sok minden van, amiért ne kéne bocsánatot kérni az elmúlt 2000 évet illetően.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.17. 18:47:31

@pierre bayle:

Csak a tisztánlátás végett:

"Alan Mathison Turing (1912. június 23. – 1954. június 7.) brit matematikus, a modern számítógéptudomány egyik atyja. (...)

(...)

Angliában Turing életében a homoszexualitást betegségnek tekintették, gyakorlása törvénybe ütköző, büntetendő cselekedet volt. 1952-ben Turing újdonsült partnere, Arnold Murray betörőket segített a matematikus házába. Turing ezért feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során Turing beismerte, szexuális kapcsolatban állt a fiatalemberrel. Turingot vád alá helyezték, elítélték, végül pedig választhatott a börtön és a libidócsökkentést célzó hormonkezelés között. A hormonkezelés mellett döntött, ez azonban gyakorlatilag kémiai kasztrációt jelentett. Az ügy eredményeképpen a GCHQ-nál betöltött kódtörői állását is elvesztette.

1954. június 8-án a takarítója talált rá holtan. (...)

(...)"

hu.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing

Azaz az ötvenes években bevett orvosi gyakorlat volt a kémiai kasztrálás a homoszexualitás kezelésére.

ü
bbjnick

Dr. GGG77 2012.03.17. 18:47:32

@pierre bayle: A katolikus egyház, mint szervezet számomra nem különb az SS-nél.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.17. 18:53:04

@Dr. GGG77:

Elmeroggyant barátom, akkor gyóntasson téged az SS!:-D

ü
bbjnick

pierre bayle 2012.03.17. 19:26:50

@bbjnick: ez így már egészen más. Akkor majd linkelek egyet arról, hogy a húszas években bevett dolog volt politikai ellenfeleink likvidálása, oszt máris felmentettük a kommereket.

BŐS 2012.03.17. 19:48:12

de komolyan, tényleg van valaki, aki azt hiszi, hogy valami hatása van a világra annak, hogy a pápa mit mond egy interjúban valakinek?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.17. 19:49:41

@pierre bayle:

"ez így már egészen más." --- írod.

Bizony, egészen más! Mert ha azt olvasom, hogy az '50-es években a Katolikus Egyház kisfiúkat kasztráltatott, akkor (jogosan) valami szörnyű, véres horrorjelenet jelenik meg a szemeim előtt, de ha azt olvasom, hogy az '50-es években a Katolikus Egyház orvosi intézményeiben --- a kor orvosi gyakorlatának megfelelően és gyaníthatóan a szülők beleegyezésével --- gyógyszeres kezelésnek vetettek alá "homoszexuálisgyanús" fiúgyerekeket, akkor mindjárt árnyalódik a kép. S ha azt is hozzáteszem, hogy ezidőben nem katolikus orvosi intézményekben évente hány ilyen kezelést végeztek...

ü
bbjnick

Munchausen 2012.03.17. 20:49:27

Kedves Takacs Gabor,

A katolikus egyhaz egyetlen esetben tudja tulelni az elkovetkezo eveket, evtizedeket, megpedig akkor, ha kovetezetesen szembeszall az iszlammal. Nem tudom Vona hogyan jutott eszebe a tema kapcsan, az ilyen Vona fele percemberkek semmire sem jok, illetve talan csak egyvalamire, elrettento peldanak.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.17. 21:48:43

@bbjnick:
Ha jol ertem, itt arrol van szo, hogy valamelyik pap belenyomta a faszat a gyerekbe, aztan ugyanez a pap, azt mondta, hogy a gyerek buzi, kezelni kell es ezert kasztraltak (vagyis szerinted a kornak megfelelo kezelesben reszesitettek). Azt hiszem ez azert kicsit mas, mint a pelda, amit idelinkeltel.

Gratulalok egyebkent az ervedhez, igazi kereszteny-konzervativ erv.

Jim Raynor 2012.03.17. 22:30:12

@pancho_sanza:

touché, magam sem fogalmazhattam volna szebben.

bbjnick-nek csak hasonló "kezelést" tudnék kívánni, természetesen papok általi - hintőporos fasszal elkövetett - seggbekúrását követően.

31/48 2012.03.17. 22:35:37

@Munchausen: így van, köszönöm. Megdöbbentő, hogy még mindig az a mantra megy, hogy a "nyugati elvilágisodás" ellen ekll közösen harcolni az iszlámmal. Eközben Szíriában és Egyiptomban ölik a keresztényeket, Európában pedig sorra húzzák fel a mecseteket. A keresztesek pedig foroghatnak a sírjukban.

JohnHenry 2012.03.17. 22:37:22

@bbjnick: ja, hát végülis is Mengele is orvosi kutatásokat végzett ezzel a logikával...

hasonló ügyben az ausztrál kormány bocsánatot kért - az egyházfiknak persze majd odafent úgyis megbocsátanak, úgyhogy semmi gond.

alex4 2012.03.17. 23:01:02

Tehetetlen-e a pápa?

Amióta nem adnak „alá" katonai hatalmat - akár közvetve is -, azóta igen! Ki veszi ma már teljesen komolyan, hogy ha nem a vatikáni parancsok szerint cselekszik, akkor a „3-az-1-ben" minden6ó majd megbünteti?!?

Maga a pápa se nagyon bízik ebben a képzelményben, hiszen még „hazai pályán" is csak golyóálló üvegkalitkában merik jórészt körbehordozni!!! (Azért a magyar bandája is csak fölrakott két villámhárítót a Városligeti fasorban lévő püspöki palotára...)

Aztán vehetjük a pápai ima példáját is: az előző pápa jó két évtizeden át „nagy nyilvánosság előtt előtt elkövetett" imában fohászkodott a közel-keleti békéért - ugye nem kell ecsetelnem, mekkora sikerrel?!?

2012.03.17. 23:02:47

@pancho_sanza:

"Ha jol ertem, itt arrol van szo, hogy valamelyik pap belenyomta a faszat a gyerekbe, aztan ugyanez a pap, azt mondta, hogy a gyerek buzi, kezelni kell es ezert kasztraltak (vagyis szerinted a kornak megfelelo kezelesben reszesitettek)."

Valami ilyesmi.
bbjnick nem azt mondta, hogy nem kovettek el igen sulyos bunoket a papok. Ezert - ahogy Ratzinger is mondta - meg kellett volna kapni a buntetesuket az akkor ervenye egyhazi szabalyok szerint is.

2012.03.17. 23:05:57

@alex4:

"Azért a magyar bandája is csak fölrakott két villámhárítót a Városligeti fasorban lévő püspöki palotára..."

?? Ez most komoly?

is 2012.03.17. 23:07:09

@bbjnick: ja, de nem gyerekeken elkövetett fajtalankodást követően, a fajtalankodó általi megvezetéssel. gyanítasz enyhítő körülményeket, és simán átlépsz a reális, igenis súlyos helyzet felett: fajtalankodok -> én vagyok a család pásztora -> jól befolyásolom a szülőket -> jól elhitetem, hogy a gyerek homoszexuális -> felajánlom az egyházi "segítséget"

hát kösz.

alex4 2012.03.17. 23:17:05

@khamul:

Persze, hitük erősségét demonstrálandó - nézd csak meg, ha arra jársz!

király vagyok 2012.03.17. 23:19:18

geciztek itten asz papokal de majd mikor rohad kifele a beletek minednik odafog könyörögni hogy segicsen vagy pujáitok betegek
demár tik csak átkozotak vagytok parasztok

2012.03.17. 23:19:18

@alex4:

Ha van villamharito, akkor hitetlenek, ha nincs akkor meg bigottak?

flamer 2012.03.17. 23:25:36

@bbjnick: Az van, hogy amit Turinggal csináltak, az rettenetes mocsokság volt és bocsánatot is kértek érte.
Egyébként a katolikusok arra szokták verni a faszukat, hogy ők aztán kibaszottul jó fejek, így nálunk minden mocsokság sokszorosan számít.
A mosdatási kísérleteid csak még jobban rávilágítanak arra, hogy milyen szar alak vagy, más eredményük nincs.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.17. 23:26:29

@khamul: akkor, ha jol ertelek, meg kell koszonjuk bbjnicknek, mert felhivta ra a figyelmet, hogy van egy a bunosokre nezve sulyosbito tenyezo, megpedig, hogy a pap annak tudataban allitotta be buzinak az altala megdugott gyereket, hogy ismerte a kornak megfelelo kezelesi eljarast, a kasztralast.

Ez igy meg durvabban hangzik, bar ketlem, hogy bbjnicknek az lett volna a celja, hogy meg negativabb szinben tuntesse fel az egesz tortenetet, de ne zarjuk ki ezt a lehetoseget sem.

2012.03.17. 23:30:23

@pancho_sanza:

A legegyszerubb az lesz, ha megkerdezed bbjnicket.

Es igazad van, a tortenet nagyon durva.

alex4 2012.03.17. 23:44:25

@khamul:

Nem bigottak, csak erős hitűek :))

Bár, ha belegondolok, hogy a legutóbbi új-zélandi földrengés a legjobban pont Christchurch város szerencsétlen lakosait sújtotta, ráadásul a katedrális volt a legsúlyosabban megrongálódott épület...

(Igaz, a „mindenre választ adó" bibliai mesék közé nem csak az eszkimókat, a majákat, meg a koalamacit „felejtették" el belevenni, hanem a lemeztektonikát is...)

Viszont az első bibliai verzióhoz képest (lásd Szt. Teofilosz püspököt, aki nem tudott róla) legalább a jézuskamese köztük van...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.17. 23:47:42

A válogatott idézetekben komoly összetartó erő, hogy egyetlen hivatkozást sem tartalmaz Isten szándékára, és így egyszer sem igyekszik transzcendens tekintélyt alkalmazni saját céljaira.

Ez mindenképpen reménykeltő, már csak kicsit kevésbé ellenségesen kellene hozzáállni a szekularizált demokráciákhoz, és biztosítva is van az egyház tisztes túlélése a következő évtizedekre. Ha a nem-idézett részek is ilyenek, pozitívan csalódtam ebben a pápában.

Martian (törölt) 2012.03.17. 23:49:02

@király vagyok: bizony, ha beteg lesz a puja, hivjuk majd a papot, hogy seggbekúrja, az jó lesz neki, mi? :)

NA YA! 2012.03.17. 23:50:16

Miért is van az, hogy a pedofil botrányokban érintett egyházak közül a katolikus egyház, arányát tekintve kimagaslóan "teljesít"! Ma olvastam a legújabban felszínre került hollandiai esetet! Amit ott tettek a gondjaikra bízott gyerekekkel, azt kéne az összes pappal csinálni, csak a kasztrálással kéne kezdeni! Férgek!

kanálwarrior 2012.03.17. 23:51:45

@bbjnick: Ha szerinted ez árnyalja a képet akkor beteg ember vagy, ne haragudj. Bevallom többnyire csak trollkodni járok ide, de ezt most komolyan írom.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.17. 23:53:38

@flugi_: már úgy értem a szekularizáció biztosan nőni fog az iszlám térnyerés miatt, és hogy ne legyen kivételezés, sok eddig megszokott keresztény-befolyásolt dologban is lesz csorba. A korlátozott jelkép-használat csak egy ilyen dolog.

Európának meg az a jó, ha nincs erősödő iszlám jelenlét, és ha ennek a szokások megváltoztatása az ára, úgy ezt meg fogjuk fizetni. Súlyos taktikai hiba a kereszténység nevében az iszlám pártját fogni ebben a kérdésben.

2012.03.17. 23:59:32

@alex4:

"Igaz, a „mindenre választ adó" bibliai mesék közé nem csak az eszkimókat, a majákat, meg a koalamacit „felejtették" el belevenni, hanem a lemeztektonikát is..."

Ez most hogy is jon ide?

2012.03.18. 00:00:27

@Dr. NA YA!:

"Miért is van az, hogy a pedofil botrányokban érintett egyházak közül a katolikus egyház, arányát tekintve kimagaslóan "teljesít"!"

Ez kerdes vagy kijelentes? Es biztosan igy van?

NA YA! 2012.03.18. 00:03:58

@bbjnick:"de ha azt olvasom, hogy az '50-es években a Katolikus Egyház orvosi intézményeiben --- a kor orvosi gyakorlatának megfelelően és gyaníthatóan a szülők beleegyezésével --- gyógyszeres kezelésnek vetettek alá "homoszexuálisgyanús" fiúgyerekeket, akkor mindjárt árnyalódik a kép."

Tényleg árnyalódik a kép: egyre sötétebb horrorfilmnek tűnik a dolog! A baj csak az, hogy ez megtörtént, és vannak olyan beteges állatok, akik még meg is magyarázzák, hogy miért is elfogadható ez!

kanálwarrior 2012.03.18. 00:04:33

@khamul: Ez burkolt kijelentés. Így van, és a cölibátus az oka. Megjegyzem egyes buddhista szerzetesrendek is érintettek, pont azok amelyek önmegtartóztatást írnak elő. Lehet hogy az a Luther Márton nem is volt olyan hülye?

NA YA! 2012.03.18. 00:06:00

@khamul:
1. A kérdés költői!
2. Cáfolhatod is, éppen!

kanálwarrior 2012.03.18. 00:06:48

@Dr. NA YA!:
OFF:
Egyszer egy blogon valaki megpróbált meggyőzni arról hogy az inkvizíció meg a keresztes háborúk igazából pozitív dolgok voltak, mert hát népességszabályozás, meg ilyenek. Aztán mikor felhívtam rá a figyelmét hogy a családja teljes kiirtása pont ilyen pozitív hatású lenne, akkor megsértődött.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 00:07:47

@Dr. NA YA!: ja értem, szóval ha te állítasz valamit, azt el kell fogadni, kivéve ha explicite cáfolni tudjuk :)

Te mondd csak, biztos nem vagy te hívő? :p

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 00:09:01

@Dr. NA YA!: képzeld, az ókorban meg rabszolgákat tartottak, most még sincs index címlap, hogy "A görögöknél rabszolgákat tartottak!!!"

2012.03.18. 00:09:44

@Dr. NA YA!:

Bizonyitsd be inkabb Te.
Ha be tudod bizonyitani, akkor azert nem kell cafolni, ha meg nem akkor azert.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 00:12:09

@Munchausen:
európa az iszlámot úgy tudná leszerelni ha a földközi tenger medencéjében létrejönne egy közös keresztény-muszlim kalifátus. egy kultúrkör, aminek része az ibériai, római és görög katolikus dél-európa, észak-afrika, kis-ázsia, izrael és a közel-kelet. ennek létrehozásában volna kiemelt szerepe a vatikánnak.

2012.03.18. 00:12:51

@szMáté:

"Ez burkolt kijelentés. Így van, és a cölibátus az oka. "

Biztos? Mi az osszefugges? Pedofil tanarokrol hallottal mar?
Es ha zavarja a papokat a notlenseg, akkor miert nem nokkel csinaljak? (mert erre is van rengeteg pelda, birosag ele sem kerulnenek miatta)

Flúgatlan 2012.03.18. 00:13:45

@Dr. NA YA!: "Miért is van az, hogy a pedofil botrányokban érintett egyházak közül a katolikus egyház, arányát tekintve kimagaslóan "teljesít"!"

Hol vannak ezek a statisztikák?

Mert én csak olyanokat láttam, hogy a legveszélyeztetettebb gyerekcsoport pedofília szempontjából a gyerek sportklubok tagsága. Csak azokat nem fújja ennyire a média meg nem próbálják az egészet az öszes edzőre kiterjeszteni.

"azt kéne az összes pappal csinálni, csak a kasztrálással kéne kezdeni! "

Egy kissé kollektív büntetésért üvöltesz, haver. Vagy az már politikailag korrekt, ha a papok ellen használják?

