Kommentszűrés
’12 feb
18
08:01

Lemondott az államfő

Írta: bukovics

  Németországban.

  Christian Wulff megválasztása előtt a Mandineren is megírtam: Wulff elsősorban azért lett államfő, mert Angela Merkel azt akarta. Wulff 2010-ben Merkel egyik fő riválisának számított a CDU-ban, és azzal, hogy a kancellár megtette államfőnek, két legyet ütött egy csapásra: kevesebb lett egy lehetséges belső ellenféllel, és talált is egy viszonylag megbízható embert az államfői posztra. Igazi win-win szituáció lehetett volna, csakhogy Wulff jelölésével mindenféle előre nehezen kalkulálható problémákkal kellett szembenéznie Merkelnek.

  A szocdem-zöld ellenzék az elnökválasztásra előállt Joachim Gauckkal, egy NDK-s emberi jogi aktivistával, a Stasi-iratokat vizsgáló egykori hatóság elnökével, akinek jelölése Merkel fejéből kellett volna, hogy kipattanjon. Gauck értékválasztását tekintve sokkal inkább a CDU-hoz áll közel, mint az akkor őt jelölőkhöz. Több jobboldali lap (a Bild a Yes, we Gauck! címmel jött ki, a Die Welt „a szívünk elnökének” nevezte), rengeteg konzervatív értelmiségi, és több jobboldali politikus is jelezte Gauck melletti kiállását, ami sokszor igencsak érthetetlenné tette, miért erőlteti Merkel Wulffot, pláne hogy sokszor még az is kétséges volt, meglesz-e Merkel többsége az államfőt választó testületben. De Merkel és Wulff végignyomták, és bár csak harmadik nekifutásra, végül a kancellár embere lett az emberek elnöke. (Gauckot nem nagyon törte le a vereség, a német reklámipar viszont annak köszönhetően jött ki minden idők legjobb újságreklámjával.)

  Elnöksége alatt Wulff Németország sokszínűségéért állt ki – akkor, amikor sokan a német multikulturális társadalom alapjait kérdőjelezték meg. Elég, ha csak Thilo Sarrazin botránykönyvére gondolunk, ami leegyszerűsítve egy olyan víziót villantott fel, amiben az egyre inkább öregedő németek helyét lassan a török bevándorlók veszik át. Angela Merkel erre a vonatra is felszállt, és kijelentette, az eddig ismert formájában vége a multikulturális társadalomnak, és aki nem akar beilleszkedni, nos, az is illeszkedjen be. Wulff ennél jóval megengedőbb volt – ez persze a német államfőkre jellemző jóságos nagypapa-szerepnek is köszönhető. 2010-ben a német egység napjára írt beszédében így fogalmazott:

  „Mi egy nép vagyunk! Ez a mondat napjainkban minden itt élő számára felhívás. Olyan felhívás, mely nem szimpátián alapul, hanem azokon az értékeken, melyek hazánkat erőssé tették. Ha ezt értjük azalatt, hogy »mi«, akkor sikeresen össze tudunk fogni – mi, akik csak rövid ideje élünk itt, és mi, akik már oly régóta élünk itt, hogy elfelejtettük, őseink is kívülről érkeztek. Amikor német muszlim nők és férfiak azt írják: Ön a mi elnökünk, akkor teljes szívemből felelem: Igen, természetesen az Önök elnöke vagyok! Méghozzá azzal az odaadással és meggyőződéssel, hogy minden, Németországban élő ember elnöke vagyok.

  Wulff tehát simán lehetett volna egy kicsit unalmas, de alapvetően szerethető elnök. Abban, hogy végül nem lett, nagy szerep jut Kai Diekmannak, a Bild főszerkesztőjének. A Bild Németország legnagyobb példányszámú lapja, rengetegen tájékozódnak belőle, még ha a legtöbben váltig állítják is: csipesszel sem nyúlnának hozzá. A Bild – tartva az Axel Springer-kiadó hagyományait – alapvetően konzervatív beállítottságú, így hagyományosan a CDU-t támogatja, ezt azonban legtöbbször felülírja, hogy mindenben az egyszerű emberek nézőpontját és véleményét képviseli, hatalmas címekkel és sokszor rendkívül aljas cikkekkel. Ha a nettó populizmust és a rosszindulatot papírba lehet önteni, a Bildnek sikerült. A főszerkesztőről, Kai Diekmannról azt kell tudni, hogy a német média egyik fenegyereke, és mint ilyen, a Bild jelentette nagy hatalommal és az ehhez sokszor társuló hatalmas egóval rendelkezik. Igazi bulvárlap-főszerkesztő: szeret szerepelni és provokálni, és élvezi, ha a figyelem középpontjában van, és tesz is ezért.

  Az egyik kedvenc momentumom Diekmann pályafutásából az volt, amikor bevásárolta magát az őt rendszeresen cikiző, a Bilden (és általánosságban a Springer-lapokon) pedig állandóan gúnyolódó berlini alterbalos Die Tageszeitung (taz) című napilapot kiadó szövetkezetbe. A tagság szavazati joggal és a különböző szövetkezettel kapcsolatos ügyekben tartandó értekezleten való részvételi joggal jár. Diekmann a legtöbb ilyen taggyűlésen botrányt csinált, és a bíróságon támadta a lapot, amiért az viccből megírta hogy pénisznagyobbító műtéten vett részt. Ezt aztán a taz is megelégelte: a szerkesztőség épületének falára egy többemeletes magasságú hímvesszőt tettek ki, amelyre a Bild legdurvább szalagcímeit szögelték – ez azóta az egyik legfelkapottabb kreuzbergi turistalátványosság lett. Diekmann válaszul egészoldalas hirdetéseket vásárolt a lapban, amelyekben önmagát és a Bildet fényezte. Érdekes adalék, hogy a taz még régebben egy napra átadta a lap főszerkesztését Diekmannak, aki megragadva az alkalmat, készített egy nagyinterjút a lapba példaképével, Helmut Kohllal. A taz a mai napig nem tudta túlszárnyalni a Diekmann-lapszám eladási adatait.

  Ezt a Kai Diekmannt fenyegette meg egy hangposta-üzenetben Christian Wulff azzal, hogy büntetőeljárást kezdeményez a lap ellen, ha a Bildben egy róla szóló negatív anyagot megjelentet. Az államfő nem érte el a főszerkesztőt, pár napra rá, mikor már el tudta érni, nem győzött elnézést kérni. Diekmann azt válaszolta, lezártnak tekinti az ügyet. Másnap címlapon hozta a sztorit, miszerint Wulff Alsó-Szászország miniszterelnökeként 2010-ben félmillió eurós kölcsönt kapott egy baráti vállalkozócsaládtól, miközben ellenzékének azt mondta, nem áll és nem is állt soha üzleti kapcsolatban velük. És itt még nem ér véget a sztorit: a német sajtó, élén a Bilddel, elkezdett az államfő után kutakodni, és egy sor kényelmetlen ügyet túrtak elő. Feltűnően olcsó autólízing, kedvezményes lakáskölcsön, ingyenes nyaralások fontos gazdasági szereplőkkel – joggal merül tehát fel annak gyanúja, hogy ezekért cserébe miniszterelnökként előnyben részesíthette őket különböző hivatali ügyekben. A múlt héten házkutatást tartottak az államfői hivatalban, miután Wulff egyik bizalmasát korrupcióval vádolják. Az államfő azt már nem várta meg, hogy felfüggesszék mentelmi jogát: lemondott.

  A német sajtó Merkel dilemmáját a Fukusima után történtekhez hasonlítja. Merkel akkor a Japánban történt események hatására döntött úgy – remekül meglovagolva az egyébként sem atomenergia-barát német közvélemény erőteljes döbbenetét –, hogy az ország hosszútávon teljesen felszámolja az atomerőműveket. Tette ezt annak a CDU-nak a politikusaként, amely párt mindig is az atomenergia mellett tette le voksát. Merkel most az elmúlt években elkövetett egyik nagy politikai hibáját teheti jóvá, ha olyan jelölt mellé áll, aki széles támogatottságot élvez. A lehetséges államfőjelölteket felsoroló Spiegel.de azt írja: ha most Merkel jelölné Joachim Gauckot, az a kancellár politikai nagyságát bizonyítaná. Elképzelhető, hogy meg is teszi: Wulff lemondása után Merkel azt mondta, konszenzusos jelöltet szeretne.

  Meglátjuk. Egy viszont biztos: Németországban lemondott az államfő.

