Alkonyi: Az embernek szüksége van arra, hogy legyen földje
2012. március 06. írta: Redakció

Alkonyi: Az embernek szüksége van arra, hogy legyen földje

  Mit kellene tenni ahhoz, hogy az emberek újra felfedezzék Tokajt? Miért van szükség élő dűlőklasszifikációra Hegyalján? Mire koncentráljon Villány, Eger és Szekszárd? És milyen bort készít egy borkritikus? A Mandiner.bor Alkonyi Lászlóval beszélgetett.

  „Egyszer már csináltam bort. Az nem úgy van, hogy az ember beköltözik egy vidékre, amit szeret, és megelégszik azzal, hogy tart két tyúkot az udvaron. Ennél többet jelent helyivé válni. Szerintem az embernek természetszerűen szüksége van arra, hogy legyen földje. Nem akartam pesti nyugdíjas lenni, szükségem van az értelmes munkára, a nagyvárosban nem találom – legalább is, egyelőre. Felerészben fővárosi lakótelepen lakom. Olykor látok idős embereket, akikről lerí, hogy gyermekeik felhozták őket Pestre, mert meghalt a férjük, vagy feleségük. Múltkor egy ilyen idős úr metszegette a fákat a parkban: valószínűleg látott rajtuk valamit, ami kárukra volt. Az öreget nem kötötték le a négy fal között zúgó médiumok. Nézegették is őt az emberek, hogy valami biztosan nem stimmel nála. Pedig ő volt legegészségesebb szellem mindannyiunk között.”

  Bukovics Martin nagyinterjújának második részét Mandiner.bor aloldalunkon olvashatják. Az első részt pedig itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr444292465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2012.03.08. 20:42:17

Látom a blog az utolsókat rúgja, a hírportálra akartok terelni mindenkit.
süti beállítások módosítása