Amúgy a felemlegetett esetért felelősöket tényleg kegyetlenül meg kellene büntetni, de ezt így kiterjeszteni minden papra... Ezt Te sem gondolhatod komolyan.

Félelmetes a média-henger, ami feltételes reflexként idomította be az embereket a "katolikus pap= pedofil" "igazságra". A cikk sok egyéb témát is tárgyal, épeszűen közelíti meg ezt a témát is, mégis ilyen kolletív bűnösöző fröcsögés megy jelentős részt, meg az Egyházat az SS-haz való hasonlítás. Holott a cikkben ott van pl., hogy az AIDS-esekkel foglalkozó intézmények milyen nagy százaléka katolikus, ....

NA YA! 2012.03.18. 00:14:10

@khamul:"Bizonyitsd be inkabb Te.
Ha be tudod bizonyitani, akkor azert nem kell cafolni, ha meg nem akkor azert."

Látom a magyar népmesék sorozat mély nyomokat hagyott a szürke állományodban!:)

2012.03.18. 00:16:49

@Dr. NA YA!:

Ez most hogy is jon ide?

Pusztan azt kertem, hogy bizonyitsd a kijelentesedet.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.18. 00:17:46

@Dr. NA YA!: ami azt illeti, talán pont "arányaiban" nem igaz. Az érintett korszakokban komoly katolikus dominancia volt a mai helyzethez képest.

Mindenesetre a pápai hozzáállás szerintem rendben, és ez a poszt lényege.

kanálwarrior 2012.03.18. 00:19:41

@Flúgatlan: "Hol vannak ezek a statisztikák?"

Erre van egy egyszerű módszer: megnézed hogy melyek a legkatolikusabb országok (legtöbb hívő/ legtöbb pap, mit tudom én, válassz egy szimpatikus mutatót), aztán megnézed hogy hol zajlik a legtöbb eljárás papi pedofília miatt. Megsúgom hogy Írország fog nyerni. De az téged minősít hogy felnőtt fejjel még nem kerested meg a bizonyítékokat magadnak. Én már évekkel ezelőtt utánajártam a témának. Azt ne bizonyítsam be esetleg hogy a Föld nem lapos?

flamer 2012.03.18. 00:20:02

@szMáté: Ez elég leegyszerűsítő magyarázat, mert az, hogy a katolikus egyház nagyon érintett ilyen ügyekben, elsősorban nem azt jelenti, hogy pár pap magánakció keretében eltévelyedett. Ha csak erről lenne szó, azt tényleg magyarázná valamennyire a cölibátus.
De nem csak ennyi történt, hanem a felettük álló egyházi hierarchia nagyon is aktívan foglalkozott az ügyek eltussolásával és igazán ez az, ami rendkívül rossz fényt vet az egyházra és ez az, amit nem lehet megmagyarázni a cölibátus miatt kibillent hormonegyensúllyal, ez alaposan megfontolt cselekedet volt.

kanálwarrior 2012.03.18. 00:23:31

@flamer: "De nem csak ennyi történt, hanem a felettük álló egyházi hierarchia nagyon is aktívan foglalkozott az ügyek eltussolásával"

Vagy legalábbis igyekeztek maguk közt megoldani a problémát, ami nem egészen szép dolog, de részben érthető. Bár szerintem ez már egy másik kérdés.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.18. 00:24:34

@trolololol: az újság nevében az van, hogy azzal foglalkozik, ami újdonság. Értelmezhetem úgy a panaszodat, hogy szerinted a papi pedofília ügyek inkább a történelem tankönyvekbe passzolnának, mint az újságba? :)

NA YA! 2012.03.18. 00:24:38

@trolololol:"Te mondd csak, biztos nem vagy te hívő? :p"

De az vagyok, az egy Brian a mi urunk és vezetőnk!;)

2012.03.18. 00:25:38

@szMáté:

"Erre van egy egyszerű módszer: megnézed hogy melyek a legkatolikusabb országok (legtöbb hívő/ legtöbb pap, mit tudom én, válassz egy szimpatikus mutatót), aztán megnézed hogy hol zajlik a legtöbb eljárás papi pedofília miatt. Megsúgom hogy Írország fog nyerni. "

Be tudnad linkelni?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.18. 00:30:04

@Flúgatlan: "Félelmetes a média-henger..."

pontosan ez a büntetése annak, hogy az egyház nem időben határolódott el ezektől az ügyektől, és nem kezelte se felelősen, se jogszerűen.

Ha nem olvastad volna el a pápai interjút :)

NA YA! 2012.03.18. 00:33:17

@flugi_:"Mindenesetre a pápai hozzáállás szerintem rendben, és ez a poszt lényege."

Ja, a "pápai hozzáállás rendben"! Ezzel mindent elmondtál!;)

kanálwarrior 2012.03.18. 00:52:39

@khamul: Ígérem majd előkeresek valamit. Addig egy kis kedvcsináló:
en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sexual_abuse_scandal_in_Ireland
(meg persze hogy lásd mennyire közismert dologra követelsz bizonyítékot)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 00:54:09

@pancho_sanza: @JohnHenry: @is: @flamer: @Dr. NA YA!: @szMáté: és akit illet!

1) Elhiszem, hogy ti szeretitek, ha megvezetnek és uszítanak benneteket, de én nem és nem voltam rest utánakeresni a forrásnak, amire a komplett magyar balliberális sajtó hivatkozott. Tessék:

www.nrc.nl/nieuws/2012/03/17/jongens-binnen-rk-kerk-gecastreerd-wegens-homoseksueel-gedrag/~~V

Aki tud hollandul, az helyzeti előnyben van, én nem tudok, de annyit még én is kibetűztem a cikkből, hogy egyetlen, egy 1956-ban történt esetről szól, amiben annak idején rendőrségi vizsgálat is zajlott. A forrásul szolgáló lap megjegyzi, hogy nekik még tíz hasonló esetről van információjuk. Majd a cikk a Deetman- (vagy milyen?) jelentés körüli vitákról értekezik, ami az 1945 utáni katolikus egyházi személyel általi visszéléseket volt hivatott feltárni és összegezni --- mennyire volt alapos és hiteles...

Ebből lett a magyar lapokban az, ami: több tízezer megerőszakolt és megrontott gyermek.

2) Ha voltak, akik bevallották, akkor nyilván történtek ilyen esetek. A pedofília mindig is létező dolog volt. Velem is próbálkoztak gyerekkoromban, a '70-es, '80-as években, homoszexuális pedofilok, de velem semmire sem jutottak, mert egész kisgyerekként felvilágosítottak tanyasi paraszt nagyszüleim, hogy a "csirák"-tól óvakodni kell. Három egyértelmű, de hiábavaló ilyen homoszexuális pedofil "zaklatóra" emlékszem, egyikük sem pap volt, hanem egy vasutas, egy kohász, a harmadikról nem tudom, mivel foglakozott:-) Pedig jóval több papot ismerek, mint kohászt vagy vasutast:-)

3) A szexuális eltévelyedés nagyon súlyos bűn. Akár pap a tévelygő, akár nem. A Szentatya is egyértelművé tette ezzel kapcsolatos álláspontját: aki ilyet tett, adja fel magát a világi hatóságoknál.

ü
bbjnick

2012.03.18. 00:58:05

@szMáté:

"hogy lásd mennyire közismert dologra követelsz bizonyítékot"

"Koveteltem" volna? Jo lenne tartozkodni az ilyen hangulati elemektol.

Amit belinkeltel az nem bizonyit semmit. Nem arrol vitatkoztunk, hogy van-e pedofilia az ir katolikus egyhazban.

2012.03.18. 00:59:30

@bbjnick:

"Pagina niet gevonden"

Valami baj van a linkkel.

kanálwarrior 2012.03.18. 01:00:01

@bbjnick: Miután saját bevallásod szerint sem beszélsz hollandul (és szerintem itt más se), ez a link azért nem annyira ütős. Meg nálam az oldal nem található (Pagina niet gevonden).

kanálwarrior 2012.03.18. 01:02:40

@khamul: Ez mitől hangulati elem? És igen, ez valóban nem bizonyíték az állításomra, de bevallom megdöbbentőnek tartom hogy van aki számára ez nem ismert.

kanálwarrior 2012.03.18. 01:03:51

@bbjnick: Ja jó, meggyőztél, éljen az inkvizíció, keresztes háborúk és kasztráció.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 01:06:09

@szMáté:

Nem az Egyházra kell haragudni, ha a ballib sajtó hazudik!

ü
bbjnick

shwarcz bácsi 2012.03.18. 01:10:09

@bbjnick: mi az hogy " balliberális" ?

miro1 2012.03.18. 01:11:46

@szMáté:
Miközben Németországban hetek óta szinte nap mint nap elsősorban katolikus iskolákban, illetve más egyházi intézményekben fiatalokkal szemben elkövetett szexuális bűncselekményeket tárnak fel, hétfői sajtóértesülések szerint az ország különböző sportegyesületei ugyancsak melegágyát jelentik a szexuális visszaéléseknek.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a sport különös vonzerőt jelent a szexuális bűnözők számára, és az elkövetett bűncselekmények száma jóval magasabb, mint gondolták. Az áldozatok azonban a leggyakrabban magukra maradnak, az egyesületekben, illetve a szövetségekben a feltáró tevékenység rendkívül hiányos.
Az egyházi intézményekben elkövetett szexuális visszaélések napvilágra kerülésével párhuzamosan a társadalmi élet több más területe is górcső alá került. A konzervatív napilap által idézett szakértők szerint így nyert megerősítést, hogy a sport területén a szexuális bűncselekmények száma minden valószínűség szerint jócskán meghaladja az egyházi visszaélések számát, ezzel kapcsolatban azonban pontos adatok nem állnak rendelkezésre. Az összlakosságot tekintve ugyanakkor a megfelelő vizsgálatok rávilágítottak arra, hogy Németországban minden negyedik 18 év alatti lányt és minden tizenegyedik, ugyancsak 18 évnél fiatalabb fiút szexuálisan molesztálnak. A német szövetségi bűnügyi hivatal az elmúlt évben hivatalosan 16 ezer ilyen szexuális bűncselekményt regisztrált, a szakértők szerint az ilyen jellegű, ténylegesen elkövetett bűncselekmények száma ugyanakkor csaknem 300 ezerre rúg. Mindennek kapcsán a szakértők rámutattak: az országban 27 milliót tesz ki a különböző sportegyesületek tagjainak száma, és ebből 5 millió a 14 év alatti gyermek. A sport pedig különösen "csábító" a pedofil bűnözők számára.
Mindezt a többi között az magyarázza, hogy a különféle sportágakban gyakran túl közeliek a testi érintkezések, nem is beszélve a közös utazásokról, illetve edzőtáborokról. A tettesek egyharmada ugyanakkor szintén 18 év alatti fiatalkorú.
Az újság szerint a sport területén a szexuális erőszak minden formája előfordul. A teljesítménysport területén mindezt még az erőszak egy különleges formája egészíti ki, ezt pedig a megalázó edzési módszerek jelentik. Így az elmúlt években Németországban gyakran fordult elő, hogy edzők különösen sportoló lányokat, illetve nőket totális függő helyzetbe kényszerítették.
A sportegyesületekben ugyanakkor még erősebb az eltussolási szándék, mint az egyházi intézetekben - írta a lap, amely mindezt több példával támasztotta alá. Utalt ugyanakkor arra, hogy vannak pozitív kivételek is, megemlítve az észak-rajna-vesztfáliai tartományi sportszövetséget, a Német Olimpiai Sportszövetséget, továbbá a Német Labdarúgó Szövetséget. Ezek a szövetségek élen járnak az erőszak és a diszkrimináció elleni kampányban - fogalmazott a lap, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a szexuális visszaélések feltárására irányuló készség a sport területén általánosságban rendkívül csekély.
(mti)

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:14:15

blogs.denverpost.com/hark/2010/05/25/scandal-creates-contempt-for-catholic-clergy/39/

"Insurance companies, child advocacy groups and religion scholars say there is no evidence that Catholic clergy are more likely to be involved in sexual misconduct than other clergy or professionals. "

miro1 2012.03.18. 01:14:17

32 évet kapott egy pedofil rabbi
Börtönbüntetésre ítéltek hétfőn New Yorkban egy rabbit, aki többször is molesztált egy 16 éves fiút - közölte a brooklyni ügyészség. Harminckét évet kapott.

Az 59 éves Baruch Lebovits rabbit március elején találták bűnösnek. A vád szerint 2004 és 2005 során nyolc alkalommal molesztált egy akkor 16 éves fiút.
A rabbi legkorábban 10 év és 9 hónap büntetés letöltése után kérheti szabadlábra helyezését. A brooklyni rabbi ellen két további pedofil ügyben is vádat emeltek.
(MTI)

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:16:11

@szMáté: tehát ha valaki nem zsigerből reagál egy hallomás alapján, hanem szeretne inkább tisztán látni, az szerinted élteti a kasztrálást, keresztesháborút, stb.

Jó lehet veled élni, hallod :)

Bubba Washington 2012.03.18. 01:16:17

@bbjnick: rémisztően beteg az érvelésed. a hányinger kerülget.

kanálwarrior 2012.03.18. 01:19:34

@trolololol: Azért örülök hogy nem cáfoltad meg a kommentedben hogy te éltetnéd ezeket :) Dehát nem is kell, ezek mind jó dolgok. Előre a múltba a testvéreim!

shwarcz bácsi 2012.03.18. 01:20:24

@bbjnick: definiálnád a " balliberális" megnevezést?

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:21:01

@Bubba Washington: akkor nyilván arra is rá tudsz mutatni, hol téved, logikátlan vagy hazudik.

bgp 2012.03.18. 01:21:53

@bbjnick: Te beteg barom! A homokos papok által megpocsékolt kisgyerekekről van szó. Ha valakit, akkor a papokat kellett volna kasztrálni még az esetek előtt.
Szerencséd, hogy nem az 50-es években voltál hollandiában ministráns.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:23:04

@szMáté: Ja értem. Te meg nem cáfoltad meg ebben a kommentedben, hogy megölted anyádat, tehát akkor bizonyosan így történt.

shwarcz bácsi 2012.03.18. 01:24:55

@bbjnick: még mindig a "balliberális" definiciójára várok...

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:28:42

www.bishop-accountability.org/reports/2004_02_CatholicLeague_SexualAbuse.htm

(..)Indeed, it shows that family members are the most likely to sexually molest a child. It also shows that the incidence of the sexual abuse of a minor is slightly higher among the Protestant clergy than among the Catholic clergy, and that it is significantly higher among public school teachers than among ministers and priests.

kanálwarrior 2012.03.18. 01:29:21

@trolololol: Mi sem egyszerűbb

"Bizony, egészen más!"

-Itt jön a bizonyítási kísérlet:
"Mert ha azt olvasom, hogy az '50-es években a Katolikus Egyház kisfiúkat kasztráltatott, akkor (jogosan) valami szörnyű, véres horrorjelenet jelenik meg a szemeim előtt,"
-Nekem meg nem. Ez teljesen szubjektív. Az hogy te műveletlen vagy a te bajod. A jogosság amúgy meg még inkább szubjektív.

"de ha azt olvasom, hogy az '50-es években a Katolikus Egyház orvosi intézményeiben --- a kor orvosi gyakorlatának megfelelően"
Akkor a kor orosi gyakorlata embertelen és hibás. Ugye a munkásőrt nem menti fel hogy mi volt a kor "rendvédelmi gyakorlata"?