Címkék: média cdu németország angela merkel elnök christian wulff

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr124126246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Parajelenség a Deák téri metroállomáson 2012.02.18. 08:38:27

Egyre inkább biztos, hogy az idegenek Magyarországon készülnek inváziós hadjáratukra, ahogy azt már lelepleztük előző posztunkban.A mai napon a Deák téren gyanútlanul a metrojáratukra váró fiatalok egyik pillanatról a másikra elveszítették a nadrágjuka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paranoid Android2 2012.02.18. 09:45:12

Célozgatunk? Célozgatunk?:))))
Amúgy S.P.-nek most kéne lemondania, amikor viszonylagos csönd van körülötte. Hiszen megromlott az egészsége.

hacsaturján 2012.02.18. 09:49:28

@Paranoid Android2:

érdemei elismerése mellett.....(még mindig jobb, mint a moszkvai gyógykezelés)

bolá 2012.02.18. 09:51:52

@Paranoid Android2:
Vagy hivatkozhatna a német és magyar egységre: most hogy új német államfő lesz, megadja a lehetőséget, hogy hozzá illő magyar államfő legyen.

Paranoid Android2 2012.02.18. 09:53:49

@hacsaturján: Mit akarsz? A Kreml kórháza kifejezetten jóhírű!:)))))
Amúgy az érdemei elismerése mellett kifejezetten kommunista szófordulat. Ne az érdemei elismerése mellett, hanem a hibája felemlegetésével. Hogy mindenki tanuljon.

Paranoid Android2 2012.02.18. 09:55:36

@bolá: Mindenesetre elgondolkoztató, hogy Európában nem lehet olyan vezető politikust találni, akiről nem derül ki valami.:))))))))

Bell & Sebastian 2012.02.18. 10:38:40

Most olvasom az ottani hírportálokon, hogy ádáz összecsapások vették kezdetüket a Facebook -csoportok közt, melyekből van vagy három jelentősebb.

Gauck -kal csak az a bajuk, hogy túl erősen kötődik a londoni, hogy is mondjam csak, Cityhez. Ami nem egy előny, tekintettel arra, hogy az egy másik ága a pénzügyi háttérhatalomnak (hogy finom legyek, mint a Weihrauch, már amennyire nem is kicsi a képzavar).

Bell & Sebastian 2012.02.18. 11:08:38

Úgy érzem, ezt a poént meg kell hogy magyarázzam, a Weichrauch egyaránt jelenthet tömjénfüstöt (az ortodoxiában az Egek illata) vagy egy német lőfegyver márkát.

Amivel csak azt írtam körül, hogy vagy nagyon jó választás, vagy görög a trójai kapuban. Attól függ, hogy amerikánerre vágynak-e? Majd meglátjuk.

Steve the Great 2012.02.18. 11:16:31

@Paranoid Android2:
Én azért azt gondolom, SP előbb-utóbb lemo... izé.. átadja a helyét valaki másnak, aki hatékonyabban tudja támogatni a kormány konszolidációs politikáját. És azért elég nehéz lesz úgy beállítani, hogy nem a plágiumgyanú beigazolódása miatt teszi - bár biztos meg fogják próbálni.
Ezután még fog várni egy kisebb kommunikációs/erkölcsi dilemma a kormányra és csatolt részeire: Hogyan fog az festeni, hogy lényegében egy csalás, magánokirat-hamisítás, hazugság miatt hitelét vesztett bukott politikusnak megszavazzák a teljes ex-államfői apanázst.

Tilikov (törölt) 2012.02.18. 11:26:07

@Steve the Great:

Az egyik nagy meló az lesz, hogy Plagi eddigi teljesítménye után is valahogy ki kell utalni neki a teljes államfői juttatást.

A másik nagy meló meg az, hogy találni kell egy új mszmp-s volt besúgó komcsit a helyére, mert ne is gondoljuk, hogy az új államfő nem kommunista káder lesz, a Fidesz a fontosabb posztokra kizárólag mszmp-s komcsikban gondolkodik.

ebfül 2012.02.18. 11:45:10

Dikmán, Dickman a falon.

ebfül 2012.02.18. 11:48:47

@Paranoid Android2:

Akiről nem derülhetne ki semmi, az nem lesz vezető politikus. Kell valami biztosíték, nehogy elkezdjen hüyeségeket csinálni. Pl. Sólyom.

Paranoid Android2 2012.02.18. 11:53:54

@Steve the Great: Ez persze szép gondolat, de egy erkölcs nélküli társadalomban a nyomor (persze SP gondolom spájzolt korábban, tehát relatív "nyomor") nem lehet büntetése egy (erkölcsi okból bekövetkezett) hivatalvesztésnek. :)))))))))))
Ne feledd, hogy a másik oldalon is hegyekben állnak azok az "urak", akik rendesen bebuktak, ha SP-t kiteszik a hidegre, őket is ki kell.

Paranoid Android2 2012.02.18. 12:16:55

@ebfül: Az a rossz hírem van, hogy Sólyom nem jobbról, hanem balról volt zsarolható. Pedig a zsarolhatóságnak általános kategóriának kéne lennie, ha érted mire gondolok.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.18. 12:37:34

Egy újabb szomorú, elbukott próbálkozás a mandineren, hogy kimondják végre, amit ki kell mondani. Talán majd legközelebb.

Kandeláber 2012.02.18. 12:52:31

@ebfül: Érdekes, Sólyom a ballerek szerint egész hivatali ideje alatt hülyeségeket csinált, de minimum jobbra húzott.
Most pedig ő az etalon.
Változnak az idők, mi?
A Wulff-buktának azért örülök, legalább kiderül, hogy az unió-diktátor Németországban is bűzlik valami.

Sárika tanuló, 6/b 2012.02.18. 13:09:09

Én ám már tudom azt, hogy mire vár itt Vince bácsi ikertestvére? Rétest sütöttek a púpos kemencéjükben, de csak az kap, aki ezt nem hiszi el.

Bloodscalp 2012.02.18. 13:11:59

Milyen kellemetlenül jött ez idehaza:) hogy olyanok hangzottak el: "a demokráciánk erejét mutatja ez a lemondás"&"ellenzékkel együtt fogjuk megkeresni a következő jelöltet"...

Palika nem fog magától lemondani, Viktor dönt a sorsáról:)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 13:19:44

@Kandeláber:
Sólyom is keresztülmegy a "Jobboldaliak fejlődése a ballibek ítéletei szerint" című folyamaton (vö. Antall):

Amíg elnök volt: fideszbérenc, elfogult, nem az én elnököm, nem néz ki az ablakán, nem lép fel a Gárda ellen, kurucinfóhoz hasonlítja a 168 órát, ezt a parasztot!

Amikor már nem elnök: lám, a tekintélyes jogtudós exelnök, bezzeg az ő idejében, bezzeg ő még lajtántúliértelembenvett igazi konzervatív, nem úgy mint ezek!

Halála után: a drágajó Sólyom elnökúr, talán nem sértődik meg odafönn, ha azt mondjuk Laci bácsi, a mi elnökünk volt, nem a tiétek, mucsai fasiszta banda, akiket seprűvel kergetett volna vissza Ázsiába!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.18. 13:30:22

@Holger Hartland: Kiváló mítoszanyag, becsüld meg, fiam!

Fejleszd tovább: képzeld el, hogy vissza fogják síni a ballibek Schmittet, amikor majd Viktor Orojánsanyit nevezi ki Társasági Elnöknek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 13:56:58

@Kettes: Hogyne, ti meg úgy fogtok sírni, hogy jaj, az a szegény erdő vagy micsoda nick, aki valahogy véletlenül feljelentődött, hát ha ezeket a mostani "konzervatívokat" látná, jól kiosztaná őket!

Na hesspics, besúgó.

ebfül 2012.02.18. 14:00:46

@Paranoid Android2:

"Az a rossz hírem van, hogy Sólyom nem jobbról, hanem balról volt zsarolható."

Egy világ (sem) dőlt össze bennem...
Kb. emlékszem AB elnöki tevékenységére. Mindenesetre a szaftos részletek érdekelnek.

Aki bárki által zsarolható, azt nem lehet célirányosan terelgetni. "Ha érted, mire gondolok".

ebfül 2012.02.18. 14:08:11

@Kandeláber:

Ellenzékben mindenki más típusú KE-re vágyik mint kormányon.

Árpi bátyánk mindkét szerepet tudta hozni anno :-)

A németekkel kapcs. Kohl botránya sem volt gyenge anno...