"és gyaníthatóan a szülők beleegyezésével --- "
-Spekuláció

"gyógyszeres kezelésnek vetettek alá "homoszexuálisgyanús" fiúgyerekeket, "
-Mármint erőszak ártatlan áldozatait

"akkor mindjárt árnyalódik a kép. S ha azt is hozzáteszem, hogy ezidőben nem katolikus orvosi intézményekben évente hány ilyen kezelést végeztek..."
-Más bűne nem ment fel senkit a sajátja alól.

Na, így első nekifutásra csak ennyi óvodások által is felismerhető logikai hibát találtam.

Bubba Washington 2012.03.18. 01:30:43

@trolololol: aki ilyen módon érvel annak valószínűleg az egész élete egy tévedés. A mostani teljesítmény viszont undorító is. Mint ahogy a cikkben felsorolt pápai érvelések jó része is. A hetvenes évek szabadosságát okolni a papi pedofíliáért? Ez milyen már? Aztán meg ez: "szükséges annak megbüntetése, aki elbukott, és mindenekelőtt a gyermekekkel való kapcsolatteremtése lehetőségének kizárása”? Nem kizárni kell a kapcsolatteremtésből az ilyen embereket, hanem ELZÁRNI!

kanálwarrior 2012.03.18. 01:32:55

@trolololol: Jaaaa, ha a katolikus liga mondja akkor biztos igaz. Egyébként igen, hozzátartozók nagyobb valószínűséggel molesztálják a gyerekeket mint 37 éves féllábú katolikus papok. Vagy mint 54,3231 éves arcidegbénulásos papok. Vagy mint...
Valahogy így tudnám illusztrálni hogy milyen fajta statisztikai trükközésnek dőltél be.

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 01:36:31

Dögöljön meg minden képmutató bűnöző - persze a szeretet és tolerancia jegyében.

Amíg ilyen eseményekre: index.hu/kulfold/2012/03/17/fiukat_kasztraltatott_a_holland_egyhaz/

ilyen választ ad a velejéig rothadt álkeresztény fertőszervezet, addig nincs mentségük:

"Wim Eijk, Utrecht érseke decemberben bocsánatot kért a visszaélések elszenvedőitől, majd a jelentés nyilvánosságra kerülése után úgy fogalmazott, hogy annak tartalma "szégyennel és fájdalommal tölt el"."

A nyavalyás köcsög. Töltse el a hír igazságérzettel és számonkéréssel a pedofiljaikkal szemben. Ne jöjjön ezzel a szánalmas, gagyi, vallásos dumával, hogy ő mennyire szégyenli. Ne szégyellje, hanem nyomoztasson utána, és dobassa ki a felekezetéből, ha el akar határolódni.

De itt senki nem akar elhatárolódni, csak a ködösítés megy, 16. Benedekkel egyetemben.

"Pusztítsátok el a gyalázatost!" - mondta Voltaire, és egyre inkább azt hiszem, hogy az csak katolikus belemagyarázás, hogy Istennel volt baja. A fertőzött, romlott klérussal volt baja, amelynek mellébeszélő képviselői azóta is hitegetik a népet.

Bubba Washington 2012.03.18. 01:38:23

@trolololol: Elég gyomorforgató, hogy statisztikai adatokkal próbálsz mentegetni olyan embereket akik morális piedesztálról osztják az igét, főállásban. Ez most a divat? Sok a buzi pedofil máshol is, köztünk sincsenek többen, mint a tesó gyülekezetben vagy az iskolában? Ezt akarod mondani? Ez a mentség??? Tudod, néha sajnálom, hogy az egész pokol téma csak mese, mert lenne ott hely...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 01:41:32

Ha valaki tud hollandul, akkor mesélje már el mindenkinek, hogy mi van ide írva:

De krant onderzocht de melding van Rogge, die betrekking had op de castratie van misbruikslachtoffer Henk Heithuis.

Heithuis deed in 1956 bij de politie aangifte over ontucht in een katholiek jongensinternaat in Harreveld in Gelderland.

Na zijn getuigenis werd hij door de politie afgeleverd in de ook door katholieke broeders geleide psychiatrische inrichting Huize Padua in het Brabantse Boekel en gecastreerd wegens zijn homoseksuele gedrag.

ü
bbjnick

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:42:31

@szMáté: "Akkor a kor orosi gyakorlata embertelen és hibás."

Ééééés meg is találtad a bölcsek kövét. Igen, a kor gyakorlata hibás volt. De hibás volt pl. a fertőtlenítés nélküli műtés meg a higannyal gyógyítás is a múlt előtti században, mégsem veri senki egy kétszáz éves kórház ajtaját, hogy "ti ennyi meg ennyi embert megöltetek!".

Nagyon ostoba vagy, ha azt hiszed, hogy itt bárki is a kasztrálást/pedofíliát védi. Abból van sokaknak meglehetősen elegük, hogy minden ilyen valahogy pont a vallásosokra, azon belül is a katkókra van kihegyezve, mintha ezt csak ők akarták volna.

"-Más bűne nem ment fel senkit a sajátja alól."

Így van, csak mikor pistikét mindig lebasszák azért, hogy a szülei rablók, gézukát meg sosem pedig az ő szülei is, akkor pistike egyre jobban azt érzi, hogy elmehet mindenki a faszba.

A helyzet meg az, hogy a fiadat elsősorban a rokonok basszák seggbe, másodsorban a tanítóbácsik. Sokadik lehetőség a templom. Mégis mindig ezen megy a hörgés.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:44:18

@Bubba Washington: "Elég gyomorforgató, hogy statisztikai adatokkal próbálsz mentegetni "

rettenetes valóban, jobb lenne, ha bégetnék én is a kórussal, zsigerből érezve a nagy IGASSÁGOT :p Hülye tények, csak megzavarják az embereket.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:45:36

@bbjnick: The newspaper examined the reporting of Rye, which related to the castration of abuse victim Henk Heit House.

Heit House did in 1956 reported to the police about fornication in a Catholic boys boarding school in Harreveld in Ontario.

After his testimony, he was delivered by the police in the Catholic brothers also led House mental hospital in Padua, Brabant Boekel and castrated because of his homosexual behavior.

Google translate

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 01:50:23

@trolololol:

Mivel nem ismerjük a részleteket, ezért okosak nem lehetünk, de azért az mindenképp elgondolkodtató, hogy a srác rendőrségi vallomástétele után, miért ő került egy pszichiátriára (homoszexualitás gyanúval) és miért nem egy pedofil pap börtönbe...

ü
bbjnick

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 01:53:14

@bbjnick: "Mivel nem ismerjük a részleteket, ezért okosak nem lehetünk"

Dehogynem, látod, megy ez mindenkinek...

miro1 2012.03.18. 01:57:37

@tundrazuzmo: Azt tudod-e hogy amikor haláln volt papot hívatott majd meggyógyult, utána megint, csak másodjára már későn?

miro1 2012.03.18. 01:58:42

A bűnre nincs mentség, de ezek az esetek az 50-es években voltak és csak megjegyzem Hollandia egy protestáns ország volt.

bélakirály 2012.03.18. 01:59:23

@bbjnick: Az ne zavarjon te nyomorék, hogy ez MTI-s hír. Vagy a Fidesz vezette MTI is balliberális?

Bubba Washington 2012.03.18. 02:07:45

@bbjnick: ja, ez volt az első eset, hogy egy pedofil pap nem került börtönbe mi? Vagy mégis csak szimplán egy köcsög tini hazudott, hogy aztán végül elvigyék kasztrálni az intézetbe? Ezen "gondolkodtál" el?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 02:08:39

@bélakirály:

Az MTI-ből mindenféle fos kifolyik, nem véletlen, hogy az Index, a Népszava és az Origó csapott le rá és közölte (ellenőrizetlenül?). Az Origónál mindjárt a cím is megváltozott: a Fiúkat kasztráltatott a Holland Egyház címből Kisfiúkat kasztráltatott a Holland Katolikus Egyház cím lett.

ü
bbjnick

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 02:09:20

@miro1: Pusztuljon a katolikus álkeresztény vallás. Na ennek hiába hívnak papot, menthetetlen. Röhögve fogom végignézni a hanyatló képmutatók haláltusáját.

Persze itt a szervezetre gondolok, és a katolikus emberekre. Csak a pedofilokra, homoszexuálisokra, gyilkosokra, maffiózókra, valamint azokra, akik velük egyetértenek, vagy nyíltan mosdatva őket, vagy cinkos hallgatással jóváhagyva mocskos tetteiket. Nem minden katolikust érint ez, csak a legtöbbet. Én nem hagynám, hogy ezzel a bűnszervezettel egy lapon említsenek, ők miért hagyják? Mert nincs erkölcsi érzékük. Akinek van, az ott hagyja a gonosz istentelen szervezetet.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 02:11:17

@tundrazuzmo: "Én nem hagynám, hogy ezzel a bűnszervezettel egy lapon említsenek, ők miért hagyják"

Gondolom a móri mészárlás után el is hagytad Magyarországot, téged ne említsenek egy lapon holmi gyilkosokkal!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 02:11:52

@Bubba Washington:

A szövegből nem derül ki egyértelműen, hogy ki paráználkodott kivel. Mivel több információnk nincs, ezért csak találgathatunk, de azt meg minek! (Nagyon meglepődnél, ha a történet arról szólna, hogy egy fiú zargatott egy másik fiút, az bepanaszolta, ebből rendőrségi ügy lett...? --- de, mondom, nem ismerjük a részleteket!)

ü
bbjnick

Bubba Washington 2012.03.18. 02:26:23

@bbjnick: Maga a vizsgálat kb. 800 papot azonosított be akik molesztálással kapcsolatba hozhatók 1945 és 85 közt, de a kasztrálásokat az írásos bizonyítékok ellenére nem jelentették. Most új vizsgálatot szeretnének, mert egy holland újság kinyomozta a kasztrálással kapcsolatos dolgokat. A vizsgálatokat Wim Deetman a Kereszténydemokrata Párt egykori minisztere vezette és kiderült, hogy más eseteket is megpróbáltak a holland kereszténydemokraták papokkal kapcsolatban eltussolni. Victor Marijnen, volt holland kormányfő (a Katolikus Párt színeiben) szintén érintett, mivel vezetője volt annak az iskolának, ahol az eset történt és ő személyesen próbálta eltussolni a zaklatásos eseteket és megvédeni az érintett papokat a börtöntől. Victor Marijnen alelnöke volt a katolikus gyermekvédelmi ügynökségnek is. Később a katolikus és protestáns pártok szövetségével alakult meg a Kereszténydemokrata Párt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 02:39:39

@Bubba Washington:

Értem, ezt lehet tudni a Deetman-jelentésről.

De a "tárgyalt" ügyről továbbra sem tudunk semmi konkrétat.

Nekem erős a gyanúm, a sajtó működését ismerve, hogy itt két szál van összesodorva: az egyik a gyerekbántalmazások (mert így szokták tárgyalni, hogy a nemi erőszaktól a nyaklevesig minden beleférjen) és a kasztrálások. Az elv, ugye, az, hogy akik kasztrálni képesek, azoknál a gyerekbántalmazás a legkevesebb. Nincs egyértelműen kimondva, hogy akik kasztráláson estek át, azok bántalmazottak is voltak (persze, ettől még lehettek is), de így együtt a kettő nagyobbat szól az újságban.

Én nem vitatom, hogy voltak az Egyházon belül is förtelmes dolgok (ha voltak, akik ilyeneket bevallottak, akkor bizonyosan voltak), a kasztrálásokat sem vitatom, de a sajtótálalás erősen hamis és torzító.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 02:49:08

@bbjnick:

az egyik a gyerekbántalmazások (mert így szokták tárgyalni, hogy a nemi erőszaktól a nyaklevesig minden beleférjen) és a kasztrálások.=az egyik a gyerekbántalmazások (mert így szokták tárgyalni, hogy a nemi erőszaktól a nyaklevesig minden beleférjen) és a másik a kasztrálások.

szamoai 2012.03.18. 03:32:43

@bbjnick: "Nincs egyértelműen kimondva, hogy akik
kasztráláson estek át, azok
bántalmazottak is voltak"

vs.

"...which related to the
castration of abuse victim Henk Heit
House."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 04:21:56

@szamoai:

"...which related to the
castration of abuse victim Henk Heit
House." = die betrekking had op de castratie van misbruikslachtoffer Henk Heithuis.

Magyarul valahogy úgy mondanánk, hogy "a visszaélés áldozatául esett x. y. kasztrációja". Ebből szerinted egyértelműen kiderül, hogy azért mondja a szöveg "visszaélés áldozatának" x. y.-t, mert kasztrálták vagy azért, mert mielőtt kasztrálták bántalmazták (szexuális abúzusnak volt kitéve)?

ü
bbjnick

nincs semmi baj! 2012.03.18. 04:29:59

@bbjnick: Én nem igazán értelek. Vagyis a motivációt nem értem az apológia mögött. Elismered, hogy a holland botrányban kiskorúak megrontásáról van szó, azt is, hogy kasztrálták őket (most legyünk jóindulatúak, és gondoljuk azt, hogy később derült ki számodra, hogy az áldozatokat kasztrálták vö:szamoai 2012.03.18. 03:32:43).
Az egyetlen gondod, hogy a sajtó ezt hogyan tálalja? És tényleg csodálkozol rajta, hogy neked esnek?
A sajtó már csak ilyen, nem fog óvatoskodni, meg illedelmesen mérlegelni, hogy az egyháznak ez mennyire árt, ha olyan (megbízható) információ kerül a birtokába, hogy papok (fontos, hogy ők az erkölcs letéteményeseinek mondják magukat, ezért háborít fel egyeseket a dolog jobban, mint ha nem papok lennének) fiatal fiúkat molesztáltak, majd elküldték őket saját fenntartású intézménybe kasztráltatni. Az, hogy az információ megbízható volt elég valószínű, mivel ilyesmit nem hiszem, hogy kockáztatnának.
A sajtó sosem működött másként, és a papok zűrjeit mindig is kitüntetett figyelemmel kísérték az emberek, akkor hát mi ez az értetlenség?
Azt még lehetne mondani, hogy egy-két eset miatt nem szabad az egész klérust elítélni, csakhogy ez meg azért hibádzik, mert az ügyek eltussolása csak komoly kooperáció mellett sikerülhetett, így elég sok nem-pedofil papnak is bűnrészesnek kellett lennie.
Az általános felháborodást szerintem épp az okozza, hogy az egyház nem vetette ki magából ezeket az embereket, hanem megpróbálta védeni őket.

nincs semmi baj! 2012.03.18. 04:41:55

a poszthoz:
Ahhoz túl rövid az összefoglaló, hogy érdemi vitát lehessen folytatni rá támaszkodva, viszont tökéletes arra a célra, hogy felkeltse az érdeklődést. Amint alkalmam nyílik rá, el is olvasom.

nincs semmi baj! 2012.03.18. 04:42:53

@nincs semmi baj!: Mármint a könyvet, természetesen :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.18. 04:52:22

@nincs semmi baj!:

"Elismered, hogy a holland botrányban kiskorúak megrontásáról van szó, azt is, hogy kasztrálták őket" --- írod.

Megjelent egy cikk a magyar sajtóban, Kisfiúkat kasztrált a Holland Katolikus Egyház címmel, amit itt egy kommetelő linkelt.

Én megnéztem az eredeti cikket, abban egy konkrét (kasztrációs) esetről van szó (s megemlíti még a cikk írója, hogy nekik még tíz további ilyen esetről van információjuk), 1956-ból (ami, mármint a kasztráció, ebben az időben bevett orvosi gyakorlat volt homoszexuálisok esetében és tkp. gyógyszeres kezelést jelentett), s abból sem derül ki hogy kiskorú volt-e az áldozat és az sem, hogy konkrétan megrontották-e a fiút, az viszont igen, hogy rendőrségi vizsgálat is folyt anno az ügyében. A cikk említést tesz még egy vizsgálatról, ami egyházon belüli abúzusokat vizsgált 1945-től és hogy többen vitatják ennek a vizsgálatnak az eredményét.