Azt csak velünk akarják elhitetni, hogy bezzeg nyugaton. Ott sem jobbak a politikusok, tán ügyesebbek.

Kandeláber 2012.02.18. 14:30:12

@ebfül: Ha belegondolunk, eddig valamennyi köztársasági elnök pártpolitikusként indult.
Ha eltekintünk Göncz kisgazda múltjától, ő - mint az SZDSZ alapító tagja, és a paktum jóvoltából lett elnök - az egyik legmegosztóbb személyiség volt a rendszerváltozás után.
Mádl MDF-esként indult, miniszter volt az Antall-kormányban, ennek ellenére megőrizte a semlegesség látszatát.
Sólyom Duna-körös környezetvédőből és felkészült polgári jogászból lett az AB elnöke, ahol megakadályozta az igazságtételt és a kárpótlást, ezért fogadta el az MSZP és a MASZOp is, később azonban önjáróvá vált, és már egyik oldalnak sem felelt meg.
Schmitt - hát ő olyan amilyen, jobban tette volna, ha NOB elnök marad.
Persze, nincs olyan elnök, aki mindenkinek megfelel, pedig nem prezidenciális köztársaságban csak egy marionettfigura.

Kandeláber 2012.02.18. 14:36:35

@ebfül: Német nyelvterületről eszembe jutott Kurt Waldheim kálváriája.
Őt SS háborús bűnösnek bélyegezték bizonyos körök (érdekes módon ez ENSZ-főtitkár korában fel sem merült), az USA-ban nem kívánatos személynem minősítették.
Érdekes (?) módon az osztrák közvélemény nagyobbik része - a hivatásos rettegők ott is kisebbségben vannak - egy emberként állt ki mellette.
Persze Waldheim nem hasonlítható Schmitthez, utóbbi nagyon alacsony kaliber.

Sztyepan Asztahov 2012.02.18. 15:14:45

remélem Schmitt példát vesz a német államfőről.

Bloodscalp 2012.02.18. 16:52:19

@Holger Hartland: ezzel most azt akarod mondani hogy becsüljük meg SP-t???kicsit savanyú, de a miénk:)

ebfül 2012.02.18. 17:02:44

@Kandeláber:

Kiegészíteném azzal, hogy Sólyom nemcsak dunakörös szakértő, hanem az MDF egyik alapítója és elnökségi tagja is volt.

SuperBrain 2012.02.18. 17:59:56

@Paranoid Android2: Érdemei elismerése mellett, korára való tekintettel, nyugállományba vonulása miatt...

Mitzimackó 2012.02.18. 18:01:01

@Holger Hartland: tökéletlen kórisme. nem DÍCSÉRIK sólymot, csak RELATÍVE: még ő is jobb volt, mint ez a balfasz, aki helybeszalad aláírni.

SuperBrain 2012.02.18. 18:02:33

@Kandeláber: Egy nagy különbség a mostani és az összes többi elnök között: SP tényleg nem fék és nem ellensúly. Egy báb.

szempontpuska 2012.02.18. 18:23:45

@Holger Hartland: ugyan-ugyan! Egy kis férfias szívatás még nem a világ vége :-P

betyár (törölt) 2012.02.18. 18:48:55

@szempontpuska:

nézze, maguk annyira fantáziátlanok, hogy mindent lenyúlnak? persze ha megnézzük a posztokat ott a vincén, nem is csodálkozhatunk: stílus, nyelvi lelemény, eredetiség teljes hiánya. az a kedvencem, amikor színházi előadásokról, drámákról, műnemi, műfaji sajátosságokról társalognak. na az tuttijó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.18. 18:49:27

@szempontpuska:

No no! Csak barátilag szólok: ha már f*ngorászás közben sikerült jól bef*snotok, legalább nem kellene szana- és széjjelcsapnotok!

ü
bbjnick

Feljelent Elek 2012.02.18. 19:03:55

@szempontpuska: Mire célozgatsz itt, intergalaktikus utazó, kezedben a puskával? Csak nem a Névtelen Bátrakra? Főbe is lőhetnéd magad vele egyszer, csak hát lányokra ugye nem hat, mint tudjuk. Próbáld csak ki a számítógép agyú, antiszociális politikai komisszárodon, majd meglátod.

szempontpuska 2012.02.18. 20:50:08

@betyár: milyen szép tőled, hogy színházról is olvasol...

szempontpuska 2012.02.18. 20:51:32

@bbjnick: te valamit vagy nagyon félreértesz, vagy valaki más írt a nickeddel. manapság az ilyesmi előfordul, mégoly jellemes alakokkal is... :-)))

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 20:58:07

@Bloodscalp: Már rég le kellett volna mondania. Már eleve nem ő kellett volna.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 21:05:50

@szempontpuska: Amit civilizált, normális párbeszéd keretében mondhatok neked, az ennyi:

Mondjam a többit? :)

szempontpuska 2012.02.18. 21:24:54

@Holger Hartland: Monca, nehogy gyomorfekélyt kapj az elfojtástól, nem venném a szívemre cimbora :-)

evil overlord (törölt) 2012.02.18. 21:38:24

@Holger Hartland: Megint patkányt kondicionál?
BTW, múltkor igaza volt, több tisztességet néztem ki Counterből a kelleténél. Similis simili gaudet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 22:06:54

@szempontpuska: Cimborád neked a sajt a labirintus végén. :) Gyomorfekélytől ne félts. Az a ti táborotokat szokta kerülgetni, én csak befogom az orrom, és kész.

Nem értettél, ugye? Azt javasoltam, hogy ne beszélgessünk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.18. 22:07:48

@evil overlord: Egyelőre adtam egy esélyt, hátha tud ember is lenni és megérti. :)

Unionist 2012.02.18. 22:43:54

nyilván schmitt is le fog mondani, csak nincs meg az utódja. se a szakállas, se a két bajszos nem jön be igazán orbánnak. szeretnek zsákban futni, de egyik sem kesztyűbáb.

valószínűleg a kopasz bajszos lesz a befutó. martonyi mégis csak mszmp tag volt. másrészt ki tudja mit beszél össze-vissza, amikor járja a világot. még az is lehet, hogy ő részese volt a puccsnak? jobb helyen van ő a sándor palotában. és egyáltalán ő hasonlít a leginkább schmitt pálhoz. szóval az egész karrierje elvtelen alibi diplomácia. orbántól nem idegen, hogy a gyalogot gyalogra cserélje. a külügynél az eu-s kis hölgy tűnik olyan jelentéktelennek, hogy akár még miniszter is lehet. annak ellenére, hogy a közéletben az ismeretlen kis hölgyek sok galibát tudnak okozni.

Unionist 2012.02.18. 22:50:25

@Kandeláber:
kulturálisan ezért lenne jó egy osztrákhoz hasonló régiós felosztás. mert akkor lenne 5-6 tartományi miniszterelnök függetlenül kiválasztva. egyrészt megszűnne a liberális nyavalygás. mert nem lenne kormányfői teljhatalom. szóval a liberálisok minden nem baloldali politikusba belelátják a führert, a protestáns nyugat pedig az inkvizítort. és ezek az emberek előszeretettel veszik körbe magukat üresfejű úriemberekkel. a szuper esélyes martonyi feje is csak úgy kong ha a közhelyeken túl bármit is kell mondani.

szempontpuska 2012.02.19. 00:02:16

@Holger Hartland: mert talán volna miről?
valami újat találtál ki, vagy még mindig a kis háziállatotok lelkét masszírozod?

Elek Anna · http://alisarine.wordpress.com/ 2012.02.19. 01:02:03

@Kettes: Géza!

Apát megkérdeznétek, hogy akkor ez a Wulff egy patkány és rá kell küldeni Árok Kornélt vagy nem?

Köszi, Anna Berlinből :)

Bell & Sebastian 2012.02.19. 01:08:02

@szempontpuska: @Kettes: Hogy nektek mekkora egy pofátok lett itt, nahát!

Szemköztpuki, te egy akkora kretén vagy, hogy nem is olvastad az igen humoros könyvet, aminek a filmes adaptációjából való az a bélyegkép, amit használsz?

El nem hiszem, hogy má' megin' mekkora egy köcsögség ez! Ede jól van? Elek, bocs.

Feljelent Elek 2012.02.19. 01:13:40

@Elek Anna: Jó hogy látlak itt, össze tudnál hozni a pásztázó tekintetű bátyáddal?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 05:19:30

@szempontpuska: Ha nincs miről, akkor minek válaszolsz? Ne tedd.

hacsaturján 2012.02.19. 06:22:54

@Paranoid Android2:

óóó, bazz! látom, nem érti. akkor mondom a praktikusat: kokillába dobni, hiszen nem úszásból doktorált!

szempontpuska 2012.02.19. 09:20:28

@Holger Hartland: Azt hittem ki akartad beszélni a traumát, azért hoztad szóba... ;-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 09:44:34

@szempontpuska: Valóban okozott némi traumát, hogy sunyi, gyáva, feljelentő patkányként végeztétek, mert ennél azért kicsivel jobbat vártam volna tőletek. De az előzmények alapján annyira nem ez volt meglepő, hogy ki kellene beszélnünk. Egyáltalán nem kell beszélnünk.

szempontpuska 2012.02.19. 10:04:44

@Holger Hartland: WTF??? Mégis ki jelentette fel azt a "sunyi gyáva patkányt" aki nem vállalja a szavait?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 10:11:39

@szempontpuska: Úgy teszel, mintha nem értenéd. Mondtam, hogy értelmetlen a beszélgetés.

szempontpuska 2012.02.19. 10:24:54

@Holger Hartland: ja azt hittem a vincenteseket vádolod a feljelentéssel.
Nem tudhatom hol jársz a legendagyártásban (tudod: IP cím meg ilyenek :-D)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 10:43:07

@szempontpuska: Részletkérdés, hogy a fejetek búbjáig vagy csak könyékig vagytok benne. Akarsz még valamiről beszélgetni, vagy befejeztük?

Bell & Sebastian 2012.02.19. 10:45:03

@szempontpuska: Ecsém, ha minden mondatod után csak a kínos röhögést tudod odabiggyeszteni, akkor nem vagy te idióta véletlenül? És egyáltalán, te jöttél ide szemétkedni, nem? Megint.
Szopjad le magad, aztán eridj a fenébe!

szempontpuska 2012.02.19. 10:48:58

@Holger Hartland: Ha ilyen kínos a téma, vagy/és még kidolgozatlan az alternatív valóság, akkor sztem ne hozd be a topicba.

Megvárom amíg kiderül, hogy Botos a Vincenten publikál és onnan folytatjuk :-)

szempontpuska 2012.02.19. 10:49:33

@Bell & Sebastian: Egészségtelenül magas a vérnyomásod - szerintem

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.19. 10:51:44

@Holger Hartland: Bár többé-kevésbé leszarom, hogy elhiszed-e vagy sem: nem mi nyomtuk fel tölgyet. Sem a fejünk búbjáig, sem könyékig. Most pedig menj a picsába.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 11:01:49

@Kettes: Ti tettétek lehetővé, ti adtátok a kezdő lökést a dolognak. Onnantól tényleg hit kérdése, hogy a folytatásban ti voltatok-e.

A picsába legfeljebb a saját blogodról küldhetsz, besúgókám, oda pedig nem megyek. Ti válaszoltatok itt nekem, ti jöttök itt utánam azóta is, le lehet állni. Modus vivendi.

szempontpuska 2012.02.19. 11:05:59

@Holger Hartland: Nálad minden hit kérdése?
Egyébként meg már ott tartasz, hogy szégyenled annak a patkánynak a sorait? nem kellett volna megírni, mit írt egy nick Petschauerről és annak férfias szívatásáról?

Inkább a tapintatos hallgatás, ez volna az ildomos polgári körökben...

Korhely 2012.02.19. 11:15:54

Az, hogy Orbán Viktor Schmitt Pált nézte ki államfőnek, sokat elárul Schmittről és mindent elmond Orbánról.

szempontpuska 2012.02.19. 11:22:13

@Korhely: Orbán Viktor nyári nyaralását megszakítva levelet küldött a magyar Országgyűlésnek, a levél tartalma kicsit szokatlan volt.

Egy zacskó szotyola volt a levél. A zacskó papírból készült, tehát nem celofánból vagy ilyen alumíniumszerű izéből, hanem papírból. Olyan zacskó volt, amibe a meccsen pakolja a néni a szotyit. A zacskóra egy korona volt rajzolva, áthúzva, és egy szmájli, és az aláírás, hogy "Vikt.", így, rövidítve.

A képviselők sokáig nem értették a levél tartalmát, végül a miniszterelnöki szűkebb stáb fejtette meg, és megüzente a képviselőknek, hogy megvan a megfejtés. A képviselők ekkor nagyon megörültek. Kisvártatva összegyűltek, hogy meghallgassák, mi is ez a megfejtés. A teremben, a magyar Országgyűlés Orbán Viktorról elnevezett (nagy-, illetve dísz)termében a falon a NENY mellett két szép gobelin volt kifüggesztve, 15°3 méteres terjedelemben, időrendben, az egyiknek az volt a címe, hogy "Orbán Viktor felajánlja Szűz Máriának Magyarországot", a másiknak meg az, hogy "Orbán Viktor felajánlja saját magának Mária országát és elfogadja azt".

Azt szeretné Orbán Viktor, hogy a zacskó szotyola legyen a Magyar Köztársaság elnöke.

A képviselők elsőre kicsit elképedtek azért. Amikor a gyűlésüket tartották, ahol Navracsics Tibor elmagyarázta, hogy mi a levél értelme, a képviselők körében egyfajta jól hallható morgás volt hallható, igaz, ez a morgás nem rosszalló, inkább csak olyan várakozásteli volt. Navracsics Tibor (aki a magyarázó felszólalását egy nagyméretű olajkép alatt tartotta, amelynek az volt a címe, hogy "Orbán Viktor fogadja az államtitkárok hódolatát"), magához vette ekkor a szót, és ecsetelte a döntés előnyeit. A zacskó szotyola eközben méltóságot sugározva, de azért közvetlenséget, emberközeliséget is sugározva várakozott a pulpituson. A futballozó miniszterelnököt ábrázoló réz kisplasztikának volt nekitámasztva, a kisplasztika Orbán Viktort nemzeti mezben ábrázolta, amint mosolyogva, a kezét az égnek emelve a világbajnoki döntőn szerzett győztes gólját ünnepli, szerény, de ünnepi arckifejezéssel.

A szotyolát mindenki ismeri, falun és városon egyaránt, és szeretik az emberek - vágott bele Navracsics. Bár külföldi eredetű, de ősei hosszú évszázadok óta Magyarországon élnek, olyannyira, hogy a szotyola mára megkérdőjelezhetetlenül magyar, bizonyítva, hogy befogadó nemzet a miénk. Igen, a szotyola nem alkotmányjogász, és lehet, hogy még pár preambulumot át kell néznie - villant szigorút Navracsics tekintete, mintha akadékoskodókat akarna leszerelni. (Pedig nem is voltak akadékoskodók.) De majd átnézi!

A képviselők ezután kérdéseket tettek fel. A kérdésekre megnyugtató válaszok születtek. A zacskó szotyola ígéretet tett, hogy az egész nemzet szotyolája lesz, pártállásra való tekintet nélkül. Kérdésre felelve határozottan állította, hogy sokkal több fekvőtámaszt tud már most, mint Angela Merkel, ha versenyezni fognak Brüsszelben, Angela Merkel már négy fekvőtámasz után az arcára fog esni, neki annyi még bemelegítésnek is kevés.

A képviselők ekkor üdvrivalgásban törtek ki.

magyarnarancs.hu/aszerk/a_letezo_szotyializmus-74108

Bell & Sebastian 2012.02.19. 11:36:22

@Kettes: Nem hát, csak Elek pajtást úgy '08 -óta gyötörte a kíváncsiság utána, aztán ki is tette egypárszor az adatait. Azóta már kitöröltétek, gondolom.

Mert bátor gyerekek vagytok ti.

Bell & Sebastian 2012.02.19. 11:38:46

@szempontpuska: Tévedsz, Galaxis Vándora, most pont jó.

szempontpuska 2012.02.19. 11:42:12

@Bell & Sebastian: Bátorság ügyében kérdezd meg a sunyi szerzőtársadat, aki letagadta beírását...

ebfül 2012.02.19. 11:43:51

Mikor robbant ki Wulff botránya?