No, ebből nálunk (a magyar sajtóban) több tízezer megrontott és megerőszakolt kisfiú lett.

Ennek a gyakorlatnak a tisztességét vitatom.

ü
bbjnick

kajagugu 2012.03.18. 06:19:11

Na mafláim! Aki nem tud hollandusul....
annak ajánlom a német világsajt´t,mer már az is tele van vele.
1, a tizes szám csak a kasztrálásokra vonatkozik,a tizezres meg a szexuális visszaélésekre-és nem a ballib sajtó szerint, hanem egy független vizsgálóbizottság adatai szerint.
2. itt egy idézet:"Eine unabhängige Kommission hatte auf Initiative der katholischen Kirche in den Niederlanden eine Untersuchung zu sexuellem Missbrauch durchgeführt. Der Bericht war im Dezember 2011 vorgestellt worden. Demnach wurden zwischen 1945 und 1981 zwischen 10.000 und 20.000 Kinder in kirchlichen Einrichtungen sexuell missbraucht."
3.link:pl.www.spiegel.de/panorama/justiz/0,1518,822008,00.html#ref=rss

Hunor Levente 2012.03.18. 06:44:01

No, megint megy a szokásos túlzó általánosítás, a jelentéktelenítés ezerrel, trolololol és bbjnick erőlködnek itt mint fing a gatyában. Hogy nem szégyellik már a móri mészárlást is felemlegetni!
Ne tűrjétek, hogy a vallási fanatikusok eljelentéktelenítsenek mindent!

torrente63 2012.03.18. 07:14:41

@Martian:

Igen, mert sógorságba kerül Istennel.

király vagyok 2012.03.18. 07:22:37

@Martian: tik nektek a segbekurás jut esztekbe papokrol? menyi becsületes rendes van dik de csak aszt látod amely buzi hát buzi vagy te more
ezér nem lesz hazátok se mer Istentelenek vagytok asz szalathattok innét a gecibe hamarst

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.18. 08:09:53

Az egész pedofilhisztéria valójában csak a bulvármédiák koholmánya. Kb. mintha miután csúzlival véletlenül rámlőtt egy kisgyerek a parkban, írnék egy cikket "a parkokban éles lőfegyverrel felszerelt bandák gyilkolják a parkban sétálókat".

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.03.18. 08:14:10

bbjnick kiváló szalmabábot épített itt nekünk: Igen, igen, tényleg vannak csúnyaságok a szentséges szent katolikus szentegyházban, dugványozzák a ministránsfiúkat (legalábbis ő így hallotta) de az mind semmi!!! Mert az a mocskos sajtó, a rohadt ballib sajtó! Arra kell terelni a témát!

...és ez megy végig a kommentfolyamon. És ezt fogom kapni válasznak is. B változat a sajtó helyett a többi egyházra/sportklubokra terelés, mintha bármivel is csökkentené a katkók förtelmét, hogy nem voltak egyedül.

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 08:15:08

@trolololol: "Gondolom a móri mészárlás után el is hagytad Magyarországot, téged ne említsenek egy lapon holmi gyilkosokkal!"

Hazudsz, amikor kérdezel, ez nem semmi.

A nemzeti identitás kissé más dolog, mint egy vallási közösséghez való tartozás. A nemzethez nem Isten miatt csatlakozik az ember, a vallási közösséghez igen. A vallási közösségben az erkölcsi parancsok követése kulcskérdés. Ha egy vallási közösség lábbal tapossa ezeket az értékeket, akkor ott kell hagyni. Érthető?

Persze, hogy érthető. Már az előbb is az volt, csak ködösíteni könnyebb, mint beismerni azt, hogy a pedofil disznókkal (inkvizítor, keresztényellenes, stb.) való azonosulás nem keresztény erény, hanem éppen az ellenkezője: bűn.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.18. 08:15:56

@bbjnick: Akkor miért nem saját magukat kasztrálták, ahelyett, hogy az általuk megrontott gyerekekkel tették?
Mocskos szemforgatók. Ez a cikk meg egy noyomorult szerecsenmosdatás "véletlenül" pont akkor, amikor az a cikk megjelent az indexen.

@dr. birca max: remélem, egyszer téged is elkap majd egy ilyen "bulvármédiás koholmány" koton és síkosító nélkül.

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 08:22:26

@Hunor Levente: "Ne tűrjétek, hogy a vallási fanatikusok eljelentéktelenítsenek mindent!"

Nem hagyjuk, ne félj.

Ezeknek nincsen semmijük, amivel takaróznak. Se hitük nincs, se Istenük, se erkölcsük, se jövőjük. És ezt az emberek is látják.

Cserébe van viszont arrogáns nagy pofájuk, ködösítő szervezetük, a világ szemetét tömörítő klérusuk, vagyonuk, világi hatalmuk. Na és? Igazuk ettől még nem lesz.

multikulti 2012.03.18. 08:27:33

@bbjnick: Ha ismernéd a holland sajtót, akkor tudhatnád, hogy a cikket közlő NRC Handelsbald, kifejezetten konzervatív, jobboldali újság és semmi köze a bulvármédiához.

tevevanegypupu 2012.03.18. 08:28:28

Egy dolog furcsa: altalaban olyan orszagokban derul ki a katolikus papokrol hogy pedofilek, ahol tobb a protestans. Anglia, Hollandia, Amerika..Masreszt az is erdekes, hogy egyedul es kizarolag katolikus papok pedofilek, szinte soha semmit nem lehet olvasni reformatusokrol, zsido rabbikrol..Mondjak azert, mert ok nosulhetnek, nincs colibatus. A colibatus maga egyebkent nem vezet egyenesen a pedofiliahoz, hiszen ha mar szexualis eletre vagynak a katolikus papok, mindig es mindenhol megtalalhatjak azokat a noi hivoket akik minden tovabbi nelkul hajlandoak ilyen kapcsolatra.
Az is erdekes, hogy ezek a bunugyek altalaban elsimithatok penzzel, mehozza jo sok penzzel..es mindig csak a megbecstelenitett gyermek felnott koraban derul ki. Furcsa tovabba, hogy ezekbol az orszagokbol ferfiak szazai-ezrei utaznak un. szexturizmusra Tavol-Keletre vagy Eszak-Afrikaba, ahol par fillerert hasznaljak a gyermekeket. Protestans es zsido ferfiak is kedves hiveim.. Nem is beszelve arrol a tenyrol, hogy hires, magukat erkolcsosnek mondott filozofusok, muveszek es kozeleti emberek felmentik a maguk kozul valokat - Polanski, Mitterand, Cohn-Bendit - ugyanakkor mikor egy nevtelen (termeszetesen katolikus) emberre mutogatnak ugyanezert. Mindenesetre jo lenne olyan vizsgalat, ami minden vallasi kozossegben elvegezne ezt a nyomozast es ez ugyanugy napvilagra is kerulne. Persze ahany vallas, annyi szokas, mondhatna az ember ha nagyon cinikus es gonosz lenne..A zsido rabbiknal peldaul az a szokas - es mar jopar evtizede - hogy vesekkel kereskednek, es ezert nem restellnek meg gyilkoltatni sem. Errol a palesztinok tudnanak meselni..persze ha valaki meghallgatna oket. A vilagsajto mindenesetre errol nem beszel, nincs belole botrany..Vajon miert? Ha mar annyire hivei vagyunk az egyenlosegnek es az igazsagnak, nem lenne jo, ha ebben a kerdesben is gyakorolnank?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.03.18. 08:35:05

:) érdekes írások... kipróbálom milyen neonáci uszítónak lenni, akik élen jártak a keresztény papok kiírtásában a második vh-ban és utána!

Tudtátok hogy Hitler jiddis neve Alois Hiedler volt, ami azt jelenti Isten által gyógyító?! Tudtátok hogy Leninnel együtt jártak szektaképző iskolába Bécsben, egy szobában laktak és élettársak voltak? Nah meg néha bevették gondolom a buliba a tanárnőjüket is, aki festett róluk egy képet amikor sakkoznak...

Tudtátok, hogy 1936-ban Genf szólt a magyargyűlölő kormányokra, hogy a magyar is ember és alkalmazni kell az 1901-es hágai magánjogi konferencián elfogadott jogi irányelveket? Ennek a hatására született meg az 1939-es esély és gazdasági egyensúly törvény, ahol is a magyarokat elnyomó náciknak a közbeszerzését 100-ról 20% ra csökkentették, habár 0% illette volna meg őket, meg alkalmazták volna 3 generációs asszimilációs törvényt..

Tudtátok hogy ezek után magyar is indulhatott a választásokon? Csak az nem volt a törvényben benne, hogy ha megnyerte, be s kerülhetett törvényhatósági helyre...

Tudtátok, hogy a magyarok csak úgy átadtak a neonáci felsőbbrendű fajnak egy egész városnegyedet, és belelőtték az otlakókat a Dunába? Majd kiírták rá, hogy gettó és az ingyenlakásokba deportáltak mindenkit?!

Tudtátok, hogy Bakiékat azért végezték ki, mert állítólag munkaszolgálatra akarták őket vinni? Csak honnan tudták miről volt szó az eligazításon...

Tudtátok hogy a keresztény papok irtása a világháború után is folytatódott? A magyarokat bármikor lekulákozhatták és deportálhatták?

Igen... vannak vallások... amiket be kellene tiltani... de az biztos, hogy a keresztény vallás?!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.03.18. 08:44:13

@tevevanegypupu: Maga, meg bbjnick ezekkel akar vitatkozni? Érvekkel? Ugyan...

Hertelendi 2012.03.18. 08:47:49

@tevevanegypupu: Ha egy katolikus pap viszonyt folytat egy vagy több nővel, az nem hír. Ha kisfiúkat, kislányokat molesztál az már igen...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.03.18. 08:48:42

@aristo: szalmabábok meg szerecsenmosdatás, mint érvek?

Christophoros 2012.03.18. 08:59:00

@Dr. NA YA!:

Ez nem igaz, ez is egy "leyenda negra".

Kimutatták, hogy az össztársadalomban a pedofilok/pederaszták aránya az USA-ban, meg mindenütt, ahol a liberális sajtó fölfújta az ügyet, nagyobb mint a katolikus klérus körében.

Sőt, kimutatták, hogy a protestáns lelkészek, zsidó rabbik körében is nagyobb a perre került és be is bizonyosodott pedofil/pederaszta esetek száma.

A katolikus papok ellen indított eljárások jelentős részében "vaklármáról" volt szó, pénzt akartak kizsarolni az Egyházból.

Az esetek is mind időben (az 1970-es években és az 1980-as évek elején), mint helyileg (egyes egyházmegyékben) sűrűsödtek. Eloszlásuk sem egyenletes a katolikus Egyházban.

Azaz nincs korreláció a cölibátus és a pedofília/pederasztia között.

Sőt, éppen a liberálisabb egyházmegyék/püspökök, és az általuk felszentelt papok körében volt nagyobb az arány.

Az egyetlen bűne az Egyháznak, hogy ezt nem hozta nyilvánosságra, illetőleg az áthelyezgetések, eltussolások helyett nem lépett fel szigorúan ezekkel szemben.

Ennek issza a levét az Egyház. Ilyenkor jön a "buzizós", "gyerekgyalázós" beszólás... Az ilyen hőbörgők, ha konzekvensek lennének, akkor inkább protestáns lelkészeknek és/vagy zsidó rabbiknak szólnának be... De ugye az nem menő...

asz0089 2012.03.18. 09:02:49

Ez az ember még mindig egy mocskos senki.
Ocsmány hazudozás folyik minden témában.
Nem jut hozzá az óvszerhez rohadtul egy csomó ember, még itthon sem, nemhogy a tudatlan Afrikában.
Senki nem kéri, hogy a melegeket eskessék templomban. Csak, hogy ne akadályozzák polgári jogaik kiterjedését. Ne sírjanak, ha a tőlük teljesen független országvezetések megadják a jogokat a melegeknek. Szerencsére egyre több helyen.
Undorítóak ezek. Tele egy raklap lóvéval, tele álszentekkel, volt ügynökökkel, pedofilokkal, pénzéhes senkikkel.

tevevanegypupu 2012.03.18. 09:07:56

@aristo:

Mindegy az, ha nem hallgatjak meg az erveket, de akkor is muszaj megirni. Nem csak a hiveknek van szuksege a katolikus egyhazra, hanem az egyhaznak is a hivokre.(:

tevevanegypupu 2012.03.18. 09:14:29

@Hertelendi:

Termeszetes, es meg is kell buntetni mindenkit akirol kiderul, hogy gyermekeket megrontott. De azon viszont csodalkozom, hogy a liberalisok vannak legjobban felhaborodva es toldozzak-foldozzak a katolikus papok pedofil ugyeit, amikor nalunk peldaul mar 14 eves koratol fogva szivesen kefelnenek liberalis erkolcscsoszeink kisfiukat es kislanyokat is..Meglep a hollandusok hirtelen moralis megnyilvanulasa is, mikor a teruletukon raboltak ki katolikus kolostorokat, gyilkoltak le katolikus papokat es apacakat, a legrohadtabb gyarmatositok koze tartoztak, ezreket irtottak ki es kenyszeritettek reformaciora a meghoditott teruleteken, adtak-vettek rabszolgakat es fosztottak ki szemrebbenes nelkul milliokat. Nem is olyan regen. Ugyanez vonatkozik az angolokra, hogy Amerikarol ne is beszeljunk..Szoval csak kicsit egyenletesebb elbiralast szeretnenk..

vénkujon 2012.03.18. 09:24:28

@miro1: "a bűnre nincs mentség, de..." és innen szépen felsorolod az "enyhítő" körülményeket. merugye ez az ötvenes években volt(!) meg a sportolók, meg a rabbi :) Bazeg.:) Fogadjunk, hogy fideszdroid vagy. Az effajta védekezés rájuk vall.

Motyóbábi 2012.03.18. 09:28:49

@tevevanegypupu: Talán ezért van az, hogy mindenkit a kat. egyház tagjai által elkövetett bűnök háborítanak fel leginkább. Ők ugyanis egy mondaton belül képesek elítélni mást, és felmenteni magukat egy azonos bűn alól. Egy katolikus bűnelkövetőnek elég bocsánatot kérni, míg bárki mást elér az igazságszolgáltatás szigora. Emiatt háborodtak fel sokan, már 2000 év óta. Nem tudom, hogy miért gondolja az egyház, hogy mindenek felett áll, de sajnos annyira süketek és vakok, hogy nem is lehet nekik elmagyarázni, hogy ez nem így van. Nemrég egy alig 20 éves papnövendék bizonygatta nekem, hogy amint felszentelik, egy felsőbbrendű embertípusba fog kerülni, mert ő lesz isten kiválasztott pásztora. Természetesen ezzel az átlagemberek fölé kerül, így azoknak kötelességük lesz rá hallgatni, és elfogadni amit mond. Először vitatkozni akartam vele, de aztán csak mosolyogtam. Agymosott a srác, és az ilyenekkel hiába vitázol. Amíg ők ilyeneket tanulnak, addig nincs miért firtatni, hogy milyen jogon szól bele az egyház az iszlám dolgaiba, milyen jogon mondja meg, hogy ki mit csináljon, és kinek hogy kell viselkedni. Honnan vesz bátorságot, hogy egy másik ország/kontinens létező vallásait felülírva betolakodjon, és irányítani kezdjen.
Ugyanolyan zárt közösség, mint a maffia. Saját törvényekkel, gyilkos hajlammal, ami még egymás kiirtásától sem ódzkodik, ha hatalomról és pénzről van szó. Csak annyiban különbözik tőle, hogy míg a maffia eldolgozgat magában, és csak ritkán leplezi le magát, az egyház nyíltan tömeggyilkol, és mindenre hajlandó a világuralomért. No meg azonnal fel is menti magát minden bűn alól. Szánalmas, de talán idővel gyógyítható.

tomwar 2012.03.18. 09:31:12

@tevevanegypupu: Egyenletesebb elbiralast!?!?
Nem, ti mas bunei miatt akartok feloldozast bunhodes helyett. Egy uj Jezust, aki bevallal megint mindent.

mement 2012.03.18. 09:32:04

Egyszeruen csak felkene oszlatni a katolikus szervezeteket, visszavenni ay evszazadok allat elvett, kieroszakolt, elrabolt vagyont, amibol kartalanitani lehetne a katolikusok alltal meghurcolt, tonkretett, kizsigerelt individumokat.