Bell & Sebastian 2012.02.19. 11:44:38

@szempontpuska: Ez nem jött be pajtás, ha ez a híres antipatkány humor, akkor hozzál jobbat, de addig is elárulhatnád, hogy ki írta, mert nem mindenki született MANCS -előfizetéssel a seggében.

szempontpuska 2012.02.19. 11:49:55

@Bell & Sebastian: "Aki nem alszik, azt nem lehet felébreszteni"

Bell & Sebastian 2012.02.19. 12:20:06

@szempontpuska: Éberség, elvtársak! De mindenek előtt betartás, elvtársak!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 12:58:08

@szempontpuska: Miért kellene szégyellnem a patkánykodó soraitokat? :) Nem kellett volna nickeket felnyomnotok, és akkor lehetne beszélgetni az inkriminált kommentről is. De hogyan lehetne beszélgetni egy szellentés tanulságairól, amikor a másik oldalról dömperrel öntitek a híg fekáliát?

Akiről szó van, arról korábban legalább négyszer írtátok meg a valódi nevét, legutoljára egy nappal a nemfeljelentő nemposzt előtt. Ezek után a kezeteket mosni, hogy de hiszen a piszkos munkát más végezte - finoman szólva álszent képmutatás.

Hónapok óta nem válaszoltunk egymás kommentjeire. Ebben a topikban ti kezdtétek. Hiányoztam? :P Fejezzétek is be.

szempontpuska 2012.02.19. 13:03:18

@Holger Hartland: Te hoztad szóba ennek a sutyeráknak az esetét, most mit rinyálsz?

Amúgy meg: szeretnék legalább egyszer látni egy olyan linket arról, ahol vincent hozta nyilvánosságra egy nicknek a nevét. Vagy nálad ez is "hit kérdése"? mint pl. az IP cím figyelés :-)))

szempontpuska 2012.02.19. 13:03:55

@Bell & Sebastian: hétvégén nem fizetésért írsz a mandinerre, ugye?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.19. 13:09:38

@Paranoid Android2: ez a(z európai) vezető politikus lényege.
Nem lehet azzá, ha nem derülhetne ki róla valami.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 13:14:53

@szempontpuska: Nézd, ha besúgó szól hozzám, akkor nem tudom nem beleszőni a válaszomba, hogy "fúj, besúgó vagy". Nem kell hozzám szólni, ez ilyen egyszerű. :)

Kérdésedre válaszolva: IRL személyazonosság kiadása történt az "1944 arculatának üzenete", a "Hogyan lehetne méltányos módon megvitatni a médiatörvényt" és a "Világbajnokok vagyunk" c. topikjaitokban a kommentekben.

Egy nappal a nemfeljelentő nemposzt előtt is volt egy ilyen, de azt már törölte valami "szempontpuska" nevű józanabb vincentes, akinek a nickjét ezek szerint most bitorolja valami seggfej. :P

Az igazi szempontpuska ezt írta:

"szempontpuska · orulunkvincent.blog.hu/ 2011.12.16. 17:51:17
@jotunder: irl nevet nem kéne... "

"szempontpuska · orulunkvincent.blog.hu/ 2011.12.17. 09:22:11
@jotunder: Láttad a véleményem részletesen kifejtve. Mélységesen ellenzem és elítélem az IRL-ezést. És azt is megírtam hogy miért."

Ezen kívül jt-t már négy éve moderálták innen IRL adatok teregetése miatt. Négy évetek volt rá, hogy meggyőzzétek a haverotokat, "öreg, ezt ne csináld, lejáratod vele magadat és minket is". Kár, hogy nem sikerült!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 13:18:00

@szempontpuska: @Kettes:

Lehet itt orrba-szájba arczoskodni és nyeglés(z)kedni, a tényeken mit sem változtat! A tény pedig az, hogy a "nickvadász"-kényszerbetegség egyáltalán nem általános jelenség a blogoszférában, annak csak egy igen jól behatárolható, leheletvékony szeletére jellemző. Itt --- a blogoszférában --- aztán valóban mindenféle állatfajta fel-felbukkan, de a "nickvadász"-ragadozó, olyan kártevő, ami mások egzisztenciájával táplálkozik, még itt is igazi kuriózumnak számít. Nem lehet, hogy azért van ez így, mert a bloggerek többsége egészséges lelkülettel, realitás és erkölcsi érzékkel bír és nem többnek, mint (kedélyes vagy kedélytelen) eszmecseréknek tekinti az itteni beszélgetéseket? S ugyanúgy nem jut eszébe "levadászni" és/vagy feljelenteni @szempontpuska: vagy @Kettes: nicket az itt kifejtett gondolataiért, mint ahogyan Jókait sem jutna eszébe feljelenti azokért a szavaiért, amiket @Kristyán Tódor nicknéven leírt...

ü
bbjnick

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.19. 13:19:14

@Bell & Sebastian: honnan gondolod, hogy olyan flexibilis, mint egy menyhal?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.19. 13:22:09

@Bell & Sebastian: 1 segg (a főszerkesztő)

Bell & Sebastian 2012.02.19. 13:46:52

@Hepci: Igazából az önjelöltként magukból árasztott intellektuális felsőbbrendűség az, ami állandóan beviszi őket a bozótosba és a gátlástalanul alkalmazott eszközök, amiket gondolkodás nélkül bevetnek a Szent Cél elérésének érdekében.

Aztán, ha rajtakapják egyiket a hazudozáson, csípőből próbálkozik mással. Kényszeres ítélethirdető -fajta, ha van közük hozzá - ha nincsen, beleverik mindenbe azt a szaros orrukat!

Bloodscalp 2012.02.19. 13:49:04

@Holger Hartland: mi ebben a besúgó? KIM-es srácok (& Salát- nevezzük nevén azt a büdös kölyköt) unalmukban nem tudnak hova lenni hát a mandinerre írogatnak.

szerintem ettől jóérzésű embernek hányingere lesz rendesen, mert egész más ha tudja az ember (nem csak sejti) hogy miniszteri beosztottak írogatnak hülye kormánypropagandát.

ez bassza a csőrödet, mikor vannak tízezrével ebben az országban volt besúgok akikről nem tudunk mit is csináltak pontosan-és ha már ennyire a bögyödben van, lehet pont a kormányzati srácoknak kéne odaszólni hogy nyilvánossá kéne tenni minden aktát(persze ez egyéni vélemény-de akkor nem lennének ilyen kádárista reflexek hogy 'tebesúgó':)

Bell & Sebastian 2012.02.19. 13:50:30

@szempontpuska: Nem lehetsz közel a tűzhöz, ha nem tudod, hogy ki vagyok.

Bell & Sebastian 2012.02.19. 13:54:57

@Bloodscalp: Csak nem mondod, hogy a cionista aktivistáknak attól van ekkora pofája, hogy az apáikat nem vágták nyakon időben?

Alfőmérnök 2012.02.19. 13:55:33

@Holger Hartland: Én úgy emlékszem, Kettes egy kommentje is mutatott egy tölggyel kapcsolatos facebook oldalra (a nevét valóban nem írta le) jótündi posztjában. Egyébként én Kettes egy (a Reagan-bloggal kapcsolatos) korábbi hozzászólásából következtettem tölgy kilétére. Szigorú értelemben véve az nem volt leplezés. Ki tudnám keresni, mert a madniner nem nagyon töröl utólagosan kommenteket, de nem teszem meg. Aki kíváncsi, járjon utána.

Bloodscalp 2012.02.19. 14:05:19

@Bell & Sebastian: már nem első alkalom hogy nem fogod fel amit ír az ember.

betyár (törölt) 2012.02.19. 14:09:49

@szempontpuska:

maguk olyan sutyerákok, hogy még a magyar nyelvet, ami állítólag az anyanyelvük?, sem ismerik. patkánynak a besúgót nevezik. tudják, az 56-os halálra ítéltek között is volt egy besúgó, akinek patkány volt a fedőneve. sokan úgy gondolják, hogy patkány göncz fedőneve volt.

ebből következően maguk és az érzelmifogyatékos lehetnek csak patkányok. és miután udvariasan elhárítanák maguktól ezt a megszólítást, felhívom rá a figyelmüket, hogy maga Az Elmeroggyant Akit Még A Vinceblog Is a Pokolra Kíván nick jelöli meg magukat mint a hadjárat forrását.