A katolikus eletfelfogas beteg es torz.

Motyóbábi 2012.03.18. 09:37:37

@mement: így van. és ez igaz minden egyéb erőszakszervezetre is, mielőtt még elkezdenének a katolikusok vagdalózni az iszlámmal és másokkal.

2012.03.18. 09:37:58

@szMáté:

"Ez mitől hangulati elem?"

Azt irtam szo szerint, hogy:

'Be tudnad linkelni? '

Erre irod, hogy 'kozismert dologra kovetelek bizonyitekot'

Nem 'koveteltem' es nem 'kozismert dologra'. A tobbi stimmel.

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 09:43:26

@Motyóbábi:

Sohase általánosíts. nagy hibát követsz el..
Minden vallásban vannak fanatikusok és homokosok. Hány nős ember pedofil, még a saját gyerekét sem kíméli...
A nemi erőszakok 50 százaléka a családban történik...
Erről mesélhetnének az orvosok...bírok...ügyészek...
És menj el a Fedettbe, ott aztán láthatod, mennyi ráérő homokos pedofil pasi "halacskázik" a lubickolóban , kihasználva, hogy a gyerekek egymással játszanak..

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 09:46:08

@mement:

Sokkal több pasi él egyedül, nő és feleség nélkül..mint ahány katolikus pap van a világon..

Ővelük mit tennél...?

Motyóbábi 2012.03.18. 09:50:20

@Hegseztő: Erről beszéltem. Sajnos az általam megkérdezett ismerős papok is csak ezt a formulát használják. Azonnal rámutatni, hogy "de nem csak mi"... Itt szerintem nem a kedves, jóravaló keresztény ártatlanokról van szó, hanem kizárólag azokról a hazug és aljas elemekről, akik miatt az egész hiteltelenné válik. Azt hittem, hogy ezt nem kell kihangsúlyozni. Nem állítom, hogy máshol nincs bűnözés, de míg az egészséges társadalom kivetni igyekszik magából a bűnösöket (börtön stb...), addig az egyház összezár a bűnösök körül, és ahelyett, hogy azt nyilatkozná, hogy jujj mi is gyalázatosnak tartjuk és azonnali hatállyal kiközösítve átadjuk az igazságszolgáltatásnak, mert ezek a bűnök nem férnek bele a katolikus eszmerendszerbe, inkább mentegetni próbálják, és eltussolják a dolgot, lejáratva ezzel az egész szervezetet.

2012.03.18. 09:52:12

@Motyóbábi:

'Egy katolikus bűnelkövetőnek elég bocsánatot kérni, míg bárki mást elér az igazságszolgáltatás szigora. '

Ez gyakran igy van, pedig nem kene igy lennie (sem a polgari torvenyek sem az egyhaz szabalyai szerint). Azert csak halkan kerdem: a munder becsuletet vedo rendorokkel, orvosokkal, jogaszokkal mi a helyzet?

'Nemrég egy alig 20 éves papnövendék bizonygatta nekem, hogy amint felszentelik, egy felsőbbrendű embertípusba fog kerülni, mert ő lesz isten kiválasztott pásztora. Természetesen ezzel az átlagemberek fölé kerül, így azoknak kötelességük lesz rá hallgatni, és elfogadni amit mond. Először vitatkozni akartam vele, de aztán csak mosolyogtam. Agymosott a srác, és az ilyenekkel hiába vitázol. Amíg ők ilyeneket tanulnak, addig nincs miért firtatni, hogy milyen jogon szól bele az egyház az iszlám dolgaiba, milyen jogon mondja meg, hogy ki mit csináljon, és kinek hogy kell viselkedni.'

Kicsit durva ez az altalanositas. Az rendben, hogy talalkoztal egy hulye papnovendekkel, de az nem igaz, hogy 'ok ilyeneket tanulnak'. Ez a dolgok osszemosasa.

'Ugyanolyan zárt közösség, mint a maffia. Saját törvényekkel, gyilkos hajlammal, ami még egymás kiirtásától sem ódzkodik, ha hatalomról és pénzről van szó. '

Mondanal esetleg peldat a 'sajat torvenyekre' ?

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 09:53:21

@mement:

Bravó öregem...!!

Leninék, Sztálinék , Maoék, Polpoték, Hitlerék már mindent megtettek nem csak akatolicizmus , hanem a kerszténység ellen is..(A piti Rákosi Mátyást csak zárójelben említem..)
Amely pap kritizált , annak elvágták a torkát...

bravó!!!

2012.03.18. 09:56:55

@mement:

'Egyszeruen csak felkene oszlatni a katolikus szervezeteket, visszavenni ay evszazadok allat elvett, kieroszakolt, elrabolt vagyont, amibol kartalanitani lehetne a katolikusok alltal meghurcolt, tonkretett, kizsigerelt individumokat.'

Es a kartalanitashoz miert kell katolikus szervezeteket (szerzetesrend, iskola, korhaz?) feloszlatni?

'A katolikus eletfelfogas beteg es torz. '

Ezt kifejtened?

mement 2012.03.18. 10:00:52

@Hegseztő: Hany millio embert egetettek meg elve, nyilvanosan az elmult 500 evben?

Mondjam en is hogy bravo? A hozzad hasonlo hivo kollaborans idiotaknak ugy is mindegy, sok szaz eves rutinotok van arra hogyan mentsetek fel magatokat, a vezetoiteket az egesz szervezetet az emberiseg elleni bunok alol.

Hitler, Lennin, Mao es a tobbi totalitarius diktator nevet ma mindenhol megvetes kiseri, eliteljuk oket, es kizartuk az alltalanos ertekrendunkbol a hirdetett eszmeiket. A katoliksu egyhaz ellenben meg most is vigan dozsol az elrabolt es kisibolt penzekbol, ugyanugy hirdeti a beteg, embertelen, torz elet es vilagfelfogasat.

2012.03.18. 10:00:56

@miro1:

'A bűnre nincs mentség, de ezek az esetek az 50-es években voltak és csak megjegyzem Hollandia egy protestáns ország volt.'

Ez nem igaz, Hollandia vallasilag megosztott, enyhe katolikus (szambeli) tulsullyal.

Hertelendi 2012.03.18. 10:01:15

@Hegseztő: Hát ez azért meglehetős csúsztatás! A papok hány embernek vágták el a torkát, vagy küldték inkvizicióra? Én nem tudom sajnálni őket, mert haszontalan tagjai minden társadalomnak! Minden cselekedetük az egyszerű emberek hülyítésére és becsapására irányult és irányul most is!

mement 2012.03.18. 10:03:15

@khamul: Es a kartalanitashoz miert kell katolikus szervezeteket (szerzetesrend, iskola, korhaz?) feloszlatni?

Mert beteg ideakkal mergezik a gyerekeket, ha nem eppen megeroszakoljak, vagy vegletesen megalazzak oket. Ezeknek az intezmenyeknek meg van a vilagi megfeleloje, ahol rendesen be lehet tartatni a kozosseg torvenyeit.

2012.03.18. 10:06:28

@mement:

'Hany millio embert egetettek meg elve, nyilvanosan az elmult 500 evben? '

Nem milliokrol van szo, ezt senki nem allitja komolyan.

'A katoliksu egyhaz ellenben meg most is vigan dozsol az elrabolt es kisibolt penzekbol, ugyanugy hirdeti a beteg, embertelen, torz elet es vilagfelfogasat. '

Vannak dozsolo katolikusok, en is ismerek ilyet. De ismerek modern remeteket is, akik aldozatosan dolgoznak a sajat teruletukon. Nagy atlagban 'a katolikusok' nem elnek sem jobban sem rosszabbul a kornyezetuknel.

2012.03.18. 10:09:58

@mement:

"Mert beteg ideakkal mergezik a gyerekeket, ha nem eppen megeroszakoljak, vagy vegletesen megalazzak oket. Ezeknek az intezmenyeknek meg van a vilagi megfeleloje, ahol rendesen be lehet tartatni a kozosseg torvenyeit."

Ez szep kozhely-gyujtemeny. A katolikus iskolakban butitanak, eroszakolnak es megalaznak. Tudsz esetleg olyan felmerest, ami szerint a katolikus iskolakban elterjedtebb a pedofilia mint mashol?

Ezt pusztan azert kerdezem, mert tudni szeretnem, hogy a gyerekeim valoban jobb helyen lesznek-e, ha atviszem oket vilagi iskolaba.

Pinka-Panka 2012.03.18. 10:10:14

Ajajjj, de felesleges ez az általánositás, megint csak nem tudjuk mit beszélünk...ej, ejjjj

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:10:59

@Motyóbábi:

nem kettős mér ez?

ha világi ember homokos, az liberalizmus... és annyi a kritikusoknak..

A pap homokos, az maga bűn, meg maffia, meg összezárás...meg fel kell számolni az egyházat...

Én a megoldás részben a szülői felelősségben ill. felelőtlenségben látom..vagyis a nevelésben..
Sajnálatosan a szülők nagyobb része prüd, vagy egyszerűen hazug életmódban él...nem beszélnek ilyesmiről a gyerekkel, nyista felvilágosítás.

Még arról sem beszélnek otthon a gyerekkel, hogyan születik a gyerek..Hát csoda, hogy évente 5000 abortusz van 14 év alatt , vagyis 14 naponta..csak Magyarországon..

Hol van ez problémát tekintve néhány homo-esetről zárt közösségben, pl. egyházakban..börtönben, katonaságnál..stb
A katolikus egyházat tekintve ezrelékről beszélhetünk csak...(Persze ennek sem kéne lenni)

LAVÓRVAGÁNY 2012.03.18. 10:11:41

Vicces, ahogy ez az ember szónokol a toleranciáról. Nyilván csak akkor kell élni a toleranciával, ha a pedofil haverokat kell védeni, értem én.
Azokat sajnálom a legjobban, akik beveszik a sok maszlagot, és gondolkodás nélkül mondják utána...
Ébredjetek már fel emberek.

mement 2012.03.18. 10:12:18

@khamul: 'Nem milliokrol van szo, ezt senki nem allitja komolyan.'

Meg az 1800 evek kozepen is nagy divat volt, eretnekseg vadjaval illetni kb akarkit, es ropogosra sutni a foteren, és akkor nem beszeltunk a pestis vagy egyeb krizis idejen fellangolo boszorkany uldozesekrol, amihez a jo katolikus papok penzt paripat fegyvert nem kimelve nyujtottak tamogatast. Csak ebben a ket emlitett tortenelmi szegmensben tobb mint 500k europait vegeztek ki kulonos kegyetlenseggel a katolikus papok.

'Vannak dozsolo katolikusok, en is ismerek ilyet.'
Szimbolikusan ertettem, arra celoztam hogy globalisan meg most is irrdatlan vagyonal gazdalkodik az egyhaz.

Hertelendi 2012.03.18. 10:14:51

@khamul: Azt gondolom, minden egyháznak, köztük a katolikusnak is meg kell találnia a helyét minden társadalomban. El kell felejteniük a politizálást, mert ők sem engednek beleszólást a belső ügyeikbe, akkor ők se akarjanak beleszólni a világi dolgokba. Úgyis csak az érdekeik vezérlik. Annak nyalnak, akitől a pénzt kaphatják.
Amit becsülök, értékelek az egyházakban, azok a művészeti alkotások. Templomok, festmények, szobrok, zeneművek...stb...

Motyóbábi 2012.03.18. 10:15:38

@khamul: igen. ezt mondtam fentebb. nem általánosítunk, hanem az épp ma aktuális hír kapcsán ítéljük el a bűnösöket. nem példálózunk másokkal, mert nem állította sem a cikk, sem a kommentelők közül senki, hogy ilyen csak és kizárólag a kat. egyház tagjai esetében fordul elő. viszont ma nem a világi bűnösökről van szó. ma (újra) az egyház van terítéken, mert jogosan háborodik fel a világ, ha egy olyan szervezet, ami mindenek feletti ítélkezési jogot képzel be magának, fű alatt elköveti mindazt, amit másoknál fennhangon elítél.

még egyszer mondom, nem általánosítok. a srácnak pedig nem egy magánórán tanította egy titkos "jóakarója" azért, hogy szegénykét teljesen hülyének nézzék, hanem bizony az iskolájuk sugallja ezt nekik. amennyiben ez nem egyezik a mindenhol alkalmazott tantervvel, úgy ez az intézmény súlyos túlkapása, és nagy hiba, ha nem plántálják ki maguk közül az ilyen "elszállt" tanerőt/ket.

és elérkeztünk az általánosításhoz! itt ugyanis nem vagyok hajlandó belemenni az egyházi személyek és elvakult hívők által oly gyakran és előszeretettel alkalmazott szőrszálhasogatásba és szavakon lovaglásba, mert annak általában elterelés a vége.
valószínűleg én nem fogalmaztam pontosan, de szívesen elmagyarázom. mivel az átlag felett állónak képzelik magukat, ezért az ő törvényeik rugalmasabbak a világiaknál. erről szólt a cikk is, és a sok komment (már amelyikben nem egymást anyázták), ez háborítja fel a világot, hogy milyen jogon úszhatja meg egy katolikus bűnös azt, amit egy világi nem.

mindössze ennyi. :)

mement 2012.03.18. 10:17:51

@khamul: Ember, a pedofilizmus es a torz szexualis devianciak eleve koncentraltabban vannak jelen az egyhaz berkein belul, mint barmely mas csoportosulasnal, hacsak nem kifejezetten pedofilianak, vagy mas szexualis aberracionak szentelt kozossegrol beszelunk, ami valljuk be ritka, es tuzzel vassal uldozzuk. Masreszt nehez olyasmirol felmerest kesziteni aminek letet eleve tagadja az erintett, es lehetosege van teljesen gatat szabni a kerdeses kutatasnak.

'Ezt pusztan azert kerdezem, mert tudni szeretnem, hogy a gyerekeim valoban jobb helyen lesznek-e, ha atviszem oket vilagi iskolaba.'

Igen, mindenkeppen. Velemenyem szerint sulyos felelotlenseg volt vallasi szemelyekre biznod a gyermeked neveleset, de ez a te dolgod, nem kivanlak meggyozni az ellenkezojerol.

2012.03.18. 10:19:03

@mement:

'Meg az 1800 evek kozepen is nagy divat volt, eretnekseg vadjaval illetni kb akarkit, es ropogosra sutni a foteren'

Hol?!

'krizis idejen fellangolo boszorkany uldozesekrol, amihez a jo katolikus papok penzt paripat fegyvert nem kimelve nyujtottak tamogatast'

A boszorkanysagot nem a katolikusok talaltak ki, ahogy a tuzprobat, vizprobat meg a tobbi marhasagot sem. Akkor hittek ezekben, ma nem hiszunk. Ha ma is hinnenk abban, hogy valaki raolvasassal tonkre tudja tenni a termest, vagy meddove tud tenni embereket, akkor ma is kuzdenenk a boszorkanyok ellen.