és most menjenek szépen haza.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 14:13:16

@Alfőmérnök: Név nélkül is lehet mószerolni, pl. ha megírom, hogy komiveskelemen67 nick egy belsőépítészeti kar vityillo-enteriőrisztikai tanszékének docense, és az országban összesen egy ilyen kar van három docenssel, akikből az egyik nő, a másik balos, miközben tudjuk, hogy az említett nick férfi és jobbos, akkor nem is kell többet mondani. Volt ám ehhez hasonló is. :)

betyár (törölt) 2012.02.19. 14:14:06

@bbjnick:

jaj, milyen már maga krisztyán tódorozik nekik. most aztán majd gúglizhatnak:)

Alfőmérnök 2012.02.19. 14:30:43

@betyár: OFF
Király az új avatarja. Jól tükrözi az értelmi színvonalát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 15:37:43

@betyár:

Hűha, remélem nem hoztam most bajt szegény Jókai fejére! :-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.02.19. 16:08:27

@Bell & Sebastian: Számtalanszor kitárgyaltuk, hogy 800.000 párttag volt, ezekből úgy 240.000 írogatott ide-oda, plusz az önkéntesek és a hivatalból kötelezettek, a hivatásos tartótisztekről nem is beszélve.

A kollaborált -elmeállapot az társadalmi rendszereken átívelő jelenség, a semmiből a jég hátán is megélő az lehetett akár nyilas, akit átvett a kék AVO, majd karriert épített Kádár alatt, később Gyurcsánynak kavarta a kakát és szervezett sorozatgyilkosságokat, például.

Én is azt mondom, hogy tegyék csak ki a névsorokat, legalább eltűnne a süllyesztőben a teljes politikai osztályunk és az úgynevezett értelmiségünk -pár kivételtől eltekintve-, de nem én lennék az, aki megkönnyezi őket, az teljesen biztos!

Bell & Sebastian 2012.02.19. 16:11:32

@betyár: Höhö, Ice Age, most látom csak.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.19. 17:01:48

@Holger Hartland: Szóval mi adtuk meg a kezdőlökést.

Nem tölgy, aki az aljasságot írta. Nem a mandiner, ami elvből nem moderál, mert az aljasságkinyilvánítási szabadság van. Nem az a csávó, aki felnyomta tölgyet a dékánnál, és nem is a dékán, aki kirúgta. De még csak nem is az a rohadék, aki kinyírta Petschauert. Mindenki teljesen ártatlan, csak a vincentesek a felelősek.

Mi adtuk meg a kezdőlökést. Mert leírtuk a véleményünket egy aljasságról. Mert szerinted aljasságokat irkálni helyes, ezt szóvá tenni meg helytelen.

Te valamikor normális voltál. Most meg seggfej lettél. Eggyel több vagy kevesebb nem számít, nem igaz?

Bell & Sebastian 2012.02.19. 17:05:33

@Kettes: Nem baszki, hanem mert Elek Gábor, alias Jótündér identifikálta előtte jó pár alkalommal -nem is Hoffmann Géza-, így könnyű préda volt, ha már a vitában ördögtől megszállt disznókként merültetek el a habokban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.19. 17:11:09

Nyugi, még estig nyilvánosságra hozom mindenki adatait, és végre megszűnik ez az áldatlan idegeskedés.

Sárika tanuló, 6/b 2012.02.19. 18:17:39

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én ám tudom ám, hogy Egér bácsi is benne van a Galaxis útikalauzban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.02.19. 18:22:55

Nyamm, tombol itten az offtopic testvéri szeretet,

p-o-m-p-á-s

üssük egymást agyon egy arénában, hova is tettem azt a fránya BFG 9000-t?!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 18:23:53

@Kettes: Egy politikai vitafórum kommentjének tartalmáról addig van értelme vitatkozni, amíg fel nem nyomják a kommentelőt, és egzisztenciális következményekkel járó IRL-ügyet nem kreálnak abból, ami itt, a játszótéren történik. Így hát az a hajó elment. Azt a kommentet sajnos már nem lehet normálisan megbeszélni.

Te pedig durván csúsztatsz és hamisítasz. A nicket ti dobtátok fel, már az "ügy" előtt legalább másfél évvel és utána is többször, utoljára éppen a "szóvá tevés" előtt egy nappal. De pontosan ezért nem szóvá tevés volt az, hanem feljelentés. Megjósolható volt, hogy lesz valaki az olvasóitok közül, aki továbbviszi a dolgot.

Sok dologban normálisak vagytok, de a személyes adatokkal mindig is seggfejek voltatok, most pedig annyira undorító seggfejek lettetek, hogy arról sem akarok veletek beszélni, amiben normálisak vagytok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.19. 18:43:45

@Holger Hartland: és mi lenne, ha mindenki csak olyat írna, ami a saját IRL nevén is vállalható?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 19:15:59

@Hepci:

S ki mondja meg, hogy mi a vállalható? Maga, én, lóf*szjóskasenkinonamenick? Ha számomra vállalhatatlannak tűnik valamelyikük véleménye, akkor felhatalmazva érezhetem magam, hogy annak a nicknek nyilvánosságra hozzam a nevét, foglalkozását, munkahelyét stb.-jét? Emlékszik még arra, amikor a kuruczinfo nyilvánosságra hozta közszereplők telefonszámát, címét? Ha az nácitempó volt (mert szerintem virtigli nácitempó volt), akkor a "nickvadászat", ugyan, mi?

ü
bbjnick

is 2012.02.19. 19:22:57

@Holger Hartland: Ezzel a mesével etetitek egymást. A valóságra semmi szükség, amikor ilyen jó, kerek sztorik vannak, nemigaz?

szempontpuska 2012.02.19. 19:55:55

@Holger Hartland: No megnéztem. Elég nehezen sikerült Téged rávezetni, de lassan kezdesz rájönni... :-)

A "besúgó" továbbra is hitkérdés marad számodra- nem véletlenül, hiszen tényeket nem tudsz hozzárendelni - de akkor no remorse ha mások is ilyen szabadon kezelik majd a tényeket, ugye?

Így igaz, ami IRL adat azt a Vincenten töröljük. És most nézz körül itt ahova jársz, melyikben marad benn a fekália??? (ez már nem hit kérdés)

n.b. az általad említett négy topicban egyetlen határesetet találtam, ami egy linkre vonatkozik és kétesélyesen beazonosítható személy/nick. Ezt is töröltem.

ha neked itt tetszik, jó mulatást a pöcegödörben. Nálunk ganézunk :-)

szempontpuska 2012.02.19. 19:56:37

@bbjnick: szófosásodból egyetlen dolog hiányzik: a konkrétumok.

viszlát!

szempontpuska 2012.02.19. 19:57:14

@Bell & Sebastian: nem tudom és nem is érdekel...

szempontpuska 2012.02.19. 19:59:44

@betyár: Göncz mint besúgó, a jobboldali gyűlöletkampány része, egy jobber toposz.

Legutóbb tiszteletére rendezett ünnepségen jutott eszembe, amikor egyik volt rabtársa emlékezett meg közös éveikről. Ő egy picinyég hitelesebb, mint a net trolljai...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 20:02:36

@szempontpuska:

"szófosásodból egyetlen dolog hiányzik: a konkrétumok." --- írod.

Milyen konkrétumokra gondolsz? Nevekre? Foglalkozásokra? Munkahelyekre? :-[

ü
bbjnick

szempontpuska 2012.02.19. 20:06:39

@bbjnick: nickvadászat & feljelentés

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.19. 20:15:51

@bbjnick: kedves bbj, nem ezeket a vincentes f*szkalapokat óhajtottam védeni, mindössze - jámbor ábrábndként - felvetettem, mi lenne, ha mindenki csak olyat írna, ami vállalható.
Természetesen a saját maga számára.
Pl. ha valaki leírja, hogy "holnap reggel kettétörlek a térdemen az Angelika kávéház előtt és feldugok a seggedbe 1 menórát, büdös libsibibsibuzzancsgeci", akkor mind a 47 kilójával, 12 dioptriás szemüvegével és 1 menórával a hóna alatt megjelenik az emberünk másnap reggel az Angelika előtt.
Kiment a divatból, igaz?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 20:18:41

@szempontpuska: Tényeket rendeltem hozzá. Ott van a blogotokban félreérthetetlenül, hogy ki áll az adott nick mögött. (Vagy ezek szerint már csak volt? Kigyomláltad az összes egyértelmű utalást? Ld. az Alfőmérnöknek írt kommentemet.) Tény, hogy nélkületek a feljelentés nem jöhetett volna össze. Tudnotok kellett, hogy erre nagy volt az esély. Hitkérdés csak az, hogy ti álltok "Emlékezetkultúra" nick mögött vagy sem. Ha soha nem feditek fel más nick IRL-jét, most minden más volna. Elbasztátok.