Hertelendi 2012.03.18. 10:20:09

@Pinka-Panka: Fejtsd ki a nézeteidet!

Érdekel!

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:24:15

@khamul:
Az inkvizició, amely Spanyolországban indult el, amikor még apró királyságokból állt Spanyolország , kb. 40.000 áldozattal járt, az arab térhódítás is bőven megindult.
Milliós áldozatokról egyáltalán nem beszélhetünk, ez erősen túlzás..

Azért vezették be, mert a bünözés, rablás, gyilkolás öldöklés, olyan méreteket öltött közbűnözés, hogy kellett. Ártatlanok is akadtak, sajnos…

Persze, ahol fát vágnak, ott fogács is van.(Kádár kedvelt mondása volt, amikor kérdőre vonták, miért akasztott annyit 1956 után....).
A legtöbb keresztény áldozat a keresztény vallás korai kialakulása idején a Római birodalomban volt . Itt mindenféle számok röpködnek, de sok volt az biztos...

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:27:00

@khamul:

egyetértek....
Sajnos a történelem nem ismerése tragikus..
Visszaköszön a mai politikában és a vádaskodásban...

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.03.18. 10:28:12

@takács bálint: ezt írod: "házasságon kívüli testi érintkezés"
?!?!
Akkor már nem katolikusokról, sőt, nem keresztényekről beszélünk. A bűn elkövetésének módjával nincs mit tennie a pápának, ez a legtisztább logika. Mivel a félrekúrásról magáról elég egyértelműen kijelenti az Egyház, hogy bűn, az, hogy valaki gumival vagy anélkül lesz-e hűtlen, az már nem tartozik az Egyházra, KÖZE SINCS HOZZÁ. Kész. Vagy a precíziós fegyverekre is a pápa áldását várjátok? (elvégre ugyanúgy a "kár minimálisra csökkentését" célozza...)
Erre úgysem fogtok tudni logikus ellenérvet, úgyhogy a vérnyomásom érdekében nem is fogom elolvasni amit válaszoltok. Adieu!

Motyóbábi 2012.03.18. 10:33:05

@Hegseztő: "A pap homokos, az maga bűn, meg maffia, meg összezárás...meg fel kell számolni az egyházat..."

igen, mert míg egy átlag homoszexuális polgár eléldegél nyugodtan a maga köreiben (persze ha a sok idióta hagyja), addig az egyház fennhangon hirdeti, hogy a homoszexualitás bűn. így nincs helye egy homokosnak köztük, de azért nem bántják, ha nem derül ki. pff

a szülői felelősségben egyetértünk. sajnos manapság divat ráhagyni a nevelést az iskolára, tv-re stb... na de ha az iskola berkein belül még ilyen esettel is szembesül az a szerencsétlen magányos gyerek, akkor az rettenetes!

Mérges 1234 2012.03.18. 10:39:13

Én magam részéről nagyon egyházellenes vagyok, de Jáézus szavait nagyon is helyénvalónak érzem.

A Pápa szavai nagyon is jó úton haladnak, a baj én ott érzem, és ez nem kicsi baj, hogy az egyház cselekedetei és a szöveg nincs összhangban.

És ez már régóta így van, hiol nő szakadék hol cökken.

Dettó ez a baj Viktorral is, lehet jó akar, jókat mond, de látjuk mit tesz és a kettő nem passzol......

Ennek ellenére nekem még így is tetszetek a Pápa szavai, mert legalábbis szóban nyítottabb, összintébb, mint egyébként a vallás.....

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:40:36

@Motyóbábi:

ok!

persze, minden eset sok és sokkoló. Itt a kevés is lehet sok..
Ezért kell beszélni róla. A papok is emberek, esendőek, sőt minőségi különbség van közöttük akár, mint a világiak között.
A nőtlenséget valószínű azért vezették be, mert különben széthordták volna az egyházi vagyont..
És akkor az oktatás, iskolák, egyetemek megindítása, megszervezése volt a fő feladatuk, vagyis a nép tanítása. Hiszen mindenhol a legszervezettebbek lettek. Valószínűleg igény is volt rá, akár most. Mindenki akar tartozni valahová..
És a bűnözés egyik visszaszorító eszköze is volt a vallás, ez nyilvánvaló..

De ez nem baj.., valószínű , belőlünk, emberből jön ez, z igény...

De nem kell mindjárt ócsárolni egy közösséget, mert valami kiderül, ami nem helyes egy közösségen belül, amely egyébként nagyon sok pozitív dolgot alkot…

rasztaszív 2012.03.18. 10:44:32

" „Új türelmetlenség van terjedőben, ez teljesen nyilvánvaló” – mondja a pápa. Ez a „negatív tolerancia”, például amikor nem lehet kihelyezni a falra a keresztet középületekben. "

tipikus.

ha valaki azt nem viseli el,hogy nem kényszerítheti rá másokra a saját jelképeit,az mi?

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:51:25

@Motyóbábi:

Nem tudok róla, hogy az egyház bűnnek nevezné a homokosságot..
Inkább itt arról lehet szó, hogy vannak bárányok , akik „megtévednek” és ezáltal általánosításképpen rossz vélemény alakulhat ki az egyházról.
Sajnos sokan, főleg liberálisok kritizálják az egyházat, de ugyanakkor maguknak meg jogot formálnak a „másságra”, nevezetesen homokosságra. Pedig a homokosság, sajnálatosan melegágya a pedofil kialakulásának. Mindig kell új hús…
Öregebb homokosok, igyekeznek felhajtani fiatal áldozatokat.., gyerekeket. Ezt tudja mindenki, csak a nem beszélünk addig róla.

És itt jön megint a szülő szerepe... Az oktatás..

fromdtod 2012.03.18. 10:52:46

@trolololol: "Így van, csak mikor pistikét mindig lebasszák azért, hogy a szülei rablók, gézukát meg sosem pedig az ő szülei is, akkor pistike egyre jobban azt érzi, hogy elmehet mindenki a faszba."

Először azt hittem, hogy a romákról írsz, aztán vettem észre, hgoy Te a katkókat véded... Vicces....

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 10:59:18

@Doubledecker:
Hogy mit adott a zsidó-keresztény világ Európának, azt Ázsiában lehet megtapasztalni. El kell menni, pl. Bangkokba az ottani Nemzeti Múzeumba és az ottani Nemzeti Képtárba..
Akkor kezdi igazán értékelni az ember a kereszténységet. És megköszönni szegény Jézusnak a szenvedését... Sokat adott nekünk a példamutatásából kialakult vallási kultusz, az ő példamutatásából kialakult keresztény kultúra.. Reneszánsz, Firenze, stb stb..

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:00:34

@Doubledecker:

ja,... csak jelzem, most kb 50 millió muszlim él Európában (már)

2012.03.18. 11:01:40

@mement:

"Ember, a pedofilizmus es a torz szexualis devianciak eleve koncentraltabban vannak jelen az egyhaz berkein belul, mint barmely mas csoportosulasnal"

Pontosan ez a kerdes, hogy ez igy van-e. Az nem bizonyitek, hogy SZERINTED ez 'eleve' igy van.

"Masreszt nehez olyasmirol felmerest kesziteni aminek letet eleve tagadja az erintett, es lehetosege van teljesen gatat szabni a kerdeses kutatasnak."

Ezzel sehol sem szoktak dicsekedni, es a kollegajarol, beosztottjarol sem szeret senki ilyeneket hallani.

"Velemenyem szerint sulyos felelotlenseg volt vallasi szemelyekre biznod a gyermeked neveleset, de ez a te dolgod, nem kivanlak meggyozni az ellenkezojerol. "

Nem is menne, mert a tapasztalataim ellentetesek a tieiddel. Az egyhazi es a vilagi iskolakban is gyarlo emberek tanitanak, mindnek megvannak a hibai es erenyei.

Bloodscalp 2012.03.18. 11:03:36

Szánalmas:( már régóta süllyed a kereszténység, meg is érdemlik a sorsukat

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 11:05:19

@NDT:
oké, de a biblia nem azt mondja, hogy a házasságon kívüli szex tilos. ezt a vatikán mondja. ők azt is levezették, hogy a vaginális coitus gyereknemzésre való, az anális pedig örömszerzésre. káma szútrát csináltak a bibliából.

az újszövetség csak azt tanácsolja, hogy két test a házasságot követően váljon eggyé. a nemi betegségek terjedését, és a nem kívánt terhességek számát próbálták ezzel mérsékelni. de az óvszer is pontosan ezt a célt szolgálja. azt, hogy a két test házasságon kívül ne váljon eggyé.

a római katolikus afrika projektjének része volt az óvszer tiltása. azért volt ördögtől való, mert az túlságosan modern. például azt is levezették a bibliából, hogy a higanyos lázmérő használható.

nekem nincs problémám azzal, ha a pápa kinevez magának házi kedvenceket: csupa férfit. ez az ő dolga. az sem zavar, hogy ezek az öregurak időnként összeülnek pinkben. oké. felmérem ésszel azt is, hogy ehhez komoly tradíció kötődik. rendben. de komoly felelősség is tartozik ehhez. és ezért a vatikánba komoly értelmiség kell. újkori polihisztorok. és nem semmihez sem értő képmutató karrieristák. amilyen ratzinger, erdő péter, és a többiek.

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:07:09

@mement:

Talán jobb helyen van a gyerek a világi iskolában?

Ahol minden második tanár elvállt, félrekefél, cigizik, nem sportol, nincs ideje foglakoznia a tanulóval ,mert rohan el a suliból és panaszkodik, hogy nem keres semmit , ezért kell maszekolni

Ez egy átlagos magyar suli…

(tisztelet a kivételnek..)
...

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:14:57

@khamul:
Talán jobb helyen van a gyerek a világi iskolában?

Ahol minden második tanár elvállt, félrekefél, cigizik, nem sportol, nincs ideje foglakoznia a tanulóval ,mert rohan el a suliból és panaszkodik, hogy nem keres semmit , ezért kell maszekolni

Ez egy átlagos magyar suli…

(tisztelet a kivételnek..)

Szerintem jó helyen vannak a gyerekek, ma már én is beadnám a gyerekemet egyházi suliba. De..de itt is érvényes az elv, hogy az iskola nem helyettesíti a szülőt...
Az meg végképp hülyeség, hogy minden pap vagy apáca homokos, miként az is baromság, ha liberálisokat homokosnak neveznénk......

tevevanegypupu 2012.03.18. 11:18:49

@tomwar:

Nem kell uj Jezus, a regi mar bevallalt mindent, es nem csak ertunk, keresztenyekert.

tevevanegypupu 2012.03.18. 11:23:59

@tomwar:

A torveny egyforman vonatkozik katolikusra es nem katolikusra egyarant. A pedofil papokat eliteltek nem? XVI. Benedek es II. Janos Pal bocsanatot is kert a katolikus egyhaz altal elkovetett bunokert nem egyszer es nem ketszer. Nem felmentest kerunk hanem egyenlo elbiralast. Ha a tobbi vallas viszont nem megbocsajto, akkor eloszor jobb lesz ha sajat hazuk tajan neznek korul, utana jonnek soprogetni a masokei elott.

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:24:06

@Hertelendi:

csak a történelmi hüség kedvéért neked is..

Az inkvizició, amely Spanyolországban indult el, amikor még apró királyságokból állt Spanyolország , kb. 40.000 áldozattal járt, az arab térhódítás is bőven megindult.
Milliós áldozatokról egyáltalán nem beszélhetünk, ez erősen túlzás..

Azért vezették be, mert a bünözés, rablás, gyilkolás öldöklés, olyan méreteket öltött közbűnözés, hogy kellett. Ártatlanok is akadtak, sajnos…

Persze, ahol fát vágnak, ott fogács is van.(Kádár kedvelt mondása volt, amikor kérdőre vonták, miért akasztott annyit 1956 után....).
A legtöbb keresztény áldozat a keresztény vallás korai kialakulása idején a Római birodalomban volt . Itt mindenféle számok röpködnek, de sok volt az biztos...

Szűrés

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:33:11

@Bubba Washington:

És a fenti idő alatt hány apa erőszakolta meg a saját gyerekét a családjában..?
Tudsz adatot szolgáltatni?

Orvosok , bírok, ügyészek tudnának erről beszélni...

2012.03.18. 11:38:06

@Motyóbábi:

'nem példálózunk másokkal, mert nem állította sem a cikk, sem a kommentelők közül senki, hogy ilyen csak és kizárólag a kat. egyház tagjai esetében fordul elő'

Azt viszont mondtak (mement), hogy 'a pedofilizmus es a torz szexualis devianciak eleve
koncentraltabban vannak jelen az egyhaz berkein belul'. Volt olyan is, aki 'fergeket' emlegetett, meg hogy 'kasztralni kene mind'.

'viszont ma nem a világi bűnösökről van szó. ma (újra) az egyház van terítéken, mert jogosan háborodik fel a világ, ha egy olyan szervezet, ami mindenek feletti ítélkezési jogot képzel be magának'

Mindenkinek joga van itelkezni minden felett, nem?

'fű alatt elköveti mindazt, amit másoknál fennhangon elítél'

Persze, ez rossz dolog. Csak tessek mindenki mast hasonlo mercevel merni. A pedofiliaval kapcsolatos erkolcsi felfogas mindenhol (hivonel, hitetlennel) ugyanaz.

'még egyszer mondom, nem általánosítok. a srácnak pedig nem egy magánórán tanította egy titkos "jóakarója" azért, hogy szegénykét teljesen hülyének nézzék, hanem bizony az iskolájuk sugallja ezt nekik
[...]
az átlag felett állónak képzelik magukat, ezért az ő törvényeik rugalmasabbak a világiaknál. erről szólt a cikk is, és a sok komment (már amelyikben nem egymást anyázták), ez háborítja fel a világot, hogy milyen jogon úszhatja meg egy katolikus bűnös azt, amit egy világi nem.'

Sok pappal es panovendekkel talalkoztam, de egyikuk sem mondta meg, hogy 'magasabb rendu ember' lenne. Az megfigyelheto, hogy a papi hivatas sok esetben egyhazi karrierre laposodik. Az ilyen emberek elkenyelmesednek es gyakran ugy gondoljak, hogy nekik sok dolog jar. Ennyiben jogos a kritika. De kb ugyanez mondhato a politikusokra, orvosokra vagy jogaszokra (akik szinten feleskudtek bizonyos szep dolgokra).
Ha vetkezett valaki, akkor kapja meg a bunteteset. Ezt mondjak az egyhaz belso szabalyai es a civil torvenyek is (ez is benne van a cikkben). Egyes egyhazi vezetok nem azert tussoltak el ugyeket, mert 'tul katolikusok voltak' hanem mert nem elegge azok.

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 11:45:20

@tevevanegypupu:

pedofil papokat elítélem, ha vannak,
a homokosokat kevésbé, de nem örülök ilyesminek..

A papot és a papnét elfogadom..., csak nem kell dobraverni..

mialenyeg 2012.03.18. 12:05:03

Nekem az nem világos, miért tűnik úgy, hogy az egyházban történt bűncselekményeket az egyházi dolgozók nem érzik a rendőrségre tartozónak. A rendőrségi eljárás az valami pogány dolog, vagy mi?
Másodszor, ha már ennyire zártan akarják megoldani azokat az ügyeket, amikről azt hiszik, hogy belügyek, akkor miért nem rúgják ki egyszerűan azokat, akik így "elbuktak"? Amíg a társadalom jogrendszerén felül allónak hiszik magukat, addig nyilván támadva lesznek "kívülről"...
Ez ráadásul hatalmas cinizmus képét mutatja, köze nincs a toleranciához, amire próbálnak rászokni. Ha azon filóznak, hogy talán az iszlámban is lehetnek jó dolgok, akkor azon is kéne, hogy a "nemhívő" közösség jogrendjében is lehetnek jó dolgok (pl. lecsukják a pedofilokat).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.18. 12:06:31

@dr. birca max: így van. Demagóg vagy. Megrontott, megerőszakolt gyerekek tízezreire legyinteni, hogy csak bulvárhab... Az már mindenen alul van. Persze személyes érintettség nélkül könnyű pampogni...

2012.03.18. 12:21:41

@takács bálint:

'a biblia nem azt mondja, hogy a házasságon kívüli szex tilos. ezt a vatikán mondja'

Ez egyszeruen nem igaz.

'az újszövetség csak azt tanácsolja, hogy két test a házasságot követően váljon eggyé'

Nem 'tanacsol' semmit az Ujszovetseg ezen a teren. Jezus szavai:

'A ketto egy testte lesz, tobbe mar nem ket test, hanem csak egy'

' a nemi betegségek terjedését, és a nem kívánt terhességek számát próbálták ezzel mérsékelni'

Volt ilyen hatas is, de nem itt a tanitas lenyege, hanem abban, hogy Jezus a hazassagot felbonthatatlannak tekintette.

'de az óvszer is pontosan ezt a célt szolgálja. azt, hogy a két test házasságon kívül ne váljon eggyé.'

Ezt a legegyszerubb ugy elintezni, ha le se fekszenek egymassal hazassagon kivul. A paraznasag az paraznasag, akar ovszerrel akar nelkule.

'a római katolikus afrika projektjének része volt az óvszer tiltása. azért volt ördögtől való, mert az túlságosan modern'

A 'modern'-seg nem erkolcsi kategoria.

'például azt is levezették a bibliából, hogy a higanyos lázmérő használható'

No azt hogyan?

bgp 2012.03.18. 12:33:09

@bbjnick: Egyszer, de csak egyszer írd már le, hogy kiskorúak megrontása bűn. Különösen akkor, amikor a megrontó egy pap.

mrgumby1 2012.03.18. 12:38:53

bbjnick és társai érvkészletét elég jól ismerem, mert az egyik legjobb barátom fél év alatt vad hívő katolikussá változott. ugyan addig minden hétvégén lekúrt pár csajt, elkezdett olyan dolgokat mondogatni, hogy afrikában az aids kérdésre nem az óvszer, hanem az önmegtartóztatás a megoldás. és a "pár" aidsben meghalt afrikai csak járulékos probléma "sajnos", de ők tehetnek róla, mert nem követik az egyház útmutatásait.

a pedofíliával kapcsolatban őt is a balliberális sajtó zavarta a legjobban.

még mindig nagyon vallásos, de most van barátnője. óvszert használnak védekezéshez.

további sok sikert kívánok annak, aki ezekkel akar dűlőre jutni.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 12:52:02

@tundrazuzmo: "Hazudsz, amikor kérdezel, ez nem semmi."

Különösen, hogy nem is kérdeztem, hanem kijelentettem :) Öregem...

Mellesleg bárhogy magyarázod, mellébeszélsz. Fel lehet adni a magyar állampolgárságot. Feladtad a magyar állampolgárságodat a móri mészárlás után, azzal, hogy "téged ne azonosítsanak gyilkosokkal"? Nem. Ennyi.

Gondolom pártokra se szavazol, hiszen téged ne azonosítsanak az ahhoz a párthoz tartozó rossz emberekkel.

Hiszti ez a "jajajaj ott kell hagyni, mert mit gondol különben a többi ember majd" szólam. Nem ott kell hagyni, hanem meg kell javítani. A többi ember meg azt gondol, amit akar.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.18. 12:53:54

@mrgumby1: "mert az egyik legjobb barátom "

A madarat meg állítólag a tolláról lehet megismerni.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 12:55:41

@khamul:
az emberek szexuális irányultsága eredendően négyféle.
-- 00: aszexuális
-- 10: homoszexuális
-- 01: heteroszexuális
-- 11: biszexuális
úgy születünk, hogy valamelyik kategóriába beleesünk. na most ha valaki a '01', vagy uram bocsá' az '11' kategóriába esik, akkor nem tud teljes önmegtartóztatásban élni. nem képes a szexualitását elfojtani. a melegek még úgy, ahogy. azért, mert a populáción belül összességében a heteroszexuális minták dominálnak. és hozzájuk csatlakozhatnak az aszexuálisok. akik számára a nemiség nem ösztönös, hanem tanult magatartás.

vannak, akik nagyon furcsán néznek, amikor az udvarlást tanítani akarják. ezt az aszexuálisoknak kell tanulni. a többiek számára ösztönös. a heterók az ellenkező nemet keresik. a melegek ösztönösen a saját nemük irányába udvarolnak. a biszexuálisok mindkét irányba. az alfahímek biszexuálisok. azért, mert ösztönösen teljes (tökéletes) testiségre (nemiségre) törekednek. az amerikai hadseregből azért nem zárják ki teljesen a homoszexualitást, mert akkor a legjobb katonák (a biszexuálisok) sem harcolhatnának. egy alfahím nem tud önmegtartóztatásban élni. egy heteroszexuális sem. és egy nyitott társadalomban a melegek sem.

ezért van az, hogy a társadalom döntő többsége minimum azt mondja: az egyház nem érti ezt a problémát, vagy nem akarja megérteni. különbözőek vagyunk, és ezért alkalmazkodni kell.

most nyilván össze lehetne rakni egy olyan egyházat, amiben mindenkinek meg lenne a maga helye, és szerepe. össze lehetne ezt rakni úgy, hogy a tradíciók se sérüljenek túlságosan. és a dogmákat sem kellene kidobni. legfeljebb meglábjegyzetelni. de ezt már fejtse meg a magyar katolikus püspöki konferencia. fejtse meg a vatikán.

kanálwarrior 2012.03.18. 13:13:58

@trolololol: "Gondolom pártokra se szavazol, hiszen téged ne azonosítsanak az ahhoz a párthoz tartozó rossz emberekkel.
"

Valóban ez a helyzet. És igen erős véleményem van azokról akik meg szavaznak.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 13:22:28

@tevevanegypupu:
ez egy vallásháború. észak, és nyugat európából a katolikusokat a többség ugyanúgy ki akarja szorítani, mint az iszlám vallást. skandinávia evangelikus. az atlanti térség pedig libertárius. nyugat-európában a libertárius gondolkodás a vallás.

magyarországon a római katolikus egyház az ortodox nacionalizmust támogatja (fidesz-kdnp). egy olyan kretént jelöltek államminiszternek amilyen semjén. brávó. a kultuszminiszter szerepét betöltő államtitkár a legnépszerűtlenebb politikus. úgy tűnik, hogy az egyházat a pénzen kívül sok minden érdekli. a pénzért cserébe az ortodox nacionalizmust támogatják. ami nem csak a libertárius gondolkodással áll szemben, hanem a latinkereszténységgel is. ebből következően a jobbik által hirdetett újpogányság erősödik. a katolikus klérussal szemben egyre többen sorakoznak fel.

az majd eldől, hogy a magyar katolikus konferenciának lesz-e erre bölcs válasza.

tevevanegypupu 2012.03.18. 13:29:23

@Hegseztő:
Pedofilt elitelem, homokost elfogadom (mit lehet tenni) de a papot es papnet nem. Tudja ez ugy van, hogy aki predikal es itelkezik plusz gyontat es feloldoz..hat az probaljon meg ugy elni, ahogy azt katolikus paptol elvarna az ember. Ha mar egyszer colibatus - es ugy tunik ehhez a tobbseg ragaszkodik - akkor legyen az. Ki lehet lepni, utana lehet baratnot tartani, megnosulni, gyermekeket nemzeni, vegulis a termeszet torvenye ez. Aki katolikus papkent szeretne vegigelni az eletet, az jol gondolja meg..

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.18. 13:36:53

@mement:

"Hany millio embert egetettek meg elve, nyilvanosan az elmult 500 evben?"

40-50 ezret. Nagy többségük megérdemelte.

tevevanegypupu 2012.03.18. 13:38:14

@takács bálint:

Nem tudom miert haragszanak maguk annyira Semjenre, nem latok benne kulonosebb kivetni valot, a vadaszat az - ez viszont nem allamugy - ami nem tetszik nala, de ugy latom egyebkent minden egyhazzal eleg jo a kapcsolata. A fidesz minden egyhazat tamogat a megfelelo mertekben es nem hallottam, hogy a kormany barmely tagja (nem maganemberkent hanem politikuskent) barmifele sorrendet eroltetne az emberekre. Egyebkent minden egyhaznak joga van egy-egy kormanyhoz kozelebb allonak ereznie magat meg akkor is, ha az a kormany eppen a letezo legkartekonyabban tevekenykedik. Ivanyi Gabor es a zsidok egy resze peldaul Gyurcsanyekat es az o politikajukat tamogattak es tamogatjak.

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 13:47:53

@takács bálint:

Semjénnek a határonkívüliek beintegrálása a fő feladata . Az jól csinálja, bátran megalkuvás nélkül..

Vége a proletárinternacionalizmusnak..

(Szlovákiábvan, Romániában, Jugoszláviában, Lengyelországban nem is volt az sohasem...)

Hegseztő Hegesztő 2012.03.18. 13:51:18

@tevevanegypupu:

persze, de ez nem is általános.. nem szép, nem szép, de láttam példát, hogy a papnéból feleség lett...

De értem , mit mondasz..

mrgumby1 2012.03.18. 13:58:16

@trolololol: kár, hogy a beszólásba fektetett energia mellett arra már nem maradt, hogy végiggondold, hogy nekem esetleg már nem az, pont az említett okokból.

a másik kedvenceim a cigányozó katolikusok, kacsintás.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 14:05:25

@tevevanegypupu:
semjénnel nem az a gond, hogy vadász, hanem az, hogy egy kretén. egyetlen közéleti problémára sem tud még csak közelítő választ sem adni. ehhez képest csúcs pozíciókat követel magának. hoffmann rózsa ilyen. a kultuszminiszter szerepét betöltő államtitkár az ország legnépszerűtlenebb politikusa. egy idős hölgy, akiket azért olyan nagyon nem szoktak gyűlölni. rózsika néninek sikerült elérni. oké, lehet, hogy németh lászlóné majd mögé kerül a rangsorban.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.18. 14:38:57

@tevevanegypupu:

"Pedofilt elitelem, homokost elfogadom (mit lehet tenni)"

Pedig a kettő ugyanaz lényegileg, mindkettő genetikai hiba a szexualitásban. Én mindkettőt elfogadom, a bennük szenvedő betegeket pedig megértéssel kezelem.

tevevanegypupu 2012.03.18. 15:41:07

@takács bálint:

Semjen eleg jol elboldogul az egyhazakkal, neki elsosorban ez a feladata. Hoffmann Rozsa ellentmondo erzelmeket valt ki , hiszen gyokeres reformot hajt vegre, ez nem szokott zokkenomentesen menni sehol.

tevevanegypupu 2012.03.18. 15:48:28

@dr. birca max:

Amennyiben ezek az emberek kezelesre jelentkeznek es tisztaban vannak azzal, hogy a pedofilia nem csak betegseg hanem buncselekmeny is, es hogy az aldozatok egesz eletukre megszenvedhetik azt a kiserletet amit el kell szenvedniuk a beteg emberektol, akkor valoban sajnalatra meltoak. A homoszexualisokat nem sajnalom , bar ertem, hogy meg nehezen fogadja oket el a tarsadalom, ez okoz traumat (mindket oldalon) de azert egymas kozott megtalalhatjak a kiegyensulyozott, nyugodt eletet, boldogok is lehetnek.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 15:52:51

@tevevanegypupu:
bakker. egy országban a kultuszminiszter (szerepét ellátó államtitkár) ne váltson ki ellentmondó érzelmeket. elég szomorú, hogy ezt magukat konzervatívnak mondóknak magyarázni kell.

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 16:26:18

@trolololol: "Nem ott kell hagyni, hanem meg kell javítani. A többi ember meg azt gondol, amit akar. "

Ismerem ezt a katolikus porhintést. "Meg kell javítani, meg kell újítani"

Sok sikert. Ha majd pár éven belül megszűnik a katolikus vallási szervezetet, akkor majd meglátod, hogy mennyire volt javítható.

tundrazuzmo (törölt) 2012.03.18. 16:32:34

@dr. birca max: "Pedig a kettő ugyanaz lényegileg, mindkettő genetikai hiba a szexualitásban. Én mindkettőt elfogadom, a bennük szenvedő betegeket pedig megértéssel kezelem."

Mindent kimagyarázol, csak hogy erkölcsi felelősségről, és személyes döntések következményéről ne legyen szó. Nem hiba, nem betegség - hanem személyes döntés, hogy ki milyen életet él.

Genetikailag(?) baromira nincs kedvem bemenni dolgozni hétfőnként, és mégis megteszem. Pedig az én drága jó génállományom egész nap aludna. Ha elalszom, kések, ködösítek a főnöknél, és elhanyagolom a feladataimat, akkor kirúgnak, ennyi. És csak magamat okolhatom.

Számos hasonló "génhibát" fel tudok fedezni akár magamban is, de nem érdekel. Döntök, és az lesz. Ha ehhez gyenge vagyok, akkor pedig segítséget kérek. De nem tolom le a saját életem felelősségét magamról. Mint ahogyan a katolikus ködösítők teszik.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.18. 21:48:15

@BircaMan MaxVal (HCJD-tag): megfejtetted a bulvármédiát, éljen.

Vicces egyébként összevetni a bulvármédiás pedofília ügyeket az országban a katolikus egyház és Cohn-Bendit vonatkozásában. Viszonylag jól bemutatja, hogy a pedofíliavád korunk boszorkányüldözési technikája. Az egyik esetben a semmiből megjelenik tízezer kasztrálás (és a vélhetőleg fordítási hiba nem gyanús a szerkesztőknek, minden hihető már), a másik esetben sosemvolt pedofíliát szajkóznak ceterum censeo technikával. Senkit sem izgat a valóság, amíg tetszőleges ellenségen el lehet verni a port mert pedofil.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.18. 21:56:38

@flugi_:

A pedofilhisztéria kb. ugyanaz, mint 300 éve a boszorkányhisztéria.

Tavalyelőtt láttam egy svéd dokukentumfimet a svédországi boszorkányüldözésről. Ott vonták le azt a következtetést, hogy a XVII. században ha valakira rámondták, hogy boszorkány az kb. olyan volt, mint amikor manapság valakit pedofilnak neveznek. Az esetek többségében nem is igaz, de hiába nem igaz, az emberek akkor sem hiszik el, ha az illetőt ártatlannak nyilvánítják. Konkrétan voltak esetek bemutatva: az egyházi hatóság XY-t felmentette a boszorkányság vádja alól, de a faluban továbbra is mutogatták rá, hogy "á, csak kibeszélte magát a rohadék, becsapta az egyházat". Manapság meg azt mondanák "pedofil a rohadék, de jó az ügyvédje".

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.18. 22:02:13

@tevevanegypupu: "ugy latom egyebkent minden egyhazzal eleg jo a kapcsolata"

Hát ez erősen függ az egyházfogalmadtól. Ha a jogi kategóriára gondolsz, akkor például igazad van, annak az a definíciója most már, hogy "akik Semjénnel jóban vannak". Ha a szó valódi értelmében vett egyházakra gondolsz, akkor viszont gondold végig még egyszer, különös tekintettel a metodistákra, vagy a krisnásokra, vagy azokra az egyházakra, akiket a második körben sem ismertek el.

király vagyok 2012.03.19. 02:40:34

@flugi_: tesó neked kivan képeden nem az a metalikás csávó ?

2012.03.19. 04:22:56

Nincs isten és nincs is rá szükség. Ebből következően vallásra és egyházra sincs szükség.