Szánalmas, hogy most, amikor már késő, még azzal jössz, hogy most, utólag kitörölted a még mindig megmaradt IRL-ezést. Ez már nem jóvátétel, csak a bűnjelek eltüntetése. Még szánalmasabb, hogy nem egy arra járó külsős troll, hanem a saját bloggertársad szarát kellett eltakarítanod. Akit elsőként kellene kiganézni a mandinerről, ha ganézának itt - ahogy 2008-ban, azaz négy éve "Ács Ferenc" akkori mandineres megtette. Szófosásodból egyetlen dolog hiányzik: a tisztesség.

szempontpuska 2012.02.19. 20:33:15

@Holger Hartland: Mindent nem láthatok én sem, de amit látok mindig kiszedtem. A vincenten ez így működik...

És most nézz körül ezen a trágyadombon, hány IRL adat van. Na innen beszélsz, ide jársz és innen prédikálsz mi a baj a vincenttel???

ehhez nem hit kell, hanem teflonarc

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 20:42:10

@szempontpuska: "ezen a trágyadombon, hány IRL adat van" - Azokon kívül, amiket vincentes blogger kollégád írt az évek során a mandinerre? :P

Látok itt néhány utalást az ő IRL-jére, amik, ha én itt moderátor lennék, abban a percben tűnnének el, ahogy meglátom őket. De nem vagyok mandineres, így teflonarcod inkább neked van, amikor számon kéred rajtam egy olyan blog kommentjeinek tartalmát, amelyhez semmi közöm.

szempontpuska 2012.02.19. 20:47:53

@Holger Hartland: Látsz néhány utalást (sic!)???
:-)

Ide jársz, itt szeretsz rendszeresen kommentelsz a mandineren. Ennek töredéke másutt....

Hippokritának lenni valami jobber kritérium vagy mifene?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.19. 20:47:54

kedves mandiner,

a törvényben előírt módon most hivatalosan kérlek benneteket, hogy távolítsátok el azt a beírást, amit a lányom nevében tettek fel. más identitásának ellopása büncselekmény.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 21:02:18

@szempontpuska: Néhányat: négyet számoltam most össze, de ha én itt moderátor lennék, az első idepillantásom után egy se maradna. Hülyének lenni valami vincentes kritérium vagy mifene?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 21:02:26

@jotunder:

Jogos! De szerintem dobjon nekik egy e-mailt is, mert nem biztos, hogy ezt a kommentsort olvassák. Az impresszumban van elérhetőség.

ü
bbjnick

tewton 2012.02.19. 21:24:41

@szempontpuska:
baszki, öreg, neked feltörték az indapassodat két kommented közt, vagy skizofrén vagy.

hol letagadod, hogy a vincenten adták ki nickek valós nevét:

szempontpuska 1: "Amúgy meg: szeretnék legalább egyszer látni egy olyan linket arról, ahol vincent hozta nyilvánosságra egy nicknek a nevét. Vagy nálad ez is "hit kérdése"? mint pl. az IP cím figyelés :-)))"

utána meg azt mondod, hogy ti törlitek az ilyeneket -- vagyis magyarul: adtatok ki IRL adatot, csak idővel törlitek is.

szempontpuska 2: "Így igaz, ami IRL adat azt a Vincenten töröljük. ... n.b. az általad említett négy topicban egyetlen határesetet találtam, ami egy linkre vonatkozik és kétesélyesen beazonosítható személy/nick. Ezt is töröltem."

leckét kéne venned logikus, matematikai tisztaságú gondolkodásból.
ha meg a második kommented az igaz, akkor szempontpuska 1 egy nagyarcú balfék, aki túlértékelte fáradságos és csak részben sikeres nyomeltakarító munkáját.
sakkozást felmosófával nem vállalsz? az könnyebb.

szempontpuska 2012.02.19. 21:31:56

@tewton: segítek feloldani a dilemmádat: Azokat az irl adatokat nem vincent hozta nyilvánosságra. Másutt már megtörtént, de amint nálunk ott is felbukkan, amint lehet töröljük.

De ha te jól érzed magad az itteni tapicskolásban, miért is érdekel...?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 21:33:34

@tewton: "adtatok ki IRL adatot, csak idővel törlitek is"

Ja, van amit kb. másfél év után. Ráadásul nem valami hülye trollról van szó, hanem ottani szerző kommentjeiről. Olyannak egy másodpercig sem lenne szabad kint lennie. És nem egy db határeset volt, hanem több tiszta eset.

szempontpuska 2012.02.19. 21:36:37

@Holger Hartland: Ez az itteni törzshelyedre is igaz?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 21:37:43

@szempontpuska: Az én helyem neve a nickem mellett van. De te ne gyere oda pls.

tewton 2012.02.19. 21:37:46

@szempontpuska:
mert körben forogsz, cica, és abban van valami vicces, amikor a macska a farkát kergeti :)

szerintem te még egy lelkes új fiú lehetsz az index népéből, aki nincs képben jt régi dolgaival. én nem védenék be nagy arccal biankóra olyan dolgokat, amikkel nem vagyok 1000%-ig tisztában, vagy amit nem magam csináltam :)

szempontpuska 2012.02.19. 21:39:46

@tewton: ..."szerintem te még egy lelkes új fiú lehetsz az index népéből" :-)))

Nagyjából az összes megállapításod ennyire találó.

tewton 2012.02.19. 21:48:35

@szempontpuska:
nem vagyok én egy jótündér, hogy más nikkeket nyomozzak le :)

a kommentem egy véleményt tartalmazott, vedd eufémizmusnak.
a semmiből támadt, tízkommentes index-csőcselék szokott ilyen stílusban érvelni, ezt benéztem. szomi vagyok :(

szempontpuska 2012.02.19. 21:53:48

@tewton: Amíg nem látom hol adott ki a vincent nickhez tartozó IRL adatot, addig csak nézegetlek titeket, mint baktériumokat a mikroszkóp alatt...

tewton 2012.02.19. 22:03:39

@szempontpuska:
cica, mire mennél te azzal?
ha megadnánk, kitörlöd.
amilyen kis korrekt urbánus vagy, még csak azt se mondanád, köszi a segítséget.
utána meg megint jönnél, hogy "adj url-t" :)

a francnak van kedve végtelen ciklusba esni

szempontpuska 2012.02.19. 22:05:29

@tewton: egyet töröltem baci, az is határeset. Amúgy jó lenne ha eldöntenéd mi a bajod: hogy van fenn a neten ilyesmi vagy nincs fenn.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.19. 22:13:50

@szempontpuska:

"baci"

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Hű, tesó, te már jobban kész vagy, mint szegény demens kertészákos!

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.02.19. 22:16:23

Barbibaba náthás. Jó, de honnan tudják? Behatoltak a gyógyszerelosztó szerverére is? :)))

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.02.19. 22:17:44

Maguk még mindig azon nyűglődnek, hogy Amerikában verik a négereket?

szempontpuska 2012.02.19. 22:18:16

Mindig van egy pont ahol feladjátok az érvelést. de legalább megpróbáltátok (már aki). Az is valami.
Jó éjt! Jó trollkodást!

Bell & Sebastian 2012.02.19. 22:19:51

@Counter: Csak ne panaszkodjon Vízentálkám, maga is nyakig szaros az ügyben. Bacik, jól vannak? :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.19. 22:25:20

@szempontpuska:
Itt van három, a személyre utaló részeket kitakartam. Egyáltalán nem erőltettem meg magam a kereséssel, vagyis lehet, hogy van több is.

1) Másfél éve:

"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2010.09.04. 13:04:49
@tanarseged ur: Olvasd el mit írt a megkeseredett fundamentalista ókonzervatív tölgy a szociológiáról...

(tölggyel azonosított személy cikkére mutató link helye)

Kemény, mi ?"

2) Egy éve:

"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.01.10. 17:40:35
(tölggyel azonosított személlyel készült interjúra mutató link helye)

tolgy is megmondta a tutit :)))"

3) Fél éve:

"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2011.09.11. 19:45:03
@HaKohen: tölgy egy *** kar *** tanszékének fontos oktatója. a tanszék kb. annyira baller amennyire valami ma Magyarországon baller tud lenni. szép nagy színházi előadást is látunk ám.... "

EGY olyan tanszék van az egész országban, amelyre illik a kicsillagozott jellemzés. Van ott 4 "fontos oktató" (doc+prof). Nagyon hülyének kell lenni, hogy ne jöjj rá 2 perc alatt, melyiket azonosítja jt tölggyel.

4) Két hónapja is volt egy, azt relatíve gyorsan törölte az igazi szempontpuska (nem a nickjét ellopó botcsinálta bacivadász imposztor), de így is éppen elegen olvastuk.