Pelso.. 2012.03.19. 06:35:52

A politikus meg azért lop, mert benne lakozik a génjeiben, nem kőbányába kell küldeni, hanem orvoshoz..

tevevanegypupu 2012.03.19. 07:58:24

@flugi_:

Nem nagyon vagyok tisztaban azzal, hogy krisnasok vagy metodistak mennyien vannak Magyarorszagon. Krisnasokat mar nagyon regen nem is lattam, tudom hol elnek, de azt hiszem ahhoz kepest amennyien vannak kisse eroszakosak es kovetelezoek. Hive vagyok a tokeletes vallasszabadsagnak, de ugy gondolom, hogy amikor olyan keves penz van, akkor nem feltetlenul oda adnam, ahol ugy tunik a vallas inkabb valamifele passzio, kovetel es eleg keves embernek ad..A metodistak is elegge elkulonult es nem tul gyakori vallas errefele. Talan jobb lenne, ha azokhoz az orszagokhoz fordulnanak segitsegert, ahol valoban szelesebb korben leteznek. Nem lehet azt kovetelni egy allamtol, hogy minden letezo vallasi elkepzelest tamogasson pusztan csak azert mert par ember osszeall es kideriti, hogy ok ebben vagy abban hisznek. Teljes mertekben joguk van hozza, de eloszor nekik kellene megteremteni az anyagi alapot ehhez. Aztan ha sikerul hiveket gyujteni, ha elernek egy olyan jelentos letszamot ami mar indokolna, hogy kapjanak anyagi tamogatast is, akkor valoszinuleg megvitatjak az illetekesek, hogy mi legyen..Ha most peldaul vallast szeretnek alapitani mert mondjuk eldontom, hogy imadom ettol a naptol kezdve a kamillat, mert mindenfele gyogyito es termeszetfeletti ereje van, kovetkezeskeppen kell, hogy legyen egy felsobb Kamilla aki ezt az erot adja, es tudok keriteni vagy ezer embert aki hasonlokeppen gondolkodik, az meg nem jelenti azt, hogy nekem jar az allamtol tamogatas..(:

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.19. 08:32:50

"A pedofília ilyen felbukkanásához a pápa szerint hozzájárult a hetvenes évek – ötvenes évek óta bontakozó – légköre is, amikor elkezdték hirdetni, hogy nincs semmi önmagában rossz, és a pedofília jó. Csak relatív rossz van, ami a körülményektől függ. "

Megemlíthette volna, hogy ez a Frankista zsidók "szent bűn" fogalma, aminek filozófiai alapja a Kabbalából ered. De akkor nem védhetné annyira Izraelt...

HToma 2012.03.19. 09:12:48

@ArmaGedeon: A frankista zsidók "szent bűn" fogalma mennyire van benne a vallástörténeti köztudatban?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.19. 09:23:31

@HToma: Meglehetősen. Biztos lehetsz benne, hogy Ratzinger ismeri. A dolog nem valami marginális "szektácska", ugyanis Jacob Frank többezer követőjével már maga is betért (nem éppen őszintén) a katolikus egyházba, keresztapja maga a lengyel király volt. Halála után pár évvel hívei többek között a magyarországi frankistákhoz küldtek egy ún. "Vörös levelet", amiben célul tűzik ki Róma bevételét a titkoszsidók által. Ezek után az utóbbi idők nem egy pápájáról lehet tudni, hogy zsidó származású...

A szent bűn kabbalai alapú fogalmáról angolul ezeket érdemes megguglizni:

"holy sin", "redemption through sin"

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.19. 09:28:27

kitalaltujkor.blogspot.com/2011/05/santo-subito.html

"Talán sokat megvilágít az ún. Neo-sabbateánus szekta szellemi vezetőjével a Mááriv c. izraeli lapban megjelent interjú egy konkrét kérdése és válasza:

Beszélgetés Reb Yakov Leib Hakohain-nal a Neo-Sabbateánus Kabbala újjáéledéséről a Mááriv c. lapban

részlet:

Mááriv: Mi a helyzet az Ön vallási áttéréseivel? Hogyan változott a vallási élménye, miközben felvette a kereszténységet, az iszlámot és a buddhizmust?

REB YAKOV LEIB HAKOHAIN: Először is, vallási áttéréseim célja, akárcsak elődeim, Sabbatáj Cví és Jacob Frank esetén, nem az volt, hogy megjavítsam önmagam, hanem, hogy megjavítsam Istent. A Neo-sabbateánus Kabbalában az egész hangsúly nem önmagamon van, nem az én üdvözülésemen, vagy átalakulásomon, hanem Isten üdvözülésén és átalakulásán. (...) Tehát Sabbatáj Cví, Jacob Frank és jómagam Szent Aposztázisai nem "a test" áttérései voltak, hanem "a szívé". Az összes vallásba való betérés célja a bennük rabul ejtett Szent Szikrák kiszabadítása volt, nem pedig az, hogy vallási közösségeik gyakorló tagjaivá váljunk.

Az ilyen neo-sabbateánus VALLÁSI ÁTTÉRÉSEK CÉLJA tulajdonképpen ANNAK A VALLÁSNAK A SZÉTROMBOLÁSA, AMELYBE BELÉPÜNK, NAGYRÉSZT ÚGY, AHOGY A FÉREG SZÉTRÁGJA AZ ALMÁT, NEM PEDIG RÉSZÉVÉ VÁLIK.
------------------------------------

Sabbatáj Cví és Jacob Frank a modern illuminátus-mozgalom elődei..."

Az alábbi egy szaktudományos elemzés a frankista szekta vezetői által a magyarországi frankistákhoz 1800 körül írt, zóhári nyelvezetű héber nyelvű levélről.

www.donmeh-west.com/frankintro.shtml

A szerző: Ben Zion Wacholder, Ph.D
Hebrew Union College - Jewish Institute of Religion, Cincinnati

"E publikáció közli és értelmezi a héber-zóhári levelet, melyet Jacob Frank három tanítványa írt 1880 körül a magyarországi zsidókhoz. (...) Dokumentumunk szerint Frank megjósolta az európai zsidóság pusztulását, hacsak a zsidók nem veszik fel "Edom szent vallását", vagyis a kereszténységet. A kereszténységre áttérésnek azonban eszközként kellett szolgálnia, mely a kereszténység végső legyőzéséhez vezet. A Frank személyében reinkarnálódott Jákob pátriárka küldetése volt, hogy Izrael élére álljon annak Edom elleni háborújában. "

"...a levél általános üzenete így összegezhető:
- Frank megjósolja a zsidók eljövendő mészárlását Európa minden nagyobb és kisebb országában az apokalipszis részeként. (Holokauszt! Mi van, ha ez nem "jóslat" volt, hanem FORGATÓKÖNYV???!!! Arma Gedeon)
- A zsidók megváltásának alapja, hogy elfogadják Edom, vagyis Róma hitét.
- Jacob Frank Jákob pátriárka reinkarnációja.
- Jacob Frank fogja vezetni Izrael megváltását a világ, azon belül a Katolikus Egyház meghódítása által."

A szakemberek által vizsgált dokumentum az úgynevezett "Vörös Levél", ugyanis vörös tintával írták sok példányban. Ez szimbolizálja a héber Adom-vörös és Edom-azaz a gojok birodalma szavak hasonlóságát.

Tehát a frankisták által irányított világforradalmi mozgalom vörös zászlaja azt jelképezte, hogy az alatt a zsidók épp meghódítják a gojok birodalmát???

És akkor a fentieket a kat. egyh. meghódításáról vessük össze egész Santo Subito c. bejegyzésemmel... Vajon egy következmények nélküli banális életrajzi apróság, ha kohanita zsidó származású ember a római pápa???

is 2012.03.19. 20:36:23

@tevevanegypupu: tényleg mindent felhoztál, amivel mindenki mást be tudtál sározni. és akkor tudnál mondani néhány szót a katolikusok védelmében is, vagy ennyi jött össze, hogy ha már megvédeni nem megy, akkor támadjunk vissza?

is 2012.03.19. 20:40:43

@tundrazuzmo: "Ha egy vallási közösség lábbal tapossa ezeket az értékeket"

A kérdés, hogy mekkora részben vált az alma rohadttá. Van alma, ami menthető azzal, hogy a megfelelő részt kivágjuk, és van, amelyiket dobni kell. Azért az egész katolikus egyházat nem kell talán kidobni. Püspökségeket feloszlatni (szervezetileg, mint egy pártalapszervezetet), azt igen, azt már én is nagyon várom.

is 2012.03.19. 20:42:15

@bbjnick: hát és akkor most olvassuk, hogy nem, a szülők tudta és belegyezése nélkül: index.hu/kulfold/2012/03/19/a_felugyeleti_szerv_is_tudott_a_kasztralasokrol/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.19. 21:15:38

@is:

Olvasd el azt a szöveget mégegyszer: a "kasztráltak" nagykorúnak számítottak, így nem volt szükség a szülők beleegyezésre.

Én elhiszem, hogy jó h*lyének lenni --- hazudni meg még frankóbb ---, de a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

Az általad linkelt cikk hivatkozik egy korábbi index-cikkre, amely egy holland cikk MTI-s átvétele (fenn az indexes és a holland cikk is linkelve), amelynek eredeti címe: Jongens binnen R.-K. Kerk gecastreerd wegens homoseksueel gedrag. ebből a magyar sajtóban Kisfiúkat kasztrált a Holland Katolikus Egyház. Az eredeti cím olyan fiatalokra utal, akiket homoszexuális viselkedés miatt "kasztráltak" és egy személyről szól, valamint szó sincs a holland cikkben arról sem, hogy megrontott gyerekekről van szó. (A kasztrálás pedig --- mint két perc guglival bárki utánajárhat --- a korban bevett gyógyszeres(!) kezelés volt a homoszexualitás gyógyítására.)

Nem tudtam, csak gyanítottam, mostmár világosan látom: amit a magyar ballibsi sajtó a maga sunyi és hazug módján habosít az egy holland ballibsi sajtókampány meghamisított interpretálása (a holland ballib sajtó a saját kormányára próbál vele nyomást gyakorolni, hogy egy szerintük nem elég alapos vizsgálatot folytassanak). De míg a hollandok a maguk logikája szerint következetesen tájékoztatnak (sehol nem írják, hogy megrontott kisfiúkat "kasztráltak" volna --- beszélnek "megrontásról" és "homoszexuális viselkedésű fiatalok kasztrálásáról"), addig a magyar ballib sajtó a klasszikus kommunista antiklerikális recept szerint katyvasztja a maga horrortörténeteit és hazugságait a történetekről.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.19. 21:18:24

@bbjnick:

gedrag. ebből a magyar sajtóban Kisfiúkat kasztrált a Holland Katolikus Egyház. = gedrag. Ebből a magyar sajtóban Kisfiúkat kasztrált a Holland Katolikus Egyház lett.
szerint katyvasztja = szerint kotyvasztja

tevevanegypupu 2012.03.19. 22:52:38

@is:

Nem kell az egesz katolikus egyhazat feloszlatni, hat ez nagyon kedves magatol, XVI. Benedek ezt valoszinuleg megkoszoni maganak majd..ilyen nagylelkuseget egy zsidotol, nahat ez igazan szep gesztus.((:

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.20. 00:03:36

@tevevanegypupu: öö. Te azt mondtad, hogy Semjénnek minden egyházzal jó a kapcsolata, most meg olyasmiket indokolsz, hogy melyik egyházat miért nem kell elismerni egyháznak. Most melyik hozzászólásodat tekintsem mérvadónak? Egymásnak ellentmondanak.

Szerintem a leginkább kézenfekvő feloldás az, hogy Semjén _nincs_ minden egyházzal jóban. Esetleg úgy is lehet, hogy a "történelmi" egyházakon kívül szerinted nem léteznek egyházak, de így már Semjén hirtelen mégis minden egyházzal jóban van :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.20. 00:19:33

@ArmaGedeon: asztamindenit, most lusta vagyok, de szerintem te még leszel poszt nálam, ez kiváló anyag! :)

tevevanegypupu 2012.03.20. 07:41:27

@flugi_:

Vannak elismert egyhazak es vannak kevesbe elismert egyhazak es vannak mondvacsinalt egyhazak. Azt az ido, a hivek szama donti el, hogy mi tekintheto olyan egyhaznak, amit egy allamnak (penzszukeben) tamogatnia kell(ene). Hogy egy keresztenydemokrata miniszterelnokhelyettes hivatalbol szoba kell, hogy alljon minden "egyhazzal", hogy joindulattal hallgatja oket, az meg nem jelenti azt, hogy ezt a joindulatot anyagi juttatasokkal is bizonyitania kell. Van a torveny, ami meghatarozza, hogy melyiknek adjon es mennyit. Nalunk a rendszervaltas ota szazaval alakulgatnak "egyhazak", amiket az mszp-szdsz kormany bokezuen tamogatott szavazatok remenyeben. hat ez most megszunt. Elhiszem, hogy ez kellemetlen, a nem tamogatott "egyhaz" vezetoinek esetleg ideje lesz valami munka utan nezni..vagy mehet tuntizni szarvasmarhakkal a Kossuth terre..

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.20. 08:16:21

@flugi_: Szeretnél jól megcáfolni, mi? :-)
Akkor fel kell kötni a gatyát. Idézett forrásom is zsidológiai PhD, de idézem ez ügyben az Izr. Tud. Akadémia egykori elnökét, Scholemet is.
Itt van papíron "Ben Zion Wacholder, Ph.D
Hebrew Union College - Jewish Institute of Religion, Cincinnati"-től, többszörösen hozzáértő és feltételezhetően nem antiszemita kutatótól, hogy létezett zsidó világura,mi terv, ha nem is a hivatalos zsidó fősodor részéről, bár pl. Scholem szerint a fősodor igen nagy arányban került burkoltan a frankizmus hatása alá.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.20. 08:29:10

@bbjnick: A Telegraph cikke szerint:

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/9153676/Dutch-Roman-Catholic-Church-castrated-at-least-10-boys.html

sebészeti kasztrálás történt, a herék eltávolításával, amiről a megnevezett Heithuis férfi ismerősei gatyaletolást kérve meg is győződtek.
Egy pokoli sátánista összeesküvés képe bontakozik ki előttünk, amiben egyházi, rendőrségi és állami vezetők működnek együtt a megrontásokat leleplezők katolikus kórházba kányszerítésében és büntetésből kiherélésében.
Ezrek után feltételezem, hogy a megrontások nem "szimplán" pedofil szexuális visszaélések voltak, hanem sátánista rituális aktusok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.20. 14:54:13

@ArmaGedeon:

Hát, én úgy vagyok ezzel az egésszel, főként, mert ahány cikket olvasok az "ügyről", annyiféle újabb és újabb ellentmondással találkozom, mint a székely bácsi a Csillagok háborújával. No, ezt mán nem hiszem!

Hogy valójában mi történt, hogy történt, ilyen minőségű sajtó, ilyen szintű tájékoztatás mellett soha nem fogjuk megtudni:-(

ü
bbjnick

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.20. 14:57:42

@bbjnick: nekem gyanús, hogy Jacob Frank tervét a katolikus egyház bevételéről sikeresen végrehajtották követői. A frankisták számára a "szent bűn" elkövetésének egyik legfőbb terepe a rituális szexuális perverzió.

király vagyok 2012.03.20. 23:29:20

@flugi_: tesó neked kivan képeden nem asz metalikás csávó ?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.28. 08:30:23

kitalaltujkor.blogspot.com/2012/03/papnovendek-vagy-romaban-ejszakara-zard.html

"Papnövendék vagy Rómában? Éjszakára zárd kulcsra az ajtódat!
Homoszexuális maffia a Katolikus Egyházban"
süti beállítások módosítása