Amíg a mikroszkópodban bámulod a vélt bacikat, orra esel a kilógó lólábban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.02.19. 22:28:39

@Bell & Sebastian: Nekem ugyan mi róható fel azon kívül, hogy szóbaálltam tölggyel?

Bacik, ha jól vannak, menjenek aludni szépen. Jó éjszakát.

tewton 2012.02.19. 22:43:05

@szempontpuska:
cica, neked kéne eldöntened először, hogy mit állítasz.
a "soha se volt olyan" egy nagyon erős állítás, amit egyetlen ellenpélda is bedönt.
a "volt olyan, de eltüntettük" már egy ellenpélda.
érted?

a bajom az, mint fentebb többeknek: a valós életre történő kiutalás ánblokk. fura is, hogy egy jótündér nick is ezen pörög (talán feltörték a főnököd?)
másrészt meg az, hogy ha már ti ilyen kis kiutalós-leleplezős-nemtörődömök vagytok az akolmelegben, akkor ne tagadjátok le itt se. Az "oldal mentése" opció meg a google cache ellenetek dolgozik, dolgozott, dolgozni fog :)

tewton 2012.02.19. 22:45:30

@Holger Hartland:
remélem, letöltött html-ből kopizza :)
az univerzum kitüntetett helyein még most is alakul, mi is történet a múltban :)

is 2012.02.19. 22:57:08

Gauckot jelölték. Ez Németország. Fog-e a FIDESZ jelölni pl. egy Kaltenbach Jenőt, ha oda kerül a sor?

szempontpuska 2012.02.19. 23:45:49

@Holger Hartland: szép munka! Respect. Lám mégis érdemes volt beszélgetni.

Ezeket most kitörlöm, mint ahogyan mindig is tettem ha ilyen feltűnt a vincenten. Ezután is így lesz.

szempontpuska 2012.02.19. 23:49:07

@tewton: Azt a "soha"-t hol olvastad baci?

A többesszámmal még mindig gondjaid vannak, talán nehezedre esik észrevenni, hogy Holger is egyetlen nicktől hozott (és hozta! nem csak dumált a levegőbe) forrásokat.

Én ua. a nick vagyok, aki akkor is törölt és most is fog.

tewton 2012.02.19. 23:53:29

@szempontpuska:
esetleg lehetne egy blogot nyitni direkt ezeknek.

fejlécbe egy szempontpuska-idézetet arról, hogy "mi itt a vincén soha nem tettünk ki IRL adatokat," meg a vince fejléce ("Örülünk, Vincent? Gondolni, azt szabad.")

aztán egyesével posztolni az összes ilyet, hogy könnyebben tudjad törölni ezeket a rátok nézve kompromittáló szövegeket a blogról.

na, milyen ötlet?

tewton 2012.02.19. 23:57:43

@szempontpuska:
OK, feltéve de nem megengedve hogy pontatlanul fogalmaztam a "sohával," lehet pl. ez is egy alkalmas idézet:
"Amúgy meg: szeretnék legalább egyszer látni egy olyan linket arról, ahol vincent hozta nyilvánosságra egy nicknek a nevét."

Bell & Sebastian 2012.02.19. 23:57:44

@is: Nem fog Fikusz ilyen szomorú embert jelölni, de ezek szerint a németek feladták az eurót és jöhet a dollár.

szempontpuska 2012.02.19. 23:59:01

@tewton: kipróbáltam a Ctrl-F: soha -t. Még mindig nem találom hol írtam ilyet, pláne, hogy korábban Holgerrel épp arról beszéltünk, hogy én vettem ki irl-es beírásokat a vincenten (ami mellesleg téves, de ez most nem számít).

szóval?

szempontpuska 2012.02.19. 23:59:48

@tewton: na ez már stimmel.
ezzel nem is vitatkozom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.20. 00:02:07

@szempontpuska:

És most képzeld el, hogy egy idetévedt álmatlan olvasó végigolvassa ezt a beszélgetést! Mi fog az gondolni rólatok, @szempontpuska:?

ü
bbjnick

szempontpuska 2012.02.20. 00:07:30

@bbjnick: szerintem elég világos.
Az eredmény magáért beszél...
:-)

tewton 2012.02.20. 00:12:01

@bbjnick:
mit, mit.
állítólag a "rendszerváltáskor" is tömegével daráltak be és égettek el kínos kommenteket, személyekre utaló linkeket az elvtársak :).

szempontpuska 2012.02.20. 00:25:14

@tewton: Ez egy kellemes visszatérő találgatás ontopic az Astoria igazgatójához. :-)

Jó éjt és máskor is szóljatok nyugodtan, ha ilyet láttok!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.20. 01:08:25

Benyelte a következő kommentemet a blogmotor?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.20. 01:12:31

Ja, benyelte. Hát akkor még néhány apróság a Nagy Piros Delgomb kezelőjének figyelmébe, most két részletben, hátha úgy nem nyeli be:

"mavo · mavo.blog.hu 2010.12.07. 10:38:05
ki a faszom egyébként a való életben ez a kis gyökér? csak mert ő a mandiner házi filozófusa, nagyon úgy néz ki.
Válasz erre

jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2010.12.07. 10:43:45
@mavo: Hányinger.
Válasz erre

jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2010.12.07. 10:44:28
@mavo: tudtommal ***** **** a **** dékánja, ***** ******* rezsimszolga fia.
Válasz erre

mavo · mavo.blog.hu 2010.12.07. 10:48:15
@jotunder:
szerintem ezt töröld ki, egyrészt nem ennyire konkrétan érdekelt, másrészt ez már netikettet sért."

Korábban szegény hülye tansegg, itt pedig mavo tépi a száját, hogy ezt ne, de hiába. Úgy kell a tökkelütötteknek, hogy szóba álltak veletek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.02.20. 01:23:31

@szempontpuska: Meggondolandók az alábbiak is, de többet nem dogozom helyettetek.

"jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2010.12.22. 09:03:15
"(idézet valakitől Matolcsyról és a manyupokról)"

A kretén **** **** kretén lánya *********.
Válasz erre "

(Itt ismert IRL-ű személyről van szó - hiszen éppen jt leplezte le két évvel korábban! -, de álnéven kreténnek nevezni a tudós kollégát, aki tizenéve az MTA doktora, az mi?)

Válasz erre a komentre:

"ulloiut · orulunkvincent.blog.hu/ 2010.12.22. 13:00:30
@jotunder: "A kretén **** ***** kretén lánya *********."

**** simán megmondta egy ismerősnek, hogy nem kap állást az intézetében, mert "balos" publicisztikákat írt. Szerintem szükség van őszinte emberekre, nem kell a halandzsa, amit Boros János előad, hanem egyenes beszédet akar a nép. Csak kár, hogy nem csak kretének, hanem gyávák is, mert nyilvánosan azért nem mondják. "

Hogy tetszik?

Azt pedig tisztázzuk: hogy a mandineren milyen kommentek jelennek meg, azt a szerkesztőkön kérd számon, ne rajtam. Én a saját kommentjeimért, és mindenekelőtt a blogom posztjaiért vagyok felelős (esetleg még az ottani kommentekért, de azokból kevés van), másokért nem. Azért van saját blogom, amit egyedül írok, hogy ne kelljen közösködnöm, sem nézetekben, sem szerkesztésben, sem felelősségben.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.02.20. 11:26:29

meg kell mondjam, nagyon fontos a párbeszéd az ávós vincékkel! :)
hát hülyék maguk?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.02.20. 11:50:41

@jose maria padilla: Igaza van őrmester, árulókkal nincs párbeszéd. Ennek ellenére nem felesleges, @bbjnick: kommentje találó.

Google 2012.02.20. 12:04:51

Miután már mindenki betéve, álmából felköltve is tudja, ki kicsoda, utána méltóztatnak törölni.
Nem kellene ezzel már fáradozni. Nem jótett ez sem, hanem nyomeltakarítás.
Néha már magatokat is nézhetnétek hülyének!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.02.20. 14:17:11

@Holger Hartland: Egész jól csinálja, az én időmben is a vádlott olvasta fel a vádiratot :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.02.20. 17:19:22

@Holger Hartland:

wow, a vincenten megjelent lolitácska irl adata, MIUTÁN fruzsika saját maga tette közzé a kilétét, itt ebben a kibaszott blogban.

ávó! kurucinfó! besúgókpatkányok! skandalllllum!